Retete De Mancare
Remedii naturiste: pentru a reda frumusetea si sanatatea tuturor tipurilor de piele
Vin cu oregano si marar: In 1 l de vin rosu de buna calitate se introduc 20 g de oregano si 20 g de seminte de marar, usor strivite. Se lasa la macerat timp de 7 zile, agitand recipientul o data pe zi. La trecerea duratei indicate, vinul se filtreaza si se pastreaza intr-un recipient […]
Reteta zilei: Supa rece de rosii
Supa rece de rosii din: rosii, usturoi, paine, ceapa, otet de sherry, sare de mare, uleu de masline, oua fierte, sunca, prosciutto. Ingrediente: 5 rosii 1 catel de usturoi mic, zdrobit 2 felii de paine, rupta bucati 1 ceapă, tocata 1 lingură oțet de sherry sare de mare 1/2 ceasca ulei de măsline 2 oua […]
4 Cocktailuri celebre
Cocktailuri celebre: Grasshopper Cocktail Grasshopper Cocktail din: crema de menta verde, crema de cacao si frisca. Grasshopper Cocktail Calitate – alcoolic Bază alcoolică – nici una Pahar – cupă mică de cocktail Categorie… Read more » Gin Fizz Cocktail Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Gin drinks […]
8 Retete de conserve si muraturi
Retete de conserve si muraturi: Sfecla rosie cu hrean pentru iarna Sfecla rosie cu hrean pentru iarna din: sfecla rosie, hrean, otet de vin alb, sare grunjoasa, miere. Ingrediente: 10 bulbi de sfecla rosie, potriviti ca marime 4 radacini de hrean… Read more » Dulceata de nuci verzi cu zeama de lamaie Dulceata de nuci […]
Carne de vită cu mărar verde
Carne de vită cu mărar verde: carne de vitel, marar verde, ceapa verde, faina, lamaie, ulei, sare, piper, boabe. Ingrediente: 1 kg carne de viţel tânăr 1/2 kg mărar verde 2 legături de ceapă verde 1 lingură făină 1/2 lămâie 1 ceaşcă mare cu ulei sare piper boabe Mod de preparare: Tai carnea bucăţi […]
Sos tartar cu busuioc
Sos tartar cu busuioc din: maioneza, smantana, castraveti murati, capere, zeama de lamaie, ceapa, tarhon verde, sare, piper, frunze de busuioc. Ingrediente: 200 ml maioneza 4 linguri smantana 2-3 castarveti murati (in otet) 2 linguri capere 1 linguri zeama de lamaie 1 ceapa tocata marunt 1 lingura tarhon verde sare si piper, dupa gust frunze […]
Borş moldovenesc de miel
Borş moldovenesc de miel: carne de miel, ceapa, morcov, pastarnac, ardei gras rosu, smantana, oua, orez, loboda, bors, marar, verdeata. Ingrediente: 1 kg carne de miel (gât, coaste, coadă, cap) 2 cepe 3 morcovi 1 păstârnac 1 ardei gras roşu 1 cutie smântână (200 g ) 2 ouă 100 g orez 1 legătură lobodă (ştevie, […]
Chiftelute marinate cu sos
Chiftelute marinate cu sos din: carne tocata, cartofi, oua, usturoi, morcov, ceapa, marar, paine, faina, sare, piper, ulei, suc de rosii, zahar, otet, usturoi, foi de dafin. Ingrediente: 500 g carne tocata amestec de vita cu porc 2 cartofi 2 oua 4 catei de usturoi 1 morcov 1 ceapa 1 legatura marar 1 felie paine […]
Cuib ardelenesc umplut cu miel si sos cu tarhon
Cuib ardelenesc umplut cu miel si sos cu tarhon: paine neagra, cotlet miel, ulei de masline, usturoi, boia, piper, smantana, tarhon verde, patrunjel verde, otet, faina. Ingrediente: 1 pâine neagră rotundă, coaptă pe vatră 6 cotlete de miel 4 linguri ulei de măsline 2 căţei de usturoi zdrobiţi boia piper Ingrediente sos: 2 linguri […]
Reteta zilei: Marmelada de ceapa rosie
Marmelada de ceapa rosie din: ulei de masline, ceapa rosie, fulgi de ardei rosu, zahr brun, otet de mere, sherry, ghimbir, stafide. Ingrediente: 1/4 ceasca ulei de masline 6 cani ceapa rosie, feliata 1/2 linguriță fulgi de ardei rosu 1 cană de zahăr brun 3/4 cană de oțet de cidru de mere 1/2 ceasca sherry […]
Pulpă de miel cu ciuperci
Pulpă de miel eu ciuperci: pulpa de miel, ceapa verde, usturoi verde, masline verzi, ciuperci, rosii, vin, lamaie, patrunjel, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 pulpă de miel 300 g ceapă verde 150 g usturoi verde 100 g măsline verzi 150 g ciuperci sau bureţi 3 roşii 200 ml vin 1 lămâie 1-2 legături pătrunjel sare […]
Cheesecake cu unt de alune
Cheesecake cu unt de alune: biscuiti, ciocolata alba, unt, mascarpone, banane, crema de branza, unt de alune de padure, zahar brun, oua, extract de vanilie, ciocolata cu cacao, smantana lichida, lapte. Ingrediente blat: 200 g biscuiţi cu unt 2 cubuleţe de ciocolată albă de vanilie 50 g unt nesărat Ingrediente cremă: 200 g mascarpone 2 banane […]
Legume cu carne la cuptor
Legume cu carne la cuptor din: pulpa de porc, rosii, dovlecei, masline, usturoi, cimbru, ulei, sare, piper. Ingrediente: 800 g pulpa de porc 3 rosii 2 dovlecei 1 mana de masline 2 catei de usturoi 1 fir cimbru 4 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Tai carnea cuburi, o condimentezi cu sare şi […]
Ciorbă de peşte cu leuştean verde
Ciorbă de peşte cu leuştean verde: peste, cartofi, rosii, ceapa, usturoi, ulei, ardei capia, otet, sare, piper, leustean. Ingrediente: 3 kg peşte de sortimente diferite 6-8 cartofi mari 6 roşii mari 5 cepe 2 căpăţâni de usturoi 1 ceaşcă ulei de floarea-soarelui 3 ardei capia roşii oţet sare piper leuştean Mod de preparare: Foloseşti […]
Reteta zilei: Salata de pui cu dressing de lamaie cu sos sriracha
Salata de pui cu dressing de lamaie cu sos sriracha din: pulpe de pui, usturoi, sos de soia, pasta de chili, sirop de artar, ou, suc de lamaie, sare de mare, sos sriracha, ulei de avocado, salata verde, castraveti, morcov, otet de orez, coriandru, busuioc. Ingrediente pui: 500gr pulpe de pui, dezosate, fara piele 2 […]
Ingheţată cu biscuiţi de ciocolată
Ingheţată cu biscuiţi de ciocolată din: oua, frisca, lichida, branza de vaci, zahar pudra, zahar vanilat, biscuiti de ciocolata, fructe uscate, fructe de padure. Ingredinte: 2 oua 200 ml frisca lichida 500 g branza de vaci 300 g zahar pudra 2 plicuri zahar vanilat 400 g biscuiti de ciocolata 50 g fructe uscate pentru decor: […]
Pulpe de pui picante
Pulpe de pui picante din: pulpe de pui, ceapa, apa, usturoi, boia iute, boia dulce, rozmarin, piper rosu, ardei iuti, cimbru, rosii, sare, piper, ulei. Ingrediente: 6 pulpe de pui 2 cepe potrivite 100 ml apa 1 capatana de usturoi 1 lingurita boia iute 2 lingurite boia dulce rozmarin piper rosu 3 ardei iuti mici […]
Rulada cu nuca si cacao
Rulada cu nuca si cacao din: faina, lapte, oua, zahar, sare, drojdie, unt, nuca, albus, cacao, stafide, portocala confiata. Ingrediente pentru aluat: 1 kg de făină albă 500ml de lapte 2 ouă 250g de zahăr 3 linguriţe de sare neiodată 30g de drojdie proaspătă 100gr de unt la temperatura camerei, tăiat cubuleţe (nu foarte moale) […]
Cotlete cu rozmarin
Cotlete cu rozmarin din: cotlet de porc, ulei, rozmarin, sare, piper, ulei, apa, otet de vin, ceapa, cimbru, dafin, boabe de piper, usturoi. Ingrediente: 1 kg cotlet de porc 50 ml ulei pentru sosul marinat: rozmarin sare piper 1 pahar ulei 2 pahare apa 1 pahar otet de vin 2 cepe rondele cimbru dafin boabe […]
Cozonac cu glazura de ciocolata si capsuni
Cozonac cu glazura de ciocolata si capsuni din: faina, lapte, zahr, oua, unt, apa, drojdie, vanilie, ciocolata neagra, smantana, capsuni. Ingrediente: 600g de făină 200ml de lapte 120g de zahăr, plus 2 linguri pentru amestecul cu drojdie 2 ouă 150g de unt, topit 50ml de apă călduţă 2 linguri de drojdie uscată vanilie 100gr de […]
Zacusca de legume cu mere
Zacusca de legume cu mere din: gogosari, ardei capia, morcovi, vinete, ceapa, telina, mere, ulei, pasta de tomate, sare, zahar, miere. Ingrediente: 1 kg gogosari 1 kg ardei capia 1 kg morcovi 1 kg vinete 1 kg ceapa 1 kg telina 1 kg mere 1 l ulei 1 borcan (800 g) pasta de tomate 2 […]
Cozonac umplut cu fructe confiate
Cozonac umplut cu fructe confiate din: faina, drojdie uscata, oua, lapte, zahar, esenta vanilie, esenta de rom, coaja de lamai, coaja de portocale, unt, ulei, fructe confiate. Ingrediente pentru aluat: 2kg făină uscată în prealabil în cuptor 4 plicuri drojdie uscată 10 ouă, gălbenuşurile separate de albuşuri 750ml de lapte, cald 700g de zahăr câte […]
Reteta zilei: Pepene picant la gratar cu branza feta
Pepene picant la gratar cu branza feta din: pepene rosu, ulei de masline, sare, piper, limeta, ardei iute, coriandru, branza feta, miere. Ingrediente: 2 felii pepene rosu ½ lingura ulei de masline sare Piper proaspăt măcinat ½ limeta, stoarsa 1 ardei iute mic, tăiat felii subțiri 3 linguri de frunze de coriandru proaspat 60gr branza […]
Cozonac cu alune de padure si migdale
Cozonac cu alune de padure si migdale din: alune de padure, migdale, nuca, curmale, cacao cruda, fructe de padure, smochine,scortisoara, cuisoare, ghimbir, coji de portocale deshidratate, nuci de macademia, lapte de migdale, unt de cacao, lime, sirop de agave. Ingrediente pentru aluat: 1/2 cană alune de pădure 1/2 cană de migdale 1 cană miez de […]
Rulouri cu nuci si aroma de rom
Rulouri cu nuci si aroma de rom din: faina, drojdie uscata, oua, lapte, zahar, esenta vanilie, esenta de rom, coaja de lamai, coaja de portocale, unt, ulei, nuci, albusuri, esenta de vanilie, esenta de rom. Ingrediente pentru aluat: 2kg făină uscată în prealabil 10 ouă, gălbenuşurile separate de albuşuri 750ml de lapte, cald 700g de […]
Street Food: Shanghai
Street Food:
Sos verde cu capere murate
Sos verde cu capere murate din: patrunjel verde, busuioc verde, menta proaspata, marar verde, usturoi, capere murate, ulei de masline, sare. Ingrediente: 1 legatura patrunjel verde 1 legatura busuioc verde 1 legatura menta proaspata 1 legatura de marar verde 2 catei de usturoi 2 linguri capere murate ulei de masline sare Mod de preparare: […]
Cozonaci umpluti cu fistic
Cozonaci umpluti cu fistic din: faina, drojdie uscata, oua, lapte, zahar, esenta vanilie, esenta de rom, coaja de lamai, coaja de portocale, unt, ulei, fistic, esenta de migdale. Ingrediente pentru aluat: 2kg făină uscată în prealabil în cuptor 4 plicuri drojdie uscată 10 ouă, gălbenuşurile separate de albuşuri 750ml de lapte, cald 700g de zahăr […]
Baza pentru mancaruri
Baza pentru mancaruri din: ceapa, morcovi, fasole pastai, ardei gras, untdelemn, piper, sare. Ingrediente: 1 kg ceapa 1 kg morcovi 1 kg fasole pastai 2 kg ardei gras rosu si galben 1 l untdelemn piper sare Mod de preparare: Cureţi şi speli legumele. Tai ceapa fideluţă, morcovii în rondele nu prea subţiri, ardeii în […]
Dulceata de ceapa rosie cu suc de portocale
Dulceata de ceapa rosie cu suc de portocale din: ceapa rosie, unt, ulei, piper boabe, sare, zahar, otet din vin rosu, suc de portocale. Ingrediente: 1 kg ceapa rosie 60 g unt 30 ml ulei 1 lingurita piper boabe sare, dupa gust 30 g zahar piper negru macinat, dupa gust 1 lingura otet din vin […]
Salsa picanta
Salsa picanta din: rosii, ardei grasi, ceapa, usturoi, amidon, apa, otet, ulei de masline, cumin, chilli, sare, piper. Ingrediente: 4-5 rosii mari, bine coapte 3 ardei grasi mici 1 ceapa mare 2-3 catei de usturoi 2 lingurite de amidon alimenta 50 ml apa 1 lingurita de otet 3 linguri ulei de masline cumin, chili (dupa […]
Desert cu mac si mere
Desert cu mac si mere din: faina, praf de copt, zahar pudra, zahar vanilat, branza de vaci, lapte, ou, ulei, sare, mere, coaja de lamaie, mac, scortisoara, biscuiti, unt, stafide, rom. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faina 2 lingurite praf de copt 100 g zahar pudra 1 pachet zahar vanilat 200 g branza de vaci […]
Reteta zilei: Supa de linte cu ardei iute
Supa de linte cu ardei iute din: ulei de canola, ceapa, usturoi, ghimbir, ardei iute, curry, supa de pui, linte verde, sare, piper, spanac, suc de lamaie, coriandru, praz. Ingrediente: 2 linguri de ulei de canola 1 ceasca ceapa tocata cubulete 2 catei de usturoi, curatat si tocat 1 lingurita ghimbir ras 2 ardei chili […]
Prajitura cu crema mascarpone si capsune
Prajitura cu crema mascarpone si capsune din: biscuiti digestivi, unt, ciocolata neagra, capsune, albusuri, zahar, gelatina, mascarpone, iaurt, zahar pudra, menta. Ingrediente pentru blat: 200 g biscuiţi digestivi cu ciocolată 60 g unt 60 g ciocolată neagră Ingrediente pentru umplutura cu spumă de căpşune: 400 g căpşune 2 albuşuri 100 g zahăr 250 ml frişcă […]
Bors de sfecla cu carne de vita
Bors de sfecla cu carne de vita din: sfecla, carne de vita, morcovi, ceapa, cartof, ulei, bors, smantana, leustean, patrunjel, sare. Ingrediente: 1 kg sfecla 500 g carne de vita 3-4 morcovi 4 cepe 1 cartof 2-3 linguri ulei bors smantana (optional) leustean patrunjel sare Mod de preparare: Speli carnea şi o tai cuburi. […]
Ciocolata gustoasa de casa
Ciocolata gustoasa de casa din: lapte praf, fructoza, unt, pudra de cacao, apa, esenta de vanilie, esenta de rom, nuci, migdale, alune, coajă de portocală confiată, fistic, stafide. Ingrediente: 250 g lapte praf 6 linguri fructoză 50 g unt 120 g pudră de cacao neagră 150 ml apă esenţă de vanilie şi rom nuci, migdale, […]
Street Food: Fried Rice (Nasi Goreng) (VIDEO)
Street Food: Fried Rice Nasi Goreng
Cotlet de porc cu porumb
Cotlet de porc cu porumb din: cotlet de porc, porumb, ceapa, rozmarin, sare, piper, unt, ulei. Ingrediente: 2 bucati cotlet de porc 2 bucati porumb fiert 1 ceapa rozmarin sare piper 20 g unt 1 lingura ulei Mod de preparare: Cureţi porumbul şi îl pui la fiert în apă cu sare. Il laşi cam […]
Reteta zilei: Salata de pui cu migdale si stafide
Salata de pui cu migdale si stafide din: piept de pui, sare, piper, salata verde, telina, migdale, stafide, maioneza, otet de mere, miere, mustar, sare. Ingrediente salata: 1/2 piept de pui 1 varf de cutit de sare si piper 1 salata verde 2 tulpini de telina ⅓ cana de felii de migdale ⅓ cana de […]
Gogosi delicioase cu glazura de ciocolata si zmeura
Gogosi delicioase cu glazura de ciocolata si zmeura din: faina, lapte, unt, oua, zahar brun, drojdie, scortisoara, sare, ciocolata neagra, ciocolata alba, albus, zahar pudra, zeama de lamaie, coniac, zmeura. Ingrediente pentru aluat: 500 g faina 250 ml lapte 70 g unt 3 oua 4 linguri zahar brun 1 plic de drojdie instant 1/2 lingurita […]
Gulas cu carnati
Gulas cu carnati din: carnati, ulei, unt, boia dulce, cartofi, ceapa, rosii, foaie de dafin, sare, piper, patrunjel, arde grasi. Ingrediente: 750 g carnati taiati felii 2 linguri ulei 30 g unt 1-2 lingurite boia dulce 1 kg cartofi, curatati si taiati cuburi 1 ceapa tocata 250 g rosii taiate bucati 1 foaie dafin 500 […]
Paella cu pui si sofran
Paella cu pui si sofran din: pulpe de pui, faina, ulei de masline, ceapa, usturoi, orez, boia dulce, sofran, lamaie, supa de pui, mazare, fasole verde, marar, menta, patrunjel. Ingrediente: 6 pulpe de pui, cu piele 2 linguri de faina 3 linguri ulei de masline 2 cepe, tocate 3 catei de usturoi, feliat 400g orez […]
Prajitura cu blat de ciocolata si umplutura de crema de branza
Prajitura cu blat de ciocolata si umplutura de crema de branza din: biscuiti digestivi, unt, oua, ciocolata neagra, faina, zahar, praf de copt, sare, branza cremoasa, smantana pentru frisca, iaurt, zahar pudra, gelatina, ciocolata cu lapte, cacao, visine, zahar vanilat. Ingrediente blat: 300 g biscuiti digestivi cu cacao 80 g unt Ingrediente pentru blatul de […]
Cum se prepara Mojito Cocktail (video)
Mojito Cocktail:
Reteta zilei: Penne cu dovlecei si verdeata
Penne cu dovlecei si verdeata din: ulei de masline, dovlecei, naut, masline, otet de vin rosu, sare de mare, busuioc, patrunjel, usturoi, lamaie, penne. Ingrediente: ulei de masline 4 dovlecei, felii 1 cana de naut fiert 1/2 ceasca masline, tocate 2 linguri de otet de vin rosu sare de mare 1 ceasca busuioc, tocat 1/2 […]
Muschi de porc la cuptor cu chiftele si sos
Muschi de porc la cuptor cu chiftele si sos din: ulei de masline, muschi de porc, ceapa, mere, smochine, pesmet, salvie, ou, coaja de lamaie, supa de pui, otet balsamic, gem de gutui, fasole verde, morcovi. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 600g muschi de porc, fara grasime Ingrediente chiftele: 2 cepe, tocate 2 mere, […]
Desert cu biscuiti digestivi si fructe
Desert cu biscuiti digestivi si fructe din: zahar, apa, lapte, galbenusuri, faina, esenta de vanilie, unt, biscuiti digestivi, capsune, coacaze. Ingrediente: 8 linguri de zahar 50 ml apa 3 cani de lapte (aproximativ 700 ml) 3 galbenusuri 4 linguri de faina 2 lingurite esenta de vanilie 1 cub de unt biscuiti digestivi 15-20 capsune 2 […]
Sfecla rosie cu hrean pentru iarna
Sfecla rosie cu hrean pentru iarna din: sfecla rosie, hrean, otet de vin alb, sare grunjoasa, miere. Ingrediente: 10 bulbi de sfecla rosie, potriviti ca marime 4 radacini de hrean proaspat 250 ml otet de vin alb 2 linguri sare grunjoasa 4 linguri miere de albine Mod de preparare: Speli bulbii de sfeclă cu […]
Fursecuri cu zahar brun si ciocolata neagra
Fursecuri cu zahar brun si ciocolata neagra din: faina, unt, ciocolata neagra, oua, zahar brun, praf de copt, sare. Ingrediente: 400 g faina 200 g unt 300 g ciocolata neagra 2 oua 150 g zahar brun 1 praf de copt 1 praf de sare Mod de preparare: Mixezi untul cu zaharul pana se omogenizeaza […]
Fondant de ciocolata neagra si fructe
Fondant de ciocolata neagra si fructe din: ciocolata neagra, unt, oua, zahar, faina, ciocolata, pudra de cacao, capsune. Ingrediente: 250 g ciocolata neagra 100 g unt 5 oua 170 g zahar 50 g faina 6 patratele de ciocolată cu diferite arome (mentă, portocale sau altele, după preferinţă) unt pentru uns formele pudră de cacao pentru […]
2 Cocktailuri celebre
Cocktailuri celebre: Cocktail Vodka Martini Cocktail Vodka Martini Calitate – alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – esenţa uleioasă dintr-o coajă de lămâie şi o… Read more » Cocktail Tequila Sunrise Cocktail Tequila Sunrise Calitate – alcoolic Bază alcoolică – tequila Pahar – tumbler […]
Street Food: Vietnam (pound cake)
Street Food: Vietnam
Reteta zilei: Tortilla umplute cu friptura de vita si salata picanta de legume
Tortilla umplute cu friptura de vita si salata picanta de legume din: ulei de masiline, porumb, piersici, ardei iute, ceapa rosie, rosii cherry, coriandru, limeta, sare, pulpa de vita, sos barbeque, tortilla, guacamole, branza cheddar. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 2 stiuleti de porumb, boabele curatate 2 piersici, decojite, cuburi 1 ardei iute, taiat […]
Sos pentru barbecue
Sos pentru barbecue din: ceapa, usturoi, ulei de masline, rosii pasate, apa, otet de vin, sos de soia, miere, pudra de chili, sos tabasco, zeama de lamaie, zahar brun, piper brun, chimion, cimbru, sare. Ingrediente: 1 ceapa mare 4 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline 400 ml rosii pasate 200 ml apa 50 […]
Prajitura cu biscuiti digestivi, branza si fructe de padure
Prajitura cu biscuiti digestivi, branza si fructe de padure din: biscuiti digestivi, unt, branza, smantana, zahar, oua, zeama de lamaie, faina, esenta de vanilie, fructe de padure, dulceata de visine, amidon, apa. Ingrediente pentru blat: 300 g biscuiti digestivi (cu cereale) 80 g unt Ingrediente pentru umplutura: 800 g branză cremoasă 200 g smântână grasă […]
Hot dogs cu avocado si salsa
Hot dogs cu avocado si salsa din: ceapa, ulei de masline, sare, piper, rosii, ardei copti, coriandru, otet de vin rosu, avocado, sos arrabiatta, miere, sos worcester, carnaciori, mini baghete. Ingrediente: 2 cepe 4 linguri ulei de masline sare piper 2 rosii 100 g ardei copti (de la borcan) 1 legatura coriandru 1 lingura otet […]
Dulceata de nuci verzi cu zeama de lamaie
Dulceata de nuci verzi cu zeama de lamaie din: nuci verzi, apa, zeama de lamaie, zahar, albus, zahar vanilat. Ingrediente: 150 g nuci verzi, mici 900 ml apa 2 linguri zeama de lamaie 1,2 kg zahar 1 albus 1 plic zahar vanilat Mod de preparare: Cureţi nucile de coaja verde, până când acestea rămân […]
Mere caramelizate cu fulgi de migdale
Mere caramelizate cu fulgi de migdale din: mere verzi, fulgi de migdale, alune, zahar, zahar brun, apa, unt, smantana lichida, sare, vanilie, bete pentru acadele. Ingrediente: 8 mere verzi 150 g fulgi de migdale 50 g alune tocate Ingrediente pentru sosul caramel: 250 g zahar brun (sau alb) 50 ml apa 2 linguri unt moale […]
Reteta zilei: Salata de fasole verde cu ardei iute si arahide
Salata de fasole verde cu ardei iute si arahide din: fasole verde, edamame, mazare, busuioc, menta, ardei iute, lamaie, lapte de cocos, rosii uscate, ceapa rosie, arahide, sare. Ingrediente: 1 kg fasole verde 1 ceasca edamame 1 cana mazare 2 cesti de busuioc si menta 2-3 ardei iuti Sucul de la o lamaie 1/3 cana […]
Friptura de miel cu usturoi
Friptura de miel cu usturoi din: pulpa de miel, ulei de masline, usturoi, rozmarin. Ingrediente: 2.7 kg pulpa de miel 30 ml ulei de masline 3 catei de usturoi 1 legatura de rozmarin proaspat Mod de preparare: Se spala pulpa de miel si se tamponeaza cu un prosop curat de bucatarie, din bumbac […]
Tort cu morcovi caramelizati
Tort cu morcovi caramelizati din: zahar brun, ulei de rapita, iaurt, oua, esenta de vanilie, portocale, faina, praf de copt, scortisoara, morcov, unt. Ingrediente: 200g de zahar brun, plus 3 linguri extra 150ml ulei de rapita, plus extra pentru uns tava 100g de iaurt 3 oua 2 linguriţe esenta de vanilie coaja rasa de la […]
Tocanita de linte cu cartofi dulci
Tocanita de linte cu cartofi dulci din: ulei, ceapa rosie, seminte de chimion, boabe de mustar, linte, cartofi dulci, supa de legume, rosii, naut, coriandru, iaurt, lipii. Ingrediente: 2 linguri de ulei 1 ceapa rosie cate 1 lingurita seminte de chimion si boabe de mustar 100gr linte 2 cartofi dulci 500ml supa de legume 1 […]
Zacusca de peste cu condimente
Zacusca de peste cu condimente din: ulei, ceapa, morcov, gogosari, rosii, peste, sare, piper, foi de dafin. Ingrediente: 1/2 l ulei 1 1/2 kg ceapa 1 1/2 kg morcov 3 kg gogosari sau ardei capia 3 kg rosii 2 kg peste (cod, ton, salau sau macrou) sare piper foi de dafin Mod de preparare: […]
Supa de legume cu sos pesto
Supa de legume cu sos pesto din: ulei de masline, ceapa, morcov, telina, zahar, otet, pasta de rosii, rosii tocate, supa de legume, orez, patrunjel, sos pesto. Ingrediente: 2 lingurite ulei de masline 1 ceapa, tocata 1 morcov, tocat 1 tulpina de telina, tocata 1 lingura de zahar 2 linguri de otet (alb, rosu sau […]
Dulceata de pepene verde cu zeama de lamaie
Dulceata de pepene verde cu zeama de lamaie din: coaja de pepene verde, zeama de lamaie, zahar, apa. Ingrediente: 1 kg coaja de pepene verde 2 linguri zeama de lamaie 1 kg zahar 1,5 l apa Mod de preparare: Tai cubuleţe coaja de pepene verde şi le pui la fiert în apă. După […]
Paste cu branza si bacon
Paste cu branza si bacon din: seminte de pin, bacon, paste, smantana, crema de branza, branza cheddar, mustar dijon, salata verde. Ingrediente: 50g seminte de pin 4 felii de bacon, tocat 400g de paste 300ml de smantana pentru gatit 200g crema de branza 200g de branza cheddar, rasa 2 linguriţe de mustar dijon salata verde, […]
Budinca de praz cu spanac si oua
Budinca de praz cu spanac si oua din: ulei de masline, praz, ceapa, spanac, pesmet, parmezan, rosii uscate, oua. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 2 fire de praz, feliat 2 cepe, feliate 200g de spanac 1 mana de pesmet 25g de parmezan, ras 4 rosii uscate, tocate 4 oua Mod de preparare: Incalzeste cuptorul […]
Reteta zilei: Salata de cartofi cu rosii cherry si masline
Salata de cartofi cu rosii cherry si masline din: cartofi, sare de mare, rosii cherry, castravete, ceapa, masline, capere, patrunjel, suc de lamaie, otet, ulei de masline, branza feta. Ingrediente: 6 cartofi sare de mare 10 rosii cherry, taiate in doua 1 castravete, decojit, fara seminte, taiat cuburi ½ ceapa, felii subtiri 200gr masline 2 […]
Dulceata de afine cu lamaie
Dulceata de afine cu lamaie din: afine, zahar tos, lamai. Ingrediente: 2 kg afine 1,5 kg zahar tos 2 lamai Mod de preparare: Alegi afinele bob cu bob, le speli în mai multe ape şi le cureţi de codiţe. Speli lămâile şi te razi coaja, evitând partea albă a acestora. Pui afinele într-un […]
Sandwich cu lipie si legume
Sandwich cu lipie si legume din: vanata, ulei de masline, pasta de ardei iute, oua, otet de vin rosu, sirop de agave, sfecla rosie, morcov, ceapa rosie, iaurt, marar, usturoi, lipii. Ingrediente: 1 vanata, taiata rondele groase 1 1/2 lingura ulei de masline 1 lingura pasta de ardei iute 2 oua 1 lingura de otet […]
Salata de cuscus cu nuci si fructe uscate
Salata de cuscus cu nuci si fructe uscate din: bulgur, cuscus, ulei de masline, nuci, fructe uscate, lamaie, menta, patrunjel, usturoi, branza feta, miel, porc. Ingrediente: 100g de bulgur 100g de cuscus 6 linguri ulei de masline 200g amestec de nuci, tocate (orice mix de migdale, alune de padure, nuci, nuci pecan, fistic) 200g amestec […]
Legume la aburi cu peste alb
Legume la aburi cu peste alb din: peste alb, lamaie, cimbru, ulei de masline, conopida, ceapa verde, paine integrala, ardei iute, usturoi, migdale, ardei copt, rosie, otet de vin rosu. Ingrediente: 2 fileuri de peste alb 4 felii de lamaie 2 fire de cimbru 2 linguri ulei de masline 1/2 conopida, rupta buchetele 10 cepe verzi […]
Dulceata de coacaze rosii cu lamaie
Dulceata de coacaze rosii cu lamaie din: coacaze, zahar, lamai, apa. Ingrediente: 2 kg coacaze 2 kg zahar 2 lamai 1 l apa Mod de preparare: Alegi coacăzele, ca să nu fie boabe stricate şi le speli sub jet de apă rece. Le pui la scurs. Dizolvi zahărul în apă şi ţii vasul pe […]
Reteta zilei: Sote de conopida cu naut si rosii
Sote de conopida cu naut si rosii din: conopida, naut, praf de curry, usturoi, ceapa, sare, ulei, condimente, piper, garam masala, ardei iute, apa, coriandru, rosie. Ingrediente: 1 conopida 1 cutie naut 1 varf lingurita praf de curry 3 catei de usturoi 1 ceapa mica 1/4 lingurita sare 1 lingura ulei 1/2 lingurita condimente, dupa […]
Salata de cartofi cu peste afumat
Salata de cartofi cu peste afumat din: ton afumat, cartofi noi, oua, sparanghel, masline, salata verde. Ingrediente: 1 conserva de ton afumat 8 cartofi noi mici 2 oua 100g de sparanghel o mana de masline negre, feliate cateva frunze de salata verde Mod de preparare: Fierbe cartofii timp de 10-12 minute, pana se fragezesc. […]
Mancare de fasole cu carnati si oua ochiuri
Mancare de fasole cu carnati si oua ochiuri din: carnati, bacon, ulei, rosii, paprika, pasta de rosii, zahar brun, sos brun, fasole, oua, paine prajita cu unt. Ingrediente: 12 carnati de porc 200g cubulete de bacon afumat 4 linguri ulei de floarea-soarelui 700g rosii pasate 1 lingura de paprika afumata 3 linguri pasta de rosii […]
Dulceata de capsuni cu lamaie si rom
Dulceata de capsuni cu lamaie si rom din: capsuni, zahar tos, lamai, rom. Ingrediente: 2 kg capsuni 2 kg zahar tos 2 lamai 2 lingurite rom Mod de preparare: Rupi codiţele căpşunilor, pe care le speli sub mai multe jeturi de apă şi le laşi la scurs. Intr-o cratiţă în-căpătoare pui un strat de […]
Somon la cuptor pe pat de taietei
Somon la cuptor pe pat de taietei din: sos de soia, vin de orez, ghimbir, usturoi, file de somon, taietei, seminte de susan, ceapa verde. Ingrediente: 4 linguri sos de soia 4 linguri vin din orez 1 bucata de ghimbir in sirop, tocat, plus 2 linguri de sirop din borcan 1 catel de usturoi, zdrobit […]
Vinete marinate cu oregano si cimbru
Vinete marinate cu oregano si cimbru din: vinete, otet de vin, apa, usturoi, ardei iute, ulei de masline, oregano, cimbru, sare. Ingrediente: 2 kg vinete 450 ml otet de vin 350 ml apa 6 catei mari de usturoi 2 ardei iuti (optional) ulei de masline oregano uscat 1 crenguta de cimbru verde 1 lingura rasa […]
Ardei capia copti
Ardei capia copti din: ardei capia, ulei, sare, otet, cimbru, usturoi. Ingrediente: 1 kg ardei capia 4 linguri ulei sare 2 linguri otet cimbru 4 catei de usturoi pisati Mod de preparare: Speli ardeii. Ii aşezi pe o tavă cu hârtie de copt şi îi introduci în cuptorul încins 30 de minute, îi scoţi, […]
Antricot de vita cu tarte de cartofi
Antricot de vita cu tarte de cartofi din: antricot de vita, sare, piper, deikat, rozmarin, otet balsamic, supa de vita, amidon, foitaj, cartofi noi, praz, ulei, telemea de capra. Ingrediente: 900g antricot de vita sare, piper si delikat, dupa gust 4 ramurele de rozmarin 5 linguri de otet balsamic 400 ml supa de vita 1 […]
Spaghete cu sos pesto si peste
Spaghete cu sos pesto si peste din: scoici, file de peste, masline, lamaie, ardei iute uscat, spaghete, fasole verde, broccoli, migdale, busuioc, usturoi, ulei de masline, parmezan. Ingrediente: 200g de scoici 400g de fileuri de peste alb ulei de masline 1 lamaie 1/2 ardei iute rosu uscat 320g de spaghete 200g de fasole verde 200g […]
Reteta zilei: Miel picant la tigaie
Miel picant la tigaie din: carne de miel, pasta de ghimbir cu usturoi, praf de ardei iute, coriandru, garam masala, piper, fenicul, curcuma, ulei, sare, ceapa, ardei iute, dafin, seminte fenicul, apa. Ingrediente pentru marinada: 450gr carne de miel 1 lingura pasta de ghimbir cu usturoi 1/2 lingurita praf de ardei iute 1 lingurita coriandru […]
Sandwich cu fasole rosie
Sandwich cu fasole rosie din: rosii, ceapa verde, chimion, boia de ardei iute, sos barbecue, fasole rosie, paine, avocado, zeama de lamaie, iaurt. Ingrediente: 1 conserva de 400g de rosii tocate 2 cepe verzi, partea alba separata de cea verde, ambele feliate subtire cate 2 lingurite de chimion macinat si boia de ardei iute 1 […]
Ardei grasi in otet
Ardei grasi in otet din: ardei grasi, apa, otet, zahar, foi de dafin, usturoi, boabe de piper, sare grunjoasa. Ingrediente: 4 kg (ardei graşi) gogoșari 3 l apă 1 l oțet din vin alb zahăr după gust foi de dafin 10-12 căței de usturoi boabe de piper sare grunjoasă fără iod, după gust – […]
Chec cu ardei
Chec cu ardei din: ardei grasi, faina, sare, praf de copt, boia iute, patunjel, oua, ulei, branza maturata. Ingrediente: 3-4 ardei grasi 200 g faina 1 praf de sare 2 lingurite praf de copt 1 lingurita boia iute 5-6 linguri patrunjel proaspat, tocat 6 oua 4 linguri ulei 100 g branza maturata Mod de […]
Cozonac cu lapte si stafide
Cozonac cu lapte si stafide din: faina alba, faina integrala,drojdie uscata, zahar, zahar brun, condimente pentru prajituri, scortisoara, lapte, unt, oua, stafide. Ingrediente: 225g de faina alba 350g de faina integrala 2 plicuri a cate 7g de drojdie uscata 25g de zahar 50g de zahar brun, plus 1 lingura cu varf cate 1 lingura mix […]
Placinta cu carne de miel si seminte de fenicul
Placinta cu carne de miel si seminte de fenicul din: carne de miel, faina, ulei, praz, seminte de fenicul, vin alb, supa de pui, smantana pentru gatit, mustar cu boabe, aluat de foitaj, ou, morcovi baby, ridichi, mazare, unt, zahar. Ingrediente: 300gr carne de miel, cuburi 3 linguri faina 2 linguri ulei 1 praz, […]
Reteta zilei: Porchetta cu cimbru si rozmarin
Porchetta cu cimbru si rozmarin din: pulpa de porc, salvie, cimbru, rozmarin, usturoi, fenicul, sare de mare, piper, ulei de masline, vin. Ingrediente: 1 bucata pulpa de porc 20 de frunze de salvie proaspete 3 frunze crengute de cimbru proaspat, frunze eliminate 3 frunze crengute de rozmarin 2 catei de usturoi, decojit si tocat 2 […]
Ardei si rosii umplute
Ardei si rosii umplute din: ardei grasi, carne tocata, orez, ceapa, ou, marar, patrunjel, praz, supa de legume, bulion, sare, piper. Ingrediente: 6 ardei grasi 700 g carne tocata (amestec porc si vita) 1/2 pahar orez 2 cepe 1 ou 1 legatura marar 1 legatura patrunjel 1 praz, numai partea alba 1 l supa de […]
Salata de legume cu caracatita
Salata de legume cu caracatita din: caracatita, rosii cherry, ardei gras, ceapa, rucola, cartofi, lamaie. Ingrediente: 1 conserva de caracatita 150g de rosii cherry, taiate in jumatati 1 ardei gras galben, taiat cubulete mici 1 ceapa alba, feliata 1 mana de rucola 2 cartofi, tocati cubulete mici zeama de la 1 lamaie Mod de […]
Tort cu dulceata de zmeura
Tort cu dulceata de zmeura din: faina, amidon, praf de copt, unt, zahar, esenta de vanilie, esenta de migdale, albusuri, lapte, zahar pudra, crema de branza, dulceata de zmeura, colorant alimentar rosu. Ingrediente blat: 325g de faina 25g de amidon 4 1/2 lingurite praf de copt 225g de unt, la temperatura camerei 400g de zahar […]
Frigarui de pui cu mix de condimente
Frigarui de pui cu mix de condimente din: piept de pui, vinete, seminte de chimion, chimion, miere, ulei de masline, lamaie, seminte de susan, boabe de coriandru, fistic, boia de ardei, piper negru. Ingrediente: 6 bucati piept de pui, taiate fasii lungi si subtiri 2 vinete mari, taiate cuburi Ingrediente pentru marinada: 3 linguri seminte […]
Mancare de vinete cu ceapa si rosii
Mancare de vinete cu ceapa si rosii din: vinete, rosii, ceapa, usturoi, ulei, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 1 kg vinete 1 kg rosii mari 4 cepe mari 2 capatani de usturoi 100 ml ulei sare piper busuioc Mod de preparare: Alegi vinete bine coapte, lunguieţe şi subţiri, care au mai puţine seminţe. Speli vinetele, […]
Salata de cuscus cu portocale
Salata de cuscus cu portocale din: cuscus, portocale, lamaie, pasta de ardei iute, scortisoara, coriandru, ceapa rosie, branza feta, menta, spanac. Ingrediente: 300g de cuscus 5 portocale, coaja rasa la 3 dintre ele coaja rasa si zeama de la 1 lamaie 3 linguri ulei de masline 3 linguri pasta de ardei iute cate 2 lingurite […]
Cocktail cu piersici si prosecco
Cocktail cu piersici si prosecco din: suc de piersici, apa de trandafiri, prosecco. Ingrediente: 500ml suc de piersici, rece 1/2 lingurita apa de trandafiri 750ml de Prosecco, rece Mod de preparare: Amesteca sucul de piersici cu apa de trandafiri. Imparte mixul in pahare de cocktail, apoi completeaza cu prosecco. Serveste imediat.
Desert delicios cu seminte de rodie si fistic
Desert delicios cu seminte de rodie si fistic din: biscuiti, fistic, miere, zeama de portocala, smantana pentru frisca, iaurt, apa de trandafiri, seminte de rodie. Ingrediente: 85g de biscuiti, zdrobiti 200g de fistic, tocat 100g de miere zeama de la 1/2 portocala 300ml de smantana pentru frisca 250g iaurt 2 lingurite apa de trandafiri 100gr […]
Reteta zilei: Paste cu sos de rosii, busuioc si mozzarella
Paste cu sos de rosii, busuioc si mozzarella din: paste, rosii cherry, ceapa verde, usturoi, busuioc, ulei de masline, mozzarella, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 250gr paste 350gr rosii cherry, taiate in jumatate 4 fire ceapa verde, feliata 3 catei de usturoi, tocat un pumn de frunze proaspete de busuioc 3-5 linguri ulei de masline 120gr […]
7 Retete de conserve si muraturi
Retete de conserve si muraturi: Dovlecei in otet cu ghimbir si morcov Dovlecei in otet cu arome orientale din: dovlecei, ceapa, morcov, otet de vin alb, zahar, boabe de mustar, boabe de coriandru, radacina de ghimbir, sare neiodata. Ingrediente: 500 g dovlecei… Read more » Castraveţi svăbesti de vară Castraveţi svăbesti de vară din: castraveti, […]
Rasol de miel cu pasta de curry
Rasol de miel cu pasta de curry din: rasol de miel, ceapa, ghimbir, usturoi, rosii, pasta de curry, garam masala, zahar brun, seminte de rodie, coriandru, iaurt, chutney, muraturi, orez, lipie, ulei, lamaie, chimion, seminte de mustar, turmeric, seminte de ceapa, scortisoara. Ingrediente: 5-6 bucati rasol de miel 3-4 cepe, feliate 100gr de ghimbir proaspat, […]
Remedii naturiste: Frectii cu vin rosu
Pentru inviorarea si tonifierea corpului si pentru combaterea imbatranirii pielii. Se prepara un amestec din 1/4 l de vin rosu de buna calitate (este recomandat un vin produs de vita din soiul Cabernet- sauvignion), 1/4 l de apa minerala naturala, 5 picaturi de ulei esential de mandarin, 3 picaturi de ulei esential de lamaie […]
Bulion de ardei copti cu telina
Bulion de ardei copti cu telina din: ardei grasi, frunze de telina, sare grunjoasa, untdelemn. Ingrediente: 25-30 ardei grasi sau gogosari frunzele proaspete de la 1 telina sare grunjoasa, neiodata 60 ml untdelemn Mod de preparare: Alegi ardei sănătoşi, bine copţi şi proaspăt culeşi. îi coci pe flacără sau în cuptor, întorcându-i pe toate […]
Reteta zilei: Pui in crusta de mustar cu miere pe pat de salata
Pui in crusta de mustar cu miere pe pat de salata din: piept de pui, maioneza, miere, mustar, praf de usturoi, boia de ardei, sare, piper, pesmet, salata verde. Ingrediente: 2 piepti de pui 1 ceasca maioneza ⅓ ceasca miere ¼ cana mustar ¼ lingurita praf de usturoi ¼ lingurita boia de ardei sare si […]
Dulceata de cirese amare cu zahar vanilat
Dulceata de cirese amare cu zahar vanilat din: cirese amare, zahar tos, rom, lamai, zahar vanilat. Ingrediente: 2 kg cirese amare 2,5 kg zahar tos 100 ml rom 2 lamai 2 plicuri zahar vanilat Mod de preparare: Speli cireşele sub jet de apă rece şi le aşi la scurs. Scoţi sâmburii cireşelor deasupra unui […]
Paste cu spanac, stafide si seminte de pin
Paste cu spanac, stafide si seminte de pin din: paste fainoase, spanac, ceapa verde, ulei de masline, stafide, seminte de pin, parmezan, sare, piper, unt, vin alb sec. Ingrediente: 350 g paste fainoase de umplut 500 g spanac 2 fire de ceapa verde 2 linguri ulei de masline 3 linguri stafide 2 linguri seminte de […]
Iutari cu morcov in saramura cu otet
Iutari cu morcov in saramura cu otet din: iutari, morcovi, otet, apa, ulei, sare grunjoasa, boabe de piper. Ingrediente: 1 kg iutari 1-2 morcovi 300 ml otet 600 ml apa 300 ml ulei 1 lingurita sare grunjoasa, neiodata 1 lingurita boabe de piper Mod de preparare: Cureţi ciupercile, separi picioruşele de pălărioare, le speli […]
Placinta cu oua de prepelita si peste
Placinta cu oua de prepelita si peste din: oua de prepelita, lapte de cocos, lapte, coriandru, patrunjel, file de cod, unt, ceapa, faina, lamaie, mazare, cartofi, turmeric, curry. Ingrediente: 12 oua de prepelita 1 conserva de 400g lapte de cocos 400ml de lapte 1/2 legatura de coriandru, frunzele tocate, tulpinile intregi 1/2 legatura de patrunjel, […]
Fluturaşi deliciosi
Fluturaşi deliciosi: faina, drojdie, zahar, lapte, lapte, sare, margarina, branza topita, nucsoara, mazare, ceapa rosie, boabe de porumb, ardei gras, arpagic, cascaval, ou, seminte de susan. Ingrediente: 500 g făină drojdie 1 linguriţă zahăr 3 dl lapte sare 50 g margarină Ingrediente umplutură: 200 g brânză topită cu gust de smântână nucşoarăsare 50 g boabe […]
Salata de oua cu suc de sfecla rosie
Salata de oua cu suc de sfecla rosie din: oua, suc de sfecla rosie, paine, ulei de masline, bacon, salata, sfecla rosie, ceapa, usturoi, mustar dijon, otet de vin alb, zahar. Ingrediente: 6 oua 750ml suc de sfecla rosie 3 felii groase de paine 2 linguri ulei de masline 200g cubulete de bacon 175g mix […]
Reteta zilei: Sos de avocado
Sos de avocado din: avocado, praz, patrunjel, busuioc, suc de lamaie, maioneza, iaurt, sare de mare. Ingrediente: 2 avocado 2 fire praz 1/4 ceasca frunze de patrunjel 1/4 ceasca frunze de busuioc 3 linguri suc de lamaie 2 linguri de maioneza sau iaurt 1/2 lingurita sare de mare Mod de preparare: Combina toate ingredientele […]
Supă de aripioare cu perişoare de gris
Supă de aripioare de cu perişoare de gris: aripioare de pui, cartofi, ceapa, praz, pastarnac, radacina de patrunjel, radacina de telina, morcov, oua, gris, marar, patrunjel, pasta de tomate, sare, piper. Ingrediente: 1/2 kg aripioare de pui 4 cartofi 2 cepe 1 praz 1 păstârnac 1 rădăcină pătrunjel 1 rădăcină ţelină 1 morcov 2 ouă […]
Tort inimioara cu capsuni si frisca
Tort inimioara cu capsuni si frisca din: oua, zahar, alune, faina, praf de copt, scortisoara, gelatina, gem, frisca, cacao, capsune, menta. Ingrediente blat: 6 oua 150 g zahar 200 g alune macinate 50g faina 1 lingurita praf de copt 10 g scortisoara Ingrediente crema: 3 foi de gelatina 3 linguri gem acrisor 200 ml frisca […]
Spanac gratinat cu cascaval si usturoi
Spanac gratinat: spanac, cascaval, faina, zeama de lamaie, usturoi, unt, oua, sare, piper. Ingrediente: 1 kg spanac proaspăt 300 g caşcaval 2 linguriţe făină 2 linguri zeamă de lămâie 2 căţei usturoi 2 linguri unt 6 ouă sarea piper Mod de preparare: Speli spanacul, îl opăreşti în apă cu un praf de sare timp de […]
Prajitura cu nuci si gem
Prajitura cu nuci si gem din: faina, unt, zahar, smantana, coaja de lamaie, praf de copt, bicarbonat, galbenusuri, sare, ceai verde, nuci, cacao, gem de caise, cirese, albusuri, ciocolata neagra. Ingrediente aluat: 500 g faina 200 g unt 2 linguri zahar 200 ml smantana coaja rasa de la 1 lamaie 1 lingurita praf de copt […]
Cartofi la cuptor cu sos de usturoi si smantana
Cartofi la cuptor cu sos de usturoi si smantana din: cartofi noi, ulei de masline, smantana, usturoi verde, ceapa verde, sare afumata. Ingrediente: 1 kg de cartofi noi 2 linguri ulei de masline 150ml de smantana 2 legaturi de usturoi verde, tocate marunt 2 legături de ceapa verde, tocat fulgi de sare afumata, pentru servit […]
Castraveţi bulgăreşti
Castraveţi bulgăreşti din: castraveti, ceapa, morcovi, seminte de mustar, boabe de piper, sare, zahar, otet. Ingediente: 3 kg castraveti 4 cepe 2-3 morcovi seminte de mustar boabe de piper sare pentru muraturi zahar circ 1 1/4 l otet pentru fiecare borcan: 1 lingura rasa de sare 1 lingura zahar 150 ml otet apa Mod […]
Oua in crusta
Oua in crusta din: oua, ulei de masline, ceapa, usturoi, chimen, naut, coriandru, pesmet, faina, seminte de susan, ulei. Ingrediente: 9 oua 1 lingura ulei de masline 2 cepe, tocate 2 catei de usturoi, zdrobiti cate 1 lingura de chimion si coriandru macinate 1 conserva de 400g de naut, boabele scurse 1/2 legatura de coriandru […]
Plăcintă cu ficat de pui şi praz
Plăcintă cu ficat de pui şi praz:ficat de pui, usturoi, vin rosu, foi de dafin, unt, coriandru, ceapa, sare, piper, nucsoara, sare, piper, foi placinta, unt, ou. Ingrediente: 500 g ficat de pui 2 căţei de usturoi 200 ml vin roşu 2-3 frunze dafin 50 g unt 1 linguriţă boabe coriandru o ceapă marea sare […]
Reteta zilei: Salata de pepene galben cu rosii si coriandru
Salata de pepene galben cu rosii si coriandru din: pepene galben, rosii verzi, coriandru, sos iute, nuci de pin, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper, chimen. Ingrediente pentru salata: 1 cana pepene galben, cuburi 1/3 ceasca rosii verzi, cuburi 2 linguri coriandru, tocat sos iute, dupa gust 1 lingura nuci de pin 1-2 […]
Tarta cu ficat de miel si verdeata
Tarta cu ficat de miel si verdeata din: aluat de tarta, ficat de miel, unt, merisoare, vin rosu, smantana, patrunjel, usturoi verde, ceapa verde, salata de spanac. Ingrediente: 1 aluat de tarta 750g ficat de miel, bine curatat si taiat bucati mari 60g de unt 100g de merisoare 70ml vin rosu, dulce 200ml smantana pentru […]
Prajiturele cu miere
Prajiturele cu miere din: faina, ou, galbenusuri, miere, zahar, frisca, scortisoara, cuisoare, amoniac, fulgi de ciocolata, alune, fructe confiate. Ingrediente: 500 g faina 1 ou 2 galbenusuri 100 g miere 175 g zahar 100 ml frisca 1 lingurita scortisoara 1/2 lingurita cuisoare macinate 1 lingurita amoniac Ingrediente ornare: 100 g fulgi de ciocolata neagra alune […]
Castraveti si dovlecei in suc propriu
Castraveti si dovlecei in suc propriu din: castraveti, dovlecei, ceapa, morcovi, sare grunjoasa, seminte de marar, boabe de mustar, aspirine. Ingrediente: 1 kg castraveti 1 kg dovlecei tineri, subtiri 2-3 cepe 2-3 morcovi 4 linguri sare grunjoasa 4 linguri seminte de marar 4 lingurite boabe de mustar 6 aspirine Mod de preparare: Speli legumele. […]
Placinta cu carne de porc si oregano
Placinta cu carne de porc si oregano din: apa, drojdie, sare, faina, carne de porc, ulei, ceapa, usturoi, oua, oregano, sare, piper. Ingrediente: 400 ml apa 20 g drojdie 1 praf de sare faina cat cuprinde (circa 500 g) pentru umplutura: 700 g carne de porc tocata 1 lingura de ulei 2 cepe 1 catel […]
Supă de pui cu smantana
Supă de pui cu smântână: piept de pui, telina, morcov, ardei gras, faina, ou, orez, patrunjel, marar, sare, smantana. Ingrediente: 1 piept de pui 100 g ţelină 100 g morcovi 100 g albitură 2-3 ardei graşi (galben şi roşu) 50 g făină 2 ouă 100 g orez 50 g pătrunjel 50 g mărar sare 1 […]
Reteta zilei: Paste cu sos de smantana
Paste cu sos de smantana din: ulei de masline, usturoi, ardei iute, boabe de porumb, fasole neagra, chimen, fulgi de ardei rosu, paste, supa de legume, smantana, ceapa verde, coriandru, branza. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 2 catei de usturoi 1 cutie ardei iuti verzi 1 cana de boabe de porumb 1 cutie fasole […]
Crap umplut cu ciuperci si verdeata
Crap umplut cu ciuperci si verdeata din: crap, paine, cascaval, ceapa, unt, ciuperci, usturoi, smantana, lamaie, vin alb, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 crap 5-6 felii paine 200 g cascaval ras 1 ceapa unt 500 g ciuperci 3-4 catei usturoi 3 linguri smantana 1 lamaie 1 pahar vin alb cimbru verde sare piper Mod de […]
Tocanita de miel cu legume si verdeata
Tocanita de miel cu legume si verdeata din: carne de miel, rosii, ceapa, morcovi, telina, pastarnac, prune uscate, supa de pui, cuscus, patrunjel, usturoi verde, ulei, cimbru, ulei de masline,lamaie. Ingrediente: 1 kg carne de miel, cuburi 700g de rosii pasate 2 cepe, tocate 4 morcovi, tocati cuburi 3 tulpini de telina, feliata 3 radacini […]
Tort cu ciocolata si nuca
Tort cu ciocolata si nuca din: faina, oua, zahar, nuca, ciocolata, unt, zahar vanilat, sare, mascarpone, branza de vaci, frisca, apa, rom, lapte,zmeura, petale cristalizate de trandafiri. Ingrediente blat: 200 g faina 6 oua 150 g zahar 100 g miez de nuca macinat 100 g ciocolata de menaj 50 g unt 1 lingurita zahar vanilat […]
Totul despre rodie
Totul despre rodie Fructul a devenit popular in tarile Orientului Mijlociu in urma cu 6.000 de ani. Rodia este originara din Iran, este cultivata in zonele uscate din centrul Asiei, in regiunea Mediteranei, iar in Israel este considerata fruct traditional. Rodiile sunt bogate in vitamina C, potasiu, flavonoide si acid elagic, un antioxidant puternic ce […]
Salata de cuscus si rodie
Salata de cuscus si rodie din: cuscus, apa, ulei de masline, seminte de rodie, zeama de lamaie, frunze de salvie, frunze de menta, coriandru, sare, piper. Ingrediente: 100 g cuscus 200 ml apa sau supa strecurata de legume 4 linguri ulei de masline 1 rodie (semintele) 1 lamaie (zeama) 3-4 frunze de salvie 3-4 frunze […]
Scovergi muntenesti
Scovergi muntenesti din: faina, apa, zahar, sare, bicarbonat, ulei. Ingrediente: 500 g faina 1 cana de apa 200gr zahar 1 lingurita sare 1 lingurita bicarbonat ulei pentru prajit Mod de preparare: Se amesteca in bol faina cu sarea, zaharul si bicarbonatul. Se adauga apa si se amesteca pana obtineti un aluat consistent. Se […]
Reteta zilei: Salata de pui cu rosii si dressing aromat
Salata de pui cu rosii si dressing aromat din: salata verde, pulpe de pui, nuci de pin, parmezan, rosii cherry, ou, usturoi, sare de mare, piper, mustar dijon, parmezan, suc de lamaie, ulei de masline, busuioc. Ingrediente: 2 salate verzi 2 pulpe de pui dezosate, fara piele ½ ceasca nuci de pin, prajite ½ ceasca […]
Ardei iuti in otet aromat
Ardei iuti in otet aromat din: ardei iuti, otet din vin, boabe de mustar, boabe de piper, sare grunjoasa, zahar, tarhon, frunze de telina, rozmarin. Ingrediente: 2 kg ardei iuti in forma de floare 1 l otet din vin boabe de mustar si de piper sare grunjoasa zahar cate 1 legatura de tarhon si frunze […]
Legume in foitaj
Legume in foitaj din: ardei gras, ceapa, praz, dovlecel, morcovi, ulei, sos de soia, foitaj. Ingrediente aluat: 1 pachet foitaj Ingrediente umplutura: 1 ardei gras verde 1 ardei gras galben 1 ardei gras rosu 1 ceapa 1 praz 1 dovlecel 2 morcovi 3 linguri ulei 1 lingurita sos de soia Mod de preparare: Speli si […]
Prajitura cu crema de lapte si nuci
Prajitura cu crema de lapte si nuci din: untura, oua, zahar, lapte, zahar vanilat, praf de copt, faina, cacao, sare, nuca, unt. Ingrediente blat: 100 g untura 2 oua 500 g zahar 250 ml lapte 2 lingurite zahar vanilat 2 lingurite praf de copt 500 g faina 1 lingura cacao un varf de cutit sare […]
6 Retete de conserve si muraturi
Retete de conserve si muraturi : Rosii murate cu usturoi (muraturi) O reteta de rosii murate cu usturoi din: rosii, telina, usturoi, marar verde, foi de dafin si sare. Ingrediente: 2 kg roşii mici spre medii 1 rădăcină de ţelină 4-5… Read more » Ardei gras murat umplut cu ardei (muraturi) O reteta de ardei […]
Chiftele umplute cu legume
Chiftele umplute cu legume din: ceapa, rosii, ardei gras, patrunjel, cimbru, lamaie, sare, piper, masline, feta, carne tocata, oua, gris, ulei. Ingrediente pentru umplutura: 2 cepe 6 rosii 1 ardei gras rosu 1 legatura patrunjel 1 legatura cimbru 1 lamaie sare piper 100 g masline 100 g branza feta Ingrediente pentru chiftele: 1 kg carne […]
Desert cu smochine
Desert cu smochine din: unt, biscuiti, zahar, esenta de vanilie, grapefruit, lamai, gelatina, smantana, branza de vaci, mascarpone, oua, smochine. Ingrediente: 150 unt 250 g biscuiti 2 linguri zahar 1 lingurita esenta de vanilie 2 grapefruit 4 lamai (coaja si sucul) 25 g gelatina 150 ml smantana 350 g branza de vaci 350 g crema […]
Galuste cu sunca si smantana
Galuste cu sunca si smantana din: gris, lapte, oua, sunca, smantana, cascaval, unt, pesmet. Ingrediente: 250 g gris 500 ml lapte 2 oua 200 g sunca presata 200 g smantana 100 g cascaval 150 g unt 2-3 linguri pesmet Mod de preparare: Se fierbe grisul in lapte cu putina sare, se lasa sa se raceasca […]
Gogosari dulci pentru iarna
Gogosari dulci pentru iarna din: gogosari, otet, zahar, radacina de telina, morcovi, sfecla, radacina de hrean, sare de mare, conopida, foi de dafin, boabe de piper, boabe de mustar. Ingrediente: 6 kg gogosari 1 l otet 1 kg zahar 1 radacaina de telina de dimensiune mijlocie 5 morcovi 2 sfecle 2 legaturi radacini de hrean […]
Reteta zilei: Friptura de porc la tigaie cu sote de cartofi
Friptura de porc la tigaie cu sote de cartofi din: friptura de porc, sare, unt, patrunjel, cartofi rosii, ulei de rapita, usturoi. Ingrediente: 1 bucata friptura de porc sare 1 lingurita unt patrunjel proaspat tocat, dupa gust 500gr cartofi rosii, mici 1-2 lingurite ulei de rapita patrunjel tocat si usturoi, pentru servire Mod de […]
Supa de praz cu cimbru
Supa de praz cu cimbru din: praz, ceapa, cimbru, ulei, supa de legume, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 800 g praz 1 ceapa 1 lingurita cimbru 50 ml ulei 2,5 l supa de legume 2 catei de usturoi sare, piper Mod de preparare: Curatati si tocati prazul, apoi caliti-l 10 minute inabusit in ulei, impreuna […]
Coronite de nuca
Coronite de nuca din: faina, unt, zahar, galbenusuri, nuci, rom, lamaie, sare. Ingrediente: 500 g faina 300 g unt 200 g zahar 5 galbenusuri 100 g nuci macinate 2 linguri rom 1 lamaie un varf de cutit sare Mod de preparare: Frecati untul cu zaharul, romul, coaja de lamaie si sarea, pana obtineti o […]
Pepene galben în otet condimentat
Pepene galben în otet condimentat din: pepeni galbeni, otet, apa, zahar, miere, sare, cuisoare, boabe de ienibahar. Ingrediente: 3 pepeni galbeni mici 200 ml otet 200 ml apa 3/4 pahar zahar 2 linguri miere 1/2 lingurita sare 5-6 cuisoare caeva boabe de ienibahar Mod de preparare: Tai pepenii în felii, îi cureţi de seminţe […]
Prajitura cu bezea si nuci
Prajitura cu bezea si nuci din: faina, unt, zahar, apa, rom, coaja de lamaie, nuci, lapte, albusuri, zeama de lamaie. Ingrediente blat: 400gr faina 200gr unt 4 linguri zahar 3-4 linguri apa 1 lingura rom coaja rasa de la 1 lamaie Ingrediente crema: 350gr nuci macinate 250gr zahar 300-500ml lapte 1 lingura rom Ingrediente bezea: […]
Paine delicioasa
Paine delicioasa din: drojdie, zahar, apa, faina, sare, ulei, ou, sare grunjoasa. Ingrediente pentru maia: 2 cuburi de drojdie de bere 2 lingurite de zahar 6 linguri de apa Ingrediente pentru aluat: 1 kg faina 1 lingura de sare 2 linguri de ulei apa, cat cuprinde 1 ou, pentru uns Ingrediente pentru decor: 1/2 lingura […]
Reteta zilei: Briose cu fructe de padure si seminte de chia
Briose cu fructe de padure si seminte de chia din: ou, zahar, iaurt, ulei de nuca de cocos, miere, esenta de vanilie, scortisoara, coaja de lamaie, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, fructe de padure, seminte de chia. Ingrediente: 1 ou ½ ceasca zahar ¾ cana iaurt ¼ cana ulei de nuca de cocos […]
Muraturi asortate in saramura
Muraturi asortate in saramura din: castraveti, rosii cherry, morcovi, radacina de telina, radacina de hrean, mere, visin, marar, usturoi, sare neiodata. Ingrediente: 1 kg castraveti cornison 1 kg rosii mici, de preferinta cherry 300 g morcovi 2 radacini mici de telina cateva mere mici si acrisoare 2 legaturi radacini de hrean 4-5 crengute subtiri de […]
Somon la cuptor cu salata de varza rosie
Somon la cuptor cu salata de varza rosie din: condimente, ulei de masline, miere, somon, varza rosie, mango, ardei gras, ceapa verde, coriandru. Ingrediente: 2 lingurite mix de condimente ulei de masline 2 lingurite miere 4 fileuri de somon 1/2 varza rosie, tocata 1 mango, feliat 1 ardei gras rosu, feliat 6 fire ceapa verde, […]
Despre Pane
Despre Pane Paneul este un fel de „paturică” in care se infasoara tot felul de ingrediente, dupa cum poftim, de la fructe si flori, pana la legume si carne. Nu este greu de facut si poate transforma o banala leguma intr-o mancare rafinata. Nu mai vorbim de gusturile apetisante pe care le obtinem cand preparam […]
Desert cu malai
Desert cu malai din: faina de malai, faina, zahar, sare, bicarbonat, lapte batut, ulei de porumb. Ingrediente: 500 g faina de malai 1 lingura faina alba de grau 1 lingura zahar 1/2 lingurita sare 1/2 lingurita bicarbonat 500 ml lapte batut ulei de porumb, pentru prajit Ingrediente: Intr-un bol cuprinzator, se amesteca malaiul cu […]
Cozonac de casa cu mac
Cozonac de casa cu mac din: drojdie, zahar, lapte, faina, sare, unt, oua, galbenusuri, coaja de lamaie, vanilie, ulei, mac, nuci, stafide, albusuri. Ingrediente pentru maia: 2 cuburi de drojdie de bere 2 lingurite de zahar 6 linguri de lapte Ingrediente pentru aluat: 1 kg faina 200 ml lapte 1 varf de cutit de sare […]
Roşii în saramură condimentată
Roşii în saramură condimentată din: rosii, radacina de telina, radacina de hrean, ardei iute, usturoi, zahar, marar, pikant fix, sare grunjoasa. Ingrediente: 2 kg rosii 1 radacina mare de telina 1 radacina de hrean 1 ardie iute 2 capatani mari de usturoi zahar 1-2 tulpina uscata de marar 1 plic pikant fix dulce acrisor sare […]
Reteta zilei: Sandwich cu piept de pui si sos pesto
Sandwich cu piept de pui si sos pesto din: piept de pui, sos pesto, lipii, mozzarella, branza de capra, rosii, prosciutto. Ingrediente: 2 cesti de piept de pui tocat ¼ cana plus 2 linguri de sos pesto 4 lipii groase/ chifle mari si potrivite 240gr mozzarella proaspata, felii subtiri 60gr branza de capra 2 rosii feliate […]
Smoothie de avocado cu spanac
Smoothie de avocado cu spanac din: avocado, spanac, ananas, castravete, apa de cocos. Ingrediente: 1/2 avocado 2 maini spanac 50 g ananas 1 castravete lung 300ml apa de cocos Mod de preparare: Amestecati toate ingredientele la blender pana se omogenizeaza, apoi turnati in pahare si serviti. Smoothie de avocado cu spanac
Ardei umpluti cu vinete si ardei iute
Ardei umpluti cu vinete si ardei iute din: ardei gras, chimion, coriandru, rosii, ceapa rosie, usturoi, ardei iute, vanata, fasole, ou, branza feta, branza de vaci, rucola, lime. Ingrediente: 2 ardei grasi, taiati in jumatati cate 1 lingurita de chimion si coriandru macinate 1 conserva cu 400g de rosii tocate 1 ceapa rosie, feliata 1 […]
Desert cu capsuni si bezele
Desert cu capsuni si bezele din: bezele, capsuni, sare, caramel, alune, biscuiti. Ingrediente: 20 bezele 16 capsuni sare 200gr caramel alune sau biscuiti, faramitate, pentru servire Mod de preparare: Pe 4 frigari lungi din metal insira cate 5 bezele si 4 capsuni. Tine-le cu grija peste un foc de tabara sau o […]
5 Retete de conserve si muraturi
Retete de conserve si muraturi: Muraturi asortate cu ghimbir si gutui Muraturi asortate cu ghimbir si gutui din: sfecla rosie, conopida, gogonele, morcovi, radacina de ghimbir, gutuie, telina, ceapa rosie, usturoi, otet, apa, sare grunjoasa, zahar, frunza de dafin, boabe de… Read more » Muraturi englezesti – Picalili Muraturi englezesti din: otet de vin, otet […]
Salata de somon cu dressing de iaurt
Salata de somon cu dressing de iaurt din: bulgur, somon, ulei, ceapa, ghimbir, pasta de curry, iaurt, lamaie, somon afumat, coriandru, patrunjel. Ingrediente: 400gr bulgur 500gr file de somon 3 linguri ulei 2 cepe, tocate 1 buc ghimbir, tocat 2 linguri pasta de curry 300gr iaurt zeama de la 1 lamaie plus 2 lamaie taiate sfertri, […]
Lapte delicios cu caramel
Lapte delicios cu caramel din: lapte, caramel. Ingrediente: 750 ml lapte 200gr caramel Mod de preparare: Intr-o cratita incalziti laptele si caramelul pana cand obtineti un lichid subtire si clocoteste. Serviti fierbinte. Lapte delicios cu caramel
Dovlecei in otet cu ghimbir si morcov
Dovlecei in otet cu arome orientale din: dovlecei, ceapa, morcov, otet de vin alb, zahar, boabe de mustar, boabe de coriandru, radacina de ghimbir, sare neiodata. Ingrediente: 500 g dovlecei tineri 1 ceapa mica 1 morcov 500 ml otet de vin alb 200 g zahar 1 1/2 lingurita boabe de mustar 1/2 lingurita boabe de […]
Totul despre smoothie
Totul despre smoothie Variantele de smoothie sunt actualizări ale unor sucuri traditionale, cu un continut scazut de zahar. Acestea combina frunze verzi, legume si fructe, adunand intr-un pahar toate fibrele naturale si nutrientii lor. Noi cercetari sugereaza ca, pentru o sanatate optima, ar trebui sa tintim mai sus de cele 5 portii de fructe si […]
Reteta zilei: Ciuperci umplute cu spanac
Ciuperci umplute cu spanac din: ciuperci, spanac, ceapa, usturoi, ulei de masline, pesmet, mozzarella, oregano, fulgi de ardei rosu, parmezan, sare. Ingrediente: 10-15 ciuperci 1 cana spanac, tocat 1/2 cana ceapa tocata 3 catei usturoi, tocat marunt 1 lingura ulei de masline 1 lingura pesmet 2 linguri branza mozzarella 1/2 lingurita oregano uscat 1/2 lingurita […]
Tort cu capsuni, mascarpone si glazura de caise
Tort cu capsuni, mascarpone si glazura de caise din: capsuni, zahar pudra, zeama de lamaie, unt, ou, zahar, faina, colorant alimentar, praf de copt, unt, esenta de vanilie, mascarpone, smantana pentru frisca, gem de caise. Ingrediente: 1 kg de capsuni, fara codite, cu exceptia a 8 bucati 1 lingura de zahar pudra zeama de la […]
Remedii naturiste: pentru tonifierea pielii si pentru a o parfurma in mod delicat
Baie tonica si aromatica in vin parfumat: Intr-un vas din otel inoxidabil se toarna: – 2 l de vin rosu de buna calitate, – 30 g cimbru, – 30 g rozmarin, – 20 g oregano, – 50 g flori de levantica, – 10 cuisoare, – 1 nucsoara tocata, – 20 g de seminte de cardamom. […]
Cocktail cu lichior si ananas
Cocktail cu lichior si ananas din: ananas, limes, menta, zahar, lichior, rom, gheata, suc de ananas. Ingrediente: 1 ananas mic zeama de la 4 limes 1 legatura de menta proaspata 8 linguri de zahar 400ml de lichior sau rom gheata zdrobita, pentru 8 pahare 800ml suc de ananas Mod de preparare: Indeparteaza cotorul ananasului […]
Castraveţi svăbesti de vară
Castraveţi svăbesti de vară din: castraveti, cartofi, sare grunjoasa, marar, ramurica de visin. Ingrediente: 2 1/2 kg castraveti 2 cartofi vechi sau 2 felii de paine sare grunjoasa bete si flori de marar uscate 1 legatura marar verde 1 ramurica de visin Mod de preparare: Speli castraveţii proaspăt culeşi, le tai capetele, după care […]
Porumb la gratar cu aroma de usturoi
Porumb la gratar cu aroma de usturoi din: porumb, usturoi, maioneza, parmezan, coriandru, lime. Ingrediente: 6 stiuleti de porumb 2 catei de usturoi, zdrobiti 6 linguri maioneza parmezan ras coriandru tocat 1 lime, sferturi Mod de preparare: Fierbe stiuletii 5 minute. Lasa-i in apa pana cand urmeaza sa-i pui pe gratar. Amesteca usturoiul cu […]
Omleta cu sparanghel si cascaval
Omleta cu sparanghel si cascaval din: oua, ulei de masline, ceapa, sparanghel, cascaval. Ingrediente: 4 oua, batute usor 2 linguri ulei de masline 1/2 ceapa, tocata 300g de sparanghel, maruntit 50g de cascaval Mod de preparare: Incinge uleiul intr-o cratita care poate fi data si la cuptor, pe foc mediu. Adauga ceapa tocata […]
Smoothie cu portocale si morcovi
Smoothie cu portocale si morcovi din: portocala, morcov, telina, mango, apa. Ingrediente: 1 portocala, curatata de coaja 1 morcov 2 tulpini de telina 50gr mango 200ml apa Mod de preparare: Amestecati toate ingredientele la blender pana la omogenizare, turnati in pahare, apoi serviti. Smoothie cu portocale si morcovi
Salata de pui si crutoane
Salata de pui si crutoane din: pui, castravete, spanac, rosii cherry, patrunjel, parmezan, ceapa, franzela, ulei de masline, sos de iaurt. Ingrediente: 400gr de pui rumenit pe gratar 1 castravete lung, feliat subtire 150g de spanac 100gr rosii cherry, taiate jumatati o mana de patrunjel proaspat cateva fasii de parmezan 1/2 ceapa, feliata subţire 1/2 […]
Reteta zilei: Creveti la gratar cu salata de quinoa
Creveti la gratar cu salata de quinoa din: quinoa, lamaie, usturoi, ulei de masline, sare, piper, rosii cherry, castravete, menta, patrunjel, boia de ardei, chimen, fulgi de ardei, creveti, iaurt, lipii. Ingrediente: ½ ceasca quinoa nefiarta, clatita ½ lamaie, stoarsa 2 catei de usturoi, ras 1 lingura ulei de masline plus 1 lingurita Sare si […]
Smoothie de sfecla rosie
Smoothie de sfecla rosie din: sfecla rosie, mar, afine, ghimbir, apa. Ingrediente: 2 sfecle rosii 1 mar 50 g afine 1 lingura ghimbir ras 300ml apa Mod de preparare: Amestecati toate ingredientele la blender pana la omogenizare, apoi turnati in pahare si serviti. Smoothie de sfecla rosie
Sote de legume cu piept de pui pe pat de orez
Sote de legume cu piept de pui pe pat de orez din: piept de pui, albus, amidon, orez, ghimbir, ardei gras, ceapa, morcov, fasole verde, broccoli, usturoi, ardei iute, lime, sos de peste, ulei de masline. Ingrediente: 2 piepti de pui dezosati, fara piele, cubulete 1 albus 1 lingura de amidon, plus 1 lingurita 175g […]
Peste aromat cu orez
Peste aromat cu orez din: ulei de masline, ceapa, turmeric, boabe de mustar, seminte de chimion, fulgi de ardei iute, ghimbir, usturoi, rosii, naut, supa de peste, tamarind, macrou, orez brun, fugi de migdale, coriandru. Ingrediente: 1 lingurita ulei de masline 1 ceapa, feliata 1 lingurita de turmeric macinat 1 lingurita boabe de mustar 1/2 […]
Curcan crocant cu avocado
Curcan crocant cu avocado din: baton de cereale, parmezan, cimbru, oregano, paprika, piept de curcan, ou, fasole, avocado, ceapa verde, lime, rosii cherry, rodie, salata. Ingrediente pentru curcan: 1 baton de cereale 15g de parmezan, ras cate 1/2 lingurita de cimbru si oregano uscate cate 1 lingurita de paprika afumata si coriandru macinat 350g piept […]
Ciocanele de pui cu sos de mustar
Ciocanele de pui cu sos de mustar din: mustar dijon, paprika afumata, piper, sare de mare, ciocanele, bacon, kaizer, ceapa, cimbru, vin alb, boabe de mustar, smantana pentru gatit, patrunjel. Ingrediente: 135g mustar dijon, plus 3 linguri extra 1/4 lingurita paprika afumata putin piper negru proaspat macinat 1/4 lingurita sare de mare 8 ciocanele de […]
Friptura de vita cu sote de legume
Friptura de vita cu sote de legume din: vita, spanac, ulei de masline, ceapa rosie, usturoi, rosii, telina, ardei gras, masline, capere, oregano, otet balsamic. Ingrediente: 200g file de vita fara grasime 140gr de spanac proaspat 1 lingura ulei de masline 1 ceapa rosie, feliata 2 catei de usturoi, feliat 400g de rosii tocate, din […]
Burgeri de miel
Burgeri de miel din: naut, humus, ardei copti, carne de miel, menta, seminte de chimion, ulei de masline, lipii, seminte de rodie. Ingrediente: 400g de naut, din conserva, scurs 200g de humus 2 ardei rosii copti, tocati 400g carne tocata de miel 1 legatura frunze de menta, pe jumatate tocate 1 lingura seminte de chimion […]
Peste cu sos de menta si coriandru
Peste cu sos de menta si coriandru din: quinoa, menta, coriandru, iaurt, usturoi, turmeric, chimion, peste, castravete, ceapa rosie, rosii, zeama de lamaie. Ingrediente: 40g de quinoa cate 3 linguri de menta si coriandru, tocate 150gr de iaurt degresat 1 catel de usturoi 1 lingurita de turmeric 1 varf seminte de chimion 2 fileuri a […]
Reteta zilei: Suc de mango cu aloe vera
Suc de mango cu aloe vera din: mango, chefir, lapte batut, miere, ulei de cocos, suc de aloe vera. Ingrediente: 2 mango 2 cesti de chefir sau lapte batut 2 linguri de miere 2 linguri ulei de cocos 1/4 ceasca suc de Aloe Vera Mod de preparare: Taiati partea de sus si de […]
Pizza picanta
Pizza picanta din: sos barbeque, sos de ardei iute, blat de pizza, mozzarella, porumb, ardei copti, pui, coriandru, ardei iute. Ingrediente: 100gr de sos barbecue 1-2 linguri de sos de ardei iute 2 blaturi mari de pizza 175gr de mozzarella, rasa 1 conserva x 200g de porumb dulce, boabele scurse 300g ardei rosii copti, rupti […]
Crema de mazare cu prosciutto
Crema de mazare cu prosciutto din: praz, cartofi, supa de pui, supa de legume, mazare, iaurt, menta, prosciutto. Ingrediente: 2 fire de praz, spalate si feliate subtire 200g de cartofi (necuratati de coaja), spalati si dati pe razatoare 500ml supa de pui sau legume 200g de mazare 150g de iaurt degresat 2 linguri de menta […]
Salata de sparanghel cu ton
Salata de sparanghel cu ton din: oua, sparanghel, ton, ceapa rosie, fasole alba, lamaie, marar, ulei de masline. Ingrediente: 2 oua 200g de sparanghel, maruntit 150g ton in suc propriu, din conserva (nu e nevoie sa-l scurgi) 1 ceapa rosie mica, foarte fin tocata 125g de fasole alba din conserva, scursa coaja rasa si zeama […]
Burgeri de peste
Burgeri de peste din: peste, faina, ou, pesmet, ulei de seminte de susan, avocado, limeta, coriandru, maioneza, chifle. Ingrediente: 250g fileuri de peste alb 2 linguri de faina 1 ou, batut 4 linguri de pesmet 2 linguri ulei de seminte de susan 1 avocado zeama de la 1 limeta 1 legatura de coriandru, tocat 2 […]
Ardei capia rosii în otet aromat
Ardei capia rosii în otet aromat din: ardei capia, otet, apa, sare grunjoasa, zahar, foi de dafin, boabe de piper, radacina de hrean, frunze de telina. Ingrediente: 5 kg ardei capia 1 l otet 1 l apa 6 linguri sare grunjoasa 300 g zahar 4-5 foi de dafin 1 lingura boabe de piper 2 radacini […]
Remedii naturiste: Impachetari cu gheata
Impachetari cu gheata pentru sani. Indicate pentru tonifiere si pentru elasticitate pielii. Se toarna vin rosu de buna calitate in tavita pentru cuburi de gheata, care se introduce in congelator. Cand vinul este complet inghetat, cuburile se scot din tavita de congelator si se piseaza fin. Apoi se adauga o picatura de ulei […]
Salata de linte cu legume
Salata de linte cu legume din: ulei de masline, dovlecel, tofu, paprika, otet balsamic, linte verde, ceapa rosie, ardei copt, rucola. Ingrediente: ulei de masline 1 dovlecel, taiat cubulete 100gr de tofu afumat, cubulete 1/2 lingurita de paprika afumata 1 1/2 linguri de otet balsamic 250g linte verde, fiarta 1 ceapa rosie, tocata 1 ardei […]