miercuri, 16 martie 2016

Retete De Mancare gustoase # 76 (2016)

Retete De Mancare

Ciocanele_cu_legume_inabusite_in_vin

Ciocanele cu legume inabusite in vin

Ciocanele cu legume inabusite in vin din: cartofi, morcovi, ciocanele, ulei, vin alb, patrunjel, piper, sare. Ingrediente: 750 g cartofi 500 g morcovi 6-7 ciocanele 2-3 linguri ulei 500 ml vin alb 1 legatura patrunjel/marar piper sare   Mod de preparare: Taie cartofii în jumătăţi, pe lung, iar morcovii în rondele groase.  Spală ciocănelele şi […]
 
Burgeri_de_creveti_cu_sos_de_maioneza_15

Reteta zilei: Burgeri de creveti cu sos de maioneza

Burgeri de creveti cu sos de maioneza din: usturoi, ulei de masline, galbenus, ulei de seminte de struguri, sare, suc de portocale, coaja de portocala, piper, fenicul, ceapa, ardei gras, frunze de fenicul, arpagic, creveti, usturoi copt, chifle. Ingrediente maioneza cu usturoi: 1 capatana usturoi 1/3 cană plus 1 lingura ulei de masline 2 gălbenușuri […]
Ciorba_de_fasole_cu_afumatura_si_rozmarin

Ciorba de fasole cu afumatura si rozmarin

Ciorba de fasole cu afumatura si rozmarin din: fasole boabe, afumatura cu os, suc de rosii, ceapa, morcovi, pastarnac, radacina de patrunjel, telina, usturoi, ardei foi de dafin, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 300 g fasole boabe 250 g afumatura cu os 200 ml suc de rosii 1 ceapa 2 morcovi 1 pastarnac 1 radacina de […]
 
Sorbet_multicolor

Sorbet multicolor

Sorbet multicolor din: iaurt, capsune, zahar, suc de lamaie, fructe de papaya, kiwi. Ingrediente: pentru stratul rosu: 180 ml iaurt 200 g capsune 75 g zahar 2 lingurite suc de lamaie pentru stratul portocaliu: 2 fructe de papaya 125 ml iaurt 75 g zahar pentru stratul verde: 3 kiwi 125 ml iaurt 75 g zahar […]

Shake de dude

Shake de dude din: dude albe, dude negre, lapte de capra, zeama de lamaie, gheata. Ingrediente: 200 g dude albe 300 g dude negre 500 ml lapte de capră 1 linguriţă zeamă de lămâie gheaţă sfărâmată           Mod de preparare: Pui dudele într-un bol, peste care adaugi laptele şi amesteci bine, […]
 
Castraveti_murati_cu_usturoi_si_piper

Castraveti murati cu usturoi si piper

Castraveti murati cu usturoi si piper din: castraveti, usturoi, marar, piper, apa, sare grunjoasa. Ingrediente: 3 kg castraveti 15 caei usturoi 1 bucata marar intreg uscat 1 lingura piper negru boabe 3 l apa 3 linguri sare grunjoasa   Mod de preparare: Speli borcanele şi le laşi la uscat. Pui apa la fiert cu sarea. […]

Prajituri cu piure de mere si scortisoara

Prajituri cu piure de mere si scortisoara din: faina, tarate, faina de secara, seminte de fenicul, sare, bicarbonat, otet de vin alb, ulei de palmier, scortisoara, nuca, zahar brun, piure de mere, mere, apa, zeama de lamaie. Ingrediente: 450 g făină integrală de grâu 30 g tărâţe de grâu 30 g făină de secară 1 […]
 
Usturoi_marinat_cu_ardei_capia

Usturoi marinat cu ardei capia

Usturoi marinat cu ardei capia din: usturoi, ardei capia iuti, zahar, apa, otet, concentrat picant de legume. Ingrediente: 500 g usturoi mare 2 ardei capia iuti 4 linguri zahar 1,75 litri apa 300 ml otet 1 plic concentrat picant  de legume   Mod de preparare: Se curăţă căpăţâna de usturoi de mustăţi, se spală şi […]

Budinca de spanac cu unt si lapte

Budinca de spanac cu unt si lapte din: spanac, unt, oua, lapte, faina, sare, piper. Ingrediente: 1 kg spanac 150 g unt 4 ouă 250 ml lapte 100 g făină sare piper   Mod de preparare: Cureţi şi speli spanacul în multe ape. îl fierbi în apă cu sare 5-6 minute, după care îl strecori […]
 
Supa_de_porc_cu_fidea_de_orez_12

Reteta zilei: Supa de porc cu fidea de orez

Supa de porc cu fidea de orez din: acrne de porc, usturoi, ghimbir, fulgi de ardei rosu, chimen, ulei de susan, supa de pui, salata verde, frunze de sfecla, praz, sos de soia, sos de peste, sare, piper, fidea de orez. Ingrediente: 500gr carne de porc 2 catei de usturoi, tocat 2 lingurite ghimbir ras […]
 
Zacusca_de_ardei_capia

Zacusca de ardei capia

Zacusca de ardei capia din: ardei capia rosii, gogosari copti, ceapa, rosii, ulei de floarea soarelui, foi de dafin. Ingrediente: 3 kg ardei capia roșii 1 kg gogoșari bine copți 1,5 kg ceapă 2 kg roșii 400 ml ulei floarea soarelui foi de dafin   Mod de preparare: Speli ardeii și gogoșarii și-i coci. Îi […]

Rulada delicioasa de legume

Rulada delicioasa de legume din: sfecla, varza rosie, morcovi, ciuperci, telina, ardei gras, ulei, sare, piper. Ingrediente pentru umplutură: 100 g sfeclă roşie 100 g varză roşie 100 g morcovi 1 kg ciuperci 100 g ţelină 1 ardei gras 2 linguriţe ulei sare piper Ingrediente pentru aluat: 1 ou 1 borcan iaurt făină drojdie Mod […]
 
Sufleu_de_ciuperci_cu_smantana

Sufleu de ciuperci cu smantana

Sufleu de ciuperci cu smantana din: ciuperci, smantana, oua, unt, lapte dulce, faina, ulei, pesmet, sare, piper. Ingrediente: 150 g ciuperci 75 ml smantana 2 oua 50 g unt 100 ml lapte dulce 1 lingura faina 1/2 lingura ulei 1 lingura pesmet sare piper   Mod de preparare: Cureţi ciupercile, ie speli, le tai şi […]
 

Inghetata de capsuni, banane si arahide

Inghetata de capsuni, banane si arahide din: iaurt, capsuni, banane, miere, vanilie, arahide. Ingrediente: 500 g iaurt 250 g căpşuni 2 banane coapte 2-3 linguri miere vanilie arahide   Mod de preparare: Tai căpşunile mărunt şi le congelezi, iar arahidele le mărunţeşti. Pui într-un blendar iaurtul, căpşunile congelate, bananele, mierea şi vanilia. Mixezi totul până […]
 
 
 
Muschi_de_porc_umplut_06

Reteta zilei: Muschi de porc umplut

Muschi de porc umplut din: ulei de masline, usturoi, rosii uscate, masline, parmezan, nuci de pin, muschi de porc, bacon. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 catel de usturoi, zdrobit 6 rosii uscate, fărâmițate 6 masline verzi, tocate 25g parmezan, ras 2 linguri nuci de pin 500gr muschi file de porc 2-4 felii bacon […]
Conserva_de_legume_cu_ciuperci_si_frunze_de_dafin

Conserva de legume cu ciuperci si frunze de dafin

Conserva de legume cu ciuperci si frunze de dafin din: ardei capia, gogosari, ardei grasi, vinete, morcov, ciuperci champignon, sare grunjoasa, frunze de dafin, boabe de piper. Ingrediente: 1 kg ardei capia 1 kg gogoșari 1 kg ardei grași 2 kg vinete 1 kg morcov 1 kg ciuperci champignon 4 kg roșii sare grunjoasă neiodată […]
 
Tortillas_cu_ton_si_legume

Tortillas cu ton si legume

Tortillas cu ton si legume din: tortillas, ton, boabe de porumb, morcovi, ardei capia, castarveti, foi de salata, iaurt, zeama de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 4 foi tortillas cumparate 200 g ton din conserva, scurs 250 g boabe de porumb fierte 4 morcovi 2 ardei capia 4 castraveti cateva foi de salata 300 g iaurt […]
Rosii_umplute_cu_crema_de_branza_cu_busuioc

Rosii umplute cu crema de branza cu busuioc

Rosii umplute cu crema de branza cu busuioc din: rosii, branza de vaci, smantana, busuioc uscat, ulei, frunze de busuioc. Ingrediente: 3 rosii 100 g branza de vaci 2 lingurite smantana busuioc uscat ulei frunze busuioc   Mod de preparare: Speli roşiile şi ceapa verde pe care o cureţi şi o toci. Tai fâşii subţiri de […]
 

Ghiveci de legume în suc de roşii

Ghiveci de legume în suc de roşii din: fasole verde, ardei grasi, dovlecei, vinete, conopida, otet, bame, rosii, verdeata, suc de rosii,s are. Ingrediente: 1 kg fasole verde 1 kg ardei grasi 1 kg dovlecei tineri 1 kg vinete 1 kg conopida 1 kg bame 200 ml otet 1 1/2 kg rosii 5 legaturi verdeata […]
Inghetata_de_iaurt_cu_fructe

Inghetata de iaurt cu fructe

Inghetata de iaurt cu fructe din: iaurt, afine, zahar, apa. Ingrediente: 400 g iaurt 500 g afine 150 g zahar 100 ml apa   Mod de preparare: Iaurtul se pune la scurs într-un tifon cu câteva ore înainte de pregătirea îngheţatei. Fructele şi zahăruţse amestecă, se adaugă 100 ml apă şi se pun la fiert […]
 
Rosii_in_aluat_10

Reteta zilei: Rosii in aluat

Rosii in aluat din: unt, ceapa, usturoi, cimbru, piper cayenne, rosii, zahar brun, sare de mare, , rosii cherry, faina, praf de copt, zahar, piper, lapte, mustar, cimbru. Ingrediente pentru roșii: 3 linguri de unt nesărat 1 ceapa, tocata 2 catei de usturoi, tocat 1 lingurita cimbru proaspat tocat 1/8 lingurita piper cayenne 3 rosii, […]
 
Inghetata_de_cafea_cu_vanilie

Inghetata de cafea cu vanilie

Inghetata de cafea cu vanilie din: galbenusuri, zahar, pastaie de vanilie, lapte, cafea. Ingrediente: 8 galbenusuri 200 g zahar o pastaie de vanilie un litru lapte 150 ml cafea tare   Mod de preparare: Laptele, păstaia de vanilie şi seminţele scoase din păstaie se pun la fiert. Intre timp, gălbenuşurile şi zahărul se freacă, până […]

Supă de coacăze roşii

Supă de coacăze roşii din: coacaze, faina, smantana, taitei, zahar, sare. Ingrediente: 150 g coacaze 1/2 lingurita faina 1 lingura smantana 1 lingura taitei (fidea) 1 lingurita zahar sare   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală coacăzele şi se fierb în circa 400 ml apă cu sare şi zahăr după gust. Când sunt […]
Zarzavat_pentru_iarna

Zarzavat pentru iarna

Zarzavat pentru iarna din: rosii, ardei gras, ardei capia, gogosari, sare grunjoasa, patrunjel. Ingrediente: 8 kg rosii 1 kg ardei gras 1 kg ardei capia 1 kg gogosari 3-4 linguri sare grunjoasa 7-8 legaturi patrunjel   Mod de preparare: Roşiile le opăreşti şi le descojeşti, după care te tai cubuleţe. Indepărtezi cotoarele şi seminţele de […]
 
Inghetata_sandvici

Inghetata sandvici

Inghetata sandvici din: zahar, sirop de glucoza, apa, vin apumant alb, lapte condensat, frisca, biscuiti, ciocolata. Ingrediente: 140 g zahar 60 g sirop de glucoza 335 ml apa 80 ml vin spumant alb 200 ml lapte condensat 200 ml frisca lichida pentru servit: biscuiti bucatele de ciocolata   Mod de preparare: Apa, zahărul şi siropul […]
Porc_cu_morcovi_si_nuci_de_Caju

Porc cu morcovi si nuci de Caju

Porc cu morcovi si nuci de Caju din: fleica de porc, sare de mare, scortisoara, usturoi, ghimbir, ras el hanout, miere, supa de pui, morcov, ceapa, prune uscate, nuci de caju. Ingrediente: 2×500 g fleica de porc 1 lingura sare de mare 1 baton de scortisoara 3 catei de usturoi, zdrobiti 1 cm ghimbir, taiat […]
 
Sos_de_rosii_pentru_iarna

Sos de rosii pentru iarna

Sos de rosii pentru iarna din: rosii, ceapa, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: un kg rosii bine coapte 2 cepe 2 catei de usturoi 8 fire de patrunjel sare piper   Mod de preparare: Se spală şi se taie roşiile şi apoi se pun la foc cu ceapa tăiată mărunt, usturoiul şi pătrunjelul. Se lasă […]
 
Gem_de_prune_cu_smochine_04

Reteta zilei: Gem de prune cu smochine

Gem de prune cu smochine din: smochine uscate, prune, stafide, ceapa rosie, otet de vin rosu, boia de ardei, zahar brun, sare. Ingrediente: 500gr smochine uscate 500gr prune proaspete 120gr stafide 1 ceapa rosie 540gr oțet de vin roșu 2 lingurite boia de ardei 420gr zahăr brun 1 varf cutit de sare Mod de preparare: […]
Dulceata_de_ceapa_rosie

Dulceata de ceapa rosie

Dulceata de ceapa rosie din: ceapa rosie, zahar, sare, vin rosu sec, otet din vin rosu, ulei. Ingrediente: un kg ceapa rosie 100 g zahar 20 g sare 500 ml vin rosu sec 150 ml otet din vin rosu 2 linguri ulei plus 3 lingurite   Mod de preparare: Se taie ceapa peştişori şi se […]
 
Cassata_de_afine

Cassata de afine

Cassata de afine din: albusuri, zahar pudra, branza ricotta, lapte, frisca, miere, afine. Ingrediente: 4 albusuri 50 g zahar pudra 100 g branza ricotta o lingura lapte 400 ml frisca lichida 100 g miere 200 g afine   Mod de preparare: Mierea se încălzeşte la bain-marie, iar albuşurile se bat spumă. Pe măsură ce spuma […]
 
Somon_glazurat

Somon glazurat

Somon glazurat din: file de somon, miere, sos de soia, ghimbir, otet de orez, ulei de floarea soarelui, fasole verde, mazare, arahide. Ingrediente: 4×170 g file de somon 80 g miere 2 linguri sos de soia 2 cm ghimbir, razuit 1 lingurita otet de orez – sau de mere 1 lingura ulei de floarea soarelui […]
Sos_iute_de_ardei_capia

Sos iute de ardei capia

Sos iute de ardei capia din: ardei capia, ardei iuti, foi de dafin, boabe de piper, usturoi, ulei, sare. Ingrediente: un kg ardei capia 250 g ardei iuti mici, rosii 2 foi de dafin o lingurita boabe de piper o capatana medie de usturoi 3 linguri ulei sare   Mod de preparare: Ardeii capia se […]
 

How to make cheesy mushroom melts (video)

Retete video:   Ingrediente: 3 Large Handfuls of Your favourite mushrooms, chopped 1 Red Onion 2 Garlic Cloves, finely chopped 75 g Butter 1 tsp Chopped Oregano 1 tsp Chopped Rosemary 3 Large handfuls of grated emmental cheese Salt and Pepper Sour Dough Bread Toasted   STEP 1: MELT BUTTER Melt 50g of butter in […]
 
 
Tagliatelle_cu_ciuperci_07

Reteta zilei: Tagliatelle cu ciuperci

Tagliatelle cu ciuperci din: ulei de masline, ciuperci, unt, usturoi, patrunjel, cimbru, piper, tagliatelle, lamaie, parmezan. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 300g ciuperci unt 3 catei de usturoi, tocat 2 linguri de patrunjel, tocat 2 linguri frunze de cimbru, tocat Sare și piper negru proaspat macinat 1 punga tagliatelle Sucul de la 1/2 lămâie […]
 
Sos_pentru_paste

Sos pentru paste

Sos pentru paste din: rosii, ardei grasi, ceapa, cimbru, rozmarin, ulei, usturoi, zahar, sare, piper. Ingrediente: 3,5 kg rosii foarte bine coapte 2 arde grasi de culori diferite o ceapa o crenguta cimbru o crenguta rozmarin 5 linguri ulei 4 catei usturoi 50 g zahar sare piper   Mod de preparare: Roşiile spălate şi-tăiate în […]
Fructe_de_mare_cu_sos

Fructe de mare cu sos

Fructe de mare cu sos: fructe de mare, ceapa, usturoi, ulei de masline, vin alb, supa de legume, amidon alimentar, smantana, sare, piper. Ingrediente: 400 g amestec fructe de mare 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 lingură ulei de măsline 1 pahar vin alb sec 300 ml supă strecurată de legume 1 lingură amidon […]
 
Prajitura_chinezeasca_cu_seminte_de_susan

Prajitura chinezeasca cu seminte de susan

Prajitura chinezeasca cu seminte de susan: faina, apa plata, sirop caramelizat, ulei, esenta de vanilie, carnaciori picanti, fructe confiate, coaja portocala zaharisita, rahat zaharisit, coaja de lamaie, amidon de orez, ulei, sare, seminte de susan, ou. Ingrediente: 100 g făină 1 linguriţă apă plată 70 ml sirop caramelizat 25 ml ulei esenţă de vanilie   […]
Peste_cu_fennel_si_sos_picant_de_mustar

Peste cu fennel şi sos picant de muştar

Peste cu fennel  şi sos picant de muştar: file de peste, unt, ulei de masline, mustar, lamaie, usturoi, seminte de fennel, cimbrisor, rozmarin, busuioc verde, sare, rosii cherri. Ingrediente: 2 fileuri de peşte proaspăt (ideal ar fi somon sau crap somonizat) 1 lingură de unt 3 linguri ulei de măsline 1 lingură muştar 1 lămâie […]
 
Sandwich_cu_prosciutto_si_mozzarella_15

Reteta zilei: Sandwich cu prosciutto si mozzarella

Sandwich cu prosciutto si mozzarella din: ananas, sare, paine, unt, mozzarella, prosciutto, busuioc, sos de rosii. Ingrediente: ½ ananas, decojit, tăiat fasii sare 4 felii pâine 2 linguri de unt moale 1 ½ cesti branza mozzarella 10felii prosciutto ¼ cana busuioc proaspat, tocat sos de rosii   Mod de preparare: Asezonati ananasul cu sare. Se […]
 
Sos_pesto_de_busuioc_cu_parmezan

Sos pesto de busuioc cu parmezan

Sos pesto de busuioc cu parmezan din: frunze de busuioc, muguri de pin, parmezan, usturoi, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: o caserola frunze busuioc 25 g muguri de pin 25 g parmezan ras 1/2 lingurita praf usturoi un praf sare un praf piper 5 linguri ulei de masline   Mod de preparare: Busuiocul se […]

Frigarui de pui cu legume la cuptor

Frigarui de pui cu legume la cuptor din: piept de pui, sare, piper, chili, ardei capia, dovlecel, unt, rosii, ananas, usturoi, ceapa rosie, cartofi, ulei de masline, cimbru. Ingrediente pentru frigărui: 4-8 beţe de frigărui 600 g piept de pui sare piper praf de chili 2 ardei capia 1 dovlecel 50 g unt 3-4 roşii […]
 
Salata_ruseasca_cu_hering

Salata ruseasca cu hering

Salata ruseasca cu hering: hering afumat, cartofi, morcovi, sfecla, ceapa, oua, mustar, ulei, zeama de lamaie, sare. Ingrediente: 2 heringi afumaţi (sau marinaţi în oţet) 2 cartofi mari 3 morcovi potriviţi 2 sfecle mici 1 ceapă mică 3 ouă   Ingrediente maioneza: 3 gălbenuşuri 1 lingură muştar 56 ml ulei 2 linguri zeamă de lămâie […]
 
Pizza cu legume si branza

Pizza cu legume si cimbru

Pizza cu legume si cimbru din: aluat foitaj, dovlecei, ardei rosu, ardei verde, rosii, ou, ulei de masline, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet alut foitaj 2 dovlevei 1 ardei roşu 1 ardei verde 2 rosii 1 ou 6 linguri ulei de măsline 2 fire cimbru sare piper Mod de preparare: Cureţi ardeii de seminţe […]
Amestec_de_legume_pentru_iarna

Amestec de legume pentru iarna

Amestec de legume pentru iarna din: morcovi, ceapa, rosii, pastarnac, telina, ardei grasi, varza, conopida, usturoi, sare. Ingrediente: 2 kg morcovi 1 kg ceapă 1 kg roșii ½ kg păstârnac 4 țeline 4 ardei grași 1 varză mică 1 conopidă 10 g usturoi ½ kg sare mare, grunjoasă   Mod de preparare: Speli legumele și […]
 

Salata de topinambur cu mere

Salata de topinambur cu mere din: topinambur, morcovi, telina, mere, pastarnac, ridichi, ulei, mustar, lamaie, cartof fiert, patrunjel, sos de soia, sare, piper. Ingrediente: 1 topinambur 2 morcovi 1 ţelină 2 mere 1 păstârnac 5 ridichi 50 ml ulei 2 linguri muştar 1 lămâie 1 cartof fiert 1 legătură pătrunjel 2 linguriţe sos de soia […]

Daiquiri Cocktail (video)

Daiquiri Cocktail:
Supa_cu_perisoare_de_vita_13

Reteta zilei: Supa cu perisoare de vita

Supa cu perisoare de vita din: vita, branza rasa, patrunjel, morcov, telina, usturoi, rosie, paste, supa, focaccia, seminte de ardei iute. Ingrediente: 200g carne de vită tocată 2 linguri branza rasă 1/3 cană patrunjel, tocat 1/3 ceasca morcov, tocat 1 radacina țelină 2 catei de usturoi, tocat 1 roșie 1 cană paste 1 l supa […]

Legume cu tofu la tigaie

Legume cu tofu la tigaie din: tofu, ardei rosu, rosii, morcovi, mazare, spanac, ulei de masline, sos de soia, piper, cimbru, busuioc, menta. Ingrediente: 500 g tofu 1 ardei roşu 3 roşii 2 morcovi 200 g mazăre 500 g spanac 3 linguri ulei de măsline 3 linguri sos de soia piper cimbru busuioc mentă Mod […]
 
Pasta_de_dovlecei_pentru_iarna

Pasta de dovlecei pentru iarna

Pasta de dovlecei pentru iarna din: dovlecei, ceapa, ulei, usturoi, zahar, otet, piper, sare, marar, patrunjel. Ingrediente: 5 kg dovlecei 500 g ceapă 200 ml ulei 5-6 căței de usturoi 1 linguri cu vârf zahăr 100 ml oțet piper 40 g sare câte 2-3 legături mărar și pătrunjel   Mod de preparare: Alegi dovlecei tineri, […]
 

Rulada de orez cu legume

Rulada de orez cu legume din: dovlecei, oua, ciuperci, ceapa, orez, sare, piper, busuioc, marar, unt, smantana, pesmet, branza de capra, oua. Ingrediente: 1 kg dovlecei 3 ouă 300 g ciuperci 3 cepe 100 g orez sare piper busuioc uscat sau proaspăt mărar 100 g unt 3 linguri smântână 100 g pesmet 300 g brânză […]
Supa_de_cod_cu_legume

Supă de cod cu legume

Supă de cod cu legume: peste, unt, morcov, pastarnac, telina, ceapa, usturoi, cartofi, smantana, patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 500 g cod (sau file de somon, crap somonizat) 2 linguri de unt 1 morcov 1 păstârnac 1 felie de telină 1 ceapă 2 căţei mici de usturoi 2 caftofi mici 1/2 ceaşcă de smântână 1 […]
 
Porc_in_sos_de_bere_14

Reteta zilei: Porc in sos de bere

Porc in sos de bere din: faina, sare de mare, piper, porc, ulei de masline, ceapa, morcovi, mere, usturoi, dafin, rosii, supa de pui, bere, zahar brun, taitei de ou cu unt. Ingrediente: 1/2 cană făină 1/2 linguriță sare de mare 1/8 linguriță de piper negru 1 kg carne de porc, cuburi 6 linguri ulei […]
 

Tort sanatos cu fructe

Tort sanatos cu fructe din: oua, gelatina, zahar, frisca lichida, ananas, piscoturi, kiwi, portocale, lapte, intaritor de frisca, zahar vanilat. Ingrediente: 8 ouă 6 pliculeţe gelatină 2 căni zahăr 1 1/2 l frişcă lichidă 2 cutii ananas 2 pachete pişcoturi 3 kiwi 4 portocale 1/4 l lapte 2 pacheţele întăritor frişcă 4 pliculeţe zahăr vanilat […]
Gem_de_rubarba

Gem de rubarba

Gem de rubarba din: rubarba, zahar, flori de hibiscus, apa. Ingrediente: 400 g rubarbă 400 g zahăr 6-8 flori de hibiscus 1 pahar apă     Mod de preparare: Cureţi tijele de coajă şi le tai bucăţi mici. Pui bucăţile de rubarbă în apă de var, timp de 2-3 ore, după care le clăteşti sub […]
 
Tortilla_cu_pulpe_de_pui

Tortilla cu pulpe de pui

Tortilla cu pulpe de pui din: foi de tortilla, pulpe de pui, ceapa, ardei capia, ardei gras, vin alb, cascaval. Ingrediente: 1 pachet foi de tortilla 400 g pulpe de pui dezosate 1 ceapă albă 1 ardei capia sau ardei gras roşu 100 ml vin alb 100 g caşcaval   Mod de preparare: Speli pulpele […]

Desert cu paine, lapte si fructe

Desert cu paine, lapte si fructe din: oua, zahar, unt, lapte, paine, capsuni, kiwi, sirop de artar, smantana. Ingrediente: 3 ouă 60 g zahăr pudră 50 g unt fără sare 145 ml lapte felii de pâine toast căpduni şi kiwi 50ml sirop de arţar smântână   Mod de preparare: Intr-un bol de dimensiuni mari, amesteci […]
 
Ketchup_pentru_iarna

Ketchup pentru iarna

Ketchup pentru iarna din: rosii, ceapa, usturoi, zahar, otet de mere, sos picant, mustar iute, boia, ulei. Ingrediente: 400 g rosii o ceapa un catel de usturoi 40 g zahar 30 ml otet de mere o lingura sos picant o lingura mustar iute o lingura boia 50 ml ulei   Mod de preparare: Ceapa şi […]
 

Paste cu piept de curcan si sos de lapte

Paste cu piept de curcan si sos de lapte din: paste, ulei de masline, piept de curcan, sare, cimbru, ulei, vin alb, piper, unt, lapte, faina, nucsoara. Ingrediente: 1 pachet paste fettuccine 2 linguriţe ulei de măsline 500 g piept de curcan sare cimbru 50 ml ulei 150 ml vin alb dulce piper negru măcinat […]
Salata_de_legume_cu_dressing_de_ulei_de_masline_12

Reteta zilei: Salata de legume cu dressing de ulei de masline

Salata de legume cu dressing de ulei de masline din: castravete, rosii cherry, ardei gras, avocado, ceapa rosie, patrunjel, salata verde, naut, branza feta, lamaie, usturoi, oregano, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: ½ castravete, cuburi 300gr rosii cherry, taiate in jumatati 1 ardei gras galben, cuburi 1 avocado, cuburi ½ ceapa rosie, felii foarte […]
 
Sos_chutney_de_ceapa

Sos chutney de ceapă

Sos chutney de ceapă din: ceapa, mere, ardie gras, usturoi, zahar, otet, apa, rosii, mustar iute, praf de ghimbir, sare. Ingrediente: 2 cepe 2 mere un ardei gras verde un catel de usturoi 150 g zahar 200 ml otet 300 ml apa 500 g rosii o lingura mustar iute o lingurita praf de ghimbir sare […]
 
Inghetata_de_afine_cu_frisca

Inghetata de afine cu frisca

Inghetata de afine cu frisca din: afine, smantana, zahar, frisca, lapte condensat. Ingrediente: un kg afine proaspete 400 g smantana 375 g zahar 200 ml frisca lichida 300 ml lapte condensat   Mod de preparare: Afinele şi zahărul se pun într-un vas cu 100 ml apă şi se fierb acoperit timp de 15 minute din […]
Sos_de_sfecla

Sos de sfecla

Sos de sfecla din: sfecla, mere, ceapa, usturoi, piper, ardei iute, scortisoara, cuisor, otet de mere, zahar, stafide. Ingrediente: 500 g sfecla 2 mere o ceapa un catel de usturoi 1/2 lingurita piper un ardei iute un baton scortisoara un cuisor 250 ml otet de mere 60 g zahar 30 g stafide   Mod de […]
 
 
Gazpacho_cu_legume_la_gratar_07

Reteta zilei: Gazpacho cu legume la gratar

Gazpacho cu legume la gratar din: rosii, ardei, ardei iute, paine, ulei de masline, ceapa rosie, apa. Ingrediente: 4 rosii 2 ardei rosii 1 ardei iute 1 felie de pâine 1/8 cană ulei de măsline 1/2 de ceapă roșie 1/2 cana apă   Mod de preparare: Taie roșiile în jumătate și unge cu ulei înainte […]
 
Sos_picant_de_vinete_cu_ardei_rosii

Sos picant de vinete cu ardei rosii

Sos picant de vinete cu ardei rosii din: vinete, ardei grasi, ardei iuti, usturoi, ulei, otet, sare, piper. Ingrediente: 2 vinete medii 2 ardei grasi medii 2 ardei iuti 3 catei de usturoi 4 linguri ulei 4 linguri otet sare piper   Mod de preparare: Vinetele şi ardeii se coc la flacăra aragazului, se presară […]
Oua_coapte_cu_bacon

Oua coapte cu bacon

Oua coapte cu bacon din: oua, ulei, unt, piper, boia dulce. Ingrediente:  ouă ulei sau unt piper boia dulce     Mod de preparare: Ungi vasul cu unt sau ulei, presari baconul mărunţit în fiecare ochi al vasului, pui deasupra ouăle şi condimentezi, după gust. Dai la cuptor între 3-5 minute, în funcţie de cât […]
 
Fursecuri_cu_bucati_de_ciocolata

Fursecuri cu bucati de ciocolata

Fursecuri cu bucati de ciocolata din: oua, zahar, faina, ulei, praf de copt, sare, zahar vanilat, smantana, lapte, ciocolata. Ingrediente:  2 ouă 200 g zahăr 230 g făină 120 ml ulei 1 linguriţă praf de copt sare 1 plic zahăr vanilat 2 linguri smântână 50 ml lapte ciocolată Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele cu […]
Ardei_picanti_pentru_iarna

Ardei picanti pentru iarna

Ardei picanti pentru iarna din: ardei iuti, sare, otet, ulei de masline. Ingrediente: un kg ardei iuti, foarte mici sare otet ulei de masline   Mod de preparare: Se spală foarte bine ardeii şi se taie codiţa lăsând să se vadă interiorul. Se alternativ cu sare într-un tifon aşezat într-o strecurătoare şi ultimul strat de […]
 
Mancare_de_peste_cu_cartofi_si_porumb

Mancare de peste cu cartofi si porumb

Mancare de peste cu cartofi si porumb din: cartofi, file de cod, ulei de masline, ceapa, porumb, mustar cu boabe, chimion, lamaie, patrunjel, oua, otet de vin alb, sos de mango. Ingrediente:  2 cartofi, tăiaţi cuburi 300g file de cod cu piele 1 lingură ulei de măsline 1 ceapă, tocată 1-2 ştiuleţi de porumb 1 […]
 
Piept_de_vita_la_saramura_12

Reteta zilei: Piept de vita la saramura

Piept de vita la saramura din: zahar brun, sare de mare grunjoasa, boabe de piper, boabe de ienupar, cuisoare, dafin, cimbru, piept de vita, morcov, ceapa, telina, praz, rozmarin, cimbru, patrunjel, usturoi, paine prajita, mustar, branza, muraturi. Ingrediente pentru saramura: 200g zahăr brun 300g sare de mare grunjoasă 2 lingurite boabe de piper negru 1 […]

Rulouri cu crema de lapte si vanilie

Rulouri cu crema de lapte si vanilie din: faina, oua, zahar, lapte, ulei, drojdie, margarina, sare, amidon, galbenusuri, zahar pudra cu aroma de vanilie. Ingrediente pentru aluat: 500 g făină 2 ouă 100 g zahăr 1 ceaşcă lapte 50 ml ulei 25 g drojdie 1 lingură margarină topită sare Ingrediente pentru cremă: 1 l lapte […]
Retete Limonada cu Menta

Limonada cu menta si ghimbir

Limonada cu menta si ghimbir din: lamai, apa minerala, ghimbir, menta, zahar, miere. Ingrediente: 3 lămâi 1 l apă minerală 1 bucată de ghimbir de cca 2 cm mentă zahăr sau miere, după gust   Mod de preparare: Speli bine lămâile şi le tai în jumătate. Le storci bine în aparat. Tai coaja rămasă în […]
Rosii_uscate_la_borcan

Rosii uscate la borcan

Rosii uscate la borcan din: rosii, zahar pudra, usturoi, foaie de dafin, rozmarin, sare, ulei. Ingrediente: 20 rosii mici o lingura zahar pudra 2 catei de usturoi o foaie de dafin o crenguta rozmarin sare fina ulei   Mod de preparare: Se spala rosiile si se taie in doua. Se pun in tava de aragaz […]
 

Piept de pui cu vinete si dovlecei

Piept de pui cu vinete si dovlecei din: piept de pui, dovlecel, vanata, sare, piper. Ingrediente: 2-4 fâşii de piept de pui 1 dovlecel 1 vânătă sare şi piper   Mod de preparare: Pieptul de pui îl speli, apoi îl usuci cu un prosop de bucătărie. Laşi tigaia să se încingă, aşezi feliile de carne […]
 

Suc sanatos de legume

Suc sanatos de legume din: morcovi, spanac, rosie, castravete, ceapa rosie, ardei rosu, ardei verde, varza. Ingrediente: 2 morcovi cu coajă 100 g spanac 1/2 roşie 1 castravete cu coajă şi seminţe 1/2 ceapă roşie 1/2 ardei roşu 1/2 ardei verde 1/4 varză   Mod de preparare: Speli foarte bine toate ingredientele, le tai mărunt, […]
Inghetata_cu_nuci

Inghetata cu nuci

Inghetata cu nuci din: lapte integral, zahar pudra, galbenusuri, miez de nuca, frisca, rom. Ingrediente: un litru lapte integral 200 g zahar pudra 9 galbenusuri 200 g miez de nuca 200 ml frisca o lingura rom   Mod de preparare: Laptele şi 100 g zahăr se pun la fiert si, între timp, se amestecă gălbenuşurile […]
 

Pulpe de pui cu ciuperci si boia la cuptor

Pulpe de pui cu ciuperci si boia la cuptor din: pulpe de pui, ciuperci, sare, piper, boia de ardei, unt, ulei. Ingrediente: 3-4 pulpe de pui 4-5 ciuperci sare piper boia de ardei unt sau ulei   Mod de preparare: Speli pulpele de pui, le usuci cu un prosop de hârtie. Le condimentezi cu sare, […]
Sote de fasole verde

Reteta zilei: Sote de fasole verde cu ceapa caramelizata

Sote de fasole verde cu ceapa caramelizata din: sare, fasole verde, migdale, unt, ulei de masline, ceapa, cimbru, piper. Ingrediente: sare 300gr fasole verde 1/2 cană de felii de migdale, prăjite 3 linguri de unt nesărat 5 linguri ulei de măsline 2 cepe mari, tăiate felii subțiri 2 linguri de frunze de cimbru proaspat tocat […]
 
Rosii_la_saramura

Rosii la saramura

Rosii la saramura din: rosii, sare. Roşiile la saramură sunt foarte bune in ciorbe şi tocăniţe cu legume sau cu carne. De asemenea, se pot folosi cu succes la pizza sau sosuri. Ingrediente: un kg rosii mici, foarte bine coapte sare       Mod de preparare: Se spală roşiile şi li se scot doar […]
Fursecuri_delicioase_cu_glazura_de_ciocolata

Fursecuri delicioase cu glazura de ciocolata

Fursecuri delicioase cu glazura de ciocolata din: faina, praf de copt, unt, margarina, galbenusuri, zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie, ciocolata menaj. Ingrediente:  500 g făină 1 plic de praf de copt 100 g unt 150 g margarină 2 gălbenuşuri 200 g zahăr 2 plicuri zahăr vanilat 1 lingură coajă de lămâie 100 g ciocolată […]
 
Spuma de gris cu fructe

Placinta cu coacaze

Placinta cu coacaze din: branza dulce, fidea, oua, zahar, coaja de lamaie, ciocolata alba, stafide, zahar vanilat, coacaze, margarina, foi de placinta. Ingrediente: 500 g brânză dulce de vacă 120 g fidea de casă 6 ouă 100 g zahăr coajă rasă de lămâie 100 g ciocolată albă 100 g stafide zahăr vanilat 200 g coacăze […]
 
Sfecla_la_borcan

Sfecla la borcan

Sfecla la borcan din: sfecla, sare. Ingrediente: un kg sfecla sare     Mod de preparare: Binene spălate, sfeclele se pun la fiert pentru 15 minute. Apoi se curăţă de coajăt Se trece sfecla prin râzătoare si se repartizează în mod egal în borcane. Se fierbe apă cu 20 g sare pentru fiecare litru de […]
Supa_de_pui_cu_legume_si_patrunjel_05

Reteta zilei: Supa de pui cu legume si patrunjel

Supa de pui cu legume si patrunjel din: supa, morcovi, telina, ceapa, piept de pui, taitei, sare, cimbru, oregano, ulei de masline, patrunjel. Ingrediente: 3 cesti de supa 1 ceasca morcovi, tocat 2 tulpini de telina tocata 1 ceapa, tocata 1 piept de pui, fiert 1 ceasca de taitei sare cimbru oregano ulei de masline […]
 
Pui_umplut_si_porumb_la_cuptor

Pui umplut si porumb la cuptor

Pui umplut si porumb la cuptor din: pui, unt, usturoi, salvie, ceapa, porumb, salata, paine. Ingrediente:  1 pui de 2kg 2 linguri de unt, moale 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 1 mână frunze de salvie 1 ceapă, feliată 4 ştiuleţi de porumb, rupţi în două salată şi pâine cu coajă crocantă, pentru servire   Mod […]
 
Mix_cu_ciuperci

Mix cu ciuperci

Mix cu ciuperci din: ciuperci, ardei grasi, usturoi, castareti cornison, otet, marar uscat, sare grunjoasa. Ingrediente: 200 g ciuperci foarte mici 4 ardei grasi 2 capatani usturoi un kg castraveti cornison un litru otet o legatura marar uscat sare grunjoasa   Mod de preparare: Se curăţă şi se taie mărunt castraveţii şi ardeii. Ciupercile se […]

Inghetata cu fistic si crema de vanilie

Inghetata cu fistic si crema de vanilie din: fistic, lapte, zahar, smantana pentru frisca, crema de vanilie, esenta de migdale. Ingrediente: 100g de fistic decojit 150ml de lapte 100g de zahăr 300ml de smântână pentru frişcă 300ml cremă de vanilie 1 linguriţă esenta de migdale   Mod de preparare: Pune deoparte un sfert din cantitatea […]
 
Tarte_cu_smochine_si_jeleu_de_zmeura

Tarte cu smochine si jeleu de zmeura

Tarte cu smochine si jeleu de zmeura din: aluat de foitaj, smochine, unt topit, zahar pudra, jeleu de zmeura. Ingrediente:  400gr aluat de foitaj cu unt, dezghetat 6 smochine proaspete 25gr unt topit 2 linguri zahar pudra, plus pentru servire 2 linguri jeleu de zmeura   Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 200C. Tapetati cu […]

Porumb cu bacon la gratar

Porumb cu bacon la gratar din: ghimbir, unt, cimbru, ienibahar, nucsoara, usturoi, ceapa verde, ardei iute, sirop de artar, coaja de limeta. Ingrediente unt aromat: 2 bucăţi a câte 5cm de ghimbir 250g de unt, moale 2 linguri frunze de cimbru, tocat grosier 1/2 linguriţă de ienibahar măcinat 1/2 linguriţă de nucşoară proaspăt măcinată 3 […]
 
Friptura_de_vita_in_sos_de_bere_neagra_07

Reteta zilei: Friptura de vita in sos de bere neagra

Friptura de vita in sos de bere neagra din: bere neagra, sos teriyaki, zahar brun, muschi de vita, sare, piper, ulei. Ingrediente: 200ml bere neagră 100ml sos teriyaki 2 linguri de zahăr brun 1 bucata muschi de vita 1 linguriță de sare 1 lingurita piper negru proaspat macinat ulei   Mod de preparare: Amestecati împreună […]
 
Cartofi_gratinati_cu_fenicul_si_rosii_cherry

Cartofi gratinati cu fenicul si rosii cherry

Cartofi gratinati cu fenicul si rosii cherry din: fenicul, ulei de masline, cartofi, supa de legume, rosii cherry, parmezan. Ingrediente:  2 bulbi de fenicul, capetele indepartate 3 linguri ulei de masline 1 kg cartofi, feliati subtire 300ml supa de legume 250gr rosii cherry 25 gr parmezan, ras   Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 180C. […]
Ardei_iuti_in_otet

Ardei iuti in otet

Ardei iuti in otet din: ardei iuti, otet, sare grunjoasa. Ingrediente: 500 g ardei iuti 300 ml otet 4 linguri sare grunjoasa     Mod de preparare: Ardeii se spală foarte bine, se curăţă de eventualele frumzuliţe şi se purrîntregi în borcane. Oţetul şi tot atâta apă se pun la fiert cu sarea. Se toarnă […]
 
Delicii racoroase

Inghetata de ciocolata cu mere

Inghetata de ciocolata cu mere din: galbenusuri, zahar, pastaie de vanilie, lapte, ciocolata neagra, sos de ciocolata, mere, unt, zahar. Ingrediente: 12 galbenusuri 200 g zahar o pastaie de vanilie un litru lapte 150 g ciocolata neagra pentru servit: sos de ciocolata 2 mere 50 g unt 50 g zahar   Mod de preparare: Laptele, […]
Friptura_de_porc_cu_sos_de_coacaze

Friptura de porc cu sos de coacaze

Friptura de porc cu sos de coacaze din: seminte de fenicul, boabe de piper, usturoi, portocala, rozmarin, ulei de masline, spata de porc, muschi de porc, ceapa, vin alb, jeleu de coazase. Ingrediente:  2 linguriţe seminţe de fenicul 1 linguriţă boabe de piper negru 2 căţei de usturoi, tocat 1 portocală, coaja rasa de la […]
 

Garnitura de spanac cu stafide

Garnitura de spanac cu stafide din: ulei de masline, seminte de pin, stafide, spanac, otet balsamic. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 2 linguri seminţe de pin 2 linguri de stafide 500g frunze de spanac 2 linguriţe de oţet balsamic   Mod de preparare: Incinge uleiul într-o oală mare, pune în ea seminţele de pin […]
 
Castraveti_marinati

Castraveţi marinaţi

Castraveţi marinaţi din: castraveti, marar, piper boabe, usturoi, sare grunjoasa, otet alb. Ingrediente: 3 castraveti de gradina 2 legaturi marar piper boabe usturoi sare grunjoasa 600 ml otet alb   Mod de preparare: Castraveţii se spală bine, se şterg cu un prosop absorbant de bucătărie şi se I taie rondele care se pun într-un castron.. […]
Oua_umplute_cu_maioneza_10

Reteta zilei: Oua umplute cu maioneza

Oua umplute cu maioneza din: oua, maioneza, mustar, sare, piper, boia de ardei. Poate iti place si Oua umplute cu mazare si sos pesto Ingrediente: 6 oua 3 linguri de maioneza 1 lingurita mustar sare și piper negru proaspat macinat, dupa gust boia de ardei     Mod de preparare: Fierbeti oualele într-o cratiță medie, […]
 
Salata_de_ardei_pentru_iarna

Salată de ardei pentru iarna

Salată de ardei pentru iarna din: ardei, telina, sare grunjoasa. Ingrediente: 3 kg ardei 4 tije telina sare grunjoasa   Mod de preparare: Ardeii se curăţă bine de cotoare şi seminţe şi se spală cu jet de apă Se pun la scurs, apoi se taie fideluţă. Telina se curăţă de coajă, se spală, se taie […]

Prajitura cu afine si rubarba

Prajitura cu afine si rubarba din: oua, albus, zahar, ulei, lapte, faina, praf de copt, zahar vanilat, unt, ulei, esenta de vanilie, sare, rubarba, afine. Ingrediente: 5 ouă 1 albuş 170 g zahăr 5 linguri zahar 100 ml ulei 8 linguri lapte 300 g făină 1 plic praf de copt cu şofran 1 plic zahăr […]
Retete Limonada cu Menta

Limonada cu menta si ghimbir

Limonada cu menta si ghimbir din: lamai, apa minerala, ghimbir, menta, zahar, miere. Ingrediente: 3 lămâi 1 l apă minerală 1 bucată de ghimbir de cca 2 cm mentă zahăr sau miere, după gust   Mod de preparare: Speli bine lămâile şi le tai în jumătate. Le storci bine în aparat. Tai coaja rămasă în […]
Rosii_uscate_la_borcan

Rosii uscate la borcan

Rosii uscate la borcan din: rosii, zahar pudra, usturoi, foaie de dafin, rozmarin, sare, ulei. Ingrediente: 20 rosii mici o lingura zahar pudra 2 catei de usturoi o foaie de dafin o crenguta rozmarin sare fina ulei   Mod de preparare: Se spala rosiile si se taie in doua. Se pun in tava de aragaz […]
 

Piept de pui cu vinete si dovlecei

Piept de pui cu vinete si dovlecei din: piept de pui, dovlecel, vanata, sare, piper. Ingrediente: 2-4 fâşii de piept de pui 1 dovlecel 1 vânătă sare şi piper   Mod de preparare: Pieptul de pui îl speli, apoi îl usuci cu un prosop de bucătărie. Laşi tigaia să se încingă, aşezi feliile de carne […]
 

Suc sanatos de legume

Suc sanatos de legume din: morcovi, spanac, rosie, castravete, ceapa rosie, ardei rosu, ardei verde, varza. Ingrediente: 2 morcovi cu coajă 100 g spanac 1/2 roşie 1 castravete cu coajă şi seminţe 1/2 ceapă roşie 1/2 ardei roşu 1/2 ardei verde 1/4 varză   Mod de preparare: Speli foarte bine toate ingredientele, le tai mărunt, […]
Inghetata_cu_nuci

Inghetata cu nuci

Inghetata cu nuci din: lapte integral, zahar pudra, galbenusuri, miez de nuca, frisca, rom. Ingrediente: un litru lapte integral 200 g zahar pudra 9 galbenusuri 200 g miez de nuca 200 ml frisca o lingura rom   Mod de preparare: Laptele şi 100 g zahăr se pun la fiert si, între timp, se amestecă gălbenuşurile […]
 

Pulpe de pui cu ciuperci si boia la cuptor

Pulpe de pui cu ciuperci si boia la cuptor din: pulpe de pui, ciuperci, sare, piper, boia de ardei, unt, ulei. Ingrediente: 3-4 pulpe de pui 4-5 ciuperci sare piper boia de ardei unt sau ulei   Mod de preparare: Speli pulpele de pui, le usuci cu un prosop de hârtie. Le condimentezi cu sare, […]
Sote de fasole verde

Reteta zilei: Sote de fasole verde cu ceapa caramelizata

Sote de fasole verde cu ceapa caramelizata din: sare, fasole verde, migdale, unt, ulei de masline, ceapa, cimbru, piper. Ingrediente: sare 300gr fasole verde 1/2 cană de felii de migdale, prăjite 3 linguri de unt nesărat 5 linguri ulei de măsline 2 cepe mari, tăiate felii subțiri 2 linguri de frunze de cimbru proaspat tocat […]
 
Rosii_la_saramura

Rosii la saramura

Rosii la saramura din: rosii, sare. Roşiile la saramură sunt foarte bune in ciorbe şi tocăniţe cu legume sau cu carne. De asemenea, se pot folosi cu succes la pizza sau sosuri. Ingrediente: un kg rosii mici, foarte bine coapte sare       Mod de preparare: Se spală roşiile şi li se scot doar […]
Fursecuri_delicioase_cu_glazura_de_ciocolata

Fursecuri delicioase cu glazura de ciocolata

Fursecuri delicioase cu glazura de ciocolata din: faina, praf de copt, unt, margarina, galbenusuri, zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie, ciocolata menaj. Ingrediente:  500 g făină 1 plic de praf de copt 100 g unt 150 g margarină 2 gălbenuşuri 200 g zahăr 2 plicuri zahăr vanilat 1 lingură coajă de lămâie 100 g ciocolată […]
 
Spuma de gris cu fructe

Placinta cu coacaze

Placinta cu coacaze din: branza dulce, fidea, oua, zahar, coaja de lamaie, ciocolata alba, stafide, zahar vanilat, coacaze, margarina, foi de placinta. Ingrediente: 500 g brânză dulce de vacă 120 g fidea de casă 6 ouă 100 g zahăr coajă rasă de lămâie 100 g ciocolată albă 100 g stafide zahăr vanilat 200 g coacăze […]
 
Sfecla_la_borcan

Sfecla la borcan

Sfecla la borcan din: sfecla, sare. Ingrediente: un kg sfecla sare     Mod de preparare: Binene spălate, sfeclele se pun la fiert pentru 15 minute. Apoi se curăţă de coajăt Se trece sfecla prin râzătoare si se repartizează în mod egal în borcane. Se fierbe apă cu 20 g sare pentru fiecare litru de […]
Supa_de_pui_cu_legume_si_patrunjel_05

Reteta zilei: Supa de pui cu legume si patrunjel

Supa de pui cu legume si patrunjel din: supa, morcovi, telina, ceapa, piept de pui, taitei, sare, cimbru, oregano, ulei de masline, patrunjel. Ingrediente: 3 cesti de supa 1 ceasca morcovi, tocat 2 tulpini de telina tocata 1 ceapa, tocata 1 piept de pui, fiert 1 ceasca de taitei sare cimbru oregano ulei de masline […]
 
Pui_umplut_si_porumb_la_cuptor

Pui umplut si porumb la cuptor

Pui umplut si porumb la cuptor din: pui, unt, usturoi, salvie, ceapa, porumb, salata, paine. Ingrediente:  1 pui de 2kg 2 linguri de unt, moale 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 1 mână frunze de salvie 1 ceapă, feliată 4 ştiuleţi de porumb, rupţi în două salată şi pâine cu coajă crocantă, pentru servire   Mod […]
 
Mix_cu_ciuperci

Mix cu ciuperci

Mix cu ciuperci din: ciuperci, ardei grasi, usturoi, castareti cornison, otet, marar uscat, sare grunjoasa. Ingrediente: 200 g ciuperci foarte mici 4 ardei grasi 2 capatani usturoi un kg castraveti cornison un litru otet o legatura marar uscat sare grunjoasa   Mod de preparare: Se curăţă şi se taie mărunt castraveţii şi ardeii. Ciupercile se […]

Inghetata cu fistic si crema de vanilie

Inghetata cu fistic si crema de vanilie din: fistic, lapte, zahar, smantana pentru frisca, crema de vanilie, esenta de migdale. Ingrediente: 100g de fistic decojit 150ml de lapte 100g de zahăr 300ml de smântână pentru frişcă 300ml cremă de vanilie 1 linguriţă esenta de migdale   Mod de preparare: Pune deoparte un sfert din cantitatea […]
 
Tarte_cu_smochine_si_jeleu_de_zmeura

Tarte cu smochine si jeleu de zmeura

Tarte cu smochine si jeleu de zmeura din: aluat de foitaj, smochine, unt topit, zahar pudra, jeleu de zmeura. Ingrediente:  400gr aluat de foitaj cu unt, dezghetat 6 smochine proaspete 25gr unt topit 2 linguri zahar pudra, plus pentru servire 2 linguri jeleu de zmeura   Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 200C. Tapetati cu […]

Porumb cu bacon la gratar

Porumb cu bacon la gratar din: ghimbir, unt, cimbru, ienibahar, nucsoara, usturoi, ceapa verde, ardei iute, sirop de artar, coaja de limeta. Ingrediente unt aromat: 2 bucăţi a câte 5cm de ghimbir 250g de unt, moale 2 linguri frunze de cimbru, tocat grosier 1/2 linguriţă de ienibahar măcinat 1/2 linguriţă de nucşoară proaspăt măcinată 3 […]
 
Friptura_de_vita_in_sos_de_bere_neagra_07

Reteta zilei: Friptura de vita in sos de bere neagra

Friptura de vita in sos de bere neagra din: bere neagra, sos teriyaki, zahar brun, muschi de vita, sare, piper, ulei. Ingrediente: 200ml bere neagră 100ml sos teriyaki 2 linguri de zahăr brun 1 bucata muschi de vita 1 linguriță de sare 1 lingurita piper negru proaspat macinat ulei   Mod de preparare: Amestecati împreună […]
 
Cartofi_gratinati_cu_fenicul_si_rosii_cherry

Cartofi gratinati cu fenicul si rosii cherry

Cartofi gratinati cu fenicul si rosii cherry din: fenicul, ulei de masline, cartofi, supa de legume, rosii cherry, parmezan. Ingrediente:  2 bulbi de fenicul, capetele indepartate 3 linguri ulei de masline 1 kg cartofi, feliati subtire 300ml supa de legume 250gr rosii cherry 25 gr parmezan, ras   Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 180C. […]
Ardei_iuti_in_otet

Ardei iuti in otet

Ardei iuti in otet din: ardei iuti, otet, sare grunjoasa. Ingrediente: 500 g ardei iuti 300 ml otet 4 linguri sare grunjoasa     Mod de preparare: Ardeii se spală foarte bine, se curăţă de eventualele frumzuliţe şi se purrîntregi în borcane. Oţetul şi tot atâta apă se pun la fiert cu sarea. Se toarnă […]
 
Delicii racoroase

Inghetata de ciocolata cu mere

Inghetata de ciocolata cu mere din: galbenusuri, zahar, pastaie de vanilie, lapte, ciocolata neagra, sos de ciocolata, mere, unt, zahar. Ingrediente: 12 galbenusuri 200 g zahar o pastaie de vanilie un litru lapte 150 g ciocolata neagra pentru servit: sos de ciocolata 2 mere 50 g unt 50 g zahar   Mod de preparare: Laptele, […]
Friptura_de_porc_cu_sos_de_coacaze

Friptura de porc cu sos de coacaze

Friptura de porc cu sos de coacaze din: seminte de fenicul, boabe de piper, usturoi, portocala, rozmarin, ulei de masline, spata de porc, muschi de porc, ceapa, vin alb, jeleu de coazase. Ingrediente:  2 linguriţe seminţe de fenicul 1 linguriţă boabe de piper negru 2 căţei de usturoi, tocat 1 portocală, coaja rasa de la […]
 

Garnitura de spanac cu stafide

Garnitura de spanac cu stafide din: ulei de masline, seminte de pin, stafide, spanac, otet balsamic. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 2 linguri seminţe de pin 2 linguri de stafide 500g frunze de spanac 2 linguriţe de oţet balsamic   Mod de preparare: Incinge uleiul într-o oală mare, pune în ea seminţele de pin […]
 
Castraveti_marinati

Castraveţi marinaţi

Castraveţi marinaţi din: castraveti, marar, piper boabe, usturoi, sare grunjoasa, otet alb. Ingrediente: 3 castraveti de gradina 2 legaturi marar piper boabe usturoi sare grunjoasa 600 ml otet alb   Mod de preparare: Castraveţii se spală bine, se şterg cu un prosop absorbant de bucătărie şi se I taie rondele care se pun într-un castron.. […]
Oua_umplute_cu_maioneza_10

Reteta zilei: Oua umplute cu maioneza

Oua umplute cu maioneza din: oua, maioneza, mustar, sare, piper, boia de ardei. Poate iti place si Oua umplute cu mazare si sos pesto Ingrediente: 6 oua 3 linguri de maioneza 1 lingurita mustar sare și piper negru proaspat macinat, dupa gust boia de ardei     Mod de preparare: Fierbeti oualele într-o cratiță medie, […]
 
Salata_de_ardei_pentru_iarna

Salată de ardei pentru iarna

Salată de ardei pentru iarna din: ardei, telina, sare grunjoasa. Ingrediente: 3 kg ardei 4 tije telina sare grunjoasa   Mod de preparare: Ardeii se curăţă bine de cotoare şi seminţe şi se spală cu jet de apă Se pun la scurs, apoi se taie fideluţă. Telina se curăţă de coajă, se spală, se taie […]

Prajitura cu afine si rubarba

Prajitura cu afine si rubarba din: oua, albus, zahar, ulei, lapte, faina, praf de copt, zahar vanilat, unt, ulei, esenta de vanilie, sare, rubarba, afine. Ingrediente: 5 ouă 1 albuş 170 g zahăr 5 linguri zahar 100 ml ulei 8 linguri lapte 300 g făină 1 plic praf de copt cu şofran 1 plic zahăr […]
Crap_pe_varza_la_cuptor_cu_rosii

Crap pe varza la cuptor cu rosii

Crap pe varza la cuptor cu rosii din: crap, varza acra, ulei, rosii, piper boabe. Ingrediente: 1 kg crap 1 varză acră 100 ml ulei 3 roșii sau 2 linguri bulion piper boabe   Mod de preparare: Cureți peștele de intestine, solzi și branhii. Îl speli bine atât în interior, cât și la exterior. Tai […]
 
Creme a la creme

Creme glacee

Creme glacee din: iaurt, smantana, zahar pudra, menta, fructe. Ingrediente: 4 pahare mici de iaurt 2 pahare smantana un pahar zahar pudra pentru servit: menta fructe de sezon   Mod de preparare: Intr-un vas se golesc paharele cu iaurt si apoi cu paharul gol se măsoară şi se adaugă smântână. Acelaşi pahar de iaurt se […]
 

Retete de muraturi pentru iarna

Retete de muraturi pentru iarna: Reteta zilei: Castraveti murati cu marar proaspat si otet Castraveti murati cu marar proaspat si otet din: castraveti, marar, otet de vin alb, apa, sare, zahar brun, foaie de dafin, usturoi, fulgi de ardei, seminte de mustar, seminte de… Read more » Rosii murate cu busuioc Rosii murate cu busuioc […]
 

10 Retete de muraturi pentru iarna

Retete de muraturi pentru iarna: Ghiveci pentru iarna Ghiveci pentru iarna din: vinete, ardei capia, ceapa, rosii, ardei iute, usturoi, ulei, zahar, piper si sare. Ingrediente: 3 kg vinete 3 kg ardei capia 1 kg ceapa alba 3-4 kg… Read more » Reteta zilei: Rosii marinate Rosii marinate din: rosii, marar, usturoi, apa, zahar, sare, ketchup. […]
 

9 Retete de muraturi pentru iarna

Retete de muraturi pentru iarna: Salata de castraveti si gogonele  Salata de castraveti si gogonele din: castraveti, gogonele, ardei grasi, otet, sare grunjoasa, zahar, boabe de piper, aspirina, foi de dafin. Ingrediente: 2 1/2 kg castraveti 1 kg gogonele 1… Read more » Gogosari conservati la rece Gogosari conservati la rece din: gogosari, zahar, otet, […]
 

8 Retete de muraturi pentru iarna

Retete de muraturi pentru iarna: Gogosari dulci pentru iarna Gogosari dulci pentru iarna din: gogosari, otet, zahar, radacina de telina, morcovi, sfecla, radacina de hrean, sare de mare, conopida, foi de dafin, boabe de piper, boabe de mustar. Ingrediente:… Read more » Iutari cu morcov in saramura cu otet Iutari cu morcov in saramura cu […]
 

7 Retete de muraturi pentru iarna

Retete de muraturi pentru iarna: Dovlecei conservati pentru iarnă Dovlecei conservati pentru iarnă din: dovlecei, sare grunjoasa, apa, otet din vin, aspirina. Ingediente: 2 kg dovlecei tinari, fara seminte sare grunjoasa apa otet din vin 5-10 tablete de Sfecla rosie cu hrean pentru iarna Sfecla rosie cu hrean pentru iarna din: sfecla rosie, hrean, otet […]
 

6 Retete de muraturi pentru iarna

Retete de muraturi pentru iarna: Zacusca de hribi cu usturoi Zacusca de hribi cu usturoi din: hribi, ardei grasi, gogosari, ceapa, morcovi, suc de rosii, foi de dafin, boabe de piper, cimbru, usturoi, sare, ulei. Ingrediente: 4 kg hribi proaspeti… Read more » Gulii in suc de rosii Gulii in suc de rosii din: gulii, […]
 

5 Retete de muraturi pentru iarna

Retete de muraturi pentru iarna: Bulion de rosii cu miere pentru iarna Bulion de rosii cu miere pentru iarna din: rosii, miere. Ingrediente: 10 kg rosii 10 linguri miere     Mod de preparare: Speli roșiile, le cureți de cotoare și le… Read more » Gogosari in suc de rosii Gogosari in suc de rosii […]
 

4 Retete de muraturi pentru iarna

Retete de muraturi pentru iarna: Varza rosie la borcan cu boabe de piper Varza rosie la borcan cu boabe de piper din: varza rosie, sare, piper, otet alb, foi de dafin, zahar. Ingrediente: o varza rosie medie sare piper otet alb foi de… Read more » Gogosari in otet cu chimen Gogosari in otet cu […]
 

3 Retete de muraturi pentru iarna

Retete de muraturi pentru iarna: Castraveţi muraţi la rece Castraveţi muraţi la rece din: castraveti, otet alb, usturoi, boabe de piper, apa, boabe de coriandru, foid ed afin, marar, sare grunjoasa. Ingrediente: un kg castraveti mici un litru otet… Read more » Ardei copti cu usturoi si boabe de piper Ardei copti cu usturoi si […]
 

2 Retete de muraturi pentru iarna

Muraturi pentru iarna: Varză murată asortată Varză murată asortată din: varza, ardei capia, sare grunjoasa. Ingrediente: 5 kg varza un kg ardei capia rosu sare grunjoasa     Mod de preparare: Varza se curăţă de foile… Read more » Muraturi asortate cu boabe de mustar Muraturi asortate cu boabe de mustar din: sare grunjoasa, otet, […]
 
Prajituri_cu_ciocolata_si_crema_de_branza_16

Reteta zilei: Prajituri cu ciocolata si crema de branza

Prajituri cu ciocolata si crema de branza din: unt, zahar, cacao, sare, esenta de vanilie, oua, faina, fulgi de ciocolata amaruie, crema de branza, galbenus de ou. Ingrediente: ½ ceasca plus 2 linguri de unt nesărat 1 ¼ cana zahar tos ¾ ceasca plus 2 linguri de pudră de cacao neindulcita ¼ lingurita sare 1 […]
 
Desert_vanilat

Desert vanilat

Desert vanilat din: frisca, zahar, oua, pastaie de vanilie, sos de ciocolata, fursecuri. Ingrediente: 250 ml frisca lichida 6 linguri zahar 2 oua o pastaie de vanilie pentru servit: sos de ciocolata fursecuri   Mod de preparare: Ouăle se separă, iar apoi gălbenuşurile, 5 linguri de zahăr şi seminţele păstăii de vanilie se amestecă. Frişca […]

Ciorba de pui cu legume si orez

Ciorba de pui cu legume si orez din: pui, morcov, telina, ceapa, patrunjel, orez, bors, galbenus, smantana, usturoi, sare. Ingrediente: 500 g carne pui 40p g zarzavat (morcov, ţelină, ceapă, pătrunjel) 2 linguri orez borş un gălbenuş 200 g smântână 4-5 căţei de usturoi sare   Mod de preparare: Pui la fiert carnea (tăiată în […]
 
Varza_murata_asortata

Varză murată asortată

Varză murată asortată din: varza, ardei capia, sare grunjoasa. Ingrediente: 5 kg varza un kg ardei capia rosu sare grunjoasa     Mod de preparare: Varza se curăţă de foile exterioare şi se taie cât mai fin. Ardeiul se taie fâşii. Se presară varza cu aproximativ 4 linguri de sare grunjoasă, se frământă uşor şi […]
Desert_inghetat

Desert inghetat

Desert inghetat din: ciocolata neagra, ciocolata cu cafea, ciocolata alba, lapte, frisca, cacao, fructe. Ingrediente: 200 g ciocolata neagra 180 g ciocolata cu cafea 180 g ciocolata alba 350 ml lapte 200 ml frisca lichida pentru servit: cacao fructe   Mod de preparare: Ciocolata neagră se amestecă în 150 ml frişcă lichidă şi 50 ml […]
 
Pateuri_umplute_cu_cartofi_15

Reteta zilei: Pateuri umplute cu cartofi

Pateuri umplute cu cartofi din: cartof, ulei, ceapa rosie, ghimbir, usturoi, praf de curry, chili, turmeric, zahar, piper alb, sare, coriandru, aluat de patiserie, ou. Ingrediente: 1 cartof 2 linguri de ulei vegetal 1 ceapa rosie, tocata marunt 1 1/2 lingurite ghimbir proaspăt ras 1 catel de usturoi, tocat 1 lingurita praf de curry 1/4 […]
Inghetata_gustoasa_de_vanilie

Inghetata gustoasa de vanilie

Inghetata gustoasa de vanilie din: lapte integral, pastaie de vanilie, galbenusuri, zahar, frisca. Ingrediente: 500 ml lapte integral o pastaie de vanilie 6 gabenusuri 150 g zahar 250 ml frisca lichida   Mod de preparare: Se pune laptele într-o crăticioară, se adaugă seminţele păstăii de vanilie si păstaia si se, pune laptele la fiert. Când […]
 

Salata de rosii cu telemea si busuioc

Salata de rosii cu telemea si busuioc din: rosii cherry, telemea de capra, busuioc, ulei de masline. Ingrediente: 250 g roşii cherry 250 g telemea de capră frunze de busuioc ulei de măsline       Mod de preparare: Tai roşiile în jumătăţi, telemeaua în cuburi mici, le pui într-un bol şi asezonezi cu ulei […]
Muraturi_asortate_cu_boabe_de_mustar

Muraturi asortate cu boabe de mustar

Muraturi asortate cu boabe de mustar din: sare grunjoasa, otet, ardei gras, usturoi, conopida, castarvete, morcovi, ceapa, boabe de mustar. Ingrediente: 250 g sare grunjoasa un litru otet un ardei gras verde un ardei gras rosu 5 ctei de usturoi o capatana de conopida un castravete 4 morcovi o ceapa 2 lingurite boabe de mustar […]
 
Sorbet_gustos_de_lamaie

Sorbet gustos de lamaie

Sorbet gustos de lamaie din: lamai, apa, zahar pudra, albus. Ingrediente: 4 lamai mari cu coaja groasa 200 ml apa 200 g zahar pudra un albus     Mod de preparare: Apa şi zahărul se pun pe foc si se fierbe un sirop care’se lasă la răcit. Lămâie se taie în partea superioară si se […]

Iaurt de casa

Iaurt de casa din: iaurt, lapte. Ingrediente: 175gr iaurt 1 l lapte         Mod de preparare: Fierbi laptele şi îl laşi să se răcească. Pui câte o linguriţă cu iaurt în fiecare borcănel şi completezi cu lapte până în gâtul fiecăruia. Pui capacul iaurtierei deasupra şi o conectezi la curent. După maximum […]
 
Castraveti_murati_la_rece

Castraveţi muraţi la rece

Castraveţi muraţi la rece din: castraveti, otet alb, usturoi, boabe de piper, apa, boabe de coriandru, foid ed afin, marar, sare grunjoasa. Ingrediente: un kg castraveti mici un litru otet alb usturoi boabe de piper un litru apa boabe de coriandru foi de dafin 4-6 fire de marar 250 g sare grunjoasa   Mod de […]
 
Sashlac cu miel

Reteta zilei: Frigarui de miel cu sos de rosii

Frigarui de miel cu sos de rosii din: usturoi, chimen, ghimbir, sare de mare, lamaie, cimbru, ulei de masline, carne de miel, dovlecei, frigarui de bambus, sos de rosii. Ingrediente pentru marinata: 4 catei de usturoi, tocat 1 lingurita de chimen 1 linguriță ghimbir 1 lingurita sare de mare Coaja și sucul de la 1 […]

Prajitura cu nuca si mere

Prajitura cu nuca si mere din: unt, margarina, zahar, oua, faina, scortisoara, bicarbonat, mere, nuci. Ingrediente: 200 g unt sau margarină 250 g zahăr 4 ouă 250 g făină 2 linguriţe scorţişoară bicarbonat 700 g mere curăţate şi rase 150 g nuci tocate   Mod de preparare: Freci bine untul cu zahărul, apoi adaugi câte […]
 
Ardei_copti_cu_usturoi_si_boabe_de_piper

Ardei copti cu usturoi si boabe de piper

Ardei copti cu usturoi si boabe de piper din: ardei gras, usturoi, boabe de piper, ulei de masline, sare. Ingrediente: 2 kg ardei gras, de culori diferite 2 catei de usturoi boabe de piper ulei de masline sare   Mod de preparare: Se coc ardeii, se scot într-un vas cu capac, se presară cu sare […]
 
Usturoi_marinat_pentru_iarna

Usturoi marinat pentru iarna

Usturoi marinat pentru iarna din: usturoi, cimbru, foi de dafin, ulei de masline. Ingrediente: 3 capatani de usturoi 3 crengute cimbru 3 foi de dafin ulei de masline   Mod de preparare: Usturoiul foarte bine curăţat se pune îfitr-o crăticioară. Se adaugă cimbrul scos de pe crenguţe, foile de dafin şi se acoperă cu ulei. […]

Prajituri cu stafide

Prajituri cu stafide din: oua, zahar, faina, praf de copt, stafide. Ingrediente: 4 ouă 4 linguri zahăr 4 linguri făină 1/2 plic praf de copt 1 lingură stafide brune       Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă, adaugi zahărul în ploaie şi baţi în continuare până se topeşte zahărul. Adaugi gălbenuşurile şi făina în […]
 
Inghetata_gustoasa_de_menta_cu_ciocolata

Inghetata gustoasa de menta cu ciocolata

Inghetata gustoasa de menta cu ciocolata din: lapte, esenta de vanilie, galbenusuri, zahar pudra, frunze de menta, ciocolata. Ingrediente: 500 ml lapte o fiola subtire esenta vanilie 4 galbenusuri 120 g zahar pudra 10 g frunze menta 100 g ciocolata   Mod de preparare: Laptele se amestecă bine cu vanilia şi se pune apoi pe […]
Varza_rosie_la_borcan_cu_boabe_de_piper

Varza rosie la borcan cu boabe de piper

Varza rosie la borcan cu boabe de piper din: varza rosie, sare, piper, otet alb, foi de dafin, zahar. Ingrediente: o varza rosie medie sare piper otet alb foi de dafin zahar   Mod de preparare: Se curată varza de foile exterioare, se taie în două cotorul. Se toacă fideluţă şi se pune într-un castron. […]
 
Supa_crema_de_cartofi_dulci_cu_morcovi_05

Reteta zilei: Supa crema de cartofi dulci cu morcovi

Supa crema de cartofi dulci cu morcovi din: cartofi dulci, morcovi, supa de pui, ceapa, apa, scortisoara, nucsoara, patrunjel, unt. Ingrediente: 2 cartofi dulci, decojiti și tocati 6 morcovi, decojiti și tocati 1 l supa de pui ½ ceapa, tocata 1 ½ cesti de apa ½ lingurita scortisoara ½ lingurita nucsoara Pătrunjel pentru ornat 2-3 […]
 

Pulpe de pui la gratar cu saramura

Pulpe de pui la gratar cu saramura din: pulpe de pui, morcovi, rosii, piper, patrunjel, concentrat de legume. Ingrediente: 6 pulpe de pui 2 morcovi 2 roşii 1 praf piper 1 legătură pătrunjel un cub concentrat de legume Mod de preparare: Speli pulpele, le ştergi de apă şi le presari cu puţină sare. Le pui […]
Gogosar_in_otet_cu_chimen

Gogosari in otet cu chimen

Gogosari in otet cu chimen din: gogosari, otet alb, boabe de mustar, zahar, chimen, sare. Ingrediente: 500 g gogosari 550 ml otet alb 10 boabe de mustar 20 g zahar 1/2 lingurita chimen 1/2 lingurita sare   Mod de preparare: Se curata gogosarii de cotoare, se scot semintele, se spala si se taie fasii. Se […]
 
Inghetata_gustoasa_de_lime

Inghetata gustoasa de lime

Inghetata gustoasa de lime din: iaurt gras, lamai, zahar, coaja de lamaie, lime. Ingrediente: 600 g iaurt gras 2 lamai/lime 6-8 linguri zahar pentru ornat: coaja de lamaie si de lime   Mod de preparare: Lămâile se spală bine cu apă călduţă, se şterg cu un prosop absorbant de bucătărie şi se dau pe râzătoare, […]
 

Mustar de casa

Mustar de casa din: seminte de mustar, otet de mere, apa minerala, miere, turmeric, sare, piper, hrean. Ingrediente: 100 g seminţe de muştar 50 ml oţet de mere cu miere 50 ml apă minerală 1 lingură miere de salcâm 1 linguriţă pudră de turmeric sare piper 3 linguriţe hrean ras Mod de preparare: Pui toate […]
Morcovi_in_saramura_cu_usturoi

Morcovi in saramura cu usturoi

Morcovi in saramura cu usturoi din: morcovi, sare grunjoasa, marar, usturoi. Ingrediente: un kg morcovi sare grunjoasa o legatura marar 10 catei de usturoi     Mod de preparare: Morcovii se spală foarte bine cu apă rece şi apoi se pun 5 minute intr-o  soluţie de apă cu sare, folosind 10 g sare pentru un […]
 
Inghetata_gustoasa_de_zmeura

Inghetata gustoasa de zmeura

Inghetata gustoasa de zmeura din: zmeura, frisca, lapte, zahar. Ingrediente: 400 g zmeura 200 ml frisca lichida 300 ml lapte 80 g zahar   Mod de preparare: Zmeura şi zahărul se amestecă şi se mixează. Apoi, se pun pe foc 2-3 minute pentru a obţine un fel de compot. Se adaugă laptele şi frişca lichidă […]
Tocana_de_miel_cu_orez_basmati_05

Reteta zilei: Tocana de miel cu orez basmati

Tocana de miel cu orez basmati din: orez basmati, ulei de masline, ceapa, ghimbir, usturoi, ardei iute, curry, faina, supa de miel, sos de mango, otet de vin rosu, carne de miel. Ingrediente: 400g orez basmati fiert ulei de masline 1 ceapa, tocata marunt 2 buc ghimbir proaspat, decojit 6 catei de usturoi, tocat marunt […]
 

Mititei de casa

Mititei de casa din: porc, vita, seu de oaie, usturoi, cimbru, sare, piper, ienibahar, bicarbonat. Ingrediente: 1 kg carne de porc (ceafă) 1 kg carne de vită (pulpă) 125 g seu de oaie 10 căţei de usturoi 1 linguriţă cimbru sare piper 4 boabe ienibahar 1 linguriţă bicarbonat   Mod de preparare: Pisezi bine usturoiul […]
 

Pilaf cu legume si peste afumat

Pilaf cu legume si peste afumat din: ceapa, morcovi, ardei gras, unt, orez, supa, sare, piper, tarhon, peste afumat. Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi 3 ardei grasi 100 g unt 400 g orez 3 ceşti supă de carne sare piper tarhon file de peşte afumat   Mod de preparare: Cureţi legumele, le speli şi le […]

Prajitura cu branza si glazura de portocale

Prajitura cu branza si glazura de portocale din: oua, zahar, cacao, ulei, faina, coaja de lamaie, praf de copt, unt, branza de vaci, capsuni, budinca de vanilie, suc de portocale. Ingrediente: 6 ouă 6 linguri zahăr 2 linguri cacao 2 linguri ulei 6 linguri făină coajă rasă de la o lămâie 1 linguriţă cu praf […]
 

Cotlet de porc la cuptor cu snitele de cartofi

Cotlet de porc la cuptor cu snitele de cartofi din: cotlet de porc, slanina, usturoi, busuioc, cimbu, maghiran, sare, piper, vin rosu, mustar cu boabe, cartofi, oua. Ingrediente: 1 kg cotlet de porc câteva feliuţe de slănină 3-4 căţei de usturoi 4-5 crenguţe de busuioc cimbru maghiran sare şi piper 100 ml vin roşu 2 […]