Retete Prajituri
Prăjitură cu foi şi miere
O reteta de prajitura cu foi si miere din: faina, nuca, miere, ou, zahar, unt, lapte, bicarbonat si smantana. Ingrediente: 400 g faina 100 g nuca 2 linguri cu miere 1 ou 150 g zahar 50 g unt 2 linguri cu lapte 3/4 lingurita cu bicarbonat pentru crema: 700 g smantana 120 g nuca 250 […]
Salată de ananas cu frişcă şi lămâie
O reteta de salata de ananas cu frisca si lamaie din: ananas, lamai, frisca, zahar pudra si baton de vanilie. Ingrediente: 2 ananas 4 lamai mari netratate 400 g frisca 4 lingurite zahar pudra miezul de la 1/2 baton de vanilie Mod de preparare: Se taie frunzele de la fructul de ananas şi coada […]
Salată de fructe cu îngheţată
O reteta de salata de fructe cu inghetata din: compot de ananas, banana, kiwi, caise, piersici, capsuni, rom si inghetata. Ingrediente: 1 cutie cu compot de ananas 1 banană 1 kiwi 2-3 caise 2 piersici 2 căpşuni 1/2 pahar rom îngheţată Mod de preparare: Fructele se taie în bucăţi potrivite, se pun într-un vas, […]
Coşuleţe cu mere
O reteta de cosulete cu mere din: aluat, mere, pudra de scortisoara, nucsoara, zahar, unt si boabe de fasole. Ingrediente: 700 g aluat foitaj 5-6 mere mai maricele 1 lingurita pudra de scortisoara 1/2 lingurita cu nucsoara 300 g zahar unt sau margarina pentru tapetat boabe de fasole Mod de preparare: întinde foaia de […]
Sorbet cu mentă, busuioc si lămâie
O reteta de sorbet cu menta, busuioc si lamaie din: frunze de menta, zahar, apa, suc de lamaie, frunze de busuioc, pepene galben si zahar. Ingrediente: 2 linguri de frunze de menta proaspata 170 g zahar 375 ml apa 125 ml suc de lamaie 20 g frunze de busuioc proaspete 1 pepene galben 2 linguri […]
Tort cu afine
O reteta de tort cu afine din: oua, zahar, esenta vanilie, faina, unt, praf de copt, mascarpone, esenta vanilie, zahar, lamaie, afine si gelatina. Ingrediente: pentru blat: 6 oua 180 g zahar 1 esenta vanilie 200 g faina 50 g unt 1 praf de copt pentru umplutura: 250 g mascarpone 1 esenta vanilie 100 g […]
Rulouri cu scortisoara
O reteta de rulouri cu scortisoara din: faina, lapte, ulei, zahar, unt, drojdie, praf de copt, sare, stafide, nuci, scortisoara si rom. Ingrediente: pentru aluat: 3 1/2 cani cu faina 1+1/3 cani cu lapte 1/3 cana cu ulei 1/3 cana cu zahar 100 g unt 1/4 cub de drojdie proaspata 1/2 lingurita cu praf de […]
Cremă de vară cu fructe
O reteta de crema de vara cu fructe din: caise, stafide, miere, branza de vaci si smantana. Ingrediente: 250 g caise (piersici sau mere) 7 linguri stafide 2-3 linguri miere 150 g branza de vaci 100 ml smantana Mod de preparare: Inmoi stafidele in prealabil (in apa calduta cu esenta de rom). tai fructele […]
Pere in sirop, cu crema de vanilie
O reteta de pere in sirop, cu crema de vanilie din: pere, zahar, lapte, galbenusuri, faina, zahar vanilat, rom si frisca. Ingrediente: 6 pere frumoase 4 linguri de zahar pentru sirop pentru crema: 1/2 lapte 150 g zahar 3 galbenusuri 1/2 lingura de faina 2 plicuri zahar vanilat 1 lingurita de rom 250 g frisca […]
Salată de portocale cu dovleac
O reteta de salata de portocale cu dovleac din: frisca, iaurt, miere, zeama de lamaie, ghimbir, dovleac, portocale, mere si kiwi. Ingrediente: 120 g frisca 120 g iaurt 2 lingurite miere lichida zeama de la o lamaie radacina de ghimbir proaspat razuita 400 g dovleac 4 portocale 4 mere acrisoare 2 kiwi Mod de […]
Salată exotică cu nuci
O reteta de salata exotica cu nuci din: mango, papaya, pepene, stafide, rom alb, miere, zeama de lamaie, miez de nuci, migdale, fistic, smantana, baton de vanilie si fire de melisa. Ingrediente: 2 fructe de mango si de papaya 3 kiwi 1 pepene fara samburi 5 lingurite stafide 4 cl rom alb 6 lingurite miere […]
Placinta cu zmeura in sos de smantana
O reteta de placinta cu zmeura in sos de smantana din: aluat, foitaj, zmeura, pesmet alb, smantana, oua, zahar si galbenus. Ingrediente: aluat de foitaj de 18×18 cm foitaj pentru ornat de 18×5 cm 1 kg zmeura 2 linguri pesmet alb 250 g smantana cu grasime de 25% 2 oua 2 lingurite zahar 1 galbenus […]
Prajitura cu caise sau piersici
O reteta de prajitura cu caise sau piersici din: oua, unt, iaurt, bicarbonat, faina, zahar, zahar vanilat, zeama de lamaie si caise. Ingredinete: 2 oua 80 g unt 200 g iaurt 1 1/2 lingurita bicarbonat 2 cani de faina 1 1/2 cana zahar zahar vanilat 1 lingurita zeama sau sare de lamaie 800 g caise/piersici […]
Mousse de ciocolată
O reteta de mousse de ciocolata din: crema de ciocolata, frisca, albusuri, zahar pudra, coaja de portocala, biscuiti si zahar vanilat. Ingrediente: 300 g crema de ciocolata cu 75% cacao 350 g frisca 4 albusuri 6 linguri zahar pudra coaja de portocala confiata biscuiti zdrobiti un plic zahar vanilat Mod de preparare: Se scoate […]
Bomboane în crustă de fistic
O reteta de bomboane in crusta de fistic din: biscuiti, faina de migdale, unt, rom, sirop de artar, sare, cafea, frisca, fistic si zahar. Ingrediente: 300 g biscuiti 100 g faina de migdale 150 g unt 100 ml rom natural 30 ml sirop de artar un praf sare un pliculet cafea instant 50 ml frisca […]
Retete culinare: Rulada cu mere
O reteta de rulada cu mere din: mere, oua, faina, zahar, zahar vanilat, ulei, unt, scortisoara si sare. Ingrediente: 2 mere 5 oua 5 linguri cu faina 5 linguri cu zahar 2 pliculete cu zahar vanilat 2 linguri cu ulei 1 lingurita cu unt scrotisoara sare Mod de preparare: Curăţă merele de coajă, cotor […]
Prajitura cu caramel
Prajitura cu caramel din: ciocolata, unt, oua, zahar, zahar brun, faina, praf de copt, esenta de vanilie, smantana si nuci. Ingrediente: 230 g ciocolata 115 g unt+de uns 3 oua 200 g zahar 180 g zahar brun 180 g faina 1 lingurita cu praf de copt 1 1/2 lingurite cu esenta de vanilie pentru caramel: […]
Găluşte dulci
O reteta de galuste dulci din: cartofi, amidon, prune, unt, sos de ciocolata, scortisoara si sare. Ingrediente: 1,2 kg cartofi albi 1-2 linguri cu amidon 700 g prune unt sos de ciocolata scortisoara sare Mod de preparare: Fierbe 500 g de cartofi în coajă în apă cu sare. Curăţă-i fierbinţi şi dă-i prin maşina […]
Tort de casă cu caise
O reteta de tort de casa cu caise din: caise, ou, zahar pudra, ulei, lichior de oua, faina, amidon si praf de copt. Ingrediente: 500 g caise 1 ou 70 g zahar pudra 50 ml ulei de rapita sau de floarea soarelui 50 ml lichior de oua 50 g faina 50 g amidon 1 lingurita […]
Reteta zilei: Sorbet de limete
O reteta simpla de sorbet cu limete din: limete si apa. Ingrediente: 4 limete 1 cană cu apă Mod de preparare: Se rade coaja de la limete. Se taie limetele in jumatati. Se sctorc bine. In sucul de la limete se incorporeaza coaja rasa si 1 cana de apa. Se amesteca bine […]
Tortulete cu iaurt
O reteta delicioasa de tortulete cu: unt, biscuiti, gelatina, zmeura, iaurt cu lamaie, frisca, zahar pudra. Ingrediente: 100 g unt 150 g biscuiţi cu cocos 6 foiţe de gelatină 400 g zmeură 500 g iaurt cu lămâie 150 ml frişca 2 linguri zahăr pudră Mod de preparare: Topiţi untul şi lăsaţi-l să se răcească. […]
Retete culinare: Prăjitură cu zmeură
O reteta delicioasa de prajitura cu: lamaie, zmeura, iaurt, oua, sare, zahar, zahar vanilat, faina, praf de copt, zahar pudra. Ingrediente: 1 lămâie 250 g zmeură 150 g iaurt slab 3 ouă 1 praf de sare 200 g zahăr 1 pacheţel zahăr vanilat 300 g făină 2 linguriţe praf de copt 1 lingură zahăr pudră […]
Reteta zilei: Inghetata de piersici pe pat de piersici feliate
O reteta de inghetata de piersici pe pat de piersici feliate din: piersici, apa, zahar, smantana, extract de vanilie si suc de lamaie. Ingrediente: 3 piersici mari, decojite, fără sâmburi, tocat 1/2 cana de apa 3/4 ceasca de zahar 1 cana smantana 1/4 lingurita extract de vanilie 1 linguriţă suc de lămâie Mod […]
Sarlotă cu caise si aroma de vanilie
O reteta de sarlota cu caise si aroma de vanilie din: caise, gelatina, frisca, lapte, pastaie de vanilie, galbenusuri, zahar pudra, lichior de caise, piscoturi si migdale. Ingrediente: 10 caise 8 foi gelatina 100 g frisca 500 ml lapte 1 pastaie de vanilie 8 galbenusuri 60 g zahar pudra 5 cl lichior de caise 300 […]
Prăjitură cu branză şi mure
O reteta delicioasa de prajitura cu: biscuiti, unt, branza de casa, oua, unt, zahar, zahar vanilat, smantana, lime, mure, ulei. Ingrediente: 200 g biscuiţi cu unt 3 linguri de unt topit 1 kg brânzică de casă 3 ouă 80 g unt 330 g zahăr 1 zahăr vanilat (20 g) 100 ml smântână light 100 g […]
Serbet de vişine
O reteta delicioasa de serbet din: gelatina, visine, zahar, zahar vanilat, zeama de lamaie, vin spumos. Ingrediente: 1 lingură de gelatină pudră 500 g vişine 120 g zahar 1 zahăr vanilat 60 g miere 40 ml brandy de vişine 1 lingură zeamă de lămâie 300 ml vin spumos 100 g vişine pentru decor Mod de […]
Gogoşi umplute cu vişine
O reteta delicioasa de gogosi cu:faina, drojdie, unt, zahar, zahar vanilat, ou, lapte, lamaie, sare, visine, unt, zahar pudra. Ingrediente: 500 g făină 30 g drojdie 100 g unt 70 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 3 gălbenuşuri de ou 250 ml lapte 1 lingură coajă rasa de lămâie 1 vârf de sare vişine unt […]
Prăjitură la tavă cu vanilie si caise
O reteta de prajitura la tava cu vanilie si caise din: unt, faina, scortisoara, zahar, lapte, budinca de vanilie, smantana, branza de vaci, caise si gelatina. Ingrediente: 90 g unt 150 g faina 1 varf de scortisoara macinata 180 g zahar 250 ml lapte 1 plic praf de budinca de vanilie 250 g smantana dulce […]
Tiramisu cu capsune
O reteta de tiramisu cu capsune din: piscoturi, oua, zahar, mascarpone, smantana si capsune. Ingrediente: 1 pachet de piscoturi (400 g) de buna calitate 4 oua 8 linguri zahar 1/2 kg mascarpone 200 ml smantana pentru frisca sau frisca lichida 1/2 kg capsune Mod de preparare: Bati spuma tare albusurile, cu un praf de […]
Coronita de capsune
O reteta de coronita de capsune din: unt, lapte, faina, oua, budinca de vanilie, lapte, zahar, frisca, capsuni si zahar pudra. Ingrediente: Pentru aluat iti trebuie: 100 g unt 125 ml lapte 180 g faina 4 oua 125 ml apa Pentru crema iti trebuie: 2 plicuri budinca de vanilie 650 m lapte 150 g zahar […]
Reteta zilei: Sorbet de pepene rosu
O reteta de Sorbet de pepene rosu din: suc de pepene, zahar, sare si suc de lamaie. Ingrediente: 3 cesti de suc de pepene verde 1/2 cană de zahăr vârf de cuţit de sare 1 lingura de suc de lămâie Mod de preparare: Fierbeti 1/2 cana de suc de pepene verde […]
Prăjitură cu castane si coacaze
O reteta delicioasa de prajitura cu: apa, ulei, faina, oua, lapte, budinca de vanilie, unt, zahar tos, zahar vanilat, ciocolata neagra, castane, coacaze, blat. Ingrediente: 250 ml apă 100 ml ulei de floarea-soarelui 125 g făină 4 ouă 500ml lapte dulce budincă de vanilie instant 25 g unt 50 g zahăr tos zahăr vanilat 200 […]
Tarta de orez cu dulceata
O reteta de tarta de orez cu dulceata din: fulgi de orez, zahar pudra, lapte, oua, unt, faina si dulceata. Ingrediente: 1 pungă fulgi de orez 100 g zahăr pudră 200 ml lapte 3 ouă o nucă de unt 0 lingură de făină Pentru servit: 1 borcan de 400 g dulceaţă, după gust Mod […]
Tort de orez cu fructe
O reteta de tort de orez cu fructe din: orez, lapte, zahar, baton vanilie, sare, piersici, frisca, scortisoara si menta. Ingrediente: 100 g orez 1 l lapte 150 g zahăr 1/2 baton vanilie un praf de sare 1 borcan piersici în compot 200 g frişca scorţişoară mentă pentru decor Mod de preparare: Orezul se […]
Plăcintă cu portocale şi prune
O reteta delicioasa de placinta cu: faina, lapte, sare, unt, zahar pudra, drojdie, portocale, prune, zahar tos, scortisoara, frisca, sos de vanilie. Ingrediente: 500 g făină 300 ml lapte dulce un sfert de linguriţă sare 80 g unt 50 g zahăr pudră 20 g drojdie 4 portocale 500 g prune 100 g zahar tos un […]
Inghetata caramel cu sos de portocale
O reteta de inghetata caramel cu sos de portocale din: apa, zahar, lichior de portocale, esenta de vanilie, oua, zahar, lapte, pastaie de vanilie, sare, sirop caramel, nuca, frisca si menta. Ingrediente: pentru sosul de portocale: 100 ml apa 250 g zahar 50 ml lichior de portocale 1-2 picaturi esenta de vanilie pentru inghetata caramel: […]
Inghetata din fructe de padure
O reteta de inghetata din fructe de padure din: fructe de padure, zahar farin, frisca, sirop de capsune, esenta de vanilie, zeama de lamaie si menta. Ingrediente: un kg fructe de pădure 150 g zahăr farin 600 ml frişcă naturală sirop de căpşune 2-3 picături esenţă de vanilie zeama de la o lămâie mentă […]
Inghetata de fistic cu capsune
O reteta de inghetata de fistic cu capsune din: oua, lapte, zahar, esenta de fistic, zahar vanilat, fistic, frisca, capsune si fulgi de migdale. Ingrediente: 5 oua un litru lapte 300 g zahar 4-5 picaturi esenta de fistic un plic zahar vanilat 200 g fistic prajit 500 ml frisca 300 g capsune 150 g fulgi […]
Tarta cu cirese si nuci macinate
O reteta de tarta cu cirese si nuci macinate din: cirese, unt, nuci, zahar, branza dulce, faina, oua, pesmet, zahar vanilat, sare si zahar pudra. Ingrediente: 800 g cirese 150 g unt 200 g nuci macinate 200 g zahar 100 g branza dulce 150 g faina 5 oua 2-3 linguri pesmet un plic zahar vanilat […]
Inimioare cu cireşe si bezea
O reteta de inimioare cu cirese si bezea din: galbenusuri, zahar, unt, sare, faina, zahar vanilat, ciocolata amaruie, cacao, cirese, lichior de cirese, zahar si albusuri. Ingrediente: pentru aluat: 4 galbenusuri 200 g zahar 200 g unt un praf sare 125 g faina un plic zahar vanilat 300 g ciocolata amaruie o lingura cacao 400 […]
Găluşte cu magiun
O reteta delicioasa de galuste cu: carfofi, oua, faina, gris, ulei, magiun de prune, nuca, pesmet, scortisoara, zahar vanilat, zahar pudra. Ingrediente: 500 g cartofi două gălbenuşuri 100 g făină 30 g griş o lingura cu ulei de floarea-soarelui un borcan magiun de prune 250 g miez de nucă 100 g -250 g pesmet scorţişoară […]
Reteta zilei: Sorbet de piersici pe pat de capsuni feliate
O reteta de sorbet de piersici pe pat de capsuni feliate din: piersici, apa, zahar si suc de lamaie. Ingrediente: 7 piersici coapte, decojite şi fără sâmburi 160 ml de apă 150 g de zahăr 1/4 linguriţă de suc de lamaie proaspat Mod de preparare: Tăiaţi piersicile bucati potrivite. Le puneti intr-o […]
Cuburi cu agrişe
O reteta de cuburi cu agrise din: agrise verzi, unt, zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie, oua, faina, admion, praf de copt, sare, lapte, albusuri, suc de migdale, zahar si migdale. Ingediente: blat: 750 g agrise verzi blat: 250 g unt moale 250 g zahar 1 plic zahar vanilat 2 lingurite coaja de lamaie rasa […]
Tartă cu coacăze roşii şi crustă de bezea
O reteta de tarta cu coacaze rosii si crusta de bezea din: unt, zahar, oua, coaja de lamaie, faina, praf de copt, coacaze rosii, albusuri, suc de lamaie, zahar, sirop de rodii si fulgi de migdale. Ingrediente: blat: 90 g unt 90 g zahar 2 oua 1/2 lingurita coaja de lamaie rasa 180 g faina […]
Prăjitură cu cireşe si esenta de vanilie
O reteta de prajitura cu cirese si esenta de vanilie din: oua, unt, esenta de vanilie, sare, zahar, faina, cirese si pesmet. Ingrediente: 10 oua 100 g unt o esenta de vanilie un praf de vanilie un praf sare 175 g zahar 125 g faina 500 g cirese 100 g pesmet Mod de preparare: […]
Reteta zilei: Inghetata de ciocolata
O reteta de Inghetata de ciocolata din: smantana, cacao, ciocolata, lapte, zahar, sare, galbenusuri de ou si extract de vanilie. Ingrediente: 2 cesti smantana 3 linguri cacao 1 ciocolata amaruie 1 cana de lapte 3/4 ceasca de zahar 1 vârf de cuţit de sare 5 galbenusuri de ou 1/2 lingurita extract de vanilie Mod […]
Melci cu caise
O reteta delicioasa de melci cu: apa, faina, ulei, caise, vin alb, mere, zahar vanilat, scortisoara, nuca, limeta, sare, zahar pudra. Ingrediente: 225 ml apă 450 g făină 210 ml ulei de floarea-soarelui 300 g caise 500 ml vin alb dulce 4 mere 200 g zahăr tos două pliculeţe zahăr vanilat o linguriţă cu scorţişoară […]
Rulada cu nuca, la rece
O reteta de rulada cu nuca, la rece din: oua, zahar pudra, nuca, cacao si margarina. Ingrediente: 3 oua 280 g zahar pudra + 4 linguri zahar pudra 400 g nuca 4 linguri cacao 200 g margarina Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă cu zahărul pudră, apoi încorporezi nuca prăjită şi măcinată şi cacaua. […]
Parfait de banane şi alune de pădure caramelizate
O reteta de parfait de banane si alune de padure caramelizate din: zahar, alune de padure, ulei de floarea soarelui, banane, suc de lamaie, frisca, albusuri, zahar si banane. Ingrediente: pentru alune caramelizate: 200g de zahăr 100g alune de pădure fără pieliţă ulei de floarea-soarelui, pentru uns pentru parfait: 2 banane coapte 2 linguriţe suc […]
Prajitura cu fructe si crema de mascarpone
O reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar praf, lamie, crema mascarpone, zmeura, capsuni, afine, migdale, alune, nuci, ulei. Ingrediente: 14 gălbenuşuri 10 albuşuri 250 g zahăr praf 1 lămâie 400 g cremă mascarpone (sau frişcă bătută cu smântână) 200 g zmeură 200 g căpşuni 200 g afine migdale alune nuci ulei pentru uns tava […]
Brioşe cu ciocolată şi merişoare
O reteta de briose cu ciocolata si merisoare din: faina, pudra de cacao, scortisoara, zahar brun, merisoare, ciocolata neagra, iaurt, lapte, ulei de floarea soarelui si ou. Ingrediente: 250g făină amestecată cu 2 linguriţe de praf de copt 1 lingură pudră de cacao 1 linguriţă de scorţişoară 85g de zahăr brun 85g de merişoare uscate […]
Tort cu inghetata de menta
O reteta de tort cu inghetata de menta din: lapte, smantana, zahar, sare, menta, galbenusuri, fulgi de ciocolata, biscuiti cu cacao, unt si sos de ciocolata. Ingrediente: pentru inghetata: 375 ml lapte 500 ml smantana dulce 100 g zahar+1 lingura 1 praf sare 150 g frunze menta 4 galbenusuri 100 g fulgi de ciocolata pentru […]
Reteta zilei: Budinca de mango cu felii de lamaie confiate
O reteta de Budinca de mango cu felii de lamaie confiate din: gheata, gelatina, frisca, zahar, lapte, mango, suc de portocale, suc de lamaie, sare si felii de lamaie confiate. Ingrediente: ½ ceasca cuburi de gheata 5 foi de gelatină ½ ceaşcă frişcă ¼ ceaşcă de zahăr ½ ceasca lapte 3 mango mari 2 […]
Inghetata de cafea
O reteta de inghetata de cafea din: zahar, galbenusuri, cafea si smantana. Ingrediente: 200 g zahar 4 galbenusuri 250 ml cafea foarte concentrata 500 ml smantana pentru frisca Mod de preparare: Mixezi spuma tare, la viteza mare, galbenusurile cu zaharul. Adaugi cafeaua turnand-o in fir subtire, mixand continuu, dar la viteza mica. Pui smantana […]
Deliciu cu afine
O reteta de deliciu cu afine din: smantana, zahar, zahar vanilat, ricott, afine, oua si frunze de menta. Ingrediente: 400 ml smantana lichida 3 linguri zahar 2 plicuri zahar vanilat 100 g ricotta 300 g afine 3 oua frunze de menta pentru decor Mod de preparare: Mixezi coacăzele în blender cu zahărul vanilat până […]
Rulada cu crema de iaurt
O reteta de rulada cu crema de iaurt din: oua, sare, amidon,d e porumb, praf de copt, gelatina, caise, zahar, zeama de lamaie, lichior de lamaie, gelatina, iaurt, coaja de lamaie, zahar pudra, lichior de lamaie si frisca. Ingrediente pentru blat: 4 oua 1 praf de sare 100 g amidon de porumb 1/2 lingurita praf […]
Prăjitură cu cirese
O reteta delicioasa de prajitura cu: faina, ou, praf de copt, portocala, zahar tos, unt, gem de prune, cirese, zahar vanilat, sare, zahar pudra, ciocolata. Ingrediente: 250 g făină un ou un pliculeţ praf de copt o portocală 80 g zahăr tos 250 g unt un borcan gem de prune 250 g cireşe două pliculeţe […]
Clafoutis cu caise
O reteta de clafoutis cu caise din: caise, faina, unt, lapte gras, oua, sare, zahar pudra si esenta de vanilie. Ingrediente: 400 g caise fara samburi 150 g faina 2 linguri unt 350 ml lapte gras 3 oua 1 praf de sare 100 g zahar pudra cu aroma de vanilie 1/2 lingurita esenta de vanilie […]
Prăjitură cu nectarine
O reteta delicioasa de prajitura cu: faina, cacao, praf de copt, unt, zahar tos, oua, nectarine, ciocolata neagra, sare, frisca. Ingrediente: 240 g făină 60 g cacao un pliculeţ praf de copt 110 g unt 160 g zahăr tos o lingură cu cafea instant 3 ouă 6 nectarine 400 g ciocolată neagră un sfert de […]
Placintele cu crema de vanilie
O reteta de placintele cu crema de vanilie din: faina, unt, zahar, miere, oua, lapte, esenta de vanilie, drojdie, lapte, zahar, amidon, caise si vanilie. Ingrediente: 500 g faina 100 g unt 80 g zahar 1 lingurita miere 2 oua 150 ml lapte 1 esenta de vanilie 1 pliculet drojdie uscata pentru crema: 500 ml […]
Reteta zilei: Sorbet de coacaze
O reteta de Sorbet de coacaze din: coacaze, apa, zahar si suc de coacaze. Ingrediente: 1 1/2 cani coacaze, proaspete sau congelate 1 cană cu apă 3/4 ceasca de zahar 1 1/2 cesti de suc de coacaze Mod de preparare: Puneti la fiert coacazele cu zaharul si apa la foc mediu. Se fierb […]
Prăjitură cu mac şi miere
O reteta de prajitura cu mac si miere din: faina, zahar brun, unt, miere, oua, amidon, mac, zahar pudra si capsuni. Ingrediente: 140g făină amestecată cu o linguriţă de praf de copt, plus extra pentru presărat 100g de zahăr brun, plus extra pentru presărat 175g de unt moale 85g de miere lichidă 3 ouă medii […]
Inghetata cu ciocolata, struguri si coacaze
O reteta de inghetata cu ciocolata, struguri si coacaze din: lapte, galbenusuri, zahar vanilat, frisca, ciocolata alba, unt, albus, zahar, struguri si coacaze. Ingrediente: 475 ml lapte 6 gălbenuşuri 100 g zahăr 2 plicuri cu zahăr vanilat 250 ml frişca lichida Pentru decor: 100 g ciocolată albă 50 g unt 1 albuş 100 g zahăr […]
Cheesecake cu ciocolată albă şi ricotta
O reteta de Cheesecake cu ciocolată albă şi ricotta din: unt, biscuiti, amaretto, ulei de floarea soarelui, gelatina, ciocolata alba, lapte, ricotta, frisca, zahar pudra, oua, fulgi de ciocolata alba, seminte de rodie si zahar pudra. Ingrediente: pentru blat: 50g de unt topit 150g de biscuiţi digestivi 50g de biscuiţi Amaretto ulei de floarea-soarelui, pentru […]
Placinta cu foi din clatite si caise
O reteta de placinta cu foi din clatite si caise din: faina, sare, ou, lapte, ulei de palmier, sirop, suc de portocale si caise. Ingrediente: pentru aluat: 50 g faina de cozonac putina sare 1 ou 150 ml de lapte ulei de palmier pentru decor: 60 de ml de sirop din orice compot la cutie […]
Cheesecake cu caise
O reteta de cheesecake cu caise din: caise, portocale, iaurt, gem de caise, alune, jeleu, biscuiti integrali si unt. Ingrediente: 1/2 kilogram jumatati de caise cu tot cu coaja 6 portocale 75 ml iaurt degresat gem de caise o lingura de alune injumatatite jeleu pentru blatul de biscuiti: 125 de grame de biscuiti integrali 50 […]
Gogosele cu caise
O reteta de gogosele cu caise din: branza dulce, faina, oua, sare, suc de lamaie, caise, zahar cubic si paine integrala. Ingrediente: pentru gogosi: 400 g de branza dulce 150 g de faina pentru aluaturi 2 oua putina sare suc de lamaie pentru umplutura: 1 kg de caise zahar cubic paine integrala uscata si prajita […]
Tarta cu mere si scortisoara
O reteta de tarta cu mere si scortisoara din: unt, ulei, sare, faina, iaurt, mere, zahar, zahar vanilat, scortisoara, stafide si coaja rasa de lamaie. Ingrediente: 200 g unt 3 linguri ulei un praf de sare 500 g faina 100 g iaurt pentru umplutura: 12 mere mari 200 g zahar un plic vanilat 2 lingurite […]
Prajitura cu fructe si frisca
O reteta de prajitura cu fructe si frisca din: faina, oua, zahar praf, esenta de vanilie, unt, capsune, smantana, esenta de vanilie si sirop de fructe. Ingrediente: 240 g faina 8 oua 240 g zahar praf 1 lingurita esenta de vanilie 100 g unt umplutura: 800 g capsune 125 g zahar praf 800 ml smantana […]
Prajitura cu miere si fructe
O reteta de prajitura cu miere si fructe din: faina, miere, zahar, oua, bicarbonat, smantana, nuca, zahar praf vanilat, unt si cirese. Ingrediente: 300 g faina 120 g miere 120 g zahar 2 oua 1 lingurita bicabonat crema: 250 g smantana 300 g nuca macinata 200 g zahar praf vanilat 200 g unt ornare: 800 […]
Prăjitură cu mălai şi măr
O reteta de prajitura cu malai si mar din: unt, malai, faina, paine, lapte, oua, ulei de masline, smochine, stafide, mere, scortisoara, sare, portocale si lamai. Ingrediente: 1 cub de unt 100g de mălai 200g de făină 100g de pâine veche de 1-2 zile 500ml de lapte 3 ouă mari, bătute 50ml ulei de măsline […]
Chec cu migdale şi mac
O reteta de chec cu migdale si mac din: zahar brun, unt, oua, mac, pudra de migdale, portocala si sare. Ingrediente: 100g de zahăr brun 120g de unt, moale 5 ouă, albuşul separat de gălbenuş 160g de mac 100g pudră de migdale sau migdale măcinate într-un robot 1 portocală 1 praf de sare Mod […]
Capsune in aluat de foitaj
O reteta de capsune in aluat de foitaj din: aluat de foitaj, capsune, unt, migdale, galbenus, zahar si zahar praf. Ingrediente: 500 g aluat de foitaj 200 g capsune 30 g unt 1 lingura migdale sau nuci macinate 1 galbenus 40 g zahar 50 g zahar praf Mod de preparare: Topiţi untul şi amestecati-l […]
Biscuiţi albi
O reteta de biscuiti albi din: nuca de cocos, zahar, albusuri si sare. Ingrediente: 100g nucă de cocos deshidratată 60g de zahăr 2 albuşuri 1 praf de sare Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 180ºC şi se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Albuşurile se bat uşor, cu un praf de sare. […]
Tarta din biscuiti
O reteta de tarta din buscuiti din: biscuiti, migdale, unt, smantana, zahar, galbenusuri, gelatina, branza de vaci si lamai. Ingrediente: 250 g biscuiti 50 g migdale sau nuci macinate 150 g unt 200 g smantana 400 g zahar 3 galbenusuri 20 g gelatina 400 g branza de vaci dulce sau crema de branza 5 lamai […]
Prajitura cu blat de biscuiti
O reteta de prajitura cu blat de biscuiti din: biscuiti, ciocolata neagra, unt, branza dulce de vaci, crema de branza, oua, zahar, smantana, coaja de lamaie, zeama de lamaie, ghimbir si seminte de mac. Ingrediente: 250 g biscuiti 400 g ciocolata neagra de menaj 125 g unt 500 g branza dulce de vaci 250 g […]
Prăjitură cu miere şi topping de migdale
O reteta de prajitura cu miere si topping de migdale din: unt, miere, zahar, migdale, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, iaurt, oua si fulgi de migdale. Ingrediente: 175g de unt uşor sărat, moale, plus extra pentru uns forma 85g de miere lichidă, plus 4 linguri pentru picurat deasupra şi extra pentru servit 85g […]
Cosulete cu fructe
O reteta de cosulete cu fructe din: albusuri, zahar praf, esenta de vanilie, faina, unt, oua, zahar, lamaie, frisca si capsune. Ingrediente: 7 albusuri 300 g zahar praf 1 lingurita esenta de vanilie 200 g faina crema: 200 g unt 4 oua 300 g zahar 2 lamaie 300 ml frisca 500 g capsune Mod […]
Spumă îngheţată de lămâie
O reteta de spuma inghetata de lamaie din: budinca de vanilie, coaja de lamaie, smantana si biscuiti cu lamaie. Ingrediente: 300g de lemon curd (sau budincă de vanilie) coaja rasă de la 1 lămâie 300ml de smântână lichidă (pentru frişcă) 25g de biscuiţi crocanţi cu lămâie, plus extra pentru servit Mod de preparare: Se […]
Spumă de ciocolată cu cardamom
O reteta de spuma de ciocolata cu cardamom din: ciocolata alba, ciocolata neagra, albus, zahar brun si cardamom. Ingrediente: 15g de ciocolată albă 25g de ciocolată neagră, tocată 1 albuş mare 1/2 lingură de zahăr brun un vârf de cardamom măcinat Mod de preparare: Se fac fulgi de ciocolată albă trecând un curăţător de […]
Mandarine aromate
O reteta de mandarine aromate din: mandarine, scortisoara, cuisoare, cardamon, zahar brun, suc de portocale, praf de copt, faina, scortisoara, alune de padure, coaja de portocala, galbenus si lapte. Ingrediente: 12 mandarine mici 1 baton mare de scorţişoară 5 cuişoare 4 păstăi de cardamon, zdrobite 150g de zahăr brun 500ml suc de portocale 260g de […]
Granita de cocos, lime si menta
O reteta de granita de cocos, lime si menta din: zahar brun, apa, limes, lapte de cocos si menta. Ingrediente: 200 g de zahar brun 500 ml de apa 4 limes, spalate bine 200 ml lapte de cocos 1 legatura de menta proaspata Mod de preparare: Se pun zahărul şi apa într-o cratiţă mare […]
Budinca de branzeturi cu fructe
O reteta de budinca de branzeturi cu fructe din: branza de vaci, cascaval, smantana, pesmet, nucsoara, oua, mere, semine de chimen, sare si piper alb. Ingrediente: 500 g branza de vaci 200 g cascaval 150 ml smantana 2 linguri pesmet 1/2 lingurita nucsoara 4 oua 3 mere sau pere 1 lingurita seminte de chimen sare […]
Prăjiturele cu lime, cocos şi fructul pasiunii
O reteta de prajiturele cu lime, cocos si fructul pasiunii din: albusuri, coaja si suc de lime, zahar brun, faina, amidon, nuca de cocos si fructul pasiunii. Ingrediente 7 albuşuri coaja rasă de la 1 lime, plus 2 linguriţe de suc 120g de zahăr brun 60g de făină obişnuită 15g de amidon 50g nucă de […]
Cupcakes cu zmeură şi nucă de cocos
O reteta de Cupcakes cu zmeură şi nucă de cocos din: faina amestecata, praf de copt, zahar, fulgi de cocos, unt, extract de vanilie, oua, lapte, zmeura, sos de zmeura si fulgi de cocos. Ingrediente: 175 g de faina amestecata cu 1/2 lingurita praf de copt 140 g de zahar 50 g fulgi de cocos […]
Cupe cu cremă de lămâie
O reteta de cupe cu crema de lamaie din: branza mascarpone, limoncello, budinca de lamaie, iaurt, zahar pudra si fructe. Ingrediente: 250 g branza mascarpone 2 linguri lichior de lamaie sau limoncello 3 lingura budinca de lamaie (gata preparata) 300 g iaurt, amestecata cu 3 linguri de miere 2 linguri zahar pudra fructe proaspete pentru […]
Salam de biscuiti
O reteta de salam de biscuiti din: ciocolata neagra, ciocolata cu lapte, unt, miere, biscuiti, zahar vanilat si fructe de padure. Ingrediente: 300 g ciocolata neagra, de menaj, rupta bucati 200 g ciocolata cu lapte, rupta bucati 150 g unt, taiat cuburi 4 linguri miere 100 g biscuiti, rupti bucati mici 1 pliculet de zahar […]
Îngheţată de alune de pădure cu sos de ciocolată
O reteta de inghetata de alune de padure cu sos de ciocolata din: alune de padure, smantana, lapte, zahar brun, galbenusuri, smantana, cafea, ciocolata si lichior de alune de padure. Ingrediente: pentru inghetata: 175g alune de pădure 300ml de smântână dulce grasă 300ml de lapte integral 100g de zahăr brun 3 gălbenuşuri pentru sosul de […]
Minitarte cu nuci pecan
O reteta de minitarte cu nuci pecan din: nuci pecan, branza de vaci, unt, faina, galbenus, zahar brun, sirop de artar si extract de vanilie. Ingrediente: pentru blat: 50g de nuci pecan 50g brânză de vaci grasă 50g de unt moale 50g de făină, plus extra pentru presărat pentru umplutura: 85g de nuci pecan 1 […]
Biscuiţi cu ciocolată albă
O reteta de biscuiti cu ciocolata alba din: unt, zahar, ou, extract de vanilie, faina, pudra si ciocolata alba. Ingrediente: 140 g de unt moale 175 g de zahar 1 ou 1/2 lingurita extract de vanilie 225 g faina, amestecata cu 1/2 lingura praf de copt 85 g pudra pentru budinca de vanilie 85 g […]
Cremă fină cu banane
O reteta de crema fina cu banane din: banane, frisca, branza ricotta, miere, lamaie, scortisoara si esenta de vanilie. Ingrediente: 6-8 banane 300 g frişcă 200 g brânză ricotta o lingură miere 2-3 picături lămâie o linguriţă scorţişoară o esenţă de vanilie Mod de preparare: Se amestecă, pentru început, brânza ricotta cu vanilia şi […]
Mousse de ciocolata
O reteta de mousse de cicolata din: ciocolata amaruie, ulei, rom, albusuri, zahar pudra, esenta de vanilie, frisca si ciocolata. Ingrediente: 300 g ciocolata amaruie 75% cacao 10 ml ulei o lingura rom natural 4 albusuri 200 g zahar pudra o lingurita esenta de vanilie 400 g frisca naturala 4-5 patratele de ciocolata pentru ornat […]
Prajituri cu crema de lamaie
O reteta de prajituri cu crema de lamaie din: faina, zahar pudra, unt, lamai, portocala, oua si zahar. Ingrediente: pentru aluat: 250 g de faina 85 g de zahar pudra, plus extra pentru presarat 175 g unt, taiat in bucatele pentru crema: 2 lamai 1 portocala mare 4 oua 400 g zahar 50 g faina […]
Reteta zilei: Prajitura cu fistic si migdale
O reteta de Prajitura cu fistic si migdale din: unt, zahar pudra, coaja de lamaie, extract de vanilie, oua, migdale, fistic, faina, praf de copt, sare, fistic, coaja si suc de lamaie. Ingrediente: 250 g de unt nesărat 225 g de zahăr pudră coaja rasa de la 1 lamaie ½ bat extract de vanilie […]
Cremă mascarpone cu căpşune
O reteta de crema mascarpone cu capsune din: frisca, mascarpone, miere, esenta de vanilie si capsune. Ingrediente: 300 g frişcă naturală 250 g mascarpone 100 g miere 5-6 picături esenţă de vanilie 500 g căpşune Mod de preparare: Pentru început, se lasă mierea să se încălzească la temperatura camerei. Se adaugă brânza mascarpone şi […]
Ananas glazurat cu brânză dulce şi scorţişoară
O reteta de ananas glazurat cu branza dulce si scortisoara din: suc si coaja de lime, scortisoara, nucsoara, zahar pudra, branza, unt si ananas. Ingrediente: sucul şi coaja de la 1 lime 2 linguri de miere lichidă 2 prafuri de scorţişoară măcinată puţină nucşoară dată pe răzătoare (sau din plic, gata măcinată) 2 linguriţe de […]
Reteta zilei: Prajitura cu morcovi si crema de branza
O reteta de prajitura cu morcovi si crema de branza din: nuci, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, scortisoara, cuisoare, nucsoara, sare, albusuri, zahar pudra, ou, galbenus de ou, ulei de masline, morcovi, unt, crema de branza si smantana. Ingrediente: 70 g nuci 150g făină 1/8 linguriţă praf de copt 1/8 bicarbonat de […]
Tarta cu capsuni si piper rosu
O reteta de tarta cu capsuni si piper rosu din: unt, zahar, piper rosu, sare, faina, ou, galbenusuri, amidon, lapte, pastaie de vanilie, smantana si capsuni. Ingrediente: pentru blat: 90 g de unt 80 g de zahar 1/2 lingurita de piper rosu, proaspat macinat 1/2 lingurita de sare 150 g faina 1 ou 1-2 linguri […]
Budincă de fructe de pădure
O reteta de budinca de fructe de padure din: zmeura, mure, coacaze rosii, capsuni, zahar, pandispan si smantana. Ingrediente: 300 g de zmeura, plus extra pentru servit 225 g mure, plus extra pentru servit 100 g coacaze rosii, plus extra pentru servit 400 g capsuni, taiate in sferturi 140 g de zahar, plus extra pentru […]
Retete culinare: Prajitura cu portocale
O reteta de prajitura cu portocale din: oua, zahar, faina, lamaie, praf de copt, zahar vanilat, portocale si zeama de lamaie. Ingrediente: blat: 6 oua 250 g zahar 250 g faina 1 lamaie 1 lingurita praf de copt 1 lingurita zahar vanilat 6 portocale glazura: 3 linguri zahar 4 linguri apa zeama unei lamai […]
Prajitura cu mandarine
O reteta de prajitura cu mandarine din: faina, zahar, iaurt, rom, galbenusuri, zahar vanilat, unt, albusuri, zahar praf, mandarine, dulce de caise si cacao. Ingrediente: blat: 450 g faina 100 g zahar 150 g iaurt 1 lingura rom 2 galbenusuri 1 lingurita zahar vanilat 100 g unt glazura: 5 albusuri 100 g zahar praf 500 […]
Tarta cu citrice
O reteta de tarta cu citrice din: unt, smantana, faina, galbenus, zahar, citrice, zahar, apa si gelinata. Ingrediente: 100 g unt 500 ml smantana 200 g faina 1 albenus 2 linguri zahar 500 g citrice: portocale, mandarine, pomelo, grepfrut, la alegere sau in amestec jeleul: 100 g zahar 100 ml apa 300 g citrice o […]
Tartă cu magiun de prune
O reteta delicioasa de tarta cu: magiun de prune, faina, unt, zahar tos, ou, bicarbonat, suc de lamie, zahar vanilat, scortisoara, sare. Ingrediente: 200 g făină 100 g unt 100 g zahăr tos un ou jumătate de linguriţă cu bicarbonat de sodiu o lingură cu suc de lămâie un borcan cu magiun de Topoloveni două […]
Prajitura cu oua fierte si mere
O reteta de prajitura cu oua fierte si mere din: unt, zahar, ou, galbenusuri, nuci, faina, praf de copt, zahar vanilat, mere, zahar si scortisoara. Ingrediente: 125 g unt 125 g zahar 1 ou 3 galbenusuri fierte 100 g nuci 125 g faina 1 lingurita praf de copt sau bicarbonat 1 lingurita zahar vanilat 800 […]
Cocktail cu mure
O reteta simpla de Cocktail cu mure din: mure, zahar, lichior de oua, chefir si frisca. Ingrediente: 250 g mure proaspete 50 g zahar 2 cl lichior de oua 500 g chefir (1,5% de grasime) 1, 1 l frisca lichida dulce Mod de preparare: Spalam si stoarcem murele. Le mixam in mixerul electric impreuna […]
Placintele cu kiwi
O reteta de placintele cu kiwi din: faina, unt, oua, apa, zeama de lamaie, kiwi, zahar, zahar praf si sare. Ingrediente: 250 g faina 150 g unt 2 oua 100 ml apa 1 lingura zeama de lamaie 750 g kiwi 5 linguri zahar zahar praf pentru ornare sare Mod de preparare: Cerneti făina şi […]
Chec cu nuci si cacao
O reteta de chec cu nuci si cacao din: unt, zahar praf, nuci, faina, cacao, vanilie, oua, frisca si lamaie. Ingrediente: 200 g unt 200 g zahar praf 150 g nuci 150 g faina 50 g cacao 1 lingurita vanilie 2 oua 150 ml frisca 1 lamaie Mod de preparare: Frecati untul cu 150 […]
Prajitura Kati
O reteta de prajitura kati din: faina, zahar, unt, galbenusuri, praf de copt, coaja de lamaie, lapte, zahar vanilat, cacao, gem de caise, unt, esenta de rom si ciocolata. Ingrediente: foile: 500 g faina 150 g zahar 175 g unt 3 galbenusuri 1 praf de copt coaja de lamaie crema: 200 ml lapte caldut 2 […]
Cocktail Blondie
O reteta simpla de Cocktail Blondie din: caise, piersici, zahar, zahar vanilat, zeama de lamaie, zer, lichior de piersici si inghetata de vanilie. Ingrediente: 150 g caise coapte (fara samburi) 300 g piersici coapte (fara samburi) 30 g zahar 1 plic de zahar vanilat zeama unei lamai 500 g zer 2 cl lichior de piersici […]
Tarta delicioasa cu zmeura
O reteta de tarta delicioasa cu zmeura din: faina, zahar, sare, unt, zmeura, zahar pudra, smantana dulce, branza de vaci si suc de lamaie. Ingrediente: 300 g faina 50 g zahar 1 varf de cutit sare 150 g unt 300 g zmeura 80 g zahar pudra 150 g smanata dulce 200 g branza de vaci […]
Gem de capsune cu ardei chilli
O reteta de gem de capsune cu ardei chilli din: capsune, zahar gelifiant, ghimbir si piper negru. Ingrediente: 1 kg capsune 1 kg zahar gelifiant 1 ardei chilli mic uscat 1 lingurita cu ghimbir ras 1 lingurita cu piper negru Mod de preparare: Spală şi curăţă de codiţe căpşunele, scurge-le de apă. Zdrobeşte cu […]
Biscuiti cu chips de ciocolata
O reteta de biscuiti cu chips de ciocolata din: faina, unt, zahar, praf de copt, ciocolata si inghetata de vanilie. Ingrediente: 300 g faina 220 g unt 6 linguri cu zahar 1 lingurita cu praf de copt 50 g ciocolata inghetata de vanilie Mod de preparare: Freacă untul moale (la temperatura camerei) cu zahărul […]
Prăjitură cremoasa cu caise
O reteta de prajitura cremoasa cu caise din: caise, zahar, scortisoara, fulgi de migdale, branza de vaci, oua, zahar, unt, gris, faina, zahar vanilat, praf de copt si sare. Ingrediente: 12 caise 400 ml apa 120 g zahar 1 baton de scortisoara 100 g fulgi de migdale pentru blat: 500 g branza de vaci 3 […]
Tartă aromată cu piersicuţe
O reteta de tarta aromata cu piersicute din: piersici, afina, faina, drojdie, unt, lapte, ou, zahar, zahar pudra si sare. Ingrediente: 1 kg piersici 100 g afine si merisoare 300 g faina 10 g drojdie uscata 50 g unt 120 ml lapte 1 ou 2 linguri cu zahar 50 g zahar pudra sare Mod […]
Budincă dulce
O reteta de budinca dulce din: paine toast, piersici, lapte, oua, zahar brun, scortisoara si unt. Ingrediente: 15 felii de pâine toast 6 piersici 500 ml lapte 3 ouă 3 linguri cu zahăr brun 1/4 linguriţă cu scorţişoară unt Mod de preparare: Pentru început, îndepărtează coaja feliilor de pâine. N-o arunca, las-o să se […]
Jeleu de căpşuni şi gin
O reteta de jeleu de capsuni si gin in: capsuni, zahar, gin, foi de gelatine, zeama de lamaie, frisca si biscuiti. Ingrediente: 750 g de capsuni coapte, plus extra pentru servit 50 g zahar, plus extra pentru servit (optional) 250-300 ml de gin 4 foi de gelatina zeama de lamaie (optional) frisca si buscuiti, pentru […]
Ruladă cu frişcă şi căpşuni
O reteta de rulada cu frisca si capsuni din: oua, zahar, faina, apa, sare, ulei, frisca, ciocolata alba, zahar vanilat, intaritor pentru frisca si capsuni. Ingrediente: 5 oua 5 linguri zahar 5 linguri faina 2 linguri apa fierbinte 1 praf sare ulei pentru uns tava pentru crema: 250 ml frisca lichida 100 g ciocolata alba […]
Diplomat cu fructe de vară
O reteta de diplomat cu fructe de vara din: piscoturi, frisca, iaurt, zahar, gelatina, capsuni si cirese. Ingrediente: 400 g piscoturi 1 l frisca lichida 1 cutie iaurt simplu, natural (380 ml) 3 linguri de zahar 3-4 plicuri de gelatina 1 kg capsuni 1 kg cirese Mod de preparare: Pui gelatina la înmuiat în […]
Guguluf cu cirese
O reteta de guguluf cu cirese din: cirese, branza de vaci, faina, lapte, zahar, ulei, praf de copt, zahar vanilat si sare. Ingrediente: 400 g cireşe 350 g brânză de vaci 450 g făină 7 ouă 5 linguri cu lapte 10 linguri cu zahăr 10 linguri cu ulei 1 pliculeţ cu praf de copt 2 […]
Compot de capsuni cu miniclatite
O reteta de compot de capsuni cu miniclatite din: capsuni, zahar fin, suc de lamaie, otet balsamic, unt, faina, sare, zahar fin, ou, extract de vanilie, lapte degresat si inghetata de vanilie. Ingrediente: 500 g capsuni foarte coapte, curatate 4 linguri de zahar fin 2 linguri suc de lamaie cativa stropi de otet balsamic (optional) […]
Tartă rustică
O reteta de tarta rustica din: capsune, unt, faina, apa, zahar, galbenus si sare. Ingrediente: 500 g căpşune 150 g unt foarte rece 170 g făină 4-5 linguri cu apă foarte rece 2 linguri cu zahăr 1 gălbenuş sare Mod de preparare: Amestecă făina cu un praf de sare şi zahărul. Adaugă untul tăiat […]
Prajitura cu capsuni
O reteta de prajitura cu capsuni din: oua, zahar, iaurt, praf de copt, zahar vanilat, capsuni si apa. Ingrediente: 5 oua 1 cana zahar 1 cana iaurt 1 lingurita praf de copt 1 cana faina 2 pachete zahar vanilat 300 g capsuni proaspete 5 linguri zahar 150 ml apa Mod de preparare: Mixezi ouăle […]
Tarta cu nuci
O reteta de tarta cu nuci din: faina, ou, unt, zahar pudra, smantana, sare, nuci, unt, miere, zahar si frisca. Ingrediente: 150 g faina 1 ou 100 g unt 1 lingura cu zahar pudra 1 lingura cu smantana sare pentru umplutura: 500 g nuci 150 g unt 100 g miere 100 g zahar 100 ml […]
Tarte cu căpşuni
O reteta de tarta cu capsuni din: faina, margarina, zahar pudra, galbenus, praf de budinca de vanilie, lapte, zahar, ciocolata amaruie, capsuni si gelatina rosie. Ingrediente: blat: 225 g faina 125 g margarina 50 g zahar pudra 1 galbenus in plus: 1/2 plic praf de budinca de vanilie 250 ml lapte 2 linguri zahar 75 […]
Ruladă de pandişpan cu căpşuni
O reteta de rulada de pandispan cu capsuni din: oua, suc de lamaie, sare, zahar, faina, amidon, gelatina, capsuni, zahar vanilat si frisca. Ingrediente: 4 oua 2 linguri suc de lamaie 1 praf sare 110 g zahar 80 g faina 1 lingura amidon 5 foi gelatina 200 g capsuni 1 plic zahar vanilat 250 g […]
Tort de capsuni cu branza si blat crocant
O reteta de tort de capsuni cu branza si blat crocant din: oua, zahar, faina, amidon, migdale, foi gelatina, capsuni, branza de vaci, iaurt natur, zahar, zahar vanilat, suc de lamaie, frisca si fistic. Ingrediente: blat: 4 oua 80 g zahar 80 g faina 20 g amidon 30 g migdale tocate crema si ornat: 10 […]
Salata de grepfruit, portocale si caise
O reteta de Salata de grepfruit, portocale si caise din: grepfruit, portocale, caise si miere. Ingrediente: 2 grepfruturi, decojite inclusiv de partea alba 4 portocale, decojite inclusiv de partea alba 4 caise, fara samburi si feliate 1 linguri de miere lichida Mod de preparare: Se taie portocalele şi grepfruturile şi se pun într-un bol […]
Desert
O reteta de desert din: capsune, nuci, hrisca, miere, crema de branza mascarpone, scortisoara si frunze de menta. Ingrediente: 400 g capsune sau coacaze 50 g nuci pisate 100 g hrisca 2 linguri miere 200 g crema de branza mascarpone 1 lingurita scortisoara frunze de menta Mod de preparare: Spalati hrisca in mai multe […]
Inghetata de lamaie
O reteta de inghetata de lamaie din: lamai, smantana, melasa, coaja de lime si menta. Este cel mai răcoros desert din timpul verii, dar si cel mai greu de obţinut. Aceasta deoarece zeama unei lămâi conduce la adăugarea unei cantităţi foarte mari de zahăr, astfel încât să iasă un gust acceptabil. însă dacă nu abuzaţi […]
Inghetata cu alune
O reteta de inghetata cu alune din: fistic, cacao, sirop de artar si smantana. Ingrediente: 200 g de fistic sau alune de pădure 3 linguri de cacao sirop de arţar smântâna Mod de preparare: Intr-un robot de bucătărie de putere mare, fisticul crud, nesărat, sau alunele de pădure de asemenea crude, nesărate, se toacă […]
Tort de ciocolată cu blat de biscuiti
O reteta de tort de ciocolata cu blat de biscuiti din: biscuiti digestivi, unt, ciocolata neagra, ciocoalta amaruie, oua, zahar, smantana si ciocolata rasa. Ingrediente: Blat de biscuit: 200 g de biscuiţi digestivi 60 g de unt puţin sărat, tăiat cubuleţe 60 g de ciocolată neagră de calitate, tocată Cremă de ciocolată: 180 g de […]
Inghetata cu cirese
O reteta de inghetata cu cirese din: cirese, apa, sirop de agave si unt. Este desertul perfect în sezonul cireşelor. Iar dacă nu îngheţaţi amestecul mult timp, vă luaţi din aceste fructe delicioase unul dintre cei mai puternici antioxidant din natură. Ingrediente: 500 g cireşe apă plată sirop de agave sau de arţar 100 c […]
Plăcintă cu cireşe
O reteta de placinta cu cirese din: unt, zahar tos, ou, faina, apa, cirese, zahar tos si malai. Acesta este un desert american clasic. La fel ca plăcinta cu mere, aceasta este preferată în localurile din întreaga ţară. Cel mai bine merge cu o cupă mare de îngheţată de vanilie. Ingrediente: aluat dulce: 125 g […]
Inghetata cu mar si mango
O reteta de inghetata cu mar si mango din: iaurt, miere, menta, mango si coaja de lamaie. Gustul acestei îngheţate e dat de menta proaspătă şi de coaja de lămâie. Consistenta – de iaurtul gras. Iar definirea gustului – de fructul de mango. Ingrediente: iaurt gras miere mentă proaspătă 2 fructe mari de mango 1 […]
Cafea instant inghetata
O reteta de cafea instant inghetata din: cafea instant naturala, miere de albine, smantana, fructe si scortisoara. In primul rând, înainte de orice înghetată făcută în casă uitaţi de ou, indiferent că vorbim de gălbenuş sau albuş. Se folosea în reţetele vechi. Oul crud poate fi o bombă pentru sănătate, deci îl excludem. Ingrediente: cafea […]
Cupe cu fructe in sirop vanilat
O reteta de cupa cu fructe in sirop vanilat din: zahar, prune, esenta de vanilie, frisca, vin, coaja de portocala si zeama de portocala. Ingrediente: 100 g zahar 400 g prune, taiate sferturi, fara samburi 2 linguri esenta de vanilie 300 ml frisca lichida 3 linguri apa de flori sau vin alb, dulce si parfumat […]
Placinta Mojito cu menta, branza si covrigei
O reteta de placinta Mojita cu menta, branza si covrigei din: covrigei, unt, crema de branza, zahar, limete, frunze de menta si frisca. Ingrediente: 250 g pesmet din covrigei sarati pisati 5 linguri unt 250 g crema de branza 100 g zahar 2 lamai verzi (limete) 3 linguri frunze de menta tocate marunt 400 ml […]
Prăjitură cu mac şi fructe
O reteta de prajitura cu mac si fructe din: unt, zahar, oua, faina, lapte, seminte de mac, praf de copt, unt, faina, suc de lamaie, oua, unt si fructe de sezon. Ingrediente: 250 g unt 200 g zahar 4 oua 200 g faina 3 linguri lapte 3 linguri seminte de mac 1 lingurita praf de […]
Prajitura cu bezea
O reteta de prajitura cu bezea din: faina, unt, glbenusuri, zahar pudra, smantana, praf de copt, zeama de lamaie, zahar vanilat, nuci, gem de caise, albusuri, amidon si zahar pudra. Ingrediente: 500 g faina 250 g unt (cat mai gras) 4 galbenusuri 100 g zahar pudra 2 linguri smantana 1 lingurita praf de copt 1 […]
Negresa cu menta
O reteta de negresa cu menta din: ciocolata neagra, unt, zahar, oua, esenta de vanilie, esenta de menta, sare, faina, biscuiti, frisca si frunze de menta. Ingrediente: 125 g ciocolata neagra 100 g unt 125 g zahar 3 oua mari 1 lingurita esenta de vanilie 1 lingurita esenta de menta 1/4 lingurita sare 125 g […]
Tort cu crema de lamaie
O reteta de tort cu crema de lamaie din: faina integrala, unt, zahar pudra, oua, frisca, zahar tos, coaja si zeama de lamaie, coaja si zeama de portocale. Coaja de portocala va intensifica gustul absolut delicios. Ingrediente: 250 g faina integrale 150 unt sarat, rece, taiat cuburi 50 g zahar pudra, plus pentru presarat 4 […]
Pavlova cu alune, piersici si zmeura
O reteta de pavlova cu alune, piersici si zmeura din: albusuri, zahar tos, amidon, otet de mere, alune, baton de vanilie, frisca, piersici si zahar pudra. Ingrediente: 4 albusuri 225 g zahar tos 2 lingurite amidon 2 lingurite otet de mere 50 g alune, rumenite si tocate 1 baton de vanilie 300 ml frisca lichida […]
Parfe din spuma de ciocolata
O reteta de parfe din spuma de ciocolata din: ciocolata amaruie, ciocolata cu lapte, ciocolata alba, oua, zahar tos si foite de ciocolata. Ingrediente: 100 g ciocolata amaruie, 70% cacao 100 g ciocolata cu lapte 100 g ciocolata alba 9 oua separate 3 linguri zahar tos foite de ciocolata pentru ornat Mod de preparare: […]
Prajitura cu inghetata de cirese
O reteta de prajitura cu inghetata de cirese din: frisca, unt, fulgi de ciocolata alba, esenta de vanilie, cirese, pesmet si inghetata de vanilie. Ingrediente: 100 ml frisca batuta din smantana 2 linguri unt 350 g fulgi de ciocolata alba 1 lingurita esenta de vanilie 1 kg cirese 300 g pesmet din biscuiti de ovaz […]
Inghetata de fructe cu branza
O reteta de inghetata de fructe cu branza din: zahar, oua, frisca, esenta de vanilie, crema de branza, suc de lamaie, coaja de lamaie si fructe. Ingrediente: 500 g zahar 4 oua 200 ml frisca batuta din smantana 2 lingurite esenta de vanilie 250 g crema de branza, mascarpone 2 linguri suc de lamaie 1 […]
Mini tarte cu crema de lamaie si bezea
O reteta de mini tarte cu crema de lamaie si bezea din: mini tarte, crema de lamaie, coaja rasa de lamaie, albusuri si zahar tos. Ingrediente: 8 mini tarte – preparate dinainte 350 g crema de lamaie – de cumparat 2 lamai, coaja rasa 3 albusuri 175 g zahar tos Mod de preparare: Preincalzeste […]
Desert cu sos de lamaie si fructe
O reteta de desert cu sos de lamaie si fructe din: biscuiti de ovaz, capsune, frisca, zahar, oua, suc de lamaie, coaja de lamaie si unt. Ingrediente: 200 g biscuiti de ovaz sau 4 felii de cozonac sau de pandispan 250 g capsune sau alte fructe de sezon 400 ml frisca batuta din smantana sosul […]
La pignolata siciliana
O reteta de La pignolata siciliana din: faina, zahar, miere, oua, ulei, coaja de lamaie si sare. Ingrediente: 450 g faina 200 g zahar 120 g miere 5 oua 200 ml ulei (pentru prajit) 1 lingurita coaja de lamaie rasa un varf de cutit sare Mod de preparare: Amestecaţi într-un castron făina cu ouăle, […]
Halva cu morcovi si nucă de cocos
O reteta de halva cu morcovi si nuca de cocos din: morcovi, lapte praf, zahar granulat, pastai de cardamom, fistic, migdale si nuca de cocos. Ingrediente: 2 kg de morcovi, curăţaţi 500 ml de lapte praf 500 g de zahăr granulat 50 g de unt nesărat seminţele de la 2 păstăi de cardamon, măcinate fin […]
Kulfi cu scortisoară
O reteta de kufli cu scortisoara din: lapte intergal, batoane de scortisoara si zahar granulat. Avand in compozitie doar trei ingrediente – lapte cu un conţinut scăzut de lactoză, zahăr şi aromă naturală sub formă de scorţişoară -, aceasta este o reţetă de kulfi (îngheţată indiană) uimitor de simplă. Imi place să congelez compoziţia în […]
Arroz con coco
Arroz con coco este o budincă dulce din orez cu multă nucă de cocos rasă. Este o mâncare obişbisnuita pe coasta caraibiana a Columbiei şi Venenezuelei; de asemenea, este foarte populară in Porto Rico şi în Cuba. In în mod tradiţional, din nuca de cocos se scocoate miezul, care este dat pe râzătoare şi presresat […]
Rulouri cu ciocolata alba si caise
Intr-un bol mic, stropeşte 250 g caise deshidratate cu 3 linguri lichior de portocale incălzit. Amestecă şi lasă să se imbibe peste noapte in vasul acoperit. Preîncălzeşte cuptorul la semnul 5/190 C. Intinde foile de plăcintă pe suprafaţa de lucru şi taie-le in câte 3 fâşii. Intr-un bol mic, topeşte 50 g unt şi unge […]
Cum se prepara Prajitura de ciocolata cu zmeura (video)
O reteta video despre cum se prepara prajitura de ciocolata cu zmeura din: faina, zahar, cacao, praf de copt, unt, oua, lapte, zmeura, nuci si coaja de portocala. Ingrediente: 350 g faina alba 255 g zahar extrafin 55 g cacao 3 lingurite praf de copt 85 g unt 2 oua 175 ml lapte 155 g […]
Budincă de orez cu mango, lămâie verde si nucă de cocos
O reteta de budinca de orez cu mango, lamaie verde si nuca de cocos din: orez cu iasomie, lapte de nuca de cocos, zahar tos, batond e vanilie, pudra de nuca de cocos, mango, smantana, fistic si coaja de lamaie verde. Ingrediente: 250 g de orez cu iasomie 400 ml de lapte de nucă de […]
Gogosele cu banane si seminţe de susan
O reteta de gogosele cu banane si seminte de susan din: banane, ulei vegetal, zahar tos, praf de nuca de cocos, faina de orez, faina de porumb, seminte de susan, sare de mare si apa. Pentru a vă bucura din plin de ele, trebuie să le consumaţi imediat după preparare, când sunt crocante. Ingrediente: 5-6 […]
Biscuiti cu alune de padure
O reteta de biscuiti cu alune de padure din: zahar, faina, esenta de vanilie, albusuri, alune, ciocolata cu lapte, esenta de rom si unt. Ingrediente: 250 g zahăr 2 linguri făină 2-3 picături esenţă de vanilie 5 albuşuri 350 g alune zdrobite Pentru glazură: 300 g ciocolată cu lapte o lingură esenţă de rom 15 […]
Biscuiti cu portocale confiate
O reteta de biscuiti cu portocale confiate din: unt, sare, galbenusuri, zahar pudra, zahar vanilat, faina, ciocolata alba si portocale confiate. Ingrediente: 250 g unt un praf sare 4 gălbenuşuri 200 g zahăr pudră un plic zahăr vanilat 175 g făină Pentru glazură: 300 ml ciocolată albă portocale confiate Mod de preparare: Se amestecă […]
Cheese-cake cu capsuni
O reteta de Cheese-cake cu capsuni din: unt, migdale, biscuiti cu unt, gelatina, capsuni, zahar pudra, branza de vaci, suc si coaja de lamaie, frisca si zahar vanilinat. Ingrediente: 125 g unt 50 g migdale macinate 150 g biscuiti cu unt 7 foi gelatina 750 g capsuni 125 g zahar pudra 500 g branza de […]
Briose cu fructe
O reteta de briose cu fructe din: oua, sare, unt, zahar, faina, praf de copt, banane, capsuni, peltea de gutui si zahar pudra. Ingrediente: 3 ouă 1 praf de sare 100 g unt 125 g zahăr 250 g făină 1/2 plic praf de copt 2 banane 100 g căpşuni 3 linguriţe peltea de gutui 3 […]
Merengue cu căpşune
O reteta de merengue cu capsune din: albusuri, zahar tos, zahar vanilat, galbenusuri, lapte, zahar vanilat, unt, ciocolata, rom, nuci caramelizate si capsune. Ingrediente: 4 albuşuri 225 g zahăr tos un plic zahăr vanilat Pentru crema de ciocolată: 3 gălbenuşuri 150 ml lapte 100 g zahăr un plic zahăr vanilat 250 g unt 300 g […]
Tort Pavlova cu căpşuni şi smochine
O reteta de Tort Pavlova cu căpşuni şi smochine din: albusuri, zahar tos, amidon, otet, frisca, smochine si capsuni. Ingrediente: 4 albusuri 220 g zahar tos 2 linguri amidon 2 linguri otet 200 ml frisca (30%) 200 g smochine proaspete 200 g capsuni Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 150C. Se separa ouale: […]
Ruladă de căpşuni
O reteta de rulada de capsuni din: oua, zahar, zahar vanilat, faina, amidon, praf de copt, cacao, gelatina, zahar vanilinat, ciocolata si capsuni. Ingrediente: 4 oua 125 g zahar 1 plic zahar vanilat 80 g faina 40 g amidon 1 lingurita praf de copt 40 g cacao crema si ornat: 5 foi gelatina 500 ml […]
Tort de ciocolată si capsuni
O reteta de tort de ciocolata si capsuni din: ciocolata amaruie, oua, zahar, unt, zahar pudra, faina, praf de copt, migdale, gem de caise, ciocolata cu lapte si capsuni. Ingrediente: 250 g ciocolata amaruie 7 oua 275 g zahar 200 g unt moale 150 g zahar pudra 150 g faina 2 lingurite praf de copt […]
Tarta cu rubarba si fistic
O reteta de tarta cu rubarba si fistic din: rubarba, branza de vaci, lapte, ulei, miere, praf de copt, sare, faina, zahar vanilinat si fistic. Ingrediente: 1,6 kg rubarba (revent) 150 g branza de vaci 6 linguri lapte 8 linguri ulei 50 g miere 1 plic praf de copt sare 300 g faina 1 plic […]
Romburi cu rubarbă
O reteta de romburi cu rubarba din: lapte, faina, drojdie, zahar, migdale, coaja de lamaie, unt, rubarba, branza de vaci, smantana, amidon, zahar, migdale, oua si scortisoara. Ingrediente: Pentru blat dospit: 50 ml lapte 400 g făină • 25 g drojdie 80 g zahăr 100 g migdale măcinate 1 linguriţă coajă de lămâie rasă 80 […]
Fundite wonton cu susan si inghetata cu susan
O reteta de Fundite wonton cu susan si inghetata cu susan din: seminte de susan, galbenusuri, zahar tos, lapte integral, smantana, aluat, ou si zahar pudra. Ingrediente: îngheţată cu susan: 85 g de seminţe de susan negre (sau albe) 4 gălbenuşuri 100 g de zahăr tos 250 ml de lapte integral 250 ml de smântână […]
Tort de şampanie
O reteta de tort de sampanie din: oua, sare, zahar, baton de vanilie, coaja de portocala, faina, praf de copt, felatina, rubarba, coaja si suc de portocala, zahar fin, frisca, siropd e zahar, sirop de flori de soc si capsuni. Ingrediente: Pentru blat: 4 ouă sare 150 g zahăr miezul de la un baton de […]
Prajitura cu nuci si ciocolata
O reteta de prajitura cu nuci si ciocolata din: nuci, zahar, pudra de cacao, scortisoara si albusuri. Ingrediente: 40 g nuci 55 g plus 2 linguri zahar pentru glasat 4 lingurite pudra de cacao un praf scortisoara macinata 2 albusuri Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 150ºC (pozitia 2). Se tapeteaza doua tavi […]
Turtă dulce tradiţională
O reteta de turta dulce traditionala din: faina, mirodenii, bicarbonat de sodiu, mere verzi, glucoza, ou, unt, zahar brun si ghimbir. Ingrediente: 185 g faina 2 lingurite mirodenii amestecate 1 lingurita bicarbonat de sodiu 150 g sos de mere verzi 4 linguri melasa sau glucoza 1 ou mare batut usor 55 g unt 115 g […]
Salată de fructe cu sirop de anason
O reteta de salata de fructe cu sirop de ananson din: litchi, mango, carambola, fructe dragon, persimmon, zahar tos, zeama de lamaie, anason, frunze de menta si frunze de coriandru. Ingrediente: 200 g de litchi 1 mango mare, copt 1 fruct-stea (carambola), curăţat 1 fruct-dragon mare 2 fructe persimmon Sirop de anason: 75 g de […]
Tort cu frişcă si fructe
O reteta de tort cu frisca si fructe din: oua, zahar, unt, sare, migdale, faina, zahar vnailat, capsune, branza mascarpone, galbenusuri, zahar pudra, esenta de vanilie, frisca si bomboane. Ingrediente: Pentru blat: 8 ouă 8 linguri zahăr 25 g unt un praf sare 2 linguri migdale măcinate 4 linguri făină un plic zahăr vanilat Pentru […]
Gogoşi vanilate
O reteta de gogosi vanilate din: faina, zahar, sare, unt, ulei, lapte, oua, drojdie, vanilie, ulei, sirop de coacaze, bombonele si zahar pudra. Ingrediente: 500 g făină 4 linguri zahăr un praf sare 25 g unt 4 linguri ulei 250 ml lapte dulce călduţ 3 ouă 25 g drojdie proaspătă o păstaie vanilie ulei pentru […]
Batoane cu musli
O reteta de batoane cu musli din: fulgi de ovaz, tarate de ovaz, faina, caise uscate, germeni de grau, suc de mere, zahar brun, miere si esenta de vanilie. Ingrediente: 125 g fulgi de ovaz 55 g tarate de ovaz 50 g faina 90 g caise uscate taiate in bucati mari 40 g nuci tocate […]
Bavareză cu afine
O reteta de bavareza cu afine din: lapte semidegresat, lapte praf, afine, zahar pudra, branza, gelatina si apa rece. Ingrediente: 225 ml lapte semidegresat 4 linguri lapte praf degresat 700 g afine congelate, dezghetate in prealabil 100 g plus 1 lingura zahar pudra 225 g crema de branza proaspata 15 g gelatina pudra 4 linguri […]
Mousse de lămâie cu căpşuni
O reteta de mousse de lamaie cu capsuni din: capsuni, gelatina, apa rece, zahar pudra, coaja de lamaie, zeama de lamaie, ulei de masline light, ou si iaurt. Ingrediente: 350 g capsuni 1 pliculet gelatina pudra 125 ml apa rece 150 g zahar pudra 2 lingurite coaja rasa de lamaie 125 ml zeama de lamaie […]
Prăjitură răsturnată cu ghimbir şi pere
O reteta de prajitura rasturnata cu ghimbir si pere din: zahar brun, pere, faina, ghimbir, praf de copt, bicarbonat de sodiu, zahar pudra, coaja de lamaie verde, ou, albus si lapte batut. Ingrediente: 2 linguri zahar brun 3 pere tari coapte 150 g faina 1 lingura ghimbir macinat 1 lingurita praf de copt un praf […]
Pandişpan de lămâie cu căpşuni
O reteta de pandispan de lamaie cu capsuni din: capsuni, suc de protocale, albusuri, sare de lamaie, zahar pudra, coaja de lamaie, esenta de vanilie si faina. Ingediente: pentru sosul de fructe: 500 g capsuni congelate, decongelate in prealabil 125 ml suc de portocale Pentru pandispan: 12 albusuri la temperatura camerei 1 lingurita sare de […]
Retete internationale: Knodel
Knodel este numele sub care sunt cunoscute în Austria şi în partea de sud a Germaniei găluştele. Acestea pot fi făcute din cartofi (iar atunci se vor numi Kartoffelknddel) sau din pâine mai veche, amestecată cu lapte şi albuşuri de ou (Semmelknodel). Găluştele se fierb în apă clocotită, la fel ca pastele făinoase. De obicei, […]
Biscuiti cu nuci pecan
O reteta de biscuiti cu nuci pecan din: faina, scortisoara, bicarbonat de sodiu, unt, zahar pudra, zahar brun, ou, esent de vanilie, crema de branza si nuci pecan. Ingrediente: 250 g faina 0.5 lingurita scortisoara macinata un praf bicarbonat de sodiu 55 g unt moale 140 g zahar pudra 70 g zahar brun 1 ou […]
Fursecuri cu fulgi de ovăz şi ciocolată
O reteta de fursecuri cu fulgi de ovaz si ciocolata din: faina, bicarbonat de sodiu, fulgi de ovaz, unt, zahar brun, zahar pudra, ou, esenta de vanilie, crema de branza si fulgi de ciocolata. Ingrediente: 140 g faina 0.5 lingurita bicarbonat de sodiu 85 g fulgi de ovaz 55 g unt moale 150 g zahar […]
Tartă cu cremă de vanilie si banane
O reteta de tarta cu crema de vanilie si banane din: piscoturi, miere, apa, zahar pudra, faina, lapte semidegresat, oua, esenta de vanilie, banane, suc de portocale si gem de caise. Ingrediente: 225 g piscoturi 2 linguri miere limpede 2 linguri apa 100 g zahar pudra 50 g faina 600 ml lapte semidegresat 2 oua […]
Placinta cu cirese
O reteta de placinta cu cirese din: faina, zahar, unt, crema de branza, apa rece, cirese in sirop, amidon, esenta de migdale si albus. Ingrediente: 280 g faina 4 linguri zahar 25 g unt rece taiat bucati 125 g crema de branza proaspata 3-4 linguri apa foarte rece 2 conserve (aproximativ 400 g fiecare) cirese […]
Tarte cu prune
O reteta de tarte cu prune din: fulgi de ovaz, nuci, fulgi de porumb, zahar, albusuri, zeama de lamaie verde, coaja de lamaie verde, piure de prune si prune. Aceste tarte nemaipomenite, cu o crustă crocantă ca de biscuit, sunt umplute cu piure de prune uscate şi teii proaspete de prune, pentru un desert pe […]
Reteta zilei: Placinta de cartofi dulci
O reteta de Placinta de cartofi dulci din: faina, sare, zahar, praf de copt, unt, ulei vegetal, unt, lapte, cartofi, zahar alba, lapte, zahar brun, nucsoara, oua, scortisoara si extract de vanilie. Ingrediente: Pentru aluat: 1 1/2 cesti faina 1 linguriţă de sare 2 linguri de zahăr 1/2 lingurita praf de copt 6 linguri […]
Fructe cu cremă de caise si ciocolată
O reteta de fructe cu crema de caise si ciocolata din: branza de vaci, smantana, zahar pudra, esenta de vanilie, caise, fulgi de ciocolata, pere si mere. Ingrediente: 225 g branza de vaci 2 linguri smantana 2 linguri zahar pudra 0.5 lingurita esenta de vanilie 40 g caise uscate tocate in bucati mari 2 linguri […]
Frecătei cu mere
O reteta de frecatei cu mere din: zahar brun, faina, scortisoara, zeama de lamaie, mere verzi, esenta de vanilie, inghetata, fulgi de ovaz, faina, scortisoara si unt. Ingrediente: 2 linguri zahar brun deschis 2 linguri faina un praf scortisoara macinata 3 linguri zeama de lamaie 1300 g mere (verzi) 1 lingurita esenta de vanilie 1000 […]
Ananas flambat
O reteta de anans flambat din: ananas, unt nesarat, nucsoara, rom grand marnier si inghetata. Ingrediente: 1 ananas mare copt 15 g unt nesarat un praf nucsoara rasa 3 linguri rom inchis la culoare 2 linguri Grand Marnier sau alt lichior de portocale 4 cupe mici cu inghetata de iaurt cu vanilie, degresata Mod […]
Desert Ambrozie
Acest desert american din fructe proaspete este atât de delicios încât se numeşte ambrozie, care în mitologia greacă era mâncarea zeilor. Este un delicios desert. Ingrediente: 3 portocale cu coaja subtire 1 ananas mic 2 banane mari 40 g jeleuri mari 40 g jeleuri foarte mici 25 g fulgi de cocos indulciti crengute de menta […]
Prăjitură turcească cu iaurt şi sirop de citrice
O reteta de prajitura turceasca cu iaurt si sirop de citrice din: unt, oua, zahar tos, faina, iaurt natural, coaja si zeama de lamaie, sare de mare, zeama de portocala si apa de portocale. Aceasta prajitura densa si cremoasa, preparata cu iaurt, are o consistenţă asemănătoare cu cea a unei prăjituri cu brânză. Siropul de […]
Ingheţată de iaurt cu zmeură
O reteta de inghetata de iaurt cu zmeura din: zmeura, gem de zmeura, apa de trandafiri, iaurt, zahar, zmeura si frunze de menta verde. Ingrediente: 450 g zmeura 4 lingura gem de zmeura fara samburi 2 linguri apa de trandafiri 500 g iaurt 3 linguri zahar pentru glasat, sau dupa gust pentru servit (optional): zmeura […]
Salată de fructe orientale
O reteta de salata de fructe orientale din: lychi in sirop, tulpina de ghimbir, lamaie verde, portocale, struguri negri, mar si coaja de lamaie verde. Ingrediente: 425 g lychi in sirop (sau lychee – de la raioanele de mancare asiatica sau vegetariana din supermarketuri) 3 bucati tulpina de ghimbir taiate fasiute subtiri, plus 2 linguri […]
Tort de îngheţată în 3 culori
O reteta simpla de tort de inghetata in 3 culori din: oua, zahar, zahar vanilat, frisca, cacao alune, nuci, ciocolata si esenta de vanilie. Ingrediente: 6 oua 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 500 g frisca 2 linguri de cacao alune nuci ciocolata 1 esenta de vanilie Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă […]