Retete Prajituri
Muschi de vita cu branza gorgonzola si rozmarin
Muschi de vita cu branza gorgonzola si rozmarin din: muşchi de vită, unt, brânză gorgonzola, cimbru, rozmarin, sare,piper, usturoi, muguri de pin. Ingrediente: 4 bucăţi muşchi de vită 100 g unt 125 g brânză gorgonzola 3 linguriţe cimbru tocat 2 linguriţe rozmarin tocat sare o linguriţă piper 2 căţei usturoi o lingură muguri de pin Mod de preparare: Intr-un blender […]
Cum se prepara Ciuperci marinate (video)
Ciuperci marinate: Cum se prepara Ciuperci marinate:
Reteta zilei: Sandwich-uri cu vita si spanac sote
Sandwich-uri cu vita si spanac sote din: vita, sare, piper, ulei de masline, usturoi, piper rosu, spanac, branza albastra, lapte batut, maioneza, mustar dijon, marar, bagheta, unt. Poate te intereseaza si Sandwich cu muschi de vita, legume si sos de branza Ingrediente friptura de vita: 2 fripturi de vita Sare si piper negru proaspat macinat […]
Friptura de curcan cu ceapa si ardei rosu
Friptura de curcan cu ceapa si ardei rosu din: iaurt de băut, telemea de oaie, coajă de lămâie, suc de lămâie, oregano uscat, sare, piper, ardei gras, ceapa. Ingrediente: un piept întreg de curcan 1/2 pahar iaurt de băut 100 g telemea de oaie 1/2 linguriţă coajă de lămâie 2 linguriţe suc de lămâie 2 linguriţe oregano uscat sare […]
Piept de pui fraged cu suc de lamaie
Piept de pui fraged cu suc de lamaie din: piept de pui, suc de lamaie, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 4 felii piept de pui sucul unei lămâi o linguriţă praf de ceapă sare piper pătrunjel Mod de preparare: Carnea curăţată de pieliţe se unge pe toate părţile cu suc de lămâie. Se presară cu praful […]
Cum se prepara Cartofi cu chimen (video)
Cartofi cu chimen: Cum se prepara Cartofi cu chimen:
Scaricica marinata cu sos picant
Scaricica marinata cu sos picant din: coastă împănată de porc, apa, vina rosu, ketchup, otet din vin rosu, sos picant, mustar, unt, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg coastă împănată de porc 350 ml + 100 ml apă 350 ml vin roşu 100 ml ketchup 100 ml otet din vin roşu 2 linguri sos picant 2 linguri muştar […]
Salata de fasole neagra cu porumb si ceapa
Salata de fasole neagra cu porumb si ceapa din: fasole neagră, porumb boabe, ceapa, suc de lamaie, ulei, sare, patrunjel. Ingrediente: o conservă mare fasole neagră o conservă porumb boabe 2 cepe roşii sucul unei lămâi 2-3 linguri ulei sare câteva fire pătrunjel Mod de preparare: Fasolea si porumbul se scot în site separate, se trec sub […]
Reteta zilei: Desert cu piure de dovleac si crema de branza
Desert cu piure de dovleac si crema de branza din: lapte, piure de dovleac, oua, condimente, esenta de vanilie, paine, faina, zahar brun, scortisoara, unt, nuci pecan, zahar, crema de branza. Poate te intereseaza si Desert cu mere si sirop de artar Ingrediente: 3/4 cana lapte 1/2 cana piure de dovleac 3 oua 2 lingurite […]
Paste cu sos din dovlecel si vinete
Paste cu sos din dovlecel si vinete din: paste, dovlecel, vinete, ceapă, roşii, roşii în bulion, ulei, sare, piper. Ingrediente: o pungă paste un dovlecel o vânătă o ceapă 3 roşii proaspete 3 roşii în bulion 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: In uleiul încins se pune ceapa la călit si, între timp, se taie cuburi mici dovlecelul şi […]
Rulouri de aluat cu ciocolata si alune
Rulouri de aluat cu ciocolata si alune din: ciocolată cu lapte, alune, frişcă lichidă, foi de plăcintă, unt, zahăr cristale. Ingrediente: 170 g ciocolată cu lapte 50 g alune măcinate fin 50 g alune măcinate mai mare 3 linguri frişcă lichidă 5 foi de plăcintă 100 g unt topit o lingură zahăr cristale Mod de preparare: Ciocolata şi frişca […]
Sarmale in frunza de vita cu morcov
Sarmale in frunza de vita cu morcov din: frunze de viţă de vie, borş, orez, ceapă, morcov, mărar, sare, piper, ulei. Ingrediente: 30 frunze de viţă de vie un litru borş 10 linguri orez 2 legături ceapă un morcov o legătură mărar sare piper 100 ml ulei Mod de preparare: Se aleg frunzele de viţă cât mai întregi şi se pun […]
Salata de oua cu leustean si mustar dulce
Salata de oua cu leustean si mustar dulce din: oua, castraveti, mustar dulce, ulei de masline, leustean, lamaie, sare. Ingrediente: 4 ouă 2 castraveţi 2 linguri muştar dulce 2 linguri ulei de măsline 6-8 fire leuştean 1/2 lămâie sare Mod de preparare: Castraveţii se spală bine şi se taie felii subţiri. Se pun într-o […]
Cum se prepara Praz umplut – sarmale de praz (video)
Praz umplut – sarmale de praz: Cum se prepara Praz umplut:
Sufleu de branza de vaci si stafide
Sufleu de branza de vaci si stafide din: brânză, făină, zahăr, smântână, stafide sau goji, unt. Ingrediente: ^ 400 g brânză de vaci 4 ouă 2 linguri făină 2 linguri zahăr 2 linguri smântână stafide sau goji 25 g unt Mod de preparare: Brânza de vaci se mixează cu smântână si apoi cu gălbenuşurile. Se adaugă făina si se amestecă […]
Salata de ardei copti cu usturoi si patrunjel
Salata de ardei copti cu usturoi si patrunjel din: ardei capia, usturoi, ulei, pătrunjel, sare. Ingrediente: 10 ardei capia 3-4 căţei usturoi ulei pătrunjel sare Mod de preparare: Ardeii se pun la copt fie la flacăra aragazului, fie în cuptor. Pe măsură ce se coc, ardeii se întorc şi se pun într-un vas cu capac. Se […]
Rulada de spanac cu salam si parmezan
Rulada de spanac cu salam si parmezan din: unt, făină, lapte, oua, praf de copt, spanac, sare, piper, chivas, salam, crema de branza, parmezan. Ingrediente: 100 g unt 90 g făină 500 ml lapte 6 ouă 100 g spanac 5 g praf de copt sare şi piper negru proaspăt măcinat Ingredinete pentru umplutura: 50 g chives, tocate fin […]
Bezea frantuzeasca cu crema
Bezea frantuzeasca cu crema din: cremă de tartru, zahăr, esenţă de vanilie sau de migdale, colorant alimentar Ingrediente: 2 ml cremă de tartru 200 g zahăr 2 ml esenţă de vanilie sau de migdale colorant alimentar la alegere (opţional) Mod de preparare: Bate albuşurile până formează vârfuri moi. Adaugă crema de tartru şi un vârf de cuţit de sare […]
Reteta zilei: Rulouri de pui in aluat
Rulouri de pui in aluat din: piept de pui, sunca, aluat, unt topit, sare, piper, busuioc, nuci de pin, usturoi, parmezan, unt. Poate te intereseaza si Rulouri din piept de pui, în sos de vin cu ciuperci Ingrediente: 2 piepti de pui 2 felii subtiri de sunca 8 foi de aluat 20 g unt, topit […]
Dovlecei la cuptor cu lapte si cascaval
Dovlecei la cuptor cu lapte si cascaval din: dovlecei, ouă, lapte, caşcaval, sare, piper, ulei. Ingrediente: 2 dovlecei măricei 3 ouă 150 ml lapte 50 g caşcaval sare piper o linguriţă ulei Mod de preparare: Dovleceii spălaţi se taie rondele care se pun la fiert 10 minute în apă cu sare. Intre timp, două ouă se bat […]
Cum se prepara Salata de castraveti cu marar si usturoi (video)
Salata de castraveti cu marar si usturoi: Cum se prepara Salata de castraveti cu marar si usturoi:
Rulada de vita cu spanac si ansoa
Rulada de vita cu spanac si ansoa din: ulei, rosii, usturoi, ansoa, spanac, carne de vita, prosciutto, branza, ulei de masline, vin alb, supa de vita, sos de rosii, rozmarin proaspăt, sare de mare, piper, frunze de dafin. Ingrediente: 2 linguri cu ulei 2 cepe roşii tocate fin 2 căţei de usturoi zdrobiţi 6 bucăţi de […]
Cel mai simplu tiramisu
Cel mai simplu tiramisu din: cafea neagră măcinată, brânză mascarpone, zahăr pudră, lichior de cafea, pişcoturi de şampanie, cacao. Ingrediente: 2 linguri cu cafea neagră măcinată 250 g brânză mascarpone 1 lingură cu zahăr pudră 4 linguri cu lichior de cafea 16 bucăţi pişcoturi de şampanie 2 linguri cu cacao 4 pahare sau cupe Mod de preparare: Prepară cafeaua astfel: […]
Rulada de creveti cu spanac si mascarpone
Rulada de creveti cu spanac si mascarpone din: unt, spanac, faina, lapte, oua, mascarpone, capa verde, creveti, sare, piper. Ingrediente: 50 g unt 125 g spanac congelat 50 g făină 300 ml lapte integral 2 ouă 150 g mascarpone 4 cepe verzi, tocate fin 2 roşii uscate, tocate fin 225 g creveţi decorticaţi,gătiţi sare şi […]
Cum se prepara Tocana olteneasca (video)
Tocana olteneasca: Cum se prepara Tocana olteneasca:
Reteta zilei: Sandwich cu ciabatta si piept de pui
Sandwich cu ciabatta si piept de pui din: ciabatta, piept de pui, sos pesto, rucola, spanac, ceapa rosie, branza cheddar, ulei. Poate te intereseaza si Sandwich-uri cu piept de pui si sos pesto de ardei Ingrediente: 1 ciabatta piept de pui la gratar, feliat sos pesto rucola spanac ceapa rosie branza cheddar, feliata putin ulei […]
Tort sarat cu caramel si ciocolata neagra
Tort sarat cu caramel si ciocolata neagra din: făină, cacao, bicarbonatde sodiu, zahăr, miere, oua, ulei de floarea-soarelui, lapte, zahăr pudră, glucoză lichidă, smântână, unt, ciocolată neagră topită, fulgi de sare. Ingrediente pentru blat: 175 g făină 2 linguri cu cacao 1 linguriţă cu bicarbonatde sodiu 150 g zahăr 2 linguri cu miere 2 ouă mari 150 ml ulei de floarea-soarelui 150 ml lapte Ingrediente pentru caramel: […]
Portofele de somon cu crema de branza
Portofele de somon cu crema de branza din: aluat foitaj, somon, unt, cremă de brânză cu verdeaţă, oua, lapte, ciuperci, ulei, cartofi, sare. Ingrediente: 1/2 pachet aluat foitaj decongelat 4 bucăţi somon fără piele 25 g unt 4 linguri cremă de brânză cu verdeaţă un ou bătut cu un pic de lapte Ingrediente pentru garnitură: o conservă mică ciuperci o […]
Rulada din fulgi de ovaz cu cartofi si carnati
Rulada din fulgi de ovaz cu cartofi si carnati din: fulgi de ovaz, faina, praf de copt, margarina, late, cartofi, carnati, sare, piper, nucsoara. Ingrediente pentru aluat: 175 g făină 1 linguriţă cu praf de copt 125 g unt sau margarină pentru copt 60 g fulgi de ovăz zdrobiţi puţin lapte Ingrediente pentru umplutura: 175 […]
Rulouri cu spanac, cottage cheese si bacon
Rulouri cu spanac, cottage cheese si bacon din: spanac, bacon, cottage cheese, branza feta, patrunjel, oua, rulouri de aluat, salata, sos de rosii. Ingrediente: 600 g spanac 250 g bacon, tăiat bucăţele 1 ceapă medie, tocată fin 125 g cottage cheese 125 g brânză feta 60 g pătrunjel proaspăt tocat 3 ouă mari 2 rulouri aluat […]
Cum se prepara Scrumbie de dunare (video)
Scrumbie de dunare: Cum se prepara Scrumbie de dunare
Rulada cu dovlecei, mascarpone si verdeata
Rulada cu dovlecei, mascarpone si verdeata din: unt, dovlecei, sare, piper, patrunjel, mascarpone, arpagic, marar, file de pastrav afumat. Ingrediente: 60 g unt 2 dovlecei medii daţi pe râzătoare 4 ouă sare şi piper 4 linguri cu pătrunjel tocat fin Ingrediente pentru umplutura: 250 g mascarpone 2 linguri cu vârf cu arpagic 2 linguri cu […]
Conopida cu branza si rosii cherry
Conopida cu branza si rosii cherry din: conopidă, roşii cherry, pesmet, parmezan, piper negru, unt, făină, lapte, dafin, ceapa, mustar, brânză Cheddar, nucsoara. Ingrediente: 0 conopidă mare, ruptă în bucheţele 8 roşii cherry tăiate o mână de pesmet 2 linguri cu parmezan ras piper negru Ingrediente pentru sos: 60 g unt 60 g făină 600 ml lapte 1 frunză de dafin 4 cepe verzi […]
Peste in aluat de bere cu usturoi
Peste in aluat de bere cu usturoi din: file de peste alb, ulei, faina, sare, usturoi, paprika, bere. Ingrediente: 4 bucăţi file de peşte alb (800 g) ulei de floarea- soarelui pentru prăjit 240 g făină + extra 1 lingură cu sare 1 lingură cu usturoi pisat 1 lingură cu paprika 330 ml bere Mod […]
Prajitura gustoasa cu cirese
Prajitura gustoasa cu cirese din: cirese, margarina, faina, zahar, ou, praf de copt, smantana, amidon, pesmet. Ingrediente: 600 g cireşe 1 cub margarină 340 g făină 125g zahăr 1 ou 1 linguriţă praf de copt 1 lingură smântână 1 vârf de linguriţă amidon pesmet pentru tavă Mod de preparare: Intr-un bol pui zahărul, praful […]
Cum se prepara Cartofi razaliti (video)
Cartofi razaliti: Cum se prepara Cartofi razaliti:
Reteta zilei: Sos picant de rosii cu coriandru
Sos picant de rosii cu coriandru din: rosii, ardei iute din conserva, ceapa, usturoi, ardei iute, zahar, sare, chimen, coriandru, suc de lamaie, chips-uri tortilla. Poate te intereseaza si Sos picant cu coriandru si lamaie Ingrediente: 1 cutie rosii întregi cu suc 2 cutii ardei iuti, cuburi ¼ ceapa tocata 1 catel de usturoi, tocat […]
Piept de miel umplut cu praz si menta
Piept de miel umplut cu praz si menta din: piept de miel, ceapa, usturoi, ulei, legume, unt, praz, sare, piper, oua, mazare, menta. Ingrediente: 2 bucăţi subţiri de piept de miel dezosat 1 ceapă 6 căţei de usturoi ulei pentru uns legume pentru garnitură Ingrediente pentru umplutura: 45 g unt 1 praz mediu tăiat mărunt […]
Vinete mediteraneene cu mozzarella
Vinete mediteraneene cu mozzarella din: vinete, ceapa, ulei de masline, usturoi, rosii, ketch-up, sare, piper, masline, mozzarella, frunze de busuioc Ingrediente: 1 ceapă curăţată de coajă şi tocată 3 linguri cu ulei de măsline 1-2 căţei de usturoi 400 g roşii cubuleţe la conservă 1 lingură cu ketch-up sare şi piper proaspăt măcinat 2 vinete mari […]
Sufleu de ciocolata cu migdale la microunde
Sufleu de ciocolata cu migdale la microunde din: ciocolată neagră, zahăr, făină, unt, ouă, migdale. Ingrediente: 80 g ciocolată neagră 60 g zahăr 50 g făină 80 g unt 2 ouă 2 linguri migdale feliate Mod de preparare: Untul si ciocolata se pun într-un vas şi se topesc la microunde. Se scot, se amestecă, apoi se […]
Cum se prepara Ciorba de pasat (video)
Ciorba de pasat: Cum se prepara Ciorba de pasat
Bruschete originale cu ardei si branza
Bruschete originale cu ardei si branza din: ardei, brânză de capră, usturoi, ulei de măsline, verdeaţă, paine. Ingrediente: salată de ardei copţi din 8 ardei 200 g brânză de capră 2 căţei usturoi câteva picături ulei de măsline verdeaţă, după gust 8 felii pâine de casă mai mici sau 4 mai mari Mod de preparare: Pâinea se […]
Reteta zilei: Desert cu afine
Desert cu afine din: aluat de patiserie, unt, afine, scortisoara, lapte, inghetata de vanilie. Poate te itnereseaza si Desert cu crema de branza si afine Ingrediente: 1 bucata aluat de patiserie, inghetat, maruntit 3/4 ceasca unt nesărat 2/3 ceașcă afine, uscate 1/2 linguriță scorțișoară 1/2 cana lapte inghetata de vanilie, pentru servire Mod de […]
Musaca de vinete cu rosii si cascaval
Musaca de vinete cu rosii si cascaval din: vinete, ulei, telemea, rosii, cascaval, unt, pasta de tomate, supa de oase, faina, ceapa, cimbru, sare. Ingrediente: 2 kg vinete 150 ml ulei 500 g telemea 750 g roşii 75 g caşcaval 50 g unt 150 g pastă de tomate 400 ml supă de oase 50 g […]
Tarta de conopida cu ceapa si branza
Tarta de conopida cu ceapa si branza din: conopidă, ulei de măsline, ceapa, miere, otet balsamic, sare, piper, mustar dulce, oua, mascarpone, lapte sau smantana, branza, nucsoara. Ingrediente: 1 conopidă mică desfăcută în bucheţele 45 ml ulei de măsline 1 5 cepe mici curăţate 45 ml miere sau 200 g zahăr brun 15 ml oţet balsamic 15 ml […]
Cel mai simplu pandispan cu piersici
Cel mai simplu pandispan cu piersici din: ouă, apa minerala, sare, zahar, faina, piersici, zahar pudra. Ingrediente: 4 ouă o ceaşcă plină cu apă minera sau apă rece sare o cană cu zahăr o cană făină + 3 linguri făină 500 g piersici 2 linguri zahăr pudră Mod de preparare: Se separă […]
Cum se prepara Ciulama cu ciuperci (video)
Ciulama cu ciuperci: Cum se prepara Ciulama cu ciuperci
Placinta cu piersici si aroma de vanilie
Placinta cu piersici si aroma de vanilie din: unt, margarina, faina, oua, zahar, praf de copt, zahar vanilat, piersici. Ingrediente: 1 pachet unt sau margarină 250 g făină 6 ouă 250 g zahăr 1 plic praf de copt 2 pliculeţe zahăr vanilat 1 kg piersici Mod de preparare: Freci untul moale sau margarina cu […]
Pizza cu broccoli, coaja de lamaie si usturoi
Pizza cu broccoli, coaja de lamaie si usturoi din: faina, drojdie, sare, piper, ulei de masline, usturoi, broccoli, seminte de fenicul, seminte de pin, mozzarella, coaja de lamaie. Ingrediente: 500 g făină 5 g drojdie instant sare şi piper 300 ml apă călduţă 30 ml ulei de măsline Ingrediente pentru topping: 1 căpăţână de usturoi tocat […]
Budinca de conopida, cascaval si broccoli
Budinca de conopida, cascaval si broccoli din: conopidă, broccoli, morcovi, şuncă presată, smântână, ouă, caşcaval, unt, sare, piper, pătrunjel. Ingrediente: 1 conopidă 1 broccoli 3 morcovi 100 g şuncă presată 200 ml smântână 2 ouă 100 g caşcaval 50 g unt condimente la alegere sare şi piper pătrunjel pentru ornat Mod de preparare: Spală şi rupe în bucheţele conopida şi broccoli. Spală, curăţă şi […]
Pui aromat cu migdale si stafide
Pui aromat cu migdale si stafide din: piept de pui, orez, ulei, migdale, stafide, ceapă, lapte, cuişoare, scorţişoară, sare, şofran. Ingrediente: un piept de pui 200 g orez fiert la abur 10 linguri ulei o lingură migdale o lingură stafide o ceapă 100 ml lapte 2 cuişoare 1/2 linguriţă scorţişoară sare un pic de şofran Mod de preparare: Intr-o tigaie cu 4-5 linguri de ulei […]
Chec cu lamaie si portocala
Chec cu lamaie si portocala din: zahăr, unt, făină, mac, ouă, sucul de lamaie si de portocala, coaja rasăde lamaie si de portocala. Ingrediente: 100 g zahăr 100 g unt 150g făină o lingură-două mac 3 ouă un plic praf de copt sucul a două lămâi si o portocală coaja rasă de la două lămâi şi o portocală Mod de preparare: […]
Cum se prepara Dovlecei cu smantana (video)
Dovlecei cu smantana: Cum se prepara Dovlecei cu smantana:
Salata Waldorf cu stafide
Salata Waldorf cu stafide din: maioneză, oţet din vin alb, mere ionatane, salată, telină, stafide, miez de nucă, sare, piper. Ingrediente: 125 g maioneză 2 linguri oţet din vin alb 2 mere ionatane câteva frunze salată un fir telină 125 g stafide 125 g miez de nucă sare piper Mod de preparare: Intr-un bol mare de salată se pune maioneza, se toarnă otetul […]
Reteta zilei: Curry de porc
Curry de porc din: carne de porc, coriandru, pudra de curry, chimen, ardei gras, sare, rosie, ceapa verde, ghimbir ras,usturoi, ketchup, ulei, ceapa, piper, apa, ardei iute. Poate te intereseaza si Curry cu porc, porumb si arahide Ingrediente: 1 kg carne de porc, cuburi 1 lingura coriandru tocat 2 linguri pudra de curry 1/2 linguriță […]
Paste cu broccoli, ghimbir si ciuperci
Paste cu broccoli, ghimbir si ciuperci din: paste, broccoli, ceapă, ciuperci, rădăcină de ghimbir, sos de soia, seminţe de pin, ulei de măsline, sare, piper. Ingrediente: 400 g paste linguine sau tagliatelle 2 bucheţele de broccoli 1 ceapă mică albă 6 ciuperci rădăcină de ghimbir sos de soia 50 g seminţe de pin ulei de măsline sare şi piper Mod de preparare: Spală […]
Tarte cu mascarpone si pepene galben
Tarte cu mascarpone si pepene galben din: unt, faina, zahar, ou, galbenusuri, lamaie, esenta de vanilie, mascarpone, pepene galben. Ingrediente pentru aluat: 200 g unt 250 g făină 4 linguri zahăr 1 ou Ingrediente pentru cremă: 4 gălbenşuri 5 linguri zahăr 50 g unt zeama de la 1/2 de lămâie 1 fiolă esenţă de […]
Conopida cu fasole, curry si lapte de cocos
Conopida cu fasole, curry si lapte de cocos din: ulei de floarea-soarelui, ceapă, masala de pui sau pudră de curry, lapte de cocos, conopidă, fasole boabe, coriandru, orez basmati. Ingrediente: 30 ml ulei de floarea-soarelui 1 ceapă feliată 15 g masala de pui sau pudră de curry 1 ardei iute roşu, curăţat şi tocat 1 conservă de lapte de cocos 1 conopidă ruptă […]
Cum se prepara Mamaliga de cartofi (video)
Mamaliga de cartofi: Cum se prepara Mamaliga de cartofi
Franzela umpluta cu vinete si cascaval
Franzela umpluta cu vinete si cascaval din: franzela, vinete, oua, cascaval, lapte, ulei, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 1 franzelă 2 vinete 2 ouă 150 g caşcaval ras 250 ml lapte ulei pentru prăjit sare, piper verdeaţă tocată Mod de preparare: Cureţi vinetele după modelul zebra, le tai felii rotunde, le sărezi şi le laşi […]
Pesto de broccoli cu usturoi si nuci de caju
Pesto de broccoli cu usturoi si nuci de caju din: nuci de caju, usturoi, broccoli, parmezan, piper negru, ulei de măsline. Ingrediente: 125 g nuci de caju prăjite 1 căţel de usturoi zdrobit 750 g bucheţele de broccoli, gătite la abur 125 g parmezan ras fin piper negru proaspăt măcinat, după gust ulei de măsline Mod de preparare: Pune nucile […]
Reteta zilei: Pizza cu sos barbeque si pui
Pizza cu sos barbeque si pui din: faina, drojdie uscata, sare de mare, apa calda, zahar, ulei de masline, sos barbeque, piept de pui, ceapa rosie, coriandru, branza cheddar. Poate te itnereseaza si Cum se prepara Pizza Margherita cu sunca de Parma Ingrediente aluat: 2 1/2 cani faina 1 pachet de drojdie uscată 1/4 linguriță […]
Tarte cu struguri, germ de caise si budinca de vanilie
Tarte cu struguri, germ de caise si budinca de vanilie din: aluat foietaj, budincă de vanilie, struguri albi, struguri roşii, gem de caise, zahăr pudră. Ingrediente: 1 pachet aluat foietaj 4-6 linguri cu budincă de vanilie 36-48 boabe de struguri albi, tăiaţi în jumătate 36-48 boabe de struguri roşii, tăiaţi în jumătate 6-8 linguri cu gem de caise zahăr pudră pentru […]
Cum se prepara Salata de fasole verde (video)
Salata de fasole verde: Cum se prepara Salata de fasole verde:
Cartofi indieni cu ghimbir si curry de conopida
Cartofi indieni cu ghimbir si curry de conopida din: seminţe de chimion, ghimbir, curcuma, boia, ulei, garam maşala, ardei iuţi, ceapa, cartofi, conopidă, sare, coriandru. Ingrediente: 60 ml ulei 1 linguriţă seminţe de chimion 2 cm ghimbir proaspăt, ras 1/2 linguriţă curcuma 1/2 linguriţă cu boia 1 linguriţă cu chimion măcinat 1 linguriţă cu garam maşala 2 ardei iuţi uscaţi, tocaţi 2 cepe […]
Chec cu mere, stafide si scortisoara
Chec cu mere, stafide si scortisoara din: făină, margarină pentru prăjituri, ouă, mere, scorţişoară, lămâie, stafide, zahăr pudră. Ingrediente: 175 g făină 175 g margarină pentru prăjituri 3 ouă mari 1,5 kg mere pentru gătit, decojite şi tăiate cubuleţe 1 lingură rasă cu scorţişoară coaja rasă de la 1 lămâie 60 g stafide zahăr pudră pentru decor Mod de preparare: Incălzeşte cuptorul […]
Frittata cu cartofi, ciuperci si bacon
Frittata cu cartofi, ciuperci si bacon din: cartofi, ulei de floarea-soarelui, bacon afumat, ciuperci, ouă, sare , piper, pătrunjel. Ingrediente: 500 g cartofi 2 linguri cu ulei de floarea-soarelui 6 felii bacon afumat, tăiat mărunt 1 25 g ciuperci feliate 6 ouă medii sare şi piper, după gust pătrunjel tocat, pentru ornat Mod de preparare: Pune cartofii într-o tigaie cu apă şi […]
Profiterol cu banane si topping de caramel
Profiterol cu banane si topping de caramel din: unt, făină, ouă, zahăr, smântână, esenţă de vanilie, banane, zahăr pudră, lămâie, frisca. Ingrediente pentru gogosi: 60 g unt 75 g făină 2 ouă Ingrediente pentru caramel: 30 g unt nesărat 90 g zahăr 150 ml smântână câteva picături de esenţă de vanilie Ingrediente pentru umplutura: 3 banane coapte 2 linguri cu zahăr pudră […]
Cum se prepara Legume la cuptor cu verdeata (video)
Legume la cuptor cu verdeata: Cum se prepara Legume la cuptor cu verdeata:
Pui cu smantana, patrunjel si frunze de dafin
Pui cu smantana, patrunjel si frunze de dafin din: piept de pui, pesmet, smântână, pătrunjel, rosii uscate, unt, ulei, ceapa, mustar boabe, vin alb, supa de pui, frunze de dafin, sare de mare, piper negru. Ingrediente pentru umplutura: 1/4 ceaşcă cu pesmet 75 ml smântână, la temperatura camerei 5 g pătrunjel tocat 35 g roşii uscate 1 […]
Reteta zilei: Smoothie de kiwi
Smoothie de kiwi din: kiwi, mango, lapte de nuca de cocos, banana, spanac, seminte de chia. Poate te intereseaza si Smoothie de capsuni cu banane si ananas Ingrediente: 1 Kiwi, decojit și feliat 1 Mango, tocat 1 1/2 cani lapte de nucă de cocos 1/2 banana, feliat 1 1/2 cani de spanac proaspăt seminte de […]
Tarta cu ciuperci si ardei capia
Tarta cu ciuperci si ardei capia din: făină, unt, smântână, ciuperci, ceapa, ardei capia, ulei, caşcaval, oua, sare, piper, cimbru, boia dulce de ardei. Ingrediente pentru blat: 200 g făină 150 g unt 2 linguri smântână un praf sare Ingredinete pentru umplutură: 400 g ciuperci 2 cepe un ardei capia roşu 2 linguri ulei 100 g caşcaval ras 2 ouă un praf de […]
Prajitura cu crema de iaurt
Prajitura cu crema de iaurt din: oua, apa fierbinte, ulei, zahar, faina, praf de copt, iaurt cu aroma de pepene, iaurt cu aroma de ananas, frisca lichida, gelatina, pepene galben. Ingrediente pentru blat: 3 ouă 3 linguri apă fierbinte 3 linguri ulei 9 linguri zahăr 9 linguri făină 1 linguriţă praf de copt Ingrediente […]
Cum se prepara Cartofi noi cu marar (video)
Cartofi noi cu marar: Cum se prepara Cartofi noi cu marar:
Dulceata de castraveti cu aroma de lamaie
Dulceata de castraveti cu aroma de lamaie din: castraveti, zahar, lamaie, sare. Ingrediente: 2 kg castraveţi cornişon 1,5 kg zahăr tos sucul şi coaja de la 1 lămâie sare Mod de preparare: Speli bine castraveţii, îi alegi pe cei sănătoşi şi proaspeţi şi îi cureţi de coajă. Tai castraveţii pe lungime, le scoţi […]
Supa de ciuperci cu legume
Supa de ciuperci cu legume din: ciuperci, rosii, morcov, usturoi verde, ceapa verde, cartofi, oua, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g ciuperci 3 roşii 1 morcov 1 fir de usturoi verde 2 cepe verzi 2 cartofi 2 ouă sare piper ulei Mod de preparare: Intâi de toate speli ciupercuţele, apoi le tai fideluţă şi le […]
Food Bloggers Conference 2014
Se iau peste 200 de bloggeri culinari si pasionati de gastronomie, se condimenteaza cu sfaturi de la specialisti din HORECA, din agentiile de creatie, cu reprezentanti ai retelelor de socializare, ai motoarelor de cautare si ai marilor bucatarii si se lasa totul la foc moale. Separat, se pregatesc cateva cubulete de networking, degustari si schimburi […]
Reteta zilei: Supa de fasole cu ciolan de porc afumat
Supa de fasole cu ciolan de porc afumat din: ciolan de porc, ceapa, telina, usturoi, fasole, dafin, oregano, piper. Poate te itnereseaza si Ciorba de fasole cu costita afumata si paste Ingrediente: 2 ciolane de porc, afumate 1 ceapa, tocata 2 tulpini de telina tocata 6 catei de usturoi, tocat 3 căni de fasole, din […]
Sufleu de vinete cu ciuperci si cascaval
Sufleu de vinete cu ciuperci si cascaval din: vinete, ciuperci, ceapa, unt, ulei, branza de vaci, telemea de vaca, oua, smantana, usturoi, sare, piper, cimbru, marar, patrunjel, frunze de telina, cascaval. Ingrediente: 3 vinete 1/4 kg ciuperci 2 cepe 100 g unt 2 linguri ulei 1 cutie brânză de vaci 100 g telemea slabă de […]
Peste cu oregano, chilii si salata greceasca
Peste cu oregano, chilii si salata greceasca din: file de peşte, ceapă roşie, ulei de măsline, oregano uscat, lămâie, frunze de dafin, fulgi de chilii, sare de mare, piper negru, unt, ulei, rosii, masline negre, casttravete, brânză feta, patrunjel, crutoane, iaurt, ierburi proaspete. Ingrediente: 700 g file de peşte 1 ceapă roşie tăiată în sferturi, cu straturile separate 3 linguri cu ulei […]
Budinca de dovlecei cu branza si marar
Budinca de dovlecei cu branza si marar din: brânză telemea, dovlecei, mărar, ouă, ciuperci, piper, făină, smântână, pastă de tomate. Ingrediente: 200 g brânză telemea 2 dovlecei o legătură mărar 4 ouă 2 ciuperci mari champignon piper 4 liriguri făină Ingrediente pentru uns: un ou 2 linguri smântână o linguriţă pastă de tomate Mod de preparare: Se rad dovleceii pe răzătoarea cu ochiuri […]
Bruschete cu usturoi, rosii si busuioc
Bruschete cu rosii, usturoi si busuioc din: baghetă, roşii, usturoi, ulei de măsline, sare, piper, busuioc. Ingrediente: o mini baghetă 3 roşii 2 cătej usturoi 2 linguri ulei de măsline sare piper busuioc Mod de preparare: Se taie bagheta în felii de un centimetru care se pun pe o tavă si se dau la cuptor aproximativ 10 minute Intre […]
Peste umplut cu ciuperci si usturoi
Peste umplut cu ciuperci si usturoi din: peste, ciuperci, ceapa, usturoi, faina, ulei, ou, bulion, vin alb, piper boabe, patrunjel, marar, sare. Ingrediente: un peste 500 g ciuperci 4 cepe 5 căţei usturoi o lingură făină 4 linguri ulei 2 ouă o lingură bulion 100 ml vin alb piper boabe pătrunjel mărar sare Mod de […]
Inghetata de caise cu miere
Inghetata de caise cu miere din: zahar pudra, branza de vaci, smantana, caise, suc de lamaie, miere, ou, sare, coaja de lamaie, lichior de caise. Ingrediente: 100 g zahăr pudră 100 g brânză de vaci 100 g smântână 350 g caise coapte 60 ml suc de lămâie 50 ml miere 1 ou sare coajă de […]
Pui rulat cu paprika si coaja de lamaie
Pui rulat cu paprika si coaja de lamaie din: pulpe de pui, usturoi, boia de ardei, zahar brun, coajă de lămâie, suc de lămâie, bacon, măsline, roşii uscate, ulei de măsline, piper. Ingrediente: 12 pulpe de pui dezosate 1 căţel de usturoi zdrobit 10 g boia de ardei 5 g zahăr brun 5 g coajă de lămâie 10 ml suc de lămâie […]
Retete simple si gustoase pentru 1 Decembrie
Retete simple si gustoase pentru 1 Decembrie: Tocanita cu fasole si carnati picanti Tocanita cu fasole si carnati picanti din: carnati picanti, fasole teci, supa de legume, morcovi, ceapa, rosii, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 400 g carnati picanti 200 g fasole teci… Read more » Carnati cu fenicul, ardei iute si fasole Carnati cu […]
Briose din malai cu afine
Briose din malai cu afine din: făină de mălai, făină albă, praf de copt, bicarbonat, zahăr tos, ulei, oua, lapte bătut, afine. Ingrediente: 100 g făină de mălai 150 g făină albă 2 linguriţe praf de copt 1/2 linguriţă bicarbonat 150 g zahăr tos 125 ml ulei un ou 125 ml lapte bătut 100 g afine 12 forme pentru brioşe Mod de […]
Cum se prepara Snitel de pui cu ciuperci (video)
Snitel de pui cu ciuperci: Cum se prepara Snitel de pui cu ciuperci :
Reteta zilei: Salata de quinoa cu legume si verdeata
Salata de quinoa cu legume si verdeata din: quinoa, apa, supa, edamame, porumb, ardei gras, ceapa verde, usturoi, limeta, ulei de masline, otet de mere, coriandru, piper cayenne, sare, piper, frunze de salata. Poate te intereseaza si Salata de pui cu sote de legume si quinoa Ingrediente: 1 1/2 cani quinoa 3 cani de apa […]
Prajitura cu crema de lapte si bezea
Prajitura cu crema de lapte si bezea din: galbenusuri, faina, zahar, apa, praf de copt, zahar vanilat, lapte, amidon, unt, fulgi de cocos, esenta de vanilie, albusuri, ciocolata alba. Ingrediente pentru blat: 5 gălbenuşuri 200 g făină 100 g zahăr 10 linguri apă 1 plic praf de copt 1 plic zahăr vanilat Ingrediente pentru cremă: […]
Retete simple pentru 1 Decembrie
Retete simple pentru 1 Decembrie: Mancare de fasole cu carnati si verdeata Mancare de fasole cu carnati si verdeata din: ulei de masline, carnati, ceapa, ardei rosu, rosii tocate, sos worcestershire, mustar dijon, zahar brun, fasole alba, fasole rosie, coriandru, patrunjel, lipii… Read more » Mancare de fasole cu carnati si oua ochiuri Mancare de […]
Rulouri de paste cu varza, rosii si carnati
Rulouri de paste cu varza, rosii si carnati din: varza, carnati afumati, ceapa, conserva rosii, vin rosu, morcovi, foi de lasagna, oua, smantana, sare, piper, marar, foi de dafin, cimbru, ulei. Ingrediente: 1/2 kg varză dulce 6 cârnati afumaţi o ceapă mare o conservă roşii cubuleţe o ceaşcă vin roşu 2 morcovi 20 foi lasagna […]
Prajitura gustoasa cu nuca de cocos
Prajitura gustoasa cu nuca de cocos din: zahăr, ouă, amoniac, otet, lapte, cacao, sare, faina, zahăr vanilat, margarină, nucă de cocos. Ingrediente pentru foi: 200 g zahăr 2 ouă o linguriţă amoniac 2 linguri otet 10 linguri lapte 2 linguri cacao un praf sare făină cât cuprinde Ingrediente pentru cremă: un litru lapte 10 linguri făină 10 plicuri zahăr vanilat un pachet margarină 300 […]
Briose simple si gustoase
Briose simple si gustoase: din: oua, zahar, faina, cacao, esenţă de lămâie si de rom, ulei, zahar vanilat. Ingrediente: 5 ouă o cană zahăr 5 linguri ulei 2 plicuri zahăr vanilat o cană făină 2 linguri făină 2 linguri cacao esenţă de lămâie si de rom Mod de preparare: Se bat bine ouăle cu zahărul, apoi […]
Cum se prepara Ciorba taraneasca (video)
Ciorba taraneasca: Cum se prepara Ciorba taraneasca:
Reteta zilei: Tocanita de manzat cu sos de legume
Tocanita de manzat cu sos de legume din: coada de manzat, sare, piper, faina, ulei, usturoi,ceapa, morcov, telina, rosii, vin rosu, dafin, busuioc, supa de pui, patrunjel, coaja de lamaie, piure de cartofi. Poate te intereseaza si Muschi de manzat cu ciuperci si sunca Ingrediente: 4 felii coada de mânzat sare si piper negru proaspat […
Retete delicioase pentru 1 Decembrie
Retete delicioase pentru 1 Decembrie: Pulpe de pui la gratar cu saramura Pulpe de pui la gratar cu saramura din: pulpe de pui, morcovi, rosii, piper, patrunjel, concentrat de legume. Ingrediente: 6 pulpe de pui 2 morcovi 2 roşii 1 praf piper… Read more » Peste la gratar cu garnitura de cartofi Peste la gratar […]
Biscuiti cu coacaze
Biscuiti Garibaldi cu coacaze din: făină, zahăr pudră, sare, unt, oua, lapte, coacaze. Ingrediente: 200 g făină 50 g zahăr pudră şi în plus pentru ornat puţină sare 50 g unt 1 ou 4 linguri cu lapte 150 g coacăze Mod de preparare: Incălzeşte cuptorul. Pune făina,zahărul şi sarea într-un castron. Adaugă untul moale, gălbenuşul şi laptele şi amestecă până […]
Musaca de cartofi cu rosii
Musaca de cartofi cu rosii din: cartofi, rosii cherry, oua, unt, nucsoara, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi 15 roşii cherry 4 ouă 150 g unt nucşoară rozmarin sare piper Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi pui la fiert în apă cu un praf de sare. Laşi să fiarbă foarte bine, după aceea îi […]
Rulada cu crema de branza si fructe
Rulada cu crema de branza si fructe din: oua, zahar, faina, praf de copt, cacao, crema de branza, frisca, zahar pudra, esenta de vanilie, fructe. Ingrediente pentru blat: 4 ouă 120 g zahăr 120 g făină o linguriţă praf de copt 2 linguri cacao Ingrediente pentru umplutură: 150 g cremă de brânză 100 g frişcă […]
Cum se prepara Mar umplut la cuptor (video)
Mar umplut la cuptor: Cum se prepara Mar umplut la cuptor
Chipsuri cu sos mexican
Chipsuri cu sos mexican din: malai, ulei, sare, boia, piper, rosii, zahar, ardei gras rosu si verde, ceapa, ardei iute. Ingrediente: 100 g mălai fin 100 ml apă 2 linguri ulei sare boia piper Ingrediente pentu sos: 3 roşii o lingură zahăr un ardei gras roşu un ardei gras verde o ceapă un ardei iute […]
Inghetata de pepene galben cu aroma de lamaie
Inghetata de pepene galben cu aroma de lamaie din: pepene galben, frisca lichida, zahar pudra, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 pepene galben 200 ml frişcă lichidă 2 linguri zahar pudră zeamă de lămâie Mod de preparare: Cureţi pepenele de seminţe şi de coajă, îl tai în bucăţele şi-l pasezi cu furculiţa […]
Retete gustoase pentru 1 Decembrie
Retete gustoase pentru 1 Decembrie: Fasole cu carne tocata de curcan si costita Fasole cu carne tocata de curcan si costita din: ulei de masline, costita, ceapa, fenicul, carne tocata de curcan, boia iute, coriandru, chimen, pasta de rosii, fasole rosie, rosii in… Read more » Supa cu fasole si costita afumata Supa cu fasole […]
Reteta zilei: Humus de casa cu chips-uri tortilla
Humus de casa cu chips-uri tortilla din: naut, tahini, ardei iute, sos adobo, usturoi, suc de lamaie, ulei de masline, sare, tortilla, coaja de lime, praf de chili, boia de ardei afumat, chimen, piper cayenne, sare de mare, coriandru, praz. Poate te itnereseaza si Hummus cu sfecla si chimen Ingrediente pentru humus: 1 cutie năut, […]
Tocanita de bame cu cartofi si rosii
Tocanita de bame cu cartofi si rosii din: bame, ulei, ceapa, faina, bulion, rosii, cartofi, lamaie, patrunjel. Ingrediente: 1 kg bame crude 150 ml ulei 2-3 cepe 1/2 lingură făină 1 lingură bulion 5 roşii 2 cartofi 1 lămâie pătrunjel verde Mod de preparare: Cureţi bamele spre capătul gros şi le pui 20 de minute […]
Parfe de caise cu frisca
Parfe de caise cu frisca din: pulpa de caise, zahar, oua, lamaie, frisca. Ingrediente: 1 1/2 pahar pulpă de caise 1 1/2 pahar zahăr 3 ouă 1 lămâie 500 g frişcă bătută Mod de preparare: Cureţi atâtea caise de coajă cât să rezulte cantitatea indicată, le dai prin sită sau prin maşina de tocat […]
Salata de quinoa cu castravete
Salata de quinoa cu castravete din: boabe de quinoa, castravete, ardei graşi roşii, morcovi, usturoi, pătrunjel, suc de lamaie, ulei, sare. Ingrediente: 100 g boabe de quinoa un castravete 2 ardei graşi roşii 2 morcovi 2 căţei usturoi o legătură pătrunjel sucul unei jumătăţi de lămâie 2 linguri ulei sare Mod de preparare: Boabele de quinoa se pun la fiert […]
Cum se prepara Moussaka (video)
Moussaka : Cum se prepara Moussaka:
Piure de conopida cu salvie si parmezan
Piure de conopida cu salvie si parmezan din: conopidă, unt, ulei de măsline, nucşoară, frunze de salvie, smântână, parmezan, bacon. Ingrediente: 1 conopidă mare, ruptă în bucheţele 100 g unt 1 strop de ulei de măsline nucşoară 6 frunze de salvie 1 lingură cu vârf cu smântână parmezan proaspăt ras 5 bucăţi de bacon prăjite, crocante Mod de preparare: Freacă untul […]
Reteta zilei: Clatite cu frisca si capsuni
Clatite cu frisca si capsuni din: faina, zahar, esenta de vanilie, esenta de migdale, lapte, unt topit, oua, frisca, capsuni. Poate te intereseaza si Clatite cu afine Ingrediente: 1 1/2 cani de faina 2 linguri de zahăr 2 linguri esenta de vanilie sau migdale 2 cani de lapte 2 linguri unt topit pentru clatite 5-7 […]
Conopida cu sos de parmezan si smantana
Conopida cu sos de parmezan si smantana din: conopida, unt, faina, smantana, branza parmezan, sare, piper, nucsoara Ingrediente: 2 conopide medii 60 g unt 45 g făină pentru prăjituri 500 ml smântână 100 g brânză parmezan, rasă fin sare şi piper negru proaspăt măcinat, după gust 5 g nucşoară Mod de preparare: Fierbe apă […]
Supa de broccoli cu iaurt grecesc si bacon pe paine
Supa de broccoli cu iaurt grecesc si bacon pe paine din: unt, ceapa, coaja rasa de lamaie, broccoli, supa de legume, lapte, iaurt grecesc, bacon, ciabatta. Ingrediente: 30 ml unt 1 ceapă tocată mărunt coaja rasă de la 1 lămâie 500 g broccoli, rupt în bucheţele 750 ml supă de legume 250 ml lapte 125 ml […]
Chec cu ciocolata, vanilie si banane
Chec cu ciocolata, vanilie si banane din: faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, ciocolata neagra, zahar brun, unt, oua, banane, esenta de vanilie. Ingrediente: 175 g făină 2 linguriţe cu praf de copt 1/2 linguriţă cu bicarbonat de sodiu 1/2 linguriţă cu sare 100 g ciocolată neagră tăiată bucăţi 150 g zahăr brun […]
Supa-crema de conopida cu samantana
Supa-crema de conopida cu samantana din: ceapa, cartof, conopida, frunza de dafin, supa de legume, samantana, nucsoara, sar, piper. Ingrediente: 30 g unt 1 ceapă curăţată şi tocată mărunt 1 cartof curăţat şi tăiat în bucăţele 1 conopidă mare, ruptă în bucheţele 1 frunză de dafin 1 l supă de legume fierbinte 100 ml smântână sau […]
Conopida gratinata cu mozzarella, cascaval si gorgonzola
Conopida gratinata cu mozzarella, cascaval si gorgonzola din: conopida, cascaval, gorgonzola, unt, lapte, faina, nucsoara Ingrediente: 1 conopidă 100 g mozzarella 100 g caşcaval sau brânză galbenă (ceddar) rasă 75 g gorgonzola 50 g unt 400 ml lapte 50 g făină nucşoară rasă Mod de preparare: Separă bucheţelele de conopidă. Spală-le şi fierbe-le timp […]
Fleica de vita cu pesto si boia coapta
Fleica de vita cu pesto si boia coapta din: fleica de vita, boia de ardei, sare, piper alb, pesto de ardei rosu, ulei de masline, ceapa, zahar, ardei iute, ardei, otet, supa de vita, piper. Ingrediente: 2 kg fleică fără os 2 linguriţe cu boia de ardei 1 lingură cu sare 1 linguriţă cu piper […]
Idei de Retete pentru 1 Decembrie
Idei de Retete pentru 1 Decembrie: Mancare de fasole cu ciolan Ingrediente: 500 g fasole albă boabe 200 g morcovi baby 4 bucăţi de ciolan afumat două cepe 4 căţei de usturoi doi ardei graşi un gogoşar un sfert de ţelină… Read more » Supa de fasole cu afumatura Supa de fasole cu afumatura din: […]
Cartofi gratinati cu costita si ciuperci
Cartofi gratinati cu costita si ciuperci din: cartofi, ciuperci, ceapa, costita, smantana, faina, branza, sare, piper. Ingrediente: 1/2 kg cartofi 300 g ciuperci 1 ceapă 5 felii de costită Ingrediente sos: 100ml smantana 1 lingurita faina branza rasa sare si piper Mod de preparare: Cureţi cartofii de coajă, îi speli şi îi pui întregi la […]
Prajitura cu branza si smantana
Prajitura cu branza si smantana din: biscuiti, unt, crema de branza, smantana, esenta de vanilie, zahar pudra, faina oua, capsuni, hartie de copt. Ingrediente pentru blat: 1 pachet de 250 g biscuiţi digestivi, mărunţiţi 75 g unt topit Ingrediente pentru umplutura: 500 g cremă de brânză grasă 300 ml smântână 1 linguriţă cu esenţă de vanilie […]
Cum se prepara Plachie de peste (video)
Plachie de peste: Cum se prepara Plachie de peste:
Reteta zilei: Prepelite in crusta de porumb prajite
Prepelite in crusta de porumb prajite din: prepelite, usturoi, ghimbir, sos de soia, vin de orez, faina de porumb, condimente chinezesti, ardei iute, sare, ulei. Poate te intereseaza si Prepeliţe cu frunze de sfeclă şi mămăligă Ingrediente: 4 prepelițe 2 catei de usturoi, tocat marunt 2 cm bucata de ghimbir proaspat, ras 4 linguri de […]
Stir-fry de broccoli, legume verzi si carne de vita
Stir-fry de broccoli, legume verzi si carne de vita din: ulei e masline, carne de vita, bacon, dovlecei, broccoli, fasole verde, usturoi, supa de pui, otet balsamic, zahar, boabe de mustar, frunze de busuioc. Ingrediente: ulei de măsline 400 g carne de vită (file sau muşchi) 2 felii de bacon fără piele 200 g […]
Peste la cuptor cu cartofi si usturoi
Peste la cuptor cu cartofi si usturoi din: cartofi, usturoi, ceapa rosie, unt, ulei de masline, sare de mare, piper, file de peste, suc de lamaie, capere, masline patrunjel, lamaie. Ingrediente: 1 kg cartofi prefierţi, tăiaţi în sferturi 6 căţei de usturoi, decojiţi 1 ceapă roşie, feliată 2 linguri cu unt sare de mare şi […]
Tarte cu conopida, broccoli si ceapa caramelizata
Tarte cu conopida, broccoli si ceapa caramelizata din: ceapa, unt, otet, zahar, pudra de mustar, mustar Dijon, conopida, broccoli, ulei de masline, foi de placinta, oua, crema de branza, lapte, piper alb, nucsoara, parmezan. Ingrediente: 1 ceapă 30 ml unt 1 25 ml oţet 60 g zahăr 5 g pudră de muştar Ingrediente pentru umplutura: 1 […]
Coaste de vita argentiniene si sos de curry
Coaste de vita argentiniene si sos de curry din: coste de vita, lamaie, ulei de masline, sare, sos de curry. Ingrediente: 2,5 kg bucăţi de coastă de vită lămâie pentru ornat ulei de măsline pentru uns tava sare sos de curry Mod de preparare: Incalzeste cuptorul cu grill la temperatură maximă. Unge cu ulei […]
Cum se prepara Supa de rosii cu galuste de gris (video)
Supa de rosii cu galuste de gris: Cum se prepara Supa de rosii cu galuste de gris
Reteta zilei: Salata de spanac cu sfecla si bacon
Salata de spanac cu sfecla si bacon din: sfecla, bacon, spanac, branza albastra, alune, arpagic, ceapa, otet balsamic, mustar de dijon, sare, piper, ulei de masline. Poate te itnereseaza si Sfeclă roşie cu cremă de brânză Ingrediente: 10-12 sfecle mici 6 felii bacon 4 căni de spanac 180gr branza albastra, maruntita 1/3 ceașcă alune prajite, […]
Pui cu unt, cimbru, portocale si tarhon
Pui cu unt, cimbru, portocale si tarhon din: pui, coaja de portocala, suc de portocale, cimbru, usturoi, portocala, supa de pui, faina, vin alb, tarhon, smantana. Ingrediente: 8 puişori sau 2,5 kg carne de pui coaja rasă de la o portocală 45 ml suc natural de portocale 4 frunze de cimbru proaspat 250 g unt […]
Somon cu glazura de coriandru si topping de mazare dulce si ghimbir
Somon cu glazura de coriandru si topping de mazare dulce si ghimbir din: somon, sos Teriyaki, miere, ulei vegetal, lămâie, ulei de măsline, coriandru, arpagic, ghimbir, ardei iute, oţet, zahar tos, sare de mare, piper. Ingrediente: 650 g somon Ingrediente pentru glazura: 2 linguri cu sos Teriyaki 1 lingură cu miere 1 lingură cu ulei vegetal sucul de la 1/2 lămâie 1 lingură cu […]
Salata cu carne de vita, branza feta si sfecla rosie
Salata cu carne de vita, branza feta si sfecla rosie din: muşchi de vită, ulei de măsline, sare, piper, sfecla, condimente Dukkah, baby spanac, paine prajita, miere, lamaie, sos Harissa. Ingrediente: 500 g muşchi de vită ulei de măsline sare şi piper negru 1 sfeclă roşie mică, tăiată bucăţi 1 lingură cu amestec de condimente Dukkah 150 g brânză […]
Cum se prepara Peste in crusta de sare (video)
Peste in crusta de sare: Cum se prepara Peste in crusta de sare:
Retete pentru 1 Decembrie
Retete pentru 1 Decembrie: Ciorbă de fasole cu afumătură si legume O reteta delicioasa de ciorba cu: fasole alba, ceapa, morcov, albitura, telina, ardei verde, cimbru, foi de dafin, afumatura, piper, sare. Ingrediente: 300 g fasole albă 400 g ceapă 300… Read more » Ciolan de porc umplut Ciolan de porc umplut din: ciolan de […]
Placinta cu broccoli, carne de vita si salvie
Placinta cu broccoli, carne de vita si salvie din: ulei de măsline, ceapă, usturoi, salvie, carne de vită, făină, piure de tomate, vin roşu, supă de vită, rozmarin sare, piper, unt, ou, suc de lamaie, apa cu gheata. Ingrediente: 15 ml ulei de măsline 1 ceapă curăţată şi tocată 1 căţel de usturoi decojit şi tocat fin 4 frunze de salvie proaspete 800 g carne […]
Quiche cu somon, broccoli si smantana
Quiche cu somon, broccoli si smantana din: faina, parmezan, unt, oua, praz, usturoi, somon, broccoli, smantana, sare si piper. Ingrediente: 375 g făină pentru prăjituri 80 g parmezan ras fin 90 g unt tăiat cubuleţe 1 ou 30 ml apă Ingrediente pentru umplutura: 30 g unt 2 fire de praz feliate 1 căţel de usturoi […]
How to make Turkey with Rosemary and Lemon – Gordon Ramsay (video)
Turkey with Rosemary and Lemon: How to make Turkey with Rosemary and Lemon:
Reteta zilei: Tortilla cu peste
Tortilla cu peste din: ton, sare de mare, piper, suc de lamaie, zahar, rosii, ceapa rosie, ardei iute, ulei de masline, salata, avocado, coriandru, tortilla, sos. Poate te intereseaza si Tortilla cu peste si sos verde Ingrediente: 1 bucata file de ton, cuburi sare de mare piper negru proaspat macinat 5 linguri suc de lămâie […]
Conopida cu stafide in cupe de salata iceberg
Conopida cu stafide in cupe de salata iceberg din: ulei de floarea soarelui, curry, curcuma, scortisoara, seminte de coriandru, seminte de mustar, chili, sare, piper, conopida, ceapa rosie, stafide, salata iceberg, iaurt, cocos, frunze de coriandru. Ingrediente: 1/4 cană cu ulei de floarea-soarelui 1/2 lingură cu pudră de curry 1 linguriţă cu curcuma 1 linguriţă […]
Salata de broccoli cu bacon si mar rosu
Salata de broccoli cu bacon si mar rosu din: salata verde, broccoli, bacon, mar rosu, suc de lamaie, alune, branza feta, ceapa, otet de vin, usturoi, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 1 salata verde 500 g broccoli 12 felii bacon 1 mar rosu sude de la o jumatate de lamaie alune de padure prajite […]
Ciocanele de pui la cuptor cu sote de legume
Ciocanele de pui la cuptor cu sote de legume din: ciocanele de pui, vegeta, vin, apa, morcovi, mazare, ceapa, unt, ulei, piper macinat, sare. Ingrediente: 8 ciocănele de pui 1 linguriţă vegeta câte 1 pahar cu vin şi apă 2 morcovi fragezi 500 g mazăre 1 ceapă 1 lingură unt 100 ml ulei piper măcinat […]
Chiftele in aluat
Chiftele in aluat din: faina, apa calda, ulei de masline, iaurt, drojdie, sare, zahar, ou, seminte de mac, porc, vita, ceapa, cartof, patrunjel, ulei, piper. Ingrediente aluat: 1 kg făină 600 ml apă caldă 3 linguri ulei de măsline 175 g iaurt 40 g drojdie 1 linguriţă sare 1 linguriţă zahăr 1 ou pentru uns […]
Retete 1 Decembrie
Retete 1 Decembrie: Iahnie de fasole cu ciolan afumat O reteta de iahnie de fasole cu ciolan afumat din: fasole, ciolan afumat de porc, morcovi, pastarnac, ceapa, ulei, bulion de rosii, sare si piper boabe. Ingrediente: 1 kg fasole… Read more » Fasole cu ciolan afumat O reteta gustoasa de fasole cu ciolan afumat, rosii, […]
Reteta zilei: Cocktail Margarita cu aroma de scortisoara
Cocktail Margarita cu aroma de scortisoara din: cidru de mere, suc de lamaie, grand marnier, tequila, zahar, scortisoara, mere. Poate te intereseaza si Cocktail cu sampanie, capsuni si menta Ingrediente: 150ml cidru de mere ½ linguriță suc de lămâie 15ml Grand Marnier 45ml tequila Ingrediente pentru garnitura: 2 linguri de zahăr 1/8 linguriță scorțișoară batoane […]
Cum se prepara Supa de peste cu slanina (video)
Supa de peste cu slanina: Cum se prepara Supa de peste cu slanina:
Placinta cu spanac, telemea si urda
Placinta cu spanac, telemea si urda din: spanac, foi de placinta, ceapa, telemea, urda, smantana, unt, ulei, oua, susan, condimente. Ingrediente: 700 g spanac congelat 1 pachet (400 g) foi de placinta 1 ceapa 150 g telemea 200 g urda 200 g smantana 100 g unt 4 linguri ulei 2 oua susan condimente Mod […]
Portofele de pui cu mozzarella si vinete
Portofele de pui cu mozzarella si vinete din: piept de pui, vinete, mozzarella, rosii, ulei, rozmarin, sare. Ingrediente: 4 jumatati piept de pui 2 vinete 8 felii mozzarella 6 rosii foarte bine coapte 2 linguri ulei putin rozmarin sare Mod de preparare: Vinetele se taie rondele, se presară cu sare şi se lasă deoparte. […]
Cum se prepara Fusilli cu Prosciutto si salvie (video)
Fusilli cu Prosciutto si salvie: Cum se prepara Fusilli cu Prosciutto si salvie:
6 Retete pentru dezlegare la peste
Retete pentru dezlegare la peste: Somon cu sos de mustar Somon cu sos de mustar din: file de somon, mustar, marar, maioneza, sirop de artar, mix de salata, sare, piper. Ingrediente: 2×200 g file de somon 4 linguri mustar 2-3… Read more » Salata de quinoa cu creveti Salata de quinoa cu creveti din: quinoa, […]
Chiftelute de rosii cu verdeata
Chiftelute de rosii cu verdeata din: rosii, marar, faina, sare, piper, ceapa verde, zahar. Ingrediente: 6 rosii mari 1 ceasca de marar 2 cesti de faina sare piper 5-6fire de ceapa verde 1 ceasca de patrunjel 1 lingurita de zahar Mod de preparare: Rosiile se decojesc, se storc de zeama si se paseaza cu […]
File de cod la cuptor cu piure de telina
File de cod la cuptor cu piure de telina din: unt, ceapa, dafin, piper, file de cod, spanac, telina, lapte, smantana pentru gatit, pesmet, capere, patrunjel. Ingrediente: 200g de unt 1/2 ceapă mică, tocată fin 1 frunză de dafin 4 boabe de piper negru 2 fileuri de cod, fără oase şi piele, tăiate din capătul […]
Cum se prepara Capresse cu Mozzarella și dovlecei grill (video)
Capresse cu Mozzarella și dovlecei grill: Cum se prepara Capresse cu Mozzarella și dovlecei grill:
Paste cu piept de pui si sherry
Paste cu piept de pui si sherry din: paste, ulei de masline, piept de pui, piper, ciuperci, sherry, samantana, broccoli, branza feta. Ingrediente: 500 g paste de orice tip 30 ml ulei de măsline 4 piepţi de pui, tăiaţi fin sare piper proaspăt măcinat, după gust 300 g ciuperci 60 ml sherry 500 ml smântână 1 […]
Salata de broccoli cu fasole si ton
Salata de broccoli cu fasole si ton din: ton, ceapa, fasole, croccoli, suc de lamaie, mustar, otet, ulei de masline, sos de chilii dulce, sare, piper. Ingrediente: 2 x 170 g conserve de ton scurse 1 ceapă tăiată felii foarte subţiri 410 g fasole albă boabe, fiartă 1 broccoli, rupt în bucheţele mici Ingrediente pentru […]
5 Retete pentru dezlegare la peste
Retete pentru dezlegare la peste: Somon cu hrean si sfecla rosie Somon cu hrean si sfecla rosie din: file de somon, sare, piper, sfecla rosie, maghiran, ulei de masline, otet balsamic, smantana, pasta de hrean, suc de lamaie, rucola. Ingrediente: 450gr… Read more » Calcan la cuptor cu lamaie Calcan la cuptor cu lamaie din: […]
Reteta zilei: Salata de orez cu porumb si rosii
Salata de orez cu porumb si rosii din:porumb, orez fiert, rosii cherry, rucola, ceapa rosie, ardei iute, otet de orez, ulei de masline, sare de mare, piper. Poate te itnereseaza si Salata de porumb cu avocado si ardei iute Ingrediente: 4 stiuleti de porumb 1 1/2 căni orez fiert 2 cesti rosii cherry, injumatatite 1 […]
Coquelet la cuptor
Coquelet la cuptor din: coquelet, lapte batut, lamaie, usturoi, miere, mustar, cimbru, ulei de masline, otet de vin rosu, valeriana, maioneza, malai, parmezan, rozmarin, ulei. Ingrediente: 1 coquelet, de circa 1/2kg 150ml de lapte bătut 1/2 lămâie, coaja rasă, apoi tăiată în sferturi 1 căţel de usturoi, zdrobit 1 linquriţă de miere 1 linguriţă de […]
Cum se prepara Orez cu creveti si susan (video)
Acest aperitiv ușor de preparat va fi succesul oricărei petreceri. Orez cu creveti si susan: Cum se prepara Orez cu creveti si susan:
Pizza dietetica
Pizza dietetica din: conopida, migdale, oua, oregano, rosii, pasta de rosii, usturoi, vanata, ulei de masline, rosie, busuioc, mozzarella, parmezan, fulgi de ardei iute. Ingrediente pentru blat: 1 conopidă (circa 750g) 100g de migdale măcinate 2 ouă,bătute 1 lingură de oregano uscat Ingrediente pentru topping: 250g de roşii tocate, din conservă 1 lingură pastă de […]
Legume in aluat cu aroma de menta
Legume in aluat cu aroma de menta din: aluat foitaj, cartofi rosii, ceapa, seminte de chimen, curry, seminte de coriandru, ardei iute, mazare, piure de spanac, lamaie, unt, menta, sare, ou. Ingrediente: 1 foaie aluat foitaj 2 cartofi roşii 2 cepe 1 linguriţă seminţe de chimen 1 linguriţă curry 1 linguriţă seminţe de coriandru 1 […]
Peste cu cartofi gratinati
Peste cu cartofi gratinati din: unt, bacon, ceapa, cimbru, cartofi, cod, crema de branza, salata verde. Ingrediente: 1 cubuleţ mic de unt 4 felii lungi de bacon afumat 1 ceapă, feliată fin 1/2 legătură mică de cimbru, doar frunzele 1 kg de cartofi pentru copt, spălaţi şi feliaţi 350g de cod, fără piele, tăiat în […]
4 Retete pentru dezlegare la peste
Retete pentru dezlegare la peste: Cambula la tava cu spanac si rosii Cambula la tava cu spanac si rosii din: ulei de masline, usturoi, vin, rosii, masline, busuioc, ansoa, cambula, sare de mare, piper, rozmarin, spanac. Ingrediente: ulei de masline 2 catei… Read more » Reteta zilei: Somon la cuptor Somon la cuptor din: sirop […]
Reteta zilei: Humus picant
Humus picant din: naut, ardei iute, lamaie, usturoi, tahini, crema de branza, sare. Poate te intereseaza si Humus aromat cu chimen Ingrediente: 2 cutii de năut 2 ardei iuti jalapeno 2 lămâi, stoarse 2 catei de usturoi 2 linguri de tahini sau crema de branza 2 lingurite de sare Mod de preparare: Curățați usturoiul […]
Cum se prepara Bruschette cu sos Pesto rosu (video)
Bruschette cu sos Pesto rosu: Cum se prepara Bruschette cu sos Pesto rosu:
Legume gratinate cu sos de lapte
Legume gratinate cu sos de lapte din: ceapa rosie, ardei gras, mozzarella, pesmet, dovlecei, parmezan, ulei de masline, unt, lapte, faina, coaja de lamaie. Ingrediente: 2 cepe rosii, feliate 3 ardei graşi, de culori diferite, feliaţi 350g de mozzarella, ruptă în fâşii 100g de pesmet fin 2 dovlecei, feliaţi 100g de parmezan, ras 60ml ulei […]
Copane de pui cu cartofi si usturoi la cuptor
Copane de pui cu cartofi si usturoi la cuptor din: copane de pui, bacon afumat, cartofi albi, usturoi, ceapa, ardei iute, ulei de masline. Ingrediente: 600g copănele de pui 100g cubuleţe de bacon afumat 500g de cartofi albi 2 căpăţâni de usturoi, tăiate în jumătăţi pe orizontală 2 cepe mici 3-4 ardei iuţi ulei de […]
Muschi de vita in sos de bere neagra
Muschi de vita in sos de bere neagra din: ulei de masline, muschi de vita, ceapa, usturoi, sare, piper, frunze de salvie, pasta de tomate, faina, bere neagra, morcovi. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 6 bucăţi muşchi de vită 4 cepe 4 căţei de usturoi pisaţi sare, piper 4 linguri frunze tocate de salvie […]
Cum se prepara Paste cu scoici si sos (video)
Paste cu scoici si sos: Cum se prepara Paste cu scoici si sos:
3 Retete pentru dezlegare la peste
Retete pentru dezlegare la peste: Midii in vin alb sec Midii in vin alb sec din: ceapa, sare, piper, usturoi, ulei, rosii decojite, foaie de dafin, vin alb sec, midii. Ingrediente: 1 ceapa sare piper 1 catel de usturoi 3… Read more » Barbun umplut cu pesmet si rosii Barbun umplut cu pesmet si rosii […]
Legume umplute cu ficat de pui
Legume umplute cu ficat de pui din: ardei gras, rosii, ficat de pui, chifle, ceapa, oua, unt, unt topit, sare, piper, smantana. Ingrediente: 6 ardei graşi, de mărime medie (galbeni, roşii, verzi) 6 roşii 250 g ficat de pui 3 chifle 1 ceapă 2 ouă 50 g unt proaspăt 2 linguri unt topit sare, piper […]
Cum se prepara Foie gras cu dulceata (video)
Foie gras cu dulceata: Cum se prepara Foie gras cu dulceata:
Reteta zilei: Chiftele de vita cu sos de rosii
Chiftele de vita cu sos de rosii din: vita, pesmet, lapte, ou, patrunjel, praf de ceapa, praf de usturoi, sare, piper, sos de rosii, sos de afine, zahar brun, otet de mere, suc de lamaie, sos iute. Poate te itnereseaza si Chiftele de vita cu paste Ingrediente: 1kg carne de vită, tocata 1/2 ceașcă pesmet […]
Rulou de porc cu oua si marar
Rulou de porc cu oua si marar din: pulpa de porc, marar verde, oua fierte, ulei, piper, cimbru, sare. Ingrediente: 1,600 kg pulpă de porc 800 g mărar verde 4 ouă fierte tari 100 ml ulei piper, cimbru, sare Mod de preparare: Ouăle, fierte tari, le tai în cuburi, le pui într-un castron şi […]
2 Retete pentru dezlegare la peste
Retete pentru dezlegare la peste: Reteta zilei: Caracatita cu usturoi si unt Caracatita cu usturoi si unt din: caracatita, frunze de dafin, dopuri de vin, apa, ulei de masline, usturoi, unt, patrunjel, sare, piper, lamaie. Ingrediente: 1 caracatita 3 frunze de dafin… Read more » Peste fript a la grecque Peste fript a la grecque […]
Cum se prepara Linguine cu mozzarella si rosii cherry (video)
Linguine cu mozzarella si rosii cherry: Cum se prepara Linguine cu mozzarella si rosii cherry
Pateuri cu legume si marar
Pateuri cu legume si marar din: foitaj, varza, ceapa verde, morcov, ceapa rosie, ardei gras, sare, piper, ulei, marar. Ingrediente: 1 kg foitaj 1 varză potrivit de mare 1 legătură de ceapă verde 1 morcov 1 ceapă roşie 1 ardei gras verde sare şi piper ulei 1/2 legătură de mărar beţe din lemn Mod de […]
Rulada de porc cu morcovi
Rulada de porc cu morcovi din: pulpa de porc, morcovi, praz, unt, coriandru, supa de legume, vin alb, sare, piper, zahar. Ingrediente: 600 g pulpă de porc 500 g morcovi 2 fire de praz 2 linguri unt coriandru uscat 150 ml supă de legume 50 ml vin alb sec sare, piper 1 linguriţă zahăr Mod […]
Retete pentru dezlegare la peste
Retete pentru dezlegarea la peste: Salau cu ceapa si rosii Salau cu ceapa si rosii din: salau, ceapa rosie, ardei gras, rosii, vin alb, faina, ulei, otet, ardei iute, dafin, lamaie, boabe de piper, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 salau… Read more » Salata de scrumbie marinata Salata de scrumbie marinata din: scrumbii marinate, morcov, […]
How to make Brussels Sprouts with Pancetta and Chestnuts – Gordon Ramsay (video)
Brussels Sprouts with Pancetta and Chestnuts: How to make Brussels Sprouts with Pancetta and Chestnuts:
7 Retete de Post Rapide
Retete de Post Rapide: Retete de post: Ciorbă de varză de post Ciorbă de varză de post din: ulei, varza, ardei grasi, apa, orez, marar, cimbru, bulion, condiment vegetal, faina, boai si bulion. Ingrediente: 100 ml ulei 1 kg varza ardei grasi 4… Read more » Retete de post: Varză călită cu măsline Varză călită cu […]
How to make Pasta with Tomato, Anchovy and Chilli – Gordon Ramsay (video)
Pasta with Tomato, Anchovy and Chilli: How to make Pasta with Tomato, Anchovy and Chilli:
15 Retete pentru Weekend
Retete pentru Weekend: Reteta zilei: Pană de somn cu ienibanah O retete absolut delicioasa de pana de somn din: somn, usturoi, ceapa, patrunjel, ulei, lamaie, sare, piper alb si ienibahar. Ingrediente: 600 gr somn 4 căţei de usturoi 30 gr… Read more » Reteta zilei: Corăbioare de cod O reteta simpla si gustoasa de corabioare […]
6 Retete de Post Rapide
Retete de Post Rapide: Retete de post: Tocanita de ciuperci cu verdeata Tocanita de ciuperci din: ciuperci, ceapa, bulion, usturoi, patrunjel, sare, piper si ulei. Ingrediente: 700 g ciuperci 4-5 cepe potrivite 2 linguri cu bulion 2 catei de usturoi 1 lingurita cu… Read more » Retete de post: Ghiveci cu legume Ghiveci cu legume din: varza […]
Cum se prepara Rillette de ton cu legume (video)
Rillette de ton cu legume:
Dezlegare la Peste
Retete cu peste: Tocana de creveti cu orez Tocana de creveti cu orez din: ulei de rapita, ceapa, ghimbir, usturoi, coriandru, turmeric, chimion, fulgi de ardei iute, rosii, miere, ardei, coriandru, creveti, orez brun, telina, fasole, pasta de… Read more » Reteta zilei: Peste prajit pe pat de tocana de legume Peste prajit pe pat […]
Reteta zilei: Quesadillas
Quesadillas din: ulei de masline, ceapa rosie, sare, piper alb, porumb, piept de pui, boia de ardei, branza, fasole neagra, praz, tortilla, sos. Poate te intereseaza si Quesadillas cu chorizo şi cartofi dulci Ingrediente: 1 lingura plus 1 linguriță ulei de măsline 1 ceapa rosie, felii subțiri sare piper alb 1 stiulete porumb 1 piept […]
10 Retete pentru Weekend
Retete pentru Weekend: Reteta zilei: Cartofi cu branză şi piept de pui O reteta absolut delicioasa de cartofi cu branza si piept de pui din: cartofi, piept de pui, branza de burduf, branza de vaci, oua, ulei de masline, sare, piper alb… Read more » Reteta zilei: Pui Marsala O reteta absolut delicioasa de […]
Cum se prepara Bruschette cu branza de capra (video)
Bruschette cu branza de capra: Cum se prepara Bruschette cu branza de capra:
Rulada de dovlecei cu crema de branza
Rulada de dovlecei cu crema de branza din: dovlecei, oua, cascaval, smantana, crema de branza, sare, piper, marar verde. Ingrediente: 1 kg dovlecei mici 6 ouă 200 g caşcaval 200 g smântână 150 g cremă de brânză cu verdeaţă sare piper 1 legatura marar verde Mod de preparare: Speli dovleceii, apoi îi dai prin […]
5 Retete de Post Rapide
Retete de Post Rapide: Supa crema de praz cu crutoane si rondele de praz Supa crema de praz cu crutoane si rondele de praz din: praz, ceapa, telina, cartofi, smantana vegetala, sare. Ingrediente: 1 kg praz 1 ceapa 1 telina 2 cartofi 200 ml… Read more » Mancarica cu porumb, ceapa si pasta de ardei […]
Cum se prepara Duet de calamari si creveti umpluti cu vinete (video)
Duet de calamari si creveti umpluti cu vinete: Cum se prepara Duet de calamari si creveti umpluti cu vinete:
Muschi de vitel cu legume la gratar
Muschi de vitel cu legume la gratar din: muschi de vitel, vanata, rosii, ulei de masline, lamaie, sare, piper, patrunjel, menta. Ingrediente: 4 felii de muşchi de viţel (escalop) 1 vânătă 2 roşii 60 ml ulei de măsline 1 lămâie sare piper negru proaspăt măcinat 2 linguri pătrunjel verde, proaspăt tocat 2 linguri mentă proaspătă, […]
Reteta zilei: Salata de pui cu rosii cherry si branza feta
Salata de pui cu rosii cherry si branza feta din: salata verde, spanac, avocado, piept de pui, rosii cherry, telina, ceapa, seminte de floarea soarelui, branza feta, castravete, usturoi, mustar dijon, zahar brun, sos worcestershire, otet balsamic, ulei de masline, sare, piper. Poate te intereseaza si Salata de pui cu seminte de rodie Ingrediente: 1 […]
Vindaloo de porc pe pat de orez
Vindaloo de porc pe pat de orez din: porc, ulei, ceapa, ardei iute, supa de pui, coriandru, orez basmati, cardamom, piper, otet de vin rosu, ghimbir, usturoi, zahar, ardei iute, cuisoare, coriandru, chimion, turmeric. Ingrediente: 1 kg spată de porc, curăţată de grăsime şi tăiată în cuburi 3 linguri de ulei 2 cepe mari, tocate […]
Cum se prepara Platou cu branzeturi, fructe si sampanie (video)
Platou cu branzeturi, fructe si sampanie: Cum se prepara Platou cu branzeturi, fructe si sampanie:
Desert cu biscuiti si nuci
Desert cu biscuiti si nuci din: biscuiti cu ghimbir, unt sarat, nuci pecan, crema de branza, smantana, sirop de artar, zahar, oua, esenta de vanilie, faina, scortisoara, nucsoara. Ingrediente: 250g de biscuiţi cu ghimbir 140g de unt sărat, topit 200g de nuci pecan 750g cremă de brânză 300ml de smântână 150ml sirop de arţar 85g […]
Pulpe de pui aromate cu sos
Pulpe de pui aromate cu sos din: pulpe de pui, lamaie, ulei de masline, cimbru, usturoi, crema de branza, coriandru, sofran, miere, fistic. Ingrediente: 8 pulpe superioare de pui, cu piele coaja rasă şi zeama de la 2 lămâi, plus sferturi suplimentare pentru servit 2 linguri ulei de măsline 1 legătură mică de cimbru 4 […]
4 Retete de Post Rapide
Retete de Post Rapide: Chiftelute de naut Chiftelute de naut din: naut, fasole boabe, ceapa, usturoi, patrunjel, faina, chimen, coriandru, boia dulce, busuioc, sare, ulei. Ingrediente: 200 g naut 500 g fasole boabe o ceapa 3 catei… Read more » Pizza cu ardei gras, dovlecel si masline Pizza cu ardei gras, dovlecel si masline din: […]
Risotto delicios
Risotto delicios din: ulei de masline, chorizo, ceapa, orez, otet de vin rosu, rosii, supa de pui, mazare, parmezan, patrunjel. Ingrediente: 1 linguriţă ulei de măsline 400g de chorizo, curăţat de piele şi tăiat în cubuleţe 1 ceapă, tocată 350g de orez pentru risotto 1 lingură oţet din vin roşu 1 conservă de 400g de […]
Cum se prepara Hamburger de vita (video)
Hamburger de vita: Cum se prepara Hamburger de vita:
Reteta zilei: Bomboane de ciocolata
Bomboane de ciocolata din: nutella cu alune, unt, sare, biscuiti, napolitane vanilie, pudra de cacao, lichior, ciocolata topita, nuca de cocos, nuci macinate. Poate te intereseaza si Bomboane rapide Ingrediente: 1 1/2 cani nutella cu alune 4 linguri unt 1 praf de sare 2 1/2 cani biscuiti sau napolitane vanilie, zdrobite 2 linguri pudră de […]
9 Conserve pentru iarna
Conserve pentru iarna: Conserva de legume cu ciuperci si frunze de dafin Conserva de legume cu ciuperci si frunze de dafin din: ardei capia, gogosari, ardei grasi, vinete, morcov, ciuperci champignon, sare grunjoasa, frunze de dafin, boabe de piper. Ingrediente: 1 kg… Read more » Reteta zilei: Ardei iute murat cu chimen Ardei iute murat […]
Taitei cu carne de curcan
Taitei cu carne de curcan din: ulei de susan, usturoi, ghimbir, piper sishuan, curcan, taitei, varza pak choi, unt de arahide, sos de ardei iute, sos de soia. Ingrediente: 1 lingură ulei de susan 1 căţel de usturoi, tocat fin 1 bucată de ghimbir de 2,5cm, curăţat de coajă şi tocat fin 1 linguriţă boabe […]
9 Retete pentru Weekend
Retete pentru Weekend: Reteta zilei: Ciorba de gaina cu taitei Ciorba de gaina cu taitei din: apa, sare, gaina de tara, morcov, ceapa, telina, radacina de patrunjel, cartof, ou, faina, sare, ulei de masline. Ingrediente: apa sare gaina (de tara)… Read more » Reteta zilei: Orez cu carne tocata de pui Orez cu carne tocata […]
Pui cu cirese
Pui cu cirese din: pulpe de pui, unt, supa de pui, bacon afumat, ceapa, vin rosu dulce, cirese, sare, piper. Ingrediente: 2 pulpe de pui 50 g unt 200 ml supa de pui 100 g bacon afumat o ceapa 100 ml vin rosu dulce un kg cirese fara samburi sare piper Mod de preparare: […]
Somon la cuptor pe pat de cuscus
Somon la cuptor pe pat de cuscus din: ulei de masline, ceapa, fenicul, usturoi, seminte de chimion, lamaie, harissa, sirop de agave, miere, somon, supa de legume, stafide, cuscus, naut, patrunjel, menta, fulgi de migdale. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 2 cepe mari, feliate subţire 1 bulb mare de fenicul, feliat subţire 1 căţel […]
Cum se prepara Prepelita frageda in vin (video)
Prepelita frageda in vin: Cum se prepara Prepelita frageda in vin:
O saptamana pana la deschiderea Targului International de Vinuri Goodwine
Cu aproape o saptamana inainte de editia a douasprezecea a Targului International de Vinuri Goodwine, care va avea loc in perioada 5-7 decembrie, Pavilion C1, Romexpo, spatiile expozitionale sunt ocupate in proportie de 100%. Printre expozanti se numara: Casa de Vinuri Cotnari (Partener Oficial), Jidvei (Partener Principal), Vincon Vrancea(Partener), S.E.R.V.E. Ceptura , Crama Oprisor, Nachbil, Budureasca, Petro Vaselo, Cramele Halewood, […]
Reteta zilei: Muschiulet de porc la tigaie cu legume pe pat de orez
Muschiulet de porc la tigaie cu legume pe pat de orez din: usturoi, sos de stridii, sos de soia, sare de mare, amidon, muschiulet de porc, telina, bok choy, ulei de susan, pastai de mazare, ciuperci, ceapa, ardei gras, muguri de fasole, castane de apa, muguri de bambus, supa de pui, piper, orez fiert. Poate […]
Punci de mere
Punci de mere din: scortisoara, cuişoare, nucşoară, suc de mere, esenta de vanilie, inghetata de vanilie, rom. Ingrediente: 1/2 lingurita scortisoara, macinata 1 praf de cuisoare, macinate 1/2 lingurita nucsoara, macinata 2 l suc de mere 2 lingurite esenta de vanilie, 6 linguri inghetata de vanilie rom Mod de preparare: Intr-o cratita mare amesteca […]
Cum se prepara Omleta de cartofi cu sunca de curcan (video)
Omleta de cartofi cu sunca de curcan: Cum se prepara Omleta de cartofi cu sunca de curcan:
Sos de porumb cu avocado
Sos de porumb cu avocado din: porumb, ulei de masline, avocado, limeta, ceapa rosie, coriandru, sare. Poate te intereseaza si Sos de muştar şi sfeclă Ingrediente: 3 stiuleti de porumb 1 lingura ulei de masline 3 avocado 2 limete 1 ceapa rosie 1 mana frunze de coriandru sare Mod de preparare: Incinge o tigaie-grill. […]
Mere crocante
Mere crocante Ingrediente: 1-2 mere Mod de preparare: Incinge cuptorul la 140°C. Taie merele în felii rotunde subţiri. Aranjează feliile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi coace-le 40 de minute. Lasă-le să se răcească până devin crocante. Se servesc reci. Mere crocante Pofta buna!
Pulpe de pui cu sos de rosii la cuptor
Pulpe de pui cu sos de rosii la cuptor din: pulpe de pui, unt, coaja de lamaie, ceapa, rosii, zeama de lamaie, mustar, rozmarin. Ingrediente: 4 pulpe de pui un cub de unt coaja rasă de la 1 lămâie 2 cepe 300g de rosii pasate zeama de la 1 lămâie 1 lingură de muştar 1 […]
Salată tabouleh cu cuscus
Salată tabouleh cu cuscus: cuscus, patrunjel, rosii, sare, ulei de masline, lamaie. Ingrediente: 1 ceaşcă cuşcuş 2 legături pătrunjel 3-4 roşii sare ulei de măsline 1 lămâie Mod de preparare: Peste cuşcuş torni o ceaşcă cu apă fierbinte şi acoperi vasul, ca să se absoarbă toată apa. Pui apoi 1-2 linguri cu […]
Reteta zilei: Supa crema de praz
Supa crema de praz din: cartofi, praz, sunca, usturoi copt, vin alb, patrunjel, supa de pui, apa, unt, faina, sare, piper, ulei de masline. Poate te intereseaza si Supa de praz cu broccoli Ingrediente: 3-4 cartofi 3-4 fire praz 1 bucata sunca usturoi copt 1/4 – 1/2 cana vin alb 1/4 cană frunze de pătrunjel […]
Cum se prepara Piept de rata cu sparanghel si gutui confiate (video)
Piept de rata cu sparanghel si gutui confiate: Cum se prepara Piept de rata cu sparanghel si gutui confiate:
File de somon cu sote de fasole verde si cartofi copti
File de somon cu sote de fasole verde si cartofi copti din: lamaie, crema de branza, tarhon, usturoi, fasole verde, somon, cartofi copti. Ingrediente: 1 lămâie 200g cremă de brânză 1 legătură mică de tarhon, doar frunzele păstrate şi tocate 1 căţel de usturoi, zdrobit 400g de fasole verde, capetele îndepărtate, apoi păstăile tăiate, în […]
Supă-gulaş ungurească
Supă-gulaş ungurească: carne de vita, bacon, ardei verde, ceapa, usturoi, boia de ardei dulce, sare, piper, zahar, rosii tocate, bulion, cartofi, smantana. Ingrediente: 750 g carne de vită, tăiată cuburi de 2 cm 3 felii de bacon, mărunţite 1 ardei verde mic, curăţat de seminţe şi tocat 2 cepe mijlocii, tocate 1 căţel de usturoi, […]
8 Conserve pentru iarna
Conserve pentru iarna: Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna din: rosii, ardei gras, ardei capia, gogosari, sare grunjoasa, patrunjel. Ingrediente: 8 kg rosii 1 kg ardei gras 1 kg ardei capia 1 kg gogosari 3-4 linguri… Read more » Sos de rosii pentru iarna Sos de rosii pentru iarna din: rosii, ceapa, usturoi, patrunjel, sare, […]
Cartofi dulci copti
Cartofi dulci copti din: cartofi dulci, ulei, paprika, malai, sare, piper. Poate te itnereseaza si Tocanita de linte cu cartofi dulci Ingrediente: 7 cartofi dulci, felii groase 3 linguri ulei 2 lingurite paprika 2 linguri malai sare si piper, dupa gust Mod de preparare: Incinge cuptorul la 200°C. Pune feliile de cartofi dulci într-un bol […]
Plăcintă marocană cu feta
Plăcintă marocană cu feta: foi de placinta, branza feta, coriandru, scortisoara, ceapa, ulei de masline, stafide, oua, nuci, migdale, cimbru, zahar brun, seminte susan, zahar brun. Ingrediente: 9 foi subţiri de plăcintă 250 g brânză feta de oaie 10 fire coriandru 1 lingură rasă scorţişoară 2 cepe mijlocii 4 linguri ulei de măsline 1 mână […]
Cum se prepara Mousse de ton cu branza de capra si bagheta (video)
Mousse de ton cu branza de capra si bagheta: Cum se prepara Mousse de ton cu branza de capra si bagheta:
Supa de rosii cu legume si parmezan
Supa de rosii cu legume si parmezan din: supa de pui, supa de legume, rosii, fasole rosie, fasole verde, morcovi,telina, ceapa, cimbru uscat, foi de dafin, paste, dovlecel, busuioc, parmezan. Ingrediente: 1 l supă de pui sau de legume 1 conservă de rosii pasate 1 conservă de 400g de fasole roşie, boabele scurse 200g de […]