Retete De Mancare
Reteta zilei: Tartine cu sote de legume
Tartine cu sote de legume din: otet balsamic, miere, ulei de masline, dovlecel, dovleac, ceapa rosie, ardei gras, vanata, rosii cherry, usturoi, fulgi de ardei rosu, sare, piper, paine, branza. Ingrediente: ½ ceasca otet balsamic 1 lingura miere 4 linguri ulei de masline 1 dovlecel, cuburi 1/2 dovleac, cuburi 1 ceapa rosie, cuburi 1 ardei […]
Humus cu legume
Humus cu legume din: naut, usturoi, ardei copt, tahini, lamaie, nuca, dovlecei, morcovi, telina. Ingrediente: 1 conserva x 400g de naut, boabele scurse 1 catel de usturoi 1 ardei rosu copt 1 lingura de tahini zeama de la 1/2 lamaie 4 jumatati de nuca, tocata 2 dovlecei 2 morcovi 2 tulpini de telina Mod […]
Dulceata de visine cu zeama de lamaie
Dulceata de visine cu zeama de lamaie din: visine, zahar tos, zeama de lamaie, zahar vanilat. Ingrediente: 3 kg visine 2,5 kg zahar tos 6 linguri zeama de lamaie 2 plicuri zahar vanilat Mod de preparare: Rupi codiţele căpşunilor, pe care le speli sub mai multe jeturi de apă şi le laşi […]
Bruschete cu cascaval
Bruschete cu cascaval din: cascaval, ardei gras, sunca, ciuperci, paine. Ingrediente: 100 g cascaval ras 1 ardei gras 6 felii sunca 2 ciuperci 4 felii de paine Mod de preparare: Speli ardeiul şi ciupercile şi le tai fâşii. La fel procedezi şi cu feliile de şuncă. Presari o par-te din caşcaval pe feliile de […]
Supa de somon cu broccoli
Supa de somon cu broccoli din: supa de pui, supa de legume, usturoi, otet din orez, otet de vin alb, broccoli, ceapa verde, germeni de fasole, spanac, somon. Ingrediente: 500ml supa de pui sau de legume 2 catei de usturoi, ras 1 lingura de otet din orez sau vin alb 100gr de broccoli, buchetele 4 […]
Salata de pui cu dressing de limeta
Salata de pui cu dressing de limeta din: piept de pui, boabe de soia, morcov, ceapa verde, rosii cherry, coriandru, busuioc, salata, seminte de susan, limeta, sos de peste, ulei de susan, sos dulce-acrisor. Ingrediente: 2 bucati piept de pui fara piele 100gr boabe de soia verde 1 morcov mare, taiat bastonase subtiri 4 cepe […]
Salata de branza halloumi cu pepene rosu si seminte de dovleac
Salata de branza halloumi cu pepene rosu si seminte de dovleac din: bulgur, seminte de dovleac, ulei de masline, branza halloumi, castravete, patrunjel, menta, coriandru, busuioc, lamaie, pepene rosu. Ingrediente: 200g de bulgur 50g seminte de dovleac 3 linguri ulei de masline 250g de branza halloumi, taiata in 10-12 felii 1 castravete, taiat in doua […]
Reteta zilei: Salata de paste cu legume si sos
Salata de paste cu legume si sos din: spaghete, sos hoisin, sos sriracha, ceapa verde, coriandru, ardei gras, edamame, alune. Ingrediente: 240gr spaghete integrale ¼ ceasca sos hoisin 1 lingura sos sriracha 3 fire ceapa verde ½ buchet coriandru proaspat 1 ardei gras rosu 1 cana congelate edamame decojite ¼ ceasca alune nesarate […]
Paste cu creveti si crema de branza
Paste cu creveti si crema de branza din: ulei de masline, usturoi, dovlecei, paste, rosii cherry, zahar, creveti, crema de branza, busuioc. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 2 catei de usturoi, feliat 2 dovlecei, feliati 400g paste orecchiette sau alte paste mici 2 conserve x 400g de rosii cherry 1 praf de zahar 200g […]
Sandwich cu fasole verde si sos pesto
Sandwich cu fasole verde si sos pesto din: fasole verde, sos pesto, ciabatta, ulei de masline, usturoi, crema de branza, prosciutto, rucola. Ingrediente: 300g boabe de fasole verde, fara teaca 200g de fasole verde 4 linguri sos pesto 1 ciabatta mare, taiata in doua, apoi din nou in jumatati, pentru a obtine 4 bucati ulei […]
4 Retete de conserve si muraturi
Retete de conserve si muraturi: Legume marinate şi murate Legume marinate şi murate din: otet de vin alb, apa, sare de mare, ulei de masline extravirgin, usturoi, ardei iute, ciuperci, vinete, dovlecei, bulbi de fenicul, ceapa, ardei gras, cimbru.… Read more » Conservele de casa pe placul tuturor Daca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai […]
Burgeri de pui cu branza cheddar
Burgeri de pui cu branza cheddar din: piept de pui, condimente, ulei de masline, ananas, branza cheddar, smantana, chifle, salata, ceapa rosie. Ingrediente: 4 bucati piept de pui 2 linguri amestec de condimente putin ulei de masline 4 rondele de ananas, din conserva 50g de branza cheddar, rasa 2 linguri de smantana 4 chifle, taiate […]
Reteta zilei: Salata de quinoa cu legume
Salata de quinoa cu legume din: quinoa, limeta, coriandru, sare, cartof dulce, ulei de seminte de struguri, boia, chimen, ceapa rosie, dovlecel, ardei gras, porumb, usturoi, fasole neagra, ardei iute in sos adobo, sos adobo, branza feta, guacamole, sos iute. Ingrediente: ½ ceasca quinoa 1 limeta 2 linguri coriandru tocat sare 1 cartof dulce, cuburi […]
Tort cu crema de branza si dulceata
Tort cu cremă de brânză si dulceaţă: branza dulce, zahar pudra, zahar vanilat, piscoturi, dulceata, unt, foi de gelatina. Ingrediente: 1 kg brânză dulce 2 linguri zahăr pudră 2 plicuri zahăr vanilat 1 pachet pişcoturi 1 borcan dulceaţă 3 linguri unt 10 foi de gelatină Mod de preparare: Forma mare de tort o căptuşeşti […]
Tartă cu branza de capra, cascaval si praz
Tartă cu branza de capra, cascaval si praz: faina, unt, ou, apa mineral, praz, marar, cascaval, branza de capra, oua, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente aluat: 250 g făină 1/2 pachet unt (margarină) 1 ou 2 linguri apă minerală Ingrediente umplutură: 750 g praz 1 legătură mărar 50 g caşcaval ras 200 g brânză […]
Ficat cu roşii
Ficat cu roşii: ficat, faina, rosii, unt, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 750 g ficat 2-3 linguri făină roşii 5-6 linguri unt sare piper 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Speli ficatul, îl zvânţi şi îl tai felii, nu prea subţiri, pe care le treci prin făină şi le prăjeşti în 3 linguri de unt. […]
Snitel cu sos de vin
Snitel cu sos de vin: carne de porc, ceapa, sare, piper, faina, vin, ulei. Ingrediente: 1 kg carne macră de porc sau vită 1/2 kg ceapă 1 pahar ulei sare piper 2 linguri făină 1 pahar vin Mod de preparare: Tai carnea felii, o baţi cu ciocanul de şniţele şi laşi feliile 1 oră […]
Ciuperci in straturi
Ciuperci în straturi: cartofi, ciuperci, ceapa, rosii, sare, piper, busuioc, ulei, unt, cascaval. Ingrediente: 7 cartofi mari 1 borcan (de 800 g) ciuperci întregi (sau proaspete) 1 ceapă 2 roşii mari sare piper busuioc 3 linguri ulei 1 cub unt 170 g caşcaval Mod de preparare: Speli cartofii şi îi pui la fiert în […]
Tocăniţă cu carne si cartofi
Tocăniţă cu carne si cartofi: pulpa de porc, cartofi, morcov, ceapa, pasta de tomate, patrunjel, sare, ulei, piper. Ingrediente: 1 kg pulpă de porc fără os 500 g cartofi 1-2 morcovi 1 ceapă 1 lingură pastă de tomate 1 legătură pătrunjel sare ulei piper Mod de preparare: Ceapa o tai mărunt şi o căleşti […]
Reteta zilei: Biscuiti cu bomboane de ciocolata
Biscuiti cu bomboane de ciocolata din: faina, amidon, sare, praf de copt, zahar brun, zahar, unt, ou, vanilie, bomboane M&M. Ingrediente: 2 cesti de faina 1 lingura amidon 3/4 lingurita de sare 1 lingurita praf de copt 3/4 cana de zahar brun 3/4 cana de zahar 3/4 ceasca unt nesarat 1 ou 2 lingurite de […]
Frigarui de miel cu ardei si ceapa
Frigarui de miel cu ardei si ceapa din: pulpa de miel, lamaie, ulei de masline, usturoi, rozmarin, ardei, rosii, lipii, iaurt, sos de ardei iute, rosii, castraveti. Ingrediente: 1 pulpa de miel, dezosata, cuburi 1 lamaie, zeama scursa, tocata grosier 3 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi, tocat 1 mana fire de rozmarin, […]
Pui pane cu sos iute
Pui pane cu sos iute din: pulpe de pui, ulei, piper, sare, usturoi, oua, fulgi de porumb, faina. Ingrediente: 1 kg pulpe de pui ulei piper sare 1 lingurita usturoi zdrobit 4 oua 3 cani fulgi de porumb 2 cani faina Mod de preparare: Speli bucăţile de pui, le pui la fiert şi le […]
Supa rece de rosii cu busuioc
Supa rece de rosii cu busuioc din: rosii, usturoi, ardei gras, castravete, paine uscata, ulei de masline, otet, sare, castravete, ardei gras, busuioc. Ingrediente: 1 kg rosii decojite 3 catei usturoi 1 ardei gras mare 1 castravete 100 g paine uscata 150 ml ulei de masline 2 linguri otet 2 lingurite sare pentru ornat: 50 […]
Desert cu iaurt si fructe de padure
Desert cu iaurt si fructe de padure din: iaurt, smantana, miere, fructe de padure, miez de nuca, fulgi de cereale, frunze de menta. Ingrediente: 400 ml iaurt simplu 200 ml smantana pentru frisca 4 linguri miere de albine 300 g fructe de padure (mure si afine) miezul de la 2-3 nuci 4 linguri fulgi de […]
Carnaciori la gratar cu legume fripte
Carnaciori la gratar cu legume fripte din: carnaciori subtiri, vinete, ardei grasi, ceapa, dovlecei, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 6 carnaciori subtiri 2 vinete 3 ardei grasi 2 dovlecei 3 cepe cimbru sare piper Mod de preparare: Speli legumele şi tai vinetele rondele, ardeii şi dovleceii fâşii, iar ceapa bucăţi. Incingi grătarul şi presari sare […]
Băutură răcoritoare cu limoncello si zmeură
Băutură răcoritoare cu limoncello si zmeură din: limoncello, fructe de zmeura, zahar, apa, frunze de menta, gheata. Ingrediente: 4 linguri de limoncello 150 g fructe de zmeura 2 linguri zahar 1 l apa plata (sau minerala) frunze verzi de menta cubulete de gheata Mod de preparare: Amesteci într-o carafă mare i4 linguri de lichior […]
Reteta zilei: Orez cu ardei gras, rosii si carne de vita
Orez cu ardei gras, rosii si carne de vita din: ulei de masline, usturoi, ceapa, carne de vita, ardei gras, rosii, orez, busuioc, oregano, piper, supa de vita, sos de rosii, sos worcestershire. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 catel de usturoi 1 ceapa 500gr carne tocata de vita 2 ardei grasi 1 cutie […]
3 Retete de conserve si muraturi
Retete de conserve si muraturi: Reteta zilei: Ardei iuti murati O reteta de Ardei iuti murati din: ardei iute, otet, apa, sare, booabe de piper si boabe de mustar. Ingrediente: 1 kg ardei iuti 750 ml otet 1 l… Read more » Gogoşari cu conopidă şi struguri O reteta de Gogoşari cu conopidă şi […]
Burgeri de vita cu branza si ananas
Burgeri de vita cu branza si ananas din: carne tocata de vita, ceapa rosie, usturoi, patrunjel, ketchup, sos de stridii, galbenusuri, bacon, ananas, branza cheddar, chifle, maioneza, sfecla rosie, rosii, salata verde. Ingrediente pentru burgeri: l,5kg de carne tocata de vita, cu grasime 2 cepe rosii, tocate 5 catei de usturoi, zdrobiti 1 mana mare de […]
Salata siriana in straturi pentru iarna
Salata siriana in straturi pentru iarna din: rosii,a rdei grasi, ceapa alba, ceapa rosie, boabe de ienibahar, piper boabe, usturoi, ardei iute, cimbru, busuioc verde, zeama de lamaie, apa, sare, zahar. Ingrediente: 4 kg rosii 2 kg ardei grasi sau capia verzi 8 cepe albe 4 cepe rosii 3 lingurite boabe de ienibahar 4 linguri […]
Pachetele de legume
Pachetele de legume din: taietei de orez, hartie de orez, menta, ciuperci, salata, morcovi, ceapa, castraveti, coriandru, busuioc, germeni de fasole, sos de soia, sos worcestershire. Ingrediente: 100gr de taietei de orez 10 bucati rotunde a cate 20cm de hartie din orez 1 mana frunze de menta 5 ciuperci shiitake, taiate bastonase 2-3 frunze mari […]
Remedii naturiste: pentru transpiratie excesiva
Baie de picioare cu vin cu salvie: Se arunca 30 g frunze de salvie in 1 l de vin rosu de buna calitate. Se lasa 7 zile la macerat, agitand recipientul o data pe zi. Se imbaiaza piciorele cu apa in care s-a turnat 1 cana din acest vin si 1/2 de lingura de bicarbonat […]
Mamaligă la cuptor cu branza si spanac
Mămăligă la cuptor cu brânză şi spanac: malai, sare, ulei, branza de vaci, spanac, branza feta, oua, usturoi, sare, piper, seminte de susan. Ingrediente: 200 g mălai grişat 1 lingură sare puţin ulei pentru uns tava Ingrediente umplutură: 500 g brânză de vacă 200-300 g spanac 100-150 g feta 2 ouă 2 căţei de usturoi […]
Frigarui de pui cu dovlecel si ardei gras
Frigarui de pui cu dovlecel si ardei gras din: piept de pui dezosat, ceapa, dovlecel, ardei grasi, rosii, ceapa verde, ulei, sare, piper, cimbru verde, fulgi de ardei iuti. Ingrediente: 1 kg piept de pui dezosat 2 cepe 1 dovlecel 2 ardei grasi 500 g rosii 3 fire ceapa verde pentru sos: 3 linguri ulei […]
2 Retete de conserve si muraturi
Retete de conserve si muraturi: Castraveţi în otet O reteta delicioasa de castraveti in otet din: castraveti, otet, apa, sare, zahar, hrean, crengute de visin, tulpini de marar, foi de dafin si amestec de condimente. Ingrediente: 2 kg… Read more » Reteta zilei: Castraveti in saramura O reteta de castraveti in saramura din: castraveti, hrean, […]
Reteta zilei: Salata de crab cu struguri si nuci
Salata de crab cu struguri si nuci din: salata verde, ulei de masline, boabe de porumb, avocado, crab, praz, nuci, struguri, branza cheddar, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 6 cani salata verde mixta 1 lingurita ulei de masline 100gr boabe de porumb 1/2 cana avocado, cuburi 200gr carne de crab fiarta […]
Sfaturi pentru prepararea unui gratar perfect
Desi multa lume tinde sa foloseasca gratare electrice, nimic nu poate concura cu gustul dat mancarii pe carbuni. Investeste intr-un gratar bun, cu capac – acesta functioneaza ca un cuptor, pentru o preparare mai rapida a mancarii si mai buna a bucatilor mari de carne. Cand gatiti pentru mulţi oameni, tineti si cuptorul aprins, pentru […]
Paste cu crema de branza
Paste cu crema de branza din: paste, mazare, ceapa vrede, sunca, pesto, crema de branza. Ingrediente: 85g de paste lungi, precum linguine, spaghetti sau tagliatelle 85g de mazare congelata 3 cepe verzi, feliate 50-85g felii de sunca, tocata 2 linguri de pesto 2 linguri crema de branza Mod de preparare: Da in clocot o […]
Ardei umpluti cu varza pentru iarna
Ardei umpluti cu varza pentru iarna din: ardei grasi, varza alba, morcovi, frunze de telina, radacini de hrean, boabe de mustar, piper boabe, ardei iuti, sare pentru muraturi, otet, picant fix. Ingrediente: 7 kg ardei grasi diferit colorati, de dimensiune mijlocie 6 kg varza alba 1 kg morcovi frunze de telina frunze de hrean radacini […]
Despre vin si bere
Vinul si berea sunt doua bauturi iubite de foarte multa lume, oamenii denumindu-le delicioase, sfinte, cateodata pacatoase sau chiar diabolice, dupa imprejurare. Totusi, cu siguranta sunt lucruri pe care inca nu le stii despre aceste doua bauturi, potrivit Listverse: De ce e vinul sanatos? In cadrul unui studiu care s-a desfasurat pe durata a 10 […]
Frigarui de pui cu ardei gras si ceapa
Frigarui de pui cu ardei gras si ceapa din: piept de pui, ardei gras, ceapa, usturoi, zeama de lamaie, boia dulce, miere, ulei, cimbru, sare, piper, ketchup, mustar, sos de usturoi. Ingrediente: 4 piepti de pui 2 ardei grasi rosii 1 ardei gras galben 1 ceapa Ingrediente pentru marinata: 3-4 catei de usturoi zeama de […]
Reteta zilei: Paste cu sos pesto si mazare
Paste cu sos pesto si mazare din: paste, ricotta, sos pesto, coaja de lamaie, piper, ceapa rosie, mazare. Ingrediente: 150gr paste 1 cana ricotta ½ ceasca sos pesto 1 lingurita de coaja de lamaie Piper proaspat macinat ½ ceapa rosie 1 cana de mazare Mod de preparare: Se fierb pastele conform instructiunilor de pe […]
Retete de conserve si muraturi
Retete de conserve si muraturi: Salata la borcan pentru iarna 20 August 2014 Salata la borcan pentru iarna din: ardei grasi, ardei iuti, radacina de telina, morcovi, ceapa, usturoi, oregano, boabe de piper, otet, ulei de masline, sare grunjoasa, masline verzi. Ingrediente: cate… Read more » Muraturi aromate 21 August 2014 Muraturi aromate din: arpagic, […]
Desert cu capsune
Desert cu capsune din: iaurt, smantana, zahar pudra cu aroma de vanilie, capsune, zahar brun, frunze de menta. Ingrediente: 400 ml iaurt simplu 120 ml smantana dulce 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie 300 g capsune bine coapte 1 lingura zahar brun frunze verzi de menta Mod de preparare: Speli fructele şi […]
Salata de castraveti si gogonele
Salata de castraveti si gogonele din: castraveti, gogonele, ardei grasi, otet, sare grunjoasa, zahar, boabe de piper, aspirina, foi de dafin. Ingrediente: 2 1/2 kg castraveti 1 kg gogonele 1 1/2 kg ardei grasi sau gogosari 1/2 l otet 3 linguri sare grunjoasa pentru muraturi 200 g zahar 1 lingurita boabe de piper 8 tabelte […]
Remedii naturiste: Lotiune antimatreata
Indicata in caz de seboree, matreata si descuamare a pielii capului. Se prepara o infuzie din 1 l de vin alb de buna calitate( este indicat un vin Chardonnay), 30 g de urzici si 10 g de radacina de sapunarita, pisata sau macinata mare. Se lasa la macerat timp de 7 zile, agitand recipientul o […]
Friptura de vita la gratar
Friptura de vita la gratar din: antricot de vita, ceapa, patrunjel, masline, usturoi, sos de soia, piper, sare, coriandru, rozmarin. Ingrediente: 1 kg antricot de vita 1/2 ceapa tocata 2 linguri patrunjel tocat 1/2 cana masline feliate 3 catei usturoi pisati 4 linguri sos de soia piper sare coriandru rozmarin proaspat Mod de preparare: […]
Gogosari conservati la rece
Gogosari conservati la rece din: gogosari, zahar, otet, sare neiodata, salicilat, foi de dafin, frunze de telina, radacini de hrean. Ingrediente: 5 kg gogosari (1 kg la un borcan de 1 l) 250 g zahar 1/2 l otet 4 linguri sare neiodata 1 lingurita salicilat boabe de piper foi de dafin frunze de telina 4-5 […]
Reteta zilei: Pui cu sos de portocale
Pui cu sos de portocale din: pulpe de pui, sare, piper, praz, cimbru, suc de portocale, ketchup, miere, zahar brun, limeta, ardei iute, sos worcestershire. Ingrediente: 3 kg pulpe de pui 1/4 lingurita sare 1/4 lingurita de piper negru 2 fire praz 2 crengute de cimbru 1 cana suc de portocale 1 ceasca ketchup 2 […]
Totul despre vin
Daca dintre toate bauturile alcoolice vinul este preferatul tau, inseamna ca ai putea deveni in timp un mic expert intr-ale tipurilor, aromelor si denumirilor specifice de vin. Informatiile nu sunt deloc atat de complicate pe cat ti-ai fi imaginat. Compania londoneza Datadial a realizat un mic ghid pentru clientul lor, WineInvestment, prezentat si de site-ul […]
Bureti cu usturoi
Bureti cu usturoi din: bureti, sare grunjoasa, otet, zahar, boabe de piper, usturoi, flori de marar. Ingrediente: 2 kg bureti 4 lingurite sare grunjoasa otet 8 lingurite zahar 2 lingurite boabe de piper 2 capatani de usturoi 4 flori de marar Mod de preparare: Cureţi ciupercile, le speli în mai multe ape şi le […]
Salata de legume cu dressing de limeta
Salata de legume cu dressing de limeta din: fasole verde, ceapa rosie, avocado, rosii cherry, inimi de palmier, masline negre, otet de vin alb, zeama de limeta, ulei de masline, miere, coriandru. Ingrediente: 100g de fasole verde, curatata, rupta bucati 1 ceapa rosie, feliata subtire 2 avocado, curatate si tocate 150gr rosii cherry, injumatatite 2 […]
Macrou cu mazare, ardei gras si morcov
Macrou cu mazare, ardei gras si morcov din: morcov, mazare, macrou, ardei gras, ulei, sare, piper, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 morcov o mana de mazare curatata 1 fileu de macrou 1/2 ardei gras verde 2 linguri ulei sare piper zeama de la o lamaie Mod de preparare: Cureţi morcovul, îl speli şi-l tai […]
Remedii naturiste: pentru fata si gat
Tonic cu vin alb Indicat pentru actiunea sa de redare a fermitatii tenului si de reducere a ridurilor. Se adauga 1 lingura de frunze de salvie si 1 lingura de flori de hamei in 1/4 l de vin alb de buna calitate (se recomanda un Chardonnay). Se lasa la macerat timp de 8 zile, dupa […]
Clătite cu îngheţată
Clătite cu îngheţată din: oua, faina, lapte, sare, zahar vanilinat, ulei, coacaze rosii, zmeura, banane, zeama de lamaie, smantana, scortisoara. Ingrediente: pentru clatite: 2 oua 150 g faina 250 ml lapte 1 praf de sare 1 plic de zahar vanilinat 2 linguri ulei petru inghetata de coacaze rosii: 100 g coacaze rosii 100 g zmeura […]
Conopida murata
Conopida murata din: conopida, morcovi, otet, foi de dafin, piper boabe, sare neiodata, seminte de marar. Ingrediente: 3 conopide de circa 500 kg fiecare 1 kg morcovi 100 ml otet foi de dafin piper boabe sare neiodata pentru muraturi 1 lingura seminte de marar Mod de preparare: Speli conopida, o desfaci în bucheţele pe […]
Tarta fara aluat cu ciuperci si praz
Tarta fara aluat cu ciuperci si praz din: cascaval, praz, pesmet, cimbru, unt, branz de vaci, ou, ciuperci, sare, piper. Ingrediente: 300 g cascaval ras 2 fire praz taiate 50 g pesmet cimbru 2 lingurite unt 120 g branza de vaci 1 ou 250 g ciuperci taiate sare piper Mod de preparare: Topesti untul, […]
Reteta zilei: Tortilla umplute cu rosii si spanac
Tortilla umplute cu rosii si spanac din: spanac, rosii, mozzarella, sare, praf de usturoi, busuioc, piper, tortilla. Ingrediente: ½ kg spanac, maruntit 2 rosii 1 ½ ceasca mozzarella maruntita ¼ lingurita de sare ⅛ lingurita praf de usturoi ½ lingurita busuioc uscat Piper proaspat macinat 12 tortilla Mod de preparare: Taiati rosiile si indepartati […]
Friptura de porc cu ardei copti
Friptura de porc cu ardei copti din: cotlete de porc, ardei gras, sare, rozmarin, masline. Ingrediente: 2 cotlete de porc 4 ardei grasi sau capia sare piper rozmarin proaspat masline Mod de preparare: Speli carnea si apoi o tamponezi cu hartie absorbanta pentru a elimina surplusul de apa. Incingi grătarul. Speli ardeii, îi pui […]
Suc rece din pepene rosu si capsuni
Suc rece din pepene rosu si capsuni din: miez de pepene rosu, capsuni, zeama de lamaie, gheata, indulcitor natural. Ingrediente: 1 kg miez de pepene rosu fara samburi 500 g capsuni 125 ml zeama de lamaie 1 cana cuburi de gheata 3 pliculete indulcitor natural Mod de preparare: Pui miezul de pepene […]
Bame si ardei iuti în otet
Bame si ardei iuti în otet din: bame, ardei iuti, otet, apa, sare, zahar, boabe de coriandru, boabe de piper, boabe de mustar, tarhon. Ingrediente: 500 g bame 500 g ardei iuti verzi 500 ml otet 50 ml apa 1 lingurita sare 1 lingurita zahar cate 1 lingurita boabe de coriandru, de piper si boabe […]
Inghetata de mere verzi
Inghetata de mere verzi din: mere, zahar, frisca. Ingrediente: 8 mere 8 linguri zahar 200 ml frisca Mod de preparare: Speli merele, le îndepărtezi cotoarele şi seminţele. Le pui la fiert într-o oală cu apă cât. să le acopere şi le laşi până se înmoaie. Le scoţi şi le pui la scurs. […]
Macaroane cu legume si telemea
Macaroane cu legume si telemea din: macaroane, ardei gras, morcovi, ceapa, telemea, masline, sare, ulei, piper. Ingrediente: 250 g macaroane 1 ardei gras verde 2 morcovi fierti si taiati 1 ceapa 100 g telemea rasa 50 g masline sare ulei piper Mod de preparare: Fierbi macaroanele conform indicaţiilor de pe ambalaj, le dai deo-parte […]
Creveti la gratar cu sos de unt
Creveti la gratar cu sos de unt din: creveti, usturoi, coriandru, ardei iute, zeama de limeta, limeta, unt. Ingrediente: 1 kg de creveti mari, nedecorticati Ingrediente sos de unt: 1 catel de usturoi 1 legatura de coriandru, tocat 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat zeama de la 1 limeta, plus sferturi pentru […]
Sos de coriandru cu ardei iute si otet
Sos de coriandru cu ardei iute si otet din: coriandru, patrunjel, usturoi, ceapa, ardei iute, ulei de masline, otet de vin alb. fara poza Ingrediente: 1 legatura de coriandru, tocat 1 legatura de patrunjel, tocat 2 catei de usturoi, tocat 1 ceapa, tocata 1 ardei iute verde, curatat de seminte si tocat 5 linguri ulei […]
Reteta zilei: Burgeri de curcan cu salata de porumb
Burgeri de curcan cu salata de porumb din: porumb, rosii cherry, coriandru, ardei iute, suc de lamaie, ceapa verde, sare de mare, carne de curcan, chimen, praf de ardei iute, usturoi, avocado, ciuperci, branza cheddar. Ingrediente sos de porumb: 300gr boabe de porumb 360gr rosii cherry, taiate in sferturi 1 legatura coriandru, tocat 1 lingura […]
Minisnitele de pui
Minisnitele de pui din: piept de pui, oua, pesmet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg piept de pui 2 oua batute 2-3 cani pesmet 1 cana ulei sare piper Mod de preparare: Baţi ouăle cu puţină sare şi piper. Dezosezi piepţii de pui, speli carnea şi o tamponezi cu şervete absorbante pentru eliminarea surplusului […]
Gogoşari fâşii în sos cu bulion
Gogoşari fâşii în sos cu bulion din: gogosari, otet, ulei, zahar, bulion, sare grunjoasa, apa, foi de dafin, boabe de piper. Ingrediente: 5 kg gogosari 500 ml otet 500 ml ulei 500 g zahar 80 g bulion 1 lingura sare grunjoasa, neiodata pentru muraturi 200 ml apa 5-6 foid e dafin 1 lingurita boabe de […]
15 Retete culinare de vara
Retete culinare de vara: Reteta zilei: Salsa picanta de rosii cu tortilla Salsa picanta de rosii cu tortilla din: rosii, ceapa rosie, ceapa, usturoi, ardei iute, ulei de masline, coriandru, chimen, sare, zahar, tortilla. Ingrediente: 10 rosii, taiate jumatati 1 ceapa rosie,… Read more » Reteta zilei: Bacon la cuptor Bacon la cuptor Ingrediente: […]
Prajitura cu crema de lamaie si capsuni
Prajitura cu crema de lamaie si capsuni din: oua, ulei, zahar, esenta de rom, gem de caise, galbenusuri, zahar, amidon, lapte, zeama de lamaie, capsuni, gelatina, suc de capsuni. Ingrediente: pentru foi: 2 oua 9 linguri ulei 9 linguri zahar 9 linguri apa 2 lingurite esenta rom faina cat cuprinde gem de caise pentru crema […]
Pui cu sos alb si taitei
Pui cu sos alb si taitei din: pulpe de pui, taitei, unt, sare, faina, lapte, smantana, piper. Ingrediente: 4 pulpe de pui 1 pachet taitei lati 1 lingura unt sare pentru sos: 150 g unt 100 g faina 400 ml lapte 100 g smantana sare piper Mod de preparare: Intr-o oală cu apă şi […]
Reteta zilei: Frigarui de pui cu piersici
Frigarui de pui cu piersici din: pui, piersici, coriandru, ulei de masline, sos de soia, suc de lamaie, otet de mere, usturoi, zahar brun, melasa, ardei iute, ceapa rosie, cimbru, sare, piper, scortisoara, nucsoara, ghimbir, ienibahar. Ingrediente: 12 frigari de lemn inmuiate 2 piepti de pui, cuburi 3-4 piersici coriandru, pentru ornat Ingrediente marinata: ⅓ […]
Supa crema de conopida cu smantana si crutoane
Supa crema de conopida cu smantana si crutoane din: conopida, faina, unt, ceapa, ou, franzela, sare, piper, smantana. Ingrediente: 400 g conopida 30 g faina 75 g unt 1 ceapa 1 ou 100 g franzela sare piper 50 g smantana Mod de preparare: Speli conopida, o desfaci în bucheţele şi o pui la fiertîn […]
Salata de ardei, rosii si ceapa pentru iarna
Salata de ardei, rosii si ceapa pentru iarna din: rosii, ceapa, usturoi, ardei iute, piper mozaic, ardei grasi, busuioc, cimbru, otet, apa, sare grunjoasa, foi de dafin, ulei. Ingrediente: 2 kg rosii 5 cepe albe 3 cepe rosii 5 catei de usturoi 1 ardei iute 2 linguri piper mozaic 1 kg ardei grasi diferit colorati […]
Remedii naturiste: pentru gambe
Impachetari cu vin rosu pentru gambe: Se introduc cateva fasii de tifon intr-un amestec format din cantitati egale de vin rosu de buna calitate si de apa de trandafiri. Se aplica tifonul pe ambele gambe, alternand impachetarile preparate cu o parte din amestecul lasat la rece in frigider cu impachetari facute cu o parte din […]
Reteta zilei: Salata de cartofi
Salata de cartofi din: cartofi, oua fierte, ceapa verde, telina, patrunjel, maioneza, mustar, otet de vin rosu, mix de condiemnte, sare, boia de ardei,chimion, cimbru, oregano, piper cayenne, praf de usturoi, piper. Ingrediente salata: 2 ½ kg cartofi 2 oua fierte tari 3 fire ceapa verde 2 tulpini de telina patrunjel proaspat ¾ cana maioneza […]
Musaca de cartofi cu vinete si carne de vită
Musaca de cartofi, cu vinete si carne de vită:cartofi, vanata, ceapa alba, rosii cuburi, vin rosu, usturoi, ulei de masline, parmezan, mozzarella, cascaval, sare, piper, oregano. Ingrediente: 4-5 cartofi 1 vânătă 1 ceapă albă 1 cutie de roşii cuburi 50 ml vin roşu 2 căţei de usturoi ulei de măsline parmezan ras 1 pungă de […]
10 Retete culinare de vara
Retete culinare de vara: Reteta zilei: Smoothie de ananas cu portocala si cocos Smoothie de ananas cu portocala si cocos din: ananas, portocale, lapte de cocos. Ingrediente: 4 cesti de ananas 2 portocale 1 cutie lapte de cocos Mod… Read more » Reteta zilei: Piept de pui la gratar cu sos […]
Rulouri de carne cu piure de cartofi şi urzici
Rulouri de carne cu piure de cartofi şi urzici: carne de porc, sare, piper, ou, urzici, morcov, cartofi, pasta de rosii, ulei, vin. Ingrediente: 1 kg carne de porc sare piper 1 ou 1 mână de urzici 1 morcov mare 3 cartofi 2 linguri pastă de roşii 2 linguri ulei 200 ml vin Mod de […]
Plăcintă delicioasă de praz
Plăcintă delicioasă de praz:foi de placinta, praz, branza de vaci, branza de burduf, ulei, oua, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet foi de plăcinta 1 1/2 kg praz 200 g brânză de vaci 100 g brânză de burduf 150 ml ulei 4 ouă sare piper Mod de preparare: Cureţi prazul, îl speli bine şi îl tai […]
Frigarui de carnaţi cu piept de pui si mere
Frigărui de cârnaţi, cu mere şi pui:carnati, piept de pui, mere, rosii, sare, piper, ulei de masline, cimbru, ciuperci. Ingrediente: 300 g cârnaţi pentru bere 2 bucăţi piept de pui 3 mere acrişoare 2 cutii de roşii în suc propriu sare piper ulei de măsline cimbru ciuperci Mod de preparare: Incingi cuptorul. Pasezi roşiile […]
Spaghete cu costiţă
Spaghete cu costiţă: spaghete, mazare, costita afumata, ceapa, utsturoi, unt, supa de legume, zahar, ardei iute, sare, piper. Ingrediente: 200 g spaghete 200 g mazăre proaspătă sau congelată 150 g costiţă afumată 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 lingură unt 150 ml supă de legumea 1 lingură zahăr 1 ardei iute roşu sare piper […]
Tort de înghetata cu nes si cacao
Tort de înghetata cu nes si cacao din: branza mascarpone, frisca, galbenusuri, zahar, lapte dulce, nes, praf de cacao, esenta de vanilie, frisca, ornamente de ciocolata. Ingrediente: 50 g branza mascarpone 750 ml frisca lichida 4 galbenusuri 150 g zahar 150 ml lapte dulce 3 lingurite nes 3 lingurite praf de cacao esenta de vanilie […]
Salata mediteraneeana de paste cu anghinare
Salata mediteraneeana de paste cu anghinare din: paste scurte, sare, telina verde, funduri de anghinare, busuioc, stafide, samburi de pin, ulei de masline, otet de vin alb, sare. Ingrediente: 250 g paste scurte (fara ou) sare 2 fire telina verde 150 g funduri de anghinare (din conserva) 3 fire busuioc 50 g stafide 2 linguri […]
Ardei umpluti cu struguri
Ardei umpluti cu struguri din: ardei grasi, struguri negri, ceapa, conopida, morcov, radacina de hrean, tulpini uscate de marar, crenguta de visin, sfecla rosie, radacina de telina, picant fix. Ingrediente: 1 1/2 kg ardei grasi de dimensiune mijlocie 2-3 chiorchini struguri negri 1 ceapa 1 conopida mica 1 morcov 3-4 adacini de hrean 1 legatura […]
Remedii naturiste: Indicat pentru ten gras
Pentru fata si gat: Se dizolva 1 lingura de miere cu 1 lingura de vin rosu de buna calitate si se adauga lapte, atat cat este necesar pentru a obtine o compozitie moale. Se intinde in mod uniform cu palmele pe fata si pe gat, lasand o fasie libera in jurul ochilor, si se lasa […]
Reteta zilei: Noodles cu creveti
Noodles cu creveti din: creveti, ulei de masline, usturoi, ghimbir, supa de vita, sos de soia, zahar brun, limeta, noodles, ardei gras, ciuperci, coriandru, sare, piper. Ingrediente: 1/2 kg creveti, decorticati 2 linguri ulei de masline 3 catei de usturoi, tocat 1 lingura radacina de ghimbir tocat 500ml supa de vita 3 linguri sos de […]
Dovleac murat
Dovleac murat din: dovleac, zahar, otet, scortisoara, coaja de lamaie, radacina de ghimbir, sare grunjoasa, boabe de piper. Ingrediente: 1 dovleac pentru placinta de 1 1/2 – 2 kg 5 cani zahar 3 cani otet 2 batoane scortisoara coaja rasa de la 1 lamaie 2 linguri radacina de ghimbir rasa fin 1 lingura sare grunjoasa […]
Pulpe de pui la cuptor cu lamaie si boia
Pulpe de pui la cuptor cu lamaie si boia din: ciocanele, vin alb, apa, zeama de lamaie, boia, sare, piper, usturoi, ulei, rozmarin verde. Ingrediente: 8 ciocanele 100 ml vin alb 4 linguri apa zeama de la o lamaie 1 lingurita boia iute 1 lingurita boia dulce sare piper 1 capatana de usturoi 1 lingura […]
Conopida pane (varianta)
Conopida pane din: conopida, oua, unt, pesmet, faina, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 kg conopida 2 oua 50 g unt 100 g pesmet 100 g faina sare piper ulei pentru prajit Mod de preparare: Speli conopida întreagă şi o pui la fiert în apă cu sare. Strecori apa şi rupi bucheţelele de conopidă după […]
9 Retete culinare de vara
Retete culinare de vara: Reteta zilei: Vita la tigaie cu pastai de mazare Vita la tigaie cu pastai de mazare din: carne de vita, sos de soia, sherry, zahar brun, amidon, ghimbir, pastai de mazare, ceapa verde, sare, ulei, de masline, fulgi de… Read more » Reteta zilei: Somon cu sos de ananas Somon cu […]
Remedii naturiste: pentru ten uscat
Pentru fata si gat Se fierbe un cartof de marime mijlocie, dupa care se zdrobeste, amestecandu-l cu 2 linguri de vin rosu Cabernet si 1 lingura de ulei de sambure de struguri. Se amesteca ingredientele pana se obtine o compozitie cremoasa, care trebuie aplicata calduta pe fata (lasand o fasie libera in jurul ochilor) si […]
Ardei capia copţi, conservaţi în suc propriu
Ardei capia copţi, conservaţi în suc propriu: ardei, sare Ingrediente: 5 kg ardei capia rosii circa 1 lingura sare Mod de preparare: Alegi ardei sănătoşi, cât mai cărnoşi. îi ştergi şi îi coci pe flacăra iute a aragazului sau pe grăta-rul aşezat pe jarul încins. Pe măsură ce se coc, îi scoţi […]
Budinca de conopida cu branza
Budinca de conopida cu branza din: conopida, iaurt, faina, lapte, oua, marar, pesmet, sare, piper, branza. Ingrediente: 800 g conopida 200 g iaurt 200 g faina 1 l lapte 6 oua 1 legatura marar taiat 50 g pesmet sare piper 100 g branza Mod de preparare: Speli conopida şi o desfaci în bucheţele. Pui […]
Salată cu năsturel, pere şi nuci pecan
Salată cu năsturel pere şi nuci pecan: nasturel, pere, branza de capra, nuci pelican, otet, ulei de msline, sare, piper. Ingrediente: 2 legături năsturel 2 pere coapte 75 g brânză de capră 50 g nuci pecan 2 linguri oţet balsamic 5 linguri ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Speli frunzele de năsturel, […]
Reteta zilei: Sandwich-uri picante cu carne de porc
Sandwich-uri picante cu carne de porc din: friptura de porc, apa, otet de cidru de mere, praf de chili, boia de ardei, sare de mare, piper, chimen, frunze de oregano, ceapa, usturoi, chifle, branza, cascaval, ardei iute. Ingrediente pentru carnea de porc la tigaie: 1 bucata friptura de porc 1 cana cu apa 1 lingura […]
Tarta cu conopida si cascaval
Tarta cu conopida si cascaval din: faina, unt, ulei, galbenus, apa, sare, conopida, smantana, cascaval, ardei gras, ceapa, usturoi, marar. Ingrediente: pentru aluat: 200 g faina 50 g unt moale 1 lingura ulei 1 galbenus 2 linguri apa sare pentru umplutura: 1/2 conopida 2 oua 60 ml smantana 100 g cascaval 1/2 ardei gras verde […]
8 Retete culinare de vara
Retete culinare de vara: Reteta zilei: Sandwich cu carne tocata si legume Sandwich cu carne tocata si legume din: carne tocata de vita, ardei gras, ceapa, ketchup, apa, sos iute, piper, ulei de masline, chifle, varza, ardei rosu, ceapa rosie. Ingrediente… Read more » Reteta zilei: Paste cu somon si sos de rosii Paste […]
Remedii naturiste: pentru combaterea semnelor de oboseala
Impachetari cu gheata pentru fata si gat Se toarna vi rosu de buna calitate in tavita pentru cuburi de gheata si se introduce in congelator. Se trec 2-3 cuburi din gheata astfel obtinuta pe fata si gat, alternand cu apa calda cu un burete.
Supă-cremă de cartofi cu sunca
Supă-cremă de cartofi cu sunca: cartofi, ceapa, morcov, smantana, sare, piper, sunca. Ingrediente: 3-4 cartofi 1 ceapă 1 morcov 1 lingură smântână sare piper 2 felii de şuncă slabă de pui sau curcan Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi tai cuburi. Cureţi ceapa şi morcovul, le pui la fiert cu apă cât […]
Panna cotta cu roşii uscate si linte
Panna cotta cu roşii uscate si linte: lapte, smnatana, linte rosie, rosii uscate, muguri de boabe, ghimbir, menta, sare, piper, gelatina, biscuit cu custuroi, rosii cherry, capere. Ingrediente: 500 ml lapte 300 ml smântână grasă 100 g linte roşie 3 linguri roşii uscate, în ulei 50 g muguri de boabe (fasole mung) 1/2 linguriţă ghimbir […]
Reteta zilei: Pavlova cu kiwi si fructul pasiunii
Pavlova cu kiwi si fructul pasiunii din: albus, zahar, amidon, otet, esenta de vanilie, kiwi, fructul pasiunii, smantana. Ingrediente: 6 albusuri de ou 1 ¼ cana zahar 2 lingurite amidon 1 lingurita otet alb ½ lingurita esenta de vanilie 6 kiwi, decojit si feliat 3 fructul pasiunii Ingrediente pentru frisca: 1 ceasca smantana 1 lingura […]
Ghiveci cu carne de vită si fasole verde
Ghiveci cu carne de vită si fasole verde: carne de vita, cortofi, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, fasole verde, faina, fasta de rosii, ulei, sare, verdeata. Ingrediente: 800 g carne de vită 600 g cartofi 3 morcovi 2 bucăţi pătrunjel 1 ţelină mică 2 cepe 150 g fasole verde 1 linguriţă făină 2 linguri pastă de […]
Prajitura cu miere si ciocolata
Prajitura cu miere si ciocolata din: unt, zahar tos, faina integrala, miere, lapte condensat, esenta de vanilie, ciocolata amaruie, baton de cereale, pastile de ciocolata. Ingrediente: 150 g unt nesarat 250 g zahar tos 225 g faina integrala 175 g unt nesarat 100 g miere sau melasa 200 ml lapte condensat 1 lingurita esenta de […]
Remedii naturiste: Indicat in cazul persoanelor supraponderale
Vin pentru slabire In 1/2 l de Marsala de buna calitate se amesteca: – 40 picaturi de tinctura de Quercia marina (un soi de alga), – 30 de picaturi de tinctura de mesteacan, – 20 de picaturi de tinctura de arin, – 20 de picaturi de tinctura de aloe – 15 g de flori de […]
7 Retete culinare de vara
Retete culinare de vara: Reteta zilei: Sandwich cu creveti, rosii si avocado Sandwich cu creveti, rosii si avocado din: avocado, suc de lamaie, rosii, sare, piper, oua, paine, parmezan, ulei de masline, creveti, usturoi, patrunjel. Ingrediente: 1 avocado 1 ½ lingurite de… Read more » Reteta zilei: Smoothie de portocale cu banane Smoothie de portocale […]
Salata de fasole si telina pentru iarna
Salata de fasole si telina pentru iarna din: fasole, ceapa, radacina de telina cu frunze, ardei iute, otet, zahar, ulei, apa, boabe de mustar, sare. Ingrediente: cate 300 g fasole verde fideluta si pastai galbene 1 ceapa 1 rdacina mare de telina cu frunze 1 ardei iute verde 1/2 cana otet 3/4 cana zahar 1/4 […]
Salată rapidă cu ton şi legume
Salată rapidă cu ton şi legume:ton, oua, cartofi, fasole verde, rosii cherry, ansoa, salata verde,iaurt, sare. Ingrediente: 1 conservă mică de ton 2 ouă 1-2 cartofi fasole verde roşii cherry câteva fileuri de anşoa salată verde 1 pahar iaurt grecesc sare fină Mod de preparare: Cartofii îi cureţi, îi tai cubuleţe şi îi fierbi […]
Reteta zilei: Pizza la tigaie
Pizza la tigaie din: faina, drojdie, sare, ulei de masline, apa, sos de pizza, mozzarella. Ingrediente aluat: 2 cani faina ⅛ lingurita de drojdie 1 lingurita de sare 1 lingura ulei de masline ¾ -1 cana de apa Ingrediente topping: 1 lingura ulei de masline ½ ceasca sos de pizza 1 cana mozzarella maruntita Topping-uri, […]
Negrese cu unt de arahide
Negrese cu unt de arahide din: ciocolata amaruie, unt, oua, zahar tos, cacao, faina integrala, praf de copt, unt de arahide. Ingrediente: 200 g ciocolata amaruie 250 g unt nesarat, taiat cuburi 4 oua, batute 350 g zahar tos 80 g cacao 60 g faina integrala 1 lingurita praf de copt 200 g unt de […]
Piersici murate
Piersici murate din: zahar, otet, apa, usturoi, piersici, scortisoara. Ingrediente: 1 cana zahar 1 cana otet 1 cana apa 2 capatani de usturoi 1 1/2 kg piersici mici si tari 5 betisoare de scortisoara Mod de preparare: Speli fructele şi le opăreşti timp de 1 minut, după care le decojeşti. Cureţi usturoiul. Pui la […]
Frigarui de vita
Frigarui de vita din: vita, sos worcestershire, usturoi, zeama de limeta, otet de vin rosu, seminte de chimion, fulgi de ardei iute, ceapa, ulei de masline. poza naspa Ingrediente: 1 kg bucati de vita 2 linguri de sos Worcestershire 3 catei de usturoi, zdrobit zeama de la 2 limete 2 linguri de otet din vin rosu […]
Sos picant de rosii cu coriandru
Sos picant de rosii cu coriandru din: ceapa rosie, coriandru, rosii cherry, ardei iute, ulei de masline, otet de vin rosu, boia de ardei dulce, zahar. poza e amestecata cu alte poze si nu se distinge Ingrediente: 1 ceapa rosie mica 1 legatura mica de coriandru 125g de rosii cherry 1/2 ardei iute rosu, curatat […]
Remedii naturiste: Pentru piele inrosita din cauza expunerii la soare.
Unguent cu vin: Se amesteca 1 cana de vin cu 1 cana de ulei din samburi de struguri, dupa care se incorporeaza in lichid si 1 albus de ou batut spuma. Preparatul obtinut se intinde pe zonele iritate: da imediat o senzatie de usurare.
6 Retete culinare de vara
Retete culinare de vara: Reteta zilei: Budinca cu dovleac, carnati si ciuperci O reteta savuroasa de Budinca cu dovleac, carnati si ciuperci din: dovleac, ulei de masline, sare, piper, ieburi de provence, paine, unt, ulei de masline, usturoi, carnati, ciuperci, salata, lapte,… Read more » Reteta zilei: Tort de ciocolata si sos de zmeura O […]
Frigarui de pui cu aroma de lamaie
Frigarui de pui cu aroma de lamaie din: pulpe de pui, coaja si zeama de lamaie, boia de ardei, sos de ardei iute, zahar brun, usturoi, ulei de masline, coriandru. Ingrediente: 900g pulpe superioare de pui dezosate coaja rasa si zeama de la 2 lamai 1 lingura boia de ardei 1 lingura sos de ardei […]
Pulpa de vitel cu sos
Pulpa de vitel cu sos: pulpa de vitel, bere, supa, scortisoara, ceapa, faina, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg pulpă de viţel 300 ml bere 1 cană cu supă concentrată din carne 1 linguriţă scorţişoară 2 cepe mici 1 lingură făină 1 lingură ulei sare piper Mod de preparare: Tai pulpa în felii, le baţi […]
Reteta zilei: Salata de porumb cu avocado si ardei iute
Salata de porumb cu avocado si ardei iute din: porumb, unt, ulei de masline, ardei iute, rosii, avocado, coriandru, praz, limeta, sare, piper. Ingrediente: 3 buc porumb proaspat, boabele scoase de pe stiuleti 2 linguri unt 1 lingura ulei de masline 1 ardei iute jalapeno, fara seminte si tocat 6 rosii, fara seminte si tocate […]
Muraturi aromate
Muraturi aromate din: arpagic, castraveti, radacina de telina, frunze de telina, gogosari, fasole verde, morcovi, conopida, varza de bruxelles, usturoi, otet, apa, boabe de piper, sare grunjoasa, miere, boabe de ienibahar, cimbru, flori de marar, foid e dafin. Ingrediente: 1 kg arpagic 750 g castraveti 1 radacina de telina 3 linguri frunze de telina 1/2 […]
Plăcintă moldovenească cu carne si hribi
Plăcintă moldovenească cu carne si hribi: faina, iaurt, sare, praf de copt, ulei, carne de porc, hribi, piper, ceapa, oua, verdeata. Ingrediente foaie: 300 g făină 200 g iaurt de casă sare 1/2plic praf de copt 100ml ulei Ingrediente umplutură: 500 g carne tocată de porc 400-500 g hribi sare piper 5 cepe 2 ouă […]
5 Retete culinare de vara
Retete culinare de vara: Reteta zilei: Burgeri de legume cu quinoa Burgeri de legume cu quinoa din: dovlecel, quinoa, porumb, ceapa verde, piure de naut, mustar de dijon, usturoi, chimen, chifle. Ingrediente: 1 ceasca dovlecel, tocat 1 cana quinoa, fiarta… Read more » Reteta zilei: Tortellini cu branza si sos de legume Tortellini cu […]
Sos de coriandru cu ardei iute
Sos de coriandru cu ardei iute din: coriandru, ardei iute, ceapa verde, usturoi, otet de vin alb, zeama de limeta, chimion, maioneza. Ingrediente: 1 legatura mica de coriandru 2 ardei iuti jalapeno 2 cepe verzi, tocate 1 catel de usturoi 1 lingura de otet din vin alb zeama de la 1 limeta 1 varf cutit […]
Remedii naturiste: Indicata pentru eliminarea celulelor moarte
Cataplasma cu vin si miere: Se amesteca 1 kg de miere 1/2 l de vin rosu de buna calitate (sunt indicate vinurile Cabernet) si 1/ 2 l de lapte. Se amesteca cu o lingura de lemn si, atunci cand ingredientele sunt amestecate omogen, se intinde uniform compozitia pe intreaga suprafata a corpului. Daca amestecul iese […]
Reteta zilei: Muschi de vita la tigaie
Muschi de vita la tigaie din: muschi de vita, amidon, zahar, vin de orez, sos de soia, sos de stridii, ulei de susan, ulei de sinte de struguri, ghimbir, chili, ceapa verde, orez. Ingrediente: 1/2 kg muschi de vita, taiat felii subtiri 2 lingurite amidon 1 lingurita zahar 1 lingura vin de orez 2 linguri […]
Salata la borcan pentru iarna
Salata la borcan pentru iarna din: ardei grasi, ardei iuti, radacina de telina, morcovi, ceapa, usturoi, oregano, boabe de piper, otet, ulei de masline, sare grunjoasa, masline verzi. Ingrediente: cate 4 ardei grasi verzi si rosii 10 ardei iuti mici 1 radacina mica de telina 2 morcovi 2 cepe mici 3 catei de usturoi 2 […]
Mini tarte picante cu afumatura
Mini tarte picante cu afumatura din: faina, sare, unt, slanina afumata, oua, smantana, cascaval, sare, piper, nucsoara. Ingrediente: blat: 175 g faina 1/4 lingurita sare 125 g unt umplutura: 50 g slaninuta afumata 3 oua 250 g smantana 140 g cascaval ras sare piper nucsoara rasa Mod de preparare: Se frământă un aluat din […]
Orez basmati cu fasole
Orez basmati cu fasole din: orez basmati, fasole neagra, sare, piper. Ingrediente: 250g de orez basmati 2 conserve a cate 400g de fasole neagra, scursa si clatita sare si piper Mod de preparare: Pune orezul intr-o cratita mare, cu capac. Acopera-l cu suficienta apa si fierbe-l al dente, circa 8 minute. Scurge-l si […]
Conopida cu mar la cuptor
Conopida cu mar la cuptor: conopida, praz, gulii, ceapa, mar, sunca, patrunjel, unt, morcov, branza topita, sare, piper. Ingrediente: 500 g conopidă 1 fir de praz 2 gulii 2 cepe 1 măr 300 g şuncă 1 legătură pătrunjel 3 linguri unt 2 bucăţi morcovi raşi pe răzătoarea mică 200 g brânză topită sare piper […]
15 Preparate din Peste
Preparate din Peste: Reteta zilei: Salata de ton cu sparanghel Salata de ton cu sparanghel din: cartofi, oua, sparanghel, salata verde, ceapa, suc de lamaie, mustar de dijon, ulei de masline, file de ton, marar, ceapa verde, masline. Ingrediente:… Read more » Reteta zilei: Salata de fructe de mare cu verdeata Salata de fructe […]
Remedii naturiste: impotriva celulitei
Comprese anti-celulita cu vin rosu Intr-un litru de vin rosu de buna calitate se toarna 50 de picaturi de tinctura de castan salbatic, 50 de picaturi de tinctura de Quercia marina (un tip de alge) si 20 g de frunze de iedera. Se lasa la macerat timp de 8 zile, apoi se filtreaza si se […]
Cartofi cu caşcaval si miez de nucă
Cartofi cu caşcaval si miez de nucă: cartofi, cascaval, miez de nuca, sare. Ingrediente: 2 cartofi 150 g caşcaval 20 g miez de nucă sare Mod de preparare: Speli bine cartofii şi îi pui la fiert în apă cu sare. Laşi 15 minute, apoi îi scoţi. Tai cartofii în două, dar nu de tot […]
Plăcintă vegetariană
Plăcintă vegetariană:apa, unt, faina, sare, spanac, branza de vaci, oua, praz, ardei rosu, rosii, cascaval, piper, nucsoara. Ingrediente aluat: 1 ceaşcă apă rece 150 g unt 200 g făină sare Ingrediente umplutura: 500 g spanac 250 g brânză de vaci 3 ouă 2 fire praz 1 ardei roşu gras 300 g roşii cărnoase 100 g […]
Sarmale cu păsat
Sarmale cu păsat: pasat, carne de porc, slanina afumata, ceapa, boia de ardei, cimbru, untura, sare, piper, murata. Ingrediente: 500 g păsat 500 g carne de porc afumată 200-300 g slănină afumată 3 cepe 1 linguriţă boia de ardei 1 legătură cimbru 50 ml untură sau 100 ml ulei sare piper varză murată Mod […]
Reteta zilei: Somon la gratar cu sos de afine
Somon la gratar cu sos de afine din: file de somon, afine, zahar, otet de vin rosu, seminte de coriandru, cimbru, coaja si suc de lamaie, ceapa, salata, sare, piper. Ingrediente: 1 ½- 2 kg file de somon 1 ½ cana afine proaspete ½ cana zahar ½ cana otet de vin rosu 1 lingurita seminte […]
Cornuri umplute cu oua si branza cheddar
Cornuri umplute cu oua si branza cheddar din: oua, branza cheddar, lapte, sare, piper, ceapa verde, cornuri. Ingrediente: 8 oua 100gr branza cheddar, rasa lapte sare piper ceapa verde 4 cornuri Mod de preparare: Intr-un bol amesteca oualele, branza rasa, putin lapte, sare si piper, dupa gust. Toarna mixul intr-o cratita si incalzeste usor, […]
Carnat prajit cu sos de mustar si salata
Carnat prajit cu sos de mustar si salata din: carnat, ulei, cidru, mustar cu boabe, miere, zeama si coaja de lamaie, ulei de masline, telina, morcovi, sfecla rosie, mar, seminte. Ingrediente: 1 carnat subtire si lung, infasurat in forma de roata ulei 250ml de cidru 2 linguri de mustar cu boabe 2 linguri de miere […]
Frigarui de halloumi
Frigarui de halloumi din: branza halloumi, ulei de masline, oregano. Ingrediente: 2 bucati a cate 250g de branza halloumi 2 linguri ulei de masline 1 lingura de oregano uscat Mod de preparare: Pentru a inlatura gustul excesiv de sarat, inmoaie branza halloumi in apa rece timp de 2 ore sau peste noapte. Taie branza […]
Tocanita de fasole cu pui
Tocanita de fasole cu pui din: ulei, ceapa, bacon, pui, paprika, rosii, sos barbeque, oregano, fasole pestrita, cascaval, chips-uri tortilla. Ingrediente: ulei 1 ceapa, tocata 6 felii de bacon, tocat 8 bucati pui (de preferat pulpe taiate in jumatate) 1 lingura paprika 2 conserve a 400gr rosii, tocate 200gr sos barbeque 1 lingura oregano 2 […]
Creveti picanti la gratar
Creveti picanti la gratar din: ardei iute, usturoi, pasta de rosii, fulgi de ardei iute, otet de vin rosu, boia de ardei, ulei de masline, creveti, lamaie. Ingrediente: 4 ardei iuti rosii 4 catei de usturoi, nedecojiti 3 linguri pasta de rosii 1 lingurita fulgi de ardei iute 3 linguri otet din vin rosu 2 […]
Reteta zilei: Salata de porumb cu bacon si branza feta
Salata de porumb cu bacon si branza feta din: porumb, ulei, suc de limeta, usturoi, ceapa, bacon, ardei iute, coriandru, branza feta, sare, piper. Ingrediente: 4 buc de porumb 3 linguri de ulei Suc de la 1 ½ limete 2 catei de usturoi, ras 2 cepe, taiate felii subtiri 5 felii de bacon, maruntit ½ […]
10 Preparate din Peste
Preparate din Peste: Stiuca la cuptor in manta de spanac Stiuca la cuptor in manta de spanac din: tarhon, suc de lamaie, ulei de masline, stiuca, unt, ceapa, usturoi, spanac, nucsoara, smantana, vermut alb, branza albastra. Ingrediente: 1 lingura tarhon… Read more » Reteta zilei: Somon la gratar cu salata de castraveti Somon la gratar […]
Salata de sfecla cu branza de capra
Salata de sfecla cu branza de capra din: sfecla rosie, mango, branza de capra, rucola. Ingrediente: 700gr sfecla rosie, fiarta, curatata si feliata 2 mango 200gr branza de capra 80gr rucola Ingrediente dressing: 1 lingura suc portocale 1 lingura suc de lamaie 1 lingurita mustar dijon 2 linguri ulei Mod de preparare: Aranjeaza feliile […]
Ciocanele de pui in crusta crocanta
Ciocanele de pui in crusta crocanta din: iaurt, mustar, sirop de artar, sos tabasco, sare, piper, ciocanele de pui, fulgi de porumb, praf de usturoi, boia de ardei, ulei. Ingrediente: 150 g iaurt o lingurita mustar 1 lingurita sirop de artar 1/2 lingurita sos tabasco sare piper 8 ciocanele de pui 100 g fulgi de […]
15 Salate usoare si gustoase
Salate usoare si gustoase: Salată cu năut si ton Salată cu năut si ton din: naut, ton, ardei gras, ceapa rosie, castravete, rosii, oua, patrunjel, lamaie, ulei extravirgin de masline, sare, piper. Ingrediente: 200 g naut fiert sau din… Read more » Salata racoritoare cu ridichi Salata racoritoare cu ridichi din: oua, ridichi, rosii, ceapa […]
Frigarui tocate cu sos de iaurt
Frigarui tocate cu sos de iaurt din: chifla, patrunjel, carne tocata mixta, ou, coaja de lamaie rasa, sare, piper, ulei de rapita. Ingrediente: 1 chifla veche de-o zi 1 legatura patrunjel 600 g carne tocata mixta 1 ou 1 varf de cutit coaja de lamaie rasa sare piper 1 lingura ulei de rapita Mod […]
Reteta zilei: Sote de fasole verde cu caju
Sote de fasole verde cu caju din: fasole verde, sos de soia, rosii, ceapa, usturoi, ghimbir, caju , ulei, apa, piper, ardei iute, sos de stridii. Ingrediente: 500gr fasole verde 1 lingurita sos de soia 1 cutie cuburi de rosii 1/2 ceapa, cuburi 2 catei de usturoi, tocat 1/4 lingurita de ghimbir, ras 1/2 ceasca […]
Aperitive cu branza Roquefort
Aperitive cu branza Roquefort din: lapte, smantana, oua, branza roquefort, chives, unt, sare, piper. Ingrediente: 300 ml lapte 300 ml smantana 6 oua 150 g branza Roquefort 1 legatura chives unt sare piper Mod de preparare: Pune într-un vas pe foc laptele, smântână şi brânza sfărâmată. Lasă până ce se topeşte brânza. Dă deoparte […]
Vinete cu branza si rosii
Vinete cu branza si rosii din: vinete, branza de capra, rosii cherry, busuioc, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 3 vinete 500 g branza de capra moale 250 g rosii cherry 1 legatura de busuioc ulei de masline sare piper Mod de preparare: Spală şi şterge de apă vinetele. Taie-le felii subţiri, unge-le cu […]
File de cod cu salata
File de cod cu salata din: file de cod, usturoi, tarhon, busuioc, ardei grasi, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 800 g file de cod 6 catei de usturoi 1 legatura de tarho 3 fire de busuioc 2 ardei grasi rosii 2 ardei grasi verzi 1 ardei gras galben ulei de masline sare piper […]
4 Retete culinare de vara
Retete culinare de vara: Reteta zilei: Salata de radicchio si avocado Salata de radicchio si avocado din: radicchio, inimi de palmier, avocado, migdale, branza feta, coaja de portocala, suc de portocale, otet de vin alb, ulei de masline. Ingrediente: ½… Read more » Reteta zilei: Supa de vita cu legume si orz Supa de […]
Friptura de vitel cu bere si rozmarin
Friptura de vitel cu bere si rozmarin din: bere neagra, cotlete de vitel, ceapa, sos de soia, piper, rozmarin, cimbru, ulei, usturoi. Ingrediente: 500 g bere neagra 1 kg cotlet de vitel fara os 2 cepe sos de soia piper rozmarin cimbru 2 linguri ulei 6 catei de usturoi Mod de preparare: Speli carnea, […]
Supa de legume cu orez si verdeata
Supa de legume cu orez si verdeata din: morcovi, ceapa, telina, ardei, praz, patrunjel, orez, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 morcovi 1 ceapa 1 telina 1 ardei 1 fir praz 1 legatura patrunjel 1 lingura orez 1 lingura ulei sare piper Mod de preparare: Speli legumele, le tai bucăţi mici şi le căleşti într-o […]
Reteta zilei: Salata de fructe de mare
Salata de fructe de mare din: calamar, caracatita, vin alb, apa, usturoi, dafin, patrunjel, sare, boabe de piper, suc de lamaie, coaja de lamaie, otet de vin rosu, ulei de masline, ceapa, masline. Ingrediente pentru fructele de mare: calamar si tentacule de caracatita 1 ceasca de vin alb sec 1 1/2 cesti de apa 3 […]
Frigarui cu dovlecel
Frigarui cu dovlecel din: dovlecel, ardei gras, piept de pui, muschiulet de porc, ulei, otet, zeama de lamaie, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1 dovlecel 1 ardei gras verde 250 g piept de pui 250 g muschiulet de porc 200 ml ulei 25 ml otet zeama de la 3 lamai 5 catei de usturoi zdrobiti sare […]
Dieta pentru un ten perfect
De zeci de ani auzim acelasi lucru: pielea are nevoie de apa, oxigen si fotoprotectie pentru a functiona sanatos si eficient. Ei bine, un studiu publicat in Journal of American College of Nutrition a demonstrat ca dieta are un rol mult mai important in sanatatea, frumusetea si tineretea pielii si ca (aici vine partea interesanta) […]
Supa de ceapa cu cimbru si cascaval
Supa de ceapa cu cimbru si cascaval din: supa de pui, ceapa, vin alb, faina, cascaval, paine, sare, piper, cimbru, ulei. Ingrediente: 1,5 l supa de pui sau vita 5 cepe mari 100 ml vin alb sec 1 lingura faina 200 g cascaval 4 felii paine sare piper cimbru ulei Mod de preparare: Cureţi […]
Rulada cu fasole verde
Rulada cu fasole verde din: oua, smantana, sare, piper, ulei, fasole verde, cascaval, sunca. Ingrediente: pentru rulada: 5 oua 150 g smantana sare piper ulei pentru umplutura: 250 g fasole verde 300 g cascaval 300 g sunca Mod de preparare: Aşezi o cratiţă la fiert cu apă şi sare. Când începe să dea în […]
10 Salate usoare si gustoase
Salate usoare si gustoase: Reteta zilei: Salata de rodie cu portocale si grapefruit Salata de rodie cu portocale si grapefruit din: rodie, portocale, grapefruit roz. Ingrediente: 1 rodie 2 portocale 2 grapefruit roz Mod de preparare: Taiati si desfaceti rodia… Read more » Salata delicioasa de spanac cu oua Salata delicioasa de […]
Tort de îngheţată cu căpşune
Tort de îngheţată cu căpşune din: oua, zahar, faina, ulei, sare, esenta de vanilie, capsune, zahar pudra, iaurt, smantana, zeama de lamaie. Ingrediente: 3 oua 100 g zahar 100 g faina 3 linguri ulei 1 praf de sare esenta de vanilie pentru inghetata: 1 kg capsune 100 g zahar pudra 300 ml iaurt gras 500 […]
Supa rece de castraveti cu busuioc
Supa rece de castraveti cu busuioc din: castarveti, marar, busuioc, ceapa, supa clara de legume, iaurt, smantana, bagheta, ardei gras, castravete, piper, sare. Ingrediente: 6 castraveti 1 legatura de marar 2 frunze de busuioc 1 ceapa 600 ml supa clara de legume 200 g iaurt 100 ml smantana 8 felii de bagheta 1 ardei gras […]
9 Preparate din Peste
Preparate din peste: Marinata de peste cu otet Marinata de peste cu otet din: peste, apa, otet, ulei, sare, foi de dafin, piper, mustar boabe, ceapa, morcovi. Ingrediente: 1 kg peste (scrumbii, heringi sau macrou) 250 ml apa… Read more » Crap cu patrunjel si lamaie Crap cu patrunjel si lamaie din: crap, unt, patrunjel, […]
Reteta zilei: Covrigei de casa
Covrigei de casa din: apa calda, zahar, sare, drojdie uscata, faina, unt, ulei, apa, bicarbonat, galbenus. Ingrediente: 1 1/2 cani de apa calda 1 lingura zahar 2 lingurite de sare 1 pachet drojdie uscata 4 1/2 cani faina 4 linguri unt, topit si racit usor Ulei 10 cani de apa 2/3 ceasca de bicarbonat de […]
Salata aromata de legume
Salata aromata de legume din: bulbi de fenicul, ceapa rosie, zeama de lamaie, lamaie, frunze de menta, ulei de masline. Ingrediente: 2 bulbi de fenicul 1 ceapa rosie zeama de la 1 lamaie 2 lamai 1 mana frunze de menta 4 linguri ulei de masline Mod de preparare: Taie bulbii de fenicul in sferturi si […]
Prajitura cu aluat de lapte
Prajitura cu aluat de lapte din: faina, praf de copt, sare, unt, lapte, frisca, gem. Ingrediente: 2 1/4 cani faina 3 lingurite praf de copt sare 1/4 cana unt 3/4 cana lapte 2 linguri lapte pentru uns frisca gem Mod de preparare: Incingi cuptorul. Cerni făina şi o amesteci cu praful de copt şi […]
Dieta cu limonada
Dieta cu limonada nu este vreo noutate si stim de multa vreme ca apa cu lamaie, bauta dimineata, pe stomacul gol, ne scapa de toxine! In urma cu 50 de ani, cand a fost creata aceasta dieta, de doctorul Stanley Burroughs, apa cu lamaie, bauta zilnic, dupa un anumit desfasurator care sa ii eficientizeze efectele, […]
Salata de vara cu dressing de mustar dijon
Salata de vara cu dressing de mustar dijon din: salata verde, rucola, tarhon, patrunjel, usturoi, ceapa verde, otet de vin alb, mustar dijon, ulei de masline. Ingrediente: 2 salate verzi 2 maini rucola 1 mana de ierburi aromatice, precum tarhon si patrunjel Ingrediente pentru dressing: 1 catel de usturoi, zdrobit 1 ceapa verde, tocata 1 […]
3 Retete culinare de vara
Retete culinare de vara: Reteta zilei: Pizza cu piept de pui, ceapa si mozzarella Pizza cu piept de pui, ceapa si mozzarella din: faina, drojdie uscata, sare de mare, apa calda, zahar, ulei de masline, ceapa rosie, sos de pizza, piept de pui, mozzarella,… Read more » Reteta zilei: Supa de pui cu orez si […]
Tarta cu branza, ceapa verde si mazare
Tarta cu branza, ceapa verde si mazare din: faina, unt, branza cheddar, ceapa verde, mazare, lapte, oua, crema de branza, nucsoara. Ingrediente pentru aluat: 200g de faina 100g de unt, tocat 50g de branza cheddar, rasa Ingrediente pentru umplutura: 25g de unt 1 legatura de ceapa verde, feliata 200g de mazare congelata 150ml de lapte […]
Reteta zilei: Noodles cu cotlete de porc
Noodles cu cotlete de porc din: noodles, tamarind, otet de orez, sos de peste, zahar, boia de ardei, ulei de masline, usturoi, tofu, cotlet de porc, ou, muguri de fasole, arahide, coriandru, limeta. Ingrediente: 200gr noodles 1/3 cana de tamarind 2 linguri de otet de orez 2 linguri sos de peste 2 linguri zahar 1/2 […]
Sos de rosii cu ardei copt
Sos de rosii cu ardei copt din: ardei,rosii uscate, usturoi, ardei iute, busuioc, coriandru, ulei de masline, otet de vin. Ingrediente: 3 ardei rosii 85g de rosii uscate 1 catel de usturoi, tocat 1/2-1 ardei iute rosu cate 1 mana frunze de busuioc si coriandru 6 linguri ulei de masline 2 linguri de otet din […]
8 Preparate din peste
Preparate din peste: Crap cu legume Crap cu legume din: crap, morcov, patrunjel, telina, ardei, rosii, cartof fiert, mazare, fasole, patrunjel verde, bulion, ulei. Ingrediente: 200 g crap 1 morcov 1 patrunjel 1/4 telina 1/2 ardei… Read more » Dorada la cuptor Dorada la cuptor din: dorada, foi de dafin, ulei de masline, sare de […]
Prajitura cu gem de caise
Prajitura cu gem de caise din: caise confiate, gem de caise, unt, zahar, esenta de vanilie, faina, orez macinat. Ingrediente: 200g de caise confiate, tocate 4 linguri gem de caise 250g de unt, tocat 100g de zahar 1 linguritta esenta de vanilie 250g de faina 40g de orez macinat sau faină de orez Mod de […]
Antricot de vita cu dressing de mustar dijon
Antricot de vita cu dressing de mustar dijon din: antricot de vita, ardei iute, usturoi, cimbru, ulei de masline, seminte de pin, mustar dijon, otet de vin rosu, patrunjel. Ingrediente: 2 kg antricot de vita 3 ardei iuti rosii 5 catei de usturoi 1 lingurita de cimbru uscat 8 linguri ulei de masline 50g seminte […]
2 Retete culinare de vara
Retete culinare de vara: Reteta zilei: Burgeri de curcan cu cartofi dulci Burgeri de curcan cu cartofi dulci din: cartofi dulci, ulei de masline, fasole neagra, piept de curcan, usturoi, coriandru, chimen, boia de ardei, sare, smantana, limeta, sos sriracha, chifle, salata,… Read more » Reteta zilei: Piept de pui cu orez si legume Piept […]
Salata de fasole verde cu sfecla rosie si spanac
Salata de fasole verde cu sfecla rosie si spanac din: fasole verde, portocale, sfecla rosie, alune de padure, spanac, otet din vin alb, miere, ulei de masline. Ingrediente: 280g de fasole verde 3 portocale 250g sfecla rosie fiarta, taiata in semirondele lOOg alune de padure prajite, tocate 150g de spanac Ingrediente pentru dressing: 2 linguri […]
Varza calita cu carnati si cimbru
Varza calita cu carnati si cimbru din: carnati de porc, varza, ceapa, ardei grasi, cimbru, sare, piper, suc de rosii, ulei, gogosar, marar. Ingrediente: 500 g carnati de porc 2 kg varza taiata fideluta 1 ceapa tocata 2 ardei grasi rosii taiati julien cimbru sare piper boabe 1 cana suc de rosii 2 linguri ulei […]
7 Preparate din peste
Preparate din peste: Reteta zilei: Paste cu ton si branza Paste cu ton si branza din: paste, ceapa, faina, supa de pui, lapte, mazare, rosii, ton, branza cheddar, parmezan, pesmet, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet paste 1… Read more » Somon la cuptor cu sos pesto Somon la cuptor cu sos pesto […]
Cotlete de miel cu pesmet
Cotlete de miel cu pesmet din: cotlete de miel, faina,ou, lapte, pesmet, patrunjel, coaja de lamaie, ulei. Ingrediente: 16 cotlete de miel, cu os, fara grasime 2 linguri de faina 1 ou 3 linguri de lapte lOOg de pesmet 1 legatura patrunjel, tocat coaja rasa de la 2 lamai ulei, pentru prajit Mod […]
Reteta zilei: Salata de vara cu capsuni si nuci de pin
Salata de vara cu capsuni si nuci de pin din: suc de lamaie, coaja de lamaie, mustar dijon, miere, ulei de masline, sare, piper, salata creata, nuci de pin, ceapa rosie, capsuni, avocado, branza de capra. Ingrediente: 2 linguri suc proaspat de lamaie ½ lingurita coaja de lamaie 1 lingura mustar de Dijon ¾ lingurita […]
Negresa cu pepene
Negresa cu pepene galben din: faina, unt, oua, cacao, zahar, lapte, zahar vanilat, praf de copt, pepene galben, sare. Ingrediente: 350 g faina 200 g unt 5 oua 5 linguri cacao 300 g zahar 200 ml lapte 2 plicuri zahar vanilat 1 praf de copt 4 felii pepene galben 1 praf de sare Mod […]
9 Salate usoare si gustoase
Salate usoare si gustoase: Salată de penne cu spanac si fasole rosie Salată de penne cu spanac si fasole rosie din: penne, spanac, fasole rosie, rosii, cascaval, sare, piper, lamaie, ulei de masline. Ingrediente: 400 g penne 200 g spanac 50 g… Read more » Salată cu citrice Salată cu citrice din: mix de salata, […]
Cocktail de soc si gin
Cocktail de soc si gin din: gin, sirop de soc, suc de mere, felii de mar, gheata. Ingrediente: 250ml gin 200ml sirop de soc 1 l suc de mere felii de mar gheata Mod de preparare: Intr-un recipient mare, se amesteca gin cu sirop de soc. Se imparte in 8 pahare, se completeaza […]
Foitaj cu bacon si mazare
Foitaj cu bacon si mazare din: bacon, mazare, mascarpone, parmezan, oua, menta, aluat, faina. Ingrediente: 200g de bacon, taiat bucati mici 225g de mazare congelata 40g de mascarpone 25g de parmezan, ras 2 oua 1 mana de menta, tocata 400g aluat de foitaj faina, pentru intins foitajul Mod de preparare: Pune baconul intr-o tigaie mare […]
Legume pane cu chutney aromat
Legume pane cu chutney aromat din: ulei, sparanghel, dovlecei, faina, praf de copt, boia, fulgi de ardei iute, ou, apa minerala, otet de vin alb, zahar, ghimbir, rosii. Ingrediente: ulei, pentru prajit 250g de sparanghel, taiat bucati de 3cm 2 dovlecei mari, taiati in bastonase 40g de faina 1 lingurita praf de copt 1 linguriata […]
Retete culinare de vara
Retete culinare de vara: Reteta zilei: Limonada cu sirop de afine Limonada cu sirop de afine din: zahar, apa, coaja de limeta, afine, suc de lamaie, apa rece, sirop de afine, gheata, limeta. Ingrediente pentru siropul simplu de afine: 1 cana… Read more » Reteta zilei: Piept de pui cu sos picant de capsuni Piept […]
Reteta zilei: Pui dulce picant cu ananas
Pui dulce picant cu ananas din: ulei de masline, piept de pui, usturoi, ardei gras, ananas, sos de soia, miere, ghimbir, fulgi de ardei rosu, morcovi, ceapa verde, sare, piper, orez. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 3 piepti de pui fara piele, cuburi 3 catei de usturoi, tocat 1 ardei gras rosu, tocat 1 […]
6 Preparate din peste
Preparate din peste: Peste pe pat de cartofi Peste pe pat de cartofi din: cartofi, peste, suc de lamaie, ulei, patrunjel, sare. Ingrediente: 8 cartofi 4 pesti mici sucul a doua lamai 2 linguri ulei o legatura patrunjel… Read more » Salata de peste cu sfecla rosie Salata de peste cu sfecla rosie din: sfecla […]
Salata de cruditati cu sunca si zeama de lamaie
Salata de cruditati cu sunca si zeama de lamaie din: morcovi, radacina de telina, ardei gras, sunca presata, zeama de lamaie. Ingrediente: 4-5 morcovi 1/2 radacina de telina 1 ardei gras 200 g sunca presata zeama de la 1/2 lamaie Mod de preparare: Cureţi morcovii şi ţelina şi-i dai prin râzătoare. Ardeiului îi […]
Prajitura cu migdale si pepene
Prajitura cu migdale si pepene din: oua, zahar, faina, sare, fulgi de migdale, sarlota de vanilie, gelatina, pepene verde, pepene galben. Ingrediente: pentru blat: 3 oua 100 g zahar 100 g faina 1 praf de sare 150 g fulgi de migdale pentru crema: 1 plic sarlota de vanilie 1 plic gelatina transparenta 200 g pepene […]
8 Salate usoare si gustoase
Salate usoare si gustoase: Salata de portocale cu rodie si suc de lamaie Salata de portocale cu rodie si suc de lamaie din: portocale, rodie, lamaie, frunze de rucola. Ingrediente: 2 portocale 1 rodie 1 lamaie frunze de rucola Mod de preparare:… Read more » Salata de sparanghel cu tofu si jambon Salata de […]
Cotlete de vita cu sos de iaurt
Cotlete de vita cu sos de iaurt din: cotlete de vita, sare, piper, vin rosu, usturoi, morcovi, ulei, salata rucola, iaurt, zeama de lamaie. Ingrediente: 4 cotlete de vita sare piper 1 l vin rosu 4-5 catei de usturoi pentru garnitura: 12 morcovi mai mici 3-4 linguri ulei de floarea soarelui salata rucola pentru sos: […]
Rulada cu frisca si pepene verde
Rulada cu frisca si pepene verde din: oua, faina, zahar, zahar vanilat, sare, branza de vaci, frisca, zahar pudra, pepene verde. Ingrediente: pentru blat: 6 oua 6 linguri faina 6 linguri zahar 2 plicuri zahar vanilat 1 praf de sare pentru crema: 150 g branza de vaci 200 ml frisca 1 plic intaritor frisca 4 […]