Retete De Mancare
Vita cu bacon si ciuperci
Vita cu bacon si ciuperci din: carne de vită, bacon, ciuperci conservate, ulei, vin rosu, ceapa, usturoi, faina, sare, piper. Ingrediente: 800 g carne de vită 100 g bacon 250 g ciuperci conservate, mici 3 linguri ulei 750 ml vin roşu 2 cepe 4-5 căţei usturoi 2 linguri făină sare piper Mod de preparare: Intr-o oală sub presiune […]
Crochete italiene de orez cu sunca
Crochete italiene de orez cu sunca din: orez fiert, şuncă de curcan, ceapa, morcov, oua, ulei, curry, sare, faina, pesmet. Ingrediente: 280 g orez fiert 2 felii şuncă de curcan o ceapă mică un morcov 2 ouă o lingură ulei un praf curry sare făină pesmet ulei pentru prăjit Mod de preparare: Ceapa tăiată mărunt $i morcovul […]
Cum se prepara fazanul fript
Cum se prepara fazanul fript Dacă este tânăr, fazanul se frige fără să se ţină la fezandat sau se poate face o marinare rapidă, ţinându-se în compoziţia de marinare 2-3 ore, după care devine fraged. Nu se mai sărează, fiindcă a primit destulă sare din marinată. Aripile se răsucesc pe spate, iar picioarele se scurtează […]
How to make Pecan Sage Cornbread Dressing (video)
Pecan Sage Cornbread Dressing How to make Pecan Sage Cornbread Dressing Pofta buna!
How to make Baked Sweet Potato (video)
Baked Sweet Potato How to make Baked Sweet Potato Pofta buna!
How to make Cream Cheese Sauce for Vegetables (video)
Cream Cheese Sauce for Vegetables How to make Cream Cheese Sauce for Vegetables Pofta buna!
How to make Double Lime Pie (video)
Double Lime Pie How to make Double Lime Pie Pofta buna!
How to make Beans and Corn Succotash with Cream Cheese Sauce (video)
Beans and Corn Succotash with Cream Cheese Sauce How to make Beans and Corn Succotash with Cream Cheese Sauce Pofta buna!
How to make Waffle Biscuits (video)
Waffle Biscuits How to make Waffle Biscuits Pofta buna!
How to make Pumpkin Pie (video)
Pumpkin Pie How to make Pumpkin Pie Pofta buna!
How to make French Coffee (video)
French Coffee How to male French Coffee
How to make Steak and Beer Cheese Nachos (video)
Steak and Beer Cheese Nachos How to make Steak and Beer Cheese Nachos Pofta buna!
Reteta zilei: Mancare de fasole cu vita, porc si curcan
Mancare de fasole cu vita, porc si curcan din: vita, porc, curcan, fasole neagra, fasole alba, fasole cu sos de chili, sos de chili, usturoi prajit, praf de chili, ardei iute, rosii, sos de rosii, ceapa, sos worcestershire, chimion, sos tabasco. Poate te intereseaza si Mancare de fasole picanta cu carne tocata de curcan Ingrediente: […]
Muschi de porc umplut cu mozzarella si busuioc
Muschi de porc umplut cu mozzarella si busuioc din: muşchi file de porc, bacon, rosii uscate, ulei, sunca bine uscata, mozzarella, busuioc, oregano, usturoi. Ingrediente: 800 g muşchi file de porc 10-12 felii bacon 6 roşii uscate 3 linguri ulei 2-3 felii şuncă bine uscată o bilă mare mozzarella busuioc oregano un căţel usturoi Mod de […]
Prajitura cu nuci si coniac
Prajitura cu nuci si coniac din: ouă, nuci, pişcoturi, zahar, lapte, cacao, coaja de lamaie, coniac, zahar vaniliant. Ingrediente: 3 ouă 125 g nuci 125 g pişcoturi 125 g zahăr 250 ml lapte 2 linguriţe cacao coaja rasă a unei lămâi o linguriţă coniac un plic zahăr vanilinat Mod de preparare: Pişcoturile se pun în robot si se […]
Peste la cuptor cu mazare si linte
Peste la cuptor cu mazare si linte din: crap, mazăre congelată, linte, ceapă, ulei, lamaie, sare, piper. Ingrediente: un crap de circa 1,5 kg 250 g mazăre congelată 200 g linte o ceapă 2 linguri ulei o lămâie sare piper Preparare: Lintea si mazărea se pun la fiert în apă rece, în vase diferite. Se lasă maximum 30 de minute […]
Carne de porc cu ardei si bere
Carne de porc cu ardei si bere din: carne de porc, ardei graşi galbeni, ardei graşi roşii, ardei gras verde, ulei, bere blonda, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne de porc 2 ardei graşi galbeni 2 ardei graşi roşii un ardei gras verde 4 linguri ulei o sticlă bere blondă sare piper Mod de preparare: Carnea de porc se taie […]
Tarta cu ciocolata, nuci si frisca
Tarta cu ciocolata, nuci si frisca din: faina, ulei, apa, lapte, sare, nuci, zahar, oua, frisca lichida, ciocolata neagra. Ingrediente pentru aluat: 250 g făină 80 ml ulei 50 ml apă 50 ml lapte un praf sare Ingrediente pentru umplutură: 70 g nuci 100 g unt 70 g zahăr 2 ouă 220 ml frişcă lichidă […]
Cum se pregateste curcanul
Cum se pregateste curcanul Printre preparatele tradiţionale ale mesei de Revelion se numără şi cele din curcan. Friptură, umplut cu castane, cu ciuperci, piftie, se prepară în multe feluri, care mai de care mai delicios. Este bine să ştim să-l preparăm, dar foarte important este să ştim să-l şi alegem. După numărul invitaţilor, de la […]
Sufleu de dovlecel cu telemea
Sufleu de dovlecel cu telemea din: dovlecei, ouă, miez de paine, lapte, unt, telemea, piper, ulei. Ingrediente: 200 g dovlecei 3 ouă 40 g miez de pâine 150 ml lapte 20 g unt 100 g telemea piper o lingură ulei Mod de preparare: Dovleceii tăiaţi rondele se călesc uşor în ulei, apoi se scot şi se pun […]
Piept de curcan cu masline si ardei gras
Piept de curcan cu masline si ardei gras din: piept de curcan, masline, vin rosu, ardei gras, ceapa, ulei, sare, piper. Ingrediente: un piept de curcan 300 g măsline feliate 750 ml vin roşu un ardei gras o ceapă 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Pieptul de curcan se spală cu jet de apă […]
Ciorba de sfecla cu varza rosie
Ciorba de sfecla cu varza rosie din: sfecla, morcovi, telina, cartofi, varza rosie, ceapa, cub concentrat de legume, usturoi, otet, ulei, sare. Ingrediente: 4 sfecle mici 2 morcovi 2 fire ţelină 2 cartofi 1/4 varză roşie o ceapă un cub concentrat de legume o conservă mică cuburi de roşii 2 căţei usturoi 2 linguri oţet 2 linguri […]
Prepararea aspicului şi îmbrăcarea formelor în aspic
Prepararea aspicului şi îmbrăcarea formelor în aspic Aspicul este o gelatină obţinută prin fierberea oaselor, a cărnii sau a peştelui, preparată într-un fel anumit, care poate servi ca garnituri pentru orice carne de vânat, peşte, limbă şi chiar mezeluri, cârnaţi fripţi, ouă răscoapte sau umplute. O mulţime de preparate reci: peşte, piept sau ficat de […]
Curcan cu portocale
Curcan cu portocale din: curcan, unt, ulei, lichior de portocale, ceapa, morcovi, telina, patrunjel, pasta de tomate, faina, portocale, sare, piper, otet, vin alb, zahar. Ingrediente: 1 curcan de 2,5 kg 100 g unt 300 ml ulei 100 ml lichior de portocale 100 g ceapă 300 g morcovi 100 g ţelină 100 g pătrunjel rădăcină […]
Tort de nuci cu peltea
Tort de nuci cu peltea din: oua, zahar, faina, praf de copt, unt, nuci, sare, peltea. Ingrediente: 2 ouă 200 g zahăr 150 g făină 6 g praf de copt 125 g unt 125 g nuci un praf sare Ingrediente pentru decor: 100 g nuci 2-3 linguri peltea Mod de preparare: Se mărunţesc nucile şi apoi […]
Lasagna cu branza de capra
Lasagna cu branza de capra din: foi lasagna, mozzarella, brânză de capră, caşcaval ras, lapte integral, faina, unt, sare, piper, nucşoară. Ingrediente: 12 foi lasagna 125 g mozzarella 220 g brânză de capră 250 g caşcaval ras Ingrediente pentru sos: un litru lapte integral 100 g făină 30g unt sare piper nucşoară Mod de preparare: Se prepară întâi sosul, pentru care […]
Rulada cu gem si ciocolata neagra
Rulada cu gem si ciocolata neagra din: ouă, zahar pudra, faina, sare, gem, ciocolata neagra. Ingrediente pentru aluat: 4 ouă 130 g zahăr pudră 120 g făină un praf sare Ingrediente pentru umplutură: gem după gust Ingrediente pentru servit: 50 g ciocolată neagră Mod de preparare: Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Gălbenuşurile […]
Pui cu legume, naut si patrunjel
Pui cu legume, naut si patrunjel din: piept de pui, năut, vânătă, dovlecel, rosii, unt, vin/supă/apă, pătrunjel, sare, piper. Ingrediente: un piept de pui 200 g năut o vânătă un dovlecel 5-6 roşii mici 100 g unt 150 ml vin/supă/apă câteva fire pătrunjel sare piper Mod de preparare: Cu o seară înainte de preparare, se pune năutul la înmuiat în apă […]
Reteta zilei: Scoici la aburi cu aroma de busuioc
Scoici la aburi cu aroma de busuioc din: ceapa rosie, ulei de masline, sare, usturoi, ardei iute, vin alb, porumb, scoici, apa rece, amidon, busuioc. Poate te intereseaza si Cum se prepara Paste cu scoici si sos (video) Ingrediente: 1 ceapa rosie, tocata ulei de masline sare 3 catei de usturoi 1 ardei iute uscat […]
Inghetata de cacao cu cirese si rom
Inghetata de cacao cu cirese si rom din: faina, lapte, oua, zahar, smantana, cacao, esenta de rom, cirese. Ingrediente: 5 linguri de făină 11 de lapte 5 ouă o cană de zahăr 200 g smântână 2-3 linguri de cacao esenţă de rom cireşe Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, făina şi se […]
Mancare de linte verde
Mancare de linte verde din: ulei de masline, pancetta, bacon, ceapa, praz, telina, morcov, usturoi, linte verde, vin rosu, supa de vita, otet de vin rosu, cimbru, patrunjel. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 6 felii de pancetta sau bacon 1 ceapă, tocată fin 1/2 praz, tocat fin 1 tulpină de ţelină Apio, tocată fin […]
Inghetata de coacaze si vanilie
Inghetata de coacaze si vanilie din: zahăr, lapte, gălbenuşuri, coacăze, baton vanilie. Ingrediente: 150 g zahăr 3 pahare de lapte 6 gălbenuşuri 1 kg de coacăze un baton vanilie Mod de preparare: Coacăzele se spală, se pasează în blender, apoi se dă compoziţia obţinută prin strecurătoare. într-o cratiţă se freacă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă laptele […]
Tocanita delicioasa de peste
Tocanita delicioasa de peste din: ulei de rapita, bacon, sunca de curcan, supa de pui, sofran, morcov, telina, praf, rosii, fasole alba, peste alb, midii, patrunjel. Ingrediente: 1 linguriţă ulei de rapiţă 2 felii lungi de bacon sau şuncă de curcan, tocate 1 l supă de pui fierbinte 1 praf de şofran 1 morcov mare, […]
Sorbet de lamaie si fructe de padure
Sorbet de lămâie şi fructe de pădure din: fructe de pădure proaspete, suc de lamaie, suc de portocale, zahar, sare, menta. Ingrediente: 4 căni cu fructe de pădure proaspete o cană cu suc proaspăt de lămâie o jumătate de cană cu suc proaspăt de portocale zahăr după gust un vârf de cuţit de sare mentă sau […]
Ciorba cu galuste de paine si chimen
Ciorba cu galuste de paine si chimen din: ceapă, morcov, roşii, ţelină, seminţe de chimen, mazăre, pastă de tomate, borş, ulei, miez de paine, oua, lapte, lustean, sare, piper. Ingrediente: o ceapă 1 morcov 4 roşii o ţelină mică 1/2 linguriţă cu seminţe de chimen 300 g mazăre o lingură ciu pastă de tomate 300 ml borş 75 ml ulei […]
Desert cu fulgi de ovaz si fructe
Desert cu fulgi de ovaz si fructe din: faina, unt, fulgi de ovaz, zahar brun, scortisoara, mere, pere, prune, stafide, miere, iaurt, inghetata, crema de branza. Ingrediente: 140g de făină 100g de unt 4 linguri fulgi de ovăz 2-3 linguri de zahăr brun 1 linguriţă de scorţişoară 4 mere sau pere sau 6 prune (sau […]
Tabouleh cu bulgur, rosii si ceapa
Tabouleh cu bulgur, rosii si ceapa din: bulgur, roşii, ceapa, salata, lamaie, patrunjel, menta, ulei, menta uscata, sare, piper. Ingrediente: 150 g bulgur 5 roşii 2 cepe 8 foi salata 2 lămâi 4 legături pătrunjel o legătură mentă 6 linguri ulei o lingură mentă uscată sare piper Mod de preparare: Se spală bulgurul în apă rece şi […]
Biscuiti dulci cu susan si vanilie
Biscuiti dulci cu susan si vanilie din: unt, zahăr brun, ou, esenţă sau extract de vanilie, făină, praf de copt, sare, seminţe de susan. Ingrediente: 75 g unt moale 200 g zahăr brun 1 ou 1/2 linguriţă esenţă sau extract de vanilie 120-130 g făină 1/2 linguriţă praf de copt 1 praf de sare 80 g seminţe de susan Mod de preparare: […]
Sos italian cu capere
Sos italian cu capere din: sardele, ton, capere, maioneza. Ingrediente: fileuri de sardele 1 cutie ton capere maioneza Mod de preparare: Se trec prin maşina de carne câteva fileuri de sardele, o cutie mică de ton, câteva capere. Se face o maioneză. Se adaugă pasta de sardele, tonul şi caperele în acest sos. Pofta […]
Budinca de peste cu legume
Budinca de peste cu legume din: lapte, dafin, usturoi, ceapa, peste, cartofi, pastarnac, oua, porumb, mazare, ierburi, coaja de lamaie, creveti, crema de branza, nucsoara, piper alb, mustar cu boabe, unt, branza, morcovi, broccoli. Ingrediente: 400ml de lapte 1 frunză de dafin 1 căţel de usturoi, tocat fin 1 ceapă medie, feliată subţire 300g de […]
Reteta zilei: Desert cu ciocolata neagra si migdale
Desert cu ciocolata neagra si migdale din: ciocolata neagra, ulei de nuca de cocos, esenta de vanilie, indulcitor, migdale. Poate te intereseaza si Desert cu biscuiti si fulgi de ciocolata Ingrediente: 300 gr ciocolata neagra 1 lingura ulei de nucă de cocos 1/2 lingurita esenta de vanilie 1/8 linguriță indulcitor 1 1/2 cani migdale întregi […]
Vinete umplute cu carne tocata si legume
Vinete umplute cu carne tocata si legume din: vinete, morcovi, ceapă, patrunjel, carne, ulei, oua, rosii, rozmarin, sare piper. Ingrediente: 2 vinete 2 morcovi o ceapă o rădăcină pătrunjel 200 g carne 2 linguri ulei un ou Ingrediente pentru cuptor: 3 roşii bine coapte o lingură ulei o crenguţă rozmarin sare piper Mod de preparare: Vinetele se pun în […]
Strudel cu mere, scortisoara si stafide
Strudel cu mere, scortisoara si stafide din: aluat foitaj, unt, pesmet, mere golden auriu, zahăr, scorţişoară, făină de migdale, stafide aurii, coajă de lămâie. Ingrediente: 400 g aluat foitaj 20 g unt 20 g pesmet Ingrediente pentru umplutură: 4 mere golden auriu 100 g zahăr o linguriţă scorţişoară 50 g făină de migdale 50 g stafide aurii coajă de lămâie Mod de […]
Minipizza cu tomate si mozzarella
Minipizza cu tomate si mozzarella din: pastă de tomate, ulei de măsline, rosii, chifle din făină integrală,mozzarella, sare, piper, busuioc proaspăt. Ingrediente: linguri pastă de tomate 2-3 linguri ulei de măsline o roşie medie 3 chifle din făină integrală 200 g mozzarella sare piper busuioc proaspăt Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 180°C. Se unge tava cuptorului […]
Pulpe de rata la cuptor
Pulpe de rata la cuptor din: cimbru, rozmarin, usturoi, boabe de piper, pulpe de rata, untura de rata, dafin, ulei, miere. Ingrediente: 3 fire de cimbru, frunzele tocate grosier 2-3 fire de rozmarin, frunzele tocate grosier 2 căţei graşi de usturoi, zdrobiţi uşor 1/2 linguriţă boabe de piper negru 4 pulpe de raţă (circa 800g) […]
Budinca cu ciocolata alba si stafide
Budinca cu ciocolata alba si stafide din: croissante, apa de flori de portocal, apa de trandafiri, stafide, smantana, lapte, ciocolata alba, oua, zahar, coaja de lamaie, zahar pudra. Ingrediente: 6 croissante câte 1 linguriţă apă de flori de portocal şi apă de trandafiri 25g de stafide 170ml de smântână pentru frişca 200ml de lapte integral […]
Supa de pui cu mazare si morcov
Supa de pui cu mazare si morcov din: piept de pui, morcov, radacina de patrunjel, radacina de telina, mazare, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: un piept de pui 3 morcovi o rădăcină pătrunjel o felie rădăcină de telină 100 g mazăre pătrunjel pentru servit sare piper Mod de preparare: Morcovii se spală bine, se curată si se […]
Chiftelute de naut cu coriandru, chimen si patrunjel
Chiftelute de naut cu coriandru, chimen si patrunjel din: boabe de năut, usturoi, patrunjel, coriandru, ceapa, susan, coriandru măcinat, chimen măcinat, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g boabe de năut 6 căţei usturoi 1/2 legătură pătrunjel 1/2 legătură coriandru 1/2 ceapă albă o linguriţă bicarbonat o linguriţă susan 2 linguriţe coriandru măcinat 2 linguriţe chimen măcinat ulei pentru […]
Salata de quinoa cu castravete si busuioc
Salata de quinoa cu castravete si busuioc din: boabe de quinoa, cub concentrat pui, lămâie, castravete, pătrunjel, menta, busuioc, ulei, sare, piper. Ingrediente: 150 g boabe de quinoa un cub concentrat pui o lămâie un castravete 1/2 legătură pătrunjel 1/2 legătură mentă 1/2 legătură busuioc 3 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Se spală quinoa cu apă rece. între […]
Prajitura cu mere, miere si scortisoara
Prajitura cu mere, miere si scortisoara din: mere, miere, nuci, faina, oua, scortisoara, zahăr brun, cacao, esenţă de vanilie, iaurt, zahăr pudră, sare. Ingrediente: 500 g mere 4 linguri miere 50 g nuci 80 g făină un ou 2 linguriţe scorţişoară 2 linguri zahăr brun 2 linguriţe cacao o linguriţă esenţă de vanilie 125 g iaurt sare zahăr pudră Mod de preparare: […]
Tocana de vinete cu dovlecel si ceapa
Tocana de vinete cu dovlecel si ceapa din: vinete, dovlecei, ceapa, roşii în bulion cu tot cu suc, sare, ulei. Ingrediente: 2 vinete 2 dovlecei 2 cepe 5 roşii în bulion cu tot cu suc 3 linguri ulei sare Mod de preparare: Vinetele si dovleceii se spală şi se taie rondele care se presară cu sare. Se lasă 10 […]
Prajitura cu prune si scortisoara
Prajitura cu prune si scortisoara din: unt, zahar, zahăr vanilinat, ouă, lapte, faina, praf de copt, prune, scorţişoară. Ingrediente pentru stratul de bază: 100 g unt 80 g zahăr + 2-3 linguri un pliculeţ zahăr vanilinat 2 ouă 125 ml lapte 250 g făină 1/2 pliculeţ praf de copt 12-14 prune Ingrediente pentru stratul de firimituri: 120 g […]
Ghiveci cu cimbru si usturoi
Ghiveci cu cimbru si usturoi din: vinete, dovlecei, ardei graşi, telina, rosii, usturoi, ulei, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 2 vinete 2 dovlecei 2 ardei graşi 2 fire ţelină 6 roşii 2 căţei usturoi 4 linguri ulei cimbru sare piper Mod de preparare: Se spală, se curăţă şi se taie cât mai mărunt toate legumele. Intr-o lingură de ulei-se […]
Minitarte cu iaurt si prune
Minitarte cu iaurt si prune din: făină, unt, zahar, apa, sare, iaurt, oua, zahar vanilinat, prune. Ingrediente pentru aluat: 300 g făină 150 g unt 3 linguri zahăr 80 ml apă călduţă un praf sare Ingrediente pentru umplutură: 300 g iaurt bine scurs 6 gălbenuşuri 2 pliculeţe zahăr vanilinat prune Mod de preparare: Pentru aluat, se […]
Tocana de fasole cu rosii si dovlecel
Tocana de fasole cu rosii si dovlecel din: o conservă mare fasole boabe sau două mai mici, ceapaalba, usturoi, morcovi, dovlecel, supa de vita, roşii în bulion, ulei, pastă de roşii, sare. Ingrediente: o conservă mare fasole boabe sau două mai mici o ceapă albă 4 căţei usturoi 3 morcovi un dovlecel 250 ml supă de vită o conservă […]
Foaie de plăcintă
Foaie de plăcintă din: margarina, iaurt, praf de copt, faina, sare. Ingrediente: 250 g margarina 200 g iaurt 1 plic praf de copt 400 g făină cernută 1 praf de sare Mod de preparare: Se ţine margarina la temperatura camerei, ca să fie moale, se omogenizează cu iaurtul, apoi se pune făina amestecată cu […]
Reteta zilei: Tocanita de pui cu naut
Tocanita de pui cu naut din: ulei de masline, pulpe de pui, sare, usturoi, chimen, pasta de tomate, fulgi de ardei rosu, vin alb, dafin, naut, ardei copt, suc de lamaie, patrunjel. Poate te itnereseaza si Tocanita de pui pe pat de spaghete Ingrediente: ulei de masline 2 pulpe de pui sare 4 căței de […]
Rosioara cu praz in vin alb
Rosioara cu praz in vin alb din: fileuri de roşioară, fire praz, vin alb , ulei, unt, sare. Ingrediente: 8 fileuri de roşioară 2 fire praz 50 ml vin alb o lingură ulei o nucă unt sare Mod de preparare: De la praz se opreşte doar partea albă, care se taie rondele şi se sotează 15 minute în […]
Ficat de porc in stil chinezesc
Ficat de porc in stil chinezesc din: ficat de porc, amidon, ceapă, oţet de orez, vin roşu, zahăr, sos de soia, piper măcinat, sos picant, sare. Ingrediente: 500 g ficat de porc 1/2 linguriţă amidon o ceapă o lingură oţet de orez 100 ml vin roşu Ingrediente pentru marinată: o linguriţă zahăr două linguri sos de soia o linguriţă piper măcinat 3 linguriţe […]
Tarte cu branza si conopida
Tarte cu branza si conopida din: aluat foitaj, conopidă, caşcaval, smântână, muştar iute, sare, piper. Ingrediente: un pachet aluat foitaj 300 g conopidă 100 g caşcaval 3 linguri smântână o linguriţă muştar iute sare piper Mod de preparare: Conopida ruptă bucheţele se pune în apă clocotită si sărată. Se lasă 4 minute. Se întinde aluatul şi’se decupează conform mărimii formelor de […]
Paste cu conopida si mazare
Paste cu conopida si mazare din: paste scurte, conopidă, pesmet, ulei, mazăre congelată, ceapa, mozzarella, sare, piper. Ingrediente: 500 g paste scurte 500 g conopidă pesmet ulei 100 g mazăre congelată 2 cepe 100 g mozzarella sare piper Mod de preparare: Se fierbe conopida în apă cu sare timp de 15 minute si, separat, se pun mazărea si pastele la […]
Salata de conopida cu migdale si spanac
Salata de conopida cu migdale si spanac din: conopidă, migdale, spanac, lămâi, ulei, sare. Ingrediente: o conopidă mică 2 linguri migdale feliate 500 g spanac mic sucul unei lămâi 2 linguri ulei ulei pentru prăjit sare Mod de preparare: Conopida se desface buchetele, se taie cotoarele si se pune la fiert în apă cu sare. Se lasă 15 minute şi apoi […]
Cartofi umpluti cu sunca si smantana
Cartofi umpluti cu sunca si smantana din: cartofi, sunca, mustar iute, smântână, pătrunjel, ulei. Ingrediente: 8 cartofi 200 g şuncă o lingură muştar iute 4 linguri smântână câteva fire pătrunjel puţin ulei Mod de preparare: Cartofii foarte bine spălaţi de toate impurităţile şi bine scurşi de apă se ung cu ulei pe toată suprafaţa şi se pun […]
Reteta zilei: Sandwich-uri calde cu branza si rosii
Sandwich-uri calde cu branza si rosii din: usturoi, ulei de masline, edamame, apa, suc de lamaie, sare, chimen, patrunjel, ciabatta, branza, rosie. Poate te intereseaza si Sandwich-uri cu muschiulet de porc Ingrediente: 1 capatana de usturoi 1 linguriță ulei de măsline 360gr edamame 1/4 cană apa 1/4 cana suc proaspat de lamaie 1/2 linguriță sare […]
Sos gustos de mere
Sos gustos de mere din: mere, faina, zahar, unt, margarina, smantana, sare. Ingrediente: 600 g mere 6 linguriţe de făină 3 linguri de zahăr 6 linguriţe de unt sau margarină 2 linguri de smântână sare Mod de preparare: Se curăţă merele cu un cuţit inoxidabil, se taie felii. Ca să nu se înnegrească, se freacă […]
Prajitura cu miere, nuci si prune uscate
Prajitura cu miere, nuci si prune uscate din: oua, ulei, miere, bicarbonat de sodiu, făină, nuci, prune uscate, zahar, frisca. Ingrediente pentru aluat: 3 ouă un pahar ulei un pahar miere 2 linguriţe bicarbonat de sodiu 550-600 g făină Ingrediente pentru umplutură: 200 g nuci 500 g prune uscate 100 g zahăr 200 g frişcă Mod de preparare: […]
Supa de ciuperci cu lapte si sos de soia
Supa de ciuperci cu lapte si sos de soia din: ciuperci albe proaspete, unt, ceapa, sos de soia, supa de pui, lapte, faina, lamaie, smantana, curry, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 500 g ciuperci albe proaspete 50 g unt 2 cepe o lingură sos de soia 470 ml supă de pui 240 ml lapte 3 linguri făină sucul […]
Cod cu broccoli si smantana
Cod cu broccoli si smantana din: cod congelat, broccoli, unt, oua, lapte, smatana, sare, piper. Ingrediente: 2 bucăţi cod congelat o căpătână mică de broccoli o nucă unt 2 ouă 100 ml lapte 100 g smântână sare piper Mod de preparare: Broccoli se rupe în bucheţele cât mai mici, care se pun la fiert în apă clocotită cu […]
Pachetele cu pui si busuioc
Pachetele cu pui si busuioc din: piept de pui, şuncă uscată, unt sau margarină, busuioc uscat, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 4 felii piept de pui 12 felii şuncă uscată 4 linguri unt sau margarină 2 linguriţe busuioc uscat 4 căţei usturoi sare piper Mod de preparare: Intr-un vas mai mic se amestecă busuiocul cu sarea, piperul, usturoiul şi-untul sau margarina. […]
Minitarte cu rubarba si faina de migdale
Minitarte cu rubarba si faina de migdale din: rubarbă, zahăr, faina, unt, zahar pudra, faina de migdale, oua, sare, lapte. Ingrediente: 3 tije rubarbă 2 linguri zahăr Ingrediente pentru aluat: 250 g făină 120 g unt 90 g zahăr pudră 30 g făină migdale un ou sare Ingrediente pentru cremă: 200 ml lapte un ou 50 g […]
Tarta din mamaliga cu rosii si telemea
Tarta din mamaliga cu rosii si telemea din: apa, sare, malai, unt, ceapa, rosii, telemea. Ingrediente pentru mămăligă: 500 ml apă o linguriţă sare 150-200 g mălai Ingrediente pentru cuptor: 100g unt o ceapă 12-14 roşii mici 150 g telemea Mod de preparare: Pentru mămăligă, se pun apa cu sarea la fiert şi, când clocoteşte, […]
Tort cu crema de ou si coaja de lamaie
Tort cu crema de ou si coaja de lamaie din: zahar, oua, faina, cacao, nuca, bicarbonat, praf de copt, galbenusuri, apa, coaja de lamaie, unt, margarina, albusuri, zeama de lamaie. Ingrediente blat: 1 cană zahăr (circa 250 g) 6 ouă 5 linguri făină 2 linguri cacao 2 linguri nucă măcinată 1 vârf de cuţit bicarbonat […]
Reteta zilei: Vita cu cartofi dulci
Vita cu cartofi dulci din: vita, ulei de masline, ceapa, usturoi, chimen, praf de chili, boia de ardei, sos iute, bere, piure de rosii, cartofi dulci, chimen, sarem ardei iute murat, branza cheddar, guacamole, ardei gras, ceapa rosie, coriandru. Poate te itnereseaza si Vita cu cartofi Ingrediente pentru vita: 1kg coaste scurte de vită fără […]
Dolvecei umpluti cu carne de pui si mazare
Dolvecei umpluti cu carne de pui si mazare din: dovlecei, piept de pui, morcov, mazăre, ceapa, cub concentrat de pui, ulei, piper. Ingrediente: 2 dovlecei lungi un piept de pui un morcov 100g mazăre 2 cepe mici 1/2 cub concentrat de pui 3 linguri ulei piper Mod de preparare: Dovleceii se taie în două pe lung şi se scoate miezul care […]
Tocana de miel cu legume si usturoi
Tocana de miel cu legume si usturoi din: carne de miel, morcovi, mazăre, fasole păstăi, cartofi, usturoi, roşii, ulei, cub concentrat de pui, bulion, foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: un kg carne de miel 200 g morcovi 200 g mazăre 200 g fasole păstăi 200 g cartofi 2 căţei usturoi 500 g roşii o lingură ulei un cub concentrat de pui 2 linguri bulion […]
Sos delicios a la grec
Sos delicios a la grec din: ulei, sifon, suc de lamaie, verdeata, piper, sare. Ingrediente: 6 linguri de ulei 1 pahar de sifon suc de lămâie verdeaţă piper sare Mod de preparare: Intr-un castron se bate uleiul cu telul până când se tulbură. Se bate în continuare, adăugând sifonul, apoi sarea, sucul de […]
Prajitura cu pere, branza si ciocolata
Prajitura cu pere, branza si ciocolata din: ciocolată neagră, făină de migdale, amidon, zahăr, ouă, brânză de vaci, praf de copt, pere. Ingrediente: 200 g ciocolată neagră 100 g făină de migdale 50 g amidon 50 g zahăr 4 ouă 200 g brânză de vaci 1/2 plic praf de copt 2 pere Mod de preparare: Ouăle si zahărul se amestecă. După ce […]
Supa-crema de praz cu lapte
Supa-crema de praz cu lapte din: praz, cartof, ceapă, ulei, supă de pui, lapte, sare, piper. Ingrediente: 4 fire praz un cartof mare o ceapă 2 linguri ulei 500 ml supă de pui 500 ml lapte sare piper Mod de preparare: Se reţine numai partea albă de la praz, care se spală sub un jet de apă rece si se taie […]
How to make Best Chocolate Cake with Double Frosting (video)
Best Chocolate Cake with Double Frosting How to make Best Chocolate Cake with Double Frosting Pofta buna!
How to make Devilish Deviled Eggs (video)
Devilish Deviled Eggs How to make Devilish Deviled Eggs Pofta buna!
How to make Green Onion and Chipped Beef (video)
Green Onion and Chipped Beef How to make Green Onion and Chipped Beef Pofta buna!
How to make Checkmate Chess Bars (video)
Checkmate Chess Bars How to make Checkmate Chess Bars Pofta buna!
How to make Sausage Cheese Balls with Sweet Dipping Mustard (video)
Sausage Cheese Balls with Sweet Dipping Mustard How to make Sausage Cheese Balls with Sweet Dipping Mustard Pofta buna!
How to make Baked Country Ham with Brown Sugar Pineapple Sauce (video)
Baked Country Ham with Brown Sugar Pineapple Sauce How to make Baked Country Ham with Brown Sugar Pineapple Sauce Pofta buna!
How to make Chocolate Covered Cherry Cookies (video)
Chocolate Covered Cherry Cookies How to make Chocolate Covered Cherry Cookies Pofta buna!
How to make Broccoli with Piquant Lemon Thyme Dressing (video)
Broccoli with Piquant Lemon Thyme Dressing How to make Broccoli with Piquant Lemon Thyme Dressing Pofta buna!
How to make Cranberry Sour Cream Salad (video)
Cranberry Sour Cream Salad How to make Cranberry Sour Cream Salad Pofta buna!
Reteta zilei: Prajitura cu ciocolata si dovleac
Prajitura cu ciocolata si dovleac din: unt, fulgi de ciocolata, zahar brun, oua, esenta de vanilie, faina, cacao, praf de copt, sare, piure de dovleac, smantana, condimente pentru dovleac, inghetata de vanilie. Poate te intereseaza si Prajitura cu zmeura si ciocolata Ingrediente: 200gr unt nesărat 360gr fulgi de ciocolata 2/3 ceasca zahar brun 2 oua […]
Mancare de prune cu legume
Mancare de prune cu legume din: dovleac, ceapa, cartofi, morcovi, prune afumate, piper, boia iute, supa de pui, usturoi, ulei, chimen. Ingrediente: 500 g dovleac 2 cepe 4 cartofi 2 morcovi 100g prune afumate 2 linguriţe sare o linguriţă piper 2 linguri boia iute 500 ml supă de pui 4 căţei usturoi 3 linguri ulei o linguriţă […]
Placinta cu praz si piept de pui
Placinta cu praz si piept de pui din: foi plăcintă, praz, piept de pui, cartofi, ulei, unt, sare, piper. Ingrediente: 2 foi plăcintă 2 fire praz un piept de pui 3 cartofi 50 ml ulei 100g unt sare piper Mod de preparare: Carnea şi cartofii tăiaţi felioare se pun la fiert în apă cu sare şi în vase separate. Se lasă […]
Cordon bleu cu piept de curcan
Cordon bleu cu piept de curcan din: piept de curcan, şuncă, brânză topită, oua, vin alb, pesmet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 felii piept de curcan 2 felii şuncă 4 felii brânză topită un ou 50 ml vin alb pesmet ulei pentru prăjit sare piper Mod de preparare: Se bate oul cu sare şi piper, apoi fiecare felie de […]
Terina de carne cu bacon
Terina de carne cu bacon din: carne amestec porc si vită, piept pui, felii fine de bacon afumat sau şuncă uscată, ceapa, oua, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne amestec porc si vită un piept pui 15 felii fine de bacon afumat sau şuncă uscată 2 cepe un gălbenuş 4 căţei usturoi sare piper Mod de preparare: […]
Pere in aluat de ciocolata
Pere in aluat de ciocolata din: pere, păstaie vanilie, zahăr, apa, lamie, ciocolată neagră, ouă, unt. Ingrediente: 4 pere mici o păstaie vanilie 100 g zahăr un litru apă o lămâie Ingrediente pentru aluat: 125 g ciocolată neagră 3 ouă 80 g unt 50 g zahar 40 g faina Mod de preparare: Se curăţă perele de coajă fără a le […]
Cocktail cu busuioaca
Cocktail cu busuioaca din: busuioaca de bohotin, suc de lamaie, suc de portocala, rom alb, gheata. Ingrediente: 100 ml busuioacă de bohotin 30 ml suc proaspăt de lămâie 60 ml suc proaspăt de portocală 10 ml rom alb cuburi de gheaţă Mod de preparare: Intr-un shaker, pe jumătate plin cu cuburi de gheaţă, […]
Prajitura cu afine si smantana
Prajitura cu afine si smantana din: făină, praf de copt, ouă, smântână, zahăr, unt, afine. Ingrediente: 250 g făină un plic praf de copt 3 ouă 250 g smântână 150 g zahăr 100 g unt 250 g afine o lingură zahăr pentru afine o nucă de unt pentru formă Mod de preparare: Se amestecă untul moale cu zahărul şi apoi […]
Paste bolognese cu bacon
Paste bolognese cu bacon din: paste, carne tocată de vită, carne tocată de porc, bacon, sos de rosii, unt, morcov, telina, ceapa, vin rosu, lapte, foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: o pungă paste 300 g carne tocată de vită 120 g carne tocată de porc 50 g bacon 600 g sos de roşii 50 g unt un […]
Galuste de cartofi umplute cu carne
Galuste de cartofi umplute cu carne din: cartofi, maioneza, oua, carne de porc tocata, unt, ceapa, sare, piper, nucsoara, patrunjel. Ingrediente: 500 g cartofi 2 linguri maioneză un ou 250 g carne de porc tocată 50 g unt o ceapă sare piper nucşoară 2 linguri pătrunjel Mod de preparare: Cartofii se pun la fiert, se scurg, […]
Lichior de ciocolată
Lichior de ciocolată din: ciocolata, zahar, apa, alcool. Ingrediente: 100 g ciocolată 250 g zahăr 1/2 l apă 1/4 l alcool de 90 grade Mod de preparare: Se rade ciocolata, se topeşte în bain-marie, adăugând o lingură de apă. Se fierbe un minut zahărul cu apa. Se toarnă treptat şi amestecând mereu peste […]
Reteta zilei: Salata de cruditati si crutoane
Salata de cruditati si crutoane din: otet balsamic, ulei de masline, sare, piper, usturoi, rosii, ceapa, busuioc, bacon, paine, salata verde. Poate te intereseaza si Panzanella Ingrediente: 3 linguri otet balsamic 2 lingurite de ulei de măsline 1/2 linguriță sare 1/4 linguriță piper negru 2 catei de usturoi, tocat 4 căni roșii tocate 1/2 cană […]
Prajitura cu lapte, pere si lichior
Prajitura cu lapte, pere si lichior din: făină, unt, sare, zahar, lapte, pere, zahar pudra, oua, zahăr vanilinat, lapte integral, lichior. Ingrediente pentru aluat: 300 g făină 150 g unt un praf sare 3 linguri zahăr 80 ml apă călduţă sau lapte Ingrediente pentru umplutură: 4 pere mici sau 2 mari 60 g unt 115 g zahăr pudră 4 ouă […]
Tarta rapida cu praz si cascaval
Tarta rapida cu praz si cascaval din: praz, lapte, cascaval, faina, unt, sare, piper. Ingrediente: 500 g praz 250 ml lapte 120 g caşcaval ras 10 g făină 20 g unt sare piper Mod de preparare: Prazul tăiat rondele se pune la călit în unt topit aproximativ 10 minute şi apoi se scoate. Se presară făina, se […]
Prajitura cu gem si ciocolata alba
Prajitura cu gem si ciocolata alba din: făină, ciocolată albă, bicarbonat, praf de copt, sare, apa, unt, zahar, oua, lapte batut, gem, dupa gust, fructe de sezon, frişcă lichidă. Ingrediente pentru blat: 175 g ciocolată albă 310 g făină o linguriţă bicarbonat 1/2 linguriţă praf de copt 1/2 linguriţă sare 125 ml apă 225 g unt 300 g zahăr 3 ouă 250 […]
Placinta cu pui si legume
Placinta cu pui si legume din: piept de pui, ceapă, smântână, mazăre, supa, foi de plăcintă, ulei, sare, piper. Ingrediente: un piept de pui o ceapă 2 linguri smântână 100 g mazăre 100 ml supa 4 foi de plăcintă 5 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Carnea se toacă, iarceapa se taie cât mai mic si se pun la călit […]
Pui cu ciuperci si sos alb
Pui cu ciuperci si sos alb din: piept de pui, cub concentrat de pui, ciuperci, muştar dulce sau iute, vin alb sau apă, smântână de gătit, pătrunjel, unt, piper Ingrediente: un piept de pui un cub concentrat de pui o conservă mică ciuperci o lingură muştar dulce sau iute 100 ml vin alb sau apă 200 ml smântână de gătit câteva fire pătrunjel […]
Cruşon cu vin spumant
Cruşon cu vin spumant din: vin spumant, portocale, coniac, zahar cubic, gheata. Ingrediente: 1 sticlă cu vin spumant sec sau demisec 1 kg portocale 60 ml coniac 100 g zahăr cubic 2-4 linguri cu gheaţă pisată Mod de preparare: Cu două-trei ore înainte de servire se curăţă portocalele de coajă şi se desfac […]
Reteta zilei: Pizza delicioasa de casa
Pizza delicioasa de casa din: drojdie uscata, apa calda, miere lichida, faina, ulei de masline, sare, malai, ardei, ananas, carnati, branza, patrunjel, sos pizza, sos barbeque, sos sriracha, praf de usturoi, condimente italiene, sare, piper. Poate te intereseaza si Pizza della casa Ingrediente pentru aluat: 1 pachet drojdie uscată 1 cana apă caldă 1 lingura […]
Musca de vinete cu rosii si carne
Musca de vinete cu rosii si carne din: vinete, carne tocată după gust, ceapa, rosii, oua, sare, vin, ulei, nucsoara, patrunjel. Ingrediente: 3 vinete 350g carne tocată după gust o ceapă 2-3 roşii 3 ouă sare 100 ml vin ulei un praf nucşoară o legătură pătrunjel Mod de preparare: Vinetele spălate se taie rondele care,se presară cu […]
Conopida pane cu patrunjel
Conopida pane cu patrunjel din: conopidă, făină, amidon, lămâi, praf de copt, ulei de nuci, ulei de floarea-soarelui, apa, ulei, sare piper, pătrunjel. Ingrediente: o conopidă de un kg 75 g făină 4 linguri amidon sucul a 3 lămâi 2 linguriţe praf de copt o linguriţă ulei de nuci 200 ml ulei de floarea-soarelui 200 ml apă ulei pentru prăjit un praf […]
Vinete umplute cu carne de pui, rosii si muguri de pin
Vinete umplute cu carne de pui, rosii si muguri de pin din: vinete, carne tocata de pui, roşii de gătit, cartofi, ceapa, muguri de pin, ardei gras galben, ulei, sar, piper, cin alb sec. Ingrediente: 2 vinete 300 g carne tocata de pui 3 roşii de gătit 1-2 cartofi o ceapă mică o lingură muguri de pin […]
Prajitura cu rubarba, vanilie si bezea
Prajitura cu rubarba, vanilie si bezea din: făină, unt, ou, sare, zahar pudra, fulgi de migdale, rubarbă, whisky, apa, lapte, lapte integral, esenţă vanilie, amidon. Ingrediente pentru aluatul de bază: 250 g făină 100 g unt un ou un praf sare 50 g zahăr pudră 30 g făină de migdale Ingrediente pentru stratul de rubarbă: 200 g rubarbă 100 g zahăr o lingură […]
Lichior de cafea cu aroma de vanilie
Lichior de cafea cu aroma de vanilie din: cafea, alcool, vanilie, sirop. Ingrediente: 1 l cafea lichidă (preparată prin fierberea în apă a 250 g de cafea, strecurată prin sită de două ori) 1 l alcool de 90 grade 1 praf de vanilie sirop (preparat dintr-un kg de zahăr şi 250 ml apă) […]
Ciorba de dovlecel cu naut si mazare
Ciorba de dovlecel cu naut si mazare din: dovlecei, ceapa, naut, morcov, mazare, lamie, sare, paste mici, ulei. Ingrediente: 2 dovlecei mari o legătură ceapă un morcov 2 linguri năut fiert 100 g mazăre sucul unei lămâi sare paste mici, după gust 2 linguri ulei Mod de preparare: Intr-o oală cu doi litri de apă se […]
Spuma de ciocolata alba cu zmeura
Spuma de ciocolata alba cu zmeura din: ciocolată albă, albuşuri, frişcă lichidă, sare, ciocolată amăruie, frişcă lichidă, zmeura. Ingrediente: 200 g ciocolată albă 3 albuşuri 250 ml frişcă lichidă un praf sare Ingrediente pentru cupe: 100 g ciocolată amăruie 50 ml frişcă lichidă 50 g zmeura Mod de preparare: Se rupe ciocolata albă bucăţi si se pune la topit la […]
Sos delicios aioli
Sos delicios aioli din: usturoi, galbenus, sare, zeama de lamaie, apa calduta. Ingrediente: 4 catei de usturoi 1 galbenus sare zeama de lamaie apa calduta Mod de preparare: Se strivesc într-un castronaş 4 căţei de usturoi, se adaugă un gălbenuş de ou, puţină sare şi se procedază apoi ca pentru o maioneză, […]
Reteta zilei: Sos de merisoare cu aroma de scortisoara
Sos de merisoare cu aroma de scortisoara din: zahar, apa, merisoare, suc de lamaie, scortisoara, gelatina, telina, mar, nuca. Poate te intereseaza si Sos de ardei iute Ingrediente: ½ ceasca de zahar 1 cană de apă 350gr merisoare ½ lingura suc de lamaie ¼ linguriță scorțișoară 7gr gelatină 4 tulpini de telina 1 mar ½ […]
Placinta cu carne si ardei gras
Placinta cu carne si ardei gras din: aluat congelat de foitaj, carne tocată de porc, ceapa, ardei gras roşu, gras galben, ouă, patrunjel, ulei, smantana, sare, piper. Ingrediente: 2 pachete aluat congelat de foitaj 400 g carne tocată de porc 2 cepe un ardei gras roşu un ardei gras galben 2 ouă o legătură pătrunjel 2-3 linguri ulei 2 linguri […]
Tarta cu ciocolata alba si mascarpone
Tarta cu ciocolata alba si mascarpone din: biscuiţi cu cacao, unt, mascarpone, brânză de vaci, ciocolată albă, frişcă lichidă, zahăr, zahăr vanilinat, gelatină, ouă, ciocolată amăruie. Ingrediente pentru bază: 206 g biscuiţi cu cacao 100 g unt Ingrediente pentru umplutură: 160 g mascarpone 300 g brânză de vaci 180 g ciocolată albă 300 ml frişcă lichidă 70 g zahăr un pachet zahăr vanilinat 2 foi gelatină […]
Orez cu morcov si mazare
Orez cu morcov si mazare din: orez cu bob lung, morcov, mazare, ceapa, ulei, sare. Ingrediente: 150 g orez cu bob lung un morcov 200 g mazăre fiartă o ceapă o lingură ulei sare Mod de preparare: In ulei se căleşte mai întâi ceapa curăţată de foi, spălată si tocată mărunt în prealabil. După ce […]
Turta dulce cu visine si gem de caise
Turta dulce cu visine si gem de caise din: făină, zahăr pudră, praf de copt, cacao, ou, ulei, gem de caise, miere, vişine. Ingrediente: 300 g făină 100 g zahăr pudră 1 plic praf de copt 1 lingură cacao 1 ou 100 ml ulei 100 ml lapte 1 lingură gem de caise 2 linguri miere 200 g vişine Mod de preparare: Se curăţă vişinele […]
Sos cu ciuperci
Sos cu ciuperci din: ciuperci, faina, unt, zeama de carne, smantana, patrunjel, sare. Ingrediente: 250 g ciuperci 1 lingură de făină 2 linguriţe de unt 1 ceaşcă de zeamă de carne 2 linguri de smântână pătrunjel sare Mod de preparare: Ciupercile, spălate şi tăiate ca fideluţa, se înăbuşă pe foc într-o linguriţă de unt şi […]
How to make Southern Fried Chicken (video)
Southern Fried Chicken How to make Southern Fried Chicken Pofta buna!
How to make Vanilla Wafer Pie Crust (video)
Vanilla Wafer Pie Crust: How to make Vanilla Wafer Pie Crust:
Reteta zilei: Placinta cu cereale, nuci si stafide
Placinta cu cereale, nuci si stafide din: aluat de patiserie, unt, zahar brun, sirop de porumb, sirop de artar, sare, vanilie, oua, mix de cereale, nuci pecan, chips-uri, stafide. Poate te intereseaza si Placinta cu mere si zahar brun caramelizat Ingrediente: 300gr aluat de patiserie 1/2 cana unt nesărat, topit 1/2 cană zahar brun 1/2 […]
Salata de pastai cu rosii cherry si usturoi
Salata de pastai cu rosii cherry si usturoi din: fasole păstăi, roşii cherry, ulei, usturoi, sare, busuioc. Ingrediente: 500 g fasole păstăi 12 roşii cherry 2 linguri ulei 2 căţei usturoi sare busuioc Mod de preparare: Păstăile de fasole se curăţă, se spală cu jet de apă rece, după care se pun într-un vas la fiert, în apă […]
Desert cu mere si iaurt
Desert cu mere si iaurt din: zahăr pudră, mere, iaurt făcut în casă, zahăr vanilat, frunze de mentă, apa. Ingrediente: 1/2 cană apă două linguri zahăr pudră 2 mere 200 ml iaurt făcut în casă un plic zahăr vanilat frunze de mentă Mod de preparare: Se amestecă apa si zahărul pudră într-o crăticioară. Se pune pe foc, […]
Tocana de vita cu legume si ierburi aromatice
Tocana de vita cu legume si ierburi aromatice din: pulpă de vită, piept de vită, ceapa, praz, morcovi, cartofi, usturoi, vin alb sec, coniac, faina, untură, sare, piper, ierburi aromatice. Ingrediente: un kg pulpă de vită 200 g piept de vită 2-3 cepe un fir praz 1/2 kg morcovi 2-3 cartofi mai mari 2 căţei usturoi 500 ml vin […]
Briose delicioase cu struguri si lapte
Briose delicioase cu struguri si lapte din: făină, zahăr, struguri, ouă, lapte, ulei, praf de copt. Ingrediente: 250 g făină 150 g zahăr 200 g struguri 2 ouă 160 ml lapte 40 ml ulei 1/2 plic praf de copt Mod de preparare: Se amestecă făina cu praful de copt şi cu zahărul. Separat, se amestecă ouăle cu uleiul şi laptele şi apoi se toarnă peste […]
Tarta cu sunca si branza feta
Tarta cu sunca si branza feta din: aluat congelat de foitaj, roşii, branza feta, sare, piper, sunca uscata, frunz de busuioc Ingrediente: un pachet aluat congelat de foitaj 2 roşii 150 g brânză feta 2 ouă piper 100 smântână Ingrediente pentru servit: 200 g şuncă uscată câteva frunze busuioc Mod de preparare: Aluatul se pune mai […]
Mancare de vinete cu ardei gras si rosii
Mancare de vinete cu ardei gras si rosii din: vinete, ardei grasi, ceapa, rosii, ulei, sare. Ingrediente: 2 vinete 2 ardei graşi o ceapă mare 2-4 roşii 2 linguri ulei sare Mod de preparare: Vinetele se taie rondele si se presară cu sare, după care se lasă la scurs într-o sită de plastic. Se […]
Ardei umpluti cu carne de vita si ceapa
Ardei umpluti cu carne de vita si ceapa din: ardei graşi, carne tocata de vita, ceapa, oua, suc de rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente: 8 ardei graşi 300 g carne tocată de vită 2 cepe mici 2 ouă 200 ml suc de roşii 2-3 linguri ulei sare piper Mod de preparare:Ceapa se curăţă şi se […]
Strudel cu struguri, smochine si nuca
Strudel cu struguri, smochine si nuca din: aluat foitaj congelat, smochine, struguri, miez de nucă măcinat, unt topit, zahar pudra. Ingrediente: un pachet aluat foitaj congelat 350 g smochine 200 g struguri 100 g miez de nucă măcinat 100g unt topit 50 g zahăr pudră Mod de preparare: Aluatul se lasă la decongelat si apoi se întinde cu atentie, […]
Varza calita cu scaricica afumata
Varza calita cu scaricica afumata din: varza, scăricică afumată, ulei, bulion, sare. Ingrediente: o varză medie o bucată scăricică afumată 3 linguri ulei 2 linguri bulion sare Mod de preparare: Scăricică afumată se taie pe lung şi se dă într-un clocot în apă. Apoi, apa se aruncă, iar carnea se căleşte într-o lingură de ulei si […]
Prajitura din biscuiti si cacao
Prajitura din biscuiti si cacao din: biscuiţi sfărâmicioşi, unt, smântână, zahăr, gelatină, cacao. Ingrediente: un kg biscuiţi sfărâmicioşi 200 g unt un kg smântână 200 g zahăr gelatină pentru un kg de produs 3 linguri cacao Ingrediente pentru ornat: cacao 4-5 biscuiţi raşi Mod de preparare: Gelatina preparată se freacă bine cu smântână şi zahărul. Biscuiţii se fărâmiţează si se pun […]
Orez cu ciuperci, ardei gras si mazare
Orez cu ciuperci, ardei gras si mazare din: ciuperci, ardei gras rosu, mazare, orez, ulei, sare. Ingrediente: o conservă mică ciuperci un ardei gras roşu 100g mazăre 150 g orez 2 linguri ulei sare Mod de preparare: Ciupercile trecute sub un jet de apă si bine scurse se pun în cratiţa încinsă fără ulei. Se lasă aproximativ 10 […]
Salată delicioasa de boeuf
Salată delicioasa de boeuf din: cartofi, morcovi, telina, carne fiarta, maioneza, castraveti acri, gogosari murati, mazare, masline, piper, sare, mustar, zeama de masline, albus de ou fiert, frunze de patrunjel. Ingrediente: cartofi morcovi telină carne fiartă maioneză castraveţi acri gogoşari muraţi mazăre măsline fără sâmburi piper sare muştar zeamă de lămâie Ingrediente pentru ornat: măsline […]
Rulada de pui cu spanac si branza
Rulada de pui cu spanac si branza din: piept de pui, spanac conservă, brânză amestec feta şi telemea, oua, ulei, vin alb, cartofi. Ingrediente: un piept mare de pui 200 g spanac conservă 300 g brânză amestec feta şi telemea 2 ouă 2 linguri ulei 100 ml vin alb 5-8 cartofi mici Mod de preparare: Ceapa se curăţă […]
Gogosi frantzesti cu crema
Gogosi frantzesti cu crema din: făină, unt, oua, apa, zahar, amidon, lapte, unt, zahăr pudră. Ingrediente pentru aluat: 75 g făină 40 g unt 2 ouă 100 ml apă o lingură zahăr Ingrediente pentru cremă: 50 g zahăr 3 gălbenuşuri 2 linguri amidon 250 ml lapte «150 g unt Ingrediente pentru servit: zahăr pudră Mod de […]
Icre de casa
Icre de casa din: icre, ulei, lamaie, ceapa, masline. Ingrediente: 100 g icre 300-350 ml ulei zeamă de lămâie ceapă măsline pentru ornat Sfaturi: In cazul în care avem un peşte proaspăt care conţine icre, acestea se scot cu grijă, nu se spală, ci se sărează puţin, ţinându-se la frigider 2-3 zile. (Pentru reuşita lor; […]
Supa-crema de conopida cu smantana
Supa-crema de conopida cu smantana din: conopidă, cartofi, lapte, făină, smântână, unt, curry, sare, piper. Ingrediente: un kg conopidă 500 g cartofi 250 ml lapte 2 linguri făină o lingură smântână 30 g unt un praf curry sare piper Mod de preparare: Cartofii curăţaţi şi tăiati se pun în trei litri de apă si se lasă să ajungă la punctul […]
Pui cu sos de smantana si marar
Pui cu sos de smantana si marar din: piept de pui, vin alb sec, smântână de gătit, unt, mărar, sare, piper. Ingrediente: un piept de pui 500 ml vin alb sec 200 ml smântână de gătit o nucă unt o legătură mărar sare piper Mod de preparare: Carnea de pui se spală cu apă rece, apoi se şterge cu un prosop absorbant […]
Sos delicios de tartar
Sos delicios de tartar din: galbenusuri, ulei, mustar, otet, castravete in otet, patrunjel verde, sare. Ingrediente: 2 gălbenuşuri 10 linguri de ulei 1 linguriţă de muştar 1 lingură de oţet 1 castravete în oţet pătrunjel verde sare Mod de preparare: Se face o maioneză obişnuită, frecând gălbenuşurile, de la început, cu muştarul. Se adaugă uleiul, […]
Vinete umplute cu morcov, ardei gras si cartof
Vinete umplute cu morcov, ardei gras si cartof din: vinete, cartofi, morcovi, zucchini, ardei gras roşu, ardei gras galben, rădăcină de ţelină, ulei, cuburi concentrat de legume, ceapa, usturoi, Ingrediente: 2 vinete 2 cartofi mari 3 morcovi 2 zucchini 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 1/2 rădăcină de ţelină 2 linguri ulei 2 cuburi concentrat de legume 1 ceapă 2 […]
Tarta rapida cu prune si scortisoara
Tarta rapida cu prune si scortisoara din: prune, unt, zahar, praf de copt, oua, smantana dulce, esenta vanilie, zahăr cu scorţişoară. Ingrediente: 8-10 prune tăiate în sferturi 100 g unt 2 linguri de zahăr 400 g făină 1 linguriţă praf de copt 1 ou 1 gălbenuş de ou 2 linguri de smântână dulce 1 linguriţă esenţă de […]
Cocktail cu coniac si vin spumant
Cocktail cu coniac si vin spumant din: coniac, vin spumant, gheata, coaja de lamaie. Ingrediente: 30 ml coniac 40 ml vin spumant gheaţă coajă de lămâie Mod de preparare: Intr-un pahar înalt, peste două-trei cuburi de gheaţă se toarnă, pe rând, fără a se omogeniza, coniacul şi vinul spumant. Se decorează cu […]
Piure de masline verzi cu capere si ansoa
Piure de masline verzi cu capere si ansoa din: măsline verzi, capere murate, ansoa, ustuoi, lamie, ulie de masline, busuioc, piper. Ingrediente: 200 g măsline verzi 50 g capere murate 3 anşoa 1 căţel de usturoi zeama de la 1/2 lămâie 5 linguri de ulei de măsline 1 mână de busuioc piper Mod de preparare: Scoate […]
Rosii umplute cu crema de branza si caju
Rosii umplute cu crema de branza si caju din: rosii, telemea de vaca, mascarpone, ceapa, marar, caju, cimbrisor proaspat. Ingredinete: 8 roşii medii 300 g telemea de vacă 100 g brânză mascarpone 2-3 fire ceapă 2-3 fire mărar 100 g caju măcinat cimbrişor proaspăt Mod de preparare: Pentru început, se spală roşiile, se curăţă […]
Desert cu cirese si inghetata de vanilie
Desert cu cirese si inghetata de vanilie din: oua, fulgi de migdale, zahar pudra, unt, cacao, faina, coaja de lamaie, sare, inghetata de vanilie, sirop de ciocolata, sirop de cirese, cirese pietroase. Ingrediente pentru blat: 4 oua 100 g fulgi de migdale 5 linguri zahar pudra 150 g unt 3 linguri cacao 3 linguri faina coaja de la o […]
Pene cu somon si spanac
Pene cu somon si spanac din: penne, somon file afumat, spanac, ulei de măsline, brânză mozzarella, parmezan, sare, piper negru, marar, unt cu sare, pesmet. Ingrediente: 500 g penne 300 g somon file afumat 300 g spanac 2 -3 linguriţe ulei de măsline 200 g brânză mozzarella 150 g parmezan sare piper negru măcinat o legătură mărar 150 g unt cu […]
Cornulete delicioase de Hateg
Cornulete delicioase de Hateg din: faina, unt (osanza),zahar, oua, marmelada, miere, dulceata, rahat, zahar pudra. Ingrediente pentru aluat: 300 g făină 200 g osânză (unt) 100 g zahăr 1 ou 1 gălbenuş Ingrediente pentru umplutura: 250 g marmeladă miere dulceţuri rahat Ingrediente pentru glazură: 50 g zahăr pudră. Mod de preparare: Se frământă toate până […]
Reteta zilei: Cartofi umpluti cu vita si legume
Cartofi umpluti cu vita si legume din: cartofi, ulei de masline, ceapa, morcovi, usturoi, vita, sos worcestershire, pasta de tomate, bere, zahar brun, porumb, mazare, sare, piper. Poate te intereseaza si Cartofi umpluti cu sardine Ingrediente: 4 cartofi 2 linguri ulei de măsline 1 ceapa, cuburi 2 morcovi, cuburi 4 catei de usturoi, tocat 500gr […]
Prajitura cu prune uscate si rom
Prajitura cu prune uscate si rom din: lapte, prune uscate, făină, zahăr pudră, ouă, sare, rom, unt. Ingrediente: un litru lapte 500 g prune uscate 225 g făină 125 g zahăr pudră 4 ouă un praf sare 50 ml rom 2 linguriţe unt Mod de preparare: Se pun prunele la înmuiat în rom. Se amestecă într-un vas făina cu sarea […]
Vin fiert cu aroma de scortisoara
Vin fiert cu aroma de scortisoara din: vin rosu, zahar, cuisoare, scortisoara, coaja de lamaie. Ingrediente: 1 l vin roşu 250 g zahăr 4 cuişoare 1 bucăţică scorţişoară 1 spirală din coajă de lămâie Mod de preparare: Se fierb laolaltă toate ingredientele, într-o oală curată, până ce zahărul s-a topit complet, amestecând mereu cu o […]
Prajitura dubla cu amaretto si cicolata
Prajitura dubla cu amaretto si cicolata din: ciocolată neagră, zahăr, ouă, unt, faina, amaretto, ciocolată cu peste 70% cacao, ciocolată cu lapte, frişcă lichidă, nuci măcinate sau alune. Ingrediente pentru bază: 100 g ciocolată neagră 70 g zahăr 2 ouă 75 g unt 30 g făină o lingură amaretto Ingrediente pentru stratul doi: 200 g ciocolată cu peste 70% cacao 100 g […]
Fasole verde, cartofi si rosii la tigaie
Fasole verde, cartofi si rosii la tigaie din: fasole verde, cartofi, rosii, ceapa, usturoi, ulei, verdeata, sare. Ingrediente: 250 g fasole verde 3 cartofi 4-5 roşii mici sau 2 mari, coapte o ceapă un căţel usturoi 2 linguri ulei verdeaţă, după gust sare Mod de preparare: In vase separate, se pun la fiert fasolea şi cartofii tăiaţi […]
Sabayon cu inghetata
Sabayon cu inghetata din: gălbenuşuri, zahăr pudră, smântână, lichior de cireşe, inghetata. Ingrediente: 4 gălbenuşuri 100 g zahăr pudră 100 ml smântână 100 ml lichior de cireşe Ingrediente pentru servit: îngheţată, după gust Mod de preparare: Se amestecă gălbenuşurile cu zahărul într-o cratiţă cu fund dublu. Apoi, compoziţia se pune la bain-marie si se amestecă până ce se albeşte. Se […]
Peste cu mere, ciuperci si rozmarin
Peste cu mere, ciuperci si rozmarin din: peste, rosii, usturoi, ciuperci, mere, cin alb sec, ulei, rozmarin, piper, sare, “ras el hanout”. Ingrediente: 2 peşti 6 roşii 3-4 căţei usturoi 12 ciuperci mici 2 mere un litru vin alb sec 3-4 linguri ulei o crenguţă rozmarin piper sare un praf “ras el hanout” Mod de preparare: […]
Reteta zilei: Varza cu carnati si ardei gras
Varza cu carnati si ardei gras din: ulei de masline, carnati, ardei gras, ceapa, condimente, praf de ceapa, praf de usturoi, piper, usturoi, varza, supa de pui. Poate te intereseaza si Mancare de varza cu vita si carnati Ingrediente: 1 lingura de ulei de măsline 3-4 carnati, feliati 1 ardei gras verde, feliat 1 ardei […]
Bavareza cu struguri si branza de vaci
Bavareza cu struguri si branza de vaci din: brânză de vaci, smântână, gelatină, struguri, zahar. Ingrediente: 400 g brânză de vaci 100 ml smântână 2 foi gelatină 300 g struguri 100 g zahăr Mod de preparare: Gelatina se desface în apă rece si, între timp, smântână si zahărul se pun pe foc mic. Brânza se mixează cu smântână, iar strugurii […]
Supa de pui cu galuste si morcov
Supa de pui cu galuste si morcov din: piept de pui, morcov, rădăcină pătrunjel, ceapă, cartofi, rădăcină ţelină, ardei gras roşu, ouă, gris, sare. Ingrediente: un piept de pui un morcov o rădăcină pătrunjel o ceapă 2-3 cartofi o felie rădăcină ţelină un ardei gras roşu Ingrediente pentru găluşte: 2 ouă 2 linguri griş sare Mod de preparare: Carnea se pune la fiert în doi […]
Chiftelute cu sos de rosii si usturoi
Chiftelute cu sos de rosii si usturoi din: carne tocată, ceapa, patrunjel, ou, ulei, faina, sare, piper, rosii, pastă de roşii, ceapă, usturoi. Ingrediente: 450 g carne tocată o ceapă o legătură pătrunjel un ou ulei pentru prăjit 3 linguri făină sare piper Ingrediente pentru sos: 2 roşii bine coapte 3 linguri pastă de roşii o ceapă 2 […]
Tocana de fasole cu carnati si morcovi
Tocana de fasole cu carnati si morcovi din: fasole boabe amestecată, morcovi, ceapa, carnati afumati, ulei, sare Ingrediente: 200 g fasole boabe amestecată 3 morcovi 2 cepe 2 cârnaţi afumaţi 2 linguri ulei sare Mod de preparare: Cu o seară înainte de preparare, se pune fasolea la înmuiat în apă rece. A doua zi se scurge şi se […]
Tarta cu cirese si lamaie
Tarta cu cirese si lamaie din: cireşe pietroase, unt, oua, zahar pudra, faina, zahar vanilat, sare, zeama de lamaie. Ingrediente: 500 g cireşe pietroase 250 g unt 6 ouă 300 g zahăr pudră 250 g făină un plic zahăr vanilat un praf de sare 2-3 linguriţe zeamă de lămâie Mod de preparare: Se spală cireşele, se […]
Pulpe de pui cu sos de castraveti
Pulpe de pui cu sos de castraveti din: pulpe de pui, pesmet, oua, ardei iute, otet de mere, cin alb, frunze de dafin, boabe de piper, boia dulce, iaurt, usturoi, castraveti, sare, piper, ulei, marar. Ingredinete: 8 pulpe de pui 200 g pesmet 2 ouă 1 ardei iute mic 2 linguri cu oţet de mere 500 ml vin alb […]
Bors romanesc din piept de vita
Bors romanesc din piept de vita din: piept de vită, os mare cu măduvă, supa de carne, capa, morcov, varza, radacina de patrunjel, sfecla rosie, păstârnac, ţelină, cartofi, borş, sare, piper boabe, smântână, foi verzi de leuştean, mărar, pătrunjel, ţelină, pătlăgele roşii (merge şi bulionul). Ingredinete: 500 g piept de vită 1 os mare cu măduvă 1-2 litri supă […]
Tocanita picanta de iepure cu masline
Tocanita picanta de iepure cu masline din: carne de iepure (pulpele din spate), vin alb, ardei capia, ardei gras roşu, ardei gras galben, bulion, chili, măsline negre, măsline verzi, ceapa, usturoi, pătrunjel, ulei, sare, piper, frunze de dafin, piper negru boabe, cimbru. Ingrediente: 500 g carne de iepure (pulpele din spate) 300 ml vin alb 2 ardei capia 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 4 linguri de […]
Paine cu rosii si chimen
Paine cu rosii si chimen din: făină albă, făină integrală de grâu, sare, ulei, zahar, drojdie, apa calduta, rosii cherry, chimen. Ingrediente: 250 g făină albă 200 g făină integrală de grâu 1 lingură de sare 5 linguri de ulei 1 linguriţă de zahăr 25 g drojdie 400 ml apă călduţă 300 g roşii cherry 1/2 linguriţă […]
Ouă umplute cu ciuperci si ceapa verde
Ouă umplute cu ciuperci si ceapa verde Ouăle se fierb tari. Codiţele de la 1 kg de ciuperci se toacă mărunt şi, împreuna cu 2-3 căţei de usturoi şi câteva fire de ceapă verde, sare şi curry, după gust, se înăbuşă în ulei de măsline până scade compoziţia. Cu compoziţia obţinută se vor umple jumătăţi […]
Tarta crocanta cu mere si scortisoara
Tarta crocanta cu mere si scortisoara din: luat franţuzesc congelat, unt topit, zahar brun, faina, mere, zahar tos, suc de lamaie, scortisoara. Ingrediente: aluat franţuzesc congelat 6 linguri de unt topit 2 linguri de zahăr brun 300 g de făină 1 1/2 kg de mere (sau 6 mere mari), curăţate de coajă şi de miez […]
Vin cu scorţişoară
Vin cu scorţişoară din: scortisoara, vanilie, vin rosu. Ingrediente: 40 g scorţişoară (baton, nu praf) 20 g vanilie 1 l vin roşu Mod de preparare: Toate ingredientele se lasă împreună la macerat timp de o săptămână. Se strecoară şi se trage la sticlă. Se serveşte în cupe largi sau în căni din lut. […]
Reteta zilei: Salata calda de dovlecei
Salata calda de dovlecei din: ardei gras, ulei de masline, branza de capra, sare de mare, ceapa, usturoi, dovlecei, patrunjel, parmezan, piper. Poate te itnereseaza si Salata de creveti cu rosii si coriandru Ingrediente sos de ardei copti: 2 ardei roșii 1 lingura ulei de masline 60gr brânză de capră moale 1 lingurita sare de […]
Friptura de porc cu sos de rosii si morcov
Friptura de porc cu sos de bulion si rosii din: file de porc, unt, sare, piper, bulon, rosii, morcov. Ingrediente: 1,2 kg file de porc 150 g unt sare piper Ingrediente pentru sos: 2 linguri bulion 4 roşii bine coapte un morcov Mod de preparare: Carnea bine spălată si uscată apoi pe un prosop absorbant de […]
Vinete gratinate cu muguri de pin
Vinete gratinate cu muguri de pin din: vinete, unt, pesmet, muguri de pin, ulei, sare. Ingrediente: 2 vinete 100 g unt 3 linguri pesmet o lingură muguri de pin o lingură ulei sare Mod de preparare: Vinetele spălate si uscate se taie felii care se presară cu sare. Se lasă a$a timp de 10 minute. Intre […]
Tarta cu migdale, ciocolata si visine
Tarta cu migdale, ciocolata si visine din: făină, zahăr vanilat, zahăr pudră, sare, migdale, unt, oua, miere, frişcă, Amaretto, vişine, ciocolată, fulgi de migdale prăjiţi Ingrediente pentru blat: 150 g făină 1 plic zahăr vanilat 50 g zahăr pudră 1 praf sare 75 g migdale măcinate 75 g unt rece 2 gălbenuşuri 4 linguriţe miere Ingrediente pentru cremă si crustă: 220 ml frişcă 60 g zahăr […]
Sos de legume
Sos de legume din: morcovi, telina, patrunjel, cartofi, rosii, supa de legume, unt, ulei, sare, verdeata, dafin, otet, cimbru. Ingrediente: 400 g morcovi 100 g telină 20 g pătrunjel 300 g cartofi 500 g roşii supă de legume 6 linguriţe de unt sau ulei sare verdeaţă foaie de dafin oţet cimbru Mod de preparare: Legumele […]
Humus cu tahini, patrunjel si boia
Humus cu tahini, patrunjel si boia din: boabe de năut, usturoi, foi de dafin, lamaie, boia, tahini, ulei de masline, piper, patrunjel. Ingrediente: 500 g boabe de năut 3 căţei usturoi o foaie dafin 2 lămâi boia linguriţă tahini ulei de măsline piper pătrunjel Mod de preparare: Cu o seară înainîe de preparare se pun boabele de năut […]
Peste cu cuscus si legume
Peste cu cuscus si legume din: peşte afumat, ardei graşi de culori diferite, ceapă roşie, vinete, cuscus, ulei, patrunjel, sare. Ingrediente: 4 peşti afumaţi 3 ardei graşi de culori diferite o ceapă roşie o vânătă . 200 g cuşcuş 50 ml ulei câteva fire pătrunjel sare Mod de preparare: Se prepară mai întâi cuşcuşul conform indicaţiilor de pe […]
Placinta cu spanac si branza de capra
Placinta cu spanac si branza de capra din: foitaj, spanac congelat, ceapă, brânză de capră, ouă, unt, alune de padure, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet foitaj 300 g spanac congelat 1 ceapă mică 200 g brânză de capră 2 ouă 1 cub de unt 50 g alune de pădure ulei sare piper Mod de preparare: Scoate aluatul din congelator […]
Salata calda cu legume si usturoi
Salata calda cu legume si usturoi din: ardei gras galben, rosii, ceapa rosie, ulei de masline, usturoi, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 ardei gras galben 3 roşii 1 ceapă roşie 3 linguri de ulei de măsline 4-5 căţei de usturoi sare piper pătrunjel Mod de preparare: Spală legumele. Taie dovlecelul rondele, ardeiul gras cubuleţe, roşiile jumătăţi […]
Tortilla cu pui
Tortilla cu pui din: piept de pui, lapte, faina, oua, pesmet, sare, piper, lipii, rosii, salta verde, castraveti. Ingrediente: un piept mare de pui 500 ml lapte 100 g făină 2 ouă 150 g pesmet sare piper 4 lipii 4 roşii salată verde 2 castraveţi Mod de preparare: Carnea se taie cuburi, care se pun în […]
Cocktail cu vin si coniac
Cocktail cu vin si coniac din: vin, coniac, suc de lamaie, zahar pudra, gheata, apa minerala, sifon. Ingrediente: 100 ml vin fetească neagră 20 ml coniac 20 ml suc de lămâie 2 linguriţe cu zahăr pudră cuburi de gheaţă apă minerală sau sifon Mod de preparare: Se umple pe sfert un shaker cu […]
Salata de bulgur cu rosii cherry si spanac
Salata de bulgur cu rosii cherry si spanac din: bulgur, roşii cherry, ceapa, spanac congelat, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 150 g bulgur 200 g roşii cherry 1 ceapă mică 200 g spanac congelat ulei sare piper pătrunjel Mod de preparare: Pune bulgurul într-un vas adânc. Toarnă un pahar de apă clocotită. Acoperă şi lasă la înmuiat […]
Tort de Craciun cu aroma de portocale si nuca
Tort de Craciun cu aroma de portocale si nuca din: miez de nucă măcinat, mirodenii pentru turtă dulce (cuişoare, ghimbir, cardamom etc.), coaja rasă de la o portocală, unt, zahar, zahăr vanilinat, sare, oua, faina, praf de copt, smantana, glazură albă şi neagră, fulgi de migdale. Ingrediente: 200 g miez de nucă măcinat 1 linguriţă mirodenii pentru turtă dulce (cuişoare, ghimbir, […]
Paste cu pui, patrunjel si smantana
Paste cu pui, patrunjel si smantana din: piept de pui, paste, unt, pătrunjel, smântână, mustar, ulei, sare. Ingrediente: un piept de pui 200 g paste 25 g unt 1/2 legătură pătrunjel smântână pentru servit muştar 2 linguri ulei sare Mod de preparare: Carnea de pui se spală şi se taie fâşii care se pun la prăjit în ulei […]
Prajitura cu biscuiti si portocala
Prajitura cu biscuiti si portocala din: frişcă lichidă, biscuiţi moi, suc de portocale, unt, portocale, foi gelatină. Ingrediente: 300 ml frişcă lichidă 200 g biscuiţi moi 100 ml suc de portocale 100 g unt 2 portocale 2 foi gelatină Mod de preparare: Biscuiţii se fărâmiţează cât mai mărunt şi apoi se ameste că bine cu untul topit, Se tapetează cu acest […]
Salata de fasole asortata cu sunca
Salata de fasole asortata cu sunca din: fasole verde, fasole galbenă, fasole boabe, şuncă, patrunjel, sare, ulei, otet din vin alb, mustar cu boabe, piper. Ingrediente: 200 g fasole verde 200 g fasole galbenă o conservă mică fasole boabe 250 g şuncă pătrunjel sare Ingrediente pentru sos: 2 linguri ulei o lingură oţet de vin alb o linguriţă muştar […]
Tarte fragede cu frisca si fructe de sezon
Tarte fragede cu frisca si fructe de sezon din: făină, unt, zahar pudra, oua, sare, frisca, fructe de sezon. Ingrediente pentru aluat: 250 g făină 125 g unt 125 g zahăr pudj;ă un ou un praf sare Ingrediente pentru umplutură: 300 ml frişcă lichidă fructe, după sezon Mod de preparare: Pentru aluat, se amestecă zahărul cu […]
Sarmale din piept de pui si boia
Sarmale din piept de pui si boia din: frunze de varză, carne de pui tocată, orez, ceapa, morcov, rosii, oua, piper, boia, sare, marar, cimbru, ulei. Ingrediente: frunze de varză 500 g carne de pui tocată o cană de orez 2 cepe tocate mărunt un morcov tăiat mărunt o roşie tăiată mărunt 2 ouă piper boia sare mărar […]
Calzone cu ton si ardei gras
Calzone cu ton si ardei gras din: faina, ulei, sare, lapte, drojdie proaspata, rosii, ardei gras, ton, suc de rosii,ceapa, cascaval, mozzarella, pasta de rosii. Ingrediente pentru aluat: 300 g făină 3 linguri ulei o linguriţă sare 150 ml lapte 10 g drojdie proaspătă Ingrediente pentru umplutură: 200 g cuburi de roşii 1 ardei gras roşu […]
Supa de peste ungureasca cu boia picanta
Supa de peste ungureasca cu boia picanta din: tacâmuri peşte, crap, ceapa, rosii, vin rosu, boia picanta, ardei iute, ardei gras verde, ardei gras rosu, sare. Ingrediente: 1/2 kg tacâmuri peşte un crap de 1,5 kg o ceapă mare 3 roşii un pahar vin roşu o lingură boia picantă o jumătate ardei iute un ardei gras verde […]
Salata de ton cu masline si rosii
Salata de ton cu masline si rosii din: ton în ulei, măsline negre feliate, măsline verzi feliate, ardei capia, roşii, boabe de porumb, foi de salată, ulei de măsline. Ingrediente: o conservă mare ton în ulei 3 linguri măsline negre feliate 2 linguri măsline verzi feliate un ardei capia 6 roşii mici 3 linguri boabe de porumb câteva foi de salată o linguriţă […]
Inghetata de fistic cu migdale
Inghetata de fistic cu migdale din: oua, zahar, lapte, smantana, pasta de fistic, fistic, migdale, zahar pudra, ulei de migdale. Ingrediente pentru îngheţată: 5 gălbenuşuri 90 g zahăr 300 ml lapte 200 ml smântână 2 linguri cu vârf (80 g) pasta de fistic Ingrediente pentru pasta de fistic: 125 g fistic 75 g migdale 35 g […]
Tarta cu rosii, bacon si mozzarella
Tarta cu rosii, bacon si mozzarella din: aluat foitaj, bacon, smântână, mozzarella, ouă, lapte, rosii, sare, piper. Ingrediente: un pachet aluat foitaj 4 felii bacon 180 ml smântână 180 g mozzarella 4 ouă 125 ml lapte 10 roşii mici sase piper Mod de preparare: Pe masa de lucru presărata cu puţină făină se întinde aluatul şi apoi se transferă […]
Ciorba din carne afumata si varza
Ciorba din carne afumata si varza din: carne afumată, slănină afumată, ceapă, frunze de gulii şi varză, untură porc, sare, piper,făină, mărar, lapte acru, usturoi, ouă. Ingrediente: 500 g carne afumată 100 g slănină afumată 1 ceapa 500 g frunze de gulii şi varză 2 linguri de untură porc sare, piper 2 linguri de făină 1 legătură […]
Pizza cu patru tipuri de branza
Pizza cu patru tipuri de branza din: făină, lapte, apa, drojdie, zare, zahar, ulei, mozzarella, gorgonzola, cascaval, parmezan, ulei, piper alb, busuioc. Ingrediente pentru aluat: 250 g făină 150 ml lapte 2 linguri apă 15 g drojdie proaspătă un praf sare un praf zahăr 2 linguri ulei Ingrediente pentru umplutură: 50 g mozzarella 50 g gorgonzola […]
Tagliatelle cu ciuperci si usturoi
Tagliatelle cu ciuperci si usturoi din: tagliatelle, ciuperci, usturoi, ulei, sare, piper alb, parmezan, marar. Ingrediente: 500 g tagliatelle 300 g ciuperci 500 ml smântână un căţel usturoi o lingură ulei sare piper alb Ingrediente pentru servit: puţin parmezan mărar Mod de preparare: Ciupercile spălate $i curătate se pun să se călească într-o tigaie antiaderentă fără ulei, pentru […]
Rulada de curcan cu omleta
Rulada de curcan cu omleta din: piept de curcan, ulei, vin alb sec, sare, piper, oua, marar. Ingrediente: un piept de curcan 2 linguri ulei 500 ml vin alb sec sare piper Ingrediente pentru omletă: 10 ouă o legătură mărar un praf sare Mod de preparare: Carnea se taie în asa fel încât să se obţină o foaie […]
Fasole verde in sos de rosii
Fasole verde in sos de rosii din: fasole verde, rosii, ulei, usturoi, sare. Ingrediente: 500 g fasole verde un kg roşii de gătit 2 linguri ulei 3-4 căţei usturoi sare Mod de preparare: Fasolea se pune la fiert în apă cu sare si se lasă 20 de minute. Intre timp, într-o tigaie cu ulei […]
Inghetata de ciocolata cu cafea
Inghetata de ciocolata cu cafea din: cicolata, lapte, smantana, oua, zahar, cacao, boabe cafea. Ingrediente: 180 g ciocolată 300 ml lapte 200 ml smântână 4 gălbenuşuri 50 g zahăr Ingrediente pentru servit: cacao boabe de cafea Mod de preparare: Smântână şi laptele se pun pe foc, fără să dea în fiert. Se adaugă ciocolata si […]
Supa de mazare cu ceapa verde
Supa de mazare cu ceapa verde din: mazăre, ceapă albă, ceapă verde, margarină, sare, marar, paine, ulei de masline. Ingrediente: 500 g mazăre o ceapă albă mare 2 fire ceapă verde 2 linguri margarină sare Ingrediente pentru servit: mărar 4 felii de pâine 2 linguri ulei de măsline Mod de preparare: Cele două tipuri de ceapă se curăţă, […]
Pizza Hawaiana cu ananas
Pizza Hawaiana cu ananas din: făină, sare, apa, drojdie proaspata, zahar, ulei, sos de rosii, sunca ananas. Ingrediente pentru aluat: 250 g făină un praf sare 150 ml + 3 linguri apă 15 g drojdie proaspătă un praf zahăr 2 linguri ulei Pentru garnitură: sos de roşii 200 g şuncă 6-8 rondele ananas Mod de […]
Cartofi picanti cu coriandru si chimen
Cartofi picanti cu coriandru si chimen din: cartofi, fulgi de ardei iute, turmeric, seminţe de coriandru, seminţe de chimen, ulei, parmezan, sare. Ingrediente: un kg cartofi o linguriţă fulgi de ardei iute o linguriţă turmeric o linguriţă seminţe de coriandru o linguriţă seminţe de chimen 4 linguri ulei 4 linguri parmezan sare Mod de preparare: Cartofii curăţaţi si tăiaţi cuburi se […]
Panna cotta cu rubarba
Panna cotta cu rubarba din: rubarbă, zahăr, frişcă lichidă, gelatină, zahăr, compot. Ingrediente pentru compot: 500 g rubarbă 200 g zahăr Ingrediente pentru panna cotta: 150 ml frişcă lichidă 100 ml lapte integral 3 foi gelatină 100 g zahăr Ingrediente pentru servit: 12 linguri compot Mod de preparare: Se pregăteşte compotul, pentru care se folosesc numai tijele de rubarbă care se […]
15 Cocktailuri pentru seara de Revelion
Cocktailuri pentru seara de Revelion: Cocktail de piersici Cocktail de piersici din: nectar de piersici, zeama de lamaie, gin, lichior de piersici, piersici, apa minerala. Ingrediente: 500 ml nectar de piersici sau piure zeama de la 2 lamai… Read more » Punch cu limonada Punch cu limonada din: bere, limonada, sirop de rodie, lamaie, zmeura, […]
10 Cocktailuri pentru seara de Revelion
Cocktailuri pentru seara de Revelion: Cocktail Miami Cokctail Miami din: suc de ananas, zeama de lamaie, sirop de zahar, sirop de menta, lamaie si menta. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 14 cl suc de ananas 1 cl… Read more » Cocktail Moro Special Cocktail Moro Special din: suc de protocale rosii, suc de visine si inghetata […]
9 Cocktailuri pentru seara de Revelion
Cocktailuri pentru seara de Revelion: Coktail Banana Summer Dream O reteta simpla si savuroasa de Coktail Banana Summer Dream din: banana, sirop de banana, lapte, suc de ananas, zeama de lamaie si lamaie. Este un cocktail non-alcoolic. Ingrediente: 1/2 banana… Read more » Cockail Fancy Fruit Cockail Fancy Fruit din: sirop de zmeura, struguri rosii, suc de […]
8 Cocktailuri pentru seara de Revelion
Cocktailuri pentru seara de Revelion: Reteta zilei: Cocktail cu rodie si aroma de vanilie Cocktail cu rodie si aroma de vanilie din: vodca, suc de rodie, suc de limeta, sirop de vanilie, bitter, menta, seminte de rodie, zahar, apa, esenta de vanilie, cardamom. … Read more » Reteta zilei: Sangria cu lamaie si portocala Sangria […]
7 Cocktailuri pentru seara de Revelion
Cocktailuri pentru seara de Revelion: Reteta zilei: Cocktail cu aroma de smochine Cocktail cu aroma de smochine din: pisco, tuica, cointreau, sirop cu aroma de cimbru, suc de limeta, smochina, crengute de cimbru, zahar, apa. Poate te intereseaza si Cocktail pisco sour… Read more » Reteta zilei: Cocktail cu aroma de prune Cocktail cu aroma […]
6 Cocktailuri pentru seara de Revelion
Cocktailuri pentru seara de Revelion: Reteta zilei: Punch cu suc de limeta Punch cu suc de limeta din: zahar, apa, suc de limeta, suc de ananas, campari, rom, vin spumant, gheata, portocala, limeta. Ingrediente: 1 1/4 cani de zahar 1 1/4… Read more » Punci cu portocale si scortisoara Punci cu portocale si scortisoara […]
5 Cocktailuri pentru seara de Revelion
Cocktailuri pentru seara de Revelion: Cocktail cu rom alb Cocktail cu rom alb din: rodii, suc de cirese, sirop de zahar, rom alb, apa minerala, frunze de menta. Ingrediente: 2 rodii (sau 200 ml suc de rodii) 200 ml suc de… Read more » Cocktail de portocale Cocktail de portocale din: portocala, sirop de portocale, vin roze, […]
4 Cocktailuri pentru seara de Revelion
Cocktailuri pentru seara de Revelion: Kir Royale Kir Royale din: sampanie, lichior de coacaze, gheata, cirese confiate. Ingrediente: 360 ml sampanie 60 ml lichior de coacaze 4-6 cuburi de gheata 2 cirese confiate Mod de… Read more » Reteta zilei: Cocktail cu whisky, ceai verde si aroma de menta Cocktail cu whisky, ceai […]
3 Cocktailuri pentru seara de Revelion
Cocktailuri pentru seara de Revelion: Cum se prepara Cosmopolitan Cocktail (video) Cosmopolitan Cocktail | Simone Caporale & Jamie Oliver Read more » Cum se prepara Bloody Mary Cocktail (video) Bloody Mary Cocktail: Read more » Cum se prepara Mojito Cocktail (video) Mojito Cocktail: Read more »
2 Cocktailuri pentru seara de Revelion
Cocktailuri pentru seara de Revelion: Reteta zilei: Cocktail cu sampanie, capsuni si menta Cocktail cu sampanie, capsuni si menta din: frigarui de bambus, capsuni, menta, sampanie. Ingrediente: Patru frigarui de bambus, înmuiate timp de 20 de minute în apă 8 căpșuni 8 frunze… Read more » Reteta zilei: Cocktail Martini Cocktail Martini din: zahar, suc […]
Cocktailuri pentru seara de Revelion
Cocktailuri pentru seara de Revelion: Reteta zilei: Cocktail cu tequila si grapefruit Cocktail cu tequila si grapefruit din: tequila, suc de grapefruit roz, suc de lamaie, nectar de agave, sare, chili, coaja de limeta. Ingrediente: 150ml tequila 180ml suc de grapefruit… Read more » Reteta zilei: Bloody Mary Bloody Mary din: telina, ceapa, […]
Reteta zilei: Briose cu carne de curcan
Briose cu carne de curcan din: umplutura de curcan, carne de curcan, spanac, oua, lapte, sare, piper. Ingrediente: 3 cesti umplutură de curcan 1 cană carne de curcan (gatit), maruntita 300gr spanac 6 oua 2 linguri lapte ¼ linguriță de sare Piper Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 150C. Intr-un bol, adaugati […]
15 Retete gustoase pentru masa de Revelion (2015)
Retete gustoase pentru masa de Revelion: Reteta zilei: Tartine cu sote de legume Tartine cu sote de legume din: otet balsamic, miere, ulei de masline, dovlecel, dovleac, ceapa rosie, ardei gras, vanata, rosii cherry, usturoi, fulgi de ardei rosu, sare, piper, paine, branza.… Read more » Reteta zilei: Salata de paste cu legume si sos […]
10 Retete gustoase pentru masa de Revelion (2015)
Retete gustoase pentru masa de Revelion: Reteta zilei: Piept de curcan cu ierburi aromatice Piept de curcan cu ierburi aromatice din: usturoi, sare, ulei de masline, salvie, cimbru, rozmarin, piper, seminte de telina, piept de curcan. Ingrediente: 2 catei de usturoi 1 sfert lingurita… Read more » Reteta zilei: Chiftelute de porc cu sos cald […]
9 Retete gustoase pentru masa de Revelion (2015)
Retete gustoase pentru masa de Revelion: Reteta zilei: Frigarui de miel cu sos de rosii Frigarui de miel cu sos de rosii din: usturoi, chimen, ghimbir, sare de mare, lamaie, cimbru, ulei de masline, carne de miel, dovlecei, frigarui de bambus, sos de rosii. Ingrediente… Read more » Reteta zilei: Tocana de miel cu orez […]
8 Retete gustoase pentru masa de Revelion (2015)
Retete gustoase pentru masa de Revelion: Reteta zilei: Supa cu perisoare de vita Supa cu perisoare de vita din: vita, branza rasa, patrunjel, morcov, telina, usturoi, rosie, paste, supa, focaccia, seminte de ardei iute. Ingrediente: 200g carne de vită tocată 2 linguri branza… Read more » Reteta zilei: Porc in sos de bere Porc in […]
7 Retete gustoase pentru masa de Revelion (2015)
Retete gustoase pentru masa de Revelion: Reteta zilei: File de vitel in crusta de pesmet File de vitel in crusta de pesmet din: faina, sare, piper, ou, pesmet, file de vitel, ulei de arahide, orez, ulei, ceapa, usturoi, morcov, curry, supa de pui, miere, sos… Read more » Reteta zilei: Prajitura cu fructe de padure […]
6 Retete gustoase pentru masa de Revelion (2015)
Retete gustoase pentru masa de Revelion: Reteta zilei: Pui in sos de lapte la cuptor Pui in sos de lapte la cuptor din: pui, sare, piper, unt nesarat, scortisoara, usturoi, salvie, lapte, cuscus, sparanghel. Ingrediente: 1 pui sare Piper negru ½ ceasca unt nesărat 2… Read more » Reteta zilei: Supa de vita cu legume […]
5 Retete gustoase pentru masa de Revelion (2015)
Retete gustoase pentru masa de Revelion: Reteta zilei: Salata de paste cu rosii coapte Salata de paste cu rosii coapte din: rosii, ulei de masline, usturoi, oregano, sare, piper, otet balsamic, mustar dijon, nectar de agave, rozmarin, paste, rucola, fasole. Ingrediente rosii: 4 rosii,… Read more » Reteta zilei: Peste prajit pe pat de tocana […]
4 Retete gustoase pentru masa de Revelion (2015)
Retete gustoase pentru masa de Revelion: Reteta zilei: Carne de vita aromata cu cartofi copti Carne de vita aromata cu cartofi copti din: seminte de chimen, fulgi de ardei iute, scortisoara, oregano, carne de vita, ulei de masline, ceapa rosie, usturoi, coriandru, ardei iute, piure… Read more » Reteta zilei: Chiftelute de pui in sos […]
3 Retete gustoase pentru masa de Revelion (2015)
Retete gustoase pentru masa de Revelion: Reteta zilei: Salata de sfecla cu ceapa rosie si avocado Salata de sfecla cu ceapa rosie si avocado din: sfecla, ceapa rosie, otet, ulei de masline, zahar, sos iute, avocado, coriandru, menta, mazare, sare, piper. Ingrediente: 4 sfecle, decojite și… Read more » Reteta zilei: Pulpe de pui in […]