Retete De Mancare
Chiftele cu masline si ardei gras
Chiftele cu masline si ardei gras din: carne tocată de vită, ardei gras roşu, rosii, sos pesto, muguri de pin, măsline negre, sare, piper, cartofi, legume. Ingrediente: 400 g carne tocată de vită un ardei gras roşu o roşie 4 linguriţe sos pesto o lingură muguri de pin o lingură măsline negre un praf sare piper Ingrediente pentru garnitură: cartofi […]
Galuste cu prune si cartof
Galuste cu prune si cartof din: cartofi, faina, ulei, zahar, sare, prune, zahar pudra, zahar vanilat. Ingrediente: 400 g cartofi fierti 100 g faina 2 lingurite ulei 1 lingurita zahar sare 750 g prune 200 g zahar pudra 2 plicuri zahar vanilat Mod de preparare: Se prepară aluatul: se pasează cartofii şi se adaugă făină, […]
Glazură pentru tort
Glazură pentru tort din: zahar, apa, suc de lamaie, albus. Ingrediente: 200 g zahăr 4 linguri de apă sucul de la o lămâie 2 albuşuri Mod de preparare: Zahărul se topeşte în apă la foc mic. Se lasă să dea câteva clocote până se rumeneşte. Se ţine la răcit, se pune în el sucul de […]
Pui cu sos de ceapa si boia
Pui cu sos de ceapa si boia din: pulpe superioare de pui, ceapă verde, usturoi, boia, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 pulpe superioare de pui 3 legături ceapă verde 4 căţei usturoi 2 linguriţe boia 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: In ulei încins, se pune ceapa la călit, după ce a fost curăţată $i tăiată mărunt. Se amestecă […]
Pizza cu legume si carne
Pizza cu legume si carne din: făină, ulei, sare, apa, drojdie, ardei gras rosu, vanata, carne de porc cu grăsime, ulei, sare, piper. Ingrediente pentru aluat: 250 g făină 3 linguri ulei o linguriţă sare 150 ml apă 20 g drojdie proaspătă Ingrediente pentru umplutură: un ardei gras roşu 1/2 vânătă 200 g carne de porc cu […]
Tocana de vara cu ardei gras si dovlecei
Tocana de vara cu ardei gras si dovlecei din: ceapă verde, ardei gras, cartofi, dovlecel, roşii, ulei, mărar, sare. Ingrediente: o legătură ceapă verde 2 ardei grasi 3 cartofi noi 2 dovlecei 2-3 roşii bine coapte 2 linguri ulei mărar pentru servit sare Preparare: In ulei încins se pune ceapa la călit şi, după ce s-a înmuiat, se adaugă […]
Rulouri de vinete cu carne si ceapa
Rulouri de vinete cu carne si ceapa din: vinete, carne tocata dupa gust, ou, ceapa, patrunjel, suc de rosii, sare, piper. Ingrediente: o vânătă mare 350 g carne tocată după gust un ou o ceapă o legătură pătrunjel 250 ml suc de roşii sare piper Mod de preparare: Vânătă se taie felii pe lung si […]
Guşă delicioasa de curcan umplută
Guşă delicioasa de curcan umplută din: gusa de curcan, ceapa, ardei gras, carne de curcan, ficat de curcan, inima de curcan, sare, piper, nucsoara, marar, oua, slanina. Ingrediente: gusa de curcan 2 cepe 1 ardei gras carne, ficatul şi inima de curcan pasate sare piper nucşoară mărar 4 ouă 100 g slănină Mod de preparare: […]
Sarmale cu urda in frunze de sfecla
Sarmale cu urda in frunze de sfecla din: urdă dulce, orez, cepe verzi, cimbru, mărar, sare, piper. Ingrediente: 500 g urdă dulce 1 cană de orez fiert 3-4 cepe verzi călite în ulei sau în puţină untură de porc cimbru mărar sare piper Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele şi dai deoparte compoziţia. Frunzele […]
Paine fara framantare
Paine fara framantare din: făină, apa, ulei, zahar, sare, drojdie. Ingrediente: 400 g făină 250 ml apă 4 linguri ulei 7 g zahăr 7 g sare 7 g drojdie Mod de preparare: Pui faina intr-un castron si o amesteci cu drojdia. Adauga apa calduta, ulei si zahar si amesteci totul cu o lingura de lemn pana […]
“Chop Suey” de pui
“Chop Suey” de pui din: file de piept de pui, praz, ardei iute rosu, ceapa verde, mazare mange-tout, germeni de soia, sos de soia, amestec de condi-mente chinezesti, ulei, supa de legume, amidon. Ingrediente: 400 g file de piept de pui 1 fir praz 1 ardei iute rosu 3 cepe verzi 200 g mazare mange-tout 200 g germeni […]
Tort cu aroma de capsune, caise si ciocolata
Tort cu aroma de capsune, caise si ciocolata din: oua, taina, zahar, praf de copt, praf de îngheţată cu gust de căpşune,,praf de îngheţată cu gust de caise, praf de îngheţată cu gust de ciocolată, lapte. Ingrediente pentru primul blat: 10 ouă 20 linguri făină 20 linguri zahăr praf de copt Ingrediente pentru al doilea blat: […]
Cotlete de miel cu cartofi dulci
Cotlete de miel cu cartofi dulci din: cartofi dulci, nuci, smantana, sare, piper, frunzulite de cimbru, cotlete de miel, ulei. Ingrediente: 1 kg cartofi dulci 100 g nuci 250 ml smantana sare piper frunzulite de cimbru 8 cotlete de miel 2 linguri ulei Mod de preparare: Se decojesc si se taie felii cartofii. Se toaca 50 […]
Fursecuri cu cereale si stafide
Fursecuri cu cereale si stafide din: făină integrală, fulgi de cereale, fulgi de porumb, zahăr(de preferat brun), zahăr vanilat, praf de copt stins cu zeamă de lămâie sau oţet, margarina, coajă rasă de portocală(sau lămâie), stafide(la alegere), lapte. Ingrediente: 100 g făină integrală 100 g fulgi de cereale 30 g fulgi de porumb 3 linguri zahăr(de preferat brun) 2 pliculeţe zahăr vanilat 1 pliculeţ […]
Vinete mexicane cu usturoi
Vinete mexicane cu usturoi din: orez, vinete, usturoi, ulei, sare, piper, oua. Ingrediente: 1 1/2 pahar cu orez 2 vinete mijlocii 3 căţei usturoi 1 ou 2 linguri de ulei sare piper Mod de preparare: Pui într-o crăticioară 1 lingură de ulei şi căleşti orezul timp de 5 minute, amestecând mereu. Adaugi în orez usturoiul […]
Gallo Pinto cu legume si cimbru
Gallo Pinto cu legume si cimbru din: orez, fasole neagra, ardei grasi verzi, ceapa, morcovi, păstârnac, dovlecel, unt, ulei de masline, cimbru, vin alb, sare, piper. Ingrediente: 250 g orez 300 g fasole neagră 2 ardei graşi verzi 2 cepe mari 3 morcovi 2 bucăţi de păstârnac 1 dovlecel un cubuleţ de unt ulei de măsline cimbru […]
Rosii umplute cu salata de vinete si cascaval
Rosii umplute cu salata de vinete si cascaval din: rosii, vinete coapte, ceapa, ulei, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 6 roşii 300 -400 g vinete coapte şi scurse 1 ceapă 1/2 ceaşcă ulei 100-150 g caşcaval ras fin sare piper Mod de preparare: Faci o salată de vinete în care adaugi caşcavalul ras şi piperul (după […]
Rulouri de sunca umplute cu telina si mar
Rulouri de sunca umplute cu telina si mar din: şuncă de Praga, telina, morcovi, mar, lamaie, maioneza, sare. Ingrediente: 200 g şuncă de Praga tăiată felii subţiri 1 ţelină de 300 g 2 morcovi potriviţi 1 măr sare zeamă de lămâie 150 g maioneză Mod de preparare: Ţelina, morcovii şi mărul le dai pe răzătoarea fină […]
Lichior de zahăr ars
Lichior de zahăr ars din: alcool rafinat, zahar, apa, zahar vanilat, rom. Ingrediente: 1 pahar alcool rafinat 10 cuburi zahăr 1 pahar zahăr 1 pahar apă 2 pacheţele zahăr vanilat 1 ceşcuţă rom Mod de preparare: Se ard într-o crăticioară cele zece bucăţi de zahăr cubic, se sting cu un pahar cu apă şi […]
Paste cu carne de vita si cimbru
Paste cu carne de vita si cimbru din: spaghete, carne de vită tocată, roşii, usturoi, ceapă, ulei de măsline, unt, vin alb dulce, sare, piper negru şi verde măcinat, busuioc verde, cimbru verde, patrunjel. Ingrediente: 500 g spaghete 500 g carne de vită tocată 500 g roşii 6-8 căţei usturoi o ceapă mare 2-3 linguri ulei de măsline 50 g unt 50 ml vin […]
Cannelloni cu branza si spanac
Cannelloni cu branza si spanac din: cannelloni, spanac, pesmet, brânză telemea de oaie, smântână, ouă, unt, piere de rosii, busuioc verde, cascaval. Ingrediente: 16 bucăţi cannelloni 300 g spanac 50 g pesmet 300 g brânză telemea de oaie 100 g smântână 3 ouă 125 g unt 300 g piure de roşii 3-4 frunze busuioc verde 100 g caşcaval ras Mod de […]
Tort cu budinca de lamaie si ananas
Tort cu budinca de lamaie si ananas din: oua, apa, zahar, praf de copt, coaja de lamaie, budincă de lămâie, lapte, zahar, compot ananas, frisca, sucul de la compotul de anana, suc de lamaie. Ingrediente pentru blat: 10 ouă 10 linguri apă 20 linguri zahăr un praf de copt coaja de la 2 lămâi Ingrediente pentru cremă: 2 […]
Triunghiuri cu legume si mascarpone
Triunghiuri cu legume si mascarpone din: ouă, şniţele, frunze de salată, sos de rosii picant, rosii, ardei, sare, piper, cimbru verde, mascarpone, paine, morcovi, ulei de masline, otet balsamic. Ingrediente: 2 ouă 3 şniţele 8 frunze de salată sos de roşii picant 3-4 roşii 2- 3 ardei verzi sare piper o linguriţă cimbru verde 100 g brânză mascarpone […]
Vinete umplute cu carne de porc si cimbru
Vinete umplute cu carne de porc si cimbru din: vinete, ceapa, carne tocata de porc, pasta de rosii, ulei, sare, piper negru si rosu, cascaval, runze de salată, cimbru uscat sau verde. Ingrediente: 2 vinete medii 2 cepe 600 g carne tocată de porc 2 linguri pastă de roşii 3-4 linguriţe ulei de floarea-soarelui sare piper […]
Muschiulet de porc impanat cu piept ardelenesc
Muschiulet de porc impanat cu piept ardelenesc din: muşchiuleti de porc, piept ardelenesc, usturoi, ulei, condimente pentru carne de porc, apa. Ingrediente: 2 muşchiuleti de porc de 1 kg 100 g piept ardelenesc 1 căpăţână usturoi 2-3 linguri ulei 2 linguri condimente pentru carne de porc 1 cană de apă Mod de preparare: Speli muşchiuleţii de porc, îi scurgi […]
Drob de ficat de pui cu patrunjel
Drob de ficat de pui cu patrunjel din: ficăţei de pui, pipote şi inimi de pui, oua, patrujel verde, marar verde, ceapa, ulei, condimente pentru chiftele sau drob, piper, sare, usturoi verde sau uscat, măsline verzi fără sâmburi. Ingrediente: 500 g ficăţei de pui 500 g pipote şi inimi de pui 6 ouă 1 legătură pătrunjel verde 1 legătură mărar verde […]
Tort cu mere si vanilie
Tort cu mere si vanilie din: mere Ionatan, zahăr, apă, ouă, făină, ulei, sare, esenţă de vanilie sau rom, frişcă bătută, bombonele de ornat sau fulgi de cocos. Ingrediente: 1 kg mere Ionatan, 8 linguri zahăr 1/2 cană apă 8 ouă 8 linguri făină 8 linguri ulei sare 8 linguri zahăr 1 esenţă de vanilie sau rom 500 g frişcă bătută […]
Muschi de porc cu salvie la cuptor
Muschi de porc cu salvie la cuptor din: muşchi deporc, usturoi, vin alb, salvie proaspătă, rozmarin verde, foi de dafin, pătrunjel verde, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 bucată de muşchi deporc (circa 700 g) 5 căţei de usturoi 1 pahar de vin alb 2 linguri salvie proaspătă 2 linguri rozmarin verde 2 foi de dafin 1/2 legătură pătrunjel verde sare piper 1-2 […]
Cea mai simpla ciorba de perisoare
Cea mai simpla ciorba de perisoare din: ceapa, morcov, cartof, ardei gras sau pasta de ardei, orez, carne tocata (în funcţie de preferintă), oua, verdeata, concentrat de legume, zeamă de varză sau borş Ingrediente: 2 cepe potrivite 1 morcov mare 1 cartof mare 1 ardei gras sau pastă de ardei orez 500 g carne tocată (în funcţie […]
Varza de Bruxelles cu branza la cuptor
Varza de Bruxelles cu branza la cuptor din: varza de Bruxelles, unt , faina, lapte, smantana, branza sau cascaval, sare. Ingrediente: 1 kg verzişoare de Bruxelles 1 lingură unt 11/2 lingură făină 1 ceaşcă lapte 1 ceaşcă smântână 2-3 linguri brânză rasă saucaşcaval sare Mod de preparare: Pui verzişoarele la fiert în apă clocotită timp […]
Cod cu legume si marar
Cod cu legume si marar din: cod fără cap, ceapă, pastă de tomate, roşii, ardei gras, cartofi, ulei, vin alb, mărar, pătrunjel, cimbru, piper, sare. Ingrediente: 1 kg cod fără cap 100 g ceapa 1 lingură pastă de tomate 300 g roşii 300 g ardei gras 500 g cartofi 150 g ulei 1/2 pahar vin alb […]
Prajitura cu visine si iaurt
Prajitura cu visine si iaurt din: oua, zahar, zahar vanilat, ulei, faina, praf de copr, iaurt de visine, gelatina rosie pentru tort, zahar pudra, visine. Ingrediente pentru blat: 5 oua 250 g zahar 1 plic zahar vanilat 5 linguri ulei 125 g faina 1/2 plic praf de copt Ingrediente pentru crema: 1 pahar mare de iaurt de visine (370 […]
Ghiveci de legume cu carne de pui
Ghiveci de legume cu carne de pui din: piept de pui sau 3-4 pulpe de pui superioare, cartofi, ceapa, dovlecei, varza, ardei, rosii. Ingrediente: 1 piept de pui sau 3-4 pulpe de ţi pui superioare 5 cartofi mari 2 cepe 2 dovlecei 1/2 varză 2 ardei 3 roşii Mod de preaprare: Cureţi legumele şi le tai în […]
Tocanita de ciuperci cu patrunjel
Tocanita de ciuperci cu patrunjel din: ciuperci, ulei, ceapa, făină, pătrunjel verde, piper, sare, zeamă de carne sau apă. Ingrediente: 1/2 kg ciuperci 3-4 linguri ulei 2-3 cepe 1 lingură făină pătrunjel verde tăiat mărunt piper sare 1/2 ceaşcă zeamă de carne sau apă Mod de preparare: Tai feliuţe ciupercile curăţate şi spălate bine, le […]
Salau cu sos tomat, busuioc si usturoi
Salau cu sos tomat, busuioc si usturoi din: ceapă, usturoi, busuioc, ulei de măsline, rosii, sare, piper, file de salau, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 ceapă 2 căţei de usturoi 2 legături de busuioc 2 linguri ulei de măsline 400 g roşii sare, piper 2 fileuri de şalău zeama de la 1/2 lămâie Mod de preaprare: Cureţi […]
Prepeliţe la tavă
Prepeliţe la tavă din: prepelite, foi de vita, slanina, unt, vin, supa de oase, coniac, sare. Ingrediente: 3 prepeliţe 5 foi de viţă 3 felii de slănină 100 g unt 1 pahar de vin sau supă de oase 1 lingură de coniac sare Mod de preparare: Prepeliţele se jumulesc, se pârlesc, se şterg, li se […]
Reteta zilei: Ciocolata calda cu aroma de scortisoara
Ciocolata calda cu aroma de scortisoara din: lapte, ciocolata amaruie, ciocolata cu lapte, sare, scortisoara. Ingrediente: 1 l lapte 230g ciocolata amăruie, fin tocata 115g ciocolata cu lapte, fin tocata 1 vârf de cuțit de sare 1/2 linguriță scorțișoară Mod de preparare: Incalziti aproximativ o treime din lapte impreuna cu ciocolata și […]
Supa de fasole cu busuioc
Supa de fasole cu busuioc din: fasole albă, ceapa, mrcovi, rosii, ardei gras rosu, ulei, patrunjel, busuioc, menta, sare, piper. Ingrediente: 150 g fasole albă o ceapă 2 morcovi 2 roşii un ardei gras roşu 5 linguri ulei pătrunjel busuioc mentă sare piper Mod de preparare: Se pune fasolea pentru 6 ore la înmuiat în apă […]
Vita picanta cu ardei grasi si rosii
Vita picanta cu ardei grasi si rosii din: carne de vită, ceapa, usturoi, rosii, suc de rosii, ardei grasi veri, ardei grasi rosii, morcovi, cartofi, ardei iuti, supa de vita sau apa, ulei, sare, piper. Ingrediente: un kg cuburi carne de vită 5 cepe 5 căţei usturoi 6 roşii 150 ml suc de roşii 3 ardei […]
Pui cu sos din smantana si usturoi
Pui cu sos din smantana si usturoi din: piept de pui, ceapa, usturoi, vin alb sec, smantana, supa, ulei, sare, piper. Ingrediente: un piept de pui 4 cepe 3 căţei usturoi 300 ml vin alb sec 150 ml smântână 100 ml supă 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Carnea se taie cuburi, se preîară […]
Miel cu sos de rosii si usturoi
Miel cu sos de rosii si usturoi din: pulpă de miel, usturoi, cimbru, unt, lamaie, vin alb sec, bulion, conserva cu cuburi de rosii, sare, piper. Ingrediente: o pulpă miel de 1,5 kg 3-4 căţei usturoi cimbru 100 g unt 1/2 lămâie 300 ml vin alb sec 2 linguri bulion o conservă mare cuburi de roşii […]
Gogosi delicioase umplute cu gem
Gogosi delicioase umplute cu gem din: făină, drojdie, lapte, zahar pudra, oua, sare, ulei, gem. Ingrediente: 500 g făină 20 g drojdie 250 ml lapte 3 linguri zahăr pudră 2 ouă 75 g unf un praf sare ulei pentru prăjit Ingrediente pentru umplutură: gem, după gust Mod de preparare: In laptele călduţ se desface drojdia si […]
Sos din ardei gras si mazare
Sos din ardei gras si mazare din: ceapă, ardei gras rosu, ardei gras galben, ardei gras verde, mazare, rosii in bulion, bulion, ulei, sare, piper. Ingrediente: o ceapă un ardei gras roşu un ardei gras galben un ardei gras verde 100g mazăre 3 roşii în bulion o lingură bulion o lingură ulei sare piper Mod de […]
Cocktail cu gin si aroma de lamaie
Cocktail cu gin si aroma de lamaie din: gin, zahar pudra, lamaie, sifon, gheata, lamaie verde. Ingrediente: 50 ml gin 1 linguriţă zahăr pudră zeama de la 1/2 lămâie 250 ml sifon cuburi de gheaţă 1/2 felie de lămâie verde Mod de preparare: Se amestecă bine ginul cu o linguriţă de zahăr pudră, […]
Pizza cu branzaturi si verdeata
Pizza cu branzaturi si verdeata din: blat de pizza, gata preparat, mozzarella, brânză cu mucegai albastru (sau de burduf, ceva mai iute), caşcaval, parmezan, ulei, verdeaţă pentru servit, sare, piper. Ingrediente: un blat de pizza, gata preparat 50 g mozzarella 50 g brânză cu mucegai albastru (sau de burduf, ceva mai iute) 50 g caşcaval o lingură parmezan ras 2 linguri ulei […]
Cheeseburger de casa cu rosii si smantana
Cheeseburger de casa cu rosii si smantana din: chifle, carne tocată, brânză topită, rosii, ceapa, mustar, smantana, salata verde, sare, piper. Ingrediente: 4 chifle 300 g carne tocată 8 felii brânză topită 2-3 roşii o ceapă 2 linguri muştar 2 linguri smântână salată verde sare piper Mod de preparare: Carnea se amestecă bine cu ceapa tocată mărunt, sare […]
Prajitura cu smochine si fulgi de ovaz
Prajitura cu smochine si fulgi de ovaz din: unt, zahar, faina, sare, smochine, esenta de vanilie, fulgi de ovaz. Ingrediente: 225 g unt 175 g zahăr 300 g făină un praf de sare 500 g smochine o linguriţă esenţă vanilie 70 g fulgi de ovăz Mod de preparare: Se amestecă untul cu zahărul si vanilia. […]
Reteta zilei: Sote de legume cu ciuperci
Sote de legume cu ciuperci din: dovlecei, ulei de avocado, ardei gras, ceapa, ciuperci, chimen, praf de ardei, praf de chili, sare de mare, sos guacamole, limeta. Poate te intereseaza si Sote de legume la cuptor Ingrediente: 2 dovlecei 3 linguri de ulei de avocado 2 ardei grasi 2 cepe 240gr de ciuperci, curățate 1 […]
Tarta cu smochine si miere
Tarta cu smochine si miere din: aluat foitaj congelat, smochine, zahar pudra, unt, faian de migdale, oua, miere, suc de lamaie. Ingrediente: un aluat foitaj congelat 16 smochine 100 g zahăr pudră 100 g unt 100 g făina de migdale un ou 2 linguri miere sucul unei jumătăţi de lămâie Mod de preparare: Aluatul decongelat se […]
Kebab cu piept de pui
Kebab cu piept de pui din: chifle cu susan, piept de pui sau curcan, crema de branza, suc de lamaie, rosii, cartofi, salata, ceapa rosie, usturoi, patrunjel otet, boia, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 chifle cu susan 2 felii piept de pui sau curcan 250 g cremă de brânză sucul unei lămâi 2 roşii 2 cartofi câteva foi […]
Hotdog cu chili si branza
Hotdog cu chili si branza din: cornuri, crenvursti, carne tocată de vită, usturoi, ceapa, seminte de chimen, boia iute sau chili, suc de rosii, oregano uscat, ulei, sare, piper, roşii, zahar, otet balsamic, brânză cedar. Ingrediente: 4 cornuri 4 crenvursti Ingrediente pentru sos: 300 g carne tocată de vită 2 căţei de usturoi o ceapă mică 1/2 linguriţă seminţe de chimen […]
Lasagna cu carne de vita si cimbru
Lasagna cu carne de vita si cimbru din: foi de lasagna, ceapa, morcov, carne tocata de vita, rosii pasate, foi de dafin, ulei, cimbru, sare, făină, unt, lapte, nucşoară, parmezan Ingrediente: un pachet foi lasagna 3 cepe un morcov 600 g carne tocată de vită 800 g roşii pasate 2 foi de dafin 2 linguri ulei cimbru sare Ingrediente pentru sosul bechamel: […]
Prajitura cu ciocolata si branza de vaci
Prajitura cu ciocolata si branza de vaci din: oua, faina, ciocolata, unt, zahar, nuca macinata, praf de copt, branza de vaci, esenta de vanilie, sare. Ingrediente: 3 ouă 125 g făină 100 g ciocolată 100 g unt 100 g zahăr 100 g nucă măcinată 1/2 linguriţă de praf de copt Ingrediente pentru compozitia alba: 800 […]
Punch cu rom
Punch cu rom din: zeamil, amidon, lapte, zahar, galbenusuri, rom. Ingrediente: 3 linguri zeamil sau amidon 3 ceşti lapte 3/4 ceaşcă zahăr 5 gălbenuşuri 1 ceaşcă rom Mod de preparare: Se amestecă bine zahărul cu zeamilul şi se dizolvă în lapte rece. Se pune într-un vas pe foc, amestecându-se tot timpul […]
Reteta zilei: Pizza cu legume proaspete
Pizza cu legume proaspete din: aluat, crema de branza, maioneza, condimente pentru supa de legume, broccoli, ardei gras, morcov, rosii, masline, telina, castravete, branza cheddar, patrunjel. Poate te intereseaza si Pizza cu vita Ingrediente: 400gr aluat 240gr cremă de brânză 2/3 cana maioneza condimente pentru supa de legume 4-6 cani legume proaspete, tocate (broccoli, ardei […]
Sos verde
Sos verde cu aroma de lamaie din: oua fierte, ulei, suc de lamaie, marar, tarhon, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 3 ouă fierte tari 1 lingură şi jumătate de ulei suc de lămâie frunze de mărar, tarhon, pătrunjel verde sare piper Mod de preparare: Se fierb ouăle tari, se toacă mărunt albuşurile şi se […]
Tarta rasturnata cu capsuni si vanilie
Tarta rasturnata cu capsuni si vanilie din: unt, zahar fin, păstăi de vanilie, căpşuni, aluat de foi refrigerat, făină. Ingrediente: 60 g unt 100 g zahăr fin 2 păstăi de vanilie 800 g căpşuni 750 g aluat de foi refrigerat puţină făină Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 200 0 C. Se crestează pe lung păstăile […]
Supa de pui cu morcov si taitei
Supa de pui cu morcov si taitei din: piept de pui, morcov, ceapa, telina, cartof, taitei, sare, patrunjel. Ingrediente: 1/2 piept de pui 2 morcovi o ceapă o felie de ţelină un cartof mare tăieţei sare pătrunjel Mod de preparare: Carnea se pune întreagă la fiert în apă rece cu un praf de sare. Se ia […]
Rulada de ciocolata cu frisca
Rulada de ciocolata cu frisca din: oua, zahar, sare, apa calda, faina, cacao, ciocolata neagra, oua, lapte, frişcă lichidă Ingrediente pentru aluat: 4 ouă 100 g zahăr un praf de sare 2 linguri apă caldă 40 g făină 40 g cacao Ingrediente pentru umplutură: 200 g ciocolată neagră 6 ouă 2 linguri lapte un praf de […]
Piept de pui umplut cu sos pesto
Piept de pui umplut cu sos pesto din: piept de pui, sos pesto, ulei, supa de pui, pesmet, unt, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: un piept de pui un borcan mare sos pesto 2 linguri ulei 300 ml supă de pui Ingrediente pentru servit: 200 g pesmet 100 g unt o legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Carnea se […]
Minitorturi cu capsuni si vanilie
Minitorturi cu capsuni si vanilie din: ouă, zahăr, sare, extract de vanilie, făină, unt topit, căpşunată, zahăr fin, frişcă bătută, zahăr vanilat, căpşuni. Ingrediente pentru blat: 6 ouă 150 g zahăr 1 praf sare 1 linguriţă extract de vanilie 125 g făină 3 linguri unt topit 2-3 linguri căpşunată Ingrediente pentru cremă: 1 albuş 50 g zahăr fin 250 ml frişcă bătută 1 plic zahăr vanilat […]
Dukkah cu ulei de masline si fistic
Dukkah cu ulei de masline si fistic din: fistic, alune ce pădure, seminţe le susan, cumin, seminte de coriandru, sare de mare, piper, ulei de măsline extra-virgin, ciabatta. Ingrediente: 4 linguri fistic decojit 6 linguri alune ce pădure 4 linguri seminţe le susan decojite 2 linguri cumin 1 lingură seminţe de coriandru 1 linguriţă sare de mare 1/2 lingură piper proaspăt pisat 150 […]
Reteta zilei: Budinca de paste cu pui si broccoli
Budinca de paste cu pui si broccoli din: usturoi, ulei, sare, piept de pui, paste, broccoli, unt, faina, lapte, parmezan, pesmet, unt topit, piper. Ingrediente: 1 capatana de usturoi 1 lingurita ulei un vârf de cuțit de sare 2 piepti de pui 1 1/2 cană de paste 2 broccoli, rupt în buchețelele 4 linguri […]
Tocana de peste cu dovlecel si masline
Tocana de peste cu dovlecel si masline din: cod decongelat, dovlecei, ardei graşi, ceapa, morcovi, usturoi, rosii, masline, ulei, sare, piper. Ingrediente: un kg cod decongelat 2 dovlecei 2 ardei graşi o ceapă 2 morcovi 3 căţei de usturoi 4 roşii 100 g măsline cu sâmburi 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Intr-o cratită se pune […]
Chec sarat de legume
Chec sarat de legume din: morcovi, dovlecei, mazăre, ouă, lapte, amidon sau făină, smântână de gătit, sare, piper, nucsoara, oua. Ingrediente: 3 morcovi 2 dovlecei mici 300 g mazăre 6 ouă 100 ml lapte 3 linguri amidon sau făină 100 ml smântână de gătit sare piper nucşoară Ingrediente pentru umplutură: 3 ouă Mod de preparare: Dovleceii tăiati cubuleţe se fierb în apă sărată, […]
Cozonaci cu nuca, lapte si cacao
Cozonaci cu nuca, lapte si cacao din: faina, oua, drojdie, zahar, zahar vanilat, lapte, cacao, nuca, ulei, lamaie, esenta de rom, sare. Ingrediente: 1 kg făină 6 ouă 50 g drojdie 400 g zahăr 3 pliculeţe de zahăr vanilat 500 ml lapte 2 linguri de cacao 300 g nucă măcinată 100 ml ulei 1 lămâie […]
Sos de ciuperci cu aroma de lamaie
Sos de ciuperci cu aroma de lamaie din: ciuperci, ceapa, usturoi, ulei, faina, vin alb, apa, cuisoare, lamaie, patrunjel verde, cimbru. Ingrediente: 1 cutie mică de ciuperci 1 ceapă 1 căţel usturoi 3 linguri ulei 1 lingură făină 1 pahar de vin alb sec 1 pahar de apă cuişoare 1 lămâie pătrunjel verde cimbru Mod […]
How to make Oatmeal pie (video)
Oatmeal pie How to make Oatmeal pie Pofta buna!
How to make Pickled green tomato (video)
Pickled green tomato How to make Pickled green tomato Pofta buna!
How to make Vegetable salsa with chips (video)
Vegetable salsa with chips How to make Vegetable salsa with chips Pofta buna!
How to make Peanut butter chocolate fudge (video)
Peanut butter chocolate fudge How to make Peanut butter chocolate fudge Pofta buna!
How to make Sausage pinwheels (video)
Sausage pinwheels How to make Sausage pinwheels Pofta buna!
How to make Tropical lime daiquiri (video)
Tropical lime daiquiri How to make Tropical lime daiquiri
80% din standurile GastroPan 2015 s-au ocupat
Peste 80% din cei 6.000 mp pe care se va desfăşura expoziţia GastroPan 2015 au fost ocupaţi de numeroşi furnizori din ţară şi din străinătate care şi-au rezervat deja standurile. În perioada 19-21 martie 2015, Centru Expo President din Târgu Mureş devine cea mai mare platformă de afaceri ce expune gama completă de soluţii şi […]
How to make Fresh fruit salad with marshmallow custard sauce (video)
Fresh fruit salad with marshmallow custard sauce How to make Fresh fruit salad with marshmallow custard sauce Pofta buna!
How to make Orange Cream Cheese Frosting (video)
Orange Cream Cheese Frosting How to make Orange Cream Cheese Frosting Pofta buna!
How to make Orange Chocolate Cupcakes (video)
Orange Chocolate Cupcakes How to make Orange Chocolate Cupcakes Pofta buna!
How to make Cheesy Crescent Roll Spirals (video)
Cheesy Crescent Roll Spirals How to make Cheesy Crescent Roll Spirals Pofta buna!
Reteta zilei: Placinta aromata cu dovleac
Placinta aromata cu dovleac din: faina de migdale, faina de nuca de cocos, unt, indulcitor, sare, ou, zahar, gelatina, apa fierbinte, piure de dovleac, crema de branza, esenta de vanilie, sare, scortisoara, ghimbir, nucsoara, ienibahar. Poate te intereseaza si Placinta cu cereale, nuci si stafide Ingrediente aluat: 3/4 cană faina de migdale 1/4 cana faina […]
Bors de porc cu legume
Bors de porc cu legume din: carne de porc, morcovi, ceapa, telina, cartofi, mazare, bors, marar, sare. Ingrediente: 600 g carne de porc 2 morcovi o ceapă o felie ţelină 3 cartofi o mână mazăre congelată 500 ml borş marar sare Mod de preparare: Carnea se pune la fiert în apă cu sare şi se ia […]
Chiftele de pui cu cartof si cascaval
Chiftele de pui cu cartof si cascaval din: piept de pui, caşcaval, cartofi, oua, nucsoara, pesmet, unt, sare, piper. Ingrediente: 100 g piept de pui 50 g caşcaval ras 750 g cartofi 3 ouă un praf de nucşoară pesmet fin 2 linguri unt sare piper Mod de preparare: Cartofii se pun la fiert în apă cu un praf […]
Sarmale in frunze de vita cu legume
Sarmale in frunze de vita cu legume din: frunze de viţă-de-vie, orez, ceapa, morcov, ulei, suc de lamaie, sare, rosii. Ingrediente: 20-25 frunze de viţă-de-vie 10 linguri orez o ceapă un morcov 4 linguri ulei sucul unei lămâi sare 4-5 roşioare Mod de preparare: Frunzele se opăresc 2 minute în apă clocotită şi apoi li se […]
Pui cu legume si rozmarin
Pui cu legume si rozmarin din: pulpe întregi de pui, cartofi, rosii, lamaie, rozmarin proaspat, patrunjel, unt, ulei, sare. Ingrediente: 2 pulpe întregi de pui 3-4 cartofi 2 roşii 1/2 lămâie un fir rozmarin proaspăt puţin pătrunjel 100 g unt 2 linguri ulei sare Mod de preparare: Cartofii si carnea se pun la fiert în vase […]
Conopida pane cu pesmet
Conopida pane cu pesmet din: conopidă, oua, pesmet, ulei, sare, patrunjel. Ingrediente: o conopidă mică 2 ouă pesmet fin ulei pentru prăjit sare 2-3 fire pătrunjel pentru decor Mod de preparare: Conopida se desface bucheţele, apoi se dă printr-un jet de apă. Se pune la fiert în apă cu sare. Când s-a fiert conopida, se scurge bine, […]
Piept de pui umplut cu mozzarella
Piept de pui umplut cu mozzarella din: piept întreg de pui, mozzarela, oua, pesmet, sare, piper, ulei. Ingrediente: un piept întreg de pui 200 g mozzarela 2 ouă pesmet fin sare piper ulei pentru prăjit Mod de prearare: Carnea se taie în asa fel încât să se obţină o foaie cât mai întinsă. Se presară cu sare […]
Prajitura cu branza si iaurt
Prajitura cu branza si iaurt din: foi de plăcintă, oua, cascaval, telemea, iaurt, zahar pudra, unt topit, lapte, praf de copt, ulei. Ingrediente: un pachet foi de plăcintă 8 ouă 200 g caşcaval 400 g telemea 500 ml iaurt 150 g zahăr pudră 100 g unt topit 100 ml lapte un vârf de cuţit praf de […]
Pui cu piure si bacon la cuptor
Pui cu piure si bacon la cuptor din: piept de pui, bacon afumat, cartofi, ceapa, oua, usturoi, patrunjel, unt, cascaval, nucsoara, ulei, sare, piper. Ingrediente: un piept de pui 100 g bacon afumat un kg cartofi 2 cepe un ou 2 căţei usturoi o legătură pătrunjel 80 g unt 10 g unt, pentru tavă 40 g […]
Baclava cu nuca si scortisoara
Baclava cu nuca si scortisoara din: foi de placinta, unt topit, nuca, scortisoara, zahar, nucsoara, fistic, apa, miere, lamaie. Ingrediente: 2 pachete de foi de plăcintă 250 g unt topit 300 g nucă 3 linguriţe de scorţişoară 50 g zahăr nucşoară 50 g fistic măcinat Ingrediente pentru sirop: 300 g zahăr 300 ml apă […]
Pulpe de curcan cu legume la cuptor
Pulpe de curcan cu legume la cuptor din: pulpe de curcan, usturoi, ceapa, morcovi, supa, salvie, rozmarin, dafin, patrunjel, ulei de masline. Ingrediente: 2 pulpe de curcan 10 căţei de usturoi 2 cepe 2 morcovi 4 cartofi 500 ml supă de legume sau pui 2 frunze de salvie 2 crenguţe de rozmarin 2 frunze de […]
Reteta zilei: Friptura de vita cu sos de merisoare
Friptura de vita cu sos de merisoare din: ulei de masline, vita, sare, piper, ceapa rosie, morcov, telina, merisoare, cimbru, vin rosu, supa de vita, zahar, seminte de mustar, piure de cartofi. Poate te intereseaza si Friptura de vita la gratar Ingrediente: 1-2 linguri ulei de măsline 2 kg friptură de vita 1 linguriță sare […]
Oua de prepelita cu cartofi sote
Oua de prepelita cu cartofi sote din: oua de prepelita, fasole verde, cartofi noi, ansoa, patrunjel, chives, zeama de lamaie. Ingrediente: 4 ouă de prepeliţă 100g de fasole verde 100g de cartofi noi, tăiaţi în jumătăţi sau în sferturi 1 anşoa, tocată fin 1 lingură de pătrunjel tocat 1 lingură de chives tocate zeama de […]
Sos delicios de muştar
Sos delicios de muştar din: mustar, faina, zahar, otet, smantana, unt, sare. Ingrediente: 400gr muştar 100gr făină 50gr zahăr 50ml oţet 300ml smântână 100gr unt sare, după gust Mod de preparare: Untul se pune la foc, iar după ce s-a topit, se adaugă făina şi se căleşte, fără a se rumeni. Se stinge cu smântână, […]
Inghetata delicioasa de fistic
Inghetata delicioasa de fistic din: oua, zahar brun, lapte, smântână pentru frişcă, fstic. Ingrediente: 5 gălbenuşuri 7 linguri zahăr brun 300 ml lapte 600 ml smântână pentru frişcă 250 g fistic decorticat crud Mod de preparare: Gălbenuşurile, zahărul şi laptele se pun pe foc, se amestecă încontinuu până se formează spuma. Printr-o sită […]
File de peste pe pat de legume
File de peste pe pat de legume din: peste, broccoli, fasole verde, gulie, ceapa rosie, ardei iute, otet de vin rosu, zahar brun, dafin, ulei de masline, sare grunjoasa. Ingrediente: 4 fileuri de peşte alb 4-5 bucheţele de broccoli 300 g fasole verde 1 gulie Ingrediente dulceata de ceapa: 700 g ceapă roşie 1-2 ardei […]
Piept de curcan umplut cu praz si ciuperci
Piept de curcan umplut cu praz si ciuperci din: piept de curcan, ciuperci, praz, vin alb, usturoi, ulei, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 600 g piept de curcan 1 kg ciuperci proaspete 5 fire de praz 150 ml vin alb sec 2-3 căţei de usturoi ulei cimbru sare piper Mod de preparare: Curăţă ciupercile, feliază-le subţire […]
Curry de pui cu lapte de cocos
Curry de pui cu lapte de cocos din: pui, ulei, curry, ceapa, usturoi, lapte de cocos, ghimbir proaspăt, sare. Ingrediente: un pui de un kg 4 linguri ulei o lingură cu vârf praf de curry 2 cepe 2 căţei usturoi 300 ml lapte de cocos 50 g ghimbir proaspăt sare Mod de preparare: Carnea se unge cu […]
Reteta zilei: Curry de scoici
Curry de scoici din: scoici, sare, piper, curry, ceapa, ulei, usturoi, ardei iute, apa fierbinte, praz, rosie. Poate te intereseaza si Cum se prepara Scoici Saint Jacques cu piure de mazăre Ingrediente: 1kg scoici, curatate si taiate bucati 1/4 linguriță sare 1/4 linguriță piper negru 1 1/2 lingura praf de curry 1/2 ceapa 2 linguri […]
Tarta aromata cu gutui si scortisoara
Tarta aromata cu gutui si scortisoara din: făină, margarină, zahăr, ou, apa, sare, gutui, amidon, scortisoara, cardamom. Ingrediente pentru blat: 240 g făină 150 g margarină 50 g zahăr 1 ou 1 lingură cu apă puţină sare Ingrediente pentru umplutură: 2-3 gutui, aproximativ 500 g 100 g zahăr 2 linguri de amidon 1 linguriţă de scorţişoară 1/2 linguriţă de cardamom […]
Pui cu lamaie, cartof si cimbru
Pui cu lamaie, cartof si cimbru din: pulpe întregi, cartofi, lamaie, cimbru, ulei, vin alb sec, sare, piper. Ingrediente: 2 pulpe întregi 5 cartofi 2 lămâi un pic de cimbru 2 linguri ulei 250 ml vin alb sec sare piper Mod de preparare: Cartofii se pun la fiert întregi în apă clocotită cu sare. […]
Cum se pregateste carnea de mistret
Cum se pregateste carnea de mistret Este bine de ştiut că mistreţul din pădurile de la şes este mai gras (poate atinge 300 kg) decât cel din pădurile de munte, care este mult mai slab. Mistreţul se prepară la fel ca şi carnea de porc. Carnea se ţine câteva zile în baiţ. Se poate consuma […]
Rulada de porc cu legume la tava
Rulada de porc cu legume la tava din: pulpa de porc, caise uscate, nuca, vin alb, rosii uscate, unt, ulei, cartofi, morcovi, rozmarin, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1,5-2 kg pulpă de porc 200 g caise uscate 200g nucă 150 ml vin alb 100 g roşii uscate 100 g unt 2 linguri de ulei 400 g […]
Rata umpluta cu prune si orez salbatic
Rata umpluta cu prune si orez salbatic din: rata, orez salbatic, prune uscate, supa de legume, vin rosu, mere, ceapa, oregano, unt, boia dulce, piper, sare. Ingrediente: 1 raţă 1 cană de orez sălbatic 10 prune uscate neafumate 2 căni de supă de legume 200 ml vin roşu 2-3 mere 1 ceapă oregano 100 g […]
Salata cu pepene galben, mere si pere
Salata cu pepene galben, mere si pere din: pepene galben, mere, pere, prune, zahar, rom, frisca. Ingrediente: 2 pepeni galbeni mijlocii 2 mere 2 pere 1/2 kg prune 50 g zahăr 1 ceşcuţă rom (sau lichior) 50 g frişcă bătută Mod de preparare: Speli, cureţi şi tai fructele în cubuleţe. Le presari cu zahăr, apoi […]
Tarta cu cocos, lamaie si capsuni
Tarta cu cocos, lamaie si capsuni din: făină, zahăr tos, unt rece, lapte de cocos, zahăr fin, amidon, suc de limette, coajă de limette rasă, oua, căpşuni, fâşii de coajă de limette, zahăr fin, smântână dulce. Ingrediente pentru blat: 500 g făină 50 g zahăr tos 145 g unt rece tăiat bucăţele Ingrediente pentru cremă: 430 ml lapte de cocos 220 g zahăr fin 50 g […]
Biban prajit
Biban prajit din: biban, faina, sare, piper alb, ulei, ceapa verde, usturoi, otet alb, galbenusuri, apa, unt, zeama de lamaie. Ingrediente: 4 bibani de mare făină sare piper alb ulei ceapă verde 6 căţei de usturoi 1 linguriţă de oţet alb Ingrediente pentru sos: 2 gălbenuşuri 1 lingură de apă 8 linguri de unt 1-2 […]
Reteta zilei: Galuste umplute
Galuste umplute din: faina, ulei, apa, sare, ceapa, unt, cartofi fierti, piper, branza cheddar, varza acra, bacon, stafide, prune. Ingrediente pentru aluat: 8-9 cani faina 1/2 cană ulei vegetal 1,5 cani de apa călduță in care au fiert cartofii 2.5 cană apă călduță 1 linguriță de sare Ingrediente pentru umplutura de cartofi: 1 ceapa, […]
Aspic de curcan cu castraveti murati
Aspic de curcan cu castraveti murati din: piept de curcan, morcovi, zucchini, ceapa, castraveti murati, gogosari murati, supa, gelatina, patrunjel verde, sare. Ingrediente: 200 g piept de curcan 500 g amestec de legume (morcovi, zucchini, 1 ceapă, 2 castraveţi muraţi, 1-2 gogoşari muraţi) 700 ml supă 4 plicuri de gelatină pătrunjel verde sare […]
Curcan umplut cu legume la cuptor
Curcan umplut cu legume la cuptor din: curcan, ceapa, morcovi, pastarnac, telina, unt, vin alb, sare, piper, chili. Ingrediente: 1 curcan (2-3 kg) 500 g ceapă 2-3 morcovi 1 păstârnac 1 ţelină potrivită 100 g unt 200 ml vin alb sec sare piper chili Mod de preparare: Spală curcanul în mai multe ape reci, curăţă […]
Carnati de casa cu usturoi si boia
Carnati de casa cu usturoi si boia din: carne de porc, usturoi, boia, sare de mare, piper, intestine. Ingrediente: 3 kg carne de porc (fleică) 100 g usturoi 1 lingură de boia (iute, dulce, afumată) 1 lingură de sare de mare 20 boabe de piper intestine de porc Mod de preparare: Dă carnea […]
Sos cald de legume
Sos cald de legume din: morcovi, ceapa, telina, usturoi, patrunjel, cartofi, cimbru, piper, dafin, pasta de tomate, ulei, apa. Ingrediente: 100 g morcovi 100 g ceapă 50 g ţelină usturoi 2 rădăcini pătrunjel 100 g cartofi cimbru boabe de piper foaie de dafin 50 g pastă de tomate 75 ml ulei 1,2 l apă Mod […]
Ciolan in sos de bere neagra
Ciolan in sos de bere neagra din: ciolan afumat, bere neagra, usturoi, boabe de piper, dafin, cimbru, chimen, ceapa, sare. Ingrediente: 1 ciolan afumat 500 ml bere neagră 5-6 căţei de usturoi 3-4 boabe de piper 1 foaie de dafin 1/2 linguriţă de cimbru 1 linguriţă rasă de chimen 1 ceapă sare Mod de […]
How to make chili cheese burritos (video)
Chili cheese burritos How to make chili cheese burritos Pofta buna!
How to make Chili hot beans (video)
Chili hot beans How to make Chili hot beans Pofta buna!
How to make pinto beans (video)
Pinto beans How to make pinto beans Pofta buna!
How to make Green chile onion cornbread wedges (video)
Green chile onion cornbread wedges How to make Green chile onion cornbread wedges Pofta buna!
How to make Bacon waffles (video)
Bacon waffles How to make Bacon waffles Pofta buna!
How to make Apple butter (video)
Apple butter How to make Apple butter Pofta buna!
How to make Perfect chocolate frosting for brownies (video)
Perfect chocolate frosting for brownies How to make Perfect chocolate frosting for brownies Pofta buna!
Reteta zilei: Nuci pecan caramelizate
Nuci pecan caramelizate din: zahar, zahar brun, scortisoara, nucsoara, ienibahar, ghimbir, sare, piper cayenne, albus de ou, esenta de vanilie, nuci pecan, apa. Poate te intereseaza si Floricele de porumb, nuci pecan si alune cu sirop de caramel si mix de condimente chinezesti Ingrediente: 1 cana zahăr 3/4 cană de zahăr brun 1 1/2 linguri […]
Tortilla cu ton si ardei gras
Tortilla cu ton si ardei gras din: ton în suc propriu, cartofi, ardei gras, oua, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: o conservă mare ton în suc propriu 3 cartofi un ardei gras roşu 5 ouă o legătură pătrunjel ulei sare piper Mod de preparare: Cartofii se pun la fiert în apă clocotită cu sare, se lasă […]
Muschi file cu nuci si cartofi
Muschi file cu nuci si cartofi din: muşchi file, unt, nuci, cartofi, sare, piper. Ingrediente: o bucată muşchi file de maximum 1,5 kg un pachet unt 200 g nuci măcinate 4-5 cartofi sare piper Mod de preparare: Carnea se unge cu 3/4 din pachetul de unt, se presară cu sare si piper si se asază la […]
Rulada de pui cu sunca si mozzarella
Rulada de pui cu sunca si mozzarella din: piept de pui, sunca de casa, mozzarella, unt, ulei, vin, sare, piper. Ingrediente: un piept întreg de pui 4 felii şuncă de casă 200 g mozzarella 2 linguri unt 2 linguri ulei 100 ml vin sare piper Mod de preparare: Carnea se bate uşor cu ciocanul şi […]
Paste cu dovleac si cascaval
Paste cu dovleac si cascaval din: carne tocată, ceapa, dovleac, paste scurte, boia, ulei, sare, piper. Ingrediente: 300 g carne tocată o ceapă 200 g dovleac o pungă paste scurte un praf boia 2 linguri ulei sare piper Ingrediente pentru copt: 2 albuşuri Mod de preparare: Ceapa tocată se căleşte, după care se adaugă carnea. Se […]
Padispan cu stafide si vanilie
Padispan cu stafide si vanilie din: făină, zahar, lapte, praf de copt, zahar vaniliant, sare, oua, ulei, stafide aurii, esenta de vanilie, zahăr pudră. Ingrediente: 9 linguri făină 9 linguri zahăr 9 linguri lapte un plic praf de copt un plic zahăr vanilinat un praf de sare 3 ouă o lingură ulei 100 g stafide aurii o […]
Sos de hrean cu galbenus de ou
Sos de hrean cu galbenus de ou din: galbenus de ou, smantana, sare, otet, hrean. Ingrediente: 1 galbenus 1 lingura smantana sare otet 1 lingura hrean, ras Mod de preparare: Se freacă 1 gălbenuş cu o lingură smântână. Se pune sare şi puţin oţet, după gust. La sfârşit se adaugă o lingură de […]
Tort delicios de ciocolata neagra
Tort delicios de ciocolata neagra din: făină, ciocolata neagra, cacao, praf de copt, bicarbonat, unt, zahar pudra, oua, lapte, ulei, sare, ciocolată de menaj Ingrediente pentru blat: 270 g făină 300 g ciocolată neagră 50 g cacao 2 linguriţe praf de copt 1/2 linguriţă bicarbonat 90 g unt 250 g zahăr pudră 4 ouă 125 ml […]
Pui cu paste si ierburi
Pui cu paste si ierburi din: piept de pui, tăieţei, unt, pătrunjel, mărar, sare, piper. Ingrediente: un piept de pui o pungă tăieţei 150 g unt 1/2 legătură pătrunjel 1/2 legătură mărar sare piper Mod de preparare: Carnea se pune la prăjit în 100 g unt, se presară cu sare şi, piper. Se întoarce. Pastele se pun la fiert […]
Fursecuri picante
Fursecuri picante din: faina, bicarbonat, sare, unt, margarina, branza rasa, ou, telemea, cascaval, piper, boia. Ingrediente aluat: 200g făină 1 vârf cuţit bicarbonat sare 50 g unt sau margarină 100 g brânză rasă 1 ou Ingrediente crema: 100 g unt 100 g telemea 100 g caşcaval sare piper boia Mod de preparare: Se face un […]
Chiftele de peste cu patrunjel
Chiftele de peste cu patrunjel din: cod decongelat, ceapa, sturoi, patrunjel, paine, oua, faina, ulei, sare, piper. Ingrediente: un kg file cod decongelat 2 cepe 6 căţei usturoi o legătură pătrunjel 4 felii pâine 3 ouă 2 linguri făină ulei pentru prăjit sare piper Mod de preparare: Peştele se taie cât mai mărunt şi se pune […]
Reteta zilei: Sandwich-uri cu unt, bacon si branza
Sandwich-uri cu unt, bacon si branza din: zahar brun, sirop de artar, nuci pecan, piper, sare, piper cayenne, bacon, unt, branza brie. Poate te intereseaza si Sandwich-uri calde cu branza si rosii Ingrediente: 2 linguri de zahar brun 2 lingurite de sirop de arțar 3 linguri nuci pecan, tocate marunt 1/4 linguriță piper negru 1/4 […]
Tocana de vitel cu ciuperci
Tocana de vitel cu ciuperci din: carne de viţel, ceapa, ciuperci, cartofi, ardei gras, bulion, ulei, sare, piper. Ingrediente: 600 g carne de viţel 2 cepe mari 5 ciuperci mari 3 cartofi un ardei gras 3 linguri bulion 3 linguri ulei sare piper Mod de preparare: In ulei se pune la prăjit carnea tăiată cuburi, care […]
Ciuperci cu ficat si smantana
Ciuperci cu ficat si smantana din: ficat de vită sau porc, ciuperci albe, smântână de gătit, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 300 g ficat de vită sau porc 10 ciuperci albe 300 ml smântână de gătit ulei o legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Ficatul se taie cuburi cât mai mici care se prăjesc în 3 linguri […]
Pateuri cu branza si ou
Pateuri cu branza si ou din: unt, untura, faina, sare, boia dulce, lapte, paine, branza, ou. Ingrediente: 1 lingură unt sau untură 1 lingură făină sare boia dulce 1/2 ceaşcă lapte 1/2 ceaşcă fărâmiţe de pâine albă 1/2 ceaşcă de brânză rasă 1 ou Mod de preparare: Se topeşte în tigaie grăsimea, se adaugă făina, […]
Dovlecei umpluti cu carne si mozzarella
Dovlecei umpluti cu carne si mozzarella din: dovlecei, carne tocată, ceapa, marar, mozzarella, suc de rosii, ulei, sare, boia, piper. Ingrediente: 4 dovlecei 300 g carne tocată o ceapă o legătură mărar 100 g mozzarella 2-3 linguri suc de roşii o lingură ulei sare boia piper Mod de preparare: Carnea se pune la călit în ulei si, […]
Cartofi cu ceapa si miere
Cartofi cu ceapa si miere din: cartofi, unt, lapte, ceapa, miere, otet balsamic, ulei, sare. Ingrediente: un kg cartofi 150 g unt 250 ml lapte 3 cepe albe o linguriţă miere 2 linguri oţet balsamic 2 linguri ulei sare Mod de preparare: Cartofii curăţaţi şi tăiaţi cuburi se pun la fiert în apă clocotită cu sare. Intre […]
Budinca cu prune uscate si aroma de cafea
Budinca cu prune uscate si aroma de cafea din: lapte, prune uscate, cafea, unt, zahar pudra, ou, migdale, cacao, faina, inghetata de cafea, lichior de cafea. Ingrediente: 150ml de lapte 50g de prune uscate fără sâmburi 2 linguriţe de cafea instant 50g de unt moale 50g de zahăr pudră 1 ou 50g de migdale măcinate […]
Reteta zilei: Pizza cu vita
Pizza cu vita din: aluat de pizza, vita, praf de chili, pudra de ceapa, piper, oregano, chimen, sare, branza cheddar, praf de usturoi, rosii, ceapa verde, coriandru, sos de pizza, smantana. Poate te intereseaza si Pizza cu ou si sos de avocado Ingrediente: 400gr aluat de pizza 900gr carne tocata de vită 1 lingurita praf […]
Tarta Linzer cu scortisoara si dulceata de capsune
Tarta Linzer cu scortisoara si dulceata de capsune din: făină de migdale, făină de grâu, zahăr pudră, unt, oua, zahăr vanilinat, lichior, scorţişoară, dulceaţă de căpşune. Ingrediente: 250 g făină de migdale 200 g făină de grâu 200 g zahăr pudră un pachet unt + 10 g pentru uns forma un ou un gălbenuş un plic zahăr vanilinat 4 linguriţe […]
Cartofi umpluti cu carne si legume
Cartofi umpluti cu carne si legume din: cartofi, carne tocată amestec, ceapă, morcov, ulei, sare, piper, brânză topita. Ingrediente: 8 cartofi medii 300 g carne tocată amestec o ceapă un morcov 2 linguri ulei sare piper un tub subţire brânză topită Mod de preparare: Cartofii se pun la fiert în coajă, într-un vas acoperit. Intre timp, ceapa tăiată mărunt si […]
Prajitura cu prune si migdale
Prajitura cu prune si migdale din: ouă, faina, praf de copt, migdale, unt, zahar, esenţă de migdale, prune, fulgi de migdale, zahăr pudră Ingrediente: 3 ouă 250 g făină un plic praf de copt 100 g făină de migdale 150 g unt 150 g zahăr + 2 linguri 2 linguriţe esenţă de migdale 10-12 prune Ingrediente pentru ornat: un ou […]
Salata de mazare cu dressing de otet balsamic
Salata de mazare cu dressing de otet balsamic din: otet balsamic, ulei de masline, usturoi, patrunjel, menta, salata verde, mazare. Ingrediente: 3 linguriţe de oţet balsamic 1 lingură ulei de măsline 1 căţel de usturoi, zdrobit 1 lingură de pătrunjel tocat 1 lingură de mentă tocată 2 salate verzi mici, tăiate în jumătăţi 140g de […]
Garnitura de telina si pastarnac cu aroma de cimbru
Garnitura de telina si pastarnac cu aroma de cimbru din: ceapa, cimbru, seminte de mustar, otet de vin rosu, supa de pui, telina, pastarnac. Ingrediente: 2 cepe, feliate subţire 1 legătură mică de cimbru, frunzele desprinse de pe tulpini 1/4 linguriţă seminţe de muştar, zdrobite 2 linguri de oţet din vin roşu 400ml supă de […]
Sfaturi pentru a pregati carnea de vanat
Sfaturi pentru a pregati carnea de vanat Rafinamentul pregătirii vânatului şi, nu în ultimul rând reuşita, sunt condiţionate de fezandarea şi de marinarea în baiţ, excepţie făcând prepeliţele şi unele exemplare tinere, care se prepară proaspete sau se pun la macerat doar 2-3 ore. Marinarea se face pentru a înlătura mirosul uşor neplăcut, specific; carnea […]
Ciolan de porc cu sos de mere
Ciolan de porc cu sos de mere din: ciolan de porc, mustar cu boabe, patrunjel, cimbru, salvie, prosciutto, ulei, morcovi, cartofi, ceapa rosie, usturoi, telina, amidon, supa de pui, mar, salata verde. Ingrediente: 1,25kg ciolan de porc fără os 1 lingură de muştar cu boabe câte 2 linguri de pătrunjel şi cimbru tocate, plus câteva […]
Piept de pui cu cartofi si spanac
Piept de pui cu cartofi si spanac din: ceapa, crema de branza, spanac, nucsoara, piept de pui, rosii cherry, cartofi, usturoi, masline, ulei de rapita, ulei de masline, salata. Ingrediente: 1 ceapă mare, tăiată în două şi feliată subţire 100g cremă de brânză cu conţinut redus de grăsimi 200g de spanac congelat, dezgheţat, stors bine […]
Reteta zilei: Hummus aromat
Hummus aromat din: naut, ulei de masline, pasta tahini, chimen, boia de ardei, usturoi, lamaie, sare, piper. Poate te intereseaza si Humus de casa cu chips-uri tortilla Ingrediente: 1 cutie naut ulei de masline pasta tahini chimen boia de ardei usturoi lamaie sare si piper, dupa gust Mod de preparare: Clatiti si scurgeti nautul. Eliminati […]
Baclava cu migdale si fistic
Baclava cu migdale si fistic din: nuci, fistic nesărat, zahăr pudră, unt, apă de flori de portocal, foi plăcintă, zahăr, apa, zeama de lamie. Ingrediente: 250 g nuci 125 g fistic nesărat 150 g migdale 100 g zahăr pudră 100 g unt plus 50 g 2 linguri apă de flori de portocal 15 foi plăcintă Ingrediente pentru sirop: 200 g zahăr […]
Rosii cu oua de prepelita la cuptor
Rosii cu oua de prepelita la cuptor din: roşii, ouă de prepeliţă, ulei, vin alb, sare, piper, ceapa verde. Ingrediente: 6 roşii 4 ouă de prepeliţă 2 linguri ulei 100 ml vin alb sare piper 2 fire ceapă verde Mod de preparare: Roşiile se spală bine cu apă rece, apoi se şterg cu un şervet- de bucătărie. Intr-un vas […]
Placinta turceasca cu carne si ciuperci
Placinta turceasca cu carne si ciuperci din: foi de plăcintă, carne tocată, ardei gras verde, ciuperci albe, spanac, ceapa, pătrunjel, smântână, oua, cascaval, sare, piper, ulei, unt topit. Ingrediente: un pachet foi de plăcintă 300 g carne tocată un ardei gras verde 200 g ciuperci albe 100g spanac o ceapă 2 linguri pătrunjel 3 linguri smântână 3 ouă 100 g caşcaval sare […]
Halva de cafea cu susan
Halva de cafea cu susan din: seminţe de susan, ulei, zahar, apa, pasta susan, cafea solubilă dizolvată în două linguri apă, sare. Ingrediente pentru pasta de susan: 500 g seminţe de susan 375 ml ulei Ingrediente pentru halva: 400 g zahăr 110 ml apă 460 g pastă susan o lingură cafea solubilă dizolvată în două linguri apă […]
Fazan cu mujdei
Fazan cu mujdei din: fazan, usturoi, ulei, lamaie, piper, sare, pasta de tomate. Ingrediente: 1 fazan 1 căpăţână de usturoi 2-3 linguri de ulei 1 lămâie piper sare 1/2 lingură pastă de tomate Mod de preparare: După ce a stat la marinare fazanul se taie în bucăţi, se sărează şi se prăjeşte în ulei încins […]
How to make Buttery Dill Potato (video)
Buttery Dill Potato How to make Buttery Dill Potato Pofta buna!
How to make Creamy Dark Chocolate Cake Frosting (video)
Creamy Dark Chocolate Cake Frosting How to make Creamy Dark Chocolate Cake Frosting Pofta buna!
How to make Chocolate Cake (video)
Chocolate Cake How to make Chocolate Cake Pofta buna!
How to make Feta Cheese and Olive Dip (video)
Feta Cheese and Olive Dip How to make Feta Cheese and Olive Dip Pofta buna!
How to make Nuts and Bolts Snack Mix (video)
Nuts and Bolts Snack Mix How to make Nuts and Bolts Snack Mix Pofta buna!
How to make Tasty Turkey Croquettes (video)
Tasty Turkey Croquettes How to make Tasty Turkey Croquettes Pofta buna!
How to make Fat Free Turkey Gravy (video)
Fat Free Turkey Gravy How to make Fat Free Turkey Gravy Pofta buna!
How to make Roast Turkey (video)
Roast Turkey How to make Roast Turkey Pofta buna!
How to make Cookie Bars (video)
Cookie Bars How to make Cookie Bars Pofta buna!
How to make Buttermilk Whipped Potatoes (video)
Buttermilk Whipped Potatoes How to make Buttermilk Whipped Potatoes Pofta buna!
Reteta zilei: Ananas caramelizat
Ananas caramelizat din: ananas, sirop de artar, scortisoara. Poate te intereseaza si Cum se prepara ananas la gratar cu caramel si rom (video) Ingrediente: 1 ananas 2 linguri sirop de arțar ½ lingurita de scortisoara Mod de preparare: Se incalzeste gratarul. Se taie ananasul felii. Se combină siropul de arțar și scortisoara si […]
Placinta cu pui, dovlecel si branza
Placinta cu pui, dovlecel si branza din: aluat foitaj decongelat, pui, dovlecel, ardei gras rosu, smantana, branza de capra, oua, ulei, tarhon uscat, sare, piper. Ingrediente: un aluat foitaj decongelat 400 g pui un dovlecel un ardei gras roşu 200 ml smântână 200 g brânză de capră 4 ouă 2 linguri ulei o lingură tarhon uscat sare […]
Empanadas cu carne, stafide si masline
Empanadas cu carne, stafide si masline din: aluat foitaj, ceapa, carne tocata, faina, ardei gras rosu, patrunjel, stafide, masline negre, ulei, sare, piper. Ingrediente: un pachet aluat foitaj 5 cepe 250 g carne tocată, după gust 3 linguri făină 50 g stafide un ardei gras roşu pătrunjel 2 linguri măsline negre feliate ulei sare piper Mod […]
Hamburger de casa cu branza topita
Hamburger de casa cu branza topita din: chifle, carne tocată, frunze salată, roşii, ceapă roşie, brânză topită, margarină, sos după gust. Ingrediente: 4 chifle 400 g carne tocată 4 frunze salată 2 roşii o ceapă roşie 8 felii brânză topită 20 g margarină sos după gust Mod de preparare: Intr-o tigaie, margarina se topeşte până face spumă. între timp, se modelează între palmele […]
Creveti cu orez si usturoi
Creveti cu orez si usturoi din: creveţi congelaţi, vin, sare, piper, orez, usturoi, unt, rucola, ulei. Ingrediente: 300 g creveţi congelaţi 2 linguri unt 100 ml vin sare piper 12-14 linguri orez 2 căţei usturoi 20 g unt Ingrediente pentru sos: rucola ulei sare Mod de preparare: Se pune orezul la fiert cu usturoiul feliat, sare […]
Crochete de cascaval cu smantana
Crochete de cascaval cu smantana din: lapte integral, parmezan, caşcaval, faina, unt, oua, smantana, sare, piper, nucsoara, ulei, pesmet. Ingrediente pentru aluat: un litru lapte integral 1250 g parmezan 250 g caşcaval 200 g făină 200 g unt 6 gălbenuşuri 100 g smântână sare piper nucşoară Ingrediente pentru pane: 6 albuşuri 2 linguri ulei 50 ml apă făină […]
Orez indonezian cu mazare si ciuperci
Orez indonezian cu mazare si ciuperci din: orez cu bob lung, mazăre, piept de pui, ciuperci conservate, lamaie, oua, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g orez cu bob lung 250 g mazăre 500 g piept de pui 100 g ciuperci conservate o lămâie un ou sare piper ulei Mod de preparare: Se pune orezul la fiert în apă cu […]
Lişiţă la tavă cu sos picant
Lişiţă la tavă cu sos picant din: lisita, slanina, untura, castraveti murati, mustar, pasta de tomate, faina, ceapa, otet, vin, sare, cimbru, dafin, piper. Ingrediente: 1 lişiţă 100 g slănină proaspătă 100 g untură 200 g castraveţi muraţi 1 linguriţă muştar 50 g pastă de tomate 1 lingură făină 100 g ceapă 100 ml zeamă […]
Minitarte cu peste, praz si cascaval
Minitarte cu peste, praz si cascaval din: aluat foitaj congelat, praz, cod, oua, cascaval, unt, sare, piper, nucsoara. Ingrediente: un pachet aluat foitaj congelat un fir praz o bucată cod decongelat 2 ouă 50 gcaşcaval 50 g unt sare piper nucşoară Mod de preparare: Prazul tăiat rondele se căleşte în unt topit şi se lasă aproximativ 10 […]
Paste cu varza de Bruxelles si cascaval
Paste cu varza de bruxelles si cascaval din: paste, varză de Bruxelles congelată, unt, cascaval, sare, piper. Ingrediente: o pungă paste o pungă varză de Bruxelles congelată 100 g unt 50 g caşcaval sare piper Mod de preparare: Intr-un vas cu apă se pun pastele la fiert conform indicaţiilor de pe pachet. Se scurg de apă şi […]
Reteta zilei: Paste cu dovlecel si porumb
Paste cu dovlecel si porumb din: dovlecei, porumb, ceapa verde, paste, ulei, unt, sare, piper. Poate te itnereseaza si Paste cu cascaval, broccoli si migdale Ingrediente: 2-3 dovlecei 2 stiuleti de porumb 2 fire ceapa verde 200gr paste ulei unt sare si piper, dupa gust Mod de preparare: Fierbeti pastele al dente in apa […]
Prajitura cu ovaz, curmale si miere
Prajitura cu ovaz, curmale si miere din: unt, amidon, migdale, fulgi de ovaz, zahar, lapte, esenta de vanilie, curmale fara samburi, unt, apă, miere. Ingrediente pentru aluat: 170 g unt 60 g amidon 70 g migdale 110 g fulgi de ovăz 100 g zahăr 65 ml lapte esenţă de vanilie Ingrediente pentru umplutură: 450 g curmale fără sâmburi […]
Pateu de ficat de gâscă în aspic
Pateu de ficat de gâscă în aspic din: ficat de gasca, unt, paine, aspic. Ingrediente: 500 g ficat de gâscă 100 g unt 2 felii de pâine albă înmuiată în lapte şi bine stoarsă aspic Mod de preparare: Ficatul de gâscă se ţine câteva ore în apă cu sare pentru a se albi. Se fierbe […]
Bors de legume cu pui si leustean
Bors de legume cu pui si leustean din: măruntaie de pui, morcov, rădăcină de pătrunjel, ceapă, ardei gras, cartofi, rosii, bors, leustean. Ingrediente: măruntaie de pui un morcov o rădăcină pătrunjel o ceapă un ardei gras 3 cartofi 3-4 roşii 500 ml borş câteva fire leuştean Mod de preparare: Maruntaiele de pui bine curtate se pun la fiert in […]
Salata de orez cu tofu si busuioc
Salata de orez cu tofu si busuioc din: orez, tofu, masline verzi, rosii, ulei, busuioc, sare. Ingrediente: 200 g orez 200 g tofu 100 g masline verzi 5-6 rosii mici ulei de floarea-soarelui cateva frunze de busuioc sare Mod de preparare: Orezul se spala bine intr-un vas cu apa rece, dupa care se scurge si se pune […]
Halva cu nuci si miere
Halva de cafea cu susan din: făină, ulei floarea-soarelui, ulei măsline, miez nucă, apa, zahar, miere, batoane scorţişoară, cuişoare, coaja de la o portocală. Ingrediente: 250 g făină 110 ml ulei floarea-soarelui 55 ml ulei măsline • 200 g miez nucă Ingrediente pentru sirop: un litru apă 560 g zahăr 170 g miere 3 batoane scorţişoară 3 cuişoare coaja de la o portocală […]
Gâscă sălbatică la tavă
Gâscă sălbatică la tavă din: gasca, untura, marinata. Ingrediente: 1 gâscă 50 g untură marinata Mod de preparare: După ce a fost ţinută la fezandat, gâscă se curăţă de pene, se pârleşte, se freacă cu mălai şi se spală. Măruntaiele se scot şi se opresc doar inima şi ficatul, restul aruncându-se. Se […]
Reteta zilei: Salata calda de legume cu salvie
Salata calda de legume cu salvie din: ulei de masline, usturoi, ardei iute, ceapa, ardei gras, dovlecei, boabe de fasole, boabe de porumb, salvie, cimbru, sare de mare, piper. Poate te intereseaza si Salata calda de cartofi cu rosii cherry si masline Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 2 catei de usturoi, tocat 1 ardei […]
Orez spaniol cu carnat chorizo
Orez spaniol cu carnat chorizo din: cârnat chorizo, orez cu bob lung, ceapă, mazăre, morcov, ardei gras, cub concentrat de pui, şofran, ulei, sare, piper. Ingrediente: un cârnat chorizo 150 g orez cu bob lung o ceapă 100 g mazăre un morcov un ardei gras un cub concentrat de pui un praf şofran o lingură ulei sare piper Mod de preparare: Ceapa tocată se […]
Pui cu dovleac si tarhon
Pui cu dovleac si tarhon din: pui, dovleac, ceapa, usturoi, tarhon, vin alb sec, ulei de masline, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: un pui 400 g dovleac 2 cepe 2 căţei usturoi tarhon 100 ml vin alb sec 2 linguri ulei de măsline un praf nucşoară sare piper Mod de preparare: Se curăţă dovleacul şi se taie felii. […]
Raţă sălbatică în sos picant
Raţă sălbatică în sos picant din: rata, ulei, vin, pasta de tomate, faina, mustar, ceapa, telina, castraveciori, dafin, cimbru, piper, otet, sare. Ingrediente: 1 raţă 100 ml ulei 100 ml vin 1 lingură pastă de tomate 1 lingură de făină 1/2 lingură de muştar 100 g ceapă 1/2 ţelină 200 g castraveciori 1 foaie de […]
Supa-crema de cartofi cu praz
Supa-crema de cartofi cu praz din: cartofi albi, praz, supă de pui, apa, unt, smântână, sare, piper, crutoane. Ingrediente: un kg cartofi albi 2 fire praz un litru supă de pui 500 ml apă 30 g unt 2 linguri smântână sare piper crutoane Mod de preparare: Cartofii şi prazul se curăţă şi se spală bine cu apă rece. Se […]
Conopida cu lapte si cascaval la cuptor
Conopida cu lapte si cascaval la cuptor din: conopidă, unt, sare, faina, lapte, cascaval. Ingrediente: un kg conopidă 20 g unt pentru tavă sare Ingrediente pentru sos: 50 g unt 50 g făină 750 ml lapte 100 g caşcaval raş Mod de preparare: Conopida se rupe buchetele care se pun la fiert în apă cu sare pentru […]
Ruladă delicioasa de carne în aluat
Ruladă delicioasa de carne în aluat din: faina, caimac, smantana, unt, sare, carne, ceapa, grasime, faina, oua, verdeata, sare, piper. Ingrediente aluat: 1 ceaşcă de făină 1 ceaşcă de caimac sau smântână, amestecate cu unt în părţi egale 1 vârf cuţit de sare Ingrediente umplutura: 750 g carne macră 2 cepe 2 linguri de grăsime 1 […]
Turta dulce cu smochine si lamaie
Turta dulce cu smochine si lamaie din: dulceaţă de smochine, ulei, lapte, apa, zahar, faina, amidon, bicarbonat, lamaie. Ingrediente: 3 căni de dulceaţă de smochine 1 cană de ulei 1 cană de lapte 1 cană de apă 5 linguri de zahăr 1 cană de făină 1/2 cană de amidon 2 linguriţe de bicarbonat 2 lămâi Mod de […]
Cocktail-uri cu alcool
Cockteil-uri cu alcool Ingrediente: 3/4 coniac, 1/8 curacao, 1/8 suc de portocale; 1/3 coniac, 1/3 sirop de zmeură, 1/3 sirop de lămâie, sifon sau apă minerală; 1/4 vin alb dulce, 1/4 suc de portocale, 1/4 suc de caise, 1/4 sifon sau apă minerală; 1/4 ceai foarte tare, 1/2 vin alb sec, un strop de suc […]
Reteta zilei: Supa de pui cu verdeata
Supa de pui cu verdeata din: pulpe de pui, supa de pui, morcov, telina, ceapa, napi, pastarnac, patrunjel, taitei. Poate te intereseaza si Supa de pui cu legume si coriandru Ingrediente: 8 pulpe de pui 2 supa de pui 1 morcov 1 telina 1 ceapa 2 napi 1 pastarnac marar sare patrunjel taitei Mod […]
File de porc cu piersici si nuci
File de porc cu piersici si nuci din: muşchi file, piersici din compot, nuci, unt, sare, piper, boia. Ingrediente: un muşchi file de circa 800 g 6 piersici din compot 150 g nuci 50 g unt sare piper boia Mod de preparare: Carnea de porc se taie în asa fel încât să se obţină o foaie uniformă. Piersicile […]
Halva cu fistic si miere
Halva cu fistic si miere din: miere, pastă susan, esenţă vanilie, fistic nesărat. Ingrediente: 680 g miere 460 g pastă susan o linguriţă esenţă vanilie 100 g fistic nesărat Mod de preparare: Intr-o cratiţă cu fund dublu se pune mierea să se încălzească si e gata atunci când o cantitate mică pusă în apă rece rămâne ca […]
Rosii frantuzesti cu marar si cascaval
Rosii frantuzesti cu marar si cascaval din: roşii, orez, ulei, usturoi, cascaval, marar, sare, piper. Ingrediente: 10 roşii 12 linguri orez 4 linguri ulei 2 căţei usturoi 10 linguri caşcaval ras o legătură mărar sare piper Mod de preparare: Roşiilor li se scoate miezul, se presară cu sare la interior şi se lasă cu gura în […]