Retete De Mancare
Retete pentru masa de Pasti: Souvlaki de miel
O reteta delicioasa de souvlaki din: usturoi, sare, ulei de masline, lamaie, marar, carne de miel Ingrediente: 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt 2 linguriţe sare de mare 4 linguriţe ulei de măsline coaja rasă şi sucul de la o lămâie 1 linguriţă de mărar tocat mărunt 700g de carne macră de miel, cum ar fi pulpă dezosată, tăiată […]
Retete pentru masa de Pasti: Cotlet de miel aromat
O reteta delicioasa de cotlet de miel cu: patrunjel, cimbru, busuioc, salvie, ulei, boabe de mustar, usturoi, sare, piper, cartofi, unt, rozmarin. Ingrediente: o bucată de cotlet de miel, cu tot cu costiţe verdeaţă tocată (pătrunjel, cimbru, busuioc, salvie) două linguri de ulei două linguriţe boabe de muştar 2 căţei de usturoi sare piper 4 cartofi medii o lingură […]
Retete pentru masa de Pasti: Pulpa de miel cu cartofi
O reteta de pulpa de miel cu cartofi din: pulpa de miel, sare, piper, vin rosu, curry, zahar, pasta de rosii, cimbru, cartofi, unt si usturoi. Ingrediente: o bucata pulpa de miel sare piper negru macinat 300 ml vin rosu demisec un praf curry o lingurita zahar 2-3 linguri pasta de rosii cimbru verde 6-8 […]
Retete pentru masa de Pasti: Coaste de miel marinate
O reteta de coaste de miel marinate din: rozmarin, usturoi, mustar de dijon, ulei de masline si cotlete de miel. Ingrediente: 2 crenguţe de rozmarin, tocate 4 căţei de usturoi, tocaţi 4 linguri muştar de Dijon ulei de măsline 3 şiruri de cotlete de miel (a câte 6 cotlete fiecare) Mod de preparare: […]
Retete pentru masa de Pasti: Cotlete de miel la grătar
O reteta de cotlete de miel la gratar cu sos salsa gros din: ardei iute, rosii, ardei gras, busuioc, cotlete de miel, ulei de masline, sare de mare, piper, ulei de masline extravirgin si otet din vin rosu. Ingrediente: 1/2 – 1 ardei iute rosu, proaspat, taiat pe jumatate si curatat de seminte (daca nu […]
Pacheţele cu ciocolată
Pacheţele cu ciocolată din: ciocolata cu lapte, alune, frisca, nucsoara, foi de placinta, unt. Ingrediente: 170 g ciocolata cu lapte 50 g alune maruntite mai mare 3 linguri frisca lichida un praf nucsoara 5 foi de placinta 100 g unt topit Mod de preparare: Ciocolata si frişca se topesc şi apoi li se adaugă […]
Reteta zilei: Ciorba de miel cu leustean si bureti
Ciorba de miel este unul dintre felurile de mancare care nu trebuie sa lipseasca din meniul de Paste. Avem pentru voi o reteta savuroasa de ciorba de miel cu leustean si bureti daca vreti sa petreceti Sarbatorile Pascale in mod traditional si pe care puteti s-o preparati la fel de bine si intr-o zi obisnuita […]
Retete pentru masa de Pasti: Miel cu orez
O reteta delicioasa de miel cu: orez, supa, ceapa, unt, stafide, seminte de pin, castane, miere, mirodenii, scortisoara, marar, piper, sare. Ingrediente: 200 g ficat de miel tăiat cubuleţe două căni de orez 4 căni de supă sau apă două cepe 700 g unt 40 g stafide 40 g seminţe de pin 200 g castane […]
Retete pentru masa de Pasti: Muschi de miel cu cartofi la tava si usturoi
O reteta de muschi de miel cu cartofi la tava si usturoi din: muschi de miel, sare, piper, ulei de masline, salvie, rozmarin, cimbru, levantica, usturoi si cartofi. Ingrediente: 1,5 kg muschi de miel bucata intreaga, cu os sare piper 3 linguri ulei de masline 2 fire de salvie 1 fir rozmarin 1 fir cimbru […]
Retete pentru masa de Pasti: Cotlete de miel cu ierburi
O reteta de cotlete de miel cu ierburi din: cotlete de miel, cimbru, sare, piper, frunze de menta, ulei de masline, cartofi, rosii cherry, usturoi si unt. Ingrediente: un kg cotlete de miel cimbru sare piper negru macinat 2-3 frunze de menta uscata 3-4 linguri ulei de masline 800 g cartofi noi 4 rosii cherry […]
Retete pentru masa de Pasti: Miel cu sofran
O reteta de miel cu sofran din: ulei de masline, carne de miel, piper, ceapa, suc de portocale, usturoi, coriandru, sofran, morcovi, caise, menta si cuscus. Ingrediente: o lingurita de ulei de masline 1 kg carne de miel taiate in cubulete piper ceapa 1/4 ceasca de suc de portocale usturoi coriandru sofran morcovi 5 caise […]
Tort cu pricomigdale
Tort cu pricomigdale din: oua, faina, praf de copt, unt, zahar, frisca, zahar, ciocolata neagra, lapte, pricomigdale. Ingrediente: pentru blat: 4 oua 365 g faina 7 g praf de copt 250 g unt 250 g zahar pentru umplutura: 500 ml frisca lichida 30 g zahar 300 g ciocolata neagra cu 60% cacao pentru glazura: 100 […]
Retete pentru masa de Pasti: Carne de miel cu legume
O reteta de carne de miel cu legume din: carne de miel, ulei, sare, fasole verde, dovlecel, ceapa, rosie, pasta de rosii, usturoi, boia de ardei iute, piper, cimbru, rozmarin, busuioc si patrunjel. Ingrediente: 500 g carne de miel 2 linguri ulei sare 300 g fasole verde 1 dovlecel 1 ceapa 1 rosie bine coapta […]
Retete pentru masa de Pasti: Pulpa de miel cu crusta de mirodenii
O reteta de pulpa de miel cu crusta de mirodenii din: pulpa de miel, pesmet, cimbru, usturoi, patrunjel, coaja de lamaie, masline, miere, ulei de masline si unt. Ingrediente: 1 kg pulpa de miel, dezosata 100 g pesmet 5 ramurele de cimbru, tocate marunt 4 catei de usturoi, taiati marunt 3 linguri patrunjel, tocat coaja […]
Ciorba de miel cu sofran si rozmarin
Ciorba de miel cu sofran si rozmarin: carne de miel, ceapa, morcov, pastarnac, usturoi, smantana, dovlecel, oua, patrunjel, cimbru, rozmarin, sofran, zeama de lamaie, sare. Ingrediente: 650 g carne de miel 2 cepe 1 morcov 1 pastarnac 3 catei de usturoi 6 linguri de smantana 1 dovlecel mic 3 galbenusuri frunze de patrunjel 1/4 lingurita […]
Reteta zilei: Miel cu sos de menta
Miel cu sos de menta din: carne de miel, pasta de usturoi cu ghimbir, cas, turmeric, chilli, sare, ulei, frunze de dafin, usturoi, cardamom, scortisoara, ardei iute, rosie, menta, coriandru, lapte de nuca de cocos, sare. Ingrediente: 500 gr carne de miel 1 lingura de pasta de usturoi cu ghimbir 1 lingura de cas […]
Muschi de miel cu smantana si marar
Muschi de miel cu smantana si marar: muschi de miel, smantana, marar, sare, faina, ulei. Ingrediente: 1/2 kg muschi de miel 1 cana de smantana 2 linguri de marar tocat sare 1 lingurita faina 1 ceasca ulei Mod de preparare: Muschiul se taie felii groase, care se pun in ulei incins. Cand carnea s-a […]
Bors de miel cu smantana si orez
Bors de miel cu smantana si orez: carne de miel, morcovi, telina, ceapa verde, orez, bulion, bors, smantana, ou, patrunjel. Ingrediente: 1 kg carne de miel 2 morcovi 1 telina 2 legaturi de ceapa verde 3 linguri orez 2 linguri bulion 1 litru de bors 4 linguri de smantana 1 galbenus frunze de patrunjel […]
Chifle de branza
Chifle de branza din: branza dulce, faina, unt, sare, ou, zahar, coaja de lamaie. Ingrediente: 200 g branza dulce 200 g faina 100 g unt sau margarina sare 1 ou 4 linguri cu zahar coaja rasa de lamaie Mod de preparare: Se inmoaie untul usor, se freaca spuma cu zaharul si branza de vaci. […]
Vinete umplute cu branza si smantana
Vinete umplute cu branza si smantana din: vinete, smantana, telemea, oua, ulei, pesmet, unt. Ingrediente: 5-6 vinete 1 pahar cu smantana 3 linguri cu telemea rasa 3 oua 2-3 linguri cu ulei 2 linguri cu pesmet 1 lingura cu unt Mod de preparare: Spalati vinetele, taiati cotoarele si taiati fiecare leguma in doua pe […]
Retete pentru masa de Pasti: Tocanita cu costite de miel
O reteta de tocanita cu costite de miel din: costite de miel, cartofi, morcovi, mazare, ardei gras, ciuperci, ceapa, bulion, rosii, usturoi, sare , piper si ulei. Ingrediente: 1 kg costite de miel 500 g cartofi noi 3-4 morcovii 2 pumni de mazare 1 ardei gras rosu 7-8 ciuperci 1 ceapa 3 linguri cu bulion […]
Buseuri cu cascaval
Buseuri cu cascaval din: oua de prepelita, cartofi, ou, cascaval, smantana, usturoi, foaie de dafin, unt, sare, piper. Ingrediente: 8 oua de prepelita 4 cartofi 1 ou 100 g cascaval 2 linguri cu smantana 2-3 catei de usturoi 1 foaie de dafin 50 g unt sare piper Mod de preparare: Spală cartofii şi pune-i la […]
Reteta zilei: Cartofi copti umpluti cu carne de vita si branza
Cartofi copti umpluti cu carne de vita si branza din: cartofi, ulei, sare, carne de vita, sos barbeque, branza cheddar, ceapa verde, smantana. Ingrediente: 2 cartofi 1 lingurita ulei 1 varf de cutit de sare 1 cana carne de vita, fiarta si maruntita ¼ ceasca + 2 linguri sos barbeque ¼ ceasca branza cheddar, […]
Retete pentru masa de Pasti: Pulpa de miel cu naut si cuscus
Pulpa de miel cu naut si cuscus din: pulpa de miel, chimion, coriandru, fenicul, boabe de piper, ardei iute uscat, sare de mare, rozmarin, ulei de masline, ceapa rosie, scortisoara, maghiran, naut, otet balsamic, supa de legume, stafide, curmale, visine, merisoare, cuscus, lamaie, iaurt si coriandru. Ingrediente: Pentru miel: 2 kg pulpă anterioară de miel, 2 […]
Retete pentru masa de Pasti: Friptura din pulpa de miel
O reteta de friptura din pulpa de miel din: pulpa de miel, ulei de rapita, ulei de chimen, frunze de cimbru si patrunjel. Ingrediente: 1 pulpa de miel, dezosata (de aproximativ 2 kg) 2 linguri ulei de rapita 2 linguri ulei de chimen, zdrobite 1 lingura frunze de cimbru, tocate 1 legatura mare de patrunjel, […]
Prăjitură necoaptă cu cacao
Prăjitură necoaptă cu cacao din: biscuiti, ciocolata cu lapte, ciocolata neagra, stafide, unt, lapte, zahar, cacao. Ingrediente: 210 g biscuiti 180 g ciocolata cu lapte 60 g ciocolata neagra cu minim 60% cacao 100 g stafide 4 linguri unt 2 linguri lapte 4 linguri zahar pentru servit: cacao Mod de preparare: Se măruntesc biscuiţii […]
Retete pentru masa de Pasti: Pulpă de miel la cuptor
O reteta de pulpa de miel la cuptor din: pulpa de miel, ulei de masline, sare de mare, piper, vinete, ceapa rosie, oregano, rozmarin, usturoi, patrunjel, ulei de masline, rosii, otet cu ierburi aromate, ardei iute si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: o pulpă de miel de 2 kg, ulei de măsline sare de mare […]
Drob de curcan in aluat
Drob de curcan in aluat din: foitaj, piept de curcan, piept de curcan afumat, mazare, cascaval, ceapa, oua, galbenus, usturoi, pesmet, sare, piper, ulei. Ingrediente: 400 g foitaj 1 piept de curcan 250 g piept de pui afumat 150 g mazare congelata 100 g cascaval 2 cepe 3 oua 1 galbenus 2 catei de usturoi […]
Idei pentru masa de Paşte
Retete pentru masa de Paşte: Reteta zilei: Tocana de miel cu aroma de usturoi Tocana de miel cu aroma de usturoi din: usturoi, ulei de masline, carne de miel, sare, ceapa, telina, morcov, usturoi verde, vin alb, apa calda, cartofi noi, mazare, suc de… Read more » Reteta zilei: Cotlete de miel cu sos de […]
Retete pentru Paşte 2014
Retete pentru masa de Pasti: Carne de miel cu cartofi, busuioc si cimbru la cuptor Carne de miel cu cartofi, busuioc si cimbru la cuptor din: costite de miel, ceapa, lamai, ulei, sare, piper, cimbru, busuioc, cartofi si vin. Ingrediente: 800 g costiţe de miel 1 ceapă… Read more » Costite de miel la cuptor cu garnitura […]
Reteta zilei: Prajitura cu lapte si nuca de cocos
Prajitura cu lapte si nuca de cocos din: unt, oua, zahar, faina de orez, praf de copt, lapte de cocos, lapte, esenta de vanilie, esenta de nuca de cocos, fulgi de nuca de cocos. Ingrediente: 1/2 ceasca de unt 4 oua 3 cani de zahar 4 cani faina de orez 3 lingurite praf de […]
Retete pentru masa de Pasti: Gulas de miel
O reteta de gulas de miel din: bacon, coada de miel, sare, piper, ceapa, morcovi, telina, ardei rosu, piper, chilli, usturoi, boia de ardei dulce, seminte de chimen, faina, supa de vita, cimbru, dovleac si fidea. Ingrediente: 5 felii de bacon coadă de miel sare piper 3 cepe 1 morcov 1 legatura de telina 2 […]
Retete pentru masa de Pasti: Friptură de miel cu budincă
O reteta de friptura de miel cu budinca de cartofi si conopida din: smantana, lapte, usturoi, foi de dafin, nucsoara, sare de mare, piper, unt, cartofi, conopida, cimbru, parmezan, antricoate de miel, sare de mare, piper, ulei de masline si rozmarin. Ingrediente: 250 ml smântână groasă 250 ml lapte 4 căţei de usturoi, curăţaţi şi […]
Retete pentru masa de Pasti: Picioare de miel la cuptor
O reteta de picioare de miel la cuptor din: rozmarin, unt, frunze de salvie, cimbru, sare de mare, piper, picioare de miel, usturoi, mrocovi, ceapa, praz, ulei de masline si vin alb. Inrgediente: 6 fire de rozmarin proaspăt 150 g unt rece 15 frunze proaspete de salvie frunzele de la 2 fire de cimbru proaspăt […]
Retete pentru masa de Pasti: Cotlete de berbecut
O reteta de cotlete de berbecut din: usturoi, ghimbir, zeama de lamaie, ulei de masline, pudra de chilli, chimion si cotlete de berbecut. Ingrediente: 4 catei de usturoi, zdrobiti 1 lingura de ghimbir dat pe razatoare 1 lingura zeama de lamaie 1 lingura ulei de masline 1/2 lingurita pudra de chilli 1 lingurita de chimion […]
Retete pentru masa de Pasti: Drob de miel cu fasole
Drob de miel cu fasole din: carne tocata de miel, fasole verde, ceapa, usturoi, sare, piper, galbenus, lapte, faina, marar, patrunjel, menta, unt, lapte si sare. Ingrediente: 1 kg carne tocata de miel 250 g fasole verde congelata 2 cepe medii 2-3 catei de usturoi sare piper 1 galbenus 1 lingura lapte 20 g faina […]
Fursecuri cu ciocolata si frisca
Fursecuri cu ciocolata si frisca din: ou, faina, praf de copt, sare, smantana, gem, ciocolata neagra, frisca, fructe uscate. Ingrediente: pentru aluat: un ou 125 g faina o lingurita praf de copt un praf sare 100 ml smantana pentru umplutura: gem, dupa gust pentru glazura: 100 g ciocolata neagra 100 ml frisca fructe uscate, dupa […]
Guguluf umplut
Guguluf umplut din: carne de porc, carne de vita, oua, ceapa, ulei, maioneza, usturoi, sare, piper, pesmet. Ingrediente: 600 g carne de porc 400 g carne de vita 7 oua 1 ceapa 2 linguri cu ulei 3 linguri cu maioneza 3 catei de usturoi sare piper pesmet Mod de preparare: Taie ceapa mărunt şi […]
10 idei pentru masa de Pasti
Retete pentru masa de Pasti: Ciorba de miel cu tarhon Ciorba de miel cu tarhon din: morcovi, telina, radacina de patrunjel, ardei gras, carne de miel, bors, fidea, tarhon si sare. Ingrediente: 2 morcovi 1 telina 1 patrunjel radacina 1… Read more » Reteta zilei:Friptura de miel cu fenicul Friptura de miel cu fenicul din: […]
Chiftelute de legume cu verdeata
Chiftelute de legume cu verdeata din: cartofi, dovlecei, ceapa, morcov, sare, ulei, usturoi, paine, faina, patrunjel, marar, oua. Ingrediente: 500 g cartofi 2 dovlecei 2 cepe 2 morcovi sare 2 linguri cu ulei 5-6 catei de usturoi 2 felii de paine 2 linguri cu faina patrunjel si marar tocate impreuna 2 oua Mod de […]
Clatite umplute cu nuca macinata
Clatite umplute cu nuca macinata din: oua, faina, lapte, sare, nuca, zahar, zahar vanilinat, smantana, unt. Ingrediente: 2 oua 400 g faina 500 ml lapte dulce 1/2 lingurita cu sare 300 g nuca 300 g zahar 1 lingura cu zahar vanilinat 1 pahar cu smantana 1 lingura cu unt Mod de preparare: Faceti un […]
Reteta zilei: Vita cu broccoli
Vita cu broccoli din: supa din carne de vita, sos de soia, sos de stridii, zahar brun, ulei de susan, usturoi, carne de vita, amidon, broccoli. Ingrediente: 1 cana supa de carne de vita 1/4 ceasca sos de soia 1/4 ceasca sos de stridii 1/4 ceasca zahar brun 1 lingura ulei de susan 3 […]
Retete pentru masa de Pasti: Drob cu legume
O reteta de drob cu legume din: ficat de miel, limba de miel, carne de miel, oua, legume, patrunjel verde, bulion, ulei, sare si piper. Ingrediente: 300 g ficat de miel 1 limbă de miel 300 g carne de miel 2 ouă 1 pungă cu legume congelate pentru supă 1 legătură de pătrunjel verde 1 […]
Sufleu de malai
Sufleu de malai din: malai grisat, cascaval, unt, faina, oua, sare. Ingrediente: 200 g malai grisat 100 g cascaval ras 1 lingura cu unt 1 lingura cu faina 3 oua sare Mod de preparare: Se pune 1 l de apa sa fiarba. Cand se incalzsşte, se pune malaiul in ploaie, se amesteca încet, se […]
9 idei pentru masa de Pasti
Retete pentru masa de Pasti: Ciorba de miel cu smantana Ciorba de miel cu smantana din: carne de miel, ceapa verde, morcovi, pastarnac, radacina de patrunjel, telina, unt, bors, smantana, galbenus, patrunjel si leustean. Ingrediente: 600 g carne de miel cu… Read more » Friptura de miel cu verdeata Friptura de miel cu verdeata din: carne […]
Pasta din soia boabe
Pasta din soia boabe din: soia boabe, morcov, cartof, pastarnac, sare, ulei, patrunjel, rosii. Ingrediente: 200 g soia boabe 1 morcov 1 cartof 1 pastarnac sare 2 linguri cu ulei 2-3 tije de patrunjel 2 rosii Mod de preparare: Spalati boabele de soia, puneti-le la inmuiat cu apa calda pentru 8-10 ore, schimbati apa […]
Retete pentru masa de Pasti: Drob in aluat
O reteta de drob in aluat din: foaie de aluat, ficat de miel, limba de miel, carne de miel, oua, ceapa, ceapa verde, morcov, pastarnac si mazare verde. Ingrediente: 1 foaie de aluat foitaj 300 g ficat de miel 1 limbă de miel 300 g carne de miel 2 ouă 2 cepe 3 fire de […]
Conopida la cuptor cu aroma de usturoi
Conopida la cuptor cu aroma de usturoi din: conopida, unt, pesmet, usturoi, sare, patrunjel. Ingrediente: 1 conopida 2 linguri cu unt 4 linguri cu pesmet 6-8 catei de usturoi sare 2 linguri cu patrunjel tocat Mod de preparare: Spalati conopida sub jet de apa rece, apoi desfaceti in buchete mari. Lasati sa stea 20 […]
Reteta zilei: Salata picanta cu muguri de fasole
Salata picanta cu muguri de fasole din: muguri de fasole, apa, sare, fulgi de chili, ceapa verde, usturoi, sos de soia, ulei de susan, seminte de susan, sare, ardei iute. Ingrediente: 450g muguri de fasole 1/2 cana de apa 1/2 lingurita de sare 1/2-1 lingura de fulgi de chili 2 fire ceapa verde tocata […]
Prajitura cu ciocolata si cirese
Prajitura cu ciocolata si cirese din: compot de cirese, ciocolata neagra, oua, lapte, zahar, scortisoara, unt, zahar pudra, menta. Ingrediente: un borcan compot de cirese 200 g ciocolata neagra 4 oua 250 ml lapte 100 g zahar 50 g faina 1/2 lingurita scortisoara 25 g unt pentru tava pentru decor: zahar pudra frunzulite de menta […]
Oua fierte tari invelite in sunca sau jambon
Oua fierte tari invelite in sunca sau jambon din: oua, sunca, verdeata, mustar. Ingrediente: 2-4 oua 100 g sunca sau jambon verdeata tocata 1/2 lingurita cu mustar Mod de preparare: Se fierb ouale 6 minute, se tin in apa rece apoi se curata de coaja. Se taie in doua pe lung, se scoate galbenusul. […]
8 idei pentru masa de Pasti
Retete pentru masa de Pasti: Tocanita de miel cu ceapa si morcovi Tocanita de miel cu ceapa si morcovi din: carne de miel, ceapa, morcovi, usturoi, pastarnac, patrunjel, salvie, cartofi, sos worcester, sare si piper. Ingrediente: 700 g carne de miel 2… Read more » Cum se prepara Drobul de Miel Cum se prepara Drobul […]
Taitei cu branza
Taitei cu branza din: ou, faina, sare, unt, branza dulce, stafide, zahar. Ingrediente: 1 ou faina 1 lingurita cu sare 2 linguri cu unt 200 g branza dulce stafide 2 linguri cu zahar Mod de preparare: Se framanta un aluat dintr-un ou, apa cat incape in coaja de ou, sare si faina cat cuprinde. […]
Rulada de miel cu omleta
Rulada de miel cu omleta din: pulpa de miel, oua, parmezan, ceapa, faina, vin rosu, ulei, cimbru, patrunjel, rozmarin, oregano, sare, piper. Ingrediente: 600 g pulpa de miel 2 oua 50 g parmezan 1 ceapa 2 linguri cu faina 100 ml vin rosu 4 linguri cu ulei 2 lingurita cu ierburi (cimbru, patrunjel, rozmarin, oregano, […]
Spumă de ciocolată cu frisca
Spumă de ciocolată cu frisca din: albusuri, galbenusuri, ciocolata, unt, suc de lamaie, frisca, cacao. Ingrediente: 6 albusuri 4 galbenusuri 250 g ciocolata neagra 50 g unt moale o lingurita suc de lamaie pentru servit: 150 ml frisca lichida cacao Mod de preparare: Se rupe ciocolata şi se topeşte la bain-marie, împreună cu untul. […]
Aspic cu porumb si broccoli
Aspic cu porumb si broccoli din: mazare, morcov, ardei gras, porumb, supa de legume, gelatina, sare. Ingrediente: 150 g mazare 150 g morcov 1 ardei gras 1/2 broccoli 100 g porumb 500 ml supa de legume 10 g gelatina granule sare Mod de preparare: Rupe broccoli în buchetele, taie morcovii şi ardeiul gras în […]
7 idei pentru masa de Pasti
Retete pentru masa de Pasti: Reteta zilei: Chiftelute de miel cu sos picant Chiftelute de miel cu sos picant din: carne tocata de miel, ceapa, chili, ghimbir, sare, ulei, seminte de mustar, ceapa, usturoi, ghimbir, coriandru, chimen, piper cayenne, rosii, lapte de cocos,… Read more » Ruladă, din carne de miel Ruladă din carne de […]
Reteta zilei: Supa crema de dovlecei cu nuca
Supa crema de dovlecei cu nuca din: ulei de masline, ceapa, usturoi, dovlecei, supa de pui, sare, piper, marar, nuci, suc de lamaie. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa, tocata 2 catei de usturoi, tocat 4 dovlecei, feliati 4 cesti supa de pui 1 lingurita sare 1/4 lingurita piper negru proaspat macinat 2 […]
Ciocolată cu lichior
Ciocolată cu lichior din: lichior, ciocolata neagra, unt, lapte condensat, fistic, alune de padure, biscuiti, smochine, bezele, ciocolata alba. Ingrediente: 50 ml lichior 200 g ciocolata neagra 20 g unt 100 g lapte condensat 75 g amestec fistic si alune de padure 75 g biscuiti 6-7 smochine 200 g bezele albe 150 g ciocolata alba […]
Tort aperitiv cu branza de vaci si hering afumat
Tort aperitiv cu branza de vaci si hering afumat din: faina, lapte, drojdie, zahar, ulei, sare, oua, maioneza, branza de vaci, hering afumat, mustar dijon, rucola. Ingrediente: 500 g faina 250 ml lapte 30 g drojdie 1 lingurita cu zahar 3 linguri cu ulei sare pentru umplutura: 8 oua fierte 250 g maioneza 200 g […]
Retete pentru masa de Pasti: Placinta cu carne de miel
Placinta cu carne de miel din: carne de oaie sau miel, unt, ceapa, cartofi, lapte, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de oaie sau miel 6 linguri unt 1 ceapa 1 kg cartofi 200 ml lapte 1 lingurita cimbru uscat sare piper Mod de preparare: Treceţi carnea prin maşina de tocat. Căliţi […]
6 idei pentru masa de Pasti
Retete pentru masa de Pasti: Cotlete de miel cu rozmarin Cotlete de miel cu rozmarin din: cotlete de miel, sare, piper, rozmarin, usturoi, ulei de masline, ardei iute, otet aromat, vin, unt, faina. Ingrediente: 8 cotlete de miel sare piper… Read more » Reteta zilei: Cotlete de miel cu condimente chinezesti Cotlete de miel cu […]
Mucenici muntenesti cu scortisoara
Mucenici muntenesti cu scortisoara din: faina, apa, sare, zahar, nuca, scortisoara, sare, apa. Ingrediente: 1 kg faina 1/2 l apa calda 1 lingurita sare pentru fierbere: 300 g zahar 300 g nuca 1 lingurita scortisoara macinata 1 lingurita sare 1 1/2 l apa Mod de preparare: Frămânţi un aluat din făină, apă caldă şi […]
Reteta zilei: Prajitura cu afine si unt
Prajitura cu afine si unt din: unt, zahar, oua, lapte, esenta de vanilie, faina de orez, praf de copt, afine. Ingrediente: 1/2 ceasca de unt 1 3/4 cani zahar 4 oua 4 cesti de lapte 2 lingurite esenta de vanilie 2 cesti faina de orez 3 lingurite praf de copt 2 cesti de afine […]
5 idei pentru masa de Pasti
Retete pentru masa de Pasti: Friptură de miel cu hribi Friptură de miel cu hribi din: pulpe de miel, hribi, piper, boia, cimbru, patrunjel, usturoi, ulei, vin si foi de dafin. Ingrediente: 2 pulpe de miel 500 g hribi 1… Read more » Grătar din carne de miel cu sos de legume Grătar din carne […]
Desert cu frisca si ciocolata cu lapte
Desert cu frisca si ciocolata cu lapte din: oua, zahar pudra, faina, amidon, cacao, sare, frisca, ciocolata neagra, ciocolata cu lapte, fructe. Ingrediente: pentru blat: 4 oua 120 g zahar pudra 20 g faina 50 g amidon 25 g cacao un praf sare pentru umplutura: 300 ml frisca lichida 100 g ciocolata neagra pentru glazura: […]
4 idei pentru masa de Pasti
Retete pentru masa de Pasti: File de miel cu spanac si bulgur File de miel cu spanac si bulgur din: supa de legume, bulgur, bulion, chimen, spanac, file de miel, sare, piper si ulei. Ingrediente: 500 ml supa de legume 250 g… Read more » Carne de miel cu mazare si orez basmati Carne de […]
Salam de biscuiti cu nuca
Salam de biscuiti cu nuca din: biscuiti, margarina, miez de nuca, ciocolata neagra de post, zahar, cacao, esenta de rom, zahar pudra, sare. Ingrediente: 200 g biscuiti 150 g margarina 1 cana miez de nuca sfaramat 100 g ciocolata neagra de post 2 linguri zahar 1 lingura cacao 1 lingura esenta rom 4 linguri zahar […]
Retete pentru masa de Pasti: Miel cu cartofi
Miel cu cartofi din: carne de miel, cartofi, ceapa, ulei de masline, usturoi, chilli, ulei de masline, vin, paprika, rozmarin, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 2,5 kg de carne de miel (pulpa) 3-4 cartofi 2 cepe mari, taiate ulei de masline pentru marinata: 4 catei de usturoi 1/2 lingurita chilli 6 linguri ulei de masline 100 […]
Supa cu creveti si verdeata
Supa cu creveti si verdeata din: patrunjel, ceapa, unt, faina, vin alb, smantana, zahar, piper, sare, creveti, busuioc, arpagic, asmatui, baza pentru supe. Ingrediente: 1 legatura patrunjel 1 ceapa 3 linguri unt 2 linguri faina 100 ml vin alb dulce 100 g smantana zahar sare piper 250 g creveti 1 legatura busuioc 1 legatura arpagic […]
Negresa cu nuci
Negresa cu nuci din: zahar, ulei, faina, pudra cacao, apa, gem acrisor, miez de nuca, coaja de lamaie, zeama de lamaie, bicarbonat, zahar pudra. Ingrediente: 300 g zahar 100 g ulei 600 g faina 3 linguri pudra cacao 300 ml apa 4 linguri gem acrisor 100 g miez de nuca coaja rasa de lamaie 2 […]
3 idei pentru masa de Paste
Retete pentru masa de Paste: Tocanita de miel cu gutui Tocanita de miel cu gutui din: pulpa de miel, gutui, vin, ulei vegetal, unt, sare si piper. Ingrediente: 800 g pulpă de miel 2 gutui 1 pahar de vin alb… Read more » Carne de miel cu verdeata, legume si sos Carne de miel cu […]
10 Retete pentru masa de Pasti
Retete pentru masa de Pasti: Cum se prepara Miel in crusta cu masline si tocana de fasole (video) Retete video: Cum se prepara Miel in crusta cu masline si tocana de fasole Read more » Cotlet de miel cu muştar de Dijon Cotlet de miel cu muştar de Dijon din: cotlete de miel, mustar de […]
Retete pentru masa de Pasti: Friptura de miel
Friptura de miel din: vin alb sec, ulei de masline, apa, lamai, usturoi, cimbru, sare, piper, boia de ardei dulci, ardei iute, pulpa de miel, frunze de menta. Ingrediente: 200 ml vin alb sec 100 ml ulei de masline 50 ml apa 2 lamai 8 catei de usturoi cimbru sare piper boia de ardei dulce […]
Reteta zilei: Burgeri de legume cu quinoa
Burgeri de legume cu quinoa din: dovlecel, quinoa, porumb, ceapa verde, piure de naut, mustar de dijon, usturoi, chimen, chifle. Ingrediente: 1 ceasca dovlecel, tocat 1 cana quinoa, fiarta 2 stiuleti de porumb 2 cepe verzi tocate 2 cutii piure de naut ¼ cana mustar de Dijon 2 catei de usturoi, zdrobit 1 lingurita […]
Ruladă cu fulgi de ciocolată
Ruladă cu fulgi de ciocolată din: ciocolata neagra, zahar, oua, nuci, frisca, lichior, ciocolata, frisca lichida. Ingrediente: pentru aluat: 200 g ciocolata neagra 200 g zahar 7 oua 50 g nuci macinate pentru umplutura: 300 ml frisca lichida 3 linguri lichior, dupa gust pentru decor: 100 g ciocolata 100 ml frisca lichida 100 g fulgi […]
Retete pentru masa de Pasti: Pulpa de miel cu usturoi si scortisoara
Pulpa de miel cu usturoi si scortisoara din: ulei de masline, vin, pulpa de miel, usturoi verde, lamaie, scortisoara, patrunjel, sare, cimbru, piper negru, cuisoare. Ingrediente: 100 ml ulei de masline 200 ml vin 1 bucata pulpa de miel 5 bucati usturoi verde 1 lamaie 1 varf de scortisoara 2 legaturi patrunjel sare cimbru piper […]
Salata de varza rosie cu nuci si busuioc
Salata de varza rosie cu nuci si busuioc din: varza rosie, nuci, mere, branza tou, otet, ulei de masline, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 1/2 varza rosie mare 10-14 nuci intregi 2 mere 200 g branza tofu 1 lingura otet 3 linguri ulei masline 2-3 tije busuioc sau salvie sare piper Mod de preparare: Speli […]
9 Retete pentru masa de Pasti
Retete pentru masa de Pasti: Frigarui de miel cu salata de varza Frigarui de miel cu salata de varza din: iaurt, pasta tandorii, pulpa de miel, corinadru, lipii, morcov, varza alba, ceapa rosie, zeama de lamaie, ulei de masline, boabe de mustar.… Read more » Kebab din miel Kebab din miel din: seminte de chimion, […]
Profiterol cu spumă de ciocolată
Profiterol cu spumă de ciocolată din: faina, oua, unt, zahar, sare, apa, ciocolata neagra, galbenusuri, albusuri, zahar pudra, lapte. Ingrediente: pentru aluat: 150 g faina 4 oua 125 g unt o lingura zahar un praf sare 250 ml apa pentru spuma: 150 g ciocolata neagra 2 galbenusuri si 3 albusuri 10 g zahar pudra pentru […]
Salata de cruditati cu mere
Salata de cruditati cu mere din: telina, morcovi, zeama de lamaie, mere, maioneza vegetala, patrunjel. Ingrediente: 2 teline mijlocii 2 morcovi zeama de la o lamaie 2 mere 4 linguri maioneza vegetala sare pentru decor: 1 mar cateva fire patrunjel Mod de preparare: Speli ţelinele şi morcovii, le cureţi de coajă, le tai bucăţi […]
Reteta zilei: Tortellini cu branza si sos de legume
Tortellini cu branza si sos de legume din: unt, ceapa, usturoi, morcovi, vin alb, supa de pui, smantana, parmezan, sare, piper, busuioc, sunca, mazare, tortellini cu branza. Ingrediente: 2 linguri de unt 1 ceapa, tocata marunt 3 catei de usturoi, tocat 3 morcovi, cuburi 1 cana conopida, rupta buchetele 1/4 ceasca de vin alb […]
Tarte cu fistic
Tarte cu fistic din: faina, cacao, zahar vanilinat, zahar tos, unt, ou, ciocolata, frisca, lapte, fistic. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 2 linguri cacao un pachetele zahar vanilinat 80 g zahar tos 125 g unt un ou pentru umplutura: 200 g ciocolata un ou 200 ml frisca 80 ml lapte 50 g fistic pentru […]
Retete pentru masa de Pasti: Drob de Miel
Drob de Miel din: prapur de miel, maruntaie de miel, piper, sare, ulei de masline, patrunjel, oua, ceapa verde. Ingrediente: 1 bucata prapur de miel tinu in apa calduta 800 g maruntaie de miel piper dupa gust sare ulei de masline patrunjel/marar 6 oua 5 legaturi ceapa verde Mod de preparare: Taiem ceapa verde […]
Retete pentru masa de Pasti: Ciorba de miel cu legume
Ciorba de miel cu legume din: telina, arde gras, pastarnac, ceapa verde, orez, bors, oua, ardei iute, carne de miel, stevie, leustean. Ingrediente: 200 g telina 100 g ardei gras 3 bucati pastarnac 5 legaturi ceapa verde 1 lingura orez 1 l bors 3 oua ardei iute dupa gust 1 kg carne de miel 4 […]
8 Retete pentru masa de Pasti
Retete pentru masa de Pasti: Miel la cuptor cu sos, fasole si cartofi Miel la cuptor cu sos, fasole si cartofi din: paine toast, cimbru, patrunjel, unt, mustar, sare, piper, spate de miel, ulei, fasole verde, arpagic, cartofi, supa, vin rosu, faina. Ingrediente:… Read more » Cotlete de miel cu sos de menta si piureu […]
Salata de ardei copti cu usturoi si rosii
Salata de ardei copti cu usturoi si rosii din: ardei gras, rosii, usturoi, ulei, otet, sare, marar. Ingrediente: 1 kg ardei gras sau capia 2 rosii mari 4-6 catei de usturoi 2 linguri ulei 2 linguri otet sare 1/2 legatura marar tocat Mod de preparare: Cureţi ardeii, îi speji, îi scurgi, îi aşezi pe […]
Cupcakes cu portocale
Cupcakes cu portocale din: faina, oua, zahar, unt, ciocolata neagra, praf de copt, zahar, lapte, portocala, bombonele. Ingrediente: pentru aluat: 240 g faina 4 oua 140 g zahar 160 g unt 200 g ciocolata neagra o lingurita praf de copt pentru crema: 100 g ciocolata neagra 160 g zahar 90 g unt 360 ml lapte […]
Salata de cuscus cu tofu
Salata de cuscus cu tofu din: cuscus, apa, ulei, rosii, ardei, branza tofu, masline verzi, sare, busuioc. Ingrediente: 1 pahar cuscus 1 pahar apa 2 linguri ulei 2 rosii 1 ardei 150 g branza tofu 100 g masline verzi sare frunze busuioc Mod de preparare: Pui apa la fiert împreună cu sarea şi uleiul. […]
7 Retete pentru masa de Pasti
Retete pentru masa de Pasti: Paste cu carne tocata de miel si rozmarin Paste cu carne tocata de miel si rozmarin din: ulei de masline, carne tocata de miel, bulbi de fenicul, usturoi, rozmarin, rosii decojite, masline, spaghete, parmezan, salata verde. Ingrediente: 2… Read more » Miel cu ciuperci si salata Miel cu ciuperci si […]
Reteta zilei: Supa de porumb cu aroma de busuioc
Supa de porumb cu aroma de busuioc din: unt, ceapa, supa de pui, porumb, sare, piper, busuioc, cimbru. Ingrediente: 4 linguri de unt 1 cana ceapa tocata 6 cani supa de pui 6 bucati porumb dulce 1 lingurita sare 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat 1 1/2 linguri busuioc proaspat tocat 1 1/2 lingurite […]
Tort cu ciocolată amăruie
Tort cu ciocolată amăruie din: faina, zahar, cacao, oua, lapte, ulei, esenta de vanilie, praf de copt, bicarbonat, ciocolata neagra, frisca lichida. Ingrediente: pentru aluat: 225 g faina 350 g zahar 85 g cacao 2 oua 250 ml lapte 125 ml ulei 2 lingurite esenta de vanilie 1 1/2 lingurite praf de copt 1 1/2 […]
Snitele din soia cu legume trase la tigaie
Snitele din soia cu legume trase la tigaie din: soia, pesmet, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 punga felii de soia 5 linguri pesmet 4 catei de usturoi ulei pentru prajit sare piper Mod de preparare: Fierbi feliile de soia cu sarea, piperul şi usturoiul pisat. Le laşi 20 de minute, le scoţi din […]
6 Retete pentru masa de Pasti
Retete pentru masa de Pasti: Stufat de miel cu ceapa verde Stufat de miel cu ceapa verde din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, untura, faina, ulei, otet, bulion, sare, piper. Ingrediente: 750 g carne de miel 40 fire de… Read more » Bors de miel cu orez Bors de miel cu orez din: […]
Prajitura in straturi cu ciocolata
Prajitura in straturi cu ciocolata din: ciocolata neagra, unt, cafea, faina, bicarbonat, zahar, cacao, oua, smantana, miere, unt nesarat, smantana, frisca, ciocolata neagra. Ingrediente: pentru aluat: 150 g ciocolata neagra 140 g unt 2 lingurite cafea 100 g faina un varf de cutit subtire bicarbonat 280 g zahar 2 lingurite cacao 2 oua 3 linguri […]
Chiftele din soia
Chiftele din soia din: soia granule, ceapa, usturoi, cartofi, pesmet, susan, ulei, sare, piper, marar, patrunjel. Ingrediente: 200 g soia granule 1 ceapa 1 capatana usturoi 3 cartofi 3 linguri pesmet 2-3 linguri susan ulei pentru prajit sare piper 1 legatura marar 1 legatura patrunjel Mod de preparare: Pui granulele de soia la fiert […
Reteta zilei: Prajitura cu nutella si capsuni
Prajitura cu nutella si capsuni din: faina, zahar, praf de copt, lapte, oua, vanilie, unt, nutella, capsuni. Ingrediente: 3 cesti faina 4 linguri de zahar 2 lingurite praf de copt 2 ½ cesti de lapte 2 oua 1 lingurita de vanilie 2 linguri de unt, topit ½ ceasca nutella 1 cana de cspsuni, felii […]
5 Retete pentru masa de Pasti
Retete pentru masa de Pasti: Rulada din carne de miel cu rozmarin si cimbru Rulada din carne de miel cu rozmarin si cimbru din: coaste dezosate de miel, rozmarin, cimbru, oregano, menta, ulei de masline extravirgin, usturoi, cartofi, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg coaste dezosate… Read more » Bors cu costite de miel Bors cu costite […]
Paste cu sos de rosii, usturoi si busuioc
Paste cu sos de rosii, usturoi si busuioc din: paste, suc de rosii, usturoi, busuioc, ulei, sare. Ingrediente: 500 g paste spirale 1 l suc de rosii 5 catei de usturoi busuioc uscat ulei sare Mod de preparare: Fierbi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj, între timp, într-o tigaie cu ulei pui la călit […]
Budinca de paine cu stafide si scortisoara
Budinca de paine cu stafide si scortisoara din: paine uscata, lapte, frisca, zahar, oua, esenta de vanilie, unt, scortisoara, stafide aurii, coaja de citrice. Ingrediente: 8 felii paine uscata 350 ml lapte 500 ml frisca lichida 25 g zahar 2 oua esenta de vanilie 50 g unt o lingurita scortisoara 2 linguri stafide aurii o […]
4 Retete pentru masa de Pasti
Retete pentru masa de Pasti: Carne de miel cu anghinare, ceapa si rosii Carne de miel cu anghinare, ceapa si rosii din: carne de miel, anghinare, suc de lamaie, ceapa, rosii, cartofi, usturoi, ghimbir, lamai confiate, boabe de fasole, patrunjel, boia de ardei,… Read more » Dob de miel cu verdeata in aluat Dob de […]
Budinca englezeasca cu curmale
Budinca englezeasca cu curmale din: curmale, apa, bicarbonat, unt, faina, oua, zahar pudra, praf de copt, sare, unt, zahar brun, smantana, fructe de sezon. Ingrediente: 180 g curmale fara samburi 250 ml apa 1/2 lingurita bicarbonat 50 g unt 150 g faina 2 oua 70 g zahar pudra o lingurita praf de copt un praf […]
Orez cu ardei gras, ceapa si rosii
Orez cu ardei gras, ceapa si rosii din: dovlecei, ardei grasi, ceapa, rosii, ulei, orez, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 2 dovlecei 2 ardei grasi 1 ceapa mare 2 rosii 200 ml ulei 250 g orez sare piper 2-3 linguri patrunjel tocat fin Mod de preparare: Cureţi ardeii graşi, ceapa şi dovleceii. Ceapa o tai […]
Budinca cu lapte
Budinca cu lapte din: miez de paine, zahar vanilinat, lapte, nuci, frisca, amidon. Ingrediente: 300 g miez de paine 2 pliculete zahar vanilinat 80 g zahar 350 ml lapte cateva nuci pentru servit: 250 ml frisca lichida o lingurita amidon 100 g zahar Mod de preparare: Laptele se bate cu ouăle, se adaugă zahărul […]
Sarmale de post in foi de vita
Sarmale de post in foi de vita din: frunze vita, orez, hribi, ceapa, menta, bulion, rosii, ulei, morcovi, sare. Ingrediente: 60 frunze vita 300 g orez 300 g hribi uscati (sau ciuperci) 4 cepe mijlocii 1 lingura menta uscata, bine maruntita 2 linguri bulion 2-3 rosii 200 ml ulei 2-3 morcovi 1 lingura sare […]
Flan cu sos de caramel
Flan cu sos de caramel din: lapte, oua, zahar, zahar vanilinat, apa. Ingrediente: pentru flan: 500 ml lapte 4 oua 70 g zahar 2 pliculete zahar vanilinat pentru caramel: 75 g zahar 100 ml apa Mod de preparare: Se pun la topit cele 75 g zahăr şi, după ce a devenit arămiu, se toarnă […]
3 Retete pentru masa de Pasti
Retete pentru masa de Pasti: Pulpa de miel umpluta cu ficat si verdeata Pulpa de miel umpluta cu ficat si verdeata din: pulpa d emiel, ficat, ceapa, usturoi, marar, oua, unt, rozmarin, sare, piper, vin alb, dulceata de cirese amare, ulei. Ingrediente: 1.5 kg… Read more » Miel cu cartofi, broccoli si morcovi Miel cu cartofi, […]
Reteta zilei: Piept de pui la tigaie cu aroma de portocala
Piept de pui la tigaie cu aroma de portocala din: piept d epui, unt, portocale, suc de portocala, coaja de portoacla, smantana, vin alb, sare, piper. Ingrediente: 2 bucati piept de pui 3 linguri unt 2 portocale, feliate ½ ceasca suc de portocale 1 lingura de coaja de portocala ¾ cana smantana ¼ ceasca […]
Retete de post: Pizza cu legume
Pizza cu legume din: faina, ulei, drojdie, sare, faina, boabe de porumb, ardei gras, ceapa rosie, suc de rosii. Ingrediente: pentru aluat: 350 g faina 3 linguri ulei un plic drojdie uscata 2 lingurite sare 100 g faina pentru masa de lucru 250 ml apa calduta pentru umplutura: 3-4 linguri boabe de porumb un ardei […]
2 retete pentru masa de Pasti
Retete pentru masa de Pasti: Friptura de miel la cuptor cu cimbru si usturoi Friptura de miel la cuptor cu cimbru si usturoi din: carne de miel, usturoi verde, usturoi, unt, ulei de masline, foi de dafin, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1.5-1.8 kg carne de… Read more » Ciorba cu carne de miel, orez si verdeata […]
Macarons cu ciocolată
Macarons cu ciocolată din: faina de migdale, zahar pudra, albusuri, zahar pudra, albusuri, zahar tos, cacao, ciocolata, frisca. Ingrediente: pentru aluat: 130 g faina de migdale 220 g zahar pudra 4 albusuri 20 g zahar pudra 4 albusuri 20 g zahar tos 20 g cacao amara pentru crema: 100 g ciocolata cu minimum 60% cacao […]
Retete de post: Supa de fasole cu verdeata
Supa de fasole cu verdeata din: fasole boabe, ceapa, morcovi, usturoi, cartof, dovlecei, rosii in bulion, supa de pui, ulei, busuioc, oregano, foi de dafin, patrunjel, sare. Ingrediente: 400 g fasole boabe conservata 2 cepe albe 2 morcovi 4 catei usturoi un cartof un dovlecel 700 g rosii in bulion un litru supa de pui […]
Pui cu ardei iute si verdeata
Pui cu ardei iute si verdeata din: pui, ceapa verde, ardei grasi, sos de soia, ardie iuti, verdeata, sare, ulei. Ingrediente: un pui 3 legaturi ceapa verde 2 ardei grasi rosii 2 linguri sos de soia 2 ardei iuti verdeata, dupa gust sare o lingura ulei Mod de preparare: Ceapa se spală, apoi se […]
Cheesecake cu ciocolata si aroma de vanilie
Cheesecake cu ciocolata si aroma de vanilie din: biscuiti cu cacao, unt, crema de branza, mascarpone, branza de vaci, ciocolata, oua, zahar tos, zahar pudra, esenta de vanilie. Ingrediente: pentru baza: 280 g biscuiti cu cacao 60 g unt pentru umplutura: 200 g crema de branza 250 g mascarpone 350 g branza de vaci 150 […]
Reteta zilei: Paste cu rosii, carnati si usturoi
Paste cu rosii, carnati si usturoi din: ulei de masline, usturoi, ceapa, carnati, supa de pui, lapte, rosii, paste, branza. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 2 catei de usturoi, tocat 1 ceapa, cuburi 3-4 carnati, feliati 2 cesti supa de pui 1/2 cana de lapte 1 cutie rosii cubulete 240gr paste, dupa preferinta […]
Rosii umplute cu ciuperci si usturoi
Rosii umplute cu ciuperci si usturoi din: rosii, ciuperci, ulei, ceapa, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 10-12 rosii mijlocii 6-8 ciuperci 3 linguri ulei 1 ceapa 4-5 catei de usturoi 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Speli rosii, le tai capacul si le golesti de miez. Inlaturi semintele si toci pulpa cubulete […]
Coltunasi cu branza de vaci si miere
Coltunasi cu branza de vaci din: ou, faina, miere, branza de vaci, unt, sare. Ingrediente: 1 ou 3 linguri cu faina 1 lingurita cu miere 50 g (2 linguri cu varf) de branza de vaci 1 lingurita cu unt 1 lingurita cu sare Mod de preparare: Se spala oul, se sparge in farfurie, se […]
Mamaliga cu oua jumari si cas dulce
Mamaliga cu oua jumari si cas dulce din: mamaliga, ou, cas dulce, sare, unt. Ingrediente: 2 felii de mamaliga 1 ou 1 felie mare de cas dulce sare 2 linguri cu unt Mod de preparare: Se taie mamaliga romburi sau patrate care se rumenesc in unt. Se scot pe o farfurie. In untul ramas […]
Prajitura cu ciocolata, coniac si alune
Prajitura cu ciocolata, coniac si alune din: oua, unt, zahar, faina, lapte, praf de copt, zahar vanilinat, coniac, ciocolata, frisca, alune. Ingrediente: 5 oua 200 g unt 300 g zahar 450 g faina 50 ml lapte un plic praf de copt un plic zahar vanilinat 2 linguri coniac pentru servit: 200 g ciocolata 100 ml […]
Bors de pui cu mazare boabe
Bors de pui cu mazare boabe din: pui, mazare, ceapa, bors, sare, leustean verde, salata, ulei. Ingrediente: 1/2 pui 500 g mazare 1 ceapa 500 ml bors sare leustean verde tocat 1 salata ulei Mod de preparare: Se spala puiul, se taie bucati care se rumenesc in ulei. Se stinge cu apa, se acopera […]
Legume cu sos
Legume cu sos din: mazare, morcovi, fasole verde, cartofi, ridichi, zahar, patrunjel verde, sare, ulei, zeama de lamaie. Ingrediente: 200 g boabe mazare 2 morcovi 100 g fasole verde 3-4 cartofi 4 ridichi 1 lingurita zahar patrunjel verde sare pentru sosul vinegreta: 3 linguri ulei 2 linguri zama de lamaie sare piper Mod de […]
Peşte cu dovlecel si rosii la cuptor
Peşte cu dovlecel si rosii la cuptor din: peste, ceapa verde, ceapa, dovlecel, usturoi, rosii, vin alb, ulei, faina, foaie de dafin, cimbru, sare, piper. Ingrediente: un kg peste slab 3 legaturi ceapa verde 2 cepe mici, uscate un dovlecel 2 catei de usturoi 10 rosii mici mici 500 ml vin alb sec 100 ml […]
Retete pentru masa de Pasti: Tocanita de miel
Retete pentru masa de Pasti Ingrediente: 1 kg carne de miel 4 cepe 1 ardei iute Pentru marinată: 1 pahar cu vin roşu 3 linguri cu seminţe de muştar măcinate 1 cutie cu roşii decojite piper sare Preparare: Spală bine carnea de miel, condimenteaz-o cu sare şi piper, după care unge-o pe ambele părţi cu muştar. […]
Reteta zilei: Supa de conopida cu mere si pudra de curry
Supa de conopida cu mere si pudra de curry din: ulei de masline, ceapa, usturoi, pudra de curry, scortisoara, conopida, mere, supa de pui, sare, piper negru, miere, smantana, pudra de curry. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa, tocata 3 catei de usturoi, zdrobit 2 lingurite pudra de curry 1/2 lingurita de […]
Retete pentru masa de Pasti: Miel cu iaurt si Coaste de miel in sos
Retete pentru masa de Pasti: Ingrediente: 1,5 kg miel 400 gr iaurt 2 linguri ulei 1 lingurita cimbru 1 lingurita chimion 1/2 lingurita boia iute 1/2 lingurita piper 1/2 lingurita sare 4,5 catei de usturoi zdrobiti 2 cepe medii taiate solzisori 1 lingura otet Mod de preparare: Se pune friptura la marinat, cu o zi […]
Pască din brânză dulce si feta
Pască din brânză dulce si feta din: branza dulce, branza feta, oua, smantana, stafide, unt, zahar, zahar vanilat, budinca cu gust de lamaie, faina, coaja de lamaie, coaja de portocala, nuca de cocos. Ingrediente: 500 g branza dulce proaspata 300 g branza feta 5 oua 500 g smantana 200 g stafide 100 g unt 10 […]
Mancare taraneasca
Mancare taraneasca din: fasole verde, rosii, ceapa, usturoi, ulei, patrunjel, boia dulce, sare, piper. Ingrediente: 1 kg fasole verde pastai proaspata sau congelata 3-4 rosii bine coapte 1 ceapa mare 4 catei de usturoi 3 linguri ulei 1 legatura patrunjel 1 praf boia dulce sare piper Mod de preparare: Pui ocratiţă cu apă şi […]
Cozonac cu fructe confiate
Cozonac cu fructe confiate din: faina, lapte, ulei, zahar tos, oua, drojdie, zahar vanilat, cacao, nuca, rahat, coaja de portocala, galbenus. Ingrediente: pentru aluat: 2 kg faina 1 l lapte 500 ml ulei 750 g zahar tos 8 oua 100 g drojdie proaspata 2 plicuri de zahar vanilat sare pentru umplutura: 5 linguri cu cacao […]
Supa frantuzeasca din verdeturi
Supa frantuzeasca din verdeturi din: spanac, salata verde, praz, ceapa, loboda, frunze de sfecla, frunze de macris, flori de galbenele, unt, sare. Ingrediente: 200 g spanac 3 salate verzi 1 fir de praz 2 cepe 2 legaturi de loboda 2 legaturi frunze de sfecla frunze de macris petale de flori de galbenele 2 linguri cu […]
Reteta zilei: Prajiturele cu aroma de cafea
Prajiturele cu aroma de cafea din: faina, praf de copt, bicrbonat de sodiu, sare, granule de cafea, unt, zahar, esenta de vanilie, ou, zahar brun, chipsuri de ciocolata. Ingrediente: 1 2/3 cani faina ¾ lingurita praf de copt ½ lingurita bicarbonat de sodiu ½ lingurita de sare 2 1/2 linguri de granule de cafea […]
Tarta cu tofu si spanac
Tarta cu tofu si spanac din: apa, faina, sare, ulei, conopida, spanac, ceapa verde, usturoi, faina, marar, patrunjel, branza tofu, smantana vegetala, sare, piper. Ingrediente: pentru aluat: 75 ml apa 300 g faina sare 50 ml ulei pentru umplutura: 1/2 conopida 400 g spanac 1 legatura ceapa verde 2 catei de usturoi 1 lingura faina […]
Tigaie cu legume
Tigaie cu legume din: conopida, rosii, ceapa, ardei grasi, ardei iuti, patrunjel, sare, ulei. Ingrediente: 1 kg conopida 3-4 rosii 2 cepe 2 ardei grasi rosii 2 ardei iuti 1 legatura patrunjel sare ulei Mod de preparare: Fierbi conopida în apă cu sare, o desfaci în bucheţele şi o laşi la scurs. Ceapa o […]
Supa de peste cu sofran
Supa de peste cu sofran din: crap, ulei, ceapa uscata, sofran, rosii in bulion, bulion, sare, piper. Ingrediente: un crap de 1,5 kg 4 linguri ulei 2 cepe uscate un pic de sofran o cutie mica rosii in bulion o lingura bulion sare piper Mod de preparare: Pestele se spală si se verifică să […]
Ciuperci cu ceapa si usturoi
Ciuperci cu ceapa si usturoi din: ciuperci, ceapa verde, usturoi, cimbru, ulei, sare, piper. Ingrediente: 700 g ciuperci 1 legatura ceapa verde 2 catei de usturoi 1 lingurita cimbru uscat 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Ciupercile le cureţi, le speli bine ţi le tai feliuţe. Usturoiul îl pisezi, iar ceapa o tai […]
Oua jumari cu jambon
Oua jumari cu jambon din: oua, jambon, lapte, sare, ulei. Ingrediente: 2 oua 50 g jambon 2 linguri cu lapte sare ulei Mod de preparare: Se spala ouale si se sparg in farfurie adanca. Se adauga laptele, apoi se sareaza dupa gust. Se bate 1 minut amestecul, se adauga jambonul taiat felii subtiri si […]
Cozonac cu nucă fiartă
Cozonac cu nucă fiartă din: margarina, ou, smantana, zahar, lapte, drojdie, faina, sare, ulei, nuca macinata, esenta de rom. Ingrediente: pentru aluat: 125 g margarina 1 ou 2 linguri de smantana 3 linguri de zahar 50 ml lapte 25 g drojdie proaspata faina (aproximativ 350 g) 1/2 lingurita de sare 2 linguri de ulei pentru […]
Hribi picanti cu usturoi si busuioc
Hribi picanti cu usturoi si busuioc din: hribi, rosii, ardei gras, salata verde, zahar, otet, ulei, usturoi, sare, piper, busuioc verde. Ingrediente: 10-12 hribi mari 2 rosii 1 ardei gras 1 salata verde 1 lingura zahar 2 linguri otet 2 linguri ulei 4-5 catei usturoi sare piper 5-6 frunze busuioc verde Mod de preparare: […]
Supa frantuzeasca de legume
Supa frantuzeasca de legume din: varza, telina, morcov, praz, cartofi, ciuperci, sare, unt. Ingrediente: 1/4 varza alba 1/2 telina 1 morcov 1 praz 2 cartofi 10-15 ciuperci sare 1 lingura cu unt Mod de preparare: Se toaca varza fideluta, se freaca usor cu sare, se spala cu apa rece si se scurge in sita. […]
Guguluf cu mascarpone
Guguluf cu mascarpone din: faina alba, margarina, smantana, galbenusuri, zahar, drojdie, lapte, zahar vanilat, sare, stafide, esenta de rom, mascarpone, migdale, zahar cubic. Ingrediente: pentru aluat: 600 g faina alba 200 g margarina 4 linguri smantana 4 galbenusuri 80 g zahar 40 g drojdie 300 ml lapte 2 pliculete zahar vanilat sare pentru umplutura: 150 […]
Crenvursti in aluat
Crenvursti in aluat din: crenvursti, ou, ulei, praf de copt, apa minerala, sare, faina. Ingrediente: 6 crenvursti 1 ou pentru aluat: 15 linguri ulei 1 praf de copt 15 linguri apa minerala sare faina cat cuprinde Mod de preparare: Intr-un bol pui uleiul, lingurile de apă minerală, praful de copt, sarea şi făina. Frămânţi […]
Reteta zilei: Supa de fasole neagra
Supa de fasole neagra din: ulei de masline, ceapa, usturoi, morcovi, fasole neagra, supa de pui, oregano, coriandru, chimen, piper cayenne, sare, suc de lamaie, smantana, coriandru. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 2 cepe, tocate 4 catei de usturoi, zdrobit 2 morcovi, curatati si tocati 2 cutii de fasole neagra 5 cani supa […]
Friptura de vitel cu hribi
Friptura de vitel cu hribi din: medalioane de vitel, hribi, unt, zarzavat, supa de zarzavat, smantana, sare. Ingrediente: 2 medalioane vitel 5-6 hribi 2 linguri cu unt 1 ceasca supa de zarzavat 1 ceasca de smantana sare Mod de preparare: Se spala carnea si se usuca in prosop curat, dupa care se pune in […]
Ciorba de peste a la grec
Ciorba de peste a la grec din: stavrid, ou, morcov, cartofi, ceapa, telina, lamaie, ulei, patrunjel verde, smantana, sare, piper. Ingrediente: 600 g stavrid 1 ou 1 morcov 2 cartofi 1 ceapa 1 telina 1 lamaie 50 ml ulei patrunjel verde 1 lingura smantana sare piper Mod de preparare: Speli peştele şi îl dai […]
Cartofi umpluti cu orez si verdeata
Cartofi umpluti cu orez si verdeata din: cartofi, crenvursti, orez, miez de rosie, ou, verdeata, sare, ulei. Ingrediente: 4 cartofi fierti in coaja 2 crenvursti 2 linguri cu orez fiert 2 miezuri de rosie 1 ou verdeata tocata sare ulei Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja, se golesc de miez cu un […]
Cupcakes cu ciocolată si bombonele
Cupcakes cu ciocolată si bombonele din: oua, faina, unt, ciocolata neagra, zahar pudra, lapte, ciocolata neagra, unt, bombonele. Ingrediente: pentru aluat: 2 oua 125 g faina 80 g unt moale 75 g ciocolata neagra 70 g zahar pudra 60 ml lapte pentru crema: 150 g ciocolata neagra 45 g unt pentru decor: bombonele Mod […]
Salata de hering marinat
Salata de hering marinat din: hering marinat, bagheta, ceapa, salata, porumb, ardei, marar. Ingrediente: 250 g hering marinat, scurs 1 bagheta 1 ceapa 4 foi salata 100 g porumb fiert 1 ardei gralben 1 ardei rosu marar Mod de preparare: Porţionezi bagheta în 4 bucăţi, iar pe mijloc faci loc ingredientelor. Speli şi cureţi […]
Budinca de taitei cu oua si carne
Budinca de taitei cu oua si carne din: taitei, oua, unt, carne fiarta, branza, suc de rosii, sare. Ingrediente: 200 g taitei sau spaghete 2-3 oua 1 lingura cu unt 100 g carne fiarta sau sunca 2 linguri cu branza rasa 1 ceasca de suc de rosii sare Mod de preparare: Se fierb taiteii […]
Reteta zilei: Salata de paste cu creveti si legume
Salata de paste cu creveti si legume din: paste, ulei de masline, otet de vin rosu, sare, piper, ceapa rosie, ceapa verde, rosii, masline, inimi de anghinare, salam uscat, creveti. Ingrediente: 1 pachet paste 1/2 cana ulei de masline 1/2 cana de otet de vin rosu sare si piper dupa gust 3 oua fierte […]
Cartofi picanţi la cuptor
Cartofi picanţi la cuptor din: cartofi, ceapa, marar, ulei, sare, piper, boia de ardei iute, cascaval, vegetal. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 cepe 1 legatura marar 3 linguri ulei sare piper 1/2 lingurita boia de ardei iute pentru decor: 50 g cascaval vegetal Mod de preparare: Speli cartofii, îi cureţi de coajă şi-i tai […]
Prajitura cu gem de fructe
Prajitura cu gem de fructe din: faina, unt, ou, iaurt, zahar, sare, praf de copt, zahar vanilinat, gem de fructe. Ingrediente: 400 g faina 1 pachet cu unt 1 ou 1 iaurt (250 g) 2 linguri cu zahar 1/2 lingurita cu sare 1 praf de copt 1 lingura cu zahar vanilinat 400 g gem de […]
Peste prajit cu cimbru si salata
Peste prajit cu cimbru si salata din: peste, ulei, lamaie, cimbru, sare, piper, rosie, marar, salata, rozmarin. Ingrediente: 4 fileuri peste 100 ml ulei 1 lamaie cimbru uscat sare piper pentru ornat: cimbru proaspat 1 rosie feliata 2-3 fire marar 4 foi salata rupte 2-3 fire rozmarin proaspat Mod de preparare: Speli peştele şi […]
Pate din broccoli si morcovi
Pate din broccoli si morcovi din: broccoli, morcovi, lamaie, sare, rosii, masline, salata, ulei. Ingrediente: 500g broccoli 4 morcovi 1/2 lamaie 1 lingurita cu sare 2 rosii 10-12 masline 1 salata pentru decor 2-3 linguri cu ulei Mod de preparare: Spalati, curatati si puneti broccoli si morcovii la fiert cu apa calda cat sa […]
Supa de linte cu legume si verdeata
Supa de linte cu legume si verdeata din: linte, ceapa, radacina de patrunjel, morcov, ulei de floarea soarelui, cimbru, patrunjel verde. Ingrediente: 250 g linte 1 ceapa medie 1 radacina patrunjel 1 morcov 3-4 linguri ulei de floarea soarelui 1 fir cimbru 1 legatura patrunjel verde Mod de preparare: Alegi lintea, o speli în […]
Prajitura cu mere, zahar si scortisoara
Prajitura cu mere, zahar si scortisoara din: oua, zahar, ulei, sare, apa, praf de copt, faina, mere, zahar, scortisoara. Ingrediente: 3 oua 1 cana cu zahar 1 cana cu ulei sare 1 ceasca de apa fierbinte 1 praf de copt 600 g faina 1 kg mere 3 linguri cu zahar 1 lingurita cu scortisoara […]
Rulada din cartofi cu ciuperci
Rulada din cartofi cu ciuperci din: cartofi, ciuperci, ceapa, ardei, ulei, unt, lapte, sare, marar, patrunjel. Ingrediente: 1 kg cartofi 350 g ciuperci 2 cepe 3-4 ardei ulei 1 lingura cu unt 1 ceasca de lapte sare marar si patrunjel tocate Mod de preparare: Curatati, spalati, taiati felii mari si puneti cartofii sa fiarba […]
Minitarte cu lamaie si fructe
Minitarte cu lamaie si fructe din: fiana, unt, zahar, galbenus, lapte, sare, oua, amidon alimentar, lamai, zahar, unt, fructe. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 125 g unt 70 g zahar un galbenus 50 ml apa sau lapte un praf sare pentru crema: 2 oua intregi plus un galbenus o lingura amidon alimentar 2 lamai […]
Reteta zilei: Sote de ciuperci cu parmezan
Sote de ciuperci cu parmezan din: ciuperci, ulei de masline, coaja de lamaie, suc de lamaie, usturoi, cimbru, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 1 kg ciuperci, felii subtiri 3 linguri ulei de măsline Coaja de la 1 lamaie 1/4 ceasca suc de lamaie proaspat stors 3 catei de usturoi, tocat 2 lingurite cimbru uscat 1/4 […]
Salata asortata de vara
Salata asortata de vara din: salata, rosii, castraveti, ceapa, ardei, ardei iute, ulei, otet de mere, sare, pulbere din seminte de in. Ingrediente: 1 salata 2-3 rosii bine coapte 3-4 castraveti cornison 1 ceapa 2-3 ardei 1 ardei iute 2 linguri cu ulei 2 linguri cu otet de mere sau 1/2 lamaie sare 2 linguri […]
Tort de ciocolata cu bombonele
Tort de ciocolata cu bombonele din: zahar pudra, oua, zahar vanilinat, faina, amidon, cacao, rom, frisca, unt, ciocolata neagra, bombonele. Ingrediente: pentru aluat: 250 g zahar pudra 7 oua un plic zahar vanilinat 90 g faina 90 g amidon 2 linguri cacao cateva picaturi rom pentru umplutura: 400 ml frisca lichida pentru decor: 230 g […]
Ardei umpluti cu orez, ciuperci si verdeata
Ardei umpluti cu orez si ciuperci din: ardei grasi, orez, ciuperci, ceapa, patrunjel, marar, sare, piper, rosii, ulei. Ingrediente: 8-12 ardei grasi 1 cana cu orez 6-8 ciuperci 1 ceapa 4 linguri cu patrunjel si marar tocate sare piper boabe 2 rosii decojite 1 ceasca de ulei Mod de preparare: Spalati ardeii, inlaturati coditele […]