Retete De Mancare
Pui „Sichuan” rapid
Pui „Sichuan” rapid din: piepţi de pui, amidon, ulei, usturoi, sos soia, oţet alb de vin, cepe verzi, apă, zahăr, piper cayenne (ardei roşu iute pisat sau boia iute). Ingrediente: 2 piepţi de pui 3 linguri amidon 1 lingură ulei 3 căţei usturoi tocaţi 5 linguri sos soia 1,5 linguri oţet alb de vin 6 […]
Tarta cu dovleac si branza
Tarta cu dovleac si branza din: dovleac, spanac, ceapa, usturoi, ulei, supa de legume, branza, chimen, aluat foitaj, susan, mac, pirer, unt. Ingrediente: 1 kg pulpă dovleac 500 g spanac sare 1 ceapă 2 căţei usturoi ulei 100 ml supă legume 250 g brânză tare chimen măcinat 2 foi aluat foitaj 3 linguri seminţe susan […]
Inghetata prajita cu vanilie
Inghetata prajita cu vanilie din: cozonac, îngheţată, esenţă de vanilie, ou, drojdie uscată, faină de grâu, zahăr, baie de ulei. Ingrediente: cozonac îngheţată esenţă de vanilie ou drojdie uscată faină de grâu zahăr baie de ulei (2 1) Mod de preparare: Cozonacul se taie felii de grosime potrivită, ce se stropesc cu esenţă de vanilie, diluată […]
Reteta zilei: Paste cu bacon, sos de rosii si parmezan
Paste cu bacon, sos de rosii si parmezan din: paste, bacon, ulei de masline, ceapa, sare, usturoi, pasta de tomate, rosii, apa, parmezan. Poate te intereseaza si Paste cu sos de legume Ingrediente: 300gr paste 4-5 felii de bacon, taiate fasii ulei de masline 1 ceapa tocata sare 3-4 catei de usturoi, tocat 1 lingura […]
Tarta cu pere si cacao
Tarta cu pere si cacao din: unt, zahar pudra, faina, apa, sare, pere, oua, cacao, zahăr, zeamă de lămâie. Ingrediente pentru aluat: 120 g unt 1/2 lingură zahăr pudră 180 g făină 2-3 linguri apă 1 praf sare Ingrediente pentru umplutură: 4 pere 2 ouă 2 linguri făină 2 linguri cacao 2 linguri unt 1 cană zahăr […]
Rulada de pui cu porumb si ciuperci
Rulada de pui cu porumb si ciuperci din: pui, oua, lapte, faina, ardei capia, chives sau ceapă verde, ciuperci, maioneza, ceapa, boabe de prumb, amestec de condimente (boia dulce, usturoi granule, cimbru, tarhon, busuioc), pasta de ardei, sare, piper. Ingrediente: pui de 1 1/2 kg 2 ouă 50 ml lapte 1 linguriţă cu vârf făină 1 ardei capia […]
Chiftele cu radacina de lotus si ghimbir
Chiftele cu radacina de lotus si ghimbir din: carne grasă de porc tocată, morcov, rădăcină mică de lotus, mălai, ouă, sos de soia, sare, vegeta, vin, praz, rădăcină ghimbir, ulei de arahide, piper. Ingrediente: 250 g carne grasă de porc tocată 1 morcov mic 1 rădăcină mică de lotus 1 lingură mălai, diluată într-o lingură apă […]
Salata cu capsuni si nuci
Salata cu capsuni si nuci din: unt, nuci pecan, zahar brun, salata, capsuni, crema de otet balsamic. Ingrediente: 2 linguri de unt 1 cană de nuci pecan 2 linguri de zahăr brun 100g frunze de salată 150g de căpşuni, feliate cremă de oţet balsamic Mod de preparare: Topeşte untul într-o tigaie la foc mediu. Amestecă […]
Piept de pui umplut cu salam picant si cascaval
Piept de pui umplut cu salam picant si cascaval din: piepţi de pui file, salam picant, de preferinţă crud-uscat, caşcaval, sare, piper negru, faina, ou, pesmet, ulei. Ingrediente: 1-2 piepţi de pui file 16 felii de salam picant, de preferinţă crud-uscat 100 g caşcaval feliat sare piper negru măcinat făină 1 ou pesmet ulei pentru prăjit Mod de preparare: […]
Gustari cu fructe
Gustari cu fructe din: ananas, blat de tort, gem de caise, kiwi, smantana, capsuni, zahar, menta. Ingrediente: 200g de ananas bucăţi 1 blat de tort, făcut în casă sau cumpărat 4 linguri de gem de caise 4 kiwi 150ml de smântână pentru frişcă 8 căpşuni 50g de zahăr mentă pentru decor Mod de preparare: Se […]
Reteta zilei: Briose cu ardei iute
Briose cu ardei iute din: faina, malai, praf de copt, sare, zahar pudra, lapte batut, lapte, oua, unt, ardei iute. Poate te intereseaza si Briose cu carne de curcan Ingrediente: 120g faina 120g mălai 20g praf de copt 1 linguriță de sare 40g de zahăr pudră 280g lapte bătut 100g lapte 2 oua, ușor bătute […]
Carnati banateni de casa cu boia dulce
Carnati banateni de casa cu boia dulce din: pulpă de porc, slănină crudă, usturoi, piper proaspăt măcinat, boia dulce, sare grunjoasă, intestine de porc. Ingrediente: 5 kg pulpă de porc 2 kg slănină crudă 300 g usturoi 1 lingură piper proaspăt măcinat 100 g boia dulce 3 linguri sare grunjoasă intestine de porc Mod de preaprare: Tai carnea şi slănina în cubuleţe […]
Costita inabusita, cu orez si sos de soia
Costita inabusita, cu orez si sos de soia din: costiţă, vin, orez, zahăr, pastă fermentată dulce, ceapă verde (chinezească), ulei de susan, sos de soia, piper, sare. Ingrediente: 500 g costiţă 1 lingură vin 100 g orez 2 linguriţe zahăr 6 linguri pastă fermentată dulce 1 lingură ceapă vercje (chinezească) tocată 1 lingură ulei de susan […]
Somon cu sos de piper rosu si smantana
Somon cu sos de piper rosu si smantana din: medalioane de somon, sare, condimente pentru peşte, piper roşu, vin alb, coniac, smântână lichidă, muştar Dijon, mix de grâu, orz, ovăz şi soia din comerţ, mentă uscată, unt, cartofi, apa, rozmarin verde. Ingrediente: 4 medalioane de somon sare condimente pentru peşte Ingrediente pentru sos: 1 lingură piper roşu 150 ml vin alb 1 lingură coniac 200 […]
Un altfel de profiterol
Un altfel de profiterol din: oua, ulei, sare, apa, faina, lapte, zahar, fistic prăjit şi măcinat, cacao, ciocolată menaj. Ingrediente pentru aluat: 3 ouă 75 ml ulei un praf sare 200 ml apă 125 g făină Ingrediente pentru îngheţata: 1 l lapte 7 gălbenuşuri 350 g zahar un plic zahar vanilat 4 linguri cacao 100 g fistic prăjit […]
Rulada cu varza murata, costita afumata si chimen
Rulada cu varza murata, costita afumata si chimen din: foaie aluat, varza murata, sunca, costita, afumata, ulei, piper, cimbrisor, chimen. Ingrediente: 1 foaie aluat 1 varza murata 6 felii de sunca 250 g costita afumata 2 linguri ulei piper cimbrisor uscat chimen Mod de preparare: Dezgheti foaia de aluat la temperatura camerei. Tai costita fasii, pe care le rumenesti […]
Pui picant cu hagina
Pui picant cu hagina din: pui, hagina, chili uscaţi, praf de chili, sos de soia, sare, vin, bicarbonat, zahăr, ulei de arahide. Ingrediente: 1 pui 2 bucăţi hagina 8 chili uscaţi 1 linguriţă praf de chili 2 linguri sos de soia sare 2 linguri vin 1 linguriţă bicarbonat 2 linguriţe zahăr 1 1/2 ceaşcă ulei de […]
Inghetata de kiwi si vanilie
Inghetata de kiwi si vanilie din: oua, zahar, lapte, baton de vanilie, kiwi, sirop de menta dulce. Ingrediente: 6 gălbenuşuri 150 g zahăr 3 pahare lapte un baton vanilie 1 kg kiwi o lingură de sirop de mentă dulce Mod de preparare: Se freacă într-o cratiţă zahărul cu gălbenuşurile, se adaugă laptele şi […]
Fursecuri cu vanilie si fulgi de ciocolata
Fursecuri cu vanilie si fulgi de ciocolata din: unt topit, zahar brun, zahar, oua, esenţă de vanilie, făină, cacao, sare, praf de copt, fulgi de ciocolata. Ingrediente: 12 linguri unt topit 1/2 cană zahăr brun 1 cană zahăr 1 ou 1 gălbenuş 1 linguriţă esenţă de vanilie 1 1/2 cană făină 1 linguriţă cacao 1 praf sare 1/2 linguriţă […]
Reteta zilei: Paine de casa cu malai
Paine de casa cu malai din: faina, drojdie uscata, sare, apa, malai. Poate te intereseaza si Paine cu stafide si migdale Ingrediente: 500gr faina ¼ linguriță drojdie uscată 2 ½ lingurite sare 300ml apa 2 linguri mălai Mod de preparare: Se amestecă făina, drojdia și sarea într-un castron. Se adaugă apă și se amestecă […]
Ardei capia umpluti cu branza si marar
Ardei capia umpluti cu branza si marar din: ardei capia roşii, branza telemea, marar, iaurt. Ingrediente: 4-5 ardei capia roşii 300 g brânză telemea (să nu fie foarte sărată) 1 legătură de mărar verde 2-3 linguri de iaurt Mod de preparare: Speli ardeii şi îi cureţi, apoi îi pui la scurs, cu gura în jos. Frămânţi […]
Brownie raw din nuci si curmale
Brownie raw din nuci si curmale din: nuci, curmale, cacao, nuca de cocos, sirop de agave,fructe proaspete pentru decor. Ingrediente: 1 cană nuci 1 cană curmale 2 linguri cacao 5 linguri nucă de cocos 2 linguri sirop de agave fructe proaspete pentru decor Mod de preparare: Pentru a doza ingredientele, foloseşti o cană de 250 ml. Cureţi […]
Ciorba de pui cu tarhon si iaurt
Ciorba de pui cu tarhon si iaurt din: piept de pui sau piept de curcan cu os, ceapa, sare, piper negru, tarhon congelat sau conservat în oţet, iaurt degresat, oua. Ingrediente: 1 piept de pui sau 300 g piept de curcan cu os 1 ceapă mare sare piper negru măcinat 1 linguriţă tarhon congelat sau conservat în oţet […]
Fursecuri umplute cu crema de cacao si frisca
Fursecuri umplute cu crema de cacao si frisca din: zahăr pudră, cacao, faina, oua, ciocolată cu lapte, frişcă lichidă. Ingrediente: 250 g zahăr pudră 2 linguri cacao 250 g făină 4 albuşuri Ingrediente pentru cremă 150 g ciocolată cu lapte 1150 ml frişcă lichidă Mod de preparare: Razi ciocolata şi o topeşti în frişca lichidă, […]
Pui cu susan, unt si sos de soia
Pui cu susan, unt si sos de soia din: piepţi de pui, unt, sos de soia, făină de grâu, seminţe susan, sare, piper. Ingrediente: 4 piepţi de pui (aproximativ 150 g) 2 linguri unt 2 linguri sos de soia 100 g făină de grâu 75 g seminţe susan sare piper Mod de preparare: Se rumenesc seminţele […]
Reteta zilei: Cocktail margarita cu aroma de lamaie
Cocktail margarita cu aroma de lamaie din: tequila, suc de lamaie, triplu sec, sare. Poate te intereseaza si Cocktail Margarita cu aroma de scortisoara Ingrediente: 90ml tequila 45 ml suc de lămâie proaspăt stors 30ml triplu sec sare Mod de preparare: Adăugați tequila, suc de lămâie și triplu sec într-un shaker cu gheata. Pune […]
Spaghete cu calamari
Spaghete cu calamari din: pulpa de rosii, ulei, usturoi, vin rosu, calamar, spaghete, patrunjel. Ingrediente: 1 conservă de 400g pulpă de roşii 1 lingură ulei 3 căţei de usturoi, tocaţi mărunt 1/3 cană de vin roşu 500g de calamar curăţat, feliat în inele 250g de spaghete 1 mână de pătrunjel proaspăt, tocat Mod de preparare: […]
Paste cu mozzarella
Paste cu mozzarella din: mozzarella, paste, unt, faina, usturoi, lapte, sare, piper. Ingrediente: 250g de mozzarella 400g de paste 4 linguri de unt 2 linguri de făină 2 căţei de usturoi tocaţi fin 400ml de lapte sare şi piper Mod de preparare: Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj, până sunt al dente. Intr-o […]
Prajitura cu susan si miere
Prajitura cu susan si miere din: făină, amidon, ouă, seminţe de susan prăjite, zahăr, miere, ulei de arahide, apă, apă fierbinte. Ingrediente: 125 g făină 90 g amidon 3 ouă seminţe de susan prăjite 1 ceaşcă zahăr 1 1/2 lingură miere 2 1/2 ceşti ulei de arahide 3 ceşti apă 2 ceşti apă fierbinte Mod […]
Prajitura cu mere, nuci si stafide
Prajitura cu mere, nuci si stafide din: mere, zahar, faina, praf de copt, stafide, nuci, margarina, apa, zahar, cacaco. Ingrediente: 2 căni mere rase 11/2 căni zahăr 2 căni făină opţional, 1/2 linguriţă praf de copt 50 g stafide 50 g nuci măcinate 1 lingură margarină pentru tavă Ingrediente pentru sos şi decor: 20 linguri apă […]
Supa de loboda si spanac cu smantana
Supa de loboda si spanac cu smantana din: lobodă, spanac, ceapa verde, smantana, unt, faina, zeama de carne, sare. Ingrediente: 1 legătură de lobodă 200 g spanac curăţat 2 fire de ceapă verde (doar frunzele) 1 linguriţă smântână 2 linguriţe unt 3 linguriţe făină 300 ml zeamă de carne 1 vârf de cuţit de sare Mod […]
Prajiturele cu bezea si vanilie
Prajiturele cu bezea si vanilie din: zahăr tos, unt, oua, extract de vanilie, faina, cacao, bicarbonat de sodiu, praf de copt, sare, lapte fara grasimi, bezea, zahăr pudră. Ingrediente: 3/4 ceaşcă de zahăr tos 1/2 ceaşcă de unt 1 albuş de ou 2 linguriţe de extract de vanilie 2 ceşti de făină 1/2 ceaşcă de pudră de […]
Pui cu alune si pasta de ardei iute
Pui cu alune si pasta de ardei iute din: piept pui, alune, pastă ardei iute, vin alb, sare, piper alb, amidon, ceapă verde, zahăr, supă. Ingrediente: 250 g piept pui 80 g alune 5 g pastă ardei iute 20 ml vin alb 3 g sare 2 g piper alb măcinat 50 g amidon 50 g ceapă verde […]
Vinete cu rosii si mozzarella
Vinete cu rosii si mozzarella din: rosii, vinete, ulei de masline, mozzarella, pesmet, parmezan, usturoi, fulgi de ardei iute, busuioc. Ingrediente: 400g de rosii pasate 2 vinete, tăiate pe orizontală în felii cu grosimea de 1cm 8 linguri ulei de măsline 250g de mozzarella 100g de pesmet 100g de parmezan ras 2 căţei de usturoi, […]
Cvasul
Cvasul din: apa de izvor, pâine neagră de secară, de preferat din făină integrală, uscată în cuptor, drojdie de bere, zahar (de preferat, brun sau poate fi înlocuit cu miere), stafide, orez, coaja de lamaie. Ingrediente: 10 litri apă de izvor 1 kg pâine neagră de secară, de preferat din făină integrală, uscată în cuptor 125 g […]
Crevete „Fu-Yung“ cu ghimbir
Crevete „Fu-Yung“ cu ghimbir din: crevete cenuşiu, ghimbir, ouă, sare, vin, ulei, ceapă verde. Ingrediente: 150 g crevete cenuşiu 1 linguriţă ghimbir 6 oua 1 linguriţă sare 1 lingură vin 3 linguri ulei 1 ceapă verde Mod de preparare: Crevetele se spală bine, se curăţă şi se lasă să se scurgă de apă. Se curăţă ghimbirul, […]
Reteta zilei: Pizza cu ardei, ceapa si masline
Pizza cu ardei, ceapa si masline din: drojdie uscata, apa calda, miere, faina, ulei de masline, sare, ardei, ceapa, masline, sos pizza, mozzarella. Poate te intereseaza si Pizza cu carne de curcan si legume Ingrediente aluat: 1 pachet drojdie uscată 1 cană apă caldă 1 linguriță de miere 2 ½ cani faina ½ cesti plus […]
Tarta cu branza, nuca si cirese
Tarta cu branza, nuca si cirese din: aluat de foitaj, brânză cu mucegai, miez de nuca, fistic, cirese, stafide, rozmarin, piper dulce, unt Ingredinete: un pachet aluat de foitaj 300 g brânză cu mucegai 50 g miez de nucă 20 g fistic 200 g cireşe 20 g stafide două crenguţe de rozmarin un vârf de linguriţă cu piper […]
Fritatta cu broccoli si cascaval afumat
Fritatta cu broccoli si cascaval afumat din: porumb, mazare, oua, branza de vaci, cascaval afumat, ulei de masline, ceapa, broccoli, ardei, parmezan. Ingrediente: 100g de porumb 100g de mazăre 6 ouă 75g brânză de vaci 75g de caşcaval afumat, ras 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă, tocată mărunt 1/2 căpăţână de broccoli, buchetele tocate […]
Trufe de casa cu cicolata neagra si fulgi de cocos
Trufe de casa cu cicolata neagra si fulgi de cocos din: ciocolată neagră, unt, zahar, oua, lapte, frişcă lichidă, fulgi de cocos. Ingrediente: 300 g ciocolată neagră 100 g unt 125 g zahăr pudră 2 gălbenuşuri o lingură lapte 40 ml frişcă lichidă 100 g fulgi de cocos Mod de preparare: Ciocolata ruptă bucăţi si laptele se […]
Rosii umplute cu mazare, ciuperci si lamaie
Rosii umplute cu mazare, ciuperci si lamaie din: roşii, ciuperci champignon proaspete sau conservate în saramură, mazăre congelată, ulei, lămâie, cartofi, mărar verde, pătrunjel verde, sare, piper negru, usturoi. Ingrediente: 6 roşii de dimensiune mijlocie 200 g ciuperci champignon proaspete sau conservate în saramură 200 g mazăre congelată 50 ml ulei 1 1/2 lămâie 2 cartofi mari 1 legătură mărar verde 1 legătură pătrunjel […]
Bavareza cu capsune si lamaie
Bavareza cu capsune si lamaie din: căpsune, lămâie, gelatină, friscă lichidă, zahăr. Ingrediente: 500 g căpsune o lămâie 6 foi gelatină 400 ml friscă lichidă 220 g zahăr Mod de preparare: Se pun foile de gelatină in apă rece să se înmoaie şi, între timp, se spală şi se curăţă căpşunele de codite. Se mixează căpşunele […]
Cum se pregatesc preparatele din vanat cu pene
Cum se pregatesc preparatele din vanat cu pene Vânatul cu pene, se marinează în baiţ cu oţet condimentat sau cu vin şi legume. Marinarea se face pentru a frăgezi carnea şi pentru a da acesteia gust plăcut şi a înlătura mirosul neplăcut de baltă. Se ştie că cele se hrănesc cu peşte (gâşte, raţe şi […]
Reteta zilei: Inele de ceapa in crusta de faina si bere
Inele de ceapa in crusta de faina si bere din: faina, bere, piper negru, piper rosu, sare, ceapa, ulei de arahide. Poate te intereseaza si Inele de ceapa prajite cu sos Ingrediente: 240 g făină 250 ml de bere 1 lingurita piper negru proaspat macinat 1/2 linguriță piper roșu 1/2 linguriță sare 2 cepe, decojite […]
Salata de tagliatelle
Salata de tagliatelle din: tagliatelle, somon afumat, maioneza, castravete, zeama de lamaie, chives, pudra de ardei iute, marar, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet tagliatelle fierte al dente 200g de somon afumat 60g de maioneză 1/2 castravete, decojit 2 linguri zeamă de lămâie câteva fire de chives 1 vârf de cuţit pudră de ardei iute mărar […]
Ciocolata cu lapte condensat
Ciocolata cu lapte condensat din: lapte condensat, ciocolata menaj, unt. Ingrediente: o cutie de 397 g lapte condensat 250 g ciocolată neagră de menaj 50 g unt Mod de preparare: Se rupe ciocolata sau se taie cu un cuţit si se pune într-un vas pe foc. Se adaugă laptele si untul si se lasă la foc mic. Se amestecă mereu fără […]
Omleta spaniola cu cartof
Omleta spaniola cu cartof din: cartofi, oua, ceapa, ulei, sare. Ingrediente: 500 g cartofi 4 ouă o ceapă ulei sare Mod de preparare: Cartofii se curăţă si se taie rondele subţiri, iar ceapa se taie peştişori. Intr-o tigaie se toarnă 50 ml de ulei si, după ce s-a încins, se pun cartofii si ceapa. Se […]
Iepure de casă cu smântână
Iepure de casă cu smântână din: carne de iepure, ceapa, faina, mustar, boabe de ienibahar, boabe de piper, smantana, unt, sare. Ingrediente: 1 kg carne de iepure 1 ceapă 1 lingură de făină 1 lingură de muştar boabe de ienibahar şi de piper 100 g smântână 60 g unt sare Mod de preparare: Carnea scoasă […]
Anghinare si ansoa in aluat de paine
Anghinare si ansoa in aluat de paine din: anghinare, ansoa, paine, cimbru, usturoi, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 300g anghinare în sos de lămâie şi piper 300g anşoa proaspăt 3 felii de pâine cimbru usturoi ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Bucăţile de anşoa se taie în felii, apoi se condimentează cu […]
Gogosi americane cu ciocolata si fistic
Gogosi americane cu ciocolata si fistic din: făină, oua, zahar, unt topit, lapte, drojdie uscata, sare, zahăr vanilinat, nucşoară, scorţişoară, ulei pentru prăjit, ciocolată neagră, apă, fistic. Ingrediente: 500 g făină 2 ouă 150 g zahăr 30 g unt topit 150 ml lapte un plic drojdie uscată un praf sare 2 pliculeţe zahăr vanilinat un praf nucşoară scorţişoară ulei pentru prăjit Ingrediente pentru […]
Cum se pregateste carnea de urs
Cum se pregateste carnea de urs Carnea de urs se prepară la fel ca şi cea de vită. După ce a fost împuşcat, ursul se ţine în blană (fără intestine) timp de 8-10 zile pentru fezandat, apoi se jupoaie. Carnea se tranşează în bucăţi potrivite şi se ţine la marinat într-un baiţ. Carnea de urs […]
Supa-crema de ciuperci cu smantana si unt
Supa-crema de ciuperci cu smantana si usturoi din: ciuperci albe, smantana, suc de lamaie, vin alb sec, ceapa, usturoi, unt, sare, piper. Ingrediente: 600 g ciuperci albe 500 ml smântână sucul unei jumătăţi de lămâie 200 ml vin alb sec o ceapă un căţel de usturoi 50 g unt sare piper Mod de preparare: In oala […]
Reteta zilei: Paine cu stafide si migdale
Paine cu stafide si migdale din: drojdie, apa calduta, lapte caldut, ou, unt, zahar, sare, cardamom, faina, stafide, migdale. Poate te intereseaza si Paine cu rosii si chimen Ingrediente: 1 lingurita drojdie 1/4 cana apă călduța 1/2 cana lapte călduț 1 ou 3 linguri unt 1/4 cana zahăr 1/4 lingurita sare 4-5 pastai cardamom, pisat […]
Frigarui de pui cu ardei si ceapa
Frigarui de pui cu ardei si ceapa din: ketchup, piept de pui, ardei gras, ceapa, busuioc, oregano, ulei de masline, marar, patrunjel. Ingrediente: 150g ketchup 400g piept de pui 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 4 cepe mici 1 linguriţă de busuioc 1 linguriţă de oregano 2 linguri ulei de măsline câteva fire […]
Dulceata de capsuni, zmeura si cirese
Dulceata de capsuni, zmeura si cirese din: căpşuni, zmeura, cirese, zahar, apa. Ingrediente: 600 g căpşuni 600 g zmeură 600 g cireşe 2 kg zahăr 400 ml apă Mod de preparare: Speli bine fructele, le laşi să se scurgă, cureţi de sâmburi cireşele şi de codiţe căpşunele. Cântăreşti fiecare fel de fructe, lăsându-le pe fiecare în […]
Musaca in 7 straturi cu porumb si busuioc
Musaca in 7 straturi cu porumb si busuioc din: orez, fasole boabe, cartofi, mazare verde, porumb dulce, ardei gras, ceapa, bulion, apa, busuioc, condimente, patrunjel verde, Ingrediente: 1 cană orez 1 cană fasole boabe fiartă 1 cană cartofi tăiaţi cuburi mici 1 cană mazăre verde 1 cană porumb dulce 1 cană ardei tăiat mărunt 1 cană […]
Cremă de castane cu unt
Cremă de castane cu unt din: unt, piure de castane, rom, frisca. Ingrediente: 200 g unt (sau 250 g frişcă) 250 g piure de castane 2-3 linguri de rom 250 g frişcă Mod de preparare: Untul şi piureul de castane se freacă spumă şi se adaugă romul. Eventual, dacă aveţi, puteţi dizolva 2-3 foi de gelatină […]
Tort cu fructe si vanilie
Tort cu fructe si vanilie din: ouă, zahar, faina, cacao, frişcă, gelatină, ananas rondele, compot de piersici, lapte, zahăr vanilinat, vişine congelate, frişcă, întăritor pentru frişcă, kiwi, grepfrut roşu,cireşe confiate. Ingrediente pentru blat: 3 ouă 3 linguri zahăr 2 linguri făină 1 lingură cacao Ingrediente pentru cremă: 400 ml frişcă 400 g zahăr 3 plicuri (30 g) gelatină 4 ouă 1 cutie ananas rondele 1 […]
How to make Spicy beans (video)
Spicy beans How to make Spicy beans Pofta buna!
How to make Biscuits (video)
Biscuits How to make Biscuits Pofta buna!
How to make Vanilla praline pie (video)
Vanilla praline pie How to make Vanilla praline pie Pofta buna!
How to make Raisin sauce for ham (video)
Raisin sauce for ham How to make Raisin sauce for ham Pofta buna!
How to make Roasted brussels sprouts (video)
Roasted brussels sprouts How to make Roasted brussels sprouts Pofta buna!
How to make Parslied brown rice (video)
Parslied brown rice How to make Parslied brown rice Pofta buna!
How to make Sweet potato biscuits (video)
Sweet potato biscuits How to make Sweet potato biscuits Pofta buna!
How to make Creamy buttercream frosting cake (video)
Creamy buttercream frosting cake How to make Creamy buttercream frosting cake Pofta buna!
Reteta zilei: Cocktail campari cu aroma de portocala
Cocktail campari cu aroma de portocala din: campari, prosecco, apa minerala, gheata. Poate te intereseaza si Punch Ingrediente: 20 ml campari 60ml-90ml prosecco apă minerala felii de portocala gheata Mod de preparare: Umpleti un recipient cu gheata, turnați campari, apoi se adaugă prosecco. Se adaugă un strop de apă minerală și o felie de portocala. […]
Brutării, cofetării şi restaurante din toată ţara participă la Concursurile GastroPan 2015
Cea mai mare competiţie dedicată promovării inovaţiilor, dar şi a talentelor din industria de panificaţie, cofetărie şi HoReCa se va desfăşura în perioada 19-21 martie 2015 la Centrul Expo President din Târgu Mureş, în cadrul expoziţiei GastroPan. Cele 8 categorii de concurs grupate în 3 secţiuni, la care vor fi premiate, printre altele, Pâinea şi […]
Vita la tigaie cu sos de branza
Vita la tigaie cu sos de branza din: branza cu mucegai, antricot de vita, ulei de masline, otet balsamic, zahar brun, usturoi, lapte batut, sos worcestershire, sare, piper, paine, patrunjel, ardei. Ingrediente: 50g de brânză cu mucegai albastru 600g de antricot de vită 2 linguri de ulei de măsline 1 lingură de oţet balsamic 1 […]
Sufleu de branzeturi
Sufleu de branzeturi din: branza emmental, unt, parmezan, faina, lapte, oua, mustar, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 200g branza emmental 30g de unt 2 linguri de parmezan ras 3 linguri de făină 260ml de lapte integral 3 ouă 1 lingură de muştar un vârf de cuţit nucşoară rasă sare şi piper Mod de preparare: Se preîncălzeşte […]
Prajitura cu fructe uscate si nuci
Prajitura cu fructe uscate si nuci din: stafide, prune uscate, apă, pesmet, suc proaspăt de fructe, seminţe de floarea-soarelui sau nuci tocate. Ingrediente: 1/2 cană stafide 1 1/2 cană prune uscate 100 ml apă 1 pahar pesmet 1 pahar suc proaspăt de fructe 1/2 cană seminţe de floarea-soarelui sau nuci tocate Mod de preparare: Cureţi de sâmburi prunele uscate şi […]
Inghetata delicioasa de lamaie
Inghetata delicioasa de lamaie din: lapte, coaja de la o lămâie, zeama de lamaie, zahar. Ingrediente: 500 ml de lapte coaja de la o lămâie zeama de la 3 lămâi, 500 g de zahăr Mod de preparare: Se pun într-o cratiţă laptele şi zahărul, se amestecă bine ca să se topească zahărul, apoi se fierb la […]
Cocktail cu lichior de portocale si cacao
Cocktail cu lichior de portocale si cacao din: lichior de portocale, lichior de cacao, bitter, sampanie, zahar, lamaie, gheata. Ingrediente: 50ml lichior de portocale 15 ml lichior cacao 5 ml bitter 150ml şampanie 15g zahăr rondele de lămâie pentru fiecare pahar 4 linguri gheaţă pisată Mod de preparare: Se pun toate împreună cu gheaţa într-o […]
Tarta cu mere, scortisoara si menta
Tarta cu mere, scortisoara si menta din: faina, sare, drojdie, lapte dulce, cartofi, ulei de măsline, zahăr vanilinat, mere, scorţişoariă, zahăr tos, sos de mentă, unt. Ingredinete: 500 g făină 1/2 linguriţă cu sare 25 g drcojdie 250 ml lapte dulce 2 cartofi 2 linguri cu ulei de măsline 2 pliculeţe zahăr vanilinat 4 mere 2 linguriţe cu scorţişoariă 60 g zahăr […]
Marinată fiartă pentru carnea de vânat
Marinată fiartă pentru carnea de vânat Pentru o raţă sălbatică, gâscă sau lişiţă: 200 ml apă, 100 ml oţet, 1/2 l vin roşu, 1 ceapă, 1 ţelină, 1 rădăcină de pătrunjel (legumele se taie cât mai subţire), foi de dafin, 1 ramură de cimbru, boabe de piper şi de ienibahar, sare; se mai pot adăuga […]
Pui cu orez si legume la tigaie
Pui cu orez si legume la tigaie din: ulei, piept de pui, albus, amidon, orez, ghimbir, ardei, ceapa, morcov, mazare, broccoli, usturoi, ardei iute, lime, sos de peste. Ingrediente: ulei 2 piepţi de pui dezosaţi, fără piele, tăiaţi în cubuleţe 1 albuş 1 lingură de amidon, plus 1 linguriţă extra 175g de orez 1 bucată […]
Gogosi spaniole cu ciocolata
Gogosi spaniole cu ciocolata din: faina, oua, apa, unt, ulei pentru prajit, sos de ciocolata. Ingrediente: 225 g faina 250 ml apa 60 g unt 2 oua un praf sare ulei pentru prajit Ingrediente pentru servit: sos de ciocolata Mod de preparare: Untul şi apa se pun pe foc moderat şi se estecă. După topire se trage vasul […]
Iepure cu legume si măsline
Iepure cu legume si măsline din: carne de iepure, morcovi, telina, pasta de toamte, ceapa, vin, ulei, dafin, boabe de piper, cimbru, lamaie, arpagic, masline, usturoi, sare, otet. Ingrediente: 1 kg care de iepure 100 g morcovi 1/2 telină 50 g pastă de tomate 100 g ceapă 200 ml vin 150 ml ulei foaie de […]
Lasagna cu spanac, ciuperci si sos de mozzarella
Lasagna cu spanac, ciuperci si sos de mozzarella din: smantana vegetala, foi de lasagna, ulei de masline, usturoi, ciuperci, cimbru, spanac, pasta de rosii, parmezan, mozzarella, unt, faina, lapte, busuioc. Ingrediente: 150ml smântână vegetală 12 foi proaspete de lasagna 2 linguri de ulei de măsline 1 căţel de usturoi, tocat fin 250g de ciuperci feliate […]
Reteta zilei: Ciocanele de curcan la cuptor
Ciocanele de curcan la cuptor din: ciocanele de curcan, usturoi, sare, cimbru, coaja de lamaie, piper, ulei de masline, ulei. Poate te itnereseaza si Chiftelute de curcan in sos de cocos Ingrediente: 2 ciocanele de curcan 6 catei de usturoi, decojit 1/4 ceasca de sare 1 lingura cimbru tocat coaja de la 1 lamaie piper […]
Orez cu ou si legume
Orez cu ou si legume din: orez cu bobul lung, ouă, legume congelate, sos de soia, ulei, sare. Ingrediente: 1 cană orez cu bobul lung 3 ouă 100 g legume congelate 1 linguriţă sos de soia ulei sare Mod de preparare: Se pune la fiert orezul în trei căni de apă cu puţină sare. Când a […]
Tort cu rodie, cocos si sampanie
Tort cu rodie, cocos si sampanie din: oua, zahar, faina, praf de copt, unt, amidon, sampanie, zahăr vanilinat, rosie, fulgi de cocos. Ingrediente: 7 ouă câte 7 linguri zahăr şi făină 1 plic praf de copt Ingrediente pentru cremă: 200 g unt 150 g zahăr 4 linguri amidon 500 ml şampanie 2 plicuri zahăr vanilinat 1/2 rodie […]
Friptură de porc in sos
Friptură de porc in sos „Sichuart” din: carne de porc, sparanghel, bureţi uscaţi, sos de soia, sare, vin, bicarbonat, ulei de arahide, oţet, zahăr, făină, sos picant de bob „Sichuan” (se poate înlocui cu o linguriţă sos picant de chili), hagina uscată, ghimbir, usturoi. Ingrediente: 500 g carne de porc 125 g sparanghel 1 linguriţă […]
Fursecuri cu cacao si crema de vanilie
Fursecuri cu cacao si crema de vanilie din: unt, oua, zahar, cacao, praf de copt, faina, amidon, lapte, zahar vanilinat, coaja de lamaie. Ingrediente pentru aluat: 50 g unt 1 ou 100-150 g zahăr 1 lingură cacao 1 vârf de cuţit praf de copt făină cât cuprinde Ingrediente pentru cremă: 2 linguri amidon 1 cană […]
Platou pescaresc cu icre si macrou
Plataou pescaresc cu icre si macrou din: macrou marinat, măsline, ceapă verde, ridichi roşii, pătrunjel, icre tarama, ulei, pâine mai veche de o zi, lamaie. Ingrediente: 300 g macrou marinat 1 lingură rondele de măsline ceapă verde sau uscată pentru decor 2 ridichi roşii câteva fire de pătrunjel Pentru salata de icre 100 g icre tarama 300 ml ulei 100 g […]
Tort cu fructe de kaki si ciocolata neagra
Tort cu fructe de kaki si ciocolata neagra din: oua, zahar, faina, amidon, praf de copt, fructe de kaki, zahăr vanilinat, frişcă lichidă, cremă de brânză, foi de gelatină, ciocolată neagră. Ingrediente pentru blat: 5 ouă 180 g zahăr 80 g făină 2 linguri amidon 1 linguriţă praf de copt Ingrediente pentru umplutură şi decor: 3 fructe de kaki 1 […]
Reteta zilei: Supa de scoici cu smantana
Supa de scoici cu smantana din: unt, ceapa, sare, piper, cartofi, scoici, smantana, absinthe, cimbru, arpagic. Poate te intereseaza si Cum se prepara Supa de scoici cu fasole (video) Ingrediente: 4 linguri unt nesărat 1 ceapa, tocata sare si piper negru proaspat macinat 2 cartofi albi, cuburi 1 1/2 kg scoici, taiate bucati 1 l […]
Rulada cu crema de kiwi si lamaie
Rulada cu crema de kiwi si lamaie din: oua, zahar, faina, praf de copt, esenta de vanilie, kiwi, foi de gelatina, zahar pudra, lamaie, esenta de vanilie. Ingrediente pentru blat: 4 ouă 120 g zahăr 100 g făină 1/2 linguriţă praf de copt 1 fiolă esenţă de vanilie Ingrediente pentru umplutură: 4 kiwi 100 g […]
Bors de pasare cu telina si morcov
Bors de pasare cu telina si morcov din: pasăre de curte (găină, raţă sau curcă), rădăcină de ţelină, morcovi, tulpini de ţelină, cartofi, orez, varză acră, oua, bors. Ingrediente: 1 pasăre de curte (găină, raţă sau curcă) 1 rădăcină de ţelină 4 morcovi câteva tulpini de ţelină 3 cartofi de dimensiune medie 1 ceşcuţă orez opţional, 1 farfurioară de varză […]
Cornulete cu nuci si smantana
Cornulete cu nuci si smantana din: oua, untură (unt sau margarină), zahar, nuci, smantana, praf de copt, faina. Ingrediente: 2 ouă 200 g untură, unt sau margarină 200 g zahăr 200 g nuci măcinate 2 linguri smântână 1 plic praf de copt 400 g făină Mod de preparare: Mixezi untura cu zahărul şi ouăle, până când […]
Tort cu ciocolata, nuca si frisca
Tort cu ciocolata, nuca si frisca din: albuşuri, zahăr, otet, praf de copt, lapte, faina, gălbenuşuri, margarina, nucă sau alune de pădure, ciocolată cu lapte, frişcă. Ingrediente: 10 albuşuri 15 linguri zahăr 1-2 linguri oţet 1 plic praf de copt Pentru cremă 700 ml lapte 7 linguri făină 15 gălbenuşuri 10 linguri zahăr 250 g margarină 100 g nucă sau alune de […]
Merdenele umplute cu carne, sorici si ceapa verde
Merdenele umplute cu carne, sorici si ceapa verde din: făină amestecată cu puţin praf de copt, sare, carne tocată de porc, glutanat de sodiu, şorici, piper, găină, ceapă verde, sos de soia, rădăcină de ghimbir, vin, oţet. Ingrediente: 500 g făină amestecată cu puţin praf de copt 2/3 linguriţă de sare 200 g carne tocată de […]
Orez cu pui, crevete si usturoi
Orez cu pui, crevete si usturoi din: orez cu bobul lunguieţ, ulei de arahide, usturoi, ceapă verde, fasole verde (mazăre), salată verde, carne prăjită de pui, crevete, ou, sos de soia, zahăr. Ingrediente: 1 cană orez, cu bobul lunguieţ 3 linguri ulei de arahide 1 căţel usturoi 5 fire de ceapă verde 50 g fasole verde […]
Turta dulce cu zahar ars si nuci
Turta dulce cu zahar ars si nuci din: zahăr, apa, oua, bicarbonat, faina, nuci, condimente pentru turtă dulce (cuişoare, cardamom, scorţişoară, ghimbir uscat măcinat), unt sau margarina. Ingrediente: 500 g zahăr 1 pahar apă 4 ouă 1 vârf de cuţit bicarbonat 500 g făină nuci condimente pentru turtă dulce (cuişoare, cardamom, scorţişoară, ghimbir uscat măcinat) 1 lingură unt […]
Reteta zilei: Chiftelute de spanac
Chiftelute de spanac din: spanac, ceapa, oua, faina, parmezan, sare, piper, ulei. Poate te intereseaza si Chiftelute de curcan pe pat de orez Ingrediente: 1/2 legatura spanac ½ ceapa tocata 2 oua bătute 1- 1 1/2 ceasca faina ½ ceasca parmezan ras sare si piper, dupa gust ulei pentru prajit Mod de preparare: Spalati si […]
Tort cu crema de cappuccino si compot de ananas
Tort cu crema de cappuccino si compot de ananas din: oua, zeama de lamaie, zahar, faina, praf de copt, cacao, unt, cappuccino cu ciocolată, zeamă de la compotul de ananas ori de pierşici, frişcă, pudră de cacao, drajeuri colorate. Ingrediente pentru blat: 6 ouă 1/2 linguriţă zeamă de lămâie 6 linguri zahăr 6 linguri făină 1/2 plic praf de copt […]
Frigarui de pui cu unt de arahide si lapte de cocos
Frigarui de pui cu unt de arahide si lapte de cocos din: file de piept de pui, usturoi, ceapa, zahăr, sos de peşte (de ciuperci, de stridii), ulei, unt de arahide, lapte de cocos, sos de chilii, lemmon grass. Ingrediente: 500 g file de piept de pui 1 căpăţână de usturoi o ceapa mică 2 linguri […]
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata din: nucă prăjită, margarina, oua, zahar, nucă măcinată, faina, praf de copt, crema de ciocolata, bisuiti, frisca, cafea. Ingrediente: 2-3 căni nucă prăjită 50 g margarină 7 ouă 7 linguri zahăr 7 linguri nucă măcinată 3 linguri făină 1 plic praf de copt 400 g cremă de ciocolată 1/2 kg […]
Ardei gras cu branza si chimen
Ardei gras cu branza si chimen din: ardei grasi, branza dulce, telemea, unt, seminte de chimen, verdeata. Ingrediente: 4 ardei graşi 100 g brânză dulce 100 g telemea 50 g unt 1 lingurita seminte de chimen verdeata pentru decor Mod de preparare: Speli ardeii şi le îndepărtezi cotoarele şi seminţele. Razi telemeaua şi o amesteci împreună […]
Prajitura cu mascarpone, cacao si coniac
Prajitura cu mascarpone, cacao si coniac din: pişcoturi, biscuiţi populari, mascarpone, oua, zahar, unt cu 80% grăsime, cacao, esenta de rom, lapte, cafea amestecată cu coniac, frişcă lichidă, fructe. Ingrediente: 200 g pişcoturi 200 g biscuiţi populari 250 g mascarpone 7 ouă 10 linguri zahăr 200 g unt cu 80% grăsime 2 linguri cacao 1 fiolă esenţă de rom […]
How to make Bourbon pecan cookies (video)
Bourbon pecan cookies How to make Bourbon pecan cookies Pofta buna!
How to make Marinated vegetables (video)
Marinated vegetables How to make Marinated vegetables Pofta buna!
How to make Peanut butter truffles (video)
Peanut butter truffles How to make Peanut butter truffles Pofta buna!
How to make Shrimp dip (video)
Shrimp dip How to make Shrimp dip Pofta buna!
How to make Peanut butter balls (video)
Peanut butter balls How to make Peanut butter balls Pofta buna!
How to make Dark and white meat turkey and gravy (video)
Dark and white meat turkey and gravy How to make Dark and white meat turkey and gravy Pofta buna!
How to make Baked cauliflower (video)
Baked cauliflower How to make Baked cauliflower Pofta buna!
How to make Sweet potato patties (video)
Sweet potato patties How to make Sweet potato patties Pofta buna!
Reteta zilei: Tiramisu cu capsuni si kiwi
Tiramisu cu capsuni si kiwi din: smantana, zahar pudra, ciocolata alba, crema de branza, mascarpone, esenta de vanilie, piscoturi, suc de portocale, suc de lamaie, capsuni, kiwi, sirop de ciocolata. Poate te intereseaza si Cum se prepara Tiramisu cu rubarbă și căpșuni (video) Ingrediente: 2 cesti smântână 1 cană zahăr pudră 120gr ciocolata alba, topita […]
Pere umplute cu branza si seminte de rodie
Pere umplute cu branza si seminte de rodie din: pere, branza cremoasa, ncui, spanac baby, rodie, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 4 pere 150g de brânză cremoasă 50g de nuci 150g de spanac baby seminţele de la 1/2 rodie 1 lingură de ulei de măsline sare şi piper Mod de preparare: Se spală perele, […]
Omleta cu gem si rom
Omleta cu gem si rom din: oua, gem sau dulceata, margarina, rom, zahar farin, sare. Ingrediente: 10 ouă gem sau dulceaţă 100 g margarină 50 ml rom 50 g zahăr farin 10 g sare Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă şi apoi le amesteci cu gălbenuşurile şi cu un praf de sare. Compoziţia obţinută d […]
Negresa cu crema de vanilie, lapte si krantz
Negresa cu crema de vanilie, lapte si krantz din: oua, zahar, lapte, faina, cacao, praf de copt, esenta de vanilie, amidon, frişca lichidă, păstaie de vanilie, coajă rasă de la 1 lămâie, nuci. Ingrediente pentru blat: 6 ouă 250 g zahăr 125 ml lapte 250 g făină 50 g cacao 1 plic praf de copt 1 fiolă esenţă de vanilie […]
Salata de dovleac cu fenicul si spanac
Salata de dovleac cu fenicul si spanac din: dovleac, telina, fenicul, spanac baby, rodie, ulei de masline. Ingrediente: 300g de dovleac, tăiat cuburi 4 tulpini de ţelină apio, feliata 1/2 bulb de fenicul, tăiat bastonaşe subţiri 1 mână de spanac baby seminţele de la o rodie, plus extra pentru servit ulei de măsline, pentru servit, […]
Prajitura cu ghimbir si scortisoara
Prajitura cu ghimbir si scortisoara din: melasă, unt, faina, oua, praf de copt, ghimbir, scortisaora, sare, ulei. Ingrediente: 150 g melasă 150 g unt 250 g făină 2 ouă 1 plic praf de copt 1/2 linguriţă cu ghimbir ras 1 linguriţă scorţişoară fin măcinată 1 praf de sare 1 lingură ulei pentru tavă Mod de preparare: […]
Pulpa de porc impanata cu costita si cimbru
Pulpa de porc impanata cu costita si cimbru din: pulpă de porc dezosată, costiţă afumată, vin alb, muştar, ulei, ciuperci, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 1 1/2 kg pulpă de porc dezosată 100 g costiţă afumată 150 ml vin alb 1 lingură muştar 2-3 linguri ulei 500 g ciuperci sare piper cimbru uscat măcinat Mod de preparare: Speli carnea […]
Cozonac cu mac, caise si vanilie
Cozonac cu mac, caise si vanilie din: făină, drojdie, lapte, unt, oua, zahar, coajă de lămâie, sare, ulei, pastă de caise, mac, lapte, caise deshidratate, esenţă de vanilie. Ingrediente pentru aluat: 1 kg făină 50 g drojdie 500 ml lapte 200 g unt 5 ouă 150 g zahăr 1 linguriţă coajă de lămâie rasă 1 vârf de cuţit sare 3 linguri […]
Placinta cu branza dulce si stafide
Placinta cu branza dulce si stafide din: faina, margarina, zahar, smantana, brânza dulce, stafide aurii, zahar vaniliant, ouă, coaja rasa de lamaie sau portocala, zahăr pudră cu aromă de vanilie. Ingrediente: 300 g făină 120 g margarină 1 lingură zahăr 2 linguri smântână câte 1 lingură margarină şi făină pentru tavă Ingrediente pentru umplutură: 500 g brânza dulce […]
Friptura de porc in sos tomat si usturoi
Friptura de porc in sos tomat si usturoi din: carne de porc, castravete, untură, ketchup, zahăr, sare, bicarbonat, ou, făină, hagina, usturoi. Ingrediente: 125 g carne de porc 1/2 castravete 3 linguri untură 3 linguri ketchup 1 lingură zahăr 1/2 linguriţă sare 1/2 linguriţă bicarbonat 1 ou 1 1/2 linguriţă făină dizolvată într-o lingură apă […]
Briose cu lichior de cocos si ciocolata alba
Briose cu lichior de cocos si ciocolata alba din: oua, zahar, lapte, ulei, faina, praf de copt, nuca de cocos, lichior de nucă de cocos, ciocolată albă, fulgi de cocos. Ingrediente pentru aluat: 4 ouă 500 g zahăr 200 ml lapte 200 ml ulei 500 g făină 1 plic praf de copt 1-2 linguri nucă de cocos […]
Reteta zilei: Friptura de vita la gratar cu sos aromat
Friptura de vita la gratar cu sos aromat din: patrunjel, oregano, ceapa, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, otet de vin rosu, fulgi de chili, sare, vita. Poate te intereseaza si Friptura de vita la gratar Ingrediente: 1 cană patrunjel 2 linguri de oregano tocat mărunt sau 2 lingurite oregano uscat ¼ ceapa, tocată […]
Budinca de legume cu mozzarella
Budinca de legume cu mozzarella din: ulei, ceapa rosie, ardei gras, mozzarella, pesmet, dovlecei, parmezan, unt, lapte, faina, coaja de lamaie. Ingrediente: 60ml ulei 2 cepe roşii, feliate 3 ardei graşi, de culori diferite, feliaţi 350g de mozzarella, tăiată în fâşii 100g de pesmet 2 dovlecei, feliaţi 100g de parmezan, ras Ingrediente pentru sos: 100g […]
Prajitura cu branza si sos de cirese
Prajitura cu branza si sos de cirese din: ricotta, unt, biscuiti digestivi, biscuiti amaretti, zahar, gelatina, crema de branza, esenta de vanilie, cirese, lamai, amidon. Ingrediente: 500g de brânză ricotta 75g de unt la temperatura camerei 125g de biscuiţi digestivi 100g de biscuiţi amaretti 140g de zahăr 1 plic de gelatină 250g de cremă de […]
Salata de rucola cu smochine si nectarine
Salata de rucola cu smochine si nectarine din: prosciutto, smochine, nectarina, muguri de pin, parmezan, rucola, ulei de masline, zeama de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 150g de prosciutto 4 smochine 1 nectarină 2 linguri muguri de pin 50g de parmezan 200g de rucola 2 linguri de ulei de măsline 2 linguri zeamă de lămâie sare […]
Costita inabusita, cu sos iute
Costita inabusita, cu sos iute din: costiţă, sos soia, orez, sare, sos iute (Sichuan), glutanat de sodiu, vin, zahăr, pastă de chili (ardei iute), ceapă verde chinezească, ulei de arahide, rădăcină de ghimbir. Ingrediente: 500 g costiţă 1 lingură sos soia 100 g orez 1 1/2 linguriţă sare 1 lingură de sos iute (Sichuan) 1/2 linguriţă […]
Foie gras cu vita si legume
Foie gras cu vita si legume din: foie gras, vita, paine, sparanghel, cartofi, patrunjel, ulei de masline. Ingrediente: 450g foie gras (se poate folosi, după preferinţe, foie gras de raţă sau de gâscă) 200g x 4 steak-uri de vită 4 felii groase de pâine 300g de sparanghel 300g de cartofi mici pătrunjel, pentru decor ulei […]
Desert rece cu caise, nuci si smantana
Desert rece cu caise, nuci si smantana din: smântână, fulgi de porumb, nuci zdrobite, scorţişoară, miere, piersici. Ingrediente: 500ml smântână proaspătă 400g fulgi de porumb 50g nuci zdrobite 1/2 linguriţă scorţişoară 4 linguri miere 100g piersici Mod de preparare: Amestecaţi fulgii de porumb cu mierea, nucile, piersicile tăiate în cubuleţe şi presăraţi amestecul cu scorţişoară. întindeţi pasta obţinută într-o tavă, într-un […]
Reteta zilei: Scoici la tigaie cu sos de capere
Scoici la tigaie cu sos de capere din: capere, stafide, ulei, unt, conopida, sare, piper, nucsoara, otet sherry, scoici, patrunjel. Poate te intereseaza si Scoici la aburi cu aroma de busuioc Ingrediente: 1/3 ceașcă capere + 1 lingura de lichid 1/3 ceașcă stafide ulei 4 linguri unt nesărat 1 conopidă, rupta în buchețelele sare piper […]
Salata de rosii coapte cu mozzarella si busuioc
Salata de rosii coapte cu mozzarella si busuioc din: rosii coapte, mozzarella, busuioc, ulei de masline, otet balsamic. Ingrediente: 4 roşii coapte, feliate 300g de mozzarella, feliată subţire 1 mână de frunze de busuioc, tocate, plus câteva frunze întregi pentru garnisit puţin ulei de măsline, pentru servit oţet balsamic Mod de preparare: Pe un […]
Rulouri de piept de pui umplute
Rulouri de piept de pui umplute din: smantana, gorgonzola picanta, piept de pui, unt, ulei, ciuperci, patrunjel, usturoi, ceapa, pesmet, cimbru, busuioc. Ingrediente: 200ml de smântână 50g de brânză gorgonzola picanta 650g de piept de pui 4 linguri de unt 2 linguri de ulei 300g de ciuperci câteva fire de pătrunjel, tocate fin 4 căţei […]
Conserva de ceapa verde si morcov
Conserva de ceapa verde si morcov din: ceapă verde, morcovi, patrunjel, marar, sare, piper, ulei. Ingrediente: 2 kg ceapă verde 2 morcovi pătrunjel mărar sare piper 150 ml ulei Mod de preparare: Tai ceapa rondele mărunte şi le pui la călit într-o tigaie cu ulei. Cureţi morcovii şi îi dai prin răzătoarea mică, după care îi […]
Gogosi cu miere, scortisoara si esenta de vanilie
Gogosi cu miere, scortisoara si esenta de vanilie din: apa, unt, sare, faina, oua, esenta de vanilie, ulie, miere, scortisoara. Ingrediente: 4 căni apă 1 cană unt puţină sare 2 căni făină 6 ouă esenţă de vanilie ulei pentru prăjit miere scorţişoară Mod de preparare: Pui apa la foc cu untul şi sarea. Când începe […]
Budinca de cartofi si spanac cu pastrav afumat
Budinca de cartofi si spanac cu pastrav afumat din: cartofi, spanac, pesmet, lămâie (suc şi coajă), păstrăv afumat, mărar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g cartofi 100 g spanac 150 g pesmet 1 lămâie (suc şi coajă) 150 g păstrăv afumat 1 lingură mărar tocat ulei sare piper Mod de preparare: Fierbi cartofii cubuleţe în apă […]
Cea mai simpla braga
Cea mai simpla braga din: grau, seacara, ovaz, orz, porumb, apa. Ingrediente: grau seacara ovaz orz porumb apa Mod de preparare: Se prepară mai întâi malţul: o cantitate oarecare de grâu, secară, ovăz, orz şi porumb se udă cu apă, se pune într-un vas, se acoperă şi se ţine la cald până când grăunţele încolţesc. Se […]
Creveti inabusiti cu castane si carne
Creveti inabusiti cu castane si carne din: crevete, carne grasă de porc, castane, ulei de arahide, ou, sare, bicarbonat, făină, vin, rădăcină ghimbir, piper. Ingrediente: 450 g crevete 85 g carne grasă de porc 150 g castane 6 linguri ulei de arahide 1 ou 1/2 linguriţă sare 1/4 linguriţă bicarbonat 2 linguri făină 1 lingură vin […]
Salata de pere caramelizate cu piept de rata
Salata de pere caramelizate cu piept de rata din: piept de rata, salata valeriana, pere, miere, unt, ceapa rosie, vin rosu, foi de placinta, dafin. Ingrediente: 16 felii piept de raţă fiert sau fript 200g de salată valeriană 2 pere 2 linguriţe de miere 50g de unt 1 ceapa rosie 200ml de vin roşu 2 […]
Reteta zilei: Piept de pui picant la tigaie
Piept de pui picant la tigaie din: piept de pui, sare, ulei, ceapa, ardei iute, pasta de chili, sos de stridii, sos de peste, orez. Poate te intereseaza si Pui picant si orez cu legume Ingrediente: 340g piept de pui, felii sare 2 linguri de ulei 2 cepe, feliate 2 ardei iuti, maruntiti 2 linguri […]
Salata de pepene galben, capsune si struguri
Salata de pepene galben, capsune si struguri din: pepene galben, struguri albi si rosii, capsune, babane, vermut rosu, frisca, zahar brun. Ingrediente: 1/2 pepene galben 1 ciorchine strugure alb 1 ciorchine strugure roşu 300 g căpşune 1 banana 3 linguri vermut roşu, frişcă 1 lingură zahăr brun Mod de preparare: Cureţi pepenele galben de seminţe şi […]
Tort delicios cu mere
Tort delicios cu mere din: mere, făină, suc jde lămâie, unt moale, zahăr, zahăr vanilat, sare, coajă de lămâie rasă, oua, praf de copt, lapte, zahăr pudră, unt. Ingrediente: 750 g mere 250 g făină suc jde lămâie 160 g unt moale 125 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 praf de sare 1 linguriţă de coajă […]
Hatzelim cu vinete si lamaie
Hatzelim cu vinete si lamaie din: vânătă, ou, lămâi, mujdei de usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1 vânătă mare 1 ou 2 lămâi zemoase mujdei de usturoi sare piper Mod de preparare: Speli vânătă, o tai felii şi o laşi la scirs, pe un suport de lemn încli-, nat. Baţi albuşul spumă tare cu un pic […]
Salata de rucola cu mango caramelizat
Salata de rucola cu mango caramelizat din: mango, unt, zahar brun, mozzarella de bivolita, ulei de masline, zeama de lamaie, rucola, migdale, otet balsamic, sare, piper. Ingrediente: 1 mango 2 linguri de unt 1 linguriţă de zahăr brun 200g mozarella de bivoliţă 1 lingură ulei de măsline 1/2 lingură zeamă de lămâie 200g rucola 20g […]
Pina Colada cu menta
Pina Colada cu menta din: rom alb, crema de cocos, cuburi de ananas, gheata, lime, frunze de menta, cirese. Ingrediente: 50 ml rom alb 3 linguri cremă de cocos 4 linguri de cuburi de ananas zdrobite două ceşti de gheaţă pisata o felie de lime frunze de mentă o cireaşă de cocktail Mod de preparare: Pune toate […]
Reteta zilei: Punch
Punch din: macris, afine uscate, zahar, apa, scortisoara, anason, portocala, ghimbir, rom, bitter. Poate te intereseaza si Punch cu suc de limeta Ingrediente: 3-4 cupe de măcriș 1 cană afine uscate 1 1/2 cana zahar 8-12 cani de apa 1 baton de scortisoara 1 stea anason 1 portocala tăiata în felii 1 felie groasă de […]
Cartofi la cuptor cu smantana si usturoi
Cartofi la cuptor cu smantana si usturoi din: cartofi, usturoi, nucşoară, smântână, sare, piper. Ingrediente: un kg cartofi un-căţel usturoi nucşoară 250 ml smântână sare piper Mod de preparare: Cartofii curăţaţi se taie rondele cât mai fine. Cu usturoiul se freacă un vas de cuptor şi se aşază un prim strat de cartofi. Se acoperă cu smântână pusă cu […]
Costita dulce-acrisoara cu sos de soia
Costita dulce-acrisoara cu sos de soia din: costiţă, zahăr, ulei de arahide, oţet, sos de soia, ceapă verde chinezească, sare, ghimbir, vin, amidon, glutanat de sodiu, piper. Ingrediente: 500 g costiţă 3 linguri zahăr 2 ceşti ulei de arahide 1 lingură oţet 1 lingură de sos soiu 2 linguriţe ceapă verde chinezească tocată 1 linguriţă […]
Ciorba cu carne, creson si ciuperci
Ciorba cu carne, creson si ciuperci din: ciuperci, carne macră de vită, ceapă, zeamă de orez fiert, ou, creson fără cozi, ceapa de apă, soia, supă de carne, sare. Ingrediente: 500 g ciuperci 500 g carne macră de vită 1 ceapă 1 lingură zeamă de orez fiert 1 ou 1 legătură creson fără cozi 3 […]
Pilaf cu dovleac si stafide
Pilaf cu dovleac si stafide din: orez, ceapa, morcovi, dovleac, apa sau supa de legume, stafide, sare, piper, chimen, coriandru, ulei. Ingrediente: 200 g orez 2 cepe mari 4 morcovi 200 g dovleac 250 ml apă sau supă de legume o lingură stafide sare piper chimen coriandru 2 linguri ulei Mod de preparare: Orezul se acoperă […]
Tarta crocanta cu inghetata si nuci
Tarta crocanta cu inghetata si nuci din: biscuiţi cu cremă de ciocolată sau simpli, de cereale, unt, nuci, migdale, zahar, inghetata, ciocolata neagra de menaj. Ingrediente: 450 g biscuiţi cu cremă de ciocolată sau simpli, de cereale 200g unt 200g nuci şi migdale în amestec 1 kg îngheţată 100 g zahăr 200 g ciocolată neagră de menaj […]
Crevete inbusit cu crusta
Crevete inbusit cu crusta din: crevete de mărime medie, ulei de arahide, zahăr, sare, vin, bicarbonat, rădăcină ghimbir. Ingrediente: 6 crevete de mărime medie 4 linguri ulei de arahide 4 linguri zahăr 1/2 linguriţă sare 1 1/2 lingură vin 1/3 linguriţă bicarbonat 1 lingură rădăcină ghimbir tocat Mod de preparare: Crevetele, spălate şi curăţate, se aşază […]
Carnati cu legume si busuioc
Carnati cu legume si busuioc din: cârnaţi proaspeţi de casă, ardei graşi, roşii mici, ulei, fasole verde conservată, usturoi, brânză pentru servit, busuioc proaspăt. Ingrediente: 4 cârnaţi proaspeţi, de casă 2 ardei graşi 10-12 roşii mici 3 linguri ulei o mână fasole verde conservată 2 căţei usturoi brânză pentru servit busuioc proaspăt Mod de preparare: Fasolea din conservă se scurge bine, se […]
Minipavlove cu fructe de padure si migdale
Minipavlove cu fructe de padure si migdale din: albusuri, zahar, fructe de padure in amestec (zmeura, afine, mure), coaja de lamaie, fulgi de migdale, frisca batuta din smantana, frunze de menta. Ingrediente: 3 albusuri 9 linguri de zahar 800 g fructe de padure in amestec (zmeura, afine, mure) coaja unei lamai taiata felii 1 lingur a de fulgi de migdale […]
Crap cu carne de porc in sos
Crap cu carne de porc in sos din: crap, carne de porc, chili, morcov, untură, sos de soia, vin, bicarbonat, sare, oţet, zahăr, hagina, ghimbir. Ingrediente : 1 crap de circa 500 g 40 g carne de porc 5 chili 1 morcov 1 lingură untură 1 lingură sos de soia 1 ceaşcă vin 1 linguriţă […]
Tort cu zmeura si ciocolata alba
Tort cu zmeura si ciocolata alba din: ouă, pesmet, zmeură, zahar, unt, fâşii din coji de lămâie fierte în sirop de apă cu zahăr, cacao, esenta rom, apa rece, ciocolata alba, faina, praf de copt. Ingrediente: 8 ouă 2 linguri pesmet 350g zmeură 400g zahăr 400g unt 1 lingură fâşii din coji de lămâie fierte în sirop de apă cu zahăr 100g cacao 1 linguriţă […]
Reteta zilei: Supa de fasole cu ciolan si parmezan
Supa de fasole cu ciolan si parmezan din: ulei de masline, ceapa, morcovi, telina, usturoi, rozmarin, fasole uscata, spanac, ciolan de porc, supa de pui, rosii, paste, sare, piper, parmezan. Poate te intereseaza si Supa de fasole cu pancetta Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 1/2 ceapa, cuburi 2 morcovi, cuburi 1 tulpină de țelină, […]
Mousse cu gem
Mousse cu gem din: gem de zmeura si rodie, zeama de lamaie, lapte, zahar, pastaie de vanilie, gelatina, smantana, albusuri, zmeura, menta. Ingrediente: 200g gem de zmeură şi rodie zeama de la 1/2 de lămâie 250ml de lapte 200g de zahăr 1 păstaie de vanilie 1/2 plic de gelatină 250ml de smântână dulce 2 albuşuri […]
Costita cu napi si ghimbir
Costita cu napi si ghimbir din: costiţă, ceapă verde chinezească, napi, rădăcină de ghimbir, sare, boabe piper chinezesc, glutanat de sodiu, piper măcinat, vin. Ingrediente: 500 g costiţă 2 linguri ceapă verde chinezeasca 250 g napi 1 linguriţă rădăcină de ghimbir 1 linguriţă sare 10 boabe piper chinezesc 1 linguriţă glutanat de sodiu puţin piper […]
Budinca de ciocolata cu fistic si alune
Budinca de ciocolata cu fistic si alune din: inghetata de ciocolată, stafide înmuiate în rom, fistic, alune, caramele, cacao, ciocolată albă şi amăruie. Ingrediente: 1 l inghetata de ciocolată 200 g stafide înmuiate în rom, fistic, alune şi caramele tocate 2 linguri cacao 40 g ciocolată albă şi amăruie Mod de preparare: Decongeleaza 1 l inghetata de ciocolată, […]
Betisoare de orez cu alune si stafide
Betisoare de orez cu alune si stafide din: orez, lapte, oua, zahar, stafide alune nesarate, coaja de lamaie, scortisoara, rom, zahar praf, faina, ulei, sare. Ingrediente: 300g orez 1l lapte 3 oua 100g zahar 50g stafide 50g de stafide nesarate coada rasa de la 1 lamaie un varf de cutit de scortisoara 1 lingurita […]
Biscuiti cu aroma de migdale
Biscuiti cu aroma de migdale din: bautura de migdale, unt, zahar brun, esenta de migdale, faina, praf de copt, migdale, sare. Ingrediente: 50ml băutură din migdale Alpro 170g de unt la temperatura camerei 170g de zahăr brun 1 linguriţă de esenţă de migdale 200g de făină 1/2 linguriţă de praf de copt 100g de migdale […]
Crevete cu legume si vin de orez
Crevete cu legume si vin de orez din: crevete, albuş, amidon, zahăr maro, legume congelate (mazăre, broccoli, fasole verde), ghimbir, ceapă verde, sos de soia, vin de orez, pastă de roşii, ulei de soia, pentru prăjit. Ingrediente: 500 g crevete 1 albuş 1 lingură amidon 1 linguriţa rasă zahăr maro 400 g legume congelate (mazăre, […]
Reteta zilei: Pulpe de curcan cu legume si cimbru
Pulpe de curcan cu legume si cimbru din: curcan, sare, piper, ulei, ceapa, praz, telina, morcovi, usturoi, vin alb, cimbru, salvie, supa de pui, patrunjel. Poate te intereseaza si Curcan umplut cu legume Ingrediente: 10 ciocanele de curcan sau pulpe intregi, taiate in jumatate sare și piper 4 linguri de ulei 2 cepe, tocate 4 […]
Marinată pentru macerarea rapidă a cărnii de vânat
Marinată pentru macerarea rapidă a cărnii de vânat In cazul în care avem vânat tânăr sau dacă avem nevoie să-l preparăm în aceeaşi zi în care a fost vânat, atunci, în loc să se pună carnea pentru 2-3 zile la marinat, se pune pentru 2-3 ore la macerat (marinare rapidă). Pentru 2-3 kg carne de […]
Panna cotta cu sos de zmeura si vanilie
Panna cotta cu sos de zmeura si vanilie din: frisca lichida obtinuta prin baterea a 500 ml smantana dulce, lapte fiert si racit, zahar, gelatina, cognac, esenta de vanilie, zmeura. Ingrediente: 500 ml frisca lichida obtinuta prin baterea a 500 ml smantana dulce 90 ml lapte fiert si racit 100g zahar 10g gelatina 1 lingura cognac 1 […]
Supa de chimen cu ciuperci si smantana
Supa de chimen cu ciuperci si smantana din: seminţe de chimen, morcovi, ceapa, paste scurte, faina, ciuperci, smantana, ulei de masline, pătrunjel, sare. Ingrediente: 1 lingură seminţe de chimen 2 morcovi 1 ceapă 2 linguri paste scurte 1 lingură făină 500g ciuperci proaspete 150ml smântână 2 linguri ulei de măsline 1 legatura de pătrunjel verde sare […]
Tort cu cacao si piersici sau nectarine
Tort cu cacao si piersici sau nectarine din: oua, zahar, faina, cacao, zahar vanilat, rom, unt, nectarine (sau piersici), fulgi de migdale. Ingrediente: 8 ouă 8 linguri zahăr 5 linguriţe făină 5 linguriţe cacao 1 linguriţă zahăr vanilat 1 linguriţă rom Ingrediente pentru crema: 600g unt 8 ouă 150g cacao 450g zahăr Ingrediente pentru ornat: 300g nectarine […]
Branza de vaci cu caise si miere
Branza de vaci cu caise si miere din: miere, brânză de vaci, ouă, caise. Ingrediente: 3 linguri miere 300g brânză de vaci 3 ouă 12 caise Mod de preparare: Spălaţi caisele şi tăiaţi-le în cubuleţe. Frecaţi brânza cu mierea şi gălbenuşurile, până când obţineţi o compoziţie omogenă. Bateţi albuşurile spumă. Când aceasta se ţine bine de tel, […]
Prajitura cu caise, lamie si nuci
Prajitura cu caise, lamie si nuci din: ouă, zahar tos, unt, faina, bicarbonat, esenţă de vanilie, coaja de lamaie, caise, miez de nuca. Ingrediente: 4 ouă 300g zahăr tos 200g unt 250g făină 1 lingurită bicarbonat 1 linguriţă esenţă de vanilie coaja rasă de la 1 lămâie 1 kg caise fără sâmburi, tăiate în jumătăţi 300g miez de nucă […]
Cubulete de pui dulci-acrisoare cu ciuperci si legume
Cubulete de pui dulci-acrisoare cu ciuperci si legume din: piept de pui, ciuperci proaspete (sau din conservă), ardei gras roşu, ardei gras verde, ardei iute, cepe medii, ulei, sos soia, amidon, cub de concentrat de vită, usturoi, amestec de condimente. Ingrediente: 500 g piept de pui 150 g ciuperci proaspete (sau din conservă) 1 ardei […]
Prajitura cu migdale, frisca si coacaze
Prajitura cu migdale, frisca si coacaze din: oua, faina, zahar, zahar vanilat, bicarbonat, migdale macinate, frisca batuta din smantana proaspata, coacaze rosii/negre. Ingrediente pentru blat: 6 albusuri 100g faina 200g zahar 1 lingurita zahar vanilat 1 lingurita bicarbonat 100g migdale macinate Ingrediente pentru crema: 450 – 500g frisca batuta din smantana proaspata 500g coacaze rosii/negre Mod de preparare: Bateti albusurile, […]
Reteta zilei: Salata de naut
Salata de naut din: naut, ulei de masline, sare de mare, menta, lamaie, suc de lamaie. Poate te intereseaza si Salata cu naut si bulgur Ingrediente: 3 căni năut fiert 3 linguri ulei de masline 3/4 linguriță sare de mare 3 linguri frunze de menta, tocata coaja rasa de la 1 lamaie 2 lingurite suc […]
Costita inabusita, cu branza de soia si ceapa verde
Costita inabusita, cu branza de soia si ceapa verde din: costiţă, zahăr, orez, ceapă verde (chinezească), brânză de soia, rădăcină de ghimbir, sos de soia, piper, sare, vin, glutanat de sodiu. Ingrediente: 500 g costiţă 2 linguri zahăr 100 g orez 3 linguriţe ceapă verde (chinezească) tocată 2 bucăţi mici de brânză de soia 2 […]
Tiramisu la pahar cu aroma de cafea
Tiramisu la pahar cu aroma de cafea din: mascarpone, smantana, zahar, cafea, piscoturi, cacao, lichior de cafea, rom. Ingrediente: 250g de brânză mascarpone 150g de smântână dulce 4 linguri de zahăr 150ml de cafea tare 150g de pişcoturi 2 linguri de cacao 30ml lichior de cafea sau rom Mod de preparare: Se bate smântâna cu […]
Saratele cu semine de susan, mac si chimen
Saratele cu semine de susan, mac si chimen din: făină, praf de copt, caşcaval, brânză de burduf sau telemea tare, brânză dulce, unt, smântână, sare, boia dulce, oua, seminte de susan, chimen, mac. Ingrediente: 250 g făină 1 linguriţă praf de copt 100 g caşcaval, brânză de burduf sau telemea tare 50 g brânză dulce 200 g unt 2 linguri […]
Mousse de ciocolata cu caramel
Mousse de ciocolata cu caramel din: frisca, ciocolata, ciocolata amaruie, lapte, zahar pudra, biscuiti cu cacao, unt, sos caramel. Ingrediente: 300ml de frisca 150g de ciocolată cu lapte tocată fin 150g de ciocolată amăruie tocată fin 150ml de lapte 50g zahăr pudră 200g de biscuiţi cu cacao 2 linguri de unt la temperatura camerei sos […]
Cubulete de peste prajit cu coriandru si chimion
Cubulete de peste prajit cu coriandru si chimion din: peşte file, albuş, sare, piper negru măcinat, chimion măcinat, coriandru, amidon alimentar, ulei. Ingrediente: 250 g peşte file 1 albuş sare piper negru măcinat chimion măcinat coriandru 1 linguriţă amidon alimentar 3 linguri ulei Mod de preparare: Peştele se zvântă şi se taie în […]
How to make Zucchini brownies (video)
Zucchini brownies How to make Zucchini brownies Pofta buna!
How to make Minestrone salad (video)
Minestrone salad How to make Minestrone salad Pofta buna!
How to make Frozen grape nuts pie (video)
Frozen grape nuts pie How to make Frozen grape nuts pie Pofta buna!
How to make Chicken, dressing and vegetable casserole (video)
Chicken, dressing and vegetable casserole How to make Chicken, dressing and vegetable casserole Pofta buna!
How to make Pineapple pudding dip (video)
Pineapple pudding dip How to make Pineapple pudding dip Pofta buna!
How to make Cheese spread on pumpernickel bread (video)
Cheese spread on pumpernickel bread How to make Cheese spread on pumpernickel bread Pofta buna!
How to make Blueberries in velvet maple cream (video)
Blueberries in velvet maple cream How to make Blueberries in velvet maple cream Pofta buna!
How to make Mint julep bourbon balls (video)
Mint julep bourbon balls How to make Mint julep bourbon balls Pofta buna!
How to make Corn and peppers cornbread (video)
Corn and peppers cornbread How to make Corn and peppers cornbread Pofta buna!
Retete (2015)
Retete: Reteta zilei: Placinta cu alune si ciocolata Placinta cu alune si ciocolata din: zahar, sare, piper cayenne, arahide, oua, melasa, unt, bourbon, vanilie, faina, fulgi de ciocolata, aluat de patiserie. Poate te itnereseaza si Placinta aromata cu… Read more » Reteta zilei: Paste cu sos de legume Paste cu sos de legume din: ulei […]
How to make Beef skillet (video)
Beef skillet How to make Beef skillet Pofta buna!
How to make Feta walnut nibbles (video)
Feta walnut nibbles How to make Feta walnut nibbles Pofta buna!
How to make Fresh strawberry mousse (video)
Fresh strawberry mousse How to make Fresh strawberry mousse Pofta buna!
Cocktail pina colada cu aroma de migdale
Cocktail pina colada cu aroma de migdale din: suc pina colada, ingheta de vanilie cu stracciatella, esenta de migdale, gheata, coaja de portocala, menta, anason stelat. Ingrediente: 750ml suc pina colada 200g de îngheţată de vanilie cu stracciatella 1 fiolă de esenţă de migdale 8 cuburi de gheaţă coji de portocale, mentă şi anason […]
Reteta zilei: Placinta cu alune si ciocolata
Placinta cu alune si ciocolata din: zahar, sare, piper cayenne, arahide, oua, melasa, unt, bourbon, vanilie, faina, fulgi de ciocolata, aluat de patiserie. Poate te itnereseaza si Placinta aromata cu dovleac Ingrediente alune condimentate: 1/3 cana zahăr 1 1/2 linguriță sare 1/2 linguriță piper cayenne 1 1/2 cani arahide prăjite nesărate Ingrediente umplutură: 4 oua […]
Salata de sparanghel cu ananas
Salata de sparanghel cu ananas din: sparanghel proaspăt sau 1 borcan sparanghel conservat, oua de prepelita, şuncă sau piept de pui fiert, compot de ananas, castravete în oţet, gogoşar în oţet, maioneză light, sare, piper alb, salata, ou de gaina. Ingrediente: 500 g sparanghel proaspăt sau 1 borcan sparanghel conservat 10 ouă de prepeliţă 200 g şuncă sau piept de pui […]
Cotlet de porc cu mere si sos de mustar
Cotlet de porc cu mere si sos de mustar din: cotlet de porc, miere, mustar Dijon, sare, piper, usturoi, cimbru, mere, bere, mustar, faina sau amidon. Ingrediente: 1 cotlet de porc de circa 1-1 1/2 kg 1 lingură miere 2 linguri muştar Dijon sare, piper 3-4 căţei de usturoi 1 crenguţă de cimbru uscat 4 mere […]
Minitarte cu sparanghel, chilli si crab
Minitarte cu sparanghel, chilli si crab din: aluat de foitaj, unt, faina integrala, lapte, nucsoara, fulgi de chilli, sparanghel, crab, oua. Ingrediente: 250 g aluat de foitaj 30 g unt 30 g făină integrală 300 ml lapte un praf de nucşoară ploaspăt răzuită un praf generos de fulgi de chilii 125 g sparanghel 100 g carne […]
Tarte cu ciocolata si nuci
Tarte cu ciocolata si nuci din: unt nesarat, galbenus, apa rece, esenta de vanilie, faina, zahar, sare, crema de ciocolata, nuci, coaja de lamaie. Ingrediente: 120g de unt nesărat 1 gălbenuş 2 linguri de apă rece 1 fiolă esenţă de vanilie 160g de făină 70g de zahăr 1 praf de sare 150g cremă de ciocolată […]
Salata de varza rosie picanta si sfecla rosie
Salata de varza rosie picanta si sfecla rosie din: varză roşie, sfeclă roşie, usturoi, ghimbir proaspăt, cuişoare, scorţişoară, piper negru, unt, zahăr brun, oţet de vin roşu, Porto sau vin roşu fructat. Ingrediente: 1 varză roşie, tocată 250 g sfeclă roşie, curăţată şi tăiată bucăţi 1 ceapă roşie, tocată 2 căţei de usturoi, tăiaţi felii subţiri 2,5 cm ghimbir proaspăt, răzuit 1/4 linguriţă cuişoare mâcinate 1/4 linguriţă […]
Pastarnac si morcov caramelizat cu cimbru
Pastarnac si morcov caramelizat cu cimbru din: morcov, pastarnac, ulie vegetal, cimbru, unt, zahar tos. Ingrediente: 500 g morcov 500 g pâstârnac 2 linguri ulei vegetal câteva crenguţe de cimbru, mârunţit 25 g unt 25 g zahăr tos Mod de preparare: Incinge cuptorul la 200°C. Aşază legumele în tava de copt, stropeşte cu […]
Guacamole picant cu rosii cherry
Guacamole picant cu rosii cherry din: avocado, coaja şi zeama de lămâie, ardei iute roşu, ceapă roşie, căţel de usturoi, iaurt natur, grisine. Ingrediente: 2 buc avocado coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie 100 g roşii cherry, tăiate în două 50 g ardei iute roşu, tocat 1/2 ceapă roşie, tocată mărunt 1 căţel de usturoi, zdrobit 200 g iaurt […]
Cotlete umplute cu ciuperci si praz
Cotlete umplute cu ciuperci si praz din: cotlete de porc fără os, muştar, chiflă mică, cârnăcior picant uscat, frunze de pătrunjel, oua, praz, ciuperci, vin alb sec, unt, sare, piper. Ingrediente: 4 cotlete de porc fără os 3 linguri muştar 1 chiflă mică 1 cârnăcior picant uscat 1 lingură frunze de pătrunjel tocate 2 gălbenuşuri 1 fir de praz 3 […]
Aperitiv cu peste, marar si smantana
Aperitiv cu peste, marar si smantana din: peşte (şalău, somn), brânză dulce, telemea de oi, smântână, unt, maioneză, ceapa, boia dulce, marar, lamaie, telina, oua, nucşoară, ienibahar, sare, piper, foi de dafin. Ingrediente: 1 kg peşte (şalău, somn) 500 g brânză dulce 200 g telemea de oi 200 g smântână 150 g unt 200 g maioneză 2 cepe 1 lingură boia dulce […]
Cubulete de biban dulci-acrisoare cu sos de soia
Cubulete de biban dulci-acrisoare cu sos de soia din: biban file, suc de lămâie, sos de soia, otet. sare, piper alb măcinat, coriandru, chimion măcinat, ghimbir pudra (câte un vârf de cuţit fiecare), zahăr, ulei de arahide, ou, amidon de porumb, morcovi, mazăre congelată, ceapă, roşii pasate. Ingrediente: 400 g biban file sucul de la […]
Reteta zilei: Paste cu sos de legume
Paste cu sos de legume din: ulei de masline, ceapa, morcovi, telina, usturoi, rosii, rozmarin, dafin, parmezan, otet balsamic, penne. Poate te intereseaza si Paste cu sos de rosii si sote de ciuperci Ingrediente: 1/4 cană ulei de măsline 1 ceapa, tăiate în bucăți mari 2-3 morcovi, tăiati în bucăți mari 2-3 tulpini de telina, […]
Dovlecel pane cu cascaval si rosii
Dovlecel pane cu cascaval si rosii din: dovlecei, caşcaval, rosii, ulei, sare. Ingrediente: 6 dovlecei 250 g caşcaval 5-6 roşii ulei sare Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi tai rondele, îi dai cu puţină sare şi îi laşi timp de 10 minute. Tâmponezi apoi feliile de dovlecei cu un prosop şi le prăjeşti în ulei încins […]
Cotlet de porc cu salata de varza si nuci
Cotlet de porc cu salata de varza si nuci din: cotlet de porc cu os, grăsime şi şorici, bere, condimente după gust (piper negru, ienibahar, cimbru, foi de dafin, rozmarin verde şi uscat, pudră de ghimbir, boia dulce), sare, usturoi, varza rosie, mere, nuci, sare, piper, ulei de masline, oţet din vin alb sau zeamă de lămâie. Ingrediente: circa […]
Frozen Margarita
Frozen Margarita din: tequila, lichior de portocale, suc de lamaie, zahar pudra, gheata zdrobita, sare, lime. Ingredinte: 160 ml tequila 40 ml lichior de portocale 80 ml suc de lamaie 8 linguri zahar pudra 16 linguri gheata zdrobita sare jumatate de lime Mod de preparare: Pregateate paharele astfel: scufunda-le marginea in suc de lamaie, apoi pune-le in […]
Tarta cu afine, crema de lamaie si vanilie
Tarta cu afine, crema de lamaie si vanilie din: unt, biscuiţi digestivi cu ciocolată, cremă de brânză de vaci dietetică, cremă de lămâie, esenţă de vanilie, afine, zahar tos, lichior de coacaze, jeleu de coacaze, ciocolata amaruie. Ingrediente: 100 g unt 400 g biscuiţi digestivi cu ciocolată, zdrobiţi 400 g cremă de brânză de vaci dietetică 5 linguri cremă […]
Cuburi de carne cu mazare si praz
Cuburi de carne cu mazare si praz din: carne de porc cu slănină, mazăre păstăi, untură de porc, morcovi, sare, vegeta, piper, praz, ghimbir, făină de porumb, ou, vin, ulei de susan. Ingrediente: 200 g carne de porc cu slănină 1 kg mazăre păstăi 1 cană untură de porc 85 g morcovi 1/2 linguriţă sare […]
Pizza cu porumb, carnaciori si masline
Pizza cu porumb, carnaciori si masline din: făină, drojdie, zahar, lapte, ulei, busuioc sau oregano, sare, masline, cârnăciori subţiri, porumb dulce din conservă, mozzarella, ketchup dulce. Ingrediente pentru aluat: 300 g făină 30 g drojdie 1 linguriţă zahăr 1 pahar lapte 3 linguri ulei busuioc sau oregano uscat mărunţit sare Ingrediente pentru umplutură şi decor: 50 g măsline 2 cârnăciori subţiri 3 […]
Reteta zilei: Pui cu ghimbir si sos de soia
Pui cu ghimbir si sos de soia din: ulei de arahide, ulei de canola, pui, usturoi, ceapa, ghimbir, piper, dafin, otet de orez, sos de soia, orez. Poate te intereseaza si Pui cu struguri si masline Ingrediente: 1/4 cana ulei de arahide sau ulei de canola 1 pui, taiat bucati 2 capatani de usturoi 1/2 […]
Pudding cald cu mere, afine si crema de vanilie
Pudding cald cu mere, afine si crema de vanilie din: mere, afine, zahar tos, zeama si coaja de portocala, esenta de migdale, crema de vanilie, faina integrala, migdale macinate, unt, fulgi de migdale. Ingrediente: 500 g mere, curatate si tocate 200 g afine 125 g zahar tos zeama si coaja rasa de la 1 portocala 1/2 lingurita esenta de migdale crema de vanilie pentru […]
Crevete in crusta cu sos de ketchup
Crevete in crusta cu sos de ketchup din: crevete, ulei de arahide, ketchup, sare, zahăr, bicarbonat, vin, oţet, rădăcină de ghimbir, piper, făină. Ingrediente: 500 g crevete 4 ceşti ulei de arahide 1 lingură ketchup 1/2 linguriţă sare 1 lingură zahăr 1/3 linguriţă bicarbonat 1 lingură vin 1/2 linguriţă oţet 1 lingură rădăcină de ghimbir tocat […]
Pateu de macrou cu hrean si cimbru
Pateu de macrou cu hrean si cimbru din: macrou congelat, sare, foi de dafin, cimbru uscat, macrou afumat, hrean, unt, iaurt cremos sau smântână, boabe de piper mozaic. Ingrediente: 1 macrou congelat, de circa 300 g sare 1 foaie de dafin 1 crenguţă de cimbru uscat 1/2 macrou afumat 1-2 linguriţe hrean ras 120 g unt 2-3 linguri iaurt […]
Prajitura cu lapte si caise
Prajitura cu lapte si caise din: caise, oua, zahar, ulei, faina, lapte, praf de copt, zahar pudra. Ingrediente: 1/2 kg caise 4 ouă 1 cană zahăr 1/2 cană ulei 2 căni făină 1/2 cană lapte 1 praf de copt zahăr pudră Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă cu zahărul şi ie laşi deoparte. Dizolvi […]
Pizza cu bacon si cascaval
Pizza cu bacon si cascaval din: făină, drojdie proaspătă, ulei, zahar, sare, bulion, bacon, patrunjel, cascaval. Ingrediente pentru aluat: 250 g făină 15 g drojdie proaspătă 2 linguri ulei un praf de zahăr o linguriţă sare Ingrediente pentru umplutură: 2 linguri bulion o lingură ulei 250 g bacon o legătură pătrunjel 50 g caşcaval ras Mod de […]
Aperitiv cu somon, cascaval si praz
Aperitiv cu somon, cascaval si praz din: file de somon afumat, cascaval, piper negru, cartofi, ou, praz sau ceapa verde. Ingrediente: 150 g file de somon afumat 200 g caşcaval piper negru măcinat 4 cartofi 1 ou 1 fir de praz sau 2 fire de ceapă verde pentru ornat Mod de preparare: Razi caşcavalul, îl ambalezi […]
Biscuiti deliciosi cu gem
Biscuiti deliciosi cu gem din: unt nesărat, zahar, ou, praf de copt, faina, gem, zahar pudra. Ingrediente: 125 g unt nesărat 250 g zahăr un ou un vârf de cuţit praf de copt 375 g făină gem, dupa gust zahar pudra Mod de preparare: Se mixeaza untul pentru a obţine o spumă, se adaugă zahărul si […]
Crochete cu parizer si cascaval
Crochete cu parizer si cascaval din: ouă, parizer, cascaval, gris, praf de copt, faina, patrunjel, sare, piper, pesmet, ulei. Ingrediente: 3 ouă 200 g parizer 200 g caşcaval 2 linguri griş 1 plic praf de copt 200 g făină 1 legătură pătrunjel sare piper alb 150 g pesmet 200 ml ulei pentru prăjit Mod de preparare: […]
Reteta zilei: Sos guacamole cu rosii si coriandru
Sos guacamole cu rosii si coriandru din: avocado, limeta, rosii, ceapa rosie, coriandru, ardei iute, sare de mare, parmezan. Poate te intereseaza si Sos guacamole cu usturoi Ingrediente: 3 avocado 1 limeta 3 rosii 2 linguri ceapa rosie, tocata 2 linguri coriandru, tocat 1 ardei iute sare de mare, dupa gust ¼ lingurita parmezan ras, […]
Rulouri cu salata de pui si sos de soia
Rulouri cu salata de pui si sos de soia din: supă de pui, rădăcină de ghimbir, pulpe de pui fără piele şi os, oţet, sos de soia, morcov, ardei rosu, frunze de salată verde şi de mentă, arahide, zahăr pudră. Ingrediente: 1 cană supă de pui 1 cm rădăcină de ghimbir 3 pulpe de pui fără piele şi os 3 linguri oţet […]
Mancare aromata cu legume
Mancare aromata cu legume din: ciuperci proaspete (sau din conservă), ţelina, morcovi, porumb (mazăre), ardei graşi, ceapa, alune decojite (nesărate), sos de soia, sos de peşte, praf de curry, amidon alimentar, sare, piper alb, negru şi verde, boia de ardei, pastă de tomate (1 pahar suc de roşii). Ingrediente: 0,5 kg ciuperci proaspete (sau din conservă) […]
Limba afumata in aspic cu legume si branza
Limba afumata in aspic cu legume si branza din: limbă afumată de porc, gelatină, oţet, sare, bulion, legume congelate, boabe de piper, foi de dafin, cremă de brânză, legume proaspete. Ingrediente: 1 limbă afumată de porc 40 g gelatină 70 ml oţet 1 vârf de linguriţă de sare 3 linguri bulion 400 g legume congelate 1 linguriţă boabe de piper 3 foi de dafin […]
Carne de porc rumenita in sos dulce
Carne de porc rumenita in sos dulce din: carne de porc, zahăr, usturoi verde sau uscat, vin, untură, glutanat de sodiu, sos de soia. Ingrediente: 200 g carne de porc 1 lingură de zahăr 50 g usturoi verde sau uscat 1 lingură vin 3 linguri untură 1 linguriţă glutanat de sodiu 1 lingură sos de […]
Aperitiv cu spanac, branza dulce si ciuperci
Aperitiv cu spanac, branza dulce si ciuperci din: oua, ulei, spanac congelat, smantana, faina, parf de copt, sare, piper, brânză dulce, unt, ciuperci, mărar, gelatina, maghiran sau oregano uscat. Ingrediente pentru blat: 6 ouă 6 linguri ulei 150 g spanac congelat 3 linguri smântână 6 linguri făină 1 plic praf de copt sare piper Ingrediente pentru umplutură: 300 g brânză […]
Pui in sampanie cu struguri si migdale
Pui in sampanie cu struguri si migdale din: fileuri de piept de pui, faina, sare, unt, ceapa, şampanie, bulion, usturoi, boia dulce, curcuma, smântână, struguri albi, pătrunjel verde. Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui 1 lingură făină 1/2 linguriţă sare 60 g unt 2 cepe câte 125 ml şampanie şi bulion 2 linguri migdale măcinate 1 căţel de usturoi 1/4 linguriţă boia […]