Retete De Mancare
Mix de branzeturi in crusta de nuci
Mix de branzeturi in crusta de nuci din: branza de capra, branza brie, branza emmental, sos worcestershire, ceapa verde, nuci, piper, biscuiti sarati. Ingrediente: 200g brânză de capră 200g brânză brie 300g branza emmental 1/2 lingură sos worcestershire 2-3 fire de ceapă verde 100g nuci piper biscuiţi săraţi, pentru servit Mod de preparare: Brânza de […]
Cum se prepara Oua umplute (video)
Oua umplute: Cum se prepara Oua umplute:
Salata de fasole boabe cu ardei
Salata de fasole boabe cu ardei din: fasole boabe roşii, fasole boabe albe, ardei gras, frunze de salată, ceapa, otet, sare, piper. Ingrediente: 150 g fasole boabe roşii 150 g fasole boabe albe 1 ardei gras câteva frunze de salată 1 ceapă mică 1 lingură oţet sare piper Mod de preparare: Fierbi fasolea, având să-i schimbi apa de două […]
Reteta zilei: Salata de orz cu rosii si masline
Salata de orz cu rosii si masline din: ulei de masline, lamaie, usturoi, sare, piper, orz, rosii cherry, masline, branza feta, naut, ceapa rosie, patrunjel. Poate te intereseaza si Salata de alge marine cu ridichie alba Ingrediente: 1/4 cană ulei de măsline 1 lamaie, stoarsa 1 catel de usturoi, tocat sare si piper, dupa gust […]
Supa de pui cu loboda
Supa de pui cu loboda din: supă de pui (strecurată), frunze de lobodă (salată verde), ouă, verdeaţă, sare, piper. Ingrediente: supă de pui (strecurată) câteva frunze de lobodă (salată verde) 4 ouă verdeaţă tocată sare piper Mod de preparare: Intr-o oală se pune lâ fiert supa de pui strecurată. Intre timp se spală şi se […]
Ciolan afumat in aluat cu ustuoi
Ciolan afumat in aluat cu ustuoi din: ciolan ammat fără os, aluat foitaj, usturoi, ulei, rozmain, ou, vin alb. Ingrediente: 1 ciolan ammat fără os 1 foaie aluat foitaj 2-3 căţei usturoi, piaţi 2 linguri ulei rozmain 1 ou bătut 1 pahar vin alb ulei pentru uns Mod de preparare: Condimentezi ciolanul cu rozmarin şi îl pui într-o tavă […]
Spaghete „Sichuan“ cu sos picant
Spaghete „Sichuan“ cu sos picant din: spaghete subţiri, mazăre verde, supă de pui, soia, pastă de susan, ulei de ardei iute, untură, ceapă verde (partea albă), tuberculi de muştar iute „Sichuan“ (sau varză, ori muştar verde). Ingrediente: 500 g spaghete subţiri 100 g mazăre verde 2 căni supă de pui 10 linguri de soia 2 […]
Peste in aluat cu ardei gras si marar
Peste in aluat cu ardei gras si marar din: unt faina, sare, oua, ardei gras rosu si verde, file de crap, somon, smantana, sare, mărar tocat, piper. Ingrediente pentru aluat: 200 g unt 380 g făină 1/2 linguriţă sare 2 gălbenuşuri Pentru umplutură: 1 ardei roşu şi unul verde 500 g file de crap 100 g […]
Salata de sparanghel cu zahar
Salata de sparanghel cu zahar din: sparanghel, zahăr, oţet concentrat, sare. Ingrediente: 900 g sparanghel 6 linguri zahăr 5 linguriţe oţet concentrat 1 linguriţă sare Mod de preparare: Se curăţă sparanghelul şi se îndepărtează părţile dure. Se spală şi se taie beţişoare de circa trei centimetrii şi jumătate. Se sărează şi se lasă o […]
How to make Hamburger (video)
Hamburger How to make Hamburger Pofta buna!
How to make Fried fish nuggets (video)
Fried fish nuggets How to make Fried fish nuggets Pofta buna!
How to make Apple cabbage coleslaw (video)
Apple cabbage coleslaw How to make Apple cabbage coleslaw Pofta buna!
How to make apple matchsticks (video)
Apple matchsticks How to make apple matchsticks Pofta buna!
Retete delicioase (2015)
Retete delicioase: Reteta zilei: Paste integrale cu sos de pui si legume Paste integrale cu sos de pui si legume din: piept de pui, mazare, ardei gras, varza chinezeasca, morcovi, spaghete integrale, sos de soia, seminte de susan, sos de peste, ardei… Read more » Reteta zilei: Salata de sfecla cu branza de capra si […]
How to make Creamy coleslaw dressing (video)
Creamy coleslaw dressing How to make Creamy coleslaw dressing Pofta buna!
How to make Cherry pecan bread (video)
Cherry pecan bread How to make Cherry pecan bread Pofta buna!
Retete usoare (2015)
Retete usoare: Reteta zilei: Ciorba de gaina cu conopida si iaurt Ciorba de gaina cu conopida si iaurt din: carne de gaina, telina, pastarnac, ceapa, morcovi, ardei, conopida, bulion, iaurt, oua, sare, bors, verdeata. Ingrediente: 700g carne de gaina (aripi,… Read more » Reteta zilei: Friptura de porc cu ciuperci si sos de rosii […]
How to make Chocolate pies (video)
Chocolate pies How to make Chocolate pies Pofta buna!
How to make Chocolate chip cookies (video)
Chocolate chip cookies How to make Chocolate chip cookies Pofta buna!
How to make Sirloin beef roast with vegetables (video)
Sirloin beef roast with vegetables How to make Sirloin beef roast with vegetables Pofta buna!
How to make Butterscotch pudding dessert (video)
Butterscotch pudding dessert How to make Butterscotch pudding dessert Pofta buna!
Reteta zilei: Mousse de ciocolata alba cu scortisoara si rodie
Mousse de ciocolata alba cu scortisoara si rodie din: lapte de cocos, suc de portocale, esenta de vanilie, ciocolata alba, scortisoara, seminte de rodie. Poate te intereseaza si Mousse de ciocolata cu aroma de avocado Ingrediente: 400ml lapte de cocos 3 linguri suc de portocale 1½ lingurite esenta de vanilie 150gr ciocolată albă scortisoara ⅓ […]
Cod cu spanac si usturoi
Cod cu spanac si usturoi din: file de cod, spanac congelat, unt, sare, lamaie, usturoi, ulei. Ingrediente: 4 fileuri de cod 400 g spanac congelat 2 linguri unt sare 1/2 lămâie 2 catei de usturoi 3 linguri ulei Mod de preparare: Pisezi usturoiul şi-l căleşti puţin cu untul. Adaugi spanacul congelat, sare şi piper după […]
Turte cu cascaval, sunca si patrunjel
Turte cu cascaval, sunca si patrunjel din: făină, sare, ulei, drojdie, gălbenuş, caşcaval, şuncă, pătrunjel. Ingrediente: 300 g făina sare 1 lingură ulei 1/2 cub drojdie 1 gălbenuş 3 felii caşcaval 3 felii şuncă 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Amesteci făina, sarea, uleiul şi drojdia, faci un golîn mijloc şi pui 110 ml apă călduţă. Frămânţi bine […]
Tort de orez cu pui si cascaval
Tort de orez cu pui si cascaval din: piept de pui, ceapa, ardei gras rosu, patrunjel, sare, piper, ulei, orez, apa, cascaval. Ingrediente: 1 kg piept de pui 1 ceapă 1 ardei gras roşu 1 legătură pătrunjel sare piper ulei 2 căni orez 2 căni apă 100 g caşcaval Mod de preparare: Incingi ulei într-o tigaie […]
Pulpa de porc cu sos de soia si alune
Pulpa de porc cu sos de soia si alune din: pulpă porc, morcov, pastă ardei iute, sos soia, supă de legume, sare, zahăr, alune, amidon, castraveţi, ceapă verde, piper alb, ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 300 g pulpă porc 1 morcov pastă ardei iute sos soia 1/2 cană supă de legume sare zahăr alune amidon […]
Chiftele de varza cu cascaval si marar
Chiftele de varza cu cascaval si marar din: varză albă, conopida, oua, faina, cascaval, pesmet, sare, piper, ulei, marar, patrunjel, busuioc. Ingrediente: 500 g varză albă 1 conopidă 4 ouă 300 g făină 200 g caşcaval 300 g pesmet sare piper ulei, pentru prăjit mărar tăiat mărunt pătrunjel tocat fin busuioc, opţional Mod de preparare: Rupi […]
Rata la tigaie cu scortisoara si anason
Rata la tigaie cu scortisoara si anason din: raţă de aproximativ, făină albă de grâu, ouă, sos de soia, sare, vin de gătit, rădăcină de ghimbir, ulei de arahide, piper, anason, scorţişoară. Ingrediente: 1 raţă de aproximativ 2 – 2,5 kg 3 linguri cu vârf făină albă de grâu 2 ouă 5 linguri sos de soia 1 lingură sare […]
Salata din germeni de soia si jambon
Salata din germeni de soia si jambon din: germeni de soia, jambon, ceapă, sos de soia, ulei de arahide, ulei de susan piperat. Ingrediente: 300 g germeni de soia 100 g jambon 1 ceapă 1 lingură sos de soia 2 linguri ulei de arahide 1 linguriţă ulei de susan piperat Mod de preparare: Se opăresc […]
Sos de crevete cu crutoane si usturoi verde
Sos de crevete cu crutoane si usturoi verde din: crevete, pâine, albuş de ou, făină, sos de soia, sare, vin, bicarbonat, untură, usturoi verde, ulei de arahide. Ingrediente: 225 g crevete 100 g pâine 1 albuş de ou 2 linguriţe făină dizolvate în 3 linguriţe apă 1 lingură sos de soia 1/2 lingură sare 2 linguriţe […]
Legume la gratar cu aroma de busuioc
Legume la gratar cu aroma de busuioc din: rosii uscate, vinete, zuccini, parmezan, ulei de masline, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 290g roşii uscate în sos 2 vinete 3 zucchini 40g parmezan ulei de măsline 10g busuioc sare piper Mod de preparare: Vinetele şi zucchini se feliază subţire. Se condimentează legumele cu sare, piper şi o […]
Supa de caras cu napi
Supa de caras cu napi din: caras, napi, untură, sare, bicarbonat, vin, rădăcină de ghimbir, hagina. Ingrediente: 450 g caras 225 g napi 5 linguri untură 1 linguriţă sare 1/2 linguriţă bicarbonat 1/2 lingură vin 1 lingură rădăcină de ghimbir hagina Mod de preparare: Hagina se taie pe lung, şuviţe. Napii curăţaţi şi ghimbirul se […]
Reteta zilei: Tocana de vita cu legume si verdeata
Tocana de vita cu legume si verdeata din: vita, sare, piper, faina, ulei, unt, ceapa, usturoi, vin rosu, supa de vita, pasta de tomate, rozmarin, cimbru, dafin, zahar, morcovi, telina, cartofi, ciuperic, mazare, patrunjel. Poate te intereseaza si Tocanita de vita cu legume si ierburi de provence Ingrediente: 1 kg carne de vita, cuburi 1 […]
Pachetele umplute cu legume si menta
Pachetele umplute cu legume si menta din: taitei din orez, hartie din orez, menta, ciuperci, salata, morcovi, ceapa verde, castravete, coriandru, busuioc, germeni de fasole, sosuri. Ingrediente: 100g de tăieţei din orez 10 bucăţi rotunde a câte 20cm de hârtie din orez 1 mână frunze de mentă 5 ciuperci, tăiate bastonaşe 2-3 frunze mari de […]
Omleta cu dovlecei si ceapa
Omleta cu dovlecei si ceapa din: oua, ceapa, unt, dovlecel, sare, piper. Ingrediente: 4ouă 1 ceapă mică 2 linguri unt 1 dovlecel sare piper Mod de preparare: Tai mărunt ceapa. Baţi ouăle cu piper, un praf de sare şi le amesteci cu ceapa. Topeşti untul şi tragi în tigaie dovlecelul spălat şi tăiat felii. Când […]
Carnati de casa cu cimbru si ienibahar
Carnati de casa cu cimbru si ienibahar din: carne de porc grasa, carne de vita, usturoi, cimbru uscat, boia dulce, boia iute, piper, sare grunjoasa, ienibahar, mate de porc. Ingrediente: 3 kg carne de porc grasa 1.5 kg carne de vita 3 capatani usturoi 1 lingurita cimbru uscat 2 linguri boia dulce 1 lingura boia iute 1 lingura piper sare […]
Sarmale cu praz si costita afumata
Sarmale cu praz si costita afumata din: carne porc, ceapa, praz, orez, pasta de tomate, varza murata, costita afumata, foi dafin, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne porc 3 cepe mari 1 fir praz, taiat si spalat 5 linguri orez 4 linguri pasta de tomate 1 lingura cimbru 2-3 kg varza murata 200-300 g costita afumata […]
Supa cu lapte de cocos, ciuperci si pui
Supa cu lapte de cocos, ciuperci si pui din: lapte de cocos, supă de pui, piept de pui, ciuperci, lemongrass, ghimbir, porumb, zeamă de lămâie, sos peşte, ardei iuţi, piper. Ingrediente: 800 ml lapte de cocos 450 ml supă de pui 400 g piept de pui 200 g ciuperci proaspete 3 tulpini de lemongrass 1 […]
Cupe de portocale cu struguri si miere
Cupe de portocale cu struguri si miere din: portoclae, struguri, zahar pudra, miere, fulgi de porumb, esenta de rom sau rom, frunze de mentă, ciocolată de menaj sau topping de ciocolată. Ingrediente: 4 portocale mari 300 g struguri 2 linguri zahăr pudră 3 linguri miere 3 linguri fulgi de porumb 1 fiolă esenţă de rom sau 1 lingură […]
Reteta zilei: Sote de conopida
Sote de conopida din: conopida, unt, ulei de masline, sare, usturoi, fulgi de ardei, parmezan, piper, patrunjel. Poate te intereseaza si Sote de conopida cu naut si rosii Ingrediente: 1 conopida, rupta buchețelele 2 linguri unt nesarat 1 lingura ulei de masline 1/2 linguriță sare 4 căței de usturoi proaspăt tocat 1/4 lingurita fulgi ardei […]
Cornulete cu rahat, nuca si coaja de lamaie
Cornulete cu rahat, nuca si coaja de lamaie din: vin alb, ulei, coaja de lamaie, frojdie, faina, sare, rahat, nuci, zahăr pudră cu aromă de vanilie. Ingrediente pentru aluat: 250 ml vin alb 1/2 l ulei coaja rasă de la 1 lămâie drojdie cât o nucă făină cât cuprinde 1 praf de sare Ingrediente pentru […]
Pasta de linte cu legume coapte si ierburi
Pasta de linte cu legume coapte si ierburi din: linte verzi, ceapa, ardei gras rosu, usturoi, ulei de masline, sare, foi de dafin, piper alb, ardei, ceapa de apa, ulei, condimente uscate măcinate (maghiran, busuioc, oregano sau cimbru). Ingrediente pentru pastă: 300 g linte verzi 2 cepe de dimensiune mijlocie 1 ardei gras roşu 2 căţei de […]
Peste cu orez si smantana
Peste cu orez si smantana din: orez sare, file de somon, usturoi, ceapă verde, ulei, sos de soia, smântână, vin sec, mango, ulei de susan, coajă de lămâie. Ingrediente: 250 g orez „Basmati“ sare 500g file de somon 1 căţel de usturoi 1 legătură de ceapă verde 2 linguri de ulei 3 linguri sos de soia […]
Sufleu picant de branza
Sufleu picant de branza din: albusuri, galbenusuri, parmezan, branza brie, branza camembert, unt, faina, lapte, mustar dijon, zeama de lamaie, pudra de ardei iute, sare, piper. Ingrediente: 4 albuşuri 2 gălbenuşuri 4 linguri de parmezan ras 200g cremă de branza brie 200g cremă de branza camembert 2 linguri de unt 4 linguri de făină 200ml […]
Perisoare de porc cu ghimbir si orez
Perisoare de porc cu ghimbir si orez din: carne tocată de porc (amestecată, slabă şi grasă), vin, orez, ceapă verde chinezească, amidon, rădăcină de ghimbir, ou, ulei de susan, sare, piper, glutanat de sodiu. Ingrediente: 250 g carne tocată de porc (amestecată, slabă şi grasă) 1 lingură vin 250 g orez 1 lingură ceapă verde chinezească, […]
Sparanghel invelit in bacon
Sparanghel invelit in bacon din: sparanghel verde, sparanghel alb, prosciutto crudo, ulei de masline, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 300g de sparanghel verde 200g de sparanghel alb 100g de prosciutto crudo 3 linguri de ulei de măsline 2 linguri de parmezan ras sare şi piper Mod de preparare: Se pune o oală cu apă şi […]
Cel mai simplu orez
Cel mai simplu orez din: orez, apă, sare. Ingrediente: orez apă sare Mod de preparare: Se spală orezul în câteva ape. Se pune într-o cratiţă şi se adaugă atâta apă rece cât să-l acopere cu cel mult un centimetru şi se sărează. Se lasă la foc iute. După ce a dat două-trei clocote se […]
Pachetele de primavara cu carne de porc
Pachetele de primavara cu carne de porc din: ulei, usturoi, carne de porc, morcovi, feline, „Maggi“, zahăr, smântână, piper alb, muguri de fasole, foi de plăcintă, oua. Ingrediente: 2 ceşti ulei 1 linguriţă usturoi 250 g carne de porc 2 morcovi 2 feline 1 linguriţă „Maggi“ 2 linguriţe zahăr 100 g smântână piper alb, măcinat […]
Reteta zilei: Supa de legume cu sos pesto
Supa de legume cu sos pesto din: ulei de masline, usturoi, ceapa, telina, morcovi, varza, ierburi de provence, rosii, supa de legume, fasole, seminte, rucola. Poate te intereseaza si Supa de legume cu sos pesto Ingrediente pentru supa: 2 linguri ulei de măsline 2 catei de usturoi, tocat 1 ceapa mica, tocata 4 tulpini telina, […]
Cum se prepara Tagliatelle cu sos de rosii si busuioc (video)
Tagliatelle cu sos de rosii si busuioc (video) Cum se prepara Tagliatelle cu sos de rosii si busuioc:
Orez cu ciuperci si parmezan
retete
Rulada din fleica de porc cu kaizer si carnati
Rulada din fleica de porc cu kaizer si carnati din: fleică, mar, miere, mustar, sare, piper, kaizer afumat, carnati afumati, ulei, vin. Ingrediente: 1-1 1/2 kg fleică 1 măr 3 linguri miere 5-6 linguri muştar sare piper 100 g kaizer afumat 3-4 cârnaţi afumaţi circa 100 ml ulei 1 cană vin Mod de preparare: O aşezi […]
Perisoare cu sos de soia si ghimbir
Perisoare cu sos de soia si ghimbir din: carne de porc tocată (slabă şi grasă), orez fiert, făină, ou, sos de soia, sare, bicarbonat, vin, rădăcină de ghimbir,ulei de susan, piper. Ingrediente: 225 g carne de porc tocată (slabă şi grasă) 225 g orez fiert 1 lingură făină dizolvată în două de apă 1 ou […]
Sarmale cu carne afumata si dafin
Sarmale cu carne afumata si dafin din: varza murata, carne afumată (jambon, ciolan sau orice altă bucată de carne afumată), carne de mânzat, orez, ceapa, ulei, bulion, sare, piper, cimbru, dafin. Ingrediente: 2 verze murate mari 1 kg carne afumată (jambon, ciolan sau orice altă bucată de carne afumată) 1/2 kg carne de mânzat 1 ceşcuţă orez 3 […]
GastroPan 2015: concursurile, demonstraţiile şi tehnologiile culinare vin în martie la Târgu Mureş
Gustul, inovaţia, arta şi tehnologia îşi dau întâlnire în perioada 19-21 martie 2015, în cadrul ediţiei a şaptea a expoziţiei GastroPan. Pe lângă gama completă de soluţii şi tehnologii pentru afacerile din panificaţie, cofetărtie şi HoReCa, evenimentul va dezvălui tendinţele şi talentele din domeniu, prin programul bogat în demonstraţii şi prin concursurile care vor premia […]
How to make Corn oil pie crust (video)
Corn oil pie crust How to make Corn oil pie crust Pofta buna!
How to make Baked ham (video)
Baked ham How to make Baked ham Pofta buna!
Reteta zilei: Biscuiti cu sos de ciocolata
Biscuiti cu sos de ciocolata din: faina, zahar, unt, fulgi de ciocolata. Poate te intereseaza si Biscuiti crocanti cu mac si smantana Ingrediente: 1 1/4 ceasca faina 3 linguri zahar 1/2 cana unt 1/2 cana fulgi de ciocolata Mod de preparare: Taiati untul bucati. Se amestecă zahăr și făină într-un procesor de alimente. Apoi […]
Salata de somon afumat cu icre
Salata de somon afumat cu icre din: somon afumat, icre rosii, maioneza, ceapa verde, ridichi, zeama de lamaie, marar, rucola, seminte de susan, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 200g de somon afumat 50g de icre roşii 100g de maioneză 2 fire de ceapă verde 6 ridichi roşii 2 linguri zeamă de lămâie câteva fire […]
Rulouri de peste cu branza feta
Rulouri de peste cu branza feta din: ton, foi de placinta, broccoli, spanac, lamaie, usturoi, branza feta, sare de mare, ulei de masline. Ingrediente: 360g ton în ulei de măsline 2 foi de plăcintă 200g broccoli sau foi de spanac 1 lămâie 1 căţel de usturoi 1 felie de brânză feta sare de mare ulei […]
Branza coapta cu aroma de usturoi
Branza coapta cu aroma de usturoi din: branza camembert, usturoi, cimbru, ulei de masline, ardei iute, otet de vin alb, apa, zahar, amidon. Ingrediente: 250 gr brânză camembert 5 căţei de usturoi 5-6 crenguţe de cimbru 2 linguri de ulei de măsline 2 ardei iuţi roşii cu seminţele scoase 60ml de oţet de vin alb […]
Rulada cu fulgi de ovaz si curmale
Rulada cu fulgi de ovaz si curmale din: fulgi de ovăz, unt de cocos, curmale, ulei, nuci, pudră de roşcove, miere. Ingrediente pentru blat: 300 g fulgi de ovăz 50 g unt de cocos 200 g curmale 1 linguriţă ulei pentru uns folia Ingrediente pentru cremă: 100 g curmale 200 g nuci 50 g unt de cocos 50 g […]
Porc cu lemongrass si alune
Porc cu lemongrass si alune din: carne de porc, lemongrass, ceapă verde, ardei iute, sos de peşte, alune prăjite uşor, ulei de arahide, zahăr maro, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 350 g carne de porc 1 tulpină lemongrass 2 fire ceapă verde 1 ardei iute 1 lingură sos de peşte 25 g alune prăjite uşor 1 […]
Ciuperci pane cu tofu si marar
Ciuperci pane cu tofu si marar din: champignon, brânză tofu cu chimen, ardei gras roşu, ulei de floareş-soarelui, sare de mare, făină integrală, mărar, pătrunjel. Ingrediente: 250 g ciuperci champignon proaspete 150 g brânză tofu cu chimen 1/2 ardei gras roşu 150-200 ml ulei de floareş-soarelui pentru prăjit sare de mare Ingrediente pentru pastă: 2 linguri făină de preferinţă integrală 1 legătură […]
Pui cu aroma de peste
Pui cu aroma de peste din: pui (piept şi pulpe, dezosate, tăiate bucăţi potrivite), sos de soia, oua, ceapă verde, sare chinezească, sturoi, zahăr, sos de peşte, ulei, amidon, făină albă de grâu, gelatina de la prepararea supei de pui, sare iodată, oţet de vin. Ingrediente: 200 g pui (piept şi pulpe, dezosate, tăiate bucăţi […]
Sarmale cu soia si mere
Sarmale cu soia si mere din: varză dulce, soia granule, orez, morcovi, radacina de patrunjel, mere, ulei de masline, asafetidă, chili, cimbru, coriandru, sare, piper alb, otet. Ingrediente: 1 varză dulce 150 g soia granule 150 g orez 4 morcovi mari 2 rădăcini mari de pătrunjel 4 mere 100 ml ulei de măsline 2 linguri asafetidă chili, cimbru, coriandru piper […]
Pui “Sichuan” cu usturoi si ceapa verde
Pui “Sichuan” cu usturoi si ceapa verde din: ulei alune (sau alt ulei), ardei roşii, morcovi, copane de pui fără piele şi oase, ceapă verde, usturoi, apă, sos de soia, oţet, amidon de porumb, zahăr. Ingrediente: 6 linguri ulei alune (sau alt ulei) 3 ardei roşii mici, curaţaţi de seminţe şi mărunţiţi 1 cană de […]
Fursecuri cu gem si unt
Fursecuri cu gem si unt din: faina, unt, ou, zahar pudra, gem de fructe. Ingrediente: 500 g făină 200 g unt 1 albus 3 linguri zahăr pudră gem de fructe Mod de preparare: Mixezi untul ţinut la temperatura camerei cu zahărul pudră până se omogenizează. Adaugi albuşul şi continui să mixezi. Torni făina cernută şi frămânţi […]
Reteta zilei: Paste cu sos de carne si legume
Paste cu sos de carne si legume din: foi de lasagna, carnati, salata, ciuperci, usturoi, unt, vin alb, lamaie, sare grunjoasa. Poate te intereseaza si Paste cu carne tocata Ingrediente: 8 foi de lasagna, rupte bucati 3 cârnați, carnea maruntita 2 frunze salata, maruntita 180gr ciuperci, feliate 5 catei de usturoi, tocat 3 linguri unt […]
Bruschete cu ton si capere
Bruschete cu ton si capere din: ton in ulei de masline, bagheta, ou fiert, capere, patrunjel, usturoi, ardei iute. Ingrediente: 240 g ton în ulei de măsline 8 felii de baghetă 1 ou fiert 1 lingură de capere în oţet pătrunjel 1 căţel de usturoi 1 ardei iute Mod de preparare: Rupeţi frunzele de […]
Pui in sos dulce-acrisor si legume
Pui in sos dulce-acrisor si legume din: ardei graşi (gogosari), morcov, broccoli, păstăi verzi, ciuperci, piepţi pui, spaghete sau tăiţei chinezeşti, sos de soia, ketchup, oţet, zahăr, sare, piper. Ingrediente: 2 ardei graşi (gogosari) tăiaţi felii subţiri 1 morcov tăiat felii 1 broccoli tăiat după preferinţe 10-20 păstăi verzi, taiate jumătăţi 6-7 ciuperci tăiate felii […]
Sarmale cu nuca, orez si marar
Sarmale cu nuca, orez si marar din: varză murată, ceapa, orez, nuca macinata, crutoane, pasta de rosii, sare, piper negru, ulei, marar. Ingrediente: 1 varză murată 2 cepe 1 cană orez 1 cană nucă măcinată 1 cană crutoane mici 2 linguri pastă de roşii sare piper negru ulei 1 legătură mărar verde sau 1 linguriţă mărar […]
Pui inabusit cu ghimbir si coniac
Pui inabusit cu ghimbir si coniac din: pui, rădăcină de ghimbir, piper, sare, bicarbonat, rachiu (coniac), ulei de susan. Ingrediente: 3 pui mici 2 linguri rădăcină de ghimbir 2 linguriţe piper 9 linguri sare 1 linguriţă bicarbonat 2 linguri rachiu (coniac) 2 linguri ulei de susan Mod de preparare: Puii se curăţă, se spală şi se freacă […]
Varza calita cu carnati si cimbrisor
Varza calita cu carnati si cimbrisor din: varza murata, carnati afumati, ceapa, pasta de rosii, foi de dafin, ulei, cimbrisor uscat, marar uscat, piper boabe. Ingrediente: 1 varza murata 400 g carnati afumati 1 ceapa 2 linguri pasta de rosii 2 foi de dafin 50 ml ulei 1 lingurita cimbrisor uscat 1/2 ligurita marar uscat piper boabe Mod de preparare: Speli […]
Peste cu mazare si ghimbir
Peste cu mazare si ghimbir din: mazăre păstăi, crap, untură, sare, bicarbonat, vin, făină, rădăcină de ghimbir, piper. Ingrediente: 900 g mazăre păstăi 450 g crap 1 lingura untură 1 linguriţă sare 1/3 linguriţă bicarbonat 2 linguriţe vin 1 lingură făină 2 linguriţe rădăcină de ghimbir tocat piper Mod de preparare: Mazărea se scoate din […]
Reteta zilei: Salata de alge marine cu ridichie alba
Salata de alge marine cu ridichie alba din: alge marine, ridichie alba, sare, zahar, otet, sos de soia, seminte de susan, usturoi, orez. Poate te intereseaza si Salata de rucola cu smochine si nectarine Ingrediente: 200g alge marine proaspete ¼-1/2 buc de ridichie alba ½ linguriță sare 3-4 linguriță zahar 2 linguri otet de vin […]
Bruschete cu legume si busuioc
Bruschete cu legume si busuioc din: avocado, ansoa, paine, rosii cherry, ceapa, ardei iute, patrunjel, zeama de lamaie, busuioc, sare. Ingrediente: 2 avocado coapte 12 fileuri de anşoa 6 felii de pâine 3 roşii cherry 1 ceapă 1 ardei iute verde câteva fire de pătrunjel zeama de la 1 lămâie busuioc pentru decor sare Mod […]
Cum se prepara Pene cu ricotta (video)
Pene cu ricotta: Cum se prepara Pene cu ricotta:
Chec cu ciocolata si rom
Chec cu ciocolata si rom din: oua, zahar, esenta de rom, ulei, faina, cacao, fulgi de ciocolata, praf de copt. Ingrediente: 6 ouă 100 g zahăr 2 linguri esenţă de rom 6 linguri ulei 10 linguri făină 3 linguri cacao 100 g fulgi de ciocolată 1 praf de copt Mod de preparare: Separi albuşurile de […]
Cel mai simplu spanac cu susan
Cel mai simplu spanac cu susan din: spanac, susan, sare, bicarbonat, ulei de susan. Ingrediente: 450 g spanac 2 linguriţe de susan 1 linguriţă sare 1/3 linguriţă bicarbonat 1 1/3 linguriţă ulei de susan Mod de preparare: Se Gurăţă spanacul, se înlătură părţile tari şi se spală bine, după care se lasă să se scurgă. Se […]
Rata umpluta cu ciuperci si ceapa
Rata umpluta cu ciuperci si ceapa din: raţă, măruntaie (inimă, ficat, pipotă), ciuperci, ulei, chifla, oua, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 1 raţă măruntaie (inimă, ficat, pipotă) 1 conservă ciuperci ulei 1 chiflă 2 ouă 1 ceapă sare piper Mod de preparare: Cureţi şi speli raţa. O freci cu sare. Fierbi măruntaiele în apă cu un praf de sare. Căleşti […]
Tarta cu dovleac, scortisoara si ghimbir
Tarta cu dovleac, scortisoara si ghimbir din: făină, unt, apa rece, oua, zahar, sare, dovleac, scorţişoară, ghimbir, esenţă de vanilie, smântână, fulgi migdale, zahăr pudră. Ingrediente pentru aluat: 250 g făină 120 g unt, la temperatura camerei 2 linguri apă rece 1 ou 1 lingură zahăr sare Ingrediente pentru umplutură: 1 dovleac copt 1 lingură scorţişoară 1 lingură ghimbir 5 linguri […]
Vin fiert cu portocala si mar
Vin fiert cu portocala si mar din: vin roşu, zahar, portocala, mar, amestec mirodenii vin fiert, scortisoara. Ingrediente: 1 l vin roşu 3 linguri zahăr 1 portocală 1 măr 1 plic amestec mirodenii vin fiert 3 batoane scorţişoară Mod de preparare: Cureţi portocala şi mărul de la care îndepărtezi cotorul şi căsuţa de seminţe. Tai fructele cubuleţe. […]
Supa groasa de peste cu ghimbir
Supa groasa de peste cu ghimbir din: crap bălţat de 500 g, ou, sare, bicarbonat, vin, rădăcină de ghimbir, făină, untură, piper, hagina. Ingrediente: 1 crap bălţat de 500 g 1 ou 1 linguriţă sare 1 linguriţă bicarbonat 4 linguriţe vin 1 lingură rădăcină de ghimbir 1 lingură făină dizolvată în 3 linguri untură un […]
Reteta zilei: Piure de dovleac
Piure de dovleac din: dovleac, unt de migdale, sirop de artar, scortisoara, ghimbir, sare, piper. Poate te intereseaza si Piure de masline verzi cu capere si ansoa Ingrediente: 600gr dovleac cuburi 2½ linguri unt de migdale 1 lingura sirop de arțar 1½ lingurite de scortisoara ¼ linguriță ghimbir sare și piper negru proaspat macinat Mod […]
Cum se prepara Ciorbita de dovlecel cu carne de pasare (video)
Ciorbita de dovlecel cu carne de pasare: Cum se prepara Ciorbita de dovlecel cu carne de pasare:
Strudel de casa cu dovleac si scortisoara
Strudel de casa cu dovleac si scortisoara din: făină, margarină, apă călduţă, sare, dovleac, zahar, scortisoara, gris, zahar pudra. Ingrediente: 250 g făină 40 g margarină 100-200 ml apă călduţă sare 1 dovleac mic 50 g zahăr scorţişoară 3 linguri griş 50 g zahăr pudră M0d de preparare: Alegi făină de bună calitate, pe care o […]
Placinta de carne cu ghimbir
Placinta de carne cu ghimbir din: carne tocată de porc (slabă şi grasă), vin, ou de raţă (sau de găină), ou, amidon, ceapă verde chinezească, sare, 1rădăcină de ghimbir, glutamat de sodiu, ulei de susan, puţin piper. Ingrediente: 250 g carne tocată de porc (slabă şi grasă) 1 lingură vin 1 ou de raţă (sau […]
Tort cu smochine, goji si caju
Tort cu smochine, goji si caju din: nuci, curmale fără sâmburi, cacao alcalizată, mochine proaspete, fructe goji, caju, unt de cacao, sirop de agave, nucă de cocos. Ingrediente pentru blat: 100 g nuci 100 g curmale fără sâmburi 1 lingură cacao alcalizată Ingrediente pentru crema de smochine şi goji: 500 g smochine proaspete 50 g fructe goji 100 g caju 3 linguri unt […]
Porc cu usturoi verde si sos de soia
Porc cu usturoi verde si sos de soia din: carne porc, usturoi verde, ulei de arahide, sos de soia, sare, bicarbonat, vin, făină, ou. Ingrediente: 500 g carne porc 175 g usturoi verde curăţat 2 linguri ulei de arahide 1 1/2 lingură sos de soia 1/4 linguriţă sare un praf de bicarbonat 1/2 lingură vin 2 […]
Cum se prepara Orez cu lapte si cu mango (video)
Orez cu lapte si cu mango: Cum se prepara Orez cu lapte si cu mango:
Eclere cu ciocolata si vanilie
Eclere cu ciocolata si vanilie din: apa, lapte, unt, faina, oua, sare, păstaie de vanilie, zahar, cacao, amidon, frisca, ciocolată neagră, ciocolată albă, drajeuri mici de ciocolată. Ingrediente pentru aluat: 125 ml apă 125 ml lapte rece 125 g unt 150 g făină 5 ouă 1 praf de sare Ingrediente pentru umplutură: 1 l lapte 6 gălbenuşuri 1 păstaie […]
Orez cu carnaciori, costita si ceapa verde
Orez cu carnaciori, costita si ceapa verde din: orez fiert, untură, cârnăciori, şuncă, ouă, ceapă, ton, ciuperci, ceapă verde. Ingrediente: 4 ceşti orez fiert 4 linguri untură 6 cârnăciori 200 g şuncă 2 ouă 1 ceapă 100 g ton ciuperci ceapă verde Mod de preparare: Se fierbe orezul în apă sărată, cu câteva ore înainte de […]
Fursecuri cu gem, ciocolata si nuci
Fursecuri cu gem, ciocolata si nuci din: făină, unt sau margarina, zahar, oua, nuci, bicarbonat, otet, apa, sare, rahat multicolor, ciocolată amăruie, gem de portocale. Ingrediente: 1,350 kg făină 500 g unt sau margarină 300 g zahăr 3 ouă 300 g nuci măpinate 1 lingură bicarbonat 1 lingură oţet 3/4 pahar apă 1 praf de sare 1 lingură margarină pentru […]
Cum se prepara Popcorn de conopida (video)
Popcorn de conopida: Cum se prepara Popcorn de conopida:
Prajitura cu crema de cacao si cocos
Prajitura cu crema de cacao si cocos din: oua, zahar, esenţă de rom sau de vanilie, faina, unt, lapte, cacao, margarină, nucă de cocos. Ingrediente pentru aluat: 3 ouă de dimensiune medie 150 g zahăr câteva picături esenţă de rom sau de vanilie 125 g făină câte 1 lingură unt şi făină pentru tavă Ingrediente pentru cremă şi […]
Orez cu mazare si oua
Orez cu mazare si oua din: carne de pui, ouă, ceapă, ghimbir, usturoi, ceapă verde, crevete, mazăre congelată, sos de soia, orez, ulei, sare, piper. Ingrediente: 200g carne de pui 2 ouă 1 ceapă potrivită 1 linguriţă ghimbir 1 căţel de usturoi 4 fire ceapă verde 200 g crevete 250 g mazăre congelată 3 linguri sos […]
Cum se prepara Trufe de ciocolata cu fulgi de cocos (video)
Trufe de ciocolata cu fulgi de cocos: Cum se prepara Trufe de ciocolata cu fulgi de cocos:
Orez cu miere si migdale
Orez cu miere si migdale din: orez, miere, migdale (sau nuci). Ingrediente: 500 g orez 150 g miere 150 g migdale (sau nuci) Mod de preparare: Se lasă orezul în apă timp de cel puţin două ore, după care se spală şi se scurge bine. Se pune la fiert în apă rece cu puţină sare. Când […]
Tarta cu crema de ciocolata si portocale
Tarta cu crema de ciocolata si portocale din: făină, unt, cacao, zahar pudra, oua, sare, ulei, portocale, frişcă lichidă, ciocolată amăruie. Ingrediente pentru aluat: 250 g făină 200 g unt 2 linguri cacao 100 g zahăr pudră 2 gălbenuşuri 1 praf de sare 1 lingură ulei pentru uns tava Ingrediente pentru crema de portocale: 2 portocale 200 g zahăr […]
Orez cu fructe confiate
Orez cu fructe confiate din: orez cleios, fructe confiate, zahăr, untură curată. Ingrediente: 450 g orez cleios 250 g fructe confiate, asortate 1 ceaşcă zahăr 4 linguri untură curată Mod de preparare: Fructele confiate se taie cubuleţe de aceeaşi mărime (în loc de fructe confidte, se pot folosi: miez de nucă pisat, seminţe de lotus,, seminţe […]
Reteta zilei: Supa de rosii si crutoane in crusta de parmezan
Supa de rosii si crutoane in crusta de parmezan din: unt, ulei de masline, usturoi, ceapa, morcovi, pasta de tomate, rosii, supa de pui, apa, smantana, sare, piper, patrunjel, busuioc, bagheta, parmezan. Poate te intereseaza si Cum se prepara Supa de Rosii (video) Ingrediente supa: 1 lingura unt 1 lingura ulei de masline 1 catel […]
Pui cu alune si coniac
Pui cu alune si coniac din: piepţi de pui, alune neprăjite şi nesărate, amidon, sos de soia, coniac, supă de pui (din concentrat), ceapă verde. Ingrediente: 2 piepţi de pui 300 g alune neprăjite şi nesărate 2 linguriţe amidon 2 linguri sos de soia 2 linguri coniac 100 ml supă de pui (din concentrat) 8 fire ceapă verde […]
Salata de hrisca, dovleac si busuioc
Salata de hrisca, dovleac si busuioc din: hrişcă, roşie, gogoşar sau ardei gras roşu, sare, piper, ulei extra-virgin de măsline, dovleac pentru plăcintă, nucşoară, usturoi, ceapă albă, frunze de busuioc. Ingrediente: 100 g seminţe de hrişcă 1 roşie 1 gogoşar sau ardei gras roşu sare piper negru măcinat 2 linguri ulei extra-virgin de măsline 200 g dovleac pentru plăcintă 1 praf de […]
Pui cu ananas si ghimbir
Pui cu ananas si ghimbir din: carne de pui, compot de ananas, ceapă, usturoi, ghimbir pisat, sos de soia, amidon, morcov, ulei. Ingrediente: 300 g carne de pui 1 cutie (400g) compot de ananas 1 ceapă 3 căţei de usturoi 1 lingură ghimbir pisat 2 linguri sos de soia 1 lingură amidon 1 morcov 4 linguri […]
Chiftele din soia, usturoi si dafin
Chiftele din soia, usturoi si dafin din: soia granule, faina, usturoi, sare, piper negru, amestec de condimente pentru carne tocată, foi de dafin, pesmet, ulei. Ingrediente: 200 g soia granule (2 pachete) 5 linguri făină 1 căpăţână usturoi sare piper negru măcinat amestec de condimente pentru carne tocată 2 foi de dafin pesmet 200 ml ulei pentru […]
Pui cu cu sos de soia
Pui cu cu sos de soia din: piepţi de pui, sos de soia, faina, ulei. Ingrediente: 2 piepţi de pui dezosaţi sos soia 2 linguri făina ulei pentru prăjit Mod de preparare: Carnea de pui se taie în fâşii sau cubuleţe si se acoperă cu sosul de soia. Se lasă la marinat două ore, la temperatura […]
How to make Salted caramel pudding (video)
Salted caramel pudding How to make Salted caramel pudding Pofta buna!
How to make French onion soup (video)
French onion soup How to make French onion soup Pofta buna!
How to make Green bean fries (video)
Green bean fries How to make Green bean fries Pofta buna!
How to make Fish tacos (video)
Fish tacos How to make Fish tacos Pofta buna!
How to make Soften corn tortillas (video)
Soften corn tortillas How to make Soften corn tortillas Pofta buna!
Reteta zilei: Placinte cu mere si mure
Placinte cu mere si mure din: aluat, unt, mere, suc de coacaze, mure. Poate te intereseaza si Placinte cu carne de vita Ingrediente: 300g aluat unt 2 mere, decojite și cuburi 4 linguri de suc de coacaze 350g mure proaspete, plus suplimentar pentru topping 1 mar, decojite, taiat felii subțiri Mod de preparare: Ungeti cu […]
Retete simple (2015)
Retete simple: Reteta zilei: Creveti in sos dulce acrisor pe pat de orez Creveti in sos dulce acrisor pe pat de orez din: amidon, creveti, broccoli, ceapa, ardei gras, usturoi, ghimbir, sare, apa, ketchup, otet de mere, castane de apa, orez. Ingrediente:… Read more » Reteta zilei: Mancare de fasole cu mamaliga Mancare de […]
Tort de mere cu crema de cappuccino si ciocolata
Tort de mere cu crema de cappuccino si ciocolata din: oua, zahar, vanilat, zahar pudra, faina, mere, apa, zahar, praf de budincă de vanilie, brânză de vaci, nes, gelatină, frişcă lichidă, ciocolată neagră. Ingrediente pentru aluat: 3 ouă 1 pachet zahăr vanilat 80 g zahăr pudră 80 g făină Ingrediente pentru umplutura de mere: 300 ml apă 3 mere 100 g […]
Vita cu sos de stridii si legume
Vita cu sos de stridii si legume din: carne de vită, ciuperci (urechi de lemn), muguri de porumb sau bambus (din conservă), mazăre proăspătă (congelată), ghimbir tocat,ceapă verde, vin de orez, amidon, sos de stridii, sos de soia, zahăr maro, ulei pentru prăjit, sare. Ingrediente: 400 g carne de vită 125 g ciuperci (urechi de lemn) […]
Chiftele de pui cu orez si cascaval
Chiftele de pui cu orez si cascaval din: piept de pui, orez, ceapă, ardei capia roşu, caşcaval, smântână, pătrunjel verde, usturoi, sare, piper, nucă. Ingrediente: 1 piept de pui 2 linguri orez 1 ceapă 1 ardei capia roşu 50 g caşcaval 2 linguri smântână groasă pătrunjel verde 2 căţei usturoi sare piper 150 g nucă pisată Mod de preaprare: Fierbi […]
Taitei reci cu castravete si susan
Taitei reci cu castravete si susan din: făină, ouă, apă, pastă de susan, sos de soia,oţet, ulei de chili, zahăr, frasin murat, seminţe de susan, ceapă chinezească, usturoi, glutanat de sodiu, ulei de susan, castraveţi. Ingrediente: 500 g făină 2 ouă 5/8 ceaşcă cu apă 4 linguri pastă de susan 9 linguri sos de soia […]
Pastrav in crusta de sare si rozmarin
Pastrav in crusta de sare si rozmarin din: păstrăvi, oua, sare grunjoasa, rozmarin, cimbru uscat, lamie. Ingrediente: 2 păstrăvi 4 albuşuri 2 căni sare grunjoasa crenguţe rozmarin 2 linguri cimbru uscat 1 lămâie Mod de preparare: Incingi cuptorul. Cureţi peştele de solzi şi de intestine şi îl speli. Baţi albuşurile şi apoi încorporezi sarea. Pui cimbrul, câte o lingură, […]
Bulgoci din carne de vita
Bulgoci din carne de vita din: carne de vită, zahăr, vin de orez, soia, piper negru, usturoi, ceapă, ulei de susan, seminţe susan. Ingrediente: 2,5 kg came de vită 3 linguri de zahăr 2 linguri vin de orez 4 linguri soia piper negru, după gust 1 1/2 lingură de usturoi 3 linguri ceapă tăiată 2 linguri ulei […]
Retete gustoase (2015)
Retete gustoase: Reteta zilei: Vita in sos de rosii Vita in sos de rosii din: pasta de tomate, usturoi, praf de chili, chimen, oregano, piper cayenne, zahar brun, amidon, supa de vita, carne de vita, sare, orez. Poate te… Read more » Reteta zilei: Bruschete cu parmezan Bruschete cu parmezan din: parmezan, usturoi, unt, oregano, […]
Muschi cu orez si sos de soia
Muschi cu orez si sos de soia din: muşchi, zahăr, orez, vin de orez (sau pepsi-cola), sos de soia, usturoi, ceapă verde, ulei susan, seminţe de susan, piper negru. Ingrediente: 2 kg muşchi 3 linguri zahăr 3 ceşti orez 1 linguriţă vin de orez (sau pepsi-cola) 4 linguri sos soia 3 linguriţe usturoi pisat 3 […]
Reteta zilei: Supa de pui cu legume si paste
Supa de pui cu legume si paste: pui, ceapa, morcovi, telina, dafin, ghimbir, usturoi, sare, piper, ardei gras, paste, coriandru. Poate te intereseaza si Supa de pui cu verdeata Ingrediente: 1 pui, taiat bucati 1/2 ceapa 2 morcovi 1 tulpina telina 1 frunza de dafin cateva felii de ghimbir 2 catei de usturoi, curatat sare […]
Salata de telina cu morcov si marar
Salata de telina cu morcov si marar din: telina, morcov, mar, patrunjel, marar, piper alb, sare, mioneza. Ingrediente: 1 ţelină de dimensiune medie 1 morcov 1 măr câteva fire de pătrunjel şi mărar piper alb măcinat sare 150 g maioneză Mod de preparare: Cureţi şi speli legumele, după care le dai pe răzătoarea cu ochiuri […]
Orez gratinat cu sunca si cascaval
Orez gratinat cu sunca si cascaval din: orez, şuncă presată, caşcaval, ardei gras, piper alb, sare, ulei, ou, ceapă verde. Ingrediente: orez şuncă presată caşcaval ardei gras piper alb sare ulei ou ceapă verde Mod de preparare: Orezul se spală în douâ-trei ape, şi se fierbe în apă în cantitate egală cu a sa. şunca se […]
Tort de ciocolata cu nuca de cocos si vanilie
Tort de ciocolata cu nuca de cocos si vanilie din: cacao neagră, apă, oua, zahar, ulei, faina, praf de copt, esenţă de rom, sare, unt, nucă de cocos, esenţă de vanilie, ciocolată amăruie, frişcă lichidă, mascarpone, zahăr vanilinat. Ingrediente pentru blat: 50 g cacao neagră 150 ml apă 6 ouă 200 g zahăr 120 ml ulei 280 g făină 1 linguriţă praf de copt […]
Cocktail cu mere verzi si lime
Cocktail cu mere verzi si lime din: suc de mere verzi, lime, zahar brun, gheata. Ingrediente: 300 ml suc de mere verzi 1 lime 4 linguri zahar brun 12 cuburi de gheata Mod de preparare: Tai tămâia verde felii, pui zahărul şi le zdrobeşti cu o lingură. Adaugi cuburile de gheaţă şi sucul de mere […]
Vita cu ardei gras si sos de stridii
Vita cu ardei gras si sos de stridii din: carne vită, sos de soia, vin de orez, amidon, zahăr maro, ulei, usturoi, ghimbir pisat, ardei graşi (roşu şi galben), mazăre verde (fasole), sos de stridii, apă (supă). Ingrediente: 400 g carne vită 2 linguri sos de soia 2 linguri vin de orez 1 lingură amidon […]
Cum se prepara Lapte de susan (video)
Lapte de susan: Cum se prepara Lapte de susan:
Reteta zilei: Pizza cu carne de rata
Pizza cu carne de rata din: apa, ulei de masline, faina, sare, zahar, drojdie, pulpe de rata, sos, ardei iute, ghimbir, ardei copt, ceapa verde, castravete. Poate te intereseaza si Pizza cu aluat din faina integrala Ingrediente pentru blat: 150ml apa 3 linguri ulei de măsline 250gr faina sare 1/2 linguriță de zahăr 1/2 linguriță […]
Cum se pregateste iepurele de casă
Cum se pregateste iepurele de casă Se jupoaie de blană la fel ca şi cel sălbatic şi se prepară în acelaşi mod. Iepurele tânăr se prepară fie proaspăt, fie se ţine câteva ore în marinată preparată din: 200 ml oţet, 200 ml vin, 50 ml ulei, 1 căpăţână de usturoi pisat, 1-2 foi de dafin, […]
Minitarte cu vanilie si nuca de cocos
Minitarte cu vanilie si nuca de cocos din: făină, unt, oua, zeama de lamaie, apa rece, sare, lapte, amidon, păstaie vanilie, frişcă lichidă, zahăr, fulgi nucă de cocos. Ingrediente pentru aluat: 250 g făină 200 g unt 1 ou 2 linguriţe zeamă de lămâie 2 linguri apă rece 1 praf de sare Ingrediente pentru umplutură: 1 cană lapte 3 […]
Supa de vara cu spanac, dovlecel si mazare
Supa de vara cu spanac, dovlecel si mazare din: spanac, dovlecei mici (zucchini), mazăre boabe, morcovi, ceapă, verdeţuri mixte, unt, făină, cuburi de condiment pentru supă de legume, smârtână pentru gătit, sare, piper măcinat Ingrediente: 500 g spanac 2 dovlecei mici (zucchini) 200 g mazăre boabe 200 g morcovi 1 ceapă 1/2 legătură de verdeţuri mixte 30 […]
Strudel cu branza, stafide si rom
Strudel cu branza, stafide si rom din: aluat congelat, branza de vaci, smantana, oua, zahar, gris, zahar vanilat, stafide, esenta de rom, zahar pudra. Ingrediente: 1 pachet aluat congelat 500 g branza de vaci 150 g smantana 4 oua 150 g zahar 3 linguri de gris 2 plicuri zahar vanilat 100 g stafide 1 esenta de rom 3 linguri zahar […]
Merdenele cu orez si sos de soia
Merdenele cu orez si sos de soia din: făină, sare, orez, zahăr, carne tocată de porc, amidon, untură, ceapă verde tocată, sos de soia, ou, vin. Ingrediente: 300 g făină 1/2 linguriţă sare 250 g orez 2 linguri rase zahăr 200 g carne tocată de porc 2/3 lingură amidon 150 g untură 3 linguri de […]
Tort cu rom, cacao si ciocolata
Tort cu rom, cacao si ciocolata din: lapte, cacao, oua, zahar, ulei, faina, praf de copt, esenta de rom, unt, ciocolată albă menaj, frisca lichida. Ingrediente: 180 ml lapte 5 linguri cacao 6 ouă 300 g zahăr 120 ml ulei 280 g făină 1 plic praf de copt 1 lingură esenţă de rom Ingrediente pentru cremă: […]
Orez “a la Canton” cu carnaciori si costita
Orez “a la Canton” cu carnaciori si costita din: orez fiert, untură, cârnăciori, costiţă, ouă, ceapă, ton, ceapă verde, câteva ciuperci. Ingrediente: 5 ceşti orez fiert 5 linguri untură 8 cârnăciori 300 g costiţă 4 ouă 1 ceapă 150 g ton ceapă verde câteva ciuperci Mod de preparare: Cu câteva ore înainte de preparare, orezul se […]
Cum se prepara Papanasi fierti cu dulceata de gutui (video)
Papanasi fierti cu dulceata de gutui: Cum se prepara Papanasi fierti cu dulceata de gutui:
Reteta zilei: Curry de pui cu ciuperci in aluat
Curry de pui cu ciuperci in aluat din: pasta de curry, lapte de cocos, dovleac, pui, ciuperci, aluat. Poate te intereseaza si Pui cu curry si nuca de cocos Ingrediente: 2 linguri pasta de curry 1 l lapte de cocos 1 bucata dovleac, curatat de coaja si seminte 250g carne de pui, gatita 2 ciuperci […]
Varza cu carne si hagina
Varza cu carne si hagina din: carne tocată de porc, varză, ou, sare, bicarbonat, hagina, rădăcină de ghimbir, faina. Ingrediente: 250 g carne tocată de porc 1 căpăţâmă varză 1 ou 1 linguriţă sare 1/2 linguriţă bicarbonat 2 linguriţe hagina tocată 2 linguriţe rădăcină tocată de ghimbir 1 linguriţă făină Mod de preparare: Se desfac foile […]
Vita la tigaie cu chimen si anason
Vita la tigaie cu chimen si anason din: carne de vacă, sare, vin, piper (chinezesc – de preferat), chimen, usturoi, anason, ulei de arahide, ouă, făină, hagina, ghimbir, sare condimentată, piper. Ingrediente: 900 g carne de vacă 1 linguriţă sare 1 1/2 lingură vin un praf de piper (chinezesc – de preferat) chimen, usturoi şi anasoh (toate […]
Cocktail cu portocala si vodca
Cocktail cu portocala si vodca din: vodcă, suc de portocale, zahăr brun, gheata. Ingrediente: 50 ml vodcă 500 ml suc de portocale 2 linguri zahăr brun 4 cuburi de gheata Mod de preparare: Zdrobeşti cuburile de gheaţă într-un borcan şi torni peste ele sucul de portocale şi vodca. Infitetezi capacul şi agiţi bine. Stropeşti […]
Chiftelute de crevete cu castane si ghimbir
Chiftelute de crevete cu castane si ghimbir din: crevete, carne grasă de porc, castane comestibile, ulei de arahide, făină albă, sare, bicarbonat, oua, rădăcină de ghimbir, vin roşu, piper. Ingrediente: 500 g crevete proaspete 100 g carne grasă de porc 20o g castane comestibile 5 căni ulei de arahide 2 linguriţe făină albă dizolvată în 2 […]
Varza calita cu ceafa de porc
Varza calita cu ceafa de porc din: varză murată, ceafă de porc, cârnaţi afumaţi, piper. Ingrediente: 1 varză murată 500 g ceafă de porc 2-3 cârnaţi afumaţi piper Mod de preparare: Tai varza fideluţă şi o pui la călit cu 4 linguri de ulei şi cu piperul, după gust. între timp, tai ceafa de porc felii şi le […]
How to make Wasabi and green onion dip (video)
Wasabi and green onion dip How to make Wasabi and green onion dip Pofta buna!
How to make French toast (video)
French toast How to make French toast Pofta buna!
How to make Cornbread pancake (video)
Cornbread pancake How to make Cornbread pancake Pofta buna!
How to make Savory, smothered steak (video)
Savory, smothered steak How to make Savory, smothered steak Pofta buna!
How to make Apple pie mini muffins (video)
Apple pie mini muffins How to make Apple pie mini muffins Pofta buna!
How to make Crusted fried chicken strips (video)
Crusted fried chicken strips How to make Crusted fried chicken strips Pofta buna!
How to make Whole grain waffles (video)
Whole grain waffles How to make Whole grain waffles Pofta buna!
How to make Shortbread cookies (video)
Shortbread cookies How to make Shortbread cookies Pofta buna!
How to make Cherry cheese pie (video)
Cherry cheese pie How to make Cherry cheese pie Pofta buna!
Turta dulce cu ghimbir si cuisoare
Turta dulce cu ghimbir si cuisoare din: faina, sare, bicarbonat, ghimbir, nucşoară, cuişoare, unt, zahar, ou, bombonele pentru decor. Ingrediente: 3 căni făină 1/4 linguriţă sare 3/4 linguriţă bicarbonat 1 linguriţă ghimbir ras 2 linguriţe praf scorţişoară 1/4 linguriţă praf nucşoară 1/4 linguriţă cuişoare zdrobite 1/2 pachet unt 1/2 cană zahăr 1 ou bombonele pentru decor Mod de preparare: Intr-un bol […]
Supa clara de pui cu hagina
Supa clara de pui cu hagina din: pui de 1,5 kg, sare, vin, bicarbonat, hagina, ghimbir, piper. Ingrediente: 1 pui de 1,5 kg 1 linguriţă sare 2 linguriţe vin 1/2 linguriţă bicarbonat 1 lingură hagina 1 lingură ghimbir piper Mod de preparare: Pe planşeta de gătit se taie puiul de-a lungul spatelui, apoi în continuare de-a […]
Sarmale in foi de vita cu sos si lamaie
Sarmale in foi de vita cu sos si lamaie din: frunze viţă-de-vie, carne tocată amestec vită şi porc, orez, ceapa, faina, sare, piper, oua, lamaie. Ingrediente: 20 de frunze viţă-de-vie 400 g carne tocată amestec vită şi porc 80 g orez 2 cepe 1 lingură făină sare piper 3 ouă 1 lămâie Mod de preparare: Speli orezul în […]
Cocktail cu crema de cafea
Cocktail cu crema de cafea din: whisky, frişcă, lapte condensat, sirop de ciocolată, esenţă de vanilie, cafea instant. Ingrediente: 2 pahare whisky 1 cană frişcă 1 cană lapte condensat 2 linguri sirop de ciocolată 2 linguri esenţă de vanilie 1 lingură cafea instant Mod de preparare: Pui toate ingredientele în blender şi le amesteci 30 de secunde. Dacă pui cocktailul […]
Vita cu orez si hagina
Vita cu orez si hagina din: carne macră de vacă, orez, sos de boabe de „Sichuan “, sos de soia, sare, zahăr, hagina, rădăcină de ghimbir, ulei de susan, ulei de arahide. Ingrediente: 450 g carne macră de vacă 200 g orez 3 linguri sos de boabe de „Sichuan “ 3 linguri sos de soia 1 […]
Fursecuri cu banane, ovaz si migdale
Fursecuri cu banane, ovaz si migdale din: banane, fulgi de ovăz, ciocolată amăruie, stafide aurii, fulgi de migdale, fulgi de migdale, sare, ulei sau margarină. Ingrediente: 500 g banane bine coapte (cântărite înainte de a le decoji) 180 g fulgi de ovăz 50 g ciocolată amăruie 50 g stafide aurii 50 g fulgi de migdale 1 linguriţă zahăr vanilinat 1 praf de sare […]
Reteta zilei: Piept de curcan in crusta de ierburi aromatice
Piept de curcan in crusta de ierburi aromatice din: usturoi, sare, ulei de masline, salvie, cimbru, rozmarin, piper, seminte de telina, piept de curcan. Poate te intereseaza si Ciocanele de curcan la cuptor Ingrediente: 2 catei de usturoi 1 1/4 lingurite sare 3 linguri ulei de masline 2 lingurite salvie tocata 2 lingurite cimbru tocat […]
Pateuri Samosa cu sos de iaurt mentolat
Pateuri Samosa cu sos de iaurt mentolat din: făină albă şi integrală, cjimen nergu, sare, ulei de masline, apa, cartofi, ceapa verde, usturoi verde, mazare congelata, turmeric, seminţe de chimen, curry, ulei de cocos, zeama de lamaie, iaurt de soia, runze de mentă, usturoi, sare, lămâie. Ingrediente pentru aluat: câte 100 g făină albă şi integrală 1 linguriţă chimen negru 1/2 linguriţă de sare […]
Prajitura cu nuca, ciocolata si gem de caise
Prajitura cu nuca, ciocolata si gem de caise din: oua, smantana grasa, zahar pudra, untura sau margarina, drojdie, fina, sare, nuci, sirop concentrat, coaja de lamaie, esenţă de rom, stafide, gem de caise, unt, cubuleţe de ciocolată. Ingrediente pentru aluat: 3 ouă 4-5 linguri smântână grasă 2 linguri zahăr pudră 250 g untură sau margarină 1/2 cub drojdie 500 […]
Cosulete cu legume si ananas
Cosulete cu legume si ananas din: faina, unt, apa, sare, morcovi, rădăcină de pătrunjel, telina, mazare, cartofi, rămurele de oregano, ananas din compot, măr, coriandru, maioneză fără ou, sare, piper. Ingrediente pentru aluat: 250 g făină 125 g unt 60 ml apă sare Ingrediente pentru umplutură: 3 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină mică 3-4 linguri mazăre din conservă […]
Ciorba de perisoare cu carne de pui
Ciorba de perisoare cu carne de pui din: apa, carne de pui, ceapa, zeama de lamaie, orez, leustean verde, oua, lapte, gris, rosii. Ingrediente: 1 l apă 300 g carne de pui cu os 1 ceapă 1 morcov zeamă de la 1/2 lămâie 1 lingură orez leuştean verde 1 gălbenuş 2 linguri lapte 1 linguriţă […]
Trufe simple si gustoase
Trufe simple si gustoase din: ciocolată, frisca lichida, unt, cacao. Ingrediente: 200 g ciocolată 100 ml frişcă lichidă 30 g unt cacao Mod de preparare: Untul şi frişca lichidă se pun pe foc şi, între timp, se rupe ciocolata. Se pune ciocolata înţr-un vas, se toarnă compoziţia de unt clocotit şi se amestecă pentru a topi […]
Mancare de fasole verde cu orez si rosii
Mancare de fasole verde cu orez si rosii din: fasole verde fideluţă, orez, frunze de telina, ceapa, ardei gras, rosii din borcan sau de sezon, marar, patrunjel. Ingrediente: 300 g fasole verde fideluţă 1-2 linguri orez frunze de ţelină 1-2 cepe 1 ardei gras roşii din borcan sau de sezon mărar pătrunjel Mod de preparare: Cureţi ceapa […]
Reteta zilei: Pizza cu aluat din faina integrala
Pizza cu aluat din faina integrala din: zahar, apa calda, drojdie, ulei de masline, sare, faina integrala, faina, topping. Poate te intereseaza si Pizza cu ardei, ceapa si masline Ingrediente: 1 lingurita de zahar 1 1/2 cana de apa calda 1 lingură drojdie uscată 1 lingura ulei de masline 1 linguriță sare 2 cesti faina […]
Bautura racoritoare cu rosii, mango si citrice
Bautura racoritoare cu rosii, mango si citrice din: oşii decojite, mango, pepene verde, coaja si suc de portocala, coaja si zeama de lamaie, portoca, lamaie, gheata. Ingrediente: 50 g roşii decojite, tăiate în două şi curăţate de seminţe 1 mango copt bine 600 g pepene verde curăţat de coajă şi de seminţe şi tăiat în bucăţele […]
Salata de cartofi cu varza si bacon
Salata de cartofi cu varza si bacon din: cartofi noi, varza, ceapa, bacon, sare, otet, piper, zahar, mar rosu, slăninuţă afumată, mărar Ingrediente: 500 g cartofi noi 1 varză micuţă 1 ceapă 100 g bacon sare oţet ulei piper 1 linguriţă de zahăr 1 măr roşu 3-4 felii de slăninuţă afumată mărar tocat Mod de preparare: Fierbi […]
Clatite de cartof cu verdeata
Clatite de cartof cu verdeata din: cartofi, ceapa, faina, oua, verdeta, ulei de porumb, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi o ceapă 150 g făină 3 ouă verdeaţă, după gust ulei porumb, pentru prăjit sare piper Mod de preparare: Se dau pe râzătoare atât cartofii curăţaţi si spălaţi, cât si ceapa, si se lasă să se odihnească 30 […]
Ciocolata delicioasa cu nuci
Ciocolata delicioasa cu nuci din: apa, zahar, unt, pudra de lapte, cacao, nuci. Ingrediente: 100 ml apă 180 g zahăr 120 g unt 270 g pudră de lapte 50 g cacao 50 g nuci Mod de preparare: Laptele pudră se amestecă bine cu cacaua si apoi se cerne. Se face siropul, pentru care apa şi […]
Costita inabusita, cu boabe fermentate de soia
Costita inabusita, cu boabe fermentate de soia din: costiţă, glutanat de sodiu, boabe fermentate de soia, vin, mălai, zahăr, sos de soia, ceapă verde (chinezească), sare, rădăcină de ghimbir, piper. Ingrediente: 500 g costiţă 1/3 linguriţă glutanat de sodiu 1 lingură boabe fermentate de soia 1 lingură vin 1 lingură mălai (dizolvat în 2 linguri apă) […]
Fructe prajite cu miere
Fructe prajite cu miere din: banane, măr, ananas, făina, apă, praf de copt, sare, zahăr, ulei, miere. Ingredinete: 2 banane 1 măr 2 felii de ananas 80 g făina 6 linguri de apă 1 linguriţă praf de copt un vârf de cuţit de sare 1 lingura de zahăr ulei miere Mod de preparare: Se curăţă fructele […]
Terina de pui cu bacon si merisoare
Terina de pui cu bacon si merisoare din: piept de pui, pulpe de pui dezosate, ceapa, felii de bacon, unt, coniac, oua, sare, piper negru, merisoare uscate, rozmarin, nucsoara. Ingrediente: 1 kg piept de pui 500 g pulpe de pui dezosate 2 cepe 250 g felii de bacon 50 g unt 50 ml coniac 2 gălbenuşuri sare […]
Tort cu budinca de vanilie, nuca si cafea
Tort cu budinca de vanilie, nuca si cafea din: oua, zahar, nuca, faina, praf de copt, lapte, budincă de vanilie, zahăr vanilinat, margarina, frisca, biscuiti, cafea, drajeuri. Ingrediente pentru blat: 10 ouă 10 linguri zahăr 8 linguri nucă măcinată 4 linguri făină 1/2 plic praf de copt Ingrediente pentru cremă: 500 ml lapte 1 plic budincă de vanilie […]
Reteta zilei: Paine de casa cu sare de mare
Paine de casa cu sare de mare din: faina, drojdie uscata, sare de mare, apa. Poate te intereseaza si Paine de casa cu malai Ingrediente: 3 cesti făină 1/4 linguriță drojdie uscata 1 1/2 lingurite sare de mare 1 3/4 cana de apa, la temperatura camerei Mod de preparare: Într-un castron mare, se amestecă făină, […]
Supa rece de legume cu patrunjel
Supa rece de legume cu patrunjel din: rosii decojite, apa, ulei de masline, castravete, ardei, ceapa, usturoi, otet balsamic, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 400g roşii decojite 100ml de apă 2 linguri ulei de măsline 1 castravete 1 ardei galben mic 1 ceapa 2 căţei de usturoi 2 linguri de oţet balsamic câteva fire de pătrunjel […]
Tort cu crema de cocos, ciocolata si vanilie
Tort cu crema de cocos, ciocolata si vanilie din: oua, zahăr, făină şi nucă de cocos, ulei, lamaie, unt topit, zahăr pudră, zahăr vanilinat, frişcă bătută, ciocolată de menaj, nucă, esenţă de vanilie. Ingrediente pentru blatul 1: 5 ouă câte 5 linguri zahăr, făină şi nucă de cocos 1 lingură ulei Ingrediente pentru blatul 2: 5 ouă câte 5 linguri zahăr […]
Friptura de porc in ulei de arahide
Friptura de porc in ulei de arahide din: muşchi de porc, praf de glutanat de sodiu, ulei de arahide, vegeta, sare, ou, vin, făină. Ingrediente: 150 g muşchi de porc 1/2 linguriţă praf de glutanat de sodiu 2 căni ulei de arahide 1/2 linguriţă vegeta 1/2 linguriţă sare 1 ou 1 linguriţă vin 3 linguriţe […]
Tort de vanilie cu kiwi si jeleuri
Tort de vanilie cu kiwi si jeleuri din: oua, zahar pudra, lapte, ulei, faina, sare, esenta de vanilie, udincă de vanilie, pudră de cacao pentru băuturi instant, gelatină pudră, kiwi, jeleuri roşii glazurate, frişcă, gelatină transparentă pentru tort. Ingrediente pentru blat: 4 ouă 4 linguri zahăr pudră 2 linguri lapte 2 linguri ulei 4 linguri făină sare 1 fiolă esenţă de vanilie […]
Merdenele cu muguri de bambus si ciuperci
Merdenele cu muguri de bambus si ciuperci din: făină albă, carne tocată de vită, carne tocată de oaie, muguri de bambus, ciuperci de iarnă, sos de soia, pastă sărată de soia, vin, amoniac, piper, ceapă verde, ghimbir, ulei de susan, morcov, boabe verzi de soia, sare. Ingrediente: 500 g făină albă 150 g carne tocată de […]
Retete culinare (2015)
Retete culinare: Reteta zilei: Supa de fasole cu ciolan de porc afumat Supa de fasole cu ciolan de porc afumat din: ciolan de porc, ceapa, telina, usturoi, fasole, dafin, oregano, piper. Poate te itnereseaza si Ciorba de fasole cu costita afumata si… Read more » Reteta zilei: Salata de quinoa cu legume si verdeata Salata […]
Reteta zilei: Cocktail cu gin si aroma de portocala
Cocktail cu gin si aroma de portocala din: gin, vermut dulce, bitter, coaja de portocala. Poate te intereseaza si Cocktail margarita cu aroma de lamaie Ingrediente: 90ml gin 90 ml vermut dulce 30ml bitter coaja de portocala Mod de preparare: Raciti in congelator 2 pahare pentru cocktail. Umpleti parțial un ulcior mic cu gheață. […]
Cioba de varza cu carnati si smantana
Cioba de varza cu carnati si smantana din: varza, salata verde, ceapa, marar, smantana, ulei, carnati afumati, zeama de varza, morcov, patrunjel. Ingrediente: 1/2 varză tăiată 1 salata verde 1 ceapa tocată 1 legătură mărar tocat 100 ml smântână 1 lingura ulei 500 ml zeamă varză 2 cârnati afumaţi, tăiati felii 1 morcov ras 1 patrunjel ras […]
Pulpa de curcan la cuptor cu rozmarin si busuioc
Pulpa de curcan la cuptor cu rozmarin si busuioc din: pulpă superioară curcan, usturoi, rozmarin, busuioc, ulei de masline, crutoane, lamaie, ceapă, roşii cherry, vin alb, sare, piper. Ingrediente: 1 pulpă superioară curcan 1 căpăţână usturoi 1 crenguţă rozmarin 2 mâini frunze busuioc proaspăt 50 ml ulei de măsline 150 g crutoane 1 lămâie 1 ceapă 200 g roşii cherry 1 […]
Prajitura cu lapte si fulgi de migdale
Prajitura cu lapte si fulgi de migdale din: oua, lapte, zahar, zahar vanilat, fulgi de migdale, coaja de lamaie, esenţă vanilie sau rom, amidon. Ingrediente: 5 ouă 1 l lapte 120 g zahăr 1 pliculeţ zahăr vanilat fulgi de migdale coaja răzuită de la o lămâie 1 linguriţă esenţă vanilie sau rom 2 linguri amidon Mod […]
Frigarui de pui cu sos de soia
Frigarui de pui cu sos de soia din: piept pui, usturoi, ceapă verde, nucşoara, piper alb, sos de soia, vin alb, pastă ardei iute, zahăr, sare. Ingrediente: 300 g piept pui 10g usturoi 20g ceapă verde 5 g nucşoara 2g piper alb, măcinat 15 ml sos de soia 10ml vin alb 30 g pastă ardei […]
Prajitura cu mascarpone, nuca si cacao
Prajitura cu mascarpone, nuca si cacao din: oua, zahar, sare, faina, miez de nuca, zahar vanilinat, mascarpone, cacao, esenta de rom, zahăr pudră, ciocolată albă Ingrediente pentru blat: 6 ouă 6 linguri zahăr 1 praf de sare 3 linguri făină 4 linguri miez de nucă măcinat 2 plicuri zahăr vanilinat Ingrediente pentru cremă: 250 g mascarpone 2 […]
Friptura crocanta de porc cu bureti
Friptura crocanta de porc cu bureti din: carne de porc, untură de porc, ceapă, bureţi uscaţi, ulei de arahide, sos de soia, vin, oţet, făină, ghimbir, usturoi, bureţi, bicarbonat. Ingrediente: 500 g carne de porc 125 g untură de porc 1/2 ceapă mijlocie 1 linguriţă bureţi uscaţi 2 1/2 ceşti cu ulei de arahide 1 1/2 […]
Prajitura cu ciocolata, stafide si fulgi de migdale
Prajitura cu ciocolata, stafide si fulgi de migdale din: făină albă pentru cozonac, drojdie uscată, lapte dulce pasteurizat, zahăr, oua, sare, unt sau margarină, ulei, coaja de lamaie, zahăr vanilinat, ciocolată neagră sau de menaj, stafide aurii, fulgi de migdale. Ingrediente: 1 kg făină albă pentru cozonac 2 plicuri (a câte 7 g) drojdie uscată 350 ml lapte dulce pasteurizat 250 […]