duminică, 13 martie 2016

Retete De Mancare gustoase # 63 (2016)

Retete De Mancare

Retete de top (2015)

 Retete de top: Reteta zilei: Coaste de porc la cuptor cu sos barbeque Coaste de porc la cuptor cu sos barbeque din: coaste de porc, condimente, sos barbeque, folie de aluminiu.   Ingrediente: 2 randuri de coaste de porc Condiment pentru carne de… Read more » Reteta zilei: Fasole verde cu sos de usturoi Fasole […]
Fursecuri_cu_scortisoara_si_sos_de_ciocolata

Fursecuri cu scortisoara si sos de ciocolata

Fursecuri cu scortisoara si sos de ciocolata din: unt, zahar, faina, ou, amidon, scortisoara, sare, sos de ciocolata. Ingrediente pentru aluat: 125 g unt 125 g zahăr 200 g făină un ou 50 g amidon o lingură scorţişoară un praf de sare Ingrediente pentru decor: sos de ciocolată Mod de preparare: Se amestecă untul moale […]
 

Pui cu telina si ceapa verde

Pui cu telina si ceapa verde din: carne de pui, albuş, amidon, ţelină, ceapă verde, ardei iute, ghimbir, zahăr maro, vin chinezesc, ulei, sare. Ingrediente: 300 g carne albă de pui 1 albuş 2 linguri amidon 250 g ţelină 1 fir ceapă verde (1/2 ceapă) 1 ardei iute 1 linguriţă ghimbir tocat mărunt 1 linguriţă […]
Antricoate sucevene

Antricot de vita cu sos de ciuperci

Antricot de vita cu sos de ciuperci din: antricot de vită, vin roşu sec, unt, cub concentrat de vită, ciuperci, ceapa, foaie de dafin, făină, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg antricot de vită 500 ml vin roşu sec 75 g unt un cub concentrat de vită 200 g ciuperci 2 cepe o foaie de dafin ulei o linguriţă făină sare […]
 

Salata de fructe cu iaurt

Salata de fructe cu iaurt din: banane, portocale, struguri, kiwi, nucă de cocos, zahăr, iaurt. Ingrediente: banane portocale struguri kiwi nucă de cocos zahăr iaurt Mod de preparare: Se taie fructele după preferinţă, se amestecă cu zahar, apoi cu iaurt, iar la urmă se adaugă nuca de cocos, tăiată bucăţele mici.   Pofta buna!
Prajituri_cu_migdale_si_afine_12

Reteta zilei: Prajituri cu migdale si afine

Prajituri cu migdale si afine din: unt nesarat, zahar, oua, ciocolata alba, faina, praf de copt, sare, suc de portocale, esenta de migdale, migdale prajite, afine uscate, ciocolata topita. Poate te intereseaza si Prajituri cu ciocolata si crema de branza Ingrediente: 1/2 cana unt nesărat 1,5 cesti de zahăr 3 oua 120gr ciocolată albă, topita […]
 
 

Retete pentru toate gusturile (2015)

Retete pentru toate gusturile: Reteta zilei: Salata calda cu legume si bacon Salata calda cu legume si bacon din: varza de bruxelles, bacon, ceapa, usturoi, ciuperci, supa de pui, sos de soia, ulei de masline.   Ingrediente: 3 cesti varza de bruxelles,… Read more » Reteta zilei: Cocktail Mojito cu fructe kumquat Mojito cu fructe […]
 

Retete Magice (2015)

Retete Magice: Reteta zilei: Bruschete cu masline si struguri Bruschete cu masline si struguri din: ulei de masline, struguri, masline, rozmarin, sare de mare, fulgi de ardei rosu, bagheta, ricotta. Poate te intereseaza si Bruschete cu masline si seminte… Read more » Reteta zilei: Sote de ciuperci si fasole verde cu sos de prune uscate […]
 
Pui_la_cuptor_cu_rosii_si_cartofi

Pui la cuptor cu rosii si cartofi

Pui la cuptor cu rosii si cartofi din: pulpe întregi de pui, ardei graşi, ceapa, rosii, cartofi, condimente, sare, ulei. Ingrediente: 2 pulpe întregi de pui 4 ardei graşi 2 cepe mari sau 4 mici 6 roşii mici 4 cartofi condimente, după gust sare 4 linguri ulei Mod de preparare: Carnea se porţionează, se curăţă bine şi se […]
Ciorba_de_varza_cu_morcov_si_cartofi

Ciorba de varza cu morcov si cartofi

Ciorba de varza cu morcov si cartofi din: varză acră, morcovi, rădăcină pătrunjel, telină, cartofi, cimbru, zeamă de varză, pătrunjel, piper. Ingrediente: 1/2 varză acră, medie 2 morcovi o ceapă o rădăcină pătrunjel o felie ţelină 3 cartofi o linguriţă cimbru 3 linguri ulei 500 ml zeamă de varză pătrunjel piper Mod de preparare: Varza se trece sub un jet de […]
 
Piftie_de_iupure_cu_legume_si_merisoare

Piftie de iepure cu legume si merisoare

Piftie de iepure cu legume si merisoare din: iepure, morcovi, radacina de telina, zucchini, ardei graşi roşii, merişoare, gelatină, boabe de piper, foi de dafin, cuişoare, oţet, oua. Ingrediente: 1 iepure curăţat 4 morcovi mari 1 rădăcină de ţelină 4 zucchini 2 ardei graşi roşii 100 g merişoare 14 foi gelatină 10 boabe de piper 2 foi de dafin 2 cuişoare 1/4 ceaşcă […]
Tort_de_ciocolata_cu_nuci_si_portocale

Tort de ciocolata cu nuci si portocale

Tort de ciocolata cu nuci si portocale din: ciocolată cu cafea, nuci, coajă de portocală glasată şi tocată, praf de copt, oua, unt, zahar, esenta de portocale, gelatină, rom alb, suc de portocala, zahăr, frişcă, ciocolată albă, alune, sirop de caramel, drajeuri de ciocolată. Ingrediente pentru blat: 200 g ciocolată cu cafea 175 g nuci măcinate 50 g coajă de portocală glasată şi tocată 2 […]
 

Pui adobo cu sos de soia si usturoi

Pui adobo cu sos de soia si usturoi din: fileuri piept pui (aproximativ 150 g fiecare), sos de soia, oţet de vin, apă, usturoi (sau 5 linguriţe de praf de usturoi). Ingrediente: 4 fileuri piept pui (aproximativ 150 g fiecare) dezosate şi fără piele 1/2 cană sos de soia 1/2 cană oţet de vin 1 cană […]
Sarmale_de_peste_cu_ienibahar

Sarmale de peste cu ienibahar

Sarmale de peste cu ienibahar din: varză, orez, ceapa, vin, suc de roşii, ulei, carne de scrumbie afumată, piper, mărar uscat, cimbru, ienibahar, foi de dafin, carne dezosată de peşte alb (crap, ştiucă sau şalău) Ingrediente: 1 varză 150 g orez 2 cepe 1 pahar de vin 1 pahar de suc de roşii 3 linguri de […]
 
Mancare de bame cu ardei si rosii

Tocana de bame cu carne de vitel

Tocana de bame cu carne de vitel din: bame uscate, carne viţel, ceapa, morcovi, masline amestecate, bulion, ulei, faina. Ingrediente: 200 g bame uscate 300 g carne viţel o ceapă mare 2 morcovi 200 g măsline amestecate 2 linguri bulion 2 linguri ulei o lingură făină Mod de preparare: Se căleşte ceapa în uleiul în­cins şi, după ce […]

Pilaf de orez cu scortisoara si stafide

Pilaf de orez cu scortisoara si stafide din: orez (basmati, de preferat), unt nesărat, ceapă, usturoi, beţişoare de scorţişoară, nucşoare verzi, boabe de piper, şofran de pământ, apă, sare, stafide, fulgi de alune. Ingrediente: 275 g orez (basmati, de preferat) 50 g unt nesărat o ceapă mare, tăiată mărunt 8 căţei de usturoi 3 beţişoare rupte de scorţişoară (de […]
 
Fursecuri arabesti cu scortisoara

Fursecuri cu scortisoara si condimente

Fursecuri cu scortisoara si condimente din: făină, zahar, scorţişoară, condimente, unt, sirop de zahar. Ingrediente: 230 g făină 100 g zahăr 1 linguriţă scorţişoară măci­nată 1/2 linguriţă condimente , asortate 75 g unt sirop din zahăr     Mod de preparare: Se tapetează două tăvi cu hârtie de copt. Făina, zahărul şi mirodeniile se amestecă într-un castron. Se […]

Pui cu alune si smantana

Pui cu alune si smantana din: pulpe de pui, pui tocat, alune, anacard, smântână, garam maşala, pastă de usturoi, pastă de ghimbir, sare, pastă de chili verde, ulei de alune de pământ, zeamă de lămâie, şofran, chutney cu mentă (condiment ce conţine fructe, ierburi acre, ceapă, stafide şi arome diverse). Ingrediente: 4 pulpe întregi de […]
 
Plachie_bucovineana_cu_cimbru_si_boia

Plachie bucovineana cu cimbru si boia

Plachie bucovineana cu cimbru si boia din: peşte, ceapă, roşii răscoapte, ardei graşi, ciuperci, usturoi, smântână, sare, piper, boia, pătrunjel, cimbru, vin dulce, unt, untdelemn. Ingrediente: 2 kg peşte 1 kg ceapă 1 kg roşii răscoapte 2-3 ardei graşi 1 castron cu ciuperci 5-6 căţei de usturoi 1 ceaşcă cu smântână sare piper boia pătrunjel cimbru […]

Pui cu chimen, sofran si coriandru

Pui cu chimen, sofran si coriandru din: pulpe şi piept de pui, ceapa, apă, rădăcină de ghimbir, usturoi, coriandru, chimen de pământ, chimen, şofran, scorţişoară, nucşoare negre, usturoi, ulei, sare, pasta de tomate, ardei iuţi, frunze coriandru. Ingrediente: 1 kg pulpe şi piept de pui 3 cepe mari, tăiate mărunt 175 ml apă 2,5 cmc […]
 
Bomboane_de_ciocolata_cu_chili_si_nuca

Bomboane de ciocolata cu chili si nuca

Bomboane de ciocolata cu chili si nuca din: apa, zahar, unt, cacao, foaie de napolitană, mărunţită (sau, alternativ, biscuiţi zdrobiţi), lapte praf, chili, nuci, ciocolată neagră. Ingrediente: 150 ml apă 1 cană de zahăr 100 g unt 2 linguri cacao 1 foaie de napolitană, mărunţită (sau, alternativ, biscuiţi zdrobiţi) 2 căni lapte praf 1/4 lin­guriţă chili 100 g nuci măcinate […]

Pui cu alune Tikka Masala

Pui cu alune “Tikka Masala” din: pui (Tikka), ghimbir, usturoi, sare, unt nesarat, ceapa, sofran, chimen, gram maşala, chili, cremă dublă, alune, lichid (obţinut din zeamă de la supa de pui şi apă). Ingrediente: 450 g pui (Tikka) 1,5 cmc rădăcină de ghimbir curăţată şi tăiată 2 căţei de usturoi, curaţat şi tăiat 1 linguriţă sare 50 g unt nesăpat […]
 
Tocana_la_bostan_cu_rosii_si_ceapa

Tocana la bostan cu rosii si ceapa

Tocana la bostan cu rosii si ceapa din: dovleac, carne, grasime, piper boabe, sare, boia, rosii, ceapa. Ingrediente: 1 dovleac 1 kg de carne (de viţel sau porc) grăsime sare piper boabe boia 3-4 roşii 4-5 cepe Mod de preparare: Ceapa tăiată peştişori se căleşte puţin în ulei sau untură, apoi se adaugă şi carnea, să […]

Peste cu orez si sofran

Peste cu orez si sofran din: peşte, slănină, unt, ceapa, roşii, şofran, sare, piper şi boia, orez. Ingrediente: 1 peşte 125 g slănină 40 g unt 3 cepe 4 roşii 1/2 linguriţă şofran sare piper boia 250 g orez     Mod de preparare: Intr-o cratiţă cu unt topit se pun slănina tăiată cubuleţe şi […]
 
Dulceata_de_cirese_amare_cu_vanilie

Dulceata de cirese amare cu vanilie

Dulceata de cirese amare cu vanilie din: zahăr tos, vanilie (sau zahăr vanilinat), zeama de lămâie, cireşe amare (negre şi fără sâmburi). Ingrediente:  1,6 kg zahăr tos 3 g vanilie (sau zahăr vanilinat) zeama de la o lămâie 1,2 kg cireşe amare (negre şi fără sâmburi)     Mod de preparare: Mai întâi, se amestecă cireşele […]

Peste Tandoori cu chimen si coriandru

Peste Tandoori cu chimen si coriandru din: file de peşte alb, usturoi, rădăcină de ghimbir, sare, chimen, coriandru, gram maşala, praf de chili, colorant “Tandoori” (sau câteva picături de colorant sintetic roşu, amestecat cu o linguriţă de pastă de tomate), zeama de lămâie, apă, ulei, făină, praf de chili, sare. Ingrediente: 450 g file din oricare fel […]
 
Invartita_cu_mac_si_vanilie

Invartita cu mac si vanilie

Invartita cu mac si vanilie din: făină, lapte, ouă, zahăr tos, drojdie, untdelemn, sare, seminţe mac, lapte,zahăr vanilinat sau vanilie, coajă de lămâie. Ingrediente pentru aluat: 3 ceşti de făină 1 ceaşcă de lapte 2 ouă + 1 ou de uns la sfârşit 1 pahar de zahăr tos 1 linguriţă de drojdie 3 linguri de untdelemn 2 […]

Pui cu sos picant si sofran

Pui cu sos picant si sofran din: pui, unt, usturoi, supă, şofran, făină de grâu, suc de lămâie, sare, piper, coriandru. Ingrediente: 1 pui mai mare 150 g unt 3 căţei usturoi 1 l supă 1/2 linguriţă şofran 2 linguri făină de grâu sucul de la 1 lămâie sare piper coriandru Mod de preparare: Puiul se […]
 
Saramura_de_scrumbie_cu_ghimbir_si_coriandru

Saramura de scrumbie cu ghimbir si coriandru

Saramura de scrumbie cu ghimbir si coriandru din: scrumbie, ghimbir, ardei iute roşu, ardei capia, sare, piper negru boabe, o foaie dafin, boabe coriandru, oţet balsamic, otet de mere, pătrunjel, ulei de floarea-soarelui. Ingrediente: un kg scrumbie 100 g ghimbir un ardei iute roşu 2 ardei capia 300 g piure de roşii sare piper negru boabe o foaie dafin 4-5 boabe coriandru o […]
Minitarte_cu_capsuni_si_smantana

Minitarte cu capsuni si smantana

Minitarte cu capsuni si smantana din: faina, unt, zahar pudra, zahar vanilat, sare, bicarbonat, smântână dulce, căpşuni, gelatina. Ingrediente pentru aluat: 500 g făină 250 g unt 150 g zahăr pudră un plic zahăr vanilat o linguriţă bicarbonat un praf de sare Ingrediente pentru cremă: 400 g smântână dulce 400 g căpşuni un plic gelatină Mod de […]
 
Mancare_de_mazare_cu_ardei_gras_si_morcov

Mancare de mazare cu ardei gras si morcov

Mancare de mazare cu ardei gras si morocov din: mazare, ceapa, ardei gras, morcov, cartofi, patrunjel, bulion, ulei, rădăcină pătrunjel, sare. Ingrediente: un borcan mare mazăre o ceapă un ardei gras un morcov 3 cartofi o rădăcină pătrunjel 2-3 roşii în bulion 2 linguri ulei o legătură pătrunjel sare Mod de preparare: In cratita de fiert […]

Prajitura cu ananas si vanilie

Prajitura cu ananas si vanilie din: compot de ananas, unt, zahar tos, lapte, esenţă de vanilie, praf de copt, oua, faina, sare, ulei. Ingrediente:  o cutie compot de ananas 240 g unt 450 g zahăr tos 125 ml lapte esenţă de vanilie un praf de copt 2 oua 280 g făină un praf de sare ulei […]
Supa_de_mazare_cu_galuste_15

Reteta zilei: Supa de mazare cu galuste

Supa de mazare cu galuste din: bacon, unt, ceapa, supa de vita, mazare, sunca afumata, morcovi, praz, telina, cartofi, dafin, sare, piper, maghiran, cimbru, patrunjel, unt, oua, nucsoara. Poate te intereseaza si Supa de fasole uscata cu parmezan Ingrediente: 180gr bacon, cuburi 2 linguri unt 1 ceapa, tocata 10 cesti supa de vită 420gr mazăre […]
 

Orez cu bob rosu (varianta)

Orez cu bob rosu din: orez cu bob lunguieţ, bob roşu, sare. Ingrediente: 200 g orez cu bob lunguieţ 250 g bob roşu sare     Mod de preparare: Se spală orezul, se lasă minimum şase ore în apă rece şi se scurge bine. Bobul roşu se fierbe în apă rece cu puţină sare, se […]
Salata_de_orezcu_ton_si_ciuperci

Salata de orez cu ton si ciuperci

Salata de orez cu ton si ciuperci din: ciuperci, orez, oua, mazare, ardei, conserva ton bucati, în suc propriu, zeama de lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 100 g ciuperci 150 g orez 2 oua fierte 100 g mazăre 1 ardei 1 consevăde ton bucati, în suc propriu zeama de la 1 lămâie ulei sare piper   […]
 

Orez simplu

Orez simplu din: orez, zahăr, sare. Ingrediente: 250 g ore zahăr sare   Mod de preparare: Se spală bine orezul şi se lasă timp de 7-8 ore în apă rece. Se sărează şi se lasă într-o sită să se scurgă bine de apă. Se pune într-un vas şi se toarnă deasupra zahăr îndoit cu apă. Se amestecă bine şi […]

Salata cu varza, napi si castraveti

Salata cu varza, napi si castraveti din: felină, varză albă, varză roşie, napi, castraveţi, ardei roşu, sare, usturoi, ceapă verde, ghimbir (eventual şi crustacee). Ingrediente: felină varză albă varză roşie napi castraveţi ardei roşu sare usturoi ceapă verde ghimbir (eventual şi crustacee) Mod de preparare: Legumele se curăţă de coji, seminţe, se spală şi se taie rondele, […]
 
Mix_de_popcorn_cu_covrigei_si_chipsuri_05

Reteta zilei: Mix de popcorn cu covrigei si chips-uri

Mix de popcorn cu covrigei si chips-uri din: ulei, boabe de porumb de floricele, nuci, alune, covrigei, chips-uri, biscuiti, unt, sos worcestershire, zahar brun, mustar dijon, mustar pudra, sare de mare, boia de ardei, piper cayenne, praf de usturoi, praf de ceapa. Ingrediente: 3 linguri ulei 6 linguri boabe de porumb de floricele 1 cană […]
Cum se prepara Calamari umpluți

Calamari umpluti cu hribi si orez

Calamari umpluti cu hribi si orez din: tuburi de calamar, orez basmati, hribi congelaţi, brânză brie, ceapă roşie, usturoi, sos de soia, ulei, unt, zeamă de lămâie, sare, piper. Ingrediente: 3 tuburi de calamar 1/2 cană de orez basmati 1/2 cană de hribi congelaţi 50 g brânză brie 1 ceapă roşie mică 1 căţel de usturoi 100 ml sos de soia 3 linguri de ulei […]
 
Salata_calda_de_quinoa_si_zucchini

Salata calda de quinoa si zucchini

Salata calda de quinoa si zucchini din: quinoa, zucchini, vânătă, ardei gras rosu, ardei capia, rosie, ceapa, usturoi, fasole alba, ulei, sare, piper, frunze de menta. Ingrediente: 100 g quinoa 1 zucchini 1 vânătă 1 ardei gras roşu 1 ardei capia 1 roşie mare 1 ceapă 2 căţei de usturoi 50 g fasole albă fiartă 100 ml […]
Frigarui_cu_creveti_si_ananas

Frigarui cu creveti si ananas

Frigarui cu creveti si ananas din: creveti, ananas, ceapa rosie, ardei gras verde, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g creveţi 300 g ananas 1 ceapă roşie 1 ardei gras verde ulei sare piper Mod de preparare: Curăţă şi spală creveţii. Pe fiecare băţ de frigăruie, înfige câte un crevete, apoi un pătrat de ardei, unul […]
 
Mille_feuille_din_sfecla_miere_si_avocado

Mille-feuille din sfecla, miere si avocado

Mille-feuille din sfecla, miere si avocado din: sfeclă, avocado, zeamă de lămâie, ulei de măsline, miere, oţet de mere, sare. Ingrediente: 1 sfeclă mare 2 avocado zeamă de lămâie 2 linguri de ulei de măsline 1 lingură de miere 2-3 linguri de oţet de mere sare Mod de preparare: Fierbe sfecla, apoi curăţ-o de coajă sub jet de apă rece. într-un […]

Orez galben cu scortisoara

Orez galben cu scortisoara din: orez cu bob lunguieţ, unt, scorţişoară, cardamom, usturoi, ghimbir, colorant galben, sare. Ingrediente: 4 ceşti orez cu bob lunguieţ 1/2 ceşcuţă unt 4 bucăţele scorţişoară 4 bucăţi cardamom 2 căţei de usturoi 2 linguriţe ghimbir pisat colorant galben 1 lingură cu sare Mod de preparare: Orezul se spală bine şi […]
 
Aperitiv_cu_sfecla_hering_si_morcov

Aperitiv cu sfecla, hering si morcov

Aperitiv cu sfecla, hering si morcov din: fileuri de hering marinat, cartofi, morcovi, sfecla rosie, ceapa, oua, zeama de lamaie, patrunjel. Ingrediente: 2 fileuri de hering marinat 2 cartofi 2 morcovi 1 sfeclă roşie mare ceapă ouă fierte zeamă de lămâie pătrunjel (pentru decor) Mod de preparare: Spală cartofii, morcovii şi sfecla. Fier­be legumele separat […]

Lapte de portocale cu miere

Lapte de portocale cu miere din: lapte, suc de portocale, apă de trandafiri, miere, 1 coajă de portocală Ingrediente: 100 ml lapte 100 ml suc de portocale 1 lingură apă de trandafiri 1 lingură miere 1 coajă de por­tocală, tăiată spiralat Mod de preparare: Se fierbe laptele, se lasă să cloco­tească şi se amestecă cu sucul […]
 
Chiftele_de_carne_cu_fulgi_de_ovaz_si_usturoi

Chiftele de carne cu fulgi de ovaz si usturoi

Chiftele de carne cu fulgi de ovaz si usturoi din: fulgi de ovăz, lapte, carne de porc, carne de vită, oua, ceapa, usturoi, ulei, piper, chimen, patrunjel verde, sare, concentrat de legume, pesmet. Ingrdiente: 120 g fulgi de ovăz 8 linguri de lapte 320 g carne de porc 320 g carne de vită 1 ou 2 cepe 2-4 căţei […]

Gem de fructe combinate

Gem de fructe combinate din: fructe de sezon (mere, portocale, banane, pere, papaya, struguri, guave, kiwi), zahăr, zeamă de lămâie (portocală), esenţă de zmeură (ori de alt fruct de pădure), conservant. Ingrediente: 1 kg fructe de sezon (mere, portocale, banane, pere, papaya, struguri, guave, kiwi) 1,250 kg zahăr 1/2 linguriţă zeamă de lămâie (portocală) 1/2 […]
 
Prajitura_cu_branza_mac_si_nuca

Prajitura cu branza, mac si nuca

Prajitura cu branza, mac si nuca din: piscoturi, zahar, unt, scortisoara, miez de nuca, branza de vaci, oua, lapte, mac,  gelatină, zahar vanilat, gem de piersici, frunze de mentă. Ingrediente pentru blat: 300 g piscoturi 50 g zahăr 100 g unt 1 linguriţă şcortisoară 50 g miez de nucă pisat Ingrediente pentru umplutura: 450 g brânză de […]
Budinca_de_broccoli_cu_conopida_30

Reteta zilei: Budinca de broccoli cu conopida

Budinca de broccoli cu conopida din: broccoli, conopida, unt, ceapa, usturoi, faina, supa de pui, crema de branza, sare, piper, branza, unt topit, pesmet. Poate te intereseaza si Budinca de paste cu pui si broccoli Ingrediente: 1 broccoli, rupt buchetele 1 conopida, rupta buchetele 6 linguri unt 1/2 ceapa, cuburi 2 catei de usturoi, tocat […]
 

Miel cu spanac si menta

Miel cu spanac si menta din: crane de miel fără oase, nucşoară, nuci de anacard, usturoi, pastă de ghimbir, coriandru verde, mentă proaspătă, ulei, ceapă, boabe piper, seminţe de mac, sare, spanac, roşii, praf de chili galben. Ingrediente: 800 g crane de miel fără oase 8 g nucşoară 80 g nuci de anacard 6 căţei […]
Aspic_de_curcan_cu_morcov

Aspic de curcan cu morcov

Aspic de curcan cu morcov din: aripi de curcan, morcov, ceapa, foi de dafin, usturoi, piper negru boabe, gelatina, sare, sfeclă roşie fiartă,iaurt grecesc, ulei de măsline, otet de mere cu miere. Ingrediente: 3 aripi de curcan 1 morcov mare 2 cepe mari 2 foi de dafin 2 căţei de usturoi piper negru boabe 1 plic de gelatină […]
 

Lamai murate cu nucsoara si cuisoare

Lamai murate cu nucsoara si cuisoare din: lămâi, nucşoară neagră, sare, zahăr, cuişoare, seminţe de anason, chili roşu. Ingrediente: 1 kg lămâi 10 bucăţi nucşoară neagră 75 g sare 500 g zahăr 10 cuişoare 1 linguriţă seminţe de anason chili roşu, după gust Mod de preparare: Lămâile se ţin douăzeci şi patru de ore în apă […]
Aperitive_cu_cascaval_si_rosii_cherry

Aperitive cu cascaval si rosii cherry

Aperitive cu cascaval si rosii cherry din: caşcaval, ou, faina, praf de copt, ardei vrezi, rosii cherry, ulei, sare. Ingrediente: 250 g caşcaval 1 ou 2 linguri de făină 1 vârf de cuţit praf de copt 500 g ardei verzi 300 g roşii cherry ulei pentru prăjit sare Mod de preparare: Dă caşcavalul pe răzătoarea mică. […]
 

Orez cu linte si susan

Orez cu linte si susan din: orez, linte, seminţe de chimen, ulei, seminţe fenungreek, ceapă, praf de tumeric. Ingrediente: 125 g orez 60 g linte 2,5 g seminţe de chimen 15 ml ulei 2-5 seminţe fenungreek 60 g ceapă tăiata felii praf de tumeric Mod de preparare: Se spala bine orezul şi .lintea şi se […]
Rulouri de somon afumat

Rulouri cu somon si ceapa verde

Rulouri cu somon si ceapa verde din: foi de tortilla (lipii mexicane), somon afumat, cremă de brânză, ceapă verde, ulei de măsline. Ingrediente: 10 foi de tortilla (lipii mexicane) 500 g file de somon afumat 250 g cremă de brânză 1 legătură de ceapă verde 2 linguri de ulei de măsline   Mod de preparare: Intr-o tigaie antiaderentă, în­călzeşte pe […]
 
Dovlecei_umpluti_cu_carne_de_miel_08

Reteta zilei: Dovlecei umpluti cu carne de miel

Dovlecei umpluti cu carne de miel din: dovlecei, sos de rosii, pasta de tomate, boia de ardei, piper cayenne, ulei de masline, carne de miel, ceapa, usturoi, nuci de pin, chimen, turmeric, scortisoara, ienibahar, coriandru, patrunjel, fulgi de ardei. Poate te intereseaza si Dovlecei umpluti cu legume Ingrediente: 4 dovlecei 1 cutie sos de rosii […]

Miel la cuptor cu pasta de alune si coriandru

Miel la cuptor cu pasta de alune si coriandru din: pulpă de miel, pastă de alune, nucşoară, praf de chili, usturoi, frunze de coriandru, garam maşala, pastă de usturoi, ghimbir, pastă de ghimbir, ulei, pastă de ceapă, şofran, sare, silpă de carne cu legume, ittar dulce, pastă de tomate, iaurt. Ingrediente: 800 g pulpă de […]
 

Peste cu banane si curry

Peste cu banane si curry din: fileuri de peşte, banane, unt, curry pudră, făină de grâu, sare, piper măcinat. Ingrediente: 12 fileuri de peşte 6 banane 125 g unt 1 linguriţă curry pudră 75 g făină de grâu sare piper măcinat   Mod de preparare: Se curăţă bananele şi se taie în două, pe lungime. […]
Tort_din_ficat_hrisca_si_ou

Tort din ficat, hrisca si ou

Tort din ficat, hrisca si ou din: ficat de pui, ceapă, făină de hrişcă, oua, lapte, sare,  muştar dijon, cartofi, usturoi, ulei, piper. Ingrediente: 500 g ficat de pui 1 ceapă 150 g făină de hrişcă 3 ouă mari 500 ml lapte sare Ingrediente pentru crema: 5 ouă 4 linguri de muştar dijon 3 cartofi 1 căţel de usturoi ulei […]
 

Miel marinat cu sofran, paprika si chili

Miel marinat cu sofran, paprika si chili din: carne de miel, iaurt natural, rădăcină de ghimbir, usturoi, ulei, beţişoare verzi de scorţişoară, apă caldă, sare, scorţişoară, coriandru, şofran, praf de chili, paprika. Ingrediente: 1 kg carne de miel 125 g iaurt natural 2,5 cmc rădăcină de ghimbir, curăţată şi tăiată 2-3 căţei de usturoi curăţat şi […]

Morcovi dulci cu suc de lamaie

Morcovi dulci cu suc de lamaie din: morcovi, zahar, suc de lamaie. Ingrediente: 3 kg morcovi 2 kg zahăr sucul de la 2 lămâi   Mod de preparare: Se curăţă morcovii, se spală, se înţeapă cu furculiţa şi se lasă în apă cu suc de lămâie minimum două ore. Se pun la fiert în apă clocotită […]
 
Canape_uri_cu_branza_si_ardei_gras

Aperitive cu branza si ardei gras

Aperitive cu branza si ardei gras din: brânză halloumi (sau altă brânză semigrasă de oaie şi vacă), smântână, ardei gras roşu, ardei gras galben, şalotă, castraveţi muraţi, usturoi, sare de mare, ouă, iaurt de băut, făină, sare. Ingrediente: 300 g brânză halloumi (sau altă brânză semigrasă de oaie şi vacă) 3 linguri de smântână 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 1 şalotă 3 castraveţi muraţi 1 […]
Rulada_cu_crema_de_ciocolata_si_banane

Rulada cu crema de ciocolata si banane

Rulada cu crema de ciocolata si banane din: oua, zahar, faina, cacao, esenta de rom, unt, azhar pudra, ciocolata neagra, banane. Ingrediente pentru blat: 4 ouă 100 g zahăr 100 g făină 3 linguri cacao 2 linguri esenţă de rom Ingrediente pentru cremă: 200 g unt 50 gzahăr pudră 100 g ciocolată neagră 2 banane 1 […]

Salata cu inimi de palmier si crevete

Salata cu inimi de palmier si crevete din: inimi de palmier, mazăre boabe, crevete decorticate, ulei, zeamă de lămâie, muştar, sare, piper, foi de lăptucă. Ingrediente: 2 inimi de palmier 100 g mazăre boabe, fiartă 30 g crevete decorticate 1 linguriţă ulei 1 lingură zeamă de lămâie 1 linguriţă muştar sare piper măcinat foi de […]
Supa_de_fasole_uscata_cu_parmezan_08

Reteta zilei: Supa de fasole uscata cu parmezan

Supa de fasole uscata cu parmezan din: fasole uscata, carnati, ulei, ceapa, usturoi, supa de pui, rosii, dafin, cimbru, rozmarin, sare, piper, salata creata, parmezan. Poate te intereseaza si Supa de coaste cu orz Ingrediente: 2 cesti fasole uscata, inmuiata peste noapte 500gr cârnați, doar carnea 1 lingura ulei de masline  ceapa, tocata  catei de […]
 
Cornuri_cu_mac_susan_si_chimen

Cornuri cu mac, susan si chimen

Cornuri cu mac, susan si chimen din: faina, apa, lapte, ou, drojdie, zahar, sare, mac, susan alb, chimen. Ingrediente: 500 g făină 100-150 ml apă 150 ml lapte 1 galbenus 1 cub drojdie 1 lingurita zahar sare mac susan alb chimen Mod de preparare: Cerni făina şi adaugi un praf de sare. Separat, prepari ma- […]

Bautura racoritoare cu piersici, pepene si caise

Bautura racoritoare cu piersici, pepene si caise din: pepene roşu, pepe­ne galben, piersici, caise, apă, zahăr, sifon. Ingrediente: 1/2 kgi pepene roşu 1/2 kg pepe­ne galben 1 kg de piersici 1/2 kg de caise 1 litru de apă zahăr după gust sifon   Mod de preparare: Se spală fructele, se curăţă de coajă şi de […]
 
Reteta prajitura cu morcov

Prajitura cu morcov si ardei capia

Prajitura cu morcov si ardei capia din: făină, ulei, oua, morcov, ardei capia, cremă de brânză, unt, praf de copt, bicarbonat, colorant alimentar portocaliu, sare. Ingrediente: 500 g făină 1 cană de ulei 6 ouă 400 g morcov ras 1 ardei capia 250 g cremă de brânză 70 g unt 1 linguriţă de praf de copt 1 linguriţă […]
Tarta_gourmet_cu_ciuperci_mazare_si_ardei

Tarta gourmet cu ciuperci, mazare si ardei

Tarta gourmet cu ciuperci, mazare si ardei din: pachet de foitaj, pulpă tocată de vită, pulpă tocată de vită, mazăre, ardei gras roşu, ardei gras galben, capere murate, ceapa, unt topit, usturoi, vin alb, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet de foitaj 400 g pulpă tocată de vită 300 g ciuperci champignon 200 g mazăre 2 ardei graşi roşii 1 ardei gras galben 2 linguri de […]
 

Bile dulci cu naut

“Bile” dulci cu naut din: făină de grâu, griş, făină de năut, zahăr, grăsime, bicarbonat. Ingrediente: 2 ceşti făină de grâu 1/2 ceaşcă griş 1/4 ceaşcă făină de năut 1 1/2 ceaşcă zahăr 1 1/2-ceaşcă grăsime 1/2 linguriţă bicarbonat Mod de preparare: Zahărul se amestecă cu grăsimea până ce se omogenizează. Se adaugă toate celelalte […]
Budinca_de_oua_cu_lapte_13

Reteta zilei: Budinca de oua cu lapte

Budinca de oua cu lapte din: zahar brun, amidon, sare, lapte, galbenusuri, unt, frisca. Poate te intereseaza si Cum se prepara Budinca de gutui (video) Ingrediente: 1 1/2 cana zahar brun 1/4 ceasca amidon 1/2 linguriță sare 3 cesti lapte integral 4 gălbenușuri de ou 2 linguri unt frisca Mod de preparare: Amestecati usor zahăr […]
 
Terina_picanta_cu_pui_si_ficat_de_porc

Terina picanta cu pui si ficat de porc

Terina picanta cu pui si ficat de porc din: ficat de pui, pulpe de pui, ficat de porc,roşii cherry (galbene şi roşii), ardei graşi roşii, ardei graşi galbeni, ardei iute roşu, căţei de usturoi, ceapa, pătrunjel, ulei, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 250 g ficat de pui 200 g pulpe de pui tocate 150 g ficat de porc 250 g roşii cherry (galbene […]
Salata_cu_pipet_de_pui_mazare_si_castravete_murat

Salata cu piept de pui, mazare si castravete murat

Salata cu piept de pui, mazare si castravete murat din: piept de pui, telina, morcov, pastarnac, maioneza, mazare, castravete murat, gogosar in otet, sare. Ingrediente: 1/2 piept de pui 1/4 ţelină 1 morcov 1 păstârnac 4 linguri maioneză 100 g mazăre fiartă 1/2 castravete murat 1/2 gogoşar în oţet sare   Mod de preparare: Cureţi legumele, le […]
 
Cosulete_cu_somon_si_avocado

Cosulete cu somon si avocado

Cosulete cu somon si avocado din: oua, lapte, faina, unt, sare, ulei, somon afumat, avocado, castravete, iaurt 10% grăsime, muştar iute, smântână, usturoi, mărar, sare, piper alb Ingrediente: 2 ouă 1 cană de lapte (250 ml) 3-4 linguri de făină 1 cub de unt (topit) sare ulei Ingrediente pentru umplutura: 250 g somon afumat 2 avocado 1 castravete mare 2 iaurturi 10% grăsime […]
Budinca de orez cu mere si smantana

Budinca de orez cu piersci si lapte

Budinca de orez cu piersci si lapte din: orez, zahăr, lapte, sare, gălbenuşuri, unt, pier­sici, al­buşuri, zahăr. Ingrediente: 1 ceaşcă orez 3 linguri zahăr 4 ceşti lapte un praf sare 2 gălbenuşuri 1 lingură unt 6 pier­sici 4 linguri zahăr pentru sirop 4 al­buşuri 200 g zahăr Mod de reparare: Se fierbe orezul cu lapte­le, […]
 
Bulgarasi_cu_fistic_si_scortisoara

Bulgarasi cu fistic si scortisoara

Bulgarasi cu fistic si scortisoara din: brânză mascarpone, brânză de capră, scorţişoară, fistic prăjit şi sărat. Ingrediente: 250 g brânză mascarpone 200 g brânză de capră 15 g scorţişoară măcinată 500 g fistic prăjit şi sărat     Mod de preparare: Intr-un bol, pasează brânza de capră cu furculiţa. Adaugă brânza mascar­pone şi, cu o spatulă cu capăt flexibil, […]
Briose_cu_carne_de_vitel_si_ardei_capia

Briose cu carne de vitel si ardei capia

Briose cu carne de vitel si ardei capia din: carne de viţel tocată, ardei graşi verzi, ardei capia, ceapa, cartofi, telina, unt, ceapă verde, ou, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne de viţel tocată 2 ardei graşi verzi 5 ardei capia 2 cepe 500 g cartofi pentru piure 1 ţelină mică 100 g unt ceapă verde 1 […]
 

Muschi de vita cu susan si arpagic

Muschi de vita cu susan si arpagic din: muşchi de vită, pepsi-cola, sos de soia, ulei de susan cu seminţe, usturoi, arpagic. Ingrediente: muşchi de vită pepsi-cola sos de soia ulei de susan cu seminţe usturoi arpagic   Mod de preparare: Se taie muşchiul felii cât mai subţiri şi se lasă câteva ore la marinat într-un […]
Crap la cuptor cu legume si vin alb

Peste cu legume si sos de soia la cuptor

Peste cu legume si sos de soia la cuptor din: file de peşte, legume congelate (morcov+fasole verde şi galbenă), ceapă, usturoi, ulei, condimente: sare, piper, paprika, rozmarin, sos de soia, vin alb, pastă legume, margarină. Ingrediente: 5 file de peşte legume congelate (morcov+fasole verde şi galbenă) 1 ceapă 3 căţei de usturoi puţin ulei sare piper […]
 

Gem de mango cu mere

Gem de mango cu mere din: mango,  zeamă de lămâie, colorant galben, zahăr, mere (fără coajă şi sâmburi), esenţă mango. Ingrediente: 2 ceşti mango 4 g zeamă de lămâie colorant galben 1 cană zahăr 250 g mere (fără coajă şi sâmburi) 3 picături esenţă mango   Mod de preparare: Merele deja curăţate se dau prin […]
Chocolate_lava

Chocolate lava

Chocolate lava din: oua, zahar, faina, unt, ciocolata neagra. Ingrediente: 3 ouă 3 linguri zahăr 3 linguri făină un pachet de unt 400 g ciocolată neagră Mod de preparare: Amestecaţi cu un tel ouăle, făina şi zahărul până obţineţi o compoziţie omogenă, fină, cremoasă. Puneţi la topit untul şi ciocolata (împreună), apoi amestecaţi-le cu compoziţia […]
 
Piept_de_pui_in_sos_de_smantana_11

Reteta zilei: Piept de pui in sos de smantana

Piept de pui in sos de smantana din: iaurt, migdale, suc de lamaie, usturoi, ghimbir, sare, zahar, praf de chili, garam masala, nucsoara, turmeric, scortisoara, cuisoare, dafin, praf de chili, piper cayenne, piept de pui, ghee, unt, ulei, ceapa, usturoi, ghimbir, sos de rosii, cardamom, smantana, coriandru. Poate te intereseaza si Pulpe de pui in […]

Midii cu usturoi si ghimbir

Midii cu usturoi si ghimbir din: midii în valvă, ceapă, usturoi, ghimbir, vin alb. Ingrediente: 10-15 midii în valvă, 3/4 ceapă 2-3 căţei de usturoi ghimbir tocat mărunt vin alb     Mod de preparare: Se spală bine midiile şi se aşază pe o folie de aluminiu. Se acfaugă deasupra restul de ingrediente şi se înfăşoară […]
 
Rulada_de_biscuiti_cu_cafea_si_nuca

Rulada de biscuiti cu cafea si nuca

Rulada de biscuiti cu cafea si nuca din: biscuiţi obişnuiţi, cafea, zahăr pu­dră, cacao, zeama de lamaie, nuca, margarina, zahar pudra. Ingrediente pentru blat: 1/2 kg biscuiţi obişnuiţi 2 ceşti cafea preparată 1 ceaşcă zahăr pu­dră 3 linguri cacao zeamă de la 1/2 lămâie 1 ceaşcă miez nucă măcinat Ingrediente pentru crema: 1 pa­chet margarină 1 ceaşcă zahăr pudră […]

Branza cu curry in iaurt cu nucsoara

Branza cu curry in iaurt cu nucsoara din: brânză, foi de dafin, praf de nucşoară, cimbru, usturoi, pastă de nucşoară, praf de coriandru, smântână grasă, garam maşala, pastă de usturoi, sare, pastă de ghimbir, nucşoară verde, praf de coajă de nucşoară, ulei, ceapă, praf de chili, şofran (dizolvat în 15 ml lapte), praf de şofran, […]
 
Aperitiv_cu_rosii_si_mozzarella

Aperitiv cu rosii si mozzarella

Aperitiv cu rosii si mozzarella din: mozzarella, rosii cherry, busuioc, ulei de masline, sare, piper, boabe de piper. Ingrediente:   150g mozzarella 200g roşii cherry câteva frunze de busuioc proaspăt 2 linguri de ulei de măsline sare şi piper boabe de piper negru pentru decor Mod de preparare: Se spală roşiile şi se taie jumătăţi, […]

Crema de spanac cu branza

Crema de spanac cu branza din: spanac, brânză de burduf, smântână, unt, ghimbir, chili verde, mălai, ceapă, praf de chili roşu, sare, roşii, apă. Ingrediente: 1 kg frunze de spanac 250 g brânză de burduf 10 g smântână 30 g unt 25 g ghimbir tăiai fin 3 bucăţi chili verde tăiat 20 g mălai, 25 g […]
 
Tort_cu_afine_vanilie_si_nes

Tort cu afine, vanilie si nes

Tort cu afine, vanilie si nes din: biscuiţi cu ovăz, unt, crema de branza, smantana dulce, nes, afine, zahar, oua, esenţă de vanilie, apa. Ingrediente: 500 g biscuiţi cu ovăz 100 g unt 1 kg cremă de brânză 200 ml smântână dulce 2 linguriţe cu nes 500 g afine 200 g zahăr 100 ml apă esenţă de […]
Bruschete_cu_masline_si_struguri_03

Reteta zilei: Bruschete cu masline si struguri

Bruschete cu masline si struguri din: ulei de masline, struguri, masline, rozmarin, sare de mare, fulgi de ardei rosu, bagheta, ricotta. Poate te intereseaza si Bruschete cu masline si seminte de dovleac Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 1 cana struguri 1 cana măsline fără sâmburi 1 1/2 lingurite rozmarin, tocat sare de mare și […]
 
Cocktail_martini_cu_fructe_confiate

Cocktail martini cu fructe confiate

Cocktail martini cu fructe confiate Ingrediente:  100ml apa 100gr zahar 50gr mix de fructe uscate 4 linguri zahar 4 lingurite amestec de condimente dulci 4 lingurite fructe confiate 100 ml gin 100ml vermut dulce rosu 20 ml rom brun gheata Mod de preparare: Pentru a face un sirop dulce, pune într-o oală 100ml de apă, […]
Minitarte_cu_vanilie_ananas_si_afine

Minitarte cu vanilie, ananas si afine

Minitarte cu vanilie, ananas si afine din: afine, faina, oua, unt, zahar, smantana, esenta de vanilie, sare, lapte, gelatina, compot de ananas, frisca. Ingrediente: 300 g afine Ingrediente pentru aluat: 250 g făină 2 albuşuri 1 ou 100 g unt 50 g zahăr 50 g smântână esenţă de vanilie sare Ingrediente pentru umplutură: 3 ouă 100 g zahăr […]
 

Budinca de ciocolata cu nuci si cirese

Budinca de ciocolata cu nuci si cirese din: lapte, biscuiţi, ciocolată lichidă (preparată prin topirea batonului de ciocolată în puţină apă clocotita, pe foc moale), cacao pudră, zahăr, făină de porumb, friscă, ciocolată, cireşe confiate (sau vişine din vişinată), nuci. Ingrediente: 2 ceşti lapte 250 g biscuiţi 6 linguri ciocolată lichidă (preparată prin topirea batonului […]
Bruschete_cu_icre_negre

Bruschete cu icre negre

Bruschete cu icre negre din: bagheta, salata de icre, icre negre, somon afumat, ulei de masline, salata verde, marar, ceapa rosie, sare, piper. Ingrediente:  1 baghetă 250g salată de icre 50g de icre negre somon afumat ulei de măsline salată verde mărar proaspăt 1 felie de lămâie felii de ceapă roşie sare şi piper Mod […]
 

Burrito cu menta si coriandru

Burrito cu menta si coriandru din: făină de grâu, ulei rafinat, făină de porumb, sare, fasole boabe, unt, ceapa, brânză uscată, chili verde, frunze de mentă verde, coriandru verde. Ingrediente: 5 ceşti făină de grâu 3 linguri ulei rafinat 1 lingură făină de porumb sare Ingrediente pentru umplutura: 1 cană mare fasole boabe 100 g unt […]
Sufleu_pufos_cu_afine

Sufleu pufos cu afine

Sufleu pufos cu afine din: afine, lapte, oua, zahar, faina, pesmet din biscuiţi, unt, sare. Ingrediente: 500 g afine 1 l lapte 8 ouă 120 g făină 300 g zahăr 8 linguri cu pesmet din biscuiţi 50 g unt sare Mod de preparare:   Bate gălbenuşurile şi adaugă treptat laptele, fiert şi răcit. Adaugă treptat făina […]

Chiftelute de porc cu migdale si menta

Chiftelute de porc cu migdale si menta din: pulpă de porc, făină de grâu, migdale, ulei, frunze de mentă, sare, piper, pătrunjel. Ingrediente: 500 g pulpă de porc 2 linguri făină de grâu 1 lingură migdale trecute prin răzătoarea mică 6 linguri ulei 4-5 frunze de mentă sare piper pătrunjel proaspăt   Mod de preparare: Pătrunjelul […]
Sote_de_ciuperci_si_fasole_verde_cu_sos_de_prune_uscate_05

Reteta zilei: Sote de ciuperci si fasole verde cu sos de prune uscate

Sote de ciuperci si fasole verde cu sos de prune uscate din: prune uscate, curmale, apa fierbinte, fasole verde, ciuperci, sos de soia, condimente chinezesti, piper cayenne, ulei.   Ingrediente: 6 prune uscate, fără sâmburi 2 curmale, fără sâmburi 1/2 cană de apă fierbinte 500gr fasole verde, rupta bucati 240gr ciuperci, feliate 2 lingurite sos […]
 

Crema de legume cu smantana

Crema de legume cu smantana din: roşii, ceapă, cartofi, smântână, lapte, sare şi piper. Ingrediente: 100 g roşii 200 g ceapă 100 g cartofi 1 ceaşcă smântână 1 cană lapte sare piper     Mod de preparare: Se curăţă şi, se spală legumele, după care se taie mărunt. Se adaugă sarea şi şase căni cu apă, lăsându-se […]
Desert_cu_pere_si_lapte_de_migdale

Desert cu pere si lapte de migdale

Desert cu pere si lapte de migdale din: lapte de migdale, cuisoare, nucsoara, scortisoara, fulgi de ovaz, oua, zahar, unt de cocos, pere, iaurt de nuca de cocos. Ingrediente:  250ml lapte de migdale 1/2 linguriţă de cuişoare măcinate 1 linguriţă de nucşoară măcinată 4 linguriţe de scorţişoară măcinată 100g fulgi de ovăz 3 ouă mari […]
 
Tocanita_de_curcan_cu_coriandru

Tocanita de curcan cu coriandru

Tocanita de curcan cu coriandru din: ulei de masline, ceapa rosie, morcovi, pastarnac, usturoi, garam masala, supa, rosii, naut, friptura de curcan, miere, coriandru, fulgi de migdale, iaurt. Ingrediente:  1 lingură ulei de măsline 1 ceapă roşie, feliată gros 3 morcovi, feliaţi gros pe diagonală 3 păstârnaci, feliaţi gros pe diagonală 3 catei de usturoi, […]
Cocktail_cu_lichior_de_oua_si_ghimbir

Cocktail cu lichior de oua si ghimbir

Cocktail cu lichior de oua si ghimbir din: apa, zahar, ghimbir, gheata, lichior de oua, sirop de ghimbir, lichior de pere. Ingrediente:  100ml apa 100ml zahar 1 mana ghimbir feliat gheata 100ml lichior de oua sirop de ghimbir lichior de pere     Mod de preparare: Intâi prepară un sirop de ghimbir. Combină într-o oală […]
 

Clatite cu miere si unt

Clatite cu miere si unt din: lapte, faina, drojdie uscata, zahar, ulei, miere, unt. Ingrediente: 250ml de lapte 200g de făină 1 linguriţă de drojdie uscată 1 linguriţă de zahăr 2 linguri de ulei, plus extra pentru uns Ingrediente unt cu miere: 5 linguri de miere 140g de unt, la temperatura camerei Mod de preparare: […]

Retete Savuroase (2015)

Retete Savuroase: Reteta zilei: Piure de dovleac Piure de dovleac din: dovleac, unt de migdale, sirop de artar, scortisoara, ghimbir, sare, piper. Poate te intereseaza si Piure de masline verzi cu capere si ansoa Ingrediente: 600gr dovleac… Read more » Reteta zilei: Supa de rosii si crutoane in crusta de parmezan Supa de rosii si […]
 
Placinta_cu_ovaz_si_nuci_12

Reteta zilei: Placinta cu ovaz si nuci

Placinta cu ovaz si nuci din: oua, zahar, zahar brun, unt, sirop de porumb, esenta de vanilie, ovaz, nuca de cocos, faina, nuci pecan, aluat de placinta. Poate te intereseaza si Placinta cu alune si ciocolata Ingrediente: 3 oua 1/2 cană de zahăr 1/2 cană de zahăr brun 1/2 ceasca de unt, topit și răcit […]
 
Ciorba_de_legume_dreasa_cu_smantana

Ciorba de legume dreasa cu smantana

Ciorba de legume dreasa cu smantana din: cartofi, ţelină, ceapă, păstârnac, morcov, roşii, ciuperci, pastă de tomate, smântână, varza, patrunjel, sare, leustean. Ingrediente: 2 cartofi 1/2 ţelină 1 ceapă 1 păstârnac 1 morcov 1 roşie 200 g ciuperci 5-6 linguri pastă de tomate 200 ml smântână 1 mână varză tocată pătrunjel leuştean sare Mod de preparare: Cureţi toate legumele. Tai car­tofii cubuleţe, ceapa, […]
Salata_de_castravete_si_rosii_cu_paste

Salata de castravete si rosii cu paste

Salata de castravete si rosii cu paste din: tortellini, castravete, rosii, sunca presata, sare, piper, usturoi, iaurt gras, marar, salata verde. Ingrediente: 200 g tortellini 1 castravete 2 roşii 100 g şuncă presată sare piper 3 căţei usturoi, zdrobiţi 200 ml iaurt gras legătură mărar câteva frunze de salată verde pentru decor Mod de preparare: Prepari pastele conform […]
 
Aperitive_cu_legume_oua_fierte_si_somon_afumat

Aperitive cu legume, oua fierte si somon afumat

Aperitive cu legume, oua fierte si somon afumat din: somon afumat, paine de secara, castravete, crema de branza, pasta de hrean, maioneza, oua fierte, pudra de ardei iute, chives, patrunjel, sare, piper. Ingrediente:  100g de somon afumat 4 felii de pâine de secară cu seminţe 1/3 de castravete 80g cremă de brânză 1 linguriţă de […]
Ciuperci_la_cuptor_cu_legume_si_cascaval

Ciuperci la cuptor cu legume si cascaval

Ciuperci la cuptor cu legume si cascaval din: ciuperci, ceapa, dovlecel sau vanata, morcovi, smantana, varza, vin alb, cascaval, unt, ardei grasi, sare. Ingrediente: 8 ciuperci măricele 2 cepe potrivite 1 dovlecel sau 1 vânătă mică 2 morcovi 4 linguri cu smântână 4 foi de varză 1 pahar cu vin alb 4 linguriţe cu caşcaval […]
 
Salata_calda_cu_legume_si_masline

Salata calda cu legume si masline

Salata calda cu legume si masline din: brânză telemea, ceapă, ardei gras gal­ben, ardei gras roşu, roşii uscate, măsline fără sâmburi, sare, piper, ulei. Ingrediente: 200 g brânză telemea 1 ceapă 1 ardei gras gal­ben 1 ardei gras roşu câteva roşii uscate 150 g măsline fără sâmburi sare piper ulei Mod de preparare: Curăţă ceapa, […]
Prajitura_cu_inghetata_si_afine

Prajitura cu inghetata si afine

Prajitura cu inghetata si afine din: afine, făină, unt, oua, zahar, coaja de lamaie, sare, lapte, frişcă lichidă, esenţă de rom. Ingrediente: 250 g afine Pentru aluat: 150 g făină 125 g unt 2 ouă 150 g zahăr coajă de lămâie sare Pentru îngheţată: 3 gălbenuşuri 3 linguri cu lapte 300 ml frişcă lichidă 4 linguri cu […]
 
Gustare_cu_biscuiti_sarati

Gustare cu biscuiti sarati

Gustare cu biscuiti sarati din: biscuiti sarati, ghimbir in sirop, sunca. Ingrediente:  250gr biscuiti sarati ghimbir in sirop 300gr sunca maruntita   Mod de preparare: Inşiră 250g de biscuiţi săraţi pe un blat de lucru. Apoi aranjează deasupra acestora felii subţiri de ghimbir în sirop şi câteva linguri de şuncă mărunţită. Serviti imediat. Gustare cu […]

Bacon in aluat

Bacon in aluat din: bacon, faina, praf de copt, unt, branza cheddar, lapte, ketchup, sos worcestershire. Ingrediente: 3 felii lungi de bacon 225g de făină amestecată cu 1 linguriţă praf de copt, plus extra pentru presărat 25g de unt rece, tăiat în cubuleţe 75g de brânză Cheddar, rasă 150ml de lapte, plus 2 linguri suplimentare […]
 
Gnocchi_cu_masline_si_busuioc

Gnocchi cu masline si busuioc

Gnocchi cu masline si busuioc din: gnocchi, ulei de masline, masline, rosii uscate, frunze de busuioc. Ingrediente:  500g gnocchi 4 linguri ulei de masline masline verzi fara samburi rosii uscate frunze de busuioc   Mod de preparare: Incinge cuptorul la 220°C. Pune un pachet de 500g de gnocchi într-o tavă şi stropeşte-i cu 4 linguri […]

Mic dejun cu oua

Mic dejun cu oua din: ulei de masline, oua, tarhon, branza gruyere, smantana, valeriana. Ingrediente: 4 linguri ulei de măsline 8 ouă mari 1 fir de tarhon, frunzele tocate 50g de brânză gruyere, rasă 100ml de smântână pentru gătit 100g de valeriană, pentru servit Mod de preparare: Incinge cuptorul la 160°C şi dă în clocot […]
 
Supa_de_coaste_cu_orz_10

Reteta zilei: Supa de coaste cu orz

Supa de coaste cu orz din: coaste de porc, ulei, ciuperci uscate, ciuperci, morcovi, telina, ceapa, usturoi, supa de pui, orz, dafin, sare, piper. Poate te intereseaza si Supa de legume cu sos pesto Ingrediente: 8 coaste de porc 2 linguri ulei 6 ciuperci uscate 500gr ciuperci, curățate și feliate 1 cană morcovi decojiti și […]
Sandwich_cu_carne_de_curcan_si_salata_de_morcovi

Sandwich cu carne de curcan si salata de morcovi

Sandwich cu carne de curcan si salata de morcovi din: bagheta, pate de ficat, castravete, friptura de curcan, maioneza, ardei iute, menta, morcovi, varza rosie, ghimbir, otet de orez, zahar. Ingrediente:  2 baghete mici 50g pate din ficat de pui 1/4 castravete, feliat subţire pe diagonală 140g friptură de curcan, ruptă în bucăţi 1 lingură […]
 

Ceapa tocata cu condimente

Ceapa tocata cu condimente din: făină de năut (besan), sare, bicarbonat de sodiu, orez, chimen de pământ, coriandru de pământ, praf de chiti, chili proaspăt, ceapa, apă, ulei. Ingrediente: 150 g făină de năut (besan) 1 linguriţă sare un vârf de cuţit bicarbonat de sodiu 1 lingură orez 2 linguriţe chimen de pământ 2 linguriţe […]
Aperitiv_cu_pate_de_somon

Aperitiv cu pate de somon

Aperitiv cu pate de somon din: pate de somon, paine,maioneza, patrunjel, struguri. Ingrediente:  100g pate de somon 4 felii de pâine 2 linguri de maioneză 1 legătură de pătrunjel câteva boabe de struguri   Mod de preparare: Cu ajutorul unui pahar, decupaţi rondele din feliile de pâine. Tăiaţi boabele de struguri în jumătăţi şi tocaţi […]
 

Chiftelute la cuptor cu ceapa verde

Chiftelute la cuptor cu ceapa verde din: carne tocată de miel, ardei iuţi, ceapă verde, lămâie (zeama), ouă, pesmet, sare, condimentele preferate. Ingrediente: 1 kg carne tocată de miel 2 ardei iuţi 1 ceapă verde 1/2 lămâie (zeama) 3 ouă pesmet sare condimentele preferate Mod de preparare: Se toacă bine carnea, de două ori, şi […]
Cocktail_cu_suc_de_portocale_si_lichior_de_ciocolata

Cocktail cu suc de portocale si lichior de ciocolata

Cocktail cu suc de portocale si lichior de ciocolata din: apa, zahar, coaja de portocala sau clementina, ciocolata neagra, votca, lichior de ciocolata, sirop de portocale, suc de portocale, gheata. Ingrediente:  100ml apa 100gr zahar coaja rasa de la 1 portocala sau 1 clementina ciocolata neagra, rasa 100ml votca 100ml lichior de ciocolata 60 ml […]
 

Halva din faina

Halva “Suji” din: suji (făină din grâu indian), unt, zahăr, nucşoare, alune, fistic, stafide, apă de trandafir. Ingrediente: 200 g suji (făină din grâu indian) 200 g unt 700 g zahăr 10 nucşoare 100 g alune 30 g fistic 50 g stafide 1 lingură de apă de trandafir   Mod de preparare: Inmuiaţi făina în apă […]
Salata_de_legume_cu_grau_07

Reteta zilei: Salata de legume cu grau

Salata de legume cu grau din: grau, morcovi, varza rosie, telina, ceapa verde, castane de apa, ulei de masline, sos hoisin, sos de soia, otet de orez, miere, sare, piper. Poate te intereseaza si Salata cu ciuperci si piept de pui Ingrediente: 1 cană de boabe de grâu nefiert ¾ ceașcă morcovi taiati fasii ¾ […]
 
Ciorba_de_ciuperci_cu_morcov_si_verdeata

Ciorba de ciuperci cu morcov si verdeata

Ciorba de ciuperci cu morcov si verdeata din: ciuperci, mor­cov, ceapă, usturoi, ulei, cartof, sare, piper, lămâie, apă, verdeaţă.  Ingrediente: 1 cutie ciuperci 1 mor­cov 1 ceapă 1 căpăţână usturoi 2 lin­guri ulei 1 cartof sare piper lămâie 2 litri apa verdeaţă Mod de preparare: Ceapa şi morcovul se dau prin răzătoarea mică, iar căţeii de […]
 

File de peste cu menta si coriandru

File de peste cu menta si coriandru din: fileu de pomfret, coriandru verde, praf de coriandru, ardei iute verde, oţet de malţ, mentă, ulei pentru prăjit, praf de ardei iute roşu, sare, tamarind. Ingrediente: 800 g fileu de pomfret 200 g coriandru verde 3 g praf de coriandru 10 bucăţi de ardei iute verde 60 […]
Ciuperci gatite taraneste cu ceapa si vin

Ciuperci taranesti cu dovlecel si cascaval

Ciuperci taranesti cu dovlecel si cascaval din: ceapa, dovlecel, ciuperci, cascaval, oua, smantana, lapte, unt, sare, piper, rozmarin. Ingrediente: 2 cepe 1 dovlecel 5 ciuperci 200 g caşcaval 2 ouă 100 g smântână 2 linguri cu lapte unt sare piper rozmarin Mod de preparare: Taie ceapa mărunt şi căleşte-o în puţin unt. Adaugă dovlecelul tăiat […]

Crevete roz cu aromă de usturoi si lamaie

Crevete roz cu aromă de usturoi si lamaie din: crevete de mărime medie, usturoi, chili (ardei iute) verde, zeamă de lămâie, seminţe de muştar, ulei, ceapă, sare, iaurt. Ingrediente: 1 kg crevete de mărime medie 100 g usturoi 5 g chili (ardei iute) verde 60 ml zeamă de lămâie 10 g seminţe de muştar 45 […]
Tarta_cu_rosii_bacon_si_branza

Tarta cu rosii, bacon si branza

Tarta cu rosii, bacon si branza din: făină, drojdie, unt, brânză de vaci, gorgonzola, ouă, smântână, bacon, rosii, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 200 g făină 20 g drojdie 80 g unt 100 g brânză de vaci 100 g gorgonzola 2 ouă 100 g smântână 150 g bacon câteva roşioare pătrunjel sare piper Mod de preparare: Frământă […]
 
Salata_de_cereale_cu_sunca

Salata de cereale cu sunca

Salata de cereale cu sunca din: amestec de cereale, sunca, valeriana, fenicul, alune de padure, merisoare, ulei de masline, coaja si zeama de clementina, mustar de dijon, miere. Ingrediente:  250g amestec de cereale 280g de şuncă, tăiată cuburi 100g de valeriană 1 bulb mic de fenicul, feliat subţire 50g alune de pădure, prăjite şi tocate […]
rp_Kebab_de_casa1.jpg

Kebab cu oua si chili

Kebab “Nargisi” din: ouă, chili verde, ceapă, frunze de coriandru, sare, iaurt, unt nesarat, usturoi, radacina de ghimbir, chimen, coriandru, garam maşala, praf de chili, piper, frunze de mentă verde, runze de coriandru, carne tocată de miel, oua, besen, apa, ulei. Ingrediente pentru umplutura: 2 ouă fierte tari curăţate şi tăiate 1 chili verde proaspăt tăiat (curăţat de seminţe pentru a nu fi prea iute) […]
 
Mix_de_branzeturi_cu_ardei_si_marar_10

Reteta zilei: Mix de branzeturi cu ardei si marar

Mix de branzeturi cu ardei si marar din: crema de branza, maioneza, mustar dijon, sos adobo, piper, branza cheddar, mozzarella, ardei gras, marar. Poate te intereseaza si Cum se prepara Platou cu branzeturi, fructe si sampanie (video) Ingrediente: 120gr crema de branza 1/2 cana maioneza 1 lingura mustar de Dijon 1 lingura sos adobo 1/2 […]
 

Galuste dulci cu migdale si seminte de bostan

Galuste dulci cu migdale si seminte de bostan din: gris, zahăr pudră, făină de năut, praf de nucşoară, migdale,seminţe de bostan (decojite şi prăjite), fulgi de cocos. Ingrediente: 100 g gris 750 g zahăr pudră 900 g făină de năut 1 linguriţă praf de nucşoară 1 ceşcuţă migdale tăiate mărunt 1 ceaşcă seminţe de bostan […]
Retete Saramura de Peste

Saramura de peste cu rosii si usturoi

Saramura de peste cu rosii si usturoi din: peşte (caras, novac), otet, apa, ardei iuti, rosii, ardei gras verde, usturoi, verdeţuri (pătrunjel, ţelină frunze, leuştean, mărar), sare grunjoasă. Ingrediente: 2 kg peşte (caras, novac) 2 linguri cu oţet 1 l apă 2 ardei iuţi 2  roşii bine coapte 1 ardei gras verde 1 căpăţână de usturoi verdeţuri (pătrunjel, ţelină frunze, leuştean, mărar) 2 […]
 

Jumari dulci cu scortisoara si stafide

Jumari dulci cu scortisoara si stafide din: ouă, ulei, zahăr, lapte, smântână, scorţişoară, stafide, migdale, fructe de sezon. Ingrediente: 6 ouă 4 linguriţe ulei 1 ceaşcă zahăr 1 ceaşcă lapte 2 linguri smântână 1/2 linguriţă scorţişoară 3 linguriţe stafide 80 g migdale 250 g fructe de sezon Mod de preparare: Se bat ouăle şi se […]
Mancare_de_gogosari_cu_fasole_boabe_si_costita

Mancare de gogosari cu costita si fasole

Mancare de gogosari cu costita si fasole din: ulei, ceapa, gogosari, fasole boabe nouă, costiţă,  bulion, sare, piper, foi de dafin, frunze de ţelină. Ingrediente: 100 ml ulei 2-3 cepe potrivite 6-7 gogoşari 300 g fasole boabe nouă 500 g costiţă 200 ml bulion sare piper foi de dafin frunze de ţelină Mod de preparare: Toacă mărunt (cu robotul […]
 
 
 
 
 
Ananas_copt_09

Reteta zilei: Ananas copt

Ananas copt din: ananas, zahar, faina, branza, biscuiti, unt. Poate te intereseaza si Ananas la gratar cu sirop de artar si scortisoara Ingrediente: 1 cutie ananas 1/2 cana zahăr 3 linguri faina 3/4 cesti brânză rasă cativa biscuiti, pisati 1 cub unt, topit Mod de preparare: Intr-un vas termorezistent, adaugati ananasul. Se amesteca zahar, faina […]
 
Pizza_cu_branza_si_bacon

Pizza cu branza si bacon

Pizza cu branza si bacon din: faina, drojdie, ulei de masline, bacon, varza de bruxelles, branza cu mucegai, salvie, unt, usturoi, smantana, nucsoara. Ingrediente:  250g de făină, plus extra pentru presărat pe suprafaţa de lucru 1/2 plic de drojdie 1 1/2 linguri ulei de măsline 6 felii lungi de bacon afumat, tocate grosier în bucăţi […]
Cocktail_cu_votca_si_suc_de_clementine

Cocktail cu votca si suc de clementine

Cocktail cu votca si suc de clementine din: suc de clementine, votca, cointreau, prosecco, sampanie. Ingrediente:  sucul de la 6 clementine, plus 2 pentru servit 100ml de votcă 100ml de cointreau 1 sticlă de prosecco sau şampanie, răcită         Mod de preparare: Pune în congelator câteva pahare de Martini (sau de şampanie). […]
 
Rulada_de_legume_si_peste

Rulada de legume si peste

Rulada de legume si peste din: ton, dovlecei, vanata, ardei, masline, capere, nuci de pin, sare de mare, piper, otet balsamic, arpagic, usturoi, ou, lamaie. Ingrediente:  320g de ton în suc propriu 2 dovlecei 1 vânătă 2 ardei 1 pumn de măsline fără sâmburi capere 30g de nuci de pin sare de mare piper negru […]
Parfait_cu_piersici_fructe_de_padure_si_iaurt

Parfait cu piersici, fructe de padure si iaurt

Parfait cu piersici, fructe de padure si iaurt din: piersici, fruc­te de pădure, iaurt. Ingrediente: 1 piersică feliată 1/2 cană fruc­te de pădure 1/2 cană iaurt îngheţat   Mod de preparare: Se pun jumătate din feliile de pier­sică proaspătă şi o parte din fructele de pă­dure într-un pahar răcit în prealabil. Se adaugă iaurtul îngheţat, iar […]
 

Rata cu hagina si chili

Rata cu hagina si chili din: raţă, hagina, chili uscaţi, praf de chili, sos de soia, sare, vin, bicarbonat,  zahăr, ulei de arahide. Ingrediente: 1 raţă 3 bucăţi hagina 10 chili uscaţi 1 lingu­riţă praf de chili 2 linguri sos de soia sare 2 linguri vin 1 lin­guriţă bicarbonat 3 linguriţe zahăr 1 1/2 ceaşcă ulei […]
Tarte_cu_legume_si_aroma_de_rozmarin

Tarte cu legume si aroma de rozmarin

Tarte cu legume si aroma de rozmarin din: faina, zahar, praf de copt, ulei, apa rece, sare, branza de capra, zucchini, vanata, ardei gras, rozmarin. Ingrediente pentru crusta:  260g de făină 1 linguriţă de zahăr 1/2 linguriţă praf de copt 7 linguri de ulei 30-50ml de apă rece sare Ingrediente pentru umplutura: 110g brânză de […]
 
Piersici_caramelizate

Piersici caramelizate

Piersici caramelizate din: piersici, zahăr, unt. Ingrediente: 1/2 kg piersici 200 g zahăr 2 lin­guri de unt Mod de preparare: Piersicile se curăţă de coajă, apoi se taie felii. Untul se pune într-o cratiţă şi când se încinge se adaugă feliile de pier­sici şi zahărul. Se ţin pe foc până piersicile prind o culoare aurie. […]

Legume cu carne de vita

Legume cu carne de vita din: legume, carne de vită, sare, piper, ouă, floare balon, ferigă, usturoi, ceapă verde, sos de soia. Ingrediente: legume carne de vită sare piper ouă floare balon ferigă usturoi ceapă verde sos de soia Mod de preparare: Rădăcina de floare balon, se înmoaie în apă sărată, pentru a înlătura orice urmă de […]
 
Supa_crema_de_cartofi_si_ciuperci

Supa-crema de cartofi si ciuperci

Supa-crema de cartofi si ciuperci din: cartofi, ciuperci, supa de legume, ulei de masline, ceapa, pudra de ardei iute, bacon, patrunjel, chifle. Ingrediente: 3 cartofi 350 g ciuperci 1 l supa de legume 3 linguri ulei de masline 1 ceapa tocata 1/2 lingurita pudra de ardei iute 4 felii de bacon pătrunjel tocat 4 chifle Mod de preparare: Incingi […]

Rata inabusita in bere

Rata inabusita in bere din: raţă de aproximativ 2 kg, bere, sare, vin, bicarbonat, rădăcină ghimbir, piper. Ingrediente: 1 raţă de aproximativ 2 kg 1 sticlă de bere 3 linguriţe sare 2 linguri vin 1/2 linguriţă bicarbonat 1 lingură rădăcină ghimbir un praf de piper Mod de preparare: Raţa, curăţată şi spălată bine, se pune […]
 
Penne_cu_sos_de_rosii_si_vinete_crocante_14

Reteta zilei: Penne cu sos de rosii si vinete crocante

Penne cu sos de rosii si vinete crocante din: vanata, faina, ou, pesmet, praf de usturoi, praf de ceapa, cimbru, ulei de masline, penne, ceapa, ardei gras, sos de rosii, parmezan, busuioc, patrunjel. Poate te intereseaza si Paste cu sos de carne si legume Ingrediente: 1 vânătă, cuburi 1/4 cană făină integrala 1 ou 1/2 […]
Cartofi_la_cuptor_cu_rozmarin_si_marar

Cartofi la cuptor cu rozmarin si marar

Cartofi la cuptor cu rozmarin si usturoi din: cartofi, ulei, usturoi, rozmarin, unt, marar, sare, piper. Ingrediente: 4-5 cartofi 5-6 linguri ulei 5 căţei usturoi 2-3 crenguţe rozmarin 3-4 linguri unt 1 legătură mărar sare piper Mod de preparare: Cureţi cartofii de coajă şi îi tai bucăţi. îi pui într-un vas şi-i amesteci cu uleiul, […]
Pachetele_cu_pui_legume_si_cascaval

Pachetele cu pui, legume si cascaval

Pachetele cu pui, legume si cascaval din: ardei gras galben, ardei gras roşu, ceapa, pătrunjel, piept de pui, porumb, bulion, caşcaval, sare, piper, smântână, lipii, ulei, oua, usturoi, vin alb. Ingrediente: 2 cepe 1 ardei gras galben 1 ardei gras roşu 1 legătură pătrunjel 1 piept de pui 100 g porumb 6 linguri bulion 100 g caşcaval sare piper 3 linguri smântână […]
 
Biscuiti_cu_lavanda_si_lamaie

Biscuiti cu lavanda si lamaie

Biscuiti cu lavanda si lamaie din: faina, zahar pudra, unt, lavanda, coaja de lamaie, zeama de lamaie, coaja de limeta, sare.  Ingrediente: 1 cana de faina 1/2 cana zahar pudra 1/2 cana unt in cuburi 10 g lavanda 1 lingurita coaja rasa de lamaie 1 lingura zeama de lamaie 1 lingurita coaja rasa de limeta […]

Salata de varza cu castravete si usturoi

Salata de varza cu castravete si usturoi din: varză, morcovi, castraveţi, usturoi, zahăr, oţet, ardei roşu iute (1/2 linguriţă praf de chili), piper. Ingrediente: 1/2 varză 3 morcovi 2 castraveţi 5-6 căţei usturoi 3 linguri zahăr oţet după gust 1 ardei roşu iute (1/2 linguriţă praf de chili) piper Mod de preparare: Se taie varza […]
 
Cea_mai_simpla_crema_de_zahar_ars

Cea mai simpla crema de zahar ars

Cea mai simpla crema de zahar ars din: lapte, oua, zahar. Ingrediente: 600 ml lapte 3 ouă 10 linguri zahăr   Mod de preparare: Caramelizezi 6 linguri de zahăr într-un vas, la foc mic. Tapetezi cu acest caramel un vas ter- morezistent şi laşi să se răcească. Baţi ouăle cu restul de zahăr până se topeşte.Adaugi […]
Sandwichuri_cu_somon_afumat_si_sos_pesto_04

Reteta zilei: Sandwich-uri cu somon afumat si sos pesto

Sandwich-uri cu somon afumat si sos pesto din: patrunjel, salata verde, usturoi, suc de lamaie, parmezan, ulei de masline, somon afumat, branza, chifle, sare grunjoasa. Poate te intereseaza si Sandwich-uri cu muschiulet de porc Ingrediente: 1/2 legatura patrunjel 1 frunză salata verde 4 catei de usturoi 1 lingura suc proaspat de lamaie 1/3 ceasca parmezan […]
 
Prajitura_cu_vanilie_mac_si_visine

Prajitura cu vanilie, mac si visine

Prajitura cu vanilie, mac si visine din: făină, praf de copt, ouă, esenţă de vanilie, unt, zahar, smântână, mac, vişine congelate sau din vişinată. Ingrediente: 250 g făină 1 linguriţă praf de copt 2 ouă 1 lingură esenţă de vanilie 7 linguri unt 150 g zahăr 75 g smântână 150 g mac 200 g vişine congelate sau din vişinată Mod […]

Rata cu miere si busuioc

Rata cu miere si busuioc din: boboc de raţă, vin alb sec, miere, sos de soia, busuioc, sare. Ingrediente: 1 boboc de raţă 1 l vin alb sec 6 linguri miere 6 linguri sos de soia 1 crenguţă busuioc sare Mod de preparare: Se fierbe bobocul şi, bine curăţat şi spălat, se unge în interior cu […]
 
Friptura_in_sos_de_vin_cu_cascaval

Friptura in sos de vin cu cascaval

Friptura in sos de vin cu cascaval din: carne de vită, vin roşu sec, cascaval, sunca de Praga, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne de vită 1 cana vin roşu sec 100 ml ulei 4 felii şuncă Praga 100 g caşcaval sare piper Mod de preparare: Cureţi carnea de eventuale pieliţe şi zgârciuri. O speli şi […]

Bautura cu inghetata de lamaie

Bautura cu inghetata de lamaie din: sticle Limeia (suc nealcoolic cu gust de chitra), suc de lămâie, îngheţată de lămâie, gheaţă pisată, zahăr pudră, lămâie. Ingrediente: 2 sticle suc de lime  1 linguriţă suc de lămâie 1 1/2 ceaşcă îngheţată de lămâie 4 ceşti gheaţă pisată 2 linguri zahăr pudră 1 lămâie feliată   Mod de […]
 
Perisoare_in_sos_de_rosii_cu_telina

Perisoare in sos de rosii cu telina

Perisoare in sos de rosii cu telina din: piept de curcan, ceapa, orez, ou, paine, lapte, sare, piper, rosii, ulei, faina, zahar, frunze de ţelină. Ingrediente pentru perişoare: 1 piept de curcan 1 ceapă 1 ceşcuţă cu orez fiert 1 ou 2-3 felii de pâine 100 ml lapte sare piper Ingrediente pentru sos de roşii: 1 kg […]

Mix de branzeturi in crusta de nuci

Mix de branzeturi in crusta de nuci din: branza de capra, branza brie, branza emmental, sos worcestershire, ceapa verde, nuci, piper, biscuiti sarati. Ingrediente: 200g brânză de capră 200g brânză brie 300g branza emmental 1/2 lingură sos worcestershire 2-3 fire de ceapă verde 100g nuci piper biscuiţi săraţi, pentru servit Mod de preparare: Brânza de […]
 
Salata de fasole cu gogosar si masline

Salata de fasole boabe cu ardei

Salata de fasole boabe cu ardei din: fasole boabe roşii, fasole boabe albe, ardei gras, frunze de salată, ceapa, otet, sare, piper. Ingrediente: 150 g fasole boabe roşii 150 g fasole boabe albe 1 ardei gras câteva frunze de salată 1 ceapă mică 1 lingură oţet sare piper Mod de preparare: Fierbi fasolea, având să-i schimbi apa de două […]
 
Salata_de_orz_cu_rosii_si_masline_06

Reteta zilei: Salata de orz cu rosii si masline

Salata de orz cu rosii si masline din: ulei de masline, lamaie, usturoi, sare, piper, orz, rosii cherry, masline, branza feta, naut, ceapa rosie, patrunjel. Poate te intereseaza si Salata de alge marine cu ridichie alba Ingrediente: 1/4 cană ulei de măsline 1 lamaie, stoarsa 1 catel de usturoi, tocat sare si piper, dupa gust […]

Supa de pui cu loboda

Supa de pui cu loboda din: supă de pui (strecurată), frunze de lobodă (salată verde), ouă, verdeaţă, sare, piper. Ingrediente: supă de pui (strecurată) câteva frunze de lobodă (salată verde) 4 ouă verdeaţă tocată sare piper   Mod de preparare: Intr-o oală se pune lâ fiert supa de pui strecurată. Intre timp se spală şi se […]
 
Ciolan_afumat_in_aluat_cu_ustuoi

Ciolan afumat in aluat cu ustuoi

Ciolan afumat in aluat cu ustuoi din: ciolan ammat fără os, aluat foitaj, usturoi, ulei, rozmain, ou, vin alb. Ingrediente: 1 ciolan ammat fără os 1 foaie aluat foitaj 2-3 căţei usturoi, piaţi 2 linguri ulei rozmain 1 ou bătut 1 pahar vin alb ulei pentru uns Mod de preparare: Condimentezi ciolanul cu rozmarin şi îl pui într-o tavă […]

Spaghete „Sichuan“ cu sos picant

Spaghete „Sichuan“ cu sos picant din: spaghete subţiri, mazăre verde, supă de pui, soia, pastă de susan, ulei de ardei iute, untură, ceapă verde (partea albă),  tuberculi de muştar iute „Sichuan“ (sau varză, ori muştar verde). Ingrediente: 500 g spaghete subţiri 100 g mazăre verde 2 căni supă de pui 10 linguri de soia 2 […]
 
Peste_in_aluat_cu_ardei_gras_si_marar

Peste in aluat cu ardei gras si marar

Peste in aluat cu ardei gras si marar din: unt faina, sare, oua, ardei gras rosu si verde, file de crap, somon, smantana, sare, mărar tocat, piper. Ingrediente pentru aluat: 200 g unt 380 g făină 1/2 linguriţă sare 2 gălbenuşuri Pentru umplutură: 1 ardei roşu şi unul verde 500 g file de crap 100 g […]

Salata de sparanghel cu zahar

Salata de sparanghel cu zahar din: sparanghel, zahăr, oţet concentrat, sare. Ingrediente: 900 g sparanghel 6 linguri zahăr 5 lin­guriţe oţet concentrat 1 linguriţă sare   Mod de preparare: Se curăţă sparanghelul şi se îndepărtează părţile dure. Se spală şi se taie beţişoare de circa trei centimetrii şi jumătate. Se sărează şi se lasă o […]
 
 
 

Retete delicioase (2015)

Retete delicioase: Reteta zilei: Paste integrale cu sos de pui si legume Paste integrale cu sos de pui si legume din: piept de pui, mazare, ardei gras, varza chinezeasca, morcovi, spaghete integrale, sos de soia, seminte de susan, sos de peste, ardei… Read more » Reteta zilei: Salata de sfecla cu branza de capra si […]
 

Retete usoare (2015)

Retete usoare: Reteta zilei: Ciorba de gaina cu conopida si iaurt Ciorba de gaina cu conopida si iaurt din: carne de gaina, telina, pastarnac, ceapa, morcovi, ardei, conopida, bulion, iaurt, oua, sare, bors, verdeata.   Ingrediente: 700g carne de gaina (aripi,… Read more » Reteta zilei: Friptura de porc cu ciuperci si sos de rosii […]