Retete De Mancare
Desert cu budinca de ciocolata si nuca de cocos
Desert cu budinca de ciocolata si nuca de cocos din: biscuiti, budinca de ciocolata, lapte, zahar, ciocolata, nuca, nuca de cocos. Ingrediente: 300 g biscuiţi simpli, de menaj 1 plic budincă de ciocolată 550 ml lapte 4 linguri zahăr 1 cub ciocolată de menaj 100-200 g nucă măcinată 1 plic nucă cocos Mod de […]
Mancare de legume cu verdeata
Mancare de legume cu verdeata din: ardei gras, ceapa, ceapa rosie, praz, rosii, oua, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 3 ardei graşi roşii 3 ardei galbeni 1 ceapă 1 ceapă roşie 1 praz 6 roşii coapte 4 ouă 2 linguri ulei sare piper pătrunjel verde Mod de preparare: Toci ceapa şi o căleşti în […]
Reteta zilei: Tarta cu pere si nuci
Tarta cu pere si nuci din: aluat, pere, unt, zahar brun, ghimbir, esenta de vanilie, scortisoara, nuci pecan. Ingrediente: 400gr aluat 2 pere, tăiate în felii subțiri 2 linguri unt nesărat, topit 1 lingura de zahar brun 1 lingurita ghimbir 1 lingurita esenta de vanilie 1/2 lingurita scortisoara macinata 1 lingura nuci pecan, maruntite […]
Vinete umplute cu piept de pui si legume
Vinete umplute cu piept de pui si legume din: vinete, piept de pui, rosii cherry, ceapa, usturoi, supa, oregano, patrunjel, sare, piper alb, boia dulce, ulei. Ingrediente: 4 vinete lungi si subtiri 500 g piept de pui 10 rosii cherry 1 ceapa mare 3 catei de usturoi 300 ml supa strecurata de pui sau de […]
Macrou cu masline si lamaie
Macrou cu masline si lamaie din: macrou, lamaie, ulei, masline, piper, faina. Ingrediente: 2-3 buc macrou 1 lămâie ulei măsline piper făină Mod de preparare: Speli peştele, îl cureţi de maţe şi îi tai capul. Tai peştele în bucăţi potrivite, pe care le treci prin făină. Pui într-o tigaie ulei şi îl încingi, apoi […]
Salata de cartofi cu ceapa rosie si sos de hrean
Salata de cartofi cu ceapa rosie si sos de hrean din: cartofi, ceapa verde, ardei gras, masline verzi, uleid e masline, zahar, patrunjel, sare, piper, hrean. Ingrediente: 2 cartofi de dimensiune mijlocie 2 fire ceapa verde sau 1 ceapa rosie mica 1 ardei rgas rosu 10 masline verzi 3 linguri ulei de masline 1 lingurita […]
Carnati cu ciuperci si rosii
Carnati cu ciuperci si rosii din: carnaciori, bacon, sunca, ciuperci, rosii, oua, sare, piper. Ingrediente: cârnăciori bacon sau şuncă ciuperci roşii ouă sare piper Mod de preparare: Intr-o tigaie mai mare pui puţin ulei la încălzit, adaugi cârnăciorii tăiaţi felii şi amesteci, să nu se ardă. Adaugi apoi baconul sau şunca tăiată fâşii, după care […]
Budinca de fenicul cu mozzarella
Budinca de fenicul cu mozzarella din: bulbi de fenicul, unt, ulei, oua, cascaval, smantana, faina, sare, piper. Ingrediente: 4-5 bulbi de fenicul 50 g unt 50 ml ulei 6 oua 100 g cascaval sau mozzarella 150 ml smantana pentru gatit 1-2 linguri faina sare piper macinat Mod de preparare: Speli bulbii de fenicul şi […]
How to make Mediterranean chicken (video)
Mediterranean chicken : How to make Mediterranean chicken:
How to make Salted Chocolate toffee banana pudding (video)
Salted Chocolate toffee banana pudding: How to make Salted Chocolate toffee banana pudding:
How to make Tomato and Basil sauce (video)
Tomato and Basil sauce: How to make Tomato and Basil sauce:
How to make Caramel slice cupcakes (video)
Caramel slice cupcakes: How to make Caramel slice cupcakes:
How to make Spinach and ricotta Cannelloni (video)
Spinach and ricotta Cannelloni: How to make Spinach and ricotta Cannelloni :
How to make Chicken and Asparagus Risotto (video)
Chicken and Asparagus Risotto: How to make Chicken and Asparagus Risotto:
Reteta zilei: Mancare de varza cu vita si carnati
Mancare de varza cu vita si carnati din: unt, ulei, ceapa, vita, orez, supa de rosii, sare, piper, varza, ciuperci, carnati. Ingrediente: 3 linguri unt 1 lingura ulei 1 ceapa 1 kg carne tocata de vită 1 cană de orez cu bobul scurt 2 cutii de supa de rosii Sare si piper, dupa gust 1 […]
Salata de cartofi cu menta si bulgur
Salata de cartofi cu menta si bulgur din: bulgur, cartofi, ceapa, menta, ceapa verde. Ingrediente: 200 g bulgur (grâu germinat) 400 g cartofi 3 cepe 1 legătură de mentă proaspătă sau uscată 1 legătură ceapă verde Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă şi îi sfărâmi cu o furculiţă. Laşi grâul germinat la înmuiat […]
Tocana cu legume si carne de vita
Tocana cu legume si carne de vita din: pulpa de vita, piept de vita, ceapa, praz, morcovi, cartofi, usturoi, vin alb, coniac, faina, untura, sare, piper, ierburi aromate. Ingrediente: un kg pulpa de vita 200 g piept de vita 2-3 cepe un fir praz 1/2 morcovi 2-3 cartofi mai mari 2 catei de usturoi 500 […]
Ficat de porc cu dovlecel si usturoi
Ficat de porc cu dovlecel si usturoi din: dovlecel, ficat de porc, oua, faina, pesmet, ulei, sare, maghiran, unt, usturoi, iaurt, zahar. Ingrediente: 1 dovlecel lung 150 g ficat de porc 3 ouă făină pesmet ulei sare 1 linguriţă maghiran 1 cub unt 3 căţei de usturoi 1 iaurt puţin zahăr Mod de preparare: Cureţi […]
Fursecuri cu dulceata
Fursecuri cu dulceata din: unt, zahar, faina, oua, esenta de vanilie, sare, dulceata, jeleu. Ingrediente: 200 g unt 200 g zahăr 500 g făină 2 ouă 1 fiolă esenţă de vanilie un praf de sare 100 g dulceaţă sau jeleu Mod de preparare: Amesteci bine untul la temperatura camerei cu zahărul, până la omogenizare, apoi […]
Salata aromata de vinete
Salata aromata de vinete din: vinete, ulei de masline, rosii, usturoi, sare, piper, chimion, boia de ardei, coriandru. Ingrediente: 2 vinete 1/2 cană ulei de măsline 2 căni roşii tăiate cubuleţe 1 lingură usturoi pisat 1/2 linguriţă sare 1/2 linguriţă piper măcinat 1/2 linguriţă chimion 1 linguriţă boia de ardei 1/2 cană coriandru tocat fin […]
Prajitura cu rubarba si urda
Prajitura cu rubarba si urda din: faina, unt, galbenusuri, zahar pudra, scortisoara, rubarba, zahar, amidon alimentar, zeama de lamaie. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faina 200 g unt 2 galbenusuri 3 linguri zahar pudra putina scortisoara pentru umplutura de rubarba: 1 kg rubarba curatata 100 g zahar 2 linguri amidon alimentar pentru umplutura de urda: […]
Reteta zilei: Canelloni umpluti cu pui, spanc si ricotta
Canelloni umpluti cu pui, spanc si ricotta din: canelloni, mozzarella, smantana, sos bechamel, sos de rosii, piept de pui, spanac, rocotta, smantana, ierburi italiene, sare, piper, unt, faina, ceapa, lapte, ulei de masline, usturoi, rosii, zahar. Ingrediente: 1 cutie cannelloni, aproximativ 12 tuburi 1 cană brânză mozzarella, rasă 1 ceasca smantana sos bechamel sos de […]
Tarta cu prune si aroma de rom
Tarta cu prune si aroma de rom din: prune, scortisoara, esenta de rom, zahar brun, margarina, oua, apa fiarta, praf de copt, otet de mere, faina. Ingrediente umplutura: 1 kg prune 1 linguriţă scorţişoară esenţă de rom 4 linguri zahăr brun Ingrediente aluat: 1 pachet margarină 4 ouă 4 linguri apă fiartă 1 plic praf […]
Mamaliga cu branza si vinete
Mamaliga cu branza si vinete din: vinete, ulei de masline, mamaliga, pesto verde, busuioc verde, rosii, branza topita. Ingrediente: 2 vinete, taiate felii groase 4 linguri ulei de masline 500 g mamaliga taiata felii 120 g sos pesto verde 1 legatura busuioc verde 3 rosii 250 g branza topita, taiata cuburi Mod de preparare: […]
Carnati de casa cu cimbru si boia
Carnati de casa cu cimbru si boia din: porc, vita, piper, boia, cimbru, apa minerala, mate de porc. Ingrediente: 500g carne tocată (amestec porc şi vită) 30 g sare 30 g piper 10 g boia 5 g cimbru 500 ml apă minerală maţe de porc curăţate Mod de preparare: Amesteci carnea tocată cu sarea, piperul, […]
Coasta de porc cu sirop de capsuni si garnitura
Coasta de porc cu sirop de capsuni si garnitura din: coasta de porc, cartofi, ulei, sare, piper, tarhon, sirop de capsuni. Ingrediente: 1 kg coasta de porc proaspata 1 kg cartofi de marime medie ulei sare piper tarhon sirop de capsuni (aproximativ 200 ml) 1 cana cu apa (200 ml) Mod de preparare: Tai […]
Chec cu cascaval si verdeata
Chec cu cascaval si verdeata din: mezeluri, cascaval, oua, smantana, faina, praf de copt, sare, piper, patrunjel, ardei gras. Ingrediente: 300 g mezeluri 300 g caşcaval 6 ouă 3 linguri smântână 4 linguri făină 1 plic praf de copt 30 g sare 30 g piper pătrunjel verde 150 g ardei roşu 150 g ardei verde […]
Cuscus cu caise uscate si ceapa
Cuscus cu caise uscate si ceapa din: cuscus, amestec de legume, turmeric, scortisoara, caise uscate, ceapa rosie, zahar, ulei, coaja de lamaie, zeama de lamaie, ulei de masline, coriandru, menta. Ingrediente: 500 g cuscus 1 lingura amestec de legume 2 lingurite turmeric 1 lingurita scortisoara macinata 100 g caise uscate 3 cepe rosii 1 lingura […]
Paine gustoasa de casa
Paine gustoasa de casa din: faina, apa, drojdie, zahar, sare, ulei. Ingrediente: 1 kg făină 500 ml apă 50 g drojdie proaspătă 1 linguriţă zahăr 1/2 linguriţă sare 100 ml ulei Mod de preparare: Din ingredientele de mai sus ies 2 pâini în formă de cozonac. Faci o maia din drojdie, 1 linguriţă cu […]
Pui la cuptor cu usturoi si rozmarin
Pui la cuptor cu usturoi si rozmarin din: pui, usturoi, lamai, unt, rozmarin, sare, piper, cartofi noi, ulei de masline, miere. Ingrediente: 1 pui intreg (de circa 1,5 kg) 1 capatana de usturoi 2 lamai 1 lingura unt 4 crengute de rozmarin sare piper 1 kg cartofi noi 3 lingurite ulei de masline 3 lingurite […]
Reteta zilei: Lasagna cu spaghete si sos de vita
Lasagna cu spaghete si sos de vita din: spaghete, sos de carne, sos bechamel, mozarella, ketchup, vita, ulei, usturoi, ceapa, ierburi italiene, rosii, busuioc, oregano, sos de rosii, zahar, sare, piper, unt, faina, lapte, supa de pui, nucsoara. Ingrediente: 1 kg spaghete, fierte al dente Sos de carne Sos bechamel 1 bucata mozzarella, cuburi Ketchup […]
Mamaliga cu smantana si capsuni
Mamaliga cu smantana si capsuni din: malai, sare, capsunni, zahar pudra, smantana. Ingrediente: 200 g malai (sau mai mult in functie de numarul de persoane) 1 praf de sare 500 g capsuni zahar pudra gust smantana groasa Mod de preparare: Faci o mămăliguţă nu foarte vârtoasă. Când e gata, o pui în 4 […]
Gogosi cu zahar pudra
Gogosi cu zahar pudra din: iaurt, oua, praf de copt, zahar pudra, zahar vanilat, sare, faina, ulei. Ingrediente: 500 g iaurt 2 ouă 1 plic praf copt 200 g zahăr pudră (+ 50-100 g pentru decor) 1 plic zahăr vanilat un praf de sare făină cât cuprinde 500 ml ulei pentru prăjit Mod de preparare: […]
Varza cu costita
Varza cu costita din: varza, costita, ceapa, usturoi, morcovi, ardei, rosii, sare, piper, condiment vegetal, cimbru, boia de ardei, apa, ulei. Ingrediente: 1 varza mare 300 g costita 3 cepe 6 catei de usturoi 2 morcovi mari 1 ardei mare 2 rosii sare piper condiment vegetal cimbru boia de ardei 2 cani cu apa 200 […]
Prajitura cu crema de cacao si glazura de ciocolata
Prajitura cu crema de cacao si glazura de ciocolata din: oua, zahar, faina, cacao, praf de copt, unt, margarina, zahar pudra, cacao, frisca lichida, ciocolata. Ingrediente pentru blat: 4 ouă 4 linguri zahăr 4 linguri făină 2 linguri cacao 1 linguriţă praf de copt Ingrediente pentru cremă: 100 g unt sau margarină 50 g zahăr […]
Cartofi umpluti cu carne de porc si vita
Cartofi umpluti cu carne de porc si vita din: cartofi, vita, porc, ceapa, ou, paine, usturoi, ulei, patrunjel, marar, sare, piper, bulion, faina. Ingrediente: 10-12 cartofi 1/2 kg carne tocată amestec (porc şi vită) 1 ceapă 1 ou 1 felie pâine 2-3 căţei de usturoi 2-3 linguri ulei pătrunjel mărar sare piper 2 linguri bulion […]
2 Retete de post delicioase
Retete de post: Cum se prepara Scoici saint jacques cu creveti si sparanghel (video) Scoici saint jacques cu creveti si sparanghel: Cum se prepara Scoici saint jacques cu creveti si sparanghel: Incoming search terms:jambonu cum se prepară Read more » Ciorba de legume cu leustean Ciorba de legume cu leustean din: apa, ceapa, morcov, ardei […]
Retete de post delicioase
Retete de post delicioase: Ghiveci de legume cu verdeata si usturoi Ghiveci de legume cu verdeata si usturoi din: fasole pastai, gogosar, dovlecel, morcov, ulei, piper, sare, boia, verdeata. Ingrediente: fasole păstăi 1 gogoşar dovlecel morcov usturoi ulei piper boabe şi… Read more » Ardei umpluti cu cuscus si ciuperci Ardei umpluti cu cuscus si […]
Reteta zilei: Burgeri de curcan cu fulgi de ovaz
Burgeri de curcan cu fulgi de ovaz din: curcan, ceapa, fulgi de ovaz, ou, ketchup, sos worcestershire, praf de usturoi, piper, chifle, topping. Ingrediente: 500gr carne toata de curcan 1/2 ceasca ceapa tocata 1/2 ceașcă fulgi de ovăz 1 ou, bătut 2 linguri de ketchup 1 lingurita sos Worcestershire 1/2 lingurita praf de usturoi 1/4 […]
Cum se prepara Ciorba de bureti fierti in lapte (video)
Ciorba de bureti fierti in lapte: Cum se prepara Ciorba de bureti fierti in lapte:
How to make Spinach and Cheese Calzone (video)
Spinach and Cheese Calzone: How to make Spinach and Cheese Calzone:
How to make Creamy Roasted Garlic Penne (video)
Creamy Roasted Garlic Penne: How to make Creamy Roasted Garlic Penne:
Cum se prepara Ciorba de Potroace (video)
Ciorba de Potroace: Cum se prepara Ciorba de Potroace:
How to make Creamy Sweet Potato Cheesecake Squares (video)
Creamy Sweet Potato Cheesecake Squares: How to make Creamy Sweet Potato Cheesecake Squares:
Tocana de vinete si dovlecei
Tocana de vinete si dovlecei din: vinete, dovlecei, ceapa, rosii in bulion, ulei, sare. Ingrediente: 2 vinete 2 dovlecei 2 cepe 5 rosii in bulion cu tot cu suc 3 linguri ulei sare Mod de preparare: Vinetele si dovleceii se spală şi se taie rondele care se presară cu sare. Se lasă 10 minute […]
Reteta zilei: Supa de scoici cu bacon
Supa de scoici cu bacon din: bacon, telina, ceapa, usturoi, cartofi, apa, sos de scoici, concentrat de supa de pui, piper, cimbru, amidon, smantana lichida, scoici. Ingrediente: 4 felii de bacon, maruntit 3 tulpini de telina, tocata 1 ceapa, tocata 1 cățel de usturoi, tocat 4 cartofi, curatati si tocati 1 cană cu apă 250gr […]
Strudel cu struguri si smochine
Strudel cu struguri si smochine din: aluat foitaj, smochine, struguri, miez de nuca, unt, zahar pudra. Ingrediente: un pachet aluat foitaj congelat 350 g smochine 200 g struguri 100 g miez de nuca macinat 100 g unt topit 50 g zahar pudra Mod de preparare: Aluatul se lasă la decongelat si apoi se întinde […]
Cum se prepara Tartar de crudități cu somon (video)
Tartar de crudități cu somon: Cum se prepara Tartar de crudități cu somon:
Strudel rapid
Strudel rapid din: aluat, unt, pesmet, mere, zahar, scortisoara, faina de migdale, stafide, coaja de lamaie. Ingrediente: 400 g aluat foitaj 20 g unt 20 g pesmet pentru umplutura: 4 mere golden 100 g zahar o lingurita scortisoara 50 g faina de migdale 50 g stafide aurii coaja de lamaie Mod de preparare: Se […]
Cum se prepara Rulada de pui cu busioc si telemea (video)
Rulada de pui cu busioc si telemea: Cum se prepara Rulada de pui cu busioc si telemea :
Vinete umplute cu carne si legume
Vinete umplute cu carne si legume din: vinete, morcovi, ceapa, radacina de patrunjel, carne, ulei, ou, rosii, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 2 vinete 2 morcovi o ceapa o radacina patrunjel 200 g carne 2 linguri ulei un ou pentru cuptor: 3 rosii bine coapte o lingura ulei o crenguta rozmarin sare piper Mod de […]
Tocana de fasole cu carnati afumati
Tocana de fasole cu carnati afumati din: fasole boabe, morcovi, ceapa, carnati afumati, ulei, sare. Ingrediente: 200 g fasole boabe amestecata 3 morcovi 2 cepe 2 carnati afumati 2 linguri ulei sare Mod de preparare: Cu o seară înainte de preparare, se pune fasolea la înmuiat în apă rece. A doua zi se scurge […]
Chiftele cu sos de rosii si paste
Chiftele cu sos de rosii si paste din: carne tocata, ceapa, patrunjel, ou, ulei, faina, sare, piper, rosii, pasta de rosii, ceapa, usturoi, ulei. Ingrediente: 450 g carne tocata o ceapa o legatura patrunjel un ou ulei pentru prajit 3 linguri faina sare piper pentru sos: 2 rosii bine coapte 3 linguri pasta de rosii […]
Supa de pui cu galuste si legume
Supa de pui cu galuste si legume din: piept de pui, morcov, radacina de patrunjel, ceapa, cartofi, radacina de telina, ardei gras, oua, sare. Ingrediente: un piept de pui un morcov o radacina de patrunjel o ceapa 2-3 cartofi o felie radacina telina un ardei gras rosu pentru galuste: 2 oua 2 linguri gris sare […]
Reteta zilei: Desert cu biscuiti si fulgi de ciocolata
Desert cu biscuiti si fulgi de ciocolata din: biscuiti cu graham, unt, lapte condensat, fulgi de ciocolata, fulgi de nuca de cocos, nuci. Ingrediente: 1 1/2 cani biscuiti de graham, maruntiti 1/2 ceasca unt, topit 1 cutie lapte condensat 2 cani fulgi de ciocolata dulce-amăruie 1 1/3 cesti fulgi de nucă de cocos 1 cană […]
Peste afumat cu cuscus
Peste afumat cu cuscus din: peste afumat, ardei grasi, ceapa rosie, vanata, cuscus, ulei, patrunjel, sare. Ingrediente: 4 pesti afumati 3 ardei grasi de culori diferite o ceapa rosie o vanata 200 g cuscus 50 ml ulei cateva fire patrunjel sare Mod de preparare: Se prepara mai intai cuşcuşul conform indicaţiilor de pe pachet […]
Friptura de porc cu sos gustos
Friptura de porc cu sos gustos din: file de porc, unt, sare, piper, bulion, rosii, morcov. Ingrediente: 1,2 kg file de porc 150 g unt sare piper pentru sos: 2 linguri bulion 4 rosii bine coapte un morcov Mod de preparare: Carnea bine spalata si uscata apoi pe un prosop absorbant de bucătărie se […]
Pui cu legume si boia
Pui cu legume si boia din: pui, morcovi, dovlecei, ardei grasi, usturoi, apa, curry, ceapa, ras el hanout, ulei, boia, sare, piper. Ingrediente: un pui 2 morcovi 3 dovlecei 2 ardei grasi de culori diferite 3 catei de usturoi 250 ml apa 3 linguri curry o ceapa 2 lingurite ras el hanout 2 lingurite boia […]
Plachie traditionala de crap
Plachie traditionala de crap din: crap, ceapa, morcovi, sos de rosii, sare, piper, foi de dafin, cimbru, usturoi, patrunjel, ulei. Ingrediente: 1 crap (aproximativ 2 kg) 4 cepe 1 morcov 400 ml sos de rosii sare piper foi de dafin cimbru usturoi patrunjel ulei Mod de preparare: Cureţi peştele şi îl tai în bucăţi. […]
Supa crema de rosii cu menta
Supa crema de rosii cu menta din: rosii, apa, orez, zahar, smantana, sare, menta, busuioc. Ingrediente: 1 kg rosii de gradina coapte 1 l apa 2 linguri orez 3-4 linguri zahar 150 ml smantana de gatit sare dupa gust menta verde busuioc verde Mod de preparare: Tai roşiile felii şi le fierbi, după care […]
How to make Sirloin Steak in Tomato Sauce (video)
Sirloin Steak in Tomato Sauce: How to make Sirloin Steak in Tomato Sauce:
Reteta zilei: Sandwich-uri cu piept de pui si sos pesto de ardei
Sandwich-uri cu piept de pui si sos pesto de ardei din: ardei gras, ardeiiute in sos adobo, usturoi, migdale, oregano, sare, piper, ulei de masline, piept de pui, branza cheddar, ciabatta. Ingrediente pentru pesto: 12 ardei grasi mici, fara cotoare si seminte, taiati in jumatati 1 borcan de ardei iuti în sos adobo 1 catel […]
Sufleu de branza cu fructe de padure
Sufleu de branza cu fructe de padure din: branza grasa de vaci, unt, oua, zahar pudra, amidon, lamaie, sare, fructe de padure. Ingrediente: 750 g branza grasa de vaci 160 g unt 6 oua 250 g zahar pudra 50 g amidon o lamaie un praf sare 200 g fructe de padure Mod de preparare: […]
Placinta cu piept de pui, legume si cascaval
Placinta cu piept de pui, legume si cascaval din: aluat de placinta, piept de pui, ceapa, morcov, ardei gras, unt, cascaval, ulei, sare, piper. Ingrediente: un pachet aluat de placinta un piept de pui o ceapa un morcov un ardei gras 100 g unt 100 g cascaval 2 linguri ulei sare piper Mod de […]
Pui la cuptor cu miere, usturoi si cimbru
Pui la cuptor cu miere, usturoi si cimbru din: pui, morcovi, cartofi, usturoi, miere, cimbru, sare, ulei, vin alb sec. Ingrediente: un pui de 1,5 kg 2 morcovi 4 cartofi o capatana de usturoi 100 ml miere o lingurita cimbru sare 3 linguri ulei 100 ml vin alb sec Mod de preparare: Puiul se […]
Tarta cu sparanghel si rosii
Tarta cu sparanghel si rosii din: unt, faina, apa, praf de copt, rosii, sparanghel, dovlecel, oua, smantana, sunca, lapte, sare, piper. Ingrediente: pentru aluat: 125 g unt 250 g faina 2 linguri apa 1/2 pachet praf de copt pentru garnitura: 3-4 rosii 150 g sparanghel un dovlecel 2 oua 200 ml smantana 200 g sunca […]
Minipateuri cu gogosari si rosii
Minipateuri cu gogosari si rosii din: foitaj, gogosari, piper, rosii cherry, ceapa verde, telina, oua, porumb, ulei, sos de soia. Ingrediente: 1 pachet foitaj 4 gogosari piper 8 rosii cherry 2 legaturi ceapa verde 3 tije de telina 2 oua 30 g porumb 3 linguri ulei 1 lingura sos de soia Mod de preparare: […]
Prajiturele cu foi de napolitana
Prajiturele cu foi de napolitana din: albusuri, zahar pudra, alune, faina, zahar vanilat, ciocolata, unt, foi de napolitana. Ingrediente: 8 albuşuri 250 g zahăr pudră 150 g alune 70 g făină 1 plic zahăr vanilat 75 g ciocolată menaj 250 g unt 2 foi de napolitană Mod de preparare: Baţi albuşurile cu zahărul, […]
Reteta zilei: Vita la tigaie pe pat de spanac
Vita la tigaie pe pat de spanac din: vita, ulei de masline, boia de ardei, usturoi, ardei iute, condimente, sare, piper, spanac, unt sarat. Ingrediente: 750 g file de vită, cuburi (pulpa sau vrabioara) 3 linguri ulei de masline ½ lingurita boia de ardei 4 catei de usturoi, tocat marunt 2 ardei iuti uscati, tocat […]
Pacheţele cu legume si carnaciori
Pacheţele cu legume si carnaciori: smantana, vin alb, marar, faina, oua, carnacioari picanti, morcov, ceapa, dovlecel, ardei gras, ulei. Ingrediente clătite: 2 linguri smântână 1 ceaşcă vin alb sec sau şampanie 1 legătură mărar făină 2 ouă Ingrediente umplutură: 100 g cârnăciori picanţi 50 g caşcaval 1 morcov 1 ceapă 1 dovlecel 2 ardei graşi […]
Salata de pui cu vinegreta de lamaie
Salata de pui cu vinegreta de lamaie din: piept de pui, branza feta, rosii, masline, castraveti, salata verde, ulei de masline, zeama de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 400 g piept dezosat de pui 150 g brânză feta 4 roşii 100 g măsline negre 2 castraveţi câteva frunze de salată verde 4-5 linguri ulei de măsline […]
Mancărică de fasole verde cu usturoi şi mămăliguţă
Mâncărică de fasole verde cu usturoi şi mămăliguţă: fasole verde, ceapa, ulei, usturoi, rosii, arde gras, marar, sare, malai, apa. Ingrediente: 500 g fasole verde 1 ceapă mare 100 ml ulei 3-4 căţei de usturoi 3-4 roşii 1 ardei gras 1 lingură mărar fin tocat sare mălai apă Mod de preparare: Cureţi fasolea verde […]
Chiftelute de legume cu sos de iaurt
Chiftelute de legume cu sos de iaurt din: vita, dovlecel, morcov, ceapa, pesmet, sos de tomate, menta, busuioc, ou, castravete, iaurt. Ingrediente: 500 g carne tocată de vită 1 dovlecel 1 morcov 1 ceapă 35 g pesmet 2 linguriţe sos de tomate 1 linguriţă mentă proaspătă 1 linguriţă busuioc proaspăt 1 ou Ingrediente pentru sos: […]
Salata de gogosari copti cu usturoi
Salata de gogosari copti cu usturoi din: gogosari, usturoi, zeama de lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g gogosari 4 catei de usturoi zdrobit zeama de la 1 lamaie 1 lingura ulei sare piper Mod de preparare: Coci gogoşarii pe plita încinsă. După ce s-au copt, îi pui într-un vas, presari sare din abundenţă […]
Vinete cu mozzarella si sos de rosii
Vinete cu mozzarella si sos de rosii din: vinete, mozzarella, ceapa, usturoi, suc de rosii, sare, piper, concentrat de legume. Ingrediente: 4 vinete 4 bucăţi mozzarella 2 cepe mari 3 căţei de usturoi 500 ml suc de roşii sare piper concentrat de legume Mod de preparare: Tai vinetele felii rotunde şi nu foarte groase, […]
Pulpe de pui cu garnitura de porumb
Pulpe de pui cu garnitura de porumb din: pulpe de pui, porumb, ardei gras, ulei, ceapa rosie, usturoi, miere, zeama de lamaie, oregano. Ingrediente: 4 pulpe de pui 1 ştiulete de porumb 2 ardei graşi divers coloraţi 100 ml ulei 1 ceapă mare roşie 4-5 căţei de usturoi 2 linguri cu miere 2 linguri zeamă […]
Prajitura cu migdale si fistic
Prajitura cu migdale si fistic din: fidea, unt, fistic, migdale. Ingrediente: 1 pungă fidea 250 g unt Ingrediente pentru umplutură: 250 g fistic măcinat 150 g amestec de fistic şi migdale Mod de preparare: Pui fideaua într-un castron şi o sfărâmi cu degetele. Topeşti untul, îl laşi puţin să se răcească, apoi îl torni […]
Reteta zilei: Supa crema de rosii cu paine prajita
Supa crema de rosii cu paine prajita din: rosii, ulei de masline, otet balsamic, zahar brun, sare, piper, fulgi de ardei, condimente italiene, usturoi, ceapa, busuioc, patrunjel, supa de pui, crutoane, parmezan, ciabatta, branza gruyere. Ingrediente: 15 rosii 7 linguri ulei de măsline 1,5 linguri de oțet balsamic 3 linguri de zahăr brun 1 lingura […]
Tort racoritor
Tort racoritor: piscoturi, unt, caise, foi de gelatina, branza de vaci, zahar, iaurt, suc de lamaie, frisca, oua, nuci. Ingrediente: 200 g pişcoturi tari 125 g unt 700 g piure de caise, neîndulcit 10 foi de gelatină 500 g brânză de vaci 130 g zahăr 500 g iaurt cremos sucul de la o lămâie 350 […]
Gazpacho de castraveţi cu usturoi
Gaspacho de castraveţi cu usturoi: castraveti, rucola, patrunjel, menta, usturoi, branza de vaci, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper boabe. Ingrediente: 2 castraveţi mai mari 1 mână de rucola 1 legătură de pătrunjel câteva frunzuliţe de mentă 1 căţel de usturoi 4 linguri brânză de vaci fără grăsime 3 linguri ulei de măsline […]
Plăcintă cu peşte si ciuperci
Plăcintă cu peşte si ciuperci: file de peste, ciuperci, ceapa, morcov, chifla, oua, piper, sare, ulei. Ingrediente: 2,5 kg file de peşte 1 mână ciuperci uscate 2-3 cepe 1 morcov 1 chiflă mare 2-3 ouă piper sare ulei Mod de preparare: Ciupercile curăţate le speli şi le fierbi în apă cu un vârf de […]
Ciuperci gratinate cu smantana si cascaval
Ciuperci gratinate cu smantana si cascaval din: ciuperci, smantana, unt, faina, cascaval, ulei, sare, piper, ceapa verde. Ingrediente: 500 g ciuperci champignon 100 ml smantana pentru gatit 2 linguri de unt 1 lingura rasa de faina 50 g cascaval 2 linguri ulei sare piper 2 cepe verzi Mod de preparare: Speli ciupercile şi le […]
Chifteluţe din peşte cu branză de vaci si miere
Chifteluţe din peste cu brânză de vaci si mie: peste, branza de vaci, mere, lapte, paine, unt, ou, sare. Ingrediente: 300 g peşte oceanic 50 g brânză de vaci 50 g mere 50 ml lapte 50 g pâine albă 50 g unt moale 1 ou sare Mod de preparare: Amesteci carnea de peşte cu […]
How to make Sweet and Sour Lentil Dhal (video)
Sweet and Sour Lentil Dhal: How to make Sweet and Sour Lentil Dhal:
How to make Mexican Tomato Soup – Jamie Oliver (video)
Mexican Tomato Soup: How to make Mexican Tomato Soup:
How to make Indian Pea Chutney (video)
Indian Pea Chutney: How to make Indian Pea Chutney:
How to make BBQ Pork Chops with Maple Rum Glaze – Jamie Oliver(video)
BBQ Pork Chops with Maple Rum Glaze: How to make BBQ Pork Chops with Maple Rum Glaze:
Reteta zilei: Salata cu branza de capra si avocado
Salata cu branza de capra si avocado din: suc de lamaie, coaja de lamaie, mustar dijon, miere, ulei de masline, sare, piper, salata creata, nuci de pin, ceapa rosie, capsuni, avocado, branza de capra. Ingrediente: 1 lingura plus 1 lingurita suc proaspat de lamaie ½ lingurita coaja de lamaie 1 lingura mustar de Dijon ¾ […]
Ciuperci cu bacon si smantana
Ciuperci cu bacon si smantana din: ciuperci, bacon, smantana, usturoi, sare, piper, ulei, patrunujel verde. Ingrediente: 300 g ciuperci de padure 200 g ciuperci champignon 200 g bacon 200 ml smantana pentru gatit 2-3 catei de usturoi sare piper 3 linguri ulei patrunjel verde Mod de preparare: Speli ciupercile in mai multe ape, iar […]
Tarta cu dovlecei, ardei gras si telemea
Tarta cu dovlecei, ardei gras si telemea din: faina, unt, sare, apa, praf de copt, rosii, dovlecei, boabe de porumb, ardei gras, smantana, telemea, patrunjel. Ingrediente: pentru aluat: 200 g faina 100 g unt o lingurita rasa sare 100 ml apa o lingurita rasa praf de copt pentru garnitura: 2 rosii un dovlecel 3 linguri […]
Sufleu de caramel cu inghetata de vanilie
Sufleu de caramel cu inghetata de vanilie din: unt, zahar brun, zahar alb, sirop de artar, frisca, ciocolata alba, oua, zahar vanilat, faina, inghetata de vanilie. Ingrediente: 50 g unt 50 g zahar brun 50 g zahar alb 50 g sirop de artar 200 g frisca 100 g ciocolata alba 2 oua 2 linguri zahar […]
Ciorba de spanac cu smantana
Ciorba de spanac cu smantana din: spanac, patrunjel verde, ceapa, lapte batut, oua, smantana, sare, ulei. Ingrediente: 1 kg spanac 1 legatura patrunjel verde 2 cepe potrivite uscate+1 legatura ceapa verde 3 l lapte batut (acru) 4 oua 200 g smantana sare ulei Mod de preparare: Căleşti ceapa pentru 3-4 minute cu puţin ulei […]
Cupa de banane cu sos caramel
Cupa de banane cu sos caramel din: zahar, unt, frisca, sare de mare, fursecuri, zahar vanilat, banane, suc de lamaie, iaurt de vanilie, ciocolata, cacao. Ingrediente: 100 g zahar 2 linguri unt 450 g frisca 1 praf sare de mare 150 g fursecuri 1 plic zahar vanilat 2 banane 2 linguri suc de lamaie 300 […]
Reteta zilei: Pulpe de pui aromate la cuptor
Pulpe de pui aromate la cuptor din: usturoi, ghimbir, ulei, ulei de susan, sos de soia, zahar brun, condimente, pulpe de pui, ceapa, vin de orez. Ingrediente: 2 catei de usturoi, tocat 1 bucatita ghimbir proaspat, ras 2 linguri de ulei ½ lingurita ulei de susan 2 linguri sos de soia 2 linguri de zahăr […]
File de vitel cu garnitura
File de vitel cu garnitura din: praz, unt, usturoi, lapte, foaie de dafin, sare, piper, malai grisat, medalioane de vitel, slaninuta afumata, ulei, cimbru. Ingrediente: 200 g praz 50 g unt 1 catel de usturoi 500 ml lapte 1 foaie de dafin sare piper 180 g malai grisat 4 medalioane de vitel (a 140 g) […]
Vin de telina cu scortisoara
Vin de telina cu scortisoara din: frunze de telina, vin, seminte de telina, scortisoara, miere. Ingrediente: 2 mâini de frunze proaspete de ţelină 1 l vin 1 linguriţă seminţe de ţelină 1 linguriţă scorţişoară 300 g miere Mod de preparare: Mărunţeşti frunzele de ţelină, apoi le pui într-un litru de […]
Briose cu broccoli si mazare
Briose cu broccoli si mazare din: broccoli, ardei capia, porumb, mazare, ceapa verde, faina, oua, smantana, ulei, sare, piper. Ingrediente: 300 g broccoli 2 ardei capia 100 g boabe de porumb dulce 200 g mazăre 2-3 fire ceapă verde 2 linguri făină 3 ouă 2 linguri smântână 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: […]
Supa cu perisoare de vita si pui
Supa cu perisoare de vita si pui din: vita, pui, os cu maduva, oua, branza, paine, pesmet, usturoi, ceapa, telina, morcov, rosii, sare, piper, patrunjel, marar. Ingrediente: 450 g carne tocată de vită 350 g carne de pui tocată 1 os cu măduvă 2 ouă 100 g brânză, rasă 60 g pâine înmuiată în lapte […]
Ciulama de spanac cu mamaliga
Ciulama de spanac cu mamaliga din: spanac, ceapa verde, usturoi verde, ulei, faina, marar, sare, piper, concentrat de legume, menta, mamaliga. Ingrediente: 500 g spanac 3 fire de ceapă verde 3 fire de usturoi verde 5 linguri ulei 2 linguri făină 1 legătură mărar sare piper 1 cub concentrat de legume 2 frunze mentă mamaliga, […]
Piept de pui crocant cu legume si cimbru
Piept de pui crocant cu legume si cimbru din: fenicul, rosii cherry, cartofi, oua, amidon, sare, piper, nucsoara, unt, supa, piept de pui, faina, cimbru, ulei. Ingrediente: 4 bulbi mici de fenicul 250 g rosii cherry 400 g cartofi 2-3 oua 1 lingurita amidon sare piper nucosra rasa 2 linguri unt 250 ml supa 4 […]
Prajitura cu morcovi si crema de branza
Prajitura cu morcovi si crema de branza din: morcovi, faina, bicarbonat, praf de copt, sare, scortisoara, esenta de vanilie, oua, zahar, ulei, branza, zahar pudra, coaja de lamaie. Ingrediente pentru blat: 2 căni morcovi raşi 1 cană făină 1 linguriţă bicarbonat 1 plic praf de copt 1/2 linguriţă sare 1/2 linguriţă scorţişoară 1 fiolă esenţă […]
Muschiulet de porc cu prune
Muschiulet de porc cu prune din: muschi de porc, sare, piper, mustar cu boabe, prune uscate, bacon, smantana, iaurt degresat, suc de lamaie, margarina, zahar. Ingrediente: 500 g muschi de porc (bucata intreaga) sare piper 4 linguri mustar cu boabe 125 g prune uscate 10 felii de bacon (circa 100 g) 100 g smantana dulce […]
Reteta zilei: Sandwich-uri cu pasta de naut si legume
Sandwich-uri cu pasta de naut si legume din: naut, suc de lamaie, ulei de masline, patrunjel, ceapa rosie, sare de mare, piper, branza feta, paine, castravete, rosie, ardei iute, masline. Ingrediente: 1 ceasca năut 2 linguri suc proaspat de lamaie 2 linguri plus 2 lingurite de ulei de masline 1/4 ceasca patrunjel proaspat 1/2 ceapa […]
Salata de fructe in coaja de pepene
Salata de fructe in coaja de pepene din: pepene galben, mar, struguri albi, struguri negri, kiwi, fulgi de migdale, menta, frisca. Ingrediente: 1 pepene galben 1 măr 1 ciorchine struguri albi 1 ciorchine struguri negri 1 kiwi 50 g fulgi de migdale frunze de mentă frişcă Mod de preparare: Speli şi tai pepenele pe […]
File de somon cu sos teriyaki
File de somon cu sos teriyaki din: somon, sos de soia, otet balsamic, miere, ghimbir, orez, ceapa verde, susan. Ingrediente: 2 fileuri de somon (circa 500 g) 50 ml sos de soia 1 lingură oţet balsamic 2 linguri miere 1/2 linguriţă ghimbir orez fiert ceapă verde susan Mod de preparare: Speli peştele şi îl ştergi […]
Musaca de legume cu carne tocata
Musaca de legume cu carne tocata din: vinete, cartofi, rosii, carne de vita, oua, sare, piper, ulei. Ingrediente: 2 vinete 4-5 cartofi mari 4-5 roşii mari 1/2 kg carne tocată de vită 2 ouă sare piper ulei Mod de preparare: Cureţi de coajă vinetele şi cartofii şi le tai rondele. Roşiile le tai după preferinţă. […]
Hamburgeri cu quinoa si linte
Hamburgeri cu quinoa si linte din: linte, fulgi de quinoa, ulei de masline, morcov, usturoi, ceapa verde, usturoi, marar, patrunjel, ou, pesmet, sare, piper, bicarbonat, ienibahar, boia dulce, cimbru, usturoi pudra, chimen, oregano, turmeric, paine integrala, rosii, carstravete, salata verde, mustar. Ingrediente: 150 g linte roşie 3 linguri fulgi de Quinoa 1 lingură ulei de […]
Castraveti murati cu marar, cimbru si usturoi
Castraveti murati cu marar, cimbru si usturoi din: castraveti, paine neagra, drojdie de bere, hrean, marar uscat, cimbru, usturoi. Ingrediente: 50 castraveţi 2 felii de pâine neagră sau 20 g drojdie de bere hrean mărar uscat cimbru usturoi Mod de preparare: Alegi castraveţi de mărime potrivită, îi speli, îi scurgi bine de apă şi […]
Reteta zilei: Paste cu branza si piept de pui la gratar
Paste cu branza si piept de pui la gratar din: paste, branza cheddar, iaurt, spanac, praf de ceapa, praf de usturoi, sare, piper, piept de pui, piper cayenne, boia de ardei, oregano, lamaie, ulei de canola. Ingrediente pentru paste: 2 cani paste 2 cesti de brânză cheddar rasa 1/2 cana iaurt 2 cesti de spanac […]
Cartofi cu cabanos si bacon
Cartofi cu cabanos si bacon din: cartofi, cabanos, bacon, rosii, ceapa verde, usturoi, ulei de masline, suc de rosii, cimbru, sare, piper, fulgi de chili. Ingrediente: 1/2 kg cartofi noi 2 carnati cabanos 3 felii de bacon 3 rosii proaspete 3 fire de ceapa verde 1 fir de usturoi verde 3 linguri ulei de masline […]
Pilaf de orz cu vinete
Pilaf de orz cu vinete din: orz, apa clocotita, migdale, vinete, patrunjel verde, condiment vegetal. Ingrediente: 1 3/4 cani cu orz boabe 5 cani apa clocotita 1/2 cana migdale felii 2 vinete taiate cuburi mici 2-3 linguri patrunjel verde 1 lingura condiment vegetal Mod de preparare: Alegi orzul, îl speli, apoi îl tratezi termic, […]
Pui cu legume si bulgur
Pui cu legume si bulgur din: bulgur, supa, piept de pui, sare, chimen, piper de cayenne, ulei, castravete, rosii cherry, patrunjel, suc de lamaie, piper. Ingrediente: 250 g bulgur 550 ml supa 4 fileuri de piept de pui (a 150 g) sare chimen piper de Cayenne 2 linguri ulei 1 castravete 200 g rosii cherry […]
File de vitel cu salsa picanta
File de vitel cu salsa picanta din: patrunjel, usturoi, fileuri de sardele, capere, uleid e masline, coaja de lamaie, suc de lamaie, sare, piper, zahar, file de vitel, ulei. Ingrediente: 2 legaturi patrunjel 2 catei de usturoi 2 fileuri de sardele 1 borcan mic de capere circa 75 ml ulei de masline coaja de lamaie […]
Supa crema cu rucola
Supa crema cu rucola din: mazare verde,c artof dulce, telina, rucola, smantana, sare, apa, maghiran. Ingrediente: 200 g mazare verde 1 cartof dulce sau cartofi obisnuit 1 telina de marimea unui ou 20 g rucola taiata marunt 150 ml smantana sare dupa gust 1,4 l apa 1 lingurita maghiran uscat Mod de preparare: Pui […]
Muschiulet de porc in manta crocanta cu garnitura
Muschiulet de porc in manta crocanta cu garnitura din: foi de aluat, muschiulet de porc, miere, patrunjel, sare, piper, galbenus. Ingrediente: 4 foi de aluat congelat 2 muschiuleti de porc (circa 600 g) 20 g unt 2-3 linguri miere fluida 3 linguri patrunjel tocat sare piper 1 galbenus Mod de preparare: Se încinge cuptorul […]
Ceapa umpluta cu ciuperci si verdeata
Ceapa umpluta cu ciuperci si verdeata din: ceapa, ciuperci, marar, patrunjel, ulei, sare, piper, pesmet, zahar brun, rosii, cascaval. Ingrediente: 4 cepe potrivite 200 g ciuperci marar patrunjel ulei sare piper 1-2 linguri pesmet 1 lingurita zahar brun 150 g rosii din conserva 100-150 g cascaval Mod de preparare: Cureţi şi speli cepele, le […]
Ficatei cu salata de cruditati
Ficatei cu salata de cruditati din: ficatei de pasare, piper, curry, ulei, otet balsamic, vin alb, sos de soia, bulgur, zeama de lamaie, morcov, telina, mar, patrunjel, ardei capia, sare, piper. Ingrediente: 150 g ficatei de pasare 1 praf de piper 1 praf de curry cate 1 lingura ulei, otet balsamic sau vin alb si […]
Reteta zilei: Sandwich cu sos pesto si rosii
Sandwich cu sos pesto si rosii din: paine, avocado, rosie, sos pesto, branza, sare, piper. Ingrediente: 4 felii de pâine 1/2 avocado, stropit cu suc de lămâie, taiat felii subtiri 1 rosie, feliata 2 linguri sos pesto 3-4 gr branza, feliate sare si piper, dupa gust Mod de preparare: Ungeti pesto pe o parte […]
Busuioc conservat în ulei
Rupi frunzele, le treci printr-un jet de apă, apoi le pui pe un prosop sau hârtie absorbantă. Tamponezi cu alt şervet fiecare frunză, uşor. Pregăteşti borcane sterile răcite, în care aşezi frunze de busuioc, apoi torni uleiul de măsline. Nu legi borcanele imediat, căci poate va fi nevoie să mai completezi cu ulei de măsline, […]
Ghiveci delicios de legume
Ghiveci delicios de legume din: ceapa, morcov, telina, cartof, dovlecel, boabe de mazare, pastai de fasole, ardei gras, vanata, ulei, sare, piper, pulpa de rosii, cimbru, patrunjel verde. Ingrediente: 2 cepe medii 1 morcov mare 1 telina mica 2 cartofi 1 dovlecel mic 1 mana boabe de mazare 1 mana de pastai de fasole 1 […]
Chiftelute crocante cu hering marinat
Chiftelute crocante cu hering marinat din: hering marinat, cartofi, ou, faina, iaurt gras, ceapa rosie, smantana, usturoi, sare, piper, ceapa verde, verdeata, ulei. Ingrediente: 150-200 g hering afumat 500 g cartofi 1 ou mare 2 linguri de faina 1 ceapa rosie 150 g iaurt gras 3 linguri de smantana 1 catel de usturoi sare piper […]
Rulada cu mere si nuca
Rulada cu mere si nuca din: faina, ulei de masline, apa calduita, sare, mere, stafide aurii, nuca, unt, scortisoara, zahar vanilat. Ingrediente: 400 g faina 4 linguri de ulei de masline 150 ml apa calduta 1 praf de sare pentru umplutura: 5 mere mari 5 linguri de zahar 100 g stafide aurii 100 g nuca […]
Musaca de cartofi cu branzeturi si marar
Musaca de cartofi cu branzeturi si marar din: cartofi, branza de vaci sarata, cascaval, oua, marar verde, unt, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g cartofi 250 g branza de vaci sarata 200 g cascaval 4 oua 2 legaturi marar verde 50 g unt 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi […]
Cum se prepara File de pastrav cu ragu de zucchini (video)
File de pastrav cu ragu de zucchini: Cum se prepara File de pastrav cu ragu de zucchini:
Cum se prepara Salata de portocala cu branza (video)
Salata de portocala cu branza: Cum se prepara Salata de portocala cu branza:
Cum se Fileteaza un Pastrav (video)
Filetare Pastrav:
Cum se prepara Salata de fructe cu piept de rata (video)
Salata de fructe cu piept de rata: Cum se prepara Salata de fructe cu piept de rata:
Cum se prepara Rulada de pui cu vita pe pat de varza (video)
Rulada de pui cu vita pe pat de varza: Cum se prepara Rulada de pui cu vita pe pat de varza:
Cum se prepara Dorada cu Peperonata (video)
Dorada cu Peperonata: Cum se prepara Dorada cu Peperonata:
Cum se prepara Vinete cu parmezan (video)
Vinete cu parmezan: Cum se prepara Vinete cu parmezan:
Cum se prepara Dorada cu sos pesto (video)
Dorada cu sos pesto: Cum se prepara Dorada cu sos pesto: &
Cum se prepara Fructe de mare a la marinara (video)
Fructe de mare a la marinara: Cum se prepara Fructe de mare a la marinara:
Cum se prepara Garnitura de broccoli si conopida gratinate (video)
Garnitura de broccoli si conopida gratinate : Cum se prepara Garnitura de broccoli si conopida gratinate:
Cum se prepara Supa crema de dovleac cu crutoane (video)
Supa crema de dovleac cu crutoane: Cum se prepara Supa crema de dovleac cu crutoane:
Cum se prepara Porc cu nuci si portocala (video)
Porc cu nuci si portocala: Cum se prepara Porc cu nuci si portocala:
Reteta zilei: Spaghete cu legume si sos
Spaghete cu legume si sos din: spaghete, ulei de masline, usturoi, ciuperci, ardei gras, morcov, mazare, spanac, sos de soia, zahar, ulei de susan, ghimbir, sos sriracha. Ingrediente: 240gr spaghete 1 lingura ulei de masline 2 catei de usturoi, tocat 2 cesti ciuperci, feliate 1 ardei gras rosu, taiat 1 morcov, taiat 1/2 cană de […]
Tort cu gem de capsuni
Tort cu gem de capsuni din: iaurt de baut, zahar, faina, faina de migdale, galbenusuri, unt, praf de copt, bicarbonat, esenta de vanilie, sare, albusuri, gem de capsuni. Ingrediente: 250 g iaurt de băut 150 g zahăr 350 g făină 100 g făină de migdale 5 gălbenuşuri 150 g unt mai moale 1 plic praf […]
Desert cu mere si scortisoara
Desert cu mere si scortisoara din: mere, oua, zahar, vin, coaja de lamaie, coaja de portocala, scortisoara, rom. Ingrediente: 1 kg mere 4 ouă 200 g zahăr 1/2 l vin coajă de lămâiă sau portocale scorţişoară 1-2 linguri rom Mod de preparare: Merele spălate le tai în patru şi le fierbi cu coajă cu […]
Tarta cu crema de branza si pepene galben
Tarta cu crema de branza si pepene galben din: ou, faina, amidon, unt, zahar pudra, frisca lichida, branza dulce, gelatina, pepene galben, zahar, jeleu. Ingrediente pentru aluat: 1 ou 200 g făină 50 g amidon 150 g unt 100 g zahăr pudră Ingrediente pentru umplutură: 200 ml frişcă lichidă 100 g zahăr pudră 200 g […]
Tort cu crema de branza si stafide
Tort cu crema de branza si stafide din: faina, zahar pudra, margarina, oua, lapte, zahar vanilat, praf de copt, sare, branza dulce, esenta de vanilie, mere, stafide, alune, rom, gelatina. Ingrediente pentru aluat: 1 kg făină 200 g zahăr pudră 200 g margarină 3 ouă 300 ml lapte 2 pliculeţe zahăr vanilat 1 plic praf […]
Supa de gulii cu smantana
Supa de gulii cu smantana din: gulii verzi, ceapa, morcov, patrunjel, ulei, faina, ou, smantana, verdeata. Ingrediente: 3 gulii verzi 1 ceapă 1 morcov 1 pătrunjel 2 linguri ulei 1 lingură făină 1 ou 100 g smântână verdeaţă Mod de preparare: Rumeneşti în ulei ceapa tăiată mărunt, împreună cu zarzavatul de supă dat pe […]
Serbet din coji de nuci
Serbet din coji de nuci din: zahar, coaja de nuca, miez de nuca, apa. Ingrediente: 1 kg zahăr coaja uscată de la 150 nuci 150 g miez de nucă 1,5 l apă Mod de preparare: Fierbi coaja de nucă uscată în apă, până rămân 3 pahare cu zeamă. Strecori zeama şi o pui […]
Reteta zilei: Salata de pui cu sote de legume si quinoa
Salata de pui cu sote de legume si quinoa din: quinoa, apa, piept de pui, broccoli, morcov, ciuperci, ardei gras, ceapa verde, ulei de masline, sos iute, condimente. Ingrediente: 1 cană quinoa nefiarta 1 2/3 cesti de apa 500gr piept de pui, maruntit 1 cană broccoli 1 cană morcov, tocat 1 cană de ciuperci 1 […]
Musaca de vinete cu sos de rosii
Musaca de vinete cu sos de rosii din: vinete, rosii, ceapa, usturoi, sare, ulei. Ingrediente: 3 vinete 7 roşii 2 cepe 8 căţei de usturoi sare ulei pentru prăjit Mod de preparare: Speli vinetele, le tai în felii rotunde şi groase de un deget, le sărezi şi, după 1 oră, le presezi între palme, să […]
Placinta cu carne tocata si verdeata
Placinta cu carne tocata si verdeata din: unt, faina, carne tocata, iaurt, oua, ceapa, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 100 g unt 300 g făină 500 g carne tocată 100 ml iaurt 3 ouă 2 cepe pătrunjel proaspăt ulei sare piper Mod de preparare: Freci untul moale cu un praf de sare şi îl amesteci […]
Mancarica de porc cu ceapa si usturoi verde
Mancarica de porc cu ceapa si usturoi verde din: pulpa de porc, cartofi noi, usturoi verde, ceapa verde, ardei gras, rosii, patrunjel, ulei, piper, sare. Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 5 cartofi noi 1 legătură usturoi verde 1-2 legături ceapă verde 3 ardei graşi 4-5 roşii coapte 1 legătură pătrunjel verde ulei piper boabe […]
Gogosi cu aroma de lamaie
Gogosi cu aroma de lamaie din: faina, lapte, oua, galbenusuri, zahar, drojdie, unt, coaja de lamaie, sare, ulei, zahar pudra. Ingrediente: 1 kg făină albă 400 ml lapte 3 ouă 4 gălbenuşuri 60 g zahăr 60 g drojdie 15 linguri unt coaja rasă de la 1 lămâie sare ulei pentru prăjit zahăr pudră Mod de […]
Budinca de conopida cu smantana
Budinca de conopida cu smantana din: conopida, lamaie, oua, piper, cimbru, concentrat de legume, telemea, pesmet, ulei, smantana. Ingrediente: 1 conopidă 1 lămâie 4 ouă piper cimbru 1 linguriţă concentrat de legume 1/2 kg telemea pesmet ulei 200 g smântână Mod de preparare: Conopida o rupi în bucheţele, pe care le pui în apa cu […]
Tocanita de bureti
Tocanita de bureti din: bureti, ceapa, usturoi verde, ulei, marar, patrunjel, sare, piper, boia dulce. Ingrediente: 500 g bureţi proaspeţi 1-2 cepe potrivite 3-4 fire de usturoi verde 3-4 linguri ulei 1 legătură de mărar si pătrunjel tocat sare piper 1 vârf linguriţă de boia dulce Mod de preparare: Cureţi bureţii, îi speli bine şi […]
Cornulete cu nuca macinata
Cornulete cu nuca macinata din: faina, galbenusuri, untura, sare, smantana, unt, zahar pudra, albusuri, nuca macinata. Ingrediente pentru aluat: 1/2 k kg făină 3 gălbenuşuri 200 g untură sare 300 ml smântână unt pentru uns zahăr pudră Ingrediente pentru umplutură: 3 albuşuri 150-200 g zahăr 200 g nucă măcinată Mod de preparare: Pregatesti aluatul, amesteci […]
Paine cu seminte de mac
Paine cu seminte de mac din: apa calduta, drojdie proaspata, zahar, sare, otet, seminte de mac, faina. Ingrediente: 2 l apă călduţă 1 bob cât o nucă de drojdie proaspătă 1 linguriţă zahăr 1 lingură cu sare 30 ml oţet seminţe de mac făină cât cuprinde Mod de preparare: Amesteci drojdia cu linguriţa de zahăr […]
Reteta zilei: Budinca de dovleac cu legume si parmezan
Budinca de dovleac cu legume si parmezan din: unt, dovleac, ulei de masline, sare de mare, piper, ceapa rosie, ceapa, salata creata, usturoi, piper rosu, cimbru, faina, lapte, smantana, zahar, oua, bagheta, parmezan. Ingrediente: 2 1/2 linguri de unt nesărat 500gr dovleac, cuburi 1/4 ulei de masline + 1 lingura sare de mare și piper […]
Cum se prepara Somon cu sparanghel si sos olandez (video)
Somon cu sparanghel si sos olandez: Cum se prepara Somon cu sparanghel si sos olandez :
Cum se prepara Smochine cu gorgonzola (video)
Smochine cu gorgonzola: Cum se prepara Smochine cu gorgonzola:
Cum se prepara Somon cu ragu de legume si scoici (video)
Somon cu ragu de legume si scoici: Cum se prepara Somon cu ragu de legume si scoici:
Cum se prepara Supa de scoici cu fasole (video)
Supa de scoici cu fasole: Cum se prepara Supa de scoici cu fasole:
Cum se prepara Cotlet de miel cu crusta din menta (video)
Cotlet de miel cu crusta din menta: Cum se prepara Cotlet de miel cu crusta din menta:
Bulz delicios
Bulz delicios din: malai, costita, telemea, oua, smantana, sare. Ingrediente: 250g mălai 300 g costiţă 300 g telemea mai tare 6 ouă 200 g smântână sare Mod de preparare: Din mălai, apă şi sare pregăteşti o mămăligă mai tare. Tai costiţa fâşii şi o rumeneşti în tigaie, iar ouăle le faci ochiuri. După ce […]
Prajitura cu sfecla rosie
Prajitura cu sfecla rosie din: sfecla rosie, faina, drojdie uscata, zahar, unt, stafide, oua, crema de branza, esenta de vanilie, zahar pudra. Ingrediente: 1 sfeclă rosie crudă 200 g făină 1 linguriţă drojdie uscată 150 g zahăr 200 g unt moale 150 g stafide 3 ouă Ingrediente pentru glazură: 250 g cremă de brânză 60 […]
Tocana de ciuperci cu smantana
Tocana de ciuperci cu smantana din: hribi, smantana, oua, sare, piper, patrunjel, ceapa, ule, apa, faina. Ingrediente: 1 kg hribi 400 g smântână 3 ouă sare piper pătrunjel 1 ceapă ulei apă 3 linguri făină Mod de preparare: Cureţi ciupercile apoi le speli şi le opăreşti în 1-2 ape. Intr-un ceaun pui ulei, adaugi ceapa […]
Vinete cu rosii si tofu
Vinete cu rosii si tofu din: vinete, rosii, marar, tofu, piper, ulei, sare. Ingrediente: 3 vinete 1.5 kg rosii 1 legatura marar 300 g tofu piper ulei sare Mod de preparare: Speli vinetele, le tai rondele cu grosimea de 1 cm, le sărezi şi le piperezi, pe urmă le pui într-o sită să se […]
Calamar cu orez si legume
Calamar cu orez si legume din: calamari, orez, carne de vita, ceapa, usturoi, sare, piper, marar. Ingrediente: 6 calamari 1 cana orez basmati 200 g carne de vita tocata 1 ceapa 2 catei de usturoi sare piper 1/2 legatura de marar Mod de preparare: Curăţă calamarii pe interior, scoate pieliţa şi fierbe-i maximum trei […]
How to make Spiced Halloumi Burger (video)
Spiced Halloumi Burger: How to make Spiced Halloumi Burger:
How to make Panfried Crispy Salmon with Salsa Verde (video)
Panfried Crispy Salmon with Salsa Verde: How to make Panfried Crispy Salmon with Salsa Verde:
How to make Grilled Steak with Chimichurri Sauce (video)
Grilled Steak with Chimichurri Sauce: How to make Grilled Steak with Chimichurri Sauce:
How to make Slow Cooked Beef Stew (video)
Slow Cooked Beef Stew : How to make Slow Cooked Beef Stew:
How to Make Classic Pad Thai (video)
Classic Pad Thai: How to Make Classic Pad Thai:
Reteta zilei: Sirop de zmeura
Sirop de zmeura din: amidon, zahar, zmeura, apa, suc de lamaie, unt, esenta de vanilie, sare. Ingrediente: 4 lingurite amidon 1/2 cana zahăr 360gr de zmeură 1 1/2 lingurite apă 1 1/2 lingurite suc de lămâie 1 lingura unt 1/2 lingurita esenta de vanilie sare Mod de preparare: Intr-o tigaie adauga amidonul, zahăr și se […]
Cum se prepara Medalion de porc cu gorgonzola si garnitura de ciuperci cu spanac (video)
Medalion de porc cu gorgonzola si garnitura de ciuperci cu spanac: Cum se prepara Medalion de porc cu gorgonzola si garnitura de ciuperci cu spanac:
Cum se prepara Bruschete cu legume, somon si creveti (video)
Bruschete cu legume, somon si creveti : Cum se prepara Bruschete cu legume, somon si creveti
Cum se prepara Rulada de vita cu peste si creveti (video)
Rulada de vita cu peste si creveti: Cum se prepara Rulada de vita cu peste si creveti
Cum se prepara File de salau cu ciuperci pleurotus (video)
File de salau cu ciuperci pleurotus: Cum se prepara File de salau cu ciuperci pleurotus:
Cum se prepara Muschi de vita picant cu legume (video)
Muschi de vita picant cu legume: Cum se prepara Muschi de vita picant cu legume:
Cum se prepara Ruladă de șalău cu ragu de mazăre (video)
Ruladă de șalău cu ragu de mazăre: Cum se prepara Ruladă de șalău cu ragu de mazăre:
Reteta zilei: Orez cu spanac si sos chili
Orez cu spanac si sos chili din: orez brun, spanac, alge de mare, apa, ulei de susan, fulgi de chili, sos de soia,usturoi, piper, ceapa verde. Ingrediente: 2 cani orez brun, înmuiat în apă peste noapte 1 buchet spanac 2 bucati alge de mare uscate 3 căni de apă 1 lingura ulei de susan Ingrediente […]
Pulpe de pui inabusite cu legume
Pulpe de pui inabusite cu legume din: ciocanele de pui, pasta de rosii, patrunjel, ardei gras, ceapa, apa, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 ciocănele de pui 150 g pastă de roşii 1/2 legătură pătrunjel 2 ardei (unul roşu, unul verde) 1 ceapă 1 cană cu apă ulei piper sare Mod de preparare: Ciocănelele de pui […]
Minitortulete cu fructe uscate si crema de menta
Minitortulete cu fructe uscate si crema de menta din: curmale, nuci, indulcitor, cacao, unt de cacao, caju, seminte de dovleac, menta, ulei de cocos. Ingrediente pentru blat: 100 g curmale fără sâmburi 100 g nuci 1 linguriţă îndulcitor natural din extract de stevie 1 linguriţă cacao 1 linguriţă unt de cacao Ingrediente pentru crema de […]
Borş cu găină de ţară
Borş cu găină de ţară: gaina, ceapa, morcov, ardei gras, radacina de patrunjel, radacina de telina, bors, oua, smantan, patrunjel, leustean, sare, piper. Ingrediente: 1 găină 2 cepe 2 morcovi 1 ardei gras 1/2 rădăcină pătrunjel 1/2 rădăcină ţelină 1 I borş 2 ouă 100 g smântână 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de leuştean […]
Mancare de pui cu ardei si rosii
Mancare de pui ardei si rosii din: pui, unt, ardei, rosii, ceapa, usturoi, malai, ou, marar, smantana. Ingrediente: 1 pui (1.500 g) 1 pachet unt 6 ardei 200 g roşii 1 ceapă 2 căţei de usturoi 50 g mălai 1 ou 1 legătură mărar 100 g smântână Mod de preparare: Tai puiul în 6 bucăţi, […]
Plăcinţele cu salam şi telemea
Plăcinţele cu salam şi telemea: apa, lapte, iaurt, ou, bicoarbonat, faina, sare, salam, telemea. Ingrediente: 50 ml apă caldă 50 ml lapte cald 1 iaurt mic 1 ou 1 vârf cuţit bicarbonat 400 g făină sare salam 100 g telemea Mod de preparare: Apa, laptele, oul şi iaurtul le mixezi împreună cu făina şi […]
Prajitura cu crema de lapte si glazura de cacao
Prajitura cu crema de lapte si glazura de cacao din: zahar, ulei, lapte, bicarbonat, faina, margarina, esenta de rom, cacao, nuca de cocos, nuca. Ingrediente pentru foi: 12 linguri zahăr 12 linguri ulei 12 linguri lapte fiert 1 linguriţă bicarbonat stins cu oţet făină cât cuprinde Ingrediente pentru cremă: 15 linguri zahăr 3/4 l lapte […]
Limba de porc cu pere si ceapa
Limba de porc cu pere si ceapa din: pere, limba de porc, morcov, ceapa, foi de dafin, sare, piper boabe, galbenus, telina, lamaie, praf de usturoi, ulei. Ingrediente: 2 pere 1 limba de porc (200 g) 1 morcov 2 cepe 2 foi de dafin sare piper boabe 1 galbenus fiert 1 galbenus nefiert 1/2 telina […]
Reteta zilei: Suc de rosii cu patrunjel
Suc de rosii cu patrunjel din: rosii, patrunjel, sare. Ingrediente: 6 kg rosii 1 ceasca patrunjel tocat 3 linguri de sare Mod de preparare: Se spală roșiile și elimina coaja, dati prin masina de tocat, amestecati intr-un bol mare impreuna cu sarea si patrunjelul. Omogenizati, apoi turanti in sticle. Fierbeti la bain-marie timp […]
Vinete rotunde umplute, in sos aromat de roşii
Vinete rotunde umplute, în sos aromat de roşii: vinete, morcov, rosii cherry, cascaval, usturoi, ardei galben, busuioc, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 2 vinete rotunde 1 morcov 7 roşii cherry 500 g roşii, pentru sos 50 g caşcaval ras 3 căţei de usturoi 1 ardei galben busuioc proaspăt ulei de măsline sare piper […]
Dulceata de prune cu aroma de lamaie
Dulceata de prune cu aroma de lamaie din: prune, zahar, lamaie. Ingrediente: 1 kg prune 1 kg zahăr zeama de la 1/2 lămâie Mod de preparare: Speli, scurgi şi scoţi sâmburii de la prune. Le pui într-un vas larg, în care urmează să faci dulceaţa. Pui în straturi alternative prunele şi zahărul presărat […]
Ciorba banateana cu carne de vitel
Ciorba banateana: carne de pui, carne de vitel, morcov, ceapa, patrunjel, piper boabe, foi de dafin, untura, faina, boia de ardei dulce, orez, oua, zmantana, bors. Ingrediente: 1 pui sau 1 kg carne de viţel ori de miel 1 morcov 2 cepe 2 rădăcini de pătrunjel 8-10 boabe de piper 2 foi de dafin 1 […]
Pui cu cartofi noi
Pui cu cartofi noi din: pui, cartofi noi, ulei, morcov, ceapa, boia de ardei iute, sare. Ingrediente: 1 pui de 2,5 kg 1 kg cartofi noi 350 ml ulei 1 morcov 1 ceapă 1 lingură boia de ardei roşu sare Mod de preparare: Cureţi puiul de tuleie şi îl pârleşti la flacăra de la aragaz. […]
Ciorbă de fasole verde, moldovenească
Ciorbă, de fasole verde, moldovenească: fasole verde, ceapa, rosii, smantana, lapte, patrunjel, sare. Ingrediente: 1 kg fasole verdea 2-3 cepe 3 roşii mai mari 200 g smântână 200 ml lapte bătut sau după gust 1 legătură pătrunjel sare Mod de preparare: Căleşti împreună ceapa şi roşiile, adaugi apă şi, când fierbe, pui fasolea verde, […]
Cum se prepara Rulada de pui in prosciutto cu lasagna (video)
Rulada de pui în prosciutto cu lasagna: Cum se prepara Rulada de pui în prosciutto cu lasagna:
Cum se prepara Platou de cruditati cu crema de branza (video)
Platou de cruditati cu crema de branza: Cum se prepara Platou de cruditati cu crema de branza:
Cum se prepara Pastrav a la provencale cu polenta (video)
Pastrav a la provencale cu polenta: Cum se prepara Pastrav a la provencale cu polenta:
Cum se prepara Supa de portocale cu capsuni si sparanghel (video)
Supa de portocale cu căpșuni și sparanghel: Cum se prepara Supa de portocale cu căpșuni și sparanghel:
Cum se prepara Cremsnit cu fructe (video)
Cremsnit cu fructe: Cum se prepara Cremsnit cu fructe :
Cum se prepara Ruladă de pui cu telemea și roșii uscate (video)
Ruladă de pui cu telemea și roșii uscate: Cum se prepara Ruladă de pui cu telemea și roșii uscate:
Cum se prepara Tarta cu fructe pe pat de migdale (video)
Tarta cu fructe pe pat de migdale: Cum se prepara Tarta cu fructe pe pat de migdale:
Cum se prepara Creveți cu fenicul și parmezan (video)
Creveți cu fenicul și parmezan: Cum se prepara Creveți cu fenicul și parmezan:
Reteta zilei: Tocanita de curcan cu rosii
Tocanita de curcan cu rosii din: curcan, ceapa, usturoi, ulei de masline, rosii, pasta de tomate, sos iute, fasole, fasole neagra, ardei gras, ardei iute, sare de mare, piper, zahar, praf de chili, oregano, piper cayenne, bere, cacao, scortisoara, chimion, smantana, branza cheddar, ceapa verde, avocado. Ingrediente: 1 kg carne tocata de curcan 1 ceapa, […]
Salata cu piept de curcan, ceapa verde si cascaval
Salata cu piept de curcan, ceapa verde si cascaval din: piept de curcan, ulei de masline, paine toast, salata verde, rosii, ridichi, ceapa verde, masline verzi, cascaval, maioneza, iaurt, usturoi, otet, condimente, patrunjel, sare. Inrgediente: 300 g piept de curcan 2 linguri ulei de masline 2 felii de paine toast 1 salata verde mare 4 […]
Clatite colorate
Clatite colorate din: oua, faina, apa minerala, coaja de lamaie, esenta de vanilie, dulceata de visine, zahar pudra cu vanilie, colorant alimentar. Ingrediente: 25 ouă 4 pachete făină albă 2 1/2 cutii lapte 2 sticle apă minerală coajă de lămâie 3 sticluţe esenţă de vanilie dulceaţă de vişine zahăr pudră cu vanilie colorant alimentar albastru […]
Tarte cu fenicul
Tarte cu fenicul din: faina, unt, oua, lapte, cimbru, busuioc, sare. Ingrediente pentru aluat: 300 g făină 150 g unt 2 ouă 1 lingură lapte rece cimbru si busuioc uscat 1 praf de sare Ingrediente pentru umplutură: fenicul caramelizat roşii uscate brânză camembert Mod de preparare: Pregatesti aluatul, amesteci făina cu sarea şi untul, frământând […]
Prajitura cu prune si aroma de lamaie
Prajitura cu prune si aroma de lamaie din: prune, oua, zahar, ulei, lapte, smantana, zahar vanilat, faina, praf de copt, coaja de lamaie. Ingrediente: 1 kg prune 4 ouă 200 g zahăr 8 linguri ulei 100 ml lapte 50 ml smântână 1 plic zahăr vanilat 400 g făină 1 plic praf de copt coaja rasă […]
Suc de rosii de casa
Suc de rosii de casa din: rosii, ardei capia, gogosari, sare, ulei. Ingrediente: 10 kg roşii 3 kg ardei capia sau gogoşari sare ulei Mod de preparare: Dai roşiile prin maşina de separat sucul de roşii de coji şi seminţe. Ardeii sau gogoşarii îi speli, îi cureţi de seminţe şi cotoare şi îi […]
Inghetata cu rodii si migdale
Inghetata cu rodii si migdale din: foi de napolitana, zahar pudra, oua, rodii, sirop de zmeura, zeama de lamaie, esenta de migdale, fistic. Ingrediente: 2 foi de napolitană 200 g zahăr pudră cu gust de vanilie 4 ouă 400 g rodii coapte 50 ml sirop de zmeură zeama de la 1/2 lămâie 1 sticluţă esenţă […]
Reteta zilei: Hot dog
Hot dog din: pasta de tomate, otet de mere, miere, zahar brun, sos sriracha, apa, praf de usturoi, sare, castravete, mango, ceapa rosie, coriandru, suc de lamaie, cremwursti de vita, arahide. Ingrediente pentru sos: 1 cutie pasta de tomate 2 linguri plus 1 lingurita otet de mere 1 lingura de miere 2 linguri de zahăr […]
Sarlota cu nuci, migdale si stafide
Sarlota cu nuci, migdale si stafide din: unt, oua, zahar, branza de vaci, zahar vanilat, nuci, migdale, stafide, faina de cartofi. Ingrediente: 50 g unt 4 ouă 150 g zahăr 400 g brânză de vaci 1 plic zahăr vanilat 50 g nuci sau migdale măcinate 50 g stafide 75 g făină de cartofi Mod de […]
Placinta de vinete cu urda
Placinta de vinete cu urda din: vinete, faina, ulei de masline, unt, smantana, urda, cascaval, marar, oua, pesmet, sare, piper. Ingrediente: 3 vinete 3 linguri făină 4 linguri ulei de măsline 100 g unt 200 g smântână 200 g urdă 100 g caşcaval tăiat cubuleţe 2 legături mărar tăiat fin 2 ouă 50 g pesmet […]
Desert cu lapte si mac
Desert cu lapte si mac din: oua, lapte, vanilie, faina, seminte de mac, zahar. Ingrediente: 4 ouă 1 I lapte 1 baton vanilie 1 lingură făină 20 g seminţe de mac 200 g zahăr Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu zahărul şi făina. Torni puţin lapte şi amesteci bine pentru a obţine consistenta […]