sâmbătă, 12 martie 2016

Retete De Mancare gustoase # 56 (2016)

Retete De Mancare

Peste_cu_caise_alune_si_cuscus

Peste cu caise, alune si cuscus

Peste cu caise, alune si cuscus din: peşte alb, praz verde, morcov, cuscus, caise uscate, alune de padure, unt, usturoi, coriandru, patrunjel, sare, piper, ulei. Ingrediente: 600 g peşte alb 1 fir praz verde morcov fiert 200 g cuscuş 100 g caise uscate 50 g alune de pădure 50 g unt 3 căţei de usturoi coriandru boabe […]

Tarta cu branza, miere si fructe uscate

Tarta cu branza, miere si fructe uscate din: făină de grâu, untura, miere, oua, branza, seminţe de coconar, nucă pisată. Ingrediente: 150 g făină de grâu 30 g untură topită 50 g miere 4 gălbenuşuri de ou Pentru umplutura: 4 albuşuri de ou 3 ouă întregi 500 g brânză albă 100 g miere 60 g seminţe de coconar […]
 
Rulouri_din_muschi_de_porc_cu_struguri_si_cascaval

Rulouri din muschi de porc cu struguri si cascaval

Rulouri din muschi de porc cu struguri si cascaval din: ciorchine de strugure, muschi de porc, sunca de Praga, cascaval, supa de legume sau de carne, vin, rozmarin, unt, sare, piper. Ingrediente: 1 ciorchine de strugure 400g muschi de porc 4 felii sunca de Praga 4 felii cascaval 1 cescuta cu supa de legume/ de carne 1 cana cu […]

Sufleu cu branza de capra si miere

Sufleu cu branza de capra si miere din: miez de pâine uscată, oua, branza de capra, lapte de capră, miere, drojdie de bere, sare. Ingrediente: 100 g miez de pâine uscată 4 ouă întregi 50 g brânză de capră proaspătă 5o g lapte de capră 30 g miere 5 g drojdie de bere 1 praf de sare   Mod de […]
 

Carne inabusita cu rozmarin si rodie

Carne inabusita cu rozmarin si rodie din: file de viţel, pui, iepure, bibilică, porumbel, file de porc, vănat (mistreţ, căprioară), vin roşu, rozmarin, ceapa, morcov, usturoi, telina, sare, piper rosu, suc de lamaie, suc de tomate, rodii. Ingrediente: 250 g de file de viţel 1 pui 1 iepure o jumătate de bibilică 1 porumbel 250 g file de porc 1 bucată de vănat […]
Desert_delicos_cu_struguri_kiwi_si_lamaie

Desert delicios cu struguri, kiwi si lamaie

Desert delicios cu struguri, kiwi si lamaie din: ciorchine de strugure alb, iaurt, gelatina, suc de lamaie, zahar, suc de struguri, frisca, kiwi, mandarina. Ingrediente: 1 ciorchine de strugure alb 190 g iaurt 4 g gelatina 1 lingura cu suc de lamaie 25 g zahar Pentru decor: 1 plic cu gelatina 150 ml suc de struguri 200g frisca 1 kiwi 1 mandarina Mod […]
 

Sos cald cu vinete si carne de oaie

Sos cald cu vinete si carne de oaie din: untură topită, vinete, carne de oaie tocată, ceapă, apă de trandafiri, boabe de piper negru. Ingrediente: 2 linguri de untură topită 1 kg vinete 300 g carne de oaie tocată 1 ceapă 1 ceaşcă cu apă de trandafiri câteva boabe de piper negru   Mod de preparare: Se taie vinetele […]
Frittata_cu_bacon_si_cartofi_06

Reteta zilei: Frittata cu bacon si cartofi

Frittata cu bacon si cartofi din: unt, cartofi, bacon, ceapa, oua, lapte, sare, piper, smantana. Poate te intereseaza: Frittata cu ceapa si cimbru Frittata cu dovlecel, rosii si porumb Frittata cu cartofi, ciuperci si bacon Frittata cu sparanghel, rosii si branza Frittata cu legume si carnati Ingrediente: 2 linguri unt 8 cartofi 300gr bacon 2 […]
 

Sos de curmale, iarut si fistic

Sos de curmale, iarut si fistic din: curmale fără sâmburi, iaurt, fistic, orez fiert, curry, piper-roşu, sare. Ingrediente: 300 g curmale fără sâmburi 200 g iaurt 50 g fistic 50 g orez fiert 1 praf de curry 1 praf de piper-roşu 1 praf de sare Mod de preparare: Se taie mărunt şi se dă prin mixer curmalele şi fisticul, […]
Somon_cu_sos_de_smantana_si_struguri

Somon cu sos de smantana si struguri

Somon cu sos de smantana si struguri din: fileuri somon, lamaie, ulei de masline, sare, ciorchine de strugure,  vin alb sec, unt, amidon, supă de pui sau concentrat de supă de pui. Ingrediente: 4 fileuri somon 1 lamaie ulei de masline sare Pentru sos: 1 ciorchine de strugure 2 linguri cu vin alb sec 15 g unt 1 lingură cu amidon […]
 

Turte cu faina de orz si mei

Turte cu faina de orz si mei din: făină de orz, făină de mei, drojdie de bere, făină de pisci sciutti (peşti uscaţi), oua, flori şi muguri de caper, piper-roşu, ulei de măsline, muscat sec de Pantelleria. Ingrediente: 50 g făină de orz 50 g făină de mei 5 g drojdie de bere 30 g făină de pisci sciutti (peşti uscaţi) 1 […]
Crema_de_peste_cu_patrunjel

Crema de peste cu patrunjel

Crema de peste cu patrunjel din: peste, morcovi, pastarnac, radacina de patrunjel, dafin, ceapa, boabe de piper, ienibahar, apa, unt, faina, bagheta, patrunjel. Ingrediente:  400 g peşte 400 g zarzavat de supă (morcovi, rădăcină de păstrârnac, rădăcină de pătrunjel) 2 foi de dafin 1 ceapă tocată 4 boabe piper negru 4 boabe ienibahar 1800 ml […]
 

Randunici de mare cu alge si curmale

Randunici de mare cu alge si curmale din: rândunici de mare roşii, ceapa, ulei de măsline, unt, seminţe de coconar, pulpă de curmale, apa, lămâie, vin grecesc cu răşină, pătrunjel, alge comestibile, sare, piper. Ingrediente: 4 rândunici de mare roşii 1 ceapă mare 100 ml ulei de măsline unt cât 2 nuci 1 lingură de seminţe de coconar 1 lingură de pulpă […]
Rulada_cu_gem_de_caise_si_fulgi_de_ciocolata

Rulada cu gem de caise si fulgi de ciocolata

Rulada cu gem de caise si fulgi de ciocolata din: oua, zahar, faina, esenta de vanilie, sare, gem de casie, ciocolata menaj, cacao, ulei, fulgi de ciocolată. Ingrediente: 5 ouă 5 linguri zahăr 5 linguri făină 1 esenţă de vanilie 1 praf de sare 400 g gem de caise 100 g ciocolată de menaj 2 linguri […]
 

Trufe cu raci si crevete

Trufe cu raci si crevete din: trufe albe, raci, inimi de lăptucă, ficat de pasăre, unt, vin de Marsala, crevete, sos de maioneză, nucşoară rasă, sare, piper. Ingrediente: 200 g raci 50 g trufe albe 2 inimi de lăptucă 100 g ficat de pasăre unt cât o nucă vin de Marsala 200 g crevete 150 g sos de maioneză […]
Briose_cu_alune_stafide_si_gem_de_prune

Briose cu alune, stafide si gem de prune

Briose cu alune, stafide si gem de prune din: oua, zahăr pudra, unt, faina, praf de copt, lapte, esenta de vanilie, stafide, alune măruntite, gem de prune, alune tocate, pesmet. Ingrediente: 4 oua 150 g zahăr pudra 200 g unt 150 g faina 2 lingurite praf de copt 8 linguri lapte 1 esenta de vanilie 150 g stafide 150 g alune măruntite 150 g gem […]
 

Lapti de peste cu sampanie

Lapti de peste cu sampanie din: şampanie, ierburi asortate, supă de carne, ou, lapti de peste, sare, piper. Ingrediente: 1/2 sticlă de şampanie 1 legătură ierburi asortate 500 ml supă de carne 1 albuş de ou lapţi de la 2 peşti de rău sare piper Mod de preparare: Se toarnă vinul într-o cratiţă împreună cu legătura asortată […]
 

Tocana de pui cu anghinare si mazare verde

Tocana de pui cu anghinare si mazare verde din: supă de pasăre, creste, ficat, testicule de cocoşi,  anghinare, mazăre verde proaspătă, unt, ulei, vin, mănătărci, oua, faina, sare, piper. Ingrediente: 1 ceaşcă de supă de pasăre creste, ficat şi testicule de la 2 cocoşi mici 2 funduri de anghinare 50 g mazăre verde proaspătă unt cât o nucă 2 linguri de […]
Parjitura_delicioasa_cu_vanilie_visine_si_frisca

Prajitura delicioasa cu vanilie, visine si frisca

Prajitura delicioasa cu vanilie, visine si frisca din: oua, zahar, faina, esenta de migdale si de lamaie, praf de copt, sare, budinca de vanilie, lapte, frisca lichida, visine (pot fi si congelate), gelatina. Ingrediente: 14 oua 14 liriguri zahar 14 linguri faina esenta de migdale si de lamaie 1 praf de copt 1 praf de sare Pentru crema: 2 plicuri budinca […]
 

Strut fiert cu chimen si curmale

Strut fiert cu chimen si curmale din: carne de strut, piper, mentă, chimen prăjit, seminţe de felină, curmale, miere, oţet, ulei. Ingrediente: carne de strut piper mentă chimen prăjit seminţe de felină curmale miere oţet ulei Mod de preparare: Fierbi totul într-un vas; se face să se umfle cu amidon şi, într-o tavă mare, se răstoarnă preparatul […]
Conopida poloneza in pesmet

Conopida gratina cu parmezan si pesmet

Conopida gratina cu parmezan si pesmet din: conopidă, oua, smantana, parmezan sau caşcaval, unt, pesmet, sare, piper. Ingrediente: 1 conopidă de circa 700 g 2 ouă 100 ml smântână 150 g parmezan sau caşcaval 20 g unt 1 lingură pesmet sare piper Mod de preparare: Speli conopida în mai multe ape, o desfaci în bucheţele şi o […]
 

Purcelus umplut cu ierburi armatice si curmale

Purcelus umplut cu iuerburi armatice si curmale din: purcel, plante aromatice, mirodenii şi pulpă de curmale, ulei de măsline Ingrediente: purcel plante aromatice mirodenii pulpă de curmale ulei de măsline   Mod de preparare: Se umple purcelul cu plante aromatice, mirodenii şi pulpă de curmale. Se pune la fript în frigare, fără ca flăcările să fie prea mari, […]
Mancare_de_fasole_neagra_cu_carne_de_curcan_08

Reteta zilei: Mancare de fasole neagra cu carne de curcan

Mancare de fasole neagra cu carne de curcan din: ulei de masline, ceapa, usturoi, curcan, fasole neagra, rosii, pasta de tomate, praf de chili, chimion, boia de ardei afumat, oregano, sare. Poate te intereseaza si: Mancarica de fasole cu carnati Mancare de fasole cu vita, porc si curcan Mancare de fasole boabe cu galbiori si […]
 

Trufe cu ciuperci si vin

Trufe cu ciuperci si vin din: trufe negre de Perigord, vin alb secrachiu de drojdie sau de coniac,  pastă de peşte, oua, ciuperci, ghimbir, sare, piper. Ingrediente: 300 g trufe negre de Perigord 100 ml vin alb sec 1 păhărel de rachiu de drojdie sau de coniac 20 g pastă de peşte 2 ouă proaspete 200 g […]
 
Fursecuri_aromate_cu_vanilie_si_cacao

Fursecuri aromate cu vanilie si cacao

Fursecuri aromate cu vanilie si cacao din: faină, amidon alimentar, zahăr pudră, unt, coajă de lămâie, esenţă de vanilie, cacao. Ingrediente pentru aluatul alb: 250 g faină 60g amidon alimentar 100 g zahăr pudră 225 g unt 1 lingură coajă de lămâie 1 fiolă esenţă de vanilie Ingrediente pentru aluatul maro: 200 g făină 50 g amidon alimentar 100 g […]
Budinca_de_pui_cu_telemea_si_marar

Budinca cu pui, telemea si marar

Budinca cu pui, telemea si marar din: cartofi, lapte, smantana, telemea de vaca, oua, piept de pui, sare, piper, marar, rosie.   Ingrediente: 1 kg cartofi 200 ml lapte 200 ml smântână 400 g telemea de vacă 2 ouă 600 g piept de pui sare piper 1/2 legătură mărar 1 roşie Mod de preparare: Cureţi cartofii, […]
 

Sufleu cu fistic

Sufleu cu fistic din: făină, lapte, zahar, unt, oua, fistic prajit, zhar praf. Ingrediente: 125 g făină 1 pahar de lapte 25 g de unt 50 g zahăr 6 ouă 25 g fistic prăjit 25 g zahăr praf Mod de preparare: Se dizolvă făina în lapte apoi se răstoarnă într-o cratiţă, trecând lichidul prin sită. […]
 
How_to_make_Baked_ham

How to make Baked ham (video)

Baked ham How to make Baked ham
 
Gogosi_cu_cidru_de_mere_12

Reteta zilei: Gogosi cu cidru de mere

Gogosi cu cidru de mere din: cidru de mere, unt nesarat, zahar, oua, esenta de vanilie, faina, scortisoara, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, unt topit. Poate te intereseaza si: Gogosi Gogosi delicioase cu glazura de ciocolata si zmeura Gogosi cu aroma de scortisoara Gogosi umplute cu gem Gogosi cu glazura de ciocolata   […]
Salata_de_cartofi_cu_peste_la_gratar

Salata de cartofi cu peste la gratar

Salata de cartofi cu peste la gratar din: crap, verdeata, usturoi, suc de lamaie, unt, nuci, cartofi, ceapa verde, capere, ulei, otet de vin alb, sare, piper. Ingrediente:  1 crap (cca 800 g) 2 linguri verdeaţă tocată 2 căţei de usturoi 2 linguri suc de lămâie 100g unt 2 linguri nuci tocate Ingrediente salată: 1 […]
 
Pateuri_umplute_cu_peste

Pateuri umplute cu peste

Pateuri umplute cu peste din: frunze de sfecla, castravete, iaurt, suc de lamaie, marar, menta, somon, sare de mare, foi de placinta, unt topit. Ingrediente:  2-3 frunze de sfecla sau o mână de frunze de spanac 1 castravete lung 300 g iaurt gras 1 lingură suc de lămâie 1 fir mărar tocat 1 vârf de […]
Minitarte_cu_fragute_si_vanilie

Minitarte cu fragute si vanilie

Minitarte cu fragute si vanilie din: făină, unt, zahar, oua, sare, coaja de lamaie, budincă de vanilie, fragute. Ingrediente: 300 g făină 200 g unt 100 g zahăr 3 gălbenuşuri 1 praf de sare coaja rasă de la jumătate de lămâie 1 plic budincă de vanilie 200 g frăguţe Mod de preparare: Frămânţi din toate ingredien­tele (în afară […]
 

Escalop de vitel cu somon, slanina si cuisoare

Escalop de vitel cu somon, slanina si cuisoare din: supă de viţel, escalop de vitel, somon proaspăt, jambon crud, slănină, cuişoare, ceapa, hasme, vin alb, pătrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 ceaşcă de supă de viţel 2 escalopi de viţel 2 felii de somon proaspăt 2 felii de jambon crud 2 felii de slănină 4 cuişoare 4 cepe mici 2 haşme 1 […]
Salata_de_rosii_cu_capere_si_anchois

Salata de rosii cu capere si anchois

Salata de rosii cu capere si anchois din: foi de placinta, unt topit, masline, salata verde, rosii, ceapa rosie, anchois, usturoi, ulei de masline, lamaie, capere, sare, piper. Ingrediente: 2 foi de plăcintă 2 linguri unt topit 80 g măsline negre fără sâmburi 80 g măsline verzi umplute cu ardei gras 2 inimi de salată […]
 

Momite de purcel de lapte cu crevete si vin rosu

Momite de purcel de lapte cu crevete si vin rosu din: momite de purcel de lapte, testicule de cocoş, praz, crevete roz, frunză de mentă, ulei de măsline, vin roşu spumos, sardea, miere, pâine,  sare, piper. Ingrediente: momite de purcel de lapte testicule de cocoş 1 praz 1 crevete roz 1 frunză de mentă ulei de măsline vin roşu spumos 1 sardea miere bucăţi de pâine […]
Tarta_cu_crema_de_vanilie_ciocolata_si_zmeura

Tarta cu crema de vanilie, ciocolata si zmeura

Tarta cu crema de vanilie, ciocolata si zmeura din: zahăr pudră, ulei, oua, faina, sare, lapte, zahăr vanilat, cacao, ciocolată, zmeură, fulgi de migdale. Ingrediente: 250 g zahăr pudră 5 linguri ulei 6 ouă 250 g făină 1 praf sare Pentru creme: 500 ml lapte 50 g zahăr 3gălbenuşuri 50 g făină 2 pliculeţe zahăr vanilat 2 linguri cacao 50 g […]
 

Stiuca umpluta cu icre de ton si capere

Stiuca umpluta cu icre de ton si capere din: stiuca, sardele sărate, arpagic, anason, faina, unt, capere, vin alb sec, icre de ton, pesmet pisat, ulei de masline, sos cu iz de peşte, sare, piper. Ingrediente: 1 ştiucă de aproximativ 1 kg 6 fileuri de sardele sărate câteva fire de arpagic şi de anason 1 lingură de făină unt 8 […]
Sarlota_cu_zmeura_mure_si_lime

Sarlota cu zmeura, mure si lime

Sarlota cu zmeura, mure si lime din: zmeură, mure, foi gelatină, esenţă vanilie, lapte, iaurt gras, zahar, lime (lămâi verzi), sirop de fructe, fructe de pădure. Ingrediente: 200 g zmeură 200 g mure 6 foi gelatină 2 fiole esenţă vanilie 200 ml lapte 200 g iaurt gras 50 g zahăr 2 lime (lămâi verzi) 50 ml sirop de fructe (pentru ornat) câteva […]
 

Crema de napi cu ceapa si nucsoara

Crema de napi cu ceapa si nucsoara din: napi, ceapa alba, ulei, unt, nucsoara, sare, piper alb. Ingrediente: 350g napi 250 g ceapă alba 3 linguri de ulei unt cât o nucă nucşoară ras sare piper alb   Mod de preparare: Se încălzeşte apă sărătă într-o cratiţă. Se opăresc napii ca să se poată, după […]
Supa_crema_de_conopida_cu_parmezan_10

Reteta zilei: Supa crema de conopida cu parmezan

Supa crema de conopida cu parmezan din: conopida, ulei de masline, sare, piper, ceapa, usturoi, vin alb, dafin, supa de legume, parmezan, migdale, stafide, patrunjel, fulgi de ardei rosu. Poate te intereseaza si: Supa de sparanghel si conopida Supa de conopida cu cartofi Supa de conopida cu mere si pudra de curry Supa crema de […]
 

Aperitiv cu langusta si sos de vin alb

Aperitiv cu langusta si sos de vin alb din: languste, ceapă-ciorască (în lipsă, cepe unici proaspete), pătrunjel, usturoi, seminţe de coconar, ulei de măsline, vin alb, sardea, piper-roşu, suc de lamaie. Ingrediente: 2 languste Pentru sos: 1 legătură mică de ceapă-ciorască (în lipsă, cepe unici proaspete) 1 legătură mică de pătrunjel 3 căţei de usturoi 100 g seminţe de coconar ulei […]
Ketchup_picant_cu_scortisoara_si_usturoi

Ketchup picant cu scortisoara si usturoi

Ketchup picant cu scortisoara si usturoi din: roşii, ceapa, gogosari, ardei iuti, foi de dafin, zahar, otet, usturoi, scorţişoară, piper, sare. Ingrediente: 3 kg roşii 8 cepe 6 gogosari 2-3 ardei iuti 2 foi de dafin 250 g zahăr 150 ml otet 1 căpătână usturoi 1 linguriţă scorţişoară piper sare Mod de preparare: Roşiile şi gogoşarii se spală, se curăţă şi se […]
 

Crema de ou cu vin si scortisoara

Crema de ou cu vin si scortisoara din: oua, zahar, vin de Madera, scorţişoară. Ingrediente: 12 gălbenuşuri de ou 180g zahăr 4 pahare de vin de Madera 1 praf de scorţişoară   Mod de preparare: Se bat energic gălbenuşurile şi zahărul într-un bol mare, se adaugă vinul şi, bătând în continuare, se aşază pe foc, într-o bain-marie […]

Omleta cu castane si scortisoara

Omleta cu castane si scortisoara din: oua, zahăr praf vanilat, amaretti, castane glasate, unt, beţişor de scorţişoară, sare, piper. Ingrediente: 6 ouă 50 g zahăr praf vanilat 6 amaretti (prăjiturele uscate italiene) 4 castane glasate 50 g unt foarte proaspăt 1 beţişor de scorţişoară sare piper Mod de preparare: Se sparg ouăle, separând albuşurile de gălbenuşuri. Se bat gălbenuşurile […]
 
Salata_picanta_la_borcan_cu_busuioc_si_cimbru

Salata picanta la borcan cu busuioc si cimbru

Salata picanta la borcan cu busuioc si cimbru din: rosii, ardei gras su kapia verde, ceapa alba si rosie, boabe de piper (de toate culorile), usturoi, ardei iute, crengute de cimbru, crengute de busuioc proaspat, zeamă de lămâie (sau otet), apa, sare, zahar. Ingrediente: 2 kg rosii 1 kg ardei gras su kapia verde 4 cepe albe 2 cepe roşii 2 linguri boabe de […]

Rulada de peste cu crevete

Rulada de peste cu crevete din: fileuri de sole, pastă de peşte, făină, unt, vin alb sec, creveţi decorticaţi, sos cu iz de peşte (sau mai bine de raci), mânătărci, oua, nucsoara, sare, piper, pătrunjel. Ingrediente: fileuri de la 2 sole frumoase 60 g pastă de peşte 1 lingură de făină unt cât 2 nuci 1/2 pahar de vin alb sec 200 g […]
 
Orez_cu_ceapa_caramelizata_10

Reteta zilei: Orez cu ceapa caramelizata

Orez cu ceapa caramelizata din: ulei de masline, ceapa, chimen, ienibahar, cuisoare, supa de legume, orez, linte. Ingrediente: 2 linguri de ulei de măsline 4 cepe 1 lingurita chimen 1 lingurita ienibahar ¼ lingurita cuișoare 2,5 cani supa de legume 1 cană de orez cu bobul lung alb 1 cană de linte maro   Mod […]

Salata de trufe cu raci, ficat de gasca si sampanie

Salata de trufe cu raci, ficat de gasca si sampanie din: şampanie, trufe negre, pateu de ficat de gâscă, raci, smântână, miez de lăptucă, maioneză, ulei de masline, crevete, nucşoară, sare, piper. Ingrediente: 1/2 sticlă de şampanie 80 g trufe negre 1 pateu de ficat de gâscă 260 g raci 2 linguri de smântână proaspătă 1 miez de lăptucă 2 linguri de maioneză […]
 
Ciuperci_marinate_cu_marar_si_ienibahar

Ciuperci marinate cu marar si ienibahar

Ciuperci marinate cu marar si ienibahar din: ciuperci (de fag, champignon, bureti), sare, otet, boabe de piper, boabe de ienibahar, ardei iuti, foi de dafin, crengute de marar uscat, ulei, lamaie, apa. Ingrediente: 1 kg ciuperci (de fag, champignon, bureti) 1 linguri sare 1/2 pahar de otet 5-6 boabe de piper 5-6 boabe de ienibahar 2 ardei iuti 2 foi de dafin crengute […]

Porumbel cu sofran, maghiran si cimbru

Porumbel cu sofran, maghiran si cimbru din: porumbel,  inimi de ceapă, ulei de masline, otet, maghiran, bob, pistiluri de şofran, cimbru, piper-roşu, sare, piper. Ingrediente: 1 porumbel gras şi dolofan 100 g inimi de ceapă ulei de măsline oţet câteva fire de maghiran 100 g bob 2-3 pistiluri de şofran 150 g cimbru 1 praf de piper-roşu sare piper […]
 

Ardei umplut cu varza, morcov si hrean

Ardei umplut cu varza, morcov si hrean din: ardei gras, varză albă, morcovi, frunze de telină, rădăcină de hrean, ardei iute, boabe de piper, boabe de ienibahar, seminte de marar, sare grunioasă. Ingrediente: 7 kg ardei gras 6 kg varză albă 1 kg morcovi frunze de telină rădăcină de hrean ardei iute boabe de piper boabe de ienibahar […]

Mere cu tapioca si vin

Mere cu tapioca si vin din: tapioca, lapte, mere calville, zahăr vanilat, vin de Alicante, suc de lamaie. Ingrediente: 50 g tapioca 5 ml lapte 4 mere calville zahăr vanilat 1 pahar de vin de Alicante suc de la 1/2 lămâie   Mod de preparare: Se pune într-o ceaşcă 150 g de tapioca de calitate superioară, se înmoaie în apă […]
 
Rulada_cu_struguri_si_frisca

Rulada cu struguri si frisca

Rulada cu struguri si frisca din: ouă, zahăr, făină, praf de copt, boabe de struguri albi şi roşii, smântână pentm frişcă, agent de îngroşare, zahăr pudră. Ingrediente: 5 ouă 140 g zahăr 150 g făină praf de copt Pentru umplutura: 200 g boabe de struguri albi şi roşii 500 ml smântână pentm frişcă 2 plicuri agent de […]
 

Sos cu miere, bere si ardei iuti

Sos cu miere, bere si ardei iuti din: ceapa, ardei iuţi tineri, bere bolnda, ulei de masline, unt, miere, suc de lămâie, şofran, smântână proaspătă, piper-roşu, sare. Ingrediente: 2 cepe mici 2 ardei iuţi tineri 1 pahar de bere blondă ulei de măsline 1 lingură de unt 1 lingură de miere 1/2 lingură de suc de lămâie 3 pistiluri de […]

Stridii cu linte si crevete

Stridii cu linte si crevete din: crevete roz, linte, stridii proaspete, frunză de dafin, ceapa alba, usturoi, sare, piper-roşu, ulei de măsline, apă. Ingrediente: 250 g crevete roz 100 g linte 24 stridii proaspete 1/2 frunză de dafin 1 ceapă albă 2 căţei de usturoi 1 praf de sare 1 praf de piper-roşu ulei de măsline 500 ml apă Mod de preparare: Se […]
 
Paste_cu_sos_de_dovleac_08

Reteta zilei: Paste cu sos de dovleac

Paste cu sos de dovleac din: usturoi, unt, piure de dovleac, supa de pui, nucsoara, praf de chili, piper cayenne, piper negru, smantana, paste.   Ingrediente: 2 catei de usturoi 1 lingura unt 1 cană piure de dovleac 1 cană de supa de pui ⅛ linguriță nucșoară ¼ linguriță praf de chili piper cayenne piper […]
Ciorbe simple si rapide

Ciorba de peste a la grec cu lamaie si patrunjel

Ciorba de peste a la grec cu lamaie si patrunjel din: stavrid, ou, morcov, cartofi, ceapa, telina, lamaie, patrunjel, ulei, smantana, sare. Ingrediente: 600 g stavrid 1 ou 1 morcov 2 cartofi 1 ceapă 1 ţelină 1 lămâie 50 ml ulei pătrunjel verde 1 lingură smântână sare Mod de preparare: Speli peştele şi îl dai deoparte. […]

Melci mici cu ulei si sare

Melci mici cu ulei si sare din: melci, sare, ulei de masline, maghiran, piper negru, piper rosu. Ingrediente: melci sare ulei de masline măghiran piper negru proaspăt măcinat piper roşu Mod de preparare: Se lasă melcii să se cureţe în apă bine sărată timp de cel puţin 3 ore. Se şterg cu mare grijă şi, […]
 

Placinta cu branza, miere si piper rosu

Placinta cu branza, miere si piper rosu din: oua, miere lichida, brânză proaspătă de capră, sărată cu apă de mare, piper roşu. Ingrediente: 4 ouă proaspete 150 g miere lichidă 100 g brânză proaspătă de capră, sărată cu apă de mare 1 praf de piper roşu   Mod de preparare: Se aprinde cuptorul, care trebuie să fie […]
 
 
 
 
 
Briose_cu_ciocolata_neagra_si_zahar_pudra_06

Reteta zilei: Briose cu ciocolata neagra si zahar pudra

Briose cu ciocolata neagra si zahar pudra din: unt nesarat, zahar, oua, faina, sare, ciocolata neagra, zahar pudra, frisca, inghetata de vanilie. Poate te intereseaza si: Briose cu tarate de grau Briose cu smantana si lapte Briose cu gem de zmeura Briose cu visine si ciocolata neagra Briose cu capsuni, ciocolata si inghetata   Ingrediente: […]
 
 

Supe si Borsuri (2015)

Supe si Borsuri: Bors cu fasole si ciuperci Bors cu fasole si ciuperci din: fasole albă uscată, manătărci, ceapa, morcov, rădăcină de pătrun­jel, păstarnac, borş, sare. Ingrediente: 300 grame de fasole albă uscată 200 grame de manătărci 3 cepe… Read more » Bors de peste cu legume si leustean Bors de peste cu legume si leustean […]
Ardei_prajiti_cu_sos_de_rosii

Ardei prajiti cu sos de rosii

Ardei prajiti cu sos de rosii din: ardei, verdeata, ulei, branza, rosii, ceapa, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 8 ardei 1 lingură verdeaţă tăiată mărunt 2 linguri ulei 8 bucăți brînză (la dorință) Pentru sos:  2-3 roşii suculente 3 cepe medii 2 linguri ulei 4 căţei de usturoi sare piper negru măcinat   Mod de preparare: […]
 
Salata_de_vinete_cu_rosii_si_dovlecel

Salata de vinete cu rosii si dovlecel

Salata de vinete cu rosii si dovlecel din: vinete, rosii, dovlecel, ceapa, cimbru, ulei, sare. Ingrediente: 4-5 vinete 4 roşii 1 dovlecel 1 ceapă cimbru ulei sare   Mod de preparare: Spală vinetele, şterge-le cu un  şervet şi coace-le pe o tablă încinsă sau pe grătar. După ce s-au răcorit puţin, curăţă-le de coajă şi lasă-le să […]
Tarte_cu_sunca_si_patrunjel

Tarte cu sunca si patrunjel

Tarte cu sunca si patrunjel din: ou, lapte batut, unt topit, faina, praf de copt, patrunjel, sare, piper, masline, salam, sunca Ingrediente:  1 ou 265 ml lapte bătut 30 g unt topit 250 g făină 1/2 plic praf de copt 4 linguri pătrunjel tocat sare, piper 150 g măsline verzi fără sâmburi sau umplute cu […]
 
Prajitura_cu_tarate_si_mango

Prajitura cu tarate si mango

Prajitura cu tarate si mango din: mango, suc de portocala, tarate de psyllium, miere, turmeric, scortisoara, ulei de cacao, caju, ulei de cacao, miere, zeama de limeta, spirulina. Ingrediente strat arămiu:  1 fruct mango sucul proaspăt stors de la l portocală 3 linguri tărâţe de psyllium 1 lingură miere 1-2 linguriţe turmeric pudră 1 linguriţă […]
Sandwich_cu_vinete_si_branza_feta_si_ierburi_aromatice

Sandwich cu vinete, branza feta si ierburi aromatice

Sandwich cu vinete, branza feta si ierburi aromatice din: vanata, rosii, ceapa, smantana, branza feta, pesmet, unt, ierburi aromatice, ulei de masline, oregano, menta, sare. Ingrediente: 1 vanata 500 g rosii 1 ceapa 200 g smantana 150 g branza feta 4 linguri cu pesmet 1 lingura cu unt ierburi aromatice ulei de masline oregano menta sare Mod de preparare: Taie vanata rondele si presara un praf de […]
 

Mere cu miere, laptisor de matca si scortisoara

Mere cu miere, laptisor de matca si scortisoara din: miere polifloră semilichidă, lăptişor de matcă, nucşoară rasă, beţişoare de scorţişoară. Ingrediente: 2 mere frumoase 30g miere “polifloră”, semilichidă 2 linguriţe de lăptişor de matcă 1 praf (sau 2) de nucşoară rasă 4 beţişoare de scorţişoară pisată    Mod de peparare: Se pune la încălzit o tigaie fără grăsime. Se taie […]
 
Ostropel_de_pui_cu_patrunjel

Ostropel de pui cu patrunjel

Ostropel de pui cu patrunjel din: ciocănele de pui, usturoi, făină, bulion, sare, patrunjel. Ingrediente: 6 ciocănele de pui 3 căpăţâni de usturoi 1 lingură făină 2 linguri bulion sare pătrunjel   Mod de preparare: Rumeneşti carnea în puţin ulei, după care adaugi usturoiul tocat mărunt (nu zdrobit) şi îl laşi câteva minute la călit. Acoperi cu […]

Salata de scrumbie marinata cu morcov, ceapa si masline

Salata de scrumbie marinata cu morcov, ceapa si masline din: scrumbii marinate, ceapa rosie, morcov, ulei, lămâie, măsline umplute cu gogoşari, sare, piper. Ingrediente: 2 scrumbii marinate 3 cepe roşii 1 morcov 20 ml ulei 1 lămâie 10 măsline umplute cu gogoşari 1/2 linguriţă sare 1/2 linguriţă piper Mod de preparare: Bucăţile de scrumbie le tai fâşii potrivite. […]
 
Melci_cu_usturoi_si_patrunjel

Melci cu usturoi si patrunjel

Melci cu usturoi si patrunjel din: melci, usturoi, patrunjel, piper rosu, ulei de masline, sare, sare mare marină. Ingrediente: 800 g de melci 3 căţei de usturoi 1 legătură de pătrunjel 1 praf de piper roşu 100 ml ulei de măsline 1 praf de sare sare mare marină     Mod de preparare: Se pun melcii într-un […]
Lasagna_cu_spanac_si_branza_07

Reteta zilei: Lasagna cu spanac si branza

Lasagna cu spanac si branza din: foi de lasagna, ricotta, spanac, mozzarella, parmezan, patrunjel, unt, usturoi, ciuperci, ceapa, faina, lapte,, busuioc, oregano, nucsoara, sare, piper. Poate te intereseaza si: Lasagna de dovlecei cu ricotta Lasagna cu carne de vita si cimbru Lasagna cu branza de capra Lasagna cu spaghete si sos de vita Cum se […]
 
Lipie_cu_zahar

Lipie cu zahar

Lipie cu zahar din: drojdie, zahar, sare, faina, apa calduta. Ingrediente: 1 cubuleţ drojdie 1 linguriţă zahăr un praf de sare făină cât cuprinde 1/2 l apă călduţă   Mod de preparare: Dizolvi drojdia împreună cu zahărul în 3 linguri apă, adaugi o mână de făină şi laşi la crescut. După ce maiaua a crescut, […]

Placinta cu miere, branza si dude negre

Placinta cu miere, branza si dude negre din: oua, miere lichida, brânză proaspătă de capră, sărată cu apă de mare, piper roşu, lapte, făină de orz şi de mei, sânge de cocoş tânăr, dude negre. Ingrediente: 4 ouă proaspete 150 g miere lichidă 100 g brânză proaspătă de capră, sărată cu apă de mare 1 praf de piper roşu 1 pahar […]
 

Omleta cu mac, capere si branza

Omleta cu mac, capere si branza din: oua, seminte de mac, făină de mei şi de orz, seminţe de coconar pisate praf, petale de flori de mastic şi de hibiscus, capere proaspete, brânză proaspătă, piper-roşu, sare, ulei de masline. Ingrediente: 8 ouă proaspete 60 g seminţe de mac pisate 60 g făină de mei şi de orz 40 g seminţe de […]
 
Piure_de_linte_cu_morcov_si_telina

Piure de linte cu morcov si telina

Piure de linte cu morcov si telina din: linte, ceapă, morcovi, ţelină, sare, paine, unt. Ingrediente: 400 g de linte 35 g de ceapă întreagă 35 g de morcovi 10 g de ţelină 10 g de sare 15 g de paine 60 g de unt   Mod de preparare: Ia 400 g de linte, spală cu […]

Crema rece cu bere, oua si miere

Crema rece cu bere, oua si miere din: ouă de nagăf (sau de prepeliţă), bere blondă, miere, pâine din făină de mei şi orz, iaurt lichid acidulat, suc de lămâie, piper roşu, sare, şofran. Ingrediente: 4 ouă de nagăf (sau de prepeliţă) 500 ml bere blondă şi proaspătă 30 g miere 30 g pâine din făină de mei şi orz 150 g iaurt […]

Melci de mare cu sos de rosii si ardei iute

Melci de mare cu sos de rosii si ardei iute din: melci de mare, usturoi, ceapă, roşii bine coapte, ardei iute, ulei de măsline, sare fină. Ingrediente: 600 g melci de mare 2 căţei de usturoi 1 ceapă 300 g roşii bine coapte 1/2 ardei iute 100 ml de ulei de măsline sare fină   Mod de preparare: Se curăţă foarte bine […]

Mancare de castraveti cu rosii si marar

Mancare de castraveti cu rosii si marar din: castraveti, ceapa, rosii, ulei, zeama de lamaie, marar, sare. Ingrediente: 500 g castraveţi 2 cepe 4 roşii 1 ceaşcă ulei zeamă de lămâie mărar sare   Mod de preparare: Cureţi castraveţii de coajă, îi tai cubuleţe şi îi pui la fiert în apă rece cu spre. Ceapa o […]
 
Vinete_in_sos_de_usturoi_cu_ardei_iute

Vinete in sos de usturoi cu ardei iute

Vinete in sos de usturoi cu ardei iute din: vinete, ulei, usturoi, ceapa, ardei iute, supa de legume, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 2 vinete ulei Pentru sos: 2 capatani de usturoi 2 cepe 1 ardei iute 100 ml supa de legume ulei de masline sare piper Mod de preparare: Spală vinetele, şterge-le cu un şervet, după […]

Salata de rosii cu iaurt si sos de menta

Salata de rosii cu iaurt si sos de menta din: rosii, iaurt, usturoi, ceapa verde, sare, piper, lamaie, patrunjel, ketchup, frunze de mentă. Ingrediente: 4 roşii mari 200 g iaurt 2 căţei de usturoi 2 fire ceapă verde sare piper 1/2 lămâie 3 fire pătrunjel 1/2 linguriţă ketchup frunze de mentă Mod de preparare: Speli roşiile, […]
 
Vinete_umplute_cu_ciuperci_branza_si_salvie

Vinete umplute cu ciuperci, branza si salvie

Vinete umplute cu ciuperci, branza si salvie din: vinete, ciuperci, ceapa rosie, cartofi, salvie, branza feta, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 vinete 10-12 ciuperci 2 cepe rosii 2 cartofi fierti 1-2 fire salvie 200 g branza feta ulei sare piper   Mod de preparare: Taie vinetele pe jumătate, pe lun­gime. Cu ajutorul unei linguriţe, îndepărtează o parte din pulpă. […]

Broccoli cu carne de miel, carnati si cascaval

Broccoli cu carne de miel, carnati si cascaval din: broccoli, carne de miel, carnati, cascaval, ulei, oua, patrunjel, salata verde, foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: 2-3 legaturi de broccoli 500 g carne de miel 2 carnati 50 g cascaval 1 lingura ulei 2 oua 1 legatura de patrunjel 1 salata verde 1 foaie de dafin […]
 
Somon_in_mantie_de_panceta_pe_salata_de_fenicul_cu_racola_si_sos_de_lime

Somon in mantie de panceta, pe salata de fenicul cu rucola si sos de lime

Somon in mantie de panceta, pe salata de fenicul cu rucola si sos de lime din: somon file, panceta, rucola, fenicul, lime. Ingrediente: 200 g somon file 60 g panceta (3 felii) 30 g rucola 20 g fenicul 100 g lime (1 bucată) Mod de preparare:   Fileul de somon îl porţionăm în trei bucăţi şi îl îmbră­căm […]

Inghetata cu vanilie, frisca si fructe

Inghetata cu vanilie, frisca si fructe din: lapte, frisca lichida, zahar, oua, esenta de vanilie, fructe: căpşuni, cireşe, după preferinţă. Ingrediente: 350 ml lapte 250 ml frişcă lichidă 150 g zahăr 3 gălbenuşuri 1 fiolă esenţă de vanilie 300 g fructe: căpşuni, cireşe, după preferinţă         Mod de preparare: Laptele şi frişca le pui […]
 
Pasta_de_branza_cu_scoici_04

Reteta zilei: Pasta de branza cu scoici

Pasta de branza cu scoici din: usturoi, crema de branza, suc de lamaie, sos worcestershire, sare, piper, scoici, supa de scoici, marar. Poate te intereseaza si: Pasta de branza si ton Tartine cu pasta de branza Pastă de brânză cu chimen Pastă de brânză cu ouă Pasta de branza cu cimbru   Ingrediente: 1 catel […]

Paine taraneasca cu tuica

Paine taraneasca cu tuica din: făină integrală, făină albă, făină albă superioară 000, apă călduţă,  sare, zahăr, ulei, drojdie uscată, ţuică de casă. Ingrediente: 100 g făină integrală 200 g făină albă 500 g făină albă superioară 000 250 ml apă călduţă 2 linguriţe sare 1 linguriţă zahăr 1 lingură ulei 1 1/2 pliculeţ drojdie uscată 50 ml ţuică de casă […]
 
Salata_cu_cartofi_violet_ceapa_verde_si_capere

Salata cu cartofi violet, ceapa verde si capere

Salata cu cartofi violet, ceapa verde si capere din: cartofi violeţi, cartofi albi, morcovi, ceapa verde, ardei capia, roşii cherry tricolore, capere, măsline negre, oţet balsamic, ulei de măsline, sare, piper, pătrunjel verde, seminţe de negrilică. Ingrediente: 3 cartofi violeţi 3 cartofi albi 2 mor­covi 2 fire ceapă verde 1 ardei capia 5-6 roşii cherry tricolore 1 linguriţă capere 6-8 măsline negre feliate […]

Chiftele de cartofi cu ou si marar

Chiftele de cartofi cu ou si marar din: cartofi, piper, sare, oua, marar, faina, ulei. Ingrediente: 1/2 kg cartofi piper sare 3 ouă mărar făină ulei   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli, îi fierbi jumătate de oră, apoi îi pui în aparatul de zdrobit cartofi şi îi zdrobeşti în câteva secunde. Ii amesteci cu […]
 
Vinete_umplute_cu_legume_si_usturoi

Vinete umplute cu legume si usturoi

Vinete umplute cu legume si usturoi din: vinete, dovlecel, ţelină, ceapă, morcov, ardei gras, usutroi, rosii, vin alb sec, ardei iute, ulei de masline, foi de salată, rosii, sare. Ingrediente: 4 vinete 1 dovlecel 1 ţelină 1 ceapă mare 1 morcov 1 ardei gras 3 căţei de usturoi 3 roşii 200 ml vin alb sec ardei iute ulei de […]

Ciorba de salata cu macris si smantana

Ciorba de salata cu macris si smantana din: salata, frunze de măcriş, usturoi, sare, piper, otet, oua, slanina afumata, faina, smantana, lapte, mărar verde, concentrat de legume. Ingrediente: 2 căpăţâni de salată câteva frunze de măcriş 3-4 căţei de usturoi sare piper oţet 3 ouă 100 g slănină afumată 1 linguriţă făină 100 ml smântână 100 ml lapte mărar […]
 
 
 
 
 
Prajiturele_cu_piure_de_morcovi_si_glazura_de_portocale_10

Reteta zilei: Prajiturele cu piure de morcovi si glazura de portocale

Prajiturele cu piure de morcovi si glazura de portocale din: morcovi baby, suc de portocale, faina, zahar, ovaz, praf de copt, sare, nuca de cocos, unt, ou, lapte batut, vanilie, albus de ou, suc de lamaie, suc de portocale. Poate te intereseaza si : Prajiturele de casa cu dulceata Prajiturele cu glazura de sirop de […]
Mancare de legume la cuptor cu cascaval

Mancare de legume cu carnati si piept de pui

Mancare de legume cu carnati si piept de pui din: rosii, ceapa, usturoi, ardei iute, radacina telina, sunca, ardei gras galben, ardei gras roşu, piept de pui, carnati, orez, ulei de masline, supă de legume, foi de dafin, piper negru măcinat, frunze de cimbru, sare. Ingrediente: 4 roşii mari o ceapă mare 6 căţei de usturoi un ardei iute 2 rădăcini de […]
 
Peste_cu_sos_de_susan_si_nuci

Peste cu sos de susan si nuci

Peste cu sos de susan si nuci din: ştiucă sau şalău, ardei gras verde,  usturoi, nuci, pastă de susan,  lămâie, struguri, pătrunjel verde, ulei de măsline, sare, piper Ingrediente: o ştiucă sau un şalău de 1,5 kg un ardei gras verde 3 căţei usturoi 100 g nuci 100 g pastă de susan o lămâie 200 g struguri […]
Jeleu_de_struguri_cu_foie_gras_si_ghimbir

Jeleu de struguri cu foie gras si ghimbir

Jeleu de struguri cu foie gras si ghimbir din: ficat de gâscă sau raţa, coniac, zahăr, ghimbir ras, coajă de lămâie, gelatină, vin alb, boabe de struguri, oţet, sare, ulei. Ingrediente: 200 g ficat de gâscă sau raţa 2 linguri coniac o linguriţă zahăr ghimbir ras coajă de lămâie 20 g gelatină 500 ml vin alb […]
 

Carnati in aluat cu salvie si mere

Carnati in aluat cu salvie si mere din: faina, sare, oua, lapte, apa, ulei, canrati de porc, frunze de salvie, mere. Ingrediente: 150 g făină 1/2 linguriţă sare 2 ouă mari 175 ml lapte 60 ml apă 2 linguri ulei 450 g cârnaţi de porc frunze proaspete de salvie inele de mere prăjite pentru ornat […]
Sulfeu_de_vinete_cu_mozzarella_si_rosii

Sufleu de vinete cu mozzarella si rosii

Sufleu de vinete cu mozzarella si rosii din: vinete, sare, piper, rosii, rozmarin proaspăt şi măcinat, ceapa, usturoi, ulei de masline, pesmet, mozzarella, grăsime pentru uns forma.   Ingrediente: 500 g vinete sare piper 500 g roşii cărnoase rozmarin proaspăt şi măcinat 200 g ceapă 2 căţei de usturoi 4 linguri ulei de măsline 100 g […]
 

Paine umpluta cu vinete si cascaval

Paine umpluta cu vinete si cascaval din: paine, vinete, ulei de masline, oua, cascaval, lapte, verdeaţă (pătrunjel, mărar), sare, piper. Ingrediente: 1 pâine 2 vinete 3 linguri ulei de măsline 2 ouă 200 g caşcaval ras 1 cană lapte verdeaţă tocată (pătrunjel, mărar) sare piper   Mod de preparare: Cureţi vinetele de coajă şi le tai felii. […]
Supa_de_legume_cu_ciuperci_si_nuci

Supa de legume cu ciuperci si nuci

Supa de legume cu ciuperci si nuci din: nuci, morcov, ardei capia, rosie, ciuperci, ceapa verde, usturoi, curry, leustean, marar, patrunjel, piper, oregano, nucsoara, sare, apa. Ingrediente:  100-150 g miez de nucă 1 morcov 1 ardei capia 1 roşie 2 ciuperci champignon 1 fir de ceapă verde 1 căţel de usturoi 1 linguriţă curry câteva […]
 

Salata de vinete cu ardei gras, rosii si ceapa

Salata de vinete cu ardei gras, rosii si ceapa din: vinete, ceapa, ardei grasi, rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 vinete 5 cepe 4 ardei graşi 6 roşii 5 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Separat, fierbi roşiile şi le dai prin sită. Ardeii îi coci, îi presari cu sare şi îi laşi […]
Falafel_cu_salata_de_rosii_si_castraveti

Falafel cu salata de rosii si castraveti

Falafel cu salata de rosii si castraveti din: naut, usturoi, ceapa, patrunjel, coriandru, sare, piper, coriandru, cumin, menta, ulei, rosii, castraveti, ridichi, mustar, pasta de susan, lamaie. Ingrediente falafel:  500 g boabe de năut uscate 1 căţel de usturoi pisat 1 ceapă tocată 2 legături pătrunjel, tocat 1 legătură coriandru, tocat 1 1/2 linguri sare […]

Mancare de ficat cu ciuperci, rosii si usturoi

Mancare de ficat cu ciuperci, rosii si usturoi din: ficăţei de pui, morcovi, ceapa, ciuperci, rosii, pasta de tomate, usturoi sau usturoi verde, ardei iute, pudră curry, busuioc, marar verde, sare, piper, ulei, cartofi, orez, malai. Ingrediente: 500 g ficăţei de pui 2 morcovi 4 cepe 300 g ciuperci 3 roşii 1 lingură pastă tomate 1 căpăţână de usturoi […]
Vita_cu_broccoli_la_tigaie_10

Reteta zilei: Vita cu broccoli la tigaie

Vita cu broccoli la tigaie din: muschi de vita, broccoli, ceapa, zahar brun, amidon, sos de soia, vin de orez, ulei, apa. orez, usturoi, ghimbir, supa de pui, sos de soia, sos de stridii, piper. Poate te intereseaza si: Vita in sos de rosii Vita cu cartofi dulci Vita marinata la tigaie Vita la tigaie […]
 
Salata_de_linte_cu_verdeata

Salata de linte cu verdeata

Salata de linte cu verdeata din: boabe de linte, boabe de mustar, suc de lamaie, ulei de masline, otet de vin alb, mustar dijon, miere, sare de mare, ceapa rosie, rosii galbene, patrunjel, ceapa verde, menta. Ingrediente:  2 ceşti boabe de linte 1 linguriţă boabe de muştar sucul de la 1 lămâie 120 ml ulei […]

Friptura de gasca cu sos de rosii si morcovi

Friptura de gasca cu sos de rosii si morcovi din: gâscă, rosii, ceapa, morcovi, telina, piper boabe, sare, ulei, vin alb, zahar. Ingrediente: 1 gâscă de 3-3,5 kg 1 kg roşii 1 ceapă 2 morcovi 1 ţelină piper boabe sare 1 cană mică ulei 50 ml vin alb 1-2 linguri zahăr Mod de preparare: Gâscă bine […]
 
Varza_de_bruxelles_picanta

Varza de bruxelles picanta

Varza de bruxelles picanta din: varza de bruxelles, coriandru, menta, orez expandat, ulei, sos de soia, apa, otet de orez, lamaie, zahar brun, ardei iute. Ingrediente:  400 g verzişoare de Bruxelles 1 legătură coriandru 4 fire mentă cca 50 g orez expandat 7 linguri ulei Ingrediente sos: 100 ml sos de soia 50 ml apă […]

Afine cu sos si menta

Afine cu sos de inchetate si menta din: afine, îngheţată de vanilie, iaurt, zahar vanilat, menta, nucă măcinată sau migdale feliate prăjite fără grăsime. Ingrediente: 500 g afine 4 sfere îngheţată de vanilie 150 g iaurt 1 plic zahăr vanilat 2 fire mentă 2 linguri nucă măcinată sau migdale feliate prăjite fără grăsime.   Mod de […]
 
Pizza_cu_piept_de_pui_si_rozmarin

Pizza cu piept de pui si rozmarin

Pizza cu piept de pui si rozmarin din: faina, drojdie, apa, zahar, sare, ulei de masline, prune uscate, apa, otet balsamic, ulei de masline, rozmarin, usturoi,sare, piept de pui, branza cu mucegai, ceapa rosie, piper roz. Ingrediente blat:  200 g făină 20 g drojdie proaspătă la temperatura camerei 125 ml apă 1/2 linguriţă zahăr 1/2 […]

Profiterol cu crema de ciocolata si zmeura

Profiterol cu crema de ciocolata si zmeura din: gogoşele, smantana, dulce, zemura, zahar, apa, unt, faina, oua, ciocolată menaj Ingrediente: 6 gogoşele 100 ml smântână dulce 100 g zmeură 30 g zahăr Pentru gogoşele: 100 ml apă 50 g zahăr 80 g unt 100 g făină 3 ouă Pentru glazură: 100 g ciocolată menaj 3 linguri smântână […]
 
Orez_basmati_cu_usturoi_si_curry_08

Reteta zilei: Orez basmati cu usturoi si curry

Orez basmati cu usturoi si curry din: orez basmati, ulei, seminte de chimen, usturoi, ceapa, sare, frunze de curry, turmeric, piper, unt topit. Poate te intereseaza si: Orez cu broccoli si piept de pui Orez cu legume si patrunjel Orez cu legume si ou prajit Orez cu spanac si sos chili Orez cu ou si […]
Bavareza de portocale

Totul despre Vitamina C

Totul despre Vitamina C  Vitamina C este absolut necesară pentru menţinerea sănătăţii corpului nostru şi este foarte sensibilă la prepararea termică, de aceea vă încurajăm să consumaţi măcar 2 bucăţi de fructe şi cel puţin o salată de legume şi verdeţuri pe zi. Dacă nu puteţi mânca multe legume şi fructe, atunci este mai uşor […]
 

Peste in sos de vin alb si mustar

Peste in sos de vin alb si mustar din: peşte (crap), vin alb, faina, pesmet, margarina, mustar, lamaie, patrunjel, piper, sare. Ingrediente: 600 g peşte (crap) 100 ml vin alb 1 lingură făină 2 linguri pesmet 2 linguri margarină 2 linguriţe muştar 1 lămâie pătrunjel piper sare Mod de preparare: Amesteci pesmetul cu puţină verdeaţă şi […]
Gogosi_delicoase_umplute_cu_branza

Gogosi delicioase umplute cu branza

Gogosi delicioase umplute cu branza din: oua, ulei, sare, drojdie, zahar, apa calduta, faina, brânză proaspătă de vaci, zahăr vanilat, zahăr tos. Ingrediente: 1 ou 100 ml ulei (1/2 pahar) un praf de sare un cubuleţ de drojdie 1 linguriţă zahăr 1/2 litru apă călduţă făină cât cuprinde Pentru umplutură: 1/2 kg brânză proaspătă de vaci 3 ouă […]
 

Salata de varza rosie, sfecla si stafide

Salata de varza rosie, sfecla si stafide din: varză roşie, sfeclă roşie, stafide, ulei de măsline, oţet balsamic, sare, piper. Ingrediente: 1/2 varză roşie 1/2 sfeclă roşie 1 mână stafide 2 linguri ulei de măsline oţet balsamic sare piper   Mod de preparare: Dai pe răzătoarea mare sfecla, toci mărunt varza şi pui totul la călit în ulei încins cu puţină […]
Pateuri_umplute_cu_carne

Pateuri umplute cu carne

Pateuri umplute cu carne din: lapte, zahar, drojdie, faina, sare, unt topit, oua, chimen, sare, ceapa, ulei, carne tocata, cartof, piper. Ingrediente aluat: 90 ml lapte călduţ 1 linguriţă zahăr 20 g drojdie 200 g făină 1 linguriţă sare 100 g unt topit 2 ouă chimen sare Ingrediente umplutură: 1 ceapă 1 lingură ulei 300 […]
 

Tochitura cu carne de oaie si vitel

Tochitura cu carne de oaie si vitel din: carne de viţel, carne de oaie, carnati de porc, boabe de piper,  foaie de dafin, piper macinat, sare, praf de cimbru, praf de busuioc, vin rosu. Ingrediente: carne de viţel carne de oaie cârnaţi de porc boabe de piper 1 foaie de dafin piper măcinat sare 1 linguriţă praf de […]
Cas_pane_cu_busuioc

Cas pane cu busuioc

Cas pane cu busuioc din: cas, sare, piper, busuioc, faina de grau, oua, faina de porumb. Ingrediente: caş (cantitatea este la aprecierea fiecăruia, circa 2 bucăţi de persoană) sare piper busuioc 2 linguri făină de grâu 2 ouă 2-3 linguri făină de porumb Mod de preparare: Baţi oul bine, îl condimentezi cu sare, piper şi […]
 

Salata de fructe si legume cu smantana

Salata de fructe si legume cu smantana din: morcovi, mere, telina, caise uscate, prune uscate, stafide, cascaval tare, smantana. Ingrediente: 2 morcovi 2 mere 1/2 ţelină 200 g caise uscate 200 g prune uscate fără sâmburi 100 g stafide 200 g caşcaval tare 250 g smântână Mod de preparare: Fructele uscate le laşi 10 minute în […]
Salata_de_vinete_cu_ceapa_si_ardei_iute_10

Reteta zilei: Salata de vinete cu ceapa si ardei iute

Salata de vinete cu ceapa si ardei iute din: vinete, sare, ulei de masline, ulei, usturoi, ardei iute, ceapa. Poate te intereseaza si: Salata de vinete cu usturoi, patrunjel si chimion Salata de vinete cu rosii cherry si branza Salata de vinete fripte cu usturoi si menta Salată de vinete cu ghimbir si ciuperci Salata […]
 

Vinete umplute cu salam, telemea si rosii

Vinete umplute cu salam, telemea si rosii din: vinete, salam, rosii, parme­zan sau brânză telemea mai nesărată, patrunjel verde, oua, usturoi, sare, piper, ulei. Ingrediente: 2 vinete 200-300 g salam 2 roşii parme­zan ras sau brânză telemea mai nesărată pătrunjel verde 2 ouă 2 căţei de usturoi sare piper ulei Mod de preparare: Speli vinetele, apoi le […]
Piept_de_curcan_umplut_cu_bacon_si_ciuperci

Piept de curcan umplut cu bacon si ciuperci

Piept de curcan umplut cu bacon si ciuperci din: piept de curcan, bacon, ciuperci din conservă, ceapă verde, usturoi verde, ardei gras, sare, piper, bere blonda. Ingrediente: 1 piept de curcan 100 g bacon 5 ciuperci mijlocii din conservă 1 ceapă verde 1 usturoi verde 1/2 ardei gras sare piper 1/2 l bere blondă Mod de preparare: Baţi bine felia […]
 

Rulada de vitel cu ierburi, cascaval si ardei

Rulada de vitel cu ierburi, cascaval si ardei din: muşchi de viţel, cascaval, spanac, oua, amestec de ierburi uscate de Provence (rozmarin, pătrun­jel, cimbrişor, busuioc, măghiran, cimbru, oregano şi leuştean), ardei copţi, boia iute, sare. Ingrediente: 700 g muşchi de viţel 150 g caşcaval ras 100 g spanac fiert 2 ouă 3 linguri amestec de ierburi uscate de Provence […]
Piept_de_pui_picant_cu_struguri_si_coniac

Piept de pui picant cu struguri si coniac

Piept de pui picant cu struguri si coniac din: struguri, piept de pui, faina, vin, coniac, rozmarin, sare, boia iute, ulei de masline. Ingrediente: 1 ciorchine de strugure 1 piept de pui 1 lingura faina 1 cescuta vin 1 lingurita coniac rozmarin sare boia iute ulei de masline   Mod de preparare: Taie pieptul de pui pe jumatate si condimenteaza-l […]
 

Prajitura cu visine, cacao si rom

Prajitura cu visine, cacaco si rom din: miere, cacao, zahăr, ulei, bicarbonat de sodiu, oua, făină, lapte, suc de lămâie, lapte, amidon, esenţă de rom, unt, visine. Ingrediente: 2 linguri miere 2 linguri cacao 100 g zahăr 5 linguri ulei 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 1 ou 350 g făină 1 -2 linguri lapte suc de lămâie Pentru cremă: 500 ml […]
 
Pulpe_de_pui_pe_pat_de_felii_de_lamaie_la_cuptor_10

Reteta zilei: Pulpe de pui pe pat de felii de lamaie la cuptor

Pulpe de pui pe pat de felii de lamaie la cuptor din: pulpe de pui, lamai, sumac, usturoi, sare, ulei de masline, cimbru. Poate te intereseaza si: Pulpe de pui cu paste si broccoli Pulpe de pui cu cartofi wedges la cuptor Pulpe de pui cu pasta de curry Pulpe de pui in sos de […]
 
Salata_de_varza_cu_marar

Salata de varza cu marar

Salata de varza cu marar din: varza alba, telina, gulie, ceapa verde, marar, caju, cumin, coriandru, suc de lamaie, usturoi, sare. Ingrediente salată:  1/2 varză albă 1 ţelină 1 gulie 2 fire ceapă verde 1 legătură mărar Ingrediente dressing: 100 g caju înmuiat 3-4 ore 1-2 linguriţe cumin 1 linguriţă coriandru măcinat suc de la […]

Remedii impotriva racelii si gripei

Remedii impotriva racelii si gripei Nu vă speriaţi de nasul care curge sau de tuse, sunt moduri în care corpul vostru elimină toxinele şi agenţii patogeni. Gând vă ameninţă o răceală, recurgeţi imediat la remediile naturale, cu încredere: Comprese din ceapă, cartof, usturoi, ţelină, piper, ardei iute – toate rase şi puse direct pe pieptul […]
 

Tort cu nuca, cacao si rom

Tort cu nuca, cacao si rom din: oua, zahar, faina, nuci, apa, bicarbonat, lamaie, zahar vanilat, esenta de rom, unt, zahăr pudră, lapte, cacao, nuci. Ingrediente: 8 ouă 600 g zahăr 400 g făină 200 g nuci 20 linguri apă 1/2 linguriţă bicarbonat lămâie zahăr vanilat Pentru sirop: 1 l apă 300 g zahăr 1 fiolă esenţă de rom Pentru […]
Tarte_cu_crema_de_ciocolata_cardamom_si_zmeura

Tarte cu crema de ciocolata, cardamom si zmeura

Tarte cu crema de ciocolata, cardamom si zmeura din: unt, zahar pudra, faina, apa, pudra vanilie, esenta de vanilie, oua, zmeură, zahăr, ciocolată, frişcă lichidă, cardamom, ciocolată amăruie, nes, frunzuliţe de mentă. Ingrediente: 100 g unt 100 g zahăr pudra 250 g făină 6 linguri apă 1 linguriţă pudră vanilie 1 linguriţă esenţă de vanilie 1 ou Pentru sosul de zmeură: 200 g […]
 

Paste cu piept de pui si legume la tigaie

Paste cu piept de pui si legume la tigaie din: paste farfalle, piept de pui, ardei gras galben, ardei gras roşu, unt, mazăre, boia, piper alb măcinat, pătrunjel verde, sare. Ingrediente: 400 g paste farfalle 400 g piept de pui 1 ardei gras galben 1 ardei gras roşu 100 g unt 200 g mazăre boia piper alb măcinat 1 legătură pătrunjel verde […]
Penne_cu_carnati_si_legume_10

Reteta zilei: Penne cu carnati si legume

Penne cu carnati si legume din: ulei, carnati, usturoi, legume congelate, rosii, condimente, oregano, boia de ardei afumet, cimbru, piper, supa de pui, apa, penne, patrunjel, ceapa verde, smantana. Poate te intereseaza si: Penne cu sos de rosii si vinete crocante Penne cu branza si rosii Penne cu dovlecei si verdeata Penne cu branza si […]

ompot de prune renglote cu cuisoare

Compot de prune renglote cu cuisoare din: prune renglote, zahăr, conservant, cuisoare. Ingrediente: prune renglote (cantităţi la alegere) 5 linguri zahăr la 1 borcan de 800 g conservant 2-3 cuisoare la borcan       Mod de preparare: Speli prunele, le scoţi sâmburii şi le tai pe jumătate. Pui apoi jumătăţi de prune în borcanele bine spăla­te. La un […]
Cartofi_noi_cu_pui_si_marar

Cartofi noi cu pui si marar

Cartofi noi cu pui si marar din: cartofi noi, piept de pui, mărar, usturoisare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g cartofi noi 1 piept de pui 1 legătură mărar 2 fire usturoi sare piper 2 linguri ulei Mod de preparare: Pui la fiert apa cu sare. Cureţi cartofii de coajă, îi speli bine şi îi pui la fiert în apă […]
 

Aperitive cu oua de prepelita si rosii cherry

Aperitive cu oua de prepelita si rosii cherry din: ouă de prepeliţă, ouă de găină, roşii, roşii cherry sau roşii obişnuite mici, unt, ierburi aroma­te: mărar, pătrunjel, tarhon, cimbru. Ingrediente: 8 ouă de prepeliţă 4 ouă de găină 4 roşii 8 roşii cherry sau roşii obişnuite mici 2 linguri unt 2-3 legături ierburi aroma­te: mărar, pătrunjel, tarhon, cimbru Mod de […]
Cea_mai_simpla_mamaliga

Cea mai simpla mamaliga

Cea mai simpla mamaliga din: apa, malai, sare. Ingrediente: 2 l apă 1/2 kg mălai sare   Mod de preparare: Pui apa la fiert cu sare, în tuci de fontă. După ce dă în clocot, adâjgi mălaiul, fără a amesteca şi laşi la fiert, aproxirfiativ 20 de minute. După ce a fiert, amesteci cu făcăleţul, […]
 

Rulada cu ficat si ceapa

Rulada cu ficat si ceapa din: carne de porc sau viţel, ficat de pui, ceapa, untura, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc sau viţel 300 g ficat de pui 2 cepe 1 lingură untură sare piper   Mod de preparare: Speli carnea şi o baţi cu ciocanul pentru şniţele, până vei obţine o bucată […]

Sos de rosii in stil italian cu oregano, maghiran si cimbru

Sos de rosii in stil italian cu oregano, maghiran si cimbru din: roşii coapte, roşii uscate la soare, usturoi, ulei de măsline presat la rece, amestec de oregano, măghiran, cimbru (verde sau uscat), piper, sare. Ingrediente: 4 roşii coapte 2-3 roşii uscate la soare 3 căţei de usturoi 2 linguri ulei de măsline presat la rece 2 linguriţe amestec de oregano, măghiran, cimbru […]
 
Tort_delicios_cu_smantana

Tort delicios cu smantana

Tort delicios cu smantana din: smântână cu 20% grăsime, praf de copt, ouă, ulei de floarea-soarelui, unt topit şi răcit, zahăr, faina. Ingrediente: 1 kg smântână cu 20% grăsime (pentru cremă) 200 g smântână cu 20% grăsime (pentru aluat) 2 linguriţe praf de copt sau 1 plic de 10 g 2 ouă 2 linguri ulei de floarea-soarelui 3 linguri unt topit şi […]

Cod cu mere, rosii si fasole verde

Cod cu mere, rosii si fasole verde din: file de cod, ulei, ceapa, curry pudră, rosii, fasole verde, mere, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 600 g file de cod 100 ml ulei 1 ceapă mijlocie 1 linguriţă curry pudră 250 g roşii 400 g fasole verde 3 mere 1 lămâie sare piper   Mod de preparare: Tai fileurile […]
 
Salata_de_ciuperci_cu_ceapa_rosie_si_telina

Salata de ciuperci cu ceapa rosie si telina

Salata de ciuperci cu ceapa rosie si telina din: crăiţe (ciuperci), rosii, ceapa rosie, ulei de dovleac, radacina de telina, sare de mare. Ingrediente: 8 crăiţe (ciuperci) câteva roşii mai mici 2 cepe roşii ulei de dovleac 1 rădăcină de ţelină mai mică sare de mare Mod de preparare: Cureţi crăiţele de pieliţă şi le tai […]

Pui la cutor cu morcov, cartof si cimbru

Pui la cutor cu morcov, cartof si cimbru din: cartofi, morcovi, ceapa, pui dezosat fără pieliţă, apă, cimbru, piper, ulei. Ingrediente: 4 cartofi mari 6 morcovi 1 ceapă 1 pui dezosat fără pieliţă 100 ml apă 1 lingură cimbru piper ulei Mod de preparare: Intr-o tavă pui puţin ulpi, apoi aşezi cartofii tăiaţi felii mai groase, morcovii tăiaţi […]
 
Tort_cu_visine_scortisoara_si_sirop_de_cirese

Tort cu visine, scortisoara si sirop de cirese

Tort cu visine, scortisoara si sirop de cirese din: făină,  praf de copt, sare, unt, zahar, oua, amidon, praf de cacao, vişine proaspete, foi de gelatină albă, praf de cuişoare, dulceaţă de vişine, sirop de cireşe, frişcă, zahăr vanilat, praf întăritor de frişcă, ciocolată. Ingrediente pentru aluatul fraged: 125 g făină 1/2 linguriţă praf de copt sare 60 g unt 2 linguri zahăr 2 gălbenuşuri Ingrediente pentru […]

Fasole verde cu usturoi si rosii

Fasole verde cu usturoi si rosii din: fasole verde, rosii, ceapa, usturoi, ulei, pesmet, patrunjel, piper, sare, boia, Ingrediente: 400 g fasole verde 250 g roşii 1 ceapă 6 căţei usturoi 50 ml ulei 30 g pesmet pătrunjel piper sare boia Mod de preparare: Fasolea verde o treci sub un jet de apă rece şi o […]
 
Ciorba_de_porc_cu_dovlecel_morcov_si_bors

Ciorba de porc cu dovlecel, morcov si bors

Ciorba de porc cu dovlecel, morcov si bors din: oase cu carne, dovlecel, morcovi, ardei gras, telina, fidea sau taitei, ceapa, bors de putina, oua, lestean, bulion, apa. Ingrediente: 4-5 oase cu carne 1 dovlecel 2 morcovi 1 ardei gras 1/2 ţelină mică 2 grămăjoare fidea/tăiţei 1 ceapă mare 1 l borş de putină (sau […]

Rulada cu crema de Limoncello si frisca

Rulada cu crema de Limoncello si frisca din: oua, faina, zahar, coaja de lamaie, lichior Limoncello, unt, apa, gelatină, lichior Limoncello, friscă, zahăr pudră. Ingrediente pentru baza de ruladă: 5 ouă 100 g făină 140 g zahăr coajă rasă de lămâie 50 ml lichior Limoncello Ingrediente pentru cremă: 12 gălbenuşuri 200 g zahăr 200 g unt 20 ml apă 20 g […]
 
Paine_de_casa_cu_tarate_10

Reteta zilei: Paine de casa cu tarate

Paine de casa cu tarate din: faina, tarate de grau, tarate de ovaz, drojdie, sare, apa calda. Poate te intereseaza si Paine de casa cu sare de mare Ingrediente: 2 cesti faina de pâine 1 cană tărâțe de grâu sau tărâțe de ovăz 2 lingurite drojdie 1 1/2 linguriță sare 1 1/2 cani + 2 […]

Paste la cuptor cu ciuperci, kaizer si smantana

Paste la cuptor cu ciuperci, kaizer si smantana din: penne, ciuperci, ceapa, ardei capia (sau ardei gras), kaizer, smântână pentru gătit, lapte, făină, caşcaval, sare, piper, ulei de măsline. Ingrediente: 1 pungă de penne 1 cutie de ciuperci feliate (sau 400 g ciuperci crude) 1 ceapă mică 2 ardei capia (sau ardei gras) 300 g kaizer 200 ml smântână pentru gătit 200 […]
 

Mancare de tarhon cu ceapa verde si pulpe de pui

Mancare de tarhon cu ceapa verde si pulpe de pui din: pulpe de pui dezosate, ceapă verde, tarhon, roşii în bulion, sare, piper. Ingrediente: 6 pulpe de pui dezosate 2 legături ceapă verde 4 legături de tarhon 1 cutie de roşii în bulion (tăiate cuburi) sare piper   Mod de preparare: Speli bine pulpele, apoi le usuci cu […]
 

Taitei cu varza, ceapa si cimbru

Taitei cu varza, ceapa si cimbru din: varză, tăiţei laţi, ceapă, ulei, piper, cimbru, sare. Ingrediente: 1 varză mică 200 g tăiţei laţi 1 ceapă 6-7 linguri ulei piper cimbru sare Mod de preparare: Tai varza fideluţă, o sărezi şi o laşi 5 minute deopar­te. In acest timp căleşti ceapa tăiată foarte mărunt, apoi adaugi varza frământată cu sarea. O […]

Pancakes cu porumb, ceapa verde si usturoi verde

Pancakes cu porumb, ceapa verde si usturoi verde din: conservă porumb boabe, lapte, faina, ceapa verde, usturoi verde, sare, ou, pătrunjel (congelat sau proaspăt), ulei, parf de copt. Ingrediente: 1 conservă porumb boabe (160 g) 15 ml lapte 65 g făină 1 fir de ceapă verde 1 fir usturoi verde 1/2-1 linguriţă sare  1 ou 1 lingură […]
 
Prajitura_cu_afine_si_topping_cu_nucsoara_10

Reteta zilei: Prajitura cu afine si topping cu nucsoara

Prajitura cu afine si topping cu nucsoara din: faina, praf de copt, zahar, zahar brun, scortisoara, nucsoara, unt, oua, vanilie,lapte, afine. Poate te intereseaza si Prajitura cu cacao si aroma de vanilie Ingrediente topping: 2 cani făină 1 lingurita praf de copt 1/3 cană zahar 1/3 cană zahar brun 1/2 linguriță scorțișoară 1/4 linguriță nucșoară […]
Salau_cu_legume_sos_de_mere_si_boia_iute

Salau cu legume, sos de mere si boia iute

Salau cu legume, sos de mere si boia iute din: şalău, ulei, unt, morcovi, cartofi, patrunjel, ienibahar, lamaie, ceapă, ardei roşu, măr mare acrişor, rosii, usturoi, cimbru, ardei iuţi roşii sau boia de ardei iute, sare. Ingrediente: 1 kg şalău 3 linguri ulei 100 g unt 2 morcovi 8 cartofi mici 1 legătură pătrunjel 3 boabe ienibahar 1 lămâie Pentru […]
 
Mancare_de_marar_cu_rosii_si_piept_de_pui

Mancare de marar cu rosii si piept de pui

Mancare de marar cu rosii si piept de pui din: piept de pui, mărar, ceapa, rosii sau rosii in bulion, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de pui 6-7 legături de mărar 1 ceapă 2-3 roşii sau 2 linguri cu roşii în bulion 2 linguri cu ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Pui […]

Clatite cu rosii si ceapa

Clatite cu rosii si ceapa din: carne de vită tocată, ulei, ceapa, rosii, suc de rosii, sare, piper, oua, faina, sifon. Ingrediente: 800 g carne de vită tocată 4 linguri ulei 200 g ceapă 2 roşii 200 ml suc de roşii sare piper Pentru clătite: 2 ouă făină sifon sare Mod de preparare: Ceapa curăţată o toci […]
 
Prajitura_cu_cicolata_zmeura_si_lichior_amaretto

Prajitura cu ciocolata, zmeura si lichior amaretto

Prajitura cu ciocolata, zmeura si lichior amaretto din: ouă, zahar, faina, cacao, esenta de rom, ciocolată albă, frişcă lichidă, esenţă de vanilie, ciocolată cu lapte, lichior amaretto, zmeură, ciocolată. Ingrediente: 9 ouă 9 linguri zahăr 7 linguri făină 2 linguri cacao 1 linguriţă esenţă de rom Pentru crema I: 200 g ciocolată albă 170 ml frişcă lichidă 1 linguriţă esenţă de […]

Friptura de pui cu saramura de legume si patrunjel

Friptura de pui cu saramura de legume si patrunjel din: pulpe de pui, morcovi, piper, rosii, patrunjel, cub concentrat de legume. Ingrediente: 6 pulpe de pui 2 morcovi potriviţi 2 roşii 1 praf piper 1 legătură pătrunjel un cub concentrat de legume   Mod de preparare: Speli pulpele, le ştergi de apă şi le presari cu puţină […]
 

Prajitura cu gris, cacao si miere

Prajitura cu gris, cacao si miere din: oua, zahar, miere, ulri, lapte, bicarbonat de sodiu, faina, zahar vanilat, griş, unt sau margarină, cacao, apa. Ingrediente pentru blat: 2 ouă 200 g zahăr 3 linguri miere 4 linguri ulei 8 linguri lapte 1 lingură bicarbonat de sodiu Ingrediente pentru cremă:     450 g făină 500 ml lapte 7 linguri zahăr 2 plicuri zahăr […]

Piept de pui cu cartofi, cascaval si marar

Piept de pui cu cartofi, cascaval si marar din: cartofi noi, piept de pui, marar, usturoi, caşcaval afumat, vin alb, sare, ulei, rozmarina. Ingrediente: 1,5 kg cartofi noi 1 piept de pui 1 legătură mărar 4-5 căţei de usturoi 250 g caşcaval afumat 1 pahar vin alb sare 5 linguri ulei 1 linguriţă rozmarin   Mod de preparare: Pieptul […]
 
Piept_de_rata_cu_sos_iute

Piept de rata cu sos iute

Piept de rata cu sos iute din: piept de rata, sare, piper, ardei iute, zahar, otet de vin, orez, coaja de lamaie. Ingrediente:  4 piepţi de raţă (cu piele) sare 1 bob piper negru 3 ardei iuţi roşii 6 linguri zahăr 3 linguri oţet de vin alb 300 g orez coaja rasă de la 1 […]

Marmelada de corcoduse cu esenta de migdale

Marmelada de corcoduse cu esenta de migdale din: corcoduşe galbene şi roşii, zahăr, esenţă de migdale. Ingrediente: 10 kg corcoduşe galbene şi roşii 8 kg zahăr esenţă de migdale       Mod de preparare: Dai prin sită corcoduşele coapte, pentru a sepa­ra pulpa de sâmburi şi coajă. Compoziţia astfel obţinută o fierbi cu zahărul până se îngroaşă, […]
 

Prajitura cu zmeura, frisca si aroma de urda

Prajitura cu zmeura, frisca si aroma de urda din: oua, zahar brun, apa fierbinte, faina, pudră de roşcove, zahăr vanilat, ulei, praf de copt, urdă, cremă de brânză, frişcă, zmeură, tort gelee, miere, gelatina. Ingrediente: 4 ouă 150 g zahăr brun 3 linguri apă fierbinte 200 g făină 1 lingură pudră de roşcove 1 lingură zahăr vanilat 3 linguri ulei 1 linguriţă praf […]
Mancare_de_fasole_verde_cu_carne_de_porc_08

Reteta zilei: Mancare de fasole verde cu carne de porc

Mancare de fasole verde cu carne de porc din: fasole verde, ceapa, usturoi, piper, sare, ulei de masline, ardei iute, apa, carne de porc. Poate te intereseaza si Mancare de fasole cu vita, porc si curcan Ingrediente: 1 kg fasole verde 1 ceapa mica 3 catei de usturoi 1/8 linguriță piper 1/2 linguriță sare 1 […]

Gem de pepene galben cu lamaie

Gem de pepene galben cu lamaie din: pepene galben, zahar, lamaie, zahar vanilat. Ingredinete: 2 kg pepene galben 300 g zahăr 1 lămâie 2 plicuri zahăr vanilat     Mod de preparare: Cureţi pepenele de coajă şi de seminţe. Tai apoi pe­penele bucăţi şi îl mixezi în blender. Storci lămâia, iar zeama obţinută o adaugi peste […]
Mancare_de_pui_cu_sos_raita

Mancare de pui cu sos raita

Mancare de pui cu sos raita din: piept de pui, ulei, usturoi, suc de limeta, coriandru, cumin, chili, sare, iaurt, ceapa verde, ardei gras, ghimbir, rosie, boia, piper, zahar, unt, smantana, castravete. Ingredinte:  4 fileuri de piept de pui 4 linguri ulei 1 căţel de usturoi sucul de la 1 limetă 1 praf coriandru măcinat […]
 

Mancare de legume cu ciuperci, cimbru si patrunjel

Mancare de legume cu ciuperci, cimbru si patrunjel din: fasole verde, morcov, dovlecel, cartofi, ciuperci, ţelină, usturoi, ceapă, ardei gras,  broccoli, amestec mexican de legume (congela­te), suc de roşii, sare, piper, patrunjel, cimbru. Ingrediente: 300 g fasole verde 1 morcov 1 dovlecel 2 cartofi 4-5 ciuperci 1 ţelină mică 2 căţei de usturoi 1 ceapă 1 ardei gras 4-5 bucheţele de […]
 
Salata_cu_piept_de_rata_si_dressing_de_iaurt

Salata cu piept de rata si dressing de iaurt

Salata cu piept de rata si dressing de iaurt din: iaurt, maioneza, usturoim sare, piper, chili, piept de rata, rosii, ceapa verde, spanac, salata verde, sfecla rosie. Ingrediente:  150 g iaurt 50 g maioneză 1 căţel de usturoi sare, piper chili 600 g piept de raţă 4 roşii 2 cepe verzi 120 g frunze de […]

Tort cu capsuni, vanilie si cocolata alba

Tort cu capsuni, vanilie si cocolata alba din: oua, zahar, faina, praf de copt, lapte, budincă de vanilie, gelatină, frişcă, căpşuni, esenţă de vanilie, ciocolată albă şi neagră, frunze de trandafiri. Ingrediente pentru blat: 6 ouă 180 g zahăr 180 g făină 1 plic praf de copt Ingrediente pentru cremă: 700 ml lapte 2 plicuri budincă de vanilie 300 g zahăr 2 […]
 

Tort cu ciocolata, capsuni, vanilie si mascarpone

Tort cu ciocolata, capsuni, vanilie si mascarpone din: oua, capsuni, făină albă, praf de copt, sare, zahăr brun, baton de vanilie, cacao granule, coaja de lamaie, ciocola­tă neagră menaj, ciocolată albă menaj, frişcă, mascarpone cremă. Ingrediente: 6 ouă 400 g căpşuni 250 g făină albă 1 plic praf de copt sare 200 g zahăr brun 1 baton de vanilie 2 linguri cacao granule coaja […]
Salata_de_pui_cu_caju_08

Reteta zilei: Salata de pui cu caju

Salata de pui cu caju din: piept de pui, edamame, ardei gras, morcovi, ulei de masline, unt de caju, suc de lamaie, pasta de curry, coriandru, salata verde, sare grunjoasa, piper, caju. Poate te intereseaza si Salata de varza de bruxelles Ingrediente: 2 piepti pui 1 cană edamame 1 ardei gras rosu, cuburi 2 morcovi, […]
 

Desert cu coacaze si cirese

Desert cu coacaze si cirese din: cireşe fără sâmburi, faina, coacaze, zahar, oua, unt, praf de copt, lamaie, zahăr pudră cu aromă de vanilie. Ingrediente: 300 g cireşe fără sâmburi 250 g făină 100 g coacăze 250 g zahăr 4 ouă 250 g unt 1 plic praf de copt 1 lămâie 100 g zahăr pudră cu aromă […]
 

Cocktailuri savuroase

Cocktailuri savuroase: Reteta zilei: Cocktail de sampanie cu votca si ghimbir confiat Cocktail de sampanie cu votka si ghimbir confiat din: sampanie, zahar, apa, votca, ghimbir si ghimbir.   Ingrediente: șampanie 1/2 cana de zahăr 1/2 ceașca de apă 1/2 ceasca Votca… Read more » Cocktail cu ananas si miere Cocktail cu ananas si miere […]

Fructe asortate cu nuca de cocos si frisca

Fructe asortate cu nuca de cocos si frisca din: cireşe, vişine, caise, frişcă sau un plic cremă pentru prăjituri, frunze de mentă şi busuioc, nucă de cocos culoarea curcubeului. Ingrediente: 500 g cireşe 500 g vişine 500 g caise 200 g frişcă sau un plic cremă pentru prăjituri frunze de mentă şi busuioc pentru decor nucă de cocos culoarea […]
 
Pui_la_tava_cu_sunca

Pui la tava cu sunca

Pui la tava cu sunca din: pui, sare, piper, ienupar, dafin, mirodenii pt vanat, sunca, ceapa, unt, vin alb, faina. Ingrediente:  1 pui sare, piper 5 boabe de ienupăr 2 foi de dafin 1-2 linguriţe amestec de mirodenii pentru vânat 80 g felii de şuncă tăiate bucăţele 1 ceapă tăiată felii 80 g unt 100 […]

Prajitura cu lamaie si vanilie

Prajitura cu lamaie si vanilie din: lapte, zahar, ulei, amoniac, coaja de lamaie, vanilie, faina, unt, zeama de lamaie. Ingrediente: 15 linguri lapte 15 linguri zahăr 15 linguri ulei 1 linguriţă amoniac coajă de lămâie vanilie făină cât cuprinde Pentru cremă: 1/2 l lapte 200 g zahăr 8 linguri făină 1 pachet unt coaja şi zeama de […]
 
Pizza_cu_ceapa_caramelizata_07

Reteta zilei: Pizza cu ceapa caramelizata

Pizza cu ceapa caramelizata din: faina, sare, drojdie, apa, ceapa, unt, ulei de masline, condimente italiene, spanac, inimi de anghinare, branza feta. Poate te intereseaza si Pizza cu branza de capra si smochine Ingrediente aluat: 2 cani faina 1 linguriță de sare ¼ linguriță de drojdie instant ¾-1 cană de apă Ingrediente ceapa caramelizata: 3 […]
 

Pasta de mici cu branza si patrunjel

Pasta de mici cu branza si patrunjel din: pastă de mici, telemea de vacă, unt, ulei, oua, piper, patrunjel. Ingrediente: 600 g pastă de mici 300 g telemea de vacă 50 g unt 20 ml ulei 2 ouă piper 1/2 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Telemeaua o pui într-un vas, o sfărâmi şi o ames­teci cu […]
Cornulete_delicioase_cu_nuca

Cornulete delicioase cu nuca

Cornulete delicioase cu nuca din: faina, zahar pudra, unt, galbenusuri, nuci, zahar vanilat, zahar pudra. Ingrediente:  300 g făină 80 g zâhăr pudră 180 g unt moale 2 gălbenuşuri 100 g nuci măcinate 1 plic zahăr vanilat zahăr pudră   Mod de preparare: Se aşază într-un castţon făina cu zahăr pudră, unt moale şi gălbenuşuri, […]
 

Sirop de menta cu miere si flori de soc

Sirop de menta cu miere si flori de soc din: mentă, zahar, miere poliflora, lamaie, flori de soc (nu este obligatoriu), apa, colorant alimentar verde (opţional). Ingrediente: 500 g mentă 1,5 kg zahăr 2 linguri miere polifloră 1 lămâie 4 bucăţi flori de soc (nu este obligatoriu) 2 l apă colorant alimentar verde (opţional)   Mod de preparare: […]
 

Paine pe vatra cu ardei capia

Paine pe vatra cu ardei capia din: faina, sare, ulei, drojdie, ardei capia asortati. Ingrediente: 450 g făină 1 linguriţă sare ulei 1 plic drojdie uscată 4 ardei capia asortaţi   Mod de preparare: Tai 2 ardei mărunt şi îi înăbuşi în puţin ulei. Tai şi ceilalţi ardei peştişori, îi freci cu puţină sare şi […]
 
 
 
Briose_cu_tarate_de_grau_07

Reteta zilei: Briose cu tarate de grau

Briose cu tarate de grau din: tarate de grau, sos de mere, lapte de soia, apa, zahar brun, ulei, ou, albus, faina, faina de grau integral, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare,nuci pecan, ovaz, miere. Poate te intereseaza si Briose cu dovleac si glazura cu scortisoara Ingrediente: 2 cesti tărâțe de grâu 1/2 ceasca […]
 
Rulouri_de_curcan_cu_ou

Rulouri de curcan cu ou

Rulouri de curcan cu ou din: piept de curcan, sare, piper, mustar, pasta de ardei, bacon afumat, ceapa verde, oua fierte, unt, vin alb, supa de pasare, faina, patrunjel. Ingrediente: 600 g piept de curcan fără piele sare, piper 1 lingură muştar 1 linguriţă pastă de ardei 4 felii de bacon afumat 2 cepe verzi […]
Supa de gris cu unt si patrunjel tocat

Supa de pui cu galuste si patrunjel

Supa de pui cu galuste si patrunjel din: pui, morcovi, telina, ceapa, dafin, curcuma, pesmet, patrunjel, ulei, apa minerala, coaja de lamaie, oua, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente:  1 pui 2 morcovi 2 fire ţelină verde 1 ceapă 1 foaie de dafin 1 linguriţă curcuma 1/2 ceaşcă pesmet 1 lingură pătrunjel verde tocat 1 […]
 
Sufleu_de_ciuperci_cu_ghimbir_si_maghiran

Sufleu de ciuperci cu ghimbir si maghiran

Sufleu de ciuperci cu ghimbir si maghiran din: ciuperci, chimen, mei, supa de legume, paine, ceapa, ulei, slanina, sare, ghimbir, maghiran, usturoi, parmezan, ou, piper. Ingrediente:  400 g ciuperci de pădure 2-3 linguriţe chimen măcinat 300 g mei 1,2 l supă de legume (rece) 200 g pâine 2 cepe 2 linguri ulei 50 g slăninuţă […]
Orez_cu_telina_si_dovlecei

Orez cu telina si dovlecei

Orez cu telina si dovlecei din: ulei de masline, suc de lamaie, sos de soia, otet de vin rosu, zahar brun, patrunjel, ardei iute, orez salbatic, ulei, usturoi, sare, piper, telina, dovlecei, nuci de cajou. Ingrediente marinată:  100 ml ulei de măsline 2 linguri suc de lămâie 1 lingură sos de soia 1/2 lingură oţet […]

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

 

Sursa:www.restaurantedelux.ro