Retete De Mancare
Reteta zilei: Placinta cu alune si ciocolata
Placinta cu alune si ciocolata din: zahar, sare, piper cayenne, arahide, oua, melasa, unt, bourbon, vanilie, faina, fulgi de ciocolata, aluat de patiserie. Poate te itnereseaza si Placinta aromata cu dovleac Ingrediente alune condimentate: 1/3 cana zahăr 1 1/2 linguriță sare 1/2 linguriță piper cayenne 1 1/2 cani arahide prăjite nesărate Ingrediente umplutură: 4 oua […]
Salata de sparanghel cu ananas
Salata de sparanghel cu ananas din: sparanghel proaspăt sau 1 borcan sparanghel conservat, oua de prepelita, şuncă sau piept de pui fiert, compot de ananas, castravete în oţet, gogoşar în oţet, maioneză light, sare, piper alb, salata, ou de gaina. Ingrediente: 500 g sparanghel proaspăt sau 1 borcan sparanghel conservat 10 ouă de prepeliţă 200 g şuncă sau piept de pui […]
Cotlet de porc cu mere si sos de mustar
Cotlet de porc cu mere si sos de mustar din: cotlet de porc, miere, mustar Dijon, sare, piper, usturoi, cimbru, mere, bere, mustar, faina sau amidon. Ingrediente: 1 cotlet de porc de circa 1-1 1/2 kg 1 lingură miere 2 linguri muştar Dijon sare, piper 3-4 căţei de usturoi 1 crenguţă de cimbru uscat 4 mere […]
Minitarte cu sparanghel, chilli si crab
Minitarte cu sparanghel, chilli si crab din: aluat de foitaj, unt, faina integrala, lapte, nucsoara, fulgi de chilli, sparanghel, crab, oua. Ingrediente: 250 g aluat de foitaj 30 g unt 30 g făină integrală 300 ml lapte un praf de nucşoară ploaspăt răzuită un praf generos de fulgi de chilii 125 g sparanghel 100 g carne […]
Tarte cu ciocolata si nuci
Tarte cu ciocolata si nuci din: unt nesarat, galbenus, apa rece, esenta de vanilie, faina, zahar, sare, crema de ciocolata, nuci, coaja de lamaie. Ingrediente: 120g de unt nesărat 1 gălbenuş 2 linguri de apă rece 1 fiolă esenţă de vanilie 160g de făină 70g de zahăr 1 praf de sare 150g cremă de ciocolată […]
Salata de varza rosie picanta si sfecla rosie
Salata de varza rosie picanta si sfecla rosie din: varză roşie, sfeclă roşie, usturoi, ghimbir proaspăt, cuişoare, scorţişoară, piper negru, unt, zahăr brun, oţet de vin roşu, Porto sau vin roşu fructat. Ingrediente: 1 varză roşie, tocată 250 g sfeclă roşie, curăţată şi tăiată bucăţi 1 ceapă roşie, tocată 2 căţei de usturoi, tăiaţi felii subţiri 2,5 cm ghimbir proaspăt, răzuit 1/4 linguriţă cuişoare mâcinate 1/4 linguriţă […]
Pastarnac si morcov caramelizat cu cimbru
Pastarnac si morcov caramelizat cu cimbru din: morcov, pastarnac, ulie vegetal, cimbru, unt, zahar tos. Ingrediente: 500 g morcov 500 g pâstârnac 2 linguri ulei vegetal câteva crenguţe de cimbru, mârunţit 25 g unt 25 g zahăr tos Mod de preparare: Incinge cuptorul la 200°C. Aşază legumele în tava de copt, stropeşte cu […]
Guacamole picant cu rosii cherry
Guacamole picant cu rosii cherry din: avocado, coaja şi zeama de lămâie, ardei iute roşu, ceapă roşie, căţel de usturoi, iaurt natur, grisine. Ingrediente: 2 buc avocado coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie 100 g roşii cherry, tăiate în două 50 g ardei iute roşu, tocat 1/2 ceapă roşie, tocată mărunt 1 căţel de usturoi, zdrobit 200 g iaurt […]
Cotlete umplute cu ciuperci si praz
Cotlete umplute cu ciuperci si praz din: cotlete de porc fără os, muştar, chiflă mică, cârnăcior picant uscat, frunze de pătrunjel, oua, praz, ciuperci, vin alb sec, unt, sare, piper. Ingrediente: 4 cotlete de porc fără os 3 linguri muştar 1 chiflă mică 1 cârnăcior picant uscat 1 lingură frunze de pătrunjel tocate 2 gălbenuşuri 1 fir de praz 3 […]
Aperitiv cu peste, marar si smantana
Aperitiv cu peste, marar si smantana din: peşte (şalău, somn), brânză dulce, telemea de oi, smântână, unt, maioneză, ceapa, boia dulce, marar, lamaie, telina, oua, nucşoară, ienibahar, sare, piper, foi de dafin. Ingrediente: 1 kg peşte (şalău, somn) 500 g brânză dulce 200 g telemea de oi 200 g smântână 150 g unt 200 g maioneză 2 cepe 1 lingură boia dulce […]
Cubulete de biban dulci-acrisoare cu sos de soia
Cubulete de biban dulci-acrisoare cu sos de soia din: biban file, suc de lămâie, sos de soia, otet. sare, piper alb măcinat, coriandru, chimion măcinat, ghimbir pudra (câte un vârf de cuţit fiecare), zahăr, ulei de arahide, ou, amidon de porumb, morcovi, mazăre congelată, ceapă, roşii pasate. Ingrediente: 400 g biban file sucul de la […]
Reteta zilei: Paste cu sos de legume
Paste cu sos de legume din: ulei de masline, ceapa, morcovi, telina, usturoi, rosii, rozmarin, dafin, parmezan, otet balsamic, penne. Poate te intereseaza si Paste cu sos de rosii si sote de ciuperci Ingrediente: 1/4 cană ulei de măsline 1 ceapa, tăiate în bucăți mari 2-3 morcovi, tăiati în bucăți mari 2-3 tulpini de telina, […]
Dovlecel pane cu cascaval si rosii
Dovlecel pane cu cascaval si rosii din: dovlecei, caşcaval, rosii, ulei, sare. Ingrediente: 6 dovlecei 250 g caşcaval 5-6 roşii ulei sare Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi tai rondele, îi dai cu puţină sare şi îi laşi timp de 10 minute. Tâmponezi apoi feliile de dovlecei cu un prosop şi le prăjeşti în ulei încins […]
Cotlet de porc cu salata de varza si nuci
Cotlet de porc cu salata de varza si nuci din: cotlet de porc cu os, grăsime şi şorici, bere, condimente după gust (piper negru, ienibahar, cimbru, foi de dafin, rozmarin verde şi uscat, pudră de ghimbir, boia dulce), sare, usturoi, varza rosie, mere, nuci, sare, piper, ulei de masline, oţet din vin alb sau zeamă de lămâie. Ingrediente: circa […]
Frozen Margarita
Frozen Margarita din: tequila, lichior de portocale, suc de lamaie, zahar pudra, gheata zdrobita, sare, lime. Ingredinte: 160 ml tequila 40 ml lichior de portocale 80 ml suc de lamaie 8 linguri zahar pudra 16 linguri gheata zdrobita sare jumatate de lime Mod de preparare: Pregateate paharele astfel: scufunda-le marginea in suc de lamaie, apoi pune-le in […]
Tarta cu afine, crema de lamaie si vanilie
Tarta cu afine, crema de lamaie si vanilie din: unt, biscuiţi digestivi cu ciocolată, cremă de brânză de vaci dietetică, cremă de lămâie, esenţă de vanilie, afine, zahar tos, lichior de coacaze, jeleu de coacaze, ciocolata amaruie. Ingrediente: 100 g unt 400 g biscuiţi digestivi cu ciocolată, zdrobiţi 400 g cremă de brânză de vaci dietetică 5 linguri cremă […]
Cuburi de carne cu mazare si praz
Cuburi de carne cu mazare si praz din: carne de porc cu slănină, mazăre păstăi, untură de porc, morcovi, sare, vegeta, piper, praz, ghimbir, făină de porumb, ou, vin, ulei de susan. Ingrediente: 200 g carne de porc cu slănină 1 kg mazăre păstăi 1 cană untură de porc 85 g morcovi 1/2 linguriţă sare […]
Pizza cu porumb, carnaciori si masline
Pizza cu porumb, carnaciori si masline din: făină, drojdie, zahar, lapte, ulei, busuioc sau oregano, sare, masline, cârnăciori subţiri, porumb dulce din conservă, mozzarella, ketchup dulce. Ingrediente pentru aluat: 300 g făină 30 g drojdie 1 linguriţă zahăr 1 pahar lapte 3 linguri ulei busuioc sau oregano uscat mărunţit sare Ingrediente pentru umplutură şi decor: 50 g măsline 2 cârnăciori subţiri 3 […]
Reteta zilei: Pui cu ghimbir si sos de soia
Pui cu ghimbir si sos de soia din: ulei de arahide, ulei de canola, pui, usturoi, ceapa, ghimbir, piper, dafin, otet de orez, sos de soia, orez. Poate te intereseaza si Pui cu struguri si masline Ingrediente: 1/4 cana ulei de arahide sau ulei de canola 1 pui, taiat bucati 2 capatani de usturoi 1/2 […]
Pudding cald cu mere, afine si crema de vanilie
Pudding cald cu mere, afine si crema de vanilie din: mere, afine, zahar tos, zeama si coaja de portocala, esenta de migdale, crema de vanilie, faina integrala, migdale macinate, unt, fulgi de migdale. Ingrediente: 500 g mere, curatate si tocate 200 g afine 125 g zahar tos zeama si coaja rasa de la 1 portocala 1/2 lingurita esenta de migdale crema de vanilie pentru […]
Crevete in crusta cu sos de ketchup
Crevete in crusta cu sos de ketchup din: crevete, ulei de arahide, ketchup, sare, zahăr, bicarbonat, vin, oţet, rădăcină de ghimbir, piper, făină. Ingrediente: 500 g crevete 4 ceşti ulei de arahide 1 lingură ketchup 1/2 linguriţă sare 1 lingură zahăr 1/3 linguriţă bicarbonat 1 lingură vin 1/2 linguriţă oţet 1 lingură rădăcină de ghimbir tocat […]
Pateu de macrou cu hrean si cimbru
Pateu de macrou cu hrean si cimbru din: macrou congelat, sare, foi de dafin, cimbru uscat, macrou afumat, hrean, unt, iaurt cremos sau smântână, boabe de piper mozaic. Ingrediente: 1 macrou congelat, de circa 300 g sare 1 foaie de dafin 1 crenguţă de cimbru uscat 1/2 macrou afumat 1-2 linguriţe hrean ras 120 g unt 2-3 linguri iaurt […]
Prajitura cu lapte si caise
Prajitura cu lapte si caise din: caise, oua, zahar, ulei, faina, lapte, praf de copt, zahar pudra. Ingrediente: 1/2 kg caise 4 ouă 1 cană zahăr 1/2 cană ulei 2 căni făină 1/2 cană lapte 1 praf de copt zahăr pudră Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă cu zahărul şi ie laşi deoparte. Dizolvi […]
Pizza cu bacon si cascaval
Pizza cu bacon si cascaval din: făină, drojdie proaspătă, ulei, zahar, sare, bulion, bacon, patrunjel, cascaval. Ingrediente pentru aluat: 250 g făină 15 g drojdie proaspătă 2 linguri ulei un praf de zahăr o linguriţă sare Ingrediente pentru umplutură: 2 linguri bulion o lingură ulei 250 g bacon o legătură pătrunjel 50 g caşcaval ras Mod de […]
Aperitiv cu somon, cascaval si praz
Aperitiv cu somon, cascaval si praz din: file de somon afumat, cascaval, piper negru, cartofi, ou, praz sau ceapa verde. Ingrediente: 150 g file de somon afumat 200 g caşcaval piper negru măcinat 4 cartofi 1 ou 1 fir de praz sau 2 fire de ceapă verde pentru ornat Mod de preparare: Razi caşcavalul, îl ambalezi […]
Biscuiti deliciosi cu gem
Biscuiti deliciosi cu gem din: unt nesărat, zahar, ou, praf de copt, faina, gem, zahar pudra. Ingrediente: 125 g unt nesărat 250 g zahăr un ou un vârf de cuţit praf de copt 375 g făină gem, dupa gust zahar pudra Mod de preparare: Se mixeaza untul pentru a obţine o spumă, se adaugă zahărul si […]
Crochete cu parizer si cascaval
Crochete cu parizer si cascaval din: ouă, parizer, cascaval, gris, praf de copt, faina, patrunjel, sare, piper, pesmet, ulei. Ingrediente: 3 ouă 200 g parizer 200 g caşcaval 2 linguri griş 1 plic praf de copt 200 g făină 1 legătură pătrunjel sare piper alb 150 g pesmet 200 ml ulei pentru prăjit Mod de preparare: […]
Reteta zilei: Sos guacamole cu rosii si coriandru
Sos guacamole cu rosii si coriandru din: avocado, limeta, rosii, ceapa rosie, coriandru, ardei iute, sare de mare, parmezan. Poate te intereseaza si Sos guacamole cu usturoi Ingrediente: 3 avocado 1 limeta 3 rosii 2 linguri ceapa rosie, tocata 2 linguri coriandru, tocat 1 ardei iute sare de mare, dupa gust ¼ lingurita parmezan ras, […]
Rulouri cu salata de pui si sos de soia
Rulouri cu salata de pui si sos de soia din: supă de pui, rădăcină de ghimbir, pulpe de pui fără piele şi os, oţet, sos de soia, morcov, ardei rosu, frunze de salată verde şi de mentă, arahide, zahăr pudră. Ingrediente: 1 cană supă de pui 1 cm rădăcină de ghimbir 3 pulpe de pui fără piele şi os 3 linguri oţet […]
Mancare aromata cu legume
Mancare aromata cu legume din: ciuperci proaspete (sau din conservă), ţelina, morcovi, porumb (mazăre), ardei graşi, ceapa, alune decojite (nesărate), sos de soia, sos de peşte, praf de curry, amidon alimentar, sare, piper alb, negru şi verde, boia de ardei, pastă de tomate (1 pahar suc de roşii). Ingrediente: 0,5 kg ciuperci proaspete (sau din conservă) […]
Limba afumata in aspic cu legume si branza
Limba afumata in aspic cu legume si branza din: limbă afumată de porc, gelatină, oţet, sare, bulion, legume congelate, boabe de piper, foi de dafin, cremă de brânză, legume proaspete. Ingrediente: 1 limbă afumată de porc 40 g gelatină 70 ml oţet 1 vârf de linguriţă de sare 3 linguri bulion 400 g legume congelate 1 linguriţă boabe de piper 3 foi de dafin […]
Carne de porc rumenita in sos dulce
Carne de porc rumenita in sos dulce din: carne de porc, zahăr, usturoi verde sau uscat, vin, untură, glutanat de sodiu, sos de soia. Ingrediente: 200 g carne de porc 1 lingură de zahăr 50 g usturoi verde sau uscat 1 lingură vin 3 linguri untură 1 linguriţă glutanat de sodiu 1 lingură sos de […]
Aperitiv cu spanac, branza dulce si ciuperci
Aperitiv cu spanac, branza dulce si ciuperci din: oua, ulei, spanac congelat, smantana, faina, parf de copt, sare, piper, brânză dulce, unt, ciuperci, mărar, gelatina, maghiran sau oregano uscat. Ingrediente pentru blat: 6 ouă 6 linguri ulei 150 g spanac congelat 3 linguri smântână 6 linguri făină 1 plic praf de copt sare piper Ingrediente pentru umplutură: 300 g brânză […]
Pui in sampanie cu struguri si migdale
Pui in sampanie cu struguri si migdale din: fileuri de piept de pui, faina, sare, unt, ceapa, şampanie, bulion, usturoi, boia dulce, curcuma, smântână, struguri albi, pătrunjel verde. Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui 1 lingură făină 1/2 linguriţă sare 60 g unt 2 cepe câte 125 ml şampanie şi bulion 2 linguri migdale măcinate 1 căţel de usturoi 1/4 linguriţă boia […]
Pui pe pat de legume si portocale
Pui pe pat de legume si portocale din: pui, unt, mar, lamaie, portocale, cartofi, morcovi, rosii cherry, usturoi, boia, sare, piper, vin alb. Ingrediente: 1 pui mare 3 linguri unt 1 măr 2 lămâi 1 portocală 3 cartofi 2 morcovi 8 roşii cherry 3 căţei de usturoi boia sare piper 100 ml vin alb Mod […]
Tarte cu gem de fructe
Tarte cu gem de fructe din: gem de fructe, migdale, zahar, faina, unt, galbenus, sare, merisoare confiate, menta, zhar pudra. Ingrediente: 100g de gem de fructe (zmeură, căpşuni, afine şi cireşe) 50g de migdale măcinate 120g de zahăr 150g de făină 120g de unt de la frigider, tăiat cubuleţe 1 gălbenuş de ou 1 praf […]
Varza umpluta cu carne si ceapa verde
Varza umpluta cu carne si ceapa verde din: varză chinezească, ouă, carne tocată de porc, ulei de arahide, sos de soia, ceapă verde, sare, ghimbir, glutamat de sodiu, făină. Ingrediente: 150 g varză chinezească 3 ouă 150 g carne tocată de porc 4 linguri ulei de arahide 2/3 linguri sos de soia 1 linguri […]
Racitura banateana de porc cu morcov si patrunjel
Racitura banateana de porc cu morcov si patrunjel din: urechi de porc, picioare de porc, botul şi coada porcului, ciolan proaspăt, usturoi, morcov, boabe de piper, rădăcină de pătrunjel, sare, boia. Ingrediente: 2 urechi de porc 4 picioare de porc botul şi coada porcului 1 ciolan proaspăt 4 căpăţâni de usturoi câteva boabe de piper 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel sare […]
Carne de porc cu ciuperci si ceapa
Carne de porc cu ciuperci si ceapa din: file de porc, ceapă, ciuperci, ulei de arahide, sos de soia, sare, vegeta, vin de gătit, oţet, făină de porumb, rădăcină de ghimbir,usturoi. Ingrediente: 125 g file de porc 1 ceapă medie 1 lingură ciuperci 1 1/2 ceaşcă ulei de arahide 1 lingură sos de soia 1 […]
Aperitiv cu varza, morcov si peste
Aperitiv cu varza, morcov si peste din: aluat pentru foitaj, oua, susan, macrou, condimente pentru peşte, varza alba, varza rosie, morcovi, lamaie, ulie de masline, sare, piper negru, maioneza. Ingrediente: 500-700 g aluat pentru foitaj 1 ou 3-4 linguri susan 4 fileuri de macrou condimente pentru peşte 1 varză mică albă 1 varză mică roşie 2 morcovi […]
Fidea de orez cu legume si sos de soia
Fidea de orez cu legume si sos de soia din: fidea din orez, carne dezosată de pui, legume congelate, ceapă, usturoi, ghimbir, sos de soia condimentat, sos dulce de soia, amidon, ulei de soia. Ingrediente: 250 g fidea din orez 250 g came dezosată de pui 250 g legume congelate 1 ceapă mai mică 1 […]
Ciorba de porc cu linte si tarhon
Ciorba de porc cu linte si tarhon din: linte, carne de porc, morcovi, rădăcină de pătrunjel, ceapa, foi de dafin, usturoi, faina, ulei, ardei gras rosu, oţet aromat cu tarhon, rosii, tarhon, sare, piper. Ingrediente: 300 g linte 300 g carne de porc 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă 2 foi de dafin 2 căţei de […]
Reteta zilei: Bruschete cu masline si seminte de dovleac
Bruschete cu masline si seminte de dovleac din: masline asortate, ulei de masline, seminte de dovleac, bagheta, praf de usturoi. Poate te intereseaza si Bruschete cu parmezan Ingrediente pentru amestecul de masline cu seminte de dovleac: 1 cană masline asortate, fara samburi 1 lingura ulei de masline ¼ cană seminte de dovleac, prăjite Ingrediente pentru […]
Chitele cu sos picant si patrunjel
Chitele cu sos picant si patrunjel din: cârnaţi proaspeţi, piper, sos Worchester, pătrunjel, ceapa rosie, jeleu de coacaze, coaja de portocală, muştar, sos Tabasco, ulei, chifle mici. Ingredinete: 800 g cârnaţi proaspeţi (porc şi vită) 2 linguriţe piper măcinat 2 linguriţe sos Worchester 2 linguri pătrunjel 3 cepe roşii, răzuite 150 g jeleu de coacăze coaja răzuită de la 1 portocală 1/2 linguriţă muştar câteva […]
Cocktail cu mango si vin spumant
Cocktail cu mango si vin spumant din: piure de mango, fructul pasiunii şi goji, lămâie, vin spumant. Ingrediente: 12 linguri piure de mango, fructul pasiunii şi goji 1 lămâie, tăiată în 6 segmente 1 sticlă vin spumant, bine răcit Mod de preparare: Pune în fiecare pahar câte 2 linguri de piure de fructe şi stoarce câte […]
Desert cu ciocolata, caise si nuci
Desert cu ciocolata, caise si nuci din: bautura de orez, ciocolata amaruie, zahar brun, lichior de caise, caise, nuci. Ingrediente: 100ml băutură de orez Alpro 260g de ciocolată amăruie 4 linguri de zahăr brun 2 linguri lichior de caise caise şi nuci pentru decor Mod de preparare: Se topeşte ciocolata împreună cu băutura […]
Ciolan rumenit de porc cu mere
Ciolan rumenit de porc cu mere din: ciolan de porc, mere aurii, morcovi, pătrunjel, boabe de piper, frunze dafin, miere, ulei, vin alb, sare, piper. Ingrediente: un ciolan de porc 4 mere aurii 2 morcovi o rădăcină pătrunjel boabe de piper 2 frunze dafin o lingură miere 2 linguri ulei 300 ml vin alb sare piper Mod de preparare: Ciolanul bine […]
Flan de nuca de cocos si lamaie
Flan de nuca de cocos si lamaie din: ouă, lapte condensat, nucă de cocos, coaja şi sucul unei lămâi verzi. Ingrediente: 4 ouă o cutie lapte condensat (400 g) 400 ml lapte 125 g nucă de cocos coaja şi sucul unei lămâi verzi Mod de preaprare: Cele două tipuri de lapte se pun într-un castron cu ouăle. Se […]
Tarta cu lapte si mere
Tarta cu lapte si mere din: făină, margarină, zahar, apa, mere, miere, unt, lapte condensat. Ingrediente: 200 g făină 100 g margarină un praf zahăr 8 linguri apă Ingrediente pentru umplutură: 5 mere 2 linguri miere 2 linguri zahăr 100 g unt Ingrediente pentru coacere: 4-5 linguri lapte condensat Mod de preparare: Pentru aluat, apa, margarina şi un […]
Reteta zilei: Frittata cu dovlecel, rosii si porumb
Frittata cu dovlecel, rosii si porumb din: ulei de masline, usturoi, dovlecel, rosii, porumb, chimen, sare, piper, oua, lapte, branza. Poate te intereseaza si Cum se prepara Frittata cu dovlecel și ricotta (video) Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 2 catei de usturoi 1 dovlecel 3 roșii 1 cană boabe de porumb 1 lingurita chimen […]
Bere de casa
Bere de casa din: apă de izvor, orz prăjit, boabe de porumb, conuri uscate de hamei, drojdie, orez Ingrediente: 15 litri apă de izvor 1 kg orz prăjit un pumn de boabe de porumb un pumn de conuri uscate de hamei 50g drojdie 500g zahăr orez Mod de preparare: In 15 litri apă de izvor fierbeţi următoarele ingrediente: […]
Carne picanta cu ardei si dovlecel
Carne picanta cu ardei si dovlecel din:file de vacă, ceapa, usturoi, ardei galben, ardei rosu, ceapa verde, dovlecel, varza, morcov, ardei iute rosu, ulei, piper, ghimbir, sos de rosii, oţet pentru zahăr.. Ingrediente: 400 g file de vacă 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 ardei galben 1 ardei roşu 2 cepe verzi 1 dovlecel […]
Briose cu frisca si visine
Briose cu frisca si visine din: frisca, faina, praf de copt, sare, unt, zahar, oua, lapte, esenta de vanilie, visine, zeama de lamaie, menta. Ingrediente: 250ml frisca 200g de făină 1/2 linguriţă de praf de copt 1 praf de sare 75g de unt la temperatura camerei 100g de zahăr + 1 lingură zahar 2 ouă […]
Rulouri din piept de pui cu ciuperci si ardei gras
Rulouri din piept de pui cu ciuperci si ardei gras din: piept de pui, ceapa, ardei gras rosu, ciuperci, patrunjel verde, concentrat de legume, condimente (maghiran, piper, busuioc, oregano, cimbrişor), vin alb, ulei, bacon afumat. Ingrediente: 1 piept de pui mare şi dez osat 1 ceapă mică 1 ardei gras roşu 6-7 ciuperci mari, pătrunjel verde 2 linguriţe […]
Tarte cu nuci si smochine
Tarte cu nuci si smochine din: unt, gorgonzola, faina, zahar, apa rece, smochine, nuci, merisoare confiate, muguri de pin, miere, sare. Ingrediente: 60g de unt 100g brânză gorgonzola 160g de făină 1 linguriţă de zahăr 2 linguri apă rece 8 smochine 8 nuci 30g de merişoare confiate 2 linguri muguri de pin 2 linguri de […]
Fasole nemteasca cu branza si oua
Fasole nemteasca cu branza si oua din: fasloe verde, oua, branza sau cascaval, smantana, faina, sare, ulei. Ingrediente: 800 g fasole verde 3 ouă 200 g brânză sau caşcaval 200 g smântână 2 linguri făină sare ulei Mod de preparare: Pentru început, fierbi fasolea în apă cu puţină sare, apoi o scurgi şi o […]
Desert cu ananas si cirese
Desert cu ananas si cirese din: ananas, cirese, aluat de foietaj, zahar, ou. Ingrediente: 16 felii de ananas 16 cireşe 200g aluat de foietaj 2 linguri de zahăr 1 ou Mod de preparare: Se preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Feliile de ananas se lasă la scurs, după care se tamponează bine cu un prosop de […]
Imam bayildi cu vinete si ceapa
Imam bayildi cu vinete si ceapa din: viente, ceapa, ardei gras, rosii curatate de coaja, usturoi, sare, piper, ardei iute, ulei de masline si floarea-saorelui. Ingrediente: 2,5 kg vinete pufoase 3 cepe potrivite (roşii) 2-3 ardei graşi mari 1 cutie mică de roşii curăţate de coajă (sau bulion) 4 căţei de usturoi sare piper […]
Reteta zilei: Chiftelute de curcan pe pat de orez
Chiftelute de curcan pe pat de orez din: paine, lapte, curcan, usturoi, patrunjel, ceapa, garam masala, turmeric, parmezan, ou, sare, piper, rosii, unt, oregano, orez. Poate te intereseaza si Chiftele de curcan cu sos de soia Ingrediente pentru chiftelute: 2 felii de paine 1/4 ceasca de lapte 1 kg carne tocata de curcan 2 catei […]
Carne de vita cu ceapa, cartofi si cuisoare
Carne de vita cu ceapa, cartofi si cuisoare din: carne de vită, cartofi, cepe, untură, făină, foi de dafin, cuişoare, boabe de piper, sare. Ingrediente: 500 g carne de vită 800 g cartofi 2-3 cepe 2 linguri untură făină 1 foaie dafin 2 cuişoare 4-5 boabe de piper sare Mod de preparare: Alegi carne […]
Briose cu gem de afine
Briose cu gem de afine din: gem de afine, unt, faina, zahar, oua, praf de copt, esenta de vanilie, sare, unt, zahar pudra vanilat, lapte. Ingrediente: 100g de gem de afine 175g de unt la temperatura camerei 175g de făină 175g de zahăr 3 ouă 1 linguriţă de praf de copt 1 fiolă de esenţă […]
Pasta de spanac cu branza degresata
Pasta de spanac cu branza degresata din: spanac, ceapă, usturoi, brânză de vaci degresată, morcov, parmezan, dressing italian, crutoane. Ingrediente: 450 g de spanac 2 linguri de ceapă tocată 1 căţel de usturoi 1/2 ceaşcă de brânză de vaci degresată 1 morcov dat prin râzătoare 1 lingură de parmezan ras 1 linguriţă de dressing italian 450 g de crutoane Mod de preparare: Căleşte […]
Bloody Mary
Bloody Mary din: sfeclă roşie, morcov, suc de lamaie, gheata, piper, lamaie. Ingrediente: o sfeclă roşie un morcov mare 20 ml suc de lămâie cuburi de gheaţă piper proaspăt măcinat o felie de lămâie pentru decor Mod de preparare: Stoarce suc de sfeclă şi de morcov cu robotul. Amestecă 100 ml suc de sfeclă cu […]
Sarlota cu frisca si sos caramel
Sarlota cu frisca si sos caramel din: frisca, lapte, zahar, amidon, esenta de vanilie, unt, biscuiti amaretti, ciocolata amaruie, sos caramel, banana, sare, menta. Ingrediente: 300ml frisca 200ml lapte 65g zahăr 2 linguri amidon 1 fiolă esenţă de vanilie 1 lingură unt 8 biscuiţi amaretti 50g ciocolată amăruie 50g sos caramel 1 banană 1 praf […]
Reteta zilei: Cocktail cu vodca si capsuni
Cocktail cu vodca si capsuni din: votca, capsuni. Poate te intereseaza si Cocktail cu tequila si grapefruit Ingrediente: 750 ml vodca 575g căpșuni Mod de preparare: Clătiți capsunile și puneți-le într-un recipient de sticlă cu capac. Adaugati vodcă, puneti capacul și se agită. Serviti rece sau la temperatura camerei. Cocktail cu […]
Rosii umplute cu praz si cascaval
Rosii umplute cu praz si cascaval din: roşii, orez, praz, unt, cascaval, vin alb sec, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 8 roşii 6 linguri orez partea albă de la un praz 100 g unt 3 linguri caşcaval ras 50 ml vin alb sec verdeaţă, după gust sare piper Mod de preparare: In unt topit se pune prazul […]
Panettone cu scortisoara si fructe confiate
Panettone cu scortisoara si fructe confiate din: făină de bună calitate, oua, drojdie, lapte, zahar pudra, scorţişoară proaspăt măcinată, cuişoare pisate, sare, coajă de lămâie, coaja de portocala, fructe confiate şi deshidratate (papaya, caise uscate, ananas, banane, struguri uscaţi, coajă confiată de portocale, smochine, cireşe), merişor, nucă, prune uscate, esenţă de rom, esenţă de vanilie, coniac sau rom. Ingrediente: 500 g făină de bună calitate 6 […]
Tort Kodrit Kadir cu lapte si cacao
Tort Kodrit Kadir cu lapte si cacao din: lapte, oua, zahar, zahăr vanilat, esenţă de rom, lapte, cacao, ulei, praf de copt, faina, cafea/nes. Ingrediente pentru crema caramel: 800 ml lapte 5 ouă 200 g zahăr 1 zahăr vanilat 1 esenţă de rom Ingrediente pentru blat: 1 ou 100 g zahăr 100 ml lapte 100 ml ulei praf de […]
Piept de pui cu taitei si rosii cherry
Piept de pui cu taitei si rosii cherry din: piept de pui, tăiţei, ardei gras roşu, ardei gras galben, roşii cherry, ulei de măsline, susan, sare, zeama de lămâie. Ingrediente: 1 piept de pui 250 g tăiţei 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 3-4 roşii cherry 2 linguri ulei de măsline 2 linguri […]
Inghetata cu piure de piersici
Inghetata cu piure de piersici din: piersici coapte, zahar, zeama de lamaie, coaja de lamaie, frunze de menta, apa, frisca, zahar pudra, pulpa de piersici, zahar vanilat. Ingrediente pentru piureul de piersici: 800 g piersici coapte 200 g zahăr zeama de la 2 lămâi coaja de la o lămâie verde 3-4 frunze de mentă 100 ml […]
Sos cu castraveti cornison
Sos cu castraveti cornison din: castraveti cornison in otet, usturoi, galbenus de ou, mustar, patrunjel verde, sare, piper, ulei. Ingrediente: 2-3 castraveţi cornison (în oţet) 2 căţei de usturoi 1 gălbenuş de ou 1 linguriţă de muştar pătrunjel verde sare, piper 200ml ulei Mod de preparare: Se toacă castraveciorii, usturoiul şi pătrunjelul verde. Se […]
Stufat de miel cu marar si usturoi verde
Stufat de miel cu marar si usturoi verde din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, ulei, bulion, marar, sare, piper. Ingrediente: un kg carne de miel 3 legături ceapă verde 3 legături usturoi verde 3 linguri ulei o cutie mică bulion o legătură mărar sare piper Mod de preparare: Carnea bine spălată si tăiată se […]
Pizza cu ou, verdeata si ardei gras
Pizza cu ou, verdeata si ardei gras din: ardei gras, ceapa rosie, ulei de masline, sos de rosii cu busuioc, aluat pentru pizza, oua, verdeata (patrunjel sau busuioc). Ingrediente: 2 buc ardei gras, curăţat de seminţe, tăiat felii 2 cepe roşii, tăiate sferturi 2 linguri ulei de măsline 8 linguri sos gros de roşii cu busuioc […]
Morning Dew
Morning Dew din: broccoli, ardei graşi verzi, usturoi, ulei de masline, otet de mere, sare. Ingrediente: 300 g broccoli 2 ardei graşi verzi un căţel usturoi o linguriţă ulei de măsline o linguriţă oţet de mere sare Mod de preparare: Pune bucheţelele de broccoli, ardeii felii şi usturoiul în robot şi mixează-le bine. Adaugă ulei, sare şi oţet […]
Desert cu orez expanadat, migdale si seminte de in
Desert cu orez expanadat, migdale si seminte de in din: orez brun expandat, migdale, seminte de in, germeni de grau, unt de arahide, miere, caise din conserva, extract de vanilie, salta de fructe, branza. Ingrediente: 2 1/2 ceşti de orez brun expandat 1/2 ceaşcă de migdale 1 lingură de seminţe de in mărunţite 1 lingură de […]
Reteta zilei: Vita in sos de rosii
Vita in sos de rosii din: pasta de tomate, usturoi, praf de chili, chimen, oregano, piper cayenne, zahar brun, amidon, supa de vita, carne de vita, sare, orez. Poate te intereseaza si Muschi de vita in sos pe pat de tagliatelle Ingrediente: 1 cutie pasta de tomate 2 catei de usturoi, tocat 1 lingura praf […]
Spaghete picante cu costita, smantana si ceapa verde
Spaghete picante cu costita, smantana si ceapa verde din: spaghete, costiţă afumată, ardei iute, smântână, parmezan, ceapă verde. Ingrediente: 350 spaghete 150 g costiţă afumată, tocată 1 ardei iute, tocat 200 ml smântână 4 linguri parmezan răzuit 4 linguri ceapă verde, ruptă – sau chives Mod de preparare: Fierbe pastele în apă clocotindă cu sare, conform instrucţiunilor înscrise pe […]
Chiftele cu ghimbir si hagina
Chiftele cu ghimbir si hagina din: carne de porc, pâine, ou, făină, sos de soia, sare, rasă bicarbonat, rădăcină de ghimbir tocată, ulei de arahide, hagina, piper. Ingrediente: 225 g carne de porc 225 g pâine 1 ou 1 lingură făină dizolvată în 2 linguri apă 2 linguri sos de soia 1 linguriţă sare 1 […]
Garnitura de dovleac cu seminte de coriandru
Garnitura de dovleac cu seminte de coriandru din: alune de padure, seminte de coriandru, seminte de susan, chimion, dovleac, ulei de masline. Ingrediente: 50g alune de pădure decojite 1 lingură seminţe de coriandru 2 linguri seminţe de susan 1 lingură de chimion măcinat 1 dovleac mare 1 lingură ulei de măsline Mod de preparare: […]
Frigarui indiene cu pudra tandoori
Frigarui indiene cu pudra tandoori din: carne de miel, iaurt, lămâi, pudră tandoori, suc de lămâie, ulei, sare, piper, usturoi. Ingrediente: 600 g carne de miel 2 pahare mici iaurt 2 lămâi 3 linguri pudră tandoori 4 linguri suc de lămâie 4 linguri ulei 2 căţei usturoi sare piper Mod de preparare: Se amestecă iaurturile bine bătute cu sucul de lămâie, […]
Crema bavareza din trei tipuri de ciocolata
Crema bavareza din trei tipuri de ciocolata din: friscă lichidă, foi gelatină, ciocolată neagră, ciocolată cu lapte, ciocolată albă Ingrediente: 460 ml friscă lichidă 3 foi gelatină 150 g ciocolată neagră 100 g ciocolată cu lapte 100 g ciocolată albă Ingrediente pentru ornat: ciocolată Mod de preparare: Se bat bine 400 ml frişcă lichidă şi odată ce se obţine spuma […]
Marinată cu legume crude pentru carnea de vânat
Marinată cu legume crude pentru carnea de vânat Pentru 3 kg carne de vânat’: 100 ml oţet, 200 ml vin, 50 ml ulei, boabe de piper şi ienibahar, foi de dafin, 1 ceapă, 1 telină (ceapa şi ţelina se taie în felii subţiri), 1 ramură de cimbru, 1 căpăţână de usturoi zdrobit, sare. Componentele se […]
Reteta zilei: Bruschete cu parmezan
Bruschete cu parmezan din: parmezan, usturoi, unt, oregano, bagheta. Poate te intereseaza si Bruschete cu peste sarat si legume Ingrediente: 1 ceasca parmezan proaspat ras 3-4 catei de usturoi, tocat 4 linguri unt 1 lingurita oregano uscat 1 bagheta, tăiata în felii Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 170C. Într-un bol mediu, combinati […]
Ananas caramelizat cu iaurt congelat
Ananas caramelizat cu iaurt congelat din: unt, zahar brun, ananas, iaurt de vanilie, migdale, biscuiţi cu ghimbir. Ingrediente: 1 linguriţă de unt 1 linguriţă de zahăr brun 550 g de ananas 1/2 ceaşcă de iaurt de vanilie congelat 2 linguri de migdale mărunţite 4 biscuiţi cu ghimbir Mod de preparare: Topeşte într-o tigaie 1 linguriţă de […]
Alien Secret
Alien Secret din: Malibu Cream, lichior de pepene, suc de ananas, pepene roşu, kiwi, cirese. Ingrediente: 40 ml Malibu Cream 20 ml lichior de pepene suc de ananas bucăţele de pepene roşu kiwi cireşe de cocktail Mod de preparare: Amestecă Malibu Cream, lichiorul de pepene şi sucul de ananas în shaker. Toarnă în pahare tip schoonner. Decorează […]
Somon cu susan, ghimbir si sos teriyaki
Somon cu susan, ghimbir si sos teriyaki din: ulei de susan, sos teriyaki, usturoi, ghimbir proaspăt, coaja si zeama de lamaie, file de somon, ulei de floarea soarelui, seminţe de susan, orez fier, fasole fiarta, lamaie, pătrunjel proaspăt. Ingrediente: 2 linguriţe ulei de susan 3 linguri sos teriyaki 1 căţel de usturoi, zdrobit 2 cm ghimbir proaspăt, răzuit coaja rasă şi zeama de […]
Friptura de curcan umplut cu merisoare si patrunjel
Friptura de curcan umplut cu merisoare si patrunjel din: unt, curcan, carne de carnati, patrunjel, pesmet cu condimente, malai, sos de merisoare, vin alb. Ingrediente: 50 g unt 1 curcan de circa 4,5-5,5 kg 500 g carne de cârnaţi 2 linguri pătrunjel proaspăt, tocat 50 g pesmet cu condimente 50 g mălai 2 linguri sos […]
Castraveti umpluti cu carne si ghimbir
Castraveti umpluti cu carne si ghimbir din: castraveţi fragezi, came de porc tocată, sos soia, sare, bicarbonat, ou, ulei de arahide, ghimbir. Ingrediente: 450 g castraveţi fragezi 200 g came de porc tocată 1 1/2 lingură sos soia 1/2 linguriţă sare un praf de bicarbonat 1 ou 2 1/2 linguri ulei de arahide 1 linguriţă […]
Cartofi la cuptor cu rozmarin, chilli si usturoi
Cartofi la cuptor cu rozmarin, chili si usturoi din: cartofi, untură, sare grunjoasâ, usturoi, renguţe de rozmarin, praf de chilli. Ingrediente: 1,2 kg cartofi curăţaţi şi tâiati 6 linguri untură 1-2 linguriţe sare grunjoasâ 4 căţei de usturoi, zdrobit câteva crenguţe de rozmarin un praf de chilli, opţional Mod de preparare: Incinge cuptorul la 200°C. Fierbe cartofii în apă […]
Ceai dulce cu faina si miez de nuca
Ceai dulce cu faina si miez de nuca din: făină de grâu, zahăr, ulei de susan, miez de nucă prăjit, seminţe de pepene (decojite), stafide, coajă îndulcită de pepene, amestec de esenţe. Ingrediente: 900 g făină de grâu 250 g zahăr 4 linguri ulei de susan 2 linguri miez de nucă prăjit 2 linguri seminţe […]
Chiftele cu susan si sos de soia
Chiftele cu susan si sos de soia din: carne grasă de porc, seminţe susan crude, făină, ou, sos de soia, bicarbonat, vin roşu, rădăcină de ghimbir, ulei de arahide, hagina, praf de piper. Ingrediente: 250 g carne grasă de porc 3 linguri seminţe susan crude 2 linguriţe făină (dizolvate într-o lingură cu apă) 1 ou […]
Reteta zilei: Pizza cu carne de curcan si legume
Pizza cu carne de curcan si legume din: aluat de pizza, curcan, sos barbeque, branza, fasole neagra, porumb, ardei gras, ceapa rosie, piper, coriandru, sos de maioneza. Poate te intereseaza si Pizza cu legume proaspete Ingrediente: 500gr aluat de pizza 2 cesti carne de curcan, fiert, tocat ½ ceasca sos barbeque 2 cani branza rasa […]
Pui cu dovleac si ardei gras
Pui cu dovleac si ardei gras din: pulpe de pui, miez de dovleac, ardei gras, ceapa, usturoi, vin alb, ulei, mucsoara, sare, piper. Ingrediente: 2 pulpe de pui 400 g miez de dovleac un ardei gras 2 cepe 2 căţei usturoi 100 ml vin alb 2 linguri ulei un praf nucşoară sare piper Mod de preparare: Intr-o tigaie […]
Turta dulce cu miere si vanilie
Turta dulce cu miere si vanilie din: făină, unt, miere, oua, praf de copt, coaja de lamie, esenta de vanilie, zahăr pudră. Ingrediente: 250 g făină 100 g unt 150 g miere un ou 1/2 linguriţă praf de copt coaja unei lămâi esenţă de vanilie Ingrediente pentru glazură: un albuş de ou zahăr pudră pentru servit Mod […]
Pregătirea fazanului pentru preparare
Pregătirea fazanului pentru preparare Fazanul trebuie ţinut câteva zile, mai ales dacă este bătrân, atârnat cu capul în jos, pentru fezandare. Durata ţinerii la frăgezire, depinde de vârsta fazanului şi de temperatura la care se ţine. Pe timp rece, se ţine atârnat 2-5 zile, iar pe timp mai puţin răcoros, 1-2 zile. Ca şi celelalte […]
Cheesecake cu ciocolata si frisca
Cheesecake cu ciocolata si frisca din: biscuiţi, unt, frisca lichida, ciocolata amaruie, crema de branza, zahar, oua. Ingrediente: 250 g biscuiţi 125 g unt 200 ml frişcă lichidă 200 g ciocolată amăruie 600 g cremă de brânză 125 g zahăr 4 ouă Mod de preparare: Biscuiţii măruntiti şi se amestecă bine cu . untul topit şi […]
Chiftele de crevete cu castane
Chiftele de crevete cu castane din: crevete, carne grasă de porc, castane comestibile, ulei de arahide, făină, sare, bicarbonat, vin, piper, rădăcină ghimbir, ou. Ingrediente: 450 g crevete 90 g carne grasă de porc 175 g castane comestibile 4 căni ulei de arahide 2 linguriţe făină dizolvate în 2 linguri apă 1/2 linguriţă sare 1/4 linguriţă bicarbonat 1 […]
How to make Sour cream corn muffins (video)
Sour cream corn muffins How to make Sour cream corn muffins Pofta buna!
How to make Mexican beef tinga (video)
Mexican beef tinga How to make Mexican beef tinga Pofta buna!
How to make Amaretto breeze (video)
Amaretto breeze How to make Amaretto breeze
How to make Curry dip with fresh vegetables (video)
Curry dip with fresh vegetables How to make Curry dip with fresh vegetables Pofta buna!
How to make Banana split dessert (video)
Banana split dessert How to make Banana split dessert Pofta buna!
How to make Waffled grilled cheese sandwich (video)
Waffled grilled cheese sandwich How to make Waffled grilled cheese sandwich Pofta buna!
How to make Lettuce salad (video)
Lettuce salad How to make Lettuce salad Pofta buna!
How to make Cheese and spinach stuffed pasta shells in basil tomato sauce (video)
Cheese and spinach stuffed pasta shells in basil tomato sauce How to make Cheese and spinach stuffed pasta shells in basil tomato sauce Pofta buna!
How to make Salad with creamy parmesan dressing (video)
Salad with creamy parmesan dressing How to make Salad with creamy parmesan dressing Pofta buna!
How to make Low fat cookies (video)
Low fat cookies How to make Low fat cookies Pofta buna!
Reteta zilei: Sangria cu capsuni si piersici
Sangria cu capsuni si piersici din: apa de trandafiri, triplu sec, coniac, struguri, capsuni, piersici, zahar, apa minerala. Poate te intereseaza si Sangria cu fructe si menta Ingrediente: 1 sticla apa de trandafiri 1/4 ceasca triplu sec 2 linguri de coniac 1 cană struguri fără sâmburi, taiati jumatati 1 cană căpșuni feliate 1-2 piersici decojite, […]
Supa-crema de dovleac cu morcov si cartof
Supa-crema de dovleac cu morcov si cartof din: dovleac, morcovi, cartofi, usturoi, ceapa, lapte, supa de pui, ueli, smantana, patrunjel, sare, piper, nucşoară. Ingrediente: un kg dovleac 500 g morcovi 2 cartofi un căţel usturoi o ceapă 500 ml lapte 500 ml supă de pui o lingură ulei 100 ml smântână pătrunjel sare piper nucşoară Mod de […]
Cheesecake cu lamaie verde
Cheesecake cu lamaie verde din: biscuiţi sfărâmicioşi, unt, amidon, oua, cremă de brânză, zahăr, suc de lămâie verde, coajă de lămâie verde, colorant verde. Ingrediente: 125 g biscuiţi sfărâmicioşi 85 g unt o lingură amidon 3 ouă 680 g cremă de brânză 200 g zahăr 160 ml suc de lămâie verde o lingură coajă de lămâie verde puţin colorant verde Mod de preparare: […]
Tarta cu dovleac si sunca
Tarta cu dovleac si sunca din: aluat fojtaj, pulpă de dovleac, sunca, cascaval, oua, ceapa, smantana, ulei, sare, piper, nucsoara, migdale. Ingrediente: un pachet aluat fojtaj 500 g pulpă de dovleac 100 g şuncă 40 g caşcaval ras 3 ouă» o ceapă 100 ml smântână o lingură ulei sare piper nucşoară 50 g migdale Mod de preparare: […]
Dovleac umplut cu paste si bacon
Dovleac umplut cu paste si bacon din: dovleci mici, praz, unt, sare, piper, unt, faina, lapte, cascaval, paste, bacon. Ingrediente: 4 dovleci mici 4 fire praz 20 g unt sare piper Ingrediente pentru sos: 20 g unt 20 g făină 350 ml lapte 80 g caşcaval sare piper Ingrediente pentru umplutură: 350 g paste 6 felii bacon […]
Mancare de pui cu dovleac si sofran
Mancare de pui cu dovleac si sofran din: pui, dovleac, morcovi, ceapa, unt, sofran, ulei, usturoi, stafide, sare, piper. Ingrediente: un pui un kg dovleac 2 morcovi 3 cepe 50 g unt un pic de şofran 2 linguri ulei 2-3 căţei usturoi 50 g stafide sare piper Mod de preparare: Puiul foarte bine curăţat şi porţionat […]
Tort de ciocolata cu faina de migdale
Tort de ciocolata cu faina de migdale din: ciocolata neagra, unt, oua, zahar brun, nuca, faina de migdale, ciocolata, smantana, esenta de rom. Ingrediente: 200 g ciocolată neagră 150g unt 5 ouă 150 g zahăr brun 150 g nucă măcinată 100 g făină de migdale Ingrediente pentru crema: 700 g ciocolată 500 ml smântână pentru […]
Biscuiti crocanti cu miere
Biscuiti crocanti cu miere din: făină, unt, miere, zahar, ou, drojdie uscata. Ingrediente: 300 g făină 100g unt 100g miere 150gzahăr un ou 2 linguriţe drojdie uscată Ingrediente pentru servit: câteva linguri miere Mod de preparare: Toate ingredientele se pup într-un vas şi se ameîtecă până se obţine un aluat omogen. Apoi, se întinde aluatul în- […]
Peste cu mere, legume si rozmarin
Peste cu mere, legume si rozmarin din: crap, mere, rosii, usturoi, ciuperci, rozmarin, curcuma galbena, unt, vin alb sec, sare, piper. Ingrediente: 2 crapi 2 mere 6 roşii o căpăţână usturoi 12-14 ciuperci 2-3 crenguţe rozmarin un praf curcuma galbenă 150 g unt 500 ml vin alb sec sare piper Mod de preparare: Roşiile felii, […]
Placinta cu branza, marar si spanac
Placinta cu branza, marar si spanac din: aluat foitaj, telemea, spanac, marar, oua, ulei. Ingrediente: un pachet aluat foitaj 250 g telemea 200 g spanac o legătură mărar 3 ouă o lingură ulei Mod de preparare: Alugtul se desface din ambalaj şi se lasă la decongelat. Brânza se dă pe râzătoare şi se amestecă bine cu spanacul […]
Prajitura cu smochine si muguri de pin
Prajitura cu smochine si muguri de pin din: făină de migdale, oua, zahar, smantana pentru gatit, smochine, muguri de pin, zahar pudra. Ingrediente: 120 g făină de migdale 2 ouă 100 g zahăr 200 ml smântână de gătit 3 smochine proaspete mai mari Ingrediente pentru servit: muguri de pin zahăr pudră Mod de preparare: Se mixează […]
Reteta zilei: Paste cu sos de rosii si sote de ciuperci
Paste cu sos de rosii si sote de ciuperci din: ciuperci, unt, sare, vin alb, ulei de masline, ceapa, ardei gras, telina, usturoi, vin, sos de rosii, apa, oregano, busuioc, sos worcestershire, piper, paste, parmezan. Poate te intereseaza si Paste cu sos de rosii, busuioc si mozzarella Ingrediente pentru ciuperci: 5 cesti ciuperci proaspete, felii […]
Cum se pregateste iepurele
Cum se pregateste iepurele Iepurele se agaţă de picioarele de dinapoi în două cârlige distanţate între ele la 16 cm. Se taie pielea în jurul labelor, apoi cea de la încheieturile picioarelor de dinapoi, se trage blana în jos de pe tot corpul, răsucind-o cu părul înăuntru. Picioarele din faţă se taie de la încheieturi. […]
Prajitura cu miere si lapte
Prajitura cu miere si lapte din: făină, parf de copt, bicarbonat, pudra de ghimbir, miere, zahar, lapte, unt, nucsoara. Ingrediente: 200 g făină 1/2 plic praf de copt un praf bicarbonat 2 linguriţe pudră de ghimbir 175 g miere 90 g zahăr 100 ml lapte 140 g unt un praf de nucşoară Mod de preparare: Intr-un […]
Carnaciori cu mancarica de linte si rozmarin
Carnaciori cu mancarica de linte si rozmarin din: lei de floarea soarelui, ceapa, usturoi, telina, morcovi, pastarnac, ciuperci, supă limpede de pui, rozmarin, cârnăciori proaspeţi, conservă de linte brună, Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea soarelui 1 ceapă mare, tăiată felii 2 căţei de usturoi, zdrobit 2 codiţe de ţelinâ, tocate 2 buc morcovi, tocat 1 pâstârnac,tocat 100 g ciuperci, […]
Cartofi noi in sirop cu miere si dulceata de trandafiri
Cartofi noi in sirop cu miere si dulceata de trandafiri din: cartofi noi, dulceaţă de trandafiri, zahăr, untură, miere. Ingrediente: 1,300 kg cartofi noi 1 1/2 linguriţă dulceaţă de trandafiri 1 ceaşcă zahăr 450 g untură 1 1/2 lingură miere Mod de preparare: Se curăţă, se spală şi se taie cartofii felii. Se pun la prăjit în untură. […]
Sote de mazare si fasole verde cu cimbru
Sote de mazare si fasole verde cu cimbru din: verzişoare de Bruxelles, fasole verde, mazare, ceapa, usturoi, unt, cimbru, vin alb sec. Ingrediente: 250 g verzişoare de Bruxelles, tăiate în două, dacă sunt prea mari 250 g fasole verde 250 g mazăre 2 linguri ceapă, tocată 1 căţel de usturoi 75 g unt 3 crenguţe de cimbru, mârunţit […]
Korma de oaie cu ghimbir
Korma de oaie cu ghimbir din: carne de oaie, ceapă, ghimbir, usturoi pisat, scorţişoară pisată, iaurt, sare, zahăr brun, unt topit, cartofi, ceapă verde, piper negru. Ingrediente: 500 g carne de oaie 1 ceşcuţă ceapă tăiată mărunt 1 lingură ghimbir 2 linguriţe usturoi pisat 3 bucăţele scorţişoară pisată 1 ceşcuţă iaurt 1 linguriţă sare 1 […]
Reteta zilei: Supa de linte cu cartofi si chimen
Supa de linte cu cartofi si chimen din: ulei, usturoi, ceapa, morcovi, telina, linte, cimbru, dafin, sare, piper, apa, chimen, cartofi. Poate te intereseaza si Supa de fasole cu linte rosie si ciolan Ingrediente: 2 lingurite ulei 3 catei usturoi 1 cana ceapă, tocata 1/2 ceasca morcovi, cuburi 1/2 ceasca țelină, felii 1/2 ceasca linte, […]
Cum se pregateste caprioara
Cum se pregateste caprioara Căprioara se ţine câteva zile în blană pentru fezandare, după care se jupoaie şi se marinează. Carnea de la orice vânat jupuit trebuie pusă la marinat, altfel se înnegreşte şi se usucă pe deasupra. Din carnea de căprioară se pot prepara diferite feluri de mâncare. Modul de preparare este acelaşi cu […]
Clatite cu spanac si telemea
Clatite cu spanac si telemea din: lapte, apa, faina, ou, ulei, spanac congelat, telemea, sunca, smântână, caşcaval. Ingrediente pentru aluat: un litru lapte un litru apă un kg făină un ou 6 linguri ulei pentru prăjit Ingrediente pentru umplutură: 300 g spanac congelat 300 g telemea 250 g şuncă Ingrediente pentru copt: 250 ml smântână 50 g caşcaval […]
Spuma de mascarpone cu lamaie
Spuma de mascarpone cu lamaie din: mascarpone, oua, lamai, zahar pudra. Ingrediente: 250 g mascarpone 3 ouă 2 lămâi 100 g zahăr pudră Ingrediente pentru servit: o lămâie Mod de preparare: Se presează de suc două lămâi, iar gălbenuşurile freacă bine cu zahărul pudră. Se adaugă mascarpone, se amestecă şi apoi se pune sucul strecurat. Se […]
Supa de legume pentru salbit
Supa de legume pentru salbit din: vaza, praz, telina, morcovi, rosii, ceapa, ardei, usturoi, verdeata, cartof, sare, piper. Ingrediente: 1 varză 3 bucăţi de praz 1 ţelină 2 morcovi 6 roşii 3 cepe 3 ardei 3 căţei de usturoi 1 legătură de verdeaţe 1 cartof sare piper Mod de preparare: Cureţi, speli şi tai toate […]
Chec delicios cu lamaie
Chec delicios cu lamaie din: făină, zahar, praf de copt, oua, unt, lamaie. Ingrediente: 200 g făină 150 g zahăr 1/2 plic praf de copt 4 ouă 100 g unt o lămâie Ingrediente pentru tavă: un pic de unt un pic de făină Mod de preparare: Se pune untul la topit la microunde sau la bain-marie, se […]
Cartofi umpluti cu ciuperci si patrunjel
Cartofi umpluti cu ciuperci si patrunjel din: cartofi, ciuperci, unt, sare, condimente, pătrunjel. Ingrediente: 6 cartofi potriviţi 10 ciuperci unt sare condimente pătrunjel Mod de preparare: Speli cartofii şi îi pui să fiarbă pe jumătate. Le tai un căpăcel şi scobeşti cu o linguriţă pentru a îndepărta conţinutul (lucrezi cu grijă pentru a nu deteriora […]
Supa de rosii cu pui si rozmarin
Supa de rosii cu pui si rozmarin din: tacâmurile de la un pui, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, telina, pasta de rosii, fidea, rozmarin, sare. Ingrediente: tacâmurile de la un pui o ceapă un morcov o rădăcină pătrunjel o felie ţelină 3 linguri pastă de roşii fidea puţin rozmarin sare Mod de preparare: Tacâmurile, se pun […]
Tort cu crema de ciocolata si portocala
Tort cu crema de ciocolata si portocala din: oua, zahar, faina, cacao, esenta, praf de sare, frisca, smântână sau iaurt gras, zahăr pudră, gelatină, zahăr vanilat, lămâie, portocale, ciocolată de menaj, coajă rasă de lămâie şi de portocală. Ingrediente pentru blat: 6 ouă 150 g zahăr 125 g făină 1 lingură de cacao esenţă un praf de sare Ingrediente pentru cremă: 500 […]
Reteta zilei: Orz cu ciuperci si parmezan
Orz cu ciuperci si parmezan din: ulei de masline, usturoi, ciuperci, sare, piper, orz, supa de pui, parmezan. Poate te intereseaza si Orz cu spanac si rosii Ingrediente: 2 linguri de ulei de măsline 2 catei de usturoi 250gr ciuperci 1 vârf de cuțit de sare și piper 2 cesti orz nefiert 3 cesti supa […]
Tort cu mandarine, capsuni si vanilie
Tort cu mandarine, capsuni si vanilie din: ouă, zahăr, făină, praf de copt, cacao, budincă de vanilie,budincă de cacao, lapte, compot de căpşune, compot de mandarine (fără pieliţă), lămâi (coaja şi zeama), esenţe de lămâie, frişcă, căpşuni. Ingrediente pentru blaturi: 10 ouă 10 linguri apă 20 linguri zahăr 20 linguri făină 2 plicuri praf de copt 2 linguriţe cacao Ingrediente pentru cremă: 1 plic budincă de vanilie […]
Pachetele cu peste si conopida
Pachetele cu peste si conopida din: foi de plăcintă, conopida, cnserva de ton in suc propiu, ou, unt, sare, piper. Ingrediente: 4-5 foi de plăcintă o conopidă mică o conservă mare ton în suc propriu un ou 25 g unt sare piper Mod de preparare: Conopida se desface în bucheţele cât mai mici care se pun […]
Cel mai simplu sirop de zmeura
Cel mai simplu sirop de zmeura din: zmeura, zahar, sare de lamaie, apa. Ingrediente: 1 kg zmeură zahăr 20 g sare de lămâie 1 l de apă. Mod de preparare: Sfărâmi zmeura cu lingura de lemn, apoi amesteci cu sarea de lămâie şi cu apa şi laşi în repaus timp de 24 de ore. Apoi […]
Piept de curcan cu masline si cimbru
Piept de curcan cu masline si cimbru din: piept de curcan, masline, ceapa, unt, sare, boia, piper, cimbru, vin alb, capere. Ingrediente: un piept de curcan 300 g măsline o ceapă un pachet unt sare boia piper cimbru 150 ml vin alb capere, pentru servit Mod de preparare: Carnea de curcan se taie pentru a forma […]
Cereale cu nuci si fructe
Cereale cu nuci si fructe din: grau, orez, ovaz, orz, miere, nuci, fructe de sezon. Ingrediente: 100g grâu 100 g orez 200 g alte cereale (ovăz, orz) 4 linguri miere 100 g nuci tocate mărunt fructe de sezon Mod de preparare: Alegi cerealele, le speli şi le pui la fiert în circa 3 l apă. […]
How to make Salisbury steak (video)
Salisbury steak How to make Salisbury steak Pofta buna!
How to make Homestyle hot dogs (video)
Homestyle hot dogs How to make Homestyle hot dogs Pofta buna!
How to make Sauerkraut salad (video)
Sauerkraut salad How to make Sauerkraut salad Pofta buna!
How to make Peanut butterscotch cookies (video)
Peanut butterscotch cookies How to make Peanut butterscotch cookies Pofta buna!
How to make Deviled ham and egg salad (video)
Deviled ham and egg salad How to make Deviled ham and egg salad Pofta buna!
How to make Tomato mac and cheese (video)
Tomato mac and cheese How to make Tomato mac and cheese Pofta buna!
How to make Fresh spring greens (video)
Fresh spring greens How to make Fresh spring greens Pofta buna!
How to make Cheesy bread sticks (video)
Cheesy bread sticks How to make Cheesy bread sticks Pofta buna!
How to make Ice cream balls with hot fudge sauce (video)
Ice cream balls with hot fudge sauce How to make Ice cream balls with hot fudge sauce Pofta buna!
Reteta zilei: Smoothie de pepene galben cu nectarine
Smoothie de pepene galben cu nectarine din: pepene galben, nectarine, apa, zahar, limeta. Poate te intereseaza si Smoothie de banane cu ananas si nuca de cocos Ingrediente: 1 pepene galben mic, cuburi 2 nectarine, feliate 2 cani apă 1 1/2 linguri zahar sucul de 1/2 limeta Mod de preparare: In blender adaugati toate […]
Pastrav la gratar cu cimbru si rozmarin
Pastrav la gratar cu cimbru si rozmarin din: pastrav, lamaie, cimbru, rozmarin, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 4 peşti o lămâie 100 ml ulei o legătură cimbru o legătură rozmarin 6 căţei de usturoi sare piper Mod de preparare: Uleiul se amestecă cu cimbrul, rozmarinul, jumătate de lămâie si usturoiul pisat. Se presără peştele cu sare […]
Muschi de vita cu sos de smantana si lamaie
Muschi de vita cu sos de smantana si lamaie din: muşchi de vită, sare, piper alb, unt ceapa, vin rosu, cub concentrat vită, smantana pentru gatit, suc de lamaie, dulceata de ceapa. Ingrediente: 4 felii muşchi de vită sare piper alb Ingrediente pentru sos: 50 g unt 2 cepe mici 100 ml vin roşu un cub concentrat […]
Clatite cu branza sarata si ceapa
Clatite cu branza sarata si ceapa din: făina, ulei, unt, sare, lapte, branza feta, ceapa, ceapă verde sau ceapa ciorii. Ingrediente: 125 g făina 2 linguri ulei 50 g unt 1/4 linguriţă sare 350 ml lapte Pentru umplutură: 250 g brânză feta o ceapă mică câteva fire ceapă verde sau ceapa ciorii puţin ulei pentru prăjit Mod […]
Fursecuri de ciocolata si vanilie
Fursecuri de ciocolata si vanilie din: unt moale, zahar, oua, esenta de vanilie, bicarbonat, sare, faina, cacao, ciocolată amaruie. Ingrediente: 250 g unt moale 125 g zahăr 2 ouă o fiolă subţire esenţă vanilie o linguriţă bicarbonat un praf de sare 560 g făină 2 linguri cacao 100 g ciocolată amaruie Mod de preparare: Se freacă untul cu […]
Lasagna cu dovlecei si menta
Lasagna cu dovlecei si menta din: foi de lasagna, dovlecei, sos bechamel, caşcaval, sare, menta proaspata. Ingrediente: un pachet foi de lasagna 3 dovlecei 350 ml sos bechamel 50 g caşcaval ras sare mentă proaspătă Mod de preparare: Dovleceii se taie rondele şi se presară cu sare. Se lasă 10 minute. Intr-o tavă de cuptor se pune […]
Gogosi simple cu scortisoara
Gogosi simple cu scortisoara din: făină, drojdie proaspătă, zahăr pudră, zahăr vanilinat, oua, scorţişoară, margarină, lapte, sare, ulei. Ingrediente: 550 g făină 25 g drojdie proaspătă 100 g zahăr pudră un plic zahăr vanilinat 3 ouă un praf de scorţişoară 50 g margarină 200 ml lapte călduţ zahăr pudră pentru servit sare ulei pentru prăjit Mod de preparare: Drojdia se desface în […]
Clatite pane cu sunca
Clatite pane cu sunca din: făină, oua, ulei, unt topit, lapte, sunca, oua, pesmet auriu. Ingrediente pentru aluat: 300 g făină 3 ouă 2 linguri ulei 50 g unt topit 300 ml lapte Ingrediente pentru umplutură: 200 g şuncă Ingrediente pentru pane: 2 ouă pesmet auriu ulei pentru prăjit Mod de preparare: Se pune făina într-un […]
Terina cu legume si oua de prepelita
Terina cu legume si oua de prepelita din: legume congelate, oua de gaina, oua de prepelita, patrunjel, unt, sare, piper. Ingrediente: 600 g legume congelate 6 ouă de găină 6 ouă de prepeliţă o legătură pătrunjel 25 g unt sare piper Mod de preparare: Legumele se fierb si apoi se lasă la-scurs. 4 ouă de prepeliţă […]
Budinca delicioasa de lamaie
Budinca delicioasa de lamaie din: ouă, unt 60% grăsime, suc si coaja de lamaie, lapte, faina Ingrediente: 2 ouă 40 g unt 60% grăsime 60 g zahăr coaja şi sucul une lămâi 170 ml lapte 30 g faina Mod de preparare: La bain-marie se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi untul până ce se obţine o cremă […]
Tarta cu oua, ciuperci si patrunjel
Tarta cu oua, ciuperci si patrunjel din: făină, apa, drojdie, ulei, sare, oua, ciuperci, ulei, patrunjel, piper. Ingrediente pentru aluat: 250 g făină 150 ml apă 20 g drojdie 150 ml ulei un praf de sare Ingrediente pentru umplutură: 4 ouă 400 g ciuperci 3 linguri ulei o legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Drojdia […]
Reteta zilei: Linguine cu scoici
Linguine cu scoici din: ulei de masline, usturoi, fulgi de chili, scoici, vin alb, linguine, unt, patrunjel. Poate te intereseaza si Paste cu dovlecel si porumb Ingrediente: 1/4 ceasca ulei de măsline 4-5 catei de usturoi tăiat în felii subțiri 1 vârf de cuțit de fulgi chili 1 kg scoici 1/2 cana vin alb sec […]
Vita cu masline si cimbru
Vita cu masline si cimbru din: carne de vită tăiată cuburi, usturoi, masline negre si verzi, ulei, cimbru, foi de dafin, sare, piper, ceapa, telina, vin rosu sec, morcovi. Ingrediente: un kg carne de vită tăiată cuburi 2 căţei de usturoi 250 g măsline negre şi verzi 4 linguri ulei o crenguţă cimbru 2 foi de dafin […]
Bob cu carnati si morcov
Bob cu carnati si morcov din: bob, ceapa, morcovi, patrunjel, ardei gras, bulion, carnati de casa, ulei, sare, piper. Ingrediente: 200 g bob o ceapă 6 morcovi o rădăcină pătrunjel un ardei gras o lingură bulion 2-4 cârnaţi de casă, în funcţie de mărime 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Bobul se pune la […]
Prajitura cu lapte, rom si coaja de portocala
Prajitura cu lapte, rom si coaja de portocala din: oua, zahar, faina, lapte, unt topit, zahar vanilat, sare, esenta de rom, coaja de portocala. Ingrediente: 9 ouă 250 g zahăr 9 linguri făină un litru lapte un pachet unt topit 2 pacheţele zahăr vanilat o linguriţă sare o fiolă esenţă rom coaja rasă de la […]
Placinta ciobanului cu legume si ierburi
Placinta ciobanului cu legume si ierburi din: carne tocată, piure de cartofi, morcov, mazare congelata, telina, ceapa, sare, piper, usturoi, cimbru şi rozmarin uscat, ketchup, sos picant, unt. Ingrediente: 600 g carne tocată 500 g piure de cartofi un morcov mare 150 g mazăre congelată 3 fire ţelină 2 cepe sare piper 2 căţei usturoi 2 linguri cimbru şi rozmarin […]
Flan de caramel si migdale
Flan de caramel si migdale din: lapte, lamaie,zahar, oua, apa. Ingrediente: 500 ml lapte o lămâie 225 g zahăr 3 ouă şi 2 gălbenuşuri 2 linguri apă caldă Ingrediente pentru servit: migdale feliate Mod de preparare: Se fierbe laptele cu coaja rasă de lămâie, apoi laptele se strecoa ră pfentru a înlătura coaja. Se amestecă […]
Sirop delicios de menta
Sirop delicios de menta din: menta, apa, zahar. Ingrediente: 1 mână de mentă 3 l apă 1-2 kg zahăr Mod de preparare: Speli menta şi o pui la fiert în apă, timp de 30 de minute. Laşi ceaiul de seara până dimineaţa, la rece. Strecori ceaiul prin tifon dublu şi măsori cantitatea […]
Reteta zilei: Somon impachetat
Somon impachetat din: somon, ceapa, rosii cherry, arpagic, ulei de masline, sare de mare, piper, marar, lamaie. Poate te itnereseaza si Somon în pergament cu sparanghel şi cartofi Ingrediente: 2 bucati de somon 1/2 ceapa, felii 1 cană rosii cherry, taiate in jumatati 1 lingura arpagic tocat 2 linguri ulei de măsline 1/4 linguriță sare […]
Paste de orez cu sos si pui
Paste de orez cu sos si pui din: piept de pui, ardei graşi de culori diferite, ceapa, ceapa verde, cub concentrat pui, ulei, paste de orez. Ingrediente: un piept de pui 3 ardei graşi de culori diferite o ceapă o legătură ceapă verde un cub concentrat pui 2 linguri ulei o pungă paste de orez Mod de preparare: […]
Creme brulee cu pere
Creme brulee cu pere din: lapte, smântână, baton de vanilie, zahăr, nuga, gălbenuşuri, Amarula (lichior de fructe sălbatice din Africa de Sud), pere mari, puţin unt, zahăr candel brun, vin alb, mentă, cimbru, coajă rasă de limette, zmeură proaspătă. Ingrediente: 90 ml lapte 250 ml smântână 1 baton de vanilie 4 linguri zahăr 50 g nuga […]
Sote de ciuperci cu usturoi
Sote de ciuperci cu usturoi din: ciuperci mari, unt, usturoi, lamaie, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: un kg ciuperci mari 125 g unt 5 căţei usturoi 2 lămâi pătrunjel tocat sare piper Mod de preparare: Pe măsură ce se curăţă, ciupercile se pun în apă rece cu suc de lămâie. Apoi se taie cuburi mari. Se spală, se […]
Fructe coapte cu biscuiti si migdale
Fructe coapte cu biscuiti si migdale din: unt, ulei de rapiţă sau de migdale, zahăr brun, făină, biscuiti, scorţişoară sau nucşoară, sare, caise, cirese negre, zahăr tos, tapioca, extract de migdale. Ingrediente: 4 linguri de unt tăiat cuburi cu latura de 1 cm 2 linguri de ulei de rapiţă sau de migdale 3/4 ceaşcă de zahăr brun 2/3 ceaşcă de făină 1/2 ceaşcă […]
Bere de casa fara porumb
Bere de casa fara porumb din: malt, zahar, hamei, drojdie de bere, apa Ingrediente: 500g malţ 1 kg zahăr 20g hamei 1 cubuleţ drojdie de bere 15 l apă Mod de preparare: Hameiul şi malţul se pun la fiert în 15 l apă. Se fierb la foc mic şi apoi se lasă vasul acoperit 2 […]
Salata rusa cu peste si legume
Salata rusa cu peste si legume din: morcovi, cartofi, ouă, mazăre sau un pumn de mazăre congelată, fasole verde, peşte în ulei, maioneză, sare, ceapă. Ingrediente: 2 morcovi 3 cartofi 2 ouă 1 conservă mică de mazăre sau un pumn de mazăre congelată 1/2 conservă mică de fasole verde 1 conservă de peşte (la alegere) […]
Mix de piersici si afine cu scortisoara
Mix de piersici si afine cu scortisoara din: piersici, suc de lamaie, zahar brun sau sirop de arţar, unt, afine, suc de lime, scorţişoară, iaurt, mentă. Ingrediente: 2 piersici tari, tăiate pe jumătate, făiă sâmburi suc proaspăt stors din 1/2 lămâie (cam 1 lingură) 3 linguri + 1 linguriţă de zahăr brun sau sirop de arţar 1 lingură de unt, […]
Ciolan in manta cu bere si usturoi
Ciolan in manta cu bere si usturoi din: ciolan mare de porc, usturoi, piper boabe, foi de dafin, bere, făină, ouă, sare, ulei pentru prăjit. Ingrediente: 1 bucată ciolan mare de porc 1 căpăţână de usturoi 2 căţei de usturoi piper boabe 2 foi de dafin 200 ml bere 8 linguri făină 2 ouă sare ulei […]
Reteta zilei: Salata de bulgur cu fasole neagra si ananas
Salata de bulgur cu fasole neagra si ananas din: limeta, ulei de masline, miere, chimion, praf de usturoi, sare, bulgur, coriandru, caju, ananas, fasole neagra. Poate te itnereseaza si Salata calda de dovlecei Ingrediente vinegreta: 1 limeta, stoarsa 2 linguri de ulei de măsline 1 lingura de miere ½ linguriță de chimion ¼ linguriță praf […]
Cartofi cu carne de vita si condimente
Cartofi cu carne de vita si condimente din: cartofi noi, camote (cartofi dulci),porumb, chayote verde, chayote vernil mai deschis, rădăcini de yucca, rădăcină de tiquisque, carne de vită, varză, ceapa, banană verde (platano), elină apio, usturoi, ardei roşu, frunze de dafin. Ingrediente: 3-4 cartofi noi 5-6 camote (cartofi dulci) 2 bucăţi de porumb 1 chayote verde 1 chayote vernil mai deschis 1-2 rădăcini de yucca 1 rădăcină de tiquisque […]
Vinete gratinate cu usturoi si ciuperci
Vinete gratinate cu usturoi si ciuperci din:vinete, ciuperci, unt, usturoi, sare, piper, pătrunjel, pesmet. Ingrediente: 1.200 kg vinete 150 g ciuperei 120 g unt câţiva căţei de usturoi sare piper pătrunje pesmet Mod de preparare: Speli vinetele, le zvânţi şi le tai pe lungime, apoi le prăjeşti şi, când sunt gata, le scoţi miezul. Baţi […]
Inghetata cu caise fierte si migdale
Inghetata cu caise fierte si migdale din: apa, zahar, caise, extract de migdale, inghetata de migdale sau vanilie cu un continut redus de grasimi, migdale. Ingrediente: 2 cesti de apa 2/3 ceasca de zahar 700 g de caise (aproximativ 15 bucati), taiate in jumatate si fara samburi un varf de lingurita de extract de migdale 500 […]
Nachos cu ananas
Nachos cu ananas din: sos salsa, ananas, boabe de fasole, pudra de chili, chimion , coriandru, chipsuri tortilla, brânză Cheddar, ardei iute. Ingrediente: 1 ceaşcă de sos salsa 1 ceaşcă de ananas 450 g de boabe fasole 2 linguriţe de pudră de chili 1 linguriţă de chimion măcinat 1/2 linguriţă de coriandru măcinat chipsuri tortilla 1 ceaşcă brânză Cheddar 12 bucăţele […]
Prajitura cu branza, caise si nuci
Prajitura cu branza, caise si nuci din: faina, zhar pudra, unt, oua, branza de vaci, sare, lapte, caise, praf de budincă de vanilie, zahar, nuci. Ingrediente: 240 g făină 140 g zahăr pudră 150 g unt 2 ouă 250 g brânză de vaci un praf de sare 300 ml lapte 300 g caise un plic de praf de budincă […]
How to make Fried cabbage (video)
Fried cabbage How to make Fried cabbage Pofta buna!
How to make Bacon pineapple wraps (video)
Bacon pineapple wraps How to make Bacon pineapple wraps Pofta buna!
How to make Crunchy chocodiles (video)
Crunchy chocodiles How to make Crunchy chocodiles Pofta buna!
How to make Corned beef sandwiches (video)
Corned beef sandwiches How to make Corned beef sandwiches Pofta buna!
How to make Carrot salad (video)
Carrot salad How to make Carrot salad Pofta buna!
How to make Peach batter cobbler (video)
Peach batter cobbler How to make Peach batter cobbler Pofta buna!
How to make Fresh peach bellini (video)
Fresh peach bellini How to make Fresh peach bellini
How to make Cheese hot dogs (video)
Cheese hot dogs How to make Cheese hot dogs Pofta buna!
How to make Cucumber salsa (video)
Cucumber salsa How to make Cucumber salsa Pofta buna!
How to make Banana smoothie (video)
Banana smoothie How to make Banana smoothie
How to make Peach dessert (video)
Peach dessert How to make Peach dessert Pofta buna!
How to make Cheese casserole (video)
Cheese casserole How to make Cheese casserole Pofta buna!
How to make Creamy cucumber salad (video)
Creamy cucumber salad How to make Creamy cucumber salad Pofta buna!
How to make Coconut strawberry pie (video)
Coconut strawberry pie How to make Coconut strawberry pie Pofta buna!
How to make Coconut pie crust (video)
Coconut pie crust How to make Coconut pie crust Pofta buna!
Reteta zilei: Limonada de grapefruit si lamaie
Limonada de grapefruit si lamaie din: grapefruit, suc de lamaie, zahar, apa. Poate te interesaza si Limonada racoritoare Ingrediente: 4 grapefruit (aproximativ 2 cesti de suc) 3/4 cana suc de lămâie 1/2 cana zahăr 4 cani apa Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele pana la omogenizare. Se serveste limonada la temperatura camerei sau […]
Placinta cu peste si praz
Placinta cu peste si praz din: făină, oua, ulei, apa, sare, cod congelat, ceapa, praz, unt, sare, piper. Ingrediente pentru aluat: 250 g făină un ou 60 mf ulei 60 ml apă un praf sare Ingrediente pentru umplutură: 500 g cod decongelat o ceapă un praz un gălbenuş 50 g unt sare piper Mod de preparare: […]
Chifetele cu rosii si cimbru la cuptor
Chifetele cu rosii si cimbru la cuptor din: rest de friptură de vită, oua, boia, ceapa, patrunjel, ulei, sare, piper. rosii, suc de roşii, usturoi, cimbru. Ingrediente pentru chiftele: 250 g rest de friptură de vită un gălbenuş o linguriţă boia 2 cepe 1/2 legătură pătrunjel ulei sare piper Ingrediente pentru copt: 7-8 roşioare 100 ml suc de […]
Tarta delicioasa cu mere si scortisoara
Tarta delicioasa cu mere si scortisoara din: mere golden, unt, zahar, aluat gata preparat, scortisoara. Ingrediente: 4-6 mere golden 150 g unt 150 g zahăr pudră 200 g aluat gata preparat scorţişoară Mod de preparare: Intr-o cratiţă se pune untul să se topească, apoi se adaugă zahărul, scorţişoara si se face un caramel. Se trage […]
Peste cu rosii la cuptor
Peste cu rosii la cuptor din: cod decongelat, rosii, ulei, vin alb sec, usturoi, sare, piper, condimente pentru peste. Ingrediente: 4 bucăţi cod decongelat 6 roşii mici 2-3 linguri ulei 300 ml vin alb sec 3-4 căţei usturoi sare piper condimente de peşte Mod de preparare: Codul decongelat se spală cu apă rece, după care se […]
Gustare cu oua si bacon la cuptor
Gustare cu oua si bacon la cuptor din: cartofi, oua, bacon, ardei gras, ulei, sare. Ingrediente: 4 cartofi 4 ouă 200g bacon 1/2 ardei gras o lingură ulei sare Mod de preparare: Cartofii se curăţă de cdajă, după care se spală cu jet de apă rece. Se taie apoi cuburi şi, se pun la fiert în […]
Cheesecake cu vanilie si nucsoara
Cheesecake cu vanilie si nucsoara din: biscuiţi, unt, nucsoara, brânză de vaci, branza de vaci, zahar, faina, oua, esenta de vanilie, frisca lichida. Ingrediente: 250 g biscuiţi 125 g unt 1/2 linguriţă nucşoară rasă Ingrediente pentru garnitură: 500 g brânză de vaci 150 g zahăr 2 linguri făină 3 ouă o fiolă esenţă vanilie 250 ml friscă […]
Prune cu smantana si nuci
Prune cu smantana si nuci din: prune, zahar, coaja de portocala, suc de portocale, rozmarin, smântână semidegresată, nuci. Ingrediente: 450 g de prune, tăiate în bucăţi 1/4 ceaştcă de zahăr coaja de la o portocală rasă suc de portocale proaspăt stors (aproximativ 1/4 ceaşcă) 1/4 linguriţă de rozmarin tocat 1/2 ceaşcă de smântână semidegresată 2 linguri de nuci […]
Bere de casa cu porumb
Bere de casa cu porumb din: apa, hamei, malt, porumb, zahar, drojdie. Ingrediente: 10 l apa un pumn de hamei 250g malţ 250g boabe de porumb 60g zahăr un cubuleţ de drojdie Mod de preparare: In 10 l apă se pun: un pumn de hamei, 250g malţ, 250g boabe de porumb. Această compoziţie se fierbe […]
Supa cu porumb si busuioc
Supa cu porumb si busuioc din: unt, ceapa, cartofi noi, apa, supă de pui fără sare, busuioc, arpagic sau pătrunjel mărunţit (opţional). Ingrediente: 1 lingură de unt 1 ceapă mică, tocată 1 cartof nou mediu (roşu sau alb), curăţat şi tăiat în cuburi cu latura de circa 1 centimetru 3 ceşti de apă 2 ceşti de supă […]
Prajitura cu inghetata si crema de ciocolata
Prajitura cu inghetata si crema de ciocolata din: unt moale, zahăr pudră, făină, ouă, zahăr vanilat, îngheţată de fructe, cremă de ciocolată, bucăţele de căpşune. Ingrediente: 150 g unt moale 150 g zahăr pudră 175 g făina 3 ouă un plic zahăr vanilat îngheţată de fructe cremă de ciocolată bucăţele de căpşune pentru decor Mod de preparare: […]
Pui cu sos picant si ananas
Pui cu sos picant si ananas din: ardei gras, pulpe de pui, ananas, ulei de rapiţă, sare, sos picant, ulei. Ingrediente: 1 ardei gras 4 felii de ananas ulei de rapiţă sare 1 1/2 lingură de sos picant 1 1/2 lingură de ulei 4 pulpe de pui dezosate Mod de preparare: Unge grătarul cu ulei […]
Sufleu de ciocolata cu inghetata
Sufleu de ciocolata cu inghetata din: cacao, apă caldă, smântână, îngheţată asortată, făină, un praf de copt, unt, zahăr, ouă, zahăr vanilat. Ingrediente: 2 linguri cacao 50 ml apă caldă 100 ml smântână îngheţată asortată 150 g făină un praf de copt 75 g unt 100 g zahăr 4 ouă zahăr vanilat Mod de preparare: Amestecă bine cacaoa […]
Reteta zilei: Supa de fenicul cu pere
Supa de fenicul cu pere din: fenicul, ceapa, pere, ulei d masline, unt, sare, piper, dafin, cidru spumant, apa. Ingrediente: 3 bulbi fenicul proaspăt, feliat 2 cepe, feliate 4 pere, cuburi 3 linguri ulei de masline sau unt sare și piper negru proaspat macinat 2 frunze de dafin 1 cană cidru spumant 5 cesti […]
Dorada in sos de chili si limette
Dorada in sos de chili si limette din: ghimbir, usturoi, ardei iute roşu, coaja rasă de la 1 limettă, iaurt de soia, sare, otet balsamic, dorada, zahar, ceapă verde, ulei de măsline, rosii cherry, piper. Ingrediente: 20 g ghimbir 2 căţei de usturoi 1 ardei iute roşu 1 legătură coriandru coaja rasă de la 1 limettă, 300 g iaurt de […]
Tocanita de vitel cu ardei gras si marar
Tocanita de vitel cu ardei gras si marar din: cuburi carne de viţel, ceapa, ardei gras, bulion, cartofi, marar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g cuburi carne de viţel 2 cepe un ardei gras 2 linguri bulion 4-5 cartofi o legătură mărar 3 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Se taie ceapa si ardeiul mărunt […]
Flan de ciocolata neagra
Flan de ciocolata neagra din: lapte, oua, ciocolata neagra, cacao, zahar pudra, zahar vanilinat. Ingrediente: 750 ml lapte 6 ouă 120 g ciocolată neagră o lingură cacao 100 g zahăr pudră 2 plicuri zahăr vanilinat Mod de preparare: Ciocolata ruptă bucăţi se pune într-o crăticioară pe foc mic şi se adaugă un pahar cu lapte. Se lasă […]
Paste la cuptor cu spanac si nuci
Paste la cuptor cu spanac si nuci din: paste scurte, sare, ceapa, usturoi, spanac, nuci, ulei de masline, coaja de lamaie, stafide, sare, piper, scortisoara, naut, teleama, ouă, lapte, caşcaval. Ingrediente: 250 g paste scurte sare 1 ceapă 1-2 căţei de usturoi 500 g spanac 60 g nuci 1 lingură ulei de măsline coaja rasă de la 1 lămâie […]
Cum se prepara maioneza
Cum se prepara maioneza din: galbenusuri, ulei, zeama de lamaie, mustar, sare. Ingrediente: gălbenuşuri ulei zeamă de lămâie muştar sare Mod de preparare: Cantităţile ingredientelor nu sunt prezentate, deoarece maioneza se prepară în funcţie de cantitatea de care avem nevoie. Minimum este dintr-un gălbenuş, o linguriţă de muştar, zeamă de lămâie, sare şi ulei, […]
Cocktail cu crema de lichior de cacao
Cocktail cu crema de lichior de cacao din: coniac, crema de lichior de cacao, frisca, nucsoara, gheata. Ingrediente: 50ml coniac 50ml cremă de lichior de cacao 50gr frişcă nebătută 5g nucşoară rasă gheaţă pisată Mod de preparare: Se unge marginea paharului cu zeamă de lămâie şi se cufundă în zahăr ca să se […]
Prajitura cu cirese si esenta de migdale
Prajitura cu cirese si esenta de migdale din: cirese, oua, zahar pudra, faina, zahar vanilat, unt, sare, coaja de lamaie, esenta de migdale. Ingrediente: 400 g cireşe mari 5-6 ouă 6 linguri zahăr pudră 5 linguri făină 1-2 plicuri zahăr vanilat 100 g unt topit un praf de sare coaja de la o lămâie o […]
Burito picant
Burito picant din: un pachet burrito, sare, piper, piept de pui, ulei de masline, ceapa rosie, ardei capia, otet balsamic, ardei verzi, ciuperci, pasta de masline. Ingrediente: un pachet burrito sare piper 600 g piept de pui 2-3 linguri ulei de masline 2 cepe rosii 2-3 ardei capia o lingurita otet balsamic 1-2 ardei verzi 200 […]
Inghetata de zmeura cu pasta de fragi
Inghetata de zmeura cu pasta de fragi din: fragi, zahăr vanilat, brânză mascarpone, zeama de lămâie, zahar, apa, zmeura, frisca, mure, menta. Ingrediente pentru pasta de fragi: 500 g fragi un plic zahăr vanilat 50 g brânză mascarpone zeama de la o lămâie Ingrediente pentru îngheţată: 350 g zahăr 200 ml apă 300 g zmeură un plic […]
Reteta zilei: Pui cu struguri si masline
Pui cu struguri si masline din: pui, sare, piper, ulei de masline, struguri, masline, ceapa, vin alb, supa de pui, rozmarin. Poate te intereseaza si Pui cu sos din smantana si usturoi Ingrediente: 3 kg pui sare piper 1 lingura ulei de masline 1 cană struguri fără sâmburi 1 cană masline 2 cepe, felii subțiri […]
Tocanita de fasole verde cu piept de porc
Tocanita de fasole verde cu piept de porc din: fasole verde, piept de porc, ceapa, ulei, pasta de rosii, usturoi, sare. Ingredinete: 800 g fasole verde 400 g piept de porc o ceapă 2 linguri ulei 2-3 linguri pastă de roşii 2 căţei usturoi sare Mod de preparare: Intr-o cratiţă cu ulei se căleşte ceapa şi, când […]
Chiftele cu masline si ardei gras
Chiftele cu masline si ardei gras din: carne tocată de vită, ardei gras roşu, rosii, sos pesto, muguri de pin, măsline negre, sare, piper, cartofi, legume. Ingrediente: 400 g carne tocată de vită un ardei gras roşu o roşie 4 linguriţe sos pesto o lingură muguri de pin o lingură măsline negre un praf sare piper Ingrediente pentru garnitură: cartofi […]