Retete De Mancare
Tort cu nuca de cocos
Tort cu nuca de cocos din: unt, zahar, oua, faina, praf de copt, nuca de cocos, frisca, gelatina, branza dulce, lapte de cocos, ciocolata cu alune, fulgi de cocos. Ingrediente: Pentru blat 150 g unt 150 g zahăr pudră 3 ouă 120 g făină 1/2 pacheţel praf de copt 50 g nucă de cocos Pentru […]
Reteta zilei: Salata de andiva cu ridichii si nuci
Salata de andiva cu ridichii si nuci din: mustar dijon, usturoi, ulei de masline, piper, andiva, mar, ridichii, nuci, ou fiert, parmezan. Ingrediente: 1 lingura mustar dijon 1 catel de usturoi, tocat 2 1/2 linguri de ulei de masline 1/2 lingurita piper negru 1 andiva 1/2 mar, felii subțiri 2-3 ridichii, felii subțiri 2 linguri […]
Tarta amaretti
Tarta amaretti din: faina, unt, zahar, ou, pesmet, biscuiti amaretti, lamaie, miere, lichior de migdale, fulgi de migdale, zahar pudra, smantana, boabe de fasole. Ingrediente: 175 g făină 90 g unt nesărat 30 g zahăr pudră 1 gălbenuş de ou Pentru umplutura: 125 g pesmet 100 g biscuiţi amaretti zdrobiţi uşor coaja rasă de la […]
Reteta salata de creveti
Reteta salata de creveti din: quinoa, alune, creveti, rodie, unt, usturoi, ulei de masline, zeama de lamaie, patrunjel, sare, piper, boia. Ingrediente: 170 g quinoa alba 100 g alune 300 g creveţi 1/2 rodie 50 g unt 2 căţei de usturoi 60 ml ulei de măsline zeama de la două lămâi frunze de pătrunjel sare piper […]
Prajitura cu zmeura si struguri
Prajitura cu zmeura si struguri din: oua, zahar, faina, cacao, praf de copt, sare, lichior, frisca, crema de branza, smantana, gelatina, zmeura, struguri. Ingrediente: Pentru blat: 4 ouă 4 linguri zahăr 3 linguri făină 2 linguri cacao 1 praf de copt 1 praf de sare Pentru sirop: 50 ml lichior Amaretto Pentru cremă: 3 linguri […]
Reteta sufleu de conopida si broccoli
Reteta sufleu de conopida si broccoli din: conopida, broccoli, ceapa, oua, ulei, smantana, pesmet, marar, sare, piper, unt, faina, lapte, vin, nucsoara. Ingrediente: 500 g conopidă 500 g broccoli 2 cepe 3 ouă 3 linguri ulei de măsline 3 linguri smântână 3 linguri pesmet mărar piper măcinat sare Pentru sos: 1 lingură unt 1 lingură […]
Reteta pogo-yogo cu zmeura
Reteta pogo-yogo cu zmeura din: oua, apa, zahar, faina, praf de copt, lapte, budinca de vanilie, unt, esenta de vanilie, zmeura, dulceata de capsuni. Ingrediente: Pentru blat: 8 oua 8 linguri apa 16 linguri zahăr 16 linguri făină 1 praf de copt Pentru cremă: 500 ml lapte 1 plic budincă de vanilie 1/2 pachet de […]
Reteta zilei: Smoothie de afine cu banane
Smoothie de afine cu banane din: afine, banana, gheata. Ingrediente : 1 1/2 cani afine 1 banana 4 cuburi de gheata Mod de preparare : Pregatiti fructele. Adaugati in blender impreuna cu cuburile de gheata. Procesati pana se omogenizeaza. Se transfera intr-un pahar. Adaugati 2-3 afine si serviti. Smoothie de afine cu banane […]
Strudel cu pui
Strudel cu pui din: pulpe de pui, aluat de foietaj, ardei, ceapa, usturoi, ciuperci, crema de branza, ou, verdeata, piper. Ingrediente: 2 pulpe dezosate de pui 1 foaie de aluat foietaj ardei roşu cepe potrivite 3 căţei de usturoi 150 g ciuperci 150 g cremă de brânză 1 ou verdeaţă proaspătă ulei piper Mod […]
Dovleac la cuptor cu branza Camembert
Dovleac la cuptor cu branza Camembert din: dovlecei, sare, piper, usturoi, nucsoara, cimbru, ulei de masline, branza Camembert, rosii. Ingrediente: 2 dovleci mici, tăiaţi pe jumătate şi cu sâmburii scoşi sare şi piper proaspăt măcinat 2 căţei de usturoi, curăţaţi de coajă şi tăiaţi în felii un praf de nucşoară proaspăt măcinată 8 crenguţe de […]
Ciuperci umplute cu fructe de mare
Ciuperci umplute cu fructe de mare din: ciuperci, fructe de mare, pasta de tomate, usturoi, ardei iute, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g ciuperci 200 g amestec de fructe de mare 4 linguri cu pastă de tomate 4 căţei de usturoi ardei iute uscat ulei sare piper Mod de preparare: Aşază ciupercile pe o […]
Tarta de mere caramelizate
Tarta de mere caramelizate din: mere, lamaie, zahar, apa, vanilie, nuci, aluat. Ingrediente: aprox. 600 g mere curăţate de coajă şi de cotor sucul şi coaja de la 1 lămâie 200 g zahăr 150 ml apă 1 păstaie de vanilie, tăiată pe lungime şi cu seminţele scoase 80 g unt 100 g nuci pecan 400 […]
Rulouri de vinete vieneze
Rulouri de vinete vieneze din: cartofi, vinete, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, lamaie, ansoa, salata, rucola. Ingrediente: 2 cartofi vânătă căţei de usturoi 10 linguri cu ulei de măsline 1 lingură cu oţet balsamic 1 lingură cu zeamă de lămâie 4 bucăţi de anşoa câteva foi de salată roşie frunze de rucola Mod […]
Tarta cu fructe de toamna
Tarta cu fructe de toamna din: faina, zahar, unt, sare, apa, mare, pere, orune, stafide, rom sau coniac, zeama de lamaie, unt, scortisoara. Ingrediente: Pentru aluat: 170 g făină 2 linguri cu zahăr 150 g unt sare 5-6 linguri cu apă rece Pentru umplutura: 1 -2 mere ionatane 1-2 pere 3-4 prune uscate 2 […]
Supa de ciuperci cu praz
Supa de ciuperci cu praz din: ciuperci, praz, morcov, margarina, patrunjel, faina, lapte de soia, castraveti murati. Ingrediente: 500 g ciuperci 2 fire groase de praz 1 morcov 50 g margarina 1 rădăcină de pătrunjel lingură cu făină 250 ml lapte de soia castraveţi muraţi (în saramură) Mod de preparare: Spală bine ciupercile şi […]
Cum se prepara Ciorba ardeleneasca din ciolan afumat (VIDEO)
Ciorba ardeleneasca din ciolan afumat: Ingrediente: 1 ciolan afumat (1,3 kg) 2 morcovi 1 rădăcină ţelină 1 rădăcină păstârnac 1 ardei capia roşu 2 cepe 3 cartofi mari 50 g orez 3 gălbenuşuri de ou 400 ml smântână, oţet (opţional) Cum se prepara Ciorba ardeleneasca din ciolan afumat: Pofta buna!
Placinta cu sunca afumata
Placinta cu sunca afumata din: foi de placinta, margarina, varza, ceapa, sunca afumata, sare, piper, marar. Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă margarină pentru stropit foile 30 g varză 2 cepe 25o g şuncă afumată sare piper mărar Mod de preparare: Curaţi ceapa, o toci şi o căleşti. Adaugi cubuleţe de şuncă şi varza tocată […]
Prajitura Stropi de roua
Prajitura Stropi de roua din: lapte, oua, faina, vanilie, mere, margarina, unt. Ingrediente: 1 l lapte 7 gălbenuşuri 7 linguri zahăr 8 – 9 linguri făină 1 esenţă de vanilie 2 kg mere puţină margarină 3 – 4 linguri zahăr 1/2 unt 7 albuşuri 1 pahar mic de zahăr Mod de preparare: Pui laptele […]
Reteta zilei: Omleta cu legume
Omleta cu legume din: oua, sare, ovaz, ardei gras porumb, ceapa verde, fasole verde, mazare, morcov, ceapa, ardei iute coriandru, ulei, piper. Ingrediente: 2 oua sare 2 linguri de ovaz, zdrobit ardei gras 100gr porumb ceapa verde fasole verde mazare morcov ceapa ardei iute coriandru ulei piper Mod de preparare: Bateti oualele cu putina sare. […]
Piftie cu aripi de curcan
Piftie cu aripi de curcan din: aripi de curcan, apa, sare, dafin, ceapa, piper, usturoi, gogosari. Ingrediente: 2 pungi cu aripi de curcan (2 kg) apă sare foi de dafin piper ceapă usturoi gogoşari Mod de preparare: Pui la fiert aripile de curcan, spălate în prealabil, în apă cu sare, foi de dafin, piper […]
Aperitiv sarpe
Aperitiv sarpe din: piept de pui, usturoi, maioneza, telina, marar, ciuperci, castraveti acri. Ingrediente: 1 kg piept de pui usturoi maioneză (preparată din un ou fiert şi unul crud) 1 ţelină mică 2 legături mărar 1 cutie mică de ciuperci 2-3 castraveţi acri după gust Mod de preparare: Toci mărunt ciupercile scurse, mărarul, pieptul de […]
De Revelion
Revelion: Reteta zilei: Tocanita de vita cu ciuperci Tocanita de vita cu ciuperci din: vita, ulei de masline, sare, piper, ciuperci, ceapa, morcovi, telina, cartofi, supa de vita, vin rosu, pasta de tomate, cimbru, rozmarin, dafin. Ingrediente: 2 kg pulpa de vita 3 linguri ulei de măsline 1/2 linguriță sare 1/4 lingurita piper negru […]
Pui Kiev cu spanac
Pui Kiev cu spanac din: piept de pui, baby spanac, branza de Gruyere, sare, piper, faina, oua, pesmet, ulei, legume, rosii. Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui 100 g baby spanac 20 g brânză de Gruyere, feliată sare de mare şi piper negru 2 căni cu făină, asezonată cu sare şi piper 2 ouă, […]
Crap cu sos cherry
Crap cu sos cherry din: crap, rosii, otet, ulei, apa, usturoi, piper, dafin, cimbru, rozmarin, boia. Ingrediente: 1 kg crap proaspăt 500 g roşii cherry 4 linguri cu oţet linguri cu ulei 200 ml apă 5 căţei de usturoi 10-15 boabe de piper 2-3 foi de dafin 1-2 crenguţe de cimbru rozmarin boia piper […]
Tort de clatite cu frisca si ciocolata
Tort de clatite cu frisca si ciocolata din: oua, lapte, sare, faina, frisca lichida, ciocolata, alune. Ingrediente: 3 ouă 500 ml lapte un praf de sare făină Pentru crema: 500 ml frişcă lichidă 300 g ciocolată neagră 100 g alune Mod de preparare: Prepară mai întâi clătitele. Amestecă ouăle cu laptele şi praful de […]
Reteta zilei: Coaste de porc rumenite in sos barbeque
Coaste de porc rumenite in sos barbeque din: coaste de porc, sos barbeque. Ingrediente: 2 kg coaste de porc sos barbeque, dupa preferinta Mod de preparare: Clătiți bine coastele. Asezati intr-o tava, in care ati pus 3 cani de apa. Ungeti pe deasupra cu sos barbeque. La fel si in parti. Acoperiti cu folie de […]
Bibilica cu prune uscate
Bibilica cu prune uscate din: bibilica, bere rosie sau bruna, prune uscate, biscuiti unt, smantana, ceapa, supa de pasare, ierburi aromate, smantana. Ingrediente: 1 bibilică de 1,6 kg 1 l de bere roşie sau brună prune uscate fără sâmburi 16 biscuiţi 15 g unt 100 ml smântână 1 ceapă mare 1 cubuleţ de supă de pasăre […]
Budinca de banane cu stafide si rom
Budinca de banane cu stafide si rom din: unt, zahar brun, oua, faina, praf de copt, bicarbonat, banane, stafide, rom, smantana sau inghetata, nuci. Ingrediente: 100 g unt moale 100 g zahăr brun 2 ouă 175 g făină 1/2 linguriţă cu praf de copt 1/2 linguriţă cu bicarbonat de sodiu 2 banane mari, foarte coapte […]
Eclere
Eclere din: apa, margarina, faina, oua, lapte, zahar, ciocolata. Ingrediente: Pentru aluat: 500 ml apă 1 pachet margarină 16-17 linguri făină 8 ouă Pentru cremă: 1 litru lapte 3-4 ouă 8 linguri zahăr 6 linguri făină Pentru decor: 1 ciocolată cu lapte Mod de preparare: Pregăteşti aluatul aşa: Pui apa la încălzit cu margarina, […]
Supa de legume coapte
Supa de legume coapte din: ceapa, cartofi, ardei, usturoi, rosii, lamaie, miere, cimbru, rozmarin, ulei de masline, supa de pui, linte. Ingrediente: ceapă roşie, decojită 2 cartofi dulci mari, decojiţi 2 ardei roşii, tăiaţi mărunt 6 căţei de usturoi 6 roşii, tăiate în felii groase 30 ml suc de lămâie 5 ml miere 4 crenguţe […]
Fructe cu ciocolata
Fructe cu ciocolata din: fulgi de ciocolata, lapte, sirop de porumb, unt, sare, esenta de vanilie. Ingrediente: 3/4 cană de fulgi de ciocolată 2 linguri de lapte 1 lingură de sirop de porumb 1 1/2 lingură de unt un vârf de sare 3/4 linguriţă de esenţă de vanilie Mod de preparare: Amestecă într-o cratiţă […]
Revelion (2015)
Revelion: Reteta zilei: Budinca cu carne de crab Budinca cu carne de crab din: crema de branza, smantana, branza cheddar, condimente, praf de usturoi, sos worcestershire, suc de lamaie, sos iute, carne de crab, ceapa verde, bagheta prajita, legume. Ingrediente: 240gr crema de branza 1 cană smântână 1 cana branza cheddar tocata 2 lingurite […]
Cum se prepara Oua coapte cu ceapa calita (VIDEO)
Oua coapte cu ceapa calita: Cum se prepara Oua coapte cu ceapa calita: Pofta buna!
Spaghete cu sos rosu
Spaghete cu sos rosu din: ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, carnati, carne de vita, oregano, frunza de dafin, sare. Ingrediente: 1 lingură de ulei de năsline 1 ceapă medie, tocată mărunt 2 căţei de usturoi maruntit 2 conserve (a câte 80 g) de roşii mărunţite cât să capete consistenţa unui piure 230 g de […]
Reteta zilei: Gratin de fenicul cu broccoli si cartofi
Gratin de fenicul cu broccoli si cartofi din: fenicul broccoli, cartofi usturoi, lapte, patrunjel, faina, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 bulb de fenicul 1 broccoli, rupt buchetele 3 cartofi 2 catei de usturoi zdrobiti 2 cani de lapte 1 lingură de pătrunjel tocat proaspăt 2 linguri de făină sare si piper, dupa gust ulei Mod […]
Portocale cu scortisoara
Portocale cu scortisoara din: apa, zahar, scortisoara, portocale, struguri. Ingrediente: o cana cu apa 1/2 cană de zahăr 1/4 linguriţă de scorţişoară felii de portocale boabe de struguri roşii Mod de preparare: Fierbe o cană cu apă în care ai pus 1/2 cană de zahăr. Adaugă 1/4 linguriţă de scorţişoară. Lasă amestecul să se […]
Drob cu pui
Drob cu pui din: pui, franzela, oua, ciuperci, unt, ceapa, vin, verdeata, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 pui mare (1,500 kg) 3 felii franzelă înmuiată în lapte 5 ouă 300 g ciuperci 100 g unt 2 cepe 200 ml vin verdeaţă sare piper 100 ml ulei Mod de preparare: Puiul curăţat şi spălat, îl […]
Mix de arome
Mix de arome din: zahar, lapte, banane, capsune. Ingrediente: 1/2 cană de zahăr brun 3 linguri de lapte banane capsune Mod de preparare: Fierbe 1/2 cană de zahăr brun şi 3 linguri de lapte până când se dizolvă zahărul. Stropeşte cu siropul preparat bananele feliate şi căpşunele. Pofta buna!
Revelion
Revelion: Reteta zilei: Pui cu legume la tigaie in frunze de salata Pui cu legume la tigaie in frunze de salata din: piept de pui, usturoi, ghimbir, morcovi, ciuperci, ardei gras, ceapa rosie, muguri de fasole, ulei de masline, sos de soia, otet, sos sriracha, salata verde, castravete, busuioc, praz. Ingrediente: 1 piept de […]
Supa cu porumb si ardei grasi copti
Supa cu porumb si ardei grasi copti din: supa, boabe de porumb, sos pesto, iaurt. Ingrediente: patru căni de supă 1 1/2 cană cu boabe de porumb două linguri de sos italian pesto o lingură de iaurt Mod de preparare: Amesteca într-o cratiţă de dimensiuni mari patru căni de supă, 1 1/2 cană […]
Reteta zilei: Clatite cu nutella
Clatite cu nutella din: faina, zahar, sare, oua, lapte, unt, nutella, esenta de vanilie frisca, capsuni, inghetata de vanilie, menta, fulgi de ciuocolata. Ingrediente pentru clatite: 1 1/8 cani făină 1 lingura zahar sare 3 oua batute 1 1/2 cani lapte 1 lingura de unt, topit și răcit nutella 1 lingurita esenta de vanilie Ingrediente […]
Muschiulet de porc cu garnitura de legume
Muschiulet de porc cu garnitura de legume din: caise, ghimbir, muschi de porc, piper, sare, ulei de masline, bame, ceapa, oregano, porumb, otet de mere, zahar, busuioc, sare. Ingrediente: Pentru prepararea carnii de porc: 1/4 cană de caise din compot 1 lingură de ghimbir proaspăt, ras 450 g de muşchi file de porc, fără grăsime […]
Sos cu gogonele si curcan
Sos cu gogonele si curcan din: gogonele, supa de pui, rosie, frunze de coriandru, patrunjel, chimen, ceapa, usturoi, ulei de rapita, oregano, carne de curcan, sare. Ingrediente: 300 g de gogonele 1 1/2 cană cu supă de pui cu puţin sodiu 1 roşie mărunţtă 1/4 cană plină cu frunze de coriandru 2 linguri de pătrunjel […]
Pui cu grepfruit
Pui cu grepfruit din: piept de pui, cimbru, sare, piper, ulei de masline, vin alb, supa de pui, grepfruit, miere, nasturel. Ingrediente: 4 bucăţi de piept de pui dezosate 1/2 linguriţă de cimbru uscat 1/2 linguriţă de sare 1/4 linguriţă de piper negru măcinat 2 linguri de ulei de măsline 1/4 cană de vin alb […]
Piept de vita cu cafea
Piept de vita cu cafea din: cafea, boia, sare, piper, cimbru, piept de vita, ulei de rapita, ceapa, usturoi, supa de vita, suc de rodii, frunza dafin, otet balsamic. Ingrediente: 1 lingură de cafea măcinată fin 1 linguriţă de boia de ardei 1 linguriţă de sare 1/2 linguriţă de piper negru măcinat 2 linguriţe de cimbru […]
Salata speciala cu creveti
Salata speciala cu creveti din: otet din vin, sare, chilli, frunze de laptuca, avocado, creveti, praz, coriandru. Ingrediente: 2 1/4 linguri de oţet de vin alb 1/2 linguriţă de sare 1/2 linguriţă de pudră de chilli 3 linguri de ulei de măsline extravirgin 3 căni de frunze de lăptucă mărunţită 2 grepfruturi feliate, fără coajă […]
Supa de carne de vita cu cartofi si mix de legume
Supa de carne de vita cu cartofi si mix de legume din: ulei, carne de vita, faina, sare, supa, cartofi, mix de legume, piper, sare, sos Worcestershire. Ingrediente: o lingură de ulei 450 g de carne de vită două linguri de făină 1/4 linguriţă de sare patru ceşti de supă concentrată două căni de cartofi două […]
Pentru Craciun
Craciun: Budinca de gulii cu carne de porc Budinca de gulii cu carne de porc din: gulii, carne de porc, smantana, orez, oua, ceapa, pesmet, condimente pentru carnea de porc, patrunjel, sare, piper, margarina. Ingrediente: 15 gulii mici 600 g carne slaba de porc 500 g smantana 200 g orez 10 oua 1 ceapa […]
Pui cacciatore (varianta)
Pui cacciatore din: fusilli, ulei de masline, piept de pui, ciuperci, ardei, usturoi, sare, piper, rosii, masline, patrunjel. Ingrediente: 120 g de paste fusilli integrale 2 linguriţe de ulei de măsline 450 g de file de piept de pui dezosat, tăiat în fâşii cu grosimea de 1 centimetru 230 g de ciuperci cremini (cafenii), tăiate […]
Cum se prepara Placinta cu carne de pui (VIDEO)
Placinta cu carne de pui: Cum se prepara Placinta cu carne de pui: Pofta buna!
Reteta spaghete bologneze
Reteta spaghete bologneze din: linguini, carne de vita, ceapa, usturoi, oregan o, dovlecel, rosii, pasta de tomate, apa, sare, mozzarella. Ingrediente: 170 g de paste linguini din făină integrală de grâu 250 g de carne slabă de vită 1 ceapă medie, mărunţită 1/4 cană de morcovi, mărunţiţi 2 căţei de usturoi, pisaţi 1 linguriţă de […]
Reteta zilei: Supa de legume cu orz
Supa de legume cu orz din: ulei de masline, ceapa, morcovi, telina, ciuperci, ardei gras, fasole verde, orz dafin, cimbru, sare de mare, piper. Ingrediente: 3 linguri ulei de măsline 1 ceapa, cuburi 2 morcovi, cuburi 4 tulpini de telina, cuburi 8 ciuperci feliate 1/2 ardei gras roșu, cuburi 500gr fasole verde 1 cană orz […]
Grepfruit picant si serbet de mango
Grepfruit picant si serbet de mango din: apa, zahar, ghimbir, grepfruit, serbet, menta. Ingrediente: 1/2 cană de apă 1/4 cană de zahăr brun 1/2 linguriţă de ghimbir mărunţit 2 grepfruturi mari feliate, fără coajă 4 linguri mici de şerbet de mango frunze de mentă (opţional) Mod de preparare: Fierbe într-o tigaie adâncă apa, zahărul […]
Tocanita de pui cu quinoa
Tocanita de pui cu quinoa din: apa, boabe de quinoa, cartof, piept de pui, ulei, ceapa, ardei, usturoi, chimen, mazare, coriandru, sare, piper. Ingrediente: 1 cana de apa 1/2 cana boabe de quinoa, spalate si scurse 1 cartof mediu, curatat si taiat in cuburi de 2 cm 340 g piept de pui dezosat si fara piele, […]
Mix de linte si broccoli
Mix de linte si broccoli din: ceapa, morcov, usturoi, ulei de masline, supa, linte, oregano, boia, broccoli, masline, parmezan. Ingrediente: 1 ceapă mică tocată mărunt 1 morcov mic mărunţit 2 căţei de usturoi mărunţiţi 2 linguriţe de ulei de măsline 2 căni de supă de legume săracă în sodiu sau apă 1 cană de linte […]
Supa cu spanac si tortellini
Supa cu spanac si tortellini din: supa concentrata, apa, tortellini, frunze de spanac, sare, piper, parmezan. Ingrediente: patru căni de supă concentrată o cană de apă 150 g de tortellini 170 g de frunze de spanac sare piper parmezan Mod de preparare: Toarna într-o cratiţă patru căni de supă concentrată şi o cană de apă. […]
De Craciun
Craciun: Rulada aperitiv cu castraveciori murati si verdeata Rulada aperitiv cu castraveciori murati si verdeata din: castraveciori murati, ceapa, carne slaba cu sorici, usturoi, carne tocata de porc, vin rosu, supa de carne, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 6-8 castraveciori murati 2 cepe 1 bucata carne slaba cu sorici 4 catei de usturoi 800 […]
Sase inlocuitori pentru sare
Exista alternative de potenţiatori de gust cu un conţinut scăzut de sodiu sau chiar fără sodiu. Otetul si sucul de lamaie au aceeaşi calitate magică a sării: aciditatea nu numai că adaugă un plus de savoare preparatului, dar şi intensifică esenţa celorlalte ingrediente. Rosiile funcţionează la fel ca oţetul şi sucul de lămâie datorită nivelului […]
Reteta zilei: File de cod in crusta de pesmet
File de cod in crusta de pesmet din: file de cod, sare, piper, unt, suc de lamaie, praf de ceapa, pesmet, condimente. Ingrediente: 450g file de cod, curățat 1/2 linguriță sare 1/4 linguriță piper 1-4 linguri unt 1 lingura suc de lamaie 1 lingurita praf de ceapă 1 1/2 ceasca pesmet condimente, dupa gust Mod […]
Snitel de curcan cu orez natur
Snitel de curcan cu orez natur din: snitel de curcan, compot de piersici, ceapa, ciuperci, morcov, mazare, smantana, orez, unt, curry, chilli, usturoi, sare, piper, ulei. Ingrediente: 4 şniţele de curcan 1 cutie compot de piersici 1 ceapă 3-4 ciuperci 1 morcov 40 g mazăre 200 ml smântână 200 g orez natur 20 g unt […]
Piftie cu ciuperci
Piftie cu ciuperci din: picioare de porc, ciuperci, usturoi, morcovi, oua, sare, gelatina. Ingrediente: 1 1/2 kg picioare de porc 500 g ciuperci 1 căpăţână mare de usturoi 2 morcovi 2 ouă sare 2-3 foi de gelatină Mod de preparare: Cureţi picioarele de porc, le opăreşti, le speli şi le pui la fiert în-tr-un […]
Reteta drob de pui
Reteta drob de pui din: pui, franzela, oua, ciuperci, unt, ceapa, vin, cerdeata, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 pui mare (1,500 kg) 3 felii franzelă înmuiată în lapte 5 ouă 300 g ciuperci 100 g unt 2 cepe 200 ml vin verdeaţă sare piper 100 ml ulei Mod de preparare: Puiul curăţat şi spălat, […]
Reteta rulada cu morcov si telina
Reteta rulada cu morcov si telina din: piept de pui, telina, morcovi, sare, piper, cimbru, oregano, ulei, boia, apa. Ingrediente: 2 bucăţi piept de pui 1 ţelină 400 g morcovi lungi şi subţiri sare piper cimbru oregano ulei boia de ardei dulce 1 cană cu apă Mod de preparare: Cureţi pieptul de pui de pieliţa […]
Craciun (2015)
Craciun: Rulou de porc Rulou de porc din: muschi de porc, grasime de porc, sorici de porc, sare, piper, chimion, sos de ardei iute, oregano, usturoi. Ingrediente: 2 kg de muschi de porc cu grasime 750 g grasime de porc o bucata mare de sorici din zona abdomenului doua lingurite de sare o lingurita […]
Pastrama de vitel cu condimente
Pastrama de vitel cu condimente din: muschi de vitel, sare, ulei de malsine, cimbru, oregano, coriandru, piper, boia, busuioc, usturoi. Ingrediente: 1,5 kg muşchi de vitel 2 linguri sare 100 ml ulei de măsline 2 linguri cimbru 2 linguri coriandru 1 lingură piper 2 linguri boia dulce 2 linguri busuioc 2 linguri oregano 2 linguri […]
Cum se prepara Orez cu ciuperci (VIDEO)
Orez cu ciuperci: Ingrediente: 250 g orez (bob mare) 250 g ciuperci 1 ceapă 2-3 morcovi 2 linguriţe sare 1 linguriţă boabe de piper roşu 1 linguriţă piper negru măcinat 1 pahar de vin roze 4 linguri ulei de măsline 400 ml apă Cum se prepara Orez cu ciuperci:
Cea mai buna sare
Cele trei varietăţi principale conţin cantităţi egale de sodiu, gram cu gram. Sarea de masa este rafinată, de multe ori fiind tratată cu iod. Atunci când găteşti este destul de greu să faci diferenţa între această variantă şi cea naturală, de mare. In plus, primul sortiment este mai ieftin. Sarea de mare de obicei nu […]
Reteta zilei: Cuscus cu migdale
Cuscus cu migdale din: cuscus, supa de pui, unt, ulei de masline, ceapa, usturoi, suc de lamaie, sare, piper, patrunjel, migdale. Ingrediente: 1 cană cușcuș 2 cesti supa de pui 1 lingura unt 1 lingura ulei de masline 1/4 ceapa, tocata marunt 2 catei de usturoi sucul de la 1/2 lămâie sare și piper, dupa […]
Briose cu sunca
Briose cu sunca din: faina, unt, branza, oua, lapte, smantana, sunca sau pastrama, drojdie, sare. Ingrediente: 500 g făină 150 g unt 150 g brânză 8 ouă 300 ml lapte 100 g smântână 200 g şuncă sau pastramă 30 g drojdie sare Mod de preparare: Dizolvi drojdia în lapte. Adaugi puţină făină şi sare […]
Craciun
Craciun: Retete gustoase: Pulpa de porc la cuptor Pulpa de porc la cuptor din: pulpa de porc cu os, bere, miere, ketchup, boia dulce, patrunjel. Ingrediente: 2,1 kg pulpă de porc cu os 330 ml bere 4 linguri miere 4 linguri ketchup 4 linguri boia dulce 1 lingură pătrunjel proaspat, tocat Mod de […]
Tarta Benoffe
Tarta Benoffe din: biscuiti, unt, budinca, smantana, banane, frisca. Ingrediente: Pentru blat: 250 g biscuiţi digestivi 125 g unt topit Pentru umplutură: 1 plic budincă cu gust de friscă 400 ml smântână pentru gătit 2 banane mari tăiate felii 250 ml frişcă lichidă Mod de preparare: Pentru blat, biscuiţii îi macini în blender, iar […]
Reteta chec cu carne
Reteta chec cu carne din: carne tocata, ceapa, iaurt, vin, faina, concentrat de legume, oua, boia, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g carne tocată în amestec 2 cepe 200 ml iaurt 100 ml vin alb 2-3 linguri făină amestecate cu 1 praf de copt 1 lingură concentrat de legume picant 3 ouă 1 lingură boia […]
Placinta cu sunca
Placinta cu sunca din: foi de placinta, margarina, varza, ceapa, sunca, sare, piper, marar. Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă puţină margarină pentru stropit foile 300 g varză 2 cepe 250 g şuncă afumată sare piper mărar Mod de preparare: Cureţi ceapa, o toci şi o căleşti. Adaugi cubuleţe de şuncă şi varza tocată […]
Cum se prepara Fasole la ceaun cu ciolan afumat si carnati de casa (VIDEO)
Fasole la ceaun cu ciolan afumat si carnati de casa: Cum se prepara Fasole la ceaun cu ciolan afumat si carnati de casa:
Cum se prepara Iahnie de fasole in paine (VIDEO)
Iahnie de fasole in paine: Cum se prepara Iahnie de fasole in paine: Pofta buna!
Cum se prepara Iahnie de fasole cu ciolan afumat (VIDEO)
Iahnie de fasole cu ciolan afumat: Ingrediente: 2 buc. ciolan afumat (500 g) 600 g fasole uscată 2 morcovi 1 ţelină 4 cepe 300 g roşii în bulion 2-3 linguriţe bulion 1 linguriţă sare boabe de piper 2 foi de dafin cimbru uscat frunze de pătrunjel ulei de măsline Cum se prepara Iahnie de fasole […]
Reteta zilei: Unt de caju
Unt de caju din: caju, unt, miere, sare roz, scortisoara, nucsoara. Ingrediente: 3 cesti de caju 2 linguri + 1/2 cană unt 1/4 ceasca miere 1/2 linguriță de sare roz de himalaya 1/4 lingurita scortisoara 1/8 lingurita nucsoara rasa Mod de preparare: Într-o tigaie mare, la foc mediu, se topesc 2 linguri de unt și […]
Tocana de pui si naut
Tocana de pui si naut din: pulpe de pui, supa de pui, ceapa, morcov, telina, usturoi, naut, rosii, paprika, fulgi de ardei iute, patrunjel. Ingrediente: 4 pulpe superioare de pui cu os, fără piele 3 căni cu supă de pui 1 cană cu apă 1 ceapă mare, tocată 1 morcov mărunţit 1 bucată de ţelină […]
Vinete cu parmezan la cuptor
Vinete cu parmezan la cuptor din: vinete, ulei de masline, sare, usturoi, rosii, frunze de busuioc, piper, parmezan. Ingrediente: 1,3 kg de vinete (2-3 bucăţi), tăiate în rondele de 1 cm grosime 1/4 cană + 1 1/2 linguriţă de ulei de măsline 1 linguriţă de sare 1 căţel de usturoi, tăiat mărunt 1 kg de […]
Frittata cu legume
Frittata cu legume din: ceapa, ulei de masline, cartofi, sare, usturoi, spanac, oua, parmezan. Ingrediente: 1 ceapă medie, mărunţită 4 linguri de ulei de măsline 12 cartofi mici (circa 280 g) 1/2 linguriţă de sare 2 căţei de usturoi, mărunţiţi 5 căni de spanac (circa 120 g) 8 ouă mari, bătute 3 linguri de parmezan […]
Paste cu spanac si branza de capra
Paste cu spanac si branza de capra din: paste orzo, ceapa, usturoi, ulei de masline, frunze de spanac, malsine, sare, piper, rosii cherry, suc de lamaie, branza de capra. Ingrediente: 170 g de paste orzo (circa 1 cană) 1/2 cană de ceapă tocată 1 căţel de usturoi, mărunţit 2 linguri de ulei de măsline 6 […]
Tort cu ness si crema de branza
Tort cu ness si crema de branza din: oua, zahar, ciocolata, unt sau margerina, miez de nuca, faina, praf de copt, ness, esenta de vanilie, branza de vaci, smantana, gelatina, esenta de rom, trufe de ciocolata, cacao. Ingrediente: Pentru blat: 6 ouă 200 g zahăr 100 g ciocolată rasă 100 g unt sau margarină 150 […]
10 Idei pentru Masa de Craciun
Idei pentru Masa de Craciun: Cotlete de porc la gratar Cotlete de porc la gratar din: cotlete de porc, sare, piper, unt, caise, nucsoara. Ingrediente: 8 felii de cotlet de porc sare piper macinat 50 g unt 4 caise mari nucsoara Mod de preparare: Bati feliile de cotlet, apoi le sarezi si le […]
Salata de cruditati cu ulei de masline
Salata de cruditati cu ulei de masline din: rosii, castraveti, ardei, varza, ceapa, ridichi, menta, lipie, ulei de masline, suc de lamaie, sare. Ingrediente: 100 g roşii 80 g castraveţi 50 g ardei gras 100 g varză 20 g ceapă 20 g ridichi 10 g mentă proaspătă sau uscată lipie prăjită 25 ml ulei de […]
Gogosi de vin
Gogosi de vin din: vin, unt, zahar, faina, oua, sare, ulei. Ingrediente: 1 pahar de vin alb 1 lingură de unt 1 lingură de zahăr 200 g făină 4 ouă un praf de sare ulei pentru prăjit zahăr vanilat Mod de preparare: Pui la fiert vinul cu untul. Când clocoteşte, tragi vasul pe margineia […]
Tocanita din ciuperci proaspete
Tocanita din ciuperci proaspete din: ciuperci, usturoi, ceapa, verdeata, ulei, vin, rosii, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg ciuperci proaspete 4 legături de usturoi verde 2 legături de ceapă verde 2 legături de verdeaţă (mărar şi pătrunjel) 150 ml ulei 150 ml vin 400 g roşii sare piper Mod de preparare: Cureţi ciupercile, le speli […]
Reteta tigaie picanta
Reteta tigaie picanta din: piept de pui, ulei de masline, dovlecei, ardei, supa de legume, sare, piper, frunzuliţe de salvie, ghimbir, praz. Ingrediente: 2 piepţi de pui dezosaţi fără piele 2 linguriţe ulei de măsline 2 dovlecei mici 1 ardei iute 300 ml supa de legume sare piper 2 – 3 frunzuliţe de salvie ghimbir […]
Reteta zilei: Musaca de cartofi cu vita
Musaca de cartofi cu vita din: ulei de avcado, vita telina, ceapa, usturoi, sare, piper, pasta de tomate, mustar dijon, oregano, supa, otet balsamic, mazare, morcovi, cartofi, unt topit. Ingrediente: 2 linguri ulei de avocado 1.4 kg carne de vită, cuburi 1 tulpina de telina, feliata 1 ceapa, tocata 2 catei de usturoi, tocat 1 […]
Tarta aperitiv cu fasole facaluita
Tarta aperitiv cu fasole facaluita din: fasole, ulei, usturoi, sare piper, ceapa, rosii, cimbru, patrunjel sau busuioc. Ingrediente: 500 g fasole albă 4 linguri ulei 4 căţei de usturoi sare piper 1 ceaşcă ulei 4 cepe 4 roşii (sau 2 linguri bulion de roşii) cimbru pătrunjel verde sau frunze de busuioc pentru decor Mod […]
Cum se prepara Oua scrob sau jumari (VIDEO)
Oua scrob sau jumari: Cum se prepara Oua scrob sau jumari: Pofta buna!
Reteta desert cu branza
Reteta desert cu branza din: nuci, faina, zahar, cereale, unt, oua, branza de vaci, piure de dovleac, scortisoara, sare, rom, topping de caramel, frisca. Ingrediente: Pentru blat: 200 g nuci măcinate 100 g făină 100 g zahăr pudră 4 biscuiţi cu cereale 3 linguri unt 2 gălbenusuri Pentru umplutură: 200 g brânză de vaci cremoasă […]
Desert cu gris
Desert cu gris din: lapte, gris, zahar, stafide, esenta de vanilie, esenta de rom, nuca de cocos, rom. Ingrediente: 500 ml lapte 1/2 cană gris 6 linguri zahăr 50 g stafide 1 esenţă de vanilie 1 esenţă de rom 3 linguri nucă de cocos 1 măr Mod de preparare: Topeşti într-o cratiţă trei linguri […]
Tort aperitiv de Revelion
Tort aperitiv de Revelion din: faina, masline, boia, condimente, usturoi, drojdie, apa, zahar, ulei de masline, sare, unt, branza de vaci, patrunjel, telemea, pastrama de pui, carnati, rosii, salam. Ingrediente: 250 g făină 80 g măsline negre tocate 1 lingură boia de ardei 1 lingurită condimente uscate (cimbru, rozmarin şi oregano) 2 căţei de usturoi […]
9 Idei pentru Masa de Craciun
Idei pentru Masa de Craciun: Chiftelute de porc cu spanc si ciuperci Chiftelute de porc cu spanc si ciuperci din: cartofi, smantana, oua, sare, piper, boia, ulei, ciuperci, sunca de porc, ceapa, spanac, carne tocata de porc. Ingrediente: 10 cartofi 250gr smantana 2 oua sare, piper boia ulei 10 ciuperci 4 buc sunca de […]
Reteta zilei: Salata de cruditati cu feta si masline
Salata de cruditati cu feta si masline din: salata verde, castravete, rosii, ardei gras, ceapa rosie, usturoi lamaie, sare, piper, ulei de masline, menta, patrunjel, sumac, branza feta, masline. Ingrediente: 1 salata verde 1/2 castravete 2 roșii 1/4 ardei gras verde 1/4 ardei gras roșu 1/2 ceapa rosie 1 cățel de usturoi sucul de la […]
Salata festiva
Salata festiva din: cartofi, oua, carne de pui, ceapa, cascaval, maioneza, sare, marar, ardei , morcov. Ingrediente: cartofi fierţi 3 ouă fierte 200 g carne de pui fiartă 1 ceapă 150 g caşcaval 100 g maioneză sare Pentru decor: mărar 1 ardei roşu morcov fiert Mod de preparare: Dai cartofii fierţi prin râzătoare, îi […]
Budinca cu bezea
Budinca cu bezea din: branza dulce, zahar, oua, pere, lapte, stafide, nuci. Ingrediente: 500 brânză dulce 500 g zahăr 5 ouă 500 g pere 500 ml lapte 100 g şţafide 100 g nuci 2 pliculeţe zahăr vanilaţ Pentru bezea: 3 albusuri 250 g zahăr Mod de preparare: Intr-un castron, pui branza, adaugi zahărul, două […]
Pasta banateana de ficat
Pasta banateana de ficat din: ficat de porc, smantana, ceapa, ou, unt, untura, piper, boia de ardei, sare. Ingrediente: 400 g ficat de porc 60 g smântână 35 g ceapă 1 ou 60 g unt 35 g untură piper boia de ardei sare Mod de preparare: Cureţi ficatul, îl speli, îl tai în bucăţi […]
8 Idei pentru Masa de Craciun
Idei pentru Masa de Craciun: Friptura de porc cu orez Friptura de porc cu orez din: cotlet de porc, vin alb, miere, alune, orez, unt, piper, ardei capia, praz, ulei de floarea soarelui, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 800 g cotlet de porc 100 ml vin alb o lingura miere 100 g alune 300 g […]
Irish coffee
Irish coffee din: whisky, zahar, cafea, frisca. Ingrediente: 100 ml whisky 4 linguriţe zahăr pudră 200 ml cafea concentrată fierbinte 2 linguriţe friscă Mod de preparare: Intr-un pahar rezistent la căldură (shaker) torni cafeaua fierbinte, dizolvând în ea zahărul. Adaugi whisky şi amesteci bine. La sfarsit, torni frişca şi amesteci bine totul în […]
Taitei de casa (varianta)
Taitei de casa din: faina, oua. Ingrediente: 1 kg făină albă de trei nule 12 ouă de casă sau 10 ouă din comerţ Mod de preparare: Pui ouăle în vas şi le baţi bine, ca la omletă, adaugi făina şi amesteci încontinuu, apoi pui aluatul pe planşetă şi îl frămânţi, […]
Cum se prepara Chiftelute dulci din dovlecei (VIDEO)
Chiftelute dulci din dovlecei: Ingrediente: 2 dovlecei esență de vanilie sau 1 plic zahăr vanilat 8 linguri zahăr 8 linguri făină 3 ouă ulei pentru prăjit (zahăr pudră, funze de mentă pentru servit) Cum se prepara Chiftelute dulci din dovlecei:
Friganele aromate cu migdale
Friganele aromate cu migdale din: paine, lapte, oua, zahar, esenta de vanilie, ulei, fulgi de migdale. Ingrediente: 1 pâine feliată 400 ml lapte 4 ouă 4 linguri zahăr 1 esenţă de vanilie 30 g fulgi de migdale ulei Mod de preparare: Baţi ouăle cu zahărul şi cu esenţa de vanilie până obţii o compoziţie omogenă. […]
Reteta zilei: Cartofi copti umpluti cu pui si bacon
Cartofi copti umpluti cu pui si bacon din: cartofi pipet de pui, condimente, dressing, bacon, ceapa verde, branza rasa, ulei, unt, smantana. Ingrediente: 6 cartofi 1 piept de pui mix de condimente, dupa preferinta 2 linguri dressing, dupa prferinta 4 felii bacon 3-4 fire ceapa verde 1 1/2 cana de branza rasa ulei si unt […]
Ciorba de gaina de tara
Ciorba de gaina de tara din: gaina de tara, morcov, ceapa, cartofi, patrunjel, bors, telina, pastarnac, sare. Ingrediente: 1 găină de ţară 1 morcov 1-2 cepe 1 kg cartofi 1 legătură pătrunjel 1/2 l borş de putină 1/2 ţelină 1/2 păstârnac sare Mod de preparare: Cureţi şi porţionezi găina, apoi o pui într-o oală […]
7 Idei pentru Masa de Craciun
Idei pentru Masa de Craciun: Carne de porc cu ardei gras Carne de porc cu ardei gras din: carne de porc, ceapa, ulei, usturoi, oregano, ardei gras, sare, piper. Ingrediente: 400 g carne de porc slaba 3 cepe 1 lingura ulei 2 catei de usturoi 1 lingura oregano 1 ardei gras rosu 1 ardei […]
Deliciu cu miere
Deliciu cu miere din: albus, zahar, miere, alune sau miez de nuca, ciocolata, unt, foi de napolitana. Ingrediente: 3 albuşuri 140 zahăr tos 80 g miere 100 g alune sau miez de nucă 2 foi napolitană Pentru glazură: 100 g ciocolată 1 lingură unt Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă, adaugi zahărul şi baţi […]
Reteta crap cu migdale
Reteta crap cu migdale din: peste, lapte, faina, unt, migdale, zeama de lamaie, lamaie, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 peste de circa 1 kg 20 ml lapte dulce 2 linguri făină 100 g unt 80 g migdale zeama de la o jumătate de lămâie o lămâie feliată 2 linguri pătrunjel verde tocat sare piper […]
Latte macchiato
Latte macchiato din: lapte, zahar, cafea, apa, frisca. Ingrediente: 50 ml lapte rece 150 ml lapte cald 3 linguriţe zahăr brun 2 linguriţe cu vârf cafea proaspăt măcinată 50 ml apă 2-3 linguri frişca Mod de preparare: Pui apa la fiert şi când fierbe adaugi cafeaua măcinată şi zahărul brun. Când dă în clocot, […]
Reteta zilei: Prajiturele aromate cu piure de dovleac
Prajiturele aromate cu piure de dovleac din: faina, amidon, praf de copt, sare, scortisoara, ghimbir, nucsoara, cuisoare, zahar, zahar brun, unt, galbenus de ou, piure de dovleac, esenta de vanilie. Ingrediente aluat: 3 1/4 cani faina 3 1/2 lingurita amidon 1 linguriță praf de copt 1/2 lingurita praf de copt 1/2 linguriță de sare 1 […]
Bors de fasole cu zeama de varza
Bors de fasole cu zeama de varza din: fasole, ciolan afumat, ceapa, morcov, pastarnac, zeama de varza, cimbru, boia, tarhon. Ingrediente: 1/2 kg fasole 1 ciolan afumat 2-3 cepe 1 morcov 1 păstârnac 1 l zeamă de varză murată cimbru boia tarhon Mod de preparare: Alegi fasolea, o speli şi o pui la fiert. […]
Morcovi glazurati cu miere
Morcovi glazurati cu miere din: ulei de masline, morcovi, miere. Ingrediente: 2 linguri de ulei de măsline 700 g de morcovi tăiaţi în felii subţiri (cu o grosime de circa 1/2 centimetru) 2 linguri de miere Mod de preparare: Incalzeste uleiul într-o tigaie la foc mediu spre mare. Adaugă morcovul şi puţină […]
Supa rece gaspacho
Supa rece gaspacho din: ulei de masline, usturoi, ceapa, castravete, rosii, ardei, zahar, busuioc, sare, piper, dovlecel. Ingrediente: 3 linguri ulei de măsline 3 căţei de usturoi 1 ceapă mare 1 castravete potrivit 1 kg rosii 1 ardei gras roşu 1 ardei gras verde 1 ardei gras galben 1 linguriţă zahăr 1 legătură busuioc piper […]
Somn pe pat de cartofi
Somn pe pat de cartofi din: somn, cartofi, unt, ceapa, smantana, boia, oua, sare. Ingrediente: 800 g somn file 800 g cartofi 40 g unt 1 ceapă mare 300 ml smântână 1/2 linguriţă boia de ardei iute 2 ouă sare Mod de preparare: Speli fileurile de somn, le usuci cu prosoape absorbante de hârtie […]
Tort cu ness si fructe uscate
Tort cu ness si fructe uscate din: oua, zahar, faina, pudra de cacao, nuca, esenta de rom, praf de copt, sare, apa, , unt, ness, fructe uscate, gelatina. Ingrediente: Pentru blat: 8 oua 8 linguri zahar 6 linguri faina 2 linguri pudra de cacao 100 g nuca macinata 1 esenta de rom 1 praf de […]
Cum se prepara Omleta cu sunca si cascaval (VIDEO)
Omleta cu sunca si cascaval: Cum se prepara Omleta cu sunca si cascaval: Pofta buna!
Tort cu frisca si portocale
Tort cu frisca si portocale din: oua, zahar, cacao, faina, lapte, amidon, unt, esenta de vanilie, frisca, portocale, mandarina, aschii de ciocolata. Ingrediente: Pentru blat: 8 ouă 8 linguri zahăr 4 linguri cacao 4 linguri făină Pentru cremă: 500 ml lapte 100 g zahăr 4 gălbenuşuri 4 linguri amidon 1 pachet de unt 1 eşentă […]
Chiftele gustoase din oua
Chiftele gustoase din oua din: oua, ceapa, paine, cartofi, faina sau pesmet, piper, sare, ulei, verdeata. Ingrediente: 5 ouă 1 ceapă 1 felie de pâine 1 cartof fiert 1 lingură făină sau pesmet piper sare ulei verdeaţă Mod de preparare: Cureţi ceapa, o mărunţeşti şi o căleşti în ulei. Baţi 4 ouă ca pentru omletă […]
6 Idei pentru Masa de Craciun
Idei pentru Masa de Craciun: Tocanita cu fasole, carnati si verdeata Tocanita cu fasole, carnati si verdeata din: ulei, ceapa, carnati picanti de porc, usturoi, fasole, patrunjel. Ingrediente: 1 lingura de ulei 1 ceapa, taiata in felii groase 8 carnati de porc picanti 1 catel mare de usturoi, zdrobit 2 conserva a cate 400 […]
Cupola de ciocolata
Cupola de ciocolata din: oua, zahar, faina, cacao, frisca, ciocolata, portocale, rom, cafea, nuca, drajeuri. Ingrediente: Pentru blat: 8 ouă 8 linguri zahăr 4 linguri făină 4 linguri cacao Pentru crema: 500 ml frişcă lichida 200 g ciocolată neagra 2 portocale 1 esenţă de rom 200 ml cafea preparată îndulcită Pentru decor: 100 g friscă […]
Reteta zilei: Tofu in crusta de pesmet
Tofu in crusta de pesmet din: tofu, oua, amidon, condimente, pesmet, ulei, sos iute. Ingrediente: 1 pachet de tofu 1-2 ouă 1/2 cana amidon 1 lingurita condimente, dupa gust 1/2 ceasca pesmet sare, dupa gust ulei, pentru prajit sos iute, pentru servire Mod de preparare: Se taie tofu în cuburi. Amestecati ouă într-un castron si […]
Salata de orez cu branza si iaurt
Salata de orez cu branza si iaurt din: orez, ardei grasi, telemea, usturoi, iaurt, branza dulce de vaca, marar, sare, piper, ceapa verde. Ingrediente: 250 g orez cu bobul lung 2 ardei graşi (pentru culoare, alege unul roşu şi unul galben sau verde) 250 g telemea 4-5 căţei de usturoi 300 g iaurt 250 g […]
Tort dietetic
Tort dietetic din: oua, fructoza, unt, faina, tarate, cacao, lapte, praf de copt, esenta de rom, smantana, iaurt, gelatina, fructe proaspete. Ingrediente: Pentru blat: 3 gălbenuşuri 3 linguri fructoză 150 g unt 2 linguri făină integrală 2 linguri tărâţe 3 linguri cacao 100 ml lapte călduţ 1 plic praf de copt esenţă de rom Pentru […]
Sandvis cu specific grecesc
Sandvis cu specific grecesc din: pasta de masline, chifla, feta, castravete, rosie, oregano. Ingrediente: pasta de masline o chifla branza feta castravete rosii oregano Mod de preparare: Intinde pastă de măsline pe o chiflă din făină integrală. Pune o bucată subţire de brânză feta, câteva felii de castravete şi roşie şi presara oregano. Preparatul […]
Platinum Passion
Acest cocktail este o specialitate oferită de restaurantul Duvet din New York. Conţine unul dintre cele mai scumpe coniacuri din lume, L’esprit de Courvoisier, şampanie Ruinart şi siropuri speciale cu arome de fructul pasiunii, fructe de pădure şi miere de albine. Băutura este servită într-un pahar de şampanie şi decorată cu o orhidee albă. Preţul […]
Cum se prepara Hrean in otet (VIDEO)
Hrean in otet: Ingrediente: 2 rădăcini hrean 25 g sare 25 g zahăr 200 ml oţet de 9 grade 100 ml apă boabe de piper roşu (opţional) Cum se prepara Hrean in otet: Pofta buna!
Crema de ciocolata cu portocale
Crema de ciocolata cu portocale din: ciocolata cu lapte, branza de vaci cu smantana (mascarpone). portocale, zahar pudra, lichior de portocale, dulceata, frunze de menta. Ingrediente: 100 g ciocolată cu lapte 500 g brânză de vaci cu smântână (mascarpone) 2 portocale puţin-zahăr pudră (sau îndulcitor lichid pentru diabetici) 50 ml lichior de portocale 3 linguri […]
Reteta zilei: Vita la cuptor cu bere
Vita la cuptor cu bere din: piept de vita, sare, piper cayenne, piper, bere, ketchup, otet, sos de soia, zahar brun. Ingrediente: 2 kg piept de vita 1 lingura de sare 2 lingurite de piper cayenne 1 linguriță de piper negru 1 cutie de bere ierburi aromatice, dupa gust Ingrediente sos: 1/2 ceasca ketchup 3 […]
Focaccia cu rozmarin (varianta)
Focaccia cu rozmarin din: faina, apa, ulei de masline, zahar, sare grunjoasa, drojdie, rozmarin. Ingrediente: 500 g făină 300 ml apă 50 ml ulei măsline 1 lingură zahăr 1 linguriţă sare grunjoasă 1 pliculeţ drojdie uscată (7 g) rozmarin Mod de preparare: Amesteci într-un vas apa călduţă, zahărul şi uleiul, apoi adaugi făina şi […]
5 Idei pentru Masa de Craciun
Idei pentru Masa de Craciun: Friptura de porc cu ceapa si mujdei de usturoi Friptura de porc cu ceapa si mujdei de usturoi din: pulpa de porc, ceapa, untura, cartofi, pasta de rosii, usturoi, cimbru, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 700 g pulpa de porc 5 cepe mari 3 linguri untura 6 cartofi potriviti 2 […]
Pelimeni vitaminizanti
Pelimeni vitaminizanti din: dovleac, morcov, sfecla, ou, sare, faina, ceapa, condimente pentru pui, usturoi, piept de pui. Ingrediente: Pentru aluat: 50 g dovleac dat pe râzătoare 50 g morcov dat pe râzătoare 50 g sfeclă dată pe răzătoarea mică 1 ou sare 250 g făină Pentru umplutură: 1 ceapă mare sare condiment pentru pui 3 căţei […]
Reteta oua umplute
Reteta oua umplute din: oua, maioneza, mustar, castravete, ardei, sare, piper, sos, patrunjel, hrean, lamaie, masline. Ingrediente: 8 ouă fierte tari 8 linguri maioneză o lingură muştar un castravete murat un ardei copt sare piper sos iute pătrunjel verde hrean ras lămâie măsline Mod de preparare: Curăţă ouăle de coajă şi taie-le jumătăţi. Scoate […]
Prajitura cu capsune si lichior de fructe
Prajitura cu capsune si lichior de fructe din: oua, smantana, zahar, faina, cacao, budinca de vanilie, capsune, ciocolata, lapte, lichior de fructe. Ingrediente: 3 ouă 250 ml smântână grasa 180 g zahăr 80 g făina 1 plic zahăr vanilat 20 g cacao 1 plic de budincă de vanilie 300 g căpşune 50 g ciocolată albă […]
Aspic cu oua
Aspic cu oua din: oua, ceapa, sunca, ardei, broccoli, legume, maioneza, gelatina, otet, sare, salata. Ingrediente: 6 ouă fierte tari o ceapă 200 g şuncă un ardei gras roşu 100 g broccoli 250 g legume congelate (mazăre, fasole, morcov, porumb) 250 g maioneză un plic gelatină transparentă 2 linguri oţet sare salată pentru decor […]
Gogosele cubaneze
Gogosele cubaneze din: morcovi, ceapa, patrunjel, tarhon, cascaval, faina, bicarbonat de sodiu, lamaie, apa, sare, piper, boia, cimbru. Ingrediente: 1/2 kg morcovi 4 cepe mari 2 legături de pătrunjel verde 1 legătură tarhon 300 g caşcaval 1/2 kg făină 1/2 linguriţă de bicarbonat de sodiu zeamă de lămâie apă sare piper boia de ardei roşu cimbru […]
Martini on the Roc
Acest cocktail este servit cu un singur cub de gheaţă şi un diamant la The Blue Bar din New York. Este singurul Martini pe care trebuie sa-l comanzi cu 72 de ore înainte, pentru a-ţi putea selecta diamantul de la magazinul de bijuterii al hotelului. Preţul acestui cocktail este de 10.000 $, dar poate varia […]
Reteta zilei: Aripi de pui cu sos picant si seminte de susan
Aripi de pui cu sos picant si seminte de susan din: aripi de pui, usturoi, ceapa, ketchup, sos sriracha, otet balsamic, sos de soia, chimen, sare, piper, ulei de masline, seminte de susan. Ingrediente: 1 kg aripi de pui 2-3 catei de usturoi, tocat 1/2 ceapa, tocata 1/2 ceasca ketchup 1/4 ceasca sos sriracha 1 […]
Peste dietetic
Peste dietetic din: peste, ciuperci, ceapa, faina integrala, ulei de masline, pasta de rosii, usturoi, patrunjel, apa, sare, piper, concentrat de legume. Ingrediente: 4 bucăţi de peşte de 300-400 g fiecare 500 g ciuperci 1 ceapă 1 lingură făină integrală 3-4 linguri ulei de măsline 3-4 linguri pastă de roşii 2-3 căţei de usturoi 1 […]
Betisoare cu nuca
Betisoare cu nuca din: faina, unt, zahar, oua, praf de copt, gem de caise, nuca. Ingrediente: 350 g faina 100 g unt 250 g zahar oua 1 praf de copt 200 g gem de caise 150 g nuca Mod de preparare: Amesteci faina cu praful de copt, untul, 100 g de zahăr, trei galbenuşuri […]
4 Idei pentru Masa de Craciun
Idei pentru Masa de Craciun: Tochitura cu slanina si ardei iute Tochitura cu slanina si ardei iute din: pulpa de porc, ficat, carnati afumat, rinichi, slanina, oua, usturoi, ardei iute, branza, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 1/2 kg ficat 1 carnat afumat 1 rinichi 1 fasie slanina 6-10 oua 1 […]
Piept de pui cu lamaie
Piept de pui cu lamaie: piept de pui, ceapa, lamaie, branza, sare, piper, marar. Ingrediente: 6 bucăţi piept de pui dezosat 1/2 ceapă 2 lămâi 1 lingură brânză proaspătă sare piper mărar verde Mod de preparare: Rumeneşti într-o tigaie de teflon, fără grăsime, pieptul de pui, tăiat bucăţi, ceapa tocată şi mărarul. După 10 […]
Reteta zilei: Capsuni caramelizate
Capsuni caramelizate din: capsuni, zahar, otet balsamic, esenta de vanilie. Ingrediente: 500 g căpșuni proaspete 4 linguri zahăr 2 linguri otet balsamic 2 lingurite esenta de vanilie Mod de preparare: Spălați și taiati căpșunile în jumătati sau ferturi. Puneti intr-un bol mediu si amestecati bine cu zahar, otet balsamic si vanilie. Transferati pe o tava […]
Mancare de legume la cuptor (varianta)
Mancare de legume la cuptor din: dovlecel, ardei verde, ceapa, rosie, ou, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 1 dovlecel mic 1 ardei verde 1 ceapă 1 roşie 1 ou puţin caşcaval ras sare piper Mod de preparare: Aşezi într-o tavă de chec un rând de dovlecei, unul de ardei şi unul de ceap, tăiate fâşii […]
Peste fiert cu legume
Peste fiert cu legume din: peste slab, morcovi, cartofi, sare. Ingrediente: peste şlab (ştiucă) 3-4 morcovi 3-4 cartofi sare Mod de preparare: Pentru a prepara această reţetă dietetică de peşte cu legume, fierbi cartofii şi morcovii tăiaţi bucăţi mari, apoi îi scoţi pe un platou. Fierbi peştele şi îl aşezi în mijlocul legumelor, pe […]
Pui in stil turcesc
Pui in stil turcesc din: pui, orez, ciuperci, ceapa, pasta de rosii, boia, morcovi, cartofi, usturoi, ulei de masline. Ingrediente: 1 pui mai mare 1 cană de orez 200 g ciuperci 1 ceapă pastă de roşii boia dulce 3 morcovi 1 kg cartofi 2 căţei de usturoi 2-3 linguri ulei de măsline Mod de […]
Tiramisu alb
Tiramisu alb din: piscoturi, lapte, frisca, budinca, stafide, cafea, esenta de rom. Ingrediente: 1 pachet pişcoturi 700 ml lapte 500 ml frişcă lichidă 2 plicuri praf de budincă cu gust de vanilie 100 g stafide puţină cafea esenţă de rom Mod de preparare: Aşezi într-o tavă un rând de pişcoturi înmuiate în puţină cafea amestecată […]
Rulouri de halibut umplute
Rulouri de halibut umplute din: ceapa, telina, ardei, ulei de masline, chifla, file de halibut, lamaie, supa de legume, spanac, sare, piper. Ingrediente: o ceapa o tulpină de ţelină un ardei gras roşu ulei de măsline o chiflă (60 g) 800 g fileuri de halibut o lămâie 150 ml supă de legume 2 mâini de […]
Placinta aromata cu mere si scortisoara
Placinta aromata cu mere si scortisoara din: margarina, faina, oua, smantana, sau iaurt, sare, mere, zahar, scortisoara, pesmet sau gris. Ingrediente: Pentru prima compoziţie: 250 g margarină 250 g făină Pentru a doua compoziţie: 250 g făină 3 gălbenuşuri 3-4 linguri smântână sau iaurt un praf de sare Pentru umplutură: 2 kg de mere curăţate şi […]
Tapenade – pasta de masline a la Provence
Tapenade – pasta de masline a la Provence din: masline, ulei de masline, ansoa, capere, cognac, zeama de lamaie, zahar, cimbru, piper, usturoi. Ingrediente: 200 g măsline negre din saramură o lingură de ulei extravirgin un filet de anşoa o lingură de capere o linguriţă de cognac zeama de la o lămâie jumătate de linguriţă […]
Poires Pochees aux epices – pere glasate
Poires Pochees aux epices – pere glasate din: pere, lamaie, vin, zahar, baton de vanilie, frunze de busuioc, cuisoare. Ingrediente: 4 pere o lămâie 2 pahare cu vin alb, dulce 150 g zahăr un baton de vanilie câteva frunze de busuioc cuişoare Mod de preparare: Cojeşte cu grijă perele, apoi stropeste-le cu zeama de […]
Osso buco delicios
Osso buco delicios din: rasoluri, morcovi, telina, vin, supa concentrata, faina, ulei, sare, piper, cimbru, orez. Ingrediente: 2-3 rasoluri mici 150 g morcovi 1 ţelină 2 paharele de vin alb 2 păhărele de supă concentrată 1/2 lingură făină 3 linguri ulei sare piper cimbru 250 g orez Mod de preparare: Când cumperi rasolurile, cere […]
Reteta zilei: Sote de morcovi cu usturoi
Sote de morcovi cu usturoi din: ulei, morcovi, sare, usturoi, sirop de artar, piper, patrunjel. Ingrediente: 2 linguri de ulei, plus 1 lingurita 1 kg morcovi taiati felii 1/2 linguriță sare 2 catei de usturoi proaspat, tocat 2 linguri de sirop de artar 1/4 lingurita piper negru proaspat macinat 1 lingura patrunjel Mod de preparare: […]
Cartofi frantuzesti cu creveti
Cartofi frantuzesti cu creveti din: cartofi, unt, faina, lapte, sare, creveti, usturoi, piper, marar. Ingrediente: 1 kg cartofi 100 g unt 30 g făină 150 ml lapte 30 g sare 200 g creveţi 50 g usturoi piper mărar Mod de preparare: Pune cartofii la fiert, în coajă. Separat, în unt, căleşte bine creveţii, iar […]
Reteta pui aromat
Reteta pui aromat din: pui, sare, piper, usturoi, oregano, ulei. Ingrediente: 1 pui sare grunjoasă piper 5 căţei usturoi zdrobiţi 1 linguriţă oregano 1 lingură ulei balsamic 1-2 linguri ulei Mod de preparare: Speli şi usuci puiul. Zdrobeşti într-un mojar usturoiul şi îl amesteci cu sarea, piperul, oregano, oţetul şi uleiul. Cu această compoziţie ungi […]
Tortellini cu smantana si parmezan
Tortellini cu smantana si parmezan din: tortellini, smantana, parmezan, concentrat de legume, marar. Ingrediente: 250 g tortellini 200 g smântână 3 linguri parmezan ras 1 linguriţă de concentrat de legume 1 legătură mărar Mod de preparare: Pui tortellini să fiarbă în apă cu sare timp de 3-4 minute, până se umflă, nu prea mult […]
2 Idei pentru Masa de Craciun
Idei pentru Masa de Craciun: Reteta zilei: Cotlete de porc cu aroma de ceapa si usturoi Cotlete de porc cu aroma de ceapa si usturoi din: cotlete de porc, sare, piper, unt, usturoi, ceapa, vin alb, ulei de masline, condimente, boia de ardei, supa de pui. Ingrediente: 2 cotlete de porc Sare si piper […]
Gratar de vita cu mustar dijon
Gratar de vita cu mustar dijon din: muschi de vita, mustar dijon, sare, piper, nuca. Ingrediente: două bucăţi de muşchi de vită muştar Dijon nuci sare piper Mod de preparare: Pune fripturile de vită pe grătarul încins. Lasă-le să se rumenească pe ambele părţi, fără să le secţionezi cu cuţitul. Carnea trebuie să […]
Salata franceza
Salata franceza din: cascaval, mazare, morcovi, gogonele, smantana, oua, piper, sare. Ingrediente: 200 g caşcaval 600 g mazăre conservă 600 g morcovi 200 g gogonele murate 200 g smântână 2 ouă piper sare Mod de preparare: Fierbi morcovii şi îi tai cuburi mici. Tai 3/4 din caşcaval cuburi mici, iar restul îl razi pe […]
Reteta zilei: Supa crema de cartofi cu usturoi
Supa crema de cartofi cu usturoi din: usturoi, ulei de masline, sare, cartofi, ceapa, supa de pui, smantana, piper, arpagic. Ingrediente: 1 capatana de usturoi ulei de măsline sare 3 cartofi, cuburi 1/2 ceapa, cuburi 2 cani supa de pui 1 lingura smantana 2 lingurite de sare 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat arpagic, pentru […]
Reteta ratatouille de legume
Reteta ratatouille de legume din: vinete, dovlecei, ardei, ulei de masline, ceapa, rosii, usturoi, sare, piper, dafin, nucsoara, cimbru, patrunjel. Ingrediente: 500 g vinete 500 g dovlecei 500 g ardei gras (roşu, verde, galben) 3 linguri ulei de măsline Pentru sos: 3 linguri ulei de măsline 4 cepe tocate 1 kg roşii opărite şi curăţate […]
Aperitiv soricei
Aperitiv soricei din: oua, mustar, pateu de pasare, masline, salata verde, marar, castravete acru, ridichi. Ingrediente: 8 ouă fierte 2 linguriţe muştar 1 pateu mic de pasăre câteva măsline 1 salată verde mărar 1 castravete acru 1 legătură ridichi Mod de preparare: Tai ouăle în lung pe jumătate, le umpli cu compoziţia formată din gălbenuşuri, puţin […]
Louis XII Diamond Cocktail
The Piano Bar din Sheraton Park Tower Hotel din Londra oferă clienţilor săi unul dintre cele mai scumpe cocktailuri din lume. Acesta contine cel mai fin coniac, dar si cea mai fina sampanie, plus un diamant. Pretul aproximativ este de 4.000 de lire sterline, dar poate varia în functie de calitatea diamantului ales de client. […]
Tort inimioara cu gem de visine
Tort inimioara cu gem de visine din: unt, faina, cacao, sare, oua, zahar, frisca, scortisoara, gem de visine, lichior de visine. Ingrediente: Pentru blat şi cremă: 4 linguri cu unt 1/3 cană cu făină 1/3 cană cu cacao 1/4 linguriţă cu sare 4 ouă mari o cană cu zahăr o cană cu frişcă 4 beţe […]
Reteta ciorba cu tarhon
Reteta ciorba cu tarhon din: scaricica, kaizer, ceapa, morcovi, ardei, cartofi, telina, pastarnac, smantana, galbenus, tarhon, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g scăricică afumată 50 g kaizer 1 ceapă 2 morcovi 2 ardei graşi 8 cartofi 1 ţelină 1 păstârnac 300 ml smantana pentru gatit 2 gălbenuşuri 1 lingură tarhon verde sau uscat tăiat 1 […]
Desert cu banane si portocale
Desert cu banane si portocale din: banane, portocale, coaja de portocala, zahar. Ingrediente: banane portocale coaja de portocala zahar Mod de preparare: Rade puţină coajă de portocală şi căleşte-o la foc mic timp de 1 minut. Apoi taie în felii cele două fructe şi adaugă peste ele coaja călită. Presară puţin zahăr. Pofta […]
Paste cu ton si mazare
Paste cu ton si mazare din: pita, paste, mazare, ulei de masline, usturoi, smantana, ton, sare, patrunjel. Ingrediente: 1 pită (lipie) mare ori 2 felii de pâine integrală 220 g de paste spiralate 2 căni cu mazăre congelată 2 linguri de ulei de măsline 1 căţel de usturoi mare, pisat 1/2 cană de smântână 2 căni […]
3 Idei pentru Masa de Craciun
Idei pentru Masa de Craciun: Porc cu sos Porc cu sos din: piept de porc, usturoi, cimbru, unt, caise uscate, miere, sos de soia, vin, piper, ceapa. Ingrediente: 1 kg piept de porc fără os 4 căţei de usturoi 1 lingura cimbru uscat 25 g unt Pentru sos: 25 g unt sare 15 cana caise uscate 2 caise din compot 1 lingurita […]
Reteta zilei: Aperitive picante
Aperitive picante din: ardei iute, branza, bacon. Ingrediente: 10 ardei iuti 120 gr brânză 20 felii de bacon Mod de preparare: Taiati ardeii in jumatate pe lungime și îndepărtați toate semințele și membrana interioara. Taiati branza cuburi și puneti in mijlocul fiecarei jumătati de ardei iute. Apasati usor inauntrul ardeiului. Inveliti fiecare ardei in cate […]
Paste fainoase cu hrisca
Paste fainoase cu hrisca din: taitei, paste, unt, ghimbir, sos de soia, ulei de susan, apa, fulgi de ardei iute. Ingrediente: taitei din hrisca si grau 250 g paste 1/2 cana cu unt din seminţe de floarea-soarelui (ori unt de arahide) 1 bucata ghimbir o lingură de sos de soia o lingura ulei de susan […]
Salata mediteraneeana cu grau si citrice
Salata mediteraneeana cu grau si citrice din: coaja si suc de lime, lamaie, portocala, sos de ardei, apa, bulgur, ulei de masline, ghimbir, sare, portocala, merisoare, catsravete, rosii, nuci de pin, menta, patrunjel. Ingrediente: coaja şi sucul de la un lime o lămâie o portocală sos de ardei iute 3/4 cană de apă 1 cană […]
Cum se prepara Praz cu masline (VIDEO)
Praz cu masline: Ingrediente: 5 fire praz 400 g roşii în bulion 200 g măsline Kalamata cu sâmburi 1 legătură pătrunjel 1 lămâie 1 linguriţă sare 1/2 linguriţă piper negru boabe 2-3 linguriţe bulion 1 pahar de vin roze 6 linguri ulei de măsline Cum se prepara Praz cu masline: Pofta buna!
Mai Tai
La Hotelul Merchant din Belfast este servit cel mai scump Mai Tai din lume, la preţul de 1.400 de dolari. Hotelul Merchant detine una dintre cele sase sticle existente in lume de Wray and Nephew Rum, folosit în reteta originală a acestui cocktail, în anul 1944. Insuşi managerul hotelului susţine că Merchant este singurul hotel […]
Tort de clatite cu sos de ciocolata
Tort de clatite cu sos de ciocolata din: faina, lapte, praf de copt, sare, ou, zahar, unt, sirop de ciocolata, banane, budinca de vanilie. Ingrediente: 450 g făină 450 ml lapte 2 pliculeţe de praf de copt un praf mic de sare 3 ouă 7 linguri zahăr 3 linguriţe unt sirop de ciocolată 2 banane […]
Reteta zilei: Chec cu piure de dovleac, afine si nuci
Chec cu piure de dovleac, afine si nuci din: unt, faina, zahar brun, scortisoara, fulgi de ovaz, nuci, zahar, ulei, oua, piure de dovleac, praf de copt, bicarbonat de sodiu, scortisoara, cuisoare, nucsoara, ienibahar, afine. Ingrediente umplutura: 2 1/2 linguri unt nesărat 1/4 ceasca faina 2 linguri zahar brun 1/2 lingurita de scortisoara 1/4 ceasca […]
Chiftele in sos de tomate
Chiftele in sos de tomate din: carne de vita, ceapa, pesmet, lapte, ou, mustar, frunze de patrunjel, condimente, usturoi, piper, sos de rosii. Ingrediente: 450 g de carne slabă de vită, tocată 1 ceapă medie, mărunţită sau dată prin râzătoare 1/2 cană de pesmet 3 linguri de lapte cu 0,1% grăsimi 1 ou mare 1 […]
Cotlet de porc la gratar cu sos de soia
Cotlet de porc la gratar cu sos de soia din: ketchup, mustar, miere, ulei de masline, sos de soia, otet balsamic, sare, piper, cotlete de porc. Ingrediente: 2 linguri de ketchup 1 lingură de muştar Dijon 2 linguriţe de miere 1 linguriţă de ulei de măsline 1 linguriţă de sos de soia cu conţinut redus […]
Salata de peste thailandeza
Salata de peste thailandeza din: ton, ceapa, ghimbir, fulgi de ardei iute, suc de lime, coriandru, ulei de masline, sare, piper, arahide, biscuiti din orez. Ingrediente: o conserva de ton o ceapa ghimbir fulgi de ardei iute suc de lime coriandru ulei de masline sare piper biscuiti din orez arahide Mod de preparare: Amesteci […]
Sandvis cu branza si anghinare
Sandvis cu branza si anghinare din: mozzarella, rucola, anghinare, ulei de masline, focaccia, sare, piper. Ingrediente: mozzarela rucola anghinare ulei de masline focaccia cu rozmarin sare piper Mod de preparare: Pui mozzarela proaspătă, rucola şi anghinare între două bucăţi de focaccia cu rozmarin. Pentru un pic de savoare, adaugi ulei de măsline extravirgin şi un […]
Amestec vegetarian
Amestec vegetarian din: dovlecei, ardei, vinete, ceapa, rosii, boabe de fasole, usturoi, patrunjel, ulei, suc de lamaie, parmezan. Ingrediente: dovlecei ardei grasi vinete ceapa rosii boabe de fasole usturoi patrunjel ulei suc de lamaie parmezan Mod de preparare: Fierbi nişte dovlecei şi coci ardeii graşi (sau îi cumperi la borcan). Apoi îi pui într-un […]
Pranz delicios cu bacon si curcan
Pranz delicios cu bacon si curcan din: tortilla, carne de curcan, salata verde, rosii, bacon, avocado. Ingrediente: o tortilla carne de curcan salata verde rosii bacon două felii de avocado Mod de preparare: Pentru această reţetă, folosesti o tortilla din făină integrală pentru a împacheta carnea de curcan. Adaugi salată verde proaspătă şi roşii, […]
Cartofi la cuptor cu ulei de rapita
Cartofi la cuptor cu ulei de rapita din: cartofi, ulei de rapita. Ingrediente: 2 cartofi mari (circa 450 g), curăţaţi şi tăiaţi în rondele cu grosimea de 1,5 cm 2 linguri de ulei de rapiţă Mod de preparare: Seteaza cuptorul la 230°C. Lasă cartofii la uscat, pentru câteva minute, pe un prosop de […]
Bezele cu nuca
Bezele cu nuca din: albus, zahar, nuca. Ingrediente: 4 albuşuri 250 g zahăr nucă măcinată Mod de preparare: Cu un tel sau cu mixerul vertical, bate energic albuşurile cu zahăr până vei obţine norişori albi care să nu se desprindă de bol. Cu o lingură modelează medalioane de bezea si plasează-le într-o […]
Salata cu verdeturi si ulei de masline
Salata cu verdeturi si ulei de masline din: ulei de masline, suc de lamaie, salata mixta, praz. Ingrediente: 2 linguri de ulei de măsline 2 linguriţe de suc de lămâie (de la 1/2 lămâie) 1 pungă de salată mixtă 3 bucăţi de praz, mărunţit Mod de preparare: Toarna într-un bol mare uleiul, sucul de […]
Fursecuri cu sos de capsuni
Fursecuri cu sos de capsuni din: unt, zahar, faina, oua, sos de capsuni. Ingrediente: 300 g unt 300 g zahăr 300 g făină 2 gălbenuşuri 2 ouă întregi zahăr vanilat sos de căpşuni zahăr pudră Mod de preparare: Intr-un castron, amestecă untul cu zahărul, adaugă ouăle întregi, apoi gălbenuşurile, unul câte unul. Când compoziţia […]
Reteta zilei: Mic dejun cu carne de curcan si legume
Mic dejun cu carne de curcan si legume din: paine, curcan, cartofi dulci, varza de bruxelles, fasole verde, oua, lapte, sare, piper, ierburi aromatice, afine. Ingrediente 1 paine, taiata cuburi 2 cesti carne de curcan, gatita, taiata cuburi 2 cesti mix de cartofi dulci, varza de Bruxelles si fasole verde gatite 6 oua 2 cani […]
Sapphire Martini
Barul Mezz Ultra Lounge, ce face parte din cazinoul Foxwoods Resort Casino din Connecticut, oferă un cocktail numit Sapphire. Martini, preparat din Blue Curacao, Bombay Sapphire Gin şi un strop de dry vermouth. Marginea paharului este acoperită cu zahăr albastru, iar băutura este servită împreună cu o pereche de cercei de argint marca Sterling, cu […]
Idei pentru Masa de Craciun
Idei pentru Masa de Craciun: Cas ardelenesc Cas ardelenesc: carne de porc, ceapa, oua, marar, sare, piper, smantana, faina, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc semigrasă 2 cepe 4 ouă 3 legături mărar sare piper Ingrediente gratinat: 300 g smântână 2 ouă 2 linguri făină 200 g caşcaval ras sare piper […]
Creveti in sos pesto cu fasole verde si quinoa
Creveti in sos pesto cu fasole verde si quinoa din: quinoa, apa, ulei de masline, usturoi, creveti, fasole, sos de busuioc, suc de lamaie. Ingrediente: 3/4 cană de quinoa crudă 1 1/3 cană de apă 1 linguri de ulei de măsline 2 căţei de usturoi, mărunţiţi 450 g de creveţi mari descojiţi 3 căni de […]
Salata cu fructe si spanac
Salata cu fructe si spanac din: ulei de malsine, otet de vin, sare, piper, frunze de spanac, para, merisoare, nuci, ceapa rosie. Ingrediente: 1 1/2 lingură de ulei de măsline 1 lingură de oţet de vin roşu 1/4 linguriţă de sare un vârf de linguriţă de piper negru 4 căni de frunze de spanac tânăr […]
Cum se prepara Pui copt intre pietre (VIDEO)
Pui copt intre pietre: Cum se prepara Pui copt intre pietre: Pofta buna!