miercuri, 2 martie 2016

Retete De Mancare gustoase # 4 (2016)

Retete De Mancare

Chifle bao cu porc picant

Chifle bao cu porc picant

Chifle bao cu porc picant din: drojdie, ulei, praf de copt, zahar, lapte praf, faina, sos de ardei iute, file de porc, ulei de susan, ceapa verde, sos hoisin, sos de soia, miere, condimente, ardei iute, amidon, otet de orez.   Ingrediente: 1 plic de 7g drojdie uscată 2 linguri de ulei 2 linguriţe praf de […]
Cum_se_prepara_Ciorba_de_cartofi_cu_zeama_de_varza

Cum se prepara Ciorba de cartofi cu zeama de varza (VIDEO)

Ciorba de cartofi cu zeama de varza: Ingrediente: 4 cepe 6 cartofi 1 adrei gras 2 morcovi 1 ţelină 2 linguri bulion 1 cană suc de roșii 750 ml zeamă de varză leuștean și cimbru uscat boabe de piper Cum se prepara Ciorba de cartofi cu zeama de varza:     Pofta buna!  
 
 
Sangria_03

Reteta zilei: Sangria

Sangria din: grepfruit, zahar, proscco, vin alb, suc de grapefruit, pepene, capsuni, apa minerala. Poate iti place si: Sangria cu mure si vin rosu Sangria cu portocale Sangria cu capsuni si portocale Sangria cu piersici si vin alb Sangria cu mix de fructe   Ingrediente:  ½ grepfruit felii 2 linguri zahar 750 ml prosecco 750 […]
 
Pizza arabeasca

Pizza arabeasca

Pizza arabeasca din: faina, sare, ulei, drojdie, zahar, carne tocata de miel, ceapa, usturoi, pasta de tomate, patrunjel, chimion, coriandru, piper, malai. Ingrediente: 500 g făină de grâu sare 5 linguri de ulei de măsline 30 g drojdie 1/2 de linguriţă de zahăr 300 g carne tocată de miel 3 cepe mici tăiate mărunt 4 […]
Placintele libaneze cu carne

Placintele libaneze cu carne

Placintele libaneze cu carne din: faina, sare, drojdie, zahar, ceapa, unt, carne tocata de vita, seminte de pin, scortisoara, ienibahar, boia, piper, oua, faina, ulei. Ingrediente: 350 g făină sare 1/2 de cub de drojdie 1/2 de linguriţă de zahăr 2 cepe mici tăiate mărunt 1 lingură de unt clarificat 300 g carne tocată de […]
 
Terina fina de somon cu sos

Terina fina de somon cu sos

Terina fina de somon cu sos din: gelatina, somon afumat, smantana, vermut, piper, trufa, hran. Ingrediente: 8 foi de gelatină albă 600 g somon sălbatic afumat 700 ml smântână pentru gătit 150 g smântână vermut sec, de ex. Noilly Prat piper alb proaspăt măcinat 1 trufă neagră mică 1 linguriţă de hrean ras   Mod […]
Frigarui_picante_de_miel

Frigarui picante de miel

Frigarui picante de miel din: file de miel, usturoi, limeta, ceapa, mango, sare, unt. Ingrediente: 500 g file de miel 2 căţei de usturoi coaja rasă şi zeama de la o limetă 2 linguri de pastă 8 cepe verzi 1/2 mango sare 2 linguri de unt   Mod de preparare: Fileurile de miel se taie în […]
 
Pestisori prajiti

Pestisori prajiti

Pestisori prajiti din: pesti mici, faina, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g peşti mici (proaspeţi sau congelaţi), de ex. sardele sau anşoa 5 linguri de făină ulei de măsline pentru prăjit sare piper 1 legătură de pătrunjel   Mod de preparare: Peştişorii se spală şi se tamponează cu şervete de bucătărie; capetele şi cozile se […]
Reteta_pachetele_de_primavara

Reteta pachetele de primavara

Reteta pachetele de primavara din: foi de aluat, ciuperci, taitei, spanac, carne de porc, amidon, sherry, usturoi, ghimbir, ceapa, ardei, ulei, zahar, sare, piper, sos de peste. Ingrediente: 30 de foi de aluat pentru pacheţele de primăvară 6 linguri de ciuperci uscate 100 g tăiţei de orez 150 g frunze de spanac 200 g carne […]
 
Midii cu bere

Midii cu bere

Midii cu bere din: midii, telina apio, morcovi, praz, ceapa, unt, bere, sare, piper. Ingrediente: 1 kg midii 4 tije de ţelină verde (apio) 3 morcovi 1 praz 1 ceapă unt pentru prăjit 330 ml bere belgiană sare piper proaspăt măcinat   Mod de preparare: Midiile se perie sub jet de apă, se curăţă şi […]
Sparanghel_tempura

Sparanghel tempura

Sparanghel tempura din: ulei de susan, sparanghel, ou, faina, praf de copt. Ingrediente: 150 ml ulei de susan 800 g sparanghel alb şi verde decojit 1 ou 125 g făină 1 vârf de cuţit de praf de copt   Mod de preparare: Uleiul se încinge la 160 °C. Sparanghelul se taie bucăţi. Pentru aluat, oul se bate cu 250 […]
 
Mancaruri cu peste

Mancaruri cu peste (2016)

Mancaruri cu peste: Dorada in crusta   Dorada in crusta din: dorada, ulei, sare, piper, mere, file de ansoa, capere, patrunjel, ulei, parmezan, miez de paine. Ingrediente: un peşte dorada 2 linguri ulei sare piper 4 mere Pentru garnitură: 6 fileuri de anşoa 6 capere coaja unei lămai 3 linguri pătrunjel 4 linguri ulei 40 […]
Vongole cu legume

Vongole cu legume

Vongole cu legume din: vongole, morcovi, praz, rosii, usturoi, ardei, ulei de masline, vin, limeta, sare. Ingrediente: 2 kg vongole curăţate 5 morcovi 1 praz 200 g roşii cherry 2 căţei de usturoi 1 ardei iute 6 linguri de ulei de măsline 250 ml vin alb sec 2 linguri de zeamă de limetă sare   […]
 
Crumble_de_mere

Crumble de mere

Crumble de mere din: mere, zahar, faina, unt, fulgi de ovaz, smantana, mascarpone sau crema de vanilie. Ingrediente: Pentru umplutura: 550 g de mere (3 mere medii) coaja şi cotorul îndepărtate, feliate subţire 2 linguri de zahăr Pentru crumble: 175 g de făină 100 g de zahăr 100 g de unt rece 1 lingură fulgi […]
 
Tocana_de_vita_cu_ciuperci_si_vin_rosu

Tocana de vita cu ciuperci si vin rosu

Tocana de vita cu ciuperci si vin rosu din: unt, ceapa, usturoi, faina, carne de vita, ulei, vin, bulion, ciuperci, patrunjel. Ingrediente: 25 g de unt 2 cepe mari, feliate în inele 6 căţei de usturoi, tăiaţi pe jumătate 3 linguri de făină 600 g carne de vită, piept sau antricot, tăiată în bucăţi mari 2 linguri […]
Creveti_cu_harissa

Creveti cu harissa

Creveti cu harissa din: ulei de masline, ceapa, naut, kale, tahini, lamaie, patrunjel, creveti, harissa. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 1 ceapă roşie, feliată subţire 1 conservă de 400 g de năut, boabele scurse şi clătite 50 g de kale 1 lingură de tahini zeama de la 1 lămâie 2 linguri de pătrunjel tocat […]
 
Pui_fript_aromat

Pui fript aromat

Pui fript aromat din: mirin, usturoi, ulei, piept de pui, edamame, mazare, ceapa, ardei, ghimbir, iaurt. Ingrediente: 1 lingură de mirin 2 căţei de usturoi, zdrobiţi coaja şi zeama de la 1 1/2 lămâie 2 linguri ulei de susan 4 bucăţi mici de piept de pui, tăiate pe jumătate, pe lungime, pentru a obţine 8 […]
Dovleac_cu_linte

Dovleac cu linte

Dovleac cu linte din: linte, dovleac, pasta de curry, ulei, spanac, coriandru, lime, nuca de cocos, seminte de rodie, iaurt. Ingrediente: 600 ml supă de legume 200 g de linte verde, spălată 1 dovleac mare (circa 1 kg), tăiat în bucăţi mici 2 linguri pastă de curry 1 lingură ulei de măsline 100 g de […]
 
Lipii_cu_oua_si_bacon

Lipii cu oua si bacon

Lipii cu oua si bacon din: bacon, oua, lipii, sos, coriandru. Ingrediente: 4 fâşii de bacon 2 ouă 2 lipii chapati sau tortilla sos de ardei iute sau ketchup, pentru servit 1 lingură de coriandru, tocat grosier   Mod de preparare: Pune baconul într-o tigaie rece, nonaderentă, şi prăjeşte-l la foc mediu. Când grăsimea începe să […]
Cocktail cu rodie

Cocktail cu rodie

Cocktail cu rodie din: suc de rodie, rozmarin, sirop de rodie, prosecco. Ingrediente: 200 ml de suc de rodie 1 crenguta de rozmarin sirop de rodie prosecco     Mod de preparare: Pune 200 ml de suc de rodie intr-o cratită mică, împreună cu 1 crenguta de rozmarin. Dă în clocot şi lasăl să fiarbă […]
 
Budinca_de_paine_cu_fructe

Budinca de paine cu fructe

Budinca de paine cu fructe din: lapte, smantana, vanilie, oua, paine, zahar, unt, stafide, fructe de padure, lamaie. Ingrediente: 250 ml de lapte integral 300 ml de smântână pentru frişcă 1 păstaie de vanilie, tăiată pe jumătate, seminţele îndepărtate 3 ouă şi 1 gălbenuş 5 linguri de zahăr brun 8 felii de pâine albă veche […]
 
Oua_posate_cu_avocado

Oua posate cu avocado

Oua posate cu avocado din: avocado, pasta de hrean, otet, busuioc, rosie, oua, bagels, pastrama. Ingrediente: 1 avocado mare 2 linguriţe pastă de hrean 1 lingură oţet de vin roşu 0 mână frunze de busuioc, tocate fin 1 roşie, tăiată în bucăţi mici 4 ouă mari, reci 2 bagels 4 felii de pastramă   Mod […]
Liunguine cu bacon si castane

Linguine cu bacon si castane

Linguine cu bacon si castane din: linguine, bacon, cimbru, castane, crema de branza, mustar, rucola, parmezan. Ingrediente: 375 g de linguine sau spaghetti 75 g fâşii de bacon 6 crenguţe de cimbru 85 g de castane fierte, tăiate în cuburi mici 100 g cremă de brânză 1 linguriţă de muştar cu seminţe 70 g de […]
 
Quesadillas_de_pui_cu_salsa_de_mango

Quesadillas de pui cu salsa de mango

Quesadillas de pui cu salsa de mango din: mango, lime, ceapa, coriandru, pui, fasole, branza cheddar, tortilla. Ingrediente: 175 g de mango, coaja şi sâmburele îndepărtate, tăiat în bucăţi mici zeama şi coaja de la 1 lime 4 cepe verzi, curăţate şi feliate pe diagonală 0 legătură mică de coriandru, tocat 100 g de pui […]
Mancaruri cu peste

3 Mancaruri cu peste

Mancaruri cu peste: Ton la gratar cu sos pesto si salata Iceberg   O reteta delicioasa de ton la gratar cu sos pesto si salata iceberg din: ron rosu, salata iceberg, masline verzi, sos pesto, otet de sampanie, ulei de susan, sare, piper si creveti tiger. Ingrediente: 220 g ton rosu 60 g salata iceberg […]
 
Budinca_de_paste_cu_legume_07

Reteta zilei: Budinca de paste cu legume

Budinca de paste cu legume din: ulei de masline, ceapa, salata verde, usturoi, piper rosu, sunca, unt, faina, sare, piper, lapte, cheddar, paste, paine, patrunjel. Ingrediente:  2 linguri ulei de masline 1 cană de ceapă cuburi 6-7 frunze de salata verde 2 catei de usturoi 1/4 linguriță piper roșu 1 1/2 cani de sunca tocata […]
Rulada-buturuga cu bezea

Rulada-buturuga cu bezea

Rulada-buturuga cu bezea din: unt, oua, zahar, cacao, inghetata cu vanilie, extract de vanilie. Ingrediente: Pentru blatul de rulada: unt moale, pentru uns 6 ouă mari, separate 140g de zahăr 50g de cacao Pentru umplutura: 1 litru de îngheţată cu vanilie Pentru toppingul de bezea: 200g de zahăr 4 albuşuri mari 1/2 linguriţă extract de […]
Miniplacinte_cu_somon_afumat

Miniplacinte cu somon afumat

Miniplacinte cu somon afumat din: cartofi, unt, faina, bicarbonat, crema de branza, smantana, lamaie, somon, marar, capere. Ingrediente: 1 kg de cartofi 100 g de unt, topit 100 g de făină, plus extra pentru presărat 1 linguroţă bicarbonat de sodiu Pentru topping: 280 g cremă de brânză 100 ml de smântână pentru gătit coaja şi […]
Budinca_cu_mango

Budinca cu mango

Budinca cu mango din: ienibahar, cardamom, cuisoare, scortisoara, vanilie, lapte, zahar, mango, lime, fulgi de cocos, fulgi de agar agar, menta, fructul pasiunii. Ingrediente: 4 boabe de ienibahar 4 păstăi de cardamom 1 baton de scorţişoară 3 cuişoare 1 păstaie de vanilie 2 conserve de 400 ml lapte 200 g de zahăr puţin ulei de […]
 
Bezele_cu_fistic

Bezele cu fistic

Bezele cu fistic din: albus, zahar, merisoare, smantana, clementine, lichior, fistic. Ingrediente: Pentru bezea: 4 albuşuri mari 200 g de zahăr Pentru topping: 100 g de merişoare proaspete sau congelate 75 g de zahăr 300 ml de smântână pentru frişcă 2 clementine mici, coaja rasă, apoi curăţate şi feliate 2 linguri lichior de portocale 100 […]
 
Mazare cu oua intregi

Mazare cu oua intregi

Mazare cu oua intregi din: ceapa, mazare, pasta de tomate, oua, ulei, condiment, sare, marar. Ingrediente: 1 ceapă potrivită 1 cutie mazăre de 800 g 1 lingură pastă de tomate 4 ouă 3 linguri ulei 1 linguriţă condiment vegetal 1 praf de sare mărar verde tocat fin   Mod de preparare: Cureţi şi speli ceapa, […]
Pizza cu rosii si mozzarella

Pizza cu vinete si ardei (varianta)

Pizza cu vinete si ardei din: faina, drojdie, ulei, apa, sare, rosii, vinete, gogosari, ardei, ceapa verde, masline negre, ulei ketchup, salam. Ingrediente: 500 g făină 1 cubuleţ drojdie 5 linguri ulei 300 ml apă călduţă sare Pentru umplutură: 8 roşii 2 vinete 2 gogoşari 2 ardei graşi 1 legătură de ceapă verde 200 g […]
 
Drob de vinete de cascaval

Drob de vinete de cascaval

Drob de vinete de cascaval din: vinete, gris, cascaval, oua, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 9 vinete 1 lingură griş 200 g caşcaval ras 5 ouă 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Cureţi vinetele, le tai cuburi şi le pui în apă clocotită cu sare pentru 5 minute. După opărire le scurgi bine şi […]
Placinta de peste

Placinta de peste

Placinta de peste din: peste, oua, ceapa, unt, lapte, cartofi. Ingrediente: 1 kg peşte fiert 4 ouă 1 ceapă 150 g unt 1 cană lapte Pentru piure: 1 kg cartofi 100 g unt 1/2 cană lapte   Mod de preparare: Fierbi ouăle, iar ceapa o căleşti puţin. Topeşti untul într-o crăticioară la foc mic, apoi […]
 
Prajitura Rigo-Jancsi cu bomboane colorate

Prajitura Rigo-Jancsi cu bomboane colorate

Prajitura Rigo-Jancsi cu bomboane colorate din: oua, zahar, apa, cacao, faina, smantana, ciocolata, lapte, nes, unt, frisca, glazura, bomboane. Ingrediente: Pentru blat: 6 ouă 70 g zahăr 70 ml apă rece 30 g cacao 60 g făină Pentru sirop: 20 g zahăr 100 ml apă Pentru cremă: 600 ml smântână dulce pentru frişcă 2 ciocolate amărui 2 […]
Legume_la_cuptor_cu_oua_ochiuri_05

Reteta zilei: Legume la cuptor cu oua ochiuri

Legume la cuptor cu oua ochiuri din: fenicul, ulei de masline, sare, cartofi, ceapa, boia, praf de usturoi, patrunjel, frunze de fenicul, parmezan, oua. Ingrediente:  1 bulb fenicul ulei de masline sare 2 kg cartofi roșii 1 ceapa, tocata 1/2 linguriță boia 1/2 lingurita praf de usturoi 1 1/2 lingura pătrunjel tocat 1 1/2 lingura […]
 
Porc_stir_fry_cu_caju

Porc stir-fry cu caju

Porc stir-fry cu caju din: cotlete de porc, lemongrass, sos de soia, lime, orez, ulei, ceapa, muguri de fasole, varza, caju. Ingrediente: 600 g cotlete de porc, tăiate în fâşii subţiri 2 tije de lemongrass 2 linguri sos de soia 2 limes, zeama si coaja de la 1 1/2 lime 300 g de orez basmati […]
Somon_cu_nuci

Somon cu nuci

Somon cu nuci din: nuci, patrunjel, otet, ulei, somon, kale, sfecla, mar. Ingrediente: 50 g de nuci, înmuiate în apă rece 5 minute, apoi scurse 0 legătură mică de pătrunjel, tocat grosier 2 linguriţe de oţet balsamic 1 lingură ulei de măsline 1 linguriţă coaja şi zeama de la 1 portocală 4 fileuri de somon fără […]
 
Cartofi_cu_prosciutto

Cartofi cu prosciutto

Cartofi cu prosciutto din: cartofi, unt, aprika, prosciutto, smantana. Ingrediente: 4 cartofi mari 50 g de unt 1 lingură de paprika afumată 8 felii de prosciutto 175 ml de smântână   Mod de preparare: Incinge cuptorul la 200°C. Taie fiecare cartof în felii de 5 mm. Topeşte untul cu paprika şi unge cartofii cu el, […]
Burgeri_cu_macaroane

Burgeri cu macaroane

Burgeri cu macaroane din: macaroane, unt, salota, faina, lapte, mustar, crema de branza, branza cheddar, ou, mozzarella, minichifle, sos. Ingrediente: 500 g de macaroane 50 g de unt 3 şalote, tocate fin 50 g de făină 500 ml de lapte integral 1 lingură de muştar Dijon 100 g cremă de brânză 100 g de brânză […]
 
Minipateuri_cu_carnati

Minipateuri cu carnati

Minipateuri cu carnati din: carnati, aluat foitaj, seminte de fenicul, ou. Ingrediente: 400 g cârnaţi proaspeţi de porc 380 g aluat de foitaj 1 lingură seminţe de fenicul 1 ou, bătut     Mod de preparare: Pune carnea de cârnaţi într-un bol şi amestec-o cu mâinile, apoi împarte-o în două bile. Pune una dintre ele […]
Paine_turceasca

Paine turceasca

Paine turceasca din: aluat, ulei, ceapa, usturoi, scortisoara, chimion, pudra de ardei, patrunjel, rosii, carne de miel, baba ganoush, lamaie, otet, muguri de pin. Ingrediente: 50 g aluat pentru pâine 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă, tăiată în sferturi 1 căţel de usturoi 1 linguriţă de scorţişoară 1 linguriţă pudră de chimion 1/2 linguriţă […]
 
Cocktail cu whisky

Cocktail cu whisky si lichior de ciocolata

Cocktail cu whisky si lichior de ciocolata din: whisky, lichior de ciocolata, lamaie, grenadine, zahar, portocala. Ingrediente: 2 linguri de whisky 2 linguri lichior de ciocolată 2 linguri zeamă de lămâie un strop de grenadine 2 linguriţe de zahăr Pentru servit: coajă de portocală   Mod de preparare: Pune toate ingredientele într-un shaker, împreună cu […]
Profiterol_cu_crema_de_caramel

Profiterol cu crema de caramel

Profiterol cu crema de caramel din: faina, cacao, unt, oua, caramel, fulgi de sare, smantana, ciocolata, bomboane. Ingrediente: Pentru aluatul de gogosi: 75 g de făină 2 linguri de cacao 85 g de unt, tăiat în bucăţi mici 3 ouă medii, bătute Pentru crema de caramel:  200 g de caramel 1/2-1 linguriţă fulgi de sare […]
 
Retete Saramura de Peste

Retete Saramura de Peste (2016)

Saramura de Peste: Saramura de crap cu ardei iute si cimbru   Saramura de crap cu ardei iute si cimbru din: crap sau caras, ardei graşi verzi si rosii, rosii, ardei iuti, usturoi, cimbru, foi de dafin, patrunjel, otet, sare, piper negru. Ingrediente: 1 crap de circa 1 1/2 kg sau aceeaşi cantitate de caraşi 2 ardei […]
Crostini cu masline

Crostini cu masline

Crostini cu masline din: masline, capere, usturoi, ansoa, ardei iute uscat, rozmarin, cimbru, salvie, ulei de masline, lamaie, sare, piper, bagheta. Ingrediente: 175 g măsline negre fără sâmburi 1 lingură de capere 4 căţei de usturoi 2 fileuri de anşoa 1 ardei iute uscat câte o ramură de rozmarin şi de cimbru 5 frunze de […]
 
Salata de ceapa cu bulion

Salata de ceapa cu bulion

Salata de ceapa cu bulion din: ceapa, ulei, bulion. Ingrediente: 5 cepe 2 linguri de ulei 1 lingură de bulion     Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se spală şi se taie solzişori. Se pune într-un prosop de bucătărie gros şi se bate până se înmoaie, după care se răstoarnă în strecurătoare şi se clăteşte […]
Galette (clatite) cu mere

Galette (clatite) cu mere

Galette (clatite) cu mere din:  faina de hrisca, oua, sare, cidru, mere, creme fraiche, piper. Ingrediente: 250 g făină de hrişcă 2 ouă sare 750 ml cidru 3 mere acrişoare 2 linguri de unt creme fraiche piper proaspăt măcinat   Mod de preparare: Făina se amestecă cu ouăle, cu o priză sănătoasă de sare şi […]
 
Crostini cu tartar de legume

Crostini cu tartar de legume

Crostini cu tartar de legume din: morcovi, telina, sparanghel, ridichi, ceapa verde, piper, sare, sos remoulade, capere, bagheta, ulei, sfecla rosie, otet de vin, lamaie, ulei de rapita, patrunjel. Ingrediente: câte 3 linguri de cubuleţe fine de morcovi ţelină sparanghel ridichi ceapă verde piper sare cca 150 g sos remoulade 1 roşie 2 linguri de […]
 
Clatite cu coniac

Clatite cu coniac

Clatite cu coniac din: faina, oua, sare, lapte, unt, coniac. Ingrediente: 300 g făină 4 ouă sare 500 ml lapte 2 linguri de unt topit 8 cl coniac zahăr   Mod de preparare: Se face un aluat omogen din făină, ouă, o priză de sare şi lapte. Se adaugă apă până când se subţiază. Se […]
Crostini cu mere si ceapa

Crostini cu mere si ceapa

Crostini cu mere si ceapa din: ceapa rosie, ulei de masline, mere, otet balsamic, zahar, sare, piper, bagheta. Ingrediente: 2 cepe roşii 4 linguri de ulei de măsline pentru prăjit 2 mere 2 linguri de oţet balsamic zahăr sare piper 1 baghetă   Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se taie inele şi se căleşte […]
 
Calamari la gratar

Calamari la gratar cu usturoi si verdeata

Calamari la gratar cu usturoi si verdeata din: sepii, sare de mare, ulei de masline, otet, usturoi, patrunjel, zahar, sare, piper. Ingrediente: 18-24 sepii foarte mici curăţate sare de mare grunjoasă 4 linguri de ulei de măsline 4 linguri de oţet de vin alb 3 căţei de usturoi 1/2 de legătură de pătrunjel 1 priză de […]
Reteta salata cu gogonele

Salata gustoasa de gogonele

Salata gustoasa de gogonele din: gogonele, castraveti, gogosari, ardei, morcovi, telina, conopida, ceapa, cimbru, piper, mustar, ulei, otet, zahar, sare. Ingrediente: 1 kg gogonele verzi 1/2 kg castraveţi 2 kg gogoşari 1 kg ardei capia 1/2 kg morcovi 2 teline 2 conopidă 3 cepe foi de dafin cimbru boabe de piper muştar ulei oţet zahăr […]
 
Ardei umpluti cu carne tocata

Ardei umpluti cu carne tocata

Ardei umpluti cu carne tocata din: ceapa, ulei, usturoi, rosii, faina, pasta de tomate, patrunjel, vin, sare, piper, paine, supa de vita, carne tocata de vita, ardei, grasime. Ingrediente: 2 cepe tocate mărunt ulei de măsline pentru prăjit 4 căţei de usturoi 3 roşii 1 lingură de făină 1 lingură de pastă de tomate 2 […]
Creveti in sos de ardei

Creveti in sos de ardei

Creveti in sos de ardei din: ardei copti, ardei iute, usturoi, firimituri de paine, piper, creveti mari, ou, faina, ulei. Ingrediente: 3 ardei copţi la borcan 1 ardei iute roşu 5 căţei de usturoi cca 4 linguri de firmituri de pâine albă sare piper 20 de creveţi mari 1 ou 2 1/2 de linguri de […]
 
Cum_se_prepara_Salata_de_ton_cu_dressing_de_mustar_si_lamaie

Cum se prepara Salata de ton cu dressing de mustar si lamaie (VIDEO)

Salata de ton cu dressing de mustar si lamaie: Ingrediente: 300 g ton în ulei 4 ouă fierte cu gălbenuşul moale 3 căpăţâni salată verde frunze de valeriană 1 roşie boabe de porumb capere măsline 1 legătură ceapă verde Cum se prepara Salata de ton cu dressing de mustar si lamaie:     Pofta buna! […]
Briose_cu_zmeura_si_bombonele

Briose cu zmeura si bombonele

Briose cu zmeura si bombonele din: unt, zahar, oua, ciocolata, faina, praf de copt, zemaura, bombonele. Ingrediente: 100 g unt 125 g zahăr 1 pachet de zahăr vanilat 2 ouă 50 g ciocolată 200 g făină 1 linguriţă de praf de copt 500 g zmeură (congelată) 75 g zahăr pudră bombonele colorate de ciocolată 24 […]
Sorbet de lamaie cu lichior

Sorbet de lamaie cu lichior

Sorbet de lamaie cu lichior din: zahar, lamaie, oua, lichior italienesc, vin spumant.   Ingrediente: 200 g zahăr 350 ml zeamă de lămâie 2 albuşuri 4-6 linguri de lichior italienesc de lămâie, de ex. Limoncello 1 sticlă de vin spumant   Mod de preparare: Zahărul se fierbe în 150 ml de apă şi se amestecă […]
Crostini cu tartar de vitel

Crostini cu tartar de vitel

Crostini cu tartar de vitel din: file de vitel, salota, castraveti, capere, oua, ulei din samburi de struguri, mustar, otet, coniac, sare, piper, bagheta, ulei. Ingrediente: 300 g file de viţel 1 şalotă mică 2 castraveţi cornişon 1 lingură de capere 1 gălbenuş 1-2 linguri de ulei de sâmburi de struguri 1 linguriţă de muştar […]
 
Ardei cu batog uscat

Ardei cu batog uscat

Ardei cu batog uscat din: Bacalao, ardei, usturoi, patrunjel, ulei de masline. Ingrediente: 300 g Bacalao (cod uscat şi sărat) 1 borcan de ardei mici conservaţi 4 căţei de usturoi tocaţi mărunt 5 linguri de pătrunjel tocat mărunt 5 linguri de ulei de măsline   Mod de preparare: Codul uscat se lasă la înmuiatîn apă […]
Retete Saramura de Peste

Retete Saramura de Peste

Retete Saramura de Peste: Saramura de peste cu rosii si usturoi   Saramura de peste cu rosii si usturoi din: peşte (caras, novac), otet, apa, ardei iuti, rosii, ardei gras verde, usturoi, verdeţuri (pătrunjel, ţelină frunze, leuştean, mărar), sare grunjoasă. Ingrediente: 2 kg peşte (caras, novac) 2 linguri cu oţet 1 l apă 2 ardei iuţi 2  roşii bine coapte 1 […]
 
Vinegreta_de_lamaie_cu_miere_03

Reteta zilei: Vinegreta de lamaie cu miere

Vinegreta de lamaie cu miere din: usturoi, coaja de lamaie, ceapa, sare, piper, suc de lamaie, mustar dijon, miere, ulei de masline. Ingrediente:  1/2 cățel de usturoi ras 1/2 linguriță coaja de lamaie 1 lingura ceapa tocata 1 praf de sare si piper negru proaspat macinat 3 linguri suc de lamaie 1 varf de lingurita […]
 
Carne de porc cu usturoi

Carne de porc cu usturoi

Carne de porc cu usturoi din: usturoi, file de porc, ulei de masline, sare, piper, sherry, pasta de masline, rosii, patrunjel. Ingrediente: 8 căţei de usturoi 500 g file de porc 3 linguri de ulei de măsline sare piper 3 linguri de sherry sec 1-2 linguri de pastă de măsline verzi 6 roşii pătrunjel cu […]
Vongole cu legume

Scoici in sos de hasmatuchi

Scoici in sos de hasmatuchi din: salote, sunca Serrano, ulei de masline, faina, vin, mustar, hasmatuchi, sare, piper, scoici. Ingrediente: 3 şalote 100 g şuncă Serrano 2 linguri de ulei de măsline 1 lingură de făină 150 ml vin alb sec linguriţă de muştar linguri de hasmaţuchi tocat mare sare piper 1 kg scoici curăţate […]
 
Pulpe de pui cu lamaie si morcovi

Pulpe de pui cu lamaie si morcovi

Pulpe de pui cu lamaie si morcovi din: morcovi, ulei de masline, pulpe de pui, lamai, vin. Ingrediente: 600 g morcovi 3 linguri de ulei de măsline 1 kg pulpe inferioare de pui 2 tije de praz coaja unei lămâi netratate 125 ml zeamă de lămâie 275 ml vin alb   Mod de preparare: Morcovii […]
Salata taraneasca

Reteta greceasca: Salata taraneasca

Salata taraneasca din: rosii, ardei gras, patrunjel, castravete, ceapa, branza feta, salata, mustar, ulei de masline, otet, sare, piper, zahar, masline negre, menta. Ingrediente: 4 roşii 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 1 legătură de pătrunjel cu frunza netedă 1 castravete 1 ceapă 250 g brânză feta 1 salată verde 1 linguriţă de […]
 
Sos_caramel_06

Reteta zilei: Sos caramel

Sos caramel din: zahar, apa, smantana, unt, esenta de vanilie, sare de mare. Ingrediente:  1 cana zahar 1/4 ceașcă de apă 3/4 cană smantana 4 linguri de unt la temperatura camerei 1 linguriță esenta de vanilie 1/4-1/2 linguriță sare de mare           Mod de preparare: Într-o cratiță se adaugă zahărul. Se […]
Gazpacho

Gazpacho cu usturoi

Gazpacho cu usturoi din: paine, ceapa, usturoi, castraveti, rosii, ardei, suc de rosii, supa de legume, lamaie, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 3 felii de pâine albă 4 cepe 2 căţei de usturoi 300 g castraveţi 500 g roşii 3 ardei mari 600 ml suc de roşii 400 ml supă de legume rece zeama de […]
 
Praline crocante cu migdale

Praline crocante cu migdale

Praline crocante cu migdale din: migdale, lamaie confiata, zahar, miere, lamaie, ulei, forme de praline. Ingrediente: 500 g migdale 120 g coajă de lămâie confiată (Zitronat) 500 g zahăr 100 g miere 1-2 linguri de zeamă de lămâie ulei pentru uns placa 24-30 forme de praline   Mod de preparare: Migdalele se opăresc în apă […]
Entremeses variados

Retete spaniole: Entremeses variados

Entremeses variados din: seminte de pin, ansoa, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper, avocado, stafide, ciuperci, zucchini, piper, vin, branza Manchego, vinete, faina, usturoi, patrunjel. Ingrediente: 3 linguri de seminţe de pin 4 fileuri de anşoa 3 linguri de ulei de măsline 3 linguri de oţet balsamic alb sare piper negru 2 avocado copţi […]
 
Creveti in sos Romesco

Creveti in sos Romesco

Creveti in sos Romesco din: rosie, usturoi, ardei uscat, ardei iute, otet, ulei de masline, paine, migdale, sare, piper, creveti. Ingrediente: 1 roşie 5 căţei de usturoi 1 ardei uscat 1/2 de ardei iute uscat 1/2 linguri de oţet de vin 100 ml ulei de măsline felii mari de pâine albă 12 migdale decojite sare […]
Pui cu lamaie si smochine

Pui cu lamaie si smochine

Pui cu lamaie si smochine din: pui, sare, piper, ulei de masline, smochine, usturoi, ceapa, coriandru, scortisoara, chimion, dafin, vin de Porto, lamaie. Ingrediente: 1 pui de cca 1,5 kg sare piper 1 lingură de ulei de măsline 12-16 smochine proaspete sau uscate 1 căţel de usturoi 2 cepe 1/2 de linguriţă de coriandru măcinat […]
 
Rulouri din cataif cu migdale

Rulouri din cataif cu migdale

Rulouri din cataif cu migdale din: aluat de cataif, unt, fistic, migdale, zahar, cuisoare, scortisoara, coniac, oua, lamaie. Ingrediente: 500g aluat de cataif (gata preparat) 250g unt 150g fistic măcinat 250 g migdale măcinate 600 g zahăr 1/2 de linguriţă de cuişoare măcinate 1 linguriţă de scorţişoară măcinată 1 lingură de coniac 1 albuş linguriţă […]
Kalamaria tiganita cu tzatziki

Kalamaria tiganita cu tzatziki

Kalamaria tiganita cu tzatziki din: castraveti, sare, iaurt, lamaie, menta, usturoi, calamari, piper, faina. Ingrediente: 2 castraveţi sare 400 g iaurt natural 1 lingură de zeamă de lămâie 3 linguri de mentă proaspătă tocată mărunt 4 căţei de usturoi 1 kg calmari mici piper făină ulei pentru prăjit sferturi de lămâie pentru ornat   Mod […]
 
Frigarui coreene

Frigarui din carne de miel marinata

Frigarui din carne de miel marinata din: carne de miel, ulei, cimbru, oregano, rozmarin, dafin, vin, lamaie, usturoi, rosii, ardei iute, vanata, dafin, piper, oregano, frigarui din lemn. Ingrediente: 500 g carne de miel (de la umăr) 50 ml ulei de măsline 1 vârf de cuţit de cimbru 1 vârf de cuţit de oregano 1 […]
Retete de Musaca

Retete de Musaca (2016)

Retete de Musaca: Musaca cu branza   Musaca cu branza din: cartofi, unt, oua, lapte, sare, telemea de oaie, crema de branza, oua, piure de rosii, cimbru, piper, busuioc, pesmet, parmezan. Ingrediente: 1 kg cartofi 100 g unt 2 ouă 100 ml lapte sare 300 g telemea de oaie 200 g cremă de brânză 4 […]
 
Foi de vita umplute

Foi de vita umplute

Foi de vita umplute din: carne tocata de vita, ceapa, orez, ou, unt, menta, patrunjel, lamaie, usturoi, sare, piper, bere, foi de vita, supa de legume. Ingrediente: 500 g carne tocată de vită 1 ceapă tăiată mărunt 4 linguri de orez cu bobul lung 1 ou 100 g unt 1/2 de legătură de mentă tocată mărunt […]
Ciorba de fasole cu tarhon

Ciorbita delicioasa de fasole

Ciorbita delicioasa de fasole din: fasole, ceapa verde, morcovi, ardei, suc de rosii, patrunjel, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 400 g fasole boabe 2 legături ceapă verde 2 morcovi 2 ardei un l suc de roşii 1-2 legături pătrunjel proaspăt 2-3 linguri ulei de măsline sare piper negru măcinat   Mod de preparare: Se […]
 
Rosii cu caviar de vinete

Rosii cu caviar de vinete

Rosii cu caviar de vinete din: carne tocata de vita, ceapa, orez, ou, unt, menta, patrunjel, lamaie, usturoi, sare, piper, bere, foi de vita, supa de legume. Ingrediente: 500 g carne tocată de vită 1 ceapă tăiată mărunt 4 linguri de orez cu bobul lung 1 ou 100 g unt 1/2 de legătură de mentă tocată […]
 
Reteta de ardei umpluti

Reteta de ardei umpluti

Reteta de ardei umpluti din: ceapa, ulei de masline, orez, ceapa, marar, patrunjel, menta, rosii, sare, piper, ardei, ulei. Ingrediente: 2 cepe 2 linguri de ulei de măsline 250 g orez cu bobul rotund 1 legătură de ceapă verde câte o legătură de mărar şi de pătrunjel cu frunza netedă câteva frunzuliţe de mentă 3 […]
Ursuleti_de_ciocolata

Ursuleti de ciocolata

Ursuleti de ciocolata din: unt, zahar, oua, migdale, faina, praf de copt, ciocolata, bombonele. Ingrediente: 225 g unt 225 g zahăr 1 pachet de zahăr vanilat 4 ouă 100 g migdale sau alune măcinate 300 g făină 1 pachet de praf de copt 100 g ciocolată mărunţită 300 g cremă nougat (gata preparată) 1 pachet […]
 
Salata de cartofi cu ansoa si masline

Salata de cartofi cu ansoa si masline

Salata de cartofi cu ansoa si masline din: cartofi, capere, rosii cherry, masline, ansoa, ceapa, otet, ulei de masline, sare, piper, maghiran. Ingrediente: 750 g cartofi 100 g capere la borcan 150 g roşii cherry 10 măsline negre 4 fileuri de anşoa în ulei 1 ceapă roşie 2 linguri de oţet de vin 3 linguri […]
Cubulete_in_sos_de_vanilie

Cubulete in sos de vanilie

Cubulete in sos de vanilie din: jeleu, zahar, sos de vanilie, lapte, sare, inghetata. Ingrediente: 1 pachet de jeleu cu gust de zmeură sau cireşe 1 pachet de jeleu cu gust de asprişoară 1 pachet de jeleu cu gust de lămâie 180-240 g zahăr 1 pachet de praf de sos de vanilie 400 ml lapte 1 priză […]
 
Tort in pat de ciocolata

Tort in pat de ciocolata

Tort in pat de ciocolata din: ciocolata, ulei, zahar vanilat, esenta de migdale, branza dulce, zahar, mascarpone, lamai, portocala, gelatin, sare, frisca, oua, lapte. Ingrediente: Pentru patul de ciocolată: 800 g ciocolată 30 ml ulei de floarea-soarelui un plic zahăr vanilat 2-3 picături esenţă de migdale Pentru umplutură: 150 g brânză dulce 200 g zahăr […]
Frigarui cu banane

Frigarui cu banane

Frigarui cu banane din: usturoi, carne, banane, oua, pesmet, mustar, boia, sos tabasco, unt, ceapa, rosii, mango, sare, piper, zahar, patrunjel. Ingrediente: 1 căţel de usturoi 500 g carne tocată 3 banane 2 ouă 4 linguri de pesmet 1 linguriţă de muştar 1 linguriţă de boia dulce 4 picături de sos Tabasco 40 g unt […]
 
Reteta_fondue_de_ciocolata

Reteta fondue de ciocolata

Reteta fondue de ciocolata din: smantana, ciocolata, zahar, banana, mar, ananas, capsuni, kiwi. Ingrediente: 250 ml smântână pentru gătit 200 g ciocolată cu lapte 200 g ciocolată amăruie 1 pachet de zahăr vanilat 1 banană 1 măr 2 felii de ananas 200 g căpşuni 2 kiwi   Mod de preparare: Smântână se încălzeşte într-o cratiţă, […]
Cum_se_prepara_Paste_la_cuptor_cu_carne_de_fazan

Cum se prepara Paste la cuptor cu carne de fazan (VIDEO)

Paste la cuptor cu carne de fazan: Cum se prepara Paste la cuptor cu carne de fazan:   Pofta buna!  
Frigarui_de_crochete_de_peste

Frigarui de crochete de peste

Frigarui de crochete de peste din: crochete de peste, unt, piersici, ceapa, usturoi, ulei, ketchup, patrunjel, crema de branza, lapte, lamaie, sare, piper, zahar, roinita. Ingrediente: 15 crochete de peşte unt pentru prăjit 12 jumătăţi de piersici din conservă 1 ceapă tocată mărunt 1 căţel de usturoi tocat mărunt 3 linguri de ulei 200 ml […]
Pizza cu rosii si mozzarella

Pizza cu rosii si mozzarella (varianta)

Pizza cu rosii si mozzarella din: faina, sare, drojdie, ulei, ceapa, usturoi, rosii, oregano, cimbru, rozmarin, piper, mozzarella, ulei de masline, busuioc, malai. Ingrediente: 400 g făină sare 1 pliculeţ de drojdie uscată 3 linguri de ulei 2 cepe tocate 2 căţei de usturoi mărunţiţi 600 g roşii fără coajă, tăiate cubuleţe 2 linguri de […]
 
Frittata de sparanghel cu dip

Frittata de sparanghel cu dip

Frittata de sparanghel cu dip din: sparanghel, oua, busuioc, parmean, nucsoara, ulei de masline, sare, piper, branza cu verdeata, maioneza, smantana, lamaie, iaurt, mustar. Ingrediente: 500 g sparanghel verde 8 ouă 1/2 de legătură de busuioc 4 linguri de parmezan proaspăt ras nucşoară 3 linguri de ulei de măsline presat la rece sare piper 150 g […]
Frigarui picante cu mustar

Frigarui dulci-acrisoare

Frigarui dulci-acrisoare din: zahar, esenta de otet, pepene, zmeura, migdale, piept de pasare, ceapa, ulei, sare, piper. Ingrediente: 225 g zahăr brun 1 lingură de esenţă de oţet de 25% 300 g pepene galben 250 g zmeură 50 g migdale tocate beţişoare 500 g file de piept de pasăre 3 cepe 2 linguri de ulei […]
 
Retete cu Salau

Retete cu Salau (2016)

Retete cu Salau: Sufleu de salau cu praz   Sufleu de salau cu praz din: praz, ceapa, usturoi, rosii, salau, sare, piper, unt, vin, smantana, lapte, lamaie, branza cu mucegai. Ingrediente: 500 g praz 1 ceapă 2 căţei de usturoi 4 roşii 800 g file de şalău sare piper alb măcinat 2 linguri unt 150 […]
Spaghete_cu_sos_de_rosii_cherry_07

Reteta zilei: Spaghete cu sos de rosii cherry

Spaghete cu sos de rosii cherry din: rosii cherry, ulei de masline, ceapa, usturoi, sare, piper, fulgi de ardei iute, vin alb, spaghete, busuioc, parmezan. Ingrediente:  4-5 cești roșii cherry înjumătățite 1/3 cană ulei de măsline 1 ceapă, feliata 3 catei de usturoi, feliat 1/2 lingurita sare 1/4 linguriță de piper negru proaspăt măcinat 1/4-1/2 […]
 
Briose_cu_stracciatella

Briose cu stracciatella

Briose cu stracciatella din: smantana, zahar, oua, faina, praf de copt, crema cu nuci, ciocolata. Ingrediente: 200 g smântână pentru gătit 125 g zahăr 1 pachet de zahăr vanilat 3 ouă 225 g făină 2 linguriţe de praf de copt 3 linguri de cremă de nougat cu nuci 250 g smântână pentru gătit 75-100 g […]
Supa_la_cuptor

Supa la cuptor

Supa la cuptor din: slaninuta, ceapa, ciuprci, carne de porc, sare, piper, branza, praz, smantana, vin, sos, patrunjel. Ingrediente: 150 g slăninuţă afumată 2 cepe 1 conservă de ciuperci champignon (cca 850 ml) 750 g carne de porc sare piper piper Cayenne 100 g brânză 2 tije subţiri de praz 200 ml smântână pentru gătit […]
 
Gogosi de post cu miere

Reteta gogosi umplute

Reteta gogosi umplute din: faina, sare, unt, zahar, galbeenus, drojdie, lapte, ulei. Ingrediente: 500 g făină 1 priză de sare 75 g unt 50 g zahăr 2 gălbenuşuri 1/2 de cub de drojdie 200 ml lapte călduţ făină pentru suprafaţa de lucru gem la alegere pentru umplutură ulei sau unt pentru prăjit zahăr cristalin Mod […]
 
Satay de somon

Satay de somon

Satay de somon din: maioneza, zeama de limeta, ghimbir, crema de branza, smantana, marar, sare, piper, boia, somon, creveti. Ingrediente: 50 g maioneză fină 1 linguriţă de zeamă de limetă 1 linguriţă de ghimbir ras 75 g cremă grasă de brânză 3 linguri de smântână pentru gătit 4 fire de mărar sare piper boia 8 […]
Piept_de_curcan_la_cuptor_pe_pat_de_pastarnac_06

Reteta zilei: Piept de curcan la cuptor pe pat de pastarnac

Piept de curcan la cuptor pe pat de pastarnac din: pastarnac, ulei de masline, sare, piper, unt, rozmarin, cimbru, curcan. Ingrediente:  3-4 bucati pastarnac, decojit ulei de masline sare piper negru grosier 3 linguri unt nesărat 1 linguriță frunze de rozmarin tocat 1 linguriță frunze de cimbru tocat 1 piept de curcan Mod de preparare: […]
 
Rulouri de vitel cu lavanda

Rulouri de vitel cu lavanda

Rulouri de vitel cu lavanda din: branza Pecorino, carne de vitel, pasta de ardei, sunca de Parma, ulei, patrunjel, flori de lavanda, sherry, fond de vitel sau supa de gaina, sare, piper, maghiran, frigarui din lemn. Ingrediente: 100 g brânză Pecorino 8 felii mici de carne de viţel a cca 80 g 3 linguri de […]
Briose_cu_gust_de_pizza

Briose cu gust de pizza

Briose cu gust de pizza din: faina, praf de copt, bicarbonat, sar, mozzarella, ardei, parmezan, ou, ulei, iaurt, rosii, usturoi, ceapa. Ingrediente: 250 g făină 2 linguriţe de praf de copt 1/2 linguriţă de bicarbonat de sodiu 1/2 linguriţă de sare 150 g mozzarella 1 ardei gras verde tăiat cubuleţe 40 g parmezan 1 ou […]
 
Salata_de_hering_cu_arpagic

Salata de hering cu arpagic

Salata de hering cu arpagic din: oua, sfecla, cartofi, carnati, castraveti, ceapa, mere, nuci, hering, maioneza, arpagic. Ingrediente: 6 ouă 5 sfecle roşii fierte 500 g cartofi fierţi 300 g cârnaţi de porc 250 g castraveţi muraţi 2 cepe 2 mere 200 g nuci 500 g hering sărat la conservă 300 g maioneză 3 linguri […]
Quiche de rosii cu oregano

Quiche de rosii cu oregano

Quiche de rosii cu oregano din: faina, sare, ou, ceapa, nt, bacon afumat, rosii, piper, smantana, oregano, grasime. Ingrediente: 250 g făină sare 125 g unt 1 ou Pentru umplutură: 5- 6 cepe tocate mărunt 40 g unt 100 g bacon afumat 300 g roşii piper Se toarnă pe deasupra: 4 ouă 200 ml smântână […]
 
Reteta_supa_gulas

Reteta supa gulas

Reteta supa gulas din: carne de gulas, praz, telina, morcovi, ceapa, rosii, ardei, castraveti, sare, piper, boia, ciuperci. Ingrediente: 800 g carne de gulaş 2 tije de praz 200 g ţelină 3 morcovi 2 ardei graşi roşii 6 cepe 250 g roşii pasate 3 castraveţi muraţi tăiaţi cubuleţe 100 g cepe mici la borcan 1 […]
Pulpe_de_pui_marinate

Pulpe de pui marinate

Pulpe de pui marinate din: ulei, vin, sare, piper, sos tabasco, usturoi, rozmarin, pulpe de pui. Ingrediente: 75 ml ulei 75 ml vin alb 1/2 de linguriţă de sare 1/4 de linguriţă de piper proaspăt măcinat 3- 5 picături de sos Tabasco 1 căţel de usturoi 5 fire de rozmarin 8 pulpe de pui   […]
 
Supa crema de zucchini

Supa crema de zucchini

Supa crema de zucchini din: zucchini, ceapa, usturoi, ulei de masline, supa de legume, sare, piper, vin, smantana, busuioc. Ingrediente: 500 g zucchini 1 ceapă 1 căţel de usturoi 2 linguri de ulei de măsline 600 ml supă de legume sare piper 1/2 linguriţă de piper Cayenne 50 ml vin alb sec 150 g smântână […]
Reteta tarta cu ceapa

Reteta tarta cu ceapa

Reteta tarta cu ceapa din: faina, sare, oua, unt, drojdie, lapte, ceapa, slanina, chimion. Ingrediente: 375 g făină 1 priză de sare 1 ou 105 g unt 1/2 de cub de drojdie cca 175 ml lapte călduţ 750 g ceapă 150 g slăninuţă afumată 150 g creme fraiche 3 ouă mici sare chimion făină pentru […]
 
Retete de Musaca

Retete de Musaca

Retete de Musaca: Reteta zilei: Musaca de berbecuţ   O reteta delicioasa de musaca de berbecut din: carne tocata de berbecut, cartofi fierti, iaurt, branza, ceapa, oua, usturoi, pasta de tomate, pesmet, nucsoara, busuioc si ulei. Ingrediente: 500 g carne tocată de berbecuţ 6 cartofi fierţi 200 g iaurt 1 lingură cu brânză rasă 1 […]
Paste cu branza

Paste cu branza

Paste cu branza din: paste, ulei, sare, parmezan, usturoi, fasole verde, piper, busuioc, unt, bacon afumat. Ingrediente: 500 g paste 2-3 linguriţe ulei de măsline sare 200 g parmezan 5-6 căţei usturoi fasole verde boabe piper negru măcinat busuioc verde 50 gunt 200 g bacon afumat   Mod de preparare: Se fierb pastele. Se scot […]
 
Clatite cu umplutura de peste

Clatite cu umplutura de peste

Clatite cu umplutura de peste din: faina de hrisca, sare, oua, lapte, ceapa, unt, peste alb, piper, lamaie, smantana, pasta de tomate, boia, verdeata. Ingrediente: 100 g făină de hrişcă sare 2 ouă 250 ml lapte 2 cepe 40 g unt 400 g file de peşte alb 4 linguri de zeamă de lămâie piper 100 […]
 
Clatite cu branza de capra si mere

Clatite cu branza de capra si mere

Clatite cu branza de capra si mere din: faina, oua, sare, lapte, unt, Calvados, mere, unt, camembert de capra, cimbru. Ingrediente: 300 g făină 4 ouă sare 500 ml lapte 1 lingură de unt topit 8 cl Calvados 2 mere 2linguri de unt 200 g camembert de capră 1 vârf de cuţit de frunzuliţe de […]
Aripioare_cu_dip_de_lamaie

Aripioare cu dip de lamaie

Aripioare cu dip de lamaie din: sos de soia, usturoi, miere, sare, piper, aripioare, banana, lamaie, miere. Ingrediente: 2 linguri de sos de soia 2-3 căţei de usturoi 1 lingură de miere zeama de la o lămâie sare piper 10 aripioare mari de pui 1 banană 200 g creme fraiche 2 linguri de smântână pentru […]
 
Salata_de_paste_cu_carne_de_curcan

Salata de paste cu carne de curcan

Salata de paste cu carne de curcan din: paste, ulei, rosii, ardei, piept de curcan, ceapa, morcovi, sare, piper, otet, smantana. Ingrediente: 500 g paste 8 linguri de ulei 5 roşii cherry 1 ardei gras galben 200 g piept de curcan afumat 3 fire de ceapă verde 2 morcovi sare piper 4 linguri de oţet […]
Somon cu sos alb si paste

Somon cu sos alb si paste

Somon cu sos alb si paste din: somon, spaghete, unt, piper, lapte, faina, parmezan, sare, busuioc. Ingrediente: 4 bucăţi file de somon 400 g spaghete Pentru sos: 150g unt piper verde 300 ml lapte o lingură făină 100 g parmezan sare busuioc proaspăt   Mod de preparare: Se iau bucăţile de somon, se feliază şi […]
 
Pizza cu sunca si rucola

Pizza cu sunca si rucola (varianta)

Pizza cu sunca si rucola din: faina, sare, drojdie, ulei, ceapa, usturoi, rosii, oregano, cimbru, rozmarin, piper, mozzarella, rucola, sunca, ulei de masline, malai. Ingrediente: 400 g făină sare 1 pliculeţ de drojdie uscată 3 linguri de ulei de măsline 2 cepe 2 căţei de usturoi 600 g roşii tăiate cubuleţe 2 linguri de oregano […]
Frigarui_chinezesti_de_peste

Frigarui chinezesti de peste

Frigarui chinezesti de peste din: creveti, file de rechin, zeama de lamaie, ananas, rosii, ardei, ulei. Ingrediente: 200 g creveţi uriaşi congelaţi nedecorticaţi fără cap 200 g file de rechin 1 lingură de zeamă de lămâie 1/2 de ananas proaspăt 200 g roşii cherry 4 ardei iuţi verzi la borcan 1 lingură de ulei iute […]
 
Salata de fructe cu dulceata

Cum se prepara Salata de fructe exotice cu miere de menta (VIDEO)

Salata de fructe exotice cu miere de menta: Ingrediente: miez de la 1 fruct de: ananas, mango, banană 1/2 portocală 1/2 grapefruit 2-3 linguri miere de mentă mentă uscată frunze de mentă opţional 20-30 ml coniac Cum se prepara Salata de fructe exotice cu miere de menta:   Pofta buna!  
Salata_de_spaghete

Salata de spaghete

Salata de spaghete din: ananas, castraveti, mere, ceapa, ardei, spaghete, smantana, pulppe de pui, sare, piper, boia. Ingrediente: 250 g ananas 250 g castraveţi muraţi 250 g mere 250 g ceapă 1 ardei gras roşu tăiat cubuleţe spaghete scurte 250 ml smântână pentru gătit 2 pulpe de pui fierte sare piper boia seminţe verzi de […]
Salata_de_cartofi_cu_castravete

Salata de cartofi cu castravete

Salata de cartofi cu castravete din: cartofi, otet, ulei, sare, piper, ceapa, castravete. Ingrediente: 1 kg cartofi de salată 80 ml oţet 80 ml ulei sare piper 250 ml supă de carne fierbinte 3 cepe mici 1 castravete mic   Mod de preparare: Cartofii se cojesc, se spală şi se fierb, apoi se scurg de […]
Gogosele_cu_migdale

Gogosele cu migdale

Gogosele cu migdale din: unt, zahar, galbenus, migdale, lichior, faina, praf de copt, lichior, faina. Ingrediente: 175 g unt 125 g zahăr 8 gălbenuşuri 200 g migdale măcinate 9 linguri de lichior de migdale 500 g făină 2 linguriţe de praf de copt făină pentru suprafaţa de lucru grăsime pentru prăjit zahăr cu scorţişoară   […]
 
Cotlete de miel provensale

Cotlete de miel provensale

Cotlete de miel provensale din: cotletee de mie, lamai, ulei de masline, usturoi, rozmarin, masline, patrunjel, sare, piper, unt, vin. Ingrediente: 12 cotlete de miel a cca 75 g sucul şi coaja de la o lămâie netratată 4 linguri de ulei de măsline 1 căţel de usturoi 1 fir de rozmarin cca 6 măsline negre […]
Retete Musaca

Retete Musaca (2016)

Retete Musaca: Reteta zilei: Musaca de cartofi cu carne de porc   Musaca de cartofi cu carne de porc din: cartofi, carne tocata de porc, oua, morcovi, praz, marar, patrunjel, boia de ardei, sare, piper, busuioc, bulion de rosii si ulei. Ingrediente: 7-8 cartofi 700g carne tocata de porc 2 oua 2 morcovi 1 fir […]
 
Reteta cartofi fierti

Reteta zilei: Cartofi cu rozmarin si piper la cuptor

Cartofi cu rozmarin si piper la cuptor din: cartofi, sare de mare, rozmarin, piper. Ingrediente:  2 kg cartofi 1 lingura sare de mare 1 varf lingurita rozmarin proaspat tocat piper negru proaspăt măcinat, dupa gust Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 200 de grade. Taiati în jumătate cartofii si asezati intr-o tava pe foaie […]
Platou colorat de antreuri

Platou colorat de antreuri

Platou colorat de antreuri din: pepene galben, sunca de Parma, sparanghel sunca Serrano, unt, usturoi, rosii, ardei, vanata, rozmarin, mozzarella, busuioc, ulei de masline. Ingrediente: 600 g pepene galben 125 g şuncă de Parma 500 g sparanghel verde fiert 150 g felii subţiri de şuncă Serrano 2 linguri de unt 4 căţei de usturoi 250 […]
 
Ciorba_rece_de_rosii_cu_grisine

Ciorba rece de rosii cu grisine

Ciorba rece de rosii cu grisine din: rosii, ceapa, ulei, usturoi, sare, piper, ooregano, cimbru, supa de legume, hasmatuchi, drojdie, faina de grau, faina de spelta, gris, mac, susan, salvie. Ingrediente: 1,2 kg roşii cărnoase 1 ceapă 2 linguri de ulei de măsline 2 căţei de usturoi sare piper negru câte o linguriţă de oregano […]
Muschi_de_porc_umplut_si _mar_copt

Muschi de porc umplut si mar copt

Muschi de porc umplut si mar copt din: muschi de porc, carne de pui, ou, ceapa, patrunjel, sare, piper, ulei, bacon, apa, mere. Ingrediente: 1 muşchiuleţ de porc 300 g carne tocată de pui 1 ou 1 ceapă 1 mână pătrunjel verde sare piper 2-3 linguri ulei 10 felii bacon 100 ml apă fiartă mere […]
 
Salata_de_hering_cu_cartofi

Salata de hering cu cartofi

Salata de hering cu cartofi din: cartofi, mere, lamaie, hering, marar, ceapa, oua, maioneza, sare, piper, ulei, otet. Ingrediente: 2 cartofi 1-2 mere 1 lămâie 2 bucăţi hering în ulei mărar 2 cepe 3 ouă 100 g maioneză sare piper ulei oţet   Mod de preparare: Tai cartofii cuburi şi-i pui la fiert în apă […]
 
Sirop_de_ciocolata_ de_casa_06

Reteta zilei: Sirop de ciocolata, de casa

Sirop de ciocolata, de casa din: zahar, apa, cacao, sirop de porumb, esenta de vanilie, sare de mare, inghetata de vanilie. Ingrediente:  2 1/2 cani de zahar 1 1/2 cani apa 1 1/2 pudră de cacao 3 linguri sirop de porumb 1 lingura esenta de vanilie 1/4 lingurita sare de mare inghetata de vanilie, pentru […]
Salata_verde_cu_somon_afumat

Salata verde cu somon afumat

Salata verde cu somon afumat din: somon afumat, salata verde, spanac, rosii cherry, ciuperci, morcov, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 250 g somon afumat 1 salată verde 100 g baby spanac 5 roşii cherry 1 morcov 6 ciuperci sotate ulei de măsline zeama de la 1 lămâie sare piper   Mod de preparare: Speli […]
 
Piept_de_curcan_cu_spanac

Piept de curcan cu spanac

Piept de curcan cu spanac din: piept de curcan, spanac, usturoi, bacon, vin, sare, piper, cartofi, cascaval. Ingrediente: 1 kg piept de curcan dezosat 500 g spanac 2 linguri ulei 4-5 căţei de usturoi 12 felii bacon 100 ml vin alb 100 ml apă sare piper Pentru garnitură: 4 cartofi 16 felii caşcaval   Mod […]
Cotlet_de_porc_la_cuptor_cu_sos

Cotlet de porc la cuptor cu sos

Cotlet de porc la cuptor cu sos din: cotlet de porc, kaizer, cartofi, vin, usturoi, pasta de tomate, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cotlet de porc, fără os 6 felii kaizer 6 felii cartofi 200 ml vin roşu 3-4 căţei de usturoi 2-3 linguri pastă de tomate sare piper   Mod de preparare: Tai cotletul […]
 
Chiftelute din naut

Chiftelute din fasole

Chiftelute din fasole din: fasole, usturoi, patrunjel, ceapa, morcov, pastarnac, faine, paine, sare, piper. Ingrediente: 300 g fasole 4-5 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel 1 ceapă 1 morcov 1 păstârnac sare piper făină 2 felii pâine   Mod de preparare: Speli în mai multe ape fasolea şi o laşi peste noapte la înmuiat. O […]
Degetele_de_pui

Degetele de pui

Degetele de pui din: piept de pui, ou, miere, mustar, fulgi de porumb, sare, ulei, piper. Ingrediente: 400 g piept de pui dezosat şi fără pieliţe 1 ou bătut 1 lingură miere 1 linguriţă muştar 2 căni fulgi de porumb, fărâmiţat piper sare ulei, pentru prăjit   Mod de preparare: Tai pieptul de pui în […]
 
Ciorba_de_varza_acra_cu_carnati

Ciorba de varza acra cu carnati

Ciorba de varza acra cu carnati din: cartofi, ceapa, morcovi, orez, carnat, zeama de varza, ardei, pasta de ardei, bulion, patrunjel, ulei, smantana, sare, piper. Ingrediente: 2 cartofi 1 ceapă 1 morcov 2 linguri orez 1 cârnat afumat 2 căni zeamă de varză acră câteva frunze de varză acră 1 ardei gras sare piper 1 […]
Peste_cu_sos_de_busuioc

Peste cu sos de busuioc

Peste cu sos de busuioc din: file de peste, usturoi, sare, piper, ulei de masline, busuioc, smantana, lamaie, ulei, cartofi. Ingrediente: 2 fileuri de peşte 4 căţei de usturoi 1 praf de sare piper 1 lingură ulei de măsline 6-7 frunze busuioc 100 g smântână zeamă de lămâie, după gust 2-3 linguri ulei cartofi natur […]
 
Rulada_cu_carne_de_porc_si_ciuperci

Rulada cu carne de porc si ciuperci

Rulada cu carne de porc si ciuperci din: pulpa de porc, ciuperci, cimbru, usturoi, unt, oua, ceapa, sare, piper, bacon, ulei. Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 500 g ciuperci cimbru 3 căţei de usturoi 50 g unt 2 ouă 1 ceapă sare piper 10 felii bacon 2 linguri ulei   Mod de preparare: Topeşti […]
Musaca

Musaca (2016)

Musacaua (greacă μουσακάς; română musaca; turcă musakka; slavă sudică: мусака/​musaka; armeană:Մուսակա; arabă مسقعة musaqqaa) este un aliment prezent în special în bucătăria țărilor din Balcani și Orientul Îndepărtat. Cuvântul musaca vine din arabă și înseamnă servit rece. În limba română a ajuns din limba Greacă. Varianta grecească a acestui fel de mâncare este dealtfel și […]
 
Mancare cu carnati si castane

Mancare cu carnati si castane

Mancare cu carnati si castane din: ulei, carnati, ceapa, telina apio, ciuperci, vin, supa de vita, castane, pasta de tomate, dafin, amidon, patrunjel, cartofi, smantana, mustar cu boabe. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea-soarelui 16 cârnaţi proaspeţi 2 cepe, feliate subţire 3 tulpini de ţelină Apio, curăţate şi feliate subţire 200g de ciuperci mici, tăiate […]
Inghetata_de_menta_cu_coacaze

Inghetata de menta cu coacaze

Inghetata de menta cu coacaze din: lapte, zahar, frisca, menta, ciocolata, coacaze. Ingrediente: 250 ml lapte  150 g zahăr 500 ml frişca lichidă 40 g frunze de mentă 5 gălbenuşuri  100 g ciocolată de menaj amăruie  100 g coacăze   Mod de preparare: Speli coacăzele şi frunzele de mentă şi le laşi la scurs. Amesteci […]
 
Placinta cu peste si cartofi

Placinta cu peste si cartofi

Placinta cu peste si cartofi din: fileuri de peste alb, file de somon, file de merluciu afumat, lapte, ceapa, dafin, unt, faina, spanac, vin, marar, cartofi, unt, cascaval, crema de branza. Ingrediente: 500g fileuri groase de peşte alb, precum cod sau merluciu, pielea îndepărtată 500g file gros de somon, pielea îndepărtată 300g file de merluciu […]
Cum_se_prepara_Ciolan_afumat_pe_varza_acra_calita

Cum se prepara Ciolan afumat pe varza acra calita (VIDEO)

Ciolan afumat pe varza acra calita: Ingrediente: 2 verze murate 1 ceapă 2 linguri untură de porc (sau 5-6 linguri ulei) 1 ciolan afumat 500 ml suc de roşii 1 cutie roşii în bulion 1 pahar vin alb 1 lingură boabe de piper 2-3 foi de dafin cimbru uscat seminţe de mărar chimen, Cum se […]
 
Jeleu_de_portocale_rosii

Jeleu de portocale rosii

Jeleu de portocale rosii din: gelatina, portocale, suc de portocale, prosecco, smantana, zahar, iaurt, roinita. Ingrediente: 5 foi de gelatină albă 6 portocale 250 ml suc de portocale roşii 750 g zahăr 200 ml prosecco (vin spumant) 150 ml smântână pentru gătit 1 lingură de zahăr vanilat 150 g iaurt natural 1 lingură de zeamă […]
Lichior de oua

Lichior de oua cu scortisoara

Lichior de oua cu scortisoara din: lapte, oua, frisca, rom, coniac, zahar pudra, scortisoara, mar. Ingrediente: 500 ml lapte 5 ouă 50 ml frişca 100 ml rom 100 ml coniac 150 g zahăr pudră 1/2 baton scorţişoară feliuţe de măr, opţional   Mod de preparare: Separi gălbenuşurile de albuşuri. Freci gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea […]
 
Cruson din vin alb cu portocale

Cruson din vin alb cu portocale

Cruson din vin alb cu portocale din: vin, rom, suc de portocale, portocale. Ingrediente: 750 ml vin alb 1 păhărel rom 7 linguri suc de portocale 6 felii portocale   Mod de preparare: Pui pe foc vinul alb, romul şi sucul. Laşi până când ajunge la punctul de fierbere şi dai vasul deoparte. Serveşti caldă, […]
Minifrigari spaniole

Minifrigari spaniole

Minifrigari spaniole din: cartofi, ulei, rozmarin, ardei, chorizo, crema de branza, usturoi, patrunjel. Ingrediente: 200g de cartofi, decojiţi şi tăiaţi în 24 de cuburi de 2cm 1 lingură ulei de floarea soarelui 2 linguriţe de rozmarin proaspăt, tocat fin sau 1/2 linguriţă de rozmarin uscat 1 ardei roşu mare, seminţele îndepărtate, tăiat în 24 de […]
 
Reteta_dulceata_de_zmeura

Reteta dulceata de zmeura

Reteta dulceata de zmeura din: zmeura, zeama de lamaie, zahar, gelfix. Ingrediente: 1 kg zmeură curăţată zeama de la o jumătate de lămâie  500 g zahăr 1 plic Gelfix Extra   Mod de preparare: Speli bine zmeura şi o pui la scurs. Jumătate din fructe le zdrobeşti, le pui într-o cratimă şi le stropeşti cu […]
Pachetele_de_curcan_cu_bacon

Pachetele de curcan cu bacon

Pachetele de curcan cu bacon din: piept de curcan, bacon, mustar, sos de soia, sare, piper, vin, apa. Ingrediente: 1/2 piept de curcan 10-12 felii bacon 3 linguri muştar iute 1 linguriţă sos de soia sare piper 200 ml vin alb 100 ml apă   Mod de preparare: Tai pieptul de curcan cubuleţe. Amesteci muştarul […]
 
Crostini Nicoise

Crostini Nicoise

Crostini Nicoise din: bagheta, ulei, ansoa, usturoi, ceapa, pasta de rosii, capere, fulgi de ardei iute, masline, parmezan, busuioc. Ingrediente: 1 baghetă de 150g, tăiată în 24 de felii (mărunţeşte capetele într-un robot de bucătărie pentru a obţine un pesmet, apoi congelează-l) 3 linguri ulei de măsline extravirgin, plus extra pentru turnat deasupra 6 fileuri […]