Retete De Mancare
Chifle bao cu porc picant
Chifle bao cu porc picant din: drojdie, ulei, praf de copt, zahar, lapte praf, faina, sos de ardei iute, file de porc, ulei de susan, ceapa verde, sos hoisin, sos de soia, miere, condimente, ardei iute, amidon, otet de orez. Ingrediente: 1 plic de 7g drojdie uscată 2 linguri de ulei 2 linguriţe praf de […]
Cum se prepara Ciorba de cartofi cu zeama de varza (VIDEO)
Ciorba de cartofi cu zeama de varza: Ingrediente: 4 cepe 6 cartofi 1 adrei gras 2 morcovi 1 ţelină 2 linguri bulion 1 cană suc de roșii 750 ml zeamă de varză leuștean și cimbru uscat boabe de piper Cum se prepara Ciorba de cartofi cu zeama de varza: Pofta buna!
How to make Fried Chicken Tenders (VIDEO)
Fried Chicken Tenders How to make Fried Chicken Tenders Pofta buna!
How to make Candy Strawberries (VIDEO)
Candy Strawberries How to make Candy Strawberries Pofta buna!
Reteta zilei: Sangria
Sangria din: grepfruit, zahar, proscco, vin alb, suc de grapefruit, pepene, capsuni, apa minerala. Poate iti place si: Sangria cu mure si vin rosu Sangria cu portocale Sangria cu capsuni si portocale Sangria cu piersici si vin alb Sangria cu mix de fructe Ingrediente: ½ grepfruit felii 2 linguri zahar 750 ml prosecco 750 […]
Pizza arabeasca
Pizza arabeasca din: faina, sare, ulei, drojdie, zahar, carne tocata de miel, ceapa, usturoi, pasta de tomate, patrunjel, chimion, coriandru, piper, malai. Ingrediente: 500 g făină de grâu sare 5 linguri de ulei de măsline 30 g drojdie 1/2 de linguriţă de zahăr 300 g carne tocată de miel 3 cepe mici tăiate mărunt 4 […]
Placintele libaneze cu carne
Placintele libaneze cu carne din: faina, sare, drojdie, zahar, ceapa, unt, carne tocata de vita, seminte de pin, scortisoara, ienibahar, boia, piper, oua, faina, ulei. Ingrediente: 350 g făină sare 1/2 de cub de drojdie 1/2 de linguriţă de zahăr 2 cepe mici tăiate mărunt 1 lingură de unt clarificat 300 g carne tocată de […]
Terina fina de somon cu sos
Terina fina de somon cu sos din: gelatina, somon afumat, smantana, vermut, piper, trufa, hran. Ingrediente: 8 foi de gelatină albă 600 g somon sălbatic afumat 700 ml smântână pentru gătit 150 g smântână vermut sec, de ex. Noilly Prat piper alb proaspăt măcinat 1 trufă neagră mică 1 linguriţă de hrean ras Mod […]
Frigarui picante de miel
Frigarui picante de miel din: file de miel, usturoi, limeta, ceapa, mango, sare, unt. Ingrediente: 500 g file de miel 2 căţei de usturoi coaja rasă şi zeama de la o limetă 2 linguri de pastă 8 cepe verzi 1/2 mango sare 2 linguri de unt Mod de preparare: Fileurile de miel se taie în […]
Pestisori prajiti
Pestisori prajiti din: pesti mici, faina, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g peşti mici (proaspeţi sau congelaţi), de ex. sardele sau anşoa 5 linguri de făină ulei de măsline pentru prăjit sare piper 1 legătură de pătrunjel Mod de preparare: Peştişorii se spală şi se tamponează cu şervete de bucătărie; capetele şi cozile se […]
Reteta pachetele de primavara
Reteta pachetele de primavara din: foi de aluat, ciuperci, taitei, spanac, carne de porc, amidon, sherry, usturoi, ghimbir, ceapa, ardei, ulei, zahar, sare, piper, sos de peste. Ingrediente: 30 de foi de aluat pentru pacheţele de primăvară 6 linguri de ciuperci uscate 100 g tăiţei de orez 150 g frunze de spanac 200 g carne […]
Midii cu bere
Midii cu bere din: midii, telina apio, morcovi, praz, ceapa, unt, bere, sare, piper. Ingrediente: 1 kg midii 4 tije de ţelină verde (apio) 3 morcovi 1 praz 1 ceapă unt pentru prăjit 330 ml bere belgiană sare piper proaspăt măcinat Mod de preparare: Midiile se perie sub jet de apă, se curăţă şi […]
Sparanghel tempura
Sparanghel tempura din: ulei de susan, sparanghel, ou, faina, praf de copt. Ingrediente: 150 ml ulei de susan 800 g sparanghel alb şi verde decojit 1 ou 125 g făină 1 vârf de cuţit de praf de copt Mod de preparare: Uleiul se încinge la 160 °C. Sparanghelul se taie bucăţi. Pentru aluat, oul se bate cu 250 […]
Mancaruri cu peste (2016)
Mancaruri cu peste: Dorada in crusta Dorada in crusta din: dorada, ulei, sare, piper, mere, file de ansoa, capere, patrunjel, ulei, parmezan, miez de paine. Ingrediente: un peşte dorada 2 linguri ulei sare piper 4 mere Pentru garnitură: 6 fileuri de anşoa 6 capere coaja unei lămai 3 linguri pătrunjel 4 linguri ulei 40 […]
Vongole cu legume
Vongole cu legume din: vongole, morcovi, praz, rosii, usturoi, ardei, ulei de masline, vin, limeta, sare. Ingrediente: 2 kg vongole curăţate 5 morcovi 1 praz 200 g roşii cherry 2 căţei de usturoi 1 ardei iute 6 linguri de ulei de măsline 250 ml vin alb sec 2 linguri de zeamă de limetă sare […]
Crumble de mere
Crumble de mere din: mere, zahar, faina, unt, fulgi de ovaz, smantana, mascarpone sau crema de vanilie. Ingrediente: Pentru umplutura: 550 g de mere (3 mere medii) coaja şi cotorul îndepărtate, feliate subţire 2 linguri de zahăr Pentru crumble: 175 g de făină 100 g de zahăr 100 g de unt rece 1 lingură fulgi […]
Cum se prepara Prăjitură cu dovleac și ciocolată (VIDEO)
Prăjitură cu dovleac și ciocolată: Cum se prepara Prăjitură cu dovleac și ciocolată: Pofta buna!
Tocana de vita cu ciuperci si vin rosu
Tocana de vita cu ciuperci si vin rosu din: unt, ceapa, usturoi, faina, carne de vita, ulei, vin, bulion, ciuperci, patrunjel. Ingrediente: 25 g de unt 2 cepe mari, feliate în inele 6 căţei de usturoi, tăiaţi pe jumătate 3 linguri de făină 600 g carne de vită, piept sau antricot, tăiată în bucăţi mari 2 linguri […]
Creveti cu harissa
Creveti cu harissa din: ulei de masline, ceapa, naut, kale, tahini, lamaie, patrunjel, creveti, harissa. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 1 ceapă roşie, feliată subţire 1 conservă de 400 g de năut, boabele scurse şi clătite 50 g de kale 1 lingură de tahini zeama de la 1 lămâie 2 linguri de pătrunjel tocat […]
Pui fript aromat
Pui fript aromat din: mirin, usturoi, ulei, piept de pui, edamame, mazare, ceapa, ardei, ghimbir, iaurt. Ingrediente: 1 lingură de mirin 2 căţei de usturoi, zdrobiţi coaja şi zeama de la 1 1/2 lămâie 2 linguri ulei de susan 4 bucăţi mici de piept de pui, tăiate pe jumătate, pe lungime, pentru a obţine 8 […]
Dovleac cu linte
Dovleac cu linte din: linte, dovleac, pasta de curry, ulei, spanac, coriandru, lime, nuca de cocos, seminte de rodie, iaurt. Ingrediente: 600 ml supă de legume 200 g de linte verde, spălată 1 dovleac mare (circa 1 kg), tăiat în bucăţi mici 2 linguri pastă de curry 1 lingură ulei de măsline 100 g de […]
Lipii cu oua si bacon
Lipii cu oua si bacon din: bacon, oua, lipii, sos, coriandru. Ingrediente: 4 fâşii de bacon 2 ouă 2 lipii chapati sau tortilla sos de ardei iute sau ketchup, pentru servit 1 lingură de coriandru, tocat grosier Mod de preparare: Pune baconul într-o tigaie rece, nonaderentă, şi prăjeşte-l la foc mediu. Când grăsimea începe să […]
Cocktail cu rodie
Cocktail cu rodie din: suc de rodie, rozmarin, sirop de rodie, prosecco. Ingrediente: 200 ml de suc de rodie 1 crenguta de rozmarin sirop de rodie prosecco Mod de preparare: Pune 200 ml de suc de rodie intr-o cratită mică, împreună cu 1 crenguta de rozmarin. Dă în clocot şi lasăl să fiarbă […]
Cum se prepara Salata din macrou afumat (VIDEO)
Salata din macrou afumat: Cum se prepara Salata din macrou afumat: Pofta buna!
Budinca de paine cu fructe
Budinca de paine cu fructe din: lapte, smantana, vanilie, oua, paine, zahar, unt, stafide, fructe de padure, lamaie. Ingrediente: 250 ml de lapte integral 300 ml de smântână pentru frişcă 1 păstaie de vanilie, tăiată pe jumătate, seminţele îndepărtate 3 ouă şi 1 gălbenuş 5 linguri de zahăr brun 8 felii de pâine albă veche […]
Oua posate cu avocado
Oua posate cu avocado din: avocado, pasta de hrean, otet, busuioc, rosie, oua, bagels, pastrama. Ingrediente: 1 avocado mare 2 linguriţe pastă de hrean 1 lingură oţet de vin roşu 0 mână frunze de busuioc, tocate fin 1 roşie, tăiată în bucăţi mici 4 ouă mari, reci 2 bagels 4 felii de pastramă Mod […]
Linguine cu bacon si castane
Linguine cu bacon si castane din: linguine, bacon, cimbru, castane, crema de branza, mustar, rucola, parmezan. Ingrediente: 375 g de linguine sau spaghetti 75 g fâşii de bacon 6 crenguţe de cimbru 85 g de castane fierte, tăiate în cuburi mici 100 g cremă de brânză 1 linguriţă de muştar cu seminţe 70 g de […]
Quesadillas de pui cu salsa de mango
Quesadillas de pui cu salsa de mango din: mango, lime, ceapa, coriandru, pui, fasole, branza cheddar, tortilla. Ingrediente: 175 g de mango, coaja şi sâmburele îndepărtate, tăiat în bucăţi mici zeama şi coaja de la 1 lime 4 cepe verzi, curăţate şi feliate pe diagonală 0 legătură mică de coriandru, tocat 100 g de pui […]
3 Mancaruri cu peste
Mancaruri cu peste: Ton la gratar cu sos pesto si salata Iceberg O reteta delicioasa de ton la gratar cu sos pesto si salata iceberg din: ron rosu, salata iceberg, masline verzi, sos pesto, otet de sampanie, ulei de susan, sare, piper si creveti tiger. Ingrediente: 220 g ton rosu 60 g salata iceberg […]
Reteta zilei: Budinca de paste cu legume
Budinca de paste cu legume din: ulei de masline, ceapa, salata verde, usturoi, piper rosu, sunca, unt, faina, sare, piper, lapte, cheddar, paste, paine, patrunjel. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 cană de ceapă cuburi 6-7 frunze de salata verde 2 catei de usturoi 1/4 linguriță piper roșu 1 1/2 cani de sunca tocata […]
Rulada-buturuga cu bezea
Rulada-buturuga cu bezea din: unt, oua, zahar, cacao, inghetata cu vanilie, extract de vanilie. Ingrediente: Pentru blatul de rulada: unt moale, pentru uns 6 ouă mari, separate 140g de zahăr 50g de cacao Pentru umplutura: 1 litru de îngheţată cu vanilie Pentru toppingul de bezea: 200g de zahăr 4 albuşuri mari 1/2 linguriţă extract de […]
Miniplacinte cu somon afumat
Miniplacinte cu somon afumat din: cartofi, unt, faina, bicarbonat, crema de branza, smantana, lamaie, somon, marar, capere. Ingrediente: 1 kg de cartofi 100 g de unt, topit 100 g de făină, plus extra pentru presărat 1 linguroţă bicarbonat de sodiu Pentru topping: 280 g cremă de brânză 100 ml de smântână pentru gătit coaja şi […]
Budinca cu mango
Budinca cu mango din: ienibahar, cardamom, cuisoare, scortisoara, vanilie, lapte, zahar, mango, lime, fulgi de cocos, fulgi de agar agar, menta, fructul pasiunii. Ingrediente: 4 boabe de ienibahar 4 păstăi de cardamom 1 baton de scorţişoară 3 cuişoare 1 păstaie de vanilie 2 conserve de 400 ml lapte 200 g de zahăr puţin ulei de […]
Cum se prepara Friptura de fazan cu legume la cuptor (VIDEO)
Friptura de fazan cu legume la cuptor: Cum se prepara Friptura de fazan cu legume la cuptor: Pofta buna!
Bezele cu fistic
Bezele cu fistic din: albus, zahar, merisoare, smantana, clementine, lichior, fistic. Ingrediente: Pentru bezea: 4 albuşuri mari 200 g de zahăr Pentru topping: 100 g de merişoare proaspete sau congelate 75 g de zahăr 300 ml de smântână pentru frişcă 2 clementine mici, coaja rasă, apoi curăţate şi feliate 2 linguri lichior de portocale 100 […]
Mazare cu oua intregi
Mazare cu oua intregi din: ceapa, mazare, pasta de tomate, oua, ulei, condiment, sare, marar. Ingrediente: 1 ceapă potrivită 1 cutie mazăre de 800 g 1 lingură pastă de tomate 4 ouă 3 linguri ulei 1 linguriţă condiment vegetal 1 praf de sare mărar verde tocat fin Mod de preparare: Cureţi şi speli ceapa, […]
Pizza cu vinete si ardei (varianta)
Pizza cu vinete si ardei din: faina, drojdie, ulei, apa, sare, rosii, vinete, gogosari, ardei, ceapa verde, masline negre, ulei ketchup, salam. Ingrediente: 500 g făină 1 cubuleţ drojdie 5 linguri ulei 300 ml apă călduţă sare Pentru umplutură: 8 roşii 2 vinete 2 gogoşari 2 ardei graşi 1 legătură de ceapă verde 200 g […]
Drob de vinete de cascaval
Drob de vinete de cascaval din: vinete, gris, cascaval, oua, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 9 vinete 1 lingură griş 200 g caşcaval ras 5 ouă 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Cureţi vinetele, le tai cuburi şi le pui în apă clocotită cu sare pentru 5 minute. După opărire le scurgi bine şi […]
Placinta de peste
Placinta de peste din: peste, oua, ceapa, unt, lapte, cartofi. Ingrediente: 1 kg peşte fiert 4 ouă 1 ceapă 150 g unt 1 cană lapte Pentru piure: 1 kg cartofi 100 g unt 1/2 cană lapte Mod de preparare: Fierbi ouăle, iar ceapa o căleşti puţin. Topeşti untul într-o crăticioară la foc mic, apoi […]
Prajitura Rigo-Jancsi cu bomboane colorate
Prajitura Rigo-Jancsi cu bomboane colorate din: oua, zahar, apa, cacao, faina, smantana, ciocolata, lapte, nes, unt, frisca, glazura, bomboane. Ingrediente: Pentru blat: 6 ouă 70 g zahăr 70 ml apă rece 30 g cacao 60 g făină Pentru sirop: 20 g zahăr 100 ml apă Pentru cremă: 600 ml smântână dulce pentru frişcă 2 ciocolate amărui 2 […]
Reteta zilei: Legume la cuptor cu oua ochiuri
Legume la cuptor cu oua ochiuri din: fenicul, ulei de masline, sare, cartofi, ceapa, boia, praf de usturoi, patrunjel, frunze de fenicul, parmezan, oua. Ingrediente: 1 bulb fenicul ulei de masline sare 2 kg cartofi roșii 1 ceapa, tocata 1/2 linguriță boia 1/2 lingurita praf de usturoi 1 1/2 lingura pătrunjel tocat 1 1/2 lingura […]
Porc stir-fry cu caju
Porc stir-fry cu caju din: cotlete de porc, lemongrass, sos de soia, lime, orez, ulei, ceapa, muguri de fasole, varza, caju. Ingrediente: 600 g cotlete de porc, tăiate în fâşii subţiri 2 tije de lemongrass 2 linguri sos de soia 2 limes, zeama si coaja de la 1 1/2 lime 300 g de orez basmati […]
Somon cu nuci
Somon cu nuci din: nuci, patrunjel, otet, ulei, somon, kale, sfecla, mar. Ingrediente: 50 g de nuci, înmuiate în apă rece 5 minute, apoi scurse 0 legătură mică de pătrunjel, tocat grosier 2 linguriţe de oţet balsamic 1 lingură ulei de măsline 1 linguriţă coaja şi zeama de la 1 portocală 4 fileuri de somon fără […]
Cartofi cu prosciutto
Cartofi cu prosciutto din: cartofi, unt, aprika, prosciutto, smantana. Ingrediente: 4 cartofi mari 50 g de unt 1 lingură de paprika afumată 8 felii de prosciutto 175 ml de smântână Mod de preparare: Incinge cuptorul la 200°C. Taie fiecare cartof în felii de 5 mm. Topeşte untul cu paprika şi unge cartofii cu el, […]
Burgeri cu macaroane
Burgeri cu macaroane din: macaroane, unt, salota, faina, lapte, mustar, crema de branza, branza cheddar, ou, mozzarella, minichifle, sos. Ingrediente: 500 g de macaroane 50 g de unt 3 şalote, tocate fin 50 g de făină 500 ml de lapte integral 1 lingură de muştar Dijon 100 g cremă de brânză 100 g de brânză […]
Minipateuri cu carnati
Minipateuri cu carnati din: carnati, aluat foitaj, seminte de fenicul, ou. Ingrediente: 400 g cârnaţi proaspeţi de porc 380 g aluat de foitaj 1 lingură seminţe de fenicul 1 ou, bătut Mod de preparare: Pune carnea de cârnaţi într-un bol şi amestec-o cu mâinile, apoi împarte-o în două bile. Pune una dintre ele […]
Paine turceasca
Paine turceasca din: aluat, ulei, ceapa, usturoi, scortisoara, chimion, pudra de ardei, patrunjel, rosii, carne de miel, baba ganoush, lamaie, otet, muguri de pin. Ingrediente: 50 g aluat pentru pâine 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă, tăiată în sferturi 1 căţel de usturoi 1 linguriţă de scorţişoară 1 linguriţă pudră de chimion 1/2 linguriţă […]
Cocktail cu whisky si lichior de ciocolata
Cocktail cu whisky si lichior de ciocolata din: whisky, lichior de ciocolata, lamaie, grenadine, zahar, portocala. Ingrediente: 2 linguri de whisky 2 linguri lichior de ciocolată 2 linguri zeamă de lămâie un strop de grenadine 2 linguriţe de zahăr Pentru servit: coajă de portocală Mod de preparare: Pune toate ingredientele într-un shaker, împreună cu […]
Profiterol cu crema de caramel
Profiterol cu crema de caramel din: faina, cacao, unt, oua, caramel, fulgi de sare, smantana, ciocolata, bomboane. Ingrediente: Pentru aluatul de gogosi: 75 g de făină 2 linguri de cacao 85 g de unt, tăiat în bucăţi mici 3 ouă medii, bătute Pentru crema de caramel: 200 g de caramel 1/2-1 linguriţă fulgi de sare […]
Retete Saramura de Peste (2016)
Saramura de Peste: Saramura de crap cu ardei iute si cimbru Saramura de crap cu ardei iute si cimbru din: crap sau caras, ardei graşi verzi si rosii, rosii, ardei iuti, usturoi, cimbru, foi de dafin, patrunjel, otet, sare, piper negru. Ingrediente: 1 crap de circa 1 1/2 kg sau aceeaşi cantitate de caraşi 2 ardei […]
Crostini cu masline
Crostini cu masline din: masline, capere, usturoi, ansoa, ardei iute uscat, rozmarin, cimbru, salvie, ulei de masline, lamaie, sare, piper, bagheta. Ingrediente: 175 g măsline negre fără sâmburi 1 lingură de capere 4 căţei de usturoi 2 fileuri de anşoa 1 ardei iute uscat câte o ramură de rozmarin şi de cimbru 5 frunze de […]
Salata de ceapa cu bulion
Salata de ceapa cu bulion din: ceapa, ulei, bulion. Ingrediente: 5 cepe 2 linguri de ulei 1 lingură de bulion Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se spală şi se taie solzişori. Se pune într-un prosop de bucătărie gros şi se bate până se înmoaie, după care se răstoarnă în strecurătoare şi se clăteşte […]
Galette (clatite) cu mere
Galette (clatite) cu mere din: faina de hrisca, oua, sare, cidru, mere, creme fraiche, piper. Ingrediente: 250 g făină de hrişcă 2 ouă sare 750 ml cidru 3 mere acrişoare 2 linguri de unt creme fraiche piper proaspăt măcinat Mod de preparare: Făina se amestecă cu ouăle, cu o priză sănătoasă de sare şi […]
Crostini cu tartar de legume
Crostini cu tartar de legume din: morcovi, telina, sparanghel, ridichi, ceapa verde, piper, sare, sos remoulade, capere, bagheta, ulei, sfecla rosie, otet de vin, lamaie, ulei de rapita, patrunjel. Ingrediente: câte 3 linguri de cubuleţe fine de morcovi ţelină sparanghel ridichi ceapă verde piper sare cca 150 g sos remoulade 1 roşie 2 linguri de […]
Clatite cu coniac
Clatite cu coniac din: faina, oua, sare, lapte, unt, coniac. Ingrediente: 300 g făină 4 ouă sare 500 ml lapte 2 linguri de unt topit 8 cl coniac zahăr Mod de preparare: Se face un aluat omogen din făină, ouă, o priză de sare şi lapte. Se adaugă apă până când se subţiază. Se […]
Crostini cu mere si ceapa
Crostini cu mere si ceapa din: ceapa rosie, ulei de masline, mere, otet balsamic, zahar, sare, piper, bagheta. Ingrediente: 2 cepe roşii 4 linguri de ulei de măsline pentru prăjit 2 mere 2 linguri de oţet balsamic zahăr sare piper 1 baghetă Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se taie inele şi se căleşte […]
Calamari la gratar cu usturoi si verdeata
Calamari la gratar cu usturoi si verdeata din: sepii, sare de mare, ulei de masline, otet, usturoi, patrunjel, zahar, sare, piper. Ingrediente: 18-24 sepii foarte mici curăţate sare de mare grunjoasă 4 linguri de ulei de măsline 4 linguri de oţet de vin alb 3 căţei de usturoi 1/2 de legătură de pătrunjel 1 priză de […]
Salata gustoasa de gogonele
Salata gustoasa de gogonele din: gogonele, castraveti, gogosari, ardei, morcovi, telina, conopida, ceapa, cimbru, piper, mustar, ulei, otet, zahar, sare. Ingrediente: 1 kg gogonele verzi 1/2 kg castraveţi 2 kg gogoşari 1 kg ardei capia 1/2 kg morcovi 2 teline 2 conopidă 3 cepe foi de dafin cimbru boabe de piper muştar ulei oţet zahăr […]
Ardei umpluti cu carne tocata
Ardei umpluti cu carne tocata din: ceapa, ulei, usturoi, rosii, faina, pasta de tomate, patrunjel, vin, sare, piper, paine, supa de vita, carne tocata de vita, ardei, grasime. Ingrediente: 2 cepe tocate mărunt ulei de măsline pentru prăjit 4 căţei de usturoi 3 roşii 1 lingură de făină 1 lingură de pastă de tomate 2 […]
Creveti in sos de ardei
Creveti in sos de ardei din: ardei copti, ardei iute, usturoi, firimituri de paine, piper, creveti mari, ou, faina, ulei. Ingrediente: 3 ardei copţi la borcan 1 ardei iute roşu 5 căţei de usturoi cca 4 linguri de firmituri de pâine albă sare piper 20 de creveţi mari 1 ou 2 1/2 de linguri de […]
Cum se prepara Salata de ton cu dressing de mustar si lamaie (VIDEO)
Salata de ton cu dressing de mustar si lamaie: Ingrediente: 300 g ton în ulei 4 ouă fierte cu gălbenuşul moale 3 căpăţâni salată verde frunze de valeriană 1 roşie boabe de porumb capere măsline 1 legătură ceapă verde Cum se prepara Salata de ton cu dressing de mustar si lamaie: Pofta buna! […]
Briose cu zmeura si bombonele
Briose cu zmeura si bombonele din: unt, zahar, oua, ciocolata, faina, praf de copt, zemaura, bombonele. Ingrediente: 100 g unt 125 g zahăr 1 pachet de zahăr vanilat 2 ouă 50 g ciocolată 200 g făină 1 linguriţă de praf de copt 500 g zmeură (congelată) 75 g zahăr pudră bombonele colorate de ciocolată 24 […]
Sorbet de lamaie cu lichior
Sorbet de lamaie cu lichior din: zahar, lamaie, oua, lichior italienesc, vin spumant. Ingrediente: 200 g zahăr 350 ml zeamă de lămâie 2 albuşuri 4-6 linguri de lichior italienesc de lămâie, de ex. Limoncello 1 sticlă de vin spumant Mod de preparare: Zahărul se fierbe în 150 ml de apă şi se amestecă […]
Crostini cu tartar de vitel
Crostini cu tartar de vitel din: file de vitel, salota, castraveti, capere, oua, ulei din samburi de struguri, mustar, otet, coniac, sare, piper, bagheta, ulei. Ingrediente: 300 g file de viţel 1 şalotă mică 2 castraveţi cornişon 1 lingură de capere 1 gălbenuş 1-2 linguri de ulei de sâmburi de struguri 1 linguriţă de muştar […]
Ardei cu batog uscat
Ardei cu batog uscat din: Bacalao, ardei, usturoi, patrunjel, ulei de masline. Ingrediente: 300 g Bacalao (cod uscat şi sărat) 1 borcan de ardei mici conservaţi 4 căţei de usturoi tocaţi mărunt 5 linguri de pătrunjel tocat mărunt 5 linguri de ulei de măsline Mod de preparare: Codul uscat se lasă la înmuiatîn apă […]
Retete Saramura de Peste
Retete Saramura de Peste: Saramura de peste cu rosii si usturoi Saramura de peste cu rosii si usturoi din: peşte (caras, novac), otet, apa, ardei iuti, rosii, ardei gras verde, usturoi, verdeţuri (pătrunjel, ţelină frunze, leuştean, mărar), sare grunjoasă. Ingrediente: 2 kg peşte (caras, novac) 2 linguri cu oţet 1 l apă 2 ardei iuţi 2 roşii bine coapte 1 […]
Reteta zilei: Vinegreta de lamaie cu miere
Vinegreta de lamaie cu miere din: usturoi, coaja de lamaie, ceapa, sare, piper, suc de lamaie, mustar dijon, miere, ulei de masline. Ingrediente: 1/2 cățel de usturoi ras 1/2 linguriță coaja de lamaie 1 lingura ceapa tocata 1 praf de sare si piper negru proaspat macinat 3 linguri suc de lamaie 1 varf de lingurita […]
Cum se prepara Feta picantă la cuptor (VIDEO)
Feta picantă la cuptor: Cum se prepara Feta picantă la cuptor: Pofta buna!
Carne de porc cu usturoi
Carne de porc cu usturoi din: usturoi, file de porc, ulei de masline, sare, piper, sherry, pasta de masline, rosii, patrunjel. Ingrediente: 8 căţei de usturoi 500 g file de porc 3 linguri de ulei de măsline sare piper 3 linguri de sherry sec 1-2 linguri de pastă de măsline verzi 6 roşii pătrunjel cu […]
Scoici in sos de hasmatuchi
Scoici in sos de hasmatuchi din: salote, sunca Serrano, ulei de masline, faina, vin, mustar, hasmatuchi, sare, piper, scoici. Ingrediente: 3 şalote 100 g şuncă Serrano 2 linguri de ulei de măsline 1 lingură de făină 150 ml vin alb sec linguriţă de muştar linguri de hasmaţuchi tocat mare sare piper 1 kg scoici curăţate […]
Pulpe de pui cu lamaie si morcovi
Pulpe de pui cu lamaie si morcovi din: morcovi, ulei de masline, pulpe de pui, lamai, vin. Ingrediente: 600 g morcovi 3 linguri de ulei de măsline 1 kg pulpe inferioare de pui 2 tije de praz coaja unei lămâi netratate 125 ml zeamă de lămâie 275 ml vin alb Mod de preparare: Morcovii […]
Reteta greceasca: Salata taraneasca
Salata taraneasca din: rosii, ardei gras, patrunjel, castravete, ceapa, branza feta, salata, mustar, ulei de masline, otet, sare, piper, zahar, masline negre, menta. Ingrediente: 4 roşii 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 1 legătură de pătrunjel cu frunza netedă 1 castravete 1 ceapă 250 g brânză feta 1 salată verde 1 linguriţă de […]
Reteta zilei: Sos caramel
Sos caramel din: zahar, apa, smantana, unt, esenta de vanilie, sare de mare. Ingrediente: 1 cana zahar 1/4 ceașcă de apă 3/4 cană smantana 4 linguri de unt la temperatura camerei 1 linguriță esenta de vanilie 1/4-1/2 linguriță sare de mare Mod de preparare: Într-o cratiță se adaugă zahărul. Se […]
Gazpacho cu usturoi
Gazpacho cu usturoi din: paine, ceapa, usturoi, castraveti, rosii, ardei, suc de rosii, supa de legume, lamaie, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 3 felii de pâine albă 4 cepe 2 căţei de usturoi 300 g castraveţi 500 g roşii 3 ardei mari 600 ml suc de roşii 400 ml supă de legume rece zeama de […]
Praline crocante cu migdale
Praline crocante cu migdale din: migdale, lamaie confiata, zahar, miere, lamaie, ulei, forme de praline. Ingrediente: 500 g migdale 120 g coajă de lămâie confiată (Zitronat) 500 g zahăr 100 g miere 1-2 linguri de zeamă de lămâie ulei pentru uns placa 24-30 forme de praline Mod de preparare: Migdalele se opăresc în apă […]
Retete spaniole: Entremeses variados
Entremeses variados din: seminte de pin, ansoa, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper, avocado, stafide, ciuperci, zucchini, piper, vin, branza Manchego, vinete, faina, usturoi, patrunjel. Ingrediente: 3 linguri de seminţe de pin 4 fileuri de anşoa 3 linguri de ulei de măsline 3 linguri de oţet balsamic alb sare piper negru 2 avocado copţi […]
Creveti in sos Romesco
Creveti in sos Romesco din: rosie, usturoi, ardei uscat, ardei iute, otet, ulei de masline, paine, migdale, sare, piper, creveti. Ingrediente: 1 roşie 5 căţei de usturoi 1 ardei uscat 1/2 de ardei iute uscat 1/2 linguri de oţet de vin 100 ml ulei de măsline felii mari de pâine albă 12 migdale decojite sare […]
Pui cu lamaie si smochine
Pui cu lamaie si smochine din: pui, sare, piper, ulei de masline, smochine, usturoi, ceapa, coriandru, scortisoara, chimion, dafin, vin de Porto, lamaie. Ingrediente: 1 pui de cca 1,5 kg sare piper 1 lingură de ulei de măsline 12-16 smochine proaspete sau uscate 1 căţel de usturoi 2 cepe 1/2 de linguriţă de coriandru măcinat […]
Rulouri din cataif cu migdale
Rulouri din cataif cu migdale din: aluat de cataif, unt, fistic, migdale, zahar, cuisoare, scortisoara, coniac, oua, lamaie. Ingrediente: 500g aluat de cataif (gata preparat) 250g unt 150g fistic măcinat 250 g migdale măcinate 600 g zahăr 1/2 de linguriţă de cuişoare măcinate 1 linguriţă de scorţişoară măcinată 1 lingură de coniac 1 albuş linguriţă […]
Kalamaria tiganita cu tzatziki
Kalamaria tiganita cu tzatziki din: castraveti, sare, iaurt, lamaie, menta, usturoi, calamari, piper, faina. Ingrediente: 2 castraveţi sare 400 g iaurt natural 1 lingură de zeamă de lămâie 3 linguri de mentă proaspătă tocată mărunt 4 căţei de usturoi 1 kg calmari mici piper făină ulei pentru prăjit sferturi de lămâie pentru ornat Mod […]
Frigarui din carne de miel marinata
Frigarui din carne de miel marinata din: carne de miel, ulei, cimbru, oregano, rozmarin, dafin, vin, lamaie, usturoi, rosii, ardei iute, vanata, dafin, piper, oregano, frigarui din lemn. Ingrediente: 500 g carne de miel (de la umăr) 50 ml ulei de măsline 1 vârf de cuţit de cimbru 1 vârf de cuţit de oregano 1 […]
Retete de Musaca (2016)
Retete de Musaca: Musaca cu branza Musaca cu branza din: cartofi, unt, oua, lapte, sare, telemea de oaie, crema de branza, oua, piure de rosii, cimbru, piper, busuioc, pesmet, parmezan. Ingrediente: 1 kg cartofi 100 g unt 2 ouă 100 ml lapte sare 300 g telemea de oaie 200 g cremă de brânză 4 […]
Foi de vita umplute
Foi de vita umplute din: carne tocata de vita, ceapa, orez, ou, unt, menta, patrunjel, lamaie, usturoi, sare, piper, bere, foi de vita, supa de legume. Ingrediente: 500 g carne tocată de vită 1 ceapă tăiată mărunt 4 linguri de orez cu bobul lung 1 ou 100 g unt 1/2 de legătură de mentă tocată mărunt […]
Ciorbita delicioasa de fasole
Ciorbita delicioasa de fasole din: fasole, ceapa verde, morcovi, ardei, suc de rosii, patrunjel, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 400 g fasole boabe 2 legături ceapă verde 2 morcovi 2 ardei un l suc de roşii 1-2 legături pătrunjel proaspăt 2-3 linguri ulei de măsline sare piper negru măcinat Mod de preparare: Se […]
Rosii cu caviar de vinete
Rosii cu caviar de vinete din: carne tocata de vita, ceapa, orez, ou, unt, menta, patrunjel, lamaie, usturoi, sare, piper, bere, foi de vita, supa de legume. Ingrediente: 500 g carne tocată de vită 1 ceapă tăiată mărunt 4 linguri de orez cu bobul lung 1 ou 100 g unt 1/2 de legătură de mentă tocată […]
Cum se prepara Salata pescareasca cu hering (VIDEO)
Salata pescareasca cu hering: Cum se prepara Salata pescareasca cu hering:
Reteta de ardei umpluti
Reteta de ardei umpluti din: ceapa, ulei de masline, orez, ceapa, marar, patrunjel, menta, rosii, sare, piper, ardei, ulei. Ingrediente: 2 cepe 2 linguri de ulei de măsline 250 g orez cu bobul rotund 1 legătură de ceapă verde câte o legătură de mărar şi de pătrunjel cu frunza netedă câteva frunzuliţe de mentă 3 […]
Ursuleti de ciocolata
Ursuleti de ciocolata din: unt, zahar, oua, migdale, faina, praf de copt, ciocolata, bombonele. Ingrediente: 225 g unt 225 g zahăr 1 pachet de zahăr vanilat 4 ouă 100 g migdale sau alune măcinate 300 g făină 1 pachet de praf de copt 100 g ciocolată mărunţită 300 g cremă nougat (gata preparată) 1 pachet […]
Salata de cartofi cu ansoa si masline
Salata de cartofi cu ansoa si masline din: cartofi, capere, rosii cherry, masline, ansoa, ceapa, otet, ulei de masline, sare, piper, maghiran. Ingrediente: 750 g cartofi 100 g capere la borcan 150 g roşii cherry 10 măsline negre 4 fileuri de anşoa în ulei 1 ceapă roşie 2 linguri de oţet de vin 3 linguri […]
Cubulete in sos de vanilie
Cubulete in sos de vanilie din: jeleu, zahar, sos de vanilie, lapte, sare, inghetata. Ingrediente: 1 pachet de jeleu cu gust de zmeură sau cireşe 1 pachet de jeleu cu gust de asprişoară 1 pachet de jeleu cu gust de lămâie 180-240 g zahăr 1 pachet de praf de sos de vanilie 400 ml lapte 1 priză […]
Tort in pat de ciocolata
Tort in pat de ciocolata din: ciocolata, ulei, zahar vanilat, esenta de migdale, branza dulce, zahar, mascarpone, lamai, portocala, gelatin, sare, frisca, oua, lapte. Ingrediente: Pentru patul de ciocolată: 800 g ciocolată 30 ml ulei de floarea-soarelui un plic zahăr vanilat 2-3 picături esenţă de migdale Pentru umplutură: 150 g brânză dulce 200 g zahăr […]
Frigarui cu banane
Frigarui cu banane din: usturoi, carne, banane, oua, pesmet, mustar, boia, sos tabasco, unt, ceapa, rosii, mango, sare, piper, zahar, patrunjel. Ingrediente: 1 căţel de usturoi 500 g carne tocată 3 banane 2 ouă 4 linguri de pesmet 1 linguriţă de muştar 1 linguriţă de boia dulce 4 picături de sos Tabasco 40 g unt […]
Reteta fondue de ciocolata
Reteta fondue de ciocolata din: smantana, ciocolata, zahar, banana, mar, ananas, capsuni, kiwi. Ingrediente: 250 ml smântână pentru gătit 200 g ciocolată cu lapte 200 g ciocolată amăruie 1 pachet de zahăr vanilat 1 banană 1 măr 2 felii de ananas 200 g căpşuni 2 kiwi Mod de preparare: Smântână se încălzeşte într-o cratiţă, […]
Cum se prepara Paste la cuptor cu carne de fazan (VIDEO)
Paste la cuptor cu carne de fazan: Cum se prepara Paste la cuptor cu carne de fazan: Pofta buna!
Frigarui de crochete de peste
Frigarui de crochete de peste din: crochete de peste, unt, piersici, ceapa, usturoi, ulei, ketchup, patrunjel, crema de branza, lapte, lamaie, sare, piper, zahar, roinita. Ingrediente: 15 crochete de peşte unt pentru prăjit 12 jumătăţi de piersici din conservă 1 ceapă tocată mărunt 1 căţel de usturoi tocat mărunt 3 linguri de ulei 200 ml […]
Pizza cu rosii si mozzarella (varianta)
Pizza cu rosii si mozzarella din: faina, sare, drojdie, ulei, ceapa, usturoi, rosii, oregano, cimbru, rozmarin, piper, mozzarella, ulei de masline, busuioc, malai. Ingrediente: 400 g făină sare 1 pliculeţ de drojdie uscată 3 linguri de ulei 2 cepe tocate 2 căţei de usturoi mărunţiţi 600 g roşii fără coajă, tăiate cubuleţe 2 linguri de […]
Frittata de sparanghel cu dip
Frittata de sparanghel cu dip din: sparanghel, oua, busuioc, parmean, nucsoara, ulei de masline, sare, piper, branza cu verdeata, maioneza, smantana, lamaie, iaurt, mustar. Ingrediente: 500 g sparanghel verde 8 ouă 1/2 de legătură de busuioc 4 linguri de parmezan proaspăt ras nucşoară 3 linguri de ulei de măsline presat la rece sare piper 150 g […]
Frigarui dulci-acrisoare
Frigarui dulci-acrisoare din: zahar, esenta de otet, pepene, zmeura, migdale, piept de pasare, ceapa, ulei, sare, piper. Ingrediente: 225 g zahăr brun 1 lingură de esenţă de oţet de 25% 300 g pepene galben 250 g zmeură 50 g migdale tocate beţişoare 500 g file de piept de pasăre 3 cepe 2 linguri de ulei […]
Retete cu Salau (2016)
Retete cu Salau: Sufleu de salau cu praz Sufleu de salau cu praz din: praz, ceapa, usturoi, rosii, salau, sare, piper, unt, vin, smantana, lapte, lamaie, branza cu mucegai. Ingrediente: 500 g praz 1 ceapă 2 căţei de usturoi 4 roşii 800 g file de şalău sare piper alb măcinat 2 linguri unt 150 […]
Reteta zilei: Spaghete cu sos de rosii cherry
Spaghete cu sos de rosii cherry din: rosii cherry, ulei de masline, ceapa, usturoi, sare, piper, fulgi de ardei iute, vin alb, spaghete, busuioc, parmezan. Ingrediente: 4-5 cești roșii cherry înjumătățite 1/3 cană ulei de măsline 1 ceapă, feliata 3 catei de usturoi, feliat 1/2 lingurita sare 1/4 linguriță de piper negru proaspăt măcinat 1/4-1/2 […]
Briose cu stracciatella
Briose cu stracciatella din: smantana, zahar, oua, faina, praf de copt, crema cu nuci, ciocolata. Ingrediente: 200 g smântână pentru gătit 125 g zahăr 1 pachet de zahăr vanilat 3 ouă 225 g făină 2 linguriţe de praf de copt 3 linguri de cremă de nougat cu nuci 250 g smântână pentru gătit 75-100 g […]
Supa la cuptor
Supa la cuptor din: slaninuta, ceapa, ciuprci, carne de porc, sare, piper, branza, praz, smantana, vin, sos, patrunjel. Ingrediente: 150 g slăninuţă afumată 2 cepe 1 conservă de ciuperci champignon (cca 850 ml) 750 g carne de porc sare piper piper Cayenne 100 g brânză 2 tije subţiri de praz 200 ml smântână pentru gătit […]
Reteta gogosi umplute
Reteta gogosi umplute din: faina, sare, unt, zahar, galbeenus, drojdie, lapte, ulei. Ingrediente: 500 g făină 1 priză de sare 75 g unt 50 g zahăr 2 gălbenuşuri 1/2 de cub de drojdie 200 ml lapte călduţ făină pentru suprafaţa de lucru gem la alegere pentru umplutură ulei sau unt pentru prăjit zahăr cristalin Mod […]
Cum se prepara Smoothie de rodie și banane (VIDEO)
Smoothie de rodie și banane: Cum se prepara Smoothie de rodie și banane:
Satay de somon
Satay de somon din: maioneza, zeama de limeta, ghimbir, crema de branza, smantana, marar, sare, piper, boia, somon, creveti. Ingrediente: 50 g maioneză fină 1 linguriţă de zeamă de limetă 1 linguriţă de ghimbir ras 75 g cremă grasă de brânză 3 linguri de smântână pentru gătit 4 fire de mărar sare piper boia 8 […]
Reteta zilei: Piept de curcan la cuptor pe pat de pastarnac
Piept de curcan la cuptor pe pat de pastarnac din: pastarnac, ulei de masline, sare, piper, unt, rozmarin, cimbru, curcan. Ingrediente: 3-4 bucati pastarnac, decojit ulei de masline sare piper negru grosier 3 linguri unt nesărat 1 linguriță frunze de rozmarin tocat 1 linguriță frunze de cimbru tocat 1 piept de curcan Mod de preparare: […]
Rulouri de vitel cu lavanda
Rulouri de vitel cu lavanda din: branza Pecorino, carne de vitel, pasta de ardei, sunca de Parma, ulei, patrunjel, flori de lavanda, sherry, fond de vitel sau supa de gaina, sare, piper, maghiran, frigarui din lemn. Ingrediente: 100 g brânză Pecorino 8 felii mici de carne de viţel a cca 80 g 3 linguri de […]
Briose cu gust de pizza
Briose cu gust de pizza din: faina, praf de copt, bicarbonat, sar, mozzarella, ardei, parmezan, ou, ulei, iaurt, rosii, usturoi, ceapa. Ingrediente: 250 g făină 2 linguriţe de praf de copt 1/2 linguriţă de bicarbonat de sodiu 1/2 linguriţă de sare 150 g mozzarella 1 ardei gras verde tăiat cubuleţe 40 g parmezan 1 ou […]
Salata de hering cu arpagic
Salata de hering cu arpagic din: oua, sfecla, cartofi, carnati, castraveti, ceapa, mere, nuci, hering, maioneza, arpagic. Ingrediente: 6 ouă 5 sfecle roşii fierte 500 g cartofi fierţi 300 g cârnaţi de porc 250 g castraveţi muraţi 2 cepe 2 mere 200 g nuci 500 g hering sărat la conservă 300 g maioneză 3 linguri […]
Quiche de rosii cu oregano
Quiche de rosii cu oregano din: faina, sare, ou, ceapa, nt, bacon afumat, rosii, piper, smantana, oregano, grasime. Ingrediente: 250 g făină sare 125 g unt 1 ou Pentru umplutură: 5- 6 cepe tocate mărunt 40 g unt 100 g bacon afumat 300 g roşii piper Se toarnă pe deasupra: 4 ouă 200 ml smântână […]
Reteta supa gulas
Reteta supa gulas din: carne de gulas, praz, telina, morcovi, ceapa, rosii, ardei, castraveti, sare, piper, boia, ciuperci. Ingrediente: 800 g carne de gulaş 2 tije de praz 200 g ţelină 3 morcovi 2 ardei graşi roşii 6 cepe 250 g roşii pasate 3 castraveţi muraţi tăiaţi cubuleţe 100 g cepe mici la borcan 1 […]
Pulpe de pui marinate
Pulpe de pui marinate din: ulei, vin, sare, piper, sos tabasco, usturoi, rozmarin, pulpe de pui. Ingrediente: 75 ml ulei 75 ml vin alb 1/2 de linguriţă de sare 1/4 de linguriţă de piper proaspăt măcinat 3- 5 picături de sos Tabasco 1 căţel de usturoi 5 fire de rozmarin 8 pulpe de pui […]
Supa crema de zucchini
Supa crema de zucchini din: zucchini, ceapa, usturoi, ulei de masline, supa de legume, sare, piper, vin, smantana, busuioc. Ingrediente: 500 g zucchini 1 ceapă 1 căţel de usturoi 2 linguri de ulei de măsline 600 ml supă de legume sare piper 1/2 linguriţă de piper Cayenne 50 ml vin alb sec 150 g smântână […]
Reteta tarta cu ceapa
Reteta tarta cu ceapa din: faina, sare, oua, unt, drojdie, lapte, ceapa, slanina, chimion. Ingrediente: 375 g făină 1 priză de sare 1 ou 105 g unt 1/2 de cub de drojdie cca 175 ml lapte călduţ 750 g ceapă 150 g slăninuţă afumată 150 g creme fraiche 3 ouă mici sare chimion făină pentru […]
Retete de Musaca
Retete de Musaca: Reteta zilei: Musaca de berbecuţ O reteta delicioasa de musaca de berbecut din: carne tocata de berbecut, cartofi fierti, iaurt, branza, ceapa, oua, usturoi, pasta de tomate, pesmet, nucsoara, busuioc si ulei. Ingrediente: 500 g carne tocată de berbecuţ 6 cartofi fierţi 200 g iaurt 1 lingură cu brânză rasă 1 […]
Paste cu branza
Paste cu branza din: paste, ulei, sare, parmezan, usturoi, fasole verde, piper, busuioc, unt, bacon afumat. Ingrediente: 500 g paste 2-3 linguriţe ulei de măsline sare 200 g parmezan 5-6 căţei usturoi fasole verde boabe piper negru măcinat busuioc verde 50 gunt 200 g bacon afumat Mod de preparare: Se fierb pastele. Se scot […]
Cum se prepara Rasol de salau cu legume (VIDEO)
Rasol de salau cu legume: Cum se prepara Rasol de salau cu legume: Pofta buna!
Clatite cu umplutura de peste
Clatite cu umplutura de peste din: faina de hrisca, sare, oua, lapte, ceapa, unt, peste alb, piper, lamaie, smantana, pasta de tomate, boia, verdeata. Ingrediente: 100 g făină de hrişcă sare 2 ouă 250 ml lapte 2 cepe 40 g unt 400 g file de peşte alb 4 linguri de zeamă de lămâie piper 100 […]
Clatite cu branza de capra si mere
Clatite cu branza de capra si mere din: faina, oua, sare, lapte, unt, Calvados, mere, unt, camembert de capra, cimbru. Ingrediente: 300 g făină 4 ouă sare 500 ml lapte 1 lingură de unt topit 8 cl Calvados 2 mere 2linguri de unt 200 g camembert de capră 1 vârf de cuţit de frunzuliţe de […]
Aripioare cu dip de lamaie
Aripioare cu dip de lamaie din: sos de soia, usturoi, miere, sare, piper, aripioare, banana, lamaie, miere. Ingrediente: 2 linguri de sos de soia 2-3 căţei de usturoi 1 lingură de miere zeama de la o lămâie sare piper 10 aripioare mari de pui 1 banană 200 g creme fraiche 2 linguri de smântână pentru […]
Salata de paste cu carne de curcan
Salata de paste cu carne de curcan din: paste, ulei, rosii, ardei, piept de curcan, ceapa, morcovi, sare, piper, otet, smantana. Ingrediente: 500 g paste 8 linguri de ulei 5 roşii cherry 1 ardei gras galben 200 g piept de curcan afumat 3 fire de ceapă verde 2 morcovi sare piper 4 linguri de oţet […]
Somon cu sos alb si paste
Somon cu sos alb si paste din: somon, spaghete, unt, piper, lapte, faina, parmezan, sare, busuioc. Ingrediente: 4 bucăţi file de somon 400 g spaghete Pentru sos: 150g unt piper verde 300 ml lapte o lingură făină 100 g parmezan sare busuioc proaspăt Mod de preparare: Se iau bucăţile de somon, se feliază şi […]
Pizza cu sunca si rucola (varianta)
Pizza cu sunca si rucola din: faina, sare, drojdie, ulei, ceapa, usturoi, rosii, oregano, cimbru, rozmarin, piper, mozzarella, rucola, sunca, ulei de masline, malai. Ingrediente: 400 g făină sare 1 pliculeţ de drojdie uscată 3 linguri de ulei de măsline 2 cepe 2 căţei de usturoi 600 g roşii tăiate cubuleţe 2 linguri de oregano […]
Frigarui chinezesti de peste
Frigarui chinezesti de peste din: creveti, file de rechin, zeama de lamaie, ananas, rosii, ardei, ulei. Ingrediente: 200 g creveţi uriaşi congelaţi nedecorticaţi fără cap 200 g file de rechin 1 lingură de zeamă de lămâie 1/2 de ananas proaspăt 200 g roşii cherry 4 ardei iuţi verzi la borcan 1 lingură de ulei iute […]
Cum se prepara Salata de fructe exotice cu miere de menta (VIDEO)
Salata de fructe exotice cu miere de menta: Ingrediente: miez de la 1 fruct de: ananas, mango, banană 1/2 portocală 1/2 grapefruit 2-3 linguri miere de mentă mentă uscată frunze de mentă opţional 20-30 ml coniac Cum se prepara Salata de fructe exotice cu miere de menta: Pofta buna!
Salata de spaghete
Salata de spaghete din: ananas, castraveti, mere, ceapa, ardei, spaghete, smantana, pulppe de pui, sare, piper, boia. Ingrediente: 250 g ananas 250 g castraveţi muraţi 250 g mere 250 g ceapă 1 ardei gras roşu tăiat cubuleţe spaghete scurte 250 ml smântână pentru gătit 2 pulpe de pui fierte sare piper boia seminţe verzi de […]
Salata de cartofi cu castravete
Salata de cartofi cu castravete din: cartofi, otet, ulei, sare, piper, ceapa, castravete. Ingrediente: 1 kg cartofi de salată 80 ml oţet 80 ml ulei sare piper 250 ml supă de carne fierbinte 3 cepe mici 1 castravete mic Mod de preparare: Cartofii se cojesc, se spală şi se fierb, apoi se scurg de […]
Gogosele cu migdale
Gogosele cu migdale din: unt, zahar, galbenus, migdale, lichior, faina, praf de copt, lichior, faina. Ingrediente: 175 g unt 125 g zahăr 8 gălbenuşuri 200 g migdale măcinate 9 linguri de lichior de migdale 500 g făină 2 linguriţe de praf de copt făină pentru suprafaţa de lucru grăsime pentru prăjit zahăr cu scorţişoară […]
Cotlete de miel provensale
Cotlete de miel provensale din: cotletee de mie, lamai, ulei de masline, usturoi, rozmarin, masline, patrunjel, sare, piper, unt, vin. Ingrediente: 12 cotlete de miel a cca 75 g sucul şi coaja de la o lămâie netratată 4 linguri de ulei de măsline 1 căţel de usturoi 1 fir de rozmarin cca 6 măsline negre […]
Retete Musaca (2016)
Retete Musaca: Reteta zilei: Musaca de cartofi cu carne de porc Musaca de cartofi cu carne de porc din: cartofi, carne tocata de porc, oua, morcovi, praz, marar, patrunjel, boia de ardei, sare, piper, busuioc, bulion de rosii si ulei. Ingrediente: 7-8 cartofi 700g carne tocata de porc 2 oua 2 morcovi 1 fir […]
Reteta zilei: Cartofi cu rozmarin si piper la cuptor
Cartofi cu rozmarin si piper la cuptor din: cartofi, sare de mare, rozmarin, piper. Ingrediente: 2 kg cartofi 1 lingura sare de mare 1 varf lingurita rozmarin proaspat tocat piper negru proaspăt măcinat, dupa gust Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 200 de grade. Taiati în jumătate cartofii si asezati intr-o tava pe foaie […]
Platou colorat de antreuri
Platou colorat de antreuri din: pepene galben, sunca de Parma, sparanghel sunca Serrano, unt, usturoi, rosii, ardei, vanata, rozmarin, mozzarella, busuioc, ulei de masline. Ingrediente: 600 g pepene galben 125 g şuncă de Parma 500 g sparanghel verde fiert 150 g felii subţiri de şuncă Serrano 2 linguri de unt 4 căţei de usturoi 250 […]
Ciorba rece de rosii cu grisine
Ciorba rece de rosii cu grisine din: rosii, ceapa, ulei, usturoi, sare, piper, ooregano, cimbru, supa de legume, hasmatuchi, drojdie, faina de grau, faina de spelta, gris, mac, susan, salvie. Ingrediente: 1,2 kg roşii cărnoase 1 ceapă 2 linguri de ulei de măsline 2 căţei de usturoi sare piper negru câte o linguriţă de oregano […]
Muschi de porc umplut si mar copt
Muschi de porc umplut si mar copt din: muschi de porc, carne de pui, ou, ceapa, patrunjel, sare, piper, ulei, bacon, apa, mere. Ingrediente: 1 muşchiuleţ de porc 300 g carne tocată de pui 1 ou 1 ceapă 1 mână pătrunjel verde sare piper 2-3 linguri ulei 10 felii bacon 100 ml apă fiartă mere […]
Cum se prepara Cartofi cu branzeturi la cuptor (VIDEO)
Cartofi cu branzeturi la cuptor: Cum se prepara Cartofi cu branzeturi la cuptor: Pofta buna!
Salata de hering cu cartofi
Salata de hering cu cartofi din: cartofi, mere, lamaie, hering, marar, ceapa, oua, maioneza, sare, piper, ulei, otet. Ingrediente: 2 cartofi 1-2 mere 1 lămâie 2 bucăţi hering în ulei mărar 2 cepe 3 ouă 100 g maioneză sare piper ulei oţet Mod de preparare: Tai cartofii cuburi şi-i pui la fiert în apă […]
Reteta zilei: Sirop de ciocolata, de casa
Sirop de ciocolata, de casa din: zahar, apa, cacao, sirop de porumb, esenta de vanilie, sare de mare, inghetata de vanilie. Ingrediente: 2 1/2 cani de zahar 1 1/2 cani apa 1 1/2 pudră de cacao 3 linguri sirop de porumb 1 lingura esenta de vanilie 1/4 lingurita sare de mare inghetata de vanilie, pentru […]
Salata verde cu somon afumat
Salata verde cu somon afumat din: somon afumat, salata verde, spanac, rosii cherry, ciuperci, morcov, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 250 g somon afumat 1 salată verde 100 g baby spanac 5 roşii cherry 1 morcov 6 ciuperci sotate ulei de măsline zeama de la 1 lămâie sare piper Mod de preparare: Speli […]
Piept de curcan cu spanac
Piept de curcan cu spanac din: piept de curcan, spanac, usturoi, bacon, vin, sare, piper, cartofi, cascaval. Ingrediente: 1 kg piept de curcan dezosat 500 g spanac 2 linguri ulei 4-5 căţei de usturoi 12 felii bacon 100 ml vin alb 100 ml apă sare piper Pentru garnitură: 4 cartofi 16 felii caşcaval Mod […]
Cotlet de porc la cuptor cu sos
Cotlet de porc la cuptor cu sos din: cotlet de porc, kaizer, cartofi, vin, usturoi, pasta de tomate, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cotlet de porc, fără os 6 felii kaizer 6 felii cartofi 200 ml vin roşu 3-4 căţei de usturoi 2-3 linguri pastă de tomate sare piper Mod de preparare: Tai cotletul […]
Chiftelute din fasole
Chiftelute din fasole din: fasole, usturoi, patrunjel, ceapa, morcov, pastarnac, faine, paine, sare, piper. Ingrediente: 300 g fasole 4-5 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel 1 ceapă 1 morcov 1 păstârnac sare piper făină 2 felii pâine Mod de preparare: Speli în mai multe ape fasolea şi o laşi peste noapte la înmuiat. O […]
Degetele de pui
Degetele de pui din: piept de pui, ou, miere, mustar, fulgi de porumb, sare, ulei, piper. Ingrediente: 400 g piept de pui dezosat şi fără pieliţe 1 ou bătut 1 lingură miere 1 linguriţă muştar 2 căni fulgi de porumb, fărâmiţat piper sare ulei, pentru prăjit Mod de preparare: Tai pieptul de pui în […]
Ciorba de varza acra cu carnati
Ciorba de varza acra cu carnati din: cartofi, ceapa, morcovi, orez, carnat, zeama de varza, ardei, pasta de ardei, bulion, patrunjel, ulei, smantana, sare, piper. Ingrediente: 2 cartofi 1 ceapă 1 morcov 2 linguri orez 1 cârnat afumat 2 căni zeamă de varză acră câteva frunze de varză acră 1 ardei gras sare piper 1 […]
Peste cu sos de busuioc
Peste cu sos de busuioc din: file de peste, usturoi, sare, piper, ulei de masline, busuioc, smantana, lamaie, ulei, cartofi. Ingrediente: 2 fileuri de peşte 4 căţei de usturoi 1 praf de sare piper 1 lingură ulei de măsline 6-7 frunze busuioc 100 g smântână zeamă de lămâie, după gust 2-3 linguri ulei cartofi natur […]
Rulada cu carne de porc si ciuperci
Rulada cu carne de porc si ciuperci din: pulpa de porc, ciuperci, cimbru, usturoi, unt, oua, ceapa, sare, piper, bacon, ulei. Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 500 g ciuperci cimbru 3 căţei de usturoi 50 g unt 2 ouă 1 ceapă sare piper 10 felii bacon 2 linguri ulei Mod de preparare: Topeşti […]
Musaca (2016)
Musacaua (greacă μουσακάς; română musaca; turcă musakka; slavă sudică: мусака/musaka; armeană:Մուսակա; arabă مسقعة musaqqaa) este un aliment prezent în special în bucătăria țărilor din Balcani și Orientul Îndepărtat. Cuvântul musaca vine din arabă și înseamnă servit rece. În limba română a ajuns din limba Greacă. Varianta grecească a acestui fel de mâncare este dealtfel și […]
Mancare cu carnati si castane
Mancare cu carnati si castane din: ulei, carnati, ceapa, telina apio, ciuperci, vin, supa de vita, castane, pasta de tomate, dafin, amidon, patrunjel, cartofi, smantana, mustar cu boabe. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea-soarelui 16 cârnaţi proaspeţi 2 cepe, feliate subţire 3 tulpini de ţelină Apio, curăţate şi feliate subţire 200g de ciuperci mici, tăiate […]
Inghetata de menta cu coacaze
Inghetata de menta cu coacaze din: lapte, zahar, frisca, menta, ciocolata, coacaze. Ingrediente: 250 ml lapte 150 g zahăr 500 ml frişca lichidă 40 g frunze de mentă 5 gălbenuşuri 100 g ciocolată de menaj amăruie 100 g coacăze Mod de preparare: Speli coacăzele şi frunzele de mentă şi le laşi la scurs. Amesteci […]
Placinta cu peste si cartofi
Placinta cu peste si cartofi din: fileuri de peste alb, file de somon, file de merluciu afumat, lapte, ceapa, dafin, unt, faina, spanac, vin, marar, cartofi, unt, cascaval, crema de branza. Ingrediente: 500g fileuri groase de peşte alb, precum cod sau merluciu, pielea îndepărtată 500g file gros de somon, pielea îndepărtată 300g file de merluciu […]
Cum se prepara Ciolan afumat pe varza acra calita (VIDEO)
Ciolan afumat pe varza acra calita: Ingrediente: 2 verze murate 1 ceapă 2 linguri untură de porc (sau 5-6 linguri ulei) 1 ciolan afumat 500 ml suc de roşii 1 cutie roşii în bulion 1 pahar vin alb 1 lingură boabe de piper 2-3 foi de dafin cimbru uscat seminţe de mărar chimen, Cum se […]
Jeleu de portocale rosii
Jeleu de portocale rosii din: gelatina, portocale, suc de portocale, prosecco, smantana, zahar, iaurt, roinita. Ingrediente: 5 foi de gelatină albă 6 portocale 250 ml suc de portocale roşii 750 g zahăr 200 ml prosecco (vin spumant) 150 ml smântână pentru gătit 1 lingură de zahăr vanilat 150 g iaurt natural 1 lingură de zeamă […]
Lichior de oua cu scortisoara
Lichior de oua cu scortisoara din: lapte, oua, frisca, rom, coniac, zahar pudra, scortisoara, mar. Ingrediente: 500 ml lapte 5 ouă 50 ml frişca 100 ml rom 100 ml coniac 150 g zahăr pudră 1/2 baton scorţişoară feliuţe de măr, opţional Mod de preparare: Separi gălbenuşurile de albuşuri. Freci gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea […]
Cruson din vin alb cu portocale
Cruson din vin alb cu portocale din: vin, rom, suc de portocale, portocale. Ingrediente: 750 ml vin alb 1 păhărel rom 7 linguri suc de portocale 6 felii portocale Mod de preparare: Pui pe foc vinul alb, romul şi sucul. Laşi până când ajunge la punctul de fierbere şi dai vasul deoparte. Serveşti caldă, […]
Minifrigari spaniole
Minifrigari spaniole din: cartofi, ulei, rozmarin, ardei, chorizo, crema de branza, usturoi, patrunjel. Ingrediente: 200g de cartofi, decojiţi şi tăiaţi în 24 de cuburi de 2cm 1 lingură ulei de floarea soarelui 2 linguriţe de rozmarin proaspăt, tocat fin sau 1/2 linguriţă de rozmarin uscat 1 ardei roşu mare, seminţele îndepărtate, tăiat în 24 de […]
Reteta dulceata de zmeura
Reteta dulceata de zmeura din: zmeura, zeama de lamaie, zahar, gelfix. Ingrediente: 1 kg zmeură curăţată zeama de la o jumătate de lămâie 500 g zahăr 1 plic Gelfix Extra Mod de preparare: Speli bine zmeura şi o pui la scurs. Jumătate din fructe le zdrobeşti, le pui într-o cratimă şi le stropeşti cu […]
Pachetele de curcan cu bacon
Pachetele de curcan cu bacon din: piept de curcan, bacon, mustar, sos de soia, sare, piper, vin, apa. Ingrediente: 1/2 piept de curcan 10-12 felii bacon 3 linguri muştar iute 1 linguriţă sos de soia sare piper 200 ml vin alb 100 ml apă Mod de preparare: Tai pieptul de curcan cubuleţe. Amesteci muştarul […]
Crostini Nicoise
Crostini Nicoise din: bagheta, ulei, ansoa, usturoi, ceapa, pasta de rosii, capere, fulgi de ardei iute, masline, parmezan, busuioc. Ingrediente: 1 baghetă de 150g, tăiată în 24 de felii (mărunţeşte capetele într-un robot de bucătărie pentru a obţine un pesmet, apoi congelează-l) 3 linguri ulei de măsline extravirgin, plus extra pentru turnat deasupra 6 fileuri […]
Cum se prepara Clătite de dovleac cu susan (VIDEO)
Clătite de dovleac cu susan: Cum se prepara Clătite de dovleac cu susan: Pofta buna!