miercuri, 9 martie 2016

Retete De Mancare gustoase # 21 (2016)

Retete De Mancare

Ficatei de pui cu sos

Ficatei la cuptor

Ficatei la cuptor din: ficatei, cartofi, lapte, bulion, ceapa, usturoi, patrunjel, boia. Ingrediente: 1 kg ficăţei 3-4 cartofi 1/2 l lapte 3 linguri bulion 1 ceapă 3-4 căţei de usturoi pătrunjel verde boia dulce   Mod de preparare: Speli bine ficăţeii şi îi fierbi timp de 5 minute în lapte. Tai cartofii cubuleţe şi îi […]
Tocanita de ficatei cu marar

Tocanita de ghebe cu ficatei

Tocanita de ghebe cu ficatei din: ghebe, ficatei, ceapa, morcov, bulion, ulei, sare, piper, busuioc, patrunjel. Ingrediente: 1 kg ghebe 1/2 kg ficăţei de pasăre 2 cepe mari 1 morcov 2 linguri bulion 2 linguri ulei sare piper busuioc 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Speli bine ghebele şi le tai bucăţele mai mici, […]
 
Prajituri pentru Craciun

6 Prajituri pentru Craciun

Prajituri pentru Craciun: Reteta zilei: Prajitura cu afine si nuci   Prajitura cu afine si nuci din: unt, zahar brun, afine, nuci, faina, praf de copt, bicarbonat, sare, zahar, oua, esenta de vanilie, coaja de lamaie, lapte batut, frisca. Poate te intereseaza si Prajitura cu mere si rubarba Ingrediente topping: 1/4 cana unt nesărat 3/4 […]
Lichior_de_cacao

Lichior de cacao

Lichior de cacao din: alcool, apa, smantana, zahar, cacao, cappuccino. Ingrediente: 500 ml alcool 1 l apă 250 g smântână dulce 1 kg zahăr 4 linguri cacao 4 linguri cappuccino   Mod de preparare: Fierbi apa cu zahărul, până se topeşte zahărul şi rezultă un sirop. Adaugi imediat cacao şi cappuccino, amestecând continuu să nu […]
 
Coaste_picante_de_porc_la_cuptor_cu_sos_barbeque_04

Reteta zilei: Coaste picante de porc la cuptor cu sos barbeque

Coaste picante de porc la cuptor cu sos barbeque din: coaste de porc, ulei, usturoi, ketchup, otet de mere, sos worcestershire, apa, zahar, zahar brun, sare, piper, sirop de artar, mustar, praf de chili, boia de ardei, turmeric, piper rosu, praf de usturoi, praf de ceapa. Ingrediente:  2 kg coaste de porc Ingrediente sos barbeque: […]
Ciorba de mazare si morcovi

Ciorba de mazare si morcovi

Ciorba de mazare si morcovi din: mazare, morcovi, ceapa, faina, zeama de lamaie sau otet, ulei, condimente, sare, piper, smantana, marar. Ingrediente: 300 g mazăre 2-3 morcovi 1 ceapă 1 lingură făină zeama de la 1 lămâie sau oţet ulei condimente sare piper 150 g smântână 1 legătură mărar   Mod de preparare: Cureţi ceapa […]
 
Omleta_cu_legume

Omleta cu legume si nucsoara

Omleta cu legume si nucsoara din: oua, lapte, ardei iuti, ardei gras, ceapa verde, miez de nuca, fasole mung, usturoi, ciuperci, ulei nucsoara, dafin, cimbru, rosii, fenicul, otet, sare, piper, sos de rosii. Ingrediente: 4 ouă 80 ml lapte doi ardei iuţi un ardei gras ceapă verde 100 g miez de nucă 140 g fasole […]
Prajitura_cu_nuci_si_rodie

Prajitura cu nuci si rodie

Prajitura cu nuci si rodie din: oua, zahar, lapte, ulei, zahar vanilat, praf de copt, faina, ciocolata neagra, nuca, zahar candel, budinca de vanilie, limeta, lamaie, rodie. Ingrediente: 4 ouă 130 g zahăr 550 ml lapte 75 ml ulei zahăr vanilinat 5 g praf de copt 100 g făină 300 g ciocolată neagră 100 g […]
 
Rulada impletita

Rulada impletita

Rulada impletita din: bacon sau kaizer, piept de pui, carne tocata, boia, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 kg bacon sau kaizer mai slăbuţ 1 kg piept de pui dezosat 1/2 kg carne tocată boia iute sare piper ulei   Mod de preparare: Tai fâşii bucata de bacon sau ceri la magazin când o cumperi să […]
Placinta_cu_branza_si_spanac

Placinta cu branza si spanac

Placinta cu branza si spanac din: spanac, ceapa, usturoi, ulei de masline, iaurt, feta, sare, pipe, marar, salata verde, ardei. Ingrediente: Pentru umplutură: 400 g spanac fiert şi scurs o ceapă un căţel de usturoi ulei de măsline 100 g iaurt 200 g brânză feta sare piper o legătură de mărar salată verde ardei pentru […]
 
Sarmale_cu_nuci_si_carne_de_vita

Sarmale cu nuci si carne de vita

Sarmale cu nuci si carne de vita din: foi de vita, carne de vita, orez, nuca ceapa, condimente, sare, ulei, bulion. Ingrediente: foi de viţă opărite 500 g carne de vită o cană de orez 200 g nucă trei cepe condimente după gust (piper, boia dulce, oregano, cimbru, busuioc) sare ulei bulion   Mod de […]
Pizza_cu_salata_de_porumb_si_dovlecei_04

Reteta zilei: Pizza cu salata de porumb si dovlecei

Pizza cu salata de porumb si dovlecei din: porumb, dovlecei, ceapa rosie, busuioc, ulei de masline, sare, piper, salata de porumb cu dovlecei, aluat de pizza, mozzarella. Ingrediente salata:  1 kg porumb 2 dovlecei, cuburi ½ ceapa rosie, cuburi 4-6 frunze proaspete de busuioc 1 lingura ulei de masline 1 linguriță sare ½ lingurita piper […]
 
Rulada_cu_nuca

Rulada cu nuca

Rulada cu nuca din: faina, drojdie, zahar tos, sare, oua, unt, lapte, nuca, zahar pudra, zahar vanilat, scortisoara, esenta de rom. Ingrediente: 500 g făină 15 g drojdie 75 g zahăr tos 5 g sare 4 ouă 175 g unt 200 ml lapte dulce 200 g miez de nucă 40 g zahăr pudră două pliculeţe […]
Placinta_cu_zmeura_si_banane

Placinta cu zmeura si banane

Placinta cu zmeura si banane din: foi de placinta, banane, nuca de cocos, scortisoara, zmeura, zahar brun, portocala, lamaie, zahar vanilat, unt, miez de nuca, migdale, ghimbir confiat, ou, sos de menta. Ingrediente: 300 g foi de plăcintă 6 banane 100 g nucă de cocos 10 g scorţişoară 300 g zmeură 130 g zahăr brun […]
 
Pui la cuptor cu legume_cuptor

Reteta pui cu legume la cuptor

Reteta pui cu legume la cuptor din: pui, ceapa, ardei, rosii, ciuperci, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1 pui mare 2-3 cepe 2-3 ardei 4 roşii 10 ciuperci proaspete mai mari 2-3 căţei de usturoi piper sare   Mod de preparare: Speli şi cureţi bine puiul, condimentezi pe interior şi pe exterior. Tai toate legumele julien […]
Prajituri pentru Craciun

5 Prajituri pentru Craciun

Prajituri pentru Craciun: Reteta zilei: Prajitura cu migdale si lapte de soia   Prajitura cu migdale si lapte de soia din: migdale macinate, faina, praf de copt, sare, zahar brun, ulei de porumb, lapte de soia, lamaie, apa de flori de portocale, esenta de vanilie. Poate te intereseaza si : Prajitura cu gem de prune, […]
 
Ardei_umpluti_si_verdeata

Ardei umpluti si verdeata

Ardei umpluti si verdeata din: ardei, carne tocata, ceapa, orez, bulion, cimbru, piper, foi de dafin, rosii, ulei, sare, verdeata. Ingrediente: 12 ardei graşi 1 kg carne tocată 2-3 cepe 1 ceşcuţă de orez 3-4 linguri bulion cimbru piper foi de dafin 3-4 roşii puţin ulei sare verdeaţă tocată   Mod de preparare: Amesteci carnea […]
Rulouri_de_porc_cu_sunca_morcov_si_kaizer

Rulouri de porc cu sunca, morcov si kaizer

Rulouri de porc cu sunca, morcov si kaizer din: muschi de porc, sunca, kaizer, morcovi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 10 bucăţi muşchi de porc 10 bucăţi şuncă presată 10 bucăţi kaizer 5 morcovi potriviţi fierţi puţin ulei sare piper   Mod de preparare: Baţi bucăţile de muşchi cu ciocanul de şniţele până obţii nişte foi […]
 
Gaina_in_sos_de_sardele

Gaina in sos de sardele

Gaina in sos de sardele din: gaina, unt, faina, sardele, lamaie, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 găină 20 g unt 1 lingură făină 200 g sardele 1 lămâie 1 legătură pătrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Cureţi găina, o pârleşti, o speli, o zvânţi şi apoi o sărezi. Pui găina la fiert pentru […]
Placinta_cu_branza_stafide_si_lamaie

Placinta cu branza, stafide si lamaie

Placinta cu branza, stafide si lamaie din: branza, oua, foi de placinta, zahar, esenta de vanilie, esenta de rom, stafide, margarina, ulei, lamaie. Ingrediente: 1 kg branza 8 oua 1 pachet foi de plăcintă 1/2 kg zahăr esenţe de vanilie şi rom 200 g stafide 1/2 pachet margarină lămâie rasă ulei   Mod de preparare: […]
 
Friptura_de_vita_cu_legume_coapte_pe_pat_de_orez_05

Reteta zilei: Friptura de vita cu legume coapte pe pat de orez

Friptura de vita cu legume coapte pe pat de orez din: vita, ulei de masline, sare, piper, praf de usturoi. Ingrediente:  2 fripturi de vita 2 linguri ulei de măsline 1 lingura condimente pentru carnea de vita 1 cană de orez brun 1 broccoli, rupt buchetele 2 fire praz, curățat și tocat ½ ceapa rosie, […]
Tort_delicios_cu_fructe

Tort delicios cu fructe

Tort delicios cu fructe din: oua, apa, zahar, praf de copt, sare, crema, lapte, compot de piersici, banane, frisca, nectarine, pere, struguri. Ingrediente: Pentru blat: 6 oua 6 linguri apă 12 linguri zahăr 1 plic praf de copt 1 praf de sare Pentru prima crema: 1 plic de cremă de prăjituri cu gust de ciocolată […]
 
Reteta_pastrav_cu_legume_la_cuptor

Reteta pastrav cu legume la cuptor

Reteta pastrav cu legume la cuptor din: pastrav, rosii, ardei, ceapa, ulei, apa, foi de dafin, sare, piper, vin. Ingrediente: 6 bucăţi păstrăv 2-3 roşii 2 ardei 2 cepe 100 g ulei puţină apă foi de dafin piper sare puţin vin alb   Mod de preparare: Cureţi bine peştele, îl speli şi îl condimentezi cu […]
Prajituri pentru Craciun

4 Prajituri pentru Craciun

Prajituri pentru Craciun: Reteta zilei: Prajitura cu umplutura de nuci   Prajitura cu umplutura de nuci din: faina, sare, zahar, unt, zahar brun, ou, galbenus, esenta de vanilie, ciocolata, nuci, frisca, inghetata de vanilie. Poate te intereseaza si: Clatite cu smantana Tarta delicioasa cu visine si vanilie Crema de zahar ars cu blat de cacao […]
 
Purcelusi

Purcelusi

Purcelusi din: faina, unt, cartofi, branza de vaci, sare, ou. Ingrediente: 250 g făină 250 g unt 250 g cartofi fierţi şi pasaţi 250 g brânză de vaci 2 linguriţe sare 1 ou întreg bătut cu 1 linguriţă de sare   Mod de preparare: Amesteci ingredientele şi frămânţi un aluat moale. Laşi la rece timp […]
Masa de Craciun

9 Retete Culinare pentru Masa de Craciun

Retete Culinare pentru Masa de Craciun: Reteta zilei: Chiftelute de porc si vita marinate   Chiftelute de porc si vita marinate din: carne vita, carne de vitel, carne de porc, oua, branza, patrunjel, usturoi, pesmet, apa, sare, piper, ulei de masline, sos de rosii.   Ingrediente: 1 kg carne de vita, tocata ½ kg carne […]
 
Prajiturele_de_ciocolata_cu_alune_si_curmale_04

Reteta zilei: Prajiturele de ciocolata cu alune si curmale

Prajiturele de ciocolata cu alune si curmale din: alune, curmale, fulgi de ciocolata. Ingrediente:  ½ ceașcă alune, decojite și prăjite 8 curmale, fără sâmburi ¼ ceasca fulgi de ciocolata Mod de preparare: Pregatiti ingredientele. Într-un blender, pasati alunele timp de 3 secunde, apoi se adaugă curmale și fulgi de ciocolata. Procesati pentru aproximativ 30 de […]
Reteta placinta cu ceapa

Placinta cu ceapa si carne tocata

Placinta cu ceapa si carne tocata din: foi de placinta, ceapa, carne tocata, smantana, branza, oua, faina, ulei, condimente, patrunjel. Ingrediente: 3-4 foi de plăcintă 3 cepe 300 g carne tocată 200 g smântână 150 g brânză rasă 2 ouă 2 linguri făină ulei condimente pătrunjel tocat   Mod de preparare: lei foile de plăcintă […]
 
Rata aromata in sos de vin rosu

Rata aromata in sos de vin rosu

Rata aromata in sos de vin rosu din: rata, miere, melasa, ulei de masline, scortisoara, sare de mare, rozmarin, cartofi, vin rosu, dulceata de trandafiri. Ingrediente: 1 raţă 2 linguri miere 1 linguriţă melasă 4 linguri ulei de măsline cu aromă de lămâie 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată sare de mare 2 crenguţe de rozmarin (frunzele […]
Musaca de cartofi, dovlecei si vinete

Musaca de cartofi, dovlecei si vinete

Musaca de cartofi, dovlecei si vinete din: cartofi, dovlecei, vinete, oua, concentrat de legume, piper, pasta de rosii. Ingrediente: 6 cartofi 2 dovlecei 4 vinete 10 ouă 2 linguriţe concentrat de legume 1 linguriţă piper 2 linguri pastă de roşii   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi vinetele de coajă. Dovleceii îi speli bine şi […]
 
Crochete cu sunca si branza cheddar

Crochete sarbesti

Crochete sarbesti din: cartofi, carne de vita, oua, ceapa, verdeata, faina, pesmet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi mai mari 500 g carne de vită tocată 2 ouă 1 ceapă mare 4 linguri verdeaţă (pătrunjel, mărar) făină pesmet ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai cuburi. Apoi îi […]
Mousse_de_vanilie_cu_zmeura_si_limete

Mousse de vanilie cu zmeura si limete

Mousse de vanilie cu zmeura si limete din: zeama de limeta, frisca lichida, vanilie, oua, amidon, zahar, gelatina, zmeura, capsuni, apa. Ingrediente: un sfert de cană de zeamă de limetă o jumătate de cană frişcă lichidă două batoane de vanilie 6 ouă două linguri de amidon un sfert de cană de zahăr două linguri de […]
Reteta_tortilla_de_patatas

Reteta tortilla de patatas

Reteta tortilla de patatas din: cartofi, oua, sare, ulei. Ingrediente: 5-6 cartofi mari 7-8 ouă sare ulei   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi tai în cubuleţe, apoi îi prăjeşti. După ce s-au prăjit, îi scoţi din ulei şi baţi ouăle cu o furculiţă, apoi adaugi puţină sare. După aceea torni ouăle peste cartofii prăjiţi, […]
Sarlota_ruseasca

Sarlota ruseasca

Sarlota ruseasca din: piscoturi, lapte, oua, zahar, gelatina, faina, firsca, fructe zaharisite, compot de ananas. Ingrediente: 300 g pişcoturi 500 ml lapte 6 ouă 200 g zahăr 5 foi gelatină 1 linguriţă feculă (făină extrasă din cartofi) 1 plic zahăr vanilat 350 g frişcă 1 lingură fructe zaharisite 1 compot de ananas (opţional)   Mod […]
 
File de peste cu fasole

Kebab de peste

Kebab de peste din: file de pangasius, patrunjel, usturoi, sare, ulei. Ingrediente: 500 g file de pangasius 1 legătură pătrunjel usturoi după gust sare ulei   Mod de preparare: Mărunţeşti bine peştele cu satârul, toci mărunt pătrunjelul şi usturoiul şi le amesteci. Condimentezi amestecul cu sare şi piper şi formezi chifteluţe pe care le frigi […]
Baclava cu alune si smochine

Baclava cu alune si smochine

Baclava cu alune si smochine din: nuci, alune, scortisoara, foi de placinta, unt, smochine, zahar, suc de lamaie. Ingrediente: 100 g nuci măcinate 150 g alune prăjite şi pisate 5 g scorţişoară măcinată 1 pachet foi de plăcintă 200 g unt 200 g smochine tăiate 200 g zahăr + 50 g zahăr pentru umplutură sucul […]
 
Telina cu sos de ciuperci

Ciuperci umplute la cuptor cu verdeata

Ciuperci umplute la cuptor cu verdeata din: ciuperci, marar, patrunjel, ulei de masline, cascaval sau mozzarella, sare, piper. Ingrediente: câteva ciuperci mari (4 ciuperci de persoană) mărar şi pătrunjel verde ulei de măsline extravirgin caşcaval sau mozzarella sare piper   Mod de preparare: Rupi codiţele şi decojeşti ciupercile. Speli ciupercile şi codiţele, iar după aceea […]
Friptura_de_vita_cu_legume_la_tigaie_04

Reteta zilei: Friptura de vita cu legume la tigaie

Friptura de vita cu legume la tigaie din: vita, condimente, ulei de masline, unt, cartofi, praz, usturoi, ciuperci, fasole. Ingrediente:  2 fripturi de vita 1 ½ linguri condimente 2-4 linguri ulei de măsline 2 linguri unt 1 cartof, tocat 1 praz, curățat și tocat 2 catei de usturoi, zdrobit 1 cana ciuperci, curățate și tăiate […]
 
Cuib_de_viespi

Cuib de viespi

Cuib de viespi din: drojdie, zahar, oua, lapte, apa, sare, unt sau margarina, miez de nuca, esenta de vanilie. Ingrediente: Pentru aluat: 1 pliculeţ de drojdie uscată 250 g zahăr 4 ouă 250 ml lapte 100 ml apă călduţă 1/2 linguriţă sare Pentru cremă: 100 g unt sau margarină 20 g miez de nucă măcinată […]
Gogosari umpluti cu hribi

Gogosari umpluti cu hribi

Gogosari umpluti cu hribi din: gogosari, otet, apa, hribi, zahar, ulei, sare, foi de dafin, boabe de piper, boabe de  mustar. Ingrediente: 3 kg gogoşari 1 l oţet 1 cană apă circa 1,5 kg hribi 250 g zahăr 250 ml ulei 1 lingură sare foi de dafin boabe piper boabe muştar   Mod de preparare: […]
 
Prajitura_gustoasa_cu_branza_si_dovleac

Prajitura gustoasa cu branza si dovleac

Prajitura gustoasa cu branza si dovleac din: biscuiti, zahar, ulei, pesmet, unt, lapte, branza de vaci, oua, dovleac, scortisoara, cuisoare, nucsoara. Ingrediente: Pentru blat: 500 g biscuiţi de ovăz simpli 50 g zahăr 50 ml ulei 100 g pesmet 100 g unt 2-3 linguri lapte Pentru cremă: 400 g brânză de vaci 2 ouă 500 […]
Coltunasi cu branza

Coltunasi cu branza

Coltunasi cu branza din: faina, oua, lapte, sare, branza de vaci, unt, smantana, marar. Ingrediente: Pentru aluat: 2 ceşti făină 2 ouă 1/2 ceaşcă lapte sare Pentru umplutură: 1 pachet brânză de vaci 1/2 pachet unt 150 g smântână mărar tocat mărunt   Mod de preparare: Frămânţi aluatul şi îl împărţi în doau. Din fiecare […]
 
Prajituri pentru Craciun

3 Prajituri pentru Craciun

Prajituri pentru Craciun: Reteta zilei: Prajitura cu ovaz si stafide   Prajitura cu ovaz si stafide din: sos de mere, ou, zahar brun, esenta de vanilie, nucsoara, sare, praf de copt, unt, lapte, stafide, ovaz. Poate te intereseaza si: Ciocolata de casa cu sirop de agave Desert cu smochine proaspete Prajituri cu ciocolata neagra si […]
Corabie

Corabie

Corabie din: piept de pui, frunze de andiva, cartofi. Ingrediente: 1/2 piept de pui fără piele fript la grătar 2 frunze de andivă (salată verde) spălate şi şterse cu un prosop de hârtie 4-5 cartofi         Mod de preparare: Speli foarte bine cartofii şi îi fierbi în coajă. După ce au fiert, […]
 
Salata_de_pui_cu_taietei_de_orez_04

Reteta zilei: Salata de pui cu taietei de orez

Salata de pui cu taietei de orez din: piept de pui, limeta, usturoi, coriandru, busuioc, ulei de canola, sare, zahar brun, otet de vin, lamaie, sos de peste, ghimbir, fulgi de piper rosu, taietei de orez, alune, ceapa verde, castraveti, morcovi. Ingrediente pentru carnea de pui:  1 kg piept de pui, taiat fasii 1 limeta, […]
Preparate rafinate pentru Craciun

8 Retete Culinare pentru Masa de Craciun

Retete Culinare pentru Masa de Craciun: Reteta zilei: Supa de porc cu varza chinezeasca murata   Supa de porc cu varza chinezeasca murata din: carne de porc, usturoi, ghimbir, fulgi ardei rosu, varza chinezeasca murata, zeama de varza chinezeasca murata, apa, tofu, ceapa verde.   Ingrediente: ½ kg carne de porc , taiata bucati 1 […]
 
Placinta canadiana cu dovleac

Placinta delicioasa cu dovleac

Placinta delicioasa cu dovleac din: aluat, dovleac, zahar, scortisoara, margarina. Ingrediente: 1 pachet aluat congelat miezul de la 1 dovleac mare 1 cană zahăr 1 pachet scorţişoară 4 pacheţele zahăr vanilat 2 linguri margarină 1 pliculeţ zahăr pudră cu gust de vanilie   Mod de preparare: Dai dovleacul pe răzătoarea cu ochiuri mari, îl amesteci […]
Minieclere

Minieclere

Minieclere din: apa, oua, faina, ulei, sare, zahar, lapte. Ingrediente: Pentru cojile de eclere: 2 căni apă 8 ouă 400 g făină 200 ml ulei 1 praf de sare Pentru cremă: 4 gălbenuşuri 2 albuşuri 200 g zahăr + 4 linguri de zahăr 150 g făină 1 l lapte 3 pliculeţe zahăr vanilat   Mod […]
 
Chiftelute pane

Chiftelute gustoase si picante

Chiftelute gustoase si picante din: carne de porc si vita, ardei iute, ceapa, oua, usturoi, marar, sare, paine. Ingrediente: 1 kg carne de porc + vită 1 ardei iute 2 cepe 4 ouă 5 căţei de usturoi mărar sare 3-4 felii de pâine înmuiată   Mod de preparare: Dai prin maşina de tocat carnea, ardeiul, […]
Mousse_de_capsune

Mousse de capsune

Mousse de capsune din: capsune, zahar, albus, zeama de lamaie, frisca batuta. Ingrediente: 5 pahare de căpşuni un pahar de zahăr un albuş o jumătate de pahar de zeamă de lămâie două pahare frişcă bătută   Mod de preparare: Se bat cu telul, timp de 5 minute sau până când compoziţia se îngroaşă puţin, căpşunile împreună […]
 
Retete Simple si Gustoase pentru Craciun

7 Retete Culinare pentru Masa de Craciun

Retete Culinare pentru Masa de Craciun: Reteta zilei: Supa de porc cu fasole si salata   Supa de porc cu fasole si salata din: carne de porc, fasole, supa de pui, ceapa, napi, cartofi, carnati picanti, salata creata.   Ingrediente: 1/2 kg carne de porc, cuburi 2 cutii de fasole supa de pui 1 ceapa, […]
Chifle turcesti

Chifle turcesti

Chifle turcesti din: drojdie, sare, zahar, apa, lapte, ulei, ou, piure de cartofi, faina, ceapa, carne tocata, ardei, pasta de tomate. Ingrediente: 42 g drojdie 1 linguriţă sare 2 linguri zahăr 1 pahar apă 1 pahar lapte 1 pahar ulei 1 ou 200 g piure de cartofi 700 g făină Pentru umplutură: 2 cepe 250 […]
 
Macaroane milaneze cu cascaval

Macaroane milaneze cu cascaval

Macaroane milaneze cu cascaval din: macaroane, sunca, limba, ciuperci, cascaval, unt, sare. Ingrediente: 500 g macaroane 100 g şuncă 100 g limbă 100 g ciuperci 150 g caşcaval 100 g unt sare   Mod de preparare: Pui macaroanele în apă clocotită şi le laşi să fiarbă conform instrucţiunilor de pe pachet. Adaugi la fiert şl […]
Salsa_picanta_de_rosii_cu_pepene_05

Reteta zilei: Salsa picanta de rosii cu pepene

Salsa picanta de rosii cu pepene din: pepene, sare, rosii, ardei iute, ceapa rosie, coriandru, suc de lime, sare, chips-uri tortilla. Ingrediente:  2 cesti cuburi de pepene verde fără semințe 1 linguriță de sare 2 roșii, cubulete 1 ardei iute, fara semințe și tocat ½ ceapa rosie tocata marunt ¼ ceasca coriandru tocat suc de […]
 
Prajituri pentru Craciun

2 Prajituri pentru Craciun

Prajituri pentru Craciun: Reteta zilei: Prajitura cu lamaie si zahar caramelizat   Prajitura cu lamaie si zahar caramelizat din: unt, zahar pudra, faina, sare de mare, oua, zahar, coaja de lamaie, suc de lamaie. Ingrediente aluat:  1/2 cana unt nesărat 1/2 cană zahăr pudră 1 cană făină sare de mare Ingrediente topping: 2 oua 3/4 […]
Supa - crema de legume cu friganele

Supa crema de rosii cu ficat de pasare

Supa crema de rosii cu ficat de pasare din: ficat de pasare, rosii, ceapa, patrunjel, pastarnac, dovlecel, ou, sare. Ingrediente: 1 kg ficat de pasăre 1 kg roşii 2 cepe 2 rădăcini pătrunjel 1 păstârnac 1 dovlecel frunze de pătrunjel 1 ou sare   Mod de preparare: Speli ficăţeii şi îi cureţi de pieliţe, apoi […]
 
Chiftele cu zacusca

Chiftele cu zacusca

Chiftele cu zacusca din: carne tocata, ceapa, paine, patrunjel, sare, piper, vinete, ardei, ulei, bulion, foaie de dafin. Ingrediente: Pentru chiftele: 400 g carne tocată 1 ceapă 1 felie de pâine pătrunjel verde sare piper Pentru zacuscă: 2 vinete 1 ceapă 3-4 ardei graşi 3 linguri de ulei 2 linguri de bulion 1 foaie de […]
Retete Simple si Gustoase pentru Craciun

6 Retete Culinare pentru Masa de Craciun

Retete Culinare pentru Masa de Craciun: Reteta zilei: Tocanita de porc pe pat de orez fiert   Tocanita de porc pe pat de orez fiert din: carne de porc, sare, sos worcestershire, ketchup, usturoi, ghimbir, ulei, ceapa, rosie, condimente, zahar brun, apa, piper, ardei iute, cimbru, limeta, otet, varza chinezeasca, orez fiert. Ingrediente: 1kg carne […]
 
Smochine_umplute_cu_crema_de_vanilie

Smochine umplute cu crema de vanilie

Smochine umplute cu crema de vanilie din: smochine, scortisoara, ciocolata, oua, zahar, faina, lapte, zahar vanilat, sare. Ingrediente: 6 smochine (mai moi) praf de scortişoară bucăţele de ciocolată Pentru crema de vanilie: 4 ouă 250 g zahăr (după gust) o cană de făină 3 1/2 căni cu lapte 6 pliculeţe zahăr vanilat un praf de […]
 
How_to_make_Chocolate_Macarons

How to make Chocolate Macarons (VIDEO)

Follow this step-by-step video for perfect looking and tasting macarons. Note: It is important to “age” your egg whites by leaving them room temperature for 3 days. The use of tapioca starch provides more body to the macaron shells. The measurements of this recipe is only in grams as that is the most accurate scale. […]
 
Prajitura_de_casa_cu_mere_05

Reteta zilei: Prajitura de casa cu mere

Prajitura de casa cu mere din: unt, zahar, zahar vanilat, esenta de vanilie, oua, lamaie, faina, praf de copt, mere, zahar pudra. Ingrediente:  ½ ceasca unt, plus 1 lingurita de unt, la temperatura camerei ⅔ cana de zahar 1 pachet zahar vanilat 1 lingurita esenta de vanilie 2 oua 1 lamaie, coaja rasa 1/1/2 cani […]
Reteta pizza cu legume

Pizza delicioasa cu legume

Pizza delicioasa cu legume din: faina, ulei, zahar, busuioc, drojdie, apa, malai, rosii, usturoi, masline, ardei capia, ceapa, capere, parmezan, sare, piper, sos picant de ardei, busuioc verde.   Ingrediente: 500 g făină 4 linguri ulei zahăr 10 g busuioc uscat drojdie 375 ml apă mălai 300 g roşii cherry usturoi 250 g măsline doi ardei […]
Tartine cu somon fume si ridichi

Tartine cu somon fume si ridichii

Tartine cu somon fume si ridichii din: somon fume, mascarpone, ceapa, lamaie, sare, piper, patrunjel, salata verde, ardei iuti, ridichi. Ingrediente:  7 felii de somon fume 2-3 linguri de mascarpone câteva fire de ceapă verde (sau ceapă uscată) puţină zeamă de lămâie sare piper pătrunjel tocat câteva frunze de salată verde doi ardei iuţi două […]
 
Caracatita_in_sos_de_oregano_si_vin_alb

Caracatita in sos de oregano si vin alb

Caracatita in sos de oregano si vin alb din: caracatita, vin alb, ulei de masline, otet balsamic, dafin, ardei iute, oregano, lamaie, sare, piper. Ingrediente: o caracatiţă două pahare de vin alb 50 ml ulei de măsline două linguri de oţet balsamic 3-4 foi de dafin un ardei iute oregano lămâie sare piper   Mod […]
Tort de mere cu goji

Tort de mere cu goji

Tort de mere cu goji din: mere, zahar, oua, unt, lapte, goji, faina, frisca, portocale. Ingrediente: 10 mere două căni de zahăr 8 ouă unt o jumătate de litru de lapte goji făină frişcă portocale   Mod de preparare: Se topeşte zahărul într-o oală mare. Merele se curăţă şi li se scoate cotorul. In locul acestuia […]
 
Pui_cu_Black_Fungus_si_legume

Pui cu Black Fungus si legume

Pui cu Black Fungus si legume din: piept de pui, ciuperci, morcov, ceapa, mangetout, ardei rosu, usturoi, ghimbir, sos de peste, sos de stridii, sos de soia, ulei de palmier. Ingrediente: 500 g piept de pui tăiat fâşii subţiri 100 g ciuperci uscate 150 g morcov tăiat rondele o ceapă medie tăiată în opt părţi […]
Colaci_simpli

Colaci simpli

Colaci simpli din: faina, apa, sare, zahar, drojdie. Ingrediente: un kilogram făină 650 ml apă o linguriţă cu vârf cu sare o linguriţă cu vârf cu zahăr tos 15 g drojdie uscată făină pentru tapetat   Mod de preparare: Drojdia se pune într-un bol cu puţină apă călduţă şi zahărul tos. Se adaugă făină cât […]
 
Salata_cu_fidea_de_orez_si_creveti

Salata cu fidea de orez si creveti

Salata cu fidea de orez si creveti din: taitei de orez, creveti, ardei, tofu, ceapa, marar, sos de sooia, supa de pui, ulei de susan, vin, otet de orez, zahar, ghimbir, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 200 g tăiţei de orez 400 g creveţi decorticaţi doi ardei capia 400 g brânză tofu un ardei iute 4 […]
Sushi_cu_avocado_si_ardei

Sushi cu avocado si ardei

Sushi cu avocado si ardei din: orez, castravete, avocado, ardei capia, otet de orez, pasta wasabi, zahar, vin de orez, susan, alge nori, migdale, fistic, sare, piper, sos de soia, tofu. Ingrediente: 50 g orez integral un castravete un avocado doi ardei capia copţi 50 ml oţet de orez pastă wasabi 50 g zahăr 50 […]
 
Rulouri_cu_zmeura_si_pesmet

Rulouri cu zmeura si pesmet

Rulouri cu zmeura si pesmet din: foi de placinta, unt, zmeura, pesmet, zahar tos, scortisoara, nucsoara, sirop de zmeura, migdale, fistic, nuca, ciocolata alba, esenta de menta, frisca, sos de menta, pere. Ingrediente: foi de plăcintă 50 g unt 300 g zmeură 50 g pesmet 100 g zahăr tos scorţişoară 3 g nucşoară 100 ml […]
Prajituri pentru Craciun

Prajituri pentru Craciun

Prajituri pentru Craciun: Reteta zilei: Prajitura cu afine si aroma de migdale   Prajitura cu afine si aroma de migdale din: unt, zahar, faina, lapte batut, praf de copt, esenta de migdale, esenta de vanilie, oua, afine. Ingrediente:   1 cană unt 2 cani de zahar 3 cesti faina 1 cană lapte bătut ¼ linguriță […]
 
Somon_la_cuptor_cu_sos_de_ardei_iute_04

Reteta zilei: Somon la cuptor cu sos de ardei iute

Somon la cuptor cu sos de ardei iute din: somon, sos de ardei iute, portocala, lamaie, ceapa verde, sare, piper. Ingrediente:  1 file de somon ¾ cană sos de ardei iute 1 portocala 1 lamaie 3 cepe verzi, tocate 1 linguriță de sare ½ lingurita piper proaspat macinat Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 170C. […]
Idei pentru Craciun

5 Retete Culinare pentru Masa de Craciun

Retete Culinare pentru Masa de Craciun: Reteta zilei: Cozi de porc cu sos barbeque la gratar   Cozi de porc cu sos barbeque la gratar din: cozi de porc, condimente, sos barbeque, lamaie. Ingrediente: 3-4 cozi de porc, sarate 1 lingura de condiment, dupa gust 1/2 ceasca sos barbeque 1/2 de lamaie   Mod de […]
 
Tocana haiduceasca cu carne de porc

Tocana haiduceasca cu carne de porc

Tocana haiduceasca cu carne de porc din: spata de porc, slanina, untura, ceapa, sare, rosie, ardei, boia, faina, smantana. Ingrediente: 1 kg spată de porc 100 g slănină afumată 2 linguri de untură 150 g ceapă sare 1 roşie 1 ardei boia 1 lingură de făina 200 g smântână   Mod de preparare: Cureţi carnea […]
Supa_de_carne_cu_paste

Supa de carne cu paste

Supa de carne cu paste din: piept de pui, morcovi, ardei gras, cartofi dulci, praz, ceapa, chimen, usturoi, dafin, rosii, pasta de tomate, paste, lamaie, telina, ulei, sare, piper, iaurt, patrunjel. Ingrediente: două piepturi de pui doi morcovi doi ardei graşi doi cartofi dulci praz două cepe chimen usturoi o frunză de dafin o conservă […]
 
Salata_cu_peste_afumat_si_avocado

Salata cu peste afumat si avocado

Salata cu peste afumat si avocado din: avocado, peste afumat, salata rucola, ciuperci, ridichi, castraveti, ardei capia, ardei iute, lamaie, miere, mustar cu seminte, ulei de masline, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: doi avocado 500 g peşte afumat 200 g salată rucola 100 g ciuperci 4 ridichi roşii doi castraveţi verzi un ardei capia un ardei […]
Gauffre_cu_physalis_si_caramel

Gauffre cu physalis si caramel

Gauffre cu physalis si caramel din: faina, sare, unt, frisca, oua, praf de copt, lapte, zahar, zahar vanilat, fructe physalis. Ingrediente: 250 g făină 4 g sare 200 g unt 400 ml frişcă 4 ouă un pliculeţ praf de copt 300 ml lapte 220 g zahăr tos 3 pliculeţe zahăr vanilinat 300 g fructe physalis […]
 
Telina cu sos de ciuperci

Ciuperci umplute cu carnati afumati

Ciuperci umplute cu carnati afumati din: unt, ulei, ceapa, ciuperci, sunca, cascaval, carnat, sare, piper. Ingrediente: 100 g unt 100 ml ulei 2 cepe 16 ciuperci potrivit de mari 400 g şuncă sau salam de şuncă 400 g caşcaval 1 cârnat uscat sare piper   Mod de preparare: Cureţi ciupercile de pieliţa albă şi de […]
Tortilla_cu_vita_si_guacamole_05

Reteta zilei: Tortilla cu vita si guacamole

Tortilla cu vita si guacamole din: vita, condimente pentru taco, ardei iute, cola, suc de limeta, tortilla, guacamole, salata verde, smantana, branza. Ingrediente:  2 kg friptura de vita 1½ linguri condimente pentru taco 1 ardei iute 2-4 cesti cola 1 limeta, stoarsa tortilla guacamole salata verde, tocata smantana brânză maruntita Mod de preparare: Pregatiti ingredientele. […]
 
Idei pentru Masa de Craciun

4 Retete Culinare pentru Masa de Craciun

Retete Culinare pentru Masa de Craciun: Reteta zilei: Orez cu coada de porc si spanac   Orez cu coada de porc si spanac din: spanac, usturoi, ceapa, ardei gras, cimbru, telina, ardei iute, orez brun, ulei de masline, piper, lapte de cocos, apa, supa, coada de porc.   Ingrediente: 2 cesti de spanac, tocat 3 […]
Prajitura_Armonia

Prajitura Armonia

Prajitura Armonia din: oua, zahar, nuci sau alune, faina, lapte, unt, ciocolata. Ingrediente: 5 albuşuri 200 g zahăr pudră 200 g nuci sau alune mărunţite 2 linguri făină Pentru cremă: 10 gălbenuşuri 120 ml lapte 100 g zahăr 2 pliculeţe zahăr vanilat 400 g unt Pentru decor: 50 g ciocolată albă 40 g ciocolată neagră […]
 
Ciorba cu fidea si peste

Ciorba cu fidea si peste

Ciorba cu fidea si peste din: macrou, paste, morcovi, mazare, ardei grasi, telina, ceapa, fasole verde, varza de Bruxelles, pasta tomate, rosii, bors, ulei, dafin, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 800 g macrou 200 g paste doi morcovi 200 g mazăre doi ardei graşi o ţelină 5 cepe mici 300 g fasole verde 300 g varză […]
Aperitive_dulci_cu_mure

Aperitive dulci cu mure

Aperitive dulci cu mure din: mure, lapte dulce, unt, sare, faina, oua, lamai, zahar, amidon, zahar vanilat, scortisoara, zahar pudra, nucsoara, menta verde. Ingrediente: 400 g mure 225 ml lapte dulce 125 g unt 3 g sare 140 g făină 7 ouă două lămâi 50 g zahăr tos 15 g amidon două pliculeţe zahăr vanilinat […]
 
Leberwurst

Leberwurst

Leberwurst din: ficat de porc, carne de porc, ceapa, slanina, lapte, piper, nucsoara, sare, ienibahar, intestine de porc. Ingrediente: ficat de porc carne de porc egală ca şi greutate cu cantitatea de ficat 2 cepe 150 g slănină 100 ml lapte dulce 1/2 linguriţă de piper pisat nucşoară sare ienibahar intestine de porc   Mod […]
Figurine_din_paine

Figurine din paine

Figurine din paine din: paine, pasta de ton, pate de porc, crema de branza, sunca de pui, rosii cherry, castravete, oua, marar, ceapa, icre, ridichi, masline. Ingrediente: 4 felii pâine toast de secară 4 felii pâine graham 4 felii pâine integrală 4 felii pâine cu lapte pastă de ton pate de porc cremă de brânză […]
 
Placintica cu branza

Placinta cu branza si rodie

Placinta cu branza si rodie din: foi de placinte, branza de vaci, telemea, oua, zahar, gris, iaurt, zahar vanilat, lamaie, prtocala, stafide, rodii, scortisoara, unt, menta, sos de zmeura, migdale, nuci, fistic. Ingrediente: un pachet foi de plăcintă 600 g brânză de vaci 400 g telemea 4 ouă 100 g zahăr 50 g griş 200 […]
Preparate rafinate pentru Craciun

3 Retete Culinare pentru Masa de Craciun

Retete Culinare pentru Masa de Craciun: Reteta zilei: Rasol de porc la cuptor cu aroma de portocale si capere   Rasol de porc la cuptor cu aroma de portocale si capere din: rasol de porc, piper, piper rosu, seminte de fenicul, rozmarin, cimbru, patrunjel, coaja de portocala, usturoi, capere, sare.   Ingrediente: 1 rasol de […]
 
Noodles_cu_parmezan_si_seminte_de_susan_07

Reteta zilei: Noodles cu parmezan si seminte de susan

Noodles cu parmezan si seminte de susan din: noodles, usturoi, unt, ulei de masline, parmezan, condimente, sos de peste, zahar brun, seminte de susan, ceapa verde. Ingrediente:  1 pachet (200 g) noodles 6 catei de usturoi, tocat 2 linguri (30 g) de unt nesărat 2 linguri de ulei de măsline 5 linguri parmezan ras Ingrediente […]
Pulpe_de_pui_picante_cu_salata

Pulpe de pui picante cu salata

Pulpe de pui picante cu salata din: ciocanele de pui, usturoi, morcovi, telina, mere, ceapa, nucsoara, scortisoara, boia iute, sos de soia, rozmarin, miere, otet de mere, salata verde, sare, piper, seminte de susan, sos de parmezan. Ingrediente: 8 ciocănele de pui usturoi 3 morcovi o ţelină două mere o ceapă roşie nucşoară scorţişoară boia […]
 
Prajitura_cu_frisca_si_nuci

Prajitura cu frisca si nuci

Prajitura cu frisca si nuci din: margarina, zahar, galbenus, faina, lapte sau otet, amoniac, frisca, nuci. Ingrediente: Pentru foi: 150 g margarină 150 g zahăr 4 gălbenuşuri 600 g făină 2 linguri lapte sau oţet 1 linguriţă amoniac Pentru cremă: 1 kg frişcă bătută 500 g nuci măcinate   Mod de preparare: Amesteci zahărul cu […]
Chiftelute de ciuperci cu sos

Chiftelute fierte din ficat cu sos de rosii

Chiftelute fierte din ficat cu sos de rosii din: ficat, ceapa, franzela, oua, unt, patrunjel, sare, piper, boia, zeama de carne, sos de rosii. Ingrediente: 600 g ficat 3 cepe 4 felii miez de franzelă 4 ouă 4 linguri unt 4 linguri pătrunjel tocat sare piper boia zeamă de carne sos de roşii   Mod […]
 
Tort_delicios_cu_portocale

Tort delicios cu portocale

Tort delicios cu portocale din: oua, zahar, faina, dulceata de portocale, lapte, gelatina, smantana. Ingrediente: Pentru blat: 8 ouă 100 g zahăr 120 g făină 300 g dulceaţă de portocale Pentru umplutură: 4 gălbenuşuri 100 g zahăr 1/4 l lapte 2 plicuri de gelatină granulată 250 g smântână dulce (pentru frişcă)   Mod de preparare: […]
Retete Simple si Gustoase pentru Craciun

2 Retete Culinare pentru Masa de Craciun

Retete Culinare pentru Masa de Craciun: Reteta zilei: Rulada de porc cu ciuperci   Rulada de porc cu ciuperci din: ciuperci, ulei de masline, ceapa, carne de porc, sare, piper, patrunjel.   Ingrediente: 500gr ciuperci 2 linguri de ulei de masline 1 ceapa 3 kg carne de porc, dezosata 1 lingura sare 1 lingura de […]
Smoothie_de_cirese_cu_banane_si_lapte_de_migdale_06

Reteta zilei: Smoothie de cirese cu banane si lapte de migdale

Smoothie de cirese cu banane si lapte de migdale din: cirese, cacao, banana, lapte de migdale, gheata, frisca. Ingrediente:  1 cană cireșe congelate 2 linguri cacao 1 banana, feliata 1 cana de lapte de migdale neîndulcit 4 cuburi de gheata frisca si cirese, pentru servire Mod de preparare: Puneti ciresele in blender. Adaugati banane și […]
Peste alb fiert in sos de vin

Peste alb fiert in sos de vin

Peste alb fiert in sos de vin din: peste, vin alb, ceapa, unt, sare, piper, unt, faina, galbenus, smantana, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 kg peşte (cod) 150 ml vin alb sec 1 ceapă 50 g unt sare piper Pentru sos: 100 g unt 100 g făină 1 gălbenuş 200 g smântână zeama în care […]
 
Ciorba_cu_galuste_si_patrunjel

Ciorba cu galuste si patrunjel

Ciorba cu galuste si patrunjel din: morcovi, ceapa, patrunjel, telina, gogosari, rosii, pulpe de pui, oua, gris. Ingrediente: 4 morcovi 1 ceapă 1 rădăcină de pătrunjel 1/2 ţelină 2 gogoşari 2 roşii 2 pulpe de pui 2 ouă 8 linguri de griş pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi ceapa şi o tai mărunt, apoi o […]
Carne_de_vitel_in_sos_de_ceapa

Carne de vitel in sos de ceapa

Carne de vitel in sos de ceapa din: carne de vitel, ceapa, ardei, concentrat de legume, scortisoara, verdeata, boia. Ingrediente: 1 kg carne de vitel 5 cepe mari 2 ardei graşi puţin concentrat de legme scorţişoară verdeaţă boia   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt şi apoi tai şi ardeiul. Adaugi boiaua şi […]
 
Pasta_de_branza_telemea

Pasta de branza telemea

Pasta de branza telemea din: oua, telemea, smantana. Ingrediente: 5 ouă 250 g telemea 250 g smântâna     Mod de preparare: Fierbi ouăle tari, iar când sunt fierte, le cureţi şi le dai prin răzătoarea mică. La fel procedezi şi cu telemeaua. Faci un sos din maioneză şi smântână, apoi pui într-un castron 1 […]
Reteta prajitura cu mere

Prajitura cu mere si frisca

Prajitura cu mere si frisca din: oua, zahar, faina, praf de copt, mere, scortisoara, frisca. Ingrediente: 6 ouă 12 linguri de zahăr 12 linguri de făină 1 praf de copt 2 plicuri zahăr vanilat 2 kg mere scorţişoară 1 cutie mică de frişcă lichidă   Mod de preparare: Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile […]
 
Lichior_cu_votca_si_lamaie_verde

Lichior cu votca si lamaie verde

Lichior cu votca si lamaie verde din: lamai, votca, vanilie, zahar, apa. Ingrediente: 6 lămâi verzi (lime) 500 ml votcă (sau alcool dublu rafinat) de min. 38% 1 baton vanilie (sau 4 plicuri zahăr vanilat) 200 g zahăr alb tos apă   Mod de preparare:   Speli lămâile în apă fierbinte şi le decojeşti atent, […]
Pate_cu_castane_si_masline

Pate cu castane si masline

Pate cu castane si masline din: soia, castane, ciuperci, ceapa, usturoi, masline, cimbru, vin alb, cuisoare, nucsoara, scortisoara, sare, ulei, piper, paine cu seminte, ardei capia, dovlecei. Ingrediente: 200 g soia boabe 200 g castane 200 g ciuperci o ceapă usturoi 200 g măsline cimbru 200 ml vin alb demisec două cuişoare 2 g nucşoară […]
 
Curcan umplut cu nuci

Curcan umplut cu nuci

Curcan umplut cu nuci din: curcan, miez de nuca, ceapa, ulei, oua, pesmet, rom, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 curcan 500 g miez de nucă 500 g ceapă 200 ml ulei 5-6 ouă 100 g pesmet alb 50 ml rom sare piper pătrunjel verde tocat   Mod de preparare: Cureţi curcanul, îl speli, îl ştergi […]
Muschi cu mirodenii

Muschi cu mirodenii

Muschi cu mirodenii din: muschi de porc sau de vita, boia, sare, piper, vin, cimbru, busuioc, oregano, miere, mustar, slaninuta, seminte de susan, ceapa, ficat, verdeata, muraturi, oua. Ingrediente: 1 bucată de muşchi de porc sau de vită boia sare piper vin cimbru busuioc oregano miere muştar slăninuţă tocată seminţe de susan ceapă ficat verdeaţă […]
 
Tort_Opera

Tort Opera

Tort Opera din: unt, faina, oua, zahar, amidon, migdale, ciocolata, smantana, esenta de cafea, cafea. Ingrediente: Pentru blat şi cremă: 150 g unt gras 100 g făină 5 ouă 200 g zahăr 100 g amidon de porumb 100 g migdale mărunţite 400 g ciocolată de menaj 250 ml smântână lichidă 10 ml esenţă de cafea Pentru […]
Morcov murat

Reteta zilei: Morcovi murati cu ceapa si ghimbir

Morcovi murati cu ceapa si ghimbir din: morcovi, ceapa, apa, otet, zahar, seminte de mustar, seminte de telina, seminte de coriandru, turmeric, ghimbir, sare. Ingrediente:  2 kg morcovi, felii 1/4 ceapa, felii subțiri 2 cesti de apa 2 cani oțet 3 cesti de zahăr 1 lingurita seminte de mustar 1 lingurita semințe de țelină 1 […]
 
Bors de praz cu verdeata

Bors de praz cu verdeata

Bors de praz cu verdeata din: praz, masline, ceapa, ulei, orez, patrunjel, leustean, morcovi, rosii, bors, apa. Ingrediente: 800 g praz 50 g măsline 100 g ceapă 150 g ulei 150 g orez 1 legătură pătrunjel verde 100 g morcovi 200 g roşii 1 l borş 1 legătură leuştean 2 l apă   Mod de […]
Retete de post: Fasole batuta

Retete de post: Fasole batuta

Retete de post: Fasole batuta din: fasole, ulei, condiment, zeapa, usturoi, ketchup. Ingrediente: 300 g fasole albă uscată (boabe) 1 pahar de ulei de floarea soarelui 2 linguri de condiment vegetal 1 căpăţână usturoi (sau 1 lingură usturoi uscat) 1-2 linguri de ketchup 1 ceapă uscată   Mod de preparare: Speli fasolea în 2-3 ape […]
 
Conopida cu rosii si usturoi

Conopida cu rosii si usturoi

Conopida cu rosii si usturoi din: conopida, ulei de masline, rosii, otet de vin, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 conopidă de circa 1 kg 100 ml ulei de măsline 2 roşii 1/3 pahar de oţet de vin roşu 2-3 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: lei o conopidă […]
Ardei umpluti cu pui si masline

Ardei gustosi umpluti cu ciuperci

Ardei gustosi umpluti cu ciuperci din: ardei, ciuperci, fulgi de ovaz, rosii, boia, sare, piper, suc de rosii. Ingrediente: 4 ardei graşi 500 g ciuperci 2 linguri fulgi de ovăz 2 roşii 1 linguriţă boia sare piper 2 pahare suc de roşii   Mod de preparare: Căleşti ceapa tocată în 2 linguri de ulei, presari boiauă, […]
 
Craciunita

Craciunita

Craciunita din: oua, mac, nuca de cocos, zahar, lapte, faina, margarina, piscoturi, cacao. Ingrediente: 7 oua 100 g mac 100 g nucă de cocos 200 g zahăr 200 ml lapte 50 g făină 1 pachet margarină 1 plic zahăr vanilat 200 g pişcoturi Pentru glazură şi decor: 4 linguri zahăr 3 linguri lapte 2 linguri […]
Chiftele cu soia

Chiftele cu soia

Chiftele cu boabe de soia din: soia, fulgi de ovaz, pesmet, cartof, ceapa, usturoi, condiment, boia, maghiran, cimbru, sare. Ingrediente: 1 1/2 cană soia fiartă 1/2 cană fulgi de ovăz fierţi 1/4 cană pesmet 1 cartof răzuit 1 ceapă mare tăiată mărunt 4 căţei de usturoi răzuiţi 1 linguriţă condiment 1 linguriţă boia dulce 1/4 […]
 
Mix_de_carnati_cu_naut_si_cartof_dulce_08

Reteta zilei: Mix de carnati cu naut si cartof dulce

Mix de carnati cu naut si cartof dulce din: carnati, ulei de masline, usturoi, cartof dulce, piper cayenne, boia de ardei, praf de chili, sare, piper, naut, patrunjel. Ingrediente:  2 ​​cârnați, felii 1/2 lingura ulei de masline 2 catei de usturoi, tocat 1 cartof dulce, decojit, ras 1 varf de cutit piper cayenne ¼ lingurita […]
Paine_cu_dovleac_si_mac

Paine cu dovleac si mac

Paine cu dovleac si mac din: faina, drojdie, dovleac, sare, zahar, ulei, apa sau lapte, seminte de mac. Ingrediente: 1 kg făină 1 cub de drojdie 1 dovleac mai mic 1 linguriţă sare 1 linguriţă zahăr 2 linguri ulei 1 cană cu apă călduţă (sau lapte) seminţe de mac   Mod de preparare: Cerni făina […]
 
Retete rafinate de Craciun

Retete Culinare pentru Masa de Craciun

Retete Culinare pentru Masa de Craciun: Reteta zilei: Frigarui de porc cu sos de piersici   Frigarui de porc cu sos de piersici din: ceapa rosie, ulei de nuci de macademia, nuca de cocos, sos de peste, suc de mere, pasta de tomate, usturoi, piper, friptura de porc, piersici, unt topit, ardei iute, otet de […]
Iepure_cu_legume_si_paste_orzo

Iepure cu legume si paste orzo

Iepure cu legume si paste orzo din: iepure, morcovi, paste orzo, masline, rosii in suc, ceapa, usturoi, vin alb, ulei, curry, scortisoara, cimbru, dafin, cuisoare, sare, piper, paturnjel, ardei iute, coriandru. Ingrediente: un iepure 4 morcovi 200 g paste orzo 300 g măsline verzi două conserve roşii in suc 3 cepe usturoi 300 ml vin […]
 
Salata_de_linte_cu_legume

Salata de linte cu legume si busuioc

Salata de linte cu legume si busuioc din: linte, usturi, morcovi, telina, ceapa, ciuperci, ardei iute, ulei, otet, mustar. Ingrediente: 200 g linte verde usturoi doi morcovi o ţelină mică două cepe roşii 80 g ciuperci uscate un ardei iute 80 ml ulei 30 ml oţet 15 g muştar cu seminţe 5 g busuioc verde […]
Paine fara gluten cu ardei iute

Paine cu masline si mozzarella

Paine cu masline si mozzarella din: faina, lapte, smantana, praf de copt, ou, sare, masline, mozzarella, ulei de masline. Ingrediente: 600 g făină 100 ml lapte 2 linguri smântână 1 plic praf de copt 1 ou sare măsline fără sâmburi mozzarella ulei de măsline   Mod de preparare: Intr-un castron, amesteci făina cu praful de […]
 
Coronita de purcel cu legume la cuptor

Coronita de purcel cu legume la cuptor

Coronita de purcel cu legume la cuptor din: sira de porc afumata, telina, ceapa, morcov, dafin, cartofi, broccoli, morcovi, ceapa verde, ardei gras, sare, piper. Ingrediente: o bucată de şiră de porc afumată o ţelină o ceapă un morcov două frunze de dafin Pentru fiert: 6-7 cartofi 6-8 bucheţele de broccoli 2-3 morcovi o legătură […]
Retete Simple si Gustoase pentru Craciun

15 Preparate pentru masa de Craciun

Preparate pentru masa de Craciun: Reteta zilei: Paste de orez cu carne de porc   Paste de orez cu carne de porc din: paste de orez, sos de stridii, sos de peste, suc de lamaie, sos sriracha, ulei, usturoi, porc, oua, ceapa, ardei gras, coriandru. Poate te intereseaza si Salata de paste cu pui fript […]
 
Ciorba_de_rosii_cu_pui

Ciorba de rosii cu pui

Ciorba de rosii cu pui din: aripi de pui, rosii, morcovi, telina, patrunjel, ceapa, orez, pasta de ardei dulce, ulei, usturoi, bors, dafin, cumbru, sare, piper, ardei iute, smantana, patrunjel. Ingrediente: 700 g aripi de pui 5 roşii doi morcovi o ţelină o rădăcină de pătrunjel 3 cepe 80 g orez 10 g pastă de […]
Gustare_picanta_06

Reteta zilei: Gustare picanta

Gustare picanta din: ceapa rosie, ardei iute, lamaie, rosii, coriandru, sare, chips-uri tortilla. Ingrediente:  1 cană de ceapă roșie, tocata 2 ardei ardei iuti, felii 2 lămâi, stoarse 2.5 cani rosii, tocate 1/2 cana coriandru proaspat, tocat 1 linguriță de sare chips-uri tortilla Mod de preparare: Se pun ardeii iuti in blender. Se adauga ceapa rosie. […]
 
Sufleu_de_ciocolata_cu_gutui

Sufleu de ciocolata cu gutui

Sufleu de ciocolata cu gutui din: ciocolata neagra, zahar, unt, oua, frisca cacao, amidon, sare, migdale, gutui, lamaie, portocala, scortisoara, miere, unt, anason, migdale caramelizate, menta. Ingrediente: 300 g ciocolată neagră 150 g zahăr 65 g unt 6 ouă 50 ml frişcă 30 g cacao 15 g amidon 3 g sare 100 g migdale 3 […]
Totul_despre_hrisca_istoric_si_beneficii

Totul despre hrisca – istoric si beneficii

Se pare că hrişcă a fost cultivată pentru prima dată în China, în jurul anului 1000. în secolul al XIV-lea, planta a fost adusă în partea europeană a Rusiei de mongoli. Apoi a fost răspândită în centrul şi vestul Europei, ajungând în Anglia în secolul al XVII-lea. Mai apoi, coloniştii olandezi au adus-o în America […]
 
Mancare_de_fasole_cu_creste_de_cocos

Mancare de fasole cu creste de cocos

Mancare de fasole cu creste de cocos din: fasole verde, creste de cocos, rosii, pasta de tomate, ceapa, usturoi, faina, ulei, supa de pui. Ingrediente: un kg fasole verde (proaspătă, conservată sau congelată) 500 g creste de cocoş 3 roşii două linguri pastă de tomate două cepe mari  3-5 grăunţe de usturoi o lingură făină […]
Eszterhazy

Eszterhazy

Eszterhazy din: oua, zahar, nuci, faina, gelatina, apa, zahar vanilat, lapte, zahar, unt, coniac, gem de caise, fondant, ciocolata. Ingrediente: 10 albuşuri 300 g zahăr 330 g nuci măcinate 200 g făină 5 g praf gelatină 50 ml apă 250 ml lapte un pachet zahăr vanilinat 5 gălbenuşuri 120 g zahăr 300 g unt 50 […]
Preparate rafinate pentru Craciun

10 Preparate pentru masa de Craciun

Preparate pentru masa de Craciun: Reteta zilei: Sandwich-uri cu carne de porc afumata   Sandwich-uri cu carne de porc afumata din: pulpa de porc, pasta iute, bucatale de lemn, bere, varza alba, morcov, maioneza, otet de mere, zahar, seminte de telina, chifle, sos, muraturi, ridichi. Poate te intereseaza si Sandwich cu piept de pui si […]
Sos_de_caramel_cu_inghetata_de_vanilie_04

Reteta zilei: Sos de caramel cu inghetata de vanilie

Sos de caramel cu inghetata de vanilie din: lapte de cocos, zahar de cocos, sare de mare, esenta de vanilie, inghetata de vanilie. Ingrediente:  1 cutie lapte de cocos 1 cană de zahăr de nucă de cocos ¼-1/2 lingurita sare de mare 1 lingura esenta de vanilie inghetata de vanilie, pentru servire Mod de preparare: […]
 
Salata de heringi cu legume

Salata de hering si alge

Salata de hering si alge din: hering, orez brun, ardei capia, avocado, ceapa, usturoi, morcovi, nuci, porumb, foi alge, sos de soia, ulei de masline, ulei de susan, otet, boia iute, sare, piper. Ingrediente: 400 g hering marinat 150 g orez brun 4 ardei capia un avocado o ceapă usturoi doi morcovi nuci 100 g […]
Vanata_umpluta_cu_bacon

Vanata umpluta cu bacon

Vanata umpluta cu bacon din: vinete, cartofi, telemea, bacon, conopida, oua, rodie, morcovi, lapte, unt, sos de soia, otet, ulei de masline, sare, piper, cimbru, sos de ardei picant, sos de usturoi. Ingrediente: 4 vinete 4 cartofi 250 g telemea 250 g bacon 500 g conopidă 2 ouă o rodie 4 morcovi 250 ml lapte […]
 
Sufleu_de_legume_cu_chimen

Sufleu de legume cu chimen

Sufleu de legume cu chimen din: mazare, ardei grasi, fenicul, ceapa, usturoi, conopida, cartofi, amidon, telemea, oua, branza de vaci, lapte, unt, oregano, seminte de chimen, pesmet, sare, piper, salata verde. Ingrediente: 200 g mazăre doi ardei graşi un fenicul o ceapă usturoi 400 g conopidă 3 cartofi 30 g amidon 300 g telemea 5 […]
Legume cu piept de pui si foi de dafin

Pui cu legume asortate la cuptor

Pui cu legume asortate la cuptor din: pui, cartofi, morcovi, fasole verde, mazare, ceapa, vin alb sec, unt, ulei, ardei grasi, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: un pui 4 cartofi 3 morcovi 200 g fasole verde 200 g mazăre două cepe albe 500 ml vin alb sec 100 g unt 10 ml ulei de floarea-soarelui doi […]
 
Pui_cu_hrisca

Pui cu hrisca

Pui cu hrisca din: piept de pui, hrisca, sare, piper, usutroi, ulei de masline, unt, ceapa. Ingrediente: piept de pui o cană de hrişcă sare piper 2-3 căţei de usturoi ulei de măsline puţin unt o ceapă   Mod de preparare: Pieptul de pui se spală, apoi se usucă, se crestează, se condimentează cu sare, […]
Rulouri_de_manzat_cu_carne_tocata

Rulouri de manzat cu carne tocata

Rulouri de manzat cu carne tocata din: carne de manzat, verdeata, ulei, vin, dafin, sare, piper, faina, concentrat, ciuperci. Ingrediente: 1 kg carne de mânzat verdeaţă tocată ulei 1 pahar cu vin alb 1 foaie de dafin sare piper 1 lingură de făină 1 lingură concentrat cu gust de găină 10 ciuperci fierte   Mod […]
 
idei pentru masa de craciun, masa de craciun retete, idei masa festiva, retete pentru masa de craciun,

9 Preparate pentru masa de Craciun

Preparate pentru masa de Craciun: Reteta zilei: Muschi de porc in sos de mustar   Muschi de porc in sos de mustar din: muschiulet de porc, piper, unt, ulei de masline, sare, mustar cu boabe, supa de pui, paste.   Ingrediente: 1 muschiulet de porc, tăiat bucăți Piper proaspăt măcinat 1 lingura unt 1 lingura […]
Tarta de Craciun

Tarta de Craciun

Tarta de Craciun din: unt sau margarina, zahar, oua, faina, drojdie, cacao, sare, lapte. Ingrediente: 150 g unt sau margarină 300 g zahăr pudră 5 ouă 350 g făină 2 1/2 linguriţe drojdie uscată 50 g cacao 1/2 linguriţă sare 10 linguri lapte   Mod de preparare: Freci untul cu zahărul, adaugi ouăle bătute separat, […]
 
Ciuperci cu maioneza

Ciuperci cu maioneza

Ciuperci cu maioneza din: ciuperci, oua, ulei, zeama de lamaie, patrunjel, apa. Ingrediente: 300 g ciuperci 3-4 ouă 2 pahare ulei 2 linguri zeamă de lămâie 1 lingură pătrunjel verde tocat fin 1 l apă   Mod de preparare: Faci maioneza dintr-un gălbenuş fiert şi 3 crude, 2 pahare de ulei, 1 lingură zeamă de […]
Prajitura_Poliana

Prajitura Poliana

Prajitura Poliana din: oua, zahar, praf de copt, faina, nuca, lapte, esenta de rom, budinca, unt sau margarina. Ingrediente: Pentru blat: 7 ouă 9 linguri zahăr 1 praf de copt 8 linguri făină 200 g nucă măcinată Pentru sirop: 750 ml lapte 5 linguri zahăr 2 esenţe rom Pentru cremă: 3 plicuri budincă cu gust […]
 
Mic_dejun_cu_ou_si_frunze_de_sfecla_04

Reteta zilei: Mic dejun cu ou si frunze de sfecla

Mic dejun cu ou si frunze de sfecla din: frunze de sfecla, ceapa, usturoi, ulei de masline, otet balsamic,mustar dijon, mustar, sare, piper, oua, paine. Ingrediente:  1 legatura frunze de sfecla 2 cepe, tocate 2 catei de usturoi, tocat 1 lingura ulei de masline 1½ linguri otet balsamic 2 lingurite mustar dijon 2 lingurite seminte […]
Salata de sfecla cu usturoi

Salata gustoasa de sfecla rosie cu hrean

Salata gustoasa de sfecla rosie cu hrean din: sfecla, hrean, zahar, sare, ulei, otet. Ingrediente: 1 kg sfeclă roşie 1 rădăcină hrean 2 linguri zahăr sare 1/4 l ulei 1 linguriţă oţet   Mod de preparare: Coci sfecla roşie, apoi o cureţi de coajă şi o dai pe răzătoarea mare, într-un vas. Separat, cureţi o […]
 
Humus_cu_susan

Humus cu susan

Humus cu susan din: naut, pasta de susan, usturoi, ulei de masline, boabe muguri de pin şi/sau seminţe de susan, sare, piper, boia, patrunjel, rosii, lamaie. Ingrediente: 2 căni de năut boabe 5 linguri pastă de susan 1 căţel de usturoi 4 linguri ulei de măsline câteva boabe muguri de pin şi/sau seminţe de susan sare […]
Bulgarasi de orez

Orez cu struguri tamaiosi

Orez cu struguri tamaiosi din: struguri, orez, unt, faina, lichior de visine, coniac. Ingrediente: 1,2 kg struguri tămâioşi 300 g orez 150 g unt 50 g făină 100 ml lichior de vişine 50 ml coniac   Mod de preparare: Speli strugurii, alegi boabele, le pui într-o tavă smălţuită şi unsă cu unt, apoi le introduci […]
 
Sufleu de creier cu sos

Sufleu de creier cu sos

Sufleu de creier cu sos din: creier, lapte, unt, oua, sare, piper, otet, faina, pesmet. Ingrediente: 500 g creier 1/2 pahar lapte 75 g unt (50 g pentru sos şi 25 g pentru uns tava) 4 ouă sare piper 1 lingură oţet 2 linguri făină pesmet   Mod de preparare: Ţii creierul în apă rece […]
Prajitura de post cu gem

Prajitura de post cu gem

Prajitura de post cu gem din: zahar, ulei, gem, apa, bicarbonat, faina, arome, nuci. Ingrediente: 200 g zahăr 4 linguri ulei 4 linguri gem 1 cană cu apă 1 lingură rasă de bicarbonat făină arome nuci tăiate Pentru glazură: 2 linguri cacao 2 linguri zahăr 1 lingură apă 80 g margarină vegetală   Mod de […]
 
Retete rafinate pentru Craciun

8 Preparate pentru masa de Craciun

Preparate pentru masa de Craciun: Reteta zilei: Cotlete de porc la cuptor in crusta de sos de mustar cu miere   Cotlete de porc la cuptor in crusta de sos de mustar cu miere din: maioneza, mustar dijon, miere, praf de usturoi, boia de ardei afumat, sare, piper, ulei, cotlete de porc. Poate te intereseaza […]
Mamaliga_prajita_06

Reteta zilei: Mamaliga prajita

Mamaliga prajita din: malai, apa, sare, unt, parmezan, praf de usturoi, ulei. Ingrediente:  1 cană mălai 3.5 cesti de apa ¾ linguriță de sare 2 linguri unt ¼ cană parmezan ras ¼ linguriță praf de usturoi 1 lingura de ulei Mod de preparare: Adaugati apă și sare intr-o cratita și aduceti la fierbere la foc […]
 
Salata_de_pui_cu_morcovi_telina_si_mar

Salata de pui cu morcovi, telina si mar

Salata de pui cu morcovi, telina si mar din: morcovi, telina, piept de pui, mar, maioneza, sare, piper, usturoi, rosii, porumb, seminte de rodii, menta, ardei galben, topping. Ingrediente: 2-3 morcovi o ţelină 150 g piept de pui un măr maioneză sare piper 3 căţei de usturoi 6-7 roşii (de culoare galbenă în formă de […]
un alt fel de diplomat

Un alt fel de diplomat

Un alt fel de diplomat din: nuca, zahar pura, visine, stafide, unt, oua, cacao, zahar, faina. Ingrediente: Pentru cremă: o cană de nucă prăjită descojită şi tăiată bucăţi o cană zahăr pudră o cană vişine din vişinată fără sâmburi o jumătate de cană de stafide un pachet de unt un gălbenuş 3 linguri de cacao Pentru […]
 
Carnati_de_mistret

Carnati de mistret

Carnati de mistret din: muschi de mistret, slanina de porc, scaricica de porc, oase de porc, usturoi, condimente pentru carnati, zeama de varza. Ingrediente: 2 kg muşchi de mistreţ 500 g slănină de porc domestic crudă 500 g „scăricică” grasă de porc domestic 3-4 oase garf pentru ciorbă 5 căpăţâni de usturoi condimente pentru cârnaţi (după […]
Retete rafinate pentru Craciun

7 Preparate pentru masa de Craciun

Preparate pentru masa de Craciun: Reteta zilei: Muschi de porc cu sos de soia si ardei iute   Muschi de porc cu sos de soia si ardei iute din: muschi de porc, apa, otet de mere, sos de soia, usturoi, piper, dafin, ardei iute.  Poate te intereseaza si: Muschi de porc in sos de prune […]
 
Piept_de_gasca_afumat_cu_varza_caramelizata

Piept de gasca afumat cu varza caramelizata

Piept de gasca afumat cu varza caramelizata din: piept ed gasca, varza rosie, zahar, otet balsamic, portocala, usturoi, sare, piper, anason. Ingrediente: un piept gâscă (200-300 g) o varză mică roşie 2-3 linguri de zahăr (brun de preferinţă) 50 ml de oţet balsamic două felii de portocale 3 căţei de usturoi sare piper o floricică […]
Somon la cuptor sos de mango si rodii

Somon la cuptor sos de mango si rodii

Somon la cuptor sos de mango si rodii din: mango, rodie, ceapa verde, coacaze, coriandru, lamaie verde, ardei iuti, usturoi, sare, piper, somon, ulei, salata verde. Ingrediente: Pentru sos: 1 mango curăţat, tăiat cubulcţe 25 g seminţe rodie coada unui fir de ceapă verde 1 lingură coacăze uscate 2 linguri coriandru măcinat 1 lingură zeamă […]
 
Zabaglione

Zabaglione (varianta)

Zabaglione din: galbenusuri de ou, zahar pudra, vin. Ingrediente: 6 gălbenuşuri de ou 8 linguri zahăr pudră 100 ml vin Marsala (dacă nu găsiţi, puteţi folosi vinul Lacrima lui Ovidiu)       Mod de preparare: Freacă cu mixerul gălbenuşurile şi zahărul pudră, până când compoziţia devine o cremă albă şi omogenă. Pune crema la […]
Retete pentru Sarbatori

6 Preparate pentru masa de Craciun

Preparate pentru masa de Craciun: Reteta zilei: Muschiulet de porc la gratar cu sos worcestershire   Muschiulet de porc la gratar cu sos worcestershire din: muschiulet de porc, sos barbeque, jeleu de struguri, sos sriracha, sos worcestershire, usturoi, piper. Poate te intereseaza si: Cotlete de porc cu legume la gratar Muschiulet de porc la gratar […]
 
Paste_umplute_cu_branza_si_sos_de_rosii_08

Reteta zilei: Paste umplute cu branza si sos de rosii

Paste umplute cu branza si sos de rosii din: ulei de masline, ceapa, usturoi, carne de vita, vin rosu, pasta de tomate, rosii, sos de rosii, sare, piper, busuioc, patrunjel, oregano, ricotta, mozzarella, parmezan, busuioc, cannelloni. Ingrediente sos:  1 lingura ulei de masline ½ ceasca de ceapa tocata 4 căței de usturoi tocat 1 kg […]
Cotlet umplut cu fructe

Cotlet umplut cu fructe

Cotlet umplut cu fructe din: cotlet de porc, carne tocata, galbenus, ulei, vin, piersici, ananas, sare, piper, nucsoara. Ingrediente: 1 kg cotlet de porc 500 g carne tocată sărată amestecată cu 2-3 mere rase 1 gălbenuş 1 lingură ulei 1 pahar vin alb piersici şi ananas din compot sare piper nucşoară   Mod de preparare: […]
 
Rols

Rols

Rols din: lipie, crema de branza, masline, ardei, marar. Ingrediente: 1 foaie lipie libaneză medie 1 cutie cremă de brânză 10 măsline negre 1 ardei roşu mare mărar   Mod de preparare: Aşezi foaia de lipie şi o ungi uniform cu crema de brânză, iar deasupra pui măslinele tocate mărunt. Ardeiul roşu curăţat, spălat şi […]
Salata_cu_carne_de_vitel

Salata cu carne de vitel

Salata cu carne de vitel din: muschi de vitel, salata verde, ceapa, ardei, telina, morcov, vin, usturoi, sare, piper, parmezan, iaurt, smantana, zeama de lamaie, ulei. Ingrediente: 3 bucăţi de muşchi de viţel 1/2 salată verde 2 cepe (1 ceapă roşie, 1 ceapă albă) 1/2 ardei gras roşu 1/2 ardei gras verde 1/2 ţelină 1 […]
Cozonac_italienesc_cu_nuci_si_fructe

Cozonac italienesc cu nuci si fructe

Cozonac italienesc cu nuci si fructe din: oua, zahar, sare, scortisoara, faina, curmale, smochine, alune, nuci, migdale, cirese, coji de portocala, unt, dulceata de caise. Ingrediente: 3 oua 150 g zahar 3 plicuri zahăr vanilat 1/2 linguriţă sare 1/2 linguriţă scorţişoară 100 g făină 150 g curmale 300 g smochine 300 g alune nesărate 150 […]
Meniuri pentru Craciun

5 Preparate pentru masa de Craciun

Preparate pentru masa de Craciun: Reteta zilei: Snitele din cotlete de porc   Snitele din cotlete de porc din: cotlete de porc, oua, sare, piper, pesmet, faina, ulei, lamaie. Ingrediente:  4 cotlete de porc fara os 2 oua sare si piper 6 linguri pesmet 3 linguri de faina ulei lamaie, pentru servire Mod de preparare: […]
 
Ciocolata_calda_05

Reteta zilei: Ciocolata calda

Ciocolata calda din: sirop de artar, cacao, lapte de cocos, apa, sare, vanilie. Ingrediente sirop:  2 linguri sirop de artar 1 lingura cacao Ingrediente ciocolata calda: ¼ cană de cacao ¼ cană de sirop de artar 1 cană lapte de cocos 1 cană apă 1 vârf de cuțit de sare de mare 1 lingurita de […]
Farfalle cu ton si fasole alba

Farfalle cu ton si fasole alba

Farfalle cu ton si fasole alba din: farfalle, ton, fasole, ceapa, usturoi, ulei de masline, rosii, vin, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 600 g farfalle 400 g ton întreg (conservă) 250 g fasole boabe 1 ceapă 2 căţei de usturoi 4 linguri ulei de măsline 400 g roşii în bulion 100 ml vin roşu 1 legătură […]
 
Chiftele gustoase de linte

Chiftele gustoase de linte

Chiftele gustoase de linte din: linte, paine, ceapa, sare, piper, faina, ulei, usturoi, morcov, patrunjel, verdeata. Ingrediente: 250 g linte 1 felie de pâine 1 ceapă sare piper 1 lingură făină 2-3 linguri ulei usturoi 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel verdeaţă   Mod de preparare: Alegi lintea cu grijă, bob cu bob, ca să nu […]
Iahnie de fasole cu legume

Iahnie de fasole cu legume

Iahnie de fasole cu legume din: fasole, morcov, ceapa, ardei, rosii, foaie de dafin, marar, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g fasole albă 1 morcov 1 ceapă 1 ardei gras 3 roşii bine coapte 1 foaie de dafin 1 legătură de mărar sare piper 2 linguri ulei   Mod de preparare: Speli fasolea şi o […]
 
Rulade cu carne de curcan

Rulade cu carne de curcan

Rulade cu carne de curcan din: file de curcan, sunca, cascaval, spaghete, stafide, vin, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 4 fileuri de curcan 4 felii şuncă 150 g caşcaval 250 g spaghete 50 g stafide aurii 1 ceşcuţă vin alb sare piper ulei de măsline   Mod de preparare: Inmoi stafidele în vin şi […]
Spaghete cu vinete

Spaghete cu vinete

Spaghete cu vinete din: spaghete, vinete, suc de rosii, ceapa, piper, mozzarella, parmezan, ulei de masline, sare. Ingrediente: 500 g spaghete 2 vinete 500 ml suc de roşii 1 ceapă piper 1 mozzarella mică parmezan ulei de măsline sare   Mod de preparare: Cureţi vânătă de coajă şi o tai cubuleţe potrivit de măricele.Tai ceapa […]
 
Reteta dulceata de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui din: gutui, apa, zahar, zeama de lamaie, mere, anason. Ingrediente: Pentru dulceaţă: 1,4 kg gutui 2 pahare cu apă 1 kg zahăr zeama de la o lămâie Pentru peltea: cojile şi cotoarele cu tot cu sâmburi de la gutui 1 kg mere roşii zahăr 2 steluţe de anason (opţional)   […]
Sufleu_de_portocale

Sufleu de portocale

Sufleu de portocale din: portocale, zahar, nuci, oua, unt, rom. Ingrediente: 2 portocale 200 g zahăr 200 g nuci măcinate 4 ouă 30 g unt 1 lingură rom   Mod de preparare: Separi ouăle şi freci bine gălbenuşurile cu zahăr şi cu coajă de portocală rasă. Adaugi nucile, prăjite puţin şi date prin maşina de […]
 
Pui_continental

Pui continental

Pui continental din: pulpe de pui, supa crema de ciuperci, ciuperci, orez integral, sare. Ingrediente: 6 pulpe de pui 450ml supă-cremă de ciuperci pregătită în casă 200g ciuperci de Paris proaspete sau la cutie, tăiate felii (sunt ciuperci obişnuite, albe, rotunde, care se găsesc la supermarket) 500g de orez integral (maroniu) sare, după gust Mod de […]
Tort_diplomat_cu_ness

Tort diplomat cu ness

Tort diplomat cu ness din: oua, faina, cacao, zahar, unt, lapte, ness, cafea, ciocolata, frisca. Ingrediente: Pentru blat: 6 ouă 150 g făină 50 g cacao 150 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 30 g unt Pentru crema de ness: 4 gălbenuşuri 100 g zahăr 300 ml lapte 30 g făină 1 plic zahăr vanilat […]
 
Pilaf cu spanac

Pilaf haiducesc

Pilaf haiducesc din: orez, rosii, ulei, patrunjel, ceapa, ciuperci, piper, morcovi, telina, concentrat de legume. Ingrediente: 1 1/2 cană orez cu bob natural 4-5 roşii ulei pătrunjel 4-5 cepe verzi 1 cutie ciuperci piper măcinat 3 morcovi 1 ţelină mică concentrat de legume   Mod de preparare: Intr-un castron, speli orezul cu o jumătate de […]
Salata_de_pui_cu_praz_si_coriandru_04

Reteta zilei: Salata de pui cu praz si coriandru

Salata de pui cu praz si coriandru din: pui, lamaie, apa, ardei iute, sare de mare, piper, usturoi, praz, coriandru. Ingrediente:  1 pui gatit, tăiat în bucăți 1 lamaie 2-4 linguri apa 1 ardei iute sare de mare 1/4 lingurita piper negru 1 catel de usturoi 3 fire praz 2-3 linguri de coriandru tocat Mod […]
 
Idei pentru Masa de Craciun

4 Preparate pentru masa de Craciun

Preparate pentru masa de Craciun: Reteta zilei: Snitele de porc in crusta de pesmet   Snitele de porc in crusta de pesmet din: porc, oua, sare, piper, pesmet, faina, ulei. Ingrediente:  4 bucati carne de porc 2 oua sare și piper 6 linguri pesmet 3 linguri de faina ulei pentru prajit Mod de preparare: Bateti […]
Tipurile_de_vanilie

Tipurile de vanilie

Vanilia este aroma de bază pentru multe prăjituri şi deserturi şi poate fi cumpărată în multe forme. Mai jos este un ghid sumar al acestora. Păstăi. Au aroma cea mai pură. Păstăile de cea mai bună calitate sunt groase, pliabile şi lucioase. Se păstrează într-un container etanş pentru a nu se usca. Când le tai […]
 
Poale_in_brau_botosanene

Poale in brau botosanene

Poale in brau botosanene din: branza de vaci, smantana, faina, oua, zahar, sare, drojdie. Ingrediente: 1 kg brânză de vaci 500 g smântână 1,5 kg făină de grâu 3 ouă + 1 ou pentru uns tava 500 g zahăr sare drojdie   Mod de preparare: Din făină, sare, drojdie, ouă şi apă, frămânţi aluatul. Faci […]
Supa aita cu bulion

Supa aita cu bulion

Supa aita cu bulion din: gaturi de pui, telina, morcovi, usturoi, bulion, ulei, orez, oua, concentrat de legume, sare, patrunjel. Ingrediente: 1 tăviţă de gâturi de pui 1 ţelină mică 3 morcovi potriviţi 6 căţei de usturoi 100 ml bulion (de preferat de casă) ulei 1/2 cană orez 2 ouă 1 linguriţă concentrat de legume […]
 
Crochete_dunarene

Crochete dunarene

Crochete dunarene din: peste, unt, faina, ulei, ceapa, ciuperci, oua, foaie de dafin, zeama de lamaie, sare, piper, pesmet. Ingrediente: 400 g peşte (somn, crap, şalău) 500 g unt 2 linguri făină 1 lingură ulei ceapă rasă 150 g ciuperci 2 ouă 1 foaie dafin zeamă de lămâie sare piper Pentru pane: 1 ou făină […]
Reteta sufleu de cartofi

Sufleu gustos de cartofi

Sufleu gustos de cartofi din: cartofi, oua, pesmet, smantana, unt, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 6 ouă pesmet 1/2 pahar smântână unt ulei piper sare   Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă. Fierbi şi ouăle. Cureţi cartofii şi ouăle de coajă şi le tai rondele. Intr-o tavă aşezi în straturi: puţin ulei, […]
 
Pasta_tahini_04

Reteta zilei: Pasta tahini

Pasta tahini din: seminte de susan, ulei, sare. Ingrediente:  1 cană (140 g) semințe de susan 3-4 linguri ulei 1 vârf de cuțit de sare Mod de preparare: Intr-o tigaie, se adaugă semințele de susan și gatiti timp de 5 minute. Se lasă să se răcească complet înainte de utilizare. Într-un blender, se adaugă semințele […]
Supa de lamaie cu galuste din albus

Supa cu galuste (fara gluten)

Supa cu galuste (fara gluten) din: ou, apa, sare, ulei sau unt, faina de orez. Ingrediente: 1 ou 150 ml apă sare 50 ml ulei sau 50 g unt 150 g făină de orez   Mod de preparare: Separat, pregăteşti o supă obişnuită din zarzavat şi carne. Fierbi apa împreună cu uleiul. Când a clocotit, […]
 
Bladgeta

Bladgeta

Bladgeta din: apa, ulei de masline, sare, faina, alune sau nuci, scortisoara, zahar, cuisoare. Ingrediente: 2 ceşti apă 1 ceaşcă ulei de măsline 1 praf de sare făină Pentru umplutură: alune sau nuci scorţişoară Pentru sirop: 1 cană zahăr 1 cană apă 1-2 cuişoare   Mod de preparare: Din apă, ulei, sare şi făina adăugată […]
Masa de Craciun

3 Preparate pentru masa de Craciun

Preparate pentru masa de Craciun: Reteta zilei: Porc cu sos de praz   O reteta simpla si gustoasa de porc cu sos de praz din: file de porc, praz, unt, faina, ulei, sare, piper alb si coriandru. Ingrediente: 600 gr file de porc 400 gr praz 50 gr unt 70 gr faină 20 ml ulei […]
 
Salata_de_fructe_de_mare_cu_miez_de_portocale

Salata de fructe de mare cu miez de portocale

Salata de fructe de mare cu miez de portocale din: creveti, calamar, sepie, caracatita baby, caracatita, midii, portocale, andive, masline, sare, piper, ulei de masline, otet. Ingrediente: 0,300 Kg creveţi 0,300 Kg calamar 0,300 Kg sepie 0,300 Kg caracatiţă baby 0,200 Kg caracatiţă mare 0,100 Kg midii 5 portocale andive măsline negre şi verzi sare […]
Mancarica de pui cu mirodenii

Reteta cu pui

Reteta cu pui din: pui, ulei, ceapa, faina, boia, mazare, fasole, smantana, verdeata, sare, pasta de rosii. Ingrediente: 1 pui de 1,5 kg 100 ml ulei 200 g ceapă 50 g făină boia 400 g mazăre (conservată) 400 g fasole verde (conservată) 200 g smântână verdeaţă sare pastă de roşii   Mod de preparare: Puiul […]
 
Barolo_de_vita

Barolo de vita

Barolo de vita din: rasol de manzat, sare, ulei de masline, ceapa, morcov, telina, usturoi, rozmarin, salvie, nucsoara, piper boabe, sare, vin rosu, supa de vita, faina, unt. Ingrediente: rasol alb de mânzat dezosat 680 g sare de mare 4 g ulei de măsline 10 ml ceapă 10 g morcov 10 g ţelină frunze 10 […]
Fondante_aromate

Fondante aromate

Fondante aromate din: nuca de cocos, nuca, lapte, unt, fructoza, rom, ciocolata, frisca, fulgi de ciocolata. Ingrediente: 500 nucă de cocos rasă 500 g nucă măcinată 400 ml lapte condensat 1 pachet unt 10 linguri fructoză 1 esenţă de rom 500 g ciocolată neagră 500 ml frişcă lichidă dietetică fulgi de ciocolată amăruie   Mod […]
 
Retete rafinate pentru Craciun:

2 Preparate pentru masa de Craciun

Preparate pentru masa de Craciun: Reteta zilei: Porc cu ceapa caramelizata in sos picant   Porc cu ceapa caramelizata in sos picant din: carne de porc, ceapa, pasta de chili, fulgi de chili, sos de soia, zahar, usturoi, ghimbir, ulei de susan, seminte de susan, ulei de canola.   Ingrediente: 450g carne de porc, felii […]
Humus_cu_boia_de_ardei_05

Reteta zilei: Humus cu boia de ardei

Humus cu boia de ardei din: naut, suc de lamaie, pasta de tahini, chimen, usturoi, ulei de masline, sare de mare, apa, boia, chips-uri tortilla. Ingrediente:  1 cutie naut clătit și scurs ¼ cană (60 ml) suc de lamaie ¼ cană pasta de tahini ½ lingurita chimen măcinat 1 catel de usturoi tocat 2 linguri […]
 
Bureti ardelenesti cu ceapa verde

Bureti ardelenesti cu ceapa verde

Bureti ardelenesti cu ceapa verde din: bureti, sunca, vin, marar, foaie de dafin, rosii, ceapa, ulei, sare, piper. Ingrediente: 800 g bureţi 200 g şuncă afumată 1 cană vin 2 legături mărar 1 foaie dafin 6 roşii 6 fire de ceapă verde 1 cană ulei sare piper   Mod de preparare: Bureţii, şunca şi ceapa […]
Valurile_Dunarii

Valurile Dunarii

Valurile Dunarii din: visine, unt, zahar, oua, faina, praf de coopt, lapte, cacao, budinca de vanilie, glazura de ciocolata amaruie, unt de cocos. Ingrediente: 1 borcan (720 ml) vişine 550 g unt 275 g zahăr 5 ouă 300 g făină 1 linguriţă praf de copt 550 ml lapte 2 linguriţe cacao 1 pachet budincă de […]

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

 

Sursa:www.restaurantedelux.ro