miercuri, 9 martie 2016

Retete De Mancare gustoase # 28 (2016)

Retete De Mancare

Rasol de vita cu hrean

Rasol de vita cu hrean

Rasol de vita cu hrean din: rasol de vita, sare, piper, hrean, morcovi, telina, albitură, ceapa, unt, faina, oţet, smanatana, cartofi, varză, zahar. Ingrediente: 1,8 kg rasol alb cu oase de vită sare piper boabe 50 g hrean ras 250 g morcovi 250 g ţelină 150 g albitură 2 cepe 60 g unt 1/2 lingură […]
Tocana de conopida cu fasole

Tocana de conopida cu fasole

Tocana de conopida cu fasole din: conopida, morcovi, fasole boabe, ceapa, patrunjel, ulei, supa de legume, kaizer, sare, piper. Ingrediente: 1 conopidă potrivită 2 morcovi mari 200 g fasole boabe rosie fiartă separat (sau din conservă) 1 ceapă mare 1 rădăcină pătrunjel 2 linguri ulei 250 ml supă de legume 1 legătură pătrunjel verde 150 […]
 
Dietă de 2.000 de calorii pe zi

Dietă de 2.000 de calorii pe zi

Pentru a ne pastra in forma, corpul nostru are nevoie de aproximativ 2000 de calorii/zi. Astfel ca, Business Insider ne prezinta in urmatorul filmulet ce inseamna sa consumi aproximativ 2000 de calorii/zi.
Inghetata_cu_cirese_migdale_si_fistic_07

Reteta zilei: Inghetata cu cirese, migdale si fistic

Inghetata cu cirese, migdale si fistic din: cirese uscate, amaretto, albus de ou, miere, zahar, apa, smantana, esenta de migdale, migdale, fistic, cirese proaspete. Ingrediente:  1 cană cireșe uscate 3/4 cană amaretto 2 albușuri de ou 1/3 ceasca miere 1/2 cană zahar 1/4 cană apa 1 1/2 cani smântâna 1/2 lingurita esenta de migdale 1/2 […]
 
Pulpa de miel cu caise

Pulpa de miel cu caise

Pulpa de miel cu caise din: pulpa de miel, usturoi, caise, sare, piper, ulei, cartofi, ceapa, menta. Ingrediente: 6 căţei de usturoi 8-10 caise uscate 1 pulpă de miel de 1,8 kg cu os sare piper 1 ceşcuţă ulei 800 g cartofi 2 cepe mari caise din conservă mentă   Mod de preparare: Curăţaţi şi […]
Fricandou cu ficat

Fricandou cu ficat

Fricandou cu ficat din: carne de vitel, ficat de vitel sau pasare, oua, ceapa, zarzavat, vin, sparanghel, macaroane, sunca, limba, cascaval, mazare, sare, piper, unt. Ingrediente: 1,5 kg fricandou de viţel mai plin (capac, nucă, pulpă) ficat de viţel sau pasăre 3 ouă 2 cepe mijlocii 100 g zarzavat 1 pahăr vin roşu 300 g […]
 
Spata cu ciuperci

Spata cu ciuperci

Spata cu ciuperci din: spata de vitel, ficat de vitel sau de porc, franzela, oua, sare, piper, ciuperci, telina, cascaval, unt, patrunjel, faina, zarzavat, ceapa, pesmet. Ingrediente 1,5 kg spată de viţel 250 g ficat de viţel sau de porc 1 felie de franzelă 3 ouă sare piper 400 g ciuperci 6 bucăţi de ţelină […]
Drob de miel savuros

Drob de miel savuros

Drob de miel savuros din: organe si prapure de miel, ceapa, marar, usturoi, patrunjel, oua, ulei, sare, piper. Ingrediente: organe şi prapure de miel 1/2 kg ceapă verde 200 g mărar 100 g usturoi 100 g pătrunjel 4 ouă 200 ml ulei 1 lingură sare 1 lingură piper Mod de preparare: Curăţaţi şi spălaţi foarte […]
 
Ciorba greceasca de vitel

Ciorba greceasca de vitel

Ciorba greceasca de vitel din: carne de vitel, ceapa, zarzavat, smantana, galbenusuri, orez, sare, zeama de lamaie, patrunjel, faina. Ingrediente: 1 kg carne de viţel 2 cepe mijlocii 300 g zarzavat (morcovi, ţelină, pătrunjel rădăcină) 150 g smântână 2 gălbenuşuri 50 g orez sare zeamă de lămâie 1 legătură de pătrunjel 1/2 lingură făină   […]
Cotlet de miel

Cotlet de miel

Cotlet de miel din: cotlet de miel, ulei, spanac, cimbru, sare. Ingrediente: 1 cotlet de miel ulei piure de spanac cimbru sare   Mod de preparare: Scoateţi cotletul întreg de la miel, curăţaţi carnea de pe coaste şi acoperiţi fiecare os cu staniol. Tăiaţi, după aceea, tot fileul în lungime şi bateţi-l cu ciocanul de […]
 
Supa gulas delicioasa

Supa gulas delicioasa

Supa gulas din: carne de vita, supa, pasta de roşii, sare, piper, gogosari, ulei, patrunjel. Ingrediente: 500 g carne de vita 2 l supă 1 lingură pastă de roşii sare piper 350 g de cartofi 150 g gogoşari în saramură 100 ml ulei pătrunjel verde Mod de preparare: Tăiaţi carnea în bucăţi mici ori daţi-o […]
Carne de ied la cuptor cu rozmarin

Carne de ied la cuptor cu rozmarin

Carne de ied la cuptor cu rozmarin din: pulpa de ied, usturoi, rozmarin, mirt, slanina de porc, pesmet, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 pulpă de ied 2 căţei de usturoi 1 rămurică de rozmarin câteva frunze de rozmarin şi mirt 2 felii bune de slănină de porc 2 linguri pesmet ulei de măsline […]
 
Bors cu perisoare

Bors cu perisoare

Bors cu perisoare din: oase de vita, carne de vita, orez, ou, sare, piper, bors, morcov, telina, ceapa. albitură, rosii, patrunjel, leuştean. Ingrediente: 1 kg oase de vita 500 g carne macră 50 g orez 1 ou sare piper 1/2 l borş 1 morcov 1 ţelină mică 1 ceapă 1 albitură 200 g roşii pătrunjel […]
Friptura de vitel cu cartofi

Friptura de vitel cu cartofi

Friptura de vitel cu cartofi din: carne de vitel, ulei, morcovi, patrunjel, ceapa, sare, piper, boia dulce, cartofi. Ingrediente: 1,5 kg carne de viţel 100 ml ulei 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 2 cepe sare piper boia dulce 500 g cartofi   Mod de preparare: Spălaţi bine carnea, tamponaţi-o cu un şervet foarte curat, […]
 
Reteta crutoane

Reteta zilei: Crutoane

Crutoane din: malai, ou, lapte, ulei, ardei iute, chimen, piper cayenne, ulei. Ingrediente:  1 kg malai 1 ou 1/3 ceasca de lapte 2 lingurite de ulei 1/4 ceasca ardei iute murat 2 lingurite de chimen 1 vârf de cuțit de piper cayenne ulei Mod de preparare: Intr-un castron mare, se amestecă împreună ingredientele. Se toarna […]
Creveti cu maioneza si capere

Creveti cu maioneza si capere

Creveti cu maioneza si capere din:, creveti, maioneza, capere, cartofi, ooua, patrunjel, lamaie, sare, otet, piper. Ingrediente: 1 kg creveţi congelaţi 300 g cartofi 1/2 cană capere 1 ceaşcă maioneză 3 ouă fierte pătrunjel lămâie oţet sare piper alb frunze de salată   Mod de preparare: Se fierb creveţii cu foarte puţină apă, cu 1 […]
 
Crabi in sos cu miere

Crabi in sos cu miere

Crabi in sos cu miere din: crabi, unt, miere, ceapa, patrunjel, piper, sare. Ingrediente: 400 g crabi 200 g unt 2 linguri miere 1 ceapă 1 legătură de pătrunjel verde piper alb măcinat sare Mod de preparare: Crabii se spală, se curăţă şi se pun la fiert pentru 30 de minute într-o cratiţă cu apă […]
Salata_cu_jambon_branza_si_cicoare

Salata cu jambon, branza si cicoare

Salata cu jambon, branza si cicoare din: cicoare cu frunze creţe, jambon Serrano, brânză tip şvaiţer sau emmental, miez de nucă verde, ulei de arahide, ulei de nuci, oţet, sare, piper. Ingrediente: 1 capatana mare de cicoare, cu frunze creţe 6 felii subţiri de jambon Serrano, crud 300 g de brânză tip şvaiţer sau emmental 150 g de miez de nucă verde […]
 
Creveti in sos de maioneza si usturoi

Creveti in sos de maioneza si usturoi

Creveti in sos de maioneza si usturoi din: creveti, usturoi, ulei, ou, mustar, lamaie, sare. Ingrediente: 400 g creveţi 4 căţei de usturoi 1 pahar de ulei 1 ou 4 gălbenuşuri 1 lingură muştar zeama de la 1 lămâie sare Mod de preparare: Se ia o pungă de creveţi fierţi congelaţi din comerţ şi se […]
Supe de Miel

Supa din carne de miel cu sparanghel

Supa din carne de miel cu sparanghel din: carne de miel, sparanghel, mazare, morcov, telina, ceapa, patrunjel, boia, sare, supa, vin rosu, ulei. Ingrediente: 1,2 kg carne de miel 300 g vârfuri de sparanghel 300 g mazăre verde boabe 1 morcov 1 ţelină mică 1 ceapă 2 bucăţi pătrunjel (rădăcină) 1 linguriţă boia dulce sare […]
 
Ficat de gasca cu mere caramel

Ficat de gasca cu mere caramel

Ficat de gasca cu mere caramel din: ficat de gasca, mere, zahar, unt, coniac. Ingrediente: 600 g ficat de gâscă 4 mere mari 50 g zahăr 50 g unt 50 ml coniac     Mod de preparare: Ficatul se spală bine, se curăţă de nervuri şi se taie în felii groase de 3-4 cm. Merele […]
Mancare_de_pui_cu_rosii_pe_pat_de_paste_03

Reteta zilei: Mancare de pui cu rosii pe pat de paste

Mancare de pui cu rosii pe pat de paste din: pulpe de pui, rosii, ardei gras, piper cayenne, otet balsamic, zahar, ierburi, boia, sare, piper, ardei iute, paste. Ingrediente:  2-3 pulpe de pui, dezosate 15-20 rosii, tocate 1 ardei gras rosu, cuburi 4-5 catei de usturoi, tocat 1 vârf de cuțit de piper cayenne 1 […]
 
Midii cu sos de vin alb

Midii cu sos de vin alb

Midii cu sos de vin alb din: midii, faina, vin, ceapa, unt, lamaie, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 400 g midii 3 linguri faina 400 ml vin alb 1 ceapa 100 g unt zeama de la 1 lamaie 1 legatura patrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă. […]
 
Fileu de salau cu sos de vin

File de morun cu avocado

File de morun cu avocado din: avocado, morun, maioneza, ulei, ceapa, cartofi, verdeata. Ingrediente: 200 g avocado 800 g file de morun 100 g maioneză 100 ml ulei 1 ceapă mică roşie 2-3 cartofi 1 legătură de verdeaţă     Mod de preparare: Carnea de morun se porţionează, se sărează şi se prăjeşte în ulei […]
Fazan copt cu vin

Fazan copt cu vin

Fazan copt cu vin din: fazan, morcov, telina, vin, seminte de ienupar, rachiu, smantana, ulei, boia, sare, piper.   Ingrediente: 2 fazani 6-8 felii bacon afumat 1 morcov mare 1 tijă de ţelină 1/2 rădăcină mică de ţelină 400 ml vin alb parfumat 1/2 linguriţă seminţe de ienupăr 100 ml rachiu de vin 400 ml […]
 
Dorada cu rozmarin si legume inabusite

Dorada cu rozmarin si legume inabusite

Dorada cu rozmarin si legume inabusite  din: file dorada, rozmarin, piper, sare, usturoi, unt, ulei de masline, dovlecei, ardei gras, ceapa, rosii, usturoi, masline, vin, smantana. Ingrediente: 600 g fileuri de doradă 2 fire rozmarin sare piper măcinat 1 căţel de usturoi presat 10 g unt 2 linguri ulei de măsline pentru garnitură: 120 g […]
Escalop de vitel a la zingara

Escalop de vitel a la zingara

Escalop de vitel a la zingara din: pulpa de vitel, sunca de Praga, ciuperci, unt, sos brun spaniol, piper, vin, sare. Ingrediente: 1 kg pulpă de viţel 200 g şuncă de Praga 300 g ciuperci 50 g unt 300 g sos brun spaniol piper 1/2 pahar de vin roşu sare Mod de preparare: Pulpa de […]
 
Morun au beurre noir

Morun au beurre noir

Morun au beurre noir din: morun, unt, sare, piper, sos Meuniere, lamaie, patrunjel. Ingrediente: 6 cotlete de morun (150-200 g fiecare) 150 g unt sare piper 500 ml sos Meuniere 1 lămâie 1 legătură de pătrunjel   Mod de preparare: Feliile de morun se curăţă de grăsime şi se fierb în apă cu puţină sare […]
 
Ridichii_murate_04

Reteta zilei: Ridichii murate

Ridichii murate din: ridichii, apa, otet de mere, miere, sare, usturoi, piper. Ingrediente:  2 legaturi ridichii 1/2 cana (125 ml) de apă 1/2 cana (125 ml) otet de mere 1 lingura de miere 1 lingura de sare 1-2 catei de usturoi, tăiat în felii subțiri 1 lingură de piper Mod de preparare: Curatati ridichiile si […]
Muschi umplut a la negresco

Muschi umplut a la negresco

Muschi umplut a la negresco din: muschi de vita, carne de porc, carne de pui, paine, lapte, sunca, oua, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 muschi mai mare de vita 50 g carne porc slaba tocata 100 g ficat de pui 1 felie de paine lapte 150 g sunca de Praga 2 oua sare piper ulei […]
Somon cu noodles

File de somon cu icre de Manciuria

File de somon cu icre de Manciuria din: somon, kiwi, unt, icre de Manciuria, miere. Ingrediente: 800 g file de somon 200 g kiwi 100 g unt 200 g icre de Manciuria 200 g miere   Mod de preparare: Fileurile de somon se porţionează, se spală, se sărează şi se prăjesc în unt încins. Peştele […]
Pulpa de caprioara la tava

Pulpa de caprioara la tava

Pulpa de caprioara la tava din: pulpa de caprioara, slanina, vin, sare, otet, ulei, ceapa, morcov, telina, cimbru, dafin, sare, piper. Ingrediente: 2 kg pulpa de caprioara 150 g slanina 3-4 linguri de vin sare pentru marinata: 1 pahar vin 1 pahar otet din vin 1 lingura ulei 2 cepe 1 morcov 1 telina 2-3 […]
 
Placinta cu spanac si anghinare

Placinta cu spanac si anghinare

Placinta cu spanac si anghinare din: faina, unt, apa, sare, fasole, ceapa, ulei de masline, anghinare, oua, parmezan, spanac, sare, piper. Ingrediente: pentru aluat: 300 g făină 160 g unt 1/2 pahar de apă 1 praf de sare 200 g fasole uscată pentru presat foaia pentru umplutură: 2 cepe 4 linguri ulei de măsline 10 […]
Salata_cu_creveti_somon_si_avocado

Salata cu creveti, somon si avocado

Salata cu creveti, somon si avocado din: grepfruturi roşii, avocado, salată verde şi creaţă (sau o lăptucă), creveţi roz, somon afu­mat, smântână lichidă, muştar foarte iute, ketchup, hasmaţuchi, sare, piper alb. Ingrediente: 2 grepfruturi roşii 1 avocado 1 salată verde şi creaţă (sau o lăptucă) 200 g de creveţi roz 250 g de somon afu­mat 150 ml de smântână lichidă 2 linguri de muştar […]
 
Mojito cu menta si zmeura

Reteta zilei: Cocktail mojito cu aroma de capsuni

Cocktail mojito cu aroma de capsuni din: menta, suc de lamaie, piure de capsuni, apa minerala, zahar, limeta. Ingrediente:  ¼ cană frunze de menta 30 ml suc de lămâie proaspăt 45 gr piure de capsuni 60ml rom alb 2 căpșuni, felii 45 ml apa minerala Ingrediente piure de capsuni: 500gr capsuni 2 linguri de zahăr […]
Somon in sos de vin spumos

Somon in sos de vin spumos

Somon in sos de vin spumos din: somon, arpagic, ciuperci, vin, lamaie, smantana, unt, sare, piper. Ingrediente: 6 fileuri de somon 6 cepe arpagic 400 g ciuperci mici 750 ml vin spumos 1 lingură suc de lămâie 1 ceaşcă smântână grasă 4 linguri unt sare piper fire de mărar şi pătrunjel Mod de preparare: Se […]
 
Galuste de smantana cu raci

Galuste de smantana cu raci

Galuste de smantana cu raci din: raci, unt, gris, ou, smantana, patrunjel, marar, masline, sare, piper. Ingrediente: 1 kg de raci vii 150 g unt 2 linguri griş 1 ou 300 ml smântână 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de mărar 100 g măsline sare piper   Mod de preparare: Racii se spală şi se […]
 
Creier cu legume asortate

Creier cu legume asortate

Creier cu legume asortate din: creier de porc, otet, morcovi, mazare, pastarnac, broccoli, marar, sare, piper.   Ingrediente: 400 g creier proaspăt de porc 20 ml oţet 2 morcovi 100 g mazăre 1 rădăcină de păstârnac 100 g broccoli 1 legătură de mărar verde sare piper Ingrediente: Creierul se spală in apă rece, se curăţă […]
 
homar cu maioneza

Homar cu maioneza

Homar cu maioneza din: homar, maioneza, ciuperci, rosii, ienibahar, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 400 g homar 200 g maioneză 300 g ciuperci proaspete 300 g roşii 1 linguriţă de ienibahar 1/2 linguriţă de nucşoară rasă sare piper   Mod de preparare: Homarul se spală bine în apă rece şi se frige pe grătarul încins. Se […]
Supe de Miel

Supa din carne de miel

Supa din carne de miel din: carne de miel, spanac, macris, ceapa, sare, delikat, smantana, sare, zahar, otet, hrean. Ingrediente: 1,5 kg carne de miel 700 g spanac 350 g măcriş 5 fire de ceapă verde sare delikât Pentru sos: 180 g smântână sare zahăr 1 lingură oţet 30-40 g hrean ras   Mod de […]
 
Curcan ardelenesc

Curcan copt

Curcan copt din: curcan, sare, piper, cimbru, usturoi, maghiran, ulei. Ingrediente: 1 curcan de 3-4 kg (pentru curcani mai mari de 6 kg, se socotesc cam 350 g/porţie) sare piper cimbru praf de usturoi maghiran ulei Mod de preparare: Se spală bine cu multă apă rece curcanul apoi se pune la scurs pe câteva prosoape […]
Salata Metternich

Salata Metternich

Salata Metternich din: mere, telina, lamaie, mustar, maioneza, carne de pui, salata, rosii, trufe, sare, piper. Ingrediente:  2 mere mari (renete sau cretesti) 1 telina zeama de la o lamaie 1 lingura mustar de Dijon 5 linguri maioneza 2 piepti de pui 1 salata verde 2 rosii 2 trufe sare piper Mod de preparare: Se […]
 
Escalop cu mere

Escalop cu mere

Escalop cu mere din: muschiulet de porc, unt, smantana, mere, calvados, sare, piper. Ingrediente: 18 felii mai groase de muşchiuleţ de porc 60 g unt 125 ml smântână grasă 6 mere 100 ml calvados sare piper crutoane   Mod de preparare: Se curăţă merele de coajă şi sâmburi, se taie în felii nu prea groase. […]
Pasta de peste cu ceapa

Reteta zilei: Pasta de peste afumat

Pasta de peste afumat din: condimente pentru peste, macrou, maioneza, coriandru, lamaie, ardei iute, sare, piper alb, ceapa murata. Ingrediente:  condimente pentru peste 12 fileuri macrou 1 cană maioneza 3 linguri de coriandru tocat 1 lamaie 2 ardei iuti, cubulete 1/2 linguriță sare 1/2 lingurita piper alb Ingrediente garnitură: ardei iute feliat ceapa murata frunze […]
 
Iepure cu sos de vin si ciuperci

Iepure cu sos de vin si ciuperci

Iepure cu sos de vin si ciuperci din: carne de iepure, ardei, vin, ulei, ceapa, otet, ciuperci, sare, piper. Ingrediente: 800 g carne de iepure 2 ardei graşi 100 ml vin roşu 100 g ulei 1 ceapă 30 ml oţet 200 g ciuperci sare piper Mod de preparare: Carnea de iepure se spală şi se […]
Antricoate la grătar „sârbeşti"

Antricoate la grătar „sârbeşti”

Antricoate la grătar „sârbeşti” din: antricot de porc, ardei, oua, ficat de porc, cartofi, patrunjel, sare, piper, rosii. usturoi, unt, ceapă, pesmet, faina, zahăr, cascaval, telemea. Ingrediente: 1,5 kg antricoate de porc 8 ardei graşi 6 ouă 250 g ficat de porc 300 g cartofi pătrunjel verde sare piper 8 roşii 4 căţei de usturoi […]
 
Morun pescaresc

Morun pescaresc

Morun pescaresc din: morun, cartofi, smantana, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 6 felii de morun 800 g cartofi 125 ml smântână 1 lămâie sare piper Mod de preparare: Se pune morunul în apă clocotită cu sare şi puţin oţet. Se ţine 3 minute la foc foarte mic, astfel încât apa să nu dea în clocote. Se […]
Salata_cu_creveti_si_oua_de_prepelita

Salata cu creveti si oua de prepelita

Salata cu creveti si oua de prepelita din: salată creaţă (roşie şi verde), salate variate sau de rucola, fasole verde, creveţi fierţi decorticaţi, ouă de prepeliţă, roşii cherry, foie gras, ulei de arahide, oţet de Xeres, hasmaţuchi, ceapă de tuns, sare, piper. Ingrediente: 250 g de salată creaţă, roşie şi verde 150 g de salate variate sau de rucola 150 g de fasole verde […]
 
Ficat de vitel cu ciuperci

Ficat de vitel cu ciuperci

Ficat de vitel cu ciuperci din: ficat de vitel, ciuperci, ceapa, vin, coniac, pesmet, unt, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 6 felii de ficat de viţel de circa 125 g fiecare 300 g ciuperci albe 4 cepe mijlocii 150 ml vin alb sec 100 ml coniac 75 g unt pesmet pătrunjel sare piper Mod de preparare: […]
File de somon cu prosciutto, spanac si iaurt

File de somon cu prosciutto, spanac si iaurt

File de somon cu prosciutto, spanac si iaurt din: linte, somon, prosciutto, ulei de masline, lamaie, menta, patrunjel, busuioc, spanac, iaurt, sare, piper. Ingrediente: 400 g linte 6 fileuri de somon (circa 200 g fiecare) 12 felii subţiri de prosciutto (sau bacon afumat) ulei de măsline 1-2 lămâi 2 căni de frunze de verdeaţă (mentă, […]
 
Pui_in_crusta_de_branzeturi_07

Reteta zilei: Pui in crusta de branzeturi

Pui in crusta de branzeturi din: sos, otet de vin alb, ulei de masline, apa, piept de pui, ulei de masline, rosii, ricotta, mozzarella, parmezan, sare, piper, nucsoara. Ingrediente:  1 borcan sos, dupa preferinta ⅓ cana oțet de vin alb ⅓ cana ulei de măsline ⅓ cana apă 6 buc piept de pui 2 linguri […]
Pui Wellington

Pui Wellington

Pui Wellington din: piept de pui, aluat, cimbru, unt, ceapă, ciuperci, patrunjel, branza topita, mustar de Dijon, ou, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet aluat de foitaj 6 fileuri de piept de pui dezosat 1 linguriţă cimbru uscat 5 linguri unt 1 ceapă medie 150 g ciuperci 2 linguri pătrunjel tocat 100 g brânză topită (mai […]
 
Salata din capere

Salata din capere

Salata din capere: rosii, capere, ceapa, masline, boia, otet, telina, usturoi, ulei de masline, oregano. Ingrediente: 6 rosii 3 linguri capere in saramura 2 legaturi ceapa verde 14 masline 2 lingurite boia iute 3 linguri otet de mere 1 telina mica 2 catei de usturoi 6 linguri ulei de masline 1 lingura oregano sare piper […]
Lobodă cu carne de porc

Lobodă cu carne de porc

Lobodă cu carne de porc din: carne de porc, loboda, ulei, rosii, ceapă, sare, piper, zeama de lamaie, faina. Ingrediente: 800 g carne împănată de porc 1,5 kg lobodă 150 ml ulei 500 g roşii 1 ceapă sare piper zeamă de lămâie 1 lingură făină Mod de preparare: Tăiaţi carnea în bucăţi şi înăbuşiţi-o în […]
 
Muschi de vita cu trufe si vin

Muschi de vita cu trufe si vin

Muschi de vita cu trufe si vin din: muschi de vita, slanina, trufe, pate de gasca, vin, unt, sare, piper. Ingrediente: 1 muşchi de vită (1,2-1,5 kg) felii subţiri de slănină 2 trufe 250 g pate simplu din ficat de gâscă 400 ml vin roşu 75 g unt sare piper   Mod de preparare: Se […]
Macrou afumat cu maioneza

Pastravi cu vin si verdeturi

Pastravi cu vin si verdeturi din: patravi, ceapa, unt, vin, calvados, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 6 pastravi mari 4 cepe (esalote) 50 g unt 1 pahar vin alb sec 150 ml calvados 1 leg patrunjel 2-3 linguri ceapa de tuns tocata marunt sare piper Mod de preparare: Se toacă mărunt şi se amestecă pătrunjelul, ceapa […]
 
Bors de miel cu legume

Bors de miel cu legume

Bors de miel cu legume din: carne de miel, ceapa, morcovi, telina, bors, sare, leustean. Ingrediente: 1 kg carne de miel cu os 250 g ceapă 200 g ceapă verde 100 g morcovi 100 g ţelină 1 l borş leuştean sare   Mod de preparare: Tăiaţi carnea de miel în bucăţi potrivite, opăriţi-le, apoi treceţi-le […]
Friptura de rata cu smochine

Friptura de rata cu smochine

Friptura de rata cu smochine din: rata, smochine, portocale, scortisoara, otet, rodie. Ingrediente: 2 raţe (cam de 2 kg fiecare) 350 g smochine deshidratate 2 portocale, curăţate de coajă şi tăiate segmente 4 batoane de scorţişoară 150 ml suc proaspăt de portocală 3 linguri oţet de vin roşu 5 linguri sirop de rodie 3 rodii […]
 
Pasta banateana de ficat

Pate cu vin in foietaj

Pate cu vin in foietaj din: aluat de foietaj, pulpa de porc, carne de vitel, vin, coniac, ceapa, esalote, patrunjel, maghiran, nucsoara, cimbru, piper, salvie, smantana, oua, sare. Ingrediente: 700 g aluat de foitaj 400 pulpă de porc 400 g vrăbioară de viţel 50 ml riesling 60 ml coniac 2 cepe eşalote pătrunjel 1/4 linguriţă […]
Castraveti_murati_cu_otet_de_mere_05

Reteta zilei: Castraveti murati cu otet de mere

Castraveti murati cu otet de mere din: castraveti, otet de mere, apa, ceapa, piper cayenne, seminte de marar, marar uscat, seminte de telina, sare. Ingrediente:  1 kg castraveti, taiati in sferturi oțet de mere apă 1 1/2 linguri ceapa tocată 1/4 lingurita piper cayenne 1/2 lingurita semințe de mărar 1/2 lingurita marar uscat 1/4 lingurita […]
Muschi de caprioara in prapur

Muschi de caprioara in prapur

Muschi de caprioara in prapur din: muschi de caprioara, prapur de miel, ciuperci, rosii, nucsoara, oua, pesmet, unt. Ingrediente: 6 bucăţi din muşchi de căprioară (circa 1 kg) 6 foi din prapur de miel 300 g ciuperci 4-5 roşii 30 g nucşoară rasă 3 ouă 100 g pesmet 100 g unt Mod de preparare: Bucăţile […]
Pastravi umpluti a la navara

Pastravi umpluti a la navara

Pastravi umpluti a la navara din: pastravi, ciuperci, bacon, unt, coniac, Sherry, ou, rozmarin, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 6 pastravi mari 150 g ciuperci proaspete 150 g felii subtiri de bacon afumat 50 g unt 1 lingurita coniac 1/2 ceasca Sherry 1 ou 1 lingurita rozmarin tocat 2 lingurite de patrunjel tocat sare piper Mod […]
 
Cotlete cu garnitura de orez

Cotlete cu garnitura de orez

Cotlete cu garnitura de orez din: cotlete de porc, orez, unt, ulei, untură, ceapa, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 500 g orez 2 cotlete frumoase de porc unt ulei untură 1 ceapă parmezan ras sare piper Mod de preparare: Daţi în clocot 2 l apă în care turnaţi încet orezul. Scuturaţi vasul de câteva ori, acoperiţi […]
Salata_cu_macrou_afumat_cocos_si_fasole

Salata cu macrou afumat, cocos si fasole

Salata cu macrou afumat, cocos si fasole din: conserva fasole alba boabe, fasole verde, ceapa, coada de telina, file de macrou afumat, ulei de masline, otet din vin, fulgi de nuca de cocos, sare, piper. Ingrediente: 1 conserva fasole alba boabe (500 g) 200 g fasole verde 6 cepe mici 1 coada de telina 250 g file de macrou afumat 5 linguri […]
 
Bors taranesc din carne de miel si verdeata

Bors taranesc din carne de miel si verdeata

Bors taranesc din carne de miel si verdeata din: carne de miel, bors, ceapa, orez, marar, leustean, patrunjel, sare, galbenus, smantana. Ingrediente: 1,5 kg carne de miel 1 l de borş 2 l apă 5 fire ceapă verde 30 g orez mărar verde leuştean proaspăt pătrunjel sare 2 gălbenuşuri 1 lingură smântână   Mod de […]
Cocktail_cu_tequilla_si_kiwi_04

Reteta zilei: Cocktail cu tequilla si kiwi

Cocktail cu tequilla si kiwi din: tequilla, limeta, zahar, kiwi. Ingrediente:  60ml tequilla 1/2 limeta, taia sferturi 2 linguri zahăr 1 kiwi limeta pentru servire Mod de preparare: În partea de jos a unui recipient adaugati limeta si zaharul si pasati. Acoperiti cu kiwi si tequilla. Umpleti cu gheata si se agită. Se toarnă într-un […]
 
Ciorba de miel cu varza

Ciorba de miel cu varza

Ciorba de miel cu varza din: carne de miel, varza, ceapa, rosii, piper, marar, smantana. Ingrediente: 1,5 kg carne de miel 400 g varză acră 1 ceapă 300 g roşii piper măcinat mărar 3 linguri smântână 3 l apă   Mod de preparare: Tăiaţi carnea în bucăţi egale, apoi puneţi-le la fiert cu 3 l […]
Salata de pepene galben cu jambon de Parma si parmezan

Salata de pepene galben cu jambon de Parma si parmezan

Salata de pepene galben cu jambon de Parma si parmezan din: pepene galben, jambon, parmezan, piper, samburi de pin. Ingrediente: 1 pepene galben cu pulpa tare 150 g jambon de Parma (felii subţiri de bacon afumat) 140 g parmezan piper măcinat 2 linguri de sâmburi de pin rumeniţi Mod de preparare: Se taie pepenele în […]
 
Prepelite cu garnitura de castane

Prepelite cu garnitura de castane

Prepelite cu garnitura de castane din: prepelita, muschi de vita, ficat de pasare, ciuperci, paine, ou, coniac, unt. Ingrediente: 3 prepeliţe 200 g muşchi de vită 100 g ficat de pasăre 50 g ciuperci 1 felie mică de pâine 1 ou 125 ml coniac 1 lingură unt 50 g stafide 1 kg castane glasate (din […]
Muschi de porc in foietaj

Muschi de porc in foietaj

Muschi de porc in foietaj din: foietaj, muschi de porc, unt, patrunjel, ciuperci, sunca de Praga, ou, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet aluat de foitaj 1 muşchiuleţ de porc (circa 1 kg) 80 g unt 1 lingură pătrunjel tocat 300 g ciuperci 4-5 felii şuncă de Praga 1 ou rozmarin uscat sare piper Mod […]
 
Ciuperci cu carne de porc

Ciuperci cu carne de porc

Ciuperci cu carne de porc din: fleica, ciuperci, ceapa, faina, lapte, marar, sare, piper, aluat, ou, varza de Bruxelles, cartofi, fasole, unt. Ingrediente: 1,5 kg fleică (capac, nucă, pulpă) 300 g ciuperci 2 cepe 1 lingură făină 1/2 pahar lapte 1 legătură mare de mărar proaspăt sare piper 200 g aluat de foitaj 2 gălbenuşuri […]
Papricas din carne de miel

Papricas din carne de miel

Papricas din carne de miel din: carne de miel, pasta de rosii, boia iute, ulei, ceapa, sare, piper, cimbru, smantana, patrunjel, faina, oua, unt. Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 lingură pastă de roşii 1/2 linguriţă boia de ardei iute 150 ml ulei 2-3 cepe sare piper cimbru 200 g smântână pătrunjel verde Pentru […]
 
Salata de varza cu susan

Salata de varza alba cu susan si stafide

Salata de varza alba cu susan si stafide din: varza alba tocata, branza  gen svaiter, mar acru, stafide, susan prajit, lamaie, muştar, oţet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 400 g varza alba tocata 100 g branza gen svaiter 1 mar acru 75 g stafide 50 g susan prajit 1/2 lamaie 1 lingură de muştar 2 linguri de oţet 4 linguri de ulei sare […]
Pasta de vinete cu caviar

Pasta de vinete cu caviar

Pasta de vinete cu caviar din: vinete, ulei de masline, patrunjel, caviar, lamaie, sare. Ingrediente: 4 vinete potrivite 100 ml ulei de măsline 1 legătură de pătrunjel verde 100 g caviar 1 lămâie sare Mod de preparare: Vinetele se spală, se şterg cu un şervet curat şi se coc la foc potrivit, direct pe flacără. […]
 
Rulouri cu carne si nucsoara

Rulouri cu carne si nucsoara

Rulouri cu carne din: carne tocata, aluat, ulei, ou, ceapa, sare, piper, nucsoara. Ingrediente: 1 pachet aluat foitaj 500 g carne tocată 1 lingură ulei 1 ou 4 fire ceapă verde sare piper nucşoară rasă Mod de preparare: Carnea şi ceapa (tocată mărunt) se înăbuşă cu ulei şi cu 2-3 linguri de apă. Se amestecă […]
Supa de morun cu crutoane

Supa de morun cu crutoane

Supa de morun cu crutoane din: morun, creveţi, lamaie, ceapa, telina, smantana, ardei, crutoane, marar, sare, piper. Ingrediente: 400 g morun 200 g creveţi fierţi congelaţi 1 lămâie 1 ceapă mare frunze de ţelină 300 ml smântână 1 ardei gras 1 ardei iute mic 200 g crutoane de pâine 1 legătură de mărar sare piper […]
 
Broccoli_la_tigaie_cu_aroma_de_usturoi_05

Reteta zilei: Broccoli la tigaie cu aroma de usturoi

Broccoli la tigaie cu aroma de usturoi din: broccoli, ulei de masline, ardei iute, sare, piper, migdale, lamaie. Ingrediente:  1 broccoli 5 linguri de ulei de măsline 2 catei de usturoi felii subțiri 1 ardei iute rosu, felii subțiri sare de mare și piper negru, dupa gust 2 linguri de migdale prăjite 1/2 lamaie, felii […]
Fazan inabusit cu legume

Fazan inabusit cu legume

Fazan inabusit cu legume din: fazan, ceapa, otet, ulei de masline, ciuperci, smantana, patrunjel, morcov, sare, piper. Ingrediente: 1 fazan de circa 2 kg 2 cepe 30 ml oţet 100 ml ulei de măsline 200 g ciuperci 2 linguri smântână 1 legătură de pătrunjel 1 morcov sare piper Mod de preparare: Se pune fazanul curăţat […]
 
Ficat de vitel a la Venetia

Ficat de vitel cu ananas

Ficat de vitel cu ananas din: ficat de vitel, ananas, miere, unt, ciuperci, salata verde. Ingrediente: 400 g ficat de viţel 400 g ananas din compot 100 g miere 150 g unt 300 g ciuperci proaspete frunze de salată verde Mod de preparare: Ficatul de viţel se spală şi se pune într-o tavă cu unt […]
Salata_de_grepfrut_cu_bacon_si_cicoare

Salata de grepfrut cu bacon si cicoare

Salata de grepfrut cu bacon si cicoare din: grepfruturi roz, bacon, cicoare cu frunze crete, sa­lată batavia, cicoare roşie, zahăr roşu (de palmier),  unt, lamaie, ulei de măsline, ceapă de tuns, sare, piper macinat. Ingrediente: 3 grepfruturi roz 12 felii foarte subţiri de bacon 1 cicoare, cu frunze creţe 1 sa­lată batavia 1 cicoare roşie 4 linguri de zahăr roşu (de palmier) […]
 
Pui cu migdale

Pui cu migdale

Pui cu migdale din: pui, ceapa, migdale, ulei, zahar, ciuperci. Ingrediente: 3 bucăţi piept de pui 2 cepe mici 1 legătură ceapă verde 8 linguri migdale prăjite 4 linguri ulei 3 linguriţe zahăr 4 linguri sos de ciuperci   Mod de preparare: Pieptul de pui se taie cuburi mici. Ceapa se taie julien. Ceapa verde […]
Melci cu scortisoara si nuci pecan

Melci in aluat

Melci in aluat din: melci, dafin, cimbru, usturoi, unt, faina, vin, oua, sare, piper, patrunjel, lamaie, ulei. Ingrediente: 4 duzini melci 1 frunză dafin cimbru 3-4 căţei usturoi 40 g unt aluat: 125 g făină 125 ml vin alb 2 ouă sare piper pătrunjel 1 lămâie ulei sare piper Mod de preparare: Se fierb melcii […]
 
Anghemacht cu carne de miel

Anghemacht cu carne de miel

Anghemacht cu carne de miel din: carne de miel, morcov, patrunjel, ceapa, ulei, faina, sare, piper, zeama de lamaie, cartofi, pasta de rosii. Ingrediente: 1,5 kg came de miel 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 2 cepe 150 ml ulei 120 g făină sare piper zeamă de lămâie 500 g cartofi 1 lingură pastă de […]
Ciuperci_umplute_cu_sos_pesto_05

Reteta zilei: Ciuperci umplute cu sos pesto

Ciuperci umplute cu sos pesto din: ciuperci, salata creata, nuci de pin, parmezan, usturoi, ulei de masline, sare grunjoasa, avocado, branza, sare, piper. Ingrediente:  3 ciuperci mari curatate si spalate 2 cani salata creata 1-2 linguri nuci de pin 1/3 ceasca parmezan proaspat ras 3 catei de usturoi 4 linguri ulei de măsline 1 praf […]
 
Iepure cu rozmarin

Iepure cu rozmarin

Iepure cu rozmarin din: carne de iepure, usturoi, unt, ulei de masline, vin, rozmarin, dafin, sare, piper. Ingrediente: 2 kg carne de iepure 10 căţei usturoi 5 linguri unt 5 linguri ulei de măsline 400 ml vin roşu 1 lingură rozmarin măcinat dafin sare piper   Mod de preparare: Carnea se spală, se scurge şi […]
Somon marinat pe gratar

Somon marinat pe gratar

Somon marinat pe gratar din: somon, rosii, unt, piper, sare, cimbru, ulei de masline. Ingrediente: 6 felii groase de somon 12 roşii 200 g unt 1 linguriţă piper alb măcinat 1/2 linguriţă sare grunjoasă 1 linguriţă frunze de cimbru proaspăt 6 linguri ulei de măsline Mod de preparare: Se prepară o marinată din ulei, cimbru […]
 
Tocana haiduceasca cu carne de porc

Tocană cu carne de porc si vin

Tocană cu carne de porc si vin din: carne de porc, ceapa, untură, rosii, cimbru, faina, sare, piper, vin, marar. Ingrediente: 1 kg carne de porc frumos împănată 300 g ceapă 100 g untură 1 lingură pastă de roşii sau 200 g roşii cimbru 1/2 lingură făină sare piper 1 pahar cu vin 300 g […]
Salata_de_sfecla_rosie_cu_macrou_si_zmeura

Salata de sfecla rosie cu macrou si zmeura

Salata de sfecla rosie cu macrou si zmeura din: sfecle rosii, macrou marinat, iarba-grasa (agurijoara) sau vlastare de spanac, zmeura (proaspata sau congelata), castraveciori acri, ulei din seminte de struguri, mustar, marinata (de la macrou), dulceata de zmeura, sare, piper. Ingrediente: 2 sfecle rosii, fierte 360 g de macrou marinat 150 g de iarba-grasa (agurijoara) sau vlastare de spanac 100 g de zmeura (proaspata […]
 
Piept de pui in sos de sampanie

Piept de pui in sos de sampanie

Piept de pui in sos de sampanie din: piept de pui, fenicul, praz, ciuperci, supa de pui, sampanie, smantana, unt, faina, sare, piper. Ingrediente: 3 piepţi de pui 1 ceaşcă fenicul ras 1 ceaşcă rondele de praz (partea albă) 1 ceaşcă felii de ciuperci 200-250 ml supă de pui 200 ml şampanie 200 ml smântână […]
 
Rulouri cu sparanghel

Rulouri cu sparanghel

Rulouri cu sparanghel din: sparanghel, french toast, branza de vaci, bacon, ceaoa, ou, unt, parmezan. Ingrediente: 18 fire sparanghel 18 felii french toast 250 g brânză de vaci grasă 9 felii de bacon 2 linguriţe ceapă de tuns tocată 1 ou 1/4 ceaşcă unt 3 linguri parmezan ras Mod de preparare: Se taie coaja din […]
Vinete umplute cu prepelite

Vinete umplute cu prepelite

Vinete umplute cu prepelite din: prepelite, vinete, unt, ardei, roşii, vin, ulei de masline, piper, sare. Ingrediente: 6 prepelite 6 vinete 6 lingurite de unt 10 ardei graşi roşii 500 g roşii 1 pahar vin alb sec 3-4 linguri ulei de măsline 1 linguriţă piper boabe sare piper alb măcinat Mod de preparare: Se curăţă […]
Rosii_cherry_murate_si_picante_03

Reteta zilei: Rosii cherry murate si picante

Rosii cherry murate si picante din: rosii cherry, sos de peste, otet de orez, zahar, ardei iute. Ingrediente:  30 de rosii cherry 3 linguri sos de peste 6 linguri oțet de orez ½ lingurita de zahar 1 ardei iute, tocat Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele pentru marinata intr-un bol. Înțepati rosiile cu o […]
Salata orientala cu naut

Salata orientala cu ton, naut si coriandru

Salata orientala cu ton, naut si coriandru din: naut fiert si scurs, file de ton in ulei, ceapa, oua de prepelita, rosii cherry, ardei rosu, ardei galben, salata verde, ceapa de tuns, coriandru, sare, piper. Ingrediente: 250 g de naut fiert si scurs 250 g de file de ton in ulei, la conserva 4 cepe noi […]
 
Retete Chiftelute

Chiftelute de costită afumata

Chiftelute de costită afumata din: paine, piept de porc, salam, supa, oua, faina, lapte, patrunjel, ulei de masline, parmezan, sare. Ingrediente: 400 g pâine învechită fără coajă 120 g piept de porc afumat 100g salam 1 1/2 supă de carne 2 ouă făină lapte pătrunjel verde ulei de măsline parmezan ras sare Mod de preparare: Tăiaţi […]
Antricoate cu legume

Antricoate cu legume

Antricoate cu legume din: antricoate de porc, ulei, faina, sare, boia, foi de dafin, vin, pasta de rosii, morcovi, telina, ceapa, bureti, cartofi, oua, smantana. Ingrediente: 3 antricoate de porc frumos împănate 100 ml ulei 2 linguri făină sare boia de ardei puţin iute 2 foi de dafin 1 pahar vin 1 lingură pastă de […]
 
Blanchet de vita

Blanchet din carne de miel

Blanchet din carne de miel din: carne de miel, ulei, ceapa, morcovi, patrunjel, faina, galbenusuri, sare, piper, zeama de lamaie, orez, unt. Ingrediente: 1,5 kg carne de miel 120 ml ulei 2 cepe 2 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 150 g făină 2 gălbenuşuri sare piper zeamă de lămâie 250 g orez 50 g unt […]
salata cu masline si cartof

Salata cu creveti, cartofi si ridichi

Salata cu creveti, cartofi si ridichi din: cartofi, salate diverse, creveti roz, rulouri de macrou marinat, cepe albe, ridichi, boabe de ienupar, hasmatuchi, sare, smantana lichida, lamaie, gin, sare de mare, piper alb. Ingrediente: 6 cartofi 300 g de salate diverse 150 g de creveti mari, roz (fierti) 6 rulouri de macrou marinat 2 cepe albe 12 ridichi 6 boabe de ienupar 3 fire de […]
 
Cocktail_mojito_05

Reteta zilei: Cocktail mojito

Cocktail mojito din: zahar, piersici, menta, rom alb, apa cu lamaie, gheata. Ingrediente:  1 ceasca de zahar (amestecat cu ¾ cana de apa fierbinte, pentru a forma sirop simplu) 3 piersici, fără sâmburi și feliate 1 legatura de frunze de menta 200-240 ml rom alb 1 l apa cu aroma de lamaie gheata Mod de […]
Muschi de porc impanat

Muschi de porc impanat

Muschi de porc impanat din: muschi de porc, sunca, macaroane, limba afumata, trufa, cascaval, cartofi, ciuperci, crutoane, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 1,5 kg muşchi de porc împănat 120 g şuncă crudă 200 g macaroane 100 g limbă afumată fiartă 1 trufă 50 g caşcaval ras 300 g cartofi 300 g ciuperci mari albe 8 crutoane […]
 
Ciuperci cu carne de miel

Ciuperci cu carne de miel

Ciuperci cu carne de miel din: carne de miel, ciuperci, ulei, sare, piper, faina, ceapa, patrunjel, smantana, vin. Ingrediente: 15 kg carne de miel 700 g ciuperci 120 ml ulei sare piper 1 lingură făină 2 cepe pătrunjel verde 200 g smântână 1/2 pahar vin   Mod de preparare: Tăiaţi carnea, săraţi-o, apoi înăbuşiţi-o în […]
Salata_cu_varza_murata_si_hering

Salata cu varza murata si hering

Salata cu varza murata si hering din: varză murată, heringi marinaţi, castraveţi acri, ridiche neagră, smântână proaspătă şi groasă, lamaie, marar, sare, piper. Ingrediente: 400 g de varză murată, fiartă 200 g de heringi marinaţi 8 castraveţi acri 1 ridiche neagră 150 ml de smântână proaspătă şi groasă 1 lămâie (stoarsă) 1 legătură de mărar sare piper Mod de preparare: […]
 
Cotlet cu spanac

Cotlet cu spanac

Cotlet cu spanac din: cotlet de porc, spanac, cartofi, morcovi, faina, oua, lapte unt, sare, piper, nucsoara, maghiran, pasta de rosii, ceapa, sos brun, supa. Ingrediente: 1,2 kg cotlet de porc 1,5 kg spanac 300 g cartofi 350 g morcovi 2 linguri făină 3 ouă 1 pahar lapte 150 g unt sare piper nucşoară maghiran […]
Ciorba greceasca cu carne de porc

Ciorba greceasca cu carne de porc

Ciorba greceasca cu carne de porc din: carne de porc, zarzavat de supa, sare, orez, galbenus, lamaie, patrunjel. Ingrediente: 700-800 g carne de porc zarzavat de supă sare 50 g orez 2 gălbenuşuri 1 lămâie mare şi zemoasă pătrunjel verde 31 apă   Mod de preparare: Tăiaţi carnea în bucăţi mai mici, egale şi puneţi-le […]
 
Spaghetti a la Carbonara cu parmezan

Spaghetti a la Carbonara cu parmezan

Spaghetti a la Carbonara cu parmezan din: spaghete, piept de porc, oua, usturoi, parmezan, branza de oaie, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 500 g spaghete 250 g piept de porc neafumat 5 ouă 2 căţei mari de usturoi 2 linguri cu vârf de parmezan ras 1 lingură de brânză rasă de oaie ulei de […]
Sparanghel cu sos olandez

Sparanghel cu sos olandez

Sparanghel cu sos olandez din: sparanghel, sos olandez, sare. Ingrediente:  1,2 kg sparanghel 500 g sos olandez sare   Mod de preparare: Sparanghelul se curăţă, se taie capătul dur al fiecărui fir şi se leagă în pachete de câte 10-20 de bucăţi, care se pun la fiert în apă cu bare. După ce a fiert, […]
 
Simbale de macaroana cu ciuperci si parmezan

Macaroane cu ciuperci si parmezan

Macaroane cu ciuperci si parmezan din: faina, unt, bicarbonat, oua, macaroane, ciuperci, bulion, cascaval, sare. Ingrediente: 240 g faina 120 g unt 1/2 lingurita bicarbonat 4 oua 360 g macaroane 180 g ciuperci din conserva 3 linguri de bulion 120 g cascaval sare   Mod de preparare: Se cerne faina pe planseta, se face o […]
Supa de salata verde si costita afumata

Supa de salata verde si costita afumata

Supa de salata verde si costita afumata din: salata verde, costita afumata, faina, oua, marar, patrunjel, ceapa verde, lamaie, unt. Ingrediente: 1,2 kg salată verde 150 g costiţă afumată 1/2 lingură făină 2-3 ouă 3 I apă 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel câteva fire de ceapă verde 1 lămâie zemoasă 50 g unt   […]
 
Spanac cu oua si sos alb

Spanac cu oua si sos alb

Spanac cu oua si sos alb din: oua, spanac, smantana, unt, lapte, faina, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 4 ouă 400 g spanac 100 ml smântână 40 g unt 200 ml lapte 400 g făină 40 g caşcaval sare piper   Mod de preparare: Spanacul se curăţă, se spală în mai multe ape, apoi se pune […]
Fasole verde cu carne de vita

Fasole verde cu carne de vita

Fasole verde cu carne de vita din: carne de vită, fasole, ulei, rosii, sare, faina, patrunjel, ceapa, smantana, usturoi. Ingrediente: 800 g carne de vită 1,4 kg fasole verde (grasă) ori fideluţă 150 ml ulei 200 g roşii sare 1 lingură făină pătrunjel verde 2 cepe 200 g smântână 4-5 căţei de usturoi   Mod […]
 
Bors delicios de dovlecei

Bors moldovenesc cu smantana

Bors moldovenesc cu smantana din: carne de porc, morcov, patrunjel, ceapa, varza, sfecla, cartofi, marar, ardei gras, rosii, sare, bors, smantana. Ingrediente: 1 kg carne de porc 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 2 cepe 1 varză dulce mai mică 1 sfeclă roşie 350 g cartofi mărar pătrunjel verde 2 ardei graşi 250 g roşii […]
"Trandafir" din varza

Varza de Bruxelles cu sos de smantana

Varza de Bruxelles cu sos de smantana din: varza de Bruxelles, unt, smantana, lapte, faina, sare. Ingrediente: 1,5 kg varză de Bruxelles 170 g unt sare 200 ml smântână 200 ml lapte 60 g făină   Mod de preparare: Varza de Bruxelles se curăţă, se spală în mai multe ape şi se pune la fiert […]
 
Ciorba de perisoare acrita cu corcoduse

Ciorba de perisoare cu carne de porc si oaie

Ciorba de perisoare cu carne de porc si oaie din: carne de porc, carne de oaie, ceapa, zarzavat de supa, orez, ulei, rosii, ou, sare, leustean, patrunjel, zeama de lamaie, piper. Ingrediente: 600-700 g carne de porc 1/2 kg carne de oaie 2 cepe 400 g zarzavat de supă (morcovi, pătrunjel, ţelină) 60 g orez […]
Rosii umplute cu carne de porc

Rosii umplute cu carne de porc

Rosii umplute cu carne de porc din: rosii, usturoi, lamaie, menta, orez, carne de porc, unt, chimen, sare, piper. Ingrediente: 8 roşii mari 2 căţei mari de usturoi zeama unei lămâi 2 linguri de mentă uscată pentru umplutură: 1 pahar orez 200 g carne tocată de porc 20 g unt chimen măcinat piper sare   […]
 
Supa banateana

Supa banateana

Supa banateana: apa, costita afumata, mere, boia, sare, supă de carne de porc sau de pasăre, faina, unt sau ulei, smantana, orez, ceapa. Ingrediente: 150 g costiţă afumată 2 mere 1 linguriţă boia de ardei sare 1 1/2 supă de carne de porc sau de pasăre 1 1/2 apă 1 lingură făină 60 g unt sau ulei […]
Retete de post: bame cu rosii

Bame cu carne de porc

Bame cu carne de porc din: carne de porc, bame, rosii, ceapa, faina, sare, otet, patrunjel, ulei, vin. Ingrediente: 1 kg carne de porc 1 kg bame 300 g roşii 1 ceapă 1 lingură făină sare 1 lingură oţet pătrunjel verde 120 ml ulei 1/2 pahar vin   Mod de preparare: Tăiaţi carnea în bucăţi, […]
 
Salata de fasole verde si somon afumat

Salata cu pui si ciuperci

Salata cu pui si ciuperci din: salata, varza, piept de pui, crutoane, ciuperci, maioneza, zeama de lamaie, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 salată verde 1/2 varză rosie 2 bucăti piept de pui crutoane 200 g ciuperci 4 lingurite maioneză zeamă de lămăie sare piper ulei   Mod de preparare: Speli bucătile de carne, le dezosezi […]
Sarmalute cu nuci

Sarmalute moldovenesti cu carne de porc

Sarmalute moldovenesti cu carne de porc din: carne de porc, costita afumata, ceapa, sare, piper, cimbru, orez, franzela, ou, rosii, untura, varza acra, malai, smantana. Ingrediente: 1 kg carne de porc 200 g costiţă afumată 100 g afumătură 1 ceapă sare piper cimbru 60 g orez 1 felie de franzelă 1 ou 300 g roşii […]
 
perisoare cu marar

Perisoare de cartofi cu sos de rosii

Perisoare de cartofi cu sos de rosii din: cartofi, faina, oua, cascaval, unt, sos tomat, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg cartofi 150 g făină 3 ouă 100 g caşcaval 150 g unt 300 g sos tomaţ verdeaţă tocată sare piper   Mod de preparare: Cartofii se spală şi se pun la fiert în coajă, […]
Supa cu costita

Supa cu costita

Supa cu costita din: apa, sare, costita afumata, supa de vita, ceapa, boia de ardei, faina, orez, mar, unt. Ingrediente: 150 g costita afumata 2 l supa de vita (porc sau de pasare) 1 1/2 l apa 2 cepe 1/2 lingurita de boia de ardei 1 lingura de faina 2 linguri de orez 1 mar […]
 
Pasta de vinete cu caviar

Sufleu de vinete pentru ovo-lacto-vegetarieni

Sufleu de vinete pentru ovo-lacto-vegetarieni din: Ingrediente: 1,2 kg vinete 120 g unt 3 ouă 200 ml lapte 2 linguri făină sare   Mod de preparare: Vinetele se pun la copt direct pe flacără. Vinetele coapte se lasă să se răcească şi se curăţă de coaja arsă. Pulpa de vinete se aşază pe un fund […]
Porc cu castraveti

File de porc la cuptor cu rozmarin si cuisoare

File de porc la cuptor cu rozmarin si cuisoare din: file de porc, rozmarin, usturoi, cuisoare, supa, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 kg file de porc 1 rămurică de rozmarin 3 căţei mari de usturoi cuişoare supă ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Zdrobiţi usturoiul, tocaţi fin rozmarinul, condimentaţi fileul […]
 
Snitel din legume

Snitel din legume

Snitel din legume din: cartofi, morcovi, mazare, telina, spanac, ulei, faina, oua, pesmet, unt, sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 300 g morcovi 150 g mazare din conserva 1 telina mica 300 g spanac 200 ml ulei 150 g făină 4 ouă 150 g pesmet 60 g unt sare   Mod de preparare: Morcovii şi ţelina […]
Dovlecei umpluti cu carne de porc

Dovlecei umpluti cu carne de porc

Dovlecei umpluti cu carne de porc din: dovlecei, usturoi, lamaie, pasta de rosii, menta, orez, carne de porc, unt, chimen, sare, piper. Ingrediente: 8 dovlecei 2 căţei mari de usturoi zeama unei lămâi 2 linguri pastă de roşii 2 linguri mentă uscată umplutura: 1 pahar orez 200 g carne de porc tocată 20 g unt […]
Ciorba cu tarhon

Ciorba cu tarhon

Ciorba cu tarhon din: carne de porc, ceapa, morcovi, patrunjel, orez, ou, smantana, faina, otet, sare, tarhon. Ingrediente: 700 g carne de porc mai grasă 2 cepe 2 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 70 g orez 1 gălbenuş 3 linguri cu smântână 1 1/4 lingură făină 2-3 linguri oţet sare tarhon pătrunjel verde 2l apă […]
Ardei_iuti_murati_cu_otet_de_mere_05

Reteta zilei: Ardei iuti murati cu otet de mere

Ardei iuti murati cu otet de mere din: ardeiiute, otet de mere, apa, zahar, sare. Ingrediente:  10-15 ardei iuti 1 cana + 2 linguri de oțet de mere 1 cană + 2 linguri de apa 3 linguri de zahăr 2 linguri de sare Mod de preparare: Spălați ardeii. Transferati pe un tocator. Taiati felii. Adaugati […]
 
Ardei umpluti si menta

Ardei umpluti si menta

Ardei umpluti si menta din: ardei, usturoi, zeama de lamaie, menta uscata, orez, carne de porc, unt, chimen, sare, piper. Ingrediente: 4 ardei graşi 2 căţei mari de usturoi zeama de la o lămâie 2 linguri de mentă uscată pentru umplutura: 1 pahar orez 200 g carne de porc tocată 30 g unt chimen măcinat […]
Snitele cu tocatura de file de porc

Snitele cu tocatura de file de porc

Snitele cu tocatura de file de porc din: cotlet de porc, file afumat, sos, unt, ulei, rosii, orez, fasole, sare, piper, oua, pesmet, faina. Ingrediente: 1 cotlet de porc de 1,5 kg 150 g file afumat şi fiert 3 linguri sos alb 100 g unt 100 ml ulei 10 roşii 150 g orez 300 g […]
 
Cotlete de porc gratinate cu emmental

Cotlete de porc gratinate cu emmental

Cotlete de porc gratinate cu emmental din: cotlete de porc, emmental, unt, ulei, smantana, mustar de Dijon, sare, piper. Ingrediente: 6 cotlete de porc 100 g brânză Emmental 50 g unt 3 linguri ulei 8 linguri smântână 1 lingură muştar de Dijon sare piper Mod de preparare: Se rumenesc pe ambele părţi cotletele, în unt […]
Andive sote cu unt, ciuperci si smantana

Andive sote cu unt, ciuperci si smantana

Andive sote cu unt, ciuperci si smantana din: Ingrediente: 1,2 kg andive 100 g unt 300 g ciuperci 300 ml smantana sare   Mod de preparare: Se curăţă andivele şi ciupercile şi se spală în mai multe ape. Andivele se crestează în patru, iar ciupercile se taie lamele fine. Se pune un vas cu apă […]
 
Supa de rosii cu varza

Supa de rosii cu varza

Supa de rosii cu varza din: rosii, varza, ardei, ceapa, morcov, patrunjel, pastarnac, sare, piper. Ingrediente: 5 rosii 1 kg varza 2 ardei grasi 1 ceapa 1 morcov 1 radacina patrunjel 1 radacina pastarnac 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Se spala rosiile, se curata de coaja, se taie in 4 si se […]
Limonada_cu_gheata_si_busuioc_03

Reteta zilei: Limonada cu gheata si busuioc

Limonada cu gheata si busuioc din: lamaie, zahar, apa, busuioc, gheata. Ingrediente:  6 lămâi 1 cană de zahăr 8 cani de apa 4-6 frunze de busuioc 2 cesti de gheață Mod de preparare: Stoarceti lamaile. Într-o cratiță mică, combinati zahăr și 1 cană cu apă și se fierbe la foc mediu, până când zahărul s-a […]
 
Cotlet de vitel cu pere si tarhon

Cotlet de vitel cu pere si tarhon

Cotlet de vitel cu pere si tarhon din: cotlete de vitel, pere, lamaie, tarhon, unt, ulei, vin alb, sare, piper. Ingrediente:  4 cotlete de viţel a câte 250 g 4 pere nu prea coapte sucul de la o jumătate de lămâie 1 fir de tarhon proaspăt 70 g unt 1 lingură ulei 200 ml vin […]
Supa crema de morcovi si chimen

Supa-crema de zarzavat

Supa-crema de zarzavat din: cartofi, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, rosii, ulei, paine, sare, piper. Ingrediente: 3 cartofi 2 morcovi 1 radacina patrunjel 100 g telina 2 cepe 200 g rosii 40 ml ulei 1 legatura patrunjel 200 g paine sare piper Mod de preparare: Cartofii, morcovii, radacina de patrunjel si telina se curata, se spala […]
 
Spanac cu oua si sos alb

Spanac cu pilaf

Spanac cu pilaf din: spanac, orez, morcovi, ceapă, ulei, marar, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg spanac 200 g orez 2 morcovi 1 ceapă mică 100 ml ulei 1 legătură de mărar 1 legătură de pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Spanacul se spală în mai multe ape, se curăţă, se opăreşte într-o oală […]
Supa de morcovi si patrunjel

Supa de morcovi si patrunjel

Supa de morcovi din: morcovi, cartofi, ceapa, margarina, faina, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 4 morcovi 4 cartofi 2 cepe 50 g margarină 2 linguri făină 1 legătură de pătrunjel sare piper Mod de preparare: Morcovii se curăţa, se spală şi se dau pe râzătoare. Cartofii se curăţă, se spală şi se taie în cubuleţe. Ceapa […]
 
Salata de varza rosie cu marar

Varza rosie la cuptor

Varza rosie la cuptor din: varza rosie, ceapa, ulei, faina, vin, marar, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 800 g varză roşie 1 ceapă 100 ml ulei 1 lin­guriţă făină 200 ml vin roşu 1 legătură de mărar sare piper cimbru Mod de preparare: Varza se curăţă, se taie fideluţă, apoi se presară cu sare şi se […]
Mancarica de ardei cu oua

Mancarica de ardei cu oua

Mancarica de ardei cu oua din: ardei, oua, ceapa, patrunjel, ulei de masline, rosii, piper, sare. Ingrediente: 1 kg ardei graşi 6 ouă 150 g ceapă 1 legătură de pătrunjel 50 ml ulei de măsline 300 g roşii piper sare   Mod de preparare: Se curăţă ceapa, se spală, se toacă mărunt şi se căleşte […]
 
Cartofi Dana

Cartofi Dana

Cartofi Dana din: cartofi, cascaval, unt, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg cartofi 300 g cascaval 150 g unt sare piper   Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja, se spala in apa rece, se taie in felii rotunde. Se asaza intr-o tava unsa cu ulei un rand de cartofi peste care se presara sare, […]
Sote din legume

Sote din legume

Sote din legume din: cartofi, morcovi, dovlecel, fasole verde, margarina, piper, marar, patrunjel. Ingrediente: 2 cartofi 2 morcovi 1 dovlecel 100 g păstăi de fasole verde 4 linguri margarină piper 1 legătură de mărar 1 legătură de pătrunjel   Mod de preparare: Se curăţă păstăile de fasole verde, se spală în mai multe ape şi […]
 
Vinete prajite cu mujdei

Vinete prajite cu mujdei

Vinete prajite cu mujdei din : vinete, ulei, usturoi, otet, marar. Ingrediente: 1 kg vinete proaspete 200 ml ulei 1 căpăţână de usturoi 20 ml oţet 1 legătură de mărar sare Mod de preparare: Se aleg vinete subţiri. Se curăţă de coajă şi se taie în rondele cu grosimea de circa 5 mm. Se înfierbântă […]
Sarmalute cu orez in foi de vita

Sarmalute cu orez in foi de vita

Sarmalute cu orez in foi de vita din: foi de vita, orez, ceapa, bors, bulion, ulei, marar, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 500 g foi de vita 150 g orez 2 cepe mare 1 l bors 2 linguri bulion 6 linguri ulei 1 legatura marar 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Se aleg […]
 
Paste_cu_sos_pesto_si_sote_de_rosii_06

Reteta zilei: Paste cu sos pesto si sote de rosii

Paste cu sos pesto si sote de rosii din: patrunjel, parmezan, usturoi, sare, lamaie, ulei de masline, rosii cherry, sare, piper, paste, oua. Ingrediente sos pesto:  1 legatura pătrunjel ½ ceasca parmezan ras 2 catei de usturoi ¼ linguriță de sare 1 lamaie 6 linguri ulei de masline Ingrediente rosii: 1 lingura ulei de masline […]
Sufleu cu caşcaval

Cascaval sufleu

Cascaval sufleu din: cascaval, faina, ulei, unt, oua, sare. Ingrediente: 600 g cascaval 100 g faina 200 ml ulei 4 oua 1 lingura unt topit sare   Mod de preparare: Caşcavalul se curăţă de coajă şi se taie în felii de circa 100 g. Se sparg ouăle şi se separă gălbenuşurile de albuşuri. Albuşurile se […]
 
Sote de ciuperci cu marar

Sote de ciuperci cu marar

Sote de ciuperci cu marar din: marar, ciuperci, margarina, ceapa, suc de rosii, sare, piper. Ingrediente: 500 g ciuperci 100 g margarină 1 ceapă 200 ml suc de roşii 2 legături de mărar sare piper Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se spală în mai multe ape, apoi se toacă mărunt. Ceapa, spălată şi curăţată […]
Supa cu galuste de paine

Supa cu galuste de paine

Supa cu galuste de paine din: ceapa, usturoi, margarina, oua, morcovi, patrunjel, telina, cartofi, marar, sare, piper. Ingrediente: 200 g pâine 1 ceapă 2 căţei de usturoi 20 g margarină 2 ouă 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 100 g ţelină 2 cartofi 1 legătură de mărar 1 legătură de pătrunjel sare piper Mod de preparare: […]
 
Vinete cu ciuperci

Vinete cu ciuperci

Vinete cu ciuperci din: ciuperci, vinete, rosii, ceapa, bulion, ulei, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 4 vinete 12 ciuperci 4 roşii 1 ceapă 2 linguri bulion 4 linguri ulei 4 căţei de usturoi 1 legătură de pătrunjel sare piper Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se spală, se opăresc în apă clocotită şi se toacă […]
Tocanita calugareasca

Tocanita calugareasca

Tocanita calugareasca din: cartofi, morcov, telina, ardei, ciuperci, roşii, sare, piper, orez, ulei, masline, vin, marar, patrunjel. Ingrediente: 2 cartofi 1 ceapă 1 morcov 1 ţelină mică 1 ardei gras 2-3 ciuperci 3-4 roşii sare piper 100 g arpagic 2 linguri orez 4 linguri ulei 100 g măsline 50 ml vin alb sec 1 legătură […]
 
Cascaval pane in pesmet

Cascaval pane in pesmet

Cascaval pane in pesmet din: cascaval, faina, pesmet, oua, ulei. Ingrediente: 600 g cascaval mai tare 3 linguri de faina 4 linguri de pesmet 2 oua 100 ml ulei   Mod de preparare: Caşcavalul se curăţă de coajă şi se taie în felii de circa 100 g.  Se tavalesc feliile de cascaval prin faina, apoi […]
Supa_crema_de_cartofi_dulci_06

Reteta zilei: Supa crema de cartofi dulci

Supa crema de cartofi dulci din: ulei de masline, ceapa, morcovi, usturoi, ghimbir, cartofi dulci, mix de cinci condimente, sare, piper cayenne, supa de legume, iaurt, bacon, alune, praz, coriandru. Ingrediente:  1 lingura ulei de masline 1 ceapa, cuburi 1 cană morcovi cuburi 2 catei de usturoi, tocat 1½ lingurite ghimbir tocat 5 cesti cartofi […]
 
Retete de post: cartofi umpluti

Cartofi umpluti cu branza de vaci si smantana

Cartofi umpluti cu branza de vaci si smantana din: cartofi, branza de vaci, oua, verdeata, ulei, unt, smantana, sare. Ingrediente: 1,5 kg cartofi 300 g branza de vaci 3 oua verdeata tocata 100 ml ulei 100 g unt 300 ml smantana sare   Mod de preparare: Se aleg cartofi de aceeasi marime, se curata de […]
Conopida cu sos remulad

Conopida cu sos remulad

Conopida cu sos remulad din: conopida, oua, ulei, mustar, verdeata, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1,8 kg conopida 3 oua 150 ml ulei 2 linguri de mustar 1 legatura de verdeata zeama de la 1 lamaie sare piper   Mod de preparare: Conopida se curata de cotoare si de frunze, se spala si se pune la […]
 
Cartofi cu masline si marar

Cartofi cu masline si verdeata

Cartofi cu masline si verdeata din: Ingrediente: 1,5 kg cartofi 2 cepe 100 ml ulei 2 linguri bulion 200 g măsline 100 ml vin verdeaţă tocată sare piper   Mod de preparare: Se curăţă cartofii de coajă, se taie în cuburi şi se spală în apă rece. Ceapa se curăţă, se taie mărunt şi se […]
Supa de rata

Supa delicioasa din legume si taitei

Supa delicioasa din legume si taitei din: fasole verde, rosii, ceapa, cartofi, morcov, dovlecel, taitei, ulei, marar, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 100 g fasole verde 2 roşii 1 ceapă 2 cartofi 2 morcovi 1 dovlecel 100 g tăiţei 40 ml ulei 1 legătură de mărar 1 legătură de pătrunjel sare piper   Mod de preparare: […]
 
Vinete prajite cu mujdei

Vinete impanate cu vin

Vinete impanate cu vin din: vinete, ceapa, ardei gras, rosii, usturoi, vin, bulion, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg vinete 500 g ceapă 2 ardei graşi 4 roşii 2 căpăţâni de usturoi 20 ml vin alb 1 lingură bulion 2 legături de pătrunjel sare piper Mod de preparare: Vinetele se curăţă pe lungime, alternând partea […]
Pilaf cu mazare si ciuperci

Pilaf cu mazare si ciuperci

Pilaf cu mazare si ciuperci din: orez, mazare, ciuperci, ceapa, ardei, rosii, ulei, marar, patrunjel, foi de dafin, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 500 g orez 200 g mazare 200 g ciuperci 2 cepe 1 ardei gras 2-3 rosii 150 ml ulei 1 legatura de marar 1 legatura de patrunjel sare piper cimbru 1 foaie de […]
Zacusta de peste

Zacusca de toamna cu vinete

Zacusca de toamna cu vinete din: vinete, ardei, rosii, ceapa, ulei, dafin, sare, piper. Ingrediente: 1 kg vinete 5-6 ardei 6-7 rosii 3 cepe mari 50 ml ulei 2 foi de dafin sare piper Mod de preparare: Vinetele si ardeii se spala, se lasa sa se usuce apoi se coc pe plita incinsa. Se curata […]
Cartofi umpluti cu paine, unt si oua

Cartofi umpluti cu paine, unt si oua

Cartofi umpluti cu paine, unt si oua din: cartofi, paine, unt, oua, verdeata, lapte, bulion, faina, ulei, zahar, sare. Ingrediente: 12 cartofi mari 3 felii de franzelă 100 g unt 3 ouă 1 lingură verdeaţa tocată 200 ml lapte (pentru sos) 2 linguri bulion 1 lingură făină 100 ml ulei 1 lingură zahăr sare Mod […]
 
Dovlecei_murati_cu_ghimbir_si_usturoi_04

Reteta zilei: Dovlecei murati cu ghimbir si usturoi

Dovlecei murati cu ghimbir si usturoi din: dovlecei, ardei gras, ceapa rosie, ardei iute, ghimbir, usturoi, otet de vin alb, zahar, sare, seminte de mustar, seminte de telina, turmeric, cuisoare, piper. Ingrediente:  4 dovlecei, tăiati felii subtiri 1 ardei gras rosu, tăiat în fâșii subțiri 1 ceapa rosie, tăiata în felii subțiri 1 ardei iute, […]
Chiftele de varza cu ceapa si faina

Chiftelute de varza dulce cu smantana

Chiftelute de varza dulce cu smantana din: varza, unt, faina, oua, ulei, smantana, piper, sare. Ingrediente: 1 varza de circa 2,5 kg 100 g unt 5 linguri de faina 4 oua 100 ml ulei 200 ml smantana piper sare   Mod de preparare: Se curăţă varza de cotor, se înlătură foile stricate, se spală, se […]
 
Conopida gratinata cu unt si cascaval

Conopida gratinata cu unt si cascaval

Conopida gratinata cu cascaval din: conopida, unt, faina, lapte, oua, cascaval, sare. Ingrediente: 1,5 kg conopida 100 g unt 60 g faina 300 ml lapte 3 oua 100 g cascaval sare   Mod de preparare: Se spală şi se curăţă conopida de frunze. Se desface în bucheţele care se fierb 20 de minute în apă […]
Muschi de vita cu salata

Caprioara cu trufe la cuptor

Caprioara cu trufe la cuptor din: carne de caprioara, trufe, unt, zahar vanilat, oua, smantana, ananas. Ingrediente: 800 g carne de căprioară 200 g trufe 150 g unt proaspăt 3 pliculeţe de zahăr vanilat 3 ouă 200 ml smântână 200 g compot de ananas   Mod de preparere: Carnea de căprioară se spală, se curăţă […]
 
Conopida pane in pesmet

Conopida pane in pesmet

Conopida pane in pesmet din: conopida, unt, pesmet, faina, lamaie, oua, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1,8 kg conopidă 100 g unt 150 g pesmet 60 g făină zeama de la 1 lămâie 3 ouă 300 ml ulei piper sare   Mod de preparare: Se spală conopida, se curăţă de frunze şi se rupe în bucheţele, […]
Paste cu branza de capra si busuioc

Paste cu branza de capra si busuioc

Paste cu branza de capra si busuioc din: paste (linguini), branza de capra, ulei de masline, usturoi, unt, busuioc, rosii, masline, sare, piper. Ingrediente: 6 linguri ulei de măsline 4 bucăţi mici, rotunde, de brânză de capră (de circa 20 g. fiecare) 500 g linguini 2 căţei de usturoi 20 g unt 1 legătură busuioc […]
 
Cocktail Sour Rom

Reteta zilei: Cocktail de rom cu aroma de pepene galben

Cocktail de rom cu aroma de pepene galben din: pepene galben, suc de lamaie, gheata, rom. Ingrediente:  1 pepene galben sucul de la 1 lamaie 3-4 crengute menta proaspata 1 cana gheata 30 ml rom         Mod de preparare: Puneti pepenele galben taiat cuburi, impreuna cu menta, gheata, sucul de lamaie si […]
Dovlecei sau vinete pane

Dovlecei sau vinete pane

Dovlecei sau vinete pane din: dovlecei sau vinete, faina, ulei, oua, sare. Ingrediente: 1,2 kg dovlecei sau vinete 3 linguri făină 100 ml ulei 3 ouă sare   Mod de preparare: Dovleceii sau vinetele se spală, se curăţă, se taie felii rotunde, se sărează şi se pun într-un vas ca să îşi lase zeama. Se […]
 
Cochilii cu somon gratinate

Cochilii cu somon gratinate

Cochilii cu somon gratinate din: cochilii de scoici, rosii, somon, svaiter, piper. Ingrediente: 24 cochilii de scoici mari 3-4 roşii 300 g fileuri de somon 200 ml smântână 150 g şvaiţer ras piper alb Mod de preparare: Se pun cochiliile surate pe o tavă de dimensiun potrivite. Se fierbe 3 minute peştele în apă cu […]
Budinca de ciuperci cu cascaval

Budinca de ciuperci cu cascaval

Budinca de ciuperci cu cascaval din: ciuperci, cascaval, oua, smantana, paine, ulei, ceapa, unt, lapte, pesmet, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 400 g ciuperci 100 g cascaval 4 oua 2 linguri de smantana 200 g paine 40 ml ulei 1 ceapa 80 g unt 100 ml lapte 2 linguri pesmet 1 legatura de patrunjel sare piper […]
 
Dovlecei gratinati cu cascaval

Dovlecei gratinati cu cascaval

Dovlecei gratinati cu cascaval din: dovlecei, unt, faina, marar, cascaval, oua, smantana, lapte, sare. Ingrediente: 1,5 kg dovlecei 150 g unt 60 g faina 1 lingura de marar tocat 150 g cascaval 3 oua 150 ml smantana 600 ml lapte sare   Mod de preparare: Dovleceii şe curăţă de coajă şi de seminţe, se taie […]
Antricoate de vita cu sos de ciuperci

Antricoate de vita cu sos de ciuperci

Antricoate de vita cu sos de ciuperci din: antricoate de vita, mustar, condimente grill, ceapa, usturoi, ciuperci, unt, faina, supă de carne, smantana, sare, piper, nucsoara, lamaie, marar, orez, ulei, condimente. Ingrediente: 6 antricoate de vită 1 linguriţă muştar pentru grătar 1/4 plic condimente grill pentru sosul de ciuperci 1 ceapă 1 praf usturoi granule […]
 
Chiftele de cartofi in crusta de seminte

Chiftele de cartofi cu sos de lamaie

Chiftele de cartofi cu sos de lamaie din: cartofi, faina, oua, ceapa, ulei, lamaie, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg cartofi 3 linguri de faina 3 oua 2 cepe 100 ml ulei 1 lamaie verdeata tocata sare piper   Mod de preparare: Cartofii se spală şi se pun la fiert în coajă. După ce au […]
Cascaval cu unt la capac

Cascaval cu unt la capac

Cascaval cu unt la capac din: Ingrediente: 600 g cascaval 100 g unt 2 linguri faina   Mod de preparare: Cascavalul se curata de coaja, apoi se taie felii de circa 100 g. Se incinge untul intr-o tigaie, se trec bucatile de cascaval prin faina si apoi se pun in untul incins si se lasa […]
 
Gulii frantuzesti

Gulii frantuzesti

Gulii frantuzesti din: gulii, ulei, orez, zahar, faina, verdeata, sare. Ingrediente: 12 gulii 150 ml ulei 100 g orez 1 lingura de zahar 1 lingura de faina 1 lingura de verdeata tocata sare   Mod de preparare: Guliile mari, câte două pentru o porţie, se curăţă de coajă, se taie un capac şi se scoate […]
Boboc de rata cu portocale

Boboc de rata cu portocale

Boboc de rata cu portocale din: carne de rata, portocale, miere, unt. Ingrediente: 1 boboc de raţă de circa 1,5 kg 2 kg de portocale 200 g miere 200 g unt Mod de preparare: Bobocul se curăţă de tuleie, se spală bine, după ce s-au scos măruntaiele. Se unge în interior cu 30 g unt şi […]
 
Crochete de cartofi cu cascaval

Crochete de cartofi cu cascaval

Crochete de cartofi cu cascaval din: cartofi, faina, cascaval, sare, piper, mazare, oua, pesmet, ulei. Ingrediente: 1 kg cartofi 150 g făină 100 g caşcaval sare piper 200 g mazăre din conservă 3 ouă 100 g pesmet 100 ml ulei   Mod de preparare: Cartofii se spală şi se pun la fiert în coajă. După […]
Morcovi_murati_04

Reteta zilei: Morcovi murati

Morcovi murati din: morcovi, usturoi. seminte de marar, seminte de coriandru, seminte de chimen, apa, otet, sare. Ingrediente:  1 kg morcovi de diferite culori, tăiati în fâșii lungi 3 catei usturoi 1 lingurita semințe de mărar 1 lingurita seminte de coriandru 1/2 lingurita semințe de chimen Ingrediente saramura: 2 cani apa 1 cană otet 1/4 […]
 
Se spala conopida, se curăţă de frunze şi se rupe în bucheţele, care se fierb 30 de minute în apă cu sare. Se păstrează apoi în apă caldă cu sare. Se serveşte cu caşcaval ras sau parmezan şi unt fierbinte deasupra.

Conopida cu cascaval sau parmezan

Conopida cu cascaval sau parmezan din: conopida, cascaval sau parmezan, sare. Ingrediente: 1,8 kg conopida 140 g cascaval sau parmezan sare   Mod de preparare: Se spala conopida, se curăţă de frunze şi se rupe în bucheţele, care se fierb 30 de minute în apă cu sare. Se păstrează apoi în apă caldă cu sare. […]
Creier in aspic cu legume

Creier in aspic cu legume

Creier in aspic cu legume din: creier, ceapa, morcovi, foaie de dafin, otet, telina, piper, aspic, patrunjel. Ingrediente: 600 g creier  2 cepe  2 morcovi 1 foaie de dafin  2 linguri de oţet  50 g ţelină 10 boabe de piper 300 g aspic 1 legătură de pătrunjel 4 castraveţi muraţi sare Mod de preparare: Se […]
 
Galuste de cartofi pentru papricas

Galuste de cartofi pentru papricas

Galuste de cartofi pentru papricas din: cartofi, faina, oua, sare, piper, verdeata, ceapa, ulei. Ingrediente: 1 kg cartofi 100 g făină 3 ouă sare piper verdeaţă tocată 1 ceapă 100 ml ulei   Mod de preparare: Cartofii se spală şi se pun la fiert în coajă. După ce au fiert, se curăţă şi se lasă […]
Curcan cu castane

Curcan cu castane

Curcan cu castane din: castane, lapte, chifla, oua, unt, carne de porc, patrunjel, piper, maghiran, nucsoara, clanina, prine uscate, vin rosu, zahar, cuisoare, ceapa, ciuperci, orez, pasta de tomate, faina, sare. Ingrediente: 1 curcan de 3 kg 600 g castane 150 ml lapte 1 chiflă uscată 2 ouă 70 g unt 200 g carne de […]
 
Creveti mari cu cimbru, busuioc si usturoi

Creveti mari cu cimbru, busuioc si usturoi

Creveti mari cu cimbru, busuioc si usturoi din: cartofi, sare, usturoi, lapte, supa de legume, cimbru, creveti, piper, ulei de masline, rosii, busuioc, vin, supa de carne. Ingrediente: 12 cartofi noi mici sare 12 căţei de usturoi 1/4 pahar de lapte 1/4 pahar de supă de legume 5 fire cimbru 20 creveţi mari decorticaţi piper […]
Budincă din piept de pui

Cartofi parizieni

Cartofi parizieni din: cartofi, oua, faina, unt, smantana, lapte, sare. Ingrediente: 1,8 kg cartofi 4 oua 120 g faina 120 g unt 100 g smantana 500 ml lapte sare   Mod de preparare: Se spală cartofii şi se fierb în coajă, într-o cratiţă cu apă. Se răcesc, se curăţă de coajă şi se taie felii. […]
 
Salata de rucola cu crutoane si dressing cu maioneza

Reteta zilei: Salata de rucola cu crutoane si dressing cu maioneza

Salata de rucola cu crutoane si dressing cu maioneza din: paine, ulei de masline, rucola, porumb, ceapa rosie, praz, piersica, rosii, bacon, nuci pecan, ceapa, usturoi, busuioc, patrunjel, praf de mustar, sare, piper, maioneza, lapte batut. Ingrediente pentru salata: 1 1/2 cani paine, cuburi 1-2 linguri de ulei de măsline 120 gr rucola 1 cana […]
Cotlet de porc cu piersici

Cotlet de porc cu piersici

Cotlet de porc cu piersici din: cotlet de porc, cimbru, unt, piersici, sare, piper, cumino. Ingrediente: 1,5 kg cotlet cu os (bucată întreagă) 1 linguriţă cimbru 200 g unt 8 piersici (curăţate de coajă şi de sâmburi) cumino piper sare   Mod de preparare: Se crestează bucata de cotlet, de-a latul, din 2 în 2 […]
 
Omleta sarbeasca

Omleta sarbeasca

Omleta sarbeasca din: oua, unt, ardei, ceapa verde, rosii, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 6 portii 12 oua 100 g unt 3 ardei grasi 1 legatura de ceapa verde 300 g rosii 1 legatura de verdeata (marar si patrunjel) sare piper   Mod de preparare: Se spala, se curata si se taie fin ceapa si ardeii […]
Suc de rosii cu legume

Suc de rosii cu legume

Suc de rosii cu legume din: rosii, ardei, castraveti, ceapa, usturoi, lamaie, vin alb, ulei, zahar, paine, sare, piper. Ingrediente: 500 g roşii 2 ardei 2 castraveţi proaspeţi (cornişon) 2 cepe 1/2 căpăţână de usturoi 1 lămâie 50 ml vin alb 50 ml ulei 1 linguriţă zahăr 200 g pâine sare piper Mod de preparare: […]
 
Carote sote

Carote sote

Carote sote din: carote, unt, zahar, sare. Ingrediente: 1,2 kg carote 100 g unt 50 g zahăr sare   Mod de preparare: Caratele se aleg de frunze, se curăţă, se spală, iar cele mari se taie în 2-4 bucăţi. Intr-o cratiţă se pune jumătate din cantitatea de unt la înfierbântat, se adaugă carotele, sarea, jumătate […]
Macaroane gratinate cu cascaval

Macaroane gratinate cu cascaval

Macaroane gratinate cu cascaval din: macaroane, unt, faina, oua, cascaval, lapte, pesmet, sare. Ingrediente: 500 g macaroane 120 g unt 2 linguri făină 3 ouă 150 g caşcaval 300 ml lapte 2 linguri pesmet sare   Mod de preparare: Se fierb macaroanele în apă cu sare. Se scurg, se spală cu apă rece şi se […]

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

 

Sursa:www.restaurantedelux.ro