Retete De Mancare
Rasol de vita cu hrean
Rasol de vita cu hrean din: rasol de vita, sare, piper, hrean, morcovi, telina, albitură, ceapa, unt, faina, oţet, smanatana, cartofi, varză, zahar. Ingrediente: 1,8 kg rasol alb cu oase de vită sare piper boabe 50 g hrean ras 250 g morcovi 250 g ţelină 150 g albitură 2 cepe 60 g unt 1/2 lingură […]
Tocana de conopida cu fasole
Tocana de conopida cu fasole din: conopida, morcovi, fasole boabe, ceapa, patrunjel, ulei, supa de legume, kaizer, sare, piper. Ingrediente: 1 conopidă potrivită 2 morcovi mari 200 g fasole boabe rosie fiartă separat (sau din conservă) 1 ceapă mare 1 rădăcină pătrunjel 2 linguri ulei 250 ml supă de legume 1 legătură pătrunjel verde 150 […]
Dietă de 2.000 de calorii pe zi
Pentru a ne pastra in forma, corpul nostru are nevoie de aproximativ 2000 de calorii/zi. Astfel ca, Business Insider ne prezinta in urmatorul filmulet ce inseamna sa consumi aproximativ 2000 de calorii/zi.
Reteta zilei: Inghetata cu cirese, migdale si fistic
Inghetata cu cirese, migdale si fistic din: cirese uscate, amaretto, albus de ou, miere, zahar, apa, smantana, esenta de migdale, migdale, fistic, cirese proaspete. Ingrediente: 1 cană cireșe uscate 3/4 cană amaretto 2 albușuri de ou 1/3 ceasca miere 1/2 cană zahar 1/4 cană apa 1 1/2 cani smântâna 1/2 lingurita esenta de migdale 1/2 […]
Pulpa de miel cu caise
Pulpa de miel cu caise din: pulpa de miel, usturoi, caise, sare, piper, ulei, cartofi, ceapa, menta. Ingrediente: 6 căţei de usturoi 8-10 caise uscate 1 pulpă de miel de 1,8 kg cu os sare piper 1 ceşcuţă ulei 800 g cartofi 2 cepe mari caise din conservă mentă Mod de preparare: Curăţaţi şi […]
Fricandou cu ficat
Fricandou cu ficat din: carne de vitel, ficat de vitel sau pasare, oua, ceapa, zarzavat, vin, sparanghel, macaroane, sunca, limba, cascaval, mazare, sare, piper, unt. Ingrediente: 1,5 kg fricandou de viţel mai plin (capac, nucă, pulpă) ficat de viţel sau pasăre 3 ouă 2 cepe mijlocii 100 g zarzavat 1 pahăr vin roşu 300 g […]
Spata cu ciuperci
Spata cu ciuperci din: spata de vitel, ficat de vitel sau de porc, franzela, oua, sare, piper, ciuperci, telina, cascaval, unt, patrunjel, faina, zarzavat, ceapa, pesmet. Ingrediente 1,5 kg spată de viţel 250 g ficat de viţel sau de porc 1 felie de franzelă 3 ouă sare piper 400 g ciuperci 6 bucăţi de ţelină […]
Drob de miel savuros
Drob de miel savuros din: organe si prapure de miel, ceapa, marar, usturoi, patrunjel, oua, ulei, sare, piper. Ingrediente: organe şi prapure de miel 1/2 kg ceapă verde 200 g mărar 100 g usturoi 100 g pătrunjel 4 ouă 200 ml ulei 1 lingură sare 1 lingură piper Mod de preparare: Curăţaţi şi spălaţi foarte […]
Ciorba greceasca de vitel
Ciorba greceasca de vitel din: carne de vitel, ceapa, zarzavat, smantana, galbenusuri, orez, sare, zeama de lamaie, patrunjel, faina. Ingrediente: 1 kg carne de viţel 2 cepe mijlocii 300 g zarzavat (morcovi, ţelină, pătrunjel rădăcină) 150 g smântână 2 gălbenuşuri 50 g orez sare zeamă de lămâie 1 legătură de pătrunjel 1/2 lingură făină […]
Cotlet de miel
Cotlet de miel din: cotlet de miel, ulei, spanac, cimbru, sare. Ingrediente: 1 cotlet de miel ulei piure de spanac cimbru sare Mod de preparare: Scoateţi cotletul întreg de la miel, curăţaţi carnea de pe coaste şi acoperiţi fiecare os cu staniol. Tăiaţi, după aceea, tot fileul în lungime şi bateţi-l cu ciocanul de […]
Supa gulas delicioasa
Supa gulas din: carne de vita, supa, pasta de roşii, sare, piper, gogosari, ulei, patrunjel. Ingrediente: 500 g carne de vita 2 l supă 1 lingură pastă de roşii sare piper 350 g de cartofi 150 g gogoşari în saramură 100 ml ulei pătrunjel verde Mod de preparare: Tăiaţi carnea în bucăţi mici ori daţi-o […]
Carne de ied la cuptor cu rozmarin
Carne de ied la cuptor cu rozmarin din: pulpa de ied, usturoi, rozmarin, mirt, slanina de porc, pesmet, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 pulpă de ied 2 căţei de usturoi 1 rămurică de rozmarin câteva frunze de rozmarin şi mirt 2 felii bune de slănină de porc 2 linguri pesmet ulei de măsline […]
Bors cu perisoare
Bors cu perisoare din: oase de vita, carne de vita, orez, ou, sare, piper, bors, morcov, telina, ceapa. albitură, rosii, patrunjel, leuştean. Ingrediente: 1 kg oase de vita 500 g carne macră 50 g orez 1 ou sare piper 1/2 l borş 1 morcov 1 ţelină mică 1 ceapă 1 albitură 200 g roşii pătrunjel […]
Friptura de vitel cu cartofi
Friptura de vitel cu cartofi din: carne de vitel, ulei, morcovi, patrunjel, ceapa, sare, piper, boia dulce, cartofi. Ingrediente: 1,5 kg carne de viţel 100 ml ulei 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 2 cepe sare piper boia dulce 500 g cartofi Mod de preparare: Spălaţi bine carnea, tamponaţi-o cu un şervet foarte curat, […]
Reteta zilei: Crutoane
Crutoane din: malai, ou, lapte, ulei, ardei iute, chimen, piper cayenne, ulei. Ingrediente: 1 kg malai 1 ou 1/3 ceasca de lapte 2 lingurite de ulei 1/4 ceasca ardei iute murat 2 lingurite de chimen 1 vârf de cuțit de piper cayenne ulei Mod de preparare: Intr-un castron mare, se amestecă împreună ingredientele. Se toarna […]
Creveti cu maioneza si capere
Creveti cu maioneza si capere din:, creveti, maioneza, capere, cartofi, ooua, patrunjel, lamaie, sare, otet, piper. Ingrediente: 1 kg creveţi congelaţi 300 g cartofi 1/2 cană capere 1 ceaşcă maioneză 3 ouă fierte pătrunjel lămâie oţet sare piper alb frunze de salată Mod de preparare: Se fierb creveţii cu foarte puţină apă, cu 1 […]
Crabi in sos cu miere
Crabi in sos cu miere din: crabi, unt, miere, ceapa, patrunjel, piper, sare. Ingrediente: 400 g crabi 200 g unt 2 linguri miere 1 ceapă 1 legătură de pătrunjel verde piper alb măcinat sare Mod de preparare: Crabii se spală, se curăţă şi se pun la fiert pentru 30 de minute într-o cratiţă cu apă […]
Salata cu jambon, branza si cicoare
Salata cu jambon, branza si cicoare din: cicoare cu frunze creţe, jambon Serrano, brânză tip şvaiţer sau emmental, miez de nucă verde, ulei de arahide, ulei de nuci, oţet, sare, piper. Ingrediente: 1 capatana mare de cicoare, cu frunze creţe 6 felii subţiri de jambon Serrano, crud 300 g de brânză tip şvaiţer sau emmental 150 g de miez de nucă verde […]
Creveti in sos de maioneza si usturoi
Creveti in sos de maioneza si usturoi din: creveti, usturoi, ulei, ou, mustar, lamaie, sare. Ingrediente: 400 g creveţi 4 căţei de usturoi 1 pahar de ulei 1 ou 4 gălbenuşuri 1 lingură muştar zeama de la 1 lămâie sare Mod de preparare: Se ia o pungă de creveţi fierţi congelaţi din comerţ şi se […]
Supa din carne de miel cu sparanghel
Supa din carne de miel cu sparanghel din: carne de miel, sparanghel, mazare, morcov, telina, ceapa, patrunjel, boia, sare, supa, vin rosu, ulei. Ingrediente: 1,2 kg carne de miel 300 g vârfuri de sparanghel 300 g mazăre verde boabe 1 morcov 1 ţelină mică 1 ceapă 2 bucăţi pătrunjel (rădăcină) 1 linguriţă boia dulce sare […]
Ficat de gasca cu mere caramel
Ficat de gasca cu mere caramel din: ficat de gasca, mere, zahar, unt, coniac. Ingrediente: 600 g ficat de gâscă 4 mere mari 50 g zahăr 50 g unt 50 ml coniac Mod de preparare: Ficatul se spală bine, se curăţă de nervuri şi se taie în felii groase de 3-4 cm. Merele […]
Reteta zilei: Mancare de pui cu rosii pe pat de paste
Mancare de pui cu rosii pe pat de paste din: pulpe de pui, rosii, ardei gras, piper cayenne, otet balsamic, zahar, ierburi, boia, sare, piper, ardei iute, paste. Ingrediente: 2-3 pulpe de pui, dezosate 15-20 rosii, tocate 1 ardei gras rosu, cuburi 4-5 catei de usturoi, tocat 1 vârf de cuțit de piper cayenne 1 […]
Midii cu sos de vin alb
Midii cu sos de vin alb din: midii, faina, vin, ceapa, unt, lamaie, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 400 g midii 3 linguri faina 400 ml vin alb 1 ceapa 100 g unt zeama de la 1 lamaie 1 legatura patrunjel verde sare piper Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă. […]
Cum se prepara Supă cremă de dovleac cu chorizo (VIDEO)
Supă cremă de dovleac cu chorizo: Cum se prepara Supă cremă de dovleac cu chorizo: Pofta buna!
File de morun cu avocado
File de morun cu avocado din: avocado, morun, maioneza, ulei, ceapa, cartofi, verdeata. Ingrediente: 200 g avocado 800 g file de morun 100 g maioneză 100 ml ulei 1 ceapă mică roşie 2-3 cartofi 1 legătură de verdeaţă Mod de preparare: Carnea de morun se porţionează, se sărează şi se prăjeşte în ulei […]
Fazan copt cu vin
Fazan copt cu vin din: fazan, morcov, telina, vin, seminte de ienupar, rachiu, smantana, ulei, boia, sare, piper. Ingrediente: 2 fazani 6-8 felii bacon afumat 1 morcov mare 1 tijă de ţelină 1/2 rădăcină mică de ţelină 400 ml vin alb parfumat 1/2 linguriţă seminţe de ienupăr 100 ml rachiu de vin 400 ml […]
Dorada cu rozmarin si legume inabusite
Dorada cu rozmarin si legume inabusite din: file dorada, rozmarin, piper, sare, usturoi, unt, ulei de masline, dovlecei, ardei gras, ceapa, rosii, usturoi, masline, vin, smantana. Ingrediente: 600 g fileuri de doradă 2 fire rozmarin sare piper măcinat 1 căţel de usturoi presat 10 g unt 2 linguri ulei de măsline pentru garnitură: 120 g […]
Escalop de vitel a la zingara
Escalop de vitel a la zingara din: pulpa de vitel, sunca de Praga, ciuperci, unt, sos brun spaniol, piper, vin, sare. Ingrediente: 1 kg pulpă de viţel 200 g şuncă de Praga 300 g ciuperci 50 g unt 300 g sos brun spaniol piper 1/2 pahar de vin roşu sare Mod de preparare: Pulpa de […]
Morun au beurre noir
Morun au beurre noir din: morun, unt, sare, piper, sos Meuniere, lamaie, patrunjel. Ingrediente: 6 cotlete de morun (150-200 g fiecare) 150 g unt sare piper 500 ml sos Meuniere 1 lămâie 1 legătură de pătrunjel Mod de preparare: Feliile de morun se curăţă de grăsime şi se fierb în apă cu puţină sare […]
Cum se prepara Cheesecake la pahar (VIDEO)
Cheesecake la pahar: Cum se prepara Cheesecake la pahar: Pofta buna!
Reteta zilei: Ridichii murate
Ridichii murate din: ridichii, apa, otet de mere, miere, sare, usturoi, piper. Ingrediente: 2 legaturi ridichii 1/2 cana (125 ml) de apă 1/2 cana (125 ml) otet de mere 1 lingura de miere 1 lingura de sare 1-2 catei de usturoi, tăiat în felii subțiri 1 lingură de piper Mod de preparare: Curatati ridichiile si […]
Muschi umplut a la negresco
Muschi umplut a la negresco din: muschi de vita, carne de porc, carne de pui, paine, lapte, sunca, oua, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 muschi mai mare de vita 50 g carne porc slaba tocata 100 g ficat de pui 1 felie de paine lapte 150 g sunca de Praga 2 oua sare piper ulei […]
File de somon cu icre de Manciuria
File de somon cu icre de Manciuria din: somon, kiwi, unt, icre de Manciuria, miere. Ingrediente: 800 g file de somon 200 g kiwi 100 g unt 200 g icre de Manciuria 200 g miere Mod de preparare: Fileurile de somon se porţionează, se spală, se sărează şi se prăjesc în unt încins. Peştele […]
Pulpa de caprioara la tava
Pulpa de caprioara la tava din: pulpa de caprioara, slanina, vin, sare, otet, ulei, ceapa, morcov, telina, cimbru, dafin, sare, piper. Ingrediente: 2 kg pulpa de caprioara 150 g slanina 3-4 linguri de vin sare pentru marinata: 1 pahar vin 1 pahar otet din vin 1 lingura ulei 2 cepe 1 morcov 1 telina 2-3 […]
Placinta cu spanac si anghinare
Placinta cu spanac si anghinare din: faina, unt, apa, sare, fasole, ceapa, ulei de masline, anghinare, oua, parmezan, spanac, sare, piper. Ingrediente: pentru aluat: 300 g făină 160 g unt 1/2 pahar de apă 1 praf de sare 200 g fasole uscată pentru presat foaia pentru umplutură: 2 cepe 4 linguri ulei de măsline 10 […]
Salata cu creveti, somon si avocado
Salata cu creveti, somon si avocado din: grepfruturi roşii, avocado, salată verde şi creaţă (sau o lăptucă), creveţi roz, somon afumat, smântână lichidă, muştar foarte iute, ketchup, hasmaţuchi, sare, piper alb. Ingrediente: 2 grepfruturi roşii 1 avocado 1 salată verde şi creaţă (sau o lăptucă) 200 g de creveţi roz 250 g de somon afumat 150 ml de smântână lichidă 2 linguri de muştar […]
Reteta zilei: Cocktail mojito cu aroma de capsuni
Cocktail mojito cu aroma de capsuni din: menta, suc de lamaie, piure de capsuni, apa minerala, zahar, limeta. Ingrediente: ¼ cană frunze de menta 30 ml suc de lămâie proaspăt 45 gr piure de capsuni 60ml rom alb 2 căpșuni, felii 45 ml apa minerala Ingrediente piure de capsuni: 500gr capsuni 2 linguri de zahăr […]
Somon in sos de vin spumos
Somon in sos de vin spumos din: somon, arpagic, ciuperci, vin, lamaie, smantana, unt, sare, piper. Ingrediente: 6 fileuri de somon 6 cepe arpagic 400 g ciuperci mici 750 ml vin spumos 1 lingură suc de lămâie 1 ceaşcă smântână grasă 4 linguri unt sare piper fire de mărar şi pătrunjel Mod de preparare: Se […]
Cum se prepara Desert rapid cu căpșuni (VIDEO)
Desert rapid cu căpșuni: Cum se prepara Desert rapid cu căpșuni: Pofta buna!
Galuste de smantana cu raci
Galuste de smantana cu raci din: raci, unt, gris, ou, smantana, patrunjel, marar, masline, sare, piper. Ingrediente: 1 kg de raci vii 150 g unt 2 linguri griş 1 ou 300 ml smântână 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de mărar 100 g măsline sare piper Mod de preparare: Racii se spală şi se […]
Creier cu legume asortate
Creier cu legume asortate din: creier de porc, otet, morcovi, mazare, pastarnac, broccoli, marar, sare, piper. Ingrediente: 400 g creier proaspăt de porc 20 ml oţet 2 morcovi 100 g mazăre 1 rădăcină de păstârnac 100 g broccoli 1 legătură de mărar verde sare piper Ingrediente: Creierul se spală in apă rece, se curăţă […]
Homar cu maioneza
Homar cu maioneza din: homar, maioneza, ciuperci, rosii, ienibahar, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 400 g homar 200 g maioneză 300 g ciuperci proaspete 300 g roşii 1 linguriţă de ienibahar 1/2 linguriţă de nucşoară rasă sare piper Mod de preparare: Homarul se spală bine în apă rece şi se frige pe grătarul încins. Se […]
Supa din carne de miel
Supa din carne de miel din: carne de miel, spanac, macris, ceapa, sare, delikat, smantana, sare, zahar, otet, hrean. Ingrediente: 1,5 kg carne de miel 700 g spanac 350 g măcriş 5 fire de ceapă verde sare delikât Pentru sos: 180 g smântână sare zahăr 1 lingură oţet 30-40 g hrean ras Mod de […]
Curcan copt
Curcan copt din: curcan, sare, piper, cimbru, usturoi, maghiran, ulei. Ingrediente: 1 curcan de 3-4 kg (pentru curcani mai mari de 6 kg, se socotesc cam 350 g/porţie) sare piper cimbru praf de usturoi maghiran ulei Mod de preparare: Se spală bine cu multă apă rece curcanul apoi se pune la scurs pe câteva prosoape […]
Salata Metternich
Salata Metternich din: mere, telina, lamaie, mustar, maioneza, carne de pui, salata, rosii, trufe, sare, piper. Ingrediente: 2 mere mari (renete sau cretesti) 1 telina zeama de la o lamaie 1 lingura mustar de Dijon 5 linguri maioneza 2 piepti de pui 1 salata verde 2 rosii 2 trufe sare piper Mod de preparare: Se […]
Escalop cu mere
Escalop cu mere din: muschiulet de porc, unt, smantana, mere, calvados, sare, piper. Ingrediente: 18 felii mai groase de muşchiuleţ de porc 60 g unt 125 ml smântână grasă 6 mere 100 ml calvados sare piper crutoane Mod de preparare: Se curăţă merele de coajă şi sâmburi, se taie în felii nu prea groase. […]
Reteta zilei: Pasta de peste afumat
Pasta de peste afumat din: condimente pentru peste, macrou, maioneza, coriandru, lamaie, ardei iute, sare, piper alb, ceapa murata. Ingrediente: condimente pentru peste 12 fileuri macrou 1 cană maioneza 3 linguri de coriandru tocat 1 lamaie 2 ardei iuti, cubulete 1/2 linguriță sare 1/2 lingurita piper alb Ingrediente garnitură: ardei iute feliat ceapa murata frunze […]
Iepure cu sos de vin si ciuperci
Iepure cu sos de vin si ciuperci din: carne de iepure, ardei, vin, ulei, ceapa, otet, ciuperci, sare, piper. Ingrediente: 800 g carne de iepure 2 ardei graşi 100 ml vin roşu 100 g ulei 1 ceapă 30 ml oţet 200 g ciuperci sare piper Mod de preparare: Carnea de iepure se spală şi se […]
Antricoate la grătar „sârbeşti”
Antricoate la grătar „sârbeşti” din: antricot de porc, ardei, oua, ficat de porc, cartofi, patrunjel, sare, piper, rosii. usturoi, unt, ceapă, pesmet, faina, zahăr, cascaval, telemea. Ingrediente: 1,5 kg antricoate de porc 8 ardei graşi 6 ouă 250 g ficat de porc 300 g cartofi pătrunjel verde sare piper 8 roşii 4 căţei de usturoi […]
Morun pescaresc
Morun pescaresc din: morun, cartofi, smantana, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 6 felii de morun 800 g cartofi 125 ml smântână 1 lămâie sare piper Mod de preparare: Se pune morunul în apă clocotită cu sare şi puţin oţet. Se ţine 3 minute la foc foarte mic, astfel încât apa să nu dea în clocote. Se […]
Salata cu creveti si oua de prepelita
Salata cu creveti si oua de prepelita din: salată creaţă (roşie şi verde), salate variate sau de rucola, fasole verde, creveţi fierţi decorticaţi, ouă de prepeliţă, roşii cherry, foie gras, ulei de arahide, oţet de Xeres, hasmaţuchi, ceapă de tuns, sare, piper. Ingrediente: 250 g de salată creaţă, roşie şi verde 150 g de salate variate sau de rucola 150 g de fasole verde […]
Ficat de vitel cu ciuperci
Ficat de vitel cu ciuperci din: ficat de vitel, ciuperci, ceapa, vin, coniac, pesmet, unt, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 6 felii de ficat de viţel de circa 125 g fiecare 300 g ciuperci albe 4 cepe mijlocii 150 ml vin alb sec 100 ml coniac 75 g unt pesmet pătrunjel sare piper Mod de preparare: […]
File de somon cu prosciutto, spanac si iaurt
File de somon cu prosciutto, spanac si iaurt din: linte, somon, prosciutto, ulei de masline, lamaie, menta, patrunjel, busuioc, spanac, iaurt, sare, piper. Ingrediente: 400 g linte 6 fileuri de somon (circa 200 g fiecare) 12 felii subţiri de prosciutto (sau bacon afumat) ulei de măsline 1-2 lămâi 2 căni de frunze de verdeaţă (mentă, […]
Reteta zilei: Pui in crusta de branzeturi
Pui in crusta de branzeturi din: sos, otet de vin alb, ulei de masline, apa, piept de pui, ulei de masline, rosii, ricotta, mozzarella, parmezan, sare, piper, nucsoara. Ingrediente: 1 borcan sos, dupa preferinta ⅓ cana oțet de vin alb ⅓ cana ulei de măsline ⅓ cana apă 6 buc piept de pui 2 linguri […]
Pui Wellington
Pui Wellington din: piept de pui, aluat, cimbru, unt, ceapă, ciuperci, patrunjel, branza topita, mustar de Dijon, ou, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet aluat de foitaj 6 fileuri de piept de pui dezosat 1 linguriţă cimbru uscat 5 linguri unt 1 ceapă medie 150 g ciuperci 2 linguri pătrunjel tocat 100 g brânză topită (mai […]
Salata din capere
Salata din capere: rosii, capere, ceapa, masline, boia, otet, telina, usturoi, ulei de masline, oregano. Ingrediente: 6 rosii 3 linguri capere in saramura 2 legaturi ceapa verde 14 masline 2 lingurite boia iute 3 linguri otet de mere 1 telina mica 2 catei de usturoi 6 linguri ulei de masline 1 lingura oregano sare piper […]
Lobodă cu carne de porc
Lobodă cu carne de porc din: carne de porc, loboda, ulei, rosii, ceapă, sare, piper, zeama de lamaie, faina. Ingrediente: 800 g carne împănată de porc 1,5 kg lobodă 150 ml ulei 500 g roşii 1 ceapă sare piper zeamă de lămâie 1 lingură făină Mod de preparare: Tăiaţi carnea în bucăţi şi înăbuşiţi-o în […]
Muschi de vita cu trufe si vin
Muschi de vita cu trufe si vin din: muschi de vita, slanina, trufe, pate de gasca, vin, unt, sare, piper. Ingrediente: 1 muşchi de vită (1,2-1,5 kg) felii subţiri de slănină 2 trufe 250 g pate simplu din ficat de gâscă 400 ml vin roşu 75 g unt sare piper Mod de preparare: Se […]
Pastravi cu vin si verdeturi
Pastravi cu vin si verdeturi din: patravi, ceapa, unt, vin, calvados, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 6 pastravi mari 4 cepe (esalote) 50 g unt 1 pahar vin alb sec 150 ml calvados 1 leg patrunjel 2-3 linguri ceapa de tuns tocata marunt sare piper Mod de preparare: Se toacă mărunt şi se amestecă pătrunjelul, ceapa […]
Bors de miel cu legume
Bors de miel cu legume din: carne de miel, ceapa, morcovi, telina, bors, sare, leustean. Ingrediente: 1 kg carne de miel cu os 250 g ceapă 200 g ceapă verde 100 g morcovi 100 g ţelină 1 l borş leuştean sare Mod de preparare: Tăiaţi carnea de miel în bucăţi potrivite, opăriţi-le, apoi treceţi-le […]
Friptura de rata cu smochine
Friptura de rata cu smochine din: rata, smochine, portocale, scortisoara, otet, rodie. Ingrediente: 2 raţe (cam de 2 kg fiecare) 350 g smochine deshidratate 2 portocale, curăţate de coajă şi tăiate segmente 4 batoane de scorţişoară 150 ml suc proaspăt de portocală 3 linguri oţet de vin roşu 5 linguri sirop de rodie 3 rodii […]
Pate cu vin in foietaj
Pate cu vin in foietaj din: aluat de foietaj, pulpa de porc, carne de vitel, vin, coniac, ceapa, esalote, patrunjel, maghiran, nucsoara, cimbru, piper, salvie, smantana, oua, sare. Ingrediente: 700 g aluat de foitaj 400 pulpă de porc 400 g vrăbioară de viţel 50 ml riesling 60 ml coniac 2 cepe eşalote pătrunjel 1/4 linguriţă […]
Reteta zilei: Castraveti murati cu otet de mere
Castraveti murati cu otet de mere din: castraveti, otet de mere, apa, ceapa, piper cayenne, seminte de marar, marar uscat, seminte de telina, sare. Ingrediente: 1 kg castraveti, taiati in sferturi oțet de mere apă 1 1/2 linguri ceapa tocată 1/4 lingurita piper cayenne 1/2 lingurita semințe de mărar 1/2 lingurita marar uscat 1/4 lingurita […]
Muschi de caprioara in prapur
Muschi de caprioara in prapur din: muschi de caprioara, prapur de miel, ciuperci, rosii, nucsoara, oua, pesmet, unt. Ingrediente: 6 bucăţi din muşchi de căprioară (circa 1 kg) 6 foi din prapur de miel 300 g ciuperci 4-5 roşii 30 g nucşoară rasă 3 ouă 100 g pesmet 100 g unt Mod de preparare: Bucăţile […]
Pastravi umpluti a la navara
Pastravi umpluti a la navara din: pastravi, ciuperci, bacon, unt, coniac, Sherry, ou, rozmarin, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 6 pastravi mari 150 g ciuperci proaspete 150 g felii subtiri de bacon afumat 50 g unt 1 lingurita coniac 1/2 ceasca Sherry 1 ou 1 lingurita rozmarin tocat 2 lingurite de patrunjel tocat sare piper Mod […]
Cotlete cu garnitura de orez
Cotlete cu garnitura de orez din: cotlete de porc, orez, unt, ulei, untură, ceapa, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 500 g orez 2 cotlete frumoase de porc unt ulei untură 1 ceapă parmezan ras sare piper Mod de preparare: Daţi în clocot 2 l apă în care turnaţi încet orezul. Scuturaţi vasul de câteva ori, acoperiţi […]
Salata cu macrou afumat, cocos si fasole
Salata cu macrou afumat, cocos si fasole din: conserva fasole alba boabe, fasole verde, ceapa, coada de telina, file de macrou afumat, ulei de masline, otet din vin, fulgi de nuca de cocos, sare, piper. Ingrediente: 1 conserva fasole alba boabe (500 g) 200 g fasole verde 6 cepe mici 1 coada de telina 250 g file de macrou afumat 5 linguri […]
Bors taranesc din carne de miel si verdeata
Bors taranesc din carne de miel si verdeata din: carne de miel, bors, ceapa, orez, marar, leustean, patrunjel, sare, galbenus, smantana. Ingrediente: 1,5 kg carne de miel 1 l de borş 2 l apă 5 fire ceapă verde 30 g orez mărar verde leuştean proaspăt pătrunjel sare 2 gălbenuşuri 1 lingură smântână Mod de […]
Reteta zilei: Cocktail cu tequilla si kiwi
Cocktail cu tequilla si kiwi din: tequilla, limeta, zahar, kiwi. Ingrediente: 60ml tequilla 1/2 limeta, taia sferturi 2 linguri zahăr 1 kiwi limeta pentru servire Mod de preparare: În partea de jos a unui recipient adaugati limeta si zaharul si pasati. Acoperiti cu kiwi si tequilla. Umpleti cu gheata si se agită. Se toarnă într-un […]
Ciorba de miel cu varza
Ciorba de miel cu varza din: carne de miel, varza, ceapa, rosii, piper, marar, smantana. Ingrediente: 1,5 kg carne de miel 400 g varză acră 1 ceapă 300 g roşii piper măcinat mărar 3 linguri smântână 3 l apă Mod de preparare: Tăiaţi carnea în bucăţi egale, apoi puneţi-le la fiert cu 3 l […]
Salata de pepene galben cu jambon de Parma si parmezan
Salata de pepene galben cu jambon de Parma si parmezan din: pepene galben, jambon, parmezan, piper, samburi de pin. Ingrediente: 1 pepene galben cu pulpa tare 150 g jambon de Parma (felii subţiri de bacon afumat) 140 g parmezan piper măcinat 2 linguri de sâmburi de pin rumeniţi Mod de preparare: Se taie pepenele în […]
Prepelite cu garnitura de castane
Prepelite cu garnitura de castane din: prepelita, muschi de vita, ficat de pasare, ciuperci, paine, ou, coniac, unt. Ingrediente: 3 prepeliţe 200 g muşchi de vită 100 g ficat de pasăre 50 g ciuperci 1 felie mică de pâine 1 ou 125 ml coniac 1 lingură unt 50 g stafide 1 kg castane glasate (din […]
Muschi de porc in foietaj
Muschi de porc in foietaj din: foietaj, muschi de porc, unt, patrunjel, ciuperci, sunca de Praga, ou, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet aluat de foitaj 1 muşchiuleţ de porc (circa 1 kg) 80 g unt 1 lingură pătrunjel tocat 300 g ciuperci 4-5 felii şuncă de Praga 1 ou rozmarin uscat sare piper Mod […]
Ciuperci cu carne de porc
Ciuperci cu carne de porc din: fleica, ciuperci, ceapa, faina, lapte, marar, sare, piper, aluat, ou, varza de Bruxelles, cartofi, fasole, unt. Ingrediente: 1,5 kg fleică (capac, nucă, pulpă) 300 g ciuperci 2 cepe 1 lingură făină 1/2 pahar lapte 1 legătură mare de mărar proaspăt sare piper 200 g aluat de foitaj 2 gălbenuşuri […]
Papricas din carne de miel
Papricas din carne de miel din: carne de miel, pasta de rosii, boia iute, ulei, ceapa, sare, piper, cimbru, smantana, patrunjel, faina, oua, unt. Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 lingură pastă de roşii 1/2 linguriţă boia de ardei iute 150 ml ulei 2-3 cepe sare piper cimbru 200 g smântână pătrunjel verde Pentru […]
Salata de varza alba cu susan si stafide
Salata de varza alba cu susan si stafide din: varza alba tocata, branza gen svaiter, mar acru, stafide, susan prajit, lamaie, muştar, oţet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 400 g varza alba tocata 100 g branza gen svaiter 1 mar acru 75 g stafide 50 g susan prajit 1/2 lamaie 1 lingură de muştar 2 linguri de oţet 4 linguri de ulei sare […]
Pasta de vinete cu caviar
Pasta de vinete cu caviar din: vinete, ulei de masline, patrunjel, caviar, lamaie, sare. Ingrediente: 4 vinete potrivite 100 ml ulei de măsline 1 legătură de pătrunjel verde 100 g caviar 1 lămâie sare Mod de preparare: Vinetele se spală, se şterg cu un şervet curat şi se coc la foc potrivit, direct pe flacără. […]
Rulouri cu carne si nucsoara
Rulouri cu carne din: carne tocata, aluat, ulei, ou, ceapa, sare, piper, nucsoara. Ingrediente: 1 pachet aluat foitaj 500 g carne tocată 1 lingură ulei 1 ou 4 fire ceapă verde sare piper nucşoară rasă Mod de preparare: Carnea şi ceapa (tocată mărunt) se înăbuşă cu ulei şi cu 2-3 linguri de apă. Se amestecă […]
Supa de morun cu crutoane
Supa de morun cu crutoane din: morun, creveţi, lamaie, ceapa, telina, smantana, ardei, crutoane, marar, sare, piper. Ingrediente: 400 g morun 200 g creveţi fierţi congelaţi 1 lămâie 1 ceapă mare frunze de ţelină 300 ml smântână 1 ardei gras 1 ardei iute mic 200 g crutoane de pâine 1 legătură de mărar sare piper […]
Reteta zilei: Broccoli la tigaie cu aroma de usturoi
Broccoli la tigaie cu aroma de usturoi din: broccoli, ulei de masline, ardei iute, sare, piper, migdale, lamaie. Ingrediente: 1 broccoli 5 linguri de ulei de măsline 2 catei de usturoi felii subțiri 1 ardei iute rosu, felii subțiri sare de mare și piper negru, dupa gust 2 linguri de migdale prăjite 1/2 lamaie, felii […]
Fazan inabusit cu legume
Fazan inabusit cu legume din: fazan, ceapa, otet, ulei de masline, ciuperci, smantana, patrunjel, morcov, sare, piper. Ingrediente: 1 fazan de circa 2 kg 2 cepe 30 ml oţet 100 ml ulei de măsline 200 g ciuperci 2 linguri smântână 1 legătură de pătrunjel 1 morcov sare piper Mod de preparare: Se pune fazanul curăţat […]
Ficat de vitel cu ananas
Ficat de vitel cu ananas din: ficat de vitel, ananas, miere, unt, ciuperci, salata verde. Ingrediente: 400 g ficat de viţel 400 g ananas din compot 100 g miere 150 g unt 300 g ciuperci proaspete frunze de salată verde Mod de preparare: Ficatul de viţel se spală şi se pune într-o tavă cu unt […]
Salata de grepfrut cu bacon si cicoare
Salata de grepfrut cu bacon si cicoare din: grepfruturi roz, bacon, cicoare cu frunze crete, salată batavia, cicoare roşie, zahăr roşu (de palmier), unt, lamaie, ulei de măsline, ceapă de tuns, sare, piper macinat. Ingrediente: 3 grepfruturi roz 12 felii foarte subţiri de bacon 1 cicoare, cu frunze creţe 1 salată batavia 1 cicoare roşie 4 linguri de zahăr roşu (de palmier) […]
Pui cu migdale
Pui cu migdale din: pui, ceapa, migdale, ulei, zahar, ciuperci. Ingrediente: 3 bucăţi piept de pui 2 cepe mici 1 legătură ceapă verde 8 linguri migdale prăjite 4 linguri ulei 3 linguriţe zahăr 4 linguri sos de ciuperci Mod de preparare: Pieptul de pui se taie cuburi mici. Ceapa se taie julien. Ceapa verde […]
Melci in aluat
Melci in aluat din: melci, dafin, cimbru, usturoi, unt, faina, vin, oua, sare, piper, patrunjel, lamaie, ulei. Ingrediente: 4 duzini melci 1 frunză dafin cimbru 3-4 căţei usturoi 40 g unt aluat: 125 g făină 125 ml vin alb 2 ouă sare piper pătrunjel 1 lămâie ulei sare piper Mod de preparare: Se fierb melcii […]
Anghemacht cu carne de miel
Anghemacht cu carne de miel din: carne de miel, morcov, patrunjel, ceapa, ulei, faina, sare, piper, zeama de lamaie, cartofi, pasta de rosii. Ingrediente: 1,5 kg came de miel 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 2 cepe 150 ml ulei 120 g făină sare piper zeamă de lămâie 500 g cartofi 1 lingură pastă de […]
Reteta zilei: Ciuperci umplute cu sos pesto
Ciuperci umplute cu sos pesto din: ciuperci, salata creata, nuci de pin, parmezan, usturoi, ulei de masline, sare grunjoasa, avocado, branza, sare, piper. Ingrediente: 3 ciuperci mari curatate si spalate 2 cani salata creata 1-2 linguri nuci de pin 1/3 ceasca parmezan proaspat ras 3 catei de usturoi 4 linguri ulei de măsline 1 praf […]
Iepure cu rozmarin
Iepure cu rozmarin din: carne de iepure, usturoi, unt, ulei de masline, vin, rozmarin, dafin, sare, piper. Ingrediente: 2 kg carne de iepure 10 căţei usturoi 5 linguri unt 5 linguri ulei de măsline 400 ml vin roşu 1 lingură rozmarin măcinat dafin sare piper Mod de preparare: Carnea se spală, se scurge şi […]
Somon marinat pe gratar
Somon marinat pe gratar din: somon, rosii, unt, piper, sare, cimbru, ulei de masline. Ingrediente: 6 felii groase de somon 12 roşii 200 g unt 1 linguriţă piper alb măcinat 1/2 linguriţă sare grunjoasă 1 linguriţă frunze de cimbru proaspăt 6 linguri ulei de măsline Mod de preparare: Se prepară o marinată din ulei, cimbru […]
Tocană cu carne de porc si vin
Tocană cu carne de porc si vin din: carne de porc, ceapa, untură, rosii, cimbru, faina, sare, piper, vin, marar. Ingrediente: 1 kg carne de porc frumos împănată 300 g ceapă 100 g untură 1 lingură pastă de roşii sau 200 g roşii cimbru 1/2 lingură făină sare piper 1 pahar cu vin 300 g […]
Salata de sfecla rosie cu macrou si zmeura
Salata de sfecla rosie cu macrou si zmeura din: sfecle rosii, macrou marinat, iarba-grasa (agurijoara) sau vlastare de spanac, zmeura (proaspata sau congelata), castraveciori acri, ulei din seminte de struguri, mustar, marinata (de la macrou), dulceata de zmeura, sare, piper. Ingrediente: 2 sfecle rosii, fierte 360 g de macrou marinat 150 g de iarba-grasa (agurijoara) sau vlastare de spanac 100 g de zmeura (proaspata […]
Cum se prepara Paste de casă cu creveți (VIDEO)
Paste de casă cu creveți: Cum se prepara Paste de casă cu creveți: Pofta buna!
Piept de pui in sos de sampanie
Piept de pui in sos de sampanie din: piept de pui, fenicul, praz, ciuperci, supa de pui, sampanie, smantana, unt, faina, sare, piper. Ingrediente: 3 piepţi de pui 1 ceaşcă fenicul ras 1 ceaşcă rondele de praz (partea albă) 1 ceaşcă felii de ciuperci 200-250 ml supă de pui 200 ml şampanie 200 ml smântână […]
Rulouri cu sparanghel
Rulouri cu sparanghel din: sparanghel, french toast, branza de vaci, bacon, ceaoa, ou, unt, parmezan. Ingrediente: 18 fire sparanghel 18 felii french toast 250 g brânză de vaci grasă 9 felii de bacon 2 linguriţe ceapă de tuns tocată 1 ou 1/4 ceaşcă unt 3 linguri parmezan ras Mod de preparare: Se taie coaja din […]
Vinete umplute cu prepelite
Vinete umplute cu prepelite din: prepelite, vinete, unt, ardei, roşii, vin, ulei de masline, piper, sare. Ingrediente: 6 prepelite 6 vinete 6 lingurite de unt 10 ardei graşi roşii 500 g roşii 1 pahar vin alb sec 3-4 linguri ulei de măsline 1 linguriţă piper boabe sare piper alb măcinat Mod de preparare: Se curăţă […]
Reteta zilei: Rosii cherry murate si picante
Rosii cherry murate si picante din: rosii cherry, sos de peste, otet de orez, zahar, ardei iute. Ingrediente: 30 de rosii cherry 3 linguri sos de peste 6 linguri oțet de orez ½ lingurita de zahar 1 ardei iute, tocat Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele pentru marinata intr-un bol. Înțepati rosiile cu o […]
Salata orientala cu ton, naut si coriandru
Salata orientala cu ton, naut si coriandru din: naut fiert si scurs, file de ton in ulei, ceapa, oua de prepelita, rosii cherry, ardei rosu, ardei galben, salata verde, ceapa de tuns, coriandru, sare, piper. Ingrediente: 250 g de naut fiert si scurs 250 g de file de ton in ulei, la conserva 4 cepe noi […]
Chiftelute de costită afumata
Chiftelute de costită afumata din: paine, piept de porc, salam, supa, oua, faina, lapte, patrunjel, ulei de masline, parmezan, sare. Ingrediente: 400 g pâine învechită fără coajă 120 g piept de porc afumat 100g salam 1 1/2 supă de carne 2 ouă făină lapte pătrunjel verde ulei de măsline parmezan ras sare Mod de preparare: Tăiaţi […]
Antricoate cu legume
Antricoate cu legume din: antricoate de porc, ulei, faina, sare, boia, foi de dafin, vin, pasta de rosii, morcovi, telina, ceapa, bureti, cartofi, oua, smantana. Ingrediente: 3 antricoate de porc frumos împănate 100 ml ulei 2 linguri făină sare boia de ardei puţin iute 2 foi de dafin 1 pahar vin 1 lingură pastă de […]
Blanchet din carne de miel
Blanchet din carne de miel din: carne de miel, ulei, ceapa, morcovi, patrunjel, faina, galbenusuri, sare, piper, zeama de lamaie, orez, unt. Ingrediente: 1,5 kg carne de miel 120 ml ulei 2 cepe 2 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 150 g făină 2 gălbenuşuri sare piper zeamă de lămâie 250 g orez 50 g unt […]
Salata cu creveti, cartofi si ridichi
Salata cu creveti, cartofi si ridichi din: cartofi, salate diverse, creveti roz, rulouri de macrou marinat, cepe albe, ridichi, boabe de ienupar, hasmatuchi, sare, smantana lichida, lamaie, gin, sare de mare, piper alb. Ingrediente: 6 cartofi 300 g de salate diverse 150 g de creveti mari, roz (fierti) 6 rulouri de macrou marinat 2 cepe albe 12 ridichi 6 boabe de ienupar 3 fire de […]
Reteta zilei: Cocktail mojito
Cocktail mojito din: zahar, piersici, menta, rom alb, apa cu lamaie, gheata. Ingrediente: 1 ceasca de zahar (amestecat cu ¾ cana de apa fierbinte, pentru a forma sirop simplu) 3 piersici, fără sâmburi și feliate 1 legatura de frunze de menta 200-240 ml rom alb 1 l apa cu aroma de lamaie gheata Mod de […]
Muschi de porc impanat
Muschi de porc impanat din: muschi de porc, sunca, macaroane, limba afumata, trufa, cascaval, cartofi, ciuperci, crutoane, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 1,5 kg muşchi de porc împănat 120 g şuncă crudă 200 g macaroane 100 g limbă afumată fiartă 1 trufă 50 g caşcaval ras 300 g cartofi 300 g ciuperci mari albe 8 crutoane […]
Ciuperci cu carne de miel
Ciuperci cu carne de miel din: carne de miel, ciuperci, ulei, sare, piper, faina, ceapa, patrunjel, smantana, vin. Ingrediente: 15 kg carne de miel 700 g ciuperci 120 ml ulei sare piper 1 lingură făină 2 cepe pătrunjel verde 200 g smântână 1/2 pahar vin Mod de preparare: Tăiaţi carnea, săraţi-o, apoi înăbuşiţi-o în […]
Salata cu varza murata si hering
Salata cu varza murata si hering din: varză murată, heringi marinaţi, castraveţi acri, ridiche neagră, smântână proaspătă şi groasă, lamaie, marar, sare, piper. Ingrediente: 400 g de varză murată, fiartă 200 g de heringi marinaţi 8 castraveţi acri 1 ridiche neagră 150 ml de smântână proaspătă şi groasă 1 lămâie (stoarsă) 1 legătură de mărar sare piper Mod de preparare: […]
Cotlet cu spanac
Cotlet cu spanac din: cotlet de porc, spanac, cartofi, morcovi, faina, oua, lapte unt, sare, piper, nucsoara, maghiran, pasta de rosii, ceapa, sos brun, supa. Ingrediente: 1,2 kg cotlet de porc 1,5 kg spanac 300 g cartofi 350 g morcovi 2 linguri făină 3 ouă 1 pahar lapte 150 g unt sare piper nucşoară maghiran […]
Ciorba greceasca cu carne de porc
Ciorba greceasca cu carne de porc din: carne de porc, zarzavat de supa, sare, orez, galbenus, lamaie, patrunjel. Ingrediente: 700-800 g carne de porc zarzavat de supă sare 50 g orez 2 gălbenuşuri 1 lămâie mare şi zemoasă pătrunjel verde 31 apă Mod de preparare: Tăiaţi carnea în bucăţi mai mici, egale şi puneţi-le […]
Spaghetti a la Carbonara cu parmezan
Spaghetti a la Carbonara cu parmezan din: spaghete, piept de porc, oua, usturoi, parmezan, branza de oaie, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 500 g spaghete 250 g piept de porc neafumat 5 ouă 2 căţei mari de usturoi 2 linguri cu vârf de parmezan ras 1 lingură de brânză rasă de oaie ulei de […]
Sparanghel cu sos olandez
Sparanghel cu sos olandez din: sparanghel, sos olandez, sare. Ingrediente: 1,2 kg sparanghel 500 g sos olandez sare Mod de preparare: Sparanghelul se curăţă, se taie capătul dur al fiecărui fir şi se leagă în pachete de câte 10-20 de bucăţi, care se pun la fiert în apă cu bare. După ce a fiert, […]
Macaroane cu ciuperci si parmezan
Macaroane cu ciuperci si parmezan din: faina, unt, bicarbonat, oua, macaroane, ciuperci, bulion, cascaval, sare. Ingrediente: 240 g faina 120 g unt 1/2 lingurita bicarbonat 4 oua 360 g macaroane 180 g ciuperci din conserva 3 linguri de bulion 120 g cascaval sare Mod de preparare: Se cerne faina pe planseta, se face o […]
Supa de salata verde si costita afumata
Supa de salata verde si costita afumata din: salata verde, costita afumata, faina, oua, marar, patrunjel, ceapa verde, lamaie, unt. Ingrediente: 1,2 kg salată verde 150 g costiţă afumată 1/2 lingură făină 2-3 ouă 3 I apă 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel câteva fire de ceapă verde 1 lămâie zemoasă 50 g unt […]
Spanac cu oua si sos alb
Spanac cu oua si sos alb din: oua, spanac, smantana, unt, lapte, faina, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 4 ouă 400 g spanac 100 ml smântână 40 g unt 200 ml lapte 400 g făină 40 g caşcaval sare piper Mod de preparare: Spanacul se curăţă, se spală în mai multe ape, apoi se pune […]
Fasole verde cu carne de vita
Fasole verde cu carne de vita din: carne de vită, fasole, ulei, rosii, sare, faina, patrunjel, ceapa, smantana, usturoi. Ingrediente: 800 g carne de vită 1,4 kg fasole verde (grasă) ori fideluţă 150 ml ulei 200 g roşii sare 1 lingură făină pătrunjel verde 2 cepe 200 g smântână 4-5 căţei de usturoi Mod […]
Bors moldovenesc cu smantana
Bors moldovenesc cu smantana din: carne de porc, morcov, patrunjel, ceapa, varza, sfecla, cartofi, marar, ardei gras, rosii, sare, bors, smantana. Ingrediente: 1 kg carne de porc 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 2 cepe 1 varză dulce mai mică 1 sfeclă roşie 350 g cartofi mărar pătrunjel verde 2 ardei graşi 250 g roşii […]
Varza de Bruxelles cu sos de smantana
Varza de Bruxelles cu sos de smantana din: varza de Bruxelles, unt, smantana, lapte, faina, sare. Ingrediente: 1,5 kg varză de Bruxelles 170 g unt sare 200 ml smântână 200 ml lapte 60 g făină Mod de preparare: Varza de Bruxelles se curăţă, se spală în mai multe ape şi se pune la fiert […]
Ciorba de perisoare cu carne de porc si oaie
Ciorba de perisoare cu carne de porc si oaie din: carne de porc, carne de oaie, ceapa, zarzavat de supa, orez, ulei, rosii, ou, sare, leustean, patrunjel, zeama de lamaie, piper. Ingrediente: 600-700 g carne de porc 1/2 kg carne de oaie 2 cepe 400 g zarzavat de supă (morcovi, pătrunjel, ţelină) 60 g orez […]
Rosii umplute cu carne de porc
Rosii umplute cu carne de porc din: rosii, usturoi, lamaie, menta, orez, carne de porc, unt, chimen, sare, piper. Ingrediente: 8 roşii mari 2 căţei mari de usturoi zeama unei lămâi 2 linguri de mentă uscată pentru umplutură: 1 pahar orez 200 g carne tocată de porc 20 g unt chimen măcinat piper sare […]
Supa banateana
Supa banateana: apa, costita afumata, mere, boia, sare, supă de carne de porc sau de pasăre, faina, unt sau ulei, smantana, orez, ceapa. Ingrediente: 150 g costiţă afumată 2 mere 1 linguriţă boia de ardei sare 1 1/2 supă de carne de porc sau de pasăre 1 1/2 apă 1 lingură făină 60 g unt sau ulei […]
Bame cu carne de porc
Bame cu carne de porc din: carne de porc, bame, rosii, ceapa, faina, sare, otet, patrunjel, ulei, vin. Ingrediente: 1 kg carne de porc 1 kg bame 300 g roşii 1 ceapă 1 lingură făină sare 1 lingură oţet pătrunjel verde 120 ml ulei 1/2 pahar vin Mod de preparare: Tăiaţi carnea în bucăţi, […]
Salata cu pui si ciuperci
Salata cu pui si ciuperci din: salata, varza, piept de pui, crutoane, ciuperci, maioneza, zeama de lamaie, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 salată verde 1/2 varză rosie 2 bucăti piept de pui crutoane 200 g ciuperci 4 lingurite maioneză zeamă de lămăie sare piper ulei Mod de preparare: Speli bucătile de carne, le dezosezi […]
Sarmalute moldovenesti cu carne de porc
Sarmalute moldovenesti cu carne de porc din: carne de porc, costita afumata, ceapa, sare, piper, cimbru, orez, franzela, ou, rosii, untura, varza acra, malai, smantana. Ingrediente: 1 kg carne de porc 200 g costiţă afumată 100 g afumătură 1 ceapă sare piper cimbru 60 g orez 1 felie de franzelă 1 ou 300 g roşii […]
Perisoare de cartofi cu sos de rosii
Perisoare de cartofi cu sos de rosii din: cartofi, faina, oua, cascaval, unt, sos tomat, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg cartofi 150 g făină 3 ouă 100 g caşcaval 150 g unt 300 g sos tomaţ verdeaţă tocată sare piper Mod de preparare: Cartofii se spală şi se pun la fiert în coajă, […]
Supa cu costita
Supa cu costita din: apa, sare, costita afumata, supa de vita, ceapa, boia de ardei, faina, orez, mar, unt. Ingrediente: 150 g costita afumata 2 l supa de vita (porc sau de pasare) 1 1/2 l apa 2 cepe 1/2 lingurita de boia de ardei 1 lingura de faina 2 linguri de orez 1 mar […]
Sufleu de vinete pentru ovo-lacto-vegetarieni
Sufleu de vinete pentru ovo-lacto-vegetarieni din: Ingrediente: 1,2 kg vinete 120 g unt 3 ouă 200 ml lapte 2 linguri făină sare Mod de preparare: Vinetele se pun la copt direct pe flacără. Vinetele coapte se lasă să se răcească şi se curăţă de coaja arsă. Pulpa de vinete se aşază pe un fund […]
File de porc la cuptor cu rozmarin si cuisoare
File de porc la cuptor cu rozmarin si cuisoare din: file de porc, rozmarin, usturoi, cuisoare, supa, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 kg file de porc 1 rămurică de rozmarin 3 căţei mari de usturoi cuişoare supă ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Zdrobiţi usturoiul, tocaţi fin rozmarinul, condimentaţi fileul […]
Snitel din legume
Snitel din legume din: cartofi, morcovi, mazare, telina, spanac, ulei, faina, oua, pesmet, unt, sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 300 g morcovi 150 g mazare din conserva 1 telina mica 300 g spanac 200 ml ulei 150 g făină 4 ouă 150 g pesmet 60 g unt sare Mod de preparare: Morcovii şi ţelina […]
Dovlecei umpluti cu carne de porc
Dovlecei umpluti cu carne de porc din: dovlecei, usturoi, lamaie, pasta de rosii, menta, orez, carne de porc, unt, chimen, sare, piper. Ingrediente: 8 dovlecei 2 căţei mari de usturoi zeama unei lămâi 2 linguri pastă de roşii 2 linguri mentă uscată umplutura: 1 pahar orez 200 g carne de porc tocată 20 g unt […]
Ciorba cu tarhon
Ciorba cu tarhon din: carne de porc, ceapa, morcovi, patrunjel, orez, ou, smantana, faina, otet, sare, tarhon. Ingrediente: 700 g carne de porc mai grasă 2 cepe 2 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 70 g orez 1 gălbenuş 3 linguri cu smântână 1 1/4 lingură făină 2-3 linguri oţet sare tarhon pătrunjel verde 2l apă […]
Reteta zilei: Ardei iuti murati cu otet de mere
Ardei iuti murati cu otet de mere din: ardeiiute, otet de mere, apa, zahar, sare. Ingrediente: 10-15 ardei iuti 1 cana + 2 linguri de oțet de mere 1 cană + 2 linguri de apa 3 linguri de zahăr 2 linguri de sare Mod de preparare: Spălați ardeii. Transferati pe un tocator. Taiati felii. Adaugati […]
Ardei umpluti si menta
Ardei umpluti si menta din: ardei, usturoi, zeama de lamaie, menta uscata, orez, carne de porc, unt, chimen, sare, piper. Ingrediente: 4 ardei graşi 2 căţei mari de usturoi zeama de la o lămâie 2 linguri de mentă uscată pentru umplutura: 1 pahar orez 200 g carne de porc tocată 30 g unt chimen măcinat […]
Snitele cu tocatura de file de porc
Snitele cu tocatura de file de porc din: cotlet de porc, file afumat, sos, unt, ulei, rosii, orez, fasole, sare, piper, oua, pesmet, faina. Ingrediente: 1 cotlet de porc de 1,5 kg 150 g file afumat şi fiert 3 linguri sos alb 100 g unt 100 ml ulei 10 roşii 150 g orez 300 g […]
Cotlete de porc gratinate cu emmental
Cotlete de porc gratinate cu emmental din: cotlete de porc, emmental, unt, ulei, smantana, mustar de Dijon, sare, piper. Ingrediente: 6 cotlete de porc 100 g brânză Emmental 50 g unt 3 linguri ulei 8 linguri smântână 1 lingură muştar de Dijon sare piper Mod de preparare: Se rumenesc pe ambele părţi cotletele, în unt […]
Andive sote cu unt, ciuperci si smantana
Andive sote cu unt, ciuperci si smantana din: Ingrediente: 1,2 kg andive 100 g unt 300 g ciuperci 300 ml smantana sare Mod de preparare: Se curăţă andivele şi ciupercile şi se spală în mai multe ape. Andivele se crestează în patru, iar ciupercile se taie lamele fine. Se pune un vas cu apă […]
Supa de rosii cu varza
Supa de rosii cu varza din: rosii, varza, ardei, ceapa, morcov, patrunjel, pastarnac, sare, piper. Ingrediente: 5 rosii 1 kg varza 2 ardei grasi 1 ceapa 1 morcov 1 radacina patrunjel 1 radacina pastarnac 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Se spala rosiile, se curata de coaja, se taie in 4 si se […]
Reteta zilei: Limonada cu gheata si busuioc
Limonada cu gheata si busuioc din: lamaie, zahar, apa, busuioc, gheata. Ingrediente: 6 lămâi 1 cană de zahăr 8 cani de apa 4-6 frunze de busuioc 2 cesti de gheață Mod de preparare: Stoarceti lamaile. Într-o cratiță mică, combinati zahăr și 1 cană cu apă și se fierbe la foc mediu, până când zahărul s-a […]
Cotlet de vitel cu pere si tarhon
Cotlet de vitel cu pere si tarhon din: cotlete de vitel, pere, lamaie, tarhon, unt, ulei, vin alb, sare, piper. Ingrediente: 4 cotlete de viţel a câte 250 g 4 pere nu prea coapte sucul de la o jumătate de lămâie 1 fir de tarhon proaspăt 70 g unt 1 lingură ulei 200 ml vin […]
Supa-crema de zarzavat
Supa-crema de zarzavat din: cartofi, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, rosii, ulei, paine, sare, piper. Ingrediente: 3 cartofi 2 morcovi 1 radacina patrunjel 100 g telina 2 cepe 200 g rosii 40 ml ulei 1 legatura patrunjel 200 g paine sare piper Mod de preparare: Cartofii, morcovii, radacina de patrunjel si telina se curata, se spala […]
Spanac cu pilaf
Spanac cu pilaf din: spanac, orez, morcovi, ceapă, ulei, marar, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg spanac 200 g orez 2 morcovi 1 ceapă mică 100 ml ulei 1 legătură de mărar 1 legătură de pătrunjel sare piper Mod de preparare: Spanacul se spală în mai multe ape, se curăţă, se opăreşte într-o oală […]
Supa de morcovi si patrunjel
Supa de morcovi din: morcovi, cartofi, ceapa, margarina, faina, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 4 morcovi 4 cartofi 2 cepe 50 g margarină 2 linguri făină 1 legătură de pătrunjel sare piper Mod de preparare: Morcovii se curăţa, se spală şi se dau pe râzătoare. Cartofii se curăţă, se spală şi se taie în cubuleţe. Ceapa […]
Varza rosie la cuptor
Varza rosie la cuptor din: varza rosie, ceapa, ulei, faina, vin, marar, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 800 g varză roşie 1 ceapă 100 ml ulei 1 linguriţă făină 200 ml vin roşu 1 legătură de mărar sare piper cimbru Mod de preparare: Varza se curăţă, se taie fideluţă, apoi se presară cu sare şi se […]
Mancarica de ardei cu oua
Mancarica de ardei cu oua din: ardei, oua, ceapa, patrunjel, ulei de masline, rosii, piper, sare. Ingrediente: 1 kg ardei graşi 6 ouă 150 g ceapă 1 legătură de pătrunjel 50 ml ulei de măsline 300 g roşii piper sare Mod de preparare: Se curăţă ceapa, se spală, se toacă mărunt şi se căleşte […]
Cartofi Dana
Cartofi Dana din: cartofi, cascaval, unt, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg cartofi 300 g cascaval 150 g unt sare piper Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja, se spala in apa rece, se taie in felii rotunde. Se asaza intr-o tava unsa cu ulei un rand de cartofi peste care se presara sare, […]
Sote din legume
Sote din legume din: cartofi, morcovi, dovlecel, fasole verde, margarina, piper, marar, patrunjel. Ingrediente: 2 cartofi 2 morcovi 1 dovlecel 100 g păstăi de fasole verde 4 linguri margarină piper 1 legătură de mărar 1 legătură de pătrunjel Mod de preparare: Se curăţă păstăile de fasole verde, se spală în mai multe ape şi […]
Vinete prajite cu mujdei
Vinete prajite cu mujdei din : vinete, ulei, usturoi, otet, marar. Ingrediente: 1 kg vinete proaspete 200 ml ulei 1 căpăţână de usturoi 20 ml oţet 1 legătură de mărar sare Mod de preparare: Se aleg vinete subţiri. Se curăţă de coajă şi se taie în rondele cu grosimea de circa 5 mm. Se înfierbântă […]
Sarmalute cu orez in foi de vita
Sarmalute cu orez in foi de vita din: foi de vita, orez, ceapa, bors, bulion, ulei, marar, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 500 g foi de vita 150 g orez 2 cepe mare 1 l bors 2 linguri bulion 6 linguri ulei 1 legatura marar 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Se aleg […]
Reteta zilei: Paste cu sos pesto si sote de rosii
Paste cu sos pesto si sote de rosii din: patrunjel, parmezan, usturoi, sare, lamaie, ulei de masline, rosii cherry, sare, piper, paste, oua. Ingrediente sos pesto: 1 legatura pătrunjel ½ ceasca parmezan ras 2 catei de usturoi ¼ linguriță de sare 1 lamaie 6 linguri ulei de masline Ingrediente rosii: 1 lingura ulei de masline […]
Cascaval sufleu
Cascaval sufleu din: cascaval, faina, ulei, unt, oua, sare. Ingrediente: 600 g cascaval 100 g faina 200 ml ulei 4 oua 1 lingura unt topit sare Mod de preparare: Caşcavalul se curăţă de coajă şi se taie în felii de circa 100 g. Se sparg ouăle şi se separă gălbenuşurile de albuşuri. Albuşurile se […]
Sote de ciuperci cu marar
Sote de ciuperci cu marar din: marar, ciuperci, margarina, ceapa, suc de rosii, sare, piper. Ingrediente: 500 g ciuperci 100 g margarină 1 ceapă 200 ml suc de roşii 2 legături de mărar sare piper Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se spală în mai multe ape, apoi se toacă mărunt. Ceapa, spălată şi curăţată […]
Supa cu galuste de paine
Supa cu galuste de paine din: ceapa, usturoi, margarina, oua, morcovi, patrunjel, telina, cartofi, marar, sare, piper. Ingrediente: 200 g pâine 1 ceapă 2 căţei de usturoi 20 g margarină 2 ouă 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 100 g ţelină 2 cartofi 1 legătură de mărar 1 legătură de pătrunjel sare piper Mod de preparare: […]
Vinete cu ciuperci
Vinete cu ciuperci din: ciuperci, vinete, rosii, ceapa, bulion, ulei, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 4 vinete 12 ciuperci 4 roşii 1 ceapă 2 linguri bulion 4 linguri ulei 4 căţei de usturoi 1 legătură de pătrunjel sare piper Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se spală, se opăresc în apă clocotită şi se toacă […]
Tocanita calugareasca
Tocanita calugareasca din: cartofi, morcov, telina, ardei, ciuperci, roşii, sare, piper, orez, ulei, masline, vin, marar, patrunjel. Ingrediente: 2 cartofi 1 ceapă 1 morcov 1 ţelină mică 1 ardei gras 2-3 ciuperci 3-4 roşii sare piper 100 g arpagic 2 linguri orez 4 linguri ulei 100 g măsline 50 ml vin alb sec 1 legătură […]
Cascaval pane in pesmet
Cascaval pane in pesmet din: cascaval, faina, pesmet, oua, ulei. Ingrediente: 600 g cascaval mai tare 3 linguri de faina 4 linguri de pesmet 2 oua 100 ml ulei Mod de preparare: Caşcavalul se curăţă de coajă şi se taie în felii de circa 100 g. Se tavalesc feliile de cascaval prin faina, apoi […]
Reteta zilei: Supa crema de cartofi dulci
Supa crema de cartofi dulci din: ulei de masline, ceapa, morcovi, usturoi, ghimbir, cartofi dulci, mix de cinci condimente, sare, piper cayenne, supa de legume, iaurt, bacon, alune, praz, coriandru. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, cuburi 1 cană morcovi cuburi 2 catei de usturoi, tocat 1½ lingurite ghimbir tocat 5 cesti cartofi […]
Cartofi umpluti cu branza de vaci si smantana
Cartofi umpluti cu branza de vaci si smantana din: cartofi, branza de vaci, oua, verdeata, ulei, unt, smantana, sare. Ingrediente: 1,5 kg cartofi 300 g branza de vaci 3 oua verdeata tocata 100 ml ulei 100 g unt 300 ml smantana sare Mod de preparare: Se aleg cartofi de aceeasi marime, se curata de […]
Conopida cu sos remulad
Conopida cu sos remulad din: conopida, oua, ulei, mustar, verdeata, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1,8 kg conopida 3 oua 150 ml ulei 2 linguri de mustar 1 legatura de verdeata zeama de la 1 lamaie sare piper Mod de preparare: Conopida se curata de cotoare si de frunze, se spala si se pune la […]
Cartofi cu masline si verdeata
Cartofi cu masline si verdeata din: Ingrediente: 1,5 kg cartofi 2 cepe 100 ml ulei 2 linguri bulion 200 g măsline 100 ml vin verdeaţă tocată sare piper Mod de preparare: Se curăţă cartofii de coajă, se taie în cuburi şi se spală în apă rece. Ceapa se curăţă, se taie mărunt şi se […]
Supa delicioasa din legume si taitei
Supa delicioasa din legume si taitei din: fasole verde, rosii, ceapa, cartofi, morcov, dovlecel, taitei, ulei, marar, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 100 g fasole verde 2 roşii 1 ceapă 2 cartofi 2 morcovi 1 dovlecel 100 g tăiţei 40 ml ulei 1 legătură de mărar 1 legătură de pătrunjel sare piper Mod de preparare: […]
Vinete impanate cu vin
Vinete impanate cu vin din: vinete, ceapa, ardei gras, rosii, usturoi, vin, bulion, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg vinete 500 g ceapă 2 ardei graşi 4 roşii 2 căpăţâni de usturoi 20 ml vin alb 1 lingură bulion 2 legături de pătrunjel sare piper Mod de preparare: Vinetele se curăţă pe lungime, alternând partea […]
Pilaf cu mazare si ciuperci
Pilaf cu mazare si ciuperci din: orez, mazare, ciuperci, ceapa, ardei, rosii, ulei, marar, patrunjel, foi de dafin, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 500 g orez 200 g mazare 200 g ciuperci 2 cepe 1 ardei gras 2-3 rosii 150 ml ulei 1 legatura de marar 1 legatura de patrunjel sare piper cimbru 1 foaie de […]
Zacusca de toamna cu vinete
Zacusca de toamna cu vinete din: vinete, ardei, rosii, ceapa, ulei, dafin, sare, piper. Ingrediente: 1 kg vinete 5-6 ardei 6-7 rosii 3 cepe mari 50 ml ulei 2 foi de dafin sare piper Mod de preparare: Vinetele si ardeii se spala, se lasa sa se usuce apoi se coc pe plita incinsa. Se curata […]
Cartofi umpluti cu paine, unt si oua
Cartofi umpluti cu paine, unt si oua din: cartofi, paine, unt, oua, verdeata, lapte, bulion, faina, ulei, zahar, sare. Ingrediente: 12 cartofi mari 3 felii de franzelă 100 g unt 3 ouă 1 lingură verdeaţa tocată 200 ml lapte (pentru sos) 2 linguri bulion 1 lingură făină 100 ml ulei 1 lingură zahăr sare Mod […]
Reteta zilei: Dovlecei murati cu ghimbir si usturoi
Dovlecei murati cu ghimbir si usturoi din: dovlecei, ardei gras, ceapa rosie, ardei iute, ghimbir, usturoi, otet de vin alb, zahar, sare, seminte de mustar, seminte de telina, turmeric, cuisoare, piper. Ingrediente: 4 dovlecei, tăiati felii subtiri 1 ardei gras rosu, tăiat în fâșii subțiri 1 ceapa rosie, tăiata în felii subțiri 1 ardei iute, […]
Chiftelute de varza dulce cu smantana
Chiftelute de varza dulce cu smantana din: varza, unt, faina, oua, ulei, smantana, piper, sare. Ingrediente: 1 varza de circa 2,5 kg 100 g unt 5 linguri de faina 4 oua 100 ml ulei 200 ml smantana piper sare Mod de preparare: Se curăţă varza de cotor, se înlătură foile stricate, se spală, se […]
Conopida gratinata cu unt si cascaval
Conopida gratinata cu cascaval din: conopida, unt, faina, lapte, oua, cascaval, sare. Ingrediente: 1,5 kg conopida 100 g unt 60 g faina 300 ml lapte 3 oua 100 g cascaval sare Mod de preparare: Se spală şi se curăţă conopida de frunze. Se desface în bucheţele care se fierb 20 de minute în apă […]
Caprioara cu trufe la cuptor
Caprioara cu trufe la cuptor din: carne de caprioara, trufe, unt, zahar vanilat, oua, smantana, ananas. Ingrediente: 800 g carne de căprioară 200 g trufe 150 g unt proaspăt 3 pliculeţe de zahăr vanilat 3 ouă 200 ml smântână 200 g compot de ananas Mod de preparere: Carnea de căprioară se spală, se curăţă […]
Conopida pane in pesmet
Conopida pane in pesmet din: conopida, unt, pesmet, faina, lamaie, oua, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1,8 kg conopidă 100 g unt 150 g pesmet 60 g făină zeama de la 1 lămâie 3 ouă 300 ml ulei piper sare Mod de preparare: Se spală conopida, se curăţă de frunze şi se rupe în bucheţele, […]
Paste cu branza de capra si busuioc
Paste cu branza de capra si busuioc din: paste (linguini), branza de capra, ulei de masline, usturoi, unt, busuioc, rosii, masline, sare, piper. Ingrediente: 6 linguri ulei de măsline 4 bucăţi mici, rotunde, de brânză de capră (de circa 20 g. fiecare) 500 g linguini 2 căţei de usturoi 20 g unt 1 legătură busuioc […]
Reteta zilei: Cocktail de rom cu aroma de pepene galben
Cocktail de rom cu aroma de pepene galben din: pepene galben, suc de lamaie, gheata, rom. Ingrediente: 1 pepene galben sucul de la 1 lamaie 3-4 crengute menta proaspata 1 cana gheata 30 ml rom Mod de preparare: Puneti pepenele galben taiat cuburi, impreuna cu menta, gheata, sucul de lamaie si […]
Dovlecei sau vinete pane
Dovlecei sau vinete pane din: dovlecei sau vinete, faina, ulei, oua, sare. Ingrediente: 1,2 kg dovlecei sau vinete 3 linguri făină 100 ml ulei 3 ouă sare Mod de preparare: Dovleceii sau vinetele se spală, se curăţă, se taie felii rotunde, se sărează şi se pun într-un vas ca să îşi lase zeama. Se […]
Cochilii cu somon gratinate
Cochilii cu somon gratinate din: cochilii de scoici, rosii, somon, svaiter, piper. Ingrediente: 24 cochilii de scoici mari 3-4 roşii 300 g fileuri de somon 200 ml smântână 150 g şvaiţer ras piper alb Mod de preparare: Se pun cochiliile surate pe o tavă de dimensiun potrivite. Se fierbe 3 minute peştele în apă cu […]
Budinca de ciuperci cu cascaval
Budinca de ciuperci cu cascaval din: ciuperci, cascaval, oua, smantana, paine, ulei, ceapa, unt, lapte, pesmet, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 400 g ciuperci 100 g cascaval 4 oua 2 linguri de smantana 200 g paine 40 ml ulei 1 ceapa 80 g unt 100 ml lapte 2 linguri pesmet 1 legatura de patrunjel sare piper […]
Dovlecei gratinati cu cascaval
Dovlecei gratinati cu cascaval din: dovlecei, unt, faina, marar, cascaval, oua, smantana, lapte, sare. Ingrediente: 1,5 kg dovlecei 150 g unt 60 g faina 1 lingura de marar tocat 150 g cascaval 3 oua 150 ml smantana 600 ml lapte sare Mod de preparare: Dovleceii şe curăţă de coajă şi de seminţe, se taie […]
Antricoate de vita cu sos de ciuperci
Antricoate de vita cu sos de ciuperci din: antricoate de vita, mustar, condimente grill, ceapa, usturoi, ciuperci, unt, faina, supă de carne, smantana, sare, piper, nucsoara, lamaie, marar, orez, ulei, condimente. Ingrediente: 6 antricoate de vită 1 linguriţă muştar pentru grătar 1/4 plic condimente grill pentru sosul de ciuperci 1 ceapă 1 praf usturoi granule […]
Chiftele de cartofi cu sos de lamaie
Chiftele de cartofi cu sos de lamaie din: cartofi, faina, oua, ceapa, ulei, lamaie, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg cartofi 3 linguri de faina 3 oua 2 cepe 100 ml ulei 1 lamaie verdeata tocata sare piper Mod de preparare: Cartofii se spală şi se pun la fiert în coajă. După ce au […]
Cascaval cu unt la capac
Cascaval cu unt la capac din: Ingrediente: 600 g cascaval 100 g unt 2 linguri faina Mod de preparare: Cascavalul se curata de coaja, apoi se taie felii de circa 100 g. Se incinge untul intr-o tigaie, se trec bucatile de cascaval prin faina si apoi se pun in untul incins si se lasa […]
Gulii frantuzesti
Gulii frantuzesti din: gulii, ulei, orez, zahar, faina, verdeata, sare. Ingrediente: 12 gulii 150 ml ulei 100 g orez 1 lingura de zahar 1 lingura de faina 1 lingura de verdeata tocata sare Mod de preparare: Guliile mari, câte două pentru o porţie, se curăţă de coajă, se taie un capac şi se scoate […]
Boboc de rata cu portocale
Boboc de rata cu portocale din: carne de rata, portocale, miere, unt. Ingrediente: 1 boboc de raţă de circa 1,5 kg 2 kg de portocale 200 g miere 200 g unt Mod de preparare: Bobocul se curăţă de tuleie, se spală bine, după ce s-au scos măruntaiele. Se unge în interior cu 30 g unt şi […]
Crochete de cartofi cu cascaval
Crochete de cartofi cu cascaval din: cartofi, faina, cascaval, sare, piper, mazare, oua, pesmet, ulei. Ingrediente: 1 kg cartofi 150 g făină 100 g caşcaval sare piper 200 g mazăre din conservă 3 ouă 100 g pesmet 100 ml ulei Mod de preparare: Cartofii se spală şi se pun la fiert în coajă. După […]
Reteta zilei: Morcovi murati
Morcovi murati din: morcovi, usturoi. seminte de marar, seminte de coriandru, seminte de chimen, apa, otet, sare. Ingrediente: 1 kg morcovi de diferite culori, tăiati în fâșii lungi 3 catei usturoi 1 lingurita semințe de mărar 1 lingurita seminte de coriandru 1/2 lingurita semințe de chimen Ingrediente saramura: 2 cani apa 1 cană otet 1/4 […]
Conopida cu cascaval sau parmezan
Conopida cu cascaval sau parmezan din: conopida, cascaval sau parmezan, sare. Ingrediente: 1,8 kg conopida 140 g cascaval sau parmezan sare Mod de preparare: Se spala conopida, se curăţă de frunze şi se rupe în bucheţele, care se fierb 30 de minute în apă cu sare. Se păstrează apoi în apă caldă cu sare. […]
Creier in aspic cu legume
Creier in aspic cu legume din: creier, ceapa, morcovi, foaie de dafin, otet, telina, piper, aspic, patrunjel. Ingrediente: 600 g creier 2 cepe 2 morcovi 1 foaie de dafin 2 linguri de oţet 50 g ţelină 10 boabe de piper 300 g aspic 1 legătură de pătrunjel 4 castraveţi muraţi sare Mod de preparare: Se […]
Galuste de cartofi pentru papricas
Galuste de cartofi pentru papricas din: cartofi, faina, oua, sare, piper, verdeata, ceapa, ulei. Ingrediente: 1 kg cartofi 100 g făină 3 ouă sare piper verdeaţă tocată 1 ceapă 100 ml ulei Mod de preparare: Cartofii se spală şi se pun la fiert în coajă. După ce au fiert, se curăţă şi se lasă […]
Curcan cu castane
Curcan cu castane din: castane, lapte, chifla, oua, unt, carne de porc, patrunjel, piper, maghiran, nucsoara, clanina, prine uscate, vin rosu, zahar, cuisoare, ceapa, ciuperci, orez, pasta de tomate, faina, sare. Ingrediente: 1 curcan de 3 kg 600 g castane 150 ml lapte 1 chiflă uscată 2 ouă 70 g unt 200 g carne de […]
Creveti mari cu cimbru, busuioc si usturoi
Creveti mari cu cimbru, busuioc si usturoi din: cartofi, sare, usturoi, lapte, supa de legume, cimbru, creveti, piper, ulei de masline, rosii, busuioc, vin, supa de carne. Ingrediente: 12 cartofi noi mici sare 12 căţei de usturoi 1/4 pahar de lapte 1/4 pahar de supă de legume 5 fire cimbru 20 creveţi mari decorticaţi piper […]
Cartofi parizieni
Cartofi parizieni din: cartofi, oua, faina, unt, smantana, lapte, sare. Ingrediente: 1,8 kg cartofi 4 oua 120 g faina 120 g unt 100 g smantana 500 ml lapte sare Mod de preparare: Se spală cartofii şi se fierb în coajă, într-o cratiţă cu apă. Se răcesc, se curăţă de coajă şi se taie felii. […]
Reteta zilei: Salata de rucola cu crutoane si dressing cu maioneza
Salata de rucola cu crutoane si dressing cu maioneza din: paine, ulei de masline, rucola, porumb, ceapa rosie, praz, piersica, rosii, bacon, nuci pecan, ceapa, usturoi, busuioc, patrunjel, praf de mustar, sare, piper, maioneza, lapte batut. Ingrediente pentru salata: 1 1/2 cani paine, cuburi 1-2 linguri de ulei de măsline 120 gr rucola 1 cana […]
Cotlet de porc cu piersici
Cotlet de porc cu piersici din: cotlet de porc, cimbru, unt, piersici, sare, piper, cumino. Ingrediente: 1,5 kg cotlet cu os (bucată întreagă) 1 linguriţă cimbru 200 g unt 8 piersici (curăţate de coajă şi de sâmburi) cumino piper sare Mod de preparare: Se crestează bucata de cotlet, de-a latul, din 2 în 2 […]
Omleta sarbeasca
Omleta sarbeasca din: oua, unt, ardei, ceapa verde, rosii, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 6 portii 12 oua 100 g unt 3 ardei grasi 1 legatura de ceapa verde 300 g rosii 1 legatura de verdeata (marar si patrunjel) sare piper Mod de preparare: Se spala, se curata si se taie fin ceapa si ardeii […]
Suc de rosii cu legume
Suc de rosii cu legume din: rosii, ardei, castraveti, ceapa, usturoi, lamaie, vin alb, ulei, zahar, paine, sare, piper. Ingrediente: 500 g roşii 2 ardei 2 castraveţi proaspeţi (cornişon) 2 cepe 1/2 căpăţână de usturoi 1 lămâie 50 ml vin alb 50 ml ulei 1 linguriţă zahăr 200 g pâine sare piper Mod de preparare: […]
Carote sote
Carote sote din: carote, unt, zahar, sare. Ingrediente: 1,2 kg carote 100 g unt 50 g zahăr sare Mod de preparare: Caratele se aleg de frunze, se curăţă, se spală, iar cele mari se taie în 2-4 bucăţi. Intr-o cratiţă se pune jumătate din cantitatea de unt la înfierbântat, se adaugă carotele, sarea, jumătate […]
Macaroane gratinate cu cascaval
Macaroane gratinate cu cascaval din: macaroane, unt, faina, oua, cascaval, lapte, pesmet, sare. Ingrediente: 500 g macaroane 120 g unt 2 linguri făină 3 ouă 150 g caşcaval 300 ml lapte 2 linguri pesmet sare Mod de preparare: Se fierb macaroanele în apă cu sare. Se scurg, se spală cu apă rece şi se […]