Retete De Mancare
Conopida poloneza in pesmet
Conopida poloneza in pesmet din: conopida, unt, pesmet, sare. Ingrediente: 1,8 kg conopida 180 g unt 150 g pesmet sare Mod de preparare: Se spală conopida, se curăţă de frunze şi se rupe în bucheţele, care se fierb 30 de minute în apă cu sare. Se păstrează în apă caldă cu sare. Pesmetul se […]
Cocktail cu cruditati si cascaval
Cocktail cu cruditati si cascaval din: telina, morcovi, mere, pere, cascaval, sos cocteil, oua, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 400 g ţelină 300 g morcovi 2 mere creţeşti 1 pară 150 g caşcaval 200 ml sos pentru cocteil 2 ouă fierte lămâie sare piper alb frunze de andive Se curăţă legumele şi fructele, se taie julien. […]
Gogosi de cartofi cu nucsoara
Gogosi de cartofi cu nucsoara din: cartofi, faina, ulei, oua, nucsoara, sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 150 g făină 400 ml ulei 3 ouă 1/2 linguriţă de nucşoară rasă sare Mod de preparare: Cartofii se curăţă de coajă şi apoi şe pun la fiert în apă cu sare. După ce au fiert, se scurg […]
Reteta zilei: Supa de ciuperci cu porumb si lapte de cocos
Supa de ciuperci cu porumb si lapte de cocos din: pasta de curry, usturoi, lapte de cocos, supa de pui, porumb, ardei gras, ciuperci, spanac, lime, sos de peste, sare, piper, coriandru, ardei iute. Ingrediente: 2 linguri pastă de curry 3 catei de usturoi, tocat 2 cutii lapte de cocos 1 1/2 cani supa de […]
Cordon bleu din carne de porc
Cordon bleu din carne de porc din: carne de porc, cascaval, sunca, faina, ouă, pesmet, ketchup, rosii, lămâie, sare, piper. Ingrediente: 1 kg file de porc 300 g caşcaval 12 felii şuncă de Praga 100 g făină 4 ouă 200 g pesmet 120 g ketchup 2 roşii 1/2 lămâie sare piper Mod de preparare: Fileul […]
Orez picant cu banane si oua
Orez picant cu banane si oua din: orez, oua, banane, rosii, sofran, ulei, salata verde, ardei, piper, sare. Ingrediente: 150 g orez 4 ouă 2 banane 2 roşii praf de şofran ulei salată verde 1 ardei gras piper măcinat sare piper boabe Mod de preparare: Se aleg impurităţile din orez, se spală şi se […]
Mancare haiduceasca
Mancare haiduceasca din: malai, branza de vaca, unt, pulpa de vitel, patrunjel, sare. Ingrediente: 500 g malai, 200 g branza de vaca 100 g unt 400 g pulpa de vitel 1 legatura patrunjel sare Mod de preparare: Mai întâi se face o mămăligă marişoară: într-un litru de apă receîn care s-a dizolvat o lingură […]
Salata de telina cu ciuperci
Salata de telina cu ciuperci din: telina, ciuperci, ardei gras, ceapa, lamaie, ulei, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 200 g telina 200 g ciuperci 1 ardei gras 1 ceapa 1 lamaie 50 ml ulei 4 catei de usturoi 1 legatura de patrunjel sare piper Mod de preparare: Ciupercile se curăţă, se spală şi se […]
Mancare de cartofi cu ciuperci si verdeata
Mancare de cartofi cu ciuperci si verdeata din: Ingrediente: 5-6 cartofi, 100 g margarina 1 lamaie 1 legatura de marar 1 legatura de patrunjel sare piper Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se spală şi se taie în rondele de 3-4 cm fiecare. Ciupercile se curăţă, se spală în mai multe ape, apoi se […]
Reteta zilei: Prajitura cu aluat de nuci pecan si crema de ciocolata
Prajitura cu aluat de nuci pecan si crema de ciocolata din: avocado, cacao, sirop de artar, esenta de vanilie, sare de mare, ulei de cocos, nuci pecan. Ingrediente umplutura: 2 avocado ½ ceasca de cacao ¾ ceasca sirop de artar 1 lingura esenta de vanilie 1 vârf de cuțit de sare de mare 2 linguri […]
Crap cu unt si smantana
Crap cu unt si smantana din: crap, smantana, unt, patrunjel, sare. Ingrediente: 1 kg crap (fara cap) 300 ml smantana 100 g unt 1 leg patrunjel sare Mod de preparare: Crapul se curăţă de solzi şi de intestine, se spală şi se înveleşte într-un şervet curat, să se usuce. Apoi, se presară cu sare […]
Drob de legume cu masline
Drob de legume cu masline din: Ingrediente: 4 cepe 200 g orez 1 radacina de telina 2 cartofi 2 morcovi 150 g masline negre 5 linguri pesmet 2 legaturi de patrunjel 1 legatura de marar putin unt 2 linguri boia de ardei dulce condimente mixte sare piper Mod de preparare: Orezul se pune la […]
Iahnie de fasole cu vin
Iahnie de fasole cu vin din: fasole, ceapa, ulei, bulion, usturoi, marar, patrunjel, sare, piper, cimbru, foi de dafin. Ingrediente: 500 g fasole alba 2-3 cepe 4 linguri ulei 4 linguri bulion 4 catei de usturoi 1 legatura de marar 1 legatura de patrunjel sare piper cimbru foi de dafin Mod de preparare: După […]
Mancare de mazare cu masline
Mancare de mazare cu masline din: mazare, masline, ceapa, margarina, faina, zahar, marar, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 400 g mazare 200 g masline 2 cepe 100 g margarina 1 lingura de faina 2 linguri de zahar 1 legatura de marar 1 legatura de patrunjel sare piper Mod de preparare: Măslinele se ţin cel puţin […]
Papanasi fierti cu pesmet
Papanasi fierti cu pesmet din: branza de vaci, faina, oua, pesmet, sare. Ingrediente: 500 g branza dulce de vaci 150 g faina 4 oua 2 linguri pesmet sare Mod de preparare: Se amestecă bine brânza de vaci cu ouăle, făina şi un praf de sare, se omogenizează compoziţia şi se rulează dându-i o formăde […]
Mancare de gulii cu masline
Mancare de gulii cu masline din: gulii, rosii, masline, ceapa, faina, zahar, vin alb, marar, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 400 g gulii 2-3 rosii 200 g masline 1 ceapa 1 lingura de faina 1 lingura de zahar 100 ml vin alb 1 legatura de marar 1 legatura de patrunjel sare piper Mod de preparare: […]
Pilaf din dovlecei
Pilaf din dovlecei din: dovlecei, orez, unt, faina, smantana, marar, patrunjel, sare. Ingrediente: 1 kg dovlecei 200 g orez 100 g unt 2 linguri faina 100 ml smantana 1 leg marar 1 leg patrunjel sare Mod de preparare: Dovleceii se spală, se taie în rondele şi se opăresc în apă clocotită cu puţină sare. […]
Sufleu de branza si cartofi
Sufleu de branza si cartofi din: telemea de vaca, cartofi, smantana, unt Ingrediente: 250 g telemea de vaca 500 g cartofi 100 ml smantana 125 g unt Mod de preparare: Cartofii se spală şi se pun la fiert, în coajă, într-o oală cu apă clocotită şi un praf de sare. Când sunt fierţi suficient, […]
Mancare de cartofi cu orez
Mancare de cartofi cu orez din: cartofi, orez, ceapa, ulei, marar, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 500 g cartofi 100 g orez 1 ceapa 50 ml ulei 1 legatura de marar 1 legatura de patrunjel sare piper Mod de preparare: Se alege orezul, se spală în mai multe ape şi se scurge, apoi se căleşte […]
Reteta zilei: Noodles de dovlecei cu sos de ardei copt
Noodles de dovlecei cu sos de ardei copt din: ardei copti, ulei de masline, branza de capra, sare de mare, ceapa, usturoi, dovlecei, patrunjel, parmezan, piper. Ingrediente sos de ardei copt: 2 ardei copti 1 lingura ulei de masline 60 gr branza de capra moale 1 lingurita sare de mare Ingrediente noodles de dovlecei: ¼ […]
Pilaf taranesc
Pilaf taranesc din orez, morcovi, telina, patrunjel, pastarnac, ceapa, rosii, ciuperci, ulei, marar, sare, piper. Ingrediente: 150 g orez 2 morcovi 1 telina 1 radacina patrunjel 1 pastarnac 1 ceapa 2 rosii 2-3 ciuperci 4 linguri ulei 1 leg de marar 1 leg patrunjel sare piper Mod de preparare: Se curăţă şi se spală […]
Dovlecei cu verdeata umpluti cu legume
Dovlecei cu verdeata umpluti cu legume din: dovlecei, morcovi, telina, patrunjel, rosii, bulion, margarina, marar, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 4 dovlecei mijlocii 2 morcovi 1 telina mica 1 radacina de patrunjel 2 rosii 2 linguri de bulion 1 lingura margarina 1 legatura de marar 1 legatura de patrunjel sare piper Mod de preparare: Se […]
Sufleu de morcovi si smantana
Sufleu de morcovi si smantana din: morcovi, smantana, unt, oua, zahar, patrunjel, sare. Ingrediente: 1 kg morcovi 100 ml smantana 120 g unt 2 oua 1 lingurita zahar 1 leg patrunjel sare Mod de preparare: Morcovii se curăţă, se spală şi se taie în rondele nu prea subţiri, care se înăbuşă în 100 g […]
Crochete de branza alba
Crochete de branza alba din: branza de vaci, faina, oua, hasma, sare, piper. Ingrediente: 10 linguri branza de vaci 10 linguri faina 6 oua ceapa de tuns (hasma) sare piper Mod de preparare: Se scurge bine brânza şi se bate cu ouăle. Se adaugă făina cernută şi se amestecă foarte bine ca să nu […]
Mancare dulce de gutui
Mancare dulce de gutui din: gutui, zahar, vin, ulei, faina, apa. Ingrediente: 1,5 kg gutui 200 g zahar 100 ml vin alb 100 ml ulei 50 g faina 200 ml apa Mod de preparare: Gutuile se taie felii groase, se curăţă de sâmburi, se dau prin făină şi se prăjesc în ulei încins. Când […]
Salata din orez
Salata din orez cu: orez, ardei, rosii, ceapa, ulei, otet, usturoi, marar, sare, piper. Ingrediente: 200 g orez 2-3 ardei graşi 2-3 roşii 2 cepe 20 ml ulei 25 ml oţet 2 căţei de usturoi 1 legătură de mărar sare piper Mod de preparare: Se alege orezul, se spală în mai multe ape, apoi […]
Reteta zilei: Porc cu cinci arome
Porc cu cinci arome din: porc, praf de chili, boia, piper cayenne, praf de usturoi, praf de ceapa, sare, piper. Ingrediente: 2 kg carne de porc 2 linguri praf de chili 1 lingura boia de ardei afumat ¼ linguriță piper cayenne ½ lingurita praf de usturoi ½ lingurita praf de ceapa 1 linguriță de sare […]
Cum se prepara Piept de gasca cu salata (VIDEO)
Piept de gasca cu salata: Cum se prepara Piept de gasca cu salata: Pofta buna!
Ghiveci calugaresc cu vin
Ghiveci calugaresc cu vin din: cartofi, ceapa, morcov, pastarnac, telina, patrunjel, mazare, fasole pastai, ardei gras, dovlecel, rosii, vanata, ulei, bulion, marar, patrunjel, sare, piper, vin. Ingrediente: 2 cartofi 2 cepe 1 morcov 1 pastarnac 1 radacina de patrunjel 1 telina mica 200 g mazare verde boabe 200 g fasole verde pastai 1 ardei gras […]
Praz fript
Praz fript din: praz, faina, ulei, zahar, sare. Ingrediente: 1 kg praz 4 linguri faina 4 linguri ulei 2 lingurite de zahar sare Mod de preparare: Se curăţă prazul, îndepărtând frunzele şi partea lemnoasă şi păstrând doar partea sa albă. Se spală bine sub un jet de apă rece, apoi se taie în bucăţele […]
Imambaialdi
Imambaialdi din: vinete, ceapa, telina, morcov, patrunjel, ardei gras, varza alba, rosii, usturoi, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg vinete 2 cepe mari 1 telina mica 1 morcov 1 radacina de patrunjel 2 ardei grasi 200 g varza alba tocata 4 rosii 1 capatana de usturoi 200 ml ulei 1 legatura de patrunjel frunze […]
Conopida cu verdeata la cuptor
Conopida cu verdeata la cuptor din: conopida, cartofi, ulei, pesmet, patrunjel, marar, sare, piper. Ingrediente: 1 conopida de marime potrivita 6 cartofi ulei 3 linguri pesmet patrunjel marar sare piper Mod de preparare: Conopida se desface bucheţele şi se pune la fiert pentru 15 min, în apă cu sare. Cartofii se fierb în coajă, […]
Mancare de mazare pastai
Mancare de mazare pastai din: mazare pastai, faina, zahar, margarina, patrunjel, marar, sare, piper. Ingrediente: 1 kg mazare pastai 1 lingura de faina 1 lingura de zahar 125 g margarina a legatura de patrunjel 1 legatura de marar sare piper Mod de preparare: Păstăile de mazăre se spală, se curata de codite, dar se […]
Supa-crema dietetica de rosii
din: rosii, bulion, zahar, faina, smantana, unt, patrunjel, sare. Ingrediente: 1 kg rosii 2 linguri bulion 2 linguri zahar 2 linguri faina 100 ml smantana 50 g unt 1 legatura de patrunjel Mod de preparare: Roşiile se spală, se taie în sferturi şi se pun la fiert în apă clocotită. Când s-au înmuiat, se […]
Pilaf de praz
Pilaf de praz din: praz, orez, ulei, bulion, marar, sare, piper. Ingrediente: 1 legatura de praz 150 g orez 4 linguri ulei 2 linguri bulion 1 legatura marar sare piper Mod de preparare: Se curăţă prazul, păstrând doar partea albă, se spală bine şi se taie rondele, care se prăjesc, pe ambele părţi, în […]
Reteta zilei: File de somon cu salata de porumb
File de somon cu salata de porumb din: somon, ulei de masline, ceapa, porumb, ardei gras, unt, sare, piper, patrunjel, lamaie. Ingrediente: 2 fileuri de somon 1 scândură de cedru, înmuiata în apă timp de 2 ore 2 linguri ulei de măsline 1 ceapa, tocata 1 cană porumb 1 ardei gras rosu, cuburi 2 linguri […]
Salata ardeleneasca de castraveti
Salata ardeleneasca de castraveti din: ceapa, ulei, otet, marar, sare, piper, boia dulce. Ingrediente: 1 ceapă mare (sau 1 legătură ceapă verde) 2 linguri ulei 1 lingură oţet 7 legătură de mărar sare piper boia dulce de ardei Mod de preparare: După ce se curăţă de coajă castraveţii, se spală bine sub un jet […]
Mancare pricopsita
Mancare pricopsita din: ardei capia sau gras, rosii, usturoi, ceapa, sare, ulei. Ingrediente: 1, 1/2 kg ardei capia sau gras 1 kg rosii bine coapte sare usturoi 1 ceapa ulei Mod de preparare: Se coc ardeii, se curăţă, se scot cotoarele şi sâmburii, apoi se taie fâşii destul de groase. Roşiile se toacă foarte […]
Salata dulce-acrisoara cu varza si ridichi
Salata dulce-acrisoara cu varza si ridichi din: varză albă şi roşie, morcovi, ceapă roşie, tulpini de ţelină Apio, ridichi de lună, ardei gras roşu, oţet din vin alb, zeama de lamaie, zahar brun, pudră de muştar, boabe de muştar, mac, boabe de ţelină, ulei vegetal. Ingrediente: 450g de varză albă şi roşie, tocată foarte fin 2 morcovi, decojiţi şi tăiaţi bastonaşe 1 ceapă roşie […]
Musaca de cartofi cu ghebe
Musaca de cartofi cu ghebe din: cartofi, ghebe, ceapa, usturoi, margarina, faina, sare, piper. Ingrediente: 4-5 cartofi 600 g ghebe 1 ceapa 1/2 capatana de usturoi 100 g margarina 2 linguri de faina sare piper Mod de preparare: Cartofii se pun la fiert, în coajă, în apă clocdtită. Separat, se fierb ghebele, după ce […]
Reteta zilei: Inghetata de avocado cu lime
Inghetata de avocado cu lime din: lapte de cocos, avocaso, sirop de artar, suc de lime, coaja de lime, apa. Ingrediente: 1 cutie lapte de cocos 2 avocado 1 cană sirop de arțar ½ ceasca de suc de lime 1 lingura coaja de lime ¼ cană cu apă Mod de preparare: Așezați toate ingredientele într-un […]
Mancare de fasole cu verdeata
Mancare de fasole verde din: fasole verde, rosii, faina, margarina, marar, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 500 g fasole verde 3-4 rosii 1 lingura de faina 50 g margarina 1 legatura de marar 1 legatura de patrunjel sare piper Mod de preparare: Păstăile de fasole se spală bine, se curăţă de codiţe, se rup în […]
Inghetata cu ananas, cocos si lichior
Inghetata cu ananas, cocos si lichior din: ananas proaspăt, lichior de cocos (Malibu), zahăr, biscuiţi digestivi, ingheţată de cocos, fulgi de nucă de cocos, inele de ananas uscat. Ingrediente: 200g de ananas proaspăt, tocat cuburi 50ml lichior de cocos, precum Malibu 1 lingură de zahăr 4 biscuiţi digestivi, sfărâmaţi 4 cupe îngheţată de cocos 1 mână fulgi de nucă […]
Orez cu ciuperci si patrunjel la cuptor
Orez cu ciuperci si patrunjel la cuptor din: ciuperci, orez, margarina, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 500 g ciuperci 1 cana de orez 100 g margarina 1 legatura de patrunjel sare piper Mod de preparare: După ce se curăţă ciupercile şi se spală în mai multe ape, se separă picioruşele şi se toacă mărunt, iar […]
Cocktail Sangria alb cu portocale si mar verde
Cocktail Sangria alb cu portocale si mar verde din: vin alb sec, lichior de portocale, apă plată, zahăr tos, lămâie, măr verde, portocale, castraveţi, mentă. Ingrediente: 1 sticlă vin alb sec 1/4 cană lichior de portocale 1/4 cană apă plată 1/4 cană zahăr tos 1 lămâie 1 măr verde 2-3 portocale 2 castraveţi frunze mentă Mod de preparare: Speli bine castraveţii şi-i […]
Mancare de stevie proaspata
Mancare de stevie proaspata din: stevie, ulei, faina, ceapa verde, usturoi, marar, patrunjel, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1 kg stevie 100 ml ulei 1 lingura de faina 2 legaturi de ceapa verde 1 legatura de usturoi 1 legatura de marar 1 legatura de patrunjel 1 lamaie sare piper Mod de preparare: Ştevia se spală […]
Salata mixta de legume
Salata mixta de legume din: cartofi, rosii, ardei, castraveti, ceapa, lamaie, marar, salata verde, ulei. Ingrediente: 4 cartofi 3 rosii 2 ardei grasi 4 castraveciori tineri 1 ceapa 20 ml ulei 1 lamaie 1 legatura de marar cateva foi de salata verde Mod de preparare: Cartofii se spală bine şi se fierb în coajă, […]
Supa de pui si rosii
Supa de pui si rosii din: carne de pui, rosii, ceapa, orez, zahar, patrunjel, sare. Ingrediente: 1 kg carne de pui 1 kg rosii 1 cescuta orez 1 lingurita zahar 1 legatura de patrunjel sare Mod de preparare: Puiul se curata si se spala bine apoi se transeaza si se pune la fiert intr-o […]
Pizza cu branza de capra, ciuperci si ardei
Pizza cu branza de capra, ciuperci si ardei din: ulei de măsline, ciuperci, ardei, baze de pizza,sos de roşii, brânză de capră, rucola sau frunze de busuioc. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 400 g ciuperci, tăiate felii subţiri 2 ardei, tăiaţi felii 2 baze de pizza 4-6 linguri de sos de roşii 200 g brânză de capră 1 mână […]
Piure de conopida si cartofi
Piure de conopida si cartofi din: conopida, cartofi, margarina, lapte, marar, sare, piper. Ingrediente: 600 g conopida 2-3 cartofi 40 g margarina 100 ml lapte 1 leg marar sare piper Mod de preparare: Conopida se curăţă, se desface în bucheţele şi se spală. Cartofii se curăţă, se spală şi se taie în cubuleţe. Intr-o […]
Salata de ciuperci cu verdeturi
Salata de ciuperci cu verdeturi din: ciuperci, ulei, lamaie, marar, patrunjel, sare, piper, salata verde. Ingrediente: 500 g ciuperci 25 ml ulei 1 lămâie 1 legătură de mărar 1 legătură de pătrunjel sare piper boabe şi măcinat salată verde Mod de preparare: Se spală în mai multe ape şi se curăţă ciupercile apoi se […]
Reteta zilei: Salata de legume cu dressing de otet balsamic
Salata de legume cu dressing de otet balsamic din: porumb, ardei gras, castravete, rosii, ceapa rosie, avocado, busuioc, otet balsamic alb, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 2 stiuleti de porumb, boabele scoase 2 ardei ardei grași 1 castravete 2 rosii ¼ ceasca ceapa rosie tocata 1 avocado, tocat ½ ceasca busuioc proaspăt tocat Ingrediente […]
Placinta cu soia
Placinta cu soia din: boabe de soia, ceapa, ciuperci ulei, pesmet, bulion, marar, sare. Ingrediente: 4 foi de placinta (din comert) 200 g boabe de soia 200 g ceapa 200 g ciuperci 100 ml ulei 1 lingura pesmet 1 lingura bulion 1 leg marar sare Mod de preparare: Boabele de soia se pun la […]
Castraveti murati cu seminte de mustar si ceapa
Castraveti murati cu seminte de mustar si ceapa din: castraveţi cornichon, ceapă, sare grunjoasă, oţet de mere, zahăr brun, turmeric, fulgi de ardei iute, seminţe de ţelină, muşar galben sau brun. Ingrediente: 400 g castraveţi cornichon, tăiaţi în felii de 1 centimetru 1 ceapă de mărime medie, tăiată în felii groase 2 linguri de sare grunjoasă 300ml oţet de mere 140g de […]
Salata de andive fierte
Salata de andive fierte din: andive, ceapa, nuca, otet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g andive 7 ceapă 30 g miez de nucă 25 ml oţet 25 ml ulei sare piper Mod de preparare: Se curăţă andivele de foile veştede, se spală şi se desfac foile, cu grijă, să nu se rupă. Se pun […]
Cocktail de pepene cu rom alb si menta
Cocktail de pepene cu rom alb si menta din: apă plată, zahar tos, pepene verde, suc de lamaie, rom alb, gheata, frunze mentă. Ingrediente: 1/4 cană apă plată 1/4 cană zahăr tos 1/2 pepene verde sucul de la 1 lămâie 200 ml rom alb gheaţă frunze mentă (pentru decor) Mod de preparare: Intr-o cratiţă mică, […]
Somon glazurat cu taitei si legume
Somon glazurat cu taitei si legume din: pastă miso, vin de orez, vin alb sec, somon, ulei de floarea soarelui, fasole verde, ceapă verde, seminţe de susan, tăieţei fierţi, rădăcini de bambus. Ingrediente: 2 linguri pastă miso 6 vin de orez, vin alb sec 4 fileuri de somon 2 linguri ulei de floarea soarelui 200 g fasole verde, tăiată 1 legătură […]
Inghetata cu arahide, banane si caramel
Inghetata cu arahide, banane si caramel din: sos de caramel, unt de arahide, lapte, îngheţată de caramel, îngheţată de vanilie, banană, arahide sărate, napolitană cu caramel. Ingrediente: 2 linguri sos de caramel 1 lingură unt de arahide 1 lingură de lapte 2 cupe îngheţată de caramel 2-4 cupe îngheţată de vanilie 1 banană mare, feliată 1 lingură cu vârf de arahide sărate, […]
Reteta zilei: Broccoli cu bacon si parmezan
Broccoli cu bacon si parmezan din: broccoli, bacon, ulei de masline, fulgi de ardei, sare, piper, usturoi, lamaie, parmezan. Ingrediente: 3 broccoli cu tulpini groase 6 felii de bacon 2 linguri ulei de măsline 1/4 lingurita fulgi de ardei roșu 1 vârf de cuțit de sare și piper 5 catei de usturoi, tăiat felii subțiri […]
Cum se prepara Cotlet de porc barbecue (VIDEO)
Cotlet de porc barbecue: Cum se prepara Cotlet de porc barbecue: Pofta buna!
Cheeseburgeri cu ceapa rosie si ardei iute
Cheeseburgeri cu ceapa rosie si ardei iute din: carne de vită tocată, sos Worchestershire, brânză maturată, pastă de ardei iute, ketchup, maioneză, chifle pentru hamburgeri, salată iceberg, roşie, ceapă roşie, castraveţi muraţi. Ingrediente: 450g carne de vită, tocată 2 linguri de sos Worchestershire 8 felii de brânză maturată 1 lingură pastă de ardei iute 5 linguri de ketchup 2 linguri de maioneză Pentru servit: 4 […]
Mic dejun cu sorbet, miere si afine
Mic dejun cu sorbet, miere si afine din: granola, afine, miere sau sirop de arţar, sorbet de zmeură, mango, iaurt îngheţat. Ingrediente: 4 linguri de granola 1 mână de afine 2 linguri de miere sau sirop de arţar 2-4 cupe sorbet de zmeură 1 mango mic, decojit şi feliat 2 cupe de iaurt îngheţat, fără arome […]
Sarmale cu stafide si orez
Sarmale cu stafide si orez din: varza murata, rosii, bulion, stafide, orez, ceapa, ulei, marar, sare, piper. Ingrediente: 1 kg varza murata 500 g rosii 4 linguri bulion 100 g stafide 1 cana cu orez 2 cepe 4 linguri de ulei 1 legatura de marar sare piper Mod de preparare: Se pun stafidele la […]
Musaca de vinete si cartofi
Musaca de vinete si cartofi din: vinete, ardei gras, conopida, cartofi, rosii sau bulion, sare, piper, condimente, ulei. Ingrediente: 1 kg vinete 0,5 kg ardei gras 1 bucata mica de conopida 1 kg cartofi 2 rosii proaspete sau bulion sare piper condimente ulei Mod de preparare: Se fierb cartofii în coajă, după care se […]
Limonada cu pepene galben si lamaie
Limonada cu pepene galben si lamaie din: apă minerală, pepene galben, lamaie, gheaţă, miere, menta. Ingrediente: 1 litru apă minerală 1 pepene galben 2 lămâi 8 cuburi gheaţă miere (după gust) 10 frunze mentă Mod de preparare: Speli şi tai în două pepenele galben; îndepărtezi sâmburii, scoţi miezul şi-l tai cubuleţe sau, dacă vrei să […]
Pasta de cartofi cu masline si verdeata
Pasta de cartofi cu masline si verdeata din: cartofi, masline, margarina, marar, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi mari 100 g masline 2 linguri margarina 1 legatura de marar 1 legatura de patrunjel sare piper Mod de preparare: Se spală foarte bine cartofii şi se pun la fiert, în coajă, într-o oală cu apă […]
Inghetata cu ciocolata, popcorn si zmeura
Inghetata cu ciocolata, popcorn si zmeura din: ciocolată cu lapte, lapte, popcorn, îngheţată de ciocolată, zmeură, ciocolată. Ingrediente: 65 g de ciocolată cu lapte puţin lapte 1 mână de popcorn 2 cupe îngheţată de ciocolată 2-4 cupe îngheţată de vanilie 1 mână de zmeură 2 trabucuri din ciocolată (opţional) Mod de preparare: Incălzeşte uşor ciocolata şi laptele într-o oală, amestecând, […]
Reteta zilei: Paste cu chiftele si sos
Paste cu chiftele si sos din: carnati, pesmet, ou, ceapa, paste, ulei de masline, usturoi, rosii, oregano, busuioc, sare, piper, zahar brun, pasta de tomate. Ingrediente chiftele: 1 kg carnati proaspeti 1 ceașcă pesmet 1 ou ½ ceapa, cuburi 1 pachet paste, dupa preferinta Ingrediente sos: 1 lingura ulei de masline ½ ceapa, cuburi 2 […]
Salata cu bacon, rosii cherry si ridichi
Salata cu bacon, rosii cherry si ridichi din: ceapă roşie, zeama de lamaie, bacon afumat, salată iceberg, roşii cherry, castravete, ridichi de lună, lapte bătut, maioneză, brânză Roquefort sau altă brânză cu mucegai albastru, oţet de vin alb, usturoi, chives. Ingrediente: 1 ceapă roşie, tăiată subţire zeama de la 1/2 de lămâie 6 felii de bacon afumat, fără şorici 1 salată iceberg, cotorul îndepărtat 200g de […]
Cum se prepara Bagheta de casă și pateu de pui și hribi (VIDEO)
Bagheta de casă și pateu de pui și hribi: Cum se prepara Bagheta de casă și pateu de pui și hribi: Pofta buna!
Cocktail cu capsuni, rom si lamaie
Cocktail cu capsuni, rom si lamaie din: capsuni, suc de lamaie, rom, zahar, ghetata, menta. Ingrediente: 500 g capsuni 2 linguri suc de lamaie 1 cana rom 4-5 linguri zahar ghetata pisata frunze de menta Mod de preparare: Speli bine căpşunile, păstrând câteva pentru decor, şi le amesteci cu zahărul şi cu […]
Aripioare in crusta de condimente cu sos iute de artar
Aripioare in crusta de condimente cu sos iute de artar din: aripioare de pui, pudră de ardei iute, usturoi pudră, zahăr, pudră de muştar, ulei vegetal, oţet de mere, boia afumată, sos Worchestershire, sos de ardei iute, pastă de ardei iute, Ingrediente: 1 kg aripioare de pui Pentru crusta de condimente: câte 1 linguriţă de pudră de ardei iute, usturoi pudră, zahăr […]
Salata de cartofi cu ceapa rosie si muraturi
Salata de cartofi cu ceapa rosie si muraturi din: cartofi roşii noi, ceapă roşie, oţet din vin alb, smântână, maioneză, muştar Dijon, ţelină Apio, castravete murat, mărar. Ingrediente: 1,25kg de cartofi roşii noi 1 ceapă roşie mare, tăiată în jumătăţi, apoi în semiluni 100 ml oţet din vin alb 150 ml de smântână 3 linguri de maioneză 1 lingură de muştar Dijon 2 […]
Reteta zilei: Desert cu nuci, cajuu si migdale
Desert cu nuci, cajuu si migdale din: migdale, cajuu, lapte, zahar, sofran, cardamom, nuci. Ingrediente: 8 migdale, inmuiate si decojite 7 cajuu 2 cani lapte 3 linguri zahăr 1 praf șofran cardamom nuci pisate Mod de preparare: Faceți cate o pastă de migdale și cajuu. Pueti utiliza lapte. Aduceti laptele la fiert si se fierbe […]
Coaste de porc cu glazura de mustar si melasa
Coaste de porc cu glazura de mustar si melasa din: zahăr brun, paprika afumată, muştar, pudră de ceapă şi de usturoi, coaste de porc, muştar, oţet de mere, melasă, sos Worchestershire, sos de ardei iute, pudră de ardei iute. Ingrediente: 150g de zahăr brun 2 linguri de paprika afumată 2 linguri pudră de muştar câte 1 linguriţă pudră de ceapă şi de usturoi 4 […]
Chiftele de sfecla cu feta si menta
Chiftele de sfecla cu feta si menta din: sfeclă roşie, brânză feta, cepe verzi, marar, menta, oua, pesmet, ulei de masline, iaurt grecesc, tahini, lipii, lăstari de sfeclă roşie tânără, mărar sau mentă, lamaie. Ingrediente: 200 g de sfeclă roşie fiartă sau coaptă şi curăţată de coajă, apoi rasă grosier 200g de brânză feta, fărâmiţată 3 cepe verzi, feliate fin […]
15 Retete de Peste
Retete de Peste: Salau la tava cu ciuperci si vin alb Salau la tava cu ciuperci si vin alb din: şalău, ceapa, ciuperci albe, rosii, vin alb, ulei, patrunjel Ingrediente: 1 kg şalău 5 cepe 10 ciuperci albe 1 kg roşii 100 ml vin alb 4 linguri de ulei 1 legătură de pătrunjel Mod […]
Salata de varza dulce cu chimen
Salata de varza dulce cu chimen din: varza alba, lamaie, chimen, ulei, rosii, masline, marar. Ingrediente: 1 varza alba 1 lamaie 1 lingurita chimen 2 linguri ulei 2 rosii 50 g masline 1 leg de marar Mod de preparare: Se alege o varză sănătoasă şi îndesată. Se curăţă bine toate foile de la suprafaţă, […]
10 Retete de Peste
Retete de Peste: Reteta zilei: Tortilla umplute cu peste si salata de varza Tortilla umplute cu peste si salata de varza din: ceapa, varza rosie, smantana, coriandru, suc de lamaie, ardei iute, boia de ardei, zahar brun, oregano, praf de usturoi, sare, chimen, piper cayenne, file de tilapia, ulei, tortilla de porumb, avocado, lamaie […]
Salata cu pui picant, orez si ananas
Salata cu pui picant, orez si ananas din: orez basmati, ananas proaspat (sau conservat, natur), ulei de arahide, nuci caju, sofran, cardamom, ardei rosu iute, coriandru, aripi de pui, sos de soia, miere lichida, ulei de arahide, susan prajit, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 200 g de orez basmati 6 felii de ananas proaspat (sau conservat, natur) 1 lingura de ulei de arahide 100 g de nuci caju 2 fire […]
7 Ciorbe simple si rapide
Ciorbe simple si rapide: Ciorbă de fasole, varză si ciolan afumat Ciorbă de fasole, varză si ciolan afumat: varza murata, ciolan de porc, sorici, cartofi, morcovi, ceapa, usturoi, boia, faina, smantana, faina, boabe de fasole neagra, bulion, foi de dafin, sare, piper, chimion, tarhon. Ingrediente: 500 g varză murată 350 g ciolan de porc […]
Varza murata fara sare
Varza murata fara sare din: varza alba, drojdie de bere, marar, cimbru. Ingrediente: 5 kg varza alba crude 20 g drojdie de bere marar uscat cimbru Mod de preparare: Se toacă varza fideluţă iar jumătate din ea se pune într-un borcan, împreună cu drojdia de bere, pusă într-un săculeţ de tifon, peste care se […]
Consumul de peşte scade riscul apariţiei depresiei
Se presupune că acizii graşi Omega-3 din peşte pot modifica structura membranelor creierului, iar acestea, la rândul lor, ale neurotransmițătorilor dopamină şi serotonină. Consumul de peşte scade riscul apariţiei depresiei, indică un nou studiu realizat de oamenii de ştiinţă chinezi. La bărbaţii care consumă des peşte, riscul apariţiei depresiei scade cu 20%, iar la femei […]
Salata cu jambon, ciuperci si castraveti
Salata cu jambon, ciuperci si castraveti din: ciuperci albe, castravete, jambon crud, branza roquefort, smantana groasa, seminte de pin, masline negre fara samburi, lamaie, tarhon, sare, piper. Ingrediente: 250 g de ciuperci albe 1 castravete 2 felii de jambon crud 80 g de branza roquefort 100 g de smantana groasa 50 g de seminte de pin 10 masline negre fara samburi 1 lamaie 1 fir […]
Reteta zilei: Ardei umpluti cu vita si legume
Ardei umpluti cu vita si legume din: vita, orez brun, branza cheddar, fasole neagra, porumb, sos de rosii, coriandru, chimen, praf de chili, sare, piper, ardei, smantana. Ingrediente: 1 kg carne tocata de vită 1 1/2 căni de orez brun fiert 1 1/2 cani branza cheddar tocata 1 cutie fasole neagra 1 cana boabe de […]
Cum se prepara Supa rece de castraveti (VIDEO)
Supa rece de castraveti: Cum se prepara Supa rece de castraveti: Pofta buna!
Salata cu mango, crabi si ardei iute
Salata cu mango, crabi si ardei iute din: mango coapte, carne de crab (conservă), cepe roşii, ardei iute rosu, lamaie verde, otet, ulei, ceapă de tuns, sare, piper. Ingrediente: 3 mango coapte, dar tari 200 g de carne de crab (conservă) 2 cepe roşii 1 ardei roşu, iute o lămâie verde 2 linguri de oţet 4 linguri de ulei […]
9 Retete de Peste
Retete de Peste: Peste asiatic cu ceapa rosie si sos de soia Peste asiatic cu ceapa rosie si sos de soia din: ulei de măsline, file de peşte, ceapă roşie, usturoi, sos de soia, zahar brun, sos de peste, lamaie, Ingrediente: 2 linguri cu ulei de măsline 4 x 250 g file de peşte 1 ceapă […]
Salata de soia cu surimi si ghimbir
Salata de soia cu surimi si ghimbir din: muguri proaspeti de soia, bastonase de surimi, salata batavia (laptuca incretita), sos de soia, ulei de susan, ulei de arahide, otet balsamic, praf de ghimbir, ceapa chinezeasca, piper rasnit. Ingrediente: 200 g de muguri proaspeti de soia 150 g de bastonase de surimi 4 frunze mari de salata batavia (laptuca incretita) 2 linguri de sos de […]
Supa de corcoduse
Supa de corcoduse din : corcoduse, smatana, unt, faina, zahar Ingrediente: 1 kg corcoduse coapte 150 ml smatana 3 linguri de unt 2 linguri faina 1 lingurita zahar Mod de preparare: Corcoduşele, curăţate de codiţe şi spălate în mai multe ape, se pun la fiert într-o oală cu 2 l de apă rece. In momentul […]
Reteta zilei: Creveti cu ardei iute
Creveti cu ardei iute din: creveti, praz, ardei iute, usturoi, ghimbir, ulei de susan, pasta de chili, sos de soia, sare. Ingrediente: 1 kg creveti 2 fire praz 1 ardei iute 2 catei de usturoi 1/2 linguriță ghimbir ras 1 linguriță ulei de susan 2 linguri pasta de chili 1 lingurita sos de soia 1 […]
Salata cu mango si ananas
Salata cu mango si ananas din: mango verzi, ananas Victoria, otet din vin alb, ulei de masline, ardei iuti rosii, zahar, sare. Ingrediente: 2 mango verzi (250 g fiecare) 1 ananas Victoria, mic (400 g) 150 ml de otet din vin alb 2 linguri de ulei de masline 2 ardei iuti rosii 1/2 de lingura de zahar sare Mod de preparare: […]
6 Ciorbe simple si rapide
Ciorbe simple si rapide: Ciorba de raci oltenesti Ciorba de raci oltenesti din: raci uscati, ceapa, morcov, pastarnac, telina, rosii, pasta de tomate, patrunjel, bors, zeama de varza, fidea, sare, piper, ulei, faina, supa. Ingrediente: 1 sir de raci uscati 1 ceapa 1 morcov 1 pastarnac 1 bucata de radacina telina 2-3 rosii 1 […]
Salata de linte cu ceapa
Salata de linte cu ceapa din: linte, ceapa, ulei, otet. Ingrediente: 600 g linte 2 cepe mijlocii 2 linguri ulei 2 linguri otet Mod de preparare: Lintea se alege, se spală şi se pune la înmuiat într-o oală cu apă rece, unde se lasă cel puţin 6 ore. Apoi se scoate, se spală în […]
Supa de salata verde
Supa de salata verde din: salata verde, faina, lapte, iaurt, lamaie, ou, marar, sare. Ingrediente: 1 salata verde 1/2 lingurita faina 2 linguri lapte 3 linguri iaurt 1 lingurita zeama lamaie 1 galbenus ou crud marar verde sare Mod de preparare: Se spală salata în mai multe ape reci şi se pune la fiert. […]
De cate proteine aveti nevoie zilnic
Proteinele sunt elemente de baza ale fiecarei celule din organism, regasindu-se la nivelul pielii, muschilor, organelor, glandelor si fluidelor corpului, cu exceptia bilei si a urinei. Acesti macronutrienti esentiali contribuie la regenerarea celulara, dezvoltarea masei musculare, mentinerea sanatatii cardiace si stimularea sistemului imunitar. Un aport zilnic optim de proteine constituie baza unei stari de sanatate […]
Cum se prepara Banane mexicane cu sos caramel (VIDEO)
Banane mexicane cu sos caramel: Cum se prepara Banane mexicane cu sos caramel: Pofta buna!
Salata tonica cu ciuperci, surimi si ghimbir
Salata tonica cu ciuperci, surimi si ghimbir din: fire mici de ţelină, mango, ciuperci albe, bastonaşe de surimi, ghimbir proaspăt, ou, smântână lichidă, ulei, ketchup, muştar iute, Tabasco, sare, piper. Ingrediente: 4 fire mici de ţelină 1 mango 250 g de ciuperci albe 12 bastonaşe de surimi 1 bucăţică de ghimbir proaspăt 1 gălbenuş de ou 4 linguri de smântână lichidă 150 ml de ulei 1 lingură […]
Supa crema de rosii dietetica
Supa crema de rosii dietetica din: rosii, bulion, zahar, faina, smantana, unt, patrunjel, sare. Ingrediente: 1 kg rosii 2 linguri bulion 2 linguri zahar 2 linguri faina 100 ml smantana 50 g unt 1 legatura de patrunjel proaspat sare Mod de preparare: Roşiile se spală, se taie în sferturi şi se pun la fiert […]
Reteta zilei: Burgeri de curcan cu topping de rosii
Burgeri de curcan cu topping de rosii din: curcan, sare de mare, piper, usturoi, busuioc, ciuperci, ceapa rosie, mozzarella, rosii cherry, otet balsamic. Ingrediente burgeri: 1 kg carne de curcan, tocata sare de mare și piper 1 catel de usturoi, tocat ¼ ceasca busuioc proaspăt tocat 4 ciuperci 1 ceapa rosie, taiata in jumatate 4 […]
8 Retete de Peste
Retete de Peste: Macrou cu legume in aspic Macrou cu legume in aspic din: macrou, ceapa, morcovi, telina, dafin, radacina de patrunjel, sare, piper boabe, gelatina, lămâi, otet, patrunjel, marar. Ingrediente: 1,5 kg macrou 1 ceapă 2 morcovi 1 ţelină 1 foaie dafin 1 rădăcină pătrunjel sare piper boabe 30 g gelatină 1-2 lămâi 1-2 […]
Salata cu pui afumat, rosii si cartofi
Salata cu pui afumat, rosii si cartofi din: piepturi de pui afumate, cartoi noi, rosii, salata verde, cozi de telina, mazare congelata, ceapa verde, smantana proaspata si groasa, otet de cidru, mustar de Dijon, patrunjel cu frunze plate, sare, piper. Ingrediente: 2 piepturi de pui afumate 800 g de cartofi noi mici 3 rosii tari 1 salata verde, la alegere 4 cozi […]
Cum se prepara Chifle chinezești (VIDEO)
Chifle chinezești: Cum se prepara Chifle chinezești: Pofta buna!
Ciorba din crupe de porumb
Ciorba din crupe de porumb din: porumb, zeama de varza, usturoi, ulei, marar, patrunjel, leustean, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 400 g crupe de porumb 1 l zeama de varza 4 catei de usturoi 20 ml ulei 1 legatura de marar 1 legatura de patrunjel 1 legatura de leustean cimbru sare piper Mod de preparare: […]
Ciulama de ciuperci de post
Ciulama de ciuperci de post din: ciuperci, faina, margarina, lapte de soia, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 500 g ciuperci 4 linguri de faina 4 linguri margarina 2 cani de lapte de soia 1 legatura de patrunjel sare piper Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se spală în mai multe ape, se taie în formă […]
Reteta zilei: Prajitura cu unt de arahide si gem de capsuni
Prajitura cu unt de arahide si gem de capsuni din: banane, unt de arahide, ulei de cocos, miere, oua, ovaz, faina, sare, scortisoara, praf de copt, gem de capsuni. Ingrediente: 2 banane 2/3 ceasca unt de arahide 1/3 cană ulei de cocos ½ ceasca de miere 2 oua, ușor bătute 2 cani ovăz ½ ceasca […]
Crochete din carne de pasare cu legume
Crochete din carne de pasare cu legume din: piept de pasare, zarzavat, albus de ou, sare, verdeata Ingrediente: 100-150 g piept de pasare 1 lingura de zarzavat fiert si tocat marunt 1 albus sare verdeata Mod de preparare: Se dă carnea fiartă prin maşina de tocat de două ori, împreună cu zarzavatul, se […]
Bors de hribi si varza murata
Bors de hribi si varza murata din: hribi, varza murata, ceapa, faina, ulei, bors, patrunjel, leustean, sare, piper. Ingrediente: 400 g hribi 500 g varza murata 2 cepe 2 linguri faina 3 linguri ulei 1 l bors 1 legatura de patrunjel 1 legatura de leustean sare piper Mod de preparare: Se curăţă şi se […]
Tarta cu afine, mascarpone si frisca
Tarta cu afine, mascarpone si frisca din: mascarpone sau cremă de branză de vaci, lamaie, zahar pudra, frişca lichidă, aluat dulce de tartă – de cumpărat, ciocolata alba, afine. Ingrediente: 250 g mascarpone sau cremă de branză de vaci coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie 45 g zahăr pudră 150 ml frişca lichidă 1 buc […]
Supa de visine cu smantana si vin
Supa de visine si smantana din: visine, smantana, vin alb, oua, unt, faina, zahar. Ingrediente: 1 kg visine 150 ml smantana 100 ml vin alb 2 oua 3 linguri unt 2 linguri faina 1 lingurita de zahar Mod de preparare: Visinele se spala, se curata de samburi apoi se pun la fiert intr-o oala cu […]
Cum se prepara Wok de pui cu tempura de legume (VIDEO)
Wok de pui cu tempura de legume: Cum se prepara Wok de pui cu tempura de legume: Pofta buna!
Sufleu de morcovi cu smantana
Sufleu de morcovi cu smantana din: morcovi, smantana, unt, oua, zahar, patrunjel, sare. Ingrediente: 1 kg morcovi 100 ml smantana 120 g unt 2 oua 1 lingurita zahar 1 legatura de patrunjel sare Mod de preparare: Morcovii se curăţă, se spală şi se taie în rondele nu prea subţiri, care se înăbuşă în 100 […]
Salata de pui cu mirodenii
Salata de pui cu mirodenii din: piepturi de pui (fără os), salată amestecată (verde şi creaţă, lăptucă etc.), ulei de măsline, oţet de Xeres, usturoi, zeamă de lămâie, praf de coriandru, piper măcinat, paprica, boabe de piper roşu, sare. Ingrediente: 2 piepturi de pui (fără os) 500 g de salată amestecată (verde şi creaţă, lăptucă etc.) 150 ml de ulei de măsline 2 linguri de […]
5 Ciorbe simple si rapide
Ciorbe simple si rapide: Reteta zilei: Ciorbă de burtă traditionala O reteta traditionala de ciorba de burta cu rasol de vita, burta de cita, ceapa, morcov, telina, usturoi, smantana, galbenus de ou, faina, sare si otet dupa gust. Poate te itnereseaza si Ciorba de burta Ingrediente: burtă de vită 1,2 kg un rasol (picior) […]
Coltunasi dietetici cu spanac
Coltunasi dietetici cu spanac din: coltunasi, carne de pui, spanac. Mod de preparare: Se prepară ca şi colţunaşii cu carne de pui, cu deosebirea că se umplu cu o lingură de spanac fiert şi tocat, apoi se fierb şi se servesc la fel, cu smântână sau unt deasupra. Pofta buna!
Salata cu peste si cartofi
Salata cu peste si cartofi din: peste, cartofi, fasole verde, ardei gras, ceapa, rosii, masline, ulei, otet, piper. Ingrediente: 300 g peste (congelat sau proaspat) 600 g cartofi 200 g fasole verde 1 ardei gras 2 cepe 2 rosii 100 g masline dietetice 2 linguri ulei 2 linguri otet piper Mod de preparare: Cartofii […]
Reteta zilei: Salata de paste cu rosii cherry si carnati
Salata de paste cu rosii cherry si carnati din: paste, carnati, branza cheddar, rosii cherry, ou, otet de vin alb, busuioc, mustar dijon, ulei de masline, sare de mare, piper. Ingrediente: 1 pachet paste 1-2 carnati, maruntiti 1½ căni branza cheddar maruntita 2 cesti rosii cherry Ingrediente dressing: 1 ou ⅓ ceașcă de oțet de […]
Desert cu ciocolata, biscuiti si miere
Desert cu ciocolata, biscuiti si miere din: biscuiţi digestivi, drajeuri colorate, unt, ciocolată cu lapte şi amăruie, miere. Ingrediente: 200 g biscuiţi digestivi, zdrobiţi 200 g drajeuri colorate 125 g unt 200 g din fiecare: ciocolată cu lapte şi amăruie, tocată 2 linguri miere Mod de preparare: Tapetează cu hârtie de copt o formă de copt. […]
Supa de perisoare cu verdeata
Supa de perisoare cu verdeata din: carne de vita, ou, orez, verdeata, morcov, patrunjel, telina, iaurt, lamaie, sare. Ingrediente: 100 g carne slaba de vita 1 ou 1 lingurita orez verdeata 2-3 morcovi 1-2 legaturi patrunjel 1 telina mica 2 linguri de iaurt 1/2 lingurita zeama de lamaie sare Mod de preparare: Se fierb […]
Fasole verde cu rosii proaspete
Fasole verde cu rosii proaspete din: fasole verde, ulei, rosii, sare, marar verde, smantana. Ingrediente: 200 g fasole verde frageda 15 ml ulei 2 rosii sare marar verde 2 lingurite smantana Mod de preparare: Fasolea verde, curăţată şi spălată, se fierbe în apă cu sare până se înmoaie, apoi se scurge. Se pune într-un vas […]
Cartofi cu pasta de rosii
Cartofi cu pasta de rosii din: cartofi, ceapa, pasta de rosii, boia dulce, ulei, sare, piper. Ingrediente: 8 cartofi 6 cepe 1 lingura pasta de rosii boia dulce de ardei ulei sare piper Mod de preparare: Cartofii curăţaţi şi tăiaţi în sferturi se pun la fiert până se înmoaie puţin. Separat, într-o crăticioară cu […]
4 Ciorbe simple si rapide
Ciorbe simple si rapide: Reteta zilei: Ciorbă de lobodă delicioasă O reteta simpla si gustoasa de ciorba de loboda delicioasa din: morcovi, pastarnac, telina, ceapa, loboda, orez, bors, sare, bulion, maggi si 1 ou. Ingrediente: 2 morcovi 1 pastarnac 1 bucata de telina 2 cepe 6-7 legaturi de loboda 1 ceasca de orez bors […]
Cornuri umplute cu branza de vaci si chimen
Cornuri umplute cu branza de vaci si chimen din: cornuri, unt, branza de vaci, lapte, chimen, sare. Ingrediente: 2 cornuri mici 1 lingurita unt 1 lingura branza de vaci 4 linguri de lapte 1/3 lingurita chimen sare Mod de preparare: Se taie cornurile în două, se scoate o parte din miez, se ung jumătăţile […]
Reteta zilei: Carnati cu legume la tigaie
Carnati cu legume la tigaie din: carnati, ardei, ceapa, praz, boia iute, ulei, usturoi, cimbru, ardei iute, sare, piper. Ingrediente: 4 cârnați 2 ardei 1 ceapa 3 fire praz 1/4 linguriță boia iute 1 lingurita ulei 1 catel de usturoi 3 crengute de cimbru 1/4 ardei iute sare si piper Mod de preparare: Incalziti uleiul […]
Supa ambasador
Supa ambasador din: apa, mazare, ceapa, orez, hasmatuchi, margarina. Ingrediente: 1 l apa 100 g mazare 1 ceapa 1 lingura orez hasmatuchi 10 g margarina Mod de preparare: Se pune la fiert mazărea, împreună cu ceapa, în apă rece, la foc mic. Când este fiartă, se pasează, se adaugă orezul şi se mai lasă […]
Salata de telina cu castane si mar
Salata de telina cu castane si mar din: telina, castane curăţate de coajă (la conservă sau la borcan), măr acru, sos tartar, smântână groasă, lămâie (pentru suc), hasmaţuchi, piper. Ingrediente: 250 g de ţelină rasă (la pungă) 250 g de castane curăţate de coajă (la conservă sau la borcan) 1 măr acru 1 borcănel cu sos tartar 2 linguri de smântână groasă 1/2 […]
Cartofi cu patrunjel verde si ardei la cuptor
Cartofi cu patrunjel verde si ardei la cuptor din: Ingrediente: 500 g cartofi ulei 1 ardei gras 1 ceapa 1 lingurita mustar concentrat pentru supa 100 g pasta de tomate patrunjel verde sare piper Mod de preparare: Cartofii curăţaţi se taie felii. Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit în ulei împreună […]
Cum se prepara Berbecuț cu hribi (VIDEO)
Berbecuț cu hribi: Cum se prepara Berbecuț cu hribi: Pofta buna!
Salata de nuci cu mere
Salata de nuci cu mere din: nuci, mere, frisca, miere, lamaie, scortisoara. Ingrediente: 200 g nuci 2 mere 200 g frisca vegetala 1 lingurita miere 1 lamaie 1 praf scortisoara macinata Mod de preparare: Miezul de nucă se fărâmiţează în mână şi se pune într-un castronel special sau într-o salatieră. Mărul se spală, se […]
Chiftele de fasole
Chiftele de fasole din: fasole, ceapa, franzela, faina, ulei, usturoi, boia dulce, sare, piper. Ingrediente: 400 g fasole uscata 1 ceapa mare 1 franzela (280 g) 4 linguri faina 4 linguri ulei 4 catei de usturoi boia dulce de ardei sare piper Mod de preparare: Se alege fasolea de impurităţi, se spală în mai […]
Salata de scoici cu fenicul
Salata de scoici cu fenicul din: scoici, laptuca, coada de telina, bulb de fenicul, vin alb sec, oţet din vin, ulei de arahide, sare, piper. Ingrediente: 1 kg de scoici 1 lăptucă 1 coadă de ţelină 3 bulbi de fenicul 1/2 de pahar de vin alb sec 1 lingură de oţet din vin 3 linguri de ulei de arahide sare piper […]
2 Ciorbe simple si rapide
Ciorbe simple si rapide: Reteta zilei: Ciorba de porc O reteta delicioasa de ciorba de porc din: rasol de porc, coada de porc, morcovi, pastarnac, telina,c artofi, suc de rosii, condimente, oua, bors si sare. Ingrediente: 1 rasol de porc 1 coada de porc 2-3 morcovi 1 pastarnac ½ telina 3-4 cartofi suc […]
Reteta zilei: Paine cu malai
Paine cu malai din: malai, faina, zahar, praf de copt, sare, lapte, ou, ulei. Ingrediente: 1 cană mălai 1 cană făină ¼ cană de zahăr 4 lingurite de praf de copt ½ linguriță de sare 1 cana de lapte 1 ou ¼ ceasca de ulei Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 200C si ungeti […]
Budinca de spaghete cu ciuperci
Budinca de spaghete cu ciuperci din: spaghete, ciuperci, rosii, faina, margarina, ulei, patrunjel, zahar, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 250 g spaghete 250 g ciuperci 4 rosii 100 g faina 100 g margarina 50 ml ulei 1 legatura de patrunjel 1 lingurita zahar cimbru sare piper Mod de preparare: Spâghetele se fierb în apă cu […]
Ardei umpluti cu salata de vinete
Ardei umpluti cu salata de vinete din: ardei, vinete, ceapa, rosii, ulei, patrunjel, frunze de telina, piper, sare. Ingrediente: 600 g ardei gras 1 kg vinete 2 cepe 2 rosii 100 ml ulei 1 legatura de patrunjel frunze de telina piper sare Mod de preparare: Vinetele se coc pe plită pe toate părţile şi […]
Cum se prepara Suc Verde (VIDEO)
Suc Verde: Cum se prepara Suc Verde:
Ciorba de cartofi cu rosii
Ciorba de cartofi cu rosii din: cartofi, telina, morcov, pastarnac, patrunjel, ceapa, rosii, bulion, marar, sare, piper. Ingrediente: 6 cartofi 1 telina mica 1 morcov 1 pastarnac 1 radacina de patrunjel 2 cepe 6 rosii 2 linguri de bulion 1 legatura de marar 1 legatura de patrunjel sare piper Mod de preparare: Ţelina, morcovii, […]
Budinca de branza si cartofi
Budinca de branza si cartofi din: cartofi, telemea de vaca, cascaval, oua, smantana, pesmet, marar, sare. Ingrediente: 500 g cartofi 200 g telemea de vaca 100 g cascaval 4 oua 100 ml smantana 2 linguri pesmet 1 leg marar sare Mod de preparare: Cartofii se spală şi se pun la fiert, în coajă, în […]
Reteta zilei: Prajitura cu lamaie si zahar caramelizat
Prajitura cu lamaie si zahar caramelizat din: unt, zahar pudra, faina, sare de mare, oua, zahar, coaja de lamaie, suc de lamaie. Ingrediente aluat: 1/2 cana unt nesărat 1/2 cană zahăr pudră 1 cană făină sare de mare Ingrediente topping: 2 oua 3/4 cană de zahăr, plus 1/4 cana pentru servire 1 lingurita coaja de […]
Crap cu ciuperci si orez
Crap cu ciuperci si orez din: crap, ciuperci, rosii, ulei, ceapa, orez, vin alb, marar, patrunjel, telina. Ingrediente: 1 kg crap 500 g ciuperci proaspete 2 rosii 100 ml ulei 1 ceapa 1 cescuta orez 200 ml vin alb sec 1 leg marar 1 leg patrunjel cateva cozi de telina Mod de preparare: Ceapa […]
Ardei umpluti cu cruditati
Ardei umpluti cu cruditati din: ardei, telina, morcovi, mere, lamaie, rosii, ulei, patrunjel, sare. Ingrediente: 4 ardei grasi mari 1 telina marisoara 2 morcovi 2 mere 1 lamaie 1 rosie 1 lingura de ulei cateva fire de patrunjel sare Mod de preparare: Se spală ardeii, apoi se curăţă de cotoare şi de seminţe, lăsându-i […]
Sote de fasole verde
Sote de fasole verde din: fasole verde, ceapa, lapte, oua, faina, ulei, patrunjel. Ingrediente: 1 kg fasole verde 1 ceapa mijlocie 1 cana de lapte 2 oua 2 linguri faina 4 linguri ulei 1 leg de patrunjel Mod de preparare: Fasolea se curăţă de codiţe şi de aţe, se spală bine în mai multe […]
Budinca cu spanac si usturoi
Budinca cu spanac si usturoi din: spanac, bulion, faina, lamaie, pesmet, margarina, ceapa, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1 kg spanac 2 linguri bulion 1 lingura faina 1 lamaie 100 g pesmet 25 g margarina 1 ceapa 4 catei de usturoi sare piper Mod de preparare: Se curăţă spanacul, se spală, apoi se fierbe în apă […]
Alimente sanatoase care va ajuta sa castigati in greutate
Greutatea este un factor important pentru oricine isi doreste o silueta frumoasa si cu siguranta ca o silueta nu va fi perfecta, daca greutatea nu se va afla in conformitate cu necesitatile unei persoane. Este esential ca orice persoana sa se bucure de nutrientii de care are nevoie pentru ca organismul sa functioneze normal. In […]
Salata cu file de rata afumat si oua
Salata cu file de rata afumat si oua din: file de rata afumat, oua, salate crocante (laptuca, cicoare rosie etc.) sau fetica (salata-mielului), otet alb, otet din vin, ulei de floarea-soarelui, ulei de nuci, sare, piper. Ingrediente: 125 g de file de rata afumat, feliat 4 oua proaspete 2 salate crocante (laptuca, cicoare rosie etc.) sau 300 g de fetica (salata-mielului) 2 linguri […]
Sufleu de creier cu salata de rosii
Sufleu de creier cu salata de rosii din: creier de vita, margarina, ou, faina, lapte, pesmet, otet, rosii, ardei gras. Ingrediente: 300 g creier de vita 1 lingura margarina 1 ou 1 lingura faina 100 ml lapte 1 lingura pesmet 1/2 lingurita de otet salata de rosii si ardei gras Mod de preparare: Creierul […]
Ciuperci a la grec de post
Ciuperci a la grec de post din: ciuperci, ceapa, ulei, vin alb, lamaie, patrunjel, marar, sare, piper. Ingrediente: 500 g ciuperci 2 cepe 4 linguri de ulei 50 ml vin alb sec 1 lamaie 1 legatura de patrunjel 1 legatura de marar sare piper Mod de preparare: Ciupercile se curăţă şi se spală în […]
Bors cu praz
Bors cu praz din: praz, ceapa, morcovi, pastarnac, patrunjel, rosii, bors, orez, leustean, sare, piper. Ingrediente: 1 kg praz 2 cepe 2 morcovi 1 pastarnac 1 radacina de patrunjel 2 rosii 1 l bors 3 linguri de orez 1 legatura de patrunjel 1 legatura de leustean sare piper Mod de preparare: Morcovii, pastarnacul, radacina […]
Cartofi umpluti cu zarzavat
Cartofi umpluti cu zarzavat din: cartofi, telina, conopida, morcovi, pastarnac, patrunjel, supa de legume, bulion, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi mari 1 telina mica 1 conopida 2 morcovi 1 pastarnac 1 radacina de patrunjel 1 l supa de legume 1 lingura de bulion 2 linguri de ulei sare piper Mod de preparare: Se […]
Reteta zilei: Bruschete cu avocado si rosii cherry
Bruschete cu avocado si rosii cherry din: rosii cherry, ulei de masline, paine, avocado, suc de lamaie, sare de mare. Ingrediente: 1 ceasca de rosii cherry, cuburi 2 linguri ulei de măsline 2 felii de pâine 1 avocado 2 lingurite de suc de lămâie sare de mare dupa gust Mod de preparare: Ungeti ambele felii […]
Chiftelute aperitiv din carne de vita
Chiftelute aperitiv din carne de vita din : carne de vita, ulei, ou, cartof, ceapa, patrunjel, marar, cimbru, usturoi. Ingrediente: 100 gr carne de vita 50 ml ulei 1 albus crud 1/2 cartof 1 ceapa mica patrunjel verde marar cimbru usturoi Mod de preparare: Cartoful fiert sau crud (dat prin maşina de tocat) se […]
3 Ciorbe simple si rapide
Ciorbe simple si rapide: Reteta zilei: Ciorba de fasole O reteta simpla si delicioasa de ciorba de fasole din: fasole uscata, ardei gras, ceapa, telina, miez de dovlecel, bulion si patrunjel. Ingrediente: ½ kg fasole uscata 1 ardei gras rosu 1 ceapa ½ telina miez de dovlecel bulion patrunjel Mod de preparare: […]
Salata de morcovi cu portocale si chimen
Salata de morcovi cu portocale si chimen din: morcovi raşi, portocale, ceapa rosie, masline negre, seminte de chimen, praf de chimen, lamaie, ulei de masline, sare, piper macinat. Ingrediente: 250 g de morcovi raşi 2 portocale 1 ceapă mare, roşie 12 măsline negre, fără sâmburi 1 linguriţă de seminţe de chimen 1 linguriţă de praf de chimen 1/2 […]
Anghinare la cuptor
Anghinare la cuptor din: anghinare, ciuperci, margarina, ulei, morcovi, usturoi, vin alb, rosii. Ingrediente: 5 inflorescente mici de anghinare 100 g ciuperci 50 g margarina 100 ml ulei 100 g morcovi 50 g usturoi 100 ml vin alb 1 lingura bulion sau 2-3 rosii Mod de preparare: Se fierbe anghinarea în apă clocotită timp […]
Supa de patrunjel si salata verde
Supa de patrunjel si salata verde din: Ingrediente: 50 g radacini de patrunjel 1/2 salata verde 50 g cartofi 10 g margarina 500 ml apa patrunjel verde Mod de preparare: Se fierb in apa clocotita radacina de patrunjel, salata, si cartofii curatati si taiati in bucatele. Dupa ce au fiert se paseaza si se […]
Ardei grasi umpluti cu ciuperci
Ardei grasi umpluti cu ciuperci din: ardei, ciuperci, margarina, rosii, orez, ulei, ceapa. Ingrediente: 2-3 ardei 300 g ciuperci 10 g margarina sos de rosii 100 g orez 20 g ulei 1-2 cepe Mod de preparare: Ardeii bine spălaţi, curăţaţi de sâmburi, (cotor) se umplu cu ciupercile tocate, fierte înăbuşit, împreună cu ceapa tocată, […]
Reteta zilei: Salata de castraveti cu rosii si ardei iute
Salata de castraveti cu rosii si ardei iute din: castraveti, sare de mare, piper, lamaie, rosii cherry, ardei iute, coriandru, usturoi, ceapa rosie. Ingrediente: 6 castraveți 1/4 lingurita sare de mare 1/4 lingurita piper negru 1/2 de lamaie (suc) 8-12 roșii cherry 1/2 ardei iute 2 linguri coriandru tocat 1 catel de usturoi cuburi 1/2 […]
Sarmalute de urda cu orez in foi de stevie
Sarmalute de urda cu orez in foi de stevie din: stevie, urda, margarina, orez, ceapa, marar, galbenus de ou, lamaie, bors. Ingrediente: 1/2 kg stevie 300 gr urda 50 gr margarina 100 gr de orez 2-3 cepe marar galbenus lamaie putin bors Mod de preparare: Se opăresc foile de ştevie cu horş, se scot repede […]
Stufat dietetic
Stufat dietetic din: vita, ulei, ceapa, ceapa verde, bulion, usturoi verde, marar. Ingrediente: 200 g carne slaba de vita 60 ml ulei 1 ceapa uscata 1 fir ceapa verde 1 lingurita bulion 4-5 fire usturoi verde marar Mod de preparare: Se fierbe bine carnea, tăiată bucăţi. Ceapa şi usturoiul fie toacă şi se înăbuşă […]
7 Retete de Peste
Retete de Peste: Supa de peste cu rosii in bulion Supa de peste cu rosii in bulion din: peşte mic, anghila, ceapa, usturoi, rosii in bulion, vin alb sec, otet, ulei, sare, boabe de piper, patrunjel. Ingrediente: 2 kg peşte mic 1 anghilă 1 ceapă 2 căţei de usturoi 3-4 roşii în bulion 1 litru vin alb sec […]
Salata cu rata, branza de capra si dovlecel
Salata cu rata, branza de capra si dovlecel din: salata verde creata, file de rata afumat, dovlecei, branza de capra, masline negre, otet de Xeres, sare, piper, baton de paine, pasta tapenade. Ingrediente: 2 salate verzi, crete 100 g de file de rata afumat, feliat 250 g de dovlecei mici 4 bucatele de branza de capra 60 […]
Bame cu sos tomat
Bame cu sos tomat din: bame, bors, rosii, ceapa, faina, bulion, ulei, lamaie, marar, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 600 g bame 500 ml bors 4 rosii 1 ceapa 1 lingura faina 2 linguri bulion 1 lingura ulei 1 lamaie 1 legatura de marar 1 legatura de patrunjel sare piper Mod de preparare: Bamele se […]
Cartofi cu patrunjel si orez
Cartofi cu patrunjel si orez din: cartofi, orez, ceapa, ulei, marar, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi mari 150 g orez 1 ceapa marisoara 4 linguri de ulei 1 legatura de marar 1 legatura de patrunjel sare piper Mod de preparare: Se alege orezul şi se spală în mai multe ape, apoi se lasă […]
Salam dietetic
Salam dietetic din: carne de vita, carne de vitel, carne de pasare. Ingrediente: 300 gr carne slaba (vita, vitel, pasare) 50 g orez 2 albusuri usturoi cimbru piper Mod de preparare: Se dă carnea de două ori prin maşina de tocat. Orezul fiert se amestecă cu carnea tocată, usturoiul pisat, cimbrul şi puţin piper. […]
Cum se prepara Plăcintă cu ciocolată (VIDEO)
Plăcintă cu ciocolată: Cum se prepara Plăcintă cu ciocolată: Pofta buna!
Reteta zilei: Frittata cu ardei copt si spanac
Frittata cu ardei copt si spanac din: ulei, usturoi, spanac, ardei copt, feta, sare, piper, piper cayenne, oua, lapte. Ingrediente: 1 lingura ulei 2 catei de usturoi 3-4 cani spanac 1 borcan ardei copt 60 gr feta sare si piper, dupa gust 1 vârf de cuțit de piper cayenne 6 oua ¼ cană lapte Mod […]
Chiftele de linte
Chiftele de linte din: linte, franzela, ceapa, ulei, faina, marar, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 200 g linte o jumatate de franzela 1 ceapa marisoara 3 linguri de ulei 2 linguri de faina 1 legatura de marar 1 legatura de patrunjel sare piper Mod de preparare: Se alege lintea, se spală în mai multe ape, […]
Ciorba dietetica de dovlecei
Ciorba dietetica de dovlecei din: apa, dovlecei, morcov, orez, ulei, iaurt, verdeata Ingrediente: 1 l apa 400 g do vlecei 100 g morcov 20 g orez 10 ml ulei 100 ml iaurt verdeata Mod de preparare: Se fierb morcovii raşi împreună cu orezul. Cand orezul e aproape gata, se adaugă dovleceii, tăiaţi în bucăţele […]
Plachie de crap dietetica
Plachie de crap dietetica din: file de crap, ceapa, rosii, vin alb, patrunjel, ulei, foi de dafin. Ingrediente: 750 g file de crap 2-3 cepe 2-3 rosii 200 ml vin alb patrunjel 2 linguri ulei 1 foaie dafin Mod de preparare: Peştele, tăiat bucăţi, se pune într-o cratiţă cu uleiul, ceapa tăiata peştişori, roşiile […]
Ciuperci cu mamaliguta la cuptor
Ciuperci cu mamaliguta la cuptor din: ciuperci, ulei, malai, marar, sare, piper. Ingrediente: 400 g ciuperci 2 cepe, 100 ml ulei 200 g malai 1 legatura de marar sare piper Mod de preparare: Ciupercile se curăţă, se spală în mai multe ape, apoi se taie în lamele. Ceapa se curăţă, se spală, se toacă […]
Salata crocanta cu pui, fasole si mar
Salata crocanta cu pui, fasole si mar din: rosii, ceapa verde, fasole fava decorticata (congelata), telina, ridichi, mar acrisor, pipet de pui, lamaie, ulei de masline fructat, otet balsamic, sare, piper rasnit. Ingrediente: 12 rosii mici, rotunde 1 legatura de ceapa verde, proaspata 150 g de fasole fava decorticata (congelata) 1 coada de telina 1 legatura de ridichi 1 mar acrisor 2 piepti […]
Reteta zilei: Piersici in vin
Piersici in vin din: vin, piersici, capsuni, zahar. Ingrediente: 1/2 sticla de vin muscat dulce 4 piersici 4 pumni de căpșuni zahăr dupa gust Mod de preparare: Se toarnă vinul într-un bol și îndulciti dupa gust. Umpleti un bol mare de apă cu gheață. Se fierbe apa într-o oală mare și se adaugă ușor piersicile, una […]
Macaroane la cuptor cu costita si rosii
Macaroane la cuptor cu costita si rosii din: macaroane, costita, ceapa verde, sos de branza, mustar cu boabe intregi, cascaval, rosii. Ingrediente: 350 g macaroane 8 felii costita rupta 4 fire ceapa verde, taiata felii 500 ml sos de branza 2 linguri mustar cu boabe intregi 100 g cascaval razuit 6 rosii, taiate in doua […]
Salata chinezeasca cu vita si ananas
Salata chinezeasca cu vita si ananas din: antricot de vita, ananas, muguri de soia, hasme, morcov, sos de soia, ulei de arahide, seminte de susan, ceapa de tuns, sare, piper. Ingrediente: 300 g antricot de vita 2 felii de ananas 100 g muguri de soia 12 hasme 1 morcov 5 linguri de sos de soia […]
Rulade de carne umplute
Rulade de carne umplute din: carne de manzat, ficat de vita, ficat de pasare, galbenus de ou, verdeata, suc de rosii, morcov, sare. Ingrediente: 150 g carne de manzat 2 linguri ficat de vita sau de pasare fiert sau tocat 1 galbenus verdeata 2 linguri suc de rosii 5-6 felii morcov fiert sare Mod […]
Desert cu caspuni, zmeura si ciocolata
Desert cu caspuni, zmeura si ciocolata din: forme mari de tartă – de cumpărat, ciocolată albă, jeleu de căpşuni, căpşuni, zmeură, cremă de vanilie – de cumpărat, frişca lichidă. Ingrediente: 2 forme mari de tartă – de cumpărat 120 g ciocolată albă, topită 1 plic jeleu de căpşuni 150 g căpşuni, tăiate pe jumătate 50 g zmeură 120 g cremă de vanilie […]
Cum se prepara Paella cu pui si scoici (VIDEO)
Paella cu pui si scoici: Cum se prepara Paella cu pui si scoici: Pofta buna!
Burgeri cu cascaval si porumb
Burgeri cu cascaval si porumb din: burgeri de vită, ulei de masline, caşcaval, ceapa, rosii boabe de porumb, zeama de lamaie, chifle pentru burgeri, sos tzatziki, sfecle roşii. Ingrediente: 4 burgeri de vită 1 lingură ulei de măsline, plus pentru uns 4 felii caşcaval 1/2 cepe, tăiate felii 2 roşii mari, tocate 4 linguri boabe de porumb zeama de la […]
Bors de sfecla rosie cu cartofi
Bors de sfecla rosie cu cartofi din: sfecla, cartofi, morcov, ceapa, oua, smantana, bors, patrunjel, leustean. Ingrediente: 1 sfecla rosie 250 g cartofi 100 g morcovi 2 cepe mari 2 oua 100 ml smantana 1 l bors 1 leg patrunjel 1 leg leustean Mod de preparare: Sfecla şi morcovii se curăţă, se spală şi […]
7 Retete de Peste
Retete de Peste: Peste alb in sos de smantana si vin spumos Peste alb in sos de smantana si vin spumos din: fileuri de peste alb, bulbi de fenicul, ceapa, vin spumos sau orice vin alb, smantana, unt, sare, piper, ulei, marar, patrunjel. Ingrediente: 4 fileuri de peste alb (150- 170 g fiecare ) 3 bulbi de […]
Pastrav la gratar cu usturoi sau lamaie
Pastrav la gratar cu usturoi sau lamaie din: pastrav, malai, usturoi, ulei, marar, lamaie. Ingrediente: 1 kg pastrav 100 g malai 4 linguri ulei 1 legatura de marar 1 capatana usturoi 1 lamaie Mod de preparare: Se curăţă bine păstrăvii, se spală şi se taie în bucăţi de mărime potrivită. După ce s-a încins […]
Piure dietetic de conopida
Piure dietetic de conopida din: conopida, franzela, lapte, smantana. Ingrediente: 1 kg conopida 1 franzela (280 g) 200 ml lapte 100 ml smantana Mod de preparare: Conopida se curăţă de cotoare şi se desface în bucheţele, care se spală bine sub un jet de apă rece, apoi se pun la fiert într-o oală cu […]
Reteta zilei: Creveti prajiti cu sos picant
Creveti prajiti cu sos picant din: creveti, ulei de canola, lapte, oua, sos iute, faina, sare, piper cayenne, zahar brun, sare, piper, boia, praf de usturoi, paine, muraturi. Ingrediente: 500gr creveti decorticati 4 cesti ulei de canola, pentru prajit 1 cană lapte integral 2 oua 1 lingura sos iute 2 cani faina 2 lingurite de […]
Ciorbe simple si rapide
Ciorbe simple si rapide: Cum se prepara Ciorbă de praz (VIDEO) Ciorbă de praz : Cum se prepara Ciorbă de praz: Pofta buna! Incoming search terms:retete ciorbe Ciorba de vara cu fasole si mazare Ciorba de vara cu fasole si mazare din: rădăcină de pătrunjel, ardei gras verde, cartofi, telina, fasole […]
Taitei cu legume, alune si creveti
Taitei cu legume, alune si creveti din: tăieţei cu ou, ulei de susan, ulei de floarea soarelui, dovlecei, morcovi, ardei, ceapă verde, pastă de curry, lapte de cocos, concentrat de legume fierbinte, creveţi prefierţi, busuioc, lămâie, alune rumenite nesărate. Ingrediente: 275 g tăieţei cu ou 1 lingură ulei de susan 1 lingură ulei de floarea soarelui 300 g dovlecei 2 morcovi mari, tăiaţi felii 2 […]
Creveti pane cu piure de mazare si avocado
Creveti pane cu piure de mazare si avocado din: creveţi mari, ou, amidon, pesmet, lamaie, mazare, unt, avocado. Ingrediente: 300 g creveţi mari 1 ou, bătut 2 linguri amidon 75 g pesmet zeama şi coaja rasă de la 1 lămâie 300 g mazăre 1 cub de unt 1 avocado, curăţat de coajă Mod de preparare: Tapotează […]
Cum se prepara Omletă cu legume sotate (VIDEO)
Omletă cu legume sotate: Cum se prepara Omletă cu legume sotate: Pofta buna!
Sufleu de cod
Sufleu de cod din: peste, oua, unt, faina, lapte, lamaie, sare Ingrediente: 1 ou 100 g peste cod 2 lingurite unt 2 lingurite faina 5 linguri lapte 2 felii lamaie sare Mod de preparare: Se spală peştele, se curăţă de pieliţă şi de oase şi se taie în bucăţi mici. Din unt, făină şi lapte […]
Fasole verde cu sos alb
Fasole verde cu sos alb din: fasole verde, smantana, faina, lapte, marar, ulei. Ingrediente: 1 kg fasole verde 150 ml smantana 1 lingura faina 100 ml lapte dulce 1 legatura de marar 100 ml ulei Mod de preparare: Fasolea se curăţă, se spală şi se pune la fiert într-o oală cu apă. în timp […]
Reteta zilei: Sandwich-uri cu pui prajit
Sandwich-uri cu pui prajit din: pulpe de pui, sare, curry, condimente, sos iute, suc de lamaie, piper, faina, chifle, salata, sosuri. Ingrediente: 6 pulpe de pui 1/4 linguriță sare 1/4 linguriță praf de curry 1 linguriță de condimente 1/2 linguriță sos iute 1/2 suc de lamaie 1/4 lingurita piper negru 1 1/2 cani faina 2 […]
Snitele cu sos tomat si macaroane
Snitele cu sos tomat si macaroane din: carne de vitel, carne de vita, ulei, ceapa, morcov, iaurt, faina, rosii, sare. Ingrediente: 150 g carne de vitel sau de vita 15 ml ulei 1 lingurita suc de ceapa 1 morcov 2 linguri iaurt 4-5 linguri suc de rosii 1/2 lingurita faina sare Mod de preparare: […]
Retete de Ciorbe si Supe (2015)
Ciorbe si Supe: Reteta zilei: Ciorba de curcan cu varza murata Ciorba de curcan cu varza murata din: carne de curcan, morcovi, pastarnac, telina, patrunjel, ceapa, ardei, praz, varza murata, bulion si zeama de varza. carne de curcan 2 morcovi 1 pastarnac 1 teline mica 1 radacina patrunjel 2 cepe 1 ardei 1/2 fir […]
Bors de cartofi cu pastarnac
Bors de cartofi cu pastarnac din: cartofi, bors, ceapa, morcov, pastarnac, patrunjel, leustean. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 l bors 1 ceapa mare 1 leg morcovi 1 pastarnac 1 radacina patrunjel 1 leg patrunjel 1 legatura leustean Mod de preparare: Ceapa şi zarzavaturile se curăţă, se spală şi se taie în sferturi apoi se […]
Peste pane stropit cu zeama de lamaie
Peste pane stropit cu zeama de lamaie din: peste, faina, lapte, ulei, lamaie. Ingrediente: 1 kg peste (congelat sau proaspat) 3 linguri faina 200 ml lapte 1 lamaie 100 ml ulei Mod de preparare: Peştele se curăţă, se spală şi se porţionează şi se lasă o jumătate de oră în lapte dulce. Apoi se […]
Cum se prepara Untul de arahide (VIDEO)
Unt de arahide: Cum se prepara Untul de arahide: Pofta buna!
Plachie de cartofi
Plachie de cartofi din: cartofi, ceapa, faina, ulei, bulion, vin rosu, patrunjel. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceapa mare 1 lingura faina 3 linguri ulei 2 linguri bulion 100 ml vin rosu 1 legatura de patrunjel Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt, apoi se înăbuşă în ulei cu […]
Ciorba de stiuca
Ciorba de stiuca din: stiuca, ceapa, morcov, pastarnac, patrunjel, ulei, bulion, rosii, bors, leustean. Ingrediente: 1 kg stiuca 2 cepe 100 g morcovi 1 pastarnac 1 radacina patrunjel 2 linguri ulei 2 linguri bulion 4 rosii 1 l bors 1 leg patrunjel 1 leg leustean Mod de preparare: Ceapa şi zarzavaturile se curăţă, se […]
6 Retete de Peste
Retete de Peste: Paste cu creveti si usturoi Paste cu creveti si usturoi din: paste, usturoi, unt, creveti, lamaie, patrunjel. Ingrediente: 200g de paste linguine 2-3 căţei mari de usturoi, tocati fin 50g de unt 175g creveţi mari cruzi, decorticaţi, vena dorsală îndepărtată, apoi tăiaţi în două pe lungime coaja rasă fin de la […]
Reteta zilei: Paste cu broccoli si parmezan
Paste cu broccoli si parmezan din: paste, broccoli, unt, parmezan, sare, piper, piper cayenne. Ingrediente: 300 gr paste 1 broccoli 3 linguri de unt 3 linguri parmezan ras sare si piper, dupa gust piper cayenne Mod de preparare: Aduceti o oală de apă la fiert, apoi se adauga pastele. Se fierb al dente. Adăugați broccoli […]
Rulouri cu feta, dovlecel si mazare
Rulouri cu feta, dovlecel si mazare din: ulei de măsline, apa, dovlecei, usturoi, busuioc, mazare, feta, foi de placinta, nâut din conservă, pastă harissa, lamaie, salată verde sau rucola. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline plus încă 2 amestecat cu 2 linguri apă pentru uns 500 g dovlecei, răzuiţi 2 căţei de usturoi, zdrobit 1 mână de busuioc 250 g […]
Iahnie de dovlecei cu rosii
Iahnie de dovlecei cu rosii din: dovlecei, rosii, ceapa, marar, patrunjel, ulei. Ingrediente: 1 kg dovlecei 500 g rosii 2 cepe 1 legatura de marar 1 legatura de patrunjel 100 ml ulei Mod de preparare: Dovleceii se curăţă, se spală, se taie rondele si se lasă la scurs o jumătate de oră. Apoi, rondelele […]
Alimente foarte sanatoase de care aveti nevoie in dieta zilnica
Dieta zilnica propice mentinerii unei stari de sanatate perfecte contine cu preponderenta alimente sanatoase, care furnizeaza o cantitate cat mai mica de grasimi rele si zaharuri, in schimbul unui aport bogat de nutrienti esentiali, precum vitaminele, mineralele si fibrele. Un regim alimentar corect ajuta atat la mentinerea greutatii corporale in limite optime si la prevenirea […]
Desert cu cicocolata si marshmallows
Desert cu cicocolata si marshmallows din: biscuiţi cu ciocolată-de cumpărat, marshmallows. Ingrediente: 12 biscuiţi cu ciocolată-de cumpărat 12 buc mari de marshmallows Mod de preparare: Pune câte 2 marshmallows pe o ţepuşă şi topeşte-le uşor deasupra flacărei de aragaz. Fă câte un sandviş din 2 biscuiţi aşezaţi cu stratul de ciocolată spre exterior şi presează uşor […]
Rinichi inabusiti
Rinichi inabusiti din: rinichi de vita, franzela, ulei, otet, margarina, sare. Ingrediente: 1 kg rinichi de vita 1 franzela 3 linguri ulei 1 lingura otet 2 linguri margarina sare Mod de preparare: Rinichii se ţin aproximativ 2 ore în apă rece cu puţin oţet, ca să mai piardă din mirosul caracteristic. După aceea, se […]
Reteta zilei: Prajitura cu bezea
Prajitura cu bezea din: unt, ciocolata, oua, zahar, sare, zahar pudra. Ingrediente: 6 linguri (85 g) de unt nesărat 230 g ciocolată amăruie 6 oua, albusurile și gălbenușurile separate ½ ceasca (100 g) zahăr tos ¼ linguriță de sare zahar pudra pentru topping Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 140 ° C. Într-un castron mare, […]
Carne de vita cu legume si orez
Carne de vita cu legume si orez din: carne de vita, morcov, patrunjel, telina, dovlecel, mazare, cartof, fasole, rosie, orez, ulei, sare, verdeata. Ingrediente: 100 g carne de vita slaba 1/2 morcov 1/2 radacina de patrunjel 1/2 telina 1 dovlecel 1 lingura mazare verde fiarta 1 cartof 5-6 pastai fasole fiarta 1 rosie 1 lingura […]
Rulouri din piept de pui cu ricotta si ciuperci
Rulouri din piept de pui cu ricotta si ciuperci din: piept de pui file, ciuperci, branza ricotta, ceapa, ulei de masline, marar proaspat, bulion sau pastă de roşii, boia de ardei dulce, cimbru uscat, busuioc verde sau uscat, ulei. Ingrediente: 500 g piept de pui file 100 g ciuperci 200 g brânză ricotta 1/2 ceapă 2 linguri ulei de măsline 2 fire […]
Salata cu anghinare, mazare si morcov
Salata cu anghinare, mazare si morcov din: conservă anghinare, mazăre nouă, morcovi tineri, ulei, lamaie, mustar clasic, iaurt gras, maioneză light, sare, piper alb măcinat, pătrunjel. Ingrediente: 1 conservă (400 g) anghinare 200 g mazăre nouă 3 morcovi tineri 2 linguri ulei 1 lămâie 2 linguri muştar clasic 150 g iaurt gras 2 linguri maioneză light sare, piper alb măcinat […]
Frigarui de creveti si scoici
Frigarui de creveti si scoici din: creveţi mari, carne de scoici Saint-Jacques, ceapa rosie, usturoi, smatnana lichida. Ingrediente: 200 g creveţi mari 100 g carne de scoici Saint-Jacques 3 cepe rosii 3 căţei de usturoi 100 ml smântână lichidă Mod de preparare: Cureţi ceapa şi usturoiul. Le tai în bucăţi mari şi le mărunţeşti în blender. […]
Gustare italiana cu prosciutto, sparanghel si capere
Gustare italiana cu prosciutto, sparanghel si capere din: sparanghel, prosciutto, roşii, brânză de capră, capere, unt, sare, iaurt, ulei de măsline, muştar, usturoi, piper alb, mărar. Ingrediente: 8 tulpini de sparanghel 6 felioare prosciutto 2-3 roşii de dimensiune medie 50 g brânză de capră câteva capere 2 linguri unt sare Pentru sos: 200 g iaurt 1 linguriţă ulei de măsline 2 linguri muştar 1-2 […]
Salata cu pui, broccoli si castravete
Salata cu pui, broccoli si castravete din: broccoli, pipet de pui, castravete fabio, seminţe crude de floarea-soarelui, zeama de lamaie, ulei de masline, sare. Ingrediente: 1 inflorescenţă de broccoli de circa 300 g 1 piept mare de pui 1/2 castravete fabio 3 linguri seminţe crude de floarea-soarelui zeama de la 1 lămâie 2-3 linguri ulei de măsline sare […]
Peste sirian cu menta si bacon
Peste sirian cu menta si bacon din: păstrăvi, bacon, ceapă verde, lamaie, ardei diferit colorati, usturoi, boia, sare, ulei, piper, menta verde, rozmarin verde. Ingrediente: 2 păstrăvi evisceraţi de dimensiune medie 200 g bacon 3 fire ceapă verde 2 lămâi 3 ardei diferit cbloraţi 4 căţei de usturoi 1 lingurita boia ulei sare piper 2 legături mentă verde 1-2 […]
Salata cu piept de pui si varza rosie
Salata cu piept de pui si varza rosie din: salata, varza rosie, piept de pui, crutoane, ciuperci, maioneza, zeama de lamaie, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 salata verde 1/2 varza rosie 2 bucati piept de pui crutoane 200 g ciuperci 4 lingurite maioneza zeama de lamaie sare piper ulei Mod de preparare: Speli bucăţile […]
Salata de dovlecel fript cu marar si patrunjel
Salata de dovlecel fript cu marar si patrunjel din: zucchini, oţet balsamic, ulei de măsline, marar, patrunjel, usturoi, sare, piper alb macinat. Ingrediente: 2 zucchini de dimensiune mijlocie 2-3 linguri oţet balsamic 2 linguri ulei de măsline câte 1 legătură mărar şi pătrunjel verde 2 căţei de usturoi sare piper alb măcinat Mod de preparare: Speli zucchinii […]
Minitarte cu sunca, cascaval si rosii cherry
Minitarte cu sunca, cascaval si rosii cherry din: faina, lapte, zahar, unt, ulei, ou, drojdie uscata, sare, condimente pentru salată, prosciutto sau sunca presată, caşcaval afumat sau mozzarella, roşii cherry, masline. Ingrediente: 370 g făină 230 ml lapte 1 lingură zahăr 40 g unt 100 ml ulei 1 ou 1 linguriţă drojdie uscată 1 praf de sare condimente pentru […]
Reteta zilei: Ciuperci la tigaie cu sos de soia
Ciuperci la tigaie cu sos de soia din: ciuperci, ulei, sare, piper, praf de ardei iute, zahar, sos de soia, suc de lamaie, apa, rosii, lemongrass, menta, coriandru, orez prajit. Ingrediente: 150-200 g ciuperci ulei sare si piper Ingrediente dressing: 1 lingurita praf de ardei iute 1 lingurita zahar 2 lingurite sos de soia 2 […]
Supa-crema de dovlecel cu galuste de ricotta
Supa-crema de dovlecel cu galuste de ricotta din: dovlecei, cartofi, morcovi, telina, ceapa, ulei, ricotta sau urda, gris, ou, sare, piper alb macinat. Ingrediente: 3 dovlecei 2 cartofi 2 morcovi 1/4 ţelină 1 ceapă 3 linguri ulei 200 g ricotta sau urdă 2 linguri gris 1 ou sare piper alb măcinat câteva fire de mărar Mod […]
Legume coapte cu feta si lipii aromate
Legume coapte cu feta si lipii aromate din: făină, apa, iaurt, ulei de masline, sare, zahar, drojdie proaspătă, busuioc, oregano uscat, vinete, dovlecei, ardei grasi galbeni, ciuperci, rosii, piper negru măcinat, pătrunjel verde, brânză feta. Ingrediente: 450 g făină 110 ml apă 190 g iaurt 2 linguri ulei de măsline 4 linguriţă de sare 1/2 linguriţă zahăr 12 g drojdie […]
Salata cu avocado, rosii si rucola
Salata cu avocado, rosii si rucola din: avocado bine copt, rosii cherry, rucola, salata verde, ardei gras, ulei extravirgin de măsline, lamaie, seminţe de dovleac, susan, floarea-soarelui, sare, piper negru macinat. Ingrediente: 1 avocado bine copt 6 roţii cherry 200 g rucola 1 salată verde mică 1/2 ardei gras 2 linguri ulei extravirgin de măsline zeama de la 1 […]
Frigarui de porc cu castraveti si rosii
Frigarui de porc cu castraveti si rosii din: carne de porc, sare, piper alb macinat, lapte dulce pasteurizat, verdeturi, castraveti cornison, rosii, haloumi, pita sau lipii libaneze. Ingrediente: 500 g carne de porc sare piper alb măcinat circa 300 ml lapte dulce pasteurizat verdeţuri 3-4 castraveţi cornişon 4 roşii 100 g haloumi opţional, 4 pita sau […]
Ardei grasi umpluti cu carne
Ardei grasi umpluti cu carne din: ardei grasi, carne de vita, ceapa, orez, ulei, suc de rosii, smantana, sare, patrunjel verde Ingrediente: 2 ardei grasi 2 linguri de carne tocata de vita 1 lingurita suc de ceapa 2 lingurite de orez 10 ml ulei 6 linguri suc de rosii 2 linguri de smantana sare patrunjel verde […]