Retete De Mancare
Chiftele de dovlecel cu parmezan si susan
Chiftele de dovlecel cu parmezan si susan din: dovlecel, parmezan, ou, faina, ceapa verde, marar, pesmet, piper, boia dulce, sare, seminte de susan, ulei. Ingrediente: 1 dovlecel mare 2 linguri parmezan ras 1 ou 1 lingură făină 1-2 fire ceapă verde mărar proaspăt pesmet cât cuprinde piper boia dulce 1-2 linguri seminţe susan sare ulei pentru […]
Prajitura cu caise si branza
Prajitura cu caise si branza din: făină, drojdie, zahăr, lapte călduţ, oua, unt, sare, cremă de brânză, zahăr vanilat, caise. Ingrediente: 450 g făină 30 g drojdie 60 g zahăr, 180 ml lapte călduţ 1 ou 2 gălbenuşuri 80 g unt sare Pentru umplutura: 500 g cremă de brânză 2 ouă 2 pliculeţe cu zahăr vanilat […]
Ciorba de varza cu slanina afumata
Ciorba de varza cu slanina afumata din: foi de varză, slanina afumata, ulei, ceapa, faina, bulion, apa, sare, cub supă de legume. Ingrediente: 1 kg foi de varză 5 felii slănină afumată 1 ceapă mare ulei pentru prăjit 1 lingură bulion 2 linguri făină apă sare 1 cub supă de legume Mod de preparare: Speli frunzele […]
Tarta cu gris, migdale si cirese
Tarta cu gris, migdale si cirese din: făină, zahăr pudră, oua, unt, sare, cremă de brânză, cirese, zahăr vanilat, praf de copt, gris, fulgi de migdale. Ingrediente: 170 g făină 60 g zahăr pudră 1 gălbenuş 125 g unt sare Pentru umplutura: 500 g cremă de brânză 200 g cirese 2 ouă 60 g zahăr pudra 2 […]
Lasagna rapida cu carne si mozzarella
Lasagna rapida cu carne si mozzarella din: foi de lasagna, carne tocată, pulpă de roşii, vin roşu, ceapă, morcovi, usturoi, ulei, mozzarella, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet foi de lasagna 700 kg carne tocată 400 g pulpă de roşii 100 ml vin roşu 1 ceapă mare 2 morcovi 2 căţei de usturoi 100 ml ulei 300 g mozzarella sare piper Mod […]
Supa-crema de praz cu smantana si cartof
Supa-crema de praz cu smantana si cartof din: praz, morcov, cartofi, radacina de patrunjel smantana de gatit, sare, unt, apă. Ingrediente: 3 tije de praz 1 morcov 3 cartofi medii 1 rădăcină pătrunjel 250 ml smântână de gătit sare 1 lingură şi jumătate unt 1,5-2 litri apă Mod de preprare: Speli morcovul, rădăcina de pătrunjel, le […]
Reteta zilei: Salata de rucola cu grau si branza de capra
Salata de rucola cu grau si branza de capra din: grau, suc de lamaie, ulei de masline, sirop de artar, sare, piper, menta, rucola, ceapa rosie, cirese, branza de capra. Poate te intereseaza si: Salata de verdeturi cu ridichie neagra si mere Salata de pepene verde cu creveti si ceapa verde Salata de paste cu […]
Mousse cu lichior de cafea in crema de ciocolata
Mousse in crema de ciocolata din: ciocolată, ulei de măsline, unt, ouă, zahăr, chili, sare, ciocolată albă, lichior de cafea, zahăr, cireşe, lămâie. Ingrediente: 100 g ciocolată ulei de măsline Pentru mousse: 100 g ciocolată 30 g unt 2 ouă 40 g zahăr chili sare Pentru crema: 60 g ciocolată albă 30 g unt 30 ml lichior […]
Salata de broccoli cu ardei gras si ciuperci
Salata de broccoli cu ardei gras si ciuperci din: broccoli, ardei gras roşu, ulei, rosie, ciuperci, otet, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 150 g broccoli 1 ardei gras roşu 1 lingură de ulei 1 roşie 75 g ciuperci 1 lingură de oţet verdeaţă sare piper Mod de preparare: Spală broccoli, taie-l mărunt şi pune-l la fiert în […]
Rulada de ciocolata cu cirese si cocos
Rulada de ciocolata cu cirese si cocos din: ouă, zahăr, ciocolată neagră, făină, praf de copt, sare, unt, zahăr pudră, zahăr vanilat, cremă de brânză, cireşe, fulgi cocos. Ingrediente: 3 ouă 80 g zahăr 50 g ciocolată neagră 100 g făină 1 linguriţă cu praf de copt sare Pentru crema: 250 g unt 200 g zahăr pudră 1 pliculeţ cu zahăr […]
Prepelita in sos de vin si portocala
Prepelita in sos de vin si portocala din: prepeliţe, unt, supa clara de pui, vin alb demidulce, suc de portocale, praf de scorţişoară, coajă de portocală, ulei, boia dulce , sare, piper, piure de cartofi, patrunjel verde. Ingrediente: 4 prepeliţe 200 g unt 100 ml supă clară de pui 100 ml vin alb demidulce 2 linguri cu suc portocale […]
Oua umplute cu pate de ficat si ansoa
Oua umplute cu pate de ficat si ansoa din: oua, pate de ficat de gâscă, mustar, sare, piper, mărar, fileuri de anşoa, broccoli. Ingrediente: 4 ouă 1 cutie pate de ficat de gâscă 1 lingură muştar sare piper mărar verde fileuri de anşoa broccoli Mod de preparare: Speli şi fierbi ouăle. Le descojeşti după ce s-au […]
Reteta zilei: Curry de pui cu naut
Curry de pui cu naut din: piept de pui, naut, curry, sare, rosie, condimente, ulei, piper, usturoi, ceapa, coriandru, apa, cartof, ghimbir. Poate te intereseaza si: Midii cu ardei iute si pasta de curry verde Supa de porumb cu iaurt si curry Risotto cu pui, curry si rozmarin Ingrediente: 1 piept de pui dezosat, cuburi […]
Tarta cu rosii, peste si ceapa
Tarta cu rosii, peste si ceapa din: făină, unt, apa rece, sare, roşii, ceapa, macrou afumat, masline, cascaval. Ingrediente: 250 g făină 125 g unt 2-3 linguri apă rece 1 vârf cutit de sare Pentru umplutură: 3 roşii 3-4 cepe 4 fileuri macrou afumat măsline 100 g caşcaval Mod de preparare: Cerni făina, o pui […]
Bruschete cu rosii, masline si busuioc
Bruschete cu rosii, masline si busuioc din: baghetă integrală, rosii, usturoi, masline, sare, ulei de masline, busuioc. Ingrediente: 1 baghetă integrală 3 roşii 5 căţei usturoi câteva feliuţe de măsline sare ulei de măsline busuioc Mod de preparare: Tai bagheta felii şi le pui la prăjit în cuptor. Le scoţi şi le ungi cu ulei de […]
Pasta de macrou afumat cu branza
Pasta de macrou afumat cu branza din: macrou afumat, ceapa, sare, branza topita, oua fierte, unt, zeama de lamaie, piper. Ingrediente: 1 macrou afumat 1 ceapă sare 150 g brânză topită 2 ouă fierte tari 2 linguri unt zeama de la 1/2 lămâie piper Mod de preparare: Cureţi peştele de piele şi de oase. […]
Budinca cu morcovi, branza si iaurt
Budinca cu morcovi, branza si iaurt din: ouă, praz, ceapa, branza rasa, cascaval, morcovi, iaurt, unt, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 6 ouă 2 fire praz 2 legături ceapă 100 g brânză rasă 200 g caşcaval 3 legături morcovi 200 g iaurt 1 lingură unt sare piper cimbru Mod de preparare: Cureţi morcovii şi-i tai felii. […]
Pizza cu cascaval, rosii si oregano
Pizza cu cascaval, rosii si oregano din: lapte, ulei de măsline, sare, faina, drojdie, cascaval, ardei, rosii, oregano. Ingrediente: 250 ml lapte 2 linguri ulei de măsline 1 praf de sare 350 g făină 1 g drojdie Pentru umplutură: 200 g caşcaval 1 ardei 4 roşii oregano uscat Mod de preparare: Amesteci laptele cu uleiul de […]
Paste cu sos de rosii si masline
Paste cu sos de rosii si masline din: paste, roşii, ardei iute, usturoi, măsline, ceapa, sunca presata, sare, piper, busuioc, ulei. Ingrediente: 250 g paste 1 kg roşii 1 ardei iute 2-3 căţei usturoi 50 g măsline 1 ceapă 50 g şuncă presată sare piper busuioc 2-3 linguri ulei Mod de preparare: Fierbi pastele în apă […]
Ciuperci umplute cu cascaval si marar
Ciuperci umplute cu cascaval si marar din: ciuperci mari, ceapă, caşcaval, ulei, pesmet, mărar, sare, piper. Ingrediente: 800 g ciuperci mari 200 g ceapă tocată 50 g caşcaval tare, ras 150 ml ulei 25 g pesmet 1 legătură mărar sare piper Mod de preparare: Indepărtezi codiţele ciupercilor şi le speli în mai multe ape. Pui pălăriuţele la scurs, iar […]
Ceafa de porc cu praz
Ceafa de porc cu praz din: ceafă porc, praz, ulei, usturoi, sare, piper, piure de cartofi. Ingrediente: 600 g ceafă porc 500 g praz 2-3 linguri ulei 5 căţei usturoi sare piper piure de cartofi Mod de preparare: Tai prazul până la codiţe, apoi îl opăreşti şi îl laşi la scurs. Incingi uleiul şi rumeneşti carnea pe ambele […]
Prajitura cu fructe si budinca de vanilie
Prajitura cu fructe si budinca de vanilie din: oua, zahar, faina, apa, praf de copt, budinca de vanilie, branza de vaci, gelatina, zahar, frişcă, ciocolată albă, căpşuni, kiwi, banane, gelatină, compot. Ingrediente: 6 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină 3 linguri apă 1 vârf cuţit praf de copt Pentru cremă: 1 plic budincă de vanilie 500 g brânză de […]
Spaghete cu legume si usturoi
Spaghete cu legume si usturoi din: spaghete, ceapa, dovlecel, vanata, usturoi, rosii, ulei, sare, piper, pătrunjel. Ingrediente: 1 pachet spaghete 1 ceapă 1 dovlecel 1 vânătă 5 căţei usturoi 500 g roşii 2 linguri ulei sare piper 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Fierbi spaghetele conform indicaţiilor de pe ambalaj, le strecori şi le laşi la […]
Rosii umplute cu carne de vita la cuptor
Rosii umplute cu carne de vita la cuptor din: rosii, carne de vita, ulei, ceapă, morcov, ardei, frunze de telina, patrunjel verde, sare, piper, supa de vita. Ingrediente: 8 roşii potrivite 300 g carne de vită tocată 3 linguri ulei 1 ceapă 1 morcov 1 ardei frunze de ţelină pătrunjel verde sare piper 300 ml supă de […]
Salata de conopida cu ceapa si usturoi
Salata de conopida cu ceapa si usturoi din: conopidă, ceapa, usturoi, zeama de lamaie, sare, piper, paine prajita. Ingrediente: 1 conopidă 2 cepe 4 căţei usturoi ulei zeamă de lămâie sare piper pâine prăjită Mod de preparare: Rupi conopida bucheţele şi le fierbi, le strecori, apoi le laşi să se scurgă şi să se răcească. Tai ceapa […]
Prajitura cu caramel si migdale
Prajitura cu caramel si migdale din: ouă, migdale crude descojite, unt, zahăr pudră, zahăr, lapte, făină, apă. Ingrediente: 6 ouă 125 g migdale crude descojite 200 g unt 180 g zahăr pudră 320 g zahăr 70 g făină 7 linguri lapte 3 linguri apă zahăr pudră, pentru decor Mod de preparare: Mixezi migdalele măcinate cu 80 g de zahăr pudră, făina şi […]
Pulpa de vita cu sos de mustar si bere
Pulpa de vita cu sos de mustar si bere din: carne, vin rosu, ulei, usturoi, sare, piper, faina, unt, mustar, boabe de mustar, bere blondă, otet, zahar brun. Ingrediente: 400-500 g carne Pentru marinată: 100 ml vin roşu ulei 3 căţei usturoi sare piper Pentru sosul de muştar: 1 lingură făină 1 lingură ulei 1 vârf de […]
Suc de rosii cu sare si zahar
Suc de rosii cu sare si zahar din: roşii, sare grunjoasă, zahar. Ingrediente: 3 kg roşii 1 lingură sare grunjoasă 1 lingură zahăr Mod de preparare: Opăreşti roşiile şi le descojeşti. Le treci prin maşină pentru a le îndepărta seminţele. Pui sucul într-o cratiţă cu fund mai gros şi laşi să fiarbă. Când […]
Ciorba radauteana de ciuperci cu gogosari
Ciorba radauteana de ciuperci cu gogosari din: ciuperci pleurotus, smântână pentru gătit, ceapă, usutroi, gogoşari în oţet, telina, morcov, rădăcină pătrunjel, rădăcină păstârnac, sare, oua, piper, apa. Ingrediente: 1 kg ciuperci pleurotus 1 kg smântână pentru gătit 1 ceapă 6 căţei usturoi 1 borcan de gogoşari în oţet 3 morcovi 2 ţeline 1 rădăcină pătrunjel 1 rădăcină păstârnac […]
Varza calita cu friptura de curcan
Varza calita cu friptura de curcan din: pulpe curcan, usturoi, sare, piper, varza, ceapa, morcovi, rosii, marar, ulei. Ingrediente: 2 pulpe curcan usturoi sare piper 2 verze 1 ceapă 2 morcovi 500 g roşii 1 legătură mărar ulei Mod de preparare: Speli pulpele de curcan, le dai cu sare şi piper şi le laşi la frigider cel […]
Pizza cu rosii, branza si ciuperci
Pizza cu rosii, branza si ciuperci din: făină, drojie, ulei de masline, sare, apa, zahar, brânză proaspătă de vaci, ciuperci, rosii, busuioc. Ingrediente: 500 g făină 1 g drojdie 2 linguri ulei de măsline 150 ml apă 1 praf de sare 1 linguriţă zahăr Pentru umplutură: 200 g brânză proaspătă de vaci 150 g ciuperci 3 […]
Crap la cuptor cu legume si vin alb
Crap la cuptor cu legume si vin alb din: fileuri crap, morcovi, telina, ceapa usturoi, vin alb sec, rosii, ulei, faina, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 5 fileuri crap 3 morcovi 1 ţelină 1 ceapă 5 căţei usturoi 200 ml vin alb sec 6 roşii ulei făină sare piper pătrunjel tăiat fin Mod de preparare: lm […]
Supa rece de rosii cu ardei si castravete
Supa rece de rosii cu ardei si castravete din: roşii, suc de roşii, ceapă, ardei roşu, castravete, ulei de măsline, usturoi, oţet din vin, sare, piper. Ingrediente: 1 kg roşii 400 ml suc de roşii 1/2 ceapă 1 ardei roşu 1 castravete 2 linguri ulei de măsline 2 căţei usturoi 50 ml oţet din vin sare piper Mod de preparare: Opăreşti […]
Minitarte cu praz, ciuperci si cascaval
Minitarte cu praz, ciuperci si cascaval din: făină, ou, sare, praz, ceapa, ciuperci, ardei gras, unt, oua, iaurt cremos, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 300 g făină 1 ou 1 praf de sare Pentru umplutură: 600 g praz 1 ceapă 200 g ciuperci 2 ardei graşi roşii 2 linguri unt 3 ouă 250 g iaurt cremos 150 […]
Branza cu oregano si busuioc
Branza cu oregano si busuioc din: brânză, piper, oregano uscat, busuioc uscat, ulei. Ingrediente: 8 felii groase de brânză piper oregano uscat busuioc uscat 1 lingură ulei Mod de preparare: Aşezi feliile de brânză pe grătarul încins, uns cu ulei şi laşi câte 2 minute pe fiecare parte. Dai deoparte şi presari piper, oregano şi […]
Dovlecei umpluti cu carne, orez si marar
Dovlecei umpluti cu carne, orez si marar din: dovlecei, carne tocata de vita, sare, piper, orez, ceapa, marar, patrunjel, rosii, suc de roşii, supă de legume, ulei, smantana, iaurt cremos. Ingrediente: 5 dovlecei mai mari 500 g carne tocată de vită sare piper 4 linguri orez 1 ceapă 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 2 roşii Pentru […]
Sos iute cu patrunjel si lamaie
Sos iute cu patrunjel si lamaie din: ardei iuţi verzi, apă, amidon, suc de lamaie, otet, zahar, sare, patrunjel. Ingrediente: 4-5 ardei iuţi verzi 200 ml apă 1 lingură amidon 1 lingură suc de lămâie 1 lingură oţet 1 lingură zahăr sare pătrunjel tocat Mod de preparare: Cureţi ardeii şi îi pui la fiert, […]
Sorbet de capsuni cu lamaie
Sorbet de capsuni cu lamaie din: căpşuni, zahăr, zeama de lamaie, apa. Ingrediente: 400 g căpşuni 200 g zahăr zeama de la 2 lămâi 400 ml apă Mod de preparare: Pui pe foc apa cu zahărul şi îl fierbi aproximativ 10-12 minute, îl dai deoparte şi îl laşi la răcit, apoi îl dai la frigider. Speli […]
Antricot de vita la gratar cu vin rosu si boia
Antricot de vita la gratar cu vin rosu si boia din: antricot viţel, suc de lamaie, otet balsamic, sos de soia, boia dulce, usturoi, ulei, vin rosu, rozmarin, sare grunjoasa, piper. Ingrediente: 3 felii de antricot viţel Pentru marinată: sucul de la 1 lămâie 2 linguriţe oţet balsamic 2 linguriţe sos de soia 2 linguriţe […]
Reteta zilei: Bruschete cu spanac si ciuperci
Bruschete cu spanac si ciuperci din: ulei de masline, usturoi, ciuperci, spanac, sare, piper, baghete, branza. Poate te intereseaza si: Bruschete cu pui si bacon Bruschete cu crema de branza, castravete si somon afumat Bruschete cu ciabatta si legume coapte Ingrediente: 3 linguri ulei de măsline 2 catei de usturoi, tocat 240gr ciuperci 240gr spanac […]
Ciorba de dovlecel cu fasole verde si rosii
Ciorba de dovlecel cu fasole verde si rosii din: dovlecei, fasole verde, morcovi, ţelină, roşii, ceapa, orez, ulei, sare, piper, marar, zeamă de lămâie, apă. Ingrediente: 5 dovlecei 500 g fasole verde 2 morcovi 1 ţelină 8 roşii 1 ceapă 3 linguri de orez 2 linguri ulei sare piper 1 legătură mărar zeamă de lămâie, opţional apă Mod de preparare: Căleşti, în ulei […]
Spuma de capsuni cu ciocolata alba
Spuma de capsuni cu ciocolata alba din: căpşuni, zahar, zeama de lamaie, oua, ciocolata alba. Ingrediente: 500 g căpşuni 200 g zahăr zeama de la 1/2 lămâie 2 albuşuri ciocolată albă Mod de preparare: Faci căpşunile piure, adaugi zahărul, amestecând continuu. Separat, mixezi albuşurile, torni zeama de lămâie şi baţi până când obţii o spumă tare, […]
Sos pesto cu nuca si parmezan
Sos pesto cu nuca si parmezan din: busuioc, usturoi, miez de nucă măcinat, ulei, parmezan. Ingrediente: 3-4 legături busuioc 4-5 căţei de usturoi 2 linguri de miez de nucă măcinat 120 ml ulei 50-70 g parmezan Mod de preparare: Speli frunzele de busuioc şi le pui într-un blender, alături de căţeii de usturoi, miezul de nucă […]
Prajitura de vara cu visine
Prajitura de vara cu visine din: zahăr, făină, ulei, oua, sare, praf de copt, coaja de lamaie, zahar vanilat, visine. Ingrediente: 250 g zahăr 250 g făină 3 linguri ulei 6 ouă 1 praf sare 1/2 linguriţă praf de copt coajă de lămâie 1 pliculeţ zahăr vanilat Pentru umplutură: 600 g vişine Mod de preparare: Scoţi sâmburii […]
Sufleu de praz cu lapte
Sufleu de praz cu lapte din: ouă, praz, lapte, fana, unt, cascaval, sare, piper, unt. Ingrediente: 6 ouă 600 g praz 300 ml lapte 100 g făină 100 g unt 100 g caşcaval ras sare piper 25 g unt, pentru uns Mod de preparare: Tai prazul, îl fierbi în apă cu sare şi îl laşi […]
Reteta zilei: Nuci pecan picante caramelizate
Nuci pecan picante caramelizate din: zahar, sare, piper cayenne, nuci pecan. Poate te intereseaza si: Nuci pecan caramelizate Prajitura cu ciocolata si nuci pecan Plăcintă cu nuci pecan şi mere Ingrediente: 1/2 ceașcă de zahăr 3/4 linguriță sare 1/2 lingurita piper cayenne 2 cani nuci pecan Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 170C. Intr-o […]
Supa-crema de rosii cu busuioc
Supa-crema de rosii cu busuioc din: rosii, morcovi, ceapa, usutroi, telina, zahar, ulei, sare, piper, busuioc, apa, ardei roşii copţi. Ingrediente: 3 kg roşii 2 morcovi 1 ceapă 4 căţei usturoi 1 ţelină 1-2 linguriţe zahăr 2 linguri ulei sare piper câteva frunze busuioc 1 cană cu apă 4 ardei roşii copţi Mod de preparare: Coci […]
Placinta cu mere, nuci si migdale
Placinta cu mere, nuci si migdale din: foaie plăcintă, ulei, mere, zahar, nuci, scortisoara, fulgi de migdale, sirop de zahar. Ingrediente: 1 foaie plăcintă ulei 6 mere 3 linguri zahăr 1 mână nuci zdrobit 1 linguriţă scorţişoară fulgi de migdale sirop de zahăr Mod de preparare: Intinzi foaia, o ungi cu puţin ulei, o împătureşti […]
Rosii umplute cu carne de vita si usturoi
Rosii umplute cu carne de vita si usturoi din: rosii, carne de vita tocata, pesmet, paine, ceapa, usturoi, patrunjel, ulei, lapte, sare, piper. Ingrediente: 1 kg rosii 500 g carne de vita tocata 4 linguri pesmet 1 felie paine 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 legatura patrunjel 2-3 linguri ulei 3-4 linguri lapte sare piper Mod de […]
Tarte cu piure de mazare si rosii
Tarte cu piure de mazare si rosii din: făină, sare, praf de copt, apa calda, ulei, mazare, ulei, ceapa, piper, rosii. Ingrediente: 500 g făină sare 1 linguriţă praf de copt 200 ml apă caldă 200 ml ulei Pentru umplutură: 500 g mazăre 4 linguri ulei 1 ceapă sare piper 3-4 roşii Mod de preparare: […]
Tort cu caise, smantana si migdale
Tort cu caise, smantana si migdale din: făină, unt, zahăr, oua, zahar vanilat, sare, praf de copt, smantana, caise, zahăr, ulei, fulgi de migdale. Ingrediente: 400 g făină 100 g unt 75 g zahăr 3 gălbenuşuri 1 plic zahăr vanilat 1 praf de sare 1 plic praf de copt 4 linguri smântână Pentru umplutură: 10-12 caise 4-5 linguri zahăr Pentru sos: […]
Sos de ceapa caramelizata
Sos de ceapa caramelizata din: unt, ceapa, ulei, sare, zahăr brun, oţet balsamic. Ingrediente: 25 g unt 1 ceapă 1 lingură ulei sare 3-4 linguriţe zahăr brun 1-2 linguri oţet balsamic Mod de preparare: Topeşti untul, adaugi uleiul şi, când se încinge, căleşti ceapa. Presari zahărul, sare şi piper, torni şi oţetul balsa mic şi ţii la foc 30 […]
Lasagna cu vinete, rosii si dovlecel
Lasagna cu vinete, rosii si dovlecel din: foi de lasagna, ceapa, ardei gras, rosii, vinete, ulei, cascaval, faina, unt, lapte, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet foi de lasagna 2 cepe 2 ardei graşi 1 kg roşii 2 vinete 2 dovlecei 2-3 linguri ulei 200 g caşcaval ras Pentru sos: 100 g făină 100 g unt […]
Cannelloni cu carne de curcan si rosii
Cannelloni cu carne de curcan si rosii din: cannelloni, ceapa, usturoi, piept de curcan, patrunjel, branza de vaci, ulei, sare, piper, rosii, suc de rosii. Ingrediente: 1 pachet cannelloni 1 ceapă 2 căţei usturoi 400 g piept de curcan tocat 1 legătură pătrunjel 300 g brânză de vaci 2-3 linguri ulei sare piper Pentru sos: […]
Sos picant cu bulion si usturoi
Sos picant cu bulion si usturoi din: apa, bulion, ardei iuti, otet, amidon, sare, usturoi, zahar. Ingrediente: 200 ml apa 1 lingura bulion 6 ardei iuti 50 ml otet 1 lingura amidon sare 2 catei usturoi 1 lingura zahar Mod de preparare: Cureti de seminte, partial, ardeii si ii acoperi cu apa fierbinte, 15 minute. […]
Macrou cu legume in aspic
Macrou cu legume in aspic din: macrou, ceapa, morcovi, telina, dafin, radacina de patrunjel, sare, piper boabe, gelatina, lămâi, otet, patrunjel, marar. Ingrediente: 1,5 kg macrou 1 ceapă 2 morcovi 1 ţelină 1 foaie dafin 1 rădăcină pătrunjel sare piper boabe 30 g gelatină 1-2 lămâi 1-2 linguri oţet 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar Mod […]
Tarta cu branza, rosii si ou
Tarta cu branza, rosii si ou din: unt, făină, ou, cascaval, branza usor sarata, oua, rosii, piper. Ingrediente: 135 g unt 250 g făină 1 ou Pentru umplutură: 100 g caşcaval 200 g brânză uşor sărată 3 ouă 2-3 roşii piper Mod de preparare: Mixezi untul până devine cremos, adaugi oul şi făina. Frămânţi aluatul […]
Rulada de ciolan afumat cu pui si bacon
Rulada de ciolan afumat cu pui si bacon din: ciolan afumat dezosat, rondele piept de pui, bacon, telina, ceapa, usturoi, faina, vin alb, boia dulce, boia iute, pastă tomate, varză murata, ceapă verde, sare, piper, apa. Ingrediente: 1 ciolan afumat dezosat 4 rondele piept de pui 4 felii bacon 1 ţelină medie 1 ceapă 1 căpăţână usturoi 50 g făină […]
Sos chili cu rosii si usuturoi
Sos chili cu rosii si usutroi din: ardei iuţi roşii, ardei iute galben, roşii, sare, boia iute, ulei, usturoi, apă. Ingrediente: 5 ardei iuţi roşii 1 ardei iute galben 3 roşii sare 1 linguriţă boia iute ulei 2 căţei usturoi 200 ml apă Mod de preparare: Tai ardeii fâşii sau rondele, cu tot cu seminţe. Pisezi usturoiul […]
Frigarui de pui cu bere si boia
Frigarui de pui cu bere si boia din: piept de pui, bere, ulei de masline, boia de ardei dulce, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de pui 1 doză bere 2-3 linguri ulei de măsline 1 lingură boia de ardei dulce 1 praf busuioc sare piper Mod de preparare: Speli pieptul de pui, îl […]
Pricomigdale cu nuci
Pricomigdale cu nuci din: miez de nuci, oua, zahar, zahar pudra, faina, esenta de migdale, zahar vanilat, Ingrediente: 200 g miez de nuci 6 albuşuri 300 g zahăr 20 g zahăr pudră 30 g făină 9-10 picături esenţă de migdale 1 pliculeţ zahăr vanilat Mod de preparare: Dai miezul de nuci prin maşina de tocat, […]
Rosii umplute cu ton si iaurt
Rosii umplute cu ton si iaurt din: conservă ton în suc propriu, roşii, ceapa, telina, masline negre, ardei gras roşu, castraveţi, iaurt, seminţe floarea-soarelui, boabe de struguri, sare, piper. Ingrediente: 1 conservă ton în suc propriu 4 roşii mari 1 ceapă 100 g ţelină răzuită 12 măsline negre feliate 1 ardei gras roşu 2-3 castraveţi mici 1 cană iaurt 50 g seminţe […]
Chiftelute de vita cu sos picant de legume
Chiftelute de vita cu sos picant de legume din: carne tocată de vită, ceapa, ou, faina, sare, piper, ulei, ardei iute, ardei gras, usturoi, apă, sare, rosii. Ingrediente: 600 g carne tocată de vită 1 ceapă 1 ou 3 linguri făină sare piper ulei pentru prăjit Pentru sos: 1 lingură ulei 1 ardei iute 1 ardei gras […]
Sos tzatziki cu menta si marar
Sos tzatziki cu menta si marar din: iaurt, usturoi, marar, sare, castravete, menta, ulei de masline. Ingrediente: 200 g iaurt 3 căţei usturoi 1 legătură mărar sare 1 1/2 castravete mentă 1 lingură ulei de măsline Mod de preparare: Cureţi şi tai cubuleţe castravetele, apoi îl pui într-un bol, adaugi mărarul tocat fin şi menta mărunţită. […]
Ochiuri romanesti cu cascaval si rosii
Ochiuri romanesti cu cascaval si rosii din: ouă, unt, cascaval, rosii, sare, piper, apa, otet. Ingrediente: 6 ouă 50 g unt 50 g caşcaval ras 600 g roşii sare piper apă oţet Mod de preparare: Torni într-o cratiţă 500 ml de apă, 1-2 linguri de oţet şi un praf de sare. O ţii să clocotească, […]
Pulpe de pui picante cu cimbru si boia
Pulpe de pui picante cu cimbru si boia din: pulpe de pui, cimbru uscat, boia de ardei iute, boia de ardei dulce, ulei, sare, piper. Ingrediente: 3 pulpe de pui 2 linguriţe cimbru uscat 2 linguri boia de ardei iute 1 linguriţă boia de ardei dulce ulei sare piper Mod de preparare: Speli pulpele de pui şi […]
Sos alb cu ardei si ridichi
Sos alb cu ardei si ridichi din: ridichi, ardei gras roşu, iaurt, smantana, usutroi, suc de lamaie, sare, marar. Ingrediente: 2 legături ridichi 1 ardei gras roşu 200 g iaurt 100 g smântână 3 căţei usturoi sucul de la 1 lămâie sare 1 legătură mărar Mod de preparare: Speli şi cureţi usturoiul, îl zdrobeşti şi-l freci cu […]
Rulouri de dovlecel cu branza si bacon
Rulouri de dovlecel cu branza si bacon din: dovlecei, bacon, sare, crema de branza, ulei. Ingrediente: 2 dovlecei 8 felii bacon sare 200 g cremă de brânză ulei Mod de preparare: Indepărtezi capetele dovleceilor şi îi tai felii pe lung. Rumeneşti pe grătarul încins, pe ambele părţi, feliile de bacon. Le stropeşti pe cele de dovlecei […]
Supa de rosii cu ardei si fasole verde
Supa de rosii cu ardei si fasole verde din: roşii, ardei, ceapa, morcov, pastarnac, cartofi, fasole verde, sare. Ingrediente: 3 kg roşii 2 ardei 1 ceapă 2 morcovi 1 păstârnac 2 cartofi 200 g fasole verde 1 praf de sare Mod de preparare: Speli roşiile, le opăreşti, le descojeşti şi le pasezi. Speli legumele şi […]
Crema de sardine cu branza si hrean
Crema de sardine cu branza si hrean din: sardine afumate, brânză de vaci, smântână, hrean răzuit, lămâie, ceapă verde, seminţe susan negru, mărar, piper, sare. Ingrediente: 5-6 sardine afumate 150 g brânză de vaci 100 g smântână 3 linguriţe hrean răzuit 1/2 lămâie 1 legătură ceapă verde 3 linguriţe seminţe susan negru 1 legătură mărar piper sare Mod de preparare: Speli […]
Piept de pui la gratar cu ardei iute si usturoi
Piept de pui la gratar cu ardei iute si usturoi din: piept de pui, sare, piper, ulei, usturoi, fulgi de ardei iute, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 piept de pui sare piper ulei 5-6 căţei usturoi 1/2 fulgi de ardei iute zeama de la 1 lămâie Mod de preparare: Speli pieptul de pui, îl cureţi […]
Sos rosu cu bulion, vin alb si cimbru
Sos rosu cu bulion, vin alb si cimbru din: bulion, boia dulce, vin alb, cimbru, ulei, piper, zahar, sare. Ingrediente: 500 ml bulion 1 linguriţă boia dulce 1 ceapă 50 ml vin alb 1 linguriţă cimbru 1 lingură ulei piper 1 linguriţă zahăr sare Mod de preparare: Cureţi şi tai fin ceapa, o căleşti în […]
Reteta zilei: Foccacia de casa
Foccacia de casa din: maia, apa, ulei de masline, sare, faina, rozmarin, usturoi. Poate te intereseaza si: Foccacia umpluta Foccacia cu avocado si oua de prepelita Focaccia umplută cu fasole şi ardei gras Ingrediente: 1 cana maia 2 cani apa 4 linguri ulei de masline 1 1/2 lingurita sare 4 cesti făină 2 linguri rozmarin […]
Salata de legume cu kaizer si branza
Salata de legume cu kaizer si branza din: ardei gras roşu, kaizer, dovlecel, ceapa rosie, ceapa, vanata, ulei, branza telemea, piper, sare, cimbru. Ingrediente: 1 ardei gras roşu 4 felii kaizer 1 dovlecel 1 ceapă roşie 1 ceapă albă 1 vânătă ulei 200 g brânză telemea piper cimbru sare Mod de preparare: Pui feliile […]
Burgeri de vita cu boia si busuioc
Burgeri de vita cu boia si busuioc din: carne de vita, ceapa, ou, usturoi, pesmet, sos de roşii (sau ketchup), muştar, zahăr brun, piper, oţet balsamic, boia dulce, ulei, busuioc, marar. Ingrediente: 600 g carne 1 ceapă 1 ou 2 căţei usturoi 1 lingură pesmet 1 lingură sos de roşii (sau ketchup) 1 lingură muştar 1 linguriţă zahăr brun piper […]
Frigarui cu ciuperci, vinete si rosii
Frigarui cu ciuperci, vinete si rosii din: ciuperci champignon mici, vanata, rosii, ardei gras rosu, sare. Ingrediente: 500 g ciuperci champignon mici 1 vânătă 6 roşii mici 1 ardei gras roşu sare Mod de preparare: Speli vânătă bine, o tai rondele, o dai cu sare şi o ţii la scurs aproximativ 10-15 minute. între […]
Sos de hrean si smantana
Sos de hrean si smantana din: muştar, smântână, hrean ras, zeamă de lămâie, sare, piper. Ingrediente: 1 linguriţă muştar 150 g smântână 2 linguri hrean ras zeamă de lămâie sare piper Mod de preparare: Amesteci hreanul cu smântână şi cu muştarul. Adaugi, după gust, sare, piper şi zeamă de lămâie. Pofta buna!
Aperitiv cu dovlecel, oua si cascaval
Aperitiv cu dovlecel, oua si cascaval din: dovlecei, unt, oua, faina, cascaval, lapte, sare. Ingrediente: 1 kg dovlecei 100 g unt 6 ouă 100 g făină 100 g caşcaval ras 250 ml lapte 1 praf sare Mod de preparare: Pui la fiert în apă cu sare dovleceii curăţaţi de coajă, seminţe şi tăiaţi cubuleţe. li […]
Reteta zilei: Sos pesto cu broccoli
Sos pesto cu broccoli din: broccoli, usturoi, ulei de masline, sare, piper, nuci de pin, parmezan, suc de lamaie, paine de secara. Poate te intereseaza si: Sos guacamole cu ardei iute Sos de fasole neagra cu coriandru Sos de rosii uscate cu crema de branza Ingrediente: 4 cani broccoli 4-6 catei de usturoi 2 linguri […]
Ciorba de porc cu dovlecel si suc de rosii
Ciorba de porc cu dovlecel si suc de rosii din: carne porc, dovlecel, ceapa, morcov, pastarnac, telina, orez, suc de roşii proaspăt (sau din conservă), zeamă de lămâie, pătrunjel verde, frunze verzi de telină, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne porc 2 dovlecei 1 ceapă 1 morcov 1 păstârnac 1/2 telină 2 linguri orez 200 g suc de roşii […]
Mamaliga cu branza, rosii si busuioc
Mamaliga cu branza, rosii si busuioc din: mălai grişat, sare, lapte, unt, branza, rosii, busuioc, salata rucola, ulei, piper, Ingrediente: 150 g mălai grişat 1 praf de sare 300 ml lapte 1 lingură unt 500 g brânză 500 g roşii busuioc verde salată rucola ulei piper Mod de preparare: Clocoteşti laptele, în care adaugi un […]
Gogosi cu frisca si zmeura
Gogosi cu frisca si zmeura din: apă rece, unt, faina, zahar pudra, ou, sare, frisca, zmeura, lapte, colorant alimentar roşu. Ingrediente: 150 ml apă rece 50 g unt 60 g făină 1 lingură zahăr pudră 2 ouă 1 praf de sare Pentru umplutură: 400 ml friscă 100 g zmeură Pentru glazură: 150 g zahăr pudră […]
Budinca de dovlecel cu branza si ceapa verde
Budinca de dovlecel cu branza si ceapa verde din: dovlecei, gris, caşcaval, brânză de capră, ouă, smântână, ceapă verde, mărar, sare, piper, unt. Ingrediente: 3 dovlecei 3 linguri gris 250 g caşcaval ras 250 g brânză de capră, rasă 3 ouă 150 g smântână 1 legătură ceapă verde 1 legătură mărar sare piper 2 linguri unt Mod de preparare: Speli dovleceii şi-i tai […]
Tort de frisca cu coacaze
Tort de frisca cu coacaze din: ouă, zahăr, apă, ulei, făină, praf de copt, smântână pentru frişcă, zahăr, întăritor pentru frişcă, coacăze negre, fulgi de migdale, apă, esenţă de rom. Ingrediente: 6 ouă 8 linguri zahăr 4 linguri apă 6 linguri ulei 8 linguri făină 1 vârf cuţit praf de copt Pentru umplutura: 500 ml smântână pentru frişcă 250 g zahăr 1 plic întăritor pentru frişcă […]
Chiftele de dovlecel cu gris si marar
Chiftele de dovlecel cu gris si marar din: dovlecei, caşcaval, gris, sare, mărar, oua, piper, unt. Ingrediente: 4 dovlecei 100 g caşcaval ras 2 linguri gris 1 praf de sare 1 legătură mărar 4 ouă piper unt, pentru uns Mod de preparare: Tai capetele dovleceilor şi-i cu- rdi de coajă. îi dai prin răzătoarea rrjare, adaugi sare şi-i storci. După […]
Prajitura cu biscuiti si piure de capsuni
Prajitura cu biscuiti si piure de capsuni din: biscuiţi, unt, piure de cpasuni. branza de vaci, zahar, oua, capsuni, menta. Ingrediente: 250 g biscuiţi 50 g unt Pentru umplutură: 200 g piure de căpşuni 150 g brânză de vaci 6 linguri zahăr 2 ouă Pentru ornat: 500 g căpşuni frunze mentă Mod de preparare: Topeşti […]
Rulouri de dovlecel cu praz si ciuperci
Rulouri de dovlecel cu praz si ciuperci din: dovlecei, faina, mustar, supa de pui, cuperci, ceapa, praz, unt, seminte de susan, branza de capra, sare, smantana. Ingrediente: 2-3 dovlecei 3 linguri făină 4 linguriţe muştar 250 ml supă de pui 400 g ciuperci 2 fire ceapă 2 fire praz 1 lingură unt 4-5 linguri seminţe […]
Dovlecei gratinati cu paste si cascaval
Dovlecei gratinati cu paste si cascaval din: tagliatelle, usturoi, piper, dovlcel, gris, branza sarata, oua, smântână pentru gătit, caşcaval, unt, sos pesto, busuioc. Ingrediente: 100 g tagliatelle 2 căţei usturoi piper 3 dovlecei 4 linguri gris 300 g brânză sărată 4 ouă 300 ml smântână pentru gătit 150 g caşcaval ras 2 linguri unt sos pesto, opţional frunzuliţe de busuioc, […]
Tort cu cacao, branza si zmeura
Tort cu cacao, branza si zmeura din: oua, faina, cacao., ulei, apa, zahar, praf de copt, esenta de rom, sare, branza de vaci, smantana, gelatina incoloră, zahăr, esenţă de vanilie, gelatină roşie, suc de zmeură, zmeură. Ingrediente: 4 oua 4 linguri faina 3 linguri cacao 1 lingura ulei 2 linguri apă 5 linguri zahăr 1 plic praf de copt esenţă de rom 1 praf […]
Dovlecei umpluti cu carne tocata si cimbru
Dovlecei umpluti cu carne tocata si cimbru din: dovlecei, carne tocata, cimbru, ceapa, sare, piper, ulei, masline, frunze de busuioc. Ingrediente: 1 kg dovlecei 750 g carne tocată 3 cepe 1 linguriţă cimbru sare piper 2-3 linguri ulei Pentru decor: măsline frunze de busuioc Mod de preparare: Toci ceapa şi o căleşti în ulei până […]
Crema de ciocolata cu cafea si coaja de lamaie
Crema de ciocolata cu cafea si coaja de lamaie din: ciocolată cu 70% cacao, unt nesărat, oua, frisca, cafea, coaja de lamaie. Ingrediente: 150 g ciocolată cu 70% cacao 1 lingură unt nesărat, tăiat bucăţele 3 ouă 250 ml friscă 1-2 linguri cafea, opţional coaja răzuită sau fâşii de la 1 lămâie Mod de preparare: Speli […]
Dovlecel gratinat cu ou si cascaval
Dovlecel gratinat cu ou si cascaval din: oua, unt, faina, apa, sare, dovlecei, cascaval, piper. Ingrediente: 2 gălbenuşuri 100 g unt rece 250 g făină 2 linguri apă rece sare Pentru umplutură: 2 dovlecei 4 ouă 250 g caşcaval ras sare piper Mod de preparare: Arrfesteci untul rece, tăiat cubuleţe, cu făina, sarea, adaugi gălbenuşurile, bătute […]
Prajitura rece cu crema de vanilie si zmeura
Prajitura rece cu crema de vanilie si zmeura din: biscuiţi digestivi de cacao, lapte, zahăr, oua, faina, zahar vanilat, zmeura, ciocolata neagra. Ingrediente: 400 g biscuiţi digestivi de cacao 500 ml lapte 100 g zahăr 3 gălbenuşuri 50 g făină 1 plic zahăr vanilat zmeură ciocolată neagră, pentru decor Mod de preparare: Pui la fiert 350 ml […]
Rulouri de peste cu bacon si rosii cherry
Rulouri de peste cu bacon si rosii cherry din: peşte alb, bacon, unt, ulei, rosii cherry, oregano, piure de cartofi. Ingrediente: 4 bucăţi de peşte alb 4-8 felii de bacon 15 g unt 15 ml ulei 200 g roşii cherry, înjumătăţite frunze proaspete de oregano piure de cartofi Mod de preparare: […]
Gogosi pasta-arsa pentru supa
Gogosi pasta-arsa pentru supa din: apă, făină, ulei sau untură, ou. Ingrediente: 100 g apă 50 g făină 1 1/2 linguri ulei sau 25 g untură 1 ou mare Mod de preparare: Din ingrediente se prepară o cocă opărită, se pune în seringa pentru prăjituri, se pun pe o placă de prăjit unsă grămăjoare […]
Crutoane din chifle prajite pentru supa
Crutoane din chifle prajite pentru supa din: chiflele sau pâinea albă, ulei. Ingrediente: chiflele sau pâinea albă ulei Mod de preparare: Chiflele sau pâinea albă se taie cubuleţe care se prăjesc în cuptor sau în cratiţă, uscate sau cu puţin ulei, până se rumenesc. Dacă se prăjesc în grăsime, se întorc cu lopăţica. […]
Sarailie cu nuca si lamaie
Sarailie cu nuca si lamaie din: foi de plăcintă, miez de nucă, unt topit, zahăr, apa, zahar vanilat, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 600 g miez de nucă 200 g unt topit Pentru sirop: 300 g zahăr 500 ml apă 1 pacheţel zahăr vanilat zeama de la 1 lămâie Mod de preparare: Tai foile […]
Mancarica chinezeasca cu vita si sos oyster
Mancarica chinezeasca cu vita si sos oyster din: mălai, amestec chinezesc „5 mirodenii”, ulei de susan, vin de orez sau sherry sec, zahăr, muşchi de vită, ulei, ghimbir, ceapa verde, mazare, ciuperci oyster, supă de vită, sos oyster. Ingrediente: 2 linguriţe cu mălai 1/2 linguriţă cu amestec chinezesc „5 mirodenii” 10 ml ulei de susan 10 ml vin de orez sau sherry […]
Racituri de oua pentru supe de carne sau de oase
Racituri de oua pentru supe de carne sau de oase din: oua, lapte. Ingrediente: 2 oua 200 ml lapte Mod de preparare: Două ouă întregi se amestecă cu 200 ml lapte. Se toarnă în ceşti sau forme mici unse şi se fierb în baie de apă până devin gelatinoase. Se răstoarnă şi se taie cubuleţe. […]
Pui in aluat cu sos de ardei dulce-acrisor
Pui in aluat cu sos de ardei dulce-acrisor din: compot de ananas, ardei roşu, sos chilii, ketchup, zahăr brun, ghimbir proaspăt, usturoi, oţet de orez, piepţi de pui, ulei, faina, praf de copt, mălai, sifon. Ingrediente: 1 compot de ananas 1 ardei roşu, curăţat de seminţe şi tocat un strop de sos chilii 6 linguri cu ketchup 4 linguri cu zahăr brun […]
Placinta de chitra cu scortisoara si vanilie
Placinta de chitra cu scortisoara si vanilie din: nuci pecan, curmale, scorţişoară, nucşoară, sare, miez de nucă de cocos tânără, nuci caju, suc de chitră, vanilie, sirop de agave, ulei de nucă de cocos, lecitina. Ingrediente: 1/2 ceaşcă de nuci pecan 1/2 ceaşcă de curmale 1/2 linguriţă de scorţişoară 1/4 linguriţă de nucşoară 1/2 linguriţă de sare 1 ceaşcă de miez de nucă de cocos tânără 2 ceşti de […]
Salata de cuscus cu pui si verdeturi
Salata de cuscus cu pui si verdeturi din: grăunţe medii (pentru cuşcuş), piept de pui, roşii mici, ardei roşu si galben, dovlecei mici, ceapa alba, lamai, menta, busuioc, coriandru, patrunjel cu frunze plate, ulei de masline, curcuma, sare, piper. Ingrediente: 1 kg de grăunţe medii (pentru cuşcuş) 400 g de piept de pui 6 roşii mici 1/2 de ardei roşu 1/2 de […]
Pachetele in foi de orez cu carne de vita si broccoli
Pachetele in foi de orez cu carne de vita si broccoli din: foi de orez, carne de vită, ulei de arahide, morcov, ardei roşu, păstăi, broccoli, ceapa verde, coriandru, sos teriyaki, sos de soia, ardei iute roşu, ulei de susan, miere, seminţe de susan. Ingrediente: 8 foi de orez Pentru umplutura: 500 g carne de vită tăiată în fâşii 1 lingură cu ulei de arahide 1 morcov curăţat […]
Galuste cu sunca pentru supa
Galuste cu sunca pentru supa din: şuncă tocată, ceapă sau cepe verzi, chiflă, lapte, ulei, făină, piper măcinat. Ingrediente: 100 g şuncă tocată 1 ceapă mică sau 2 cepe verzi 1 chiflă puţin lapte 1 linguriţă de ulei făină cât cuprinde piper măcinat Mod de preparare: Se prăjeşte ceapa dată pe râzătoare, se ia de pe […]
Frigarui de porc indoneziene cu orez si castravete
Frigarui de porc indoneziene cu orez si castravete din: cepe eşalote, usturoi, ardei iute, turmeric, coriandru măcinat, chimen măcinat, sos de soia, ulei de floarea-soarelui, file de porc, orez Jasmine, sare, ridichi, coriandru proaspăt, Ingrediente: 2 cepe eşalote, decojite şi tocate mărunt 2 căţei de usturoi, curăţaţi şi zdrobiţi 1 ardei iute, fără seminţe, tăiat mărunt câte 1/2 linguriţă cu turmeric, coriandru măcinat şi chimen […]
Reteta zilei: Sandwich de pui cu bacon si guacamole
Sandwich de pui cu bacon si guacamole din: bacon, avocado, suc de lamaie, sare, piper, ceapa rosie, coriandru, piept de pui, sos barbeque, cascaval, paine, salata verde, rosii. Poate te intereseaza si: Sandwich-uri calde cu chiftelute de curcan Sandwich-uri cu pui si rosii la gratar Sandwich-uri cu bacon, ou si rucola Ingrediente: 8 felii de […]
Salata de verdeturi cu ridichie neagra si mere
Salata de verdeturi cu ridichie neagra si mere din: salata verde, cicoare rosie, ridiche neagra, mere acrisoare, lamaie, ceapa verde, seminte de susan, ulei de masline, otet alb, sare grunjoasa, sare obisnuita, piper rasnit. Ingrediente: 1 salata verde, creata 1 cicoare rosie 1/2 de ridiche neagra 1 legatura de ridichi rosii 2 mere acrisoare 1 lamaie 1 legatura de ceapa verde 1 lingura de seminte de susan 3 linguri […]
Pachete chinezesti cu somon si fasole verde
Pachete chinezesti cu somon si fasole verde din: file de somon, sare, piper negru, amestec chinezesc „5 arome”, usturoi, ceapa verde, ardei rosu, fasole verde, sos de soia light, ulei de susan, tăiţei de ou uscaţi, sos teriyaki, limetă, foi de copt. Ingrediente: 250 g file de somon sare şi piper negru 2 vârfuri cuţit cu amestec chinezesc „5 arome” 1 căţel […]
Carne de porc dulce-acrisoara cu ananas si rosii
Carne de porc dulce-acrisoara cu ananas si rosii din: file de porc, pastă galbenă de curry Malaysia sau Thai, ulei de floarea-soarelui, ananas proaspăt, ceapă roşie,, fasole verde, rosii prunisoae, sos de peste Thai, zahar brun, limeta, frunze proaspete de busuioc. Ingrediente: 500 g file de porc, tăiat în felii subţiri 2 linguri cu pastă galbenă de curry Malaysia sau […]
Dulceata delicioasa de visine cu lamaie
Dulceata de visine cu lamaie din: vişine, zahăr tos, zeamă de lămâie, zahăr vanilat. Ingrediente: 3 kg vişine 2.5 kg zahăr tos 6 linguri zeamă de lămâie 2 plicuri zahăr vanilat Mod de preparare: Speli vişinele în mai multe ape şi le scoţi sâmburii şi codiţele. Aşezi într-o cratiţă încăpătoare un strat de vişine, […]
Orez cu pui, arahide si curry
Orez cu pui, arahide si curry din: ulei de floarea-soarelui, arahide prăjite, pulpe de pui, usturoi, ceapă, ardei roşu, pastă galbenă de curry thailandeză, sos de soia dark, orez cu bob lung, oua, ceapa verde, sos de peste Thai. Ingrediente: 1 lingură cu ulei de floarea-soarelui 100 g arahide prăjite, tăiate mărunt 8 pulpe de pui, dezosate şi tăiate în bucăţi 2 căţei […]
Reteta zilei: Salata de quinoa cu prune si patrunjel
Salata de quinoa cu prune si patrunjel din: ghimbir, suc de lamaie, ulei de canola, miere, sare, piper, prune, patrunjel, migdale, quinoa. Poate te intereseaza si: Salata de bulgur cu struguri si menta Salata cu ridichi, ceapa verde si branza Salata de vinete prajite si naut Ingrediente: 1 lingurita de ghimbir ras 2 linguri de […]
Pachete de pui cu ghimbir si sos de miere
Pachete de pui cu ghimbir si sos de miere din: foi de brick, piept de pui, coriandru proaspăt, usturoi, brânză Quark, ghimbir proaspăt, sos de soia, miere lichidă, sos de peşte, piper. Ingrediente: 12 foi de brick 400 g piept de pui, tăiat în bucăţele mici 1 buchet de coriandru proaspăt 1 căţel de usturoi 2 ceşti cu brânză Quark 1 lingură […]
Cataif cu fistic si scortisoara
Cataif cu fistic si scortisoara din: aluat cataif, fistic, unt, zahar, scortisoara, pesmet, apa, zahar, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 pachet aluat cataif 150 g fistic 300 g unt 50 g zahăr 1 linguriţă scorţişoară 2 linguri pesmet Pentru sirop: 600 ml apă 400 g zahăr zeama de la 1 lămâie Mod de preparare: Amesteci, […]
Degetare pentru supa
Degetare pentru supa din: oua, faina, ulei. Ingrediente: ou 100 g făină ulei Mod de preparare: Se prepară un aluat mai moale ca de obicei dintr-un ou cu 100 g făină. Se întinde în foaie subţire şi se împătureşte în două. Se taie cu degetarul sau cu o formă mică pentru gogoşi, se prăjesc în […]
Risotto cu clementine caramelizate
Risotto cu clementine caramelizate din: lapte, zahăr pudră, unt, orez risotto, lapte condensat sau smântână, clementine, zahăr granulat, brandy. Ingrediente: 600 ml lapte 2 linguri cu zahăr pudră 1 bucăţică de unt 175 g orez risotto aprox. 200 ml lapte condensat sau smântână Pentru clementine: 6 clementine 100 g zahăr granulat 2 linguri cu brandy Mod de preparare: Curăţă dementinele de coajă şi […]
Creveti cu taitei si sos thai
Creveti cu taitei si sos thai din: ulei de floarea-soarelui, ceapa, usutroi, pasta de curry rosu thai, cartofi, ardei rosu, sare sau sos de peşte Thai, creveţi cruzi, tăiţei de orez Thai. Ingrediente: 2 linguriţe cu ulei de floarea-soarelui 1 ceapă, curăţată şi feliată 1 căţel de usturoi, curăţat şi zdrobit 2 linguriţe cu pastă de curry roşu […]
Tort de nuci pecan cu avocado si banane
Tort de nuci pecan cu avocado si banane din: nuci pecan, pastă de curmale sau curmale, sare, banane, avocado, praf de roşcovă crudă sau praf de cacao crud, nectar de agave, ulei de nucă de cocos. Ingrediente: 2 ceşti de nuci pecan 1 ceaşcă de pastă de curmale sau curmale tăiate în bucăţi , 1/2 linguriţă de sare 1 banană 2 ceşti de avocado […]
Budinca de orez cu granadilla si cocos
Budinca de orez cu granadilla si cocos din: lapte de cocos, cremă de brânză, orez fiert, zahăr pudră, apă de trandafiri, granadilla, zahăr brun, mentă. Ingrediente: 125 ml lapte de cocos 125 ml cremă de brânză 50 g zahăr pudră 2 ceşti cu orez fiert 10 ml apă de trandafiri 2 granadilla 20 g zahăr brun mentă proaspătă, pentru a servi Mod […]
Supa de pui cu ghimbir si sos de soia
Supa de pui cu ghimbir si sos de soia din: piept de pui, ulei de măsline, ceapă, ardei roşu, usturoi, ghimbir, pastă verde de curry, lapte de cocos, mangetout, supă de pui, baby corn, lamaie, sos de peşte, sos de soia, zahar. Ingrediente: 250 g piept de pui tăiat în fâşii ulei de măsline 1 ceapă, tocată mărunt 60 g ardei roşu, tocat 2 căţei de […]
Orez cu legume la gratar si sos pesto
Orez cu legume la gratar si sos pesto din: roşii, dovlecei, orez cu bobul lung, ardei roşii, ardei galben, sos de soia, ceapă, sare, frunze de rucola. Ingrediente: 4 roşii 4 dovlecei medii 100 g orez cu bobul lung 2 ardei roşii 1 ardei galben 1 lingură cu sos de soia 1 ceapă sare, după gust câteva frunze de rucola, pentru […]
Dulceata de gogonele cu ghimbir si lamaie
Dulceata de gogonele cu ghimbir si lamaie din: gogonele, zahăr, ghimbir, zeama de lamaie. Ingrediente: 500 g gogonele 250 g zahăr 1 linguriţă qhimbir ras zeama de la 1/2 lămâie Mod de preparare: Speli gogonelele, le tai jumătăţi, apoi le scoţi codiţele şi seminţele. Le tai felii mai mari sau mai mici, […]
Taitei cu ciuperci si broccoli
Taitei cu ciuperci si broccoli din: ulei, ciuperci oyster, ardei roşu, broccoli, morcov, sos de soia, oţet de orez, limetă, sos oyster, tăiţei cu ou. Ingrediente: 2 linguri cu ulei 125 g ciuperci oyster, feliate 1 ardei roşu, curăţat de seminţe şi feliat 125 g broccoli rupt în bucheţele 1 morcov curăţat de coajă şi feliat 1 lingură cu sos de soia 1 lingură […]
Tocanita japoneza de vita cu taitei si ciuperci
Tocanita japoneza de vita cu taitei si ciuperci din: tăiţei udon (sau tăiţei de orez), supă de legume sau de vită, ghimbir, supă instant de legume sau pastă de curry verde Thai, sos de peşte sau sos de soia, ardei iute roşu, usturoi, ciuperci, păstăi, muşchi de vită, ceapa verde, lămâie. Ingrediente: 175 g tăiţei udon (sau tăiţei de orez) 1,5 I supă de legume […]
Creveti cu linguine si avocado
Creveti cu linguine si avocado din: linguine, avocado mic, creveţi fierţi, frunze de salată verde, boia de ardei roşu, lamaie, piure de tomate, suc de lamaie, smantana, sos Worcestershire, sos Tabasco, sare piper negru. Ingrediente: 100 g linguine 1 avocado mic, copt 10 creveţi fierţi, cu coadă câteva frunze de salată verde boia de ardei roşu 2 felii de lămâie […]
Lipie cu ceapa pentru supa
Lipie cu ceapa pentru supa din: ou, unt, făină, ceapă verde, sare, piper măcinat. Ingrediente: 1 ou 40 g unt 1 lingură de făină 1 legătură de ceapă verde sare piper măcinat Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile spumă cu 20 g unt, se sărează, se piperează, se adaugă ceapa tăiată mărunt cu cozi cu […]
Pilaf cu legume, ardei iute si ghimbir
Pilaf cu legume, ardei iute si ghimbir din: brânză Ricotta, făină, ulei, unt, ciuperci, ardei rosu, ardei verde, ardei galbe, ceapa, nuci caju, seminţe de cardamom, seminţe de fenicul, usturoi, dafin, frunze de curry, ghimbir, ardei iuţi verzi, orez basmati, boabe de porumb, mentă tocată şi coriandru, morcov, sare. Ingrediente: 300 g brânză Ricotta, tăiată în cuburi 125 g făină 125 ml ulei 60 g unt […]
Salata de pepene verde cu creveti si ceapa verde
Salata de pepene verde cu creveti si ceapa verde din: pepene verde, avocado, creveţi, ridichi, lamaie, cepe verzi, mărar, maioneză, mustar, lichior de anason, sare, piper. Ingrediente: 1 pepene verde, de circa 1,5 kg 2 avocado 250 g de cozi de creveţi, fierte 1 legătură de ridichi 1/2 de lămâie 2 cepe verzi 3 fire de mărar. Pentru sos: 6 linguri de maioneză 2 linguri […]
Creveti cu ciuperci, ardei iute si iaurt
Creveti cu ciuperci, ardei iute si iaurt din: creveţi (în crustă), unt, ciuperci champignon, usturoi, ceapa, ardei iute, seminţe de chimen, seminţe negre de muştar, turmeric, pudră de chilii, coriandru măcinat, ardei verde, iaurt simplu, sare, lapte de cocos, coriandru proaspăt. Ingrediente: 500 g creveţi (în crustă) 200 g unt 300 g ciuperci champignon 15 g usturoi zdrobit 1 ceapă mare, tocată mărunt 1 ardei […]
Salata cu orez, mazare si creveti
Salata cu orez, mazare si creveti din: orez brun, mazăre congelată, tulpini de ţelină, sos chilii dulce Thai, suc de limeta, frunze de mentă, creveţi decorticaţi,sare sau sos de soia, piper negru macinat. Ingrediente: 250 g orez brun 100 g mazăre congelată 2 tulpini de ţelină, tăiate în felii 2-3 linguri cu sos chilii dulce Thai sucul de la 1 limetă mare 8 […]
Dulceata de capsuni cu lamaie
Dulceata de capsuni cu lamaie din: căpşuni, zahăr, lămâie. Ingrediente: 4 kg căpşuni 2 kg zahăr 1 lămâie Mod de preparare: Speli căpşunile, le îndepărtezi codiţele şi le pui la scurs într-o strecurătoare. Le amesteci cu zahărul şi zeama de lămâie şi le ţii la frigider peste noapte ca să-şi lase […]
Paste cu somon si sparanghel
Paste cu somon si sparanghel din: paste fettuccine (sau tăiţei), sparanghel sau broccoli, sare, piper negru, file de cod, ulei de masline, salam chorizo, seminţe de pin prăjite. Ingrediente: 125 g paste fettuccine (sau tăiţei) 75 g sparanghel sau broccoli sare si piper negru 1 bucată groasă de file de cod (300 g), tăiată în jumătate 1 […]
Gem de corcoduse cu lamaie
Gem de corcoduse cu lamaie din: corcoduşe coapte, zahăr, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 1/2 kg corcoduşe coapte 1 kg zahăr zeama de la 1 lămâie Mod de preparare: Speli bine corcoduşele, apoi le aşezi într-un vas astfel: un strat de corcoduşe, unul de zahăr şi tot aşa până când termini ingredientele, ultimul fiind […]
Supa de pui cu taitei si ghimbir
Supa de pui cu taitei si ghimbir din: ulei de măsline, praz, usturoi, morcovi, piept de pui, ghimbir proaspăt, supă de pui, baby corn, tăiţei de ou, suc de limetă, sare, piper, coriandru. Ingrediente: 5 ml ulei de măsline 4 fire de praz, tocate 1 căţel de usturoi 2 morcovi mari, decojiţi şi tăiaţi în cuburi 4 file-uri de piept de pui, tăiate mărunt […]
Gem de zmeura cu lamaie
Gem de zmeura cu lamaie din: zmeură, zahăr, lămâie. Ingrediente: 3 kg zmeură 1.5 kg zahăr 1 lămâie Mod de preparare: Speli zmeura sub jet de apă rece şi o laşi la scurs. O amesteci cu zahărul şi o ţii până a doua zi în frigider, când o pui pe foc, amestecând uşor. Iei spuma […]
Pui cu pasta Korma si migdale
Pui cu pasta Korma si migdale din: ulei de floarea-soarelui, ceapa, pasta Korma, piepti de pui, smantana, apă, migdale prăjite. Ingrediente: 2 linguri cu ulei de floarea-soarelui 1 ceapă curăţată şi tăiată mărunt 4 linguri cu pastă Korma 2 piepţi de pui fără piele 100 ml smântână 100 ml apă migdale prăjite, pentru decor Mod de preparare: Taie […]
Dulceata delicioasa de trandafiri
Dulceata delicioasa de trandafiri din: zahar, petale de trandafiri, apă. Ingrediente: 1 kg zahăr 1.2 kg petale de trandafiri 1.2 l apă Mod de preparare: Speli bine petalele de trandafiri şi le laşi la scurs. Le pui la fiert într-un vas adânc, în apă clocotită. Le laşi până se înmoaie, opreşti focul, după care […]
Peste in crusta cu cimbru si lamaie
Peste in crusta cu cimbru si lamaie din: peste întreg, sare grunioasă, lămâie, cimbru proaspăt. Ingrediente: 1 peste întreg 1 pungă sare grunioasă 1 lămâie 1 legătură cimbru proaspăt Mod de preparare: Incingi cuptorul la 260 °C. Cureţi peştele de intestine şi îl speli bine, păstrând solzii pe el. Tamponezi cu un şervet uscat şi pe […]
Reteta zilei: Paste cu carne de miel si ciuperci
Paste cu carne de miel si ciuperci din: ulei de masline, carne de miel, ciuperi, ceapa, usturoi, scortisoara, piper cayenne, cuisoare, oregano, vin rosu, rosii, sos de rosii, macaroane, supa de pui, parmezan. Poate te intereseaza si: Salata de paste cu rosii cherry si verdeata Linguine cu creveti si anghinare Salata de paste cu bacon […]
Dulceata de morcov si grepfrut
Dulceata de morcov si grepfrut din: morcovi, portocale, grepfut, zahăr, lamaie. Ingrediente: 8 morcovi mari sucul de la 4 portocale sucul de la 5 grepfruturi 1 kg zahăr sucul de la 1 lămâie Mod de preparare: Cureţi morcovii şi-i tai fâşii cu cuţitul econom. Amesteci morcovii cu zahărul, sucul de la […]
Gogosi cu mere, lapte si scortisoara
Gogosi cu mere, lapte si scortisoara din: făină, zahăr, sare, lapte, ou, mere, zahar pudra, scortisoara, ulei. Ingrediente: 200 g făină 70 g zahăr 1 praf de sare 150 mt lapte 1 ou 2 mere 2 linguri zahăr pudră scorţişoară măcinată ulei pentru prăjit Mod de prearare: Cerni făina, adaugi zahărul, praful de sare, oul, laptele şi […]
Terina cu branza de vaci si dovlecel
Terina cu branza de vaci si dovlecel din: dovlecei, brânză de vaci, gelatină, smântână, mărar, sare, piper. Ingrediente: 4 dovlecei 700 g brânză de vaci 8 g gelatină 100 mi smântână 1 legătură mărar sare piper Mod de preparare: Speli dovleceii, le îndepărtezi capetele şi îi tai felii cât mai subţiri, pe lung, apoi le frigi pe grătar, câte […]
Dulceata de cirese amare cu rom
Dulceata de cirese amare cu rom din: cireşe amare, zahăr tos, lămâi, zahăr vanilat, rom. Ingrediente: 2 kg cireşe amare 2,5 kg zahăr tos 2 lămâi 2 plicuri zahăr vanilat 100 ml rom Mod de preparare: Speli cireşele, le laşi la scurs şi scoţi sâmburii. într-o cratiţă, pui un strat de cireşe, unul de zahăr şi intercalezi straturile până […]
Supa-crema de mazare cu smantana
Supa-crema de mazare cu smantana din: mazăre nouă, cartofi, usturoi, ceapa, salata verde, patrunjel, supa de legume, sare, piper, ulei, smantana, crutoane. Ingrediente: 500 g mazăre nouă 2 cartofi 2 morcovi 3 căţei usturoi 2 cepe câteva frunze de salată verde 1/2 legătură pătrunjel 2 l supă de legume sare piper 1 lingură ulei smântână crutoane Mod […]
Piftie de oua pentru supa
Piftie de oua pentru supa din: oua, lapte, unt, sare. Ingrediente: 2 gălbenuşuri 100 ml lapte 20 g unt sare Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu lapte şi sare, se toarnă într-o crăticioară cu pereţi subţiri tapetată cu unt şi se aşază într-un vas cu apă clocotită. Se înăbuşă 10 minute. Oul […]
Vinete umplute cu morun si ansoa
Vinete umplute cu morun si ansoa din: carne de morun proaspat, vinete, telina, rosii, seminte de pin, capere, fileuri de ansoa, usturoi, ceapa verde, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper. Ingrediente: 800 g de carne de morun proaspat 4 vinete 1 coada de telina 3 rosii 4 linguri de seminte de pin 3 linguri de capere 6 fileuri de ansoa 4 catei […]
Omleta din albusuri cu ardei iute si mozzarella
Omleta din albusuri cu ardei iute si mozzarella din: oua, coriandru proaspăt, pătrunjel proaspăt, usturoi, ulei de măsline, sos pesto de coriandru, ardei roşu, ardei verde, ardei iute roşu, mozzarella, sare, piper negru macinat. Ingrediente: 4 albuşuri de ou foarte mari 1 lingură cu coriandru proaspăt, tocat 1 lingură cu pătrunjel proaspăt, tocat 1 căţel de usturoi, zdrobit 5 ml ulei de […]
Salata indiana cu varza, mazare si ghimbir
Salata indiana cu varza, mazare si ghimbir din: ulei de floarea-soarelui, coriandru, seminţe de chimen, ardei iute verde, ghimbir, varză creaţă, mazăre congelată, sare, apa. Ingrediente: 1 lingură cu ulei de floarea-soarelui câte o linguriţă de coriandru şi seminţe de chimen 1 ardei iute verde 1 lingură cu ghimbir proaspăt, măcinat 250 g varză creaţă 125 g mazăre congelată sare […]
Fructe de mare cu carnati, varza si usturoi
Fructe de mare cu carnati, varza si usturoi din: seminţe de pin, cârnaţi, ardei galben, usturoi, fructe de mare, ulei de măsline, varză creaţă, sare, piper negru măcinat. Ingrediente: 1 lingură cu seminţe de pin 100 g cârnaţi, tăiaţi în felii subţiri 1 ardei galben, curăţat de seminţe şi tăiat în bucăţi 1-2 căţei de usturoi, curăţaţi şi tăiaţi în felii […]
Peste prajit cu taitei dulci si ghimbir
Peste prajit cu taitei dulci si ghimbir din: file de peşte alb,sare, piper negru măcinay, ulei, ceapa verde, ghimbir, usturoi, fasole verde, suc si coaja de lamaie, tăiţei asiatici, ulei de susan, sos de soia dulce. Ingrediente: 500 g file de peşte alb, tăiat în cuburi sare şi piper negru măcinat 60 g mălai ulei pentru prăjit 6 cepe verzi, […]
Budinca de ciocolata cu banana si avocado
Budinca de ciocolata cu banana si avocado din: banană, avocado, praf de cacao, praf de maca, esenţă de mentă. Ingrediente: 1 ceaşcă de banană 1/2 ceaşcă de avocado 2 linguri de praf de cacao 2 linguriţe de praf de maca 1/2 linguriţă de esenţă de mentă Mod de preparare: Amestecaţi toate ingredientele până se omogenizează! , Serviţi în farfurioare de plăcintă. Pofta buna!
Mancarica de pui cu ardei si masline
Mancarica de pui cu ardei si masline din: ulei de măsline, piept de pui fără piele, ardei graşi roşii, măsline negre, suc de lamaie, busuioc. Ingrediente: 4 linguri cu ulei de măsline 300 g piept de pui fără piele, tăiat în fâşii 3 ardei graşi roşii 12 măsline negre, fără sâmburi sucul de la 1/2 lămâie o mână […]
Prajitura cu capsuni si lapte de migdale
Prajitura cu capsuni si lapte de migdale din: ulei de nucă de cocos, lapte de migdale, nuci caju, căpşuni, suc de lămâie, sirop de agave, esenţă de vanilie, sare, lecitină. Ingrediente: 3/4 ceaşcă de ulei de nucă de cocos, lichid, împărţit 1/2 ceaşcă de lapte de migdale 2 ceşti şi jumătate de nuci caju 3 ceşti de căpşuni 2 linguri de suc de lămâie 4 linguri de sirop de agave […]
Rulada cu ficat pentru supa
Rulada cu ficat pentru supa din: ficat, făină, ou, unt. Ingrediente: 1 lingură de ficat ras 1 lingură făină 1 ou întreg 1 linguriţă unt Mod de preparare: Ingredientele se amestecă bine, se condimentează cu sare şi piper. Se unge o placă de prăjit în grosime de 1 cm, se coace, se […]
Samosa cu ciuperci, branza si porumb
Samosa cu ciuperci, branza si porumb din: ulei, seminţe de chimen, ardei iute, usturoi, amestec de ciuperci (portabello, champignon), porumb dulce, cepe eşalote, ceapă, turmeric, garam maşala, coriandru şi mentă, sare, brânză Cheddar sau Ricotta. Ingrediente: 30 ml ulei 5 g seminţe de chimen 10 g ardei iute, tocat mărunt 5 g usturoi zdrobit 500 g amestec de ciuperci (portabello, champignon), feliate 250 g […]
Salata de laptuci cu pepene galben cu avocado
Salata de laptuci cu pepene galben cu avocado din: pepeni galbeni, avocado, masline mari grecesti, bulgari de mozzarella, laptuca, hasmatuchi, ceapa de tuns, marar, ulei de masline, lamaie galbena, lamai verzi, seminte de susan, sare, piper. Ingrediente: 2 pepeni galbeni 2 avocado 18 masline mari grecesti 2 pungute cu bulgari de mozzarella 1 laptuca 1/2 de legatura de hasmatuchi 1/2 de legatura de ceapa de […]
Legume la tigaie cu otet balsamic si patrunjel
Legume la tigaie cu otet balsamic si patrunjel din: ulei de măsline, morcov, sparanghel, broccoli, fasole verde, mazăre, oţet balsamic, patrunjel, sare, piper negru macinat. Ingrediente: 1 lingura cu ulei de măsline 1 morcov mediu, curăţat si tăiat în beţe subţiri câte 100 g sparanghel, broccoli rupt în bucheţele, fasole verde şi mazăre 4 linguri cu oţet […]
Sandvisuri cu creveti, ghimbir si susan
Sandvisuri cu creveti, ghimbir si susan din: creveţi, ceapa verde, ghimbir, ou, malai, sare, piper, pâine albă, seminte de susan, ulei, sos de chilii. Ingrediente: 350 g creveţi fierţi, curăţaţi 4 cepe verzi, curăţate 1 lingură rasă cu ghimbir proaspăt, ras 1 albuş 1 lingură rasă cu mălai sare şi piper negru măcinat 6 felii medii de […]
Peste asiatic cu ceapa rosie si sos de soia
Peste asiatic cu ceapa rosie si sos de soia din: ulei de măsline, file de peşte, ceapă roşie, usturoi, sos de soia, zahar brun, sos de peste, lamaie, Ingrediente: 2 linguri cu ulei de măsline 4 x 250 g file de peşte 1 ceapă roşie, tăiată în cubuleţe 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 1 ceaşcă cu sos […]
Salata algeriana cu chiftelute de miel
Salata algeriana cu chiftelute de miel din: carne tocată de miel (spată sau pulpă), grăunţe medii (pentru cuşcuş), vinete, năut la conservă, fasole fava proaspătă, ceapa, usturoi, menta, praf de chimen, oţet de Xeres, ulei de măsline, sare, piper. Ingrediente: 200 g de carne tocată de miel (spată sau pulpă) 200 g de grăunţe medii (pentru cuşcuş) 2 vinete 100 g de […]
Supa cu taitei de orez, cocos si creveti
Supa cu taitei de orez, cocos si creveti din: tăiţei de orez Thai, pastă de curry roşu Thai, lapte de cocos, creveţi, ceapa, ardei rosu, coaja si suc de limeta, sos de peste, zahar pudra, coriandru. Ingrediente: 60 g tăiţei de orez Thai 1 lingură cu pastă de curry roşu Thai 400 ml lapte de cocos 100 g creveţi fierţi, […]
Midii cu ardei iute si pasta de curry verde
Midii cu ardei iute si pasta de curry verde din: midii proaspete, ulei de floarea-soarelui, cepe eşalote, lapte de cocos, pastă de curry verde Thai, ardei iute roşu, limetă, lemongrass. Ingrediente: 2 kg midii proaspete 1 lingură cu ulei de floarea-soarelui 2 cepe eşalote, decojite şi tăiate mărunt 400 ml lapte de cocos 2 linguri rase cu pastă de curry verde Thai […]
Mancare de legume cu pasta de curry
Mancare de legume cu pasta de curry din: ulei de floarea-soarelui, ceapa, pastă de curry Balti, păstârnaci, dovleac, roşii, supă de legume, conopidă, fasole verde. Ingrediente: 1 lingură cu ulei de floarea-soarelui 1 ceapă, decojită şi tocată 3 linguri cu pastă de curry Balti 2 păstârnaci, curăţaţi şi tocaţi 500 g dovleac curăţat şi tocat 400 g roşii din conservă, tocate 500 […]
Carne de vita cu ardei iute si sos de fasole neagra
Carne de vita cu ardei iute si sos de fasole neagra din: carne de vită, sos de fasole neagră, sos de soia, mălai, ulei de arahide, ardei verde, ardei iute roşu, ghimbir, coriandru. Ingrediente: 350 g carne de vită tăiată în fâşii 160 g sos de fasole neagră 1lingură cu sos de soia 1 lingură rasă cu mălai 2linguri cu ulei de […]
Inghetata indiana cu scortisoara, anason si vanilie
Inghetata indiana cu scortisoara, anason si vanilie din: mălai, lapte, lapte evaporat, lapte condensat, păstăi de cardamom, scorţişoară, anason stelat, baton de vanilie, smântână, fistic. Ingrediente: 2 linguriţe cu mălai 60 ml lapte 380 g lapte evaporat 385 g lapte condensat 3 păstăi de cardamom, zdrobite uşor 1 băţ de scorţişoară 4 bucăţi de anason stelat 1 baton de vanilie, tăiat pe […]
Omleta cu ciuperci caramelizate in sos de soia
Omleta cu ciuperci caramelizate in sos de soia din: ulei de floarea-soarelui, ulei de susan, oua, sare, piper alb, ciuperci, sos de soia, zahăr, ardei iute roşu, ceapa verde. Ingrediente: 1 cană cu ulei de floarea-soarelui 1 lingură cu ulei de susan 8 ouă, bătute sare şi piper alb, după gust 200 g ciuperci, feliate 1/2 cană cu sos de […]
Budinca de portocale cu lamaie si malai
Budinca de portocale cu lamaie si malai din: mălai, coaja şi suc de portocale, zhar pudra, oua, apa, suc de lamaie, portocală sau mandarină, forme de jeleu. Ingrediente: 90 g mălai coaja şi sucul de la 3 portocale 250 g zahăr pudră 2 ouă 1 l apă sucul de la 1 lămâie 1 portocală sau mandarină, pentru decor 6-8 […]
Inele fripte de calamari cu orez si sos de coriandru
Inele fripte de calamari cu orez si sos de coriandru din: inele de calamari, coriandru, ardei roşii, usutroi, fulgi de sare de mare, ulei, suc de lamaie, orez Jasmine, frunze de rucola. Ingrediente: 600 g inele de calamari Pentru sos: 60 g coriandru 2 ardei roşii mari, curăţaţi şi tocaţi fin 4 căţei de usturoi, zdrobiţi cu […]
Sorbet de mango cu lamaie
Sorbet de mango cu lamaie din: mango, zhar pudra, ou, suc de lamaie. Ingrediente: 500 g mango copt 1/2 – 3/4 cană cu zahăr pudră (în funcţie de cât de dulce este mango) 1 albuş câteva picături de suc proaspăt de lămâie (opţional) Mod de preparare: Zdrobeşte pulpa de mango până obţii un piure. Pune […]
Mancare asiatica cu creveti, orez si legume
Mancare asiatica cu creveti, orez si legume din: sos teryaki, coaja si suc de lamaie, praf sau pastă wasabi, creveţi congelaţi, ulei, amestec de legume congelate (morcov, broccoli, porumb), orez Jasmine, sos de soia. Ingrediente: 4 linguri cu sos teryaki coaja rasă şi sucul de la 1 limetă 2 linguriţe cu praf sau pastă wasabi 200 g creveţi congelaţi 2 […]
Inghetata cu cocos, lemongrass si ardei iute
Inghetata cu cocos, lemongrass si ardei iute din: lapte de cocos, zahăr pudră, ardei iute roşu, frunze de limetă, lemongrass, frişcă lichidă, cremă de vanilie, biscuiţi. Ingrediente: 400 ml lapte de cocos 60 g zahăr pudră 1 ardei iute roşu, curăţat de seminţe şi tocat 6-8 frunze de limetă 10 cm lemongrass 142 ml frişcă lichidă 250 g cremă de vanilie biscuiţi, […]
Reteta zilei: Salata de paste cu rosii cherry si verdeata
Salata de paste cu rosii cherry si verdeata din: paste, spanac, rosii cherry, mozzarella, patrunjel, busuioc, parmezan, otet blsamic, ulei de masline, usturoi, sare, oregano, piper, fulgi de ardei rosu. Poate te intereseaza si: Salata de bulgur cu struguri si menta Salata cu ridichi, ceapa verde si branza Salata calda de paste cu vinete si […]
Macrou prajit cu legume si capere
Macrou prajit cu legume si capere din: ulei de măsline, macrou, ceapă roşie,cartofi, unt, capere, coja si suc de lamaie, pătrunjel. Ingrediente: 2 linguriţe cu ulei de măsline 2 file-uri de macrou, decongelate şi uscate 1 ceapă mică roşie, decojită şi tăiată în felii subţiri 250 g cartofi fierţi, feliaţi 30 g unt 1 lingură cu capere coaja rasă […]
Rulouri cu mere si scortisoara
Rulouri cu mere si scortisoara din: mere, feuilles de brick, scorţişoară, zahăr vanilat, ulei de rapiţă. Ingrediente: 3 mere 8 feuilles de brick 1/2 lingură cu scorţişoară 1 pachet de zahăr vanilat 2 linguri cu ulei de rapiţă Mod de preparare: Curăţă merele de coajă şi de seminţe şi taie-le în cuburi mici. Intr-o tigaie aderentă, sotează merele timp […]
Rata picanta cu cocos si muguri de bambus
Rata picanta cu cocos si muguri de bambus din: piept dezosat de raţă sau de pui, ulei, pastă roşie de curry, usturoi, lapte de cocos, sos de peşte, zahăr brun, suc proaspăt de lămâie, muguri de bambus, busuioc, ardei roşu, coriandru. Ingrediente: 400 g piept dezosat de raţă sau de pui 20 ml ulei 100 g pastă roşie de curry 1 căţel de usturoi, tocat 2 x […]
Salata de fructe cu migdale
Salata de fructe cu migdale din: agar-agar, zahăr pudră, lapte, esenţă de migdale, fructe proaspete sau din compot cu sirop. Ingrediente: 10 ml agar-agar 1/4 ceaşcă cu zahăr pudră 1 1/4 ceşti cu lapte 1 lingură cu esenţă de migdale fructe proaspete sau din compot, cu sirop Mod de preparare: Toarnă 2 1/2 ceşti cu apă rece într-o tigaie […]
Burger turcesc cu chipsuri de cartofi si sos chilii
Burger turcesc cu chipsuri de cartofi si sos chilii din: cartofi, ulei de măsline, carne macră tocată de curcan, pastă de curry roşu Thai, ceapă roşie, coriandru proaspăt, sare, piper, salata, mango, sos chilii dulce, suc de limeta Ingrediente: 300 g cartofi sau 1 cartof dulce, mare 1 strop de ulei de măsline 200 g carne macră tocată de curcan 1 linguriţă […]
Reteta zilei: Salata de bulgur cu struguri si menta
Salata de bulgur cu struguri si menta din: bulgur, usturoi, ceapa verde, struguri, piersica, castravete, menta, patrunjel, ulei de masline, otet de vin rosu, lamaie, sare de mare, piper, scortisoara, oregano, branza feta. Poate te intereseaza si: Salata de castraveti cu ceapa si menta Salata cu legume calite si usturoi Salata de varza rosie cu […]
Baclava cu nuca, scortisoara si lamaie
Baclava cu nuca, scortisoara si lamaie din: foi de plăcintă, nuci, scorţişoară, zahăr, unt, zahar brun, zeama de lamaie. Ingrediente: 2 pachete foi de plăcintă 500 g nuci măcinate 1 lingură scorţişoară 50 g zahăr 300 g unt topit Pentru sirop: 1 l apă 300 g zahăr brun zeama de la 1 lămâie Mod de preparare: Amesteci miezul […]
Oua intregi pentru supa
Oua intregi pentru supa din: oua. Ingrediente: oua Mod de preparare: Se folosesc în supe cu rântaş, supe de legume (măcriş, spanac), în supa cu tarhon, ca să se obţină o supă mai consistentă. înainte de servire se sparge câte un ou de persoană în supa care fierbe încet. Se fierbe până se coagulează, […]
Serbet de trandafir cu lamaie
Serbet de trandafir cu lamaie din: petale de trandafir, zahăr, lămâie, sare de lămâie, apa. Ingrediente: 200 g petale de trandafir 250 g zahăr 1/2 lămâie 0,5 g sare de lămâie 1 l apă Mod de preparare: Desfaci şi vânturi uşor petalele de trandafir pentru a îndepărta polenul, apoi le pui la fiert, 15-20 de minute, într-un […]
Perisoare de vita cu orez pentru supa
Perisoare de vita cu orez pentru supa din: carne tocată de vită, orez, ceapă prăjită, ulei, ou, sare, piper. Ingrediente: 150 g carne tocată de vită 50 g orez 1 linguriţă ceapă prăjită în ulei 1/2 ou sare piper Mod de preparare: Ingredientele se amestecă se formează perişoare mici. Se fierb în supe de legume asortate, […]
Desert cu mango, banane si lamaie
Desert cu mango, banane si lamaie din: mango, banane, păstăi cardamom, lămâi verzi, îndulcitor, frişcă lichidă, esenţă de vanilie, gelatină. Ingrediente: 2 mango, de mărime medie 2 banane 4 păstăi cardamom 2 lămâi verzi 20 g îndulcitor 200 ml frişcă lichidă 15 ml esenţă de vanilie 5 g gelatină Mod de preparare: Prepari frişca şi o dai la rece. […]
Socata cu lamaie si drojdie
Socata cu lamaie si drojdie din: flori de soc, apa, zahar, lamaie, drojdie. Ingrediente: 6 pălăriuţe flori de soc 3 l apă 500 g zahăr 1 lămâie 8 g drojdie Mod de preparare: Speli florile de soc, le usuci pe un prosop şi le pui într-un borcan. Adaugi zahărul, lămâia feliată şi apa. Acoperi amestecul […]
Perisoare cu cartofi pentru supa
Perisoare cu cartofi pentru supa din: cartofi, făină, griş, ceapă prăjită în ulei sau untură, pătrunjel, piper, ou. Ingrediente: 250 g cartofi fierţi pasaţi 2 linguri făină 1 lingură griş 2 linguri ceapă prăjită în ulei sau untură pătrunjel verde tocat mărunt piper 1/2 ou Mod de preparare: Ingredientele se frământă, se formează perişoare mici şi […]
Spuma de ciocolata cu cafea si rom
Spuma de ciocolata cu cafea si rom din: ciocolată, margarină, frişcă lichidă, cafea espresso, îndulcitor, esenţă rom, esenţă vanilie, apă, ouă, gelatina. Ingrediente: 250 g ciocolată 100 g margarină 400 ml frişcă lichidă 30 ml cafea espresso 50 g îndulcitor 15 ml esenţă rom 15 ml esenţă vanilie 1 linguriţă apă 2 ouă 10 g gelatina Mod de preparare: Pentru crema de vanilie, […]
Perisoare din chifle pentru supa
Perisoare din chifle pentru supa din: chiflă, ou, ceapă, ulei sau untură, pătrunjel verde, sare, piper, pesmet, făină. Ingrediente: 1 chiflă 1 ou întreg 1 linguriţă ceapă prăjită în 2 linguri de ulei sau 30 g untură pătrunjel verde sare piper 1 lingură pesmet 1-2 linguri făină Mod de preparare: Chifla înmuiata in apă se […]
Budinca de capsuni cu seminte de chia
Budinca de capsuni cu seminte de chia din: lapte de migdale, seminţe de chia, sirop de agave, praf de cacao crud, vanilie, căpşuni. Ingrediente: 1 ceaşcă şi jumătate de lapte de migdale 1/4 ceaşcă de seminţe de chia 3 linguri de sirop de agave 1 lingură de praf de cacao crud 1/2 lingăriţă de vanilie 1/2 ceaşcă de căpşuni, ţeliate Mod de preparare: Intr-un […]
Budinca de conopida cu telemea
Budinca de conopida cu telemea din: conopidă, oua, branza de vaci, telemea putin sarata, sare, unt, pesmet. Ingrediente: 1 conopidă 2 ouă 100 g brânză de vaci 100 g telemea puţin sărată sare Pentru tapetat: unt 3 linguri pesmet Mod de preparare: Speli bine conopida, o desfaci în bucheţele mici şi o pui la fiert […]
Prajitura cu migdale si glazura de lamaie
Prajitura cu migdale si glazura de lamaie din: migdale, nuci caju, curmale, sare, sirop de agave, suc de lămâie, coajă de lămâie. Ingrediente: 2 ceşti de migdale, înmuiate în apă 1/2 ceaşcă de nuci caju, înmuiate în apă 1 ceaşcă de curmale 1/2 linguriţă de sare 4 linguri de sirop de agave 3 linguri de suc de lămâie 1/2 linguriţă de coajă de lămâie Mod de preparare: Intr-un […]
Mancare de mazare cu rosii si marar
Mancare de mazare cu rosii si marar din: mazăre, ceapa, morcov, rosii cuburi, bulion, mărar, boia dulce, zahăr, ulei, sare, piper, rulouri de piept de pui în bacon (opţional). Ingrediente: 700 g mazăre 1 ceapă 1 morcov 1 cutie de roşii cuburi 1 lingură bulion 1 legătură mărar 1 linguriţă boia dulce 1 linguriţă zahăr 50 ml ulei sare piper […]
Placinta de nuci pecan cu sirop de artar
Placinta de nuci pecan cu sirop de artar din: făină de migdale, curmale, ulei de nucă de cocos,nuci pecan, banane, sirop de arţar sau miere, sare, apa. Ingrediente: 3 ceşti de făină de migdale 1/4 ceaşcă de curmale 1/4 ceaşcă de ulei de nucă de cocos, lichid 3/4 ceaşcă de nuci pecan, plus încă un sfert de ceaşcă pentru ornat 3/4 ceaşcă de banane […]