Retete De Mancare
Supa greceasca de lamaie cu orez
Supa greceasca de lamaie cu orez din: cuburi de supă concentrată de carne, orez, gălbenuşuri, zeama de lămâie, piper măcinat. Ingrediente: 2 cuburi de supă concentrată de carne 1 mână de orez 2 gălbenuşuri zeama de la o lămâie piper măcinat Mod de preparare: Se dizolvă cuburile de supă într-un litru de […]
Rulada de cartofi cu carne de vita si sos de rosii
Rulada de cartofi cu carne de vita si sos de rosii din: cartofi, faină, unt, ouă, carne de vită fară os, verdeaţă, sos de roşii, sare. Ingrediente: 4 kg cartofi 300 g faină 50 g unt 2 ouă 400 g carne de vită fară os 1 legătură verdeaţă 1 kg sos de roşii sare Mod de […]
Cartofi cu rosii si usturoi
Cartofi cu rosii si usturoi din: cartofi noi, ulei, roşii coapte, usturoi, mărar, sare. Ingrediente: 1 kg cartofi noi 1 ceaşcă ulei 3 roşii coapte usturoi mărar tocat sare Mod de preparare: Se curăţă cartofii de coajă, se spală în mai multe ape reci, după care se sărează puţin şi se pun să se prăjească în […]
Supa de orez cu cascaval
Supa de orez cu cascaval din: orez, unt, făină, gălbenuş, smântână, caşcaval, sare, piper măcinat. Ingrediente: 4 linguri de orez 20 g unt 1 lingură de făină 1 gălbenuş 100 ml smântână 100 g caşcaval sare piper măcinat Mod de preparare: Se fierbe orezul în 1,2 litri de apă, se adaugă rântaşul, se condimentează şi […]
Cartofi frantuzesti cu branza
Cartofi frantuzesti cu branza din: cartofi, brânză de vacă, smântână, ouă, sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 250 g brânză de vacă 250 g smântână 4 ouă fierte tari sare Mod de preparare: Se fierb cartofii în coajă, se curăţă când coaja a crăpat puţin, se taie rondele şi se pun într-o formă unsă cu unt […]
Salata cu legume calite si usturoi
Salata cu legume calite si usturoi din: vinete, ardei gras, roşii, ceapă, pătrunjel, usturoi, ulei, măsline, sare, piper. Ingrediente: 2 kg vinete 500 g ardei gras 500 g roşii 500 g ceapă 2 legături pătrunjel 50 g usturoi 250 ml ulei 200 g măsline sare piper Mod de preparare: Ceapa tăiată mărunt se căleşte în […]
Ciorba de potroace cu perisoare
Ciorba de potroace cu perisoare din: măruntaie de pui, untură, morcov, pătrunjel, făină, pătrunjel verde, sare, ouă, ficăţei de pui, untură, pesmet, piper măcinat. Ingrediente: măruntaiele de la 2 pui 60 g untură 1 morcov 1 pătrunjel 20 g făină 1 legătură de pătrunjel verde sare Pentru perişoare: 2 ouă 2 ficăţei de pui 30 g […]
Sos de legume cu unt si verdeata
Sos de legume cu unt si verdeata din: zeamă de supă de carne, morcovi, pătrunjel rădăcină, păstâmac, ţelină, unt, faină, verdeaţă, foi de dafin. Ingrediente: 1,5 1 zeamă de supă de came, gata preparată 300 g morcovi 250 g pătrunjel rădăcină 200 g păstâmac 50 g ţelină 50 g unt 100 g faină 1 legătură […]
Crema de fructe cu ou si lapte
Crema de fructe cu ou si lapte din: lapte, ouă, fructe (căpşuni, fragi, zmeură, vişine), tablete zaharină. Ingrediente: 200 ml lapte 2 ouă 100 g fructe (căpşuni, fragi, zmeură, vişine) 2 tablete zaharină Mod de preparare: Se dă în clocot laptele, se răcoreşte şi se adaugă treptat în ouăle bătute spumă. Compoziţia se pune pe […]
Mancare de dovlecel cu smantana si verdeata
Mancare de dovlecel cu smantana si verdeata din: dovlecei, smântână, unt, verdeaţă, făină, sare. Ingrediente: 2 dovlecei mari 1 cană smântână 1 lingură unt verdeaţă tocată 1 lingură făină sare Mod de preparare: Se curăţă dovleceii de coaja albă, se spală şi se dau pe râzătoare după ce s-au scobit seminţele. Se pun într-o cratiţă cu […]
Jeleu din cafea de ghinda
Jeleu din cafea de ghinda din: cafea de ghindă, zahăr, amidon de cartofi. Ingrediente: 100 g cafea de ghindă 150 g zahăr 100 g amidon de cartofi Mod de preparare: Cafeaua se pune la fiert cu apă rece. Se lasă să fiarbă 5-6 minute şi se strecoară. In cafeaua fiartă şi strecurată, se adaugă zahărul […]
Rosii umplute cu svaiter
Rosii umplute cu svaiter din: roşii, şvaiţer, unt, gălbenuş, sare, piper. Ingrediente: 8 roşii mijlocii 200 g şvaiţer 2 linguri unt 1 gălbenuş sare piper Mod de preparare: Se spală roşiile, se golesc de miez şi se lasă să se scurgă câteva minute. Se dă şvaiţerul pe râzătoare, se amestecă cu puţin miez de […]
Supa de usturoi ceheasca
Supa de usturoi ceheasca din: zeamă de cartofi fierţi, pâine de secară, usturoi, ulei. Ingrediente: 1,2 litri zeamă de cartofi fierţi 4 felii de pâine de secară 4 căţei mai mici de usturoi 1 lingură de ulei Mod de preparare: Se prăjesc cuburile de pâine în ulei şi se aşază în farfurii, în fiecare […]
Gulas de vita cu ceapa rosie
Gulas de vita cu ceapa rosie din: carne macră de vită, untură, ceapă roşie, boia de ardei, cartofi, sare, ou, făină. Ingrediente: 300 g carne macră de vită 60 g untură 100 g ceapă roşie 1 linguriţă de boia de ardei 1 kg cartofi sare Pentru găluşte: 1 ou 150 g făină Mod de preparare: […]
Reteta zilei: Rulouri de pui umplute, invelite in prosciutto
Rulouri de pui umplute, invelite in prosciutto din: rosii uscate, piept de pui, sare, piper, maioneza, busuioc, prosciutto, ulei de masline, sos de rosii. Poate te intereseaza si: Copane de pui cu sos, la cuptor Rulouri de pui cu rosii, prosciutto si cascaval Rulada de pui cu broccoli si tarhon Ingrediente: 4 jumatati de rosii […]
Ciorba de crap cu smantana
Ciorba de crap cu smantana din: crap, unt, ceapă, făină, sare, piper măcinat, foaie de dafin, pătrunjel verde, smântână, gălbenuş, crochete de pâine. Ingrediente: 500 g felii de crap 1 linguriţă de unt 1 linguriţă de ceapă răzuită 2 linguri de făină sare piper măcinat 1 foaie de dafin 1 legătură de pătrunjel verde […]
Cartofi natur cu verdeata
Cartofi natur cu verdeata din: cartofi, 2 legături verdeaţă, sare. Ingrediente: 1,5 kg cartofi 2 legături verdeaţă sare Mod de preparare: Cartofii, curăţaţi, tăiaţi în cuburi potrivit de mari şi spălaţi în mai multe rânduri de apă, se pun la fiert în apă clocotită cu foarte puţină sare. La servire, se presară verdeaţă tăiată mărunt. […]
Rulouri de malai cu branza
Rulouri de malai cu branza din: mălai, griş, ulei, ouă, brânză dulce de vacă, lapte, pesmet. Ingrediente: 250 g mălai 250 g griş 300 ml ulei 2 ouă 200 g brânză dulce de vacă 1,5 l lapte 100 g pesmet Mod de preparare: In laptele diluat cu apă şi. clocotind, se adaugă mălaiul şi grişul […]
Salata de castraveti cu lamaie si marar
Salata de castraveti cu lamaie si marar din: castraveţi, ulei, zeamă de lămâie, mărar, sare. Ingrediente: 500 g castraveţi 100 ml ulei 100 ml zeamă de lămâie 2 legături mărar sare Mod de preparare: Castraveţii curăţaţi şi tăiaţi felii se aşează în salatieră, se stropesc cu ulei şi zeama de lămâie, se sărează şi se […]
Sufleu de peste alb in aburi
Sufleu de peste alb in aburi din: şalău, lapte, ouă, faină, unt. Ingrediente: 1,5 kg şalău 300 ml lapte 2 ouă 50 g faină 50 g unt Mod de preparare: Se pune la fiert peştele în apă rece. Se lasă apoi să se răcească în propria supă, se curăţă de piele şi de oase şi […]
Reteta zilei: Salata de varza rosie cu morcov si mar
Salata de varza rosie cu morcov si mar din: maioneza, iaurt, otet de cidru de mere, miere, sare, varza rosie, morcov, mar, stafide. Poate te intereseaza si: Salata de cruditati cu oua si lamaie Salata de rosii cu mere si marar Salata de pui la rotisor cu legume Ingrediente: ⅓ ceașcă maioneza ⅓ ceasca iaurt […]
Supa-crema de dovleac cu chimen si sos de soia
Supa-crema de dovleac cu chimen si sos de soia din: dovleac, ceapă, făină de orez, pătrunjel verde, sos de soia, curry, chimen măcinat, ulei, apă, sare. Ingrediente: 250 g dovleac 1 ceapă 1 lingură de făină de orez 1 legătură de pătrunjel verde 1 lingură de sos de soia 1 linguriţă de curry 1 linguriţă de […]
Spaghete cu mac
Spaghete cu mac din: spaghete, mac, margarină, zahăr, sare. Ingrediente: 750 g spaghete 100 g mac 150 g margarină 200 g zahăr sare Mod de preparare: Spaghetele se pun la fiert în apă clocotită cu sare. Se fierb întregi în proporţie de 75-80%, apoi se spală cu apă fiartă şi’ se sotează în […]
Crema de lapte cu ou si vanilie
Crema de lapte cu ou si vanilie din: lapte, gălbenuşuri, vanilie, tablete zaharină. Ingrediente: 175 ml lapte 2 gălbenuşuri vanilie 2 tablete zaharină Mod de preparare: Se dă în clocot laptele adăugându-se smântână, vanilia şi zaharina. Se freacă bine gălbenuşurile şi se încorporează laptele, turnat treptat, nu prea fierbinte, amestecând continuu. Compoziţia se pune […]
How to make Singapore Sling Cocktail (VIDEO)
Singapore Sling Cocktail: How to make Singapore Sling Cocktail
Conopida cu oua si pesmet
Conopida cu oua si pesmet din: conopidă, ouă, pesmet, unt, sare. Ingrediente: 1 conopidă mare 2 ouă 3 linguri pesmet 1 lingură unt sare Mod de preparare: Se desface conopida în bucheţele şi se pune la fiert în apă cu sare, care clocoteşte. Se scoate după un sfert de oră, se trece fiecare bucheţel prin […]
9 Deserturi racoroase
Deserturi racoroase: Sabayon cu inghetata Sabayon cu inghetata din: gălbenuşuri, zahăr pudră, smântână, lichior de cireşe, inghetata. Ingrediente: 4 gălbenuşuri 100 g zahăr pudră 100 ml smântână 100 ml lichior de cireşe Ingrediente pentru servit: îngheţată, după gust Mod de preparare: Se amestecă gălbenuşurile cu zahărul într-o cratiţă cu fund dublu. Apoi, compoziţia se pune la bain-marie si se amestecă […]
Spanac cu vin alb si scortisoara
Spanac cu vin alb si scortisoara din: spanac, unt, supă de carne, ouă, scorţişoară, vin alb, sare. Ingrediente: 1 kg spanac 2 linguri unt 1 cană supă de carne 4 ouă fierte tari puţină scorţişoară 1 păhărel vin alb sare Mod de preparare: Se alege spanacul şi se spală în mai multe ape, apoi se […]
Crema de lapte cu portocale
Crema de lapte cu portocale din: lapte, ouă, suc proaspăt de portocale, coajă rasă de portocală, tablete zaharină. Ingrediente: 200 ml lapte 2 ouă suc proaspăt de portocale coajă rasă de portocală 2 tablete zaharină Mod de preparare: Se dă în clocot laptele, se răcoreşte puţin şi se adaugă treptat într-un amestec obţinut din ouăle […]
Cocktailuri simple de vara
Cocktailuri simple de vara: Cocktail Aperol cu busuioc şi căpşuni O reteta simpla de Cocktail Aperol cu busuioc şi căpşuni din: busuioc, apa, aperol, limonada si capsuni. Ingrediente: o legătură mică de busuioc 500ml apă 500ml de Aperol 1,5 litri de limonadă 200g de căpşuni Mod de preparare: Cu o noapte înainte, se mixează […]
Crema de cafea cu frisca si gelatina
Crema de cafea cu frisca si gelatina din: smântână, cafea măcinată, surogat de cafea, gălbenuşuri, gelatină, comprimate zaharină, frişcă. Ingrediente: 250 g smântână 12 cafea măcinată 20 g surogat de cafea 10 gălbenuşuri 50 g gelatină 15 comprimate zaharină 300 g frişcă Mod de preparare: Din cafea şi surogat se pregăteşte o infuzie. […]
Omleta la cuptor cu branza si verdeata
Omleta la cuptor cu branza si verdeata din: ouă, brânză telemea, unt, verdeaţă. Ingrediente: 20 ouă 170 g brânză telemea 100 g unt 1 legătură verdeaţă Mod de preparare: Se bat ouăle cu puţină sare şi se toarnă în tava bine unsă şi încălzită. Se presară apoi brânza rasă şi se dă totul la […]
Compot de iarna din pere
Compot de iarna din pere din: pere, zahăr tos. Ingrediente: 1 kg pere 500 g zahăr tos Mod de preparare: Perele se spală bine, se curăţă-de coajă şi se elimină sâmburii şi părţile tari. Se taie cubuleţe. Se pun în borcane şi se toarnă deasupra un sirop simplu, dintr-un litru de apă rece în […]
Crema de branza dulce cu ulei de parafina
Crema de branza dulce cu ulei de parafina din: brânză dulce de vacă, lapte smântânit, comprimate zaharină, coajă de lămâie, ulei de parafrnă. Ingrediente: 2 kg brânză dulce de vacă 600 ml lapte smântânit 20 comprimate zaharină 25 g coajă de lămâie 50 ml ulei de parafrnă Mod de preparare: Se dă brânza de […]
Conopida poloneza cu ou si verdeata
Conopida poloneza cu ou si verdeata din: conopidă, franzelă, unt, ouă, verdeaţă, lămâie, sare. Ingrediente: 1 conopidă mare 2 felii franzelă 100 g unt 4 ouă fierte tari verdeaţă tocată 1/2 lămâie sare Mod de preparare: Se desface conopida în bucheţele, se spală şi se fierbe un sfert de oră în apă cu sare. Se […]
Crema de migdale cu vanilie si gelatina
Crema de migdale cu vanilie si gelatina din: migdale, smântână, ou, vanilie, foi gelatină, tablete zaharină. Ingrediente: 20 g migdale, măcinate 50 g smântână 1 ou vanilie 2 foi gelatină 2 tablete zaharină Mod de preparare: Smântână cu apa şi gălbenuşul se bat într-un vas, în bain-marie; până se îngroaşă. Se ia vasul de pe […]
Cum se prepara Salată cu ton, avocado și fasole roșie (VIDEO)
Salată cu ton, avocado și fasole roșie: Cum se prepara Salată cu ton, avocado și fasole roșie: Pofta buna!
Crema de nuci cu lapte si gelatina
Crema de nuci cu lapte si gelatina din: nuci, ou, lapte, smântână, foi gelatină, coaja de lămâie, zahăr. Ingrediente: 60 g nuci 1 ou 125 ml lapte 25 g smântână 2 foi gelatină coaja rasă de la o jumătate de lămâie 2 linguri zahăr Mod de preparare: Se înfierbântă laptele, se ia de […]
Rosii umplute cu oua si verdeata
Rosii umplute cu oua si verdeata din: roşii, ouă, pâine, verdeaţă, lapte, ceapă, pesmet, unt, sare, piper măcinat. Ingrediente: 10 roşii 5 ouă fierte tari 1 felie pâine verdeaţă tocată 1 ceaşcă lapte 1 ceapă mica 1 lingură pesmet 1 lingură unt sare piper măcinat Mod de preparare: Se spală roşiile şi se, golesc de […]
Supa de fasole boabe cu boia si tarhon
Supa de fasole boabe cu boia si tarhon din: fasole uscată boabe, ulei sau untură, făină, morcov, pătrunjel rădăcină, ceapă, smântână, boia, oţet, zahăr, sare, dafin, tarhon. Ingrediente: 200 g fasole uscată boabe 1 1/2 linguri ulei sau 20 g untură 20 g făină 1 morcov 1 pătrunjel rădăcină o ceapă mică 100g smântâna boia […]
Crema de unt cu lapte si ou
Crema de unt cu lapte si ou din: lapte, ouă, unt, tablete zaharină. Ingrediente: 100 ml lapte 2 ouă 50 g unt 2 tablete zaharină Mod de preparare: In bain-marie, la foc foarte mic, se fierbe laptele, în care s-au adăugat ouăle frecate energic înainte, lăsându-se până se îngroaşă şi se adaugă zaharina […]
Compot pentru iarna din cirese
Compot pentru iarna din cirese din: cireşe, zahăr tos. Ingrediente: 1 kg cireşe 500 g zahăr tos Mod de preparare: Cireşele se spală bine, se curăţă de codiţe şi sâmburii. Se pun în borcane şi se toarnă deasupra un sirop simplu, dintr-un litru de apă rece în care s-a dizolvat zahărul. Se […]
Spanac cu smantana si lapte
Spanac cu smantana si lapte din: spanac, smântână, unt, lapte, sare. Ingrediente: 1 kg spanac 1 pahar smântână 1 lingură unt 1 ceaşcă lapte sare Mod de preparare: Se curăţă spanacul, se spală în mai multe ape reci si se pune să fiarbă în apă care clocoteşte. Se fierbe 5 minute, după care se […]
Supa de mazare cu fulgi de orz
Supa de mazare cu fulgi de orz din: mazăre, ceapă, fulgi de orz, pătrunjel verde, boia de ardei, piper negru, tarhon, curcuma, ulei, apă, sare. Ingrediente: 300 g mazăre 1 ceapă 2 linguri de fulgi de orz 1 legătură de pătrunjel verde 1 linguriţă de boia de ardei 1/2 linguriţă de piper negru 1 linguriţă […]
8 Deserturi racoroase
Deserturi racoroase: Inghetata cu caise fierte si migdale Inghetata cu caise fierte si migdale din: apa, zahar, caise, extract de migdale, inghetata de migdale sau vanilie cu un continut redus de grasimi, migdale. Ingrediente: 2 cesti de apa 2/3 ceasca de zahar 700 g de caise (aproximativ 15 bucati), taiate in jumatate si fara samburi un […]
Sos de rosii cu verdeata
Sos de rosii cu verdeata din: faină, roşii proaspete sau bulion pastă, verdeaţă, supă de legume, unt, sare. Ingrediente: 250 g faină 1 kg roşii proaspete sau 100 g bulion pastă 2 legături verdeaţă 2,5 l supă de legume 200 g unt sare Mod de preparare: Se zdrobesc mai întâi roşiile cu puţină sare şi […]
Supa de mazare cu crenvursti
Supa de mazare cu crenvursti din: mazăre galbenă uscată, ulei sau untură, făină, ceapă, sare, găluşte, crenvurşti sau polonezi. Ingrediente: 200 g mazăre galbenă uscată 1 1/2 linguri ulei sau 20 g untură 20 g făină ceapă sare găluşte crenvurşti sau polonezi Mod de preparare: Se prepară asemănător cu cea de fasole boabe, se drege cu […]
Reteta zilei: Chiftelute la gratar
Chiftelute la gratar din: vita, porc, ceapa rosie, usturoi, praf de chili, boia de ardei, sare, zahar brun, chimen, piper negru, praf de mustar, ou, sos barbeque, chifle, ceapa prajita. Poate te intereseaza si: Chiftelute de pui cu sos de rosii si paste Sandwich-uri calde cu chiftelute de curcan Chiftelute de curcan cu sos de […]
Supa de oua cu smantana
Supa de oua cu smantana din: ulei sau untură, făină, ceapă, boia, foi de dafin, smântână, oţet, sare, ouă. Ingrediente: 1 1/2 linguri ulei sau 20 g untură 20 g făină 1 ceapă mică rasă boia foi de dafin 100 g smântână oţet sare 4 ouă întregi Mod de preparare: Se pregăteşte rântaş de culoare mai […]
Crema de nes cu smantana
Crema de nes cu smantana din: smântână, gălbenuşuri, unt, nes, tablete zaharină. Ingrediente: 100 g smântână 2 gălbenuşuri 20 g unt 10 g nes 2 tablete zaharină Mod de preparare: Gălbenuşurile se freacă bine cu smântână şi se lasă la foc foarte mic, în bain- marie, până ce începe să se îngroaşe. […]
Conopida cu sos de rosii si cascaval
Conopida cu sos de rosii si cascaval din: conopidă, suc de roşii, caşcaval, unt sau ulei, sare. Ingrediente: 1 conopidă 1 cană suc de roşii 100 g caşcaval 2 linguri unt sau 1 ceaşcă ulei sare Mod de preparare: Se desface conopida în bucheţele, se spală şi se fierbe în apă cu sare, care clocoteşte. […]
How to make Raspberry and Lemon Cheesecake (VIDEO)
Raspberry and Lemon Cheesecake: How to make Raspberry and Lemon Cheesecake:
Supa de legume cu chimen si cuisoare
Supa de legume cu chimen si cuisoare din: cuburi de supă, roşie, ardei, boabe de piper, chimen, dafin, nucşoară, cuişoare. Ingrediente: 2 cuburi de supă 1 roşie 1 ardei câteva boabe de piper puţin chimen 1 frunzuliţă de dafin puţină nucşoară 2-3 cuişoare Mod de preparare: Roşia, ardeiul şi condimentele se leagă într-un tifon şi se […]
Reteta zilei: Frigarui de porc cu legume
Frigarui de porc cu legume din: usturoi, ghimbir, sos de soia, ulei, miere, carne de porc, ceapa, ardei gras, ananas, sare, piper, coriandru, sos sriracha. Poate te intereseaza si: Frigarui de pui cu praz Frigarui de creveti Frigarui din pulpe de pui Ingrediente marinată: 2 catei de usturoi, tocat 1 bucatica ghimbir proaspat, ras 2 […]
Supa de vita cu zarzavat
Supa de vita cu zarzavat din: carne de vită, zarzavat, ceapă, sare, găluşte, oua(opţional). Ingrediente: 500 g carne de vită 1 legătură de zarzavat ceapă sare găluşte 4 gălbenuşuri (opţional) Mod de preparare: Se macină carnea împreună cu zarzavatul şi se pune la fiert în 1,5 litri de apă, împreună cu condimentele. Se fierbe […]
Sote de morcovi cu lamaie
Sote de morcovi cu lamaie din: morcovi, margarină, zahăr, lămâie, sare. Ingrediente: 2 kg morcovi 100 g margarină 100 g zahăr 100 g lămâie sare Mod de preparare: Se taie morcovii în lungime, de mărimea şi grosimea beţelor de chibrit. Se pun la fiert înăbuşit, cu margarina topită. Se mai adaugă treptat şi puţină […]
Conopida cu ulei si sare
Conopida cu ulei si sare din: conopidă, ulei, sare. Ingrediente: 3 kg conopidă 100 ml ulei sare Mod de preparare: Conopida se pune la fiert în apă clocotită şi cu vasul acoperit. După fierbere, se scurge apa, fără a se răci, şi se împart porţiile peste care se toarnă ulei cald şi se […]
Supa de vita cu ardei si rosii
Supa de vita cu ardei si rosii din: rasol de vită, zarzavat pentru supă, ulei, ardei, roşii, varză albă, cartofi, smântână, sare, piper boabe. Ingrediente: 500 g rasol de vită 1 legătură de zarzavat pentru supă 2 linguri de ulei 2 ardei 2 roşii 1 varză mică albă 500 g cartofi smântână sare piper boabe […]
Spanac cu rinichi
Spanac cu rinichi din: spanac, rinichi de viţel sau de porc, vin, verdeaţă tocată, unt, lapte, lămâie, sare. Ingrediente: 1 kg spanac 500 g rinichi de viţel sau de porc 1 pahar vin verdeaţă tocată 2 linguri unt 1 ceaşcă lapte 3-4 felii lămâie sare Mod de preparare: Se spală spanacul, se clocoteşte 5 minute […]
Compot dietetic de prune
Compot dietetic de prune din: prune, apa. Ingrediente: 1 kg prune Mod de preparare: Fructele se spală, se curăţă de sâmburi, se desfac în jumătăţi şi se aşează cu grijă în borcane de sticlă. Se toarnă deasupra un litru de apă rece, se etanşează borcanul şi se pune la fiert, în bain-marie, […]
Crema venetiana cu rom
Crema venetiana cu rom din: lapte, oua, rom, tablete zaharină. Ingrediente: 175 ml lapte 2 gălbenuşuri 2 albuşuri rom 2 tablete zaharină Mod de preparare: Se dă în clocot laptele, se răcoreşte şi se adaugă treptat în gălbenuşurile bătute spumă. Compoziţia se pune pe plită, la foc foarte mic, în bain-marie, aromatizându:se cu rom. […]
Gulas secuiesc cu varza murata
Gulas secuiesc cu varza murata din: carne macră de vită, ceapă, ulei, varză murată, orez, smântână, sare, boia de ardei,usturoi, chimen. Ingrediente: 400 g carne macră de vită 1 ceapă 1 lingură de ulei 250 g varză murată 30 g orez 100 ml smântâna sare 1 lingură de boia de ardei 1 căţel de usturoi […]
Salata vinegreta cu varza acra si castraveti
Salata vinegreta cu varza acra si castraveti din: sfeclă roşie, morcovi, cartofi, ceapă, castraveţi muraţi, varză acră (murată), ulei, oţet, zahăr. Ingrediente: 620 g sfeclă roşie 620 g morcovi 800 g cartofi 250 g ceapă 1 kg castraveţi muraţi 300 g varză acră (murată) 100 ml ulei 30 ml oţet de 9° 20 g zahăr Mod […]
Supa de orez brun cu ghimbir si sos de soia
Supa de orez brun cu ghimbir si sos de soia din: orez brun, morcovi, pătrunjel, gogoşar, mere, ceapă, sos de soia, ghimbir ras, ulei, apă, sare. Ingrediente: 100 g orez brun 2 morcovi 1 fir de pătrunjel cu tot cu frunze 1 gogoşar 2 mere 1 ceapă 1 lingură de sos de soia 1 linguriţă […]
Salata vinegreta cu sfecla si morcovi
Salata vinegreta cu sfecla si morcovi din: sfeclă roşie, morcovi, cartofi, ulei, oţet de 9°, zahar. Ingrediente: 600 g sfeclă roşie 600 g morcovi 800 g cartofi 100 ml ulei 30 ml oţet de 9° 20 g zahar Mod de preparare: Morcovii curăţaţi, sfecla şi cartofii în coajă se fierb separat. Când s-au răcit, se curăţă […]
Salata vranceana cu fasole alba si fulgi de porumb
Salata vranceana cu fasole alba si fulgi de porumb din: fasole albă, ceapă, oţet, ulei, fulgi de porumb, mărar, sare. Ingrediente: 1 kg fasole albă 500 g ceapă 75 ml oţet 150 ml ulei 200 g fulgi de porumb 2 legături mărar sare Mod de preparare: Fasolea fiartă se limpezeşte cu apă rece. La fel şi […]
Sarmale de legume cu smantana
Sarmale de legume cu smantana din: varză dulce, morcovi, orez, ceapă, verdeaţă, ouă, unt, smântână, faină, sare. Ingrediente: 2 kg varză dulce 750 g morcovi 150 g orez 200 g ceapă 2 legături verdeaţă 3 ouă 100 g unt 200 g smântână 50 g faină sare Mod de preparare: Varza fară cotor se opăreşte în […]
Supa cu galuste de mamaliga si boia
Supa cu galuste de mamaliga si boia din: făină de mălai, amidon alimentar, ceapă, pătrunjel verde, boia de ardei, ulei, apă, sare. Ingrediente: 1/2 kg făină de mălai 1 lingură de amidon alimentar 1 ceapă mică 1 legătură de pătrunjel verde 1 linguriţă de boia de ardei 1 lingură de ulei 1 l apă sare […]
How to make Chilli Chicken With Ginger and Coriander (VIDEO)
Chilli Chicken With Ginger and Coriander: How to make Chilli Chicken With Ginger and Coriander: Pofta buna!
Supa de varza murata cu cartofi
Supa de varza murata cu cartofi din: cartofi mijlocii, varză murată, făină de grâu integrală, boia de ardei, piper alb, foi de dafin, unt prăjit, apă, sare. Ingrediente: 4 cartofi mijlocii 300 g varză murată tăiată mărunt 1 lingură de făină de grâu integrală 1 linguriţă de boia de ardei 1/2 linguriţă (pentru cafea) de […]
Supa de cartofi cu iaurt si sofran
Supa de cartofi cu iaurt si sofran din: varză, ceapă, morcov cu tot cu frunze, pătrunjel , pastă de roşii, iaurt, şofran, piper alb, boia de ardei, ulei, apă, sare. Ingrediente: 250 g varză 1 ceapă 1 morcov cu tot cu frunze 1 fir de pătrunjel cu tot cu frunze 1 lingură de pastă de […]
7 Deserturi racoroase
Deserturi racoroase: Desert cu inghetata de zmeura si branzica de casa Desert cu inghetata de zmeura si branzica de casa din: brânzică de casă, smântână, zahăr, zmeură congelată, pahare de plastic, beţişoare de îngheţată din lemn. Ingrediente: 250 g brânzică de casă 150 g smântână 250 g zahăr 150 g zmeură congelată 4 pahare de plastic 4 beţişoare de […]
Supa de broccoli cu fulgi de ovaz
Supa de broccoli cu fulgi de ovaz din: broccoli, pătrunjel, morcov, ceapă, pătrunjel verde, fulgi de ovăz, piper alb, ulei, apă, sare. Ingrediente: 300 g broccoli 2 fire mijlocii de pătrunjel 1 morcov 1 ceapă mică 1 legătură de pătrunjel verde 2 linguri fulgi de ovăz 1/2 linguriţă piper alb 1 lingură de ulei 1 […]
Salata de creier cu sos de lamaie
Salata de creier cu sos de lamaie din: creier, ulei, lămâie, verdeaţă, oţet de 9°, sare. Ingrediente: 1,5 kg creier 200 ml ulei 200 g lămâie 2 legături verdeaţă 25 ml oţet de 9° sare Mod de preparare: Creierul, curăţat bine de sânge şi pieliţă, se pune la fiert în, apă clocotită cu puţină sare […]
Supa de gulii cu galuste
Supa de gulii cu galuste din: gulii, ulei sau untură, făină, smântână, pătrunjel verde, sare sau concentrat pentru supe, orez sau găluşte. Ingrediente: 400 g gulii 2 linguri ulei său 30 g untură 30 g făină 100 ml smântână 1 legătură pătrunjel verde sare sau concentrat pentru supe orez sau găluşte Mod de preparare: Guliile […]
15 Retete de Cocktailuri Alcoolice
Retete de Cocktailuri Alcoolice: Cocktail Froot Loop O reteta simpla de Cocktail Froot Loop din: votca, calvados, rom alb, suc de ananas, ananas si cirese. Ingrediente: 3 cl votca 3 cl Calvados 3 cl rom alb 15 cl suc de ananas o bucata de ananas cirese Mod de preparare: Mixam bine ingredientele […]
Supa de macris cu oua si crutoane
Supa de macris cu oua si crutoane din: măcriş, ulei sau untură, făină, smântână, zahăr, ouă, sare, crutoane de pâine prăjită. Ingrediente: 150-200 g măcriş 2 linguri ulei sau 30 g untură 1 lingură făină 100 ml smântână puţin zahăr 4 ouă întregi sare crutoane de pâine prăjită Mod de preparare: Măcrişul se curăţă de […]
Reteta zilei: Quinoa cu sparanghel si aroma de usturoi
Quinoa cu sparanghel si aroma de usturoi din: ulei, seminte de chimen, ceapa, usturoi, sparanghel, sare, turmeric, quinoa, apa, coriandru. Poate te intereseaza si: Quinoa cu tofu si broccoli Frunze de salata umplute cu quinoa, rosii si ardei gras Lasagna cu pui, quinoa si spanac Ingrediente: 2 lingurite ulei 1/2 lingurita semințe de chimen 1/2 […]
Cum se prepara Friptura cu legume la cuptor (VIDEO)
Friptura cu legume la cuptor: Cum se prepara Friptura cu legume la cuptor: Pofta buna!
6 Deserturi racoroase
Deserturi racoroase: Desert de inghetata cu portocale si fructe de padure Desert de inghetata cu portocale si fructe de padure din: căpşune, afine, zmeură, coacăze roşii, zeamă de portocale, fructoză, smântână lichidă pentru frişcă, zahăr, lapte, zeamă de lămâie. Ingrediente pentru blatul de îngheţată de la bază: 500 g căpşune şi afine 4 linguri zeamă de portocale proaspăt stoarse 130 g fructoză 400 ml […]
Salata cu morcov, telina si mere
Salata cu morcov, telina si mere din: morcovi, ţelină, mere, ulei, zeamă de lămâie, sare. Ingrediente: 750 g morcovi 750 g ţelină 300 g mere 200 ml ulei 100 ml zeamă de lămâie sare Mod de preparare: Morcovii, ţelina şi merele curăţate se taie julien, se. stropesc cu ulei şi zeamă de lămâie, se […]
Supa-crema de sparanghel cu smantana
Supa-crema de sparanghel cu smantana din: apă în care a fiert sparanghel, unt, făină, smântână, ou, sare. Ingrediente: 1 1/2 l apă în care a fiert sparanghel 50 g unt 2 linguri făină 100 ml smântână 1 gălbenuş de ou sare Mod de preparare: Se prepară atunci când s-a fiert sparanghel şi se […]
Reteta zilei: Salata de spanac cu pepene si ceapa rosie
Salata de spanac cu pepene si ceapa rosie din: spanac, pepene rosu, ceapa rosie, branza feta, busuioc, ulei de masline, otet balsamic, sare de mare. Poate te intereseaza si: Salata de rosii cu busuioc, patrunjel si marar Salata de paste cu rosii cherry si bacon Salata de calcan cu sparanghel si alune Ingrediente: 4 căni […]
Salata de cruditati cu oua si lamaie
Salata de cruditati cu oua si lamaie din: roşii, castraveţi, ceapă, ardei gras, lămâie, ulei, ouă. Ingrediente: 1 kg roşii 1 kg castraveţi 250 g ceapă 500 g ardei gras 200 g lămâie 100 ml ulei 3 ouă Mod de preparare: Roşiile şi castraveţii, curăţaţi, se taie felii, ceapa se taie de asemenea în felii […]
Supa de mazare verde cu lapte
Supa de mazare verde cu lapte din: mazăre păstăi, ulei sau untură, făină, lapte, sare, pătrunjel verde, zahăr cubic. Ingredienete: 600-800 g mazăre păstăi 1 1/2 linguri ulei sau 20 g untură 20 g făină 100 g lapte sare 1 legătură pătrunjel verde 2 bucăţi zahăr cubic Mod de preparare: Mazărea verde curăţată se căleşte […]
Salata cu rosii castraveti si marar
Salata cu rosii castraveti si marar din: castraveţi verzi, roşii, ulei, suc de lămâie, mărar, sare. Ingrediente: 900 g castraveţi verzi 800 g roşii 150 ml ulei 150 ml suc de lămâie 1 legătură mărar sare Mod de preparare: Castraveţii curăţaţi şi tăiaţi felii subţiri se aşează în salatieră. Deasupra se aşează feliile de roşii, […]
Supa de varza creata cu smantana si usturoi
Supa de varza creata cu smantana si usturoi din: varză creaţă, ulei sau untură, făină, smântână, sare, piper măcinat sau boia, usturoi. Ingrediente: 400 g varză creaţă 1 1/2 linguri ulei sau 20 g untura 20 g făină 100 ml smântână sare piper măcinat sau boia 1 căţel usturoi Mod de preparare: Varza creaţă spălată […]
5 Deserturi racoroase
Deserturi racoroase: Inghetata de vanilie cu migdale, nuci si alune Inghetata de vanilie cu migdale, nuci si alune din: migdale, nuci, alune, zahar, oua, lapte, baton vanilie, frisca, sirop de ciocolata. Ingrediente: 50 g migdale 100 g nuci 100 g alune 100 g zahăr Pentru îngheţată de vanilie: 6 ouă 350 g zahăr 1 l […]
Salata de varza cu ridichi negre
Salata de varza cu ridichi negre din: varză acră proaspătă, ridichi negre (de lună), ţelină, oţet de 9°, ulei, smântână, verdeaţă, sare. Ingrediente: 2,5 kg varză acră proaspătă 1 kg ridichi negre (de lună) 400 g ţelină 50 ml oţet de 9° 50 ml ulei 250 g smântână 2 legături verdeaţă sare Mod de preparare: Varza […]
Supa ungureasca de fasole cu orz
Supa ungureasca de fasole cu orz din: fasole uscată, orz, morcov, pătrunjel, ardei gras, roşie, chimen măcinat, curcuma, foi de dafin, boia de ardei, ulei, apă, sare. Ingrediente: 300 ml fasole uscată 2 linguri de orz 1 morcov 1 fir de pătrunjel cu tot cu frunze 1 ardei gras 1 roşie 1 linguriţă chimen măcinat […]
Cum se prepara Salată cu halloumi și dressing de busuioc (VIDEO)
Salată cu halloumi și dressing de busuioc: Cum se prepara Salată cu halloumi și dressing de busuioc: Pofta buna!
Supa de bureti cu smantana
Supa de bureti cu smantana din: bureţi, unt, făină, ceapă, morcovi şi rădăcină de pătrunjel, pătrunjel verde, smântână, piper măcinat, orez, sare. Ingrediente: 200 g bureţi 50 g unt 20 g făină 1 ceapă mică 1-2 fire morcovi şi rădăcină de pătrunjel pătrunjel verde 100 ml smântână piper măcinat 40 g orez sare Mod de […]
4 Deserturi racoroase
Deserturi racoroase: Tarta cu mere si inghetata de scortisoara Tarta cu mere si inghetata de scortisoara din: aluat de foitaj, zahar, mere, unt, lapte, baton de scortisoara, oua, frisca. Ingrediente: 400 g aluat de foitaj 200 g zahăr 4 mere 50 g unt Pentru îngheţată de scorţişoară: 225 ml lapte 1 baton de scorţişoară 3 gălbenuşuri […]
Spanac florentin cu rosii si cascaval
Spanac florentin cu rosii si cascaval din: spanac, unt, smântână, caşcaval, roşii decojite, sare. Ingrediente: 1 kg spanac 2 linguri unt 2 linguri smântână 2 linguri caşcaval ras 4 roşii decojite sare Mod de preparare: Se curăţă spanacul, se spală în multe ape reci şi se toacă mărunt. Se pune într-o cratiţă emailată împreună cu […]
Salata de vinete cu ceapa si rosii
Salata de vinete cu ceapa si rosii din: vinete proaspete, ceapă uscată, morcovi, ulei, roşii, sare. Ingrediente: 1,8 kg vinete proaspete 400 g ceapă uscată 200 g morcovi 250 ml ulei 750 g roşii sare Mod de preparare: Vinetele se coc la foc iute, se curăţă de coajă în stare fierbinte şi se aşează pe un fund […]
Supa de vita cu chimen si cuisoare
Supa de vita cu chimen si cuisoare din: rasol de vită, oase pentru supă, zarzavat, morcovi, rădăcină de pătrunjel, gulii, ţelină, ceapă, varză creaţă, ardei, roşii, cartof, sare, boabe de piper, chimen, dafin, cuişoare. Ingrediente: 1 kg rasol de vită 300 g oase pentru supă 500 g zarzavat morcovi rădăcină de pătrunjel gulii ţelină ceapă puţină […]
Cum se prepara Desert cu scorțișoară și cremă de brânză (VIDEO)
Desert cu scorțișoară și cremă de brânză: Cum se prepara Desert cu scorțișoară și cremă de brânză:
Salata de ceapa cu suc de rosii
Salata de ceapa cu suc de rosii din: ceapă, ulei, zeamă de lămâie, suc de roşii, sare. Ingrediente: 2 kg ceapă 100 ml ulei 100 ml zeamă de lămâie 200 ml suc de roşii sare Mod de preparare: Ceapa curăţată se aşează în tava unsă şi se coace foarte bine în cuptor. Din ulei, zeamă de lămâie, […]
Supa taraneasca cu gulie si fulgi de grau
Supa taraneasca cu gulie si fulgi de grau din: fulgi de grâu, ceapă, gulie, ţelină cu tot cu frunze, morcovi, pătrunjel, chimen, coriandru, cimbrişor, boia de ardei, ulei, apă, măghiran, sare. Ingrediente: 2 linguri de fulgi de grâu 1 ceapă 1 gulie mică 1 ţelină mică cu tot cu frunze 2 morcovi 2 fire de […]
Supa de sparanghel cu smantana
Supa de sparanghel cu smantana din: sparanghel, făină, unt, smântână, ou, sare, zahăr. Ingrediente: 400 g sparanghel 30 g făină 30 g unt 100 g smântână 1 gălbenuş de ou sare un praf de zahăr Mod de preparare: Sparanghelul se curăţă şi se taie bucăţi cu lungimea de 3 cm. Se fierbe până se înmoaie […]
Salata de rosii cu mere si marar
Salata de rosii cu mere si marar din: roşii, mere, salată verde, ulei, oţet de 9°, zahăr, mărar, sare. Ingrediente: 1 kg roşii 1 kg mere 200 g salată verde 100 ml ulei 10 ml oţet de 9° 30 g zahăr 2 legături mărar sare Mod de preparare: Salata verde se taie fin, se aşează […]
3 Deserturi racoroase
Deserturi racoroase: Desert vanilat cu inghetata de lamaie Desert vanilat cu inghetata de lamaie din: apa, unt, zahara, faina, oua, sare, lamai. Ingrediente: 1 1/2 pahare cu apă 100 g unt 1 linguriţă cu zahăr 125 g făină 4 ouă sare Pentru îngheţată de lămâie: 11 apă 5 lămâi potrivite 2 albuşuri 300 g zahăr […]
Spuma de fructe cu gelatina
Spuma de fructe cu gelatina din: fructe proaspete, gelatină, comprimate de zaharină, apă, coajă de lămâie. Ingrediente: 3,5 kg fructe proaspete 750 g gelatină 20 comprimate de zaharină 1,5 l apă 25 g coajă de lămâie Mod de preparare: Fructele se curăţă de coajă şi se rad pe o râzătoare de sticlă. Cojile şi […]
Supa de ciuperci uscate cu smantana si orez
Supa de ciuperci uscate cu smantana si orez din: ciuperci uscate, untură sau unt, făină, pătrunjel verde, orez, smântână. Ingrediente: 50 g ciuperci uscate 20 g untură sau 50 g unt 20 g făină pătrunjel verde 40 g orez 200 ml smântână Mod de preparare: Ciupercile uscate se spală bine de mai multe ori şi […]
Sos alb din lapte
Sos alb din lapte din: făină, lapte, unt, sare. Ingrediente: 250 g făină 3 l lapte 250 g unt sare Mod de preparare: Se pune laptele la fiert. Când începe să clocotească, se adaugă faina dizolvată dinainte în lapte, cald şi bătută bine cu telul. Se potriveşte gustul cu sarea şi untul şi se lasă să […]
How to make Farfalle with Ricotta, Pancetta and Peas (VIDEO)
Farfalle with Ricotta, Pancetta and Peas: How to make Farfalle with Ricotta, Pancetta and Peas:
Supa de marar cu lapte si crutoane
Supa de marar cu lapte si crutoane din: mărar verde, ulei sau untură, făină, smântână, lapte, ou, sare, crutoane din chifle prăjte sau ouă răscoapte. Ingrediente: 1 legătură mărar verde tocat mărunt 1 1/2 linguri ulei sau 20 g untură 20 g făină 100 ml smântână 200 g lapte 1 gălbenuş de ou sare crutoane […]
Reteta zilei: Ravioli cu dovlecei
Ravioli cu dovlecei din: ravioli cu branza, ulei de masline, carnati, dovlecei, sos pentru paste. Poate te intereseaza si: How to make Spaghetti with Chilli, Sardines and Oregano Ravioli cu carne de pasare Ravioli cu sos de carne si parmezan Ingrediente: 1 pachet ravioli cu branza 1 lingura ulei de masline 2 carnati 2 dovlecei […]
Salata turceasca cu ardei gras si masline
Salata turceasca cu ardei gras si masline din: roşii, ardei gras, orez, ceapă, oţet, ulei, măsline, verdeaţă, sare, piper. Ingrediente: 1 kg roşii 750 g ardei gras 200 g orez 200 g ceapă 75 ml oţet 150 ml ulei 100 g măsline 2 legături verdeaţă sare piper Mod de preparare: Roşiile se taie felii, ardeii […]
2 Deserturi racoroase de vara
Deserturi racoroase de vara: Inghetata de mure cu lamaie si iaurt Inghetata de mure cu lamaie si iaurt din: oua, sare, zahăr pudră cu aromă de vanilie, coaja si zeama de lamaie, iaurt gras, mure inghetate Ingrediente: 2 albuşuri un praf de sare 20 g zahăr pudră cu aromă de vanilie coaja rasă şi zeama de la1 lămâie […]
Salata de fasole cu usturoi si marar
Salata de fasole cu usturoi si marar din: fasole proaspătă, usturoi, oţet de 9 grade, ulei, mărar, sare. Ingrediente: 2,5 kg fasole proaspătă 25 g usturoi 25 ml oţet de 9 grade 150 ml ulei 1 legătură mărar sare Mod de preparare: Fasolea se alege, se spală şi se pune la fiert cu apă clocotită şi […]
Spanac italian cu creier de porc si cascaval
Spanac italian cu creier de porc si cascaval din: spanac, creier de porc, caşcaval ras, unt, făină, smântână, ouă, ulei, piper, sare. Ingrediente: 1 kg spanac 500 g creier de porc 100 g caşcaval ras 2 linguri unt 1 linguriţă făină 1 pahar smântână 2 ouă 1 ceaşcă ulei piper sare Mod de preparare: Se […]
Supa de spanac cu zeama de lamaie
Supa de spanac cu zeama de lamaie din: spanac, ulei sau untură, făină, de ou, smântână, sare, zeamă de lămâie. Ingrediente: 200 g spanac 2 linguri ulei sau 20 g untură 30 g făină 1 gălbenuş de ou 1 lingură smântână sare zeamă de lămâie Mod de preparare: Spanacul fraged de primăvară se spală, […]
Supa de coacaze cu galuste de spuma
Supa de coacaze cu galuste de spuma din: coacăze, zahăr, smântână, făină, ouă, apă, sare. Ingrediente: 1 litru coacăze 150 g zahăr 100 ml smântână 10 g făină 2 ouă întregi 1 litru apă sare Mod de preparare: Se curăţă coacăzele de codiţe şi se pun la fiert cu un pahar de apă. Se fierb […]
How to make Tagliatelle with Quick Sausage Meat Bolognese (Video)
Tagliatelle with Quick Sausage Meat Bolognese: How to make Tagliatelle with Quick Sausage Meat Bolognese:
Reteta zilei: Salata de rosii cu avocado si castraveti
Salata de rosii cu avocado si castraveti din: castraveti, rosii, ceapa verde, avocado, suc de lamaie, otet balsamic, sare de mare si piper. Poate te intereseaza si: Salata de pui la rotisor cu legume Salata cu nuci, migdale si stafide Salata de rosii cherry cu mozzarella si sos de branza Ingrediente: 3 castraveți 1 cană […]
Sufleu cu nuci si lamaie
Sufleu cu nuci si lamaie din: ouă, miez de nucă, comprimate zaharină, coajă de lămâie. Ingrediente: 10 ouă 250 g miez de nucă 10 comprimate zaharină 25 g coajă de lămâie Mod de preparare: Intr-un vas albuşurile se bat spumă. Separat, se freacă bine gălbenuşurile cu zaharina dizolvată anterior în puţină âpă călduţă. Se adaugă […]
Sufleu de cartofi cu branza dulce si marar
Sufleu de cartofi cu branza dulce si marar din: cartofi, lapte, unt, brânză dulce de vacă, faină, ouă, morcovi, mărar. Ingredienete: 3,5 kg cartofi 1 l lapte 100 g unt 1 kg brânză dulce de vacă 100 g faină 2 ouă 750 g morcovi 1 legătură mărar Mod de preparare: Cartofii se fierb în coajă, […]
Supa de pasare cu ciuperci si mazare
Supa de pasare cu ciuperci si mazare din: măruntaie de pasăre, zarzavat asortat, mazăre proaspătă sau din conservă, ciuperci, ceapă, ulei sau untură, pătrunjel verde, ou, smântână, sare. Ingrediente: 250 g măruntaie de pasăre 200 g zarzavat asortat 100 g mazăre proaspătă sau din conservă 50 g ciuperci 1 ceapă mică 1 1/2 linguri ulei […]
Rosii umplute cu branza dulce si marar
Rosii umplute cu branza dulce si marar din: roşii proaspete, brânză dulce de vacă, brânză telemea, unt, mărar verde. Ingrediente: 2 kg roşii proaspete 500 g brânză dulce de vacă 500 g brânză telemea 100 g unt 2 legături mărar verde Mod de preparare: Roşiilor (uniforme ca mărime) li se taie căpăcelul. Se scobeşte jumătate […]
Salata de telina cu smantana
Salata de telina cu smantana din: ţelină, ulei, ouă, smântână, lămâie, sare. Ingredienete: 1,5 kg ţelina 250 ml ulei 2 ouă 250 g smântână 100 g lămâie sare Mod de preparare: Ţelina se taie julien şi se freacă cu sare. Din ulei, gălbenuşuri, zeamă de lămâie şi sare se pregăteşte o maioneză uşoară. In maioneză […]
Sufleu de morcovi cu branza dulce
Sufleu de morcovi cu branza dulce din: morcovi, ouă, unt, brânză dulce de vacă, zahăr. Ingrediente: 500 g morcovi 5 ouă 75 g unt 300 g brânză dulce de vacă 50 g zahăr Mod de preparare: Se taie morcovii în felii subţiri şi se pun la fierţ sub capac, cu foarte puţină apă. Când sunt […]
Supa de urzici cu fulgi de susan
Supa de urzici cu fulgi de susan din: frunze de urzici, morcov, pătrunjel, ceapă, usturoi, fulgi de susan, unt, apă, sare. Ingrediente: 300 g frunze de urzici 1 morcov 1 fir de pătrunjel cu tot cu frunze 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 lingură de fulgi de susan 1 lingură de unt 1 l […]
2 Deserturi racoroase
Deserturi racoroase: Reteta zilei: Inghetata cu mure Inghetata cu mure din: mure, miere, lamaie, apa, zahar, iaurt. Poate te intereseaza si: Inghetata exotica Inghetata cu menta si ciocolata neagra Inghetata cu cappuccino Ingrediente: 2 cesti mure 2 linguri miere 1/2 lămâie 1/2 ceasca apă 100gr zahăr 340 gr iaurt Mod de preparare: Spalati si […]
Spuma de gris cu fructe
Spuma de gris cu fructe din: fructe diferite, zahăr, griş, apă. Ingrediente: 3 kg fructe diferite 300 g zahăr 200 g griş 1,5 l apă Mod de preparare: Câteva fructe proaspete (bine coapte) se zdrobesc şi se storc, pentru a se obţine sucul. Restul de fructe se pune la fiert în apă clocotită, în care […]
Spanac cu unt si lapte
Spanac cu unt si lapte din: spanac, lapte, unt, usturoi, faină, sare. Ingrediente: 1 kg spanac 1 ceaşcă lapte 2 linguri unt usturoi faină sare Mod de preparare: Se curăţă spanacul frunză cu frunză, se spală în mai multe ape, după care se fierbe 5 minute în apă cu sare, care clocoteşte. Se scurge, apoi […]
Sufleu de cartofi cu branza si nuci
Sufleu de cartofi cu branza si nuci din: cartofi fierţi, brânza de vaci, lapte, unt, ou, griş, nuci, măcinate, zahăr vanilat. Ingrediente: 50 g cartofi fierţi 100 g brânza de vaci 20 ml lapte 20 g unt 1 ou griş nuci măcinate 1-2 plicuri zahăr vanilat Mod de preparare: Gălbenuşul se freacă cu untul muiat, se adaugă cartofii […]
Supa ragout ardeleneasca
Supa ragout ardeleneasca din: măruntaie de pui, morcov, rădăcină de pătrunjel, unt, smântână, făină, sare, foi de dafin. Ingrediente: măruntaie de pui un morcov şi o rădăcină de pătrunjel 30 g unt 100 ml smântână 2 linguri făină sare 2 foi dafin Mod de preparare: Măruntaiele cu zarzavatul curăţat şi despicat în patru se fierb în apă […]
Deserturi racoroase de vara
Deserturi racoroase de vara: Inghetata cu menta si ciocolata neagra Inghetata cu menta si ciocolata neagra din: sirop de mentă, ou, zahar, frisca lichida, lapte, ciocolata neagra. Ingrediente: 200 ml sirop de mentă 1 ou 170 g zahăr 300 ml frişcă lichidă 300 ml lapte 70 g ciocolată neagra Mod de preparare: Se freacă bine oul cu zahărul, […]
Gulas fals cu legume si boia
Gulas fals cu legume si boia din: cartofi, ceapă, ţelină cu tot cu frunze, morcovi, pătrunjel cu frunze, roşie, ardei gras, făină de fulgi de ovăz, fulgi de ovăz, boia de ardei, ulei, apă, sare. Ingrediente: 1/2 kg cartofi 1 ceapă 1 ţelină mică cu tot cu frunze 2 morcovi 2 fire de pătrunjel cu […]
Supa frantuzeasca de porumbel
Supa frantuzeasca de porumbel din: porumbei, ulei sau untură, zarzavat pentru supă, făină, lămâie, ou, sare. Ingrediente: 2 porumbei fragezi 1 1/2 linguri ulei sau 20 g untură 150 g zarzavat pentru supă 20 g făină 1/2 lămâie 1 gălbenuş de ou sare Mod de preparare: Porumbeii curăţaţi se taie în patru, se […]
Desert spuma cu mere
Desert spuma cu mere din: mere, comprimate zaharină, albuşuri. Ingrediente: 1 kg mere 15 comprimate zaharină 10 albuşuri Mod de preparare: Merele, curăţate de coajă şi sâmburi, se taie în felii şî se pun la fiert în apă clocotită cu zaharină. După fierbere, merele se pasează şi se pun la rece. Albuşurile se bat […]
Sufleu de morcovi cu branza si lapte
Sufleu de morcovi cu branza si lapte din: morcovi, ouă, unt, brânză dulce de vacă, tablete zaharină, lapte. Ingrediente: 1,2 kg morcovi 5 ouă 100 g unt 200 g brânză dulce de vacă 3-4 tablete zaharină lapte Mod de preparare: Se trec morcovii prin râzătoare şi se pun la fiert înăbuşit, cu apă puţină. Când […]
Spanac sote cu lapte
Spanac sote cu lapte din: spanac, unt, lapte dulce, sare. Ingrediente: 1 kg spanac 50 g unt lapte dulce sare Mod de preparare: Spanacul se spală în mai multe ape reci, se clocoteşte 10 minute în apă cu sare, după care se scade pe foc cu lapte dulce şi puţină sare. Când a scăzut […]
Supa de caise cu vin alb
Supa de caise cu vin alb din: caise, vin alb, pesmet, zahăr, ou, smântână, crutoane din chifle prăjite. Ingrediente: 1/2 kg caise 200 g vin alb 2 linguri pesmet 100 g zahăr 1 ou întreg 100 ml smântână crutoane din chifle prăjite Mod de preparare: Se curăţă 1/4 kg caise. Se taie felii, se călesc în vin […]
Deserturi racoroase
Deserturi racoroase: Inghetata de merisoare cu vanilie si fisca Inghetata de merisoare cu vanilie si fisca din: merişoare (proaspete sau congelate), zahăr, suc de lămâie, extract de vanilie, frişcă. Ingrediente: 400 g merişoare (proaspete sau congelate) 100 g zahăr 1 lingură suc de lămâie 1 linguriţă extract de vanilie 300 ml frişcă Mod de preparare: Pui […]
Sufleu de dovlecel cu lapte si pesment
Sufleu de dovlecel cu lapte si pesment din: dovlecei, pesmet alb, lapte, ouă, unt. Igrediente: 3 kg dovlecei proaspeţi 150 g pesmet alb 500 ml lapte 5 ouă 50 g unt Mod de preparare: Se curăţă dovleceii de coajă şi se taie felii. Se pun apoi la fiert înăbuşit, cu puţină apă şi lapte. Când […]
Rosii umplute cu ciuperci si verdeata
Rosii umplute cu ciuperci si verdeata din: roşii mijlocii, ciuperci, smântână, verdeaţă tocată, ou, unt, sare, piper. Ingrediente: 10 roşii mijlocii 200 g ciuperci 1 pahar smântâna verdeaţă tocată 1 gălbenuş 2 linguri unt sare piper Mod de preparare: Se spală roşiile şi. Se golesc de miez. Se lasă să se scurgă, timp în care […]
Supa rapida de vita cu zarzavat
Supa rapida de vita cu zarzavat din: carne de vită, zarzavat pentru supă, boabe de piper,chimen, dafin cât o unghie, cuişeare. Ingrediente: 500 g carne de vita 250-300 g zarzavat pentru supă câteva boabe de piper o linguriţă mică de chimen dafin cât o unghie 2 cuişeare Mod de preparare: Carnea se toacă şi se […]
Salata de varza dulce cu chimen si lamaie
Salata de varza dulce cu chimen si lamaie din: varză dulce, ulei, zeamă de lămâie, chimen, sare. Ingrediente: 2,750 kg varză dulce 100 ml ulei 200 ml zeamă de lămâie 2 g chimen sare Mod de preparare: Varza se trece printr-o râzătoare mai deasă, se stropeşte cu ulei şi zeamă de lămâie, […]
10 Retete de Cocktailuri Alcoolice
Retete de Cocktailuri Alcoolice: Cocktail Brandied Cordial Medoc O reteta simpla de Cocktail Brandied Cordial Medoc din: brandy, Cordial Medoc, suc de lamaie si coaja de portocala. Ingrediente: 1,5 cl brandy 1 cl Cordial Medoc 1 cl suc de lamaie coaja de portocala Mod de preparare: Turnam brandy-ul impreuna cu Cordial Medoc si scucul […]
Sos alb cu smantana si unt
Sos alb cu smantana si unt din: făină, lapte, unt, smântână, sare. Ingrediente: 250 g făină 2,5 l lapte 250 g unt 500 g smântână sare Mod de preparare: Când laptele dă în clocot, se pune faina dizolvată în prealabil în lapte călduţ şi bătută bine cu telul. Se potriveşte gustul cu sare, unt şi […]
Salata taraneasca de fasole cu usturoi
Salata taraneasca de fasole cu usturoi din: fasole verde, oţet, ulei, usturoi, mărar, sare, piper. Ingrediente: 2,5 kg fasole verde 75 ml oţet 150 ml ulei 100 g usturoi 2 legături mărar sare piper Mod de preparare: Fasolea se pune la fiert în apă clocotită cu sare. După fierbere, se răceşte sau se lasă […]
Reteta zilei: Linguine cu creveti si anghinare
Linguine cu creveti si anghinare din: linguine, ulei, unt nesarat, usturoi, creveti, sare de mare, piper negru, inimi de anghinare, patrunjel, coaja de lamaie, suc de lamaie, parmezan. Poate te intereseaza si: Salata de paste cu bacon si rosii cherry Paste cu dovlecel, smantana si parmezan Chiftelute de pui cu sos de rosii si paste […]
Sufleu de branza dulce cu smantana si gris
Sufleu de branza dulce cu smantana si gris din: brânză dulce de vacă, griş, zahăr, ouă, unt, smântână, lapte. Ingrediente: 1,5 kg brânză dulce de vacă 150 g griş 200 g zahăr 5 ouă 50 g unt 300 g smântână 500 ml lapte Mod de preparare: Grişul fiert în lapte şi răcit se amestecă cu […]
Salata de sfecla cu hrean si germeni de porumb
Salata de sfecla cu hrean si germeni de porumb din: sfeclă roşie, zaharină, oţet dt; 9°, ulei de germeni de porumb, hrean, sare. Ingrediente: 4 kg sfeclă roşie 3 comprimate zaharină 50 ml oţet de 9° 100 ml ulei de germeni de porumb 150 g hrean sare Mod de preparare: Sfecla, coaptă în cuptor, în […]
How to make Spaghetti with Chilli, Sardines and Oregano (VIDEO)
Spaghetti with Chilli, Sardines and Oregano: How to make Spaghetti with Chilli, Sardines and Oregano:
Supa gulas cu zarzavat si chimen
Supa gulas cu zarzavat si chimen din: carne de vită sau de porc, zarzavat pentru supe, cartofi, ceapă, sare, boia, ardei iute, chimen, dafin, ulei sau untură. Ingrediente: 300 g carne de vită sau de porc (eventual mixtă) 150 g zarzavat pentru supe 500 g cartofi ceapă sare boia ardei iute chimen dafin cât o […]
Cel mai usor sos alb cu smantana
Cel mai usor sos alb cu smantana din: faină, smântână. Ingrediente: 100 g faină 1 kg smântână Mod de preparare: Făina se dizolvă mai întâi în apă rece şi-apoi se toarnă în circa 250 ml de apă clocotită şi se dă în fiert. Treptat, se adaugă smântână, âmestecând bine. Se mai fierbe 10-15 […]
Reteta zilei: Desert racoros cu fructe de padure
Desert racoros cu fructe de padure din: gem de zmeura, capsuni, zmeura, afine, crema de branza, zahar pudra, smantana, esenta de vanilie, piscoturi, menta. Poate te intereseaza si: Papanasi copti cu smantana Jeleu de iaurt cu coaja de lamaie Prajitura cu umplutura de nuci Ingrediente: 3/4 cană gem de zmeură 1 kg căpșuni, feliate 360gr […]
Salata verde cu smantana si sare
Salata verde cu smantana si sare din: salată verde, smântână, sare. Ingrediente: 1,7 kg salată verde 300 g smântâna sare Mod de preparare: Salata se taie în bucăţi potrivite, iar înaintea servirii se amestecă cu smântână şi cu puţină sare. Pofta buna!
Sufleu de carne cu gris
Sufleu de carne cu gris din: carne de vită fară os, griş, ouă, unt, sare. Ingrediente: 1 kg carne de vită fară os 300 g griş 10 ouă 50 g unt sare Mod de preparare: Se fierbe carnea în puţină apă cu Sare, se toacă şi se amestecă cu grişul fiert, gălbenuşurile şi albuşurile […]
Pilaf cu praz si dovlecel
Pilaf cu praz si dovlecel din: orez, praz, ulei, dovlecei proaspeţi, mărar, sare. Ingrediente: 700 g orez 100 g praz 200 ml ulei 1,5 kg dovlecei proaspeţi 2 legături mărar sare Mod de preparare: Se pune apa la fiert. Când a început să clocotească, se pune prazul tăiat mărunt, cu puţină sare, şi se lasă să […]
8 Salate simple de vara
Salate simple de vara: Salata crocanta cu nasturel si avocado Salata crocanta cu nasturel si avocado din: baghetă sau ciabatta, ulei de măsline, salată verde, năsturel, avocado, suc de lămâie, ulei de măsline, maioneză sau smântână, arpagic. Ingrediente: 1/2 baghetă sau ciabatta 3 linguri cu ulei de măsline 1 salată verde mare 50 g năsturel 1 avocado mare Pentru dressing: 1 lingură cu suc […]
Pilaf de orez cu prune uscate
Pilaf de orez cu prune uscate din: orez, ulei, prune uscate, zahăr, sare. Ingrediente: 700 g orez 200 ml ulei 400 g prune uscate 50 g zahăr sare Mod de preparare: Se alege şi se spală mai întâi orezul, după care se căleşte uşor în puţin ulei. Se stinge cu apă clocotită. Se adaugă apoi […]
Rasol de vita cu morcov
Rasol de vita cu morcov din: carne de vită fară os, morcovi sau albitură, unt, sare. Ingrediente: 1,7 kg carne de vită fară os 100 g morcovi sau albitură 100 g unt sare Mod de preparare: Se pune carnea la fiert în apă clocotită cu puţină sare. Se adaugă zarzavatul, când a început să fiarbă. […]
Pilaf de dovlecel cu ardei gras
Pilaf de dovlecel cu ardei gras din: dovlecei, ardei graşi, cepe, orez, ulei, roşii decojite, verdeaţă, sare, piper boabe, tarhon. Ingrediente: 4 dovlecei 4 ardei graşi 4 cepe 1 ceaşcă orez 1 ceaşcă ulei 4 roşii decojite verdeaţă tocată sare piper boabe tarhon Mod de preparare: Se curăţă dovleceii, se spală şi se taie felii, […]
9 Retete de Cocktailuri Alcoolice
Retete de Cocktailuri Alcoolice: Cocktail Manhattan Cocktail Manhattan Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rye whiskey Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – o cireaşă roşie în lichid Se serveşte înainte de mese Ingrediente: 7/70 rye whiskey 3 /10 vermut roşu o picătură de angostura Este una […]
Piure de morcov cu smantana
Piure de morcov cu smantana din: morcovi, smântână, zahăr. Ingrediente: 2 kg morcovi 300 g smântână 100 g zahăr Mod de preparare: Morcovii se taie felii subţiri şi se pun la înăbuşit în puţină apă clocotită cu zahăr. Când sunt fierţi, se separa de supa în care au fiert, se pasează şi se […]
7 Salate simple de vara
Salate simple de vara: Reteta zilei: Salata de rosii cu porumb si coriandru Salata de rosii cu porumb si coriandru din: porumb, rosii, ceapa, coriandru, limeta, chimen, sare. Poate te intereseaza si: Salata cu branza, cuscus si rodie Salata calda de fasole cu creveti si cimbru Salata cu grepfrut, pui si ciuperci Ingrediente: 400gr porumb […]
Salata de spanac cu ou
Salata de spanac cu ou din: spanac proaspăt, oţet de 9°, ulei, ouă, sare. Ingrediente: 2 kg spanac proaspăt 50 ml oţet de 9° 50 ml ulei 5 ouă sare Mod de preparare: Foile de spanac (fară cotoare) se opăresc în apă clocotită cu puţină sare. După răcire, se taie. nu prea mărunt, se amestecă […]
Pilaf de dovlecel cu rosii
Pilaf de dovlecel cu rosii din: dovlecei, cepe, orez, roşii decojite, ulei, verdeaţă, sare. Ingrediente: 4 dovlecei tineri 3 cepe 1 ceaşcă orez 3 roşii decojite ulei verdeaţă sare Mod de preparare: Se curăţă dovleceii de coaja albă, apăsând cu lama unui cuţit ascuţit în aşa fel ca să se cureţe doar un strat subţire, […]
How to make Flatbreads with Fennel and Feta (VIDEO)
Flatbreads with Fennel and Feta: How to make Flatbreads with Fennel and Feta:
Cel mai simplu piure de cartofi
Cel mai simplu piure de cartofi din: cartofi, unt, lapte. Ingrediente: 2,7 kg cartofi 50 g unt 400 ml lapte Mod de preparare: Cartofii se pun la fiert în apă clocotită. Când sunt fierţi, se scurg de apă, se pasează sau se trec prin maşină şi treptat se adaugă laptele fierbinte. La servire, se pune o […]
Rosii cu branza dulce si smantana
Rosii cu branza dulce si smantana din: roşii, brânză dulce de vacă, smântână, mărar proaspăt, sare. Ingrediente: 1 kg roşii 500 g brânză dulce de vacă 150 g smântână 2 legături mărar proaspăt sare Mod de preparare: Se aleg roşii coapte, de aceeaşi mărime. Se taie în două, se aşează cu partea interioară în sus […]
6 Salate simple de vara
Salate simple de vara: Reteta zilei: Salata de spanac cu branza de capra Salata de spanac cu branza de capra din: capsuni, afine, spanac, nuci pecan, branza de capra, otet balsamic, ulei de masline, usturoi, sare, piper, miere. Poate te intereseaza si: Salata de rosii cu porumb si coriandru Salata cu branza, cuscus si rodie […]
Piure de mazare cu lapte
Piure de mazare cu lapte din: mazăre, pătrunjel, lapte. Ingrediente: 500 g mazăre pătrunjel 500 ml lapte Mod de preparare: Puneţi într-o cratiţă mazărea, odată cu pătrunjelul si sarea, astfel încât să o acopere bine şi acoperiţi cu un capac. După ce a fiert, p treceţi prin sită şi puneţi acest piure înapoi în cratiţă pe foc. […]
Sufleu de branza dulce cu gris
Sufleu de branza dulce cu gris din: brânză de vacă, griş, zahăr, ouă, unt, lapte. Ingrediente: 1,5 kg brânză de vacă 150 g griş 200 g zahăr 5 ouă 50 g unt 500 ml lapte Mod de preparare: Grişul fiert în lapte şi răcit se amestecă cu brânza de vacă. Gălbenuşurile se freacă cu zahăr […]
Rosii in crusta de pesmet
Rosii in crusta de pesmet din: roşii, ulei, usturoi, pesmet, verdeaţă, sare. Ingrediente: 500 g roşii 1 ceaşcă ulei usturoi 1 lingură pesmet verdeaţă tocată sare Mod de preparare: Roşiile se spală şi se taie rondele groase de 1 cm. Se sărează şi, eventual, se piperează după gust. Se trec feliile de roşii prin pesmet […]
Pilaf cu praz si stevie
Pilaf cu praz si stevie din: orez, praz sau ceapă, ulei, ştevie, mărar, sare. Ingrediente: 700 g orez 100 g praz sau ceapă 200 ml ulei 750 g ştevie 1 legătură mărar sare Mod de preparare: Se taie ceapa sau prazul în felii şi se pune la fiert în apa clocotită cu puţină sare. […]
Cum se prepara Sarmale japoneze (VIDEO)
Sarmale japoneze: Cum se prepara Sarmale japoneze: Pofta buna!
Supa de legume cu chimen si patrunjel
Supa de legume cu chimen si patrunjel din: zarzavat pentru supă, ceapă, oase pentru supă, grăsime, făină, boia, ciuperci, mazăre verde, fasole verde, conopidă, sare, piper boabe, chimen, pătrunjel verde, foaie dafin, ardei, roşie, cub concentrat de supă. Ingrediente: 1 legătură zarzavat pentru supă 1 linguriţă ceapă rasă 300 g oase pentru supă 1 lingură grăsime […]
Piure de cartofi cu lapte si unt
Piure de cartofi cu lapte si unt din: cartofi, unt, lapte. Ingrediente: 1 kg cartofi 50 g unt 200 ml lapte Mod de preparare: Cartofii se pun la fiert în apă clocotită. Când sunt fierţi, se scurg de apă, se pasează sau se trec prin maşină şi treptat se adaugă laptele fierbinte. La servire, se pune […]
Pilaf cu morcov si pastarnac
Pilaf cu morcov si pastarnac din: orez, morcovi, păstârnac, margarină, verdeaţă, sare. Ingrediente: 750 g orez 700 g morcovi 500 g păstârnac 150 g margarină 1 legătură verdeata sare Mod de preparare: Zarzavatul se pune la fiert în apă clocotită, întreg. In supa rezultată din fierberea lui, se pune orezul şi se dă în […]
8 Retete de Cocktailuri Alcoolice
Retete de Cocktailuri Alcoolice: Batida Morango cocktail O reteta simpla de Cocktail Batida Morango din: cachaga, capsune si zahar de trestie. Calitate – alcoolic Bază alcoolică – Cachaca Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Cachacas drinks Decoraţiune – căpşune pe marginea paharului se serveste la orice oră Ingrediente 50 g Cachaga 5 sau 6 […]
Rosii umplute cu ardei gras si slanina afumata
Rosii umplute cu ardei gras si slanina afumata din: roşii, rdei gras, slănină afumată, pâine, unt, 2 ouă, usturoi, piper măcinat, sare. Ingrediente: 1 kg roşii 500 g ardei gras 100 g slănină afumată 2 felii pâine 2 linguri unt 2 ouă fierte tari usturoi piper măcinat sare Mod de preparare: Se aleg roşii bine […]
Pilaf oriental cu ardei gras, rosii si nuscoara
Pilaf oriental cu ardei gras, rosii si nuscoara din: orez, ulei, ceapă, ardei gras, roşii, bulion pastă, nucşoară, vin alb, mărar, sare, piper. Ingrediente: 500 g orez 200 ml ulei 200 g ceapă 200 g ardei gras 300 g roşii 50 g bulion pastă 2 g nucşoară 100 ml vin alb 2 legături mărar sare […]
Reteta zilei: Dovlecei la gratar cu rosii si mozzarella
Dovlecei la gratar cu rosii si mozzarella din: dovlecei, ulei de masline, sare, piper, otet balsamic, usturoi, rosii, mozzarella, busuioc. Poate te intereseaza si: Dovlecei la gratar Dovlecei la gratar cu sos de usturoi Dovlecei la gratar cu mozzarella si rosii Ingrediente pentru dovlecei la gratar: 2 dovlecei, taiati in cate 8 felii ulei de măsline […]
Vinete cu sos de rosii la cuptor
Vinete cu sos de rosii la cuptor din: vinete, ulei, sos de roşii, sare, pătrunjel. Ingrediente: 2 vinete ulei sos de roşii sare pătrunjel Mod de preparare: Se aleg câteva vinete, se curăţă de coajă şi se taie în felii rotunde de o jumătate de centimetru. Apoi se prăjesc în ulei cu puţină […]
5 Salate simple de vara
Salate simple de vara: Salata de paste cu rosii cherry si maghiran Salata de paste cu rosii cherry si maghiran din:paste (penne sau orice alte paste scurte), roşii cherry, mozzarella, fileuri de anşoa în ulei, măsline mici, capere, usturoi, ulei de masline, maghiran, busuioc, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 500 g de paste (penne sau orice alte paste scurte) 500 g […]
Briose de ciocolata cu miez de frisca
Briose de ciocolata cu miez de frisca din: ciocolată (75% cacao), unt (80% grăsime), făină, zahar, oua, smântână lichidă pentru frişcă, cremă light de brânză, sare, esenţă de vanilie, coşuleţe de hârtie. Ingrediente: 200 g ciocolată (75% cacao) 100 g unt (80% grăsime) 80 g făină 160 g zahăr 4 ouă 160 ml smântână lichidă pentru frişcă 200 g cremă light de […]
Rosii umplute cu branza de vaca si marar
Rosii umplute cu branza de vaca si marar din: roşii proaspete, brânză de vacă, unt, mărar verde, sare. Ingrediente: 2 kg roşii proaspete 1 kg brânză de vacă 100 g unt 2 legături mărar verde sare Mod de preparare: Roşiilor (uniforme ca mărime) li se taie căpăcelul. Se scobeşte jumătate din pulpă şi se umplu […]
Sarmalute de post cu stafide
Sarmalute de post cu stafide din: orez, ceapă, ulei, stafide, foi de viţă, mărar, lămâie, făină, zahăr, sare, piper. Ingrediente: 500 g orez 500 g ceapă 300 ml ulei 100 g stafide 500 g foi de viţă 2 legături mărar 200 g lămâie 75 g făină 50 g zahăr sare piper Mod de preparare: Ceapa […]
Cum se prepara Pulpă de capră împănată (VIDEO)
Pulpă de capră împănată: Cum se prepara Pulpă de capră împănată: Pofta buna!
Reteta zilei: Cocktail cu aroma de pepene
Cocktail cu aroma de pepene din: vodca, suc de lamaie, sirop simplu, otet balsamic, pepene, sare, gheata, menta. Poate te intereseaza si: Limoncello cu alcool Cocktail cu prosecco si piersici Martini cu citrice si cuisoare Ingrediente: 90 ml vodca 15 ml suc de lămâie 30 ml sirop simplu 15 ml oțet balsamic 2 cesti de […]
Perisoare cu smantana si orez
Perisoare cu smantana si orez din: carne de vită, orez, ouă, pătrunjel, smântână, sare. Ingrediente: 1,5 kg carne de vită 50 g orez 3 ouă 2 legături pătrunjel 300 g smântână sare Mod de preparare: Se trece carnea de câteva ori prin maşină, cu sita deasă. Se bate bine, amestecând-o cu o lingură de […]
Mancare de praz cu rosii si usturoi
Mancare de praz cu rosii si usturoi din: praz, ceapa, ulei, usturoi, roşii decojite, sare. Ingrediente: 4-5 fire praz 2 cepe 1 ceaşcă ulei usturoi 3 roşii decojite sare Mod de preparare: Se curăţă prazul de foile de deasupra, se tale bucăţi lungi de 3-4 cm, care se spală, şi se fierb în apă cu […]
Piure de morcov cu patrunjel
Piure de morcov cu patrunjel din: morcovi, faină, unt, pătrunjel, sare. Ingrediente: 1 kg morcovi 40 g faină 20 g unt pătrunjel sare Mod de preparare: Fierbeţi morcovii în apă cu sare. Se dau prin sită. Rumeniţi faina, fără grăsime într-o tigaie. Când este gata, turnaţi câteva picături de apă rece, amestecaţi şi puneţi morcovii […]
Rasol de peste alb cu lamaie
Rasol de peste alb cu lamaie din: peşte alb, lapte, lămâie, sare. Ingrediente: 1,5 kg peşte alb 250 ml lapte 500 g lămâie sare Mod de preparare: Peştele curăţat se porţionează, se pune la fiert cu apă rece, lapte şi puţină sare. După ce dă în clocot, se ia de pe foc. Se serveşte după 15-20 […]
Pilaf simplu cu morcov
Pilaf simplu cu morcov din: orez, morcovi, păstâmac, margarină, verdeaţă, sare. Ingrediente: 750 g orez 700 g morcovi 500 g păstâmac 150 g margarină 1 legătură verdeaţa sare Mod de preparare: Morcovii şi păstâmacul se pun la fiert în apă clocotită cu puţină sare. In supa de zarzavat strecurată şi clocotită, se pune la fiert […]
Praz la cuptor cu lapte si branza
Praz la cuptor cu lapte si branza din: praz, faină, lapte dulce, unt, brânză sărată sau caşcaval, sare. Ingrediente: 4 fire praz 1 lingură faină 1 pahar lapte dulce 3 linguri unt 50 g brânză sărată sau caşcaval sare Mod de preparare: Se curăţă prazul, se. spală şi se taie bucăţi potrivit de mari. De […]
Perisoare de vita fierte cu sos alb de lapte
Perisoare de vita fierte cu sos alb de lapte din: carne de vită fără os, pâine albă, lapte, unt, făină. Ingrediente: 1,2 kg carne de vită fără os 270 g pâine albă 330 ml lapte 70 g unt 50 g făină Mod de preparare: Se pune mai întâi carnea la fiert în apă clocotită. Când […]
Piure de gulii cu lapte
Piure de gulii cu lapte din: gulii, cartof, unt, lapte, sare. Ingrediente: 4-5 gulii tinere 1 cartof 1 lingură unt 1 ceaşcă lapte sare Mod de preparare: Se curăţă guliile şi cartoful, se spală şi se taie în felii groase, care se pun să fiarbă cu apă caldă, la foc mic, o oră, cu […]
Pilaf cu ciuperci si verdeata
Pilaf cu ciuperci si verdeata din: orez, ulei, ceapă, ciuperci proaspete, pătrunjel verde sau mărar, sare. Ingrediente: 700 g orez 150 ml ulei 50 g ceapă 500 g ciuperci proaspete 2 legături pătrunjel verde sau mărar sare Mod de preparare: Ciupercile, tăiate felii, ceapa, tocată mărunt, împreună cu uleiul, se pun la fiert în apă […]
Rasol de gaina cu unt si zarzavat
Rasol de gaina cu unt si zarzavat din: găină, zarzavat, unt, sare. Ingrediente: 2 kg găină 100 g zarzavat 100 g unt sare Mod de preparare: Găina se fierbe întreagă, în apă clocotită, cu puţină sare. Când a început să fiarbă, se pune zarzavatul întreg. Se serveşte cu unt topit, la fiecare porţie. Se […]
Piure de cartofi cu branza dulce
Piure de cartofi cu branza dulce din: cartofi, brânză dulce de vacă, făină, lapte, unt, morcovi, ouă, mărar, pesmet, sare. Ingrediente: 2 kg cartofi 500 g brânză dulce de vaca 100 g făină 500 ml lapte 100 g unt 200 g morcovi 3 ouă 1 legătură mărar 50 g pesmet sare Mod de preparare: Se […]
Prajitura cu branza dulce si gris
Prajitura cu branza dulce si gris din: faină, ouă, lapte, unt, brânză dulce de vacă, zahăr, griş. Ingrediente: 600 g faină 5 ouă 250 ml lapte 150 g unt 250 g brânză dulce de vacă 100 g zahăr 250 g griş Mod de preparare: Din faină, lapte, gălbenuşi de ou şi unt se face […]
Praz umplut cu orez si bulion
Praz umplut cu orez si bulion din: praz, orez, ou, faină, ulei, bulion, piper boabe, zahăr, verdeaţă, sare. Ingrediente: 4-5 fire praz 1 ceaşcă orez 1 ou 1 lingură faină 1 ceaşcă ulei 1 lingură bulion piper boabe zahăr verdeaţă tocată sare Mod de preparare: Prazul se curăţă şi se spală, apoi se taie bucăţi […]
Praz cu masline si bulion
Praz cu masline si bulion din: măsline, ceapa, praz, ulei, bulion, lămâie, zahăr, verdeaţă tocată. Ingrediente: 100 g măsline 2 cepe 4 fire praz 1 ceaşcă ulei bulion 1/4 lămâie 1 lingură zahăr verdeaţă tocată Mod de preparare: Se fierb măslinele separat şi se clătesc cu apă rece. Se lasă deoparte şi se pregăteşte prazul. Se spală, […]
Piftie de peste cu morcov si usturoi
Piftie de peste cu morcov si usturoi din: peşte alb, ceapă, morcovi, albitură, usturoi, foi de dafin, gelatină, piper, sare. Ingrediente: 2 kg peşte alb 200 g ceapă 100 g morcovi 100 g albitură 50 g usturoi 25 g foi de dafin 100 g gelatină piper sare Mod de preparare: Zarzavatul, tăiat în felii, subţiri, se […]
Morcovi sote cu pesmet
Morcovi sote cu pesmet din: morcovi, unt, pesmet, sare. Ingrediente: 500 g morcovi 2 linguri unt pesmet sare Mod de preparare: Se fierb morcovii, după ce s-au curăţat de coajă, cu apă caldă şi o linguriţă de sare. Se lasă să scadă toată apa, după care se scot şi se acoperă cu pesmet prăjit în […]
Pasta de scrumbie cu cartof
Pasta de scrumbie cu cartof din: scrumbii sărate, cartofi, lămâie. Ingrediente: 500 g scrumbii sărate 2,5 kg cartofi 500 g lămâie Mod de preparare: Scrumbia fară oase şi pieliţă, tăiată în bucăţi, se pune la desărat în apă rece, schimbând apa de mai multe ori. Cartofii se coc şi apoi se scobesc de […]
Pasta de carne cu cimbru si unt
Pasta de carne cu cimbru si unt din: carne de vită fară os, unt, cimbru praf, supă de came, sare. Ingrediente: 1 kg carne de vită fară os 50 g unt cimbru praf 200 ml supă de came sare Mod de preparare: Carnea se pune la fiert în apă clocotită cu puţină sare. După fierbere, […]
Papanasi copti cu smantana
Papanasi copti cu smantana din: brânză dulce de vacă, faină, griş, ouă, unt, zahăr, smântână. Ingrediente: 1,5 kg brânză dulce de vacă 200 g faină 50 g griş 2 ouă 100 g unt 150 g zahăr 300 g smântână Mod de preparare: Grişul se fierbe în puţină apă clocotită cu puţin unt, se amestecă cu brânza […]
Musaca cu dovlecei si rosii
Musaca cu dovlecei si rosii din: carne de vită fară os, dovlecei proaspeţi, ulei, ceapă, roşii proaspete sau bulion, ouă, faină, lapte, mărar, iaurt. Ingrediente: 1 kg carne de vită fară os 1,5 kg dovlecei proaspeţi 200 ml ulei 200 g ceapa 1 kg roşii proaspete sau 100 g bulion 3 ouă 50 g faină […]
Parjoale de praz cu cascaval
Parjoale de praz cu cascaval din: praz, cartofi, faină, pesmet, caşcaval raş, ulei, ou, sare, piper măcinat. Ingrediente: 1 kg praz 500 g cartofi 2 linguri faina 3 linguri pesmet 1 lingură caşcaval raş 1 ceaşcă ulei 1 ou sare piper măcinat Mod de preparare: Se curăţă prazul de partea verde, se taie bucăţi şi […]
Morcovi cu unt si zahar
Morcovi cu unt si zahar din: morcovi, unt, zahăr, sare. Ingrediente: 1 leg de morcovi 2 linguri unt 1 lingură zahăr 1 linguriţă sare Mod de preparare: Se rad morcovii cu lama unui cuţit ascuţit. Se spală şi se taie rondele groase de 1-2 cm, apoi.se pun într-o cratiţă emailată, împreună cu apă caldă, cât […]
Papanasi fierti cu smantana
Papanasi fierti cu smantana din: brânză de vacă, faină, ouă, zahăr, smântână. Ingrediente: 1,5 kg brânză de vacă 200 g faină 2 ouă 100 g zahăr smântână Mod de preparare: Brânza se trece prin sită, se amestecă cu faină, zahăr, ouă şi se frământă bine. Se porţionează papanaşii, se tăvălesc prin puţină făină, li se dă […]
Papanasi cu morcov
Papanasi cu morcov din: brânză de vacă, morcovi, ouă, faină, unt, lapte. Ingrediente: 1 kg brânză de vacă 650 g morcovi 3 ouă 150 g faină 50 g unt 300 ml lapte Mod de preparare: Se taie morcovii în felii subţiri şi se pun la fiert în lapte. Fierberea se face înăbuşit. După aceea se […]
Musaca cu carne de vita si piure de cartofi
Musaca cu carne de vita si piure de cartofi din: carne de vită fară os, cartofi, ulei, ceapă, bulion, roşii proaspete, lapte, cimbru, verdeaţă, sare. Ingrediente: 1,5 kg carne de vită fară os 3 kg cartofi 200 ml ulei 200 g ceapă 100 g bulion 250 g roşii proaspete 250 ml lapte 1 fir cimbru […]
Ochiuri romanesti cu spanac
Ochiuri romanesti cu spanac din: spanac, ouă, ulei, lămâie. Ingrediente: 3 kg spanac 20 ouă 100 ml ulei 200 g lămâie Mod de preparare: Se taie rădăcinile şi se aleg bine foile de spanac, spălându-le pe fiecare, cu atenţie, ca să nu rămână murdare cu noroi. Se pun apoi la fiert în apă […]
Reteta zilei: Cartofi copti cu bacon
Cartofi copti cu bacon din: cartofi, ulei de masline, sare, piper, bacon, unt, patrunjel. Poate te intereseaza si: Cartofi copti cu unt si cascaval Cartofi copti cu topping de sos pesto si mazare Cartofi copti umpluti cu branza si bacon Ingrediente: 12 cartofi ¼ cană ulei de măsline 1½ – 2 lingurite de sare ½ […]
Morcovi la cuptor cu mere si gutui
Morcovi la cuptor cu mere si gutui din: morcovi, mere acrişoare, pere sau gutuie, apte, smântână, zahăr, griş. Ingrediente: 500 g morcovi 2 mere acrişoare 2 pere sau 1 gutuie 500 ml lapte 1 pahar smântână 4 linguri zahăr 2 linguri griş Mod de preparare: Se curăţă morcovii, se spală şi se taie cuburi mici, […]
Papanasi fierti cu iaurt si zahar
Papanasi fierti cu iaurt si zahar din: brânză de vacă, faină, ouă, zahăr, iaurt cu zahăr. Ingrediente: 1,5 kg brânză de vacă 200 g faină 2 ouă 100 g zahăr 300 g iaurt cu zahăr Mod de preparare: Brânza se trece prin sită, se amestecă cu faină, ouă şi se frământă bine. Papanaşii se porţionează, se tăvălesc […]
Musaca din carne de vita si dovlecel
Musaca din carne de vita si dovlecel din: carne de vită fară os, dovlecei proaspeţi, ulei, ceapă, roşii proaspete sau bulion, ouă, faină, lapte, mărar, smântână. Ingrediente: 1,5 kg carne de vită fară os 3,5 kg dovlecei proaspeţi 200 ml ulei 200 g ceapă 1 kg roşii proaspete sau 100 g bulio 3 ouă 50 g […]
Pateuri de cartofi cu branza dulce de vaca
Pateuri de cartofi cu branza dulce de vaca din: cartofi, oua, faină, unt, brânză dulce de vacă, brânză-telemea, lapte. Ingrediente: 3,5 kg cartofi 5 albuşuri de ou 150 g faină 50 g unt 250 g brânză dulce de vacă 250 g brânză-telemea 500 ml lapte Mod de preparare: Cartofii se fierb în coajă, apoi se […]
Morcovi cu smantana si verdeata
Morcovi cu smantana si verdeata din: morcovi, unt, smântână, verdeaţă tocată. Ingrediente: 500 g morcovi 1 lingură unt 1 ceaşcă smântână verdeaţă tocată Mod de preparare: Se rad morcovii de coajă şi se fierb înăbuşit cu apă, cât şă-i acopere. Se scot pe un platou, se acoperă cu unt, se presară puţină sare dacă aceasta nu […]
Reteta zilei: Tortilla umplute cu peste si salata de varza
Tortilla umplute cu peste si salata de varza din: ceapa, varza rosie, smantana, coriandru, suc de lamaie, ardei iute, boia de ardei, zahar brun, oregano, praf de usturoi, sare, chimen, piper cayenne, file de tilapia, ulei, tortilla de porumb, avocado, lamaie verde. Poate te intereseaza si: Tortilla cu ton, avocado si rosii Tortilla umpluta cu […]
Spanac la cuptor cu lapte si cascaval
Spanac la cuptor cu lapte si cascaval din: spanac, ouă, franzelă, lapte, caşcaval, smântână, sare. Ingrediente: 1 kg spanac 2 ouă 1/2 franzelă 1 cană lapte 100 g caşcaval ras smântână sare Mod de preparare: Se spală spanacul şi sp clocoteşte 10 minute în apă cu sare. Se scurge şi se toacă mărunt cu un […]
Pere in sos de vin alb
Pere in sos de vin alb din: pere, vin alb sec, smântână, unt, zahăr pudră. Ingrediente: 100 g pere 100 ml vin alb sec 50 g smântână 30 g unt 2 linguriţe zahăr pudră Mod de preparare: Perele curăţate de coajă se taie în sferturi şi se golesc de seminţe. Se topeşte untul […]
Mancare de cartofi cu salam picant si ciuperci
Mancare de cartofi cu salam picant si ciuperci din: cartofi, ciuperci, conopidă, sfeclă roşie, castraveciori muraţi, măsline, ouă, muştar, ulei, salam picant, sare. Ingrediente: 3 cartofi 100 g ciuperci 1 conopidă 1 sfeclă roşie castraveciori muraţi 100 g măsline 4 ouă fierte tari 1 lingură muştar 1 ceaşcă de ulei 2 ouă crude 200 g […]