Retete:
Reteta zilei: Limonada racoritoare
2 July 2013
Limonada
racoritoare din: zahar, apa, coaja de lamaie, suc de lamaie, apa rece,
gheata, lamaie. Ingrediente pentru sirop: 1 cana de zahar 1 cana de
apa coaja rasa de la 1 lamaie Ingrediente pentru limonada: 1 ceasca suc
proaspat de lamaie 4 cesti de apa rece 4-5 cani de cuburi de gheata 1
lamaie…
Read more »
Read more »
Supa de peste cu orez
2 July 2013
Supa
de peste cu orez din: file de peste, morcovi, cartofi, telina, radacina
de patrunjel, ceapa, orez, zeama de lamaie, ulei de masline, marar,
sare. Ingrediente: 500 g file de peste 2 morcovi 2-3 cartofi 1 telina
mica 1 radacina patrunjel 2 cepe 1 cescuta…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute cu pasta de cartofi si tofu
2 July 2013
Ciuperci
umplute cu pasta de cartofi si tofu din: ciuperci, cartofi, spanac,
tofu, ulei, sare, piper. Ingrediente: 10 ciuperci proaspete potrivit de
mari 3 cartofi 50 g spanac congelat 50 g tofu ulei sare piper Mod de
preparare: Se aleg ciuperci albe si frumoase,…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu dovlecei si rosii
2 July 2013
Pulpe
de pui cu dovlecei si rosii din: ceapa, dovlecei, ulei, pulpe de pui,
rosii decojite, foi de dafin, suc de lamaie, zahar, sare, piper.
Ingrediente: 1 ceapa 2 dovlecei 2 linguri ulei 4 pulpe de pui 800 g
rosii decojite din conserva 3 foi…
Read more »
Read more »
Tort de morcovi vanilat
2 July 2013
Tort
de morcovi vanilat din: faina, ulei, zahar, oua, vanilie, morcovi, praf
de copt, scortisoara, sare, zahar pudra, unt, crema de branza, vanilie,
miez de nuca. Ingrediente: pentru blat: 625 g faina 250 ml ulei 500 g
zahar 4 oua 5 ml vanilie 750 g…
Read more »
Read more »
Peste cu morcovi si ceapa
2 July 2013
Peste
cu morcovi si ceapa din: fileuri de peste, cimbru, patrunjel, usturoi,
ulei, ceapa, morcovi, vin, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri peste o
lingurita cimbru uscat o lingurita patrunjel 3 catei de usturoi 2
linguri ulei pentru garnitura: 4 cepe albe, uscate 2 morcovi 2…
Read more »
Read more »
Rulouri cu carne şi ciuperci
2 July 2013
O
reteta delicioasa de rulouri cu: cartofi, oua, cascaval, faina, piept
de pui, ceapa, usturoi, ciuperci, sare, piper, ulei de masline,
patrunjel, sos de rosii, sos de ardei picant. Ingrediente: 4 cartofi,
două ouă 200 g caşcaval două linguri cu făină un piept de pui…
Read more »
Read more »
Spanac cu gutui
2 July 2013
O
reteta delicioasa de spanac cu: gutui, usturoi, ceapa, lamaie, ardei
iute, seminte de susan, nuca, sare, piper, ulei. Ingrediente: un
kilogram spanac proaspăt 4 gutui 4 căţei de usturoi o ceapă o lămâie un
ardei iute 20 g seminţe de susan 50 g miez…
Read more »
Read more »
Prajitura cu cacao, gem de capsuni si fulgi de ciocolata
2 July 2013
Prajitura
cu cacao, gem de capsuni si fulgi de ciocolata din: unt, oua, zahar,
esenta de vanilie, faina, praf de copt, lapte, zahar, galbenusuri, pasta
de vanilie, cacao, gem de capsuni, fulgi de ciocolata. Ingrediente:
pentru blat: 125 g unt 2 oua 125 g zahar…
Read more »
Read more »
Cod in sos de cocos
2 July 2013
Cod
in sos de cocos din: ceapa verde, usturoi, ghimbir, ardei iute, ulei,
file de cod, rosii cherry, curcuma, coriandru, lapte de cocos.
Ingrediente: 2 cepe verzi 4 catei de usturoi 4 cm ghimbir proaspat 1
ardei iute 2 linguri ulei 4 bucati file de…
Read more »
Read more »
Supă cremă de pui cu legume
2 July 2013
O
reteta delicioasa de supa cu: ciuperci, ceapa, orez, pipept de pui,
spanac, morcov, telina, ardei capia, ardei iute, ulei, sare, piper,
tarhon, smantana. Ingrediente: 400 g ciuperci o ceapă 80 g orez două
piepturi de pui 300 g spanac verde un morcov o felie…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu piept de pui la gratar si rosii coapte
2 July 2013
Salata
cu piept de pui la gratar si rosii coapte din: otet balsamic, ulei de
masline, rozmarin, sare, piper, piept de pui, branza maruntita, rosii
cherry, condimente, salata verde. Ingrediente pentru marinata: ¼ cana
de otet balsamic ¼ cana ulei de masline 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Prajitura aromata cu lamaie
2 July 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu: branza dulce, zahar tos, faina, unt,
oua, sare, praf de copt, compot mere, fistic, lamaie, zahar pudra,
ciocolata neagra, zahar colorat. Ingrediente: 250 g brânză dulce 150 g
zahăr tos 180 g făină 50 g unt două ouă un…
Read more »
Read more »
Creveti cu caju
2 July 2013
Creveti
cu caju din: boia, cimbru, oregano, pudra de usturoi, sare, piper, nuci
de caju, creveti, ulei. Ingrediente: 1 1/4 lingurita boia 3/4 lingurita
cimbru uscat 3/4 lingurita oregano uscat 1/4 lingurita pudra de usturoi
1/4 lingurita de sare 1/4 lingurita piper negru macinat 1…
Read more »
Read more »
Rulouri delicioase de peşte
2 July 2013
O
reteta delicioasa de rulouri cu: peste, pesmet, pasta de tomate, ardei
iute, praz, rosii cherry, ciuperci, fasole, usturoi, sare, piper, ulei,
oregano, cascaval. Ingrediente: 4 fileuri de peşte 100 g pesmet o
lingură cu pastă de tomate un ardei iute un fir de praz…
Read more »
Read more »
Supa thailandeza cu ardei iute si avocado
2 July 2013
Supa
thailandeza cu ardei iute si avocado din: lapte de cocos, alge
deshidratate, rosie, avocado, ardei iute, zeama de lamaie, sofran,
curry. Ingrediente: lapte de cocos alge deshidratate 1 roșie medie 1
avocado mic ardei iute (uscat sau proaspăt), după gust zeama de la ½…
Read more »
Read more »
Conopida cu mazare si migdale
2 July 2013
Conopida
cu mazare si migdale din: conopida, mazare, morcov, hing, smantana,
migdale, ulei de masline, frunze de patrunjel, ketchup, piper, sare.
Ingrediente: 3 cani buchetele de conopida 200 g mazare 1 morcov de
dimensiune mijlocie 1/4 lingurita hing (condiment indian – usturoi praf)
1/2 cana…
Read more »
Read more »
Şarlotă cu vanilie şi ananas
2 July 2013
O
reteta delicioasa de sarlota cu: lapte dulce, frisca, zahar, zahar
vanilat, ananas, nuca, cacao, biscuiti amaretti, scortisoara, oua,
gelatina, sare. Ingrediente: 500 ml lapte dulce 500 ml frişcă 200 g
zahăr tos 4 pliculeţe zahăr vanilinat o conservă ananas 150 g miez de
nucă…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mix de legume murate
2 July 2013
Mix
de legume murate din: ridichi, ardei gras, morcovi, castraveti, pastai
de fasole verde, otet, zahar, sare, seminte de mustar, apa.
Ingrediente: 1 legatura ridichi cate 1 ardei gras rosu, portocaliu si
galben 1 legatura morcovi 2-3 castraveti pastai de fasole verde 1
ceasca…
Read more »
Read more »
Vita cu bacon si legume
2 July 2013
Vita
cu bacon si legume din: carne de vita, bacon, ciuperci, morcovi, ulei,
vin rosu, ceapa, usturoi, faina, sare, piper. Ingrediente: 800 g cuburi
carne de vita 100 g bacon neafumat 250 g ciuperci conservate 2 morcovi 3
linguri ulei 750 ml vin rosu sec…
Read more »
Read more »
Paste cu nuci şi varză roşie
2 July 2013
O
reteta delicioasa de paste cu: branza tofu, varza rosie, nuca, masline
verzi, otet, mustar boabe, ceapa rosie, cimbru, sare, piper, stafide,
migdale. Ingrediente: 500 g spaghete colorate 300 g brânză tofu o varză
roşie mică 100 g miez de nucă 100 g măsline verz…
Read more »
Read more »
Supă rece de castraveţi cu menta
2 July 2013
Supă
rece de castraveţi cu menta din: castraveciori, usturoi, ulei,
smantana, iaurt, sare, piper, patrunjel, marar, menta. Ingrediente: 4-5
castraveciori 4 catei de usturoi 3 linguri ulei 500 g smantana lichida
500 g iaurt sare piper patrunjel marar menta proaspata Mod de
preparare: Amestecaţi…
Read more »
Read more »
Antreu cu mazare si cascaval
2 July 2013
Antreu
cu mazare si cascaval din: mazare, faina, praf de copt, oua, ulei,
cascaval, branza feta, lapte, piper, ulei. Inrgediente: 300 g mazare 180
g faina un plic praf de copt 3 oua 100 ml ulei 100 g cascaval ras 200 g
branza feta 100…
Read more »
Read more »
Orez cu pui picant
2 July 2013
O
reteta delicioasa de orez cu: ceapa alba, ceapa rosie, morcovi,
usturoi, rosii cherry, carne de pui, vin alb sec, boia iute, ulei de
masline, masline verzi, ardei iute, sare, piper, patrunjel. Ingrediente:
150 g orez o ceapă albă o ceapă roşie doi morcovi 5…
Read more »
Read more »
Legume cu sos de branza si verdeturi
2 July 2013
Legume
cu sos de branza si verdeturi din: cartofi noi, conopida, telina, baby
morcov, crema de branza, ceapa verde, patrunjel, otet aromat.
Ingrediente: 400 g legume fierte (cartofi noi, buchetele de conopida,
telina, baby morcov) pentru sos: 200 g crema de branza proaspata 1
ceapa…
Read more »
Read more »
Ghiveci de vară
2 July 2013
Ghiveci
de vară din: mazare, fasole pastai, cartofi noi, rosii, ardei gras,
ceapa verde, ulei, sare. Ingrediente: 600 g mazare noua 300 g fasole
pastai 4 cartofi noi 3 rosii bine coapte un ardei gras o legatura ceapa
verde 2 linguri ulei sare Mod…
Read more »
Read more »
Rulouri de peşte cu cuşcuş
2 July 2013
O
reteta delicioasa de rulouri cu: peste, ceapa roie, cuscus, ardei iute,
limeta, ceapa alba, usturoi, ghimbir, coriandru seminte, ardei capia,
curry, ulei de masline, piper, rozmarin, menta, patrunjel. Ingrediente: 4
fileuri de peşte două cepe roşii 200 g cuşcuş doi ardei iuţi o limetă…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Noodles cu pui si legume pe pat de orez
2 July 2013
Noodles
cu pui si legume pe pat de orez din: ulei de masline, piept de pui,
morcovi, telina, ardei gras, varza tocata, porumb, castane de apa,
muguri de fasole, ceapa verde, noodles, orez, supa de pui, amidon de
porumb, ulei de susan, sos de soia,…
Read more »
Read more »
Frittata cu mazăre
2 July 2013
Frittata
cu mazăre din: mazare, cartofi noi, rosii, cascaval, oua, patrunjel,
ulei, sare. Ingrediente: 300 g mazare 4 cartofi noi 2 rosii 100 g
cascaval 6 oua cateva fire de patrunjel o lingurita ulei sare Mod de
preparare: In vase separate se pun la…
Read more »
Read more »
Desert cu mandarine
2 July 2013
O
reteta delicioasa de desert cu:lapte, oua, zahar tos, zahar vanilat,
mandarine, ciocolata neagra, afine, zmeura, blat, sare, esenta de
lamaie. Ingrediente: 500 ml lapte dulce 6 gălbenuşuri 80 g zahăr tos
două pliculeţe zahăr vanilinat 200 g mandarine 200 g ciocolată neagră
100 g…
Read more »
Read more »
Păstrăv la grătar, cu legume înăbuşite
2 July 2013
Păstrăv
la grătar, cu legume înăbuşite din: pastravi, lamaie, conopida,
broccoli, pastai verzi, ceapa verde, ardei gras, morcov, mazare, porumb,
sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 2 pastravi de 500-600 g
fiecare 1 lamaie cateva buchetele de conopida si broccoli 50 g pastai
verzi 4…
Read more »
Read more »
Chifle cu omleta
2 July 2013
Chifle
cu omleta din: faina, unt, praf de copt, ou, lapte, sare, oua, sunca de
curcan, cascaval, ulei. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 50 g unt
un plic praf de copt un ou 70 ml lapte sare pentru ornat: 8 oua 200 g
sunca…
Read more »
Read more »
Chiftele pe pat de mazare
2 July 2013
Chiftele
pe pat de mazare din: carne tocata, paine, ou, lapte, ceapa, patrunjel,
mazare, rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne tocata
amestec 2 felii paine de o zi un ou 50 ml lapte o ceapa alba 1/2
legatura patrunjel un kg mazare noua…
Reteta zilei: Smoothie cu capsuni, piersici si banane
1 July 2013
Smoothie
cu capsuni, piersici si banane din: capsuni, banana, piersici, miere,
frisca, gheata. Ingrediente: 2 cesti de capsuni taiate, congelate 1
Banana 3 piersici proaspete 4 linguri de miere 4 linguri de frisca 2
cesti cuburi de gheata Mod de preparare: Taiati piersicile bucati.
Adaugati piersicile, banana taiata felii, capsunile, frisca, mierea…
Read more »
Read more »
Supa de fructe de mare cu legume
1 July 2013
Supa
de fructe de mare cu legume din: fructe de mare, midii, creveti,
calamari, ulei de masline, rosii decojite, usturoi, ardei, ceapa,
morcov. Ingrediente: fructe de mare proaspete midii creveti decorticati
calamari 1 lingura de ulei de masline 300 g de rosii decojite si tocate
marunt 2-3 catei de usturoi 1 jumatate de ardei rosu…
Read more »
Read more »
Ciuperci la tigaie cu mamaliguta
1 July 2013
Ciuperci
la tigaie cu mamaliguta din: ciuperci, ceapa, vin, usturoi, ulei de
masline, mamaliguta. Ingrediente: 500 g ciuperci 1 ceapa mare 1 pahar de
vin alb 2 catei de usturoi ulei de masline mamaliguta Mod de
preparare: Se toacă ceapa julien şi se căleşte în ulei până când devine
aurie, se adaugă apoi ciupercile…
Read more »
Read more »
Salată de dovlecei cruzi
1 July 2013
Salată
de dovlecei cruzi din: dovlecei, lamaie, ulei de masline, menta, boia
dulce, sare, piper. Ingrediente: 2 dovlecei o lamaie ulei de masline
menta sau busuioc un praf boia dulce sare piper Mod de preparare:
Intr-un borcan cu filet se pun sucul de lămâie, uleiul şi sarea, piperul
şi ierburile, după gust. Se înfiletează…
Read more »
Read more »
Bezele cu cremă de ciocolată si cireşe
1 July 2013
Bezele
cu cremă de ciocolată si cireşe din: albusuri, zahar pudra, suc de
lamaie, ciocolata neagra, smantana, cirese, frunze de menta.
Ingrediente: pentru bezele: 4 albusuri 250 g zahar pudra suc de lamaie
pentru umplutura: 100 g ciocolata neagra 100 g smantana lichida 250 g
cirese fara samburi taiate felioare subtiri pentru decor: 50 g…
Read more »
Read more »
Tăiţei de orez cu carne de vită
1 July 2013
Tăiţei
de orez cu carne de vită din: pulpa de vita, ulei de floarea soarelui,
sos de peste, praf de chilli, boia dulce, usturoi, rosii, pasta de
crevete, lemongrass, ceapa, scortisoara, taitei de orez, ceapa verde,
cotlete de porc, oase de porc. Ingrediente: 500 g pulpa de vita ulei de
floarea soarelui sos de peste…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu branza de capra
1 July 2013
Ciuperci
cu branza de capra din: ciuperci, usturoi, ceapa verde, branza de
capra, ulei, sare, piper, marar. Ingrediente: 300 g ciuperci champignon
de dimensiune medie 2 catei de usturoi 2 fire de ceapa verde 200 g
branza de capra 20 ml ulei sare piper 1 legatura marar Mod de
preparare: Cureţi ciupercile şi le…
Read more »
Read more »
Prajitura cu capsuni in aluat de foi
1 July 2013
Prajitura
cu capsuni in aluat de foi din: aluat de foi, lapte, alune, zaha
candel, capsuni, branza de vaci, zahar pudra, jeleu de capsuni, frisca.
Ingrediente: 6 bucati aluat de foi (circa 450 g) 3 linguri lapte 50 g
alune tocate 3 linguri zahar candel 500 g capsuni 250 g branza de vaci 4
linguri…
Read more »
Read more »
Bors de dovlecei cu smantana
1 July 2013
Bors
de dovlecei cu smantana din: dovlecei, ceapa, radacina de patrunjel,
morcov, oua, orez, patrunjel, leustean, marar, smantana, sare, piper.
Ingrediente: 800 g dovlecei 1 ceapa medie 1 radacina de patrunjel 1
morcov 2 oua 60 g orez patrunjel, leustean, marar smantana sare piper
Mod de preparare: Spălaţi şi radeţi pe ochiurile mari rădăcinoasele,…
Read more »
Read more »
Frigarui de purcel cu mere
1 July 2013
Frigarui
de purcel cu mere din: file de porc, pasta de ardei gras, mere, ceapa,
paine. Ingrediente: 400 g file de porc 125 g pasta de ardei gras 2 mere 2
cepe 1 paine bagheta Mod de preparare: Se inmoaie in apa rece 8
tepuse de lemn. Se sterge carnea si se taie in…
Read more »
Read more »
Vitel cu legume
1 July 2013
Vitel
cu legume din: pulpa de vitel, dovlecei, morcovi, mazare, telina verde,
supa de vita, ceapa verde, unt, ulei, sare. Ingrediente: 800 g pulpa de
vitel 4 dovlecei 4 morcovi 400 g mazare o tija telina verde 250 ml supa
din concentrat de vita o legatura ceapa verde 50 g unt 2 linguri ulei
sare…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de rucola cu avocado si creveti la gratar
1 July 2013
Salata
de rucola cu avocado si creveti la gratar din: ulei de masline, suc de
lamaie, usturoi, piper, creveti, rucola, mango, papaya, avocado, suc de
lamaie, ulei de masline, menta. Ingrediente creveti la gratar: 1/4
ceasca ulei de masline suc de lamaie 1/4 ceasca 2 catei de usturoi,
zdrobit 1 lingurita piper negru 8…
Read more »
Read more »
Foi fine cu crema
1 July 2013
Foi
fine cu crema din: oua, zahar, faina, galbenusuri, zahar, apa, unt,
cacao. Ingrediente: pentru foi: 3 oua 3 linguri zahar 3 linguri faina
pentru crema: 7 galbenusuri 200 g zahar 600 ml apa 300 g unt o lingura
cacao Mod de preparare: Pentru blat, se bat spumă albuşurile cu
zahărul şi se adaugă…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu salata de varza
1 July 2013
Ardei
umpluti cu salata de varza din: ardei grasi, cartofi, mazare, morcov,
ridichi, varza rosie, castravete murat, marar, lamaie, iaurt, sare,
piper, ulei extravirgin de masline. Ingrediente: 8 ardei grasi mari,
diferit colorati 2 cartofi 2 linguri mazare 1 morcov 5 ridichi 1/4 varza
rosie 1 castravete murat 1 legatura marar 1 lamaie 150 g…
Read more »
Read more »
Supa crema italiana
1 July 2013
Supa
crema italiana din: cartofi, praz, rosii, morcovi, apa, sare, piper.
Ingrediente: 400 g cartofi 200 gpraz 200 g rosii 200 g morcovi 1,5 l apa
sare piper Mod de preparare: Curăţaţi şi tăiaţi în bucăţi potrivite
cartofii, prazul, roşiile şi morcovii. Apoi puneţi-le la fiert în apă
rece cu sare. După ce s-au…
Read more »
Read more »
Tarta fina cu dovlecei, praz si bacon afumat
1 July 2013
Tarta
fina cu dovlecei, praz si bacon afumat din: faina, unt, apa, sare,
dovlecei, praz, bacon afumat, oua, smantana, ulei, rozmarin, sare,
piper. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 150 g unt 80 ml apa
calduta 1/4 lingurita sare pentru umplutura: 2 dovlecei partea alba de
la un praz 150 g bacon afumat 3 oua…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui picante cu cartofi noi
1 July 2013
Pulpe
de pui picante cu cartofi noi din: pulpe de pui, cartofi noi, ceapa,
apa, usturoi, boia iute, boia dulce, cimbru, piper, busuioc verde, ardei
iute, sare, piper, ulei. Ingrediente: 6 pulpe de pui 1 kg cartofi noi 2
cepe potrivite 100 ml apa 1 capatana usturoi 1 lingurita de boia iute 2
lingurite boia…
Read more »
Read more »
Carpaccio de căpşuni cu vanilie
1 July 2013
Carpaccio
de căpşuni cu vanilie din: capsuni, limeta, miere, rom, baton de
vanilie, lamaita. Ingrediente: 500 g capsuni 1 limeta 150 g miere 100 ml
rom 1 baton de vanilie 4 fire lamaita Mod de preparare: Se spală
căpşunile sub jet de apă rece, se îndepărtează codiţele verzi şi se taie
fructele în felii…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Burgeri de curcan si sos de maioneza cu ierburi aromate
1 July 2013
Burgeri
de curcan si sos de maioneza cu ierburi aromate din: carne tocata de
curcan, paine, ulei de masline, patrunjel, ceapa, ou, boia de ardei
afumat, chimen, praf de usturoi, piper cayenne, sare, piper, sos de
mere, ulei vegetal, chifle, maioneza, busuioc, coaja de lamaie, salata,
rosii. Ingrediente burgeri de curcan: 1 kg carne…
Read more »
Read more »
Mamaliga crocanta
1 July 2013
Mamaliga
crocanta din: apa, unt, malai, sare, ulei de masline, ierburi de
provence, parmezan. Ingrediente: 1 l apa 1 lingurita unt 400 g malai
instant 1 lingurita sare 2-3 linguri ulei de masline 2 lingurite amestec
de ierburi de Provence 40 g parmezan ras Mod de preparare: Se prepară
mămăliga: se pune apa la…
Read more »
Read more »
Tort cu piersici si mandarine
1 July 2013
Tort
cu piersici si mandarine din: piscoturi, oua, zahar, lapte praf, frisca
lichida, piersici, gelatina, esenta vanilie, esenta portocale,
mandarine, gelatina, zeama de portocale, suc de piersici. Ingrediente:
1/2 pachet piscoturi 5 oua 150 g zahar 5 linguri lapte praf 1 l frisca
lichida 1 kg de piersici moi 3 pliculete gelatina 1 esenta vanilie…
Read more »
Read more »
Bors de mere verzi
1 July 2013
Bors
de mere verzi din: mere, galbenus, faina, ceapa, unt, bulion, apa,
smantana, patrunjel, bors, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg mere 1
galbenus 1 lingura faina 2 cepe medii 30 g unt 1 lingura bulion 1,5 l
apa 200 g smantana 1 legatura patrunjel 1 l bors sare piper Mod de
preparare: Curăţaţi merele…
Read more »
Read more »
Tartine cu branza de capra si capsune
1 July 2013
Tartine
cu branza de capra si capsune din: paine, branza de capra, rozmarin,
piper, capsuni, sos de chilli dulce. Ingrediente: 1 paine bagheta 1
rulou de branza frantuzeasca de capra cateva fire de rozmarin piper
asortat proaspat rasnit 200 g capsuni 2-3 linguri sos de chilli dulce
Mod de preparare: Se taie felii pâinea…
Read more »
Read more »
Pastrav in foi de vita
1 July 2013
Pastrav
in foi de vita din: pastravi, frunze de vita de vie, usturoi, boabe de
piper, foi de dafin, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 pastravi de
dimensiune mijlocie 15-20 frunze de vita de vie 4 catei de usturoi
cateva boabe de piper 4 foi de dafin 2 linguri ulei sare piper Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Supă andaluză tradiţională
1 July 2013
Supă
andaluză tradiţională din: ulei de masline, paine, usturoi, rosii,
ceapa, castarveciori, ardei gras, apa, otet, chimen, sare, piper.
Ingrediente: 150 ml ulei de masline 150 g paine 2 catei de usturoi 400 g
rosii 2 cepe medii 2-3 castarveciori 1 ardei gras 1,5 l apa 2 linguri
otet chimen macinat sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Carpaccio de ciuperci cu telina
1 July 2013
Carpaccio
de ciuperci cu telina din: ulei de masline, suc de lamaie, sos de soia,
zahar brun, usturoi, ciuperci, ardei iute, telina verde. Ingrediente:
200 ml ulei de masline 3 linguri suc de lamaie 2 linguri sos de soia 2
lingurite zahar brun 1 lingurita otet de vin rosu 2 catei de usturoi 12
ciuperci…
Read more »
Read more »
Salata cu varza si creveti
1 July 2013
Salata
cu varza si creveti din: creveti, zeama de lamaie, usturoi, untdelemn,
vin alb, susan, coriandru, morcovi, portocala, varza alba, ulei de
masline. Ingrediente: 250 g creveti decorticati 3 linguri zeama de
lamaie 1 catel de usturoi 2 linguri untdelemn 1 pahar vin alb sec 2
lingurite susan 1/2 lingurita coriandru 2 morcovi 1 portocala…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Frigarui cu carne de vita si ciuperci
1 July 2013
Frigarui
cu carne de vita si ciuperci din: carne de vita, ciuperci, ulei de
masline, otet de vin alb, sos worcestershire, usturoi, sare, piper.
Ingrediente: 1 bucata carne de vita 300 gr ciuperci, spalate si feliate
Ingrediente marinata: 1/4 ceasca ulei de masline 1/4 ceasca otet de vin
alb 1 lingurita sos worcestershire 1…
Read more »
Read more »
Ruladă aromata de ciocolată
1 July 2013
Ruladă
aromata de ciocolată din: faina, cacao, zahar, oua, frisca, ciocolata
neagra, unt. Ingrediente: pentru blat: 120 g faina 10 g cacao 125 g
zahar 5 oua pentru crema de interior: 100 g frisca lichida 200 g
ciocolata neagra cu 70% cacao 50 g unt pentru glazura: 100 g ciocolata
neagra 100 ml frisca lichida…
Read more »
Read more »
Tartă cu ficăţei şi piept de pui
1 July 2013
Tartă
cu ficăţei şi piept de pui din: unt, faina, apa, sare, ficatei, ceapa
verde, ciuperci, oua, patrunjel, sare, piper, ulei. Ingrediente: pentru
aluat: 125 g unt 250 g faina 50 ml apa 1 praf sare pentru umplutura: 1/2
kg ficatei 3 cepe verzi 200 g ciuperci din conserva 3 oua 1 legatura
patrunjel piper…
Read more »
Read more »
Carpaccio de sfecla
1 July 2013
Carpaccio
de sfecla din: sfecla rosie, otet de vin rosu, zahar brun, cimbru, ulei
de masline, cas de capra, otet de vin rosu, ulei de masline, piper,
zahar brun. Ingrediente: 2 radacini de sfecla rosie decojite (a 200 g)
250 ml otet de vin rosu 80 g zahar brun 2 fire cimbru 1 lingurita ulei…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi cu smantana
1 July 2013
Salata
de cartofi cu smantana din: cartofi, vin alb, mustar, smantana
degresata, sare, piper, marar. Ingrediente: 500 g cartofi 1/2 pahar vin
alb 2 lingurite mustar 200 g smantana degresata 2 ardei diferiti
colorati sare piper 1 legatura marar Mod de preparare: Speli bine
cartofii şi îi fierbi în apă uşor sărată, fără să-i…
Read more »
Read more »
Tartă cu caise si alune
1 July 2013
Tartă
cu caise si alune din: faina, sare, unt, galbenusuri, apa minerala,
stafide, caise, alune de padure, fulgi de ovaz, zahar, zahar pudra.
Ingrediente: pentru aluat: 175 g faina 1 varf de cutit cu sare 100 g unt
3 galbenusuri 3 linguri apa minerala pentru umplutura: 100 g stafide
300 g caise 200 g alune…
Read more »
Read more »
Mâncare de linte cu fasole
30 June 2013
O
reteta delicioasa de mancare cu:linte, fasole rosie, rosii, ardei gras,
ceapa, usturoi, telina, morcov, ulei, sare, piper, patrunjel, malai,
castraveti verzi. Ingrediente: 250 g linte 100 g fasole roşie 4 roşii
doi ardei graşi o ceapă 3 căţei de usturoi o felie de ţelină un morcov
150 ml ulei de floarea-soarelui sare piper pătrunjel…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Ochiuri in paine prajita (video)
30 June 2013
Cum se prepara Prajitura bretona (video)
30 June 2013
Cum se prepara Midii mariniere (video)
30 June 2013
Cum se prepara Supa Thailandeza de pui (video)
30 June 2013
Cum se prepara Cotlet de vitel (video)
30 June 2013
Reteta zilei: Briose cu seminte de mac si migdale
30 June 2013
Briose
cu seminte de mac si migdale din: faina, praf de copt, bicarbonat de
sodiu, sare, zahar, unt nesarat, ulei de cocos, oua, esenta de migdale,
esenta de vanilie, lapte batut, seminte de mac, migdale. Ingrediente: 2
cani faina 2 ½ lingurite praf de copt ½ lingurita bicarbonat de sodiu ½
lingurita de sare…
Read more »
Read more »
Scrumbie la gratar cu cartofi
30 June 2013
Scrumbie
la gratar cu cartofi din: scrumbii, lamai, ulei de masline, patrunjel,
rozmarin, sare, piper, cartofi, orez, spanac, ceapa verde, sare, ulei,
piper. Ingrediente: 4 scrumbii eviscerate 3-4 lamai 2 linguri ulei de
masline patrunjel rozmarin sare piper 4 cartofi 1 ceasca de orez 1
ceasca spanac congelat 2 cepe verzi ulei sare piper …
Read more »
Read more »
Ciuperci cu cartofi si legume la tigaie
30 June 2013
Ciuperci
cu cartofi si legume la tigaie din: ciuperci, cartofi, mazare, fasole
verde, ulei, sare, piper. Ingrediente: 0,5 kg ciuperci proaspete 0,3 kg
cartofi 0,2 mazare fiarta 0,2 fasole verde fiarta (optional se pot pune
si cateva verze de bruxelles) ulei sare piper Mod de preparare: Se
curăţă ciupercile, se taie pe lungime şi…
Read more »
Read more »
Salata de vara cu grau incoltit
30 June 2013
Salata
de vara cu grau incoltit din: ciuperci, salata verde creata, avocado,
frunze de baby spanac, rosii cherry, grau incoltit, frunze de rucola,
masline verzi, ulei extravirgin de masline, zeama de lamaie.
Ingrediente: 10 ciuperci champignon 1 salata verde creata 1 avocado bine
copt 3-4 frunze de baby spanac sau macris 4-5 rosii cherry 3-4…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluti la pachet
30 June 2013
Dovlecei
umpluti la pachet din: dovlecei, ceapa verde, sunca uscata, oua, piper,
sare, cascaval, usturoi, ierburi de provence. Ingrediente: 2 dovlecei
(300 g fiecare) 3 cepe verzi 125 g sunca uscata 2 oua piper pisat sare
200 g cascaval 1 catel de usturoi 1 lingurita ierburi de Provence Mod
de preparare: Se spala dovleceii…
Read more »
Read more »
Rulade de dovlecei cu telemea
30 June 2013
Rulade
de dovlecei cu telemea din: busuioc, ceapa, smantana, miere, dovlecel,
telemea de oaie, ceapa verde, cimbru, ulei de masline. Ingrediente: 3
fire busuioc 1 ceapa 300 g smantana 1-2 lingura miere 1 dolecel verde 1
dovlecel galben 200 g telemea de oaie 1 lingura rondele de ceapa verde 1
lingura cimbru tocat 2 linguri…
Read more »
Read more »
Salata de legume cu hrisca
30 June 2013
Salata
de legume cu hrisca din: hrisca, seminte de susan, morcovi, castraveti,
ceapa, ardei gras, ciuperci, masline, ulei de masline, patrunjel verde,
lamaie, sare, piper. Ingrediente: 100 g hrisca 3 linguri seminte de
susan 2 morcovi 3 rosii 3 castraveti mici 1 ceapa 1 ardei gras rosu 2
ciuperci 12 masline 1 lingura ulei de…
Read more »
Read more »
Ton la grătar cu sos din roşii şi fructe
30 June 2013
Ton
la grătar cu un sos din roşii şi fructe din: fructe mango, rosii, ceapa
rosii, busuioc, ardei iute, limete, miere, sare, piper, file de ton,
ulei de susan. Ingrediente: 2 fructe mango 3 rosii 2 cepe rosii 1
legatura busuioc 1 ardei iute rosu 3 limete 1-2 lingurite miere sare
piper 4 bucati file…
Read more »
Read more »
Inghetata parfe de ciocolata
30 June 2013
Inghetata
parfe de ciocolata din: galbenusuri, zahar, cacao, lapte, ciocolata
menaj, frisca. Ingrediente: 3 galbenusuri 200 g zahar 70 g cacao 120 ml
lapte 170 g ciocolata menaj neagra 60 g frisca cu 32% grasime Mod de
preparare: Freci gălbenuşurile cu zahărul, torni laptele şi pui pe baie
de aburi, amesteci până când se…
Read more »
Read more »
Linte cu legume
30 June 2013
Linte
cu legume din: linte neagra, supa de legume, vata, sare, rosii cherry,
ardei gras, ulei, ceapa, coaja de lamaie, verdeata, cas. Ingrediente:
500 g linte neagra supa de legume 1 vanata sare 200 g rosii cherry 1
ardei rgas verde 1 ardei gras galben 1 ardei gras rosu 2 linguri ulei 2
cepe 1…
Read more »
Read more »
Salata cu rulouri de somon
30 June 2013
Salata
cu rulouri de somon din: file de somon afumat, branza de capra, salata
verde, ridichi rosii, ceapa verde, patrunjel, marar verde, seminte de
floarea soarelui, ulei de masline, otet, mustar, sos de soia, piper,
sare. Ingrediente: 200 g file de somon afumat 6 felii rotunde de branza
de capra 2 salate verzi 4 ridichi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tortilla cu bacon si legume
30 June 2013
Tortilla
cu bacon si legume din: bacon, avocado, maioneza, coriandru, suc de
limeta, sare, salata verde, rosii, tortilla. Ingrediente: 6 bucati
bacon, taiate bucati mici 1 avocado, fara samburi, decojit 2 linguri
maioneza 1/2 cana coriandru, plus mai mult pentru garnitura 1 lingura
suc de limeta 1 varf de cutit de sare 1 1/2…
Read more »
Read more »
Steak de vita cu garnitura de legume
30 June 2013
Steak
de vita cu garnitura de legume din: vinete, dovlecei, ardei grasi,
sare, usturoi, suc de lamaie, ulei de masline, piper, pulpa de vita,
rosii, ceapa rosie, capere. Ingrediente: 2 vinete 2 dovlecei 2 ardei
grasi sare 2 catei de usturoi 5 linguri suc de lamaie 4-5 linguri ulei
de masline piper 4 fripturi din…
Read more »
Read more »
Frigărui cu roşii cherry, baby mozarella şi pesto
30 June 2013
Frigărui
cu roşii cherry, baby mozarella şi pesto din: rosii cherry, baby
mozzarella, ulei de masline, usturoi, muguri de pin, parmezan, frunze de
busuioc, sare, piper. Ingrediente: 10 rosii cherry 10 bucati baby
mozzarella frigarui din bambus sos pesto: 120 ml ulei de masline 4-5
catei de usturoi 50 g muguri de pin 100 g…
Read more »
Read more »
Salata de cruditati si seminte
30 June 2013
Salata
de cruditati si seminte din: salata verde, morcov, ceapa verde, gulie,
ridichi, seminte de in, seminte de dovleac, seminte de susan, lamaie,
uleid e masline. Ingrediente: 1 salata verde 1 morcov 1 fir de ceapa
verde 1 gulie 2 ridichi 1 lingurita seminte de in 1 lingurita seminte de
dovleac 1 lingurita seminte de…
Read more »
Read more »
Crap la pachet
30 June 2013
Crap
la pachet din: cartofi noi, chimen, sare, crap, verdeata, piper, sare
de mare, ceapa verde, morcovi, bacon, vin. Ingrediente: 8 cartofi noi
decojiti chimen sare 500 g crap curatat portionat 2 linguri verdeata
tocata piper pisat 1 praf sare de mare 200 g ceapa verde 4 morcovi
tineri 4 felii de bacon 4 linguri…
Read more »
Read more »
Ciocanele de pui cu porumb dulce
30 June 2013
Ciocanele
de pui cu porumb dulce din: ciocanele de pui, porumb, ardie iute, ulei,
miere, sos worcester, boia dulce, sare, piper. Ingrediente: 12
ciocanele de pui 2 stiuleti de porumb 4 ardei iuti 5-6 linguri ulei 1
lingurita miere 2 linguri sos Worcester 1 lingurita boia dulce sare
piper Mod de preparare: Se spală…
Read more »
Read more »
Salată iceberg cu somon afumat
30 June 2013
Salată
iceberg cu somon afumat din: salata iceber, ardei gras, rosii cherry,
rondele de masline, somon afumat, seminte de in, ulei de masline, otet
balsamic, piper, oregano, sare. Ingrediente: 1 salata iceberg 1 ardei
gras rosu 5-6 rosii cherry 100 g rondele de masline 150 g somon afumat 1
lingurita rasa seminte de in ulei…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Noodles cu legume si sos de susan
30 June 2013
Noodles
cu legume si sos de susan din: fidea de orez, castravete, ardei,
morcovi, ceapa verde, coriandru, unt de arahide, pasta tahini, sos de
soia, otet de orez, pasta de chili, ghimbir, usturoi, ulei de susan,
sirop de artar. Ingrediente: 1 pachet fidea de orez 1 castravete,
taiat fasii 1 ardei roșu, taiat fasii…
Read more »
Read more »
Frigărui de purcel cu ardei
30 June 2013
Frigărui
de purcel cu ardei din: ardei gras, dovlecei, file d eporc, usturoi,
rozmarin, cimbru, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 ardei
gras rosu 1 ardei gras galben 2 dovlecei 400 g file de porc 2 catei de
usturoi 1 fir rozmarin 2 fire cimbru 75 ml ulei de masline sare piper
Mod…
Read more »
Read more »
Chiftelute de peste marinate
30 June 2013
Chiftelute
de peste marinate din: file de peste, paine, lapte, usturoi, ceapa,
patrunjel, oua, sare, piper, ulei, rosii in bulion, mustar, otet, zahar,
boia iute, busuioc, curry. Ingrediente: 500 g file de peste 4 felii de
paine 200 ml lapte 5 catei de usturoi 1 ceapa 1 legatura patrunjel 2 oua
sare piper ulei pentru…
Read more »
Read more »
Salata cu rosii si mozzarella
30 June 2013
Salata
cu rosii si mozzarella din: rosii, mozzarella, masline negre, ulei de
masline, crema aceto balsamic, sare, piper, frunze de rucola.
Ingrediente: 4 rosii 250 g mozzarella 3 fire busuioc 20 masline negre
fara samburi 1 lingura ulei de masline 1 lingura crema de aceto balsamic
sare piper frunze de rucola pentru ornat Mod…
Read more »
Read more »
Gnocchi cu sos de rosii
30 June 2013
Gnocchi
cu sos de rosii din: rosii decojite, suc de rosii, sare, piper,
gnocchi, busuioc, mozzarella, ulei de masline. Ingrediente: 800 g rosii
decojite 5 linguri suc de rosii sare piper 800 g gnocchi refrigerate
frunzele de la 2 fire de busuioc 250 g mozzarella 2 linguri ulei de
masline Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Hamburger cu alune
30 June 2013
Hamburger
cu alune din: ceapa, dovlecei, ulei, nuci, migdale, alune, carne
tocata, ou, pesmet, sare, piper, chifle, rosii, salata verde, sos
remoulade. Ingediente: 1 ceapa 100 g dovlecei 2 linguri ulei 50 g
amestec de nuci, migdale si alune 400 g carne tocata 1 ou 2 linguri
pesmet sare piper 8 chifle albe pentru hamburgeri…
Read more »
Read more »
Pepene galben cu sunca si branza
30 June 2013
Pepene
galben cu sunca si branza din: pepene galben, patrunjel, telemea,
sunca, pesto de busuioc. Ingrediente: 1 pepene galben 1 legatura
patrunjel sau rucola 200 g telemea 100 g sunca crud-uscata 4 linguri
pesto de busuioc Mod de preparare: Se taie în două pepenele galben, se
goleşte de sâmburi şi se taie pulpa felii.…
Read more »
Read more »
Salata de portocale cu masline
30 June 2013
Salata
de portocale cu masline din: portocale, masline negre, lamaie verde,
salata verde, ceapa verde, boabe de mustar, sare, piper, pulbere de
curry, ulei de masline, ardei iute, frunze de menta. Ingrediente: 4
portocale 10 masline negre 1 lamaie verde 3 frunze salata verde 1 fir de
ceapa verde 1 lingurita boabe de mustar 1…
Read more »
Read more »
Pizza la gratar
30 June 2013
Pizza
la gratar din: faina de grau, sare, drojdie, zahar, ulei de masline,
mozzarella, rosii cherry, busuioc, pasta de rosii, piper. Ingrediente:
500 g faina de grau sare 20 g drojdie zahar 4 lingurite ulei de masline
250 g mozzarella 300 g rosii cherry 4 fire busuioc 200 g pasta de rosii
pentru pizza piper…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa cu ciuperci si fidea de orez
30 June 2013
Supa
cu ciuperci si fidea de orez din: supa de pui, sos de soia, pasta miso,
mirin, sake, tofu, ciuperci, fidea de orez, ceapa verde. Ingrediente 4
cesti supa de pui 2 linguri de sos de soia 1 lingura pasta miso
(amestec de soia si orez brun) 1 lingura mirin 1 lingura sake (se…
Read more »
Read more »
Budinca rece de legume
30 June 2013
Budinca
rece de legume din: boabe de mazare, pastai de fasole verde, ardei
gras, ceapa, faina, oua, lapte, cascaval, unt, sare, piper. Ingrediente:
1 ceasca boabe de mazare 10-15 pastai de fasole verde 1 ardei gras
carnos 1 ceapa 1 lingura cu varf de faina 6 oua 1 ceasca lapte 150 g
cascaval unt sare…
Read more »
Read more »
Prajitura cu mac si marmelada
30 June 2013
Prajitura
cu mac si marmelada din: mac, lapte, unt, zahar, faina, praf de copt,
oua, suc de portocala, coaja de portocala, albusuri, nuca, cacao,
marmelada. Ingrediente: pentru aluat: 50 g mac 185 ml lapte 200 g unt
170 g zahar 270 g faina un plic praf de copt 3 oua 125 ml suc de la…
Read more »
Read more »
Salata mediteraneana
30 June 2013
Salata
mediteraneana din: oua, fasole verde, rosii, ceapa rosie, usturoi,
otet, zeama de lamaie, ulei de masline, cartofi noi, fileuri de ansoa,
ton, masline, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 4 oua 250 g fasole
verde 2 rosii 1 ceapa rosie medie 1 catel de usturoi 2 linguri otet 1
lingura zeama de lamaie 3 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluti cu sunca presata
30 June 2013
Dovlecei
umpluti cu sunca presata din: dovlecei, unt, rosii, sunca presata,
porumb dulce, cascaval, usturoi, sare, piper, ulei. Ingrediente: 4
dovlecei de dimensiune mijlocie 80 g unt 4 rosii 250 g sunca presata sau
piept de pasare fiert 150 g pourmb dulce din conserva 200 g cascaval 4
catei de usturoi sare piper negru macinat…
Read more »
Read more »
Lasagna cu mozzarella
30 June 2013
Lasagna
cu mozzarella din: mozzarella, ceapa, ulei, faina, lapte, smantana,
carne tocata de manzat, foi de lasagna, usturoi, ulei, pasta de tomate,
rosii in bulion, oregano, sare, piper, unt, busuioc. Ingrediente: 250 g
mozzarella 1 ceapa mica 1 lingura ulei 12 g faina 150 ml lapte 50 ml
smantana pentru sosul rosu: 500 g carne…
Read more »
Read more »
Retete video
29 June 2013
Retete
video: Cum se prepara supa de peste cu taitei (video) Retete video:
Cum se prepara supa de peste cu taiteiRead more » Cum se prepara muschi
de vita cu ciuperci de padure (video) Retete video: Cum se prepara
muschi de vita cu ciuperci de padureRead more » Cum se prepara Cotlete…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Desert rece cu ciocolata si fructe uscate
29 June 2013
Desert
rece cu ciocolata si fructe uscate din: ciocolata neagra, unt, lapte
condensat, scortisoara, migdale, covrigei, caise uscate. Ingrediente: 1
ciocolata neagra 6 linguri de unt 1 cutie lapte condensat 2 lingurite
scortisoara 1/2 cana migdale, taiate 1 cana covrigei faramitati 1/4
ceasca caise uscate, tocate Mod de preparare: Intr-o cratita adaugati
ciocolata,…
Read more »
Read more »
Somon cu legume la gratar
29 June 2013
Somon
cu legume la gratar din: somon, ardei gras, rosii cherry, vanata,
dovlecel, capere, vin, lamaie, ulei, sare, patrunjel. Ingrediente: 200 g
somon 1 ardei gras 4-5 rosii cherry 4 felii de vanata (rondele) 4 felii
dovlecel 50 g capere (din saramura) 20 ml vin alb 1 lamaie ulei sare
patrunjel Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Cozonac aromat cu stafide
29 June 2013
Cozonac
aromat cu stafide din: faina, drojdie, suc de portocale, ulei, zahar,
esenta de vanilie, coaja de lamaie, sare, faina, esenta de rom, miere.
Ingrediente: 220 g faina 20 g drojdie 120 ml suc de portocale 40 ml ulei
40 g zahar 2 esente vanilie coaja rasa de la 1 lamaie sare umplutura:
250 g…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute cu orez
29 June 2013
Ciuperci
umplute cu orez din: ciuperci, orez, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1
kg ciuperci proaspete potrivit de mari 150 g orez ulei sare piper
patrunjel Mod de preparare: Se aleg ciuperci albe, se spală, se rup
cozile, se sărează şi se pun cu gura în jos 5 min la cuptor, ca să
elimine apa.…
Read more »
Read more »
Clatite cu gem sau dulceata
29 June 2013
Clatite
cu gem sau dulceata din: faina, apa minerala, ulei, zahar, sare, gem.
Ingrediente: 100 g faina 100 ml apa minerala 50 ml ulei 25 g zahar sare
umplutura: gem sau dulceata Mod de preparare: Punem într-un bol făina
şi apoi turnăm treptat apa minerală, amestecând continuu, astfel încât
să nu se formeze cocoloaşe.…
Read more »
Read more »
Scrumbie la cuptor
29 June 2013
Scrumbie
la cuptor din: scrumbii, lamai, ulei de masline, patrunjel, rozmarin,
menta, sare de mare, piper, susan. Ingrediente: 2 scrumbii eviscerate
3-4 lamai 2 linguri ulei de masline patrunjel rozmarin menta sare de
mare piper susan Mod de preparare: Se spală bine scrumbia, iar în
interiorul ei vom pune felii de lămâie şi verdefurile…
Read more »
Read more »
Salata de ton cu menta si masline
29 June 2013
Salata
de ton cu menta si masline din: salata verde, ton, rosii, masline
negre, zeama de lamaie, ulei, sare si piper. Ingrediente: o salata verde
1 conserva ton maruntit (200 g) 2 rosii medii 200 g masline negre fara
samburi zeama de la jumatate de lamaie 3 linguri de ulei sare si piper
Mod…
Read more »
Read more »
Pui picant cu legume
29 June 2013
O
reteta delicioasa de pui picant cu: conopida, rosii cherry, broccoli,
ulei de masline, ardei iute, ghimbir, sos de soia, otet, zahar tos,
sare, piper, patrunjel, usturoi. Ingrediente: 600 g carne de pui o
conopidă 200 g roşii cherry 500 g broccoli 200 ml ulei de măsline doi
ardei iuţi o lingură cu ghimbir ras…
Read more »
Read more »
Supă cu paste şi legume
29 June 2013
O
reteta delicioasa de supa cu: dovlecei, fasole rosie, telina, gulii,
ceapa, spanac, morcov, tija de telina, radacina de patrunjel, ulei,
paste, pasta de ardei dulce, sare, piper, marar, smantana. Ingrediente:
doi dovlecei 100 g fasole roşie o tijă de ţelină două gulii o ceapă 200 g
spanac un morcov o felie de ţelină o…
Read more »
Read more »
Scoici in sos picant
29 June 2013
O
reteta delicioasa de scoici cu:scoici, lamaie, vin alb, supa de peste,
ardei iute, ardei capia, usturoi, unt, frunze de dafin, patrunjel,
lamaie, sare, piper, paine neagra, smantana, iaurt. Ingrediente: 2 kg
scoici în cochilie o lămâie 150 ml vin alb sec 150 ml supă de peşte un
ardei iute 3 ardei capia doi căţei…
Read more »
Read more »
Pui cu cartofi noi si rozmarin
29 June 2013
Pui
cu cartofi noi si rozmarin din: spanac, ceapa, cartofi noi, linte,
iaurt, chimen, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 400 g spanac
tanaar 1 ceapa 250 g cartofi noi 150 g linte 100 ml iaurt degresat 1
lingurita chimen macinat 1 lingura ulei de masline sare piper Mod de
preparare: Puneţi uleiul într-o…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Vita cu ierburi aromate
29 June 2013
Vita
cu ierburi aromate din: carne de vita, papaya verde, menta, coriandru,
busuioc, arahide, ceapa, suc de limeta, ulei de masline, zahar, sos de
peste, chili, usturoi, iarba de lamaie, ulei de susan, sos de stridii,
piper, condimente. Ingrediente: 1 bucata carne de vita 2-3 cani papaya
verde tocata (sau fidea de orez) 1…
Read more »
Read more »
Dovleac cu fructe si sos
29 June 2013
O
reteta delicioasa de dovleac cu: ciocolata neagra, frisca, scortisoara,
zahar tos, zahar vanilat, unt, fructe de lychee, menta migdale, fistic,
samburi de caise. Ingrediente: un dovleac pentru plăcintă 200 g
ciocolată neagră 300 ml frişcă o linguriţă cu scorţişoară 100 g zahăr
tos două pliculeţe zahăr vanilinat 100 g unt o conservă de fructele…
Read more »
Read more »
Păstrăv cu gălbiori şi sos verde
29 June 2013
O
reteta delicioasa de pastrav cu: galbiori, smantana, patrunjel,
usturoi, lamie, portocala, rozmarin, ardei iute, pudra de curry, sare,
piper, ulei. Ingrediente: 4 păstrăvi 500 g gălbiori 250 ml smântână o
legătură de pătrunjel 5 căţei de usturoi o lămâie o portocală un fir de
rozmarin un ardei iute o linguriţă cu pudră de curry…
Read more »
Read more »
Frigărui de cârnăciori
29 June 2013
Frigărui
de cârnăciori din: ardei gras, cartofi, carnaciori, ketchup, praf de
curry, sos tabasco. Ingrediente: 1 ardei gras 2 cartofi fierti in coaja
cu o zi inainte 12 carnaciori 150 ketchup 1-2 lingurita praf de curry
cateva picaturi de sos picant tabasco Mod de preparare: Se curăţă
ardeiul gras, se taie jumătăţi şi se…
Read more »
Read more »
Sote de fasole verde cu pulpe de pui
29 June 2013
Sote
de fasole verde cu pulpe de pui din: pulpe de pui, cimbru, sare, piper,
ulei, fasole verde, unt, marar. Ingrediente: 1 kg pulpe superioare de
pui cimbru sare piper 100 ml ulei 2 kg fasole verde proaspata 50 g unt 1
legatura marar Mod de preparare: Speli pulpele, le ungi cu ulei şi…
Read more »
Read more »
Cuşcuş cu ardei, rosii si ceapa
29 June 2013
O
reteta delicioasa de cuscus cu: ardei gras, ardei capia, rosii, ceapa,
usturoi, zahar tos, otet de mere, nuca, migdale, ulei de masline, sare,
piper, patrunjel. Ingrediente: 200 g cuşcuş doi ardei graşi doi ardei
capia 4 roşii două cepe 4 căţei de usturoi o linguriţă cu zahăr tos o
lingură cu oţet de mere…
Read more »
Read more »
Milkshake cu fructe
29 June 2013
Milkshake
cu fructe din: banane, lapte, zahar pudra, zeama de lamaie, miere,
caspune, cirese, ananas, menta. Ingrediente: 4 banane coapte 700 ml
lapte 40 g zahar pudra 2 lingurite cu zeama de lamaie 1 lingurita cu
miere cateva fructe (capsune, cirese, ananas) menta Mod de preparare:
Curăţă bananele, taie-le în felii şi stropeşte-le cu…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de broccoli cu morcovi si struguri rosii
29 June 2013
Salata
de broccoli cu morcovi si struguri rosii din: broccoli, morcovi,
struguri rosii, seminte de dovleac, avocado, suc de lamaie, sare.
Ingrediente: 1 buchet broccoli 1 morcov, curatat 300g struguri rosii,
taiati sferturi ½ ceasca seminte de dovleac, prajite Ingrediente
dressing: 2 avocado ¼ cana suc proaspat de lamaie 2 lingurite sare
Mod…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu sos de usturoi verde
29 June 2013
Dovlecei
cu sos de usturoi verde din: dovlecei, oua, pesmet, faina, ulei,
usturoi verde, smantana, malai, sare, piper. Ingrediente: 4 dovlecei 2
oua 100 g pesmet 100 g faina 4 linguri ulei 2 legaturi usturoi verde 200
ml smantana 200 g malai sare piper Mod de preparare: Curăţaţi
usturoiul, tăiaţi-l în rondele şi mărunţiţi-l…
Read more »
Read more »
Costite de porc la gratar
29 June 2013
Costite
de porc la gratar din: costite de porc, ceapa, usturoi, ulei, bere
neagra, ketchup, bulion, miere, mustar de dijon, sos worcester, boia
dulce, sare, piper, tabasco. Ingrediente: 2 kg costite de porc 2 cepe 2
catei de usturoi 1 lingura ulei 150 ml bere neagra 2 linguri ketchup 1
lingura bulion 1 lingurita miere…
Read more »
Read more »
Smoothie de cirese cu banane
29 June 2013
Smoothie
de cirese cu banane din: cirese, lamaie, banana, iaurt, esenta de
migdale, gheata. Ingrediente: 1 cana cirese fara samburi 1/2 lamaie 1
banana 1/2 cana iaurt simplu 2 picaturi esenta de migdale gheata Mod
de preparare: Mixează cireşele cu iaurtul şi banana tăiată în patru şi
stropită cu zeama de lămâie până ce…
Read more »
Read more »
Pui cu fasole verde, fenicul si rosii cherry
29 June 2013
O
reteta delicioasa de pui cu:ceapa, fasole, fenicul, rosii cherry, ulei
de masline, boia dulce, busuioc, unt, sare, piper, patrunjel, usturoi,
varza rosie. Ingrediente: 600 g grame de pui două cepe roşii 400 g
fasole mangetout două bucăţi de fenicul 200 g roşii cherry 100 ml ulei
de măsline o lingură cu boia dulce o…
Read more »
Read more »
Inimi cu scorţişoară
29 June 2013
O
reteta delicioasa de desert :faina, drojdie, lapte dulce, oua, zahar
tos, esenta de rom, zahar vanilat, scortisoara, portocala, mure, ulei,
zahar, gem de mure. Ingrediente: 500 g făină 20 g drojdie 200 ml lapte
dulce două ouă 100 g zahăr tos o lingură cu esenţă de rom două
pliculeţe zahăr vanilinat o linguriţă cu…
Read more »
Read more »
Buschete cu mozzarella
29 June 2013
Buschete
cu mozzarella din: mozzarella, rosii, busuioc verde, sare, piper, paine
ciabatta, ulei de masline extravirgin, usturoi. Ingrediente: mozzarella
4-5 rosii busuioc verde sare piper 2 paini ciabatta ulei de masline
extravirgin 6-7 catei de usturoi Mod de preparare: Speli roşiile, le
scoţi codiţele şi le tai feliuţe rotunde. Le pui într-un bol şi…
Read more »
Read more »