Retete:
Reteta zilei: Cotlete de miel cu ierburi proaspete in sos de unt
16 July 2013
Cotlete
de miel cu ierburi proaspete in sos de unt din: cotlete de miel, sare,
ulei de masline, oregano, tahon, patrunjel, unt, coniac, piper.
Ingrediente: 3-4 cotlete de miel sare 1 lingura ulei de masline 2
lingurite oregano proaspat, tocat 2 lingurite tarhon proaspat, tocat 2
lingurite patrunjel proaspat, tocat 2 linguri unt 1/4…
Read more »
Read more »
Tarta aromata cu fructe de padure
16 July 2013
Tarta
cu fructe de padure din: aluat martipan, smantana, zahar pudra, apa de
trandafiri, bezele, zmeura, mure, afine, cirese, fulgi de migdale.
Ingrediente: 1 crusta de aluat fraged cu diametru de 23 cm 500 g
martipan 600 ml de smantana pentru frisca 2 linguri de…
Read more »
Read more »
Omletă cu mărar şi roşii
16 July 2013
Omletă
cu mărar şi roşii din: oua, rosii, cascaval, marar, sare, piper.
Ingrediente: 6 oua 2 rosii 150 g cascaval 1 legatura marar sare piper
macinat Mod de preparare: Faci două omlete din cele 6 ouă, puţină sare
şi piper măcinat, pe care le…
Read more »
Read more »
Sandvis cu pui si pasta de avocado
16 July 2013
Sandvis
cu pui si pasta de avocado din: morcovi, avocado, suc de limeta,
smantana, sare, piper, curry, piept de pui, ulei, ardei iute, chifle
ciabatta. Ingrediente: 2 morcovi 3 avocado 3 linguri suc de limeta 2
linguri smantana sare piper curry 300 g file de…
Read more »
Read more »
Tocanita de pui cu legume si patrunjel verde
16 July 2013
Tocanita
de pui cu legume si patrunjel verde din: pui, vin, ulei, ceapa, ardei
gras, rosii, foaie de dafin, marar, patrunjel verde, cimbru, sare,
piper. Ingrediente: 1 pui (1-1,2 kg) 100 ml vin 100 ml ulei 5 cepe 4
ardei grasi 750 g rosii proaspete…
Read more »
Read more »
Cornete cu inghetata de ciocolata
16 July 2013
Cornete
cu inghetata de ciocolata din: albusuri, zahar, frisca, ciocolata,
lapte, esenta de rom, cornete din napolitana. Ingrediente: 4 albusuri
150 g zahar 250 ml frisca 100 g ciocolata 10 ml lapte esenta de rom
cornete din napolitana Mod de preparare: Batem albuşurile spumă.…
Read more »
Read more »
Tigaie picanta cu piept de pui
16 July 2013
Tigaie
picanta cu piept de pui din: piept de pui, ulei de masline, dovlecei,
ardei iute, supa de legume, sare, piper, frunzulite de salvie, ghimbir,
praz. Ingrediente: 2 piepti de pui dezosati, fara piele 2 lingurite ulei
de masline 2 dovlecei mici 1 arde iute…
Read more »
Read more »
Sarlota de capsuni cu frisca si piscoturi
16 July 2013
Sarlota
de capsuni cu frisca si piscoturi din: piscoturi, gelatina, capsune,
albusuri, zahar, branza dulce degresata, frisca, capsune, zahar pudra.
Ingrediente: 18 piscoturi 7 foi gelatina alba 500 g capsune 2 albusuri
50 g zahar 400 g branza dulce degresata 125 g frisca pentru decor:…
Read more »
Read more »
Pina Colada Cocktail
16 July 2013
Pina
Colada Cocktail din: nectar de anans, sirop de cocos, rom alb, frisca
lichida. Ingrediente: 200 ml nectar de ananas 40 ml sirop de cocos 60 ml
rom alb 20 ml frisca lichida Mod de preparare: Folosim un shaker in
care punem romul alb,…
Read more »
Read more »
Pui cu legume, ceapa si ou
16 July 2013
Pui
cu legume, ceapa si ou din: piept de pui, ceapa, morcovi, radacina de
patrunjel, oua, gris, marar, sare. Ingrediente: 1 piept de pui 1 ceapa 2
morcovi 1 radacina de patrunjel 3 oua 3 linguri gris 1 legatura marar
sare Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Ingheţată de pepene galben cu frisca si zmeura
16 July 2013
Ingheţată
de pepene galben cu frisca si zmeura din: miez de pepene galben,
frisca, miere, esenta de vanilie. Ingrediente: 600 g miez de pepene
galben 200 ml frisca nebatuta 100 g miere 1 fiola esenta de vanilie
Mod de preparare: Tăiaţi pepenele în bucăţi…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu mere si rosii
16 July 2013
Piept
de pui cu mere si rosii din: piept de pui, praz, mere, zeama de lamaie,
rosii, sare, piper, ulei, supa de pasare, cimbru, sos olandez.
Ingrediente: 800g piept de pui 1 fir de praz 250 g mere 1 lingura zeama
de lamaie 250 g…
Read more »
Read more »
Ingheţată cu migdale şi topping de vişine
16 July 2013
Ingheţată
cu migdale şi topping de vişine din: lapte, zahar, galbenusuri, sare,
migdale, frisca, zahar vanilinat, amidon, compot de visine. Ingrediente:
175 ml lapte 120 g zahar 4 galbenusuri 1 praf de sare 75 g migdale 200 g
frisca 2 plicuri zahar vanilinat pentru topping:…
Read more »
Read more »
Burgeri cu carne de pui, ghimbir si ceapa verde
16 July 2013
Burgeri
cu carne de pui, ghimbir si ceapa verde din: piept de pui, pulpe de
pui, usturoi, ghimbir, ceapa verde, coriandru, sos de peste, ulei de
floarea soarelui. Ingrediente: 2 piepti de pui si 4 pulpe superioare de
pui, fara piele, dezosate si taiate in…
Read more »
Read more »
Ingheţată cu frişcă şi alune de pădure
16 July 2013
Ingheţată
cu frişcă şi alune de pădure din: oua, zahar, frisca, alune de padure,
cacao. Ingrediente: 5 oua 5 linguri zahar 500 ml frisca lichida sau
smantana dulce pentru frisca 100 g alune de padure prajite 1 lingurita
cacao 10 alune intregi, pentru decor …
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de castraveti cu avocado si branza feta
16 July 2013
Salata
de castraveti cu avocado si branza feta din: castraveti, sare, avocado,
suc de lamaie, menta, branza feta, ulei de masline, suc de limeta.
Ingrediente: 2 cesti de castraveti taiati (fara seminte) sare 1-2
avocado, decojit si taiat cubulete 1-2 lingurite suc de lamaie…
Read more »
Read more »
Spumă fină, de ciocolată albă
16 July 2013
Spumă
fină, de ciocolată albă din: ciocolata alba, frisca, albusuri, zahar
tos, fistic, alune. Ingrediente: 500 g ciocolata alba 400 ml frisca
lichida 10 albusuri 100 g zahar tos pentru decor: cateva cubulete de
ciocolata alba 2 linguri fistic cateva alune Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Mojito Cocktail
16 July 2013
Mojito
Cocktail din: lime, rom, apa mienrala, zahar, gheata, frunze de menta.
Ingrediente: 1 lime 60 ml rom 150 ml apa minerala 25 g zahar gheata
frunze de menta Mod de preparare: Turnăm în shaker romul, apa
minerală, sucul de la lime şi frunze…
Read more »
Read more »
Cartofi cu broccoli şi sparanghel
16 July 2013
Cartofi
cu broccoli şi sparanghel din: cartofi, sparanghel, broccoli, sare,
ulei, ceapa verde, patrunjel. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 kg sparanghel 1
kg broccoli sare ulei ceapa verde si patrunjel pentru decor Mod de
preparare: Speli toate zarzavaturile. Cartofii cu coajă îi pui într-o…
Read more »
Read more »
Retete video #1
16 July 2013
Retete
video: Cum se prepara cartofi gratinati cu mere (video) Retete video:
Cum se prepara cartofi gratinati cu mere Read more » Cum se prepara
Lasagna cu legume si plante aromatice (video) Retete video: Cum se
prepara Lasagna cu legume si plante aromatice Read…
Read more »
Read more »
Pui cu fasole şi ceapă roşie
16 July 2013
Pui
cu fasole şi ceapă roşie din: pulpe de pui, sare, piper, fasole,
bulion, vin rosu, supa de pui, ceapa rosie, usturoi, patrunjel, ulei.
Ingrediente: 4 pulpe de pui sare piper 400 g fasole uscata 450 ml bulion
200 ml vin rosu 200 ml supa…
Read more »
Read more »
Granita de pepene rosu si cirese
16 July 2013
Granita
de pepene rosu si cirese din: pepene rosu, zahar, cirese, zeama de
lamaie. Ingrediente: 600 g pepene rosu 200 g zahar 200 g cirese zeama de
la 1/2 lamaie Mod de preparare: Alegi cireşe bine coapte. Cureţi
miezul de pepene de sâmburi şi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cocktail de fructe cu lichior si vin spumant
15 July 2013
Cocktail
de fructe cu lichior si vin spumant din: zmeura, capsuni, mere, suc de
mere, vin spumant, lichior, zahar. Ingrediente: 1 bol zmeura 3/4
ceasca capsuni taiate cuburi 3/4 cana mere 1 1/2 cani suc de mere 1 1/2
cani vin spumant 1/4 ceasca…
Read more »
Read more »
Cum se prepara cartofi gratinati cu mere (video)
15 July 2013
Sufleu de conopidă şi dovlecei
15 July 2013
O
reteta delicioasa de sufleu cu:conopida, dovlecei, ceapa, usturoi,
branza de vaci, branza telemea, cascaval, oua, unt, faina, sare, piper,
cimbru, sos de rosii picant, sos de cascaval, smantana. Ingrediente: 500
g conopidă doi dovlecei o ceapă 4 căţei de usturoi 300 g brânză de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Salata gradinareasca (video)
15 July 2013
SLĂBEŞTI 4 kg în 10 zile (Dieta cu pepene verde)
15 July 2013
SLĂBEŞTI
4 kg în 10 zile! Vrei să mai pierzi câteva kilograme, dar şi să te
bucuri de plăcerile culinare ale verii? Acum, poţi împuşca doi iepuri
dintr-o lovitură: mănânci pepene verde pe săturate şi slăbeşti văzând cu
ochii. Micul dejun Micul dejun este acelaşi…
Read more »
Read more »
Slăbeşte 7 kilograme în 7 zile cu leguma minune! (Dieta cu gulii)
15 July 2013
Înrudite
cu varza, broccoli sau conopida, guliile sunt mai puţin populare la
noi. Cu toate astea, nu sunt cu nimic mai prejos decât suratele lor.
Iată o dietă uşoară, de vară, cu gulii de sezon, cu care slăbeşti
garantat 7 kilograme în 7 zile. Spre…
Read more »
Read more »
Slăbeşte 5 kilograme în 7 zile cu legume de sezon (Dieta cu fasole pastai)
15 July 2013
Fasolea
păstăi este delicioasă şi foarte fragedă în luna iulie. Iată cum poţi
să mănânci bine şi sănătos şi să slăbeşti 5 kilograme în 7 zile cu dieta
cu fasole păstăi. Află totul despre super alimentul lunii iulie:
fasolea păstăi verde şi galbenă. În luna…
Read more »
Read more »
Slăbeşte româneşte, 5 kilograme în 10 zile (Dieta cu porumb fiert)
15 July 2013
Porumbul
fiert ne aduce aminte de copilărie, ne face meniul de seară mai uşor şi
rapid de pregătit şi ne încântă, pentru că îl asociem cu vara şi
vacanţa. Porumbul fiert poate fi un aliat în cura de slăbire şi lupta cu
kilogramele în plus.…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Ciorba de linte thailandeza (video)
15 July 2013
Cum să ai o siluetă perfectă cu bani puţini
15 July 2013
De
cele mai multe ori, pentru a avea silueta ideală, reprezentantele
sexului frumos investesc enorm în proceduri de înfrumuseţare, ori se
chinuie cu diete drastice. În realitate, soluţiile de a arăta bine sunt
mult mai simple şi deloc costisitoare, iar noi ţi le oferim: Ap
Cum se prepara pizzaiola de vita (video)
15 July 2013
Cum se prepara Inghetata de banane (video)
15 July 2013
Reteta zilei: Desert racoritor cu afine
15 July 2013
Desert
racoritor cu afine din: afine, zahar, sare, coaja de lamaie, suc de
lamaie, smantana, esenta de vanilie, prajitura. Ingrediente: 2 cani de
afine 1/4 ceasca plus 1 lingura de zahar 1 varf de cutit de sare 1/2
lingurita coaja de lamaie rasa 1 1/2 lingurite de suc proaspat de
lamaie 1 1/3 cesti…
Read more »
Read more »
Pui la gratar cu salata
15 July 2013
Pui
la gratar cu salata din: piept de pui, ulei de masline, amestec de
condimente, fasole boabe, ardei rosii, avocado, ceapa verde, masline,
zeama de lamaie, coriandru. Ingrediente: 2 piepti de pui dezosati, fara
piele 1/2 lingurita ulei de masline 1 lingura amestec de condimente
Cajun (1 lingurita de chimion macinat, seminte de coriandru macinate,…
Read more »
Read more »
Inghetata de kiwi
15 July 2013
Inghetata
de kiwi din: oua, kiwi, zahar, frisca, sirop de ciocolata. Ingrediente:
3 oua 4 kiwi 200 g zahar 200 ml frisca sirop de ciocolata Mod de
preparare: Curăţăm fructele şi le pasăm bine în blender. Batem
albuşurile spumă. Adăugăm zahărul şi continuăm să batem până se întăresc
din nou. Adăugăm gălbenuşurile, frişca şi…
Read more »
Read more »
Cornuri cu carne
15 July 2013
Cornuri
cu carne din: faina, oua, lapte, praf, sare, zahar, drojdie uscata,
apa, unt, ceapa, carne tocata, sare, ardei gras, bulion, piper.
Ingrediente: pentru aluat: 220 g faina un ou 15 g lapte praf sare 25 g
zahar 1/2 plic drojdie uscata 115 ml apa 15 g unt pentru umplutura: o
ceapa 500 g carne…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu garnitura de cartofi natur
15 July 2013
Pulpe
de pui cu garnitura de cartofi natur din: pulpe de pui, pasta de rosii,
usturoi, ceapa, ulei de masline, busuioc, cimbrisor, salvie, piper,
sare, patrunjel. Ingrediente: 4 pulpe superioare de pui 3 linguri pasta
de rosii 4 catei de usturoi 1 ceapa 4 linguri ulei de masline busuioc
maghiran cimbrisor salvie uscata 10 boabe…
Read more »
Read more »
Clătite cu verdeaţă, măsline si smantana
15 July 2013
Clătite
cu verdeaţă, măsline si smantana din: faina, unt, drojdie, lapte dulce,
oua, masline, zahar tos, sare, patrunjel, marar, frunze de salvie,
piper, smantana, legume de sezon. Ingrediente: 425 g faina 150 g unt 15 g
drojdie 500 ml lapte dulce doua oua 200 g masline feliate o lingurita
de zahar tos sare o lingura…
Read more »
Read more »
Pui umplut pe sare
15 July 2013
Pui
umplut pe sare din: pui, sare grunjoasa, ulei de masline, miez de
paine, ceapa, ciuperci, patrunjel verde, ficat, pipota. Ingrediente: 1
pui sare grunjoasa ulei de masline miezul de la o felie de paine 1 ceapa
3-4 ciuperci patrunjel verde 1 ficat 1 pipota Mod de preparare:
Cureţi puiul, apoi îl speli foarte…
Read more »
Read more »
Ficat de vita cu bere
15 July 2013
Ficat
de vita cu bere din: ficat de vita, lapte, bere, marar, ceapa, sare,
piper. Ingrediente: un kg ficat de vita 500 ml lapte o doza de bere o
legatura marar 2 cepe sare piper Mod de preparare: Se spală ficatul,
se taie fâşii care se pun în lapte şi se lasă 10 minute.…
Read more »
Read more »
Crema de ciocolată cu urdă si cirese
15 July 2013
Crema
de ciocolată cu urdă si cirese din: ciocolata, urda, cirese, zahar,
unt. Ingrediente: 300 g ciocolata negar sau cu lapte 300 g urda
proaspata din lapte de vaca 50 g cirese sau visine 20 g zahar 100 g unt
Mod de preparare: Rupi ciocolata în bucăţele şi o topeşti pe baie de
aburi. Freci…
Read more »
Read more »
Cosmopolitan Cocktail
15 July 2013
Cosmopolitan
Cocktail din: lime, vodca, vin alb, sirop de afine, fulgi de gheata.
Ingrediente: 1 lime 50 ml vodca 50 ml vin alb sec 10 ml sirop de afine
fulgi de gheata Mod de preparare: Punem sucul de la o jumătate de lime
în shaker, adăugăm vodca, vinul sec, siropul de afine şi o…
Read more »
Read more »
Supa aromata de morcov
15 July 2013
Supa
aromata de morcov din: morcov, fenicul, ulei, cartofi, sare, lamaie,
patrunjel. Ingrediente: un kg morcov 1/2 bulb fenicul o lingura ulei 3
cartofi sare pentru servit: cateva felii de lamaie patrunjel Mod de
preparare: Morcovii se taie rondele fine, feniculul se feliază subţire,
iar cartofii se taie cuburi. In oala de fiert supa…
Read more »
Read more »
Varză creaţă umplută
15 July 2013
Varză
creaţă umplută din: varza, carne tocata amestec, faina de orez, sare,
piper, morcovi, ulei, ceapa, apa. Ingrediente: o varza medie 700 g carne
tocata amestec 250 g faina de orez sare piper pentru fiert: 2 morcovi 2
linguri ulei 2 cepe albe uscate 600 ml apa Mod de preparare: Se pune
apă la…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Crochete aromate de peste in crusta de pesmet
15 July 2013
Crochete
de peste in crusta de pesmet din: file de somon, usturoi, praf de
ceapa, ardei iute, boia de ardei, chimen, piper, fulgi de ardei,
oregano, sare, faina, oua, pesmet, ulei de masline. Ingrediente: 1/2
kg file de somn dezosat, taiat bucati 1 lingura usturoi granulat 1
lingurita praf de ceapa 1 lingurita ardei…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu carne de vită, smantana si crutoane
15 July 2013
Ciorbă
cu carne de vită, smantana si crutoane din: carne de vita, morcov,
telina, rosii, ceapa verde, ardei grasi, bors, ulei de floarea soarelui,
fidea, leustean, sare, piper, paine, smantana. Ingrediente: 500 g carne
de vita un morcov o telina mica 5 rosii doua legaturi ceapa verde doi
ardei grasi 300 ml bors 100 ml ulei…
Read more »
Read more »
Pui cu vişine si cartofi noi
15 July 2013
Pui
cu vişine si cartofi noi din: copane, cartofi, ceapa, telina, ulei,
boia iute, praf de cimbru, suc de portocale, visine, visinata, sare,
piper. Ingrediente: 5 copane mari de pui 500 g cartofi noi 200 g ceapa
mica 1 telina mica 2 linguri ulei 1 lingurita boia iute 2 lingurite praf
de cimbru sucul de…
Read more »
Read more »
Frigarui de pui cu seminte de fenicul si chimion
15 July 2013
Frigarui
de pui cu seminte de fenicul si chimion din: pulpe de pui, ulei de
masline, seminte de fenicul, chimion, boia dulce, usturoi, otet de vin
rosu, aioli. Ingrediente: 6 pulpe superioare de pui, dezosate, fara
piele (aproximativ 500 g) 2 linguri ulei de masline 1 lingurita seminte
de fenicul, zdrobite 1 lingurita de chimion…
Read more »
Read more »
Ingheţată cu iaurt si lămâie verde
15 July 2013
Ingheţată
cu iaurt si lămâie verde din: iaurt, zahar, zahar vanilinat, smantana,
lamaie verde, mere, zahar, cuisoare. Ingrediente: 750 g iaurt natural
200 g zahar 1 plic zahar vanilinat 3 linguri smantana 2 lamai verzi
pentru decor: 2 lamai 4 mere mari 100 g zahar 2-3 cuisoare Mod de
preparare: Mixezi iaurtul împreună cu…
Read more »
Read more »
Chifteluţe cu dovlecei
15 July 2013
Chifteluţe
cu dovlecei din: dovlecei, telemea de vaca, oua, faina, marar, morcov,
ceapa verde, usturoi verde, ardei iute, bicarbonat de sodiu, sare,
piper, ulei de floarea soarelui. Ingrediente: doi dovlecei 100 g telemea
de vaca doua oua 200 g faina o legatura de marar un morcov o legatura
ceapa verde un fir de usturoi verde…
Read more »
Read more »
Pui cu susan si legume
15 July 2013
Pui
cu susan si legume din: piept de pui, morcovi, ardei, fasole verde,
telina, seminte de susan, sos de soia, sos de stridii, ulei de susan.
Ingrediente: 700 g piept de pui 3 morcovi 2 ardei 300 g fasole verde
pastai 1 telina 50 g seminte de susan 2 linguri sos de soia o lingura…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Omleta cu cartofi si rozmarin
15 July 2013
Omleta
cu cartofi si rozmarin din: cartof, usturoi, unt, ou, smantnaa,
rozmarin, parmezan, piper alb, sare. Ingrediente: 1 cartof, curatat 1
catel de usturoi, tocat 1 lingura unt 1 ou 1 lingura smantana 1
lingurita rozmarin parmezan ras piper alb sare Mod de preparare:
Taiati cartoful felii subtiri, apoi zaruri. Se topeste untul…
Read more »
Read more »
Pui cu spanac si rosii
15 July 2013
Pui
cu spanac si rosii din: piept de pui, spanac, rosii, ulei de masline,
sare, piper, oregano, otet balsamic. Ingrediente: 2 piepti de pui, fara
piele si os 500 g spanac 2-3 rosii ulei de masline sare piper oregano
otet balsamic Mod de preparare: Pieptul de pui îl tai în două şi
condimentezi fiecare…
Read more »
Read more »
Tartă pufoasă cu piersici caramelizate
15 July 2013
Tartă
pufoasă cu piersici caramelizate din: piersici, unt, zahar, oua, faina,
lapte, esenta de vanilie, sare. Ingrediente: 1 kg piersici 150 g unt
300 g zahar 6 oua 6 linguri faina 4 linguri lapte 1 fiola esenta de
vanilie sare Mod de preparare: Curăţaţi piersicile de coajă şi
tăiaţi-le în jumătăţi, scoateţi cu grijă…
Read more »
Read more »
Ratatouille aromat
15 July 2013
Ratatouille
aromat din: ulei de masline extravirgin, dovlecei, ardei, ceapa, rosii,
usturoi, cimbru, pasta de rosii, otet din vin alb, coaja de lamaie.
Ingrediente: 3 linguri ulei de masline extravirgin 3 dovlecei, taiati in
felii mai groase 1 ardei rosu si 1 ardei galben, taiati in bucati mari 1
ceapa mare, tocata 4 rosii pruna…
Read more »
Read more »
Cartofi cu sunca
15 July 2013
Cartofi
cu sunca din: cartofi, sunca de porc, iaurt, mustar iute, busuioc,
miere, salvie, rosii cherry, sare, piper, lamaie. Ingrediente: 4 cartofi
300 g sunca de porc 200 ml iaurt o lingura de mustar iute o lingurita
de busuioc uscat o lingura de miere 6 frunze de salvie 250 g rosii
cherry sare piper o…
Read more »
Read more »
Pui cu sos de branza
15 July 2013
Pui
cu sos de branza din: pui, morcovi, telina, branza de vaci, cascaval,
oua, broccoli, ciuperci, sare, piper, vin, ulei. Ingrediente: 1/2 pui 2
morcovi 1/2 telina 100 g branza de vaci 100 g cascaval 2 oua 1 buchet
broccoli 4 ciuperci mari sare piper 100 ml vin ulei Mod de preparare:
Cureţi şi…
Read more »
Read more »
Shake aromat de banane
15 July 2013
Shake
aromat de banane din: banane, miere, mere, chefir, lamaie, lapte.
Ingrediente: 400 g banane 100 ml miere 200 g mere 400 ml chefir 1 lamaie
1 l lapte Mod de preparare: Bananele si mere curatate se taie felii
si se mixeaza in blender. Se adauga mierea, chefirul, zeama de lamaie si
la urma…
Read more »
Read more »
Jeleu aromat de caise
15 July 2013
Jeleu
aromat de caise din: caise, zahar fin, gelatina, frisca, zahar vanilat,
fulgi de ciocolata. Ingrediente: 1 kg caise 200 g zahar fin 8 foi de
gelatina sau 15 g gelatina granule 250 ml frisca lichida 1 plic zahar
vanilat 50 g fulgi de ciocolata pentru decor Mod de preparare:
Opăreşti caisele pentru 4-5…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Coaste de porc in sos de zmeura si soia
15 July 2013
Coaste
de porc in sos de zmeura si soia din: coaste de porc, sos de zmeura,
sos de soia, usturoi, pudra de ghimbir, sos picant, frunze de cimbru.
Ingrediente: 5-6 coaste de porc 1/2 ceasca sos de zmeura 1/3 cana sos de
soia 2 lingurite usturoi, pisat 2 lingurite pudra de ghimbir sos
picant…
Read more »
Read more »
Chec cu afine si mere
15 July 2013
Chec
cu afine si mere din: faina, unt, oua, ciocolata neagra, praf de copt,
zahar tos, miere, pudra de cacao, esenta de rom, sare, afine, iaurt.
Ingrediente: 125 g faina 125 g unt 250 g faina 4 oua 200 g ciocolata
neagra praf de copt 200 ml zahar tos 175 ml miere o lingura pudra…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu hamsii afumate
15 July 2013
Ciorbă
cu hamsii afumate din: hamsii afumate, morcovi, telina, ceapa, fenicul,
cartofi, ardei grasi, rosii, faina, frunze de dafin, pasta de tomate,
ulei de floarea soarelui, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 200 g
hamsii afumate doi morcovi o telina mica o ceapa un fenicul 4 cartofi
doi ardei grasi 5 rosii o lingura de faina doua…
Read more »
Read more »
Ingheţată cu afine si ciocolată
15 July 2013
Ingheţată
cu afine si ciocolată din: afine, zahar, iaurt, ciocolata amaruie,
sare, frisca lichida, esenta de vanilie, frunze de menta. Ingrediente:
500 g afine 150 g zahar 150 g iaurt 100 g ciocolata amaruie 1 praf de
sare 200 ml frisca lichida 1/2 fiola esenta de vanilie frunze de menta
pentru decor Mod de…
Read more »
Read more »
Salata cu bulgur, spanac si branza feta
15 July 2013
Salata
cu bulgur, spanac si branza feta din: dovleac, pasta de ardei iute,
bulgur, zeama de lime, ceapa rosie, branza feta, coriandru, spanac,
seminte de dovleac, ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 1 dovleac,
curatat de coaja si de seminte, apoi taiat in cuburi 2 linguri de pasta
de ardei iute 100 g de bulgur zeama…
Read more »
Read more »
Rulada cu visine
15 July 2013
Rulada
cu visine din: oua, zahar pudra, miere de albine, nuca macinata, faina,
bicarbonat, suc de lamaie, visine, zahar praf, margarina, zahar pudra,
cacao, ulei, nuca de cocos. Ingrediente: 6 oua 180 g zahar pudra 3
linguri miere de albine 50 g nuca macinata 200 g faina 1 lingurita
bicarbonat suc de lamaie pentru crema:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Bruschete calde cu crema de branza si patrunjel
14 July 2013
Bruschete
calde cu crema de branza si patrunjel din: bagheta, unt, praf de
usturoi, boia de ardei iute, parmezan, patrunjel, crema de branza.
Ingrediente: 1 bagheta 8 linguri de unt 2 lingurite praf de usturoi 2
lingurite boia de ardei 2 lingurite parmezan ras 6 linguri de patrunjel
tocat crema de branza Mod…
Read more »
Read more »
Smoothie de banane
14 July 2013
Smoothie
de banane din: banane, miere, lapte dulce. Ingrediente: 2 banane bine
coapte 2 linguri de miere 300 ml lapte dulce Mod de preparare:
Amestecăm laptele cu mierea. în momentul în care mierea s-a dizolvat,
turnăm laptele în blender şi adăugăm bananele tăiate rondele. Amestecăm
bine 2-3 minute şi turnăm în pahare. Servim rece,…
Read more »
Read more »
Tocanita aromata de peste
14 July 2013
Tocanita
aromata de peste din: caras, dorada, biban, rosii, ceapa, ardei capia,
usturoi, vin, suc de rosii, ulei de masline, patrunjel, boia de ardei
dulce, sare, piper. Ingrediente: 4 pesti medii (caras, dorada, biban) 8
rosii 2 cepe 4 ardei capia 4 catei de usturoi 100 ml vin alb 100 ml suc
de rosii ulei…
Read more »
Read more »
Salata cu piept de pui, porumb si castravete
14 July 2013
Salata
cu piept de pui, porumb si castravete din: piept de pui, usturi, boia,
zeama de lamaie, ulei de masline, porumb, inimi de salata, castravete.
Ingrediente: 4 piepti mici de pui 2 catei de usturoi, zdrobiti 1 lingura
de boia zeama de la 1 lamaie 2 linguri ulei de masline 2 stiuleti de
porumb 4…
Read more »
Read more »
Somon fript
14 July 2013
Somon
fript din: file de somon, dovlecel, rosii cherry, lamaie, patrunjel,
ulei de masline, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 500 g file de somon 1
dovlecel 4-6 rosii cherry 1 lamaie patrunjel proaspat ulei de masline
busuioc uscat sare piper Mod de preparare: Spălăm bine fileurile de
peşte şi le tamponăm cu un şerveţel. Le…
Read more »
Read more »
Sarlota cu fructe
14 July 2013
Sarlota
cu fructe din: budinca de vanilie, zahar vanilinat, lapte dulce
pasteurizat, zahar, gelatina, frisca, piscoturi, lichior de cirese,
visine, caise, capsune, ananas, piersici. Ingrediente: 1 plic praf
pentru budinca de vanilie 1 plic zahar vanilinat 400 ml lapte dulce
pasteurizat 300 g zahar 25 g gelatina 400 g frisca 200 g piscoturi
pentru sampanie…
Read more »
Read more »
Pui cu broccoli, cartofi si fasole verde
14 July 2013
Pui
cu broccoli, cartofi si fasole verde din: pui, broccoli, cartofi,
morcovi, fasole verde, ulei, mazare, porumb, ardei gras, ceapa, unt,
scortisoara, mar, sare, piper, miere, busuioc. Ingrediente: 1 pui 500 g
broccoli 500 g cartofi mici 2 morcovi 300 g fasole verde ulei 250 g
mazare 1 conserva porumb boabe 1 ardei gras rosu…
Read more »
Read more »
Piept de pui la gratar cu lipii si guacamole
14 July 2013
Piept
de pui la gratar cu lipii si guacamole din: piept de pui, zeama de
lime, coaja de lime, piper negru, ulei de floarea soarelui, lipii
tortilla, guacamole, salata verde, iaurt. Ingrediente: 4 piepti de pui
dezosati, fiecare taiat in cate 6 felii zeama si coaja rasa de la 2 lime
2 lingurite de piper…
Read more »
Read more »
Parfe de coacăze şi căpşune
14 July 2013
Parfe
de coacăze şi căpşune din: zahar, galbenusuri, lapte, zahar vanilinat,
capsune, coacaze, frisca, amidon. Ingrediente: 150 g zahar 3 galbenusuri
150 ml lapte 1 plic zahar vanilinat cate 1 pahar capsune si coacaze 500
g frisca pentru topping: 1 pahar coacaze 100 g zahar 1 lingurita amidon
Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu…
Read more »
Read more »
Pui cu ciuperci, usturoi si rosii
14 July 2013
Pui
cu ciuperci, usturoi si rosii din: piept de pui, pulpe de pui, ulei,
ciuperci, vin, rosii, ceapa, usturoi, sare, piper, oregano, cimbru.
Ingrediente: pulpele si pieptul de la un pui tanar 70 ml ulei 200 g
ciuperci 100 ml vin alb 100 g rosii 100 g ceapa 3-4 catei de usturoi
sare piper oregano…
Read more »
Read more »
Placinta cu varza creata
14 July 2013
Placinta
cu varza creata din: faina, drodjie, ulei, lapte, ou, sare, varza
creata, sunca, ceapa, ulei, lapte. Ingrediente: pentru aluat: 350 g
faina 20 g drojdie 4 linguri ulei 100 ml lapte un ou un varf de
lingurita sare pentru umplutura: o varza creata mica 300 g sunca 2 cepe 2
linguri ulei pentru uns:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de pui cu paste si morcovi
14 July 2013
Supa
de pui cu paste si morcovi din: maruntaie de pui, ceapa, morcovi,
telina, usturoi, foaie de dafin, sare, piper, ulei de masline,
patrunjel. Ingrediente: 1 kg maruntaie de pui (gaturi, spate si aripi)
1 ceapa, taiata bucati mari 2-3 morcovi taiati bucati 1 telina, taiata
bucati mari 1 capatana usturoi, taiat in jumatate…
Read more »
Read more »
Burgeri cu pui si verdeţuri
14 July 2013
Burgeri
cu pui si verdeţuri din: carne de pui, ceapa rosie, pesmet, mere,
salvie, cimbru, sare, piper, miere, mustar, chifle. Ingrediente: 340 g
carne de pui tocata 1 ceapa rosie tocata fin 2 linguri pesmet 2 mere cu
coaja verde 1 lingura salvie tocata 2 lingurite de cimbru proaspat tocat
sare si piper 2 linguri…
Read more »
Read more »
Frigarui de vinete cu salata
14 July 2013
Frigarui
de vinete cu salata din: vanata, sos de soia, ulei, turmeric, sos dulce
de ardei iute, unt de arahide, sos hoisin, lapte de cocos, otet din vin
de orez, castravete, ceapa rosie, frunze de menta, frunze de coriandru.
Ingrediente: 1 vanata mare, curatata de coaja si taiata in cuburi cu
latura de 3 cm…
Read more »
Read more »
Supa rece de patrunjel
14 July 2013
Supa
rece de patrunjel din: iaurt, patrunjel, paine, lapte, suc de lamaie,
sare. Ingrediente: un kg iaurt 2 legaturi patrunjel 3-4 felii de paine
cu miez 100 ml lapte sucul unei jumatati de lamaie sare pentru servit:
crutoane Mod de preparare: Iaurtul se pune la scurs într-un tifon
pentru a elimina apa în exces.…
Read more »
Read more »
Ingheţată cu morcovi si stafide
14 July 2013
Ingheţată
cu morcovi si stafide din: morcovi, mascarpone, stafide, portocala,
ghimbir, nucsoara, lapte condensat, zahar vanilinat, coaja de portocala.
Ingrediente: 400 g morcovi tineri 200 g mascarpone 2 linguri stafide
sau merisoare confiate 1 portocala 1 varf de cutit ghimbir uscat macinat
1 praf nucoara 100 ml lapte condensat indulcit 1 plic zahar vanilinat
1…
Read more »
Read more »
Frigarui de creveti cu dovlecei si ardei gras
14 July 2013
Frigarui
de creveti cu dovlecei si ardei gras din: creveti, dovlecei, ardei
gras, ceapa rosie, rosii cherry, lamaie, ulei de masline, boai de ardei
iute, sare, piper. Ingrediente: 1 kg creveti mici semipreparati 2
dovlecei 2 ardei grasi (unul rosu si unul galben) 2 cepe rosii 10-12
rosii cherry 1 lamaie ulei de masline boia…
Read more »
Read more »
Burger de curcan cu salată de zucchini
14 July 2013
Burger
de curcan, cu salată de zucchini din: carne de curcan tocata, pesmet,
ceapa, albus, usturoi, sare, piper, zucchini, rosii, rucola, salata
creata, salata rosie, ulei de masline, suc de lamaie, otet balsamic,
usturoi, sare, piper. Ingrediente: burgeri: 600 g carne de curcan tocata
1 lingura pesmet 1 lingura ceapa rasa 1 labus 1 catel…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Coaste de porc in crusta
14 July 2013
Coaste
de porc in crusta din: coaste de porc, pudra de cacao, praf de chili,
cuisoare, ghimbir, usturoi, sare, ulei de masline, fulgi de chili,
patrunjel. Ingrediente: 7-8 coaste de porc 1/4 ceasca pudra de cacao 1
lingura praf de chili 1/4 lingurita cuisoare macinate 1 lingurita
ghimbir 1 lingura usturoi pisat 1 lingura…
Read more »
Read more »
Budincă de vanilie cu fructe
14 July 2013
Budincă
de vanilie cu fructe din: oua, lapte, zmeura, mure, afine, zahar,
esenta de vanilie, sare. Ingrediente: 4 oua 400 ml lapte 500 g fructe de
padure (zmeura, mure, afine) 450 g zahar 1 lingurita esenta de vanilie
sare Mod de preparare: Frecaţi bine ouăle cu 200 g zahăr, apoi
încorporaţi laptele, esenţa de…
Read more »
Read more »
Supa de bere cu ou si carnat
14 July 2013
Supa
de bere cu ou si carnat din: bere neagra, castarvete, ridichi, marar,
ceapa verde, oua, carnat de casa, sare. Ingrediente: 2 l bere neagra cu
5% alcool un castravete mare o legatura ridichi 2 legaturi marar o
legatura ceapa verde 2 oua fierte tari un carnat de casa sare Mod de
preparare: Se…
Read more »
Read more »
Muşchi file în sos haiducesc cu fructe de pădure
14 July 2013
Muşchi
file în sos haiducesc cu fructe de pădure din: muschi file, ceapa
rosie, ulei, fructe de padure, zahar, boabe de mustar, vin rosu demisec,
sare, piper. Ingrediente: 1 kg muschi file 1 ceapa rosie medie ulei 500
g fructe de padure 2 linguri zahar 50 g boabe de mustar 200 ml vin rosu
demisec…
Read more »
Read more »
Burgeri cu fileuri de somon si spanac
14 July 2013
Burgeri
cu fileuri de somon si spanac din: fileuri de somon, pasta de hrean,
zeama de lamaie, coaja de lamaie, marar, ulei, maioneza, chifle, spanac,
castravete, ridichi. Ingrediente: 4 fileuri de somon fara piele sau 1
bucata mare (aproximativ 600-700 g) 1 lingura pasta de hrean coaja rasa
si 2 linguri de zeama de la…
Read more »
Read more »
Aripioare picante cu sos de branza
14 July 2013
Aripioare
picante cu sos de branza din: aripioare d epui, faina, oua, pesmet,
boai iute, praf de usturoi, piper pisat, sare iodata, praf de ceapa,
ulei, smantana,branza fermentata, usturoi, sos worcershire, zeama de
lamaie. Ingrediente: 500 g aripioare de pui 1/2 cana faina 2 oua batute
usor 1/2 cana pesmet nu foarte fin 1 lingura…
Read more »
Read more »
Salată de chorizo, ardei si năut
14 July 2013
Intr-un
bol mare, amestecă 3 ardei roşii copţi, tăiaţi în fâşii, 70 g de rucola
şi 2 conserve a câte 400g de năut, clătit şi scurs. Transferă salata pe
un platou mare şi pune deasupra 200 g de chorizo gătit, feliat.
Amestecă zeama de la 1/2 lămâie cu 3 linguri ulei de măsline, asezonează
dressingul,…
Read more »
Read more »
Pui cu lamaie la gratar
14 July 2013
Pui
cu lamaie la gratar din: pui, bere, lamai, ulei de masline, boia,
usturoi, coaja de lamaie, zeama de lamaie. Ingrediente: 1,3 kg de pui,
transat pentru a fi pregatit intreg putina apa sau bere, pentru stropit 2
lamai taiate pe sfert, pentru servit pentru marinada: 3 linguri de ulei
de masline, plus extra pentru…
Read more »
Read more »
Inghetata cu frisca si cappuccino
14 July 2013
Inghetata
cu frisca si cappuccino din: frisca, oua, zahar, cappucino.
Ingrediente: 1 l frisca lichida 8 oua 10 linguri zahar 5 plicuri
cappucino Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă tare, pe baia de
aburi, apoi adaugi treptat zahărul şi continui să baţi până când obţii o
spumă cu aspect lucios, în care nu se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Omleta din albus de ou cu legume si ierburi aromate
14 July 2013
Omleta
din albus de ou cu legume si ierburi aromate din: ceapa verde, salvie,
cimbru, masline negre, ulei de masline, albusuri de ou, ricotta, branza
de capra, sare, piper. Ingrediente: 2 cepe verzi, tocate 1 1/2 linguri
salvie si cimbru, tocate 4 rosii uscate, tocate 4-5 masline negre,
tocate 2 linguri ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Tarta cu file de peste
14 July 2013
Tarta
cu file de peste din: maioneza, smantana, faina, oua, praf de copt,
file de peste, sare, piper. Ingrediente: pentru aluat: 200 g maioneza
200 g smantana 200 g faina 2 oua 1 plic praf de copt pentru umplutura:
500-700 file de peste sare piper Mod de preparare: Faci un aluat din
ingredientele de…
Read more »
Read more »
Carne de vita cu bame
14 July 2013
Carne
de vita cu bame din: carne de vita, bame, rosii, sare, ceapa, faina,
otet, patrunjel, ulei, vin. Ingrediente: 700 g carne de vita 800 g bame
300 g rosii sare 1 ceapa 1 lingura faina 1 lingura otet patrunjel 120 ml
ulei 1 pahar vin alb Mod de preparare: Tăiaţi carnea în bucăţi,…
Read more »
Read more »
Desert cu branza si fructe de sezon
14 July 2013
Desert
cu branza si fructe de sezon din: branza dulce, smantana, piscoturi,
capsuni, visine, caise, zmeura, zahar, afine, zahar vanilinat, miez de
nuca, ciocolata amaruie. Ingrediente: 500 g branza dulce 150 g smantana
12 piscoturi 500 g capsuni, visine, caise, zmeura sau afine 150 g zahar
coaja rasa de la 1 lamaie 2 plicuri zahar…
Read more »
Read more »
Frigarui de pui aromate cu salata
14 July 2013
Frigarui
de pui aromate cu salata din: iaurt, pasta de curry, piept de pui,
rosii cherry, lipii, castarvete, ceapa rosie, frunze de coriandru, zeama
de lamaie, amestec de salata. Ingrediente: 150 g iaurt 2 linguri pasta
de curry 4 piepti de pui dezosati, fara piele si taiati cubulete 250 g
de rosii cherry 4 lipii,…
Read more »
Read more »
Cartofi gratinaţi cu ficăţei de pui şi salam
14 July 2013
Cartofi
gratinaţi cu ficăţei de pui şi salam din: cartofi, ficat de pui, salam,
smantana, ulei de masline,c ascaval, unt, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente: 1 1/2 cartofi 500 g ficat de pui 200 g salam 100 g smantana
5 linguri ulei de masline 150 g cascaval 50 g unt 1 legatura patrunjel
sare si piper…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cocktail cu whiski si bitter
13 July 2013
Cocktail
cu whiski si bitter din: whisky, bitter angostura, zahar, apa minerala,
gheata, coaja de lamaie. Ingrediente: whisky de secara bitter
angostura 1 cub de zahar apa minerala cuburi de gheata coaja de lamaie
pentru garnitura Mod de preparare: Intr-un recipient adugati cubul
de zahar, bitter si apa minerala. Amestecati usor. Apoi,…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Tocanita de carnati (video)
13 July 2013
Cum se prepara Salata cu branza si ceapa (video)
13 July 2013
Cum se prepara Pate de ficat de rata (video)
13 July 2013
Cum se prepara Miel oriental (video)
13 July 2013
Reteta zilei: Smoothie de mar verde si caju
13 July 2013
Smoothie
de mar verde si caju din: caju, apa rece, mar verde, banana, spanac,
gheata, scortisoara, nucsoara, nectar de agave. Ingrediente: 1/3 cana
caju 1 cana de apa rece 1 mar verde taiat bucati 1/2 banana, taiata
bucati 2 cesti de spanac proaspat 16 cuburi de gheata 1 lingurita
scortisoara 1/4 lingurita de nucsoara 1…
Read more »
Read more »
Sandvis cu piept de pui
13 July 2013
Sandvis
cu piept de pui din: piept de pui, zeama de lamaie, boia, ulei de
masline, ciabatta, usturoi, maioneza, frunze de salata. Ingrediente: 4
piepti de pui, fara piele zeama de la 1 lamaie 1 lingura de boia ulei de
masline, pentru stropit 1 paine ciabatta 1 catel de usturoi, zdrobit 4
linguri de maioneza…
Read more »
Read more »
Muşchi de viţel cu sos de piper
13 July 2013
Muşchi
de viţel cu sos de piper din: muschiulet de vitel, smantana, boabe de
piper rosu, boabe de piper verde, coniac, unt, ulei de masline, mustar
de dijon, sare, piper. Ingrediente: 400 g muschiulet de vitel 150 g
smantana 3 linguri boabe de piper rosu si verde 40 ml coniac de buna
calitate 1 lingura…
Read more »
Read more »
Prajitura cu visine si smantana
13 July 2013
Prajitura
cu visine si smantana din: oua, zahar, faina, praf de copt, smantana,
zahar pudra, gelatina, visine, fulgi de migdale. Ingrediente: pentru
blat: 4 oua 120-130 g zahar 120-130 g faina 2 lingurite praf de copt
pentru crema alba: 400 ml smantana 4 linguri zahar pudra 2 pliculete
gelatina pentru stratul de fructe: 500 g…
Read more »
Read more »
Gazpacho cu rosii, castraveti si ardei
13 July 2013
Gazpacho
cu rosii, castraveti si ardei din: rosii, castravete, ardei gras,
ceapa, miez de paine, supa din concentrat de vita, usturoi, otet, ulei,
boia, sare, piper. Ingrediente: un kg rosii bine coapte un castravete un
ardei gras rosu o ceapa 200 g miez de paine 250 ml supa din concentrat
de vita 3 catei de…
Read more »
Read more »
Varza cu carnati de casa afumati
13 July 2013
Varza
cu carnati de casa afumati din: varza, carnati de casa afumati,
morcovi, ulei, piper, frunze de dafin. Ingrediente: o varza medie 2
carnati de casa afumati 2 morcovi ulei piper 2 frunze de dafin Mod de
preparare: Intr-un borcan de doi litri se pune varza tăiată în patru şi,
peste ea, se toarnă…
Read more »
Read more »
Sufleu de salau
13 July 2013
Sufleu
de salau din: praz, ceapa, usturoi, rosii, file de salau, sare, piper,
unt, vin, smantana, lapte, suc de lamaie, branza cu mucegai.
Ingrediente: 500 g praz 1 ceapa 2 catei de usturoi 4 rosii 800 g file de
salau sare piper alb macinat 2 linguri unt 150 ml vin alb 200 ml
smantana 200…
Read more »
Read more »
Tarta cu piersici si mere
13 July 2013
Tarta
cu piersici si mere din: foietaj, mere, piersici, galbenusuri, miez de
nuca, unt, zahar, scortisoara. Ingrediente: 1 pachet foietaj 4 mere 4
piersici 2 galbenusuri 100 g miez de nuca 100 g unt 50 g zahar
scortisoara Mod de preparare: Decojim fructele, scoatel cotorul,
respectiv samburele si taie felii. Intindem foietajul si il…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu branza telemea si morcovi
13 July 2013
Dovlecei
cu branza telemea si morcovi din: dovlecei, morcovi, ceapa verde,
patrunjel, marar, branza telemea, oua, pesmet, faina, sare, piper.
Ingrediente: 2 dovlecei medii 2 morcovi 2 cepe verzi patrunjel si marar
150 g branza telemea 2 oua mari 7-8 linguri pesmet 2 linguri faina sare
piper Mod de preparare: Cureţi morcovul şi îl…
Read more »
Read more »
Salată de mere, citrice si merisoare
13 July 2013
Salată
de mere, citrice si merisoare din: mere, para, merisoare, portocala,
kiwi, zmeura, scortisoara, zeama de lamaie, coniac. Ingrediente: 2 mere 1
para 1 lingura merisoare deshidratate 1 portocala 1 kiwi cateva boabe
de zmeura scortisoara fin macinata zeama de la 1/2 lamaie optional, 1-2
linguri coniac Mod de preparare: Alegi fructe bine coapte.…
Read more »
Read more »
Frigarui de pui cu salata
13 July 2013
Frigarui
de pui cu salata din: piept de pui, iaurt, garam masala, coriandru,
coaja de lime, lipii, rosii cherry, ceapa rosie, castravete.
Ingrediente: 4 piepti dezosati de pui, fara piele, fiecare taiat in 6
bucati 150 ml de iaurt gras 2 linguri de garam masala 1 mana de
coriandru proaspat, tocat, pluc cateva frunze pentru…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Curcan in sos de soia si whiski
13 July 2013
Curcan
in sos de soia si whiski din: piept de curcan, ulei de masline,
usturoi, lamaie, cuisoare, sare, scortisoara, piper alb, praf de ceapa,
ardei iute, condimente pentru carne de curcan, boia de ardei, unt,
whisky, sirop de artar, anason, sos tabasco, sos de soia, lamai.
Ingrediente pentru curcan: 1 piept de curcan intreg…
Read more »
Read more »
Salată mediteraneană cu creveţi si rucola
13 July 2013
Amestecă
zeama de la 1 lămâie cu 4 linguri ulei de măsline extravirgin şi un
praf de fulgi de ardei iuţi. Adaugă 1 ceapă roşie feliată şi 1 bulb de
fenicul feliat. Lasă-le deoparte 7-8 minute, să se înmoaie puţin.
încorporează 1 mână mare de rucola şi 200g de creveţi gătiţi. Asezonează
şi serveşte cu…
Read more »
Read more »
Mazăre cu morcovi si cartofi noi
13 July 2013
Mazăre
cu morcovi si cartofi noi din: mazare, cartofi noi, costita afumata,
morcovi, ceapa, ulei, marar, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg
mazare 1/2 kg cartofi noi 300 g costita afumata 1/2 kg morcovi 4 cepe
100 ml ulei marar patrunjel sare piper Mod de preparare: Toci ceapa
marunt si o calesti. Adaugi costita,…
Read more »
Read more »
Ruladă cu mascarpone şi piersici
13 July 2013
Ruladă
cu mascarpone şi piersici din: albusuri, sare, zahar, alune de padure,
mascarpone, smantana, frisca, zahar pudra, piersici, zahar vanilinat,
frunze de menta. Ingrediente: pentru blat: 6 albusuri 1 praf de sare 10
linguri zahar 120 g alune de padure fin macinate pentru crema si decor:
250 g mascarpone 100 ml smantana pentru frisca 250…
Read more »
Read more »
Grătar de porc cu legume coapte
13 July 2013
Grătar
de porc cu legume coapte din: cotlete de porc, cimbru, ceapa rosie,
ardei gras, zucchini, ciuperci, ulei de masline, oregano, otet balsamic,
sare, piper. Ingrediente: 4 cotlete de porc cimbru 2 cepe rosii medii 1
arde gras rosu 1 ardei gras galben 1 zucchini 4 ciuperci maricele 4
rosii cherry 4 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Terina de ficatei de pui cu ciuperci
13 July 2013
Terina
de ficatei de pui cu ciuperci din: piept de pui, oua, ciuperci, ficatei
de pui, unt, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de pui 2 oua 300 g
ciuperci 800 g ficatei de pui 150 g unt sare piper Mod de preparare:
Fierbem ficateii 30 de minute. Pieptul de pui il fierbem 60 de…
Read more »
Read more »
Burgeri cu carne de pui si salata
13 July 2013
Burgeri
cu carne de pui si salata din: carne tocata de pui, cimbru, lamaie,
sfecla, ceapa rosie, patrunjel, ulei de masline, mustar cu boabe, salata
verde. Ingrediente: 500 g carne tocata de pui 1/2 lingurita de cimbru
uscat sau 2 lingurite de cimbru proaspat 1 lamaie pentru salata: 250 g
de sfecla fiarta, taiata cubulete…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de paste cu rucola si iaurt
13 July 2013
Salata
de paste cu rucola si iaurt din: rucola, iaurt, parmezan, nuci de pin,
usturoi, sare, piper, nucsoara, paste, prosciutto, ulei de masline,
parmezan. Ingrediente: 170 g de rucola 210 g de iaurt 1/2 ceasca
parmezan proaspat ras 3 linguri nuci de pin, prajite 3 catei de usturoi 1
lingurita de sare 1/2 lingurita…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu branza si smantana
13 July 2013
Dovlecei
cu branza si smantana din: dovlecei, branza de vaci, telemea, smantana,
sare, piper, oua, marar, pesmet, unt, smantana, ardei gras, sare,
piper, verdeata. Ingrediente: 6 dovlecei 100 g branza de vaci 200 g
telemea rasa 200 g smantana sare piper 2 oua marar tocat marunt 1-2
linguri pesmet pentru tapetat tava 50 g unt…
Read more »
Read more »
Pandispan de scortisoara cu capsune
13 July 2013
Pandispan
de scortisoara cu capsune din: migdale, unt, zahar dieteic, faina, praf
de copt, scortisoara, ou, galbenus, esenta de rom, capsune.
Ingrediente: 175 g migdale macinate 175 unt topit 175 g zahar dietetic
75 g faina 1 lingurita praf de copt 20 g scortisoara 1 ou 1 galbenus 1/2
fiola esenta de rom 500 g…
Read more »
Read more »
Salată cu mozzarella, roşii şi rucola
13 July 2013
Salată
cu mozzarella, roşii şi rucola din: mozzarella, parmezan, rucola,
patrunjel, anghinare, rosii cherry, ulei de masline extravirgin, otet
balsamic. Ingrediente: 100 g mozzarella 50 g parmezan 200 g rucola 1
legatura de patrunjel 1 conserva de anghinare 200 g de rosii cherry 2
linguri ulei de masline extravirgin 2 lingurite de otet balsamic …
Read more »
Read more »
Desert cu mere si nuci
13 July 2013
Desert
cu mere si nuci din: mere, nuci, unt, pastile de zaharina, oua, sare.
Ingrediente: 2 mere mari 60 g nuci 120 g unt 3 pastile de zaharina 6 oua
1 praf de sare Mod de preparare: Fierbi 4 ouă timp de 5 minute, ca să
aibă gălbenuşurile tari. După ce s-au răcit, cureţi…
Read more »
Read more »
Pui cu sos curry si legume
13 July 2013
Pui
cu sos curry si legume din: piept de pui, ardei gras, dovlecel,
ghimbir, usturoi, ulei, pasta de curry verde, pasta de curyy rosu, lapte
de cocos, amidon, sare, sos de soia. Ingrediente: 1 piept de pui 1
ardei gras rosu 1 dovlecel sau zicchini mic 1 lingura ghimbir ras 1
lingura usturoi tocat marunt…