Retete:
Reteta zilei: Inghetata de capsuni
16 July 2013
Inghetata
de capsuni din: crema de branza, smantana, capsuni, miere, esenta de
vanilie, sare. Ingrediente: 1 pachet crema de branza 1 jumatate de
ceasca smantana 4 Cupe capsuni ½ ceasca de miere 2 lingurite esenta de
vanilie 1 varf de cutit de sare Mod de preparare: Intr-un blender
puneti crema de branza…
Read more »
Read more »
Doradă la grătar cu ghimbir si usturoi
16 July 2013
Doradă
la grătar cu ghimbir si usturoi din: ghimbir, usturoi, dorada, iaurt,
ulei de masline, turmeric, pudra de ardei iute, seminte de chimion.
Ingrediente: 2 linguri de ghimbir ras 4 catei de usturoi, dati pe
razatoare sau zdrobiti 2 dorade (ni jur de 900 g…
Read more »
Read more »
Pui cu salata
16 July 2013
Pui
cu salata din: piepti de pui, ulei de susan, fulgi de arde iute,
seminte de chimion, piper sichuan, zahar brun, sos de soia, zeama de
lamaie, varza, ceapa rosie, ardei iute, coriandru. Ingrediente: 4 piepti
de pui dezosati si fara piele 2 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Ciorba de peste cu legume dreasa cu smantana
16 July 2013
Ciorba
de peste cu legume dreasa cu smantana din: peste, ulei, morcovi, ceapa,
albitura, cartofi, smantana, oua, rosii, bulion, lamaie, sare.
Ingrediente: 2 kg peste 100 ml ulei 150 g morcovi 250 g ceapa 100 g
albitura 400 g cartofi 300 g smantana 3 oua…
Read more »
Read more »
Frigarui cu carne de pui si salsa
16 July 2013
Frigarui
cu carne de pui si salsa din: mix de condimente, ulei de masline, zeama
de lime, ardei galben, rucola, miez de mango, ardei rosu, ceapa verde,
ardei iute. Ingrediente: 2 lingurite mix de condimente pentru carne de
pui 1 lingura ulei de masline zeama…
Read more »
Read more »
Salata cu pastrav afumat, cartofi si fasole verde
16 July 2013
Salata
cu pastrav afumat, cartofi si fasole verde din: cartofi noi, fasole
verde, ceapa verde, patrunjel, pastrav afumat, ulei de masline, zeama de
lamaie, otet din vin rosu, mustar cu seminte, sos de hrean.
Ingrediente: 500 g cartofi noi, spalati foarte bine si taiati in…
Read more »
Read more »
Tort de inghetata cu fructe de padure
16 July 2013
Tort
de inghetata cu fructe de padure din: albusuri, fructe de padure,
zahar, lapte, amidon, esenta de vanilie, alune, nuci. Ingrediente: 5
albusuri 500 g fructe de padure 300 g zahar 800 ml lapte 100 g amidon
esenta de vanilie alune nuci Mod de…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluţi cu carne de pui si legume
16 July 2013
O
reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu: dovlecei, piept de pui, ,
orez, ceapa, morcov, telina, rosii, faina, ulei, sare, piper, busuioc,
malai, smantana, ardei iute. Ingrediente: două piepturi de pui un
kilogram dovlecei 200 g orez o ceapă un morcov o felie de ţelină…
Read more »
Read more »
Prosciutto cu peşte-spadă
16 July 2013
O
reteta delicioasa de prosciutto cu: peste spada afumat, salvie,
cus-cus, usturoi, crema de cocos, unt. Ingrediente: 2 x 200 g peşte
spadă fript 6 felii de prosciutto 10 frunze de salvie 300 g cuş-cuş
gătit 2 căţei de usturoi o jumătate cană de cremă…
Read more »
Read more »
Desert cu inghetata
16 July 2013
Desert
cu inghetata din: albusuri, lapte, zahar, amidon, esenta de migdale,
alune, migdale, biscuiti. Ingrediente: 3 albusuri 500 ml lapte 150 g
zahar 50 g amidon esenta de migdale alune migdale biscuiti de diferite
forme Mod de preparare: Batem albuşurile spumă. Adăugăm zahărul şi…
Read more »
Read more »
Salata cu parizer, castraveti si ardei iute
16 July 2013
Salata
cu parizer, castraveti si ardei iute din: limeta, mustar, zahar, sare,
piper, ulei, ceapa, parizer, castarvete, ardei gras, ceapa verde.
Ingrediente: 1 limeta 1 lingurita mustar 1 praf zahar sare piper 3
linguri ulei 1 ceapa 500 g parizer 1 castravete 1 ardei gras…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui cu bacon in sos de whiski cu garnitura de orez fiert
16 July 2013
Pui
cu bacon in sos de whiski cu garnitura de orez fiert din: piept de pui,
bacon, piper cayenne, praf de usturoi, patrunjel, cuisoare, piper alb,
faina, sirop de artar, whisky, ceapa verde, orez. Ingrediente: 1 piept
de pui, taiat bucati 6 bucati bacon,…
Read more »
Read more »
Tarta aromata cu fructe de padure
16 July 2013
Tarta
cu fructe de padure din: aluat martipan, smantana, zahar pudra, apa de
trandafiri, bezele, zmeura, mure, afine, cirese, fulgi de migdale.
Ingrediente: 1 crusta de aluat fraged cu diametru de 23 cm 500 g
martipan 600 ml de smantana pentru frisca 2 linguri de…
Read more »
Read more »
Omletă cu mărar şi roşii
16 July 2013
Omletă
cu mărar şi roşii din: oua, rosii, cascaval, marar, sare, piper.
Ingrediente: 6 oua 2 rosii 150 g cascaval 1 legatura marar sare piper
macinat Mod de preparare: Faci două omlete din cele 6 ouă, puţină sare
şi piper măcinat, pe care le…
Read more »
Read more »
Sandvis cu pui si pasta de avocado
16 July 2013
Sandvis
cu pui si pasta de avocado din: morcovi, avocado, suc de limeta,
smantana, sare, piper, curry, piept de pui, ulei, ardei iute, chifle
ciabatta. Ingrediente: 2 morcovi 3 avocado 3 linguri suc de limeta 2
linguri smantana sare piper curry 300 g file de…
Read more »
Read more »
Tocanita de pui cu legume si patrunjel verde
16 July 2013
Tocanita
de pui cu legume si patrunjel verde din: pui, vin, ulei, ceapa, ardei
gras, rosii, foaie de dafin, marar, patrunjel verde, cimbru, sare,
piper. Ingrediente: 1 pui (1-1,2 kg) 100 ml vin 100 ml ulei 5 cepe 4
ardei grasi 750 g rosii proaspete…
Read more »
Read more »
Cornete cu inghetata de ciocolata
16 July 2013
Cornete
cu inghetata de ciocolata din: albusuri, zahar, frisca, ciocolata,
lapte, esenta de rom, cornete din napolitana. Ingrediente: 4 albusuri
150 g zahar 250 ml frisca 100 g ciocolata 10 ml lapte esenta de rom
cornete din napolitana Mod de preparare: Batem albuşurile spumă.…
Read more »
Read more »
Tigaie picanta cu piept de pui
16 July 2013
Tigaie
picanta cu piept de pui din: piept de pui, ulei de masline, dovlecei,
ardei iute, supa de legume, sare, piper, frunzulite de salvie, ghimbir,
praz. Ingrediente: 2 piepti de pui dezosati, fara piele 2 lingurite ulei
de masline 2 dovlecei mici 1 arde iute…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlete de miel cu ierburi proaspete in sos de unt
16 July 2013
Cotlete
de miel cu ierburi proaspete in sos de unt din: cotlete de miel, sare,
ulei de masline, oregano, tahon, patrunjel, unt, coniac, piper.
Ingrediente: 3-4 cotlete de miel sare 1 lingura ulei de masline 2
lingurite oregano proaspat, tocat 2 lingurite tarhon proaspat,…
Read more »
Read more »
Sarlota de capsuni cu frisca si piscoturi
16 July 2013
Sarlota
de capsuni cu frisca si piscoturi din: piscoturi, gelatina, capsune,
albusuri, zahar, branza dulce degresata, frisca, capsune, zahar pudra.
Ingrediente: 18 piscoturi 7 foi gelatina alba 500 g capsune 2 albusuri
50 g zahar 400 g branza dulce degresata 125 g frisca pentru decor:…
Read more »
Read more »
Pina Colada Cocktail
16 July 2013
Pina
Colada Cocktail din: nectar de anans, sirop de cocos, rom alb, frisca
lichida. Ingrediente: 200 ml nectar de ananas 40 ml sirop de cocos 60 ml
rom alb 20 ml frisca lichida Mod de preparare: Folosim un shaker in
care punem romul alb,…
Read more »
Read more »
Pui cu legume, ceapa si ou
16 July 2013
Pui
cu legume, ceapa si ou din: piept de pui, ceapa, morcovi, radacina de
patrunjel, oua, gris, marar, sare. Ingrediente: 1 piept de pui 1 ceapa 2
morcovi 1 radacina de patrunjel 3 oua 3 linguri gris 1 legatura marar
sare Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Ingheţată de pepene galben cu frisca si zmeura
16 July 2013
Ingheţată
de pepene galben cu frisca si zmeura din: miez de pepene galben,
frisca, miere, esenta de vanilie. Ingrediente: 600 g miez de pepene
galben 200 ml frisca nebatuta 100 g miere 1 fiola esenta de vanilie
Mod de preparare: Tăiaţi pepenele în bucăţi…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu mere si rosii
16 July 2013
Piept
de pui cu mere si rosii din: piept de pui, praz, mere, zeama de lamaie,
rosii, sare, piper, ulei, supa de pasare, cimbru, sos olandez.
Ingrediente: 800g piept de pui 1 fir de praz 250 g mere 1 lingura zeama
de lamaie 250 g…
Read more »
Read more »
Ingheţată cu migdale şi topping de vişine
16 July 2013
Ingheţată
cu migdale şi topping de vişine din: lapte, zahar, galbenusuri, sare,
migdale, frisca, zahar vanilinat, amidon, compot de visine. Ingrediente:
175 ml lapte 120 g zahar 4 galbenusuri 1 praf de sare 75 g migdale 200 g
frisca 2 plicuri zahar vanilinat pentru topping:…
Read more »
Read more »
Burgeri cu carne de pui, ghimbir si ceapa verde
16 July 2013
Burgeri
cu carne de pui, ghimbir si ceapa verde din: piept de pui, pulpe de
pui, usturoi, ghimbir, ceapa verde, coriandru, sos de peste, ulei de
floarea soarelui. Ingrediente: 2 piepti de pui si 4 pulpe superioare de
pui, fara piele, dezosate si taiate in…
Read more »
Read more »
Ingheţată cu frişcă şi alune de pădure
16 July 2013
Ingheţată
cu frişcă şi alune de pădure din: oua, zahar, frisca, alune de padure,
cacao. Ingrediente: 5 oua 5 linguri zahar 500 ml frisca lichida sau
smantana dulce pentru frisca 100 g alune de padure prajite 1 lingurita
cacao 10 alune intregi, pentru decor …
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de castraveti cu avocado si branza feta
16 July 2013
Salata
de castraveti cu avocado si branza feta din: castraveti, sare, avocado,
suc de lamaie, menta, branza feta, ulei de masline, suc de limeta.
Ingrediente: 2 cesti de castraveti taiati (fara seminte) sare 1-2
avocado, decojit si taiat cubulete 1-2 lingurite suc de lamaie…
Read more »
Read more »
Spumă fină, de ciocolată albă
16 July 2013
Spumă
fină, de ciocolată albă din: ciocolata alba, frisca, albusuri, zahar
tos, fistic, alune. Ingrediente: 500 g ciocolata alba 400 ml frisca
lichida 10 albusuri 100 g zahar tos pentru decor: cateva cubulete de
ciocolata alba 2 linguri fistic cateva alune Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Mojito Cocktail
16 July 2013
Mojito
Cocktail din: lime, rom, apa mienrala, zahar, gheata, frunze de menta.
Ingrediente: 1 lime 60 ml rom 150 ml apa minerala 25 g zahar gheata
frunze de menta Mod de preparare: Turnăm în shaker romul, apa
minerală, sucul de la lime şi frunze…
Read more »
Read more »
Cartofi cu broccoli şi sparanghel
16 July 2013
Cartofi
cu broccoli şi sparanghel din: cartofi, sparanghel, broccoli, sare,
ulei, ceapa verde, patrunjel. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 kg sparanghel 1
kg broccoli sare ulei ceapa verde si patrunjel pentru decor Mod de
preparare: Speli toate zarzavaturile. Cartofii cu coajă îi pui într-o…
Read more »
Read more »
Retete video #1
16 July 2013
Retete
video: Cum se prepara cartofi gratinati cu mere (video) Retete video:
Cum se prepara cartofi gratinati cu mere Read more » Cum se prepara
Lasagna cu legume si plante aromatice (video) Retete video: Cum se
prepara Lasagna cu legume si plante aromatice Read…
Read more »
Read more »
Pui cu fasole şi ceapă roşie
16 July 2013
Pui
cu fasole şi ceapă roşie din: pulpe de pui, sare, piper, fasole,
bulion, vin rosu, supa de pui, ceapa rosie, usturoi, patrunjel, ulei.
Ingrediente: 4 pulpe de pui sare piper 400 g fasole uscata 450 ml bulion
200 ml vin rosu 200 ml supa…
Granita de pepene rosu si cirese
16 July 2013
Granita
de pepene rosu si cirese din: pepene rosu, zahar, cirese, zeama de
lamaie. Ingrediente: 600 g pepene rosu 200 g zahar 200 g cirese zeama de
la 1/2 lamaie Mod de preparare: Alegi cireşe bine coapte. Cureţi
miezul de pepene de sâmburi şi îl presari cu zahăr. Speli cireşele, le
cureţi de codiţe…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cocktail de fructe cu lichior si vin spumant
15 July 2013
Cocktail
de fructe cu lichior si vin spumant din: zmeura, capsuni, mere, suc de
mere, vin spumant, lichior, zahar. Ingrediente: 1 bol zmeura 3/4
ceasca capsuni taiate cuburi 3/4 cana mere 1 1/2 cani suc de mere 1 1/2
cani vin spumant 1/4 ceasca lichior dupa preferinta 3-4 linguri de zahar
Mod de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara cartofi gratinati cu mere (video)
15 July 2013
Sufleu de conopidă şi dovlecei
15 July 2013
O
reteta delicioasa de sufleu cu:conopida, dovlecei, ceapa, usturoi,
branza de vaci, branza telemea, cascaval, oua, unt, faina, sare, piper,
cimbru, sos de rosii picant, sos de cascaval, smantana. Ingrediente: 500
g conopidă doi dovlecei o ceapă 4 căţei de usturoi 300 g brânză de vaci
200 g brânză telemea 200 g caşcaval 4 ouă…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Salata gradinareasca (video)
15 July 2013
SLĂBEŞTI 4 kg în 10 zile (Dieta cu pepene verde)
15 July 2013
SLĂBEŞTI
4 kg în 10 zile! Vrei să mai pierzi câteva kilograme, dar şi să te
bucuri de plăcerile culinare ale verii? Acum, poţi împuşca doi iepuri
dintr-o lovitură: mănânci pepene verde pe săturate şi slăbeşti văzând cu
ochii. Micul dejun Micul dejun este acelaşi în fiecare zi: o felie de
pepene verde, 50 g…
Read more »
Read more »
Slăbeşte 7 kilograme în 7 zile cu leguma minune! (Dieta cu gulii)
15 July 2013
Înrudite
cu varza, broccoli sau conopida, guliile sunt mai puţin populare la
noi. Cu toate astea, nu sunt cu nimic mai prejos decât suratele lor.
Iată o dietă uşoară, de vară, cu gulii de sezon, cu care slăbeşti
garantat 7 kilograme în 7 zile. Spre deosebire de ţările asiatice, la
noi guliile sunt folosite mai…
Read more »
Read more »
Slăbeşte 5 kilograme în 7 zile cu legume de sezon (Dieta cu fasole pastai)
15 July 2013
Fasolea
păstăi este delicioasă şi foarte fragedă în luna iulie. Iată cum poţi
să mănânci bine şi sănătos şi să slăbeşti 5 kilograme în 7 zile cu dieta
cu fasole păstăi. Află totul despre super alimentul lunii iulie:
fasolea păstăi verde şi galbenă. În luna iulie găsim deja la piaţă
fasole păstăi, atât verde, cât…
Read more »
Read more »
Slăbeşte româneşte, 5 kilograme în 10 zile (Dieta cu porumb fiert)
15 July 2013
Porumbul
fiert ne aduce aminte de copilărie, ne face meniul de seară mai uşor şi
rapid de pregătit şi ne încântă, pentru că îl asociem cu vara şi
vacanţa. Porumbul fiert poate fi un aliat în cura de slăbire şi lupta cu
kilogramele în plus. Iată cum se slăbeşte româneşte, 5 kilograme în 10
zile…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Ciorba de linte thailandeza (video)
15 July 2013
Cum să ai o siluetă perfectă cu bani puţini
15 July 2013
De
cele mai multe ori, pentru a avea silueta ideală, reprezentantele
sexului frumos investesc enorm în proceduri de înfrumuseţare, ori se
chinuie cu diete drastice. În realitate, soluţiile de a arăta bine sunt
mult mai simple şi deloc costisitoare, iar noi ţi le oferim: Apa noastră
cea de toate zilele În fiecare dimineaţă, pe stomacul…
Read more »
Read more »
Cum se prepara pizzaiola de vita (video)
15 July 2013
Cum se prepara Inghetata de banane (video)
15 July 2013
Reteta zilei: Desert racoritor cu afine
15 July 2013
Desert
racoritor cu afine din: afine, zahar, sare, coaja de lamaie, suc de
lamaie, smantana, esenta de vanilie, prajitura. Ingrediente: 2 cani de
afine 1/4 ceasca plus 1 lingura de zahar 1 varf de cutit de sare 1/2
lingurita coaja de lamaie rasa 1 1/2 lingurite de suc proaspat de
lamaie 1 1/3 cesti…
Read more »
Read more »
Pui la gratar cu salata
15 July 2013
Pui
la gratar cu salata din: piept de pui, ulei de masline, amestec de
condimente, fasole boabe, ardei rosii, avocado, ceapa verde, masline,
zeama de lamaie, coriandru. Ingrediente: 2 piepti de pui dezosati, fara
piele 1/2 lingurita ulei de masline 1 lingura amestec de condimente
Cajun (1 lingurita de chimion macinat, seminte de coriandru macinate,…
Read more »
Read more »
Inghetata de kiwi
15 July 2013
Inghetata
de kiwi din: oua, kiwi, zahar, frisca, sirop de ciocolata. Ingrediente:
3 oua 4 kiwi 200 g zahar 200 ml frisca sirop de ciocolata Mod de
preparare: Curăţăm fructele şi le pasăm bine în blender. Batem
albuşurile spumă. Adăugăm zahărul şi continuăm să batem până se întăresc
din nou. Adăugăm gălbenuşurile, frişca şi…
Read more »
Read more »
Cornuri cu carne
15 July 2013
Cornuri
cu carne din: faina, oua, lapte, praf, sare, zahar, drojdie uscata,
apa, unt, ceapa, carne tocata, sare, ardei gras, bulion, piper.
Ingrediente: pentru aluat: 220 g faina un ou 15 g lapte praf sare 25 g
zahar 1/2 plic drojdie uscata 115 ml apa 15 g unt pentru umplutura: o
ceapa 500 g carne…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu garnitura de cartofi natur
15 July 2013
Pulpe
de pui cu garnitura de cartofi natur din: pulpe de pui, pasta de rosii,
usturoi, ceapa, ulei de masline, busuioc, cimbrisor, salvie, piper,
sare, patrunjel. Ingrediente: 4 pulpe superioare de pui 3 linguri pasta
de rosii 4 catei de usturoi 1 ceapa 4 linguri ulei de masline busuioc
maghiran cimbrisor salvie uscata 10 boabe…
Read more »
Read more »
Clătite cu verdeaţă, măsline si smantana
15 July 2013
Clătite
cu verdeaţă, măsline si smantana din: faina, unt, drojdie, lapte dulce,
oua, masline, zahar tos, sare, patrunjel, marar, frunze de salvie,
piper, smantana, legume de sezon. Ingrediente: 425 g faina 150 g unt 15 g
drojdie 500 ml lapte dulce doua oua 200 g masline feliate o lingurita
de zahar tos sare o lingura…
Read more »
Read more »
Pui umplut pe sare
15 July 2013
Pui
umplut pe sare din: pui, sare grunjoasa, ulei de masline, miez de
paine, ceapa, ciuperci, patrunjel verde, ficat, pipota. Ingrediente: 1
pui sare grunjoasa ulei de masline miezul de la o felie de paine 1 ceapa
3-4 ciuperci patrunjel verde 1 ficat 1 pipota Mod de preparare:
Cureţi puiul, apoi îl speli foarte…
Read more »
Read more »
Ficat de vita cu bere
15 July 2013
Ficat
de vita cu bere din: ficat de vita, lapte, bere, marar, ceapa, sare,
piper. Ingrediente: un kg ficat de vita 500 ml lapte o doza de bere o
legatura marar 2 cepe sare piper Mod de preparare: Se spală ficatul,
se taie fâşii care se pun în lapte şi se lasă 10 minute.…
Read more »
Read more »
Crema de ciocolată cu urdă si cirese
15 July 2013
Crema
de ciocolată cu urdă si cirese din: ciocolata, urda, cirese, zahar,
unt. Ingrediente: 300 g ciocolata negar sau cu lapte 300 g urda
proaspata din lapte de vaca 50 g cirese sau visine 20 g zahar 100 g unt
Mod de preparare: Rupi ciocolata în bucăţele şi o topeşti pe baie de
aburi. Freci…
Read more »
Read more »
Cosmopolitan Cocktail
15 July 2013
Cosmopolitan
Cocktail din: lime, vodca, vin alb, sirop de afine, fulgi de gheata.
Ingrediente: 1 lime 50 ml vodca 50 ml vin alb sec 10 ml sirop de afine
fulgi de gheata Mod de preparare: Punem sucul de la o jumătate de lime
în shaker, adăugăm vodca, vinul sec, siropul de afine şi o…
Read more »
Read more »
Supa aromata de morcov
15 July 2013
Supa
aromata de morcov din: morcov, fenicul, ulei, cartofi, sare, lamaie,
patrunjel. Ingrediente: un kg morcov 1/2 bulb fenicul o lingura ulei 3
cartofi sare pentru servit: cateva felii de lamaie patrunjel Mod de
preparare: Morcovii se taie rondele fine, feniculul se feliază subţire,
iar cartofii se taie cuburi. In oala de fiert supa…
Read more »
Read more »
Varză creaţă umplută
15 July 2013
Varză
creaţă umplută din: varza, carne tocata amestec, faina de orez, sare,
piper, morcovi, ulei, ceapa, apa. Ingrediente: o varza medie 700 g carne
tocata amestec 250 g faina de orez sare piper pentru fiert: 2 morcovi 2
linguri ulei 2 cepe albe uscate 600 ml apa Mod de preparare: Se pune
apă la…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Crochete aromate de peste in crusta de pesmet
15 July 2013
Crochete
de peste in crusta de pesmet din: file de somon, usturoi, praf de
ceapa, ardei iute, boia de ardei, chimen, piper, fulgi de ardei,
oregano, sare, faina, oua, pesmet, ulei de masline. Ingrediente: 1/2
kg file de somn dezosat, taiat bucati 1 lingura usturoi granulat 1
lingurita praf de ceapa 1 lingurita ardei…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu carne de vită, smantana si crutoane
15 July 2013
Ciorbă
cu carne de vită, smantana si crutoane din: carne de vita, morcov,
telina, rosii, ceapa verde, ardei grasi, bors, ulei de floarea soarelui,
fidea, leustean, sare, piper, paine, smantana. Ingrediente: 500 g carne
de vita un morcov o telina mica 5 rosii doua legaturi ceapa verde doi
ardei grasi 300 ml bors 100 ml ulei…
Read more »
Read more »
Pui cu vişine si cartofi noi
15 July 2013
Pui
cu vişine si cartofi noi din: copane, cartofi, ceapa, telina, ulei,
boia iute, praf de cimbru, suc de portocale, visine, visinata, sare,
piper. Ingrediente: 5 copane mari de pui 500 g cartofi noi 200 g ceapa
mica 1 telina mica 2 linguri ulei 1 lingurita boia iute 2 lingurite praf
de cimbru sucul de…
Read more »
Read more »
Frigarui de pui cu seminte de fenicul si chimion
15 July 2013
Frigarui
de pui cu seminte de fenicul si chimion din: pulpe de pui, ulei de
masline, seminte de fenicul, chimion, boia dulce, usturoi, otet de vin
rosu, aioli. Ingrediente: 6 pulpe superioare de pui, dezosate, fara
piele (aproximativ 500 g) 2 linguri ulei de masline 1 lingurita seminte
de fenicul, zdrobite 1 lingurita de chimion…
Read more »
Read more »
Ingheţată cu iaurt si lămâie verde
15 July 2013
Ingheţată
cu iaurt si lămâie verde din: iaurt, zahar, zahar vanilinat, smantana,
lamaie verde, mere, zahar, cuisoare. Ingrediente: 750 g iaurt natural
200 g zahar 1 plic zahar vanilinat 3 linguri smantana 2 lamai verzi
pentru decor: 2 lamai 4 mere mari 100 g zahar 2-3 cuisoare Mod de
preparare: Mixezi iaurtul împreună cu…
Read more »
Read more »
Chifteluţe cu dovlecei
15 July 2013
Chifteluţe
cu dovlecei din: dovlecei, telemea de vaca, oua, faina, marar, morcov,
ceapa verde, usturoi verde, ardei iute, bicarbonat de sodiu, sare,
piper, ulei de floarea soarelui. Ingrediente: doi dovlecei 100 g telemea
de vaca doua oua 200 g faina o legatura de marar un morcov o legatura
ceapa verde un fir de usturoi verde…
Read more »
Read more »
Pui cu susan si legume
15 July 2013
Pui
cu susan si legume din: piept de pui, morcovi, ardei, fasole verde,
telina, seminte de susan, sos de soia, sos de stridii, ulei de susan.
Ingrediente: 700 g piept de pui 3 morcovi 2 ardei 300 g fasole verde
pastai 1 telina 50 g seminte de susan 2 linguri sos de soia o lingura…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Omleta cu cartofi si rozmarin
15 July 2013
Omleta
cu cartofi si rozmarin din: cartof, usturoi, unt, ou, smantnaa,
rozmarin, parmezan, piper alb, sare. Ingrediente: 1 cartof, curatat 1
catel de usturoi, tocat 1 lingura unt 1 ou 1 lingura smantana 1
lingurita rozmarin parmezan ras piper alb sare Mod de preparare:
Taiati cartoful felii subtiri, apoi zaruri. Se topeste untul…
Read more »
Read more »
Pui cu spanac si rosii
15 July 2013
Pui
cu spanac si rosii din: piept de pui, spanac, rosii, ulei de masline,
sare, piper, oregano, otet balsamic. Ingrediente: 2 piepti de pui, fara
piele si os 500 g spanac 2-3 rosii ulei de masline sare piper oregano
otet balsamic Mod de preparare: Pieptul de pui îl tai în două şi
condimentezi fiecare…
Read more »
Read more »
Tartă pufoasă cu piersici caramelizate
15 July 2013
Tartă
pufoasă cu piersici caramelizate din: piersici, unt, zahar, oua, faina,
lapte, esenta de vanilie, sare. Ingrediente: 1 kg piersici 150 g unt
300 g zahar 6 oua 6 linguri faina 4 linguri lapte 1 fiola esenta de
vanilie sare Mod de preparare: Curăţaţi piersicile de coajă şi
tăiaţi-le în jumătăţi, scoateţi cu grijă…
Read more »
Read more »
Ratatouille aromat
15 July 2013
Ratatouille
aromat din: ulei de masline extravirgin, dovlecei, ardei, ceapa, rosii,
usturoi, cimbru, pasta de rosii, otet din vin alb, coaja de lamaie.
Ingrediente: 3 linguri ulei de masline extravirgin 3 dovlecei, taiati in
felii mai groase 1 ardei rosu si 1 ardei galben, taiati in bucati mari 1
ceapa mare, tocata 4 rosii pruna…
Read more »
Read more »
Cartofi cu sunca
15 July 2013
Cartofi
cu sunca din: cartofi, sunca de porc, iaurt, mustar iute, busuioc,
miere, salvie, rosii cherry, sare, piper, lamaie. Ingrediente: 4 cartofi
300 g sunca de porc 200 ml iaurt o lingura de mustar iute o lingurita
de busuioc uscat o lingura de miere 6 frunze de salvie 250 g rosii
cherry sare piper o…
Read more »
Read more »
Pui cu sos de branza
15 July 2013
Pui
cu sos de branza din: pui, morcovi, telina, branza de vaci, cascaval,
oua, broccoli, ciuperci, sare, piper, vin, ulei. Ingrediente: 1/2 pui 2
morcovi 1/2 telina 100 g branza de vaci 100 g cascaval 2 oua 1 buchet
broccoli 4 ciuperci mari sare piper 100 ml vin ulei Mod de preparare:
Cureţi şi…
Read more »
Read more »
Shake aromat de banane
15 July 2013
Shake
aromat de banane din: banane, miere, mere, chefir, lamaie, lapte.
Ingrediente: 400 g banane 100 ml miere 200 g mere 400 ml chefir 1 lamaie
1 l lapte Mod de preparare: Bananele si mere curatate se taie felii
si se mixeaza in blender. Se adauga mierea, chefirul, zeama de lamaie si
la urma…
Read more »
Read more »
Jeleu aromat de caise
15 July 2013
Jeleu
aromat de caise din: caise, zahar fin, gelatina, frisca, zahar vanilat,
fulgi de ciocolata. Ingrediente: 1 kg caise 200 g zahar fin 8 foi de
gelatina sau 15 g gelatina granule 250 ml frisca lichida 1 plic zahar
vanilat 50 g fulgi de ciocolata pentru decor Mod de preparare:
Opăreşti caisele pentru 4-5…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Coaste de porc in sos de zmeura si soia
15 July 2013
Coaste
de porc in sos de zmeura si soia din: coaste de porc, sos de zmeura,
sos de soia, usturoi, pudra de ghimbir, sos picant, frunze de cimbru.
Ingrediente: 5-6 coaste de porc 1/2 ceasca sos de zmeura 1/3 cana sos de
soia 2 lingurite usturoi, pisat 2 lingurite pudra de ghimbir sos
picant…
Read more »
Read more »
Chec cu afine si mere
15 July 2013
Chec
cu afine si mere din: faina, unt, oua, ciocolata neagra, praf de copt,
zahar tos, miere, pudra de cacao, esenta de rom, sare, afine, iaurt.
Ingrediente: 125 g faina 125 g unt 250 g faina 4 oua 200 g ciocolata
neagra praf de copt 200 ml zahar tos 175 ml miere o lingura pudra…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu hamsii afumate
15 July 2013
Ciorbă
cu hamsii afumate din: hamsii afumate, morcovi, telina, ceapa, fenicul,
cartofi, ardei grasi, rosii, faina, frunze de dafin, pasta de tomate,
ulei de floarea soarelui, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 200 g
hamsii afumate doi morcovi o telina mica o ceapa un fenicul 4 cartofi
doi ardei grasi 5 rosii o lingura de faina doua…
Read more »
Read more »
Ingheţată cu afine si ciocolată
15 July 2013
Ingheţată
cu afine si ciocolată din: afine, zahar, iaurt, ciocolata amaruie,
sare, frisca lichida, esenta de vanilie, frunze de menta. Ingrediente:
500 g afine 150 g zahar 150 g iaurt 100 g ciocolata amaruie 1 praf de
sare 200 ml frisca lichida 1/2 fiola esenta de vanilie frunze de menta
pentru decor Mod de…
Read more »
Read more »
Salata cu bulgur, spanac si branza feta
15 July 2013
Salata
cu bulgur, spanac si branza feta din: dovleac, pasta de ardei iute,
bulgur, zeama de lime, ceapa rosie, branza feta, coriandru, spanac,
seminte de dovleac, ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 1 dovleac,
curatat de coaja si de seminte, apoi taiat in cuburi 2 linguri de pasta
de ardei iute 100 g de bulgur zeama…
Read more »
Read more »
Rulada cu visine
15 July 2013
Rulada
cu visine din: oua, zahar pudra, miere de albine, nuca macinata, faina,
bicarbonat, suc de lamaie, visine, zahar praf, margarina, zahar pudra,
cacao, ulei, nuca de cocos. Ingrediente: 6 oua 180 g zahar pudra 3
linguri miere de albine 50 g nuca macinata 200 g faina 1 lingurita
bicarbonat suc de lamaie pentru crema:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Bruschete calde cu crema de branza si patrunjel
14 July 2013
Bruschete
calde cu crema de branza si patrunjel din: bagheta, unt, praf de
usturoi, boia de ardei iute, parmezan, patrunjel, crema de branza.
Ingrediente: 1 bagheta 8 linguri de unt 2 lingurite praf de usturoi 2
lingurite boia de ardei 2 lingurite parmezan ras 6 linguri de patrunjel
tocat crema de branza Mod…
Read more »
Read more »
Smoothie de banane
14 July 2013
Smoothie
de banane din: banane, miere, lapte dulce. Ingrediente: 2 banane bine
coapte 2 linguri de miere 300 ml lapte dulce Mod de preparare:
Amestecăm laptele cu mierea. în momentul în care mierea s-a dizolvat,
turnăm laptele în blender şi adăugăm bananele tăiate rondele. Amestecăm
bine 2-3 minute şi turnăm în pahare. Servim rece,…
Read more »
Read more »
Tocanita aromata de peste
14 July 2013
Tocanita
aromata de peste din: caras, dorada, biban, rosii, ceapa, ardei capia,
usturoi, vin, suc de rosii, ulei de masline, patrunjel, boia de ardei
dulce, sare, piper. Ingrediente: 4 pesti medii (caras, dorada, biban) 8
rosii 2 cepe 4 ardei capia 4 catei de usturoi 100 ml vin alb 100 ml suc
de rosii ulei…
Read more »
Read more »
Salata cu piept de pui, porumb si castravete
14 July 2013
Salata
cu piept de pui, porumb si castravete din: piept de pui, usturi, boia,
zeama de lamaie, ulei de masline, porumb, inimi de salata, castravete.
Ingrediente: 4 piepti mici de pui 2 catei de usturoi, zdrobiti 1 lingura
de boia zeama de la 1 lamaie 2 linguri ulei de masline 2 stiuleti de
porumb 4…
Read more »
Read more »
Somon fript
14 July 2013
Somon
fript din: file de somon, dovlecel, rosii cherry, lamaie, patrunjel,
ulei de masline, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 500 g file de somon 1
dovlecel 4-6 rosii cherry 1 lamaie patrunjel proaspat ulei de masline
busuioc uscat sare piper Mod de preparare: Spălăm bine fileurile de
peşte şi le tamponăm cu un şerveţel. Le…
Read more »
Read more »
Sarlota cu fructe
14 July 2013
Sarlota
cu fructe din: budinca de vanilie, zahar vanilinat, lapte dulce
pasteurizat, zahar, gelatina, frisca, piscoturi, lichior de cirese,
visine, caise, capsune, ananas, piersici. Ingrediente: 1 plic praf
pentru budinca de vanilie 1 plic zahar vanilinat 400 ml lapte dulce
pasteurizat 300 g zahar 25 g gelatina 400 g frisca 200 g piscoturi
pentru sampanie…
Read more »
Read more »
Pui cu broccoli, cartofi si fasole verde
14 July 2013
Pui
cu broccoli, cartofi si fasole verde din: pui, broccoli, cartofi,
morcovi, fasole verde, ulei, mazare, porumb, ardei gras, ceapa, unt,
scortisoara, mar, sare, piper, miere, busuioc. Ingrediente: 1 pui 500 g
broccoli 500 g cartofi mici 2 morcovi 300 g fasole verde ulei 250 g
mazare 1 conserva porumb boabe 1 ardei gras rosu…
Read more »
Read more »
Piept de pui la gratar cu lipii si guacamole
14 July 2013
Piept
de pui la gratar cu lipii si guacamole din: piept de pui, zeama de
lime, coaja de lime, piper negru, ulei de floarea soarelui, lipii
tortilla, guacamole, salata verde, iaurt. Ingrediente: 4 piepti de pui
dezosati, fiecare taiat in cate 6 felii zeama si coaja rasa de la 2 lime
2 lingurite de piper…
Read more »
Read more »
Parfe de coacăze şi căpşune
14 July 2013
Parfe
de coacăze şi căpşune din: zahar, galbenusuri, lapte, zahar vanilinat,
capsune, coacaze, frisca, amidon. Ingrediente: 150 g zahar 3 galbenusuri
150 ml lapte 1 plic zahar vanilinat cate 1 pahar capsune si coacaze 500
g frisca pentru topping: 1 pahar coacaze 100 g zahar 1 lingurita amidon
Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu…
Read more »
Read more »
Pui cu ciuperci, usturoi si rosii
14 July 2013
Pui
cu ciuperci, usturoi si rosii din: piept de pui, pulpe de pui, ulei,
ciuperci, vin, rosii, ceapa, usturoi, sare, piper, oregano, cimbru.
Ingrediente: pulpele si pieptul de la un pui tanar 70 ml ulei 200 g
ciuperci 100 ml vin alb 100 g rosii 100 g ceapa 3-4 catei de usturoi
sare piper oregano…
Read more »
Read more »
Placinta cu varza creata
14 July 2013
Placinta
cu varza creata din: faina, drodjie, ulei, lapte, ou, sare, varza
creata, sunca, ceapa, ulei, lapte. Ingrediente: pentru aluat: 350 g
faina 20 g drojdie 4 linguri ulei 100 ml lapte un ou un varf de
lingurita sare pentru umplutura: o varza creata mica 300 g sunca 2 cepe 2
linguri ulei pentru uns:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de pui cu paste si morcovi
14 July 2013
Supa
de pui cu paste si morcovi din: maruntaie de pui, ceapa, morcovi,
telina, usturoi, foaie de dafin, sare, piper, ulei de masline,
patrunjel. Ingrediente: 1 kg maruntaie de pui (gaturi, spate si aripi)
1 ceapa, taiata bucati mari 2-3 morcovi taiati bucati 1 telina, taiata
bucati mari 1 capatana usturoi, taiat in jumatate…
Read more »
Read more »
Burgeri cu pui si verdeţuri
14 July 2013
Burgeri
cu pui si verdeţuri din: carne de pui, ceapa rosie, pesmet, mere,
salvie, cimbru, sare, piper, miere, mustar, chifle. Ingrediente: 340 g
carne de pui tocata 1 ceapa rosie tocata fin 2 linguri pesmet 2 mere cu
coaja verde 1 lingura salvie tocata 2 lingurite de cimbru proaspat tocat
sare si piper 2 linguri…
Read more »
Read more »
Frigarui de vinete cu salata
14 July 2013
Frigarui
de vinete cu salata din: vanata, sos de soia, ulei, turmeric, sos dulce
de ardei iute, unt de arahide, sos hoisin, lapte de cocos, otet din vin
de orez, castravete, ceapa rosie, frunze de menta, frunze de coriandru.
Ingrediente: 1 vanata mare, curatata de coaja si taiata in cuburi cu
latura de 3 cm…
Read more »
Read more »
Supa rece de patrunjel
14 July 2013
Supa
rece de patrunjel din: iaurt, patrunjel, paine, lapte, suc de lamaie,
sare. Ingrediente: un kg iaurt 2 legaturi patrunjel 3-4 felii de paine
cu miez 100 ml lapte sucul unei jumatati de lamaie sare pentru servit:
crutoane Mod de preparare: Iaurtul se pune la scurs într-un tifon
pentru a elimina apa în exces.…
Read more »
Read more »
Ingheţată cu morcovi si stafide
14 July 2013
Ingheţată
cu morcovi si stafide din: morcovi, mascarpone, stafide, portocala,
ghimbir, nucsoara, lapte condensat, zahar vanilinat, coaja de portocala.
Ingrediente: 400 g morcovi tineri 200 g mascarpone 2 linguri stafide
sau merisoare confiate 1 portocala 1 varf de cutit ghimbir uscat macinat
1 praf nucoara 100 ml lapte condensat indulcit 1 plic zahar vanilinat
1…
Read more »
Read more »
Frigarui de creveti cu dovlecei si ardei gras
14 July 2013
Frigarui
de creveti cu dovlecei si ardei gras din: creveti, dovlecei, ardei
gras, ceapa rosie, rosii cherry, lamaie, ulei de masline, boai de ardei
iute, sare, piper. Ingrediente: 1 kg creveti mici semipreparati 2
dovlecei 2 ardei grasi (unul rosu si unul galben) 2 cepe rosii 10-12
rosii cherry 1 lamaie ulei de masline boia…
Read more »
Read more »
Burger de curcan cu salată de zucchini
14 July 2013
Burger
de curcan, cu salată de zucchini din: carne de curcan tocata, pesmet,
ceapa, albus, usturoi, sare, piper, zucchini, rosii, rucola, salata
creata, salata rosie, ulei de masline, suc de lamaie, otet balsamic,
usturoi, sare, piper. Ingrediente: burgeri: 600 g carne de curcan tocata
1 lingura pesmet 1 lingura ceapa rasa 1 labus 1 catel…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Coaste de porc in crusta
14 July 2013
Coaste
de porc in crusta din: coaste de porc, pudra de cacao, praf de chili,
cuisoare, ghimbir, usturoi, sare, ulei de masline, fulgi de chili,
patrunjel. Ingrediente: 7-8 coaste de porc 1/4 ceasca pudra de cacao 1
lingura praf de chili 1/4 lingurita cuisoare macinate 1 lingurita
ghimbir 1 lingura usturoi pisat 1 lingura…
Read more »
Read more »
Ficat cu bacon
11 July 2013
Ficat
cu bacon din: ficat de vita, bacon, rozmarin, sare, piper, ulei,
coniac, unt. Ingrediente: un kg ficat de vita sau porc 8-10 felii de
bacon 5 fire rozmarin sare piper 2-3 linguri ulei un strop de coniac
pentru flambat (intensifica aroma) un cub unt Mod de preparare: Fie că
este preparat pe grătar,…
Read more »
Read more »
Peste cu rosii si patrunjel
11 July 2013
Peste
cu rosii si patrunjel din: grau, fileuri de peste, vin, sare, piper,
ceapa, ulei, cimbru, rosii, patrunjel, boabe de mustar. Ingrediente: 1
kg grau sau arpacas 2 kg fileuri de peste 1 pahar vin alb sare piper 500
g ceapa 1 pahar ulei 1 lingurita praf de cimbru 500 g rosii 1 legatura
patrunjel…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu carne tocata
11 July 2013
Fasole
verde cu carne tocata din: carne tocata de porc, fasole verde, ceapa,
marar, patrunjel, pasta de tomate, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g
carne tocata de porc 1 kg de fasole verde 2 cepe 1 legatura marar 1
legatura patrunjel 150 g pasta de tomate sare piper ulei Mod de
preparare: Inăbuşi carnea…
Read more »
Read more »
Supă cu paste, creveti si legume
11 July 2013
Supă
cu paste, creveti si legume din: paste, mazare, ardei gras verde, ceapa
alba, ceapa rosie, creveti, morcovi baby, usturoi, sos de soia, ulei de
masline, marar, sare, piper, limeta. Ingrediente: 200 g paste de casa
200 g mazare un ardei gras verde o ceapa alba o ceapa rosie creveti 100 g
morcovi baby doi…
Read more »
Read more »
Tort cu mure, scortisoară si nuci
11 July 2013
Tort
cu mure, scortisoară si nuci din: mure, unt, zahar, oua, pudra de
scortisoara, coaja de lamaie, faina, praf de copt, nuci, smantana,
intaritor pentru frisca, zahar vanilinat. Ingrediente: 350 g mure 200 g
unt 150 g zahar 4 oua 1/2 lingurita pudra de scortisoara 1 varf de cutit
coaja de lamaie rasa 100 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Coaste de miel in crusta de ierburi aromate
11 July 2013
Coaste
de miel in crusta de ierburi aromate din: coaste de miel, usturoi,
salvie, rozmarin, oregano, patrunjel, suc de lamaie, coaja de lamaie,
ulei de masline, piper, sare. Ingrediente: 1 rand coaste de miel 7
catei de usturoi, curatat 2 1/2 linguri salvie, tocata 2 1/2 linguri
rozmarin, tocat 1 lingura oregano, tocat 1…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu salata
11 July 2013
Ciuperci
cu salata din: ciuperci, sunca presata, ceapa, dovlecel, ardei gras,
rosie, ulei de masline, unt, seminte de pin, parmezan, sare, piper,
frunze de busuioc. Ingrediente: 8 ciuperci champignon cu palarii mari
100 g sunca presata 1 ceapa mica 1 dovlecel subtire 1 ardei gras rosu 1
rosie 1 lingura ulei de masline 50 g…
Read more »
Read more »
Lasagna delicioasa de legume
11 July 2013
Lasagna
delicioasa de legume din: foi de lasagna, lapte, faina, unt, ulei de
masline, vanata, dovlecel, spanac, boabe de mazare, usturoi, nucsoara,
ardei grasi, sare, piper, parmezan. Ingrediente: un pachet foi de
lasagna un litru lapte o lingura faina o lingura unt o lingura ulei de
masline o vanata un dovlecel 250 g spanac tanar…
Read more »
Read more »
Prajitura cu branza dulce si caise
11 July 2013
Prajitura
cu branza dulce si caise din: oua, zahar, apa, ulei, faina, praf de
copt, zahar vanilinat, branza dulce, caise, zahar pudra, budinca de
vanilie, oua, coaja de lamaie, zahar pudra cu aroma de vanilie.
Ingrediente: pentru blat: 6 oua cate 6 linguri zahar, apa fiarta si ulei
12 linguri faina 1/2 plic praf de…
Read more »
Read more »
Supă cu găluşte şi legume proaspete
11 July 2013
O
reteta delicioasa de supa cu: galuste, fasole verde, fasole rosie
boabe, ardei gras, ceapa, praz, morcov, telina, pastranac, oua, gris,
ulei, sare, piper, oregano, smantana, crutoane de paine. Ingrediente:
200 g fasole verde congelată 100 g fasole roşie boabe doi ardei graşi
două cepe un fir de praz un morcov o felie de ţelină…
Read more »
Read more »
Pernute cu linte si morcovi
11 July 2013
O
reteta delicioasa de pernute cu: faina, unt, apa, oua, linte, morcovi,
ardei capia, ceapa, telina, gulie, lapte, sare, piper, ulei, cimbru,
smantana, usturoi. Ingrediente: 225 g făină 100 g unt 225 ml apă 3 ouă
200 g linte 500 g morcovi doi ardei capia o ceapă 300 g ţelină o gulie
100 ml lapte…
Read more »
Read more »
Cartofi cu ceapa si oua
11 July 2013
Cartofi
cu ceapa si oua din: cartofi, ceapa, ardei rosii, chorizo, oua.
Ingrediente: 500 g cartofi noi mici 2 cepe, feliate 2 ardei rosii,
curatati de seminte si taiati in fasii 200 g de chorizo, feliat 4 oua
Mod de preparare: Fierbe cartofii la aburi 15-20 minute, până se
pătrund, sau în apă…
Read more »
Read more »
Desert cu fructe confiate
11 July 2013
Desert
cu fructe confiate din: faina, praf de copt, sare, amestec de fructe
exotice, stafide, alune de padure, migdale, cirese confiate, caise
uscate, portocala, esenta de tom, lamaie, unt, zahar, oua. Ingrediente:
250 g faina 1 praf de copt 1 praf de sare 250 g amestec de fructe
exotice deshidratate 100 g stafide aurii 50…
Read more »
Read more »
Cod impachetat
11 July 2013
Cod
impachetat din: fileuri de cod, prosciutto, ulei de masline, zeama de
lamaie, busuioc verde, ulei, sifon, zeama de lamaie, boabe de piper
rosu, sare. Ingrediente: 4 fileuri de cod (sau alt peste cu oase putine)
150 g felii subtiri de prosciutto, jambon sau bacon 2 linguri ulei de
masline 2 linguri zeama de lamaie…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sote de zucchini cu sos pesto
11 July 2013
Sote
de zucchini cu sos pesto din: zucchini, ulei de masline, usturoi, sos
pesto, sare, piper. Ingrediente: 3-4 zucchini/dovlecei 1 lingura ulei
de masline 2-3 catei usturoi, feliati 1/2 ceasca de sos pesto sare si
piper negru proaspat macinat, dupa gust Mod de preparare: Spalati
zucchini si taiati capetele. Feliati si pastrati…
Read more »
Read more »
Shake de banane cu lichior
11 July 2013
Shake
de banane cu lichior din: banane, compot de ananas, zahar pudra,
galbenus, sirop de ananas, frisca, lichior. Ingrediente: 600 g banane 1
conserva compot de ananas 200 g zahar pudra 1 galbenus 300 ml din
siropul compotului de ananas 400 ml frisca 100 ml lichior Mod de
preparare: Bananele se curata si se…
Read more »
Read more »
Ciorbă de dovlecei cu carne de pui
11 July 2013
Ciorbă
de dovlecei cu carne de pui din: carne de pui, ulei, morcovi, ceapa,
ardei, rosii, dovlecei, zeama de lamaie, galbenus, smantana, patrunjel,
sare. Ingrediente: 500 g carne de pui cu os 50 ml ulei 1-2 morcovi 1
ceapa 1 ardei 3 rosii proaspete 2 dovlecei zeama de lamaie 1 galbenus
100 ml smantana 1…
Read more »
Read more »
Ghiveci cu pulpe de pui si creveti
11 July 2013
Ghiveci
cu pulpe de pui si creveti din: pulpe de pui, ulei, ceapa, usturoi,
ardei gras, rosii, creveti, masline negre, frunze de busuioc, frunze de
rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 4 pulpe de pui 4 linguri ulei 1
ceapa mare 2 catei de usturoi 1 ardei gras rosu 1 ardei gras galben 4-5
rosii bine coapte…
Read more »
Read more »
Păstrăv la cuptor cu ciuperci
11 July 2013
O
reteta delicioasa de pastrav la cuptor cu: ardei capia, ciuperci, cepa,
usturoi, sos de soia, praz, vin alb, pudra curry, ulei, sare, piper,
rozmarin, lamaie, smantana. Ingrediente: 4 păstrăvi mai mici 4 ardei
capia două cepe 200 g ciuperci 4 căţei de usturoi două linguri cu sos
de soia un fir de praz 200…
Read more »
Read more »
Tartă cu gutui si menta
11 July 2013
O
reteta delicioasa de tarta cu:unt, faina, lapte, sare, gutui, zahar
vanilat, zahar tos, amidon, oua, sos de ciocolata, menta, frisca.
Ingrediente: 125 g unt 250 g făină 50 ml lapte dulce un sfert de
linguriţă cu sare 6 gutui 3 pliculeţe zahăr vanilinat 100 g zahăr tos
două linguri cu amidon două ouă sos…
Read more »
Read more »
Cum se prepara bibilica cu sunca si ciuperci (video)
10 July 2013
Reteta zilei: Limonada cu sirop de ghimbir
10 July 2013
Limonada
cu sirop de ghimbir din: suc de limeta, ghimbir cu menta, apa, gheata,
limeta, zahar, ghimbir, frunze de menta. Ingrediente limonada: 1
ceasca de suc de limeta 1 ceasca sirop de ghimbir cu menta 4 cesti de
apa gheata felii de limeta si frunze proaspete de menta pentru ornat
Ingrediente sirop de ghimbir…
Read more »
Read more »
Scoici cu sparanghel, smantana si ciuperci
10 July 2013
Scoici
cu sparanghel, smantana si ciuperci din: scoici, sparanghel, lamaie,
marar verde, smantana, ciuperci, coniac, sare, piper. Ingrediente: 1/2
punga scoici 1 conserva sparanghel 1 lamaie marar verde 4 linguri
smantana 1 cutie ciuperci 50 g unt 2 catei usturoi 2 linguri coniac sare
piper Mod de preparare: Dacă scoicile sunt congelate, le decongelezi
timp…
Read more »
Read more »
Pui cu piure şi alune
10 July 2013
O
reteta delicioasa de pui cu: cartofi, telina, ceapa, usturoi, rosii,
ardei capia, unt, lapte, ulei, alune, boia dulce, sare, piper, oregano,
ardei iute. Ingrediente: un kilogram cartofi o ţelină mică o ceapă 4
căţei de usturoi două conserve roşii doi ardei capia 100 g unt 200 ml
lapte dulce două piepturi de pui 200…
Read more »
Read more »
Mamaliga cu legume si sos
10 July 2013
O
reteta delicioasa de mamaliga cu: apa, malai, morcov, ardei capia,
dovlecel, rosii, ceapa, usturoi, ulei, sare, piper, marar. Ingrediente:
1,250 I apă 500 g mălai un morcov un ardei capia un dovlecel două
conserve de roşii o ceapă 3 căţei de usturoi 100 ml ulei de floarea
soarelui sare piper mărar Mod de…
Read more »
Read more »
Oua Benedict delicioase
10 July 2013
Oua
Benedict delicioase din: oua, paine neagra, sunca, otet, galbenusuri,
mustar, iaurt, ceapa verde, sare, piper. Ingrediente: 4 oua 4 felii
paine neagra 4 felii sunca fara grasime o lingurita otet pentru sos: 2
galbenusuri o lingurita mustar 150 g iaurt un fir ceapa verde tocat sare
piper Mod de preparare: Pentru sos se…
Read more »
Read more »
Budincă cu branză de vaci si smantana
10 July 2013
O
reteta delicioasa de budinca cu: branza de vaci, unt, oua, faina,
smantana, paste. Ingrediente: 300 g brânză de vaci 150 g unt 6 ouă o
lingură de făină 2-3 linguri de smântână o jumătate de pachet de paste
Mod de preparare: Pastele se fierb conform instrucţiunilor de pe
cutie. Separat brânza de…
Read more »
Read more »
Peste cu dovlecei la cuptor
10 July 2013
Peste
cu dovlecei la cuptor din: merluciu, rosii, ardei gras, morcov,
dovlecei, ulei, sare, piper, usturoi, vin alb. Ingrediente: 2-3 bucati
de merluciu 3 rosii 2 ardei grasi 2 cepe 1 morcov 2 dovlecei ulei sare
piper 5 catei usturoi 1 pahar vin alb sec Mod de preparare: Speli
legumele, ie toci mărunt, pui…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute cu ficatei
10 July 2013
O
reteta delicioasa de ciuperci umplute cu: unt, ceapa,ficat de pui,
faina, zeama de carne, sare, piper, cascaval, pesmet. Ingrediente: 700 g
ciuperci 150 g unt două cepe 5 ficăţei de pui două linguriţe şi
jumătate de făină puţină zeamă de carne sare piper caşcaval pesmet Mod
de preparare: Se aleg ciuperci frumoase de…
Read more »
Read more »
Tort de clatite cu crema
10 July 2013
Tort
de clatite cu crema din: oua, faina, lapte, apa minerala, zahar
vanilat, sare, esenta de vanilie, ulei, urda, smantana, coacaze, zahar
fin, esenta de vanilie. Ingrediente: pentru clatite: 3 oua 300 g faina
300 ml lapte 250-300 ml apa minerala 2 plicuri zahar vanilat 1 praf de
sare 1 lingurita esenta de vanilie 50…
Read more »
Read more »
Sufleu de caşcaval cu rosii cherry si masline
10 July 2013
O
reteta delicioasa de sufleu cu: cascaval, oua, piper, unt, faina,
lapte. Ingrediente: 7 linguri de caşcaval ras 5 ouă piper după gust
Ingrediente sos: o lingură şi jumătate de unt două linguri de făină două
ceşti de lapte Mod de preparare: Untul se topeşte, se adaugă făina,
şi se amestecă pe foc. Se…
Read more »
Read more »
Clătite cu varză şi carnat
10 July 2013
O
reteta delicioasa de clatite cu: oua, faina, ulei, sare, lapte, varza,
carnaciori. Ingrediente: 2 ouă o cană făină o ceşcuţă mică de ulei un
praf de sare o cană şi jumătate lapte sau apă minerală varză călită
cârnăciori prăjiţi Mod de preparare: Mixaţi ouăle cu făina, sarea,
uleiul şi apa turnată câte puţin.…
Read more »
Read more »