Retete:
Salata de curcan cu ghimbir si sos de soia
10 May 2013
Salata
de curcan cu ghimbir si sos de soia din: ghimbir, coaja de limeta, suc
de limeta, piept de curcan, ulei, sare, piper, castravete, salata verde
si germeni de soia. Ingrediente: 20 g ghimbir sucul si coaja rasa de la o
limeta 5 linguri sos de soia 500 g piept de curcan 4 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Banane cu ciocolata si nuci
10 May 2013
Banane
cu ciocolata si nuci din: banane, ciocolata neagra de menaj, nuci si
unt. Ingrediente: 4 banane 300 g ciocolata neagra de menaj 100 g nuci
pisate 100 g unt Mod de preparare: Curăţaţi bananele şi tăiaţi-le în
segmente de 5 – 6cm lungime. Topiţi ciocolata la bain-marie şi înmuiaţi
un capăt al…
Read more »
Read more »
Ciorba cu fasole verde si smantana
10 May 2013
Ciorba
cu fasole verde si smantana din: apa, fasole verde, rosii, ardei grasi,
ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, smantana, oua, bors, sare,
piper, ardei iute, leustean verde, marar si patrunjel. Ingrediente: 6
pahare apă 3 pahare fasole verde tăiate 4 roşii 2 ardei graşi 2 cepe 1
morcov 1 rădăcină pătrunjel (ţelină) ½ pahar smântână…
Read more »
Read more »
Hrana ideală a părului frumos de la rădăcină până la vârfuri
10 May 2013
Radiaţiile
UVA distrug cuticula firului de păr şi, în timp, părul tău va căpăta un
aspect tern, uscat şi lipsit de viaţă. De altfel, şi scalpul poate fi
afectat de radiaţiile solare care activează radicalii liberi şi
accelerează procesul de îmbătrânire, iar arsurile solare repetate pot
determina căderea părului şi, în cazurile nefericite, cancerul de…
Read more »
Read more »
Salată usturoiată
10 May 2013
O
reteta delicioasa de salata cu: sfecla rosie, usturoi, marar, ulei de
maslina, otet, sare, piper, oregano, maghiran. Ingrediente: 1
sfeclă-roşie 5 căţei de usturoi mârar ulei de măsline oţet sare piper
oregano maghiran Mod de preparare: Curăţă sfecla şi tai-o în bucăţi
potrivite. Aşază-le pe o foaie de aluminiu şi stropeşte-le cu puţin…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cocktail cu capsuni si vin rosu
10 May 2013
Cocktail
cu capsuni si vin rosu din: capsuni, zahar, lichior de capsuni, suc de
lamaie, vin rosu. Ingrediente: capșuni, taiate in jumatate 1/4 cana de
zahar 1 lingura lichior de capșuni sau vodka 1 lingurita suc de lamaie
proaspat stors 750 ml vin rosu Mod de preparare: Intr-un blender
puneti capșunile, zaharul, lichiorul…
Read more »
Read more »
Suc de legume si fructe
10 May 2013
Suc
de legume si fructe din: radacina de sfecla rosie, morcov, radacina de
telina, radacina de fenicul, castravete, radacina de anans, kiwi, mar
si portocala. Ingrediente: 1/4 radacina de sfecla rosie 1 morcov 1/8
radacina de telina 1/4 radacina de fenicul 1 castravete 1/4 radacina de
ananas 1 kiwi 1 mar verde 1 portocala …
Read more »
Read more »
Ciulama cu carne de pui si ciuperci
10 May 2013
Ciulama
cu carne de pui si ciuperci din: pui, morcov, radacina de patrunjel,
ciuperci, unt, faina de grau, ceapa, vin, piper, foi de dafin, verdeata,
patrunjel, marar. Ingrediente: 2 pui 1 morcov ½ rădăcină de pătrunjel
2-3 pahare de ciuperci mărunte 3 linguri de unt 2 linguri de făină de
grîu 2 cepe 3-4 linguri…
Read more »
Read more »
Cornuleţe cu smântână
10 May 2013
Cornuleţe
cu smântână din: faina, smantana, unt, sare, rahat, zahar pudra.
Ingrediente: 300 g faina 200 g smantana dulce 200 g unt un praf de sare
200 g rahat sau gem 60 g zahar pudra Mod de preparare: Cerni făina
într-un castron, pui la mijloc untul tăiat bucăţi, smântână şi praful de
sare. Frămânţi…
Read more »
Read more »
Supă de sfecla rosie dreasă cu smantana
10 May 2013
O
reteta delicioasa de supa: sfecla rosie, zahar, smantana, otet, ceapa,
sare. Ingrediente: 1 kg sfeclă-roşie 1 lingură cu zahăr 1 pahar cu
smântână 2 linguri cu oţet 1 ceapă sare Mod de preparare: Curăţă
sfecla şi tai-o cubuleţe. Pune-o la fiert în aproximativ 3 l de apă.
Separat, curăţă ceapa şi adaug-o în…
Read more »
Read more »
Salata de sparanghel cu crutoane si ruccola
10 May 2013
Salata
de sparanghel cu crutoane si ruccola din: ruccola, sparanghel verde,
suc de lamaie, zahar, sare, smantana, otet, piper, alune, ulei de rapita
si paine alba. Ingrediente: 200 g ruccola sau frunze tinere de papadie
600 g sparanghel verde 2 linguri suc de lamaie zahar sare 2 linguri
smantana 2 linguri otet piper 40 g…
Read more »
Read more »
Desert cu ciocolata si frisca
10 May 2013
O
reteta delicioasa de desert cu: faina, zahar, zahar vanilat, oua,
frisca, praf de copt, zahar pudra, gem, dulceata, tablete de ciocolata.
Ingrediente: 200 g făină 300 g zahăr 2 pliculeţe cu zahăr vanilat 3 ouă
300 ml frişcă 1 pliculeţ cu praf copt zahăr pudră gem dulceaţă câteva
tablete de ciocolată cu lapte …
Read more »
Read more »
Mancare de pui cu usturoi, verdeata si mamaliguta
10 May 2013
Mancare
de pui cu usturoi, verdeata si mamaliguta din: carne de pui, unt, faina
de grau, ceapa, pasta de rosii, usturoi, bulion, vin, faina de porumb,
sare, piper si verdeata. Ingrediente: 1 kg carne de pui 3 linguri unt
topit 1 lingură făină de grîu 2-3 cepe 1 lingură de pastă de roşii sau
5-6…
Read more »
Read more »
Budinca cu carne de gaina
10 May 2013
Budinca
cu carne de gaina din: vinete, oua, branza, frisca, unt, smantana,
faina de grau, pesmeti, ulei vegetal, sare, gaina, ceapa, morcov,
patrunjel, ulei vegetal, branza, sare, piper negru si verdeata.
Ingrediente: 4 vinete 2 ouă 1lingură de brînză dată prin răzătoare
½pahar de frişcă ½ lingură de unt 4 linguri de smîntînă 2 linguri…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Vinete coapte cu pesmet si parmezan
10 May 2013
Vinete
coapte cu pesmet si parmezan din: vanata, branza, rosii, cafea,
patrunjel, pesmet, parmezan, ulei de masline, sare, piper, oua si sos
arrabiata. Ingrediente: 1 vanata Felii de branza 1 borcan rosii in
ulei 1/2 ceasca de cafea patrunjel proaspat tocat 3/4 cana pesmet
parmezan ras 1/4 ceasca ulei de masline Sare și piper…
Read more »
Read more »
Desert cu smantana si morcovi din zahar
10 May 2013
O
reteta delicioasa de desert cu: oua, ulei, zahar, esenta de vanile,
faina, apa minerala, praf de copt, scortisoara, sare, morcov, nuci, unt,
smantana, zahar, esenta de vanilie. Ingrediente: 4 ouă 250 ml ulei 300 g
zahăr 2 linguriţe cu esenţă de vanilie 2 căni cu făină 2 linguri cu apă
minerală 2 linguriţe cu…
Read more »
Read more »
Salata de fructe in pepene galben
10 May 2013
Salata
de fructe in pepene galben din: pepene galben, pepene rosu, nectarina,
mar, para, zmeura, coniac si frunze de menta. Ingrediente: 1 pepene
galben mic 1 felie de pepene rosu 1 nectarina 1 mar 1 para o mana de
zmeura (sau alte fructe: cirese, capsuni, mure, coacaze) 50 ml coniac
frunze de menta Mod…
Read more »
Read more »
Steak de vita cu sos de mustar, ruccola si parmezan
10 May 2013
Steak
de vita cu sos de mustar, ruccola si parmezan din: ruccola, fileuri de
vita, rosii cherry, ceapa, usturoi, smantana, boabe de mustar, mustar,
ulei, vin alb, arahide, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 200g ruccola
4 filleuri de vita(aprox. 180g) 200g rosii cherry 1 ceapa 2 catei de
usturoi 250 ml smantana 1 lingurita boabe mustar…
Read more »
Read more »
Supă de legume cu perişoare
10 May 2013
Supă
de legume cu perişoare din: piept de pui, morcovi, radacina de
patrunjel, ardei grasi, ou, orez, patrunjel si sare. Ingrediente: 1
piept pui 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 2 ardei graşi 1 ou 2 linguri
orez pătrunjel sare după gust Mod de preparare: Cureţi morcovii şi
rădăcina de pătrunjel şi le tai chinezeşte,…
Read more »
Read more »
Prajitura in forma de arici
10 May 2013
O
reteta delicioasa de desert cu: biscuiti, nuca, unt, lapte, stafide,
zahar, esenta de rom, cacao, bomboane, fulgi de migdale. Ingrediente:
300 g biscuiţi populari 200 g nucă 100 g unt 2 pahare cu lapte 100 g
stafide 3 linguri cu zahăr 20 ml esenţă de rom 3-4 linguri cu cacao
câteva bomboan fulgi de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata racoritoare de fructe cu frisca si bezele
9 May 2013
Salata
racoritoare de fructe cu frisca si bezele din: cirese, ananas,
mandarine, cocktail de fructe, mini bezele, frisca. Ingrediente: 15
cirese 1 cutie ananas 1 cutie mandarine 1 cutie cocktail de fructe 2
cesti mini bezele 2 cesti frisca Cirese pentru topping Mod de
preparare: Intr-o strecuratoare puneti fructele din cutie si lasati…
Read more »
Read more »
Cotlete de porc cu ananas
9 May 2013
Cotlete
de porc cu ananas din: cotlete de porc, ulei de masline, otet balsamic,
ananas, cartofi, rosii cherry, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 4
cotlete de porc 2 linguri ulei de masline 2 linguri otet balsamic 1/2
conserva de ananas 250g cartofi noi 2-3 crenguțe roșii cherry 1/2 ardei
iute rosu sare boabe de…
Read more »
Read more »
Salata cu mozzarella si mango
9 May 2013
Salata
cu mozzarella si mango din: ardei iute, ghimbir, ulei de masline,
coriandru verde, sos de soia, otet de mere, boia dulce, curry, zahar,
sare, piper, fructe de mango, ruccola, mozzarella, sunca de parma.
Ingrediente: 1 ardei iute rosu 1 cm ghimbir 3 linguri ulei de masline 6
fire coriandru verde 1 lingurita sos de…
Read more »
Read more »
Stufat de miel cu cimbru si boia
9 May 2013
Stufat
de miel cu cimbru si boia din: carne de miel, ceapa verde, usturoi
verde, ardei rosu, marar, ulei, vin, sare, piper, cimbru, boia dulce si
rosii in bulion. Ingrediente: 500 g carne de miel 10 legaturi ceapa
verde 10 legaturi usturoi verde 1 ardei rosu 5 legaturi de marar sau
patrunjel 200 ml ulei…
Read more »
Read more »
Cornuri cu mere si miere
9 May 2013
Cornuri
cu mere si miere din: faina, lapte, drojdie, miere, margarina, ou,
mere, zahar, scortisoara si miere. Ingrediente: 500 g faina 250 ml lapte
1 plic drojdie uscata 4 linguri miere 25 g margarina 1 ou pentru uns 3
mere 2 linguri zahar 1 praf de scortisoara 50 g miere Mod de
preparare: Dizolvi…
Read more »
Read more »
Salata cu branza pane
9 May 2013
Salata
cu branza pane din: amestec de salata verde, rosii cherry, maai, branza
de capra, ulei de masline, otet balsamic, mustar iute, sare, piper,
miere. Ingrediente: 150 g amestec de salata verde 100 g rosii cherry
galbene si rosii 1 1/2 lingura malai 4 rondele branza de capra (a 40g) 3
linguri ulei de masline…
Read more »
Read more »
Cum se prepara tocanita de praz cu ciuperci
9 May 2013
Cum
se prepara tocanita de praz cu ciuperci din: praz, ciuperci, rosii in
bulion, boia iute, rozmarin, seminte de marar, rozmarin, sare si ulei.
Ingrediente: 2 fire de praz mai gros 500 g ciuperci taiate (la conserva)
2 conserve de rosii in bulion (taiate) 1 lingurita cu boia iute 1
lingurita cu rozmarin tocat marunt…
Read more »
Read more »
Ostropel oltenesc de pui
9 May 2013
Ostropel
oltenesc de pui din: pulpe de pui, ulei, morcov, cartofi, usturoi,
otet, smantana grasa, patrunjel. Ingrediente: 2 pulpe de pui intregi 3
linguri ulei 1 morcov mare 3 cartofi 5-6 catei de usturoi 4 linguri otet
150 g smantana grasa 1 legatura patrunjel Mod de preparare: Intr-o
cratiţă încăpătoare, încingi uleiul şi pui…
Read more »
Read more »
Prajitura cu coaja de portocala si jeleuri
9 May 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu coaja de portocala si jeleuri din:
faina, ulei, zahar, oua, sare, praf de copt, coaja de portocala, zahar
pudra, jeleuri, lapte, amidon de porumb, esenta de vanilie. Ingrediente:
200 g făină 250 g ulei 250 g zahăr 5 ouă sare 3 linguriţe cu praf copt
coajă de portocală sucul…
Read more »
Read more »
Cartofi copti umpluti cu cascaval
9 May 2013
O
reteta delicioasa de cartofi copti cu: unt, cascaval, ceapa verde,
sare. Ingrediente: 4 cartofi mai mari 1 lingura cu unt 200g cascaval
2-3 fire de ceapa verde sare Mod de preparare: Spală bine cartofii
cu un burete, după care şterge-i cu un şervet. Presară un praf de sare
şi înţeapă-i din loc…
Read more »
Read more »
Tochitura cu sos de vin
9 May 2013
O
reteta delicioasa de tochitura cu: carne de porc, ciuperci, arpagic,
oua, morcovi, ardei rosii, telina, costita, vin rosu, sare, piper,
verdeata. Ingrediente: 1kg carne de porc (pulpă, piept) 250 g ciuperci
întregi 500 g arpagic (sau cepe foarte mici) 4 ouă 2 morcovi 2 ardei
roşii 1 ţelină mică 100 g costiţă 2 pahare…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu spanac, ricotta si capsuni
9 May 2013
Salata
cu spanac, ricotta si capsuni din: spanac, capsuni, afine, nuci pecan,
rosie, branza ricotta, otet balsamic, suc de lamaie, piper negru, ulei
de masline. Ingrediente: 2 cesti de spanac 1/4 ceasca capsuni feliate
1/4 ceasca de afine 1/4 ceasca nuci pecan 1 rosie 1/4 ceasca branza
ricotta (maruntita) Ingrediente vinegreta de lamaie: 1/2…
Read more »
Read more »
Briose grasute cu morcovi
9 May 2013
O
reteta delicioasa de briose cu: unt, zahar brun, oua, faina, smantana,
morcovi, nuci, coaja de portocala. Ingrediente: un pachet de unt 220
grame zahăr brun 4 ouă 750 grame făină pentru cozonac 400 grame smântână
1/2 kg de piure de morcovi fierţi câteva nuci mărunţite o linguriţă de
coajă rasă de portocală Mod…
Read more »
Read more »
Trucuri pentru combaterea mahmurelii
9 May 2013
Greaţa,
vărsăturile şi durerile de cap apărute în urma excesului de alcool pot
fi înlăturate cu odihnă şi hidratare. Anumite trucuri aplicate înainte,
în timpul şi după ce aţi băut vă pot fi de mare ajutor. Un truc
antimahmureală este să beţi un pahar cu apă între două pahare cu alcool.
Astfel, se menţine tensiunea…
Read more »
Read more »
Friptura de porc cu ceapa
9 May 2013
O
reteta delicioasa de friptura cu: carne de porc, ceapa, cimbru, otet,
piper, rozmarin, sare, supa de pui, unt, zahar brun. Ingrediente: 350 g
ceapă 200 g muşchi file de porc 20 g unt 2 linguriţe cu zahăr brun pudră
50 ml supă de pui 1/2 linguriţă cu rozmarin 1/2 linguriţă cu cimbru 1
linguriţă…
Read more »
Read more »
Cartofi copti umpluti cu prosciuto
9 May 2013
O
reteta delicioasa de cartofi copti umpluti cu: cascaval, branza cedar,
prosciuto, patrunjel, sare. Ingrediente: 4 cartofi mai mari 100g
cascaval ras 100g branza cedar rasa 100g prosciuto patrunjel sare Mod
de preparare: Coace cartofii la cuptor, la foc moderat. Taie-i pe
jumătate şi scoate puţin miez. Amestecă-l cu 50 g caşcaval ras şi…
Read more »
Read more »
Suc de pere, mere si lamai
9 May 2013
Suc
de pere, mere si lamai din: mere, para si lamaie. Ingrediente: 2 mere 1
para mare 1/2 lamaie Mod de preparare: Toate se storc in storcatorul
de fructe sau se pun in blender cu putina apa.
Read more »
Read more »
Salata rapida
9 May 2013
O
reteta delicioasa de salata cu:varza rosie, telemea de vaca, masline,
salata verde, rosii, marar, ulei, miere, otet, sare. Ingrediente: 1
varză roşie 200 g telemea de vacă 100 g măsline câteva frunze de salată
câteva roşioare mărar 5 linguri cu ulei 1 linguriţă cu miere 2 linguri
cu oţet sare Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Bors de ciuperci cu zarzavat
9 May 2013
O
reteta delicioasa de bors cu:ciuperci, zarzavat, ceapa, patrunjel
verde, orez, sare. Ingrediente: 1 kg ciuperci zarzavat de supă 2 cepe
pătrunjel verde 1 ceşcuţă de orez sare Mod de preparare: Se curăţă
zarzavatul şi ceapa, se spală şi apoi se taie. Se pun la fiert cu 4L apă
şi sare. Când zarzavatul este…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paste cu legume de primavara
9 May 2013
Paste
cu legume de primavara din: paste, ulei de masline, sparanghel, praz,
usturoi, mazare, menta, patrunjel, prosciutt, sare si piper.
Ingrediente: 2 cesti paste 2-3 linguri ulei de masline 1/2 buchet
sparanghel 5 fire de praz, taiat bucați 5-6 catei de usturoi, tocat 1
cana mazare 1/2 ceasca de menta si patrunjel, pentru garnitura…
Read more »
Read more »
Dovlecei crocanti cu scortisoara
9 May 2013
O
reteta delicioasa de dovlecei crocanti cu:dovlecei, faina, zahar brun,
sare, nuci, fulgi de ovaz, unt, lamaie. Ingrediente: o jumătate de cană
de făină o jumătate de cană de zahăr brun o jumătate de linguriţă de
scorţişoară puţină sare un pumn de nuci pisate un pumn de fulgi de ovăz
80 grame unt 10 dovlecei…
Read more »
Read more »
Vitel cu ciuperci si sos de smantana
9 May 2013
Vitel
cu ciuperci si sos de smantana din: carne de vitel, ciuperci, unt,
ceapa, faina, supa de carne, smantana, verdeata, sare si piper.
Ingrediente: 1 kg de carne de vitel 500g de ciuperci 1 lingura de unt 2
cepe potrivite 1 lingurita de faina 1 ceasca de supa de carne(sau apa) 1
ceasca smantana 1…
Read more »
Read more »
Bors cu carne de vita
9 May 2013
O
reteta delicioasa de bors cu: carne de vita, morcovi, radacina de
patrunjel, telina, ceapa, orez, galbenus, smantana, ulei, tarhon, ceapa
verde, sare. Ingrediente: 1 kg carne de vită 2 morcovi 1 rădăcină
pătrunjel 1 ţelină mică 1 ceapă 2 linguri de orez un gălbenuş 100 ml
smântână 2 linguri ulei tarhon ceapă verde sare…
Read more »
Read more »
Cartofi copti umpluti cu carne
9 May 2013
O
reteta delicioasa de cartofi copti umpluti cu:carne tocata amestec,
ceapa, pasta de tomate, supa de legume, ardei iute, fasole boabe, ulei,
sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi mai mari 500g carne tocata in
amestec 2 cepe 1 lingura pasta de tomate 1 cescuta cu supa de legume 1
ardei iute 1 cana cu boabe de…
Read more »
Read more »
Prajitura picanta cu tomate
9 May 2013
O
reteta delicioasa de prajitura picanta cu: unt, zahar brun, oua, faina,
pasta de tomate, praf de copt, scortisoara, cuisoare, nuci, branza de
vaci, smantana, boia dulce, suc de lamaie. Ingrediente: 100 grame unt
moale 200 grame zahăr brun 3 ouă 300 grame pastă de tomate 500 grame
făină o linguriţă de praf de copt…
Read more »
Read more »
Bors cu carne de iepure
9 May 2013
O
reteta delicioasa de bors de iepure cu: carne de iepure, morcov,
ceapa, bulion, tarhon, slanina afumata, verdeata, bors. Ingrediente:
şiră şi coaste de iepure 2 morcovi 1 ceapă mare o lingură bulion de
roşii frunze de tarhon 100 g slăninuţă afumată (feliuţe) multă verdeaţă
bors Mod de preparare: Din carnea de iepure (frăgezită…
Read more »
Read more »
Curcan cu piersici si portocale
9 May 2013
O
reteta delicioasa de curcan cu: portocale, piersici, zahar brun,
marmelada de portocale, curry, sos Worcestershire, ulei de masline,
sare. Ingrediente: 2 portocale 2 piersici 2 linguri de zahăr brun un
borcan de marmeladă de portocale 2 linguri de pudră de curry o linguriţă
de sos Worcestershire (se găseşte în orice supermarket) ulei de
măsline…
Read more »
Read more »
Desert de ciocolată
9 May 2013
Desert
de ciocolată din: ciocolata neagra, unt, zahar, oua, frisca, faina,
cafea solubila, albus, zahar pudra si suc de lamaie. Ingrediente: 400 g
ciocolata neagra cu 70% cacao 120 g unt 175 g zahar 5 oua 125 ml frisca
lichida 2 linguri faina o lingura cafea solubila preparat pentru glasat:
un albus 160 g zahar…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de ceapa, cartofi si praz cu lapte si smantana
9 May 2013
Supa
de ceapa, cartofi si praz cu lapte si smantana din: cartofi, ceapa,
usturoi, praz, supa de legume, lapte, smantana, sare, ulei vegetal, unt
nesarat, ulei, arpagic. Ingrediente: 1 cartof 2 cepe 2 caței de usturoi
300g praz (de preferat doar partea alba) 400ml supa de pui sau legume
200ml lapte 100ml smantana 1 lingurița…
Read more »
Read more »
Ficat de vita picant cu ananas
9 May 2013
O
reteta delicioasa de ficata de vita cu: ficat de vita, ananas, suc de
ananas, sos de soia, faina, unt, ulei de masline, pasta de tomate, sare,
piper. Ingrediente: 4 felii de ficat de vită o cănuţă de ananas tăiat
mărunt 5 linguri de suc de ananas o lingură de sos de soia 3…
Read more »
Read more »
Friptura de vita cu legume in sos de bere
9 May 2013
Friptura
de iita cu legume in sos de bere din: carne de vita, ceapa, usturoi,
morcovi, ulei, bulion, boabe de mustar, supa, bere, ciuperci, foi de
dafin, sare si piper. Ingrediente: 1kg de carne de vita 1 ceapa mare 2
catei de usturoi 3 morcovi 3 linguri ulei 1 lingurita de bulion 1
lingurita boabe…
Read more »
Read more »
Salata cu prosciutto si cascaval
9 May 2013
Salata
cu prosciutto si cascaval din: salata verde, rosii, prosciutto,
cascaval, ulei de masline, otet balsamic, bagheta, usturoi, unt, busuioc
verde si parmezan. Ingrediente: 1 bucata salată verde 6 bucata roşii
200 g prosciuto 175 g caşcaval 1 linguri ulei de măsline oţet balsamic
1 bucata baghetă 3 felie usturoi 3 linguri unt busuioc verde parmezan
pentru ornat Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Varza acra cu carne si smantana
9 May 2013
O
reteta delicioasa de varza acra cu: coasta de porc, cimbru, marar,
usturoi, suc de rosii, afumatura, smantana. Ingrediente: coaste de porc
varză acră cimbru mărar usturoi suc de roşii afumătură opţional,
smântână Mod de preparare: Am stins cu vin roşu şi am lăsat să
bolborosească sub capac pentru cinci-şase minute. Am pus într-o…
Read more »
Read more »
Bors cu perisoare de peste si legume
9 May 2013
O
reteta delicioasa de bors cu: peste, crap, ceapa, morcov, ardei gras,
orez, paine, ou, pasta de tomate, ulei, sare, piper, patrunjel.
Ingrediente: 1 şi 1/2 kg de crap 2 cepe 2 morcovi 2 ardei graşi 3
linguri de orez 2 felii de franzelă 1 ou 2 lingură pastă de tomate ulei
sare piper patrunjel…
Read more »
Read more »
Cheese cake cu caramel
9 May 2013
Cheese
cake cu caramel din: biscuiti cu cacao, unt, crema de branza, lapte
condensat, zahar, zeama de lamaie, oua, ciocolara neagra, smantana,
zahar. Ingrediente: blatul: 300 g biscuiti cu cacao fara crema 100 g unt
topit umplutura: 600 g crema de branza 400 ml lapte condensat 50 g
zahar 5 linguri zeama de lamaie 3…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort cu bezea si glazura de ciocolata
8 May 2013
Tort
cu bezea si glazura de ciocolata din: ciocolata neagra, cafea, zahar,
faina, pudra de cacao, bicarbonat, praf de copt, sare, oua, lapte batut,
esenta de vanilie, albusuri de ou, zahar, sirop de porumb, esenta de
vanilie, sare, smantana, ciocolata si unt. Ingrediente blat: 3 buc
ciocolata neagra 1 ½ cesti de cafea fierbinte…
Read more »
Read more »
Salata de broccoli cu morcov
8 May 2013
Salata
de broccoli cu morcov din: broccoli, morcovi, ulei de masline, otet de
mere si sare. Ingrediente: 300 gr broccoli 1 morcov 10 ml ulei masline o
linguta otet de mere sare Mod de preparare: Broccoli se tine in apa
cu sare 10 min, se adauga in apa fierbinte si se lasa sa fiarba.…
Read more »
Read more »
Cartofi gratinati cu bacon si smantana
8 May 2013
O
reteta delicioasa de cartofi cu: bacon, oua, smantana, branza, sare,
piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 300g bacon 1-2 oua 3 linguri smantana
branza sare piper Mod de preparare: Am uns o tavă cu ulei şi am aşezat
în ea un strat de rondele de cartofi fierţi (în coajă, în apă cu sare).
Peste…
Read more »
Read more »
Pane de pui cu sos de legume
8 May 2013
O
reteta delicioasa de pane cu: piept de pui, seminte de mac, seminte de
susan, oua, faina, ardei gras, ceapa, rosii, pasta de tomate, masline,
sare, piper. Ingrediente: 600g piept de pui 2 linguri seminţe de mac 2
linguri seminţe de susan 2 ouă 1 lingură făină 2 ardei graşi 1 ceapa 4
roşii mări…
Read more »
Read more »
Pasca altfel
8 May 2013
Pasca
altfel din: faina, unt, drojdie, ou, lapte, zahar, sare, branza grasa
de vaci, smantana, gris, zahar, stafide, ou, coaja de lamaie, sare,
ciocolata neagra, ciocolata alba, frisca si coaja de portocala.
Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 50 g unt 20 g drojdie proaspata
un ou 4 linguri lapte caldut 50 g zahar un…
Read more »
Read more »
Porc garnisit cu nectarine
8 May 2013
O
reteta delicioasa de cotlete de porc cu:seminte pin, cotlet de porc,
ulei de masline, sare, piper, nectarine, otet balsamic, miere, ceapa
rosie. Ingrediente: un pumn de seminţe de pin 4 felii de cotlet de porc
puţin ulei de măsline sare piper 4 nectarine tari,tăiate felii 2 linguri
de oţet balsamic o lingură de miere…
Read more »
Read more »
Salau cu portocale
8 May 2013
O
reteta delicioasa de salau cu: portocala, suc de portocala, vin alb
sec, unt, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri subţiri de şalău o
portocală curăţată 2 linguri de suc de portocală 2 linguri de vin alb
sec 2 linguri de unt topit o linguriţă de coajă rasă de lămâie sare
piper Mod de…
Read more »
Read more »
Papanasi cu smantana
8 May 2013
O
reteta delicioasa de papanasi cu : branza de vaci, faina, zahar,
bicarbonat, coaja de lamaie, gris, ulei, margarina, smantana, zahar
pudra, dulceata de coacaze, sare. Ingrediente: 1 kg branza de vaci 400 g
faina 200g zahar un varf de cuţit bicarbonat 1 linguriţă coajă de
lămâie rasă 100 g gris 100ml ulei 100g margarina…
Read more »
Read more »
Bors cu hribi uscati si ceapa
8 May 2013
O
reteta delicioasa de bors cu:hribi, ceapa, ulei, faina, orez, leustean,
sare, piper. Ingrediente: 200g hribi uscaţi 2 cepe 100 ml ulei 1
lingură făină 4 linguri orez 1 I borş 1 leg. leustean sare piper Mod de
preparare: Puneţi hribii la înmuiat pentru 2-3 ore, apoi tăiaţi-i în
felii şi puneţi-i la fiert în…
Read more »
Read more »
Cozonac pufos
8 May 2013
Cozonac
pufos din: faina, zahar, oua, lapte, drojdie, unt, coaja de citrice,
esenta de rom, esenta de vanilie, sare, cacao, miez de nuca, galbenus,
unt, faina si zahar pudra. Ingrediente: un kg faina 250 g zahar 7 oua
250 ml lapte 50 g drojdie proaspata 200 g unt coaja de citrice esenta de
rom si…
Read more »
Read more »
Raţă la cuptor
8 May 2013
Raţă
la cuptor din: rata, clementine, portocala, concentrat de gaina, vin
rosu, ceapa, unt, usturoi, zahar, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: o
rata 5 clementine o portocala un cub concentrat de gaina 50 ml vin rosu
2 cepe 50 g unt un catel usturoi o lingura zahar 2 ramurele rozmarin
sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata asortata de cruditati
8 May 2013
Salata
asortata de cruditati din: varza alba, varza rosie, morcovi, ceapa
verde, otet de orez, maioneza, zahar, sare si piper. Ingrediente: 4
cani varza alba, tocata 1 ceasca de varza rosie, tocata ½ ceasca morcovi
tocati 2 fire ceapa verde tocata 2 linguri de otet de orez ½ ceasca
maioneza 2 lingurite de zahar…
Read more »
Read more »
Suc dulce acrisor
8 May 2013
Suc
dulce acrisor din: grapefruit, radacina de ghimbir, morcov si pere.
Ingrediente: 1 grapefruit 1 bucatica radacina de ghimbir cat o nuca 1
morcov 2 pere Mod de preparare: Toate se trec prin storcătorul de
fructe – pentru o consistenţă cremoasă, se stoarce totul în afară de
pere. Perele vor fi curăţate de coajă…
Read more »
Read more »
Aspic cu pui, mazare si porumb
8 May 2013
Aspic
cu pui, mazare si porumb din: piept de pui, mazare, boabe de porumb,
gelatina, morcovi si marar. Ingrediente: un piept de pui 250 g mazare
conservata 250 g boabe de porumb conservate 3 pliculete gelatina granule
sau 18 foi 2 morcovi cateva fire marar Mod de preparare: Intr-un vas,
se pun la fiert…
Read more »
Read more »
Trigoane cu branza feta si parmezan
8 May 2013
Trigoane
cu branza feta si parmezan din: branza feta, parmezan, oua, foi de
placinta, unt, oregano, sare si piper. Ingrediente: 250 g branza feta
125 g de parmezan ras 3 oua 500 g foi de palcinta 75 g unt 1 lingura de
oregano uscat maruntit sare piper Mod de preparare: Puneţi într-un
castron brânza…
Read more »
Read more »
Tartine cu rosii confiate si parmezan
8 May 2013
Tartine
cu rosii confiate si parmezan din: usturoi, paine cu cereale, parmezan,
frunze de busuioc, sare grunjoasa, piper, rosii, foi de dafin, uleid e
masline. Ingrediente: 1 catel de usturoi 6 felii de paine cu cereale 60 g
parmezan cateva frunze de busuioc sare grunjoasa si piper macinat
pentru rosiile confiate: 3 rosii lunguiete de…
Read more »
Read more »
Pui cu masline Kalamata
8 May 2013
Pui
cu masline Kalamata din: pui, lamai, masline kalamata, ulei de masline,
dovlecei, ardei grasi, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1
pui 2 lamai 2 cepe 250 g masline Kalamata 50 ml ulei de masline 2
dovlecei 2 ardei grasi (rosu, galben) 6 catei de usturoi 1 legatura
patrunjel sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Salata de hering cu mere
8 May 2013
Salata
de hering cu mere din: hering marinat, mere ionatane, oua, ceapa,
lamaie, ulei de masline si sare. Ingrediente: 250 g hering marinat 4
mere ionatane 6 oua 2 legaturi ceapa o lamaie 2 linguri ulei de masline
sare Mod de preparare: Pestele se scurge de oţetul în care a stat
conservat, se trece…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paine de casa
8 May 2013
Paine
de casa din: apa, sare, zahar, drojdie, faina, faina de secara, ulei si
unt. Ingrediente: 2 ¼ cani apa calduta ½ lingura de sare 1 ½ lingura
de zahar 2 lingurite drojdie uscata ¾ cana faina de grau integral ¾ cana
faina de secara ¾ cana faina plus 2 ½ cani faina 2…
Read more »
Read more »
Bors de miel cu legume si orez
8 May 2013
Bors
de miel cu legume si orez din: miel, ceapa, patrunjel, telina, morcovi,
ardei gras, bors de tarate, sare, piper, orez si leustean. Ingrediente:
un kg bucati miel 2 cepe o raacina patrunjel 1/2 raacina telina un
morcov un ardei gras un litru bors de tarate sare piper 4 linguri orez
cateva fire leustean …
Read more »
Read more »
Iepure la tava
8 May 2013
Iepure
la tava din: pulpe de iepure, bacon neafumat, vin alb, ceapa, foi de
dafin, unt, ulei, faina, cimbru, mustar, sare si piper. Ingrediente: 4
pulpe iepure 100 g bacon neafumat 300 ml vin alb semidulce 2 cepe 2 foi
dafin un cub concentrat pui 25 g unt 2 linguri ulei 2 linguri faina 2-3…
Read more »
Read more »
Salata de creveti cu castraveti si varza rosie
8 May 2013
Salata
de creveti cu castraveti si varza rosie din: creveti, unt, salata
verde, usturoi verde, castraveti, patrunjel, varza rosie, zeama de
lamaie, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 1 kg creveţi
decorticaţi 50 g unt 2 bucati salată verde 1 legatura usturoi verde
4 bucati castraveţi 1 legatura pătrunjel 1 bucata varza roşie zeamă de
la o lămâie sare piper 3 linguri…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel cu mustar
8 May 2013
Pulpa
de miel cu mustar din: pulpa de miel, mustar, ulei, cimbru, sare, piper
si rozmarin. Ingrediente: o bucata pulpa de miel 1,5 kg 3 linguri
mustar 15 ml ulei 2 lingurite cimbru sare piper rozmarin Mod de
preparare: Pe un suport de lemn, se pune carnea spălată şi bine scursă
şi se unge…
Read more »
Read more »
Ciorba de peste cu legume (crap)
8 May 2013
Ciorba
de peste cu legume din: peste, apa, orez, telina, patrunjel, ceapa,
ardei dulce, rosii, bors, usturoi, foi de dafin, sare, piper, leustean
si verdeata. Ingrediente: peşte 600-800 g – crap 6 pahare apă 3 linguri
de orez ½ rădăcina ţelină 2 rădăcini de pătrunjel 3 cepe 1 ardei dulce 4
roşii 2 pahare de…
Read more »
Read more »
Biftec corsican
8 May 2013
Biftec
corsican din: muschi de vaca, sare, ulei, otet, usturoi si verdeata.
Ingrediente: 6 felii muschi de vaca sare 1 ceasca de ulei 1 lingurita
otet usturoi verdeata Mod de preparare: Speli carnea, o ştergi cu un
prosop curat şi o tai felii. Le ungi cu ulei şi puţin muştar, le aşezi
unele peste…
Read more »
Read more »
Drob de miel cu verdeata si oua
8 May 2013
Drob
de miel cu verdeata si oua din: organe de miel, oua, ceapa, marar,
usturoi verde, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: un kg organe de
miel 4 oua crude 4 oua fierte tari 2 legaturi ceapa o legatura marar
usturoi verde o legatura patrunjel sare piper Mod de preparare:
Organele (inima, ficatul, plămânii, rinichii)…
Read more »
Read more »
Salata greceasca cu rosii, ceapa si branza feta
8 May 2013
Salata
greceasca cu rosii, ceapa si branza feta din: rosii, ceapa rosie,
castravete, ardei gras, branza feta, masline, ulei de masline
extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 6 rosii mari, bine coapte 1
ceapa rosie mare 1 castravete mare de sera 2 ardei grasi verzi 500 g
branza feta 200 g masline Kalamata 100 ml ulei…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Negrese cu fructe uscate si glazura de banane
8 May 2013
Negrese
cu fructe uscate si glazura de banane din: prune uscate, cirese uscate,
nuci, fistic, alune, unt de nuca de cocos, cacao, esenta de vanilie,
banane, unt de arahide, siropt de artar, pudra de cacao. Ingrediente
negrese: 1 cana de prune uscate fara samburi 1 cana de cireșe uscate sau
afine uscate 1 cana…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu nuci
8 May 2013
Plăcintă
cu nuci din: faina, zahar pudra, zahar vanilat, praf de copt,
margarina, galbenusuri, vin, oua, zahar pudra, nuci. Ingrediente: pentru
aluat: 300 g faina 50 g zahar pudra 1 plic zahar vanilat 1/2 plic praf
de copt 150 g margarina 2 galbenusuri 3 linguri vin alb pentru
umplutura: 4 oua 70 g zahar pudra…
Read more »
Read more »
Cocktail de morcovi cu portocale
8 May 2013
Cocktail
de morcovi cu portocale din: morcovi, suc de lamaie, ghimbir, suc de
portocale si miere. Ingrediente: 3 morcovi sucul de la 1/2 lamaie 1/2
lingurita ghimbir decojit si ras 100 ml suc de portocale 1-2 lingurite
miere Mod de preparare: Se curăţă morcovul, se taie mărunt şi se
stoarce la robotul de bucătărie,…
Read more »
Read more »
Crochete cu crema de telemea si leurda
8 May 2013
Crochete
cu crema de telemea si leurda din: unt, telemea de oaie, boia dulce,
leurda, aluat de foi, ou, chimen si sare grunjoasa. Ingrediente: 200 g
unt 250 g telemea de oaie 1 praf boia dulce 1 legatura leurda 400 g
aluat de foi congelat 1 ou chimen sare grunjoasa Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Supa de verdeata
8 May 2013
Supa
de verdeata din: verdeturi proaspete, flori de paralute, ceapa, unt,
gris, smantana, sare, piper si supa de legume instant. Ingrediente: 1
mana verdeturi proaspete (patrunjel, ceapa verde, hasmatuchi) cateva
flori de paralute 150 g morcov 1 ceapa 40 g unt 50 g gris 200 ml
smantana sare piper supa de legume instant Mod…
Read more »
Read more »
Cuscus cu ciuperci si ceapa
8 May 2013
Cuscus
cu ciuperci si ceapa din: ciuperci, ceapa, cuscus, ulei si condiment.
Ingrediente: 1/2 ciuperci 4 cepe 200 g cuscus 100 ml ulei 1 1/2
condiment pentru gulas unguresc Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai
solzişori şi o căleşti 8 minute. Cureţi ciupercile şi le tai feliuţe
subţiri, apoi le pui peste ceapă…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Briose cu quinoa si caise proaspete
7 May 2013
Briose
cu quinoa si caise proaspete din: faina quinoa, nuci, praf de copt,
scortisoara, curmale, zahar, caise, piure de banane, esenta de vanilie,
oua, lapte de cocos, ulei de masline, fulgi de quinoa si seminte de
dovleac. Ingrediente: 1 + ½ cani de faina quinoa 1/3 ceasca nuci
maruntite 3 lingurite praf de copt…
Read more »
Read more »
Meringue cu lamaie
7 May 2013
Meringue
cu lamaie din: ou, albusuri, amidon, otet, zahar, faina, unt,
galbenusuri, unt, lapte, zeama de lamaie. Ingrediente: aluatul: 1 ou 4
albusuri 2 lingurite amidon 1 lingurita otet 150 g zahar 100 g faina 50 g
unt crema: 4 galbenusuri 2 linguri de lapte 200 g zahar 200 g unt zeama
de la o…
Read more »
Read more »
Salata cu porumb, ceapa rosie si fasole rosie
7 May 2013
Salata
cu porumb, ceapa rosie si fasole rosie din: fasole rosie, rosii, porumb
dulce, ceapa rosie, busuioc, ulei de porumb, otet aromati, sare
grunjoasa, piper si bagheta. Ingrediente: 400 g fasole roşie 4 bucati
roşii 300 g porumb boabe 2 legatura pătrunjel 1 bucata ceapă roşie
4 felie busuioc 3 lingurite ulei de porumb oţet aromatic sare grunjoasă
piper roşu măcinat 1 bucata…
Read more »
Read more »
Miel cu mămăligută
7 May 2013
Miel
cu mămăligută din: pulpa de miel, ceapa, morcov, radacina de patrunjel,
unt, sare, piper, malai, sare, unt si telemea de oaie. Ingrediente: 1
pulpa de miel 1 ceapa tocata marunt 1 morcov 1 radacina de patrunjel 2
linguri unt sau ulei sare piper pentru garnitura: 400 g malai 1
lingurita de sare 25 g…
Read more »
Read more »
Supa de varza acra cu grau
7 May 2013
Supa
de varza acra cu grau din: varza acra, morcov, ceapa, marar, grau,
cartofi, ulei, sare, piper, boia si smantana. Ingrediente: 1 varza acra 1
morcov 1 ceapa 1 legatura marar 100 g grau 2 cartofi 3 linguri ulei
sare piper boia smantana (optional) Mod de preparare: Curăţati ceapa,
cartofii şi morcovul, tăiaţi-le în…
Read more »
Read more »
Brioşe cu cafea
7 May 2013
Brioşe
cu cafea din: zahar, apa, ulei, faina, cacao, cafea, praf de copt, sare
si boabe de cafea. Ingrediente: 1 cana cu zahar 1 cana cu apa 1/2 cana
cu ulei 2 cani cu faina 2 linguri cu cacao 1 lingura cu cafea 1 praf de
copt 1 praf de sare boabe de cafea …
Read more »
Read more »
Malai dulce cu cirese
7 May 2013
Malai
dulce cu cirese din: malai, lapte, apa, oua, zahar, cirese, sare si
ulei. Ingrediente: 200 g malai sau pasat 500 ml lapte 500 ml apa 3 oua 3
linguri zahar 200 g cirese sau visine fara samburi 1/2 lingura sare 1
lingura ulei Mod de preparare: Fierbeţi apa cu laptele, zahărul, sarea
şi…
Read more »
Read more »
Spaghete cu usturoi si ulei de masline
7 May 2013
Spaghete
cu usturoi si ulei de masline din: spaghete, ulei de masline
extravirgin, usturoi, frunze de patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1
pachet spaghete 100 ml ulei de masline extravirgin 3-4 catei de usturoi
1 legatura frunze proaspete de patrunjel sare piper Mod de preparare:
In 2 l de apa pui al fiert pastele,…
Read more »
Read more »
Risotto dulce cu căpşuni
7 May 2013
Risotto
dulce cu căpşuni din: unt, zahar, orez, sampanie, lapte, capsuni,
migdale si nuca de cocos. Ingrediente: 2 linguri unt 40 g zahar 250 g
orez risotto 100 ml sampanie sau vin alb 800 ml lapte fierbinte 250 g
caspuni 2 linguri migdale tocate 1 lingura nuca de cocos rasa Mod de
preparare: Se…
Read more »
Read more »
Mămăliguţă cu mâncărică de fasole boabe
7 May 2013
Mămăliguţă
cu mâncărică de fasole boabe din: malai, sare, apa, untura, ulei,
fasole boabe, ceapa, morcov, patrunjel, pasta de rosii, sare, piper,
cimbru, foi de dafin, verdeata si ulei. Ingrediente: pentru mamaliguta:
300 g malai 1 praf de sare 1 cana apa 1 lingura untura ulei pentru
mancarica: 250 g fasole boabe radacinoase: ceapa, morcov,…
Read more »
Read more »
Supa crema de linte
7 May 2013
Supa
crema de linte din: linte verde, ceapa, morcovi, usturoi, rosii, ulei,
sare si piper. Ingrediente: 500 g linte verde 2 cepe 2 morcovi 1 catel
de usturoi 4 rosii 3 linguri cu ulei sare piper Mod de preparare: Pune
lintea la fiert în apă cât s-o acopere. Las-o să fiarbă la foc mediu…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu pui, migdale si struguri
7 May 2013
Salata
cu pui, migdale si struguri din: migdale, pui, telina, ceapa verde,
struguri rosii, mustar dijon, maioneza, marar, piper, suc de caise, sare
si paine. Ingrediente: ½ ceasca migdale crude 1 ½ cani bucati de pui
gatit ¾ cana telina tocata 2 cepe verzi, tocate ½ ceasca de struguri
rosii, taiati in jumatati 2…
Read more »
Read more »
Salata cu piept de curcan si gogosari in otet
7 May 2013
Salata
cu piept de curcan si gogosari in otet din: piept de curcan, cartofi,
morcovi, castraveti in otet, gogosari in otet, oua, ulei, mustar, sare,
piper si maioneza. Ingrediente: 1 bucata piept de curcan 7 bucati
cartofi 6 bucati morcovi 7 bucati castraveţi în oţet 3 bucati gogoşari
în oţet 6 bucati ouă 200 ml ulei muştar sare, piper 2 bucati gogoşari
în…
Read more »
Read more »
Chiftele de soia
7 May 2013
Chiftele
de soia din: soia granule, faina, usturoi, ulei, seminte de susan, sare
si piper. Ingrediente: 300 g soia granule 5-6 linguri cu faina 2-3
catei de usturoi 1 cana cu ulei 1 punguta cu seminte de susan sare piper
Mod de preparare: Pune granulele de soia în apă cu sare şi lasă- e…
Read more »
Read more »
Drob de usturoi şi ceapă verde
7 May 2013
Drob
de usturoi şi ceapă verde din: ceapa verde, usturoi, verde, oua, fucat
de pui, smantana, sare, piper, busuioc, patrunjel, marar si ulei.
Ingrediente: 5 legaturi de ceapa verde 3-4 legaturi de usturoi verde 5
oua 400 g ficat de pui 100 g smantana sare piper busuioc foarte multa
verdeata (patrunjel si marar, circa 3…
Read more »
Read more »
Pastrav cu verdeata la cuptor
7 May 2013
Pastrav
cu verdeata la cuptor din: pastravi, sare de mare, piper, patrunjel,
salvie, ceapa verde, cimbru, usturoi verde, lamaie si ulei. Ingrediente:
4 pastravi mici curatati sare de mare grunjoasa piper 8 linguri
verdeata tocata (patrunjel, salvie, ceapa verde, cimbru, usturoi verde) 2
lamai ulei Mod de preparare: Se spala pestii si se sterg…
Read more »
Read more »
Salata de bulgur cu verdeata
7 May 2013
Salata
de bulgur cu verdeata din: ulei de masline, usturoi, bulgur, supa de
legume, fasole verde, sare, suc de lamaie, menta, patrunjel si marar.
Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 3 catei de usturoi 200 g bulgur
600 ml supa de legume 150 g fasole verde sare dressing: 4 linguri ulei
de masline sucul de…
Read more »
Read more »
Mancare de naut cu rosii
7 May 2013
Mancare
de naut cu rosii din: naut, rosii, ceapa, ulei, sare si patrunjel.
Ingrediente: 1 cutie de naut (400 g) 1/2 kg rosii (sau 1 cutie de rosii)
1 ceapa 4 linguri cu ulei sare patrunjel Mod de preparare: Toacă
mărunt ceapa şi căleşte-o până ce devine sticloasă. Adaugă roşiile
decojite şi tăiate în…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Batoane energizante cu afine si seminte de chia
7 May 2013
Batoane
energizante cu afine si seminte de chia din: migdale, curmale, unt de
nuca, seminte de chia, esenta de vanilie, sirop de artar si afine
uscate. Ingrediente: 1 cupa migdale crude ceasca sau orice alte nuci
de alegere 1/2 cana curmale uscate, fara samburi, inmuiate in apa
clocotita timp de 2 minute sau cirese…
Read more »
Read more »
Turtite cu mac
7 May 2013
Turtite
cu mac din: franzela, oua, lapte, faina, praf de copt, rom, sare, apa,
mac, galbenusuri, zahar, miere, lamaie si zahar vanilat. Ingrediente: 1
franzela mai tare aluatul: 4 oua 200 ml lapte 250 g faina 1 lingurita
praf de copt sau bicarbonat 50 ml rachiu, rom sau cognac sare umplutura:
150 ml apa 200…
Read more »
Read more »
Paste cu spanac si branzica de casa
7 May 2013
Paste
cu spanac si branzica de casa din: paste scoici, spanac, ulei de
masline, branzica de casa, sare, piper, usturoi si parmezan.
Ingrediente: 300 g paste scoici mari 400 g spanac proaspat ulei de
masline 400 g branzica de casa sare piper 3 catei de usturoi 1 lingura
parmezan Mod de preparare: Se curăţă…
Read more »
Read more »
Pateuri cu pastă de măsline
7 May 2013
Pateuri
cu pastă de măsline din: foitaj fara ou, masline negre, rosii cherry,
muguri de pin, ulei de masline, sare si patrunjel. Ingrediente: 1 pachet
foitaj fara ou 200 g masline negre 300 g rosii cherry 150 g muguri de
pin ulei de masline sare patrunjel Mod de preparare: Lasă foitaj ul să
se…
Read more »
Read more »
Ciorba de pui cu porumb si omleta
7 May 2013
Ciorba
de pui cu porumb si omleta din: apa, stiulete de porumb, oua, unt, pui,
morcovi, radacina de patrunjel, verdeata, ceapa, sare si piper.
Ingrediente: 8 pahare apă 1-2 știulete de porumb sau 1-2 pahare de
porumb fiert sau conservat 2 ouă 2-3 linguri de unt ½ pui 1 morcov ½
rădăcină pătrunjel 1 lingură…
Read more »
Read more »
Ardei cu legume
7 May 2013
Ardei
cu legume din: ardei grasi, telina, morcovi, ceapa, orez, ulei, sare,
piper, marar. Ingrediente: 4 ardei grasi (2 rosii, 2 galbeni) 1 telina 2
morcovi 1 ceapa 100 g orez cu bob rotund ulei sare piper marar (pentru
decor) Mod de preparare: Toaca mărunt ceapa. Dă pe răzătoarea mare
ţelina şi morcovii. Incinge…
Read more »
Read more »
Crap cu capere
7 May 2013
Crap
cu capere din: crap, ceapa uscata, ardei capia, fileuri de ansoa, rosii
in bulion, vin, lamaie, usturoi, capere, rosie, piper, ulei, sare si
patrunjel verde. Ingrediente: 1 crap (2-3 kg) 4-5 cepe uscate 2 ardei
capia 2 fileuri de ansoa 1 cutie mare cu rosii in bulion 200 ml vin alb
sec 1 lamaie…
Read more »
Read more »
File de vaca cu fasole
7 May 2013
File
de vaca cu fasole din: fileuri de vita, cartofi, fasole verde, supa
instant, rosii, suc de portocale, margarina, sos de soia, usturoi,
cimbru. Ingrediente: 4 fileuri de vita 600 g cartofi 500 g faole verde
250 ml supa instant 250 g rosii mici 100 ml suc de portocale 50 g
margarina 1 lingura sos…
Read more »
Read more »
Mamaliga cu ciuperci si parmezan
7 May 2013
Mamaliga
cu ciuperci si parmezan din: ciuperci, ceapa, usturoi, ulei, vin, supa
de legume, smantana, sare, piper, pesto, supa de legume, malai, sare,
pesto si parmezan. Ingrediente: pentru sos: 500 g ciuperci Champignon 1
ceapa 1 catel de usturoi 2 linguri ulei 75 ml vin alb 75 ml supa de
legume 300 ml smantana sare…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de legume
7 May 2013
Supa
de legume din: ceapa, morcovi, praz, telina, broccoli, cartofi, supa de
legume, ulei de masline, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 70g
ceapa 100g morcovi 100g praz 100g telina 60g broccoli 200g cartofi 1
litru de pui sau supa de legume 2 linguri de ulei de masline sare si
piper patrunjel proaspat tocat …
Read more »
Read more »
Croasant simplu
7 May 2013
Croasant
simplu din: faina, margarina, oua, lapte, sare, zahar, drojdie, zahar
vanilat. Ingrediente: 500 g faina de patiserie 100 g margarina 2 oua 200
ml lapte 1 varf cutit de sare 50 g zahar 40 g drojdie 1 plic cu zahar
vanilat Mod de preparare: Cerne făina de două ori într-un castron
mare. Fă…
Read more »
Read more »
Cocktail de castraveti
7 May 2013
Cocktail
de castraveti din: castraveti, lapte batut, iaurt, ridichi si marar.
Ingrediente: 120 g castraveti 100 ml lapte batut 100 g iaurt 4 ridichi 1
lingurita marar tocat Mod de preparare: Se spala castravetii, se taie
cuburi, (cu tot cu coaja); se paseaza cu lapte, iaurt si ridichi. Se
adauga marar, apoi sare si…
Read more »
Read more »
Ciorba cu carne de porc si fasole
7 May 2013
Ciorba
cu carne de porc si fasole din: apa, carne de porc, fasole alba,
cartofi, ceapa, morcovi, radacina patrunjel, radacina de telina, rosii,
ulei, bors, foi de dafin, sare, piper, leustean si verdeata.
Ingrediente: 6 pahare apă 500 g carne de porc 1 pahar fasole albe 4
cartofi 1 ceapă 1 morcov ½ rădăcină pătrunjel…
Read more »
Read more »
Supa de morcovi cu coriandru verde
7 May 2013
Supa
de morcovi cu coriandru verde din: unt, ceapa, usturoi, morcovi, supa
de legume, coriandru verde, sare, piper si smantana. Ingrediente: 1
lingura unt 1 ceapa 1 catel de usturoi 6 morcovi 500 ml supa de legume 1
legatura coriandru verde sare piper smantana Mod de preparare: Se
curata si se taie marunt ceapa…
Read more »
Read more »
Salata de andive cu branza si nuca
7 May 2013
Salata
de andive cu branza si nuca din: andive, mar, branza cu mucegai, miez
de nuca, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 3
andive 1 mar 200g branza cu mucegai 50g miez de nuca 20ml ulei de
masline suc de lamaie sare piper Mod de preparare: Indepartam foile
exterioare ale…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Panna Cotta cu miere si nuca
6 May 2013
Panna
Cotta cu miere si nuca din: ulei de canola, apa, gelatina, iaurt,
smantana, zahar, suc de lamaie, miere si nuci. Ingrediente: 3-4
linguri ulei canola 4 linguri de apa 2 1/2 lingurite gelatina 2 cesti
iaurt 2 cani de lapte sau smantana 1/4-1/2 ceasca zahar 2 linguri suc de
lamaie Ingrediente pentru servire:…
Read more »
Read more »
Cocktail picant de rosii
6 May 2013
Cocktail
picant de rosii din: rosii, suc de rosii, suc de lamaie, otet, usturoi
si chilli. Ingrediente: 2 rosii decojite 150 ml suc de rosii 1 lingurita
suc de lamaie 1 lingurita otet 1 varf de cutit usturoi ras 1 praf
chilli Mod de preparare: Se taie felii rosiile si se curata de
seminte;…
Read more »
Read more »
Pui cu ciuperci si mamaliguta
6 May 2013
Pui
cu ciuperci si mamaliguta din: malai, unt, piept de pui, ciuperci,
usturoi, faina, rosii, supa sos worcester si patrunjel. Ingrediente: 200
g malai instant 30 g unt 4 piepti de pui 200 g ciuperci 2 catei de
usturoi 1 lingura faina 400 g rosii cuburi (proaspete sau din conserva)
600 ml supa cateva picaturi…
Read more »
Read more »
Piure de fructe
6 May 2013
Piure
de fructe din: mere si dovleac de placinta. Ingrediente: 2 mere 4 felii
de dovleac de placinta Mod de preparare: Spalam bine merele si
dovleacul. Le punem pe o tava si le coacem in cuptor, la foc moderat.
Merele vor fi coapte in 10-15 minute, dar dovleacul in 60 de minute.
Scoatem miezul…
Read more »
Read more »
Salata cu spanac, porumb si migdale
6 May 2013
Salata
cu spanac, porumb si migdale din: lamai, spanac, ulei de masline,
mazare, porumb, boabe de fasole rosie, migdale, frunze de menta, sare si
piper. Ingrediente: 2 lamai 2 legaturi spanac proaspat 4 linguri ulei
masline 200g mazare 200g porumb (din conserva) 100g boabe de fasole
rosie (din conserva) 10g migdale prajite frunze de menta…
Read more »
Read more »
Sufleu de anghinare
6 May 2013
Sufleu
de anghinare din: inimi de anghinare, piper, spanac, cimbru, usturoi,
patrunjel, boabe de fasole, parmezan si crema de iaurt. Ingrediente: 2
conserve mici inimi de anghinare 1 lingurita piper 300 g spanac congelat
tocat 1 lingurita cimbru tocat 2 catei de usturoi tocati 1 lingura
patrunjel tocat 1 conserva mica de boabe de fasole…
Read more »
Read more »
Bors de porc cu verdeata si smantana
6 May 2013
Bors
de porc cu verdeata si smantana din: apa, carne grasa de porc, varza,
ceapa, bors acru, pasta de rosii, usturoi, foi de dafin, sare, piper
negru boabe si verdeata. Ingrediente: 6 pahare apă 500 g carne grasă de
porc ½ căpăţînă de varză 2 cepe 2 pahare borş acru 2 lingură pastă de
roşii…
Read more »
Read more »
Tocanita de miel cu gutui
6 May 2013
Tocanita
de miel cu gutui din: pulpa de miel, gutui, vin, ulei vegetal, unt,
sare si piper. Ingrediente: 800 g pulpă de miel 2 gutui 1 pahar de vin
alb 2 linguri de ulei vegetal 100 g de unt sare praf de piper negru
Mod de preparare: Carnea pregătită se taie cuburi, se adaugă…
Read more »
Read more »
Cocktail de morcovi cu mere
6 May 2013
Cocktail
de morcovi cu mere din: morcov, telina cu frunze, suc de morcovi, miere
si iaurt. Ingrediente: 1 morcov 1 telina cu frunze 1 lingura suc de
morcovi 1 lingurita miere 1 lingura iaurt Mod de preparare: Se curata
morcovul, se taie marunt si se stoarce la robotul de bucatarie, cu suc
de lamaie…
Read more »
Read more »
Salata de creveti cu branza feta
6 May 2013
Salata
de creveti cu branza feta din: creveti, ceapa, ulei de masline, ceapa
verde, usturoi, rosii, vin, patrunjel, oregano si branza feta.
Ingrediente: 500 g creveti mari nefierti 1 cepe tocata 2 linguri ulei de
masline 1 legatura ceapa verde, tocata 2 catei de usturoi pisati 2
rosii taiate cuburi 150 ml vin alb sec…
Read more »
Read more »
Tocanita de vita cu legume si verdeata
6 May 2013
Tocanita
de vita cu legume si verdeata din: ceapa, ardei gras, morcovi, pulpa de
vita, suc de rosii, patrunjel, cimbru, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 2 cepe 1 ardei gras 3 morcovi 400g pulpă de vită 150ml suc
de roșii pătrunjel cimbru ulei sare piper Mod de preparare: Incingem 4
linguri de ulei si…
Read more »
Read more »