Retete:
Ruladă cu spanac si somon afumat
3 May 2013
Ruladă
cu spanac si somon afumat din: spanac, oua, crema de branza de vaci,
sare, faina, praf de copt, usturoi, file de somon afumat si parmezan.
Ingrediente: 400 g spanac congelat (tocat) 5 ou 160 g crema de branza de
vaci 1/2 lingurita de sare 3 linguri faina 1/2 plic praf de copt 3
catei…
Read more »
Read more »
Drob picant de miel cu ceapa verde
3 May 2013
Drob
picant de miel cu ceapa verde din: ficat de miel, piept de pui, oua,
unt, ceapa, miez de paine, lapte, sare, piper, cimbru, pesmet, ceapa
verde si rosii. Ingrediente: 500 ficat de miel 500 piept de pui 4 ouă
250 unt 2 cepe albe miezul de la o baghetă 250 lapte sare piper
cimbru o lingură pesmet ceapă verde şi…
Read more »
Read more »
Curcan umplut cu ficatei de pui
3 May 2013
Curcan
umplut cu ficatei de pui din: curcan, ficatei, usturoi verde, ceapa
verde, migdale, mar, piper, bacon, ierburi, piper verde, nucsoara, boabe
de mustar, mere, cartofi, ulei, sare si vin. Ingrediente: 1 curcan mic
300 g ficatei 2-3 fire de usturoi verde 2 fire de ceapa verde 200 g
migdale 1 mar (umplutura) piper negru…
Read more »
Read more »
Ciorba de miel dreasa cu smantana
3 May 2013
Ciorba
de miel dreasa cu smantana din: coaste de miel, apa, morcov, radacina
de patrunjel, cartofi, ceapa, orez, galbenus, smantana, bors, patrunjel,
leustean si sare. Ingrediente: 1 kg coaste de miel 2 l apă 1 morcov 1
rădăcină de pătrunjel 4 cartofi 1 ceapă 3 linguri cu orez 1 gălbenuş 2
linguri cu smântână 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Gulas de pui
3 May 2013
Gulas
de pui din: ulei de masline, unt, ceapa, usturoi, ardei rgasi, rosii,
piept de pui, boia de ardei dulce, seminte de chimen, frunze de dafin,
boabe de piper negru, sare, smantana. Ingrediente: 2 linguri ulei de
masline 1 lingura de unt 2 cepe, tocate 5 catei de usturoi, tocati 6
ardei grasi, tocati…
Read more »
Read more »
Tarta cu spanac si carne
3 May 2013
Tarta
cu spanac si carne din: spanac, usturoi, ceapa, ciuperci, ardei iute,
unt, sare, piper, oua, ulei de masline, migdale, coaja de lamaie, suc de
lamaie, cimbru, sare, aluat de foi, piept de curcan si mozzarella.
Ingrediente: 1 kg spanac tanar 2 catei de usturoi 1 ceapa 6 ciuperci
Champignon 1 ardei iute 1 lingura…
Read more »
Read more »
Cozonac cu mac
3 May 2013
Se
prepară maia, din 50 g drojdie proaspătă, puţin lapte călduţ, o
linguriţă de zahăr şi 1-2 linguri făină. Se lasă să crească. Se rade
coaja de la 1/2 portocală şi 2 limette şi se stoarce sucul de limette.
Se cerne 1 kg făină. Se face o gropiţă la mijloc. Se freacă 5
gălbenuşuri cu…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel impanata cu garnitura
3 May 2013
Pulpa
de miel impanata cu garnitura din: pulpa de miel, rozmairn, usturoi,
sare, piper, ulei de floarea soarelui, vin si cartofi copti.
Ingrediente: o pulpă de miel 3-4 crenguţe rozmarin o căpăţână usturoi
sare piper 4-5 linguri ulei de floarea soarelui 400 vin alb demisec
Pentru garnitură: cartofi copţi cu usturoi şi rozmarin Mod de
preparare: Pulpa…
Read more »
Read more »
Spuma de martipan
3 May 2013
Spuma
de martipan din: stafide, coniac, martipan, croissante, zahar brun,
frisca, oua, esenta de vanilie, amestec de mirodenii si piersici.
Ingrediente: 200 g stafide 4 linguri coniac 100 g martipan alb 2
croissante, uscate si sfaramate complet (pesmet) 125 g zahar brun (sau
alb) 2 oua, separate 450 ml frisca lichida 1/2 lingurita esenta de…
Read more »
Read more »
Placinta cu afumatura
3 May 2013
Placinta
cu afumatura din: cartofi, muschi afumat, slaninuta afumata, malai,
faina, usturoi verde, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg cartofi 200 g
muschiulet afumat, sau jambon, carnacior etc 100 g slaninuta afumata 2
linguri malai 2 linguri faina 2 legatura usturoi verde sare piper Mod
de preparare: Curăţaţi cartofii şi radeţi-i pe răzătoarea cu…
Read more »
Read more »
Legume de primavara cu sos pesto de patrunjel
3 May 2013
Legume
de primavara cu sos pesto de patrunjel din: unt, supa limpede de
legume, morcovi, pastarnac, esalote, mazare, ceapa verde, usturoi, fulgi
de migdale, patrunjel, ulei de masline si parmezan. Ingrediente: 50 g
unt 500 ml supa limpede de legume 300 g morcovi noi 300 g pastarnac,
taiat pe jumatate daca e necesar 200 g…
Read more »
Read more »
Friptura de miel in crusta
3 May 2013
Friptura
de miel in crusta din: pulpa de miel, rozmarin, stevie, piper, sare,
vin, anghinare si ulei de masline. Ingrediente: o pulpă de miel rozmarin
legătură frunze de ştevie piper boabe şi măcinat sare 300 vin alb dulce
4 bucăţi de anghinare 50 ulei de măsline Mod de preparare: Se dezosează
pulpa de miel, se trece în câteva…
Read more »
Read more »
Garnitura de cartofi rondele cu branza feta
3 May 2013
Garnitura
de cartofi rondele cu branza feta din: cartofi noi, ulei de floarea
soarelui, usturoi, branza feta si ceapa verde. Ingrediente: 1,5 kg
cartofi noi, bine spalati 4 linguri ulei de floarea soarelui 2 capatani
de usturoi, cateii separati 200 g feta sfaramata o legatura mica de
ceapa verde Mod de preparare: Incinge cuptorul…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Oua umplute cu masline verzi
3 May 2013
Oua
umplute cu masline verzi din: oua, masline verzi, capere, maioneza,
iaurt, mustar dijon, ulei de masline, sare, piper si masline.
Ingrediente: 6 oua 9-10 masline verzi, tocate 1 lingura capere tocate
marunt 2 linguri maioneza 2 linguri iaurt 2 lingurite mustar Dijon 1
lingurita ulei de masline sare și piper proaspat macinat negru…
Read more »
Read more »
Rulada din pulpa de miel cu verdeata
3 May 2013
Rulada
din pulpa de miel cu verdeata din: nuci de pin, menta, zeama de lamaie,
coaja de lamaie, masline, usturoi, ulei de masline, pulpa de miel, vin
si supa de miel. Ingrediente: 100 g nuci de pin, usor rumenite o
legatura de menta, frunzele rupte coaja si zeama de la 1 lamaie 75 g
masline…
Read more »
Read more »
Costita de porc marinata la gratar
3 May 2013
Costita
de porc marinate la gratar din: costita de porc, bere, parpica, musta,
sare si piper. Ingrediente: 1 kg de costiţe de porc cu carne pe ele 1 l
de bere 1 linguriţă de paprica 1 linguriţă de praf de mustar sare piper
negru măcinat Mod de preparare: Înlăturaţi grăsimea în plus de pe…
Read more »
Read more »
Bors de miel cu leustean si smantana
3 May 2013
Bors
de miel cu leustean si smantana din: carne de miel, ceapa, morcovi,
orez, bors, leustean, sare, piper, smantana si galbenusuri. Ingrediente:
un kg carne de miel 1-2 legături ceapă 2-3 morcovi o ceşcuţă orez
500 borş leuştean sare piper 300 smântână 4 gălbenuşuri Mod de
preparare: Se taie carnea în bucăţi mai mici, se curăţă de pieliţe, se…
Read more »
Read more »
Foietaj cu praz si costita
3 May 2013
Foietaj
cu praz si costita din: costita, unt, praz, vin, smantana, foietaj si
cimbru. Ingrediente: 100 g costita, taiata cuburi 20 g unt 2 fire praz,
taiat felii 100 ml vin alb sec 6 linguri smantana 500 g foietaj 4 fire
cimbru, sfaramat Mod de preparare: încinge cuptorul la semnul 5/190 C.
Prăjeşte costiţa…
Read more »
Read more »
Supa de papadie
3 May 2013
Supa
de papadie din: frunze de papadie, smantana, pastarnac, ceapa, morcovi,
cartofi, orez, sare si verdeata. Ingrediente: 250 g frunze de papadie
2-3 linguri smantana 1 pastarnac 2 cepe 2 morcovi 2 cartofi 2 linguri
orez sare verdeata tocata Mod de preparare: Zarzavatul curăţat şi
spălat îl pui să fiarbă într-un litru de apă…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel cu usturoi si boia la cuptor
3 May 2013
Cotlete
de miel la cuptor din: costite de miel, sare, piper, ulei, usturoi,
boia iute, cimbru si vin vin alb. Ingrediente: 800 g costiţe de miel
sare piper ulei 3-4 fire usturoi boia iute şi dulce cimbru 300 ml
vin alb demisec Mod de preparare: Se spală costiţele de miel cujet de
apă rece, apoi se scurg…
Read more »
Read more »
Preparate gustoase pentru masa de Paşti
2 May 2013
Preparate
pentru masa de Paşti: Costite de miel cu sote de morcovi si cartofi 2
May 2013 Costite de miel cu sote de morcovi si cartofi din: costite de
miel, unt, pesmet, vin, ulei de masline, usturoi, cimbru, rozmarin,
sare, piper, morcovi, cartofi si unt. Ingrediente: 8 costiţe de miel
100 g unt 2 linguri pesmet 100 ml vin…
Read more »
Read more »
Preparate delicioase pentru masa de Paşti
2 May 2013
Preparate
pentru masa de Paşti: Ruladă de vitel cu cascaval si ciuperci 11
April 2013 O reteta delicioasa de rulada cu:pulpa de vitel, sunca,
cascaval, ciuperci, spanac, ou, pesmet, ceapa, vin, unt, ulei, cimbru.
Ingrediente: 1 kg pulpă de viţel 150 g şuncă 3 linguri de caşcaval ras
150 g ciuperci 100 g spanac…
Read more »
Read more »
Preparate delicioase pentru masa de Paşte
2 May 2013
Preparate
pentru masa de Paşte: Rulouri din curcan cu sos gazpacho 16 April
2013 O reteta delicioasa de rulouri cu:arne de curcan, ceapa, verdeturi,
usturoi, paine, seminte de pin, ricotta, ulei de masline, rosii, boia,
castravete, sare, piper. Ingrediente: 1,2 kg piept de curcan 1 ceapă 1
legătură verdeţuri 2 căţei de usturoi 2…
Read more »
Read more »
Preparate gustoase pentru masa de Paşte
2 May 2013
Preparate
pentru masa de Paşte: Pasca cu branza si smantana 20 April 2013 Pasca
cu branza si smantana din: zahar, oua, smantana, branza de vaci, coca,
stafide, ulei, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Ingrediente: 100 g
zahar 3-4 oua o jumatate de cana de smantana o cana de branza de vaci o…
Read more »
Read more »
Preparate pentru masa de Paşti
2 May 2013
Retete
pentru masa de Paşti: Ciorba cu costita de miel 29 April 2013 Ciorba cu
costita de miel din: bors, costita de miel, smantana, sare, piper,
ceapa, morcovi, suc de rosii, usturoi, leustean, boabe de piper, foaie
de dafin si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 litri borş 1 kg costiţe de
miel 1 cutie de smântână sare, piper…
Read more »
Read more »
Preparate pentru masa de Paşte
2 May 2013
Retete
pentru masa de Paşte: Reteta zilei: Inghetata cu fistic, spanac si
avocado 1 May 2013 Inghetata cu fistic, spanac si avocado din: fistic,
spanac, avocado, banana, iaurt, vanilie si miere. Ingrediente: 1/2
ceasca fistic 2 cesti de spanac 1 avocado 1/2 ceasca castravete 1 banana
1/2 cana iaurt 1 lingurita vanilie 2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mousse cu crema de branza si capsuni
2 May 2013
Mousse
cu crema de branza si capsuni din: biscuiti, unt, branza mascarpone,
zahar, capsuni, menta. Ingrediente: 6 biscuiti 30 g unt, la
temperatura camerei Ingrediente pentru crema de branza: 500 gr branza
mascarpone 200 ml frisca 4-5 linguri de zahar 300 gr capsuni macerate in
jumatate lingura otet balsamic si ¾ lingura de zahar…
Read more »
Read more »
Friptura de miel cu sos de piper
2 May 2013
Friptura
de miel cu sos de piper din: carne de miel, sare, piper, vin rose,
ulei, piper, unt, faina, lapte, cimbru. Ingrediente: 800 g carne de miel
sare piper 200 ml vin rose ulei Pentru sos: piper verde şi negru 150 g
unt 3 lingurite făină 200 ml lapte dulce cimbru uscat şi verde Mod de
preparare: Se pregăteşte carnea…
Read more »
Read more »
Bors de miel cu loboda si stevie
2 May 2013
Bors
de miel cu loboda si stevie din: carne de miel, ceapa, morcov, telina,
pastarnac, ardei gras, ardei iute, zahar, stevie, loboda rosie,
leustean, bors, orez, rosii in bulion si oua. Ingrediente: 800 g carne
de miel pentru bors 2 cepe 1 morcov 1 telina mica 1 pastarnac 1 ardei
gras 1 ardei iute 1/2…
Read more »
Read more »
Costite de miel cu sote de morcovi si cartofi
2 May 2013
Costite
de miel cu sote de morcovi si cartofi din: costite de miel, unt,
pesmet, vin, ulei de masline, usturoi, cimbru, rozmarin, sare, piper,
morcovi, cartofi si unt. Ingrediente: 8 costiţe de miel 100 g unt
2 linguri pesmet 100 ml vin rose dulce 3-4 linguri ulei de măsline
5-6 căţei de usturoi cimbru uscat şi verde 2-3 crengute rozmarin sare
piper…
Read more »
Read more »
Ceafa de porc cu sos de ghimbir
2 May 2013
Ceafa
de porc cu sos de ghimbir din: ceafa de porc, ardei gras, sare, ulei,
mustar, vin, miere, boia iute, usturoi, ghimbir, apa si ulei de floarea
soarelui. Ingrediente: 1 kg ceafa de porc 1 ardei gras (rosu sau galben
sau 1/2 rosu, 1/2 galben) 1 ceapa mica sare ulei pentru sos: 1 ceasca
de…
Read more »
Read more »
Antricot de vitel cu sos de branza si salata de rucola
2 May 2013
Antricot
de vitel cu sos de branza si salata de rucola din: antricoate de vitel,
crema de branza, ceapa verde, ardei capia, marar, ulei de masline,
zeama de lamaie, unt, sare si piper. Ingrediente: 4 antricoate de vitel
400 g crema de banza 1 legatura ceapa verde 1 ardei capia rosu 1
legatura marar 3-4…
Read more »
Read more »
Drob de pui cu morcovi si ardei gras
2 May 2013
Drob
de pui cu morcovi si ardei gras din: carne de pui, oua, ardei gras,
morcovi, ceapa verde, frunze de patrunjel verde, piper, porumb, sare si
ulei. Ingrediente: 1 kg carne de pui tocata (pulpa si piept) 2 oua 1
ardei gras rosu 2 morcovi 3 fire de ceapa verde 1 mana de frunze de…
Read more »
Read more »
Rulada de curcan cu bacon si ciuperci
2 May 2013
Rulada
de curcan cu bacon si ciuperci din: pulpe de curcan, sunca, bacon,
ceapa, nuca, ciuperci, pesmet, usturoi si vin alb. Ingrediente: 2 pulpe
de curcan (inferioare) 200 g sunca slaba 100 g bacon 1 ceapa mare 100 g
nuca 300 g ciuperci 1 lingura cu pesmet 2 catei de usturoi 200 ml vin
alb…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel la tava cu garnitura
2 May 2013
Pulpa
de miel la tava cu garnitura din: pulpa de miel, sare, rozmarin, piper,
boia, vin rosu, unt, ulei de floarea soarelui, usturoi, ceapa si
cartofi copti. Ingrediente: o pulpă de miel sare rozmarin piper măcinat
şi uscat boia iute şi dulce 200 ml vin roşu 50 g unt 4-5 lingurite ulei
de floarea-soarelui o căpăţână usturoi 2 legaturi…
Read more »
Read more »
Rulada de vita cu verdeturi in foitaj
2 May 2013
Rulada
de vita cu verdeturi in foitaj din: muschi de vita, leurda, ceapa,
usturoi verde, ceapa verde, nuci, aluat, ulei, ou, vin, miere, sare,
piper si scortisoara. Ingrediente: muschi de vita, bcuata intreaga 4-5
legaturi leurda 2 cepe 1 legatura usturoi verde 1 legatura ceapa verde
250 g nuci pisate 500 g aluat foitaj 4…
Read more »
Read more »
Carne de porc cu praz si morcovi
2 May 2013
Carne
de porc cu praz si morcovi din: fleica de porc, morcovi, praz, chimen,
usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1 kg fleica de porc 3-4 morcovi 2
fire de praz 2 lingurite cu chimen 4-5 catei de usturoi sare piper Mod
de preparare: Taie prazul şi morcovii în rondele, usturoiul în felii şi
fleica…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Coaste de miel cu sos de mustar
2 May 2013
Coaste
de miel cu sos de mustar din: coaste de miel, sare, piper, rozmarin,
ulei de masline, mustar, otet balsamic, usturoi, tarhon, sare si piper.
Ingrediente: coaste de miel sare si piper cateva crengute de rozmarin
ulei de masline Ingrediente pentru sos: 3 linguri de mustar 1 lingura
otet balsamic 2 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Ruladă de pui cu sos de rodie
2 May 2013
Ruladă
de pui cu sos de rodie din: piept de pui, ceapa verde, usturoi,
busuioc, alune, rosii, vin, usturoi verde, piper, ulei, sare si rodii.
Ingrediente: 2 bucati de piept de pui dezosat 3 fire de ceapa verde 2-3
catei de usturoi 1 pumn de busuioc 1 lingura cu alune macinate 50 g
rosii uscate…
Read more »
Read more »
Frigarui de oaie la gratar
2 May 2013
Frigarui
de oaie la gratar din: carne de oaie, ulei, vin, mujdei, sare si piper.
Ingrediente: 1 kg de carne de oaie 2 linguri de ulei vegetal 2-3
linguri de vin sec alb 4-5 linguri de mujdei sare piper negru măcinat
Mod de preparare: Carnea de oaie spălată şi curăţată (partea lombară şi
dorsală)…
Read more »
Read more »
Friptură de miel cu ceaapa si telina la cuptor
2 May 2013
Friptură
de miel cu ceaapa si telina la cuptor din: pulpa de miel, ceapa,
telina, usturoi, rozmarin, foi de dafin, vin, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 1 pulpa de miel 1 ceapa 1 telina mica 2-3 catei de usturoi
3-4 fire de rozmarin 2 foi de dafin 1 lingurita piper boabe 250 ml vin
alb…
Read more »
Read more »
Prajitura cu nuca si crema de branza
2 May 2013
Prajitura
cu nuca si crema de branza din: unt, zahar, faina, oua, praf de copt,
nuca, crema de branza, zahar pudra, nuca si smantana. Ingrediente: 125 g
unt 125 g zahar 125 g faina 2 oua 1 lingurita cu praf de copt 50 g nuca
200 g crema de branza 100 g zahar pudra pentru…
Read more »
Read more »
Tocanita de miel cu ceapa si morcovi
2 May 2013
Tocanita
de miel cu ceapa si morcovi din: carne de miel, ceapa, morcovi,
usturoi, pastarnac, patrunjel, salvie, cartofi, sos worcester, sare si
piper. Ingrediente: 700 g carne de miel 2 cepe 2 morcovi 2 catei de
usturoi 1 radacina de pastarnac 1 legatura patrunjel 3-4 frunze de
salvie 4 cartofi 2 linguri sos Worcester sare…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Drobul de Miel
2 May 2013
Cum
se prepara Drobul de Miel din: organe de miel, carne de miel, chifla,
lapte, oua, ceapa, usturoi, patrunjel, marar, prapure, sare, piper,
otet, oua, morcov si telina. Ingrediente: organele de la un miel –
ficat, rinichi, inimă, splină 200 g carne de miel 1 chiflă 100 ml lapte
2 ouă o ceapă mică 1 legatura ceapă verde 3 fire de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de napi si telina
2 May 2013
Supa
de napi si telina din: telina, ceapa, napi, usturoi, supa de pui, ulei
de masline, unt nesarat si smantana. Ingrediente: 230g telina 150g
ceapa 500g napi 1 catel de usturoi 1 litru supa de pui 1 lingura ulei de
masline 50g unt nesarat 150ml smantana Mod de preparare: Curatati,
spalati si taiati…
Read more »
Read more »
Pandispan cu mere
2 May 2013
Pandispan
cu mere din: zahar, unt, crema de branza, oua, faina, praf de copt,
sare, scortisoara, mere, esenta de vanilie, zahar pudra si sare.
Ingrediente: 350 g zahar 115 g unt 170 g crema de branza 2 oua 180 g
faina 1 1/2 lingurite cu praf de copt 1/4 lingurita cu sare 2 lingurite
cu…
Read more »
Read more »
Cotlet de miel cu fasole verde, morcovi si bureti
2 May 2013
Cotlet
de miel cu fasole verde, morcovi si bureti din: cotlet de miel, mustar,
ulei de masline, fasole verde, morcovi, ceapa verde, bureti, unt, sare
si piper. Ingrediente: 1 kg cotlet de miel tăiat în două, fără şira
spinării 1 lingura muştar 4 linguri ulei de măsline 250 g fasole verde
250 g morcovi proaspeţi 200 g ceapă verde sau ceapă…
Read more »
Read more »
Biftec din carne de vita la gratar
2 May 2013
Biftec
din carne de vita la gratar din: file de carne de vita, ulei, vin,
mujdei, sare si piper. Ingrediente: 700 g de file de carne de vită 1
lingură de ulei vegetal 2 linguri de vin sec de masă 4 linguri de mujdei
sare piper negru măcinat Mod de preparare: Spălaţi şi curăţaţi…
Read more »
Read more »
Placintele cu carne de miel, ceapa verde si menta
2 May 2013
Placintele
cu carne de miel, ceapa verde si menta din: carne de miel, aluat de
foitaj, unt, ceapa verde, ardei gras, frunze de menta, sare si piper.
Ingrediente: 600 g carne de miel 500 g aluat de foitaj 50 g unt 1
legatura ceapa verde 1 ardei gras rosu 6-7 frunze de menta sare piper…
Read more »
Read more »
Prajitura in doua culori
2 May 2013
Prajitura
in doua culori din: crema de branza, zahar, ou, rom, unt, faina, praf
de copt, cacao, lapte, esenta de vanilie si sare. Ingrediente: pentru
blat alb: 250 g crema de branza 50 g zahar 1 ou 1 1/2 lingurite cu rom
pentru blat maro: 150 g unt 135 g zahar 3 oua 120 g…
Read more »
Read more »
Friptura de miel in aluat cu ciuperci si smantana
2 May 2013
Friptura
de miel in aluat cu ciuperci si smantana din: faina, drojdie, sare,
zahar, piper, unt, ciuperci, patrunjel, unt, carne de miel si smantana.
Ingrediente: 400 g făină integrală 25 g drojdie uscată sare
1/2 lingurita zahăr piper proaspăt măcinat 30 g unt 200 g ciuperci
Champignons 1 legatura pătrunjel 1 lingura unt pentru prăjit 1,5 kg
carne de miel (pulpă de miel…
Read more »
Read more »
Antricot de vita la gratar
2 May 2013
Antricot
de vita la gratar din: carne de vita, ulei, sare, piepr si mujdei.
Ingrediente: 700 g de carne de vită 1 lingură de ulei vegetal sare piper
negru măcinat 1/3 pahar de mujdei Mod de preparare: Antricotul se
prepară din muşchi din partea lombară şi dorsală. Spălaţi şi curăţaţi
carnea de pelicule şi…
Read more »
Read more »
Cornuri cu nucă si ciocolată
2 May 2013
Cornuri
cu nucă si ciocolată din: faina, unt, bors de casa, nuca, cacao, zahar,
scortisoara, ou si sare. Ingrediente: 400 g faina 200 g unt 200 ml bors
de casa 300 g nuca 50 g cacao 100 g zahar scortisoara 1 ou sare Mod
de preparare: Pentru aluat, amesteca făina cu untul, borşul şi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos olandez
2 May 2013
Sos
olandez din: galbenusuri de ou, unt nesarat, suc de lamaie, sare si
piper. Ingrediente: 2 galbenusuri de ou 125g unt nesarat 2 linguri de
suc de lamaie Sare si piper Mod de preparare: Pune sucul de lamaie
intr-un castron si asezonati cu sare si piper. Intr-o cratița, se
incalzește untul pana cand s-a…
Read more »
Read more »
Antricot de miel cu orez si ardei gras
2 May 2013
Antricot
de miel cu orez si ardei gras din: antricot de miel, orez, ardei rgas,
ceapa, supa de legume, paprika, sare si piper. Ingrediente: 8 felii
antricot de miel 200 g orez 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 2 cepe
700 ml supa de legume 2 lingurite paprika sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Pască vieneză
2 May 2013
Pască
vieneză din: mascarpone, oua, zahar, amidon, stafide, zahar pudra,
lamaie, esenta de vanilie, portocala confiata, coniac si sare.
Ingrediente: 1 kg mascarpone 8 oua 150 g zahar 3 linguri cu amidon 50 g
stafide aurii 300 g zahar pudra 3 lamai esenta de vanilie portocala
confiata coniac/rom sare Mod de preparare: Dă stafidele…
Read more »
Read more »
Cotlete de berbecut cu cartofi si salata
2 May 2013
Cotlete
de berbecut cu cartofi si salata din: cotlete de berbecut, cartofi,
spanac, ceapa verde, unt, ulei de masline, lamaie, sare si piper.
Ingrediente: 4 cotlete de berbecut cu os 4 cartofi mari 400 g spanac
roaspat 1 legatura ceapa verde 40 g unt 4-5 linguri ulei de masline 1
lamaie sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Pasca pentru Masa de Paşte
2 May 2013
Pasca
pentru Masa de Paşte din: faina, drojdie, lapte, oua, zahar, unt, coaja
de portocala, lapte, branza de vaci, oua, unt, smantana, gris, faina,
zahar, stafide si zahar vanilat. Ingrediente: 500 g faina 25 g drojdie
uscata 125 ml lapte 2 oua + 1 galbenus 100 g zahar 75 g unt coaja de
portocala lapte…
Read more »
Read more »
Miel umplut cu orez si stafide
2 May 2013
Miel
umplut cu orez si stafide din: piept de miel, ficat de curcan, ceapa,
sare, piper, patrunjel, orez, stafide, morcov, oua, ulei si unt.
Ingrediente: 800 g piept de miel 250 g ficat de miel sau de curcan
2 cepe sare piper pătrunjel verde 150 g orez fiert 50 g stafide
1 morcov 2 ouă 2 linguri ulei 2 linguri unt Mod de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Inghetata cu fistic, spanac si avocado
1 May 2013
Inghetata
cu fistic, spanac si avocado din: fistic, spanac, avocado, banana,
iaurt, vanilie si miere. Ingrediente: 1/2 ceasca fistic 2 cesti de
spanac 1 avocado 1/2 ceasca castravete 1 banana 1/2 cana iaurt 1
lingurita vanilie 2 linguri miere Mod de preparare: Pasati fisticul
la blender. Amestecati apoi la blender fisticul impreuna…
Read more »
Read more »
Friptură de pui în stil toscan
1 May 2013
Friptură
de pui în stil toscan din: ardei iute, piept de pui, lamai, zeama de
lamaie, usturoi verde, ceapa verde, patrunjel, bere bruna, apa, ulei,
sare si piper. Ingrediente: 1-2 ardei iuti rosii sau verzi mici 4 piepti
de pui fara os 2-3 lamai potrivite zeama de la o lamaie 2 legaturi
usturoi verde 1…
Read more »
Read more »
Friptura de miel cu legume, branza si spanac
1 May 2013
Friptura
de miel cu legume, branza si spanac din: pulpe de miel, spanac,
parmezan, telemea de oaie, ou, miez de nuca, migdale, seminte de floarea
soarelui, ulei, vin, morcovi, pastarnac, cartofi, rosii, rozmarin si
unt. Inrgediente: 2 pulpe de miel 250-300 g spanac proaspăt 100 g
parmezan 200 g telemea de oaie 1 ou 50 g miez de nucă, migdale, seminţe…
Read more »
Read more »
File de somon cu paste si rozmarin
1 May 2013
File
de somon cu paste si rozmarin din: paste, file de somon, margarina,
lapte de soia, faina, nucsoara, sare, piper, rozmarin si vin.
Inrgediente: 400 g paste 300 g file de somon 50 g margarină 300 ml lapte
de soia 2 lingurite făină 1 praf nucșoară sare piper negru boabe și
măcinat 2-3 fire rozmarin 1-2 lingurite vin alb dulce Mod de…
Read more »
Read more »
Chec de brânză cu nucă si stafide
1 May 2013
Chec
de brânză cu nucă si stafide din: branza ricott, unt, zahar, oua,
faina, unt, stafide galbene, rom, coaja de portocala si sare.
Ingrediente: 150 g branza ricotta 150 g unt 150 g zahar 5 oua 50 g faina
50 g unt 50 g stafide galbene rom/coniac coaja de portocala sare Mod
de preparare:…
Read more »
Read more »
Supa cu fasole si costita afumata
1 May 2013
Supa
cu fasole si costita afumata din: fasole uscata, ceapa, costita
afumata, varza, sare, orez, morcovi, radacina de patrunjel, ulei,
patrunjel si piper. Ingrediente: 200 g fasole uscata 200 g ceapa 150 g
costita afumata 200 g varza 25 g sare 50 g orez 150 g morcovi 1 radacina
de patrunjel 80 ml ulei 1…
Read more »
Read more »
Frigarui de pui cu ardei gras si sos alb
1 May 2013
Frigarui
de pui cu ardei gras si sos alb din: carne de pui, unt, ardei gras,
sare grunjoasa, ulei de floarea soarelui, ceapa, usturoi, smantana.
Ingrediente: 800 g carne de pui 50 g unt 1 kg ardei gras roșu 2-3 bucati
ardei galben sare grunjoasă 30 ml ulei de floarea-soarelui 1 ceapă
Pentru sosul alb 6 căţei usturoi 200 ml smântână 2 lingurite ulei…
Read more »
Read more »
Pasca Raw Vegana cu fructul pasiunii
1 May 2013
Pasca
Raw Vegana cu fructul pasiunii din: baton de vanilie, faina caju, faina
de floarea soarelui, stafide, smochine, apa, frucul pasiunii, tumeric,
caju, indulcitor natural, stafide galbene, unt de cocos si faina caju.
Ingrediente: blatul: 1/2 baton de vanilie 120 g faina caju sau migdale
80 g faina de floarea soarelui 100 g stafide 100…
Read more »
Read more »
Piept de curcan la gratar cu sos si garnitura
1 May 2013
Piept
de curcan la gratar cu sos si garnitura din: piept de curcan, unt,
ardei, otet de mere, sare, piper, ulei de masline, zahar, dovlecei,
ciuperci, conopida, unt, piper, cimbru si salata verde. Ingrediente:
800 g piept de curcan 30 g unt 12 ardei pentru sos: 2-3 lingurite oțet
de mere sare piper 2-3 linguri ulei de măsline 1 lingura zahăr…
Read more »
Read more »
Ruladă de carne cu sos de ierburi
1 May 2013
Ruladă
de carne cu sos de ierburi din: muschi de porc, rozmarin, frunze de
salvie, cimbru verde, patrunjel, usturoi, ulei, apa, sare si piper.
Ingrediente: 1 1/2 pulpa sau muschi de porc ori vita 3 tije rozmarin
verde 2-3 frunze de salvie 3 tije de cimbru verde 1 legatura de
patrunjel 3 catei de usturoi…
Read more »
Read more »
Ciorba de miel cu smantana
1 May 2013
Ciorba
de miel cu smantana din: carne de miel, ceapa verde, morcovi,
pastarnac, radacina de patrunjel, telina, unt, bors, smantana, galbenus,
patrunjel si leustean. Ingrediente: 600 g carne de miel cu os (piept,
coastă, gât) 1 legatura ceapă verde 100 g morcovi 100 g păstârnac şi
pătrunjel rădăcină 1 ţelină potrivit de mare 50 g unt 500 ml borş 200 ml
smântână 1 gălbenuş…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Burgeri cu carne de pui si legume
1 May 2013
Burgeri
cu carne de pui si legume din: carne tocata de pui, telina, morcov,
ceapa rosie, usturoi, ou, sos de rosii, pesmet, praf de chili, boia de
ardei, sos de branza albastra, branza albastra, chifle, rosii, spanac,
ardei gras si ceapa verde. Ingrediente: 1 kg carne tocata de pui 1
telina, tocata marunt 1…
Read more »
Read more »
Drob de pui cu ciuperci şi caşcaval
1 May 2013
Drob
de pui cu ciuperci şi caşcaval din: pipote de pui, ficatei de pui,
ciuperci, ceapa, ulei, marar, patrunjel, oua, cascaval, ulei, pesmet,
sare si piper. Ingrediente: 500 g pipote de pui 500 g ficatei de pui 500
g ciuperci champignon (oprim 100 g pentru decor) 500 g ceapa (din care
250 g ceapa verde)…
Read more »
Read more »
Invârtită cu mac
1 May 2013
Invârtită
cu mac din: faina, zahar, lapte, ou, drojdie, unt, sare, mac, zahar
brun, unt, esenta de vanilie, galbenus si lapte. Ingrediente: 400 g
faina 100 g zahar 100 ml lapte caldut 1 ou 7 g drojdie uscata 60 g unt
1/4 lingurita cu sare pentru umplutura: 200 g mac 100 g zahar brun 120…
Read more »
Read more »
Cuscus cu papaya si capere
1 May 2013
Cuscus
cu papaya si capere din: papaya, grau incoltit, cuscus, suc de lamaie,
ulei de masline si sare. Ingrediente: 1 papaya 50 g grau incoltit 50
cuscus 100 g capere suc de lamaie ulei de masline sare Mod de
preparare: Punem cuşcuşul într-o strecurătoare şi o aşezăm pe baie de
abur. Acoperim şi lăsăm…
Read more »
Read more »
Melci glazurati
1 May 2013
Melci
glazurati din: lapte, drojdie, unt, zahar, ou, fructe uscate, zahar
pudra, suc de lamaie, esenta de vanilie si sare. Ingrediente: 150 ml
lapte 7 g drojde uscata 150 g unt 100 g zahar 1 ou 300 g fructe uscate
200 g zahar pudra suc de lamaie esenta de vanilie sare Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Ouă de prepeliţă vopsite
1 May 2013
Ouă
de prepeliţă vopsite din: oua de preppelita, vopsea, otet. Ingrediente:
20 oua de prepelita 4 plicuri de vopsea din comert 4 linguri de otet
apa (pentru fiert ouale) Mod de preparare: Speli fiecare ou în parte
cu puţini detergent şi îl limpezeşti bine. Pui apoi ouăle la fiert în
apă rece, cât să…
Read more »
Read more »
Cozonac cu cacao si scortisoara
1 May 2013
Cozonac
cu cacao si scortisoara din: drojdie, zahar, faina, apa, unt, cafea,
lapte, oua, nuca, lapte, cacao, esenta de vanilie, scortisoara si cafea.
Ingrediente: 7 g drojdie zahar faina 60 ml apa unt topit cafea tare
pentru aluat: 240 ml lapte 85 g zahar 2 oua 60 g unt topit 560 g faina
sare pentru…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Friptura de vita si creveti la gratar cu suc de limeta
1 May 2013
Friptura
de vita si creveti la gratar cu suc de limeta din: friptura, creveti,
suc de limeta, limeta, praf de usturoi, piper, praf de chili, boia de
ardei, usturoi si unt. Ingrediente: 1 kg friptura de vita 18 creveți
curatat si decorticati Sucul de la 1 limeta 1 limeta 1 lingurita praf de
usturoi…
Read more »
Read more »
Friptura de miel cu verdeata
1 May 2013
Friptura
de miel cu verdeata din: carne de miel, usturoi, verdeata, mustar,
ulei, sare, piper, ceapa, usturoi si vin. Ingrediente: 2 kg carne de
miel (pulpa din spate) 3-4 căţei de usturoi 1 lingura verdeaţă uscată
(rozmarin) 2 linguri muştar 2-3 linguri ulei sare piper proaspăt măcinat
1 legatura ceapă verde sau o ceapă 1 legatura usturoi verde sau 4-5
căţei de…
Read more »
Read more »
Cozonac cu seminte de mac
1 May 2013
Cozonac
cu seminte de mac din: faina, oua, unt, ulei, zahar, drojdie, coaja de
lamaie, coaja de portocala, esenta de vanilie, sare, lapte, nuca,
seminte de mac si galbenus. Ingrediente: 1 kg faina 4 oua 1 pachet de
unt 50 ml ulei 1 cana zahar 50 g drojdie coaja de la 1 lamaie si de…
Read more »
Read more »
Rulouri cu muguri de soia
1 May 2013
Rulouri
cu muguri de soia din: rosii, castravete, ceapa, morcov, radacina de
patrunjel, muguri de soia, frunze de salata, suc de lamaie, ulei de
masline si sare. Ingrediente: 2 rosii 1 castarvete 1 ceapa 1 morcov 1
patrunjel radacina muguri de soia frunze de salata suc de lamaie ulei de
masline sare Mod de…
Read more »
Read more »
Chec cu cacao
1 May 2013
Chec
cu cacao din: oua, unt, faina, cacao, ciocolata, esenta de rom si praf
de copt. Ingrediente: 6 oua 250 g unt 200 g faina 30 g cacao 100 g
ciocolata esenta de rom praf de copt Mod de preparare: Amestecăm
laptele cu zahărul, cacaua şi esenţa de rom. Punem la fiert pe foc…
Read more »
Read more »
Pui la cuptor cu rozmarin
1 May 2013
Pui
la cuptor cu rozmarin din: pui, usturoi, cartofi, vin, ulei de masline,
rozmarin, boia de ardei iute si sare. Ingrediente: 1 pui 4 catei de
usturoi 1/2 cartofi noi 150 ml vin alb ulei de masline rozmarin boia de
ardei iute sare Mod de preparare: Ungem puiul cu ulei şi îl presărăm
cu…
Read more »
Read more »
Rulada de miel cu spanac si parmezan
1 May 2013
Rulada
de miel cu spanac si parmezan din: carne de miel tocata, piept de pui,
spanac, oua, ceapa, parmezan, paine, sunculita afumata, lapte, amidon,
pesmet, vin, unt, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 500 g carne de
miel tocată 300 g piept de pui tocat 100 g spanac curăţat 2 ouă 1 ceapă
2 linguri parmezan 2 felii pâine uscată 150 g şunculiţă afumată…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu nuca
1 May 2013
O
reteta delicioasa de dovlecei cu: piper, nuca, patrunjel verde, unt.
Ingrediente: 350-500 g dovlecei piper 12-16 jumătăţi de nucă tăiate nu
prea mărunt 2 linguri pătrunjel verde tocat 40-50 g unt Mod de
preparare: Ştergi dovleceii cu un şervet de bucătărie şi le îndepărtezi
capetele. Tai dovleceii felii subţiri, îi pui într-o strecurătoare,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu piept de pui la gratar
1 May 2013
Salata
cu piept de pui la gratar din: piept de pui, suc de limeta, sos
worcestershire, sos de soia, miere, chimen, fulgi de ardei rosu,
coriandru, ulei de masline, salata iceberg, varza rosie, spanac,
morcovi, boabe de porumb, ardei si ceapa rosie. Ingrediente pentru
sosul de pui: 2 bucati piept de pui dezosat Suc…
Read more »
Read more »
Sarmale in foi de praz cu piept de pui
1 May 2013
O
reteta delicioasa de sarmale cu: praz, piept de pui, paine, oua, ceapa,
suc de rosii, ulei, marar, faina, sare, piper, smantana. Ingrediente: 4
fire de praz mai groase 500 g piept de pui 1 felie de franzelă 2 ouă 2
cepe 500 ml suc de roşii 1 cană ulei (200 ml) 1 legătură mărar…
Read more »
Read more »
Specialitate la cuptor
1 May 2013
O
reteta delicioasa de specialitate la cuptor cu:malai, apa, lapte, unt,
branza de oi, sare, rosii, cascaval, ulei, busuioc, oregano, tarhon.
Ingrediente mămăligă: 200 g mălai grişat 175 ml apă 175 ml lapte 2
linguri unt 1 lingură brânză de oi 1 praf de sare Ingrediente garnitură:
4-5 roşii bine coapte 100 g caşcaval 2…
Read more »
Read more »
Cotlet de porc cu mango
1 May 2013
Cotlet
de porc cu mango din: cotlet de porc, mango, rosii cherry, ceapa rosie,
lime, ulei de masline, sare grunjoasa, piper, otet balsamic si
patrunjel. Ingrediente: 400 g cotlet de porc fără os 2-3 mango 400 g
roşii cherry 1 bucata ceapă mare roşie 1 lime 2-3 linguri ulei de
măsline sare grunjoasă piper oţet balsamic 1 legatura pătrunjel Mod
de…
Read more »
Read more »
Cotlet de miel la cuptor
1 May 2013
Cotlet
de miel la cuptor din: cotlete de miel, sare, piper, verdeata, vin,
rozmarin, ulei, castraveti, usturoi, zeama de lamaie, ulei de masline si
marar. Ingrediente: 1,5-1,7 kg cotlet de miel sare piper piper boabe
2 linguri verdeaţă combinată 100-150 ml vin roşu 2 fire rozmarin
3-4 linguri ulei 2 castraveţi proaspeţi 2-3 fire usturoi verde
2-3 linguri zeamă de lămâie sau oţet…
Read more »
Read more »
Pulpe inabusite in folie
1 May 2013
O
reteta delicioasa de pulpe cu: ardei gras, morcov, cartof, ceapa, sare,
ulei, piper. Ingrediente: 2 pulpe 1 ardei gras 1 cartof mare 1 morcov 1
ceapă sare ulei piper Mod de preparare: Cureţi, speli şi tai legumele.
Pe o bucată de folie de aluminiu aşezi 2 pulpe, 1 ardei gras tăiat, 1
cartof tăiat…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Burgeri cu carne de curcan si legume coapte
30 April 2013
Burgeri
cu carne de curcan si legume coapte din: carne tocata de curcan, ardei,
ceapa rosie, bacon, branza maruntita, piper, usturoi, sare, ulei de
masline, paine, maioneza si frunze de busuioc. Ingrediente: 1/2 kg de
carne tocata de curcan 1 ardei roșu 2 felii ceapa rosie 2 linguri Bacon
maruntit 4 linguri branza maruntita…
Read more »
Read more »
Retete delicioase pentru masa de Paşti
30 April 2013
Retete
pentru masa de Paşti: Reteta zilei: Cannelloni cu pui, spanac si
ciuperci Cannelloni cu pui, spanac si ciuperci din: cannelloni, carne de
pui, scortisoara, fulgi de ardei rosu, ulei de masline, ciuperci,
usturoi, branza ricotta, patrunjel, rosii, smantana, sare grunjoasa,
piper, patrunjel si parmezan. Ingrediente: 1 cutie cannelloni 500 g
carne pui 1…
Read more »
Read more »
Retete delicioase pentru masa de Paşte
30 April 2013
Retete
pentru masa de Paşte: Reteta zilei: Piept de curcan invelit in bacon
cu sos de limoncello Piept de curcan invelit in bacon cu sos de
limoncello din: piept de curcan, lamaie, unt, ceapa, limoncello, plante
aromatice, felii de bacon, sare si piper. Ingrediente: 700g piept de
curcan 1 lamaie 40 g unt 1…
Read more »
Read more »
Retete gustoase pentru masa de Paşti
30 April 2013
Retete
pentru masa de Paşti: Reteta zilei: Pulpe de pui cu sos de miere si
usturoi Pulpe de pui cu sos de miere si usturoi din: pulpe de pui,
miere, ulei de masline, zahar brun, usturoi, suc de lamaie, piper
cayenne, vin, amidon, apa, miere, sare si piper. Ingrediente: 3 -5 pulpe
de pui 1/3…
Read more »
Read more »
Retete gustoase pentru masa de Paşte
30 April 2013
Retete pentru masa de Paşte: Reteta zilei: Coaste de miel la cuptor cu
cartofi Coaste de miel la cuptor cu cartofi coapte din: usturoi, sare,
piper, cimbru, rozmarin, ulei de masline, rosii, coaste de miel, ceapa,
cartofi si apa. Ingrediente: 2 catei de usturoi sare și piper 2
lingurite cimbru tocat 2 lingurite…
Read more »
Read more »
Salate delicioase pentru masa de Paşti
30 April 2013
Salate pentru masa de Paşti: Reteta zilei: Salata de oua cu telina
marinata si cereale integrale Salata de oua cu telina marinata si
cereale integrale din: otet de vin alb, apa, sare, zahar, telina, oua,
cereale integrale, ceapa, maioneza, sare, piper si frunze de patrunjel.
Ingrediente: 1/4 cana de oțet de vin alb 1/4 ceasca…
Read more »
Read more »
Salate delicioase pentru masa de Paşte
30 April 2013
Salate pentru masa de Paşte: Salata asiatica cu spaghete Salata
asiatica cu spaghete din: piept de pui, sare, piper, ulei, sparanghel
verde, broccoli, ardei gras, spaghete, suc de lamaie, sos de soia, ulei
de susan, germeni de soia, germeni de fasole si seminte de susan.
Ingrediente: 2 bucati piept de pui file (a circa…
Read more »
Read more »
Salate gustoase pentru masa de Paşti
30 April 2013
Salate
pentru masa de Paşti: Reteta zilei: Salata cu mere si migdale Salata
cu mere si migdale din: salata creata suc de portocala, otet de vin
rosu, sare, ulei de masline, mar, migdale, parmezan si piper.
Ingrediente: 1 salata creata sucul de la 1 portocala 1 lingura otet de
vin rosu sare 1/4 ceasca…
Read more »
Read more »
Salate gustoase pentru masa de Paşte
30 April 2013
Salate
pentru masa de Paşte: Salată de păstrăv cu andive si mere Salată de
păstrăv cu andive si mere din: andive, mere, suc de lamaie, scortisoara,
gogosar acru, unt, otet de la gogosari, ulei, file de pastrav afumat,
frunze de salata, sare si piper. Ingrediente: 2 andive 2 mere sucul de
la 1/2 lămâie 1/2…
Read more »
Read more »
Salate pentru masa de Paşti
30 April 2013
Salate
pentru masa de Paşti: Salata de pui cu papaia Salata de pui cu papaia
din: ruccola, papaia, rosii, praz, otet balsamic, mustar, miere, sare,
piper, ulei de masline si piept de pui. Ingrediente: 200 g ruccola 1
fructe de papaia bine copt 4 rosii 4 fire praz 3 linguri otet balsamic 1
lingurita mustar…
Read more »
Read more »
Salate pentru masa de Paşte
30 April 2013
Salate
pentru masa de Paşte: Salata de cartofi cu branza feta, seminte de
pin si ceapa verde Salata de cartofi cu branza feta, seminte de pin si
ceapa verde din: cartofi dulci, ulei de masline, branza feta, seminte de
pin, ceapa verde, patrunjel, ulei de masline extravirgin, miere si otet
de vin alb. Ingrediente:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cozonac cu fructe uscate
30 April 2013
Cozonac
cu fructe uscate din: amestec de fructe uscate, coaja de lamaie, coaja
de portocala, esenta de rom, zahar pudra, faina, sare, drojdie, ou,
pudra de scortisoara, unt, lapte, suc de lamaie, coaja de portocala,
martipan. Ingrediente: 250g amestec de fructe uscate 50g coaja lamaie
si portocala 100ml esenta rom 500g faina 30g zahar…
Read more »
Read more »
Supa crema de spanac cu usturoi si smantana
30 April 2013
Supa
crema de spanac cu usturoi si smantana din: usturoi, frunze de spanac,
smantana, unt, supa de legume, sare. Ingrediente: 6 catei de usturoi 1/2
kg frunze de spanac 50 ml smantana 100 g unt 100 ml supa de legume sare
Mod de preparare: Spălăm bine frunzele de spanac. Incingem untul şi
prăjim usturoiul…
Read more »
Read more »
Rulouri de pui cu ciuperci si verdeata
30 April 2013
Rulouri
de pui cu ciuperci si verdeata din: pulpe dezosate de pui, kaizer,
ceapa verde, usturoi, ciuperci, patrunjel, morcov, sos de soia, vin,
apa, ulei, salata verde, sare si piper. Ingrediente: 9 pulpe dezosate de
pui 9 feliute potrivit de groase de kaizer 2 legaturi ceapa verde 5
catei de usturoi 400 g ciuperci pleurotus…
Read more »
Read more »
Muschi de vita pe gratar
30 April 2013
Muschi
de vita pe gratar din: rosii, muschi de vita, vin rosu, apa minerala,
ulei de masline, rozmarin, boabe piper rosu, sare si piper. Ingrediente:
6 rosii 400 g muschi de vita 200 ml vin rosu 200 ml apa minerala 50 ml
ulei de masline rozmarin boabe piper rosu sare piper macinat Mod de…
Read more »
Read more »
Bruschete cu avocado
30 April 2013
Bruschete
cu avocado din: avocado, lamaie, rosii, ceapa, usturoi, smantana, paine
prajita si sare. Ingrediente: 1 avocado 1/2 lamaie 2 rosii 1 ceapa 3
catei de usturoi 50 ml smantana 4 felii paine prajita sare Mod de
preparare: Decojim avocado şi îi scoatem sâmburele, îl tocăm cubuleţe şi
îl punem într-un bol. Adăugăm smântână,…
Read more »
Read more »
Friptură picantă cu rozmarin
30 April 2013
Friptură
picantă cu rozmarin din: muschi de porc, usturoi, busuioc, boia iute,
rozmarin, zeama de portocala, apa, coniac, ulei, unt, sare, piper.
Ingrediente: 1 kg muschi de porc 5 catei de usturoi 2 lingurite busuioc
uscat 2 lingurite boia iute 5 tije de rozmarin verde sau uscat maruntit
zeama de la o portocala 100 ml…
Read more »
Read more »
Tocănită de berbecut cu măsline
30 April 2013
Tocănită
de berbecut cu măsline din: pulpa de berbecut, ceapa, ceapa rosie,
telina, morcovi, masline, curry, chimen, rosii in bulion, vin, usturoi,
ulei de masline, sare, piper, mustar, zeama de lamaie, cimbru, rozmarin
si boia dulce. Ingrediente: 1 kg pulpa de berbecut 1 ceapa 1 ceapa rosie
1 telina mica 1 morcov 200 g masline…
Read more »
Read more »
Ciorbă de zarzavat dietetică (pentru hepatici)
30 April 2013
Ciorbă
de zarzavat dietetică din: varza, sfecla, cartofi, morcovi, telina,
rosii, unt, smantana, sare de lamaie, sare, verdeata si apa.
Ingrediente: 100 g varza 50 g sfecla 50 g cartofi 10 g morcovi 10 g
telina 50 g rosii 10 g unt 30 g smantana sare de lamaie (dupa gust) sare
verdeata 400 ml apa…
Read more »
Read more »
Frigărui marinate
30 April 2013
Frigărui
marinate din: pulpa de miel, dovlecel, ceapa, patrunjel, usturoi verde,
zeama de lamaie, busuioc, rozmarin, ulei, piper, sare. Ingrediente: 1
kg pulpa de miel 1 dovlecel 1 ceapa 1 legatura de patrunjel 1 legatura
de usturoi verde 2 linguri cu zeama de lamaie busuioc rozmarin ulei
piper sare Mod de preparare: Taie carnea…
Read more »
Read more »
Negresa cu dulceata din coji de portocala
30 April 2013
Negresa
cu dulceata din coji de portocala din: oua, faina, zahar, unt, lapte,
cacao, esenta de rom, praf de copt, dulceata din coji de portocala.
Ingrediente: 4 oua 100 g faina 100 g zahar 200 g unt 150 ml lapte 50 g
cacao esenta de rom praf de copt dulceata din coji de portocala …
Read more »
Read more »
Drob moldovenesc din ficat de pasăre
30 April 2013
Drob
moldovenesc din ficat de pasăre din: oua, ficat de pasare, marar,
patrunjel, praz, usturoi, condimente, sare, piper, concentrat de legume,
ulei, praf de copt, faina si otet. Ingrediente: 5 oua 1 kg ficat de
pasare 1 legatura marar 1 legatura patrunjel 4 bucati de praz 6 catei de
usturoi condimente sare piper concentrat de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Friptura de miel cu cartofi copti
30 April 2013
Friptura
de miel cu cartofi copti din: pulpa de miel, usturoi, rozmarin, sare,
piper, cartofi noi si unt. Ingrediente: Pulpa de miel dezosata
(1kg-1.5kg) usturoi, taiat felii subțiri Rozmarin uscat sau proaspat,
tocat Sare și piper Cartofi noi 1 lingura de unt topit Mod de
preparare: Spalati bine carnea de miel. Din…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel umpluta cu ficat si ceapa
30 April 2013
Pulpa
de miel umpluta cu ficat si ceapa din: pulpa de miel, ficat, vin rosu,
sare, piper, rozmarin, cimbru, ceapa verde, ulei de masline, ceapa rosie
si miere. Ingrediente: 1 pulpă de miel de circa 1 kg 600 g ficat de
vită sau de pui 1 cana vin roşu sare piper rozmarin cimbru
1 legatura ceapă verde 4-5 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Pui la gratar cu mazare si salata
30 April 2013
Pui
la gratar cu mazare si salata din: piept de pui, sare, piper, cimbru,
patrunjel, unt, mazare, salata verde, ceapa verde, ulei, zeama de
lamaie, busuioc, branza feta, ardei iute si miere. Ingrediente: 500 g
piept de pui sare piper cimbru patrunjel 50 g unt 400 g mazăre 1 bucata
salata verde 2 fire de ceapă verde 3 linguri ulei zeamă…
Read more »
Read more »
Salata rucola cu piept de pui
30 April 2013
Salata
rucola cu piept de pui din: piept de pui, unt, rosii, castraveti,
salata rucola, salata verde, mango, mustar, miere, ridiche, piper si
sare. Ingrediente: 1 piept de pui de 600 g 100 g unt 3 rosii potrivite 2
castraveti 200 g salata rucola 1 salata verde 1 mango 2 linguri mustar 3
linguri miere…
Read more »
Read more »
Gogosele cu crema
30 April 2013
Gogosele
cu crema din: amidon, zahar vanilinat, unt, oua, apa, lapte, sare,
zahar pudra si esenta de rom. Ingrediente: 150 g amidon 2 plicuri zahăr
vanilinat 100 g unt 7 ouă 100 ml apă 600 ml lapte 1 praf de sare 80 g
zahăr pudră 1/2 linguriță esență de rom Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Stufat de miel cu hasmatuchi
30 April 2013
Stufat
de miel cu hasmatuchi din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde,
bulion, otet balsamic, hasmatuchi, piper si sare. Ingrediente: 2 kg
carne de miel 10 legaturi de ceapa verde 7 legaturi de usturoi verde 1
lingura cu bulion 1 lingura cu otet balsamic 1 legatura de hasmatuchi
piper sare Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Clatite pufoase
30 April 2013
Clatite
pufoase din: oua, lapte, apa minerala, faina, zahar, esenta de vanilie,
ulei, inghetata, miere si dulceata. Ingrediente: 2 oua 100 ml lapte 100
ml apa minerala 100 g faina 25 g zahar esenta de vanilie ulei inghetata
miere dulceata Mod de preparare: Frecăm ouăle cu zahărul, făina şi
esenţa de vanilie. Adăugăm laptele…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Coaste de porc in sos
30 April 2013
Coaste
de porc in sos din: coaste de porc, sos de soia, suc de lamaie, miere,
ketchup, ulei de susan, ghimbir, coriandru, boia de ardei, usturoi, sos
tabasco, sare si piper. Ingrediente: 1kg coaste de porc 1 lingura de sos
de soia 1 lingura de suc de lamaie 2 linguri de miere 2 linguri de…
Read more »
Read more »
Garnitura de cartofi noi cu rozmarin
30 April 2013
Garnitura
de cartofi noi cu rozmarin din: cartofi noi, unt, rozmarin, sare.
Ingrediente: 1/2 cartofi noi 100 g unt crengute de rozmarin sare Mod
de preparare: Spălăm bine cartofii şi îi tăiem pe jumătate, li punem în
tavă cu bucăţele de unt. Presărăm sare şi crenguţe de rozmarin. Coacem
45 minute la foc moderat.…
Read more »
Read more »
Piure de dovlecei cu masline verzi si patrunjel
30 April 2013
Retete
de post: Piure de dovlecei cu masline verzi si patrunjel din: dovlecei,
patrunjel verde, masline verzi, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 2 dovlecei 1 legatura patrunjel verde 100g masline verzi
50ml ulei de masline sare piper Mod de preparare: Fierbem dovleceii în
apa cu sare. Îi taiem rondele si îi lasam…
Read more »
Read more »
Drob de miel cu ardei gras si branza nesarata
30 April 2013
Drob
de miel cu ardei gras si branza nesarata din: carne de miel, ceafa de
porc, ceapa, usturoi, oua, ulei, branza nesarata, ardei gras, piper,
sare. Ingrediente: 800 de grame de carne (file) de miel 200 de grame de
ceafă de porc 2-3 cepe 3-4 caţei de usturoi 2 oua 1 lingură ulei vegetal
100…
Read more »
Read more »
Salata cu mazare si ridichi
30 April 2013
Salata
cu mazare si ridichi din: castravete, ridichi, lamaie, mazare, ulei de
masline, sare si frunze de menta. Ingrediente: 1 castravete 6 ridichi 1
lamaie 100 g mazare ulei de masline sare frunze de menta Mod de
preparare: Fierbem 15 minute boabele de mazăre. Le scoatem pe o
strecurătoare. Tăiem castravetele fâşii. Tăiem rondele…
Read more »
Read more »
Pulpă de miel cu legume
30 April 2013
Pulpă
de miel cu legume din: pulpa de miel, morcovi, otet, ceapa, praz,
ciuperci, ardei grasi, rosii, usturoi, rozmarin, ulei si sare.
Ingrediente: 1 pulpa de miel 2 morcovi 2 linguri cu otet 2 cepe 1 praz
500 g ciuperci 2 ardei grasi 4 rosii 4 catei de usturoi 2 crengute de
rozmarin ulei sare…
Read more »
Read more »
Salată energizantă cu spanac si nuci
30 April 2013
Salată
energizantă cu spanac si nuci din: frunze de spanac, nuci, stafide,
ridichi, ceapa verde, ton, suc de lamaie, sare si ulei de masline.
Ingrediente: frunze de spanac proaspat 3-4 nuci stafide ridichi ceapa
verde ton (sau ou fiert) suc de lamaie sare ulei de masline Mod de
preparare: Speli frunzele de spanac si…
Read more »
Read more »
Ardei cu mazare, orez si spanac
30 April 2013
Retete
de post: Ardei cu mazare, orez si spanac din: ardei grasi, ceapa, ardei
iute, cartofi, morcovi, mazare, orez, suc de rosii, spanac, ulei, sare
si piper. Ingrediente: 10 ardei grasi 2 cepe 1 ardei iute 2 cartofi 2
morcovi 100g mazare din conserva 50g orez 300ml suc de rosii frunze de
spanac ulei sare…
Read more »
Read more »
Frigarui de pui cu orez
30 April 2013
Frigarui
de pui cu orez din: piept de pui, gogosari, ardei, ceapa, dovlecei,
ulei de masline, otet balsamic, orez, unt, sare si piper. Ingrediente:
500 g piept de pui 2 gogoşari 2 ardei 2 cepe 3 dovlecei 2 linguri ulei
de măsline 2 lingurite otet balsamic 3-4 cana căţei usturoi 300 g orez
75 g unt sare piper Mod de preparare: Se spală legumele,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu fasole, ardei gras, branza feta si masline
30 April 2013
Salata
cu fasole, ardei gras, branza feta si masline din: fasole alba boabe,
ardei, ceapa rosie, ulei de masline, usturoi, sare, piper, branza feta,
masline negre, frunze de busuioc, otet de vin rosu, suc de lamaie si
ulei de masline. Ingrediente: 2 cutii fasole boabe alba, clatita și
scursa 2 ardei roșii, fara seminte,…
Read more »
Read more »
Coaste de miel cu cartofi noi
30 April 2013
Coaste
de miel cu cartofi noi din: coaste de miel, usturoi, cartofi noi, vin
alb, ulei de masline, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 1/2 coaste
de miel 6 catei de usturoi 500 g cartofi noi 200 ml vin alb ulei de
masline rozmarin sare piper Mod de preparare: Ungem coastele cu ulei
de măsline…
Read more »
Read more »
Chec alb cu fructe de padure
30 April 2013
Chec
alb cu fructe de padure din: oua, zahar, unt, faina, praf de copt,
extract de vanilie, scortisoara si fructe de padure. Ingrediente: 3 ouă
150 g zahăr 150 g unt 160 g făină 1/2 plic praf de copt extract lichid
de vanilie scorțișoară 200 g fructe de pădure
asortate congelate Mod
de preparare:…
Read more »
Read more »