Retete rapide:
Reteta zilei: Salata vegetariana
13 March 2013
Salata
vegetariana din: orz, ulei de masline, usturoi, sparanghel, rucola,
ardei, naut, rosii deschidratate, suc de lamaie, piper rosu si
patrunjel. Ingrediente: 1 cana de orz nefiert 4 linguri ulei de masline
2-3 catei de usturoi, tocati 1/2 buchet sparanghel, taiat bucati 3 cesti
rucola 2 ardei rosii, fara seminte, taiati cuburi 2 ardei portocalii,…
Read more »
Read more »
Gratin cu peste si cartofi
13 March 2013
Gratin
cu peste si cartofi din: cartofi, oua, spanac, cheddar, nucsoara,
peste, ceapa, cuisoare, frunze de dafin, lapte, supa de peste, unt, ulei
de masline extravirgin si mustar cu boabe. Ingrediente: 1 kg de
cartofi, taiati cuburi 2 oua mari, galbenusuri separate de albusuri 400 g
de spanac, decongelat si scurs bine 85 g de…
Read more »
Read more »
Măr copt cu fructe deshidratate
13 March 2013
Măr
copt cu fructe deshidratate din: mere, dulceata de visine, dulceata de
gutui, prune uscate, unt, scortisoara, rom, ulei si sare. Ingrediente: 4
mere 1 lingura cu dulceata de visine 2 linguri cu dulceata de gutui 4
prune uscate 2 linguri cu unt scortisoara 1 fiola cu rom ulei sare Mod
de preparare: Spala…
Read more »
Read more »
Sos picant de roşii
13 March 2013
Sos
picant de roşii din: rosii, ulei de masline, ceapa, usturoi, ardei
iute, zahar, chilli, oregano, frunze de salvie, vin rosu, sare piper.
Ingrediente: 7 rosii bine coapte 3 linguri ulei de masline 1 ceapa mare
3-4 catei de usturoi 1 ardei iute 1 lingurita zahar 1 pra de chilli 1/2
lingurita oregano uscat 2-3…
Read more »
Read more »
Vinete coapte cu parmezan
13 March 2013
Vinete
coapte cu parmezan din: ulei de masline extravirgin, usturoi, busuioc,
rosii, rosii uscate, miere, cimbru, vinete, mozzarella, pesmet, parmeza
si paine cu crusta crocanta. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline
extravirgin 2 catei de usturoi, zdrobiti 1 legatura mica de busuioc,
coditele tocate marunt 2 conserva de 400 g rosii 1 lingura de rosii…
Read more »
Read more »
Budinca de branza
13 March 2013
Budinca
de branza din: telemea, smantana, rosii cherry, ceapa, oua, sare,
piper, patrunel verde, ulei de masline si pesmet. Ingrediente: 120 g
telemea 175 g smantana 300 g rosii cherry 1 ceapa 6 oua 1/2 lingurita cu
sare 1/4 lingurita cu piper patrunjel verde ulei de masline pesmet
Mod de preparare: Incinge două linguri…
Read more »
Read more »
Cheesecake cu cafea si ciocolata amaruie
13 March 2013
Cheesecake
cu cafea si ciocolata amaruie din: biscuiti cu cacao, apa, unt, esenta
de vanilie, ciocolata amaruie, zahar, cafea instant, sare, branza de
vaci cremoasa, oua, pudra de cacao. Ingrediente: 175 g biscuiti de cacao
4 linguri apa 75 g unt topit esenta de vanilie 60 g ciocolata amaruie
130 g zahar 1 lingura cafea…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos Bechamel
13 March 2013
Un
sos gustos si delicios, sosul bechamel este foarte simplu de preparat
si, de asemenea, are o varietate de intrebuintari. Ingrediente: 20g
faina 20g unt nesărat 400ml lapte sare si piper dupa gust Mod de
preparare: Se topeste untul intr-o cratita. Adaugati faina si amestecati
pana se formează o pasta. Se adauga…
Read more »
Read more »
Paste cu somon afumat si ardei iute
13 March 2013
Paste
cu somon afumat si ardei iute din: spaghete, ulei de masline, ardei
iute, somon afumat, coaja de lamaie, zeama de lamaie si ceapa verde.
Ingrediente: 300 g spaghete 1 lingura ulei de masline 1 ardei iute, fara
seminte si tocat marunt 120 g somon afumat, rupt in bucatele coaja rasa
de la 1 lamaie…
Read more »
Read more »
Muschi de porc cu orez
13 March 2013
Muschi
de porc cu orez din: orez, pesmet, turmeric, ulei, albus, file de porc,
coriandru, ulei, ceapa, morcov, usturoi, pudra de curry, ghimbir, pasta
de rosii, miere, sos de soia, amidon, supa de pui si ulei de susan.
Ingrediente: 200 g orez cu bob scurt 100 g de pesmet proaspat, maruntit
grosier 1 lingurita de…
Read more »
Read more »
Orez cu ciuperci uscate
13 March 2013
Orez
cu ciuperci uscate din: orez, ceapa, ciuperci, masline, curry, sofran,
unt si sare. Ingrediente: 1 cana cu orez 1 ceapa 200 g ciuperci uscate
50 g masline feliate 1 lingurita de curry 1 varf de cutit de sofran 50 g
unt sare Mod de preparare: Spală orezul în câteva ape şi pune-l la…
Read more »
Read more »
Tort de cafea cu crema si nuca
13 March 2013
Tort
de cafea cu crema si nuca din: zahar, faina, cafea instant, oua, praf
de copt, esenta de vanilie, oua, frisca, gelatina, smantana, gem
acrisor, cafea slaba, pudra de cacao, miez de nuca si boabe de cafea.
Ingrediente: pentru blatul de cafea: 250 g zahar 150 g faina 2 linguri
cafea instant 6 oua 1…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu mere si nucă
13 March 2013
Piept
de pui cu mere si nucă din: piept de pui, amestec de salata, mere,
nuci, branza, cimbru, oregano, otet balsamic, ulei de masline, sare si
piper. Ingrediente: 2 piepti de pui 2 pungi amestec de salata 1-2 mere
100 g nuci 50 g branza cimbru oregano otet balsamic ulei de masline sare
piper …
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Biscuiti deliciosi
13 March 2013
Biscuiti
deliciosi din: faina, zahar, praf de copt, sare, bicarbonat de sodiu,
unt si lapte. Ingrediente: 280 grame faina 10-20 de gr zahar 15 g praf
de copt 3/4 lingurita sare de masa 3/4 lingurita bicarbonat de sodiu 9
linguri unt nesarat 175 ml lapte batut Mod de preparare: Incalziti
cuptorul la 200 °…
Read more »
Read more »
Tortulete cu ciocolata
13 March 2013
Tortulete
cu ciocolata din: ciocolata cu lapte, margarina, zahar pudra, zahar
vanilat, oua, faina, praf de copt, lapte, sare, martipan, suc de
portocale, perle de zahar. Ingrediente: aluat: 250 g ciocolata cu lapte
80 g margarina 100 g zahar pudra 1 plic zahar vanilat 4 oua 200 g faina 2
lingurite rase praf de copt…
Read more »
Read more »
Tocana de pui cu legume
13 March 2013
Tocana
de pui cu legume din: ulei de floarea soarelui, ceapa, usturoi, supa de
pui, cartof, frunze de cimbru, frunze de rozmarin, pulpe d epui,
morcovi si praz. Ingrediente: 1 linguri ulei de floarea soarelui 1
ceapa, feliata subtire 4 catei de usturoi, feliati 1,4 l supa de pui
fierbinte 1 cartof mare, dat pe…
Read more »
Read more »
Sos Tzatziki
13 March 2013
Sos
Tzatziki din: castraveti, iaurt, usturoi, ulei de masline, marar verde,
zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 2 castraveti 500 ml iaurt
gros (preferabil de capra) 3-4 catei de usturoi 4 linguri ulei de
masline 1 lingurita marar verde tocat 1 lingura zeama de lamaie sare
piper Mod de preparare: Cureţi castraveţii de…
Read more »
Read more »
Pizza cu creveti, rosii cherry si masline
13 March 2013
Pizza
cu creveti, rosii cherry si masline din: faina, drojdie, ulei de
masline extravirgin, apa calda, zahar, rosii, pasta de rosii, usturoi,
zahar, mascarpone, parmezan, rosii cherry, creveti, rozmarin, fulgi de
ardei iute, masline si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: pentru
aluat: 250 g faina pentru paine, plus extra pentru rpesarat 1 plic de
drojdie…
Read more »
Read more »
Chec marmorat cu cacao
13 March 2013
Chec
marmorat cu cacao din: iaurt, zahar, unt, faina, oua, esenta de
vanilie, cacao si praf de copt. Ingrediente: o masura iaurt 2 masuri
zahar o masura unt 3 masuri faina 2 oua o fiola esenta de vanilie 2
linguri cu varf de cacao un plic praf de copt Mod de preparare: La
mixer,…
Read more »
Read more »
Bruschete cu sote de ciuperci
13 March 2013
Bruschete
cu sote de ciuperci din: paine toast, ghebe, crema de branza, smantana,
unt, ceapa, usturoi, patrunjel verde, cimbru, vin alb, ulei de masline,
sare si piper. Ingrediente: 1 paine toast 300 g ghebe deshidratate
(galbiori) 200 g crema de branza 1-2 linguri cu smantana 50 g unt 1
ceapa 5-6 catei de usturoi patrunjel…
Read more »
Read more »
Quesadilla cu piure de morcov şi portocale
13 March 2013
Quesadilla
cu piure de morcov şi portocale din: lipii, morcovi, portocale, crema
de branza, ceapa, patrunjel, unt, seminte de susan, salata, zeama de
lamaie, ulei si sare. Ingrediente: 4 lipii 1 kg morcovi 2 portocale 200 g
crema de branza 1 ceapa 1 legatura de patrunjel 100 g unt 1/2 lingurita
seminte de susan 1…
Read more »
Read more »
Cocktail cu Amaretto si lichior
13 March 2013
Cocktail
cu Amaretto si lichior din: amaretto, suc de maracuja, crema de cocos,
frisca si cirese. Ingrediente: 30 ml Amaretto 30 ml suc de maracuja 50
ml lichior crema de cocos 10 ml frisca lichida o cireasa maraschino
Mod de preparare: In shakerul cu gheata se pun toate ingredientele si se
agita. Se strecoara…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Negrese
12 March 2013
Un
desert simplu si delicios, negresele sunt foarte potrivite pentru o
dupa-amiaza in familie, iar cei mici le vor indragi! Ingrediente: 4 oua
300g zahar pudra 200g unt nesarat 150g ciocolata neagra 150g faina 3 ½ g
praf de copt 250g fulgi de ciocolata neagra Mod de preparare: Se
incalzește cuptorul la 170 °…
Read more »
Read more »
Salata de ton cu cartofi si fasole verde
12 March 2013
Salata
de ton cu cartofi si fasole verde din: ton, fasole verde, rosii, ulei
de floarea soarelui, otet balsamic, zeama de lamaie, sare, cartofi,
piper negru, marar si salata verde. Ingrediente: 300 g ton conserva 400 g
fasole verde pastai 4-5 rosii 2-3 linguri ulei de floarea soarelui otet
balsamic zeama de la 1-2 lamai…
Read more »
Read more »
Chec cu cacao si nuci
12 March 2013
Chec
cu cacao si nuci din: unt, zahar, oua, ulei, faina, praf de copt,
lapte, cacao, nuci si coaja de lamaie. Ingrediente: 125 g unt 200 g
zahar 8 oua 20 g ulei 215 g faina 1/2 pliculet praf de copt 60 ml lapte
20 g cacao 100 g nuci coaja unei lamaie Mod…
Read more »
Read more »
Rulouri cu branza telemea si spanac
12 March 2013
Rulouri
cu branza telemea si spanac din: oua, spanac, ulei de masline, branza
telemea, bacon, sare si piper. Ingrediente: 6 oua 200 g spanac tanar 2
linguri cu ulei de masline 120 g branza telemea 300 g bacon/prosciutto
sare piper Mod de preparare: Rade brânza telemea şi toacă spanacul,
păstrând câteva frunze pentru decor.…
Read more »
Read more »
Bruschete cu peste
12 March 2013
Bruschete
cu peste din: sardine in ulei picant, crema de branza, mascarpone,
paine toast de secara, salata verde, zeama de lamaie, marar si sare.
Ingrediente: 2 cutii cu sardine in ulei picant 200 g crema de branza 1
lingura cu mascarpone 2 oua 1 paine toast de secara salata verde zeama
de lamaie marar sare…
Read more »
Read more »
Sufleu de broccoli cu branza de vaci
12 March 2013
Sufleu
de broccoli cu branza de vaci din: broccoli, piept de pui, branza de
vaci, telemea de capra, oua, unt, smantna, faina, rosie, nucsoara, sare
si piper. Ingrediente: 1 bucata broccoli mare 300 g piept de curcan sau
de pui 200 g branza de vaci bine scursa 150 g telemea de capra rasa 4
oua…
Read more »
Read more »
Chec cu stafide si lamaie
12 March 2013
Chec
cu stafide si lamaie din: oua, zahar pudra, unt, faina, stafide, praf
de copt si lamaie. Ingrediente: 4 oua 150 g zahar pudra 150 g unt 225 g
faina 200 g stafide o lingura praf de copt o lamaie Mod de preparare:
Stafidele se pun pe foc cu sucul de la lamaie strecurat…
Read more »
Read more »
Peste pe pat de legume
12 March 2013
Peste
pe pat de legume din: peste, suc de lamaie, usturoi, paturnjel, cimbru,
ulei, unt, sare, piper, legume si ceapa verde. Ingrediente: 1,5 kg
peste sucul unei lamai 2 catei de usturoi o lingura patrunjel o
lingurita cimbru 2 linguri ulei 100 g unt sare piper pentru garnitura:
legume congelate, dupa gust cateva fire ceapa…
Read more »
Read more »
Brioşe cu grepfrut
12 March 2013
Brioşe
cu grepfrut din: grepfruturi, fulgi de ovaz, unt, zahar, zahar brun,
oua, faina, praf de copt si scortisoara. Ingrediente: 2 grepfruturi
rosii o ceasca de fulgi de ovaz 100 g de unt o ceasca de zahar o
jumatate de ceasca de zahar brun 2 oua batute 1 si 1/3 ceasca de faina 1
lingura…
Read more »
Read more »
Somon la cuptor cu praz şi sos de smântână
12 March 2013
Somon
la cuptor cu praz şi sos de smântână din: somon, praz, smantana, curry,
lamaie, unt, miere, marar, sare si piper roz. Ingrediente: 2 bucati de
somon proaspat doua fire de praz 200 g de smantana 1 lingura cu varf de
curry 1/2 lamaie o lingura de unt o lingurita de miere marar sare piper…
Read more »
Read more »
Tocanita cu carne de porc si cartofi
12 March 2013
Tocanita
cu carne de porc si cartofi din: muschi de porc, cartofi, ceapa, ardei,
morcovi si suc de rosii. Ingrediente: 400 g muschi slab de porc 500 g
cartofi 3 cepe 2 ardei 2 morcovi 200 g suc de rosii Mod de preparare:
Se taie muşchiul în felii cât un deget de groase. Se…
Read more »
Read more »
Supă cremă de broccoli cu pastarnac si telina
12 March 2013
Supă
cremă de broccoli cu pastarnac si telina din: pastarnac, telina,
cartofi, ceapa, broccoli si smantana. Ingrediente: 1 pastarnac 1/2
telina 2 cartofi potrivit 1 ceapa 500 g broccoli 200 g smantana Mod de
preparare: Se pun la fiert într-o cratiţă păstârnacul, ţelina, capa şi
cartofii. Când sunt fierte legumele, se aiaugă broccoli, păstrând…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Nuggets de pui
12 March 2013
Nuggets
de pui din: piept de pui, apa, sare, sos worcestershire, faina, pesmet,
praf de ceapa, praf de usturoi, piper negru, bicarbonat de sodiu, ou. 4
piepti de pui dezosati 2 Cani apa 1 lingura + 1 lingurita de sare 2
linguri sos Worcestershire 1/2 cana faina 2 1/2 Cani pesmet 1/2
lingurita praf de…
Read more »
Read more »
Salată cu cartofi, sunca si sos de iaurt
12 March 2013
Salată
cu cartofi, sunca si sos de iaurt din: cartofi, sunca, morcovi, porumb,
castravete, rosii, oua, mustar, iaurt, ulei si sare. Ingrediente: 2
cartofi 250 g sunca 2 morcovi 100 g porumb din conserva 1 castravete
mare 2 rosii 2 oua 1 lingura cu mustar 100 ml iaurt 150 ml ulei sare
Mod de…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu ciuperci si sos
12 March 2013
Piept
de pui cu ciuperci si sos din: piept de pui, vin alb, ciuperci, unt,
faina, smantana si sare. Ingrediente: 2 piepti de pui 100 ml vin alb 200
g ciuperci 100 g unt 2 linguri cu faina 250 ml smantana sare Mod de
preparare: Taie piepţii în două şi pune-i la fiert deodată…
Read more »
Read more »
Budinca de carne cu garnitura
12 March 2013
Budinca
de carne cu garnitura din: carne de pui, piept de pui, cartofi,
broccoli, ceapa, smantana, faina, unt, oua, pesmet, marar, patrunjel,
cimbru, sare, piper, cartofi, unt si patrunjel verde. Ingrediente: 500 g
carne de pui 250 g piept de pui fiert 2 cartofi fierti pe jumatate 3
buchetele broccoli 1 ceapa potrivita 4 linguri…
Read more »
Read more »
Piure cu mustar si branza
12 March 2013
Piure
cu mustar si branza din: cartofi, smantana, cheddar, mustar cu boabe si
frunze de cimbru. Ingrediente: 1 kg cartofi, taiati cuburi 4 linguri de
creme fraiche (sau de smatana pentru gatit) 50 g de cheddar maturat
(sau cascaval), ras 2 linguri de mustar cu boabe 1 lingura cu frunze de
cimbru Mod de…
Read more »
Read more »
Salata cu branza de capra si legume
12 March 2013
Salata
cu branza de capra si legume din: cuscus, zeama de lamaie, amestec de
legume, pasta de ardei iute, branza de capra si frunze de rucola.
Ingrediente: 100 g cuscus zeama de la 1/2 lamaie 200 g amestec de legume
facute la cuptor (ceapa, vinete, ardei, morcovi, pastarnac) 1 lingura
de pasta de ardei iute…
Read more »
Read more »
Parjoale de vita
12 March 2013
Parjoale
de vita din: carne tocata de vita, morcov, ceapa, usturoi, pesmet,
cimbru, ou, faina, piper, ulei si sare. Ingrediente: 500 g carne tocata
de vita 1 morcov 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 lingura cu pesmet 1
lingurita cu cimbru 1 ou faina piper ulei sare Mod de preparare: Dă
morcovul pe…
Read more »
Read more »
Rulouri de spanac
12 March 2013
Rulouri
de spanac din: piept de pui, ou, ciuperci, ceapa, piure de spanac,
usturoi, masline, boia dulce, chimen, sare si piper. Ingrediente: 1
piept de pui mare 1 ou 4-5 ciuperci 1 ceapa 2 linguri ulei 300 g piure
de spanac 1 catel de usturoi 3-4 masline boia dulce 1 praf de chimen
macinat sare…
Read more »
Read more »
Tartine cu cremă de brânză
12 March 2013
Tartine
cu cremă de brânză din: bagheta, morcov, ricotta, telemea de vaca,
smantana, ceapa, patrunjel si sare. Ingrediente: 1 bagheta neagra 2
morcovi 200 g ricotta 200 g telemea de vaca 50 ml smantana 1 ceapa mica 1
legatura de patrunjel sare Mod de preparare: Taie bagheta în felii şi
pune-le în cuptor într-o…
Read more »
Read more »
Bruschete cu legume la cuptor
12 March 2013
Bruschete
cu legume la cuptor din: dovlecel, rosii cherry, mozzarella, cascaval,
usturoi, fulgi de chilli, busuioc, ulei de masline, bagheta si sare.
Ingrediente: 1 dovlecel verde (zucchini) 4-5 rosii cherry 200 g
mozzarella 100 g cascaval 2-3 catei de usturoi fulgi de chilli busuioc
ulei de masline 1 bagheta sare Mod de preparare: Taie…
Read more »
Read more »
Pui provensal cu legume
12 March 2013
Pui
provensal cu legume din: pui, dovlecei, ardei gras, ceapa, lamaie, ulei
de masline, usturoi, rosii, cimbru, supe strecurata, rozmarin, sare si
piper. Ingrediente: 1 pui mare 2 dovlecei tineri 2 ardei grasi verzi 1
ceapa 1 lamaie 3 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi 2 rosii 1/2
lingurita cimbru uscat 500 ml…
Read more »
Read more »
Turtă de cartofi cu somon
12 March 2013
Turtă
de cartofi cu somon din: cartofi, oua, smantana, ulei, crema de branza,
somon afumat si sare. Ingrediente: 4 cartofi mari 3 oua 100 ml smantana
ulei 200 g crema de branza 100 g somon afumat sare Mod de preparare:
Curăţă cartofii şi dă-i pe răzătoarea mică. Incinge câteva linguri bune
de ulei într-o…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos de mango
12 March 2013
Un
preparat delicios si gustos, sosul de mango este usor de preparat si se
poate servi cu carne de pui. Ingrediente: 1 lingura ulei vegetal 2
lingurite ghimbir proaspat, tocat 2 catei de usturoi, tocati 1 ardei
chili rosu, tocat 2 lingurite seminte chimen negru 1 lingurita coriandru
1/2 lingurita chimen 1/4 lingurita curcuma 1/4…
Read more »
Read more »
Rosii umplute cu orez si mozzarella
12 March 2013
Rosii
umplute cu orez si mozzarella din: rosii, mozzarella, orez, praz, suc
de rosii, patrunjel, ulei, sare, piper si apa. Ingrediente: 8 rosii 8
bile mici mozzarella pentru garnitura: 8 linguri orez parte alba a unui
praz 200 ml suc de rosii cateva fire de patrunjel 2 linguri ulei sare
piper 100 ml apa …
Read more »
Read more »
Friptura de vita la cuptor cu sos
12 March 2013
Friptura
de vita la cuptor cu sos din: pulpa de manzat, ulei, morcov, telina
apio, vin alb, supa de vita, frunze de dafin, ceapa, cimbru, unt, zahar
brun si faina. Ingrediente: 1 kg pulpa de manzat, fara grasime 2 linguri
de ulei 8 morcovi, curatati 1 tulpina de telina Apio, tocata 200 ml de
vin…
Read more »
Read more »
Ceapă rosie umplută
12 March 2013
Ceapă
rosie umplută din: ceapa rosie, linte, telina, bacon, pesmet, cimbru,
curry, unt, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 5 cepe rosii 200 g
linte o ramurica telina 250 g bacon 3 linguri pesmet 2 crengute cimbru o
lingura curry 70 g unt cateva fire patrunjel sare piper Mod de
preparare: Intr-o oală cu apă…
Read more »
Read more »
Salată cu creveti si sos acrişor
12 March 2013
Salată
cu creveti si sos acrişor din: creveti, struguri, salata verde, loboda,
spanac, unt, mar, zahar, otet balsamic si apa. Ingrediente: 400 g
creveti decorticati 200 g struguri 1 salata verde 1 legatura de loboda
100 g spanac verde 50 g unt 1 mar sare pentru sos: 100 g zahar 4 linguri
cu otet balsamic…
Read more »
Read more »
Paste cu legume, sos de lamaie si parmezan
12 March 2013
Paste
cu legume si sos de lamaie din: legume, paste, lamaie, mustar dijon,
chives si parmezan. Ingrediente: 450 g legume (sparanghel, fasole verde
si mazare) 400 g paste (tagliatelle) 1 lamaie 1 lingura de mustar dijon 1
lingura ulei de masline 3 linguri de chives, tocate parmezan ras,
pentru servit Mod de preparare: Taie…
Read more »
Read more »
Tocanita mediteraneeana
12 March 2013
Tocanita
mediteraneeana din: carne de pui, ulei de masline, ceapa, usturoi,
morcovi, fenicul, ardei gras, rosii, supa strecurata de legume, vin alb,
zeama de lamaie, rozmarin, oregano, sare si piper. Ingrediente: 800 g
carne de pui 2 linguri ulei de masline 6 cepe mici 2 catei de usturoi 2
morcovi 1 bulb fenicul 1 ardei…
Read more »
Read more »
Gustare cu morcovi si spanac
12 March 2013
Gustare
cu morcovi si spanac din: morcovi, frunze de spanac, ceapa rosie, suc
de lamaie, ulei de masline, seminte de susan, fulgi de chilli, otet de
mere si sare. Ingrediente: 5 morcovi 300 g frunze de spanac 1-2 cepe
rosii suc de lamaie ulei de masline seminte de susan fulgi de chilli
otet de mere…
Read more »
Read more »
Budinca delicioasa de mere
12 March 2013
Budinca
delicioasa de mere din: mere, zahar brun, sirop de artar, zeama de
lamaie, faina, bicarbonat de sodiu, scortisoara, ghimbir si ou.
Ingrediente: 2-3 mere verzi, curatate de coaja si cototr, tocate (250 g)
100 g zahar brun 50 g sirop de artar, plus 2 linguri pentru forma de
prajituri 1 mar rosu 1 lingura…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu lapte de cocos
11 March 2013
Prajitura
cu lapte de cocos din: unt, zahar, ou, esenta de vanilie, lapte de
cocos, faina, budinca de cocos, praf de copt, sare, kahlua si nuca de
cocos. Ingrediente aluat: 1 bucata de unt, la temperatura camerei 1 cana
de zahar 1 ou 1 lingurita de esenta de vanilie 1 ceasca lapte de cocos
1…
Read more »
Read more »
Musaca de cartofi cu carne de pui
11 March 2013
Musaca
de cartofi cu carne de pui din: cartofi, piept de pui, ulei, smantana,
oua, ceapa, patrunjel si sare. Ingrediente: 8 cartofi rosii 500 g piept
de pui 2 linguri ulei 4 linguri smantana 4 oua fierte tari 1 ceapa
1legatura patrunjel verde sare Mod de preparare: Fierbeţi cartofii în
coajă şi apoi lăsaţi-i…
Read more »
Read more »
Sfecla cu scordolea si verdeturi
11 March 2013
Sfecla
cu scordolea si verdeturi din: sfecla, nuci macinate, miez de paine
neagra, ulei, usturoi, otet, macris, sare si piper. Ingrediente: 4
sfecle mari 200 g nuci macinate 200 g miez de paine neagra 250 ml ulei 1
capatana de usturoi 2 linguri otet 2 legaturi macris verde (leurda,
untisor, spanac, frunze de papadie etc)…
Read more »
Read more »
Ciorba ruseasca cu sfecla rosie si varza murata
11 March 2013
Ciorba
ruseasca cu sfecla rosie si varza murata din: sfecla rosie, varza
murata, ceapa, rosii in bulion, ardei gras, cartof, cub de vita, marar,
taitei, unt, ulei si sare. Ingrediente: o sfecla rosie cruda o jumatate
varza murata o ceapa 3-4 rosii in bulion un ardei gras verde un cartof
mediu 1,5 l supa din…
Read more »
Read more »
Gnocchi de cartofi cu sos
11 March 2013
Gnocchi
de cartofi cu sos din: gnocchi, rosii in bulion, usturoi, busuioc,
ulei, unt, parmezan si sare. Ingrediente: 300 g gnocchi 250 g rosii in
bulion un catel de usturoi cateva frunze busuioc 2 linguri ulei 50 g unt
2 linguri parmezan ras sare Mod de preparare: Se pregăteşte sosul,
pentru care într-o tigaie…
Read more »
Read more »
Piept de pui dulce acrisor
11 March 2013
Piept
de pui dulce acrisor din: piept de pui, faina, compot de caise, ulei,
ceapa, vin alb, migdale, smantana si sare. Ingrediente: 2 bucati piept
de pui 2 linguri faina o cutie mica de compot de caise o lingura ulei 3
cepe mici 100 ml vin alb 100 g migdale feliate 50 ml smantana de…
Read more »
Read more »
Supă de ceapă cu paine si cascaval gratinat
11 March 2013
Supă
de ceapă cu paine si cascaval gratinat din: ceapa, unt, faina, supa de
pui, paine, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 300 g ceapa 80 g unt
10 g faina un litru supa de pui din concentrat pentru servit: 8 felii
paine casa 100 g cascaval ras sare piper Mod de preparare: Se prepară…
Read more »
Read more »
Cremă de verdeţuri cu crutoane de pui
11 March 2013
Cremă
de verdeţuri cu crutoane de pui din: piept de pui, urzici, spanac,
macris, stevie, iaurt, faina, usturoi, hrean, ulei, crutoane de paine
prajita, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui fiert 500 g urzici,
sau leurda, spanac, macris stevie 250 ml iaurt 1 lingura faina 3 catei
de usturoi 2 catei hrean ras…
Read more »
Read more »
Tocana de vita cu morcovi si bacon afumat
11 March 2013
Tocana
de vita cu morcovi si bacon afumat din: piept de vita, bacon afumat,
morcov, telina, ceapa, ulei, vin alb sec, cimbru, foaie de dafin, sare,
piper, patrunjel si usturoi. Ingrediente: un kg piept de vita 100 g
bacon afumat 800 g morcov 2 tije de telina o ceapa mare 2 linguri ulei
250 ml vin…
Read more »
Read more »
Inele de ceapă prăjite
11 March 2013
Inele
de ceapă prăjite din: ceapa, faina, praf de copt, apa minerala, ulei,
sare si piper. Ingrediente: 2 cepe medii 190 g faina o lingura praf de
copt 375 ml apa minerala ulei pentru prajit sare piper Mod de
preparare: Intr-un vas, se amestecă făina, cu praful de copt, sarea şi
piperul. Apoi, se…
Read more »
Read more »
Retete de post: Ciorba de ciuperci
11 March 2013
Ciorba
de ciuperci din: ciuperci, cartofi, morcovi, ardei capia, ceapa, ulei
de masline, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 400 g ciuperci 4
cartofi 2 morcovi 2 ardei capia 1-2 cepe 2-3 linguri ulei de masline
sare piper patrunjel Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se spală,
apoi se feliază. Se pun să fiarbă, în…
Read more »
Read more »
Calzone cu ceapa verde si loboda
11 March 2013
Calzone
cu ceapa verde si loboda din: faina, apa calduta, ceapa uscata, ceapa
verde, loboda, marar, ulei, branza dulce de vaci, oua, sare si piper.
Ingrediente: 500 g faina 500 ml apa calduta 2 cepe uscate 3 legatura
ceapa verde 3 legaturi loboda verde sau rosie (sau alte verdeturi de
sezon) 1 legatura marar 250…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos de mere
11 March 2013
Unul
dintre cele mai simple sosuri, acest sos de mere este un acompaniament
excelent pentru friptura de porc. Ingrediente: 100g mere 15g de zahar 2
linguri de apa 1 lingurita de suc de lamaie Mod de preparare:
Curatati merele si taiati-le bucati. Puneti merele intr-o cratita cu apa
si zahar. Gatiti merele…
Read more »
Read more »
Costite de miel cu spanac si garnitura
11 March 2013
Costite
de miel cu spanac si garnitura din: costite impanate de miel, ceapa
verde, busuioc verde, vin demidulce, sare grunjoasa, spanac, piper,
busuioc, ulei de floarea soarelui, cartofi, ciuperci si rosii cherry.
Ingrediente: 8-10 costite impanate de miel 1-2 legaturi ceapa verde
busuioc verde 100 ml vin demidulce sare grunjoasa un kg spanac piper
negru…
Read more »
Read more »
Tort cu umplutura delicioasa
11 March 2013
Tort
cu umplutura delicioasa din: galbenusuri, branza, de vaci, zahar, coaja
de portocala, albusuri, aluat de strudel, unt, pesmet, gem de prune,
gem de mere, frisca, lapte, oua si zahar pudra. Ingrediente: 4
galbenusuri 60 g zahar 400 g branza de vaci 1 lingurita coaja de
portocala rasa 2 albusuri 2 pachete de aluat de…
Read more »
Read more »
Reteta de post: Rosii umplute cu ciuperci
11 March 2013
Rosii
umplute cu ciuperci din: rosii, ciuperci, ceapa verde, cascaval de
post, usturoi, patrunjel, sare, piper, ulei de floarea soarelui si
rozmarin. Ingrediente: 8 rosii mari 400 g ciuperci 2 legaturi ceapa
verde 100 g cascaval de post 3-4 catei usturoi o legatura patrunjel sare
piper negru ulei de floarea soarelui rozmarin proaspat Mod…
Read more »
Read more »
Tartă cu ceapă şi brânză
11 March 2013
Tartă
cu ceapă şi brânză din: faina, unt, apa, sare, smantana, bacon, lapte,
oua, cascaval, ulei, zahar pudra, ceapa, chimen, sare si piper.
Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 150 g unt 100 ml apa un praf sare
pentru umplutura: 400 ml smantana 150 g bacon 400 ml lapte 3 oua 200 g
cascaval ras…
Read more »
Read more »
Ceafa la gratar cu garnitura
11 March 2013
Ceafa
la gratar cu garnitura din: ceafa, ceapa, usturoi, boia dulce, ulei de
floarea soarelui, sare grunjoasa, cimbru, piper, salata verde morcov si
piure de cartofi. Ingrediente: un kg ceafa 3-4 cepe 1-2 catei de usturoi
2-3 linguri bulion o lingurita boia dulce 300 ml ulei de floarea
soarelui sare grunjoasa cimbru uscat si macinat…
Read more »
Read more »
Retete de post: Penne cu legume
11 March 2013
Penne
cu legume din: penne, broccoli, ceapa rosie, ardei capia, fasole verde,
rosii, sare, patrunjel, ulei de floarea soarelui, piper negru, ulei de
masline, otet aromatic si miere. Ingrediente: 300 g penne 300 g broccoli
o ceapa rosie 2-3 ardei capia 300 g fasole verde 3-4 rosii sare
patrunjel proaspat ulei de floarea soarelui piper…
Read more »
Read more »
Orez cu mix de legume
11 March 2013
Orez
cu mix de legume din: orez, mix de legume, margarina, sos de soia,
sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 400 g orez cu bobul lung 500 g
mix de legume 75 g margarina sos de soia sare piper alb maicnat o
legatura patrunjel proaspat Mod de preparare: Se alege orezul şi se
spală în…
Read more »
Read more »
Ciorba taraneasca cu rasol de vita si legume
11 March 2013
Ciorba
taraneasca cu rasol de vita si legume din: rasol de vita, telina,
pastarnac, patrunjel, ceapa rosie, usturoi, cartofi, rosii, sare, piper
si patrunjel. Ingrediente: o bucata rasol de vita (un kg) o telina mare
un pastarnac o radacina patrunjel 2 cepe rosii 2 morcovi 2-3 catei
usturoi 3-4 cartofi un kg rosii sare piper…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu mere şi bezea
11 March 2013
Prăjitură
cu mere şi bezea din: faina, unt, zahar, sare, ou, mere, baton de
vanilie, scortisoara, suc de lamaie, albusuri, pesmet, faina,unt si
zahar pudra. Ingrediente: aluat: 300 g faina 200 g unt 100 g zahar 1
praf sare 1 ou umplutura: 10 mere miezul de la un baton de vanilie 1/2
lingurita scortisoara macinata…
Read more »
Read more »
Burgeri cu pui, mere si verdeturi
11 March 2013
Burgeri
cu pui, mere si verdeturi din: carne de pui, ceapa rosie, pesmet, mere,
salvie, cimbru, ulei de floarea soarelui, sare, piper, miere, mustar si
chifle. Ingrediente: 340 g carne de pui tocata 1 ceapa rosie tocata fin
2 linguri pesmet 2 mere cu coaja verde 1 lingura salvie tocata 2
lingurite de cimbru proaspat…
Read more »
Read more »
Pastă de susan cu miere si lămâie
11 March 2013
Pastă
de susan cu miere si lămâie din: susan, miere, zeama de lamaie, coaja
de lamaie si ghimbir. Ingrediente: 400 g susan 2 linguri miere 1 lingura
zeama de lamaie coaja rasa de la 1 lamaie 1 lingurita ghimbir macinat
fin Mod de preparare: Măcinaţi seminţele de susan cu râşniţa
electrică. Puneţi făina obţinută…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de crab cu telina
11 March 2013
Salata
de crab cu telina din: oua, tulpini de telina, crab, rosii cherry,
patrunjel, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper. 2 oua fierte 4
tulpini de telina, taiata cuburi carne de crab 1/4 ceasca rosii cherry,
taiate jumatati 1/3 ceasca patrunjel proaspat tocat 2 linguri ulei de
masline 2 linguri suc de…
Read more »
Read more »
Muschiulet de porc in sos de prune
11 March 2013
Muschiulet
de porc in sos de prune din: muschiulet de porc, sare, piper, usturoi,
cimbru, ulei de masline, gem de prune, prune uscate si vin alb sec.
Ingrediente: 800 g muschi de porc sare piper o capatana de usturoi
cimbru 4 linguri ulei de masline 200 g gem de prune 100 g prune uscate
100…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cidru
11 March 2013
Prăjitură
cu cidru din: faina, zahar pudra, margarina, ou, cidru, budinca de
vanilie, miez de baton de vanilie, mere, suc de lamaie, smantana, branza
de vaci, zahar vanilat, gem de caise si migdale. Ingrediente: 250 g
faina 250 g zahar pudra 125 g margarina 1 ou 500 ml cidru (vin de mere) 2
plicuri praf…
Read more »
Read more »
Bucataria fara foc: Lapte de migdale
11 March 2013
Lapte
de migdale din: migdale, curmale, smochine, apa si miere. Ingrediente:
200 g migdale 15 curmale 5 smochine 600 ml apa 2 linguri miere Mod de
preparare: Puneţi migdalele la înmuiat de seara până dimineaţa, în apă
rece. Puneţi curmalele şi smochinele la înmuiat în alt vas, pentru 5-6
ore, în apă rece. Curăţaţi…
Read more »
Read more »
Reteta de post: Iahnie de fasole
11 March 2013
Iahnie
de fasole din: fasole, rosii, usturoi, boia, cimbru, foaie de dafin,
pasta de rosii si ulei. Ingrediente: 400 g fasole 3 cepe rosii 3-4 catei
de usturoi boia dulce si iute cimbru o foaie de dafin 4 linguri pasta
de rosii 3-4 linguri ulei Mod de preparare: Fasolea se alege, se spală
în…
Read more »
Read more »
Ruladă de curcan în stil meditereaneean, cu roşii şi bacon
11 March 2013
Ruladă
de curcan în stil meditereaneean, cu roşii şi bacon din: piept de
curcan, sare, piper, rosii uscate, usturoi, fistic, verdeata, branza de
vaci, parmezan, sunca, morcovi, telina, ceapa, ulei de masline si supa.
Ingrediente: 1 kg piept de rucan (fasonat pentru rulada) sare piper 80 g
rosii uscate conservate in ulei 2 catei de…
Read more »
Read more »
Spaghete cu scoici si bacon
11 March 2013
Spaghete
cu scoici si bacon din: spaghete, scoici, ulei de masline, vin alb,
patrunjel, usturoi, ghimbir, smantana, sare si piper. Ingrediente: 100 g
spaghete 200 g scoici 50 g bacon 15 ml ulei de măsline 30 ml vin alb 20
g pătrunjel 10 g usturoi 5 g ghimbir 2 linguri smântână sare piper
Mod…
Read more »
Read more »
Orez cu carnati picanti
11 March 2013
Orez
cu carnati picanti din: orez, sare, unt, morcovi, ulei, rosii,
dovlecel, carnati picanti, piept de pui, coriandru, chilli, patrunjel,
piper, ceapa rosie si usturoi. Ingrediente: 250 g orez cu bobul lung
sare 50 g unt pentru sos: 4 morcovi 2 linguri ulei 6 rosii un dovlecel 3
carnati picanti un piept de pui o…
Read more »
Read more »
Gulii pane într-o crustă crocantă de parmezan
11 March 2013
Gulii
pane într-o crustă crocantă de parmezan din: oua, gulii, sare, piper,
faina, pesmet, parmezan, ulei de floarea soarelui, iaurt, verdeturi
asortate, suc de lamaie si boia. Ingrediente: 2 oua 800 g gulii sare
piper 500 g faina circa 150 g pesmet 40 g parmezan ras 100 ml ulei de
floarea soarelui 400 g iaurt…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chec cu nuca
10 March 2013
Daca
va place checul, ati nimerit unde trebuie. Avem aici o reteta
delicioasa de chec, ideala pentru o intalnire cu prietenii. In afara de
ingrediente nu mai aveti nevoie decat de un procesor de alimente sau un
blender pentru a pregati un chec cu nuca gustos si pufos. Ingrediente: 2
cani faina 1 cana zahar…
Read more »
Read more »
Supa de telina cu taitei
10 March 2013
Supa
de telina cu taitei din: morcovi, telina, radacina de patrunjel, frunze
de telina, ardei rgasi, ceapa, ceapa rosie, praz, usturoi, sare, piper,
taitei si ulei de masline. Ingrediente: 3 morcovi o telina o radacina
patrunjel frunze de telina un pastarnac 2 ardei grasi 2 cepe albe o
ceapa rosie un fir praz 1-2 catei…
Read more »
Read more »
Clătite cu legume şi fâşii de şuncă de Praga
10 March 2013
Clătite
cu legume şi fâşii de şuncă de Praga din: lapte, faina, sare, oua, unt,
varza chinezeasca, praz, branza de vaci, iaurt degresat, maioneza, suc
de lamaie, piper si sunca de praga. Ingrediente: circa 275 ml lapte 150 g
faina sare 2 oua 2 linguri unt 1/2 varza chinezeasca 1 fir praz 50 g
branza…
Read more »
Read more »
Piept de curcan la tigaie in sos de portocale
10 March 2013
Piept
de curcan la tigaie in sos de portocale din: piept de curcan,
portocala, pastarnac, morcovi, ulei, sare, smantana, amestec de
mirodenii si busuioc. Ingrediente: 450 g piept de curcan 1 portocala
mare 300 g pastarnac 300 g morcovi 3 linguri ulei sare 200 g smantana
amestec de mirodenii pentru carnea de pasare 1 fir…
Read more »
Read more »
Pui cu legume de primavară
10 March 2013
Pui
cu legume de primavară din: conopida, morcovi, file de piept de pui,
sare, faina, ulei de rapita, lamaie, supa, hasmatuchi, amidon, smantana
si piper. Ingrediente: 1 conopida 1 legatura morcovi 600 g file de piept
de pui sare circa 3 linguri faina 2 lingura ulei de rapita 1 lamaie 500
ml supa 1 legatura…
Read more »
Read more »
Supa delicioasa de pui cu leustean
10 March 2013
Supa
delicioasa de pui cu leustean din: ceapa, pui, sare, boabe de ienupar,
ienibahar, boabe de piper, foi de dafin, leustean, morcov, praz, rosie,
telina, taitei si ceapa verde. Ingrediente: 1 ceapa 1 pui (circa 1 kg)
sare 8 boabe de ienupar 8 baobe de ienibahar 8 boabe de piper 2 foi de
dafin 3…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu hrişcă şi fructe uscate
10 March 2013
Prăjitură
cu hrişcă şi fructe uscate din: frisca, banane, curmale, smochine,
caise uscate, vin, crema de branza, cacao si susan. Ingrediente: 400 g
frisca 4 banane 100 g curmale uscate 100 g smochine uscate 100 g caise
uscate 300 ml vin 4 linguri crema de branza sau branza proaspata de vaci
2 linguri cacao 2…
Read more »
Read more »
Chifelute de curcan cu portocale
10 March 2013
Chifelute
de curcan cu portocale din: pulpa de curcan, portocale, condimente,
piper, suc de portocale, suc de rosii si verdeata. Ingrediente: 4 pulpe
de curcan 4 portocale condimente pentru friptură jumătate de linguriţă
de sare jumătate de linguriţă de piper 2 linguri suc de portocale o
ceaşcă de suc de roşii verdeaţă după gust …
Read more »
Read more »
Penne cu sos de marar
10 March 2013
Penne
cu sos de marar din: penne, ulei, usturoi, faina, marar verde,
smantana, seminte de marar, sare si piper. Ingrediente: 600 g penne sau
alte paste scurte 4 linguri ulei 4 catei de usturoi 1 lingura faina 1
legatura marar verde 200 smantana 1 lingurita seminte de marar sare
piper Mod de preparare: Fierbeţi…
Read more »
Read more »
Varză cu ceapă roşie si seminţe de dovleac
10 March 2013
Varză
cu ceapă roşie si seminţe de dovleac din: varza acra, ceapa rosie,
seminte de dovleac, ulei de dovleac, cimbru si piper. Ingrediente: 1 kg
varza acra 2 cepe rosii 100 g seminte de dovleac 500 ml ulei de dovleac 1
lingura cimbru uscat piper Mod de preparare: Tocati marunt varza si
puneti-o intr-un…
Read more »
Read more »
Tartă cu spanac (o gustare vegetariana)
10 March 2013
Tartă
cu spanac din: unt, faina, sare, spanac, branza telemea, smantana, oua,
piper, boia, rozmairn, salvie si usturoi. Ingrediente: 125 g unt 250 g
faina 1 praf sare 500 g spanac 250 g branza telemea 200 g smantana 4 oua
piper boia 1 lingura rozmarin tocat 1 lingurita salvie tocata 2 catei
de usturoi …
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Copanele de pui cu sos de mango
10 March 2013
Copanele
de pui cu sos de mango din: copane de pui, suc de lamaie, sos de mango,
mustar dijon, unt, vin alb, sare, cimbru si piper. Ingrediente: 4
copane de pui sucul de la 1 lamaie 4 linguri sos de mango cu pulpa 2
lingurite pudra de curry 2 linguri mustar dijon 4 linguri unt…
Read more »
Read more »
Curcan prajit cu alune
10 March 2013
Curcan
prajit cu alune din: curcan, ulei de masline, alune, mar, stafide, ceai
de iasomie si varza de bruxelles. Ingrediente: 1 curcan de 6 kilograme
20 ml ulei de măsline rafinat 100 g alune pisate 1 măr 20 g de stafide
20 g ceai de iasomie uscat 100 g varză de Bruxelles Mod de…
Read more »
Read more »
Salata cu telina, morcov si nuci
10 March 2013
Salata
cu telina, morcov si nuci din: radacina de telina, suc de lamaie, ulei
de masline, morcov, telina verde, nuci macinate, ceapa rosie, sare si
piper. Ingrediente: 250 g rădăcină de țelină sucul de la 1 lămâie 1
lingură ulei de măsline 1 morcov 2 fire țelină verde cu frunze 1 lingură
nuci măcinate 1…
Read more »
Read more »
Tartă cu grâu, spanac si dovlecei
10 March 2013
Tartă
cu grâu, spanac si dovlecei din: faina, grau, dovlecei, spanac, ceapa,
usturoi, oua, cascaval, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 300
g faina 250 g grau 200 g dovlecei sau conopida, broccoli (congelate)
200 g spanac sau alte verdeturi de sezon (leurda, urzici, stevie,
macris) 4 cepe 2 catei de usturoi 2 oua…
Read more »
Read more »
Piept de curcan cu lamaie
10 March 2013
Piept
de curcan cu lamaie din: piept de curcan, boia dulce de ardei, piper
verde, sare grunjoasa, ulei de masline, suc de lamaie si verdeturi.
Ingrediente: 1 piept de curcan mediu ca dimensiuni 1 sfert de linguriţă
de boia dulce de ardei 1 sfert de linguriţă de piper verde 1 sfert de
linguriţă de sare…
Read more »
Read more »
Gulii umplute cu spanac şi brânză
10 March 2013
Gulii
umplute cu spanac şi brânză din: boabe de grau, gulii, ceapa, spanac,
sare, piper, smantana, cascaval, varza alba, usturoi, rosii decojite,
cimbru, nucsoara si supa. Ingrediente: 60 g boabe de grau 4 gulii mari 1
ceapa 1 mana spanac sare piper 4 linguri smantana 4 linguri cascaval
ras 4 frunze varza alba 1 catel…
Read more »
Read more »
Pui fript în crustă cu sos de ceapă verde
10 March 2013
Pui
fript în crustă cu sos de ceapă verde din: ceapa, ceapa verde,
castravete, unt, supa, smantana, sare, piper, pui, oua, faina, pesmet,
ulei si patrunjel. Ingrediente: 1 ceapa medie 1 legatura ceapa verde 1
castravete 1 lingura unt 100 ml supa 150 g smantana sare piper 1 pui
(circa 1kg) 2 oua 100 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Felii de portocale confiate
10 March 2013
Felii
de portocale confiate din: portocale, zahar, rozmarin, fistic, curmale
si menta. Ingrediente: 2-3 portocale (puteti folosi portocale, portocale
rosii, mandarine, clementine) 1 1/4 cesti de zahar 4 crengute de
rozmarin 2 linguri fistic curmale feliate crengute menta Mod de
preparare: Se toarna 1 cana de apa intr-o cratita mica. Se lasa la
fiert,…
Read more »
Read more »
Brioşe-iepuraş
10 March 2013
Brioşe-iepuraş
din: oua, zahar, unt, lapte, suc de portocale, faina, praf de copt,
bicarbonat de sodiu, sare, zahar vanilat, coaja de portocala, oua de
ciocolata, zahar pudra, ciocolata amaruie si suc de lamaie. Ingrediente:
2 oua 100 g zahar 125 g unt 200 ml lapte batut 5 linguri suc de
portocale 275 g faina 2…
Read more »
Read more »
Salata de pui cu papaia
10 March 2013
Salata
de pui cu papaia din: ruccola, papaia, rosii, praz, otet balsamic,
mustar, miere, sare, piper, ulei de masline si piept de pui.
Ingrediente: 200 g ruccola 1 fructe de papaia bine copt 4 rosii 4 fire
praz 3 linguri otet balsamic 1 lingurita mustar 1 lingurita miere sare
piper 7 linguri ulei de masline…
Read more »
Read more »
Cremă de lămâie în jumătăţi de lămâie
10 March 2013
Cremă
de lămâie în jumătăţi de lămâie din: zahar, suc de lamaie, lamaie, oua,
coaja de lamaie, unt si sare. Ingrediente: o ceasca si doua linguri de
zahar o jumatate de ceasca de suc de lamaie proaspat o lamaie mare 5 oua
mari o lingura de coaja de lamaie rasa 10 linguri de unt sare…
Read more »
Read more »
Placinta cu ciuperci si branza
10 March 2013
Placinta
cu ciuperci si branza din: faina, unt, apa rece, ciuperci, ceapa, unt,
branza rasa, ulei de masline, chimen, ou si sare. Ingrediente: 300 g
faina 180 g unt 4 linguri de apa rece 800 g ciuperci 1 ceapa mare 1
lingura de unt 150 g branza rasa 2 linguri de ulei de masline 2…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi, ridichi si ceapa verde
10 March 2013
Salata
de cartofi, ridichi si ceapa verde din: ridichi de luna, cartofi noi,
leurdan, untisor, ulei de masline extravirgin, marar, ceapa verde, otet
de vin rosu, sare si piper negru. Ingrediente: o cana ridichi de luna 1
kg cartofi noi 2 legaturi de leurda 2 legaturi de untisor 3 lingri de
ulei de masline extravirgin…
Read more »
Read more »
Coroniţă de Paşte
10 March 2013
Coroniţă
de Paste din: faina, lapte, unt, sare, zahar vanilat, coaja de lamaie,
martipan, frisca, migdale, miere, unt, stafide, rom, galbenus, fulgi de
migdale si zahar candel. Ingrediente: aluat: 600 g faina circa 300 ml
lapte caldut 100 g unt moale 1/2 lingurita sare 1 plic zahar vanilat 1/2
coaja de lamaie umplutura: 300 g…
Read more »
Read more »
Pui la cuptor cu rozmarin garnisit cu măsline şi cartofi
10 March 2013
Pui
la cuptor cu rozmarin garnisit cu măsline şi cartofi din: rozmarin,
piept de pui, sare, piper, cartofi, usturoi, bacon afumat, masline verzi
si ulei de masline. Ingrediente: 3 fire rozmarin 4 fileuri de piept de
pui cu piele (a 160 g) sare piper 600 g cartofi 4 catei de usturoi 80 g
bacon afumat…
Read more »
Read more »
Sendvis cu ou
10 March 2013
Sendvis
cu ou din: bagheta, ridichi, castravete, oua, usturoi, ulei de masline,
frunze de spanac, smantana, mustar, usturoi, marar si sare.
Ingrediente: 1 bagheta 1 legatura de ridichi 1 castravete 5-6 oua fierte
4 catei de usturoi 2 linguri cu ulei de masline frunze de spanac pentru
sos: 150 g smantana 1 lingurita cu mustar…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Peste in folie de aluminiu
10 March 2013
Peste
in folie de aluminiu din: peste, usturoi, unt, capere, salvie
proaspata, vin alb, sare, piper, cartofi si piure de mazare.
Ingrediente: 300-400 g pește (2 pesti) 2 catei de usturoi 70 g unt
nesarat 2 lingurite capere 6 frunze de salvie proaspata 200 ml vin alb
sec Sare si piper dupa gust Cartofi si…
Read more »
Read more »
Pastrav inabusit
10 March 2013
Pastrav
inabusit din: pastravi, lamaie, unt, mix de legume, sare si piper.
Ingrediente: 4 pastravi potrivit (sau 8 fileuri) 1 lamaie 100 g unt 500 g
mix de legume congelate sare piper negru proaspat Mod de preparare:
Dacă peştele este întreg, taie-l pe burtă, curăţă-l şi spală-l bine cu
apă rece. Frea- că-l cu…
Read more »
Read more »
Croasant cu ciocolată
10 March 2013
Croasant
cu ciocolată din: oua, crema de ciocolata, unt, faina, ulei, otet, apa
si sare. Ingrediente: 1 ou 100 g crema de ciocolata pentru aluat: 200 g
unt 11 linguri cu faina 3 linguri cu ulei 1 lingura cu otet 1 cescuta cu
apa rece 1 lingurita rasa cu sare Mod de preparare: Freacă…
Read more »
Read more »
Rondele de crap cu stevie
10 March 2013
Rondele
de crap cu stevie din: rondele de crap, stevie, ceapa verde, morcov,
ulei, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 8 rondele de crap 6 legatura
de stevie 2 legaturi ceapa verde 1 morcov 50 ml ulei 1 lamaie sare piper
Mod de preparare: Spalati rondelele de crap, curgeti-le bine de apa
si stergeti-le cu…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel la cuptor in stil mediteraneean, cu verdeturi proaspete
10 March 2013
Pulpa
de miel la cuptor in stil mediteraneean, cu verdeturi proaspete din:
pulpa de miel, usturoi, sare grunjoasa, amestec de ierburi de provence,
coaja de lamaie, ardei iute, piper, ulei de masline, rozmarin, salvie,
cimbru si punga pentru copt. Ingrediente: 1 pulpa de miel (circa 1,5 kg)
2 capatani de usturoi 1 lingura sare grunjoasa…
Read more »
Read more »
Rulouri cu nucă
10 March 2013
Rulouri
cu nucă din: galbenus, lapte, faina, oua, drojdie, unt, lapte, zahar,
sare, nuca macinata si crema de ciocolata. Ingrediente: 1 galbenus 3
linguri cu lapte pentru aluat: 550 g faina 2 oua 15 g drojdie 60 g unt
topit 200 ml lapte 100 g zahar 1/2 lingurita cu sare pentru umplutura:
250 g nuca…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Bomboane Raffaello
9 March 2013
Bomboane
Raffaello din: mascarpone, zahar, nuca de cocos, napolitane de vanilie
si alune. Ingrediente: 350g mascarpone 250g zahar 250g nuca de cocos
rasa 125g napolitane de vanilie alune Mod de preparare: Intr-un
castron se amesteca bine toate ingredientele cu mainile. Se formeaza din
compozitie, bilute de Raffaelo, iar in centru se pune…
Read more »
Read more »
Supă de ceapă cu parmezan si nucsoara
9 March 2013
Supă
de ceapă cu parmezan si nucsoara din: bagheta, supa de vita, ceapa,
usturoi, faina, zahar brun, parmezan, cascaval, cimbru, nucsoara, sare
si piper. Ingrediente: 1 bagheta 1 l supa de vita 6 cepe 2 catei de
usturoi 2 linguri cu faina 1 lingurita cu zahar brun 75 g parmezan ras
75 g cascaval ras…
Read more »
Read more »
Şniţel cu parmezan
9 March 2013
Şniţel
cu parmezan din: cotlet de porc, pastrama, oua, cascaval, parmezan,
pesmet, unt si sare. Ingrediente: 500 g cotlet de porc 200 g pastrama 2
oua 150 g cascaval 1 lingura cu parmezan ras 2 linguri cu pesmet 100 g
unt sare Mod de preparare: Taie bucata de carne în felii mai groase.
Crestează…
Read more »
Read more »
Curcan cu fasole, porumb si rosii
9 March 2013
Curcan
cu fasole, porumb si rosii din: carne de curcan, ulei de masline
rafinat, busuioc, sare, piper, usturoi, fasole vede, porumb, rosii, suc
de lamaie si ceapa rosie. Ingrediente: 500 g carne de curcan fără piele,
fără oase, piept sau pulpă, cupă preferinţă 25 ml ulei de măslne
rafinat jumătate de ceaşcă de busuioc proaspăt,…
Read more »
Read more »
Macrou cu ceapă roşie si sos de muştar
9 March 2013
Macrou
cu ceapă roşie si sos de muştar din: macrou, ulei, lamaie, coriandru,
mustar, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati macrou (circa
300g/buz) 4-5 linguri ulei 1 lamaie 1 lingurita rasa pudra de coriandru
200 g mustar 250 ml vin alb sec sare piper Mod de preparare: Curăţaţi
peştele, spălaţi-l şi scurgeţi-l…
Read more »
Read more »
Retete de post: Salata de sfecla cu hrean
9 March 2013
Salata
de sfecla cu hrean din: sfecla, radacina de hrean, seminte de chimen,
otet de mere, ulei de masline si sare. Ingrediente: 4 sfecle mai mici si
mai inchise la culoare 1 radacina de hrean – cam 4-5 cm lungime 1
lingurita seminte de chimen 2 linguri otet de mere sau otet balsamic 4
linguri…
Read more »
Read more »
Eclere cu vanilie
9 March 2013
Eclere
cu vanilie din: lapte, zahar, galbenusuri, faina, baton de vanilie, sos
de caramel, apa, unt, zahar, faina, oua si sare. Ingrediente: 500 ml
lapte 140 g zhar 4 galbenusuri 4 linguri cu faina 1 batond e vanilie sos
de caramel pentru aluat: 1 1/2 pahare cu apa 100 g unt 1 lingurita cu
zahar…
Read more »
Read more »
Piept de curcan cu garnitura de radacinoase
9 March 2013
Piept
de curcan cu garnitura de radacinoase din: piept de curcan,
radacinoase, verdeata, lapte de migdale si ulei. Ingrediente: 1 piept de
curcan, fără piele, 2 kilograme de rădăcinoase (telină, morcov,
păstârnac, pătrunjel şi, opţional, sfeclă roşie), verdeaţă proaspătă,
tăiată fin (mărar, pătrunjel, oregano), lapte de migdale, 10 ml ulei
presat la rece Mod…
Read more »
Read more »
Limba de vita cu masline
9 March 2013
Limba
de vita cu masline din: limba de vita, masline negre, ulei, ceapa,
ardei grasi, rosii, bulion, sare si piper. Ingrediente: 800 g limba de
vita 300 g masline negre 100 ml ulei 3 cepe 2 ardei grasi 4 rosii 1
lingura bulion sare piper Mod de preparare: Opăriţi limba, curăţati-o
de pieliţa albă…
Read more »
Read more »
Ciorbă de pui cu omletă
9 March 2013
Ciorbă
de pui cu omletă din: pui, oua, morcovi, ceapa, telina, patrunjel,
cartofi, bors, leustean si sare. Ingrediente: 1 pui 6 oua 2 morcovi 2
cepe 1 telina mica 1 radacina de patrunjel 3 cartofi 1 l bors 2 legaturi
leustean sare Mod de preparare: Curăţaţi carnea, porţionaţi-o şi
spălaţi-o, apoi puneţi-o la fiert…
Read more »
Read more »
Retete de post: Cartofi copti
9 March 2013
Cartofi
copti din: cartofi, boabe de porumb, mazare, ceapa, ardei, patrunjel
verde, ulei, sare si piper. Ingrediente: 8 cartofi mai mari 100 g boabe
de porumb fiert 100 g mazare verde fiarta 2 cepe 1 ardei rosu 1 legatura
patrunjel verde 5 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Coaceti
cartofii in coaja, dupa…
Read more »
Read more »