Retete:
Pulpă de miel cu legume
30 April 2013
Pulpă
de miel cu legume din: pulpa de miel, morcovi, otet, ceapa, praz,
ciuperci, ardei grasi, rosii, usturoi, rozmarin, ulei si sare.
Ingrediente: 1 pulpa de miel 2 morcovi 2 linguri cu otet 2 cepe 1 praz
500 g ciuperci 2 ardei grasi 4 rosii 4 catei de usturoi 2 crengute de
rozmarin ulei sare…
Read more »
Read more »
Salată energizantă cu spanac si nuci
30 April 2013
Salată
energizantă cu spanac si nuci din: frunze de spanac, nuci, stafide,
ridichi, ceapa verde, ton, suc de lamaie, sare si ulei de masline.
Ingrediente: frunze de spanac proaspat 3-4 nuci stafide ridichi ceapa
verde ton (sau ou fiert) suc de lamaie sare ulei de masline Mod de
preparare: Speli frunzele de spanac si…
Read more »
Read more »
Ardei cu mazare, orez si spanac
30 April 2013
Retete
de post: Ardei cu mazare, orez si spanac din: ardei grasi, ceapa, ardei
iute, cartofi, morcovi, mazare, orez, suc de rosii, spanac, ulei, sare
si piper. Ingrediente: 10 ardei grasi 2 cepe 1 ardei iute 2 cartofi 2
morcovi 100g mazare din conserva 50g orez 300ml suc de rosii frunze de
spanac ulei sare…
Read more »
Read more »
Frigarui de pui cu orez
30 April 2013
Frigarui
de pui cu orez din: piept de pui, gogosari, ardei, ceapa, dovlecei,
ulei de masline, otet balsamic, orez, unt, sare si piper. Ingrediente:
500 g piept de pui 2 gogoşari 2 ardei 2 cepe 3 dovlecei 2 linguri ulei
de măsline 2 lingurite otet balsamic 3-4 cana căţei usturoi 300 g orez
75 g unt sare piper Mod de preparare: Se spală legumele,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu fasole, ardei gras, branza feta si masline
30 April 2013
Salata
cu fasole, ardei gras, branza feta si masline din: fasole alba boabe,
ardei, ceapa rosie, ulei de masline, usturoi, sare, piper, branza feta,
masline negre, frunze de busuioc, otet de vin rosu, suc de lamaie si
ulei de masline. Ingrediente: 2 cutii fasole boabe alba, clatita și
scursa 2 ardei roșii, fara seminte,…
Read more »
Read more »
Coaste de miel cu cartofi noi
30 April 2013
Coaste
de miel cu cartofi noi din: coaste de miel, usturoi, cartofi noi, vin
alb, ulei de masline, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 1/2 coaste
de miel 6 catei de usturoi 500 g cartofi noi 200 ml vin alb ulei de
masline rozmarin sare piper Mod de preparare: Ungem coastele cu ulei
de măsline…
Read more »
Read more »
Chec alb cu fructe de padure
30 April 2013
Chec
alb cu fructe de padure din: oua, zahar, unt, faina, praf de copt,
extract de vanilie, scortisoara si fructe de padure. Ingrediente: 3 ouă
150 g zahăr 150 g unt 160 g făină 1/2 plic praf de copt extract lichid
de vanilie scorțișoară 200 g fructe de pădure
asortate congelate Mod
de preparare:…
Read more »
Read more »
Drob de miel cu smantana
30 April 2013
Drob
de miel cu smantana din: organe de miel, ceapa verde, usturoi, lapte,
smantana, oua, patrunjel, marar, unt, ulei, piper si sare. Ingrediente:
500 g organe de miel 3 legaturi de ceapa verde 1 legatura de usturoi 1
ceasca de lapte 100 ml smantana 8 oua 1 legatura de patrunjel 1 legatura
de marar 50…
Read more »
Read more »
Bors de spanac
30 April 2013
Bors
de spanac din: spanac, apa, bors, morcovi, cartofi, pastarnac, radacina
de patrunjel, ceapa, costita afumata, rosii, ulei, sare, piper,
leustean si patrunjel. Ingrediente: 500 g spanac 2 l apa bors dupa gust 2
morcovi 1 cartof 1 pastarnac 1 radacina de patrunjel 1 ceapa 100-150 g
costita afumata 2-3 rosii sau 1 pahar de…
Read more »
Read more »
Rulouri din piept de pui cu bacon la gratar
30 April 2013
Rulouri
din piept de pui cu bacon la gratar din: piept de pui, vinete, usturoi,
unt, bacon, ardei, sare, piper, cimbru, patrunjel, boia dulce.
Ingrediente: 2 bucati piept de pui 2-3 vinete 2-3 căţei de usturoi 500 g
unt 16 felii bacon 2 ardei sare piper cimbru Pentru ornat pătrunjel
boia dulce beţe pentru frigărui Mod de preparare: Se taie…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Budinca cu fructe uscate
29 April 2013
Budinca
cu fructe uscate din: amestec de fructe uscate, cirese glasate,
migdale, pesmet, morcov, mere, seu, scortisoara, ghimbir, condimente,
siropd e zahar, sirop de melasa, zahar brun, ou, coniac, bere, coaja de
portocala, suc de portocala, coaja de lamaie, suc de lamaie.
Ingrediente: 350 g amestec de fructe uscate 100g cireșe glasate 40g
mixt…
Read more »
Read more »
Frigărui de pui cu rozmarin, ceapa si ardei capia
29 April 2013
Frigărui
de pui cu rozmarin, ceapa si ardei capia din: piept de pui, sare,
piper, boia, ardei capia, ceapa rosie, unt si rozmarin. Ingrediente:
500 g piept de pui sare piper alb si roşu boia dulce şi iute 3 bucata
ardei capia 2 bucata ceapă roşie 100 g unt rozmarin Mod de preparare:
Se spală bine bucăţile de…
Read more »
Read more »
Suc de afine
29 April 2013
Suc
de afine din: apa, zahar si afine. Ingrediente: 1 litru apă 80 g zahăr
80 g afine Mod de preparare: Afinele se spală bine, se opăresc şi se
lasă să fiarbă aproximativ 10 minute. Se pun apoi la răcit. Se lasă să
stea o zi şi apoi se strecoară. Se adaugă zahărul şi…
Read more »
Read more »
Meniu pentru sarbatorile Pascale
29 April 2013
Meniu
pentru masa de Paşte: Ciorba de miel cu smantana, bors si legume Ciorba
de miel cu smantana si bors din: carne de miel, morcov, telina,
albitura, ardei gras, ceapa, oua, smantana, lesutean si bors.
Ingrediente: 500 gr carne de miel 1 morcov 1 telina 1 albitura 1 ardei
gras rosu 2 cepe 3 oua 300…
Read more »
Read more »
Meniu pentru masa de Paşti
29 April 2013
Meniu pentru masa de Paşti: Ciorba de miel cu mazare si telina
Ciorba de miel cu mazare si telina din: carne de miel, bors, ceapa,
ceapa verde, ardei grasi, rosii, morcovi, telina, mazare, leustean si
sare. Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 l bors 1 ceapa 2 legaturi de
ceapa verde 2…
Read more »
Read more »
Meniu pentru masa de Paşte
29 April 2013
Meniu
pentru masa de Paşte: Supa cu carne de miel si orz Supa cu carne de
miel si orz din: ulei, carne de miel, ceapa, morcovi, praz, telina
apio, cimbru, dafin, varza, pastarnac, orz, supa de legume si patrunjel.
Inrgediente: 1 lingura de ulei, plus extra pentru legume 1 kg carne
grasa de miel…
Read more »
Read more »
Ciorbe pentru masa de Paşti
29 April 2013
Ciorbe
pentru masa de Paşti: Ciorba de miel cu tarhon Ciorba de miel cu tarhon
din: morcovi, telina, radacina de patrunjel, ardei gras, carne de miel,
bors, fidea, tarhon si sare. Ingrediente: 2 morcovi 1 telina 1
patrunjel radacina 1 ardei gras 1/2 carne de miel cu os (piept sau
coaste) 500 ml bors fidea…
Read more »
Read more »
Ciorbe pentru masa de Paşte
29 April 2013
Ciorbe
pentru masa de paste: Ciorba cu costita de miel Ciorba cu costita de
miel din: bors, costita de miel, smantana, sare, piper, ceapa, morcovi,
suc de rosii, usturoi, leustean, boabe de piper, foaie de dafin si zeama
de lamaie. Ingrediente: 1 litri borş 1 kg costiţe de miel 1 cutie de
smântână sare, piper 1 ceapă 4 morcovi…
Read more »
Read more »
Supe pentru masa de Paşti
29 April 2013
Supe
pentru masa de Paşti: Supă de ciuperci şi praz cu asmăţui Supă de
ciuperci şi praz cu asmăţui din: praz, ciuperci, ulei, supa de legume,
lapte de soia, migdale, sare, piper si asmatui. Ingrediente: 1 praz 250 g
ciuperci 1 lingura ulei 400 ml supa de legume 100 g lapte de soia 1…
Read more »
Read more »
Supe pentru masa de Paşte
29 April 2013
Supe
pentru masa de Paşte: Supă din miel cu castraveti si nucsoara Supă
din miel cu castraveti si nucsoara din: carne de miel, spanac, stevie,
ceapa verde, castraveti verzi, marar, sare, nucsoara, apa, smantana,
otet, hrean, zahar si sare. Ingrediente: 1,2 kg carne de miel 750 g
spanac 350 g macris sau stevie 4-5…
Read more »
Read more »
Aperitive pentru masa de Paşti
29 April 2013
Retete pentru masa de Paşte: Aperitive din ficat de pasare cu ciuperci
Aperitive din ficat de pasare cu ciuperci din: ciuperci negre uscate,
salota, margarina, ficat de pasare, branza de vaci, oua, ulei de floarea
soarelui, sare si piper. Ingrediente: 20 g ciuperci negre uscate 1
salota 15 margarina 20 g ficat de pasare…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui picant si orez cu legume
29 April 2013
Pui
picant si orez cu legume din: piept de pui, ardei iute, ulei de
masline, praf de chili, sare, ceapa rosie, usturoi, orez, chimen,
oregano, rosii, apa, sare, branza si salata verde. Ingrediente pentru
pui: 1 piept de pui, dezosat ½ de ardei iute 1 lingura ulei de masline ½
lingurita praf de chili…
Read more »
Read more »
Friptură de miel cu cimbru si busuioc
29 April 2013
Friptură
de miel cu cimbru si busuioc din: pulpa de miel, usturoi, piper,
condimente, sare, ulei, vin rosu, cimbru si busuioc. Ingrediente: 1
pulpa de miel (de circa 2 kg) 10 catei de usturoi 1 lingurita de piper 1
lingura baza pentru mancaruri 1/2 lingurita de sare 1 lingura grasime
de porc sau 3 linguri…
Read more »
Read more »
Mancare bihoreana
29 April 2013
Mancare
bihoreana din: carne de pui, morcovi, gulie, ceapa, patrunjel,
leustean, ou, smantana, ulei, apa, sare si piper. Ingrediente: 600 g
carne de pui 2 morcovi 1 gulie mica 2 cepe 1 legatura patrunjel 1
legatura leustean 1 ou 200 ml smantana 2-3 linguri ulei 3 l apa sare
piper Mod de preparare: Speli,…
Read more »
Read more »
Salata cu ridichi, cascaval si telemea
29 April 2013
Salata
cu ridichi, cascaval si telemea din: salata verde, ridichi, telemea,
cascaval, sunca, porumb, macaroane, seminte de in, seminte de floarea
soarelui, ulei de masline, sare si zeama de lamaie. Ingrediente: 1
salata verde 1 legatura de ridichi 150 g telemea 100 g cascaval 100 g
sunca 3 linguri de porumb din conserva 100 g…
Read more »
Read more »
Ciorba de miel cu mazare si telina
29 April 2013
Ciorba
de miel cu mazare si telina din: carne de miel, bors, ceapa, ceapa
verde, ardei grasi, rosii, morcovi, telina, mazare, leustean si sare.
Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 l bors 1 ceapa 2 legaturi de ceapa
verde 2 ardei grasi 4 rosii 2 morcovi 1 telina 100 g mazare 1 legatura
de…
Read more »
Read more »
Retete de post: Cozonac dospit
29 April 2013
Cozonac
dospit din: faina, margarina, ulei, zahar, sare, sofran, drojdie,
esenta. Ingrediente: 2 kg faina 2 pachete de margarina 1/4 l ulei 1/2 kg
zahar 2 lingurite rase de sare 1 lingurita sofran 50 g drojdie
proaspata 1 l apa esenta cat mai variate: rom, coaja de lamaie, coaja de
portocala, vanilie, scortisoara Mod…
Read more »
Read more »
Drob cu ardei gras
29 April 2013
Drob
cu ardei gras din: carne tocata de pui, ardei grasi, orez, usturoi,
ceapa, smantana, oua, ulei, piper si sare. Ingrediente: 500 g carne
tocata de pui 2 ardei grasi rosii 3 linguri cu orez 5 catei de usturoi 1
ceapa 100 ml smantana 4 oua ulei piper sare Mod de preparare: Spală
orezul,…
Read more »
Read more »
Salata de spanac cu ansoa si usturoi
29 April 2013
Salata
de spanac cu ansoa si usturoi din: usturoi, ansoa, frunze de spanac,
ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 catei de usturoi 100 g
ansoa marinat 400 g frunze de spanac proaspat ulei de masline sare piper
Mod de preparare: Incingem 3-4 linguri de ulei de măsline. Punem
usturoiul tăiat felii, prăjim…
Read more »
Read more »
Pască cu smântână si coaja de lamaie
29 April 2013
Pască
cu smântână si coaja de lamaie din: aluat de cozonac, smantana,
galbenusuri, albusuri, faina, zahar pudra, zahar vanilat, coaja de
lamaie si sare. Ingrediente: aluat de cozonac gata preparat 1 kg
smantana 5 galbenusuri 3 albusuri 2-3 linguri faina 250 g zahar pudra 1
plic zahar vanilat coaja de lamaie sare Mod de…
Read more »
Read more »
Peste natur la cuptor
29 April 2013
Peste
natur la cuptor din: pastravi, lamaie, masline, rosie, apa, ulei,
ciuperci, otet, foi de dafin, ceapa, morcovi, sare si piper.
Ingrediente: 2 pastravi intregi 1 lamaie 8 masline 1 rosie 1 paharel de
apa 1 paharel ulei 2-3 ciuperci taiate felii 1 paharel otet 3 foi de
dafin 1 ceapa taiata fasii 2 morcovi…
Read more »
Read more »
Drob de pui in aluat
29 April 2013
Drob
de pui in aluat din: carne tocata de pui, oua, orez, paine, ceapa,
marar, lapte, ulei, sare, faina, drojdie si bere. Ingrediente: 500 g
carne tocata de pui 7 oua 1 lingura cu orez 2 felii de paine 1 ceapa 2
legaturi de ceapa 1 legatura de marar 1 pahar cu lapte ulei piper…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sparanghel si ciuperci portobello coapte cu sos de branza de capra
29 April 2013
Sparanghel
si ciuperci portobello coapte cu sos de branza de capra din:
sparanghel, ciuperci, ulei de masline, unt, amidon, lapte degresat,
usturoi, branza de capra, piper cayenne, nuci de pin, patrunjel, sare si
piper. Ingrediente: 1 buchet sparanghel 4 ciuperci portobello 3
linguri ulei de masline 1/2 lingura de unt 1/2 lingura amidon 1/2…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de ficătei
29 April 2013
Tocăniţă
de ficătei din: ficatei de pasare, ceapa, ardei gras, rosii, usturoi,
ulei, condimente si patrunjel. Ingrediente: 500 g ficatei de pasare 3-4
cepe 1 ardei gras 2-3 rosii 3-4 catei de usturoi 50 ml ulei condimente,
dupa preferinta 1 legatura patrunjel Mod de preparare: Cureţi ficăţeii
de pieliţe, îi speli şi îi ştergi…
Read more »
Read more »
Supa crema de mazare cu telemea si crutoane
29 April 2013
Supa
crema de mazare cu telemea si crutoane din: morcov, radacina de
patrunjel, boabe de mazare, branza telemea, crutoane, sare si piper.
Ingrediente: 1 morcov 1 radacina de patrunjel 400 g boabe de mazare 100 g
branza telemea crutoane sare piper Mod de preparare: Curăţăm morcovul
şi pătrunjelul şi le tăiem rondele. Punem la…
Read more »
Read more »
Saramură de păstrăv
29 April 2013
Saramură
de păstrăv din: pastravi, ceapa, rosie, ardei iute, ardei grasi, ulei,
sare si piper. Ingrediente: 2 pastravi 1 ceapa 1 rosie 1 ardei iute 2
ardei grasi cateva linguri cu ulei sare piper Mod de preparare:
Păstrăvii îi eviscerezi, îi cureţi, îi speli, îi usuci cu un prosop de
hârtie şi îi condimentezi,…
Read more »
Read more »
Ciorba cu costita de miel
29 April 2013
Ciorba
cu costita de miel din: bors, costita de miel, smantana, sare, piper,
ceapa, morcovi, suc de rosii, usturoi, leustean, boabe de piper, foaie
de dafin si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 litri borş 1 kg costiţe de
miel 1 cutie de smântână sare, piper 1 ceapă 4 morcovi 200 ml suc de
roşii 2 căţei de usturoi 1 legatura leuştean verde 3-4 boabe…
Read more »
Read more »
Prajitura cu branza de vaci si rubarba
29 April 2013
Prajitura
cu branza de vaci si rubarba din: ou, unt, iaurt, zahar, faina, praf de
copt, esenta de vanilie, oua, tulpini de rubarba, unt, smantana si
zahar. Ingrediente: aluatul: 1 ou 100 g unt 100 ml iaurt 50 g azhar 300 g
faina praf de copt esenta de vanilie umplutura: 2 oua 4 tulpini de…
Read more »
Read more »
Rata Pekin
29 April 2013
Rata
Pekin din: rata, apa, sare, ulei de orez, otet, miere, amidon, ghimbir
si sos de soia. Ingrediente: 1 rata de 2 kg 2 l apa sare ulei de orez
Bait: 150 ml otet 5 linguri de miere 1 lingura amidon 1/2 lingurita
ghimbir, tocat. sos de soia Mod de preparare: Curatam rata foarte…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de dovleac
29 April 2013
Supa
de dovleac din: dovleac, cartofi, lapte, supa de pui, unt nesarat,
smantana si zahar. Ingrediente: 840g dovleac (decojit și taiat cuburi)
150g cartofi 250ml lapte 1,3 litri de supa de pui sau de legume 20g unt
nesarat smantana 1 lingurita de zahar Mod de preparare: Puneti supa,
untul, laptele și zaharul intr-o…
Read more »
Read more »
Supa de legume cu fidea
29 April 2013
Supa
de legume cu fidea din: ceapa, morcovi, dovlecel, radacina de
pastarnac, cartofi, fidea, apa, marar, ulei, sare si piper. Ingrediente:
2 cepe potrivite 2 morcovi 1 dovlecel 1 radacina de pastarnac 2 cartofi
150 g fidea 2,5 l apa 1/2 legatura marar 4 linguri de ulei sare piper
Mod de preparare: Cureţi şi…
Read more »
Read more »
Coaste in crusta
29 April 2013
Coaste
in crusta din: coaste de miel, ulei, otet balsamic, patrunjel, usturoi,
ceapa rosie, mustar, muguri de pin, sare si piper. Ingrediente: 1
bucata de 1 kg coaste de miel 2 linguri de ulei 1 lingura de otet
balsamic patrunjel usturoi 1/2 ceapa rosie tocata fin mustar muguri de
pin sare si piper Mod…
Read more »
Read more »
Mousse de sparanghel cu creveti
29 April 2013
Mousse
de sparanghel cu creveti din: sparanghel verde, sparanghel alb,
creveti, mascarpone, unt, sare si piper. Ingrediente: 20 fire sparanghel
verde, proaspat 20 fire sparanghel alb din conserva 4 creveti
semipreparati 150 g branza mascarpone 100 g unt sare piper Mod de
preparare: Spălăm sparanghelul verde şi îl punem la fiert în apă cu…
Read more »
Read more »
Coroniţă umplută cu sufleu de conopidă
29 April 2013
Coroniţă
umplută cu sufleu de conopidă din: coasta de miel, vin rosu, conopida,
ceapa, telemea, smantana, parmezan, oua, marar, cimbru, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 1 bucata coasta de miel 1/2 pahar cu vin rosu 1
conopida 1 ceapa 100 g telemea 100 g smantana 30 g parmezan 4 oua 1
legatura de marar cimbru…
Read more »
Read more »
Urzici cu mujdei şi mămăliguţă
29 April 2013
Urzici
cu mujdei şi mămăliguţă din: urzici, ulei, faina, mujdei de usturoi si
mamaliguta. Ingrediente: 1 kg urzici 2 linguri ulei 1 lingura faina sare
mujdei de usturoi mamaliguta Mod de preparare: Alegi urzicile, le
speli, le fierbi în apă clocotită cu sare şi apoi le scurgi. Pui
urzicile într-o oală şi, cât sunt…
Read more »
Read more »
Suc de portocale cu mentă
29 April 2013
Suc
de portocale cu mentă din: suc de portocale, frunze de menta si gheata.
Ingrediente: sucul a 8 portocale; cateva frunze de menta; cuburi de
gheata Mod de preparare: Stoarce portocalele. Toaca menta, pune-o
intr-un vas si toarna sucul de portocale peste ea. Pune si gheata in vas
si asteapta sa se raceasca. Decoreaza…
Read more »
Read more »
Pasca
29 April 2013
Pasca
din: oua, unt, iaurt, faina, branza de vaci, smantana, zahar, stafide,
ciocolata, fulgi de migdale, esenta de rom, esenta de vanilie si praf de
copt. Ingrediente: 6 oua 100 g unt 100 ml iaurt 300 g faina 1 kg branza
de vaci 500 ml smantana 150 g zahar 100 g stafide 200 g ciocolata…
Read more »
Read more »
Salata cu carne de vita si branza
29 April 2013
Salata
cu carne de vita si branza din: muschi de vita, miex de legume, nuci,
rosii cherry, branza cu mucegai albastru, ulei de masline, sare, tarhon
si suc de lamaie. Ingrediente: 300 g muschi sau vrabioara de vita 200 g
mix de legume verzi: fasole, andive, rucola, salata 25 g nuci 4 rosii
cherry ceapa…
Read more »
Read more »
Tocana de pui cu quinoa
29 April 2013
Tocana
de pui cu quinoa din: ulei de masline, ceapa, ardei grasi, rosii, piept
de pui, quinoa, fasole rosie, patrunjel, sare, piper si chili.
Ingrediente: o lingura ulei de masline o ceapa 2 ardei grasi o conserva
rosii cubulete 500 g piept de pui dezosat 150 g quinoa un morcov o
conserva fasole rosie patrunjel…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sandwich-uri cu ceapa caramelizata, prosciutto si branza brie
29 April 2013
Sandwich-uri
cu ceapa caramelizata, prosciutto si branza brie din: ceapa rosie, ulei
de masline, rosii cherry, prosciutto, branza brie, rucola si paine
ciabatta. Ingrediente: 1 ceapa roșie, taiata felii subțiri 3 ulei de
masline 1/2 cana rosii cherry 4 felii prosciutto 8 felii de branza brie
1/2 cana rucola paine ciabatta, taiata pe lungime…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel aromate
29 April 2013
Cotlete
de miel aromate din: cotlet de miel, unt, bere, nuca, rozmarin, boia
dulce, coriandru si sare. Ingrediente: 1,5 kg cotlet de miel 50 g unt 1
litru bere 30 g nuca macinata rozmarin boia dulce coriandru macinat sare
Mod de preparare: Spala bucata de cotlet si pune-o la fiert in bere
si apa…
Read more »
Read more »
Aspic cu carne de miel si oua de prepelita
29 April 2013
Aspic
cu carne de miel si oua de prepelita din: carne de miel, oua de
prepelita, telina, ceapa, dovlecei, verdeata, sare, boabe de piper si
gelatina. Ingrediente: 400 g carne de miel cu os (sau de pasăre) 12 ouă
de prepeliţă sau 6 ouă de găină 2-3 morcovi 1 ţelină mică sau un
păstârnac 1 ceapă mică 2 dovlecei 1 legatura verdeaţă…
Read more »
Read more »
Ciorbă de primăvară
29 April 2013
Ciorbă
de primăvară din: spanac, ceapa verde, usturoi verde, leurda, slanina,
sare, piper, boia dulce, oua, lapte, faina, marar si otet. Ingrediente: 1
kg spanac 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi verde 1 legatura
leurda 5-6 bucati de slanina sau kaizer sare piper boia dulce 5 oua
lapte faina marar 1 lingurita otet …
Read more »
Read more »
Somon cu oua la cuptor
29 April 2013
Somon
cu oua la cuptor din: chifle, unt, somon afumat, oua si chives.
Ingrediente: 6 chifle albe 25 g de unt, topit 6 felii de somon afumat
sau marinat 6 oua medii cateva fire de chives tocate Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 180°C. Taie partea superioară a chiflelor, apoi
scoate cu grijă miezul…
Read more »
Read more »
Dressing de marar
29 April 2013
Dressing
de marar din: ulei de masline extravirgin, otet de vin alb, zeama de
lamaie, marar, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 100ml ulei de măsline
extravirgin 2 linguri oţet de vin alb 1 lingură zeamă de lămâie 2
linguri mărar proaspăt tocat 1 lingură cozi de ceapă verde tocate 1/4
linguriţă sare 1/4 linguriţă piper…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: File de somon cu sos de menta si busuioc
28 April 2013
File
de somon cu sos de menta si busuioc din: file de somon, patrunjel,
busuioc, menta, macris, capere, ansoa si ulei de masline. Ingrediente:
3 buc file de somon 15g patrunjel 15g busuioc 3g menta 30g macris 21g
capere 3 anșoa 1 lingura ulei de masline Mod de preparare: Se
incalzește cuptorul la…
Read more »
Read more »
Stufat de miel cu vin
28 April 2013
Stufat
de miel cu vin din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, ulei,
faina, vin, bulion, sare si piper. Ingrediente: 800 g carne de miel
40 fire ceapă verde 20 fire usturoi verde 2 linguri ulei 1 lingurita
făină 1 pahar de borş, de vin roşu sau 2 linguri de oţet 2-3 linguri
bullion sare piper Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Colţunaşi cu piept de pui si spanac
28 April 2013
Colţunaşi
cu piept de pui si spanac din: faina, oua, lapte, sare, piept de pui,
ceapa, spanac, cascaval, margarina, ou, boabe de piper, foi de dafin,
sare si piper. Ingrediente: pentru coltunasi: 800 g faina 4 oua 2-3
linguri lapte sare pentru umplutura: 400 g piept de pui fara os 1 ceapa
mijlocie 400 g…
Read more »
Read more »
Şalău cu legume la cuptor
28 April 2013
Şalău
cu legume la cuptor din: salau, vanata, ardei dulce, dovlecel,
ciuperci, rosii, ulei, unt, zeama de lamaie, ulei, sos de soia, sare si
piper. Ingrediente: 1 şalău(1,5 kg) 1 vînătă 1 ardei dulce 1 dovlecel
5-6 ciuperci 2 roşii 3 linguri ulei 0,75 g unt Pentru marinată: zeama
unei lămîi 3-4 linguri ulei 2…
Read more »
Read more »
Friptura de miel in vin
28 April 2013
Friptura
de miel in vin din: pulpa de miel, vin, otet, usturoi, mustar, unt,
cimbru, rozmarin, tarhon, nucsoara si sare. Ingrediente: 1 pulpa de miel
250 ml vin 2 linguri cu otet 10 catei de usturoi 2 linguri cu mustar 50
g unt cimbru rozmarin tarhon nucsoara sare Mod de preparare: Curata
usturoiul, piseaza…
Read more »
Read more »
Ciorbă de pui de tară
28 April 2013
Ciorbă
de pui de tară din: pui, cartof, morcovi, ceapa, radacina de telina,
orez, ardei gras, bors, patrunjel, leustean si sare. Ingrediente: 1 pui
de tara 1 cartof mare 2 morcovi 1 ceapa 1/2 raacina telina 1 lingura
orez 1/2 ardei gras bors dupa gust cate o legatura de patrunjel si
leustean sare Mod…
Read more »
Read more »
Stufat de miel cu patrunjel si tarhon
28 April 2013
Stufat
de miel cu patrunjel si tarhon din: carne de miel, morcovi, ceapa
verde, usturoi verde, suc de rosii, vin alb, patrunjel, tarhon, sare si
piper. Un clasic al bucatariei romanesti! Stufatul de miel este
traditional pe mesele noastre la sarbatoarea pascala. Ingrediente: 1 kg
carne de miel (pulpa, coasta) 2 morcovi 10 g ceapa…
Read more »
Read more »
Oua umplute cu pate de pui si sunca
28 April 2013
Oua
umplute cu pate de pui si sunca din: oua, mustar, pate de pui, sunca,
ulei, patrunjel, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 15 oua 50 g
mustar 100 g pate de pui 100 g sunca ulei patrunjel proaspat suc de
lamaie sare piper Mod de preparare: Fierbem 14 oua, timp de 10…
Read more »
Read more »
Fasole alba cu rosii si usturoi
28 April 2013
Retete
de post: Fasole alba cu rosii si usturoi din: fasole, rosii, ulei,
usturoi, sare, piper si verdeata. Ingrediente: 1 pahar de fasole pentru
fierbere (albă) 3 roşii medii coapte 2 linguri de ulei 3 căţei de
usturoi sare piper măcinat 1 lingură de verdeaţă tocată mărunt Mod de
preparare: Fierbeţi fasolea, treceţi-o prin…
Read more »
Read more »
Somon prajit cu smantana si sos
28 April 2013
Somon
prajit cu smantana si sos din: praz, usturoi, file de somon, ulei,
sare, piper, portocale, limette, coriandru verde, wasabi si smantana.
Ingrediente: 1 legătură praz 2 căței de usturoi 700 g filé de somon
(fără piele) 3 linguri ulei sare piper 2 portocale 2 limette 1/2
legătură coriandru verde 1/2 linguriță wasabi 4 linguri…
Read more »
Read more »
Tarta cu sparanghel
28 April 2013
Tarta
cu sparanghel din: oua, unt, iaurt, faina, sare, rosii, sparanghel,
branza telemea, cascaval. Ingrediente: aluatul: 2 oua 50 g unt 50 ml
iaurt 300 g faina sare umplutura: 2 oua 6 rosii 8 fire sparanghel 300 g
branza telemea 50 g unt 100 g cascaval Mod de preparare: Preparăm
aluatul. Frecăm untul cu…
Read more »
Read more »
Costite de miel în crustă
28 April 2013
Costite
de miel în crustă din: cotlete de miel, vin alb, pesmet, alune, boia,
patrunjel, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg cotlete de miel 200 ml vin
alb 200 g pesmet 50 g alune zdrobite 1 lingura cu boia 1 lingura cu
patrunjel uscat ulei sare Mod de preparare: Pune cotletele puţin
sărate într-o…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Creveti cu orez prajit
28 April 2013
Creveți
cu orez prajit din: orez, morcovi, mazare, ceapa verde, usturoi, oua,
sos de soia, ulei de susan, creveti, ulei de canola, piper, sare si
ceapa verde. Ingrediente: 4 cesti orez fiert 1 ceasca morcovi tocat ½
ceasca mazare 2 fire ceapa verde 2 catei de usturoi, tocat 2 oua 3
linguri de sos…
Read more »
Read more »
Salată de pui cu crutoane
28 April 2013
O
reteta delicioasa de salata de pui cu:ceapa verde, crutoane, salata
verde, rosii, cherry, ardei rosu, ardei verde, branza mozzarela, curry,
sare, piper, rosii galbene, ceapa, usturoi, vin alb, cimbru, sare,
piper, boia, mustar boabe, ulei de masline, lamaie, piept de pui.
Ingrediente: 1-2 bucăţi piept de pui 1 legătură ceapă verde 200 g
crutoane…
Read more »
Read more »
Ouă în aluat
28 April 2013
Ouă
în aluat din: oua fierte, faina, lapte, zahar, unt, drojdie, ardei
capia, sare si turmeric. Ingrediente: 10-15 oua fierte 480 g faina 310
ml lapte 65 g zahar 65 g unt topit 2 lingurite cu drojdie uscata 1 ou + 1
galbenus 1 ardei capia 1 lingurita cu sare 1 praf de turmeric …
Read more »
Read more »
Ciorba de miel cu tarhon
28 April 2013
Ciorba
de miel cu tarhon din: morcovi, telina, radacina de patrunjel, ardei
gras, carne de miel, bors, fidea, tarhon si sare. Ingrediente: 2 morcovi
1 telina 1 patrunjel radacina 1 ardei gras 1/2 carne de miel cu os
(piept sau coaste) 500 ml bors fidea tarhon proaspat sare Mod de
preparare: Punem carnea la…
Read more »
Read more »
Drob
28 April 2013
Drob
din: oua, ceapa verde, usturoi verde, ficatei de curcan, pipote de
curcan, inimi de curcan, unt, patrunjel, marar, sare si piper.
Ingrediente: 8 oua 6 fire ceapa vede 4 fire usturoi verde 400 g ficatei
de curcan 500 g pipote de curcan 400 g inimi de curcan 150 g unt
patrunjel proaspat marar proaspat…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu legume, lamaie si patrunjel
28 April 2013
O
reteta delicioasa de piept de pui: piept de pui, ulei de maslina,
rozmarin, sare, ardei iute, sunca, usturoi, ceapa, telina, morcov,
dovlecei, pasta de rosii, vin alb, ulei de masline, coaja de lamaie,
patrunjel. Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui 4 linguri ulei de
măsline 1 lingură rozmarin uscat sare ardei iute măcinat…
Read more »
Read more »
Tocanita cu vinete
28 April 2013
O
reteta delicioasa de tocanita cu: ardei capia, dovlecel, vinete, ceapa,
rosii, ciuperci albe, suc de rosii, verdeata, sare, piper, smantana.
Ingrediente: 3-4 ardei capia 2 dovlecei 2 vinete mari 1 ceapă 2 roşii
bine coapte 50 g ciuperci albe de cultură 1 cană suc de roşii verdeaţă
(reţeta cere busuioc, dar poţi încerca şi…
Read more »
Read more »
Somon cu spanac si sos tartar
28 April 2013
Somon
cu spanac si sos tartar din: somon, ulei, spanac, smantana, capere,
sare, piper si lamaie. Ingrediente: doua bucati de somon fara piele o
lingura ulei 250 g spanac 2 linguri smantana cu putina grasime o
lingurita capere sare piper o lamaie Mod de preparare: Prăjeşte
somonul pe grătar sau în tigaie, cu puţin…
Read more »
Read more »
Reteta zilei:Friptura de miel cu fenicul
28 April 2013
Friptura
de miel cu fenicul din: coaja de portocala, seminte de fenicul, sare,
piper, musta dijon, rozmarin, usturoi, ulei de masline si pulpa de miel.
Ingrediente: coaja de la 2 portocale 2 linguri semințe de fenicul
prajite, tocate 1 lingura sare 1 1/2 lingurita de piper negru 1 lingura
mustar Dijon 2 linguri de…
Read more »
Read more »
Crema de ciocolata cu zmeura
28 April 2013
Crema
de ciocolata cu zmeura din: ciocolata, zmeura, iaurt, miere si fulgi de
ovaz. Ingrediente: 200 g ciocolata nu foarte amara (40% sau 50% cacao)
100 g zmeura proaspata sau congelata 500 g iaurt grecesc crmos 3 linguri
miere doua linguri fulgi de ovaz su musli Mod de preparare: Rupe
ciocolata bucatele si…
Read more »
Read more »
Pastrav cu bacon si fasole verde
28 April 2013
Pastrav
cu bacon si fasole verde din: pastravi, ulei, sare grunjoasa, usturoi,
malai, piper, cimbru, fasole verde, ulei de masline, otet balsamic,
bacon afumat, rosie, ardei capia, lamai si patrunjel. Ingrediente:
4 bucata păstrăvi ulei de prăjit sare grunjoasă 4 bucati usturoi 100 g
mălai piper măcinat cimbru uscat600 g fasole verde fideluta 4 linguri
ulei de măsline oţet…
Read more »
Read more »
Retete de post: Risotto cu anghinare
28 April 2013
Reteta
de post: Risotto cu anghinare din: orez, anghinare, ceapa, rosii, unt,
supa de pui, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 300g orez 100g
anghinare coapta din borcan 1 ceapa 2 rosii 75g unt 700ml supa de pui
busuioc proaspat sare piper Mod de preparare: Spalam ceapa si rosiile
si le tocam marunt. Incingem jumatate…
Read more »
Read more »
Vinete unguresti
28 April 2013
O
reteta delicioasa de vinete: vinete, ardei gras, ceapa, usturoi, rosii,
ulei, sare. Ingrediente: 2 vinete mari 12 ardei graşi 2 cepe 2-3 căţei
de usturoi 5-6 roşii 1/2 ceaşcă ulei sare Mod de preparare: Coci
vinetele şi ardeii, le cureţi şi le rupi fâşii, după care le scurgi
foarte bine. Tai ceapa şi…
Read more »
Read more »
Ghiveci macedonesc
28 April 2013
O
reteta delicioasa de ghiveci cu:orez, ardei rosu, varza, dovlecel,
mazare, cartofi, ceapa, rosii, ulei, sare, piper, cimbru, busuioc,
pesmet. Ingrediente: 200 g orez fiert 4 ardei, de preferat roşii 1 varză
mică 1 dovlecel 200 g mazăre 3-4 cartofi 2 cepe 3-4 roşii 3-4 linguri
ulei sare piper cimbru pătrunjel busuioc 2 linguriţe pesmet…
Read more »
Read more »
Supa de somon cu lamaie si spanac
28 April 2013
Supa
de somon cu lamaie si spanac din: file de somon, lamai, sare grunjoasa,
ardei iute, ceapa, morcovi, ardei gras, spanac si crutoane cu unt.
Ingrediente: 3 bucati file de somon 4 bucati lămâi sare grunjoasă,
piper măcinat 1 bucata ardei iute 2 bucati ceapă 2 bucati morcovi
1 bucata aedei gras 200 g spanac crutoane cu unt Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Friptura de miel cu ceapa verde, mustar si cimbru
28 April 2013
Friptura
de miel cu ceapa verde, mustar si cimbru din: carne de miel, ceapa,
ceapa verde, usturoi verde, ulei, peste, mustar, cimbru, vin rosu, sare
si piper. Ingrediente: 1.5 kg carne de miel pentru friptură (cotlet)
1 ceapă 2 legaturi ceapă verde 1 legatura usturoi verde 3 linguri ulei
4 linguri pesmet 4 linguri muştar 1 lingura cimbru 250-300 ml vin roşu
sare piper…
Read more »
Read more »
Iepuraşi din aluat
28 April 2013
Iepuraşi
din aluat din: oua, faina, zahar, drojdie, smantana, sare, apa, unt si
ou. Ingrediente: o oua fierte pentru aluat: 300 g faina 2 linguri cu
zahar 7 g drojdie uscata 230 ml smantana 1/2 lingurita cu sare 60 ml apa
2 linguri cu unt 1 ou Mod de preparare: Pune untul, smântână şi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos de menta
28 April 2013
Sos
de menta din: frunze de menta, zahar, apa si otet. Ingrediente: 5 g
de frunze proaspete de menta ½ lingurita de zahar 1 lingura de apa
clocotita 2 linguri de otet Mod de preparare: Se toaca marunt
frunzele de menta și se pun intr-un castron mic. Se presara zahar
deasupra. Se…
Read more »
Read more »
Chec cu piure de banane si nuci
28 April 2013
Chec
cu piure de banane si nuci din: unt, faina integrala, bicarbonat de
sodiu, banane, sirop de agave, oua, iaurt si nuci Ingrediente: putin
unt, pentru uns tava 140 g faina integrala 100 g faina cate 1 lingurita
bicarbonat de sodiu si praf de copt 300 g piure de banane, din banane
foarte coapte 4…
Read more »
Read more »
Somon in sos de vin cu rozmarin si sparanghel
28 April 2013
Somon
in sos de vin cu rozmarin si sparanghel din: file de somon, vin, lamai,
rozmarin verde, sparanghel, ciuperci, cartofi, unt, rosii, patrunjel,
sos de mustar cu hrean, piper si sare. Ingrediente: 800 g file de somon
200 ml vin alb dulce 2-3 lamai 1 crenguta rozmarin verde 2 bucheţele
sparanghel 300 g ciuperci 400 g cartofi 50 g unt 4 roşii 1 legatura
pătrunjel…
Read more »
Read more »
Ciorbă de mărar
28 April 2013
Ciorbă
de mărar din: marar, lapte, ulei, faina, oua, smantana, sare,
condimente, zahar si otet. Ingrediente: 2 legaturi marar proaspat 1
pahar mare lapte putin ulei 1 lingura faina 4 oua fierte 20 ml smantana
sare condimente de legume putin zahar otet Mod de preparare: Tai
mărunt mărarul şi îl căleşti în ulei. Presari…
Read more »
Read more »
Sote de spanac cu friptura de miel
28 April 2013
Sote
de spanac cu friptura de miel din: carne de miel, spanac, rosii,
usturoi, unt, pesmet, ulei, sare si piper. Ingrediente: 800 g carne de
miel (cotlet sau pulpă) 700-800 g spanac proaspăt curăţat 2-3 roşii
3-4 căţei de usturoi 75 g unt 1 lingura pesmet 1-2 linguri ulei sare
piper Mod de preparare: Spanacul se spală în mai multe ape…
Read more »
Read more »
Cornete cu branza si somon afumat
28 April 2013
O
reteta delicioasa de cornete cu: foi de lasagna, branza de vaci,
smantana, zeama de lamaie, somon afumat. Ingrediente: 5-6 foi de lasagna
(din comerţ) 300 g brânză de vaci proaspătă 3 linguri de smântână 1
lingură zeamă de lămâie 10 felii de somon afumat Mod de preparare:
Condimentezi cu sare şi piper după…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pere insiropate
27 April 2013
Pere
insiropate din: pere, baton de scortisoara, anason, nucsoara, ghimbir,
zahar pudra, miere, vin rosu si lamaie. Ingrediente: 4 pere 1 baton de
scortisoara 4 cuișoare 1 stea anason ½ lingurita nucsoara rasa ½ bucata
de ghimbir 250g zahar pudra 50g miere 750ml vin rosu ¼ lamaie Mod de
preparare: Curati perele de…
Read more »
Read more »
Peşte dobrogean
27 April 2013
Peşte
dobrogean din: peste, ardei grasi, rosii, usturoi, ulei, pasta de
rosii, lamai, vin alb, patrunjel verde, sare, piper si cimbru.
Ingrediente: 1-2 pesti (circa 2 kg) 4 ardei grasi 3-4 rosii 2 capatani
de usturoi 200 ml ulei 50 g pasta de rosii 2-3 lamai 100 ml vin alb sec
patrunjel verde sare piper…
Read more »
Read more »
Sufleu de cartofi cu rozmarin si bacon
27 April 2013
Sufleu
de cartofi cu rozmarin si bacon din: bacon, smantana, lapte, usturoi,
rozmarin, ardei iute, mustar de Dijon, telina si cartofi. Ingrediente: 8
felii bacon 450 ml smantana 300 ml lapte 2 catei de usturoi 2 fire de
rozmarin 1 ardei iute 1 lingura mustar de Dijon 1 radacina de telina
(500 g) 600 g…
Read more »
Read more »
Cuiburi de ciuperci
27 April 2013
Cuiburi
de ciuperci din: ciuperci, oua, cascaval, ulei de masline, ceapa verde,
sare si piper. Ingrediente: 4 ciuperci mari 4 oua medii 2 linguri cu
cascaval 1 lingura cu ulei de masline ceapa verde sare piper Mod de
preparare: Clăteşte ciupercile sub jet de apă rece şi curăţă-le de
pieliţe şi codiţe. Aşază-le în…
Read more »
Read more »
Mâncărică dobrogeană de ardei cu brânză
27 April 2013
Mâncărică
dobrogeană de ardei cu brânză din: ardei copti, rosii, telemea de vaca,
oua. Ingrediente: 12 ardei copti 8 rosii sau 2 borcane rosii in bulion
sau in suc prorpiu 300 g telemea de vaca 4 oua Mod de preparare: Coci
ardeii, îi cureţi de coajă şi îi dai deoparte, să se scurgă de…
Read more »
Read more »
Salată de pui cu bacon, mazare, tarhon si ceapa verde
27 April 2013
Salată
de pui cu bacon, mazare, tarhon si ceapa verde din: bacon, mazare,
avocado, friptura de pui, telina apio, tarhon, ceapa verde, ulei de
masline extravirgin, otet balsamic, mustar dijon si zahar. Ingrediente: 2
felii de bacon mai slab, prajite 100 g mazare proaspata sau decongelata
1 avocado mare, taiat cubulete 100 g fritpura de…
Read more »
Read more »
Miel în sos de vin, cu legume la grătar
27 April 2013
Miel
în sos de vin, cu legume la grătar din: pulpa de miel, ceapa, ardei
iute, vin, ulei de masline, foaie de dafin, ardei, vanata si rosii.
Ingrediente: 1 kg pulpa de miel 3 cepe taiate julien 2 ardei iuti 1
pahar cu vin 5 linguri ulei de masline 1 foaie de dafin 2 ardei…
Read more »
Read more »
Pachetele cu varza si costita
27 April 2013
Pachetele
cu varza si costita din: oua, unt, smantana, faina, sare, varza acra,
costita, ulei si piper. Ingrediente: 4 oua 125 g unt topit 160 ml
smantana 600 g faina 1 lingurita cu sare 1/2 varza acra 300 g costita
ulei piper Mod de preparare: Amestecă ouăle cu untul, smântână şi
sarea. Cerne făina…
Read more »
Read more »
Cocktail cu campari si sampanie
27 April 2013
Cocktail
cu campari si sampanie din: sampanie si campari. Ingrediente: 10 cl
champagne brut 2 cl Campari Mod de preparare: Turnati sampanie si
Campri intr-un flute pentru sampanie. Amestecati ustor cu ajutorul unei
linguri de amestecat, top de 2-3 secunde. Serviti imediat.
Read more »
Read more »
Tarta cu spanac si mozzarella
27 April 2013
Tarta
cu spanac si mozzarella din: spanac, oua, mozzarella, ricotta, frunze
de oregano, sare, piper, margarina, apa, otet si faina. Ingrediente: 500
g spanac 7 oua 80 g mozzarella/parmezan 400 g ricotta frunze de oregano
sare piper pentru aluat: 1 pachet de margarina 7 linguri cu apa 1
lingura cu otet 350 g faina …
Read more »
Read more »
Drob de miel cu cimbru si oregano
27 April 2013
Drob
de miel cu cimbru si oregano din: carne de miel, organe de miel,
prapure de miel, franzela, ceapa verde, patrunjel, marar, morcovi, unt,
sare, piper, cimbru, oregano si ulei. Ingrediente: 500 g carne de miel
organe de miel 1 prapure de miel sau 1 gălbenuş şi o lingură de pesmet
1 felie franzelă 2 legaturi ceapă verde 3 ouă…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tocanita de miel cu cartofi
27 April 2013
Tocanita
de miel cu cartofi din: carne de miel, papaya verde, pudra de
scortisoara, cadamom, pudra de chili, usturoi, piper, semine de fenicul,
sare, seminte de fenicul, condiment hing, pudra de ghimbir, unt ghee,
iaurt, zahar, ulei si cartofi. Ingrediente pentru marinata: 500g carne
de miel, taiata bucati 1/4 lingurita papaya verde 1/4 lingurita…
Read more »
Read more »
Răitasi
27 April 2013
Răitasi
din: faina, drojdie, lapte, oua, sare, zahar, ulei, zahar pudra si
smantana. Ingrediente: 1 kg faina 1 plic drojdie uscata 300-350 ml lapte
2 oua batute spuma 1 lingurita de sare 4-5 linguri zahar ulei, untura
sau margarina zahar pudra 300 g smantana Mod de preparare: Cerni făina
într-un vas şi, în mijloc,…
Read more »
Read more »
Supa de pasare cu legume si taitei de casa
27 April 2013
Supa
de pasare cu legume si taitei de casa din: carne de pasare, morcovi,
pastarnac, radacina de patrunjel, radacina de telina, gulie, ceapa,
cartofi, boabe de piper, sare, faina, oua. Ingrediente: 1 kg carne de
pasare 300-400 morcovi 1 pastarnac 1 radacina de patrunjel sau 4-5
fire/frunze de patrunjel 1 felie de radacina de telina…
Read more »
Read more »
Salata cu pastrav afumat si cartofi
27 April 2013
Salata
cu pastrav afumat si cartofi din: cartofi, otet de vin rosu, marar,
capere, ceapa rosie, pastrav afumat, mustar cu boabe, ulei de masline
extravirgin si zahar. Ingrediente: 800 g de cartofi, necuratati de coaja
1 lingura de otet de vin rosu 2 lingurite de marar, tocat marunt 1
lingura cu capere mici in saramura,…
Read more »
Read more »
Tarta cu spanac si tofu
27 April 2013
Retete
de post: Tarta cu spanac si tofu din: faina integrala, sare, margarina,
apa rece, spanac, ulei, ceapa, ciuperci, togu, marar, patrunjel si
seminte de floarea soarelui. Ingrediente: blat: 225 g faina integrala
sare 115 g margarina de la frigider circa 2 linguri apa rece umplutura:
450 g spanac proaspa oparit si tocat 2 linguri…
Read more »
Read more »
Mancare macedoneasca
27 April 2013
O
reteta delicioasa de mancare macedoneasca cu:cartofi, ciuperci,
conopida, sfecla rosie, castraveti murati, masline, oua, mustar, ulei,
oua, salam picant, sare, mustar. Ingrediente: 3 cartofi 100 g ciuperci 1
conopidă 1 sfeclă roşie 2-3 castraveciori muraţi 100 g măsline 4 ouă
fierte tari 1 lingură de muştar 1 ceaşcă mare de ulei 2 ouă crude…
Read more »
Read more »
Costite de miel cu boia iute, rozmarin si cimbru
27 April 2013
Costite
de miel cu boia iute, rozmarin si cimbru din: costite de miel, ulei,
sare, piper, cimbru, rozmarin, boai iute, piper, usturoi, vin si frunze
de leustean. Ingrediente: 1.5 kg costiţe miel 3-4 linguri ulei sare
piper cimbru rozmarin boia iute piper roşu şi alb zdrobit
1 căpăţână de usturoi sau o legătură usturoi proaspăt 1 cana vin alb…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu piept de pui, ridichi, fasole neagra si avocado
27 April 2013
Salata
cu piept de pui, ridichi, fasole neagra si avocado din: pui, fasole
neagra, avocado, suc de lamaie, ridichi, ceapa verde, coriandru, sare,
piper, ulei de masline, maioneza, chimen si sos tabasco. Ingrediente: 2
cesti cuburi de pui fiert 1 cutie fasole neagra, clatita și scursa 2
avocado, decojite si taiate cubulete 1 lingura…
Read more »
Read more »
Chiftelute de sfecla
27 April 2013
O
reteta delicioasa de chiftelute cu:sfecla, branza de vaci, pesmet, unt.
Ingrediente: 1 sfeclă mare 200 g brânză de vaci 100 g pesmet 100 g unt
Mod de preparare: Speli sfecla şi o fierbi în coajă. Când e fiartă,
cureţi sfecla şi o dai prin râzătoare sau o pasezi prin sită. Inăbuşi
sfecla în…
Read more »
Read more »
Rosii umplute cu peste si orez
27 April 2013
O
reteta delicioasa de rosii umplute cu: peste alb, orez, ceapa, ulei,
patrunjel, iaurt, sare. Ingrediente: 150 g peşte slab 3 roşii 2 linguri
orez 1/2 ceapă 1 linguriţă ulei 2-3 fire pătrunjel 2 linguri iaurt sare
Mod de preparare: Cureţi peştele şi-l fierbi în apă cu sare. Separat,
fierbi orezul cu 1 ceaşcă…
Read more »
Read more »
Paine cu ierburi
27 April 2013
O
reteta delicioasa de paine cu: apa, faina integrala, tarate de grau,
cereale, sare, ulei de masline, drojdie, seminte de in, susan, ierburi
Provence. Ingrediente: 300 ml apă caldă 2 căni făină integrală 2 căni
tărâţe de grâu 3 linguri cereale (grâu, ovăz, secară) 1 lingură sare 3
linguri ulei de măsline 1 cub drojdie…
Read more »
Read more »
Ciorba de miel cu smantana, bors si legume
27 April 2013
Ciorba
de miel cu smantana si bors din: carne de miel, morcov, telina,
albitura, ardei gras, ceapa, oua, smantana, lesutean si bors.
Ingrediente: 500 gr carne de miel 1 morcov 1 telina 1 albitura 1 ardei
gras rosu 2 cepe 3 oua 300 gr smantana 1 legatura leustean 1 litru de
bors Mod de…
Read more »
Read more »
Banita olteneasca
27 April 2013
O
reteta delicioasa de banita olteneasca cu: faina, oua, sare, apa,
branza dulce, zahar pudra. Ingrediente aluat: 1 kg făină 1 ou sare apă
cât cuprinde pentru un aluat potrivit de întins Ingrediente umplutură:
5-6 ouă 1 kg brânză dulce sau sărată 100-150 g untură 100 g zahăr pudră
Mod de preparare: Pui făina…
Read more »
Read more »
Tocanita de gulii cu tomate
27 April 2013
O
reteta delicioasa de tocanita cu:gulii, ceapa, morcov, ulei, rosii,
sare, zahar, piper, frunze de dafin, patrunjel verde. Ingrediente: 6
gulii medii ca mărime 1 ceapă 1 morcov 100 ml ulei + 50 ml pentru sos
5-6 roşii medii 1 linguriţă sare 1 lingură zahăr piper 2 frunze de dafin
pătrunjel verde Mod de…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel umpluta cu ficat de pasare si miel
27 April 2013
Pulpa
de miel umpluta cu ficat de pasare si miel din: pulpa de miel, ficate
de pasare, ficat de miel, usturoi, ceapa, marar, oua, unt, rozmarin,
sare, piper alb, piper negru, vin, dulceata de cirese amare si ulei.
Ingrediente: 1.5 kg pulpă de miel 500 g ficat de pasăre şi miel
1-2 legaturi ceapă 1-2 legaturi usturoi 1 legatura mărar…
Read more »
Read more »
Ciorba de varza cu costita de porc
27 April 2013
O
reteta delicioasa de ciorba cu: varza, ceapa, ardei gras, rosii,
telina, costita de porc, ulei. Ingrediente: 1 varză de 2 kg 1 ceapă mare
4-5 ardei graşi 1 kg roşii câteva crenguţe de ţelină 500 g costiţă de
porc 1 cescută mică cu ulei Mod de preparare: Costiţa, tăiată,
spălată, o pui în…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de roşii
27 April 2013
Supa
de rosii din: ceapa, usturoi, rosii, supa de pui, suc de rosii, cimbru,
foaie de dafin, busuioc, zahar, ulei de masline. Ingrediente: 140g
ceapa 2 catei de usturoi 750g rosii 400ml supa de pui 600ml suc de rosii
1 crenguta de cimbru 1 foaie de dafin 4 crengute de busuioc 2 lingurițe
de…
Read more »
Read more »
Tort din orez si budinca
27 April 2013
O
reteta delicioasa de tort cu:lapte, zahar, sare, orez, unt, budinca de
cacao, rom, nuci, dulceata de visine, nuca de cocos. Ingrediente: 1,25 I
lapte dulce 6 linguri de zahăr 1 vârf cuţit de sare 20 g orez 50 g unt 2
plicuri budincă de cacao 1 esenţă de rom câteva nuci 4-5 linguri de…
Read more »
Read more »
Budinca de gutui
27 April 2013
O
reteta delicioasa de budinca cu:gutui, alune, budinca, lapte, franzela,
lamaie, zahar pudra, unt, oua, pesmet. Ingrediente: 4 gutui frumoase,
sănătoase 100 g alune prăjite 1 cană lapte 1/2 franzelă 1 lămâie 1 cană
zahăr pudră 2 linguri unt 6 ouă 1 lingură pesmet Mod de preparare:
Speli gutuile şi le fierbi în apă…
Read more »
Read more »
Pulpă de miel la tavă cu ceapa si ardei
27 April 2013
Pulpă
de miel la tavă cu ceapa si ardei din: pulpa de miel, usturoi, ceapa,
pesmet, ardei, sare, piper, cimbru, rozmarin si ulei. Ingrediente:
1.5 kg pulpă de miel 2 legaturi usturoi 1 legatura ceapă 1-2 linguri
pesmet 2-3 ardei verzi 2-3 ardei roşii sare piper cimbru rozmarin
2-3 linguri ulei Mod de preparare: Se spală carnea de miel, se şterge…
Read more »
Read more »
Supa de mere cu telina si patrunjel
27 April 2013
O
reteta delicioasa de supa cu:mere, telina, patrunjel, sare, zahar, ou.
Ingrediente: 1 legătură ţelină 1 legătură pătrunjel 4-5 mere sare zahăr 1
ou Mod de preparare: Pui apă la fiert, presari sare şi zahăr după
gust, iar când fierbe, adaugi o legătură de ţelină şi una de pătrunjel,
spălate, între timp, speli merele,…
Read more »
Read more »
Tocanita cu faina de porumb si carne de porc
27 April 2013
O
reteta delicioasa de tocanita cu:carne de porc, branza de oi, usturoi,
faina de porumb, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne de porc mai
grasă 100 g brânză de oi sărată 2 căciuli de usturoi 1 kg făină de
porumb 100 ml ulei sau 2 linguri de untură sare piper Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Budinca cu fructe de padure
26 April 2013
Budinca
cu fructe de padure din: fructe de padure, zahar pudra, briose si unt.
Ingrediente: 1 kg fructe de padure (cireșe, zmeura, coacaze negre,
mure) 900g zahar pudra 400g brioșe 1 lingura unt topit Mod de
preparare: Puneți fructele și zaharul intr-o tigaie la foc mediu, se
amesteca cu grija pana cand se…
Read more »
Read more »
Pască de ciocolată
26 April 2013
Pască
de ciocolată din: faina, drojdie, galbenusuri, coaja de lamaie, lapte,
zahar, unt, ciocolata, cacao, faina, oua, lapte dulce, zahar vanilat si
unt. Ingrediente: 1 kg faina 50 g drojdie 8 galbenusuri coaja rasa de la
o lamaie 500 ml lapte dulce 300 g zahar 200 g unt pentru umplutura: 100
g ciocolata 2 linguri…
Read more »
Read more »
Cocktail Polly Special
26 April 2013
Cocktail
Polly Special din: scotch whisky, grepfrut si curacao triple sec.
Ingrediente: 3 cl scotch whisky 3 cl suc de grepfrut stors 1 cl curacao
triple sec Mod de preparare: Puneti ingredientele in partea de jos a
shakerului. Adaugati partea superioara a shakerului si agitati cu
putere timp de 8-10 secunde. Filtrati deasupra…
Read more »
Read more »
Rosii la cuptor cu prosciutto
26 April 2013
Rosii
la cuptor cu prosciutto din: spanac, rosii cherry, ulei de masline,
otet de vin rosu, miere, mozzarella, prosciutto, sare si piper.
Ingrediente: 2 maini spanac proaspat 12 rosii cherry 8 linguri ulei de
masline 2 linguri otet de vin rosu 1 lingura miere 200 g mozzarella 8
felii sunca crud uscata sare piper …
Read more »
Read more »
Chiftelute cu oua
26 April 2013
Chiftelute
cu oua din: oua, carnati, carne de porc, faina, pesmet, sos
worcestershire, pudra de mustar, patrunjel, nucsoara, ulei si sare.
Ingrediente: 12 oua 500 g carnati de calitate 300 g carne de porc tocata
85 g faina 200 g pesmet 2 lingurite cu sos Worcestershire 1 lingurita
cu pudra de mustar 5 linguri cu…
Read more »
Read more »
Cornuleţe fragede
26 April 2013
Cornuleţe
fragede din: smantana, margarina, faina, coaja de lamaie, coaja de
portocale, marmelada, banza de vaci, zahar. Ingrediente: 6 linguri
smantana 300 g margarian 50 g faina coaja de lamaie sau portocala pentru
umplutura: 1 borcan de marmelada 200 g branza de vaci sau 250 g nuci
optional: 1 ou si zahar dupa gust 100…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu sos de gorgonzola
26 April 2013
Piept
de pui cu sos de gorgonzola din: piept de pui, gorgonzola, ulei,
smantana si sare. Ingrediente: 1 piept de pui 150 g gorgonzola 50 ml
ulei 2 linguri smantana de gatit sare Mod de preparare: Pieptul de pui
îl tai cubuleţe şi îl rumeneşti în cele 50 ml ulei cu puţină sare.
Separat,…
Read more »
Read more »
Pulpe de miel cu condimente la cuptor
26 April 2013
Pulpe
de miel cu condimente la cuptor din: pulpe d emiel, vin alb, ulei,
piper cayenne, patrunjel, busuioc, coriandru, condimente, sare si piper.
Ingrediente: 4 pulpe de miel 400 ml vin alb sec de calitate ulei 1
lingura de piper cayenne patrunjel busuioc coriandru condimente friptura
de miel sare piper Mod de preparare: Speli…
Read more »
Read more »
Papanaşi cu urdă, la cuptor
26 April 2013
Papanaşi
cu urdă, la cuptor din: urda, oua, zahar vanilinat, zahar pudra, gris,
ulei, smantana, dulceata de visine si sare. Ingrediente: 400 g urda
proaspata 2 oua 5 plicuri zahar vanilinat 1-2 linguri zahar pudra 2
linguri gris ulei pentru tava smantana dulceata de visine sare Mod de
preparare: Amesteci urda cu ouăle, zahărul…
Read more »
Read more »