Retete:
Dieta celor 3 ore
8 July 2013
Daca
doriti sa urmati o dieta care contine unt de arahide, fructe, legume si
multe alte alimente, atunci ceea ce cautati este “Dieta celor 3 ore” –
dieta care explica cum o dieta saraca in carbohidrati ingrasa si
sincronizarea slabeste. Dieta de 3 ore se…
Read more »
Read more »
22 de trucuri cu care poţi arde instant caloriile (trucuri ca sa slabesti fara efort)
8 July 2013
Am
fi putut să-ţi propunem ore epuizante de tae-bo ori diete cu supe
minune. Ştim însă că micile trucuri sunt mai eficiente! Te uiţi cu
admiraţie (şi cu un strop de invidie) la ele: au o piele perfectă, tenul
asemenea, nu au niciodată cearcăne, iar…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Compot de cirese
8 July 2013
Dupa
ce v-ati saturat sa mancati cirese proaspete, ar fi bine sa pregatiti
si cateva borcane de compot de cirese pentru iarna. Boabele de cirese
mari si carnoase impreuna cu siropul dulce vor fi un deliciu pentru
familia dumneavoastra. Ingrediente: cirese zahar apa …
Read more »
Read more »
Carne de porc cu alune si orez
8 July 2013
Carne
de porc cu alune si orez din: amidon, faina, carne de porc, morcov,
telina, fenicul, zahar tos, ulei de masline, sos de soia, annas, orez,
alune, sare, piper, piper. Ingrediente: 20 g amidon 50 g faina 500 g
carne de porc un morcov o…
Read more »
Read more »
Salata cu mozzarella si avocado
8 July 2013
Salata
cu mozzarella si avocado din: mozzarella, avocado, rosii, salara
ruccola, rodie, suc de lamaie, ulei de masline, sare. Ingrediente: 100 g
mozzarella proaspata, in zer un avocado 2-3 rosii salata ruccola o
rodie pentru sos: sucul unei lamai 5 linguri ulei de masline sare…
Read more »
Read more »
Supa de pui si curcan cu spanac, orz si linte
8 July 2013
Supa
de pui si curcan cu spanac, orz si linte din: ceapa, piept de pui,
carne tocata de curcan, linte, apa, orz, supa din concentrat de pui,
naut, spanac, ulei, suc de rosii, patrunjel. Ingrediente: 1/2 piept de
pui o ceapa 200 g carne tocata…
Read more »
Read more »
Terină de năut
8 July 2013
Terină
de năut din: faina de naut, morcovi, ceapa, usturoi, ulei, curry, sare.
Ingrediente: 150 g faina de naut 2 morcovi 2 cepe un catel usturoi 5
linguri ulei 3 lingurite curry un praf sare Mod de preparare: Morcovii
curăţaţi, ceapa mărunt tăiată si…
Read more »
Read more »
Pasta de masline cu capere si fileuri de ansoa
8 July 2013
Pasta
de masline cu capere si fileuri de ansoa din: masline negre, fileuri de
ansoa, capere, usturoi, ulei de masline. Ingrediente: 250 g masline
negre fara samburi 6 fileuri de ansoa in ulei 3 linguri capere 1 catel
de usturoi 100 ml ulei de masline…
Read more »
Read more »
Ciorba de broccoli cu smantana si crutoane
8 July 2013
Ciorba
de broccoli cu smantana si crutoane din: morcov, telina, ardei gras,
broccoli, fenicul, ceapa rosie, ulei de masline, lamaie, sare, piper,
patrunjel, smantana, crutoane. Ingrediente: un morcov un sfert de telina
doi ardei grasi rosii un ardei rgas verde 500 g broccoli un fenicul…
Read more »
Read more »
Prajitura cu iaurt si caise
8 July 2013
Prajitura
cu iaurt si caise din: oua, zahar, faina, cacao, praf de copt, esenta
de vanilie, iaurt cu caise, iaurt grecesc, frisca, gelatina, zahar
pudra, esenta de vanilie, compot de caise, frisca. Ingrediente: pentru
blat: 6 oua 8 linguri zahar 6 linguri faina 2 linguri…
Read more »
Read more »
Musaca simpla
8 July 2013
Musaca
simpla din: cartofi, carne tocata, ceapa, suc de rosii, oua, ulei,
iaurt, patrunjel verde, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi
500 g carne tocata 2 cepe 200 ml suc de rosii 2 oua 2 linguri ulei 4
linguri iaurt gros patrunjel verde nucsoara…
Read more »
Read more »
Frigărui de cod
8 July 2013
Frigărui
de cod din: fileuri de cod, sos de soia, zeama de lamaie, praz, piper,
ceapa rosie, ardei iute, patrunjel, marar, ulei. Ingrediente: 3 fileuri
de cod 2 linguri sos de soia 2 linguri zeama de lamaie 1 fir de praz 1
lingurita cu piper…
Read more »
Read more »
Visine murate
8 July 2013
Visine
murate din: visine, otet alb, apa, zahar, sare grunjoasa, cuisoare.
Ingrediente: 900 g visine 590 ml otet alb de 5% 590 ml apa 7 linguri
zahar 3 linguri sare grunjoasa 8 cuisoare Mod de preparare: Se spală
şi se aleg numai acele…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciorba de dovlecei cu cartofi
8 July 2013
In
aceasta perioada a anului nu trebuie sa ratati ocazia sa gatiti o
ciorba de dovlecei cu cartofi pentru ca este foarte sanatoasa si
gustoasa. Daca uneori simtiti nevoia de a consuma ceva fara carne, nu
ezitati sa pregatiti cu drag ciorba de dovlecei cu…
Read more »
Read more »
Visine in sirop
8 July 2013
Visine
in sirop din: apa, zahar, visine. Ingrediente: 2 l apa 1,200 kg zahar 2
kg visine Mod de preparare: Intr-o cratiţă se pun la fiert apa şi
zahărul şi, când dă în clocot, se trage oala de pe foc şi se pun…
Read more »
Read more »
Prajiturele cu branza, menta si ciocolata
8 July 2013
Prajiturele
cu branza, menta si ciocolata din: foi de napolitana, zahar, faina,
cacao, lapte, unt, drajeuri cu menta, branza dulce, amidon, zahar,
albusuri, ou, frisca, fulgi de ciocolata. Ingrediente: pentru aluatul
maro: 1 foaie de napolitana 2 linguri zahar cate 1 lingura fiana si
cacao…
Read more »
Read more »
Supa de sfecla
8 July 2013
Supa
de sfecla din: sfecla fiarta, usturoi, smantana, suc de lamaie,
coriandru, sare, piper. Ingrediente: 2 sfecle fierte un catel usturoi 4
linguri smantana 2 linguri suc de lamaie coriandru sau patrunjel sare
piper Mod de preparare: Se taie sfecla si se mixează cu…
Read more »
Read more »
Cremes cu vanilie si fructe
8 July 2013
Cremes
cu vanilie si fructe din: aluat, ciocolata, lapte, zahar, baton de
vanilie, budinca de vanilie, capsune, zahar, gelatina. Ingrediente: 1
pachet aluat pentru foitaj 250 g ciocolata pentru glazura pentru crema
alba: 1/2 l lapte 80 g zahar 1 baton de vanilie 1 plic…
Read more »
Read more »
Sote de legume
8 July 2013
Sote
de legume din: cartofi, morcovi, radacina de patrunjel, telina, fasole
verde, unt, vin alb, pudra de chimen, coriandru, cimbru, dovlecel,
busuioc, sare, iper. Ingrediente: 500 g cartofi mai mici 2 morcovi mari 1
radacina de patrunjel 1 telina mica 200 g fasole verde (conserva)…
Read more »
Read more »
Prajitura cu mere caramelizate
8 July 2013
Prajitura
cu mere caramelizate din: faina, oua, zahar, ulei, lapte, praf de copt,
sare, unt, mere, zahar scortisoara, zahar pudra cu aroma de vanilie.
Ingrediente: pentru aluat: 200-250 g faina 1 ou 5 linguri zahar 4
linguri ulei 50 ml lapte 1/2 plic praf de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlete de miel cu usturoi si rozmarin
8 July 2013
Cotlete
de miel cu usturoi si rozmarin din: cotlete de miel, sare, ulei de
masline, rozmarin, usturoi, piper, menta. Ingrediente: 3-4 cotlete de
miel Sare Ulei de masline Rozmarin proaspat, tocat Usturoi proaspat,
pisat Piper negru proaspat macinat Menta proaspata, tocata, pentru ornat
…
Read more »
Read more »
Creveţi jumbo cu sparanghel şi orez
8 July 2013
Creveţi
jumbo cu sparanghel şi orez din: sparanghel, orez, ulei, creveti,
ghimbir, sos de soia, zahar, vin, unt, sare, piper. Ingrediente: 2
legaturi de sparanghel 200 g orez 2 linguri de ulei 12 creveti sau cozi
de creveti jumbo 2 linguri ghimbir ras 3 linguri…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu blat din nucă si vişine
8 July 2013
Prăjitură
cu blat din nucă si vişine din: oua, zahar, faina, cacao, albusuri,
nuca, visine, praf de copt, zahar, zahar vanilinat, budinca de capsuni,
lapte. Ingrediente: pentru blatul maro: 4 oua cate 4 linguri zahar si
faina 1 lingura cacao pentru blatul cu nuci: 6…
Read more »
Read more »
Tocanita de vitel cu castane dulci si dovleac
8 July 2013
Tocanita
de vitel cu castane dulci si dovleac din: carne de vitel, ulei de
masline, arpagic, ciuperci champignon, pulpa de dovleac, castane dulci,
foi de dafin, boabe de ienibahar, pulpa de rosii, vin rosu, cimbru,
patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne de vitel…
Read more »
Read more »
File de peste cu cartofi
8 July 2013
File
de peste cu cartofi din: file de peste, zeama de lamaie, sare, piper,
lamaie, vin, cartofi, ou, lapte, masline verzi, unt, ulei de masline,
ceapa verde, patrunjel verde. Inrgediente: 4 bucati file de peste zeama
de la o lamaie sare piper 1 lamaie 4 linguri vin alb 6 cartofi 1 ou 4
linguri lapte…
Read more »
Read more »
Desert cu crema de alune
8 July 2013
Desert
cu crema de alune din: alune, lapte, zahar, cafea, frisca, unt,
piscoturi. Ingrediente: 300 g alune prajite nesarate 200 ml lapte 250 g
zahar 1 pahar cafea concentrata 400 g frisca 250 g unt 400 g piscoturi
Mod de preparare: Intr-o cratiţă, pe foc mic, freci zahărul cu
gălbenuşurile până se îngroaşă. Torni…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Smoothie din fructe si legume
8 July 2013
Smoothie
din fructe si legume din: gheata, mar verde, struguri verzi, limeta,
iaur, suc de grapefruit, spanac, menta, miere, zahar, frunze de menta.
Ingrediente: 3 cesti cuburi de gheata 1 mar verde ½ ceasca struguri
verzi 1 limeta ½ ceasca iaurt ½ ceasca suc de grapefruit 12 frunze de
spanac proaspete 7 frunze proaspete de…
Read more »
Read more »
Cremes cu crema de vanilie
8 July 2013
Cremes
cu crema de vanilie din: foi de cremes, lapte, oua, zahar, faina,
gelatina, esenta de vanilie, zahar pudra vanilat, ciocolata cu lapte.
Ingrediente: foi de cremes din comert pentru crema: un litru lapte 6 oua
12 linguri zahar 200 g faina un pliculet granule gelatina 10 ml esenta
de vanilie pentru decor: zahar pudra…
Read more »
Read more »
Supa cu jambon uscat
8 July 2013
Supa
cu jambon uscat din: rosii, paine, usturoi, ulei, otet de vin rosu,
sare, piper, oua, jambon uscat. Ingrediente: 4 rosii mari 4 felii de
paine fara coaja 3 catei de usturoi 4 linguri ulei o lingurita otet de
vin rosu sare piper 4 oua fierte tari 4 felii jambon uscat Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Tort cu mascarpone si fructe
8 July 2013
Tort
cu mascarpone si fructe din: oua, zahar, zahar vanilinat, sare, apa
calda, faina, amidon, piscoturi, cirese, mascarpone, oua, zahar, pudra
de cacao. Ingrediente: pentru aluat: 6 oua 170 g zahar 1 plic zahar
vanilinat 1 praf de sare 5 linguri apa calda 100 g faina 75 g amidon
pentru umplutura: 25 piscoturi 250 g…
Read more »
Read more »
Pui cu legume şi cuşcuş
8 July 2013
Pui
cu legume şi cuşcuş din: piept de pui, ulei de masline, chimen, piper,
ghimbir, seminte de coriandru, ceapa, ardei gras, dovlecel, boabe de
mazare, morcov, usturoi, sare. Ingrediente: 200 g piept de pui 2 linguri
ulei de masline condimente (chimen, piper, ghimbir, seminte de
coriandru) 1 ceapa 3 jumatati de ardei gras de diferite…
Read more »
Read more »
File de crap cu sfeclă roşie
8 July 2013
File
de crap cu sfeclă roşie din: file de crap, sfecla rosie, coapte, ceapa,
salata verde, ulei de masline, otet de vin, sare, piper. Ingrediente:
600 g file de crap 250 g sfecla rosie coapta 4 cepe 150 g salata verde 3
linguri ulei de masline 3 linguri otet de vin sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Placinta cu branza si cirese
7 July 2013
Placinta
cu branza si cirese din: biscuiti digestivi, zahar, scortisoara, unt,
crema de branza, suc de lamaie, esenta de vanilie, zahar pudra, frisca,
cirese. Ingrediente: 1 pachet de biscuiti digestivi ⅓ cana de zahar 1
lingurita scortisoara 6 linguri unt, topit 2 pachete crema de branza 1
lingurita suc proaspat de lamaie 2 lingurite…
Read more »
Read more »
Crap umplut cu legume
7 July 2013
Crap
umplut cu legume din: crap, cartofi, morcovi, ciuperci, ardei capia,
ceapa, usturoi, vin, patrunjel, ulei de masline, zeama de lamaie, sare,
piper, condimente pentru peste. Ingrediente: 1 crap mare 1 kg cartofi
300 g morcovi 400 g ciuperci 3 ardei capia 2 cepe 1 capatana de usturoi
200 ml vin 1 legatura patrunjel 50…
Read more »
Read more »
Placinta cu carne de pui si ceapa verde
7 July 2013
Placinta
cu carne de pui si ceapa verde din: piept de pui, aluat, ceapa verde,
bulion, ulei, piper, condimente pentru pui, oua, lapte. Ingrediente: un
piept de pui fiert 400 g aluat foitaj o legatura ceapa verde o lingura
bulion o lingura ulei piper condimente pentru pui pentru uns: 2 oua 2
linguri lapte …
Read more »
Read more »
Supa de iaurt turceasca
7 July 2013
Supa
de iaurt turceasca din: iaurt, orez alb, supa din concentrat de vita,
unt, usturoi, oua, sare, piper. Ingrediente: 2 pahare mari iaurt 100 g
orez alb 150 ml supa din concentrat de vita 25 g unt un catel de usturoi
o legatura marar 2 oua sare piper Mod de preparare: In vase separate…
Read more »
Read more »
Inghetata de fructe rosii
7 July 2013
Inghetata
de fructe rosii din: zahar tos, albusuri, frisca, capsune, zmeura,
zahar pudra, bezea. Ingrediente: 125 g zahar tos 2 albusuri 200 ml
frisca lichida 100 g capsune 100 g zmeura plus o mana pentru servit 5
linguri zahar pudra 3 cuiburi de bezea Mod de preparare: Tapetează cu
folie alimentară o formă de…
Read more »
Read more »
Pui marinat
7 July 2013
Pui
marinat din: ciocanele de pui, ketchup, ulei, sos de soia, suc de
lamaie, sos tabasco, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 4 ciocanele de
pui pentru marinat: 170 ml ketchup 50 ml ulei 45 ml sos de soia sucul
unei lamai 6 picaturi sos tabasco 2 linguri cimbru uscat sare piper
pentru copt: o cutie bere…
Read more »
Read more »
Vinete cu cascaval si rosii
7 July 2013
Vinete
cu cascaval si rosii din: vinete, rosii, cascaval, ulei, sare.
Ingrediente: 3 vinete 6-8 rosii 200 g cascaval ras 4 linguri ulei sare
Mod de preparare: Vinetele se taie felii pe lung, care se aşază fiecare
pe masa acoperită cu un şervet. Se presară cu sare şi se lasă o oră să
se…
Read more »
Read more »
Friptura de pui cu castane
7 July 2013
Friptura
de pui cu castane din: pulpe de pui, castane dulci, mar, ulei de
masline, bere, supa de pui, cimbru verde, oregano, sare, piper.
Ingrediente: 3-4 pulpe mai mari de pui 9-10 castane dulci 1 mar 3
linguri ulei de masline 100 ml bere 200 ml supa de pui 1 crenguta cimbru
verde oregano uscat…
Read more »
Read more »
Crap cu menta si morcovi
7 July 2013
Crap
cu menta si morcovi din: crap, morcovi, ceapa, boabe de piper, otet,
frunze de menta, ulei de masline, otet aromat de fructe, sare, piper.
Ingrediente: 1,5 kg crap 2 morcovi 2 cepe 10 boabe de piper 2 linguri
otet pentru sos: 100 g frunze de menta 2 linguri ulei de masline 1
lingurita otet…
Read more »
Read more »
Tarta cu bezea si zmeura
7 July 2013
Tarta
cu bezea si zmeura din: aluat, zmeura, amidon, zahar tos, albusuri,
zeama de lamaie, albusuri, zahar tos, amidon. Ingrediente: pentru tarta:
500 g aluat fraged 200 g zmeura 4 linguri amidon 225 g zahar tos 4
galbenusuri 100 ml zeama de lamaie pentru bezea: 4 albusuri 140 g zahar
tos 1 lingurita amidon …
Read more »
Read more »
Vinete cu carne tocata de vita si cascaval
7 July 2013
Vinete
cu carne tocata de vita si cascaval din: vinete, carne tocata de vita,
rosii, ceapa, ulei, sos, cascaval, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 6
vinete rotunde 500 g carne tocata de vita 2-3 rosii bine coapte 2 cepe
100 ml ulei 200 g sos alb 200 g cascaval uscat un catel de usturoi sare
piper…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlet de porc cu sos de ciuperci
7 July 2013
Cotlet
de porc cu sos de ciuperci din: cotlete de porc, sare, piper, ulei,
lapte batut, unt, faina, boia de ardei dulce, ciuperci. Ingrediente: 4
cotlete de porc Sare și piper Ulei vegetal pentru prajit lapte batut 4
linguri de unt 3 linguri faina 2 cani de lapte 2 lingurite boia de ardei
dulce 1…
Read more »
Read more »
Rosii coapte
7 July 2013
Rosii
coapte din: rosii, patrunjel, ulei, usturoi, pesmet, sare, piper.
Ingrediente: un kg rosii coapte o legatura patrunjel 3 linguri ulei 6
catei usturoi 4-5 linguri pesmet sare piper Mod de preparare: In cuva
robotului se pune pătrunjelul spălat, usturoiul feliat şi se mixează.
Roşiile se spală şi se taie în două, apoi se…
Read more »
Read more »
Budinca cu broccoli si spaghete
7 July 2013
Budinca
cu broccoli si spaghete din: spaghete, oua, smantana, broccoli,
morcovi, telemea, unt, sare, piper. Ingrediente: 400 g spaghete 4 oua
200 g smantana 1 bucata broccoli 1-2 morcovi fierti 150 g telemea 1
lingura unt sare piper Mod de preparare: Rupi spaghetele bucăţi şi le
pui la fiert în apă clocotită cu sare.…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de peşte în sos de legume
7 July 2013
Chifteluţe
de peşte în sos de legume din: ton, ceapa, oua, pesmet, busuioc,
verdeata, sare, piper, dovlecel, ceapa, vinete, ardei gras, unt, vin,
faina. Ingrediente: 2 conserve de ton 4 cepe 2 oua 3-4 linguri pesmet
busuioc verdeata sare si piper 1 dovlecel 2 cepe 2 vinete 1 ardei gras
rosu 50 g unt 250…
Read more »
Read more »
Terina de pui si rosii
7 July 2013
Terina
de pui si rosii din: pui afumat, rosii uscate, albusuri, smantana,
ceapa alba, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: un piept si doua pulpe
afumate de pui 3 pulpe de pui crude 200 g rosii uscate 2 albusuri 200 ml
smantana 2 cepe albe patrunjel sare piper Mod de preparare: Se
înlătură pieliţa de pe…
Read more »
Read more »
Cupe cu fructe si frisca
7 July 2013
Cupe
cu fructe si frisca din: lichior de fructe, zeama de portocale, zahar
pudra, zeama de lamaie, menta, castravete, chec, frisca, zahar pudra,
capsune, gem de capsune, zmeura. Ingrediente: 6 linguri lichior de
fructe, dupa gust zeama de la 2 ortocale zeama de la 1/2 lamaie 3
linguri zahar pudra 2 crengute de menta, plus…
Read more »
Read more »
Merluciu cu ceapa verde, rosii cherry si masline
7 July 2013
Merluciu
cu ceapa verde, rosii cherry si masline din: merluciu, ceapa verde,
usturoi verde, marar verde, patrunjel verde, masline verzi, ulei, vin
alb, piper, sare, rosii cherry. Ingrediente: 1,3 kg merluciu sau stavrid
13 fire de ceapa verde 8 fire de usturoi verde 2 legaturi marar verde 1
legatura patrunjel verde 160 g masline verzi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Bruschete cu sote de ceapa si ardei
7 July 2013
Bruschete
cu sote de ceapa si ardei din: bagheta, ardei, ceapa, ardei iute, varza
de bruxelles, cimbru, busuioc, usturoi, branza, mozzarella, ulei de
masline, piper, sare. Ingrediente: ½ bagheta ¾ ardei roșu ¾ ardei gras
galben ½ ceapa 1 ardei iute 2 varze de bruxelles 6 crengute de cimbru
proaspat 4 crengute de busuioc…
Read more »
Read more »
Supa de rosii cu branza
7 July 2013
Supa
de rosii cu branza din: rosii, ceapa alba, usturoi, zahar pudra, ulei,
sare, frunze de busuioc, mozzarella, crutoane. Ingrediente: un kg rosii
bine coapte 2 cepe albe, vechi un catel de usturoi o lingura zahar pudra
2 linguri ulei un praf sare pentru servit: 3-4 frunze busuioc 100 g
mozzarella crutoane Mod de…
Read more »
Read more »
File de salau cu bere
7 July 2013
File
de salau cu bere din: file de salau, bere, faina, sare, piper, ulei.
Ingrediente: 800 g file de salau 300 ml bere 2 linguri faina sare piper
ulei pentru prajit Mod de preparare: Sărezi şi piperezi fileurile de
şalău, le aşezi într-un vas cu bere şi le laşi la marinat circa 3 ore.…
Read more »
Read more »
Tort cu capsune si crema alba
7 July 2013
Tort
cu capsune si crema alba din: biscuiti digestivi, unt, branza de vaci,
crema de branza de vaci, zeama de lamaie, lapte condensat, gem de prune,
apa de flori, frisca, capsune, zahar pudra. Ingrediente: pentru baza:
200 g biscuiti digestivi, zdrobiti 100 g unt, topit pentru crema: 250 g
branza proaspata de vaci 300 g…
Read more »
Read more »
Spuma de cocos
7 July 2013
Spuma
de cocos din: lapte de cocos, zahar, nuca de cocos, gelatina, frisca,
albusuri. Ingrediente: 200 ml lapte de cocos 30 g zahar 30 g fulgi de
nuca de cocos 3 foi gelatina 150 ml frisca lichida 2 albusuri Mod de
preparare: Se pun foile de gelatină în apă rece pentru 10 minute şi,…
Read more »
Read more »
Tăieţei cu ciuperci si usturoi
7 July 2013
Tăieţei
cu ciuperci si usturoi din: taitei, ciuperci, unt, usturoi, patrunjel,
sare, piper. Ingrediente: o punga de taitei lati 800 g ciuperci albe
100 g unt 2 catei usturoi o legatura patrunjel sare piper Mod de
preparare: Ciupercile se trec rapid sub un jet de apă si se usucă în
şervete de hârtie. Se…
Read more »
Read more »
Salam delicios de biscuiti
7 July 2013
Salam
delicios de biscuiti din: biscuiti, cacao, zahar, margarina, apa, nuca,
esenta de rom. Ingrediente: 250 g biscuiti simpli 50 g cacao 250 g
zahar 100 g margarina 120 ml apa 75 g nuca prajita 1 esenta rom Mod de
preparare: Se zdrobesc biscuiţii în bucăţi mici şi se amestecă cu nucă
tăiată în…
Read more »
Read more »
Spaghete cu fructe de mare si usturoi
7 July 2013
Spaghete
cu fructe de mare si usturoi din: spaghete, creveti, pasta de tomate,
usturoi, patrunjel, ulei de masline, vin, sare, piper, chilii.
Ingrediente: 1 pachet spaghete 300 g creveti congelati 3 linguri pasta
de tomate 4 catei de usturoi 1 legatura de patrunjel 4 linguri ulei de
masline 100-150 ml vin alb sare piper chilli…
Read more »
Read more »
File de pangasius cu mac
7 July 2013
File
de pangasius cu mac din: pangasius, oua, faina, mac, sare, piper, ulei.
Ingrediente: 1 kg file de pangasius sau alt peste 3 oua 3 linguri faina
3 linguri mac macinat sare piper ulei pentru prajit Mod de preparare:
Speli şi porţionezi peştele. îl presari cu sare şi piper. Pregăteşti
compoziţia de pane: baţi ouăle…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mini pizza
7 July 2013
Mini
pizza din: sos de rosii, frunze de oregano, praf de usturoi, piper
negru, ulei de masline, sare, chifle, sos de pizza, mozzarella, ardei,
masline, parmezan. Ingrediente pentru sos: 1 ceasca sos de rosii ½
lingurita de frunze de oregano uscat ½ lingurita praf de usturoi ½
lingurita piper negru 3 lingurite de ulei…
Read more »
Read more »
Supă cremă de ciuperci cu patrunjel
7 July 2013
Supă
cremă de ciuperci cu patrunjel din: ciuperci albe, unt, faina, supa din
concentrat de pui, lapte, smantana, lamaie, usturoi, patrunjel,
nucsoara, sare, piper. Ingrediente: un kg ciuperci albe 100 g unt 3
linguri faina un litru supa din concentrat de pui 1/2 l lapte 4 linguri
smantana o lamaie un catel de usturoi o…
Read more »
Read more »
Sandwich crocant
7 July 2013
Sandwich
crocant din: paine, cascaval, oua, sunca, unt, sare, piper.
Ingrediente: 8 felii paine de sandwichuri 200 g cascaval 4 oua 4 felii
sunca 50 g unt sare piper Mod de rpeparare: Se ung cu unt toate
feliile de pâine si apoi se aşază peste 4 dintre ele câte o felie de
caşcaval, una…
Read more »
Read more »
Prajitura delicioasa cu mere
7 July 2013
Prajitura
delicioasa cu mere din: mere, faina, zahar, margarina, zahar vanilat.
Ingrediente: 600 g mere 200 g faina 100 g zahar 100 g margarina 1
pliculet zahar vanilat Mod de preparare: Merele se curăţă de coajă şi
se dau pe o râzătoare mare. Margarina se freacă cu zahărul până devine
cremoasă, după care se…
Read more »
Read more »
File de peste cu ciuperci si ardei gras
7 July 2013
File
de peste cu ciuperci si ardei gras din: file de peste, ciuperci, ardei
gras, orez, sare, piper, busuioc, apa, patrunjel verde, unt.
Ingrediente: 600-800 g file de peste (dupa preferinta) 400 g ciuperci
proaspete 1/2 arde gras verde 1/2 ardei gras rosu 300 g orez sare piper
busuioc 2-3 cani apa plata 2-3 fire…
Read more »
Read more »
Sandvis cu piept de pui si branza de vaci
7 July 2013
Sandvis
cu piept de pui si branza de vaci din: paine neagra, piept de pui,
branza de vaci, smantana, usturoi, ridichi rosii, frunze de salata,
frunze de varza rosie, sare. Ingrediente: o paine neagra 4 felii subtiri
piept de pui 200 g branza de vaci 2 linguri smantana 2 catei de usturoi
2 linguri smantana…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Briose cu ciocolata si piure de banane
6 July 2013
Briose
cu ciocolata si piure de banane din: faina, praf de copt, bicarbonat de
sodiu, sare, piure de banane, oua, ulei vegetal, zahar brun, lapte
batut, esenta de vanilie, crema de ciocolata, scortisoara, unt.
Ingrediente: 2 cani de faina 1 lingurita praf de copt 1 lingurita
bicarbonat de sodiu ½ lingurita de sare 1…
Read more »
Read more »
Bors de crap cu legume si orez
6 July 2013
Bors
de crap cu legume si orez din: crap, apa, bors, ceapa, patrunjel, ardei
gras, rosii, pastarnac, sare, piper, leustean, orez. Ingrediente: 1 kg
crap 1 l apa 1/2 l bors 2 cepe 1 raacina de patrunjel 2 ardei grasi 2-3
rosii sau un pahar cu suc de rosii 1 pastarnac sare piper leustean 1-2…
Read more »
Read more »
Spuma de fructe rosii
6 July 2013
Spuma
de fructe rosii din: fructe rosii, albusuri, zahar. Ingrediente: 400 g
fructe rosii (zmeura, etc) 4 albusuri 200 g zahar Mod de preparare:
Se bat albuşurile cu zahărul şi, când spună începe să se închege, se
adaugă fructele spălate şi scurse. Se mixează pentru ca şi acestea să se
încorporeze bine şi…
Read more »
Read more »
Salata cu piept de pui si fileuri de ansoa
6 July 2013
Salata
cu piept de pui su fileuri de ansoa din: piept de pui, paine, ulei,
salata verde, parmezan, sare, piper, fileuri de ansoa, capere, smantana,
sare, piper, otet de vin, usturoi, parmezan. Ingrediente: 150 g piept
de pui 4-6 felii paine 2 linguri ulei 2 salate verzi 2 linguri parmezan
sare piper pentru sos: 4…
Read more »
Read more »
Prajitura cu gem de capsune si banane
6 July 2013
Prajitura
cu gem de capsune si banane din: zahar vanilat, margarina, apa,
bicarbonat, gem de capsune si banane. Ingrediente: 2 pliculete zahar
vanilat 300 g margarina 18 linguri apa 1 pachet bicarbonat faina (cat sa
iasa un aluat numai bun de intins) umplutura: 1 borcan gem de capsune
si banane Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Spaghete cu carne tocata si legume
6 July 2013
Spaghete
cu carne tocata si legume din: spaghete, carne tocata, ceapa, ardei
gras, morcovi, suc de rosii, usturoi, ulei de masline, sare, piper,
oregano, busuioc. Ingrediente: 1 pachet spaghete 250 g carne tocata
(amestec vita si porc) 2 cepe mari 1 ardei gras rosu 1-2 morcovi 300 ml
suc de rosii 2-3 catei de usturoi…
Read more »
Read more »
Portocala caramelizata
6 July 2013
Portocala
caramelizata din: portocale, zahar, apa, cuisoare, lichior de
portocale. Ingrediente: 6 portocale 225 g zahar 250 ml apa 6 cuisoare
2-4 linguri de lichior de portocale sau coniac Mod de preparare:
Radeti fin coaja de la 2 prortocale şi punefi-le într-un vas mic,
acoperiţi cu apă şi fierbeti timp de 5 min. Scoteti-le…
Read more »
Read more »
Omleta cu cartofi, rosii si ceapa verde
6 July 2013
Omleta
cu cartofi, rosii si ceapa verde din: cartofi, oua, ulei, rosii, ardei
gras, ceapa verde, patrunjel, smantana, sare, piper. Ingrediente: 2
cartofi potriviti ca marime 5 oua 3 linguri ulei 2 rosii mari, bine
coapte 1 ardei gras rosu 2 fire ceapa verde 1/2 legatura patrunjel 2
linguri smantana (optional) sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Ciorba de peste cu legume si leustean
6 July 2013
Ciorba
de peste cu legume si leustean din: ceapa, ardei gras, morcovi,
leustea, orez, cartofi, ardei iute, otet, sare, peste. Ingrediente: 3
cepe potrivite 2 ardei grasi 3 morcovi mari 2 legaturi leustean sau
telina (frunze) 150 g orez 4 cartofi 1 ardei iute otet sare 800 g peste
combinat Mod de preparare: Cureţi…
Read more »
Read more »
Placinta aromata cu dovleac
6 July 2013
Placinta
aromata cu dovleac din: foi de placinta, dovleac, ulei, zahar,
scortisoara. Ingrediente: 1 pachet foi de placinta 2 kg dovleac curatat 2
linguri ulei 200 g zahar 1 lingura scortisoara Mod de preparare:
Dovleacul curăţat de coajă şi de seminţe se dă pe răzătoarea mare şi se
pune la călit în ulei, împreună…
Read more »
Read more »
Chifle cu bacon si oua
6 July 2013
Chifle
cu bacon si oua din: chifle, oua de prepelita, bacon afumat, frunze de
salata verde, maioneza, ulei, sare, piper. Ingrediente: 8 chifle mici
sau 4 mari 4 oua de prepelita 8 felii bacon afumat 2-3 rosii cateva
frunze de salata verde 3 linguri maioneza ulei pentru prajit sare piper
Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Coaste de porc cu gem de piersici si limeta
6 July 2013
Coaste
de porc cu gem de piersici si limeta din: coaste de porc, gem de
piersici, fulgi de ardei rosu, sos de soia, coaja de limeta, suc de
limeta, usturoi. Ingrediente: coaste de porc 1/2 cana gem de piersici 1
limeta (coaja + suc) 1 lingura fulgi de ardei rosu 1 lingura sos de…
Read more »
Read more »
Pui aromat cu lămâie şi salvie
6 July 2013
Pui
aromat cu lămâie şi salvie din: piept de pui, lamaie, frunze de salvie,
cartofi, morcovi, boia dulce, cimbru, busuioc, mustar, vin, sare,
piper. Ingrediente: 2 piepti de pui intregi 1 lamaie frunze de salvie
3-4 cartofi 2-3 morcovi boia dulce cimbru busuioc proaspat mustar
macinat 200 ml vin alb sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Quiche cu afumătură
6 July 2013
Quiche
cu afumătură din: faina, ou, unt, apa rece, sare, sunca afumata, piept
de pui, telemea de oaie, oua, smantana, verdeata, nucsoara, piper.
Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 1 ou 100 g unt rece 2 linguri apa
rece 1 praf sare pentru umplutura: 150 g sunca afumata 200 g piept de
pui fiert 100…
Read more »
Read more »
Pizza cu ciuperci, rosii si salam
6 July 2013
Pizza
cu ciuperci, rosii si salam din: painici, ciuperci, lapte, rosii, salam
uscat, branza topita, cascaval, unt. Ingrediente: 4 painici cu seminte,
dupa gust 2 linguri ciuperci feliate, conservate 4 linguri lapte 2
rosii 10-12 felii salam uscat 4-6 felii branza topita 50 g cascaval ras
20 g unt Mod de preparare: Pâinile se…
Read more »
Read more »
Placinta aromata cu mere
6 July 2013
Placinta
aromata cu mere din: foi de placinta, mere, ulei, zahar, scortisoara.
Ingrediente: 1 pachet foi de placinta 1 kg de mere 2 linguri ulei 200 g
zahar 1 lingura scortisoara Mod de preparare: Merele se curăţă de
coajă, se dau pe răzătoarea mare şi se pun la călit în ulei, împreună cu
zahărul.…
Read more »
Read more »
Tarta cu sardine si rosii
6 July 2013
Tarta
cu sardine si rosii din: faina, drojdie, ulei, apa, sare, sardine in
ulei, cimbru, rosii, vin, ulei, pesmet, sare, piper. Ingrediente: 300 g
faina 25 g drojdie proaspata 45 ml ulei 150 ml apa sare pentru
umplutura: 2 cutii sardine in ulei cimbru 3 rosii 2 linguri ulei o
lingura vin alb 2 linguri…
Read more »
Read more »
Ciorba de peste cu costita
6 July 2013
Ciorba
de peste cu costita din: crap, costita, ceapa, morcovi, telina, ardei
colorat, cartofi, smantana, ou, sare. Ingrediente: 400 g peste (crap)
100 g costita 100 g ceapa 100 g morcovi 100 g telina 100 g ardei colorat
200 g cartofi 100 g smantana 1 ou sare Mod de preparare: Tai costiţa
în felii,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu ciuperci, afine si nuci
6 July 2013
Salata
cu ciuperci, afine si nuci din: salata, afine, nuci prajite, ciuperci,
ulei de masline, sos de soia, otet de vin, usturoi, ghimbir, sare,
piper. Ingrediente: 1 salata 1 ceasca de afine 3/4 ceasca nuci prajite
12 ciuperci, taiate felii subțiri 2 linguri ulei de masline 1 lingura
sos de soia 1 lingura otet…
Read more »
Read more »
Cremsnit cu piersici si zmeura
6 July 2013
Cremsnit
cu piersici si zmeura din: aluat de foitaj, lapte, fulgi de migdale,
frisca, zahar pudra, alcool de piersici, pierisici, zmeura, zahar pudra.
Ingrediente: 350 g aluat de foitaj 30 ml lapte 2 linguri fulgi de
migdale 200 ml frisca lichida 4 linguri zahar pudra 2 linguri alcool de
piersici 2 piersici mari, coapte, taiate felii…
Read more »
Read more »
Legume trase la tigaie cu tofu si taitei de orez
6 July 2013
Legume
trase la tigaie cu tofu si taitei de orez din: ulei de susan, tofu,
pasta de curry, taitei de orez, frunze de menta, arahide, amestec de
legume, coaja de lamaie, zeama de lamaie, sos de peste, zahar brun.
Ingrediente: 1 lingura ulei de susan 400 g tofu, taiata cubuti 1-2
linguri pasta de curry…
Read more »
Read more »
Inghetata de dude
6 July 2013
Inghetata
de dude din: dude, oua, zahar, smantana, sare, miere de albine.
Ingrediente: 800 g dude 3 oua 70 g zahar 200 g smantana un praf sare 2
linguri miere de albine Mod de preparare: Se separă albuşurile de
gălbenuşuri. Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul, lăsând cam o lingură
de zahăr şi pentru albuşuri,…
Read more »
Read more »
Salata de oua cu sunca si smantana
6 July 2013
Salata
de oua cu sunca si smantana din: sunca, oua, maioneza, smantana,
patrunjel, frunze de salata verde, sare, piper. Ingrediente: 300 g sunca
sau muschi file 5 oua fierte tare maioneza dintr-un ou 3 linguri de
smantana patrunjel frunze de salata verde sare piper Mod de preparare:
Se taie şunca feliuţe sau cubuleţe mici,…
Read more »
Read more »
Ciorba de peste cu ardei gras si leustean
6 July 2013
Ciorba
de peste cu ardei gras si leustean din: usturoi, ceapa, ardei gras,
file de crap, margarina, supa de legume, leustean, sare, piper.
Ingrediente: 1 catel de usturoi 1 ceapa 1 ardei gras galben 1 ardei gras
rosu 500 g file de crap (dezosat) 10 g unt sau margarina 1/2 l supa de
legume leustean…
Read more »
Read more »
Pandispan cu scortisoara
6 July 2013
Pandispan
cu scortisoara din: faina, ulei, zahar, apa rece, otet, scortisoara,
zahar vanilat, bicarbonat, praf de copt, margarina, sare. Ingrediente: 3
cesti de faina 1 ceasca de ulei 2 cesti de zahar 2 cesti de apa rece 3
linguri otet 3 lingurite scortisoara 2 plicuri zahar vanilat 2 lingurite
bicarbonat 1 lingurita praf de copt…
Read more »
Read more »
Cotlet deporc cu sos de coacaze roşii
6 July 2013
Cotlet
deporc cu sos de coacaze roşii din: cotlet de porc, piper, coacaze
rosii, zahar brun, otet balsamic, sos worcester, coniac. Ingrediente: un
cotlet de porc fara os (aproximativ un kg) piper 5 arome pentru sos:
300 g coacaze rosii 2 linguri zahar brun 2 linguri otet balsamic 2
lingui sos Worcester 50 ml coniac…
Read more »
Read more »
Şalău cu legume şi alge
6 July 2013
O
reteta delicioasa de salau cu:morcovi baby, ulei de masline, alge, otet
balsamic, sos de soia, nucsoara, sare, piper, patrunjel, smantana,
usturoi. Ingrediente: 4 cartofi o ţelină 100 g unt 4 fileuri de şalău
200 g morcovi baby 100 ml ulei de măsline 100 g alge două linguri cu
oţet balsamic o lingură cu sos…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de legume cu fructe goji si stafide
6 July 2013
Salata
de legume cu fructe goji si stafide din: salata, portocala, lamaie,
ceapa, rosii uscate, ulei de masline, fructe goji, stafide, nuci de pin.
Ingrediente: 6 cupe salata, spalata si rupta bucati mici 1 portocala,
stoarsa 1 lamaie, stoarsa 1 ceapa mare, tocata 1/3 cana rosii uscate 2
linguri ulei de masline 1/2 cana…
Read more »
Read more »
Salată cu piept de pui si nuca
6 July 2013
O
reteta delicioasa de salata cu: piept de pui, nuca, salata verde, mere,
telina, morcov, para, caise, sare, piper, otet mere, ulei de masline,
oregano uscat. Ingrediente: două piepturi de pui 100 g miez de nucă o
salată verde două mere o ţelină mică doi morcovi o pară 50 g caise
uscate sare piper două…
Read more »
Read more »
Peste copt cu ceapa si rosii
6 July 2013
Peste
copt cu ceapa si rosii din: file de peste, ceapa, praz, usturoi, rosii,
vin, ulei de masline, sare, piper, piper boabe, patrunjel. Ingrediente:
1,5 kg file de peste 2 cepe medii 1 fir pde praz 5-6 catei de usturoi 6
rosii mari 100 ml vin alb sec 100 ml ulei de masline sare piper…
Read more »
Read more »
Pastetă de pui în crusta
6 July 2013
Pastetă
de pui în crusta din: faina, unt rece, branza de vaci, sare, piept de
pui, usturoi, smantana, albusuri, masline verzi, ulei, sare, piper.
Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 250 g unt rece 25 g branza de
vaci bine scursa sare pentru umplutura: 2 bucati piept de pui dezosat
2-3 catei de usturoi 3…
Read more »
Read more »
Vrăbioară de viţel cu sos de ciuperci
6 July 2013
Vrăbioară
de viţel cu sos de ciuperci din: vrabioara de vitel, ciuperci, ceapa,
usturoi, unt, vin rosu, ulei de masline, smantana, cimbru, sare, piper.
Ingrediente: 1 kg vrabioara de vitel 400 g ciuperci 2 cepe medii 7 catei
de usturoi 100 g unt 125 ml vin rosu sec 2 linguri ulei de masline 200
g…
Read more »
Read more »
Snitele cu susan
6 July 2013
Snitele
cu susan din: piept de pui, albusuri, seminte de susan, ulei de susan,
usturoi, zeama de lamaie, castravete, fasole verde, orez, ceapa verde.
Ingrediente: 500 g piept de pui dezosat, taiat fileuri 2 albusuri,
batute usor 100 g seminte de susan 2 linguri ulei de susan 120 ml iaurt
natur 2 catei de usturoi,…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Tarta cu mere (video)
5 July 2013
Ciorba delicioasa de peste
5 July 2013
Ciorba
delicioasa de peste din: file de peste, peste, zarzavat, rosii, ceapa,
ceapa verde, orez, cartofi, piper, bors, leustean, apa. Ingrediente: 600
g file de peste 1,5 kg resturi de peste (cap de peste sau pesti mai
mici) 300 g zarzavat 350 g rosii 1 ceapa 5 fire ceapa vede 30 g orez
cativa cartofi…
Read more »
Read more »
Despre uleiuri
5 July 2013
Uleiul
de struguri La fel ca şi uleiul de măsline, are multiple efecte
terapeutice dacă este obţinut prin presare la rece. Seminţele de
struguri din care se extrage uleiul * conţin zinc, cupru, seleniu,
vitamina E şi elemente care contribuie la întărirea imunităţii
organismului. Se recoman¬dă consumul lui în salate, sosuri sau mâncăruri
preparate la…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Dulceata de cirese
5 July 2013
Pe
drept vorbind, dulceata de cirese este numita dulceata verii de catre
majoritatea pofticiosilor. Pe o felie de paine cu unt sau ca umplutura
pentru clatite, dulceata de cirese ocupa un loc de cinste in
preferintele noastre. Ingrediente: 1,5kg cirese fara samburi 1 kg
zahar sucul de la o lamaie Mod de…
Read more »
Read more »
Crema cu ricotta
5 July 2013
Crema
cu ricotta din: parmezan, smantana, ricotta, ulei de masline, piper,
boia dulce. Ingrediente: 20 g parmezan 7,5 cl smantana 100 g ricotta 2-3
lingri ulei de masline (dupa gust) piper macinat (facultativ) pentru
decor: cateva feliute de parmezan 1-2 prafuri de boia dulce Mod de
preparare: Radeţi parmezanul sau tăiaţi-l feliuţe subţiri, cu…
Read more »
Read more »
Placinta cu sunca si ciuperci
5 July 2013
Placinta
cu sunca si ciuperci din: faina, unt, smantana, ou, sare, sunca,
ciuperci, telemea de oaie, cascaval, ulei de masline, nucsoara, sare,
piper. Ingrediente: 150-200 g faina 100 g unt 50 g smantana 1 ou 1 praf
de sare pentru umplutura: 250 g sunca 5-6 ciuperci pleurotus sau
champignon 1 ou 150 g branza telemea…
Read more »
Read more »
Pancake
5 July 2013
Pancake
din: faina, zahar, lapte de soia, praf de copt, scortisoara.
Ingrediente: 130 g faina 30 g zahar 130 ml lapte soia 1 praf de copt
scortisoara Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele până se
obţine un aluat mai gros. Incingem o tigaie, o ungem cu puţin ulei şi
apoi turnăm, cu ajutorul…
Read more »
Read more »
Pizza cu carnati si smochine
5 July 2013
Pizza
cu carnati si smochine din: aluat de pizza, sos de rosii, carnati,
smochine, cas, frunze de rucola. Ingrediente: 1 portie aluat de pizza
300 ml sos de rosii pentru pizza 6 bucati carnati de buna calitate,
taiati pe diagonala 4 smochine proaspete, taiate sferturi 125 g cas
proaspat, sfaramat o mana frunze de rucola…
Read more »
Read more »
Tarta picanta
5 July 2013
Tarta
picanta din: faina, unt, ou, apa rece, sare, carnaciori picanti, bacon,
ceapa, ardei grasi, ulei, cimbrisor, rozmarin verde, pasta de rosii,
sare, piper. Ingrediente: pentru aluat: 380 g faina 200 g unt 1 ou 4
linguri apa rece sare pentru umplutura: 350 g carnaciori picant (de
bere) 300 g bacon 1 ceapa mare 2…
Read more »
Read more »
Pilaf delicios cu legume
5 July 2013
O
reteta delicioasa de pilaf cu: orez, morcov, ceapa, masline, patrunjel,
salata verde, sare, piper. Ingrediente: o cană de orez un morcov o
ceapă măsline pătrunjel salata verde sare piper Mod de preparare:
Orezul se ţine la înmuiat, ceapa se toacă mărunt, morcovul se dă prin
râzătoare. Se călesc uşor ceapa şi morcovul şi…
Read more »
Read more »
Păstrăv cu vin roşu
5 July 2013
O
reteta delicioasa de pastrav cu: rosii, ciuperci, arpagic, patrunjel,
ceapa, usturoi, vin rosu, ulei, apa, sare, piper. Ingrediente: doi
păstrăvi 500 g roşii 300 g ciuperci 150 g arpagic o legătură de
pătrunjel o ceapă 4 căţei de usturoi 500 ml vin roşu 75 ml ulei de
floarea soarelui 500 ml apă sare piper…
Read more »
Read more »
Ciorba cu carnati
5 July 2013
Ciorba
cu carnati din: carnati afumati, ceapa, pasta de tomate, otet, ou,
smantana, ulei, patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 300 g carnati
afumati 3 cepe 2 linguri pasta de tomate 2-3 linguri otet 1 ou 2
linguri smantana 2 linguri ulei 1 legatura patrunjel verde sare piper
Mod de preparare: Fierbi 2 l de…
Read more »
Read more »
Pui cu ananas şi sos
5 July 2013
O
reteta delicioasa de pui cu: ananas, boia iute, rozmarin, cimbru,
usturoi, smantana, lapte, sofran, sare, piper, ulei de masline, marar.
Ingrediente: 3 piepturi de pui o conservă de ananas o linguriţă cu boia
iute o linguriţă cu rozmarin uscat o linguriţă cu cimbru uscat 8 căţei
de usturoi 200 ml smântână 100 ml lapte…
Read more »
Read more »
Minichecuri cu mentă
5 July 2013
O
reteta delicioasa de minichecuri cu: minichec, desert, unt, zahar tos,
oua, faina, praf de copt, sare, zahar vanilat, mandarine, ciocolata
alba, scortisoara, migdale, menta verde, sare. Ingrediente: 180 g unt
185 g zahăr tos 3 ouă 265 g făină praf de copt un vârf de linguriţă cu
sare două pliculeţe zahăr vanilinat 500 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlete de porc in crusta de pesmet
5 July 2013
Cotlete
de porc in crusta de pesmet din: cotlete de porc, oua, lapte batut,
usturoi, sare, piper alb, patrunjel uscat, pesmet, ulei de masline.
Ingrediente: 3-4 cotlete de porc 2 oua 1/4 ceasca lapte batut 1 lingura
praf de usturoi 1 lingurita sare 1/4 lingurita piper alb 1 lingura
patrunjel uscat 2 cani pesmet…
Read more »
Read more »
Supă picantă cu ciuperci
5 July 2013
O
reteta delicioasa de supa cu: porumb, morcov, ardei iute, ardei gras,
ciuperci uscate, telina, ceapa, broccoli, usturoi, unt, faina, smantana,
ulei de masline, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 100 g porumb
boabe un morcov un ardei iute un ardei gras 200 g amestec de ciuperci
uscate o ţelină mică o ceapă 250 g broccoli 4…
Read more »
Read more »
Orez cu gălbiori
5 July 2013
O
reteta delicioasa de orez cu: galbiori, peste, ceapa, usturoi, cimbru,
busuioc, boia dulce, pudra de curry, sare, piper, ulei, nuci, stafide.
Ingrediente: 130 g orez 500 g gălbiori 4 fileuri de peşte două cepe 3
căţei de usturoi o linguriţă cu cimbru o lingură cu busuioc o linguriţă
cu boia dulce o linguriţă cu…
Read more »
Read more »
Dulceata de piersici cu vanilie
5 July 2013
Dulceata
de piersici cu vanilie din: piersici, zahar, apa, lamaie, baton de
vanilie. Ingrediente: 1 kg piersici curatate de samburi 1 kg zahar 200
ml apa 1/2 lamaie 1/2 baton de vanilie Mod de preparare: Se aleg
piersici sănătoase, bine coapte, dartari. Se curăţă de coajă şi se pun
în apă de var sau…
Read more »
Read more »
Clătite cu carne şi legume
5 July 2013
O
reteta delicioasa de clatite cu:lapte, carne de vita, faina, oua,
vanata, ardei gras, rosii uscate, ceapa, dovlecel, ciuperci, ardei iute,
usturoi, ulei, sare, piper, busuioc, smantana, iaurt. Ingrediente: 500
ml lapte dulce 600 g came de vită 400 g făină 3 ouă o vânătă 3 ardei
graşi 8 roşii uscate o ceapă un dovlecel…
Read more »
Read more »
Cuşcuş cu legume si miez de nuca
5 July 2013
O
reteta delicioasa de cuscus cu:morcovi, mazare, ardei capia, varza
rosie, nuca, ceapa, unt, otet balsamic, ulei de masline, sare, piper.
Ingrediente: 200 g cuşcuş doi morcovi 100 g mazăre doi ardei capia o
varză roşie mică 100 g miez de nucă o ceapă 20 g unt 50 ml reducţie de
oţet balsamic ulei de…
Read more »
Read more »