Retete rapide:
Cum se prepara salata asiatica din carne de vita (video)
29 March 2013
Daca
aveti pofta de o salata prospata si delicioasa nu cautati mai departe
de aceasta salata asiatica din carne de vita cu menta, coriandru si
busuioc. Cei care adora aromele puternice sunt invitati sa incerce
combinatia de suc de lamaie cu carne de vita care este pe cat de
gustoasa, pe atat de usor de…
Read more »
Read more »
Salata de pui cu susan
29 March 2013
Salata
de pui cu susan din: supa de pasare, ghimbir, piept de pui, ridichi,
frunze de salata, seminte de susan, sare, piper sichuan, uleid e
arahide, sos de soia, otet de orez, fructoza, usturoi, ceapa verde si
pasta de ardei iute. Ingrediente: 50 cl supa de pasare 10 g ghimbir
proaspat, ras 2 piepturi de…
Read more »
Read more »
Ton cu crusta de susan
29 March 2013
Ton
cu crusta de susan din: miere, ghimbir, seminte de susan, medalion de
ton, ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 2 linguri miere 25 g ghimbir
proaspat, razuit 4 linguri seminte de susan 2×250 g medalion de ton, la
temperatura camerei 1 lingura ulei de floarea soarelui Mod de
preparare: Combină mierea şi ghimbirul într-o…
Read more »
Read more »
Spaghete carbonara cu bacon si parmezan
29 March 2013
Spaghete
carbonara cu bacon si parmezan din: spaghete, bacon, parmezan, oua,
usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 300 g spaghete subtiri 150 g
bacon 50 g parmezan sau cascaval uscat 3 oua 2 catei de usturoi 1
lingura ulei sare piper Mod de preparare: Se taie usturoiul felii
subţiri şi se căleşte cu o…
Read more »
Read more »
Verdeturi cu jambon si sos de iaurt
29 March 2013
Verdeturi
cu jambon si sos de iaurt din: stevie, ceapa verde, leurda, jambon crud
uscat, ulei, iaurt gras, seminte de coriandru, pudra de usturoi, sare
si piper. Ingrediente: 2 legaturi stevie 2 legaturi ceapa verde 2
legturi leurda 200 g jambon crud uscat (feliute subtiri) 6 linguri ulei
200 g iaurt gras 1 lingurita seminte…
Read more »
Read more »
Drob de miel cu ceapa si usturoi verde
29 March 2013
Drob
de miel cu ceapa si usturoi verde din: piper negru, oua, lapte, sare,
patrunjel, paine, marar, organe de miel, ceapa verde, usturoi verde si
prapure de miel. Ingrediente: 1 varf piper negru 7 buc. oua 1 ceasca
lapte 1 lingurita sare 1 buc. legatura patrunjel 2 buc. felie paine 1
buc. legatura marar 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos enchilada
29 March 2013
Sos
enchilada din: ulei de canola, amidon de porumb, praf de chilli,
chimen, supa de pui, sos de rosii, oregano, sare si gust. Ingrediente: 3
linguri ulei de canola 1/3 ceasca amidon de porumb 1/3 ceasca praf de
chili 2 lingurite de chimen 4 cesti supa de pui 1 ceasca sos de roșii 2
lingurite…
Read more »
Read more »
Pui fript cu ghimbir si coriandru
29 March 2013
Pui
fript cu ghimbir si coriandru din: ceapa, usturoi, iaurt, ghimbir,
coriandru, paprica, chimen, ardei iute cayenne, colorant alimenta, pui,
zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi 2
iaurturi natur ghimbir pisat coriandru pisat paprica chimen pisat ardei
iute de Cayenne colorant alimentar rosu 1 pui zeama de la…
Read more »
Read more »
Taitei Singapore cu sos delicios
29 March 2013
Taitei
Singapore cu sos delicios din: curry, amidon, oua, ardei iute, taitei
de orez, ceapa verde, ulei de floarea soarelui, jeleu de coacaze,
amestec cinci condimente, apa, usturoi si sos de soia. Ingrediente: 1
lingura curry 3 linguri amidon, combinat cu 1 lingura apa rece 3 oua,
batute 1 ardei iute, tocat marunt 300 g…
Read more »
Read more »
Cotlete de porc cu usturoi verde
29 March 2013
Cotlete
de porc cu usturoi verde din: cotlet de porc, usturoi verde, ulei de
masline, cartofi, smantana, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4
cotlet de porc cu os 3 legaturi usturoi verde 3 linguri ulei de masline 4
cartofi mari 400 g smantana de gatit 1 legatura patrunjel sare piper
Mod de preparare: Spălaţi…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu bacon afumat si nuci
29 March 2013
Ciuperci
cu bacon afumat si nuci din: ulei de floarea soarelui, ceapa, ciuperci
champignon, ficatei de pui, coniac, pesmet, patrunjel, nuci si bacon
afumat. Ingrediente: 3 linguri ulei de floarea-soarelui 3 cepe, tocate
mărunt 250g de ciuperci champignon, tocate 1 căţel de usturoi, zdrobit
400g ficăţei de pui, curăţaţi de tendoane 3 linguri de coniac…
Read more »
Read more »
Prajitura cu branza dulce
29 March 2013
Prajitura
cu branza dulce din: oua, zahar, faina, esenta de vanilie, branza
dulce, unt, zahar, esenta de vanilie, suc de portocala si budinca de
vanilie. Ingrediente: pentru pandispan: 5 oua 5 linguri zahar 5 linguri
faina 1 esenta de vanilie pentru crema: 1 kg branza dulce 1 pachet unt 1
cana zahar 1 esenta de…
Read more »
Read more »
Aripioare de pui in crusta de verdeturi
29 March 2013
Aripioare
de pui in crusta de verdeturi din: aripioare de pui, faina, leurda,
ceapa verde, loboda, leustean, cascaval, ou, pesmet, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 16 aripioare de pui 5 linguri faina 1 legatura
leurda 1 legatura ceapa verde 1 legatura loboda 1 legatura leustean 200 g
cascaval 1 ou 2 linguri pesmet 100 ml…
Read more »
Read more »
Varza de Bruxelles cu sunca, smantana si parmezan
29 March 2013
Varza
de Bruxelles cu sunca, smantana si parmezan din: varza de bruxelles,
sare, unt, sunca, seminte de pin, piper, smantana, otet balsamic, pesmet
si parmezan. Ingrediente: 750 g verzișoare de Bruxelles curățate sare
30 g unt 200 g șuncă feliată 2 linguri semințe de pin piper 250 ml
smântână dulce 1–3 lingurițe oțet balsamic alb…
Read more »
Read more »
Drob de miel cu marar si patrunjel
29 March 2013
Drob
de miel cu marar si patrunjel din: marar, oua, sare, organe de miel,
ceapa verde, patrunjel, si piper negru. Ingrediente: 1 buc. marar 4 oua
1 varf sare 4 buc. organe de miel 5 buc. ceapa verde 1 buc. parunjel 1
varf piper negru macinat Mod de preparare: Spala organele foarte bine,
le…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu crema de migdale
28 March 2013
Prajitura
cu crema de migdale din: aluat, unt, zahar pudra, oua, galbenus de ou,
migdale, faina, coniac si lapte. Ingrediente: 1 kg aluat pentru
prajituri (am folosit aluat cumparat) Ingrediente crema de migdale 125g
unt nesarat 100g zahar pudra 2 oua 1 galbenus de ou 125g migdale
maruntite 25g faina 4 linguri de coniac…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui inabusite in sos de telina
28 March 2013
Pulpe
de pui inabusite in sos de telina din: telina, ceapa, lamai, pulpe d
epui, radacina de telina, patrunjel, ulei de porumb, sare si piper.
Ingrediente: 3 tije de telina 1 ceapa 2 lamai 2 pulpe de pui 500 g
radacina de telina 1 legatura de patrunjel ulei de porumb sare si piper
macinat …
Read more »
Read more »
Jeleu de caise si afine cu orez
28 March 2013
Jeleu
de caise si afine cu orez din: gelatina, afine, vin, zahar, caise,
lapte, orez, zahar vanilat, coaja rasa de lamaie si frisca. Ingrediente:
8 foi gelatina 250 g afine 375 ml vin alb 2 linguri zahar 250 g caise
200 ml lapte 30 g orez 1 plic zahar vanilat coaja rasa de la 1/2…
Read more »
Read more »
Crap cu broccoli şi legume
28 March 2013
Crap
cu broccoli şi legume din: crap, broccoli, ceapa rosie, ardei capia
copti, praz, usturoi, morcovi, ardei iute, cimbru, patrunjel, otet,
sare, piper, ulei, telina, conopida si cartofi. Ingrediente: 2 crapi
mari 600 g broccoli 3 cepe rosii 6 ardei capia copti un fir de praz 4
catei de usturoi doi morcovi un ardei iute…
Read more »
Read more »
Blinii cu verdeaţă şi sos de smantana
28 March 2013
Blinii
cu verdeaţă şi sos de smantana din: cartofi, dovlecel, faina, oua,
smantana, branza de vaci, ceapa verde, rozmarin, seminte de in, seminte
de susan, bicarbonat de sodiu, sare, piper si ulei. Ingrediente: doi
cartofi un dovlecel 115 g faina doua oua 300 g smantana 280 g branza de
vaci o legatura ceapa verde o…
Read more »
Read more »
Felii de carne cu legume
28 March 2013
Felii
de carne cu legume din: carne de pui, orez, migdale, usturoi, ceapa
alba, oua, dovlecei, morcovi, ceapa verde, pesmet, rosii, smantana,
mustar cu seminte, sare, piper, ulei si patrunjel. Ingrediente: 500 g
carne de pui 100 g orez 100 g migdale 4 catei de usturoi o ceapa alba 4
oua 3 dovlecei 3 morcovi…
Read more »
Read more »
Budinca de varza cu ciuperci si smantana
28 March 2013
Budinca
de varza cu ciuperci si smantana din: varza alba, unt, oua, ciuperci,
smantana, sare, piper, marar, ulei si pesmet. Ingrediente: 1 kg varza
alba 100 g unt 6 oua 250 g ciuperci 2-3 linguri smantana sare piper 1
legatura marar ulei pentru uns forma 1 lingura de pesmet Mod de
preparare: Iei un…
Read more »
Read more »
Prepelite cu mere si pere
28 March 2013
Prepelite
cu mere si pere din: prepelite, mere, pere, lamaie, ciuperci, stafide,
unt, vin, ulei de porumb, sare si piper. Ingrediente: 4 prepelite fara
intestine si curatate 2 mere 2 pere 1 lamaie 250 g ciuperci 1 lingura
stafide galbene 10 g unt 10 cl vin alb sec ulei de porumb sare si piper
macinat…
Read more »
Read more »
Placinta cu bacon afumat, carne de porc si castane
28 March 2013
Placinta
cu bacon afumat, carne de porc si castane din: ulei de floarea
soarelui, ceapa, bacon afumat, castane, carne de porc, cimbru, ou si
unt. Ingrediente: 3 linguri ulei de floarea-soarelui 3 cepe, tocate
mărunt 8 felii de bacon afumat, tăiate bucăţi 200g de castane vidate
(sau fierte şi decojite), tocate grosier, plus încă 100g, tăiate…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu stevie si sos de tarhon
28 March 2013
Pulpe
de pui cu stevie si sos de tarhon din: pulpe de pui, stevie, tarhon,
ceapa verde, ulei, unt, faina, lapte, sare si piper. Ingrediente: 4
pulpe de pui 5 legaturi stevie 1 legatura tarhon 2 legaturi ceapa verde
70 ml ulei 50 g unt 1 lingura faina 300 ml lapte sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Desert de ciocolata cu rozmarin
28 March 2013
Desert
de ciocolata cu rozmarin din: ciocolata menaj, albusuri, rozmarin,
smantana, zahar pudra si suc de lamaie. Ingrediente: 90 g ciocolata
menaj cu 70% cacao 3 albusuri o lingura rozmarin proaspat 5 linguri
smantana 3 lingurite zahar pudra cateva picaturi suc de lamaie Mod de
preparare: Rozmarinul şi smântână se pun pe foc şi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Carnati la tigaie cu legume coapte
28 March 2013
Carnati
la tigaie cu legume coapte din: ceapa rosie, ardei gras, ulei de
masline, condimente, carnati, sare si piper. Ingrediente: 2 cepe roșii,
taiate julienne 1 ardei gras rosu, fara seminte, taiat felii 1 ardei
gras galben, fara seminte, taiat felii Ulei de masline 2 lingurite
condimente italiene 4-5 carnati sare si piper dupa gust…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute cu urzici si bacon
28 March 2013
Ciuperci
umplute cu urzici si bacon din: ciuperci, urzici, bacon, ceapa, usturoi
verde, unt, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente:28 12 ciuperci
mari 600 g urzici 150 g bacon 1 legatura ceapa 1 legatura usturoi verde
50 g unt 3 linguri zeama de lamaie sare piper Mod de preparare:
Curăţaţi urzicile, spălaţi-le şi…
Read more »
Read more »
File de crap cu crusta de arahide
28 March 2013
File
de crap cu crusta de arahide din: fileuri de crap, sare, piper, zahar,
faina, ulei, castravete, otet, branza de vaci, crema de arahide, arahide
si patrunjel. Ingrediente: 4 fileuri de crap (circa 200 g fiecare) sare
piper zahar 2 linguri faina 4 linguri ulei 1 castravete 1 lingura otet
100 g branza de vaci…
Read more »
Read more »
Spuma de fructe cu ciocolata alba
28 March 2013
Spuma
de fructe cu ciocolata alba din: suc de fructe, frisca, albusuri,
zahar, suc de lamaie, sare, ciocolata alba, albusuri si sare.
Ingrediente: pentru spuma de fructe rosii: 450 g suc de fructe un tub
frisca 3 albusuri 80 g zahar sucul unei jumatati de lamaie un praf sare
pentru spuma de ciocolata alba: 200…
Read more »
Read more »
Tarta de primavara
28 March 2013
Tarta
de primavara din: faina, unt, spanac, leurda, ceapa verde, morcov,
ulei, cascaval, oua, sare si piper. Ingrediente: 250 g faina 120 g unt
300 g spanac 1 legatura leurda 1 legatura ceapa verde 1 morcov 3 linguri
ulei 150 g cascaval 2 oua sare piper Mod de preparare: Intr-un
castron făina cu untul…
Read more »
Read more »
Rulouri de pui
28 March 2013
Rulouri
de pui din: foi de orez, friptura de pui, morcov, fasole verde, frunze
de menta, frunze de patrunjel, piper alb, sos dulce de chilli, sos de
soia, zahar brun, zeama de lamaie, coaja de lamaie si ceapa verde.
Ingrediente: 12-14 foi de orez de 16 cm 200 g friptura de pui, sfasiata 1
morcov,…
Read more »
Read more »
Retete vegetariene: Mamaliga cu mere
28 March 2013
Mamaliga
cu mere din: apa, malai, mere, margarina, sare, miere, stafide,
scortisoara si nuci. Ingrediente: 1 l apă 250 g mălai instant 500 g mere
20 g margarină sare 100 g miere (sau sirop de arțar sau de agave)
stafide scorțișoară nuci Mod de preparare: Se pune la fiert 1 l de apă
cu…
Read more »
Read more »
Cum se prepara pizza margarita
28 March 2013
Uneori
cele mai simple ingrediente combinate in cele mai simple moduri au
puterea de a opri timpul, de a sterge problemele si de a aduce
fericirea. Aceasta este puterea pe care o detine o pizza Margarita
facuta cu drag. Sosul de rosii, mozzarella, putin busuioc pe o coaja
crocanta fac ca pizza Margarita sa fie…
Read more »
Read more »
Spuma de mango
28 March 2013
Spuma
de mango din: pulpa de mango, gelatina, apa, frisca, zahar, suc de
lamaie verde, frisca si fistic. Ingrediente: 700 g pulpa de mango 3 foi
gelatina 2 linguri apa 200 ml frisca lichida 3 linguri zahar sucul unei
lamaie verzi pentru servit: frisca 100 g fistic macinat grosier Mod de
preparare: Se curăţă…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de cartofi cu andive
28 March 2013
Supă
cremă de cartofi cu andive din: cartofi, ceapa, ulei, supa de legume,
ardei iute, andive, smantana, sare, piper, sunca si ceapa ciorii.
Ingrediente: 250 g cartofi albi 2 cepe 1 lingura ulei 500 ml supa de
legume 1 ardei iute 200 g andive 200 ml smantana sare piper 50 g sunca 2
linguri rondele…
Read more »
Read more »
Mere cu nuca
28 March 2013
Mere
cu nuca din: mere, miez de nuca, zahar pudra, zeama de portocale, gem
de piersici, stafide, rom, scortisoara, unt si inghetata de vanilie.
Ingrediente: 8 mere mari 100 g miez de nuca zdrobit 50 g zahar pudra 2
linguri zeama de portocale 2 linguri gem de piersici 2 linguri stafide 2
linguri rom 1…
Read more »
Read more »
Muschi de vita cu piper
28 March 2013
Muschi
de vita cu piper din: muschi de vita, ceapa, ulei, vin sec, unt, piper
negru boabe si sare. Ingrediente: 4 felii muschi de vita o ceapa mica 2
linguri ulei de buna calitate 150 ml vin sec o lingura unt o lingurita
piper negru boabe sare Mod de preparare: In tigaie, fără grăsime,…
Read more »
Read more »
Rulouri de curcan cu leurdă
28 March 2013
Rulouri
de curcan cu leurdă din: piept de curcan, leurda, morcov, radacina de
pastarnac, ulei, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 860 g piept de
curcan 3 legatura leurda 1 morcov 1 radacina de pastarnac 3 linguri ulei
100 g cascaval sare piper Mod de preparare: Tăiaţi pieptul de curcan
în 12 feliuţe subţiri de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Scoici in sos de bere
28 March 2013
Scoici
in sos de bere din: scoici, unt, ardei iute, usturoi, bere, supa de
pui, coriandru, suc de limenta, paine crocanta si salata verde.
Ingrediente: 500g scoici 2 linguri unt 1 ardei iute, tocat 3 catei de
usturoi, tocati 1 cana de bere 1 ceasca supa de pui 1/2 cana coriandru
proaspat, tocat Sucul…
Read more »
Read more »
Reteta de post: Ardei umpluti
28 March 2013
Ardei
umpluti din: ardei grasi, orez, ceapa, margarina, concentrat de legume,
verdeata si sare. Ingrediente: 8 ardei grasi 8 linguri orez cu bob
rotund 2 cepe mici 2 linguri margarina 1/2 cub concentrat de legume
verdeata, dupa gust sare Mod de preparare: Se curata ardeii grasi de
seminte si nervuri şi se taie în…
Read more »
Read more »
Creveti picanti cu sare si piper
28 March 2013
Creveti
picanti cu sare si piper din: creveti, piper rosu, piper negru, ulei de
floarea soarelui, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 300 g creveti
uriasi, curatati de cochilii 1 lingurita piper rosu, zdrobit 1 lingurita
piper negru, zdrobit 1 lingura ulei de floarea soarelui zeama de la 1/2
lamaie sare Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Cotlet de miel cu spanac si cartofi
28 March 2013
Cotlet
de miel cu spanac si cartofi din: ulei de masline, cartofi, spanac,
usturoi, zeama de lamaie, carne de miel, sare, piper, praf de sofran,
mazare si maioneza. Ingrediente: 100 ml ulei de masline 500 gr cartofi 1
kg spanac proaspat 3 catei de usturoi zeama de la o lamaie 500 gr
cotlet de miel…
Read more »
Read more »
Muşchi de vită pe pat de cartofi şi spanac
28 March 2013
Muşchi
de vită pe pat de cartofi şi spanac din: muschi de vita, cartofi,
spanac, ceapa verde, unt, ou, ulei, sare si piper. Ingrediente: 600 g
muschi de vita 2 cartofi mari 500 g spanac 2 legaturi ceapa verde 50 g
unt 1 ou 8 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Curăţaţi
spanacul,…
Read more »
Read more »
Cornuri calde
28 March 2013
Cornuri
calde din: cornuri simple, crenvursti, cascaval si unt. Ingrediente: 8
cornuri simple 8 crenvursti 8 linguri cascaval ras 100 g unt topit Mod
de preparare: In apă clocotită se pun crenvurştii să fiarbă 3 minute şi
apoi se scot şi se scurg. Se taie crenvurştii rondele. Untul se topeşte
la foc mic într-o…
Read more »
Read more »
Crap cu sos de muştar
28 March 2013
Crap
cu sos de muştar din: peste, faina, ulei, smantana, vin alb, marar,
sare si piper. Inrgediente: 1 peste de 1,5 kg 3 linguri faina 100 ml
ulei pentru sos: 3 linguri smantana 2 linguri mustar fin 750 ml vin alb
cateva fire marar sare piper Mod de preparare: Peştele se curăţă şi
se…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu verdeturi si cuscus
28 March 2013
Piept
de pui cu verdeturi si cuscus din: stevie, spanac, loboda, ceapa verde,
cuscus, piept de pui, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1
legatura stevie 200 g spanac 2 legaturi loboda 1 legatura ceapa verde
200 g cuscus 400 g piept de pui 50 ml ulei de masline sare piper Mod
de…
Read more »
Read more »
Legume cu taitei de orez si carne de porc
28 March 2013
Legume
cu taitei de orez si carne de porc din: pulpa de porc, amidon, ulei de
rahide, taitei de orez, sare, morcovi, ghimbir, usturoi, varza
chinezeasca, piper, sos de soia dulce si frunze de ceapa verde.
Ingrediente: 300 g pulpă de porc amidon 4 linguri ulei de arahide 250 g
tăiței de orez lați sare…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu fistic si nuci pecan
27 March 2013
Prajitura
cu fistic si nuci pecan din: ulei de canola, oua, suc de limeta,
smantana, budinca de fistic, nuci pecan, nuca de cocos, zahar pudra,
lapte si esenta de migdale. Ingrediente: 3/4 ceasca ulei de canola 3
oua 1 ceasca suc de limeta 1 ceasca smantana budinca de fistic 1 ceasca
nuci pecan, tocate…
Read more »
Read more »
Crap cu migdale
27 March 2013
Crap
cu migdale din: peste, ou, faina, parmezan, coaja de lamaie, apa
minerala, sare, piper, ulei si migdale feliate. Ingrediente: 1 peste de 1
kg u ou 150 g faina 2 linguri parmezan ras coaja rasa a unei lamai 50
ml apa minerala sare piper ulei pentru prajit pentru servit: 100 g
migdale feliate …
Read more »
Read more »
Banana in aluat fraged
27 March 2013
Banana
in aluat fraged din: faina, unt, zeama de lamaie, apa, coaja de lamaie,
sare, banane, zahar, scortisoara, miez de nuca, ou, fructe confiate si
zahar pudra. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faina 250 g unt 120 ml apa
15 ml zeama de lamaie 1 ou coaja rasa de lamaie 1 lingurita sare pentru
umplutura:…
Read more »
Read more »
Retete de post: Supa de legume
27 March 2013
Supa
de legume din: morcovi, cartofi, ceapa, ardei gras, paste, ulei,
verdeata si sare. Ingrediente: 2 morcovi 4 cartofi 2 cepe 2 ardei grasi
100 g paste fara ou 2 linguri ulei verdeata sare Mod de preparare:
Toate legumele se spală, se curăţă si se taie cât mai mărunt. O oală cu
doi litri…
Read more »
Read more »
Calcan cu legume si sos
27 March 2013
Calcan
cu legume si sos din: calcan, morcovi, ceapa rosie, telina cu frunze,
ardei iute, seminte de in, lamai, cimbru, patrunjel, vin alb, unt, apa,
galbenusuri, sare, piper, ulei si boia dulce. Ingrediente: un calcan
mare 3 morcovi 3 cepe rosii o telina cu frunze un ardei iute o lingura
cu seminte de in doua…
Read more »
Read more »
Cordon bleu din vinete cu salata
27 March 2013
Cordon
bleu din vinete cu salata din: vanata, cascaval, bacon, oua, faina,
pesmet, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 vanata medie 100-150 g
cascaval mai tare 100 g bacon 2 oua faina pesmet ulei sare piper Mod
de preparare: Speli vânătă şi o tai felii subţiri, în număr cu soţ.
Presari cu sare feliile…
Read more »
Read more »
Iepure inabusit cu lamaie si usturoi
27 March 2013
Iepure
inabusit cu lamaie si usturoi din: iepure, usturoi, lamai, ulei de
masline, vin alb sec, foaie de dafin, cimbru, sare si piper.
Ingrediente: 1 iepure de circa 1,5 kg 20 catei de usturoi 2 lamai 1
lingura cu ulei de masline 15 cl vin alb sec 1 foaie de dafin 1 crenguta
de cimbru…
Read more »
Read more »
Friptura cu sos de branza
27 March 2013
Friptura
cu sos de branza din: piept de pui, sare, smantana, crema de branza,
ceapa ciorii si piper. Ingrediente: 4 fleii piept de pui sare pentru
sos: un pahar mare smantana 2 cutii crema simpla de branza cateva fire
ceapa ciorii un praf piper Mod de preparare: Se spală carnea şi se
pune pe…
Read more »
Read more »
Mini pizza cu cascaval si carnati chorizo
27 March 2013
Mini
pizza cu cascaval si carnati chorizo din: aluat de pizza, cascaval,
chorizo si ardei iute. Ingrediente: foaie de aluat de pizza 75 g
cascaval 75g de chorizo tăiat bucăţi mici ½ de ardei iute roşu Mod de
preparare: Cu o formă rotundă se decupează 20 de cercuri de câte 6 cm
diametru dintr-o…
Read more »
Read more »
Mazare cu ciuperci
27 March 2013
Mazare
cu ciuperci din: mazare, ciuperci, ceapa, cub concentrat de legume,
usturoi, ulei si verdeata. Ingrediente: 500 g mazare din conserva 200 g
ciuperci conservate o ceapa un cub concentrat de legume 3 catei de
usturoi 2 linguri ulei verdeata Mod de preparare: In ulei bine încins,
se pune ceapa tăiată mărunt să se…
Read more »
Read more »
Supa de crap
27 March 2013
Supa
de crap din: coada de crap, capul unui crap, rosii in bulion, bulion,
ardei, ceapa, cub concentrat de legume si verdeata. Ingrediente: coada
si capul unui crap 3 rosii in bulion 2 linguri bulion 6 ardei 2 cepe un
cub concentrat de legume verdeata dupa gust Mod de preparare: In apă
clocotită se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata iceberg cu pui si sos picant
27 March 2013
Salata
iceberg cu pui si sos picant din: ulei de masline, ulei de susan,
ceapa, ciuperci, ardei jalapeno, usturoi, piept de pui, castane de apa,
lamaie, mustar, sos sriracha, sos de peste, otet de orez, nectar de
agave, sos de soia, salata iceberg, migdale, felii de lamaie verde,
menta si busuioc. Ingrediente: 1 lingura…
Read more »
Read more »
Pere umplute cu nuci si gem
27 March 2013
Pere
umplute cu nuci si gem din: pere, zeama de lamaie, miez de nuca, miere,
gem, stafide, rom, fistic, fulgi de cocos si frunze de menta.
Ingrediente: 4 pere mari 2 linguri zeama de lamaie 50 g miez de nuca
sfaramat 3 linguri miere de albine 100 g gem de coacaze sau de gutui 60…
Read more »
Read more »
Crap cu bere prajit
27 March 2013
Crap
cu bere prajit din: peste, ulei, faina, bere blonda, ulei si sare.
Ingrediente: un peste de 1 kg ulei pentru prajit pentru aluat: 200 g
faina 2 oua 200 ml bere blonda 2 linguri ulei sare Mod de preparare:
Intr-un vas, se amestecă ingredientele pentru aluat, făina, ouăle,
uleiul, sarea şi berea. Se…
Read more »
Read more »
Ciorba cu polonezi
27 March 2013
Ciorba
cu polonezi din: polonezi, ceapa, pastarnac, morcov, telina, ou,
smantana, patrunjel, leustean, sare si piper. Ingrediente: 250 g
polonezi 1 ceapa mare 1 pastarnac 1 morcov mare 1 bucata de telina 1 ou 1
cutie mare smantana 1 legatura patrunjel 1 legatura leustean sare piper
Mod de preparare: Speli şi cureţi legumele şi…
Read more »
Read more »
Budinca cu tagliatelle
27 March 2013
Budinca
cu tagliatelle din: paste tagliatelle, ciocolata menaj, zahar pudra,
esenta de rom, oua, smantana dulce, unt, cirese glasate si zahar pudra.
Ingrediente: 800 g foi paste tagliatelle 200 g ciocolata menaj 100 g
zahar pudra 4 lingurite esenta de rom 5 oua 200 ml smantana dulce 50 g
unt pentru decor: cirese glasate zahar…
Read more »
Read more »
Rulade de curcan cu ciuperci
27 March 2013
Rulade
de curcan cu ciuperci din: carne de curcan, ciuperci, lamaie, salota,
paine alba, ulei de masline, ierburi, ou, supa de pasare, dovlecei, sare
si piper. Ingrediente: 4 felii de carne de curcan de 125 g fiecare 200 g
ciuperci 1 lamaie 1 salota 1 felie de paine alba 2 linguri cu ulei de
masline…
Read more »
Read more »
Ton pe gratar cu banane
27 March 2013
Ton
pe gratar cu banane din: mango, apa, banane, stafide, ulei de masline,
file de ton, sare si piper. Ingrediente: 1 mango foarte copt 1/2 ceasca
apa 2 banane taiate felii 1/4 ceasca stafide o lingura ulei de masline
500 g file de ton sare piper Mod de preparare: într-o tigaie, puneţi
apa la…
Read more »
Read more »
Cum se prepara pizza cu blat de clatite (video)
27 March 2013
Cele
mai mari doua placeri culinare ale lumii: pizza si clatitele s-au unit
in sfarsit formand o pizza cu blat de clatite. Cu un blat din compozitie
de clatite si cu ingredientele favorite de pizza veti gasi modul ideal
de a va bucura de o gustare speciala. Ingrediente: 120 g plain flour
pinch of salt…
Read more »
Read more »
Crostini cu salata de ridiche alba
27 March 2013
Crostini
cu salata de ridiche alba din: ridiche alba, sare, paine, usturoi, ulei
de masline, otet aromat, piper, rosii, branza de capra si frunze de
busuioc. Ingrediente: 1 ridiche alba sare 2 baghete de paine 1 catel de
usturoi 4 linguri ulei de masline 2 linguri otet aromat piper 6 rosii
mici 120 g branza…
Read more »
Read more »
Cartofi cu smantana si caviar
27 March 2013
Cartofi
cu smantana si caviar din: cartofi, ulei de masline, sare, piper,
smantana si caviar. Ingrediente: 20 de cartofi noi, mici ulei de măsline
sare şi piper smântână caviar Mod de preparare: Se pun 20 de cartofi
noi, mici, într-o tavă. Se stropesc cu ulei de măsline şi se asezonează
cu sare şi piper.…
Read more »
Read more »
Mere cu nuci si sos de vanilie
27 March 2013
Mere
cu nuci si sos de vanilie din: mere, musli, lapte, nuci, migdale,
stafide, rom, scortisoara, lapte, galbenusuri, faina, esenta de vanilie
si zahar. Ingrediente: 4 mere mai mari 4 linguri cu musli 200 ml lapte
100 g nuci 100 g migdale 100 g stafide 50 ml rom 2 lingurite scortisoara
pentru sosul de vanilie:…
Read more »
Read more »
File de ton cu ardei iute
27 March 2013
File
de ton cu ardei iute din: file de ton, apa, ardei iute, lamaie, ulei de
nuci, ulei de susan, sare de mare si radacina de telina. Ingrediente:
500 g file de ton 100 ml apă 50 g ardei iute galben şi roşu o lămâie o
lingură ulei de nuci o lingură ulei de susan…
Read more »
Read more »
Ton cu legume
27 March 2013
O
reteta delicioasa de ton cu: rosii cherry, ciuperci, ardei iute,
dovlecei, rozmarin, oregano, ceapa, usturoi, lamaie, smantana, ulei,
sare, piper. Ingrediente: două conserve de ton în ulei 400 g roşii
cherry 300 g ciuperci un ardei iute doi dovlecei rozmarin uscat o
linguriţă cu oregano tocat două cepe un căţel de usturoi o lămâie…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pulpe de pui cu sos de miere si usturoi
27 March 2013
Pulpe
de pui cu sos de miere si usturoi din: pulpe de pui, miere, ulei de
masline, zahar brun, usturoi, suc de lamaie, piper cayenne, vin, amidon,
apa, miere, sare si piper. Ingrediente: 3 -5 pulpe de pui 1/3 ceasca de
miere 2 linguri ulei de masline 1 lingura zahar brun 1 lingura usturoi
pisat…
Read more »
Read more »
Tartă cu vinete
27 March 2013
O
reteta delicioasa de tarta cu: faina, drojdie, lapte dulce, unt, sare,
zahar tos, vanata, broccoli, masline, ceapa verde, usturoi, oua, piper,
patrunjel, busuioc. Ingrediente: 500 g făină 20 g drojdie 300 ml lapte
dulce 150 g unt o linguriţă sare o linguriţă cu zahăr tos o vânătă 250 g
broccoli 100 g măsline feliate…
Read more »
Read more »
Ton Hawaian
27 March 2013
Ton
Hawaian din: suc de portocale, suc de grapefruit, sos de soia, suc de
lamaie, ceapa, ton, felii de portocale, lamaie, lime, grapefruit, nuci,
ghimbir, ulei de susan, sare si piper. Ingrediente: 1 ceasca suc de
portocale 1/2 ceasca suc de grapefruit 1 ceasca sos de soia 1/2 ceasca
de suc de lamaie 2 linguri…
Read more »
Read more »
Escalop de curcan cu mango
27 March 2013
Escalop
de curcan cu mango din: mango, suc de lamaie, salota, piept de curcan,
curcuma, unt, ulei de floarea soarelui, ghimbir, smantana, sare si
piper. Ingrediente: 2 mango putin coapte sucul de la 1 lamaie verde 1
salota 4 felii de piept de curcan 1 lingurita de curcuma pudra 30 g unt
ulei de floarea…
Read more »
Read more »
Praz umplut cu surimi si ricotta
27 March 2013
Praz
umplut cu surimi si ricotta din: praz, surimi, ricotta, unt, coaja de
lamaie, suc de lamaie, sare, piper, unt, smantana, oua, parmezan, pesmet
si frunze de ruccola. Ingrediente: 6 fire praz 300 g surimi 250 g urdă
sau ricotta 1 lingură unt 1 linguriță coajă de lămâie rasă 3 lingurițe
suc de lămâie sare…
Read more »
Read more »
Baclava cu mere şi coacăze
27 March 2013
Baclava
cu mere şi coacăze din: foi de palcinta, mere, coacaze rosii, lamaie,
portocala, zahar, migdale, fistic, miere, unt, scortisoara, cardamon,
cuisoare si zahar vanilat. Ingrediente: un pachet foi de placinta doua
mere 400 g coacaze rosii o lamaie o portocala 60 g zahar 200 g migdale
100 g fistic 120 g miere 130 g…
Read more »
Read more »
Sufleu de telina cu broccoli si bresaola
27 March 2013
Sufleu
de telina cu broccoli si bresaola din: lapte, bresaola, unt, parmezan,
telina, faina gris, oua, broccoli, sare si piper. Ingrediente: 1/4 l
lapte 200 g bresaola 50 g unt 50 g parmezan ras 1 telina 1 lingura faina
1 lingura gris 2 oua 1 buchetele broccoli sare piper Mod de
preparare: Broccoli se…
Read more »
Read more »
Ton cu portocala
27 March 2013
Ton
cu portocala din: ulei de palmier, ceapa, portocala, sos de rosii, suc
de portocale, radacina de ghimbir, curry, ton, ulei de masline si felii
de portocala. Inrgediente: 2 linguri ulei de palmier o ceapă o
portocală 2 linguri de sos de roşii 2 linguri suc de portocale o
rădăcină de ghimbir o linguriţă curry…
Read more »
Read more »
Supa de varza de Bruxelles cu rasol de vita
27 March 2013
Supa
de varza de Bruxelles cu rasol de vita din: ceapa, morcovi, telina,
patrunjel, praz, ulei, apa, sare, foid ed afin, boabe de ienibahar,
boabe de piper, fulgi de mei, varza de bruxelles si rasol de vita.
Ingrediente: 1 ceapă 2 morcovi 100 g țelină 100 g rădăcină de pătrunjel
100 g praz 2 linguri…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajiturele cu fulgi de ciocolata
26 March 2013
Prajiturele
cu fulgi de ciocolata din: faina, zahar pudra, oua, unt, praf de copt,
sare si fulgi de ciocolata. Ingrediente: 300g faina 160g zahar pudra 2
oua 250g unt nesarat 5g praf de copt 5g de sare 200g fulgi de ciocolata
Mod de preparare: Puneti toate ingredientele, cu excepția fulgilor de
ciocolata intr-un…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel cu dovlecei
26 March 2013
Cotlete
de miel cu dovlecei din: lamaie, menta, coriandru, dovlecei, cotlete de
miel, ierburi de provence, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente:
1 lamaie 2 fire de menta 1/4 lingurita cu coriandru tocat 5 dovlecei cu
pielita subtire 4 cotlete de miel de 120 g fiecare 2 varfuri de cutit
de ierburi de Provence…
Read more »
Read more »
Iepure cu ciuperci şi portocale
26 March 2013
Iepure
cu ciuperci şi portocale din: carne de iepure, sos pesto, portocale,
ciuperci, usturoi, telina, morcov, ceapa, cuisoare, vin, scortisoara,
sare, piper, ulei, rozmairn, cimbru si merisoare. Ingrediente: 800 g
carne de iepure 30 g sos pesto 3 portocale 400 g ciuperci usturoi o
felie de telina un morcov o ceapa doua cuisoare 300 ml…
Read more »
Read more »
Cataif cu miez de nuca
26 March 2013
Cataif
cu miez de nuca din: fidea, unt, zahar, zeama de lamaie si miez de
nuca. Ingrediente: 500 g fidea subtire (speciala de cataif sau de orez)
150 g unt 80 g zahar 1 l apa zeama de la o jumatate de lamaie pentru
decor: miez de nuca tocat Mod de preparare: Pentru sirop,…
Read more »
Read more »
Tartine cu ton şi guacamole
26 March 2013
Tartine
cu ton şi guacamole din: baghete, avocado, lamaie, usturoi, boia dulce,
chimen, smantana, ardei iute, ton in ulei, ulei de masline, patrunjel,
sare, piper, masline, fistic si migdale. Ingrediente: doua baghete un
avocado o lamaie 3 catei de usturoi 2 g boia dulce 4 g chimen 50 g
smantana un ardei iute mic 5…
Read more »
Read more »
Mâncare de gogoşari cu fasole boabe si costită
26 March 2013
Mâncare
de gogoşari cu fasole boabe si costită din: ulei, ceapa, fasole boabe,
costita, bulion, sare, piper, foi de dafin si frunze de telina.
Ingrediente: 100 ml ulei 2-3 cepe potrivite 300 g fasole boabe noua 500 g
costita 200 ml bulion sare piper foi de dafin frunze de telina Mod de
preparare: Toci…
Read more »
Read more »
Mâncare de dovlecei cu ouă
26 March 2013
Mâncare
de dovlecei cu ouă din: dovlecel, ceapa, usturoi, ardei gras, ulei de
masline, cimbru, marar, rosii, oua, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 1 dovlecel mai mare 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 ardei gras
1 lingura ulei de masline 1 legatura combinata de cimbru si marar 2
rosii 5 oua 1 legatura patrunjel…
Read more »
Read more »
Friptura de vitel cu unt de salvie
26 March 2013
Friptura
de vitel cu unt de salvie din: rasol de vitel, unt, frunze de salvie,
faina, lamaie, sare si piper macinat. Ingrediente: 600 g rasol de vitel
120 g unt 8 frunze de salvie faina 1 lamaie sare si piper macinat Mod
de preparare: Tăiaţi rasolul de viţel în felii foarte subţiri, de circa…
Read more »
Read more »
Prajitura gustoasa cu nuci
26 March 2013
Prajitura
gustoasa cu nuci din: zahar, oua, faina, praf de copt, ulei si nuci.
Ingrediente: 200 g de zahar 4 oua 125 g faina 1/2 de plic de praf de
copt 4 linguri de ulei 150 g nuci Mod de preparare: Se pun ouale
intregi intr-un castron, se adauga zahar si se bate totul…
Read more »
Read more »
Tocăniţă din piept de curcan
26 March 2013
Tocăniţă
din piept de curcan din: piept de curcan, cartofi, ceapa, ulei de
masline, bulion, sare, piper, condiment pentru carne de pui si patrunjel
verde. Ingrediente: 750 g piept de curcan 600 g cartofi 1 ceapa 2-3
linguri ulei de masline 2 linguri bulion sare si piper dupa gust 1
lingurita condiment pentru carne de…
Read more »
Read more »
Gogosi glazurate
26 March 2013
Gogosi
glazurate din: drojdie, zahar pudra, faina, apa calduta, margarina,
zahar vanilat, sare, ulei, zahar pudra, esenta de vanilie, zeama de
lamaie, cacao si coaja zaharisita de portocala. Ingrediente: pentru
aluat: 40 g drojdie proaspata 60 g zahar pudra 500 g faina 300 ml apa
calduta 50 g margarina 2 pliculete zahar vanilat sare ulei…
Read more »
Read more »
Piept de curcan cu arahide si orez
26 March 2013
Piept
de curcan cu arahide si orez din: piept de curcan, sare, zahar vanilat,
ardei iute, usturoi, ulei, arahide, pesmet, miere, curry iute, orez,
suc de lamaie, portocala, compot de piersici, vin si gin. Ingrediente:
pentru friptura: 1 piept de curcan dezosat (800 g) sare 1 zahar vanilat 2
ardei iuti 2 catei de usturoi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Coaste de miel cu rozmarin, usturoi si patrunjel
26 March 2013
Coaste
de miel cu rozmarin, usturoi si patrunjel din: coaste de miel,
rozmarin, usturoi, patrunjel, piper, sare si ulei de masline.
Ingrediente: ½ kg carne de miel (coaste de miel) 2 crengute de rozmarin
proaspat 2 catei de usturoi, tocati 2 linguri patrunjel tocat Piper sare
ulei de masline Mod de preparare: Crestati…
Read more »
Read more »
Rata cu portocale si sos de portocale
26 March 2013
Rata
cu portocale si sos de portocale din: rata, sare grunjoasa, piper
negru, piper rosu, portocale, ulei de floarea soarelui, unt, salata
verde, zahar si vin alb. Ingrediente: 1 rata sare grunjoasa piper negru
si rosu boabe, dar si macinat 3-4 portocale 20 ml ulei de floarea
soarelui 50 g unt 1 salata verde 1…
Read more »
Read more »
Carnati de casa cu cartofi copti
26 March 2013
Carnati
de casa cu cartofi copti din: carnati, cartofi, marar, sare, boai,
cimbru, piper si ulei. Ingrediente: 2 carnati 800 g cartofi mici sau
taiati rondele 1 legatura marar verde sare boia cimbru piper 1-2 linguri
ulei Mod de preparare: Cureţi şi speli cartofii, apoi îi aşezi în
tavă. îi condimentezi cu sare, piper,…
Read more »
Read more »
Mancare de legume cu carne
26 March 2013
Mancare
de legume cu carne din: vrabioara de vitel, cartofi, morcovi, ceapa,
mazare, sare, piper, ulei, cimbru si pasta de rosii. Ingrediente: 500 g
vrabioara de vitel 6 cartofi 4 morcovi 2-3 cepe 400 g mazare sare piper
50 ml ulei cimbru 50 g pasta de rosii Mod de preparare: Se curăţă
cartofii, morcovii,…
Read more »
Read more »
Bruschete aromate cu usturoi si cimbru
26 March 2013
Bruschete
aromate cu usturoi si cimbru din: paine, rosii, unt, usturoi, cimbru,
branza, sare, marar, ulei si patrunjel. Ingrediente: o paine 6 rosii 50 g
unt o capatana usturoi cimbru 150 g branza sare marar 2-3 linguri ulei
patrunjel Mod de preparare: Se curăţă usturoiul, se spală şi se
pisează. Se amestecă cu untul…
Read more »
Read more »
Copane de curcan in vin
26 March 2013
Copane
de curcan in vin din: copane de curcan, ulei, usturoi, rozmarin, sare,
piper, piure de rosii si vin rosu. Ingrediente: 4 copane de curcan 50 ml
ulei o capatana usturoi 3-4 frunzulite rozmarin sare piper 200 g piure
de rosii 200 ml vin rosu dulce Mod de preparare: Se curăţă copanele şi
se…
Read more »
Read more »
Tartă cu roşii uscate si branza de vaci
26 March 2013
Tartă
cu roşii uscate si branza de vaci din: faina, praf de copt, ulei,
smantana, branza de vaci, ceapa, rosii uscate, branza mozzarella,
patrunjel, sare, piper, rosii, cimbru si miez de nuca. Ingrediente: 250 g
faina 3 g praf de copt 150 ml ulei 100 ml apa 200 ml smantna 250 g
branza de vaci…
Read more »
Read more »
Rulouri cu banane şi scorţişoară
26 March 2013
Rulouri
cu banane şi scorţişoară din: foi de placinta, scortisoara, banane,
zahar, unr, rodie, zahar vanilinat, nucsoara, scortisoara, cardamon, sos
de lamaie, sos de menta si frisca. Ingrediente: un pachet foi de
placinta o lingurita cu scortisoara 4 banane 100 g zahar 60 g unt o
rodie doua pliculete zahar vanilinat 3 g nucsoara 2…
Read more »
Read more »
Pulpa de vita in sos de ceapa calita
26 March 2013
Pulpa
de vita in sos de ceapa calita din: ceapa, ardei gras, ulei de floarea
soarelui, pulpa de vita, zeama de carne de vita, apa, sos de soia,
ghimbir, seminte de coriandru si piper. Ingrediente: 600 g ceapa 1/4
ardei gras rosu 1/4 ardei gras verde 1 lingura cu ulei de floarea
soarelui 600 g…
Read more »
Read more »
Negresa cu magiun
26 March 2013
Negresa
cu magiun din: apa mienrala, zahar pudra, ulei, magiun, cacao, faina,
praf de copt, nuci si ulei. Ingrediente: 250 g apa minerala 250 g zahar
pudra 100 ml ulei 4 linguri magiun 2 linguri cacao 600 g faina 1
pliculet praf de copt pentru glazura: 150 g nuca pisate 2 linguri cacao 6
linguri…
Read more »
Read more »
Supa cu ciuperci si paste
26 March 2013
Supa
cu ciuperci si paste din: ciuperci, morcovi, ceapa, telina, patrunjel,
ulei, fusilli, sare si piper. Ingrediente: 500 g ciuperci 3-4 morcovi 2
cepe o telina patrunjel ulei 200 g fusilli sare piper Mod de
preparare: Se pun pastele să fiarbă în apă cu sare şi ulei. După ce au
fiert, se scot şi…
Read more »
Read more »
Pui cu crema de smantana si cartofi
26 March 2013
Pui
cu crema de smantana si cartofi din: piept de pui, cartofi, smantana,
sare, piper alb, cimbru, ulei de floarea soarelui, unt, cascaval,
cimbrisor, ceapa rosie si otet aromatic. Ingrediente: 600 g piept de pui
un kg cartofi 400 ml smantana sare piper alb macinat cimbru uscat 50 ml
ulei de floarea soarelui 50 g…
Read more »
Read more »
Vinete umplute cu pui
26 March 2013
Vinete
umplute cu pui din: vinete, piept de pui, cartofi, ceapa, telina,
usturoi, morcovi, cuisoare, smantana, limeta, oua, cimbru, sare, piper
si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 4 vinete un piept de pui doi
cartofi doua cepe o telina mica 3 catei de usturoi 500 g morcovi 2 g
cuisoare 100 g smantana o limeta…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Suc de dovleac
26 March 2013
Suc
de dovleac din: dovleac, scortisoara, anason, cuisoare, suc de mere,
suc de portocale, miere, zahar si pudra de scortisoara. Ingrediente: 2
felii dovleac 1 baton scortisoara 1 anason stelat 3 cuisoare 250ml suc
de mere 150ml suc de portocale 1-1/2 lingurite miere 2 linguri zahar 1/2
lingurita pudra scortisoara, pentru garnisire Mod…
Read more »
Read more »
Lasagna cu branza dulce de vaci
26 March 2013
Lasagna
cu branza dulce de vaci din: foi de lasagna, sare, ulei de masline,
branza dulce de vaci, telemea de vaca, oua, unt, pesmet si smantana.
Ingrediente: un pachet foi de lasagna o lingurita sare 2 lingurite ulei
de masline 400 g branza dulce de vaci 400 g telemea de vaca 7 oua 120 g…
Read more »
Read more »
Cepe umplute cu ciuperci
26 March 2013
Cepe
umplute cu ciuperci din: ceapa, ulei, usturoi, ciuperci, ulei de
masline, rozmarin, salvie, otet balsamic, sos de soia si sare.
Ingrediente: 4 cepe mari ulei 2 catei de usturoi 200 g ciuperci
champignon 2 linguri de ulei de masline 1/2 lingurita rozmarin 1
lingurita de salvie 1-2 linguri otet balsamic 2 lingurite sos de…
Read more »
Read more »
Scrumbie cu orez şi sos curry
26 March 2013
Scrumbie
cu orez şi sos curry din: scrumbii, orez alb, ceapa, morcov, vin, otet
de mere, frunza de dafin, lamaie, lapte de cocos, unt, curry, rozmarin,
sare si piper. Ingrediente: 4 scrumbii mari 200 g orez alb o ceapa un
morcov 300 ml vin alb sec 30 ml otet de mere o frunza de dafin…
Read more »
Read more »
Carne de miel cu oregano si rozmarin
26 March 2013
Carne
de miel cu oregano si rozmarin din: oregano, rozmarin, usturoi, carne
de miel, rosie, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 1 lingura
oregano 1 lingura rozmarin 3 capatani usturoi uscat 1 bucata carne de
miel 1 rosie 1 ardei iute 3 g sare 3 g piper Mod de preparare: Se pun
bucatelele de…
Read more »
Read more »
Paste cu legume şi sos iute
26 March 2013
Paste
cu legume şi sos iute din: paste tagliatelle, spanac, fasole rosie,
masline verzi, ardei iute, rosii, ardei capia, amidon, vin alb, ceapa,
usturoi, lapte, ulei, sare, piper, cimbru, naut si linte. Ingrediente:
400 g paste tagliatelle 600 g spanac congelat 200 g fasole rosie fiarta
200 g masline verzi un ardie iute doua rosii…
Read more »
Read more »
Para caramelizata cu portocale
26 March 2013
Para
caramelizata cu portocale din: pere, scortisoara, magiun de prune, vin
alb, porticale, zahar brun, unt, fursecuri cu scortisoara, cuisoare,
cardamon, prune uscate, zahar vanilinat, lamaie, frisca si sos de menta.
Ingrediente: 8 pere scortisoara 4 linguri cu magiun de prune 500 ml vin
alb dulce 3 portocale 200 g zahar brun 80 g unt…
Read more »
Read more »
Raţă cu legume
26 March 2013
Raţă
cu legume din: piepturi de rata, fidea de orez, broccoli, ardei capia,
curry, struguri, rosii, ceapa rosie, usturoi, scortisoara, rozmarin,
lamaie, ulei, sare, piper, mustar, smantana si vin alb. Ingrediente: 4
piepturi de rata 150 g fidea de orez 500 g broccoli 4 ardei capia 10 g
curry 500 g struguri doua conserve de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort cu cafea si nuci
25 March 2013
Tort
cu cafea si nuci din: faina, zahar pudra, unt, nuci, cafea, cafea si
nuci. Ingrediente blat: 225g faina 225g zahar pudra 225g unt nesarat
150g nuci tocate 100ml cafea 4 oua Ingrediente pentru glazura: 250g unt
nesarat 200g de zahar 4 linguri de cafea foarte tare nuci pentru decor
Mod de preparare: Prepara…
Read more »
Read more »
Plachie de crap cu smantana
25 March 2013
Plachie
de crap cu smantana din: ardei grasi, rosii, ceapa, kaizer afumat,
untura, boia dulce, sare, piper alb, supa, fule de crap, suc de lamaie,
smantana si patrunjel. Ingrediente: 1 kg ardei grasi asortati 700 g
rosii 150 g ceapa 50 g kaizer afumat 2 linguri untura 1 lingurita boia
dulce sare piper alb 400…
Read more »
Read more »
Fructe de mare cu sos şi orez
25 March 2013
Fructe
de mare cu sos şi orez din: orez rosu, creveti decorticati, midii,
ardei iute, curry, patrunjel, ananas, smantana, ceapa rosie, amidon,
ulei de masline, scortisoara, cardamon, sare si piper. Ingrediente: 200 g
orez rosu 50 g creveti decorticati 50 g midii un ardei iute 10 g curry o
legatura patrunjel o conserva de ananas…
Read more »
Read more »
Ciuperci în aluat
25 March 2013
Ciuperci
în aluat din: ciuperci, usturoi, ceapa, aluat de foitaj, ou, cimbru,
parmezan, salata verde, rosii, castraveti verzi, ardei capia, ardei
iute, sare, piper, ulei, otet de mere, mere, nuci si migdale.
Ingrediente: 300 g ciuperci 4 catei de usturoi o ceapa doua foi aluat de
foitaj un ou cimbru 100 g parmezan o salata…
Read more »
Read more »
Panna cotta cu ciocolată
25 March 2013
Panna
cotta cu ciocolată din: frisca, ciocolata neagra, gelatina, zahar brun,
zahar vanilinat, seminte de susan, menta, lapte, galbenusuri, zahar
tos, scortisoara, afine, biscuiti si smantana. Ingrediente: 60 ml frisca
120 g ciocolata neagra 8 g gelatina 75 g zahar brun zahar vanilinat 30 g
seminte de susan menta tocata 500 ml lapte 4 galbenusuri…
Read more »
Read more »
Conopida in bacon
25 March 2013
Conopida
in bacon din: conopida, bacon afumat, ardei capia, rosii, ceapa rosie,
usturoi, ulei de floarea soarelui, sare, piper, patrunjel, cimbru si
cascaval. Ingrediente: o conopida de un kg 300 g bacon afumat 4-5 ardei
capia 4-5 rosii 2 cepe rosii 3-4 catei usturoi 50 ml ulei de floarea
soarelui sare piper o legatura patrunjel…
Read more »
Read more »
Supa a la grec
25 March 2013
Supa
a la grec din: pui, ceapa, ardei, sare, telina, patrunjel, pastarnac,
morcovi, boabe de piper, unt, ou, zeama de lamaie, patrunjel si faina.
Ingrediente: un pui 1-2 cepe 2 ardei sare o telina radacina si frunze o
radacina patrunjel un pastarnac 2 morcovi 3-4 boabe de piper piper
macinat 50 g unt un ou…
Read more »
Read more »
Copane in sos picant
25 March 2013
Copane
in sos picant din: copane de pui, sare, piper alb, ulei, piure de
rosii, cimbru, busuioc, ulei de masline, sos chilli, zahar, usturoi,
otet balsamic, hrean, dovlecei, ardei, rosii chilli si ceapa rosie.
Ingrediente: 8 copane de pui sare piper alb ulei pentru prajit pentru
sos: 600 g piure de rosii cimbru busuioc 2-3…
Read more »
Read more »
Salata de hribi
25 March 2013
Salata
de hribi din: hribi, salata verde, ceapa verde, usturoi verde,
patrunjel, sare, piper, zahar, ulei de masline, coaja de lamaie, zeama
de lamaie si otet balsamic. Ingrediente: 800 g hribi mici o salata verde
o legatura ceapa verde un fir usturoi verde o legatura patrunjel
proaspat sare piper negru macinat o lingura zahar 3-4…
Read more »
Read more »
Galuste din cartofi umplute cu ciuperci
25 March 2013
Galuste
din cartofi umplute cu ciuperci din: cartofi, faina, oua, gris, sare,
ciuperci, grasime, chimen si faina. Ingrediente: 500 g cartofi fierti
250 g faina integrala 2 oua 100 g gris sare 250 g ciuperci proaspete 2
linguri grasime chimen faina pentru plansa de lucru Mod de preparare:
Se curata cartofii, dupa ce s-au…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chiftele cu carne de miel si vita
25 March 2013
Chiftele
cu carne de miel si vita din: carne tocata de miel, carne tocata de
vita, ceapa, usturoi, nuci de pin, patrunjel, chimen, coriandru,
scortisoara, boai de ardei, sare, piper si sos de rosii. Ingrediente:
500 g carne tocata de miel 500 g carne tocata de vita 1 ceapa, tocata
3-4 catei de usturoi tocati…
Read more »
Read more »
Musaca greceasca
25 March 2013
Musaca
greceasca din: cartofi, carne de vita tocata, ceapa rosie, masline,
ulei de masline, cimbru, busuioc verde, sare, piper, cascaval de oaie,
suc de rosii si unt. Ingrediente: 800 g cartofi 600 g carne de vita
tocata 2 cepe rosii 100 g masline 3-4 linguri ulei de masline cimbru
busuioc verde sare piper macinat 150…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu şuncă si rozmarin
25 March 2013
Plăcintă
cu şuncă si rozmarin din: faina, drojdie, zahar, apa, oua, sunca,
masline cu gogosar, cascaval, rosii, ardei capia, chimen, seminte de in,
seminte de floarea soarelui, sare si piper. Ingrediente: 500 g faina 15
g drojdie zahar 250 ml apa doua oua 400 g sunca 200 g masline cu
gogosar 200 g cascaval doua…
Read more »
Read more »
Paine cu unt, usturoi si rozmarin
25 March 2013
Paine
cu unt, usturoi si rozmarin din: paine, usturoi, rozmarin si unt.
Ingrediente: 2 baghete de paine alba 8 catei de usturoi 2 crengute de
rozmarin unt Mod de preparare: Se taie baghetele in felii groase.
untul se lasa la temperatura camerei pana se inmoaie putin. Se piseaza
patru catei de usturoi, Usturoiul pisat…
Read more »
Read more »
Rulada red velvet
25 March 2013
Rulada
red velvet din: faina, zahar, rodii, oua, praf de copt, unt, lapte,
faina, zahar si esenta de rom. Ingrediente: blatul: 100 g faina 100 g
zahar 2 rodii 4 oua praf de copt crema: 300 g unt 400 ml lapte 100 g
faina 200 g zahar esenta de rom Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Supa crema de cartofi cu patrunjel
25 March 2013
Supa
crema de cartofi cu patrunjel din: cartofi, unt, lapte, galbenusuri,
sare si patrunjel. Ingrediente: 5 cartofi 1 lingura de unt 250 ml lapte 2
galbenusuri sare patrunjel Mod de preparare: Cartofii curăţaţi în
prealabil de coajă se taie cubuleţe şi se fierb într-un litru de apă cu
puţină sare, până când se înmoaie.…
Read more »
Read more »
Cotlete de crap cu legume
25 March 2013
Cotlete
de crap cu legume din: cotlete de crap, fasole verde, mazare verde,
salata de sfecla rosie, ardei iute, rosii, ardei capia, ceapa, ulei de
floarea soarelui, sare, piper, otet de mere, smantana si cimbru.
Ingrediente: 4 cotlete de crap 400 g fasole verde 400 g mazare verde o
conserva salata de sfecla rosie 4…
Read more »
Read more »
Nuga cu alune, nuci si boabe de cafea
25 March 2013
Nuga
cu alune, nuci si boabe de cafea din: zahar, apa, ciocolata, miere,
miez de nuca, alune de padure, boabe de cafea si albusuri. Ingrediente:
500 g zahar 400 ml apa 100 g ciocolata 100 ml miere 100 g miez de nuca
100 g alune de padure 50 g boabe de cafea-prajita 6 albusuri …
Read more »
Read more »