Retete:
Dieta turbo de primăvară! Slăbeşti 2 kg în 5 zile!
17 May 2013
Îţi
propunem o variantă de dietă superrapidă, care conţine nutrienţii şi
proteinele de care ai nevoie pentru a avea energie întreaga zi. Nu te
vei înfometa şi vei scăpa de kilogramele nedorite. ZIUA 1 Mic dejun: un
bol cu iaurt degresat, două felii de pâine prăjită, o linguriţă de
miere, un ceai. Prânz: 100 g…
Read more »
Read more »
Dieta Mayo Clinic (pentru cei ce vor o viaţă mai sănătoasă)
17 May 2013
Nu
doar eliminarea câtorva kilograme care ne dau de furcă, dar şi
îmbunătăţirea stării de sănătate ar trebui să stea la baza deciziei de a
urma o dietă sau alta. Atunci când alegem un plan alimentar,
specialiştii ne îndeamnă să-l alegem pe acela care nu ne pune sănătatea
în pericol de dragul frumuseţii şi care…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Placinta de fructe cu fulgi de quinoa (Crumble de fructe cu fulgi de quinoa)
17 May 2013
Placinta
de fructe cu fulgi de quinoa din: mere, zmeura, suc de lamaie, apa,
sirop de artar, esenta de vanilie, fulgi de quinoa, nuca de cocos, zahar
de nuca de cocos, prune uscate, scortisoara si ulei. Ingrediente: 6
mere, decojite și feliate 2 cani de zmeura congelata 2 linguri suc
proaspat de lamaie 2…
Read more »
Read more »
Aripioare de pui cu bacon şi brânză
17 May 2013
Aripioare
de pui cu bacon şi brânză din: aripi de pui, bacon afumat, branza
cheddar, sare, piper, praf de usturoi. Pentru această reţetă este
obligatoriu să aveţi grătar prevăzut cu capac. Pregătiţi grătarul pentru
frigere indirectă: jarul adunat doar pe jumătate din vatră, restul de
vatră rămânând fără jar (puneţi nişte bucăţi de folie de…
Read more »
Read more »
Cocktail de visine cu rom si sampanie rose
17 May 2013
Cocktail
de visine cu rom si sampanie rose din: visine, zahar pudra, rom, vin
rosu, sampanie rose, scortisoara, cuisoare. Ingrediente: 800 g visine
150 g zahar pudra 100 ml rom 700 ml vin rosu sec 700 ml sampanie rose
scortisoara cuisoare Mod de preparare: Scorţişoara şi cuişoarele se
fierb, la foc mic, în 200…
Read more »
Read more »
Carne de vita cu legume si verdeata
17 May 2013
Carne
de vita cu legume si verdeata din: carne de vita, ulei, ceapa, vinete,
fasole verde, morcov, patrunjel, vin, rosii, ardei gras, sare, usturoi,
foi de dafin, verdeata. Ingrediente: 700 g carne de vită 1/3 pahar ulei
2-3 cepe 2 vinete 2 pahare fasole verde 1 morcov 2 rădăcini pătrunjel
5-6 roşii 1/3 pahar vin 3 ardei…
Read more »
Read more »
Ostropel de pui cu mamaliguta
17 May 2013
Ostropel
de pui cu mamaliguta din: pui, ceapa, usturoi, morcovi, ulei, pasta de
tomate, rosii in bulion, vin, sare, piper. Ingrediente: 1 pui 3 cepe 5-6
catei de usturoi 2 morcovi 100 ml ulei 2 lingura pasta de tomate 400 g
rosii in bulion 150 ml vin alb sare piper Mod de preparare: Curăţaţi…
Read more »
Read more »
Chec cu gem şi prune
17 May 2013
Chec
cu gem şi prune din: faina, oua, zahar tos, unt, lapte batut, prune,
gem de afine, zahar vanilinat, praf de copt, sare, scortisoara.
Ingrediente: 250 g faina doua oua 100 g zahar tos 100 g unt 150 ml lapte
batut 300 g prune un borcan cu gem de afine doua pliculete zahar
vanilinat un…
Read more »
Read more »
Aripioare de curcan
17 May 2013
Aripioare
de curcan din: aripioare de curcan, miere, cognac, vin rosu, cuisoare,
nucsoara, ulei, sare, piper. Ingrediente: 12 aripioare de curcan 100 ml
miere 50 ml cognac 250 ml vin rosu 2 cuisoare 1/2 lingurita nucsoara
rasa 100 ml ulei sare piper Mod de preparare: Amestecaţi mierea cu
vinul, nucşoara, cuişoarele zdrobite, cognacul, sare…
Read more »
Read more »
Fileuri de macrou cu ceapa si boia
17 May 2013
Fileuri
de macrou cu ceapa si boia din: file de macrou, ceapa, boia de ardei,
ulei, lamaie, vin, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 700 g file de
macrou 4 cepe mari 2 linguri boia de ardei dulce 50 ml ulei 1 lamaie 100
ml vin alb sec 1 legatura patrunjel sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Dovleac cu sos de ciocolată
17 May 2013
O
reteta delicioasa de dovleac cu: ciocolata neagra, menta, miez de nuca,
migdale, seminte de susan, rom, lapte de cocos. Ingrediente: un dovleac
pentru plăcintă 200 g ciocolată neagră de post o lingură cu mentă
tocată 100 g miez de nucă 100 g migdale 25 g seminţe de susan o
linguriţă cu rom 75 mll…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu lămâie şi oregano
17 May 2013
Piept
de pui cu lămâie şi oregano din: piept de pui, coaja de lamaie, ulei de
masline, roegano, sare, piper, usturoi si lamaie. Ingrediente: 4
jumatati piept de pui, fara piele si os 5 lingurite coaja rasa de lamaie
1 lingura ulei de masline 1 1/2 lingurite oregano 3/4 lingurita sare
proaspat rasnita 1/2 lingurita…
Read more »
Read more »
Chec de ciocolată şi cocos
17 May 2013
O
reteta delicioasa de chec cu:unt, ciocolata neagra, zahar tos, faina,
oua, nuca de cocos, lapte, migdale, praf de copt, zahar vanilat.
Ingrediente: 150 g unt 150 g ciocolată neagră 130 g zahăr tos 100 g
făină 4 ouă 60 g nucă de cocos 150 ml lapte dulce 100 g migdale o
jumătate de pliculeţ…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tartine cu rosii cherry, usturoi si branza ricotta
17 May 2013
Tartine
cu rosii cherry, usturoi si branza ricotta din: rosii cherry, usturoi,
ulei de masline, sare de mare, piper, paine de secara, branza ricotta,
ierburi, coaja de lamaie si otet balsamic. Ingrediente: 1 kg roșii
cherry, taiate in jumatate 6 catei de usturoi, curațați și taiati 2
linguri ulei de masline Sare de mare…
Read more »
Read more »
Curcan la cuptor cu ierburi aromatice
17 May 2013
Curcan
la cuptor cu ierburi aromatice din: curcan, ulei de masline
extravirgin, sare de mare, piper, zahar, suc de portocale, merisoare,
ierburi aromatice. Ingrediente: 1 curcan de 5 kg 2 linguri ulei de
masline extravirgin 1 lingurita sare de mare 1 lingurita de piper pentru
glazura: zahar, suc de portocale, merisoare 1 cana supa de…
Read more »
Read more »
Melcişori cu stafide
17 May 2013
O
reteta delicioasa de melcisori cu :lapte, unt, oua, zahar, sare,
drojdie, faina, stafide, gem de coacaze rosii. Ingrediente: 240 ml lapte
dulce 50 g unt două ouă 60 g zahăr tos un sfert de linguriţă cu sare 7 g
drojdie uscată 450 g făină 50 g stafide un borcan gem de coacăze roşii
…
Read more »
Read more »
Supa de sparangel cu usturoi si spanac
17 May 2013
Supa
de sparangel cu usturoi si spanac din: unt, ulei, sparanghel, ceapa,
usturoi, spanac, ulei de masline, supa de pui, paine de tara.
Ingrediente: 25 g unt putin ulei, sotat 350 g de sparanghel, tulpinile
tocate, capetele lemnoase indepartate, varfurile puse deoparte 3 salote
sau cepe mici, feliate subtire 2 catei de usturoi, zdrobiti 2…
Read more »
Read more »
Rulouri cu branză şi mac
17 May 2013
O
reteta delicioasa de rulouri cu: lapte, faina, zahar tos, ulei de
masline, sare, unt, branza de vaci, branza telemea, drojdie, oua,
seminte de mac, patrunjel. Ingrediente: 150 ml lapte dulce 250 g făină o
linguriţă cu zahăr tos o lingură cu ulei de măsline un sfert de
linguriţă cu sare 40 g unt 200…
Read more »
Read more »
Tartine cu trufe
17 May 2013
Tartine
cu trufe din: paine de casa, grasime de gasca, trufe, sare, piper.
Ingrediente: 10 g paine de casa 20 g grasime de gasca 60 g trufe sare
piper macinat Mod de preparare: Tăiaţi pâinea în 6 sau 12 felii (în
funcţie de mărime) şi prăjiţi-le uşor în prăjitor, apoi ungeţi-le puţin
cu grăsime…
Read more »
Read more »
Carne de vita cu rosii, praz si usturoi
17 May 2013
Carne
de vita cu rosii, praz si usturoi din: carne de vita, praz, verdeata,
ulei, sare, piper, vin, faina, usturoi, rosii, ardei grasi, foi de
dafin. Ingrediente: 700 g carne de vită 2 fire praz 4-5 linguri verdeaţă
tăiată 4-5 linguri ulei sare piper negru măcinat ½ pahar vin alb sec ½
lingură făină 2 căţei…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chiftelute cu guacamole si rosii cherry
17 May 2013
Chiftelute
cu guacamole si rosii cherry din: avocado, suc de lamaie, chili, sos
tabasco, fasole rosie, paine integrala, frunze de coriandru, usturoi,
sos iute, piper rosu, chimen, ou, seminte de struguri, rosii cherry.
Ingrediente Guacamole: 1 avocado 2 lingurite suc de lamaie 1/2 lingurita
chili 1-2 lingurite sos tabasco Ingrediente chiftelute de fasole
neagra: 1…
Read more »
Read more »
Orez cu lapte si capsuni
17 May 2013
Orez
cu lapte si capsuni din: capsuni, lapte gras, zahar nerafinat, orez
risotto, scortisoara, frisca. Ingrediente: 250 g capsuni de sezon 1
litru lapte gras 100 g de zahar nerafinat coaja unei lamai 200 g orez
risotto scortisoara 250 ml frisca naturala Mod de preparare: Incălziţi
cuptorul la 180 de grade Celsius. Combinaţi laptele…
Read more »
Read more »
Ciorba de fasole cu coriandru
17 May 2013
O
reteta delicioasa de ciorba cu: fasole boabe, ceapa, ulei de masline,
ardei gras, supa de carne, bors, coriandru. Ingrediente: 1 conservă
fasole boabe 1 ceapă 2 linguri ulei de măsline 1 ardei gras roşu 1 I
supă de carne 1 l bors 1 legătură coriandru Mod de preparare: Ceapa se
toacă şi se…
Read more »
Read more »
Musaca de soia
17 May 2013
Musaca
de soia din: granule de soia, ceapa, concentrat de legume, cartofi,
lapte de soia, faina, rosii, ulei, sare si piper. Ingrediente: 300 g
granule de soia 2 cepe un cub concentrat legume un morcov un kilogram
cartofi 3 linguri lapte de soia o lingura faina 3 rosii 2 linguri ulei
sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Salata calda de paste cu legume
17 May 2013
Salata
calda de paste cu legume din: paste penne, dovlecei, vinete, ardei
copti, rosii cherry, ceapa, usturoi, mozzarella, ulei de masline,
cimbrisor, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 400 de grame de paste
penne 2 dovlecei 2 vinete mici 2 ardei rosii copti, decojiti 400 de
grame de rosii cherry 4 cepe 2 catei de usturoi 18…
Read more »
Read more »
Briose cu ciocolata si cirese
17 May 2013
Briose
cu ciocolata si cirese din: zahar, oua, bicarbonat, sare, lapte, cacao,
faina, ulei de palmier, cirese. Ingrediente: 3/4 ceasca zahar 2 oua 2
linguri bicarbonat 1/2 lingurita de sare o ceasca de lapte 1/3 ceasca de
cacao 2 cesti de faina o ceasca de ulei de palmier cirese fara samburi
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Cocktail Bloody Mary fara alcool
17 May 2013
Cocktail
Bloody Mary fara alcool din: rosii, busuioc, sare, piper, vodca.
Ingrediente: 2 kg roșii bine coapte Busuioc sau pătrunjel verde sare
piper opţional vodcă Mod de preparare: Fierbem roșiile cu 2 lingurițe
de sare într-un litru de apă, aproximativ 30 minute. Îndepărtăm cojile
și mixăm pulpa roșiilor în blender. Când este complet rece…
Read more »
Read more »
Carne de vita cu arpagic si fasole
17 May 2013
Carne
de vita cu arpagic si fasole din: carne de vita, vin, arpagic, ulei,
sare, piper, foi de dafin, fasole, usturoi, verdeata si patrunjel.
Ingrediente: 600 g carne de vită 3 linguri de vin sec ½ pahar arpagic
1/3 pahar ulei sau 4 linguri margarină sare piper negru măcinat foi de
dafin 3-4 roşii 1½ pahare…
Read more »
Read more »
Ciorba de cartofi cu ciuperci, bacon si maghiran
17 May 2013
O
reteta delicioasa de ciorba cu: cartofi, bacon, verdeata, chimen,
maghiran, unt, ou, ceapa, usturoi, faina, ciuperci, bors. Ingrediente:
500 g cartofi 200 g bacon 1 legătură de verdeţuri 1/2 linguriţă chimen 2
linguri maghiran 50 g unt 1 gălbenuş 1 ceapă 1 usturoi 30 g făină 100 g
ciuperci 1 l bors Mod…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cartofi dulci copti
17 May 2013
Cartofi
dulci copti din: cartofi dulci, ulei de masline, scortisoara, praf de
chilli, piper negru, sare, otet de mere, ceapa verde si unt.
Ingrediente: 3-4 cartofi dulci 3 linguri ulei de masline 1/4 lingurița
de scorțișoara macinata 1/2 lingurita praf de chili 1/4 lingurita piper
negru macinat 1/4 lingurița de sare 1 lingură de…
Read more »
Read more »
Briose cu cirese
17 May 2013
O
reteta delicioasa de briose cu:faina, cirese din compot, miere, unt,
zahar, oua, scortisoara, praf de copt, esenta de rom, sare. Ingrediente:
600 g făină 500 g cireşe din compot 350 g miere 150 g unt 100 g zahăr 3
ouă 1 linguriţă cu scorţişoară 1 plic cu praf de copt esenţă de rom
sare…
Read more »
Read more »
Ciorba cu perisoare
17 May 2013
Ciorba
cu perisoare din: carne tocata, zarzavat pentru ciorba, ceapa, ou,
orez, bors, patrunjel, leustean, sare si piper. Ingrediente 500 g carne
tocata (pasare, peste, porc sau vita) 500 g zarzavat amestecat pentru
ciorbe 1 ceapa 1 ou 50 g orez 1 litru bors 1 legatura patrunjel 1
legatura leustean sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Salata cu ciolan de porc, mazare si patrunjel
17 May 2013
Salata
cu ciolan de porc, mazare si patrunjel din: mazare, ciolan de porc,
frunze de patrunjel, ceapa verde, nasturel, ulei de masline extravirgin,
otet de mere si mustar. Ingrediente: 750 g de mazare proaspata 700 g
ciolan de porc gatit 1 mana mare de frunze de patrunjel, tocate 1
legatura de ceapa verde, feliata 1…
Read more »
Read more »
Tartine cu mozzarella
17 May 2013
Tartine
cu mozzarella din: mozzarella, usturoi, ulei de masline, otet balsamic,
rosii cherry, busuioc, paine de casa, frunze de salata, sare, piper.
Ingrediente: 200 g mozzarella 2 catei de usturoi 1 lingura cu ulei de
masline 1 lingura cu otet balsamic 24 de rosii cherry 1 lingura de
busuioc tocat 4 felii mari de paine…
Read more »
Read more »
Inele de ceapa cu sos
17 May 2013
Exista
mai multe variante de sos. Localurile gen tex – mex prefera
varianta sosului blue cheese, preparat din brânză cu mucegai, iaurt si
ierburi. A doua varianta, ceva mai frantuzeasca, este cea a sosului
provensal, preparat din masline, rosii cherry si capere, toate fiert in
vin alb sau roze si legate cu putin zahar. Noi folosim sos balcanic, pe…
Read more »
Read more »
Deliciu cu alune
17 May 2013
O
reteta delicioasa de desert cu: lapte, caramel, praf de copt, oua,
miere, zahar, alune, nuci, faina, smantana, unt. Ingrediente: 250 g
lapte 150 g caramele 1 praf de copt 5 ouă 1 cană cu miere 400 g zahăr
200g alune 100 g nuci măcinate făină cât cuprinde 1 cană cu smântână 250
g unt…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de quinoa si legume coapte
16 May 2013
Salata
de quinoa si legume coapte din: sfecla, mrcovi, fasole verde, usturoi,
quinoa, ulei de masline, suc de lamaie, migdale, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente: 3 bucati sfecla, spalata si taiata cuburi 3 morcovi,
spalati si taiati cuburi 300gr fasole verde 6 catei de usturoi, curatati
2/3 cana quinoa 4-5 linguri ulei de masline 2…
Read more »
Read more »
Biftec in stil german
16 May 2013
Biftec
in stil german din: file de vita, oua, unt, frunze de patrunjel, marar,
sare. Ingrediente: 400 g file de vita (muschiulet) 4 oua 2 linguri unt
frunze de patrunjel si marar sare Mod de preparare: Carnea se
portioneaza, se bate, se pune sare si se prajeste ca sa fie aproape
gata. Se pune…
Read more »
Read more »
Pizza cu midii
16 May 2013
Pizza
cu midii din: pasta de tomate, midii, crabi, mozzarella, vin, ulei de
masline, amestec de mirodenii, faina de grau, drojdie uscata, ulei
vegetal si sare. Ingrediente: 250 g pasta de tomate 500 g midii
proaspete 100 g bastonase de crabi sau file de crabi 100 g mozzarella
1/2 de pahar vin alb ulei de…
Read more »
Read more »
Creveti prajiti pe frunze de salata cu masline si lamaie
16 May 2013
Creveti
prajiti pe frunze de salata cu masline si lamaie din: creveti, pesmet,
oua, lapte, faina de grau, ulei vegetal, ketchup, lamaie, masline
umplute, frunze de salata si sare. Ingrediente: 300 g creveti curatati
30 g pesmet 2 oua 2 linguri lapte 2 linguri faina de grau 400 g ulei
vegetal 300 g ketchup o…
Read more »
Read more »
Bruschete cu frunze de papadie si bacon
16 May 2013
Bruschete
cu frunze de papadie si bacon din: frunze de papadie, paine de casa,
bacon, branza de oaie, otet de vin, sare, piper. Ingrediente: 100 g
frunze de papadie 4 felii de paine de casa 4 felii subtiri de bacon 60 g
branza de oaie 1 lingura de otet de vin vechi sare piper macinat…
Read more »
Read more »
Budincă de paste cu şuncă
16 May 2013
Budincă
de paste cu şuncă din: spaghete, ceapa, ciuperci, sunca afumata, oua,
unt, smantana, branza de vaci, morcov, mar, telina, varza, sare, piper
si patrunjel. Ingrediente: 500 g spaghete doua cepe 200 g ciuperci 300 g
sunca afumata 4 oua 100 g unt 200 ml smantana 75 g parmezan 200 g
branza de vaci morcov…
Read more »
Read more »
Supă de peşte cu porumb şi usturoi
16 May 2013
Supă
de peşte cu porumb şi usturoi din: peste, ardei capia, morcov, porumb
baby, arpagic, rosii, usturoi, ulei, lamaie, sare, piper si patrunjel.
Ingrediente: 800 g peste 3 ardei capia copti un morcov 300 g porumb baby
150 g arpagic doua rosii 4 catei de usturoi 100 ml ulei o lamaie sare
piper patrunjel …
Read more »
Read more »
Mazare cu cartofi noi, ghimbir si pudra de curry
16 May 2013
Mazare
cu cartofi noi, ghimbir si pudra de curry din: ulei, ceapa, ardei iute,
ghimbir, seminte de chimion, pudra de curry, turmeric, cartofi noi,
iaurt, zeama de lime, coriandru, supa de legume, mazare, lime si lipii.
Ingrediente: 1 lingura de ulei 2 cepe, feliate 3 ardei iuti rosii,
curatati de seminte si feliati subtire 1…
Read more »
Read more »
Rulada cu rahat
16 May 2013
Rulada
cu rahat din: oua, zahar, faina, sare, rahat, zahar praf, scortisoara
si esenta de migdale. Ingrediente: blat: 6 oua 6 linguri zahar 6 linguri
faina un varf de cutit sare umplutura: 500 g rahat 300 g zahar praf 1
lingurita scortisoara 1 lingurita esenta de migdale Mod de preparare:
Pentru umplutură, treceţi rahatul prin…
Read more »
Read more »
Mazare cu carne de porc
16 May 2013
Mazare
cu carne de porc din: mazare, carne de porc, ceapa, marar, ulei, pasta
de tomate, sare si piper. Ingrediente: 1 kg mazare 800 g carne de porc 2
cepe 1 legatura marar 3-4 linguri ulei 1 lingura pasta de tomate sare
piper Mod de preparare: Tăiaţi carnea în bucăţi potrivite, căliţi-le
în ulei…
Read more »
Read more »
Retete gustoase: Pui tandoori
16 May 2013
Pui
tandoori din: pui, iaurt, zeama de lamaie, usturoi granulat, ghimbir,
cardamom, chimen, coriandru, boia iute, cuisor, piper. Ingrediente: 1
pui (sau 4 pulpe intregi, fara spate) 1/2 cana iaurt simplu 2 linguri
zeama de lamaie 1 lingurita usturoi granulat 1 lingura de ghimbir
macinat 1/4 lingurita cardamom macinat 1 lingura chimen macinat 1
lingurita…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de ton si curry in frunze de radicchio
16 May 2013
Salata
de ton si curry in frunze de radicchio din: ton, praf de curry,
maioneza, coriandru, piper, radicchio, kiwi, lamaie si frunze de
coriandru. Ingrediente: 1 cutie ton ¼ lingurita praf de curry 2
linguri de maioneza ¼ cana coriandru tocat 1 lingurita piper negru
macinat 6 frunze radicchio 2 kiwi ½ para rosie…
Read more »
Read more »
Supa de agrise cu carnati afumati
16 May 2013
Supa
de agrise cu carnati afumati din: carnati afumati, agrise, ceapa,
morcov, zahar, lapte, faina, ulei, sare, zahar, piper si boia dulce.
Ingrediente: 500 g carnati afumati 500 g agrise 2 cepe 1 morcov zahar
100 ml lapte sau smantana 2 linguri faina 2 linguri ulei sare zahar
piper boia dulce Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Salata cu peste afumat, fasole si fulgi de nuca de cocos
16 May 2013
Salata
cu peste afumat, fasole si fulgi de nuca de cocos din: fasole alba,
fasole verde, ceapa, telina, file de macrou afumat, ulei de masline,
otet din vin, fulgi de nuca de cocos, sare, piper. Ingrediente: 1
conserva cu boabe de fasole alba – 500 g 200 de grame de fasole verde 6
cepe albe…
Read more »
Read more »
Carne de vita cu fasole verde si usturoi
16 May 2013
Carne
de vita cu fasole verde si usturoi din: carne de vita, fasole verde,
untura de porc, ceapa, bulion, zeama de lamaie, usturoi, foi de dafin,
sare, piper si verdeata. Ingrediente: 600 g carne de vită 600 g fasole
verde 3 linguri de untură de porc 4-5 cepe 1 pahar de bulion 1
linguriţă de…
Read more »
Read more »
Cocktail din fructe cu lichior si sampanie
16 May 2013
Cocktail
din fructe cu lichior si sampanie din: compot de visine, compot de
piersici, capsune, coacaze, coniac, lichior de visine, vin alb si
sampanie. Ingrediente: 200 g compot de visine 200 g compot de piersici
150 g capsune 150 g coacaze 100 ml coniac 100 ml lichior de visine 700
ml vin alb sec 700…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu cartofi si sparanghel
16 May 2013
Pulpe
de pui cu cartofi si sparanghel din: cartofi noi, sparanghel, ulei de
masline, usturoi, lamaie, rozmarin, pulpe superioare de pui.
Ingrediente: 750 g cartofi noi, taiati in jumatate 2 legaturi mari de
sparanghel, capetele lemnoase indepartate 1 capatana de usturoi, cateii
separati 1 lingura ulei de masline 1 lamaie, taiata in jumatate 1 mana…
Read more »
Read more »
Midii cu peste si mazare
16 May 2013
Midii
cu peste si mazare din: ulei de floarea soarelui, unt, cod, midii, vin
alb, zeama de lamaie, frunze de nasturel. Ingrediente: 1 lingurita ulei
de floarea soarelui 50 g unt 4 fileuri de limba de mare (calcan, boba de
mare, cod) 100 g midii, spalate si curatate de mustari 2 linguri de
cidru sau…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui in aluat cu sos de smantana
16 May 2013
Pui
in aluat cu sos de smantana din: piept de pui, sare, piper, unt, ceapa,
ciuperci, patrunjel, vin, gorgonzola, foi de aluat, ou, apa, faina,
smantana, sis si parmezan. Ingrediente pui in aluat: 2 bucati piept de
pui dezosat, fara piele sare și piper 2 linguri de unt 1 ceapa, fin
tocata 1 lingura…
Read more »
Read more »
Tartine cu cremă de spanac
16 May 2013
Tartine
cu cremă de spanac din: spanac, unt, ceapa, usturoi, faina, lapte
dulce, ciuperci, porumb boabe, masline, sare, piper, patrunjel si
bagheta. Ingrediente: 500 g spanac 100 g unt o ceapa doi catei de
usturoi o lingura cu faina 150 ml lapte dulce 200 g ciuperci 100 g
porumb boabe 100 g masline feliate sare…
Read more »
Read more »
Salata cu peste, castraveti murati si cartofi
16 May 2013
Salata
cu peste, castraveti murati si cartofi din: cartofi, castraveti murati,
usturoi, ton in ulei, masline, migdale, maioneza, smantana, oregano,
lamaie, sare, piper. Ingrediente: 500 g cartofi 2 castraveti murati doi
catei de usturoi doua conserve de ton in ulei 100 g masline feliate 100 g
migdale 100 ml maioneza 100 ml smantana o lingurita…
Read more »
Read more »
Cocktail de pepene cu rom si sampanie
16 May 2013
Cocktail
de pepene cu rom si sampanie din: pepene galben, coniac, rom, triplu
sec, sampanie, vin si apa minerala. Ingrediente: 1 kg pulpa de pepene
galben 100 ml coniac 100 ml rom 100 ml triplu sec 700 ml sampanie 700 ml
vin alb sec 300 ml apa minerala Mod de preparare: Pulpa de pepene…
Read more »
Read more »
Friptura de miel cu cartofi noi, cimbru si usturoi
16 May 2013
Friptura
de miel cu cartofi noi, cimbru si usturoi din: cotlete de miel, ulei,
ceapa, cartofi noi, cimbru, usturoi, supa de pui, sparanghel.
Ingrediente: 6 cotlete de miel, cu grasimea transata 2 linguri de ulei 1
ceapa, feliata subtire 400 g cartofi noi, feliate 1/2 legatura de
cimbru, cate fire puse deoparte pentru decor 3…
Read more »
Read more »
Ciorba de peste cu rozmarin
16 May 2013
Ciorba
de peste cu rozmarin din: peste, morcov, praz, fasole rosie, cartofi,
porumb, ceapa, bors, ulei, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 800 g
peste un morcov un fir de praz o conserva de fasole rosie boabe doi
cartofi 200 g porumb boabe o ceapa 400 ml bors 100 ml ulei rozmarin sare
piper Mod de…
Read more »
Read more »
Smoothie de banane şi căpşuni
16 May 2013
Intr-un
blender, pasează 1 banană mică şi 200g de căpşuni, tocate, împreună cu
200ml de lapte semidegresat, până obţii un amestec fin. Toarnă-l în
pahare. Amesteca bine înainte de a consuma.
Read more »
Read more »
Tartine cu unt de tarhnon si jambon
16 May 2013
Tartine
cu unt de tarhnon si jambon din: paine, jambon, unt de tarhon, tarhon,
unt, sare, piper. Ingrediente: 5 felii de paine patrate 3 sau 4 felii de
jambon pentru untul de tarhon: 100 g unt moale 1 legatura de tarhon
sare piper macinat Mod de preparare: Preparaţi untul de tarhon.
Spălaţi şi scurgeţi…
Read more »
Read more »
Salata de varza alba cu stafide, mere si branza
16 May 2013
Salata
de varza alba cu stafide, mere si branza din: varza, branza, mar,
stafide, susan, lamaie, mustar, otet, ulei, sare si piper. Ingrediente:
400 grame de varza alba tocata 100 grame de branza 1 mar acru 75 grame
de stafide 50 grame de susan prajit 1/2 lamaie 1 lingura cu mustar 1
linguri cu otet…
Read more »
Read more »
Omleta cu branza telemea si somon afumat
16 May 2013
Omleta
cu branza telemea si somon afumat din: oua, branza telemea, somon
afumat, marar, sare si piper. Ingrediente: 5 oua 150g branza telemea 4
felii somon afumat marar sare piper Mod de preparare: Batem ouale.
Adaugam sare, piper si marar tocat. Ungem cu unt un vas termorezistent,
turnam jumatate din cantitatea de oua, punem…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciuperci umplute cu pui si crema de branza
16 May 2013
Ciuperci
umplute cu pui si crema de branza din: ciuperci, ceapa, sare, piper,
unt, crema de branza, carne de pui, mozzarella. Ingrediente: 1 ½ kg
ciuperci proaspete 1 ceapa, tocata marunt ½ lingurița de sare ⅛
lingurita piper negru 2 linguri unt crema de branza 1 conserva carne de
pui ¾ cana branza mozzarella…
Read more »
Read more »
Antricot de vita cu garnitura
16 May 2013
Antricot
de vita cu garnitura din: carne de vita, ulei, vin, untura, sare,
piper, usturoi, cartofi, gogosari marinati, verdeata si foi de salata
verde. Ingrediente: 600 g carne de vită 1 lingură ulei 1 lingură de vin
sec de masă 2 linguri untură sare piper negru măcinat 2-3 căţei de
usturoi Pentru garnitură: 8 cartofi…
Read more »
Read more »
Rulada din carne de porc cu prune uscate
16 May 2013
Rulada
din carne de porc cu prune uscate din: carne de porc, sare, piper,
prune uscate, slanina si usturoi. Ingrediente: 1 kg carne de porc de la
piept 1 1/2 linguri sare 1 1/2 linguriţe piper negru măcinat 6-8 prune
sau caise uscate 100 g slănină 8-10 căţei de usturoi Mod de preparare:
Slănina…
Read more »
Read more »
Brioşe cu mere şi stafide
16 May 2013
Brioşe
cu mere şi stafide din: faina, praf de copt, scortisoara, faina
integrala, zahar, oua, lapte, ulei, mere si stafide. Ingrediente: 200 g
faina 1 lingurita praf de copt 1 lingurita de scortisoara 50 g de faina
integrala 100 g zahar 2 oua, batute 125 ml lapte semidegresat 4 linguri
ulei de floarea soarelui 2…
Read more »
Read more »
Spaghete cu carne tocata de vita
16 May 2013
Spaghete
cu carne tocata de vita din: morcov, ceapa, rosii, carne tocata de
vita, spaghete, ulei de masline, sare, piper si cascaval. Ingrediente: 1
morcov 1 ceapă 2 roșii 300g carne tocată vită 200g spaghete ulei de
măsline sare piper cașcaval ras Mod de preparare: Tocam ceapa si
moscovul. Le prajim 1 minut in…
Read more »
Read more »
Ciocanele de pui cu orez, porumb si mazare.
16 May 2013
Ciocanele
de pui cu orez, porumb si mazare din: faina, ou, paine neagra, boia,
ciocanele de pui, orez, porumb, mazare si maioneza. Ingrediente: 1
lingura faina 1 ou, batut 1 felie de paine neagra cu coaja crocanta 1
lingurita de boia 5 ciocanele de pui, fara piele 85 g de orez 50 g de
porumb…
Read more »
Read more »
Paşi pentru creşterea imunităţii (10 paşi pentru creşterea imunităţii)
15 May 2013
1.
FĂ SPORT REGULAT 30 de minute de mişcare în fiecare zi ajută la
îmbunătăţirea sistemului cardiovascular, reduc stresul şi cresc
imunitatea. E important să găseşti o activitate care să-ţi fie pe plac.
Astfel, nu vei fi tentată să renunţi după câteva şedinţe. 2. DIN BELŞUG
“Consumă cât mai multe citrice, pentru că sunt o…
Read more »
Read more »
Retete pentru imunitate (10 retete pentru imunitate)
15 May 2013
Primăvara
este anotimpul virozelor de tot felul. Vrei să le ţii departe? Fă o
cură cu reţetele propuse de noi şi vei avea un sistem imunitar puternic!
Miere cu lămâie Ambele sunt remedii excepţionale de întărire a
imunităţii. Mierea conţine o mulţime de elemente esenţiale organismului
pentru a se proteja de microbi, vitamine şi minerale…
Read more »
Read more »
Alimente care ard grăsimea de pe burtă
15 May 2013
Dacă
te-ai săturat de grăsimea abdominală, există câteva alimente care te
pot ajuta să scapi de ea: Fulgi de ovăz Consumul de fulgi de ovăz oferă
corpului cantităţi mari de fibre, ceea ce reduce şansa scăderii
nivelului de zahăr din sânge. Începe ziua cu fulgi de ovăz, pentru a
evita gustările de dimineaţă. Aceştia conţin…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu morcov si nuci
15 May 2013
Prajitura
cu morcov si nuci din: faina, nuci, zahar, prune uscate, praf de copt,
scortisoara, morcovi, oua, lapte, unt, coaja de portocale, esenta de
vnailie, scortisoara, morcovi si nuci. Ingrediente: 1 can de faina 1/2
cană nuci tocate 1/3 cana zahar 1/4 ceasca prune uscate fara samburi,
taiate 3 lingurite praf de copt 1…
Read more »
Read more »
Cosulete de mere
15 May 2013
Cosulete
de mere din: foitaj, mere, zahar, suc de lamaie, unt si zahar pudra.
Ingrediente: 500 g foitaj 6 mere mari 4 linguri zahar 2 linguri suc de
lamaie 4 lingurite unt zahar pudra Mod de preparare: Se incalzeste
cuptorul pana la temperatura de 210C. Forma se unge cu unt. Din aluat se
intinde…
Read more »
Read more »
Ravioli milaneze
15 May 2013
Ravioli
milaneze din: carne de porc, usturoi, ceapa verde, parmezan, pasta de
tomate, unt, frunze de patrunjel, marar, hasmatui, nucsoara, piper,
sare, faina de grau, oua. Ingrediente: 400 g carne de porc tocata 2
catei usturoi un fir de ceapa verde 2 linguri parmezan 250 g pasta de
tomate 25 g unt 1,5 l –…
Read more »
Read more »
Creveti in maioneza
15 May 2013
Creveti
in maioneza din: crevete, oua, file de peste fiert, marinata, masline,
lamaie, suc de lamaie, maioneza, frunze de patrunjel, piper si sare.
Ingrediente: 50 g crevete 2 oua 150 g file de peste fiert cateva
picaturi marinata de hamsii 8 masline fara samburi 2 felii lamaie o
lingurita suc de lamaie 100 g maioneza…
Read more »
Read more »
Piept de pui picant cu sos de tequila
15 May 2013
Piept
de pui picant cu sos de tequila din: piept de pui, ulei cu aroma de
usturoi, tequilla, zeama de lime, hot sauce, sos worcestershire,
ghimbir, fulgi de ardei iute, sare si frisca. Ingrediente: 4 jumatati
piept de pui fara os 1/2 ceasca ulei cu aroma de usturoi 2 linguri
tequilla 2 linguri zeama de…
Read more »
Read more »
Prajitura cu cacao si vanilie
15 May 2013
Prajitura
cu cacao si vanilie din: faina, margarina, lapte de soia, zahar, cacao,
bicarbonat, vanilie si sare. Ingrediente: 400 g faina 200 g margarina
300 ml lapte de soai 150 g zahar 30 g cacao 1 lingurita bicarbonat 1
lingurita vanilie 1 varf de cutit sare Mod de preparare: Amestecaţi
într-un castron făina cu…
Read more »
Read more »
Salata de limba de vita cu porumb, mazare si ridichi
15 May 2013
Salata
de limba de vita cu porumb, mazare si ridichi din: limba de vita, sare,
piper, ulei de masline, porumb, mazare, unt, ridichi si marar.
Ingrediente: 500 g limbă de vită sare piper 1-2 linguri ulei de
măsline 200 g porumb dulce 200 g mazăre fiartă 50 g unt 4-5 ridichi
1 legatura mărar proaspăt Mod de preparare: Se spală limba şi…
Read more »
Read more »
Scaricica de porc la gratar cu rozmarin
15 May 2013
Scaricica
de porc la gratar cu rozmarin din: scaricica de porc, boia, sare,
piper, rozmarin, ceapa rosie, marar, garnitura de cartofi. Ingrediente:
scăricică de porc sau costiţe boia dulce şi iute sare piper rozmarin
1 ceapă roşie garnitură de cartofi 1 legatura mărar Mod de preparare:
Carnea se crestează în diferite locuri pentru a se pătrunde…
Read more »
Read more »
Cocktail de capsune cu vin si sampanie rose
15 May 2013
Cocktail
de capsune cu vin si sampanie rose din: capsune, zahar pudra, vin alb,
sampanie rose si apa minerala. Ingrediente: 2800 g capsune 200 g zahar
pudra 700 ml vin alb sec 700 ml sampanie rose 300 ml apa minerala
Mod de preparare: Căpşunele se curăţă de codiţe şi se spală. Se scurg…
Read more »
Read more »
Fasole cu bacon afumat
15 May 2013
Incinge
2 linguriţe de ulei într-o tigaie şi prăjeşte 200g cubuleţe de bacon
afumat timp de 5 minute, până devin crocante. Adaugă 1 ceapă feliată şi 1
căţel de usturoi zdrobit şi căleşte-i la foc mic până se înmoaie,
încorporează 1 lingură pudră de muştar (sau boabe de muştar pisate), 2
linguri sirop de arţar,…
Read more »
Read more »
Salata de orez cu ton, ceapa verde si ou
15 May 2013
Salata
de orez cu ton, ceapa verde si ou din: oua, ulei de masline, ceapa
verde, otez, supa de legume, mazare, ton si patrunjel. Ingrediente: 2
oua fierte, tari, taiate in sferturi 1/2 lingura ulei de masline 4 cepe
verzi, feliate 140 g de orez 425 ml supa de legume 100 g mazare
decongelata 225…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Spaghete cu sos de rosii si spanac
15 May 2013
Spaghete
cu sos de rosii si spanac din: ceapa, usturoi, ulei de masline, zahar,
oregano, fulgi de ardei rosu, sare, rosii, sos de rosii, pasta de
tomate, supa de pui, spanac, spaghete si parmezan. Ingrediente: 1
ceapa, tocata 2 catei de usturoi, feliati 2 linguri ulei de masline 1
lingura de zahar 1 lingura…
Read more »
Read more »
Copane de pui fripte si glazurate
15 May 2013
Copane
de pui fripte si glazurate din: gem de mango, ceapa, otet, hot sauce,
ulei de masline, copane de pui, sare si piper. Ingrediente: 2/3 ceasca
gem de mango 2 linguri ceapa de tuns tocata 2 linguri otet (de
preferabil de orez) 2 linguri hot sauce 1 lingura ulei de masline 4
copane intregi fara…
Read more »
Read more »
Sandviş cu branza, castravete si rosie
15 May 2013
Sandviş
cu branza, castravete si rosie din: branzica de casa, rosie,
castravete, frunze de busuioc si paine integrala. Ingrediente: 200 g
branzica de casa 1 rosie mare, taiata rondele 1 castravete, curatat de
coaja si taiat rondele frunze de busuioc proaspat 4 felii de paine
integrala Mod de preparare: Intinde brânza peste feliile de…
Read more »
Read more »
Salata cu paste, broccoli si busuioc
15 May 2013
Salata
cu paste, broccoli si busuioc din: usturoi, sare, piper, suc de lamaie,
ulei de masline, paste, sare, broccoli, gulii, ridichi, cascaval,
patrunjel si busuioc. Ingrediente: Dresssing: 2 căței de usturoi sare,
piper sucul de la 1/2 lămâie 4 linguri ulei de măsline Salată: 500 g
paste scurte (penne) sare 200 g broccoli 2 gulii albe…
Read more »
Read more »
Ciocănele de pui cu muştar şi caise
15 May 2013
Ciocănele
de pui cu muştar şi caise din: ciocanele de pui, caise, zeama de
lamaie, mustar de dijon, zahar brun, brandy si worcestershire.
Ingrediente: 4-6 ciocanele 8 caise bine coapte 1 lingura zeama de lamaie
1/4 ceasca mustar de Dijon 3 lingurite zahar brun 1/4 ceasca brandy 1
lingurita sos Worcestershire Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Fasole cu carnati de porc si telina
15 May 2013
Incinge
2 linguriţe ulei de măsline într-o cratiţă. Rumeneşte 6 cârnaţi de porc
de bună calitate timp de 10-12 minute, apoi adaugă 1 ceapă roşie, 2
morcovi şi 2 tulpini de ţelină Apio tocate mărunt şi lasă-le pe foc până
se înmoaie. Adaugă 1 lingură de salvie tocată, câteva fire de rozmarin,
1 conservă de…
Read more »
Read more »
Salata cu naut
15 May 2013
O
reteta delicioasa de salata cu: naut, conopida, praz, ulei, sare, ulei
de masline, otet, busuioc. Ingrediente: 100 g boabe de năut 1 conopidă
mai mică 1 fir de praz ulei sare Ingrediente dressing: 4 linguri cu ulei
de măsline 2 linguri cu oţet balsamic câteva frunze de busuioc tocate
Mod de preparare: Pune…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa crema de fasole rosie cu felii de carnati prajiti
15 May 2013
Supa
crema de fasole rosie cu felii de carnati prajiti din: fasole rosie,
sunca afumata, oase de porc, apa, ceapa, tulpini de telina, usturoi,
frunze de dafin, cimbru, sos tabasco, sare, piper si carnati.
Ingrediente: 4 cupe fasole rosie 1 bucata sunca afumata 1 kg de oase de
porc 6 cani de apa 1…
Read more »
Read more »
Prajitura Fagure
15 May 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu: faina, zahar, miere, bicarbonat,
margarina, ou, lapte, cacao, gris, unt. Ingrediente: 600 g făină 180 g
zahăr 4 linguri cu miere 1 lingură cu bicarbonat 80 g margarină 1 ou 100
ml lapte 1 linguriţă cu cacao Ingrediente cremă: 1 pahar cu lapte 150 g
zahăr 1 lingură cu…
Read more »
Read more »
Supa crema cu carnaciori
15 May 2013
O
reteta delicioasa de supa-crema cu: conopida, carnaciori, ceapa,
porumb, faina, smantana, ou, sare, ulei. Ingrediente: 1 conopidă 1-2
cârnăciori uscaţi 2 cartofi 1 ceapă 1 ceşcuţă cu porumb 1 lingură cu
făină 300 g smântână 2 gălbenuşuri sare ulei Mod de preparare: Desfă
conopida în bucheţele şi pune-o la fiert în apă cu…
Read more »
Read more »
Budinca de legume cu paste
15 May 2013
O
reteta delicioasa de budinca cu: paste tip penne, conopida, broccoli,
rosii, ceapa, unt, sare, smantana, faina, lapte, oua, usturoi.
Ingrediente: 200 g paste tip penne 1 conopidă 1 broccoli mic 300 g roşii
mici 1 ceapă 100gunt sare Ingrediente sos: 50 g smântână 50 g făină 500
ml lapte 2 ouă 3 căţei de…
Read more »
Read more »
Salată de pui fript cu marar si tarhon
15 May 2013
Salată
de pui fript cu marar si tarhon din: piept de pui, zeama de lamaie,
ulei de masline, usturoi, fulgi de ardei iute, boabe de struguri rosii,
cozi de telina, ceapa rosie, tarhon, marar, smantana, maioneza, otet de
mere, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 700-750 g piept de pui,
fara oase si piele 1/2…
Read more »
Read more »
Fasole cu carne tocata de vita si pasta de ardei iute
15 May 2013
Căleşte
la foc mediu 1 ceapă şi 1 ardei gras roşu, tăiate în cubuleţe, în 1
lingură ulei de măsline timp de 10-15 minute, până se înmoaie. Dă focul
mai tare, adaugă 1 linguriţă pudră de ardei iute şi mai lasă totul pe
foc câteva minute, apoi adaugă 500g carne tocată de vită. Sotează-le
până…
Read more »
Read more »
Ciorbă de găină
15 May 2013
O
reteta delicioasa de ciorba cu:carne de pasare, morcov, pastarnac,
ceapa, rosii decojite, patrunjel, leustean, ou, smantana, fidea, bors,
sare. Ingrediente: o găină potrivită 2 morcovi 1 păstârnac 2 cepe 1
cutie cu roşii decojite 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de leuştean 1
ou 3 linguri cu smântână 50 g fidea bors sare …
Read more »
Read more »
Orez prajit cu creveti si bacon
15 May 2013
Orez
prajit cu creveti si bacon din: orez, mazare, ulei de floarea soarelui,
ou, bacon, usturoi, ceapa verde, ardei rosu, amestec chinezesc de 5
condimente, sos de soia si creveti decorticati. Ingrediente: 100 g orez
basmati sau cu bob lung 85 g de mazare decongelata 1 lingura ulei de
floarea soarelui 1 ou batut 50…
Read more »
Read more »
Budincă de dovlecei cu orez
15 May 2013
Budincă
de dovlecei cu orez din: dovlecei, lapte de soia, orez, margarina,
marar, pesmet si sare. Ingrediente: 1 kg dovlecei 1 l lapte de soia 250 g
orez 100 g margarina 1 legatura marar proaspat 2 linguri pesmet sare
Mod de preparare: Spălaţi orezul în mai multe ape, apoi fierbeţi-l cu
apă sărată, atât…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu linte si varza de Bruxelles
15 May 2013
Salata
cu linte si varza de bruxelles din: varza de bruxelles, linte verde,
coriandru, frunze de patrunjel, ceapa rosie, otet balsamic, ulei de
masline, sare de mare, piper. Ingrediente 400 g varza de Bruxelles 3
cani linte verde fiarta coriandru frunze de patrunjel 1 ceapa rosie otet
balsamic ulei de masline sare de mare…
Read more »
Read more »
Cocktail de piersici cu sampanie si coniac
15 May 2013
Cocktail
de piersici cu sampanie si coniac din: piersici, zahar pudra, coniac,
triplu sec, muscat ottonel, sampanie. Ingrediente: 800 g piersici 150 g
zahar pudra 100 ml coniac 100 ml triplu sec 500 ml Muscat Ottonel 700 ml
sampanie Mod de preparare: Piersicile se curăţă de coajă şi de
sâmburi, apoi se taie în…
Read more »
Read more »
ALIMENTE CARE TAIE POFTA DE MANCARE – 10 alimente care taie pofta de mâncare
15 May 2013
Foamea
în timpul unei cure de slăbire nu este deloc productivă. Dimpotrivă!
Iată de ce, vă prezentăm mai jos 10 alimente care potolesc foamea, fără
să aducă prejudicii siluetei.
Migdalele Câteva migdale sunt de ajuns
pentru a potoli un stomac ce urlă de foame. Sunt bogate în antioxidanţi,
vitamina E şi magneziu şi, în plus,…
Read more »
Read more »
Frittata cu praz, bacon si riccota
15 May 2013
Frittata
cu praz, bacon si riccota din: unt, praz, bacon, oua, ricotta, smantana
si chives. Ingrediente: 1 cubulet de unt 2 fire de praz, feliate, dupa
ce ai indepartat capetele 8 felii de bacon, tocate dupa ce ai indepartat
grasimea 6 oua, batute 250 g ricotta 100 ml de smantana 1 legatura mica
de chives,…
Read more »
Read more »
Prajitura cu miere si stafide
15 May 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu: faina, miere, unt, oua, bere,
lamaie, stafide, praf de copt, sare. Ingrediente: 500g faina 350 g miere
150 g unt 2 oua 50 ml bere 1 lamaie 100 g stafide 1 lingurita praf de
copt sare Mod de preparare: Freacă 300 g de miere cu ouăle, apoi
toarnă…
Read more »
Read more »
Supa cu dovlecei, porumb si ciuperci
15 May 2013
Supa
cu dovlecei, porumb si ciuperci din: apa, dovlecei, porumb, cartofi,
ciuperci, radacina de patrunjel, ciuperci, radacina de telina, ceapa,
rosii, ulei, smantana, sare, piper si marar. Ingrediente: 8 pahare de
apă 2 dovlecei 2-3 linguri de porumb 2 cartofi 5-6 ciuperci shampignons ½
rădăcina de pătrunjel ½ rădăcină de ţelină 1 ceapă 2 roşii…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Desert cu crema de oua si fructe de padure (Zabaglione)
14 May 2013
Desert
cu crema de oua si fructe de padure din: galbenusuri de ou, zahar,
sare, vin, esenta de vanilie, smantana, zahar, vanilie si fructe de
padure. Ingrediente: 6 galbenusuri de ou 1/3 cana zahar 1/4 lingurita
sare 3/4 cana vin 1 lingurita esenta de vanilie 1 cana smantana 3
linguri zahar 1 bat vanilie…
Read more »
Read more »
Aripioare Buffalo
14 May 2013
Aripioare
Buffalo din: aripioare de pui, otet de mere, ulei, sos worcestershire,
boia dulce, fulgi de ardei iute, sare, piper, sos tabasco, smantana,
maioneza, usturoi, branza cu mucegai albastru, lapte, sare, telina.
Ingrediente: 24 aripioare marinata: 250 ml otet de mere 2 linguri ulei 2
linguri sos Worcestershire 2 lingurite boia dulce 1 lingurita fulgi…
Read more »
Read more »
Biscotti
14 May 2013
Biscotti
din: faina de grau, zahar, praf de copt, ou, fistic si coaja de lamaie.
Ingrediente: 100 g faina de grau 100 g zahar o lingura praf de copt un
ou 50 g fistic necuratat coaja rasa a unei lamai Mod de preparare: Se
incalzeste cuptorul pana la temperatura de 180C. Se amesteca faina,…
Read more »
Read more »
Ghiveci de legume in stil italian
14 May 2013
Ghiveci
de legume in stil italian din: ceapa, rosii, dovlecei, cartofi,
usturoi, vin alb, ulei vegetal, cimbrisor, busuioc, tarhon, marar, piper
si sare. Ingrediente: 4 cepe 4 rosii 2 dovlecei mici 600 g cartofi
fierti in coaja un catel de usturoi 125 g vin alb sec 3 linguri ulei
vegetal cimbrisor uscat busuioc un varf…
Read more »
Read more »
Nuggets de pui cu sos barbeque
14 May 2013
Nuggets
de pui cu sos barbeque din: maioneza, piept de pui, pesmet, fulgi de
porumb, cartofi prajiti, salata, zahar, otet din vin, ketchup, sos
worcestershire, paprika. Ingrediente: 2 linguri maioneza 2 fileuri piept
de pui, fara piele, taiat in bastonase 25 g de pesmet proaspat 25 g
fulgi de porumb, zdrobiti usor cartofi prajiti sau…
Read more »
Read more »
Supa-cremă de verdeţuri
14 May 2013
Supa-cremă
de verdeţuri din: urzici, ceapa verde, usturoi verde, orez, nuci,
hrean, ulei, cartofi, morcovi, telina, sare, piper. Ingrediente: 2
legaturi urzici (loboda, stevie, etc) 1 legatura ceapa verde 1 legatura
usturoi verde 2 linguri orez fiert 2 linguri nuci macinate 1 lingura
hrean 3 linguri ulei 2 cartofi 2 morcovi 1 telina sare piper…
Read more »
Read more »
Bruschete cu somon afumat
14 May 2013
Bruschete
cu somon afumat din: paine integrala, branza feta, somon afumat, suc de
lamaie, ceapa verde, piper granulat. Ingrediente: 5-6 felii paine
integrala 100 g branza feta sau branza telemea 250 g somon afumat o
lingurita suc de lamaie ceapa verde piper negru granulat Mod de
preparare: Felioarele de paine se prajesc pe grill…
Read more »
Read more »
Spaghete bolognese cu bacon si telina
14 May 2013
Spaghete
bolognese cu bacon si telina din: ulei de masline, morcovi, telina
apio, bacon afumat, pesto rosu, frunze de busuioc. Ingrediente: 1
lingura ulei de masline 2 morcovi mari, tocati marunt 3 tulpini de
telina Apio, tocate marunt 200 g cubulete de bacon afumat 190 g pesto
din rosii uscate 8-12 frunze de busuioc, rupte…
Read more »
Read more »
Ciorbă de somn
14 May 2013
Ciorbă
de somn din: somn, ardei capia, morcov, telina, ceapa, ardei iute,
rosii, bors, ulei, rosii, bors, ulei, frunza de dafin, marar, sare,
piper. Ingrediente: 800 g somn doi ardei capia un morcov o telina o
ceapa un ardei iute 4 rosii 500 ml bors 100 ml ulei 4 rosii 500 ml bors
100 ml…
Read more »
Read more »
Frigărui din ficat de pui, cu sos de smântână şi muştar
14 May 2013
Frigărui
din ficat de pui, cu sos de smântână şi muştar din: ficatei, piper,
ulei, ceapa, vin alb, mustar cu boabe, smantana, piper, sare.
Ingrediente: 12-16 ficatei piper alb, proaspat macinat ulei pentru uns
sos: 2 linguri ulei 1 ceapa medie, tocata foarte marunt 30 ml vin alb 4
linguri mustar cu boabe 3 linguri…
Read more »
Read more »
Tocanita de peste cu fructe de mare
14 May 2013
Tocanita
de peste cu fructe de mare din: unt, usturoi, ceapa, rosii, otet
balsamic, fulgi de ardei iute, supa de legume, ardei, patrunjel, fructe
de mare, somon, bagheta si fasole verde. Ingrediente: 3 linguri unt
amestecat cu 1 catel de usturoi tocat marunt 1 ceapa, tocata 2 conserve
de 400 g rosii tocate 1 lingura…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu bacon, broccoli si mandarine
14 May 2013
Salata
cu bacon, broccoli si mandarine din: broccoli, ceapa rosie, bacon,
mandarine, caju, maioneza, suc de mandarine, zahar si otet de orez.
Ingrediente pentru salata: 2 cani proaspete broccoli ¼ ceasca ceapa
rosie, tocata ¼ cana bacon, maruntit 1 cutie mandarine ¼ ceasca caju
intregi Ingrediente pentru sos: 3 linguri de maioneza 1 lingura…
Read more »
Read more »
Cele mai bune si sanatoase gustari dintre mese
14 May 2013
Daca
nu ai aflat pana acum, o dieta functioneaza la cote maxime in
conditiile in care nu te infometezi si nici nu ravnesti amarnic la ceva
dulce. Studiile arata ca gustarile te ajuta sa iti pastrezi silueta si
sa faci fata unui regim alimentar, atenuand senzatia de foame. Gustarile
sanatoase sunt cheia unui metabolism rapid…
Read more »
Read more »
Pui fript
14 May 2013
Pui
fript din: pui, bere, talas, sare, zahar brun, boia dulce, piper, cola,
ketchup, sos worcestershire, ceapa granulata, usturoi granulat, piper
si cimbru. Ingrediente: 1 pui mare 1 cutie mare de bere 1 cana talas 2
lingurite sare 2 lingurite zahar brun 2 lingurite boia dulce 1 lingurita
piper macinat mare sos: 1/2 cana cola…
Read more »
Read more »
Sos de rosii cu busuioc si usturoi (Sos Marinara)
14 May 2013
Sos
de rosii cu busuioc si usturoi din: sos de rosii, ulei de masline,
usturoi, busuioc, sare si otet balsamic. Ingrediente: 500ml sos de roşii
1 lingură ulei de măsline 8 căţei de usturoi 4-5 frunze de busuioc
proaspăt 1 linguriţă sare 2 linguriţe oţet balsamic Mod de preparare:
Într-o tigaie prăjiţi usturoiul zdrobit/feliat…
Read more »
Read more »
MERIŞORUL, UN FRUCT MIRACULOS. Simptomele şi tratamentul infecţiilor urinare
14 May 2013
Cea
mai frecventă cauză a infecţiei urinare o reprezintă infectarea cu
Escherichia coli. Cu toate acestea, mai există şi alte bacterii ce pot
provoca o infecţie a tractului urinar (Klebsiella, Pseudomonas,
Enterobacter, Proteus, Staphylococcus, Mycoplasma, Chlamydia, Neisseria)
sau paraziţi (Trichomonas, Schistosoma). Studiile arată că merişorul
este una dintre fructele de pădure care ajută în prevenirea…
Read more »
Read more »
Tarta cu crema de vanilie si capsune
14 May 2013
Tarta
cu crema de vanilie si capsune din: faina, unt, zahar, oua, apa
minerala, sare, zahar tos, lapte, unt, faina, vanilie, capsune.
Ingrediente: 150g faina 100g unt 1 lingurita zahar 1 ou apa minerala
sare Crema de vanilie si martipan 180g zahar tos 1/2 l lapte 2 linguri
unt 1 linguri faina 1/2 baton vanilie…
Read more »
Read more »
Cocktail cu ananas si sampanie
14 May 2013
Cocktail
cu ananas si sampanie din: compot de piersici, ananas, portocale,
coniac, lamaie, triplu sec, vin alb sec si sampanie. Ingrediente: 400 g
compot de piersici 1 conserva de ananas 2 portocale 100 ml coniac 1
lamaie 100 ml triplu sec 100 ml vin alb sec 700 ml sampanie Mod de
preparare: Piersicile se…
Read more »
Read more »
Tocanita de pui cu legume si bacon
14 May 2013
Tocanita
de pui cu legume si bacon din: ulei de masline, pulpe superioare de
pui, ceapa, bacon, morcovi, loboda, stevie, patrunjel, leurda, supa de
pui, cartofi, smantana, pesto si paine. Ingrediente: 1 lingura ulei de
masline 8 pulpe superioare de pui, cu piele si os 1 ceapa, feliata 200 g
bacon, tocat 1 morcov, tocat…
Read more »
Read more »
Paste cu broccoli, parmezan si chorizo
14 May 2013
Paste
cu broccoli, parmezan si chorizo din: penne, broccoli, chorizo,
usturoi, seminte de fenicul, crema de branza cu usturoi, parmezan,
rucola. Ingrediente: 400 g penne 1 capatana mica de broccoli, rupta in
buchetele 200 g chorizo, taiat cuburi 2 catei de usturoi, zdrobiti 1
lingura seminte de fenicul 200 g crema de branza cu usturoi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de cartofi cu usturoi copt
14 May 2013
Supa
de cartofi cu usturoi copt din: usturoi, ulei de masline, paprika, unt,
ceapa, cartofi, faina, supa de pui, lapte, sare, piper, branza, ceapa
verde, faina si ulei. Ingrediente pentru usturoi copt: 1 capatana de
usturoi 1 lingura ulei de masline 1 lingurita paprika Ingrediente pentru
supa de cartofi: 3 linguri unt 1 ceasca…
Read more »
Read more »
Citronada cu lamaie si miere
14 May 2013
Citronada
cu lamaie si miere din: lime, miere, gheata si apa plata. Ingrediente:
1/2 lime sau lămâie 1 linguriţă de miere 4-5 cuburi de gheaţă apă plată
sau carbogazoasă Mod de preparare: Într-un pahar se amestecă până la
dizolvare o linguriţă de miere de albini cu sucul unei jumătăţi de lime
sau orice…
Read more »
Read more »
Dovleac cu jeleu de grepfruit
14 May 2013
Dovleac
cu jeleu de grepfruit din: grepfruit, portocale, gelatina, migdale,
kiwi, menta, zahar tos, pudra de scortisoara, seminte de susan, dovlecei
de placinta, frisca, sos de ciocolata. Ingrediente: 3 grepfruituri 3
portocale 20 g gelatina 100 g migdale 4 kiwi o lingura cu menta tocata
200 g zahar tos o jumatate de lingurita cu pudra…
Read more »
Read more »
Supa de cartofi cu pormb si verdeata
14 May 2013
Supa
de cartofi cu pormb si verdeata din: bulion de carne, cartofi, porumb,
patrunjel, morcovi, ceapa, unt, sare, foi de dafin, piper si verdeata.
Ingrediente: 8 pahare de bulion de carne 6 cartofi 1 pahar de porumb
fiert sau conservat (cutie) ½ rădăcină pătrunjel ½ morcov 1 ceapă 2
linguri de unt topit sare foi…
Read more »
Read more »
Cocktail de trandafiri cu sampanie
14 May 2013
Cocktail
de trandafiri cu sampanie din: petale de trandafir, zahar, vin alb
demisec, vin rosu demisec si sampanie. Ingrediente: 10 petale de
trandafiri 120 g zahar 500 ml vin alb demisec 500 ml vin rosu demisec
500 ml sampanie demisec Mod de preparare: Petalele proaspete se desfac
de pe floare şi li se îndepărtează…
Read more »
Read more »
Orez cu carnati si creveti
14 May 2013
Orez
cu carnati si creveti din: carnati de porc picanti, ulei de floarea
soarelui,a rdei, usturoi, paprika, orez, rosii si supa de pui.
Ingrediente: 6 carnati de porc picanti ulei de floarea soarelui, pentru
prajit 1 ceapa, tocata 1 ardei rosu, tocat 2 catei de usturoi, zdrobiti 1
lingura de paprika 250 g orez cu…
Read more »
Read more »