Retete rapide:
Reteta zilei: Ciorba de burta
31 July 2013
Exista
persoane care pur si simplu adora ciorba de burta, dar le este teama
atunci cand vine vorba s-o gateasca acasa. O sa vedeti in reteta noastra
ca nu-i foarte greu de preparat, iar daca urmati cu atentie pasii
prezentati veti obtine o ciorba de burta savuroasa si consistenta.
Ingrediente: 1-1,5kg burta de vita…
Read more »
Read more »
Sorbet de pepene rosu
31 July 2013
Sorbet
de pepene rosu din: miez de pepene rosu, lamaie, zahar pudra, busuioc.
Ingrediente: 500 g miez de pepene rosu o lamaie 200 g zahar pudra 15
frunze busuioc Mod de preparare: Se taie miezul de pepene si se scot
semintele, apoi bucatile se…
Read more »
Read more »
Sos de fasole neagra
31 July 2013
Incinge
1 lingură ulei de măsline într-o tigaie mare. Adaugă 3 căţei de usturoi
zdrobiţi şi sotează un minut, amestecând încontinuu. Adaugă 800g de
fasole neagră din conservă, scursă. Asezonează şi ţine pe foc două
minute. Folosind un zdrobitor de cartofi sau dosul unei linguri,…
Read more »
Read more »
Cartofi taranesti cu sunca si boia
31 July 2013
Cartofi
taranesti cu sunca si boia din: cartofi, ceapa, sunca, boia, sare,
piper, patrunjel. Ingrediente: 8 cartofi fierti in coaja 1 ceapa 8
feliute de sunca putina boia iute si dulce, dupa gust sare ulei piper
patrunjel Mod de preparare: Cureti cartofii fierti si…
Read more »
Read more »
Rulada cu gem de capsune
31 July 2013
Rulada
cu gem de capsune din: oua, zahar, faina, esenta de vanilie, sare, gem
de capsune, zahar pudra. Ingrediente: 6 oua 120 g zahar 180 g faina o
fiola esenta de vanilie un praf sare 400 g gem de capsune zahar pudra
pentru ornat …
Read more »
Read more »
Sarmale cu tofu
31 July 2013
Sarmale
cu tofu din: frunze de varza, varza chinezeasca, morcov, tofu, germenid
e fasole, sos de soia, ulei de susan, coriandru verde, suc de lamaie,
sos de peste, zahar brun, otet de vin alb, usturoi, ardei iute.
Ingrediente: 50 g frunze de varza pentru sarmale…
Read more »
Read more »
Supa de pui cu taitei de casa
31 July 2013
Supa
de pui cu taitei de casa din: pui, morcovi, radacina de telina, ceapa,
patrunjel, oua, faina, sare. Ingrediente: 1 pui de 1,5 kg 3 morcovi o
radacina de telina o ceapa alba o radacina de patrunjel pentru taitei: 2
oua 200 g faina un…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de creveti cu avocado si ardei iute
31 July 2013
Salata
de creveti din: creveti, avocado, rosii cherry, ceapa, ardei iute, ulei
de masline, suc de lamaie, sare, coriandru, sos iute, chipsuri.
Ingrediente: 1/2 kg creveti mici, decorticati, pre-fierti 2 avocado,
taiate cuburi 2 cani rosii cherry 1/2 ceapa, fin tocata 1 arde iute…
Read more »
Read more »
Shake de capsuni
31 July 2013
Shake
de capsuni din: capsuni, lapte, inghetata de vanilie, gheata, zahar.
Inrgediente: 600 g capsuni 450 ml lapte 450 g inghetata de vanilie
cuburi de gheata zahar Mod de preparare: Spălaţi bine căpşunile şi
îndepărtaţi frunzele şi codiţele. Procesaţi în blender căpşunile cu
jumătate…
Read more »
Read more »
Tocăniţă din carne de pasăre
31 July 2013
Tocăniţă
din carne de pasăre din: pui, ceapa, ulei, rosii, marar, sare, piper.
Ingrediente: 1 pui mijlociu 4-5 cepe mari 1 ceasca de ulei 2 rosii 2
cartofi marar tocat sare piper Mod de preparare: Curăţaţi puiul, îl
spălaţi, îl tranşaţi. Prăjiţi carnea în…
Read more »
Read more »
Salata cu ton, oua si rosii
31 July 2013
Salata
cu ton, oua si rosii din: salata, ton, oua, rosii, ardei gras, suc de
lamaie, ulei de masline, sare. Ingrediente: o salata mare o conserva
mare ton in suc propriu 4 oua 6-8 rosii mici un ardei gras galben suc de
lamaie o lingurita…
Read more »
Read more »
Smoothie de pepene rosu
31 July 2013
Smoothie
de pepene rosu din: pepene rosu, frunze de menta. Ingrediente: 1/2
pepene rosu mediu 4-5 frunze de menta Mod de preparare: Se taie
pepenele în cuburi, iar de la mentă se opresc frunzuliţele, care se
spală. Se pune totul într-un blender si…
Read more »
Read more »
Ciorba de vitel cu ciuperci
31 July 2013
Ciorba
de vitel cu ciuperci din: carne de vitel, ciuperci, ceapa, telina,
radacina de patrunjel, morcovi, gogosar, sare, piper. Ingrediente: 500 g
carne de viţel 4-5 ciuperci 1 ceapă 1 ţelină 2 rădăcini de pătrunjel 2
morcovi 1 gogoşar sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Placinta gustoasa cu cartofi si ceapa
31 July 2013
Placinta
gustoasa cu cartofi si ceapa din: aluat, cartofi, ceapa, ulei, sare,
piper, ou, ulei. Ingrediente: un pachet aluat foitaj 8 cartofi 2 cepe
albe o legatura ceapa verde 2 linguri ulei sare piper pentru copt: un ou
un pic de ulei Mod de…
Read more »
Read more »
Aperitiv cu dovlecei
31 July 2013
Aperitiv
cu dovlecei din: dovlecei, sare, piper, ou, faina, ulei, usturoi,
marar. Ingrediente: 4-6 dovlecei mijlocii sare piper macinat 1 ou 4
linguri cu faina 1 cana cu ulei 6-8 catei de usturoi 4-5 tije de marar
Mod de preparare: Curăţaţi şi spălaţi dovleceii,…
Read more »
Read more »
Smoothie de căpşuni cu iaurt şi cereale
31 July 2013
Smoothie
de căpşuni cu iaurt şi cereale din: capsuni, miere, iaurt, fulgi de
cereale. Ingrediente: 250 g capsuni 1 lingura miere 250 g iaurt simplu
100 g fulgi de cereale Mod de preparare: Puneţi căpşunile în blender
împreună cu mierea. în 4 pahare scurte…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Dovlecei sotati cu salata de fasole neagra
31 July 2013
Dovlecei
sotati cu salata de fasole neagra din: fasole neagra, avocado, suc de
lamaie, ardei chili, rosii, coaja de limeta, suc de lamaie, ulei de
masline, condimente, praf chili, dovlecei, usturoi, sare, piper.
Ingrediente Sos: 1 cutie fasole neagra, clatita si scursa 2 avocado,…
Read more »
Read more »
Jeleu de pepene rosu
31 July 2013
Jeleu
de pepene rosu din: suc de pepene rosu, pepene rosu, gelatina alimenta.
Ingrediente: un litru suc de pepene rosu 2 felii pepene rosu gelatina
limentara pentru un litru lichid Mod de preparare: Se prepară
gelatina conform indicaţiilor de pe plic. De la…
Read more »
Read more »
Chiftelute cu sos alb
31 July 2013
Chiftelute
cu sos alb din: carne tocata de vita, carne tocata de porc, miez de
paine, os de vita, oua, faina, unt, lapte, ceapa, cimbru, cuisoar,
nucsoara, marar, sare, piper. Ingrediente: 250 g carne tocata de vita
250 g carne tocata de porc 100 g…
Read more »
Read more »
Cocktail Summer Soda
31 July 2013
Cocktail
Summer Soda din: zmeura, capsune, visine, suc de lamaie, inghetata de
vanilie, zahar pudra, suc de lamaie, sifon. Inrgediente: 1 ceasca zmeura
1 ceasca capsune 1 ceasca visine 15 ml suc de lamaie 2-3 cupe inghetata
de vanilie 1 lingurita zahar pudra 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Iahnie de fasole cu patrunjel proaspat
31 July 2013
Iahnie
de fasole cu patrunjel proaspat din: fasole boabe, morcovi, ceapa,
ardei iute, usturoi, ulei, patrunjel. Ingrediente: 400 g fasole boabe 2
morcovi o ceapa un ardei iute un catel de usturoi 2 linguri ulei cateva
fire de patrunjel Mod de preparare: Fasolea aleasă…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu brânză dulce de vaci
31 July 2013
Plăcintă
cu brânză dulce de vaci din: branza, oua, stafide, coaja de lamaie,
zahar, faina, ulei, apa minerala, sare, drojdie de bere. Ingrediente:
500 g branza 2 oua stafide coaja de lamaie 1 pahar cu zahar 500 g faina 1
pahar cu ulei 2 pahare…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Desert cu frisca si zmeura
30 July 2013
Desert
cu frisca si zmeura din: cacao, apa, ulei de canola, oua, smantana,
zahar pudra, crema de whisky, blat, frisca, zmeura. Ingrediente pentru
blat: 1 pachet cacao 1-1/4 cana de apă ½ ceasca ulei de canola 3 oua
Ingrediente pentru frisca: 4 cupe smantana…
Read more »
Read more »
Limonada cu pepene roşu
30 July 2013
Limonada
cu pepene roşu din: miez de pepene rosu, suc de lamaie, zahar pudra,
apa minerala, frunze de menta, pepene rosu, gheata. Ingrediente: 400 g
miez de pepene rosu 100 ml suc de lamaie 3-4 linguri de zahar pudra 500
ml apa minerala sau sifon…
Read more »
Read more »
Piersici umplute cu migdale
30 July 2013
Piersici
umplute cu migdale din: piersici, migdale, fulgi de nuca de cocos,
frisca, miere, strugure. Ingrediente: 8 piersici 150 g migdale, alune
sau nuci 50 g fulgi de nuca de cocos 200-300 ml frisca 1 lingura miere 1
strugure Mod de preparare: Alegeţi 8…
Read more »
Read more »
Ciorba de vacuta cu legume si bors de tarate
30 July 2013
Ciorba
de vacuta cu legume si bors de tarate din: pulpa de vacuta, suc de
rosii, bors de tarate, ardei capia, morcovi, ceapa, radacina de
patrunjel, radacina de telina. Ingrediente: 400 g pulpă de văcuță 200 ml
suc de roșii 500 ml borș de tărâțe…
Read more »
Read more »
File de porc cu naut
30 July 2013
File
de porc cu naut din: ceapa rosie, usturoi, ulei de masline, naut, ardei
gras, lamaie, busuioc, patrunjel, fileuri de porc. Ingrediente: 1 ceapa
rosie 4 catei de usturoi ulei de masline 400 g naut fiet (conserva) 1
ardei gras rosu 1 ardei rgas verde…
Read more »
Read more »
Cremă de căpşuni cu frisca si ciocolata
30 July 2013
Cremă
de căpşuni cu frisca si ciocolata din: oua, zahar pudra, lapte, frisca,
capsuni, rom, sare, ciocolata. Ingrediente: 5 oua 6 linguri zahar pudra
500 ml lapte 400 g frisca 500 g capsuni 2 linguri rom sare ciocolata
rasa Mod de preparare: Spălaţi bine…
Read more »
Read more »
Pui cu ciuperci si vin
30 July 2013
Pui
cu ciuperci si vin din: piept de pui, ceapa, ciuperci, concentrat de
pui, faina, vin alb, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 felii piept de
pui o ceapa medie o cutie mica de ciuperci feliate un cub concentrat de
pui o lingurita faina un litru…
Read more »
Read more »
Galuste de mei
30 July 2013
Galuste
de mei din: mei, morcovi, oua, faina, capsuni, unt, zahar pudra, menta.
Ingrediente: 200 g mei 3 morcovi 2 oua 250 g faina fara gluten 400 g
capsuni 100 g unt 150 g zahar pudra menta Mod de preparare: Se
opăreşte meiul cu…
Read more »
Read more »
Salata cu branza telemea, ou si lamaie
30 July 2013
Salata
cu branza telemea, ou si lamaie din: branza telemea, oua, rosii cherry,
lamaie, salata, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 100 g brânză
telemea 2 ouă 10 roșii cherry 1 lămâie salată chinezească ulei de
măsline sare piper Mod de preparare: Se fierb…
Read more »
Read more »
Pizza cu carne tocata de vita si branza feta
30 July 2013
Pizza
cu carne tocata de vita si branza feta din: faina, ulei de masline,
ceapa, usturoi, carne tocata de vita, chimion, scortisoara, fulgi de
ardei iute, pasta de rosii, melasa de rodie, ardei copti, branza feta,
seminte de pin. Ingrediente: 500 g amestec de fainuri…
Read more »
Read more »
Prajitura cu branza de vaci si caise
30 July 2013
Prajitura
cu branza de vaci si caise din: branza de vaci, oua, faina, stafide,
caise, zahar pudra, esenta de vanilie. Ingrediente: 200 g branza de vaci
2 oua 40 g faina 2 linguri stafide 5-6 caise 80 g zahar pudra cateva
picaturi esenta de vanilie…
Reteta zilei: Legume la gratar cu maioneza de casa
30 July 2013
Legume
la gratar cu maioneza de casa din: ou, suc de lamaie, mustar de dijon,
ardei chili, sare, ulei de masline, dovlecei, ardei grasi, ceapa.
Ingrediente maioneza: 1 oun 2 linguri de suc de lamaie 1 lingurita
mustar de Dijon 1 lingura de ardei Chili ½ lingurita sare ¾ cana ulei de
masline Ingrediente…
Read more »
Read more »
Legume pe gratar cu rozmarin
30 July 2013
Legume
pe gratar cu rozmarin din: vanata, dovlecei, ardei gras, ceapa, lamaie,
ulei de masline, rozmarin, sare. Ingrediente: 1 vânătă 1 dovlecel 1
ardei gras roșu 1 ardei gras galben 2 cepe 1 lămâie ulei de măsline
rozmarin proaspăt sare Mod de preparare: Se curăță și se spală toate
legumele. Vânăta și dovlecelul se…
Read more »
Read more »
Ciorba cu ciolan afumat si tarhon
30 July 2013
Ciorba
cu ciolan afumat si tarhon din: ciolan afumat, smantana, tarhon,
cartofi, morcovi, telina, ceapa, ardei, pastarnac, oua. Ingrediente: 500
g ciolan afumat 500 g smântână 30 g tarhon 4 cartofi 2 morcovi 1 ţelină
2 cepe 1 ardei 1 păstârnac 5 ouă Mod de preparare: Se taie ciolanul
afumat cubuleţe. Legumele se spală,…
Read more »
Read more »
Tartă de caise cu grilaj
30 July 2013
Tartă
de caise cu grilaj din: faina, unt, galbenusuri, zahar, caise,
mascarpone, migdale, zahar pudra, miere, galbenus, frunze de menta.
Ingrediente: pentru aluat: 200 g faina 100 g unt 2 galbenusuri 50 g
zahar pentru umplutura: 4-5 caise 4 linguri mascarpone 2 linguri migdale
macinate 4 linguri zahar pudra o lingura miere pentru uns: un…
Read more »
Read more »
Tartă cu vinete si brânză
30 July 2013
Tartă
cu vinete si brânză din: faina, unt, sare, apa, branza de vaci,
telemea, ou, vanata, ardei iute. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina
150 g unt 1/2 lingurita sare 80 ml apa calduta pentru umlutura: 250 g
branza de vaci 100 g telemea sarata un ou o vanata un ardei iute pentru
copt: un…
Read more »
Read more »
Paste cu ceapa rosie, spanac si rosii cherry
30 July 2013
Paste
cu ceapa rosie, spanac si rosii cherry din: paste, ulei de masline,
telina apio, ceapa rosie, usturoi, rosii cherry, spanac, masline negre,
marar, menta. Ingrediente: 400 g paste scurte 2 linguri ulei de masline 1
telina Apio, tocata 1 ceapa rosie, tocata 3 catei de usturoi, tocati 2
conserve a cate 400 g de…
Read more »
Read more »
Jeleu de pepene
30 July 2013
Jeleu
de pepene din: pepene verde, zahar, suc de mere, lamaie, baton de
vanilie. Ingrediente: 2 pepen verzi mici (a 500 g ) 550 g zahar 800 ml
suc de mere 1 lamaie 1 baton de vanilie Mod de preparare: Se taie
pulpa de pepene în cubuleţe de 1 cm. Se crestează batonul de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Dovlecei la gratar cu sos de usturoi
30 July 2013
Dovlecei
la gratar cu sos de usturoi din: usturoi, ulei de masline, dovlecei,
sare, piper. Ingrediente: 3 catei de usturoi, pisat ¼ cana ulei de
masline 4 dovlecei Sare si piper Mod de preparare: Se incalzeste
gratarul. Intr-un castron mic, combinati usturoiul si ¼ cana ulei de
masline. Se amesteca si se…
Read more »
Read more »
Pizza cu piept de pui
30 July 2013
Pizza
cu piept de pui din: faina, ulei de masline, zahar, sare, drojdie,
piept de pui, suc de rosii, masline negre, ardei gras, cascaval, marar.
Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 3 linguri ulei de masline o
lingura zahar un praf sare un plic drojdie uscata pentru garnitura: un
piept de pui fiert 2 linguri…
Read more »
Read more »
Placinta delicioasa de caise
30 July 2013
Placinta
delicioasa de caise din: faina, zahar, unt, apa rece, sare, caise,
zahar. Ingrediente: pentru aluat: 175 g faina o lingurita zahar 110 g
unt 30-60 ml apa rece un praf sare pentru umplutura: 600 g caise 65-100 g
zahar un praf sare Mod de preparare: Pentru aluat, se amestecă făina,
sarea Si zahărul.…
Read more »
Read more »
Mancare de vinete cu usturoi si suc de rosii
30 July 2013
Mancare
de vinete cu usturoi si suc de rosii din: vinete, ceapa, suc de rosii,
usturoi, ulei, sare. Ingrediente: 3 vinete o ceapa mare, alba 300 ml suc
de rosii 4-5 catei de usturoi 2 linguri ulei sare Mod de preparare:
Vinetele se curăţă de coajă şi se taie felii lungi de un centimetru…
Read more »
Read more »
Somon cu mango
30 July 2013
Somon
cu mango din: fileuri de somon, zahar brun, fasole verde, mango, ceapa,
frunze de menta, nuca de cocos, ardei iute, crema de cocos, lime, sos
de peste. Ingrediente: cate 4 fileuri de somon (circa 125 g fiecare),
curatate de oase si de piele 1 lingura de zahar brun 100 g de fasole
verde, capetele…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu sos de ardei iute
30 July 2013
Piept
de pui cu sos de ardei iute din: piept de pui, ulei, sos de ardei iute,
ghimbir, miere, otet de orez, broccoli, seminte de susan. Ingrediente: 2
bucati piept de pui fara piele 1 lingura de ulei 1 1/2 lingura de sos
de ardei iute sriracha 2 lingurite de ghimbir ras 2 linguri de…
Read more »
Read more »
Galuste cu fructe
30 July 2013
Galuste
cu fructe din: cartofi, faina, sare, ou, unt, pesmet, fructe.
Ingrediente: 500 g cartofi albi 170 g faina 1/2 lingurita sare 1 ou 120 g
unt 70 g pesmet 700 g fructe (sau 12 caise) Mod de preparare: Spălaţi
bine cartofii şi fierbeţi-i foarte bine. Decojiţi cartofii şi
zdrobiţi-i foarte bine sau daţi-i…
Read more »
Read more »
Vinete umplute cu brânză
30 July 2013
Vinete
umplute cu brânză din: vinete, telemea de vaca, oua, cascaval, marar,
ulei. Ingrediente: 2 vinete 300 g telemea de vaca 2 oua 4 linguri
cascaval ras 1/2 legatura marar o lingura ulei Mod de preparare: Se
spală vinetele şi se taie în două pe lung. Cu o linguriţă sau un cuţitaş
se scoate…
Read more »
Read more »
Dulceaţă de dovlecei cu ghimbir
30 July 2013
Dulceaţă
de dovlecei cu ghimbir din: dovlecei, zahar gelifiant, suc de lamaie,
radacina de ghimbir. Ingrediente: 1 kg dovlecei curatati si taiati
cuburi 1 kg zahar gelifiant 1:1 sucul de la 1 lamaie 1 bucatica radacina
de ghimbir de 3 cm (decojita si taiata felii) Mod de preparare: Toate
ingredientele se paseaza cu mixerul,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de rosii, castraveti si ridichii
30 July 2013
Salata
de rosii, castraveti si ridichii din: castravete, rosii, ridichi, sare,
iaurt, pasta de susan, suc de lamaie, chimen, usturoi, ardei iute.
Ingrediente: 2 cani castravete tocat 1 ceasca rosii tocate 1 cana de
ridichii taiate 1 lingurita sare 1/2 cana iaurt 1/4 ceasca pasta de
susan 2 linguri suc de lamaie 1/2 –…
Read more »
Read more »
Omleta cu sunca si rosii
30 July 2013
Omleta
cu sunca si rosii din: oua, ceapa verde, sunca, rosii, ulei, sare.
Inrgediente: 9 oua 3 fire ceapa verde 150 g sunca 2 rosii ulei sare
Mod de preparare: Roşiile se taie şi li se scot seminţele şi miezul,
care se pot folosi la altceva. Pulpa de roşii se taie cubuleţe cât mai…
Read more »
Read more »
Salata cu inele de calamar si sparanghel
30 July 2013
Salata
cu inele de calamar si sparanghel din: inele de calamar, salata verde,
rucola, iceberg, sparanghel, morcov, rosii, coaja de lamaie, suc de
lamaie, chimen, boia dulce, ulei de masline, usturoi, sare, piper.
Ingrediente: 500 g inele de calamar 500 g mix de salată verde, rucola și
iceberg 5 fire sparanghel 1 morcov 2 roșii…
Read more »
Read more »
Dulceaţă de fructe roşii
30 July 2013
Dulceaţă
de fructe roşii din: fructe de padure, zahar gelifiant, suc de lamaie.
Ingrediente: 750 g fructe de padure (fragute, zmeura, coacaze si afine)
250 g zahar gelifiant (3:1) 3 linguri suc de lamaie Mod de preparare:
Se curăţă fructele de pădure şi se aşază într-o cratiţă mare, cu zahăr
gelifiant şi suc de…
Read more »
Read more »
Supa cu piept de pui, avocado si coriandru
30 July 2013
Supa
cu piept de pui, avocado si coriandru din: suc de rosii, ceapa, ardei
grasi, cartofi albi, supa din concentrat de pui, ulei, apa, sare, piper,
piept de pui, avocado, coriandru. Ingrediente: 500 ml suc de rosii o
ceapa alba 2 ardei grasi 5 cartofi albi vechi un litru supa din
concentrat de pui 2…
Read more »
Read more »
Vita cu ardei
30 July 2013
Vita
cu ardei din: carne macra de vita, ardei grasi, usturoi, ulei, sare,
piper. Ingrediente: 500 g carne macra de vita 2 ardei grasi verzi 2
ardei grasi rosii 3-4 catei usturoi ulei sare piper Mod de preparare:
Carnea se taie felii subţiri cu un cuţit bine ascuţit. Intr-o tigaie cu
2-3 linguri de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mini tarte cu crema de cirese
29 July 2013
Mini
tarte cu crema de cirese din: faina, zahar, unt rece, crema de branza,
iaurt cu cirese, lamai, suc de cirese, zahar pudra, cirese.
Ingrediente: 1 1/2 cani faina 1 lingurita de zahar 1/2 ceasca unt rece
1/2 cana apa rece 1 cutie crema de branza iaurt cu cirese 3 lamai 1/2
cana suc…
Read more »
Read more »
Friptura cu piure
29 July 2013
Friptura
cu piure din: cartofi, carne grasa de porc, ceapa, vin, morcovi, ulei,
lapte, unt, oua, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: un kg cartofi 600 g
carne grasa de porc 2 cepe 100 ml vin alb sec un mrocov 3 linguri ulei
150 ml lapte 25 g unt 3 oua cateva fire patrunjel sare piper …
Read more »
Read more »
Vinete umplute cu amestec de carne tocata
29 July 2013
Vinete
umplute cu amestec de carne tocata din: vinete, carne tocata amestec,
ceapa, suc de lamaie, ardei, rosii, ulei, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente: 4 vinete 500 g carne tocata amestec 2 cepe 2 linguri suc de
lamaie 4 ardei lungi 4 rosii 3-4 linguri ulei o legatura patrunjel sare
piper Mod de preparare: Vinetele…
Read more »
Read more »
Spanac cu ficăţei de pasăre
29 July 2013
Spanac
cu ficăţei de pasăre din: spanac, smantana, faina, sare, unt, cascaval.
Ingrediente: 1,5 kg spanac 1 pahar cu smantana 1 lingura cu faina sare 1
lingura cu unt 3 linguri cascaval ras Mod de preparare: Spălaţi
spanacul frunză cu frunză, înlăturaţi cotoarele, puneţi pe fundul de
lemn şi tăiaţi fâşii. Puneţi în cratiţă…
Read more »
Read more »
Salată de fructe roşii
29 July 2013
Salată
de fructe roşii din: capsuni, zmeura, visine, coacaze, zahar pudra,
frisca, visinata. Ingrediente: 250 g capsuni 250 g zmeura 250 g visine
250 g coacaze 150 g zahar pudra 250 g frisca 100 ml visinata Mod de
preparare: Spălaţi fructele, scoateţi sâmburii vişinelor, aşezaţi toate
fructele într-o salatieră, presăraţi cu zahăr şi stropiţi…
Read more »
Read more »
Gratar de pui
29 July 2013
Gratar
de pui din: piept de pui, iaurt, rozmarin, sare, piper, vinete,
dovlecei, ulei, sare, boia. Ingrediente: 4 felii piept de pui un mahar
mare iaurt de baut o crenguta rozmarin sare piper pentru garnitura: 2
vinete 2 dovlecei o lingura ulei sare boia Mod de preparare: Se adaugă
rozmarinul tocat mărunt, sare, piper…
Read more »
Read more »
Bors de maruntaie si tacamuri de pasare
29 July 2013
Bors
de maruntaie si tacamuri de pasare din: ficatei, pipote, aripi de pui,
ceapa, ardei rgas, fasole verde, morcovi, bors, rosii, ou, leustean,
sare. Ingrediente: 2 ficatei, 2 pipote si gatul, aripile si spatele unui
pui 1 ceapa 1 ardei gras 200 g fasole verde 2 morcovi 1 l bors 2 rosii 1
ou leustean…
Read more »
Read more »
Piept de pui marinat la gratar
29 July 2013
Piept
de pui marinat la gratar din: piept de pui, iaurt, curry, mustar,
usturoi, lamaie, sare. Ingrediente: 600 g piept de pui 200 g iaurt 1
lingura rasa de curry 1 lingurita cu mustar 2 fire de usturoi 1/2 lamaie
sare Mod de preparare: Taie pieptul de pui în fâşii şi stropeşte-le
cu zeama…
Read more »
Read more »
Salata cu telemea de vaca si castraveti
29 July 2013
Salata
cu telemea de vaca si castraveti din: porumb, telemea de vaca, rosii,
castraveti, salata verde, sare, ulei de floarea soarelui, ulei de
masline. Ingrediente: 250 g porumb din conservă 500 g telemea de vacă 3
roşii 3 castraveţi 3 cepe roşii 1 salată verde sare ulei de floarea
soarelui ulei de măsline Mod…
Read more »
Read more »
Sandwich cu carne de curcan si salata
29 July 2013
Sandwich
cu carne de curcan si salata din: ulei de masline, ceapa rosie,
usturoi, carne tocata de curcan, chimion, paprika afumata, zahar brun,
otet din cidru, pasta de rosii, maioneza light, zahar, telina, morcovi,
chifle. Inrgediente: 1 lingura ulei de masline 2 cepe rosii mici, tocate
2 catei de usturoi, tocati 500 g carne tocata…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Piept de curcan in glazura de miere
29 July 2013
Piept
de curcan in glazura de miere din: piept de curcan dezosat, unt, praf
de usturoi, praf de ceapa, piper alb, boia iute, sare, patrunjel, unt,
miere. Ingrediente: 1 piept de curcan dezosat cu piele 8 linguri unt 1
lingurita praf de usturoi 1 lingurita praf de ceapa 1 lingurita piper
alb 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Placintele cu branza
29 July 2013
Placintele
cu branza din: faina, ulei, lapte, drojdie de bere, zahar, sare,
branza, stafide, zahar tos, razatura de lamaie, zahar farin.
Ingrediente: 400 g faina plus 1 cana 1/2 pahar cu ulei 1 pahar cu lapte
30-40 g drojdie de bere 2 linguri cu zahar 1/2 lingurita cu sare –
pentru aluat 250 g branza…
Read more »
Read more »
Ciorba de potroace cu zeama de varza si carne de curcan
29 July 2013
Ciorba
de potroace cu zeama de varza si carne de curcan din: zeama de varza,
aripi de curcan, gaturi de curcan, telina, morcovi, ardei grasi,
cartofi, leustean, patrunjel, ardei iute, sare, piper. Ingrediente: 1 l
zeamă de varză 3 aripi de curcan 3 gâturi de curcan 1 țelină medie 2
morcovi 2 ardei grași 2…
Read more »
Read more »
Kebap de vita
29 July 2013
Kebap
de vita din: carne tocata de vita, ceapa, usturoi, coriandru, boabe de
piper, chimen, ienibahar, boia, sare. Ingrediente: 500 g carne tocata de
vita 1 ceapa 2 catei de usturoi coriandru proaspat boabe de piper negru
si rosu chimen ienibahar boia sare Mod de preparare: Pune într-un
mojar boabe de piper negru şi…
Read more »
Read more »
Jeleu picant de caise cu ardei iute
29 July 2013
Jeleu
picant de caise cu ardei iute din: caise, portocale, lamaie, ardei
iute, zahar gelifiat. Ingrediente: 500 g caise 6 portocale 1 lamaie 1
ardei iute rosu 500 g zahar gelifiat (3:1) Mod de preparare: Se golesc
de samburi caisele si pulpa se taie marunt. Se storc portocalele si 1
lamaie; sucul lor se…
Read more »
Read more »
Sos delicios de rosii
29 July 2013
Sos
delicios de rosii din: rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare,
piper, otet din vin alb. Ingrediente: 500 g rosii 1 ceapa 2 catei de
usturoi 2 linguri ulei de masline sare piper otet din vin alb Mod de
preparare: Se spală roşiile şi se crestează pielea cu un cuţit ascuţit.
Se în…
Read more »
Read more »
Briose cu afine
29 July 2013
Briose
cu afine din: faina, zahar, bircarbonat de sodiu, sare, oua, unt,
lapte, esenta de vanilie, coaja de lamaie rasa, afine. Ingrediente: 180 g
faina 60 g zahar 2 lingurite bicarbonat de sodiu 1/4 lingurita sare 2
oua 60 g unt 175 ml lapte 1 lingurita esenta de vanilie 1 lingurita
coaja de lamaie rasa…
Read more »
Read more »
Salau in sos picant
29 July 2013
Salau
in sos picant din: salau, unt, telina, ceapa, morcov, foaie de dafin,
vin alb, sare, piper boabe, verdeata, lamaie, rosie. Ingrediente: 1 kg
salau 2 linguri cu unt 1 telina 1 ceapa 1 morcov 1 foaie de dafin 1
pahar cu vin alb sare piper boabe verdeata 1/2 lamaie 1 rosie Mod de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Frigarui cu carne de pui si legume
29 July 2013
Frigarui
de pui cu legume din: piept de pui, ardei, ceapa rosie, ulei de
masline, suc de lamaie, piper, condimente, usturoi, busuioc, oregano,
salvie, praf de ceapa. Ingrediente: 2 bucati piept de pui dezosat,
fara piele 1 ardei rosu 1 ceapa rosie Ingrediente Marinata: 1/2 cana
ulei de masline 3 linguri suc proaspat de…
Read more »
Read more »
Pandispan cu visine
29 July 2013
Pandispan
cu visine din: oua, zahar, faina, esenta de vanilie, coaja de lamaie,
praf de copt, ulei, fructe, sare. Ingrediente: 7 oua 7 linguri zahar 7
linguri faina 1 fiola esenta de vanilie 1/2 lingurita coaja de lamaie
rasa fin 1 lingurita praf de copt 3 linguri ulei 600-700 g fructe sare
Mod de…
Read more »
Read more »
Friptura de vita cu usturoi la gratar
29 July 2013
Friptura
de vita cu usturoi la gratar din: carne de vita, vin, usturoi, ceapa,
ardei iute, ulei de masline, miere, zeama de lamaie, sare, piper,
busuioc, nucsoara, patrunjel. Ingrediente: 700 g carne de vita 100 ml
vin rosu 6 catei de usturoi 1 ceapa 1/2 ardei iute 2 linguri cu ulei de
masline 1 lingura…
Read more »
Read more »
Aperitiv cu oua
29 July 2013
Aperitiv
cu oua din: oua, patrunjel, sare, piper, albusuri, unt, pesmet, rosii.
Ingrediente: 6 oua fierte patrunjel tocat sare piper macinat 2 albusuri
crude 2 linguri cu unt 3 linguri cu pesmet 3 rosii Mod de preparare:
Curăţaţi ouăle, le tăiaţi în două pe lung, separaţi gălbenuşul şi-1
frecaţi cu 1 lin – gură…
Read more »
Read more »
Cheeseburgeri cu carne de vita, cheddar si ardei iute
29 July 2013
Cheeseburgeri
cu carne de vita, cheddar si ardei iute din: carne tocata de vita,
ceapa, pesmet, cheddar, patrunjel, sos worcestershire, ou, pudra de
ardei iute, ulei de masline, frunze de salata, chifle, ceapa rosie,
rosii, castarveti murati, sos. Ingrediente: 1,25 kg carne tocata de vita
1 ceapa, tocata marunt 140 g de pesmet 100 g…
Read more »
Read more »
Prajitura cu caramel si nuca
29 July 2013
Prajitura
cu caramel si nuca din: unt, zahar, galbenusuri, lapte, faina, sare,
esenta de vanilie, zahar pudra, frisca, unt, nuca. Ingrediente: 225 g
unt 300 g zahar 8 galbenusuri 180 ml lapte 275 g faina un praf sare o
fiola subtire esenta de vanilie pentru caramel: 400 g zahar pudra 400 ml
frisca lichida 40…
Read more »
Read more »
Vinete cu mozzarella si pesto
29 July 2013
Vinete
cu mozzarella si pesto din: vinete, ulei de masline, mozzarella, rosii,
busuioc, seminte de pin, usturoi, parmezan, ulei de masline.
Ingrediente: 3 vinete putin ulei de masline 2 bucati a cate 125 g de
mozzarella, scurse si feliate 2 rosii pruna, fiecare dintre ele taiata
in 4 felii groase 8 frunze de busuioc pentru…
Read more »
Read more »
Ketchup de casă
29 July 2013
Ketchup
de casă din: rosii, ardei capia, usturoi, ceapa, telina verde, foi de
dafin, tarhon, oregano, busuioc, praf de ghimbir, scortisoara, otet de
mere, zahar. Ingrediente: 3 kg rosii 1,5 ardei capia usor iuti 6 catei
de usturoi 6 cepe 1 snop de telina verde 4 foi de dafin 1 lingura tarhon
uscat 1 lingura…
Read more »
Read more »
Castraveciori murati cu hrean
29 July 2013
Castraveciori
murati cu hrean din: castraveti, sare grunjoasa, hrean, usturoi,
tarhon, marar, otet. Ingrediente: 4 kg castraveti 8 linguri sare
grunjoasa 4 radacini hrean 4 catei de usturoi 1 legatura mare tarhon 8
fire marar uscat 250 ml otet Mod de preparare: Se prepara o saramura:
se amesteca 4 linguri de sare cu 4…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sandwich cu ciuperci, branza si rosii
29 July 2013
Sandwich
cu ciuperci, branza si rosii din: ciuperci, sos de rosii, pasta de
usturoi, branza mozzarella, rosie, busuioc, pasta de ardei, ardei copt,
ulei de masline. Ingrediente: 2 ciuperci mari 2 linguri sos de rosii 1
lingurita pasta de usturoi 1/2 cana branza mozzarella 1/2 rosie feliata
4-6 busuioc frunze busuioc 1/4 ceasca pasta…
Read more »
Read more »
Prajitura cu spuma de iaurt
29 July 2013
Prajitura
cu spuma de iaurt din: galbenusuri, lapte, zahar, ulei, faina, zahar
vanilinat, praf de copt, iaurt, gelatina, frisca, zahar pudra, migdale.
Ingrediente: pentru blat: 3 galbenusuri 200 ml lapte 400 g zahar 200 ml
ulei 500 g faina un plic zahar vanilinat un pliculet praf de copt pentru
spuma de iaurt: 400 g iaurt…
Read more »
Read more »
Biban de mare cu salata
29 July 2013
Biban
de mare cu salata din: portocale, coaja de lamaie, ulei de masline,
bibani de mare, portocale, zeama de lamaie, ulei de masline, nasturel,
capere, masline verzi. Ingrediente: 2-3 portocale mari coaja rasa de la 1
lamaie 1 lingurai ulei de masline 4 bibani de mare intregi a cate 300
g., eviscerati si taiati de…
Read more »
Read more »
Ciorba cu carne de porc si smantana
29 July 2013
Ciorba
cu carne de porc si smantana din: smanta, ciolan de porc, cartof,
morcov, telina, usturoi, sare. Ingrediente: 200 g smântână 1 ciolan de
porc 1 cartof 1 morcov ½ ţelină 4-5 căţei de usturoi sare Mod de
preparare: Ciolanul de porc afumat se pune în apă la fiert. Se poate
fierbe și în…
Read more »
Read more »
Mazare cu carne de pui
29 July 2013
Mazare
cu carne de pui din: mazare, pui, ulei, ceapa, marar, sare, zahar.
Ingrediente: 1 kg mazare 1 pui intreg 3 linguri cu ulei 1 ceapa 3
linguri cu marar tocat 1/2 lingurita cu sare 1 lingura cu zahar Mod de
preparare: Curăţaţi mazărea, o spălaţi, o puneţi la fiert în apă caldă
cu…
Read more »
Read more »
Prajitura cu crema si alune de padure
29 July 2013
Prajitura
cu crema si alune de padure din: oua, zahar, faina, cacao, esenta,
zahar, faina, alune de padure. Ingrediente: pentru blat: 7 oua 7 linguri
zahar 6 linguri faina 2 linguri cacao esenta, dupa gust pentru crema:
300 g zahar 300 g unt 100 g faina 1/2 l apa pentru decor: 150 g alune
de…
Read more »
Read more »
Salata de fasole pastai cu bacon
28 July 2013
Salata
de fasole pastai cu bacon din: fasole pastai, bacon neafumat, ceapa,
usturoi, suc de lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: un kg fasole
pastai 300 g bacon neafumat o ceapa mica 2 catei de usturoi sucul unei
jumatati de lamaie 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Fasolea
se fierbe în apă cu…
Read more »
Read more »
Somon la gratar cu ceapa verde si nuca
28 July 2013
Somon
la gratar cu ceapa verde si nuca din: somon, ulei de masline
extravirgin, ardei iute, lamaie, patrunjel, ceapa verde, vanata, pesmet,
nuca, sare, piper. Ingrediente: 4 bucati de somon (100-150 g/portie)
100 ml ulei de masline extravirgin 1 ardei iute (facultativ) 4 catei de
usturoi 1 lamaie 3 linguri cu patrunjel tocat 2 fire…
Read more »
Read more »
Mancarica de mazare cu rosii si caju
28 July 2013
Mancarica
de mazare cu rosii si caju din: mazare, rosie, legume uscate, ulei de
masline, sare, chilli, ceapa, boabe de caju, marar. Ingrediente: 2 cani
mazare (doar bobele) 1 rosie mare 1 lingura legume uscate maruntite 2
linguri ulei de masline putina sare putin chilli (sau piper) 1/4 ceapa
mica 4-5 boabe de caju 4-5…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Placinta cu lapte de nuca de cocos si afine
28 July 2013
Placinta
cu lapte de nuca de cocos si afine din: migdale, scortisoara, miere,
ulei de nuca de cocos, coaja de lamaie, esenta de migdale, sare,
gelatina, suc de lamaie, miere, lapte de nuca de cocos, afine.
Ingrediente aluat: 3 cesti de migdale ½ lingurita de scortisoara ½
ceasca de miere 2 linguri de ulei…
Read more »
Read more »
Ciorba de perisoare cu legume
28 July 2013
Ciorba
de perisoare cu legume din: ulei, morcovi, telina, patrunjel, ceapa,
ardei verde, lamaie, sare, carne de vita, orez, ceapa, faina, patrunjel,
oua, sare. Ingrediente: 30 ml ulei 3 morcovi ½ țelină 1 rădăcină
pătrunjel 1 ceapă mică 1 ardei verde 1 lămâie sare Amestec perișoare:
700 g carne de vită, tocată de două ori…
Read more »
Read more »
Salata cu ciuperci, castraveti si ceapa rosie
28 July 2013
Salata
cu ciuperci, castraveti si ceapa rosie din: ciuperci, castraveti,
rosii, ceapa rosie, frunze varza alba, frunze varza rosie, otet de mere,
sare, piper. Ingrediente: 100 g ciuperci 2 castraveţi 2 roşii 1 ceapă
roşie 2 frunze varză albă 2 frunze varză roşie ulei de măsline oţet de
mere sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Hamburger de vita la gratar
28 July 2013
Hamburger
de vita la gratar din: carne tocata de vita, ou, usturoi, ulei de
masline, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne tocată de vită 1 ou 4
căței de usturoi ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Se pune
carnea tocată într-un bol. Se adaugă sare și piper și se stropește cu
câteva…
Read more »
Read more »
Banane delicioase in aluat
28 July 2013
Banane
delicioase in aluat din: faina, lapte, praf de copt, banane, ou, suc de
lamaie, ulei, zahar pudra. Ingrediente: 60 g făină ¼ cană lapte ¼
linguriță praf de copt 2 banane mari 1 ou suc de lămâie ulei zahăr pudră
Mod de preparare: Se pun într-un castronel făina, praful de copt și
sarea.…
Read more »
Read more »
Pulpa de vitel cu mere
28 July 2013
Pulpa
de vitel cu mere din: pulpa de vitel, vin, mere, ulei de masline, sare,
piper. Ingrediente: 400 g pulpă de vițel 100 ml vin alb 3 mere ulei de
măsline sare piper Mod de preparare: Se taie carnea în cubulețe mici.
Se încing 4 linguri de ulei de măsline și se pune carnea.…
Read more »
Read more »
Salata cu fasole, mazare si rucola
28 July 2013
Salata
cu fasole, mazare si rucola din: fasole verde pastai, mazare, rucola,
unt, sparanghel, ceapa verde, dovlecel, suc de lamaie, sare.
Ingrediente: 100 g fasole verde păstăi congelată 100 g mazăre congelată
100 g rucola 50 g unt 6 fire sparanghel 4 fire ceapă verde 1 dovlecel
sucul de la ½ lămâie sare Mod…
Read more »
Read more »
Ciorba de burta cu suc de rosii si leustean
28 July 2013
Ciorba
de burta cu suc de rosii si leustean din: burta de vita, suc de rosii,
morcovi, telina, ceapa, ardei gras, leustean, sare. Ingrediente: 400 g
burtă de vită 400 ml suc de roșii 2 morcovi 1 țelină 2 cepe 1 ardei gras
leuștean proaspăt sare Mod de preparare: Se curăță burta, se taie…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chiftelute de spanac cu ricotta
28 July 2013
Chiftelute
de spanac cu ricotta din: spanac, branza ricotta, parmezan, faina, oua,
sare, piper, nucsoara, sos marinara, unt. Ingrediente: 1 pachet de
spanac tocat 1 1/2 cesti branza ricotta 1 cana de parmezan ras 6 linguri
de faina 2 oua sare si piper 1 varf de cutit de nucsoara 2 cesti sos
marinara 2…
Read more »
Read more »
Frigarui de creveti cu unt si busuioc
28 July 2013
Frigarui
de creveti cu unt si busuioc din: unt, creveti, busuioc, ulei de
masline, sare, piper. Ingrediente: 100 g unt 12 creveți semipreparați
busuioc uscat boia de ardei dulce ulei de măsline sare piper Mod de
preparare: Se curăță creveții, se spală și se tamponează cu un șervet.
Se ung cu ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Carnaciori cu cartofi
28 July 2013
Carnaciori
cu cartofi din: unt, carnaciori, cartofi, morcov, sare, piper.
Ingrediente: 100 g unt 400 g cârnăciori mici 500 g cartofi 1 morcov sare
piper Mod de preparare: Se curăță cartofii și se taie felii. Morcovul
se curăță și se taie rondele. Se pun grămăjoare de unt într-o tavă
întinsă și se pun cartofii,…
Read more »
Read more »
Salata cu morcovi si castraveti
28 July 2013
Salata
cu morcovi si castraveti din: morcovi, castraveti, lamaie, salata
creata, ulei de masline, sare. Ingrediente: 2 morcovi 2 castraveți 1
lămâie salată creață ulei de măsline sare Mod de preparare: Se
decojesc morcovii și castraveții. Morcovii se rad pe răzătoarea mare,
iar castraveții se taie rondele. Se spălă frunzele de salată și se…
Read more »
Read more »
Orez cu legume şi kaizer
28 July 2013
O
reteta delicioasa de orez cu: porumb baby, mazare, ceapa rosie,
stafide, kaizer, curry, verdeata, nuca, ardei iute, porumb, sare, piper,
ulei, rosii, castraveti, morcovi. Ingrediente: 150 g orez 150 g porumb
baby 200 g mazăre două cepe roşii 50 g stafide 300 g kaizer 5 g curry 5 g
amestec de verdeaţă 100 g…
Read more »
Read more »
Ciorbă de fasole boabe cu rozmarin şi afumătură
28 July 2013
Ciorbă
de fasole boabe cu rozmarin şi afumătură din: suc de rosii, fasole
boabe, afumatura cu os, ceapa rosie, morcovi, pastarnac, telina,
radacina de patrunjel, usturoi, foi de dafin, rozmarin, cimbru, sare,
piper, otet de mere. Ingrediente: 400 ml suc de roșii 400 g fasole boabe
400 g afumătură cu os cu tot (ciolan, jambon…
Read more »
Read more »
Prajituri colorate
28 July 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu: faina, praf de copt, oua, zahar
pudra, zahar vanilat, iaurt, fructe confiate, rahat, unt, zahar tos,
sare, lamie, zahar colorat. Ingrediente: 250 g făină o jumătaite de
pliculeţ praf de copt 3 ouă 120 g zahăr pudră două pliculeţe zahăr
vanilinat 175 ml iaurt 100 g fructe confiate 100g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Omleta cu albus de ou si ciuperci
28 July 2013
Omleta
cu albus de ou si ciuperci din: albusuri de ou, ciuperci, sare, piper,
praf de usturoi, praf de ceapa, ulei de masline. Ingediente: 2-3
albusuri de ou 100 g ciuperci sare piper praf de usturoi praf de ceapa
ulei de masline Mod de preparare: Intr-o tigaie adaugati ulei de
masline si ciupercile…
Read more »
Read more »
Cocktail Exotic
28 July 2013
Cocktail
Exotic din: avocado, banana, lapte de canepa, spirulina, lapte de
cocos, portocale, scortisoara. Ingrediente: 1/2 avocado 1 banana lapte
de canepa spirulina lapte de cocos portocale scortisoara Mod de
preparare: Se stoarce portocala folosind storcatorul de citrice. Se
amesteca sucul in blender cu restul de ingrediente.
Read more »
Read more »
Frigarui de miel cu salata de varza
28 July 2013
Frigarui
de miel cu salata de varza din: iaurt, pasta tandorii, pulpa de miel,
corinadru, lipii, morcov, varza alba, ceapa rosie, zeama de lamaie, ulei
de masline, boabe de mustar. Ingrediente: 3 linguri de iaurt grecesc
sau alt iaurt gras 1 lingura de pasta tandorii 175 g pulpa de miel sau
de berbecut, fara grasime,…
Read more »
Read more »
Ciorba de cartofi si bacon
28 July 2013
Ciorba
de cartofi si bacon din: supa de pui, bacon, smantana, faina, ceapa,
usturoi, busuioc, piper, cartofi, sos de ardei iute, branza cheddar,
patrunjel. Ingrediente: 750 ml supă de pui 100 g bacon 200 g smântână 50
g făină 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 linguriţă busuioc uscat ½
linguriţă piper 2 cartofi ½…
Read more »
Read more »
Omletă cu mazăre şi roşii
28 July 2013
O
reteta delicioasa de omleta cu: oua, lapte, ceapa, usturoi, curry,
rosii cherry, mazare, cascaval, salata verde, castraveti verzi, ceapa
rosie, oregano, sare, piper, ulei. Ingrediente: 6 ouă 100 ml lapte dulce
o ceapă albă 6 căţei de usturoi un sfert de linguriţă cu pudră de curry
100 g roşii cherry 100 g mazăre 100…
Read more »
Read more »
Ruladă cu limetă si cafea
28 July 2013
O
reteta delicioasa de rulada cu: oua, zahar, faina, sare, lapte, limete,
ciocolata cu cafea, cacao, frisca, zahar vanilat, compot de pere.
Ingrediente: 4 ouă 100 g zahăr tos 100 g făină un vârf de linguriţă cu
sare 400 ml lapte dulce un plic budincă de vanilie din comerţ două
limete 200 g ciocolată cu…
Read more »
Read more »
Dovlecei la grătar cu patrunjel
28 July 2013
Dovlecei
la grătar cu patrunjel din: dovlecei, patrunjel verde, ulei, sare.
Ingrediente: 4 dovlecei pătrunjel verde ulei sare Mod de preparare:
Se taie dovleceii felii, pe lung. Se stropesc cu ulei de măsline și se
frig pe grătar, câte 5 minute pe fiecare parte. Se scot pe platou și se
presară cu sare…
Read more »
Read more »
Fileuri de somon cu cartofi
28 July 2013
O
reteta delicioasa de fileuri de somon cu: cartofi, praz, fasole
mangetout, rosii cherry, smantana, marar, usturoi, ulei de masline,
sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de somon 4 cartofi mai mari un fir
de praz 200 g fasole mangetout 200 g roşii cherry 300 ml smântână o
legătură de mărar doi căţei de usturoi ulei…
Read more »
Read more »
Ingheţată de fructe de pădure cu avocado
28 July 2013
Ingheţată
de fructe de pădure cu avocado din: avocado, banana, fructe de padure.
Ingrediente: 1/2 cana caju (sau avocado) 1 banana (sau 3-4 curmale
inmuiate) 1/2 cana capsune sau fructe de padure Mod de preparare:
Se mixează totul la blender. Apoi se dă la congelator. Se scoate din
congelator cu 10-15 minute…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de sfecla cu legume si lamaie
28 July 2013
Supa
de sfecla cu legume si lamaie din: morcovi, sfecla, cartofi, telina,
mazare, usturoi, ceapa, ulei de masline, ghimbir, lamaie, supa de
legume, piper, iaurt. Ingrediente: 3-4 morcovi, cuburi 1/2 kg sfecla,
cuburi 2-3 cartofi, cuburi 3 tulpini de telina, cuburi 1 mana de mazare
pastai 1 ceapa, feliata 4 catei de usturoi, tocati…
Read more »
Read more »
Orez cu legume si sofran
28 July 2013
O
reteta delicioasa de orez cu: sofran, ciuperci, morcovi baby, ceapa,
ardei gras, telina, radacina de patrunjel, ulei de masline, sare, piper,
rozmarin, parmezan. Ingrediente: 50 g orez o jumătate de linguriţă cu
şofran 200 g ciuperci 200 g morcovi baby o ceapă un ardei gras o ţelină
mică o rădăcină de pătrunjel 100 ml…
Read more »
Read more »
Prajitura cu frisca si capsune
28 July 2013
Prajitura
cu frisca si capsune din: faina, zahar, oua, sare, frisca, capsune,
colorant, fructe. Ingrediente: pentru blat: 120 g faina 120 g zahar 4
oua un praf sare pentru umplutura: 400 ml frisca lichida 100 g capsune
bine coapte 100 g zahar pudra cateva picaturi colorant rosu pentru
decor: un pliculet gelatina rosie frisca fructe…
Read more »
Read more »
Budincă de porumb
28 July 2013
O
reteta delicioasa de budinca cu: faina, boabe de porumb, oua, lapte,
unt, zahar, sare. Ingrediente: 125 g făină 400 g boabe de porumb fierte 4
ouă 800 ml lapte 3 linguri de unt 4 linguri de zahăr o linguriţă de
sare Mod de preparare: Intr-un vas se amestecă făina cernută, sarea,
zahărul,…
Read more »
Read more »
Calamar cu usturoi si lamaie la gratar
28 July 2013
Calamar
cu usturoi si lamaie la gratar din: calamar, usturoi, ulei de masline,
ghimbir, patrunjel, lamaie. Ingrediente: 250 g calamar 2 catei de
usturoi 30 ml ulei de masline 5 g ghimbir 10 g patrunjel 50 g lamaie
Mod de preparare: Se taie calamarul felii.Se prepară sosul de usturoi.
Se curăţă şi se toacă…
Read more »
Read more »
Ciorba de burta cu telina
28 July 2013
Ciorba
de burta cu telina din: smantana, burta prefiarta, oase de vita, ceapa,
morcovi, radacina de patrunjel, telina, oua, usturoi, sare, piper, foi
de dafin, otet. Inrgediente: 500 g smântână 2 kg burtă prefiartă 1 kg
oase de vită 3 cepe 3 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 1 țelină 4 ouă 1
căpățână usturoi sare…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Serbet de afine
27 July 2013
Serbet
de afine din: afine, zahar, lapte, smantana, suc de fructul pasiunii.
Ingrediente: 2 cani afine 2/3 cana de zahar 1 cana de lapte 1 lingura
smantana 2 linguri de suc de fructul pasiunii/suc de mango Mod de
preparare: Combinati afinele si zaharul intr-o cratita mica. Se lasa la
fiert la foc…
Read more »
Read more »
Ciorba de crap cu cartofi si leustean
27 July 2013
Ciorba
de crap cu cartofi si leustean din: crap, cartofi, bors, oua, morcovi,
telina, hrean, leustean. Ingrediente: 2 kg crap 2 kg cartofi 1 l borş 2
ouă 3 morcovi 2 ţelină 1 hrean 1 legătură leuştean Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală legumele şi crapul. Cartofii se taie cubuleţe,
morcovii şi…
Read more »
Read more »
Salata cu ou si fasole
27 July 2013
Salata
cu ou si fasole din: fasole pastai, rucola, rosii, oua, sare, piper,
ulei, otet de vin rosu, ulei de masline, sare, piper, maghiran,
patrunjel, busuioc, ceapa. Ingrediente: 1/2 kg fasole pastai 200 g
frunze rucola 10 rosii mici 4 oua sare piper 2 linguri ulei pentru
prajit pentru sos: 2 linguri otet de vin…
Read more »
Read more »
Inghetata cu caise si vanilie
27 July 2013
Inghetata
cu caise si vanilie din: lapte, zahar, oua, baton de vanilie, cognac,
coaja de lamaie, caise. Ingrediente: 500 ml lapte de capra sau un alt
lapte mai gras 150 g zahar 3 oua 1 baton de vanilie, taiat in doua,
longitudinal 1 lingura rom sau cognac 1 lingura coaja rasa de lamaie 400
g…
Read more »
Read more »
Ciorba cu carnati si legume
27 July 2013
Ciorba
cu carnati si legume din: smantana, carnati de casa, ceapa, ardei gras,
radacina de patrunjel, ou, sare, piper, verdeata, otet. Ingrediente:
400 g smântână 2 cârnaţi de casă 2 cepe 1 ardei gras 2 rădăcini de
pătrunjel 1 ou sare piper verdeaţă oţet Mod de preparare: Cârnaţii de
casă se taie rondele şi…
Read more »
Read more »
Friptura de vita la gratar cu cartofi
27 July 2013
Friptura
de vita la gratar cu cartofi din: cartofi rosii, ulei de masline,
usturoi, patrunjel, antricoate de vita, piper negru boabe, unt,
nasturel. Ingrediente: 3 cartofi rosii mari, decojiti si taiati in
cuburi mari 2 linguri ulei de masline, plus extra pentru stropit 1 catel
de usturoi, tocat marunt 1 legatura mica de patrunjel, tocat…
Read more »
Read more »
Ingheţată de ciocolată cu frişcă
27 July 2013
Ingheţată
de ciocolată cu frişcă din: galbenusuri, zahar, lapte, ciocolata
amaruie, frisca. Ingrediente: 6 galbenusuri 300 g zahar 600 ml lapte 150
g ciocolata amaruie 300 g frisca Mod de preparare: Puneţi la fiert
într-un vas laptele, apoi după ce a dat în fiert luaţi-l de pe foc şi
lăsaţi-l să se răcească 10…
Read more »
Read more »
Budincă de orez cu lapte
27 July 2013
Budincă
de orez cu lapte din: lapte, miez de baton de vanilie, anason stelat,
boabe de cardamom, zahar brun, orez, unt. Ingrediente: 800 ml lapte
miezul de la 1/2 baton de vanilie 1 anason stelat cateva boabe de
cardamom 3 linguri zahar brun 200 g orez in plus: 40 g unt rece taiat
bucatele 2…
Read more »
Read more »
Boeuf Bourguignon cu patrunjel proaspat
27 July 2013
O
reteta delicioasa de boeuf Bourguignon cu:bacon, ulei de masline, carne
de vita, morcov, ceapa, piper, faina, vin rosu, zeama de vita, pasta
de tomate, usturoi, frunza de dafin, ciuperci, patrunjel. Ingrediente:
100 g bacon o lingură ulei de măsline sau floarea-soarelui 1.350 g carne
de vită macră, tăiată cubuleţe un morcov tocat mărunt o…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu kaizer
27 July 2013
O
reteta delicioasa de placinta cu: kaizer, cartofi, oua, usturoi, ceapa
rosie, marar, unt, apa, faina, drojdie, ulei, sare, piper, legume de
sezon, gogonele. Ingrediente: 400 g kaizer 5 cartofi 4 ouă 3 căţei de
usturoi două cepe roşii o legătură de mărar 30 g unt 125 ml apă 300 g
făină 10 g drojdie…
Read more »
Read more »
Piure cu anşoa şi broccoli
27 July 2013
O
reteta delicioasa de piure cu: cartofi, broccoli, praz, ansoa, usturoi,
ardei iute, frunza de dafin, ulei de masline, sare, piper, patrunjel,
sos de rosii, capere. Ingrediente: 3 cartofi 500 g broccoli un fir de
praz mic un borcănel anşoa în ulei doi căţei de usturoi un ardei iute o
frunză de dafin 75 ml…
Read more »
Read more »