Retete rapide:
Reteta zilei: Mix de cereale pentru micul dejun
25 July 2013
Mix
de cereale pentru micul dejun din: fulgi de orez, nuca de cocos, nuci,
seminte de in, siropd e artar, ulei de canola, esenta de vanilie, afine,
stafide. Ingrediente: 3 1/2 cani fulgi de ovaz 1/2 cana de nuca de
cocos maruntita 1 1/2 cesti nuci, tocate 2 linguri de seminte de in,
intregi…
Read more »
Read more »
Mancare din viţel cu sos alb
25 July 2013
O
reteta delicioasa de cu: muschi de vitel, ceapa, ciuperci albe,
morcovi, telina, ulei de masline, galbenus, premix, frunza de dafin,
sare, piper, verdeata. Ingrediente: 400 g muşchi/spată de viţel o ceapă
mare 300 g ciuperci albe de cultură doi morcovi medii o felie de…
Read more »
Read more »
Homar roşu cu sos alb
25 July 2013
O
reteta delicioasa de homar rosu cu: morcov, ardei verde, ardei galben,
ceapa verde, usturoi, ulei, unt, sare, piper, lapte, smantana, zeama de
lamaie, sare, piper negru, faina, pesmet. Ingrediente: un homar de
dimensiune potrivită un morcov o jumătate de ardei verde o jumătate de…
Read more »
Read more »
Tabbouleh
25 July 2013
O
reteta delicioasa de tabbouleh cu: grau, rosii, ceapa, patrunjel verde,
zeama de lamaie, ulei de masline, sare, piper, salata verde.
Ingrediente: 125 g grâu bulgur două roşii descojite fără seminţe şi
tăiate mărunt o ceapă mică, tocată două cepe verzi tocate fin 50 g…
Read more »
Read more »
Legume la aburi
25 July 2013
O
reteta delicioasa de legume la aburi: morcovi, fasole verde, ceapa,
cartofi, usturoi, ulei de masline, sare, ierburi aromatice. Ingrediente:
3 morcovi o cană de fasole verde o ceapă mică doi cartofi un căţel de
usturoi zdrobit o lingură de ulei de măsline sare ierburi…
Read more »
Read more »
Portocale umplute cu jeleu
25 July 2013
O
reteta delicioasa de portocale cu:limeta, zahar tos, foi de gelatina,
capsuni, zahar vanilat, menta, frisca, sos de ciocolata. Ingrediente: 8
portocale o limetă 400 g zahăr tos 7 foi de gelatină 200 g căpşuni un
pliculeţ zahăr vanilinat mentă proaspătă frişcă sos de ciocolată…
Read more »
Read more »
Sote de legume cu kaizer
25 July 2013
O
reteta delicioasa de sote cu: orez, morcovi, ceapa, praz, kaizer,
masline, capere, pasta de tomate, pasta de ardei dulce, usturoi, ulei,
sare, piper, patrunjel, ardei capia, ciuperci. Ingrediente: 150 g orez 3
morcovi două cepe un fir de praz mic 300 g kaizer 200…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu caise şi cafea
25 July 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu: cacao, iaurt, zahar pudra, apa, unt,
frisca, gelatina, oua, faina, zahar tos, zahar vanilat, praf de copt,
compot caise, zahar ars. Ingrediente: 100 g cacao 125 ml iaurt 160 g
zahăr pudră 50 ml apă 30 g unt 240…
Read more »
Read more »
Rulouri cu ardei şi caşcaval
25 July 2013
O
reteta delicioasa de rulouri cu: faina, apa, ulei, otet, ardei capia,
cascaval, praz, ciuperci, morcov, smantana, usturoi, sare, piper,
patrunjel. Ingrediente: 500 g făină 200 ml apă 150 ml ulei de
floarea-soarelui o lingură cu oţet 3 ardei capia 300 g caşcaval un fir…
Read more »
Read more »
Bors de legume cu pui si patrunjel verde
25 July 2013
Bors
de legume cu pui si patrunjel verde din: carne de pui, conopida, gris,
bors, oua, morcovi, ceapa verde, patrunjel verde, sare. Ingrediente: 400
g carne de pui (aripi) 100 g conopidă/broccoli 50 g gris 500 ml bors 2
ouă 2 morcovi 2 cepe verzi…
Read more »
Read more »
Tort cu smantana si portocale
25 July 2013
Tort
cu smantana si portocale din: biscuiti, unt, gem acrisor, smantana,
branza de vaci, oua, faina, portocale, amestec de fructe, frisca,
gelatina. Ingrediente: pentru baza: 150 g biscuiti 50 g unt 100 g gem
acrisor pentru umplutura: 150 g smantana 250 g branza de vaci…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu fasole de soia si mere cu sos tahini
25 July 2013
Salata
cu fasole de soia si mere cu sos tahini din: fasole de soia, mere,
migdale, tahini, miere, suc de lamaie. Ingrediente: 1 pachet fasole
soia (edamame) 2 mere, taiate cubulete 1/3 cana migdale faramitate 2
linguri de tahini 1 lingura de miere (sau…
Read more »
Read more »
Salata de ton cu rosii cherry si masline
25 July 2013
Salata
de ton cu rosii cherry si masline din: ardei gras, ceapa rosie, rosii
cherry, masline negre, ton in suc propriu, ulei de masline, suc de
lamaie, capere, sare, piper, salata verde. Ingrediente: 1 ardei gras
rosu 1 ceapa rosie 200 g rosii cherry 125…
Read more »
Read more »
Friptura de vită cu porumb
25 July 2013
Friptura
de vită cu porumb din: muschi de vita, coriandru, smantana, pasta de
ardei iute, ulei, miere, sos de soia, usturoi, zeama de lime, ceapa
rosie, rosii cherry, avocado, unt, coaja de lime, porumb. Ingrediente: 2
bucati muschi de vita, de circa 200 g fiecare…
Read more »
Read more »
Piept de pui în sos de migdale
25 July 2013
Piept
de pui în sos de migdale din: migdale, fileuri de piept de pui, sare,
piper, ulei de masline, ceapa rosie, ceapa alba, sherry, rosii, zahar,
piper, masline negre. Ingrediente: 400 g migdale decojite 4 fileuri de
piept de pui (600 g) sare piper 2…
Read more »
Read more »
Bors de peste cu orez si leustean
25 July 2013
Bors
de peste cu orez si leustean din: peste, ceapa rosie, morcov, radacina
de patrunjel, telina, bors, leustean, sare, orez. Ingrediente: 1 kg
peste 2 cepe rosii 1 morcov 2 radacini de patrunjel 1 telina mica 500 ml
bors leustean sare 2 linguri cu orez…
Read more »
Read more »
Prajitura cu cirese si ciocolata
25 July 2013
Prajitura
cu cirese si ciocolata din: ciocolata neagra, oua, zahar, faina, praf
de copt, frisca, cirese, unt, zahar, scortisoara. Ingrediente: pentru
blat: 100 g ciocolata neagra 3 oua 100 g zahar 50 g faina 1/2 lingurita
praf de copt pentru umplutura: 350 g frisca lichida…
Read more »
Read more »
8 retete pentru GRATAR
24 July 2013
Retete
pentru GRATAR: Sardine fripte cu sos picant cu cocos Sardine fripte cu
sos picant cu cocos din: sardine, praf de usturoi, sofran, sare, amidon
de porumb, fulgi de ardei iute, piper alb, ulei de masline, lapte de
cocos, sos de peste, usturoi, zahar brun.…
Read more »
Read more »
Retete delicioase pentru Gratar
24 July 2013
Retete
pentru gratar: Medalioane de porc cu fasole verde Medalioane de porc cu
fasole verde din: muschi file de porc, bacon, miere, ghimbir, sos de
soia, fasole verde, ceapa, ardei iute, ulei, vin rosu, piper.
Ingrediente: 400 g muschi file de porc 16 felii de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Sardine cu sos escabeche (video)
24 July 2013
Cum se prepara Salata de patlagele verzi (video)
24 July 2013
Cum se prepara cartofi copti in sare (video)
24 July 2013
Antricot de porc pe grătar
24 July 2013
Antricot
de porc pe grătar din: vin rosu, antrioct de porc, cartofi, rosii,
patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 100 ml vin roșu 2 bucăți antricot 6
cartofi 3 roșii pătrunjel proaspăt ulei de măsline sare piper Mod de
preparare: Se amestecă vinul cu sare, piper…
Read more »
Read more »
7 retete pentru GRATAR
24 July 2013
Retete
pentru GRATAR: Friptura de vita picanta Friptura picanta din: muschi de
vita, ulei, piper rosi, fulgi de ardei rosu, cimbru, chimen, oregano,
usturoi, sare. Ingrediente: 500 g muschi de vita 200 ml ulei 1/2
lingurita piper rosu macinat grosier 1/2 lingurita fulgi de ardei…
Read more »
Read more »
Retete gustoase pentru gratar
24 July 2013
Retete
pentru gratar: Păstrăv picant la grătar Păstrăv picant la grătar din:
pastravi, chimen, ulei de masline, suc de lamaie, usturoi, piper,
verdeata, sare. Ingrediente: 4 pastravi (250 g fiecare) curatati si
spalati 1 lingurita chimen macinat 3 linguri ulei de masline 2 linguri…
Read more »
Read more »
Dieta Sonoma
24 July 2013
Cei
care se asteapta la o dieta bazata pe struguri, must si vin, vor fi
dezamagiti, deoarece autoarea, Connie Guttersen, nu face altceva decat
sa puna o alta eticheta pe vechea si verificata dieta mediteraneeana –
carne slaba, ulei de masline, legume si fructe. Secretul…
Read more »
Read more »
6 retete pentru GRATAR
24 July 2013
Retete
pentru GRATAR: Frigarui de pui aromate cu salata Frigarui de pui
aromate cu salata din: iaurt, pasta de curry, piept de pui, rosii
cherry, lipii, castarvete, ceapa rosie, frunze de coriandru, zeama de
lamaie, amestec de salata. Ingrediente: 150 g iaurt 2 linguri pasta…
Read more »
Read more »
5 retete pentru GRATAR
24 July 2013
Retete
pentru GRATAR: Sendvis cu piept de curcan Sendvis cu piept de curcan
din: piept de curcan, sare, piper, ulei de masline, frunze de salata,
rosii, chifle ciabatta, crema de branza de vaci, cascaval. Ingrediente:
400 g piept de curcan sare piper 3 linguri ulei…
Read more »
Read more »
4 retete pentru GRATAR
24 July 2013
Retete
pentru GRATAR: Frigarui de pui aromate cu salata Frigarui de pui
aromate cu salata din: iaurt, pasta de curry, piept de pui, rosii
cherry, lipii, castarvete, ceapa rosie, frunze de coriandru, zeama de
lamaie, amestec de salata. Ingrediente: 150 g iaurt 2 linguri pasta…
Read more »
Read more »
Retete pentru gratar
24 July 2013
Retete pentru gratar: Frigarui de pui cu caise Frigarui de pui cu
caise din: carne de pui, alune, ulei de masline, caise uscate, sare,
piper. Ingrediente: 800 g carne de pui 100 g alune 4 linguri ulei de
masline 200 g caise uscate…
Read more »
Read more »
Dieta cu orez
24 July 2013
Dieta
cu orez are la baza consumul de carbohidrati sanatosi. Legumele bogate
in fibre, fructele si cerealele sunt principalele alimente care vor fi
consumate alaturi de orez. De asemenea, mesele zilnice vor avea un
continut scazut de sare si grasimi. Inca din prima faza a…
Read more »
Read more »
3 retete pentru GRATAR
24 July 2013
Retete pentru GRATAR: Pui cu ardei, usturoi si vin la gratar Pui cu
ardei, usturoi si vin la gratar din: pui, ardei gras, ardei iute,
usturoi, lamaie, vin alb de porto, conaic, ulei de masline, patrunjel,
sare, piper. In
Prajitura delicioasa cu crema de lamaie
24 July 2013
Prajitura
delicioasa cu crema de lamaie din: biscuiti, unt, suc de lamaie, coaja
de lamaie, zahar, oua, unt, zahar pudra. Ingrediente: pentru baza: 250 g
biscuiti sfaramiciosi 125 g unt moale pentru crema de lamaie: sucul a 3
lamai coaja de la 2 lamai 150 g zahar 4 oua 100 g unt pentru servit:
zahar…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu rucola si bacon
23 July 2013
Salata
cu rucola si bacon din: rucola, bacon, rosii cherry, parmezan, otet
balsamic, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 salata rucola 8
felii bacon 1/4 kg rosii cherry, taiate sferturi parmezan ras Otet
balsamic ulei de masline sare si piper negru Mod de preparare:
Incingeti gratarul si adaugati baconul. Gatiti 4-5 minute pe…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Salsa cu rosii coapte (video)
23 July 2013
Cum se prepara compot de mere cu menta (video)
23 July 2013
Cum se prepara Ceapa verde prajita (video)
23 July 2013
Cum se prepara Salata de iarna (video)
23 July 2013
Cum se prepara Ceviche de ton cu germeni (video)
23 July 2013
Reteta zilei: Compot de cirese cu nectarine
23 July 2013
Daca
nu ati incercat niciodata combinatia de nectarine si cirese va invitam
sa pregatiti acest compot si veti avea parte de cele mai placute si
aromate momente. Ingrediente: cirese necatrine zahar apa Mod de
preparare: Nectarinele se spala, se taie in felii groase inlaturandu-se
samburele. Ciresele se spala foarte bine si se…
Read more »
Read more »
Cocktail Red Campari
23 July 2013
Cocktail
Red Campari din: sampanie rose, campari, suc de portocale, felii de
portocala, gheata, cirese. Ingrediente: 100 ml sampanie rose 100 ml
Campari 100 ml suc de portocale 4 felii de portocala 8 cuburi de gheata
cirese sau visine Mod de preparare: Ţii toate ingredientele la rece
peste noapte. Amesteci energic şampania cu sucul…
Read more »
Read more »
Budinca de legume cu rosii
23 July 2013
Budinca
de legume cu rosii din: rosii, ardei grasi, dovlecei, ciuperci, sunca,
faina, unt, lapte, oua, cascaval, smantana, sare, pesmer, arpagic verde.
Ingrediente: 4-5 rosii 2 ardei grasi 2 dovlecei 500 g ciuperci 200 g
sunca 1 lingura faina 1 lingura unt 1 cescuta cu lapte 4 oua 2 linguri
cascaval ras 300 g smantana…
Read more »
Read more »
Midii cu orez si sos de lamaie verde
23 July 2013
Midii
cu orez si sos de lamaie verde din: scoici, orez basmati, lamai verzi,
ulei, sos de soia, sos tabasco, ardei gras, sare, piper. Ingrediente:
250 g scoici curatate 50 g orez basmati 2 lamai verzi 50 ml ulei 1
lingura sos de soia un varf de lingurita sos tabasco 1 ardei gras rosu
sare…
Read more »
Read more »
Sendvis cu piept de curcan
23 July 2013
Sendvis
cu piept de curcan din: piept de curcan, sare, piper, ulei de masline,
frunze de salata, rosii, chifle ciabatta, crema de branza de vaci,
cascaval. Ingrediente: 400 g piept de curcan sare piper 3 linguri ulei
de masline 8 frunze de salata 2 rosii mari si carnoase 4 chifle ciabatta
200 g crema de…
Read more »
Read more »
Terina cu somon si ardei copt
23 July 2013
Terina
cu somon si ardei copt din: ardei capia, crema de branza, unt,
smantana, gelatina, tije de sparanghel, busuioc, fileuri de somon, sare,
piper, ulei. Ingrediente: 5-6 arde capia rosii mari 300 g crema de
branza 100 g unt 2 linguri de smantana grasa 10 g gelatina 10 tije de
sparanghel frunze de busuioc pentru…
Read more »
Read more »
Cheeseburger cu carne tocata de vita
23 July 2013
Cheeseburger
cu carne tocata de vita din: carne tocata de vita, pesmet, cheddar, sos
worcestershire, patrunjel, oua, chifle, rosii, ceapa rosie, salata
verde, sos de rosii, salata de varza, cartofi prajiti. Ingrediente: 1 kg
carne tocata de vita 300 g pesmet 140 g de Cheddar marutat, ras 4
linguri de sos Worcestershire 1 legatura mica…
Read more »
Read more »
Tarta delicioasa cu afine
23 July 2013
Tarta
delicioasa cu afine din: biscuiti sfaramiciosi, unt, afine, iaurt,
mascarpone, oua, zahar, dulceata de afine. Ingrediente: 300 g biscuiti
sfaramiciosi 175 g unt 150 g afine 550 g iaurt 60 g mascarpone 5 oua 200
g zahar pentru servit: dulceata de afine Mod de preparare: Pentru
bază, biscuiţii se mărunţesc, se amestecă cu…
Read more »
Read more »
Tarta cu branza de capra si rosii cherry
23 July 2013
Tarta
cu branza de capra si rosii cherry din: faina, sare, unt, galbenusuri,
apa rece, branza de capra, rosii cherry, cimbru, chimen, frunze de
rucola. Ingrediente: pentru aluat: 175 g faina 1 varf de cutit cu sare
100 g unt 2 galbenusuri 2-3 linguri apa rece pentru umplutura: 500 g
branza de capra 400 g…
Read more »
Read more »
Prajitura cu crema de cirese
23 July 2013
Prajitura
cu crema de cirese din: ciocolata neagra, oua, zahar, faina, praf de
copt, cirese, galbenusuri, faina, zahar, lapte, unt, frisca, suc de
portocala, nuci. Ingrediente: pentru blat: 100 g ciocolata neagra 3 oua
100 g zahar 50 g faina 1/2 lingurita praf de copt pentru crema de
cirese: 150 g cirese taiate 2 galbenusuri…
Read more »
Read more »
Cotlete de porc marinate
23 July 2013
Cotlete
de porc marinate din: mustar cu boabe, mustar crema, ulei, otet
balsamic alb, miere, rozmarin, usturoi, sare, piper, bere, cotlet de
porc. Ingrediente: marinata: 1 lingura mustar cu boabe 1 lingura mustar
crema 4 linguri ulei 1 lingura otet balsamic alb 1 lingurita miere acele
de la 2 fire de rozmarin 3 catei de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciorba de fasole cu gusa de porc
23 July 2013
Daca
nu stiti ce sa gatiti astazi, ciorba de fasole poate fi o alegere
foarte buna si va sfatuim sa nu uitati de afumatura. Noi am ales gusa de
porc afumata, dar puteti la fel de bine sa gatiti ciorba de fasole cu
ciolan, costita sau carnati. Ingrediente: 400g fasole 500g gusa de
porc…
Read more »
Read more »
Şalău cu legume si ardei iute
23 July 2013
O
reteta delicioasa de salau cu: vinete, praz, ardei gras, ardei iute,
usturoi, tomate, curry, rozmarin, frunza de dafin, lamaie, ulei, sare,
piper, cartofi, orez. Ingrediente: 800 g trunchiuri de şalău două vinete
un fir de praz doi ardei graşi un ardei iute 4 căţei de usturoi două
conserve de tomate 5 g curry un…
Read more »
Read more »
Orez cu ciuperci, praz si ardei
23 July 2013
O
reteta delicioasa de orez cu :ciuperci, praz, ardei capia, usturoi,
ulei, pudra de curry, ulei de masline, otet balsamic, boia iute, sare,
piper, cimbru, lapte de cocos. Ingrediente: 200 g orez 300 g ciuperci un
fir de praz 4 ardei capia 4 căţei de usturoi 100 ml ulei o linguriţă
pudră de curry două…
Read more »
Read more »
Pui cu legume şi sos aromat
23 July 2013
O
reteta delicioasa de pui cu: dovlecei, fasole verde, ardei gras, ceapa,
masline, morcovi, usturoi, seminte de mustar, amidon, otet de mere,
ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: două piepturi de pui doi
dovlecei 200 g fasole verde doi ardei graşi două cepe 100 g măsline doi
morcovi 4 căţei de usturoi 10 g seminţe de…
Read more »
Read more »
Fursecuri cu rodie şi mango
23 July 2013
O
reteta delicioasa de fursecuri cu:ou, zahar, unt, faina, sare, praf de
copt, zahar vanilat, ghimbir, mango, rodii, zahar pudra, lamaie.
Ingrediente: un ou 100 g zahăr tos 100 g unt 200 g făină un sfert de
linguriţă cu sare o linguriţă cu praf de copt două pliculeţe zahăr
vanilinat o lingjriţă cu ghimbir ras…
Read more »
Read more »
Paste cu broccoli, morcovi si fasole verde
23 July 2013
O
reteta delicioasa de paste cu : morcovi, arpagic, broccoli, fasole
verde, ardei capia, porumb baby, ceapa, usturoi, cascaval, ulei, sare,
piper, oregano, cimbru. Ingrediente: 400 g spaghete colorate doi
morcovi 100 g arpagic 400 g broccoli 200 g fasole verde doi ardei capia
200 g porumb baby o ceapă doi căţei de usturoi…
Read more »
Read more »
Surimi cu piure de broccoli
23 July 2013
O
reteta delicioasa de surimi cu: broccoli, cartofi, telina, ardei iute,
morcovi baby, rosii cherry, smantana, foi de alge, ulei, lamie, oregano,
sare, piper. Ingrediente: 350 g batoane de surimi 500 g broccoli 3
cartofi o ţelină mică un ardei iute 200 g morcovi baby 250 g roşii
cherry 100 ml smântână două foi de…
Read more »
Read more »
Plăcintă de post cu mere si scortisoara
23 July 2013
O
reteta delicioasa de placinta cu: mere, scortisoara, fructoza, unt,
premix pentru patiserie, drojdie, ulei, apa minerala, sare. Ingrediente
umplutură: un kg mere pentru plăcintă scorţişoară după gust (1-2
linguriţe) 80-90 g fructoză o linguriţă de unt Ingrediente aluat: 500 g
premix pentru patiserie 25 g drojdie proaspătă 250 ml ulei 300 ml apă
minerală…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mancarica de rosii cu grau si busuioc
23 July 2013
Mancarica
de rosii cu grau si busuioc din: apa, grau, ceapa, usturoi, rosii
cherry, sare de mare, fulgi de ardei rosu, ulei de masline, frunze de
busuioc, parmezan. Ingrediente: 2 cani de apa 1 cana grau 1/2 ceapa 2
catei de usturoi 1/2 kg rosii cherry 1 1/4 lingurita sare de mare 1/4
lingurita…
Read more »
Read more »
Souvlaki de miel
23 July 2013
Souvlaki
de miel din: usturoi, sare de msare, ulei de masline, coaja de lamaie,
zeama de lamaie, marar, carne de miel, pita. Ingediente: 2 catei de
usturoi, tocati marunt 2 lingurite sare de mare 4 linguri ulei de
masline coaja rasa si zeama de la o lamaie 1 lingura de marar tocat
marunt 700 g…
Read more »
Read more »
Clătite umplute cu nuci tocate
23 July 2013
Clătite
umplute cu nuci tocate din: oua, faina, sare, ulei, nuci, sirop de
dulceata, smantana, zahar. Ingrediente: 2 oua 12-14 linguri cu faina 1/2
lingurita de sare 2 linguri cu ulei 10 nuci tocate 4-5 linguri cu sirop
de dulceata 1 pahar cu smantana 1 lingura cu zahar (facultativ) Mod
de preparare: Spălaţi ouăle,…
Read more »
Read more »
Salată de vinete la grătar, ardei şi bulgur
23 July 2013
Salată
de vinete la grătar, ardei şi bulgur din: bulgur, rosii uscate, vinete,
ardei, ulei de masline, frunze de busuioc. Ingrediente: 175 g de bulgur
3 rosii uscate tocata marunt 4 vinete mici, taiate pe lungime in 3
felii 1 ardei rosu, taiat pe lungime in felii 2 lingurite ulei de
masline 1 mana frunze…
Read more »
Read more »
Budinca cu mazare
23 July 2013
Budinca
cu mazare din: mazare, unt, oua, faina, cascaval, unt, sare, piper.
Ingrediente: 300 g mazare 100 g unt moale 4 oua 50 g faina 50 g cascaval
ras 1 lingura de unt pentru uns tava sare piper Mod de preparare:
Separi gălbenuşurile de albuşuri. Baţi gălbenuşuri/e împreună cu untul
moale şi cu făina.…
Read more »
Read more »
Muschi de vita cu sos de ardei gras
23 July 2013
Muschi
de vita cu sos de ardei gras din: muschi de vita, sare de mare, ardei
grasi, seminte de pin, ulei de masline, paine, otet de vin rosu, sare,
piper, lamaie. Ingrediente: 1 kg muschi de vita 400 g sare de mare 4
ardei grasi rosii 60 g semitne de pin 100 ml ulei de…
Read more »
Read more »
Rulouri de dovlecei cu peste si orez
23 July 2013
Rulouri
de dovlecei cu peste si orez din: dovlecei, ton, orez, otet, sare,
zahar, ceapa vede, ghimbir, vin dulce, uei, wasabi, apa, sos de soia.
Ingrediente: 2 dovlecei proaspeti 1 conserva ton intreg 1/2 cana de orez
de sushi 2 linguri otet sare 1/2 lingurita zahar pentru sos : 20 g
ceapa verde tocata (numai…
Read more »
Read more »
Shake usor, de vara
23 July 2013
Shake
usor, de vara din: banane, capsune, apa plata, iaurt degresat, extract
de stevie. Ingrediente: 2 banane 300 g caspune proaspete 150 ml apa
plata 250 g iaurt degresat 1 lingurita extract de stevie Mod de
preparare: Speli căpşunele, le cureţi şi le laşi să se scurgă. Decojeşti
bananele. Mixezi în blender sau în robotul…
Read more »
Read more »
Fajitas cu vita
23 July 2013
Fajitas
cu vita din: avocado, zeama de lime, lime, porumb, rosie, coriandru,
ulei de masline, ceapa rosie, cotlet de vita, boia, chimion, usturoi
pudra, lipii, salata iceberg, ardei iute. Ingrediente: 1 avocado foarte
copt zeama de la 1 lime 1 lime taiata in sferturi 100 g porumb din
conserva 1 rosie curatata de semitne, taiata…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de porumb copt
23 July 2013
Salata
de porumb copt din: porumb copt, rosii cherry, ceapa rosie, ulei de
masline, otet balsamic, usturoi, busuioc, parmezan. Ingrediente: 4
bucati porumb copt 1 ceasca rosii cherry, injumatatite ¼ cana ceapa
rosie, tocata ¼ cana ulei de masline ¼ cana de otet balsamic 2 catei de
usturoi, zdrobit 2 linguri de busuioc proaspat,…
Read more »
Read more »
Chiftelute cu mazare
23 July 2013
Chiftelute
cu mazare din: mazare, ceapa, usturoi, branza de capra, orez, supa de
legume, oua, faina, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 cana de mazare
boabe 1 ceapa, tocata fin 2 catei de usturoi, zdrobiti si maruntiti 100 g
branza de capra, faramitata 300 g orez 500 ml supa de legume 2 oua 3
linguri faina…
Read more »
Read more »
Vinete umplute cu telemea
23 July 2013
Vinete
umplute cu telemea din: vinete, usturoi, telemea, seminte de chimen,
marar verde, ulei de masline. Ingrediente: 4 vinete mai mari 3 capatani
de usturoi 300 g telemea desarata 1 lingurita seminte de chimen zdrobite
1 legatura marar verde 3 linguri ulei de masline Mod de preparare:
Tăiaţi telemeaua în bastonaşe, puneţi-le într-un castron,…
Read more »
Read more »
Bruschete cu friptura de vita
23 July 2013
Bruschete
cu friptura de vita din: antricoate de vita, ulei de masline, ciabatta,
mustar de dijon, nasturel, gorgonzola, otet balsamic. Ingrediente: 2
antricoate de vita 1 lingurita ulei de masline 1 chifla ciabatta, taiata
pe jumatate 1 lingurita de mustar dijon 1 mana de nasturel 50 g
gorgonzola putin otet balsamic Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Carne de pasăre cu măsline
23 July 2013
Carne
de pasăre cu măsline din: carne fiarta, masline, rosii, ardei, ceapa,
sare, otet, zahar, verdeata, ulei. Ingrediente: carne fiarta de la supa
100 g masline 2 rosii 1 ardei 1 ceapa sare 1 lingurita cu otet 1 lingura
cu zahar verdeata 4 linguri cu ulei Mod de preparare: Tocaţi mărunt
ceapa, o căliţi…
Read more »
Read more »
Limonada cu fructe
23 July 2013
Limonada
cu fructe din: lamai, lamaie verde, otet din mere, miere, frunze de
menta, apa plata, corcoduse, afine. Ingrediente: 2 lamai 1 lamaie verde
3-4 linguri otet din mere si miere 2 linguri miere frunze de menta 250
ml apa plata 10-12 corcoduse bine coapte 1 cewcuta de afine Mod de
preparare: Speli fructele…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Granita de ceai
22 July 2013
Granita
de ceai din: ceai de iasomie, ceai verde, apa, zahar tos, lapte.
Ingrediente: 2 linguri frunze ceai iasomie 2 linguri frunze de ceai
verde 4 cani de apă 2/3 ceasca de zahar tos 1 cana de lapte Mod de
preparare: Combinati frunzele de iasomie si frunzele de ceai verde
intr-un blender…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Salata cu morcovi si avocado (video)
22 July 2013
Cum se prepara Chili mexican (video)
22 July 2013
Despre fripturile marinate
22 July 2013
Dacă
vă plac fripturile de vită la grătar, atunci ştiţi deja că în acest caz
calitatea cărnii este de importanţă maximă. Pentru a fi fragedă,
zemoasă şi gustoasă, carnea de vită trebuie lăsată să se marineze timp
îndelungat în amestecuri speciale. Carnea pe care o găsim de obicei la
supermarket este marinată doar câteva zile,…
Read more »
Read more »
Cum se prepara napi la cuptor (video)
22 July 2013
Cum se prepara sandvisuri cu vinete prajite (video)
22 July 2013
Reteta zilei: Crema de lamaie
22 July 2013
Crema
de lamaie din: lamai, zahar, unt, galbenusuri de ou, suc de lamaie,
sare. Ingrediente: 3 lamai 1 ½ cesti de zahar 1/2 cana unt nesarat, la
temperatura camerei 5 galbenusuri de ou ½ ceasca suc de lamaie 1 varf
de cutit de sare Mod de preparare: Stoarceti lamaile si radeti cojile.
Puneti…
Read more »
Read more »
Pastrav umplut cu salata de ciuperci
22 July 2013
Pastrav
umplut cu salata de ciuperci din: pastravi, ciuperci, ceapa verde,
ulei, patrunjel, tarhon, lamaie, faina, malai, oua, sare, piper.
Inrgediente: 4 pastravi mai mari sau 8 mai mici 400 g ciuperci albe de
cultura 1 legatura ceapa verde 4 linguri ulei 1 legatura patrunjel verde
1 legatura marar verde 1 legatura tarhon verde 1…
Read more »
Read more »
Salata cu vinete si branza fripta
22 July 2013
Salata
cu vinete si branza fripta din: vinete, branza, coaja de lamaie, ulei
de masline, otet balsamic alb, suc de lamaie, frunze de salata verde,
piper. Ingrediente: 3 vinete lunguiete 250 g branza taiata in felii
groase de 5 mm 2 linguri coaja de lamaie rasa 150 ml ulei de masline 1
lingura otet balsamic…
Read more »
Read more »
Foi cu cremă de vanilie si cremă cu mac
22 July 2013
Foi
cu cremă de vanilie si cremă cu mac din: foaie de cremsnit,
galbenusuri, zahar, lapte, amidon, unt, esenta de vanilie, lapte, nuca
de cocos, mac, unt, gris, zahar, ciocolata, frisca. Ingrediente: pentru
baza: o foaie cremsnit din comert pentru crema de vanilie: 8 galbenusuri
200 g zahar 700 ml lapte 100 g amidon 300…
Read more »
Read more »
Tarta cu mazare, sunca si branza de capra
22 July 2013
Tarta
cu mazare, sunca si branza de capra din: foi de placinta, mazare, sunca
de praga, branza de capra, oua, cascaval, smantana, sare, piper, ulei,
supa de legume. Ingrediente: 1 pachet foi de placinta 300 g mazare 100 g
sunca Praga, taiata cubulete 100 g branza de capra 4 oua 150 g cascaval
ras 50…
Read more »
Read more »
Frigarui de pui cu caise
22 July 2013
Frigarui
de pui cu caise din: carne de pui, alune, ulei de masline, caise
uscate, sare, piper. Ingrediente: 800 g carne de pui 100 g alune 4
linguri ulei de masline 200 g caise uscate sare piper Mod de preparare:
Tăiaţi carnea de pui în bucăţi potrivite. Puneţi bucăţile într-un
castron. Condimentaţi cu sare şi…
Read more »
Read more »
Fasole verde in sos picant
22 July 2013
Fasole
verde in sos picant din: fasole verde, patrunjel verde, usturoi, ardei
iute, ulei de masline, sare. Ingrediente: 400 g fasole verde 1 legatura
patrunjel verde 2 catei de usturoi 1 ardei iute rosu 4 linguri ulei de
masline sare Mod de preparare: Fierbeţi fasolea verde în apă cu sare,
apoi strecuraţi-o şi lăsaţi-o…
Read more »
Read more »
Punch aromat de fructe si mentă
22 July 2013
Punch
de fructe si mentă din: zeama de portocale, suc de mere, suc de
pierisici, ceai de menta, lamai, zeama de lamaie, scortisoara, zahar
vanilinat, rondele de lamaie, frunze de menta. Ingrediente: 500 ml zeama
de portocale 300 ml suc proaspat de mere 300 ml suc proaspat de
piersici 300 ml ceai de menta 2…
Read more »
Read more »
Supa alba cu galuste de gris
22 July 2013
Supa
alba cu galuste de gris din: pui, oua, gris, ceapa, morcovi, telina,
cartofi, sare, piper, verdeata, branza telemea. Ingrediente: 1 pui sau
1/2 pasare mare 2 oua 6 linguri cu gris 1 ceapa 4 morcovi 1 telina 4
cartofi sare piper verdeata 6 felii de branza telemea Mod de
preparare: Curăţaţi carnea, o…
Read more »
Read more »
Orez cu capsuni
22 July 2013
Orez
cu capsuni din: orez, lapte, capsune, zahar, sare, apa. Ingrediente: 1
cana cu orez 500 ml lapte 500 g capsune 4 linguri cu zahar 1 lingurita
cu sare apa Mod de preparare: Alegeţi orezul bob cu bob, spălaţi în
două ape, puneţi la fiert cu 1 cană cu apă. Când nu mai are…
Read more »
Read more »
Sardine cu portocale
22 July 2013
Sardine
cu portocale din: sardine, portocale, stafide, muguri de pin, mustar
iute, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 600 g sardine proaspete
sau conservate 2 portocale 1 lingura stafide 1 lingura muguri de pin 2
linguri mustar iute 2 linguri ulei de masline sare piper Mod de
preparare: Curăţaţi sardinele, tăiaţi- le aripioarele, capul…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pulpe de pui in crusta de condimente aromate
22 July 2013
Pulpe
de pui in crusta de condimente aromate din: apa, sare, zahar, otet alb,
zahar brun, boia de ardei, praf de chili, fulgi de ardei rosu, praf de
usturoi, chimen, nucsoara, sare, piper, pulpe de pui, miere.
Ingrediente saramura: 4 cani de apa 1/3 cana de sare 1/3 ceasca zahar
alb sau brun 1/3…
Read more »
Read more »
Piept de curcan la gratar cu mamaliga
22 July 2013
Piept
de curcan la gratar cu mamaliga din: piept de curcan, mustar cu hrean,
zeama de lamaie, ceapa verde, ulei de masline, malai, apa, boabe de
porumb, mascarpone, parmezan, sahar, sare, piper. Ingrediente: 700 g
piept de curcan 2 linguri mustar cu hrean 2 catei de usturoi 1 lingura
zeama de lamaie 1 legatura ceapa…
Read more »
Read more »
Salsa de porumb si avocado
22 July 2013
Salsa
de porumb si avocado din: porumb, ardei, ceapa verde, rosii, avocado,
zeama, coriandru. Ingrediente: 2 stiuleti mari de porumb 1 ardei rosu
mare si 1 portocaliu 1 legatura ceapa verde, feliata 3 rosii, curatate
de seminte si tocate marunt 1 avocado copt, taiat in cubulete zeama de
la 1 lime 1 legatura mica de…
Read more »
Read more »