Retete rapide:
Ciorba de carne a la grec
26 July 2013
Ciorba
de carne a la grec din: carne de vita, apa, ceapa, morcovi, cartofi,
telina, orez, rosii, ou, smantana, sare, lamaie. Ingrediente: 500 g
carne de vita 2 l apa 1 ceapa 2 morcovi 2 cartofi 1 telina 2 linguri cu
orez 2 rosii 1 ou 1 cana cu smantana sare 1 lamaie Mod…
Read more »
Read more »
Burger cu carne de vita si salsa
26 July 2013
Burger
cu carne de vita si salsa din: carne slaba de vita, ceapa verde,
morcov, usturoi, mustar dijon, tarhon, ou, chifle integrale, ulei de
rapita, nasturel, ardei, rosii cherry, zeama de lime, chives, ceapa
rosie, fulgi de ardei iute. Ingrediente: 400 g carne slaba tocata de
vita 5 fire de ceapa verde, tocate fin 140…
Read more »
Read more »
Budinca de varza alba cu smantana si telemea de oaie
26 July 2013
Budinca
de varza alba cu smantana si telemea de oaie din: varza alba, unt,
smantana, lapte, oua, telemea de oaie, sare, franzela, suc de rosii.
Ingrediente: 1 varza alba cruda 2 linguri cu unt 1 pahar cu smantana 1
pahar cu lapte 2 oua 250 g telemea de oaie sau de capra sare 2 felii…
Read more »
Read more »
Bors de crap cu orez si rosii
26 July 2013
Bors
de crap cu orez si rosii din: bors, crap, orez, oua, ceapa, morcovi,
radacina de telina, rosii, marar, verde, sare, piper. Ingrediente: 1 l
borș ½ kg crap 50 g orez 2 ouă 1 ceapă 2 morcovi 1 țelină rădăcină 2
roșii mărar verde sare piper Mod de preparare: Se curăță peștele de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mancare de vinete cu naut
26 July 2013
Mancare
de vinete cu naut din: vinete, ceapa, usturoi, naut, rosii, ulei de
masline, otet de vin rosu, ienibahar, chimen, apa, sare, piper,
patrunjel, feta. Ingrediente: 2 vinete, cuburi 1 ceapa, tocata 2 catei
de usturoi, tocati 1 conserva de naut 1 cana de rosii 2 linguri ulei de
masline 1 lingura de otet…
Read more »
Read more »
Prajitura delicioasa cu capsune si frisca
26 July 2013
Prajitura
delicioasa cu capsune si frisca din: lapte condensat, suc de lamaie,
capsune, frisca, biscuiti, margarina, zmeura si nuca de cocos.
Ingrediente: 300 ml lapte condensat dulce 100 ml suc de lamaie 10 g
capsune 250 ml frisca lichida 10 biscuiti o lingura unt sau margarina
pentru servit: zmeura o lingura de nuca de cocos…
Read more »
Read more »
Salau cu broccoli si sos
26 July 2013
O
reteta delicioasa de salau cu: linte, broccoli, ciuperci, usturoi,
faina, ou, unt, lapte, cascaval, curry, sare, piper, oregano, ulei,
limeta. Ingrediente: 4 trunchiuri de şalău 200 g linte 500 g broccoli
400 g ciuperci doi căţei de usturoi o lingură cu făină două gălbenuşuri
de ou 50 g unt 300 ml lapte dulce 100…
Read more »
Read more »
Tarta cu crema de lamaie
26 July 2013
Tarta
cu crema de lamaie din: biscuiti cu cacao, unt, esenta de lamaie, crema
de branza, zahar pudra, smantana, faina, coaja de lamaie, suc de
lamaie, esenta de lamaie, oua, galbenusuri. Ingrediente: pentru blat:
250 g biscuiti cu cacao 100 g unt moale cateva picaturi de esenta de
lamaie pentru crema: 750 g crema de…
Read more »
Read more »
Tomate umplute cu carne de vita
26 July 2013
Tomate
umplute cu carne de vita din: rosii, carne de vita, praz, ceapa, sare,
piper, marar, patrunjel, orez, ulei. Ingrediente: 8 rosii 500 g carne de
vita, tocata 1 praz 1 ceapa, tocata sare piper 1 legatura de marar,
tocat 1 legatura de patrunjel, tocat 1 mana de orez, spalat ulei Mod
de preparare:…
Read more »
Read more »
File de păstrăv cu sos
26 July 2013
O
reteta delicioasa de file de pastrav: masline, rosii cherry, ceapa, vin
alb, smantana, foi de dafin, usturoi, boabe de ienibahar, rozmarin,
sare, piper, ulei, faina. Ingrediente: 4 trunchiuri de păstrăv 100 g
măsline feliate 300 g roşii cherry o ceapă 150 ml vin alb o conservă de
roşii 100 ml smântână o frunză…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajiturele cu mango
25 July 2013
Prajiturele
cu mango din: faina, zahar pudra, amidon, coaja de lamaie, esenta de
vanilie, unt, oua, zahar, piure de mango, suc de lamaie, faina.
Ingrediente aluat: 1 3/4 cana de faina 2/3 cana de zahar pudra 1/4 cana
amidon 1/2 lingurita sare 1 lingurita coaja de lamaie rasa esenta de
vanilie 3/4 ceasca unt…
Read more »
Read more »
Lasagna de pui cu legume crocante
25 July 2013
Lasagna
de pui cu legume crocante din: morcovi, ceapa, unt, mazare, supa,
fasole congelata, sare, file de piept de pui, oregano, piper, faina,
lapte, smantana, cascaval si foi de lasagna. Ingrediente: 300 g morcovi 1
ceapa 70 g unt 150 g mazare congelata 250 ml supa 350 g fasole
congelata sare 400 g file de…
Read more »
Read more »
Salata de surimi cu iaurt
25 July 2013
Salata
de surimi cu iaurt din: bastonase de crabi, porumb, iaurturi, ceapa
verde, zeama de lamaie, usturoi, ghimbir, oua, sare, piper. Ingrediente:
250 g bastonase de crabi (surimi) 1 cutie porumb fiert 2 iaurturi
cremoase mici 1 legatura ceapa verde zeama de la o lamaie 4-5 catei de
usturoi, zdrobiti ghimbir ras 4 oua fierte…
Read more »
Read more »
Pui fript în crustă de miere cu chili
25 July 2013
Pui
fript în crustă de miere cu chili din: pui, sare, piper, ceapa, foi de
dafin, cartofi, bacon, portocale, miere, unt, bulion, fulgi de chili,
rosii uscate. Ingrediente: 1 pui (circa 1,6 kg) sare piper 2 cepe 3 foi
de dafin 1 kg cartofi 4 felii bacon 3 portocale 2 linguri miere 1
lingura unt…
Read more »
Read more »
Caracatită la grătar
25 July 2013
Caracatită
la grătar din: caracatita, ulei de masline, ulei din seminte de
struguri, ceapa, usturoi, boabe de piper, otet din vin, foi de dafin,
boabe de enibahar, seminte de coriandru, cimbru, oregano, sare, piper.
Ingrediente: 1 caracatita (circa 1,5 kg) 50 ml ulei de masline 50 ml
ulei din seminte de struguri 1 ceapa 3-4…
Read more »
Read more »
Capsune cu smantana
25 July 2013
Capsune
cu smantana din: capsune, zahar, smantana. Ingrediente: 1 kg capsune
200 g zahar 200 g smantana Mod de preparare: Curăţaţi fructele, le
spălaţi în sită, le scurgeţi. Le scoateţi în castron şi le puneţi cu
zahăr între straturi. Lăsaţi la rece 60 min. Le serviţi acoperite cu
smântână sau frişcă, după ce le-aţi…
Read more »
Read more »
Spaghete cu fructe de mare si ardei iute
25 July 2013
Spaghete
cu fructe de mare si ardei iute din: spaghete, mix de fructe de mare,
usturoi, rosii, ulei, ulei de masline extravirgin, parmezan, patrunjel,
ardei iute, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet de spaghete de buna
calitate 400 g mix de fructe de mare 4-5 catei de usturoi 300 g rosii
ulei, pentru calit ulei de…
Read more »
Read more »
Crap la cuptor cu legume
25 July 2013
Crap
la cuptor cu legume din: crap, lamaie, ceapa, usturoi, vin, rosii,
cimbru, verdeata, ulei, cartofi, morcovi. Ingrediente: 1 crap proaspat 1
lamaie 1 ceapa 6-8 catei de usturoi 1 pahar cu vin 2 rosii cimbru
verdeata tocata ulei 1 kg cartofi 4-5 morcovi Mod de preparare:
Curăţaţi crapul de solzi, scoateţi urechea cu…
Read more »
Read more »
Bors cu perisoare de pui, verdeata si ardei iute
25 July 2013
Bors
cu perisoare de pui, verdeata si ardei iute din: piept de pui, orez,
ou, sare, piper, smantana, bors, morcovi, patrunjel, telina, ceapa,
rosie, ardei, galbenusuri, sare. Ingrediente: Pentru perişoare: 500 g
piept de pui, tocat 100 g orez 1 ou sare piper Pentru ciorbă: 200 ml
smântână 250 ml borş 2 morcovi 1 pătrunjel…
Read more »
Read more »
Mini tarte de căpşune
25 July 2013
Mini
tarte de căpşune din: piscoturi, unt, branza ricotta, zahar, frisca,
gelatina, colorant alimentar, zmeura. Ingrediente: 12 piscoturi 50 g unt
125 g branza ricotta 40 g zahar 100 ml frisca lichida 2 foi gelatina 2
picaturi colorant alimentar rosu pentru decor: 100 ml frisca lichida
cateva fructe de zmeura Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Creveti cu rosii
25 July 2013
Creveti
cu rosii din: creveti, rosii cherry, branza de capra, patrunjel,
usturoi, ulei, piper, sare. Ingrediente: 600 g creveti 1 kg de rosii
cherry 600 g branza de capra 1 legatura de patrunjel, taiat fin 6 catei
de usturoi, zdrobiti ulei piper proaspat macinat sare Mod de
preparare: Pui într-un vas roşiile spălate, creveţii,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Bruschete cu rosii coapte si ricotta
25 July 2013
Bruschete
cu rosii coapte si ricotta din: rosii cherry, usturoi, ulei de masline,
otet balsamic, piper negru, busuioc, bagheta, ricotta, rucola.
Ingrediente: 1 cana de roșii cherry 4 catei de usturoi 3 linguri ulei de
masline 1 lingura otet balsamic ¼ lingurita piper negru 2 linguri de
busuioc proaspat (tocat) 1/2 bagheta (felii) ¼…
Read more »
Read more »
Burgeri cu cartofi
25 July 2013
Burgeri
cu cartofi din: cartofi, ulei, sare de mare, carne tocata de vita,
ceapa, mustar, galbenus, pesmet, ulei, bacon afumat, seminte de susan,
ketchup, branza cheddar, nasturel. Ingrediente: pentru cartofi: 4
cartofi mari, taiati in felii groase 2 litri de ulei, pentru prajit sare
de mare, pentru servit pentru burgeri: 500 g carne tocata de…
Read more »
Read more »
Prajitura delicioasa cu banane
25 July 2013
Prajitura
delicioasa cu banane din: biscuiti, nuca, banane, suc de lamaie,
frisca, rom alb, zahar, albusuri, zahar vanilat, sare, banane.
Ingrediente: 500 g biscuiti sfaramiciosi 150 g nuca 4 banane sucul unei
jumatati de lamaie 250 ml frisca lichida o lingura rom alb 2 linguri
zahar 2 albusuri 2 pliculete zahar vanilinat un praf de…
Read more »
Read more »
Cordon-bleu de pui cu roşii
25 July 2013
Cordon-bleu
de pui cu roşii din: rosii, fileuri de pui, sare, piper, sunca, cimbru,
branza gouda, oua, faina, pesmet, ulei. Ingrediente: 2 rosii 4 fileuri
de piept de pui (a 140 g) sare piper 4 felii sunca 1 lingura cimbru
tocat 4 felii de branza Gouda 2 oua 3 linguri faina 100 g pesmet 4…
Read more »
Read more »
Cookie de lux
25 July 2013
O
reteta delicioasa de prajituri cu: zahar brun, zahar tos, unt, oua,
faina, praf de copt, esenta de vanilie, sare, nuca, ciocolata neagra.
Ingrediente 250 g zahăr brun 200 g zahăr tos 200 g unt două ouă 750 g
făină un pliculeţ praf de copt esenţă de vanilie sare 250 g miez de nucă
100…
Read more »
Read more »
Mancare din viţel cu sos alb
25 July 2013
O
reteta delicioasa de cu: muschi de vitel, ceapa, ciuperci albe,
morcovi, telina, ulei de masline, galbenus, premix, frunza de dafin,
sare, piper, verdeata. Ingrediente: 400 g muşchi/spată de viţel o ceapă
mare 300 g ciuperci albe de cultură doi morcovi medii o felie de ţelină 3
linguri de ulei de măsline un gălbenuş o…
Read more »
Read more »
Homar roşu cu sos alb
25 July 2013
O
reteta delicioasa de homar rosu cu: morcov, ardei verde, ardei galben,
ceapa verde, usturoi, ulei, unt, sare, piper, lapte, smantana, zeama de
lamaie, sare, piper negru, faina, pesmet. Ingrediente: un homar de
dimensiune potrivită un morcov o jumătate de ardei verde o jumătate de
ardei galben o ceapă verde un căţel de usturoi o…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mix de cereale pentru micul dejun
25 July 2013
Mix
de cereale pentru micul dejun din: fulgi de orez, nuca de cocos, nuci,
seminte de in, siropd e artar, ulei de canola, esenta de vanilie, afine,
stafide. Ingrediente: 3 1/2 cani fulgi de ovaz 1/2 cana de nuca de
cocos maruntita 1 1/2 cesti nuci, tocate 2 linguri de seminte de in,
intregi…
Read more »
Read more »
Tabbouleh
25 July 2013
O
reteta delicioasa de tabbouleh cu: grau, rosii, ceapa, patrunjel verde,
zeama de lamaie, ulei de masline, sare, piper, salata verde.
Ingrediente: 125 g grâu bulgur două roşii descojite fără seminţe şi
tăiate mărunt o ceapă mică, tocată două cepe verzi tocate fin 50 g
pătrunjel verde, tocat 45 ml zeamă de lămâie 30 ml…
Read more »
Read more »
Legume la aburi
25 July 2013
O
reteta delicioasa de legume la aburi: morcovi, fasole verde, ceapa,
cartofi, usturoi, ulei de masline, sare, ierburi aromatice. Ingrediente:
3 morcovi o cană de fasole verde o ceapă mică doi cartofi un căţel de
usturoi zdrobit o lingură de ulei de măsline sare ierburi aromatice
Mod de preparare: Taie toate legumele în bucăţi…
Read more »
Read more »
Portocale umplute cu jeleu
25 July 2013
O
reteta delicioasa de portocale cu:limeta, zahar tos, foi de gelatina,
capsuni, zahar vanilat, menta, frisca, sos de ciocolata. Ingrediente: 8
portocale o limetă 400 g zahăr tos 7 foi de gelatină 200 g căpşuni un
pliculeţ zahăr vanilinat mentă proaspătă frişcă sos de ciocolată Mod
de preparare: Portocalele se spală bine, se şterg…
Read more »
Read more »
Sote de legume cu kaizer
25 July 2013
O
reteta delicioasa de sote cu: orez, morcovi, ceapa, praz, kaizer,
masline, capere, pasta de tomate, pasta de ardei dulce, usturoi, ulei,
sare, piper, patrunjel, ardei capia, ciuperci. Ingrediente: 150 g orez 3
morcovi două cepe un fir de praz mic 300 g kaizer 200 g măsline capere
o lingură cu pastă de tomate o…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu caise şi cafea
25 July 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu: cacao, iaurt, zahar pudra, apa, unt,
frisca, gelatina, oua, faina, zahar tos, zahar vanilat, praf de copt,
compot caise, zahar ars. Ingrediente: 100 g cacao 125 ml iaurt 160 g
zahăr pudră 50 ml apă 30 g unt 240 ml frişcă 5 g gelatină două ouă 120 g
făină…
Read more »
Read more »
Rulouri cu ardei şi caşcaval
25 July 2013
O
reteta delicioasa de rulouri cu: faina, apa, ulei, otet, ardei capia,
cascaval, praz, ciuperci, morcov, smantana, usturoi, sare, piper,
patrunjel. Ingrediente: 500 g făină 200 ml apă 150 ml ulei de
floarea-soarelui o lingură cu oţet 3 ardei capia 300 g caşcaval un fir
de praz 100 g ciuperci un morcov 300 ml smântână…
Read more »
Read more »
Bors de legume cu pui si patrunjel verde
25 July 2013
Bors
de legume cu pui si patrunjel verde din: carne de pui, conopida, gris,
bors, oua, morcovi, ceapa verde, patrunjel verde, sare. Ingrediente: 400
g carne de pui (aripi) 100 g conopidă/broccoli 50 g gris 500 ml bors 2
ouă 2 morcovi 2 cepe verzi pătrunjel verde sare Mod de preparare: Se
curăță legumele.…
Read more »
Read more »
Tort cu smantana si portocale
25 July 2013
Tort
cu smantana si portocale din: biscuiti, unt, gem acrisor, smantana,
branza de vaci, oua, faina, portocale, amestec de fructe, frisca,
gelatina. Ingrediente: pentru baza: 150 g biscuiti 50 g unt 100 g gem
acrisor pentru umplutura: 150 g smantana 250 g branza de vaci 4 oua 20 g
faina 2-3 portocale pentru decor: amestec…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu fasole de soia si mere cu sos tahini
25 July 2013
Salata
cu fasole de soia si mere cu sos tahini din: fasole de soia, mere,
migdale, tahini, miere, suc de lamaie. Ingrediente: 1 pachet fasole
soia (edamame) 2 mere, taiate cubulete 1/3 cana migdale faramitate 2
linguri de tahini 1 lingura de miere (sau sirop de arțar) Sucul de la o
jumatate de lamaie…
Read more »
Read more »
Salata de ton cu rosii cherry si masline
25 July 2013
Salata
de ton cu rosii cherry si masline din: ardei gras, ceapa rosie, rosii
cherry, masline negre, ton in suc propriu, ulei de masline, suc de
lamaie, capere, sare, piper, salata verde. Ingrediente: 1 ardei gras
rosu 1 ceapa rosie 200 g rosii cherry 125 g masline negre fara samburi
200 g ton in suc…
Read more »
Read more »
Friptura de vită cu porumb
25 July 2013
Friptura
de vită cu porumb din: muschi de vita, coriandru, smantana, pasta de
ardei iute, ulei, miere, sos de soia, usturoi, zeama de lime, ceapa
rosie, rosii cherry, avocado, unt, coaja de lime, porumb. Ingrediente: 2
bucati muschi de vita, de circa 200 g fiecare 1 mana mare de coriandru,
tocat 100 ml de smantana…
Read more »
Read more »
Piept de pui în sos de migdale
25 July 2013
Piept
de pui în sos de migdale din: migdale, fileuri de piept de pui, sare,
piper, ulei de masline, ceapa rosie, ceapa alba, sherry, rosii, zahar,
piper, masline negre. Ingrediente: 400 g migdale decojite 4 fileuri de
piept de pui (600 g) sare piper 2 linguri ulei de masline 1 ceapa rosie 1
ceapa alba…
Read more »
Read more »
Bors de peste cu orez si leustean
25 July 2013
Bors
de peste cu orez si leustean din: peste, ceapa rosie, morcov, radacina
de patrunjel, telina, bors, leustean, sare, orez. Ingrediente: 1 kg
peste 2 cepe rosii 1 morcov 2 radacini de patrunjel 1 telina mica 500 ml
bors leustean sare 2 linguri cu orez Mod de preparare: Curăţaţi
peştele de solzi, îl goliţi,…
Read more »
Read more »
Prajitura cu cirese si ciocolata
25 July 2013
Prajitura
cu cirese si ciocolata din: ciocolata neagra, oua, zahar, faina, praf
de copt, frisca, cirese, unt, zahar, scortisoara. Ingrediente: pentru
blat: 100 g ciocolata neagra 3 oua 100 g zahar 50 g faina 1/2 lingurita
praf de copt pentru umplutura: 350 g frisca lichida 300 g cirese pentru
finisat: 100 g ciocolata neagra 80…
Read more »
Read more »
8 retete pentru GRATAR
24 July 2013
Retete
pentru GRATAR: Sardine fripte cu sos picant cu cocos Sardine fripte cu
sos picant cu cocos din: sardine, praf de usturoi, sofran, sare, amidon
de porumb, fulgi de ardei iute, piper alb, ulei de masline, lapte de
cocos, sos de peste, usturoi, zahar brun. Ingrediente: cate 3-4
sardine/portie, in functie de dimensiunile lor amestec…
Read more »
Read more »
Retete delicioase pentru Gratar
24 July 2013
Retete
pentru gratar: Medalioane de porc cu fasole verde Medalioane de porc cu
fasole verde din: muschi file de porc, bacon, miere, ghimbir, sos de
soia, fasole verde, ceapa, ardei iute, ulei, vin rosu, piper.
Ingrediente: 400 g muschi file de porc 16 felii de bacon 2 linguri miere
2 lingurite ghimbir ras 6 linguri…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Sardine cu sos escabeche (video)
24 July 2013
Cum se prepara Salata de patlagele verzi (video)
24 July 2013
Cum se prepara cartofi copti in sare (video)
24 July 2013
Antricot de porc pe grătar
24 July 2013
Antricot
de porc pe grătar din: vin rosu, antrioct de porc, cartofi, rosii,
patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 100 ml vin roșu 2 bucăți antricot 6
cartofi 3 roșii pătrunjel proaspăt ulei de măsline sare piper Mod de
preparare: Se amestecă vinul cu sare, piper și ulei de măsline. În
baițul obținut se pun bucățile…
Read more »
Read more »
7 retete pentru GRATAR
24 July 2013
Retete
pentru GRATAR: Friptura de vita picanta Friptura picanta din: muschi de
vita, ulei, piper rosi, fulgi de ardei rosu, cimbru, chimen, oregano,
usturoi, sare. Ingrediente: 500 g muschi de vita 200 ml ulei 1/2
lingurita piper rosu macinat grosier 1/2 lingurita fulgi de ardei rosu
1/2 lingurita cimbru macinat 1/2 lingurita chimen macinat 1/2…
Read more »
Read more »
Retete gustoase pentru gratar
24 July 2013
Retete
pentru gratar: Păstrăv picant la grătar Păstrăv picant la grătar din:
pastravi, chimen, ulei de masline, suc de lamaie, usturoi, piper,
verdeata, sare. Ingrediente: 4 pastravi (250 g fiecare) curatati si
spalati 1 lingurita chimen macinat 3 linguri ulei de masline 2 linguri
suc de lamaie 2-3 catei de usturoi pisati 1/2 lingurita…
Read more »
Read more »
Dieta Sonoma
24 July 2013
Cei
care se asteapta la o dieta bazata pe struguri, must si vin, vor fi
dezamagiti, deoarece autoarea, Connie Guttersen, nu face altceva decat
sa puna o alta eticheta pe vechea si verificata dieta mediteraneeana –
carne slaba, ulei de masline, legume si fructe. Secretul scaderii in
greutate, nu consta in evitarea mancarurilor, ci in…
Read more »
Read more »
6 retete pentru GRATAR
24 July 2013
Retete
pentru GRATAR: Frigarui de pui aromate cu salata Frigarui de pui
aromate cu salata din: iaurt, pasta de curry, piept de pui, rosii
cherry, lipii, castarvete, ceapa rosie, frunze de coriandru, zeama de
lamaie, amestec de salata. Ingrediente: 150 g iaurt 2 linguri pasta de
curry 4 piepti de pui dezosati, fara piele si…
Read more »
Read more »
5 retete pentru GRATAR
24 July 2013
Retete
pentru GRATAR: Sendvis cu piept de curcan Sendvis cu piept de curcan
din: piept de curcan, sare, piper, ulei de masline, frunze de salata,
rosii, chifle ciabatta, crema de branza de vaci, cascaval. Ingrediente:
400 g piept de curcan sare piper 3 linguri ulei de masline 8 frunze de
salata 2 rosii mari si…
Read more »
Read more »
4 retete pentru GRATAR
24 July 2013
Retete
pentru GRATAR: Frigarui de pui aromate cu salata Frigarui de pui
aromate cu salata din: iaurt, pasta de curry, piept de pui, rosii
cherry, lipii, castarvete, ceapa rosie, frunze de coriandru, zeama de
lamaie, amestec de salata. Ingrediente: 150 g iaurt 2 linguri pasta de
curry 4 piepti de pui dezosati, fara piele si…
Read more »
Read more »
Retete pentru gratar
24 July 2013
Retete pentru gratar: Frigarui de pui cu caise Frigarui de pui cu
caise din: carne de pui, alune, ulei de masline, caise uscate, sare,
piper. Ingrediente: 800 g carne de pui 100 g alune 4 linguri ulei de
masline 200 g caise uscate sare piper Mod de preparare: Tăiaţi carnea de
pui în…
Read more »
Read more »
Dieta cu orez
24 July 2013
Dieta
cu orez are la baza consumul de carbohidrati sanatosi. Legumele bogate
in fibre, fructele si cerealele sunt principalele alimente care vor fi
consumate alaturi de orez. De asemenea, mesele zilnice vor avea un
continut scazut de sare si grasimi. Inca din prima faza a dietei se va
pierde in greutate, intrucat caloriile consumate vor…
Read more »
Read more »
3 retete pentru GRATAR
24 July 2013
Retete pentru GRATAR: Pui cu ardei, usturoi si vin la gratar Pui cu
ardei, usturoi si vin la gratar din: pui, ardei gras, ardei iute,
usturoi, lamaie, vin alb de porto, conaic, ulei de masline, patrunjel,
sare, piper. Ingrediente: 1 pui 1 ardei gras verde 1 ardei iute rosu 2
catei de usturoi…
Read more »
Read more »
Cateva retete pentru gratar
24 July 2013
Retete pentru gratar: Ton la gratar cu sos pesto si salata Iceberg O
reteta delicioasa de ton la gratar cu sos pesto si salata iceberg din:
ron rosu, salata iceberg, masline verzi, sos pesto, otet de sampanie,
ulei de susan, sare, piper si creveti tiger. Ingrediente: 220 g ton rosu
60 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Dulceata de visine
24 July 2013
Gustul
dulce, usor acrisor si aroma delicata au facut ca visinele sa fie
numite vedetele verii. Pentru a duce aceste bucurii si in timpul iernii
va invitam sa incercati dulceata de visine preparata cu fructe proaspat
culese si fara conservanti. Ingrediente: 1 kg visine fara samburi 1 kg
zahar Mod de…
Read more »
Read more »
Salata de legume cu orez si pui
24 July 2013
Salata
de legume cu orez si pui din: orez, sare, mazare, iaurt, piper, zahar,
coaja de lamaie, suc de lamaie, ulei de masline, usturoi, telina verde,
morcovi, file de piept de pui, ulei de floarea soarelui, andive, menta,
busuioc. Ingrediente: 200 g amestec de orez cu bob lung si orez salbatic
sare 125 g mazare…
Read more »
Read more »
Supa de rosii cu paine
24 July 2013
Supa
de rosii cu paine din: rosii, ceapa, usturoi, busuioc, oregano, ulei,
supa de legume, sare, piper, seminte de dovleac, unt, sare. Inrgediente:
1 kg rosii 2 cepe 1 catel de usturoi 1/2 lingurita busuioc 1/2
lingurita oregano 3 linguri ulei 500 ml supa de legume sare piper pentru
crema de seminte: 200 g seminte…
Read more »
Read more »
Creveti in sos de smantana
24 July 2013
Creveti
in sos de smantana din: creveti, unt, amidon, lapte, smantana, lamaie,
galbenusuri, usturoi, marar, sare, piper. Ingrediente: 250 g creveti
decorticati prefierti 50 g unt 1 lingura amidon 200 ml lapte 300 g
smantana 1 lamaie 2 galbenusuri 1 catel de usturoi 1 legatura marar sare
piper Mod de preparare: Topiţi într-o tigaie…
Read more »
Read more »
Salată mediteraneeană cu vinete si cuscus
24 July 2013
Salată
mediteraneeană cu vinete si cuscus din: vinete, ulei de masline, sare,
piper, cuscus, supa de legume, cas de capra, rosii cherry, suc de
lamaie, menta. Ingrediente: 2 vinete mici 6 linguri ulei de masline sare
piper 160 g cuscus 280 ml supa de legume fierbinte 125 g cas de capra
220 g rosii cherry…
Read more »
Read more »
Kebab de miel
24 July 2013
Kebab
de miel din: cartofi noi, carne de berbecut, ardei gras, usturoi, ulei
de masline, lamaie. Ingrediente: 200 g cartofi noi mici 250 g carne de
berbecut sau de miel, taiata in cuburi de 2,5 cm 1 ardei gras rosu,
curatat si taiat in bucati 2 catei de usturoi, zdrobiti 1 lingrua ulei
de masline…
Read more »
Read more »
Supa de sfecla cu ou
24 July 2013
Supa
de sfecla cu ou din: sfecla, morcovi, radacina de patrunjel, cartofi,
zeama de lamaie, smantana, chimen, apa, sare, piper, marar, ridichi,
castravete, oua, frunze de sfecla. Ingrediente: 600 g sfecla 2 morcovi 1
radacina de patrunjel 500 g cartofi 1 legatura marar zeama de la o
lamaie 500 g smantana 2 lingurite rase chimen…
Read more »
Read more »
Copănele crocante umplute cu telemea
24 July 2013
Copănele
crocante umplute cu telemea din: cartofi rosii, ceapa, masline negre,
ulei de masline, sare, piper, telemea, oregano, suc de lamaie, pulpe
superioare de pui, rosii cherry, supa, vin alb. Ingrediente: 600 g
cartofi rosii 3 cepe 150 g masline negre 3 linguri ulei de masline sare
piper 200 g telemea 1 legatura oregano 2…
Read more »
Read more »
Prajitura cu crema dulce-acrisoara
24 July 2013
Prajitura
cu crema dulce-acrisoara din: oua, faina de migdale, zahar pudra, unt,
albusuri, sare, galbenusuri, suc de lamaie, coaja de lamaie, frisca,
gelatina. Ingrediente: pentru foi: 5 oua 175 g faina de migdale 175 g
zahar pudra 35 g faina 26 g unt topit 4 albusuri un praf sare pentru
crema: 220 g unt galbenusuri…
Read more »
Read more »
Pui umplut cu branza de capra
24 July 2013
Pui
umplut cu branza de capra din: praz, ceapa, unt, branza de capra, ou,
frunzulite de cimbru, patrunjel, chifle, faina, sare, piper, ulei.
Ingrediente: 1 fir de praz 1 ceaa 60 g unt 100 g branza cremoasa de
capra 1 ou 1 lingura frunzulite de cimbru 2 linguri patrunjel tocat 2
chifle 1 pui mijlociu…
Read more »
Read more »
Somon cu menta si marar
24 July 2013
Somon
cu menta si marar din: somon, ulei de masline, marar verde, frunze de
menta, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 4 bucati de somon 200 ml ulei
de masline 2 legaturi marar verde 1 legatura frunze de menta 1 lamaie
sare piper proaspat macinat Mod de preparare: Ştergeţi bucăţile de
peşte, apoi condimentaţi-le cu sare…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rulouri de creveti
24 July 2013
Rulouri
de creveti din: creveti decorticati, fidea de orez, varza, morcovi,
praz, castravete, busuioc, foi de aluat de orez, arahide, pasta de ardei
iute. Ingrediente: 1/2 kg creveti decorticati, taiati bucati
potrivite 1 pachet fidea de orez 1 varza, tocata felii subtiri 5
morcovi, taiati fasii 1 castravete, taiat fasii 6 fire praz 1…
Read more »
Read more »
Prajitura cu ciocolata si frisca
24 July 2013
Prajitura
cu ciocolata si frisca din: oua, margarina, zahar, faina, cacao, praf
de copt, sare, crema de ciocolata, ciocolata neagra de menaj, frisca,
esenta de vanilie, ulei. Ingrediente: pentru blat: 8 oua 250 g margarina
120 g zahar 120 g faina 30 g cacao 1 praf de copt 1 praf de sare pentru
crema de…
Read more »
Read more »
Salata calda cu fasole verde
24 July 2013
Salata
calda cu fasole verde din: fasole verde, boabe de mazare, dovlecei,
orez, usturoi, sparanghel, ceapa, parmezan, supa de legume, ulei, zeama
de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 100 g fasole verde 100 g boabe de
mazare 2 dovlecei 200 g orez 5 catei de usturoi, zdrobiti si tocati fin
4-5 bucati de sparanghel 1 ceapa…
Read more »
Read more »
Salata cu dovlecei, ricotta si menta
24 July 2013
Salata
cu dovlecei, ricotta si menta din: dovlecei, ulei de masline, otet de
vin rosu, ardei iute, menta, unt, seminte de pin, rucola, ricotta.
Inrgediente: 4 dovlecei, taiati e lungime in felii groase de 2-3 mm 3
linguri ulei de masline 1/2 lingura otet de vin rosu 1 1/2 ardei iute
rosu, tocat fin 1…
Read more »
Read more »
Friptura de berbecut cu sos
24 July 2013
Friptura
de berbecut cu sos din: pulpa de berbecut, salata, ulei de floarea
soarelui, ceapa, ketchup, sos worcestershire, zahar brun, otet de vin
rosu. Ingrediente: 4 felii de pulpa de berbecut salata pentru sos: 1
lingura de ulei de floarea soarelui, plus extra pentru prajit 1 ceapa
tocata marunt 150 ml ketchup 3 linguri de…
Read more »
Read more »
Prajitura cu fructe de padure si frisca
24 July 2013
Prajitura
cu fructe de padure si frisca din: oua, zahar, faina, cacao, frisca,
fructe de padure, zahar pudra, gelatina, colorant alimentar.
Ingrediente: pentru blat: 3 oua 3 linguri zahar 2 linguri faina o
lingura cacao pentru umplutura: 500 ml frisca lichida 300 g fructe de
padure pentru decorul de jeleu: 150 g fructe de padure…
Read more »
Read more »
Supa crema de salata cu branza de capra
24 July 2013
Supa
crema de salata cu branza de capra din: ceapa, usturoi, unt, cartof,
supa de legume, frunze de spanac, bagheta, branza roquefort, smantana.
Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 25 g unt 1 cartof mare 1 l supa
de legume 250 g frunze de fetica sau de spanac 1 minibagheta 100 g
Roquefort 4…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos pesto cu nuci
24 July 2013
Sos
pesto cu nuci din: salvie, patrunjel, usturoi, piper, nuci, ulei de
masline, lamaie, apa. Ingrediente: 1 ceasca salvie 1 cana patrunjel 4
catei de usturoi, zdrobit ½ lingurita piper negru 1 cana nuci ½ ceasca
ulei de măsline 1 lamaie ¼ cana de apa Mod de preparare: Adaugati
salvia si patrunjelul intr-un…
Read more »
Read more »
Hamburgeri de casă cu ardei iute si ceapa rosie
24 July 2013
Hamburgeri
de casă cu ardei iute si ceapa rosie din: faina, drojdie uscata, zahar
fin, sare, apa calda, ulei, ou, sare, mac, chimen, carne tocata, ardei
iute, sos worcester, patrunjel, mustar, sare, piper, frunze de salata,
ceapa rosie, otet, rosii, zahar, maioneza. Ingrediente: chifle: 400 g
faina 1 lingura drojdie uscata 1 lingura zahar fin…
Read more »
Read more »
Prajitura cu spuma de mere
24 July 2013
Prajitura
cu spuma de mere din: oua, zahar, faina, mere, suc de lamaie, zahar,
frisca, gelatna, unt, frisca, gelatina, alune. Ingrediente: pentru blat:
2 oua 60 g zahar 60 g faina pentru spuma de mere: 500 g mere sucul unei
jumatati de lamaie 25 g unt 3 linguri zahar 160 ml frisca lichida 4 g…
Read more »
Read more »
Ciorba de vara cu fasole verde
24 July 2013
Ciorba
de vara cu fasole verde din: fasole verde, dovlecei, ceapa, morcovi,
telina, marar, rosii, ulei, sare, orez, bors, piper. Ingrediente: 500 g
fasole verde 2 dovlecei 1 cepe 2 morcovi 1 telina 1 legatura de marar 4
rosii ulei sare 3 linguri de orez bors, dupa gust piper Mod de
preparare: Speli legumele…
Read more »
Read more »
Rondele de calamari pane cu mujdei
24 July 2013
Rondele
de calamari pane cu mujdei din: rondele de calamari, oua, faina,
pesmet, usturoi, patrunjel, ulei de masline, lamaie, sare, piper.
Ingrediente: 700 g rondele de calamari 3 oua 150 g faina 200 g pesmet 1
capatana de usturoi 1 legatura patrunel 500 ml ulei de masline 1 lamaie
sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Foitaj cu rosii si salam
24 July 2013
Foitaj
cu rosii si salam din: aluat de foitaj, salam, masline negre, rosii
cherry, busuioc, galbenus, parmezan, sare, ulei de masline. Ingrediente:
1 foaie aluat de foitaj 200 g salam 250 g masline negre 400 g rosii
cherry busuioc proaspat 1 galbenus 100 g parmezan busuioc proaspat sare
ulei de masline Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu smântână şi pui pane
24 July 2013
Fasole
verde cu smântână şi pui pane din: piept de pui, ou, faina, sare,
piper, ulei, fasole verde, sare, patrunjel, unt, smantana. Ingrediente: 1
piept de pui 1 ou 3 linguri cu faina sare piper 1 cana cu ulei 1 kg
fasole verde sare patrunjel tocat 1 lingura cu unt 1 pahar cu smantana
…
Read more »
Read more »
Tartă cu brânză şi mango
24 July 2013
Tartă
cu brânză şi mango din: biscuiti cu cacao, unt, branza de vaci, zahar,
oua, coaja de lamaie, amidon, smantana, mango, gelatina, zahar, frisca.
Ingrediente: pentru blat: 100 g biscuiti sfaramiciosi cu cacao 30 g unt
pentru umplutura: 500 g branza de vaci 50 g zahar 2 oua coaja unei lamai
o lingura amidon o…
Read more »
Read more »
Friptura de vita cu pesto
24 July 2013
Friptura
de vita cu pesto din: telina, morcovi, ceapa, telina apio, ulei de
masline, antricoate de vita, andiva, patrunjel, caju, usturoi, zeama de
lamaie, parmezan. Ingrediente: 250 g telina, curatata si taiate cubulete
300 g de morcovi, taiati in sferturi pe lungime 3 salote sau cepe mici,
taiate in sferturi 3 tulpini de telina Apio,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de castraveti cu avocado si ton
24 July 2013
Salata
de castraveti cu avocado si ton din: avocado, suc de limeta,
castravete, coriandru, ceapa verde, ton, sare, piper, maioneza, suc de
limeta. Ingrediente: 1 avocado 1 lingura suc de limeta 1 castravete
1/2 cana coriandru tocat 1/4 ceasca felii de ceapa verde 1 cutie ton in
ulei de masline sare si piper proaspat…
Read more »
Read more »
Mamaliga pripita
24 July 2013
Mamaliga
pripita din: malai, zer, sare. Ingrediente: 300 g malai 1 la apa (sau
zer, jintita, lapte nefiert) sare Mod de preparare: Puneţi la fierturi
ceaun 11 de apă, zer sau lapte nefiert. Lăsaţi să se încălzească la foc
mare până la punctul de fierbere. Săraţi. Puneţi mălaiul în ploaie,
amestecaţi energic cu o…
Read more »
Read more »
Salata cu creveti si chorizo
24 July 2013
Salata
cu creveti si chorizo din: vinete, ulei de masline, creveti, chorizo,
naut, ceapa rosie, spanac, patrunjel, usturoi, ulei de masline, zeama de
lamaie, coaja de lamaie, lamai murate, chimion, miere. Ingrediente: 2
vinete, taiate in felii groase de 1 cm 6 linguri ulei de masline, plus
un strop pentru creveti 140 g creveti cruzi,…
Read more »
Read more »
Clatite umplute cu cascaval si sunca de Praga
24 July 2013
Clatite
umplute cu cascaval si sunca de Praga din: apa minerala, lapte, ulei,
faina, sare, cascaval de capra, sunca de praga, smantana, busuioc,
salata verde. Ingrediente: 250 ml apa minerala 250 ml lapte 2-3 linguri
de ulei faina un praf de sare pentru umplutura: 100 g cascaval de capra
100 g sunca de Praga 2…
Read more »
Read more »
Salau cu ceapa rosie
24 July 2013
Salau
cu ceapa rosie din: salau, rosii, ceapa rosie, ardei grasi, ulei,
faina, vin alb, otet, ardei iute, boabe de piper, foi de dafin, lamaie,
patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 salau proaspat (circa 2 kg) 600 g
rosii 5 cepe rosii mari 2 ardei rgasi 100 ml ulei 2 linguri faina 100
ml vin alb…
Read more »
Read more »
Prajitura delicioasa cu crema de lamaie
24 July 2013
Prajitura
delicioasa cu crema de lamaie din: biscuiti, unt, suc de lamaie, coaja
de lamaie, zahar, oua, unt, zahar pudra. Ingrediente: pentru baza: 250 g
biscuiti sfaramiciosi 125 g unt moale pentru crema de lamaie: sucul a 3
lamai coaja de la 2 lamai 150 g zahar 4 oua 100 g unt pentru servit:
zahar…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu rucola si bacon
23 July 2013
Salata
cu rucola si bacon din: rucola, bacon, rosii cherry, parmezan, otet
balsamic, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 salata rucola 8
felii bacon 1/4 kg rosii cherry, taiate sferturi parmezan ras Otet
balsamic ulei de masline sare si piper negru Mod de preparare:
Incingeti gratarul si adaugati baconul. Gatiti 4-5 minute pe…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Salsa cu rosii coapte (video)
23 July 2013
Cum se prepara compot de mere cu menta (video)
23 July 2013
Cum se prepara Ceapa verde prajita (video)
23 July 2013
Cum se prepara Salata de iarna (video)
23 July 2013
Cum se prepara Ceviche de ton cu germeni (video)
23 July 2013
Reteta zilei: Compot de cirese cu nectarine
23 July 2013
Daca
nu ati incercat niciodata combinatia de nectarine si cirese va invitam
sa pregatiti acest compot si veti avea parte de cele mai placute si
aromate momente. Ingrediente: cirese necatrine zahar apa Mod de
preparare: Nectarinele se spala, se taie in felii groase inlaturandu-se
samburele. Ciresele se spala foarte bine si se…
Read more »
Read more »
Cocktail Red Campari
23 July 2013
Cocktail
Red Campari din: sampanie rose, campari, suc de portocale, felii de
portocala, gheata, cirese. Ingrediente: 100 ml sampanie rose 100 ml
Campari 100 ml suc de portocale 4 felii de portocala 8 cuburi de gheata
cirese sau visine Mod de preparare: Ţii toate ingredientele la rece
peste noapte. Amesteci energic şampania cu sucul…
Read more »
Read more »
Budinca de legume cu rosii
23 July 2013
Budinca
de legume cu rosii din: rosii, ardei grasi, dovlecei, ciuperci, sunca,
faina, unt, lapte, oua, cascaval, smantana, sare, pesmer, arpagic verde.
Ingrediente: 4-5 rosii 2 ardei grasi 2 dovlecei 500 g ciuperci 200 g
sunca 1 lingura faina 1 lingura unt 1 cescuta cu lapte 4 oua 2 linguri
cascaval ras 300 g smantana…
Read more »
Read more »
Midii cu orez si sos de lamaie verde
23 July 2013
Midii
cu orez si sos de lamaie verde din: scoici, orez basmati, lamai verzi,
ulei, sos de soia, sos tabasco, ardei gras, sare, piper. Ingrediente:
250 g scoici curatate 50 g orez basmati 2 lamai verzi 50 ml ulei 1
lingura sos de soia un varf de lingurita sos tabasco 1 ardei gras rosu
sare…
Read more »
Read more »
Sendvis cu piept de curcan
23 July 2013
Sendvis
cu piept de curcan din: piept de curcan, sare, piper, ulei de masline,
frunze de salata, rosii, chifle ciabatta, crema de branza de vaci,
cascaval. Ingrediente: 400 g piept de curcan sare piper 3 linguri ulei
de masline 8 frunze de salata 2 rosii mari si carnoase 4 chifle ciabatta
200 g crema de…
Read more »
Read more »
Terina cu somon si ardei copt
23 July 2013
Terina
cu somon si ardei copt din: ardei capia, crema de branza, unt,
smantana, gelatina, tije de sparanghel, busuioc, fileuri de somon, sare,
piper, ulei. Ingrediente: 5-6 arde capia rosii mari 300 g crema de
branza 100 g unt 2 linguri de smantana grasa 10 g gelatina 10 tije de
sparanghel frunze de busuioc pentru…
Read more »
Read more »
Cheeseburger cu carne tocata de vita
23 July 2013
Cheeseburger
cu carne tocata de vita din: carne tocata de vita, pesmet, cheddar, sos
worcestershire, patrunjel, oua, chifle, rosii, ceapa rosie, salata
verde, sos de rosii, salata de varza, cartofi prajiti. Ingrediente: 1 kg
carne tocata de vita 300 g pesmet 140 g de Cheddar marutat, ras 4
linguri de sos Worcestershire 1 legatura mica…
Read more »
Read more »
Tarta delicioasa cu afine
23 July 2013
Tarta
delicioasa cu afine din: biscuiti sfaramiciosi, unt, afine, iaurt,
mascarpone, oua, zahar, dulceata de afine. Ingrediente: 300 g biscuiti
sfaramiciosi 175 g unt 150 g afine 550 g iaurt 60 g mascarpone 5 oua 200
g zahar pentru servit: dulceata de afine Mod de preparare: Pentru
bază, biscuiţii se mărunţesc, se amestecă cu…
Read more »
Read more »
Tarta cu branza de capra si rosii cherry
23 July 2013
Tarta
cu branza de capra si rosii cherry din: faina, sare, unt, galbenusuri,
apa rece, branza de capra, rosii cherry, cimbru, chimen, frunze de
rucola. Ingrediente: pentru aluat: 175 g faina 1 varf de cutit cu sare
100 g unt 2 galbenusuri 2-3 linguri apa rece pentru umplutura: 500 g
branza de capra 400 g…
Read more »
Read more »
Prajitura cu crema de cirese
23 July 2013
Prajitura
cu crema de cirese din: ciocolata neagra, oua, zahar, faina, praf de
copt, cirese, galbenusuri, faina, zahar, lapte, unt, frisca, suc de
portocala, nuci. Ingrediente: pentru blat: 100 g ciocolata neagra 3 oua
100 g zahar 50 g faina 1/2 lingurita praf de copt pentru crema de
cirese: 150 g cirese taiate 2 galbenusuri…
Read more »
Read more »
Cotlete de porc marinate
23 July 2013
Cotlete
de porc marinate din: mustar cu boabe, mustar crema, ulei, otet
balsamic alb, miere, rozmarin, usturoi, sare, piper, bere, cotlet de
porc. Ingrediente: marinata: 1 lingura mustar cu boabe 1 lingura mustar
crema 4 linguri ulei 1 lingura otet balsamic alb 1 lingurita miere acele
de la 2 fire de rozmarin 3 catei de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciorba de fasole cu gusa de porc
23 July 2013
Daca
nu stiti ce sa gatiti astazi, ciorba de fasole poate fi o alegere
foarte buna si va sfatuim sa nu uitati de afumatura. Noi am ales gusa de
porc afumata, dar puteti la fel de bine sa gatiti ciorba de fasole cu
ciolan, costita sau carnati. Ingrediente: 400g fasole 500g gusa de
porc…
Read more »
Read more »
Şalău cu legume si ardei iute
23 July 2013
O
reteta delicioasa de salau cu: vinete, praz, ardei gras, ardei iute,
usturoi, tomate, curry, rozmarin, frunza de dafin, lamaie, ulei, sare,
piper, cartofi, orez. Ingrediente: 800 g trunchiuri de şalău două vinete
un fir de praz doi ardei graşi un ardei iute 4 căţei de usturoi două
conserve de tomate 5 g curry un…
Read more »
Read more »
Orez cu ciuperci, praz si ardei
23 July 2013
O
reteta delicioasa de orez cu :ciuperci, praz, ardei capia, usturoi,
ulei, pudra de curry, ulei de masline, otet balsamic, boia iute, sare,
piper, cimbru, lapte de cocos. Ingrediente: 200 g orez 300 g ciuperci un
fir de praz 4 ardei capia 4 căţei de usturoi 100 ml ulei o linguriţă
pudră de curry două…
Read more »
Read more »
Pui cu legume şi sos aromat
23 July 2013
O
reteta delicioasa de pui cu: dovlecei, fasole verde, ardei gras, ceapa,
masline, morcovi, usturoi, seminte de mustar, amidon, otet de mere,
ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: două piepturi de pui doi
dovlecei 200 g fasole verde doi ardei graşi două cepe 100 g măsline doi
morcovi 4 căţei de usturoi 10 g seminţe de…
Read more »
Read more »
Fursecuri cu rodie şi mango
23 July 2013
O
reteta delicioasa de fursecuri cu:ou, zahar, unt, faina, sare, praf de
copt, zahar vanilat, ghimbir, mango, rodii, zahar pudra, lamaie.
Ingrediente: un ou 100 g zahăr tos 100 g unt 200 g făină un sfert de
linguriţă cu sare o linguriţă cu praf de copt două pliculeţe zahăr
vanilinat o lingjriţă cu ghimbir ras…
Read more »
Read more »
Paste cu broccoli, morcovi si fasole verde
23 July 2013
O
reteta delicioasa de paste cu : morcovi, arpagic, broccoli, fasole
verde, ardei capia, porumb baby, ceapa, usturoi, cascaval, ulei, sare,
piper, oregano, cimbru. Ingrediente: 400 g spaghete colorate doi
morcovi 100 g arpagic 400 g broccoli 200 g fasole verde doi ardei capia
200 g porumb baby o ceapă doi căţei de usturoi…
Read more »
Read more »
Surimi cu piure de broccoli
23 July 2013
O
reteta delicioasa de surimi cu: broccoli, cartofi, telina, ardei iute,
morcovi baby, rosii cherry, smantana, foi de alge, ulei, lamie, oregano,
sare, piper. Ingrediente: 350 g batoane de surimi 500 g broccoli 3
cartofi o ţelină mică un ardei iute 200 g morcovi baby 250 g roşii
cherry 100 ml smântână două foi de…
Read more »
Read more »
Plăcintă de post cu mere si scortisoara
23 July 2013
O
reteta delicioasa de placinta cu: mere, scortisoara, fructoza, unt,
premix pentru patiserie, drojdie, ulei, apa minerala, sare. Ingrediente
umplutură: un kg mere pentru plăcintă scorţişoară după gust (1-2
linguriţe) 80-90 g fructoză o linguriţă de unt Ingrediente aluat: 500 g
premix pentru patiserie 25 g drojdie proaspătă 250 ml ulei 300 ml apă
minerală…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mancarica de rosii cu grau si busuioc
23 July 2013
Mancarica
de rosii cu grau si busuioc din: apa, grau, ceapa, usturoi, rosii
cherry, sare de mare, fulgi de ardei rosu, ulei de masline, frunze de
busuioc, parmezan. Ingrediente: 2 cani de apa 1 cana grau 1/2 ceapa 2
catei de usturoi 1/2 kg rosii cherry 1 1/4 lingurita sare de mare 1/4
lingurita…
Read more »
Read more »
Souvlaki de miel
23 July 2013
Souvlaki
de miel din: usturoi, sare de msare, ulei de masline, coaja de lamaie,
zeama de lamaie, marar, carne de miel, pita. Ingediente: 2 catei de
usturoi, tocati marunt 2 lingurite sare de mare 4 linguri ulei de
masline coaja rasa si zeama de la o lamaie 1 lingura de marar tocat
marunt 700 g…
Read more »
Read more »
Clătite umplute cu nuci tocate
23 July 2013
Clătite
umplute cu nuci tocate din: oua, faina, sare, ulei, nuci, sirop de
dulceata, smantana, zahar. Ingrediente: 2 oua 12-14 linguri cu faina 1/2
lingurita de sare 2 linguri cu ulei 10 nuci tocate 4-5 linguri cu sirop
de dulceata 1 pahar cu smantana 1 lingura cu zahar (facultativ) Mod
de preparare: Spălaţi ouăle,…
Read more »
Read more »
Salată de vinete la grătar, ardei şi bulgur
23 July 2013
Salată
de vinete la grătar, ardei şi bulgur din: bulgur, rosii uscate, vinete,
ardei, ulei de masline, frunze de busuioc. Ingrediente: 175 g de bulgur
3 rosii uscate tocata marunt 4 vinete mici, taiate pe lungime in 3
felii 1 ardei rosu, taiat pe lungime in felii 2 lingurite ulei de
masline 1 mana frunze…
Read more »
Read more »
Budinca cu mazare
23 July 2013
Budinca
cu mazare din: mazare, unt, oua, faina, cascaval, unt, sare, piper.
Ingrediente: 300 g mazare 100 g unt moale 4 oua 50 g faina 50 g cascaval
ras 1 lingura de unt pentru uns tava sare piper Mod de preparare:
Separi gălbenuşurile de albuşuri. Baţi gălbenuşuri/e împreună cu untul
moale şi cu făina.…
Read more »
Read more »
Muschi de vita cu sos de ardei gras
23 July 2013
Muschi
de vita cu sos de ardei gras din: muschi de vita, sare de mare, ardei
grasi, seminte de pin, ulei de masline, paine, otet de vin rosu, sare,
piper, lamaie. Ingrediente: 1 kg muschi de vita 400 g sare de mare 4
ardei grasi rosii 60 g semitne de pin 100 ml ulei de…
Read more »
Read more »
Rulouri de dovlecei cu peste si orez
23 July 2013
Rulouri
de dovlecei cu peste si orez din: dovlecei, ton, orez, otet, sare,
zahar, ceapa vede, ghimbir, vin dulce, uei, wasabi, apa, sos de soia.
Ingrediente: 2 dovlecei proaspeti 1 conserva ton intreg 1/2 cana de orez
de sushi 2 linguri otet sare 1/2 lingurita zahar pentru sos : 20 g
ceapa verde tocata (numai…
Read more »
Read more »
Shake usor, de vara
23 July 2013
Shake
usor, de vara din: banane, capsune, apa plata, iaurt degresat, extract
de stevie. Ingrediente: 2 banane 300 g caspune proaspete 150 ml apa
plata 250 g iaurt degresat 1 lingurita extract de stevie Mod de
preparare: Speli căpşunele, le cureţi şi le laşi să se scurgă. Decojeşti
bananele. Mixezi în blender sau în robotul…
Read more »
Read more »
Fajitas cu vita
23 July 2013
Fajitas
cu vita din: avocado, zeama de lime, lime, porumb, rosie, coriandru,
ulei de masline, ceapa rosie, cotlet de vita, boia, chimion, usturoi
pudra, lipii, salata iceberg, ardei iute. Ingrediente: 1 avocado foarte
copt zeama de la 1 lime 1 lime taiata in sferturi 100 g porumb din
conserva 1 rosie curatata de semitne, taiata…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de porumb copt
23 July 2013
Salata
de porumb copt din: porumb copt, rosii cherry, ceapa rosie, ulei de
masline, otet balsamic, usturoi, busuioc, parmezan. Ingrediente: 4
bucati porumb copt 1 ceasca rosii cherry, injumatatite ¼ cana ceapa
rosie, tocata ¼ cana ulei de masline ¼ cana de otet balsamic 2 catei de
usturoi, zdrobit 2 linguri de busuioc proaspat,…
Read more »
Read more »
Chiftelute cu mazare
23 July 2013
Chiftelute
cu mazare din: mazare, ceapa, usturoi, branza de capra, orez, supa de
legume, oua, faina, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 cana de mazare
boabe 1 ceapa, tocata fin 2 catei de usturoi, zdrobiti si maruntiti 100 g
branza de capra, faramitata 300 g orez 500 ml supa de legume 2 oua 3
linguri faina…
Read more »
Read more »
Vinete umplute cu telemea
23 July 2013
Vinete
umplute cu telemea din: vinete, usturoi, telemea, seminte de chimen,
marar verde, ulei de masline. Ingrediente: 4 vinete mai mari 3 capatani
de usturoi 300 g telemea desarata 1 lingurita seminte de chimen zdrobite
1 legatura marar verde 3 linguri ulei de masline Mod de preparare:
Tăiaţi telemeaua în bastonaşe, puneţi-le într-un castron,…
Read more »
Read more »