Retete rapide:
Para caramelizata cu portocale
26 March 2013
Para
caramelizata cu portocale din: pere, scortisoara, magiun de prune, vin
alb, porticale, zahar brun, unt, fursecuri cu scortisoara, cuisoare,
cardamon, prune uscate, zahar vanilinat, lamaie, frisca si sos de menta.
Ingrediente: 8 pere scortisoara 4 linguri cu magiun de prune 500 ml vin
alb dulce 3 portocale 200 g zahar brun 80 g unt…
Read more »
Read more »
Raţă cu legume
26 March 2013
Raţă
cu legume din: piepturi de rata, fidea de orez, broccoli, ardei capia,
curry, struguri, rosii, ceapa rosie, usturoi, scortisoara, rozmarin,
lamaie, ulei, sare, piper, mustar, smantana si vin alb. Ingrediente: 4
piepturi de rata 150 g fidea de orez 500 g broccoli 4 ardei capia 10 g
curry 500 g struguri doua conserve de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort cu cafea si nuci
25 March 2013
Tort
cu cafea si nuci din: faina, zahar pudra, unt, nuci, cafea, cafea si
nuci. Ingrediente blat: 225g faina 225g zahar pudra 225g unt nesarat
150g nuci tocate 100ml cafea 4 oua Ingrediente pentru glazura: 250g unt
nesarat 200g de zahar 4 linguri de cafea foarte tare nuci pentru decor
Mod de preparare: Prepara…
Read more »
Read more »
Plachie de crap cu smantana
25 March 2013
Plachie
de crap cu smantana din: ardei grasi, rosii, ceapa, kaizer afumat,
untura, boia dulce, sare, piper alb, supa, fule de crap, suc de lamaie,
smantana si patrunjel. Ingrediente: 1 kg ardei grasi asortati 700 g
rosii 150 g ceapa 50 g kaizer afumat 2 linguri untura 1 lingurita boia
dulce sare piper alb 400…
Read more »
Read more »
Fructe de mare cu sos şi orez
25 March 2013
Fructe
de mare cu sos şi orez din: orez rosu, creveti decorticati, midii,
ardei iute, curry, patrunjel, ananas, smantana, ceapa rosie, amidon,
ulei de masline, scortisoara, cardamon, sare si piper. Ingrediente: 200 g
orez rosu 50 g creveti decorticati 50 g midii un ardei iute 10 g curry o
legatura patrunjel o conserva de ananas…
Read more »
Read more »
Ciuperci în aluat
25 March 2013
Ciuperci
în aluat din: ciuperci, usturoi, ceapa, aluat de foitaj, ou, cimbru,
parmezan, salata verde, rosii, castraveti verzi, ardei capia, ardei
iute, sare, piper, ulei, otet de mere, mere, nuci si migdale.
Ingrediente: 300 g ciuperci 4 catei de usturoi o ceapa doua foi aluat de
foitaj un ou cimbru 100 g parmezan o salata…
Read more »
Read more »
Panna cotta cu ciocolată
25 March 2013
Panna
cotta cu ciocolată din: frisca, ciocolata neagra, gelatina, zahar brun,
zahar vanilinat, seminte de susan, menta, lapte, galbenusuri, zahar
tos, scortisoara, afine, biscuiti si smantana. Ingrediente: 60 ml frisca
120 g ciocolata neagra 8 g gelatina 75 g zahar brun zahar vanilinat 30 g
seminte de susan menta tocata 500 ml lapte 4 galbenusuri…
Read more »
Read more »
Conopida in bacon
25 March 2013
Conopida
in bacon din: conopida, bacon afumat, ardei capia, rosii, ceapa rosie,
usturoi, ulei de floarea soarelui, sare, piper, patrunjel, cimbru si
cascaval. Ingrediente: o conopida de un kg 300 g bacon afumat 4-5 ardei
capia 4-5 rosii 2 cepe rosii 3-4 catei usturoi 50 ml ulei de floarea
soarelui sare piper o legatura patrunjel…
Read more »
Read more »
Supa a la grec
25 March 2013
Supa
a la grec din: pui, ceapa, ardei, sare, telina, patrunjel, pastarnac,
morcovi, boabe de piper, unt, ou, zeama de lamaie, patrunjel si faina.
Ingrediente: un pui 1-2 cepe 2 ardei sare o telina radacina si frunze o
radacina patrunjel un pastarnac 2 morcovi 3-4 boabe de piper piper
macinat 50 g unt un ou…
Read more »
Read more »
Copane in sos picant
25 March 2013
Copane
in sos picant din: copane de pui, sare, piper alb, ulei, piure de
rosii, cimbru, busuioc, ulei de masline, sos chilli, zahar, usturoi,
otet balsamic, hrean, dovlecei, ardei, rosii chilli si ceapa rosie.
Ingrediente: 8 copane de pui sare piper alb ulei pentru prajit pentru
sos: 600 g piure de rosii cimbru busuioc 2-3…
Read more »
Read more »
Salata de hribi
25 March 2013
Salata
de hribi din: hribi, salata verde, ceapa verde, usturoi verde,
patrunjel, sare, piper, zahar, ulei de masline, coaja de lamaie, zeama
de lamaie si otet balsamic. Ingrediente: 800 g hribi mici o salata verde
o legatura ceapa verde un fir usturoi verde o legatura patrunjel
proaspat sare piper negru macinat o lingura zahar 3-4…
Read more »
Read more »
Galuste din cartofi umplute cu ciuperci
25 March 2013
Galuste
din cartofi umplute cu ciuperci din: cartofi, faina, oua, gris, sare,
ciuperci, grasime, chimen si faina. Ingrediente: 500 g cartofi fierti
250 g faina integrala 2 oua 100 g gris sare 250 g ciuperci proaspete 2
linguri grasime chimen faina pentru plansa de lucru Mod de preparare:
Se curata cartofii, dupa ce s-au…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chiftele cu carne de miel si vita
25 March 2013
Chiftele
cu carne de miel si vita din: carne tocata de miel, carne tocata de
vita, ceapa, usturoi, nuci de pin, patrunjel, chimen, coriandru,
scortisoara, boai de ardei, sare, piper si sos de rosii. Ingrediente:
500 g carne tocata de miel 500 g carne tocata de vita 1 ceapa, tocata
3-4 catei de usturoi tocati…
Read more »
Read more »
Musaca greceasca
25 March 2013
Musaca
greceasca din: cartofi, carne de vita tocata, ceapa rosie, masline,
ulei de masline, cimbru, busuioc verde, sare, piper, cascaval de oaie,
suc de rosii si unt. Ingrediente: 800 g cartofi 600 g carne de vita
tocata 2 cepe rosii 100 g masline 3-4 linguri ulei de masline cimbru
busuioc verde sare piper macinat 150…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu şuncă si rozmarin
25 March 2013
Plăcintă
cu şuncă si rozmarin din: faina, drojdie, zahar, apa, oua, sunca,
masline cu gogosar, cascaval, rosii, ardei capia, chimen, seminte de in,
seminte de floarea soarelui, sare si piper. Ingrediente: 500 g faina 15
g drojdie zahar 250 ml apa doua oua 400 g sunca 200 g masline cu
gogosar 200 g cascaval doua…
Read more »
Read more »
Paine cu unt, usturoi si rozmarin
25 March 2013
Paine
cu unt, usturoi si rozmarin din: paine, usturoi, rozmarin si unt.
Ingrediente: 2 baghete de paine alba 8 catei de usturoi 2 crengute de
rozmarin unt Mod de preparare: Se taie baghetele in felii groase.
untul se lasa la temperatura camerei pana se inmoaie putin. Se piseaza
patru catei de usturoi, Usturoiul pisat…
Read more »
Read more »
Rulada red velvet
25 March 2013
Rulada
red velvet din: faina, zahar, rodii, oua, praf de copt, unt, lapte,
faina, zahar si esenta de rom. Ingrediente: blatul: 100 g faina 100 g
zahar 2 rodii 4 oua praf de copt crema: 300 g unt 400 ml lapte 100 g
faina 200 g zahar esenta de rom Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Supa crema de cartofi cu patrunjel
25 March 2013
Supa
crema de cartofi cu patrunjel din: cartofi, unt, lapte, galbenusuri,
sare si patrunjel. Ingrediente: 5 cartofi 1 lingura de unt 250 ml lapte 2
galbenusuri sare patrunjel Mod de preparare: Cartofii curăţaţi în
prealabil de coajă se taie cubuleţe şi se fierb într-un litru de apă cu
puţină sare, până când se înmoaie.…
Read more »
Read more »
Cotlete de crap cu legume
25 March 2013
Cotlete
de crap cu legume din: cotlete de crap, fasole verde, mazare verde,
salata de sfecla rosie, ardei iute, rosii, ardei capia, ceapa, ulei de
floarea soarelui, sare, piper, otet de mere, smantana si cimbru.
Ingrediente: 4 cotlete de crap 400 g fasole verde 400 g mazare verde o
conserva salata de sfecla rosie 4…
Read more »
Read more »
Nuga cu alune, nuci si boabe de cafea
25 March 2013
Nuga
cu alune, nuci si boabe de cafea din: zahar, apa, ciocolata, miere,
miez de nuca, alune de padure, boabe de cafea si albusuri. Ingrediente:
500 g zahar 400 ml apa 100 g ciocolata 100 ml miere 100 g miez de nuca
100 g alune de padure 50 g boabe de cafea-prajita 6 albusuri …
Read more »
Read more »
Fileuri de sole cu ciuperci, la tigaie
25 March 2013
Fileuri
de sole cu ciuperci, la tigaie din: limba de mare, ciuperci, hribi,
untisor, ulei, suc de lamaie, supa concentrata, sare si piper.
Ingrediente: 8 fileuri de sole (limba de mare) 200 g ciuperci champignon
200 g hribi 1 legatura de untisor 2 linguri cu ulei sucul de la 1
lamaie 1 pliculet de supa…
Read more »
Read more »
Mere cu nuci
25 March 2013
Mere
cu nuci din: musli, lapte, nuci, stafide, rom, scortisoara, lapte,
gabenusuri, faina, esenta de vanilie si zahar. Ingrediente: 4 linguri cu
musli 200 ml lapte 100 g nuci 100 g stafide 50 ml rom 2 lingurite de
scortisoara pentru sos: 500 ml lapte 3 galbenusuri 2 lingurite de faina 1
esenta de vanilie 250…
Read more »
Read more »
Minitort cu foi de clatite
25 March 2013
Minitort
cu foi de clatite din: lapte, apa minerala, ulei, oua, fiana, arome,
mere verzi, batoane de scortisoara, ghimbir, zahar si esenta de vanilie.
Ingrediente: pentru clatite: 1/2 lapte 1 cana apa minerala 2-3 linguri
de ulei 2 oua faina ulei pentru copt arome pentru umplutura: 10 mere
verzi cu coaja tare 1-2 batoane de…
Read more »
Read more »
Scoici Saint-jacques la cuptor, cu praz calit si sofran
25 March 2013
Scoici
Saint-jacques la cuptor, cu praz calit si sofran din: scoici saint
jacques, praz, margarina, smantana, sofran, sare si piper. Ingrediente:
12-16 inimi de scoici saint jacques, cu corail 2 bucati albe de praz 15 g
margarina de floarea soarelui 4 linguri cu smantana lichida 1 praf de
sofran sare si piper macinat Mod…
Read more »
Read more »
Supă cu broccoli şi carpaccio
25 March 2013
O
reteta delicioasa de supa cu:broccoli, carapaccio, sunca de porc
afumata, rosii galbene, morcovi, ceapa, ardei gras, ulei, cimbru, sare,
piper, smantana, iaurt. Ingrediente: 500 g broccoli 300 g carapaccio
100 g şuncă de porc afumată 400 g roşii galbene doi morcovi o ceapă doi
cartofi un ardei gras 50 ml ulei de floarea-soarelui…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Inghetata de banane si unt de arahide cu bacon
25 March 2013
Inghetata
de banane si unt de arahide cu bacon din: banane, unt, miere, bacon,
unt de arahide, smantana, lapte, zahar si esenta de vanilie.
Ingrediente: 4 banane, feliate 2 linguri de unt nesarat ¼ ceasca de
miere bacon unt de arahide 1 cana de smantana rece 1 cana de lapte rece ⅓
cana de zahar…
Read more »
Read more »
Macrou cu vinete pane
25 March 2013
O
reteta delicioasa de macrou cu:vinete, rosii uscate, capere, lamaie,
oua, faina, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 4 bucăţi de
macrou două vinete un borcan cu roşii uscate în ulei dou linguri cu
capere două lămâi două ouă 200 g făină sare piper ulei de
floarea-soarelui pătrunjel Mod de preparare: Vinetele se spală,…
Read more »
Read more »
Budincă de paste cu perişoare la cuptor
25 March 2013
Budincă
de paste cu perişoare la cuptor din: paste, carne tocata de pui, ceapa,
orez, ou, suc de rosii, condiment pentru pui, sare, piper si marar.
Ingrediente: 1 punga paste melcisori 1/2 carne tocata de pui 1 ceapa 1
lingurita orez 1 ou 200 ml suc de rosii 2 linguri condiment pentru pui
sare piper…
Read more »
Read more »
Aperitive cu somon
25 March 2013
Aperitive
cu somon din: paine, unt, masline, crema de branza, migdale, ceapa,
castraveti, lamaie, sare, somon afumat si patrunjel. Ingrediente: 12
felii de paine 50 ml unt topit sau ulei de masline 150 g masline 100 g
crema de branza 100 g migdale prajite si macinate 2-3 fire ceapa 4
castraveti o lamaie sare 300…
Read more »
Read more »
Budincă de paste cu hering
25 March 2013
O
reteta delicioasa de budinca de paste cu:fidea, oua, branza telemea,
smantana, hering, migdale, capere, pesmet, dovleac, ceapa, usturoi, unt,
piper, legume de sezon. Ingrediente: 250 g fidea 4 ouă 250 g brânză
telemea 100 ml smântână 500 g fileuri de hering 100 g migdale capere
două linguri cu pesmet 500 g dovleac pentru plăcintă…
Read more »
Read more »
Mancărică cu pui
25 March 2013
O
reteta delicioasa de mancarica cu:piept de pui, ceapa, morcovi, telina,
pasta de tomate, rosii, ardei gras, ardei iute, usturoi, arpagic, ulei,
sare, piper, busuioc, malai, cartofi. Ingrediente: doi piepţi de pui
două cepe un morcov o felie de ţelină o lingură cu pastă de tomate 4
roşii 3 ardei graşi un ardei iute 4…
Read more »
Read more »
Cremă de branză
25 March 2013
O
reteta delicioasa de crema de branza cu: avocado, castraveti, rosii
galbene, lamaie, branza de vaci, smantana, gelatina, marar, masline
feliate, rosii cherry, sare, piper, paine de casa. Ingrediente: două
bucăţi de avocado 4 castraveţi două roşii galbene o lămâie 450 g brânză
de vaci 100 ml smântână 15 g gelatină o legătură de mărar…
Read more »
Read more »
Placinta cu branza şi ghimbir
25 March 2013
O
reteta delicioasa de placinta cu:aluat de placinta, branza de vaci,
smantana, oua, stafide, zahar tos, zahar vanilat, ghimbir, lamaie,
faina, unt, zahar pudra. Ingrediente: un pachet aluat de plăcintă 400 g
brânză de vaci 250 ml smântână 3 ouă 100 g stafide 100 g zahăr tos două
pliculeţe zahăr vanilirat o linguriţă cu ghimbir…
Read more »
Read more »
Mancare cu carnati şi ananas
25 March 2013
O
reteta delicioasa de mancare cu:rosii, carnati, ceapa, usturoi,
ghimbir, morcov, ardei iute, morcov, ardei iute, ananas, limeta, frunza
de dafin, sare, piper, busuioc verde, ulei, orez, cartofi. Ingrediente: 3
roşii 4 camaţi două cepe 3 căţei de usturoi o linguriţă cu ghimbir ras
un morcov un ardei iute o conservă de ananas o limetă…
Read more »
Read more »
Negrese cu migdale
25 March 2013
O
reteta delicioasa de negresa cu: unt, zahar tos, oua, faina, cacao,
zahar vanilat, praf de copt, migdale, portocale, sare, limeta, sos de
caramel, sos de ciocolata. Ingrediente: 150 g unt 250 g zahăr tos 4 ouă
300 g făină 130 g cacao două pliculeţe zahar vanilat un pliculeţ praf de
copt 100 g migdale…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort cu crema de caise si glazura de martipan
24 March 2013
Tort
cu crema de caise si glazura de martipan din: fructe uscate, cirese,
zahar pudra, vin rosu, coniac, coaja de lamaie, suc de lamaie, coaja de
portocale, suc de portocale, scortisoara, faina, unt, zahar brun,
migdale, oua, sare, condimente mixte, scortisoara, coniac, gem de caise,
suc de lamaie, martipan si glazura fondanta. Ingrediente pentru blat:
750g…
Read more »
Read more »
Bărcuţe cu cremă de legume
24 March 2013
Bărcuţe
cu cremă de legume din: faina, ou, unt, apa, castraveti verzi,
smantana, branza de vaci, marar, ciuperci, ardei capia, boia dulce,
portocale, kiwi, sare, piper, usturoi, seminte de chimen si seminte de
in. Ingrediente: 250 g faina un ou 175 g unt apa doi castraveti verzi
100 g smantana 200 g branza de vaci…
Read more »
Read more »
Ton cu avocado
24 March 2013
Ton
cu avocado din: ton, avocado, lamaie verde, maioneza, marar, sare si
piper. Ingrediente: 1 cutie cu ton 5 fructe de avocado 2 lamaie verzi
potrivite 4-5 linguri maioneza 1/2 legatura de marar sare piper Mod de
preparare: Cureti avocado, il tai in jumatati lungime şi îl stropeşti
cu zeamă de lămâie. Tai mijlocul…
Read more »
Read more »
Ciorba banateana
24 March 2013
Ciorba
banateana din: fasole alba, cartofi, ceapa rosie, morcov, ardei, suc de
rosii, boia iute, carnati de casa, patrunjel si ulei de floarea
soarelui. Ingrediente: 300 g fasole alba uscata 4 cartofi 1-2 cepe rosii
un morcov 1-2 ardei 500 ml suc de rosii o lingurita boia iute 300 g
carnati de casa picanti 2…
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi cu salată de gulii
24 March 2013
Ardei
umpluţi cu salată de gulii din: gulie, marar, iaurt, mustar, ulei de
masline, lamaie, nuci, ardei si sare. Ingrediente: 1 gulie mare 1
legatura marar 2-3 linguri iaurt 1 lingura mustar 1 lingura ulei de
masline 1/2 lamaie 1 lingura nuci sau alune macinate 2 ardei rosii sare
Mod de preparare: Cureţi gulia…
Read more »
Read more »
Budinca de cartofi cu salau
24 March 2013
Budinca
de cartofi cu salau din: file de salau, ulei de masline, cartofi rosii,
unt, smantana, broccoli, sare, piper si boia dulce. Ingrediente: 400 g
file de salau 2-3 lingurite ulei de masline 800 g cartofi rosii 75 g unt
50 ml smantana 100 g broccoli sare piper boia dulce Mod de preparare:
Se…
Read more »
Read more »
Salata aperitiv cu branza de burduf si masline
24 March 2013
Salata
aperitiv cu branza de burduf si masline din: castraveti, salata verde,
ardei, ceapa, piper, sare, branza de burduf, rosii, crutoane, masline,
ulei de masline si otet balsamic. Ingrediente: 6-8 castraveti o salata
verde 2-3 ardei o ceapa medie piper macinat sare 200 g branza de burduf 4
rosii 100 g crutoane 25 g unt…
Read more »
Read more »
Creveti cu rosii la tigaie
24 March 2013
Creveti
cu rosii la tigaie din: rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline,
creveti, foaie de dafin, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 4 rosii 1
ceapa 2 catei de usturoi 1 lingura cu ulei de masline 12-15 creveti
(gamberi mari), proaspeti sau congelati 1 foaie de dafin 1 ramurica de
cimbru sare si piper maicnat …
Read more »
Read more »
Minitarte cu roşii cherry
24 March 2013
Minitarte
cu roşii cherry din: aluat, cascaval, rosii cherry, sunca, masline,
smantana si oua. Ingrediente: 400 g aluat de foietaj 200 g cascaval 1
caserola de rosii cherry cat mai mici 300 g sunca 200 g masline fara
samburi 12 linguri smantana 4 oua Mod de preparare: Se dezgheaţă
aluatul de foietaj. Apoi se…
Read more »
Read more »
Fursecuri cu crema si zmeura
24 March 2013
Fursecuri
cu crema si zmeura din: lapte, drojdie, faina, zahar tos, unt, oua,
sare, zahar pudra, zahar vanilat, amidon alimentar, seminte de susan,
scortisoara, zmeura, stafide, rom si portocale confiate. Ingrediente:
750 ml lapte 7 g drojdie uscata 500 g faina 90 g zahar tos 150 g unt 3
oua 3 g sare 60 g…
Read more »
Read more »
Peste cu susan
24 March 2013
Peste
cu susan din: file de peste, oua, pesmet, susan, piper si sare.
Ingrediente: 500 g file de peste 2 oua 150 g pesmet 50 g susan piper
sare Mod de preparare: Fileul de peşte îl tai în fâşii subţiri si
scurte şi îl condimentezi. Intr-un castron, amesteci pesmetul cu
susanul, cu sarea şi…
Read more »
Read more »
Supa crema de ciuperci in paine
24 March 2013
Supa
crema de ciuperci in paine din: ceapa, patrunjel, telina, cartofi,
ciuperci, apa, paine graham, ulei, sare, piper, patrunjel, chimen si
frunze de salata. Ingrediente: 2 cepe mari 1 radacina de patrunjel 1
telina potrivita 4 cartofi mari 300 g ciuperci proaspete 3 l apa 4
painici graham ulei sare piper patrunjel 1 lingurita rasa…
Read more »
Read more »
Limba cu spanac
24 March 2013
Limba
cu spanac din: limba, slanina, ceapa, morcovi, usturoi, supa de carne,
vin, sare, piper, spanac, unt si verdeata. Ingrediente: 1 limba fiarta
150 g slanina 2 cepe 3 morcovi 3 catei de usturoi 500 ml supa de carne
200 ml vin sare piper 1 kg spanac 50 g unt verdeata Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Muschi de vita in ierburi aromatice
24 March 2013
Muschi
de vita in ierburi aromatice din: muschi de vita, sare grunjoasa, piper
negru, cimbru macinat, rozmarin macinat, usturoi, ulei de masline,
pulpa de rosii, chilli, piper rosu, sare, zahar si ulei de masline.
Ingrediente: un kg muschi de vita sare grunjoasa 100 g piper negru
cimbru macinat rozmarin macinat usturoi uscat si macinat 2-3…
Read more »
Read more »
Pizza cu şuncă, sos si ardei iute
24 March 2013
Pizza
cu şuncă, sos si ardei iute din: faina, apa, ulei de masline, drojdie,
sare, zahar, sos pesto, rosii, bacon, piper, sos de rosii, morcovi,
dovlecei si ardei iute. Ingrediente: 500 g faina 300 ml apa ulei de
masline 8 g drojdie uscata un sfert de lingurita cu sare zahar sos pesto
4 rosii 300…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Suc de ghimbir cu limeta
24 March 2013
Suc
de ghimbir cu limeta din: ghimbir, apa, suc de limeta, zahar, gheata si
menta. Ingrediente: 1/2 kg ghimbir apa 1/2 cana suc de limeta 1
cana zahar cuburi de gheata si menta penstru servire Mod de
preparare: Curatati ghimbirul. Tocati marunt. Amestecati cu apa si
strecurati bine. Repetati de 3…
Read more »
Read more »
Frigărui cu roşii cherry
24 March 2013
Frigărui
cu roşii cherry din: rosii cherry, prosciutto, mozzarella, busuioc,
ulei de masline extravirgin, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 250 g
rosii cherry 100 g prosciutto feliat 200 g bulgarasi de mozzarella 2
ramurele de busuioc 2 linguri de ulei de masline extravirgin sare piper
macinat patrunjel verde betisoare de lemn pentru frigarui Mod de…
Read more »
Read more »
Burrito cu pui
24 March 2013
Burrito
cu pui din: lipii, ulei de masline, piept de pui, ardei, ceapa, sare,
piper, otet balsamic, patrunjel, salata verde si rosii. Ingrediente: 4
lipii 2-3 lingurite ulei de masline 400 g piept de pui 2 ardei rosii 2
ardei galbeni o ceapa sare piper macinat 1-2 lingurite otet balsamic o
legatura patrunjel pentru garnitura:…
Read more »
Read more »
Reteta de post: Salata de fasole boabe
24 March 2013
Salata
de fasole boabe din: fasole, usturoi, patrunjel, frunze de dafin, ulei
de masline, suc de lamaie, ardei iute si sare. Ingrediente: 300 g fasole
2 catei mari de usturoi 1 legatura patrunjel 4 frunze de dafin ulei de
masline 1 lamaie (doar sucul) ardei iute macinat sare Mod de
preparare: Lăsăm fasolea la…
Read more »
Read more »
Fursecuri cu piure de cartofi dulci
24 March 2013
Fursecuri
cu piure de cartofi dulci din: faina, zahar, unt, lapte, scortisoara,
untura, piure de cartofi dulci, unt. Ingrediente: 250 g faina 3 linguri
zahar 50 g unt 6 linguri lapte un praf scortisoara 3 linguri untura 200 g
piure de cartofi dulci 2 linguri unt topit Mod de preparare: Se
amestecă făina cu…
Read more »
Read more »
Bulete de soia si linte
24 March 2013
Bulete
de soia si linte din: soia granule, faina alba, linte verde, usturoi,
apa minerala, ulei, sare, piper, patrunjel verde, cimbru, ulei si
pesmet. Ingrediente: 300 g soia granule 150 g faina alba 150 g linte
verde 5 catei de usturoi 50 ml apa minerala 50 ml ulei sare piper
patrunjel verde cimbru ulei pentru…
Read more »
Read more »
Tort de cartofi cu piure de castane
24 March 2013
Tort
de cartofi cu piure de castane din: cartofi dulci, faina, zahar, zahar
vanilinat, galbenusuri, ulei, rom, dovleac si scortisoara. Ingrediente:
pentru blat: 2 cartofi dulci 100 g faina 90 g zahar un plic zahar
vanilinat 3 galbenusuri 30 ml ulei 30 ml rom pentru crema: 200 g dovleac
fiert 1-2 linguri zahar pudra scortisoara…
Read more »
Read more »
Ciorba de salata cu costita afumata si smantana
24 March 2013
Ciorba
de salata cu costita afumata si smantana din: supa de pui, ceapa,
zarzavat, salata, costita afumata, oua, smantana, iaurt, bors, usturoi
verde, marar verde si sare. Ingrediente: 2 l supa de pui 1 ceapa medie
100 g zarzavat 1 capatana mare de salata 200 g costita afumata 6 oua 150
g smantana 100 g…
Read more »
Read more »
Retete de post: Salam de biscuiti
24 March 2013
Salam
de biscuiti din: biscuiti, margarina, cacao, zahar vanilat, esenta de
rom, zahar, stafide si apa. Ingrediente: 1/2 biscuiti simpli un pachet
margarina 3 linguri cacao 2 pliculete zahar vanilat esenta de rom dupa
gust 150 g zahar 200 g stafide 300 ml apa Mod de preparare: Se pune la
foc apa cu margarina…
Read more »
Read more »
Pâine ţărănească umplută cu salată de cârnaţi şi brânză Emmental
24 March 2013
Pâine
ţărănească umplută cu salată de cârnaţi şi brânză Emmental din: paine
taraneasca, carnati polonezi, ridichi, branza emmental, ridichi,
castravete, patrunjel, otet balsamic, ulei de masline, sare, piper si
zahar. Ingrediente: 1 paine taraneasca potrivit de mare si proaspata 400
g carnati polonezi fierti 250 g branza Emmental sau cascaval 1 legatura
ridichi 1/2 castravete…
Read more »
Read more »
Piftie cu carne de curcan
24 March 2013
Piftie
cu carne de curcan din: carne de curcan, usturoi, foi de dafin, ceapa,
morcovi, radacina de telina, oua, mazare boabe, sare si piper.
Ingrediente: 2 kg carne de curcan o capatana de usturoi 2 foi de dafin o
ceapa 3 morcovi o felie radacina de telina 2 oua fierte o conserva
mazare boabe sare…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chiftelute cu carne de miel
24 March 2013
Chiftelute
cu carne de miel din: carne tocata de miel, stafide, scortisoara,
pesmet, ou, ceapa verde, lipii, iaurt, frunze de menta, rosii, suc de
limeta, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne tocata de miel 1/4 ceasca
de stafide 1/2 lingurita de scortisoara 5-6 linguri pesmet 1 ou 4 fire
ceapa verde, taiata felii subțiri…
Read more »
Read more »
Guguluf cu alune
24 March 2013
Guguluf
cu alune din: alune de padure, unt, zahar, sare, oua, faina, praf de
copt, lapte, gem de caise si zahar pudra. Ingrediente: 75 g alune de
padure 250 g unt moale 250 g zahar sare 4 oua 300 g faina 3 lingurite
praf de copt 125 g alune de padure macinate 120 ml lapte…
Read more »
Read more »
Chiftele de vinete cu marar
24 March 2013
Chiftele
de vinete cu marar din: vinete, ardei rgasi, usturoi, patrunjel, oua,
pesmet, sare, piper si ulei. Ingrediente: 4 vinete 4 ardei grasi rosii 2
catei usturoi 3 linguri patrunjel 3 oua 8 linguri pesmet fin sare piper
ulei pentru prajit pentru servit: marar fin tocat Mod de preparare:
Vinetele se curăţă de coajă,…
Read more »
Read more »
Somon cu orez si sos
24 March 2013
Somon
cu orez si sos din: somon, orez, mazare, morcov, limete, smantana,
castravete, migdale, curry, ulei de masline, sare, piper si busuioc
verde. Ingrediente: 4 bucati de somon 200 g orez alb 200 g mazare un
morcov doua limete 300 g smantana un castravete verde mai mare 100 g
migdale 5 g curry 100 ml…
Read more »
Read more »
Pere cu branza Roquefort
24 March 2013
Pere
cu branza Roquefort din: pere, branza de vaci, stafide galbene,
portocale, zahar tos, miez de nuca, boia dulce, banza roquefort,
nucsoara, lamaie, sare, piper, smantana si rozmarin. Ingrediente: 4 pere
mari 100 g branza de vaci 30 g staide galbene doua portocale 180 g
zahar tos 100 g miez de nuca boia dulce 250…
Read more »
Read more »
Bors de loboda cu orez si verdeata
24 March 2013
Bors
de loboda cu orez si verdeata din: apa, bors, loboda, ceapa verde,
morcov, radacina de patrunjel, orez, marar, patrunjel verde, leustean,
unt, ou si sare. Ingrediente: 1 ½ l apă ½ l borș 5-6 legături lobodă 4
fire ceapă verde 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 3 lingurițe orez 3
lingurițe mărar tocat 3…
Read more »
Read more »
Mini-tarte cu nuci
24 March 2013
Mini-tarte
cu nuci din: faina, migdale, zahar, sare, ou, unt, miere, zahar,
frisca, zahar pudra si suc de lamaie. Ingrediente: blat: 250 g faina 50 g
migdale macinate 100 g zahar 1 praf sare 1 ou 150 g unt rece in plus:
100 g miere 150 g zahar 50 g unt 200 g frisca 250…
Read more »
Read more »
Paste cu sos si salam
24 March 2013
Paste
cu sos si salam din: salam, ceapa, ardei gras, ciuperci, suc de rosii,
pasta de tomate, oregano, paste si busuioc. Ingrediente: 450 g salam o
ceapa medie un ardei gras verde 5 ciuperci mici, conservate 300 ml suc
de rosii 2 linguri pasta de tomate 2 lingurite oregano uscat 250 g
taitei sau alte…
Read more »
Read more »
Supa deasa de legume
23 March 2013
Supa
deasa de legume din: ardei gras, fasole verde, morcov, ceapa, telina,
broccoli, patrunjel, ulei si sare. Ingrediente: una ardei gras verde un
ardei gras rosu 200 g fasole verde un morcov o ceapa mare o ramurica
telina cateva buchetele broccoli cateva fire de patrunjel 2 linguri ulei
sare Mod de preparare: Toate legumele…
Read more »
Read more »
Pui cu masline negre
23 March 2013
Pui
cu masline negre din: pui, masline negre, ceapa, ulei, lamaie, usturoi,
ghimbir, sofran, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: un pui de 1,5
kg 200 g masline negre 3 cepe 50 ml ulei o lamaie 4 catei de usturoi 1/2
lingurita ghimbir un varf de cutit sofran o lingura patrunjel sare
piper Mod de…
Read more »
Read more »
Carne de porc cu legume
23 March 2013
Carne
de porc cu legume din: file de porc, pastarnac, morcovi, patrunjel,
usturoi, unt, vin, ulei, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente:
600 g file de porc un kg pastarnac un kg morcovi o legatura patrunjel 2
catei usturoi 100 g unt 100 ml vin 2 linguri ulei zeama unei lamaie sare
piper …
Read more »
Read more »
Ton la cuptor
23 March 2013
Ton
la cuptor din: ton, paste, unt, cascaval, rosii, oua, sare, piper si
patrunjel. Ingrediente: o cutie de ton maruntit 100 g paste 30 g unt 75 g
cascaval 3 oua 3-4 rosii sare piper patrunjel ornat Mod de preparare:
Se fierb pastele în apă cu sare, apoi se scot în sită si se…
Read more »
Read more »
Rulada cu nuci si ciocolata amaruie
23 March 2013
Rulada
cu nuci si ciocolata amaruie din: ciocolata amaruie, frisca, unt, oua,
sare, zahar, faina, nuci, praf de copt, dulceata de caise, pra intaritor
si zahar pudra. Ingrediente: 350 g ciocolata amaruie 700 g frisca 75 g
unt 6 oua 1 praf sare 175 g zahar 75 g faina 100 g nuci tocate 1
lingurita…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Coaste de miel cu sos pesto si frunze de menta
23 March 2013
Coaste
de miel cu sos pesto si frunze de menta din: coaste de miel, sare,
piper, ulei vegetal, sos pesto, frunze de menta, apa si suc de lamaie.
Ingrediente: 2 randuri coaste de miel (1 ½ kg fiecare) Sare si piper
dupa gust 2 linguri de ulei vegetal Sos pesto 1/3 ceasca frunze
proaspete de…
Read more »
Read more »
Zeamă de ciuperci de pădure
23 March 2013
Zeamă
de ciuperci de pădure din: morcovi, ciuperci, ceapa, patrunjel, telina,
ou, iaurt, usturoi si frunze de patrunjel. Ingrediente: 2 morcovi
ciuperci 1 ceapa 1 patrunjel 1 telina mica 1 ou iaurt 1 catel de usturoi
frunze de patrunjel Mod de preparare: Dai zarzavaturile, curăţate şi
spălate, pe răzătoarea mică. Le pui într- un…
Read more »
Read more »
Salată de varză roşie cu linte
23 March 2013
Salată
de varză roşie cu linte din: linte, varza rosie, otet de vin rosu, suc
de mere, miere, ienibahar, cuisoare, scortisoara, sare, piper, ulei,
miez de nuca, mar, suc de lamaie si roquefort. Ingrediente: 200 g linte
l500 g varza rosie 5 linguri otet de vin rosu 1 lingura suc de mere 2
linguri miere…
Read more »
Read more »
Gratin de hrean si bacon
23 March 2013
Gratin
de hrean si bacon din: bacon, hrean, ceapa, patrunjel, smantana, lapte,
galbenus, cascaval, ulei, sare si piper. Ingrediente: 300 g bacon 600 g
hrean taiat 2 cepe 2 linguri patrunjel 300 g smantana 150 ml lapte un
galbenus 100 g cascaval ras ulei sare piper Mod de preparare: Hreanul
curăţat şi feliat se…
Read more »
Read more »
Plăcinte pe lespede, cu lobodă si brânză
23 March 2013
Plăcinte
pe lespede, cu lobodă si brânză din: faina, ou, sare, apa, drojdie,
zahar, loboda si branza de oaie. Ingrediente: faina 1 ou sare apa
drojdie 1 lingurita zahar loboda branza de oaie Mod de preparare:
Freci pentru maia drojdia cu zahărul. Amesteci făina cu oul apa şi
maiaua. Laşi aluatul la dospit, după…
Read more »
Read more »
Retete gustoase: Dovlecei gratinati
23 March 2013
Dovlecei
gratinati din: dovlecei, usturoi, telemea, oua, smantana, sare si
piper. Ingrediente: un kg dovlecei 2 catei de usturoi 200 g telemea 4
oua 500 g smantana sare piper Mod de preparare: Se spală dovleceii si
se taie rondele fine, care se fierb aproximativ 15 minute. Intre timp,
se pisează usturoiul cu sare si…
Read more »
Read more »
Pizza cu praz si branza Tofu
23 March 2013
Pizza
cu praz si branza Tofu din: faina alba, faina integrala, apa, zahar,
drojdie, ulei, rosii decojite, zahar, oregano, sare, praz, branza tofu,
rozmarin, cimbru si ulei. Ingrediente: 170 g faina alba 80 g faina
integrala 150 ml apa calduta 1 lingurita zhaar 10 g drojdie proaspata 3
linguri ulei sare pentru sos: 100 g…
Read more »
Read more »
Stelute de turta dulce
23 March 2013
Stelute
de turta dulce din: faina, bicarbonat de sodiu, ou, unt, zahar brun,
miere, scortisoara, cardamon, cuisoare, anason, sare, pasta de catina,
portocale si ciocolata neagra. Ingrediente: 175 g faina 4 g bicarbonat
de sodiu un ou 60 g unt 130 g zahar brun miere 5 g scortisoara 2 g
cardamon 2 g cuisoare 2…
Read more »
Read more »
Salată de legume cu piept de pui si măsline
23 March 2013
Salată
de legume cu piept de pui si măsline din: mazare mange tout, ulei,
sare, piper, file de piept de pui, salata, rosii, ardei gras,
castravete, ceapa, usturoi, otet balsamic, zahar, mustar si masline.
Ingrediente: 150 g mazare mange tout 6 linguri ulei sare piper 600 g
file de piept de pui 1 salata romara…
Read more »
Read more »
Găluşte gratinate
23 March 2013
Găluşte
gratinate din: unt, faina, oua, cascaval, apa, faina, lapte, sare,
piper, nucsoara, cascaval si marar. Ingrediente: pentru aluat: 125 g unt
250 g faina 8 oua 50 g cascaval 500 ml apa pentru sos: 100 g faina 100 g
unt 1,5 l lapte sare piper nucsoara pentru gratinat: 100 g cascaval ras
30 g…
Read more »
Read more »
Rulada de porc cu sos picant
23 March 2013
Rulada
de porc cu sos picant din: pulpe de porc, oua, ceapa rosie, sare,
piper, unt, miez de paine, cimbru, piure de rosii, usturoi, ardei iute,
boia dulce si boia iute. Ingrediente: 600 g pulpa de porc 2 oua 3-4 cepe
rosii sare piper macinat 100 g unt miezul de la o bagheta cimbru uscat…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Aripioare de pui picante in stil coreean
23 March 2013
Aripioare
de pui picante in stil coreean din: aripi de pui, vin de orez, ghimbir,
sare, pieper, amidon de porumb, ulei de canola, nuci, arahide, migdale,
ceapa, usturoi, ghimbir, pasta de chilli, sos de soia, ketchup, vin de
orez, zahar, dulceata, si sirop de porumb. Ingrediente: Aripioare de pui
1 lingura vin de orez 1/2…
Read more »
Read more »
Rata cu portocale si legume
23 March 2013
Rata
cu portocale si legume din: rata, ceapa, portocale, vin, supa de pui,
miere, suc de portocale, rozmarin, ardei capia, ardei iute, amidon
alimetar, sare, piper, conopida, broccoli si cartofi. Ingrediente: o
rata doua cepe 4 portocale 100 ml vin rosu demisec 40 ml supa de pui 20 g
miere 300 ml suc de portocale…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluti cu ciuperci si branza de oaie
23 March 2013
Cartofi
umpluti cu ciuperci si branza de oaie din: cartofi, ciuperci, ceapa,
branza de oaie, sare, piper, bulion si ulei. Ingrediente: 5-6 cartofi
cateva ciuperci 1 ceapa 200 g branza de oaie sare piper 3-4 linguri
bulion ulei Mod de preparare: Pui cartofii să fiarbă în coajă. După ce
s-au răcit, îi cureţi şi…
Read more »
Read more »
Orez prajit cu legume
23 March 2013
Orez
prajit cu legume din: orez negru salbatic, morcov, ceapa, ardei gras,
telina, radacina de telina, patrunjel, mix de ciuperci, sare, piper si
apa. Ingrediente: 400 g orez negru salbatic 1 morcov mare 1 ceapa medie 1
ardei gras 1 tulpina telina 1 bucata mica de radacina de telina
patrunjel 125 g mix de ciuperci…
Read more »
Read more »
Placinta cu legume si busuioc
23 March 2013
Placinta
cu legume si busuioc din: aluat de placinta, ceapa, rosii, usturoi,
ciuperci, ulei de floarea soarelui, ulei de masline, ardei copti,
dovlecei, cascaval, busuioc si cimbru. Ingrediente: 500 g alut de
placinta 2 cepe 6 rosii 2-3 catei de usturoi 200 g ciuperci 20 ml ulei
de floarea soarelui 2 lingurite ulei de masline…
Read more »
Read more »
Salată de sfeclă roşie cu coaja de portocala si miez de nuca
23 March 2013
Salată
de sfeclă roşie cu coaja de portocala si miez de nuca din: sfecla
rosie, sare, ceapa, otet de mere, supa, piper, ulei de nuci, portocale,
salata verde si nuci. Ingrediente: 400 g sfecla rosie sare 2 cepe 5
linguri otet de mere 100 ml supa piper 5 linguri ulei de nuci 2
portocale 300…
Read more »
Read more »
Brioşe cu mere si scortisoară
23 March 2013
Brioşe
cu mere si scortisoară din: mere acrisoare, suc de lamaie, faina, praf
de copt, bicarbonat de sodiu, scortisoara, ou, zahar, ulei de floarea
soarelui, zahar vanilat, lapte batut, migdale si unt. Ingrediente: 2
mere acrisoare (a 200g) 1 lingura suc de lamaie 260 g faina 2 1/2
lingurite praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat…
Read more »
Read more »
Chiftele de cartofi cu patrunjel
23 March 2013
Chiftele
de cartofi cu patrunjel din: cartofi, patrunjel, faina, sare, piper si
pesmet. Ingrediente: 400 g cartofi 1 legatura mica de patrunjel 4-5
linguri faina sare piper pesmet Mod de preparare: Punem la fiert
cartofii intregi spalati, dar necuratati de coaja. Acoperim oala cu un
capac si ii lasam sa fiarba 30 de minute…
Read more »
Read more »
Prajitura cu caise si fulgi de migdale
23 March 2013
Prajitura
cu caise si fulgi de migdale din: oua, zahar, faina, cacao, esenta de
rom, budinca de vanilie, lapte, zahar, ciocolata cu lapte si fulgi de
migdale. Ingrediente: pentru blat: 4 oua 4 linguri zahar 3 linguri faina
1 lingura cacao 1 esenta de rom pentru crema: 1 plic praf de budinca de
vanilie 500…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rulada cu ciocolata
22 March 2013
Rulada
cu ciocolata din: faina, faina de porumb, praf de copt, sare, zahar
pudra, oua, ulei vegetal, apa, lichior de alune, unt nesarat, zahar
caramelizat, esenta de vanilie, ciocolata neagra si frunze de menta.
Ingrediente pentru blat: 220g faina 45g faina de porumb 3 lingurite de
praf de copt 1 lingurita de sare 220g zahar…
Read more »
Read more »
Somon cu legume si lamaie
22 March 2013
Somon
cu legume si lamaie din: medalioane de somon, vin alb, dovlecei,
morcovi, cartofi, sare, piper alb, unt, ulei de masline, ceapa, praz,
lamaie si cimbru. Ingrediente: 4 medalioane somon 150 ml vin alb demisec
2 dovlecei 2-3 morcovi 4 cartofi cu coaja rosie sare piper alb 50 g unt
2 lingurite ulei de masline…
Read more »
Read more »
Mancare de linte cu fasole
22 March 2013
Mancare
de linte cu fasole din: fasole boabe, hrisca, linte, usturoi, morcov,
ceapa, ulei, sare, piper, bicarbonat de sodiu, rozmarin si apa.
Ingrediente: 100 g fasole boabe 80 g hrisca 50 g linte 3 catei de
usturoi 1 morcov 2 cepe potrivite ulei sare piper bicarbonat de sodiu
rozmarin 1 1/2 l apa Mod…
Read more »
Read more »
Salata de pui cu caju
22 March 2013
Salata
de pui cu caju din: piept de pui, caju, morcovi, mazare, ciuperci,
broccoli, sos de soia, ulei de masline, zahar, sare si piper.
Ingrediente: 500 g piept de pui 200 g caju 2-3 morcovi 150 g mazare
pastai 200 g ciuperci/ghebe 100 g broccoli 3-4 lingurite sos de soia 2-3
linguri ulei de masline…
Read more »
Read more »
Bărcuţe de foitaj cu mere
22 March 2013
Bărcuţe
de foitaj cu mere din: foitaj, mere acrisoare, suc de lamaie, marmelada
de portocale, miez de nuca, fulgi de porumb, unt, zahar pudra.
Ingrediente: 450 g foitaj congelat (6 foi dreptunghiulare) 300 g mere
acrisoare 2 linguri suc de lamaie 3 linguri amrmelada de portocale 50 g
miez de nuca 4 linguri fulgi de…
Read more »
Read more »
Salată asortată cu dovlecei şi somon
22 March 2013
Salată
asortată cu dovlecei şi somon din: salata romana, dovlecei, gogosari,
paine, unt, sare, somon, piper, suc de lamaie, rosii uscate, ulei de
masline, otet balsamic alb si hasmatuchi. Ingrediente: 1 salata romana 3
dovlecei 200 g gogosari sau ardei grasi mici murati 100 g paine alba 20
g unt sare 60 g somon fara…
Read more »
Read more »
Aperitiv cu rucola si bacon
22 March 2013
Aperitiv
cu rucola si bacon din: salata rucola, bacon, telemea, ceapa verde,
mustar, iaurt, sare, otet, ulei si piper. Ingrediente: 200 g salata
rucola 150 g bacon 100 g telemea 2 fire ceapa verde 1 lingura mustar 1
lingurita iaurt sare otet ulei piper Mod de preparare: Baconul se taie
cubuleţe şi se prăjeşte…
Read more »
Read more »
Tocanita aromata cu pulpa de porc
22 March 2013
Tocanita
aromata cu pulpa de porc din: pulpa de porc, ceapa rosie, ardei gras,
ardei iute, usturoi, pulpe de rosii, ulei, vin, boia de ardei dulce,
oregano, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 400 g pulpa de porc 1 ceapa
rosie 1 ardei gras verde 1 ardei gras rosu 1 ardei iute 4 catei de
usturoi…
Read more »
Read more »
Peşte pane la cuptor
22 March 2013
Peşte
pane la cuptor din: fileuri de peste, broccoli, branza cu mucegai,
morcovi, ardei capia, masline feliate, rosii, ardei iute, pesmet, oua,
sare, piper, ulei de floarea soarelui, smantana, usturoi si cimbru.
Ingrediente: 4 fileuri de peste 500 g broccoli 200 g branza cu mucegai 4
morcovi 4 ardei capia 200 g masline feliate 4…
Read more »
Read more »
Tartă cu brânză si roşii
22 March 2013
Tartă
cu brânză si roşii din: faina, drojdie, apa, unt, branza de vaci,
seminte de susan, masline, oua, cimbru, zahar, rosii, ardei capia, ceapa
rosie, usturoi, ulei de masline, otet, sare si piper. Ingrediente: 250 g
faina 15 g drojdie 125 ml apa 10 g unt 200 g branza de vaci 20 g
seminte de…
Read more »
Read more »
Salată verde cu caşcaval
22 March 2013
Salată
verde cu caşcaval din: cascaval, castraveciori murati, salata verde,
parizer, ceapa, otet, mustar dulce, sare, piper, ulei, covrigi si unt.
Ingrediente: 150 g cascaval 4 castraveciori murati 400 g salata verde
(sau fetica) 300 g parizer 1 ceapa mica 3 linguri otet 2 linguri mustar
dulce sare piper 4 linguri ulei 2 covrigi mari…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Spaghete cu rosii si varza kimchi
22 March 2013
Spaghete
cu rosii si varza kimchi din: rosii cherry, varza murata, ulei de
masline, ceapa, usturoi, smantana, zeama de varza, sare, piper, frunze
de busuioc, parmezan si spaghete. Ingrediente: 500 g rosii cherry,
taiate 1-1/4 ceasca de varza kimchi (varza murata), taiata felii subtiri
2 linguri de ulei de masline 1 ceapa, feliata 2 caței…
Read more »
Read more »
Tarte dulci cu sos picant
22 March 2013
Tarte
dulci cu sos picant din: branza de vaci, zahar tos, lamaie, portocala,
oua, zahar vanilinat, gris, budinca de vanilie, fructe uscate, sare,
ardei iute, frisca, ciocolata neagra, migdale si unt. Ingrediente: un kg
branza de vaci 200 g zahar tos o lamaie o portocala 4 oua zahar
vanilinat 60 g gris un plic budinca…
Read more »
Read more »
Spaghete picante cu rosii si ceapa verde
22 March 2013
Spaghete
picante cu rosii si ceapa verde din: spaghete, rosii, ceapa verde,
ardei iute, ulei si sare. Ingrediente: 300 g spaghete 4 rosii bine
coapte 4-5 codite de ceapa verde 2 ardei iuti 2 linguri ulei sare Mod
de preparare: Se taie ardeii iuţi pe lungime, se îndepărtează seminţele
şi nervurile cu ajutorul unui…
Read more »
Read more »
Tarta cu mere si samburi de pin
22 March 2013
Tarta
cu mere si samburi de pin din: faina, sare, unt, branza de vaci, oua,
zahar pudra, smantana dulce, suc de lamaie, mere acrisoare, gem de caise
si samburi de pin. Ingrediente: 125 g faina 1 praf sare 125 g unt 125 g
branza de vaci 2 oua 50 g zhaar pudra 200 g smantana…
Read more »
Read more »
Varză franţuzească
22 March 2013
Varză
franţuzească din: varza, ciuperci, oua, marar verde, boai iute, piper
macinat, otet balsamic si ulei de masline. Ingrediente: 4 verze mici 400
g ciuperci 2 oua 1 legatura de marar verde 1/2 lingurita boia iute 1/2
lingurita piper macinat 1 lingurita otet balsamic cateva picaturi ulei
de masline Mod de preparare: Cureţi, speli…
Read more »
Read more »
Pizza cu ruccola si alte verdeturi
22 March 2013
Pizza
cu ruccola si alte verdeturi din: faina, sare, drojdie, zahar,
verdeturi asortate, ruccola, rosii, branza mozzarella, ulei de masline,
smantana, amidon, piper si sunca uscata. Ingrediente: 400 g faina 1
lingurita sare 1/2 cub drojdie 1/2 lingurita zahar 50 g verdeturi
asortate 100 g ruccola 600 g rosii 250 g branza mozzarella 1 lingura…
Read more »
Read more »
Musaca de rosii la cuptor
22 March 2013
Musaca
de rosii la cuptor din: dovlecei, rosii, masline negre, kaizer,
usturoi, ierburi aromate, frunze de busuioc, zahar, ulei, cascaval, sare
si piper. Ingrediente: 3 dovlecei 3-4 rosii 150 g masline negre 150 g
kaizer 4-5 catei de usturoi ierburi aromate sau cimbru frunze de busuioc
2 linguri de zahar 2-3 linguri ulei 100 g…
Read more »
Read more »
Supa crema de cartofi cu smantana si carnati
22 March 2013
Supa
crema de cartofi cu smantana si carnati din: cartofi, radacina de
telina, patrunjel, ceapa, dovlecel, sare, piper alb, smantana, unt, ulei
de masline si carnati afumati. Ingrediente: 8 cartofi cu coaja rosie o
radacina telina o radacina patrunjel 2 cepe albe 2 ardei un dovlecel
sare piper alb 100 ml smantana pentru gatit 500…
Read more »
Read more »
Mancare cu chiftelute
22 March 2013
Mancare
cu chiftelute din: pulpe de vita, ceapa, ou, sare, miez de paine,
patrunjel, marar, piper, ulei, mazare, cartofi, morcovi, broccoli si
ulei de masline. Ingrediente: 400 g pulpa de vita 1-2 cepe un ou sare
miezul de la 2-3 felii de paine o legatura patrunjel o legatura marar
piper ulei pentru prajit 300 g…
Read more »
Read more »
Mancarica de legume cu peste afumat
22 March 2013
Mancarica
de legume cu peste afumat din: peste afumat, cartofi, praz, morcovi,
radacina de telina, usturoi, bulion de legume, patrunjel si ulei de
masline. Ingrediente: 300 g peşte afumat (macrou, păstrăv, anghilă,
somon) 300 g cartofi 1 fir de praz (partea albă, tăiată rondele) 20 g
morcovi tăiați cuburi 100 g rădăcină de țelină (tăiată…
Read more »
Read more »
Salata de andive cu bacon si pere
22 March 2013
Salata
de andive cu bacon si pere din: andive, ruccola, radicchio, pere, miez
de nuca, bacon, otet de mere, suc de lamaie, miere, sare, piper si ulei
de floarea soarelui. Ingrediente: 2 andive 1 legatura ruccola 1 capatana
radicchio 2 pere 4 linguri miez de nuca 8 felii bacon 4 linguri otet de
mere 2…
Read more »
Read more »
Iepure cu orez şi stafide
22 March 2013
Iepure
cu orez şi stafide din: pulpe de iepure, orez, ceapa, ulei, curry,
scortisoara, cardamom, chimen, stafide, seminte de floarea soarelui,
vin, usturoi, cuisoare, salvie, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 4
pulpe de iepure 150 g orez doua cepe 150 ml ulei 5 g curry 3 g
scortisoara 2 g cardamon 5 g chimen 40…
Read more »
Read more »
Pizza turcească
22 March 2013
Pizza
turcească din: faina, drojdie, sare, ulei de masline, ceapa, usturoi,
carne tocata, ulei de masline, sare, chimen, scortisoara, rosii si
ceapa. Ingrediente: pentru blat: 225 g faina 1 lingurita drojdie uscata 1
praf sare 2 linguri ulei de masline pentru topping: 1 ceapa 3 catei de
usturoi 350 g carne tocata (de miel sau…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de pui coreeana
22 March 2013
Salata
de pui coreeana din: piept de pui, castravete, sare, ceapa, ghimbir,
frunze de dafin, otet de orez, praf de gingseng, seminte de susan,
mustar, sos de soia, suc de lamaie, oter, miere si sare. Ingrediente: 2
bucati piept de pui dezosat, fara piele 1 castravete, fara semințe și
taiat felii subțiri 1/2 lingurița de…
Read more »
Read more »
Creveti in sos cu usturoi
22 March 2013
Creveti
in sos cu usturoi din: creveti, ceapa, praz, ulei de masline, usturoi,
vin alb, smantana, telina, ardei iute, ardei capia, cimbru, sare, piper,
pasta de tomate, orez si frunza de dafin. Ingrediente: 300 g creveti o
ceapa praz o lingura ulei de masline usturoi 250 ml vin alb sec 120 g
smantana o telina…
Read more »
Read more »
Mix de fasole cu linte
22 March 2013
Mix
de fasole cu linte din: fasole mung, secara, linte, morcovi, dovlecel,
busuioc verde, ceapa, boia dulce, ulei de masline, otet balsamic, sos de
soia, ardei iute, rosii, frunze de dafin, sare si piper. Ingrediente:
150 g fasole mung 100 g secara 100 g linte 4 morcovi un dovlecel busuioc
verde o ceapa boia dulce…
Read more »
Read more »
Orez bolognez
22 March 2013
Orez
bolognez din: ulei de masline, carne tocata, ceapa, busuioc, oregano,
condiment vegetal, piper, boia dulce, rosii, orez, supa de legume,
fasole verde si rosii cherry. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 400
g carne tocata 4 cepe busuioc proaspat, oregano proaspat condiment
vegetal piper 1 lingurita boia dulce 150 g rosii tocate din conserva…
Read more »
Read more »
Turnedou de ton cu legume
22 March 2013
Turnedou
de ton cu legume din: ton, ulei de masline, sare, piper, ardei gras,
ceapa, rosii, usturoi, jambon si ardei iute. Ingrediente: 4 bucati de
ton de 150 g fiecare, fara piele 1 lingura cu ulei de masline sare si
piper macinat 200 g ardei gras verde 200 g ceapa alba 400 g rosii 1…
Read more »
Read more »
Lasagna cu dovleac
22 March 2013
Lasagna
cu dovleac din: dovleac, ulei, foi de lasagna de post, cimbru, spanac,
branza tofu, margarina vegetala, faina, lapte de soia, cascaval de post,
muguri de pin, sare si piper. Ingrediente: 800 g dovleac ras 2 linguri
ulei 400 g foi de lasagna de post 1 ceapa 1 lingurita cu cimbru uscat
250 g spanac…
Read more »
Read more »
Pui cu mozzarella, pancetta şi cimbru
22 March 2013
Incinge
cuptorul la 200°C. Feliază un bulgăre de mozzarella de 125 g şi acoperă
cu feliile 4 piepţi de pui. Adaugă peste fiecare câte 1 fir de cimbru,
apoi înfăşoară fiecare bucată de carne cu câte 2 felii de pancetta sau
bacon. Aşază puiul într-o tavă şi stropeşte-l cu 1 lingură ulei de
măsline, apoi…
Read more »
Read more »
Ciorbita cu porumb, rosii si ceapa verde
22 March 2013
Ciorbita
cu porumb din: rosii si ceapa verde din: porumb, paine, rosii, ceapa
verde, unt, ulei, sare, piper si lapte. Ingrediente: 200 g porumb 200 g
paine 100 g rosii 1 legatura ceapa verde 30 g unt 30 ml ulei 20 g sare,
piper 30 ml lapte Mod de preparare: Scurgi porumbul de apă,…
Read more »
Read more »
Bors de urzici cu iaurt si hrean
22 March 2013
Bors
de urzici cu iaurt si hrean din: urzici, ceapa, usturoi, orez, iaurt,
bors, leustean, piper, sare, ou si hrean. Ingrediente: 1 kg urzici 1
ceapă 1 căpățână de usturoi 1 lingură orez 200 ml iaurt 1 l borș
leuștean piper sare 1 ou 1 linguriță de hrean ras Mod de preparare: Se
spală…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort delicios cu ciocolata
21 March 2013
Tort
delicios cu ciocolata din: zahar pudra, unt, oua, faina, praf de copt,
pudra de cacao, sare, apa, unt, sirop de zahar si ciocolata neagra.
Ingrediente pentru blat: 280g zahar pudra 280g unt nesarat 5 oua 280g de
faina 5g praf de copt 40g pudra de cacao 1 varf de cuțit de sare 30ml
de…
Read more »
Read more »
Tortilla cu legume, bacon si alune
21 March 2013
Tortilla
cu legume, bacon si alune din: cartofi, radacina de patrunjel, radacina
de telina, conopida, broccoli, sare, piper, lapte, emmentaler, oua,
verdeata, hrea, bacon si alune. Ingrediente: 800 g cartofi rosii 150 g
radacina de patrunjel 150 g radacina de telina 1 conopida mica 500 g
broccoli sare piper 600 ml lapte 150 g emmentaler…
Read more »
Read more »
Pătrate cu piure de castane
21 March 2013
Pătrate
cu piure de castane din: foi de placinta, unt, ciocolata neagra, piure
de castane, migdale, miez de nuca, fistic, zahar tos, lamaie, portocala,
ananas, rom, apa, sos de lamaie si sos de ciocolata. Ingrediente: 250 g
foi de placinta 200 g unt 100 g ciocolata neagra 200 g piure de castane
100 g migdale…
Read more »
Read more »
Chiftele cu naut la cuptor
21 March 2013
Chiftele
cu naut la cuptor din: naut, usturoi, curry, chimen, patrunjel, sare si
faina. Ingrediente: 450 g naut fiert 3-4 catei de usturoi 2 lingurite
de curry 2 lingurite de chimen 2 lingurite de patrunjel proaspat sare
1-2 linguri faina Mod de preparare: Nautul scurs, il pasezi cu
robotul. Adaugi usturoiul zdrobit, verdeata tocata,…
Read more »
Read more »
Macaroane cu carne si dovlecei
21 March 2013
Macaroane
cu carne si dovlecei din: macaroane, sare, ceapa, usturoi, rosii,
dovlecei, carne de vita, ulei de masline, oregano, piper, smantana, oua
si cascaval. Ingrediente: 350 g macaroane sare 1 ceapa 2 catei de
usturoi 5 rosii 2 dovlecei 500 g carne de vita tocata 2 linguri ulei de
masline 1 lingurita oregano piper 200…
Read more »
Read more »