miercuri, 3 iulie 2013

Retete pentru tine #55

Retete:

Reteta zilei: Briose cu grapefruit

3 July 2013
Briose_cu_grapefruit_16Briose cu grapefruit din: unt, zahar, oua, lapte batut, coaja de grapefruit roz, suc de grapefruit roz, esenta de vanilie, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, zahar.   Ingrediente: ½ cana unt, la temperatura camerei 1 cana de zahar 2 oua ¾ cana lapte batut Coaja rasa de la un grapefruit roz ½ ceasca…
Read more »





Conopida cu sos rosu la cuptor

3 July 2013
Conopida_cu_sos_rosu_la_cuptorConopida cu sos rosu la cuptor din: conopida, pesmet, margarina, sare, piper, suc de rosii, ceapa, usturoi, ulei, busuioc. Ingrediente: 500 g conopida 2 linguri pesmet 40 g margarina sare piper macinat sosul de rosii: 200 g suc de rosii 1 ceapa 2 catei de…
Read more »





Fursecuri simple

3 July 2013
Fursecuri_simpleFursecuri simple din: fulgi de ovaz, nuci, zahar brun, faina, ulei de masline extravirgin, miere, suc de lamaie, suc de portocale, nucsoara, scortisoara. Ingrediente: 100 g fulgi de ovaz 90 g nuci 80 g zahar brun 50 g faina alba 20 ml ulei de masline…
Read more »





Frigarui condimentate

3 July 2013
Frigarui_condimentateFrigarui condimentate din: cornuri, piept de pui, ulei, boia, rozmarin, suc de lamaie, sare, iaurt, maioneza, usturoi. Ingrediente: 4 cornuri un piept de pui 2 lingurite ulei o lingurita boia dulce sau iute o lingurita rozmarin marunt tocat o lingurita suc de lamaie sare pentru…
Read more »





Salata rece cu sunca si mazare

3 July 2013
Salata_rece_cu_sunca_si_mazareSalata rece cu sunca si mazare din: oua, castravete, mazare, sunca, ulei, smantana, sare. Ingrediente: 6 oua un castravete 150 g mazare noua 200 g sunca 100 ml ulei 4 linguri smantana sare   Mod de preparare: In vase separate se fierb ouăle şi mazărea.…
Read more »





Grătar de creveţi

3 July 2013
Gratar_de_crevetiGrătar de creveţi din: creveti, ulei de masline, usturoi, zeama de lamaie, busuioc, boabe de mustar, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg creveti mari 2-3 linguri ulei de masline 6 catei de usturoi 3 linguri zeama de lamaie 1 lingurita busuioc proaspat, tocat 1 lingurita…
Read more »





Salata aromata de fructe cu frisca

3 July 2013
Salata_aromata_de_fructe_cu_friscaSalata aromata de fructe cu frisca din: zahar tos, lichior cu aroma de fructe, zeama de portocala, frisca, zahar pudra, mere acrisoare, zeama de lamaie, castravete, menta, nectarine, capsune, zmeura. Ingrediente: 50 g zahar tos 300 ml lichior cu aroma de fructe zeama de la 1…
Read more »





Prajitura aromata in straturi

3 July 2013
Prajitura_aromata_in_straturiPrajitura aromata in straturi din: oua, zahar, faina, amidon, sare, suc de capsune, gelatina, unt, faina. Ingrediente: pentru blat: 6 oua 180 g zahar 75 g faina 75 g amidon pentru prajituri un praf sare pentru al doilea strat: 100 ml suc de capsune pentru…
Read more »





Ciorba din legume de vara

3 July 2013
Supa si ciorbeCiorba din legume de vara din: morcov, pastarnac, dovlecel, telina, fasole verde, mazare, frunze de varza, ardei grasi, ceapa, conopida, rosii, smantana, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 1 morcov 1 pastarnac mic 1 dovlecel 1 telina mica 1 cana fasole verde 1 ceasca mazare 2 frunze…
Read more »





Pui aromat cu orez

3 July 2013
Pui_aromat_cu_orezPui aromat cu orez din: piept de pui, ceapa, ardei grasi, miere, sos de soia, sofran, ulei, sare. Ingrediente: un piept de pui intreg o ceapa mare alba 2 ardei grasi rosii o lingura miere o lingura sos de soia un varf de ac sofran…
Read more »





Tarta taraneasca cu legume

3 July 2013
Tarta_taraneasca_cu_legumeTarta taraneasca cu legume din: aluat, dovlecei, canata, ardei gras, usturoi, busuioc, oua, lapte, rosii, banza de capra. Ingrediente: 400 g aluat fraged 2 dovlecei, taiati felii de 1 cm 1 vanata mare, taiata bucati de 2 cm 2 bucati ardei gras, taiat bucati 4…
Read more »





Reteta zilei: Tocanita de porc cu fructe uscate

3 July 2013
Tocanita_de_porc_cu_fructe_uscate_12Tocanita de porc cu fructe uscate din: carne de porc, ceapa, faina, piper, sare, ulei de masline, vin, supa de legume, chilli, afine, caise uscate, portocala, zahar, patrunjel.   Ingrediente: 2 1/4 – 2 1/2 kg carne de porc, taiata bucati 1 ceapa, tocata 2…
Read more »





Jeleu aromat de visine

3 July 2013
Jeleu_aromat_de_visineJeleu aromat de visine din: visine, zahar, lamai, apa, cardamom. Ingrediente: 2 kg visine 2 kg zahar 2 lamai 1 pahar cu apa (60-100 ml) 12 capsule de cardamom   Mod de preparare: Se golesc vişinele de sâmburi, într-o cratiţă mare, se pun la fiert…
Read more »





Cartofi copti cu cascaval si smantana

3 July 2013
Cartofi_copti_cu_cascaval_si_smantanaCartofi copti cu cascaval si smantana din: cartofi albi, cascaval, smantana, ulei, patrunjel. Ingrediente: 8 cartofi albi, vechi 200 g cascaval 100 g smantana 2 linguri ulei cateva fire patrunjel   Mod de preparare: Cartofii se spală bine şi se pun la fiert în coajă,…
Read more »





Prăjitură cu piersici si piscoturi

3 July 2013
Prajitura_cu_piersici_si_piscoturiPrăjitură cu piersici si piscoturi din: piscoturi, frisca, piersici, suc de portocale, gelatina. Ingrediente: 20 piscoturi un litru frisca lichida 4-5 piersici bine coapte pentru stratul de decor: 500 ml suc de portocale un plic gelatina   Mod de preparare: Se curăţă piersicile de pieliţă…
Read more »





Supă rece de legume – Gazpacho

3 July 2013
Supa_rece_de_legumeSupă rece de legume din: rosii, castraveciori, usturoi, ardei, ulei de masline, zeama de lamaie, ceapa rosie, rosie, sare, piper. Supa negătită pe foc este cunoscuta şi sub denumirea de supă crudă sau supă raw. Aceste combinaţii de legume amestecate la blender pot fi „gătite”…
Read more »





Fructe de mare la tigaie

3 July 2013
Fructe_de_mare_la_tigaieFructe de mare la tigaie din: usturoi, ardei iute, seminte de fenicul, coaja de lamaie, ulei de masline, vin, cochilii saint jacques, caracatita, patrunjel, paine crocanta. Ingrediente: 8 catei de usturoi, taiat felii subtiri 1-2 bucati ardei iute, taiat felii 1 lingurita seminte fenicul, usor…
Read more »





Dulceaţă de cireşe si vişine

3 July 2013
Dulceata_de_cirese_si_visineDulceaţă de cireşe si vişine din: cirese, visine, zahar, mere, suc de lamaie, coniac. Ingrediente: 1,8 kg cirese (de preferinta negre) 500 g visine 1,2 kg zahar 2 mere 2 linguri suc de lamaie 100 ml grand Marnier (coniac cu aroma de portocale)   Mod…
Read more »





Reteta zilei: Pui dulce picant pe pat de orez

3 July 2013
Pui_dulce_picant_pe_pat_de_orez_08Pui dulce picant pe pat de orez din: piept de pui, orez, ketchup, otet, suc de lamaie, sos worcestershire, apa, unt, zahar brun, mustar, sare, praf de chilli.   Ingrediente: 4 bucati piept de pui 1 bol orez fiert 3 linguri de ketchup 2 linguri…
Read more »





Cotlete de porc invelite in sunca

3 July 2013
Cotlete_de_porc_invelite_in_suncaCotlete de porc invelite in sunca din: cotlete de porc, salvie, sunca de praga, ulei de masline, lamai. Ingrediente: 12 cotlete mici de porc 1 legatura salvie, frunzele rupte 12 felii sunca de Praga 1 lingura ulei de masline 3 lamai, taiate felii   Mod…
Read more »





Legume cu mei

3 July 2013
Legume_cu_meiLegume cu mei din: morcovi, ardei gras, dovlecei, sare, piper, ulei de masline, cimbru, mazare, busuioc, mei. Ingrediente: 4 morcovi tineri 1 ardei gras rosu 2 dovlecei 2 linguri ulei de masline sare piper 50 ml vin alb 1 fir cimbru 200 g mazare 2…
Read more »





Jeleu colorat

3 July 2013
Jeleu_coloratJeleu colorat din: banane, budinca de ciocolata, sirop de menta, lapte, sirop de zmeura, colorant rosu, gelatina, lapte. Ingrediente: 4 banane un plic budinca ciocolata 400 ml sirop de menta 400 ml lapte integral 400 ml sirop de zmeura colorant rosu 7-8 foi gelatina lapte…
Read more »





Friptura aromata de porc

3 July 2013
Friptura_aromata_de_porcFriptura aromata de porc din: muschi file de porc, unt, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 800 g muschi file un pachet unt 10 catei de usturoi sare piper   Mod de preparare: Se pisează usturoiul şi apoi se amestecă cu untul moale, la temperatura camerei, şi…
Read more »





Ciorba de salata verde cu costita afumata

3 July 2013
Ciorba_de_salata_verde_cu_costita_afumataCiorba de salata verde cu costita afumata din: salata verde, ulei, costita afumata, ceapa, oua, patrunjel, zeama de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 4 salate verzi medii 50 ml ulei 150 g costita afumata 1 ceapa 3 oua 1 legatura patrunjel zeama de lamaie sare piper…
Read more »





Salata de vara cu peste afumat, cartofi si oua

3 July 2013
Salata_de_vara_cu_peste_afumat_cartofi_si_ouaSalata de vara cu peste afumat, cartofi si oua din: cartofi, boabe de fasole, castravete, otet de vin, zahar, oua, ridichi, creson, menta, peste afumat, ulei de masline, otet de vin alb, iaurt, sos de hrean. Ingrediente: 500 g cartofi noi mici, fierti 300 g…
Read more »





Briose mentolate

3 July 2013
Briose_mentolateBriose mentolate din: faina, praf de copt, zahar, oua, unt, lichior de menta, ciocolata, sare. Ingrediente: 150 g faina 1/2 plic praf de copt 50 g zahar 2 oua 50 g unt topit 110 ml lichior de menta 50 g ciocolata un praf sare  …
Read more »





Chiftele aromate cu paste

3 July 2013
Chiftele_aromate_cu_pasteChiftele aromate cu paste din: piept de pui, oua, ceapa verde, rosii, patrunjel, lapte, paine, paste, ceapa, ulei, pesmet, usturoi, faina, sare, piper. Ingrediente: un piept de pui 2 oua o legatura ceapa verde 4 rosii patrunjel 50 ml lapte 2 felii de paine de…
Read more »





Reteta zilei: Chips-uri de cartofi cu parmezan si ierburi aromatice

3 July 2013
Chipsuri_de_cartofi_cu_parmezan_si_ierburi_aromatice_10Chips-uri de cartofi cu parmezan si ierburi aromatice din: cartofi, ceapa, sare, usturoi, oregano, cimbru, piper, patrunjel, rozmarin, ulei de masline, parmezan.   Ingrediente: 2 cartofi rosii 2 cartofi albi ¼ lingurita praf de ceapa ¼ lingurita de sare ¼ lingurita praf de usturoi ¼ lingurita…
Read more »





Supa crema de mazare cu spanac si patrunjel

3 July 2013
Supa_crema_de_mazare_cu_spanac_si_patrunjelSupa crema de mazare spanac si patrunjel din: boabe de mazare, salata verde, frunze de spanac, unt, faina, supa de carne, zahar, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 kg boabe de mazare 3-4 foi de salata verde cateva frunze de spanac 60 g unt 1 lingurita…
Read more »





Dovlecei gratinati cu carne tocata

3 July 2013
Dovlecei_gratinati_cu_carne_tocataDovlecei gratinati cu carne tocata din: dovlecei, cartofi, carne tocata, ceapa, usturoi, pasta de tomate, pesmet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 dovlecei 4 cartofi 250 g carne tocata amestec o ceapa alba veche 2 catei de usturoi 3 linguri pasta de tomate 2 linguri pesmet…
Read more »





Copane de pui la cuptor

3 July 2013
Copane_de_pui_la_cuptorCopane de pui la cuptor din: copane de pui, portocale, lamaie, piper rosu, vin, ulei de masline, tarhon. Ingrediente: 12 copane de pui 2 portocale mici, taiate felii 1 lamaie, taiata felii 1 lingurita piper rosu, zdrobit 100 ml vin alb sec 2 linguri ulei…
Read more »





Prajitura cu piersici si cacao

3 July 2013
Prajitura_cu_piersici_si_cacaoPrajitura cu piersici si cacao din: galbenusuri, albusuri, zahar, faina, lapte, oua, faina, gelatina, esenta de vanilie, pierisic, cacao. Ingrediente: 2×4 galbenusuri 2×4 albusuri 2×120 g zahar 2×120 g faina pentru crema de vanilie: un litru lapte 6 oua 12 linguri zahar 200 g faina…
Read more »





Bors de fasole cu morcovi si ceapa

3 July 2013
Bors_de_fasole_cu_morcovi_si_ceapaBors de fasole cu morcovi si ceapa din: fasole boabe, morcovi, ceapa, ardei grasi, rosii, bors, sare. Ingrediente: 300 g fasole boabe 2 morcovi 2 cepe albe 2 ardei grasi de culori diferite 2-3 rosii bine coapte 1/2 l bors sare   Mod de preparare:…

Despre Ananas si Mere

2 July 2013
MereAnanas – Acest fruct exotic din ce în ce mai frecvent întâlnit pe tarabe este ina­micul nr. 1 al celulitei. Nu-l consuma din compot, ci proaspăt – este la fel de gustos şi mult mai sănătos fără adaos de zahăr. Plus că are puţine calorii dacă alegi să-l cumperi crud. Vitamina C şi celelalte vitamine…
Read more »





Totul despre LEVANTICA

2 July 2013
LevanticaLevănţica este una dintre cele mai generoase plante medicinale. Se foloseşte nu doar în scop terapeutic, ci şi în gastronomie, pe post de plantă aromatică, pentru a da savoare anumitor preparate culinare. Din florile ei delicate, se fac uleiuri, infuzii, tincturi sau unguente. Toate, numai bune de tratat diverse afecţiuni. Arsuri – eşti în bucătărie…
Read more »





Reteta zilei: Limonada racoritoare

2 July 2013
Limonada_racoritoare_20Limonada racoritoare din: zahar, apa, coaja de lamaie, suc de lamaie, apa rece, gheata, lamaie.   Ingrediente pentru sirop: 1 cana de zahar 1 cana de apa coaja rasa de la 1 lamaie Ingrediente pentru limonada: 1 ceasca suc ​​proaspat de lamaie 4 cesti de apa rece 4-5 cani de cuburi de gheata 1 lamaie…
Read more »





Supa de peste cu orez

2 July 2013
Supa_de_peste_cu_orezSupa de peste cu orez din: file de peste, morcovi, cartofi, telina, radacina de patrunjel, ceapa, orez, zeama de lamaie, ulei de masline, marar, sare. Ingrediente: 500 g file de peste 2 morcovi 2-3 cartofi 1 telina mica 1 radacina patrunjel 2 cepe 1 cescuta orez zeama de lamaie 1/2 ceascuta ulei de masline marar…
Read more »





Ciuperci umplute cu pasta de cartofi si tofu

2 July 2013
Ciuperci_umplute_cu_pasta_de_cartofi_si_tofuCiuperci umplute cu pasta de cartofi si tofu din: ciuperci, cartofi, spanac, tofu, ulei, sare, piper. Ingrediente: 10 ciuperci proaspete potrivit de mari 3 cartofi 50 g spanac congelat 50 g tofu ulei sare piper   Mod de preparare: Se aleg ciuperci albe si frumoase, se spală, se sărează si se pun cu gura în…
Read more »





Pulpe de pui cu dovlecei si rosii

2 July 2013
Pulpe_de_pui_cu_dovlecei_si_rosiiPulpe de pui cu dovlecei si rosii din: ceapa, dovlecei, ulei, pulpe de pui, rosii decojite, foi de dafin, suc de lamaie, zahar, sare, piper. Ingrediente: 1 ceapa 2 dovlecei 2 linguri ulei 4 pulpe de pui 800 g rosii decojite din conserva 3 foi de dafin sucul de la 1 lamaie 1 lingurita zahar…
Read more »





Tort de morcovi vanilat

2 July 2013
Tort_de_morcovi_vanilatTort de morcovi vanilat din: faina, ulei, zahar, oua, vanilie, morcovi, praf de copt, scortisoara, sare, zahar pudra, unt, crema de branza, vanilie, miez de nuca. Ingrediente: pentru blat: 625 g faina 250 ml ulei 500 g zahar 4 oua 5 ml vanilie 750 g morcovi rasi, scursi 2 lingurite praf de copt 2 lingurite…
Read more »





Peste cu morcovi si ceapa

2 July 2013
Peste_cu_morcovi_si_ceapaPeste cu morcovi si ceapa din: fileuri de peste, cimbru, patrunjel, usturoi, ulei, ceapa, morcovi, vin, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri peste o lingurita cimbru uscat o lingurita patrunjel 3 catei de usturoi 2 linguri ulei pentru garnitura: 4 cepe albe, uscate 2 morcovi 2 linguri ulei 50 ml vin alb sec sare piper  …
Read more »





Rulouri cu carne şi ciuperci

2 July 2013
Rulouri_cu_carne_si_ciuperci.pngO reteta delicioasa de rulouri cu: cartofi, oua, cascaval, faina, piept de pui, ceapa, usturoi, ciuperci, sare, piper, ulei de masline, patrunjel, sos de rosii, sos de ardei picant. Ingrediente: 4 cartofi, două ouă 200 g caşcaval două linguri cu făină un piept de pui o ceapă o căpăţână mică de usturoi 300 g ciuperci…
Read more »





Spanac cu gutui

2 July 2013
Spanac_cu_gutui.pngO reteta delicioasa de spanac cu: gutui, usturoi, ceapa, lamaie, ardei iute, seminte de susan, nuca, sare, piper, ulei. Ingrediente: un kilogram spanac proaspăt 4 gutui 4 căţei de usturoi o ceapă o lămâie un ardei iute 20 g seminţe de susan 50 g miez de nucă sare piper ulei de floarea-soarelui   Mod de…
Read more »





Prajitura cu cacao, gem de capsuni si fulgi de ciocolata

2 July 2013
Prajitura_cu_cacao_gem_de_capsuni_si_fulgi_de_ciocolataPrajitura cu cacao, gem de capsuni si fulgi de ciocolata din: unt, oua, zahar, esenta de vanilie, faina, praf de copt, lapte, zahar, galbenusuri, pasta de vanilie, cacao, gem de capsuni, fulgi de ciocolata. Ingrediente: pentru blat: 125 g unt 2 oua 125 g zahar 5 ml esenta de vanilie 150 g faina 1/2 lingurita…
Read more »





Cod in sos de cocos

2 July 2013
Cod_in_sos_de_cocosCod in sos de cocos din: ceapa verde, usturoi, ghimbir, ardei iute, ulei, file de cod, rosii cherry, curcuma, coriandru, lapte de cocos. Ingrediente: 2 cepe verzi 4 catei de usturoi 4 cm ghimbir proaspat 1 ardei iute 2 linguri ulei 4 bucati file de cod (a 150 g) 4 fire rosii cherry 1/2 lingurita…
Read more »





Supă cremă de pui cu legume

2 July 2013
Supa_crema_de_pui.pngO reteta delicioasa de supa cu: ciuperci, ceapa, orez, pipept de pui, spanac, morcov, telina, ardei capia, ardei iute, ulei, sare, piper, tarhon, smantana. Ingrediente: 400 g ciuperci o ceapă 80 g orez două piepturi de pui 300 g spanac verde un morcov o felie de ţelină un ardei capia un ardei iute uscat 100…
Read more »





Reteta zilei: Salata cu piept de pui la gratar si rosii coapte

2 July 2013
Salata_cu_piept_de_pui_la_gratar_si_rosii_coapte_10Salata cu piept de pui la gratar si rosii coapte din: otet balsamic, ulei de masline, rozmarin, sare, piper, piept de pui, branza maruntita, rosii cherry, condimente, salata verde.   Ingrediente pentru marinata: ¼ cana de otet balsamic ¼ cana ulei de masline 1 lingurita de rozmarin proaspat, tocat ½ lingurita de sare ¼ lingurita…
Read more »





Prajitura aromata cu lamaie

2 July 2013
Prajitura_cu_lamaie.pngO reteta delicioasa de prajitura cu: branza dulce, zahar tos, faina, unt, oua, sare, praf de copt, compot mere, fistic, lamaie, zahar pudra, ciocolata neagra, zahar  colorat. Ingrediente: 250 g brânză dulce 150 g zahăr tos 180 g făină 50 g unt două ouă un sfert de linguriţă cu sare praf de copt un borcan…
Read more »





Creveti cu caju

2 July 2013
Creveti_cu_cajuCreveti cu caju din: boia, cimbru, oregano, pudra de usturoi, sare, piper, nuci de caju, creveti, ulei. Ingrediente: 1 1/4 lingurita boia 3/4 lingurita cimbru uscat 3/4 lingurita oregano uscat 1/4 lingurita pudra de usturoi 1/4 lingurita de sare 1/4 lingurita piper negru macinat 1 lingurita nuci de caju fin macinate 700 g creveti mari…
Read more »





Rulouri delicioase de peşte

2 July 2013
Rulouri_de_peste.pngO reteta delicioasa de rulouri cu: peste, pesmet, pasta de tomate, ardei iute, praz, rosii cherry, ciuperci, fasole, usturoi, sare, piper, ulei, oregano, cascaval. Ingrediente: 4 fileuri de peşte 100 g pesmet o lingură cu pastă de tomate un ardei iute un fir de praz 200 g roşii cherry 200 g ciuperci 200 g fasole…
Read more »





Supa thailandeza cu ardei iute si avocado

2 July 2013
Supa_thailandeza_cu_ardei_iute_si_avocadoSupa thailandeza cu ardei iute si avocado din: lapte de cocos, alge deshidratate, rosie, avocado, ardei iute, zeama de lamaie, sofran, curry. Ingrediente: lapte de cocos alge deshidratate 1 roșie medie 1 avocado mic ardei iute (uscat sau proaspăt), după gust zeama de la ½ lămâie șofran curry sau turmeric   Mod de rpeparare: Se…
Read more »





Conopida cu mazare si migdale

2 July 2013
Retete_1Conopida cu mazare si migdale din: conopida, mazare, morcov, hing, smantana, migdale, ulei de masline, frunze de patrunjel, ketchup, piper, sare. Ingrediente: 3 cani buchetele de conopida 200 g mazare 1 morcov de dimensiune mijlocie 1/4 lingurita hing (condiment indian – usturoi praf) 1/2 cana smantana slaba 1/2 cana migdale, nuci sau alune prajite 2…
Read more »





Şarlotă cu vanilie şi ananas

2 July 2013
Sarlota_cu_vanilie_si_ananas.pngO reteta delicioasa de sarlota cu: lapte dulce, frisca, zahar, zahar vanilat, ananas, nuca, cacao, biscuiti amaretti, scortisoara, oua, gelatina, sare. Ingrediente: 500 ml lapte dulce 500 ml frişcă 200 g zahăr tos 4 pliculeţe zahăr vanilinat o conservă ananas 150 g miez de nucă două linguri cu cacao 200 g biscuiţi amaretti o linguriţă…
Read more »





Reteta zilei: Mix de legume murate

2 July 2013
Mix_de_legume_murate_08Mix de legume murate din: ridichi, ardei gras, morcovi, castraveti, pastai de fasole verde, otet, zahar, sare, seminte de mustar, apa.   Ingrediente: 1 legatura ridichi cate 1 ardei gras rosu, portocaliu si galben 1 legatura morcovi 2-3 castraveti pastai de fasole verde 1 ceasca otet 6 linguri de zahar 3 linguri de sare 2…
Read more »





Vita cu bacon si legume

2 July 2013
Vita_cu_bacon_si_legumeVita cu bacon si legume din: carne de vita, bacon, ciuperci, morcovi, ulei, vin rosu, ceapa, usturoi, faina, sare, piper. Ingrediente: 800 g cuburi carne de vita 100 g bacon neafumat 250 g ciuperci conservate 2 morcovi 3 linguri ulei 750 ml vin rosu sec 2 cepe 3 catei usturoi 2 linguri faina sare piper…
Read more »





Paste cu nuci şi varză roşie

2 July 2013
Paste_cu_nuci_si_varza_rosie.pngO reteta delicioasa de paste cu: branza tofu, varza rosie, nuca, masline verzi, otet, mustar boabe, ceapa rosie, cimbru, sare, piper, stafide, migdale. Ingrediente: 500 g spaghete colorate 300 g brânză tofu o varză roşie mică 100 g miez de nucă 100 g măsline verz 150 ml ulei de măsline 60 ml oţet balsamic o…
Read more »





Supă rece de castraveţi cu menta

2 July 2013
Supa_rece_de_castraveti_cu_mentaSupă rece de castraveţi cu menta din: castraveciori, usturoi, ulei, smantana, iaurt, sare, piper, patrunjel, marar, menta. Ingrediente: 4-5 castraveciori 4 catei de usturoi 3 linguri ulei 500 g smantana lichida 500 g iaurt sare piper patrunjel marar menta proaspata   Mod de preparare: Amestecaţi usturoiul pisat cu puţină sare, cu mărar şi pătrunjel şi…
Read more »





Antreu cu mazare si cascaval

2 July 2013
Antreu_cu_mazare_si_cascavalAntreu cu mazare si cascaval din: mazare, faina, praf de copt, oua, ulei, cascaval, branza feta, lapte, piper, ulei. Inrgediente: 300 g mazare 180 g faina un plic praf de copt 3 oua 100 ml ulei 100 g cascaval ras 200 g branza feta 100 ml lapte piper pentru tava: o lingurita de ulei  …
Read more »





Orez cu pui picant

2 July 2013
Orez_cu_pui_picant.pngO  reteta delicioasa de orez cu: ceapa alba, ceapa rosie, morcovi, usturoi, rosii cherry, carne de pui, vin alb sec, boia iute, ulei de masline, masline verzi, ardei iute, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 150 g orez o ceapă albă o ceapă roşie doi morcovi 5 căţei de usturoi 200 g roşii cherry 600 g came…
Read more »





Legume cu sos de branza si verdeturi

2 July 2013
Legume_cu_sos_de_branza_si_verdeturiLegume cu sos de branza si verdeturi din: cartofi noi, conopida, telina, baby morcov, crema de branza, ceapa verde, patrunjel, otet aromat. Ingrediente: 400 g legume fierte (cartofi noi, buchetele de conopida, telina, baby morcov) pentru sos: 200 g crema de branza proaspata 1 ceapa verde 1 lingura patrunjel tocat marunt 1 lingura codite de…
Read more »





Ghiveci de vară

2 July 2013
Ghiveci_de_varaGhiveci de vară din: mazare, fasole pastai, cartofi noi, rosii, ardei gras, ceapa verde, ulei, sare. Ingrediente: 600 g mazare noua 300 g fasole pastai 4 cartofi noi 3 rosii bine coapte un ardei gras o legatura ceapa verde 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: In ulei încins se călesc uşor ceapa şi…
Read more »





Rulouri de peşte cu cuşcuş

2 July 2013
Rulouri_de_peste_cu_cuscus.pngO reteta delicioasa de rulouri cu: peste, ceapa roie, cuscus, ardei iute, limeta, ceapa alba, usturoi, ghimbir, coriandru seminte, ardei capia, curry, ulei de masline, piper, rozmarin, menta, patrunjel. Ingrediente: 4 fileuri de peşte două cepe roşii 200 g cuşcuş doi ardei iuţi o limetă o cea­pă albă 3 căţei de usturoi ghimbir ras 5…
Read more »





Reteta zilei: Noodles cu pui si legume pe pat de orez

2 July 2013
Noodles_cu_pui_si_legume_pe_pat_de_orez_14Noodles cu pui si legume pe pat de orez din: ulei de masline, piept de pui, morcovi, telina, ardei gras, varza tocata, porumb, castane de apa, muguri de fasole, ceapa verde, noodles, orez, supa de pui, amidon de porumb, ulei de susan, sos de soia, praf de usturoi, piper.   Ingrediente: 1 lingura ulei de…
Read more »





Frittata cu mazăre

2 July 2013
Frittata_cu_mazareFrittata cu mazăre din: mazare, cartofi noi, rosii, cascaval, oua, patrunjel, ulei, sare. Ingrediente: 300 g mazare 4 cartofi noi 2 rosii 100 g cascaval 6 oua cateva fire de patrunjel o lingurita ulei sare   Mod de preparare: In vase separate se pun la fiert mazărea nouă şi cartofii. Se lasă 20 de minute…
Read more »





Desert cu mandarine

2 July 2013
Desert_cu_mandarine.pngO reteta delicioasa de desert cu:lapte, oua, zahar tos, zahar vanilat, mandarine, ciocolata neagra, afine, zmeura, blat, sare, esenta de lamaie. Ingrediente: 500 ml lapte dulce 6 gălbenuşuri 80 g zahăr tos două pliculeţe zahăr vanili­nat 200 g mandarine 200 g ciocolată neagră 100 g afine 100 g zmeură 8 blaturi, ecler mici un vârf…
Read more »





Păstrăv la grătar, cu legume înăbuşite

2 July 2013
Pastrav_la_gratar_cu legume_înabusitePăstrăv la grătar, cu legume înăbuşite din: pastravi, lamaie, conopida, broccoli, pastai verzi, ceapa verde, ardei gras, morcov, mazare, porumb, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 2 pastravi de 500-600 g fiecare 1 lamaie cateva buchetele de conopida si broccoli 50 g pastai verzi 4 fire ceapa verde 1 ardei gras rosu 1 morcov 5…
Read more »

Chifle cu omleta

2 July 2013
Chifle_cu_omletaChifle cu omleta din: faina, unt, praf de copt, ou, lapte, sare, oua, sunca de curcan, cascaval, ulei. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 50 g unt un plic praf de copt un ou 70 ml lapte sare pentru ornat: 8 oua 200 g sunca de curcan 200 g cascaval ras 2 lingurite ulei  …
Read more »





Chiftele pe pat de mazare

2 July 2013
Chiftele_pe_pat_de_mazareChiftele pe pat de mazare din: carne tocata, paine, ou, lapte, ceapa, patrunjel, mazare, rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne tocata amestec 2 felii paine de o zi un ou 50 ml lapte o ceapa alba 1/2 legatura patrunjel un kg mazare noua 3 rosii bine coapte ulei sare piper Mod de preparare:…
Read more »





Reteta zilei: Smoothie cu capsuni, piersici si banane

1 July 2013
Smoothie_cu_capsuni_piersici_si_banane_08Smoothie cu capsuni, piersici si banane din: capsuni, banana, piersici, miere, frisca, gheata.   Ingrediente: 2 cesti de capsuni taiate, congelate 1 Banana 3 piersici proaspete 4 linguri de miere 4 linguri de frisca 2 cesti cuburi de gheata     Mod de preparare: Taiati piersicile bucati. Adaugati piersicile, banana taiata felii, capsunile, frisca, mierea…
Read more »





Supa de fructe de mare cu legume

1 July 2013
Supa_de_fructe_de_mare_cu_legumeSupa de fructe de mare cu legume din: fructe de mare, midii, creveti, calamari, ulei de masline, rosii decojite, usturoi, ardei, ceapa, morcov. Ingrediente: fructe de mare proaspete midii creveti decorticati calamari 1 lingura de ulei de masline 300 g de rosii decojite si tocate marunt 2-3 catei de usturoi 1 jumatate de ardei rosu…
Read more »





Ciuperci la tigaie cu mamaliguta

1 July 2013
Ciuperci_la_tigaie_cu_mamaligutaCiuperci la tigaie cu mamaliguta din: ciuperci, ceapa, vin, usturoi, ulei de masline, mamaliguta. Ingrediente: 500 g ciuperci 1 ceapa mare 1 pahar de vin alb 2 catei de usturoi ulei de masline mamaliguta   Mod de preparare: Se toacă ceapa julien şi se căleşte în ulei până când devine aurie, se adaugă apoi ciupercile…
Read more »





Salată de dovlecei cruzi

1 July 2013
Salata_de_dovlecei_cruziSalată de dovlecei cruzi din: dovlecei, lamaie, ulei de masline, menta, boia dulce, sare, piper. Ingrediente: 2 dovlecei o lamaie ulei de masline menta sau busuioc un praf boia dulce sare piper   Mod de preparare: Intr-un borcan cu filet se pun sucul de lămâie, uleiul şi sarea, piperul şi ierburile, după gust. Se înfiletează…
Read more »





Bezele cu cremă de ciocolată si cireşe

1 July 2013
Bezele_cu_crema_de_ciocolata_si_cireseBezele cu cremă de ciocolată si cireşe din: albusuri, zahar pudra, suc de lamaie, ciocolata neagra, smantana, cirese, frunze de menta. Ingrediente: pentru bezele: 4 albusuri 250 g zahar pudra suc de lamaie pentru umplutura: 100 g ciocolata neagra 100 g smantana lichida 250 g cirese fara samburi taiate felioare subtiri pentru decor: 50 g…
Read more »





Tăiţei de orez cu carne de vită

1 July 2013
Taitei_de_orez_cu_carne_de_vita_09Tăiţei de orez cu carne de vită din: pulpa de vita, ulei de floarea soarelui, sos de peste, praf de chilli, boia dulce, usturoi, rosii, pasta de crevete, lemongrass, ceapa, scortisoara, taitei de orez, ceapa verde, cotlete de porc, oase de porc. Ingrediente: 500 g pulpa de vita ulei de floarea soarelui sos de peste…
Read more »





Ciuperci cu branza de capra

1 July 2013
Ciuperci_cu_branza_de_capraCiuperci cu branza de capra din: ciuperci, usturoi, ceapa verde, branza de capra, ulei, sare, piper, marar. Ingrediente: 300 g ciuperci champignon de dimensiune medie 2 catei de usturoi 2 fire de ceapa verde 200 g branza de capra 20 ml ulei sare piper 1 legatura marar   Mod de preparare: Cureţi ciupercile şi le…
Read more »





Prajitura cu capsuni in aluat de foi

1 July 2013
Prajitura_cu_capsuni_in_aluat_de_foiPrajitura cu capsuni in aluat de foi din: aluat de foi, lapte, alune, zaha candel, capsuni, branza de vaci, zahar pudra, jeleu de capsuni, frisca. Ingrediente: 6 bucati aluat de foi (circa 450 g) 3 linguri lapte 50 g alune tocate 3 linguri zahar candel 500 g capsuni 250 g branza de vaci 4 linguri…
Read more »





Bors de dovlecei cu smantana

1 July 2013
SupeBors de dovlecei cu smantana din: dovlecei, ceapa, radacina de patrunjel, morcov, oua, orez, patrunjel, leustean, marar, smantana, sare, piper. Ingrediente: 800 g dovlecei 1 ceapa medie 1 radacina de patrunjel 1 morcov 2 oua 60 g orez patrunjel, leustean, marar smantana sare piper   Mod de preparare: Spălaţi şi radeţi pe ochiurile mari rădăcinoasele,…
Read more »





Frigarui de purcel cu mere

1 July 2013
Frigarui_de_purcel_cu_mereFrigarui de purcel cu mere din: file de porc, pasta de ardei gras, mere, ceapa, paine. Ingrediente: 400 g file de porc 125 g pasta de ardei gras 2 mere 2 cepe 1 paine bagheta   Mod de preparare: Se inmoaie in apa rece 8 tepuse de lemn. Se sterge carnea si se taie in…
Read more »





Vitel cu legume

1 July 2013
Vitel_cu_legumeVitel cu legume din: pulpa de vitel, dovlecei, morcovi, mazare, telina verde, supa de vita, ceapa verde, unt, ulei, sare. Ingrediente: 800 g pulpa de vitel 4 dovlecei 4 morcovi 400 g mazare o tija telina verde 250 ml supa din concentrat de vita o legatura ceapa verde 50 g unt 2 linguri ulei sare…
Read more »





Reteta zilei: Salata de rucola cu avocado si creveti la gratar

1 July 2013
Salata_de_rucola_cu_avocado_si_creveti_la_gratar_05Salata de rucola cu avocado si creveti la gratar din: ulei de masline, suc de lamaie, usturoi, piper, creveti, rucola, mango, papaya, avocado, suc de lamaie, ulei de masline, menta.   Ingrediente creveti la gratar: 1/4 ceasca ulei de masline suc de lamaie 1/4 ceasca 2 catei de usturoi, zdrobit 1 lingurita piper negru 8…
Read more »





Foi fine cu crema

1 July 2013
Foi_fine_cu_cremaFoi fine cu crema din: oua, zahar, faina, galbenusuri, zahar, apa, unt, cacao. Ingrediente: pentru foi: 3 oua 3 linguri zahar 3 linguri faina pentru crema: 7 galbenusuri 200 g zahar 600 ml apa 300 g unt o lingura cacao   Mod de preparare: Pentru blat, se bat spumă albuşurile cu zahărul şi se adaugă…
Read more »





Ardei umpluti cu salata de varza

1 July 2013
Ardei_umpluti_cu_salata_de_varzaArdei umpluti cu salata de varza din: ardei grasi, cartofi, mazare, morcov, ridichi, varza rosie, castravete murat, marar, lamaie, iaurt, sare, piper, ulei extravirgin de masline. Ingrediente: 8 ardei grasi mari, diferit colorati 2 cartofi 2 linguri mazare 1 morcov 5 ridichi 1/4 varza rosie 1 castravete murat 1 legatura marar 1 lamaie 150 g…
Read more »





Supa crema italiana

1 July 2013
Supa_crema_italianaSupa crema italiana din: cartofi, praz, rosii, morcovi, apa, sare, piper. Ingrediente: 400 g cartofi 200 gpraz 200 g rosii 200 g morcovi 1,5 l apa sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi şi tăiaţi în bucăţi potrivite cartofii, prazul, roşiile şi morcovii. Apoi puneţi-le la fiert în apă rece cu sare. După ce s-au…
Read more »





Tarta fina cu dovlecei, praz si bacon afumat

1 July 2013
Tarta_fina_cu_dovlecei_praz_si_bacon_afumatTarta fina cu dovlecei, praz si bacon afumat din: faina, unt, apa, sare, dovlecei, praz, bacon afumat, oua, smantana, ulei, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 150 g unt 80 ml apa calduta 1/4 lingurita sare pentru umplutura: 2 dovlecei partea alba de la un praz 150 g bacon afumat 3 oua…
Read more »





Pulpe de pui picante cu cartofi noi

1 July 2013
Pulpe_de_pui_picante_cu_cartofi_noiPulpe de pui picante cu cartofi noi din: pulpe de pui, cartofi noi, ceapa, apa, usturoi, boia iute, boia dulce, cimbru, piper, busuioc verde, ardei iute, sare, piper, ulei. Ingrediente: 6 pulpe de pui 1 kg cartofi noi 2 cepe potrivite 100 ml apa 1 capatana usturoi 1 lingurita de boia iute 2 lingurite boia…
Read more »





Carpaccio de căpşuni cu vanilie

1 July 2013
Carpaccio_de_capsuni_cu_vanilieCarpaccio de căpşuni cu vanilie din: capsuni, limeta, miere, rom, baton de vanilie, lamaita. Ingrediente: 500 g capsuni 1 limeta 150 g miere 100 ml rom 1 baton de vanilie 4 fire lamaita   Mod de preparare: Se spală căpşunile sub jet de apă rece, se îndepărtează codiţele verzi şi se taie fruc­tele în felii…
Read more »





Reteta zilei: Burgeri de curcan si sos de maioneza cu ierburi aromate

1 July 2013
Burgeri_de_curcan_si_sos_de_maioneza_cu_ierburi_aromate_08Burgeri de curcan si sos de maioneza cu ierburi aromate din: carne tocata de curcan, paine, ulei de masline, patrunjel, ceapa, ou, boia de ardei afumat, chimen, praf de usturoi, piper cayenne, sare, piper, sos de mere, ulei vegetal, chifle, maioneza, busuioc, coaja de lamaie, salata, rosii.   Ingrediente burgeri de curcan: 1 kg carne…
Read more »





Mamaliga crocanta

1 July 2013
Mamaliga_crocantaMamaliga crocanta din: apa, unt, malai, sare, ulei de masline, ierburi de provence, parmezan. Ingrediente: 1 l apa 1 lingurita unt 400 g malai instant 1 lingurita sare 2-3 linguri ulei de masline 2 lingurite amestec de ierburi de Provence 40 g parmezan ras   Mod de preparare: Se prepară mămăliga: se pune apa la…
Read more »





Tort cu piersici si mandarine

1 July 2013
Tort_cu_piersici_si_mandarineTort cu piersici si mandarine din: piscoturi, oua, zahar, lapte praf, frisca lichida, piersici, gelatina, esenta vanilie, esenta portocale, mandarine, gelatina, zeama de portocale, suc de piersici. Ingrediente: 1/2 pachet piscoturi 5 oua 150 g zahar 5 linguri lapte praf 1 l frisca lichida 1 kg de piersici moi 3 pliculete gelatina 1 esenta vanilie…
Read more »





Bors de mere verzi

1 July 2013
Supa si ciorbeBors de mere verzi din: mere, galbenus, faina, ceapa, unt, bulion, apa, smantana, patrunjel, bors, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg mere 1 galbenus 1 lingura faina 2 cepe medii 30 g unt 1 lingura bulion 1,5 l apa 200 g smantana 1 legatura patrunjel 1 l bors sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi merele…
Read more »





Tartine cu branza de capra si capsune

1 July 2013
Tartine_cu_branza_de_capra_si_capsuneTartine cu branza de capra si capsune din: paine, branza de capra, rozmarin, piper, capsuni, sos de chilli dulce. Ingrediente: 1 paine bagheta 1 rulou de branza frantuzeasca de capra cateva fire de rozmarin piper asortat proaspat rasnit 200 g capsuni 2-3 linguri sos de chilli dulce   Mod de preparare: Se taie felii pâinea…
Read more »





Pastrav in foi de vita

1 July 2013
Pastrav_in_foi_de_vitaPastrav in foi de vita din: pastravi, frunze de vita de vie, usturoi, boabe de piper, foi de dafin, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 pastravi de dimensiune mijlocie 15-20 frunze de vita de vie 4 catei de usturoi cateva boabe de piper 4 foi de dafin 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare:…
Read more »





Supă andaluză tradiţională

1 July 2013
Supa_andaluza_traditionalaSupă andaluză tradiţională din: ulei de masline, paine, usturoi, rosii, ceapa, castarveciori, ardei gras, apa, otet, chimen, sare, piper. Ingrediente: 150 ml ulei de masline 150 g paine 2 catei de usturoi 400 g rosii 2 cepe medii 2-3 castarveciori 1 ardei gras 1,5 l apa 2 linguri otet chimen macinat sare piper   Mod…
Read more »





Carpaccio de ciuperci cu telina

1 July 2013
Carpaccio_de_ciuperci_cu_telinaCarpaccio de ciuperci cu telina din: ulei de masline, suc de lamaie, sos de soia, zahar brun, usturoi, ciuperci, ardei iute, telina verde. Ingrediente: 200 ml ulei de masline 3 linguri suc de lamaie 2 linguri sos de soia 2 lingurite zahar brun 1 lingurita otet de vin rosu 2 catei de usturoi 12 ciuperci…
Read more »





Salata cu varza si creveti

1 July 2013
Salata_cu_varza_si_crevetiSalata cu varza si creveti din: creveti, zeama de lamaie, usturoi, untdelemn, vin alb, susan, coriandru, morcovi, portocala, varza alba, ulei de masline. Ingrediente: 250 g creveti decorticati 3 linguri zeama de lamaie 1 catel de usturoi 2 linguri untdelemn 1 pahar vin alb sec 2 lingurite susan 1/2 lingurita coriandru 2 morcovi 1 portocala…
Read more »





Reteta zilei: Frigarui cu carne de vita si ciuperci

1 July 2013
Frigarui_cu_carne_de_vita_si_ciuperci_06Frigarui cu carne de vita si ciuperci din: carne de vita, ciuperci, ulei de masline, otet de vin alb, sos worcestershire, usturoi, sare, piper.   Ingrediente: 1 bucata carne de vita 300 gr ciuperci, spalate si feliate Ingrediente marinata: 1/4 ceasca ulei de masline 1/4 ceasca otet de vin alb 1 lingurita sos worcestershire 1…
Read more »





Ruladă aromata de ciocolată

1 July 2013
Rulada_aromata_de_ciocolataRuladă aromata de ciocolată din: faina, cacao, zahar, oua, frisca, ciocolata neagra, unt. Ingrediente: pentru blat: 120 g faina 10 g cacao 125 g zahar 5 oua pentru crema de interior: 100 g frisca lichida 200 g ciocolata neagra cu 70% cacao 50 g unt pentru glazura: 100 g ciocolata neagra 100 ml frisca lichida…
Read more »





Tartă cu ficăţei şi piept de pui

1 July 2013
Tarta_cu_ficatei_si_piept_de_puiTartă cu ficăţei şi piept de pui din: unt, faina, apa, sare, ficatei, ceapa verde, ciuperci, oua, patrunjel, sare, piper, ulei. Ingrediente: pentru aluat: 125 g unt 250 g faina 50 ml apa 1 praf sare pentru umplutura: 1/2 kg ficatei 3 cepe verzi 200 g ciuperci din conserva 3 oua 1 legatura patrunjel piper…
Read more »





Carpaccio de sfecla

1 July 2013
Carpaccio_de_sfeclaCarpaccio de sfecla din: sfecla rosie, otet de vin rosu, zahar brun, cimbru, ulei de masline, cas de capra, otet de vin rosu, ulei de masline, piper, zahar brun. Ingrediente: 2 radacini de sfecla rosie decojite (a 200 g) 250 ml otet de vin rosu 80 g zahar brun 2 fire cimbru 1 lingurita ulei…
Read more »

Salata de cartofi cu smantana

1 July 2013
Salata_de_cartofi_cu_smantanaSalata de cartofi cu smantana din: cartofi, vin alb, mustar, smantana degresata, sare, piper, marar. Ingrediente: 500 g cartofi 1/2 pahar vin alb 2 lingurite mustar 200 g smantana degresata 2 ardei diferiti colorati sare piper 1 legatura marar   Mod de preparare: Speli bine cartofii şi îi fierbi în apă uşor sărată, fără să-i…
Read more »





Tartă cu caise si alune

1 July 2013
Tarta_cu_caise_si_aluneTartă cu caise si alune din: faina, sare, unt, galbenusuri, apa minerala, stafide, caise, alune de padure, fulgi de ovaz, zahar, zahar pudra. Ingrediente: pentru aluat: 175 g faina 1 varf de cutit cu sare 100 g unt 3 galbenusuri 3 linguri apa minerala pentru umplutura: 100 g stafide 300 g caise 200 g alune…
Read more »





Mâncare de linte cu fasole

30 June 2013
Mancare_de_linte_cu_fasole.pngO reteta delicioasa de mancare cu:linte, fasole rosie, rosii, ardei gras, ceapa, usturoi, telina, morcov, ulei, sare, piper, patrunjel, malai, castraveti verzi. Ingrediente: 250 g linte 100 g fasole roşie 4 roşii doi ardei graşi o ceapă 3 căţei de usturoi o felie de ţelină un morcov 150 ml ulei de floarea-soarelui sare piper pătrunjel…
Read more »





Cum se prepara Ochiuri in paine prajita (video)

30 June 2013
Cum_se_prepara_Ochiuri_in_paine_prajitaRetete video: Cum se prepara Ochiuri in paine prajita
Read more »





Cum se prepara Prajitura bretona (video)

30 June 2013
Cum_se_prepara_Prajitura_bretonaRetete video: Cum se prepara Prajitura bretona
Read more »





Cum se prepara Midii mariniere (video)

30 June 2013
Cum_se_prepara_Midii_mariniereRetete video: Cum se prepara Midii mariniere
Read more »





Cum se prepara Supa Thailandeza de pui (video)

30 June 2013
Cum_se_prepara_Supa_Thailandeza_de_puiRetete video: Cum se prepara Supa Thailandeza de pui
Read more »





Cum se prepara Friptura de caprioara, rizoto si tocanita de vanat (video)

30 June 2013
Cum_se prepara_Friptura_de_caprioara_rizoto_si_tocanita_de_vanatRetete video: Cum se prepara Friptura de caprioara, rizoto si tocanita de vanat
Read more »





Cum se prepara Cotlet de vitel (video)

30 June 2013
Cum_se_prepara_Cotlet_de_vitelRetete video: Cum se prepara Cotlet de vitel
Read more »





Reteta zilei: Briose cu seminte de mac si migdale

30 June 2013
Briose_cu_seminte_de_mac_si_migdale_12Briose cu seminte de mac si migdale din: faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, zahar, unt nesarat, ulei de cocos, oua, esenta de migdale, esenta de vanilie, lapte batut, seminte de mac, migdale.   Ingrediente: 2 cani faina 2 ½ lingurite praf de copt ½ lingurita bicarbonat de sodiu ½ lingurita de sare…
Read more »





Scrumbie la gratar cu cartofi

30 June 2013
Scrumbie_la_gratar_cu_cartofiScrumbie la gratar cu cartofi din: scrumbii, lamai, ulei de masline, patrunjel, rozmarin, sare, piper, cartofi, orez, spanac, ceapa verde, sare, ulei, piper. Ingrediente: 4 scrumbii eviscerate 3-4 lamai 2 linguri ulei de masline patrunjel rozmarin sare piper 4 cartofi 1 ceasca de orez 1 ceasca spanac congelat 2 cepe verzi ulei sare piper  …
Read more »





Ciuperci cu cartofi si legume la tigaie

30 June 2013
Ciuperci_cu_cartofi_si_legume_la_tigaieCiuperci cu cartofi si legume la tigaie din: ciuperci, cartofi, mazare, fasole verde, ulei, sare, piper. Ingrediente: 0,5 kg ciuperci proaspete 0,3 kg cartofi 0,2 mazare fiarta 0,2 fasole verde fiarta (optional se pot pune si cateva verze de bruxelles) ulei sare piper   Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se taie pe lungime şi…
Read more »





Salata de vara cu grau incoltit

30 June 2013
Salata_de_vara_cu_grau_incoltitSalata de vara cu grau incoltit din: ciuperci, salata verde creata, avocado, frunze de baby spanac, rosii cherry, grau incoltit, frunze de rucola, masline verzi, ulei extravirgin de masline, zeama de lamaie. Ingrediente: 10 ciuperci champignon 1 salata verde creata 1 avocado bine copt 3-4 frunze de baby spanac sau macris 4-5 rosii cherry 3-4…
Read more »





Dovlecei umpluti la pachet

30 June 2013
Dovlecei_umpluti_la_pachetDovlecei umpluti la pachet din: dovlecei, ceapa verde, sunca uscata, oua, piper, sare, cascaval, usturoi, ierburi de provence. Ingrediente: 2 dovlecei (300 g fiecare) 3 cepe verzi 125 g sunca uscata 2 oua piper pisat sare 200 g cascaval 1 catel de usturoi 1 lingurita ierburi de Provence   Mod de preparare: Se spala dovleceii…
Read more »





Rulade de dovlecei cu telemea

30 June 2013
Rulade_de_dovlecei_cu_telemeaRulade de dovlecei cu telemea din: busuioc, ceapa, smantana, miere, dovlecel, telemea de oaie, ceapa verde, cimbru, ulei de masline. Ingrediente: 3 fire busuioc 1 ceapa 300 g smantana 1-2 lingura miere 1 dolecel verde 1 dovlecel galben 200 g telemea de oaie 1 lingura rondele de ceapa verde 1 lingura cimbru tocat 2 linguri…
Read more »





Salata de legume cu hrisca

30 June 2013
Salata_de_legume_cu_hriscaSalata de legume cu hrisca din: hrisca, seminte de susan, morcovi, castraveti, ceapa, ardei gras, ciuperci, masline, ulei de masline, patrunjel verde, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 100 g hrisca 3 linguri seminte de susan 2 morcovi 3 rosii 3 castraveti mici 1 ceapa 1 ardei gras rosu 2 ciuperci 12 masline 1 lingura ulei de…
Read more »





Ton la grătar cu sos din roşii şi fructe

30 June 2013
Ton_la_gratar_cu_sos_din_rosii_si_fructeTon la grătar cu un sos din roşii şi fructe din: fructe mango, rosii, ceapa rosii, busuioc, ardei iute, limete, miere, sare, piper, file de ton, ulei de susan. Ingrediente: 2 fructe mango 3 rosii 2 cepe rosii 1 legatura busuioc 1 ardei iute rosu 3 limete 1-2 lingurite miere sare piper 4 bucati file…
Read more »





Inghetata parfe de ciocolata

30 June 2013
Inghetata_parfe_de_ciocolataInghetata parfe de ciocolata din: galbenusuri, zahar, cacao, lapte, ciocolata menaj, frisca. Ingrediente: 3 galbenusuri 200 g zahar 70 g cacao 120 ml lapte 170 g ciocolata menaj neagra 60 g frisca cu 32% grasime   Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu zahărul, torni laptele şi pui pe baie de aburi, amesteci până când se…
Read more »





Linte cu legume

30 June 2013
Linte_cu_legumeLinte cu legume din: linte neagra, supa de legume, vata, sare, rosii cherry, ardei gras, ulei, ceapa, coaja de lamaie, verdeata, cas. Ingrediente: 500 g linte neagra supa de legume 1 vanata sare 200 g rosii cherry 1 ardei rgas verde 1 ardei gras galben 1 ardei gras rosu 2 linguri ulei 2 cepe 1…
Read more »





Salata cu rulouri de somon

30 June 2013
Salata_cu_rulouri_de_somonSalata cu rulouri de somon din: file de somon afumat, branza de capra, salata verde, ridichi rosii, ceapa verde, patrunjel, marar verde, seminte de floarea soarelui, ulei de masline, otet, mustar, sos de soia, piper, sare. Ingrediente: 200 g file de somon afumat 6 felii rotunde de branza de capra 2 salate verzi 4 ridichi…
Read more »





Reteta zilei: Tortilla cu bacon si legume

30 June 2013
Tortilla_cu_bacon_si_legume_07Tortilla cu bacon si legume din: bacon, avocado, maioneza, coriandru, suc de limeta, sare, salata verde, rosii, tortilla.   Ingrediente: 6 bucati bacon, taiate bucati mici 1 avocado, fara samburi, decojit 2 linguri maioneza 1/2 cana coriandru, plus mai mult pentru garnitura 1 lingura suc de limeta 1 varf de cutit de sare 1 1/2…
Read more »





Steak de vita cu garnitura de legume

30 June 2013
Steak_de_vita_cu_garnitura_de_legumeSteak de vita cu garnitura de legume din: vinete, dovlecei, ardei grasi, sare, usturoi, suc de lamaie, ulei de masline, piper, pulpa de vita, rosii, ceapa rosie, capere. Ingrediente: 2 vinete 2 dovlecei 2 ardei grasi sare 2 catei de usturoi 5 linguri suc de lamaie 4-5 linguri ulei de masline piper 4 fripturi din…
Read more »





Frigărui cu roşii cherry, baby mozarella şi pesto

30 June 2013
Frigarui_cu_rosii_cherry_baby_mozarella_si_pestoFrigărui cu roşii cherry, baby mozarella şi pesto din: rosii cherry, baby mozzarella, ulei de masline, usturoi, muguri de pin, parmezan, frunze de busuioc, sare, piper. Ingrediente: 10 rosii cherry 10 bucati baby mozzarella frigarui din bambus sos pesto: 120 ml ulei de masline 4-5 catei de usturoi 50 g muguri de pin 100 g…
Read more »





Salata de cruditati si seminte

30 June 2013
Salata_de_cruditati_si_seminteSalata de cruditati si seminte din: salata verde, morcov, ceapa verde, gulie, ridichi, seminte de in, seminte de dovleac, seminte de susan, lamaie, uleid e masline. Ingrediente: 1 salata verde 1 morcov 1 fir de ceapa verde 1 gulie 2 ridichi 1 lingurita seminte de in 1 lingurita seminte de dovleac 1 lingurita seminte de…
Read more »





Crap la pachet

30 June 2013
Crap_la_pachetCrap la pachet din: cartofi noi, chimen, sare, crap, verdeata, piper, sare de mare, ceapa verde, morcovi, bacon, vin. Ingrediente: 8 cartofi noi decojiti chimen sare 500 g crap curatat portionat 2 linguri verdeata tocata piper pisat 1 praf sare de mare 200 g ceapa verde 4 morcovi tineri 4 felii de bacon 4 linguri…
Read more »





Ciocanele de pui cu porumb dulce

30 June 2013
Ciocanele_de_pui_cu_porumb_dulceCiocanele de pui cu porumb dulce din: ciocanele de pui, porumb, ardie iute, ulei, miere, sos worcester, boia dulce, sare, piper. Ingrediente: 12 ciocanele de pui 2 stiuleti de porumb 4 ardei iuti 5-6 linguri ulei 1 lingurita miere 2 linguri sos Worcester 1 lingurita boia dulce sare piper   Mod de preparare: Se spală…
Read more »





Salată iceberg cu somon afumat

30 June 2013
Salata_iceberg_cu_somon_afumatSalată iceberg cu somon afumat din: salata iceber, ardei gras, rosii cherry, rondele de masline, somon afumat, seminte de in, ulei de masline, otet balsamic, piper, oregano, sare. Ingrediente: 1 salata iceberg 1 ardei gras rosu 5-6 rosii cherry 100 g rondele de masline 150 g somon afumat 1 lingurita rasa seminte de in ulei…
Read more »





Reteta zilei: Noodles cu legume si sos de susan

30 June 2013
Noodles_cu_legume_si_sos_de_susan_05Noodles cu legume si sos de susan din: fidea de orez, castravete, ardei, morcovi, ceapa verde, coriandru, unt de arahide, pasta tahini, sos de soia, otet de orez, pasta de chili, ghimbir, usturoi, ulei de susan, sirop de artar.   Ingrediente: 1 pachet fidea de orez 1 castravete, taiat fasii 1 ardei roșu, taiat fasii…
Read more »





Frigărui de purcel cu ardei

30 June 2013
Frigarui_de_purcel_cu_ardeiFrigărui de purcel cu ardei din: ardei gras, dovlecei, file d eporc, usturoi, rozmarin, cimbru, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 ardei gras rosu 1 ardei gras galben 2 dovlecei 400 g file de porc 2 catei de usturoi 1 fir rozmarin 2 fire cimbru 75 ml ulei de masline sare piper   Mod…
Read more »





Chiftelute de peste marinate

30 June 2013
Chiftelute_de_peste_marinateChiftelute de peste marinate din: file de peste, paine, lapte, usturoi, ceapa, patrunjel, oua, sare, piper, ulei, rosii in bulion, mustar, otet, zahar, boia iute, busuioc, curry. Ingrediente: 500 g file de peste 4 felii de paine 200 ml lapte 5 catei de usturoi 1 ceapa 1 legatura patrunjel 2 oua sare piper ulei pentru…
Read more »





Salata cu rosii si mozzarella

30 June 2013
Salata_cu_rosii_si_mozzarellaSalata cu rosii si mozzarella din: rosii, mozzarella, masline negre, ulei de masline, crema aceto balsamic, sare, piper, frunze de rucola. Ingrediente: 4 rosii 250 g mozzarella 3 fire busuioc 20 masline negre fara samburi 1 lingura ulei de masline 1 lingura crema de aceto balsamic sare piper frunze de rucola pentru ornat   Mod…
Read more »





Gnocchi cu sos de rosii

30 June 2013
Gnocchi_cu_sos_de_rosiiGnocchi cu sos de rosii din: rosii decojite, suc de rosii, sare, piper, gnocchi, busuioc, mozzarella, ulei de masline. Ingrediente: 800 g rosii decojite 5 linguri suc de rosii sare piper 800 g gnocchi refrigerate frunzele de la 2 fire de busuioc 250 g mozzarella 2 linguri ulei de masline   Mod de preparare: Se…
Read more »





Hamburger cu alune

30 June 2013
Hamburger_cu_aluneHamburger cu alune din: ceapa, dovlecei, ulei, nuci, migdale, alune, carne tocata, ou, pesmet, sare, piper, chifle, rosii, salata verde, sos remoulade. Ingediente: 1 ceapa 100 g dovlecei 2 linguri ulei 50 g amestec de nuci, migdale si alune 400 g carne tocata 1 ou 2 linguri pesmet sare piper 8 chifle albe pentru hamburgeri…
Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro