Retete:
Salata cu fasole pastai, usturoi si verdeata
22 May 2013
Salata
cu fasole pastai, usturoi si verdeata din: fasole verde pastari, ulei,
otet de vin, usturoi, sare si verdeata. Ingrediente: 600 g fasole păstăi
2 linguri de ulei 1 lingură oţet de vin 3-4 căţei de usturoi sare 2
linguri de verdeaţă tocată mărunt Mod de preparare: Rupeţi cozile şi
aţele fasolelor, fierbeţi-le în…
Read more »
Read more »
Gustare cu branza, piept de porc si slanina
22 May 2013
Gustare
cu branza, piept de porc si slanina din: branza de oaie, piept de porc
afumat, slanina afumata, ceapa verde, verdeata. Ingrediente: 200 g de
brînză de oi, 200 g de piept de porc afumat, 100 g de slănină afumată
sărată, un mănunchi de ceapă verde, verdeaţă pentru garnisire. Mod de
preparare: Curăţaţi şi…
Read more »
Read more »
Frigarui de porc marinate
22 May 2013
Frigarui
de porc marinate din: carne de porc, seminte de coriandru, chimen,
seminte de fenicul, boia dulce cu aroma de fum, usturoi, sare, sofran,
oregano, foaie de dafin, otet de vin rosu, ulei de masline. Ingrediente:
500 g carne de porc (preferabil muschi file) sau miel marinata: 1/2
lingurita seminte de coriandru, macinate mare 1/2…
Read more »
Read more »
Bors de varza dulce cu orez si marar
22 May 2013
Bors
de varza dulce cu orez si marar din: varza, ulei, ceapa, morcov, marar,
orez, bors, apa, sare. Ingrediente: 1 varza 4 linguri ulei 3 cepe 1
morcov marar orez bors apa sare Mod de preparare: Cureţi varza, o
speli şi o tai fâşii. Cureţi morcovul şi ceapa şi le tai mărunt. Intr-o
oală…
Read more »
Read more »
Mic dejun englezesc cu bacon, ciuperci si carnati de porc
22 May 2013
Mic
dejun englezesc cu bacon, ciuperci si carnati de porc din: bacon,
ciuperci, rosii cherry, paine integrala, oua, otet de mere, suc de
portocale si afine. Ingrediente: felii de bacon cu putina grasime 4
ciuperci champignon 12-16 rosii cherry 6 lingurite ulei de masline 2
felii de graham sau paine integrala, taiate pe diagonala 2…
Read more »
Read more »
Dieta bogata in proteine
21 May 2013
Dietele
bogate in proteine au devenit un mod popular de a pierde in greutate,
ca urmare a studiilor care au sugerat ca proteinele ar putea satisface
senzatia de foame mai bine decat grasimile si carbohidratii. Proteina
este un macro-nutrient compus din aminoacizi, necesari pentru o
dezvoltare optima a organismului si o functionare normala a corpului…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Inghetata cu fructe si crema mascarpone
21 May 2013
Inghetata
cu fructe si crema mascarpone din: iaurt, branza mascarpone, necar de
agave, esenta de vanilie, suc de limeta, mango, zmeura, migdale, zahar
si unt. Ingrediente: 12 pahare de hartie 2 cesti de iaurt 1 cana
branza mascarpone ¼ cana nectar agave nectar 2 lingurita esenta de
vanilie 2 linguri de suc proaspat de…
Read more »
Read more »
Tarta cu praz, mazare si branza
21 May 2013
Tarta
cu praz, mazare si branza din: faina, unt, ou, sare, praz, mazare, unt,
oua, smantana, branza. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 200 g unt
1 ou 1 praf de sare pentru umplutura: 600 g praz 300 g mazare de la o
conserva 2 linguri unt 3 oua 250 ml smantana 150 g branza…
Read more »
Read more »
Supa de ridichi cu perisoare
21 May 2013
Supa
de ridichi cu perisoare din: ridichi, ceapa verde, unt, faina, supa de
legume, iaurt, sare, piper, carne de pui, orez, patrunjel, ou.
Ingrediente: pentru supa: 2 legaturi ridichi 2 ridichi ceapa verde 1
lingura unt 1 lingura faina 500 ml supa de legume 200 ml iaurt sare
piper pentru perisoare: 200 g carne de…
Read more »
Read more »
Rulouri de pui cu broccoli
21 May 2013
Rulouri
de pui cu broccoli din: piept de pui, ardei, broccoli, mustar, bacon,
ulei, cimbru, oregano, piper, sare, broccoli, cartofi, unt. Ingrediente:
3 bucati de pipet de pui, fara os 2 ardei rosii 350 g broccoli 9
lingurite de mustar 9 feliute de bacon ulei pentru prajit 2-3 tije
cimbru oregano piper sare pentru garnitura:…
Read more »
Read more »
Legume în pat crocant
21 May 2013
Legume
în pat crocant din: dovlecei, ceapa, cartof, patrunjel, oua, lapte,
unt, foi de placinta, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 3
dovlecei (500 g) 1 ceapa mica 1 cartof 2 fire de patrunjel tocat 2 oua
250 ml lapte 50 g unt 8 foi de placinta 5 linguri ulei de masline sare
piper …
Read more »
Read more »
File cu cafea şi mirodenii
21 May 2013
File
cu cafea şi mirodenii din: expresso, otet de mere, mustar iute, miere,
muschi file, cafea rasnita, zahar, paprika, piper negru, sos barbecue,
otet de mere. Ingrediente: 1/2 cana expresso, fara zahar 2 linguri otet
de mere 1 lingura mustar iute, cu seminte 1 lingura miere lichida 1 kg
muschi file nefeliat 1/4 cana cafea…
Read more »
Read more »
Salata cu mazare, dovlecei si sparanghel
21 May 2013
Salata
cu mazare, dovlecei si sparanghel din: seminte de susan, sparanghel,
mazare, dovlecei, ulei de susan, rucola, branza feta, coaja de lamaie.
Ingrediente: 1 lingurita seminte de susan 140 g de sparanghel 50 g
mazare 200 g dovlecei 1 lingurita ulei de susan sau de masline 1 mana
mica de rucola 20 g branza feta…
Read more »
Read more »
Supă cremă de legume cu lapte de cocos
21 May 2013
Supă
cremă de legume din: morcovi, telina, pastarnac, porumb, ciuperci,
fasole verde, cartofi, ceapa, ardei, usturoi, ulei de masline, lapte de
cocos, sare, piper, lamaie. Ingrediente: doi morcovi o telina mica o
radacina de pastarnac 200 g porumb boabe 200 g ciuperci 200 g fasole
verde doi cartofi o ceapa un ardei rosu 3 catei…
Read more »
Read more »
Cartofi noi gratinaţi
21 May 2013
Cartofi
noi gratinaţi din: cartofi, slaninuta afumata, lapte, oua, telemea de
oaie, pesmet, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi noi 4 felii de
slaninuta afumata 750 ml lapte 2 oua 200 g telemea de oaie pesmet pisat
sare piper Mod de preparare: Speli cartofii bine şi îi tai rondele,
apoi îi fierbi în lapte…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu crema de branza
21 May 2013
Ardei
umpluti cu crema de branza din: ardei, patrunjel verde, branza, unt,
usturoi, verdeata, masline si piper. Ingrediente: 4 ardei medii (de
preferinţă de culoare roşie sau portocalie) pătrunjel verde Pentru
umplutură: 1½ pahare brânză dată prin răzătoare 100 g unt 3-4 căţei de
usturoi 2 linguri verdeaţă tăiată mărunt 10-15 măsline fără sâmburi
(la…
Read more »
Read more »
Supa de ciuperci in paine
21 May 2013
Supa
de ciuperci in paine din: ciuperci, morcov, cartofi, radacina de
paturnjel, unt, faina, ceapa, usturoi, sare, piper, chimen, maghiran.
Ingrediente: 300 g ciuperci proaspete 1 morcov 200 g cartofi 100 g
rădăcină de pătrunjel 30 g unt 1 lingură făină 1 ceapă 2-3 căţei usturoi
sare piper chimen măghiran Mod de preparare: Căleşti…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Suc de pepene verde
21 May 2013
Suc
de pepene verde din: pepene verde, zahar, sirop de trandafiri.
Ingrediente: 4 cesti pepene verde, taiat bucati Zahar dupa preferintar
1-2 linguri sirop de trandafiri Mod de preparare: Puneți bucatile
de pepene intr-un blender si procesati cateva secunde. Eliminate
samburii. Adaugati siropul de trandafiri si zahar dupa gust. Amestecati
bine.…
Read more »
Read more »
Tartă cu căpşuni, branza de vaci si frisca
21 May 2013
Tartă
cu căpşuni, branza de vaci si frisca din: faina, unt, zahar, ou, oua,
zahar, branza de vaci, smantana, frisca, amidon, capsuni, frisca.
Ingrediente: pentru blat: 250 g faina 130 g unt 80 g zahar 1 ou pentru
crema: 4 oua 70 g zahar 400 g branza de vaci cremoasa 200 ml smantana
(20%grasime) 100…
Read more »
Read more »
Sardine cu sos şi legume
21 May 2013
Sardine
cu sos şi legume din: sardine, vanata, dovlecei, ciuperci, ceapa,
usturoi, rosii, vin, ulei de floarea soarelui, pasta de tomate, sare,
piper, oregano. Ingrediente: 500 g sardine o vanata doi dovlecei 300 g
ciuperci o ceapa 3 catei de usturoi 5 rosii 100 ml vin alb 100 ml ulei
de floarea soarelui o lingura…
Read more »
Read more »
Mancarica cu vrabioara de manzat si cartofi noi
21 May 2013
Mancarica
cu vrabioara de manzat si cartofi noi din: cartofi noi, vrabioara de
manzat, ceapa, usturoi, bulion, ulei, marar, sare, piper, boia, supa de
legume. Ingrediente: 1 kg cartofi noi 500 g vrabioara de manzat 2 cepe 1
capatana de usturoi bulion ulei marar sare piper boia dulce si iute
supa de legume (optional) …
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluti cu carne de vitel
21 May 2013
Dovlecei
umpluti cu carne de vitel din: carne de vitel, ceapa, cascaval,
galbenus de ou, orez, sare, patrunjel verde. Ingrediente: 250 g carne de
vitel 2 dovlecei (500 g) 2 cepe potrivite 200 g cascaval 1 galbenus de
ou 1 ceasca de orez fiert un varf cutit de sare patrunjel verde Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu afine si sos de ciocolata
21 May 2013
Prăjitură
cu afine si sos de ciocolata din: oua, zahar, faina, iaurt, cafea
instant, frisca, gelatina, afine, nuci, praf de copt, esenta de rom,
scortisoara, sare, sos de ciocolata, ulei. Ingrediente: 14 oua 520 g
zahar 420 g faina 450 ml iaurt 300 g zahar pudra doua lingura cu cafea
instant 250 ml frisca 10…
Read more »
Read more »
Friptura de porc la tava cu cartofi si morcovi
21 May 2013
Friptura
de porc la tava cu cartofi si morcovi din: cartofi, pulpa de porc,
praz, morcovi, usturoi, ceapa, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg
cartofi 500 g pulpa de prc 1 praz 2 morcovi 6 catei de usturoi 1 ceapa
ulei sare piper Mod de preparare: Speli şi cureţi carnea de pieliţe, o
tai…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ardei umpluti cu guacamole
21 May 2013
Ardei
umpluti cu guacamole din: ardei grasi, avocado, rosie, ceapa, limeta,
coriandru, ardei chili. Ingrediente: 10-12 ardei grasi mici 3 avocado 1
rosie, tocata 1/4 ceapa, tocata 1 limeta 1 lingura coriandru proaspat,
tocat 1 ardei chili, tocat Mod de preparare: Curatati si spalati
ardeii grasi. Puneti ardeii pe gratar la foc…
Read more »
Read more »
Cartofi gratinati cu cascaval
21 May 2013
Cartofi
gratinati cu cascaval din: cartofi, smantana, lapte, usturoi, vin, unt,
branza, sare, piper, sunca de praga si cascaval. Ingrediente: 2 kg
cartofi 300 ml smantana 250 ml lapte 20 g usturoi 50 ml vin alb 50 g unt
100 g branza tare 10 g sare 10 g piper alb 50 g sunca de praga…
Read more »
Read more »
Supa de pui cu iaurt si verdeata
21 May 2013
Supa
de pui cu iaurt si verdeata din: carne de pui, morcov, ceapa,
patrunjel, ardei gras, cartofi, ulei de masline, iaurt, condimente si
patrunjel verde. Ingrediente: 700g carne de pui 1 morcov 1 ceapă mare 1
rădăcină pătrunjel 1 ardei gras 2 cartofi 2 linguri ulei măsline 2
linguri iaurt condimente de găină pătrunjel verde…
Read more »
Read more »
Salata cu rosii, castraveti, ton si oua
21 May 2013
Salata
cu rosii, castraveti, ton si ou din: salata verde, ceapa, castravete,
rosii, oua, ton, patrunjel, usturoi, suc de lamaie, ulei de masline,
sare, piper si frunze de menta. Ingrediente: 1 salata verde mica 2 cepe,
taiate marunt 1 castravete, taiat rondele 3 rosii, taiate felii 2 oua,
taiate rondele 1 conserva mare de ton…
Read more »
Read more »
Supa cu taitei de orez, ghimbir si ardei iute
21 May 2013
Supa
cu taitei de orez, ghimbir si ardei iute din: supa de pui, lemongrss,
coaja de lime, ghimbir, ardei iute, varza alba, morcovi, fasole verde,
taitei din orez, lime. Ingrediente: 500 ml supa de pui, vita sau legume
1/2 tulpina de lemongrass, cu frunzele lemnoase indepartate si feliata
subtire 1 frunza de kaffir lime, feliata…
Read more »
Read more »
Placinta cu morcov si gutui
21 May 2013
Placinta
cu morcov si gutui din: morcovi, gutui, faina, unt, ou, zahar tos, praf
de copt, lamaie, portocala, scortisoara, sare, ulei si sos de
ciocolata. Ingrediente: 4 morcovi 3 gutui 500 g faina 250 g unt un ou
200 g zahar tos o jumatate pliculet praf de copt o lamaie o portocala o
lingura cu…
Read more »
Read more »
Plachie de crap la cuptor
21 May 2013
Plachie
de crap la cuptor din: crap, ceapa, pasta de tomate, rosii, ulei, foi
de dafin, piper boabe, patrunjel, sare. Ingrediente: 1 crap (circa 1 kg)
5 cepe mari 1 lingura pasta de tomate 5 rosii mari (sau 800 g rosii in
bulion) 50 ml ulei 2-3 foi de dafin 1 lingura piper boabe 4-5…
Read more »
Read more »
Gogoşele cu spanac
21 May 2013
Gogoşele
cu spanac din: spanac, cascaval, lapte, faina, unt, oua, muschi afumat,
usturoi, ulei, nucsoara, sare. Ingrediente: 1200 kg spanac proaspat 150
g cascaval 300 ml lapte dulce 3/4 lingura faina 180 g unt 3 oua 220 g
muschi afumat 3 catei de usturoi ulei nucsoara sare Mod de preparare:
Cureţi spanacul şi îl…
Read more »
Read more »
Gratar de pui cu mazare sote
21 May 2013
Gratar
de pui cu mazare sote din: mazare, morcovi, ardei gras, ceapa, foi de
dafin, condimente, piept de pui, rosii cherry, sare si unt. Ingrediente:
1 borcan mazare 2 morcovi 1 ardei gras 1 ceapa foi de dafin condimente
pentru gratar 1 piept de pui rosii cherry sare 50 g unt Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chiftelute cu branza si broccoli
21 May 2013
Chiftelute
cu branza si broccoli din: unt, usturoi, ceapa, broccoli, pesmet,
branza cheddar, parmezan, oua, sare, piper, ulei vegetal. Ingrediente:
1 lingurita de unt 2 catei de usturoi, tocat 1/2 ceapa, tocata
buchetele de broccoli 3/4 ceasca pesmet 1/2 cana branza Cheddar 1/3 cana
parmezan ras 2 oua, batute sare și piper 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Muşchi file cu plante aromate
21 May 2013
Muşchi
file cu plante aromate din: muschi file, oregano, frunze de salvie, suc
de portocale, miere, piper, ulei, sare, usturoi, coaja de lamaie.
Ingrediente: 1 kg muschi file nefeliat 1/4 cana oregano proaspat 1/4
cana frunze de salvie 1/4 cana suc de portocale 1/4 cana miere lichida 1
lingura piper macinat mare 2 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Cartofi noi cu sos de branza de vaci
21 May 2013
Cartofi
noi cu sos de branza de vaci din: cartofi, seminte de chimen, branza de
vaci, smantana, suc de lamaie, ceapa verde, usturoi, patrunjel, marar,
busuioc verde, sare si piper. Ingrediente: 800 g cartofi 1 lingura
seminte de chimen 750 g branza de vaci 250 g smantana sucul de la 1/2
lamaie 2 cepe verzi…
Read more »
Read more »
Cartofi impanati la cuptor
21 May 2013
Cartofi
impanati la cuptor din: cartofi noi, kaizer, branza topita, ulei,
morcov, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 kg cartofi noi 300 g
kaizer sau costita 200 g branza topita 100 ml ulei 1 morcov mare sare
piper patrunjel verde Mod de preparare: Speli cartofii, apoi ii
crestezi, dandu-le forma de acordeon, lasadu-le baza intreaga.…
Read more »
Read more »
Ciorba gustoasa de dovlecei
21 May 2013
Ciorba
gustoasa de dovlecei din: dovlecei, morcov, telina, radacina de
patrunjel, ceapa, ceapa verde, usturoi, verde, rosii, ardei capia, bors,
ulei de masline, sare, piper, orez si leustean. Ingrediente: 4 dovlecei
1 morcov 1 telina mica 1 radacina de patrunjel 1 ceapa alba 2 legaturi
de ceapa verde 2 fire de usturoi verde 4 rosii…
Read more »
Read more »
Chiftele din piept de curcan umplute cu ciuperci în sos
21 May 2013
Chiftele
din piept de curcan umplute cu ciuperci în sos din: piept de curcan,
ciuperci, morcovi, usturoi, patrunjel, gris, oua, suc de rosii, sare de
mare, piper. Ingrediente: 700 g piept de curcan 500 g ciuperci 200 g
morcovi 2 catei de usturoi patrunjel tocat marunt 2 linguri gris 2 oua
250 ml suc de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Lichior Limoncello
20 May 2013
Lichior
Limoncello din: lamai, votca, zahar, apa. Ingrediente: 10 lamai 2 l
votca 3 cesti de zahar 4 cani de apa Mod de preparare: Spalati si
uscati lamaile. Curatati coaja de la lamai si puneti-o intr-un recipient
de sticla de trei litri. Se adauga votca. Se pune capacul la recipient
si se…
Read more »
Read more »
Diete pentru slabit sarace in carbohidrati (dieta saraca in carbohidrati consta in limitarea ingestiei anumitor tipuri de carbohidrati)
20 May 2013
Conceptul
unei diete sarace in carbohidrati consta in limitarea ingestiei
anumitor tipuri de carbohidrati. Se considera ca ingestia
carbohidratilor rafinati poate duce la eliberarea in circulatie a unei
cantitati crescute de insulina, determinand astfel cresterea in
greutate. Doua dintre cele mai cunoscute diete sarace in carbohidrati
sunt Atkins si South Beach. Dieta Atkins Dieta Atkins…
Read more »
Read more »
Regim pentru cresterea masei musculare
20 May 2013
Muschii
si compozitia lor Atunci cand vorbim de cresterea masei msuculare, ne
referim in principal la cresterea in volum a muschilor striati (40% din
greutatea corpului), care realizeaza deplasarea sau imobilizarea unor
segmente sau a intregului organism. Muschiul contine: - apa 75-80% -
substante anorganice: saruri de potasiu, magneziu, sodiu, calciu, clor
etc. cu rol…
Read more »
Read more »
Dieta pentru acnee
20 May 2013
Acneea
este o afectiune in care porii pielii se infunda. Acest lucru determina
acumularea sub piele a unei substante uleioase, numita sebum, care
favorizeaza cresterea bacteriilor. Infectia bacteriana determina
inflamatie si duce la formarea de comedoame, pustule si papule. Aparitia
acestor comedoame este influentata si de alimentele pe care le consuma o
persoana. Totusi, exista…
Read more »
Read more »
Cele mai bune diete de slăbit
20 May 2013
Ca
în orice domeniu, şi-n materie de diete există trenduri, meniuri care
„se poartă“ sau regimuri demodate, diete care se ţin mai uşor sau mai
greu. Dar care să fie cele mai bune dintre toate? Orice dietă de slăbit
îţi promite că vei pierde în greutate. Cât de mult, cât de uşor, cât de
repede…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Milkshake de capsuni si rubarba
20 May 2013
Milkshake
de capsuni si rubarba din: smantana, zahar, rubarba, apa, serbet de
capsuni, iaurt de vanilie, capsuni, lapte. Ingrediente: 1 cana de
smantana 1 lingura de zahar + ¾ cana 2 cani de rubarba, taiata bucati ¼
cana de apa serbet de capsuni 1 cana iaurt inghetat de vanilie 1 cana
capsuni, taiate in…
Read more »
Read more »
Orez cu mere la cuptor
20 May 2013
Orez
cu mere la cuptor din: orez, lapte, zahar, unt, pesmet, mere, lamaie,
gem acrisor, albusuri. Ingrediente: 200 g orez 600 ml lapte 8 linguri
zahar 2 linguri unt 6 linguri pesmet 6 mere 1 lamaie 6 linguri gem
acrisor 3 albusuri Mod de preparare: Fierbeţi orezul cu laptele,
adăugând 2 linguri zahăr şi…
Read more »
Read more »
Omleta cu cartofi si salata
20 May 2013
Omleta
cu cartofi si salata din: cartofi, oua, ulei de masline, faina, sare,
piper. Ingrediente: 300 g cartofi cu coaja rosie 8 oua 100 ml ulei de
masline 4 linguri faina sare piper Mod de preparare: Curăţaţi cartofii
de coajă, spălaţi-i, ştergeţi-i şi tăiaj-i în rondele cu grosimea de 3 –
4mm. Treceţi-i de…
Read more »
Read more »
Supa cu ridichi si galuste
20 May 2013
Supa
cu ridichi si galuste din: ridichi, ceapa, ceapa verde, unt, faina,
supa de zarzavat, iaurt, mustar, maioneza, patrunjel, ou, gris, ulei,
supa de legume, patrunjel, sare. Ingrediente: 2 legături ridichi 1 ceapă
uscată 1 legătură ceapă verde 1 lingură unt 1 lingură făină 2l supă de
zarzavat 250g iaurt 1 linguriţă muştar 1 linguriţă…
Read more »
Read more »
Spaghete cu crevetii si oregano
20 May 2013
Spaghete
cu crevetii si oregano din: spaghete, creveti decorticati, oregano,
unt, ulei de masline, sare. Ingrediente: 250g spaghete 100g creveti
decorticati 2 crengute de oregano proaspat 1 cub de unt 1 lingura ulei
de masline sare Mod de preparare: Fierbem pastele conform indicatiilor
de pe pachet. Le scurgem de apa fierbinte si le clatim…
Read more »
Read more »
Roşii umplute cu anşoa
20 May 2013
Roşii
umplute cu anşoa din: rosii, fileuri de ansoa, capere, usturoi,
patrunjel, paine, parmezan, ulei de masline, sare, piper, mozzarella,
salata verde. Ingrediente: 8 rosii un borcanel cu fileuri de ansoa o
lingura cu capere 3 catei de usturoi o jumatate de legatura de patrunjel
doua felii de paine 100 g parmezan 100 ml ulei…
Read more »
Read more »
Deliciu cu cascaval
20 May 2013
Deliciu
cu cascaval din: cartofi, oua, smantana, ciuperci, usturoi, ceapa
verde, cascaval, supa de pui, mustar, nucsoara, bacon si rozmarin.
Ingrediente: 2 kg cartofi 5 oua 300 ml smantana 60 g ciuperci 1 capatana
de usturoi 3 fire ceapa verde 100 g cascaval ras supa de pui mustar
nucsoara 200 g bacon rozmarin Mod…
Read more »
Read more »
Pizza cu legume, ciuperci si muguri de soia
20 May 2013
Pizza
cu legume, ciuperci si muguri de soia din: faina, apa, drojdie,
morcovi, muguri de soia, masline, ciuperci, telina, pasta de ardei,
oregano, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 500 g faina 125 ml
apa 25 g drojdie doi ardei capia doi morcovi o lingura cu muguri de
soia 100 g masline feliate 200…
Read more »
Read more »
Omleta cu verdeturi
20 May 2013
Omleta
cu verdeturi din: oua, ceapa verde, usturoi verde, loboda, marar verde,
ulei, sare, piper. Ingrediente: 8 oua 1 legatura ceapa verde 1 legatura
usturoi verde 1 legatura loboda 1 legatura marar verde 50 ml ulei sare
piper Mod de preparare: Spălaţi bine verdeţurile şi tocaţi-le,
puneţi-le într-un castron în care aţi bătut ouăle…
Read more »
Read more »
Salata cu fasole verde, broccoli si mazare
20 May 2013
Salata
cu fasole verde, broccoli si mazare din: fasole verde, broccoli, ulei,
seminte de mustar, fulgi de ardei iute, morcovi, coriandru, seminte de
floarea soarelui, iaurt, castravete, ghimbir, chimion, zeama de lime,
coaja de lime, frunze de menta si pita. Ingrediente: 250 g de fasole
verde, cu capetele pastailor taiate 1 capatana de broccoli, taiata…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu orez, ciuperci si ceapa
20 May 2013
Ardei
umpluti cu orez, ciuperci si ceapa din: ardei rgasi, ulei, smantana,
ardei gras, verdeata, orez, ciuperci, unt, ceapa, rosii, smantana, sare,
piper. Ingrediente: 10-12 ardei graşi 3 linguri ulei 1 pahar smîntînă 1
ardei gras roşu 2 linguri verdeaţă tăiată Pentru umplutură: 6 linguri
orez 12-15 ciuperci 3 linguri unt 2 cepe 2-3 roşii…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paste cu piept de pui, ciuperci si gorgonzola
20 May 2013
Paste
cu piept de pui, ciuperci si gorgonzola din: paste, piept de pui,
ciuperci, unt, ulei de masline, ceapa, smantana, gorgonzola, sare,
piper, patrunjel, parmezan. Ingrediente: 1 punga paste 1 piept de pui,
dezosat, taiat bucati 200-300 gr ciuperci proaspete, feliate 3 linguri
de unt 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata marunt…
Read more »
Read more »
Shake de grapefruit
20 May 2013
Shake
de grapefruit din: grapefruit, miere, apa. Ingrediente: 700 g
grapefruit 100 ml miere 1,5 l apa Mod de preparare: Se curata
grapefruitul de coaja si de pielitele amaruie si se paseaza. la urma se
adauga mierea si apa, amestecand pana la omogenizare.
Read more »
Read more »
RESTAURANT VS FAST-FOOD. Studiu: pastele şi Quesadilla îngraşă măi rău decât hamburgerii şi cartofii prăjiti
20 May 2013
În
condiţiile în care necesarul zilnic, total, calculat pentru un adult
tânăr, sănătos, cu activitate fizică moderată este de 2.000 de calorii,
iar un meniu clasic consumat la un restaurant fast-food, fiind alcătuit
dintr-un hamburger, cartofi prăjiţi şi o băutură răcoritoare poate aduce
peste 1.500 de calorii/porţie, putem aprecia că da, mâncarea
“junk-food” îngraşă. Însă,…
Read more »
Read more »
Prăjitură de ciocolată cu fructe
20 May 2013
Prăjitură
de ciocolată cu fructe din: faina, praf de copt, cacao, zahar tos, oua,
un, smantana, alune, struguri, ananas confiat, sare, esenta de rom, sos
de ciocolata. Ingrediente: 440 g faina un pliculet praf de copt 50 g
cacao 200 g zahar tos 5 oua 180 g unt 300 ml smantana 100 g alune 200…
Read more »
Read more »
Cotlet de miel cu Pinot noir
20 May 2013
Cotlet
de miel cu Pinot noir din: cotlet de miel, miere, pinot noir, ulei de
masline, usturoi, otet balsamic, sare, piper. Ingrediente: 3 bucati
cotlet de miel cu os, neportionat (circa 6-8 coaste pe fiecare) 2
linguri miere lichida marinata cu pinot noir: 2 cani pinot noir 1/4 cana
ulei de masline 3 linguri rozmarin…
Read more »
Read more »
Ciorba cu carnati afumati si smantana
20 May 2013
Ciorba
cu carnati afumati si smantana din: carnati afumati, ceapa, pasta de
tomate, otet, ou, smantana, ulei, patrunjel verde, sare, piper.
Ingrediente: 300 g cârnaţi afumaţi 3 cepe 2 linguri pastă de tomate 2-3
linguri oţet 1 ou 2 linguri smântână 2 linguri ulei 1 legătură pătrunjel
verde sare piper Mod de preparare: Fierbi…
Read more »
Read more »
Orez cu legume şi cârnaţi
20 May 2013
Orez
cu legume şi cârnaţi din: orez, fasole boabe rosie, fasole verde, ardei
gras, ceapa, carnati, rosii cherry, pudra de curry, patrunjel, sare,
piper, ulei, castraveti murati, gogonele murate. Ingrediente: 150 g orez
150 g fasole rosie boabe 300 g fasole verde un ardei gras o ceapa 500 g
carnati 250 g rosii cherry un…
Read more »
Read more »
Clatite cu branza feta
20 May 2013
Clatite
cu branza feta din: oua, lapte, sare, boia, faina, ulei, branza feta,
castravete, chimen, piper, patrunjel. Ingrediente: 2 oua 350 ml lapte 1
varf cutit sare 1 lingurita de boia dulce 180 g faina ulei pentru
umplutura: 350 g branza feta 1 castravete 1 lingurita rasa praf de
chimen piper patrunjel Mod de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Lasagna cu pui si anghinare
20 May 2013
Lasagna
cu pui si anghinare din: piept de pui, anghinare, parmezan, rosii
uscate, crema de branza, lapte, usturoi, busuioc, foi de lasagna.
Ingrediente: 2 buc piept de pui, fiert și marunțit 1 ½ ceasca anghinare,
tocate 2 cesti branza mozzarella, maruntita 1 ceasca parmezan ras ½
ceasca rosii uscate, tocate 2 pachete de crema…
Read more »
Read more »
Aripioare cu miere şi muştar
20 May 2013
Aripioare
cu miere şi muştar din: mustar de dijon, miere, cimbru, sare, piper,
ulei. Ingrediente: 1/2 ceasca mustar de Dijon 1/2 ceasca miere 1/2
lingura cimbru uscat sare piper ulei pentru uns tava Mod de preparare:
Amestecaţi muştarul, mierea, cimbrul şi sarea. Pudraţi aripile cu puţin
cimbru şi piper, coaceţi-le 20 min, la foc…
Read more »
Read more »
Shake de capsune
20 May 2013
Shake
de capsune din: capsune, miere, frisca, lapte. Ingrediente: 500 g
capsune 100 ml miere 100 ml frisca 1,4 l lapte Mod de preparare:
Căpşunele se curăţă şi se spală. Se scurg de apă şi se amestecă cu
mierea. Se mixează în blender şi se diluează cu laptele rece şi frişca.
Se…
Read more »
Read more »
Tartine cu castravete
20 May 2013
Tartine
cu castravete din: castravete, ciboulette, paine, iaurt, smantana,
iaurt, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 1 castravete mediu de
600-700 g 10-12 fire de ciboulette 4 felii patrate de paine 1 iaurt
natur 3 linguri de smantana 100 g parmezan ras sare piper macinat Mod
de preparare: Curăţaţi castravetele, tăiaţi-l în două pe lungime,…
Read more »
Read more »
Carne de porc cu prune uscate si orez
20 May 2013
Carne
de porc cu prune uscate si orez din: carne de porc, prune uscate,
ceapa, ulei, vin, pasta de rosii, faina de grau, sare, piper, orez.
Ingrediente: 500 g carne de porc 1 păhar prune uscate 2 cepe 3 linguri
ulei 2-3 linguri vin sec 1½ linguri pastă de roşii 1½ linguri făină de
grîu…
Read more »
Read more »
Supa de salata cu menta si busuioc
20 May 2013
Supa
de salata cu menta si busuioc din: salata, ceapa, supa de pui, zeama de
lamaie, hasmatui, menta, buduioc, condimente si boabe de piper.
Ingrediente: 2 salate 2 cepe 1 lingură de supă de pui din cuburi
concentrate 100 ml zeamă de lămâie câteva fire de hasmăţui 2 frunze de
mentă 2-3 frunze de busuioc…
Read more »
Read more »
Salata cu hrisca, nuci si ridichi
20 May 2013
Salata
cu hrisca, nuci si ridichi din: hrisca, nuci, seminte de susan,
ridichi, morcov, usturoi, marar, frunze de leurda, ulei de masline si
lamaie. Inrgediente: 200 g hrisca 2 linguri nuci pisate 2 linguri
seminte de susan 4 ridichi rosii 1 morcov 1 legatura usturoi verde 1
legatura marar 1 legatura frunze de leurda sau…
Read more »
Read more »
Empanadas cu carne si ciuperci
20 May 2013
Empanadas
cu carne si ciuperci din: faina, unt, oua, sare, carne tocata de pui,
ciuperci, ceapa verde, usturoi, morcov, boia iute, cimbru, sare, piper,
ulei, patrunjel. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 200 g unt 2 oua
1/2 lingurita sare pentru umplutura: 500 g carne tocata de pui 200 g
ciuperci 2 legaturi ceapa verde…
Read more »
Read more »
Salata cu carne de pui, paste si alune
20 May 2013
Salata
cu carne de pui, paste si alune din: piept de pui, ulei, zeama de
lamaie, otet, zahar, sos de soia, ghimbir, salata, mandarine, alune si
taitei. Ingrediente: 3 cesti cu fasii din piept de pui sau curcan (fiert
sau copt pe gratar) 1/3 ceasca cu ulei pentru salata 3 linguri cu zeama
de lamaie…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ceai de menta cu ciocolata neagra
20 May 2013
Ceai
de menta cu ciocolata neagra din: frunze de ceai, frunze de menta,
ciocolata neagra si portocale. Ingrediente: 3 linguri frunze de ceai
rooibos (ceai fara cofeina) 1/3 ceasca frunze proaspete de menta 1
lingurita de ciocolata neagra, rasa felii de portocale Mod de
preparare: Puneti la fiert intr-un ibric 6…
Read more »
Read more »
Spaghete cu sos pesto si parmezan
20 May 2013
Spaghete
cu sos pesto si parmezan din: paste, busuioc, usturoi, migdale,
parmezan, ulei de masline, piper si sare. Ingrediente: 400g paste
busuioc proaspat 4 catei de usturoi 30g migdale 30g parmezan ras ulei de
masline piper sare Mod de preparare: Fierbem pastele in apa cu sare.
Le trecem printr-un jet de apa rece si…
Read more »
Read more »
Shake de cirese si visine
20 May 2013
Shake
de cirese si visine din: cirese, visine, miere, apa. Ingrediente: 400 g
cirese 400 g visine 100 ml miere 1,2 l apa Mod de preparare: Fructele
se spală si se curăţă de sâmburi. Se amestecă cu mierea si se mixează
în blender. Se diluează cu apă. Se serveşte imediat după preparare.
Read more »
Read more »
Piept de pui in stil fusion
20 May 2013
Piept
de pui in stil fusion din: piept de pui, ulei de masline, usturoi,
tequilla, suc de lime, hot sauce, sos worcestershire, ghimbir, paprika,
sare, smantana. Ingrediente: 4 jumatati piept de pui, fara oase si piele
1/2 cana ulei de masline 2 lingurite usturoi tocat marunt 2 linguri
tequilla 2 linguri suc de lime 1…
Read more »
Read more »
Vinete cu parmezan si seminte de pin
20 May 2013
Vinete
cu parmezan si seminte de pin din: ulei de masline, usturoi, cimbru,
frunze de salvie, rosii tocate, otet din vin rosu, zahar, vinete,
parmezan, pesmet, seminte de pin, mozzarella, frunze de busuioc.
Ingrediente: 2 linguri ulei de masline, plus extra 3 catei de usturoi,
zdrobit 3 fire de cimbru 8 frunze mari de salvie,…
Read more »
Read more »
Salata de fructe de mare
20 May 2013
Salata
de fructe de mare din: avocado, icre, ceapa verde, creveti, grepfrut,
oua, maioneza, ulei de masline, sare si zeama de lamaie. Ingrediente: 2
avocado 50 g icre 2 fire de ceapa verde 1 pachet cu creveti 1 bucata de
grepfrut 2 oua 1 lingura cu maioneza 2 linguri cu ulei de masline 1
vârf…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Fursecuri cu lamaie si lavanda
19 May 2013
Fursecuri
cu lamaie si lavanda din: faina, ovaz, zahar, praf de copt, bicarbonat
de sodiu, unt, esenta de vanilie, coaja de lamaie, suc de lamaie, lapte
batut, coacaze, frunze de lavanda. Ingrediente: 1 + 2/3 cani de faina 1
+ 1/3 cani ovaz 1/4 ceasca de zahar 1 lingura praf de copt 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Bruschete cu rosii cherry si usturoi
19 May 2013
Bruschete
cu rosii cherry si usturoi din: rosii cherry, usturoi, paine, ulei de
masline, sare si romzarin. Ingrediente: 8 rosii chery 6 catei de usturoi
4 felii de paine ulei de masline sare rozmarin Mod de preparare:
Coacem rosiile pe gratar. Pisam usturoiul si il amestecam cu 3-4 linguri
de ulei de masline. Prajim…
Read more »
Read more »
Cuşcuş cu peşte
19 May 2013
Cuşcuş
cu peşte din: cuscus, fileuri de cod, lapte de cocos, ciuperci, nuca de
cocos, caise, fenicul, amidon, usturoi, ghimbir, lamaie, sare, piper,
ulei de masline. Ingrediente: 200 g cuscus 4 fileuri de cod 200 ml lapte
de cocos 200 g ciuperci 50 g nuca de cocos 200 g caise din compot o
bucata de…
Read more »
Read more »
Tartine cu Saint-Jacques marinte
19 May 2013
Tartine
cu Saint-Jacques marinte din: nuci de saint jacques, ulei de masline,
suc de lamaie, ciboulette, paine de secara, sare si piper. Ingrediente:
12 nuci de Saint-Jacques 3 linguri ulei de masline 1 lingura cu suc de
lamaie cateva fire de ciboulette 1 paine mica de secara feliata sare
grunjoasa piper macinat Mod de…
Read more »
Read more »
Clatite cu dulceata de portocale
19 May 2013
Clatite
cu dulceata de portocale din: galbenusuri, zahar, faina, lapte, esenta
de vanilie, sare, ulei, dulceata de portocale, portocala, miere si
lichior de fructe. Ingrediente: aluatul: 2 galbenusuri 25g zahar 100g
faina 300ml lapte esenta de vanilie sare ulei umplutura: dulceata de
portocale siropul: 1 portocala 200g miere 50ml lichior de fructe Mod
de…
Read more »
Read more »
Mititei romanesti
19 May 2013
Mititei
romanesti din: carne, slanina, usturoi, bicarbonat de sodiu, apa, sare,
piper. Ingrediente: 800 g carne 30 g slănină 4-5 căţei de usturoi ½
linguriţă bicarbonat de sodiu 4-5 linguri apă sare piper negru și roșu
măcinat Mod de preparare: Carnea se taie bucăţele cîte 30-50 g, se
sărează, se lasă într-un vas la…
Read more »
Read more »
Pui fript cu mirodenii
19 May 2013
Pui
fript cu mirodenii din: pui, usturoi, boia iute, cimbru, rozmarin, ulei
de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 pui mare 1 cana de lemn de mar
(facultativ) 12 catei de usturoi 1 lingura boia iute 1/3 ceasca cimbru
proaspat, tocat 1/3 ceasca rozmarin proaspat, tocat 1/4 ceasca ulei de
masline 1 lingura sare 1 lingura…
Read more »
Read more »
Shake de kiwi cu miere
19 May 2013
Shake
de kiwi cu miere din: kiwi, miere, coaja de lamaie, lapte, scortisoara.
Ingrediente: 900 g kiwi 100 ml miere coaja rasa a unei jumatati de
lamaie 1,5 l lapte scortisoara Mod de preparare: Se curăţă kiwi de
coajă, apoi se taie felii. Se adaugă mierea, coaja rasă de lămâie şi
scorţişoara. Se mixează…
Read more »
Read more »
Bruschete cu cremă de gorgonzola şi avocado
19 May 2013
O
reteta delicioasa de bruschete cu: paine, ulei de masline, avocado,
usturoi, suc de lamie, orgonzola, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 8
felii de pâine albă ulei de măsline 2 avocado 1 căţel de usturoi 2
linguri suc de lămâie 100 g gorgonzola sare piper măcinat cimbru pentru
garnitură Mod de preparare: Pâinea se taie…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de peşte cu smantana
19 May 2013
O
reteta delicioasa de tocanita cu: file de salau, morcov, usturoi,
ceapa, unt, faina, vin alb, supa de peste, smantana, marar, vermut, suc
de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 600 g file de şalău (sau biban) 2
morcovi 1 căţel de usturoi 2 cepe 1 legătură de ceapă verde 2 linguri
unt 1 linguri făină 200…
Read more »
Read more »
Frigărui de pui în stil oriental
19 May 2013
Frigărui
de pui în stil oriental din: piept de pui, ardei gras, ulei, zeama de
lamaie, boi iute, chimen, ceapa, usturoi, sare. Ingrediente: 1 piept
mare de circa 400-500 g 1 ardei gras rosu 1 ardei gras galben 1 ardei
gras verde ulei marinata: 1 1/2 linguri ulei de masline 2 linguri zeama
de lamaie…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata orientala cu bacon si marar
19 May 2013
Salata
orientala cu bacon si marar din: cartofi, oua, marar, maioneza, masline
negre, bacon, mustar, ceapa verde, muraturi, tulpini de telina,
patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 15 cartofi 3 oua fierte tari,
tocate 1 legatura de marar proaspat, tocat 1 borcan maioneza 1/2 ceasca
de masline negre feliate 1 1/2 cani bacon, maruntit 1/4 ceasca…
Read more »
Read more »
Ciorbă de pui à la grec cu verdeata
19 May 2013
Ciorbă
de pui à la grec cu verdeata din: piept de pui, smantana, ceapa,
morcovi, patrunjel, telina, orez, galbenusuri, zeama de lamaie,
patrunjel verde, sare. Ingrediente: 400 g piept de pui 300 g smântână 1
ceapă 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 bucată ţelină mai mică 3
linguriţe orez 2 gălbenuşuri zeama de la o…
Read more »
Read more »
Porumb la gratar
19 May 2013
Porumb
la gratar din: stiuleti de porumb, unt, sare. Ingrediente: 4 ştiuleţi
de porumb semicopt 3 linguri unt sare Mod de preparare: Pe grătar se
pun ştiuleţii curăţaţi şi se prăjesc la foc nu prea mare, periodic
întorcîndu-se, ca să se rumenească uniform. După prăjire se sărează.
Ştiuleţii se servesc fierbinţi, cu unt (opţional)…
Read more »
Read more »
Carnaciori de bere in aluat
19 May 2013
Carnaciori
de bere in aluat din: faina, sare, unt, galbenus, apa rece, drojdie
uscata, carnaciori de bere, ulei. Ingrediente: 300 g faina 2 varfuri de
cutit cu sare 200 g unt 1 galbenus 6 linguri apa rece 1 pliculet drojdie
uscata 10 carnaciori de bere ulei Mod de preparare: Pentru aluat,
amesteci faina intr-un vas…
Read more »
Read more »
Cartofi cu parmezan si sos
19 May 2013
Cartofi
cu parmezan si sos din: cartofi, parmezan, sare, pudra de mustar,
lapte, branza cheddar, chives. Ingrediente: 700 g de cartofi taiati pai
25 g parmezan, ras 1/2 lingurita de sare pentru sos: 1 lingurita pudra
de mustar 300 ml de lapte 140 g branza cheddar maturata, rasa cateva
fire de chives tocate Mod…
Read more »
Read more »
Desert cu pere si cascaval
19 May 2013
Desert
cu pere si cascaval din: pere, branza ricotta, gorgonzola, vin, miere,
smantana, ulei, faina, oua, unt, vin, grappa, praf de copt, sare, suc de
lamaie, coaja de lamaie. Ingrediente: 2 pere mari 250 g branza ricotta
200 g gorgonzola 2 linguri vin alb sec o lingura miere 300 ml smantana
consisntenta ulei pentru aluat:…
Read more »
Read more »
Cocktail de visine, fara alcool
19 May 2013
Cocktail
de visine, fara alcool din: visine, miere de albine, lamaie, apa
minerala si esenta de rom. Ingrediente: 1 kg visine 200 ml miere de
albine 1 lamaie 1 l apa minerala esenta de rom Mod de preparare: Se
spală vişinele şi li se îndepărtează sâmburii. Apoi, se aşază fructele
în blender şi se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Friptura umpluta la gratar
19 May 2013
Friptura
umpluta la gratar din: rosii, varza, busuioc, parmezan, piper, ulei de
masline, usturoi, friptura de porc. Ingrediente: 1/2 kg rosii tocate 1
ceasca de varza tocata 1/2 lingurita busuioc uscat 1/2 ceasca parmezan
ras 1/4 lingurita piper 2 lingurite de ulei de masline 1 catel de
usturoi 4 fripturi porc Mod de…
Read more »
Read more »
Ciocănele picante cu sos de brânză albastră
19 May 2013
Ciocănele
picante cu sos de brânză albastră din: ciocanele, sare, usturoi, piper,
boia iute, oregano, branza cu mucegai albastru, otet din vin rosu,
maioneza, zeama de lamaie, lapte condensat, sare cu aroma de usturoi,
seminte de telina. Ingrediente: 12 ciocanele 1/2 lingurita sare 1
lingurita praf de usturoi 2 lingurite piper alb macinat 2 lingurite…
Read more »
Read more »
Orez cu legume şi usturoi
19 May 2013
Orez
cu legume şi usturoi din: orez, telina, ciuperci, ceapa, mazare, ardei
gras, alune, usturoi, porumb baby, sos de soia, pudra de curry,
patrunjel, ulei de floarea soarelui, sare, piper. Ingrediente: 150 g
orez doua tije de telina 200 g ciuperci o ceapa 200 g mazare un ardei
gras 50 g alune 6 catei de…
Read more »
Read more »
Supă de peşte, cu ţelină şi orez
19 May 2013
O
reteta delicioasa de supa cu: ceapa, ulei de masline, migdale, vin alb,
supa de legume, rosii, frunza de defin, sare, piper, cod, cimbru,
telina, orez. Ingrediente: 2 cepe 4 linguri ulei de măsline 2 linguri
migdale tocate 200 ml vin alb 200 ml supă de legume 400 g roşii
decojite 2 frunze de dafin…
Read more »
Read more »
Pere umplute cu ananas
19 May 2013
Pere
umplute cu ananas din: unt, zahar tos, banana, oua, faina, cacao,
cuisoare, ananas, praf de copt, sare, zahar vanilinat, zahar pudra si
sos de ciocolata. Ingrediente: 170 g unt 220 g zahar tos o banana 3 oua
560 g faina 50 g cacao 50 g cuisoare o conserva de ananas doua lingurite
cu praf…
Read more »
Read more »
Salată de caracatită şi cartofi
19 May 2013
O
reteta delicioasa de salata cu: caracatita, ceapa, cartofi rosii,
usturoi, otet de vin, suc de lamaie, supa, ulei de masline, sare, piper,
patrunjel. Ingrediente: 10 caracatiţe mici, gata pregătite 2 cepe albe 1
1/2 kg cartofi roşii 2 căţei de usturoi 50 ml oţet de vin 3 linguri suc
de lămâie 100 ml supă…
Read more »
Read more »
Bors taranesc de vacuta cu legume
19 May 2013
Bors
taranesc de vacuta cu legume din: piept de vita, burta de vita, ceapa,
morcovi, radacina de patrunjel, pastarnac, telina, ardei kapia, pulpa de
rosii, bors de casa, leustean verde, sare, piper. Ingrediente: 500 g
piept de vită 1 kg burtă de vită prefiartă 1 ceapă 2 morcovi potriviţi 1
rădăcină de pătrunjel 1 păstârnac…
Read more »
Read more »
Tartine cu unt de creveti
19 May 2013
Tartine
cu unt de creveti din: paine, creveti, sare, patrunjel, piper, unt.
Ingrediente: 5 felii de paine patrate 20 cozi mici de creveti
decorticati 2 sau 3 linguri de patrunjel tocat sare piper macinat 50 g
cozi de creveti fierte si decorticate 50 g unt moale Mod de preparare:
Preparaţi untul de creveţi. Mixaţi…
Read more »
Read more »
Prajitura fara foc
19 May 2013
Prajitura
fara foc din: stafide, curmale, nuci, migdale, alune, fulgi de cereale,
suc de mere si seminte de floarea soarelui. Ingrediente: 400 g stafide
300 g curmale tocate 400 g amestec de nuci, migdale, alune pisate 200 g
pesmet din fulgi de cereale 250 ml suc de mere 100 g seminte decojite de
floarea soarelui…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de cartofi dulci cu bacon
19 May 2013
Supa
de cartofi dulci cu bacon din: bacon, ceapa, ardei gras, cartofi dulci,
faina, porumb, supa de pui, cimbru, maghiran, ceapa verde, smanatna,
sare, piper. Ingrediente: 4 felii de bacon taiate cuburi 1 ceapa,
tocata 1 ardei gras rosu, tocat cuburi 2 cani cartofi dulci, cuburi ¼
cana faina 1 cutie porumb, scurs 3…
Read more »
Read more »
Salata mixta cu creveti si sos de iaurt
19 May 2013
O
reteta delicioasa de salata mixta cu: piersici, creveti, rosii cherry,
salata verde, iaurt, suc de lamaie, mustar, sare, patrunjel.
Ingrediente: 4 piersici 250 g creveţi 8 roşii cherry 8 frunze mari de
salată verde 400 g iaurt natural 2 linguri suc de lămâie 1 linguriţă
muştar sare de mare 1 lingură pătrunjel tocat Mod…
Read more »
Read more »
Cannelloni cu carne
19 May 2013
Cannelloni
cu carne din: cannelloni, carne tocata de vita, ceapa, usturoi, rosii
pasate, cascaval, ulei, busuioc, sare, piper, patrunjel, lapte, unt,
faina. Ingrediente: 13 bucati cannelloni 500 g carne tocata de vita 2
cepe 4 catei de usturoi 200 g rosii pasate 150 g cascaval 2 linguri ulei
1/2 lingurita busuioc uscat sare piper patrunjel…
Read more »
Read more »
Sandviciuri cu chiftele
19 May 2013
Sandviciuri
cu chiftele din: ulei de floarea soarelui, otet din vin alb, zahar,
castravete, marar, chifle, gem de merisoare, carne tocata de porc,
pesmet, seminte de chimen, ou, mustar cu boabe, miere, nucsoara.
Ingrediente: 1-2 linguri ulei de floarea soarelui 2 linguri de otet din
vin alb 1 lingura de zahar 1/3 castravete, feliat subtire…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu carne de porc sau de vita
19 May 2013
Ardei
umpluti cu carne de porc sau de vita din: ardei grasi, bulion, faina,
ulei, sare, piper, boia, pulpa de porc, orez, bulion, ceapa, ou, cimbru
verde, sare, pipe. Ingrediente: 15 ardei grasi 1 cana bulion 3 linguri
rase faina 4 linguri ulei sare piper boia umplutura: 800 g pulpa de porc
sau de vita…
Read more »
Read more »
Desert cu pere şi prune coapte
19 May 2013
O
reteta delicioasa de desert cu: unt, zahar, zahar vanilat, oua, faina,
praf de copt, smantana, prune, pere, lichior de pere, lamaie.
Ingrediente: 75 g unt 75 g zahăr 1 pachet zahăr vanilat 2 ouă 150 g
făină 1 lingură praf de copt 2 linguri smântână 300 g prune Ingrediente
pere: 10 pere mici 2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort cu caise si cirese
18 May 2013
Tort
cu caise si cirese din: caise uscate, cirese, faina integrala, fulgi de
ovaz, malai, zahar brun, praf de copt, bicarbonat de sodiu, lapte, ulei
de masline, ghimbir, esenta de vanilie, coaja de portocala, oua, zahar
pudra. Ingrediente: 15 caise uscate 12 cireșe proaspete, fara samburi,
tocate 1 cana de faina integrala 1/2 cana…
Read more »
Read more »
Saramură de pui cu fasole verde
18 May 2013
Saramură
de pui cu fasole verde din: pulpe de pui, ardei iute, rosii, ceapa,
usturoi, ardei gras, fasole verde, ulei de floarea soarelui, sare,
piper, malai, varza alba, varza rosie. Ingrediente: 4 pulpe de pui doi
ardei iuti 3 rosii doua cepe 6 catei de usturoi 3 ardei grasi 400 g
fasole verde o lingurita…
Read more »
Read more »
Chiftele de varza si conopida
18 May 2013
Chiftele
de varza si conopida din: conopida, varza alba, oua, faina, cascaval,
sare, piper, ulei, pesmet, marar, patrunjel. Ingrediente: 250 g conopida
250 g varza alba 2 oua 150 g faina 100 g cascaval sare piper ulei,
pentru prajit 300 g pesmet sau faina marar si patrunjel, pentru decor
Mod de preparare: Cureţi varza…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluţi cu spanac şi ton
18 May 2013
Dovlecei
umpluţi cu spanac şi ton din: dovlecei, spanac, lapte, unt, marar, ton
in ulei, ceapa verde, usturoi, sare, piper, lamai si smantana.
Ingrediente: un kilogram de dovlecei 500 g spanac 200 ml lapte dulce 50 g
unt o legatura cu marar tocat doua conserve cu ton in ulei o legatura
de ceapa verde doi…
Read more »
Read more »
Crostini cu sparanghel si sunca
18 May 2013
Crostini
cu sparanghel si sunca din: sparanghel verde, ricotta, ulei de masline,
busuioc, susan, sunca, sare, piper. Ingrediente: 24 fire de sparanghel
verde 150 g ricotta 3 linguri cu ulei de masline 2 linguri cu busuioc
tocat 1 bagheta cu susan sau mac 24 de felii subtiri de sunca cruda sare
piper Mod de…
Read more »
Read more »
Crema de iaurt Raita
18 May 2013
Crema
de iaurt Raita din: iaurt, smantana, apa, chimen, castravete, marar,
sare, piper. Ingrediente: 300 ml iaurt grecesc 100 ml smantana 1 lingura
apa rece 1 lingurita chimen macinat 1 castravete mare marar sare piper
Mod de preparare: Speli castravetele si-l tai cubulete. Il amesteci cu
iaurtul, smantana si apa. Condimentezi cu prafuld e…
Read more »
Read more »
Ciorba de pui cu legume si smantana
18 May 2013
Ciorba
de pui cu legume si smantana din: carne de pui, morcovi, gulie, ceapa,
patrunjel, leustean, ou, smantana, ulei, apa, sare, piper. Ingrediente:
600 g carne de pui 2 morcovi 1 gulie mică 2 cepe 1 legătură pătrunjel 1
legătură leuştean 1 ou 200 ml smântână 2-3 linguri ulei 3 l apă sare
piper …
Read more »
Read more »
Ciorba de vitel
18 May 2013
Ciorba
de vitel din: carne de vitel, ceapa, morcov, patrunjel, varza acra,
rosii in bulion, zeama de varza, lesutean, sare si smantana.
Ingrediente: 500 g carne cuburi de vitel, de gatit o ceapa un morcov o
radacina patrunjel 200 g varza acra 4-5 rosii in bulion un litru zeama
de varza cateva fire leustean sare,…
Read more »
Read more »
Ceafa marinata la gratar
18 May 2013
Ceafa
marinata la gratar din: ceafa de porc, iaurt, boia, cimbru, sare,
piper. Ingredinte: 4 felii ceafa de porc un pahar mic iaurt o lingurita
boia cimbru sare piper Mod de preparare: Se amestecă iaurtul bine
bătut cu boiaua, cimbrul şi piperul. Cu această pastă se ung feliile de
carne şi se lasă la…
Read more »
Read more »
Pasta de avocado
18 May 2013
Retete
de post: Pasta de avocado din: avocado, rosie, suc de lamaie, ceapa,
ulei de masline, chimen, sare, piper. Ingrediente: 2 fructe avocado 1/2
rosie sucul unei lamai o ceapa alba 2 linguri ulei de masline putin
chimen macinat sare piper Mod de preparare: Se spală bine fructele de
avocado, după care se taie…
Read more »
Read more »
Panna cotta de ciocolata
18 May 2013
Panna
cotta de ciocolata din: frisca, zahar, lapte, gelatina, ciocolata
neagra, esenta de rom, portocale, rodie si frunze de menta. Ingrediente:
500 ml de frisca lichida 100 g zahar 90 ml lapte 10 g gelatina 60 g
ciocolata neagra esenta de rom 2 portocale mari 1 rodie potrivita frunze
de menta sau salvie Mod…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de ton cu stafide
18 May 2013
Salata
de ton cu stafide din: ton, ceapa rosie, nuci, telina, marar, stafide,
maioneza, salata verde, paine neagra. Ingrediente: 1 cutie ton 1
lingura ceapa rosie, tocata 1/4 ceasca nuci tocate 1/3 cana de telina
tocata 2 linguri marar proaspat tocat 1/4 ceasca de stafide 1/2 cana
maioneza paine neagra si salata verde pentru…
Read more »
Read more »
Supa crema de legume cu verdeata
18 May 2013
Supa
crema de legume cu verdeata din: cartofi, morcovi, raacina de
patrunjel, telina, ardei gras, dovlecel, ceapa, unt, patrunjel, sare.
Ingrediente: 1 kg cartofi 500 g morcovi 1 radacina de patrunjel 1 telina
1 ardei gras 1 dovlecel 1 ceapa 1 lingura cu unt patrunjel sare Mod
de preparare: Curăţă ceapa, tai-o mărunt şi…
Read more »
Read more »
Somon pe pat de cuscus
18 May 2013
Somon
pe pat de cuscus din: somon, dovlecel, cuscus, lamaie, ulei de masline,
ardei gras, unt, sare. Ingrediente: 300 g somon 1 dovlecel 1 ceascuta
de cuscus 1 lamaie 2 linguri cu ulei de masline 1/2 ardei gras 75 g unt
sare Mod de preparare: Taie peştele în două bucăţi potrivit de mari.
Aşază-le…
Read more »
Read more »
Cocktail cu fructe si sampanie
18 May 2013
Cocktail
cu fructe si sampanie din: coji de portocale zaharisite, curmale,
lichior, stafide, vin demisec, sampanie, apa minerala. Ingrediente: 120 g
coji de portocale zaharisite 100 g curmale 100 ml lichior 50 g stafide
500 ml vin demisec 700 ml sampanie demisec 300 ml apa minerala Mod de
preparare: Cojile glasate, taiate marunt, curmalele,…
Read more »
Read more »
Rulada de pui cu spanac si stafide
18 May 2013
Rulada
de pui cu spanac si stafide din: piept de pui, spanac, seminte de pin,
stafide, amestec de condimente chinezesti, unt, prosciutto, ulei de
masline, ceapa, vin, zeama de lamaie, smantana si chives. Ingrediente: 8
piepti de pui, dezosati si fara piele 300 g de spanac tanar, spalat 3
linguri seminte de pin, prajite 2…
Read more »
Read more »
Omletă cu gulii
18 May 2013
Omletă
cu gulii din: oua, gulie, alune, banza telemea, branza de vaci, unt,
ceapa, usturoi, seminte de fenicul, nucsoara, marar, sare, piper, sfecla
rosie si castraveti murati. Ingrediente: 4 oua o gulie 50 g alune 200 g
branza telemea 200 g branza de vaci 100 g unt o ceapa doi catei de
usturoi jumatate de…
Read more »
Read more »
Reteta de post: Legume sotate
18 May 2013
Retete
de post: Legume sotate din: vanata, dovlecei, ardei grasi, margarina,
sare, piper, verdeata. Ingrediente: 1 vanata 2 dovlecei 2 ardei grasi 4
linguri margarina sare piper verdeata Mod de preparare: Se spală
vânătă şi dovleceii. Se şterg de apă sau se lasă la scurs pe un grătar,
apoi se taie cuburi care se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Muschi de porc cu legume la cuptor
18 May 2013
Muschi
de porc cu legume la cuptor din: muschi de porc, morcovi, ciuperci,
ceapa, usturoi, faina, supa de ceapa, condimente, supa de pui, smantana
si sare. Ingrediente: 2 buc mușchi de porc 3 cupe buc morcovi 1 ½ kg
ciuperci proaspete, feliate 1 ceapa mare, tocata marunt ½ capatana de
usturoi ⅓ cana faina…
Read more »
Read more »
Pui cu fasole
18 May 2013
Pui
cu fasole din: carne de pui, fasole pastai, ceapa, faina, ulei,
patrunjel, sare si smantana. Ingrediente: 600 g carne de pui o conserva
mare fasole pastai galbena o ceapa o lingura faina 2 linguri ulei
patrunjel sare smantana pentru servit Mod de preparare: Intr-o cratiţă
cu ulei încins se pune ceapa la călit…
Read more »
Read more »
Carne de vita cu sos
18 May 2013
Carne
de vita cu sos din: carne de vita, cognac, unt, ulei, faina de grau,
sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de vită (costiţă) 100 g cognac 2
linguri de unt ½ pahar ulei 1 lingură făină de grîu sare piper negru
măcinat Mod de preparare: Carnea se taie în 4 bucăţi (cîte…
Read more »
Read more »