Retete Supe:
Supă de cartofi dulci şi quinoa
Supă
de cartofi dulci şi quinoa din: boabe de quinoa, apa, sare, piper, ulei
de masline, sunca, ceapa, usturoi, cartofi, ardei iute, supa de legume,
frunze de spanac, patrunjel. Ingrediente: 150 g boabe de quinoa 250 ml
apa sare piper 1 lingura ulei de masline 125 g sunca 1 ceapa 2 catei de
usturoi decojiti…
Read more »
Read more »
Lasagna de pui cu legume crocante
Lasagna
de pui cu legume crocante din: morcovi, ceapa, unt, mazare, supa,
fasole congelata, sare, file de piept de pui, oregano, piper, faina,
lapte, smantana, cascaval si foi de lasagna. Ingrediente: 300 g morcovi 1
ceapa 70 g unt 150 g mazare congelata 250 ml supa 350 g fasole
congelata sare 400 g file de…
Read more »
Read more »
Supa de rosii cu paine
Supa
de rosii cu paine din: rosii, ceapa, usturoi, busuioc, oregano, ulei,
supa de legume, sare, piper, seminte de dovleac, unt, sare. Inrgediente:
1 kg rosii 2 cepe 1 catel de usturoi 1/2 lingurita busuioc 1/2
lingurita oregano 3 linguri ulei 500 ml supa de legume sare piper pentru
crema de seminte: 200 g seminte…
Read more »
Read more »
Supa de sfecla cu ou
Supa
de sfecla cu ou din: sfecla, morcovi, radacina de patrunjel, cartofi,
zeama de lamaie, smantana, chimen, apa, sare, piper, marar, ridichi,
castravete, oua, frunze de sfecla. Ingrediente: 600 g sfecla 2 morcovi 1
radacina de patrunjel 500 g cartofi 1 legatura marar zeama de la o
lamaie 500 g smantana 2 lingurite rase chimen…
Read more »
Read more »
Supa crema de salata cu branza de capra
Supa
crema de salata cu branza de capra din: ceapa, usturoi, unt, cartof,
supa de legume, frunze de spanac, bagheta, branza roquefort, smantana.
Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 25 g unt 1 cartof mare 1 l supa
de legume 250 g frunze de fetica sau de spanac 1 minibagheta 100 g
Roquefort 4…
Read more »
Read more »
Supa alba cu galuste de gris
Supa
alba cu galuste de gris din: pui, oua, gris, ceapa, morcovi, telina,
cartofi, sare, piper, verdeata, branza telemea. Ingrediente: 1 pui sau
1/2 pasare mare 2 oua 6 linguri cu gris 1 ceapa 4 morcovi 1 telina 4
cartofi sare piper verdeata 6 felii de branza telemea Mod de
preparare: Curăţaţi carnea, o…
Read more »
Read more »
Musaca de dovlecei cu carne de berbecut
Musaca
de dovlecei cu carne de berbecut din: dovlecei, ceapa, usturoi, ulei de
masline, carne tocata de berbecut, scortisoara, oregano, sare, piper,
orez, supa, unt, faina, lapte, oua, nucsoara, cascaval. Ingrediente: 850
g dovlecei 1 ceapa 3 catei de usturoi 5 linguri ulei de masline 400 g
carne tocata de berbecut (pulpe de berbecut sau…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa rece de castraveti
Supa
rece de castraveti din: iaurt, apa, castarvete, marar, usturoi, ulei de
masline, sare, nuci. Ingrediente: 2 cani de iaurt 2 cani de apa 1/2
castravete, tocat 1/2 cana marar proaspat, tocat 2 catei de usturoi,
tocati 1 lingura de ulei de masline Sare, dupa gust nuci, tocate
(optional) Mod de preparare: Intr-un…
Read more »
Read more »
Supa de ciuperci sau de hribi
Supa
de ciuperci sau de hribi din: ciuperci, ceapa, lapte, unt, faina, sare,
piper. Ingrediente: 500 g ciuperci sau 6-7 hribi mari 1 ceapa 1 pahar
lapte nefiert 1 lingura cu unt 1 lingura cu faina sare piper Mod de
preparare: Curăţaţi ciupercile de frunze şi nisip, spălaţi în mai multe
ape, înlăturaţi codiţele…
Read more »
Read more »
Supa cu piept de pui si lemongrass
Supa
cu piept de pui si lemongrass din: ardei curry, usturoi, seminte de
coriandru, ghimbir, lamaie, lemongrass, ceapa rosie, supa de pui, piept
de pui, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 10 ardei curry 6
catei de usturoi 1/2 lingurita seminte de coriandru 2 linguri ghimbir
ras 1 lamaie 2 fire lemongrass 2 cepe rosii…
Read more »
Read more »
Supa Tom Yum Goong
Supa
Tom Yum Goong din: lime, tulpini de lemongrass, ardei iute, supa de
pui, ciuperci, creveti, caracatita, coriandru, piper, zahar brun. Tom
Yum Goong, devenită un adevărat simbol naţional al Thailandei, este j o
supă de creveţi, carne de pui, peşte sau fructe de mare şi ciuperci. La
toate acestea, se adaugă frunze de coriandru,…
Read more »
Read more »
Mini tarte cu carne de pui
Mini
tarte cu carne de pui din: piept de pui, supa, ceapa verde, unt, faina,
mazare, smantana, sare, piper, suc de lamaie, galbenusuri, aluat de
foi. Ingrediente: 500 g file de piept de pui 300 ml supa 3 cepe verzi 1
lingura unt 1 lingura faina 250 g mazare congelata 200 g smantana sare
piper…
Read more »
Read more »
Supa aromata de morcov
Supa
aromata de morcov din: morcov, fenicul, ulei, cartofi, sare, lamaie,
patrunjel. Ingrediente: un kg morcov 1/2 bulb fenicul o lingura ulei 3
cartofi sare pentru servit: cateva felii de lamaie patrunjel Mod de
preparare: Morcovii se taie rondele fine, feniculul se feliază subţire,
iar cartofii se taie cuburi. In oala de fiert supa…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de pui cu paste si morcovi
Supa
de pui cu paste si morcovi din: maruntaie de pui, ceapa, morcovi,
telina, usturoi, foaie de dafin, sare, piper, ulei de masline,
patrunjel. Ingrediente: 1 kg maruntaie de pui (gaturi, spate si aripi)
1 ceapa, taiata bucati mari 2-3 morcovi taiati bucati 1 telina, taiata
bucati mari 1 capatana usturoi, taiat in jumatate…
Read more »
Read more »
Supa rece de patrunjel
Supa
rece de patrunjel din: iaurt, patrunjel, paine, lapte, suc de lamaie,
sare. Ingrediente: un kg iaurt 2 legaturi patrunjel 3-4 felii de paine
cu miez 100 ml lapte sucul unei jumatati de lamaie sare pentru servit:
crutoane Mod de preparare: Iaurtul se pune la scurs într-un tifon
pentru a elimina apa în exces.…
Read more »
Read more »
Supa de bere cu ou si carnat
Supa
de bere cu ou si carnat din: bere neagra, castarvete, ridichi, marar,
ceapa verde, oua, carnat de casa, sare. Ingrediente: 2 l bere neagra cu
5% alcool un castravete mare o legatura ridichi 2 legaturi marar o
legatura ceapa verde 2 oua fierte tari un carnat de casa sare Mod de
preparare: Se…
Read more »
Read more »
Gazpacho cu rosii, castraveti si ardei
Gazpacho
cu rosii, castraveti si ardei din: rosii, castravete, ardei gras,
ceapa, miez de paine, supa din concentrat de vita, usturoi, otet, ulei,
boia, sare, piper. Ingrediente: un kg rosii bine coapte un castravete un
ardei gras rosu o ceapa 200 g miez de paine 250 ml supa din concentrat
de vita 3 catei de…
Read more »
Read more »
Supa de rosii cu smantana si busuioc
Supa
de rosii cu smantana si busuioc din: morcovi, rosii, smantana, busuioc,
sare, piper. Ingrediente: 2 morcovi 1 kg rosii bine coapte 100 g
smantana busuioc proaspat sare piper Mod de preparare: Curăţăm
morcovii şi îi tăiem rondele. Fierbem 30 minute în apă cu sare. Spălăm
roşiile şi le fierbem 10 minute în apă.…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de linte
Supa
de linte din: linte rosie, supa de legume, rosii, sare, ulei de
masline, seminte de mustar, seminte de chimen, ardei iute, ghimbir,
usturoi, ceapa, coriandru, turmeric, chili, scortisoara, cuisoare,
lamaie verde, coriandru, sare. Ingrediente: 1 ½ cani linte rosie,
clatita 4 cani supa de legume 2 rosii, cuburi 1 lingurita de sare 1…
Read more »
Read more »
Supa cu fidea si fasole verde
Supa
cu fidea si fasole verde din: fasole verde, morcov, ceapa, telina,
patrunjel, fidea, ulei de floarea soarelui, usturoi, marar, sare, piper,
smantana. Ingrediente: 450 g fasole verde un morcov doua cepe un sfert
de telina o radacina de patrunjel 3 rotocoale de fidea 75ml ulei de
floarea soarelui doi catei de usturoi marar sare…
Read more »
Read more »
Supă de sfeclă şi cartofi
Ingrediente: 200 g cartofi 2 arpagic 50 g unt 1,21 supă 500 g sfeclă
roşie 200 g smântână fermentată 2 linguriţe hrean sare piper 1 vârf de
cuţit de zahăr pătrunjel Mod de preparare: Curăţaţi cartofii,
spălaţi-i şi tăiaţi-i cuburi. Curăţaţi arpagicul, apoi tocaţi-l
mărunt.Căliţi arpagicul în unt. Adăugaţi şi cartofii şi lăsaţi-i…
Read more »
Read more »
Friptura cu sos de mango
Ingrediente : 1-2 linguriţe piper verde la borcan 4 buc. file de vită
(a180g) 4 linguri ulei sare piper 1 mango copt 1 ceapă roşie 1 căţel de
usturoi 1 linguriţă tarhon uscat 1/2 linguriţă îndulcitor 1-2 linguri
oţet 150 ml supă Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul la 80°C.
Tocaţi mărunt boabele de…
Read more »
Read more »
Mancare scazuta de linte si orez
Ingrediente: 300 g linte fiartă 300 g orez fiert 3 cepe tăiate mărunt 5
căţei de usturoi zdrobiţi 200 g roşii din conservă tăiate mărunt două
linguri de ulei două linguri de margarina 200 ml supă de legume două
linguri de boia de ardei dulce o lingură de chimem o lingură de
coriandru măcinat…
Read more »
Read more »
Supa de ciuperci cu ghimbir
Ingrediente: 300 g ciuperci Champignons proaspete 2 cartofi mari 200 g
albitură (ţelina, pătrunjel, păstâmac) 1 fir praz 30 g unt 50 g făină o
ceapă 100 ml lapte 2 căţei usturoi 1 ghimbir sare pătrunjel câteva
seminţe de chimen Mod de preparare: Fierbe toate legumele mărunţite în
1,2 litri apă cu sare.…
Read more »
Read more »
Friptură spaniolă de porc cu orez
Ingrediente:
2 linguri ulei de măsline 800 gr spată de porc dezosată, tăiată bucăţi o
ceapă mare, tăiată rondele 2 căţei de usturoi o lingură făină 450 gr
roşii, decojite şi tăiate cuburi 175 ml vin roşu o lingură busuioc
proaspăt, tocat fin un ardei gras verde, tăiat fâşii subţiri 50 gr
măsline umplute cu…
Read more »
Read more »
Supa-crema de cartofi cu masline si piept de pui afumat
Ingrediente:
1 kg cartofi 2 morcovi 2 cepe 1 piept de pui afumat 10 măsline 1
linguriţă făină 50 g unt 200 ml lapte 1 ou sare 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare: Cureţi cartofii şi morcovii, îi speli, îi tai bucăţi
şi îi pui la fiert. Tai ceapa mărunt, o înăbuşi în unt,…
Read more »
Read more »
Ciorba de fasole cu costita si smantana
Ingrediente: 300 g fasole 250 g costiţă afumată 1 lingură făină 100 g
ceapă 150 ml smântână sare 1 legătură verdeaţă Mod de preparare:
Alegi fasolea, o speli în mai multe ape şi o pui la fiert într-o oală cu
apă rece. Când este fiartă pe jumătate, o scurgi, o pui pe foc…
Read more »
Read more »
Bors cu sfecla si slanina
Ingrediente:
500 g carne 400 g varză 4 cartofi 1 sfeclă roşie 172 pahar bulion de
roşii 1/2 pahar smântână 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 ceapă 1 felie
slănină 1 cană borş 1 lingură unt 1 lingură făină 3 roşii din conservă
sare piper 2 foi de dafin ienibahar 1 legătură pătrunjel Mod…
Read more »
Read more »
Aspic cu legume si tacamuri de curcan
Ingrediente: 1,5 kg tacamuri de curcan gelatină 500 g morcovi mititei
fierţi 3-4 legături sparanghel proaspăt 20 ml coniac 10 boabe piper
sare Mod de preparare: Fierbe tacâmurile. Ai grijă să spumezi de câte
ori este nevoie. Adaugă sare şi piper. După ce supa a scăzut la
jumătate, strecoar-o uşor, pentru a se…
Read more »
Read more »
Supă ardelenească cu pâine şi brânză
Ingrediente:
5 felii de pâine 200 g brânză sărată 2 cepe 200 g şunculiţă afumată 1
legătură pătrunjel Mod de preparare: Dai brânza pe râzătoare, apoi
aşezi pe fundul unei oale feliile de pâine şi presari brânza. Torni 3 l
de apă caldă şi pui supa la fiert. Cureţi şi tai mărunt ceapa, tai…
Read more »
Read more »
Supă de hrean cu smântână
Ingrediente: 1 cană lapte 1 cană apă caldă 2 bucăţi hrean 1 lingură
unt 2 linguri făină 1 linguriţă zeamă de lămâie 3 felii şunculiţă
afumată 1/2 pâine 3 linguri smântână 1 legătură pătrunjel sare piper
Mod de preparare: Cureţi hreanul, îl dai pe râzătoare şi-l amesteci cu
zeamă de lămâie ca să…
Read more »
Read more »
Supă Harira
Preparat
specific marocan Ingrediente: 100 g năut 100 g linte 100 g fasole fava
uscată 200 g făină 80 g orez 100 ml ulei 100 g fidea două linguri de
pastă de tomate 450 g roşii prunişoare o ceapă medie o legătură de
coriandru proaspăt o legătură mică de pătrunjel două tije de ţelină 4…
Read more »
Read more »
Supă cu cube
O
retete de supa cu telina, morcov, ceapa, ou, ulei, lapte, gris, carne
de porc, branza de oaie, faina, bulion, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 1 ţelină 1 morcov 1 ceapă 1 ou 2 linguri ulei 3 linguri
lapte 3 linguri griş 100 g carne de porc 100 g brânză de oaie 4-5
linguri făină…
Read more »
Read more »
Aperitiv cu creveţi
Ingrediente: 300 g creveţi congelaţi 250 g mazăre congelată 2 morcovi 1
ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 1 legătură de mărar 1 legătură de
pătrunjel gelatină boabe de piper sare Mod de preparare: Fierbe
creveţii congelaţi nu mai mult de 10 minute. Fierbe în apă cu un praf de
sare şi câteva boabe…
Read more »
Read more »
Supa-crema de cartofi cu ciolan afumat
Ingrediente: 7-8 cartofi 1 ciolan afumat 1 ceapă 1 morcov 31/2 ţelină
mică 1 gălbenuş 2-3 linguri smântână sare piper tarhon Mod de
preparare: Speli ciolanul, îl opăreşti, apoi îl pui la fiert în apă rece
cu s sare. In acest timp, cureţi cartofii, ceapa, morcovul şi ţelina,
le adaiaugi în oală întregi…
Read more »
Read more »
Somon in aspic
Ingrediente: 500 g somon afumat 1 lămâie câteva măsline câteva
merişoare de pădure 2 morcovi 1 ţelină mică gelatină frunze de pătrunjel
câteva boabe de enibahar sare Mod de preparare: Pune la fiert, ţelina
şi morcovii tăiaţi după cum doreşti, steluţe, rondele sau cubuleţe.
Adaugă un praf de sare şi câteva boabe de…
Read more »
Read more »
Supa-crema de salata verde
Ingrediente: 1 salată 1 lingură margarină 1 linguriţă făină 100 ml
lapte 1 ou 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Desfaci salata, o
speli, o pui la fiert în 700 ml apă clocotită şi o laşi pe foc până se
înmoaie. Strecori apoi zeama, o amesteci cu făina, margarina şi laptele
clocotit si…
Read more »
Read more »
Aspic cu portocale
Ingrediente: 1 kg picioare de porc 1 kg slănină cu şorici 2 morcovi 1
pliculeţ cu gelatină 4 portocale 6-8 smochine sare Mod de preparare:
Fierbe picioarele de porc şi bucata de slănină în apă rece cu sare, mai
întâi la foc mare, până începe să dea în clocot, apoi redu focul şi…
Read more »
Read more »
Friptură mediteraneană de peşte
Ingrediente:
4 linguri ulei de măsline o ceapă tăiată în rondele subţiri 5 căţei de
usturoi zdrobiţi un fenicul tocat mărunt 3 peţioluri de ţelină o
conservă de 450 gr roşii decojite o lingură oregano o frunză dafin coaja
şi sucul de la o portocală 1/4 linguriţă şofran 750 ml supă limpede de
peşte 3…
Read more »
Read more »
Supă italiană de fasole
Ingrediente:
2 linguri ulei de măsline 1 fir de praz 1 căţel de usturoi 2 linguriţe
oregano 75 gr fasole verde păstăi, tăiată 2-3 cm 200 gr fasole boabe,
fiartă în prealabil 75 gr paste făinoase 1 litru supă de legume 8 roşii
pitice sare piper negru măcinat 2 linguri busuioc proaspăt, tocat foarte
fin…
Read more »
Read more »
Supă de coadă de vacă – Sop Ekor lembu
O
retete de supa de coada de vaca cu telina, ceapa verde, morcov,
cartofi, hasme, seminte de coriandru, usturoi, ghimbir, chili, betisor
de scortisoara si seminte de chiminon. preparat specific malaezian
Ingrediente: 30 g ţelină 5 g ceapă verde 30 g morcov tăiat în bucăţi
mări 30 g cartofi tăiaţi în cuburi 5 g haşme…
Read more »
Read more »
Supă de varză alba cu smantana
O
reteta de supa de varza cu ceapa, morcov, telina, albitura, unt sau
margarina, paste fainoase, sare, tarhon sau chimen, patrunjel si
smantana. Ingrediente: varză albă 500 g ceapă 100 g morcov 100 g ţelină
şi albitură 100 g unt sau margarină 75 g supă 2 litri paste fainoase 100
g smântână 200 g sare…
Read more »
Read more »
Tăiţei de orez în sos iute – Laksa Penang
O
reteta de taitei de orez cu peste, tamarind, coriandru vietnamez, pasta
de tamarind, ceapa rosie, ardei iute, pasta de crevete, flori de
ghimbir, galangal, hasme, varza chinezeasca, frunze de menta si ananas.
preparat specific malaiezian Ingrediente: 800 g paste Laksa (tăiţei de
orez) 600 g peşte lup de mare sau macrou 1.500 ml apă…
Read more »
Read more »
Supă de ţelină cu iaurt
O
retete de supa de telina cu morcov, iaurt, rosii uscate, ceapa verde,
cimbru, marar, sare si piper. Se serveste cu crutoane sin paine
integrala. Ingrediente: două ţeline potrivite o rădăcină de pătrunjel un
morcov doi cartofi 300 ml iaurt 50 g roşii uscate o legătură de ceapă
verde o jumătate de pâine integrală o…
Read more »
Read more »
Supă de iaurt cu castravete si nuci
O
reteta de supa de iaurt foarte simpla cu castravete, nuci, lapte, sare,
ulei si marar. Ingrediente: 750 g iaurt o jumătate de ceaşcă de lapte
un castravete crud 10 nuci sare 3 linguri de ulei mărar Mod de
preparare: Se diluează iaurtul cu laptele într-un castron. Se taie
castravetele în cubuleţe foarte mici…
Read more »
Read more »
Supă de fazan cu găluşte de griş
O
reteta de supa de fazan cu ceapa, morcov, telina, patrunjel, sare
servita cu galuste de fris si mujdei de usturoi. Ingrediente: un fazan o
ceapă un morcov o jumătate de ţelină o legătură de pătrunjel sare griş 3
căţei de usturoi puţin mălai Mod de preparare: Fazanul se ţine
într-un loc răcoros cîteva…
Read more »
Read more »
Supă rusească de peşte, cu lămaie şi mărar – Uha
O
reteta de supa ruseasca de peste din: supe de peste, file de peste alb,
lamaie, marar, sare si piper. Ingrediente: doi liitri supă de peşte
(strecurată după fierbere, adică limpede) 500 g file de peşte alb
(tranşat în 6 bucăţi) 6 felii subţiri de lămîie o lingură de mărar
tocat fin sare şi piper…
Read more »
Read more »
Supă de pui cu paste
Ingrediente:
un pui o ţelină un fir de praz un morcov o cutie cu roşii in suc
propriu 250 g paste mici 50 ml ulei de măsline 300 g bacon sare piper
pătrunjel mărar Mod de preparare: Puiul se taie în bucăţi mai mici, se
spală şi se pune într-un castron. într-o oală se…
Read more »
Read more »
Arroz con Pollo
preparat specific peruan Ingrediente: 8 piepţi de pui mici doi căţei de
usturoi o ceapă tocată mărunt o jumătate de ceaşcă de ulei de măsline 3
ceşti de orez 5 ceşti de supă de pui o ceaşcă de coriandru 400 g mazăre
fiartă doi ardei iuţi tocaţi foarte mărunt sare şi piper Mod…
Read more »
Read more »
Sos de muştar Dijon
Ingrediente: 20 g unt fără sare o haşmă mare, tocată fin 100 ml vin
alb 300 ml supă brună 50 g smântână grasă o linguriţă şi jumătate de
muştar de Dijon Mod de preparare: Topiţi untul într-o cratiţă, la foc
mic, adăugaţi haşma şi prăjiţi-o uşor, fără a o lăsa să se coloreze,…
Read more »
Read more »
Orez cu sos de mango şi fasole neagră
Ingrediente: o lingură de ulei de măsline două cepe mari tocate un
morcov mare tocat fin 3 căţei de usturoi pisaţi un sfert de linguriţă de
pudră de chimion un sfert de linguriţă de coriandru măcinat un sfert
de linguriţă de pudră de chilii o legătură de pătrunjel (140 g) o
lingură de ghimber…
Read more »
Read more »
Supa Francine
Ingrediente: o ceapă mare tocată un cartof mediu o lingură de ulei de
rapiţă doi morcovi două căni de ţelină tocată 200 g broccoli 3/4 cană de
mazăre piper negru sare 1/4 cană de pătrunjel proaspăt 1/2 linguriţă de
curry pudră două linguriţe de amestec de verdeaţă două căni de supă
vegetală o cană…
Read more »
Read more »
Sos cremă de ciuperci
Ingrediente: 60 g unt fără sare 4 haşme mari, tocate fin 200 g
ciuperci champignon, tăiate fin un fir de tarhon proaspăt 100 ml vin alb
600 ml supă brună de vită 2 linguri smântână sau smântână fermentată
Mod de preparare: Topiţi untul într-o tigaie, la foc mic. Adăugaţi
haşmele şi prăjiţi-le două…
Read more »
Read more »
Sos de piper verde
Ingrediente:
30 g boabe de piper verde 100 ml coniac 300 ml sos brun sau supă de
miel 100 ml smântână grasă Mod de preparare: Aşezaţi boabele de piper
într-o cratiţă cu fundul dublu şi încingeţi-le timp de 1-2 minute la foc
foarte mic, până când se usucă, având grijă să nu le ardeţi.…
Read more »
Read more »
Sos de vin alb
Ingrediente:
15 g unt fără sare 3 haşme, tocate fin 300 ml vin alb 300 ml supă de
pui sau peşte 400 ml smântână grasă Mod de preparare: Topiţi untul
într-o cratiţă cu fundul dublu, la foc mic. Prăjiţi uşor haşmele, fără
să se coloreze, până când devin moi şi transparente. Turnaţi vinul alb,…
Read more »
Read more »
Supă italiană de iarnă
Ingrediente:
3 morcovi 1 gulie 1ţelină 2 roşii în bulion 100 g fasole albă fiartă
ardei gras roşu sfeclă roşie 1 legătură pătrunjel 50 g caşcaval ulei
dacă se poate din sâmburi de măsline Mod de preparare: Cureţi ceapa, o
tai mărunt şi pe foc cu ulei şi puţină apă. Când s-a înmuiat, adaugi…
Read more »
Read more »
Supa de gris rumenit
Ingrediente: 300g griş 1 l lapte 250 g morcovi 250 g păstârnac 100 g
praz 1 legatura patrunjel verde sare 250 g paine fara sare Mod de
preparare: Cureţi zarzavatul îl tai cubuleţe şi le pui la fiert în apă
clocotită cu puţină sare. Cat timp fierb legumele, într-o tigaie
rumeneşti grişul, fără…
Read more »
Read more »
Risotto milanez
Ingrediente: un litru de supă un sfert de linguriţă de pudră de şofran
75 g de unt o ceapă de mărime medie foarte fin tocată 300 g orez arborio
120 ml vin alb sec 115 g brânză parmigiano reggiano foarte fin rasă
Mod de preparare: Se pune mai întâi supa la fiert. Şofranul…
Read more »
Read more »
Orez cu legume, carnati si pasta de curry
Ingrediente: 200 g orez 1 ardei rosu 1 ardei galben 2 cepe 1 morcov
mare 2 linguri pasta de curry 400 g ciuperci (conserva) sare patrunjel
supa 300 g carnati zeama de la 1 lamaie 1 cub de condimente Mod de
preparare: Orezul se spala si se fierbe in supa facuta dintr-un cub…
Read more »
Read more »
Supă de fructe de mare – Sopa de mariscos estilo La Paz
O
reteta de supa de fructe de mare din: ulei de masline, unt, usturoi,
rosii, ceapa, oregano, telina, coriandru, piper, sare, peste, crabi,
crevete, homar si fileuri de peste. Ingrediente: 1/2 cană de ulei de
măsline 5 şi 1/2 linguri de unt 8 căţei de usturoi întregi 6 roşii mari,
tăiate două cepe medii, tăiate…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de roşii cu smantana si arpagic
O
retete de supa crema de rosii cu smatana si ceapa, unt, faina, pasta de
tomate, zeama de carne, frisca, peste prajit, oregano, busuioc,
rozmarin, cimbru, sare si piper. Ingrediente: o ceapă mică 3 linguri de
unt un sfert de cană de făina o treime de cană de pastă de tomate un
litru de zeamă…
Read more »
Read more »
Supă de fasole cu carnaţi afumaţi
O
reteta de supa de fasole cu carnati afumati si ceapa, ulei, boia de
ardei dulce, morcov, telina, albitura, cimbru sau tarhon, sare si
patrunjel verde. Ingrediente: fasole albă (sau pestriţă) 300 g ceapă 60 g
ulei 50 ml un vârf de linguriţă de boia de ardei dulce morcov 60 g
ţelină şi albitură 100…
Read more »
Read more »
Supă cremă de ardei
O
reteta de supa crema de ardei cu arpagic, ulei de masline, rosii,
cimbru uscat, foaie de dafin, sare, piper, smantana si patrunjel tocat.
Se mai poate adauga si fulgi de branza. Ingediente: 6 bucati arpagic 5
ardei graşi galbeni 2 linguri ulei de măsline 250 g roşii bucăţi 1
linguriţă cimbru uscat 1 foaie…
Read more »
Read more »
Supa – crema
O
reteta simpla de supa-crema cu cartofi, morcov, telina, radacina de
pastarnac, lapte, smantana, ou si sare. Ingrediente: 4 cartofi 1/2
morcov 1/2 telina 1/2 radacina de pastarnac 1/2 ceapa 1 cescuta cu lapte
50 g smantana 1 ou sare Mod de preparare: Curăţă legumele, spală-le
bine, taie-le mărunt şi pune-le la fiert în…
Read more »
Read more »
Antricoate de vită în sos
O
reteta simpla de antricoate de vita in sos cu, usturoi, sare de mare,
piper macinat, vin rosu si supa de vita. Ingrediente: un antricot de
vită de 5 kilograme 4 căţei de usturoi o linguriţă de sare de mare o
linguriţă de piper măcinat o jumătate de cană de vin roşu o jumătate de…
Read more »
Read more »
Supă de varză cu costiţă afumată
O
reteta de supa de varza cu costita afumata si ceapa, morcov, telina,
albitura, ulei, smantana, sare, knorr si marar sau patrunjel.
Ingrediente: varză albă 600 g ceapă 60 g morcov 100 g ţelină sau
albitură 100 g costiţă afumată 100 g ulei 50 ml supă 2 1 smântână 100 g
sare şi knorr după…
Read more »
Read more »
Supă cu găluşte de ficat
O
reteta simpla de supa cu galuste de ficat cu pesmet, ou, ceapa, unt,
sare si o legatura de patrunjel. Ingrediente: ficat 150 g pâine albă
uscată (sau pesmet) 50 g un ou o ceapă mică unt (sau ulei) 30 g sare
supă 2 l o legătură mică de pătrunjel Mod de preparare: Ficatul…
Read more »
Read more »
Supă cu ciuperci şi cambulă
O
retete de supa cu ciuperci, cartofi, arpagic, maghiran, unt, sare,
piper, file de cambula sau salau, suc de lamaie, smantana si un mar mic.
Ingrediente: 175 g cartofi 1 arpagic 70 g mânătărci sau ciuperci
champignon 1 crenguţă maghiran 3 linguri unt topit 250 ml supă sare
piper 125 g file de cambulă sau…
Read more »
Read more »
Chifteluţe picante pe pat de legume în stil oriental
O
reteta de chiftelute picanta cu morcov, ceapa, usturoi, patrunjel,
carne tocata de vita, ou, putin coriandru si chimen pe pat de legume in
stil oriental. Ingrediente: chifteluţe: 1 chiflă veche de 1 zi 1 morcov
1 ceapă 1 căţel de usturoi 1/2 legătură pătunjel 500 g carne tocată,
de vită 1 ou câte 1…
Read more »
Read more »
Supa de fasole verde
O
retete de supa de fasole verde cu ceapa, morcov, faina, rosii, sare,
knorr, smantana si o legatura de paturnjel. Ingrediente: fasole verde
400 g ceapă 60 g morcov şi albitură 100 g ulei 30 ml o lingură de faină
roşii proaspete sau în bulion 200 g sare knorr smântână 100 g o
legătură mică…
Read more »
Read more »
Supa cu paste si sunca
O
reteta de supa cu paste si fasole boabe, morcov, tulpina de telina,
ulei de masline, ceapa, cuisoare, foaie de dafin, sare si kaizer afumat.
Ingrediente: 250 g fasole boabe 1 morcov 1 tulpină de ţelină 1
lingură ulei de măsline 1 ceapă 4 cuişoare 1 foaie de dafin sare 100 g
paste mici 8…
Read more »
Read more »
Portofele cu ciuperci
O
reteta simpla de pui cu ciuperci, ceapa, branza topita, supa de legume,
unt, patrunjel si putina sare. Ingrediente: 1/2 piept de pui 6-7
ciuperci 1 ceapa mica 2 felii de branza topita 200 ml supa de legume 1
lingura unt patrunjel sare Mod de preparare: Căleşte ceapa în unt
împreună cu ciupercile curăţate…
Read more »
Read more »
Supă Gulaş
O
reteta de supa gulas cu carne de vaca, ulei, ceapa, boia de ardei
dulce, pasta de tomate, chimen macinat, cartofi, ardei gras, sare si
patrunjel. Ingrediente: carne de vacă 500 g ulei 70 ml ceapă 100 g un
vârf de linguriţă de boia de ardei dulce o lingură de pastă de tomate un
vârf…
Read more »
Read more »
Sos chaud-froid alb
O
reteta simpla de sos chaud-froid alb cu unt, faina, zeama de supa de
pui sau supa de curcan, smantana si gelatina Ingrediente: 60 g unt 50 g
faina zeama de la supa de pui sau curcan o lingura smantana 10 g
gelatina Mod de preparare: Cu acest sos se imbraca bucati de pui,…
Read more »
Read more »
Supa simpla de perisoare
O
retete simpla de supa de perisoare cu ceapa, cartof, morcov, telina,
pastarnac, patrunjel, carne tocata de pui, carne tocata de vita, ceapa,
ou, faina, si orez. Ingrediente: 2 litri apa sare o ceapa un cartof un
morcov o telina mica o radacina de pastarnac si una de patrunjel carne
tocata de pui si vita…
Read more »
Read more »
Ciorbă de dovlecei umpluţi
O reteta de ciorba de dovlecei umpluti, piept de pui, morcov, ceapa,
radacina de patrunjel, pastarnac, lamaie, ou, patrunjel si piper.
Ingrediente: 1 piept de pui 4 dovlecei 1 morcov 2 cepe 1 rădăcină
pătrunjel 1/4 păstârnac 1/2 ţelină 1/2 lămâie 1 ou 1 gălbenuş 1 lingură
orez 1 felie de pâine 1 lingură…
Read more »
Read more »
Gartene cu sos de vinete
O reteta de gartene cu sos de vinete, ceapa, usturoi, morcovi, rosii,
ciuperci, vin rosu, foi de dafin si cascaval. Ingrediente: 4 vinete 3
cepe 4 căţei de usturoi 2 morcovi 10 roşii o mână de ciuperci albe 1
pahar de vin roşu 1 pahar supă de pui 1 foaie de dafin 100 g…
Read more »
Read more »
Supă de Gris cu unt si patrunjel tocat
O
reteta foarte simpla de supa de gris cu unt, sare si patrunjel verde
tocat. Ingrediente: supă 2 1 4-5 linguri de gris unt 25 g sare pătrunjel
Mod de preparare: Se pune supa la fiert. Când începe să fiarbă, se
toarnă grisul sub formă de ploaie, se amesteca continuu şi se fierbe
5-6…
Read more »
Read more »
Tăiţei de orez proaspeţi in sos bogat – Mee rebus
O
reteta de taitei galbeni de grau cu mugurid e fasole, coriandru
macinat, pasta de soia, supa de vita, cartof, rosii, ulei, ardei iute,
hasme, usturoi, galangal, branza tofu, usturoi chinezesc si doua limete
mici. preparat specific malaiezian Ingrediente: 500 g tăiţei galbeni de
grâu 200 g muguri de fasole, două linguri de coriandru măcinat…
Read more »
Read more »
Supă de Chimen
O
reteta de supa de chimen cu unt, ulei sau margarina, faina, boia de
ardei dulce, sare si crutoane de paine. Ingrediente: unt ulei sau
margarină 50 g ceapă 60 g două linguri de făină supă 2 1 un vârf de
linguriţă de boia de ardei dulce un vârf de linguriţă de chimen măcinat
sare…
Read more »
Read more »