Retete rapide:
Reteta zilei: Sos pesto cu nuci
24 July 2013
Sos
pesto cu nuci din: salvie, patrunjel, usturoi, piper, nuci, ulei de
masline, lamaie, apa. Ingrediente: 1 ceasca salvie 1 cana patrunjel 4
catei de usturoi, zdrobit ½ lingurita piper negru 1 cana nuci ½ ceasca
ulei de măsline 1 lamaie ¼ cana de apa Mod de preparare: Adaugati
salvia si patrunjelul intr-un…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de castraveti cu avocado si ton
24 July 2013
Salata
de castraveti cu avocado si ton din: avocado, suc de limeta,
castravete, coriandru, ceapa verde, ton, sare, piper, maioneza, suc de
limeta. Ingrediente: 1 avocado 1 lingura suc de limeta 1 castravete
1/2 cana coriandru tocat 1/4 ceasca felii de ceapa verde 1…
Read more »
Read more »
Supa crema de salata cu branza de capra
24 July 2013
Supa
crema de salata cu branza de capra din: ceapa, usturoi, unt, cartof,
supa de legume, frunze de spanac, bagheta, branza roquefort, smantana.
Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 25 g unt 1 cartof mare 1 l supa
de legume 250 g frunze de…
Read more »
Read more »
Hamburgeri de casă cu ardei iute si ceapa rosie
24 July 2013
Hamburgeri
de casă cu ardei iute si ceapa rosie din: faina, drojdie uscata, zahar
fin, sare, apa calda, ulei, ou, sare, mac, chimen, carne tocata, ardei
iute, sos worcester, patrunjel, mustar, sare, piper, frunze de salata,
ceapa rosie, otet, rosii, zahar, maioneza. Ingrediente: chifle: 400…
Read more »
Read more »
Prajitura cu spuma de mere
24 July 2013
Prajitura
cu spuma de mere din: oua, zahar, faina, mere, suc de lamaie, zahar,
frisca, gelatna, unt, frisca, gelatina, alune. Ingrediente: pentru blat:
2 oua 60 g zahar 60 g faina pentru spuma de mere: 500 g mere sucul unei
jumatati de lamaie 25 g…
Read more »
Read more »
Ciorba de vara cu fasole verde
24 July 2013
Ciorba
de vara cu fasole verde din: fasole verde, dovlecei, ceapa, morcovi,
telina, marar, rosii, ulei, sare, orez, bors, piper. Ingrediente: 500 g
fasole verde 2 dovlecei 1 cepe 2 morcovi 1 telina 1 legatura de marar 4
rosii ulei sare 3 linguri de orez…
Read more »
Read more »
Rondele de calamari pane cu mujdei
24 July 2013
Rondele
de calamari pane cu mujdei din: rondele de calamari, oua, faina,
pesmet, usturoi, patrunjel, ulei de masline, lamaie, sare, piper.
Ingrediente: 700 g rondele de calamari 3 oua 150 g faina 200 g pesmet 1
capatana de usturoi 1 legatura patrunel 500 ml ulei…
Read more »
Read more »
Foitaj cu rosii si salam
24 July 2013
Foitaj
cu rosii si salam din: aluat de foitaj, salam, masline negre, rosii
cherry, busuioc, galbenus, parmezan, sare, ulei de masline. Ingrediente:
1 foaie aluat de foitaj 200 g salam 250 g masline negre 400 g rosii
cherry busuioc proaspat 1 galbenus 100 g parmezan…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu smântână şi pui pane
24 July 2013
Fasole
verde cu smântână şi pui pane din: piept de pui, ou, faina, sare,
piper, ulei, fasole verde, sare, patrunjel, unt, smantana. Ingrediente: 1
piept de pui 1 ou 3 linguri cu faina sare piper 1 cana cu ulei 1 kg
fasole verde sare patrunjel…
Read more »
Read more »
Tartă cu brânză şi mango
24 July 2013
Tartă
cu brânză şi mango din: biscuiti cu cacao, unt, branza de vaci, zahar,
oua, coaja de lamaie, amidon, smantana, mango, gelatina, zahar, frisca.
Ingrediente: pentru blat: 100 g biscuiti sfaramiciosi cu cacao 30 g unt
pentru umplutura: 500 g branza de vaci 50 g…
Read more »
Read more »
Friptura de vita cu pesto
24 July 2013
Friptura
de vita cu pesto din: telina, morcovi, ceapa, telina apio, ulei de
masline, antricoate de vita, andiva, patrunjel, caju, usturoi, zeama de
lamaie, parmezan. Ingrediente: 250 g telina, curatata si taiate cubulete
300 g de morcovi, taiati in sferturi pe lungime 3 salote sau…
Read more »
Read more »
Mamaliga pripita
24 July 2013
Mamaliga
pripita din: malai, zer, sare. Ingrediente: 300 g malai 1 la apa (sau
zer, jintita, lapte nefiert) sare Mod de preparare: Puneţi la fierturi
ceaun 11 de apă, zer sau lapte nefiert. Lăsaţi să se încălzească la foc
mare până la punctul de…
Read more »
Read more »
Salata cu creveti si chorizo
24 July 2013
Salata
cu creveti si chorizo din: vinete, ulei de masline, creveti, chorizo,
naut, ceapa rosie, spanac, patrunjel, usturoi, ulei de masline, zeama de
lamaie, coaja de lamaie, lamai murate, chimion, miere. Ingrediente: 2
vinete, taiate in felii groase de 1 cm 6 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Clatite umplute cu cascaval si sunca de Praga
24 July 2013
Clatite
umplute cu cascaval si sunca de Praga din: apa minerala, lapte, ulei,
faina, sare, cascaval de capra, sunca de praga, smantana, busuioc,
salata verde. Ingrediente: 250 ml apa minerala 250 ml lapte 2-3 linguri
de ulei faina un praf de sare pentru umplutura: 100…
Read more »
Read more »
Salau cu ceapa rosie
24 July 2013
Salau
cu ceapa rosie din: salau, rosii, ceapa rosie, ardei grasi, ulei,
faina, vin alb, otet, ardei iute, boabe de piper, foi de dafin, lamaie,
patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 salau proaspat (circa 2 kg) 600 g
rosii 5 cepe rosii mari 2 ardei rgasi…
Read more »
Read more »
Prajitura delicioasa cu crema de lamaie
24 July 2013
Prajitura
delicioasa cu crema de lamaie din: biscuiti, unt, suc de lamaie, coaja
de lamaie, zahar, oua, unt, zahar pudra. Ingrediente: pentru baza: 250 g
biscuiti sfaramiciosi 125 g unt moale pentru crema de lamaie: sucul a 3
lamai coaja de la 2 lamai 150…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu rucola si bacon
23 July 2013
Salata
cu rucola si bacon din: rucola, bacon, rosii cherry, parmezan, otet
balsamic, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 salata rucola 8
felii bacon 1/4 kg rosii cherry, taiate sferturi parmezan ras Otet
balsamic ulei de masline sare si piper negru Mod de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Salsa cu rosii coapte (video)
23 July 2013
Cum se prepara compot de mere cu menta (video)
23 July 2013
Cum se prepara Ceapa verde prajita (video)
23 July 2013
Cum se prepara Salata de iarna (video)
23 July 2013
Cum se prepara Ceviche de ton cu germeni (video)
23 July 2013
Reteta zilei: Compot de cirese cu nectarine
23 July 2013
Daca
nu ati incercat niciodata combinatia de nectarine si cirese va invitam
sa pregatiti acest compot si veti avea parte de cele mai placute si
aromate momente. Ingrediente: cirese necatrine zahar apa Mod de
preparare: Nectarinele se spala, se taie in felii…
Read more »
Read more »
Cocktail Red Campari
23 July 2013
Cocktail
Red Campari din: sampanie rose, campari, suc de portocale, felii de
portocala, gheata, cirese. Ingrediente: 100 ml sampanie rose 100 ml
Campari 100 ml suc de portocale 4 felii de portocala 8 cuburi de gheata
cirese sau visine Mod de preparare: Ţii toate…
Read more »
Read more »
Budinca de legume cu rosii
23 July 2013
Budinca
de legume cu rosii din: rosii, ardei grasi, dovlecei, ciuperci, sunca,
faina, unt, lapte, oua, cascaval, smantana, sare, pesmer, arpagic verde.
Ingrediente: 4-5 rosii 2 ardei grasi 2 dovlecei 500 g ciuperci 200 g
sunca 1 lingura faina 1 lingura unt 1 cescuta cu…
Read more »
Read more »
Midii cu orez si sos de lamaie verde
23 July 2013
Midii
cu orez si sos de lamaie verde din: scoici, orez basmati, lamai verzi,
ulei, sos de soia, sos tabasco, ardei gras, sare, piper. Ingrediente:
250 g scoici curatate 50 g orez basmati 2 lamai verzi 50 ml ulei 1
lingura sos de soia un…
Read more »
Read more »
Sendvis cu piept de curcan
23 July 2013
Sendvis
cu piept de curcan din: piept de curcan, sare, piper, ulei de masline,
frunze de salata, rosii, chifle ciabatta, crema de branza de vaci,
cascaval. Ingrediente: 400 g piept de curcan sare piper 3 linguri ulei
de masline 8 frunze de salata 2 rosii…
Read more »
Read more »
Terina cu somon si ardei copt
23 July 2013
Terina
cu somon si ardei copt din: ardei capia, crema de branza, unt,
smantana, gelatina, tije de sparanghel, busuioc, fileuri de somon, sare,
piper, ulei. Ingrediente: 5-6 arde capia rosii mari 300 g crema de
branza 100 g unt 2 linguri de smantana grasa 10…
Read more »
Read more »
Cheeseburger cu carne tocata de vita
23 July 2013
Cheeseburger
cu carne tocata de vita din: carne tocata de vita, pesmet, cheddar, sos
worcestershire, patrunjel, oua, chifle, rosii, ceapa rosie, salata
verde, sos de rosii, salata de varza, cartofi prajiti. Ingrediente: 1 kg
carne tocata de vita 300 g pesmet 140 g de Cheddar…
Read more »
Read more »
Tarta delicioasa cu afine
23 July 2013
Tarta
delicioasa cu afine din: biscuiti sfaramiciosi, unt, afine, iaurt,
mascarpone, oua, zahar, dulceata de afine. Ingrediente: 300 g biscuiti
sfaramiciosi 175 g unt 150 g afine 550 g iaurt 60 g mascarpone 5 oua 200
g zahar pentru servit: dulceata de afine Mod…
Read more »
Read more »
Tarta cu branza de capra si rosii cherry
23 July 2013
Tarta
cu branza de capra si rosii cherry din: faina, sare, unt, galbenusuri,
apa rece, branza de capra, rosii cherry, cimbru, chimen, frunze de
rucola. Ingrediente: pentru aluat: 175 g faina 1 varf de cutit cu sare
100 g unt 2 galbenusuri 2-3 linguri apa…
Prajitura cu crema de cirese
23 July 2013
Prajitura
cu crema de cirese din: ciocolata neagra, oua, zahar, faina, praf de
copt, cirese, galbenusuri, faina, zahar, lapte, unt, frisca, suc de
portocala, nuci. Ingrediente: pentru blat: 100 g ciocolata neagra 3 oua
100 g zahar 50 g faina 1/2 lingurita praf de copt pentru crema de
cirese: 150 g cirese taiate 2 galbenusuri…
Read more »
Read more »
Cotlete de porc marinate
23 July 2013
Cotlete
de porc marinate din: mustar cu boabe, mustar crema, ulei, otet
balsamic alb, miere, rozmarin, usturoi, sare, piper, bere, cotlet de
porc. Ingrediente: marinata: 1 lingura mustar cu boabe 1 lingura mustar
crema 4 linguri ulei 1 lingura otet balsamic alb 1 lingurita miere acele
de la 2 fire de rozmarin 3 catei de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciorba de fasole cu gusa de porc
23 July 2013
Daca
nu stiti ce sa gatiti astazi, ciorba de fasole poate fi o alegere
foarte buna si va sfatuim sa nu uitati de afumatura. Noi am ales gusa de
porc afumata, dar puteti la fel de bine sa gatiti ciorba de fasole cu
ciolan, costita sau carnati. Ingrediente: 400g fasole 500g gusa de
porc…
Read more »
Read more »
Şalău cu legume si ardei iute
23 July 2013
O
reteta delicioasa de salau cu: vinete, praz, ardei gras, ardei iute,
usturoi, tomate, curry, rozmarin, frunza de dafin, lamaie, ulei, sare,
piper, cartofi, orez. Ingrediente: 800 g trunchiuri de şalău două vinete
un fir de praz doi ardei graşi un ardei iute 4 căţei de usturoi două
conserve de tomate 5 g curry un…
Read more »
Read more »
Orez cu ciuperci, praz si ardei
23 July 2013
O
reteta delicioasa de orez cu :ciuperci, praz, ardei capia, usturoi,
ulei, pudra de curry, ulei de masline, otet balsamic, boia iute, sare,
piper, cimbru, lapte de cocos. Ingrediente: 200 g orez 300 g ciuperci un
fir de praz 4 ardei capia 4 căţei de usturoi 100 ml ulei o linguriţă
pudră de curry două…
Read more »
Read more »
Pui cu legume şi sos aromat
23 July 2013
O
reteta delicioasa de pui cu: dovlecei, fasole verde, ardei gras, ceapa,
masline, morcovi, usturoi, seminte de mustar, amidon, otet de mere,
ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: două piepturi de pui doi
dovlecei 200 g fasole verde doi ardei graşi două cepe 100 g măsline doi
morcovi 4 căţei de usturoi 10 g seminţe de…
Read more »
Read more »
Fursecuri cu rodie şi mango
23 July 2013
O
reteta delicioasa de fursecuri cu:ou, zahar, unt, faina, sare, praf de
copt, zahar vanilat, ghimbir, mango, rodii, zahar pudra, lamaie.
Ingrediente: un ou 100 g zahăr tos 100 g unt 200 g făină un sfert de
linguriţă cu sare o linguriţă cu praf de copt două pliculeţe zahăr
vanilinat o lingjriţă cu ghimbir ras…
Read more »
Read more »
Paste cu broccoli, morcovi si fasole verde
23 July 2013
O
reteta delicioasa de paste cu : morcovi, arpagic, broccoli, fasole
verde, ardei capia, porumb baby, ceapa, usturoi, cascaval, ulei, sare,
piper, oregano, cimbru. Ingrediente: 400 g spaghete colorate doi
morcovi 100 g arpagic 400 g broccoli 200 g fasole verde doi ardei capia
200 g porumb baby o ceapă doi căţei de usturoi…
Read more »
Read more »
Surimi cu piure de broccoli
23 July 2013
O
reteta delicioasa de surimi cu: broccoli, cartofi, telina, ardei iute,
morcovi baby, rosii cherry, smantana, foi de alge, ulei, lamie, oregano,
sare, piper. Ingrediente: 350 g batoane de surimi 500 g broccoli 3
cartofi o ţelină mică un ardei iute 200 g morcovi baby 250 g roşii
cherry 100 ml smântână două foi de…
Read more »
Read more »
Plăcintă de post cu mere si scortisoara
23 July 2013
O
reteta delicioasa de placinta cu: mere, scortisoara, fructoza, unt,
premix pentru patiserie, drojdie, ulei, apa minerala, sare. Ingrediente
umplutură: un kg mere pentru plăcintă scorţişoară după gust (1-2
linguriţe) 80-90 g fructoză o linguriţă de unt Ingrediente aluat: 500 g
premix pentru patiserie 25 g drojdie proaspătă 250 ml ulei 300 ml apă
minerală…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mancarica de rosii cu grau si busuioc
23 July 2013
Mancarica
de rosii cu grau si busuioc din: apa, grau, ceapa, usturoi, rosii
cherry, sare de mare, fulgi de ardei rosu, ulei de masline, frunze de
busuioc, parmezan. Ingrediente: 2 cani de apa 1 cana grau 1/2 ceapa 2
catei de usturoi 1/2 kg rosii cherry 1 1/4 lingurita sare de mare 1/4
lingurita…
Read more »
Read more »
Souvlaki de miel
23 July 2013
Souvlaki
de miel din: usturoi, sare de msare, ulei de masline, coaja de lamaie,
zeama de lamaie, marar, carne de miel, pita. Ingediente: 2 catei de
usturoi, tocati marunt 2 lingurite sare de mare 4 linguri ulei de
masline coaja rasa si zeama de la o lamaie 1 lingura de marar tocat
marunt 700 g…
Read more »
Read more »
Clătite umplute cu nuci tocate
23 July 2013
Clătite
umplute cu nuci tocate din: oua, faina, sare, ulei, nuci, sirop de
dulceata, smantana, zahar. Ingrediente: 2 oua 12-14 linguri cu faina 1/2
lingurita de sare 2 linguri cu ulei 10 nuci tocate 4-5 linguri cu sirop
de dulceata 1 pahar cu smantana 1 lingura cu zahar (facultativ) Mod
de preparare: Spălaţi ouăle,…
Read more »
Read more »
Salată de vinete la grătar, ardei şi bulgur
23 July 2013
Salată
de vinete la grătar, ardei şi bulgur din: bulgur, rosii uscate, vinete,
ardei, ulei de masline, frunze de busuioc. Ingrediente: 175 g de bulgur
3 rosii uscate tocata marunt 4 vinete mici, taiate pe lungime in 3
felii 1 ardei rosu, taiat pe lungime in felii 2 lingurite ulei de
masline 1 mana frunze…
Read more »
Read more »
Budinca cu mazare
23 July 2013
Budinca
cu mazare din: mazare, unt, oua, faina, cascaval, unt, sare, piper.
Ingrediente: 300 g mazare 100 g unt moale 4 oua 50 g faina 50 g cascaval
ras 1 lingura de unt pentru uns tava sare piper Mod de preparare:
Separi gălbenuşurile de albuşuri. Baţi gălbenuşuri/e împreună cu untul
moale şi cu făina.…
Read more »
Read more »
Muschi de vita cu sos de ardei gras
23 July 2013
Muschi
de vita cu sos de ardei gras din: muschi de vita, sare de mare, ardei
grasi, seminte de pin, ulei de masline, paine, otet de vin rosu, sare,
piper, lamaie. Ingrediente: 1 kg muschi de vita 400 g sare de mare 4
ardei grasi rosii 60 g semitne de pin 100 ml ulei de…
Read more »
Read more »
Rulouri de dovlecei cu peste si orez
23 July 2013
Rulouri
de dovlecei cu peste si orez din: dovlecei, ton, orez, otet, sare,
zahar, ceapa vede, ghimbir, vin dulce, uei, wasabi, apa, sos de soia.
Ingrediente: 2 dovlecei proaspeti 1 conserva ton intreg 1/2 cana de orez
de sushi 2 linguri otet sare 1/2 lingurita zahar pentru sos : 20 g
ceapa verde tocata (numai…
Read more »
Read more »
Shake usor, de vara
23 July 2013
Shake
usor, de vara din: banane, capsune, apa plata, iaurt degresat, extract
de stevie. Ingrediente: 2 banane 300 g caspune proaspete 150 ml apa
plata 250 g iaurt degresat 1 lingurita extract de stevie Mod de
preparare: Speli căpşunele, le cureţi şi le laşi să se scurgă. Decojeşti
bananele. Mixezi în blender sau în robotul…
Read more »
Read more »
Fajitas cu vita
23 July 2013
Fajitas
cu vita din: avocado, zeama de lime, lime, porumb, rosie, coriandru,
ulei de masline, ceapa rosie, cotlet de vita, boia, chimion, usturoi
pudra, lipii, salata iceberg, ardei iute. Ingrediente: 1 avocado foarte
copt zeama de la 1 lime 1 lime taiata in sferturi 100 g porumb din
conserva 1 rosie curatata de semitne, taiata…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de porumb copt
23 July 2013
Salata
de porumb copt din: porumb copt, rosii cherry, ceapa rosie, ulei de
masline, otet balsamic, usturoi, busuioc, parmezan. Ingrediente: 4
bucati porumb copt 1 ceasca rosii cherry, injumatatite ¼ cana ceapa
rosie, tocata ¼ cana ulei de masline ¼ cana de otet balsamic 2 catei de
usturoi, zdrobit 2 linguri de busuioc proaspat,…
Read more »
Read more »
Chiftelute cu mazare
23 July 2013
Chiftelute
cu mazare din: mazare, ceapa, usturoi, branza de capra, orez, supa de
legume, oua, faina, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 cana de mazare
boabe 1 ceapa, tocata fin 2 catei de usturoi, zdrobiti si maruntiti 100 g
branza de capra, faramitata 300 g orez 500 ml supa de legume 2 oua 3
linguri faina…
Read more »
Read more »
Vinete umplute cu telemea
23 July 2013
Vinete
umplute cu telemea din: vinete, usturoi, telemea, seminte de chimen,
marar verde, ulei de masline. Ingrediente: 4 vinete mai mari 3 capatani
de usturoi 300 g telemea desarata 1 lingurita seminte de chimen zdrobite
1 legatura marar verde 3 linguri ulei de masline Mod de preparare:
Tăiaţi telemeaua în bastonaşe, puneţi-le într-un castron,…
Read more »
Read more »
Bruschete cu friptura de vita
23 July 2013
Bruschete
cu friptura de vita din: antricoate de vita, ulei de masline, ciabatta,
mustar de dijon, nasturel, gorgonzola, otet balsamic. Ingrediente: 2
antricoate de vita 1 lingurita ulei de masline 1 chifla ciabatta, taiata
pe jumatate 1 lingurita de mustar dijon 1 mana de nasturel 50 g
gorgonzola putin otet balsamic Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Carne de pasăre cu măsline
23 July 2013
Carne
de pasăre cu măsline din: carne fiarta, masline, rosii, ardei, ceapa,
sare, otet, zahar, verdeata, ulei. Ingrediente: carne fiarta de la supa
100 g masline 2 rosii 1 ardei 1 ceapa sare 1 lingurita cu otet 1 lingura
cu zahar verdeata 4 linguri cu ulei Mod de preparare: Tocaţi mărunt
ceapa, o căliţi…
Read more »
Read more »
Limonada cu fructe
23 July 2013
Limonada
cu fructe din: lamai, lamaie verde, otet din mere, miere, frunze de
menta, apa plata, corcoduse, afine. Ingrediente: 2 lamai 1 lamaie verde
3-4 linguri otet din mere si miere 2 linguri miere frunze de menta 250
ml apa plata 10-12 corcoduse bine coapte 1 cewcuta de afine Mod de
preparare: Speli fructele…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Granita de ceai
22 July 2013
Granita
de ceai din: ceai de iasomie, ceai verde, apa, zahar tos, lapte.
Ingrediente: 2 linguri frunze ceai iasomie 2 linguri frunze de ceai
verde 4 cani de apă 2/3 ceasca de zahar tos 1 cana de lapte Mod de
preparare: Combinati frunzele de iasomie si frunzele de ceai verde
intr-un blender…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Salata cu morcovi si avocado (video)
22 July 2013
Cum se prepara Chili mexican (video)
22 July 2013
Despre fripturile marinate
22 July 2013
Dacă
vă plac fripturile de vită la grătar, atunci ştiţi deja că în acest caz
calitatea cărnii este de importanţă maximă. Pentru a fi fragedă,
zemoasă şi gustoasă, carnea de vită trebuie lăsată să se marineze timp
îndelungat în amestecuri speciale. Carnea pe care o găsim de obicei la
supermarket este marinată doar câteva zile,…
Read more »
Read more »
Cum se prepara napi la cuptor (video)
22 July 2013
Cum se prepara sandvisuri cu vinete prajite (video)
22 July 2013
Reteta zilei: Crema de lamaie
22 July 2013
Crema
de lamaie din: lamai, zahar, unt, galbenusuri de ou, suc de lamaie,
sare. Ingrediente: 3 lamai 1 ½ cesti de zahar 1/2 cana unt nesarat, la
temperatura camerei 5 galbenusuri de ou ½ ceasca suc de lamaie 1 varf
de cutit de sare Mod de preparare: Stoarceti lamaile si radeti cojile.
Puneti…
Read more »
Read more »
Pastrav umplut cu salata de ciuperci
22 July 2013
Pastrav
umplut cu salata de ciuperci din: pastravi, ciuperci, ceapa verde,
ulei, patrunjel, tarhon, lamaie, faina, malai, oua, sare, piper.
Inrgediente: 4 pastravi mai mari sau 8 mai mici 400 g ciuperci albe de
cultura 1 legatura ceapa verde 4 linguri ulei 1 legatura patrunjel verde
1 legatura marar verde 1 legatura tarhon verde 1…
Read more »
Read more »
Salata cu vinete si branza fripta
22 July 2013
Salata
cu vinete si branza fripta din: vinete, branza, coaja de lamaie, ulei
de masline, otet balsamic alb, suc de lamaie, frunze de salata verde,
piper. Ingrediente: 3 vinete lunguiete 250 g branza taiata in felii
groase de 5 mm 2 linguri coaja de lamaie rasa 150 ml ulei de masline 1
lingura otet balsamic…
Read more »
Read more »
Foi cu cremă de vanilie si cremă cu mac
22 July 2013
Foi
cu cremă de vanilie si cremă cu mac din: foaie de cremsnit,
galbenusuri, zahar, lapte, amidon, unt, esenta de vanilie, lapte, nuca
de cocos, mac, unt, gris, zahar, ciocolata, frisca. Ingrediente: pentru
baza: o foaie cremsnit din comert pentru crema de vanilie: 8 galbenusuri
200 g zahar 700 ml lapte 100 g amidon 300…
Read more »
Read more »
Tarta cu mazare, sunca si branza de capra
22 July 2013
Tarta
cu mazare, sunca si branza de capra din: foi de placinta, mazare, sunca
de praga, branza de capra, oua, cascaval, smantana, sare, piper, ulei,
supa de legume. Ingrediente: 1 pachet foi de placinta 300 g mazare 100 g
sunca Praga, taiata cubulete 100 g branza de capra 4 oua 150 g cascaval
ras 50…
Read more »
Read more »
Frigarui de pui cu caise
22 July 2013
Frigarui
de pui cu caise din: carne de pui, alune, ulei de masline, caise
uscate, sare, piper. Ingrediente: 800 g carne de pui 100 g alune 4
linguri ulei de masline 200 g caise uscate sare piper Mod de preparare:
Tăiaţi carnea de pui în bucăţi potrivite. Puneţi bucăţile într-un
castron. Condimentaţi cu sare şi…
Read more »
Read more »
Fasole verde in sos picant
22 July 2013
Fasole
verde in sos picant din: fasole verde, patrunjel verde, usturoi, ardei
iute, ulei de masline, sare. Ingrediente: 400 g fasole verde 1 legatura
patrunjel verde 2 catei de usturoi 1 ardei iute rosu 4 linguri ulei de
masline sare Mod de preparare: Fierbeţi fasolea verde în apă cu sare,
apoi strecuraţi-o şi lăsaţi-o…
Read more »
Read more »
Punch aromat de fructe si mentă
22 July 2013
Punch
de fructe si mentă din: zeama de portocale, suc de mere, suc de
pierisici, ceai de menta, lamai, zeama de lamaie, scortisoara, zahar
vanilinat, rondele de lamaie, frunze de menta. Ingrediente: 500 ml zeama
de portocale 300 ml suc proaspat de mere 300 ml suc proaspat de
piersici 300 ml ceai de menta 2…
Read more »
Read more »
Supa alba cu galuste de gris
22 July 2013
Supa
alba cu galuste de gris din: pui, oua, gris, ceapa, morcovi, telina,
cartofi, sare, piper, verdeata, branza telemea. Ingrediente: 1 pui sau
1/2 pasare mare 2 oua 6 linguri cu gris 1 ceapa 4 morcovi 1 telina 4
cartofi sare piper verdeata 6 felii de branza telemea Mod de
preparare: Curăţaţi carnea, o…
Read more »
Read more »
Orez cu capsuni
22 July 2013
Orez
cu capsuni din: orez, lapte, capsune, zahar, sare, apa. Ingrediente: 1
cana cu orez 500 ml lapte 500 g capsune 4 linguri cu zahar 1 lingurita
cu sare apa Mod de preparare: Alegeţi orezul bob cu bob, spălaţi în
două ape, puneţi la fiert cu 1 cană cu apă. Când nu mai are…
Read more »
Read more »
Sardine cu portocale
22 July 2013
Sardine
cu portocale din: sardine, portocale, stafide, muguri de pin, mustar
iute, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 600 g sardine proaspete
sau conservate 2 portocale 1 lingura stafide 1 lingura muguri de pin 2
linguri mustar iute 2 linguri ulei de masline sare piper Mod de
preparare: Curăţaţi sardinele, tăiaţi- le aripioarele, capul…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pulpe de pui in crusta de condimente aromate
22 July 2013
Pulpe
de pui in crusta de condimente aromate din: apa, sare, zahar, otet alb,
zahar brun, boia de ardei, praf de chili, fulgi de ardei rosu, praf de
usturoi, chimen, nucsoara, sare, piper, pulpe de pui, miere.
Ingrediente saramura: 4 cani de apa 1/3 cana de sare 1/3 ceasca zahar
alb sau brun 1/3…
Read more »
Read more »
Piept de curcan la gratar cu mamaliga
22 July 2013
Piept
de curcan la gratar cu mamaliga din: piept de curcan, mustar cu hrean,
zeama de lamaie, ceapa verde, ulei de masline, malai, apa, boabe de
porumb, mascarpone, parmezan, sahar, sare, piper. Ingrediente: 700 g
piept de curcan 2 linguri mustar cu hrean 2 catei de usturoi 1 lingura
zeama de lamaie 1 legatura ceapa…
Read more »
Read more »
Salsa de porumb si avocado
22 July 2013
Salsa
de porumb si avocado din: porumb, ardei, ceapa verde, rosii, avocado,
zeama, coriandru. Ingrediente: 2 stiuleti mari de porumb 1 ardei rosu
mare si 1 portocaliu 1 legatura ceapa verde, feliata 3 rosii, curatate
de seminte si tocate marunt 1 avocado copt, taiat in cubulete zeama de
la 1 lime 1 legatura mica de…
Read more »
Read more »
Sarmalute cu piept de pui in foi de vita
22 July 2013
Sarmalute
cu piept de pui in foi de vita din: piept de pui, orez, patrunjel,
marar, bulion, ceapa, oregano, frunze murate de vita de vie, bors, ulei,
rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 2 piepti de pui dezosati si tocati
80 g orez 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 5 linguri bulion 3 cepe
oregano uscat frunze…
Read more »
Read more »
Smoothie vitaminizat
22 July 2013
Smoothie
vitaminizat din: fruct de avocado, banana, capsune, fulgi de nuca de
cocos, apa plata. Ingrediente: 1/2 fruct de avocado 1 banana bine coapta
6 capsune 1 lingurita fulgi de nuca de cocos 100 ml apa plata Mod de
preparare: Cu ajutorul unei linguriţe, scoţi miezul de avocado din
coajă. Decojeşti bananele şi cureţi…
Read more »
Read more »
Rulouri de vitel cu cascaval si jambon
22 July 2013
Rulouri
de vitel cu cascaval si jambon din: muschi de vitel, jambon, ulei,
cascaval, sare, piper. Ingrediente: 4 felii muschi de vitel 4 felii
jambon crud uscat 100 g cascaval 2 linguri ulei sare piper Mod de
preparare: Bateţi carnea de viţel (învelită într-o folie) cu ciocanul de
şniţele pentru a o întinde şi…
Read more »
Read more »
Prajitura aromata cu morcovi
22 July 2013
Prajitura
aromata cu morcovi din: oua, zahar, morcovi, faina, praf de copt, zahar
vanilinat, scortisoara, ghimbir, ulei, smantana, zahar pudra, gelatina,
esenta de vanilie, fulgi de ciocolata. Ingrediente: pentru aluat: 4 oua
150 g zahar 4 morcovi mari 275 g faina un plic praf de copt un plic
zahar vanilinat 3 lingurite scortisoara 2 lingurite…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Dovlecei cu branza ricotta
22 July 2013
Dovlecei
cu branza ricotta din: dovlecei, lamaie, patrunjel, marar, arpagic,
ricotta, sare, ulei de masline. Ingrediente: 3 dovlecei, felii foarte
subtiri 1 1/2 lamai patrunjel, tocat marar, tocat arpagic, tocat ricotta
sare ulei de masline Mod de preparare: Aranjați dovlecei pe o
farfurie mare. Stoarceti sucul de lamaie si presarati sare. Acoperiti
cu…
Read more »
Read more »
Ciuperci fripte cu baghete umplute
22 July 2013
Ciuperci
fripte cu baghete umplute din: ulei de masline extravirgin, usturoi,
cimbru, rozmarin, sare, piper, ciuperci, suc de lamaie, baghete, unt,
piper, patrunjel, ceapa verde, oregano, busuioc, usturoi. Ingrediente:
ciuperci fripte: 2 linguri ulei de masline extravirgin 2 catei de
usturoi pisati 2 lingurite cimbru tocat 2 lingurite ace de rozmarin
tocate sare piper 500…
Read more »
Read more »
Prajitura cremoasa
22 July 2013
Prajitura
cremoasa din: oua, zahar, amidon, praf de copt, cafea solubila, zahar
pudra, unt, esenta de vanilie, fulgi de ciocolata. Ingrediente: pentru
blat: 8 oua 10 lingura zahar 14 linguri amidon o lingurita praf de copt 2
lingurite cafea solubila pentru crema de unt: 4 oua 440 g zahar pudra 2
pachete unt esenta de…
Read more »
Read more »
Cocktail cu fructe de padure
22 July 2013
Pune
in blender 1 kg fructe de padure proaspete, cu 500 ml de apa rece.
Mixeaza pana obtii un piure fin. Strecoara ca sa elimini semintele si
amesteca cu mierea si zeama de lime pana ajungi la un echilibirul
dulce-acriosr dorit. Serveste imediat. Daca vrei poti adauga si vodca.
Read more »
Read more »
Coaste de porc la gratar cu sos de ardei iute
22 July 2013
Coaste
de porc la gratar cu sos de ardei iute din: coaste de porc, chimion,
paprika, coriandru, oregano, zahar brun, lime, ulei de masline, usturoi,
pasta de rosii, otet de vin rosu, pasta de ardei iute, zeama de lime.
Ingrediente: 1,5 kg coaste de porc condimente: 1 lingura chimion macinat
1 lingurita paprika 1 lingura…
Read more »
Read more »
Ghiveci cu legume si verdeata
22 July 2013
Ghiveci
cu legume si verdeata din: dovlecel, vanata, cartofi noi, ardei gras,
rosii, piper rosu, usturoi, praz, patrunjel, apa busuioc, sare, ulei.
Ingrediente: 1 dovlecel mare 1 vanata potrivita 500 g cartofi noi 1
ardei gras rosu mare 2 rosii piper rosu piper negru 5 catei de usturoi 2
tije de praz sau 1 legatura…
Read more »
Read more »
Prajitura cu sirop de cafea
22 July 2013
Prajitura
cu sirop de cafea din: oua, zahar, faina, amidon, cacao, praf de copt,
apa, zahar, zahar vanilinat, cafea, lapte, amidon, frisca, cacao, sirop
de ciocolata. Ingrediente: pentru blat: 5 oua 150 g zahar 100 g faina 50
g amidon 20 g cacao 1/2 pliculet praf de copt pentru siropul de cafea:
80 ml apa…
Read more »
Read more »
Shake de banane si caise
22 July 2013
Shake
de banane si caise din: iaurt natural, caise, banane, miere, menta.
Ingrediente: 500 ml iaurt natural 300 g caise coapte 2 banane 1 lingura
miere cateva frunze proaspete de menta sau de lamaita Mod de
preparare: Alegi caise bine coapte, pe care le speli, le cureti de coaja
si de samburi si le…
Read more »
Read more »
Frigarui cu carne de miel
22 July 2013
Frigarui
cu carne de miel din: pulpe de miel, harissa, ulei de masline, caise,
cuscus, ceapa verde, seminte de pin, supa de legume, menta, zeama de
lamaie, iaurt. Inrgediente: 750 g de pulpa sau spata de miel (sau
berbecut), dezosata, taiata in cubulete 1 lingura de harissa (pasta de
ardei iute) 6 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: File de vita si unt cu ierburi aromate
22 July 2013
File
de vita si unt cu ierburi aromate din: fileuri de vita, ulei de
masline, praf de ciuperci, sare, piper, unt cu ierburi aromate.
Ingrediente: 2 fileuri de vita ulei de măsline praf de ciuperci porcini
sare piper negru proaspat macinat Unt cu ierburi aromate pentru servire
Mod de preparare: Se stropeste…
Read more »
Read more »
Ceafa de porc la gratar cu ananas
22 July 2013
Ceafa
de porc la gratar cu ananas din: ceafa de porc, ananas, ardei grasi,
lamaie, ulei, sos worcestershire, piper, cimbru, sare. Ingrediente: 800 g
ceafa de porc 1 ananas mare 2 ardei grasi 1 lamaie 50 ml ulei 2 linguri
sos Worcestershire 1 lingurita rasa piper proaspat macinat 1 lingurita
rasa cimbru uscat sare …
Read more »
Read more »
Desert cu coacaze
22 July 2013
Desert
cu coacaze din: praf de copt, sare, fulgi de unt rece, smantana,
scortisoara, amidon, coacaze rosii, coacaze albe, coacaze negre, zahar
fin. Ingrediente: aluat: 1 1/2 lingurita praf de copt 1 praf de sare 100
g fulgi de unt rece 150 ml smantana dulce pentru frisca (40% grasime) 1
praf scortisoara macinata in plus:…
Read more »
Read more »
Cocktail de pepene cu gin
22 July 2013
Cocktail
de pepene cu gin din: miez de pepene galben, zeama de lamaie, gin,
gheata. Ingrediente: 2 kg miez de pepene galben 100 ml zeama de lamaie
100 ml gin 4 cesti cuburi de gheata Mod de preparare: Ca să obţii cât
mai multă zeamă de pepene, ideal e să foloseşti un storcător de…
Read more »
Read more »
Cartofi noi cu mărar şi ochiuri
22 July 2013
Cartofi
noi cu mărar şi ochiuri din: cartofi, ulei, sare, marar, ou, piper
macinat, usturoi. Ingrediente: 1,5 kg cartofi 3 linguri cu ulei sare
(cimbru) marar 1 ou/pesroana piper macinat usturoi Mod de preparare:
Curăţaţi cartofii, îi spălaţi, îi ţineţi în apă rece cu sare 5 min, îi
spălaţi şi-i puneţi în formă de…
Read more »
Read more »
Tartă cu zmeură si afine
22 July 2013
Tartă
cu zmeură si afine din: unt, faina, apa, zeama de lamaie, zahar,
vanilie, praf de copt, sare, galbenus, afine, zmeura, zahar tos, pesmet,
zahar vanilat. Ingrediente: pentru aluat: 250 g unt 250 -300 g faina 80
ml apa 1 lingurita zeama de lamaie 3 linguri zahar 1/2 fiola anilie 1
lingurita praf de copt…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Musli
21 July 2013
Musli
din: mix de cereale integrale, apa, suc de lamaie, iaurt, mar, nuci.
Ingrediente: 2-3 linguri mix de cereale integrale apa Sucul de la o
jumatate de lamaie 2-3 linguri de iaurt 1 mar, tocat 2 linguri de nuci,
tocate Mod de preparare: Intr-un bol puneti cerealele si acoperiti cu
apa. Lasati peste…
Read more »
Read more »
Rosii in bacon
21 July 2013
Rosii
in bacon din: rosii cherry, bacon, ulei, frunze de busuioc, sare,
piper. Ingrediente: 12 rosii cherry 12 felii de bacon 50 ml ulei 12
frunze de busuioc sare piper Mod de preparare: Spălaţi roşiile,
scurgeţi-le de apă şi presărati-le cu sare şi piper. Puneţi pe fiecare
felie de bacon câte o frunză de…
Read more »
Read more »
Bors pescaresc cu perisoare
21 July 2013
Bors
pescaresc cu perisoare din: peste, morcovi, radacina de patrunjel,
telina, pastarnac, varza, rosii, ardei grasi, leustean verde, bors,
sare, piper, carne de peste dezosata, franzela, oua, marar verde, faina,
sare, piper. Ingrediente: 1-2 kg peste 2 morcovi 2 radacini de
patrunjel 1 telina mai mare 1 radacina de pastarnac 1/2 varza proaspata 2
ardei…
Read more »
Read more »
Salata cu taitei si castravete
21 July 2013
Salata
cu taitei si castravete din: suc de limette, zahar, otet de orez, ulei
de floarea soarelui, ulei de susan, ardei grasi, castravete, taitei de
hrisca, frunze de busuioc, piept de pui, sare, piper. Ingrediente: 2
linguri suc de limette 1 lingurita zahar 2 linguri otet de orez 2
linguri ulei de floarea soarelui 1…
Read more »
Read more »
Friptura de vita cu susan si rondele de ceapa verde
21 July 2013
Friptura
de vita cu susan si rondele de ceapa verde din: mar, morcovi, ceapa,
zahar fin, ghimbir, sos de soia, curmale, usturoi, ardei iute, kiwi, vin
de orez, pulpa de vita, ceapa verde, ulei de arahide, seminte de susan,
salata verde. Ingrediente: marinata: 1 mar 2 morcovi 2 cepe decojite 60
g zahar fin o…
Read more »
Read more »
Rulouri de hering cu cimbru, busuioc si branza
21 July 2013
Rulouri
de hering cu cimbru, busuioc si branza din: fileuri de hering, marar,
patrunjel, cimbru verde, coriandru, maghiran, busuioc, ulei de masline,
lamaie, sare, piper. Ingrediente: 8 fileuri de hering (circa
150g/bucata) 1 legatura marar 1 legatura patrunjel 2-3 fire de cimbru
verde 2-3 fire de coriandru 2-3 fire de maghiran 2-3 fire busuioc 50…
Read more »
Read more »
Kebap de pui cu salata
21 July 2013
Kebap
de pui cu salata din: sofran, suc de lamaie, unt, piept de pui, ceapa,
unt, spanac, iaurt, ulei de masline, suc de lamaie, usturoi, sare,
zahar, piper. Ingrediente: marinata: 1/4 lingurita sofran 50 ml suc de
lamaie 50 g unt topit in plus: 4 piepti de pui salata: 1 ceapa 2
lingurite unt 300…
Read more »
Read more »
Inghetata cu petale de trandafiri
21 July 2013
Inghetata
cu petale de trandafiri din: lapte, pastaie de vanilie, galbenusuri,
zahar, petale de trandafir, frisca, siropd e zmeura, ulei eteric de
trandafir, petale de trandafir. Ingrediente: 100 ml lapte 1 pastaie de
vanilie 3 galbenusuri 70 g zahar 4 petale de trandafir 500 ml frisca 100
ml sirop de zmeura 2 picaturi de ulei…
Read more »
Read more »
Hamburger din carne de vita
21 July 2013
Hamburger
din carne de vita din: carne de vita, ceapa, usturoi, mustar cu hrean,
sos worcestershire, patrunjel, galbenus de ou, zahar, sare, piper,
chifle, salata verde, maioneza, mustar, ketchup, ceapa rosie, mustar.
Ingrediente: 500 g carne de vita 1 ceapa mica 1 catel de usturoi 1
lingurita mustar cu hrean 1 lingurita sos Worcestershire 1…
Read more »
Read more »
Cod cu legume si smantana
21 July 2013
Cod
cu legume si smantana din: cartofi rosii, ardei grasi, ceapa, ulei de
masline, sare, piper, supa de legume, lamaie, foaie dafin, boabe piper,
fileurid e cod, marar, smantana. Ingrediente: 800 g cartofi rosii 2
ardei grasi rosii 1 ceapa 2 linguri ulei de masline sare piper 500 ml
supa de legume 1 lamaie 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu rosii si avocado
21 July 2013
Salata
cu rosii si avocado din: rosii, ceapa, coriandru, suc de lamaie, sare,
piper, avocado. Ingrediente: 1/2 cana rosii, cuburi 1/4 ceasca ceapa,
tocata 1/4 ceasca coriandru, tocat 1 lingura suc de lamaie sare piper 1
ceaca avocado, cubulete Mod de preparare: Se amesteca toate
ingredientele, mai putin avocado. Adaugati avocado si amestecati…
Read more »
Read more »
Pepene cu telemea si ruccola
21 July 2013
Pepene
cu telemea si ruccola din: cimbru, suc de lamaie, otet de mere, ulei de
masline, pepene verde, salata verde, ruccola, telemea de vaca, masline,
seminte de dovleac, seminte de floarea soarelui. Ingrediente: 3 fire
cimbru 2 linguri suc de lamaie 1 lingura otet de mere 3 linguri ulei de
masline 1/2 pepene verde de…
Read more »
Read more »
Carnaciori cu dovlecei la gratar
21 July 2013
Carnaciori
cu dovlecei la gratar din: carnaciori, dovlecei, ulei de masline,
cimbru, sare, piper. Ingrediente: 4 carnaciori egali ca marime 4
dovlecei 2 linguri ulei de masline 1 linguri cimbru uscat sare piper
Mod de preparare: Amestecaţi uleiul cu sare, cimbru şi piper. Tăiaţi
dovleceii în felii, pe lungime şi ungeţi fiecare felie, pe…
Read more »
Read more »
Tarta cu coacaze si bezea
21 July 2013
Tarta
cu coacaze si bezea din: faina, budinca de vanilie, sare, unt,
smantana, albusuri, suc de lamaie, zahar pudra, coacaze rosii.
Ingrediente: 200 g faina 55 g praf de budinca de vanilie 1 praf de sare
170 g unt 130 ml smantana 3 albusuri cateva picaturi suc de lamaie 80 g
zahar pudra 350 g…
Read more »
Read more »
Medalion de vita cu porumb si cartofi copti
21 July 2013
Medalion
de vita cu porumb si cartofi copti din: cartofi, medalion de vita,
porumb, unt, ulei de masline, vin, cuisoare, foi de dafin, ceapa, ardei
iute, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi 4 medalioane de vita 4
stiuleti de porumb 4 lingurita unt 2 lingurite ulei de masline 500 ml
vin alb 2 cuisoare 2 foi…
Read more »
Read more »
Sos de coacaze cu vin de Porto
21 July 2013
Sos
de coacaze cu vin de porto din: coacaze rosii, coacaze negre, zahar
fin, apa, otet de vin rosu, vin de port. Coacăzele sunt fructele roşii
sau negre ale arbustului Ribes, originar din nordul Europei şi Asia.
Proprietăţile medicinale ale plantei au fost descrise în numeroase
tratate, de-a lungul timpului. Sucul fiert cu zahăr ameliorează…
Read more »
Read more »
Pui cu ardei, usturoi si vin la gratar
21 July 2013
Pui
cu ardei, usturoi si vin la gratar din: pui, ardei gras, ardei iute,
usturoi, lamaie, vin alb de porto, conaic, ulei de masline, patrunjel,
sare, piper. Ingrediente: 1 pui 1 ardei gras verde 1 ardei iute rosu 2
catei de usturoi 1 lamaie 150 ml vin alb de Porto 50 ml coniac 50 ml…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Scoici invelite in prosciutto
21 July 2013
Scoici
invelite in prosciutto din: scoici, prosciutto, sare, piper, ulei de
masline. Ingrediente: 1/2 kg scoici Prosciutto feliat Sare Piper negru
proaspat macinat Ulei de masline Mod de preparare: Puneti scoicile
intr-un castron. Stropiti cu ulei de masline, apoi se presara cu sare si
piper negru. Amestecati bine. Inveliti scoicile in prosciutto.…
Read more »
Read more »
Corabioare de dovlecei cu legume si sunca
21 July 2013
Corabioare
de dovlecei cu legume si sunca din: dovlecei, ciuperci, praz, telina,
morcovi, sunca, unt, patrunjel, ulei de masline. Ingrediente: 6 dovlecei
mici (a circa 125 g) 180 g ciuperci champignon 200 g praz 150 g telina
200 g morcovi 200 g sunca 3 linguri unt 6 fire de patrunjel 3 linguri
ulei de masline…
Read more »
Read more »
Frigarui de oaie cu legume
21 July 2013
Frigarui
de oaie cu legume din: pulpa de oaie, ceapa, telina, morcov, rosii,
fasole verde, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 600 g pulpa de
oaie 2 cepe mici 1 telina mica 1 morcov 3 rosii 200 g fasole verde 100
ml ulei 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Curăţaţi
carnea de pieliţe…
Read more »
Read more »
Musaca de dovlecei cu carne de berbecut
21 July 2013
Musaca
de dovlecei cu carne de berbecut din: dovlecei, ceapa, usturoi, ulei de
masline, carne tocata de berbecut, scortisoara, oregano, sare, piper,
orez, supa, unt, faina, lapte, oua, nucsoara, cascaval. Ingrediente: 850
g dovlecei 1 ceapa 3 catei de usturoi 5 linguri ulei de masline 400 g
carne tocata de berbecut (pulpe de berbecut sau…
Read more »
Read more »
Muschiulet de porc cu salata verde
21 July 2013
Muschiulet
de porc cu salata verde din: muschiulet de porc, usturoi, slaninuta,
morcov, salata verde, ceapa, rosii, patrunjel verde. Ingrediente: 1
muschiulet de porc mai mare-bucata intreaga 2 catei de usturoi 50 g
slaninuta 1 morcov 1 salata verde mai mare 2 cepe 2 rosii 1 legatura
patrunjel verde Mod de preparare: Cureti muschiuletul…
Read more »
Read more »
Rulouri de dovlecei
21 July 2013
Rulouri
de dovlecei din: orez integral, sare, dovlecei, ardei gras, patrunjel,
smantana, pesmet, ou, parmezan, piper, ceapa, supa de legume, maghiran.
Ingrediente: 80 g orez integral sare 4 dovlecei 2 ardei grasi galbeni 2
ardei rgasi rosii 1/2 legatura patrunjel 100 ml smantana 2 linguri
pesmet 1 ou 4 linguri parmezan ras piper 4 cepe…
Read more »
Read more »
Suc de lamaie si portocale
21 July 2013
Suc
de lamaie si portocale din: lamai, portocale, zahar, apa plata, apa
minerala, frunze de menta. Ingrediente: 3 lamai 2 portocale 250 g zahar
500 ml apa plata 1 l apa minerala cateva frunze de menta Mod de
preparare: Cureti coaja de la 1 lamaie si de la 1 portocala si le tai
in…
Read more »
Read more »
Costiţe glasate cu miere
21 July 2013
Costiţe
glasate cu miere din: costite de porc, miere, vin rosu, nucsoara,
cuisor, boia dulce, pasta de tomate, sare, piper. Ingrediente: 8 costite
de porc cu lungime de 8-10 cm 4 linguri miere de albine 150 ml vin rosu
1 lingura nucsoara rasa 1 cuisor zdrobit 1 lingurita boia dulce 1
lingurita pasta de tomate…
Read more »
Read more »
Tiramisu cu nectarine
21 July 2013
Tiramisu
cu nectarine din: nectarine, piscoturi, lichior de cafea, cafea,
mascarpone, crema de vanilie, ciocolata, cacao. Ingrediente: 3 nectarine
sau piersici 150 g piscoturi 5 linguri lichior de cafea 3 linguri cafea
concentrat neindulcita 250 g mascarpone 450 ml crema de vanilie (din
plic) 200 g ciocolata menaj 2 linguri cacao cernuta Mod de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Coaste de porc in crusta picanta
21 July 2013
Coaste
de porc in crusta picanta din: coaste de porc, ulei, nuci, sare
grunjoasa, ghimbir, usturoi, cuisoare, soia, siropd e artar, sos
tabasco, sos iute, seminte de susan, praf de ceapa, praf de usturoi,
sare, piper alb, pudra de ghimbir, fulgi de patrunjel, anason, oregano,
cuisoare, chilii, boia de ardei, ardei iute. Ingrediente: 5-6…
Read more »
Read more »
Tarta cu coacaze
21 July 2013
Tarta
cu coacaze din: faina, zahar pudra, unt, ou, coacaze, amidon, sare.
Ingrediente: 250 g faina 200 g zahar pudra 200 g unt moale 1 ou 2 cani
coacaze proaspete 2 lingurite amidon sare Mod de preparare: Intr-un
castron, frecaţi untul cu oul, un praf de sare şi zahărul, până ce
zahărul s-a topit.…
Read more »
Read more »
Pui piri-piri la gratar
21 July 2013
Pui
piri-piri la gratar din: pui, ardei iute, usturoi, boia de ardei dulce,
otet din vin rosu, patrunjel, ulei de masline, sferturi de lamaie, sos
tabasco. Ingrediente: 1 pui (circa 1,5 kg) 4 ardei rosii iuti 3 catei de
usturoi, zdrobiti 2 lingurite boia de ardei dulce 2 linguri de otet din
vin rosu 2…
Read more »
Read more »
Smoothie cu capsune si ciocolata
21 July 2013
Smoothie
cu capsune si ciocolata din: capsune, iaurt, miere de salcam, lapte,
ciocolata amaruie, lapte, cardamom, frisca. Ingrediente: 200 g capsune
150 g iaurt gras grecesc 3 linguri miere de salcam 50 g ciocolata
amaruie 50 ml lapte 3-4 pastai de cardamom 50 g frisca 4-5 capsune
pentru decor Mod de preparare: Speli şi…
Read more »
Read more »
Antricot de vita la gratar cu rozmarin si cimbru verde
21 July 2013
Antricot
de vita la gratar cu rozmarin si cimbru verde din: antricot de vita,
lamaie, ulei de masline, rozmarin, cimbru, sare, piper. Nu folosiţi
grătar electric, grătar pe gaz, cu rocă vulcanică sau alt tip de grătar,
pentru că veţi obţine altceva. Se face numai pe grătar cu cărbune de
lemn. Inainte de a fi…
Read more »
Read more »
Spanac cu rosii umplute
21 July 2013
Spanac
cu rosii umplute din: rosii, supa de carne, parmezan, mascarpone,
spanac, orez, untura de porc, samburi de pin, usturoi, vin, ceapa, sare,
piper. Ingrediente: 4 rosii mari 250 ml supa de carne instant 100 g
parmezan ras 3 linguri mascarpone 400 g spanac 125 g orez 50 g unt 50 g
untura de porc…
Read more »
Read more »