Retete:
Reteta zilei: Coaste de porc in crusta de unt
20 July 2013
Coaste
de porc in crusta de unt din: coaste de porc, unt, whisky, sare, piper,
praf de usturoi, merisoare, salvie. Ingrediente: 1 pachet coaste de
porc 5 linguri unt, la temperatura camerei 2 linguri whisky sare piper
negru proaspat macinat 1 lingura praf de usturoi 1 cana merisoare 1
lingura salvie proaspata, tocata …
Read more »
Read more »
Borş de dovlecei umpluţi cu smantana
20 July 2013
Borş
de dovlecei umpluţi cu smantana din: carne tocata, ceapa, rosii, orez,
marar, patrunjel, sare, ou, piper, bors, dovlecei, smantana.
Ingrediente: 500 g carne tocata 1 ceapa 2 rosii 3 linguri cu orez
verdeata tocata (marar, patrunjel) sare 1 ou piper 1 l bors 6…
Read more »
Read more »
Budinca cu sos de zmeura
20 July 2013
Budinca
cu sos de zmeura din: lapte, zahar tos, amidon, foi de gelatina,
zmeura, zahar pudra. Ingrediente: 500 ml lapte 150 g zahar tos 50 g
amidon 2 foi de gelatina 500 g zmeura 150 g zahar pudra Mod de
preparare: Intr-o crăticioară, amestecaţi…
Read more »
Read more »
Tarta cu rosii si salata
20 July 2013
Tarta
cu rosii si salata din: parmezan, oua, faina, unt, sare, piper, rosii,
smantana, nucsoara, ruccola, otet balsamic, ulei de masline, suc de
portocale. Ingrediente: tarta: 100 g parmezan 4 oua 200 g faina 100 g
unt sare piper alb 8 rosii 150 ml smantana…
Read more »
Read more »
Fileuri de cod cu orez si leurdă
20 July 2013
Fileuri
de cod cu orez si leurdă din: orez, fileuri de cod, leurda, seminte de
susan, seminte de floarea soarelui, stafide, sos de soia, ulei de
masline, vin, pudra de nucsoara, piper. Ingrediente: 150 g orez cu bob
lung 4 fileuri de cod alb 2…
Read more »
Read more »
Shake de morcovi
20 July 2013
Shake
de morcovi din: morcovi, mere, capsune, suc de ananas, iaurt, miere.
Ingrediente: 2 morcovi tineri, de dimensiune mijlocie 2 mere 1 cana
capsune proaspete sau congelate 1 cana suc de ananas proaspat stors sau
din conserva 1 cana iaurt degresat 1 lingurita miere …
Read more »
Read more »
Jeleu de zmeura cu ciocolata
20 July 2013
Jeleu
de zmeura cu ciocolata din: zmeura, zahar fin, gelatina, mascarpone,
rom alb, frisca, ciocolata alba. Ingrediente: 550 g zmeura 100 g zahar
fin 2 linguri gelatina granulata 200 g mascarpone 25 g zahar pudra 40 ml
rom alb 300 ml frisca 20 g ciocolata…
Read more »
Read more »
Somon la gratar cu dressing
20 July 2013
Somon
la gratar cu dressing din: fileuri de somon, ulei de masline, sferturi
de lamaie, salata, ceapa verde, patrunjel, ardei iute, ulei de masline,
zeama de lamaie, otet de mere. Ingrediente: 4 fileuri de somon ulei de
masline, pentru uns sferturi de lamaie un bol…
Read more »
Read more »
Inghetata de pepene galben cu lamaie
20 July 2013
Inghetata
de pepene galben cu lamaie din: pepeni galbeni, zahar fin, lapte,
frisca, lamaie. Ingrediente: 2 pepeni galbeni mari (700 g fiecare) 50 g
zahar fin 250 ml lapte 150 ml fisca lichida 1 lamaie Mod de preparare:
Se stoarce lămâia. Se taie pepenii…
Read more »
Read more »
Tarta cu pasta de verdeturi si rosii cherry
20 July 2013
Tarta
cu pasta de verdeturi si rosii cherry din: faina, sare, unt,
galbenusuri, apa rece, rosii cherry, parmezan, ulei de masline, usturoi,
busuioc, oregano, patrunjel, piper. Ingrediente: 300 g faina sare 150 g
unt 2 galbenusuri 1-2 linguri apa rece 450 g rosii cherry asortate…
Read more »
Read more »
Suc natural
20 July 2013
Suc
natural din: morcovi, mere, lamai, portocala, zahar, sare de lamaie.
Ingrediente: 1 1/2 kg morcovi tineri 2 kg mere 2 lamai 2 portocale 500 g
zahar sare de lamaie Mod de preparare: Cureţi morcovii, îi speli, îi
tai în felii şi îi fierbi…
Read more »
Read more »
Avocado umplut cu mere şi sirop de arţar
20 July 2013
O
reteta delicioasa de avocado umplut cu: mere, mustar, sirop de artar,
ulei de masline, suc de lamaie, suc de limeta, otet din sirop de artar.
Ingrediente: două bucăţi de avocado bine coapte două mere o lingură cu
muştar Dijon 4 linguri cu sirop de…
Read more »
Read more »
Briose cu cocos
20 July 2013
Briose
cu cocos din: oua, galbenusuri, smantana, unt, zahar, cacao, praf de
copt, esenta de rom, faina, albusuri, fulgi de nuca de cocos, zahar,
esenta de rom. Ingrediente: 3 oua 2 galbenusuri 125 g smantana 100 g unt
150 g zahar 2 linguri cacao 1/2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata usoara de vara
20 July 2013
Salata
usoara de vara din: castraveti, rosii cherry, ardei gras, telina,
salata creata, parmezan, ulei de masline, suc de lamaie, patrunjel,
spaghete, sare, piper. Ingrediente: 2 castraveti, felii 1 ceasca rosii
cherry, jumatati 1 ardei gras verde, cuburi 2 tulpini de telina, cuburi
2…
Read more »
Read more »
Panna Cotta cu fructe
20 July 2013
Panna
Cotta cu fructe din: frisca, lapte dulce pasteurizat, zahar, gelatina,
esenta de vanilie, colorant alimentar, fructe de padure, frunze de
lamaita. Ingrediente: 50 ml frisca lichida sau smantana dulce pentru
frisca 90 ml lapte dulce pasteurizat 100 g zahar 1 plic (10 g) gelatina…
Read more »
Read more »
Midii in whiskey şi sirop de arţar
20 July 2013
O
reteta delicioasa de midii cu: unt, ceapa esalota, patrunjel, piper,
whiskey, sirop de artar. Ingrediente: un kg de midii 160 g unt 80 g
ceapă eşalotă (se poate folosi un amestec de ceapă verde şi usturoi
verde, dacă nu aveţi ceapă eşalotă) 40 g…
Read more »
Read more »
Inghetata cu fructe de padure
20 July 2013
Inghetata
cu fructe de padure din: zmeura, afine, mure, iaurt, miere, frunze de
menta. Ingrediente: 400 g fructe de padure (zmeura, afine, mure) 400 g
iaurt 4-5 linguri miere cateva frunzulite de menta pentru decor Mod de
preparare: Speli fructele şi le cureţi de…
Read more »
Read more »
Plăcinţele de post
20 July 2013
O
reteta delicioasa de placintele de post cu: faina, ulei, apa, otet,
praz, ardei gras, ciuperci, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 700 g
făină 150 ml ulei de floarea-soarelui 200 ml apă o lingură cu oţet două
fire de praz un ardei gras 200 g ciuperci…
Read more »
Read more »
Inghetata de menta
20 July 2013
Inghetata
de menta din: lapte, zahar, frisca, frunze de menta, galbenusuri,
ciocolata amaruie, colorant. Ingrediente: 250 ml lapte 150 g zahar 500
ml frisca lichida 40 g frunze de menta 4 galbenusuri 100 g ciocolata
amaruie colorant verde Mod de preparare: Amesteci 100 ml…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Smoothie de pepene cu capsuni
19 July 2013
Smoothie
de pepene cu capsuni din: pepene verde, capsuni, suc de lamaie, zahar.
Ingrediente: 9 cesti pepene verde, fara samburi 1/2 kg capsuni
congelate ¼ ceasca suc de lamaie zahar sau indulcitor (optional) Mod
de prezentare: Puneti pepenele intr-un blender si procesati…
Read more »
Read more »
Antricot de vita la gratar cu cartofi
19 July 2013
Antricot
de vita la gratar cu cartofi din: cartofi dulci, ulei, seminte de
susan, pasta miso, zeama de lamaie, sos de ardei iute, vin de orez,
antricoate de vita, nasturel. Ingrediente: 2 cartofi dulci mari, taiati
felii 1 lingura de ulei, plus extra pentru uns…
Read more »
Read more »
Piept de pui umplut cu rosii si capere
19 July 2013
Piept
de pui umplut cu rosii si capere din: file de piept de pui, sare,
piper, rosii uscate, capere, patrunjel, ulei, supa de pasare, rosii,
cimbru, oregano. Ingrediente: 2 fileuri de piept de pui (cu oase si
piele, circa 500 g fiecare) sare piper 80…
Read more »
Read more »
Salată de cartofi şi somon
19 July 2013
O
reteta delicioasa de salata cu: cartofi, otet, somon, telina, ceapa
verde, ardei verde, ceapa rosie, sare, piper, rosii, castraveti,
merisoare. Ingrediente: 4 cartofi de dimensiune medie, fierţi în coajă
125 ml oţet (sau oţet din cidru ori din merişoare) 170 de grame de
somon…
Read more »
Read more »
Cotlete de porc cu mere şi zahar de arţar
19 July 2013
O
reteta delicioasa de cotlet de porc cu: unt, zahar de artar, ceapa,
mar, suc de mere, mustar, tarhon, sare, piper. Ingrediente: 6 cotlete de
porc 25 g unt 40 g zahăr de arţar o ceapă un măr 125 ml suc de mere o
lingură…
Read more »
Read more »
Canelloni cu verdeţuri
19 July 2013
O
reteta delicioasa de canelloni cu: cartofi, telina, broccoli, ceapa,
smnatna, lapte, sofran, busuioc, ulei de masline, patrunjel, sare,
piper, busuioc verde, rosii uscate. Ingrediente: 300 g paste canelloni
doi cartofi o ţelină mică 200 g broccoli o ceapă 300 ml smântână 100 ml
lapte…
Read more »
Read more »
Mâncare cu carne de vită cu praz
19 July 2013
O
reteta delicioasa de mancare cu: carne de vita, costita afumata, praz,
ceapa, usturoi, pasta de tomate, rosii, masline, ulei, sare, piper,
patrunjel, malai, paine. Ingrediente: 800 g carne de vită 100 g costiţă
afumată două fire de praz două cepe 4 căţei de usturoi…
Read more »
Read more »
Sardine la gratar cu salata
19 July 2013
Sardine
la gratar cu salata din: coaja de lamaie, zeama de lamaie, patrunjel,
usturoi, fenicul, seminte de pin, masline verzi, ulei de masline,
sardine. Ingrediente: coaja rasa si zeama de la 1 lamaie 1 legatura de
patrunjel, 1/2 tocata, 1/2 cu frunze intregi 1 catel…
Read more »
Read more »
Calamar in sos picant
19 July 2013
O
reteta delicioasa de calamar cu: ceapa, usturoi, rosii, frunza de
dafin, scortisoara, ardei iute, ardei gras, otet de mere, ulei, paine,
sare, piper, oregano, busuioc, cartofi. Ingrediente: 500 g inele de
calamar o ceapă 3 căţei de usturoi două conserve de roşii o frunză…
Read more »
Read more »
Madlene cu sos de lămaie
19 July 2013
O
reteta delicioasa de madlene cu: lamaie, faina, lapte, praf de copt,
oua, zahar pudra, budinca de vanilie, unt, nuca de cocos, zahar vanilat,
sare, boia iute, migdale, fistic, nuci. Ingrediente: două lămâi 200 g
făină 450 ml lapte dulce jumătate de pliculeţ praf de…
Read more »
Read more »
Miniclătite cu somon afumat
19 July 2013
O
reteta delicioasa de miniclatite cu: somon afumat, smantana, suc de
lamaie, marar, ou, icre de somon, aluat, apa, lapte, faina, ulei.
Ingrediente: 4 felii de somon afumat 6 linguri de smântână suc de lămâie
mărar un ou fiert tare icre de somon sau caviar…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata calda de sparanghel cu bacon
19 July 2013
Salata
calda de sparanghel cu bacon din: bacon, ceapa, sparanghel, sare,
piper, suc de lamaie. Ingrediente: 4 felii de bacon 1/2 ceapa, curatata
si tocata 1 buchet de sparanghel, taiat bucati sare piper negru proaspat
macinat sucul de la 1/2 de lamaie Mod de…
Read more »
Read more »
Creveti marinati la gratar
19 July 2013
Creveti
marinati la gratar din: creveti, lemongrass, ardei iute, ulei de
masline, sos de peste, usturoi, ghimbir, chimion. Ingrediente: 600 g
creveti jumbo 4 tulpini de lemongrass, zdrobite pentru marinata: 1 ardei
iute, curatat de seminte si tocat marunt 1 lingura ulei de masline 2…
Read more »
Read more »
Salată caldă de fasole si năut cu porumb
19 July 2013
Salată
caldă de fasole si năut cu porumb din: fasole boabe, naut, dovlecel,
ardei capia, porumb boabe, ceapa verde, pudra de curry, sare, piper,
ulei de masline, patrunjel. Ingrediente: 100 g fasole boabe 100 g boabe
de naut un dovlecel doi ardei capia 100 g…
Ingheţată din nucă de cocos
19 July 2013
Ingheţată
din nucă de cocos din: nuca de cocos, lapte, smantana, zahar pudra.
Ingrediente: 1-2 nuci de cocos (aproximativ 150 g miez de nuca de cocos)
200 ml lapte cald 300 g smantana 100 g zahar pudra Mod de
preparare: Găureşti nuca de cocos în capătul în care se află trei zone
cu…
Read more »
Read more »
Prajitura cu capsuni si sos de ciocolata
19 July 2013
Prajitura
cu capsuni si sos de ciocolata din: lapte, oua, zahar tos, coaja de
lamaie, capsuni, orez, zahar vanilinat, sare, unt, pesmet, sos de
ciocolata. Ingrediente: 500 ml lapte dulce 3 oua 100 g zahar tos coaja
de la o lamaie 300 g capsuni 150 g orez doua pliculete zahar vanilinat
un varf de lingurita…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu penne
19 July 2013
Piept
de pui cu penne din: piept de pui, paste, rosii uscate in ulei, rosii,
ardei gras, ardei capia, ceapa, ulei de masline, sare, piper, busuioc.
Ingrediente: doi pepti de pui 400 g paste penne colorate 200 g rosii
uscate in ulei doua legaturi leurda 4 rosii un ardei gras un ardei capia
o ceapa…
Read more »
Read more »
Peste la gratar cu salsa
19 July 2013
Peste
la gratar cu salsa din: avocado, rosii, ceapa rosie, ulei de masline,
zeama de lamaie, coriandru, cod. Ingrediente: 1 avocado bine copt 2
rrosii coapte, fiecare taiata in 6 bucati 1 ceapa rosie mica, feliata
subtire 3 linguri ulei de masline, plus extra pentru stropit zeama de la
1/2 lamaie sau de la 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pulpa de porc cu sos de rosii si garnitura de paste
19 July 2013
Pulpa
de porc cu sos de rosii si garnitura de paste din: pulpa de porc, ulei
de masline, sare, cepe, tarhon, vin rosu, praf de usturoi, pasta de
tomate, rosii, frunze de dafin, piper, fulgi de chili, patrunjel,
arpagic, paste. Ingrediente: 1 bucata pulpa de porc 2 linguri ulei de
masline sare 1 ceapa, tocata…
Read more »
Read more »
Mancarica cu piept de curcan si de rata
19 July 2013
Mancarica
cu piept de curcan si de rata din: piept de rata, piept de curcan,
grand marinier, zahar, muguri de pin, salote, frunze de dafin, albus,
cimbru, smantana, ulei de masline, sare, piper verde. Ingrediente: 300 g
piept de rata 350 g piept de curcan 1 pahar Grand Marnier 1 portocala
50 g muguri de…
Read more »
Read more »
Ingheţată de fistic cu sofran
19 July 2013
Ingheţată
de fistic cu sofran din: fistic, lapte, galbenusuri, sare, zahar,
sofran, ciocolata amaruie. Ingrediente: 100 g fistic 1/2 l lapte 4
galbenusuri 1 praf de sare 200 g zahar cateva fire de sofran 50 g
ciocolata amaruie pentru decor Mod de preparare: Prăjeşti fisticul şi
îl macini. Fierbi 100 ml lapte şi presari…
Read more »
Read more »
Taitei cu oua moi
19 July 2013
Taitei
cu oua moi din: taitei, ou, unt, carne fiarta, cascaval, suc de rosii,
verdeata, sare. Ingrediente: 250 g taitei cate 1 ou/persoana 2 linguri
cu unt 200 g carne fiarta 2 linguri cascaval sau telemea 1 pahar cu suc
de rosii sare verdeata tocata Mod de preparare: Fierbeţi tăiţeii în
apă care clocoteşte…
Read more »
Read more »
Supa de ciuperci sau de hribi
19 July 2013
Supa
de ciuperci sau de hribi din: ciuperci, ceapa, lapte, unt, faina, sare,
piper. Ingrediente: 500 g ciuperci sau 6-7 hribi mari 1 ceapa 1 pahar
lapte nefiert 1 lingura cu unt 1 lingura cu faina sare piper Mod de
preparare: Curăţaţi ciupercile de frunze şi nisip, spălaţi în mai multe
ape, înlăturaţi codiţele…
Read more »
Read more »
Paste cu fasole verde, sunculita si branza
19 July 2013
Paste
cu fasole verde, sunculita si branza din: fasole verde, sare, fusilli,
rosii, sunculita afumata, ulei, patrunjel verde, supa de legume, piper,
telemea. Ingrediente: 500 g fasole verde sare 400 g fusilli 500 g rosii
150 g sunculita afumata 2 linguri ulei 1 lingura patrunjel verde tocat
125 ml supa facuta din concentrat de legume…
Read more »
Read more »
Punch de fructe si menta
19 July 2013
Punch
de fructe si menta din: zeama de portocale, suc de mere, suc de
piersici, ceai de menta, lamai, zeama de lamaie, scortisoara, zahar
vanilinat, lamaie, frunze de menta. Ingrediente: 500 ml zeama de
portocale 300 ml suc proaspat de mere 300 ml suc proaspat de piersici
300 ml ceai de menta 2 lamai 2…
Read more »
Read more »
Pastrav cu sos alb
19 July 2013
Pastrav
cu sos alb din: pastravi, ulei, oregano, unt, faina, lapte, smantana,
piper, sare, ulei, orez, unt, rozmarin, ceapa. Ingrediente: 4 pastravi
somonati potriviti ulei oregano pentru sos: 20 g unt 20 g faina 200 ml
lapte 30 ml smantana 1 varf cutit piper sare ulei pentru garnitura: 150 g
orez cu bob lung unt…
Read more »
Read more »
Orez lipicios cu mango şi lapte de cocos
19 July 2013
Orez
lipicios cu mango şi lapte de cocos din: orez thai, lapte de cocos,
zahar, amidon, mango copt, cardamom verde. Ingrediente: 125 g orez thai
(doar acesta devine lipicios) 250 ml lapte de cocos 4-5 linguri zahar 1
lingurita amidon 1 mango copt cardamom verde (verde) Mod de preparare:
Lăsăm orezul la înmuiat într-un…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cartofi dulci copti umpluti sos pesto si bacon
19 July 2013
Cartofi
dulci copti umpluti sos pesto si bacon din: cartofi, dulci, ulei de
masline, sos pesto, bacon, rucola. Ingrediente: 4 cartofi dulci 1
lingura ulei de masline 1/2 ceasca sos pesto 4 felii de bacon 1/4 ceasca
rucola Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 200C. Stropiti
cartofii cu ulei de masline.…
Read more »
Read more »
Prajitura cu iaurt si visine
19 July 2013
Prajitura
cu iaurt si visine din: oua, faina, cacao, ulei, apa, zahar, praf de
copt, esenta de vanilie, iaurt, gelatina, frisca, visine, zahar,
ciocolata. Ingrediente: blaturi: 5 oua 5 linguri faina 2 linguri cacao 1
lingura ulei 2 linguri apa 5 linguri zahar un plic praf de copt 1 foila
esenta de vanilie crema: 370…
Read more »
Read more »
Şniţel vienez cu legume
19 July 2013
Şniţel
vienez cu legume din: piept de pui, oua, pesmet, faina, ulei, sare,
piper, cartofi, iaurt, amestec de legume congelate, ulei, sare.
Ingrediente: 4 felii piept de pui 2 oua 4 linguri pesmet 2 linguri faina
2 linguri ulei sare piper pentru garnitura: 4 cartofi mari 1 pahar mare
de iaurt amestec de legume congelate…
Read more »
Read more »
Ceai de lemongrass
19 July 2013
Ceai
de lemongrass din: lemongrass, miere, apa. Ingrediente: 2 tulpini de
lemongrass, partea alb galbuie 4 linguri de miere 400 ml apa Mod de
preparare: Curăţăm tulpinile de lemongrass şi le tăiem rondele. Punem
apa la fiert. Când clocoteşte, adăugăm rondelele de lemongrass şi
fierbem 3-4 minute. Strecurăm şi adăugăm mierea. Amestecăm bine…
Read more »
Read more »
Desert cu branza de vaci si capsuni
19 July 2013
Desert
cu branza de vaci si capsuni din: capsuni, frisca, smantana, branza de
vaci, zahar pudra, esenta de vanilie, gelatina, capsuni. Ingrediente:
100 g capsuni 100 ml frisca nebatuta 100 ml smantana fermentata 100 g
branza de vaci foarte dulce 50 g zahar pudra 1 fiola esenta de vanilie 2
foi gelatina cateva capsuni pentru…
Read more »
Read more »
Rulouri de hering cu dovlecei
19 July 2013
Rulouri
de hering cu dovlecei din: file de hering marinat, piper maicnat,
dovlecei, lamaie, unt, pepene galben, miere, vin, zeama de lamaie, coaja
de lamaie, smantana, sare, ceapa, ardei capia, lamaie. Ingrediente: 200
g file de hering marinat piper macinat grosier 2 dovlecei mici 1 lamaie
1 lingura rasa de unt pentru sos: 600 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Limonada cu miere si menta
18 July 2013
Limonada
cu miere si menta din: apa, miere, lamai, menta, gheata. Ingrediente:
1 ceasca de apa calda 2 cani de apa rece 3 linguri de miere 4 lamai (3
pentru suci, 1 pentru garnitura) menta gheata Mod de preparare:
Stoarceti lamaile si pastrati sucul deoparte. Intr-un recipient, se
amesteca mierea in apa calda pana…
Read more »
Read more »
Crap pe pat de cartofi si sos Bechamel
18 July 2013
Crap
pe pat de cartofi si sos Bechamel din: crap, cartofi, rozmarin, apa,
ulei, sare, ceapa, ulei, unt, faina, lapte, smantana, branza, sare,
piper, cimbru, cuisoare. Ingrediente: 500 g crap 2 cartofi mari rozmarin
uscat si maruntit 100 ml apa ulei sare 2 cepe pentru sosul bechamel: 1
ceapa 1/2 lingura ulei 2 linguri unt…
Read more »
Read more »
Supa cu piept de pui si lemongrass
18 July 2013
Supa
cu piept de pui si lemongrass din: ardei curry, usturoi, seminte de
coriandru, ghimbir, lamaie, lemongrass, ceapa rosie, supa de pui, piept
de pui, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 10 ardei curry 6
catei de usturoi 1/2 lingurita seminte de coriandru 2 linguri ghimbir
ras 1 lamaie 2 fire lemongrass 2 cepe rosii…
Read more »
Read more »
Nectarine cu crema de migdale
18 July 2013
Nectarine
cu crema de migdale din: nectarine, migdale, miere, zahar brun, vin,
frisca, zahar brun, lichior cu aroma de lamaie, migdale. Ingrediente: 6
nectarine bine coapte 50 g migdale zdrobite 2 linguri miere 2 linguri
zahar brun 4 linguri vin pentru crema de migdale: 300 ml frisca lichida 1
lingura zahar brun 1 lingura lichior…
Read more »
Read more »
Coaste de vita la cuptor
18 July 2013
Coaste
de vita la cuptor din: ceapa, pasta de ardei iute, paprika, fulgi de
ardei iute, rosii, ketchup, sos barbeque, otet de mere, zahar brun,
wisky, coaste de vita, supa de vita, cartofi prajiti, mere, ceapa verde,
coriandru, ulei de masline. Ingrediente: 1 ceapa mica, tocata grosier 4
linguri pasta de ardei iute 2 lingurite…
Read more »
Read more »
Mancare cu pui, ceapa si smantana
18 July 2013
Mancare
cu pui, ceapa si smantana din: ceapa, ardei grasi, copane de pui, piept
d epui, ulei, boai dulce, sare, piper, condiment vegetal, lapte,
smantana, cartofi, patrunjel. Ingrediente: 500 g ceapa 3 ardei grasi
rosii 4 copane de pui 1 piept de pui 3-5 linguri ulei 1 lingurita boia
dulce sare piper 1 lingura condiment…
Read more »
Read more »
Fileuri de macrou la gratar cu sos delicios
18 July 2013
Fileuri
de macrou la gratar cu sos delicios din: fileuri de macrou, coaja de
lime, unt, sos de soia, ardei iute, zeama de lime, ghimbir, zahar brun.
Ingrediente: 4 fileuri de macrou coaja rasa si zeama de la 1 lime, plus
felii, pentru servit unt, pentru uns pentru sos: 2 linguri sos de soia 1
ardei…
Read more »
Read more »
Budincă de paste făinoase cu brânză de vaci
18 July 2013
Budincă
de paste făinoase cu brânză de vaci din: paste, branza de vaci, sare,
ou, zahar, smantana, unt. Ingrediente: 200 g paste 500 g branza de vaci
sare 1 ou zahar smantana unt Mod de preparare: Fierbeţi pastele 10
min, acoperiţi vasul 5 min, spălaţi cu apă rece, scurgeţi, apoi puneţi
în formă unsă…
Read more »
Read more »
Inghetata aromata de nectarine
18 July 2013
Inghetata
aromata de nectarine din: nectarine, zahar pudra, smantana, lapte dulce
pasteurizat, esenta de migdale, galbenusuri, frunze de menta,
ciocolata. Ingrediente: 500 g nectarine bine coapte 150 g zahar pudra
300 ml smantana dulce pentru frisca 150 g lapte dulce pasteurizat 2
linguri esenta de migdale 4 galbenusuri proaspete frunze de menta si
bete de…
Read more »
Read more »
Shake cu portocale, banane si lichior de cacao
18 July 2013
Shake
cu portocale, banane si lichior de cacao din: portocale, banane, zahar
pudra, cacao, frisca, lapte, lichior de cacao, galbenus, ciocolata rasa.
Inrgediente: 700 g portocale 300 g banane 150 g zahar pudra 20 g cacao
400 ml frisca 60 ml lapte 100 ml lichior de cacao 1 galbenus 50 g
ciocolata rasa Mod…
Read more »
Read more »
Rulou cu avocado si creveti
18 July 2013
Rulou
cu avocado si creveti din: ardei rgas, avocado, creveti, unt, sos
picant de soia, frunze de rucola, sare, lipii. Ingrediente: 1 ardei gras
1 avocado 300 g creveti mici semipreparati 50 g unt sos picant de soia
frunze de rucola sare lipii Mod de preparare: Decojim creveţii.
încingem untul într-o tigaie şi adăugăm…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata picanta de rosii cu ceapa si coriandru
18 July 2013
Salata
picanta de rosii cu ceapa si coriandru din: rosii, ceapa, ardei iute,
coriandru, sare, piper, limeta. Ingrediente: 3 rosii, cubulete 1
ceasca ceapa, tocata 2 ardei iuti, tocati ½ cana coriandru, tocat ½
lingurita de sare ½ lingurita piper negru ½ de limeta Mod de
preparare: Intr-un bol se adauga rosiile, ceapa,…
Read more »
Read more »
Somon cu usturoi si iaurt la gratar
18 July 2013
Somon
cu usturoi si iaurt la gratar din: usturoi, paprika afumata, zahar,
fileu de somon, sos de ardei iute, zeama de lime, ulei de masline,
lipii, varza alba, coriandru, ardei iute. Ingrediente: 1 lingurita de
usturoi macinat (pudra) 2 linguri paprika afumata 1/2 lingurita de zahar
1 fileu de somon de 500 g 200 ml…
Read more »
Read more »
Briose aromate cu fructe
18 July 2013
Briose
aromate cu fructe din: caise, migdale, faina, malai grisat, praf de
copt, sare, unt, zahar, sirop de artar, oua, lapte, zahar pudra.
Ingrediente: 300 g caise 50 g migdale rase 200 g faina 50 g malai grisat
2 lingurite praf de copt sare 75 g unt 50 g zahar 125 g sirop de artar…
Read more »
Read more »
Mazăre cu frigănele de pâine
18 July 2013
Mazăre
cu frigănele de pâine din: mazare, sare, unt, zahar, marar, paine, ou,
lapte, ulei. Ingrediente: 1 kg mazare tanara 1 lingurita cu sare unt 1
lingura cu zahar marar tocat 10-12 felii de paine 1 ou 1 cana cu lapte 1
pahar cu ulei – pentru friganele Mod de preparare: Curăţaţi mazărea
din…
Read more »
Read more »
Parfe cu mango
18 July 2013
Parfe
cu mango din: oua, zahar, turta dulce, frisca, rom, zahar vanilinat,
mango, rodie, turta dulce. Ingrediente: 2 oua 80 g zahar 75 g turta
dulce 250 g frisca 1 lingura rom 1 plic zahar vanilinat 1 mango 1 rodie
turta dulce pentru decor Mod de preparare: Topeşti la foc mic 60 g
zahăr,…
Read more »
Read more »
Frigarui de creveti cu sferturi de lime
18 July 2013
Frigarui
de creveti cu sferturi de lime din: ulei de masline extravirgin,
usturoi, frunze de menta, creveti, pesmet, lamaie. Ingrediente: 2
linguri ulei de masline extravirgin 2 catei de usturoi 12-16 frunze de
menta, tocate 450 g creveti proaspeti, decorticati 50 g pesmet sferturi
de lamaie, pentru servit Mod de preparare: Inmoaie în apă…
Read more »
Read more »
Salata de rosii picanta
18 July 2013
Salata
de rosii picanta din: rosii, arde gras, usturoi, sare, ulei, marar,
piper. Ingrediente: 1 kg rosii 1 ardei gras 4-5 catei de usturoi sare 3
linguri cu ulei 2 crengute marar piper macinat Mod de preparare:
Curăţaţi roşiile, le spălaţi, le tăiaţi în două, apoi le tăiaţi felii pe
latul jumătăţilor. Feliile sunt…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tocanita de porc cu legume
18 July 2013
Tocanita
de porc cu legume din: carne de porc, ulei, apa, sare, supa de pui,
cidru de mere, usturoi, frunza de dafin, scortisoara, morcovi, telina,
ceapa, gemd e caise, frunze de cimbru, patrunjel. Ingrediente: 1 1/2
carne de porc taiata cubulete ulei 4 linguri de apa sare 2 cani de supa
de pui 3…
Read more »
Read more »
Frigarui Satay de pui
18 July 2013
Frigarui
Satay de pui din: pulpe de pui, ulei de masline, sos de soia, praf de
chilly, sare. Ingrediente: 8 pulpe de pui superioare dezosate ulei de
masline sos de soia praf de chilly sare Mod de preparare: Ungem cu
ulei pulpele dezosate şi le înfigem pe fiecare în câte o frigăruie. Le
frecăm…
Read more »
Read more »
Prajitura cu caise si esenta de vanilie
18 July 2013
Prajitura
cu caise si esenta de vanilie din: zahar, unt, faina, oua, caise, praf
de copt, coaja de lamaie, esenta de vanilie, zahar pudra, sare.
Ingrediente: 200 g zahar 200 g unt 200 g faina 4 oua 500 g caise 1/2
plic praf de copt 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie 1 lingurita esenta
de…
Read more »
Read more »
Supa Tom Yum Goong
18 July 2013
Supa
Tom Yum Goong din: lime, tulpini de lemongrass, ardei iute, supa de
pui, ciuperci, creveti, caracatita, coriandru, piper, zahar brun. Tom
Yum Goong, devenită un adevărat simbol naţional al Thailandei, este j o
supă de creveţi, carne de pui, peşte sau fructe de mare şi ciuperci. La
toate acestea, se adaugă frunze de coriandru,…
Read more »
Read more »
Retete vegetariene: Salata de vinete
18 July 2013
Salata
de vinete din: vinete, usturoi, ceapa, ulei, ardei gras, rosii, sare.
Ingrediente: 4 vinete 4 catei de usturoi – optional 1 ceapa 100 ml ulei
ardei grasi rosii sare Mod de preparare: Coacem vinetele în coajă,
direct pe flacăra aragazului sau pe grătar. Decojim vinetele cât sunt
încă fierbinţi şi le punem pe…
Read more »
Read more »
Prăjitură pentru diabetici
18 July 2013
Prăjitură
pentru diabetici din: mere, coacaze, pesmet, oua, branza fina, praf de
copt, indulcitor, ulei, oua, branza, zeama de lamaie. Ingrediente:
pentru blat: 4 mere + coacaze 200 g pesmet 2 oua 250 g branza fina 1
praf de copt 40 g indulcitor 4 linguri ulei pentru crema: 2 oua 200 g
branza fina 40…
Read more »
Read more »
Salata de varza cu piept de pui
18 July 2013
Salata
de varza cu piept de pui din: varza dulce, piept de pui, suc de lamaie,
ulei de masline, masline dietetica, sare. Ingrediente: 500 g varza
dulce 250 g piept de pui sucul de la 1 lamaie 2 linguri ulei de masline
5-6 masline dietetice sare Mod de preparare: Se curata varza, se
toaca…
Read more »
Read more »
Tartă la tavă asezonata cu cimbru
18 July 2013
Tartă
la tavă asezonata cu cimbru din: faina, zahar, ulei de masline,
galbenus, sare, boabe de fasole, caise, cimbru, smantana, oua, zahar
vanilat, coaja de lamaie, zahar, unt. Ingrediente: aluat: 250 g faina 50
g zahar 50 ml ulei de masline 1 galbenus 1 praf sare boabe de fasole
pentru ingreunat in plus: 1 kg…
Read more »
Read more »
Shake de gutui
18 July 2013
Shake
de gutui din: gutui, portocale, zahar pudra, lichior de cirese, lapte.
Ingrediente: 800 g gutui 200 g portocale 150 g zahar pudra 100 ml
lichior de cirese 1 l lapte Mod de preparare: Gutuile se curata de
coaja si de cotor si se taie felii. Impreuna cu feliile de portocale si
100 ml…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Piept de pui in sos de turmeric
18 July 2013
Piept
de pui in sos de turmeric din: piept de pui, ghimbir, ceapa, lapte de
cocos, ardei iute, ulei de masline, suc de limeta, usturoi, turmeric.
Ingrediente: 2 bucati piept de pui, taiat cuburi 1 bucata ghimbir ras 1
ceapa, tocata marunt 1 cutie lapte de cocos 1 ardei iute, tocat marunt 3
linguri…
Read more »
Read more »
Pateu vegetarian de măsline
18 July 2013
Pateu
vegetarian de măsline din: masline, orez fiert, fasole boabe fierte,
apa, zeama de lamaie, usturoi, ceapa, busuioc, ianibahar, sare.
Ingrediente: 20 g masline (o cana) desarate si taiate felii 1 cana de
orez fiert 1/2 cana fasole boabe fierte 1 cana apa zeama de la 1/2
lamaie (1 lingura) 5-6 catei de usturoi 1…
Read more »
Read more »
Crema cu mac si cirese
18 July 2013
Crema
cu mac si cirese din: cirese, branza dulce, zahar, smantana, seminte de
mac, oua, zahar pudra, zahar vanilinat, frunze de menta. Ingrediente:
400 g cirese 200 g branza dulce cremoasa ori branzica de casa 100 g
zahar 100 g smantana gasa 1 lingurita seminte de mac 2 oua 50 g zahar
pudra 1 plic…
Read more »
Read more »
Mini tarte cu carne de pui
18 July 2013
Mini
tarte cu carne de pui din: piept de pui, supa, ceapa verde, unt, faina,
mazare, smantana, sare, piper, suc de lamaie, galbenusuri, aluat de
foi. Ingrediente: 500 g file de piept de pui 300 ml supa 3 cepe verzi 1
lingura unt 1 lingura faina 250 g mazare congelata 200 g smantana sare
piper…
Read more »
Read more »
Chec glasat cu ciocolata
18 July 2013
Chec
glasat cu ciocolata din: oua, zahar, ulei, suc de portocale, faina,
praf de copt, coaja de portocala, ciocolata neagra, frisca. Ingrediente:
4 oua 200 g zahar 1/4 pahar ulei 200 ml suc proaspat de portocale 450 g
faina 1/2 pliculet praf de copt coaja unei portocale pentru glazura:
100 g ciocolata neagra 100 ml…
Read more »
Read more »
Varza cu vin si carne
18 July 2013
Varza
cu vin si carne din: varza, ceapa, usturoi, foaie de dafin, cimbru,
boabe piper, carne de casa afumat, carnati de porc, ciolan de porc, vin
alb sec, cartofi, apa, concentrat de pui, unt. Ingrediente: o varza
alba, dulce 4 cepe un catel usturoi o foaie dafin 1/2 lingurita cimbru 5
boabe piper un carnat…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Milkshake de capsuni cu inghetata de vanilie
17 July 2013
Milkshake
de capsuni cu inghetata de vanilie din: capsuni, lapte, inghetata de
vanilie, esenta de vanilie, gheata, zahar. Ingrediente: 2 pahare
capsuni, feliate c 1 cana de lapte 3 cupe inghetata de vanilie esenta de
vanilie 4 cuburi de gheata 2 linguri zahar Mod de preparare:
Puneti toate ingredientele in blender…
Read more »
Read more »
Fructe de mare cu orez
17 July 2013
Fructe
de mare cu orez din: ardei gras, ananas, fructe de mare, orez, unt,
praf de curry, sare. Ingrediente: 1 ardei gras 1 ananas 300 g fructe de
mare semipreparate 100 g orez prefiert 50 g unt praf de curry sare Mod
de preparare: Punem orezul la fiert în apă cu sare. După ce…
Read more »
Read more »
Salata picanta de vita
17 July 2013
Salata
picanta de vita din: ardei gras, ardei iute, ceapa, muschiulet de vita,
frunze de telina, ulei de nuci, piper, sare. Ingrediente: 1 ardei gras 1
ardei iute 1 ceapa 500 g muschiulet de vita frunze de telina ulei de
nuci sau alune piper boabe sare Mod de preparare: Ungem cu ulei
muşchiul de…
Read more »
Read more »
Ciorba de fasole verde cu ceapa si morcov
17 July 2013
Ciorba
de fasole verde cu ceapa si morcov din: fasole verde, ceapa, morcov,
ardei gras, rosii, patrunjel, cimbru, sare, piper, boia dulce de ardei,
ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 500 g fasole verde 1 ceapa 1
morcov 1 ardei rgas 3 rosii 1 legatura mica de patrunjel 1 lingurita
cimbru sare piper boia dulce de…
Read more »
Read more »
Frigarui de somon cu ananas
17 July 2013
Frigarui
de somon cu ananas din: somon, ananas, usturoi, rozmarin, ulei, sare,
piper. Ingrediente: 300 g somon 2 linguri cubulete ananas din compot 2
catei usturoi o lingura rozmarin 2 lingurite seminte de fenicul 2
lingurite ulei 1/2 lingurita sare 1/4 lingurita piper negru pentru
gratar: putin ulei Mod de preparare: Somonul se taie…
Read more »
Read more »
Desert de brânză de vaci si fructe
17 July 2013
Desert
de brânză de vaci si fructe din: zmeura, zahar, afine, lamaie, branza
de vaci, frisca. Ingrediente: 125 g zmeura 4 linguri zahar 125 g afine 1
lamaie 500 g branza de vaci 100 g frisca Mod de preparare: Se pisează
zmeura cu furculiţa, se adaugă 1 lingură de zahăr şi se amestecă. Se…
Read more »
Read more »
Curry vegetarian cu fasole verde, ghimbir si lapte de cocos
17 July 2013
Curry
vegetarian cu fasole verde, ghimbir si lapte de cocos din: ceapa,
turmeric, ghimbir, usuroi, ulei, seminte de mustar, frunze de curry,
pudra de curry, cuisoare, ardei iute, fasole verde, garam masala,
coriandru, orez, lipii. Ingrediente: 1 ceapa mica, tocata mare 1/4
lingurita de turmeric 1 bucata mare de ghimbir, curatat de coaja si
tocat…
Read more »
Read more »
Lipii cu branza de vaci
17 July 2013
Lipii
cu branza de vaci din: ridichi, branza de vaci, usturoi, sare, piper,
frunze de salata creata, ardei gras, lipii. Ingrediente: 1 legatura
ridichi 200 g branza de vaci 1 catel de usturoi sare piper cateva frunze
de salata creata 1 ardei rgas rosu 4 lipii sau tortillas (de cumparat)
sos de iaurt Mod…
Read more »
Read more »
Granita de zmeură cu vin spumos
17 July 2013
Granita
de zmeură cu vin spumos din: zmeura, lichior de zmeura, zahar pudra,
vin spumos, frunze de menta. Ingrediente: 200 g zmeura 2 linguri lichior
de zmeura 1 lingura zahar pudra 500 ml vin spumos sec cateva frunze de
menta pentu decor Mod de preparare: Speli fructele şi le cureţi de
codiţe. Păstrezi câteva…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu carnati
17 July 2013
Fasole
verde cu carnati din: fasole verde, ceapa, carnati, ulei, cimbru,
verdeata, sare, piper. Ingrediente: 1 kg fasole verde 2 cepe 3 carnati 3
linguri ulei cimbru dupa gust 1 legatura verdeata (patrunjel verde,
marar) sare piper Mod de preparare: Cureţi ceapa şi fasolea verde,
apoi le speli. Tai ceapa mărunt, rupi fasolea în…
Read more »
Read more »
Retete vegetariene: Cuscus cu legume
17 July 2013
Cuscus
cu legume din: ardei grasi, vanata, dovlecel, cuscus, ulei de masline,
sare, piper. Ingrediente: 2 ardei grasi 1 vanata 1 dovlecel 200 g cuscus
ulei de masline sare piper Mod de preparare: Punem cuş-cuşul într-o
strecurătoare şi ţinem 20 minute pe baie de abur, până se umflă. Spălăm
legumele. Tăiem vânata şi dovlecelul…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rasol de porc aromat
17 July 2013
Rasol
de porc aromat din: rasol de porc, usturoi, sare, rozmarin, ulei de
masline, patrunjel, piper. Ingrediente: 1 rasol de porc 8-10 catei de
usturoi, pisat 1 lingurita sare 1 lingura rozmarin proaspat, tocat 3
linguri ulei de masline 1/4 ceasca de patrunjel proaspat, tocat piper
negru proaspat macinat Mod de preparare: Dezosati…
Read more »
Read more »
Spuma dulce acrisoara
17 July 2013
Spuma
dulce acrisoara din: mascarpone, gelatina, zahar vanilinat, oua,
maracuja, fructe, biscuiti. Ingrediente: 250 g mascarpone 2,5 foi
gelatina 4 pliculete zahar vanilinat 2 oua pentru capacul de fructe: 4
maracuja (fructul pasiunii) 12 g zahar pentru decor: fructe, la alegere
biscuiti dulci cu susan Mod de preparare: Foile de gelatină se
hidratează în…
Read more »
Read more »
Pui acrisor cu legume
17 July 2013
Pui
acrisor cu legume din: pulpe de pui, cartofi noi, rosii cherry, suc de
lamaie, rozmarin, unt, ulei, patrunel, sare. Ingrediente: 2 pulpe pui 6
cartofi noi 10 rosii cherry suc de lamaie o crenguta rozmarin 50 g unt
100 ml ulei 1/2 legatura patrunjel sare Mod de preparare: Cartofii
bine spălaţi se pun…
Read more »
Read more »
Croasant cu sunca
17 July 2013
Croasant
cu sunca din: aluat de foi, ceapa, sunca de praga, ciuperci champignon,
unt, smantana, amidon, sare, piper, nucsoara, patrunjel, ou.
Ingrediente: 200 g aluat de foi congelat 1 ceapa frantuzeasca 100 g
sunca de Praga 100 g ciuperci champignon 1 lingura unt 150 g smantana 1
lingurita amidon sare piper nucsoara 2 linguri patrunjel…
Read more »
Read more »
Ingheţată cu vanilie şi coajă confiată de portocală
17 July 2013
Ingheţată
cu vanilie şi coajă confiată de portocală din: galbenusuri, zahar
pudra, lapte, smantana degresata, vanilie, coaja de portocala confiata.
Inrgediente: 2 galbenusuri 60 g zahar pudra 200 ml lapte 250 g smantana
degresata sau 250 ml frisca lichida 1 baton de vanilie sau 1 fiola
esenta de vanilie 2 linguri coaja de portocala confiata…
Read more »
Read more »
Ciocanele cu masline
17 July 2013
Ciocanele
cu masline din: ciocanele de pui, ceapa, ulei, usturoi, ghimbir,
masline, lamaie, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 8-10 ciocanele 2
cepe 100 ml ulei 4 catei usturoi 1/2 lingurita ghimbir 200 g masline
fara samburi o lamaie cateva fire de patrunjel sare piper Mod de
preparare: Se parlesc ciocanelele la flacara aragazului, se spala…
Read more »
Read more »
Stavrid la cuptor
17 July 2013
Stavrid
la cuptor din: stavrid, patrunjel, usturoi, suc de lamaie, ulei, sare.
Ingrediente: un kg stavrid marunt 2 legaturi patrunjel 8 catei de
usturoi sucul unei lamai 3 linguri ulei sare Mod de preparare: Se
curăţă peştele, se spală foarte bine în două-trei ape, apoi se înlătură
capetele. Se asază peştii unul lângă celălalt…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Coaste de vita cu sos picant de coacaze
17 July 2013
Coaste
de vita cu sos picant de coacaze din: coaste de vita, jeleu de coacaze,
sos de soia, sos sriracha, fulgi de chili. Ingrediente: 5-6 coaste de
vita 1/2 cana jeleu de coacaze 1 lingura sos de soia 1 lingurita sos
sriracha 1 lingura fulgi chili Mod de preparare: Se incalzeste
cuptorul la…
Read more »
Read more »
Mancare de marar
17 July 2013
Mancare
de marar din: marar, pasta de tomate, ceapa, iaurt, ulei, sare.
Ingrediente: 500 g marar 6 linguri pasta de tomate 2 cepe iaurt ulei
sare Mod de preparare: Cureţi, toci mărunt şi căleşti ceapa. Adaugi o
ceaşcă cu apă şi o laşi să fiarbă înăbuşit. Pui apoi mărarul tocat,
torni apă cât să-l…
Read more »
Read more »
Chiftelute cu verdeata
17 July 2013
Chiftelute
cu verdeata din: verdeturi asortate, ceapa, usturoi, foaie de dafin,
ulei, pesmet, carne tocata mixta, galbenus, mustar, sare, piper,
rozmarin. Ingrediente: 1 mana verdeturi asortate 1 ceapa 1 catel de
usturoi 1 foie de dafin 4 linguri ulei 3-4 linguri pesmet 500 g carne
tocata mixta 1 galbenus 1 lingurita mustar sare piper fire…
Read more »
Read more »
Inghetata de ciocolata cu sos si fistic
17 July 2013
Inghetata
de ciocolata cu sos si fistic din: smantana, zahar pudra, oua, zahar
tos, ciocolata amaruie, cacao, sos de ciocolata, fistic, fursecuri.
Ingrediente: 500 ml smantana grasa 110 g zahar pudra 3 oua 75 g zahar
tos 200 g ciocolata amaruie 4 linguri cacao pentru servit: sos de
ciocolata fistic fursecuri Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Salată de paste cu crenvurşti si rosii cherry
17 July 2013
Salată
de paste cu crenvurşti si rosii cherry din: paste, sare, crenvursti,
ceapa rosie, ulei de masline, piper, zahar, rosii cherry, hasmatuchi.
Ingrediente: 200 g paste scurte (fusilli) sare 150 g crenvursti 1 ceapa
rosie 3 linguri suc de lamaie 6 linguri ulei de masline piper zahar 200 g
rosii cherry 1 legatura hasmatuchi …
Read more »
Read more »
Ingheţată de cocos
17 July 2013
Ingheţată
de cocos din: galbenusuri, lapte, frisca, zahar, zahar vanilinat,
esenta de vanilie, pastaie de vanilie, sos de ciocolata. Ingrediente: 6
galbenusuri 150 ml lapte 200 ml frisca lichida 80 g zahar un pliculet
zahar vanilinat 5 ml esenta de vanilie o pastaie vanilie pentru servit:
sos de ciocolata Mod de preparare: Laptele se…
Read more »
Read more »
Salata de pui la gratar cu quinoa si rosii
17 July 2013
Salata
de pui la gratar cu quinoa si rosii din: fileuri de pui, quinoa, unt,
ardei iute, usturoi, ulei de masline extravirgin, rosii, masline, ceapa
rosie, branza feta, menta, zeama de lamaie, coaja de lamaie.
Ingrediente: 400 g fileuri mici de pui pentru salata: 225 g de quinoa 25
g de unt 1 ardei iute…
Read more »
Read more »
Pere cu sos de ciocolata si menta
17 July 2013
O
reteta delicioasa de pere cu: vin rosu dulce, zahar tos, ciocolata
neagra, frisca, zahar vanilat, coniac, nuca, stafide, seminte de
fenicul, menta, migdale, fistic. Ingrediente: un kilogram de pere un
litru vin roşu dulce 200 g zahăr tos 300 g ciocolată neagră 400 ml
frişcă zahăr vanilinat 100 ml coniac 100 g miez de…
Read more »
Read more »
Iaurt cu afine
17 July 2013
Iaurt
cu afine din: afine, iaurt, miere. Ingrediente: 200 g afine 300 g iaurt
simplu miere Mod de preparare: Spălăm bine fructele. Păstrăm câteva
pentru ornarea desertului. Restul de fructe le pasăm în blender,
împreună cu două linguri de miere. Adăugăm piureul obţinut peste iaurt
şi amestecăm uşor. Punem iaurtul in boluri si ornam…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de quinoa cu dressing de maioneza si busuioc
17 July 2013
Salata
de quinoa cu dressing de maioneza si busuioc din: quinoa, rosii,
avocado, nuci de pin, patrunjel, salata verde, sare, piper, busuioc, suc
de lamaie, maioneza, miere. Ingrediente salata: 2 cesti quinoa 3
rosii, cuburi 1 avocado, decojit si taiat cubulete 1 castravete, curatat
si ras 1/4 ceasca nuci de pin, prajite 1/4 ceasca…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu rucola, miez de nuca şi parmezan
17 July 2013
Fasole
verde cu rucola, miez de nuca şi parmezan din: ulei de masline
extravirgin, zeama de lamaie, fasole verde, miez de nuca, parmezan.
Ingrediente: 50 ml ulei de masline extravirgin zeama de la 1 lamaie 300 g
fasole verde, curatata si feliata 50 g miez de nuca, tocat mare 50 g
rucola 25 g parmezan, taiat…
Read more »
Read more »
Peste cu andive si paste
17 July 2013
O
reteta delicioasa de paste cu: paste, andive, ceapa, capere, boia
dulce, unt, coniac, oregano, cimbru, ulei de masline, sare, piper,
smantana, iaurt gras. Ingrediente: 4 bucăţi de peşte 300 g paste
colorate 4 andive ceapă două linguri cu capere boia dulce 50 g unt 80 ml
coniac o lingură amestec de oregano şi cimbru…
Read more »
Read more »
Desert cu zmeura si fulgi de nuca de cocos
17 July 2013
Desert
cu zmeura si fulgi de nuca de cocos din: albusuri, galbenusuri, rom,
lichior de menta, zahar, frisca, zmeura, fulgi de nuca de cocos.
Ingrediente: 6 albusuri 2 galbenusuri 2 linguri rom 2 linguri lichior de
menta 200 g zahar 400 ml frisca 500 g zmeura fulgi de nuca de cocos
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Mere glazurate şi şuncă friptă
17 July 2013
O
reteteta delicioasa de mere glazurate cu: sunca, piper negru, paprika,
zahar brun, telina, mustar, cayenne, sos de mere, zeama de portocale,
ghimbir, mustar uscat, cuisoare, scortisoara. Ingrediente: 5 kg de
şuncă gata preparată 2 linguri piper negru măcinat două linguri paprika
două linguri zahăr brun o lingură sare de ţelină o linguriţă muştar…
Read more »
Read more »
Inghetata cu caise
17 July 2013
Inghetata
cu caise din: oua, lamaie, caise, zahar, frisca. Ingrediente: 4 oua 1
lamaie 10 caise 100 g zahar 300 ml frisca Mod de preparare: Decojim
fructele, scoatem sâmburii şi le pasăm în blender. Batem albuşurile
spumă. Adăugăm zahărul şi sucul de lămâie şi continuăm să batem, până se
întăreşte. Punem gălbenuşurile pe rând,…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Tarta de ciuperci cu sos olandez cu tarhon si castraveti cu menta (video)
16 July 2013
Retete video: Cum se prepara Tarta de ciuperci cu sos olandez cu tarhon si castraveti cu menta
Read more »
Read more »
Cum se prepara Salata cu sparanghel (video)
16 July 2013
Reteta zilei: Inghetata de capsuni
16 July 2013
Inghetata
de capsuni din: crema de branza, smantana, capsuni, miere, esenta de
vanilie, sare. Ingrediente: 1 pachet crema de branza 1 jumatate de
ceasca smantana 4 Cupe capsuni ½ ceasca de miere 2 lingurite esenta de
vanilie 1 varf de cutit de sare Mod de preparare: Intr-un blender
puneti crema de branza…
Read more »
Read more »
Doradă la grătar cu ghimbir si usturoi
16 July 2013
Doradă
la grătar cu ghimbir si usturoi din: ghimbir, usturoi, dorada, iaurt,
ulei de masline, turmeric, pudra de ardei iute, seminte de chimion.
Ingrediente: 2 linguri de ghimbir ras 4 catei de usturoi, dati pe
razatoare sau zdrobiti 2 dorade (ni jur de 900 g fiecare sau 4 dorade de
400 g), curatate si eviscerate…
Read more »
Read more »
Pui cu salata
16 July 2013
Pui
cu salata din: piepti de pui, ulei de susan, fulgi de arde iute,
seminte de chimion, piper sichuan, zahar brun, sos de soia, zeama de
lamaie, varza, ceapa rosie, ardei iute, coriandru. Ingrediente: 4 piepti
de pui dezosati si fara piele 2 linguri ulei de susan cate 1 lingurita
fulgi de ardei iute, seminte…
Read more »
Read more »
Ciorba de peste cu legume dreasa cu smantana
16 July 2013
Ciorba
de peste cu legume dreasa cu smantana din: peste, ulei, morcovi, ceapa,
albitura, cartofi, smantana, oua, rosii, bulion, lamaie, sare.
Ingrediente: 2 kg peste 100 ml ulei 150 g morcovi 250 g ceapa 100 g
albitura 400 g cartofi 300 g smantana 3 oua 2 rosii 2 linguri bulion 1
lamaie sare Mod…
Read more »
Read more »
Frigarui cu carne de pui si salsa
16 July 2013
Frigarui
cu carne de pui si salsa din: mix de condimente, ulei de masline, zeama
de lime, ardei galben, rucola, miez de mango, ardei rosu, ceapa verde,
ardei iute. Ingrediente: 2 lingurite mix de condimente pentru carne de
pui 1 lingura ulei de masline zeama de la 1 lime 4 piepti de pui fara
piele,…
Read more »
Read more »
Salata cu pastrav afumat, cartofi si fasole verde
16 July 2013
Salata
cu pastrav afumat, cartofi si fasole verde din: cartofi noi, fasole
verde, ceapa verde, patrunjel, pastrav afumat, ulei de masline, zeama de
lamaie, otet din vin rosu, mustar cu seminte, sos de hrean.
Ingrediente: 500 g cartofi noi, spalati foarte bine si taiati in
jumatate 300 g fasole verde, curata si feliata 4 cepe…
Read more »
Read more »
Tort de inghetata cu fructe de padure
16 July 2013
Tort
de inghetata cu fructe de padure din: albusuri, fructe de padure,
zahar, lapte, amidon, esenta de vanilie, alune, nuci. Ingrediente: 5
albusuri 500 g fructe de padure 300 g zahar 800 ml lapte 100 g amidon
esenta de vanilie alune nuci Mod de preparare: Spălăm fructele. Le
pasăm în blender, păstrând câteva întregi…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluţi cu carne de pui si legume
16 July 2013
O
reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu: dovlecei, piept de pui, ,
orez, ceapa, morcov, telina, rosii, faina, ulei, sare, piper, busuioc,
malai, smantana, ardei iute. Ingrediente: două piepturi de pui un
kilogram dovlecei 200 g orez o ceapă un morcov o felie de ţelină două
conserve de roşii 4 roşii două linguri cu făină…
Read more »
Read more »