Retete rapide:
Reteta zilei: Ratatouille delicios
27 July 2013
Ratatouille
delicios din: rosii, dovlecei, vinete, ardei, ceapa, pasta de tomate,
cimbru, busuioc, foaie de dafin, zahar brun, sare, piper, patrunjel,
usturoi, ulei de masline. Ingrediente: 4 rosii 2 dovlecei, cuburi 2
vinete, cuburi 1 ardei rosu, cuburi 1 ardei galben, cuburi 1 ceapa mare,
tocata 1 lingura pasta de tomate 3 crengute de…
Read more »
Read more »
Jeleu de căpşuni cu piper
27 July 2013
Jeleu
de căpşuni cu piper din: capsuni, zahar gelifiant, suc de lamaie, boabe
de piper verde murat. Ingrediente: 1 kg capsuni 500 g zahar gelifiant
2:1 1 lingura suc de lamaie 1 lingura boabe de piper verde murat (de la
borcan) Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel cu busuioc si cimbru la gratar
27 July 2013
Cotlete
de miel cu busuioc si cimbru la gratar din: cotlete de miel, busuioc,
cimbru, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cotlete busuioc uscat
cimbru uscat ulei sare piper Mod de preparare: Se ung cotletele cu
ulei și se presară cu busuioc, cimbru, sare…
Read more »
Read more »
Inghetata de ciocolata cu menta
27 July 2013
Inghetata
de ciocolata cu menta din: oua, zahar praf, lapte, frunze de menta,
frisca, ciocolata neagra. Ingrediente: 6 oua mari 150 g zahar praf 300
ml lapte un pumn frunze de menta bine spalate 150 ml frisca batute din
smantana 60 g ciocolata neagra rupta…
Read more »
Read more »
Legume de sezon umplute cu ciuperci
27 July 2013
Legume
de sezon umplute cu ciuperci din: cartofi, rosii, ardei, ciuperci,
smantana, cascaval, unt, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi
fierti 4 rosii 4 ardei mari 200 g ciuperci 1 pahar cu smantana 100 g
cascaval ras 30 g unt 1 ceapa sare piper …
Read more »
Read more »
Tarta la tava cu visine
27 July 2013
Tarta
la tava cu visine din: drojdie, lapte, unt, faina, zahar, sare, visine,
oua, branza de vaci, lichior de migdale, migdale, fulgi de migdale.
Ingrediente: 21 g drojdie 150 ml lapte caldut 325 g unt 550 g faina 330 g
zahar sare 1,2 kg visine…
Read more »
Read more »
Ciocanele de pui la gratar
27 July 2013
Ciocanele
de pui la gratar din: ciocanele, cimbru, boia de ardei dulce, ulei de
masline, sare, piper. Ingrediente: 10 ciocănele cimbru uscat boia de
ardei dulce ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Se spală
ciocănelele și se șterg de apă. Se ung…
Read more »
Read more »
Omleta cu ciuperci si ceapa
27 July 2013
Omleta
cu ciuperci si ceapa din: oua, ulei, ciuperci, ceapa, sare, piper,
rosii, ardei gras. Inrgediente: 4-6 oua 2 linguri ulei 6-8 ciuperci mari
1 ceapa sare piper macinat 4-6 rosii 2 ardei grasi Mod de preparare:
Curăţaţi ciupercile de resturile de frunze şi nisip…
Read more »
Read more »
Tarta cu visine si orez
27 July 2013
Tarta
cu visine si orez din: lapte, sare, zahar, coaja de lamaie,
scortisoara, orez, oua, crema de branza de vaci, faina, zahar vanilat,
zahar tos, unt, visine, suc de visine, gelatina. Ingrediente: umplutura:
1 l lapte 1 praf sare 150 g zahar coaja de la…
Read more »
Read more »
Burgeri din piept de pui cu chutney si salata
27 July 2013
Burgeri
din piept de pui cu chutney si salata din: piept de pui, chifle, pasta
de rosii, iaurt, ghimbir, usturoi, garam masala, chimion, pudra de ardei
cayenne, zeama de lamaie, ceapa rosie, pulpa de tamarind, castravete,
salata verde, menta. Ingrediente: 6 bucati mici de piept…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Iaurt de casa
27 July 2013
Iaurt
de casa din: lapte, iaurt. Ingrediente: 4 litri de lapte 1.5 cesti de
iaurt Mod de preparare: Se toarna laptele intr-o oala mare.
Puneti la fiert la foc mic, amestecand frecvent pentru a evita lipirea.
Dupa preferinta puteti acoperi oala…
Read more »
Read more »
Inghetata de ceai verde
27 July 2013
Inghetata
de ceai verde din: galbenusuri, ceai verde, zahar, baton de vanilie,
frisca, zahar praf, lapte, apa fierbinte. Ingrediente: 2 galbenusuri 2
linguri pulbere de ceai verde 1 lingura zahar 1 baton de vanilie 350 ml
frisca batuta din smantana proaspata 50 g zahar praf…
Read more »
Read more »
Galuste de orez cu peste fript
27 July 2013
Galuste
de orez cu peste fript din: orez brun, apa, piper, ceapa rosie,
usturoi, ulei, radacina de pastarnac, broccoli, porumb, file de peste
alb, suc de lamaie, ulei de masline sare de mare. Ingrediente: 200 g
orez brun 400 ml apa sare piper 1 ceapa…
Read more »
Read more »
Friptura de miel cu salsa
27 July 2013
Friptura
de miel cu salsa din: antricoate de miel, usturoi, rozmarin, ardei
copti, usturoi, menta, suc de lamaie, ulei de masline. Ingrediente:
12-18 antricoate de miel, depinde de marime 2 catei de usturoi taiati in
felii subtiri fire de rozmarin pentru salsa: 300 g de…
Read more »
Read more »
Piersici in sirop
27 July 2013
Piersici
in sirop din: piersici, zahar, apa, lamaie, vanilie, piscoturi.
Ingrediente: 6 piersici 6 linguri cu zahar 6 linguri cu apa 1/2 lamaie
vanilie 200 g piscoturi sau fursecuri Mod de preparare: Curăţaţi
piersicile de coajă, le puneţi în tifon curat, le puneţi astfel…
Read more »
Read more »
Tocană picantă din legume şi carne
27 July 2013
Tocană
picantă din legume şi carne din: carne fiarta, ciuperci, ceapa, vinete,
ardei grasi, rosii, ulei, verdeata, sare, piper, usutroi, boia de ardei
iute. Ingrediente: 300 g carne fiarta 5-6 ciuperci mari sau hribi 2
cepe 2 vinete 2 ardei grasi 3 rosii decojite ulei…
Read more »
Read more »
Meniu
26 July 2013
Pentru
ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un
meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un
raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal
hranitor si un desert savuros…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Vita Bourguignon (video)
26 July 2013
Coaste de porc la gratar
26 July 2013
Coaste
de porc la gratar din: vin rosu, ulei de masline, coaste de porc, ardei
grasi, rosii, boia de ardei iute, sare, piper. Inrgediente: 300 ml vin
roșu 50 ml ulei de măsline 1 kg coaste de porc 3 ardei grași 3 roșii
boia de…
Read more »
Read more »
Retete pentru un Gratar savuros
26 July 2013
Retete
pentru gratar: Pui cu aroma de lamaie si garnitura de paine taraneasca O
reteta de pui cu aroma de lamaie si garnitura de paine taraneasca din:
fileuri de pui, ulei de masline, suc de lamaie, paine taraneasca,
usturoi, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri…
Read more »
Read more »
Retete pentru un gratar delicios
26 July 2013
Retete
pentru gratar: Frigarui cu lipie in sos Frigarui cu lipie in sos din:
piept de pui, ceapa rosie, ardei, rosii cherry, sare, piper, cimbru,
lipie, margarina si rosii. Ingrediente: pentru frigarui: 1 piept de pui 1
ceapa rosie 2 ardei verzi 4 rosii cherry…
Read more »
Read more »
Retete pentru un gratar gustos
26 July 2013
Retete
pentru gratar: Reteta zilei: Coaste de miel cu sos de mustar Coaste de
miel cu sos de mustar din: coaste de miel, sare, piper, rozmarin, ulei
de masline, mustar, otet balsamic, usturoi, tarhon, sare si piper.
Ingrediente: coaste de miel sare si piper…
Read more »
Read more »
Retete savuroase pentru gratar
26 July 2013
Retete
pentru gratar: Sandvis cu piept de pui Sandvis cu piept de pui din:
piept de pui, zeama de lamaie, boia, ulei de masline, ciabatta, usturoi,
maioneza, frunze de salata. Ingrediente: 4 piepti de pui, fara piele
zeama de la 1 lamaie 1 lingura de…
Read more »
Read more »
10 retete pentru GRATAR
26 July 2013
Retete pentru GRATAR: Burgeri din porumb cu salsa, ceapa si frunze de
salata Burgeri din porumb cu salsa, ceapa si frunze de salata din:
cartofi, ulei, ceapa rosie, ardei iute, chimion, coriandru, porumb
dulce, malai, chifle, salsa, frunze de salata. Ingrediente: 6 cartofi…
Read more »
Read more »
9 retete pentru GRATAR
26 July 2013
Retete
pentru gratar: Salata cu piept de pui, porumb si castravete Salata cu
piept de pui, porumb si castravete din: piept de pui, usturi, boia,
zeama de lamaie, ulei de masline, porumb, inimi de salata, castravete.
Ingrediente: 4 piepti mici de pui 2 catei de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Dulceata de afine
26 July 2013
Afinele
sunt cunoscute pentru proprietatile lor curative, un medicament natural
pentru cei ce le consuma. Daca doriti sa pastrati aroma si savoarea
afinelor si dupa ce vara a trecut, atunci nu ezitati sa preparati
aceasta delicioasa dulceata de afine. Ingrediente: 1 kg afine 750…
Read more »
Read more »
Copane de pui cu broccoli
26 July 2013
Copane
de pui cu broccoli din: pulpe de pui, sare, piper, lamai, broccoli,
usturoi, vin, supa, seminte de susan. Ingrediente: 4 pulpe de pui (a
circa 200g) sare piper 2 lamai 500 g broccoli 4 catei de usturoi 100 ml
vin alb sec 125 ml…
Read more »
Read more »
Peste fript cu salata de quinoa
26 July 2013
Peste
fript cu salata de quinoa din: quinoa, sare, piper, apa, ulei de
masline, file de peste, suc de lamaie, praf de chili, unt, castravete,
marar, feta. Ingrediente: 220 g quinoa sare piper 400 ml apa 2 linguri
ulei de masline 600 g file de…
Read more »
Read more »
Bors de sfecla rosie cu smantana
26 July 2013
Bors
de sfecla rosie cu smantana din: sfecla rosie, bors, smantana, morcovi,
patrunjel, ulei, sare. Ingrediente: 300 g sfeclă roșie 2-3 bucăți mici
500 g borș proaspăt 100 g smântână 2 morcovi 1 pătrunjel rădăcină ulei
sare Mod de preparare: Se curăță legumele și…
Read more »
Read more »
Prajitura cu fructe de vara
26 July 2013
Prajitura
cu fructe de vara din: galbenusuri, albusuri, zahar praf, lamaie,
faina, crema mascarpone, zmeura, capsune, afine, migdale, alune, nuci,
ulei. Ingrediente: 14 galbenusuri 10 albusuri 250 g zahar praf 1 lamaie 4
linguri faina 400 g crema mascarpone sau frisca batuta din smantana
200…
Read more »
Read more »
Scrumbie cu sos si patrunjel
26 July 2013
Scrumbie
cu sos si patrunjel din: scrumbie, ulei de masline, lamai, patrunjel
verde, sare, piper alb. Ingrediente: 600 g scrumbie curatata 4 linguri
ulei de masline 2 lamai 2 legaturi patrunjel verde sare piper alb Mod
de preparare: Curăţaţi scrumbia, spălaţi-o şi apoi ştergeţi-o…
Read more »
Read more »
Prajitura cu spuma si fulgi de ciocolata
26 July 2013
Prajitura
cu spuma si fulgi de ciocolata din: oua, zahar pudra, smantana, faina,
ulei, budinca de ciocolata, praf de copt, fructe de padure, apa, amidon,
lamai verzi, unt, fulgi de ciocolata. Ingrediente: pentru blat: 3 oua
un pahar zahar pudra un pahar smantana un paha
Piept de pui cu pilaf de quinoa
26 July 2013
Piept
de pui cu pilaf de quinoa din: unt, ceapa, quinoa, supa de pasare,
spanac, coaja de lamaie, suc de lamaie, piept de pui, sare, piper.
Ingrediente: 25 g unt 1 ceapa 300 g quinoa 400 ml supa de pasare 300 g
spanac 1 lingurita coaja de lamaie rasa 2 lingurite suc de lamaie 350…
Read more »
Read more »
Prajitura cu gem de zmeura si branza de vaci
26 July 2013
Prajitura
cu gem de zmeura si branza de vaci din: oua, faina, praf de copt, unt,
zahar, gem de zmeura, branza de vaci, smantana, gelatina, frisca,
zmeura, fulgi de migdale. Ingrediente: pentru blat: 2 oua 110 g faina
1/2 pliculet praf de copt 100 g unt 100 g zahar pentru garnitura: un
borcan mic gem…
Read more »
Read more »
Carnati la gratar
26 July 2013
Carnati
la gratar din: carnati, ulei de masline. Ingrediente: 1 kg carnati
cruzi ulei de masline Mod de preparare: Se ung cârnații cu puțin
ulei. Este indicat să se frigă pe un grătar căruia i se poate controla
intensitatea focului. Dacă focul este prea puternic, există
posibilitatea să se crape. Este mai indicat…
Read more »
Read more »
Ruladă de peşte cu fructe de mare si jambon
26 July 2013
Ruladă
de peşte cu fructe de mare din: file de peste, cocktail de fructe de
mare, spanac, ulei, jambon, oua, faina, pesmet, unt, sare, piper.
Ingrediente: 600 g file de peste 200 g cocktail de fructe de mare
congelate 300 g spanac proaspat 3 linguri ulei 8 felii jambon crud uscat
2 oua 100 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlete de porc in crusta de parmezan
26 July 2013
Cotlete
de porc in crusta de parmezan din: cotlete de porc, maioneza, parmezan,
anghinare marinate, ceapa verde, sare, piper, orez. Ingrediente: 5-6
cotlete de porc 1/2 cana maioneza 1 cana parmezan, ras anghinare
marinate, tocate 3 cepe verzi, tocate sare si piper orez fiert pentru
garnitura Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 180C Combinati…
Read more »
Read more »
Supă de cartofi dulci şi quinoa
26 July 2013
Supă
de cartofi dulci şi quinoa din: boabe de quinoa, apa, sare, piper, ulei
de masline, sunca, ceapa, usturoi, cartofi, ardei iute, supa de legume,
frunze de spanac, patrunjel. Ingrediente: 150 g boabe de quinoa 250 ml
apa sare piper 1 lingura ulei de masline 125 g sunca 1 ceapa 2 catei de
usturoi decojiti…
Read more »
Read more »
Salata cu portocale, caise si fructe de padure
26 July 2013
Salata
cu portocale, caise si fructe de padure din: pepene verde, portocala,
caise, fructe de padure, miere. Ingrediente: 1 pepene verde mic 1
portocala 4 caise sau 2 piersici 150 g fructe de padure, la alegere/
struguri miere Mod de preparare: Se taie pepenele în două, se scobeşte
şi pulpa scoasă se curăţă de…
Read more »
Read more »
Calamari la gratar
26 July 2013
Calamari
la gratar din: calamari, lamaie, ulei de masline, boia de ardei iute,
sare, piper boabe. Ingrediente: 500 g calamari (pui) 1 lămâie ulei de
măsline boia de ardei iute sare piper boabe Mod de preparare: Se spală
bine calamarii. Se lasă întregi, fiind foarte mici și cruzi. Se
tamponează cu un șervet și…
Read more »
Read more »
Gogoşi din aluat de clătite
26 July 2013
Gogoşi
din aluat de clătite din: faina, lapte, sare, drojdie, ulei, ou, coaja
de lamaie, zahar tos. Ingrediente: 500 g faina 1 cana cu lapte sare
drojdie ulei 1 ou coaja rasa de lamaie 2 linguri cu zahar tos Mod de
preparare: Faceţi un aluat de clătite din făină, ou, lapte şi drojdie
de…
Read more »
Read more »
Milkshake de banane cu miere si lamaie
26 July 2013
Milkshake
de banane cu miere si lamaie din: lapte, miere, banane, lamaie.
Ingrediente: 300 ml lapte 50 g miere 3 banane 1 lămâie Mod de
preparare: Se pune mierea în lapte și se amestecă până se dizolvă. Se
curăță bananele, se taie rondele și se pun în blender împreună cu
laptele îndulcit. Se mixează…
Read more »
Read more »
Frigărui de somn cu ardei gras, ceapa si rosii
26 July 2013
Frigărui
de somn cu ardei gras, ceapa si rosii din: file de somn, ardie gras,
ceapa, rosii, boia de ardei dulce, cimbru, lamaie, ulei, sare, piper.
Ingrediente: 500 g file de somn 1 ardei gras 1 ceapa 3 rosii 1 lingura
boia de ardei dulce 1 lingurita rasa cimbru uscat 1 lamaie 50 ml ulei…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de fasole verde cu parmezan si nuci
26 July 2013
Salata
de fasole verde cu parmezan si nuci din: fasole verde, ulei de masline,
usturoi, suc de lamaie, coaja de lamaie, parmezan, nuci de pin.
Ingrediente: 1 kg fasole verde proaspata 1 1/2 linguri ulei de masline 2
catei de usturoi 1 lingura suc de lamaie 1 lingurita coaja de lamaie 1
lingura parmezan…
Read more »
Read more »
Chifteluţe cu sos de ciuperci
26 July 2013
O
reteta delicioasa de chiftelute cu: carne de porc, oua, paine, morcovi,
ceapa, varza rosie, ciuperci, ardei capia, smantana, otet de mere,
ceapa rosie, ulei, sare, piper, patrunjel, ardei iute, usturoi.
Ingrediente: 600 g carne de porc două ouă două felii de pâine doi
morcovi o ceapă albă o varză roşie mică 500 g ciuperci…
Read more »
Read more »
Tarta cu spuma de capsune
26 July 2013
Tarta
cu spuma de capsune din: biscuiti, unt, capsune, suc de lamaie, zahar,
gelatina, frisca. Ingrediente: pentru baza: 150 g biscuiti digestivi 80 g
unt pentru spuma: 250 g capsune o lingura suc de lamaie 40 g zahar 3
foi gelatina 250 ml frisca lichida pentru decor: 2 pliculete gelatina
rosie de decor Mod…
Read more »
Read more »
Cuşcuş cu legume si sos vinegreta
26 July 2013
O
reteta delicioasa de cuscus cu: dovlecei, morcov, ardei gras, ceapa,
masline, fasole verde, rosii, usturoi, ghimbir, ulei de masline, sare,
piper, patrunjel, salata verde, castraveti verzi, sos vinegreta.
Ingrediente: 200 g cuşcuş doi dovlecei doi morcovi doi ardei graşi o
ceapă 100 g măsline 200 g fasole verde 3 roşii doi căţei de usturoi…
Read more »
Read more »
Friptura marinata de vita la gratar
26 July 2013
Friptura
marinata de vita la gratar din: muschi de vita, zeama de lime, zahar
brun, coriandru, sos de soia, sos de peste, ardei iute, coriandru,
castravete, rosii cherry, salota, varza alba, fasole verde. Ingrediente:
4 bucati de muschi de vita a cate 200 g fiecare pentru marinata: zeama
de la 2 lime 1 lingurita de…
Read more »
Read more »
Ciorba de carne a la grec
26 July 2013
Ciorba
de carne a la grec din: carne de vita, apa, ceapa, morcovi, cartofi,
telina, orez, rosii, ou, smantana, sare, lamaie. Ingrediente: 500 g
carne de vita 2 l apa 1 ceapa 2 morcovi 2 cartofi 1 telina 2 linguri cu
orez 2 rosii 1 ou 1 cana cu smantana sare 1 lamaie Mod…
Read more »
Read more »
Burger cu carne de vita si salsa
26 July 2013
Burger
cu carne de vita si salsa din: carne slaba de vita, ceapa verde,
morcov, usturoi, mustar dijon, tarhon, ou, chifle integrale, ulei de
rapita, nasturel, ardei, rosii cherry, zeama de lime, chives, ceapa
rosie, fulgi de ardei iute. Ingrediente: 400 g carne slaba tocata de
vita 5 fire de ceapa verde, tocate fin 140…
Read more »
Read more »
Budinca de varza alba cu smantana si telemea de oaie
26 July 2013
Budinca
de varza alba cu smantana si telemea de oaie din: varza alba, unt,
smantana, lapte, oua, telemea de oaie, sare, franzela, suc de rosii.
Ingrediente: 1 varza alba cruda 2 linguri cu unt 1 pahar cu smantana 1
pahar cu lapte 2 oua 250 g telemea de oaie sau de capra sare 2 felii…
Read more »
Read more »
Bors de crap cu orez si rosii
26 July 2013
Bors
de crap cu orez si rosii din: bors, crap, orez, oua, ceapa, morcovi,
radacina de telina, rosii, marar, verde, sare, piper. Ingrediente: 1 l
borș ½ kg crap 50 g orez 2 ouă 1 ceapă 2 morcovi 1 țelină rădăcină 2
roșii mărar verde sare piper Mod de preparare: Se curăță peștele de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mancare de vinete cu naut
26 July 2013
Mancare
de vinete cu naut din: vinete, ceapa, usturoi, naut, rosii, ulei de
masline, otet de vin rosu, ienibahar, chimen, apa, sare, piper,
patrunjel, feta. Ingrediente: 2 vinete, cuburi 1 ceapa, tocata 2 catei
de usturoi, tocati 1 conserva de naut 1 cana de rosii 2 linguri ulei de
masline 1 lingura de otet…
Read more »
Read more »
Prajitura delicioasa cu capsune si frisca
26 July 2013
Prajitura
delicioasa cu capsune si frisca din: lapte condensat, suc de lamaie,
capsune, frisca, biscuiti, margarina, zmeura si nuca de cocos.
Ingrediente: 300 ml lapte condensat dulce 100 ml suc de lamaie 10 g
capsune 250 ml frisca lichida 10 biscuiti o lingura unt sau margarina
pentru servit: zmeura o lingura de nuca de cocos…
Read more »
Read more »
Salau cu broccoli si sos
26 July 2013
O
reteta delicioasa de salau cu: linte, broccoli, ciuperci, usturoi,
faina, ou, unt, lapte, cascaval, curry, sare, piper, oregano, ulei,
limeta. Ingrediente: 4 trunchiuri de şalău 200 g linte 500 g broccoli
400 g ciuperci doi căţei de usturoi o lingură cu făină două gălbenuşuri
de ou 50 g unt 300 ml lapte dulce 100…
Read more »
Read more »
Tarta cu crema de lamaie
26 July 2013
Tarta
cu crema de lamaie din: biscuiti cu cacao, unt, esenta de lamaie, crema
de branza, zahar pudra, smantana, faina, coaja de lamaie, suc de
lamaie, esenta de lamaie, oua, galbenusuri. Ingrediente: pentru blat:
250 g biscuiti cu cacao 100 g unt moale cateva picaturi de esenta de
lamaie pentru crema: 750 g crema de…
Read more »
Read more »
Tomate umplute cu carne de vita
26 July 2013
Tomate
umplute cu carne de vita din: rosii, carne de vita, praz, ceapa, sare,
piper, marar, patrunjel, orez, ulei. Ingrediente: 8 rosii 500 g carne de
vita, tocata 1 praz 1 ceapa, tocata sare piper 1 legatura de marar,
tocat 1 legatura de patrunjel, tocat 1 mana de orez, spalat ulei Mod
de preparare:…
Read more »
Read more »
File de păstrăv cu sos
26 July 2013
O
reteta delicioasa de file de pastrav: masline, rosii cherry, ceapa, vin
alb, smantana, foi de dafin, usturoi, boabe de ienibahar, rozmarin,
sare, piper, ulei, faina. Ingrediente: 4 trunchiuri de păstrăv 100 g
măsline feliate 300 g roşii cherry o ceapă 150 ml vin alb o conservă de
roşii 100 ml smântână o frunză…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajiturele cu mango
25 July 2013
Prajiturele
cu mango din: faina, zahar pudra, amidon, coaja de lamaie, esenta de
vanilie, unt, oua, zahar, piure de mango, suc de lamaie, faina.
Ingrediente aluat: 1 3/4 cana de faina 2/3 cana de zahar pudra 1/4 cana
amidon 1/2 lingurita sare 1 lingurita coaja de lamaie rasa esenta de
vanilie 3/4 ceasca unt…
Read more »
Read more »
Lasagna de pui cu legume crocante
25 July 2013
Lasagna
de pui cu legume crocante din: morcovi, ceapa, unt, mazare, supa,
fasole congelata, sare, file de piept de pui, oregano, piper, faina,
lapte, smantana, cascaval si foi de lasagna. Ingrediente: 300 g morcovi 1
ceapa 70 g unt 150 g mazare congelata 250 ml supa 350 g fasole
congelata sare 400 g file de…
Read more »
Read more »
Salata de surimi cu iaurt
25 July 2013
Salata
de surimi cu iaurt din: bastonase de crabi, porumb, iaurturi, ceapa
verde, zeama de lamaie, usturoi, ghimbir, oua, sare, piper. Ingrediente:
250 g bastonase de crabi (surimi) 1 cutie porumb fiert 2 iaurturi
cremoase mici 1 legatura ceapa verde zeama de la o lamaie 4-5 catei de
usturoi, zdrobiti ghimbir ras 4 oua fierte…
Read more »
Read more »
Pui fript în crustă de miere cu chili
25 July 2013
Pui
fript în crustă de miere cu chili din: pui, sare, piper, ceapa, foi de
dafin, cartofi, bacon, portocale, miere, unt, bulion, fulgi de chili,
rosii uscate. Ingrediente: 1 pui (circa 1,6 kg) sare piper 2 cepe 3 foi
de dafin 1 kg cartofi 4 felii bacon 3 portocale 2 linguri miere 1
lingura unt…
Read more »
Read more »
Caracatită la grătar
25 July 2013
Caracatită
la grătar din: caracatita, ulei de masline, ulei din seminte de
struguri, ceapa, usturoi, boabe de piper, otet din vin, foi de dafin,
boabe de enibahar, seminte de coriandru, cimbru, oregano, sare, piper.
Ingrediente: 1 caracatita (circa 1,5 kg) 50 ml ulei de masline 50 ml
ulei din seminte de struguri 1 ceapa 3-4…
Read more »
Read more »
Capsune cu smantana
25 July 2013
Capsune
cu smantana din: capsune, zahar, smantana. Ingrediente: 1 kg capsune
200 g zahar 200 g smantana Mod de preparare: Curăţaţi fructele, le
spălaţi în sită, le scurgeţi. Le scoateţi în castron şi le puneţi cu
zahăr între straturi. Lăsaţi la rece 60 min. Le serviţi acoperite cu
smântână sau frişcă, după ce le-aţi…
Read more »
Read more »
Spaghete cu fructe de mare si ardei iute
25 July 2013
Spaghete
cu fructe de mare si ardei iute din: spaghete, mix de fructe de mare,
usturoi, rosii, ulei, ulei de masline extravirgin, parmezan, patrunjel,
ardei iute, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet de spaghete de buna
calitate 400 g mix de fructe de mare 4-5 catei de usturoi 300 g rosii
ulei, pentru calit ulei de…
Read more »
Read more »
Crap la cuptor cu legume
25 July 2013
Crap
la cuptor cu legume din: crap, lamaie, ceapa, usturoi, vin, rosii,
cimbru, verdeata, ulei, cartofi, morcovi. Ingrediente: 1 crap proaspat 1
lamaie 1 ceapa 6-8 catei de usturoi 1 pahar cu vin 2 rosii cimbru
verdeata tocata ulei 1 kg cartofi 4-5 morcovi Mod de preparare:
Curăţaţi crapul de solzi, scoateţi urechea cu…
Read more »
Read more »
Bors cu perisoare de pui, verdeata si ardei iute
25 July 2013
Bors
cu perisoare de pui, verdeata si ardei iute din: piept de pui, orez,
ou, sare, piper, smantana, bors, morcovi, patrunjel, telina, ceapa,
rosie, ardei, galbenusuri, sare. Ingrediente: Pentru perişoare: 500 g
piept de pui, tocat 100 g orez 1 ou sare piper Pentru ciorbă: 200 ml
smântână 250 ml borş 2 morcovi 1 pătrunjel…
Read more »
Read more »
Mini tarte de căpşune
25 July 2013
Mini
tarte de căpşune din: piscoturi, unt, branza ricotta, zahar, frisca,
gelatina, colorant alimentar, zmeura. Ingrediente: 12 piscoturi 50 g unt
125 g branza ricotta 40 g zahar 100 ml frisca lichida 2 foi gelatina 2
picaturi colorant alimentar rosu pentru decor: 100 ml frisca lichida
cateva fructe de zmeura Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Creveti cu rosii
25 July 2013
Creveti
cu rosii din: creveti, rosii cherry, branza de capra, patrunjel,
usturoi, ulei, piper, sare. Ingrediente: 600 g creveti 1 kg de rosii
cherry 600 g branza de capra 1 legatura de patrunjel, taiat fin 6 catei
de usturoi, zdrobiti ulei piper proaspat macinat sare Mod de
preparare: Pui într-un vas roşiile spălate, creveţii,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Bruschete cu rosii coapte si ricotta
25 July 2013
Bruschete
cu rosii coapte si ricotta din: rosii cherry, usturoi, ulei de masline,
otet balsamic, piper negru, busuioc, bagheta, ricotta, rucola.
Ingrediente: 1 cana de roșii cherry 4 catei de usturoi 3 linguri ulei de
masline 1 lingura otet balsamic ¼ lingurita piper negru 2 linguri de
busuioc proaspat (tocat) 1/2 bagheta (felii) ¼…
Read more »
Read more »
Burgeri cu cartofi
25 July 2013
Burgeri
cu cartofi din: cartofi, ulei, sare de mare, carne tocata de vita,
ceapa, mustar, galbenus, pesmet, ulei, bacon afumat, seminte de susan,
ketchup, branza cheddar, nasturel. Ingrediente: pentru cartofi: 4
cartofi mari, taiati in felii groase 2 litri de ulei, pentru prajit sare
de mare, pentru servit pentru burgeri: 500 g carne tocata de…
Read more »
Read more »
Prajitura delicioasa cu banane
25 July 2013
Prajitura
delicioasa cu banane din: biscuiti, nuca, banane, suc de lamaie,
frisca, rom alb, zahar, albusuri, zahar vanilat, sare, banane.
Ingrediente: 500 g biscuiti sfaramiciosi 150 g nuca 4 banane sucul unei
jumatati de lamaie 250 ml frisca lichida o lingura rom alb 2 linguri
zahar 2 albusuri 2 pliculete zahar vanilinat un praf de…
Read more »
Read more »
Cordon-bleu de pui cu roşii
25 July 2013
Cordon-bleu
de pui cu roşii din: rosii, fileuri de pui, sare, piper, sunca, cimbru,
branza gouda, oua, faina, pesmet, ulei. Ingrediente: 2 rosii 4 fileuri
de piept de pui (a 140 g) sare piper 4 felii sunca 1 lingura cimbru
tocat 4 felii de branza Gouda 2 oua 3 linguri faina 100 g pesmet 4…
Read more »
Read more »
Cookie de lux
25 July 2013
O
reteta delicioasa de prajituri cu: zahar brun, zahar tos, unt, oua,
faina, praf de copt, esenta de vanilie, sare, nuca, ciocolata neagra.
Ingrediente 250 g zahăr brun 200 g zahăr tos 200 g unt două ouă 750 g
făină un pliculeţ praf de copt esenţă de vanilie sare 250 g miez de nucă
100…
Read more »
Read more »
Mancare din viţel cu sos alb
25 July 2013
O
reteta delicioasa de cu: muschi de vitel, ceapa, ciuperci albe,
morcovi, telina, ulei de masline, galbenus, premix, frunza de dafin,
sare, piper, verdeata. Ingrediente: 400 g muşchi/spată de viţel o ceapă
mare 300 g ciuperci albe de cultură doi morcovi medii o felie de ţelină 3
linguri de ulei de măsline un gălbenuş o…
Read more »
Read more »
Homar roşu cu sos alb
25 July 2013
O
reteta delicioasa de homar rosu cu: morcov, ardei verde, ardei galben,
ceapa verde, usturoi, ulei, unt, sare, piper, lapte, smantana, zeama de
lamaie, sare, piper negru, faina, pesmet. Ingrediente: un homar de
dimensiune potrivită un morcov o jumătate de ardei verde o jumătate de
ardei galben o ceapă verde un căţel de usturoi o…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mix de cereale pentru micul dejun
25 July 2013
Mix
de cereale pentru micul dejun din: fulgi de orez, nuca de cocos, nuci,
seminte de in, siropd e artar, ulei de canola, esenta de vanilie, afine,
stafide. Ingrediente: 3 1/2 cani fulgi de ovaz 1/2 cana de nuca de
cocos maruntita 1 1/2 cesti nuci, tocate 2 linguri de seminte de in,
intregi…
Read more »
Read more »
Tabbouleh
25 July 2013
O
reteta delicioasa de tabbouleh cu: grau, rosii, ceapa, patrunjel verde,
zeama de lamaie, ulei de masline, sare, piper, salata verde.
Ingrediente: 125 g grâu bulgur două roşii descojite fără seminţe şi
tăiate mărunt o ceapă mică, tocată două cepe verzi tocate fin 50 g
pătrunjel verde, tocat 45 ml zeamă de lămâie 30 ml…
Read more »
Read more »
Legume la aburi
25 July 2013
O
reteta delicioasa de legume la aburi: morcovi, fasole verde, ceapa,
cartofi, usturoi, ulei de masline, sare, ierburi aromatice. Ingrediente:
3 morcovi o cană de fasole verde o ceapă mică doi cartofi un căţel de
usturoi zdrobit o lingură de ulei de măsline sare ierburi aromatice
Mod de preparare: Taie toate legumele în bucăţi…
Read more »
Read more »
Portocale umplute cu jeleu
25 July 2013
O
reteta delicioasa de portocale cu:limeta, zahar tos, foi de gelatina,
capsuni, zahar vanilat, menta, frisca, sos de ciocolata. Ingrediente: 8
portocale o limetă 400 g zahăr tos 7 foi de gelatină 200 g căpşuni un
pliculeţ zahăr vanilinat mentă proaspătă frişcă sos de ciocolată Mod
de preparare: Portocalele se spală bine, se şterg…
Read more »
Read more »
Sote de legume cu kaizer
25 July 2013
O
reteta delicioasa de sote cu: orez, morcovi, ceapa, praz, kaizer,
masline, capere, pasta de tomate, pasta de ardei dulce, usturoi, ulei,
sare, piper, patrunjel, ardei capia, ciuperci. Ingrediente: 150 g orez 3
morcovi două cepe un fir de praz mic 300 g kaizer 200 g măsline capere
o lingură cu pastă de tomate o…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu caise şi cafea
25 July 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu: cacao, iaurt, zahar pudra, apa, unt,
frisca, gelatina, oua, faina, zahar tos, zahar vanilat, praf de copt,
compot caise, zahar ars. Ingrediente: 100 g cacao 125 ml iaurt 160 g
zahăr pudră 50 ml apă 30 g unt 240 ml frişcă 5 g gelatină două ouă 120 g
făină…
Read more »
Read more »
Rulouri cu ardei şi caşcaval
25 July 2013
O
reteta delicioasa de rulouri cu: faina, apa, ulei, otet, ardei capia,
cascaval, praz, ciuperci, morcov, smantana, usturoi, sare, piper,
patrunjel. Ingrediente: 500 g făină 200 ml apă 150 ml ulei de
floarea-soarelui o lingură cu oţet 3 ardei capia 300 g caşcaval un fir
de praz 100 g ciuperci un morcov 300 ml smântână…
Read more »
Read more »
Bors de legume cu pui si patrunjel verde
25 July 2013
Bors
de legume cu pui si patrunjel verde din: carne de pui, conopida, gris,
bors, oua, morcovi, ceapa verde, patrunjel verde, sare. Ingrediente: 400
g carne de pui (aripi) 100 g conopidă/broccoli 50 g gris 500 ml bors 2
ouă 2 morcovi 2 cepe verzi pătrunjel verde sare Mod de preparare: Se
curăță legumele.…
Read more »
Read more »
Tort cu smantana si portocale
25 July 2013
Tort
cu smantana si portocale din: biscuiti, unt, gem acrisor, smantana,
branza de vaci, oua, faina, portocale, amestec de fructe, frisca,
gelatina. Ingrediente: pentru baza: 150 g biscuiti 50 g unt 100 g gem
acrisor pentru umplutura: 150 g smantana 250 g branza de vaci 4 oua 20 g
faina 2-3 portocale pentru decor: amestec…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu fasole de soia si mere cu sos tahini
25 July 2013
Salata
cu fasole de soia si mere cu sos tahini din: fasole de soia, mere,
migdale, tahini, miere, suc de lamaie. Ingrediente: 1 pachet fasole
soia (edamame) 2 mere, taiate cubulete 1/3 cana migdale faramitate 2
linguri de tahini 1 lingura de miere (sau sirop de arțar) Sucul de la o
jumatate de lamaie…
Read more »
Read more »
Salata de ton cu rosii cherry si masline
25 July 2013
Salata
de ton cu rosii cherry si masline din: ardei gras, ceapa rosie, rosii
cherry, masline negre, ton in suc propriu, ulei de masline, suc de
lamaie, capere, sare, piper, salata verde. Ingrediente: 1 ardei gras
rosu 1 ceapa rosie 200 g rosii cherry 125 g masline negre fara samburi
200 g ton in suc…
Read more »
Read more »
Friptura de vită cu porumb
25 July 2013
Friptura
de vită cu porumb din: muschi de vita, coriandru, smantana, pasta de
ardei iute, ulei, miere, sos de soia, usturoi, zeama de lime, ceapa
rosie, rosii cherry, avocado, unt, coaja de lime, porumb. Ingrediente: 2
bucati muschi de vita, de circa 200 g fiecare 1 mana mare de coriandru,
tocat 100 ml de smantana…
Read more »
Read more »
Piept de pui în sos de migdale
25 July 2013
Piept
de pui în sos de migdale din: migdale, fileuri de piept de pui, sare,
piper, ulei de masline, ceapa rosie, ceapa alba, sherry, rosii, zahar,
piper, masline negre. Ingrediente: 400 g migdale decojite 4 fileuri de
piept de pui (600 g) sare piper 2 linguri ulei de masline 1 ceapa rosie 1
ceapa alba…
Read more »
Read more »
Bors de peste cu orez si leustean
25 July 2013
Bors
de peste cu orez si leustean din: peste, ceapa rosie, morcov, radacina
de patrunjel, telina, bors, leustean, sare, orez. Ingrediente: 1 kg
peste 2 cepe rosii 1 morcov 2 radacini de patrunjel 1 telina mica 500 ml
bors leustean sare 2 linguri cu orez Mod de preparare: Curăţaţi
peştele de solzi, îl goliţi,…
Read more »
Read more »
Prajitura cu cirese si ciocolata
25 July 2013
Prajitura
cu cirese si ciocolata din: ciocolata neagra, oua, zahar, faina, praf
de copt, frisca, cirese, unt, zahar, scortisoara. Ingrediente: pentru
blat: 100 g ciocolata neagra 3 oua 100 g zahar 50 g faina 1/2 lingurita
praf de copt pentru umplutura: 350 g frisca lichida 300 g cirese pentru
finisat: 100 g ciocolata neagra 80…
Read more »
Read more »
8 retete pentru GRATAR
24 July 2013
Retete
pentru GRATAR: Sardine fripte cu sos picant cu cocos Sardine fripte cu
sos picant cu cocos din: sardine, praf de usturoi, sofran, sare, amidon
de porumb, fulgi de ardei iute, piper alb, ulei de masline, lapte de
cocos, sos de peste, usturoi, zahar brun. Ingrediente: cate 3-4
sardine/portie, in functie de dimensiunile lor amestec…
Read more »
Read more »
Retete delicioase pentru Gratar
24 July 2013
Retete
pentru gratar: Medalioane de porc cu fasole verde Medalioane de porc cu
fasole verde din: muschi file de porc, bacon, miere, ghimbir, sos de
soia, fasole verde, ceapa, ardei iute, ulei, vin rosu, piper.
Ingrediente: 400 g muschi file de porc 16 felii de bacon 2 linguri miere
2 lingurite ghimbir ras 6 linguri…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Sardine cu sos escabeche (video)
24 July 2013
Cum se prepara Salata de patlagele verzi (video)
24 July 2013
Cum se prepara cartofi copti in sare (video)
24 July 2013
Antricot de porc pe grătar
24 July 2013
Antricot
de porc pe grătar din: vin rosu, antrioct de porc, cartofi, rosii,
patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 100 ml vin roșu 2 bucăți antricot 6
cartofi 3 roșii pătrunjel proaspăt ulei de măsline sare piper Mod de
preparare: Se amestecă vinul cu sare, piper și ulei de măsline. În
baițul obținut se pun bucățile…
Read more »
Read more »
7 retete pentru GRATAR
24 July 2013
Retete
pentru GRATAR: Friptura de vita picanta Friptura picanta din: muschi de
vita, ulei, piper rosi, fulgi de ardei rosu, cimbru, chimen, oregano,
usturoi, sare. Ingrediente: 500 g muschi de vita 200 ml ulei 1/2
lingurita piper rosu macinat grosier 1/2 lingurita fulgi de ardei rosu
1/2 lingurita cimbru macinat 1/2 lingurita chimen macinat 1/2…
Read more »
Read more »
Retete gustoase pentru gratar
24 July 2013
Retete
pentru gratar: Păstrăv picant la grătar Păstrăv picant la grătar din:
pastravi, chimen, ulei de masline, suc de lamaie, usturoi, piper,
verdeata, sare. Ingrediente: 4 pastravi (250 g fiecare) curatati si
spalati 1 lingurita chimen macinat 3 linguri ulei de masline 2 linguri
suc de lamaie 2-3 catei de usturoi pisati 1/2 lingurita…
Read more »
Read more »
Dieta Sonoma
24 July 2013
Cei
care se asteapta la o dieta bazata pe struguri, must si vin, vor fi
dezamagiti, deoarece autoarea, Connie Guttersen, nu face altceva decat
sa puna o alta eticheta pe vechea si verificata dieta mediteraneeana –
carne slaba, ulei de masline, legume si fructe. Secretul scaderii in
greutate, nu consta in evitarea mancarurilor, ci in…
Read more »
Read more »
6 retete pentru GRATAR
24 July 2013
Retete
pentru GRATAR: Frigarui de pui aromate cu salata Frigarui de pui
aromate cu salata din: iaurt, pasta de curry, piept de pui, rosii
cherry, lipii, castarvete, ceapa rosie, frunze de coriandru, zeama de
lamaie, amestec de salata. Ingrediente: 150 g iaurt 2 linguri pasta de
curry 4 piepti de pui dezosati, fara piele si…
Read more »
Read more »
5 retete pentru GRATAR
24 July 2013
Retete
pentru GRATAR: Sendvis cu piept de curcan Sendvis cu piept de curcan
din: piept de curcan, sare, piper, ulei de masline, frunze de salata,
rosii, chifle ciabatta, crema de branza de vaci, cascaval. Ingrediente:
400 g piept de curcan sare piper 3 linguri ulei de masline 8 frunze de
salata 2 rosii mari si…
Read more »
Read more »
4 retete pentru GRATAR
24 July 2013
Retete
pentru GRATAR: Frigarui de pui aromate cu salata Frigarui de pui
aromate cu salata din: iaurt, pasta de curry, piept de pui, rosii
cherry, lipii, castarvete, ceapa rosie, frunze de coriandru, zeama de
lamaie, amestec de salata. Ingrediente: 150 g iaurt 2 linguri pasta de
curry 4 piepti de pui dezosati, fara piele si…
Read more »
Read more »
Retete pentru gratar
24 July 2013
Retete pentru gratar: Frigarui de pui cu caise Frigarui de pui cu
caise din: carne de pui, alune, ulei de masline, caise uscate, sare,
piper. Ingrediente: 800 g carne de pui 100 g alune 4 linguri ulei de
masline 200 g caise uscate sare piper Mod de preparare: Tăiaţi carnea de
pui în…
Read more »
Read more »
Dieta cu orez
24 July 2013
Dieta
cu orez are la baza consumul de carbohidrati sanatosi. Legumele bogate
in fibre, fructele si cerealele sunt principalele alimente care vor fi
consumate alaturi de orez. De asemenea, mesele zilnice vor avea un
continut scazut de sare si grasimi. Inca din prima faza a dietei se va
pierde in greutate, intrucat caloriile consumate vor…
Read more »
Read more »
3 retete pentru GRATAR
24 July 2013
Retete pentru GRATAR: Pui cu ardei, usturoi si vin la gratar Pui cu
ardei, usturoi si vin la gratar din: pui, ardei gras, ardei iute,
usturoi, lamaie, vin alb de porto, conaic, ulei de masline, patrunjel,
sare, piper. Ingrediente: 1 pui 1 ardei gras verde 1 ardei iute rosu 2
catei de usturoi…
Read more »
Read more »
Cateva retete pentru gratar
24 July 2013
Retete pentru gratar: Ton la gratar cu sos pesto si salata Iceberg O
reteta delicioasa de ton la gratar cu sos pesto si salata iceberg din:
ron rosu, salata iceberg, masline verzi, sos pesto, otet de sampanie,
ulei de susan, sare, piper si creveti tiger. Ingrediente: 220 g ton rosu
60 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Dulceata de visine
24 July 2013
Gustul
dulce, usor acrisor si aroma delicata au facut ca visinele sa fie
numite vedetele verii. Pentru a duce aceste bucurii si in timpul iernii
va invitam sa incercati dulceata de visine preparata cu fructe proaspat
culese si fara conservanti. Ingrediente: 1 kg visine fara samburi 1 kg
zahar Mod de…
Read more »
Read more »
Salata de legume cu orez si pui
24 July 2013
Salata
de legume cu orez si pui din: orez, sare, mazare, iaurt, piper, zahar,
coaja de lamaie, suc de lamaie, ulei de masline, usturoi, telina verde,
morcovi, file de piept de pui, ulei de floarea soarelui, andive, menta,
busuioc. Ingrediente: 200 g amestec de orez cu bob lung si orez salbatic
sare 125 g mazare…
Read more »
Read more »
Supa de rosii cu paine
24 July 2013
Supa
de rosii cu paine din: rosii, ceapa, usturoi, busuioc, oregano, ulei,
supa de legume, sare, piper, seminte de dovleac, unt, sare. Inrgediente:
1 kg rosii 2 cepe 1 catel de usturoi 1/2 lingurita busuioc 1/2
lingurita oregano 3 linguri ulei 500 ml supa de legume sare piper pentru
crema de seminte: 200 g seminte…
Read more »
Read more »
Creveti in sos de smantana
24 July 2013
Creveti
in sos de smantana din: creveti, unt, amidon, lapte, smantana, lamaie,
galbenusuri, usturoi, marar, sare, piper. Ingrediente: 250 g creveti
decorticati prefierti 50 g unt 1 lingura amidon 200 ml lapte 300 g
smantana 1 lamaie 2 galbenusuri 1 catel de usturoi 1 legatura marar sare
piper Mod de preparare: Topiţi într-o tigaie…
Read more »
Read more »
Salată mediteraneeană cu vinete si cuscus
24 July 2013
Salată
mediteraneeană cu vinete si cuscus din: vinete, ulei de masline, sare,
piper, cuscus, supa de legume, cas de capra, rosii cherry, suc de
lamaie, menta. Ingrediente: 2 vinete mici 6 linguri ulei de masline sare
piper 160 g cuscus 280 ml supa de legume fierbinte 125 g cas de capra
220 g rosii cherry…
Read more »
Read more »
Kebab de miel
24 July 2013
Kebab
de miel din: cartofi noi, carne de berbecut, ardei gras, usturoi, ulei
de masline, lamaie. Ingrediente: 200 g cartofi noi mici 250 g carne de
berbecut sau de miel, taiata in cuburi de 2,5 cm 1 ardei gras rosu,
curatat si taiat in bucati 2 catei de usturoi, zdrobiti 1 lingrua ulei
de masline…
Read more »
Read more »
Supa de sfecla cu ou
24 July 2013
Supa
de sfecla cu ou din: sfecla, morcovi, radacina de patrunjel, cartofi,
zeama de lamaie, smantana, chimen, apa, sare, piper, marar, ridichi,
castravete, oua, frunze de sfecla. Ingrediente: 600 g sfecla 2 morcovi 1
radacina de patrunjel 500 g cartofi 1 legatura marar zeama de la o
lamaie 500 g smantana 2 lingurite rase chimen…
Read more »
Read more »
Copănele crocante umplute cu telemea
24 July 2013
Copănele
crocante umplute cu telemea din: cartofi rosii, ceapa, masline negre,
ulei de masline, sare, piper, telemea, oregano, suc de lamaie, pulpe
superioare de pui, rosii cherry, supa, vin alb. Ingrediente: 600 g
cartofi rosii 3 cepe 150 g masline negre 3 linguri ulei de masline sare
piper 200 g telemea 1 legatura oregano 2…
Read more »
Read more »
Prajitura cu crema dulce-acrisoara
24 July 2013
Prajitura
cu crema dulce-acrisoara din: oua, faina de migdale, zahar pudra, unt,
albusuri, sare, galbenusuri, suc de lamaie, coaja de lamaie, frisca,
gelatina. Ingrediente: pentru foi: 5 oua 175 g faina de migdale 175 g
zahar pudra 35 g faina 26 g unt topit 4 albusuri un praf sare pentru
crema: 220 g unt galbenusuri…
Read more »
Read more »
Pui umplut cu branza de capra
24 July 2013
Pui
umplut cu branza de capra din: praz, ceapa, unt, branza de capra, ou,
frunzulite de cimbru, patrunjel, chifle, faina, sare, piper, ulei.
Ingrediente: 1 fir de praz 1 ceaa 60 g unt 100 g branza cremoasa de
capra 1 ou 1 lingura frunzulite de cimbru 2 linguri patrunjel tocat 2
chifle 1 pui mijlociu…
Read more »
Read more »
Somon cu menta si marar
24 July 2013
Somon
cu menta si marar din: somon, ulei de masline, marar verde, frunze de
menta, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 4 bucati de somon 200 ml ulei
de masline 2 legaturi marar verde 1 legatura frunze de menta 1 lamaie
sare piper proaspat macinat Mod de preparare: Ştergeţi bucăţile de
peşte, apoi condimentaţi-le cu sare…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rulouri de creveti
24 July 2013
Rulouri
de creveti din: creveti decorticati, fidea de orez, varza, morcovi,
praz, castravete, busuioc, foi de aluat de orez, arahide, pasta de ardei
iute. Ingrediente: 1/2 kg creveti decorticati, taiati bucati
potrivite 1 pachet fidea de orez 1 varza, tocata felii subtiri 5
morcovi, taiati fasii 1 castravete, taiat fasii 6 fire praz 1…
Read more »
Read more »
Prajitura cu ciocolata si frisca
24 July 2013
Prajitura
cu ciocolata si frisca din: oua, margarina, zahar, faina, cacao, praf
de copt, sare, crema de ciocolata, ciocolata neagra de menaj, frisca,
esenta de vanilie, ulei. Ingrediente: pentru blat: 8 oua 250 g margarina
120 g zahar 120 g faina 30 g cacao 1 praf de copt 1 praf de sare pentru
crema de…
Read more »
Read more »
Salata calda cu fasole verde
24 July 2013
Salata
calda cu fasole verde din: fasole verde, boabe de mazare, dovlecei,
orez, usturoi, sparanghel, ceapa, parmezan, supa de legume, ulei, zeama
de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 100 g fasole verde 100 g boabe de
mazare 2 dovlecei 200 g orez 5 catei de usturoi, zdrobiti si tocati fin
4-5 bucati de sparanghel 1 ceapa…
Read more »
Read more »
Salata cu dovlecei, ricotta si menta
24 July 2013
Salata
cu dovlecei, ricotta si menta din: dovlecei, ulei de masline, otet de
vin rosu, ardei iute, menta, unt, seminte de pin, rucola, ricotta.
Inrgediente: 4 dovlecei, taiati e lungime in felii groase de 2-3 mm 3
linguri ulei de masline 1/2 lingura otet de vin rosu 1 1/2 ardei iute
rosu, tocat fin 1…
Read more »
Read more »
Friptura de berbecut cu sos
24 July 2013
Friptura
de berbecut cu sos din: pulpa de berbecut, salata, ulei de floarea
soarelui, ceapa, ketchup, sos worcestershire, zahar brun, otet de vin
rosu. Ingrediente: 4 felii de pulpa de berbecut salata pentru sos: 1
lingura de ulei de floarea soarelui, plus extra pentru prajit 1 ceapa
tocata marunt 150 ml ketchup 3 linguri de…
Read more »
Read more »
Prajitura cu fructe de padure si frisca
24 July 2013
Prajitura
cu fructe de padure si frisca din: oua, zahar, faina, cacao, frisca,
fructe de padure, zahar pudra, gelatina, colorant alimentar.
Ingrediente: pentru blat: 3 oua 3 linguri zahar 2 linguri faina o
lingura cacao pentru umplutura: 500 ml frisca lichida 300 g fructe de
padure pentru decorul de jeleu: 150 g fructe de padure…
Read more »
Read more »
Supa crema de salata cu branza de capra
24 July 2013
Supa
crema de salata cu branza de capra din: ceapa, usturoi, unt, cartof,
supa de legume, frunze de spanac, bagheta, branza roquefort, smantana.
Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 25 g unt 1 cartof mare 1 l supa
de legume 250 g frunze de fetica sau de spanac 1 minibagheta 100 g
Roquefort 4…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos pesto cu nuci
24 July 2013
Sos
pesto cu nuci din: salvie, patrunjel, usturoi, piper, nuci, ulei de
masline, lamaie, apa. Ingrediente: 1 ceasca salvie 1 cana patrunjel 4
catei de usturoi, zdrobit ½ lingurita piper negru 1 cana nuci ½ ceasca
ulei de măsline 1 lamaie ¼ cana de apa Mod de preparare: Adaugati
salvia si patrunjelul intr-un…
Read more »
Read more »
Hamburgeri de casă cu ardei iute si ceapa rosie
24 July 2013
Hamburgeri
de casă cu ardei iute si ceapa rosie din: faina, drojdie uscata, zahar
fin, sare, apa calda, ulei, ou, sare, mac, chimen, carne tocata, ardei
iute, sos worcester, patrunjel, mustar, sare, piper, frunze de salata,
ceapa rosie, otet, rosii, zahar, maioneza. Ingrediente: chifle: 400 g
faina 1 lingura drojdie uscata 1 lingura zahar fin…
Read more »
Read more »
Prajitura cu spuma de mere
24 July 2013
Prajitura
cu spuma de mere din: oua, zahar, faina, mere, suc de lamaie, zahar,
frisca, gelatna, unt, frisca, gelatina, alune. Ingrediente: pentru blat:
2 oua 60 g zahar 60 g faina pentru spuma de mere: 500 g mere sucul unei
jumatati de lamaie 25 g unt 3 linguri zahar 160 ml frisca lichida 4 g…
Read more »
Read more »
Ciorba de vara cu fasole verde
24 July 2013
Ciorba
de vara cu fasole verde din: fasole verde, dovlecei, ceapa, morcovi,
telina, marar, rosii, ulei, sare, orez, bors, piper. Ingrediente: 500 g
fasole verde 2 dovlecei 1 cepe 2 morcovi 1 telina 1 legatura de marar 4
rosii ulei sare 3 linguri de orez bors, dupa gust piper Mod de
preparare: Speli legumele…
Read more »
Read more »
Rondele de calamari pane cu mujdei
24 July 2013
Rondele
de calamari pane cu mujdei din: rondele de calamari, oua, faina,
pesmet, usturoi, patrunjel, ulei de masline, lamaie, sare, piper.
Ingrediente: 700 g rondele de calamari 3 oua 150 g faina 200 g pesmet 1
capatana de usturoi 1 legatura patrunel 500 ml ulei de masline 1 lamaie
sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »