Retete culinare gustoase:
Supă de dovleac cu ghimbir
Desert cu fistic si migdale
Ciorbă cu scăriţă de porc şi legume
Supă cu somon si spaghete
Ruladă umplută cu cremă de castane
Reteta zilei: Piept de pui prajit cu garnitura de cartofi gratinati
Andive cu spanac şi sos
Pui cu sos de struguri
Supa de pui cu legume si clatite
Pui cu dovleac si ciuperci
Dovleac în caramel
Vinul ca medicament in perioada Renasterii si in secolul Luminilor
Reteta zilei: Galusti cu carne de porc si creveti
Miel cu legume, cimbru si scortisoara
Mere umplute cu varză si sfeclă roşie
Halva clasica
Salată de andive cu caşcaval
Ciorba de sfecla rosie cu mere
Brioşe cu cremă şi fructe
Galuste cu cascaval in sos
Crema de castane preparata in casa
Reteta zilei: Mancarica de pui cu dovleac si rozmarin
Tocanita de cartofi cu morcov si carne de porc
Prajiturele cu ciocolata neagra
Tarta cu legume si orez
Desert cu coaja de lamaie si scortisoara
Tocanita aromata cu carne de vitel
Reteta zilei: Inghetata delicioasa de vanilie
Tarte cu mozzarella si somon
Paste cu legume şi sos
Ruladă de porc cu sos
Supa-crema de orez cu verdeata
Vinul este un medicament inca din Antichitate
Istoria
medicinii ne învata ca vinul, din momentul descoperirii lui, a fost
inclus pe scara larga în arsenalul terapeutic. In Antichitatea
greco-romana deja,
O
reteta delicioasa de frigarui de pui cu: ulei, sare, boia, kiwi,
portocale, ananas, smantana, iaurt, suc de ananas, busuioc. Ingrediente:
4 bucăţi de piept de pui ulei sare 1…
Friptura delcioasa de vita
Rata umpluta cu ceapa si costita
Sărmăluţe cu carne de curcan
Piept de curcan cu sos de gogoşari
Reteta zilei: Cotlete de porc in crusta de parmezan cu ou
Omleta cu ardei gras si file de cod
Chec sarat cu ardei capia si ton
Mic dejun cu fructe de pădure
Pui cu masline si sos de lamaie
Linte cu usturoi, telina si patrunjel
Budinca cu miere si nuci
Reteta zilei: Orez cu legume si carne de porc
Ardei umpluti cu carne tocata in sos
Clatite marocane
Efectele vinului asupra organismului atunci cand depunem efort fizic sau facem sport
Desert cu lapte
Chiftelute cu sos
Pui cu jambon si ardei
Placinta cu fructe uscate
Supa de zarzavat cu paste
Reteta zilei: Paste cu branza si legume
Supa de fasole cu taitei si tarhon
Coltunasi cu branza de vaci
Tocanita de vitel cu cartofi si ciuperci
Ciorba de vacuta in paine
Pere cu cremă de şofran
Reteta zilei: Inghetata de lamaie cu stafide
Ciorba de sfecla rosie cu legume
Dovleac cu jambon si nucsoara
Cod cu mere şi prune
Cocktail Sangria cu piersici si mere
Compozitia nutritionala a vinului
Vinul
reprezinta un aliment complet, de neignorat in alcatuirea unui meniu
echilibrat si sanatos. Un aliment este o substanta comestibila care
contine
Rulouri
cu migdale si miere din: foi de placinta, pudra de migdale, zahar,
scortisoara, unt, coaja de portocala, apa de flori de portocal, albus,
ulei, miere. Ingrediente: 5 foi mari…
Somon fume cu legume şi sos
Daca e toamna mancam prajituri cu prune
Retete gustoase de salata de vinete la indemana oricui
Pui cu sos indian
Reteta zilei: Conopida gratinata cu smantana
Tarta glazurata
Paste late cu legume şi sos iute
Prajitura aromata cu mere
Friptura de porc cu sos
Batoane cu rom
Praz umplut cu carne
Reteta zilei: Tortilla cu carne de pui si legume
Somon cu fidea de orez
Mere cu sos
Retete de castraveti murati la borcan pentru iarna
Desert cu sos
Cuiburi de paste cu legume
Desert cu struguri si stafide
Ficat cu sos de rozmarin
Pachetele cu prune si miere
Reteta zilei: Chiftele de porc si vita cu usturoi in sos de rosii
Tocăniţă de porc cu dovlecei
Fructe cu fistic si smantana dulce
Chifteluţe de curcan cu sos de pere
Ficat de viţel cu sos picant
Budincă de orez cu dulceata de trandafiri
Consumul si productia de vin din veacul al XV-lea pana in veacul al XVII-lea
Cocktail Mimosa
Retete de mancare cu vinete pe gustul tuturor
Retete de ardei la otet
Retete de castraveti murati
Reteta zilei: Prajitura cu mere si inghetata
Prajitura
cu mere si inghetata din: unt, miere, oua, praf de copt, vanilie, mere,
scortisoara. Ingrediente aluat: 1/2 cana unt ½ ceasca de miere 2 oua ½
Farfalle
cu fructe de mare din: farfalle, fructe de mare, porumb, ardei capia,
masline feliate, lamaie, ghimbir, usturoi, vin, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente: 400 g farfalle colorate 500 g amestec…
Brioşe delicioase cu legume
Cotlete la cuptor, cu sos de legume
Mancare de praz si sfecla
Ciorba de vita cu smantana si verdeata
Placinta pufoasa cu struguri
Rulouri din piept de pui, în sos de vin cu ciuperci
Beneficii pe care nu le stiai – Cafeaua
Ghiveci de legume, cu ardei umpluţi cu brânză
Mere umplute cu cremă
Reteta zilei: Friptura de porc cu legume in sos de bere
Viticultura biologica si vinurile biologice
Crochete din pui si legume
Tarta cu branza de vaci si struguri
Chiftelute la cuptor, cu sos de susan
Ciocanele de pui marinate
Desert cu magiun
Reteta zilei: Tortellini cu branza si legume
Trucuri pentru un stil de viata sanatos
Galbiori cu mamaliguta
Aperitiv cu crenvurşti
Prajitura cu mere si pere
Pui cu măsline şi ardei copt
Plachie de crap cu patrunjel
Jeleu de pere şi ardei
Supă cu scortisoara, ananas si curmale
Reteta zilei: Orez cu legume, carnati si fasole neagra
Consumul si productia de vin in secolul XX in Franta
Tort cu mere, portocale si kiwi
Pui cu sos si oregano
Omleta umpluta cu ciuperci
Salata de ardei iuti, la borcan
Consumul si productia de vin in secolul al XIX- lea
Publicând
“Almanack gourmandîn” 1803, Grimod de la Reyniere devine într-un fel
primul critic gastronomic. El scrie despre vin: „Vinul este, în opinia