joi, 3 martie 2016

Retete De Mancare gustoase # 9 (2016)

Retete De Mancare

Miel cu linte si fasole

Miel cu linte si fasole (varianta)

Miel cu linte si fasole din: carne de miel, ceapa, usturoi, telina, linte, fasole, rosii, chimen, scortisoara, cuisoare, boia, ulei, sare, piper, rozmarin. Ingrediente: 800 g carne de miel o ceapă doi căţei de usturoi o felie de ţelină 130 g linte 130 g fasole albă boabe o conservă de roşii 3 g chimen 3 […]
Budinca de legume si branza de vaci

Budinca de legume si branza de vaci

Budinca de legume si branza de vaci din: ceapa, dovlecel, mazare, oua, lapte, branza de vaci, ardei, oregano, praf de copt, usturoi, ulei, faina, sare, piper, castraveti murati, sfecla. Ingrediente: o ceapă un dovlecel 400 g mazăre 3 ouă 100 ml lapte dulce 250 g brânză de vaci un ardei capia o lingură cu oregano […]
 
Friptura de vita cu legume asortate

Friptura de vita cu legume asortate

Friptura de vita cu legume asortate din: snitele de vita, vinete, rosii, ceapa verde, usturoi verde, otet, bicarbonat, rosii in suc, pasta de ardei dulce, ulei de masline, sare, piper, busuioc, ardei iute. Ingrediente: 4 şniţele de vită mai mari două vinete 4 roşii 4 fire ceapă verde 4 fire usturoi verde o lingură cu […]
 
Rulada_cu_capsuni_si_afine_04

Reteta zilei: Rulada cu capsuni si afine

Rulada cu capsuni si afine din: galbenusuri, albusuri, apa, sare, zahar, zahar vanilat, faina, amidon, ulei, praf de copt, gem de capsuni, capsuni, afine. Ingrediente pentru ruladă:  5 gălbenușuri 4 albusuri 3 linguri de apă rece 1 vârf de cuțit de sare 100 g de zahăr 1 linguriță zahăr vanilat 75 g de făină 75 […]
Tochitura de pui cu legume

Tochitura de pui cu legume

Tochitura de pui cu legume din: orez, suc de rosii, vin, carnati, piept de pui, morcovi, cartofi, ceapa, ulei, boia, sare. Ingrediente: 200 g orez 100 ml suc de roşii 200 ml vin alb 150 g cârnaţi semiafumaţi 1 piept de pui dezosat 3 morcovi 4 cartofi 2 cepe ulei boia dulce de ardei sare […]
 
Tocana manastireasca de legume

Tocana de fasole cu carnati picanti

Tocana de fasole cu carnati picanti din: fasole, carnati, piure de rosii, piure de ardei, ardei, ceapa, zahar, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 500 g fasole roşie, uscată 300 g cârnaţi picanţi 400 g piure de roşii 200 g piure de ardei capia 1 ardei iute roşu 2 cepe roşii 1 lingură zahăr tos 3-4 […]
Legume cu branza si sos de ardei

Legume cu branza si sos de ardei

Legume cu branza si sos de ardei din: vinete, dovlecei, ardei capia, branza de capra, ardei iute, usturoi, otet, zahar, amidon, sare, piper, busuioc, castraveti, varza, ulei, cimbru. Ingrediente: două vinete doi dovlecei 3 ardei capia 400 g brânză de capră 250 g ardei iute 3 căţei de usturoi 50 ml oţet 215 g zahăr […]
 
Prajitura savuroasa

Prajitura savuroasa

Prajitura savuroasa din: oua, zahar, nuca, pesmet, faina, lapte, amidon, margarina, crema de ciocolata. Ingrediente: Pentru blat: 8 albuşuri 200 g zahăr 4 linguri nucă măcinată 2 linguri pesmet 2 linguri făină Pentru cremă: 8 gălbenuşuri 8 linguri zahăr 8 linguri lapte dulce 2 linguri amidon 1 1/2 pachet margarină 2 fiole esenţă de vanilie […]
Pizza cu ton si ansoa

Pizza cu ton si ansoa

Pizza cu ton si ansoa din: faina, drojdie, apa, ulei de masline, ton, malai, pasta de ardei dulce, usturoi, fileuri de ansoa in ulei, sare, piper, oregano, busuioc, capere, patrunjel. Ingrediente: 750 g făină 25 g drojdie 375 ml apă două linguri cu ulei de măsline o conservă de ton 50 g mălai 20 g […]
 
Pachetele_cu_urda_zmeura_si_sos_de_ciocolata

Pachetele cu urda, zmeura si sos de ciocolata

Pachetele cu urda, zmeura si sos de ciocolata din: foi de placinta, urda, zmeura, ulei, ciocolata, smantana, zahar. Ingrediente: 1 pachet foi pentru plăcintă 400 g (decongelate la temperatura camerei) 300 g urdă dulce 150 g zmeură congelată 30 ml ulei de măsline 150 g ciocolată neagră 80 ml smântână lichidă 70 g zahăr pudră   […]
Iepure in vin rosu

Iepure in vin rosu

Iepure in vin rosu din: pulpa de iepure, ciuperci, ceapa, morcovi, usturoi, unt, ulei de masline, vin, miere, cimbrisor, sare, piper. Ingrediente: 2 kg pulpă de iepure un kg ciuperci 4-5 fire ceapă 3 morcovi o căpăţână usturoi 100 g unt 3-4 linguri ulei de măsline 200 ml vin toşu 2 linguri miere 3 crenguţe […]
 
Sufleu cu coacaze rosii

Sufleu cu coacaze rosii

Sufleu cu coacaze rosii din: unt, faina, lapte, oua, parmezan, branza de vaci, sare, zahar, zahar vanilinat, cocaze, portocala, pesmet, sos de rodii, sirop de menta, pere, vin. Ingrediente: 50 g unt 90 g făină 125 ml lapte dulce 5 ouă 75 g parmezan 250 g brânză de vaci 2 g sare 60 g zahăr […]
Aperitiv_umplut

Aperitiv umplut

Aperitiv umplut din: faina, drojdie, oua, lapte, sare, zahar, ulei, sunculita, cascaval, ardei, ciuperci, sos de rosii. Ingrediente: Pentru aluat: 500 g făină 25 g drojdie 1 ou 250 ml lapte 1/2 linguriţă sare 1 linguriţă zahăr 50 ml ulei Pentru umplutură: 150 g şunculiţă 150g caşcaval 1 ardei verde 200 g ciuperci sos de […]
 
Tort_cu_dulceata

Tort cu dulceata

Tort cu dulceata din: unt, oua, zahar, faina, cacao, ciocolata, dulceata. Ingrediente: Pentru blat: 125 g unt 4 ouă 125 g zahăr pudră 60 g făină integrală de grâu 100 g cacao 20-22% grăsime coaja rasă de la o lămâie circa 50 g ciocolată neagră sau ciocolată cu lapte (rasă) Pentru umplutură: dulceaţă de portocale […]
Gustari_calde_cu_rosii_si_mozzarella_04

Reteta zilei: Gustari calde cu rosii si mozzarella

Gustari calde cu rosii si mozzarella din: rosii mozzarella, busuioc, foietaj, sare, piper, oregano. Ingrediente:  6 rosii, feliate mozzarella maruntita busuioc proaspăt 500gr foietaj sare si piper oregano Mod de preparare: Intr-o tava asezati hartie de copt si apoi puneti aluatul, pe care il taiati patrate. Pe fiecare patrat asezati cate o felie de rosie, […]
 
Turta cu cascaval

Turta cu cascaval

Turta cu cascaval din: faina, drojdie, ulei de masline, sare, apa, zahar, pasta de ardei dulce, cascaval, nucsoara, piper, ghimbir, patrunjel,  masline, ceapa, seminte de in. Ingrediente: 500 g făină 25 g drojdie 100 ml ulei de măsline 10 g sare 375 ml apă o linguriţă cu zahăr tos o lingură cu pastă de ardei […]
 
Peste in sos broccoli

Peste in sos broccoli

Peste in sos broccoli din: broccoli, fileuri de peste, lapte dulce, parmezan, pesmet, unt, rosii, limeta, ceapa, usturoi, ardei iute, mozzarella, sare, piper, patrunjel, salata, gulii, sfecla rosie, morcovi. Ingrediente: 600 g broccoli 4 fileuri de peşte 200 ml lapte dulce 170 g parmezan 60 g pesmet 60 g unt 4 roşii o limetă o […]
Turta dulce umpluta

Turta dulce umpluta

Turta dulce umpluta din: miere, zahar, unt, oua, cacao, praf de copt, faina, smantana, seminte, martipan, lichior de portocale, ciocolata. Ingrediente: Pentru aluat: 350 g miere 100 g zahăr 100 g unt 1 ou coaja rasă de la 1 lămâie 1 lingură cacao 10 g aromă de turtă dulce 1 plic praf de copt 1 lingură […]
 
Cotlet de porc umplut la cuptor

Cotlet de porc umplut

Cotlet de porc umplut din: cotlet de porc, carnati, sare, piper, untura. Ingrediente: 1 cotlet de porc (800 g) 150 g cârnaţi afumaţi sare piper măcinat 100 g untură   Mod de preparare: Speli cotletul de porc şi îl ştergi cu hârtie absorbantă. In interiorul cotletului, pe lungimea acestuia, faci o tăietură cu un cuţit […]
Tarta cu portocale si alune de padure

Tarta cu portocale si alune de padure

Tarta cu portocale si alune de padure din: faina, oua, zahar tos, zahar vanilinat, zahar brun, sare, unt, alune de padure, portocale, esenta de migdale, drojdie, sos de menta, inghetata de lamaie. Ingrediente: 200 g făina două ouă 60 g zahăr tos două pliculeţe zahăr vanilinat 50 g zahăr brun 2 g sare 150 g […]
 
Spaghete_cu_carnati_si_bacon_05

Reteta zilei: Spaghete cu carnati si bacon

Spaghete cu carnati si bacon din: dovlecei, usturoi, bacon, carnati, pasta de tomate, vin alb, sare, piper, paprika, rozmarin, oregano, busuioc, fulgi de chili, crema de branza, ulei, spaghete. Ingrediente:  2 dovlecei 3 catei de usturoi, tocat 50 g bacon 3 cârnați, doar carnea 3 linguri pasta de tomate 150 ml vin alb sare si […]
Ardei umpluti cu carne de porc

Ardei umpluti cu carne de porc

Ardei umpluti cu carne de porc din: ardei, rasol de porc, sorici, morcovi, ceapa, usturoi, sare, patrunjel. Ingrediente: 6-8 ardei graşi (roşii şi galbeni) 1 kg rasol de porc 200 g şorici 2 morcovi 1 ceapă 2-3 căţei de usturoi sare pătrunjel verde   Mod de preparare: Speli carnea şi şoriciul, după care le pui […]
 
Prajitura cu blat de bezea

Prajitura cu blat de bezea

Prajitura cu blat de bezea din: oua, zahar, faina, ulei, nuca de cocos, lapte, cacao, margarina, rom, ciocolata. Ingrediente: Pentru blat: 5 ouă 5 linguri zahăr 5 linguri făină 2 linguri ulei Pentru blatul de bezea: 5 albuşuri 150 g zahăr 100 g nucă de cocos 2 linguri făină Pentru cremă: 5 gălbenuşuri 150 g […]
Paste cu cerneala de sepie

Paste cu cerneala de sepie

Paste cu cerneala de sepie din: paste cu cerneala de sepie, dovlecei, ceapa verde, mazare, ardei iute, ardei capia, zahar, amidon, otet, ulei de masline, busuioc, susan, sare, piper. Ingrediente: 400 g paste cu cemeală de sepie doi dovlecei o legătură ceapă verde 250 g mazăre un ardei iute doi ardei capia 70 g zahăr […]
 
Drob de miel

Reteta de drob de miel

Drob de miel din: ficat de miel, ficat de curcan, lapte, unt, ceapa verde, ulei, oua, sare, piper, unt. Ingrediente: 300 g ficat de miel 400 g ficat de curcan .300 ml lapte 200 g unt 3 legături ceapă verde 2-3 linguri ulei de floarea-soarelui 5-6 ouă sare piper unt pentru uns tava   Mod […]
Omleta cu fasole si pui

Omleta cu fasole si pui

Omleta cu fasole si pui din: oua, fasole alba, piept de pui, ardei grasi, ardei iute, ardei capia, ceapa alba, ceapa rosie, usturoi, nuca, susan, marar, sare, piper, ulei, castraveti. Ingrediente: 4 ouă o conservă fasole albă un piept de pui doi ardei graşi un ardei iute un ardei capia o ceapă albă o ceapă […]
 
Carnati cu ceapa

Carnati, coaste si carne conservate in untura

Carnati, coaste si carne conservate in untura din: carnati, coaste de porc, pulpa de porc, ulei, untura. Ingrediente: cârnati afumaţi coaste afumate pulpă de porc untură de porc ulei   Mod de preparare: Iei o oală mai mare, în funcţie de câţi cârnati, coaste si carne ai. O speli bine, o pui la uscat, apoi aşezi pe […]
Reteta prajitura cu frisca

Reteta prajitura cu frisca

Reteta prajitura cu frisca din: oua, zahar, faina, ulei, budinca, gelatina, frisca, iaurt, smantana. Ingrediente: Pentru blat: 6 ouă 6 linguri zahăr 7 linguri făină 1 lingură apă 1 lingură ulei Pentru cremă: 1 plic budincă cu gust de frişca esenţă de vanilie 1 plic gelatină 200 ml frişcă 3 linguri iaurt 1 lingură smântână […]
 
Reteta tort cu crema de zahar ars

Reteta tort cu crema

Reteta tort cu crema din: oua, ulei, zahar, faina, praf de copt, cacao, esenta de rom, sare, cacao, unt. Ingrediente: Pentru blat: 5 ouă 5 linguri ulei 5 linguri zahăr 5 linguri apă 5 linguri făină 1 plic praf de copt 1 lingură cacao esenţă de rom sare Pentru cremă: 3 ouă 3 linguri lapte […]
Rulouri_de_pizza_cu_mozzarella_04

Reteta zilei: Rulouri de pizza cu mozzarella

Rulouri de pizza cu mozzarella din: aluat de pizza, sos de rosii, salam, pancetta, mozzarella, busuioc, piper, oregano. Ingrediente:  300gr aluat de pizza 4 linguri sos de rosii 10 felii salam 10 felii pancetta 1 bucata mozzarella frunze de busuioc proaspăt piper oregano Mod de preparare: Intindeti aluatul de pizza intr-un dreptunghi. Ungeti cu sos […]
 
Chec pentru aperitiv

Chec pentru aperitiv

Chec pentru aperitiv din: oua, faina, ciuperci, ceapa, spanac, cascaval, unt, piept de pui, bacon, ulei, sare, piper, lamaie, rosii, rucola. Ingrediente: 5 ouă 200 g făină 150 g ciuperci o legătură ceapă 100 g spanac fiert 50 g caşcaval 75 g unt topit 150 g piept de pui 2-3 felii bacon 2 linguri ulei […]
Paste la cuptor cu broccoli si rosii

Paste la cuptor cu broccoli si rosii

Paste la cuptor cu broccoli si rosii din: rosii, ardei capia, broccoli, masline, pasta de tomate, suc de rosii, ulei de masline, curry, curry, dafin, cimbru, chimen, sare, piper. Ingrediente: 500 g paste penne 6 roşii doi ardei capia 500 g broccoli 300 g măsline fără sâmburi o lingură cu pastă de tomate 500 g […]
 
Turnulete de lasagna cu broccoli

Turnulete de lasagna cu broccoli

Turnulete de lasagna cu broccoli din: lasagna, broccoli, rosii, ardei capia, ardei iute, masline, salata rucola, ulei de masline. Ingrediente: 16 foi de lasagna 600 g broccoli 6 roşii doi ardei capia un ardei iute 200 g măsline 200 g salată rucola 150 ml ulei de măsline 4 căţei de usturoi o lămâie sare piper […]
 
Antricot de miel umplut cu rosii si usturoi

Antricot de miel umplut cu rosii si usturoi

Antricot de miel umplut cu rosii si usturoi din: antricot de miel rosii, usturoi verde, ceapa verde, folie aluminiu, vin, miere, usturoi, ulei, lamaie, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 2 kg antricot de miel cu os cu tot 300 g roşii cherry 2 legături usturoi verde 2-3 fire ceapă verde folie de aluminiu Pentru sos: 200 […]
Rulouri_cu_prune_uscate_04

Reteta zilei: Rulouri cu prune uscate

Rulouri cu prune uscate din: foietaj, prune uscate, ricotta, zahar, scortisoara, alune, ou, frisca. Ingrediente:  400gr foietaj 1 kg prune uscate, tăiate bucăți mici 150 g ricotta 3 linguri de zahăr 1 vârf de cuțit de scorțișoară 100 g alune tocate 1 ou batut frisca, pentru servire Mod de preparare: Se amestecă ricotta cu zahăr, […]
 
Piept de curcan in foitaj

Piept de curcan in foitaj

Piept de curcan in foitaj din: piept de curcan, aluat frantuzesc, unt, ule, sare, piper, otet balsamic, rozmarin, usturoi, zahar, vin, oua, hartie de copt. Ingrediente: un kg piept de curcan 500 g aluat franţuzesc 100 g unt 2-3 linguri ulei de măsline Pentru sos: sare piper 2 linguriţe oţet balsamic rozmarin verde 3-4 linguri […]
Cuibusoare de primavara

Cuibusoare de primavara

Cuibusoare de primavara din:oua, mustar, sare, ulei, piper, ceapa, usturoi, lamaie, mascarpone, marar, patrunjel, rosii, chivas, carnat, boia. Ingrediente: 10 ouă 4 linguri muştar sare 30 ml ulei de floarea-soarelui piper negru măcinat 4-5 fire ceapă 2-3 picături zeamă de lămâie 2 fire usturoi 3-4 linguri mascarpone o legătură mărar o legătură pătrunjel Pentru ornat: […]
 
Tortellini cu carne si legume

Tortellini cu carne si legume

Tortellini cu carne si legume din: faina, oua, carne de porc, carne de pui, bacon, parmezan, nucsoara, linte, ardei iute, ulei de masline, ciouperci, sare, piper, salata. sos de cascaval, sos de rosii. Ingrediente: 500 g făină 3 ouă 75 g carne de porc 75 g carne de pui 100 g bacon 100 g parmeza […]
Clatite cu sunca si broccoli

Clatite cu sunca si broccoli

Clatite cu sunca si broccoli din: sunca de Praga, broccoli, mozzarella, smantana, unt, faina, lapte, oua, ulei, lamaie, sare. Ingrediente: 250 g şuncă de Praga 1 broccoli 200 g mozzarella 3 linguri cu smântână 2 linguri cu unt Pentru clatite: 100 g făină 300 ml lapte 2 ouă 2 linguri cu ulei 1 lămâie sare […]
 
Spaghete cu un delicios sos pesto

Spaghete cu un delicios sos pesto

Spaghete cu un delicios sos pesto din: spaghete, rosii cherry, parmezan, unt, busuioc, usturoi, lamaie, alune, ulei de masline, piper, sare. Ingrediente: 100 g spaghete 2-3 roşii cherry 50 g parmezan 50 g unt busuioc Pentru sos: 3 căţei de usturoi 100 g parmezan ras 1 lămâie 50 g alune zdrobite 50 ml ulei de măsline […]
Clatite cu ciuperci in sos alb si garnitura de linte

Clatite cu ciuperci in sos alb si garnitura de linte

Clatite cu ciuperci in sos alb si garnitura de linte din: linte verde, ciuperci, faina, lapte, sare, praf de copt, unt. Ingrediente: 200 g linte verde 2 cutii cu ciuperci 50 g făină 100 ml lapte sare Pentru clatite: 1 pahar cu lapte bătut 1 ou 1 pahar cu făină 5 g praf de copt […]
 
Spaghete_cu_fructe_de_mare_si_rosii

Spaghete cu fructe de mare si rosii

Spaghete cu fructe de mare si rosii din: spaghete, fructe de mare, rosii cherry, ulei de masline, usturoi, unt, patrunjel, sare. Ingrediente: 100 g spaghete 200 g amestec de fructe de mare congelate 3 roşii cherry 1 linguriţă cu ulei de măsline 1 căţel de usturoi 1 lingură cu unt pătrunjel sare   Mod de […]
Spaghete bolognese

Reteta spaghete bolognese

Spaghete bolognese din: spaghete, carne tocata, ceapa, rosie, sos de rosii, ulei, sare, piper, cimbru, busuioc. Ingrediente: 100 g spaghete 300 g amestec de carne tocată 1/2 ceapă 1 roşie 1/2 ceşcuţă cu sos de roşii ulei sare piper cimbru busuioc   Mod de preparare: Taie ceapa mărunt şi căleşte-o în ulei. Adaugă carnea tocată […]
 
Clatite cu nuci si crema de branza

Clatite cu nuci si crema de branza

Clatite cu nuci si crema de branza din: ricotta, smantana, zahar, stafide, nuci, rom, faina, lapte, oua, unt, ulei, sare. Ingrediente: 200 g ricotta 2 linguri cu smântână dulce 2 linguri cu zahăr 100 g stafide 200 g nuci 3 linguri cu rom Pentru clatite: 300 g făină 600 ml lapte 3 ouă 6 linguriţe […]
Pastrav in pergament cu legume

Pastrav in pergament cu legume

Pastrav in pergament cu legume din: pastravi, broccoli, ardei gras, ardei capia, fenicul, rosii, usturoi, telina, ardei iute, curry, vinete, rozmarin, ulei de masline, sare, piper, salata verde, lamaie, catraveti verzi, alune. Ingrediente: doi păstrăvi mari 500 g broccoli doi ardei graşi doi ardei capia un fenicul două roşii 4 căţei de usturoi o tijă […]
 
Spaghete_carbonara_cu_patrunjel_04

Reteta zilei: Spaghete carbonara cu patrunjel

Spaghete carbonara cu patrunjel din: spaghete, oua, parmezan, smantana, bacon, usturoi, piper negru, patrunjel, parmezan. Ingrediente:  350 g spaghete 3 oua 120 g parmezan ras 50 ml smantana 150 g bacon 3 catei de usturoi piper negru patrunjel tocat parmezan ras Mod de preparare: Gatiti spaghetele al dente. Pastrati 200 ml din lichidul in care […]
Clatite_cu_sunca_si_spanac

Clatite cu sunca si spanac

Clatite cu sunca si spanac din: faina, ou, lapte, ulei, sare, sunca, feta, piper, unt, cascaval. Ingrediente: Pentru aluat: 100 g faina un ou 250 ml lapte 2 linguri ulei un praf sare Pentru umplutură: 150 g şuncă afumată 200 g brânză feta o lingură ulei sare piper Pentru copt: 30 g unt 25 g […]
 
Ardei umpluti cu telemea

Ardei umpluti cu telemea

Ardei umpluti cu telemea din: ardei capia, telemea, ceapa verde, oua, usturoi, patrunjel, rosii, castravete, ridichi, ulei, otet, sare, piper, sos de cascaval, sos de ardei iute. Ingrediente: 4 ardei capia 300 g brânză telemea o legătură ceapă verde două ouă 4 căţei de usturoi o legătură de pătrunjel 4 roşii un castravete verde o […]
Clatite_din_faina_de_hrisca

Clatite din faina de hrisca

Clatite din faina de hrisca din: oua, faina de hrisca, smantana, unt, sare, salata, prosciutto. Ingrediente: Pentru aluat: 2 ouă 250 g făină de hrişca 200 ml smântână 100 g unt topit sare Pentru umplutură: salată, după gust prosciutto crudo   Mod de preparare: Pentru aluat, făina se pune într-un vas, se face un gol […]
 
Budinca de spaghete

Budinca de spaghete

Budinca de spaghete din: spaghete, oua, telemea, rosii, unt, busuioc, sare. Ingrediente: 100 g spaghete 2 ouă 50 g brânză telemea 2 roşii 50 g unt 2 frunze de busuioc sare   Mod de preparare: Fierbe spaghetele în apă cu sare. Scurge-le, adaugă untul şi amestecă până se topeşte. Pune gălbenuşurile, brânza rasă şi frunzele de […]
Reteta_chec_cu_cacao

Reteta chec cu cacao

Reteta chec cu cacao din: oua, zahar, ulei, apa, cacao, praf de copt, faina, unt, budinca. Ingrediente: 4 ouă 250 g zahăr pudră 10 linguri apă 5 linguri ulei 2 linguri cacao 1 plic praf de copt 250 g făină Pentru cremă: 1 pachet unt 200 g zahăr pudră 3 pachete budincă, de culori diferite […]
 
Miel in chimen

Miel in chimen

Miel in chimen din: file de miel, unt, mar, ceapa, chimen, sare, piper, tarhon. Ingrediente: file de miel – 400 g unt – 30 g + 20 g pentru călit garnitura măr -100 g ceapă – o bucată chimen – o linguriţă sare piper tarhon tocat – două linguriţe   Mod de preparare: Speli bine […]
Clatite cu pui si legume

Clatite cu pui si legume

Clatite cu pui si legume din: piept de pui, ceapa, ardei gras, patrunjel, ulei, sare, piper, faina, apa minerala, oua, sare. Ingrediente: 1 piept de pui 1 ceapă 1 ardei gras pătrunjel ulei sare piper Pentru clatite: 500 g făină 500 ml apă minerală 3 ouă 1/2 linguriţă cu sare   Mod de preparare: Intr-un […]
 
Somon_marinat_cu_usturoi_05

Reteta zilei: Somon marinat cu usturoi

Somon marinat cu usturoi din: somon, sare, piper, lamaie, usturoi, cimbru uscat, piper, sare, apa, ulei de masline, dafin. Ingrediente:  300 g somon sare si piper 1 lamaie 2 catei de usturoi 1/2 lingurita cimbru uscat 1/2 lingurita piper 1/2 linguriță sare 200 ml de apă 150 ml ulei de măsline 1 frunza de dafin […]
Rulada cu smochine si migdale

Rulada cu smochine si migdale

Rulada cu smochine si migdale din: aluat, smochine, suc de portocale, lamaie, portocala, nuca, migdale, cuisoare, scortisoara, unt, coaja de portocala confiata, menta, sos de menta, sos de lameie, mere, grepfrut. Ingrediente: o foaie aluat de foitaj 350 g smochine uscate 600 ml suc de portocale o lămâie o portocală 100 g miez de nucă […]
 
Cartofi copti cu spanac si usturoi

Cartofi copti cu spanac si usturoi

Cartofi copti cu spanac si usturoi din: cartofi, spanac, ardei, usturoi, rosii, castravete, ardei iute, rucola, patrunjel, ulei de masline, otet, sare, piper, telina, pasta de susan. Ingrediente: 4 cartofi mari 500 g spanac proaspăt 4 ardei capia o căpăţână de usturoi 3 roşii un castravete verde un ardei iute mic 150 g salată rucola […]
Peste in sos picant cu mamaliguta

Peste in sos picant cu mamaliguta

Peste in sos picant cu mamaliguta din: peste, suc de rosii, ardei, lamaie, oregano, ulei, sare. Ingrediente: un kg peşte (somn) 800 ml suc de roşii un ardei iute o felie lămâie o linguriţa oregano 2 linguri ulei un vârf cutit sare   Mod de preparare: Se portionează peştele şi se pune în tava unsă […]
 
Frigarui de carne cu orez

Frigarui de carne cu orez

Frigarui de carne cu orez din: carne de vita, slanina de porc, ardei, fenicul, orez brun, ulei de masline, patrunjel, rosii uscate, ceapa, usturoi, lamaie, salata verde, rosii, sare, piper. Ingrediente: 400 g carne de vită 300 g slănină de porc cu şorici doi ardei graşi un fenicul 150 g orez brun 100 ml ulei […]
Chefal cu legume si sos

Chefal cu legume si sos

Chefal cu legume si sos din: chefali, orez, fasole verde, naut, ceapa, usturoi, patrunjel, capere, lapte, branza cu mucegai, cascaval, lamai, sare, piper, ulei de masline, parmezan, vin. Ingrediente: doi chefali 120 g orez brun 300 g fasole verde o conservă de năut o ceapă albă 4 căţei de usturoi o legătură de pătrunjel o […]
 
Rulouri cu dulceata de portocale

Rulouri cu dulceata de portocale

Rulouri cu dulceata de portocale din: foi de placinta, dulceata de portocale, lamaie, portocala, scortisoara, cuisoare, menta, unt, biscuiti, migdale, zahar pudra, crema de vanilie, inghetata de menta, mere. Ingrediente: un pachet foi de plăcintă 375 dulceaţă de portocale o lămâie o portocală 5 g scorţişoară două cuişoare 3 crenguţe de mentă 60 g unt […]
Clatite_pane_cu_cascaval

Clatite pane cu cascaval

Clatite pane cu cascaval din: clatite, sunca, cascaval, oua, pesmet, unt. Ingrediente: 8 clatite 4 felii sunca 8 felii cascaval 2 oua pesmet 100 g unt   Mod de preparare: Se face aluatul de clătite după metoda proprie si se prăjesc clătitele doar pe o parte. Şunca se taie cubuleţe. Se pun şuncă si câte o […]
 
Piept_de_porc_la_cuptor_04

Reteta zilei: Piept de porc la cuptor

Piept de porc la cuptor din: piept de porc, rozmarin, cimbru, sare, piper, seminte de coriandru, paprika, pudra de chili, ulei. Ingrediente:  400gr piept de porc rozmarin cimbru sare si piper paprika seminte de coriandru pudra de chili ulei Mod de preparare: Ungeti carnea cu ulei de masline, apoi se condimentează. Se încălzește grătarul în […]
Pate de castane si curmale

Pate de castane si curmale

Pate de castane si curmale din: castane, lapte, curmale, unt, vanilie, sare, portocala, lamaie, migdale, fistic, nuca, scortisoara, cuisoare, coaja de portocala confiata, menta, sos de vanilie, inghetata. Ingrediente: 500 g castane coapte 500 ml lapte dulce 100 g curmale 30 g unt un vârf de linguriţă vanilie măcinată 2 g sare o portocală o […]
 
Tarta cu fasole verde si mazare

Tarta cu fasole verde si mazare

Tarta cu fasole verde si mazare din: fasole verde, mazare, oua, lapte, smantana, parmezan, nucsoara, scortisoara, praz, usturoi, branza telemea, unt, faina, sare, piper. Ingrediente: 400 g fasole verde 300 g mazăre 4 ouă 200 ml lapte dulce 200 g smântână 100 g parmezan 3 g nucşoară 2 g scorţişoară un fir de praz doi […]
Cartofi la cuptor cu branza

Cartofi la cuptor cu branza

Cartofi la cuptor cu branza din: cartofi, unt, ulei de masline, ardei chili, cimbru, usturoi, patrunjel, branza smantana, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi 40 g unt 60 ml ulei măsline o lingură cu ardei chili 4 crenguţe de cimbru o căpăţână de usturoi 5 fire de pătrunjel 400 g brânză telemea 250 ml smântână sau […]
 
Cum_se_prepara_Jumari_de_porc

Cum se prepara Jumari de porc (VIDEO)

Jumari de porc: Ingrediente: 2 kg slănină împănată, 1 cană de apă (300 ml) 1 linguriţă sare Cum se prepara Jumari de porc: Pofta buna!  
Paine_cu_jumari

Paine cu jumari

Paine cu jumari din: drojdie, apa, sare, faina, jumari, ulei. Ingrediente: 1 lingură drojdie uscată 250 ml apă caldă 2 linguriţe sare 600 g făină 300 g jumări tăiate ulei, pentru uns tava   Mod de preparare: Combini într-un vas apa călduţă cu drojdia şi laşi să se înmoaie 5 minute. Amesteci sarea cu făina, […]
 
Briose_cu_nutella_03

Reteta zilei: Briose cu nutella

Briose cu nutella din: faina, praf de copt, scortisoara, sare, zahar brun, oua, ulei, esenta de vanilie, lapte, nutella. Ingrediente:   300 g de făină 2 lingurite praf de copt 1 lingurita scortisoara 1 vârf de cuțit de sare 120 g de zahăr brun 2 oua 80 ml ulei 2 lingurite esenta de vanilie 180 […]
Ciorba acra cu creier de porc

Ciorba acra cu creier de porc

Ciorba acra cu creier de porc din: carne de porc, ceapa, morcovi, patrunjel, telina, cartofi, zeama de varza, leustean, ardei, sare, piper. Ingrediente: 400 g creier de porc şi măduvă 300 g carne de porc 1 ceapă 3 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel o ţelină mică 2 cartofi roşii 300 ml zeamă de varză murată sare […]
 
Iepure cu cartofi copti

Iepure cu cartofi copti

Iepure cu cartofi copti din: iepure, cartofi, boia dulce, ceapa, usturoi, ardei iute, vin alb, supa de pui sau de legume, unt, migdale, dafin, cuisoare, lamaie, rucola, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: un iepure 600 g cartofi 5 g boia dulce două cepe roşii doi căţei de usturoi un ardei iute mic 150 ml […]
Chiftele_cu_sos _de_rosii_si_patrunjel

Chiftele cu sos de rosii si patrunjel

Chiftele cu sos de rosii si patrunjel din: carne de pui, pudra de ceapa, usturoi, smantana, ou, patrunjel, faina, paine, ulei, suc de rosii, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne tocată de pui 1/2 linguriţă pudră de ceapă 1/2 linguriţă usturoi granulat 2 linguri smântână un ou o legătură pătrunjel 2-3 linguri făină 2 felii […]
 
Spanac cu oua de prepelita

Spanac cu oua de prepelita

Spanac cu oua de prepelita din: spanac, ceapa, usturoi, smantana, lapte, parmezan, pesmet, unt, ulei de masline, oua de prepelita, ardei iute, oregano, sare, piper. Ingrediente: un kilogram spanac verde o ceapă roşie o legătură ceapă verde o căpăţână mică de usturoi 200 ml smântână 125 ml lapte dulce 100 g parmezan 50 g pesmet […]
Paste umplute cu carne

Paste umplute cu carne

Paste umplute cu carne din: paste scoici, carne de pui, ciuperci, leurda, ceapa, pasta de tomate, rosii, ardei, ardei iute, ulei, telemea, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 200 g paste scoici mari 500 g carne de pui 200 g ciuperci 6 frunze de leurdă o ceapă albă o lingură cu pastă de tomate 4 roşii un […]
 
Supa crema de broccoli

Supa crema de broccoli cu branza

Supa crema de broccoli cu branza din: broccoli, dovlecel, cartof, praz, ceapa, morcov, ardei capia, ardei iute, smantana, branza cu mucegai, sumac, patrunjel, unt, ulei de masline, sare, piper, crutoane. Ingrediente: 500 g broccoli un dovlecel un cartof un fir de praz o ceapă albă un morcov un ardei capia un ardei iute 200 ml smântână […]
Tarta de mamaliga cu ciuperci

Tarta de mamaliga cu ciuperci

Tarta de mamaliga cu ciuperci din: apa, malai, ciuperci, ceapa, usturoi, ulei, boia de ardei, sare, marar. Ingrediente: 3 căni cu apă o cană cu mălai 2 cutii ciuperci 3 cepe 5 căţei de usturoi ulei boia dulce de ardei boia iute de ardei sare mărar   Mod de preparare: Pune la foc iute un […]
 
Painici_cu_ceapa

Painici cu ceapa

Painici cu ceapa din: lapte, drojdie, zahar, sare, oua, galbenus, unt, faina, ceapa, ulei, branza. Ingrediente: 1 cană lapte călduţ 2 linguriţe drojdie proaspătă 2 linguri zahăr sare 3 ouă 1 gălbenuş 1/4 cană unt topit 600 g făină 2 cepe 2 linguri ulei 1/4 brânză răzuită   Mod de preparare: Amesteci zahărul cu laptele călduţ […]
Fasole cu rosii si ridichi

Fasole cu rosii si ridichi

Fasole cu rosii si ridichi din: fasole alba, praz, bicarbonat, ulei, pasta de tomate, ridichi, rozmarin, germeni de risichi, sare, piper, otet, marar. Ingrediente: 300 g fasole albă boabe un fir de praz 5 g bicarbonat de sodiu 130 ml ulei de floarea soarelui o lingură cu pastă de tomate două legături de ridichi o […]
 
Scovergi simple

Turtele (cocutele) bunicii

Turtele bunicii din: faina, untura, apa, drojdie proaspata, sare, zahar, faina. Ingrediente: 4 căni făină 3 linguri untură, după anotimp (sau 5 linguri ulei) o cană de apă un pacheţel de drojdie proaspătă o linguriţă de sare o linguriţă de zahăr făină   Mod de preparare: Pune toate cele, de cu seară, în bucătărie, la […]
Spaghete_cu_sos_de_rosii_si_mozzarella_04

Reteta zilei: Spaghete cu sos de rosii si mozzarella

Spaghete cu sos de rosii si mozzarella din: spaghete, pesto, sos de rosii, mozzarella, crema de branza, smantana, sare, piper, oregano, rozmarin, busuioc, rosii cherry. Ingrediente:  350 g spaghete 3 linguri pesto 400 g sos de rosii 150 g mozzarella rasa 150 g crema de brânză 70 ml smantana sare si piper oregano rozmarin 1 […]
 
Aripioare de pui cu sos picant

Aripioare de pui cu sos picant

Aripioare de pui cu sos picant din: aripioare de pui, ceapa, ardei iuti, usturoi, copnserva de rosii, pasta de tomate, boia dulce, broccoli, patrunjel, ulei de masline, lamaie, dafin, cuisoare, sare, piper, salata verde, conopida. Ingrediente: 500 g aripi de pui două cepe roşii doi ardei iuţi 6 căţei de usturoi o conservă de roşii […]
 
Chifle umplute

Reteta chifle cu oua

Reteta chifle cu oua din: chifle, oua, smantana, sunca, unt, sare, verdeata. Ingrediente: 4 chifle 4 ouă 4 linguri smântână 4 linguri şuncă tăiată 50 g unt topit sare verdeaţă   Mod de preparare: Chiflelor li se taie un căpăcel, se scobesc la interior şi miezul se amestecă cu smântână. Se aşază chiflele într-o tavă de […]
Sardine cu morcovi si rosii cherry

Sardine cu morcovi si rosii cherry

Sardine cu morcovi si rosii cherry din: sardine, usturoi, rosii cherry, morcovi, ulei de masline, patrunjel, ceapa verde, boia, sare, piper, lamaie. Ingrediente: 600 g sardine 4 căţei de usturoi 200 g roşii cherry 300 g morcovi baby 75 ml ulei de măsline o lingură cu pătrunjel o legătură ceapă verde o linguriţă boia dulce […]
 
Somon cu orez salbatic

Somon cu orez salbatic

Somon cu orez salbatic din: cotlete de somon, busuioc, orez, ceapa, usturoi, ardei iute, sos de soia, sos tamarind, limeta, ghimbir, scortisoara, nucsoara, sare, piper, ulei de masline, sos iute. Ingrediente: 4 cotlete de somon 4 crenguţe de busuioc verde 200 g orez sălbatic o ceapă albă o căpăţână usturoi un ardei iute 30 ml […]
Sufleu de pui cu dovlecei

Sufleu de pui cu dovlecei

Sufleu de pui cu dovlecei din: dovlecei, carne de pui, ceapa, usturoi, lapte, oua, branza sau parmezan, faina, cimbru, ulei, sare, piper, nuci, ardei iute, branza cu mucegai. Ingrediente: doi dovlecei 400 g carne de pui o ceapă doi căţei de usturoi 250 ml lapte dulce 3 ouă 30 g unt 250 g brânză tare […]
 
Curry_de_vinete_si_cartofi_04

Reteta zilei: Curry de vinete si cartofi

Curry de vinete si cartofi din: cartofi, vinete, usturoi, usturoi, turmeric, sare, piper, seminte de chimen, siminte de coriandru, chimion, coriandru, garam masala, praf de chili, vin alb, apa, pasta de tomate, iaurt, ulei. Ingrediente:  400 g cartofi 400g vinete 3 catei de usturoi, tocat 1 linguriță turmeric 1/2 linguriță sare 1/2 lingurita piper 1 […]
Cosulete cu portocale si nuci

Cosulete cu portocale si nuci

Cosulete cu portocale si nuci din: fainam, drojdie, lapte, ou, zahar, unt, budinca de vanilie, portocale, dulceata de nuci, nuci, fistic, sare, menta, frisca, mere, scortisoara. Ingrediente: 300 g făină 7 g drojdie 575 ml lapte dulce un ou 150 g zahăr tos 50 g unt un plic budincă de vanilie din comerţ două portocale […]
 
Tarta cu soia si legume

Tarta cu soia si legume

Tarta cu soia si legume din: soia granule, oua, ceapa, usturoi, marar, patrunjel, varza de Bruxelles, vanata, ceapa verde, ulei, rosii, sare, piper, macris, lamaie, migdale. Ingrediente: 100 g soia granule 3 ouă o ceapă roşie un fir de usturoi verde o legătură de mărar o legătură de pătrunjel 200 g varză de Bruxelles o […]
Paine de casa

Paine de casa

Paine de casa din: faina, drojdie, ulei, sare, zahar, apa. Ingrediente: 1 kg făină (de ţară) un pacheţel şi jumătate de drojdie proaspătă (ţaică) 4 linguri ulei o linguriţă de sare mai grunjoasă o linguriţă de zahăr două căni de apă călduţă   Mod de preparare: Pune toate la cald, în bucătărie, de cu seară. […]
 
Placinta cu spanac si verdeata

Placinta rapida cu spanac

Placinta rapida cu spanac din: foietaj, spanac, ceapa verde, marar, ulei, sare, piper, usturoi, sos de rosii. Ingrediente: un pachet foietaj 1 kg spanac proaspăt 2 legături ceapă verde 1 legătură mărar 4 linguri ulei sare piper 5 căţei de usturoi (după dorinţă) o lingură sos de roşii   Mod de preparare: Curăţă şi spălă […]
Crema de vanilie cu rodie

Crema de vanilie cu rodie

Crema de vanilie cu rodie din: lapte, vanilie, oua, zahar tos, zahar brun, amidon, sare, zahar vanilat, rodie, scortisoara, anason, frisca, sos de menta. Ingrediente: 500 ml lapte dulce un beţişor de vanilie 5 gălbenuşuri 150 g zahăr tos 30 g zahăr brun 30 g amidon alimentar 3 g sare două pliculeţe zahăr vanilinat o […]
 
Tian cu legume

Tian cu legume

Tian cu legume din: vinete, dovlecei, rosii, usturoi, ciuperci, ceapa, usturoi, busuioc, ulei de masline, sare, piper, mozzarella, parmezan, branza de capra. Ingrediente: două vinete doi dovlecei 4 roşii 5 căţei de usturoi 500 g ciuperci o legătură ceapă verde o legătură usturoi verde o lingură cu busuioc verde tocat 150 ml ulei de măsline […]
Fenicul cu masline la cuptor

Fenicul cu masline la cuptor

Fenicul cu masline la cuptor din: fenicul, telina, masline, usturoi, unt, ulei de masline, cimbru, samburi de pin, stafide, chimen sau fenicul, smanatana, sare, piper. Ingrediente: 4 bulbi de fenicul 3 tije de ţelină 200 g măsline negre feliate o căpăţână mică de usturoi 40 g unt 60 ml ulei de măsline 4 crenguţe de […]
Legume la cuptor cu bilute de branza

Legume la cuptor cu bilute de branza

Legume la cuptor cu bilute de branza din: vanata, dovlecei, ardei, ceapa, usturoi, branza de vaci, branza telemea, fulgi de porumb, ulei de masline, unt, sare, piper, cimbru. Ingrediente: o vânătă doi dovlecei doi ardei capia un ardei gras o ceapă albă o legătură ceapă verde 5 căţei de usturoi 4 roşii 250 g brânză […]
Tort cu piersici si physalis

Tort cu piersici si physalis

Tort cu piersici si physalis din: oua, faina, praf de copt, cacao, zahar tos, ulei, ciocolata neagra, zahar vanilinat, sare, lapte, budinca de vanilie, compot de piersici, physalis, migdale, unt. Ingrediente: 6 ouă 120 g făină 4 g praf de copt 20 g cacao 150 g zahăr tos 60 ml ulei 100 g ciocolată neagră […]
 
Friptura_de_vita_cu_varza_de_bruxelles_05

Reteta zilei: Friptura de vita cu varza de bruxelles

Friptura de vita cu varza de bruxelles din: vita, boabe de piper, rozmarin, cimbru, oregano, paprika, chimion, patrunjel busuioc, pudra de chili, usturoi. Ingrediente:  450gr friptura de vita Ingrediente marinata: boabe de piper rozmarin cimbru oregano paprika chimion pătrunjel busuioc pudra de chili 2 căței de usturoi Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele pentru […]
Paine_cu_spanac

Paine cu spanac

Paine cu spanac din: branza, faina, spanac, marar, oua, lapte, ulei, praf de copt, sare, piper, unt, oregano. Ingrediente: 100 g brânză (puţin sărată) 150 g făină 500 g spanac congelat 1 legătură mărar 3 ouă 130 ml lapte 80 ml ulei 1 linguriţă praf de copt 50 g unt sare piper oregano   Mod […]
 
Crema cu portocale si caise

Crema cu portocale si caise

Crema cu portocale si caise din: oua, lapte, sare, amidon, unt, suc de portocale, portocale, caise uscate, zahar, zahar vanilinat, menta, frisca, sos de menta. Ingrediente: 4 gălbenuşuri un litru lapte dulce 2 g sare 4 linguri cu amidon alimentar 60 g unt 400 ml suc de portocale două portocale 150 g caise uscate 150 […]
Reteta_cidru_de_mere

Reteta cidru de mere

Reteta cidru de mere din: mere, zahar, apa, drojdie. Ingrediente: 2 kg mere 1 kg zahăr 4 l apă 10 g drojdie     Mod de preparare: Speli merele, le tai felii subţiri, îndepărtând seminţele şi le aşezi într-un borcan mare cu capacitatea de 8-10 litri. Adaugi drojdia dizolvată în puţină apă călduţă, zahărul şi […]
 
Pastrav_cu_cartofi_si_legume

Pastrav cu cartofi si legume

Pastrav cu cartofi si legume din: pastrav, broccoli, legume mexicane, ciuperci, cartofi, usturoi, ulei, unt, sare, piper. Ingrediente: 3 păstrăvi proaspeţi 1 bucată broccoli proaspăt 1 pungă legume mexicane (circa 400 g) 300 g ciuperci champignon 500 g cartofi sare piper 3 căţei de usturoi 1 lingură ulei de măsline 50 g unt   Mod […]
 
Briose_cu_afine_la_cana_06

Reteta zilei: Briose cu afine la cana

Briose cu afine la cana din: faina,, zahar brun, praf de copt, sare, scortisoara, unt, lapte, afine. Ingrediente:  ¼ cană făină 1 lingura zahar brun ¼ lingurita praf de copt ⅛ linguriță sare 1 vârf de cuțit de scorțișoară ½ lingura unt 2 linguri de lapte 1-2 linguri de afine congelate Mod de preparare: Într-o […]
Pui cu legume si usturoi

Pui cu legume si usturoi

Pui cu legume si usturoi din: piept de pui, varza de Bruxelles, broccoli, morcovi, usturoi, von, sos de soia, miere, cuisoare, ulei de masline, cimbru, sare, piper, mujdei, gogonele. Ingrediente: două piepturi de pui 500 g varză de Bruxelles 500 g broccoli 400 g morcovi baby o căpăţână de usturoi 300 ml vin alb sec […]
 
Melci cu linte, ceapa si busuioc

Melci cu linte, ceapa si busuioc

Melci cu linte, ceapa si busuioc din: aluat de pizza, linte, ulei, ceapa, usturoi, sare, piper, busuioc. Ingrediente: aluat de pizza o conservă de 400 g linte fiartă 4 linguri ulei 3 cepe roşii 4 căţei de usturoi după gust sare piper o crenguţă de busuioc, pentru ornat   Mod de preparare: Pune aluatul la […]
Reteta_briose_cu_mere

Reteta briose cu mere

Reteta briose cu mere din: faina, ou, sare, praf de copt, scortisoara, mere, zahar, ulei, lapte, unt, seminte. Ingrediente: Pentru briose: 250 g făină 1 ou 1 praf de sare 1 plic praf de copt 1 linguriţă scorţişoară 300 g mere rase 100 g zahăr 80 ml ulei 1 pachet zahăr vanilat 250 ml lapte […]
 
Paine_cu_legume

Paine cu legume

Paine cu legume din: dovlecel, ardei, morcov, ulei, ceapa, drojdie, busuioc, faina. Ingrediente: 1 dovlecel 1 ardei gras roşu 1 morcov 2 linguri ulei 1 ceapă roşie 350 g făină integrală 7 g drojdie 2 lingurite busuioc proaspăt 125 ml apă călduţă   Mod de preparare: Dai morcovul şi dovlecelul prin râzătoare şi storci bine […]
Cosulete_cu_crema_de_branza

Cosulete cu crema de branza

Cosulete cu crema de branza din: aluat foitaj, branza de vaci, telemea, unt, smantana, marar, ceapa, nuci, patrunjel. Ingrediente: 1 pachet aluat foitaj 200 g brânză dulce de vaci 50 g telemea 50 g un 50 g smântână 1 legătură mărar 1 ceapă mică 10 nuci pătrunjel   Mod de preparare: Decongelezi aluatul şi decupezi […]
 
Piftie_de_porc_cu_usturoi_si_morcov

Piftie de porc cu usturoi si morcov

Piftie de porc cu usturoi si morcov din: cap de porc, picior de porc, morcov, ceapa, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1 cap de porc 1 picior de porc 1 morcov 2 cepe 10 căţei de usturoi sare piper   Mod de preparare: Speli carnea şi o pui la fiert în apă cât să o acopere. […]
Coltunasi_la_cuptor_cu_gem

Coltunasi la cuptor cu gem

Coltunasi la cuptor cu gem din: faina, unt, praf de copt, sare, zahar, oua, smantana, gem. Ingrediente: 600 g făină 6 linguri unt 1 lingură praf de copt 1 praf de sare 5 linguri zahăr 3 ouă 4 linguri smântână 200 ml apă gem de caise 1 ou, pentru uns   Mod de preparare: Frămânţi […]
 
Rulada_de_porc_cu_mere_si_nuci

Rulada de porc cu mere si nuci

Rulada de porc cu mere si nuci din: muschi de porc, sare, piper, mere, nuci, ulei, vin, ceapa, rozmarin, boia, pesmet. Ingrediente: 800 g muşchi de porc sare piper roşu şi negru 4 mere 250 g nuci coapte şi măcinate 30 ml ulei de măsline 1 legătură frunze de ţelină 100 ml vin roşu demidulce […]
Punci _cu_vin

Punci cu vin

Punci cu vin din: vin rosu, zeama de lamaie, mar, zmeura, strugure. Ingrediente: 500 ml vin roşu demisec 15 ml zeamă de lămâie verde 1 măr 50 g zmeură 2-3 boabe strugure   Mod de preparare: Cureţi mărul de coajă şi îl feliezi. Indepărtezi sâmburii de la struguri apoi tai boabele pe jumătate. Pui într-un […]
 
Ciorba_de_porc_cu_castraveti_murati

Ciorba de porc cu castraveti murati

Ciorba de porc cu castraveti murati din: carne de porc, castraveti, bulion, ceapa, patrunjel,  morcov, marar, smantana. Ingrediente: 500-600 g carne de porc mai grasă 400 g castraveţi muraţi (în saramură) 2 linguri bulion 2 cepe 1 rădăcină pătrunjel 1 morcov 1 legătură mărar verde 200 g smântână   Mod de preparare: Tai carnea în […]
Creveti_in_crusta_de_cocos_pe_pat_de_salata_verde_04

Reteta zilei: Creveti in crusta de cocos pe pat de salata verde

Creveti in crusta de cocos pe pat de salata verde din: creveti, oua, sare, piper, nuca de cocos, ardei gras, ceapa verde, salata verde. Ingrediente:  250 g creveti decorticati 2 oua sare si piper 100 g de nucă de cocos 1/2 ardei gras roșu 1 fir ceapa verde câteva frunze de salată verde Mod de […]
 
Varza_umpluta_cu_carne_tocata

Varza umpluta cu carne tocata

Varza umpluta cu carne tocata din: varza, vin, bacon, carne tocata, orez, ceapa, pasta de rosii, ulei, suc de rosii, cimbru, boia, sare, piper. Ingrediente: 1 varză murată, mărişoară 600 g bacon feliat 2 litri vin alb sec 500 g carne tocată, de vită şi porc 5 linguri orez 2 cepe 300 carne tocată de […]
 
Pasta de naut picanta

Pasta de naut picanta

Pasta de naut picanta din: naut, ardei iute, seminte de susan, lamaie, ulei de masline, usturoi, ceapa verde, patrunjel, castraveti murati, bicarbonat, dafin, sare, piper. Ingrediente: 300 g năut un ardei iute 50 g seminţe de susan o lămâie 120 ml ulei de măsline doi căţei de usturoi două fire de ceapă verde o legătură […]
Pui_la_cuptor_cu_vin

Pui la cuptor cu vin

Pui la cuptor cu vin din: pui, morcovi, ceapa, ulei, sare, piper, usturoi, supa, vin, patrunjel, rozmarin. Ingrediente: 1 pui 3-4 morcovi 8-10 cepe mici ulei sare piper 1 căpăţână usturoi 2 căni supă de pui 200 ml vin roşu sec 1 fir pătrunjel 1 fir rozmarin   Mod de preparare: Speli puiul, îl cureţi […]
 
Cornulete

Reteta cornulete cu rahat

Reteta cornulete cu rahat din: faina, ulei, zahar, drojdie, sare, rahat. Ingrediente: 500 g făină 2 căni ulei 1 cană apă 1 lingură zahăr 1 plic drojdie uscată 1 praf de sare 300 g rahat zahăr pudră   Mod de preparare: Amesteca drojdia, sarea şi zahărul cu apa călduţă. Adaugi uleiul si făina si frămânţi […]
Salau cu broccoli si cartofi dulci

Salau cu broccoli si cartofi dulci

Salau cu broccoli si cartofi dulci din: fileuri de salau, cartofi dulci, broccoli, rosii, usturoi, fulgi dfe ardei iuti, ulei de masline, cimbru, sare, piper, lamaie, sos de lamaie, paste orzo, mei. Ingrediente: 4 fileuri de şalău 4 cartofi dulci 600 g broccoli 200 g roşii cherry o căpăţână de usturoi o lingură cu fulgi […]
 
Grau copt cu pui si legume

Grau copt cu pui si legume

Grau copt cu pui si legume din: grau, cepe, dovlecei, ardei, ardei iute, carne de pui, ulei de susan, boia dulce, miere, limeta, ulei de masline, sare, piper, cimbru, patrunjel, curmale, ardei murat, iaurt. Ingrediente: 150 g grâu copt două cepe roşii doi dovlecei doi ardei graşi un ardei iute 500 g carne de pui […]
Ciabatta cu nuci

Ciabatta cu masline si nuci

Ciabatta cu masline si nuci din: faina, masline, apa, ulei de masline, drojdie, sare, nuci, zahar. Ingrediente: 400 g făină albă 150 g făină integrală 60 g măsline 300 ml apă 3 linguri ulei de măsline 25 g drojdie proaspătă 1 linguriţă sare 100 g nuci 1/2 linguriţă zahăr brun   Mod de preparare: Amesteci […]
 
Salata_de_orez_cu_piept_de_pui_si_sos_de_smantana_04

Reteta zilei: Salata de orez cu piept de pui si sos de smantana

Salata de orez cu piept de pui si sos de smantana din: orez, piept de pui, porumb, mazare, smantana, maioneza, pudra de curry, sare, piper, paprika, lapte, ulei de masline. Ingrediente salata:  orez alb fiert piept de pui la gratar 1/2 cutie porumb 1/2 cutie mazăre Ingrediente sos: 100 g smantana 4 linguri maioneza 3 […]
Retete Salau

Salau cu spanac si piure

Salau cu spanac si piure din: fileuri de salau, telina, cartofi, conopida, pasta de ardei, fulgi de rosii, usturoi, lamaie, ghimbir, ulei de masline, sare, piper, macris, ardei iute, rosii uscate in ulei. Ingrediente: 4 fileuri de şalău o ţelină potrivită doi cartofi 200 g conopidă o lingură cu pastă de ardei dulce o lingură […]
 
Baghete_impletite_cu_susan_si_chimen

Baghete impletite cu susan si chimen

Baghete impletite cu susan si chimen din: faina, drojdie, apa, zahar, sare, ulei, susan, chimen. Ingrediente: 1 kg făină 1 lingură drojdie 2 căni apă călduţă 1 linguriţă zahăr 1 lingură sare 1 lingură ulei Pentru decor: susan chimen sare grunioasă   Mod de preparare: Desfaci drojdia cu zahărul, puţină apă caldă şi doi pumni […]
Reteta_tort _cu_branza_si_zmeura

Reteta tort cu branza si zmeura

Reteta tort cu branza si zmeura din: unt, zahar, faina, oua, sare, zmeura, branza de vaci, smantana, esenta de vanilie. Ingrediente: Pentru aluat: 100 g unt 50 g zahăr 200 g făină 1 ou 1 praf de sare 1 plic zahăr vanilat Pentru umplutură: 100 g zmeură congelată 800 g brânză de vaci 150 g […]
 
Parjoale din cartofi cu pesmet

Crochete de cartofi in pesmet

Crochete de cartofi in pesmet din: cartofi, cascaval, oua, faina, pesmet, sare, piper, ulei. Ingrediente: 6 cartofi 200 g caşcaval 5 ouă 5 linguri făină 6 linguri pesmet sare piper ulei   Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă cu un praf de sare, iar după ce s-au răcorit îi cureţi şi-i zdrobeşti. Adaugi caşcavalul […]
Pui ca in Tara Bascilor

Pui umplut la cuptor

Pui umplut la cuptor din: pui, morcovi, mazare, ceapa, ciuperci, ulei, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1 pui 2 morcovi 50 g mazăre 1 ceapă 2-3 ciuperci sare piper 100 ml ulei 50 ml apă 4-5 căţei de usturoi   Mod de preparare: Toci ceapa, morcovii şi ciupercile, adaugi mazărea şi le pui la călit în […]
 
Prajitura_cu_ciocolata_si_vanilie

Prajitura cu ciocolata si vanilie

Prajitura cu ciocolata si vanilie din: oua, faina, zahar, ulei, sare, budinca, frisca, ciocolata, smantana, nuca. Ingrediente: Pentru blat: 4 ouă 7 linguri faină 4 linguri zahăr 50 ml ulei 1 praf de sare Pentru crema de vanilie: 1 plic budincă de vanilie 250 ml friscă Pentru crema de ciocolată: 300 g ciocolată 500 ml […]
Portofele_cu_gem_de_capsuni

Portofele cu gem de capsuni

Portofele cu gem de capsuni din: faina, drojdie, zahar, ulei, esenta de vanilie, sare, lapte, gem de capsuni, ou. Ingrediente: 1 kg făină 30 g drojdie 2 linguri zahăr 4 linguri ulei 1 lingură esenţă de vanilie 1 praf de sare 500 ml lapte gem de căpşuni 1 ou   Mod de preparare: Dizolvi drojdia […]
 
Rulouri_cu_piept_de_curcan_04

Reteta zilei: Rulouri cu piept de curcan

Rulouri cu piept de curcan din: piept de curcan, bacon, cascaval, spanac, sare, piper, paprika, oregano, rozmarin, sos de rosii. Ingrediente:  1,2 kg piept de curcan 100 g bacon 8 felii cascaval 20 g spanac proaspat sare si piper paprika oregano si rozmarin 2 linguri sos de rosii Mod de preparare: Așezați pieptul de curcan […]
Reteta_cozonac_cu_rahat

Reteta cozonac cu rahat

Reteta cozonac cu rahat din: faina, zahar, ulei, unt, oua, lapte, sare, drojdie, rahat. Ingrediente: 500 g făină 100 g zahăr 4 linguri ulei 75 g unt 2 gălbenuşuri 250 ml lapte 1 praf de sare 20 g drojdie coaja rasă de la 1/2 lămâie 100 g rahat 1 ou, pentru uns zahăr pudră, pentru […]
 
Budinca cu dovlecei

Budinca cu dovlecei

Budinca cu dovlecei din: dovlecei, morcovi, ceapa, supa, sare, piper, ulei, unt, pesmet, nuci, faina. Ingrediente: 4 dovlecei 4 morcovi 2 cepe 100 ml supă de legume sare piper 3 linguri ulei 100 g unt 5 linguri pesmet 5 linguri nuci 2 lingură făină   Mod de preparare: Se curăţă dovleceii, se taie în jumătate […]
Lichior_de_portocale_cu_vodca

Lichior de portocale cu vodca

Lichior de portocale cu vodca din: portocale, vodca, apa, zahar. Ingrediente: 5 portocale 1 l vodcă 1 l apă 700 g zahăr   Mod de preparare: Speli portocalele, cureţi coaja şi o pui într-un borcan cu 1/4 din cantitatea de alcool. Il acoperi si-l lasi asa 10 zile într-un loc răcoros. După acest timp, într-o […]
 
Tort de ciocolata cu brandy

Tort de ciocolata cu crema de ness

Tort de ciocolata cu crema de ness din: oua, zahar, faina, cacao, sare, frisca, zahar, portocale, unt, ness, cacao, alune, ciocolata. Ingrediente: Pentru blat: 7 ouă 7 linguri zahăr 7 linguri făină 3 linguri cacao 1 praf de sare Pentru umplutură: 500 ml friscă lichidă 1 lingură zahăr 1 fiolă esenţă de vanilie 4 portocale […]
 
Batoane_cu_ciocolata_si_caramel_06

Reteta zilei: Batoane cu ciocolata si caramel

Batoane cu ciocolata si caramel din: unt, vanilie, biscuiti, nuca de cocos, caramele, chips-uri de ciocolata, lapte condensat, nuci. Ingrediente:  1/2 ceasca de unt nesărat, topit 1 linguriță de vanilie 1.5 cesti biscuiti zdrobiti 1 cană de nucă de cocos 1 cană de caramele 1 ceasca chips-uri de ciocolata 1 cană de lapte condensat îndulcit […]
Reteta_clatite_cu_carne

Reteta clatite cu carne

Reteta clatite cu carne din: clatite, piept de pui, ciuperci, unt, marar, smantana, sare, piper. Ingrediente: 10 clătite Pentru umplutură: un piept de pui 2 linguri ciuperci conservate 25 g unt 1/2 legătură mărar o lingură smântână sare piper   Mod de preparare: Se pregăteşte întâi umplutura, pentru care se pune carnea de pui tăiată […]
 
Legume in aluat

Legume in aluat

Legume in aluat din: doua foi aluat de foitaj, ardei grasi, ardei capia, branza cu mucageai, ou, mac, patrunjel, ceapa rosie, usturoi, otet balsamic, ulei de masline, slata, ardei iute, sare, piper, tarhon, cimbru, busuioc. Ingrediente: două foi aluat de foitaj doi ardei graşi doi ardei capia două cutii brânză cu mucegai un ou 20 […]
Creveti cu vinete si orez

Creveti cu vinete si orez

Creveti cu vinete si orez din: creveti, orez, vinete, ardei capia, ceapa, usturoi, curry, ulei de susan, ulei de masline, sos de peste, apa, lamaie, sare, piper, cimbru verde. Ingrediente: 300 g creveţi decorticaţi 80 g orez alb 80 g orez negru două vinete doi ardei capia o ceapă albă o legătură usturoi verde  4 […]
 
Dovlecei_la_tigaie_cu_busuioc

Dovlecei la tigaie cu busuioc

Dovlecei la tigaie cu busuioc din: dovlecei, usturoi, rosii, ulei, sare, busuioc. Ingrediente: 2 dovlecei 4 căţei usturoi 3 roşii 3 linguri ulei sare busuioc   Mod de preparare: Dovleceii se spală foarte bine, se taie rondele şi se presară cu sare. Se lasă 10 minute, apoi se şterg. In ulei încins se căleşte usturoiul pisat […]
Orez_cu_ardei_si_sofran

Orez cu ardei si sofran

Orez cu ardei si sofran din: orez, ceapa, sofran, ardei, unt, supa, sare. Ingrediente: 200 g orez cu bob mare o ceapă 2 ardei graşi de diferite culori 50 g unt 600 ml supă de legume un vârf de ac de şofran sare   Mod de preparare: In unt topit se pune ceapa la călit […]
 
Ciorba simpla de peste

Ciorba deasa de peste cu legume

Ciorba deasa de peste cu legume din: cod, ceapa, pastarnac, ardei, cartofi, morcov, malsine, rosii, otet, sare. Ingrediente: 350 g cod o ceapă o rădăcină păstârnac un ardei gras un morcov 3 cartofi 150 g măsline 3 roşii în bulion oţet sau zeamă de lămâie sare   Mod de preparare: Se pun la fiert în […]
Macrou cu orez si fasole verde

Macrou cu orez si fasole verde

Macrou cu orez si fasole verde din: macrou, orez, fasole verde, ulei, capere, rosii, oregano, ardei iute, patrunjel, sos de branza, usturoi, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 4 bucăţi de macrou 140 g orez 200 g fasole verde 50 ml ulei de măsline o lingură cu capere 200 g roşii cherry o linguriţă cu oregano uscat […]
 
Negresa_cu_nuci_si_ciocolata

Negresa cu nuci si ciocolata

Negresa cu nuci si ciocolata din: ciocolata, zahar, nuca, unt, oua, faina, cacao, praf de copt, sare, ciocolata, frisca, nuci. Ingrediente: 200 g ciocolată 150 g zahăr 100 g nucă mărunţită 100 g unt 2 ouă 60 g făină 15 g cacao esenţă de vanilie un plic praf de copt un praf sare 50 g […]
Conuri cu pasta de branza

Conuri cu pasta de branza

Conuri cu pasta de branza din: faina, unt, drojdie, lapte, oua, branza de vaci, leurda, patrunjel, spanac, smantana, ceapa verde, zahar, rosii, salata, sare, piper. Ingrediente: 350 g făină 30 g unt 10 g drojdie 225 ml lapte dulce două ouă 400 g brânză de vaci 4 frunze leurdă o legătură mică de pătrunjel 100 […]
 
Ciuperci cu sos alb si chili

Ciuperci cu sos alb si chili

Ciuperci cu sos alb si chili din: ciuperci, smantana, usturoi, ardei iute, ceapa, praz, castraveti murati, ardei capia, vin, ulei de masline, sare, piper, oregano. Ingrediente: 500 g ciuperci pleurotus 200 ml smântână doi căţei de usturoi o lingură cu fulgi de ardei iute o ceapă albă partea albă de la un fîr de praz […]
Fritatta_cu_bacon_si_vanata_05

Reteta zilei: Fritatta cu bacon si vanata

Fritatta cu bacon si vanata din: oua, faina, lapte, sare, piper, rozmarin, paprika, arpagic, bacon, vanata. Ingrediente:  3 oua 150 g de făină 250 ml de lapte sare si piper rozmarin paprika 1 lingura arpagic 50 g bacon, tocat 1 vanata Mod de preparare: Bateti ouale. Adaugati faina si laptele si se amesteca bine. Curatati […]
 
Vita cu orez si spanac

Vita cu orez si spanac

Vita cu orez si spanac din: carne de vita, orez, spanac, ceapa, supa de legume, fulgi de ardei dulce, ardei iute, morcov, telina, ulei, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 600 g carne de vită 150 g orez 800 g spanac proaspăt o ceapă roşie 600 ml supă de legume o linguriţă cu fulgi de ardei dulce […]
 
tarte cu cuscus si zmeura

Tarte cu cuscus si zmeura

Tarte cu cuscus si zmeura din: faina, sare, lapte praf, drojdie, apa, ulei de susan, cuscus, gem de zmeura, nuca, zahar vanilinat, lamaie, zahar tos, sos de menta. Ingrediente: 250 g făină jumătate de linguriţă cu sare 50 g lapte praf 5 g drojdie 100 ml apă 50 ml ulei de susan 50 g cuşcuş […]
Reteta_pizza_de_casa

Reteta pizza de casa

Reteta pizza de casa din: aluat foitaj, suc de rosii, salam, malsine, cascaval, ulei. Ingrediente: un pachet aluat foitaj decongelat 2-3 linguri suc de roşii 250 g salam 100 g măsline fără sâmburi 50 g caşcaval o linguriţă ulei   Mod de preparare: Aluatul se transferă într-un vas de copt uns cu ulei. Se unge cu […]
 
Supa clara de legume cu tarhon

Supa clara de legume cu tarhon

Supa clara de legume cu tarhon din: dovlecel, morcovi, ceapa, ciuperci, telina, patrunjel, ardei, usturoi, ardei iute, ulei, dafin, sare, piper, iaurt, parmezan, menta, tarhon. Ingrediente: un dovlecel doi morcovi 10 cepe mici 300 g ciuperci o felie de ţelină o rădăcină de pătrunjel un ardei capia doi căţei de usturoi un ardei iute 80 […]
Cuscus cu legume si caracatita

Cuscus cu legume si caracatita

Cuscus cu legume si caracatita din: caracatita, cuscus, ulei, usturoi, lamaie, patrunjel, rosii cherry, capere, salata, ciuperci, morcovi, sare, piper. Ingrediente: 500 g pui de caracatiţe 150 g cuşcuş 100 ml ulei de măsline 3 căţei de usturoi o lămâie o legătură de pătrunjel 200 g roşii cherry o lingură cu capere 150 g salată […]
 
Peste_gratinat_pe_pat_de_spanac _06

Reteta zilei: Peste gratinat pe pat de spanac

Peste gratinat pe pat de spanac din: peste alb, spanac, usturoi, unt, sare, piper, sos de smantana. Ingrediente:  700 g de pește alb 1 kg spanac proaspat 2 catei de usturoi 20 g unt sare si piper sos de smantana Mod de preparare: Se spală spanacul și se usuca. Se taie usturoiul și se prăjește […]
Sardine cu varza de Bruxelles

Sardine cu varza de Bruxelles

Sardine cu varza de Bruxelles din: sardine, varza de Bruxelle, ceapa, boia, scortisoara, nucsoara, anason, usturoi, oregano, salvie , ulei de masline, ulei de susan, sare, piper. Ingrediente: 600 g sardine 500 g varză de Bruxelles o legătură ceapă verde o linguriţă cu boia dulce 2 g scorţişoară 2 g nucşoară 2 g anason stelat […]
 
Pastravi la tava cu usturoi

Pastravi la tava cu usturoi

Pastravi la tava cu usturoi din: pastravi, capere, usturoi, ulei de masline, lamai, rosii cherry, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 4 păstrăvi o lingură cu capere 6 căţei de usturoi 50 ml ulei de măsline două lămâi 200 g roşii cherry un fir de rozmarin sare piper   Mod de preparare: Păstrăvii se curăţă, se eviseerează, […]
Prajitura Raphaelo

Bomboane de casa cu cocos

Bomboane de casa cu cocos din: lapte, fulgi de cocos, unt, lapte praf, samburi de migdale. Ingrediente: 260 ml lapte condensat dulce 220 g +130 g fulgi de cocos 75 g lapte praf 30 g unt nesârat 35 g sâmburi de migdale nesărate   Mod de preparare: Se amestecă laptele condensat cu laptele praf si […]
 
Miel cu rozmarin si usturoi

Miel cu rozmarin si usturoi

Miel cu rozmarin si usturoi din: miel, ulei, otet, usturoi, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: două kilograme carne de miel 50 ml ulei 30 ml oţet trei caţei de usturoi zdrobiţi 5-6 fire de rozmarin proaspăt sare piper negru (măcinat)   Mod de preparare: Mai întâi se amestecă uleiul cu usturoiul şi condimentele. Carnea se curăţă, […]
Rulada de cascaval si spanac

Rulada de cascaval si spanac

Rulada de cascaval si spanac din: cascaval, spanac, telemea, ceapa, usturoi, ardei dulce, patrunjel, gem de caise, lamaie, ardei iute, unt, apa, sare, piper. Ingrediente: 16 felii caşcaval 500 g spanac congelat 300 g brânză telemea o legătură ceapă verde doi căţei de ustiuroi o lingură fulgi de ardei dulce o legătură de pătrunjel două […]
 
Salata de paste cu fasole

Salata de paste cu fasole

Salata de paste cu fasole din: spaghete, fasole verde, fasole rosie, mazare, rucola, ceapa verde, limeta, coriandru, caise uscate, ardei iute, zahar brun, usturoi, chimen, ulei de masline, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 300 g spaghete 300 g fasole verde o conservă fasole roşie 300 g mazăre 150 g salată rucola o legătură ceapă verde o […]
Miel cu linte si fasole

Miel cu linte si fasole

Miel cu linte si fasole din: carne de miel, ceapa, usturoi, telina, linte, fasole alba, conserva de rosii, chimen, scortisoara, cuisoare, boia iute, ulei, sare, piper, rozmarin. Ingrediente: 800 g carne de miel o ceapă doi căţei de usturoi o felie de ţelină 130 g linte 130 g fasole albă boabe o conservă de roşii […]
 
Placinta cu spanac si pui

Placinta cu spanac si pui

Placinta cu spanac si pui din: spanac, salata frisee, carne de pui, ceapa verde, telemea, branza de vaci, oua, foi de placinta, ulei de masline, sare, piper, patrunjel, marar, rosii, ciuperci, usturoi, cimbru. Ingrediente: 500 g spanac 200 g salată frisee 300 g carne de pui două legături ceapă verde 300 g brânză telemea 200 […]
Pulpe_de_pui_marinate_cu_legume_la_cuptor_04

Reteta zilei: Pulpe de pui marinate cu legume la cuptor

Pulpe de pui marinate cu legume la cuptor din: pulpe de pui, ardei gras, sare, piper, ulei de masline, ketchup, mustar iute, rozmarin, paprika. Ingrediente:  4 pulpe de pui 2 ardei grasi, unul galben, unul roșu sare si piper ulei de masline Ingrediente marinata: 3 linguri ketchup 4 linguri de ulei de măsline 1 lingurita […]
 
Tarta_cu_pere_si_ghimbir

Tarta cu pere si ghimbir

Tarta cu pere si ghimbir din: aluat foitaj, ghimbir, dulceata sau caramel, scortisoara, amidon, lamaie, pere, ou. Ingrediente: 500 g aluat de foitaj 3 linguri ghimbir răzuit şi 2 linguri sirop de ghimbir pentru glazură 50 g dulceaţă sau caramel 1/4 linguriţă scorţişoară 2 linguriţe amidon zeama de la lămâie 5-6 pere curăţate de coajă […]
Briose_cu_caramel

Briose cu caramel

Briose cu caramel din: faina, zahar, praf de copt, sare, ou, iaurt, esenta de vanilie, unt, frisca. Ingrediente: Pentru briose: 350 g făină 100 g zahăr 1 plic praf de copt 1 praf de sare 1 ou 250 g iaurt 1 lingură esenţă de vanilie 6 linguri unt Pentru caramel: 2 linguri unt 100 g […]
 
Budinca_de_macaroane_cu_ciuperci

Budinca de macaroane cu ciuperci

Budinca de macaroane cu ciuperci din: macaroane, ceapa, ciuperci, usturoi, oua, sunculita, cascaval, smantana, masline, ulei, pesmet, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet macaroane 1 ceapă 500 g ciuperci 2-3 căţei usturoi 4 ouă 300 g sunculită afumată 200 g caşcaval ras 400 g smântână măsline fără sâmburi 3-4 linguri ulei sare piper pesmet   Mod […]
Cum_se_prepara_Cotlet_de_porc_la_cuptor_in_crusta_de_condimente

Cum se prepara Cotlet de porc la cuptor in crusta de condimente (VIDEO)

Cotlet de porc la cuptor in crusta de condimente: Ingrediente: 1,5 kg cotlet de porc cu os 2 linguriţe muştar 2 linguriţe miere 5 căţei de usturoi boabe de muştar boabe de piper verde boabe de piper roşu cimbru chimen 2-3 linguri ulei de măsline 1 pahar de vin roze Cum se prepara Cotlet de […]
 
Briose_cu_mandarine

Briose cu mandarine

Briose cu mandarine din: faina, mandarine, fulgi de ovaz, praf de copt, sare, zahar, unt, oua, iaurt, coniac. Ingrediente: 175 g făină 2 mandarine 100 g fulgi ovăz 1 plic praf de copt 2 plicuri zahăr vanilat 1 praf de sare 100 g zahăr 125 g unt 2 ouă 100 g iaurt 2 linguri coniac   […]
Mousse_de_lamaie_03

Reteta zilei: Mousse de lamaie

Mousse de lamaie din: iaurt, suc de lamaie, zahar, gelatina, zahar vanilat, frisca, limoncello. Ingrediente:  180 g iaurt 100 ml suc de lamaie 80 g de zahăr 3 foi de gelatină 1 linguriță zahăr vanilat 120 ml frișcă 3 linguri limoncello Mod de preparare: Se amestecă iaurtul cu sucul de lamaie si zaharul. Inmuiati gelatina […]
 
Dovleac_cu_urda

Dovleac cu urda

Dovleac cu urda din: dovleac, ulei de masline, urda, lamaie, nuci de pin, rucola, pasta de masline. Ingrediente: 800 g dovleac de plăcintă, curăţat de coajă 4 linguri ulei de măsline 250 g urdă coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie 75 g nuci de pin rumenite sau seminţe 110 g rucola pastă de […]
Reteta_placinta_cu_visine

Reteta placinta cu visine

Reteta placinta cu visine din: visine, oua, zahar, esenta de migdale, esenta de vanilie, unt, brandy, whisky sau coniac, faina, lapte,  fulgi de migdale. Ingrediente: 400 g conservă vişine in compot alcoolizat cu kirsch 4 ouă 135 g zahăr tos 3/4 linguriţă esenta de migdale 3/4 linguriţă esenta de vanilie 2 linguri brandy, whisky sau coniac 125 g […]
 
Conopida_in_stil_oriental

Conopida in stil oriental

Conopida in stil oriental din: conopida, ulei de masline, boia, spanac, iaurt, pasta de susan, lamaie, patrunjel, coriandru, menta tocata. Ingrediente: 2 conopide mici sau 1 mare 3 linguri ulei de măsline boia iute 75 g spanac 4 linguri iaurt natur 2 linguriţe pastă de susan zeama de la 1 lămâie o mână de pătrunjel, coriandru […]
Tarta_cu_crema_de_lamaie_si_glazura_de_bezea

Tarta cu crema de lamaie si glazura de bezea

Tarta cu crema de lamaie si glazura de bezea din: biscuiti, unt, oua, lamai, lapte, zahar. Ingrediente: 300 g biscuiţi digestivi 125 g unt, topit 3 gălbenuşuri zeama şi coaja rasă de la 6 lămâi 400 ml conservă de lapte condensat 3 albuşuri 175 g zahăr tos   Mod de preparare: Incinge cuptorul la 180°C. […]
 
Orez negru cu rosii si varza

Orez negru cu rosii si varza

Orez negru cu rosii si varza din: orez negru, supa de legume, rosii, varza de Bruxelles, ciuperci, ceapa, dafin, unt. Ingrediente: 250 g orez negru 500 ml supă de legume 4 roşii 400 g varză de Bruxelles 6 ciuperci mari o ceapă roşie două frunze de dafin 100 g unt 5 g ghimbir 4 căţei […]
Minitarte_cu_portocale_si_branza_de_vaci

Minitarte cu portocale si branza de vaci

Minitarte cu portocale si branza de vaci din: lamaie, portocale, zahar, biscuiti, unt, crema de branza, oua, frisca, fructul pasiunii, seminte de rodie. Ingrediente: zeama de la 1 lămâie zeama şi coaja rasă de la 3 portocale 150 g zahăr tos 225 g biscuiţi digestivi 85 g unt, topit 600 g cremă de brânză de […]
 
Sardine cu orez si spanac

Sardine cu orez si spanac

Sardine cu orez si spanac din: sardine, orez, spanac, cartofi, usturoi, lamaie, ghimbir, capere, ulei de masline, boia, oregano, sare, piper, sos de lamaie. Ingrediente: un kilogram sardine 150 g orrez basmati 300 g spanac congelat doi cartofi dulci o legătură usturoi verde o lămâie 5 g ghimbir 20 g capere 100 ml ulei de […]
Placinta_cu_crema_de_ciocolata

Placinta cu crema de ciocolata

Placinta cu crema de ciocolata din: amestec pentru aluat, crema de ciocolata, ou, caramel, sare. Ingrediente: 375 g amestec gata preparat pentru placinta/briosa 7 linguri crema de ciocolata 1 ou, bătut 125 g caramel sărat un praf de sare grunjoasă   Mod de preparare: Prepară aluatul conform instrucţiunilor înscrise pe ambalaj. După ce a crescut şi şi-a […]
 
Rulouri_din_piept_de_pui_cu_cascaval

Rulouri din piept de pui cu cascaval

Rulouri din piept de pui cu cascaval din: piept de pui, mazare, cascavaol, oua, vin, apa, cartofi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de pui 1 mână mazăre 400 g caşcaval 4 ouă 100 ml vin alb sec 200 ml apă 4-5 cartofi pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Speli şi filetezi pieptul de […]
Sufleu de pui cu ciuperci

Sufleu de pui cu ciuperci si stevie

Sufleu de pui cu ciuperci si stevie din: piept de pui, ciuperci, faina, lapte, oua, usturoi, stevie, ceapa verde, unt, parmezan, nuca, sare, piper, oregano, castraveti, menta, smantana. Ingrediente: un piept de pui 300 g ciuperci 60 g făină 500 ml lapte dulce 5 ouă, doi căţei de usturoi o legătură ştevie o legătură ceapă verde […]
 
Salata_calda_de_vita_05

Reteta zilei: Salata calda de vita

Salata calda de vita din: ciuperci, rosii, ardei gras, salata verde, vita sare, piper, rozmarin, paprika, ulei, sos pentru salata. Ingrediente:  4 ciuperci 2 roșii 1 ardei gras galben salata verde 150 g carne de vită, maruntita sare si piper rozmarin paprika ulei sos pentru salata, dupa preferinta Mod de preparare: Se taie rosiile bucati, […]
Briose_gustoase_cu_ciocolata

Briose gustoase cu ciocolata

Briose gustoase cu ciocolata din: ciocolata, unt, zahar, oua, faina, sare. Ingrediente: 220 g ciocolată 5 linguri unt 4 linguri zahăr 4 ouă 4 linguri făină 1 praf de sare   Mod de preparare: Ungi formele de brioşe cu o lingură de unt. Topeşti ciocolata ruptă şi o laşi la răcorit. Mixezi untul la temperatura […]
 
Mazare cu fasole si branza

Mazare cu fasole si branza

Mazare cu fasole si branza din: fasole, mazare, fenicul, ulei de masline, branza de vaci, rosii uscate, ardei iute, ceapa verde, usturoi, salata rucola, lamaie, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 400 g fasole verde 400 g mazăre un fenicul 150 ml ulei de măsline 500 g brânză de vaci 130 g roşii uscate în ulei un […]
 
Chefal cu naut

Chefal cu naut

Chefal cu naut din: chefali, naut, pasta de susan, migdale, lamai, organo, gulii, ulei de masline, usturoi, sos de soia, otet, sare, piper, patrunjel, boia, lipii. Ingrediente: doi chefali o conservă năut o lingură cu pastă de susan 100 g migdale două lămâi 5 g oregano uscat două gulii 100 ml ulei de măsline 6 […]
Salata_cu_carne_de_porc

Salata cu carne de porc

Salata cu carne de porc din: muschiulet de porc, ceapa, usturoi, ulei, ciuperci, rosii, seminte de chimen, zeama de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 500 g muschiulet de porc 1 ceapă 5 căţei usturoi 2 linguri ulei 300 g ciuperci 2 roşii 2-3 fire ceapă verde sare piper seminţe de chimen zeamă de lămâie   Mod […]
 
Briose_cu_zmeura

Briose cu zmeura

Briose cu zmeura din: faina, zahar, ciocolata, praf de copt, ou, iaurt, lapte, ulei, zmeura. Ingrediente: 400 g făină 200 g zahăr ciocolată 1 plic praf de copt 1 ou 200 g iaurt 100 ml lapte 100 ml ulei 200 g zmeură   Mod de preparare: Combini făina cu zahărul şi praful de copt şi […]
Risotto_cu_aroma_de_sofran_05

Reteta zilei: Risotto cu aroma de sofran

Risotto cu aroma de sofran din: orez pentru risotto, unt, ulei de masline, usturoi, rosii, vin alb, supa de pui, sofran, sare, piper, rozmarin, paprika, unt, parmezan. Ingrediente:  160 g orez pentru risotto 20 g unt 2 linguri de ulei de măsline 2 căței de usturoi, tocat 2 roșii, decojite și tocate 100 ml vin […]
 
Coronita cu mere si caise

Coronita cu mere si caise

Coronita cu mere si caise din: faina, zahar brun, oua, lapte, unt, ciocolata, mere, caise confiate, sare, praf de copt, zahar vanilat, sos de menta, gem de lamaie. Ingrediente: 300 g făină 150 g zahăr brun două ouă 100 ml lapte dulce 100 g unt 300 g ciocolată albă 100 g ciocolată neagră 3 mere […]
Antricot_de_vita_la_cuptor_cu_sos

Antricot de vita la cuptor cu sos

Antricot de vita la cuptor cu sos din: antricot de vita, ceapa, ardei, ulei, morcovi, apa, unt, usturoi, rosii, vin, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 1 kg antricot de vită 1 ceapă 1 ardei gras roşu 3 linguri ulei 2 morcovi 1 ceaşcă apă 100 g unt 1 căpătână usturoi 200 g roşii cuburi în suc […]
 

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

 

Sursa:www.restaurantedelux.ro