Ciorba:
Bors de ouă cu stevie
O reteta de bors de oua cu stevie din: oua, taitei, cartofi, morcovi, ardei gras, pastarnac, telina, rosii, bors, ulei, sare, piper si stevie. Ingrediente: 8 oua 100 g taitei 4 cartofi 2 morcovi 1 ardei gras 1 pastarnac 100 g telina 2 rosii 500 ml bors 100 ml ulei sare piper 1 legatura...
Read more »
Ciorbă de urzici ca în Ardeal
O reteta de ciorba de urzici ca in Ardel din: urzici, sunca afumata, ceapa, ceapa verde, usturoi verde, faina, zer, smantana, lapte batut, apa, sare si piper. Ingrediente: 1/2 kg urzici 100 g sunca afumata 2 cepe mari 2 legaturi ceapa verde 1 legatura usturoi verde 4 linguri faina 1 litru zer dulce (sau...
Read more »
Borş cu perişoare din dovlecei
O reteta de bors cu perisoare din dovlecei din: morcovi, radacina de patrunjel, ardei, ceapa, bors, patrunjel, dovlecel, oua, branza dulce, gris, marar si sare. Ingrediente: 2-3 morcovi 1 radacina de patrunjel sau pastarnac 1 ardei 1 ceapa 3 rosii 400 ml bors 1 legatura patrunjel pentru perisoare: 1 dovlecel mic 2 oua 200...
Read more »
Ciorbă de lobodă
O reteta delicioasa de ciorba de loboda din: ceapa, morcov, telina, ulei, loboda, orez, oua, otet, tarhon, patrunjel, sare, piper si faina. Ingrediente: 1 ceapa 1 morcov 1 telina 4 linguri ulei 8 legaturi loboda 2 linguri orez 3 oua 2 linguri otet 1 legatura tarhon 1 legatura patrunjel sare piper faina Mod...
Read more »
Ciorba de loboda cu ceapa verde
O reteta de ciorba de loboda cu ceapa verde din: apa, bors, loboda, ceapa verde, morcovi, patrunjel, orez, marar, leustean, ulei, sare, piper si ou. Ingrediente: 1 ½ apa 500ml bors 5 legaturi de loboda 1 legatura de ceapa verde(cam 4 fire) 1 morcov 1 radacina de patrunjel 2 linguri de orez ½ legatura...
Read more »
Ciorbă de cartofi cu pui
O reteta delicioasa de ciorba cu: carne de pui, ceapa, morcov, cartofi, rosii, radacina de patrunjel, pasta de tomate, bors, ulei, sare, piper, leustean, smantana. Ingrediente: un pui 2 cepe 5 cartofi 4 roşii un morcov o rădăcină de pătrunjel o lingură cu pastă de tomate 500 ml borş 100 ml ulei de floarea-soarelui...
Read more »
Ciorbă scoţiană
Ciorba scoţiană este chintesenţa unei mâncări scoţiene tradiţionale. Este o fiertură fără pretenţii, dar gustoasă, consistentă şi ieftină. Spre deosebire de rău-famatul haggis, ciorba scoţiană este apreciată în întreaga lume. Intâi se pune la fiert carnea; cândva, se folosea numai carne de miel sau berbec; astăzi se preferă carnea de vită. Carnea trebuie să...
Read more »
Ciorba de vara
O reteta delicioasa de ciorba din: morcovi, radacina patrunjel, telina, mazare, rosii, ardei gras, ceapa, suc de rosii, paste, ulei, sare, piper, patrunjel, santana. Ingrediente: 200 g morcovi baby o rădăcină de pătrunjel un sfert de ţelină 200 g mazăre 5 roşii doi ardei graşi două cepe 200 ml suc de roşii 200 g...
Read more »
Ciorba olteneasca de loboda
O reteta de ciorba olteneasca de loboda din: loboda, morcov, ceapa, usturoi, ou, faina, bors, leustean, smantana, sare si piper. Loboda conţine cantităţi mari de vitamina A, K si C: există 120-140mg de vitamina C la 100 g plantă. Este de aproape 2 ori mai concentrată decât kiwi şi lămâia în această vitamină. Pentru...
Read more »
Ciorba dulce cu afumatura
O reteta de ciorba dulce cu afumatura din: rasol de porc afumat, rosii, ceapa, morcov, pastarnac, leustean, ardei gras si orez. Ingrediente: 2 rasoale de porc afumate 3-4 rosii 1 ceapa 1 morcov 1 pastarnac leustean 1 ardei gras 2 cesti de orez Mod de preparare: Rasoalele se spala si se taie in...
Read more »
Ciorba de oase de porc cu tarhon
O reteta de ciorba de oase de porc cu tarhon din: oase de porc, morcovi, ceapa, albitura, telina, orez, otet, sare si tarhon. Inrgediente: 200 g. oase de porc 100 g. morcovi 40 g. ceapa 60 g. albitura 60 g. telina 30 g. orez 10 ml. otet sare tarhon Mod de preparare: Se...
Read more »
Ciorbă de peşte cu legume
O reteta delicioasa de ciorba din: macrou, radacina de patrunjel, pastarnac, telina, arpagic, praz, ardei gras, rosii, pasta de tomate, ulei, lamaie, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 800 g trunchiuri de macrou un morcov o rădăcină de pătrunjel păstârnac un sfert de ţelină 200 g arpagic un fir de praz doi ardei graşi 4 roşii...
Read more »
Ciorba cu ciuperci si legume
O reteta de ciuperci si legume din: ciuperci, ulei de masline, ceapa, morcovi, telina, usturoi, rozmarin, maghiran, cimbru, salvie, vin rosu, frunze de dafin, boia, sos de soia, sare de mare si piper. Acest amestec de ciuperci si legume poate sta alaturi de taitei subtiri sau orez. Se obtin 6 cani. Ingrediente: 60 g...
Read more »
Ciorba de pepene
O reteta de ciorba de pepene din: coaja de pepene, ceapa, morcov, patrunjel si marar, sare, ulei, corcoduse si smantana. Ingrediente: 1 farfurie adanca cu coaja alba de pepene verde 2 cepe 1 morcov 1 legatura patrunjel verde si marar sare 50 ml ulei 200 g corcoduse 200 g smantana sau iaurt Mod...
Read more »
Ciorba de legume cu paste
O reteta de ciorba de legume cu paste din: dovlecei, ardei gras, praz, morcovi, ceapa, usturoi, telina, frunze de telina, paste, sare grunjoasa, piper si ulei de masline. Ingrediente: 2 dovlecei un ardei gras galben un ardei gras roşu un fir praz 2 morcovi o ceapă 2 căţei usturoi o ţelină rădăcină frunze de...
Read more »
Ciorbă de perişoare a la grec
O reteta de ciorba de perisoare a la grec din: carne tocata de porc, orez, ou, morcovi, telina, ceapa, ardei gras, smantana, galbenus de ou, marar si sare. Ingrediente: 500 grame de carne tocată de porc o ceaşcă de orez un ou întreg pentru perişoare 2 morcovi o ţelină 2 cepe un ardei gras...
Read more »
Bors de peste
O reteta de bors de peste din: somn, crap, biban, rosioara, morcovi, telina, rosii, ceapa, patrunjel, leustean, ulei, orez, ardei gras, bors, sare si piper. Ingrediente: capul şi coada de la un somn şi de la un crap patru bucăţi de biban şalău sau roşioară cinci morcovi o ţelină două cutii de roşii decojite...
Read more »
Ciorba de pui cu legume si paste
O reteta de ciorba de pui cu legume si paste din: morcovi, patrunjel, telina, ceapa, paste fainoase, piept de pui, ulei, leustean, patrunjel, sare, bulion si ulei. Ingrediente: doi morcovi o rădăcină de pătrunjel o jumătate de rădăcină de ţelină două cepe o mâană de paste făinoase un piept de pui 2-3 linguri de...
Read more »
Ciorba de miel
O reteta de ciorba de miel din: carne de miel, apa, praz, morcovi, ceapa, arpacas, usturoi, piper si patrunjel. Ingrediente: 1 kg carne de miel 2 litri de apa 3 fire de praz tocat marunt 3 morcovi 2 cepe tocate 1 ceasca cu arpacas 2 catei de usturoi piper negru macinat 1/4 ceasca cu...
Read more »
Ciorbă de peşte (macrou)
O reteta delicioasa de ciorba: macrou, telina, rosii, ardei gras, morcov, ceapa, arpagic, cartofi, pasta de tomate, bors, ulei, sare, piper, marar, ardei iute. Ingrediente: un kilogram macrou o ţelină mică 5 roşii, un ardei gras verde un morcov o ceapă 200 g arpagic doi cartofi o lingură de pastă de tomate 300 ml...
Read more »
Bors verde
O reteta de bors verde din: stevie, spanac, salata verde, patrunjel, unt, faina, galbenus, smantana, piper, condimente si bors. Ingrediente: 3 legaturi de stevie 500 g spanac 1 salata verde 1 legatura patrunjel 100 g unt 1 lingurita faina 1 galbenus 3 linguri smantana piper, dupa gust 2 lingurite condimente bors, dupa gust ...
Read more »
Bors de zarzavat cu orez
O reteta de bors de zarzavat cu orez din: morcovi, patrunjel, pastarnac, ardei gras, cartofi, rosii, orez, smantana, condimente si bors. Ingrediente: 2 morcovi 1 radacina patrunjel 1 radacina pastarnac 1 ardei gras rosu (gogosar) 2 cartofi 2 rosii mari (sau 2 linguri bulion) 100 g orez 200 g smantana 2 lingurite condimente bors...
Read more »
Bors ardelenesc
O reteta de bors ardelenesc din: dovlecei, ceapa verde, mazare, ardei grasi, frunze de varza, usturoi, morcovi, cartofi, patrunjel verde, leustean, ulei de masline, suc de rosii, sare, piper, tarhon si bors. Ingrediente: 2 dovlecei 1 legatura ceapa verde 100 g mazare boabe proaspata 2 ardei grasi (unul galben si unul rosu) 2 frunze...
Read more »
Ciorba de fasole cu urzici
O reteta de ciorba de fasole cu urzici din: fasole boabe, ceapa, morcovi, ardei rgas, ulei, bulion, foi de dafin, urzici si condimente. Ingrediente: 500 g fasole boabe 2 cepe 2 morcovi 1 ardei gras 3-4 linguri ulei 1 cana bulion 1 foaie de dafin 1 mana buna de urzici 2 lingurite condimente ...
Read more »
Ciorba de stevie
O reteta de ciorba de stevie din: stevie, morcov, pastarnac, ceapa, cartofi, orez, ulei, bulion, bors, sare si leustean. Ingrediente: 4-5 legaturi stevie 1 morcov 1 pastarnac 1 ceapa 4 cartofi 1 mana de orez ulei bulion 300 ml bors sare leustean Mod de preparare: Cureti zarzavatul (morcovul, ceapa, pastarnacul). Pui zarzavatul la...
Read more »
Bors cu gaina
O reteta de bors cu gaina din: gaina, apa, bors, patrunjel, loboda, sare si fidea. Ingrediente: 1 gaina medie 1 l apa 1 l bors 1 mana de patrunjel 1 legatura loboda 1 varf de cutit de sare 200 g fidea Mod de preparare: Cureti gaina, o speli si o pui la fiert...
Read more »
Ciorba de legume
O reteta de ciorba de legume din: cartofi, ceapa, ardei, morcovi, ulei de floarea soarelui, leustean, sare, piper, bors, oua si smantana. Ingrediente: 5 cartofi 2-3 cepe (alba si rosie) 1-2 ardei 2 morcovi 2-3 linguri ulei de floarea soarelui o legatura de patrunjel 3-4 frunze de leustean sare piper 500 ml bors 2-3...
Read more »
Supe si ciorbe gustoase
Supe si ciorbe gustoase: Supă cu pui fript O reteta de supa cu pui fript din: ulei de masline, ceapa, morcovi, frunze de cimbru, supa de pui, pui firpt, mazare, iuart gras, usturoi si suc de lamaie. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 2 cepe, tăiate 3 morcovi medii, tăiaţi 1 lingură frunze...
Read more »
Ciorba cu paste si rasol de vitel
O reteta de ciorba cu paste si rasol de vitel din: rasol de vitel, ceapa, usturoi, morcovi, telina, ardei, paste, ulei de masline, sare grunjoasa si patrunjel. Ingrediente: o bucata rasol de vitel 2 cepe un fir usturoi 4 morcovi o telina mica frunze+radacina un ardei 100 g paste melcisori o lingura ulei de...
Read more »
Ciorbă ţărănească cu carne de porc
O reteta de ciorba taraneasca cu carne de porc din: carne de porc, varza, ardei gras, ceapa, marar verde, bors, sare si piper. Ingrediente: 700 carne de porc – poate fie si afumata 1 varza proaspata 1 morcov 1 ardei gras rosu 1 ceapa 1 legatura marar verde bors sare piper Mod de...
Read more »
Ciorbă cu carne de pui
O reteta delicioasa de ciorba cu: carne de pui, praz, rosii, fasole rosie, porumb, ardei gras, morcov, telina, fidea, bors, ulei, sare, piper, leustean, smantana. Ingrediente: un pui două fire de praz 4 roşii o conservă fasole roşie 100 g porumb din conservă doi ardei graşi un morcov o ţelină mai mică 100 g...
Read more »
Ciorbă cu găluşte din brânză
O reteta de ciorba cu galuste din branza din: ceapa, patrunjel, marar, stevie, loboda rosie, leustean, oua, faina, branza, sare, piper, apa, bors si smantana. Ingrediente: 2 cepe 1 legatura de patrunjel 1 legatura de marar 5 frunze de stevie 10 bucati de loboda rosie 1 frunza de leustean 2 oua 1 pahar faina...
Read more »
Bors de telina cu taitei
O reteta de bors de telina cu taitei din: telina, morcovi, ceapa, taitei, ulei, patrunjel, bors, sare si piper. Ingrediente: 2 teline potrivite 2 morcovi 1 ceapa mare 200 g taitei 50 ml ulei 1 legatura patrunjel bors sare piper Mod de preparare: Curăţaţi legumele, spălaţi-le bine, apoi tăiaţi ţelinaîn cubulete, morcovul în...
Read more »
Bors de rosii cu ficatei de pui
O reteta de bors de rosii cu ficatei de pui din: ficatei de pui, ceapa, morcovi, rosii in bulion, patrunjel, bors, sare si piper. Roşiile atat de des consumate în toate bucătăriile sunt adevărate rezerve de minerale şi vitamine, hidraţi de carbon, fier, fosfor, sodiu, potasiu, magneziu, zinc, cupru, nichel, cobalt, brom, iod, vitamina...
Read more »
Ciorbă de peşte cu leuştean proaspăt
O reteta de ciorba de peste cu leustean proaspat din: usturoi, ceapa, ardei gras, file de peste, unt, concentrat de legume, leustean, sare si piper. Ingrediente: 1 catel de usturoi 1 ceapa 1 ardei gras galben 1 ardei gras rosu 500 g file de crap (dezosat) 10 g unt sau margarina 1/2 l concentrat...
Read more »
Ciorba de dovlecei cu iaurt
O reteta de ciorba de dovlecei cu iaurt din: dovlecei, ceapa verde, morcovi, patrunjel, marar, ulei de masline, zeama de lamaie, iaurt, sare si piper. Ingrediente: 3 dovlecei 3 linguri de ceapa verde 1 legatura de morcovi 1 legatura de patrunjel 1 legatura de marar 5 linguri ulei de masline 2 lamai (zeama) 250...
Read more »
Bors de rosii
O reteta de bors de rosii din: ceapa verde, morcovi, telina, patrunjel, cartofi, rosii, ulei, bors, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 legatura ceapa verde 2 morcovi 1 telina mica 1 radacina paturnjel 2 cartofi 800 g rosii proaspete sau in bulion 50 ml ulei 500 ml bors 1 legatura patrunjel, leustean sare piper...
Read more »
Retete culinare: Bors rusesc
O reteta de bors rusesc din: varza, morcovi, mazare, cartofi, telina, ceapa rosie, suc de rosii, leustean, ulei de masline, leustean, sare si piper. Ingrediente: o varză mică 2-3 morcovi 150 g mazăre 3-4 cartofi o ţelină potrivită 2 cepe roşii 500 ml suc de roşii 500 ml leuştean 1-2 linguri ulei de măsline...
Read more »
Ciorba de vita cu ardei iute
O reteta de ciorba de vita cu ardei iute din: ardei capia, ceapa rosie, morcovi, telina, suc de rosii, fasole alba, ulei de masline, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 2 ardei capia 2 cepe roşii 2 morcovi o ţelină un litru suc de roşii 200 g fasole albă păstăi 2 linguriţe ulei de...
Read more »
Borş de legume umplute
O reteta de bors de legume umplute din: carne, oase, oua, ardei grasi, rosii, dovlecel, orez, rosii cherry, ceapa, bors, leustean, patrunjel, galbenusuri, sare si piper. Ingrediente: 1/2 kg carne 1/2 kg oase 2 oua 3 ardei grasi 1 dovlecel 3 rosii tari 2 linguri orez 8 rosii cherry coapte 2 cepe 1/2 l...
Read more »
Ciorbă de cartofi cu praz
O reteta de ciorba de cartofi cu praz din: cartofi, praz, pastarnac, ceapa verde, morcovi, bors, ulei de masline, sare, piper si leustean. Ingrediente: 10 bucati cartofi 1 bucata praz 1 bucata păstârnac 1 legatura ceapă verde 2 bucati morcovi 1 litru borş 2 lingurite ulei de măsline sare piper negru leuştean Mod...
Read more »
Ciorba de rata
O reteta de ciorba de rata din: carne de rata, morcovi, ceapa, ardei grasi, patrunjel, telina, bors, cartofi, fidea, leustean, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de rata (tacam, aripi) 2 morcovi 3 cepe 2 ardei grasi 1 radacina de patrunjel 1 telina mica 1 litru bors 4-5 cartofi 100 g fidea 1...
Read more »
Retete de post: Borş de păstăi verzi
O reteta de bors de pastai verzi din: fasole, cartofi, ardei verde, morcovi, ceapa, orez, bors, patrunjel, leustean, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 400 g fasole verde fideluță 3 cartofi 1 ardei verde 2 morcovi 2 cepe albe 1 lingura orez cu bobul rotund 500 ml borș 1 legatura pătrunjel 3-4 fire...
Read more »
Ciorbă de viţel cu ardei iute
O reteta de ciorba de vitel cu ardei iute din: rasol de vita, ardei capia, ceapa rosie, morcovi, telina, suc de rosii, fasole alba, ulei de masline, ardie iute, sare si piper negru. Ingrediente: 1 kg rasol de vită 2 bucati ardei capia 2 bucati cepe roşii 2 bucati morcovi 1 bucata ţelină 1...
Read more »
Ciorbă de ştevie cu carne
O reteta delicioasa de ciorba cu: stevie, orez, fidea, ceapa rosie, morcov, radacina de patrunjel, telina, carne de porc, lamaie, ulei, sare, piper, patrunjel, ardei iute. Ingrediente: 250 g ştevie uscată 60 g orez două cuiburi de fidea două cepe roşii un morcov o rădăcină de pătrunjel o felie de ţelină 600 g carne...
Read more »
Ciorba de pui à la grec
O reteta de ciorba de pui a la grec din: piept de pui, telina, morcovi, pastarnac, ceapa, cartofi, orez, sare, galbenusuri de ou, smantana, lapte, marar si sofran. Ingrediente: 1 piept de pui de cca. 1 kg 1 telina mica 2 morcovi 1 pastarnac 1 ceapa 2 cartofi 100 g orez sare 3 galbenusuri...
Read more »
Ciorbe delicioase
Ciorbe delicioase: Ciorba de varza cu carne de porc O reteta de ciornca de varza cu carne de porc din: carne de porc impanata, varza muratat, morcov, patrunjel, telina, suc de rosii, ceapa, foi de dafin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc impanata 1 varza murata 1 morcov 1...
Read more »
Ciorba de cartofi
O reteta de ciorba de cartofi din: cartofi, ceapa, morcovi, ardei, sare, piper negru, rosii, carnaciori si ulei de masline. Ingrediente: 8 cartofi 2 cepe 2 morcovi 2 ardei sare piper negru macinat un kg rosii 4 carnaciori subtiri o lingurita ulei de masline Mod de preparare: Se curăţă legumele, se spală şi...
Read more »
Retete culinare: Ciorbă cu legume
O reteta delicioasa de ciorba cu:mazare, ardei capia, morcovi, praz, ceapa, linte, rosii, ardei iute, ulei, bors, masline, sare, piper, leustean, smantana. Ingrediente: 200 g mazăre doi ardei capia 100 g morcovi un fir de praz o ceapă 100 g linte 4 roşii un ardei iute 100 ml ulei de floarea-soarelui 500 rnl borş...
Read more »
Ciorba de vitel
O reteta de ciorba de vitel din: carne, ceapa, morcovi, pastarnac, patrunjel, dovlecei, ardei gras, telina, rosii, sare, foaie de dafin, vegeta, bors, smantana si verdeata. Ingrediente: 1 kg carne 1 ceapă 2 morcovi 1 păstârnac 1 rădăcină pătrunjel 1 dovlecel 1 ardei gras ţelină 2 roşii sare 1 foaie de dafin 1 lingură...
Read more »
Borş de sfeclă roşie
O reteta delicioasa de bors cu:sfecla, cartofi, morcovi, oua, smantana, verdeata, sare, usturoi, castraveti, bors. Ingrediente: un kilogram şi jumătate de sfeclă 400 g cartofi doi morcovi două ouă 150 g smântână o legătură de verdeaţă sare usturoi castraveţi doi litri de apă un litru de borş Mod de preparare: Sfecla se curăţă, se...
Read more »
Retete culinare: Ciorbă de burtă
O reteta delicioasa de ciorba de burta din: apa, burta de vaca, ciolan de vitel, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, otet, galbenus, smantana, usturoi, ardei capia, sare, piper. Ingrediente: 4 litri de apă un kilogram burtă de vacă semifiartă un ciolan de viţel doi morcovi o rădăcină de pătrunjel două cepe 50 ml oţet...
Read more »
Ciorbă de perişoare din pasăre, acrită cu corcoduşe
O reteta de ciorba de perisoare din pasare, acrita cu corcoduse din: carne de pasare, corcoduse, kardei, rosii, cartofi, ceapa, morcov, patrunjel, telina, pasta de fasole verde, orez, oua, sare, marar verde, leustean verde, apa si ulei. Ingrediente: 1 kg carne de pasare de curte (piept dezosat) 2 maini de corcoduse verzi 1 ardei...
Read more »
Ciorba de perisoare olteneasca
O reteta de ciorba de perisoare olteneasca din: carne, ceapa, orez, morcov, dovlecel, rosii, patrunjel, ardei, ou si otet. Ingrediente: circa 350 g carne (amestec vita si porc) 1 ceapa 2 linguri orez 1 morcov 1/2 dovlecel 2 rosii 1 legatura patrunjel verde sau leustean 1 ardei 1 ou 2 linguri otet Mod...
Read more »
Ciorbă de păstăi ardelenească
O reteta de ciorba de pastai ardeleneasca din: pastai, morcovi, ceapa, telina, rosii, ardei, usturoi, patrunjel verde, zer, smantana, faina, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pastai 3 morcovi 2 cepe 1 radacina telina cu frunze 3 rosii mari 2 ardei 1 catel de usturoi patrunjel verde 500 ml zer proaspat (optional) 200 g...
Read more »
Ciorbă de ardei gras cu aripi de pui
O reteta de ciorba de ardei gras cu aripi de pui din: aripi de pui, ardei grasi, morcovi, telina, ceapa, ulei de masline, concentrat cu gust de gaina, galbenus, smantana, sare, piper si patrunjel verde. Ingrediente: 1 kg de aripi de pui 6 ardei grasi rosii 2 morcovi mici 1 telina mica 1 ceapa...
Read more »
Ciorba cu dovlecei a la grec
O reteta de ciorba de dovlecei a la grec din: dovlecei, ceapa, ulei, galbenusuri, supa de oase, smantana, faina, orez, lamaie, morcovi, telina, pastarnac, patrunjel si marar verde. Ingrediente: 1,5 kg dovlecei proaspeti 150 g ceapa 50 ml ulei 3 galbenusuri 2 l supa de oase 200 ml smantana 50 g faina 50 g...
Read more »
Ciorba deasa cu legume
O reteta de ciorba deasa cu legume din: cartofi, ulei de masline, ardei, morcovi, rosii, varza alba, ceapa, sare, piper, ciolan afumat si marar. Ingrediente: 5 cartofi 2-3 linguri ulei de masline 2 ardei 2 morcovi 6-8 rosii 200 g varza alba 2 cepe sare piper negru macinat 350 g ciolan afumat o legatura...
Read more »
Tibric
O reteta de tibric din: slanina afumata, carnati afumati, ceapa, morcov, patrunjel, pastarnac, telina, ardei gras, cartofi, pasta de tomate, smantana, oua, sare, piper si leustean verde. Ingrediente: 150 g slanina afumata (de preferinta de pe burta porcului) 200 g carnati afumati 1 ceapa 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 radacina de pastarnac...
Read more »
Ciorba de salata verde cu slanina afumata
O reteta de ciorba de salata verde cu slanina afumata din: salata, slanina afumata, ceapa verde, usturoi verde, ulei, oua, smantana, sare si verdeata. Ingrediente: 4 salate verzi mari 150 g slanina afumata 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi verde 50 ml ulei 3 oua 100 g smantana sare verdeata tocata (marar, leustean,...
Read more »
Ciorba de rosii cu busuioc
O reteta de ciorba de rosii cu busuioc din: rosii, telina, patrunjel, ulei de masline, ardei, morcovi, ceapa, sare grunjoasa, piper, busuioc si parmezan. Ingrediente: un kg rosii o telina radacina o radacina patrunjel 2-3 lingurite ulei de masline 2 ardei 2 morcovi 2 cepe sare grunjoasa piper negru macinat busuioc verde parmezan pentru...
Read more »
Retete de post: Ciorba de loboda cu smantana
O reteta de ciorba de loboda cu smantana din: loboda, ceapa, pesmet, bors, smantana de post, leustean, sare si ulei. Ingrediente: un kg loboda o legatura ceapa 1-2 linguri pesmet 300 ml bors 300 ml smantana de post o legatura leustean sare 2 linguri ulei Mod de preparare: Se curăţă loboda de codiţe,...
Read more »
Ciorbă picantă de vită
O reteta de ciorba picanta de vita din: rasol de vita cu os, ceapa, praz, patrunjel, telina, morcovi, ardei, gogosar, telina verde, patrunjel, ardei iute, smantana, sare, piper si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 1 rasol de vită cu os 1 ceapă 1 fir praz 1 rădăcină pătrunjel 1 rădăcină țelină 2 morcovi 1-2...
Read more »
Ciorbă deasă de legume
O reteta de ciorba deasa de legume din: varza, patrunjel, cartofi, telina, morcovi, ceapa verde, arde gras, pastarnac, fasole verde, fasole neagra, bors, sare si ulei. Ingrediente: 1 varza mica 1 radacina de patrunjel 2 cartofi 1 telina mica 2 morcovi 2 fire ceapa verde 1 ardei gras verde 1 ardei gras rosu 1...
Read more »
Ciorba de pui cu legume
O reteta de ciorba de pui cu legume din: piept de pui, ceapa, ardei, morcovi, rosii, dovlecei, praz, patrunjel si ulei de masline. Ingrediente: 2 piepti de pui 2 cepe 2 ardei 2 morcovi 4 rosii 2 dovlecei un fir praz o legatura patrunjel 2 linguri ulei de masline Mod de preparare: Se...
Read more »
Ciorba de gasca
O reteta de ciorba de gasca din: carne de gasca, ceapa, morcovi, patrunjel, telina, ardie grasi, taitei de casa, bors, leustean si patrunjel. Ingrediente: 1 kg carne de gasca 2 cepe 2 morcovi 1 radacina patrunjel 1 telina mica 2 ardei grasi 150 g taitei de casa cu ou 1 l bors 1 legatura...
Read more »
Ciorba delicioasa de perisoare
O reteta de ciorba delicioasa de perisoare din: carne tocata, zarzavat pentru ciorbe, rosii, ceapa, ou, bors, patrunjel, leustean, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne tocata 500 g zarzavat amestecat pentru ciorbe 5 rosii bine coapte 1 ceapa 1 ou 50 g bors 1 legatura patrunjel 1 legatura leustean sare piper Mod...
Read more »
Ciorba de cartofi si dovlecei
O reteta de ciorba de cartofi si dovlecei din: dovlecei, cartofi, ceapa, morcov, telina, ulei, bors, leustean, sare si piper. Ingrediente: 5 dovlecei potriviti 300 g cartofi 2 cepe 1 morcov 1 telina mica 50 ml ulei 50 ml bors 1 legatura leustean sare piper Mod de preparare: Curăţaţi ceapa, morcovul şi ţelină,...
Read more »
Ciorba dreasa cu smantana
O reteta de ciorba dreasa cu smantana din: cartofi, ceapa, telina, ardei, patrunjel, leustean, sare, piper, ulei, smantana si bors. Ingrediente: 6 cartofi 4 fire ceapa 2-3 morcovi o telina mica 2 ardei o legatura patrunjel o legatura leustean sare piper 2 lingurite ulei 500 ml smantana 250 ml bors Mod de preparare:...
Read more »
Retete de post: Borş de păstăi verzi
O reteta de bors de pastai verzi din: fasole verde, cartofi, ardei verde, morcovi, ceapa, orez, bors, patrunjel, leustean, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 400 g fasole verde fideluță 3 cartofi 1 ardei verde 2 morcovi 2 cepe albe 1 lingura orez cu bobul rotund 500 ml borș 1 legatura pătrunjel 3-4...
Read more »
Ciorbă de burtă cu ardei iute si smantana
Ciorbă de burtă cu ardei iute si smantana din: burta de vita, os de vita, morcovi, gulie, telina, piper boabe, foi de dafin, ardei, ardei iute, smantana, usturoi, sare grunjoasa, ulei si otet. Ingrediente: 1 kg burtă de vită 1 os de vită 2 morcovi 1 gulie 2 rădăcini pătrunjel 1 ţelină mică 1...
Read more »
Ciorbă haiducească
O reteta de ciorba haiduceasca din: fasole, mazare, morcovi, ardei, cartofi, ceapa, varza, telina, sare, piper, ulei, rosii, leustean, bors si zeama de lamaie. Ingrediente: 300 g fasole albă uscată 300 g verde păstăi 200 g mazăre 2 bucata morcovi 2 bucata ardei 3 bucati cartofi 2 bucati cepe mari 1 bucata varză mică...
Read more »
Ciorbă cu carne de vită
O reteta delicioasa de ciorba cu: carne de vita, morcov, telina, ardei capia, ceapa, linte, bors, paste, ulei, dovlecei, frunza de dafin, rosii, pasta de tomate, sare, piper, ardei iute. Ingrediente: 800 g carne de vită un morcov o felie de ţelină un ardei capia două cepe o conservă linte 500 ml borş 200...
Read more »
Bors pescaresc cu perisoare
O reteta de bors pescaresc cu perisoare din: peste, morcovi, patrunjel, telina, pastarnac, varza, ardei grasi, leustean, bors, sare, piper, franzela, oua, marar, faina, sare si piper. Ingrediente: 1-2 kg peste 2 morcovi 2 radacini de patrunjel 1 telina mai mare 1 radacina de pastarnac 1/2 varza proaspata 2 ardei grasi 4 rosii 1...
Read more »
Ciorba de rosii cu orez
O reteta de ciorba de rosii cu orez din: morcovi, ceapa, gulie, suc de rosii, orez, ulei, zahar, bors, leustean verde, condimente si smantana. Ingrediente: 2 morcovi 1 ceapa 1 gulie 200 ml suc de rosii 2 linguri orez 2 linguri ulei 1 lingurita zahar bors leustean verde 2 lingurite condimente 100 g smantana...
Read more »
Borş din cap de crap
O reteta de bors din cap de crap din: capete de crap, morcovi, ceapa, patrunjel, cartofi, ardei gras, ardei iute, telina, rosii, otet, leustean, sare si piper. Ingrediente: 2 kg capete de crap 2 morcovi 2 cepe 2 radacina de patrunjel 6 cartofi 1 ardei gras 1 ardei iute 1 telina mica 4 rosii...
Read more »
Bors de dovlecei cu iaurt
O reteta de bors de dovlecei cu iaurt din: dovlecei, morcovi, pastarnac, telina, ceapa, orez, ulei, bors, iaurt si leustean verde. Ingrediente: 1/2 kg dovlecei 1-2 morcovi 1 pastarnac 1 telina mica 2 cepe 1 ceasca de orez 3-4 linguri ulei 1 l bors 400 g iaurt leustean verde Mod de preparare: Cureti...
Read more »
Ciorbă de fasole cu praz
O reteta de ciorba de fasole cu praz din: fasole, suc de rosii, praz, ardei gras, telina, ceapa, morcovi, usturoi, carnati afumati, sare, piper, ulei de floarea soarelui, paine si marar. Ingrediente: 500 g fasole albă cu bobul mic 500 g suc de roşii 2 praz 2 bucati ardei gras 1 bucata ţelină 1...
Read more »
Ciorba de gaina si cartofi
O reteta delicioasa de ciorba cu: apa, carne de gaina, cartofi, ceapa, morcovi, patrunjel, bors. Ingrediente: 4 litri apă 1 găină 1/2 kg cartofi 1 ceapă 3 morcovi 1 legătură pătrunjel bors Mod de preparare: Speli găina, o pui la fiert în apă şi o laşi să dea un clocot. Arunci apa, speli din...
Read more »
Ciorbă de peşte cu suc de roşii
O reteta de ciorba de peste cu suc de rosii din: peste, rosii, ardei capia, ceapa, praz, sare, piper, ulei de masline si patrunjel. Ingrediente: un kg peste (crap, stiuca) un kg rosii 2 ardei capia 2 cepe un fir praz sare piper negru macinat 1-2 lingurite ulei de masline o legatura patrunjel ...
Read more »
Bors de sfecla rosie cu bacon
Bors de sfecla rosie cu bacon din: bacon, orez, ceapa, oua, morcovi, telina, cartofi, rosii, ardei gras, bors, leustean, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: bacon 70 g orez 3 cepe 2 oua 2 morcovi 1 telina mica 2 cartofi 5 rosii 2 ardei grasi 500 ml bors 1 legatura leustean 1 legatura patrunjel sare...
Read more »
Reteta zilei: Ciorba de fasole cu afumatura
O reteta savuroasa si gustoasa de Ciorba de fasole cu afumatura din: fasole, costita afumata, patrunjel, pastarnac, morcovi, ardei, praz, rosii, sare, cimbru si leustean. Ingrediente: 400g fasole boabe 400g costita afumata 1 radacina patrunjel 1 pastarnac 2 morcovi 2 ardei 1 fir de praz 4-5 rosii proaspete sau o cana de bulion sare...
Read more »
Ciorba cu pui
Ciorba cu pui din: pui, ceapa, morcovi, patrunjel, telina, ardei capia, leustean, bors, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 2 cepe 2 morcovi 1 radacina patrunjel 1 telina mica 1 ardei capia 1 legatura leustean 1 l bors proaspat sare piper Mod de preparare: Pârliţi puiul la flacăra aragazului, tăiaţi-l în bucăţi, spălaţi-le...
Read more »
Ciorbă de crap cu orez
Ciorbă de crap cu orez din: crap, cartofi, morcovi, ceapa, apa, bors, orez, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g crap 3 cartofi 2 morcovi 2 cepe 2 l apa 1 l bors 3 linguri cu orez patrunjel sare piper Mod de preparare: Taie ceapa marunt, morcovii pe lung, cartofii in cubulete si...
Read more »
Ciorba de varza cu costita
Ciorba de varza cu costita din: varza, costita afumata, ulei, ceapa, morcovi, cimbru, bors, cartofi, marar, apa si condimente. Ingrediente: 1 varza 400 g costita afumata 50 ml ulei 2 cepe 2 morcovi 1 crenguta cimbru uscat bors dupa gust 4 cartofi 1 legatura marar 4 l apa cateva lingura de condimente de legume...
Read more »
Ciorba de sfecla rosie si mere
Ciorba de sfecla rosie si mere din: sfecla rosie, mere, cartofi, morcov, ceapa rosie, ulei, bors, legume, smantana, sare si piper. Ingrediente: 1 sfecla rosie 4 mere 2 cartofi 1 morcov 1 ceapa rosie 100 ml ulei 500 ml bors 1 lingura legume uscate 100 gr smantana sare piper Mod de preparare: Curatati...
Read more »
Bors de gulii
Bors de gulii din: gulii, morcovi, ceapa, cartofi, orez, bors, smantana, ulei, leustean, sare si piper. Ingrediente: 3 gulii de toamna 2 morcovi potriviti 1 ceapa 3 cartofi 3 linguri orez 500 ml bors 250 ml smantana 50 ml ulei 1 legatura leustean sare piper Mod de preparare: Căliti ceapa în ulei, apoi...
Read more »
Ciorbă de carne
O reteta de ciorba de carne din: piept de porc, morcovi, cartofi, telina, pastarnac, patrunjel, ceapa, ardei gras, tarhon, patrunjel, lamaie, ulei si sare. Ingrediente: 500 g piept de porc 2 morcovi mari 2 cartofi 1 telina 1 pastarnac 1 radacina de patrunjel 1 ceapa mare 1 ardei gras tarhon patrunjel lamaie ulei sare...
Read more »
Ciorba de vita
O reteta savuroasa de ciorba de vita din: rasol de vita, morcov, patrunjel, telina, ceapa, ardei grasi, rosii, cartofi, praz, tarhon, patrunjel, bors si sare. Ingrediente: 1 rasol de vita sau vrabioara (400 g) morcov patrunjel telina 1 ceapa mijlocie 1-2 ardei grasi 3-4 rosii bine coapte 2 cartofi mijlocii 1 fir de praz...
Read more »
Ciorbă de ardei copţi
O reteta de ciorba de ardei copti din: carne de vita, ardei capia, morcovi, telina, ceapa, patrunjel, bulion si sare. Ingrediente: 300 g carne de vita 4-5 ardei capia 2-3 morcovi 1 telina cu tot cu frunze 2 cepe 1 radacina de patrunjel 1 lingura cu bulion sau 2-3 rosii sare Mod de...
Read more »
Bors de vita
O reteta savuroasa de bors de vita din: oase de vita, cartofi, ceapa, morcovi, patrunjel, pastarnac, ardei gras, pulpe de rosii, leustean, sare si piper. Ingrediente: 1 kg oase de vita cu carne pe ele 2 cartofi 1 ceapa mare 2 morcovi mari 1 radacina de patrunjel 1 radacina de pastarnac 1 ardei gras...
Read more »
Ciorba cu zer
O reteta de ciorba cu zer din: apa, zer, mazare, fasole verde, cartofi, ceapa, morcov, patrunjel, rosii, marar, patrunjel si sare. Ingrediente: 2 l apa 1 l zer (sau 500 g iaurt diluat cu apa) o mana de mazare o mana de fasole verde 2 cartofi 1 ceapa 1 morcov 1 patrunjel 2-3 rosii...
Read more »
Ciorba de pui cu smantana
O reteta de ciorba de pui cu smantana din: piept de pui, ceapa, morcovi, ardei gras, telina, sare, smantana, galbenus, taitei si bors. Ingrediente: 1 piept de pui 1 ceapa 2 morcovi 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 1/2 telina sare dupa gust 3-4 linguri smantana 1 galbenus 100 g taitei lati...
Read more »
Bors de fasole
O reteta de bors de fasole din: ceapa, morcovi, telina, ulei, pastai, dovlecel, cartofi, rosii, ardei, fasole, suc de rosii, bors, stevie, loboda, patrunjel, leustean, piper si concentrat de legume. Ingrediente: 3 cepe 2 morcovi 1/2 telina 6 linguri ulei 200 g pastai 1 dovlecel 5 cartofi 2 rosii 2 ardei 800 g fasole...
Read more »
Ciorbă cu carne de mistret
O reteta de ciorba cu carne de mistret din: carne de porc mistret, cartofi, ceapa, telina, patrunjel, ardei gras, zeama de lamaie, galbenusuri, sare si piper. Ingrediente: carne de porc mistret cartofi ceapa telina radacina de patrunjel ardei gas zeama de lamaie 2-3 galbenusuri sare si piper dupa gust patrunjel Mod de preparare:...
Read more »
Borş de peşte pescăresc
O reteta de bors de peste pescaresc din: peste, cartofi, ceapa, ardei gras, usturoi, sare, otet, leustean si ardei iute. Ingrediente: peste de balta proaspat (somn, stiuca, crap, lin, caras, salau, rosioara, biban etc) cartofi ceapa ardei gras (galben si rosu) usturoi sare otet leustean ardei iute (optional) Mod de preparare: Peştele proaspăt...
Read more »
Bors de pui cu fasole boabe
O reteta de bors de pui cu fasole boabe din: fasole alba, bors, piept de pui, morcovi, ceapa, ardei, sare grunjoasa, patrunjel si leustean. Ingrediente: 300 g fasole alba boabe mici un litru bors un piept de pui 3 morcovi 3 cepe 2 ardei sare grunjoasa o legatura patrunjel 2-3 fire leustean Mod...
Read more »
Retete de post: Ciorba de praz cu bors
Ciorba de praz cu bors din: praz, telina, cartofi, morcov, ardei, ceapa, rosii, patrunjel, marar, bors, usturoi, ulei de masline, dovlecei si felii de lamaie. Ingrediente: 1-2 fire praz o telina 3 cartofi un morcov 2 ardei o ceapa 2-3 rosii o legatura patrunjel o legatura marar 500 ml bors 2-3 catei usturoi 2...
Read more »
Bors de zarzavat de vara
Bors de zarzavat de vara din: ceapa, ulei, ardei gras, ardei iute, bostanel, morcov, telina, cartofi, pastai, rosii, varza, orez, oua, frunze de telina, frunze de patrunjel, sfecla rosie, loboda, leustean, bors si sare. Ingrediente: 1 ceapa 3 linguri ulei 1 ardei rgas 1 ardei iute 1 bostanel 1 morcov 1/2 telina 500 g...
Read more »
Ciorbă de iepure
O reteta de ciorba de iepure din: iepure, ceapa, morcovi, pastarnac, telina, vin rosu, bors, oua, smantana, ulei, patrunjel, sare, piper si otet. Ingrediente: 1 kg iepure 150 g ceapa 100 g morcovi 100 g pastarnac 100 g telina 150 ml vin rosu 1 l bors 2 oua 100 g smantana 100 ml ulei...
Read more »