Retete de Revelion:
Cum se prepara coaste de purcelus cu sos de soya (video)
O reteta video despre cum se prepara coaste de purcelus cu sos de soya, un preparat foarte gustos si delicios, rapid si sanatos. Ingrediente: 1 slab baby back ribs 2 1/2 quarts cold water 1/2 cup rice vinegar 6 cloves crushed garlic 1/2 onion, chopped 2 tbsp kosher salt (less if using fine salt)...
Read more »
Conopidă în sos alb
O reteta delicioasa de conopida cu sos alb,unt, oua, cascaval, smantana, faina, sare, patrunjel. Ingrediente: 1 conopidă 6 linguri cu unt sau margarină 3 gălbenuşuri 200 g caşcaval 4 linguri cu smântână 2 linguri cu făină sare 1 legătură de pătrunjel Mod de preparare: Desfă conopida în bucheţele şi spal-o în apă rece. Pune-o...
Read more »
Minitort de clatite
O reteta delicioasa de minitort de caltite cu: faina, lapte, oua, zahar, unt, zahar vanilat, praf de copt, crema de vanilie, ciocolata cu lapte, sare. Ingrediente: 450 g făină 450 ml lapte 3 ouă 6 linguri cu zahăr 3 linguriţe cu unt 2 pliculeţe cu zahăr vanilat 2 pliculeţe cu praf de copt 200...
Read more »
Sote de conopidă cu morcovi
O reteta delicioasa de sote din: conopida, morcovi, unt, supa de legume, vin alb, patrunjel, boia, sare. Ingrediente: 1 conopidă 4 morcovi 2 linguri cu unt 1 ceşcuţă cu supă de legume 3 linguri cu vin alb 1 legătură de pătrunjel boia sare Mod de preparare: Curăţă morcovii, taie-i rondele sau cubuleţe şi trage-i...
Read more »
Salată chakchouka
O reteta de salata chakchouka din: ardei gras verde, rosii, usturoi, ulei de arahide, boia iute, sare si piper. Ingrediente: 800 g ardei gras verde 1,2 kg roşii 4 căţei de usturoi 4 linguri ulei de arahide (sau de floarea-soarelui) 1/2 lingură boia iute sare piper Taie ardeii în jumătate, pe lungime şi...
Read more »
Supă de varză şi cartofi
O reteta de supa de varza si cartofi din: varza, cartof, dovleac, ceapa, morcov, supa concentrata de legume, ulei de masline extravirgin, usturoi, paine toast, sare si piper. Ingrediente: 1/2 varză 1 cartof alb mare 1/4 dovleac cu coaja verde 1 ceapă albă 1 morcov 2 1 supă concentrată de legume 4 linguri ulei...
Read more »
Prajitura cu mascarpone
O reteta de Prajitura cu mascarpone din: foid e pandispan, mascarpone, frisca, zahar fin, gem de caise, ciocolata de menaj. Ingrediente: 1 pachet cu foi de pandispan 250 g mascarpone 50 ml frisca 3 linguri cu zahar fin 1 borcan cu gem de caise 100 g ciocolata menaj neagra 100 g ciocolata menaj alba...
Read more »
Dieta Slim
In aceasta dieta nu conteaza cantitatea alimentelor, nici caloriile, conteaza doar echilibrul intre portiile care constituie mesele dumneavoastra. Se vor respecta cele 3 mese:mic dejun, pranz, cina O unitate alimentara reprezinta: - un aliment natural: un fruct, un iaurt; - un aliment asezonat: o salata cu sos light; - o mancare gatita Fiecare masa...
Read more »
Şuncă Serrano
Sunca serrano ocupa un loc de cinste intre nenumaratele feluri de carne conservata care se prepara in Europa, alaturi de sunca de Parma si cea de Bayonne. Pentru serrano se foloseste pulpa din spate, de la diferite specii de porc din rasa Marele Alb. Carnea se sareaza, pentru a elimina umezeala, apoi este agatata...
Read more »
Pilaf copt cu ciuperci
O reteta de pilaf copt cu ciuperci din: ulei de masline, ceapa, sare, ciuperci, vin alb, orez, supa de pui si parmezan. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1/2 ceapa medie, taiata marunt 1/2 lingurita de sare 450 g de ciuperci feliate 1/3 cana de vin alb 1-1/2 cana de orez cu bobul lung...
Read more »
Cocktail Accent
O reteta simpla de Cocktail Accent din: tequilla, sirop de grenadina, amaretto, sirop de limeta si sifon. Ingrediente: 4 cl tequilla 2 cl sirop de grenadina 1 cl Amaretto 1 cl sirop de limeta sifon Mod de preparare: Se mixeaza in paharul de mixare ingredientele alcoolice si siropul de limeta, apoi se toarna...
Read more »
Reteta zilei: Inghetata de ciocolata
O reteta delicioasa de ingheatata de ciocolata din: smantana, zahar, ciocolata, galbenusuri, albusuri, lapte si amidon. Ingrediente: 250g smantana 100g zahar 50 g ciocolata 3 galbenusuri 3 albusuri 150ml lapte 1 lingura amidon Mod de preparare: Intr-o cratita se pune laptele, amidonul, 50 g zahar si cele trei galbenusuri. Se fierb la foc...
Read more »
Retete de post: Salata de fasole cu praz si gogonele
O reteta de salata de fasole cu praz si gogonele din: fasole rosie, praz, ardei iute, gogonel acre, ulei de masline, otet de mere, sare si piper Ingrediente: 500 g fasole rosie 4 fire de praz 1 ardei iute 4 gogonele acre 5 linguri ulei de masline 2 linguri otet de mere sare piper...
Read more »
Prajitura aromata
O reteta de prajitura aromata din: oua, zahar, faina, praf de copt, smantana dulce, branza de vaci, zahar, foi de gelatina, esenta de lamaie, compot de visine si fulgi de migdale. Ingrediente: 5 oua 125 g zahar 4 linguri cu faina 1 pliculet cu praf de copt pentru crema: 200 ml smantana dulce 500...
Read more »
Salată de morcovi cu chimen
O reteta delicioasa de salata de morcovi cu chimen din: morcovi dulci, ulei de masline, zeama de lamaie, usturoi, chimen, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g morcovi dulci 3 linguri ulei de măsline extravirgin 2 linguri zeamă de lămâie 2 căţei de usturoi 1/2 linguriţă chimen 1 legătură pătrunjel proaspăt sare piper ...
Read more »
Şarlotă cu brânză şi zmeură
O reteta de sarlota cu branza si zmeura din: foaie de pandispan, zahar, apa, rom sau coniac, lapte, oua, gelatina, smantana, zmeura, zahar vanilat si zmeura. Ingrediente: 1 foaie (blat subţire) de pandişpan Pentru sirop: 100 g zahăr 150 ml apă 4 linguri cu rom sau coniac pentru sarlota: 200 ml lapte 2 ouă...
Read more »
Bucataria Marocana
Deşi nu se bucură încă de aprecierea meritată, din pricina necunoaşterii ei de către europeni, bucătăria marocană este totuşi printre cele mai bogate şi variate din Africa şi una dintre cele mai imaginative din lume. Acest lucru este datorat, în primul rând, abundenţei de materii prime şi, în al doilea rând, puternicului melanj social...
Read more »
Cocktail Grand Fruit
O reteta simpla de Cocktail Grand Fruit din: grand marnier, suc de portocale, suc de grepfrut si zeama de lamaie. Ingrediente: 4 cl Grand Marnier 8 cl suc de portocale 8 cl suc de grepfrut 1 cl zeama de lamaie Mod de preparare: Mixam bine Grand Marnier-ul cu gheata si cu sucurile de...
Read more »
Supă de praz şi cartofi
O reteta de supa de praz si cartofi din: orez, cartofi, praz, slanina, ulei de masline extravirgin, apa, supa concentrata de legume, ulei de floarea soarelui, sare si piper. Ingrediente: 200 g orez 2 cartofi medii 1 fir de praz 2 felii de slănină 2 linguri ulei de măsline extravirgin 500 ml apă supă...
Read more »
Taitei cu nuci
O reteta de taitei cu nuci din: nuci, zahar pudra, zahar vanilat, unt si taitei de casa. Ingrediente: 200 g nuci 200 g zahar pudra 1 praf de zahar vanilat 1 lingurita unt 1 punga taitei de casa Mod de preparare: Tăiţeii fierţi, bine scurşi de apă, îi treci prin untul topit. Pe...
Read more »
Legume aromate
O reteta de legume aromate din: ulei de masline, sparanghel, mazare, praz, sos de soia si miere. Ingrediente: 1-1/2 lingurita cu ulei de masline 750 g bete de sparanghel, curatate si taiate in bucati de circa 5 cm 1 lingura apa 250 g mazare pastai, cu captele taiate si atele indepartate 3 tulpini de...
Read more »
Sărmăluţe în frunze de gulie
O reteta de sarmalute in frunze de gulie din: frunze de gulie, piept de pui, kaizer, ceapa, bulion, orez, piper si boia. Ingrediente: 15-20 frunze de gulie 2 bucăţi piept de pui 150 g kaizer 2 legături mărar 3 cepe mari 2 linguri bulion 100 g orez piper boia Mod de preparare: Curăţaţi...
Read more »
Burger de curcan
O reteta de burger de curcan din: lapte, faina, drojdie, ulei, sare, carne de curcan, ceapa, usturoi, sare, piper, patrunjel, frunze de menta, cimbru, rosii, varza, zeama de lamaie, ketchup, maioneza si mustar. Ingrediente: pentru 8 chifle: 200 ml lapte 350 g faina 25 g drojdie proaspata 3 linguri ulei sare pentru umplutura: 475...
Read more »
Sunca de Parma
Cea mai cunoscuta sunca cruda italieneasca (numita si prosciutto crudo) provine din zonele rurale din preajma orasului Parma. Ca si serrano din Spania, prosciutto di Parma este o sunca uscata sarata, maturata mai multe luni de zile. Se serveste cruda, taiata in felii subtiri cat foaia de hartie, ca aperitiv. Dupa ce a fost...
Read more »
Rulouri cu piure
O reteta de rulouri cu piure din: file de porc, ou, faina, morcovi, cartofi, ulei, alune, sos de rosii cu busuioc, sare si piper. Ingrediente 800 g file de porc 1 ou 1 lingură făină 2 morcovi 2 cartofi 2 linguri ulei 2 linguri alune măcinate 100 ml sos de roşii cu busuioc sare...
Read more »
Cocktail Banana Fun
O reteta simpla de Cocktail banana fun din: bols grune banane, suc de banane, limonada banane si cirese. Ingediente: 4 cl Bols Grune Banane 3 cl suc de banane limonada bucati de banane cirese Mod de preparare: Turnam lichiorul de banane in paharul pestru bauturi lungi, peste cateva cuburi de gheata, apoi adaugam...
Read more »
Supă de linte cu păstârnac
O reteta delicioasa de supa de linte cu pastarnac din: linte rosie, pastarnac, ceapa, usturoi, foid e dafin, ulei, faina, marar, sare si piper. Păstârnacul, foarte hrănitor, este bogat în vitaminele B, A, E şi C, conţine amidon, zaharuri, pectină, lipide, săruri minerale, mai ales potasiu şi magneziu. Conţine foiaţi care ajută la formarea...
Read more »
Cuib cu mandarine
O reteta delicioasa de cuib de mandarine din: ricotta, crema de branza, mascarpone, ou, zahar, zahar vanilat, stafide, migdale, zeama de mandarine, mandarine, fulgi de migdale, siropd e zmeura si sirop de caramel. Ingrediente: 250 g ricotta 200 g crema de branza 100 g mascarpone 4 oua 50 g zahar 4 linguri cu zahar...
Read more »
Ruladă de carne cu hrean
O reteta de rulada de carne cu hrean din: carne de vita, carne de porc, hrean, morcov, pastarnac, unt, oua, patrunjel, ceapa, ulei, otet, curry, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de vită 500 g carne de porc 5 rădăcini de hrean 1 morcov 1 păstârnac 300 g unt 8 ouă 1 legătură...
Read more »
Placinta cu ciuperci
O reteta delicioasa de placinta cu: margarina, faina, ulei, iaurt, sare, ciuperci, ceapa verde, marar, pesmet, oua. Ingrediente aluat: un pachet margarină 500 g făină un praf sare 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui un iaurt Ingrediente umplutură: sare 500 g ciuperci piper 2 legături ceapă verde o legătură mărar 2-3 linguri pesmet 2 ouă...
Read more »
Chec cu fructe deshidratate
O reteta delicioasa de chec cu: fructe deshidratate, coniac, oua, unt, zahar, faina, portocala, lamaie, praf de copt, sare. Ingrediente: 500 g fructe deshidratate 200 ml coniac 3 ouă 225 g unt 220 g zahăr 260 g făină 1 portocală 1 lămâie 1 pliculeţ cu praf de copt sare Mod de preparare: Intr-un castron,...
Read more »
Reteta zilei: Tochitura dacica
O reteta de tochitura dacica din: carne de porc, ficat de pui, carnati, ceapa rosie, morcovi, ardei rosu, ardei iute, pasta de tomate, usturoi, vin rosu, patrunjel, sare, piper, boia si busuoc. Ingrediente: 800g carne de porc 500g ficat de pui 5 carnati 4 cepe rosii 2 morcovi 1 ardei rosu 1 ardei iute...
Read more »
Supă de năut cu coriandru şi curcuma
O reteta de supa de naut ci coriandru si curcuma din: naut, dovlecei, ceapa, supa concentrata de legume, coriadnru, curcuma, chimen, sare si piper. Ingrediente: 200 g năut boabe 3 dovlecei 1 ceapă mică 2 l apă sau supă concentrată de legume 1 lingură coriandru 1/2 linguriţă curcuma 1/2 linguriţă chimen sare piper ...
Read more »
Cocktail Blue Sky
O reteta simpla de Cocktail Blue Sky din: tequilla, campari cordial, curacao si sifon. Ingrediente: 2 cl tequilla 2 cl Campari Cordial 2 cl Curacao sifon Mod de preparare: Mixam bine in mixerul electric tequilla, Campari Cordial si Curacao cu 3 linguri de gheata zdrobita, dupa care completam cu sifon.
Read more »
Salata cu somon si ceapa
O reteta delicioasa de salata cu: somon, ceapa rosie, cartofi, ulei de masline, sare, piper, otet balsamic, usturoi verde. Ingrediente: 5 cartofi 2 cepe roşii 300-400 g file de somon 2-3 linguri ulei de măsline sare piper oţet balsamic 2 fire usturoi verde Mod de preparare: Se spală cartofii şi se pun să fiarbă...
Read more »
Tarta de lamaie si bezea
O reteta delicioasa de tarta de lamie cu bezea, aluat, zahar, unt, oua, amidon, apa. Ingrediente: 175 g aluat fraged 2 lămâi 75 g zahăr 25 g unt 3 gălbenuşuri 2 linguri cu amidon 150 ml apă Ingrediente bezea: 2 albuşuri 100 g zahăr Mod de preparare: Intinde aluatul într-o formă detaşabilă unsă şi...
Read more »
Tort cu crema de ricotta
O reteta delicioasa de tort cu crema de ricotta din: foaie pandispan cu cacao, cereale, ciocolata menaj, zahar, rom sau coniac, ricotta, smantana, mascarpone, esenta de migdale si gelatina. Ingrediente: 1 foaie pandispan cu cacao 100 g cereal, musli 300 g ciocolata menaj pentru sirop: 100 g zahar 150 ml apa 4 linguri rom/coniac...
Read more »
Omletă cu fructe de mare
O reteta delicioasa de omleta cu:fructe de mare, caracatita, scoici, oua, sare, boia iute, ulei de masline. Ingrediente: 400 g cocktail de fructe de mare congelate (caracatiţă, scoici) 4 ouă sare boia iute 4 linguri ulei de măsline extravirgin Mod de preparare: Se decongelează cocktailul de fructe de mare şi se pune la fiert...
Read more »
Supă de morcovi cu zeamă de portocale
O reteta de supa de morcovi cu zeama de portocale din: morcovi, portocale, ceapa, ulei de masline extravirgin, telina, patrunjel, chimion, coriandru, nucsoara, smantana, vin alb, apa si sare. Ingrediente: 500 g morcovi 2 portocale 1/2 ceapă 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1 tijă de ţelină 2 linguri pătrunjel tocat chimion, coriandru ghimbir...
Read more »
Caracatiţă cu ardei şi sos de soia
O reteta delicioasa de caracatita cu: ardei capia, ceapa, faina, sos de soia, pasta de rosii, supa de pasare, scortisoara, vin alb, frunza de dafin, fulgi de cocos, otet balsamic, ulei, sare, piper. Ingrediente: 400 g caracatiţă congelată 4-5 ardei capia mari 1 ceapă l lingură de făină 3 linguri de sos de soia...
Read more »
Cocktail Campari Estivo
O reteta simpla de Cocktail Campari Estivo din: campari, vin alb si apa minerala. Ingrediente: 3 cl Campari vin alb sec apa minerala Mod de preparare: Punem multe cuburi de ghata intr-un pahar pentru bauturi lungi si turnam apoi Campari-ul, apoi completam pana la jumatatate cu vin alb sec si apoi cu apa...
Read more »
Chec cu lămâie şi fructe de pădure
O reteta de chec cu lamaie si fructe de padure din: albusuri, zeama de lamaie, zahar fin, apa, coaja de lamaie, esenta de vanilie, praf de copt, sare, faina si fructe de padure. Ingrediente: 7 albusuri de oua mari (1 cana) 1 lingurita de zeama de lamaie 1 ceasca + 2 linguri de zahar...
Read more »
Rulada de pui cu sos de branza
O reteta delicioasa de rulada de pui cu: ciuperci, unt, mascarpone, ceapa, patrunjel, pesmet, smantana, crema de branza, faina, sare, piper. Ingrediente: 300 g ciuperci 4 piepţi de pui 100 g mascarpone 2-3 legături ceapă o legătură pătrunjel 4 linguri pesmet Ingrediente sos: 100 ml smântână o lingură unt cu sare 100 g cremă...
Read more »
Bezele cu zmeura
O reteta delicioasa de bezele cu: zmeura, oua, zahar, zahar vanilat, ricotta. Ingrediente bezea: 4 albuşuri 250 g zahăr un plic zahăr vanilat esenţă de zmeură Ingrediente cremă: 200 g cremă de brânză ricotta 4 gălbenuşuri 200 g zahăr 400 g zmeură proaspătă Mod de preparare: Se bat albuşurile spumă şi se adaugă treptat...
Read more »
Tort cu aromă de cafea
O reteta delicioasa de tort cu: unt, zahar pudra, migdale macinate, oua, sare, faina, mascarpone, zahar vanilat, cafea solubila, frisca, fulgi de migdale, ciocolata. Ingrediente foi de tort: 200 g unt 150 g zahăr pudră 100 g migdale măcinate 4 ouă un praf sare 3 linguri făină hârtie de copt Ingrediente crema de cafea:...
Read more »
Curry de cartofi şi lime şi sos de iaurt cu castraveţi
O reteta de curry de cartofi si lime si sos de iaurt cu castraveti din: ulei de floarea soarelui, seminte de mustar, ardei iuti, frunze de curry, ceapa, coriandru, cartofi, lapte de cocos, paine sau lipie, iaurt, coaja si zeama de lamaie, castraveti si frunze de coriandru. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea-soarelui sau...
Read more »
Vinegreta de anghinare
Anghinarele (Cynara scolymus) sunt, probabil, legumele pentru prepararea carora este nevoie de eel mai indelungat proces; cu toate acestea, in farile mediteraneene, de unde este originara, ea este foarte apreciata. Anghinarele sunt inrudite cu scaietii. Au un cap ca un buzdugan, in varful unei tulpini groase. Pentru a le putea servi ca aperitiv, ele...
Read more »
Friptura de miel cu vin
O reteta de friptura de miel cu vin din: supa de carne, vin alb, costita afumata, morcov, ceapa, unt, carne de miel, sare, piper, cimbru si boia de ardei dulce. Ingrediente: supă de carne 1 ceasca vin alb 1 pahar costiţă afumată 100 g morcov 1 ceapă 1 unt 100 g carne de miel...
Read more »
Supă de vin cu ştrudele de legume prăjite
O reteta de supa de vin cu strudele de legume prajite din: unt, galbenus, smantana, ceapa, vin alb, supa concentrata, sare, piper, faina, ulei de masline extravirgin, ulei de floarea soarelui, cartof, telina, morcov, usturoi, patrunjel si busuioc. Ingrediente: 20 g unt 1 gălbenuş 2 linguri smântână 2 cepe mici 1 pahar vin alb...
Read more »
Deserturi: Chec aperitiv
O reteta delicioasa de chec aperitiv cu:chec, oua, marar, ceapa verde, sare, piper negru, cascaval, unt, carne de vita, faina. Ingrediente: 6 ouă 2 legături mărar o legătură ceapă verde sare piper negru măcinat 100 g caşcaval ras 75 g unt 200 g piept de vită afumat 4 linguri făină Mod de preparare: Se...
Read more »
Blini cu smantana si caviar
In traditia ortodoxa rusa, in timpul postului Pastelui, credinciosii nu au voie sa manance carne, insa pot consuma unt, lapte si oua. Acestea sunt tocmai ingredientele de baza ale unor clatite aurii, simbol al soarelui. Din mainile unui maestru bucatar priceput, aceste clatite, denumite blini, ies atat de fragede incat se topesc in gura....
Read more »
Bucătăria Araba
Deseori vorbim despre bucătăria arabă fară să ţinem cont că aceasta închide în ea multiple tradiţii şi culturi. Şi în cazul bucătăriei arabe, istoria, societatea şi modul de viaţă se reflectă în gastronomie. Când vorbim despre bucătăria arabă, ne gândim la desen şi la beduini, la climă toridă şi la ţinuturi neospitaliere, unde condiţiile...
Read more »
Amandină
O reteta de amandina din: oua, zahar, ulei, cacao, faina, praf de copt, zahar, ciocolata calda, esenta rom, galbenusuri, unt si cacao. Ingrediente: pentru blat: 6 oua 200 g zahar 30 ml ulei 20 g cacao 8 linguri faina 1 praf de copt pentru sirop: 400 ml apa 200 g zahar 2 pliculete ciocolata...
Read more »
Rulouri de pui cu măsline verzi
O reteta de rulouri de pui cu masline verzi din: file de piept de pui, masline verzi, usturoi, lamaie, ulei de masline, maghiran, busuioc si cimbru. Ingrediente: 500 g file de piept de pui sau curcan 200 g măsline verzi 1 căpăţână de usturoi 1 lămâie 2 linguri ulei de măsline maghiran busuioc cimbru...
Read more »
Supa Zocigleveş
O reteta de supa Zocigleveş din: ceapa, morcovi, gulie, cartofi, ardei rgas, pasta de fasole verde, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi 1 gulie 3 cartofi 1 ardei gras 100 g pastai de fasole verde 4 catei de usturoi sare piper Mod de preparare: Curăţaţi zarzavaturile şi tăiaţi-le după plac,...
Read more »
Sos de foie grass
O reteta de sos de foie grass din: foie grass, lapte, lichior de arahide, piper, oregano, faina si sare. Ingrediente: 125 gr de foie gras 300 ml de lapte 2 lingurite de licior de arahide 3 gr de piper negru macinat 3 gr de oregano 5 gr de sare 15 gr de faina ...
Read more »
Pie cu dovleac
Se încinge cuptorul la 200 °C. Se coace la cuptor 1 kg dovleac timp de cca 50 min. Se desprinde pulpa de pe coajă şi se măsoară 400 g pulpă. Se lasă să se răcească. Se frământă un aluat din 150 g făină, 100 g unt, 1 ou, un praf de sare, 1 lingură...
Read more »
Cocktail Golden Girl
O reteta simpla de Cocktail Golden Girl din: apricot brandy, votca, suc de portocale si cirese. Ingrediente: 3 cl Apricot Brandy 2 cl votca 6 cl suc de portocale cirese Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu cuburi de gheata in shaker si se toarna prin strecuratoarea de bar intr-u n pahar...
Read more »
Budincă de pui cu ceapă şi migdale
O reteta delicioasa de budinca de pui cu ceapa si migdale din: pui, foi de placinta, ceapa, oua, ulei de arahide, margarina, migdale, praf de scortisoara, sofran, ghimbir, coriandru, sare, piper alb si frunze de rucola. Ingrediente: 1 pui (circa 1 kg) 12 foi de plăcintă, foarte subţiri 5 cepe albe 4 ouă 4...
Read more »
Ciorbă de legume (Harira)
O reteta de ciorba de legume cu: carne de berbec, linte, morcovi, ulei de masline extravirgin, ceapa, rosii, lamaie, sofran, coriandru, sare si piper. Ingrediente: 200 g carne de berbec 150 g linte 100 g morcovi 90 g orez 3 linguri ulei de masline extravirgin 2 cepe 1,5 l apa 4 rosii 1/2 lamaie...
Read more »
Crocantele fructate
O reteta delicioasa de crocantele fructate din: faina, zahar, migdale, bicarbonat, oua, stafide, zahar vanilat, coaja de portocala, esenta de rom, esenta de migdale si sare. Ingrediente: 500 g faina 500 g zahar 130 g migdale 1/2 pliculet cu bicarbonat 4 oua 100 g stafide 1 pliculet cu zahar vanilat 1 lingura cu coaja...
Read more »
Cotlete de miel in crusta de branza
Cotlete de miel in crusta de branza din: cotlete de miel, branza, frunze de busuioc, rosii uscate, sare, piper, ulei si unt. Ingrediente: 8 cotlete de miel 120 g branza rasa 4 frunze de busuioc 50 g rosii uscate sare piper ulei unt Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 250C. Cotletele de...
Read more »
Picioicare
O reteta de picioicare din: faina, drojdie, lapte, zahar, ulei, cartofi, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 1 kg faina 40 g drojdie 150 ml lapte cald 1 lingurita zahar 450 – 500 ml apa calda 200 ml ulei pentru aluat 500 g cartofi 5 cepe mari 200 ml ulei pentru umplutura sare piper ulei...
Read more »
Tajine de pui cu lămâie şi măsline
O reteta delicioasa de tajine de pui cu lamaie si masline din: pui, masline verzi, lamaie, usturoi, coriandru, curry, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg pui 500 g măsline verzi, fără sâmburi 1 lămâie 3 căţei de usturoi 1/2 pahar cu apă 2 linguri coriandru tocat mărunt 1 linguriţă curry...
Read more »
Supa de broccoli cu dovlecei
O reteta de supa de broccoli du dovlecei din: broccoli, dovlecei, smantana, ceapa, unt, marar si sare. Ingrediente: 1 broccoli 2 dovlecei 100 ml smantana lichida 2 ceapa 3 linguri cu unt 1 legatura de marar sare Mod de preparare: Taie ceapa marunt si caleste-o in putin unt topit. Adauga broccoli desfact in...
Read more »
Tartă cu castane
O reteta delicioasa de tarta cu castane din: faina, unt, oua, zahar pudra, sare, piper, smochine, castane, cascaval, branza de capra, smantana, praf de chili si fulgi de ardei. Ingrediente: 250 g faina 170 g unt 5 oua 40 g zahar pudra sare piper 6 smochine proaspete 18 castane (la vid) 250 g cascaval...
Read more »
Cuşcuş dulce-acrişor cu carne de oaie
O reteta de cuscus dulce acrisor cu carne de oaie din: cuscus, carne de oaie, ceapa, coriandru, ulei de masline extravirgin, scortisoara, stafide, prune uscate, pere deshidratate, miere, unt, sare si piper. Ingrediente: 400 g cuşcuş 500 g carne de oaie 3 cepe 1 legătură de coriandru 5 linguri ulei de măsline extravirgin 1...
Read more »
Portofele cu branza
O reteta de portofele cu branza din: branza de vaci, zahar pudra, ou, faina, drojdie, zahar, ulei si sare. Ingrediente: 300 g branza de vaci 2 linguri cu zahar pudra 1 ou pentru aluat: 500 g faina 275 apa calduta 1 pliculet cu drojdie uscata 1 lingura cu zahar 4 linguri cu ulei sare...
Read more »
Pulpa de porc cu cartofi
O reteta delicioasa de pulpa de porc cu: cartofi, rosii, usturoi, cimbru, busuioc, sare, piper, ulei. Ingrediente: 600 g pulpă de porc 800 g cartofi 4-5 roşii o căpăţână usturoi cimbru busuioc proaspăt sare piper 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui Mod de preparare: Pulpa de porc se feliază si se căleşte în uleiul încălzit....
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu ciocolata si fasole neagra
O reteta de prajitura cu ciocolata si fasole neagra din: fasole neagra, oua, ulei, cacao pudra, migdale, esenta de vanilie, praf de copt si ciocolata neagra. Ingrediente: 3/4 fasole neagra uscata sau 425g conserva de fasole neagra, clatita si bine scursa 3 oua 5 linguri (75ml) ulei 1 cana (200g) zahar 55g cacao pudra...
Read more »
Pate de gasca
O reteta de pate de gasca din: ficat de gasca, lapte, galbenusuri, unt, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 600 g ficat de gasca 1 cana cu lapte 4 galbenusuri 150 g unt 3 foi de dafin sare piper boabe Mod de preparare: Curăţă bine ficatul de urme de fiere şi lasă-l...
Read more »
Cocktail Blue Day
O reteta simpla de Cocktail Blue Day din: Curacao albastru, votca si orange bitter. Ingrediente: 3 cl Curacao albastru 3 cl votca o picatura de Orange Bitter Mod de prepara: Votca, Curacao-ul albastru si Orange Bitteru-ul se mixeaza bine cu cuburi de gheata in shaker, dupa care se toarna in cupa de cocktail....
Read more »
Strudel cu branza si afine
O reteta de strudel cu branza si afine din: foaie de aluat, branza de vaci, telemea, mascarpone, zahar, zahar brun vanilat, oua, afine si coaja rasa de portocala. Ingrediente: 1 felie foaie de aluat 300 g branza de vaci 100 g telemea 2 linguri cu mascarpone 400 g zahar 1 pliculet cu zahar brun...
Read more »
Cum se prepara sos de ciocolata (video)
O reteta video despre cum se prepara sos de ciocolata, un preparat absolut delicios si gustos, rapid si sanatos fara conservanti. Cum se prepara sos de ciocolata
Read more »
Ghiveci cu boabe de fasole
O reteta de ghiveci cu boabe de fasole din: fasole rosie, fasole alba, busuioc, praz, dovlecel, usturoi, ulei de masline, rosii decojite, supa de legume, otet balsamic, pasta harissa, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 2 consere de boabe de fasole rosie (420 ml) 2 conserve de boabe de fasole alba (420 ml) 1/2 legatura...
Read more »
Tarta cu praz si somon afumat
O reteta de tarta cu praz si somon afumat din: faina, fulgi de ovaz, sare cu verdeturi, unt, somon afumat, praz, ceapa verde, oua, smantana, sare, piper, nucsoara si suc de lamaie. Ingrediente: 1 ceasca de faina 1 ceasca de fulgi de ovaz 1/2 lingurita de sare cu verdeturi 150 g unt 30 g...
Read more »
Aperitiv cu branză şi spanac
O reteta delicioasa de aperitiv cu: aluat, oua, telemea de oaie, spanac, smantana, sare, nuca, patrunjel. Ingrediente: 500 g aluat franţuzesc 5 ouă 250 g telemea de oaie 250 g spanac 4 linguri smântână sare 2-3 linguri pesmet rumenit 3 linguri nucă măcinată un gălbenuş pentru uns pătrunjel pentru ornat Mod de preparare: Pentru...
Read more »
Ruladă de curcan pe pat de legume
O reteta delicioasa de rulada de curcan cu: bacon afumat, ciuperci, cascaval, sare, piper boabe, oua, unt, ulei, pesmet, ardei gras, morcov, foi de dafin, vin alb dulce. Ingrediente: un kg piept de curcan 400 g bacon afumat 300 g ciuperci o ceapă mică 100 g caşcaval sare piper boabe 1-2 ouă 50 g...
Read more »
Muschi de vita cu cuscus
O reteta gustoasa de muschi de vita cu: sare, piper, cimbru, vin rosu, ulei de masline, zahar, otet, cuscus, unt, dovlecei, morcovi, usturoi, gogosari. Ingrediente: 800 g muşchi de vită sare piper cimbru 100 ml vin roşu 3-4 linguri ulei de măsline o lingură zahăr 3-4 linguri oţet aromatic 300 g cuşcuş 50 g...
Read more »
Chiftele cu sos de roşii
O reteta de chiftele cu sos de rosii din: carne de vita, usturoi, ulei de arahide, pasta de tomate, ou, boia iute, chimen, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de vită tocată 3 căţei de usturoi 5 linguri ulei de arahide (sau de floarea-soarelui) 500 ml apă 150 g pastă de tomate...
Read more »
Supa cu perisoare, telina si varza creata
O reteta de supa cu perisoare, telina si varza creata din: morcovi, telina verde, patrunjel, varza creata, praz, ceapa, carne tocata, ulei, supa de pasare, paste scurt, sare, piper, cimbru, patrunjel, sos de soia si suc de lamaie. Ingrediente: 2 morcovi 3 fire de telina verde 1 radacina de patrunjel 1/4 varza creata 1...
Read more »
Pogăcele
O reteta de pogacele din: faina, drojdie, zahar, lapte, ulei, ou, jumari de porc, sare grunjoasa, seminte de chimen si piper. Ingrediente: 700 g faina 1 lingura drojdie uscate sau 40 g drojdie proaspata 1 lingurita zahar 250 ml lapte cald 100 ml ulei 1 ou 500 g jumari de porc sau de gasca...
Read more »
Plăcintă cu lămâie
O reteta delicioasa de placinta cu lamaie din: unt, zahar, faina, coaja de lamaie, faina, lamaie, portocala, oua, zahar si coaja de portocala. Ingrediente: 200 g unt 70 g zahar 240 g faina 3 lingurite cu coaja rasa de lamaie pentru crema: 60 g faina 1 lamaie 2 portocale 4 oua 220 g zahar...
Read more »
Tortillas cu pui si guacamole
O reteta delicioasa de tortillas cu pui si guacamole din: file de piept de pui, ardei gras, ceapa rosie, ulei, supa, ardei iute, usturoi, sare, boia de ardei, patrunjel, avocado, suc de limette, germeni de porumb, tortillas si cascaval cheddar. Ingrediente: 300 g file de piept de pui 1 ardei gras galben 1 ardei...
Read more »
Cocktail After Diner
O reteta simpla de Cocktail After Diner din: bold triple sec, apricot brandy si zeama de lamaie. Ingrediente: 3 cl Bold Triple Sec 3 cl Apricot Brandy 3 cl zeama de lamaie Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu cuburi de gheata in shaker si se toarna prin strecuratoarea de bar intr-o...
Read more »
Roşii umplute în stil african
O reteta delicioasa de rosii umplute in stil african din: bulgur, rosii, lamaie, praz, ulei de masline extravirgin, ceapa verde, frunze de menta, patrunjel, sare, piper, salata verde, sare si piper. Ingrediente: 150 g bulgur 8 roşii 1 lămâie 14 fir de praz 3 linguri ulei de măsline extravirgin 6-8 fire de civetă (sau...
Read more »
Tarta rapida din branzeturi
O reteta delicioasa de tarta rapida din branzeturi din: branza telemea, cascaval, smantana, oua, fileuri de hering afumat, sparanghel, ardei gras, unt si sare. Ingrediente: 150 g branza telemea 100 g cascaval 200 g smantana 3 oua 2 fileuri de hering afumat 2 fire de sparaghel 1 ardei gras 1 lingura cu unt sare...
Read more »
Okonomiyaki
Okonomiyaki sunt niste gustari japoneze asortate, de tip fast-food, insemnand in traducere aproximativa gratar cu de toate. Intai se prepara o clatita prajita, facuta din faina, ou si apa, peste care se pune de obicei yam ras si varza, ce formeaza baza unei umpluturi care difera in functie de gusturile si imaginatia fiecaruia. La...
Read more »
Retete delicioase: Ştiucă umplută
O reteta de stiuca umpluta din: stiuca, ulei, ceapa, miez de paine inmuiat in lapte, patrunjel verde, ou, sare, piper, coaja de lamaie sau nucsoara rasa si vin. Ingrediente: 1 ştiucă 100 ml ulei 1 ceapă miez de pâine înmuiată în lapte (cam 3 felii) 1 legătură pătrunjel verde tocat 1 ou sare piper...
Read more »
Sos Nam prik
Nam prik, una dintre aromele sud-asiatice clasice, este un sos extrem de condimentat, originar din Thailanda. Intr-o casa thailandeza, este de neconceput ca la masa, alaturi de celelalte feluri de mancare, sa nu pui si un bol de nam prik, la fel cum fac americanii cu ketchupul. Nam prik se foloseste pentru a cufunda...
Read more »
Cuşcuş cu tocană de legume şi carne de berbec
O reteta delicioasa de cuscus cu tocana de legume si carne de berbec din: cuscus, carne de berbec, naut, morcovi, ceapa alba, coriandru, pulpe de rosii, ulei de masline extravirgin, supa concentrata de legume, sare si piper. Ingrediente: 300 g cuşcuş 450 g pulpă slabă de berbec (sau de vită) 180 g năut 3...
Read more »
Tartă cu ficăţei
O reteta de tarta cu ficatei din: faina, ou, smantana, sare, ficatei de pasare, ciuperci, smantana, faina, gris, praf de copt, ceapa, morcov, sare, piper si ulei. Ingrediente: pentru blat: 500 g făină 1 ou mare 5–6 linguri smântână sare pentru umplutură: 500 g ficăţei de pasăre fierţi în apă cu sare 300 g...
Read more »
Trigoane cu carne tocată
O reteta delicioasa de trigoane cu carne tocata din: foi de placinta, ulei de floarea soarelui, ou, carne tocata de vita, ceapa, usturoi, foi de dafin, ulei de masline extravirgin, coriandru, praf de ghimbir, curcuma, sare si piper. Ingrediente: 20 foi subţiri de plăcintă ulei de floarea-soarelui (pentru prăjit) 1 ou pentru umplutură: 500...
Read more »
Tartă cu urdă si verdeaţă
O reteta de tarta cu urda si verdeata din: ceapa, usturoi, maghiran, cimbru, ulei de masline, aluat, boabe de fasole, oua, urda, sare, piper, boia de ardei si albus. Ingrediente: 200 g ceapa 1 catel de usturoi 1/4 legatura de maghiran 10 fire de cimbru 2 linguri de ulei de masline 450 g aluat...
Read more »
Specialitate la cuptor
O reteta de specialitate la cuptor din: malai grisat, apa, lapte, unt, branza de oi, sare, rosii, cascaval, ulei, busuioc, oregano, tarhon si sare. Ingrediente: 200 g mălai grişat 175 ml apă 175 ml lapte 2 linguri unt 1 lingură brânză de oi 1 praf de sare pentru garnitură: 4–5 roşii bine coapte 100...
Read more »
Cuşcuş cu legume înăbuşite
O reteta delicioasa de cuscus cu legume inabusite din: cuscus, ceapa, ulei de masline extravirgin, dovlecei, morcovi, mazare, linte, usturoi, curcuma, chimen, sups concentrata de legume, sare si piper. Ingrediente: 300 g cuşcuş 2 cepe 3 linguri ulei de măsline extravirgin 4 dovlecei 4 morcovi 1 50 g mazăre 300 g linte 2 căţei...
Read more »
Şniţel de soia cu sos picant
O reteta de snitel de soia cu sos picant din: snitele de soia, concentrat de legume, condiment, ulei, faina, bere, gogosari, ardei grasi, ceapa, rosii, patrunjel, ulei, susan, usturoi, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 pachet şniţele de soia 1 cub concentrat de legume 1 lingură condiment din legume uscate 150 ml ulei 5...
Read more »
Flori de mar
O reteta delicioasa de flori de mar din: aluat de foitaj, mere, unt, zahar brun, scortisoara si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 pachet cu aluat de foitaj 3 mere 100 g unt 50 g zahar brun 1 lingurita cu scortisoara 2 lingurite cu zeama de lamaie Mod de preparare: Intr-un castron, freacă untul...
Read more »
Supa de linte cu piept de pui
O reteta delicioasa de supa de linte cu piept de pui din: ardei iute, ceapa, usturoi, ulei de masline, file de piept de pui, curcuma, chimen, foi de dafin, rosii decojite, linte rosie, supa de pui, sare, piper, suc de limetta si iaurt. Ingrediente: 1 ardei iute rosu 1 ceapa 2 catei de usturoi...
Read more »
Sarmale cu păsat, soia şi ciuperci
O reteta de sarmale cu pasat, soia si ciuperci din: varza murata, pasat, ciuperci, soia, ceapa, morcov, gogosar, ulei, suc de rosii, sare, boia, piper, cimbru si marar. Inrgediente: 3–4 verze murate mici 300 g păsat 300 g ciuperci 100 g granule de soia 3 cepe 1 morcov 1 gogoşar 150 ml ulei 500...
Read more »