Retete de Revelion:
Cocktail Tropical Heat
O reteta simpla de Cocktail Tropical Heat din: grand marnier, rom alb, suc de grepfrut, zeama de lamaie si fructe. Ingrediente: 4 cl Grand Marnier 2 cl rom alb 10 cl suc de grepfrut 2 cl zeama de lamaie fructe Mod de preparare: Mixam bine Grand Marnier cu suc de grepfrut si cu...
Read more »
Reteta zilei: Bucatele de capsune si ciocolata
O reteta deliciaosa de bucatele de capsune si ciocolata din: albusuri, galbenusuri, zahar, unt, faina, dulceata de capsune, praf de copt, ciocolata menaj si smantana. Ingrediente: 6 albusuri 6 galbenusuri 150 g zahar 100 g unt 240 g faina 1 ceasca dulceata de capsune 1/2 pachet praf de copt pentru glazura: 200g ciocolata menaj...
Read more »
Cum se prepara friptura de muschi de vita (video)
O reteta video despre cum se prepara friptura de muschi de vita, un preparat deosebit de gustos si sanatos, rapid si sanatos. Cum se prepara friptura de muschi de vita Pofta buna!
Read more »
Tarta delicioasa cu rosii
O reteta de tarta delicioasa cu rosii din: faina, unt, ou, ulei, otet, rosii, parmezan, usturoi, cimbru, rozmarin, ulei de masline si sare. Ingrediente: 500 g făină 200 g unt moale 1 ou 1 lingură cu ulei 1 lingură cu oţet 4-5 roşii coapte 1 lingură cu parmezan 2 căţei de usturoi cimbru uscat,...
Read more »
Drob de legume
O reteta delicioasa de drob de legume din: legume, ciuperci, boabe de grau, usturoi, margarina, varza alba, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g legume (praz, morcov, conopidă, ardei) 200 g ciuperci 200 g boabe de grâu 2 căţei de usturoi 4 linguri margarină 4–6 foi de varză albă ulei sare piper Mod...
Read more »
Pizza rustica
O reteta de pizza rustica din: faina, ulei de masline, drojdie, suc de rosii, mozzarella, branza de capra, telemea, branza de bivolita, parmezan, praz, cimbru, oregano, piper, sare si zahar. Ingrediente: 200 g făină 125 ml apă călduţă 2 linguri cu ulei de măsline 20 g drojdie 200 ml suc de roşii 150 g...
Read more »
Friptură tocată umplută cu cartofi si cascaval
O reteta delicioasa de friptura tocata umpluta cu cartofi si cascaval din: chifla, lapte, carne tocata, ou, mustar, sare, piper, verdeata, ceapa, unt, crema de branza, legume, slanina, cartofi, nucsoara, smantana si cascaval. Ingrediente: 1/2 chifla veche de-o zi lapte 500 g carne tocata 1 ou mustar sare piper verdeata tocata 1 ceapa 1...
Read more »
Paella cu carne de pui si carnati chorizo
O reteta delicioasa de Paella cu carne de pui si carnati chorizo din: carnati chorizo, copane de pui, ceapa, telina, usturoi, ardei iute, boia, coriandru, orez, supa de pui sau de legume, broccoli si gogosari murati. Ingrediente: 2 linguri ulei 450 g carnati chorizo 500 g copane de pui 1 ceapa, tocata 2 codite...
Read more »
Placinta cu carne de miel
O reteta delicioasa de placinta cu carne de miel din: faina, margarina, otet, sare, carne de miel, oua, ciuperci, smantana, lamaie, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 350 g faina 250 g margarina 7 linguri cu apa 1 lingura cu otet sare pentru umplutura: 400 g carne de miel 4 oua 1/2 cutie cu...
Read more »
Ciorbă de lobodă cu usturoi
O reteta de ciorba de loboda cu usturoi din: loboda, bors, ceapa, morcov, usturoi, leustean, smantana, galbenus si sare. Ingrediente: 500 g lobodă 1 l borş 1 ceapă 1 morcov 2 căţei de usturoi 1 legătură leuştean 100 g smântână 1 gălbenuş sare Mod de preparare: Într-o oală de 2 litri, încălziţi 700...
Read more »
Rulada de curcan umpluta cu caise
O reteta de rulada de curcan umpluta cu caise din: caise uscate, vin, piept de curcan, mustar, unt, sare, piper, ulei, supa, smantana si amidon. Ingrediente: 200 g caise uscate 200 ml vin 1 kg piept de curcan fasonat pentru rulada 2 lingurite mustar 2 linguri unt topit sare piper negru macinat 2 linguri...
Read more »
Cocktail Caribbean Sunset
O reteta simpla de Cocktail Caribbean Sunset din: bols red orange, suc de portocale si portocala. Ingrediente: 4 cl Bols Red Orange 12 cl suc de portocale o felie de portocala Mod de preparare: Turnam Bols Red Orange-ul intr-un pahar pentru bauturi lungi peste cuburi de gheata, si completam cu suc de portocale....
Read more »
Lipie umpluta
O reteta de lipie umpluta din: carne de vitel, ardei gras, rosii, ceapa rosie, salata, verdeata, sare, piper, faina, ulei si sare. Ingrediente: 300 g carne de vitel 1 ardei gras rosu 1 ardei gras galben 2 rosii 1 ceapa rosie salata verdeata sare piper pentru aluat: 400 g faina 200 ml apa calduta...
Read more »
Muschi de porc cu pesto
O reteta delicioasa de muschi de porc cu pesto din: seminte de pin, busuioc, patrunjel, rozmarin, cimbru, usturoi, ulei de masline, parmezan, sare, piper, muschi de porc, ceapa, sherry, supa de carne, dovlecei si smantana. Ingrediente: 2 linguri seminte de pin 2 fire busuioc 2 fire patrunjel 2 fire rozmarin 4 fire cimbru 2...
Read more »
Salata de ciuperci
O reteta de salata de ciuperci din: salata verde, usturoi, ciuperci, ceapa, marar, patrunjel, ulei de masline, otet, seminte de floarea soarelui si mustar. Ingrediente: frunze salata verde 1 catel usturoi 500g ciuperci 2 bucati mici de ceapa 1 lingurita marar 1 lingura patrunjel 5 linguri ulei de masline 4 linguri otet 2 linguri...
Read more »
Pulpe de pui în sos alb
O reteta de pulpe de pui in sos alb din: pulpe superioare, faina, lapte, ceapa, usturoi, patrunjel, ulei, boia dulce, sare si piper. Ingrediente: 4 pulpe superioare 6 linguri cu faina 500 ml lapte 1 ceapa 3 catei de usturoi patrunjel ulei boia dulce sare piper Mod de preparare: Taie ceapa mărunt şi...
Read more »
Iahnie de fasole
O reteta simpla de iahnie de fasole din: fasole boabe, ceapa, morcov, foaie de dafin, suc de rosii, faina, ulei, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 500 g fasole boabe de diferite culori 1 ceapa 1 morcov 1 foaie de dafin 200 ml suc de rosii 1 lingura cu faina ulei cimbru sare piper ...
Read more »
Reteta zilei: Friptura de vita si salata de porumb cu vinegreta de busuioc
O reteta delicoasa de Friptura de vita si salata de porumb cu vinegreta de busuioc din: salata verde, coriandru, rosii cherry, porumb, ulei de masline extravirgin, sare de mare, piper negru, cartofi, muschi de vita, usturoi si vinegreta de busuioc. Ingrediente: salata verde proaspătă coriandru, tocat rosii cherry porumb proaspăt 1 ½ linguri de...
Read more »
Mancare de gulii
O reteta simpla de mancare de gulii din: gulii, ceapa, rosii decojite, morcov, foi de dafin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 gulii 1 ceapa 1 cutie cu rosii decojite 1 morcov 2 foi de dafin ulei sare piper boabe Mod de preparare: Curăţă guliile şi taie- le cubuleţe. Rumeneşte-le în puţin ulei....
Read more »
Tartă cu spanac şi piure de morcovi
O reteta de tarta cu spana si piure de morcovi din: foitaj, ou, parmezan, spanac, ricotta, nucsoara, sare, piper, morcovi, cartofi, smantana, supa de legume, ceapa si unt. Ingrediente: pentru tartă: 250 g foitaj 1 ou pentru umplutură: 7 linguri parmezan 180 g spanac proaspăt 300 g ricotta 1 ou nucşoară sare şi piper...
Read more »
Cum se prepara bruschetti (video)
O reteta video despre cum se prepara bruschetti, un preparat Italian delicios si gustos, foarte rapid si sanatos care poate fi servit atat ca si aperitiv, cat si ca gustare. Cum se prepara bruschetti Pofta buna!
Read more »
Galuste cu spanac in sos alb
O reteta delicioasa de galuste cu spanac in sos alb din: spanac, cascaval, oua, faina, sare, piper, nucsoara si smantana. Ingrediente: 350 g spanac 200 g cascaval 3 oua 250 g faina sare piper nucsoara rasa 350 g smantana Mod de preparare: Se curăţă spanacul, se spală şi se opăreşte în apă clocotită....
Read more »
Crochete picante
O reteta delicioasa de crochete picante din: faina, apa, ulei, drojdie, sare, boia iute si dulce si zahar. Ingrediente: 500 g faina 250 ml apa 50 ml ulei 1 cub de drojdie (20 g) 1 lingurita cu sare boia iute si dulce zahar sare Mod de preparare: Cerne făina într-un vas şi fă...
Read more »
Placinta cu ceapa
O reteta delicioasa de placinta cu ceapa din: faina, oua, ulei, apa, praf de copt, sare, ceapa, masline, cabanos, nucsoara si ulei. Ingrediente: 220 g faina 3 oua+1 ou pentru uns 2 linguri cu ulei 2 linguri cu apa 1 lingurita cu praf de copt 1/2 lingurita cu sare pentru umplutura: 500 g ceapa...
Read more »
Fasole verde cu telemea
O reteta delicioasa de fasole verde cu telemea din: fasole verde, oua, smantana, unt, telemea de vaca, sare si piper. Ingrediente: 1 kg fasole verde 2–3 ouă 200 ml smântână 1 cub de unt pentru uns tava 250 g telemea de vacă sare piper Mod de preparare: Spălaţi fasolea şi o fierbeţi în...
Read more »
Strudel cu branza si rosii
O reteta delicioasa de strudel cu branza si rosii din: foitaj, fileuri de ansoa, oregano, branza cheddar, rosii, capere, masline verzi, sare, piper, unt, masline si patrunjel. Ingrediente: 400 g foitaj 4 fileuri de anşoa conservate în saramură 1 linguriţă oregano 200 g brânză cheddar (sau caşcaval afumat) 200 g roşii 25 g capere...
Read more »
Ciorbă de sfeclă şi castraveţi
O reteta de ciorba de sfecla si castraveti din: sfecla rosie, castraveti, ceapa verde, salata verde, lapte batut, smantana, zahar, oua si marar. Ingrediente: 750 g sfeclă roşie 600 g castraveţi proaspeţi 250 g ceapă verde 250 g salată verde 2 l lapte bătut 100 g smântână 50 g zahăr 3 ouă 2 legături...
Read more »
Blue Lagoon Cocktail
O reteta simpla de Cocktail Blue Lagoon din: votca, curacao, suc de portocale, zeama de lamaie, limonada si lamaie. Ingrediente: 4 cl votca 2 cl Curacao albastru 1 cl suc de portocale 2 stropi de zeama de lamaie limonada o felie de lamaie Mod de preparare: Turnam votca, lichiorul si sucurile de fructe...
Read more »
Placinta cu gem
O reteta delicioasa de placinta cu gem din: gem de mere, nuci, mere, zeama de lamaie, faina, margarina, zahar vanilat si sare. Ingrediente: 1/2 borcan cu gem de mere 100 g nuci 2 mere 1 lingurita cu zeama de lamaie pentru aluat: 300 g faina 160 g margarina 2 pliculete cu zahar vanilat 100...
Read more »
Varza cu cartofi la cuptor sub crusta de cascaval
O reteta delicioasa de varza cu cartofi la cuptor sub crusta de cascaval din: varza, cartofi rosii, oua, smantana, supa de legume, sare, piper, nucsoara si cascaval. Ingrediente: 1 varza (circa 1 kg) 600 g cartofi rosii 2 oua 400 ml smantana 400 ml supa de legume sare piper nucsoara rasa 150 cascaval ras...
Read more »
Dovleac umplut cu masline si rosii
O reteta delicioasa de dovleac umplut cu masline si rosii din: masline, dovleac, rosii, suc de rosii, ceapa verde, cimbrisor, ulei, sare si piper. Ingrediente: 200g masline 1 dovleac placintar 3 rosii 1/2 cana cu suc de rosii 1 legatura de ceapa verde cimbrisor ulei sare piper Mod de preparare: Spală dovleacul, şterge-l...
Read more »
Clatite prajite
O reteta delicioasa clatite prajite din: oua, lapte, faina, ficatei, ciuperci, ceapa, vin alb, marar, patrunjel, sare, piper si ulei. Ingrediente: 4 oua 1 l lapte 700 faina 400 g ficatei 200 g ciuperci 2 cepe 50 ml vin alb marar patrunjel sare piper ulei Mod de preparare: Bate ouăle cu trei linguri...
Read more »
Portofele picante
O reteta de portofele picante din: faina, lapte, oua, drojdie, ulei, otet, sare, spanac, telemea, ceapa, ficatei de pui, sare si piper. Ingrediente: 600 g faina 200 ml lapte 2 oua + 2 pentru uns 30 g drojdie 4 linguri cu ulei 1 lingura cu otet sare pentru umplutura de spanac: 200 g spanac...
Read more »
Salată cu ananas
O reteta simpla si delicioasa de salata de ananas din: ananas, oua, ridichi, ceapa verde, mustar, castraveti, ceapa rosie, iaurt, smantana, maioneza, salata verde, piper, sare, rosie si patrunjel. Ingrediente: ½ ananas proaspăt 4 ouă 10 ridichi de lună 1 legătură ceapă verde 2 linguri muştar 2 castraveţi muraţi 1 ceapă roşie 6 linguri...
Read more »
Ruladă de porc cu pui, prune si migdale
O reteta delicioasa de rulada de porc cu pui, prune si migdale din: prune, vin ars, patrunjel, file de piept de pui, smantana, concentrat de pui, sare, piper, muschi file de porc, slaninuta si migdale. Ingrediente: 25 prune uscate 4 linguri vin ars 1 legătură pătrunjel 300 g file de piept de pui 6...
Read more »
Tartă cu broccoli şi cod sărat
O reteta delicioasa de tarta cu broccoli si cod sarat din: rosii, ou, cod sarat, broccoli, ulei de masline extravirgin, parmezan, ceapa, sare, piper si rosii cherry. Ingrediente: 2 roşii 1 ou 400 g cod sărat 400 g bucheţele de broccoli 4 linguri ulei de măsline extravirgin 7 linguri parmezan ras 1/2 ceapă sare...
Read more »
Rata rumenita cu sos de taitei
O reteta delicioasa de rata rumenita cu sos de taitei din: rata, ulei, ceapa verde, fasole verde, morcovi, bulbi de salata, usturoi, ghimbir, ardei iute, amidon, supa, sos hoisin, taitei cu ou, cajun si ulei de susan. Ingrediente: 1 rata de 1,2 kg 2 linguri ulei 2 linguri ceapa verde, tocata 250 g fasole...
Read more »
Supa de boabe
O reteta delicioasa de supa de boabe din: fasole boabe, rosii, ceapa, morcov, telina, ulei, sare, piper, tarhon si cimbru. Ingrediente: 500 g fasole boabe 5 rosii 1 ceapa 1 morcov 1 telina ulei sare piper tarhon cimbru Mod de preparare: Spala fasolea în mai multe ape şi pune-o la fiert. Când clocoteşte,...
Read more »
Calzone
O reteta de calzone din: faina, margarina, galbenus, sare, branza feta, oua, praz, unt, ulei, sare, piper, iaurt gras si ou. Ingrediente: 200 g faina 80 g margarina 1 galbenus sare pentru umplutura: 200 g branza feta 4 oua 1 praz 50 g unt ulei sare piper pentru uns: 100 g iaurt gras 1...
Read more »
Salată algeriană
O reteta delicioasa de salata algeriana din: sfecla rosie, morcovi, cartofi, ceapa rosie, usturoi, mustar, ulei si otet de mere. Ingrediente: 500 g sfeclă rosie 5 morcovi 4 cartofi 2 cepe rosii 5–6 cătei de usturoi 2 linguri mustar 3 linguri ulei 1 lingură otet de mere Mod de preparare: Spălaţi bine sfecla...
Read more »
Retete savuroase pentru weekend
Brioşe cu sos de căpşune O reteta delicioasa de briose cu sos de capsune din: oua, zahar, faina, unt, vin alb, sare, zahar pudra, capsune, lichior de portocale si frisca. Ingrediente: pentru budincă: 4 ouă 40 g zahăr 60 g făină 40 g unt 125 ml vin alb 1 praf de sare 3...
Read more »
Brioşe cu sos de căpşune
O reteta delicioasa de briose cu sos de capsune din: oua, zahar, faina, unt, vin alb, sare, zahar pudra, capsune, lichior de portocale si frisca. Ingrediente: pentru budincă: 4 ouă 40 g zahăr 60 g făină 40 g unt 125 ml vin alb 1 praf de sare 3 linguri unt 3 linguri zahăr pudră...
Read more »
Placinta cu dovleac si branza
O reteta de placinta cu dovleac si branza din: dovleac, usturoi, ceapa, ulei de masline, alune de padure, piper cayenne, salvie, patrunjel, smantana, cas, foitaj si ou. Ingrediente: 1 kg dovleac turcesc, curatat de coaja si taiat bucati de 3 cm 6 catei de usturoi, necuratati de coaja 1 ceapa mare, taiata sferturi 2...
Read more »
Reteta zilei: Chec cu banane
O reteta delicioasa de chec cu banane din: faina, zahar, unt, oua, banane, cacao, praf de copt, ciocolata si caramel. Ingrediente: 350 g faina 250 g zahar 100 g unt 3 oua 4 banane 4 linguri cacao 1/2 plic praf de copt pentru glazura: 100g ciocolata 5 linguri caramel Mod de preparare: Untul...
Read more »
Cum se prepara ciocolata (video)
O reteta video despre cum se prepara ciocolata; un preparat delicios si gustos, rapid si sanatos cu care sa va delectati in fiecare zi. Cum se prepara ciocolata Pofta buna!
Read more »
Cocktail Campari Testarossa
O reteta simpla de Cocktail Campari Testarossa din: campari, votca, tonic si portocala. Ingrediente: 2 cl Campari 1 cl votca tonic o felie de portocala Mod de preparare: Turnam Campari-ul si votca intr-un pahar pentru bauturi lungi, peste gheata, si adaugam tonic dupa gust. Decoram cu o felie de portocala.
Read more »
Ciorbă lipovenească cu smântână
O reteta delicioasa de ciorba lipoveneasca cu smantana din: bors, apa, carne de vaca, ceapa, morcov, patrunjel, telina, fasole, varza, cartofi, rosii, galbenus, smantana, verdeata, sfecla si sare. Ingrediente: 3 l apă 1 l borş 1 kg carne de vacă 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1/2 ţelină 1 mână de fasole ţucără...
Read more »
Cornuri cu gem
O reteta delicioasa de cornuri cu gem din: faina, iaurt gras, lapte, untura, ou, drojdie, zahar, magiun de prune, migdale, zahar pudra si sare. Ingrediente: 600 g faina 200 ml iaurt gras 100 ml lapte 4 linguri cu untura 1 ou 20 g drojdie proaspata 2 linguri cu zahar 200 g magiun de prune...
Read more »
Vafe din brânză cu legume
O reteta de vafe din branza cu legume din: branza cheddar, parmezan, civeta, ulei de masline extravirgin, morcovi, dovlecei, cartofi, telina, sare, piper, lapte, unt, branza brie si faina. Ingrediente: pentru vafe: 1 10 g brânză cheddar ras 6 linguri parmezan ras 5-6 fire civetă (sau ceapă verde) ulei de măsline extravirgin Pentru umplutura...
Read more »
Salată cu mere şi pui
O reteta delicioasa de salata cu mere si pui din: piept de pui file, morcovi, varza alba, telina, mere, smantana, zahar, lamai, ketchup, sare si piper. Ingrediente: 500 g piept de pui file 200 g morcovi 200 g varză albă 200 g ţelină 2–3 mere 150 g smântână 1 linguriţă zahăr 2 lămâi ketchup...
Read more »
Spaghete cu usturoi si limette
O reteta delicioasa de spaghete cu usturoi si limette din: limetta, cimbru, usturoi, spaghete, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 1 limetta 4 fire cimbru 1 capatana tanara de usturoi 500 g spaghete sare piper 3 linguri ulei de masline Mod de preparare: Se spală limetta cu apă fierbinte, se şterge şi...
Read more »
Crochete de dovleac
O reteta delicioasa de crochete de dovleac din: dovleac, ceapa, ulei de masline extravirgin, supa concentrata de legume, mozzarella, ou, peste, sare, piper si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 500 g dovleac cu coaja verde (doar pulpa) 1 ceapă albă 2 linguri ulei de măsline extravirgin 100 ml supă concentrată de legume (sau apă...
Read more »
Reteta zilei: Mere caramel
O reteta delicioasa de mere caramel din: mere, zahar, glucoza si popcorn. Ingrediente: 3 mere 150g zahar 1 lingura glucoza 3 bete pentru frigarui popcorn Mod de preparare: Zaharul se pune intr-o tigaie si se caramelizeaza la foc mic. Se adauga glucoza si se amesteca foarte bine. Betele se infig in mere dupa...
Read more »
Cum se prepara paste cu scoici (video)
O reteta video despre cum se prepara paste cu scoici, un preparat Italian deosebit de gustos si sanatos, rapid si sanatos. Cum se prepara paste cu scoici Pofta buna!
Read more »
Ciorbă de varză cu costiţă de porc
O reteta delicioasa de ciorba de varza cu costita de porc din: varza, ceapa, ardei grasi, rosii, telina, costita de porc, ulei, bors si concentrat de legume. Ingrediente: 2 kg varză 1 ceapă mare 4–5 ardei graşi 1 kg roşii câteva crenguţe de ţelină 500 g costiţă de porc 1 ceşcuţă mică cu ulei...
Read more »
Cocktail Gingerball
O reteta simpla de Cocktail Gingerball din: benedictine, gin, suc de ananas, ginger ale si carambola Ingrediente: 3 cl Benedictine 2 cl gin 2 cl suc de ananas Ginger Ale Carambola Mod de preparare: Lichiorul, ginul si sucul de ananas se agita bine cu gheata in shaker, apoi se toarna in paharul pentru...
Read more »
Dovleac prăjit cu piure de varză şi cartofi
O reteta delicioasa de dovleac prajit cu piure de varza si cartofi din: dovleac, ulei de floarea soarelui, cartofi, varza, usturoi, ulei de masline extravirgin, supa concentrata de legume, ceapa verde, sare si piper. Ingrediente: 1/4 dovleac cu coaja verde 200 ml ulei de floarea soarelui pentru piure: 2 cartofi medii 1/4 varza 2...
Read more »
Pachetele
O reteta simpla de pachetele din: faina, unt, apa, smantana, mozzarella, sunca, cimbru si sare. Ingrediente: 250 g faina 125 g unt 6 linguri cu apa 1 lingura cu smantana 150 g mozzarella 150 g sunca cimbru uscat sare Mod de preparare: Cerne făina şi taie untul rece în bucăţele. Amestecă-le cu in...
Read more »
Ficat aromat la grătar
O reteta delicioasa de ficat aromat la gratar din: ficat de vita sau pasare, unt, maghiran, busuioc, oregano si sare. Ingrediente: 1 kg ficat vită sau pasăre 100 g unt maghiran busuioc oregano sare Mod de preparare: Spălaţi ficatul de mai multe ori, până când apa rămâne curată. Îl tăiaţi în felii groase...
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu piscoturi si dulceata
O reteta delicioasa de prajitura cu piscoturi si dulceata din: piscoturi vanilie, dulceata de fructe, frisca, gelatina, albusuri, zahar si apa. Ingrediente: 15 piscoturi vanilie 250 g dulceata de fructe rosii (pot fi capsune, cirese, visine etc.) 300 g frisca 1 plic gelatina 3 albusuri 100 g zahar 50 ml apa Mod de...
Read more »
Budinca de paste cu broccoli
O reteta delicioasa de budinca de paste cu broccoli din: penne, broccoli, conopida, unt, faina, lapte, telemea veche de oaie, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 300 g penne 200 g broccoli (desfacut in buchetele) 100 g conopida (desfacuta in buchetele) 1 lingura cu unt 1 lingura cu faina alba 1 cana cu lapte 150...
Read more »
Frigărui din crochete de cartofi şi varză
O reteta delicioasa de frigarui din crochete de cartofi si varza din: cartofi, varza, usturoi, ulei de masline extravirgin, nuci caju, sare, piper, ulei de floarea soarelui si seminte de mac. Ingrediente: pentru crochete: 2 cartofi 1/4 varză 1 căţel de usturoi 3 linguri ulei de măsline extravirgin 3 linguri nuci caju sare şi...
Read more »
Chec cu kiwi şi cremă de banane
O reteta delicioasa de chec cu kiwi si crema de banane din: zahar, unt, faina, sare si piure de kiwi. Ingrediente: 250 g zahăr 120 g unt 270 g făină un praf de sare 150 g piure de kiwi Mod de preparare: Frecaţi untul spumă cu piureul de kiwi şi cu 125 g...
Read more »
Telina umpluta cu carne
O reteta delicioasa de telina umpluta cu carne din: boabe de fasole brune, foaie de dafin, boabe de enibahar, radacini de telina, sare, cimbru, ceapa, usturoi, ulei, carne tocata, piper, otet de vin alb si zahar. Ingrediente: 300 g boabe de fasole brune 1 foaie de dafin 3 boabe de enibahar 4 radacini de...
Read more »
Turtite cu crema de lamaie
O reteta delicioasa de turtite cu crema de lamaie din: faina, unt, oua, lapte, zahar, zahar pudra, drojdie, lamaie si sare. Ingrediente: 220 g faina 120 g unt topit si racit 4 oua 50 g unt 160 ml lapte cald 120 ml apa calda 1 lingurita cu zahar 75 g zahar pudra 2 plicuri...
Read more »
Placinta cu carnati
O reteta delicioasa de placinta cu carneti din: ulei, ciuperci, carnati de porc, ceapa, vin alb, supa, amidon, sos de soia, mustar cu boabe, cartofi, telina, lapte, unt si cascaval. Ingrediente: 3 linguri ulei 500 g amestec de ciuperci 1 kg carnati de porc 2 cepe mari, tocate 300 ml vin alb sec sau...
Read more »
Cocktail Blanche
O reteta simpla de Cocktail Blanche din: Anisette, Cointreau si masline. Ingrediente: 2 cl Anisette 2 cl Cointreau masline Mod de preparare: Mixam bine in shaker, Cointreau si Anisette cu gheata, apoi turnam bautura intr-un pahar de cocktail. Servim cu masline.
Read more »
Tarta taraneasca
O reteta simpla de tarta taraneasca din: faina, unt, zahar, apa rece, galbenus, gem, fructe si sate. Ingrediente: 170 g făină 150 g unt rece 2 linguri cu zahăr 4-6 linguri cu apă rece 1 gălbenuş 3 linguri cu gem/marmeladă fructe proaspete sare Mod de preparare: Amestecă într-un vas făina cernută proaspăt cu...
Read more »
Gulas de vita cu morcov si pastarnac
O reteta delicioasa de gulas de vita cu morcov si pastarnac din: ceapa, morcovi, cimbru, carne de vita, ulei, faina, bere neagra, concentrat de supa, foi de dafin, sare, piper, zahar, cartofi, pastarnac, unt si smantana. Ingrediente: 1 ceapă 750 g morcovi 1 fir cimbru 1 kg carne de vită pentru gulaş 2 linguri...
Read more »
Chifteluţe crocante din frunze de sfeclă şi ciuperci
O reteta delicioasa de chiftelute crocanta din frunze de sfecla si ciuperci din: frunze de sfecla, ciuperci, oua, parmezan, faina, usturoi, ulei de masline extravirgin, faina, pesmet, ou si ulei de arahide. Ingrediente: pentru chifteluţe: 400 g frunze de sfeclă 250 g ciuperci champignon 2 ouă 2 linguri parmezan ras 100 g făină albă...
Read more »
Supă-cremă de fasole boabe cu busuioc
O reteta de supa crema de fasole boabe cu busuioc din: fasole boabe, ardei rosu, morcovi, ceapa, usturoi, ulei, hrean, busuioc, piper si sare. Ingrediente: 500 g fasole boabe 1 ardei roşu 2 morcovi 2 cepe 2 căţei de usturoi 2 linguri ulei 1 linguriţă hrean ras 5–6 frunze de busuioc verde piper sare...
Read more »
Carnaciori cu varza calita si piure de cartofi
O reteta delicioasa de carnaciori cu varza calita si piure de cartofi din: cartofi, sare, mar, ceapa, unt, varza murata, ienupar, foi de dafin, chimen, zahar, suc de mere, ulei, carnaciori afumati, supa, piper, lapte si nucsoara. Ingrediente: 500 g cartofi albi sare 1 mar 1 ceapa 3 linguri unt 800 g varza murata...
Read more »
Friptură de pasăre cu afine şi mere
O reteta delicioasa de friptura de pasare cu afine si mere din: gaina sau pui, slanina, unt, ceapa, cimbru, foaie de dafin, smantana, afine, mere, sare si piper. Ingrediente: 1 găină sau 1 pui 250 g slănină 40 g unt 3 cepe 1 linguriţă cimbru 1 foaie de dafin 1/2 kg smântână 250 g...
Read more »
Tarta cu gem
O reteta delicioasa de tarta cu gem din: oua, faina, unt, zahar, gem de visine, praf de copt si esenta de vanilie. Ingrediente: 3 oua 500 g faina 250 g unt 200 g zahar 300 g gem de visine 1 pliculet cu praf de copt esenta de vanilie Mod de preparare: Freacă spumă...
Read more »
Dim Sum: Chung Fun
Pentru a prepara chung fun se foloseste aluatul obisnuit de taitei, facut din faina de orez. Acesta se fierbe pana devine moale si alunecos, apoi se infasoara in el diferite umpluturi. Dupa aceea, gustarile obtinute se fierb in aburi sau se prajesc in ulei. De cele mai multe ori se servesc cu sos de...
Read more »
Cocktail Animation
O reteta simpla de Cocktail Animation din: cynar, vermut rosu, zeama de lamaie si lamaie. Ingrediente: 2 cl Cynar 3 cl vermut rosu 3 stropi de zeama de lamaie o felie de lamaie Mod de preparare: Vermutul si Cynartul se agita bine in shaker, apoi amestecul se serveste in paharul pentru bauturi lunfi,...
Read more »
Placinta cu dovleac si nuca
O reteta delicioasa de placinta cu dovleac si nuca din: faina, ou, ulei, otet, apa minerala, dovleac, zahar, nuca, scortisoara si zahar pudra. Ingrediente: 500 g faina 1 ou 50 ml ulei 1 lingurita cu otet 200 ml apa minerala pentru umplutura: 1 kg dovleac 200 g zahar 200 g nuca maruntita 1 lingura...
Read more »
Salată cu napi şi cartofi
O reteta simpla de salata cu napi si cartofi din: napi, cartofi, patrunjel, telina, boabe de mazare, mere, castraveciori, zeama de lamaie, salata verde, maioneza de post si sare. Ingrediente: 500 g napi 500 g cartofi 3 rădăcini de pătrunjel 1 ţelină mică 5–6 linguri boabe de mazăre din conservă 2 mere 3 castraveciori...
Read more »
Bocconcini de pui şi legume
O reteta delicioasa de bocconcini de pui si legume din: piept de pui, morcov, ceapa alba, dovlecei, faina alba, faina de orez, gris de grau, apa minerala si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: pentru bocconcini: 500 g piept de pui 1 morcov 1 ceapă albă 2 dovlecei (zucchini) Pentru prăjit: 80 g faină albă...
Read more »
Pastarnac in sos alb
O reteta delicioasa de pastarnac cu sos alb din: suc de lamaie, 800 g pastarnac, unt, faina, smantana, branza topita, piper, nucsoara rasa si patrunjel verde. Ingrediente: sucul de la 1 lamaie 800 g pastarnac sare 3 linguri unt 2 linguri faina 200 ml smantana 100 g branza topita piper nucsoara rasa 2 fire...
Read more »
Cocktail cu fructe de mare
O reteta delicioasa de cocktail cu fructe de mare din: crab, smantana, marar, piper, zeama de lamaie, seminte fenicul, faina, ou, pesmet, ulei, crevete, ardei iute, coriandru, ulei de masline, galbenus, mustar de dijon, ulei, pasta de rosii deshidratate, batond e vanilie, sos tabasco, bulb fenicul, frunze de salata si lamaie. Ingrediente: pentru crab:...
Read more »
Kofta din carne de vită, la cuptor
O reteta de kofta din carne de vita, la cuptor din: carne de vita, paine, lapte, ceapa, rosii, cimbru, sofran, piper si sare. Ingrediente: 800 kg carne de vită 1 felie pâine 50 ml lapte 1 ceapă 2–3 roşii cimbru şofran măcinat piper sare Mod de preparare: Înmuiaţi pâinea în lapte. Curăţaţi, spălaţi...
Read more »
lahnie de fasole cu afumătură
O reteta delicioasa de iahnie de fasole cu afumatura din: fasole boabe, ciolan afumat, ceapa, morcovi, pastarnac, foaie de dafin, boia de ardei dulce, sare, piper boabe, tarhon si ulei. Ingrediente: 500 g fasole boabe 1 ciolan afumat 2-3 cepe mari 2 morcovi 1 pastarnac foaie de dafin 750 g rosii in bulion boia...
Read more »
Ghiveci de peşte
O reteta simpla de ghiveci de peste din: peste, morcov, telina, patrunjel, rosii, ceapa, fasole verde, masline si verdeata. Ingrediente: 800 g peşte 1 morcov 1 rădăcină ţelină 1 rădăcină pătrunjel 7 roşii 1 ceapă 200 g fasole verde 18 măsline verdeaţă Mod de preparare: Curăţaţi peştele şi îl tăiaţi în bucăţi, apoi...
Read more »
Fasole picanta
O reteta delicioasa de fasole picanta din: carne tocata de vita, fasole boabe, rosii, bulion, supa de legume, usturoi, sare, piper, oregano, chimen, patrunjel, ardei iute si ceapa rosie. Ingrediente: 500 g carne tocata de vita 1 cutie cu fasole boabe fiarta 3 rosii 2 linguri cu bulion 100 ml supa de legume (sau...
Read more »
Legume şi piept de pui în aluat
O reteta delicioasa de legume si pipet de pui in aluat din: conopida, piept de pui, dovlecei, ceapa, faina, oua, ierburi aromatice, ulei de masline extravirgin, ulei de arahide, bere si frunze de cicoare rosie. Ingrediente: pentru legume şi pui: 200 g conopidă 350 g piept de pui 2 dovlecei (zucchini) 1 ceapă pentru...
Read more »
Cocktail Blue Pitu
O reteta simpla de Cocktail Blue Pitu din: curacao, pitu chacha si zeama de lamaie. Ingrediente: 4 cl Curacao albastru 6 cl Pitu Cachaca 2 cl zeama de lamaie Mod de preparare: punem mai multe cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi si turnam peste gheata toate ingredientele. Amestecam cu o lingura...
Read more »
Rulada de carne cu sos de rosii
O reteta de rulada de carne cu sos de rosii din: carne tocata de porc, ceapa, oua, rosii in bulion, usturoi, ienibahar, foi de dafin, patrunjel, ulei, boia iute, cimbru, sare, piper si pesmet. Ingrediente: 1 kg carne tocată de porc 2 cepe 4 ouă 800 g roşii în bulion 1 căţel de usturoi...
Read more »
Chefal cu masline
O reteta delicioasa de chefal cu masline din: chefal, masline, rosii in bulion, ardei iute, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 chefal 200 g masline 1 cutie cu rosii in bulion 1 ardei iute patrunjel ulei sare piper Mod de preparare: Curăţă peştele, unge-l cu ulei, condimentea- ză-l cu sare şi piper...
Read more »
Tocanita cu crutoane aromate
O reteta delicioasa de tocanita cu crutoane aromate din: carne de porc impanata, ceapa, usturoi, carnati oltenesti, rosii decojite, paine, zeama de lamaie, ulei, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 700 g carne de porc impanata 1 ceapa 3 cateid e usturoi 3 carnati oltenesti 1 cutie de rosii decojite 5 felii de...
Read more »
Supă-cremă de pasăre
O reteta delicioasa de supa crema de pasare din: pui, morcovi, ceapa, unt, galbenusuri, lapte, faina si sare. Ingrediente: 1 pui 2 morcovi 2 cepe 100 g unt 3 gălbenuşuri 200 ml lapte 2 linguri făină sare Mod de preparare: Curăţaţi şi spălaţi puiul şi îl fierbeţi la foc mic, în 3 litri...
Read more »
Ficat cu praz si ridichi
O reteta delicioasa de ficat cu praz si ridichi din: ficat de porc, ridiche neaga, praz, masline, ulei, sare si piper. Ingrediente: 400 g ficat de porc 1 ridiche neagra 1 fir de praz 100 g masline fara samburi ulei sare piper Mod de preparare: Taie ficatul în felii şiînăbuşă-lîn ulei cu puţină...
Read more »
Friptură tocată berlineză
O reteta delicioasa de friptura tocata berlineza din: ceapa, oua, pesmet, carne, cartofi si morcovi. Ingrediente: 1 ceapă 2 ouă 2 linguri pesmet 300–400 g carne pentru tocat 2 cartofi 2 morcovi Mod de preparare: Tocaţi carnea, o amestecaţi cu ceapă, ouă, piper, sare şi 1/2 din verdeaţă. Omogenizaţi bine compoziţia şi modelaţi...
Read more »
Ficat in sos de vin
O reteta de ficat in sos de vin din: ficat de porc, ceapa, vin rosu, ardei gras verde, ardei gras rosu, ceapa verde, sare, piper si ulei. Ingrediente: 500 g ficat de porc 3 cepe 300 ml de vin rosu 1 ardei gras verde 1 ardei gras rosu 2 fire de ceapa verde sare...
Read more »
Salată cu pipote
O reteta delicioasa de salata cu pipote de pui din: salata verde, pipote de pui, telemea, cascaval, marar, ulei de masline, otet balsamic, sunca, ardei rosii, piper si sare. Ingrediente: 1 salată verde mare 500 g pipote de pui 300 g telemea sau caş de vacă 100 g caşcaval 1 legătură mărar sau pătrunjel...
Read more »
Ruladă de conopidă
O reteta rulada de conopida din: unt, faina, lapte, oua, conopida, smantana, cascaval, jambon, sare si piper. Ingrediente: 50 g unt 80 g făină 1/2 l lapte 3 ouă pentru umplutură: 1/2 conopidă 100 g smântână 30 g caşcaval ras 50 g jambon tocat sare piper Mod de preparare: Puneţi untul la încins,...
Read more »
Ghiveci ca la bunica
O reteta delicioasa de ghiveci ca la bunica din: carne de porc, cartofi, bacon, ceapa, morcovi, ardei gras, frunze de dafin, usturoi, ciuperci, boia, sare, piper si ulei. Ingrediente: 500 g carne de porc 2-3 cartofi mari 200 g bacon (slăninuţă) 3 cepe 2 morcovi 1 ardei gras roşu 2 ardei graşi verzi 1-2...
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu ciocolata
O reteta delicioasa de prajitura cu ciocolata din: faina, cacao, ciocolata de menaj, lapte, galbenusuri, albusuri si praf de copt. Ingrediente: 4 linguri faina 2 linguri cacao 150 g ciocolata de menaj 200 ml lapte 5 galbenusuri 5 albusuri 1/2 pachet praf de copt 100 g zahar Mod de preparare: Galbenusurile se bat...
Read more »
Salată cu nuci şi ciuperci
O reteta delicioasa de salata cu nuci si ciuperci din: cartofi, supa de legume, salata verde, ciuperci, usturoi, otet balsamic, ulei, unt si miez de nuca. Ingrediente: 1 cartof mic 150 ml supă de legume 150 g salată verde 200 g ciuperci 1 cătel de usturoi 2 linguri otet balsamic 3 linguri ulei 1–2...
Read more »
Cum se prepara aripioare de pui cu sos barbeque (video)
O reteta video despre cum se prepara aripioare de pui cu sos barbeque; un preparat deosebit de gustos si sanatos, rapid si delicios cu o aroma picanta specifica insulelor Caraibe. Cum se prepara aripioare de pui cu sos barbeque Pofta buna!
Read more »