Retete de Revelion:
Ciuperci umplute la cuptor
O reteta de ciuperci umplute la cuptor din: ciuperci champignon, carote, praz, ulei de masline, curcuma, sare, piper, patrunjel verde, bulgur si cascaval. Ingrediente: 12 ciuperci Champignon de marime mijlocie 120 g carote (morcovi tineri) 1/2 praz (cu tot cu partea verde) 2 linguri ulei de masline 2 linguri curcuma sare piper 1 lingura...
Read more »
Spaghete cu pui şi ciuperci, scăldate în vin alb
O reteta de spaghete cu pui si ciuperci, scaldate in vin alb din: ulei de masline, pulpe de pui, sare de mare, piper, usturoi, ciuperci, vin alb, spaghete, sos alb, parmezan si busuioc. Ingrediente: ulei de măsline 4 pulpe de pui, dezosate, fără piele, care se taie în bucăţi mici sare de mare şi...
Read more »
Peşte la grătar în stil indian
O reteta de peste la gratar in stil indian din: ghimbir, usturoi, dorada, ton, iaurt, ulei de masline, turmeric, pudra de chilli si seminte de chimion. Ingrediente: 2 linguri rădăcină de ghimbir proaspătă, rasă fin 4 căţei de usturoi, daţi pe răzătoare sau zdrobiţi 2 dorade (în jur de 900g fiecare) sau 6 bucăţi...
Read more »
Reteta zilei: Bruschete cu prosciutto si rucola
O reteta de Bruschete cu prosciutto si rucola din: paine, prosciutto, rucola, usturoi, parmezan si ulei de masline. Ingrediente: pâine prosciutto rucola usturoi Parmezan ras Ulei de măsline Mod de preparare: Intr-o tigaie potrivita punem ulei de masline la incins apoi prajim paine pe ambele parti. Freaca painea cu cate un catel de...
Read more »
Salată cu telemea marinată
O reteta de salata cu telemea marinata din: telemea, otet de vin alb, ulei de masline, rozmarin, sare, piper, rosii cherry, castravete, ceapa rosie si masline. Ingrediente: 200 g telelmea 1,5 linguri otet de vin alb 6 linguri ulei de masline 2 fire de rozmarin sare piper 200 g rosii cherry 1 castravete lung...
Read more »
Rosii umplute cu omleta de ciuperci
O reteta de rosii umplute cu omleta de ciuperci din: rosii, oua, ciuperci, ardei grasi, ceapa rosie, sare, piper, frunze de salata, maioneza si zeama de lamaie. Ingrediente: 10 rosii 5 oua 150 g ciuperci 2 ardei grasi (rau, galben sau verde) 1 ceapa mare rosie 2-3 linguri ulei sare piper cateva frunze de...
Read more »
Salată cu mazăre, ridichi şi carne de vită
O reteta delicioasa de salata cu: mazare, ulei de masline, carne de vita, salata verde, ridichi, menta, smantana, mustar, crema de hrean. Ingrediente: ulei de măsline 1 antricot de muşchi de vită fără grăsime, aproximativ 350 g o căpăţână mică şi fragedă de salată verde 200 g ridichi, tăiate felii 200 g mazăre verde...
Read more »
Prajitura cu mango, lamaie verde si mure
O reteta delicioasa de prajitura cu: mango, mure, lamie verde, zahar pudra, smantana dulce, biscuiti. Ingrediente: 400g de mure 250g de zahăr pudră 2 conserve a câte 425g de mango în sirop, siropul se păstrează coaja rasă şi sucul de la 4 lămâi verzi 420 ml de smântână dulce 2 biscuiţi crocanţi, zdrobiţi, pentru...
Read more »
Tort cu piersici
O reteta de tort cu piersici din: oua, zahar, faina, nuci, praf de copt, sare, branza de vaci, frisca, galbenusuri, zahar, vanilie, comport de piersici, gelatina si cereale. Ingrediente: 7 oua 7 linguri de zahar 6 linguri de faina 150 g nuci macinate 1 plic praf de copt 1 praf de sare pentru crema:...
Read more »
Supă cu sparanghel şi brânză
O reteta de supa cu sparanghel si branza din: ceapa, ulei, faina, sparanghel, lapte, supa de pui, cartofi, usturoi, branza cedar si smantana. Ingrediente: 1 ceapă 4 linguriţe cu ulei 3 linguri cu făină 2 ceşti cu sparanghel, tăiat bucăţi micicups 2 ceşti cu lapte 2 ceşti cu supă de pui 2 cartofi tăiaţi...
Read more »
Salsa verde
O reteta de sos salsa verde din: patrunjel, menta, tarhon, usturoi, ulei de masline si piper. Ingrediente: 2 legaturi de patrunjel 1 mana de menta proaspata 1 legatura de tarhon sau coriandru 1 catel de usturoi, zdrobit 4 linguri ulei de masline piper negru, proaspat macinat Mod de preparare: Introdu ingredientele intr-un blender...
Read more »
Prăjitură tiramisu cu îngheţată
O reteta delicioasa de prajitura tiramisu cu: mascarpone, zahar tos, vin, ciocolata neagra, smantana dulce, cafea, coniac, piscoturi, cacao, smantana dulce, fulgi de ciocolata. Ingrediente: 500g de mascarpone 115g de zahar tos 6 linguri de vin Marsala 50g de ciocolată neagră, bucăţi 142ml de smântână dulce, bătută până se obţine o frişcă neîndulcită 5...
Read more »
Cod cu sos de scoici
O reteta delicioasa de cod cu: unt, salota, vin alb, cartof rosu, scoici, porumb dulce, smantana, ulei, chives Ingrediente: 1 cub de unt 1 şalotă sau o ceapă mică, tocată fin 50g bacon sau costiţă afumată, tăiată fâşii 100ml de vin alb 1 cartof roşu mare, tăiat în cubuleţe 100g de scoici 100g de...
Read more »
Muschi de porc marinat la gratar
O retete de muschi de porc marinat la gratar din: muschi de porc, ghimbir, usturoi, sos de soia, ulei de susan, mustar, chilli si arpagic. Muschiul de porc la gratar este perfect pentru un picnic intre prieteni. Ingrediente: 1 bucata muschi de porc 1 lingurita ghimbir 1 catel de usturoi uscat 25 ml sos...
Read more »
Plăcintă cu urdă
O reteta delicioasa de placinta cu: urda, faina, oua, zahar smantana, untura, praf de copt, sare, zahar vanilat, stafide, marar. Ingrediente foi: 400g de făină 4 ouă 150g de zahăr 50g de smântână 150g de untură 1 plic praf de copt 5g sare Ingrediente compozitie: 1 kg de urdă 300g de zahăr 3 plicuri...
Read more »
Salată de vară cu sparaghel şi anghinare calde
O reteta delicioasa de salata cu: sparanghel, anghinare, lamai, ulei de masline, seminte se coriandru, anason, cimbru, otet din vin alb, salata verde, ceapa rosie, chives, otet balsamic. Ingrediente salata: 4 anghinare, curăţate 2 lămâi, înjumătăţite 3 linguri ulei de măsline 1 lingură seminţe de coriandru 1 anason stelat o rămurică mare de cimbru...
Read more »
Punch cu pepene galben si banane
O reteta de punch de pepene galben si banane din: pepene, banana, rom, lichior de migdale, carambola, zahar pudra, vin rose si sampanie rose. Ingrediente: 1 pepene galben mai mic (750 g) 1 banana mai mare 2 cl rom (40%vol) 2 cl lichior de migdale 1 carambola 1 lingura zahar pudra 2 sticle de...
Read more »
Linguine cu dovlecei şi roşii
O reteta delicioasa de linguine cu: ulei de masline, costita afumata, dovlecei, usturoi, ardei iute, zahar tos, otet de vin, rosii, patrunjel. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline, plus extra pentru servit 140g de costiţă afumată (fără os) sau de bacon, tăiat cubuleţe 1 dovlecei de mărime medie, tăiaţi bucăţi 2 căţei de usturoi,...
Read more »
Dovlecei fripţi cu mentă
O reteta simpla si delicioasa de dovlecei cu: ulei de masline, otet, menta. Ingrediente: 3 linguri de ulei de măsline 1 lingură de oţet balsamic 4 dovlecei menta Mod de preparare: Se frig în tranşe pe grătar 4 dovlecei feliati grosier, iar pe măsură ce sunt gata se răstoarnă în sos. Odată fripţi şi...
Read more »
Retete pentru gratar
Retete pentru gratar Ceafa de porc cu legume si cimbru O retete de ceafa ce porc cu sare, piper alb, piper negru, boia dulce, vin, ulei de masline, ardei grasi, fasole verde, cimbru si o ceapa rosie. Ingrediente: 400 g ceafa de porc sare piper alb si negru boia dulce 2 lingurite vin o...
Read more »
Salată de cartofi cu muştar
O reteta de salata de cartofi cu mustar din: cartofi noi, maioneza, mustar de dijon, salote si chives. Ingrediente: 1 kg de cartofi noi mici, tăiaţi pe jumătate dacă e nevoie 4 linguri de maioneză 2 linguri muştar de Dijon 4 şalote, tocate mărunt 1 legătură mică de chives, tocat mărunt Mod de...
Read more »
Rulouri de vitel in sos rece de iaurt
O reteta de rulouri de vitel in sos rece de iaurt din: vrabioara de vitel, iaurt, sos de rosii, seminte de coriandru, unt, usturoi verde, marar, sare si piper. Ingrediente: 500 g vrabioara de vitel 200 g iaurt 2 linguri sos de rosii 1 lingurita rasa seminte de coriandru 100 g unt 2 fire...
Read more »
Supă regală de vânat
Toată lumea este de acord că în Scoţia poţi găsi mâncăruri din vânat excepţionale. Din acest motiv, vânatul a devenit o parte integrantă a gastronomiei specifice acestei regiuni. Pe lângă fripturi şi tocăniţe, vânatul se regăseşte adeseori şi în aşa-numita supă regală. Ca multe alte mâncăruri scoţiene, supa regală de vânat este foarte consistentă,...
Read more »
Punch cu vin si sampanie
O reteta de punch cu vin si sampanie din: vin alb, sampanie si lamaie. Ingrediente: 2 sticle de vin alb 1-2 sticle de sampanie 1 lamaie Mod de preparare: Curatam de coaja lamaie in forma de spirala si o asezam intr-un vas pentru bol. Turnam foarte incet vinul alb si lasam sa stea...
Read more »
Bizarre Foods – Korea 3
Bizarre Foods
Read more »
Cartofi cu şuncă
O reteta de cartofi cu sunca din: cartofi, sunca, cascaval, vin alb, sare, piper si ulei. Ingrediente: 6-7 cartofi mijlocii 6-7 felii de sunca, bacon sau kaizer 100 g cascaval 1 pahar vin alb sare piper 2 linguri ulei pentru vas Mod de preparare: Se taie cartofii rondele si se pun la fiert...
Read more »
Ciuperci învelite în kaiser
O reteta de ciuperci invelite in kaiser din: ciuperci, bacon, nasturel si frigarui de lemn. Ingrediente: 12 pălării de ciuperci 12 felii de bacon năsturel (sau altă salată), pentru servit frigărui de lemn înmuiate în apă 20 de minute Mod de preparare: Se înveleşte în bacon fiecare pălărie de ciupercă şi se prinde...
Read more »
Supă-cremă de morcovi şi ghimbir
O reteta de supa crema de morcovi cu ghimbir din: morcovi, cartofi, ulei de masline, ceapa, ghimbir, sare, piper si iaurt. Ingrediente: 5 morcovi un cartof 1 lingură ulei de măsline 1 ceapă 1 lingură de ghimbir proaspăt răzuit sare piper apă (în funcţie de consistenţa dorită) iaurt sau smântână slabă (opţional) Mod...
Read more »
Sos de usturoi cu nuca
O reteta de sos de usturoi cu nuca din: usturoi, nuca, ulei si sare. Ingrediente: 1 capatana de usturoi 200 g nuca macinata 3 linguri cu ulei sare Mod de preparare: Curata si piseaza usturoiul. Freaca-l cu ulei pana se albeste, adauga sare si nuca macinata. Adauga apa peste pasta obtinuta pana cand...
Read more »
Punch cu visine
O reteta de punch cu visine din: zahar, apa, visine, vin alb bordeaux, vin rose, sampanie si frunze de menta. Ingrediente: 5 linguri de zahar 5 linguri de apa 500 g visine fara samburi (proaspete sau congelate) 1/8 l vin alb Bordeaux 2 sticle de vin rose 1 sticla de sampanie frunze de menta...
Read more »
Budinca de cartofi si conopida
O reteta de budinca de cartofi si conopida din: cartofi, conopida, oua, unt, smantana, cas, pesmet si sare. Ingrediente: 12 cartofi 1 conopida (circa 70 g) 8-9 oua 75 g unt 200 ml smantana 200 g cas 4 linguri pesmet sare Mod de preparare: Se fierb 6 ou tari. Se spala cartofii si...
Read more »
Desert cu rubarba si ghimbir
O reteta de desert cu rubarba si ghimbir din: rubarba, ghimbir, zahar tos, vin alb, mascarpone, smantana, zahar pudra si ghimbir confiat. Ingrediente: 400 g rubarba, taiata cubulete mici 1 bucata de ghimbir cat degetul mare, decojita si tocata fin 75 g de zahar tos 100 ml de vin alb 100 g mascarpone 300...
Read more »
Salata orientala cu crenvursti
O reteta de salata orientala cu crenvursti din: cartofi, morcovi, oua, mazare, boabe de porumb, gogosar murat, castraveti murat, masline negre, crenvursti, ceapa, ulei, otet si mustar. Ingrediente: 5-6 cartofi 2-3 morcovi 3 oua 200 g mazare (conserva) 200 g boabe de porumb (coserva) 1 gogosar murat 2 castraveti murati 20-25 masline negre 3...
Read more »
Somon uşor afumat cu portocale
O reteta de somon usor afumat cu portocale din: boabe de ienupar, boabe de piper, fileuri de somon, ulei de masline, rubarba, nasturel si ulei de masline. Ingrediente: 1 lingura boabe de ienupar 1 lingura boabe de piper negr 2 fileuri de somon usor afumate 2 lingurite ulei de masline pentru salata: 1 portocaa...
Read more »
Pui cu sos condimentat
O reteta de pui cu sos condimentat din: pulpe, zeama de lamaie, boia dulce, chimen, ghimbir, usturoi, ceapa, iaurt, garam masala, ceapa rosie, iaurt, ulei de masline, pasta de rosii, ghimbir, zahar, supa de pui, smantana si patrunjel. Ingrediente: 500 g pulpe dezosate, taiate bucati mari zeama de la 1 lamaie 1/2 lingurita boia...
Read more »
Cartofi cu somon si marar
O reteta de cartofi cu somon si marar din: cartofi, ulei de masline, unt, file de somon afumat, suc de lamaie, cas de vaca, capere, marar, sare si piper. Ingrediente: 8 cartofi 20 ml ulei de masline 25 g unt 125 g file de somon afumat 1 lingura suc de lamaie 150 g cas...
Read more »
Punch cu fructe exotice
O reteta de Punch cu fructe exotice din; kiwi, ananas, mango, papaya, zahar, zahar vanilat, suc de portocala, vin alb, apa minerala si lamaita. Ingrediente: 4 kiwi 1 ananas mai mic 1 mango 1 papaya 200 g zahar 2 pliculete de zahar vanilat 1 sticla de suc de portocale 2 sticle de vin alb...
Read more »
Tocanita de miel cu mirodenii
O reteta de tocanita de miel din: ulei de masline, pulpa de miel, ceapa, scortisoara, cardamom, chimen, boabe de coriandru, ghimbir, ardei iute, rosii, pasta de rosii si zahar. Ingediente: 1 lingura ulei de masline 1 kg pulpa de miel dezosata si taiata cuburi de 4 cm 250 g ceapa sau esalote, tocata marunt...
Read more »
Ceafa de porc la gratar cu mirodenii
O reteta de Ceafa de porc la gratar cu mirodenii din: otet balsamic, ulei de masline, usturoi, carne de porc, mirodenii indiene, sare si piper. Ingrediente: 60 ml otet balsamic 120 ml ulei de masline 1 legatura patrunjel usturoi uscat carne de porc 2 linguri mirodenii indiene sare piper Mod de preparare: Patrunjelul...
Read more »
Salată cu busuioc şi fasole verde
O reteta de salata cu busuioc si fasole verde din: ulei de masline, fasole verde, ardei rosu, fasole si busuioc. Ingrediente: 1 1/2 linguri cu ulei de măsline 200 grame de fasole verde 1 ardei roşu, mare, tăiat felii 1 conservă de 420 grame cu fasole 1/4 ceaşcă cu frunze proaspete de busuioc ...
Read more »
Galuste cu gem
O reteta de galuste cu gem din: cartofi, ulei, oua, faina, sare, fructe, unt, seminte de mac si zahar pudra. Ingrediente: pentru aluat: 600 g cartofi albi fainosi 4 linguri ulei 2 oua 200 g faina 1 praf de sare pentru umplutura: gem de fructe (sau fructe) pentru crusta: 50 g unt seminte de...
Read more »
Cum se prepara Coktail Japonez (video)
O reteta video despre cum se prepara Cocktail Japonez, o bautura delicioasa si savuroasa, foarte usor de preparat. Cum se prepara Coktail Japonez
Read more »
Salată condimentată de cartofi
O reteta salata condimentata de cartofi din: ulei de floarea soarelui, ceapa, usturoi, ghimbir, cartofi, ardei iute, boabe de mustar, chimion, turmeric si frunze de spanac. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea soarelui 1 ceapa, tocata fin 2 catei de usturoi, tocati 1 linguri de ghimbir, tocat 500 g de cartofi, taiati in cubulete...
Read more »
Cuburi cu cacao si fructe
O reteta de cuburi cu cacao si fructe din: foi de gelatina, foaie de pandispan, gem de capsuni, frisca, zahar pudra, smantana, praf de gelatina, capsuni, ricotta si cacao. Ingrediente: 4 foi de gelatina 1 foaie de pandispan (22×22 cm) 2 linguri gem de capsuni 250 ml frisca 100 g zahar pudra 100 ml...
Read more »
Vitel cu mere
O reteta de vitel cu mere din: vrabioara de vitel, unt, mere, ceapa, ulei, usturoi, pasta de tomate, marar, sare si piper. Ingrediente: 600 g vrabioara de vitel (4 bucati) 50 g unt 2 mere 1 ceapa mare 50 ml ulei 1 catel de usturoi 1 lingura pasta de tomate marar sare piper ...
Read more »
Cartofi cu macaroane la cuptor
O reteta de cartofi cu macaroane la cuptor din: cartofi, macaroane, branza, unt, sos de rosii, sare si piper. Ingrediente: 400 g cartofi 200 g macaroane 2 linguri brânză rasă 2 linguri unt 500 ml sos de roşii bacon sare piper Mod de preparare: Se unge cu unt o tavă pentru cuptor. Se...
Read more »
Suc de morcovi
O reteta simpla de suc de morcovi din: frunze de menta, morcovi si lamaie. Ingrediente: 2 frunze de menta 5 bucati de morcov 1 lamaie Mod de preparare: Morcovii se spala si se curata de coaja, apoi se pun in storcator impreuna cu doua frunze de menta. La sfarsit se adauga zeama de...
Read more »
Reteta zilei: Orez cu lapte
O reteta de orez cu lapte din: lapte, orez, zahar, coaja de lamaie, esenta de vanilie si scortisoara. Ingrediente: lapte orez zahăr Coaja de lamaie esenta de vanilie scortisoara Mod de preparare: Se pune laptele la fiert intr-o cratita potrivita, se adauga coaja de lamaie si esenta de vanilie.Cand incepe sa fiarba adaugam...
Read more »
Punch de struguri
O reteta de punch de struguri din: struguri, zahar, zeama de lamaie, rachiu, vin alb si apa minerala. Ingrediente: 500 g struguri deschisi la culoare 2 lingurite de zahar zeama unei lamai 2 linguri de rachiu (Weinbrand) 1 sticla de vin alb demisec 2 sticle de apa minerala carbogazoasa sau plata Mod de...
Read more »
Supa Pozole
Pozole este o supă tradiţională, originară din statul mexican Jalisco şi se face din carne de porc, uruială de porumb şi ardei iuţi. Popularitatea acestui fel de mâncare se întinde din America Centrală până în partea de sud-vest a Statelor Unite. Ingredientul principal îl constituie uruiala de porumb, care se face din boabe uscate...
Read more »
Şarlotă cu afine
O reteta de sarlota cu afine din: gelatina, piscoturi, suc de afine, afine, zahar pudra, mascarpone si frisca. Ingrediente: 1 plic de gelatina 100 ml apa 28 de piscoturi 50 ml suc de afine 100 g afine decongelate 4 linguri zahar pudra 300 g mascarpone 200 ml frisca pentru ornat: 4 linguri frisca 3...
Read more »
Costite de porc cu legume la cuptor
O reteta de costite de porc cu legume la cuptor din: piept de porc cu coaste, ceapa, morcovi, ardei grasi, pastarnac, rosii, cimbru verde, sare si piper. Ingrediente: 1 kg piept de porc cu coaste (bucata intreaga) 2 cepe 2 morcovi 2 ardei grasi 1 radacina de pastarnac 4-5 rosii 5-6 fire de cimbru...
Read more »
Salată de morcovi thailandeză
Se amestecă 4 morcovi daţi pe răzătoarea mare, 1 ardei gras roşu curăţat şi tocat fin, 1 ceapă roşie mică tocată fin şi 100 g germeni de fasole. Se toacă fin 1 ardei iute roşu mic şi se amestecă cu 3 linguri sos de peşte, 3 linguri zeamă de lime şi 2 linguriţe de...
Read more »
Timbale de somon
O reteta de timbale de somon din: praf de gelatina, apa, branza de vaci, unt cu hrean, iaurt, sare, piper, marar si somon afumat. Ingrediente: 1 lingurita praf de gelatina 5 linguri apa 100 g branza de vaci 200 g unt cu hrean 150 g iaurt sare piper 2 fire marar 150 g somon...
Read more »
Frigarui de crevete
Amesteca 300 g crevete curatate de cochilie, 2 linguri pasta de rosii, 2 linguri iaurt integral, 1 lingurita boia dulce, 1 lingurita condiment garam masala, 1 lingurita chimen macinat, 2 lingurite coriandru zdrobit si lasa la marinat 2 ore sau peste noapte, la rece. Lasa la inmuiat in apa tepusele din lemn 30 de...
Read more »
Ceafă de porc cu sos de roşii
O reteta de ceafa de porc cu sos de rosii din: ceafa de porc, rosii in bulion, unt, faina, smantana, ulei, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 4 felii groase ceafa de porc 300 g rosii in bulion 50 g unt 1 lingura faina 100 ml smantana de gatit (nefermentata) 2 linguri ulei cimbru uscat...
Read more »
Tocanita de legume picante
O reteta de tocanita de legume picante din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ghimbir, ardei iute, garam masala, turmeric, legume, mazare, supa de legume, iaurt si patrunjel. Ingrediente: ulei de masline, pentru uns 1 ceapa mare, tocata 3 catei de usturoi, taiati felii 20 g ghimbir, razuit 1 ardei iute, tocat 2 linguri condiment...
Read more »
Crumble cu pere, rubarbă şi alune de pădure
O reteta de crumble cu pere, rubarba si alune de padure din: unt, pere, rubarba, zahar brun, scortisoara, cuisoare, inghetata de vanilie, alune de padure si faina. Ingrediente: 25 g unt 3 pere, fara seminte si taiate pe jumatate 500 g rubarba, taiate in bucatele 2 linguri de zahar brun 1/2 lingurita de scortisoara...
Read more »
Pui cu dovlecei
O reteta de pui cu dovlecei din: piept de pui, dovlecei, ulei de masline, usturoi verde, pasta de rosii, vin alb, seminte de coriandru, patrunjel, sare si piper. Coriandrul este bogat în calciu, magneziu, fosfor, vitaminele K şi C, dar şi în provitamina A. Datorită compoziţiei sale chimice şi a proprietăţilor pe care le...
Read more »
Tunel de sunca cu umplutura picanta
O reteta de tunel de sunca cu umplutura picanta din: branza de vaci, unt cu hrean, urda, sare, piper, gelatina, sunca, castraveti, gogosari murati, branza cheddar si patrunjel. Ingrediente: 400 g branza de vaci 250 g unt cu hrean 200 g urda sare piper 5 linguri gelatina dizolvata 10 felii sunca 4 castraveti 4...
Read more »
Aspic asortat cu 3 umpluturi
O reteta de aspic asortat cu 3 umpluturi din: praz, paine neagra, branza de vaci, boia dulce, boia iute, sare, smantana, gelatina, branza topita, unt, piper, ceapa verde si usturoi. Ingrediente: 1 fir praz 6-8 felii de paine neagra umpkutura 1: branza de vaci 2 lingurite boia dulce 1 praf de boia iute sare...
Read more »
Cum se prepara Cocktail Kahlua (video)
O reteta video despre cum se prepara Cocktail Kahlua, o bautura deosebit de delicioasa si savuroasa, foarte usor de preparat. Cum se prepara Cocktail Kahlua
Read more »
Placinta moldoveneasca cu branza
O reteta de placinta moldoveneasca cu branza din: foi de placinta, branza de vaci, telemea de oaie, zahar, oua si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 1 pachet foi de plăcinta 300 g brânză de vaci 300 g telemea de oaie 100 g zahăr 5 ouă 50 ml ulei de floarea soarelui Mod de...
Read more »
Medalion in bacon
O reteta de medalion in bacon din: muschi de vitel, bacon, rozmarin, boabe de mustar macinate, unt, hrean, sare si piper. Ingrediente: 700 g muschi de vitel 200 g bacon (taiat in felii subtiri) 2 fire de rozmarin 1 lingurita rasa boabe de mustar macinate 50 g unt 1 lingura hrean proaspat ras sare...
Read more »
Peste cu sos de ceapa si menta
O reteta de peste cu sos de ceapa si menta din: piper, ulei de masline, fileuri de pangasius, castravete verde, menta, sos de ceapa, sare si suc de lamaie. Ingrediente: piper 2 lingurite ulei de masline 2 fileuri pangasius 1 bucata castravete verde 1 legatura menta 4 linguri sos de ceapa sare suc de...
Read more »
Rulouri de şalău în foitaj
O reteta de rulouri de salau in foitaj din: file de salau, alaut de foitaj, jambon, lamaie, mac, ou, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g file de salau 500 g aluat de foitaj 150 g jambon crud-uscat 1 lamaie 50 g mac 1 ou 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare:...
Read more »
Bezele cu spumă de căpşune
O reteta de bezele cu spuma de capsune din: albusuri, zahar pudra, otet, amidon, capsune, albusuri, zahar si zeama de lamaie. Ingrediente: 5 albuşuri 5 linguri cu zahăr pudră 1 linguriţă cu oţet 1 linguriţă cu amidon pentru spuma: 200 g căpşune 2 albuşuri 200 g zahăr 1 linguriţă cu zeamă de lămâie ...
Read more »
Cheesecake vanilat
O reteta de cheesecake vanilat din: ou, faina, zahar pudra, ulei, lapte, praf de copt, sare, branza de vaci, smantana, galbenusuri, zahar si foi de gelatina. Ingrediente: pentru foi: 1 ou 125 g făină 30 g zahăr pudră 2 linguri cu ulei 1 lingură cu lapte 1/2 linguriţă cu praf de copt sare pentru...
Read more »
Pere in vin cu susan
O reteta de pere in vin cu susan din: vin dulce rosu, coaja si suc de portocala, scortisoara, coniac, zahar brun, anason, cardamom, ghimbir, seminte de susan, ulei, branza mascarpone, zahar pudra si coaja de portocala. Ingrediente: pentru sosul de vin: 3 cani cu vin dulce rosu coaja si sucul de la o portocala...
Read more »
Placinta dobrogeana cu branza
O reetta de placinta dobrogeana cu branza din: foi de placinta, unt, telemea de vaca, zahar, oua si lapte. Ingrediente: 1 pachet foi de placinta 100 g unt 500 g telemea de vaca 150 g zahar 6 oua 150 ml lapte Mod de preparare: Se topeşte untul. Apoi se pun într-o tavă unsă...
Read more »
Psarosoupa
Majoritatea supelor de peşte specifice bazinului mediteraneean necesită mult timp pentru preparare; fără a mai pune la socoteală şi cât de costisitoare sunt. Psarosoupa este deosebit de simplă, căci nu mai este nevoie să umplem oala cu peşte, crustacee şi scoici, ca la celelalte supe. Dimpotrivă, este o mâncare foarte modestă, pentru prepararea ei...
Read more »
Piept de pui cu pastarnac
O reteta de piept de pui cu pastarnac din: piept de pui, pastarnac, bacon, ulei, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 500 grame piept de pui 8 bucati de pastarnac 200 grame bacon 50 ml ulei 400 ml vin alb sare piper Mod de preparare: Taie pieptul de pui in felii subtiri si...
Read more »
Supă cremă de broccoli
O reteta de supa crema de broccoli din: telina, broccoli, ceapa, pastarnaci, supa de legume, sare, piper, suc de lamaie si patrunjel. Ingrediente: 1 ţelină, tocată 1 broccoli, doar florile, tocat 1 ceapă, tocată 2 păstârnaci, tăiaţi felii 4 ceşti cu supă de legume sare şi piper după gust 2-3 linguriţe cu suc de...
Read more »
Păstrăv la grătar cu caju şi unt cu usturoi
O reteta de pastrav la gratar cu caju si unt cu usturoi din: pastravi, ulei vegetal, cimbru, unt, caju, usturoi si suc de lamaie. Ingrediente: 2 păstrăvi, curăţaţi ulei vegetal, pentru uns 2 linguriţe de cimbru 60g de unt 60g de caju, crud 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt sucul de la 1 lămâie...
Read more »
Placinta cu mere si scortisoara
O reteta de placinta cu mere si scortisoara din: unt, zahar pudra, ou, praf de copt, smantana, faina, mere, zahar si scortisoara. Ingrediente: pentru aluat 250 g unt 100 g zahăr pudră 1 ou 10 g praf de copt 15 g smântână 500 g făină pentru umplutură: 1 kg mere rase (curătate de coajă...
Read more »
Retete simple si usoare
Retete simple si usoare: Punch cu visine O reteta de punch cu visine din: zahar, apa, visine, vin alb bordeaux, vin rose, sampanie si frunze de menta. Ingrediente: 5 linguri de zahar 5 linguri de apa 500 g visine fara samburi (proaspete sau congelate) 1/8 l vin alb Bordeaux 2 sticle de vin rose...
Read more »
Tarta cu dovlcei
O reteta de tarta cu dovlecei din: dovlecei, faina, unt, bulgur, patrunjel, ardei iute, miez de paine, usturoi, boia de ardei dulce, ou, smantana, parmezan, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g dovlecei mici 150 g faina 70 g unt 40 g grau bulur zdrobit 1 legatura patrunjel 1 ardei iute 50 g migdale...
Read more »
Ciuperci la cuptor cu piure şi sos de cimbru
O reteta de ciuperci la cuptor cu piure si sos de cimbru din: cartofi, unt, ciuperci, ulei de masline, ceapa, faina, bere, branza cheddar, mustar, oua, ulei extravirgin de rapita, frunze de cimbru, faina, vin alb, supa de legume si marimite. Ingrediente: pentru piure: 1 kg de cartofi, taiati in bucati mari 25 de...
Read more »
Kiwi Smoothie
O reteta de kiwi smoothie din: kiwi, mango, compot mango, iaurt gras, gheata si frunze de menta. Ingrediente: 2 fructe kiwi 1/2 cana cubulete mango (din compot) 1/2 cana compot mango 1/2 cana iaurt gras 4 cuburi gheata frunze de menta Mod de preparare: Cureţi fructele de kiwi de coajă şi le tai...
Read more »
Prajitura cu cocos si pere
O reteta de prajitura cu cocos si pere din: faina, zahar, cocos pudra, oua, ulei, drojdie, aroma de vanilie, sare si iaurt. Ingrediente: 150 g faina 150 g zahar 50 g cocos pudra 2 oua 40 g ulei 1 plic drojdie aroma vanilie sare 1 iaurt Mod de preparare: Se mixează ouăle împreună...
Read more »
Limba de vita cu legume
O reteta de limba de vita cu legume din: limba de vita, sare, otet, piper, ceapa, rosii, fasole verde, ardei, ulei de masline, cartofi, usturoi si frunze de salvie. Ingrediente: un kg limbă de vită sare oţet piper negru măcinat o legătură ceapă 4 roşii 400 g fasole verde fideluţă 2 ardei 3 linguri...
Read more »
Plăcintă cu carne
O reteta de placinta cu carne de vita din: faina, unt, ulei de masline, sare, otet, iaurt, carne de vita, ceapa verde, vin rosu, sare, piper, pasta de masline, ulei de masline, pesmet, cimbru, oua si galbenus. Ingrediente: 500 g faina 250 g unt 2-3 linguri ulei de masline un praf sare 2 linguri...
Read more »
Chifteluţe cu creveţi şi porumb
O reteta de chiftelute cu creveti si porumb din: faina, praf de copt, oua, lapte, pasta de curry, porumb, ceapa verde, frunze de coriandru, creveti, ulei si sos dulce de chilli. Ingrediente: 140 g faina 1 lingurita praf de copt 2 oua 125 ml de lapte 2 linguri pasta de curry rosu thailandez 140...
Read more »
Crevete crocant
O reteta de creveti crocanti din: curcuma, chili, usturoi, creveti, fulgi de porumb si ulei. Ingrediente: 1/2 lingurita curcuma 1/2 lingurita chili 1 catel de usturoi 450 g creveti 1 ceasca fulgi de porumb ulei pentru prajit Mod de preparare: Se amestecă, într-un castron mare, mirodeniile şi usturoiul pisat. Se adaugă oul şi...
Read more »
Punch cu pepene galben
O reteta de punch cu pepene galben din: pepene galben, votca, zeama de lamaie, vin alb sec, sampanie si coaja de lamaie. Ingrediente: 1 pepene galben 10 cl votca 1 cl zeama de lamaie 3 sticle de vin alb sec 1 sticla sampanie alba, seaca spirala din coaja de lamaie Mod de preparare:...
Read more »
Aperitiv cald cu brânză şi legume
O reteta de aperitiv cald cu branza si legume din: telemea de capra, rosii, busuioc, ceapa, pasta de masline verzi, ulei de masline si piper. Ingrediente: 800 g telemea de capra 8 rosii prunisoare busuioc verde 1-2 cepe 1-2 linguri pasta de masline verzi ulei de masline piper negru Mod de preparare: Se...
Read more »
Pachetele din vinete
O reteta de pachetele din vinete din: mozzarella, vanata, ardei iute, usturoi, ulei de masline, rozmarin, ceapa verde si sare. Ingrediente: 300 g mozzarella 1 vânătă 1 ardei iute 5 căţei de usturoi 500 ml ulei de măsline rozmarin câteva fide de ceapă verde sare Mod de preparare: Intr-un castron, amestecă uleiul cu...
Read more »
Frigărui crocante
O reteta de frigarui crocante din: mozzarella, carne tocata de vita, usturoi, ou, ceapa, vin alb, paine, pesmet, boia dulce, sare, piper si marar. Ingrediente: 200 g biluţe de mozzarella 400 g carne tocată de vită 3 căţei de usturoi 1 ou 1/2 ceapă 1 lingură cu vin alb 2 felii de pâine 100...
Read more »
Reteta zilei: Panzanella
O reteta de salata panzanella din: ulei de masline, usturoi, paine, parmezan, sare, piper, ceapa rosie, suc de lamaie, otet de vin alb, mustar de dijon, praz, sparanghel si fasole. Ingrediente: Pentru crutoane: 1/4 ceasca ulei de măsline 2 catei de usturoi, tocati fin 1 paine feliata taiata cubulete, dar inlaturata coaja 6 linguri...
Read more »
Shabu-shabu
Mancarea japoneză shabu-shabu seamănă cu un fondue franţuzesc; şi aici, mesenii sunt invitaţi să îşi prepare singuri mancarea. Acesta nu este doar un obicei sănătos, ci şi o experienţă culinară inedită şi foarte amuzantă. Shabu-shabu, cunoscut şi sub denumirea de oală clocotind, se aseamănă cu sukiyaki, cu excepţia faptului că aici bucăţelele de carne...
Read more »
Fulgi de cereale cu miere
O reteta de fulgi de cereale cu miere din: ulei de floarea soarelui, miere, sirop de artar, scortisoara, nuci, alune, cajun, fulgi de cereale si stafide. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea soarelui 4 linguri miere 4 linguri sirop de artar 1 lingurita scortisoara 200 g nuci, alune, cajun, zdrobite 300 g fulgi de...
Read more »
Cartofi cu conopida si spanac
Fierbe 500 g cartofi, curatati de coaja si taiati in cuburi de 2 cm, in apa cu sare 8-10 minute, pana cand se patrund. In ultimele 5 minute, adauga 500 g conopida desfacuta in buchete mici. Scurge de apa. Intre timp unge un vas cu ulei, si prajeste 5 minute 1 ceapa, tocata marunt,...
Read more »
Coroniţă din cotlete de miel cu spanac
O retete coronita din cotlete de miel cu spanac din: cotlet de miel, spanac, ceapa, morcovi, telina, vin alb, ulei, zahar brun, scortisoara, foi de dafin, pudra de ghimbir, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cotlet de miel cu os (bucata intreaga) 1 kg spanac proaspat 2 cepe mari 2 morcovi 1 telina mica...
Read more »
Punch cu coacaze rosii
O reteta de punch cu coacaze rosii din: pepene verde, lamaie, vin rose, lichior de coacaze, sherry cream, coacaze rosii, sampanie rose si lamaita. Ingrediente: 1 pepene verde (aproximativ 1 kg de miez) 1 lamaie 2 sticle de vin rose 8 linguri de lichior de coacaze 6 linguri de Sherry Cream 250 g coacaze...
Read more »
Musaca de rosii
O reteta de musaca de rosii din: mozzarella, piept de pui, rosii, usturoi, ou, smantana, unt, pesmet, ulei, sare si piper. Ingrediente: 200 g mozzarella 600 g piept de pui 4-5 roşii 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 ou 2 linguri cu smântână 1 linguriţă cu unt 2 linguri cu pesmet ulei sare...
Read more »
Minitarte cu mandarine
O reteta de minitarte cu mandarine din: mandarine, smantana, unt, zahar pudra, galbenusuri, faina, coaja de lamaie si sare. Ingrediente: 4 mandarine 125 ml smântână dulce pentru aluat: 125 g unt 100 g zahăr pudră 2 linguri cu smântână 2 gălbenuşuri 250 g făină coajă de lămâie sare Mod de preparare: Mixează untul...
Read more »
Clatite cu sparanghel, cocos si sos de chilli
O reteta de clatite cu sparanghel, cocos si sos de chilli din: faina, oua, lapte de cocos, turmeric, ulei de floarea soarelui, ceapa verde, sparanghel, oua, miere, sos de soia, suc de lime, ardei iute, usturoi, alune, castravete si menta. Ingrediente: 4 linguri cu varf de faina 3 oua, batute 100 ml lapte de...
Read more »
Pilaf cu cocos
Incinge un vas larg, cu capac, şi unge-l cu ulei. Prăjeşte 5 minute 1 ceapă mare, tocată mărunt, un praf de chilii, 1 baton de scorţişoară de 5 cm, 10 boabe de cardamom, 1/2 linguriţă chimen, 1/2 linguriţă fenicul. Adaugă 300 g orez Basmati, clătit in apă rece,si 40 g fulgi de cocos; ţine...
Read more »
Salata cu spanac si muguri de pin
O reteta de salata cu spanac si muguri de pin din: spanac, aceto balsamico, ulei de masline extravirgin, parmezan, rosii cherry, usturoi, muguri de pin, sare si piper. Ingrediente: 200 g spanac tanar 2 linguri aceto balsamico 4 linguri ulei de masline extravirgin 10 rosii cherry 1 bucata mica de parmezan usturoi o mana...
Read more »
Ciuperci cu migdale in pergament
O reteta de ciuperci cu migdale in pergament din: ciuperci, usturoi, ceapa, seminte de anason, rosii cherry, masline, migdale, oregano si ulei de masline. Ingrediente: 600 g ciuperci albe de cultura (champignon) 2 catei de usturoi 2 cepe mici 2 lingurita seminte de anason 10 rosii cherry 10 masline fara samburi 30 g migdale...
Read more »
Read more »