Retete de Craciun:
Păstrăv în fulgi de porumb
O reteta de pastrav cu fulgi de porumb din: pastravi, iaurt, pesmet, fulgi de porumb, rosii, lamaie, usturoi, sare, piper si boia dulce. Ingrediente: 2 păstrăvi curăţaţi şi spălaţi 200 g iaurt 100 g pesmet 200 g fulgi de porumb fără adaosuri de zahăr 2 roşii 1 lămâie 3 căţei de usturoi sare piper...
Read more »
Tăieţei thai cu somon
O reteta taitei thai cu somon din: taitei, ulei, pasta de curry, ceapa verde, cartofi, supa de legume, lapte, somon si coriandru. Ingrediente: 200g de tăieţei cu ou sau de orez 1 linguriţă de ulei 2-3 linguriţe de pastă de curry Thai 2 cepe verzi, tocate 1 cartof, tăiat cubuleţe 200ml supă de legume...
Read more »
Trigoane cu nuci
O reteta de trigoane cu nuci din: foi de placinta, miere, zahar, nuca, pesmet si scortisoara. Ingrediente: 1/2 pachet foi pentru placinta 1 lingura mare de miere 200 g zahar 200 g nuca macinata 200 g pesmet 1 lingura scortisoara Mod de preparare: Se prepară un sirop: se pun la fiert 200 ml...
Read more »
Cocktail Cosmopolitan
O reteta simpla de Cocktail Cosmopolitan din: vodca, suc de lamaie, suc de afine si triple sec. Ingrediente: 40 ml vodca 20 ml suc de lamaie 20 ml suc de afine 20 ml triple sec Mod de preparare: Se amesteca vodca, triplu sec, sucul de lamaie si concentratul de afine intr-un shaker cu...
Read more »
Pui copt cu sos cremos de nuci
O reteta de pui copt cu sos cremos de nuci din: pulpe de pui, chimion, boia de ardei, ulei de masline extravirgin, pitta, supa de pui, ceapa, usturoi, smantana, suc de lamaie si coriandru. Ingrediente: 8 pulpe de pui, cu piele şi os 1 linguriţă de chimion ½ linguriţă boia de ardei 2 linguri...
Read more »
Supa crema de gulioare
O reteta de supa crema de gulioare din: seminte de floarea soarelui, gulioare, rosii in bulion, marar verde, faina de hrisca si ulei de masline. Ingrediente: 200 ml seminte de floarea soarelui macinate 4 gulioare 400 ml rosii in bulion 1 legatura marar verde 2 linguri faina de hrisca 4 linguri ulei de masline...
Read more »
Granita cu menta
O reteta de granita cu menta din: apa, frunze de menta si zahar. Ingrediente: 250 ml apa 200 g frunze de menta 150 g zahar pentru decor: frunze de menta Mod de preparare: Fierbe într-o crăticioară apa cu zahărul până când acesta se dizolvă complet. Amestecă bine, adaugă frunzele de mentă proaspătă şi...
Read more »
Supă de curcan asiatică
O reteta de supa de curcan asiatica din: ardei iute, ceapa, supa de pui, otet de orez, sos de soia, ceapa verde, pipet de curcan, coriandru si fidea de orez. Ingrediente: 1 ardei roşu iute 2 cepe mici, curăţate şi tăiate în patru 500ml supă de pui 2 linguri oţet de orez sau de...
Read more »
Plăcintă cu mere si morcovi
O reteta de palcinta cu mere si morcovi din: margarina, apa, otet, sare, faina, mere, morcovi, zahar, zahar vanilinat, scortisoara si zahar pudra cu aroma de vanilie. Ingrediente: pentru aluat: 250 g margarina 100 ml apa 1 lingura otet 1 praf de sare 2 cani ( de 250 ml ) cu faina pentru umplutura...
Read more »
Risotto cu creveţi, rucola şi sos de mazăre
O reteta de risotto cu creveti, rucola si sos de mazare din: piper, sare, morcov, mazare, parmezan, rucola, caise uscate creveti black tiger, vin alb, peste, orez, usturoi, telina, ceapa, unt si ulei de masline. Ingrediente: piper roşu sare 2 bucăţi morcov 200 grame mazăre boabe 50 grame parmezan 50 grame rucola 6 caise...
Read more »
Tartă cu roşii cherry galbene
O reteta de Tartă cu roşii cherry galbene din: oua, iaurt, unt, faina, sare, praf de copt, rosii cherry galbene, ceapa verde, cascaval si smantana. Ingrediente: 1 ou 150 g iaurt 100 g unt 300 g faina sare praf de copt umplutura: 20 g rosii cherry galbene 4 fire ceapa verde 200 g cascaval...
Read more »
Pudding de orez
O reteta de pudding de orez din: orez, lapte, zahar de palmier, crema de cocos, lamaie verde, suc de lamaie verde, esenta de flori de portocale si mango. Ingrediente: 250 g orez negru 750 ml lapte degresat 3 linguri zahar de palmier, zahar brun cu continut mic de melasa sau miere 90 ml crema...
Read more »
Pui prăjit cu seminţe de susan
O reteta de pui prajit cu seminte de susan din: taitei, ulei de floarea soarelui, piept de pui, miere, zeama de lamaie, seminte de susan si coriandru. Ingrediente: 2 cuiburi de tăiţei dintr-un pachet de 375g 1 linguriţă de ulei de floarea soarelui 2 bucăţi de piept de pui, tăiat în fâşii 3 morcovi...
Read more »
Cocktail Black Velvet
O reteta simpla de Cocktail Black Velvet din: bere si sampanie Ingrediente: bere neagra sampanie Mod de preparare: Umpleti pe jumatate cu bere un pahar cu picior. Completati apoi cu sampanie
Read more »
Drob cu carne de porc si vita
O reteta de drob cu carne de porc si vita din: ceapa verde, oua, ceapa, carne tocata, organe, prapur, boia, sare si piper. Ingrediente: 6-7 legaturi de ceapa verde 7 oua 2 cepe potrivite 750 g de carne tocata (porc si vita) 750 g ogane (400 g ficat de porc, 200 g inima porc,...
Read more »
Supa rece de lapte praf si caise
O reteta de supa rece de lapte praf si caise din: caise, zahar, lapte praf, faina, unt, zahar vanilat si zeama de lamaie. Ingrediente: 3 caise 1 lingura zahar 100 g lapte praf 1 lingura faina 30 g unt 1 plic zahar vanilat zeama de la 1 lamaie Mod de preparare: Speli caisele...
Read more »
Cum se prepara Croissants (video)
O reteta video despre cum se prepara croissants, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos, potrivit pentru micul dejun. Cum se prepara Croissants Pofta buna!
Read more »
Ardei umpluţi cu legume
O reteta delicioasa de ardei umpluti cu: ciuperci, orez, ceapa, bulion, sare, piper, ulei, patrunjel verde. Ingrediente: 8 ardei graşi 100 g ciuperci 50 g orez o ceapă o cutie de roşii în bulion sau 3 linguri de bulion sare piper ulei pătrunjel verde Mod de preparare: Ceapa se toacă şi se căleşte în...
Read more »
Cartofi copti cu migdale si busuioc
O reteta delicioasa de cartofi cu: sare, chimen, ulei, migdale, busuioc, smantana, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi sare chimen 4 linguri de ulei 60 g fulgi de migdale câteva frunze de busuioc Sosul cu verdeţuri: 2 cutii de smântână (150 ml fiecare) sare piper 1 legatura busuioc Mod de preparare: Se folosesc cartofii...
Read more »
Sfeclă roşie umplută
O reteta delicioasa de sfecla umpluta cu: ceapa, carne de porc, orez, smantana, sare, piper, tarhon, unt. Ingrediente: 4 sfecle roşii 1 ceapă mică 200 g carne de porc tocată 4 linguri orez fiert 200 ml smântână sare piper tarhon 50 g unt Mod de preparare: Se spală bine sfeclele, se pun într-o tigaie...
Read more »
Carnaciori cu sos iute
O reteta de carnaciori cu sos iute din: carnati de casa afumati, bacon, ulei, ceapa, ulei, pasta de tomate, vin rosu, ardei iute, mustar, otet, frunze de dafin, otet, sare si piper. Ingrediente: 5 carnati de casa afumati 10 felii bacon taiate subtire ulei pentru prajit pentru sos: 1 ceapa potrivita1 morcov potrivit 50...
Read more »
Cocktail Prince Of Wales
O reteta simpla de Cocktail Prince Of Wales din: coniac, benedictine, angostura, champagne si zahar cubic. Ingrediente: 2 cl coniac 1 cl Benedictine 2 picaturi de Angostura champagne 1 zahar cubic Mod de preparare: Punem zaharul cubic in shaker si-l stropim cu Angostura. Adaugam cuburi de gheata, turnam deasupra coniacul si benedictine, apoi...
Read more »
Plăcintă cu macaroane şi carne
O reteta de placinta cu macaroane si carne din: macaroane, foi de placinta, oua, branza, unt, lapte, carne si ceapa. Ingrediente: 250 grame macaroane foi de plăcintă 2 ouă 2 linguri brânză 3 linguri unt 1/2 ceaşcă lapte 250 grame carne 1 ceapă Mod de preparare: Se fierb macaroanele în apă cu sare,...
Read more »
Salată cu brânză Roquefort
O reteta de salata cu branza Roquefort din: branza Roquefort, radicchio, scarola, fenicul, telina, fistic, miez de nuca, mustar dulce, otet de mere, porto, suc de portocala, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 100 g branza Roquefort 1 radicchio 1 scarola (salata cu frunze crete si miez aproape alb) 1 fenicl 1 tulpina...
Read more »
Pui Satay cu salată de mentă şi ridichi
O reteta de pui satay cu salata de menta si ridichi din: salote, coriandru, chimion, turmeric, sos de peste, unt de arahide, pulpe de pui, lipii, castravete, suc de lamaie, zahar brun, ardei iute, ridichi si menta. Ingrediente: 4 şalote (sau cepe mici), tocate mărunt ½ linguriţă de coriandru măcinat ½ linguriţă de chimion,...
Read more »
Supă cu paste, verdeţuri si năut
O reteta de supa cu paste, verdeturi si naut din: naut, ceapa, morcovi, telina, ulei de masline, rosii in bulion, paste, parmezan, verdeturi, sare si piper. Ingrediente: 400 g naut inmuiat: 12 ore in apa cu sare 1 ceapa 2 morcovi 1/2 telina 2 linguri ulei de masline 400 ml rosii in bulion 100...
Read more »
Ruladă aromată
O reteta de rulada aromata din: carne tocata, morcovi, ceapa, oua, paine, miez de nuca, unt, ulei, usturoi, ierburi aromate, pesmet, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne tocata (amestec vita cu porc) 2 morcovi fierti 2 cepe 3 oua 3 felii paine inmuiata 100 g miez de nuca 50 g unt 1 lingura...
Read more »
Legume la tigaie cu sos de stridii şi soia
O reteta de legume la tigaie cu sos de stridii si soia din: amestec de legume, ulei de nuci, ulei de susan, ghimbir, ceapa verde, sos de stridii, sos de soia, zahar, zeama de lime, sare si piper. Ingrediente: 400 de grame de amestec de legume şi verdeţuri chinezeşti (bok choy, brocoli chinezesc, spanac...
Read more »
Cartofi cu pesmet şi leurdă
O reteta de cartofi cu pesmet si leurda din: cartofi, usturoi, ceapa rosie, ulei de masline, pesmet, patrunjel, verdeturi, sare si piper. Ingrediente: 800 g cartofi 1 capatana de usturoi 4 cepe rosii 150 ml ulei de masline 100 g pesmet 2 linguri patrunjel taiat marunt 2-3 legatura verdeturi: leurda, urzici, macris, rucola, untisor...
Read more »
Pui cu mango şi pilaf picant
O reteta de pui cu mango si pilaf picant din: piept de pui, chutney de mango, praf de curry, chimion, ulei de floarea soarelui, ceapa, frunze de dafin, scortisoara, orez, coriandru si lime. Ingrediente: 4 piept de pui fără piele şi fără oase 4 linguri chutney de mango 1 lingură praf de curry, mediu...
Read more »
Cartofi la cuptor cu brânză şi cârnăciori
O reteta de cartofi la cuptor cu branza si carnaciori din: cartofi, branza, carnaciori, oua, iaurt, sare, piper, oregano si marar. Ingrediente: 6-7 cartofi potriviţi ca marime o jumătate de kilogram de brânză 5-6 cârnăciori proaspeţi (uşor afumaţi) 2 ouă 100 grame iaurt sau smântână sare piper oregano mărar proaspăt Mod de preparare:...
Read more »
Supa crema de sparanghel cu dovlecel
O reteta de supa crema de sparanghel cu dovlecel din: sparanghel, patrunjel, dovlecel, sare, piper si ulei. Ingrediente: 10 fire de sparanghel 1 patrunjel radacina 1 dovlecel sare piper ulei Mod de preparare: Se spala sparanghelul si se taie bucatele. Patrunjelul si dovlecelul se decojesc si se taie rondele. Se pun toate legumele...
Read more »
Carnaciori cu legume
O reteta de carnaciori cu legume din: carnaciori, ardei gras, ceapa rosie, ulei, bere, ketchup si sare. Ingrediente: 8 carnaciori 1 ardei gras 1 ardei gras rosu 1 ceapa rosie mare 2 linguri ulei 500 ml bere 100 ml ketchup sare Mod de preparare: Speli şi cureţi ardeii şi cea¬pa, după care le...
Read more »
Curry de pui şi cartofi dulci
O reteta de curry de pui si cartofi dulci din: cartofi, ulei de masline, pulpe de pui, ceapa rosie, pasta curry, rosii si spanac. Ingrediente: 500 g de cartofi dulci, curăţaţi de coajă şi tăiaţi în cubuleţe mici 1 lingură ulei de măsline 4 pulpe de pui dezosate, fără piele, tăiate în bucăţi mari...
Read more »
Salată dulce-acrişoară
O reteta de salata dulce acrisoara din: fenicul, cicoare, portocale, pere, maioneza, lamaie, smantana, zahar si ghimbir. Ingrediente: 2 feniculi 1 legatura de cicoare 2 portocale 2 pere tari 3 linguri maioneza 1 lamaie 1 lingura smantana 1 lingurita de zahar 1 lingurita de ghimbir ras Mod de preparare: Spălaţi bine perele şi,...
Read more »
Reteta zilei: Supa de fasole rosie cu bulete de orez
O reteta de supa de fasole rosie cu bulete de orez din: faina de orez, apa, fasole rosie, si zahar. Ingrediente pt buletele de orez: 1 cana de faina de orez 1/3 cana de apa Ingrediente pt supa: 1 cana de fasole rosie uscate 4 cani de apa 3/4 ceasca de zahar Mod de...
Read more »
Carpaccio de somon cu untişor şi fernicul
O reteta de carpaccio de somon cu untusor si fenicul din: somon, untisor, fenicul, marar, arpagic verde, suc de lamaie, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 400 g somon foarte proaspat 150 g untisor 2 feniculi 2 fire de marar 10 fire de arpagic verde sucul de la 1 lamaie 4 linguri...
Read more »
Cum se prepara prajiturele Nan Khatai (video)
O reteta video despre cum se prepara prajiturele nan khatai, un preparat indian deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Ingrediente: Unsalted Butter – 1 stick (1/2 cup, 4 oz) at room temperature Powdered Sugar – 1/2 cup Nutmeg Powder – 1/4 tsp Cardamom Powder – 1/4 tsp All Purpose Flour (Maida) –...
Read more »
Cremă de păstârnac
O reteta de crema de pastarnac din: pastarnac, mar, telina, morcov, ceapa, iaurt degresat, smantana, pudra din seminte de dovleac, ulei de masline si patrunjel verde. Ingrediente: 300 g pastarnac 1 mar acrisor 1 telina (200 g) 1 morcov 1 ceapa 250 ml iaurt degresat natural 150 ml smantana 2 linguri pudra din seminte...
Read more »
Tarta cu legume
O reteta de tarta cu legume din: dovlecel, ciuperci, ceapa, ardei grasi, rosii, oua, mazare, cascaval, patrunjel verde, marar verde, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 dovlecel 8 ciuperci 1 ceapa 2 ardei grasi 2 rosii 3 oua 100 g mazare conserva 300 g cascaval patrunjel verde marar verde ulei sare piper Mod...
Read more »
Pangasius cu andive
O reteta de pangasisu cu andive din: fileuri de pangasius, andive, ulei de masline, marar verde, patrunjel verde, vin alb, lamai, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 8 fileuri de pangasius 8 andive 6 linguri ulei de masline 1 legatura marar verde 1 legatura patrunjel verde 100 ml vin alb 2 lamai 2...
Read more »
Supa Pho bo Tai
O reteta de supa pho bo tai din: oase de vaca, ghimbir, ceapa, sos de peste, zahar, stelute de anason, scortisoara, cuisoare, frunza de dafin, sare, muschid e vita, taitei de orez, piper, coriandru, frunze de busuioc, chilli, ceapa verde, lamaie verde si menta. Ingrediente: 2 kg oase de vacă cu măduvă 2 bucăţi...
Read more »
Tartă cu salată de vinete, roşii si brânză
O reteta de tarta cu salata de vinete, rosii si branza din: salata de vinete, branza telemea, branza de vaci, rosii, ceapa, busuioc, sare, piper, unt, iaurt, faina, ou si praf de copt. Ingrediente: 500 g salata de vinete 100 g branza telemea 150 g branza de vaci 4 rosii 2 cepe 1 crenguta...
Read more »
Costite umplute
O reteta de costite umplute din: costite de porc, vin alb, ulei, usturoi, cimbru, rozmarin, sare, piper, carne tocata, ficatei de pui, ulei, ceapa, telina, cartofi, morcov, mar, oua, patrunjel, marar, sare, piper, carnati afumat, vin, supa de carne si cimbru. Ingrediente: 1 bucata costite de porc netaiate pentru sosul marinat: 1 pahar vin...
Read more »
Curcan cu broccoli
O reteta de curcan cu broccoli din: piept de curcan, broccoli, cimbru verde, ulei de masline, miere, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de curcan 1 capatana mare de broccoli 1 legatura cimbru verde 6 linguri ulei de masline 2 linguri miere 150 ml vin alb sare piper Mod de...
Read more »
Parfait cu stafide
O reteta de parfait cu stafide din: parfait, lapte, smantana, stafide si esenta de rom. Ingrediente: 1 cutie Parfait instant 100 ml lapte rece 100 ml smântână dulce pentru frişcă rece 30 grame stafide 1 linguriţă esenţă de rom Mod de preparare: Înainte de toate, stafidele se pun la înmuiat în rom, unde...
Read more »
Taitei cu ou si piept de pui
O reteta de taitei cu ou si piept de pui din: taitei cu ou, ulei de floarea soarelui, broccoli, ardei rosu, porumb, usturoi, ardei iute, ghimbir, piept de pui, creveti, pasta de curry, sos de soia, germeni de fasole, coriandru, ceapa verde si lime. Ingrediente: 3 cuiburi de tăieţei cu ou 2 linguri ulei...
Read more »
Reteta zilei: Salata de mango
O reteta de salata de mango din: mango, coriandru, ulei de susan si sare. Ingrediente: 3 fructe de mango verzi frunze de corinadru proaspat ulei de susan sare Mod de preparare: Se curata fructele de mango de coaja, apoi se taie felii foarte subtiri. Se adauga 1/2 lingurita de sare si se lasa pentru...
Read more »
Rulou de peste cu oua
O reteta de rulou de peste cu oua din: file de cod, oua, faina, pesmet, oua, mustar, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati file de cod (sau alt peste, dupa preferinta) 3 oua 100 g faina pesmet 4 oua fierte 2-3 lingurite mustar 1 legatura patrunjel ulei pentru prajit sare piper ...
Read more »
Pui cu vin alb şi rozmarin
O reteta de pulpa cu vin alb si rozmarin din: pulpe de pui, usturoi, tarhon, rosii cherry, vin alb, rozmarin, boia de ardei dulce, sare, piper si ulei. Ingrediente: 8 pulpe de pui, fierte sau la gratar 8 catei de usturoi 1 legatura tarhon proaspat 10 rosii cherry 100 ml vin alb rozmarin proaspat...
Read more »
Sparanghel cu sos de lămâie
O reteta de sparanghel cu sos de lamaie din: sparanghel, amidon, zahar, galbenusuri, suc de lamaie si sare. Ingrediente: 800 g sparanghel 1 lingura amidon 2 lingurite zahar 2 galbensuri suc de la 2 lamai sare Mod de preparare: Legaţi tulpinile de sparanghel (întregi) cu o sfoară, pentru a le tine la un...
Read more »
Sarmale cu afumatura
O reteta de sarmale cu afumatura din: carne de porc, ceapa, orez, pasta de tomate, cimbru, varza afumata, piper, costita afumata, foi de dafin si sare. Ingrediente: 1 kg carne de porc 3 cepe mari 3 linguri orez 4 linguri pasta de tomate 1 lingurita cimbru 2-3 kg varza murata piper 300 g costita...
Read more »
Budincă de iepure
O reteta de budinca de iepure din: ceapa rosie, chifle, lapte, carne de iepure, cascaval, oua, sare, piper, oregano si ulei. Ingrediente: 1 ceapă roşie 50 g chiflă fără gluten 5 linguri lapte 400 g carne de iepure 5 linguri caşcaval ras 1 ou sare piper 1 linguriţă oregano tocat ulei Mod de...
Read more »
Cocktail Pale Crystal
O reteta simpla de Cocktail Pale Crystal din: benedictine, gin, bitter orange, champagne si coaja de portocala. Ingrediente: 2 cl Benedictine 1 cl gin 2 picaturi de Bitter Orange champagne coaja de portocala Mod de preparare: Mixam in paharul de mixare Benedictine, ginul si Bitter Orange-ul cu cuburi de gheata, apoi turnam bautura...
Read more »
Budinca cu mazare
O reteta de budinca cu mazare din: cartofi, mazare, costita afumata, ardei gras, telemea de oaie, oua, faina, smantana, unt, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 5 cartofi mai mari 300 g mazare din conserva 200 g costita afumata 1/2 ardei gras rosu 200 g telemea de oi 3 oua 1 lingura faina 4 lingura...
Read more »
Salată cu portocale
O reteta de salata de portocale din: portocale, untisor, creson, ceapa, tarhon, suc de lamaie, ulei extravirgin de masline, sare si piper Cayenne. Ingrediente: 4 portocale netratate 200 g untisor 1 legatura de creson 1 ceapa alba mica 1 lingurita de tarhon proaspat 2 linguri de suc de lamaie 4 linguri ulei extravirgin de...
Read more »
Cum se prepara frisca de casa (video)
O reteta video despre cum se prepara frisca de casa, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si delicios. Cum se prepara frisca de casa
Read more »
Bisque de homar
Bisque de homar, o supă groasă cu smântână, parfumată cu coniac, întruchipează însuşi sf spiritul decadent francez. Iniţial, termenul bisque se folosea pentru a a denumi supa făcută din carne de păsăre sălbatică, dar acum el se referă aproape exclusiv la la această supa-crema de culoare roz, preparată din creveţi, crab, raci şi homari....
Read more »
Salata cu linte galbena
O reteta de salata cu linte galbena din: linte galbena, fasole verde, ardei copti, ceapa rosie, boabe de fasole alba, ceapa verde, zeama de lamaie, ulei de masline, sare, piper si telemea. Ingrediente: 250 g linte galbena 300 g fasole verde din conserva 2 ardei copti 1 ceapa rosie 4 linguri boabe de fasole...
Read more »
Sandvis cu muschi de vita afumat
O reteta de Sandvis cu muschi de vita afumat din: paine toast, oua, muschi de vita afumat, cascaval, rucola si chipsuri. Ingrediente: 6 felii toast 2 oua 4 felii muschi de vita afumat 4 felii cascaval 10-12 frunze de rucola chipsuri Mod de preparare: Se fierb ouăle 5 minute. Se decojesc şi se...
Read more »
Reteta zilei: Inghetata de avocado
O reteta de inghetata de avocado din: avocado, zahar, smantana, suc de lamaie si sare de mare. Ingrediente: 3 avocado 3/4 ceasca de zahar 1 ceasca smantana suc de lămâie 1 vârf de cuţit de sare de mare Mod de preparare: Se deschide avocado, se elimina samburii şi se scot pulpa. Se combina...
Read more »
Supă cu găluşte de matzo
Consumată doar din plăcere sau pentru a sărbători Pastele, în inima fiecărui evreu supa cu găluşte de matzo ocupă un loc cu totul special. Deşi este doar o supă cu găluşte, atunci când este preparată cu drag ea poate deveni o mâncare foarte elegantă. Supa de pui trebuie făcută în casă, din oase de...
Read more »
Frigarui de fructe
O reteta de frigarui de fructe din: coaja si suc de lamaie, cointreau, miere, bitter, ananas, capsuni si zahar pudra. Ingrediente: coaja rasa de la 1/2 de lamaie si sucul de la 1 lamaie 4 linguri Cointreau sau coniac 2-3 linguri miere sau zahar brun 1 lingura de bitter, optional 1 ananas descojit si...
Read more »
Suc revigorant
O reteta de Suc revigorant din: capsune si mure. Ingrediente: 200 g capsune 2 bucati mure Mod de preparare: Se trec toate fructele prin storcator, se amesteca bine. Se recomanda a se cosuma imediat ce l-ati preparat.
Read more »
Cocktail Ouverture
O reteta simpla de Cocktail Ouverture din: lichior de portocale, sampanie, bitter orange si capsuni. Ingrediente: 2 cl lichior de portocale sampanie 4 picaturi de Bitter Orange capsuni Mod de preparare: Lichiorul si Bitter Orange-ul se toarna in pahar, se completeaza cu sampanie si se decoreaza cu o capsuna.
Read more »
Pui cu vin si mere
O reteta de pui cu vin si mere din: pui, vin alb, mere acrisoare, ulei de masline, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 1 pui 150 ml vin alb 4 mere acrisoare 2 linguri ulei de masline sare piper nucsoara rasa Mod de preparare: Taiati carnea in bucati potrivite, spalati-o si lasati-o la scurs....
Read more »
Granita de citrice
O reteta de granita de citrice din: portocala, lamaie, grepfrut, lamaie, apa minerala, zahar si frunze de lamaita. Ingrediente: 1 portocala 1 lamaie 1 grepfrut 1 chitra (sau lamaie cu coaja groasa) 200 ml apa minerala 50 g zahar 4 frunze de lamaita Mod de preparare: Pune apa minerală şi zahărul într-o crăticioară...
Read more »
Pui cu lapte de cocos şi orez
O reteta de pui cu lapte de cocos si orez din: piept de pui, curry, lapte de cocos, sos de soia, orez, fulgi de cocos, sare, piper si limette. Ingrediente: 1 piept de pui tăiat cuburi 2 linguriţe de curry 250 ml lapte de cocos 2 linguri de sos soia 200 grame orez în două culori 1 plic de fulgi...
Read more »
Ruladă de ciocolată cu cremă de zmeură
O reteta de rulada de ciocolata cu crema de zmeura din: oua, zahar tos, faina alba, pudra de cacao, zahar pudra, zmeura, crema de branza si zahar pudra. Ingrediente: 3 oua 75 g zahar tos marunt 50 g faina alba 25 g pudra de cacao 1 lingurita zahar pudra pentru umplutura: 125 g zmeura...
Read more »
Pastravi cu fasole verde
O reteta de pastravi cu fasole verde din: pastravi, ceapa verde, usturoi verde, fasole verde, vin alb, cimbru verde, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi mai mari 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi verde 500 g fasole verde 250 ml vin alb 1 legatura cimbru verde 6 linguri ulei de...
Read more »
Sos picant pentru barbecue
O reteta de sos picant pentru barbecue din: piper, sare, oregano, usturoi, piper alb, boai iute, bacon, ceapa, supa de pui, sos de rosii, nuci, coaja si suc de portocala, coaja si suc de lamaie, unt si praf de curry. Ingrediente: 1 1/2 lingurita cu piper negru macinat 1 lingurita cu sare 1 lingurita...
Read more »
Suc hranitor de banane
O reteta de suc hranitor de banane din: banane, lapte si miere. Ingrediente: banane lapte miere Mod de preparare: Bananele se curata de coaja si se pun in mixer cu putina apa sau lapte. La sfarsit se poate adauga si miere, dupa gust.
Read more »
Granita din grepfrut roşu, pe aspic de votcă
O reteta de Granita din grepfrut roşu, pe aspic de votcă din: grepfrut, zahar, glucoza, votca, zeama lime, apa tonica, zahar, apa minerala, gelatina, zmeura si coacaze rosii. Ingrediente: 1 grepfrut rosu 1 lingura zahar 1 lingurita glucoza pentru aspic: 2 linguri votca 1/2 zeama lime 2 linguri apa tonica 1 lingurita zahar 4...
Read more »
Piersici umplute cu budincă de ciocolată
O reteta de piersici umplute cu budinca de ciocolata din: budinca, zahar, lapte, piersici si smantana. Ingrediente: 1 plic de budincă instant 2 linguri de zahăr 400 ml lapte 8 jumătăţi de piersici (din conservă) 150 g smântână Mod de preparare: Pudra de budincă se amestecă cu laptele cald şi, după ce capătă...
Read more »
Cocktail Singapore Fizz
O reteta simpla de Cocktail Singapore Fizz din: gin, cherry brandy, zeama de lamaie, zahar, sampanie si limeta. Ingrediente: 3 cl gin 2 cl Cherry Brandy 1 cl zeama de lamaie 0,5 cl zahar sampanie limeta Mod de preparare: Ingredientele, cu exceptia sampaniei, se mixeaza bine cu cuburi de gheata in shaker. Apoi...
Read more »
Pudding cu banane si orez
O reteta de pudding cu banane si orez din: orez, lapte, miere, vanilie, banane, lamaie, albusuri si nucsoara. Ingrediente: 60 g orez cu bobul rotund 600 ml lapte semidegresat 3 linguri miere 1 baton vanilie 2 banane coapte 0.5 lamaie, coaja rasa fin 2 albusuri un varf de cutit de nucsoara, proaspat macinata ...
Read more »
Salata cu capsune
O reteta de salata cu capsune din: salata creata, castraveti, capsune, iaurt, frunze de menta, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 250 g salata creata 2 castraveti 150 g capsune foarte proaspete un paharel iaurt fara multa grasime 10-15 frunzulite de menta 1 lamaie sare piper Mod de preparare: Spălaţi şi scurgeţi bine salata,...
Read more »
Pulpa in crusta de sorici
O reteta de pulpa in crusta de sorici din: pulpa de porc, sorici, sare grunojasa, otet balsamic, ulei, miere, apa calda, coriandru, usturoi, piper alb, sare, zahar si vin alb. Ingrediente: 1,5 kg pulpă de porc dezosată 1 bucată de şorici de dimensiunea bucăţii de carne 2 linguriţe sare grunjoasă 4 linguri oţet balsamic...
Read more »
Cocktail Martini cu suc de rodie
O reteta de cocktail martini cu suc de rodie din: martini, suc de rodie, vodca si gheata. Ingrediente: martini suc de rodie vodca gheata Mod de preparare: Se combina toate ingredientele intr-un shaker pana se omogenizeaza. se toarna apoi intr-un pahar cu picior si se savureaza.
Read more »
Plăcintă cu brânză si stafide
O reteta de placinta cu branza si stafide din: aluat, oua, branza de vaci, smantana, zahar, stafide, zahar vanilat si esenta de rom. Ingrediente: 500 g aluat foietaj 4 oua 800 g branza de vaci 150 g smantana 200 g zahar 20 g stafide zahar vanilat esenta rom Mod de preparare: Se spală...
Read more »
Rulouri cu ciuperci
O reteta de Rulouri cu ciuperci din: pulpa de vitel, ciuperci, sunca de pui, cascaval, ceapa, patrunjel verde, unt, pasta de tomate, supa de vita, condimente. piper, nucsoara si coriandru. Ingrediente: 600 g pulpa de vitel 150 g ciuperci 50 g sunca de pui 100 g cascaval 2 cepe 1/2 legatura patrunjel verde 2...
Read more »
Budincă de tapioca
O reteta de budinca de tapioca din: perle tapioca, lapte, miere, ghimbir, sare de mare, esenta de vanilie, fructe, pudra de cacao si apa. Ingrediente: 1/2 cană perle tapioca 3 căni de lapte de vacă sau lapte vegetal zahăr brut sau miere de albine, după gust 1/4 linguriţă de ghimbir răzuit 1/4 lingurita sare...
Read more »
Cocktail Something Sassy
O reteta de Cocktail Something Sassy din: champagne, lichior de ciocolata si lichior de capsuni. Ingrediente: 8 cl champagne 3 cl lichior de ciocolata 3 cl lichior de capsuni Mod de preparare: Mixam bine lichiorul de ciocolata si cel de capsuni cu gheata in shaker si turnam apoi bautura in paharul de sampanie....
Read more »
Stir-fry cu porc
O reteta e stir fry cu porc din: taitei de orez, carne de porc, ceapa verde, morcovi, sos de soia, zahar fin, otet din orez, suc de lime si frunze de menta. Ingrediente: 200g de tăieţei de orez subţiri 400g carne de porc slabă, tocată 1 legătură de ceapă verde, feliată în bucăţi mari...
Read more »
Sardine malteze
O reteta de sardine malteze din: sardine, rosii, ardei grasi, ardei iute, usturoi, morcovi, vin alb, patrunjel verde, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 kg sardine din conserva 5 rosii 2 ardei grasi 1 ardei iute 6 catei de usturoi 3 morcovi 100 ml vin alb patrunjel verde sare piper ulei Mod de...
Read more »
Rulada picanta de porc
O reteta de rulada picanta de porc din: piept de porc, carne macra tocata, ulei, ceapa, ciuperci, usturoi, castraveti murati, cimbru, oregano, salvie, boie iute, sare, piper, supa de carne si vin alb sec. Ingrediente: 800 g piept de porc cu tot cu sorici 400 g carne macra tocata 2 linguri ulei 1 ceapa...
Read more »
Reteta zilei: Omleta cu ciuperci
O reteta de omleta cu ciuperci din: oua, ciuperci, ulei de masline, patrunjel, unt, sare si piper. Ingrediente: 2 oua 50 g ciuperci ulei de masline patrunjel unt sare piper Mod de preparare: Se taie ciupercile si se prajesc in unt. Odată ce acestea încep să se înmoaie, se adaugă o crenguta de patrunjel...
Read more »
Pui cu garnitura de cartofi, morcovi si crutoane
O reteta de pui cu garnitura de cartofi, morcovi si crutoane din: pui, cartofi, morcovi, usturoi, paine toast, mustar, pasta de rosii, vin alb, sare, piper, busuioc si ulei. Ingrediente: 1 pui fiert 6 cartofi noi 3 morcovi 6 catei de usturoi 3 felii de paine toast 50 g mustar 50 g pasta de...
Read more »
Piure de mazare cu smantana
O reteta de piure de mazare cu smantana din: boabe de mazare, unt, smantana, menta, sare si piper. Ingrediente: 500 g boabe de mazare din conserva, gata fiarta 100 g unt 200 g smantana menta proaspata sare piper Mod de preparare: Se scurge mazărea de zeama din conservă. Se ţine în apă fiartă...
Read more »
Risotto cu ciuperci de padure
O reteta de risotto cu ciuperci de padure din: orez, supa de pui, ceapa, ciuperci de padure, usturoi, ulei de masline, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 400 g orez cu bob lung 800 ml supă de pui 2 cepe 300 g ciuperci de pădure congelate 5 căţei usturoi 4 linguri ulei de măsline...
Read more »
Jeleu cu struguri
O reteta de jeleu cu struguri din: boabe de struguri, portocala, vin rosu, ananson, zahar pudra, gelatina, suc de struguri, iaurt si nucsoara. Ingrediente: 225 g boabe de struguri fara samburi, rosii sau negri 1/2 portocala mica 250 ml vin rosu de Bordeaux sau alt vin rosu nobil 2 fructe de anason in forma...
Read more »
File de vita in foitaj
O reteta de file de vita in foitaj din: faina, apa calduta, ulei, otet, sare, pulpa de vita, carne tocata de porc, ceapa, ulei, piper, oregano, cimbru, sare, busuioc, patrunjel verde, ou, vin rosu, piper, mustar si sare. Ingrediente: 500 g faina 200 ml apa calduta 3 linguri ulei 1 lingura otet 1/2 lingurita...
Read more »
Salata cu sunca de Praga
O reteta de salata cu sunca de praga din: andive, radicchio, laptuca, castravete, ridichi, sunca de praga, ementhal, parmezan, mustar dulce, maioneza, suc de lamaie, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Lăptucile se diferenţiază ca formă, culoare şi dispoziţie a frunzelor, în afară de aspectul căpăţânii. Există varietăţi de iarnă, lăptuci cu glugă,...
Read more »
Granita de cafea
O reteta de granita de cafea din: cafea, sirop de zahar, smantana si gheata. Ingrediente: 2 cesti cafea 4 lingurite sirop de zahar 2 linguri smantana dulce 6 cuburi de gheata sfaramate Mod de preparare: Pune jumătate din cantitatea de gheaţă într-un vas pentru mixer. Adaugă cafeaua şi siropul de zahăr şi mixează-le...
Read more »
Îngheţată cu fructe de pădure
O reteta de inghetata cu fructe de padure din: fructe de padure, afine, miere, iaurt si frunze de menta. Ingrediente: 500 grame fructe de pădure congelate 150 grame de afine proaspete 3-4 linguri de miere de albine 500 grame de iaurt simplu câteva frunze proaspete de mentă Mod de preparare: Aşază pe fundul...
Read more »
Cum se prepara orez pentru sushi (video)
O reteta video despre cum se prepara orez pentru sushi, un preparat japonez deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Ingrediente: 3 cups (750ml) sushi rice 3 1⁄3 cups (830ml) water ½ cups (120ml) rice vinegar ¼ cups (60ml) sugar ½ tsp salt 1 tbsp dashi- concentrated or powdered fish stock 1 small...
Read more »
Budinca cu şunca
O reteta de budinca cu sunca din: orez, supa de pui, morcovi, sunca, piept de pui, unt, pesmet, oua, cascaval, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g orez 1,5 l supă de pui 2 morcovi potriviţi fierţi 250 g şuncă 150 g piept de pui fiert 1 lingură unt 2 linguri pesmet 5 ouă...
Read more »
Tartine cu brânză
O reteta de tartine cu branza din: branza de vaci, iaurt, branza topita, chimen, curry, ceapa, sare, piper si boia. Ingrediente: 100 g branza de vaci degresata 4 linguri iaurt degresat 80 g branza topita chimen macinat 1 praf de curry 1 ceapa sare piper boia Mod de preparare: Se amestecă brânza de...
Read more »
Porc la tavă
O reteta de porc la tava din: muschi de porc, ulei, usturoi, boia dulce si iute, supa de carne, vin alb sec, unt, ardei grasi, rosii, foi de dafin, chimen, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 1 kg muschi sau pulpa de porc 3-4 linguri ulei 3-4 catei de usturoi boia dulce si iute 200...
Read more »
Salată de ton cu vinegreta
O reteta de salata de ton cu vinegreta din: oua, castraveti, rosii cherry, sare, piper, ceapa verde, salata, ton, suc de lamaie, mustar de dijion, seminte de susan, zahar brun, ulei de masline si apa. Ingrediente: 1 ou 70 g castraveti 50 g rosii cherry sare piper 1 ceapa verde 4 frunze salata 80...
Read more »