Retete de Craciun:
Retete de post: Cartofi taranesti cu sos si mirodenii
O reteta de cartofi taranesti cu sos rosu si mirodenii din: cartofi, ceapa, suc de rosii, usturoi, condimente, piper, cimbru, busuioc, rozmarin si ulei. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceapa 50 ml suc de rosii 2 catei de usturoi 1 lingura cu condimente piper cimbru busuioc rozmarin ulei Mod de preparare: Spala cartofii...
Read more »
Supă de linte cu şuncă
O reteta de supa de linte cu sunca din: linte, bere, ceapa, sunca afumata, ulei, supa, foaie de dafin, legume, cartofi, rosii, sare, piper si otet din vin alb. Ingrediente: 250 g de linte uscată, brună 1 sticlă de bere (0,331) 1 ceapă 75 g de şuncă afumată 1 lingură de ulei 1 l...
Read more »
Cornuleţe cu ciocolată
O reteta de cornulete cu ciocolata din: foitaj, ou, frisca, fulgi de migdale, batoane de ciocolata, ciocolata amaruie si zahar pudra. Ingrediente: 3 dreptunghiuri de foitaj 1 ou 1 lingura frisca 50 g fulgi de migdale (sau alune) 6 batoane de ciocolata 1/3 tableta de ciocolata amaruie 1 lingura de zahar pudra Mod...
Read more »
Cocktail Absinthe Presidente
O reteta simpla de Cocktail Absinthe Presidente din: white rum, triple sec, dry vermouth, lime juice, piper si spalsh grenadine. pahar: martini garnitura: lime si pahar racit cu absinthe Ingrediente: 50 ml white rum 20 ml triple sec 15 ml dry vermouth 15 ml fresh lime juice 1 praf de piper spalsh grenadine ...
Read more »
Iepure cu usturoi
O reteta de iepure cu usturoi din: ulei de masline, morcovi, usturoi, ceapa, rozmarin, salvie, cimbru, coaja de lamaie, cuisoare, bulion de pui, vin alb sec, pulpe de iepure, sare, piper si crengute de cimbru. Usturoiul, verdeţurile aromate, pulpele de iepure şi condimentele vor transforma acesta mancare într-o tocăniţă gustoasă. Ingrediente: 2 linguri ulei...
Read more »
Fattoush
In timp ce tabbouleh se gaseşte în aproape toate restaurantele în care se consumă falafel, ruda ei apropiată, fattoush, este aproape necunoscută. Interesant este faptul că cele două salate sunt uşor de confundat: dacă înlocuiţi grâul bulgur (grâu prăjit, uscat, apoi măcinat mare) din tabbouleh cu câteva bucăţele de lipie prăjită, veţi obţine fattoush....
Read more »
Tort cu vişine
O reteta de tort cu visine din: foitaj, gem de coacaze, zahar pudra, visinata, visine, amidon, zahar, frisca, zahar vanilat si intaritor pentru frisca. Ingrediente: 300 g foitaj congelat 4 linguri gem de coacăze 4 linguri zahăr pudră 1 lingură de vişinată 1 borcan de vişine (720 ml) 2 linguri amidon 4 linguri zahăr...
Read more »
Snitele de porc cu lamaie, parmezan si seminte de pin
O reteta de snitele de porc cu lamaie, parmezan si seminte de pin din: muschi de porc, paine, coaja de lamaie, aprmezan, seminte de pin, rozmarin, faina, oua batute, ulei de masline si felii de lamaie. Ingrediente: 4 felii muschi de porc 3 felii groase de paine alba, rupte bucati coaja de la 1...
Read more »
Retete de post: Mâncare de cartofi
O reteta de mancare de cartofi din: cartofi, ceapa, ardei grasi, morcov, dovlecel, vanata, usturoi, marar, patrunjel, condimente, cimbru, busuioc, piper si o frunza de dafin. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 cepe albe si una rosie 1 cutie mare cu rosii in bulion 2 ardei grasi/capia 1 morcov 1 dovlecel 1 vanata mica (sau...
Read more »
Frigărui în stil grecesc
O reteta de frigarui in stil grecesc din: rosii, ardei gas rosu, ceapa, usturoi, supa, pasta de rosii, sare, piper, zahar, patrunjel, ceapa rosie, usturoi, ardei iute, carne tocata de vita, ou, coriandru, boia de ardei, sare si piper. Ingrediente: pentru dressingul de roşii: 600 g roşii 1 ardei gras roşu 2 cepe 2...
Read more »
Costiţe de porc marinate in sos dulce-acrisor
O reteta de cotite de porc marinate in sos dulce acrisor din: usturoi, piure de rosii, ketchup, miere, suc de portocala, suc de mere, sos de soia, sos worcester, piper si costite de porc. Ingrediente: pentru marinata: 2 catei de usturoi tocati 100 g piure de rosii 50 g ketchup 100 g miere 60...
Read more »
Potarniche rumenita
O reteta de potarniche rumenita din: potarnichi, ulei de masline, ulei de masline, sare, piper, nucsoara, bulion de pui, vin alb sec si jeleu de mure. Ingrediente: 4 potarnichi, curatate, de aproximativ 350 g fiecare 2 linguri ulei de masline sare si piper negru un praf de nucsoara macinata 300 ml bulion de pui...
Read more »
Reteta zilei: Tort Napoleon (Mille-feuille)
O reteta delicioasa de tort napoleon din: aluat, nuci, oua, zahar brun, lapte, faina, unt si esenta de vanilie. Ingrediente: 4 foi de aluat frantuzesc (foietaj) 1/2 cana nuci tocate pentru crema: 2 oua 1 cana zahar brun (sau 1/2 zahar brun, 1/2 de zahar alb) 1/2 cana lapte 2 linguri faina 300g unt...
Read more »
Cum se prepara Aloo gobi masala (video)
O reteta video despre cum se prepara Aloo gobi masala, un preparat Indian foarte delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara Aloo gobi masala Pofta buna!
Read more »
Tocanita in paine
O reteta de tocanita in paine din: cartofi, carnati, piept de porc, ceapa, morcov, bulion, cimbru, piper negru, chifle, sare si ulei. Ingrediente: 1 kg cartofi 3 carnati 500 g piept de porc 3 cepe mari 1 morcov 3 linguri bulion 1 lingurita de cimbru uscat 10 boabe de piper negru 6-8 chifle mari...
Read more »
Lasagna light
O reteta de lasagna light din: unt, faina, lapte, sare, piper, nucsoara, supa deshidratata, rosii, dovlecei, mozzarella, muschi de vitel, foi de lasagna si cascaval. Ingrediente: 2 linguri unt 1 lingura cu varf de faina 500 ml lapte sare piper nucsoara rasa 1 lingurita supa deshidratata 4 rosii 2 dovlecei 125 g mozzarella 4...
Read more »
Turte de cartofi
O reteta de turte de cartofi din: cartofi, praz, bacon, ulei, masline, patrunjel, oua, pesmet, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 fir praz taiat marunt 8 felii bacon 8 linguri cu ulei 30 g masline taiate marunt 2 linguri cu patrunjel tocat 4 oua 100 g pemset sare piper Mod de...
Read more »
Retete de post: Ciorba de cartofi
O reteta de ciorba de cartofi din: cartofi, ceapa, morcovi, telina, pastarnac, patrunjel, leustean, bors, suc de rosii, concentrat de legume, sare si ulei. Ingrediente: 5 cartofi medii 2 cepe 3 morcovi mari 1 telina 2 pastarnaci 1 legatura de patrunjel 1/2 legatura de leustean 1 litru bors 100 ml suc de rosii 1...
Read more »
Friptură de viţel cu fasole
O retetqa de friptura de vitel cu fasole din: boabe de fasole, slaninuta, usturoi, ulei de masline, rosii decojite, supa de legume, rozmarin, sare, piper, muschi de vitel si cimbru. Ingrediente: 250 g boabe de fasole alba uscata 100 g slaninuta impanata afumata 1 catel de usturoi 1 lingura ulei de masline 500 g...
Read more »
Brioşe cu mere şi crustă de nuci
O reteta de briose cu mere si crusta de nuci din: mere, suc de lamaie, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, scortisoara, ou, zahar, ulei, lapte batut, nuci, scortisoara si unt. Ingrediente: aluat: 200 g mere 1 lingurita suc de lamaie 260 g faina 1-1/2 lingurite praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat de...
Read more »
File de miel cu linte si orez
O reteta de file de miel cu linte si orez din: orez, sare, linte, praz, usturoi, ardei iute, ghimbir, file de miel, ulei de masline, piper, supa, stafide si nucsoara. Ingrediente: 2 linguri orez cu bobul lung sare 2 linguri de linte galbena sau rosie 2 bulbi de praz 1 catel de usturoi 1/2...
Read more »
Minichifle cu rozmarin
O reteta de minichifle cu rozmarin din: faina, drojdie, lapte, zahar, branza, unt, sare si rozmarin. Ingrediente: 400 g faina 1 pachetel drojdie 200 ml lapte 1 lingurita zahar 1/2 ceapa 1 lingura branza pentru pizza 2 linguri unt 1 lingurita sare 8 crengute de rozmarin Mod de preparare: Amestecaţi făina cu drojdia....
Read more »
Clatite de cartofi cu ciuperci
O reteta de clatite de cartofi cu ciuperci din: cartofi, oua, faina, cascaval apa minerala, ceapa verde, marar, usturoi, sare, piper, ulei, unt, ciuperci, ceapa si marar. Ingrediente: 6 cartofi mari 3 oua 6 linguri cu faina 200 g cascaval 12 linguri cu apa minerala 3 fire de ceapa verde 1 legatura de marar...
Read more »
Cocktail Champagne a L’orange
O reteta simpla de Cocktail Champagne a L’orange din: grand marnier, suc de portocale si champagne. Ingrediente: 2 cl Grand Marnier 6 cl suc de portocalae champagne Mod de preparare: Mixam bine Grand Marnierul si sucul de portocala cu cuburi de gheata in shaker, apoi turnam bautura in cupa de sampanie si completam...
Read more »
Rulouri de curcan cu spanac
O reteta de rulouri de curcan cu spanac din: spanac, ceapa, bacon, snitele de curcan, smantana, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 150 g spanac congelat 1/2 ceapă 8 felii bacon 4 şniţele de curcan 150 g smântână sare piper nucşoară Mod de preparare: Dezgheţaţi spanacul şi tocaţi ceapa. Aşezaţi câtee 2 felii de...
Read more »
Caprioara cu sos rubiniu
O reteta delicioasa de caprioara cu sos rubiniu din: fileuri de caprioara, frunza de dafin, ceapa rosie, vin rosu, merisoare, piure de rosii, sos de merisoare, sare si piper negru. Ingrediente: 4 fileuri de caprioara, de aproximativ 125 g fiecare 1 frunza de dafin 50 g ceapa rosie, taiata solzisori 250 ml vin rosu...
Read more »
Cartofi cu sos de branza
O reteta de clatite cu sos de branza din: cartofi, ulei, ceapa, usturoi, oua, turmeric, lapte, branza de oaie, crema de branza, migdale, sre, piper si ardei iute. Ingrediente: 1 kg cartofi pentru sos: 3 lingurite cu ulei 1 ceapa alba tocata 3 catei de usturoi tocati 3 oua fierte (1 pentru decor) 1...
Read more »
Calamari cu cuşcuş
O reteta delicioasa de calamari cu cuscus din: cuscus, ardei gras, usturoi, patrunjel, ulei de masline, suc de lamaie, coriandru, sare, piper si calamari. Ingrediente: 300 g cuşcuş 1/2 ardei gras roşu 1 căţel de usturoi 4 crenguţe de pătrunjel 4 linguri ulei de măsline 1 lingură suc de lămâie 1/2 linguriţă coriandru măcinat...
Read more »
Sos cu marar si ceapa rosie
Amesteca o ceapa rosie mica, tocata marunt, cu zeama de la 1/2 lamaie si 1/2 lingurita sare. Lasa deoparte 10 minute. Clateste si apoi adauga cateva fire de marar tocat marunt si 200 g iaurt integral. Serveste sau pastreaza la rece maxim 2 zile. Sos cu marar si ceapa rosie Pofta buna!
Read more »
Rulouri de vinete cu cartofi
O reteta de rulouri de vinete cu cartofi din: cartofi, vanata, suc de lamaie, ulei de masline, coriandru, sare si piper. Ingrediente: 8 cartofi mici (circa 400 g) 1 vanata 2 linguri suc de lamaie 6 linguri ulei de masline 1 lingurita coriandru pisat sare piper Mod de preparare: Curăţaţi cartofii şi fierbeţi-i...
Read more »
Retete de post: Cartofi cu prune uscate
O reteta de cartofi cu prune uscate din: cartofi, ceapa, prune uscate, zahar, ulei, sare, piper si verdeata. Ingrediente: 4 cartofi mari 2 cepe 500 g prune uscate 1 lingura cu zahar ulei sare piper verdeata Mod de preparare: Pune cartofii taiati cuburi la fiert si lasa-i 20 de minute. Separat caleste ceapa...
Read more »
Retetele lunii februarie (reteta zilei)
Va prezentam retetele lunii februarie, o retrospectiva a retetelor lunii februarie cu ajutorul carora sa gatiti mereu simplu, rapid si eficient. Bucurati-va de retetele lunii februarie! Reteta zilei: Rulada cu carne de vita O reteta de rulada cu carne de vita din: carne de vita, cascaval sunca, spanac, oua, amestec provensal, gelatine, ardei copti,...
Read more »
Fasole fava şi prosciutto
In Italia, fasolea fava este considerată un adevărat vestitor al primăverii. Ea este preţuită datorită texturii ei bogate şi aromei de nuci. Se potriveşte perfect cu un prosciutto de Parma. Această fasole se cultivă de secole bune. Inainte de toate, boabele trebuie scoase din păstaile lor verzi, groase. Modul de preparare depinde de perioada...
Read more »
Ton cu migdale
O reteta de ton cu migdale din: migdale, sos de soia, nasturasi, ceapa verde, usturoi, sare, piper, ton si suc de lamaie. Ingrediente: 2 linguri migdale tocate 1 lingurita sos de soia 50 g nasturasi 3 cepe verzi 1 catel de usturoi sare piper 4 bcuati ton (a circa 180 g) 1 lingura suc...
Read more »
Frigăruie cu somon
O reteta de frigarui cu somon din: cartofi, file de somon, patrunjel, suc si coaja de portocala, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 400 g cartofi mici 300 g file de somon 1/2 legătură pătrunjel sucul şi coaja rasă de la o portocală 3 linguri ulei de măsline sare piper Mod de...
Read more »
Supă de fasole neagră
Fasolea neagră este preţuită în toată America de Sud datorită texturii ei cărnoase, a aromei puternice şi a culorii vii. Nu este de mirare că din ea se fac zeci de feluri de supă. Datorită gustului inegalabil, supele din fasole neagră se pot prepara pe bază de apă, lichidul în care fierbe această fasole...
Read more »
Linte cu paste şi crenvurşti
O reteta de linte cu paste si crenvursti din: cartofi, legume, linte maronie, ceapa, sunca afumata, ulei, supa, paste, sare, crenvursti, piper, otet, zahar si patrunjel tocat. Ingrediente: 150 g cartofi legume pentru supa (morcovi, telina, ceapa, etc) 1 cutie de linte maronie (850 ml) 1 ceapa mare 50 g sunca afumata 2 linguri...
Read more »
Tartă cu praz, brânză de capră, nuci şi lămâie
O reteta de tarta cu praz, branza de capra, nuci si lamaie din: ulei de masline, unt, praz, cimbru, coaja de lamaie, zeama de lamaie, aluat, branza de capra, miez de nuca si patrunjel. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline, plus extra pentru stropit 25 g unt 2 fire de praz medii, taiati felii...
Read more »
Burger cu gorgonzola
O reteta de burger cu gorgonzola din: ceapa verde, patrunjel, menta, ulei de masline, mustar, ketchup, piper cu lamaie, sare, pesmet, amestec de carne tocata, chifle, rosii, gorgonzola si frunze de salata. Ingrediente: 2 cepe verzi 4 crenguţe de pătrunjel 10 frunzuliţe de mentă 1 lingură ulei de măsline 3 linguri muştar clasic 1...
Read more »
Reteta zilei: Rulada cu carne de vita
O reteta de rulada cu carne de vita din: carne de vita, cascaval sunca, spanac, oua, amestec provensal, gelatine, ardei copti, boia si sare. Ingrediente: 700g carne de vita 150g cascaval feliat 150g sunca presata feliata 100g spanac fiert 150g cascaval ras 2 oua 3 oua fierte 3 linguri amestec provensal 10g gelatina 2...
Read more »
Peste la tigaie in stil frantuzesc
O reteta de peste la tigaie in stil frantuzesc din: file de peste, suc de lamaie, sare, ceapa verde, supa, linte rosie, smantana, amidon, mustar si piper. Ingrediente: 250 g file de peste (crap sau tilapia) 1 lingura suc de lamaie sare 3 cepe verzi 2 lingurite supa (instant) 40 g linte rosie 50...
Read more »
Clatite cu mere
O reteta de clatite cu mere din: faina, lapte de soia, mere, praf de copt, zahar vanilat, ulei de floarea soarelui, zahar pudra si sare. Ingrediente: 200 g faina 400 ml lapte de soia 2 mere 1 plic praf de copt 1 plic zahar vanilat 3 linguri ulei de floarea soareli 1 lingurita zahar...
Read more »
Reteta zilei: Rulada de porc la cuptor
O reteta de rulada de porc la cuptor din: porc cu rasol, gelatina, chimichurri, amestec provensal, sare si piper. Ingrediente: 1 spata de porc cu rasol (aproximativ 6kg) 14g gelatina chimichurri amestec provensal sare piper Mod de preparare: Spata de porc cu rasol se dezoseaza si se cresteaza carnea care apoi este unsa...
Read more »
Retete de post: Ciorba de fasole cu rosii
O reteta de ciorba de fasole cu rosii din: fasole boabe uscata, ceapa, morcovi, patrunjel, telina, ardei grasi, rosii, suc de rosii, fasole verde, condimente, piper, patrunjel si otet. Ingrediente: 500 g fasole boabe uscata 2 cepe 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 100 g telina 2 ardei grasi 1 litru suc de rosii...
Read more »
Briose picante cu morcovi rumeniti
O reteta de briose picante din: fasole, ceapa, ou, morcovi, faina, ulei, sare, piper si boia iute. Ingrediente: 500 g fasole 2 cepe 1 ou 2 morcovi 2 linguri cu faina ulei sare piper boia iute Mod de preparare: Pune fasolea la fiert în apă cu un praf de sare. Ai grijă să...
Read more »
Marmeladă de lămâie
O reteta de marmelada de lamaie din: lamaie si zahar granulat. Ingrediente: 1 kg de lamai necerate 2 kg de zahar granulat Mod de preparare: Se răceşte o farfurioară la frigider pentru a se verifica punctul de stabilizare al gemului. Se spală lămâile şi se îndepărtează năsturelul din partea de sus, prin care...
Read more »
Placinta cu spanac si branza feta
O reteta de placinta cu spanac si branza feta din: spanac, ulei, ceapa, oua, branza feta, piper, sare, aluat, unt si frunze de spanac. Ingrediente: 1 kg spanac proaspat 3 linguri ulei 2 cepe 3 oua 250 g branza feta piper negru sare 1 pachet aluat din congelator de patiserie (400 g) 100 g...
Read more »
Mancare cu linte in stil oriental
O reteta de mancare cu linte in stil oriental din: cartofi, morcovi, mango, ceapa, usturoi, margarina, pasta de curry, lapte de cocos, supa, linte rosie, naut, patrunjel, menta, smantana si suc de lamaie. Ingrediente: 1 cartof 600 g de morcovi 1 mango 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 linguri de margarina pentru prajit...
Read more »
Clătite cu 2 tipuri de dulceaţă
O reteta de clatite cu 2 tipuri de dulceata din: lapte, oua, zahar, faina, dulceata de afine, dulceata de zmeura, sare si ulei. Ingrediente: 500 ml lapte 2 oua 4 linguri zahar 8 linguri faina 100 g dulceata de afine 100 g dulceata de zmeura sare ulei Mod de preparare: Bateţi ouăle cu...
Read more »
Supă din cuib de pasăre
In China supa făcută din cuib de pasăre este foarte preţuită pentru bogatul ei conţinut nutritiv şi pentru efectele ei pozitive asupra sănătăţii. Această supă rară se face din cuiburile unei anumite specii de lăstun-mare. Este una dintre cele mai scumpe delicatese ale bucătăriei chinezeşti. Cuiburile sunt făcute de păsări cu salivă şi se...
Read more »
Piersici amaretto
O reteta de piersici amaretto din: piersici, biscuiti, unt si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 6 piersici tari 80 g biscuiti 50 g unt moale 1 lingura de ulei de floarea soarelui Mod de preparare: Tăiaţi piersicile în două şi îndepărtaţi-le sâmburii. Zdrobiţi-i biscuiţii. Amestecaţi-i cu untul moale. Aşezaţi două bucăţi de folie...
Read more »
Chicago Cocktail
O reteta simpla de Chicago Cocktail din: coniac, curacao orange, angostura si champagne. Ingrediente: 2 cl coniac 1 lingurita de Curacao Orange o picatura de Angostura champagne Mod de preparare: Coniacul, Angostura su Curacao-ul se mixeaza in paharul de mixare cu gheata si se toarna intr-o cupa de sampanie. Se completeaza cu champagne....
Read more »
Aripioare picante de pui
O reteta de aripioare picante de pui din: aripioare de pui, sos de soia, otet, ulei de masline, coriandru, cardamom, chimen, menta, patrunjel, ceapa verde, usturoi, suc de lamaie si ardei iute uscat. Ingrediente: 1 kg aripioare de pui 3 linguri sos de soia 3 linguri oţet 3 linguri ulei de măsline 2 linguriţe...
Read more »
Reteta zilei: Fursecuri dulci
O reteta de fursecuri dulci din: faina, zahar brun, oua, unt, praf de copt, cacao si esenta de vanilie. Ingrediente: 350g faina 150g zahar brun 3 oua 100g unt 2 lingurite praf de copt 2 lingurite cacao 1 lingurita esenta de vanilie Mod de preparare: Ouale se amesteca bine cu zaharul, untul, esenta...
Read more »
Placinta taraneasca cu carne de caprioara
O reteta de Placinta taraneasca cu carne de caprioara din: cartofi, lapte, nucsoara, sare, piper, bacon, carne de caprioara, morcovi, telina, praz, ciuperci, porumb, verdeturi, faina integrala, bulion, sos de soia, sos worcestershire si pesmet. Ingrediente: 1000 g cartofi, curatati de coaja si taiati cubulete 100 ml lapte semidegresat nucsoara proaspat macinata, dupa gust sare...
Read more »
Retete traditionale: Borş
Cu greu s-ar putea găsi un fel de mâncare mai popular în bucătăria est-europeană decât borşul. Există un număr infinit de variante, dar conţin sfeclă roşie, care le conferă nuanţa specifică roşie-purpurie. Cum sfecla este o legumă foarte uşor de cultivat, care se păstrează bine în pivniţe, borşul se poate consuma tot timpul anului....
Read more »
Tocanita de vita cu galusti
O reteta de tocanita de vita cu galusti din: friptura de vita, ulei de masline, ceapa, morcovi, nap, faina alba, verdeturi, rosii, bulion de vita, sare, piper, gris si patrunjel. Ingrediente: 1 kg fripturi de vita macra, pentru tocanita 1 lingura ulei de masline 400 g ceapa, taiata in sase 250 g morcovi, felii...
Read more »
Steak de porc umplut
O reteta de steak de porc umplut din: ceapa, capsuni, file de pastrav afumat, otet balsamic, ulei de masline si steak de porc. Ingrediente: 4 cepe 20 căpşuni 200 g file de păstrăv afumat 4 linguri oţet balsamic 4 linguri ulei de măsline 4buc. steak de porc Mod de preparare: Tăiaţi ceapa şi...
Read more »
Cum se prepara salata de spanac cu dressing de bacon (video)
O reteta video despre cum se prepara salata de spanac cu dressing de bacon; un preparat deosebit de delicios si gustos, foarte rapid si sanatos. Ingrediente: 1/2 pound bacon, sliced and cooked in 1/4 cup vegetable oil (reserve bacon pieces and bacon fat drippings) 1/2 cup minced onions 2 cloves minced garlic 1/3 cup...
Read more »
Frigarui cu pui
Preincalzeste cuptorul la semnul 6/200C si pune in apa 8 tepuse din lemn timp de 20 de minute. Prajeste in 1 lingura ulei de floarea soarelui 300 g piept de pui, taiat bucati timp de 1-2 minute, pana cand se rumenesc. Adauga 2 linguri pasta de curry picanta, lasa sa se racoreasca si apoi...
Read more »
Retete traditionale: Salată Caesar
Salata Caesar se găseşte în toate localurile americane, de la cele mai mici până la marile restaurante. Dacă ar fi sa judecăm numai după gama extrem de diversă de sosuri speciale pentru salată Caesar care se comercializează, după seturile de tacamuri pentru salată şi după nenumăratele feluri de crutoane care se găsesc în magazine...
Read more »
Tocanita de vita si legume in stil provensal
O reteta de tocanita de vita si legume in stil provensal din: carne de vita, bacon, morcovi, ceapa, ardei grasi, rosii, telina, usturoi, frunze de dafin, coaja de portocale, rozmarin, cimbru, piure de rosii, bulion de vita, vin rosu, ansoa, ciuperci, malsine, patrunjel si piper negru. Ingrediente: 600 g carne de vita, fiarta inabusit...
Read more »
Spinari de iepure cu mirodenii si crema de vin
O reteta de spinari de iepure cu mirodenii si crema de vin din: spinari de iepure, mere, castane, vin alb, ienupar, coriandru, piper rosu, zahar, supa de pasare, zeama de lamaie, cimbru, unt, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 spinari de iepure 3 mere 400 g castane la borcan 150 ml vin alb 2...
Read more »
Reteta zilei: Salata de peste afumat, cartofi si maioneza
O reteta de salata de peste afumat, cartofi si maioneza din: peste afumat, cartofi, maioneza, sare si piper. Ingrediente: 2 pesti afumati 5-6 cartofi fierti Maioneza Sare Piper Mod de preparare: Se dezoseaza pestii si se toaca marunt. Cartofii se fierb in coaja, se cuarata si se toaca de asemenea marunt. Intr-un castron...
Read more »
Calcan cu vanilie si rizoto
O reteta de calcan cu vanilie si rizoto din: calcan, lapte, batoane de vanilie, foaie de dafin, orez, zbarciogi, concentrat de supa de pasare, vin alb, ceapa, unt, sofran, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati de calcan, fara piele 1 l lapte 2 batoane de vanilie 1 foaie de dafin rizoto: 300 g...
Read more »
Cocktail Hastings
O reteta simpla de Cocktail Hastings din: calvados, suc de mere, lichior de zmeura, champagne, zmeura, mar si menta. Ingrediente: 1 cl Calvados 1 cl suc de mere 1 cl lichior de zmeura champagne zmeura o felie de mar menta Mod de preparare: Calvados-ul, sucul de mere si lichiorul se mixeaza bine in...
Read more »
Somon cu unt aromat
O reteta de somon cu unt aromat din: boabe de piper negru, coriandru, sare de mare grunjoasa, unt, cartofi, sare, somon, suc de lamaie, morcovi, praz, supa, ulei si piper. Ingrediente: 4 boabe de piper negru putin coriandru 1/4 lingurita sare de mare grunjoasa 40 g unt 750 g cartofi sare 4 bucati somon...
Read more »
Budincă de orez cu lămâie şi vanilie
O reteta de budinca de orez cu lamaie si vanilie din: lapte, smantana dulce, coaja de lamaie, pasta de vanilie, zahar fin, orez si unt. Ingrediente: 600 ml lapte 450 ml de smantana dulce pentru gatit coaja rasa de la 1 lamaie 1 pastaie de vanilie, taiata in doua pe lungime 25 g zahar...
Read more »
Cum se prepara paine de casa cu bere (video)
O reteta video despre cum se prepara paine de casa cu bere; un preparat delicios si gustos, sanatos pentru care ai nevoie de foarte putine ingrediente. Ingrediente: 1 1/2 teaspoon dry active yeast 1/2 cup AP flour 1/2 cup warm water (about 100 degrees) Then: 2 oz bottled beer 18 ounces AP flour (about...
Read more »
Rulouri picante de peste cu sunca
O reteta de rulouri picante de peste cu sunca din: file de salau, suc de lamaie cartofi, sare, piper, marar, hrean, sunca, arpagic, unt, supa, smantana si amidon. Ingrediente: 2 bucati file de salau 1 lingura suc de lamaie 200 g cartofi sare piper 1 crenguta marar 1/2 lingurita hrean 25 g sunca taiata...
Read more »
Supă de broccoli şi Stilton
Broccoli este o legumă pe care mulţi copii nu o pot suferi şi pe care de obicei refuză sâ o mănânce, deşi ea merită toată consideraţia. Insă sub forma unei supe groase, de culoare verde, aromatizată cu nişte brânză cu mucegai Stilton, ar putea câştiga ceva mai mult respect. Este o supă tradiţională britanică,...
Read more »
Fasole cu carne tocată
O reteta de fasole cu carne tocata din: fasole uscata, ceapa rosie, usturoi, carne tocata de vita, rosii, bulion, supa de legume, ardei iute, condimente, sare, piper, ulei, oregano, chimen si patrunjel. Ingrediente: 500 g fasole uscata 3 cepe rosii (una pentru decor) 4 catei de usturoi 500 g carne tocata de vita 3...
Read more »
Friptură de vită cu bob şi ciuperci
O reteta de friptura de vita cu bob si ciuperci din: friptura de vita, bob, ciuperci, sherry, bulion de vita, sare si piper. Ingrediente: 750 g bucata de friptura de vita, cam 750 g 250 g bob, curatat, decongelat daca a fost congelat 250 g diverse tipuri de ciuperci, cum ar fi galbiori, rascovi...
Read more »
Crochete de fasole si cartofi
O reteta de crochete de fasole si cartofi din: cartofi, oua, unt, branza de vaci, fasole pestrita, pesmet, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g cartofi 2 oua 1 lingura cu unt 1 lingura cu branza de vaci 1 cutie cu fasole pestrita 2 linguri cu faina 1 lingura cu pesmet 1 legatura...
Read more »
Salată cu ton si sos pesto
O reteta de salata cu ton si sos pesto din: dovlecel, sare, castravete, telina, rosii cherry, ceapa, otet, ulei de rapita, piper, zahar, capere, bagheta, ton, usturoi, samburi de pin, ulei de masline, parmezan, frunze de busuioc si suc de lamaie. Ingrediente: 1 dovlecel mic sare 1/2 castravete 2 tulpini telina 250 g rosii...
Read more »
Penne cu peste afumat
O reteta de penne cu peste afumat din: smantana, crema de branza, gorgonzola, sare, piper, suc de lamaie, penne, somon afumat si marar. Ingrediente: 200 ml smantana 75 g crema de branza 150 g gorgonzola sare piper suc de lamaie 400 g penne 180 g somon afumat marar Mod de preparare: Amestecaţi smântână...
Read more »
Dressing cu lămâie, miere şi muştar
Se combină 3 linguri zeamă de lămâie, 6 linguri ulei de măsline extravirgin, 1 lingură de miere, 2 linguriţe de muştar Dijon, sare şi piper. Se foloseşte la condimentarea salatelor sau legumelor fierte, precum broccoli sau morcovi. Pofta buna!Read more »
Retete de post: Fasole batuta cu boia
O reteta de fasole batuta cu boia din: fasole boabe, ceapa, morcov, usturoi, sare, piper, ulei si boia. Ingrediente: 500 g fasole boabe 1 ceapa 1 morcov 3 catei de usturoi sare piper 3-4 linguri cu ulei boia (dulce sau iute) Mod de preparare: Pune la inmuiat fasolea de seara pana dimineata. Pune-o...
Read more »
Placinta taraneasca in stil american
O reteta de Placinta taraneasca in stil american din: carne de vita, ceapa, bulion de vita, fasole boabe in sos de rosii, sos worcestershire, sirop de artar, cartofi, branza si crengute de cimbru. Două feluri preferate – fasole gătită şi tradiţionala plăcintă ţărănească – se combină pentru a oferi o copioasă şi hrănitoare mâncare...
Read more »
Ciorba de fasole in test
O reteta de ciorba de fasole in test din: fasole boabe, costita afumata, morcovi, ceapa, sos de rosii, leustean, paine, sare, piper, boia si menta. Ingrediente: 1 kg fasole boabe 1 kg costita afumata 3 morcovi 2 cepe 250 ml sos de rosii 1 legatura de leustean 1 paine rotunda sare piper boia menta...
Read more »
Extra-burgeri de vita
O reteta de extra burgeri de vita din: muschi de vita, capere, rosii, fileuri de ansoa, ulei de masline, boabe de piper negru, usturoi, patrunjel, suc de lamaie, masline si frunze de patrunjel. Ingrediente: 600 g muschi de vita 1 lingura capere, scurse si taiate in bucati mari 35 g rosii uscate la soare,...
Read more »
Graten de praz
O reteta de graten de praz din: praz, branza, ulei de masline, lapte, unt, faina, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 6 fire de praz 100 g branza 1 lingura ulei de masline pentru sosul bechamel: 500 ml lapte 1/4 pachet cu unt 2 linguri faina nucsoara sare piper Mod de preparare: Alege fire...
Read more »
Muşchi de vită la grătar cu eşalote şi usturoi
O reteta de muschi de vita la gratar cu esalote si usturoi din: esalote, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, patrunjel, sare, piper, muschi de vita si sos warcestershire. Ingrediente: 500 g esalote 2 capatani de usturoi, fara mustati si varfuri 3 linguri ulei de masline 1 lingurita otet balsamic 2 linguri patrunjel proaspat,...
Read more »
Salată picantă cu vită
O reteta de salata picanta cu vita din: sos soia, suc de lamaie, sare, piper, carne de vita, castravete, ceapa verde, rosii cherry, ardei iute, ghimbir, usturoi, menta, coriandru, siropd e artar si margarina. Ingrediente: 8 linguri sos soia 4 linguri suc de lămâie sare piper 3 buc. de carne de vită (steak a...
Read more »
Marinadă de lămâie cu rozmarin
Se amestecă coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie, 2 linguri ulei de măsline, 3 căţei de usturoi striviţi, 1 lingură de rozmarin tocat fin, sare şi piper. Se foloseşte ca marinadă pentru carnea de pui, porc, miel, peşte sau pentru brânză halloumi. Pofta buna!Read more »
Somon cu sos de legume
O reteta de somon cu sos de legume din: somon afumat, castraveti, rosii, lime, ceapa rosie, sare, piper, patrunjel, ulei de masline si paine. Ingrediente: 8 felii subtiri (200 g ) de somon afumat 640 g castraveti 8 rosii mici 8 cepe rosii mici 4 lime sare piper 1 lingura patrunjel tocat 4 linguri...
Read more »
Salată cu piept de curcan
O reteta de salata cu piept de curcan din: piept de curcan, amestec de salate, castravete, dovlece, ciuperci, ardei gras, morcovi, ulei, sare, piper, unt de arahide, supa, suc de lamaie, piper cayenne si nuci. Ingrediente: 600 g piept de curcan 200 g amestec de salate 1 castravete 1 dovlecel 50 g ciuperci câte...
Read more »
Pastilla de rata in untura
O reteta de pastilla de rata in untura din: aripi si piept de rata, foi de placinta, hasme, portocala, coriandru, ou, miere, migdale, scortisoara, chimen, ghimbir, patrunjel, unt, sare, piper si zahar pudra. Ingrediente: 4 aripi (plus pieptul) in untura 12 foi de placinta 2 hasme 1 portocala 6 fire coriandru 1 ou 3...
Read more »
Budinca de ou si legume
O reteta de budinca de ou si migdale din: cartofi, carnati, branza, oua, smantana, cascaval, ardei gras, ceapa, rosii, sare, piper, gris si ulei. Ingrediente: 300 g cartofi fierti 150 g carnati 200 g branza sarata 4 oua 300 g smantana 50 g cascaval 1 ardei gras 1 ceapa 2 rosii sare piper gris...
Read more »
Tocăniţă cu fasole albă si carne de porc
O reteta de tocanita cu fasole alba si carne de porc din: fasole alba, carne de porc, ceapa, morcovi, praz, usturoi, sos de rosii, ulei, sare si piper. Ingrediente: 400 g fasole alba 500 g carne de porc mai impanata 2 cepe 2 morcovi 1 fir de praz 3 catei de usturoi 200 ml...
Read more »
Salată de pui
O reteta de salata de pui din: spanac, mango, castravete, alune, ardei iute, file d epui, unt, sare, suc de lamaie, otet si ulei de masline. Ingrediente: 150 g spanac 1 mango copt 1/2 castravete 50 g alune tăiate 1/2 linguriţă ardei iute uscat sau 1 vârf de cuţit piper cayenne 600 g file...
Read more »
Vită Stroganoff
O reteta de vita stroganoff din: antricot, sare, piper, ceapa, ciuperci, bulion de vita, sos worcestershire, usturoi, smantana si patrunjel. Ingrediente: 300 g felii de antricot Sare si piper negru 150 g ceapa, fin tocata 125 g ciuperci, taiate fin 100 ml bulion de vita sau sherry 1 lingura sos Worcestershire 1 lingura coniac,...
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu smochine
O reteta de prajitura cu smochine din: orez, apa, lapte de cocos, zahar brun, oua si smochine. Ingrediente: 1 ceasca orez cu bobul scurt 1 cana apa 1 cana lapte de cocos 1/3 cana zahar brun 6 oua mari 20 smochine mici Mod de preparare: Intr-o cratita mare se fierbe orezul cu apa...
Read more »
Escalop de vitel cu ciuperci urechi de lemn
O reteta de escalop de vitel cu ciuperci urechi de lemn din: escalop de vitel, faina alba, ulei vegetal, ghimbir, ciuperci, sos de soia si sake. Ingrediente: 400 g bucati macre de escalop de vitel 2 linguri faina alba, asezonata cu sare si piper 2 linguri ulei vegetal 2 catei de usturoi, zdrobiti 1...
Read more »
Salata cu snitel si mazare tucara
O reteta de salata cu snitel si mazare tucara din: snitele de pui sau porc, piper, suc de lamaie, sare, salata iceberg, ridichi, castravete, rosii cherry, ulei de germeni de grau si verdeata. Ingrediente: 4 snitele de pui sau porc (a 80 g) piper 1 lingura suc de lamaie 150 g mazare tucara sare...
Read more »
Supă de morcovi cu coriandru
O supă fărără morcovi este aproape de neconceput. Această legumă modestă se potriveşte aproape peste tot ea conferă dulceaţă supei de pasăre, se adaugă în minestrone pentru culoare ş.a.m.d. Supa de morcovi e:este o supă-cremă ca un piure dulceag si catifelat. In combinaţie cu aroma puternică de citrice a coriandrului proaspăt, devine ceva sublim....
Read more »
Clapon cu crema de portocale
O reteta de clapon cu crema de portocale din: clapon, portocale, stafide, pasta de tomate, grand marnier, zeama de lamaie, zahar, smantana, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 clapon 4 portocale 100 g stafide 2 linguri pasta de tomate 150 ml grand Marnier zeama de la o lamaie 1 lingura zahar 200 ml smantana...
Read more »
Mancare de fasole picanta
O reteta de mancare de fasole picanta din: carne tocata de vita, fasole neagra, ardei gras, rosii, ceapa, ardei iute, smantana, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne tocata de vita 1 cutie cu fasole neagra 1 ardei gras galben 1 ardei gras verde 1 cutie cu rosii decojite 1 ceapa 1 ardei...
Read more »
Somon cu sos de verdeaţă
O reteta de somon cu sos de verdeata din: unt, ceapa rosie, foaie de dafin, seminte fenicul, vermut sec, somon, avocado, zeama de lamaie, ridichi, salata, zeama de lamaie, otet de vin alb, ulei de seminte de struguri si ceapa verde. Ingrediente: 75 g unt 2 cepe rosii lunguiete, tocate marunt 1 foaie de...
Read more »
Cocktail Movie Star
O reteta simpla de Cocktail Movie Star din: lichior de kiwi, suc de mango, suc de grepfrut si sampanie. Ingrediente: 4 cl lichior de kiwi 6 cl suc de mango 2 cl suc de grepfrut sampanie Mod de preparare: Mixam bine lichiorul si sucurile de fructe cu gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi,...
Read more »