Retete simple:
Desert crocant cu caramel
O reteta de desert crocant cu caramel din: unt, mere, zahar brun, scortisoara, mure, miere, alune si fulgi de ovaz. Ingrediente: 20 g unt 4 mere, curatate de coaja si seminte, taiate felii 50 g zahar brun un praf de scortisoara sau cuisoare 200 g mure sau alte fructe pentru topping: 75 g unt...
Read more »
Macrou cu salata de telina
O reteta delicioasa de macrou cu salata de telina din: macrou, faina, telina, morcov, patrunjel, iaurt gras, ceapa, lamaie, ulei, sare si piper. Ingrediente: 8 fileuri de macrou 50 g faina 1 telina mica 1 morcov 1 legatura patrunjel 250 g iaurt gras 1 ceapa mica 1 lamaie 100 ml ulei sare piper ...
Read more »
Cocktail Apricot Sour
O reteta simpla de Cocktail Apricot Sour din: apricot brandy, zeama de portocale, suc de portocale, portocala si cirese. Ingrediente: 4 cl Apricot brandy 2 cl zeama de lamaie 2 cl suc de portocale o felie de portocala cirese de cocktail Mod de preparare: Ingredientele se agita bine in shaker cu cuburi de...
Read more »
Dovlecei umpluţi cu orz
O reteta simpla de dovlecei umpluti cu orz din: dovlecei, usturoi, orz, ardei gras, cimbru, ulei de masline extravirgin, emmentaler, sare si piper. Ingrediente: 450 g dovlecei (zucchini) 1 căţel de usturoi 140 g orz (sau arpacaş) 70 g ardei gras roşu 5-6 crenguţe de cimbru 4 linguri ulei de măsline extravirgin 60 g...
Read more »
Dim Sum: Shiu mai
Shiu mai se prepara dintr-un aluat simplu, din faina si apa, mai delicat decat cel folosit pentru coltunasii lipiciosi. Diferenta este ca acesti coltunasi se fierb in aburi, nu se prajesc, iar in partea superioara raman deschisi, astfel incat se vede umplutura. De aceea sunt si mai usor de preparat decat, de exemplu, xiao...
Read more »
Pudding de paine si unt
O reteta delicioasa de pudding de paine si unt din: unt de alune, lapte, felii de toast, crema de ciocolata, oua, zahar vanilat si zahar pudra. Ingrediente: 125 g unt de alune cu bucati intregi 500 ml lapte 10 felii de toast, marginile decupate 125 crema de ciocolata 4 oua 1 plic zahar vanilat...
Read more »
Salată de sfeclă aromată cu boabe de soia
O reteta delicioasa de salata de sfecla rosie cu: ulei de masline, coaja rasa de portocala, soia, cimbru, otet, hasma. Ingrediente: 250g de sfeclă roşie 5 linguri ulei de măsline extravirgin coaja rasă de la o portocală 1 kg de boabe de soia congelate 3 crenguţe de cimbru 1 1/2 lingură de oţet din...
Read more »
Vinete la grătar cu mozzarella şi dovlecei
O reteta delicioasa de vinete la gratar cu mozzarella si dovlecei din: vinete, mozzarella, dovlecei, rosii, busuioc, ulei de masline extravirgin, sare, piper si frunze de busuioc. Ingrediente: pentru legume: 300 g vinete 350 g mozzarella 200 g dovlecei (zucchini) 300 g roşii 8 frunze de busuioc 3 linguri ulei de măsline extravirgin sare...
Read more »
Perişoare de vită cu sos de smântână
O reteta delicioasa de perisoare de vita cu sos de smantana din: carne de vita, paine, faina, lapte, smantana, unt, patrunjel si sare. Ingrediente: 1,200 kg carne de vită 80 g pâine albă 80 g făină 800 ml lapte 70 g smântână 50 g unt câteva fire de pătrunjel sare Mod de preparare:...
Read more »
Reteta zilei: Creme Brulee
O reteta delicioasa de creme brulee din: smantana, zahar alb, sare, extract de vanilie si galbenusuri de ou. Ingrediente: 2 cani de smantana 1/4 ceasca de zahar alb 1 vârf de cuţit de sare 1 lingurita extract de vanilie 3 gălbenuşuri de ou 4 linguri de zahăr alb Mod de preparare: Preincalziti cuptorul la...
Read more »
Piure de usturoi copt
O reteta delicioasa de piure cu: usturoi, cartofi, unt, sare, lapte. Ingrediente: 3 căţei mari de usturoi in coajă 400g de cartofi făinoşi, curăţaţi de coajă şi tăiaţi bucăţele 85g de unt sare după gust 3 linguri de lapte Mod de preparare: Se încinge cuptorul Ia 160°C. Se aşază căţeii de usturoi într-o tavă...
Read more »
Friptură de vacă cu garnitură de măcriş şi sos pesto cu chili şi alune
O reteta delicioasa de friptura de vaca cu:alune de padure, chili rosu, macris, ulei de masline, otet balsamic. Ingrediente: 50g de alune de pădure 1 chili roşu, curăţat de seminţe şi tăiat 85g măcriş de baltă 11/2 lingură ulei de măsline, plus extra pentru grătar 3 lingurite de oţet balsamic 2 fleici, în jur...
Read more »
Pandispan in sos de lamaie
O reteta delicioasa de pandispan in sos de lamaie din: zahar, suc de portocale, lamaie, portocala, faina, oua, albusuri, zahar praf, esenta de rom si unt. Ingrediente: 300 g zahar 120 ml suc de portocale 1 lamaie 1 portocala 120 g faina 6 oua 3 albusuri 50 g zahar praf 1 lingurita esenta de...
Read more »
Pâine prăjită cu usturoi
O reteta delicioasa de paine prajita cu: usturoi, unt, parmezan. Ingrediente: 2 pâini dabatta 140g de unt moale 4-6 căţei de usturoi, zdrobiţi o mână de pătrunjel, tocat 2 linguri de parmezan ras fin Mod de preparare: Se taie pâinea pe jumătate, în lung. Se prăjeşte pe partea cu coajă două minute, până...
Read more »
Crap cu bere
O reteta de crap cu bere din: crap, bere blonda, unt, ceapa, morcovi, foi de dafin, cuisoare, ghimbir, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 crap de circa 2 kg 800 ml bere blonda 50 g unt 1 ceapa mare 1 morcov mare 2 foi de dafin 4-5 cuisoare 100 g ghimbir 2 lamai sare...
Read more »
Pui la cuptor cu lamaie si legume
O reteta delicioasa de pui cu: usturoi, cimbru, unt, lamaie, sunca afumata, arpagic, mazare, dovlecei, salata verde, morcovi, praz, ridichii. Ingrediente: 2 pui mici pregătiţi pentru dat la cuptor 2 căţei de usturoi, zdrobiţi dar lăsaţi întregi 1 legătură de cimbru 1 lămâie, înjumătăţită (folosiţi coaja rasă la prepararea legumelor de primăvară) 25g de...
Read more »
Tort de bezea cu cireşe
O reteta delicioasa de tort cu: oua, zahar tos, faina de porumb, otet, cacao, ciocolata neagra, frisca lichida, zahar pudra, cirese. Ingrediente: 6 albuşuri mari 300g de zahăr tos 1 lingură făină de porumb 2 linguriţe oţet din vin alb 25g pudră de cacao 50g de ciocolată neagră (de menaj), mărunţita 284ml de...
Read more »
Prajitura cu cacao si crema de nuci
O reteta delicioasa de prajitura cu cacao si crema de nuci din: margarina, zahar, faina, oua, cacao, praf de copt, lapte, ciocolata neagra, nuci si zahar. Ingrediente: blat: 250 g margarina sau unt 350 g zahar 350 g faina 4 oua 50 g cacao 1 plic praf de copt 250 ml lapte 100 g...
Read more »
Cocktail Grand Marnier Sour
O reteta simpla de Cocktail Grand Marnier Sour din: grand marnier, zeama de lamaie si cirese. Ingrediente: 4 cl Grand Marnier 2 cl zeama de lamaie cirese Mod de preparare: Mixam bine Grand Marnier-ul si zeama de lamaie impreuna cu cuburi de gheata in shaker. Turnam bautura pe urma intr-un pahar de whisky...
Read more »
Cum se prepara prajitura faramicioasa din aluat fraged (video)
O reteta video despre cum se prepara prajitura faramicioasa din aluat fraged; un preparat clasic englez, foarte rapid, deosebit de delicios care este ideal pentru cafeaua de dimineata sau pentru ceaiul de dupa amiaza. Cum se prepara prajitura faramicioasa din aluat fraged Pofta buna!
Read more »
Cum se prepara biscuiti cu aroma de lavanda (video)
O reteta video despre cum se prepara biscuiti cu aroma de lavanda; un preparat foarte rapid,deosebit de gustos si delicios pentru care nu sunt necesare decat foarte putine ingrediente. Cum se prepara biscuiti cu aroma de lavanda Pofta buna!
Read more »
Salata libaneza de vinete
O reteta delicioasa de salata libaneza de vinete cu: rosii, patrunjel, ceapa verde, usturoi verde, catei de usturoi, ulei de masline, zeama de lamaie, sare, piper, masline. Ingrediente: 3 vinete coapte 2 roşii mari 1 legătură pătrunjel 1 ceapă verde 1 usturoi verde 2 căţei de usturoi tocaţi mărunt ulei de măsline zeamă de...
Read more »
Desert aromat
O reteta delicioasa de desert aromat din: biscuiti din ovaz, unt, mascarpone, portocala, nuci, boabe de ienupar, frunze de rozmarin, cocos, miere si frisca. Ingrediente: 250 g biscuiti din ovaz sau amaretto 100 g unt 200 g mascarpone sau crema de branza 1 portocala 100 g nuci zdrobite mai mare 1 lingurita boabe de...
Read more »
Rulou de legume cu piure de dovleac
O reteta de rulou de legume cu piure de dovleac din: spanac, morcov, telina, ceapa, parmezan, ou, ulei de masline extravirgin, pesmet, sare, piper, ricotta, ou, nucsoara, dovleac si smantana dulce. Ingrediente: 350 g spanac proaspăt 70 g morcov 50 g ţelină 30 g ceapă 6 linguri parmezan ras 1 ou 3 linguri ulei...
Read more »
Parmigiana de vinete
O reteta delicioasa de parmigiana de vinete cu:rosii, usturoi, ulei de masline, busuioc, sare, ardei rosu, zahar, vinete, mozzarella, parmezan, cascaval afumat, ulei. Ingrediente sos: 400 g roşii decojite 1 căţel usturoi 3 linguri ulei măsline 4 fire busuioc proaspăt sare ardei roşu zahăr Ingrediente parmigiana: 600 g vinete 250 g mozzarella 60 g...
Read more »
Piept de curcan picant cu orez si curry
O reteta delicioasa de piept de curcan picant cu: orez, ulei de masline, ardei gras, ardei iute, curry, praz, supa. Ingrediente: 150 g orez integral 500 g piept de curcan 3 linguri ulei de măsline 2 ardei graşi (1 roşu, 1 galben) un ardei iute 2 linguriţe curry un fir de praz 200 ml...
Read more »
Salata cu mere si pepene
O reteta delicioasa de salata din: mere, pere, pepene galben, portocale, banana, zahar, rom, ananas, vin alb, struguri, frunze de menta. Ingrediente: 2 mere 2 pere nu prea moi 1/2 pepene galben 2 portocale (4 mandarine) 1 banană 3 linguri de zahăr o ceşcuţă de rom 3-4 felii de compot de ananas vin alb...
Read more »
Mancare de linte cu orez salbatic
O reteta delicioasa de mancare de linte cu orez salbatic din: linte, usturoi, ceapa, ulei de masline extravirgin, pulpa de rosii, sare, piper, patrunjel, orez, orez salbatic si mozzarella. Ingrediente: 150 g linte 1 căţel de usturoi 1 ceapă mică 3 linguri ulei de măsline extravirgin 200 g pulpă de roşii sare şi piper...
Read more »
Supa de iarna
O reteta de supa de iarna din: zeama de varza acra, morcovi, telina, patrunjel, ceapa, ardei gras, praz, ulei de masline, tarate de grau, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 2 litri zeama de varza acra sau bors 2 morcovi 1 telina 2 radacini de patrunjel 1 ceapa 1 ardei gras sau 1 lingura pasta...
Read more »
Tarta cu miere si fistic
O reteta delicioasa de tarta cu miere si fistic din: aluat de tarta, sirop, miere, zeama si coaja de portocala, oua, fistic, migdale, pesemt, apa de flori si iaurt integral. Ingrediente: 200 g aluat de tarta 200 ml sirop bine legat 100 g miere poliflora 3 lingura zeama si coaja rasa de la 1...
Read more »
Cocktail Jagertonic
O reteta simpla de Cocktail Jagertonic din: jagermaister, tonic si portocala. Ingrediente: 4 cl Jagermaister tonic o felie de portocala Mod de preparare: Turnam Jagermaister intr-un pahar pentru bauturi lungi pe 3 cuburi de gheata, completam cu tonic si decoram cu o felie de portocala.
Read more »
Păstrăv cu legume
O reteta de pastrav cu legume din: pastrav, conopida, varza de bruxelles, ardei rosu, usturoi, portocale, sare, piper, ulei de masline, patrunjel si sos de soia. Ingrediente: 1 kg păstrăv 250 g conopidă 200 g varză de Bruxelles 1 ardei roşu 2 cepe câţiva căţei de usturoi 2 portocale sare piper 60 ml ulei...
Read more »
Retete pentru weekend #1
Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Cordon bleu din vinete O reteta delicioasa de cordon bleu din: vinete, cascaval, bacon, oua, faina, pesmet, ulei, sare, piper. Ingrediente:...
Read more »
Cordon bleu din vinete
O reteta delicioasa de cordon bleu din: vinete, cascaval, bacon, oua, faina, pesmet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 vânătă medie 100 g caşcaval 100 g bacon 2 ouă făină pesmet ulei sare piper Mod de preparare: Se spală vânătă, se taie în felii subţiri şi se sărează. După ce se scurg bine, se aşază...
Read more »
Prune calde cu miere şi nuci
O reteta delicioasa de prune cu: zeama de portocale, unt, miere, zahar brun, fulgi de ovaz, nuci. Ingrediente: 1 kg prune, fără sâmburi zeama de la 2 portocale 100 g unt 200 g miere 50 g zahăr brun 50 g fulgi de ovăz 100 g nuci măcinate Mod de preparare: Intr-un vas termorezistent (yena),...
Read more »
Sărmăluţe in foi de viţă pe dischete de mămăliguţă
O reteta delicioasa de sarmalute in foi de vita cu: carne de vita, carne de porc, orez, ceapa, piper, sare, cimbru, marar, boia dulce, bulion, suc de rosii. Ingrediente: 1 kg carne mixtă tocată (vită, porc) 75 g orez 1 ceapă mare piper sare cimbru mărar 1/2 linguriţă de boia dulce 2 linguri de...
Read more »
Betisoare iuti
O reteta delicioasa de betisoara iuti din: nuci, ghimbir, miere, gem de caise, stafide, curmale, smochine si pesmet. Ingrediente: 200g miez ras de nuci 2 linguri ghimbir ras cât mai mărunt 4 linguri miere 4 linguri gem de caise 2 linguri stafide 50g curmale uscate 50g smochine uscate 100 g pesmet dulce sau nuci...
Read more »
Şalău cu ciuperci
O reteta delicioasa de salau cu ciuperci din: fileuri de salau, ciuperci, unt, faina, lapte, vin alb sec, smantana dulce, nucsoara, foi de dafin, ceapa, patrunjel, ulei, unt, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de salau 400 g ciuperci proaspete 50 g unt 2-3 linguri de faina 300 ml lapte 150 ml vin alb...
Read more »
Perişoare cu sos de roşii
O reteta delicioasa de perisoare cu sos de rosii din: piept de pasare, ceapa, marar, pesmet, suc de rosii, ulei si sare. Ingrediente: 250 g file de piept de pasăre 1 legătură ceapă 1 legătură mărar sau pătrunjel 2 linguri pesmet 250 ml suc de roşii 1 lingură ulei sare Mod de preparare:...
Read more »
Tartă de broccoli cu fondue de brânză Brie
O reteta delicioasa de Tartă de broccoli cu fondue de brânză Brie din: lapte, unt, faina, sare, broccoli, mozzarella, parmezan, galbenusuri, albusuri, seminte de fenicul, banza brie, lapte, amidon de cartofi si galbenus. Ingrediente: pentru sosul bechamel: 300 ml lapte 30 g unt 30 g faină albă sare pentru tartă: 220 g broccoli 120...
Read more »
Muschi de vita cu pere
O reteta de muchi de vita cu pere din: medalioane de vita, pere, oua, cascaval, pesmet, ulei, hrean, sare si piper. Ingrediente: 4 medalioane de vita 200 g pere 2 oua 200 g cascaval ras 1 lingura pesmet 3 linguri ulei 1 lingura hrean ras sare piper Mod de preparare: Curatati perele si...
Read more »
Rulouri din aluat de năut umplute cu dovleac şi praz
O reteta de rulouri din aluat de naut umplute cu dovleac si praz din: faina alba, faina de gris, faina de naut, oua, ulei de masline extravirgin, dovleac, praz, parmezan, piper, pricomigdale, ou, sare, nucsoara, marsala, broccoli, usturoi, ansoa, zeamil, ceapa, dovlecel, morcov, fenicul, telina, ardei gras, fasole verde, ierburi aromatice, sare si piper....
Read more »
Gogoşele din morcovi si nuci
O reteta delicioasa de gogosele din morcovi si nuci din: faina, zahar, praf de copt, sare, scortisoara, nucsoara, nuci, morcov, unt, oua si lapte. Ingrediente: 300 g faina 100 g zahar 2 lingurite praf de copt 1/2 lingurita sare 1/2 lingurita scortisoara 1/2 lingurita nucsoara 200 g nuci zdrobite 200 g morcov ras fin...
Read more »
Escargots au beurre d’ail
Melcii reprezinta pentru multi simbolul bucatariei traditionale frantuzesti si sunt, probabil, primul fel de mancare pe care doreste sa-l incerce orice calator strain venit in Franta in cautare de aventuri culinare. Totusi, pentru a aprecia gustul melcilor e necesara deprinderea. Maestrii bucatari mai inventivi au incercat sa foloseasca melcii pentru a crea retete noi,...
Read more »
Cuiburi de mămăligă
O reteta de cuiburi de mamaliga din: faina de porumb, oua, unt, cascaval, piper rosu si sare. Ingrediente: 300 g faina de porumb 4 oua 2 linguri unt 50 g cascaval ras 50 g cascaval cubulete 1 lingurita piper rosu sare Mod de preparare: Fierbeţi 1 l apă cu sare şi când aceasta...
Read more »
Salată cu ardei gras, ceapă verde şi parmezan
O reteta delicioasa de salata cu ardei gras, ceapa verde si parmezan din: frunze de spanac, boabe de porumb, ceapa verde, parmezan, ardei gras, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 250 g frunze de spanac 1 conservă boabe de porumb 2 fire ceapă verde 150 g parmezan 1/2 ardei gras roşu pentru...
Read more »
Vinete umplute cu carne
O reteta delicioasa de vinete umplute cu carne de vita, ceapa, rosii, ardei, usturoi, patrunjel, sare, piper, ardei iute. Ingrediente: 500 g carne tocată de vită 4 vinete potrivite 2 cepe 3 roşii 2 ardei (unul pentru decor) 1 căpăţână de usturoi pătrunjel sare piper opţional un ardei iute Mod de preparare: Se curăţă...
Read more »
Retete delicioase: Ratatouille
O reteta delicioasa de ratatouille cu:vinete, ardei capia, dovlecei, ceapa, rosii, ciuperci, suc de rosii, verdeata, sare, piper negru, smantana. Ingrediente: 2 vinete 4 ardei capia 2 dovlecei 1 ceapă 2 roşii 50 g ciuperci 1 cană suc de roşii verdeaţă sare piper negru măcinat 200 ml smântână Mod de preparare: Se curăţă legumele....
Read more »
Salată cu mozzarella si ardei gras
O reteta delicioasa de salata cu mozzarella si ardei gras din: ardei gras, salata verde, mozzarella, ulei de masline extravirgin, vanata, migdale, sare si piper. Ingrediente: 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 1 miez de salată verde 150 g mozzarella 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1 vânătă mică 2 linguri migdale...
Read more »
Reteta zilei: Bastoane cu sare
O reteta de bastoane cu sare din: faina, praf de copt, ulei, sare, apa calda si ulei. Ingrediente: 500g faina 2 lingurite praf de copt 3 linguri ulei 2 lingurite sare 300 ml apa calda ulei pentru prajit Mod de preparare: Intr-un castron se pune faina cu sarea si praful de copt si...
Read more »
Vinete prajite cu usturoi si ghimbir
O reteta gustoasa de vinete prajite cu: usturoi, ghimbir, ulei de susan. Ingrediente: 2 vinete 3 căţei de usturoi, tocaţi fin 1 linguriţă ghimbir 1 linguriţă ulei de susan Mod de preparare: Se taie vinetele în cuburi de 1 cm. Se pun la prăjit în ulei fierbinte, se adaugă usturoiul, ghimbirul şi se...
Read more »
Nectar de pere
Se decojesc 8 pere şi se curăţă de cotoare şi seminţe. Pulpa se taie cubuleţe. Se amestecă împreună cu 1 lingură zahăr pudră, 2 linguri suc de lămâie şi 1 vârf de cuţit praf de anason; se lasă la frigider cca 60 min. Se crestează pe lung 2 batoane de vanilie şi se scoate...
Read more »
Budinca din paine si branza
O reteta de budinca din paine si branza din: franzela, branza de vaci, lapte, oua, unt, zahar, nuci, stafide, smantana si nucsoara. Ingrediente: 300 g franzela sau paine alba 150 g branza proaspata de vaci 400 ml lapte 4 oua 1 lingura unt 2 linguri zahar 100 g nuci zdrobite 50 g stafide 100...
Read more »
Somon glazurat cu taitei
O reteta delicioasa de somon glazurat cu taitei din: pasta miso, fileuri de somon, fasole verde, taitei, muguri de bambus, vin alb sec, ulei de floarea soarelui, ceapa verde si seminte de susan. Ingrediente: 2 linguri pasta miso 4 fileuri de somon 200 g fasole verde, taiata segmente 600 g taitei proaspeti cu ou,...
Read more »
Fenicul gratinat cu cremă de brânză Brie şi şuncă
O reteta delicioasa de fenicul gratinat cu crema de branza brie si sunca din: fenicul, lamaie, lapte, unt, faina, branza brie, sare si prosciutto. Ingrediente: 1 kg fenicul 1/2 lămâie pentru crema de brânză Brie: 300 ml lapte 30 g unt 20 g faină albă 180 g brânză Brie sare pentru gratinare: 100 g...
Read more »
Cocktail Tequilla Picanta
O reteta simpla de Cocktail Tequilla Picanta din: teqilla, sangrita, lamaie si sare. Ingrediente: 2 cl tequilla 2 cl Sangrita lamaie sare Mod de preparare: Mai intai bem bautura picanta, apoi musca sfertul de lamaie, gustam putina sare si in final bem tequila. Ambele bauturi vor fi servite rece.
Read more »
Orez cu fistic
O reteta de orez cu fistic din: orez, fistic, vin alb sec, supa de legume, seminte de coriandru, cascaval, patrunjel verde, unt, ulei de masline, ghimbir, sare si piper. Ingrediente: 350 g orez 40 g fistic 100 ml vin alb sec 1 l supa de legume 1 lingura seminte de coriandru 2 linguri cascaval...
Read more »
Retetele lunii ianuarie (Reteta zilei)
Va prezentam retetele lunii ianuarie, o retrospectiva a retetelor lunii ianuarie cu ajutorul carora sa gatiti mereu simplu, rapid si eficient. Bucurati-va de retetele lunii ianuarie! Reteta zilei: Creme Brulee O reteta delicioasa de creme brulee din: smantana, zahar alb, sare, extract de vanilie si galbenusuri de ou. Ingrediente: 2 cani de smantana 1/4...
Read more »
Supa consistenta de creveti cu porumb
O reteta de supa consistenta de creveti cu porumb din: supa de peste, fasole verde, creveti, ceapa verde, smantana, unt, ceapa, cartofi, malai si porumb. Ingrediente: 500 ml supa limpede de peste 300 g fasole verde, taiata segmente 300 g creveti prefierti, curatati 1 legatura ceapa verde, tocata 150 ml smantana 20 g unt...
Read more »
Tarte cu pere si ciocolată
O reteta delicioasa de tarta cu pere si ciocolata din: oua, ciocolata amaruie, unt, zahar, migdale, pere si suc de lamaie. Ingrediente: 3 oua 150 g ciocolata amaruie 50 g unt 40 g zahar 60 g migdale macinate 3 pere 2 linguri suc de lamaie Mod de preparare: Cuptorul se încinge la 180...
Read more »
Tort Alvita
O reteta de tort Alvita din: albusuri, zahar, miere, esenta de vanilie, foi de napolitana si nuci. Ingrediente: 8 albuşuri 8 linguri de zahăr 2 linguri de miere călduţă 1 esenţă de vanilie 2 foi de napolitană din comerţ 60 de nuci tocate Mod de preparare: Bateti spumă albuşurile cu zahărul şi le...
Read more »
Salată cu pastramă de vită şi vinegretă de afine
O reteta delicioasa de Salată cu pastramă de vită şi vinegretă de afine din: pastrama de vita, linte verde, salata creata, usturoi, ulei de masline extravirgin, afine si otet balsamic. Ingrediente: 200 g pastramă de vită (felii groase) 120 g linte verde 1 salată creaţă 2 căţei de usturoi pentru vinegretă: 7 linguri ulei...
Read more »
Mochete de migdale
O reteta delicioasa de mochete de migdale din: ciocolata de manaj, cafea, zahar, migdale, lapte, rom si ciocolata rasa. Ingrediente: 300 g ciocolata de menaj 2 linguri cafea foarte tare 250 g zahar 150 migdale 4 linguri lapte 2 linguri rom pentru garnitura: 50 g ciocolata rasa Mod de preparare: Rumeneşti uşor migdalele...
Read more »
Musaca în 3 culori
O reteta de musaca in 3 culori din: cartofi, rosii, carne tocata, ceapa, patrunjel, vin alb, ulei, unt, concentrat de legume, boia dulce si piper. Ingrediente: 10 cartofi 10 roşii 800 g carne tocată 2 cepe 2 legături pătrunjel verde 50 ml vin alb 4 linguri de ulei 1 cubuleţ de unt 1 lingură...
Read more »
Reteta zilei: Pachetele aperitiv
O reteta delicioasa de pachetele aperitiv din: faina, grasime, sare, carne tocata, ceapa verde, ceapa alba, boia, chimen, sare, piper, masline, stafide, oua si ulei. Ingrediente: pentru aluat: 600 g faina 300 ml apa 10 linguri grasime topita sare pentru umplutura: 700 g carne tocata 2 cepe verzi 2 cepe albe 2 linguri boia...
Read more »
Paste cu branza de capra si sunca
O reteta de paste cu branza de capra si sunca din: banza de capra, busuioc, sunc de praga, ulei de masline, ceapa, usturoi, chilli, suc de rosii, zahar si paste. Ingrediente: 150 g branza de capra 1 legatura busuioc proaspat, frunze rupte in bucati 150 g sunca de Praga, rupta fasii 2 linguri ulei...
Read more »
Rulouri cu telemea la gratar
O reteta de rulouri cu telemea la gratar din: piept de pui, cartof, ou, telemea de capra, marar verde, ceapa, paine, smantana, usturoi, piper, sare, ulei, smantana, mustar si ulei de masline. Ingrediente: pentru foi: 500 g piept de pui fara os 1 cartof crud ras 1 ou 200 g telemea de capra rasa...
Read more »
Salată orientală cu varză roşie
O reteta de salata orientala cu varza rosie din: salata verde, dovlecei, rosii cherry, varza rosie, ulei de masline si sos de soia. Ingrediente: 1 salată verde 2 dovlecei (zucchini) 10 roşii cherry 1/4 varză roşie pentru dressing: ulei de măsline extravirgin sos de soia Mod de preparare: Spală frunzele de salată şi...
Read more »
Cocktailuri de weekend
Daca vrei sa dai o petrecere in weekend sau pur si simplu sa sarbatoresti o saptamana de munca iti propunem o serie de cocktailuri de weekend. Delecteaza-te cu aceste cocktailuri de weekend! Cocktail Blue Moon II O reteta simpla de Cocktail blue Moon II din: tequilla, galliano, curacao albastru, frisca si limeta. Ingrediente:...
Read more »
Cotlete de porc cu sote de ciuperci
O reteta de cotlete de porc cu sote de ciuperci din: cotlete de porc, sos de soia, otet balsamic, ketchup, ghimbir, miere, piper rosu, ulei de masline, sare, piper, ciuperci, unt si vin alb. Ingrediente: 2 cotlete de porc 2 linguri cu sos de soia 2 linguri cu oţet balsamic 2 linguri cu ketchup...
Read more »
Spaghete cu nuci si usturoi
O reteta de spaghete cu nuci si usturoi din: spaghete, nuci, usturoi, ulei de masline, ceapa, lamaie, verdeata, sare si piper. Ingrediente: 600 g spaghete 200 g nuci 5 catei de usturoi 50 ml ulei de masline 1 ceapa 1 lamaie verdeata – marar si patrunjel sare piper Mod de preparare: Fierbeti spaghetele...
Read more »
Cum se prepara Briose cu tarate de ovaz (video)
O reteta video despre cum se prepara briose cu tarate de ovaz; un preparat foarte sanatos si gustos , rapid si deosebit de delicios, bogat in fibre si ideal pentru micul dejun. Ingrediente: Oat Bran – 2 1/2 cups Baking Soda – 2 tsp Walnuts – 1/2 cup, chopped Milk – 1 cup Yogurt...
Read more »
Copane la cuptor
O reteta de copane la cuptor din: copane de pui, condimente, cartofi, smantana, avocado, ulei, ceapa rosie, ardei gras, suc de rosii, cascaval, rosii cherry, ceapa verde si zeama de lamaie. Ingrediente: 500 g copane de pui dezosate, taiate bucati 30 g condiment mexican taco 400 g cartofi, taiati felii 6 linguri smantana 1...
Read more »
Peşte cu legume
O reteta de peste cu legume din: peste, dovlecel, ardei gras, morcovi, telina, piure de rosii, supa de legume, vin alb sec, unt, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g peşte proaspăt 1 dovlecel 1 ardei gras roşu 2 morcovi 1 rădăcină ţelină 1 ceapă 200 ml piure de roşii 200 ml supă de...
Read more »
Cuburi de porc in sos dulce acrisor
O reteta de cuburi de porc in sos dulce acrisor din: pulpa de porc, ardei grasi, ceapa rosie, zahar brun, otet alb de mere, supa vegetala, rosii cherry, ulei de masline, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g pulpă de porc 2 ardei graşi 1 ceapă roşie 1 lingură rasă cu zahăr brun 50...
Read more »
Paste cu mazăre si smântână
O reteta de paste cu mazare si smantana din: paste, mazare, marar verde, ceapa, oua, smantana, cascaval, ulei, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 600 g taitei sau alte paste mici 200 g mazare boabe din conserva sau fiarta 1 legatura marar verde 1 ceapa 3 oua 250 ml smantana 50 g cascaval ras 4...
Read more »
Cocktail Blue Moon II
O reteta simpla de Cocktail blue Moon II din: tequilla, galliano, curacao albastru, frisca si limeta. Ingrediente: 3 cl tequilla 2 cl Galliano 1 cl Curacao albastru 4 cl frisca lichida o felie de limeta Mod de preparare: Ingredientele se agita bine cu gheata in shaker, apoi se toarna totul intr-un pahar decorativ...
Read more »
Supă-cremă de hribi si cartofi
O reteta de supa crema de hribi si cartofi din: cartofi, hribi, unt, ulei de masline extravirgin, ceapa, supa concentrata de legume, cimbru, paine toast, boia iute, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 2 cartofi medii (circa 200 g) 150 g hribi 30 g unt 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1 ceapă medie 1,5...
Read more »
Salată cu carne de crab
O reteta de salata cu carne de crab din: paine, ou, lapte, carne de crab, rosii cherry, morcovi, dovlecei, ulei de masline, patrunjel, zeama de lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 felii de pâine pentru tartine 1 ou 1 lingură lapte 200 g carne de crab conservată în suc propriu 4 roşii cherry...
Read more »
Retete pentru Valentine’s Day
Va prezentam o serie de retete pentru Valentine’s Day cu ajutorul carora va puteti impresiona jumatatea. Delectati-va cu aceste retete pentru valentine’s day si va asteptam sa reveniti apoi impreuna pentru vizionarea retetelor pentru Valentine’s Day! Tarte cu pere si ciocolată O reteta delicioasa de tarta cu pere si ciocolata din: oua, ciocolata amaruie,...
Read more »
O reteta de salata rapida din legume asortate din: castraveti, ridichi, morcovi, telina, varza, frunze de rucola, sare grunjoasa, ulei de masline extravirgin si otet de orez. Ingrediente: 2 castraveţi 1 legătură de ridichi 300 g morcovi noi 2 tije verzi de ţelină 1 varză mică 200 g frunze de rucola 2 linguri sare...
Read more »
Pui cu porumb
O reteta de pui cu porumb din: pui, ceapa, ulei, pasta de tomate, boabe de porumb, zahar, faina, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 pui de 1,5 kg 2 cepe 8 linguri ulei 1 lingură pastă de tomate 450 g boabe de porumb congelate 1 linguriţă zahăr 1 lingură făină 1 legătură pătrunjel piper...
Read more »
Rulade de vitel cu măsline verzi si brânză ricotta
O reteta delicioasa de rulada de vitel cu masline verzi si branza ricotta din: muschi de vitel, usturoi, nasline, ulei de masline, branza ricotta, parmezan, sare, piper, bacon, ceapa, morcov, telina, bulion, vin rosu si supa. Ingrediente: 4 bucati de muschi de vitel fasonat pentru rulada (a 180 g) 1 catei de usturoi 150...
Read more »
Cremă fină de brânză
O reteta delicioasa de crema fina de branza din: branza de vaci, branza de oaie, smantana, lapte, unt, oua, faina, sare. Ingrediente: 300 g brânză de vaci 80 g telemea de oaie 120 g smântână 1 pahar cu lapte 100 g unt 3 ouă 2 linguri cu făină sare Mod de preparare: Pregăteşte un...
Read more »
Piept de rata cu sos de struguri
O reteta delicioasa de piept de rata cu: struguri, sos, vin rosu, sare, rozmarin, smatana. Ingrediente: 600g struguri 1 piept de rata 200 ml vin rosu sare rozmarin 100g smantana Mod de preparare: Condimentează pieptul de raţă cu sare, crestează partea cu grăsime atât cât lama cuţitului să ajungă la carne. Pune pieptul de...
Read more »
Cocktail South Of The Border
O reteta simpla de Cocktail South Of The Border din: tequilla, tia maria si limeta. Ingrediente: 3 cl tequilla 2 cl Tia Maria limeta Mod de preparare: Intr-un pahar mai mic stoarcem zeama de la o limeta, adaugam cuburi de gheata si turnam deasupra ingredientele alcoolice apoi amestecam bine totul.
Read more »
Retete delicioase: Tarta cu afine
O reteta delicioasa de tarta cu afine, zahar, zeama de lamaie, unt, faina, ou, lapte, sare. Ingrediente: 300 g afine 5 linguri cu zahăr 1 linguriţă cu zeamă de lămâie 1 lingură cu unt Ingrediente aluat: 250 g făină 125 g unt 1 ou 2-3 linguri cu lapte sare Mod de preparare: Intr-un castron,...
Read more »
Oua ochiuri cu legume
O reteta delicioasa de oua ochiuri cu:spanac, rosii, ceapa, ulei de masline, sare. Ingrediente: 4 ouă 250 g spanac 4 roşii 2 cepe ulei de măsline sare Mod de preparare: Curăţă ceapa şi tai-o în sferturi. Spală roşiile şi taie-leîn felii groase. Unge patru vase de yena cu ulei şi repartizează uniform ceapa, frunzele...
Read more »
Aspic de curcan
O reteta delicioasa de aspic din: carne de curcan, morcov, ceapa, telina apio, ardei gras, usturoi, piper boabe, sare, otet. Ingrediente: 1 aripă de curcan 2 gâturi de curcan 1/2 piept de curcan 2 morcovi 1 ceapă 1 ţelină apio 1 ardei gras 4-5 căţei de usturoi 10 boabe de piper 1 linguriţă cu...
Read more »
Salata de pepene rosu, feta si menta
O reteta delicioasa de salata cu: pepene rosu, suc de lime, branza feta, ulei de masline, menta, ceapa rosie, masline. Ingrediente: 600 g pepene roşu, fără seminţe 1 lingură suc de lime 100 g brânză feta mărunţită 2 linguri ulei de măsline mentă proaspătă tocată 1/2 ceapă roşie feliată 75 g măsline Mod de...
Read more »
Gougeres
Nu poti sa te opresti dupa o singura gougere. Cunoscute si ca fulgi de branza, gougeres sunt produse de patiserie care se servesc ca aperitive, dar pot constitui foarte bine si primul fel de mancare. De asemeneea, sunt servite drept gustare la un pahar de vin. Gougeres se prepara dintr-un aluat asemanator cu cel...
Read more »
Piure de broccoli cu susan
O reteta de piure de broccoli cu susan din: broccoli, conopida, dovlecel, lapte de soia, margarina, seminte de susan, rosii cherry, frunze de busuioc, piper si sare. Ingrediente: 1 kg broccoli ½ conopidă 1 dovlecel 300 ml lapte de soia 75 g margarină 100 g seminţe de susan câteva roşii cherry 2–3 frunze de...
Read more »
Supa dulce acrisoara
O retete de supa dulce acrisoara din: carne de pui, varza alba, ardei rosu, ceapa, ulei de masline, lamaie, zahar, stafide, fulgi de chilli, ciuperci si ceapa verde. Ingrediente: 250 g carne de pui 350 g varza alba 1/2 ardei rosu 1 ceapa medie 2 linguri ulei de masline 1/2 lamaie 4 cuburi de...
Read more »
Retete de post: Pate vegetal de naut cu chimen
O reteta delicioasa de pate vegetal de naut cu chimen din: naut, seminte de chimen, patrunjel, curry, ulei de masline, nuci, sare si piper. Ingrediente: 250 g naut fiert 1 lingurita cu seminte de chimen 1 lingurita cu patrunjel tocat fin 1/3 lingurita de curry 100 ml ulei de masline 4 nuci sare piper...
Read more »
Salată de morcovi noi, brânză şi roşii cherry
O reteta de salata de morcovi noi, branza si rosii cherry din: salata verde creata, salata rosie creata, morcovi, telemea de vaca, rosii cherry, paine de secara, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 1 salată verde creaţă (mică) 1 salată roşie creaţă (mică) 4 morcovi noi 200 g telemea proaspătă de vacă...
Read more »
Prăjitură de ciocolata cu alune de padure
O reteta de prajitura de ciocolata cu alune de padure din: faina, lapte de soia, ulei de floarea soarelui, zahar, cacao, alune, praf de copt, vanilie, bicarbonat si ciocolata amara. Ingediente: 200 g faina 180 ml lapte de soia 50 ml ulei de floarea soarelui 140 g zahar 2 linguri cu cacao 100 g...
Read more »
Ciorba de vita cu varza acra
O reteta delicioasa de ciorba de vita cu varza acra din: carne de vita, morcov, pastarnac, ceapa verde, patrunjel, varza acra, ardei, bulion, bors, sare si verdeata. Ingrediente: 1 kg carne de vita 1 morcov 1 pastarnac 3 cepe verzi sau 1 uscata 1 radacina de patrunjel 1/2 varza acra 1 ardei 1 lingura...
Read more »
Prajitura cu morcov
O reteta delicioasa de prajitura cu morcov din: oua, faina, zahar, scortisoara, ulei, cacao, morcovi, suc de portocala, praf de copt, mascarpone si zahar. Ingrediente: 4 ouă 300 g făină 200 g zahăr 20 g scorţişoară 50 ml ulei 30 g cacao 3 morcovi sucul de la 1 portocală 1 plic praf de copt...
Read more »
Caserola cu orez si legume
O reteta delicioasa de Caserola cu orez si legume din: foi de dafin, scortisoara, frunze de spanac, mazare, ulei de floarea soarelui, ceapa, orez basmati, supa, pasta de curry si oua. Ingrediente: 2 foi de dafin 1 baton de scortisoara de 5 cm, optional 100 g frunze de spanac 200 g mazare 3 linguri...
Read more »
Straccetti de pui cu champignon
O reteta delicioasa de Straccetti de pui cu champignon din: piept de pui, ciuperci, usturoi, ardei iute, vin alb, apa, faina, ulei de masline, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui (circa 500 g) 250 g ciuperci mici champignon 1 căţel de usturoi 1 ardei iute uscat 200 ml vin alb 200...
Read more »